#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
09/01/2013 12:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Για την ανάγκη μιας εθνικής αστικής πρωτοπορίαςΈχω την άποψη ότι συγκεκριμένες «ακατανόητες» κινήσεις τής σημερινής κυβέρνησης γίνονται από ανάγκη, σκοπιμότητα πολιτικής επιβίωσης μιας ομάδας ατόμων εθνοκεντρικής ριζοσπαστικής προοδευτικότητας και αποτελούν μέρος μιας τακτικής επιβίωσης της και προσεκτικής αποδόμησης σκληρών και ισχυρών εξουσιαστικών συντεχνιακών κυκλωμάτων, εχόντων μιγάδικη υπόσταση, ήτοι συνάφεια με επιδιώξεις και στόχους εξωελληνικών εξουσιαστικών κέντρων.

Έτσι τουλάχιστον θέλω να πιστεύω. Αν υπάρχει ρεαλιστικός στρατηγικός σχεδιασμός, εμπρόθεσμη, μεσοπρόθεσμη και ριζοσπαστική πολιτική ρήξης με το σαθρό πολιτικοικονομικό κατεστημένο πού αναπτύχθηκε με τον παπανδρεϊσμό ως μόνιμα ηθελημένη αναπηρία ευχαριστηριακής λοβοτομής μαστουρωμένων επιρρεπών υπάρξεων, έχοντας λοβοτομήσει, σχεδόν, το σύνολο τής οικονομικής, πνευματικής και πολιτικής ελίτ και «σαλέψει» τα λογικά τού πόπολου από τις πολλές αναθυμιάσεις, θα φανεί μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Αυτή η αποδοχή τής ευχαριστηριακής λοβοτομής είχε στόχευση και το πέτυχε με τις κατάλληλες δόσεις παραισθητικών να ελέγξει το πιο ενεργό και δυναμικό ανθρώπινο δυναμικό αυτής τής χώρας, πού αποτελούσε πιθανό κίνδυνο τοπικής και διεθνούς αταξίας. Ήταν τα παιδιά των «χαμένων» τού μεγάλου πολέμου, των «σοσιαλιστοσοβιετικά» λοβοτομημένων από τους επιτήδειους επαγγελματίες τού ΚΚΕ, πάλαι ποτέ ανήσυχων και επικίνδυνων γόνων μιας προηγούμενης «χαμένης» εθνικά γενιάς τής μικρασιατικής καταστροφής, τής εθνικής γενοκτονίας, τής οικονομικής καταλήστευσης από ισχυρά εξωελληνικά και τοπικά «πεφωτισμένα» κέντρα εξουσίας.

Πάντοτε οι «πεφωτισμένοι», από ιστορική εμπειρία, διαλέγουν τα φυντάνια τους από τα προεξέχοντα στον κάμπο πού ανθίζει το πόπολο. Αυτά «ποτίζουν» για να αφήσουν καχεκτικά τα υπόλοιπα. Ποτέ δεν κάνουν την επιλογή τους από αστικά ανεξάρτητα τζάκια και από τζάκια πού δεν ανάβουν εύκολα. Ξέρουν τι κάνουν. Είτε «καλλιεργούν», είτε «κόβουν».

Ο κίνδυνος για εξωεθνικούς και εντόπιους μιγάδες είναι πάντοτε η συνειδητοποιημένη αστική πρωτοπορία. Αυτή είναι η προοδευτική δύναμη ενός εθνικού κράτους και η ύπαρξή της είναι η αναγκαία προϋπόθεση εθνοκρατικής ισχύος. Μια συνειδητοποιημένη αστική πρωτοπορία καταλαβαίνει τον κίνδυνο πού επιφέρει η απραξία και η απάθεια και βρίσκεται συνεχώς σε εγρήγορση διατήρησης και πιστοποίησής της. Η συνειδητοποιημένη αστική πρωτοπορία χρωστά την ύπαρξή της στο ισχυρό εθνικό κράτος και συνδέει την ύπαρξή της με την πορεία του. Άρα κατ’ ανάγκη με το σύνολο των πολιτών τού έθνους. Η συναμφοτερικότητα αυτής τής σχέσης είναι αναγκαία και για την ύπαρξή της και για την περαιτέρω δυνάμωσή της και για την μελλοντική της συγκρουσιακή επικράτηση με υπαρκτές και αναδυόμενες εθνικές και διεθνικές, αστικού ή εγκληματικά συνωμοτικού τύπου παγκόσμιες εξουσιαστικές ομάδες εθνικών και υπερεθνικών συμφερόντων.

