#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
20/03/2010 02:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Γιώργο βουλιάζουμε … (μικρή αναδρομή στην κρίση)Μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου2009 αντί να παρθούν μέτρα για την οικονομία, όπως έλεγε η τράπεζα της Ελλάδος και η Ε.Ε.,  η νέα κυβέρνηση άρχισε να «προβληματίζεται» για το ποια πολιτική θα ακολουθήσει και που πήγαν τα λεφτά που πίστευε πως θα έβρισκε! Κάπου εκεί αντί για μέτρα ήρθαν οι «παροχές» και μετά εκτινάχθηκαν τα spreads και άρχισε η  παραφιλολογία «για το ποιος φταίει».

Τώρα σ’ αυτήν την ιστορία με τα στοιχεία, έχουν ακουστεί πολλά ψέματα και περισσότερες μισές αλήθειες. Ποια είναι η πραγματικότητα: Η Στατιστική Υπηρεσία τα νούμερα για τα δημοσιονομικά της χώρας τα λαμβάνει από το Γενικό Λογιστήριο τους κράτους. Αυτό παρακολουθεί εισπράξεις και δαπάνες. Άρα αν η ΕΣΥΕ  έστελνε «χαλκευμένα στοιχεία», ήταν γιατί την προμήθευαν με «χαλκευμένα στοιχεία»!

Όμως, εκτός από την ΕΣΥΕ, την πορεία της ελληνικής οικονομίας, την αξιολογούν ξένοι οίκοι ,ελληνικές  και ξένες τράπεζες, οι οποίες συλλέγουν στοιχεία από δικές τους πηγές. Όποιος ήθελε να μάθει την πραγματική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, μπορούσε.   Άρα όλοι ήξεραν. Απλώς τους βόλευε  να λένε ότι δεν ήξεραν!

Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος στην πρώτη του συνεργασία με τον νέο Πρωθυπουργό (8-10-2009) όσο  και στη προηγηθείσα ομιλία του στη Σύνοδο του ΔΝΤ στην Κωνσταντινούπολη , είχε εκτιμήσει ότι το έλλειμμα, αν δεν ληφθούν πρόσθετα μέτρα, θα ανέλθει στο 10%.

Ο κ. Παπαθανασίου το υπολόγιζε   στο 6%- 8% επειδή πίστευε ότι τα μέτρα που είχε εξαγγείλει η κυβέρνηση (ρύθμιση για τους ημι- υπαίθριους 2.5 δις, απόσυρση 1.5 δις, έκτακτη εισφορά, φορολόγηση σκαφών κ.λ.π.)  θα συγκρατούσαν το έλλειμμα σε μονοψήφιο αριθμό, στη χειρότερη περίπτωση θα άγγιζε το 10% του ΑΕΠ. Για αυτό και μέχρι εκείνη τη στιγμή τα spreads  δανεισμού ήταν περίπου στις 200 μονάδες, κανένας δεν ασχολιόταν με τη δημοσιονομική κρίση της Ελλάδος.

Το κουτί της Πανδώρας

Ο πρώην Γ.Γ της Στατιστικής υπηρεσίας κ. Κοντοπυράκης έχει ευθέως κατηγορήσει τον κ. Παπακωνσταντίνου, ότι του πρότεινε να «φουσκώσει» το έλλειμμα στο 12%. Μέχρι σήμερα (και ζητώ συγνώμη αν κάνω λάθος) δεν έχει ακόμα απαντήσει σ’ αυτήν τη βαριά κατηγορία. Ο υπουργός Οικονομικών επειδή είχε περάσει από το υπουργείο την περίοδο Σημίτη, τότε που δοξάστηκε η «δημιουργική λογιστική» με τη συνδρομή της Goldman Sachs, πίστεψε ότι  μπορούσε να επαναλάβει το παιχνίδι.  Προκειμένου να διασώσει τις προεκλογικές εξαγγελίες του ΠΑΣΟΚ και του κ. Παπανδρέου ότι «λεφτά υπάρχουν», επεχείρησε να περιγράψει την κατάσταση της οικονομίας με τα μελανότερα χρώματα. Τώρα πια όλοι παραδέχονται  ότι όντως «φούσκωσε» το έλλειμμα, για να πιστωθεί πολιτικά  τη μείωσή του το 2010. Έτσι στην πρώτη του επίσκεψη στη Ε.Ε. ομολόγησε  ότι η Κυβέρνηση Καραμανλή έστελνε ψεύτικα στοιχεία για το έλλειμμα και ότι αυτό θα ανήρχετο στο 12.7% του ΑΕΠ.  Παράλληλα η κα. Μπιρμπίλη, άπειρη όπως ήταν,  ακύρωσε την απόσυρση και ανέβαλε την ρύθμιση για τους ημι-υπαίθριους. Η κα. Κατσέλη, σε μια επίδειξη …σοσιαλιστικής αλληλεγγύης κατήργησε και τη φορολογία των σκαφών! Από τον προϋπολογισμό του κ. Παπαθανασίου «εξαφανίσθηκαν»  έσοδα περίπου 5  δις, ήτοι περίπου 2% του ΑΕΠ!

Όμως δεν έμειναν εκεί! Ο κ. Παπανδρέου, προκειμένου να δικαιολογήσει την προσωπική του αφερεγγυότητα, που εν μέσω κρίσης υποσχόταν να μοιράσει χρήματα, άρχισε να λέει ότι «η οικονομία μας είναι στην εντατική», ότι διακυβεύεται η εθνική μας κυριαρχία.  Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κ. Παπακωνσταντίνου! Ενώ συνέβαιναν όλα αυτά, έδωσε το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης ύψους 1.5 δις ευρώ! Μια «οικονομία στην εντατική»  μοιράζει 1.5 δις σε παροχές! Ο κ. Ανωμερίτης σε μια άλλη έξαρση μεγαλοσύνης έδωσε σε 300 εργαζομένους του ΟΛΠ περίπου 80 εκατ ευρώ!  Εταίροι και αγορές αντιλήφθηκαν ότι είχαν να κάνουν με μια κυβέρνηση εκτός τόπου και χρόνου!

 Όταν η κυβέρνηση μιας χώρας κάνει ότι μπορεί για να υπονομεύσει την οικονομία της,  τι περιμένει από τις διεθνείς αγορές;  Έτσι άρχισαν να σκαρφαλώνουν τα spreads, να μας υποβαθμίζουν οι διεθνείς οίκοι και να μας ορέγονται τα κερδοσκοπικά κεφάλαια!  Και να μη μας εμπιστεύεται κανένας!

Το ανύπαρκτο σχέδιο

Να δεχτώ για την οικονομία της συζητήσεως, ότι όντως η Ν.Δ. έδινε ψεύτικα στοιχεία για το έλλειμμα. Να ασπαστώ πλήρως την άποψη του κ. Παπακωνσταντίνου ότι το έλλειμμα που κληρονόμησε ήταν 12.7% και όχι 6% όπως  έλεγε ο κ. Παπαθανασίου. Να δεχτώ επίσης ότι το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ στηριζόταν στην παραδοχή ότι το έλλειμμα θα ήταν 6%.  

Έχω την εξής απορία: Όταν ο κ. Παπακωνσταντίνου συνειδητοποίησε ότι το έλλειμμα ήταν 12.7% γιατί δεν βγήκε αμέσως για δανεισμό, τότε που τα spreads ήταν ακόμα στις 200 μονάδες βάσης, να δανειστεί 10 δις, να καλύψει το επιπλέον έλλειμμα που κληρονόμησε και να εφαρμόσει το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ  που  έχει βάση έλλειμμα 6%;

Τέλη Νοεμβρίου ήρθε στην Ελλάδα κλιμάκιο της Goldman Sachs και συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό οικονομικών. Προφανώς και δεν ήρθαν για την υγεία τους, αλλά για να «αγοράσουν» μέρος από το χρέος μας ή όπως είχαν κάνει και στο παρελθόν να μας «βοηθήσουν» να το  «εξαφανίσουμε»! Δε μάθαμε ακόμα γιατί, αλλά η δουλειά χάλασε!

Η Ν.Δ. απορροφημένη στα εσωκομματικά της και βαριά τραυματισμένη από την ήττα, παρέμενε θεατής των γεγονότων, ενώ το ΠΑΣΟΚ, με τη συνδρομή των γνωστών ΜΜΕ, έφερνε σε πέραν την αποστολή «απαξίωση της διακυβέρνησης Καραμανλή».

Όταν η χώρα έφτασε το σημείο να δανείζεται με επιτόκια …Βιετνάμ, στην Κυβέρνηση αντιλήφθηκαν ότι έπρεπε να πάρουν κάποια μέτρα, για να σταματήσουν τον κατήφορο στον οποίο  μας οδήγησαν. Δύσκολη αποστολή, όταν μάλιστα είχες γαλουχήσει ένα εκλογικό σώμα με το «λεφτά υπάρχουν».  Έπρεπε επομένως να προετοιμάσουν την κοινή γνώμη για τη λαίλαπα που ερχόταν!  Άρχισαν ατέρμονες συζητήσεις και  ανεδαφικές αναζητήσεις! Ιδέες που διαρρέονταν το βράδυ και διαψεύδονταν το πρωί! Αλαλούμ! Η χαρά των κερδοσκόπων!

Ξαφνικά το CNN και το Bloomberg ανακάλυψαν την ελληνική οικονομία! Τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στην παγκόσμια οικονομία! Η Wall Street Journal μάλιστα στην ηλεκτρονική της έκδοση έχει και μια ενότητα αφιερωμένη στο «δημοσιονομικό πρόβλημα της Ελλάδος»! Τα χάλια της Ελλάδος πρωτοσέλιδα παντού! Και στα ηλεκτρονικά μέσα, πρώτο θέμα επίσης! Αυτό το επίτευγμα οφείλουμε να του το αναγνωρίσουμε του κ. Παπανδρέου! Και στον κ. Παπακωνσταντίνου ωσαύτως! Που έδωσε τόσες συνεντεύξεις σε διεθνή ΜΜΕ, όσες όλοι οι υπουργοί Οικονομικών από της ιδρύσεως του Ελληνικού Κράτους! Ο Paulson, ο Soros και οι άλλοι, μεγαλοκαρχαρίες συναντώνται στη Ν.Υ να συσκεφθούν  για την Ελλάδα! Στο Νταβός ο Γ. Παπανδρέου, είναι ο πλέον περιζήτητος ομιλητής! Μέχρι και στα υπόγεια τον κυνηγούσαν για μια συνέντευξη! Η φωτογραφία της  Μέρκελ, του  Σαρκοζί, του  Μπαρόζο και του Τρισέ να συνοδεύουν τον κ. Παπανδρέου σε ένα συμβούλιο κορυφής της Ε.Ε. κάνει το γύρω του κόσμου. Ο αναζητών προστασία, εν μέσω προστατών!

Μεταξύ Σκύλλας και Χάρυβδης:

Αφού πέρασε περίπου ένα τρίμηνο και η χώρα διασύρθηκε παντού, στην κυβέρνηση άρχισαν να καταλαβαίνουν ότι τα πράγματα ήταν πολύ σοβαρά. Τόσο σοβαρά, που αρνιόταν να το παραδεχθούν. Δεν είχαν το θάρρος να πάρουν μέτρα γιατί δεν είχαν προετοιμαστεί για αυτό το ενδεχόμενο,  άσε που δεν ήξεραν και τι να κάνουν! Το ΠΑΣΟΚ ήξερε να μοιράζει!  Έτσι άρχισαν να ρωτάνε στην αρχή την Ε.Ε. και αργότερα δειλά-δειλά το σοσιαλιστή Ντομινίκ Στρος Κάν, που προϊσταται του ΔΝΤ. Νεαροί γιάπηδες έρχονταν στα υπουργεία και με αυθάδεια κουνούσαν επιτιμητικά τα δάκτυλα στα στελέχη της κυβέρνησης, ενώ τους υποδείκνυαν τα μέτρα που έπρεπε να πάρουν!

Στην Ε.Ε. συνειδητοποίησαν ξαφνικά ότι η ΟΝΕ δεν είχε εργαλεία για να διαχειριστεί το πρόβλημα! Η κρίση με τα οικονομικά της Ελλάδος, έφερε στην επιφάνεια κρίσιμα για το μέλλον της ζητήματα: Η Ε.Ε. είναι πια ένα δυσκίνητος γραφειοκρατικός μηχανισμός που δεν μπορεί να δράσει άμεσα. Η διαδικασία λήψης αποφάσεων είναι εξαιρετικά χρονοβόρα και δυσχερής. Δεν υπάρχουν μηχανισμοί διαχείρισης κρίσεων. Η διατήρηση του 3% είναι μια πρόβλεψη που σε περιόδους  ύφεσης, δυσκολεύει την ανάκαμψη. Πρέπει σύντομα να ξεκινήσει  μια συζήτηση για την αναθεώρηση βασικών αρχών της ΟΝΕ.  

Εν τω μεταξύ, η Γερμανία έκανε τη δουλειά της, μια και με αφορμή την ελληνική κρίση, υποχώρησε το ευρώ έναντι του δολαρίου. Παράλληλα, πιέζοντας την Ελλάδα να λάβει δρακόντεια μέτρα λιτότητας και αρνούμενη να παράσχει οποιαδήποτε βοήθεια (δήθεν φοβούμενη τις αντιδράσεις της κοινής της γνώμης, την οποία τα δικά της ΜΜΕ διαμόρφωσαν) έστελνε ένα ηχηρό μήνυμα και προς τις άλλες χώρες της Ε.Ε. που ενδεχομένως αντιμετωπίσουν παρόμοια προβλήματα στο μέλλον, ότι το πρόβλημά τους δεν θα την αφορούσε!  Για τη Γερμανία η Ελλάδα  ήταν ο κακός μαθητής, που έπρεπε να τιμωρηθεί παραδειγματικά για τις αταξίες του, για να διατηρηθεί η τάξη!

Ο κ. Παπανδρέου, απογοητευμένος από τις ΗΠΑ, που αν και δικό τους παιδί δεν τον είχαν καλέσει  ακόμα, και πιεζόμενος από την Ε.Ε. νόμισε ότι πηγαίνοντας στη Ρωσία, θα εύρισκε ένα τρίτο δρόμο. Οι Ρώσοι, επειδή δεν τον εμπιστεύονται (θυμούνται το ρόλο του στο πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας), του υπέδειξαν δημοσίως να προσφύγει στο ΔΝΤ!

Όταν ο Ομπάμα συνειδητοποίησε ότι η υποχώρηση του ευρώ (κατά συνέπεια η ενίσχυση του δολαρίου) μπορεί και να δυσκόλευε τις δικές τους προσπάθειες για την ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας, κάλεσε τον κ. Παπανδρέου στις ΗΠΑ! Ήταν πρόσφορες και οι συνθήκες για να λυθούν και ορισμένα ζητήματα στην περιοχή που η ενοχλητική Κυβέρνηση Καραμανλή αρνιόταν πεισματικά να κλείσει (Σκοπιανό, Αιγαίο, Κυπριακό, αγωγοί).

Ο κ. Παπανδρέου ως άλλος Δον Κιχώτης, άρχισε να κυνηγάει τους ανεμόμυλους των ..διεθνών κερδοσκόπων!  Νόμισε ότι με τις παρεμβάσεις και τα ταξίδια του θα άλλαζε το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Aυτοαναγορεύτηκε σε παγκόσμιο ηγέτη! Διάβαζε τα δοξαστικά πρωτοσέλιδα των διαπλεκομένων  ΜΜΕ στην Ελλάδα και  η πεποίθηση του ενισχύονταν!   Δεν χρειάζεται και πολύ άλλωστε! Μπορεί να συμβεί στον καθέναν!    

Έτσι,  ξεκίνησε τις περιοδείες   για  να πείσει τους Ευρωπαίους ηγέτες ότι το πρόβλημα της Ελλάδος, εν δυνάμει, μπορούσε να εξελιχθεί και σε δικό τους,  αλλά μάλλον δεν έπεισε κανένα. Ο  ίδιος  δεν γνωρίζει οικονομικά, ήταν επομένως δύσκολο  να εξηγήσει τι ήθελε, τι σκεπτόταν και τι ζητούσε.  Χώρια που με τις αμέτρητες συνεντεύξεις του, τους μπέρδευε κιόλας. «Να του πεί  κάποιος να σταματήσει να μιλάει κάθε μέρα», είπε ξένος μεγαλοτραπεζίτης, όταν τον άκουσε σε πέντε λεπτά να λέει αντικρουόμενα πράγματα. Για αυτό όλα τα ήξεις αφίξεις των τελευταίων εβδομάδων. Αμφιβάλλω, αν ακόμα και σήμερα, γνωρίζει τι πραγματικά θέλει! Η αβεβαιότητα προκαλεί ανησυχία στις αγορές και τρέφει του κερδοσκόπους! Είναι λογικό επομένως, μια κυβέρνηση σ’ αυτή την κατάσταση πανικού και αμηχανίας να είναι επιδεκτική πιέσεων, εκβιασμών, ακόμα και απειλών! Με άλλα λόγια όταν διαπραγματεύεσαι από θέση αδυναμίας δεν επιβάλλεις όρους, δέχεσαι εντολές.

Υπάρχει δίλλημα;

Κατά τη γνώμη μου ελάχιστη σημασία έχει αν θα μας διασώσει το ΔΝΤ ή η Ε.Ε. Η συζήτηση που διεξάγεται,  με ευθύνη της κυβέρνησης, έχει να κάνει περισσότερο με την πολιτική διαχείριση παρά με την ουσία των μέτρων που πρέπει να ληφθούν. Όποιοι και να μας τα υποδείξουν, τα μέτρα θα επώδυνα. Επίσης, τα περισσότερα εξ αυτών  έπρεπε να τα πάρουμε από μόνοι μας, ούτως ή άλλως!

Άλλο είναι το ζητούμενο: Τα μέτρα αυτά, είναι ικανά να βγάλουν την χώρα από τη κρίση;  Πολύ φοβούμαι ότι η απάντηση είναι αρνητική.  Η χώρα δεν έχει σχέδιο εξόδου από την κρίση.

Η κυβέρνηση Παπανδρέου με απόλυτα δική της ευθύνη, οδήγησε τη χώρα σε ένα πρωτοφανή διασυρμό. Τώρα, με μαθηματική βεβαιότητα, την οδηγεί  προς την πτώχευση. Δεν είχαν σχέδιο, δεν έχουν επεξεργαστεί λύσεις και το χειρότερο όλων ιδέα δεν έχουν τι πρέπει να κάνουν. Είναι πιο  έντιμο να βγουν και να ομολογήσουν ότι δεν αντέχουν το φορτίο. Δεν μπορούν να διαχειριστούν την κατάσταση.

Δυστυχώς,  «Γιώργο βουλιάζουμε!»

Κώστας Ρoδινός

ΣΧΟΛΙΑ

 1. man8os avatar
  man8os 20/03/2010 04:32:41

  Ισως για αυτο η Μερκελ εχει δει ηδη 3 φορες τον Σαμαρα...

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ man8os 20/03/2010 06:32:07

   άντε ρε man8os... όταν είσαι στο δρομο και ζητιανεύεις, θα ονειρεύεσει την Μέρκελ να σε πηγαίνει σε χλοερούς τόπους απελευθερωτικής εργασίας... Διάβασε καμιά εφημερίδα και ξύπνα.

  • man8os avatar
   man8os @ man8os 20/03/2010 07:30:02

   Αφου ο Γιωργος δεν μπορει, ο Σαμαρας ισως τα καταφερει καλυτερα. Εχω αδικο?

  • xrhxa65 avatar
   xrhxa65 @ man8os 20/03/2010 18:38:43

   τα συγχαρητήριά μου κε Ροδινέ....η καλύτερη(μακράν )ανάλυση της πραγματικότητας που μας έχει επιβάλει ο mr GAP

 2. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 20/03/2010 06:29:22

  Ειλικρινά, δεν μπορώ να ξέρω όλο το παρασκήνιο, και κυρίως δεν μπορώ να ξέρω τι έχει περάσει από το μυαλό όλων αυτών των φωστήρων. Συλλογή από ημιμαθείς, με ιδεοληψίες και απόψεις, χωρίς αίσθηση ούτε των αγορών ούτε του τι σημαίνει διαχείριση κρίσης, αλλά μάστορες στην διαχείριση εντυπώσεων για τον κατευνασμό (λέγε με ήπια καταστολή των αντιδράσεων) του κόσμου.

  Όσον αφορά την διαχείριση κρίσης περιφέρουμε το σαρκίον μας με τα ηλίθια χαμόγελα και, αργότερα, το λουκ της σοβαρότητας. Προσπαθούμε να ξαναπουλήσουμε το μεταχειρισμένο αυτοκίνητο σε περίοδο που κανείς δεν θέλει μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, ποτέ, μεταπολεμικά, δεν πρέπει να έχει υπάρξει τέτοιο προηγούμενο εξευτελισμού χώρας του δήθεν δυτικου κόσμου.

  Το να υπάρξει διμερής χρηματοδότηση (κοινώς να μας δανείσει ή να εγγυηθεί για το δάνειό μας) άλλη χώρα, το θεωρώ απίθανο, και μόνο η ...Τουρκία θα είχε ενδιαφέρον να το κάνει. Αναχρηματοδοτήσεις έχουν νόημα όταν υπάρχει βιώσιμη προοπτική αποπληρωμής, μετά από την "μεταβατική κρίση". Εδώ, δεν έχουμε "μεταβατική" κρίση, εκτός αν περιμένουμε από τους πακιστανούς και τους αλβανούς να δημιουργήσουν ΑΕΠ, ή από την Μπιρμπίλη να το πετύχει επιδοτώντας ΤΕΡΝΕΣ κλπ με τετραπλασιασμένη τιμή ρεύματος!

  Από την στιγμή που μπήκαν στην λογική της φορομπηξίας, και της σοσιαλιστικής ανακατανομής και συντηρησης του "τίποτα", εγώ πιστέυω ότι έχουμε τελειώσει, και η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων είναι αναγκαστική μετανάστευση προς τα έξω, ή εσωτερική μετανάστευση στο στατους κβο άντε, δηλαδή να πάνε οι άεργοι στα χωριά τους να φυτεύουν φασόλια. (Θα ήθελα να δω τους άχρηστους στον Δήμο μου να πηγαίνουν στα χωριά τους... αλλά και αυτό χλωμό, πρέπει να πεινάσουν πρώτα, και μετά -- αν δεν αρχίσουν επίσημα πλιάτσικα)

  Όσο για "αναπτυξιακό" σκεπτικό των χαχόλων: Επίπεδο ηλιθίων κολχόζ... που ποτέ τους δεν έχουν εργαστεί για να καταλαβάινουν τι κάνουν. Λεπτομέρειες προσεχώς.

 3. ΠΑΝΑΓΟΣ avatar
  ΠΑΝΑΓΟΣ 20/03/2010 06:58:39

  Πατριωτισμός : το ΠΡΩΤΟ καταφύγιο του απατεώνα !
  Πριν 235 χρόνια, ο υπερσυντηρητικός, ηθικολόγος, ποιητής, βιογράφος, κριτικός, Σάμιουελ Τζόνσον, εισάγει στο παγκόσμιο πολιτικό λεξιλόγιο την ιστορική φράση «ο πατριωτισμός είναι το τελευταίο καταφύγιο του απατεώνα» («patriotism is the last refuge of the scoundrel»).

