#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
14/03/2013 19:20
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Γιούνκερ: Η Ευρώπη κινδυνεύει από επανάστασηΑπασφάλισε ο Ζ. Κ. Γιούνκερ μετά την αποχώρησή του από το Eurogroup και πάει να γίνει η «φωνή» της Ευρώπης. Μετά από τις τελευταίες του δηλώσεις για την Ελλάδα και τον αγώνα που δίνει ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου κρούει τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας ότι η Ευρώπη κινδυνεύει από επανάσταση. «Υπάρχει ρίσκο κοινωνικής επανάστασης αν συνεχιστούν τα μέτρα λιτότητας», τόνισε ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες. Ο κ. Γιούνκερ τάχθηκε υπέρ της δημοσιονομικής αυστηρότητας η οποία -όπως είπε- θα συνδυάζεται με μέτρα που θα προωθούν την ανάπτυξη.

Ουσιαστικά ο Γιούνκερ έδειξε προς τη Γερμανία και τις πολιτικές που ακολουθεί οι οποίες με μαθηματική ακρίβεια οδηγούν σε επαναστάσεις και κοινωνικές αναταραχές που μπορεί να διαλύσουν την Ευρώπη.

Ισως αυτό να είναι και το κρίσιμο διακύβευμα της Συνόδου Κορυφής, αν και η Μέρκελ δε θέλει προς το παρόν να οδηγηθεί η συζήτηση σε μια χαλάρωση της δημοσιονομικής πολιτικής. Θα εξαναγκαστεί εκ των πραγμάτων αφού ούτε στην Ελλάδα βγαίνει το πρόγραμμα, ούτε στην Πορτογαλία και την Ισπανία ενώ η Ιταλία βρίσκεται σε ακυβερνησία και η Γαλλία ετοιμάζεται να «σκάσει».

Δεν είναι καθόλου τυχαίο δημοσίευμα του Bloomberg το οποίο αναφέρει ότι το τελικό κείμενο της Συνόδου θα επικεντρωθεί στη χαλάρωση των δημοσιονομικών περιορισμών που είχε απαιτήσει η Γερμανία, καθώς η οικονομική ύφεση και η διογκούμενη ανεργία στη Νότια Ευρώπη έχουν φέρει σε δεύτερη μοίρα την κρίση χρέους.

Το δημοσίευμα του Bloomberg, που επικαλείται προσχέδιο του τελικού κειμένου συμπερασμάτων, αναφέρει ότι οι ηγέτες της ΕΕ θα υποστηρίξουν, στη διήμερη σύνοδο κορυφής, σχέδια για «διαρθρωτικές» αξιολογήσεις των εθνικών προϋπολογισμών.

«Σημαντική πρόοδος γίνεται στην κατεύθυνση διαρθρωτικά ισοσκελισμένων προϋπολογισμών και η πρόοδος αυτή πρέπει να συνεχιστεί» αναφέρει το προσχέδιο, το οποίο δίνει έμφαση σε «δημοσιονομική προσαρμογή φιλική προς την ανάπτυξη».

Η διατύπωση αυτή, σύμφωνα με το δημοσίευμα, αποτελεί «κωδικό» για τη χορήγηση μεγαλύτερου χρονικού περιθωρίου, με στόχο τη μείωση των ελλειμμάτων σε χώρες όπως η Γαλλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. panos avatar
  panos 14/03/2013 19:31:58

  Το ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ εχει το μεγαλυτερο κατα κεφαλη χρεος στην Ευρωπη. Ο Κυριος μας δουλευει ασυστολα γιατι στο κολπο ηταν και αυτος για το μεγαλο πειραμα εναντιον του νοτου με πρωτη τη χωρα μας.

