#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
17/06/2012 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Γιατί ψηφίζουμε τον Αντώνη Σαμαρά και τη ΝΔΣε αλλεπάλληλες αναρτήσεις μας δείξαμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν φέρνει το νέο , αλλά επιχειρεί να υποκαταστήσει με πιο αριστερό πρόσημο το «σύστημα ΠΑΣΟΚ». Οι συνεχείς άλλωστε αποκαλύψεις του Τύπου για την διαπλοκή συνεργατών του Άκη Τσοχατζόπουλου, συνδικαλιστών και άλλων κρατικοδίαιτων πρασινοφρουρών με τον ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνουν ότι η συμμαχία με "βαθύ ΠΑΣΟΚ" αποτέλεσε το όχημα που έδωσε δυναμική διεκδίκησης της εξουσίας στο κόμμα του κ. Τσίπρα

Την πενταετία 2004 - 2009 (με αποκορύφωμα τα «Δεκεμβριανά» του 2008) ο ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύεται στον πρωταγωνιστή της διαμαρτυρίας, ακριβώς όπως ο Ανδρέας Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ αναδείχθηκαν πριν την Μεταπολίτευση του 1974 πρωταγωνιστές του αγώνα κατά της δικτατορίας, ενώ δεν ήταν.  Δεν γνωρίζουμε αν αυτό ήταν το σχέδιο εξαρχής, ή αν το συνέλαβαν στη συνέχεια, το γεγονός είναι ότι αφού εξέφρασε τους νέους που κατέβηκαν στους δρόμους, μετά τον Δεκέμβρη του 2008, ο ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιεί στροφή προς τους δημόσιους υπαλλήλους και τα μεσαία στρώματα. Στόχος να αντικαταστήσει το ΠΑΣΟΚ ως ο βασικός πολιτικός φορέας της κεντροαριστεράς, αλλά με αριστερότερο, κεϋνσιανό πρόσημο…

Τον Δεκέμβριο του 2008 άρχισε επίσης και η αποδόμηση της κυβέρνησης Καραμανλή, παράλληλα με μια επιχείρηση επιβολής των προταγμάτων της πολυπολιτισμικότητας και της παγκοσμιοποίησης. Στόχος η αποσύνθεση του εθνικού και κοινωνικού ιστού και η αποσταθεροποίηση της χώρας.

Μέσω μιας απίθανης και αδίστακτης σκανδαλολογίας και γενικότερης αποδόμησης της εσωτερικής έννομης τάξης, φτάσαμε έτσι στις εκλογές του 2009, όπου με την ψήφο του λαού η κυβέρνηση Παπανδρέου ανάλαβε να υποδουλώσει την χώρα στο ΔΝΤ και στους Δανειστές.

Γράψαμε εγκαίρως ότι το ΔΝΤ, δεν ήρθε για να σώσει τη χώρα. Το ΔΝΤ ήρθε για να υποτάξει την χώρα και να διαλύσει το πολιτικό της σύστημα. Πράγμα που συνέβη τα δυο προηγούμενα χρόνια, σε συντομότατο δηλαδή χρονικό διάστημα. Σήμερα η κοινωνία έχει εκραγεί, η εθνική κυριαρχία έχει υπονομευθεί και το πολιτικό σύστημα έχει διαλυθεί.

Και ποιος προβάλει τώρα ως “σωτήρας” της διαλυμένης κοινωνίας; Ποιος άλλος από τον ΣΥΡΙΖΑ!!! Ο πολιτικός εκφραστής δηλαδή όλων των εθνοαποδομητικών “ιδεών” που ευδοκίμησαν στα “Δεκεμβριανά” του 2008 και καρποφόρησαν επί Γεωργίου Α. Παπανδρέου. Ως ευθεία πολιτική συνέχεια της δεκαετίας του 80, ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούν στην πραγματικότητα να επαναφέρουν το αποτυχημένο μοντέλο της μεταπολίτευσης που χρεοκόπησε τη χώρα, αλλά με άλλους όρους και άλλες προϋποθέσεις.

Ο Σαμαράς και το επιτελείο αντελήφθησαν εγκαίρως τις αλλαγές που σηματοδοτούσε για το πολιτικό σκηνικό η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ όπως άλλωστε επιβεβαιώνουν όχι μόνο οι ιδεολογικές και πολιτικές επιθέσεις εναντίον του, αλλά και η προσπάθεια του να προσδώσει σαφή ιδεολογικά και πολιτικά χαρακτηριστικά στη ΝΔ από την πρώτη στιγμή της ηγεσίας του.

Στις 29 Νοεμβρίου του 2009 ο Σαμαράς επέστρεψε από την πολιτική εξορία πίσω στον φυσικό του χώρο, ως ηγέτης της κεντροδεξιάς παράταξης, παρά τον ανελέητο πόλεμο του κατεστημένου μηντιακού συστήματος. Θέτει αμέσως τις βάσεις για την ιδεολογική, πολιτική και οργανωτική επανόρθωση της παράταξης σε εθνική και πατριωτική κατεύθυνση, αλλά αυτό το έργο έμελε να μείνει ημιτελές επειδή και αυτός και το κόμμα βρέθηκαν σύντομα αντιμέτωποι όχι απλώς με την διαχείριση μιας εκλογικής ήττας, αλλά με τον …κατακλυσμό. Με Μνημόνια, Δανειστές, διαπλοκές, κομματικές αντιπαλότητες, ξεπερασμένες νοοτροπίες και όλο το κακό συναπάντημα.

Στην  πρώτη περίοδο της ηγεσίας του στην Αξιωματική Αντιπολίτευση (2010 - Καλοκαίρι 2011) ο Σαμαράς δείχνει το νέο που κομίζει στην πολιτική σκηνή. Απέναντι στην εφαρμογή του Μνημονίου, πέρα από μικροκομματικούς εκβιασμούς και άστοχες απειλές  διαβλέπει το θνησιγενές του Μνημονίου και λέει "όχι". Παράλληλα κάνει το αυτονόητο για κάθε πατριώτη, αλλά ... αλλοπρόσαλλο για κάθε διαπλεκόμενο τρόφιμο της ελληνικής πολιτικής σκηνής: Υπεύθυνη αντιπολίτευση! Προτείνει μέτρα, προσφέρει στήριξη, χτυπάει το καμπανάκι. Φωνή βοώντος όμως…

Καλοκαίρι-Χειμώνας 2011. Θα μπορούσε να περιγραφεί και ως "ο Ρουβίκωνας του Σαμαρά προς την διακυβέρνηση και την εξουσία". Η πολιτική που άσκησε μέχρι τότε οδήγησε στην καταρράκωση και του του ΠΑΣΟΚ και του ΓΑΠ και του δελφίνου του Βενιζέλου. Όμως η Ελλάδα φτάνει ένα βήμα πριν από τον γκρεμό με τα δημοψηφίσματα και τους άλλους τυχοδιωκτισμούς του Παπανδρέου. Φτάνει έτσι η μεγάλη στιγμή του Σαμαρά για τους φίλους του και η χειρότερη για τους εχθρούς του. Η στιγμή  που κυριάρχησε στην προηγούμενη και την  τωρινή εκλογική αναμέτρηση. Επιλέγει  να σώσει τη χώρα από το να βγει πρωθυπουργός με 60% σε ένα κράτος απομεινάρι, σε ένα failed state.  Κλείνει τα αυτιά του σε όσους κάνουνε όνειρα για εκλογές «εδώ και τώρα» και μέσα από επίπονες διεργασίες η Ελλάδα κάνει ένα βήμα πίσω από το χείλος του γκρεμού.