  Μία φράση που έμελλε να συνοδεύει όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ως σήμερα και που στην πολιτική των made in Greece «σοσιαλιστών» άλλαξε περιεχόμενο, καθώς πλέον ο πατριωτισμός αποτελεί το πρώτο καταφύγιο των απατεώνων.

 4. mara avatar
  mara 20/03/2010 07:14:25

  Αιφνιδιαστική δήλωση στήριξης από την Ρωσία προς την Ελλάδα

  Ο "από μηχανής θεός" τελικά εμφανίζεται και στο δράμα της σύγχρονης Ελλάδας και τον ρόλο αυτό αυτοβούλως ανέλαβε η ρωσική κυβέρνηση Μεντβέντεφ
  Ξαφνική επίσημη δήλωση στήριξης από την Ρωσία στην Ελλάδα και την ελληνική οικονομία είχαμε πριν από λίγο. Όπως αναφέρουν πληροφορίες από την Μόσχα, η δήλωση στήριξης δεν είναι παρά μόνο η “κορυφή του παγόβουνου” σε μία σειρά ενεργειών που έχει αποφασίσει η ρωσική κυβέρνηση για να στηρίξει την Ελλάδα στην αρνητική οικονομική διεθνή συγκυρία.
  Η δήλωση που έγινε πριν από λίγο από τον επίσημο εκρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Αντρέϊ Νεστερένκο είναι κάτι παραπάνω από “θερμή” και σίγουρα δεν είναι συνηθισμένο γεγονός, ειδικά από την Ρωσία.
  Σημείο-κλειδί της δήλωσης είναι η φράση: “Η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει, όχι μόνο παραδοσιακά, φιλική προς την Ρωσία χώρα, αλλά και βασικός διεθνής εταίρος της, μεταξύ άλλων και στον εμπορικό-οικονομικό τομέα”.
  Η δήλωση έχει να κάνει με την “ευχή” που εκφράστηκε ατύπως μεν, αλλά με τον ιδιαίτερα πειστικό τρόπο που έχει η κεντρική εξουσία στην Ρωσία, προς στις ρωσικές τράπεζες “Να προτιμήσουν τα ελληνικά κρατικά ομόλογα”, ενώ θεωρείται και προειδοποίηση προς τους κύκλους που θέλουν να πιέσουν κερδοσκοποικά την Ελλάδα. Να σημειώσουμε ότι η Μόσχα τα τελευταία χρόνια έχει επενδύσει σημαντικά κεφάλαια στα ελληνικά κρατικά ομόλογα και δεν θέλει να δει την επένδυσή της στην ελληνική οικονομία να κινδυνεύει…
  Iδού ολόκληρη η δήλωση:
  “Η Ρωσία ελπίζει ότι η κυβέρνηση της Ελλάδας θα κατορθώσει να επιλύσει τα οικονομικά προβλήματα της χώρας, την οποία θεωρεί σημαντικό διεθνή εταίρο της. Όντως, η κατάσταση στην Ελλάδα δεν είναι εύκολη αλλά αυτή η χώρα είναι και παραμένει, όχι μόνο παραδοσιακά, φιλική προς τη Ρωσία, αλλά και βασικός διεθνής εταίρος της, μεταξύ άλλων, και στον εμπορικό – οικονομικό τομέα. Τις συνέπειες της οξείας χρηματο-πιστωτικής κρίσης, που έχει ενσκήψει παγκοσμίως, τις υφίστανται όλες οι χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας. Ευχόμαστε ειλικρινά στους φίλους και εταίρους μας ταχύτατη επίλυση των προβλημάτων τους και ελπίζουμε ότι η κυβέρνηση της Ελλάδας θα τα καταφέρει».
  Σίγουρα η δήλωση εκπλήσσει και έρχεται την κατάλληλη στιγμή για την ελληνική κυβέρνηση που αναζητά ερείσματα διεθνώς. Οπωσδήποτε σχετίζεται και με το επικείμενο ταξίδι στη Μόσχα του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Βενιζέλου στις 29-31/03/10, όπου η Μόσχα αναμένει να σφραγιστεί η υλοποίηση της διακρατικής συμφωνίας που υπάρχει για τα ΤΟΜΑ BMP-3HEL, όσο και με την χθεσινοβραδυνή κατάθεση του νομοσχεδίου στην Βουλή για τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη.

  (Αιφνιδιαστικά στη Βουλή το ν/σ για τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξ/πολη - "Έργο μείζονος εθνικής σημασίας")

  Μπαίνουν και οι Ρώσοι στο "παιχνίδι" τώρα. Ερήμην του Γιωργάκη παίζονται πλέον όλα. Γιατί έχουνε καταλάβει και οι ξένοι ότι ο πρωθυπουργός μας δυστυχώς είναι ...Γιωργάκης.... Μόνο τα ελληνικά ΜΜΕ προσπαθούνε να μας παρουσιάσουν το "μουλάρι" για "άλογο κούρσας....."

  • rally monkey avatar
   rally monkey @ mara 20/03/2010 12:01:30

   θα σε απογοητευσω αλλα δεν ειναι μονο τα ελληνικα
   η δημοσιοτητα που εχει στα αγγλο/αμερικανικα μεσα (ειδικα σ'αυτα με ακροατηριο απο το χωρο των αγορων, bloomberg, cnbc, wsj, ft) δεν νομιζω οτι την ειχε στο παρελθον αλλος ελληνας πολιτικος

  • rally monkey avatar
   rally monkey @ mara 20/03/2010 12:05:47

   βεβαια δεν τον παρουσιαζουν ακριβως σαν αλογο κουρσας
   και το 'ελληνας' παιζεται..

  • xrhxa65 avatar
   xrhxa65 @ mara 20/03/2010 18:36:43

   όταν είσαι έτοιμος να χρεοκοπήσεις ,πολοί σε βλέπουν σαν ιδανικό οικόπεδο που θα το αγόραζαν ευχαρίστως , πριν επενδύσουν....και το δικό μας οικόπεδο είναι "γωνία" και φάτσα στην πλατεία.....απλώς κάποιοι θεωρούν ότι υπάρχουν περιθώρια πτώσης της τιμής και άλλο ακόμα...κάποιοι θέλουν να το πάρουν τζάμπα ....και ούτω καθ'εξής....οι Ρώσοι ίσως άρχισαν να βρίσκουν την τιμή λογική ......
   ίσως και να θέλουν να δούνε πώς θα αντιδράσουν οι έτεροι που συμμετέχουν στον πλειστηριασμό........

  • ΠΕΛΙΑΣ avatar
   ΠΕΛΙΑΣ @ mara 20/03/2010 19:46:40

   Mήπως μπορεί κάποιος να μας πεί εδώ, ποιό κανάλι της ΤιΒι ή ποιός ραδιοφωνικός σταθμός ενημέρωσε τους Έλληνες για αυτήν την είδηση;

   Μακάρι να κάνω λάθος. Γιατί διαφορετικά το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον και δείχνει χωρίς παριστροφές το παιγνίδι που παίζετυαι και το μέγεθός του

   Ευχαριστώ

   ΠΕΛΙΑΣ

  • resistance_now avatar
   resistance_now @ mara 24/03/2010 15:00:00

   Σας διαβεβαιώ ότι οι Ρώσοι δεν θεωρούν καθόλου φιλική προς αυτούς τη σημερινή ελληνική κυβέρνηση και σίγουρα δεν επιθυμούν να έχουν ως επιχειρηματικό εταίρο έναν αμερικανόφιλο πρωθυπουργό. Σε αυτή τη φάση το μόνο - και σωστά - που τους απασχολεί είναι να μη θιγούν τα συμφέροντά τους στα Βαλκάνια, πράγμα που δεν διασφαλίζεται από την τωρινή κυβέρνηση, ενώ μην την προηγούμενη ήταν σίγουροι. Εξάλλου, μην ξεχνάμε ότι, πρώτος ο Μεντβέντεφ έδειξε στο Γιωργάκη το δρόμο προς το ΔΝΤ. Μακάρι να έρχονταν οι Ρώσοι εδώ να κάνουν επενδύσεις και να μην πηγαίνουν στην Τουρκία, αλλά με αυτούς που μας κυβερνάνε .... χαιρετίσματα στον πλάτανο!

 5. Sir Μπι-Μπι avatar
  Sir Μπι-Μπι 20/03/2010 07:51:14

  Η τον αλλάζουμε ή βουλιάζουμε .....πιο απλά δεν γίνεται.

 6. Jimmy L avatar
  Jimmy L 20/03/2010 08:13:04

  Να επαναφερετε -δεν ξερω πως- τον Καραμανλη να μας σωσει!!Ακομα και η πολιτικη αμνησια εχει τα ορια της..

 7. Τάσος,Θεσσαλονίκη avatar
  Τάσος,Θεσσαλονίκη 20/03/2010 08:31:30

  Διάβασα άρθρο του Π.Γεννηματά,με ημερομηνία 27 Δεκ 08 στην Ελευθεροτυπία,στο οποίο με πόνο καρδίας περιγράφει τη θέση στην οποία έφτασε η χώρα και την πιθανότητα να οδηγηθεί στο ΔΝΤ.Επίσης άρθρο του Κ.Σημίτη στην Καθημερινή με ημερομηνία 21 Δεκ 08.Αναζητήστε και διαβάστε.Η κρίση αποκάλυψε ότι ο βασιλιάς είναι γυμνός.Ευθύνεται συνολικά το πολιτικό σύστημα απο το 1980 μέχρι σήμερα,αλλά περίμενα πολλά απο την επανίδρυση του κράτους που μας υποσχέθηκε ο κ.Καραμανλής.Επιπλέον μεγάλο μέρος των οπάδων της ΝΔ ενήργησε με τρόπο ασύμβατο προς την ιδεολογία του επιδιώκοντας εργασιακή αποκατάσταση στο δημόσιο.Πόσα πολλά μπορούσαν να γίνουν και δεν έγιναν.

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ Τάσος,Θεσσαλονίκη 20/03/2010 09:58:07

   Το μεγαλύτερο πρόβλημα του Καραμανλή δεν ήταν μόνο οι περιπτωσάρες που είχε για βουλευτές, αλλά το ότι αυτοί που τους ψηφίσανε ήτανε από την ίδια κάστα. Ξέρω "ΝΔίτες" που με την πρώτη ευκαιρία μέχρι και νομαρχιακοί σύμβουλοι με το ΠΑΣΟΚ βγήκανε επειδή δεν τους "βόλεψε" το κόμμα...

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Τάσος,Θεσσαλονίκη 20/03/2010 10:38:13

   Όταν κάτι διεθνή λαμόγια τύπου Γεννηματά και Σημίτη ήθελαν να προκαλέσουν τη κρίση εμπιστοσύνης που κατάφερε τώρα να προκαλέσει ο ΓΑΠ με τόσο εκκωφαντικό τρόπο, ο Καραμανλής μόνος του και όχι με τίποτε διάνοιες, με τον Αλογοσκούφη και τον Παπαθανασίου ήταν, κατάφερε να ορθοποδήσει τη χώρα και να ρίξει το spread από τις 300 μονάδες του Μαρτίου 2009 (όπου το έφτασε η ΚΡΙΣΗ και όχι κάποια εσωτερική πολιτική) στις 133 μονάδες στις 3 Οκτωβρίου 2009 (Εκεί ήταν Κώστα Ροδινέ και όχι στις 200... Λάθος το γράφεις.).

   Ο βασιλιάς δεν ήταν γυμνός πριν έρθει ο ΓΑΠ. Κουρέλια φορούσε, δεν ήταν τίποτα της προκοπής, αλλά κουρέλια. Ο ΓΑΠ πήρε και τα πέταξε με οργή και είπε "μα κουρέλια θα φοράμε;". Δεν του άρεζαν τα κουρέλια... Φάτε τώρα γύμνια να καταλάβετε τι πα να πει ΠΑΣΟΚ.

  • rally monkey avatar
   rally monkey @ Τάσος,Θεσσαλονίκη 20/03/2010 12:20:22

   @Επωνυμος¨
   ας μην χανουμε τη σοβαροτητα - δεν εριξε ο Καραμανλης το spread - απλα η χωρα δεν ηταν στο στοχαστρο των αγορων ως αδυνατος(πιστωτικα) κρικος
   μεταξυ Μαρ09-Οκτ09 τα spread παγκοσμιως υποδιπλασιαστικαν (στην χειροτερη περιπτωση) αυτα γεγονοτα
   συμφωνοι στα της διαχειρησης της καταστασης της οικονομιας θα συμφωνησω με την κυβερνηση ΠΑΣΟΚ
   για ΝΔ/Καραμανλη η σιωπη ειναι αποδειξη ενοχης -δε υπαρχει αλλη ερμηνεια

  • rally monkey avatar
   rally monkey @ Τάσος,Θεσσαλονίκη 20/03/2010 12:23:07

   ^θα συμφωνησω^ - ^απο^ την κυβερνηση πασοκ
   μην υπαρξει θανασιμη παρεξηγηση

  • nasos avatar
   nasos @ Τάσος,Θεσσαλονίκη 20/03/2010 13:24:24

   Πάντως αποκλιμάκωση των σπρεντ με Γιωργάκη Πρωθυπουργό μην περιμένετε.
   Εχθές στο Συνέδριο της ΓΣΕΕ μίλαγε για λοιμούς,σεισμούς και καταποντισμούς
   σήμερα έλεγε πως όλα θα πάνε καλά.
   Εσείς,αν είσαστε ξένος τραπεζίτης θα μειώνατε το επιτόκιο δανεισμού σε μια χώρα που κυβερνάται από έναν τέτοιον ανεκδιήγητο τύπο;

 8. o βουνίσιος avatar
  o βουνίσιος 20/03/2010 08:51:03

  Η εξέλιξη των πραγμάτων δείχνει οργανωμένο σχέδιο με πολλαπλούς στόχους, μεταξύ αυτών, τη μείωση των δημοσίων δαπανών τη μείωση του μεγέθους του δημόσιου τομέα, τη συρρίκνωση των συνταξιοδοτικών και εργασιακών δικαιωμάτων.

  Από την αντίθετη πλευρά φαίνεται ότι το σχέδιο εξόδου από την κρίση δεν περιλαμβάνει τους Έλληνες πολίτες,
  το σχέδιο βγάζει απ την κρίση τους ξένους μετανάστες που αντιστοιχούν στα 2/5 του εργατικού δυναμικού της χώρας, αποκτούν από το πουθενά εργασιακά και πολιτικά δικαιώματα και το ξένο κεφαλαίο που θα πάρει στα χέρια του το σύνολο του εμπορίου και αρκετών υπηρεσιών.
  Στο εξωτερικό περιβάλλον η κρίση του χρέους και η διολίσθηση που φέρνει στο ευρω βοηθά σημαντικά τις εξαγωγές της εε, ετσι, η ευρωπαϊκή οικονομία γίνεται ανταγωνιστική.

  Το σύμφωνο σταθερότητας με το ισχυρό ευρώ και την ακαμψία είναι γεγονός ότι εγκλώβισε όλες τις οικονομίες των χωρών μελλών και ιδιαιτέρα των τεχνολογικά- βιομηχανικά αναπτυγμένων που είδαν εν μέσω παγκόσμιας κρίσης να συρρικνώνονται οι εξαγωγές τους [ αν γίνει μια σύγκριση στοιχείων των εξαγωγών των χωρών μελλών με τις εξαγωγές των χωρών της Ασίας τότε θα γίνει αντιληπτό και το μέγεθος του προβλήματος της ΕΕ]

 9. man8os avatar
  man8os 20/03/2010 09:06:16

  Συμφωνω.

 10. vas avatar
  vas 20/03/2010 09:08:21

  Το ΚΥΣΕΑ ενέκρινε απόψε την απόφαση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την διαδικασία παραλαβής των υποβρυχίων κλάσης 214 και την τροποποίηση της σύμβασης Neptune II για την ναυπήγηση δύο νέων Type 214 στην θέση του εκσυγχρονισμού των δύο παλαιών Type 209/1200, όπως και την μεταβίβαση των ΕΝΑΕ στην Abu Dhabi Mar. Όλα δείχνουν όμως πως ούτε η υπόθεση των υποβρυχίων θα κλείσει εδώ, ούτε η πώλησή των ΕΝΑΕ κλείνει το θέμα. Σήμερα σε δηλώσεις του ΑΝΥΠΕΘΑ Πάνου Μπεγλίτη αποκαλύφθηκε ότι τελικά η ελληνική πλευρά υποχώρησε στον εκβιασμό των Γερμανών της TKMS
  Xρήμα δεν υπάρχει ή υπάρχει ? γερμανία αγάπη μας και φτύσιμο απο τους γερμανούς στον μεγαλύτεο πελάτη τους
  Την ίδια ώρα δεν υπάρχει δραχμή για συντίρηση και κάθε μέρα πλοία ,ελικόπτερα,αεροπλάνα καθηλώνονται και πέφτουν σε ακινησία λόγω έλλειψης ανταλλακτικών
  Τί θέλουμε τις καινούργιες μονάδες όταν δεν μπορούμε να τις συντηρίσουμε ?
  Τώρα αν περιμένουμε τον Υπουργό να ενεργήσει ,ναι κόβει τζίπ,αρνιά,οδοιπορικά ασκήσεων ,ύφασμα καπαρτίνας ,δηλαδή κάτι ψιλά που οι γνωστοί Βερύκιοι τα προβάλουν ως ΦΟΒΕΡΑ ΚΑΙ ΤΡΟΜΕΡΑ ΜΕΤΡΑ ,ΕΝΩ ΤΟ ΟΤΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ ΠΟΥ ΓΕΡΝΕΙ δεν είδαν , δεν έμαθαν ,δεν ξέρουν,δεν............................το ίδιο οτι αγοράζουμε κατώτερης ποιότητας οπλικά και τα οληρώνουμε για πρώτη ποιότητα............
  Στον στρατό και το ναυτικό οι γερμανοί μονοπωλούν το παιχνίδι και μένει η αεροπορία ,στον ΟΤΕ σαρώνουν ,στην ΔΕΗ το παίζουν ,στον ΟΣΕ σαρώνουν κλπ κλπ αλλά η χώρα μας και οι έλληνες απαράδεκτοι ,ΟΧΙ ΚΥΡΙΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΛΛΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ Σας ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΣΤΕΡΗΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

 11. giorgaros avatar
  giorgaros 20/03/2010 09:23:41

  Θα μας τρελλανετε.
  Αν έχουν ετσι τα πράγματα και .....φταιει ο ΓΑΠ για τα κακά που συμβαίνουν...γιατί δεν βγαινει η ΝΔ και ο τεως Πρωθυπουργός να τα καταγγειλουν δημοσίως;;;

  • σταμ avatar
   σταμ @ giorgaros 20/03/2010 09:49:47

   ....εσυ δεν εχεις γνωμη και επιχειρηματα?

  • giorgaros avatar
   giorgaros @ giorgaros 20/03/2010 10:05:47

   Εγώ έχω τη γνωμη πως αν εφταιγε ο ΓΑΠ ,όφειλε σύσσωμη η αντιπολίτευση να βγει και τα πει δημοσίως. Δεν το κάνει όμως

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ giorgaros 20/03/2010 10:12:32

   Γιατί και που βγαίνουν και μιλάνε ή που βγαίνανε και μιλούσανε τους μετέδιδε κανένα κανάλι? Αφού όλοι προσκυνητές της Αυτού Μεγαλοφυίας του ΓΑΠ είναι... Τα μισά από αυτά να σκεφτότανε ο Καραμανλής να κάνει θα είχε καεί η Αθήνα! Πάρε πχ τα τεκμήρια. Διέρευσε ότι ΜΠΟΡΕΙ να βάζανε τεκμήρια στα δίλιτρα αυτοκίνητα και από τις θύλλες που έσπειραν οι δημοσιοκάφροι έπαθε καθίζηση η αγορά αυτοκινήτου. Τώρα βάζει τεκμήριο μέχρι και στα 1200 και το κάνανε γαργάρα!

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ giorgaros 20/03/2010 11:02:47

   Δυστυχώς... Αυτό είναι κι εμένα του μεγάλο μου παράπονο. Όσοι καταλαβαίνουμε πέντε πράγματα από οικονομικά, είμαστε έξω φρενών όχι από τώρα, από την πρώτη φορά που μίλησε ο Παπανδρέου για χρεωκοπία στις αρχές Νοεμβρίου, η ΝΔ κοιμάται. Ο Σαμαράς ο ίδιος καταλαβαίνει βέβαια πολύ καλά από οικονομικά και είχε πει από την πρώτη στιγμή ότι αυτά είναι ανοησίες και ότι η οικονομία είναι κλίμα, αλλά από τη μια οι υπόλοιποι στη ΝΔ δεν καταλαβαίνουν (ούτε καν οι πρώην κυβερνητικοί...), ενώ είναι τραγικό και το σημερινό επικοινωνιακό επιτελείο της ΝΔ, και από την άλλη ο Σαμαράς είναι και λίγο "καλό παιδί" και χαϊδεύει την κυβέρνηση όσο ο ΓΑΠ προσποιείται ότι "πολεμάει για το καλό της χώρας" στα διάφορα poverty tours και δεν τον χτύπει όπως θα έπρεπε για να αναδείξει αυτό που πραγματικά συμβείνει. Είναι διπλά λάθος του αυτό, γιατί δεν κάνει κακό μόνον στη ΝΔ και στον εαυτό του με αυτή την τακτική, κάνει κακό και στη χώρα γιατί επιτρέπει να συνεχίζεται η γελοιότητα της Παπανδρεϊκής αυτοκαταστροφικής (για τη χώρα... όχι για τον ίδιο) επικοινωνιακής τακτικής. Και πολύ φυσιολογικά θα έρθεις να μας πεις τώρα εσύ "μα αν είναι έτσι όπως μας τα λέτε, γιατί δεν τα λέει η ΝΔ;"

   Από την πλευρά μου εγώ θέλω μόνον να σου πω ότι ούτε εγώ ούτε οι περισσότεροι εδώ μέσα (χωρίς να τους ξέρω προσωπικά, καταλαβαίνεται αυτό) έχουμε κάποιο προσωπικό ή κομματικό συμφέρον να χτυπούμε το ΓΑΠ. Το κάνουμε γιατί αυτή είναι η ειλικρινής μας γνώμη, αυτό πιστεύουμε για τις κινήσεις του. Δεν μας νοιάζει η ΝΔ, μας νοιάζει η χώρα και η χώρα αυτή τη στιγμή πηγαίνει πολύ άσχημα εξαιτίας του ΓΑΠ. Όσοι είναι πιο παλιοί εδώ μέσα μας θυμούνται να κάνουμε σκληρή κριτική και κατά της ΝΔ όταν ήταν κυβέρνηση. Αλλά αυτή το εξωφρενικό άναμμα πυροτεχνημάτων που φωτίζουν τον πρωθυπουργό μας μέσα στην αποθήκη πυρομαχικών του χρέους, ε, αυτό είναι όχι μόνον για Ειδικό Δικαστήριο αλλά για πολύ χειρότερα.