 2. Queen For The Black Side avatar
  Queen For The Black Side 14/03/2013 19:59:12

  Η Ευρώπη των τοκογλύφων, των μικρόψυχων, των κερδοσκόπων, των αδίστακτων εκβιαστών, να ......κινδυνεύει τάχα απ΄την κοινωνική επανάσταση που ο αριβισμός της προκαλεί, ή μήπως
  Η προδομένη Ευρώπη των λαών, η ξεχασμένη Ευρώπη της ισότητας, της αλληλοβοήθειας, της δικαιοσύνης και των ιδανικών, της αξιοπρέπειας και των ιδεών, ΧΡΩΣΤΑΕΙ μιά επανάσταση που θα επαναπροσδιορίσει το πρόσωπό της;
  Οψόμεθα......

 3. Αρχιμήδης avatar
  Αρχιμήδης 14/03/2013 20:15:43

  Ξέρει ο Γιούνκερ...Το καζάνι βράζει. Αν δεν προλάβουν να ανοίξουν τη βαλβίδα ασφαλείας θα σκάσει . Ελπίζω αυτή τη φορά να μην προλάβουν....

 4. Δεξιόχειρας avatar
  Δεξιόχειρας 14/03/2013 20:40:13

  Τα ιδεώδη του ευρωπαϊσμού καταρρέουν μέρα με τη μέρα. Το κοινωνικό κράτος χρεωκόπησε, ο κρατικές δομές, παντού - ακόμη και στη Γερμανία - αποδεικνύονται υπερτροφικές. Οι ευρωπαίοι πολίτες υπερφορολογούνται για να συντηρήσουν έναν κρατισμό χωρίς ανταποδοτικότητα. Το αποτυχημένο σοσιαλιστικό - κρατικοδίαιτο μοντέλο δεν εφαρμόστηκε μόνο στο νότο. Οι χώρες του βορρά εφάρμοσαν και συνεχίζουν να εφαρμόζουν έναν κρατισμό ισχυρό, πειθαρχημένο αλλά έντονο. Πάνω σε αυτό το μοντέλο χτίστηκε η Ευρώπη και έχει αποτύχει εξ'ολοκλήρου. Το γεγονός ότι χώρες όπως η Γερμανία ή οι σκανδιναβικές χώρες σήμερα δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα οφείλεται αποκλειστικά στο γεγονός ότι το σύστημα αυτό "ταιριάζει" στην ψυχοσύνθεση των λαών τους, είναι ιδιαίτερα αυστηροί και επιπλέον έχουν μεγάλα έσοδα από τη βιομηχανία τους. Όπως και να γίνει όμως, σήμερα διαπιστώνουν ότι το μοντέλο τους δεν μπορεί να περπατήσει στην υπόλοιπη Ευρώπη. Παρ'όλα αυτά επιμένουν στην υψηλή φορολογία και στη συντήρηση των κρατικών δομών. Έρχεται λοιπόν μετά από χρόνια ο Γιούγκερ για να μας τονίσει ότι πλέον οι λαοί δεν αντέχουν και θα έχουμε κοινωνική έκρηξη. Δεν μας λέει όμως ποιά θα είναι τα αιτήματα των επαναστατημένων. Όπως φαίνεται οι λαοί θα φωνάξουν ΚΡΑΤΙΣΜΟΣ, ΚΡΑΤΙΣΜΟΣ, ΚΡΑΤΙΣΜΟΣ! Έτσι μας έμαθαν, να έχουμε απαιτήσεις, να πιστεύουμε ότι το κράτος και πλέον η Ευρώπη μας οφείλει. Έτσι θα συνεχίσουν το έργο τους που είναι η διακυβέρνηση των άβουλων ευρωπαίων χρησιμοποιώντας τα δανεικά που θα πληρώσουν τα παιδιά τους και βέβαια ο μπαρμπαΣαμ στην άλλη άκρη του ατλαντικού όταν ακούει αυτά γελάει βροντόφωνα και πυροβολάει στον αέρα χορεύοντας στα σπιρούνια του: κορόιδα ευρωπαίοι! Φάτε κρατισμό, κοινωνικό φιλελευθερισμό ή σοσιαλισμό ή όπως αλλιώς λέγεται!