Αυτή την συνειδητοποιημένη αστική πρωτοπορία πάντα πρώτα εξοντώνουν με την επιστράτευση τού άπειρου, διψασμένου για οικονομική αποκατάσταση ενεργού δυναμικού τής λαϊκής μάζας. Το «μαστουρώνουν», έντεχνα κατευθύνουν, αποκόβουν, ευδαιμονικά αποστειρώνουν και λοβοτομημένο πια το αφήνουν να διαχειρισθεί την πρώην σκιά του. Το πόπολο.

Το έχουν κάνει πολλές φορές μέχρι τώρα. Και το ξαναεπαναλαμβάνουν.

Το «πρόγραμμα» δεν βγαίνει πάντα. Στην πυραμίδα τής παγκόσμιας ισχύος για να ανέβεις βαθμίδα χρειάζεται όνειρο, στρατηγική και τόλμη. Πάντα μπορείς να αποτύχεις και να βρεθείς στον πάτο τής πυραμίδας. Τον πάτο τής πυραμίδας τον αποτελούν συνήθως τα κράτη όπου εξουσιάζουν οι μιγάδες και οι λοβοτομημένοι. Η αναπαραγωγή τους εξασφαλίζει και την στασιμότητα.

Προσοχή στην εύκολη μαστούρα. Σε ξαποστέλνει «προοδευτικά» στην ανυπαρξία τής μιζέριας και στην αναγκαστική επαιτεία. Ιδιαίτερα όταν οι έμποροι ελπίδων σου δίνουν την πρώτη δόση χαλάρωσης τζάμπα.
Αυτοί ξέρουν.

Ιαπετός

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Kimon avatar
  Kimon 09/01/2013 12:52:35

  Εξαιρετική, διεισδυτική και ουσιαστική τοποθέτηση επί του προβλήματος της χώρας!!!! Από την περίοδο της κατοχής και της Εαμοκρατίας αργότερα, η Ελληνοκεντρική αστική τάξη εξοντώθηκε συστηματικά από τους μαύρους και κόκκινους φασίστες. Η πρωτοτυπία της Ελλάδας σε σχέση με τα υπόλοιπα Ευρωπαϊκά κράτη συνίσταται στο ότι από το 1920 διαμορφώθηκε εδώ μία ρατσιστική ανθελληνική αριστερά, (πάλη για ενιαία και ανεξάρτητη Μακεδονία και Θράκη , εμείς όχι μόνο επιδιώξαμε την Μικρασιατική καταστροφή, αλλά χαρήκαμε κιόλας) και μία ρηχή, βλαχομπαρόκ διεθνιστική μεταπολεμική αστική τάξη χωρίς εθνική και πατριωτική συνείδηση. Οι δύο αυτοί ανθελληνικοί πόλοι συνεργάσθηκαν ομαλά τα πέτρινα χρόνια της ιδεολογικής κυριαρχίας της αριστεράς μετά την μεταπολίτευση. Οι ιδεοληπτικές ρατσιστικές ανθελληνικές εμμονές της αριστεράς , έφεραν σήμερα τα εκατομμύρια των λαθρομεταναστών στην Ελλάδα, απαξίωσαν την εργασία, διέλυσαν την μεσαία τάξη μέσω της φθηνής εργασίας και αποβιομηχανοποίησαν την χώρα. Ταυτόχρονα η ελεύθερη κίνηση και διαχείριση κεφαλαίων από τους"αριστερούς" μεσο-μεγαλοαστούς, οδήγησε στον υπερδανεισμό και στην προλεταριοποίηση της κοινωνίας. Η ιερή συμμαχία αριστεράς και κεφαλαίου κατέστρεψαν την χώρα.