  • ν γεωργιοπουλος avatar
   ν γεωργιοπουλος @ giorgaros 20/03/2010 12:58:10

   Τα τεκμηρια ειναι πονεμενη ιστορια και εκει ξεκινησε η κατρακυλα του Καραμανλη. Δεν ηταν οι δημοσιοκαφροι που διερρεαν αυτο το μετρο αλλα η κυβερνηση διαλυοντας την αγορα αυτοκινητου. Μεγαλυτερη ανευθυνοτητα απο κυβερνηση που νομιζει οτι ετσι θα μετρησει το πολιτικο κοστος, διαλυοντας την αγορα, δεν υπαρχει.
   Οσο υπερασπιζεται η ΝΔ τα πεπραγμενα Καραμανλη θα βουλιαζει. Αλλα και τι να υπερασπιστεις
   1)Την διαλυση της δημοσιας ταξεως τον Δεκεμβριο του 08.
   2)Θυμαται κανεις το 07-08 που διερρεε ο Μειμαρ Πασας οτι θα γινει η στρατευση στα 18 και αυξηση της θητειας για να την μειωσει για ψηφοθηρικους λογους στους 9 μηνες. Χωνοντας βεβαια τα καλοπαιδα της νεολαιας στην παραμεθοριο του Πορου και της Σαλαμινας. Θυμομαστε ολοι τα χαρτια που ειχαν βγει στη δημοσιοτητα.
   3)Για το ελλειμμα που απο το 5 παει κοντα στο 3 με την εισοδο της πορνειας στο ΑΕΠ για να φτασει μετα στο 10%. Εστω στο 6 με 8.
   4)Για το λιμανι και την Κοσκο.

   Τι να πρωτοθυμηθει απο μια κυβερνηση ανικανων. Τα ΜΜΕ μπορουν να ψευδολογουν, να παραπληροφορουν οσο θελουν. Δεν μπορουν να κοροιδευουν πολυ κοσμο, για πολυ καιρο. Τωρα η ΝΔ πρεπει να παρει αποστασεις με αποστρατειες τιμητικες η μη, του παρελθοντος πολιτικου της προσωπικου. 800000 ψηφισαν Σαμαρα, μεταξυ τους χιλιαδες ικανοι. Ας βγει στην γυρα για βιογραφικα.

 12. nov11 avatar
  nov11 20/03/2010 09:37:37

  Ας ΞΕΔΙΑΛΕΞΟΥΜΕ μερικές αλήθειες.
  1-Η ΕΕ οι πέραν του Ατλαντικού και το πολιτικό σύστημα ΉΞΕΡΑΝ.
  2-Το ΣΑΘΡΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΩΝ ΚΛΕΠΤΩΝ τους βόλευε ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ.
  3-Ο ΧΡΟΝΟΣ ΖΩΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗΣ ΑΥΤΗΣ του συστήματος ΤΕΛΕΙΩΣΕ.Πετιέται στο σκουπιδοντενεκέ και αντικαθίσταται από μια ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΤΟΥ.
  4-Στον ΠΟΛΕΜΟ 'ΑΞΟΝΑ' και 'ΣΥΜΜΑΧΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ' με έπαθλο την GREECELAND τί κέρδος μπορεί να έχει το GRECOPOPULATION(λογική-εμπειρίες);;;;;;;;;ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΥΛΩΝ!!
  5-Το παιχνίδι ΠΑΙΖΕΤΑΙ στον ΠΟΝΤΟ ΤΟΥ ΞΕΣΚΙΣΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣΙΑΣ.
  6-Ποιό είναιτο ΜΕΛΛΟΝ μιας χώρας όπου δεν έχουν ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΕΥΘΕΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ;;;;;
  7-Πώς θα σταθούν τα ΣΚΛΗΡΑ ΜΕΤΡΑ που επέβαλαν Σ'ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ;;;;
  8-Ο ΑΓΡΙΟΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΝΕΑ ΣΑΛΤΣΑ ΣΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΦΑΓΗΤΟΥ 'ΚΑΤ'ΕΠΙΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΦΑΣΗΣ' ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΝΑ ΦΑΓΩΘΕΙ ΜΕ SAVOIR- VIVRE ΜΕΤΡΩΝΤΑΣ ΜΠΟΥΚΙΕΣ ΚΑΙ ΛΟΓΙΑ!!

 13. TopGunZ avatar
  TopGunZ 20/03/2010 09:55:07

  Ενώ η πολιτική ανοησία των πασοκόσκυλων δεν έχει όρια, αυτό είναι γνωστό. Σε χαλάει ο Καραμανλής των αγωγών, της συνεργασίας με τους κινέζους, των εθνικών νικών και της υπεύθυνης αντιμετώπισης της κρίσης επειδή ένας χοντρός πήδηξε από το παράθυρο γιατί δεν μπόρεσε να πηδήξει μια ανέραστη και επειδή τα ταμεία βγάλανε κέρδος από τα ομόλογα. Κάτσε τώρα με τον ΓΑΠ και τους αενεμόμυλούς του, με τον επικήδειο της μεσαίας τάξης και την πρώτη κυβέρνηση που ασέλγησε τόσο στην οικονομική και εθνική επιβίωση του Ελληνικού λαού...

 14. giorgaros avatar
  giorgaros 20/03/2010 10:08:14

  Μάλλον η αντιπολιτευση έχει άλλες ασχολίες.

  http://taxalia.blogspot.com/2010/03/blog-post_7475.html

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ giorgaros 20/03/2010 10:20:25

   Δηλαδη τι να πει;Οτι εγω τα ειχα κανονισει με την ΕΕ να βγαλουμε την κριση στα φθηνα με λιγο μαγειρεμα των στοιχειων και ο αλλος τα καρφωσε;Θα διαψευσθει αμεσως.
   Περυσι η Ελλαδα δανεισθηκε στα γρηγορα μεσα στους δυο πρωτους μηνες τα 2/3 του απαιτουμενου ποσου των δανειων του 2009.
   Το ΠΑΣΟΚ ανελαβε με τα spread χαμηλα και δε δανειζοταν τιποτα.
   Εν τω μεταξυ το 12,7 ηταν ΠΡΟΒΛΕΨΗ ελλειμματος γιατι ο χρονος τελειωνει το Δεκεμβριο και οχι τον Οκτωβριο και τα τελικα στοιχεια στελνονται τετοια εποχη στην ΕΕ.
   Ακομη και ετσι δηλαδη μπορουσαν πρωτα να δανεισθουν και μετα να βγαλουν στη φορα το μεγαλο ελλειμμα αν επρεπε οπωσδηποτε να εκθεσουν τη ΝΔ.

  • giorgaros avatar
   giorgaros @ giorgaros 20/03/2010 10:42:40

   Νομιζω πως το πρόβλημα είναι τα δημόσια χρεη.
   Η ΝΔ διπλασίασε το δανεισμό της χώρας σε 5 χρόνια και αυτό δεν διαψευδεται. Όσο είχαμε ανάπτυξη και το χρήμα ηταν φτηνό, δανειζόμασταν ασύστολα ως κράτος. Μόλις ήρθε η χρηματοπιστωτική κρίση την πατήσαμε. Πλεον είναι μονόδρομος η περικοπή δαπανών και θα την πληρώσουν οι δημοσιοι υπαλληλοι, ασχέτως κυβερνήσεως.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ giorgaros 20/03/2010 11:14:11

   Το χρέος δεν μετριέται σε απόλυτους αριθμούς, αλλά σε σχέση με το ΑΕΠ. Και η Γερμανία έχει πολλαπλάσιο χρέος σε σχέση με το δικό μας σε απόλυτους αριθμούς, τι σημαινει αυτό; Η Νέα Δημοκρατία αύξησε τον πλούτο της χώρας ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ από όσο το χρέος και αυτό είναι το σημαντικό. Δεν μείωσε το χρέος, αλλά αυτό το έγκλημα είναι του ΠΑΣΟΚ, η ύπαρξη του χρέους. Αν δεν έχετε καταλάβει ακόμη τι γίνεται, βγάλτε τα πράσινα γυαλιά μέχρι να καταλάβετε.

   Και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ήταν "μαγειρεμένα" τα στατιστικά μας στοιχεία. Ποιο ήταν το μαγείρεμα; Πού αποφάσισαν περύσι να εξοφλήσουν μέρος του χρέους των νοσοκομείων μέσα στο 2010 για να μην εμφανιστεί όλο το έλλειμμα των νοσοκομείων σε μία χρονιά; Μα, αν αυτό 1) είναι νόμιμο (που είναι, δεν είναι "μαγείρεμα) και 2) σε βοηθάει να δανειστείς με χαμηλότερα spreads, που είναι το πρόβλημα. Βγήκε το Πρώτο Θέμα πριν από δυο-τρεις Κυριακές και το έκανε πρωτοσέλιδο εμφανίζοντάς το ως "απάτη της ΝΔ με το έλλειμμα". Ποια απάτη; Απολύτως νόμιμο ήταν και καθόλου κρυφό. Σου λέει, κύριε, αυτό θα το πληρώσουμε του χρόνου, άρα φέτος δεν έχουμε τόσο έλλειμμα. Το ήξεραν οι πάντες ότι συνέβαινε. Δεν βγάλαμε στα τσιγκέλια να πούμε "καταστρεφόμαστε, έχουμε τεράστιο έλλειμμα". Όλη η Ευρώπη έτσι προσπαθούμε να τη βγάλει καθαρή. Είναι αυτό "μαγείρεμα"; Μην τρελαθούμε! Μαγείρεμα ήταν αυτά που έκανε ο Σημίτης της "ισχυρής Ελλάδας", καθώς και η σκόπιμη μεταφορά λογιστικών μεγεθών από το ΠΑΣΟΚ τον Οκτώβριο, όχι για να ευνοηθεί η χώρα, αλλά για να ευνοηθεί το κόμμα τους. Μαγείρεμα όχι των στατιστικών, αλλά, ακόμη χειρότερα, της πραγματικότητας!

   Και ποιο ήταν το μαγείρεμα της πραγματικότητας; Ξόφλησαν με τη μία όλο το χρέος των νοσοκομείων σε προμηθευτές και πολυεθνικές (να που πήγαν τα λεφτά, ΓΑΠ!), ύψους 6,2 δις ευρώ, γιατί, λέει, δεν μπορούσε η πρωθυπουργάρα μας να τα βλέπει, τα χρέη των νοσοκομείων, το θυμάστε; Μόνο 2 δις ήταν οι οφειλές σε Γερμανούς προμηθευτές, θυμάμαι που είχε κάνει παράσταση και η πρεσβεία της Γερμανίας για τις οφειλές των νοσοκομείων (να ολοκληρωθεί το σόου). Μετά ψάχνει για δανεικά. Εμ, όταν μπορούσες να πας λίγο παραπίσω τις πολυεθνικές δεν τις πήγες, μόνον ήθελες να συκοφαντήσεις τον Καραμανλή για να δικαιολογηθείς για το "λεφτά υπάρχουν".

   Όσο όμως υπάρχουν άνθρωποι που σου δίνουν πίστη, ΓΑΠ, έχεις ελπίδα. Να δούμε πόσο θα αντέξουν.

 15. Χρήστος avatar
  Χρήστος 20/03/2010 10:13:34

  μην ξεχνάτε αγαπητοί μου την "πρώτη" κίνηση που έκανε ο ΓΑΠ ως πρωθυπουργός:

  ΈΦΕΡΕ ΤΟΝ ΣΙΜΠΙΛΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΧΤΊΣΕΙ ΑΝΆΚΤΟΡΑ!!!!

  όχι μόνο ανεμόμυλους κυνηγάει...όχι μόνο ανεβασμένος πάνω στο καλάμι είναι...αλλά σαν το Forest Gump τρέχει πέρα δώθε νομίζοντας πως κάτι κάνει...

  και φυσικά, όπως ο Forest Gump, συγκινεί τους ομοίους του...

  • ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ avatar
   ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ @ Χρήστος 20/03/2010 11:19:19

   Εχουμε όμως μιά μανία με τους Σπανιόλους.Τον Καλατράβα τον θυμάται κανείς,ή μόνον όταν 'θαμπονόμαστε ' από τα μοναδικά του δημιουργήμτα,μας έρχεται στο μυαλό; Θυμάται κανείς ποιού φαεινή έμπνευση ήταν η μετάκλησή του ;Μπορεί ως χώρα,να πάσχουμε από οικονομία,αλλά από καλαισθησία σκίζουμε ! Ετσι είναι .Η φτώχεια θέλει καλοπέραση.Γι αυτό λοιπόν,μας προέκυψε Ασεμπίγιο πέρσι τον Σεπτέμβρη στην ΔΕΘ,αλλά δυστυχώς αγνοείται η τύχη του έκτοτε. Κι ακόμα πιό δυστυχώς γιά την ευαισθητοποίηση του πόπολου, στο ...'κάτι το ωραίον'.

  • anonymous avatar
   anonymous @ Χρήστος 20/03/2010 13:56:23

   Ο Καλατράβα είναι γαμπρός του Σάμαρανκ και πήρε τις δουλειές γιατί αυτή ήταν η μίζα του Σάμαρανκ για να πάρουμε την Ολυμπιάδα.
   Μάλιστα η ΔΟΕ είχε πει ότι η στέγη στο ΟΑΚΑ δε χρειάζεται. Εμείς τη φτιάξαμε για να τηρήσουμε τα υπεσχημένα στο Σαμαρανκ.

  • ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ avatar
   ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ @ Χρήστος 20/03/2010 15:19:33

   anonymous,δεν πήρα απάντηση στο 'ποιανού' φαεινή ιδέα ήταν η μετάκληση.Τα περί Samaranch,είναι γνωστά.

 16. Δημήτρης Μαγκούτης avatar
  Δημήτρης Μαγκούτης 20/03/2010 11:06:23

  Βλέπω ακόμα μία φορά αναρτημένα τα επιχειρήματα που (μόνη της) η ΝΔ προσπαθεί να υποστηρίξει, γιά να αρνηθεί τις ευθύνες της 5ετούς διακυβέρνησης και να τις ρίξει στον 1ο μήνα της διακυβέρνησης του αντιπάλου της. Ομως μέσα από αυτά τα επιχειρήματα διαφαίνεται και η αλήθεια που δεν κρύβεται.
  1. Οπως αναφέρεις ο Παπαθανασίου υπολόγιζε 6-8% και στη χειρότερη 10% μαζί με τα μέτρα που είχε πάρει.
  Αλήθεια, 4% του Α.Ε.Π. από τους υπολογισμούς του Σεπτεμβρίου έως το τελικό 10% του Δεκεμβρίου σου μοιάζει λίγο; Υπουργός Εθνικής Οικονομίας ή πρωταθλητής της διαστρέβλωσης; Και φυσικά μην ξεχνάς τους υπολογισμούς της ίδιας κυβέρνησης στην αρχή του 2009 γιά έλλειμα 3-3,5%.
  2. Αν ο Παπανδρέου(αντπολίτευση) ήξερε, ο Καραμανλής(κυβέρνηση) 1 εβδομάδα πρίν τις εκλογές που διαβεβαίωνε στο debate ότι τα στοιχεία (6%) είναι αληθινά, πως τον χαρακτηρίζεις;
  3.Η ρύθμιση γιά τους ημιυπαίθριους μήπως βγήκε αντισυνταγματική; Λέω εγώ τώρα...
  4. Το 1,5 δις του επιδόματος αλληλεγγύης ήρθε εξ'ολοκλήρου από έκτατη εισφορά που έβαλε στους έχοντες και κατέχοντες. Εν μέσω κρίσης ποιόν έπρεπε να προστατέψει; Τον άνεργο ή τον βιομήχανο;
  5. Οταν όλη η Ευρώπη αποδέχεται ότι το πρόβλημα πλέον δεν οφείλεται στην Ελλάδα αλλά σε κερδοσκοπικούς παράγοντες τι είναι αυτό που σε εμπ[οδίζει να το δεχτείς; Ο τυφλός κομματισμός πόσο πατριωτικός είναι;
  6. Οταν σου επιβάλλουν την οικονομική πολιτική, δεν χάνεις μέρος της εθνικής κυριαρχίας; Και ποιοί οδήγησαν τη χώρα εδώ;
  Η ρύθμιση γιά τους ημιυπαίθριους και η απόσυρση; Ελεος!!! Να το υπερασπίζονται αυτοί που έχουν συμφέρον να βγούν λάδι (πρώην υπουργοί) είναι κατανοητό, αλλά να συμφωνούν πολίτες αυτής της χώρας, που και οι ίδιοι υφίστανται τα αποτελέσματα της πολιτικής αυτών των κυρίων, είναι μιά καλή εξήγηση για το λόγο που αυτή η χώρα 30 χρόνια καρκινοβατεί.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Δημήτρης Μαγκούτης 20/03/2010 11:32:42

   1. Οι υπολογισμοί για 6% δεν ήταν του Σεπτεμβρίου, αλλά της άνοιξης. Τον Ιούνιο ο Προβόπουλος είχε μιλήσει για +10%, αν δεν ληφθούν μέτρα. Λήφθηκαν μέτρα, οπότε ο υπολογισμός ήταν για 6-8%, ανάλογα με την πορεία είσπραξης των δημοσίων εσόδων, που ήταν αβέβαιη λόγω της κρίσης, καθώς και η πορεία του ΑΕΠ. Τα μέτρα καταργήθηκαν σε μεγάλο βαθμό, οπότε πήγαμε στο 10%. Μετα ήρθε και το φούσκωμα και φτάσαμε από το 9,7% που θα ήταν χωρίς τα μέτρα στο 12,7%, ενώ τελευταία στιγμή αποφύγαμε το 14,8%, που είχαν "αποφασίσει" οι "μη-μαγειρευτές" των statistics... (ο Θεός τους φώτισε...).

   2. Ο Καραμανλής δεν είπε ψέματα, είπε πάρα πολύ καθαρά ότι για να μην φύγει το έλλειμμα πάνω από το 6% πρέπει να ληφθούν όλα εκείνα τα μέτρα που ο ίδιος έκανε προεκλογικο πρόγραμμα. Μην τρελαθούμε κιόλας! Βγήκε με προεκλογικό πρόγραμμα το πάγωμα των μισθών, εσείς ψηφίσατε τον άλλον που έταζε αυξήσεις και σας φταίει ο πρώτος που ζητούσε (προεκλογικά!) πάγωμα ότι δήθεν σας εξαπάτησε! Τελικά δεν φταίει ο ΓΑΠ, εσείς φταίτε που τον στηρίζετε!

   3. Άσχετο. Ναι, είχε αυτό το πρόβλημα (δεν "είχε βγει", υπήρχε "κίνδυνος να βγει"), αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα έπαιρνε λεφτά το κράτος. Πάρα πολλοί ήταν διατεθειμένοι να πληρώσουν. Και οι περαιώσεις της εφορίας βγήκαν αντισυνταγματικά, αλλά όλοι σπεύδουν να κλείσουν, όταν βγει ρύθμιση για κλείσιμο. Όπως λέγανε και οι παλιοί, αν εσύ έχεις τον καδή (δικαστής στα τούρκικα), εγώ έχω τον κατή (τον αστυνομικό). Δηλαδή, αν το εκτελεστικό όργανο αποφασίσει να σε αφήσει ήσυχο, τότε δεν σε νοιάζει ότι και να λένε οι δικαστές.

   4. Πιστεύεις ειλικρινά ότι προστάτεψε τους μικρούς με το 300ευρω που τους έδωσε; Φάε τώρα στη μάπα ΦΠΑ, βενζίνη, πάγωμα συντάξεων, μείωση μισθών, spread και όλα τα σχετικά. Και πού είμαστε ακόμα... Σκέψου τι θα είχε γλιτώσει ο μικροσυνταξιούχος κλπ. αν δεν είχε πάρει το επίδομα. Μέσα θα μπει τελικά... Αλλά έτσι είναι όταν είσαι πρωθυπουργός και δεν ξέρεις να προβλέπεις.

   5. Έτσι σου είπαν στα ΜΜΕ; Φυσικά, μόνον αυτό εμφανίζουν από αυτά που λέει η Ευρώπη. Όλοι ήθελαν κάποτε να ελέγξουν τις αγορές, αλλά, να σε ρωτήσω ρε πανέξυπνε, γιατί ειδικά στην Ελλάδα και γιατί τώρα; Γιατί δεν συνέβαιναν αυτά επί Καραμανλή, γιατί δεν συνέβαιναν επί Σημίτη, γιατί δεν συνέβαιναν στη β΄ περίοδο Ανδρέα (όταν πήγαν να κάνουν οι κερδοσκόποι επίθεση κατά της δραχμής το 1994 τους ισοπέδωσε ο Ανδρέας με δυο-τρεις κινήσεις με τον Αλέκο Παπαδόπουλο τότε υπουργό Οικονομικών. Γιατί δεν τα καταφέρνει αντίσοιχα τώρα ο γιόκας του που είναι και στο ευρώ και έχει πάρει και τόση "πολιτική στήριξη" από τα Poverty Tours (εδώ γελάμε);

   6. Τη χώρα εδώ την οδήγησε η περίοδος 1981-89 που δημιούργησε το χρέος και κατέστρεψε την παραγωγική δομή της χώρας. Σήμερα ζούμε το 1981 ξανά σε φάρσα. Όταν σου επιβάλλουν οικονομική πολιτική χάνεις περιθώρια χειρισμών, δεν χάνεις την εθνική κυριαρχία. Αλλά ο στόχος του αφεντικού σας είναι το πραγματικό χάσιμο της εθνικής κυριαρχίας, ώστε να παραμείνει αφεντικό στη χώρα μας στο διηνεκές.

   Ακολουθεί δηλαδή ακριβώς την τακτική που ακολούθησαν οι Μαυροκορδάτοι το 1823-25, που κατέστρεψαν την Επανάσταση και μας οδήγησαν τελικά στο να μας "σώσουν" οι ξένοι, πρώτα με τα "δάνεια της ανεξαρτησίας", που υποθήκευσαν τον ελεύθερο βίο της χώρας στην Αγγλία, και έπειτα με τη Ναυμαχία του Ναβαρίνου, που μας οδήγησε σε δοτή, ελεγχόμενη από τους ξένους ανεξαρτησία.

   Αυτή τη στιγμή, η μόνη μας ελπίδα για να γλιτώσουμε την πραγματικά απώλεια εθνικής κυριαρχίας, στην οποία μας οδηγεί με ανείπωτη χαρά ο ΓΑΠ, ονομάζεται Άγκελα Μέρκελ. Είτε μας αρέσει, είτε όχι, είναι η μόνη μας ελπίδα. Μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα μόνοι μας (πάντοτε αυτό γινόταν και οι ξένοι προστάτες εμπόδιο ήταν και όχι στήριγμα), αυτό που δεν μπορούμε είναι να τα βγάλουμε πέρα μόνοι μας με το ΓΑΠ πρωθυπουργό. Αφού έχει σκοπό του, σχεδόν διακηρυγμένο στόχο του την εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας.

  • tiramola avatar
   tiramola @ Δημήτρης Μαγκούτης 20/03/2010 17:27:49

   Φωνή βοώντος εν τη ερήμω κύριε Μαγκούτη....
   Νέα Δημοκρατία και ξερό ψωμί.
   Εκ του "ψωμί , ελιά και Κώτσο βασιλειά"...
   .....