  • ένας παλιός φίλος avatar
   ένας παλιός φίλος @ Δεξιόχειρας 14/03/2013 21:26:31

   Έχετε δίκιο. Θα πρέπει να ξεσηκωθούν φωνάζοντας "ΑΝΙΣΟΤΗΤΑ, ΑΝΙΣΟΤΗΤΑ, ΦΤΩΧΕΙΑ, ΑΝΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ". Αλλιώς είναι παλιολαοί και κακομαθημένοι και ανάξιοι των ηθικών και εγκρατών τραπεζίτων και γκόλντεν μπόυς που τους κυβερνούν (και ακόμη κερδίζουν, βεβαίως, βεβαίως).

   • Δεξιόχειρας avatar
    Δεξιόχειρας @ ένας παλιός φίλος 14/03/2013 22:20:51

    Έθεσες ως αντίθετες της λέξης ΚΡΑΤΙΣΜΟΣ τις λέξεις ΑΝΙΣΟΤΗΤΑ, ΦΤΩΧΕΙΑ, ΑΝΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ. Δεν νομίζεις ότι κάνεις λάθος; Τελικά η αριστερόστροφη λογική είναι εντελώς παράλογη.

    • ένας παλιός φίλος avatar
     ένας παλιός φίλος @ Δεξιόχειρας 15/03/2013 07:51:47

     Έθεσα ειρωνικά ως συνθήματα τα αντίθετα αυτών που θα λέει ο απλός κόσμος στους δρόμους. Διότι αυτά αποτελούν και το πρόβλημα. Είσαι σε λάθος εποχή και μάχη. Βλέπεις, όλοι οι συμφωνούν ότι η παγκοσμια οικονομική κρίση που μας ταλανίζει δεν αφορά κανένα κρατισμό (που άραγε, στις ΗΠΑ;) αλλά είχε ως απαρχή της την κρίση του ασύδοτου χρηματοπιστωτικού τομέα, των γκουρού των αγορών και του αντικρατισμού. Ασυδοσία και υποκρισία και φτωχοποίηση των πολλών με ολοένα και μεγαλύτερη ανισοκατανομή εισοδήματος.

     Και εγώ δεξιόχειρας είμαι, αλλά δεν είμαι και αόματος...

     • Δεξιόχειρας avatar
      Δεξιόχειρας @ ένας παλιός φίλος 15/03/2013 14:46:17

      Το ότι συμφωνούν όλοι δεν σε προβληματίζει;

    • Φοιτητης avatar
     Φοιτητης @ Δεξιόχειρας 15/03/2013 18:35:07

     Αν ειναι αντικρατισμος οι τραπεζες ζομπι και τα golden boys που εθιξε ο "ενας παλιος φιλος", τοτε η δεξιοστροφη λογικη σου ειναι πολυ πιο παραλογη απο την αριστεροστροφη.

  • Αιρετικός avatar
   Αιρετικός @ Δεξιόχειρας 14/03/2013 21:40:45

   O μπάρμπα-Σαμ έχει τα ίδια προβλήματα με τον ακραίο καπιταλισμό και την χωρίς όρια κυριαρχία της αγοράς, γι΄αυτό και ο Ομπάμα αλλάζει την συνταγή...Διαστρέφετε τα όσα είπε ο Γιούνκερ...Η χωρίς όριο λιτότητα βλάπτει... Δεν σημαίνει ότι δεν απαιτούνται μεταρρυθμίσεις για την οικονομική ανάπτυξη, αλλά αυτές πρέπει να βρίσκονται εντός των ορίων των δημοκρατικών δικαιωμάτων, αλλιώς θα καταλήξουμε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στην δικτατορία των ισχυρών, που θα γεννήσει κοινωνική έκρηξη...

