#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
21/12/2012 16:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Για μια ανανεωμένη και σύγχρονη ΚεντροδεξιάΜπροστά μας προβάλλει ένας νέος Ιστορικός Κύκλος, ένας νέος αιώνας, μία νέα εποχή. Ο κόσμος αλλάζει, η Ενωμένη Ευρώπη αλλάζει, η Ελλάδα αλλάζει, η Κοινωνία μας αλλάζει. Για τον λόγο αυτόν οφείλουμε να δούμε τη διαδρομή της ΝΔ, της Μεγάλης Κεντροδεξιάς Παράταξης με μοναδικό κριτήριο την κατάσταση της πατρίδος μας τόσο στο παρόν, όσο και στο μέλλον. Όπως πάντα έτσι και στην εποχή μας, ένας πολιτικός σχηματισμός της Δημοκρατικής και Πατριωτικής Δεξιάς, μια σύγχρονη αφυπνισμένη και πλουραλιστική  Κεντρο-Δεξιά, πάντα και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί και δεν πρέπει να χάνει την ψυχή, τη φυσιογνωμία, την ταυτότητά της, τις αρχές και τις αξίες της ακόμα και όταν κυβερνά. Όλα αυτά σημαίνουν ότι η ανανέωση, η αναγέννηση και η επανίδρυση της ΝΔ σε συνδυασμό με την ιστορική διαχρονική πορεία μιας μεγάλης Πατριωτικής  Παράταξης, μιας πλειοψηφικής σύγχρονης Κεντρο-Δεξιάς  κρίνονται πλέον αναγκαία ώστε να μπορέσει να διαμορφωθεί ένα κοινό πλαίσιο αναφοράς με πρωτοβουλίες, δράσεις και αγώνες για μια ευρύτατη και δυναμική Κεντρο-Δεξιά.

Η κεντροδεξιά δεν μπορεί και δεν πρέπει να μοιάζει με κόμμα αξιωματούχων, γιατί δεν γεννήθηκε να ζει με τον εαυτό της και για να υπηρετεί τον εαυτό της. Αντίθετα η κεντροδεξιά έχει γεννηθεί, υπάρχει και ζει για να υπηρετεί με τα οράματα και τις ιδέες της, με το δημιουργικό έργο και τις προτάσεις της, με τα προγράμματα και τις δεσμεύσεις της, την Ελλάδα, το Λαό, τον Πολίτη και τον Άνθρωπο. Γι’ αυτό οι δυνατότητες της, όπως πάντα έτσι και τώρα, δεν αρχίζουν και δεν τελειώνουν στα όρια των «μικρόκοσμων» και των «τελετουργιών» κάποιων Ομάδων και κάποιων Στελεχών.

Η ΝΔ ως το κύριο και μοναδικό κεντροδεξιό κόμμα στην χώρα μας, οφείλει να διαμορφώσει ιδεολογικά, αξιακά και προγραμματικά το ζωτικό κοινωνικό και πολιτικό χώρο της, να αποκρυσταλλώσει την ιδεολογία της κεντροδεξιάς. Φυσικά, αυτό απαιτεί θετικές υπερβάσεις και ριζικές αλλαγές, που έχουν σχέση με την ταυτότητα, με τη φυσιογνωμία, με τη στρατηγική, με το εναλλακτικό σχέδιο, με τα προστάγματά του, με τη δομή, τη διάταξη, τη λειτουργία του κόμματος. Η ΝΔ οφείλει, λοιπόν, να εδραιώσει την πρωτοβουλία κινήσεων και να θεμελιώσει με σύγχρονους όρους και κοινωνικά προτάγματα την ιδεολογική ηγεμονία και την προγραμματική δεσπόζουσα θέση του Κινήματός τόσο στο κέντρο του πολιτικού, κοινωνικού και αξιακού φάσματος όσο και στους προσανατολισμούς της  κεντροδεξιάς. Οι προσανατολισμοί αυτοί πρέπει να βασίζονται: σε όρους ιδεών, θέσεων, προτάσεων και προγραμματικών δεσμεύσεων, που εμπνέουν τις δυνάμεις της Εργασίας, της παραγωγής, της Επιστήμης, του μόχθου και της Δημιουργίας και εκφράζουν τις αγωνίες των Νέων Γενιών, σε όρους που απαιτούν μια Δυνατή Ελλάδα με Βιώσιμη και Ισόρροπη Ανάπτυξη παντού και για όλους, σε όρους Κοινωνίας των Πολιτών.

Η ΝΔ και κατ’ επέκταση η Κεντροδεξιά δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να απορροφηθεί και να ισοπεδωθεί από τις ομοιότητές  με το ΠΑΣΟΚ και την Παράταξη της Αριστεράς. Με  ολοκληρωμένη στρατηγική και ιεραρχημένο Πολιτικό Σχεδιασμό θα οριοθετηθεί και θα αναδείξει τα οράματα, τις ιδέες, τις προτεραιότητες, τις προτάσεις και το δημιουργικό έργο μίας Σύγχρονης, Προοδευτικής, Δημοκρατικής Παράταξης και μιας υπαρκτής κοινωνικής και πολιτικής πλειοψηφίας. Έτσι μόνο θα μπορέσει να αποκρυσταλλωθεί και να αποσαφηνιστεί η Ιδεολογία της Κεντροδεξιάς.