 2. drider avatar
  drider 09/01/2013 12:54:35

  Στην Ελλάδα μπορούμε να έχουμε μια "συνειδητοποιημένη αστική πρωτοπορία" ή στην τελική το μόνο που νοιάζει την ελληνική (μεγαλό)αστική τάξη είναι να αναπαράγει / επεκτείνει τα "προνόμια" της σε βάρος όλων των άλλων (κλεπτοκρατία);

  Η εμπειρία μας μάλλον επιβεβαιώνει το 2ο ενδεχόμενο...

 3. akenaton avatar
  akenaton 09/01/2013 13:00:47

  Όπως προείπα, πολύ διεισδυτική η ανάλυσή σας.

 4. Διηνεκης avatar
  Διηνεκης 09/01/2013 13:17:45

  Εξαιρετικός

 5. Σωτ Μητραλ avatar
  Σωτ Μητραλ 09/01/2013 13:26:36

  Ἔξοχο. Τί νὰ προσθέσει κανείς

  • Karenin avatar
   Karenin @ Σωτ Μητραλ 09/01/2013 13:45:25

   Θα πρόσθετα απλά πως η πεφωτισμένη περήφανη εθνική αστική τάξη συνελήφθη να φοροδιαφεύγει ξεδιάντροπα και τώρα περιφέρεται ντροπιαστικά σε διάφορες λίστες, με κρεμασμένα κουδούνια, και με ένα πολιτικό σύστημα αμήχανο και ανήμπορο να τους σώσει και να τους εκφράσει. Ολες οι λίστες στις τράπεζες εξωτερικού, και η εξαγωγή κεφαλαίων την στιγμή της κρίσης, συνιστούν πράξεις αντίθετες με ότι επιβάλει το εθνικό συμφέρον, και το πατριωτικό καθήκον.
   Αυτή την στιγμή ο πραγματικός πόλεμος είναι ακριβώς με αυτούς, και όχι στην βίλα αμαλίας, στην προσπάθεια της κυβέρνησης να ανακτήσει για χάρη του δημοσίου τα κλεμένα. Εδω θα κριθεί και η αξιοπιστία της.

   • GLAD avatar
    GLAD @ Karenin 09/01/2013 15:30:18

    Εμφανώς διατυπώνετε λάθος άποψη.
    Διότι αφενός στις λίστες αυτές κυρίως και αναμενόμενα φαίνεται ότι περιλαμβάνονται πολύ λίγα άτομα ανώτερης οικονομικής επιφάνειας (που δεν ξέρετε αν τα λεφτά τους είναι παράνομα ή μη φορολογημένα) και όχι όλη "η πεφωτισμένη περήφανη εθνική αστική τάξη" , αφετέρου βέβαια και φυσιολογικά δεν περιλαμβάνονται οι 55.000 απατεώνες άφαντοι συνταξιούχοι των οποίων οι διαγωγές " ...συνιστούν πράξεις αντίθετες με ότι επιβάλει το εθνικό συμφέρον, και το πατριωτικό καθήκον" , δεδομένου ότι κόστισαν στο κοινωνικό σύνολο από 5 έως 10 δις ευρώ κατά τους μετριότερους (δημοσιευμένους) υπολογισμούς - ποσό για το οποίο είμαι σίγουρος ότι ούτε ποτέ θα το επιστρέψουν εντόκως ούτε ατόκως , όπως και για το ότι δεν έχουμε επαρκούς χωρητικότητας φυλακές για να "φιλοξενηθούν".

 6. cp avatar
  cp 09/01/2013 13:27:27

  Η ξενοκρατία ειναι που φταίει .Και η οποία έχει εμποτίσει όλο το πολιτικό σύστημα. Αυτή διαπλέκεται με την φαιδρή αστική τάξη .
  Η λίστα έδειξε πολλά για το σύστημα εξουσίας........

