#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
19/11/2011 20:04
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Γιατί τρέμουν την λαϊκή δεξιά;Την ώρα που το ΠΑΣΟΚ γκρεμίζεται μαζί με την Μεταπολίτευση βλέπουμε το κρατικοδίαιτο σύστημα διαπλοκής που επέβαλε την κυβέρνηση Παπαδήμου να εξαπολύει μια συντονισμένη επίθεση εναντίον της αντιμνημονιακής , πατριωτικής και λαϊκής δεξιάς, με την βοήθεια των υπολειμμάτων των τζακιών και των φέουδων στη ΝΔ.

Ορισμένοι (και στην Συγγρού) έχουν όμως ακόμα αυταπάτες. Νομίζουν ότι ο μοναδικός στόχος των μεθοδευμένων επιθέσεων τους είναι να προκαλέσουν αναταραχή στη ΝΔ και να δείξουν ότι την ώρα που το ΠΑΣΟΚ διαλύεται παρόμοια προβλήματα αντιμετωπίζει και η ΝΔ. Κάνουν μεγάλο λάθος. Ο βασικός στόχος τους είναι να εξουδετερώσουν το λαϊκό αντιμνημονιακό κίνημα, αναπόσπαστο κομμάτι του οποίου, αν όχι το πιο σημαντικό, είναι η αποκαλούμενη "λαϊκή δεξιά". Και τρέμουν την λαϊκή δεξιά για έναν απλούστατο λόγο: επειδή αποτελεί το κυρίαρχο κομμάτι της Κεντροδεξιάς και ενός κόμματος εξουσίας, της ΝΔ.

Την ίδια στιγμή  διεθνή και εγχώρια ΜΜΕ, Παπαδήμοι και λοιποί «σωτήρες» προετοιμάζουν την κοινή γνώμη να αποδεχθεί το μοιραίο. Είναι χαρακτηριστική των πιέσεων η αναβολή πληρωμής τής έκτης δόσης και η τρομοκρατία πού ασκείται στο παραζαλισμένο κατεστημένο ώστε να ενδώσει αμαχητί. Ο φόβος του λαϊκού ξεσηκωμού, προοίμιο του οποίου ήταν οι Αγανακτισμένοι στην Πλατεία Συντάγματος και ο ξεσηκωμός της 28ης Οκτώβρη, τους κόβει την ανάσα.

Έχουμε γράψει κι άλλη φορά ότι η ελληνική οπισθοδρόμηση οφείλεται κυρίως στην απουσία εθνικής αστικής τάξης, η οποία θα επέβαλε και ένα σύγχρονο κράτος δικαίου μέσω της επανάστασής της ή άλλου τρόπου. Αντιθέτως, η κυρίαρχη τάξη στην Ελλάδα ήταν πάντα μεταπρατική και υποτελής. Το ίδιο και το κράτος της. Μια  αυτόβουλη εθνική αστική τάξη θα μπορούσε σήμερα να εναντιωθεί στην υποτέλεια, προτάσσοντας τα δικά της συμφέροντα, πιέζοντας έτσι για ένα έντιμο συμβιβασμό.

Από την άλλη μεριά οι λεγόμενες αντιεξουσιαστικές πολιτικές δυνάμεις, που στην συνείδηση τού κόσμου τις εκφράζει η παραδοσιακή αριστερά, δεν πελαγοδρομούν μόνο λόγω απαρχαιωμένων ιδεολογικών προτύπων, αλλά αποτελούν και την κύρια δύναμη ελέγχου των μαζών, το μυστικό δεκανίκι του συστήματος, όπως αποδείχθηκε πολλές φορές στο παρελθόν.

Η μοναδική δύναμη πού εναντιώνεται σήμερα και προσπαθούν με κάθε τρόπο να ελέγξουν η παγκοσμιοποίηση και οι εγχώριοι εντολοδόχοι της είναι ο πατριωτισμός. Στον πατριωτισμό, στην εθνοκεντρική αντίληψη, βρίσκεται σήμερα η προοδευτικότητα, με την έννοια τής άρνησης, άρα και τής αντίστασης στην ισοπεδωτική ιδεολογία τής ατομικής δουλείας πού πρεσβεύουν οι αφανείς και εμφανείς πρεσβευτές της παγκοσμιοποίησης

Η αναπτυσσόμενη λαϊκή δεξιά είναι προσηλωμένη στις  αστικές και εθνικές αξίες. Δεν χαρίζει όμως την κοινωνική δικαιοσύνη και τον ριζοσπαστισμό στην παραδοσιακή αριστερά. Και επιμένει στην ανάγκη σύνθεσης των απόψεων για να συναντηθούμε όλοι στον δρόμο της υπεράσπισης της Πατρίδας και της Δημοκρατίας και όχι στα οδοφράγματα - αλλά αν χρειαστεί θα πάμε και σ΄ αυτά.

Οι παλιές διαχωριστικές γραμμές πέφτουν. Ο διχασμός σε "δεξιά" και "αριστερά" καταρρέει με την Μεταπολίτευση και το ΠΑΣΟΚ που τον καλλιέργησε. Οι αλλαγές στην κοινωνική βάση της δεξιάς αποτελούν το βαρόμετρο μιας κοινωνίας που αλλάζει δραματικά. Η λαϊκή δεξιά μπορεί ακόμα να ψάχνεται, να ξεσπά σε λάθος κατευθύνσεις και να μην ξέρει τι θέλει. Ξέρει όμως πολύ καλά τι δεν θέλει: Η πολιτική ορθότητα πέθανε, μαζί με τις μεσαιοχωρίτικες αντιλήψεις και τα πολυσυλλεκτικά κόμματα. Οι παρωχημένοι λαϊκισμοί και τα ξύλινα λόγια, τελειώνουν στα εκδοτικά γραφεία μαζί με τους "ντιντήδες" και όλους εκείνους που υπηρέτησαν πιστά το σύστημα της διαπλοκής και της διαφθοράς.

Ο μοναδικός πολιτικός που κατάφερε παρά τις πρωτοφανείς πιέσεις να διασωθεί και μπορεί να αναδειχθεί κυρίαρχος στο μέλλον είναι ο Αντώνης Σαμαράς. Κυρίως επειδή το όραμά του "για την Ελλάδα του 2021", όπως αυτό εκφράστηκε μέσα από τις αλλεπάλληλες ιδεολογικές και πολιτικές μάχες με την "παλιά Νέα Δημοκρατία" εκφράζει και τις πραγματικές επιθυμίες της κοινωνικής βάσης.

Με αυτήν την έννοια ο Σαμαράς θα βρίσκεται συνεχώς αντιμέτωπος με την κρίση ταυτότητας που θα συγκλονίζει τη ΝΔ, μέχρι να αντικατασταθεί αναπόφευκτα από ένα νέο πολιτικό σχηματισμό. Όποιος δεν το βλέπει αυτό είναι πολιτικά τυφλός. Με αυτό το κόμμα κι αυτό το προσωπικό δεν θα μπορέσει ούτε δέκα ημέρες να κυβερνήσει.

Έχουμε ξαναγράψει εδώ ότι χαρακτηριστικό των μεταπολιτεύσεων είναι ότι τα κυρίαρχα κόμματα που δημιουργούνται δεν έχουν (αρχικά τουλάχιστον) πολυσυλλεκτικό χαρακτήρα αλλά εθνικό.

Η παταγώδης αποτυχία της Ν.Δ.  να εξελιχθεί σε κυρίαρχη πολιτική και εθνική δύναμη οφείλεται κυρίως σε αυτό που ανέφερα στην αρχή: στο ότι δεν εξέφρασε τις ανάγκες μια συγκεκριμένης τάξης, ή τις πραγματικές ανάγκες του Έθνους, αλλά τις πολιτικές και πελατειακές ανάγκες διαφορετικών πολιτικών προσωπικοτήτων.  Ακολούθησε δηλαδή τους πελατειακούς δρόμους της πολυσυλλεκτικότητας, του χαϊδέματος και της εξυπηρέτησης των πάντων και όχι τον δύσκολο δρόμο του πραγματικά φιλολαϊκού  κόμματος που μπορεί να προέλθει μέσα από τους δρόμους της ιδεολογίας και του πολιτισμού.

Τα πολυσυλλεκτικά κόμματα όμως τελείωσαν και το πολιτικό προσωπικό τους χρεοκόπησε.

Η λύση δεν μπορεί παρά να είναι η ουσιαστική αλλαγή του πολιτικού σκηνικού και όχι μόνο η οικονομική επανεκκίνηση.

Η λαϊκή δεξιά εκφράζει σήμερα πάνω απ΄ όλα την ανάγκη να γίνει η Ελλάδα σύγχρονο κράτος. Και μόνο ένα εθνικό κράτος με εθνικά συμφέροντα που υπερασπίζονται με το αίμα τους οι πολίτες του μπορεί να εκσυγχρονισθεί και να επιβιώσει. Επειδή ο "εκσυγχρονισμός" που πρεσβεύουν όλοι αυτοί που χειροκροτούν τον κ. Παπαδήμο, τους ξένους προστάτες του και τους δήθεν "τεχνοκράτες" θα μας οδηγεί πίσω στην κατάλυση του εθνικού κράτους και μαζί με αυτό της δημοκρατίας. Γιατί αυτό που ονειρεύονται πραγματικά είναι η οπισθοδρόμηση στην εποχή των «διομολογήσεων» και των «Προστάτιδων Δυνάμεων»

Το εθνικό κράτος είναι «αναντικατάστατο και αδιαπραγμάτευτο» όπως είπε κάποτε ο Ζακ Ντελόρ.

Η Ελλάδα θα επιβιώσει μόνο αν γίνει κυρίαρχη του εαυτού της.

FactorX

(με την συμβολή του Ιαπετού και άλλων φίλων)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. teos avatar
  teos 19/11/2011 20:18:24

  Σαμαρά κράτα γερά, η Ρωσία μόλις υπόγραψε την Ευρασιατική οικονομική ένωση με Καζακτζάν και Λευκορωσία, τώρα ξέρουμε γιατί επεσε σε μια νύχτα ο Καραμανλής που είχε καλές σχέσεις με τους Ρώσους και ήρθε ο Αμερικανόδουλος ΓΑΠ. Εάν μας βγάλουν από την Ευρωπαική ένωση υπάρχει και τρίτος δρόμος.
  Η παγίδα που σου εχουν στήσει είναι διπλή: να υπογράψεις ένα μνημόνιο όπου κάποιο από το πιο αντιλαικά μέτρα που περίεχει προορίζονται για κακοστημένο θέατρο. Το ανοιγμα των ταξί χωρίς κριτήρια και οι εφεδρεία δεν χρειάζονται. Υπάρχουν μόνο και μόνο στο μνημόνιο για μας παραστήσουν ότι ο Καρατζαφύρερ με τον αθλιο Βορίδη και καλά τα μπόκαρε άδειαζοντας φήφους από την ΝΔ και αφήνοντας το Λάος και το Πασόκ να είναι και πάλι ρυθμιστές μετα τις εκλογές

  • Πητ avatar
   Πητ @ teos 19/11/2011 20:29:20

   Ναι ευτυχώς που υπάρχει και τρίτος δρόμος. Με τον δικτάτορα Λουκασένκο, τον δικτάτορα Ναζαρμπάγιεφ και τον Πούτιν με τις ψιλο-στημένες εκλογές. Επίσης προτείνω στρατηγική συμαμχία με τη Συρία, το Ιράν, τη Β. Κορέα και την Μυανμάρ.
   Σβήσε την τελευταία. Οι πουλημένοι στρατηγοί που ελέγχουν την χώρα τα τελευταία 40 χρόνια πρόδωσαν τον αγώνα και έχουν αρχίσει τις επαφές με τις ΗΠΑ.