   • Δεξιόχειρας avatar
    Δεξιόχειρας @ Αιρετικός 14/03/2013 22:27:05

    Ο μπαρμπασαμ έχει προνοήσει. Λαμβάνονται και μέτρα χωρίς να ρωτήσουν τον Ομπάμα. Όσον αφορά την επανάσταση να μην ξεχνάς ότι οι μόνοι που θα χάσουν θα είναι οι κρατικοδίαιτοι πολιτικάντηδες.

 5. cp avatar
  cp 14/03/2013 20:41:01

  Πριν ενα χρόνο έγραφα ότι όλα όσα συμβαίνουν είναι αιτία πολέμου. Λίγο ελεύθερη ανάγνωση να κάνει κανείς στα αίτια του πολέμου θα το διαπιστώσει....
  Και το 1911 εκδόθηκε ενα βιβλίο με τίτλο:Να γιατί δεν θα γίνει ξανά πόλεμος στην ευρώπη............

 6. popaia avatar
  popaia 14/03/2013 23:10:00

  Απέτυχε ο "κρατισμός" κύριε Δεξιόχειρα ή τον απέτυχαν γιατί δε συνέφερε; Τους λαούς όμως μια χαρά τους συμφέρει, οποιαδήποτε ψυχοσύνθεση κι αν έχουν.
  Αρκεί να είναι σκανδιναβικού τύπου βέβαια κι όχι ελληνικού.
  Αυτό που κατά κοινή ομολογία απέτυχε είναι ο νεοφιλελευθερισμός. Κι αν γίνει κανονική επανάσταση (κι όχι καμιά πορτοκαλί για βραχυκύκλωση κι εξαπάτηση του κόσμου) θα έχει για αίτημα την απόσυρσή του.

  • Δεξιόχειρας avatar
   Δεξιόχειρας @ popaia 14/03/2013 23:30:15

   Εσύ κάνε επανάσταση με σύνθημα: Κάτω ο νεοφιλελευθερισμός. Εγώ θα φωνάζω: δεν θέλω υποχρεωτική ασφάλιση, δεν θέλω να πληρώνω τη δημόσια παιδεία και υγεία, να μην πληρώνονται οι πολιτικοί, να καταργηθεί η επιχορήγηση των κομμάτων.

   • Ρηνα avatar
    Ρηνα @ Δεξιόχειρας 15/03/2013 10:48:15

    Το να κρινει κανεις συμφωνα μονο μετα προσωπικα του οδηγει παντα σε ολεθρια λαθη.

    • Φοιτητης avatar
     Φοιτητης @ Ρηνα 15/03/2013 18:36:16

     Και καταστροφη.

 7. δημης avatar
  δημης 14/03/2013 23:47:33

  ΕΤΣΙ ΚΟΨΤΕ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ...ΕΝΑ ΜΙΣΘΟ.... ΟΤΑΝ ΤΡΩΝΕ ΔΕΝ ΜΙΛΑΝΕ.... ΘΑ ΠΑΘΕΙ ΣΤΕΡΗΤΙΚΟ ...ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΤΕ..

 8. Νεοδημοκράτης συνδρομητής avatar
  Νεοδημοκράτης συνδρομητής 15/03/2013 00:29:40

  o κος Γιούνκερ στα αγγλικά έκανε τη δήλωσή του;
  Γιατί κράζουμε λοιπόν τον Τσίπρα επειδή δεν δηλώνει στην αγγλική;

 9. Τί να λέμε; avatar
  Τί να λέμε; 15/03/2013 08:19:05

  Η Ευρώπη κινδυνεύει από πολυδιάσπαση σε περιφέρειες-κράτη...ειδικά στις περιφέρειες που διαθέτουν ή θα διαθέτουν πρώτες ύλες....οι οποίες θα εισάγονται στη Γερμανία...(τί γύρευε ο Ρόμμελ στην Αφρική...και έφαγε τα μούτρα του) αυτά δεν τα υπολόγισε η Μέρκελ και οι εδώ γαλαζοπράσινοι κομισάριοί της που τα άρπαζαν από τη Siemens...