 7. ΧΑΡΗΣ avatar
  ΧΑΡΗΣ 09/01/2013 13:49:17

  Εξοχο όντως.
  Μια γνώμη ήθελα να προσθέσω προς επίρρωσιν αυτών, έστω κι αν φαντάζει ουτοπική.
  Είναι μια ευκαιρία τώρα με τις περιβόητες λίστες να γίνει μια εκκαθάρισση χωρίς μπλάνκο, αυτής της αστικής τάξης και βάζοντας θεμέλια συνταγματικά και νομικά να συνεχίσουμε ....αποστερώντας τα επιχειρήματα αυτών που αποστρέφονται την αστική μας τάξη (ποιός πήρε το στικάκι και ποιός πήρε τη στέκα , τη ταμπακιέρα ποιός τη πήρε όμως....).
  Η σαπίλα μας δυστυχώς είναι βαθιά και θα αργήσουμε να συνέλθουμε .
  Μόνο με αλήθειες και εφαρμογή των νόμων προς πάσα κατεύθηνση λοιπόν...

 8. GLAD avatar
  GLAD 09/01/2013 15:06:10

  Πολύ ωραίο άρθρο.

 9. ανιβας avatar
  ανιβας 09/01/2013 15:25:03

  "Οι ιδεοληπτικές ρατσιστικές ανθελληνικές εμμονές της αριστεράς , έφεραν σήμερα τα εκατομμύρια των λαθρομεταναστών στην Ελλάδα, απαξίωσαν την εργασία, διέλυσαν την μεσαία τάξη μέσω της φθηνής εργασίας και αποβιομηχανοποίησαν την χώρα."
  Και η Δεξιά επι 10 χρόνια στην εξουσία μετά απ' όλα αυτά την αποτελείωσαν και τώρα την παρέδωσαν στους Γερμανούς...

 10. η Dimi avatar
  η Dimi 09/01/2013 15:26:43

  Ιαπετέ, τα σέβη μου! "Ποτέ δεν χρειάζεται ν' αλλάξεις τίποτα σε κάτι που σηκώθηκες στη μέση της νύχτας για να γράψεις." ~Σαούλ Μπέλλοου (1914-2005) Αμερικανοκαναδός συγγραφέας και δημοσιογράφος. Βραβείο Πούλιτζερ Δημοσιογραφικού Έργου, Νόμπελ Λογοτεχνίας 1976.

  Και όπως πάντα, θερμά συγχαρητήρια για την επιλογή antinews.gr της εικόνας με τα πολλαπλά μηνύματα: το μικρό κοριτσάκι (η νέα ζωή), το καρδιόσχημο κόκκινο μπαλόνι που πετάει ψηλά στο Φως. Και μεσ' τη μαυρίλα, το υπέροχο μήνυμα: "Yπάρχει Πάντα Ελπίδα". Αυτές είναι οι αισιόδοξες πινελιές που τόσο πολύ όλοι έχουμε ανάγκη. Ψηλά τις καρδιές μας!

 11. Ἀφροδίτη avatar
  Ἀφροδίτη 09/01/2013 15:43:12

  Συγγνώμη, ἐπειδὴ δὲν ἀνήκω στὴν ἐθνικὴ ἀστικὴ πρωτοπορία, μήπως μπορεῖτε νὰ μοῦ ἐξηγήσετε τὶ θὰ πεῖ "μιγάδικη ὑπόσταση" καὶ "εὐχαριστηριακὴ λοβοτομή";
  Εὐχαριστῶ.

 12. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 09/01/2013 16:13:19

  Αγαπητε Ιαπετε, μια νεα "εθνικη αστική πρωτοπορία", για να αποκτησει πολιτικη υποσταση, ποσο μαλλον ηγεμονια, πρεπει να επανακαλυψει μερικα χαμενα αυτονοητα.
  Π.χ. (και ειναι μονον ενδεικτικο αν και χαρακτηριστικο), δεν μπορει να υπαρξει "εθνικη αστική πρωτοπορία", οσο υποκλινεται στον περιδεη "υπαρκτο αστισμο"*: Αυτον που τρεμει μη τυχον και μαθουμε οι λοιποι κοινοι θνητοι, τα ονοματα που κρυβονται στις "λιστες". Και προπαντος, τρεμει μη τυχον φορολογηθουν οι εκ των λιστων φοροφυγαδες.
  Και δεν με ενδιαφερει τοσο η λεγομενη διαπλοκη και δη η κραυγαλεα. Ολοι γνωριζουμε προσωπα και πραγματα. Τρεμει μην "εκτεθει" και "αρμεχθει" ο μεγαλομεσαιος συρφετος, απο εταιρικα στελεχη φορτωμενα με bonus, μεχρι μεγαλογιατρους, κοσμηματοπωλες, μεγαλοδικηγορους, γουναραδες και συναρτημενους "εισοδηματιες" η και ..."νοικοκυρες".