   • aurora3363 avatar
    aurora3363 @ Πητ 19/11/2011 21:38:06

    περασες διαβασες και δεν καταλαβες...ασε μας ΡΕ πητ το @@#$ *&^%(^το μουτο τραγιο θελεις και σχολιο

   • daughter of mercy avatar
    daughter of mercy @ Πητ 19/11/2011 22:48:29

    Ανγκέλα εσύ?

   • Γιώργος avatar
    Γιώργος @ Πητ 21/11/2011 15:34:14

    Eυτυχώς εδώ στο δυτικό στρατόπεδο έχουμε Δημοκρατία. Με τους Μερκοζί και Γκόλντμαν Σακς να διορίζουν πρωθυπουργούς σε Ελλάδα και Ιταλία.

  • brandus avatar
   brandus @ teos 19/11/2011 20:47:01

   Toυς Ρώσους και τους λοιπούς τους ρώτησες αν μας θέλουν? Ποιος συνασπισμός δυνάμεων θα ήθελε μία χώρα επαίτη και ζήτουλα όπως είναι η Ελλάδα??

   • k avatar
    k @ brandus 19/11/2011 21:15:43

    ΦΙΛΕ ΜΟΥ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΠΛΟΥΤΟ. ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΛΟΥΤΟ. ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΑΖΙ ΓΩΝΙΑ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΠΩ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ. ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΛΕΦΤΑ. ΛΕΦΤΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟΝΟΥΣ. ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΜΑΣ. ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΜΕ ΧΑΜΠΑΡΙ ΠΟΤΕ?

    • Μανιάτης avatar
     Μανιάτης @ k 19/11/2011 23:03:46

     Αγαπητέ μου,
     Τι εννοείς; Μήπως πάσχουμε από αυτοικανοποίηση σ΄αυτή τη χώρα;
     Το οικόπεδό μας; Μάλλον δεν γνωρίζεις γεωστρατηγική. Τούτα τα λόγια μας τα αναμασούσε το Ανδρέας της Δημοκρατίας για να μας νανουρίζει. Σαν το χυδαίο "οι Ελλάδα να ανήκει στους Έλληνες".
     Το οικόπεδο μας! Μήπως για να ιδρύσουν την Αυτοκρατορία του Ήλιου;
     Ας βάλουμε τα μυαλά μας στο κεφάλι.

     • δρόμος avatar
      δρόμος @ Μανιάτης 20/11/2011 12:33:43

      ξεχνάς ότι υπάρχουν και θαλάσσια "οικόπεδα". Σκέψου το λίγο

     • http://chomatery.blogspot.com avatar
      http://chomatery.blogspot.com @ Μανιάτης 21/11/2011 15:04:59

      Ένα γεγονός αποδεικνύεται σήμερα! Ότι το ΠΑΣΟΚ δημιουργήθηκε στην Ελλάδα σαν την κολυμβήθρα του Σιλωάμ της χούντας.
      όταν ακούγαμε "ΛΑΟΣ ΠΑΣΟΚ στην εξουσία", σε ποιού πήγαινε ο νους ότι θα γινόταν πραγματικότητα! Πόσα στελέχη του ΠΑΣΟΚ προσχώρησαν στο συνονθύλευμα Καρατζαφέρη? (ο Χρυσανθόπουλος και η Παπανδρέου αποτελούν κλασσικά παραδείγματα).
      Οι χουντικοί, ενώ μιλούσαν για πατρίδα, στην πράξη ήταν εκείνοι που την ξεπουλούσαν. Οι παλαιοί εκσυγχρονιστές της δεκαετίας του '60 και '70 μεταμορφώθηκαν σε πασόκοι του Σημίτη...

  • Kostas avatar
   Kostas @ teos 23/12/2011 19:33:47

   ΣΩΣΤΟΟΟΟΟΣ!!!!!!!
   Τι να θυμηθούμε από το ΠΑΣΟΚ : Τη χρεωκοπία 1989 δια στόματος οικουμενικής; Το mea culpa του πατρος; τον εκφυλισμό της εκπαίδευσης; Το χρηματιστήριο;τον Οτσαλάν; Τα Ίμια και την εθνοδοτική πολιτική του κακομοίρη; Τους πανακριβους Ολυμπιακούς; Τον πολιπολιτισμικό διεθνισμό τους; Τους Μαντέληδες και τσουκάτους; Τα ψέματα-ύβρεις προς την ελληνική κοινωνία, συμπεριλαμβανομένων των ψηφοφόρων του; Τα υποβρύχια; Την αγορά του αιώνα; Τους κάθε λογής Ακηδες; Α! ρε Καραμαλή με την ήπια προσαρμογή σου..... Έπρεπε να είχες πάρει το βούρδουλα από τότε

 2. TopGunZ avatar
  TopGunZ 19/11/2011 20:35:19

  Το έχω ξαναπεί, ξεχάστε τη ρελάνς του φεουδαρχισμού με το παραμύθι της πάλης των τάξεων. Ο αγώνας είναι ανάμεσα στα έθνη και στις διεθνιστικές ελίτ. Σε επίπεδο οικονομικό, πολιτικό και πολιτιστικό. Δεν υπάρχει αριστερά και δεξιά, μόνο όσοι μπορούν να εκφράσουν πατριωτικό λόγο και όσοι τάσσονται με τα βαμπίρ του νεοφιλελευθερισμού, μακρινού νόθου απόγονου του φεουδαρχισμού. Η αριστερά, στην Ελλάδα τουλάχιστον, έχασε το παιχνίδι από τη στιγμή που ασπάστηκε τις δύο χειρότερες εκφάνσεις της, τον κομμουνισμό (το αντίστοιχο της ακροδεξιάς/φασισμού) και τον διεθνιστουλισμό (την "αριστερή" εκδοχή του νεοφιλελευθερισμού).

  • Γενίτσαρος Πανεπιστημίου avatar
   Γενίτσαρος Πανεπιστημίου @ TopGunZ 19/11/2011 20:46:10

   +10000

  • Άπολις avatar
   Άπολις @ TopGunZ 20/11/2011 04:23:48

   Άψογος...

 3. Γενίτσαρος Πανεπιστημίου avatar
  Γενίτσαρος Πανεπιστημίου 19/11/2011 20:42:02

  Να αναγνωρίσω ότι η συμβολή του Ιαπετού είναι σημαντική, σε θέματα δεξιόστροφα. Τη λαϊκή δεξιά την τρέμουν σε ολόκληρη την Ευρώπη και τον κόσμο. Το παγκόσμιο οικοδόμημα στηρίζεται στο κουμουνιστικό μανιφέστο και όχι στο Κεφάλαιο, από το 1776. Όταν κάποιος το πρωτοέγραψε και το παρέδωσε στον ΜΑΡΞ αργότερα. Για να το τεκμηριώσω θέτω ένα ερώτημα:
  Γιατί παγκοσμίως και στην Ελλάδα έχουν καταδικαστεί τα εγκλήματα των ΝΑΖΙ και όχι των κουμουνιστών?Είναι ισοδύναμα και ίσως μεγαλύτερα και περισσότερα!

 4. rigakisalex avatar
  rigakisalex 19/11/2011 20:51:23

  Εάν δεν υποκύψει ο Σαμαράς και αν διορθώσει το λάθος του, μπορεί η Ελλάδα να τα καταφέρει (http://www.casss.gr/PressCenter/Articles/2481.aspx ).

 5. a.p. avatar
  a.p. 19/11/2011 21:14:36

  Εαν ο Σαμαρας δεν υπογραψει παραχωρηση Εθνικης κυριαρχιας υπαρχει ελπιδα για την Πατριδα......

 6. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 19/11/2011 21:18:22

  Εκπληκτικό...ταυτίζομαι απόλυτα με ό,τι αναφέρεται στο άρθρο...

 7. ammos-mpaliagaios avatar
  ammos-mpaliagaios 19/11/2011 21:22:00

  Βεβαίως να υπογράψει ο Κος Σαμαράς επιβάλλετε εφ΄όσον μας το λέει ο Κος Σοίμπλε.Με την προυπόθεση οτι ο γερμανός υπουργός οικονομικών της Γερμανίας θα υπογράψει οτι θα μας δώσει στο ακέραιο μαζί με τους τόκους τις πολεμικές αποζημιώσεις ,τότε να του κάνουμε την δήλωση που διακαώς επιθυμεί.

 8. Y. avatar
  Y. 19/11/2011 21:30:33

  Μπράβο φάκτορα, Ιαπετέ και άλλοι φίλοι
  Να συμπληρώσω στο πρώτο σας κομμάτι, με σχολιασμό που όταν είχε γίνει στις 13/12/09, δέχθηκα επιθετικούς σχολιασμούς. Είχα γράψει για την “ ….αναγκαιότητα επαναδιατύπωσης των όρων, “αριστερά-δεξιά”, “συντήρηση-πρόοδος”

 9. ΓΙΩΡΓΟΣ Δ. avatar
  ΓΙΩΡΓΟΣ Δ. 19/11/2011 21:30:51

  Εάν διασωθεί από αυτό που έρχεται, ίσως καταφέρει να ηγηθεί μιας Νέας Ν.Δ. Και αυτό θα το πετύχει όχι διαχειριζόμενος λάθη αλλά χαράζοντας νέους δρόμους με προτάσεις, δύσκολες, που όμως θα δίνουν όραμα και θα εμπνέουν.

 10. Kώστας ΜΠ avatar
  Kώστας ΜΠ 19/11/2011 21:36:21

  To μεγάλο πρόβλημα των Μνημονιακών είναι πως είναι βαθύτατα αντιευρωπαιστές, όσο και αν καμώνονται το αντίθετο. Ναι, αντιευρωπαιστές.
  Υποτακτικοί της Μέρκελ μπορεί να είναι, ευρωπαιστές όχι.
  Σφουγγοκωλάριοι του Γιούνκερ μπορεί να είναι, ευρωπαιστές όχι.
  Αθύρματα του Όλι Ρεν μπορεί να είναι, ευρωπαιστές όχι.

  Διότι απλούστατα η σημερινή ευρωπαική μη εκλεγμένη γραφεικρατεία και η ποδηγετούσα αυτήν Γερμανία θέλουν μια εκγερμανισμένη ευρώπη προδίδοντας τον αληθινό λόγο δημιουργίας της ευρωπαικής ενοποίησης που ήταν-μεταξύ άλλων- και η ανάσχεση της γερμανικής παντοδυναμίας.
  Και για να μιλάμε με ονόματα, γιατί δεν πάει άλλο: ΓΑΠ-Πασόκ- Καθημερινή-ΔΟΛ- Εξαπτέρυγα και πεμπτοφαλαγγίτες και όλος ο μνημονιακός εσμός που υποδέχθηκε με ουρλιαχτά κατά παντός διαφωνούντα το Μνημόνιο και όλη την καθυπόταξη της Ελληνικής Οικονομίας(άρα και κοινωνίας) στις ανάγκες των γερμανικών τραπεζών(οι γάλλοι δεν πρόλαβαν να ξεφορτώσουν αρκετά) , είναι διαστρεβλωτές και κάπηλοι της ευρωπαικής ιδέας που αργοπεθαίνει.