Χρήστος Χολέβας

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ανώνυμος avatar
  Ανώνυμος 21/12/2012 17:35:09

  Ολοκληρωμένη στρατηγική και πολιτικός σχεδιασμός, Οριοθέτηση που θα αναδείξει τα οράματα, τις ιδέες, τις προτεραιότητες, τις προτάσεις και το δημιουργικό έργο μίας σύγχρονης, προοδευτικής, δημοκρατικής Παράταξης και μιας υπαρκτής κοινωνικής και πολιτικής πλειοψηφίας
  Οι προτάσεις του τι πρέπει να γίνει είναι χίλιες, και τις βλέπω. Τη διάθεση για ενεργό συμμετοχή στην υλοποίηση των προτάσεων από μη επιτήδειους καρεκλοκένταυρους δε τη βλέπω
  Τις, και τι πταίει?

 2. ΚΕΝΟΦΩΝΤΑΣ avatar
  ΚΕΝΟΦΩΝΤΑΣ 21/12/2012 18:52:59

  Αυτή η νέα Κεντροδεξιά πόσο νέα μπορεί νά είναι εάν δέν απομακρύνη τούς δειλούς, τούς ανίκανους καί τούς ανήθικους?
  Πόσο μπορεί νά πείθη όταν θά εμφανίζωνται αυτοί οι καταδικασμένοι στήν συνείδηση τού κόσμου?
  Η νέα Κεντροδεξιά έχει περίοπτη θέση μέσα σέ μία πραγματική Νέα Μεταπολίτευση, μέ πραγματική Δημοκρατική λειτουργία βασισμένη σέ Συλλογικούς Κοινωνικούς θεσμούς. Αυτούς δέν έχει κανένα λόγο νά φοβάται, είναι δέ καί παλλαϊκό τό αίτημα τής θεσπίσεώς τους.

 3. asterix5 avatar
  asterix5 21/12/2012 20:42:36

  Αγαπητέ Χρήστο Χολέβα,καλές οι σκέψεις για αλλαγή, αλλά για να υπάρξει κεντροδεξιά παράταξη και το 2014, θα πρέπει το 2013 να ανακοπεί η ανοδική πορεία του Τσίπρα προς την Πρωθυπουργία. Να αντιστραφεί δηλαδή η τάση που δεν λέει να υποχωρήσει, όσες επιτυχίες κι αν έχει ο Σαμαράς. Χρειάζεται δηλαδή συνολική ανατροπή και υπέρβαση της μνημονιακής πολιτικής που ακολούθησε μέχρι να πάρουμε τη δόση. Είναι άραγε αυτό το σχέδιό του? Αν ναί, έχει ελπίδες, ακόμα και για Εθνική Συγκυβέρνηση με τον Τσίπρα. Αλλοιώς με την εφαρμογή των μέτρων που θα του στερήσουν και τη δυνατότητα μηδενισμού του ελλείματος των 2,5 δίς αυτή τη στιγμή, αρα και κάθε δυνατότητα διαπραγμάτευσης, στο εξής κάθε οικογένεια που θα διαπιστώνει νέα μείωση μισθού ή σύνταξης, ή θα υποδέχεται νέον άνεργο θα πηγαίνει κατ' ευθείαν στον Σύριζα. Αν μάλιστα εφαρμοστούν τα νέα φορολογικά και έρθουν τα νέα εκκαθαριστικά και αντί επιστροφής θα έχουν καταβολή φόρου, το ρεύμα του Τσίπρα θα γίνει ποτάμι. Αν αρχίσουν και ειδοποιητήρια για κατασχέσεις λόγω χρέους στην εφορία το ποσοστό του Ανδρέα το 1981 θα είναι πολύ μικρό σε σχέση με αυτό του Αλέξη...Διότι δεν τολμά ούτε ο Σαμαράς να υποστηρίξει ότι όλες αυτές οι περικοπές γίνονται για την πατρίδα. Εχει ήδη ομολογήσει οτι γίνονται επειδή δεν μπόρεσε ούτε αυτός να ανοίξει πχ. τη λίστα Λαγκάρντ και να τα πάρει απο τους κλέψαντες, και γενικά δεν μπορεί να πάρει λεφτά απ' τους πλούσιους γιατί είναι ικανώτεροι απ' αυτόν και τους υπουργούς του.
  Βέβαια η ελπίδα να μην πάνε έτσι τα πράγματα πεθαίνει τελευταία, αλλά δυστυχώς πεθαίνει κι αυτή...

 4. η Dimi avatar
  η Dimi 21/12/2012 21:42:39

  "Το καλύτερο πράγμα που μπορείς να κάνεις για ολόκληρο τον κόσμο είναι να αξιοποιήσεις στο έπακρο τον εαυτό σου."

  "The very best thing you can do for the whole world is to make the most of yourself."~Wallace D. Wattles: (1860–1911) American Bestselling author of all time classics: "The Science of Getting Rich", "The Science of Being Great", “The Science of Being Well", "The Science of Abundant Life", "How to Get What You Want" http://archive.org/details/TheScienceofGettingRich

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.