Όποια κι αν είναι η γνώμη του καθενός, το PSI, με τα όποια λάθη του, έδωσε ανάσες ζωής στην Ελλάδα, αλλά και τη δυνατότητα επαναδιαπραγμάτευσης που κλείδωσε ο Σαμαράς με την περιβόητη επιστολή του. Η περίπτωση της Ισπανίας τον δικαιώνει περισσότερο. Για φανταστείτε να είχαν να επιλέξουν ανάμεσα στην Ισπανία και την Ελλάδα; Ποιόν θα διέσωζαν;

Τον σχηματισμό της κυβέρνησης Παπαδήμου ακολουθεί ... ορυμαγδός. Το «σύστημα» παίζει τα τελευταία του χαρτιά. Ο ΛΑ.Ο.Σ. δεν αντέχει και καταρρέει μέσα από τις δικές του αλλεπάλληλες κυβιστήσεις ύψιστης πολιτικής ανευθυνότητας και αναδύεται το «αστέρι» του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων - μια από τις χειρότερες μορφές έκφανσης της διαπλεκόμενης, παλαιοκομματικής και λαϊκίζουσας πολιτικής φιλοσοφίας της μεταπολίτευσης, αλλά και ένα σκληρό και χρήσιμο  μάθημα για τη Νέα Δημοκρατία.

Στις εκλογές του Μάη συνέβη αυτό που απευχόμασταν όλοι. Λειτούργησε το θυμικό και η οργή. Η απαξίωση και η απελπισία. Η σβάστικα στη Βουλή, οι φιλοσκοπιανοί και οι τουρκολάγνοι έτοιμοι να καταλάβουν τα θερινά ανάκτορα. Στις διερευνητικές εκλογές που ακολουθούν πέφτουν και τα τελευταία προσωπεία του μεταπολιτευτικού βούρκου.

Δεν εξαντλείται στις προηγούμενες φράσεις η περιγραφή όσων δύσκολων στιγμών ζήσαμε. Εμείς έχουμε πάρει καθαρή θέση σε όλες τις κρίσιμες στιγμές αυτής της περιπέτειας και είναι σίγουρο ότι θα ξαναπάρουμε καθώς η συζήτηση αυτή αφορά το μέλλον της Ελλάδας και δεν κλείνει εδώ.

Ωστόσο, όποια άποψη όμως κι αν έχει κανείς, παραμένει ως γεγονός αδιαμφισβήτητο ότι η μόνη σταθερά αυτές τις 133 εβδομάδες υπήρξε ένας άνθρωπος. Ένας πολιτικός  που προτίμησε τον κακοτράχαλο δρόμο της πραγματικής υπηρεσίας στην Πατρίδα (και των λαθών, και των σφαλμάτων, και των συνεπειών) από την ευκολία της πεπατημένης οδού της μηντιακής θαλπωρής και της δόξας του λαϊκισμού. Ένας πολιτικός που δεν έχασε σε όλο το ταξίδι το κουράγιο του. Ο Αντώνης Σαμαράς.

Σήμερα, μπροστά στις πιο κρίσιμες κάλπες από το 1974, δεν έχουμε πλέον άλλα περιθώρια ιστορικής υποχώρησης. Παίζεται στην κυριολεξία η συνέχεια του έθνους μας. Βρισκόμαστε μπροστά στη «μητέρα των μαχών». Είτε εδώ, σήμερα και στα επόμενα χρόνια, θα κερδίσουμε το δικαίωμα στην επιβίωση, είτε θα μεταβληθούμε σε μια ιστορική ανάμνηση ως ανεξάρτητο έθνος και ιδιαίτερο ιστορικό υποκείμενο.

Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο σήμερα ανοίγει μια νέα ιστορική περίοδος.

Στις εκλογές του Μαΐου πρυτάνευσε ο θυμός, η αγανάκτηση, ο φόβος. Μέσα σε ένα μήνα το σκηνικό είναι τελείως διαφορετικό και ο νέος διπολισμός φέρνει το εκλογικό σώμα μπροστά σε νέα διλήμματα:

- Έχει να επιλέξει ανάμεσα στην αταλάντευτη ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και σε ένα πείραμα «βαλκανικού τύπου»

- Έχει να επιλέξει ανάμεσα σε  ιδιωτικοποιήσεις και αξιοποίηση της κρατικής περιουσίας ή σε περισσότερο κράτος δίχως πόρους…

- Έχει να επιλέξει ανάμεσα σε ελεύθερη οικονομία με σαφείς κανόνες για όλους, ή σε συγκεντρωτικό κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας, με ευκαιρίες μόνο για τους ημετέρους και τα «συστηματάκια» εξουσίας…

- Έχει να επιλέξει ανάμεσα στην υιοθέτηση «σκληρής» μεταναστευτικής πολιτικής, ή αν θέλει να εμμείνει σε έναν αφελή, ιδεοληπτικό και αδύνατο στην πράξη «ανθρωπισμό» που μόνο όσους αποβλέπουν στην αποδόμηση του κοινωνικού και εθνικού ιστού εξυπηρετεί.

- Έχει να επιλέξει ανάμεσα στο συνολικό κοστολογημένο σχέδιο εξόδου από την κρίση της ΝΔ και την περιπέτεια μέσω του εμφανώς ανέτοιμου να κυβερνήσει ΣΥΡΙΖΑ.

Καίρια όμως ο ελληνικός λαός θα επιλέξει σήμερα και Πρωθυπουργό.

Ο πρώτος σε ψήφους έχει καθήκον να οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από την κρίση. Τρίτα πρόσωπα δεν θα έχουν καμία λαϊκή νομιμοποίηση και θα είναι απλά αποτελέσματα συμβιβασμών, παρασκηνιακών μεθοδεύσεων και νόθευσης της εκλογικής διαδικασίας.

Σαμαράς ή Τσίπρας λοιπόν.

Από τη μια ο έμπειρος αρχηγός της πατριωτικής δεξιάς, που εκλέχθηκε από εκατοντάδες χιλιάδες πολιτών.

Από την άλλη ο νεαρός Πρόεδρος των συνιστωσών που δέχτηκε το δαχτυλίδι του Αλέκου Αλαβάνου και το έθεσε στην διάθεση του βαθέος ΠΑΣΟΚ

Στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν διλήμματα.

Η λογική δείχνει πάντα προς μία και μόνο κατεύθυνση.

Και προς αυτή θα οδηγηθεί η πλειοψηφία των ψηφοφόρων…


ΣΧΟΛΙΑ

 1. Agrofylakas avatar
  Agrofylakas 17/06/2012 07:23:56

  Για να δούμε πόσο σοφός είναι αυτός ο λαός τελικά. Να δούμε αν θα κυριαρχήσει η λογική η το τρα-λα-λα! Και μην παραπονεθεί κανένας αύριο. Όπως στρώνει ο καθένας, κοιμάται!

 2. GTsokal avatar
  GTsokal 17/06/2012 07:30:12

  ΕΛΛΑΣ, ΕΛΛΑΣ, Αντώνης Σαμαράς, ο αυριανός πρωθυπουργός και καπετάνιος στο τιμόνι της πατρίδας μας.

 3. Δεξιόχειρας avatar
  Δεξιόχειρας 17/06/2012 07:33:39

  Έστω και με τον διλημματικό τρόπο που βιώνουμε τις πολιτικές προτάσεις είναι άκρως ικανοποιητικό συναίσθημα και ιδεολογική νίκη της δεξιάς η αναγκαιότητα κυβέρνησης Σαμαρά. Αμήν.

 4. Δεξιός Ψάλτης avatar
  Δεξιός Ψάλτης 17/06/2012 07:33:50

  Καλημέρα σε όλους . Με όρθιο το κεφάλι για τη Νίκη και πάλι.
  Η Παναγιά μαζί μας .