  Έχουν το θάρρος να μας πουν, σε μας που αντιταχθήκαμε στο Μνημόνιο, αν συμφωνεί με μας ή με αυτούς ο Ζακ Ντελορ;:
  "Ερ.: Τί πιστεύετε για την αγωγή που χορηγείται στην Ελλάδα;

  Γινόμαστε μάρτυρες της εν ισχύ επιστροφής του πνεύματος της «Συναίνεσης της Ουάσιγκτων» και των παλαιών πρακτικών του ΔΝΤ, ήτοι: «να μάθουμε στις χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα να πεθάνουν αφού θεραπευθούν». Σε τρία χρόνια η Ελλάδα θα έχει χάσει πάνω από 10% του Ακαθάριστου Εγχωρίου Προϊόντος της. Ποιά λογική προσπάθεια θα μπορούσε (η Ελλάδα) να πραγματοποιήσει κάτω από αυτές τις περιστάσεις, για να μειώσει το έλλειμμά της;
  Ζητούν (από την Ελλάδα) να ιδιωτικοποιήσει. Ποιός όμως δεν γνωρίζει τους γύπες της αγοράς; Πώς θέλετε, μια χώρα η οποία ευρίσκεται στα πρόθυρα θανάτου, να διαπραγματευθεί καλύτερους όρους όσον αφορά τις ιδιωτικοποιήσεις της; Θα έπρεπε να θέσει τις δημόσιες επιχειρήσεις της σε μια νέα δομή, να τις αποτιμήσει σε μία λογική τιμή, να δοθούν τα ανάλογα χρήματα στους Έλληνες, να σταθεροποιηθεί το ενεργητικό τους (να εξυγιανθούν) της και, στην κατάλληλη στιγμή να πωληθούν. Είναι κοινή λογική όλα αυτά."
  http://www.zoomnews.gr/%CE%BF-%CE%B6%CE%B1%CE%BA-%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BB%CF%8C%CF%81-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%AD%CE%BB%CE%BB%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CE%B1%CF%81%CF%84%CE%AF%CE%B4%CE%B1-%CF%84/

  Δικαίωνει ή όχι πλήρως τον Αντώνη Σαμαρά που πρώτος και μόνος επεσήμανε τον αδιέξοδο και επικίνδυνο δρόμο του Μνημονίου, όταν αλυχτούσαν τα ντόπερμαν του Μνημονίου σε σοβαροφανείς εφημερίδες που υμνούσαν τον...Καρατζαφέρη γιατί λέει είπε ναι στο Μνημόνιο( Παπαχελάς στην Καθημερινή).
  Ηττήθηκαν κατά κράτος και δεν το παραδέχονται. Με στεγνά οικονομικούς τεχνοκρατικούς όρους υποστήριξαν ένα σχέδιο και μια ολόκληρη φιλοσοφία που απέτυχε και βάζει σε θανάσιμο κίνδυνο όλη την ευρώπη. Τους αξίζει για σύμμαχος ο ασόβαρος Καρατζαφέρης που ως βαθειά απαίδευτος χάραξε τη ...νέα διαχωριστική γραμμή: ευρωπαιστές( =μασκαρεμένοι μνημονιακοί) και από την άλλη τάχα οι κομμουνιστές. Θα το θελε πολύ αυτό ο πρώην ιδιοκτήτης σχολής μανεκέν και όσοι του υπαγορεύουν να λέει παρόμοιες μπούρδες. Θα το θελαν πολύ και οι δημοσιογραφικοί αντζέντηδές του(Παπαχελάς). Θα το θελαν πολύ και οι πεμπτοφαλαγγίτες ακροδεξιοί νεοφιλελεύθεροι συνομιλητές του Βρεττού.
  Αλλά τους διαψεύδει η πραγματικότητα.
  Τους διαψεύδει ο Ντελόρ.
  Τους διαψεύδει ο Χέλμουτ Σμιτ.
  Τους διαψεύδει ο Μάριο Σοάρες.http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=31232&category_id=0  Θα μείνουν μόνοι τους. Με το Μνημόνιο στο χέρι. Τα φορομπηχτικά χαράτσια και οι εφιαλτικές περικοπές προμηνύουν ένα εφιαλτικό χειμώνα. Το αστικό ξύλο πονάει πιο πολύ από όλα. Και θα το φάνε Μνημονιακοί και εξαπτέρυγα και πεμπτοφαλαγγίτες.

  • λαικη δεξια avatar
   λαικη δεξια @ Kώστας ΜΠ 19/11/2011 22:06:10

   απολυτα σωστος ο κωστας μπ.
   φακτορ συγχαρητηρια για το αρθρο σου.
   να προσθεσω , ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΔΕΞΙΑ.

  • Y. avatar
   Y. @ Kώστας ΜΠ 19/11/2011 22:19:32

   ..και θα τους διαψεύσει και ο ελληνικός λαός στις 19/2
   (!!!!..για το σχόλιό σου)

  • ΑΝΔΡΕΑΣ avatar
   ΑΝΔΡΕΑΣ @ Kώστας ΜΠ 20/11/2011 09:42:22

   ΣΩΣΤΟΣ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΜΠ

 11. Απορία avatar
  Απορία 19/11/2011 21:41:22

  Το μεγαλύτερο παγκόσμιο πρόβλημα είναι η κάμψη και η ατονία των δημοκρατικων θεσμών διεθνώς.

  Ακόμα και χώρες με παράδοση έχουν παραδοθεί σε ένα σύστημα "παγκόσμιας" διακυβέρνησης ελεγχόμενο κυρίως από μεγαλοτραπεζίτες, μεγαλοεπιχειρηματίες, μεγαλοεπενδυτές και μεγάλους "παίκτες" της μαύρης οικονομίας των ναρκωτικών, της πορνείας και της νύκτας.
  Παρεπόμενο αυτής της διακυβέρνησης η ηθική διολίσθηση του κόσμου που με τη σειρά του επιταχύνει τις συνθήκες κοινωνικής διάβρωσης.

  Σαν αντίσωμα στην παραπάνω κατάσταση οι λαοί ενθυμούνται τα εθνικά χαρακτηριστικά τους.
  Εδώ όμως επεισέρχεται ο κίνδυνος του νεοφασισμού.
  Τα διάφορα φασιστοειδή ψάχνουν να βρουν την ευκαιρία να βγουν από την κρύπτη τους και να έρθουν στα πράγματα.

  Σε αυτή την προοπτική οι λαοί πρέπει να αντισταθούν ζητώντας περισσότερη δημοκρατία και ανασύσταση των πολιτειακών θεσμών που διέλυσε η παγκοσμιοποίηση της διεθνούς τραπεζιτικής πανώλης.

  Ναι στον δημοκρατικό πατριωτισμό, ναι στην επανασύσταση των δημοκρατικών θεσμών, ναι στο δημοκρατικό κράτος δικαίου, αλλά και ένα βροντερό όχι στον παγκοσμιοποιημένο μισάνθρωπο ξιπασμό των τραπεζιτών, όχι στον νεοφασισμό και την σχιζοφρενική ιδεοληψία του.

  • λαικη δεξια avatar
   λαικη δεξια @ Απορία 19/11/2011 22:07:40

   μπραβο ''απορια'' .

  • φωνη avatar
   φωνη @ Απορία 20/11/2011 00:44:27

   Όμως, η πολιτική και οι δημοκρατικοί θεσμοί δεν κάμφθηκαν έτσι ξαφνικά από τη μια μέρα στην άλλη ούτε τυχαία. Σέρνεται στον πλανήτη πολλάααααα χρόνια ένα δίκτυο οικονομικά ισχυρών δυναστειών που το επιδίωξαν, θέλοντας να κυριαρχίσουν στον πλανήτη. Και θεώρησαν ότι αν κυριαρχήσουν οικονομικά, οι νόμοι δε θα ήταν εμπόδιο. Το κακό ξεκίνησε από την Αγγλία, στην Αμερική και μετά σε όλο το δυτικό κόσμο. Και στην Αμερική υπήρχαν πατριώτες που αντιστέκονταν, αλλά κάμφθηκαν στο τέλος, γιατί υπάρχουν και μη πατριώτες και γιατί οι άλλοι είναι διεθνής μαφία.

   Εδώ στην Ελλάδα, προσωπικά πιστεύω, αυτό το κόμμα το ΠΑΣΟΚ, αν κρίνω εκ του αποτελέσματος, φτιάχτηκε μετά τη μεταπολίτευση για να πλήξει το ελληνικό έθνος. Είναι ο πολιτικός χώρος που εφάρμοσε το δόγμα Κίσσινγκερ.
   -Υπερχρέωσε τη χώρα. Το δημόσιο χρέος ήξεραν πολύ καλά ότι είναι ότι πιο επικίνδυνο για την ίδια τη δημοκρατία και την ελευθερία. Αυτό σίγουρα το ήξεραν οι εμπνευστές της πολιτικής του υπερδανεισμού. Δημιουργούσαν συνεχώς χρέος (και είναι χαζό να λέμε ότι το ίδιο συνέβαλε σε αυτό η ΝΔ, τη δυναμική του δεν αντέστρεψε κυρίως η ΝΔ) ΚΑΙ έριχναν τους ρυθμούς ανάπτυξης. Δεν ξέρω γιατί οι ενήλικες και εχέφρονες τους κοιτούσαν να ριμάζουν τη χώρα 20 χρόνια (μήπως επειδή ήταν οι κοινωνικοί και φιλολαϊκοί σοσιαλιστές; Τι ήταν αυτό; Κάτι σαν το υπεράνω πάσης υποψίας;)
   -Επιτέθηκαν στο θρήσκευμα, στη γλώσσα, διαστρέβλωναν την ιστορία στα σχολικά βιβλία.
   -Στα εθνικά ζητήματα εξωτερικής πολιτικής Η περίοδος εκπτώσεων μονίμως.
   - Επιτέθηκαν στη μεσαία τάξη (χρηματιστήριο) που είναι η βάση της δημοκρατίας και της οικονομίας μας.
   - Στήριξαν και στηρίχτηκαν από ένα διαπλεκόμενο σύστημα ενημέρωσης- βολή κατευθείαν στην καρδιά της δημοκρατίας.
   - Σταμάτησαν την παραγωγή. Έμαθαν στους Έλληνες να μη ζουν από τη δουλειά τους, αλλά από την κουτοπονηριά τους.
   -Τώρα στο τέλος μας έβαλαν στο ΔΝΤ που παραδίδει δεμένο χειροπόδαρα ένα υπερχρεωμένο έθνος στους δανειστές του.

   Ο μόνος ιδεολογικός, πολιτικός, κομματικός χώρος που έχει στοιχεία ελληνικότητας είναι αυτός της λαϊκής δεξιάς.

   Τι σχέση έχει η Ελλάδα με το σοσιαλισμό και τον κομμουνισμό; Αυτές είναι άσχετες με την ελληνική σκέψη ιδεολογίες. Πότε πετύχαμε οι Έλληνες στην ιστορία μας ως σοσιαλιστές ή κομμουνιστές; Μια φορά γίναμε αυτοκρατορία και γίναμε με ηγέτη που ακολουθησε την πολιτική σκέψη του Αριστοτέλη,που πίστευε στη μεσαία τάξη, που καταδίκασε σε κατάρρευση οικονομίες βασισμένες στην κοινοκτημοσύνη πολύ πριν δημιουργηθεί ο κομμουνισμός και πριν από την κατάρρευσή του, πίστευε στην πραγματική οικονομία, στην έννοια του μέτρου, στην ιδιωτική οικονομία και στην ιδιοκτησία και έλεγε ότι πάντα πρέπει να είμαστε δύναμη ναυτική για να είμαστε ισχυροί οικονομικά-ακόμα και τώρα μόνο στη ναυτιλία μετράει ο λόγος μας στο εξωτερικό.
   Αλλά το ΠΑΣΟΚ ούτε υπουργείο ναυτιλίας δεν έκανε. Ήθελα να ξερα τι θα γινόταν στη Γερμανία αν η Μέρκελ δεν είχε τομέα κυβερνητικής ευθύνης για τη βιομηχανία.