  • xrhxa65 avatar
   xrhxa65 @ Δημήτρης Μαγκούτης 20/03/2010 19:15:11

   Ενώ απ'ο την μεριά σας βλέπουμε μια απαράμιλη αντικειμενικότητα...

   Ας συγκρίνουμε δηλαδή την συνταγματικότητα ή όχι των "ημιυπαίθριων" με το κακό της δήλωσης του GAP (και μάλιστα στα καλά καθούμενα) περί Τιτανικού και χρεωκοπίας...........

   Τί να πώ.....κύριοι μου θυμίζετε ένα ανέκδοτο για κάποιον που του είπανε ότι βρήκανε την γυναίκα του να πηδιέται και αυτός ρωτούσε αν ήταν γυμνή ή αν φορούσε κόκκινο βρακί....

   Όσο για τις ευθύνες που "καρκινοβάτεί" η Ελλάδα τα 30 τελευταία χρόνια.....να σας θυμίσω ποιός κυβερνάει απ'το 81; Η μας λέτε κατάμουτρα κορόϊδα που σας ανεχτήκαμε;(όχι ότι δεν έίμαστε...αλλά να μας το φτύνετε στα μούτρα πολύ πάει)

 17. Orestios avatar
  Orestios 20/03/2010 11:37:58

  Νομίζω πως οι Έλληνες θα πρέπει να αρχίσουμ,ε να σκεφτόμαστε σοβαρά πια την αλλαγή της κυβέρνησης. Στην παρούσα φάση δεν μπορούμε να πάμε πιο χαμηλά. Έχουμε χάσει με το GAP την αξιοπιστία σαν λαός και ταυτόχρονα δεχόμαστε άκριτα το μίσος του. της κυβέρνησης και της προπαγάνδας, που κατηγορούν τους έλληνες συνολικά, αλλά και επιμέρους κάθε εργατική και κοινωνική ομάδα, σαν απατεώνες, διεφθαρμένους, κλέφτες και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς.
  Η κυβέρνηση αυτή προσβάλει όλους τους Έλληνες και εμείς ακόμη τους ανεχόμαστε?

  • ataktos avatar
   ataktos @ Orestios 20/03/2010 11:49:27

   και πως θα ζήσουμε δίχως τους παπατζήδες μας ,είναι δυνατό….....

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Orestios 20/03/2010 11:50:21

   Ίσως πρέπει να το σηκώσει η ΝΔ το ζήτημα αυτό, δεν είναι νωρίς. Μήπως περιμένει ο Σαμαράς το συνέδριο; Είναι ένα ζήτημα, να πρέπει να ανοιχτείς στο πέλαγος όταν το καράβι σου ακόμη κατασκευάζεται... Και είναι και τα δημοσκοπικά δεδομένα αρνητικά, αλλά αυτο ξεπερνιέται, αρκεί να έχει καθαρό στίγμα για το πού πηγαίνει ο Αντώνης, και θα τα καταφέρει όπως και με τη Ντόρα.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Orestios 20/03/2010 12:18:36

   Δεν θα γινει.Ολες οι κινησεις Σαμαρα δειχνουν οτι εχει αποδεχθει μακροχρονια διακυβερνηση ΓΑΠ και θελει να φτιαξει μια νεα ΝΔ για τη νεα φτωχοτερη Ελλαδα που ερχεται.Δεν πολυασχολειται με το ποιος φταιει και δε φταιει.

  • ν γεωργιοπουλος avatar
   ν γεωργιοπουλος @ Orestios 20/03/2010 12:21:05

   Να φυγει ο ΓΑΠ για να ερθει ο Πακης και ο θιασος που διελυσε το συμπαν σε 5 χρονια?
   Μεχρι στιγμης η ΝΔ δεν δειχνει να αλλαζει στελεχωση λες και χαθηκαν οι καλοι και οι αξιοι. Ο Σαμαρας εχει πεισθει πως διαχειριζομενος τον πατο θα καταφερει κατι. Νεα μεταπολιτευση με διαχειριση του κομματικου οργανισμου ΝΔ και των βαριδιων της δεν γινεται. Τιμητικη αποστρατεια σε πολλους, διαγραφη σε μπολικους και νεοι ανθρωποι στην πολιτικη. Οπως το ΠΑΣΟΚ το 81 πηρε την εξουσια με αγνωστους, ετσι και τωρα αν ο Σαμαρας πεισει πως ξεμπλεξε με το παρελθον και δεν χρειαζεται να απολογειται, θα μπορεσει να παρει εξουσια συντομα.
   Φοβουμαι ομως πως εχουν τακτικη ωριμου φρουτου.

  • Orestios avatar
   Orestios @ Orestios 20/03/2010 13:53:32

   Αντί να θρηνείτε σαν μωρές παρθένες για το κακό που σας βρήκε και να υιοθετείτε την προπαγάνδα, που λέει πως μόνο το GAP ξέρει τί κάνει, δείξτε πως δεν ανέχεστε αυτή την εξαπάτηση.
   Η δημοκρατία έχει διέξοδα. Ο ναζισμός (εθνικοσοσιαλισμός), που ζούμε σήμερα, λέει πως δεν υπάρχουν και προκρίνει τον μονόδρομο. Στην φτώχεια και την εξαθλίωση όμως.
   Αν σας αρέσει να σας κλέβουν και να σας βρίζουν επιπλέον, τότε είστε άξιοι της μοίρας σας. Θα το κάνουν πολλές φορές όταν βλέπουν πως δεν αντιδράτε.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Orestios 20/03/2010 16:37:58

   Τι θα πει "νέοι άνθρωποι στην πολιτική". Και ο Παπαμιμίκος νέος είναι. Δεν ειναι ζήτημα ηλικίας, είναι ζήτημα, πρώτον, ήθους, δεύτερον, γνώσης, πραγματικής γνώσης και όχι κατοχής πτυχίων, τρίτον, ευθυκρισίας, αυτό που στα ελληνικά το λέμε judgment και, τέταρτον, δυναμισμού. Αυτά μπορεί να τα έχει κάποιος που είναι νέος, μπορεί να τα έχει και κάποιος που είναι γέρος. Σοβαρούς και σωστούς ανθρώπους θέλουμε. Πάρα πολλοί "νέοι άνθρωποι" είναι εντελώς ψώνια και το κυριότερο που χρειάζονται οι συγκεκριμένοι "νέοι άνθρωποι" είναι κάποιος να τους βάλει τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι να τους εξηγήσει τι βλακείες κοπανάνε ώρες-ώρες.

  • ν γεωργιοπουλος avatar
   ν γεωργιοπουλος @ Orestios 20/03/2010 21:06:41

   Επωνυμε

   δεν εννοω ηλικια γιατι σωστα θετεις το ζητημα καποιων γνωστων λαμογιων νεαρας ηλικιας. Εννοω ανθρωπους αγνωστους στην πολιτικη.

 18. rally monkey avatar
  rally monkey 20/03/2010 12:35:23

  γνωστοι /αγνωστοι δεν ειναι το θεμα
  ποιοτητα χρειαζεται και η ελλειψη της δυσκολα κρυβεται

 19. nasos avatar
  nasos 20/03/2010 12:40:36

  Πριν από καιρό έγραφα μισοαστεία-μισοσοβαρά για την ανάγκη δημιουργίας Εθνοφυλακής προκειμένου να εξασφαλιστεί η Δημόσια Τάξη,μετά την χρεωκοπία μας.
  Τώρα πια μου φαίνεται πως είναι αναγκαίο να δημιουργηθεί κάποιο επικουρικό σώμα,στελεχομένο από έμπιστους πολίτες.

  • Δημήτρης Μαγκούτης avatar
   Δημήτρης Μαγκούτης @ nasos 20/03/2010 12:53:27

   Οπως Ταγματασφαλίτες ένα πράγμα;;;

  • nasos avatar
   nasos @ nasos 20/03/2010 13:11:50

   Αν θέλεις να βρεις Ταγματασφαλίτες,αναζήτησε τον κ Σημίτη και τους πολιτικούς του φίλους.
   Εγώ μιλάω για προστασία της περιουσίας του κοσμάκη,αυτού που δεν διαμένει στα ασφαλή προάστεια και δεν διαθέτει αστυνομικούς να τον φυλάνε.

 20. Orestios avatar
  Orestios 20/03/2010 13:25:30

  Εχθές ήταν να δημοσιευτεί η Έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος για την οικονομική κατάσταση. Πού θάφτηκε?

  http://www.bankofgreece.gr/Pages/el/Bank/News/PressReleases/DispItem.aspx?Item_ID=3267&List_ID=1af869f3-57fb-4de6-b9ae-bdfd83c66c95&Filter_by=DT

 21. «Κασσάνδρα» avatar
  «Κασσάνδρα» 20/03/2010 13:30:03

  Πολλές πικρές αλήθειες ο θίασος που μας κυβερνά φούσκωσε το έλλειμμα στο 12,7% και δεν λέτε πάλι καλά που δεν έκλεισε στο 14,5% όπως σχεδίαζε αρχικά! Ευτυχώς ακούστηκαν οι ποιο ψύχραιμες φωνές και φούσκωσε μόνο 2-3% το έλλειμμα!!!

  Μετά έδωσε και επίδομα αλληλεγγύης 1,5-2δις έκοψε και φόρους για τα σκάφη και εκτόξευθηκαν τα επιτόκοια δανεισμού, συνεχίζοντας την καταστροφολογία με πτωχεύουμε, βουλιαζουμε, σάλιο, τιτανικός που έριξαν και ρίχνουν νερό στο μύλο των δανειστών. Είναι ανίκανοι και ποιο επικίνδυνοι από τους προηγούμενους και επι πλέον έχουν να διαχειριστούν και εθνικά θέματα που τα ξαναφέρνει στο τραπέζι ο γιωργάκης την ποιο κρίσιμη ώρα που θα είχαμε ένα καλό άλλοθι να παγώσουν τα πάντα λόγο κρίσης. Αλήθεια έγιναν όλες αυτές οι αρλούμπες σε κανένα άλλο κράτος ακόμα και Ιρλανδία και Ισλανδία;

  Ρωτώ αν εξαρχής όπως άλλα κράτη παίρναμε τα μέτρα συν τα 2δισ. που μοίρασε στο επίδομα και κόψιμο προγραμματισμένων φόρων και η μείωση δαπανών που έγινε θα είμαστε μια χαρά τώρα και θα δανειζόμαστε απρόσκοπτα με τουλάχιστον μια μονάδα χαμηλότερα.

  Αν οι παπατζήδες μας ρίξουν στα σαγόνια του ΔΝΤ καλύτερα να σηκωθούν να φύγουν από τώρα πριν φύγουν με τις κλωτσιές.

 22. Jimmy L avatar
  Jimmy L 20/03/2010 14:07:21

  Γιατι ολοι οι δεξιοι εχετε ξεσαλωσει και δεν ξερετε τι γραφετε??Τοσο πολυ σας στοιχισε η απωλεια της εξουσιας??Συμβιβασθειτε συντομα γιατι για τα επομενα χρονια ξεχαστετην με τα μυαλα που κουβαλουσατε και δυστυχως για σας εξακολουθειτε να κουβαλατε..Τοσο πολυ εχετε τυφλωθει!!!!Ξυπνηστε!!!!

  • Orestios avatar
   Orestios @ Jimmy L 20/03/2010 15:09:17

   Για να επανεμφανιστεί το κομματόσκυλο JimmyL και να ξερνά τα άντερά σου, μετά από τόσο καιρό, σημαίνει πως το ΠΑΣΟΚ βυθίζεται. Το GAP καταρρέει.

  • Beyond The Stars avatar
   Beyond The Stars @ Jimmy L 20/03/2010 15:11:06

   Νά κι ένας που φεύγει χαρούμενος απο το βενζινάδικο!

  • Μάρκο Τ avatar
   Μάρκο Τ @ Jimmy L 20/03/2010 15:12:03

   Επειδή η περίπτωσή σου είναι ιδιάζουσα, σε παραπέμπω στον ειδικό ιατρό της Βουλής κ. Βαίτση Αποστολάτο, νομίζω έχει τη λύση για το πρόβλημά σου. Άλλωστε, τελευταία οι σχέσεις σας με το ΛΑΟΣ είναι αγαστές.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ Jimmy L 20/03/2010 15:14:14

   ή ζει εκτός Ελλάδος...

  • rally monkey avatar
   rally monkey @ Jimmy L 20/03/2010 15:16:21

   για να ειμαστε ακριβεις ..δεν απωλεσαν την εξουσια απλα την παρεδωσαν και μαλιστα χωρις να σκεφτουν σε ποιον την παραδινουν
   μαλλον αυτο θα ειναι το μεγαλυτερο λαθος που θα χρεωσει η ιστορια στην προηγουμενη κυβερνηση

  • ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ avatar
   ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ @ Jimmy L 20/03/2010 15:49:24

   Αντί να χαίρεσθε που βρέθηκε ξανά, ο καρπαζοεισπράκτορας του χωριού,εσείς τον αποπαίρνετε ,τον ξενομανή Δημητράκη (Ακου.....Jimmy L).Κι άν τσαντισθεί και ξαναφύγει;;; Μας χρειάζεται γιά εκτόνωση,αδέρφια. Κάτι σαν Αλ.Τζανετάκος στις ταινίες του '70, ένα πράγμα. Χ....ζό παιδί,χαρά γεμάτο.Αλλά,αρκετά μαζύ του και τους λοιπούς μισθοφόρους εργολάβους-διασκεδαστές μας.Αφήστε τους να κοπανιούνται και να κρώζουν.Κάπως πρέπει να δικαιολογίσουν και τα μισθά τους. Εξ άλλου, εκ στόματος κόρακος,ΚΡΑ εξελεύσεται.Προσωπικά,έχω κόψει κάθε επικοινωνία με μαιμούδια αυτού του είδους.Απλά διασκεδάζω , ανακαλώντας μνήμες των αρχέγονων πρασινο-κομισσάριωνν(τους θυμάστε;),αυτών του '80 ,τότε που ακόμα το χνώτο τους βρωμούσε.Φαίνεται πως τελικά,το πέρασμα Σημίτη,δεν τους άφησε κανένα λούστρο, εκτός του ότι μερικοί αναξιοπαθούντες Μήτσουκλες, γίνανε ξαφνικά ...Jimmy !(Ακου.... Jimmy !).

  • «Κασσάνδρα» avatar
   «Κασσάνδρα» @ Jimmy L 20/03/2010 20:15:33

   Καλά κάτσε μην πάμε σε κανένα ΔΝΤ να δούμε πως θα κρυφτεί το κελεπούρι σου

 23. Μάρκο Τ avatar
  Μάρκο Τ 20/03/2010 15:24:53

  Το άρθρο του Κώστα Ροδινού περιγράφει επακριβώς την κατάσταση. Μία συμπλήρωση όμως:
  Η αρχική στάση της Ρωσίας έναντι του GAP, όταν αυτός πήγε εκεί σαν ζήτουλας (θυμάστε "εμείς του είπαμε ότι η καλύτερη λύση είναι το ΔΝΤ" του είπε ο Μεντβέντεφ, δηλ. κόψε το λαιμό σου, σε απλά ελληνικά), ΔΕΝ οφείλεται μόνο στη στάση του στο ζήτημα του Κοσσυφοπεδίου παλιά. Υπάρχουν και νεώτερα: Θυμάστε την "ετεροβαρή συμφωνία" για τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης, που κατήγγειλε πριν τις εκλογές;
  Οι Ρώσοι αυτά δεν τα ξεχνούνε, όπως και δεν τα ξεχνάει κάθε χώρα που έχει πίσω της μία αυτοκρατορική παράδοση. "Ετεροβαρή συμφωνία" κατήγγειλε ο GAP; Στο ΔΝΤ τον ξαπόστειλε ο Μεντβέντεφ λίγο μετά, όταν πήγε για να του κλαφτεί για στήριξη και λεφτουδάκια.
  Ο GAP θα πρέπει να καταλάβει ότι τον κουτοπόνηρο ζητιάνο, άμα μαθευτεί η κουτοπονηριά του, δεν τον βοηθά κανείς και δεν τον σέβεται κανείς. Δυστυχώς, σέρνει μία ολόκληρη χώρα από πίσω του.
  Σε λίγα χρόνια θα ντρεπόμαστε για τον άνθρωπο αυτό, θα ντρεπόμαστε για την εικόνα που παρουσιάσαμε ως χώρα.

  Ίσως βέβαια μας αξίζει αυτός ο διασυρμός, γιατί θα έπρεπε να ξεγυμνωθεί τελείως το μεταλασσόμενο ιδεολόγημα του ΠΑΣΟΚ, να φανούν σε βάθος οι διαστάσεις του αποστήματος που προκάλεσε στη χώρα ήδη από το 1980 και επιτέλους να κάνουν λίγη αυτοκριτική οι σοβαροί ψηφοφόροι του (όχι τα ανεγκέφαλα κομματόσκυλα που θέλουν να γλύφουν μόνο ό,τι κόκκαλο τους πετάξουν, σαν κάτι Τζίμηδες εδώ μέσα, μιλάω για τους σοβαρούς και σκεπτόμενους σοσιαλδημοκράτες). Και χρειάζεται όλοι μας να κάνουμε αυτοκριτική για τη χώρα που οικοδομήσαμε μετά τη μεταπολίτευση και για το ήθος που διαμορφώσαμε και για το ήθος που μεταδίδουμε στα παιδιά μας.
  Δεν ξέρω αν έχουμε φτάσει στον πάτο, αλλά αν δεν κάνουμε στροφή, αν δεν γίνει επανάσταση ήθους, θα διαπιστώσουμε ότι το βαρέλι δεν έχει πάτο στην πραγματικότητα: Θα φτιάξουμε μόνοι μας την κόλασή μας, όσοι δεν μεταναστεύσουμε για περισσότερο ευνομούμενες κοινωνίες.

  • xrhxa65 avatar
   xrhxa65 @ Μάρκο Τ 20/03/2010 19:26:10

   όχι "για περισσότερο ευνομούμενες κοινωνίες"...για ευνομούμενες (σκέτο)......εδώ κάθε άλλο παρά ευνομούμενοι είμαστε.....χώρια που κόβουμε και τρώμε ο ένας τα κομάτια του άλλου....

 24. fit for fun avatar
  fit for fun 20/03/2010 15:32:02

  Ολοκληρωτική και συντονισμένη από κυβέρνηση-ΜΜΕ ψυχολογική επίθεση εναντίον του ελληνικού λαού με στόχο να αποδεχτεί τα μέτρα. Το σχέδιό της, το φτώχεμα του λαού, το ξεπούλημα φυσικού πλούτου-ορυκτών-πλουτοπαραγωγικών πηγών-γης-υποδομών-ακινήτων, είναι και το σχέδιο των αφεντικών της, το οποίο υλοποιείται εδώ και δεκαετίες μέσω των αγαπημένων των δεξιούληδων ιδιωτικοποιήσεων. Το έχει ομολογήσει και ο ΥΠΟΙΚ, όταν απολογούμενος για την καθυστέρηση στην ανακοίνωση των μέτρων αποκάλυψε ότι αυτή οφείλεται στο ότι ο ελληνικός λαός δεν ήταν ακόμη έτοιμος. Έτσι, δεν έχει νόημα η σπαζοκεφαλιά να αποδοθούν οι παλινωδίες της κυβέρνησης σε βλακεία, ανικανότητα, ή οτιδήποτε άλλο. Απλώς αυτό είναι το σχέδιο. Τώρα που εδράζεται η ελπίδα ότι ένας υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη, συμμαθητής ΓΑΠ και θαμώνας λέσχης Μπ. μπορεί να έχει διαφορετική ατζέντα είναι απορίας άξιον.

 25. george avatar
  george 20/03/2010 16:16:45

  Η σημερινή κρίση δεν είναι μόνο της Ελλάδας. Είναι κρίση παγκόσμια, η οποία έχει και επιπτώσεις στην αδύναμη Ελλάδα. Το συγκεκριμένο επιχείρημα, η ελληνική πλευρά (και κυρίως το ανεκδιήγητο ΠΑΣΟΚ), έχει ξεχάσει πλήρως.
  Η διακυβέρνηση Καραμανλή, δεν θάμπωσε κιόλας, αλλά δεν είναι και αποκλειστικά υπεύθυνη για τη σημερινή κατάσταση. Το ΠΑΣΟΚ με την εξαιρετικά κοντόφθαλμη και διχαστική ρητορεία του, αντί να βελτιώνει την κατάσταση, συνεχώς την επιδεινώνει. Διότι, η εξαιρετικά σκληρή κριτική προς την Ελλάδα, και η επίκληση του κινδύνου χρεωκοπίας (ιδίως όταν είναι η ίδια κυβέρνηση), η εκδραμάτιση της κατάστασης με την απειλή της προσφυγής στο ΔΝΤ ( το οποίο ας μην ξεχνάμε αποτελεί το ΎΣΤΑΤΟ καταφύγιο για όλες τις χώρες) αντί να ηρεμεί τις αγορές, προκαλεί μεγαλύτερες αναταράξεις και ανησυχίες για το μέλλον της χώρας. Γιατί οι αγορές σκέπτονται με τη λογική ότι όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά και άρα για να βγαίνει με τόσο δραματικούς όρους ο Πρωθυπουργός σημαίνει ότι το πρόβλημα είναι αρκετά βαθύ.
  Πάντως όντως και το ΠΑΣΟΚ έχει ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση, διότι αφενός μεν εκδραμάτισε την κατάσταση περισσότερο από όσο ήταν, και αφετέρου σφύριζε αδιάφορα για το τι πρέπει να κάνει. Άλλωστε αυτό είναι και το μεγάλο ερωτηματικό. Θα καταφέρει το ΠΑΣΟΚ να κάνει τις μεταρρυθμίσεις (ιδιωτικοποιήσεις, αλλαγές στο δημόσιο τομέα, απελευθέρωση αγορών) στις οποίες δεν πιστεύει και το ίδιο?

 26. Richard Barley avatar
  Richard Barley 20/03/2010 16:38:43

  Greece's Risky Rhetoric

  Message to George Papandreou: "Silence is golden"

  "But every time Mr. Papandreou opens his mouth to complain about the lack of European Union support for his country, or hints that he might go to the International Monetary Fund for aid instead, he actually makes the job of financing his country's deficit more difficult"

  "Mr. Papandreou's misguided communications strategy is a big obstacle to debt costs falling "....

  http://online.wsj.com/article/SB10001424052748704207504575129684198694078.html

  • Μάρκο Τ avatar
   Μάρκο Τ @ Richard Barley 20/03/2010 17:19:27

   Σπάρτακε, επειδή στη γειτονιά όπου κυκλοφορώ, λόγω επαγγέλματος και ουχί λόγω κατοικίας (είμαι των λαϊκών δυτικών συνοικιών), κυκλοφορούν πολλοί τέτοιοι "δημοσιογράφοι", το πιο απλό που μπορεί κανείς να κάνει είναι ένα "ουουουστ" περνώντας δίπλα τους. Να είσαι σίγουρος ότι αν σε κάθε βήμα τους ακούνε και ένα μακρόσυρτο "ουστ", θα αρχίσουν να περιορίζουν τις δημόσιες εμφανίσεις τους σε μη προστατευόμενους χώρους.