  Τους βλεπουμε, τους επιτηρουμε: Ειναι σαν τραγια με αρμαθιες κρεμασμενα κουδουνια, βροντανε εκκωφαντικα. Καγχαζει μεσα στη θλιψη του ο "συνηθης" Ελληνικος λαος, και μαζι του ολη η Ευρωπη.

  Ο κοσμος αυτων των "Κουφιων, παραγεμισμενων Ανθρωπων" τελειωνει: "Not with a bang but a whimper" ("Όχι με έναν β ρ ό ν τ ο, μα μ' ένα λ υ γ μ ό" - Τ.S. Eliot, "The Hollow Men").
  Χρειαζεται πολλη πιεση της ΑΝΑΓΚΗΣ ακομη, για να υπαρξει μια νεα "εθνικη αστική πρωτοπορία" (αν υπαρξει). Χρειαζεται πιεση της αναγκη, για να αναπληρωσει την ελλειπουσα ΘΕΛΗΣΗ και ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.
  Υπαρχει πολυς δρομος μπροστα. "Κύριε, όχι μ’ αυτούς. Ας γίνει αλλιώς το θέλημά σου"….(Γ.Σεφέρης).

  * "περιδεης αστισμος": Μια τυπικη και προφητικη κριτικη εκφραση του μακαριτη Αγγελου Ελεφαντη, in memoriam.

 13. ειδωλοκλάστης avatar
  ειδωλοκλάστης 09/01/2013 17:14:25

  'Αν υπάρχει ρεαλιστικός στρατηγικός σχεδιασμός, εμπρόθεσμη, μεσοπρόθεσμη και ριζοσπαστική πολιτική ρήξης με το σαθρό πολιτικοικονομικό κατεστημένο πού αναπτύχθηκε με τον παπανδρεϊσμό ....θα φανεί μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.'

  Ο 'παπανδρεϊσμός' δέν αναπτύχθηκε τυχαία ούτε τυχαία γιγαντώθηκε μετά κωλοτούμπα τού 'εθνικού Πασόκ' μέ τήν ανατροπή τού συνθήματος 'Εοκ καί Νατο, τό ίδιο συνδικάτο' (αμφότερα σωστά μέν...αλλά...): Υπήρξε απλά μιά διαφορετική έκφανση τού 'Δημοκρατικού Καραγκιόζη-μελόδραμα' πού βόλευε τά τότε γεωπολιτικά συμφέροντα τού παγκόσμιου καραγκιοζοπαίχτη πού συνεχίζει βεβαίως νά ενεργοποιεί καί σήμερα, μέ τά ίδια παλαιότατα κορδονάκια, τίς δήθεν φρέσκιες παρθένες μαριονέτες.

  Ούτως ή άλλως, είναι ήδη προφανές ότι δέν υπάρχει εθνικό πρόγραμμα ανάπτυξης (beggars aren't chosers), ότι καταργούνται Σύνταγμα, θεσμοί, κοινό περί δικαίου αίσθημα καί λογική καί είναι μάλλον αστείο νά ζητάς άλλα δυό χρόνια γιά νά δείς τί θά γίνει όταν η χώρα διαλύεται από τήν ίδια πάντα- αλλά πλέον φανερά αποτυχημένη, ανεγκέφαλη καί ασυνάρτητη -φατρία.

 14. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 09/01/2013 18:32:02

  Καί εγώ δὲν ἀνήκω στὴν ἐθνικὴ ἀστικὴ πρωτοπορία.

  Καί η Παπαρήγα (όπως καί όλη η κεντρική επιτροπή τού ΚΚΕ) δέν ανήκει στήν προλεταριακή πρωτοπορία. Αυτό δέν τούς εμποδίζει νά πιστεύουν (ή όχι, αρκούμενοι στόν ρόλο τών επαγγελματιών επαναστατών) στήν κομμουνιστική επανάσταση.

  Ούτε οι Παπάδες πιστεύουν στήν δεύτερη παρουσία. Ελάχιστοι ναί.