 5. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 17/06/2012 07:52:18

  Εγκρίνω και επαυξάνω.
  Ο καθένας προ των ευθυνών του σήμερα.

 6. Δημήτριος Κοκκαλάκης avatar
  Δημήτριος Κοκκαλάκης 17/06/2012 07:55:37

  ΖΗΤΩ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!

 7. TopGunZ avatar
  TopGunZ 17/06/2012 08:06:02

  Καλημέρα και καλή ψήφο!!!

 8. m.s avatar
  m.s 17/06/2012 08:12:55

  ψήφισα ήδη ΝΔ και τον Αντώνη Σαμαρά γιατί αυτό μου υπαγόρευσε η τιμή , η λογική και η φιλοπατρία μου.

 9. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 17/06/2012 09:09:10

  Τον ψήφισα για να μην βγει ο Τσίπρας και μας καταστρέψει. Αυτό μόνο.

 10. Αναγνωστόπουλος avatar
  Αναγνωστόπουλος 17/06/2012 09:18:26

  Στην Ευρώπη φαίνεται να προετοιμάζεται μία επανάσταση εκ των άνω, με τη βοήθεια της κρίσης χρέους και του παραδειγματικού βιασμού της Ελλάδας - ο οποίος προκαλεί τρόμο και πανικό στους Ευρωπαίους Πολίτες, οι οποίοι θέλουν φυσικά να αποφύγουν τα δεινά των Ελλήνων. Εξυφαίνεται λοιπόν ένα πραξικόπημα - όπως αποκαλούνται πολύ σωστά οι «επαναστάσεις» της μειοψηφίας και οι δικτατορίες που συνήθως εγκαθιστούν.
  Πηγή http://www.casss.gr/PressCenter/Articles/2623.aspx

 11. NONOS avatar
  NONOS 17/06/2012 09:20:48

  Ψηφίζουμε Αντώνη Σαμαρά....για ναχουμε το κεφάλι μας ησυχο..ετσι απλά.

 12. Αφροδίτη avatar
  Αφροδίτη 17/06/2012 09:33:10

  Στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα η Πατρίδα δεν έχουν θέση ούτε η διαμαρτυρία ούτε ο θυμός, γιατί παραμονεύει ο ερχομός του χάους!
  Σήμερα ψηφίζουμε με το νου και την καρδιά μας εκείνον, που είχε δίκιο πολύ νωρίς και προπαντός εκείνον που απέδειξε πως την Ελλάδα την έχει κλεισμένη στην καρδιά του και δεν τη διαπραγματεύεται για τίποτα!
  Δεν παίζουμε με την Πατρίδα, δεν παίζουμε με το μέλλον των παιδιών μας! Καλημέρα συμπατριώτες και καλό βόλι!

  • blue nile avatar
   blue nile @ Αφροδίτη 17/06/2012 10:24:37

   Καλημέρα σε όλους.

   Με τη νίκη.

 13. firiki2010 avatar
  firiki2010 17/06/2012 10:06:00

  Oρθολογισμός εναντίον επικίνδυνης αρλουμπολογίας. Καλή ψήφο!

 14. Ανήκομεν εις την Δύσιν avatar
  Ανήκομεν εις την Δύσιν 17/06/2012 10:06:08

  Ψηφίζουμε Νέα Δημοκρατία, έστω και αν δεν συμφωνούμε σε όλα με τον Σαμαρά, τη Μπακογιάννη ή τον Αβραμόπουλο, γιατί η Ελλάς είναι ευρωπαϊκή, δυτική, αστική Δημοκρατία, και τέτοια πρέπει να παραμείνει. Τελεία.
  Με το καλό!

 15. alakran avatar
  alakran 17/06/2012 10:11:13

  Μόλις γύρισα από το εκλογικό μου κέντρο.Η προσέλευση τού κόσμου είναι λίγο αυξημένη σε σχέση με την αντίστοιχη ώρα των προηγούμενων εκλογών.Καλό σημάδι.Καλή και μυαλωμένη ψήφο σε όλους.
  Ελλάς-Ελλάς Αντώνης Σαμαράς!!!!!!!

 16. Δαναός avatar
  Δαναός 17/06/2012 11:42:54

  Δαγκωτό!!!!Καλημέρα!

 17. Γιάννης Ν. avatar
  Γιάννης Ν. 17/06/2012 11:47:56

  Πολύ ωραίο και από τα πιο τεκμηριωμένα άρθρα που έχετε ποτέ δημοσιεύσει.

 18. ΑΝΤΩΝΗΣ-ΠΙΕΡΙΑ avatar
  ΑΝΤΩΝΗΣ-ΠΙΕΡΙΑ 17/06/2012 11:49:51

  ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ,
  ΟΧΙ ΣΤΟ
  ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ ΦΡΑΠΟΓΑΛΩΝ-ΚΑΠΟΥΤΣΙΝΩΝ

 19. roadrunner avatar
  roadrunner 17/06/2012 11:50:29

  Ψηφίζουμε Νέα Δημοκρατία και Αντώνη Σαμαρά
  γιατί είμαστε Έλληνες και αγαπάμε την πατρίδα μας,
  γιατί βάζουμε την πατρίδα ψηλότερα από την πρόσκαιρη βολή και ευκολία που υπόσχονται οι σειρήνες του λαϊκισμού,
  γιατί σκεφτόμαστε το μέλλον των παιδιών μας.

  Γιατί αντιστεκόμαστε στην υπόγεια προγάνδα των εξωχώριων κέντρων που αβαντάρουν τον επικίνδυνο αριστερό λαϊκισμό.
  Σήμερα, σε Google και Youtube φιγουράρουν τα ελληνικά χρώματα και η σημαία μας....

 20. Διαφωνών avatar
  Διαφωνών 17/06/2012 11:58:59

  Μόλις επέστρεψα από το εκλογικό μου τμήμα, όπου ψήφισα ΕΥΡΩ δαγκωτό, άρα καταλαβαίνετε τί.
  Η συμμετοχή είναι όντως λίγο αυξημένη σε σχέση με την προηγούμενη φορά.

 21. ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ avatar
  ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ 17/06/2012 12:01:40

  Είτε είμαστε ΝΔάτες είτε Σαμαρικοί είτε απλώς Έλληνες πατριώτες σήμερα υπάρχει μία μόνο επιλογή. Ψήφος σε οτιδήποτε άλλο ίσον ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ

 22. Tινα avatar
  Tινα 17/06/2012 12:07:46

  Σήμερα το πρωί ο γιος μου που ψηφίζει για δεύτερη φορά μου είπε κάτι που ,παρά τη ζοφερή ατμόσφαιρα,με γέμισε ελπίδα."Όποιο κι'αν είναι το αποτέλεσμα,δεν τα παρατάμε.Την Ελλάδα δεν θα την δώσουμε δώρο σε κανέναν".
  Καλή ψήφο σε όλους,καλή επιτυχία στην Ελλάδα.

 23. Νίκος Κ. avatar
  Νίκος Κ. 17/06/2012 12:17:59

  Νέα Δημοκρατία , Αντώνης Σαμαράς.
  Με την Νίκη απόψε.

 24. Nik avatar
  Nik 17/06/2012 12:21:32

  Σήμερα κρίνεται αν η βλακεία είναι όντως αήττητη.