 10. Απλός πολίτης avatar
  Απλός πολίτης 15/03/2013 08:27:42

  Οι ευρωπαίοι μπορεί να επαναστατήσουν, οι Έλληνες όχι. Πρέπει να περάσουν καμιά 400αριά χρόνια πρώτα και μετά βλέπουμε. Δυστυχώς.

  • maquis avatar
   maquis @ Απλός πολίτης 15/03/2013 11:02:20

   Δεν έχουμε χωνέψει ακόμα τις αστακομακαρονάδες που καταναλώσαμε. Μόλις ρευτούμε θα δούμε. Επίσης αφου ο σύριζας θα είναι σε λίγο κυβέρνηση, κάπου θα βολευτούμε. Θα συμβιβαστούμε και με μπριζολίτσα.

   • Σπορέας avatar
    Σπορέας @ maquis 15/03/2013 14:07:13

    Και εσείς οπαδός του Τεό ?
    Μια ωραία ατμόσφαιρα έχουμε γίνει !

    • maquis avatar
     maquis @ Σπορέας 15/03/2013 16:15:07

     Eιρωνικά το λέω, δεν είμαι του Τεό! Θέλω να πώ ότι αν με όλα αυτά τα "μέτρα" και το κλίμα μπάχαλου και απελπισίας στην καθημερινότητά μας δεν τους έχουμε ακόμα πάρει με τις πέτρες είμαστε άξιοι για τα χειρότερα.

 11. εξωκοινοβουλευτικός avatar
  εξωκοινοβουλευτικός 15/03/2013 13:19:49

  Ετσι ειναι..Τωρα που φαίνεται η πείνα κ' δε μπορεί να κρυφτεί πια , έρχεται η ωρα του πολέμου .. Ετοιμαστείτε, οσο ειναι στην προετοιμασία ακόμα.. στην κατασκευή των "αντιπάλων"..

 12. Δρόλαπας avatar
  Δρόλαπας 15/03/2013 13:57:52

  Η Ευρώπη έχει χάσει τους πολίτες της-Του Jose Ignacio Torreblanca
  Πηγή:http://www.capital.gr/NewsTheme.asp?id=1751914

  Ιδιαίτερη προσοχή στο κάτωθι απόσπασμα:
  Αυτό που έχουμε μπροστά μας, είναι ένα σοβαρό πρόβλημα νομιμότητας. Στην Ευρώπη, όπου η συλλογική ταυτότητα, οι κοινές αξίες και οι δημοκρατικές διαδικασίες είναι ακόμη πάρα πολύ στα σπάργανά τους, η νομιμότητα έχει έρθει κυρίως από τις οικονομικές επιδόσεις: η υψηλότερη οικονομική ανάπτυξη οδήγησε σε μεγαλύτερη στήριξη των πολιτών για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και το αντίστροφο. Αυτό σημαίνει ότι τα αποθέματα νομιμότητας, που σχεδόν αποκλειστικά σχετίζονται με την οικονομική ανάπτυξη, είναι αδύναμα και τείνουν να αποστραγγίζονται γρήγορα σε μια κρίση.

  Συνυφασμένη δυσαρέσκεια και δυσπιστία
  Αυτό είναι αυτό που ζούμε τώρα. Από τη μία πλευρά, αν και οι πολιτικές λιτότητας μπορεί να επιτυγχάνουν στον έλεγχο των ελλειμμάτων (αν και όχι στη μείωση του χρέους), δεν παράγουν ούτε θέσεις εργασίας ούτε ανάπτυξη, και επομένως δεν κατορθώνουν να έχουν στήριξη από την κοινή γνώμη, που είναι απαραίτητη για να συντηρηθούν. Αυτό που είναι χειρότερο, είναι ότι το να υποχρεώνονται οι κυβερνήσεις συστηματικά να παραβιάζουν τις προεκλογικές τους υποσχέσεις και να προχωρούν με τις ίδιες πολιτικές ανεξαρτήτως των πολιτικών αποχρώσεων, επίσης υπονομεύει τη νομιμότητα των εθνικών πολιτικών θεσμών.
  .. Για να καταστεί η Ευρώπη λειτουργική, οι πολίτες της, από το βορρά και το νότο, από τις χρεωμένες και τις πιστώτριες χώρες, από το κέντρο και την περιφέρεια, πρέπει να είναι πρόθυμοι να παρέχουν στους ευρωπαϊκούς οργανισμούς τα κατάλληλα χρηματοοικονομικά εργαλεία και την ίδια στιγμή τους κυβερνητικούς οργανισμούς που είναι και αποτελεσματικοί, και έχουν και δημοκρατική νομιμότητα.