   Γίναμε όλοι σοσιαλιστές, κομμουνιστές, μαρξιστές δεν ξέρω και γω τι άλλη αηδία βρήκαμε να γίνουμε, λες και δεν είχαμε έλληνες φιλοσόφους. Καυχιόμαστε ότι δώσαμε σε όλον τον κόσμο τα φώτα και κρατήσαμε για μας τις στάχτες. Ακόμα και ο νεοφιλελευθερισμός καμία σχέση δεν έχει με την ελληνική σκέψη γιατί καταστρέφει τη μεσαία τάξη και είναι πλήγμα στη δημοκρατία.

   Ο μόνος πολιτικός χώρος που μπορεί να υπηρετήσει ελληνικές ιδέες είναι αυτός που λέτε όλοι λαϊκή δεξιά και ο κοινωνικός φιλελευθερισμός. Αλλά είναι πολύ αργά. Πέρασαν 37 χρόνια και είμαστε στο χείλος της καταστροφής (και μερικοί θα τη βρουν αισιόδοξη εκτίμηση). Αλλά επειδή ως ζωντανός θέλεις να ελπίζεις σε κάτι....άλλωστε πάντα υπάρχει η επόμενη μέρα.

   • aurora3363 avatar
    aurora3363 @ φωνη 20/11/2011 01:39:45

    δεν ξέρεις οτι το ΣΚΑΤΟΚ χρηματοδοτήθηκε απο το κοινωφελές ίδρυμα ΡΟΚΦΕΛΕΡ;;;;;Απο την εποχή ανδρέα μιλάμε του ολίγιστου..

    • φωνη avatar
     φωνη @ aurora3363 20/11/2011 01:53:47

     Δεν το ξέρω, αλλά δε μου φαίνεται και παράξενο (και για το ΠΑΣΟΚ και για τους Ροκφελερ- έχουν πει ότι χρησιμοποιούν σοσιαλιστές προς όφελός τους)
     Αλλά και να μην έχει χρηματοδοτηθεί από το συγκεκριμένο ίδρυμα και πάλι θα πιστεύω ότι το ΠΑΣΟΚ το έστησαν για να πλήξουν το ελληνικό έθνος.

   • krinitis avatar
    krinitis @ φωνη 20/11/2011 08:26:49

    ...σαν να διαβάζω τις ίδιες μου τις σκέψεις. Συμπίπτουν απόλυτα οι ιδέες μας.

   • Ιεροκλής avatar
    Ιεροκλής @ φωνη 20/11/2011 10:51:19

    Μην τον αθωώσουμε το λαό αδελφέ. Είναι μούργος ο νέο-Έλληνας, το ήθελε να τον κοροϊδέψουν…

   • ορτικι ορτικαδ avatar
    ορτικι ορτικαδ @ φωνη 20/11/2011 11:06:52

    +10000000

   • σίγουρος avatar
    σίγουρος @ φωνη 20/11/2011 11:38:18

    Αρκετά τα χάδια στο λαό

    Συστηματικά δεκαετίες τώρα, γενεές γενεών πολιτικών και δημοσιογράφων χαϊδεύουν το λαό. Οι μεν πρώτοι για να τον πηγαίνουν όπου θέλουν, οι δε δεύτεροι αρνούμενοι να ασκήσουν με αξιοπρέπεια το λειτούργημά τους, να είναι αληθινοί έστω κι αν ταυτόχρονα γίνονται δυσάρεστοι. Αμφότεροι επιδίδονται στο να κοιμίζουν το λαό και να τον φλομώνουν στο ψέμα και στην ουτοπική ενατένιση της πραγματικότητας.
    Η ευθύνη του λαού είναι μεγάλη! Δεν φταίνε μόνο οι πολιτικοί σ’ αυτόν τον τόπο και εγώ είμαι ο τελευταίος που θα τους υπερασπιζότανε.
    Μπορώ να πω πολλά, θα περιοριστώ όμως μόνο στην επιλογή του Ελληνικού λαού να εκλέξει στις εθνικές εκλογές του 2009 για πρωθυπουργό της Ελλάδας το ΓΑΠ και να κάνει κακήν κακώς έξωση στον ‘σκανδαλοποιό’ Καραμανλή από το μέγαρο Μαξίμου.
    Ούτε τον Καραμανλή θέλω να υπερασπιστώ και θεωρώ πολύ χοντρά τα λάθη που αυτός διέπραξε και τελείως ανίκανους τους περισσότερους από αυτούς που είχε γύρω του και εντός των κυβερνήσεών του.
    Εξανέστη ο Ελληνικός λαός καθώς δεν μπορούσε ούτε να διανοηθεί το μέεεεεεγα σκάνδαλο Βατοπαιδίου… Ετρώθησαν τα χρηστά ήθη του Ελληνικού λαού και γύρισε επιδεικτικά την πλάτη στον Καραμανλή, καθώς η Ν.Δ. είχε ιστορικό χαμηλό στις εν λόγω εκλογές μόλις 34%, και έφερε στην εξουσία για να κυβερνήσει την Ελλάδα τον… ΓΑΠ…
    Δεν τον ήξερε τον ΓΑΠ ο Ελληνικός λαός; Δεν είχε περάσει αυτός απ’ τα υπουργεία Παιδείας και Εξωτερικών; Τριάντα χρόνια δεν είναι που οΓΑΠ μετέχει στην πολιτική ζωή του τόπου;
    Έπεσε απ’ τα σύννεφα ο Ελληνικός λαός;
    Του είπε λεφτά υπάρχουν και του έκλισε το μάτι ο ΓΑΠ του Ελληνικού λαού. Κι αυτός ετοιμάστηκε για την επόμενη λεηλασία του δημοσίου… Και τον ανέδειξε πρωθυπουργό το ΓΑΠ με 44% ο Ελληνικός λαός.
    Και τώρα δεν έχει να βάλει πετρέλαιο να βγάλει το χειμώνα ο Ελληνικός λαός.
    Λυπάμαι που το λέω αλλά ας πρόσεχε ο Ελληνικός λαός.

    • φωνη avatar
     φωνη @ σίγουρος 20/11/2011 17:10:57

     Τον εξαπατούν τον κόσμο. Επί της ουσίας το σχέδιο είναι να παγιδεύσεις τον κόσμο. O τρόπος μπορεί να είναι η κολακεία ή το χάδι, ο μεταπολιτευτικός λαϊκισμός. Ο σκοπός τους, όμως, είναι βαθιά αντιλαϊκός.

     Έχει ο κόσμος ευθύνες γιατί χάζεψε εντελώς.Έγινε τηλεθεατής και καταναλωτής. Αλλά είχε απέναντί του ένα οργανωμένο σχέδιο.Και όσοι καταλάβαιναν τι κάνει το ΠΑΣΟΚ και δεν το αποδόμησαν έχουν και αυτοί ευθύνες (όπως η ΝΔ).Αλλά αναγνωρίζω ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν πολύ ισχυρό καθεστώς, που δε σου επέτρεπε να ασκήσεις καν άλλη πολιτική, γιατί έβρισκες τους μηχανισμούς του απέναντί σου να σε φθείρουν μέχρι να χάσεις γρήγορα την εξουσία. Ο κόσμος τώρα στρέφεται ενάντια στα συμφέροντά του, χωρίς να το καταλαβαίνει. Γιαυτό και απέρριψε τον Καραμανλή και ψήφισε τον Παπανδρέου. Ο Καραμανλής έκανε εθνικά συμφέρουσες συμφωνίες και οι πολίτες τον έβριζαν. Το Δεκέμβρη του 08 γινόταν άσκηση αποσταθεροποίησης της χώρας και έβγαιναν μερικοί διαμορφωτές της κοινής γνώμης να λένε ότι γίνεται μαθητική επανάσταση. Πού το είδαν; Πού πήγε αυτή η μαθητική επανάσταση με το που έφυγε ο Καραμανλής; Ξεσηκώθηκαν οι μαθητές να διώξουν τον Καραμανλή και μετά λούφξαν; Όταν στη χώρα σου προσπαθούν ξένα κέντρα σε συνεργασία με εγχώρια να διώξουν έναν πολιτικό γιατί δε βολεύει η εξωτερική του πολιτική και όλο το αριστερό-σοσιαλιστικό σύστημα λέει ότι γίνεται επανάσταση μαθητών ......τι τύχη περιμένουμε να έχει αυτή η χώρα; Μήπως ήθελαν οι μαθητές να διακοπεί η συνεργασία με τους Ρώσους; Μήπως ήθελαν και να έρθει ο ΓΑΠ να μας χώσει στο ΔΝΤ;

     Γιατί δε βγαίνουν να πουν ότι ο Καραμανλής έκανε 10 κακά αλλά έκανε και 5 καλά και ότι πιέστηκε να φύγει από τους πολιτικούς του αντιπάλους γιαυτά τα 5 καλά και όχι από το λαό για τα 10 κακά;

     Το επομενο λάθος στο οποίο προσπαθούν να σπρώξουν τον κόσμο είναι να μη δώσουν αυτοδυναμία στο Σαμαρά. Χρησιμοποιούν τη μεταβατική κυβέρνηση την οποία ο Σαμαράς δέχτηκε να στηρίξει (για να φύγει ο ΓΑΠ και να πάμε σε εκλογές) πάντα με εθνική λογική, για να τον παρουσιάσουν ως μνημονιακό. Θέλουν να σπρώξουν τον κόσμο σε μικρά κόμματα αντιμνημονιακής ρητορικής (πολιτικής δεν μπορώ να πω γιατί δεν ασκούν πολιτική τα μικρά κόμματα). Ο κόσμος θα νομίζει ότι ψηφίζει κατα του μνημονίου, αλλά στην πραγματικότητα θα ψηφίζει κατά της αυτοδυναμίας και υπέρ της συγκυβέρνησης. Με αποτέλεσμα να προσπαθήσουν να χώσουν πάλι το ΠΑΣΟΚ και μνημονιακές δυνάμεις στην εκλεγμένη κυβέρνηση και να μην αφήνουν το Σαμαρά να εφαρμόσει την πολιτική του.

     Γιαυτό η ΝΔ πρέπει να στηρίζει όλες τις επιλογές της, να εξηγεί στον κόσμο τη λογική με την οποία πήρε κάποιες αποφάσεις και να μη φοβάται. Δεν ξέρω πως σκέφτεται ο καθένας σας, αλλά εγώ δε θα άφηνα έναν αληθινό πατριώτη πολιτικό επειδή έτσι λέει το μέγκα και το σκάι, για να μου βγουν και πάλι οι μισέλληνες στην εξουσία. Ξέρω τι πολιτικός είναι ο Σαμαράς και ούτε δέχομαι και φυσικά δεν αποδέχομαι να του λένε ότι στηρίζει το μνημόνιο. Έδωσε τόσους αγώνες, για να στηρίξει στο τέλος το μνημόνιο τώρα που το εγκαταλείπουν και οι ένθερμοι οπαδοί του;

     Ο Σαμαράς θέλει να πάρει ισχυρή αυτοδυναμία να έρθει στην εξουσία να μπορεί να εξασφαλίσει με την πολιτική του βαθμούς ελευθερίας να αλλάξει την πολιτική λιτότητας και να οδηγηθούμε σε αναπτυξιακές λύσεις. Δεν ανέχομαι κανέναν που λέει για στροφή στο μνημόνιο.

     Το επόμενο λάθος του λαού (μετά την ισχυρή πλειοψηφία που έδωσε στο ΓΑΠ) θα είναι να μη δωσει αυτοδυναμία στο Σαμαρά. Κατά σύμπτωση και τότε και τώρα τα ΜΜΕ προσπαθούν να πετύχουν ακριβώς αυτά.