  • ΝΙΚΟΣ ΝΔ avatar
   ΝΙΚΟΣ ΝΔ @ Nik 17/06/2012 12:52:37

   Αυτό φοβάμαι και εγώ! Στην Ελλάδα τα τελευταία 30 χρόνια οι Ελληνες έχουν αποδείξει αυτόν τον κανόνα με αποκορύφωμα το 2009 με τον ΓΑΠ! Σ'υμφωνα με άλλες ιστοσελίδες είμαστε στο +3,8! Αλλά η βλακεία είναι ακόμη για μπάνιο και φοβάμαι μήπως η διαφορά μειωθεί! Πάντως μέχρι να κλείσουν οι κάλπες όλοι μπορούμε να πείσουμε ακόμη και άλλους να ψηφίσουν ΝΔ! Όχι εφησυχασμός μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο!!!

 25. Ηλίας avatar
  Ηλίας 17/06/2012 12:22:39

  Είδα κάτι ανησυχητικό προ ολίγου. Όταν ψήφιζε ο Τσίπρας στην Κυψέλη, ήταν περικυκλωμένος από δεκάδες φωτογράφους. Όταν ψήφιζε ο Σαμαράς στην Πύλο, ήταν παρόντες δυο φωτογράφοι. Θέλω ειλικρινά να πιστεύω ότι αυτό δεν είναι ενδεικτικό του ότι κάτι ξέρουν παραπάνω από εμάς τους υπόλοιπους.

  • Factorx avatar
   Factorx @ Ηλίας 17/06/2012 12:49:12

   Ο Σαμαράς πηγε να ψηφίσει και θα γυρίσει αμεσως-που να τον ακολουθουν τα ξένα συνεργεία - αλλωστε του πήραν δηλώσεις την Παρασκευή το βραδυ στο Συνταγμα εκεί να δεις τι έγινε

   • Ηλίας avatar
    Ηλίας @ Factorx 17/06/2012 13:09:02

    Ειλικρινά εύχομαι να είναι έτσι. Ελπίζω σήμερα που κατά σύμπτωση είναι και τα γενέθλιά μου, να μου κάνει η μοίρα ένα δώρο και να δω την πατρίδα μου να έχει πρωθυπουργό αυτόν που αξίζει στους πολίτες της και στο μέλλον της.

 26. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 17/06/2012 12:23:03

  Πριν από λίγο επέστρεψα από το εκλογικό τμήμα. Ομολογώ ότι ψήφισα ΝΔ μόνο από διάθεση στήριξης του Αντώνη Σαμαρά, επειδή πιστεύω στη φιλοπατρία του και το ήθος του.
  Αλλά, θα το πω: Όταν βλέπω πρώτο στη λίστα στην περιφέρειά μου, Β Πειραιά, τον alltime classic Τραγάκη (προσομοίωση αειθαλούς ιδιοκτήτη κοσμικής ταβέρνας "Οι Κιθάρες", με διακόσμηση καθηλωμένη στα 80's...), τι να σας πω... Το έβαλα το ψηφοδέλτιο με νεύρα στον φάκελλο, το έριξα στην κάλπη και είπα στον εαυτό μου ότι αυτό το συγκεκριμένο κόμμα, όπως είναι σήμερα, το ψηφίζω για τελευταία φορά....
  Δυστυχώς, ο Αντώνης Σαμαράς είναι ο σωστός άνθρωπος στο λάθος κόμμα τον λάθος χρόνο.
  Προβλέπω αλήτικη πεζοδρομιακή συριζαίικη αντιπολίτευση από τη Δευτέρα. Κάτι στυλ "λαμπράκηδων", στο πιο αλήτικο.

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ ΒΙΣ 17/06/2012 13:28:13

   Σύμπτωση οἱ φωτιές στήν Κεραταία;;;;; :twisted: :wink:

  • FRESCO avatar
   FRESCO @ ΒΙΣ 17/06/2012 18:01:10

   Συμφωνώ απολύτως μαζί σας αγαπητέ/ή.
   Τα ίδια συναισθήματα δοκίμασα και εγώ σήμερα, ψηφίζοντας υπέρ του Κυρίου Σαμαρά στην Α' θεσσαλονίκης.

 27. ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ avatar
  ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ 17/06/2012 12:25:40

  Δεν θα μας πείτε εσείς για την πολιτική ιστορία του ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ"

  Δεν θα μας πείτε εσείς για την πορεία και την πολιτική ιστορία του ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ. Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ πάνω από όλα βάζει τους ΕΛΛΗΝΕΣ και την ΕΛΛΑΔΑ. Πάνω από κόμματα πάνω από οτιδήποτε. Με προσωπικό και πολιτικό κόστος πλήρωσε την ΕΘΝΙΚΗ ΤΟΥ ΣΤΑΣΗ για το Μακεδονικό, όταν βλέπουμε το ΣΥΡΙΖΑ να έχει την ίδια θέση με αυτή των ΣΚΟΠΙΩΝ. Κράτησε πατριωτική στάση και το πλήρωσε με 11 χρονιά πολιτικής εξορίας. O κόσμος τον ανέδειξε στην Αρχηγία του κόμματος και είναι ο πιο δημοκρατικά εκλεγμένος πρόεδρος, κόντρα στα συμφέροντα. Ο λαός τον οδήγησε στην κορυφή και είμαστε δίπλα του. O Ελληνικός λαός είναι υπερήφανος και δεν θα ξεπουλήσει έδαφος και Ιστορία στους Σκοπιανούς που εσείς θέλετε να ευνοήσετε. Μαζέψτε τους Ανθέλληνες σας γιατί είστε επικίνδυνοι για τον τόπο. Και επειδή έχετε μια τάση να διαστρεβλώνετε τα πάντα πρέπει να πούμε ότι ο Σαμαράς ήταν αυτός που μίλησε για μέτρα θωράκισης της οικονομίας, όταν ο Τσίπρας βοήθησε τον ΓΑΠ και του άνοιξε δρόμο για να αναλάβει την εξουσία. Δεν θα ξεχάσουμε το μπάχαλο που δημιουργήθηκε τον Δεκέμβριο του 2008 ,δεν θα ξεχάσουμε που κατακάηκε η Αθήνα και όχι μόνο. Ο ΓΑΠ εκβίασε ώστε να πάρει την εξουσια, ειχε συμφωνήσει από πριν να μας βάλει στο ΔΝΤ και ο Τσίπρας με όλη την αποσταθεροποίηση και το χάος που προκάλεσε τελικά τον βοήθησε ώστε να αναλάβει τα ινία της χώρας. ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΤΑ ΞΕΧΝΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.