  • Φοιτητης avatar
   Φοιτητης @ Δρόλαπας 15/03/2013 20:18:00

   Ουδεμια μειωση του ελλειμματος δεν επιτυγχανεται με τυφλη λιτοτητα σε δαπανες που εχουν μεγαλη επιπτωση στην οικονομια. Το αν θα μειωσεις το ελλειμμα 10% με υφεση 11% δεν αποτελει επιτυχια αφου μολις καταφερες να το αυξησεις ως % του ΑΕΠ. Επομενως, η λιτοτητα στις περισσοτερες των περιπτωσεων οχι μονο δεν κλεινει τα ελλειμματα αλλα εκτοξευει και τα χρεη και την ανεργια και την φτωχεια και τα εμπορικα/τρεχουσων συναλλαγων ελλειμματα (παντα ως % του ΑΕΠ).

 13. Zame avatar
  Zame 15/03/2013 14:32:51

  Με τις ευλογίες & προωθηση της φαυλότητας.. διευκολύνουν
  το οικονομικό & όχι μόνον έγκλημα..
  που ολοένα και περισσότερο φορτσάρει..
  & γίνετε ασφυκτικότερο..
  και "αυτοί" οι πραγματικοι Αυτουργοι-Τραπεζιτ.. & Σια..(κοινοπραξία) αμφότεροι ψάχνουν & επιδιωκουν να αποκομίσουν τα μεγιστα ωφέλει απο τα θυματα..
  & αν η κοινωνική εξαθλίωση φέρνει την κοινωνική εξέγερση..
  τοτε ποιός ωφελείτε..? γιατί το πιθανοτερο ο χαμένος θα είναι αυτός πού έχει τα περισσότερα

 14. Anemona avatar
  Anemona 15/03/2013 14:41:37

  Κοίτα να δεις που στο τέλος θα δικαιωθεί το ΚΚΕ για την ΕΟΚ - ΕΕ

  Το σωστό να λέγεται

  Επανάσταση δεν βλέπω να γίνεται. Οι Γερμανοί για τρίτη φορά μέσα σε 100 χρόνια θα ξεκινήσουν πόλεμο πραγματικό πόλεμο όχι οικονομικό

  Αφορμή θα κατασκευαστεί , οι απόγονοι των ναζί στην Ελβετία και σε όλο τον κόσμο θα πλουτίσουν πάλι

  Να περιμένουμε σε 5 - 10 χρόνια τον διάδοχο της Μέρκελ και τα ξαναλέμε

 15. Φοιτητης avatar
  Φοιτητης 15/03/2013 18:45:05

  Χθες ο Ντραγκι παραπονεθηκε οτι τα "δυσθεωρητα εργατικα κοστη" των χωρων του ευρω ειναι που δεν αφηνουν την αναπτυξη να ερθει και βλαπτουν την θεοτητα στην οποια ολοι υποκλινομεθα (το ευρω).

  Απο την αλλη, σαν απο ειρωνια, εχουμε τον Γιουνκερ να μας κοροϊδευει με το περισσιο θρασος του να μας το παιζει επικριτης της λιτοτητας.