  Εκτίμησή μου είναι ότι μιά ἐθνικὴ ἀστικὴ πρωτοπορία είναι η αναγκαία προϋπόθεση εθνοκρατικής ισχύος.

  “ευχαριστηριακὴ λοβοτομή”:
  “ευδαιμονιστικὴ κραιπάλη” ή όπως καί “ευνούχος σέ χαρέμι”

  “μιγάδικη ὑπόσταση”: Όρος δανεισμένος από τό βιβλίο “Οι Μιγάδες” τού Νίκου Βεργίδη. Άλλως “μπάσταρδη ὑπόσταση”.

  Παράδειγμα:
  «Είμαι 37 ετών στην καρδιά της ελληνικής πολιτικής. Δεν ξέρω αν ο Γουόλτερ σου είπε για το υπόβαθρό μου. Είμαι μισός Αμερικανός και μισός Έλληνας… Γεννημένος στο Σαν Φρανσίσκο, είμαι μετανάστης στην Ελλάδα… Ο παππούς μου και ο πατέρας μου είναι ίσως οι πιο διάσημοι και κακόφημοι πολιτικοί στην Ελλάδα από το 1900. Αυτή τη στιγμή ο πατέρας μου είναι επικεφαλής αυτής της καταραμένης χώρας σαν πρωθυπουργός, για ακόμη μια φορά. Ο αδελφός μου είναι βουλευτής με το πνεύμα της δεκαετίας του ‘60. Η μητέρα μου προήδρευε και προεδρεύει σε διάφορες γυναικείες οργανώσεις. Ο γαμπρός μου 100% είναι πολιτικός για τα πανηγύρια. Περιστασιακά και εγώ ο ίδιος στήνω μια παράσταση ως υιός του. Είμαι ένας μεταμφιεσμένος Έλληνας με αμερικανική καρδιά…».
  Νίκος Παπανδρέου (Επιστολή προς την Αμερικανίδα φίλη του Χριστίνα Βαρντ – Περιοδικό «Νέμεσις», τεύχος Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2004)...

 15. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 09/01/2013 18:59:28

  Συμφωνώ απόλυτα επι της ουσίας. Απλά να επισημάνω πως ο όρος "αστικός" ,όσο και ο όρος ¨κεντροδεξιά" δεν ενδείκνυνται σε επικοινωνιακό επίπεδο (για διαφορετικό λόγο ο καθένας).

  Απλά μια γνώμη σαν επαγγελματίας...

 16. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 09/01/2013 19:36:15

  Αγαπητέ Ιαπετέ, δεν μπορούσε να ειπωθεί πιο εύγλωττα. Φοβάμαι όμως -και εύχομαι να λανθάνω- πως λείπει ένα κρίσιμο στοιχείο. Η κρίσιμη μάζα ανθρώπων που αποτελει την αστική πρωτοπορια. Έχει εξοντωθεί κατά την κατοχή και στον εμφύλιο. Το έλεγα πριν πολλά χρονια, αλλά και εδώ: Δεν έχει παρά να κοιτάξει κανείς στο ποιόν των ανθρώπων που εξουσίασαν μετά τον εμφύλιο. Με ελάχιστες εξαιρέσεις, ήταν σκύβαλα. Ο Α.Σαμαράς ανήκει στην μειοψηφία αλλά αναρωτιέμαι αν αρκεί. Και πρέπει να προσέξει γιατί τα μεγαλύτερα φίδια έιναι στον " κόρφο" του. Τελικά το πόσο "καλό" είναι ένα συστημα είναι ευθέως ανάλογο με το ποιόν των ανθρώπων του. Απλό, στοιχειώδες.

  • Ιαπετός avatar
   Ιαπετός @ Νίκος Αργεάδης 09/01/2013 20:51:55

   Η μάζα ανθρώπων πού μπορεί νά αποτελέσει τήν κρίσιμη μάζα μιάς εθνικής αστικής πρωτοπορίας θεωρώ ότι είναι από τήν μιά πλευρά πολύ ισχνή καί από τήν άλλη ότι οι συνθήκες ευνοούν τήν δημιουργία της.