  Ο ΓΑΠ μας βάζει στο ΔΝΤ και ο Σαμαράς από την αρχή ανοίγει παράθυρο ελπίδας. Δεν θέλει να μπούμε στο ΔΝΤ ,προτείνει ευρωπαϊκή λύση, να δανειστούμε από τις αγορές. Τελικά ο ΓΑΠ μας βάζει στο ΔΝΤ. Ο ΣΑΜΑΡΑΣ λέει θα σεβαστώ την υπογραφή της ΧΩΡΑΣ γιατί υπάρχει συνεχεία. Αυτή η συνέχεια είναι τώρα εδώ και είναι η ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ. Ο ΓΑΠ δεν πετυχαίνει κανένα στόχο του προγράμματος και μας οδηγεί σε ακόμη πιο δύσκολες καταστάσεις. Ο Σαμαράς προτείνει-παρουσιάζει θέσεις οικονομικού περιεχομένου (Ζάππειο 1 και 2) ώστε να μειωθούν η ύφεση και τα ελλείμματα. Ο Σαμαράς ήταν άλλωστε αυτός που από την αρχή προέβλεψε ότι το μνημόνιο δεν θα μείωνε την ύφεση και τα ελλείμματα, ότι κινδύνευε η κοινωνική συνοχή. Αυτό που ζούμε σήμερα ο Σαμαράς το προέβλεψε πριν από 2,5 χρόνια. Επομένως μιλάμε για έναν διορατικό πολιτικό, όχι για δήθεν πολιτικό όπως ο Τσίπρας που λέει δεν υπάρχει κίνδυνος ακυβερνησίας και μετά από δυο μέρες η Ελλάδα είναι ακυβέρνητη με δική του ευθύνη.
  Ο ΓΑΠ συνεχίζει να οδηγεί την χωρά σε ακόμη μεγαλύτερη καταστροφή και κάνει το απίστευτο με την δήλωση για δημοψήφισμα. Σε αυτή την φάση δεν βλέπουμε κανέναν Τσίπρα να προσπαθεί να σώσει την Ελλάδα. Γιατί άραγε;;; Γιατί όταν ο ΓΑΠ πήγε να μας βγάλει από το ευρώ με το δημοψήφισμα δεν είδαμε αυτούς που δήθεν κόπτονται για τον λαό να επιμένουν στο ευρώ;;; Μήπως γιατί όπως αποδεικνύεται ο Τσίπρας είναι ο συνεχιστής του έργου του ΓΑΠ, ο όποιος 2 χρονιά ακλούθησε πολιτική εξόδου της χώρας από το ευρώ? Ο Σαμαράς που δεν κοιτάζει μικροκομματικά οφέλη, αλλά τη χώρα, διώχνει τον ΓΑΠ από την πρωθυπουργία και δέχεται να στηρίξει την μεταβατική αναλαμβάνοντας 2 υπουργία συμβολικής σημασίας, Άμυνας και Εξωτερικών. Έτσι μπαίνει ένα φρένο στις συζητήσεις ΓΑΠ με Ερντογάν για το Αιγαίο. Σε αυτό το διάστημα ο Σαμαράς είναι ο μονός που δίνει τη μάχη για να γίνουν εκλογές. Συνεχώς οι εξωτερικοί και οι εγχώριοι υποστηρικτές της Τρόικας προσπαθούν να εμποδίσουν τις εκλογές. Ο Σαμαράς μόνος του οδηγεί τον Ελληνικό λαό σε εκλογές για να βγει άλλη κυβέρνηση η οποία έχει σκοπό την επανεκκίνηση της οικονομίας με στόχο την ανάπτυξη.

  Το κλίμα στην Ευρώπη αλλάζει και ενώ στην αρχή βλέπουμε μια Ευρώπη να επιμένει στην λιτότητα που η Μέρκελ επιβάλλει ,ο Σαμαράς τους μιλάει για ανάπτυξη, για μέτρα ανάπτυξης (ευρωομόλογο). Στην συνέχεια όλο και περισσότεροι έρχονται στις θέσεις Σαμαρά για ανάπτυξη και αποκτούμε συμμάχους. Ο Σαμαράς κάνει ταξίδια παντού και προσπαθεί να βρει σύμμαχους και να προσελκύσει επενδύσεις για έργα ανάπτυξης. Θέτει ως βασική προτεραιότητα την ανακήρυξη της ΑΟΖ και έτσι συμμαχεί με Ρωσία, Κύπρο και Ισραήλ. Να τονίσουμε εδώ ότι η Κύπρος έκανε την ανακήρυξη της ΑΟΖ της εφόσον μπήκε στην ΕΕ και συμμάχησε με Ρωσία και Ισραήλ, έτσι δεν την ενόχλησε η Τουρκία. Ο Σαμαράς γνωρίζει πολύ καλά την γεωπολιτική - γεωστρατηγική θέση της χώρας μας και δεν θα την άφηνε εκτεθειμένη μπροστά σε μια άτακτη χρεοκοπία (όπως ήθελε το ΠΑΣΟΚ και οι υπερασπιστές του), όταν οι δρόμοι της ενέργειας περνούν ο ένας από Ρωσία-Βουλγαρία-Ελλάδα και ο άλλος από Κύπρο-Ελλάδα. Έτσι ο Σαμαράς δεν θα επέτρεπε μια ασύνταχτη χρεοκοπία ,ώστε να απομονωθούμε και στην συνεχεία να έχουμε να αντιμετωπίσουμε και εθνικούς κινδύνους (όπως βλέπουμε να οδηγεί τα πράγματα ο Τσίπρας).
  Ψηφίζει το κούρεμα του χρέους που γίνεται μόνο ΜΙΑ ΦΟΡΑ και έτσι μειώνεται το χρέος, πετυχαίνει καλύτερα επιτόκια και μεγαλύτερο χρόνο αποπληρωμής των δανείων. Μην ξεχνάμε, ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΥΠΗΡΧΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ, ενώ τα μέτρα κάθε τρίμηνο διαπραγματεύονται. Επομένως τακτοποιεί τα δάνεια, προστατεύει τις καταθέσεις του κόσμου και εμποδίζει την κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος. Δεν αφήνει την χώρα του απροστάτευτη και δεν λυγίζει στους εκβιασμούς. Η Γερμάνια εμμέσως εκβίαζε ένα ‘ΟΧΙ’ από τον Σαμαρά για την δανειακή ώστε να χρεοκοπήσουμε ασύνταχτα και να βγούμε από το ευρώ με ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΥΘΥΝΗ, για να μην αναλάβει η Γερμάνια την ευθύνη του ότι 2 χρονιά επέβαλλε και επέμενε σε ένα λάθος πρόγραμμα, αλλά να κατηγορηθεί η Ελλάδα για μια έξοδο από το ευρώ. Αυτό ο Σαμαράς δεν το επέτρεψε. Σταθεροποίησε την θέση μας στο ευρώ και οδηγούσε τον κόσμο μέσα σε κλίμα ΟΜΑΛΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΟΡΤΗΤΑΣ σε εκλογές. Δίνει την μάχη ώστε να αλλάξει η λάθος συνταγή του μνημονίου (συνεπής προς τον στόχο του εδώ και 2,5 χρόνια γιατί από την αρχή ανάπτυξη ζήταγε και αλλαγή της πολιτικής λιτότητας) και στέλνει 2 επιστολές, μια στο ΕΛΚ και μια στους δανειστές, όπου μιλάει ανοιχτά για τροποποιήσεις (επαναδιαπραγμάτευση). Αποκτάει όλο και περισσότερους υπερασπιστές των θέσεων του στην Ευρώπη οι όποιοι βλέπουν ότι η Γερμάνια βάζει σε κίνδυνο ολόκληρη την ευρωζώνη με την επίμονη της στη λιτοτητα (2,5 χρονιά πριν ο Σαμαράς τους τα έλεγε). Έτσι τώρα βλέπουμε απομονωμένη την Γερμάνια! Ο ΣΑΜΑΡΑΣ φροντίζει να γίνει συνασπισμός δυνάμεων με τις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου που και αυτοί αντιμετωπίζουν ίδια προβλήματα με εμάς ώστε να αλλάξει πιο δυναμικά η πολιτική λιτότητας που βάζει σε κίνδυνο ολόκληρη την ευρωζώνη. Αντιθέτως βλέπουμε τον Τσίπρα να προσπαθεί να διαλύσει τις συμμαχίες που έχτισε η Ελλάδα και παράλληλα να μας απομονώσει από τον Ευρωπαϊκό μας περίγυρο. Τον ακούσαμε να λέει ότι θα βοηθήσει την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκιας, ενώ την Ελλάδα θέλει να την βγάλει από το ευρώ και από το ΝΑΤΟ!