 12. λαικη δεξια avatar
  λαικη δεξια 19/11/2011 21:45:28

  φιλοι δεν υπαρχει δεξια και αριστερα , αλλα μονο πατριωτες και δοσιλογοι.
  θεωρω ομως οτι τα οδοφραγματα και ο δρομος ειναι η μονη λυση.
  το συστημα γαπ-παπαδημου-προθυμων σε συνεργασια με τα προδοτικα μμε , πρεπει να μας δουνε απεναντι τους και να μας αισθανθουν.
  ο καναπες πρεπει να καει και εμεις να ειμαστε στον δρομο.
  και φιλε ''γενιτσαρε'' ο αντικομουνισμος πεθανε.
  αν δεν ηταν το 1940 ο ελληνικος λαος να σταματησει τους ναζι και στην συνεχεια να τους τσακισουν στην ρωσια , τοτε θα ηταν μαυρα για ολους μας.
  επομενως ,ασε τα περι ιδιας ευθυνης ναζι - κουμουνιστων.
  απο εκει εξαλλου ψηφους η νδ , δεν θα παρει , γιατι ειναι ''μπετον''.
  αντιθετα ελπιζω στους απατημενους ψηφοφορους του πασοκ , να καταλαβουν το ''φιδι'' που ψηφισαν και να ερθουν με οτι πατριωτικο υπαρχει.

  • Y. avatar
   Y. @ λαικη δεξια 19/11/2011 22:25:08

   ..και τους απατημένους ψηφοφόρους της ΝΔ, να καταλάβουν τον Κωλοτούμπα που ψήφισαν...

  • Bloody_Ophelia avatar
   Bloody_Ophelia @ λαικη δεξια 20/11/2011 01:01:46

   "αν δεν ηταν το 1940 ο ελληνικος λαος να σταματησει τους ναζι και στην συνεχεια να τους τσακισουν στην ρωσια , τοτε θα ηταν μαυρα για ολους μας."

   Ν αγιάσει το χέρι σου. Άντε γιατί όλοι παραζουριασμένοι είμαστε αλλά όχι και να ξαναγράψουμε την ιστορία. Έτσι κι αλλιώς κι αυτή που έχουμε, απ τους νικητές είναι γραμμένη.

 13. stoxastis avatar
  stoxastis 19/11/2011 21:47:46

  ΛΑΪΚΉ ΔΕΞΙΆ. Ένα επωνύμιο με δύο συνθετικά. Λαϊκή και Δεξιά. Μια ιδεολογία και μιά φιλοσοφία ζωής που συνεχώς παίρνει πόντους στίς καρδιές και στο μυαλό των ΝεοΕλλήνων.
  Αυτών βεβαίως που έχουν στίς ρίζες τους Πίστη στην Πατρίδα και τό Εθνος, Πίστη στο Θεό, Πίστη σε Αξίες και Αρχές, που είναι Νοικοκυραίοι, αυτών που δεν είναι διατεθειμένεοι να χαρίσουν το μέλλον των παιδιών τους ούτε σε χαρτογιακάδες, ουτε σε ¨παιδιά από τζάκι¨, ούτε σε κάποιους αριστερούς με νέοδεξιό καπέλλο, ούτε σε ξενόφερτους και ανδρείκελα.
  Στην χώρα μας άλλωστε αυτή η Λαϊκή Δεξιά, με τα χαρακτηριστικά που πιο πάνω ανέφερα, ήταν αυτή που πάντα έβαζε την Πατρίδα πάνω από όλα και αντιστεκόταν σε κάθε επιβουλή Ντόπια ή Ξένη.
  Και αυτή θα είναι πάλι που θα θέσει την Πατρίδα πάνω από συμφέροντα κάθε λογής.
  Και βεβαίως Αυτή η Λαϊκή Δεξιά δεν είναι τό μόρφωμα που παρουσιάζεται στο κοινοβούλιο και κάποιοι νομίζουν οτι το εκπροσωπούν. Γιατί απλά δεν τούς λείπουν μόνο τα ουσιαστικά χαρακτηριστικά αλλά και τα τυπικά δηλ. .ουτε δεξιοί αλλα ούτε και Λαϊκοί ανθρωποι είναι ή τους λείπει κάποιο από τα δύο χαρακτηριστικά. Δέν είναι αυτοί που με την συμπαράσταση των διεφθαρμένων και καταχρεωμένων της δημοσιογραφίας ή ακόμη και των εντεταλμένων απο τα συμφέροντα καθε λογής τορπιλίζουν καθημερινά την ψυχή του Ελληνα Πατριώτη. Ολοι αυτοί δεν έχουν ουτε θα αποκτήσουν στην συνείδηση του απλού Ελληνα και Ελληνίδας καμμία αξία και γρήγορα θα αποκαλυφθούν.
  Σε αυτό τον δρόμο είναι οι απλοί Πολίτες που παρακολουθούν την πιο βάναυση για την Πατρίδα προσπάθεια καθολικής υποταγής.
  Είναι οι Πολίτες που έδωσαν στο Σαμαρά εντολή για να ξεβρομίσει τούς ¨σταύλους του Αυγείου¨ στίς 29 Νοεμβρίου του 2009.
  Και είναι μόνον αυτοί που θα δώσουν το μεγάλο μήνυμα στίς εκλογές στίς 19/02/2012.

  • λαικη δεξια avatar
   λαικη δεξια @ stoxastis 19/11/2011 22:08:55

   + 1000

  • Y. avatar
   Y. @ stoxastis 19/11/2011 22:40:56

   Σε όλα αυτά που εύστοχα σηματοδοτείς, να μείνω σε κάτι που πάνορθα αναφέρεις, “..προσπάθεια καθολικής υποταγής”. Έτσι είναι, ακόμη στη προσπάθεια. Ακόμη δεν τα έχουν καταφέρει. Μένει σε μας, και με την αντίθεση και αντίδρασή μας σ’ αυτή τους τη “προσπάθειά” που θα επιδείξουμε. Η μόνη αξιόπιστη πολιτική δύναμη που μπορεί να ανατρέψει αυτή τους τη προσπάθεια, είνα ι η ΝΔ και ο Σαμαράς

   • stoxastis avatar
    stoxastis @ Y. 19/11/2011 23:00:33

    ο Πολίτης της Λαϊκής Δεξιάς κατανοεί και διακρίνει τα δρώμενα και θα απαντά με την σύνεση που τον διακρίνει σε κάθε προσπάθεια που θα είναι γνήσια και θα εκφράζει τίς αρχές και την Πίστη του. Και ΝΑΙ αυτή η προσπάθεια ενσαρκώνεται από τον Σαμαρά, ως τον πιο γνήσιο και καθαρό εκφραστή της, και θα μετουσιωθεί σε ξεκαθάρισμα του πολιτικού σκηνικού. Κάποια στιγμή θα πρέπει να ξεχωρίσει η ήρα από το στάρι. Αυτό ίσως θα πρέπει να το προσέξει και ο Σαμαράς με τούς όψιμους κόλακες που τον περιτριγυρίζουν.

  • nick avatar
   nick @ stoxastis 20/11/2011 11:03:17

   +100000!

   • Γενίτσαρος Πανεπιστημίου avatar
    Γενίτσαρος Πανεπιστημίου @ nick 20/11/2011 12:27:19

    Μπράβο stoxasti!

 14. σίγουρος avatar
  σίγουρος 19/11/2011 22:00:37

  Ο πατριωτισμός είναι μια φλόγα που σιγοκαίει κι όταν έρθει η ώρα γίνεται πυρκαγιά. Ο Σαμαράς όχι μόνο αυτοδύναμος μπορεί να εκλεγεί αν κρατήσει τις θέσεις του, αλλά να καθορίσει το πολιτικό γίγνεσθαι στην Ελλάδα για την επόμενη τριακονταετία. Μετά το ξεβράκωμα του ΠΑΣΟΚ και της δήθεν κουλτούρας του ο λαός επιστρέφει σε αξίες στέρεες, μετά το κάζο του, ο μέσος Έλληνας, να φοβάται μη χειμωνιάσει καλά ο καιρός και δεν έχει για πετρέλαιο να θερμάνει το σπίτι του, συνετίζεται και θέλει επιστρέψει στο σπίτι του, στον κατασυκοφαντημένο πολιτικό χώρο της πατριωτικής δεξιάς. Το νέο συμβόλαιο με το λαό συντάχθηκε, να αντέξει ο Σαμαράς και στις επερχόμενες εκλογές υπογράφεται…

  • stoxastis avatar
   stoxastis @ σίγουρος 19/11/2011 22:49:47

   ....¨Ο πατριωτισμός είναι μια φλόγα που σιγοκαίει κι όταν έρθει η ώρα γίνεται πυρκαγιά¨ ... και θα κάψει οτι παρείσακτο, σαθρό και βρόμικο σέρνεται ως ερπετό δίπλα του.

 15. hagan avatar
  hagan 19/11/2011 22:02:35

  Μια ερώτηση,στους φίλους και συνοδοιπόρους του ANTINEWS:Eξακολουθούμε να πιστεύουμε και να στοχεύουμε στην αυτοδυναμία?Το ερώτημα Δ-Ε-Ν είναι ρητορικό,ειλικρινά.

  • Y. avatar
   Y. @ hagan 19/11/2011 22:45:00

   Αν δε πιστεύεις σε κάτι, δεν μάχεσαι γιαυτό

 16. aurora3363 avatar
  aurora3363 19/11/2011 22:03:01

  Παίδες Ελλήνων υποκλίνομαι στην ανάλυσή σας.Δεν υπάρχει...Τα σέβη μου!! Αυτό, είναι το πρελούδιο του Αντινέου αφιερωμένο εξαιρετικά ....Οχι απλώς συμφωνώ ,υποκλίνομαι, ενθουσιάζομαι,εκστασιάζομαι ..Μία ειλικρινή παράκληση μόνο,σε όποιον έχει γνώση ,να απαντήσει ..Γιατί η Ελλάδα δεν 'εχει αστική τάξη;;; Και είναι μια μεταπρατική διαπλεκόμενη και προδοτική τάξη;;;; Η αυθεντική δεν υπήρξε ποτέ;;Μήπως εξοντώθηκε εν τη γεννέση της στον Ελλαδικό χώρο; Υπήρξε αλλού στην ελληνική διασπορά σίγουρα,εδώ τι έγινε;;; θενξ, σπασίμπα ,στην τελική ευχαριστώ.!!!!

  • σίγουρος avatar
   σίγουρος @ aurora3363 19/11/2011 22:27:49

   Οι πολλοί εξαγοράστηκαν. «Ψηφίστε Σούλα για μια θεσούλα» ήταν το επισήμως το σύνθημα της Μερεντίτη (βουλευτίνα του ΠΑΣΟΚ) στα Τρίκαλα. Διασπαθίστηκε τόσο χρήμα στην Ελλάδα επί ΠΑΣΟΚ που ο πατριωτισμός ξεπεράστηκε, κατασυκοφαντήθηκε, θεωρήθηκε κάτι το παρωχημένο. Όσοι επέμειναν σ’ αυτόν χλευάστηκαν και περιθωριοποιήθηκαν. Τότε οι κομπίνες οργίαζαν και πατριώτης σήμαινε μη κλέφτης, δύσκολα πράγματα. Το να σαι πατριώτης σήμερα δεν είναι λίγο πράγμα, το να σουν πατριώτης τότε ήταν ηρωικό…

  • Άπολις avatar
   Άπολις @ aurora3363 20/11/2011 05:48:17

   Δεκαετίες κρατά το αλισβερίσι. Ο υιός κληρονομεί τους ψηφοφόρους τού μπαμπά, το παιδι μας βολεύεται στο Δημόσιο, κλεβουμε & λιγάκι την εφορια.. ολα καλά!
   τα βράδια τρωμε πιτσα ή κινεζικο, στον καναπέ του ΙΚΕΑ, απέναντι απ την plasma των Media Markt.
   Εξαιρείται βεβαια το Σαββατόβραδο. Ορθιοι & στριμωγμενοι, σε κλειστό παντα χώρο, αναπαριστώντας εβραίους στα τρενα για το Αουσβιτς.
   & ποιός τρέχει εκκλησία το πρωί?? οι γιαγιάδες μας.. το κυριακατικο τραπεζι στη μάνα μου?? το βράδυ....
   ολα αυτα βεβαια αναμεσα σε facebook, τατιάνα, σατιρα & οικογενιακές ιστορίες!
   η καθημερινότητα της πλειοψηφίας ημών είναι μια βαριά βιομηχανία χαμενου χρονου & άχρηστων πληροφοριών.
   τα λείψανα της αστικής τάξης βρίσκονται σε χειμερία νάρκη.
   το πρόβλημα δυστυχώς είναι βαθύτερο απο χρέη, φορους, έλλειμα κτλ..