   Η αρρωστημένη εθνικιστκή έξαρση δείχνει τήν απουσία της καί συγχρόνως τήν ανάγκη σύστασή της. Πρέπει όμως νά εξοντωθεί ο παπανδρεϊκός μύθος τής λαϊκίστικης αντίληψης περί τού τί είναι πρόοδος γιά τίς ευρύτερες λαϊκές μάζες.

   Η επιλεκτική ευνοιοκρατία (Δημοσιοτραφείς) καί η επιλεκτική φαυλότητα τού ιδιωτικού τομέα, επίσης (έμμεσα) κρατικοδίαιτου, άμετρα άσωτου λόγω τής κρατικής διαπλοκής καί ασύστολα θρασύ στό πνίξιμο κάθε υγιούς παραγωγικής προσπάθειας πού πιθανόν νά έθιγε τήν ασυδοσία του είναι ακόμα τό σύστημα διαχείρισης τών ευχαριστηριακά λοβοτομημένων πολιτών.

   Σέ αυτή τήν ευχαριστηριακή λοβοτομή ποντάρει ο ΣΥΡΙΖΑ καί η Χρυσή Αυγή.

   Ο μέν ΣΥΡΙΖΑ απευθύνεται στούς κατά συστημική χάρη ευδαιμονιστές, στούς φαντασιακά διψώντες τό σοσιαλιστικό πλιάτσικο καί στήν ευρύτερη μάζα τού δυστυχισμένου πόπολου, προσπαθώντας νά τούς πείσει ώς νέος Ιησούς ότι θά τούς καλοθρέψει όλους μέ δύο ψάρια καί τρία καρβέλια ψωμί.

   Η δέ Χρυσή Αυγή προσπαθεί καί καταφέρνει νά ερεθίζει πρωτόγονα ένστικτα αυτοπροστασίας, ασφάλειας μέ κοινοτικό εγκλεισμό, προστασίας τής ομάδας μέ τήν σιδερένια πυγμή μιάς δυναμικής ομάδας καί επιστροφή τής κοινωνίας σέ μιά χρυσή εποχή τού παρελθόντος πού ιστορικά δέν υπήρξε ποτέ σέ αυτή την μορφή. Αντίθετα μάλιστα. Ο ελληνικός κόσμος, ενασχολήθηκε μέν, αλλά πάντα απέρριπτε τήν αυθεντία ώς ενεργούσα δύναμη. Αντίκειται στήν συλλογική του φύση.

   Οι υπόλοιποι βρίσκονται σέ κατάσταση περιδίνησης καί αδυναμίας χειροπιαστής επιλογής.

   Πρέπει νά σπάσει η μεμβράνη τής ευνοιοκρατίας καί νά επιτρέψει στήν σφύζουσα από ανάγκη καί ενέργεια πλατιά λαϊκή μάζα νά προσπαθήσει νά βρεί διέξοδο στόν δυναμισμό της καί νά φτιάξει μιά οικονομία καί ένα κράτος προστάτη τής δικής της πιά δημιουργίας. Νά επιτρέψει η φιλοσοφία καί αντίληψη νέων κρατικών δομών τήν δυναμική της εμφάνιση σέ όλους τού τομείς καί νά δομήσει όντως ένα νέο αστισμό.

   Απαιτητικό στήν προσδοκία του, εχθρικό στόν μιγαδισμό καί αλαζόνα στήν εξέλιξή του.

 17. BLACKQUEEN avatar
  BLACKQUEEN 09/01/2013 20:07:04

  TOYΣ ΕΙΠΑΝ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΟΥΝ…
  Τους είπαν να διαλέξουν αν θέλουν να γίνουν βασιλιάδες ή αγγελιαφόροι βασιλιάδων.
  Όπως τα παιδιά, θέλησαν όλοι να γίνουν αγγελιαφόροι.
  Γι’ αυτό υπάρχουν μονάχα αγγελιαφόροι, που τρέχουν ολόγυρα στον κόσμο και,
  μιας που δεν υπάρχουν διόλου βασιλιάδες,
  φωνάζουν ο ένας στον άλλον τα ακατανόητα μηνύματά τους.
  Ευχαρίστως θα έδιναν ένα τέλος στην ελεεινή ζωή τους,
  αλλά δεν το τολμούν να παραβούν τον όρκο της υποταγής τους.
  Franz Kafka

  • ειδωλοκλάστης avatar
   ειδωλοκλάστης @ BLACKQUEEN 10/01/2013 11:40:16

   Πολλά χρόνια πρό Κάφκα, οι τραπεζίτες (γενικά καί αόριστα) έλεγχαν ήδη τούς βασιλιάδες, τών Τσάρων (πού διεκδικούν τότε -1900-ανεξαρτησία, καί πού στοχεύει ο σοσιαλίζων καί κρυπτοσιωνίζων συγγραφέας) περιλαμβανομένων.