 27. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 20/03/2010 16:56:42

  Αλλάζω thread και απαντώ στον Ψυχραιμία για αυτό που έγραψε ότι "ολες οι κινησεις Σαμαρα δειχνουν οτι εχει αποδεχθει μακροχρονια διακυβερνηση ΓΑΠ". Το έχω σκεφτεί κι εγώ πολλές φορές αυτό. Νομίζω όμως ότι δεν είναι ζήτημα μόνον Σαμαρά, αλλά πολύ ευρύτερο. Η ίδια η αποχώρηση Καραμανλή - όταν όλες οι δημοσκοπήσεις έλεγαν ότι ο κόσμος θέλει να παραμείνει στην ηγεσία της ΝΔ - η ευρείας έκτασης "συναίνεση" που επέδειξε ο Καραμανλής ήδη από τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, συνεπικουρούμενος από Ντόρα και λοιπά μεγαλοστελέχη, τότε (μόνον ο Σαμαράς ήταν λίγο πιο δυναμικός στην ομιλία για τις προγραμματικές δηλώσεις), η "συναίνεση" που άρχισε ο Σαμαράς αμέσως μετά την εκλογή του, προς γενική σχεδόν έκπληξη, αλλά, να πούμε και το άλλο, η ανοικτή στήριξη Καρατζαφέρη τώρα στα δύσκολα για τον ΓΑΠ, όλα αυτά δείχνουν ότι κάτι ευρύτερο παίζεται και ότι κάποιο γενικότερο νεοταξικό (να το πούμε έτσι, με μία λέξη) σχέδιο στήριξης υπάρχει υπέρ του ΓΑΠ. Και last but not least, η τρομακτική υποστήριξη που λαμβάνει από τα ΜΜΕ χωρίς να είναι Σημίτης (εννοώ ότι τον Σημίτη τον γουστάρανε τα ΜΜΕ, ήταν το κατιτίς τους, ο ήρωάς τους, για κάτι Λαμπράκηδες και Σωμερίτηδες), αλλά ούτε βέβαια και Ανδρέας. Εδώ δηλαδή μιλούμε για γενική ενορχήστρωση στήριξης. Προσωπικά είμαι βέβαιος ότι αυτή η ενορχήστρωση έχει πιάσει και τη ΝΔ, ή μάλλον έπιασε πρώτη τη ΝΔ.

  Ο ΓΑΠ είναι ένας άνθρωπος πολύ περιορισμένων ικανοτήτων και αυτό είναι προφανές. Άρχισαν να τον παίρνουν χαμπάρι και στο εξωτερικό, σιγά σιγά. Άρχισαν αν γράφονται ήδη αυτά που ψιθυρίζονταν τόσους μήνες. Ας δούμε τη (συντηρητική) Wall Street Journal να του γράφει ότι "η σιωπή είναι χρυσός"! Να μιλάει λιγότερο γιατί κάνει κακό στη χώρα του! Αυτό που έχουμε πει τόσες φορές εμείς εδώ μέσα και τόσος κόσμος ότι κάθε φορά που μιλάει το spread ανεβαίνει! Σε επόμενο ποστ θα το αναρτήσω όλο το άρθρο (που είναι κανονικά μόνον για συνδρομητές, αλλά αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν είναι δυνατόν να μην το ξέρουν αυτό. Κι όμως βλέπεις μια γενική στήριξη, μια γενική παραίτηση στη ΝΔ, που δεν είναι μόνον του Σαμαρά υπόθεση, αν δεν είναι συνειδητή και συντονισμένη στήριξη - και πιστεύω ότι ειδικά οι Καρατζαφέρης - Μητσοτάκης έχουν κι άλλα κίνητρα, πέρα βεβαίως από τη διάθεσή τους να πλήξουν το Σαμαρά.

  Ο Παπανδρέου δεν είναι απλώς ο άνθρωπος της Νέας Τάξης. Ο Παπανδρέου ΕΙΝΑΙ η Νέα Τάξη, είναι τμήμα της Νέας Τάξης. Το δείχνουν όλα, από το λαθρονομοσχέδιο, την κατάργηση των μηχανοκίνητων τμημάτων στις παρελάσεις, την κατάργηση του εορτασμού "για λόγους οικονομίας" της 25ης Μαρτίου, τον "άγριο νεοφιλελευθερισμό" του στην οικονομία, για να χρησιμοποιήσουμε αριστερή ρητορική, που του είναι τόσο φυσικός, όλα δείχνουν ότι ήρθε για να μείνει για πάρα πολύ, για να γίνει "ιδιοκτήτης της χώρας". Δεν ξέρω πόσο στο χέρι μας είναι να το αποτρέψουμε. Εμείς κάνουμε όση αντίσταση μπορούμε είτε εδώ μέσα είτε γενικότερα, αν μη τι άλλο καταγγέλλοντας αυτό που βλέπουμε να συμβαίνει. Όμως για μένα είναι φανερό ότι το πράγμα είναι ευρύτερο και, σε τελική ανάλυση, οι μόνοι που μπορούν να μας γλιτώσουν αυτή τη στιγμή είναι είτε οι υγιώς σκεπτόμενοι Πασόκοι είτε ο ίδιος ο ΓΑΠ με την αυτοκαταστροφική του μανία.

  • xrhxa65 avatar
   xrhxa65 @ Επώνυμος 20/03/2010 19:40:47

   Έτσι ,έτσι.....και δεν είναι τυχαίο το λαθρο-νομοσχέδιο....άμεσα "εκλογικά" κέρδη χωρίς "κόστος" και με σιγουριά επένδυσης στο μέλλον...mr GAP ήρθε για να μείνει....αφού είναι περισσότερο κι από μαριονέτα που την κινείς με σχοινάκια......αυτός κινείται μόνος του στο ρυθμό που του παίζουν και υπερθεματίζει κι όλας...

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Επώνυμος 20/03/2010 20:32:01

   Θα σου απαντησω επ αυτου.Πιστευω οτι δυστυχως η ΝΔ ειναι μια οχι απλως εκλογικα αλλα και ψυχολογικα ηττημενη παραταξη και αυτος ειναι ο λογος της μη αντιδρασης.
   Αυτο που εσυ ονομαζεις νεοταξικο δηλ το περασμα της Ελλαδος σε κατασταση αγριου καπιταλισμου κανονικα ειναι εργο δεξιων κομματων.Εδω ολα δειχνουν οτι θα το αναλαβει το ΠΑΣΟΚ οποτε ποιος ειναι ο ρολος της ΝΔ;Φυσει και θεσει δεν μπορει να ειναι αριστερα.
   Μπορει ο Παπανδρεου να πυροδοτησε το φυτιλι της κρισης αλλα μετα τη πυροδοτηση πηρε τα πρωτοφανη σκληρα μετρα και θα παρει και αλλα.
   Η ΝΔ τι μπορει να πει;Προς το παρον ειναι στη φαση γιατι το ΠΑΣΟΚ δεν παιρνει αναπτυξιακα μετρα.Αν ομως αυριο το ΠΑΣΟΚ εξαπολυσει δευτερο γυρο με ιδιωτικοποιησεις υπερφαλαγγιζοντας την απο δεξια υπο το προσχημα του ΔΝΤ τι γινεται;
   Απο τα πραγματα λοιπον παρακολουθει να δει που θα καταληξει η μεταμορφωση του ΠΑΣΟΚ για να βρει ενα ρολο.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Επώνυμος 20/03/2010 22:51:45

   Η "Νέα Τάξη" δεν είναι ο "άγριος καπιταλισμός", είναι περισσότερα και λιγότερα μαζί. Είναι στην ουσία ένα αόρατο διεθνές παρακράτος που ανεβοκαταβάζει κυβερνήσεις ανάλογα με τα οικονομικά συμφέροντα συγκεκριμένων πολυεθνικών του πετρελαίου, των διεθνών τραπεζών και πολλών άλλων οικονομικών μεγαλοπαραγόντων. Τα Open Society Institutes των διαφόρων Σόρος δημιουργούν ένα ευρύ δίκτυο κοινωνικοπολιτικής παρέμβασης κάθε φορά που έχουν ανάγκη να κατευθύνουν "οργισμένη λαϊκή αντίδραση" προς κάποιον παράγοντα. Μόλις έμαθα πριν από λίγο ότι σε στέκι αναρχικών στα Δεκεμβριανά ήρθαν κάτι άσχετοι μαστούρια που είχαν σπάσει αυτοκίνητα κλπ. αμέσως πιο πριν και είχαν μπει στο πανεπιστήμιο για το "άσυλο" και μόλις έφυγε η Αστυνομία από έξω από το Πανεπιστήμιο (και εξέλιπε ο "εχθρός") τους την έπεσαν οι κανονική αναρχικοί τους άλλους για τα αυτοκίνητα κλπ. που έσπασαν! Λεπτομέρεια: ΔΕΝ τους ήξεραν ποιοι ήταν οι αναρχικοί τους άλλους που τα σπάγανε! Συνεπώς, καταλήγω στο συμπέρασμα ότι ο αντιεξουσιαστικός χώρος είναι προπέτασμα καπνού για να γίνονται οι καταστροφές. Εμφιλοχωρούν αυτοί της Νέας Τάξης και κινούνται με τον τρόπο που νομίζουν είτε μέσω μαστούρηδων, είτε μέσα στρατιών αλλοδαπών, είτε όπως αλλιώς γίνεται, αλλά πάντως με κατεύθυνση και σχέδιο. Όλα αυτά από κάπου εκπορεύουνται και αυτό το αόρατο "κάπου" ονομάζεται σχηματικά "Νέα Τάξη".

   Η τελική στόχευση είναι βέβαια πάντοτε οικονομική, όμως το ποιος είναι κάθε φορά η Νέα Τάξη το βρίσκουμε αν κάνουμε το πολύ απλό που συμβούλευσε το βαθύ Λαρύγγι: Follow the money!

 28. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 20/03/2010 17:05:14

  Μόλις είδα ότι αναρτήθηκε παραπάνω ο σύνδεσμος για τον πρόλογο του άρθρου της Wall Street Journal. Η WSJ είναι μια μαχητική και αρκετά ανεξάρτητη εφημερίδα, συντηρητικής κατεύθυνσης, η οποία πάντως έχει στενές σχέσεις με το κυβερνητικό κατεστημένο των ΗΠΑ. Δεν είναι πάντως ιδιαίτερα "νεοταξικών αποκλίσεων", όπως οι New York Times, ας πούμε. Καλά είναι να γνωρίζουμε τι γίνεται ακριβώς και στην Αμερική, δεν είναι όλοι οι Αμερικανοί ίδιοι και δεν γουστάρουν όλοι οι Αμερικανοί τη Νέα Τάξη Πραγμάτων, στην οποία οφείλεται π.χ. κατά κύριο λόγο η ευρεία αποβιομηχάνιση των ΗΠΑ.

  Όλο το άρθρο:

  Greece's Risky Rhetoric

  By RICHARD BARLEY

  Message to George Papandreou: Silence is golden. Thursday, the Greek prime minister called on European leaders to agree next week to a package of standby loans to buy his country breathing space on reform. But every time Mr. Papandreou opens his mouth to complain about the lack of European Union support for his country, or hints that he might go to the International Monetary Fund for aid instead, he actually makes the job of financing his country's deficit more difficult.

  Mr. Papandreou's fear is that high borrowing costs will dilute the impact of the harsh budget measures already announced. That is a legitimate fear. But by talking so much about the need for support to bring borrowing costs down, he risks bringing about the very thing he most fears by raising in investors' minds the idea that Greece has a problem with market access—when it clearly doesn't. Greece has already sold €13 billion ($17.9 billion) in bonds this year, with the most recent, successful sale just two weeks ago.

  Sure, Greece is currently paying a high price to borrow. This year's bond issues yielded more than 6%. Germany pays around 3% on its 10-year bonds. The IMF's base lending rate is just 1.25%—albeit with an unspecified supplement for large loans.

  But Greek borrowing costs are already coming down. The country's 10-year bonds now yield 2.8 percentage points more than German debt, much less than the peak of four percentage points in January. And that spread should continue to grind tighter as the country rebuilds fiscal credibility. Pressure from credit-rating agencies is easing.

  There is also a limit to how far yields can fall. Ireland, a country with a similar budgetary challenge and a struggling banking system, but with much greater market credibility and much higher credit ratings, would pay about 1.3 percentage points over German Bunds to borrow 10-year money. And the market knows Greece faces a €16 billion bond refinancing hump in April and May. All that means Greek spreads might tighten at best to around 1.8-2.0 percentage points over Bunds in the medium term.

  Mr. Papandreou's misguided communications strategy is a big obstacle to debt costs falling to even these levels. Instead of providing reassurance to the markets, he risks raising fresh questions about the country's credibility and ability to access markets. If he is serious about reducing borrowing costs, he needs to recognize there are no shortcuts—and no alternative to the tough reforms that Greece has so long ducked.

  Αυτά τα λέμε εμείς εδώ και μήνες, από τα τέλη Οκτωβρίου, αλλά επιτέλους φαίνεται ότι έγιναν ευρύτερα αντιληπτά, από όσους μελετούν τη συμπεριφορά Παπανδρέου. Οι σοβαροί ξένοι καταλαβαίνουν πολύ καλά, πάρα πολύ καλά τι ακριβώς συμβαίνει. Και οι σοβαροί ξένοι δεν είναι αυτοί που τάξανε στο Γιωργάκη καταπολέμηση των κερδοσκόπων. Οι σοβαροί ξένοι, για να το πούμε έτσι, είναι οι ίδιοι οι κερδοσκόποι. Αν τους δώσεις χρεωκοπία και καταστροφολογία, θα κερδοσκοπήσουν με τη χρεωκοπία σου. Αν τους δώσεις ανάπτυξη και θετικές προοπτικές, θα κερδοσκοπήσουν με τις θετικες προοπτικές σου. Είναι ΤΟΣΟ απλό!

 29. ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ avatar
  ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 20/03/2010 17:12:10

  Exactly.Κατά τα άλλα, στήν χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας,τα βοθροκάναλα και οι λαχανοφυλλάδες της διαπλοκής,ξελιγώνονται με τις επιτυχίες του δικού τους στα εξωτερικά.Δικαίωμά τους να ξελιγώνονται,γιατί σάρξ εκ της σαρκός τους είναι και εργάζεται αόκνως γιά δαύτους.Προφανώς,'άνοιξε' κι άλλο το Pay-roll,γιατί αυξήθηκε η κλάκα τελευταίως.Σας τ'όχω ξαναζητήσει:Γράψτε σε DVD ή σε VIDEO,την 'ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ" της εποχής αυτής,από τους εγκυρότατους δημοσιογράφους-αναλυτάδες-wanna be opinion makers,γιατί σύντομα θα σας χρειασθεί.Στο τέλος-τέλος,ο ποδηλάτης νόμιμα εξελέγη,αυτά ξέρει αυτά κάνει.Αυτοί όμως,το μπουγέλωμα δεν το γλυτώνουν με τίποτα.Τις προάλλες,πήρε το μάτι μου, δύο New entry υμνωδούς και σφουγγοκ...λάριους,σε δημόσιο χώρο.Σαν γατόνια που είναι, αμέσως 'ανθίστηκαν'....το βαρομετρικό χαμηλό κι απέφυγαν τις πολλές-πολλές χαιρετούρες καί σύντομα την έκαναν μ'ελαφρά.Αλλά φαίνεται πως είναι...'πολλά τα λεφτά Αρη'.

 30. Aggelos avatar
  Aggelos 20/03/2010 17:33:26

  ο Γαπ ειναι μια μαριονετα..και τις μεγαλυτερες ζημιες και κρισεις στις χωρες τι εκαναν αχυρανθρωποι σαν και αυτον πχ Σαακασβιλι στη γεωργια....

  • metoikos avatar
   metoikos @ Aggelos 20/03/2010 18:05:57

   ΓΑΠ, ο πρώτος και ο πιο μεγάλος πατριώτης σπεκουλαδόρος.

 31. TASSOS avatar
  TASSOS 20/03/2010 17:48:30

  κ. Ροδινέ, συγχαρητήρια για το άρθρο σας. Jimmy L στο πράσινο κλουβί σου να συνεχίσεις να βλέπεις MEGA.

 32. Jimmy L avatar
  Jimmy L 20/03/2010 18:07:36

  Προς ΄΄Ορεστιο- Σπαρτακο.-Τασσος ..και λοιπες δημοκρατικες δυναμεις της..Δεξιας..Γιατι δεν αντεχετε την κριτικη και ενοχλειστε τοσο πολυ??Δεν διαβαζετε τις δημοσκοπησεις που η διαφορα ειναι μεγαλυτερη και απ αυτη των εκλογων διοτι μερικοι δεν ειχαν παρει χαμπαρι το μεγεθος της ζημιας που εκανε στη χωρα η κυβερνηση Καραμανλη??Τοση τυφλωση???Ξυπνηστε οσο ακομη ειναι καιρος...Προσπαθει ο Σαμαρας αλλα τι να κανει...εχει τρελλαθει ο ανθρωπος απο τα συντριμια που αφησε ο Ραφηνατος!!!

  • ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ avatar
   ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ @ Jimmy L 20/03/2010 18:20:53

   Μην κοπανιέσαι άδικα μικρό μου.Σήμερα δεν έχει φάπα.Ισως αύριο,αν μας κάνει κέφι,βλέπουμε.Μπορείς όμως γιά υποκατάστατο,να χτυπήσεις την καούκα σου στον τοίχο.Προσεχτικά όμως,μην πάθεις τίποτα και μας στερήσεις το ξεχαρμάνιασμα. Σ'ευχαριστούμε γιά τις ευγενικές σου παραινέσεις να ξυπνήσουμε,αλλά δεν θα πάρουμε γιατί δεν είναι γιά τα κυβικά μας καλό μου.Αντε γειάάάά΄.

  • Orestios avatar
   Orestios @ Jimmy L 20/03/2010 18:43:52

   χοχοχοχο
   Jimmy L είσαι υπέρ του ΔΝΤ όπως το Γκόγκο?

  • xrhxa65 avatar
   xrhxa65 @ Jimmy L 20/03/2010 19:43:56

   αχχχχ....ξύπνησα.......καλημέρα....τώρα jimako; τί λέει το πρόγραμμα;

   άντε ντε πες μας κι εμάς ....μυστικό το έχεις;

  • «Κασσάνδρα» avatar
   «Κασσάνδρα» @ Jimmy L 20/03/2010 20:11:24

   Καλά μας έπεισε με τις δημοσκοπήσεις που κάνουν τα αφεντικά του πουλέν σου.

 33. Βρασίδας avatar
  Βρασίδας 20/03/2010 18:18:31

  κε Ροδινέ η αναδρομή σας αξιόλογη αλλά όχι μικρή, κοντή.
  Η οικονομική τραγωδία της χώρας ξεκινάει πολύ πιο πριν με πολλά ρετάλια εμπλεκόμενα κι απο δω κι απο κεί.
  Εαν και η μνήμη είναι κοντή τα ίδια και τα ίδια θα ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΆΝΟΝΤΑΙ προς μςγάλη θλίψη των περισσοτέρων μας.

 34. ataktos avatar
  ataktos 20/03/2010 18:25:43

  τα παιδιά του Πολυτεχνείου είναι εδώ...
  ΙΔΟΥ ΚΑΙ Η ΛΙΣΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΔΕΗ – ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2009, ΔΙΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΩΤΑΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ(ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΠΟΥΖΟΥΛΑΣ, ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ) .
  ΟΛΟΙ ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ
  Α/Μ ΕΠΩΝΥΜΟ ONOMA Σύνολο μεικτών
  35220 ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 184.946,86
  35240 ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ 158.211,48
  44806 ΜΥΛΩΝΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ 151.751,05
  35599 ΧΑΝΤΑΒΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 143.675,46
  39061 ΜΟΥΤΖΟΡΟΓΕΩΡΓΟΣ ΛΟΥΚΑΣ 141.958,74
  35246 ΓΑΛΙΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 134.626,95
  35598 ΤΑΣΟΥΛΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ 134.619,39
  44324 ΚΟΥΣΤΕΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 133.661,96
  34428 ΑΡΓΥΡΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 132.042,01
  27087 ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ 131.814,34
  24834 ΤΣΟΥΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 129.323,63
  44317 ΑΡΑΒΑΝΤΙΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 128.680,20
  35726 ΡΟΝΤΗΡΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ 128.451,35
  27090 ΣΑΜΠΑΝΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ 125.870,72
  49919 ΓΚΙΟΥΛΕΑ-ΜΕΓΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ 124.018,14
  38925 ΚΟΡΩΝΙΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 123.978,13
  39421 ΜΠΑΣΙΩΤΗΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ 123.140,91
  10609 ΤΣΙΚΡΙΠΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 122.470,57
  38928 ΓΕΩΡΓΑΝΤΖΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 121.173,25
  39129 ΜΙΖΑΜΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ 120.874,19
  9235 ΣΚΟΥΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 120.191,38
  35537 ΤΟΛΑΚΗ ΜΑΡΙΑ 118.277,80
  23150 ΜΑΥΡΟΓΟΝΑΤΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 117.987,11
  49727 ΑΔΡΑΚΤΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ 117.897,67
  44405 ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑΣ 116.465,09
  44343 ΤΣΑΔΑΡΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ 116.280,61
  35785 ΒΙΤΕΛΛΑΣ ΙΣΙΔΩΡΟΣ 114.311,86
  44750 ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 113.490,59
  48909 ΜΕΝΕΓΑΤΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ 112.569,21
  71669 ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΦΩΤΙΟΣ 112.543,17
  48913 ΛΕΟΝΑΡΔΟΣ ΜΑΡΙΟΣ 112.253,32
  44402 ΠΑΤΕΡΩΝΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ 112.007,05
  67317 ΚΑΡΑΛΑΖΟΣ ΛΑΖΑΡΟΣ 111.306,87
  44312 ΜΑΡΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ 110.348,41
  49650 ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 109.913,57
  69633 ΜΠΡΟΥΣΤΗΣ ΜΙΧΑΗΛ 109.856,89
  53873 ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 109.689,82
  35772 ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ 109.395,21
  50501 ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 108.903,69
  49738 ΒΑΣΣΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ 107.496,15
  52227 ΜΕΤΙΚΑΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 106.779,71
  44603 ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 105.893,92
  52755 ΔΡΟΣΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 105.307,05
  52420 ΕΞΑΚΟΥΣΤΙΔΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ 105.131,64
  70579 ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 103.632,74
  71042 ΚΑΜΠΟΥΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 103.401,96
  74422 ΒΛΑΧΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ 103.209,49
  24255 ΣΑΡΙΔΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 103.101,79
  52728 ΔΑΜΑΣΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 102.232,48
  44181 ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ 101.046,59
  48788 ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ 100.746,07
  48773 ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΡΗΝΗ 100.057,28
  48981 ΜΑΝΔΑΝΑΣ ΦΩΤΙΟΣ 99.699,31
  49286 ΜΠΟΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 99.330,15
  51654 ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ ΘΑΛΕΙΑ 97.953,88
  48912 ΛΑΜΠΟΥΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 95.693,24
  49864 ΠΟΛΥΖΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 94.427,26

 35. Κρης avatar
  Κρης 20/03/2010 18:30:03

  Που πηγαν τα ελληνικα νησιά ?
  την Ιμβρο παντως την ''πηραμε''

  http://www.europa.steiermark.at/cms/beitrag/11003342/6360831/

  κλικ στην φωτο της χαμογελαστης κυριας

  ή στο http://bit.ly/9B2W8O

  και στο pdf κλικ στο
  EU-Landkarte/
  Ompressum

 36. ataktos avatar
  ataktos 20/03/2010 18:51:31

  επίκαιρο και σήμερα
  http://www.youtube.com/watch?v=o62MJrVK8s4

 37. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 20/03/2010 21:01:40

  H NEA TAΞΗ προσωποποιηθηκε. Ξεκάθαρα.