  Βλέπουμε τον Τσίπρα ο όποιος τάζει λαγούς με πετραχήλια να λέει συνεχώς ψέματα στον λαό. Να μιλάει για προσλήψεις σε ένα ελλειμματικό δημόσιο ,να λέει ότι θα φορολογήσει τις καταθέσεις του κόσμου ,τον τζίρο των επιχειρήσεων που ήδη κινδυνεύουν, με αποτέλεσμα να χαθούν και άλλες θέσεις εργασίας. Το πρόγραμμα του οδηγεί σε περισσότερα λουκέτα και περισσότερες χαμένες θέσεις απασχόλησης. Τον βλέπουμε να θέλει να ευνοήσει ότι παράνομο υπάρχει στον τόπο, το παραεμπόριο και τους λαθρομετανάστες. Θέλει μάλιστα να εμποδίσει την αστυνομία να επιτελέσει το έργο της που είναι η προστασία και η ασφάλεια των πολιτών. ΠΑΣΟΚ και αριστερά όλα τα χρόνια ήταν προστάτες των λαθραίων και τώρα βλέπουμε τον Τσίπρα να θέλει να φέρει και τις οικογένειες των λαθραίων εδώ και να τους δώσει και επιδόματα ανεργίας .Αυτό το μπάχαλο θα πρέπει να τελειώσει και κανένας δεν πρέπει να είναι πάνω από τον νόμο. Αυτό ο Τσίπρας δεν το σέβεται. Ενώ ο Σαμαράς μιλάει για τήρηση των νόμων για σωστή λειτουργιά του κράτους και των εξουσιών (εκτελεστική, νομοθετική, δικαστική ). Ο Σαμαράς είναι αυτός που θα αποδώσει δικαιοσύνη με τον έλεγχο του πόθεν έσχες για όσους έκλεψαν (ο ίδιος δεν έχει σκάνδαλα από πίσω του ώστε να τον εμποδίζουν) και με την εξεταστική για το πώς μπήκαμε στο μνημόνιο.

  Η Λύση για Την Ελλάδα είναι ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ γιατί μόνο αυτός έχει ρεαλιστικό σχέδιο που μπορεί να εφαρμοστεί και να στηρίξει την μεσαία τάξη (την βάση της δημοκρατίας) και τους αδύναμους. Κανένας φασισμός (Τσίπρας), που έχει μένος κατά της ιδιωτικής περιουσίας, πρωτοβουλίας και επιχειρήσεων (που για αυτό άλλωστε σπάει και ρημάζει μαγαζιά και επιχειρήσεις σε διαδηλώσεις) και κατά της προσέλκυσης επενδύσεων που θα δώσουν δουλείες στους ΕΛΛΗΝΕΣ, δεν πρόκειται να μας εμποδίσει. Εμείς σε αντίθεση με τους ανθέλληνες πιστεύουμε στην Ελλάδα, στις δυνατότητες που έχει η χώρα μας, πιστεύουμε στα μυαλά που διαθέτει ο τόπος μας και μπορούν να δημιουργήσουν μια άλλη πραγματικότητα για την χώρα, πιστεύουμε στον ΑΡΧΗΓΟ ΜΑΣ και μέχρι τέλους είμαστε μαζί του για το κάλο του τόπου και των ΕΛΛΗΝΩΝ.

  ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΑΡΧΗΓΟΣ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ!!!
  ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ

  • tak avatar
   tak @ ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ 17/06/2012 13:15:12

   ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ!

  • romeo avatar
   romeo @ ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ 17/06/2012 13:37:06

   Μπράβο... Αυτός και μόνο αυτός! Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ της Ελλάδας!

 28. GSV avatar
  GSV 17/06/2012 12:36:41

  Ψηφιζουμε Αντωνη Σαμαρα γιατι θελουμε να συνεχισουμε να λεγομαστε Ελλαδα και οχι πολυπολιτισμικη εργατικη ταξη στις σταχτες τις πατριδας μας.

 29. GO avatar
  GO 17/06/2012 12:50:23

  Δώστε μας αληθινές πληροφορίες από το exit poll. PLEASE!!!

 30. victoria (true) avatar
  victoria (true) 17/06/2012 12:55:28

  Περήφανη ψήφος στον Αντώνη Σαμαρά.

  Όσοι κατάλαβαν, κατάλαβαν.
  Εδώ θα μετρηθούμε, ποιος θέλει Ελλάδα ή μπάχαλα. Προς πάσα κατεύθυνση.

 31. tak avatar
  tak 17/06/2012 13:04:19

  Ψηφίζουμε Αντώνη Σαμαρά, γιατί έτσι μας αρέσει!

 32. Factorx avatar
  Factorx 17/06/2012 13:07:07

  χαλαρωσε, αργουν ακομα

  • GO avatar
   GO @ Factorx 17/06/2012 13:08:55

   Μόλις μάθεις γράψε. Με τη μία!!!

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ Factorx 17/06/2012 13:40:18

   Μπορεῖς νά χαλαρώσης μέ μουσάτους μπαχαλάκηδες πού τό παίζουν "προοδευτικοί δημοκράτες" καί διεκδικοῦν τήν ὲξουσία γιά νά ίσοπεδώσουν ὅτι ἔχει μείνει ὄρθιο;;;;;;
   Τά νεῦρα μας εἶναι τεντωμένα, Φάκτορα!

 33. GO avatar
  GO 17/06/2012 13:14:55

  Όσο και να το παιδέψεις, απ' όποια πλευρά κι αν το δεις, το ισοζύγιο προσφοράς στον τόπο και λαθών - παραλείψεων της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης είναι θετικό.
  Οπότε, έστω και με βαριά καρδιά, δώσε την ψήφο σου στην προοπτική της σταθερότητας, στην ελπίδα της ανάπτυξης.

 34. Telltale avatar
  Telltale 17/06/2012 13:16:48

  Αφου ψηφισε και η μητερα μου ΝΔ.....ειμαι αισιοδοξος για το αποτελεσμα σημερα.

  ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΝΙΚΗ !!!

 35. rasputin avatar
  rasputin 17/06/2012 13:17:20

  Ειδικά μέχρι το 2000 ένα είναι το κόμμα που ξεχείλωσε το δημόσιο , χαλάρωσε τα ήθη και ιδανικά και εισήγαγε το ότι φάμε , ότι πιούμε και ότι αρπάξει ο πισινός μας .
  Οι μόνες σοβαρές κυβερνητικές ευθύνες της ΝΔ είναι στο διάστημα 2004-2009 που δεν χτύπησε στην ρίζα αυτά τα πράγματα . Δεν ήταν εύκολο , το πράσινο φρούριο ήταν καλά οργανωμένο , αλλά έχω ξαναπεί ότι ο Καραμανλής είναι αδικαιολόγητος στο συγκεκριμένο .
  Εκ των πραγμάτων ΠΑΣΟΚ (ο μισός νέος Σύριζα) και ΝΔ δεν μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι .

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ rasputin 17/06/2012 13:47:15

   " . . .χαλάρωσε τα ήθη και ιδανικά. . ."

   Τί χαλάρωσε, τά ΕΞΑΦΑΝΙΣΕ! "Ψεκάστε, σκουπῖστε, τελειώσατε" συνετελέσθη!

 36. John avatar
  John 17/06/2012 13:38:37

  Καλησπέρα δεν έχω ξαναγράψει στο Site και λέω αν δεν ήταν ο Σαμαρας δεν θα ψήφιζα ΝΔ πάλι !ελπιζω να καταλάβουμε το ραντεβου με την ιστορία και να ψηφίσουμε τον μοναδικό πατριώτη αρχηγό κόμματος!