  Μετα εχουμε και συνσχολιαστες να μας λενε οτι θελουν οι πολιτικοι να μην αμειβονται (τζαμπα θα την κανουν την δουλεια) και να μην υπαρχει Δημοσια Υγεια (ποια χωρα ξερει που οι πολιτικοι δεν πληρωνονται και δεν υπαρχει εστω 1 δημοσιο νοσοκομειο;)...

  Απο τις Φρανκφουρτη, στις Βρυξελλες και μετα στην Αθηνα, η τρελα παει συννεφο.

 16. Μικρασιάτης avatar
  Μικρασιάτης 15/03/2013 20:34:07

  Μην έχετε μερικοι τοσο ευκολες τις λεξεις Γερμανια και Πολεμος. Μετα τον Α' Π.Πολεμο στη Γερμανια τρωγανε πτωματα για να επιβιωσουν, ο δε Β' Π.Πολεμος αφησε ΟΛΗ τη Γερμανια σε συντριμια που σε καμια χωρα δεν υπηρχαν σε τετοια κλιμακα, συν περιπου 20.000.000 νεκρους και πολλα εκατομμυρια σακατεμενους. Αν δεν υπηρχε ο φοβος της ΕΣΣΔ , δυσκολα οι ΗΠΑ θα ριχνανε τα πακετα του σχεδιου Μαρσαλ, και η Γερμανια θα ειχε παει 100 χρονια πισω. Μην λετε τη λεξη πολεμος ετσι απλα..

 17. ANORFOGRAFOS avatar
  ANORFOGRAFOS 15/03/2013 23:59:06

  Καλα στην ευρωπη και ειδικα σε κατι κρατη οπως το Λουξεμβούργου οταν λενε επανασταση στην ευρωπη εννοουν το αποτελεσμα του πεπε γκριλο και τα ποσοστα του καβαλιερε.. οι ευρωπαικη ενωση που ξεκινησε σαν μια οαση δημοκρατιας και ειρηνης εχει μετατραπει σε εναν νεοφιλελευθερο παραδεισο οπου οι τραπεζιτες και η Γερμανια εχουνε παντα δικιο και δικαιωματα και πλοι η αλλοιι εχουνε καθηκοντα και υποχρεωσεις,,φερνει λιγο απο USSR ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ αν καποιος ελεγε το 1987 οτι το 1992 δεν θα υπηρχε σοβιετικη ενωση θα των περνουσανε για τρελλο ποσο αποδοση να εχει το μελλον της ΕΕ?

 18. άγρυπνη avatar
  άγρυπνη 16/03/2013 01:52:17

  Πόλεμοι ξεσπούσαν πάντα,σε κρίσιμες καμπές της ιστορίας,που τα κοινωνικοοικονομικά συστήματα κατέρρεαν.Την σύγχρονη εποχή, το αυτοματοποιημένο,ηλεκτρονικό σύστημα,πετάξε έξω από τους χώρους εργασίας,ψυχρά κι' απρόσωπα τους ανθρώπους,αλλά δεν έλαβε υπ'όψιν του,ότι η πείνα και ο εξευτελισμός[η περιφρόνηση της ταυτότητάς του], δεν είναι εικονική πραγματικότητα.Η πείνα και ο εξευτελισμός αγγίζουν αρχέγονα ένστικτα και αφυπνίζουν τον αποχαυνωμένο άνθρωπο,που ανατρέπει,χωρίς φιλοσοφικές αναλύσεις ,τα πάντα στο πέρασμά του.Αυτό που ομολόγησε ο Γιούνκερ, δεν είναι τυχαίο.Εκπρόσωπος του συστήματος που κατερρέει,δείχνει το νέο που κυοφορεί η ιστορία.Και δεν έχει σημασία αν ο εχθρός είναι αόρατος,μέσ' τις οπτικές ίνες.Ακόμα μια φορά,ακόμα μια[σισύφεια]προσπάθεια του ανθρώπου,αναζητώντας έναν εχθρό,ν'ανακαλύπτει τον εαυτό του.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.