 38. Dimi avatar
  Dimi 20/03/2010 21:42:43

  Σε αρκετές αναρτήσεις, αναφέρεται ότι ο Γ. Παπανδρέου ενδιαφέρεται γιά συχνά ταξείδια στο εξωτερικό, γιά συναντήσεις με υψηλού επιπέδου πολιτικούς και οικονομικούς ηγέτες, διότι το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι το «κτίσιμο του προφίλ του».

  - Σε ποιό ακριβώς επικοικοδομητικό «κτίσιμο προφίλ» του Γ. Παπανδρέου» αναφέρονται?

  - Με ποιά ακριβώς Θετικά, Μετρήσιμα Αποτελέσματα, θα μπορούσε να πιστωθεί «το προφίλ» του Γ. Παπανδρέου?

  - Διαχείρηση Σύγχρονων Προκλήσεων και Κρίσεων?
  - Ηγετική Στρατηγική και Αποτελεσματικές Διαπραγματεύσεις?
  - Γνωστικές και Αναλυτικές Δεξιότητες?
  - Επίτευξη Μετρήσιμης Εξαίρετης Απόδοσης?
  - Ικανότητες Λήψης Αποφάσεων?
  - Διαχείρηση του Χρόνου?
  - Οργάνωση και Διοίκηση Εργων?
  - Επικοινωνίες και Παρουσιάσεις?
  - Συναισθηματική Νοημοσύνη?
  - Θετικός Συντονισμός?

  - ή, μήπως, με την – ως Υπουργός Εξωτερικών - «διπλωματία των σεισμών του 9/1999»? ή, μήπως με τις ανερυθρίαστες προτροπές του - ως Υπουργός Παιδείας - γιά φύτευση της φούντας στα μπαλκόνια μας, ώστε οι νέοι να έχουν διαθέσιμη φθηνή, Home-Made μαστούρα? ή, μήπως με το ψηφοθηρικό ανήκουστο ν/σ γιά τον αφελληνισμό του Ορθόδοξου Ελληνισμού – ερήμην των Ελλήνων και ΕΕ? ή, μήπως με τα Ελληνικά «Spreads Botswana” που έφθασαν στον Yψιστο? ή, μήπως ώς "Τιμονιέρης του Τιτανικού"? ή, μήπως με τις πρόσφατες «αβλαβείς διελεύσεις» των Τούρκων σε Ιόνιο και Αιγαίο? ή, μήπως με τις πολυσυζητημένες AΔΙΑΝΟΗΤΕΣ! πωλήσεις Ελληνικών Νησιών και της Ακροπόλεως? ή, μήπως με την αγορά του μπαταρισμένου υποβρυχίου/ Φέρετρο «Παπανικολής? και τόσων άλλων ων ουκ έστιν αριθμός? Επί τέλους, Ελεος!! με τους επικίνδυνους ερασιτεχνισμούς αυτού του κυρίου!!!

  Στο τελευταίο βιβλίο του «PRIMAL LEADERSHIP: Realizing the Power of Emotional Intelligence», ο Ελληνικής Καταγωγής «Guru of Management», Dr. Richard Boyatzis, αναφέρεται στα βασικά και απαραίτητα χαρακτηριστικά του αποτελεσματικού Πολιτικού ή/και Επιχειρηματία Ηγέτη, με τα οποία - Δυστυχώς γιά την Ελλάδα - ο Γ. Παπανδρέου, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ «προικισμένος».

  Απόδοση στα Ελληνικά:

  .. «Συμπεριφοριστική και Ηγετική Συναισθηματική Νοημοσύνη, όπως αυτή ορίζεται και επιδρά σε Κοινωνίες και Επιχειρήσεις:

  Oi μεγάλοι ηγέτες, μάς υποκινούν και μάς ωθούν, χρησιμοποιώντας μια βασική ανθρώπινη λειτουργία: «Τα συναισθήματά μας». Παρ' όλο που μιλούν για στρατηγική και ανταγωνισμό, οι μεγάλοι ηγέτες χτίζουν μια βαθιά συναισθηματική σύνδεση με τους γύρω τους, η οποία αποκαλείται «Θετικός Συντονισμός».

  Είναι, επομένως, κυριολεκτικά συντονισμένοι με το περιβάλλον τους. Αυτό οφείλεται στα υψηλά επίπεδα Συναισθηματικής Νοημοσύνης που διαθέτουν, τα οποία τους επιτρέπουν να δημιουργούν και να καλλιεργούν σχέσεις υψηλού «Θετικού Συντονισμού». Ετσι, η Συναισθηματική Νοημοσύνη είναι υπόθεση όλων των στελεχών, και όχι μόνο των ηγετών, οι οποίοι, εφόσον διαθέτουν το χαρακτηριστικό αυτό, έχουν την ευθύνη και τον ρόλο δημιουργίας του κατάλληλου κλίματος.

  Γι' αυτό άλλωστε, ενώ παραδοσιακά η έμφαση στην αξιολόγηση της απόδοσης ήταν στις γνωστικές και αναλυτικές ικανότητες, η έρευνα του Dr. Richard Boyatzis, αποδεικνύει πλέον ότι η Συναισθηματική Νοημοσύνη των Στελεχών είναι Δύο φορές πιο σημαντική από τον Δείκτη Νοημοσύνης IQ (Ιntelligence Quota) και τις τεχνικές δεξιότητες για την επίτευξη εξαίρετης απόδοσης.”

  - Υπάρχει ΕΝΑΣ έστω και ΕΝΑΣ Ελληνας Πολίτης σήμερα, ο οποίος να αισθάνεται «Συναισθηματικά Νοήμων ΚΑΙ Θετικά Συντονισμένος» με τον Γ. Παπανδρέοου γιά να κτίσει «το προφίλ» του? (Τα επιδοτούμενα από το PASHOCK, MME/ΜΚΟ, ΔΕΝ προσμετρώνται).

  - Υπάρχει ΕΝΑΣ έστω και ΕΝΑΣ νοήμων και σώφρων «Εργοδότης» ο οποίος θα αποφάσιζε σήμερα να «προσλάβει» τον Γ. Παπανδρέου γιά να γίνει μέρος της λύσης των προβλημάτων και διάσωσης της «Επιχείρησής» του?

  Δυστυχώς, τηρουμένων των αναλογιών, ο ανεγκέφαλος «Εργοδότης Ελλάδα», παραπλανήθηκε από «το προφίλ» Γ. Παπανδρέου, του οποίου η εμμονή να γίνει οπωσδήποτε Πρωθυπουργός, ήταν προγραμματισμένη και λυσσαλέα.

  Ηταν προσκολλημένος στην υφαρπαγή της εκλογικής νίκης με κάθε μέσο και ψηφοθηρικό τρόπο, προκειμένου να ικανοποιήσει την άκρατη ματαιοδοξία του και να επιβεβαιώσει τη mother ως: «νύφη, σύζυγος και μητέρα" των Παπανδρέου, Πρωθυπουργών της Ελλάδας.

  Την επομένη κάθε Εκλογικής Νίκης της ΝΔ, ο Γ. Παπανδρέου ζητούσε επιμόνως νέες εκλογές! Ελεγε όχι σε όλα! Παραπλάνησε ανεγκέφαλους Ελληνες πολίτες και λαθρομετανάστες ψηφοφόρους/Γλάστρες, μοιράζοντας φρούδες υποσχέσεις και δεσμεύσεις ότι τα «Λεφτά Υπάρχουν!». Συντηρούσε ανεύθυνα και συστηματικά, ένα βαρύ κλίμα μόνιμης προ-εκλογικής περιόδου και αναστάτωσης, εις βάρος της κοινωνικής ειρήνης και κερδοφορίας των Ελληνικών Αγορών, όντας ο ηθικός αυτουργός των Δεκεμβριανών 2008.

  Είναι συμπεριφορές υπεύθυνου πολιτικού ηγέτη αυτές, οι οποίες θα μπορούσαν ποτέ να πιστωθούν στο «προφίλ» του Γ. Παπανδρέου?

  Με τη ματαιοδοξία, τις ανέξοδες και άκρως επικίνδυνες μεγαλοστομίες του, τους ερασιτεχνισμούς και αυτοσχεδιασμούς του ΚΑΙ κυρίως με την παντελή έλλειψη διάθεσης αυτοκριτικής του, ο Γ. Παπανδρέου, αναδεικνύεται στον Απόλυτο ΚΑΙ Αποκλειστικά Ανεύθυνο-Υπεύθυνο της Οικονομικής Κρίσης, της Παγκόσμιας Χλέβης και της σχεδόν πλήρους αποδόμησης της Ελλάδας από τις 4/10/2009 μέχρι σήμερα.

  Ποτέ, κανένας πολιτικός αρχηγός, σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, δεν κατάφερε τόσο μεγάλα και πολλαπλά πλήγματα στη δύσμοιρη Ελλάδα. Και είναι αυτή η ποινικά κολάσιμη πορεία, η οποία μπορεί να πιστωθεί στο διαλυμένο «προφίλ» του Γ. Παπανδρέου.

  Συμπέρασμα:

  Οι αποτελεσματικοί ηγέτες αναγνωρίζουν τα όρια τους. Η Αγία Γραφή αναφέρει: "Και κατά τον καιρό εκείνο είπα (ο Μωϋσής) σε σας λέγοντας: δεν μπορώ εγώ μόνος μου να σας βαστάζω." (Δευτερονόμιο 1:9).

  Οι καλοί ηγέτες προγραμματίζουν εκ των προτέρων. Η Αγία Γραφή αναφέρει: "Επειδή ποιός από εσάς, θέλοντας να κτίσει έναν πύργο, δεν κάθεται πρώτα και λογαριάζει τη δαπάνη, αν έχει τα αναγκαία, για να τον αποτελειώσει; Μήπως αφού βάλει θεμέλιο και δεν μπορεί να τον αποτελειώσει, αρχίσουν όλοι αυτοί που τον βλέπουν να τον περιπαίζουν, λέγοντας ότι: Αυτός ο άνθρωπος άρχισε να κτίζει και δεν μπόρεσε να αποτελειώσει." (Λουκάς 14:28 – 30).

  Οι καλοί ηγέτες πρέπει να είναι υπόδειγμα επιμελούς εργασίας. Η Αγία Γραφή αναφέρει: "Όλα όσα βρει το χέρι σου να κάνει, κάνε σύμφωνα με τη δύναμή σου. Επειδή δεν υπάρχει πράξη, ούτε λογισμός, ούτε γνώση, ούτε σοφία, στον Αδη όπου πηγαίνεις." (Εκκλησιαστής 9:10).

 39. Διαμαντής Μπασαντής avatar
  Διαμαντής Μπασαντής 20/03/2010 22:19:49

  Τι κρίμα ένα απολογιστικό άρθρο με πολλές αλήθειες όπως αυτό΄του Κώστα Ροδινού να καταλήγει στο τέλος σε οπαδικό κλοτσοσκούφι εδώ μέσα. Θα περίμενα ως απάντηση μια ψύχραιμη παρέμβαση που θα έλεγε από την άλλη πλευρά κάποια πράγματα. Κάτι ξεκίνησε να λέει ο Δημήτρης Μαγκούτης στην πρώτη του παρέμβαση του και υπήρξε μια πρώτη οργανωμένη απάντηση ακριβώς από κάτω από τον Επώνυμο.

  Όμως από εκεί και πέρα δυστυχώς πολλοί εδώ μέσα κατάργησαν τον διάλογο και εκεί ξέφυγε εντελώς πια ακόμα και ο πρώτος παρεμβαίνων. Δυστυχώς πολλοί εδώ μέσα μεταφέρουν τα πάθη και τις αντιπάθειες άλλων δύσκολων και ταραγμένων περιόδων άκριτα. Σκεφτείτε να είχαν ζήσει αυτοί τις σκληρές εμπειρίες προγενεστέρων (εμφύλιο κλπ); Σκεφτείτε να είχαν να διαχειριστούν αυτοί την μετεμφυλιακή Ελλάδα ή την μεταπολίτευση με τα οξυμένα από την 7χρόνη δικτατορία πνεύματα; Αναλογιστείτε να είχαν να διαχειριστούν την κυπριακή τραγωδία; Θα έπεφτε μαχαίρι, φωτιά και τσεκούρι.

  Αλήθεια ποιος πιστεύει πως είναι απαντήσεις σε οποιαδήποτε συζήτηση κάτι ασυναρτησίες για: «ψωμί, ελιά και Κότσο βασιλιά» (!), «ΝΔ και ξερό ψωμία» (!), «είμαστε κορόιδα που σας ανεχτήκαμε» (!), «πως θα ζήσουμε χωρίς παπατζήδες» (!),
  «ο Πάκης και ο θίασος που διέλυσαν την Ελλάδα» (!), «ο ναζισμός που κυβερνάει σήμερα την Ελλάδα», «οι ταγματασφαλίτες» (!), «ο θίασος που μας κυβερνά σήμερα» (!), «ο ΓΑΠ είναι μια μαριονέτα» (!)…

  Και το χείριστο όλων. Κάποιος ολιγοφρενής Άτακτος καταθέτει και μια λίστα σπιλώνοντας όσους μπορεί, όσους υπονοεί, όσους ξέρει, όσους δεν ξέρει, όσους δεν θα μάθει ποτέ και όσους μπλέκει σε μια υπόθεση που μπορεί να μην έχουν καμία σχέση. Αλήθεια τι σχέση έχει το πολυτεχνείο του 1973 με λίστες εισοδημάτων ανθρώπων του 2009 που δεν κανένα έπαιξαν ρόλο σε εκείνα τα γεγονότα;

  Δημοκρατία είναι ο διάλογος με τον διαφωνούντα και όχι τα αλληλοσυγχαρητήρια με τους συμφωνούντες. Δημοκρατία δεν είναι οι κραυγές, οι απειλές, οι ύβρεις, εναντίον των άλλων… Δυστυχώς η ανωνυμία του διαδικτύου καταργεί κάθε επίφαση δημοκρατίας. Οι ανώνυμοι βρίζουν, χλευάζουν, δαιμονολογούν, σπιλώνουν, μορφάζουν, τραμπουκίζουν, ζητωκραυγάζουν, γαυριάζουν, γαυγίζουν, τραυλίζουν. Και όταν μερικοί επώνυμα ή ορισμένοι ανώνυμα, αλλά ευπρεπώς, πάνε κάτι να πουν δεν τους αφήνουν.

  Οι χούλιγκαν της πολιτικής «αγαπούν την πατρίδα», γενικώς και αορίστως. Αλλά ειδικώς και συγκεκριμένως δεν είναι ικανοί να ανταλλάξουν μερικές κουβέντες με κάποιους συμπατριώτες που τυχαίνει είτε να έχουν άλλη οπτική, είτε άλλη εμπειρία για τα πράγματα…

  Αλλά τι περιμένει κανείς από ανθρώπους που «αγαπούν την πατρίδα», αλλά μισούν τους μισούς Έλληνες!!! Αγαπούν μια παράταξη ή ένα κίνημα περισσότερο από την Ελλάδα. Άραγε ποια Ελλάδα έχετε στο μυαλό σας και ποια πατρίδα θα δημιουργούσατε αν κάποιοι είχατε την εξουσία;

  • anonymous avatar
   anonymous @ Διαμαντής Μπασαντής 20/03/2010 23:56:36

   Δυστυχώς πολλοί εδώ μέσα μεταφέρουν τα πάθη και τις αντιπάθειες άλλων δύσκολων και ταραγμένων περιόδων άκριτα.
   ...
   Αλήθεια ποιος πιστεύει πως είναι απαντήσεις σε οποιαδήποτε συζήτηση κάτι ασυναρτησίες για: «ψωμί, ελιά και Κότσο βασιλιά» (!), «ΝΔ και ξερό ψωμία» (!), «είμαστε κορόιδα που σας ανεχτήκαμε» (!), «πως θα ζήσουμε χωρίς παπατζήδες» (!),
   «ο Πάκης και ο θίασος που διέλυσαν την Ελλάδα» (!), «ο ναζισμός που κυβερνάει σήμερα την Ελλάδα», «οι ταγματασφαλίτες» (!), «ο θίασος που μας κυβερνά σήμερα» (!), «ο ΓΑΠ είναι μια μαριονέτα» (!)…


   Αν δεν το έχεις καταλάβει έχουμε μπει σε εμφυλιοπολεμικό κλίμα. Αν συνεχίσουμε έτσι με αποκλεισμένο μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας και υποχρεωμένο να πληρώνει συνέχεια τη νομενκλατούρα θα δούμε καταστάσεις που είδαμε όταν έπεφτε το καθεστώς των κρατών π0ου πρώην ανατολικού μπλοκ. Προσωπικά θα με χαροποιούσε να δω να πεθαίνει το τελευταίο έστω και συγκεκαλυμμένα σοσιαλιστικό κράτος της Ευρώπης.

   Την πόλωση τη δημιούργησε το ΠΑΣΟΚ κι έφερε τον κόσμο στα όρια της παράκρουσης. Αν η πόλωση αυτή υπήρχε προεκλογικά δε θα έπαιρνε τις εκλογές. Όμως τα νομοσχέδια για το μεταναστευτικό, τις ΑΠΕ, η αύξηση της τιμής του ρεύματος, η χρηματοδότηση χωρίς περικοπές των πολιτικών του ενώ κάνει περικοπές μισθών κλπ έχουν οδηγήσει τον κόσμο στο αμήν. Εγώ είμαι ένας νομοταγής πολίτης. Με έχει φέρει σε σημείο να δηλώνω ότι αν βγουν όπλα εγώ θα είμαι από τους πρώτους.

  • Kurosaki Ichigo avatar
   Kurosaki Ichigo @ Διαμαντής Μπασαντής 21/03/2010 02:05:13

   Διαμαντή αν μπεις στο alexa και δεις τα στατιστικά της επιχείρησης, θα καταλάβεις οτι αυτά που επισημαίνεις δυστυχώς δεν έχουν απολύτως καμία πρακτική σημασία πλέον.

  • ν γεωργιοπουλος avatar
   ν γεωργιοπουλος @ Διαμαντής Μπασαντής 21/03/2010 02:29:49

   Μισο λεπτο, γενικευμενη συναινεση σε φαινομενα διαφθορας, κακης διακυβερνησης κλπ υπο το προσχημα του "πατριωτισμου", του καθηκοντος, της "πατριδας" κλπ, ειναι θα μου επιτρεψετε επικινδυνη θεση. Υπο τα προσχηματα του πατριωτισμου συνηθως κρυβονται οι μεγαλυτερες απατεωνιες, σε σημειο που η ανυπακοη στην εξουσια να ειναι η πλεον πατριωτικη πραξη. Οπως ειναι πχ η τηρηση του συνταγματος με καθε μεσο, πατριωτικη επιταγη και δικαιολογει την ανυπακοη σε ευελπιδες Παπαδοπουλους.
   Οποιος θεωρει οτι ο Πακης (δεν ειναι κοροιδευτικο, ετσι τον αποκαλουν οι γνωστοι του) προστατευσε την Ελλαδα στα δεκεμβριανα η πως η ΝΔ του 2007-2009 δεν ηταν θιασος που παριστανε την κυβερνηση και μας εφερε σε μια κατασταση που το χρεος πηγαινε απο το 6 στο 3 και μετα στο 8?
   Και πως αλλιως να αποκληθει ο Γιωργος "τα λεφτα υπαρχουν" Παπανδρεου περα απο παρα , ο οποιος επι 5 μηνες εβλεπε τα σπρεντ να διευρυνονται χωρις να κανει τιποτα?
   Καλοι τροποι δεν χωρουν τωρα που η χωρα ειναι υπο χρεωκοπια.

  • Orestios avatar
   Orestios @ Διαμαντής Μπασαντής 21/03/2010 02:56:02

   Τώρα σου φταίει το διαδίκτυο ψευτοδημοκράτη Μπασαντή. Θα επιθυμούσες να ευλογούμε το διεφθαρμένο σύστημα ΠΑΣΟΚ που τόσο λατρεύεις. Όσο καιρό λοιδωρούσατε στο διαδίκτυο ήταν καλά. Τώρα που είναι η ώρα να απολογείται η εθνικοσοσιαλιστική (ναζιστική) κυβέρνηση για την εύνοια προς τους ημετέρους το διαδίκτυο είναι κακό.
   Έχετε χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα και πλησιάζει η ώρα που θα πάνε φυλακή τα λαμόγια.

  • ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ avatar
   ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ @ Διαμαντής Μπασαντής 21/03/2010 08:02:12

   Θα μπορούσε ν'άναι ένα πολύ εποικοδομητικό σχόλιο Διαμαντή,γιατί στα περισσότερα που γράφεις,δεν έχεις άδικο.Αν έτυχε να διαβάσεις σχόλια άλλων φίλων,θα συνήγαγες ότι πολλοί βίωσαν άσχημες καταστάσεις,πολέμησαν ,μάτωσαν,κέρδισαν,έχασαν,στα χαλεπά χρόνια που αναφέρεις.Οι περισσότεροι στάθηκαν όρθιοι.Κάποιοι λίγοι λύγισαν . Κάποιοι ,ευτυχώς ακόμα λιγότεροι,είχαν την 'μαγκιά' να μετουσιώσουν τα όποια υπαρκτά ή ανύπαρκτα πεπραγμένα τους,σε όχημα αναρρίχησης,σε ομόλογα υψηλής απόδοσης.Είμαι βέβαιος ότι δεν ανήκεις στους τελευταίους,έτσι τουλάχιστον καταλαβαίνω από τα γραφόμενά σου Διαμαντή.Ομως Διαμαντή, άθελά σου πιστεύω,σου διέφυγε να σχολιάσεις το POURQUOIS.Από κάπου ξεκινούν όλα,έτσι δεν είναι;Δεν γνωρίζω την ακριβή σου ηλικία,την εικάζω όμως και πρίν σου εκφράσω την ευχάριστη έκπληξή μου γιά το αληθώς σοβαρό σου σχόλιο,θα σε παρακαλέσω να θυμηθείς,άν είχε καμιά σχέση η μεταπολίτευση του '74,με την αλλαγή του '81.Αναφέρομαι βέβαια στο Resalto που έγινε στο Δημόσιο.Πρίν βιαστείς (καλοπροαίρετα πάντα),ν'απαντήσεις ότι κάποιοι ήταν αποκλεισμένοι από την εξουσία,θυμήσου μόνον τις συνδικαλιστικές ηγεσίες του '74-'81.ΟΤΟΕ,ΔΕΗ,ΠΙΣ,ΙΣΑ,ΕΙΝΑΠκλπ.κλπ.Σου λένε τίποτα τα ονόματα,Ζερβάκη,Πιπεργιάς,Παπαδέλλης,Γιαννόπουλος και τόσα άλλα;Γνωρίζεις άραγε την σημερινή τους ,οικονομική και κοινωνική τους κατάσταση;Μικρός ο κόσμος ευπρεπέστατε Διαμαντή,και η Αθήνα...ένα κρεβάτι.