   Ο Αστός δεν εχει να κανει με οικονομικά μεγέθη.
   μόνο με χαρακτήρα ακέραιο. Αρχες ατσαλάκωτες. Αξιοπρέπεια.
   & εμεις δυστυχώς, ούτε καν πλησιάζουμε.....

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ aurora3363 20/11/2011 13:14:52

   Η Ελλάδα δεν έχει εθνική αστική τάξη διότι, τον καιρό που ανέπτυσσε βιομηχανία ο δυτικός κόσμος, εμείς ήμασταν ακόμη φόρω υποτελείς του Σουλτάνου. Η "ανεξαρτησία" μας στην πράξη δεν υλοποιήθηκε ποτέ ως τώρα, είμαστε πάντα φόρω υποτελείς: στις έκτοτε δανειακές συμβάσεις των ξένων, που δεν αποπληρώθηκαν ποτέ ολοκληρωτικά.

 17. Petruchio avatar
  Petruchio 19/11/2011 22:03:08

  Ο πατριωτισμός στον οποίο αναφέρεστε είναι ψευδεπίγραφος. Πρόκειται επί της ουσίας για καθαρό εθνικισμό. Τέτοιες απόψεις υπήρχαν και στο παρελθόν σε διάφορες χώρες συμπεριλαμβανομένης και τηα Ελλάδας και όλες το πλήρωσαν. γιατί το βασικό ιδεολόγημα επί του οποίου στηρίζεται η "λαϊκή δεξιά" όπως την περιγράφεται περιγράφει μια χώρα που πρέπει να φοβάται την πρόοδο, να απορίψει παραδοσιακές συμμαχίες, να απομονωθεί από το διεθνές γίγνεσθαι, να στερηθεί πόρους που δεν έχουμε και τους χρειαζόμαστε να μας τους δώσουν οι σύμμαχοι μας για να προχωρήσουμε. Περιγράφει μια Ελλάδα φοβική και κλεισμένη στον εαυτό της όπου το κράτος παίζει το ρόλο του πατερούλη και μοιράζει προνόμια χωρίς αξία.
  Η Ελλάδα πάντα στηρίχθηκε στο άνοιγμα στον ευρύτερο κόσμο, όποτε προόδευσε βρίσκονταν σε σταθερές συμμαχίες με δυνάμεις του δυτικού κόσμου. Όποτε ιστορικά επέλεξαν να κλειστούν σε μια "ένδοξη" (στα μάτια τους μόνο) απομόνωση το πλήρωσαν με εθνικές καταστροφές.

  • aurora3363 avatar
   aurora3363 @ Petruchio 19/11/2011 22:28:08

   Ο φοβικός είσαι εσυ!!Σε έχει τόσο φοβίσει η ψευδεπίγραφη Αριστερά περί πατριωτισμού που φοβάσαι ακόμα και το όνομα πατριωτιμός...κρίμα!!!

  • σίγουρος avatar
   σίγουρος @ Petruchio 19/11/2011 22:31:01

   Με λιγά λόγια μας λες ότι το να σαι πατριώτης δε σε συμφέρει, όχι εσένα τον ίδιο, τη φουκαριάρα τη μάνα σου...

  • Y. avatar
   Y. @ Petruchio 19/11/2011 22:52:26

   “…το βασικό ιδεολόγημα επί του οποίου στηρίζεται η “λαϊκή δεξιά” όπως την περιγράφεται, περιγράφει…”
   Που τις είδες αυτές τις περιγραφές? Συμβιβάζομαι και με λινκ πολιτικής θεωρίας

  • sofia avatar
   sofia @ Petruchio 20/11/2011 08:40:22

   ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΝΟΙΓΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΜΕ ΥΠΟΔΟΥΛΟΙ, ΜΕ ΣΥΓΧΩΡΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΠΡΟΤΙΜΩ ΤΑ ΦΟΒΙΚΑ ΣΥΝΔΡΟΜΑ. ΑΥΤΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΓΙΔΕΣ.

 18. Δραγουμης avatar
  Δραγουμης 19/11/2011 22:06:26

  φανταστικο κειμενο factora!

  η λαικη δεξια ειναι το Μελλον της πατριδος μας!

 19. ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
  ΣΟΝ ΠΕΝ 19/11/2011 22:17:03

  Δεν υπαρχει άλλη προταση σωτηριας

 20. Φρίξος Γιαννιός avatar
  Φρίξος Γιαννιός 19/11/2011 22:22:01

  Φίλε factorx έκανες μία καλή αρχή αλλά θα περίμενα να έχεις και προτάσεις γιατί η λαϊκή δεξιά είναι αυτή που έχει προτάσεις και όχι αερολογίες τύπου πράσινη ανάπτυξη και το δίκαιο των λαών και κουραφέξαλα, χωρίς προτάσεις δεν αποδέχομαι κανένα κείμενο που αναφέρεται στη λαϊκή δεξιά, η λαϊκή δεξιά είναι αυτή που επέκτεινε το ελληνικό κράτος από την Πελοπόννησο στη Θράκη άρα αυτό που περιμένω από εσένα που αισθάνεσαι εκφραστής της λαϊκής δεξιάς είναι προτάσεις ανασυγκρότησης και όχι στείρα αρνητικότητα, χαρακτηριστικό των αριστεριστών και του κάθε είδους δήθεν «προοδευτισμού»

  • aurora3363 avatar
   aurora3363 @ Φρίξος Γιαννιός 19/11/2011 22:32:32

   Δεν υπάρχει κατα εμέ τίποτα το αρνητικό!! Το μόνο αρνητικό είναι η ανύπαρκτη αστική τάξη!! Αυτή που έχουμε είναι πουλημένη στα ξένα συμφέροντα γιατί έτσι εξυπηρετούνται τα δικά της!!!

   • stoxastis avatar
    stoxastis @ aurora3363 19/11/2011 22:40:58

    .. έχει ο καιρός γυρίσματα

   • Φρίξος Γιαννιός avatar
    Φρίξος Γιαννιός @ aurora3363 20/11/2011 09:49:06

    Αναφέρομαι στο άρθρο η λαϊκή δεξιά δεν ξέρει τι θέλει …..αλλά ξέρει τη δεν θέλει……αυτό φίλε μου είναι αρνητικότητα, επίσης η λαϊκή δεξιά έχει σαν στόχο της την ωφελιμότητα της πατρίδας….αλλά αυτός ο στόχος θα πρέπει να είναι στόχος για όλα τα κόμματα ανεξάρτητα πολιτικής τοποθέτησης. Μην αρχίσουμε πάλι και προτάσσουμε ότι μόνο η λαϊκή δεξιά έχει αυτά τα χαρακτηριστικά σαν αυτό που έκαναν «σλόγκαν» τα κόμματα της αριστεράς που τάχαμου δήθεν ήταν «προοδευτικά» κόμματα και μας οδήγησαν με τον προοδευτισμό τους στο μνημόνιο. Τώρα και στη Ν.Δ. είχε διεισδύσει ο ίδιος προοδευτισμός του οποίου ένα χαρακτηριστικό ήταν οι ακαταλόγιστες προσλήψεις στο δημόσιο, η απαξίωση της αγροτικής ανάπτυξης και ο περιορισμός της σε μονοκαλλιέργειες τύπου βαμβάκι και η απορρόφηση του πλεονάζοντος εργατικού δυναμικού της επαρχίας σε δημόσιες υπηρεσίες με αντιπροσωπευτικό αποτέλεσμα το 80% της κατανάλωσης ντομάτας στην Ελλάδα να προέρχεται από εισαγωγές. Ας αφήσουμε τις ανούσιες συζητήσεις και αντιπαραθέσεις και ας ορίσουμε ένα πλαίσιο συνεννόησης για όλους μας δεν νομίζω ότι είμαστε οι περισσότεροι πουλημένοι μάλλον οι περισσότεροι δεν έχουν κάποιο πλάνο και το πλάνο αυτό θα πρέπει γρήγορα να το περιγράψει η Ν.Δ. μαζί με κάποιους πραγματικούς Έλληνες λόγιους και αυτό το πλάνο υπό μορφή στρατηγικού σχεδίου να προταθεί σε όλα τα κόμματα για τοποθέτηση αυτή μόνο η κίνηση θα απαξιώσει όλες τις πολιτικές δυνάμεις που δεν έχουν στόχους για την Ελλάδα αλλά μόνο για τα κόμματά τους και θα προσδιορίσει το δρόμο και την ελπίδα προς τον ελληνικό λαό.

    • σίγουρος avatar
     σίγουρος @ Φρίξος Γιαννιός 20/11/2011 11:01:14

     Ζητάς το στρατηγικό πλάνο της επόμενης μέρας κι έχεις απόλυτο δίκιο. Γιατί την πατρίδα όλοι λένε πως την υπηρετούν αλλά οι περισσότεροι την προδίδουν. Το πλάνο υπάρχει και είναι πασίγνωστο: ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. Δε ζητάμε τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο, απλά ΑΣ ΤΟ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΜΕ!!! ΤΙΜΩΡΙΑ σε όσους το πρόδωσαν!

     • Φρίξος Γιαννιός avatar
      Φρίξος Γιαννιός @ σίγουρος 20/11/2011 20:10:36

      Αγαπητέ σίγουρε,

      Το σύνταγμα αναφέρεται στις βασικές αρχές και νόμους δεν αναφέρεται σε πολιτικές και τακτικές που πρέπει να ακολουθείς για το συμφέρον της χώρας και των πολιτών της. Εάν ήταν τόσο εύκολο να καταγράφεις στρατηγικά σχέδια, πολιτικές και τακτικές καθώς και μεθόδους επίτευξης των στρατηγικών στόχων τότε θα φανέρωνες στους αντιπάλους σου όλη σου την μεθοδολογία. Εξάλλου η τακτική και οι πολιτικές που θα πρέπει να εφαρμόζεις είναι έννοιες εναλλασσόμενες και προσαρμόζονται πάντα σύμφωνα με τις ανακατατάξεις τόσο στο εσωτερικό όσο και στο διεθνές περιβάλλον. Άρα δεν μπορεί η στρατηγική να ταυτίζεται με το σύνταγμα θα πρέπει όμως να μην προσκρούει στο σύνταγμα αυτό είναι άλλο πράγμα!!! Παρ’ αυτά και το σύνταγμα θα πρέπει να αλλάξει και οι βουλευτές θα πρέπει να μειωθούν σε 200 και οι υπάλληλοι της βουλής θα πρέπει να έχουν τα ίδια προνόμια και υποχρεώσεις με όλους τους δημόσιους υπάλληλους και η μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων θα πρέπει να ανασταλεί και να ισχύει ότι ισχύει και στον ιδιωτικό τομέα και τους αργυρώνητους πολιτικούς και δημόσιους υπάλληλους θα πρέπει να τους στέλνεις φυλακή και μάλιστα με αυστηρές ποινές κ.λπ., κ.λπ. άρα και το Σύνταγμα θέλει σημαντικές αλλαγές….

 21. Σταύρος avatar
  Σταύρος 19/11/2011 22:32:07

  "...μέχρι να αντικατασταθεί αναπόφευκτα από ένα νέο πολιτικό σχηματισμό..."