 37. Telltale avatar
  Telltale 17/06/2012 14:00:01

  Το να βλεπω ανθρωπους να σκεφτονται ειλικρινα τι θα ψηφισουν εμενα με ικανοποιει παρα πολυ ανεξαρτητου τελικης επιλογης.Γιατι ειλικρινα εχω την εντυπωση πως με μια προσεκτικη αναλυση των πραγματων λαθος αποφαση δεν υπαρχει.Αυτο ειναι το νοημα της δημοκρατιας μας.

 38. giorgosalexpoli avatar
  giorgosalexpoli 17/06/2012 14:07:55

  ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥΣ ΕΓΩΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΚΙ ΑΣ ΠΡΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΜΕ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΣΤΕ.ΕΧΟΥΜΕ ΒΓΕΙ ΑΛΩΒΗΤΟΙ ΩΣ ΕΘΝΟΣ ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ,Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΣΟΦΟΤΕΡΟΥΣ.
  ΨΗΦΙΖΩ ΑΠΟ ΤΟ 1993 ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ,ΜΠΟΡΕΙ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΑ ΑΛΛΑ Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΜΟΥ ΜΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ.ΕΛΠΙΖΩ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΠΡΑΞΕΤΕ ΤΟ ΙΔΙΟ.

 39. Diamond Angel avatar
  Diamond Angel 17/06/2012 14:49:21

  Mπράβο βρε φίλε!!!!! Αυτός είναι ο Αντώνης Σαμαράς !!!!!

 40. Samantha_fox avatar
  Samantha_fox 17/06/2012 15:27:12

  Γιατί είμαστε νοικοκυραίοι άνθρωποι και αγαπάμε την πατρίδα μας! Δεν θα την αφήσουμε βόρα ουτε τους λαθρο, ουτε τους απλυτους μπαχαλάκηδες, ούτε στους ροζ επαναστάτες-ομοφυλόφυλους που υποστηρίζει ο ΤΣΥΡΙΖΑ. Έχω 4 παιδία (τα 3 ψηφίζουνε Ν.Δ. το άλλο είναι 9) και φυσικά και εγώ και ο άντρας μου, στηρίζουμε την μεγάλη πατριωτική παράταξη με καπετάνιο τον Αγιο Αντώνη Σαμαρά!

 41. TopGunZ avatar
  TopGunZ 17/06/2012 15:54:10

  Μπράβο κοπέλα μου. Έτσι δυνατά!

 42. TopGunZ avatar
  TopGunZ 17/06/2012 16:01:30

  Στα στατιστικά αύξησης του χρέους να βλέπεις την πηγή, όχι τη χρονολογία. Επί ΝΔ του ΚΚ 'Β αυξήθηκε το χρέος πολύ αλλά το μεγαλύτερο μέρος αφορούσε δάνεια που σκάσανε από την περίοδο Σημίτη, στρατιωτικούς εξοπλισμούς, μεταχρονολογημένες νοσοκομειακές προμήθειες κλπ κλπ. Επίσης ή αύξηση των ΔΥ προήλθε κυρίως από το θέμα των συμβασιούχων, που και πάλι είχε βάλει το χεράκι του το ΠΑΣΟΚ. Και φυσικά, βάλε στη ζυγαριά πόσες επενδύσεις και τουρισμό έχουνε διώξει από την Ελλάδα τα μπάχαλα του ΣΥΡΙΖΑ από τη μια πλευρά και τα 2/3 του προυπολογισμού του Μουσείου της Ακρόπολης που επέστρεψε πίσω ο Σαμαράς από την άλλη (το έφτιαξε με 2 από τα 6 που είχε στη διάθεση του χονδρικά).

 43. Παύλος avatar
  Παύλος 17/06/2012 16:15:56

  Όσοι δεν ψηφίσατε ακόμα και προβληματίζεστε σημειώστε μόνο αυτό που είπε σήμερα ένας διαπρεπής Καθηγητής οικονομικών στην ΕΡΑ, που άκουγα στο αυτοκίνητό μου , καθώς γύριζα από το διήμερο: Καταγγελία του μνημονίου σημαίνει αυτόματη επιστροφή στη δραχμή !! Αλλά ποια δραχμή ;;;;;;
  Υποτιμημένη !!!!
  Πόσο υποτιμημένη ;;;;;
  Ένα euro θα ισοδυναμεί με 700 έως 1000 δραχμές !
  Και έπεται ο Αρμαγεδδών των δίκην ντόμινο εξελίξεων !!!
  Με τελική κατάληξη το να......... συγκεντρώνονται οι πολίτες ....γύρω από κάδους απορριμάτων !!!!!!!!
  Αν αυτό είναι τρομολαγνεία, τότε πόσο αφέλεια είναι το ψηφίσεις ΖΥΡΙΖΑ ;;;;;;;;;

 44. rasputin avatar
  rasputin 17/06/2012 16:22:40

  Πάλι κάποια διαδίδουν ανακριβή στοιχεία για καθαρή διαφορά υπέρ της ΝΔ από τα exit polls .
  Δεν υπάρχει αυτό που λένε . Τα στοιχεία των εταιριών ούτε έχουν ολοκληρωθεί ούτε δίνουν σαφή εικόνα για οριστικά συμπεράσματα .
  Μην πέσει κανείς στην παγίδα .
  Ο σκοπός είναι έστω στο παρά πέντε να χαθούν ψήφοι λόγω χαλάρωσης .
  Το γράφω γιατί συνάντησα έξω από το σχολείο παλιό μου φίλο που πήγαινε να ψηφίσει μικρότερο κόμμα , έχοντας διαβάσει τα παραπάνω στο διαδίκτυο .
  Ας μην αναφέρω το όνομα του site .

 45. firiki2010 avatar
  firiki2010 17/06/2012 16:23:26

  Kάτσε και σκέψου ποιες πολιτικές, ποιες πρακτικές , ποιες νοσηρές νοοτροπίες μας οδήγησαν μέχρι εδώ. Σκέψου ποιοι ήταν αυτοί που τις υπερασπίσθηκαν με λύσσα επί δεκαετίες. Και ποιοι μας σερβίρουν σήμερα το πρόβλημα και τις αδιέξοδες εμμονές τους ως λύση. ως .... λύση.

 46. Φελίζα avatar
  Φελίζα 17/06/2012 16:38:26

  Μπράβο ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ!!!!!

 47. Φελίζα avatar
  Φελίζα 17/06/2012 16:43:27

  ....και για όλα αυτά που είπε πιο πάνω η ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ,
  όλα αυτά που λέει ο Strange Attractor δίπλα και
  για όλα αυτά που είπε πιο κάτω ο ΤΑΣΟΣ ΚΩΤΣΗΣ.
  Γι αυτό μας αρέσει φίλε μου tak.

  • tak avatar
   tak @ Φελίζα 17/06/2012 17:00:29

   Γεια σου Φελίζα!

 48. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 17/06/2012 16:45:58

  Να μην υπάρξει καμία χαλάρωση. Αφήστε ορισμένοι τις παραλίες και τις καφετέριες και πηγαίνετε να ψηφίσετε. Η θάλασσα εκεί θα είναι αύριο. Δε φεύγει. Όσοι μπορείτε πάρτε κάποιον φίλο ή γνωστό κάντε το. Μην πιστεύετε φήμες και διαδόσεις. Κουνηθήτε. Μην αφήσετε το μέλλον σας στους δραχμο-επιχειρηματίες νεο-μαυραγορίτες.

 49. Στέλιος avatar
  Στέλιος 17/06/2012 16:57:05

  Ελπίζω να υπάρξει κινητοποίηση και να βγούμε. Διάφορα sites γράφουν ότι η διαφορά που είχαμε το πρωϊ εξανεμίστηκε μόλις μπαίνουν στη ροή αποτελεσμάτων τα μεγάλα αστικά κέντρα.
  Καλά θα πεθάνουμε από την αγωνία τις επόμενες δυο ώρες...