 40. Νικο Πανος avatar
  Νικο Πανος 20/03/2010 22:27:37

  Δεν γράφω τίποτα καινούργιο, αλλά νομίζω ότι τον
  Forest Gamp τον θυμόμαστε όλοι μας

  • Factorx avatar
   Factorx @ Νικο Πανος 20/03/2010 23:05:15

   Διαμαντή φίλε μου. Εγω σου το έλεγα οτι ζεις σε άλλη χώρα και γεωγραφικώς και χρονικώς. Θέλεις επειγόντως ανανέωση και ανασυγκρότηση (με εκτίμηση πάντα)

 41. Aggelos avatar
  Aggelos 20/03/2010 23:06:33

  " Δεν διαβαζετε τις δημοσκοπησεις που η διαφορα ειναι μεγαλυτερη και απ αυτη των εκλογων διοτι μερικοι δεν ειχαν παρει χαμπαρι το μεγεθος της ζημιας που εκανε στη χωρα η κυβερνηση Καραμανλη??Τοση τυφλωση???Ξυπνηστε οσο ακομη ειναι καιρος…Προσπαθει ο Σαμαρας αλλα τι να κανει…εχει τρελλαθει ο ανθρωπος απο τα συντριμια που αφησε ο Ραφηνατος!!!""

  οι πιο καταστροφικοι πολιτικοι της ιστοριας της χωρας πχ Ανδρεας ακομη ειναι οι πιο δημοφιλεις..και μεγαλοι πολιτικοι που ωφελησανε τον τοπο φαγανε μαυρο..

  • Orestios avatar
   Orestios @ Aggelos 20/03/2010 23:12:51

   Αγγελε σε ποιά χώρα ζείς? Το GAP κυβερνά εδώ και 6 μήνες. Κάθε μέρα καταστρέφει την Ελλάδα και εσύ δεν το πήρες χαμπάρι?

  • Κεραυνός avatar
   Κεραυνός @ Aggelos 21/03/2010 09:00:20

   Μεγαλώνει η διαφορά γιατί τώρα καταλαβαίνει ο κόσμος περισσότερο πόσο κακό έκανε στην χώρα ο Καραμανλής. Το καταλαβαίνει τώρα πολύ περισσότερο απο την εποχή που ήταν πρωθυπουργός γιατί τώρα μας έβαλε η ΕΕ στην ηλεκτρική καρέκλα εξ'αιτείας του.

 42. «Κασσάνδρα» avatar
  «Κασσάνδρα» 20/03/2010 23:33:36

  Ψεύτης ή άσχετος;

  • Δημήτρης Μαγκούτης. avatar
   Δημήτρης Μαγκούτης. @ «Κασσάνδρα» 21/03/2010 08:50:24

   Στον Καραμανλή έχεις μείνει ακόμα;

  • «Κασσάνδρα» avatar
   «Κασσάνδρα» @ «Κασσάνδρα» 21/03/2010 09:21:19

   Όχι στο ότι υπάρχουν λεφτά
   Δεν θα πληρώσει ο μικρομεσαίος

   Περαστικά

 43. Orestios avatar
  Orestios 20/03/2010 23:59:19

  "η χώρα που μπήκε στην ΟΝΕ με το σπαθί της"
  Λόγια του GAP την ώρα που βοά ο πλανήτης για το μαγείρεμα με την Goldman Sachs των στοιχείων εισόδου στην ΟΝΕ. Το έγκλημα συνεχίζεται. Η Goldman Sachs είναι καθαρή για το GAP.

  • «Κασσάνδρα» avatar
   «Κασσάνδρα» @ Orestios 21/03/2010 09:23:59

   Φαντάσου τι αλχημείες και τα εξοπλιστικά και εξοπλισμοί τραίνα, τηλεφωνικά κέντρα για να μπει η Ελλάδα στην ΟΝΕ

 44. iconology2009 avatar
  iconology2009 21/03/2010 00:27:40

  Μιά εκδοχή του δράματος είναι το πρόβλημα ηγεσίας που αντιμετωπίζει η χώρα. Οτι δηλαδή στη χειρότερη στιγμή του μεταπολιτευτικού μας βίου, τη παρούσα κρίση τη διαχειρίζεται ένα άτομο ελλιπούς όχι μόνο συγκρότησης(σε κάποιο σχόλιο σημείωσα τη πολύ σωστή παρατήρηση ότι ο ΓΑΠ δεν γνωρίζει οικονομικά-έχω τη περιέργεια να μάθω αν υπάρχει κάτι που να γνωρίζει επαρκώς και που να του αντιστοιχεί στην πρωθυπουργική ιδιότητα).Το άτομο λοιπόν αυτό δεν έχει μόνο ελλειματική συγκρότηση αλλά-και ειλικρινά λυπούμαι πολύ που το λέω, πόσο μάλλον που το διαπιστώνω-και εκτάκτως ελλιπή αντίληψη, που γιά την ιδιότητα ανώτατου πολιτειακού παράγοντα κρίνεται απαγορευτική και σαν υποψία. Η λειψή του λοιπόν συγκρότηση-που είναι εκδηλη και στο τρόπο που χρησιμοποιεί τη γλώσσα,ακόμα και τη μητρική του, όταν εκφέρει σκέψεις, σκέψεις ρηχές,αβαθείς,κούφιες-ξαφνικά πρέπει να βρεθεί απέναντι σε σαΐνια της πολιτικής και της οικονομίας. Και δυστυχώς έχειμ καθιερωθεί πιά οι ηγέτες,αγγλόφωνοι πιά οι περισσότεροι, να αντιμετωπίζουν κατευθείαν τη ρηχότητα ενός ήσσονος πρωθυπουργού, που εκτός των άλλων-και αυτό είναι ένα επιπλέον χαρακτηριστικό της μειωμένης του αντίληψης-δεν συνειδητοποιεί την προφανή σε όλους μας, άρα και στους υψηλούς συνομιλητές του,ανεπάρκεια του. Και δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος, παρεμηνειών,παρεξηγήσεων,παρανοήσεων αλλά και εκμετάλλευσης δόλιας της ανεπάρκειας αυτής. Και το παραδαρμένο λιγο του πνεύμα τελεί σε απόλυτη σύγχιση, από τη μιά να έχει να διαχειριστεί προβλήματα που μόνο ένας Καρπόφ της πολιτικής μπορεί να αντιληφθεί-χωρίς να είναι και σίγουρο ότι μπορεί και να επιλύσει(ο Καρπόφ εννοείται!)και από την άλλη οι διάφοροι αυλικοί του και οι μισθωμένοι κονδυλοφόροι του να ερμηνεύουν τον ταξιδιωτικό μπισιμποντισμό σαν το αποκορύφωμα της υψηλής πολιτικής, ενώ δεν είναι τίποτε άλλο παρά ταξιδιωτικές αρπαχτές και φυγή προς το πολιτικό γκλάμουρ. Είναι προφανές ότι δεν έχει συναίσθηση του τί τεκταίνεται. Και γι'άυτό κάνει χαρούλες ακόμα και γιά τα ταξίδια που είναι πολιτικές πανωλεθρίες.Ο ναϊβισμός στο αποκορύφωμα του. Το διά ταύτα; Απαλλαγή από το εξώφθαλμα ανεπαρκές και ζημιογόνο πολιτικό προσωπικό ΤΩΡΑ.Να φύγει ο Γιώργος ΤΩΡΑ. Ας τα βρούν στο ΠΑΣΟΚ μεταξύ τους-εν πάσει περιπτώσει έχουν πρόσφατη πλειοψηφία και δύσκολα μπορεί να γίνει αλλιώς-και να απαλλαγούν από τη παρούσα προβληματική ηγεσία.Το ξέρω ακούγεται παράταιρο, ακούγεται εξωπραγματικό, ίσως και αντιθεσμικό. Μιά ιδέα θέτω. Να κινηθεί εν πάση περιπτώσει η μηχανή. Η παρούσα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ προφανώς δε μπορεί να γίνει καλύτερη,ας βρούνε λοιπόν τη λύση με εσωκομματική διαδικασία.Το ίδιο κάναν και με τη περίπτωση του άρρωστου στο Ωνάσειο Ανδρέα Παπανδρέου.

 45. Διαμαντής Μπασαντής avatar
  Διαμαντής Μπασαντής 21/03/2010 06:45:44

  Χαίρομαι για το εύρος των απαντήσεων σας. Και ευχαριστώ για τον κόπο κάποιων να πείτε τις απόψεις σας στις αιχμηρές παρατηρήσεις μου. Ήθελα να δω σε τι «φόρμα» είστε μερικοί και για ορισμένους χάρηκα. Για πολλούς ανησύχησα. Είναι έτοιμοι να πάρουν τα βουνά για το τρίτο αντάρτικο. Από την ανάποδη αυτή τη φορά. Αν το εννοούν περιμένω «σαν έτοιμος από καιρό» μιας και συμμετείχα δύο φορές (με την παρουσία μου όχι θεωρητικά) σε καταλήψεις και «εξεγέρσεις» (1973 & 1979)να δω πως θα ξεσπάσει η δική τους οργή στο προσεχές μέλλον (εκτός διαδικτύου φυσικά)…

  Και τώρα δύο επισημάνσεις:

  Δεν μιλώ εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ. Μάλλον ορισμένοι δεν το καταλάβατε. Και δεν υπήρξα ΠΑΣΟΚ. Δεν είναι απολογία. Δεν απολογούμαι σε φανατικούς. Είναι απλή πραγματικότητα.

  Βρίσκω τις επισημάνσεις του Ροδινού σωστές. Υπάρχουν σημεία που χρήσουν απάντησης Π.χ. από πότε ξεκινά η σημερινή κρίση. Από το 1997 (ΟΝΕ); Από το 1999 (Χρηματιστήριο); Από το 2001-2 (swaps); Από το 2004 (σπάταλοι και άχρηστοι Ολυμπιακοί Αγώνες); Από το 2004-5 («ήπια προσαρμογή» ΝΔ); Από το 2007 (μετεκλογικός λήθαργος ΝΔ); Από τα χάλια του Δεκεμβρίου 2008 («εξέγερση» και λεηλασίες σε μια πόλη χωρίς αστυνομία); Από την έναρξη της σημερινής κρίσης (2008); Από την φούσκα χρηματιστηρίου και ακινήτων στην Ελλάδα (1999 & 2003 και εντεύθεν); Ή, από τις άστοχες κινήσεις του υπουργού Οικονομίας τον Οκτώβρη-Νοέμβρη του 2009 και από την «υλοποίηση» του προγράμματος ΠΑΣΟΚ εν μέσω κρίσης (παροχές που έπληξαν την αξιοπιστία μας στις αγορές χρήματος);

  Από πότε;

  Αν η σημερινή κυβέρνηση είχε καταφέρει να περάσει απαρατήρητη (όπως της συνιστούν σήμερα και τα ξένα ΜΜΕ και τα spreds δεν είχαν εκτιναχθεί όλα θα ήταν καλά; Θα συνεχίζαμε για άλλη μια περίοδο να ζούμε με δανεικά κι αγύριστα και χωρίς καμία αλλαγή; Έτσι δεν ζήσαμε επί Σημίτη και Καραμανλή;

  Πως την ονειρεύεστε μερικοί τη «νέα μεταπολίτευση» και το νέο «οικονομικό μοντέλο» που λέει ο Σαμαράς; Μια νέα μοιρασιά (εξουσίας, θέσεων, χρημάτων) με τους Πασόκους εκτός; Ή, μια νέα αξιοκρατία, νέες ευκαιρίες επιχειρηματικότητας, αύξηση του ανταγωνισμού και της καινοτομίας;

  Αλήθεια τι καινοτομία εκφράζουν εδώ μέσα πολλοί; Την καινοτομία της λάσπης και της σπίλωσης; Τι είπα και με προπηλακίζετε μερικοί («ψευτοδημοκράτη Μπασαντή» κλπ); Τουλάχιστον ο Μπασαντής είναι επώνυμος, δεν κρύβεται πίσω από την ανωνυμία της «κουκούλας». Της όποιας κουκούλας για να βρίζει…

  Αλήθεια αν είχε καταφέρει να κρατήσει τα spreds ο Παπανδρέου χαμηλά (λέω εγώ ο εκτός εποχής) θα ήσασταν εσείς και το μέχρι σήμερα μοντέλο ανάπτυξης; Τι καλά που τα βλέπετε (ή άλλως πέστε «τι πίνετε και δεν μας δίνετε» για να κάνω κι εγώ λογοπαίγνια με ορισμένους εδώ μέσα);

  Ευτυχώς όμως ο Ροδινός δεν παίρνει τα όπλα. Είναι ΝΔ, αλλά μιλά πολιτικά. Όσοι απαντάτε ξιφουλκώντας (κάποιος γυρεύει και όπλα) απλώς χάνετε τον στόχο. Ευχαριστώ τον Φάκτορα που με επαναφέρει στην εποχή του. Πάντως αν βγείτε έξω από τα σύνορα (Ευρώπη, Αμερική, Κίνα κλπ)θα βρεθεί κι ο Φάκτορας μαζί με πολλούς «οργισμένους» από εσάς σε άλλη εποχή. Αλήθεια ζείτε στην εποχή της "ένοπλης αντίστασης" κατά νομοσχεδίων;

  Ποια είναι η εποχή σας; Αυτή του να βρίζετε κάποιον που ψύχραιμα παραθέτει τις απόψεις του αναζητώντας τις αιτίες μιας γενικευμένης πολιτικής, οικονομικής και πολιτισμικής κρίσης που αποτυπώνεται ανάγλυφα κι εδώ μέσα; Ή, δεν την βλέπετε;

  Και δύο ερωτήματα για τη συνέχιση του διαλόγου σε βάθος χρόνου που αρέσκονται πολλοί εδώ μέσα. Και τα δύο απευθύνονται μάλλον προς «επαρκείς αναγνώστες» (όπως θα έλεγε και ο εκτός εποχής Γ. Σεφέρης)::

  • Αλήθεια στην αναδιανομή με δανεικά από το μέλλον που έκανε το ΠΑΣΟΚ μεταξύ 1981-1989 δεν συμμετείχε μέγα μέρος του ελληνικού λαού; Τι να πάρεις και πως να το πάρεις από αυτά τα χρήματα; Η σημερινή φορολογία και περικοπές πλήττουν όλους (όσους πήραν που ήταν οι περισσότεροι και όσους δεν πήραν).

  • Αλλά και στη μη αναδιανομή (εξουσίας, χρημάτων, ευκαιριών κλπ) που συνέβη μέχρι το 1981 δεν υπήρχαν προβλήματα, αλλά και ευθύνες κάποιων άλλων. Πρέπει ή δεν πρέπει οι ευκαιρίες να διαχέονται στην κοινωνία. Και γιατί μέχρι το 1981 δεν έγινε αυτή η διάχυση για να μην φτάσουμε έτσι δραματικά στο «χύσιμο της καρδάρας» μετά το 1981;

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Διαμαντής Μπασαντής 21/03/2010 10:20:15

   Eχεις δικιο σε πολλα αλλα δυστυχως εχουν και αλλοι.Το ΠΑΣΟΚ παιζει το παιγνιδι της πολωσης και του διχασμου επειδη παντα μεχρι τωρα του εβγαινε.Μεχρι τωρα παρα τα λεγομενα μονο ακροαριστερη τρομοκρατια υπηρχε οποτε το να ενδιαφερεσαι για τα αισθηματα των δεξιων ηταν περιττο.Χθες ομως ανατιναχθηκε το γραφειο της κοινοτητας Πακιστανων.
   Φοβουμαι οτι ειναι η αρχη και θα υπαρξει και ακροδεξια τρομοκρατια αργα ή γρηγορα.
   Η σταση του ΠΑΣΟΚ ειναι η εξης : Σας νικησαμε,σας τη φεραμε πουλωντας ψεματα τυπου "Λεφτα υπαρχουν",θα σας φορτωσουμε με τα ΜΜΕ που εχουμε τις ευθυνες για τη φτωχεια που ερχεται,δε δεχομαστε αυζητηση αν δε το παραδεχθειτε,θα φερουμε και ξενους να μας ψηφιζουν και θα κυβερναμε για παντα".
   Οπως εγραψα η ΝΔ ειναι και ψυχολογικα ηττημενη με οσα εγιναν απο τα Δεκεμβριανα μεχρι σημερα.Πολλοι θα απορροφηθουν στις δουλειες τους,αλλοι θα εκτονωθουν μονο βριζοντας αλλα θα υπαρξουν και κρουσματα στροφης προς την Ακρα Δεξια.Ειναι δεδομενο αυτο.

  • anonymous avatar
   anonymous @ Διαμαντής Μπασαντής 21/03/2010 11:25:13

   Κατ αρχάς για ποιες αιχμηρές παρατηρήσεις μιλάς. Εγώ βλέπω μια γενικότητα για τη δημοκρατία και το διάλογο και μόλις τίθενται τα ζητήματα που έχουν φέρει τον κόσμο στο αμήν, και δεν είναι μόνο τα οικονομικά, την κάνετε με ελαφρά πηδηματάκια και δεν απαντάτε.
   Πως την ονειρεύεστε μερικοί τη «νέα μεταπολίτευση» και το νέο «οικονομικό μοντέλο» που λέει ο Σαμαράς; Μια νέα μοιρασιά (εξουσίας, θέσεων, χρημάτων) με τους Πασόκους εκτός; Ή, μια νέα αξιοκρατία, νέες ευκαιρίες επιχειρηματικότητας, αύξηση του ανταγωνισμού και της καινοτομίας;
   Θα σου απαντήσω σε αυτό. Απόλυση των πάντων νέα οργανογράμματα επαναπρόσληψη μέσω ΑΣΕΠ. Αν οι ΠΑΣΟΚοι είναι ικανοί θα πάρουν τον αριθμό των θέσεων που τους αναλογεί διότι ο θεός δεν έριξε τη σοφία μόνο στους δεξιούς.

   Για τα όπλα που λες σου απάντησε ο Ψυχραιμία. Όταν βγήκαν σοβαροί πολίτες και διαμαρτυρήθηκαν στην Πλατεία Αμερικής και στον Αγιο Παντελεήμονα βγήκε ο Ραμπομιχαλάκης και τους χαρακτήρισε Χρυσαυγίτες ενώ ο Παγκαλος τους είπε ηλίθους που πρέπει να μπουν σε άσυλο. Εχτές έσκασε μια βόμβα. Περιμένετε και τη συνέχεια. Βαίνουμε ολοταχώς προς εμφύλιο ή τουλάχιστον προς νέο Γουδή.

   Η αναδιανομή που λες ότι έγινε από το 81 ωφέλησε μόνο τους ΠΑΣΟΚους. Τους δεξιούς τους κυνήγησε εσκεμμένα με στόχο να διαλύσει την κοινωνική τους τάξη. Δε θα σου μιλήσω για τις διώξεις τις απολύσεις κλπ. μόνο για το ενοικιοστάσιο θα σου πω. Πιάσανε τον κάθε δεξιό νοικοκύρη και τον βάλανε να επιδοτεί τη στέγη του κάθε ΠΑΣΟΚου. Κάνανε έτσι αναδιανομή περιουσίας. Αυτά φίλε μου και μια σειρά άλλα δεν ξεχνιούνται. Μετά έρχεται η ώρα να βγουν οι δεξιοί στην εξουσία και τους παραλύουν ενώ καίνε τη Αθήνα. Ε αυτό πάει πολύ. Τώρα ξανάρχονται και λένε εδώ θα σας λιώσουμε, σας είχαμε καταδικάσει στη φτώχεια, μένετε στα Πατήσια και την κυψέλη θα φέρουμε αλλοδαπούς να σας τελειώσουμε. Θα σας πάρουμε τα φράγκα να τα δώσουμε στους αλλοδαπούς και σε επιδοτήσεις στις ΑΠΕ και θα σας ακριβύνουμε και το ρεύμα για να κονομήσουμε. Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι πλέον δεν υπάρχουν περιθώρια διαλόγου αλλά ένοπλης δράσης. Και δε θα φταίμε εμείς διότι είμαστε πλέον σε άμυνα.

 46. ΠΑΝΑΓΟΣ avatar
  ΠΑΝΑΓΟΣ 21/03/2010 09:21:59

  Σύμφωνα με τη δική μου εκτίμηση, που είναι και η σωστή,οιτελευταίες Κυβερνήσεις έπραξαν αρκετά ορθά όταν ξεκίνησαν και συνέχισαν τις ιδιωτικοποιήσεις. Και οι εταιρίες εξυγιάνθηκαν και κερδοφόρησαν, και το κράτος γέμισε τα ταμεία του με μπόλικο χρήμα να το διαθέσει στους φτωχούς και αναξιοπαθούντες. Όμως, κάπου εκεί οι Κυβερνήσεις ξέμειναν από μπαταρίες και το πράγμα δεν προχώρησε.

  Δεδομένης της αναποτελεσματικότητας της Αστυνομίας και των προβλημάτων των φυλακών, τι πιο εύλογο λοιπόν, από το να απαλλάξει τους δυο αυτούς θεσμούς από την ρυπαρή αγκαλιά του φαύλου κράτους και να τούς παραδώσει στα στιβαρά χέρια των ιδιωτών;

  Μην τρομάζετε! Το βήμα που θα έχει να κάνει, δεν θα είναι και πολύ μεγάλο. Ήδη λειτουργούν δεκάδες, να μην πω και εκατοντάδες εταιρίες security, με οργάνωση, management, υλική υποδομή και πειθαρχημένο προσωπικό, το οποίο με μια ταχύρυθμη εκπαίδευση, θα μπορούσε να αντεπεξέλθει με τον καλύτερο τρόπο στις περιστάσεις, μιας και δεν θα χρειαζόταν να λογοδοτεί κάθε φορά σ’ ολόκληρο τον ελληνικό λαό, αλλά στον προϊστάμενό του μόνο.

  Εναλλακτικά, το κράτος θα μπορούσε να βγει στη γύρα, για ν’ αναζητήσει θεσμικούς επενδυτές για ολόκληρο το σώμα, όπως ακριβώς έκανε και με τις υπόλοιπες προβληματικές επιχειρήσεις. Κι επειδή θα αναρωτιέστε ποιο θα είναι το κέρδος του επενδυτή από τη συγκεκριμένη εξαγορά, θα σας απαντήσω ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι κερδοφορίας, ένας εκ των οποίων θα μπορούσε να είναι οι συνδρομές ή donations εκ μέρους αυτών που θα ήθελαν να προστατευθούν, όπως περίπου και με τις ασφαλιστικές εταιρίες. Το συγκεκριμένο παράδειγμα δείχνει καθαρά ότι η ιδιωτικοποίηση της Αστυνομίας είναι ένας εφικτός στόχος, και δεν σκοπεύω να καταθέσω τώρα ολόκληρο το business plan.