  Σωστός ο... "φάκτορας"!
  Θα ψηφίσω κι εγώ!

 22. ΗΛΙΑΣ avatar
  ΗΛΙΑΣ 19/11/2011 22:55:52

  συμφωνώ απόλυτα με το άρθρο

 23. tilt avatar
  tilt 19/11/2011 22:56:20

  O Σαμαράς είναι η λαϊκή δεξιά? ... και τα φυντάνια τι τα κρατάει μέσα στη ΝΔ?

  • Y. avatar
   Y. @ tilt 19/11/2011 23:14:29

   Κάθε πράμα στο καιρό του. Έχε υπομονή και...πίστη

 24. giannis avatar
  giannis 19/11/2011 23:04:43

  ΑΝΤΩΝΗ ΜΗΝ ΑΚΟΥΣ ΚΑΝΕΝΑΝ. ΔΙΩΞΕ ΤΟΥΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ...ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΝΑΝΕ ΜΠΙΖΝΕΣ ΣΑΚΑΤΕΥΩΝΤΑΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΝΔ, ΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΣΥ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΡΙΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΜΙΛΑΝΕ ΔΗΘΕΝ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΜΑΣ.

 25. partyman avatar
  partyman 19/11/2011 23:07:09

  τα πράγματα είναι ξεκάθαρα πλέον:

  Θέλουν να πάρουν κοψοχρονιά ένα από τα καλύτερα οικόπεδα στην μεσόγειο.
  θα το καταφέρουν, αν η νέα δανειακή σύμβαση τεθεί σε ισχύ. Η μετατροπή του χρέους απο Δραχμές σε Ευρώ, σημαίνει αυτόματα αδυναμία αποπληρωμής του μακροπρόθεσμα και πιθανές κατασχέσεις μετέπειτα που θα λειτουργήσουν σαν τρομερός μοχλός πίεσης για ξεπούλημα σε ότι έχουμε ή δεν έχουμε.

  Ορμώμενος λοιπόν απο το σχόλιο ενός φίλου νωρίτερα (ammos), θα ήθελα να ρωτήσω με την σειρά μου..

  Τι γίνεται πράγματι με αυτές τις πολεμικές αποζημιώσεις?
  Γιατί το κρατάμε "θαμένο" το θέμα?
  έχουμε φτάσει στο αμήν, πρέπει να χρησιμοποιήσουμε όλες τις "ρεζέρβες" που διαθέτουμε..

  Επίσης, μήπως θα έπρεπε να τρέξουμε λίγο τις έρευνες για πετρέλαιο/φυσ.αέριο κλπ?

  Πρέπει επειγόντως να αναζητήσουμε αντίβαρα στις ασφυκτικές πιέσεις των Γερμανών/Γάλλων κι έτσι εν μέρη χτίζουμε την εθνική κυριαρχία μας, το ζητούμενο που σημειώνει και ο factor στο άρθρο του.

  Αναφορικά σε αυτό (το αρχικό άρθρο του factorx), πολύ καλό!

 26. Wolf avatar
  Wolf 19/11/2011 23:07:15

  Φακτορα, Ιαπετέ και άλλοι: Υποκλίνομαι!!!

 27. ataktos avatar
  ataktos 19/11/2011 23:21:00

  Δεν τους ενδιαφέρουν τα ήθη μας, δεν δίνουν δεκάρα για το μίσος μας. Θέλουν βασικά να μας ξεφτιλίσουν, να δείξουν ότι μπορούν να κάνουν τα πάντα εις βάρος μιας χώρας όπως η δική μας. Οι γραπτές εγγυήσεις που ζητά από τον Αντώνη Σαμαρά ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών για την εκταμίευση της 6ης δόσης, είναι ό,τι πιο ατιμωτικό έχει ζητηθεί από Έλληνα Πολιτικό Ηγέτη : Και ταυτόχρονα είναι δηλωτικές του ποταπού χαρακτήρα τους, της πλεονεξίας που τους οδηγεί να μην αρκούνται στην παράδοση της χώρας , αλλά να θέλουν και την δημοσιοποίησή της με τον ίδιο τρόπο που οι καθαιρέσεις στρατιωτικών γίνονταν κάποτε δημόσια….

  Όταν οι Ναζήδες υποχρέωσαν το 1941 τους υπερασπιστές των οχυρών Ρούπελ σε παράδοση, παρουσίασαν όπλα στους παραδομένους , που πριν λίγες ώρες απειλούσαν τη ζωή τους….Αυτοί σαν νεοναζήδες είναι χειρότεροι των ναζήδων.

  Είναι σιχαμένοι, αηδιαστικοί, είναι ό,τι μου έλεγε η μητέρα μου ότι ήταν επί Κατοχής 1941-44: Δηλαδή γουρούνια. Αλλοίμονο αν ο Σαμαράς υπογράψει τη δήλωση που του ζητάνε. Θα είναι ντροπή για όλους μας…

  • James Winona avatar
   James Winona @ ataktos 20/11/2011 06:56:06

   ROUPEL EINAI GEOGRAFIA.
   GRAMMH METAXA EINAI H ISTORIA.
   FOVASTE KAI NA PROFERETE TO ONOMA IOANNIS METAXAS.

 28. a.p. avatar
  a.p. 19/11/2011 23:23:19

  Η αναληση του "stoxastis" ειναι πολυ σωστη. Ευγε!

 29. Παρατηρητής + Κυάλια avatar
  Παρατηρητής + Κυάλια 19/11/2011 23:23:39

  Πολύ καλή τοποθέτηση και άποψη.
  Πρέπει όμως πρώτα να στελεχωθεί το κόμμα με στελέχη που θα διέπονται από αυτή.
  Ήδη σήμερα είδα την λυσσαλέα αντἰδραση επιγόνων , όπως του Κούλη και του Μίλτου.
  Εάν ο Σαμαράς ξεκαθαρίσει την ήρα από το στάρι , η πατρίδα έχει σε κάτι να ελπίζει. Εάν αφήσει τους γνωστούς ανίκανους σε πόστα η πατρίδα θα περάσει δύσκολες ώρες.

 30. A.M. avatar
  A.M. 19/11/2011 23:29:20

  «Η Ελλάδα θα επιβιώσει μόνο αν γίνει κυρίαρχη του εαυτού της.»

  Ἡ Ἐλλάδα θά ἐπιβιώσει μόνον ἐάν οἱ Ἔλληνες γίνουν κυρίαρχοι τοῦ ἐαυτοῦ τους!
  Γιά τήν ὥρα κάτι τέτοιο δέν φαίνεται στόν ὁρίζοντα.
  Ἐς «αὔριον» τά σπουδαῖα.

 31. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 19/11/2011 23:31:33

  Αγαπητέ Φάκτορα. Συνσχολιαστές.
  Είναι η Νέα Μεταπολίτευση ένα σύνθημα πού μπορεί χρονικά νά εκφράσει τήν συσσωρευμένη κοινωνική δυναμική (σύγχρονος λόγος); ή είναι ένα ακόμα σύνθημα τού πολιτικού ξύλινου λόγου πού έρχεται από τό παρελθόν (κενολογία) καί προσπαθεί νά διαχύσει τήν κοινωνική δυναμική στήν μεγάλη πεδιάδα τής λιμνάζουσας κοινωνικής αδράνειας;
  Άν η Νέα Μεταπολίτευση δέν είναι ένας κενός συνθηματολογικός πολιτικός λόγος, ποιές πρέπει νά είναι οι στιβαρές καί ανελαστικές συντεταγμένες της καί ποιά είναι τά όρια αποδοχής τής «δούρειας» πολιτικά αναγκαίας πράξης;
  Είναι η Νέα Μεταπολίτευση ένα σύνθημα σύγχρονο; Καί πότε είναι ένα σύνθημα σύγχρονο;
  Σύγχρονο είναι ένα σύνθημα, όταν μπορεί νά εκφράσει τόν πόθο μιάς αμορφοποίητης συσσωρευμένης κοινωνικής δυναμικής. Όταν απαντάει στήν βουή τής κοινωνίας, συγκεντρώνοντας τίς ατομικές ψιχάλες, σταγόνες, ρυάκια καί χείμαρρους τής υποσυνείδητης κοινωνικής έκφρασης σέ μιά μεγάλη ποτάμια ροή.
  Όταν μπορεί καί μεταφέρει τίς ατομικές συνειδήσεις καί πόθους σέ εκφρασμένη κοινωνική συνειδητότητα.
  Όταν οι ανήμπορες «αγανακτισμένες» σταγόνες οδηγηθούν από τήν πολιτική γεωστρωμάτωση στό κοίλο τής πολιτικής γεωγραφίας καί αποκτήσουν τήν δύναμη τής συσσωρευμένης υδάτινης μάζας, πού φουσκώνει, υπερχειλίζει καί σαρώνοντας τά εμπόδια μετασχηματίζει τήν συσσωρευμένη ποσότητα καί δυναμική της σέ ροή. Άλλοτε καταστροφική, άλλοτε δημιουργική. Άλλοτε δημιουργεί ευεργετική ροή καί άλλοτε σαρώνει όλα στό περασμά της καί απολήγει στήν ηρεμία τής πλυμμηρισμένης πεδιάδας, περιμένοντας νά απορροφηθεί ή νά εξατμισθεί καί νά ξαναεπανέλθει ώς θυμωμένη ή ήρεμη βροχή καί νά ξαναδοκιμάσει τήν τύχη της.
  Ποιά είναι η συσσωρευμένη κοινωνική δυναμική; Έχει μορφοποποιηθεί; Έχει ήδη ενταχθεί σέ μιά συντεταγμένη πολιτική λογική; Καί άν όχι, ποιά είναι εκείνη η λογιστική διαδικασία, η οποία θά τίς συνθέσει σέ ένα λογικό πολιτικό λόγο; Ποιό είναι τό λογικό πλαίσιο σύνθεσης τών αμέτρητων ατομικών δεικτών; Δείχνουν οι ατομικοί οδοδείκτες τήν κατεύθυνση ή δείχνουν τό χάος τής ανθρώπινης επιθυμίας, επιλεκτικής γιά τόν καθένα χωριστά καί αδύνατης νά συμφωνήσει σέ ένα, γενικά αποδεκτό, οδοδείκτη;
  Σέ μιά ταμπέλα πού νά γράφει μέ σαφήνεια «ΚΟΖΑΝΗ 253». Καί άς ξέρουμε όλοι, ότι η απόσταση μπορεί νά είναι 263 ή 243.
  Είναι η Νέα Μεταπολίτευση ένα σύνθημα λοττιακής υφής ελπίδας; ή εμπεριέχει τήν δυναμική πού γεννά τήν ελπίδα; Ποιό είναι τό «μυστηριακό» του περιεχόμενο; Έχει ο Σαμαράς καί τό επιτελείο του τό «χάρισμα» τού μύστη ή τά χαρακτηριστικά τού επιλεγμένου δεσπότη τής ιεραρχίας καί κάτω από τά λαμπερά άμφια τής πολιτικής ιερουργίας κρύβεται μιά ακόμα κενότητα;
  Μπορούμε νά δώσουμε τό σαφές περίγραμμα τής Νέας Μεταπολίτευσης οι ίδιοι; Ή είναι προνόμιο τών πολιτικών προϊσταμἐνων καί τών πολιτικών υπαλλήλων τους;
  Η Νέα Μεταπολίτευση δέν μπορεί νά είναι μόνο η αντιμνημονιακή πολιτική τού Σαμαρά. Ούτε μόνο η στήριξη τής κυβέρνησης Παπαδήμου μέ στόχο τήν παραμονή τής χώρας στήν Ευρώπη. Ούτε μόνο η πρσπάθεια επανεκκίνησης τής οικονομίας. Ούτε μόνο η αναγκαία αυτοδυναμία στίς εκλογές. Μπορεί νά είναι καί αυτό ή καί κάτι άλλο. Η όποια τρέχουσα πολιτική επιλογή, η καθημερινότητα τής πολιτικής, πρέπει νά είναι προϊόν μιάς παλαιάς καί αιωνίως νέας στόν συγχρονισμό της κοινωνικής συνειδητότητας.
  Τό είπε ο Σαμαράς στήν βουλή απαντώντας στόν Παπανδρέου. Δέν είμαστε πληθυσμός. Είμαστε λαός.
  Είμαστε έθνος μέ έντονο παρόν στόν ανθρώπινο χρόνο. Διαχρονικά. Καί στόν αρχαίο καί στόν μέσο καί στόν σύγχρονο ανθρώπινο χρόνο. Ο σύγχρονος Ιανός μέ τά δύο προσωπεία (αρχαίου καί ρωμηού) είναι τό πρόσωπο τού σημερινού Έλληνα. Η διχοτόμηση τής ενιαίας ελληνικότητας, ενσυνείδητα επιβεβλημένη από τήν δυτική πνευματικότητα, πρέπει νά σταματήσει νά υπάρχει.
  Είναι αυτό πού προσπαθεί νά αρθρώσει καί νά κάνει κτήμα της καί μέσον πολιτικής πρότασης η «λαϊκή δεξιά». Αυτό είναι πού συγκινεί χιλιάδες μή δεξιούς κομματανθρώπους καί οπαδούς.
  Η ωδίνη τού τοκετού ενός νέου έλληνα
  Η Νέα Μεταπολίτευση πρέπει νά είναι η όποια πολτική πράξη εξυπηρετεί τήν θέση τής χώρας στόν περίγυρό της καί στόν κόσμο καί είναι προϊόν τής εθνικοκρατικής συνειδητότητας. Δέν είμαστε πληθυσμός. Είμαστε λαός.
  Κάθε άλλη πρόταση δεκτή.