 50. αναγνωστης avatar
  αναγνωστης 17/06/2012 17:02:15

  ΝΔ 29,3-129εδρες
  ΣΥΡΙΖΑ 26,6-72 εδρες
  ΠΑΣΟΚ 11,6-31 εδρες
  ΑΝΕΛΛ 7,2-19 εδρες
  ΧΑ 6,6 -18 εδρες
  ΔΗΜΑΡ 6,1-16 εδρες
  ΚΚΕ 5,6-15 εδρες
  ΜΑΝΟΣ 1,8
  ΛΑΟΣ 1,7
  ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ 1,1
  ΑΝΤΑΡΣΥΑ 0,4
  Λοιποί 2

  • Σφύριζας avatar
   Σφύριζας @ αναγνωστης 17/06/2012 17:24:03

   3% διαφορά πολύ το βλέπω αλλά μακάρι...

 51. Tassos avatar
  Tassos 17/06/2012 17:02:21

  Τα exit polls των 7 θα μας δίνουν 1 μονάδα απάνω

  • rasputin avatar
   rasputin @ Tassos 17/06/2012 17:18:41

   Τα μηνύματα δεν είναι πολύ αισιόδοξα δυστυχώς και δεν αντέχω να ζήσω θρίλερ με άσχημη κατάληξη

 52. Διαφωνών avatar
  Διαφωνών 17/06/2012 17:11:05

  Προβλέπω μακρά και ψυχοφθόρα νύχτα εξαιτίας της μικρής διαφοράς των δύο κομμάτων. Από εκεί και πέρα, όποιος και να "νικήσει", η νίκη του θα είναι πύρρεια δεδομένης της επόμενης ημέρας και των εξαιρετικών κινδύνων που περικλείει. Όσο για την τελική έκβαση του δράματος, αυτή δεν θα τη μάθουμε αύριο, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, αλλά πιθανώς προς το τέλος του έτους.

 53. Κάτων avatar
  Κάτων 17/06/2012 17:11:35

  ΝΔ 29-30
  ΣΥΡΙΖΑ 27-29
  ΠΑΣΟΚ 10-12
  Κουβέλης 5-7
  Καμμένος 5-6
  ΚΚΕ 4,5-6
  Χ.Α. 5-6
  Μάνος 2

 54. Samantha_fox avatar
  Samantha_fox 17/06/2012 17:15:08

  Και μετά ΞΥΠΝΗΣΕΣ!!!!

  • Samantha_fox avatar
   Samantha_fox @ Samantha_fox 17/06/2012 17:16:10

   Για Αν.Ελ και Χ.Α. εννοώ!

 55. Nikitas avatar
  Nikitas 17/06/2012 17:17:05

  Τώρα μόλις μεγάλη κυριακάτικη εφημερίδα (δε λέω όνομα, σιγά μη της κάνω και διαφήμιση) λέει στην ιστοσελίδα της ότι τα exit polls δίνουν τα ίδια ποσοστά και για τα δύο κόμματα και ότι "επιτελείς των κομμάτων λένε ότι θα ζήσουμε βραδιά εκλογών 2000".

 56. Αντώνης avatar
  Αντώνης 17/06/2012 17:34:57

  Ψηφίζουμε ευρωπαϊκά και ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ για να μπορούμε να εξακολουθούμε να έχουμε ελπίδα και μέλλον ως Έθνος !

 57. GO avatar
  GO 17/06/2012 17:42:03

  Factorx, δώσε πληροφόρηση από αξιόπιστη πηγή.
  Δεν θα υπάρξει εφησυχασμός.

  • Factorx avatar
   Factorx @ GO 17/06/2012 18:02:11

   Να μην υπάρξει

 58. panos avatar
  panos 17/06/2012 17:43:35

  Φιλοι μου η διαφορα 2 μοναδων εχει στατιστικο λαθος οποτε βλεπω ξενυχτια αλλα εγω προσωπικα ειμαι αισιοδοξος οτι ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ απο αυριο θα ειναι πρωθυπουργος της χωρας, ωστε να βγουμε απο τη μαυριλα που εχουμε εδω και 2 χρονια. Η χωρα και ο λαος μας θελει απο αυριο σταθερη κυβερνηση και μακαρι να αλλαξει η ψυχολογια ολων μας, ειδικα των ανθρωπων της αγορας,εκει ανηκω και εγω που ειμαστε ολοι με το πιστολι στο κροταφο και ειναι κριμα να περιμενει ο κλαδος ο δικος μας δηλ. του εμποριου την ημερομηνια ληξης τους.

 59. ΝΙΚΟΣ ΝΔ avatar
  ΝΙΚΟΣ ΝΔ 17/06/2012 17:55:07

  Αν επιβεβαιωθούν αυτά που λένε αναγνώστες τότε αποδεικνύεται οτι η ηλιθιότητα, όχι του ανθρώπου αλλά του Έλληνα, όχι απλά είναι ανίκητη αλλά και αγιάτρευτη! Ελπίζω να υπάρχει ξεκάθαρη νίκη της ΝΔ για να μην ζήσουμε επιστροφή στην δραχμή!
  ΥΓ: Πριν λίγο κατάλαβα οτι η ηλιθιότητα είναι όντως ανίκητη! Συζητώντας με γνωστό μου μου είπε επι λέξη "Μόλις ψηφίσω θα πάω να βγάλω οτι μπορώ από το υπόλοιπο χρημάτων που έμεινε στην τράπεζα για να έχω στο σπίτι ένα κομπόδεμα μπας και γίνει κανα μπαμ με συριζα! Τον ρωτάω "και τι θα ψηφίσεις" και με νροντερή φωνή απαντάει "Μα φυσικά συριζα τι άλλο? Οι άλλοι τα έφαγαν τα ψωμιά τους κλπ κλπ κλπ!" Και έμεινα μ.....ς!!!! Ο διάλογος είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΑΤΟΣ και με σοβαρό (όσο θεωρείται) άτομο υψηλού μορφωτικού επιπέδου!!

 60. drachma_is_back avatar
  drachma_is_back 17/06/2012 18:17:52

  "Καταγγελία του μνημονίου σημαίνει αυτόματη επιστροφή στη δραχμή !! Αλλά ποια δραχμή ;;;;;;
  Υποτιμημένη !!!!
  Πόσο υποτιμημένη ;;;;;
  Ένα euro θα ισοδυναμεί με 700 έως 1000 δραχμές !"

  η νέα δραχμή δεν θα έχει σχέση με την παλιά αναλογία.
  ξεκινάει από 1:1 .
  700δρ σημαίνει 70000% υποτίμηση

 61. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 17/06/2012 19:14:54

  Χαιρετίσματα από τη Νεάπολη Κοζάνης (αν και η πανέμορφη Καστοριά είναι δίπλα μας).
  Είναι αυτονόητο τι ψηφίζουμε σήμερα.
  Και ευχαριστούμε τα ΑΝΤΙνέα και το Φάκτορα για αυτό το υψηλού επιπέδου βήμα.

 62. η Dimi avatar
  η Dimi 17/06/2012 19:24:44

  Πατέρα, το σταθερό χέρι σου στον ώμο μου να με καθοδηγεί,
  θα μείνει μαζί μου για πάντα.

  Kυριακή, 17 Ioυνίου, 2012:
  Παγκόσμια Γιορτή του Πατέρα σήμερα, που καθιερώθηκε το 1910.

  Χρόνια Πολλά στον πολύτιμο Ελληνα Πατέρα http://tinyurl.com/chyad8h

  Τι Είναι Αυτό; http://tinyurl.com/cvlljbr

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.