  Το ίδιο θα μπορούσε να γίνει και με τις φυλακές. Στην περίπτωση αυτή δεν θα χρειαζόμασταν να ξαναεφεύρουμε τον τροχό. Θα παίρναμε το know how από τις αμερικανικές ιδιωτικές φυλακές ή θα αγοράζαμε κάποιο franchise από ένα δοκιμασμένο μεγάλο οίκο του εξωτερικού. Μας αρέσει νομίζω, να είμαστε σαν τις θείτσες συνέχεια στη γκρίνια, για το πόσο στριμόκωλα είναι τα πράγματα στις φυλακές, για το πόσες κακοτεχνίες έχουν, για τα βουλωμένα μπάνια και το κακογυαλισμένο παρκέ. Η λύση είναι εδώ και φωνάζει! Ιδιωτικοποιώντας τες, και οι φυλακές θα πληθύνουν, και το σέρβις θα γίνει καλύτερο.

  Οι μεγαλοληστές, παραχαράκτες, μιζαδόροι, καταχραστές, προμηθειολήπτες, και άλλες τινές ευγενείς ομάδες, από τις οποίες και σαφώς, δεν λείπει το χρήμα, θα μπορούν ν’ απολαμβάνουν καλύτερη θέση σε φυλακές, ας πούμε 5 αστέρων, με την υποχρέωση όμως να καταβάλουν κάποιο τίμημα για τους λιγότερο εύπορους, αλλά περισσότερο τίμιους συγκρατούμενούς τους. Δηλαδή, οι φυλακές με ιδιωτικό management, θα μπορούσαν να αποτελέσουν φυτώριο μεγαλύτερης κοινωνικής δικαιοσύνης και παράδειγμα προς μίμηση και για την υπόλοιπη κοινωνία.

  Αφού θα ακολουθήσουμε το ίδιο μοντέλο και με τον στρατό, νομίζω ότι η Κυβέρνηση θα είναι πια ώριμη να ιδιωτικοποιήσει και τον ίδιο της τον εαυτό, σαν μια ύστατη πράξη αυτοθυσίας! Μα θα μου πείτε γίνεται; Και βέβαια γίνεται και παραγίνεται.

  Πρώτα, πρώτα, μπορούμε να το ζητήσουμε εμείς οι ίδιοι. Δεν θα είμαστε άλλωστε οι πρώτοι. Εδώ και καιρό, μια χούφτα λαοί έχουν βγει στο μεϊντάνι και θερμοπαρακαλούν, «καλέ πάρτε μας, καλέ πάρτε μας!». Παλιά ήταν οι Αλβανοί, που τόχανε καημό να γίνουνε προάστιο της Αμερικής. Πιο πρόσφατα είναι οι Λετονοί, οι οποίοι, αφού η έκκλησή τους για αγορά από τους Σουηδούς δεν έτυχε ευμενούς υποδοχής, (είχε σκαλώσει η δουλειά στο πανωπροίκι), συνέταξαν ένα ωραίο γράμμα προς τον εξέχοντα κ. Ρομάν (Αμπράμοβιτς), για να καταχωρήσει κι αυτουνούς στα περιουσιακά του στοιχεία.

  Δεδομένων των συνθηκών, ότι δηλαδή, και το ανάλογο ενδιαφέρον για αγοροπωλησίες κρατών υπάρχει, και μεγάλα κεφάλαια κυκλοφορούν για επενδύσεις, η Ελλάδα νομίζω ότι θα μπορέσει να πετύχει καλή τιμή και εμείς έναν καλύτερο ηγέτη.

 47. Dimi avatar
  Dimi 21/03/2010 10:10:33

  “The Goodwill of the people is the only enduring thing in any business.
  It is the sole substance… the rest is a shadow!"
  ~“This We Believe” 1927 Profit Sharing Speech by H.F.Johnson Sr.,
  Founder of S.C. Johnson Wax

 48. trellakias avatar
  trellakias 21/03/2010 11:00:43

  Κε Ροδινέ πράγματι μπράβο σας για την πένα σας και τον λόγο σας και μακάρι να μπορέσετε να πείσετε τους έχοντες τις τύχες μας αλλά και των μελλοντικών γενεών στα χέρια τους, πόσο ............ είναι!

 49. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 21/03/2010 13:00:18

  Απίθανοι οι οπαδοί του ΠΑΣΟΚ. Σε λίγο θα κατηγορήσουν τον Καραμανλή και για το λυώσιμο των πάγων. Είπαμε ότι απογοήτευσε και δεν επανίδρυσε το κράτος που παρέλαβε. Βέβαια ακόμη κι ο Λαζόπουλος oμολόγησε 'α ρε Καραμανλή, πήγες κι εσύ να οδηγήσεις αμάξι με πράσινη μηχανή'. Καταλαβαίνουμε τι σημαίνει αυτό. Όπως και να έχει, πολλοί ψηφοφόροι της ΝΔ απείχαν από τις βουλευτικές εκλογές γιατί θεώρησαν ότι έπρεπε να έχουν γίνει διαφορετικά πράγματα, έστω περισσότερη προσπάθεια και, το σπουδαιότερο, να είχε δείξει η κυβέρνηση της ΝΔ στο σύνολό της (δηλαδή όχι μόνο ο πρωθυπουργός) μια διαφορετική ηθική από το ΠΑΣΟΚ ή, ακριβέστερα, να είχε δείξει ότι διαθέτει ηθική. Ότι δε συμβιβάζεται με το κλίμα αμοραλισμού που καλλιεργήθηκε συστηματικά στην Ελλάδα τις προηγούμενες δεκαετίες. Δεν το έκανε κι έχασε παταγωδώς. Αλλά δε βλέπω τους οπαδούς του ΠΑΣΟΚ να προβληματίζονται για τις προεκλογικές εξαγγελίες του αρχηγού τους όταν διαβεβαίωνε ότι υπάρχουν λεφτά. Αυτό δεν ήταν ένα βασικό στοιχείο που τον διαφοροποιούσε από τον Καραμανλή; Ότι εκείνος παραδεχόταν την άσχημη κατάσταση της οικονομίας, την οποία καλώς ή κακώς απέδιδε στη διεθνή κρίση, ενώ ο Παπανδρέου παρουσιαζόταν ως ο άνθρωπος που με την ευφυΐα, την ικανότητα, το όραμα και τη θέληση για δουλειά θα αποδείκνυε πόσο λάθος είναι οι απαισιόδοξες προβλέψεις του Καραμανλή για τη χώρα και θα οδηγούσε τους Έλληνες σε ένα καλύτερο αύριο; Τα ξέχασαν αυτά; Γιατί με το που βγήκε η καινούρια κυβέρνηση ξαφνικά ανακάλυψε ότι λεφτά δεν υπάρχουν και πρέπει να ληφθούν αντιλαϊκά μέτρα; Δεν ήταν ενημερωμένη; Αν δεν ήξερε γιατί δε ρώταγε; Άρα ή ψεύδονταν συνειδητά ή ήταν τόσο ανεύθυνοι που προγραμμάτιζαν την πολιτική που θα ακολουθούσαν ως κυβέρνηση χωρίς να έχουν φροντίσει να μάθουν την κατάσταση της οικονομίας. Και η συνέχεια είναι χειρότερη από ό,τι θα μπορούσε να φανταστεί κανείς. Απίστευτη αναποτελεσματικότητα και κωλυσιεργία από έναν πρωθυπουργό που περιφέρεται εδώ και μήνες στο εξωτερικό λέγοντας αντιφατικά πράγματα και χωρίς να έχει πετύχει τίποτα. Τίποτα απολύτως. Αυτό δεν αλλάζει όσο κι αν τον υποστηρίζουν τα ΜΜΕ. Τα οποία παρουσιάζουν ως επιτυχία κινήσεις που μονάχα φανερώνουν την τραγική αδυναμία ενός κράτους να διαχειριστεί την ίδια του την οικονομία. Το επιχείρημα που η κυβέρνηση επαναλαμβάνει με κάθε ευκαιρία είναι ότι παίρνει δυσάρεστα μέτρα γιατί αν δεν τα πάρει θα καταστραφούμε. Δεν ξέρω πόσο τυφλός κι άσχετος πρέπει να είναι κάποιος για να μην καταλαβαίνει ότι τα συγκεκριμένα μέτρα δεν είναι αναγκαία αλλά καταστροφικά. Οπότε το επιχείρημα στην αληθινή του μορφή είναι ‘παίρνουμε καταστροφικά για την οικονομία μέτρα γιατί αλλιώς θα καταστραφεί η οικονομία.’ Πλήρης παραλογισμός. Κρίμα που η εσωτερική κατάσταση της ΝΔ (άτομα που ανοιχτά δε δέχονται το αποτέλεσμα δημοκρατικών διαδικασιών και υπονομεύουν το πρόσωπο που εξέλεξαν οι ψηφοφόροι του κόμματός τους) και οι σκοπιμότητες των ΜΜΕ δε βοηθούν στο να υπάρξει αποτελεσματική αντιπολίτευση. Αν και φαίνεται ότι το μεγαλύτερο εμπόδιο αντίληψης της πραγματικότητας και αντιμετώπισης των γιγάντιων προβλημάτων είναι η σφοδρή βούληση κάποιων να ξαναμασουλήσουν όπως τον παλιό καλό καιρό και η συνακόλουθη ελπίδα τους ότι τελικά 'λεφτά υπάρχουν'. Καθώς και το γεγονός ότι οι εθνομηδενιστές έχουν εδώ και χρόνια πάρει θέσεις βολής και βάλλουν σωρηδόν κατά των τελευταίων πνευματικών αντιστάσεων των πολιτών. Δυστυχώς σε ένα πλοίο αρκεί μερικοί από το πλήρωμα να θέλουν να το ρίξουν στα βράχια για να χαθούν και οι υπόλοιποι. Όσοι από εμάς δεν έχουμε ακόμη απωλέσει την κοινή λογική με την οποία είναι προικισμένος ο άνθρωπος καλούμαστε αφενός να τη διατηρήσουμε κι αφετέρου να βοηθήσουμε όποιον μπορούμε να αποφύγει τη διανοητική τύφλωση που προωθείται μαζικά από ΜΜΕ, εκδότες και δήθεν εκπαιδευτικούς. Νομίζω ότι αυτή θα είναι η κυριότερη και πιο ανθεκτική μορφή πολιτικής αντίστασης.

  • Κεραυνός avatar
   Κεραυνός @ Δημήτρης 21/03/2010 18:29:18

   Εντάξει συνεχίστε εσείς να λιβανίζετε τον Καραμανλή και θα ξαναδείτε εξουσία σε καμιά τριανταριά χρόνια, και μάλιστα με επιχειρήματα σατυρικών εκπομπών του Λαζόπουλου!!!
   Καλά αφού ήταν τόσο καλός πρωθυπουργός γιατί τον αφήσατε να φύγει? Γιατί αφήσατε κάποιον άλλον έστω και άν τον έλεγαν Σαμαρά να πάρει την θέση του αρχηγού χωρίς πρώτα να αγωνιστείτε σκληρά να τον κρατήσετε αρχηγό σας?
   Δέν λέω οτι ο ΓΑΠ είναι τέλειος και αυτός μας απογοήτευσε άσχημα με τα ψέματα που είπε προεκλογικά, σκέφτομαι σοβαρά μάλιστα να μήν τον ξαναψηφίσω αλλά μήν μας τρελάνετε πιά τελείως με τον Καραμανλή σας. Ο μεγάλος ένοχος της σαρωτικής πανωλεθρίας που ζούμε σήμερα είναι.

 50. Διαμαντής Μπασαντής avatar
  Διαμαντής Μπασαντής 21/03/2010 20:31:45

  αγαπητέ η απάντηση σου στο πρώτο κείμενο μου διέλαθε της προσοχής μου. Έστω και την τελευταία στιγμή επανορθώνω και ελπίζω να το δεις την απάντηση μου. Ήμουν εκεί και το 1974 και το 1981. Έζησα όλα όσα αναφέρω. Έχω περάσει τα 50 και έχω τρία παιδιά. Τι να τους πω; Αυτά που λέγονται από ορισμένους εδώ μέσα; Και μετά τι θα γίνουν αναρχικοί της Αριστεράς ή της Δεξιάς; Αγανακτισμένοι της Αριστεράς ή της Δεξιάς; Έχει κανένα νόημα;

  Και τι νόημα έχει να αναπαράγω πάνω τους ένα σύστημα που όλοι συμφωνούμε πως πρέπει να αλλάξει; Πως θα αλλάξει; Με το «ώριμο τέκνο της οργής» του Βάρναλη; Τέλος πάντων είδα και έζησα αδικίες πολλές και από Πασόκους και από Νεοδημοκράτες. Το resalto που αναφέρεις μετά το 1981 έγινε. Και έγινε με άγαρμπο τρόπο και με άσχημες μεθόδους. Και το επιπλέον έγινε με δανεικά. Δανεικά πάνω στο κεφάλι των επομένων. Μερικά από αυτά ήρθε η ώρα να πληρώσουμε κι εμείς σήμερα. Έχεις απόλυτο δίκιο. Όμως ο Α. Παπανδρέου πάτησε πάνω σε μια υπαρκτή κοινωνική κατάσταση που την χρησιμοποίησε και την έφτασε στα άκρα.

  Αλλά μήπως σταμάτησε τίποτα εκεί;

  Μια ζωή χαμένες ευκαιρίες είναι αυτός ο τόπος. Μετά το 1990 η ΝΔ δεν είχε καμία πολιτική. Στην οικονομία άλλαξε 3 υπουργούς Οικονομικών σε 3 χρόνια και καθένας ξεκίναγε από την αρχή. Η απάντηση στο resalto ήταν τι; Πες μου εσύ…

  Για να μην αναφέρω τα εθνικά θέματα που είχε τρεις γραμμές για τα Σκόπια. Η μία του Σαμαρά. Η άλλη του Μητσοτάκη. Και η τρίτη του Σαμαρά που υπονομεύθηκε (ποιος θα θυμάται το Μακεδονικό σε 10 χρόνια;) και που μετά προσπάθησε να φέρει σε κάποιο πέρας ο Μητσοτάκης (ο νικητής της Λισσαβόνας!)… Στην σκληρα διεκδικητική (και αντιδυτική) εξωτερική πολιτική του Αντρέα ποια πολιτική για την Ελλάδα προώθησε ο Μητσοτάκης;

  Και μετά ήρθε ο Σημίτης. Να μην το συζητήσουμε το θέμα εδώ θα συμφωνήσουμε εντελώς. Και μετά ήρθαν οι κυβερνήσεις Καραμανλή-Ρουσόπουλου. Δεν θέλω να σχολιάσω. Έχω ήδη αναφερθεί διεξοδικά σε αυτό το blog.

  Πες μου τώρα εσύ ποιος έκανε λάθος; Αυτός που «παρέδωσε» ουσιαστικά την εξουσία; Ή, αυτός που την πήρε και φόρτωσε στον προηγούμενο τα πάντα; Ακόμα και τα δικά του λάθη…

  Η πολιτική είναι δύσκολο πράγμα. Είναι σκληρή. Είναι συχνά απάνθρωπη. Είναι περίπλοκη. Είναι πολλές φορές άδικη. Όμως έτσι είναι και η ζωή. Αυτή καθρεφτίζεται στην πολιτική. Εμείς καθρεφτιζόμαστε στην πολιτική. Αν κάποιο κόμμα χάνει συνέχεια ευκαιρίες, δεν αξιοποιεί στελέχη, δεν ανοίγει το κάδρο, παίζει χωρίς σχέδιο, καταγγέλλει στην αντιπολίτευση και δεν κάνει πολλά ως κυβέρνηση τι περιμένει; Να το σώσουν οι αντίπαλοι; Αυτό δεν έγινε ποτέ και πουθενά…

  Και σε τελευταία ανάλυση μετά τα παραπάνω «ποιοι είναι οι αντίπαλοι»; Οι Πασόκοι ή η έλλειψη συγκρότησης και στόχων της ΝΔ. Και τι αντικαθρεφτίζει η ΝΔ; Μήπως την ίδια την ελληνική κοινωνία; Και αυτή από άλλη σκοπιά δεν καθρεφτίζει το ΠΑΣΟΚ; Όλα αυτά δεν πρέπει μήπως να αλλάξουμε;

 51. Διαμαντής Μπασαντής avatar
  Διαμαντής Μπασαντής 21/03/2010 20:34:31

  To παραπάνω κείμενο είναι για τον ΣΠΑΡΤΑΚΟ....

 52. Διαμαντής Μπασαντής avatar
  Διαμαντής Μπασαντής 21/03/2010 21:02:55

  Αγαπητέ ΣΠΑΡΤΑΚΕ και για την μεταπολίτευση του 1974 και του 1981 που ρωτάς θα απαντήσω με ένα προσωπικό παράδειγμα. Βρέθηκα μεταξύ 1973 και 1979 στην Αριστερά ως φοιτητής. Μετά διαφώνησα πλήρως και έφυγα οριστικά. Όμως, δεν με «έφυγε» το σπουδαστικό της ασφάλειας!!! Και το 1980 που πήγα στρατιώτης (ήμουν ο μόνος στη μονάδα με πτυχίο πανεπιστημίου και βρέθηκα τυχαία στο Α2 – Α3 γραφείο) παρέλαβε ο ίδιος το σήμα με τον «φάκελο» μου!!!

  Ο τότε διοικητής (είχε αποστρατευτεί από την Χούντα) με κάλεσε και μου είπε θλιμένα πως "αυτή ήταν η Ελλάδα" (!!!) και μετά είπε πως έπρεπε να παραδώσω αμέσως και να μην πως σε κανέναν τίποτα γιατί θα καιγόταν κι αυτός…

  Δημοκρατικών πεποιθήσεων ο ίδιος με έβαλε διαχειριστή στο ΚΨΜ για να μην με τρελάνουν στην καμπάνα και στα καψώνια! Τυχαία πέρασα καλά. Έχασα την ειδικότητα και βρέθηκα σε άλλη μονάδα «σκαπανέας μηχανικού»!!! Δεν υπήρχε ευτυχώς η ειδικότητα του μουλαρά …

  Όλα αυτά το φθινόπωρο του 1980. Και δεν διαβάζαμε εφημερίδες παρά στη ζούλα. Δεν επιτρέπονταν βιβλία. Μου βρήκαν μια φορά τον Κέινς και τι γλύτωσα λέγοντας (ήταν αλήθεια) πως ήταν του πανεπιστημίου βιβλίο. Και με «ξέχναγαν» σε σκοπιά στα χιόνια 5-6 ώρες για σπάσιμο. Ανέλαβα όμως ως μορφωμένος πάλι το ΚΨΜ και σώθηκα. Αυτά Απολύθηκα το καλοκαίρι του 1981 (ήμουν ΥΠΕΚ) και ακόμα και την προτελευταία μέρα μου την είχαν στημένη και έφαγα 5 μέρες φυλακή…

  Δεν κράτησα κακία. Αυτή ήταν η Ελλάδα. Είχε δίκιο ο διοικητής μου. Αργότερα ψήφισα και αυτούς που μου έκαναν τα παραπάνω. Πίστευα πως η πατρίδα ήταν πάνω από παρατάξεις και πικρίες… Αυτή η Ελλάδα του κ. Ράλλη και του κ. Αβέρωφ… Αυτή την Ελλάδα ακύρωσε με άγριο τρόπο είναι αλήθεια ο Παπανδρέου το 1981…

  • ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ avatar
   ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ @ Διαμαντής Μπασαντής 22/03/2010 11:24:04

   Αρα,σωστά εκτίμησα το υψηλό πνευματικό σου επίπεδο.Ούτως ή άλλως,ευχαριστώ γιατί τεκμηριωμένη απάντηση.

 53. Jimmy L avatar
  Jimmy L 21/03/2010 21:16:38

  Τωρα σωθηκες εαν το κειμενο σου ειναι για τον Σπαρτακο!!Δεν καταλαβαινει απα αυτα..Θα το διαπιστωσεις στην απαντηση του ..εαν απαντησει διοτι ως συνηθως αποφευγει ...τις κακοτοπιες....

  • ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ avatar
   ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ @ Jimmy L 22/03/2010 11:25:53

   Παλεύεις επάξια γιά την ημερήσια φάπα σου,Δημητράκη.Πέρνα αργότερα να την εισπράξεις, γιατί έχουμε και δουλειές.

 54. Aggelos avatar
  Aggelos 21/03/2010 22:22:58

  ο γαπ παντως που το παιζει νεος τωρα και καθαρος ειναι υπουργος απο το 85 και τωρα και ανακατεμενςο σε ολες τις βρωμιες τις μεταπολιτευσης...αντιθετα με τον σαμαρα που ηταν εκτος συστηματος τοσα χρονια..

  τα ΜΜΕ το ξεχνουν αυτο συνεχεια...και απαλασουν τον γαπ ευθυνων λογω βλακειας ισως..
  δεν καταλαβε το παιδι τις κλεψιες..τοτε ως μελος του υπουργικου συμβουλιου τοσα χρονια τι υπεγραφε?
  τα ηξερε μια χαρα απλα εκανε μοκο και ετρωγε παρεα...αυτος πηγαινοφερνε πχ τον κοσκωτα στις βρωμικες εποχες...

 55. Aggelos avatar
  Aggelos 21/03/2010 22:28:03

  και ο καραμανλης ακομα ειχε ανακατευτει ελαχιστα στις βρωμικες συμβασεις απο το 80 και μετα(αφου ηταν χρονια απλος βουλευτης που δεν τον ηξερε κανεις σχεδον) σε σχεση με τον Γαπ που τις υπεγραψε σχεδον ολες..
  μην τα ξεχναμε αυτα... ο Γιωργακης ειναι γνησιο παιδι της παρακμης της μεταπολιτευσης..την εζησε και εφαγε αποαυτην εδω και 30 χρονια ,ενω ο κωστακης συμμετηχε στην εξουσια μονο 5 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΑ 30.... να τα τονιζουμε αυτα..

  • Κεραυνός avatar
   Κεραυνός @ Aggelos 22/03/2010 02:22:52

   Ο Κωστάκης ήταν 5,5 χρόνια πρωθυπουργός της χώρας 5,5 και να καίνε τα χειρότερα με διαφορά και 8 χρόνια αρχηγός της αντιπολίτευσης. Η θέση του αρχηγού της αντιπολίτευσης έχει τεράστιες ευθύνες όπως αυτές ενός υπουργού.
   Οτι ο ΓΑΠ είναι χωμένος παντού απο την εποχή του πατέρα του δέν υπάρχει αμφιβολία αλλά τον κρίνουμε τώρα μόνο σάν πρωθυπουργό, όπως και οτι ο Σαμαράς έχει ελάχιστη συμμετοχή ώς τώρα στην πολιτική.

 56. Aggelos avatar
  Aggelos 22/03/2010 08:23:38

  τα 5.5 χρονια ηταν τα χειροτερα οπω ςτα ειπαν τα μμε..τα χειροτερα ηταν στη δεκαετια του 80,,του καταραμενου Ανδρεα. και οταν ο λαος το καταλαβει τοτε θα ειναι αξιο για αναπτυξη στο μελλον..

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.