   • ΛΜ avatar
    ΛΜ @ ειδωλοκλάστης 10/01/2013 13:03:44

    Ένα ποίημα έχει πάντα τη μαγεία να το υπερασπιστεί και τα λόγια των αδαών, των φανατικών και των αδυνάμων να αισθανθούν, είναι φτώχεια (τους).

    • ειδωλοκλάστης avatar
     ειδωλοκλάστης @ ΛΜ 11/01/2013 10:19:05

     Συμφωνώ σέ όλα όσα γενικά λέτε πού, φεύ, δέν απαντούν στήν εκ βικιπαιδείας τοποθέτηση καί εξ ιστορικής γνώσης ερμηνεία μου γιά τόν δημιουργό τού συγκεκριμένου γραπτού τής μαύρης βασίλισσας.
     Ζούμε όμως στήν εποχή τών παραδόξων καί τής αμφισβήτησης τών αυτονόητων, πράγμα καί πού αποδεικνύει η προσπάθεια δημιουργίας ελπίδας ενός αστικού μέλλοντος από τόν Ιαπετό σέ μιά χώρα χωρίς πραγματικό αστικό παρελθόν (η προσφορά 'υπηρεσιών', εφεύρημα τών πολιτικά αντίθετων Μητσοτάκη καί Σημίτη καί συνοδευτικό τής αενάης ανάπτυξης, άλλως περμανάντ τής ήδη φαλακρής δυτικής φιλοσοφίας, ήταν φόλα) καί χωρίς αστικό μέλλον, αφού οι μνημονιακές 'επιτυχίες' τών αβασίλευτων αγγελιοφόρων τού τραπεζικού σκότους ήδη κατάφεραν νά σπάσουν ρεκόρ ανεργίας, καί συνεπώς απαστικοποίησης, στίς δυό μεγαλύτερες πόλεις τής λεηλατούμενης χώρας.

     • ειδωλοκλάστης avatar
      ειδωλοκλάστης @ ειδωλοκλάστης 11/01/2013 12:12:19

      Διορθώσεις:

      τής "αέναης" ανάπτυξης (δικό μου)
      "αγγελιΟφοροι" (δίς-τής μαύρης βασίλισσας)

 18. Δημοκράτης avant-garde avatar
  Δημοκράτης avant-garde 10/01/2013 16:53:05

  Η ανάλυση που διάβασα για την εθνική αστική πρωτοπορία είναι η διαυγέστερη που έχω διαβάσει τα τελευταία χρόνια.
  Δεν πιστεύω ότι έχει αφανιστεί η εθνική αστική τάξη, έχει όμως παραμεριστεί και διώκεται απο την διεθνιστική αριστερά, τους εθνομηδενιστές, τους νεοφιλελεύθερους παγκοσμιοποιητές. Ο αγώνας για την επιβίωσή της είναι δύσκολος, η επιβίωσή της όμως θα επιτρέψει την συνέχιση της πορείας του ιστορικού μας έθνους.
  Εκείνο που λείπει από την ανάλυση είναι ο τρόπος επιλογής ανθρώπων που θα ηγηθούν στο μέλλον συλλογικές τοπικές οντότητες ή ολόκληρο το έθνος.
  Η μακραίωνη ιστορία μας δείχνει τον δρόμο. Επιλογή των καλύτερων για κάθε θέση και αντικειμενική αξιολόγησή τους μέσω δοκιμασιών. Με τον τρόπο αυτό το Βυζάντιο μπόρεσε να αντέξει μέχρι τον 11ον αιώνα και παρήκμασε μετά λόγω ανίκανης ηγεσίας!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.