  • Factorx avatar
   Factorx @ Ιαπετός 19/11/2011 23:45:42

   Η "Νέα Μεταπολίτευση" δεν έιναι σύνθημα, για μένα τουλάχιστον. Είναι μια απλή και συμβολική φράση που συμπυκνώνει αυτά που θα έπρεπε να πω με 100 λέξεις.

   • Ιαπετός avatar
    Ιαπετός @ Factorx 19/11/2011 23:50:34

    Φάκτορα διαβάζεις γρήγορα.

  • stoxastis avatar
   stoxastis @ Ιαπετός 20/11/2011 00:02:30

   ο αείμνηστος καλός φίλος Στέφανος Στεφανόπουλος καθηγητής της Παντείου και βουλευτής έλεγε πάντα οτι οι Πολίτες με κοινές Αξίες και Αρχές, κοινά Πιστεύω έχουν μιά αλάνθαστη κοινή συνισταμένη που είναι η ίδια που ορίζει το δρόμο αναφοράς. Η ΠΑΤΡΙΔΑ!!! και έχει επαληθευθεί πολλές φορές. η εκλογή Σαμαρά είναι μιά τέτοια επαλήθευση.
   Ο τρόπος είναι απλός. οι Πολίτες αυτο-οργανώνονται. Αυτή η διαδικασία ίσως είναι αυτή που τρέχει πιό μπροστά από ξύλινους πολιτικούς λόγους και εδώ επίσης φαίνεται η ικανότητα του Ηγέτη που θα εκφράσει αυτή την συνύπαρξη ατομικών όπως είπες επιθυμιών, θέσεων και απόψεων

  • danaos avatar
   danaos @ Ιαπετός 20/11/2011 00:05:05

   Η "Νέα Μεταπολίτευση" σίγουρα δεν μπορεί να είναι ένα απλό ή απλοϊκό αν θέλετε σύνθημα.Θα πρέπει να είναι τρόπος ζωής περιχαρακωμένος με Ελληνικότητα και απαλλαγμένος απ' τα φρου φρου κι αρώματα που τον φόρτωσαν τεχνηέντως με αποτέλεσμα αυτός ο λαός να χάσει τα φάλτσα του και να μην ξέρει που πατά και που πηγαίνει.Θα πρέπει να ξεκινήσουμε απ' το μηδέν και σπειροειδώς κινούμενοι να ξαναβρούμε τη χαμένη μας ταυτότητα.

  • aurora3363 avatar
   aurora3363 @ Ιαπετός 20/11/2011 01:55:36

   Ιαπετέ πέρα από τις γνώσεις σου είσαι ένας διαισθητικός άνθρωπος..ψηλαφίζεις τα "πράγματα"..Συμφωνώ με όλα!!

 32. Χρήστος Δημάρης avatar
  Χρήστος Δημάρης 19/11/2011 23:46:26

  ΛΑΙΚΗ ΔΕΞΙΑ=ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: Αν η λαϊκή δεξιά είναι αυτή που διαβάζω εδώ στο antinews τότε καλά κάνουν και την τρέμουν αφού στην πραγματικότητα είναι μια σύγχρονη (μη μαρξιστική) αριστερά. Αυτή η λαϊκή δεξιά είναι πραγματικά επικίνδυνη αφού πιστεύει στους θεσμούς και στους νόμους. Και όταν λειτουργούν οι θεσμοί και οι νόμοι τότε υπάρχει ισοτιμία και επομένως δημοκρατία. Και ο μόνος κερδισμένος από την δημοκρατία είναι ο αδύναμος πολίτης. Ο πολίτης που δεν έχει ούτε χρήματα και ούτε γνωριμίες. Αυτός ο χώρος της λαϊκής δεξιάς πρέπει οπωσδήποτε να γίνει πράξη. Σε αυτήν την περίπτωση κερδισμένοι θα βγουν η πατρίδα μας και ο λαός μας. Αν ο Σαμαράς είναι ο εκφραστής της λαϊκής δεξιάς τότε πρέπει να κάνει δυο πράγματα. Το πρώτο είναι να λέει αυτός και τα στελέχη του ότι η ΝΔ εκφράζει τα συμφέροντα όλων των Ελλήνων και πρώτα από όλα τα συμφέροντα του λαού. Το δεύτερο είναι να σταματήσει να μας λέει ότι δεν μας υπόσχεται τίποτε. Αφού εκφράζει τα συμφέροντα μας να φτιάξει συγκεκριμένες προτάσεις και να μας πει πως θα μας ανακουφίσει, πως θα αποκαταστήσει τις αδικίες και πως θα μας βγάλει από τα βάσανα μας.

  • Ιαπετός avatar
   Ιαπετός @ Χρήστος Δημάρης 20/11/2011 00:38:54

   Η προδευτικότητα είναι «αταμπελάριστη». Η αριστερή «ταμπέλα» δέν μπορεί νά μονοπωλεί τήν προοδευτικότητα, ούτε η δεξιά «ταμπέλα» τήν συντηρητικότητα.
   Η πρόοδος εμπεριέχει τήν δυναμική. Είναι ανθρώπινη διαχρονική ανάγκη. Κάνει ένα βήμα μόνο όταν απελευθερωθεί από τήν ιδεολογική τρομοκρατία τής «προοδευτικότητας» τού κατεστημένου.

  • aurora3363 avatar
   aurora3363 @ Χρήστος Δημάρης 20/11/2011 01:57:10

   ++++++2000000000000000000000 και βάλρ

  • Φρίξος Γιαννιός avatar
   Φρίξος Γιαννιός @ Χρήστος Δημάρης 20/11/2011 09:55:03

   σωστός

   σε παραπέμπω στις τοποθετήσεις μου

 33. Y. avatar
  Y. 20/11/2011 00:17:32

  “…είμαστε ο σπόρος που δεν πεθαίνει”

  • Wolf avatar
   Wolf @ Y. 20/11/2011 01:28:46

   Γιατί το κουράζουμε ρε παιδιά.
   Άποψη μου είναι ότι: ούτε σαν σύνθημα, αλλά και ούτε σαν φράση έχει κάτι το "νέα μεταπολίτευση".
   Δεν σηματοδοτεί τίποτα απολύτως, δεν έχει δυναμική, δεν εκφράζει καμιά έννοια και πολύ περισσότερο καμιά ελπίδα.
   Αν πάλι είναι κάτι μεταβατικό, είναι αυτό και μέχρι εκεί. Τίποτα άλλο. Μέχρι να ακουστεί εκείνο που θα μας φωτίζει.
   Τότε θα πρέπει να βρούμε κάτι που να εκφράζει όλα όσα έβαλε στο τραπέζι πολύ σωστά ο Ιαπετός.
   Εκείνο που θα ορίζει, θα δείχνει, θα έχει όραμα, θα δίνει ελπίδα, αξιοπρέπεια, φιλότιμο, που θα έχει πνεύμα και τέλος θα φωτίζει τα χαρακτηριστικά της φυλής μας, του λαού μας, σήμερα, χθες, παλαιότερα, αύριο. Με όλα εκείνα που κουβαλάμε αιώνες τώρα και μας έχουν κάνει ξεχωριστό λαό. Την κληρονομιά μας.
   Όλα εκείνα που θέλουν να ταπεινώσουν, να σπιλώσουν, αυτοί που μας βάζουν τώρα στη γωνία και μας δείχνουν -κουνώντας το δάχτυλο- ως παράδειγμα προς αποφυγή.
   Και όλα αυτά πρέπει να γίνουν τώρα, να δείξουμε αυτό που πραγματικά είμαστε, όσα πρεσβεύουμε.
   Δεν είμαστε ένας απλός λαός.
   Είμαστε ο Ελληνικός λαός!!!

  • σίγουρος avatar
   σίγουρος @ Y. 20/11/2011 10:39:38

   Το Σαμαρά πάντως αδέλφια ή θα τον πάρουμε στα χέρια ή θα τον πάρουμε με τις πέτρες. Εδώ που φτάσαμε δε χωρούν συμβιβασμοί…

 34. Kώστας β. avatar
  Kώστας β. 20/11/2011 00:29:37

  Οι πολιτικοί ηγέτες οπαδοί ή απλά ανεκτικοί στο άκρατο νεοφιλελευθερισμό εδώ και μερικές ημέρες "τρόμαξαν" και οι ίδιοι απο το έκτρωμα που δημιούργησαν ή που άφησαν να εξελιθχεί.Ο νόμος της ζούγκλας ,ή μάλλον κάτι χειρότερο της ανθρωποφαγίας,μοιραία θα φτάσει και σ¨αυτούς που τον σχεδίασαν.Ήδη τους χτυπάει την πόρτα.Σε λίγο θα υπάρξει και ένας έντονος "εμφύλιος΄του κεφαλαίου με λάφυρο την θέση ισχ...ύος την επόμενη ημέρα.Τώρα είναι ίσως η ώρα τα κράτη του νότου οι φτωχευμένες μάζες υπο την επιρροή πατριωτών ηγετών να πάρουν την ρελάνς.Και επειδή στους παγκοσμιοποιημένους οπαδούς της ανθρωποφαγίας αρέσουν τα διλήμματα να θέσω κι εγώ μερικά. ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ή ΚΡΑΤΗ με κανόνες;;;; ΔΝΤ ή ΣΩΤΗΡΙΑ;;; Διεθνισμός ανάπτυξης των κρατών ή παγκοσμιοποιήση της υποταγής στις αγορές;;και τέλος ΑΓΟΡΕΣ ή ΠΟΛΙΤΙΚΗ;;;;

 35. Οδυσσεύς avatar
  Οδυσσεύς 20/11/2011 00:42:50

  Καταπληκτικο αρθρο αδερφια
  Το οραμα 2021 του Αντωνη Σαμαρα η απαρχη της εσχατης μαχης.
  Ας μην επαναπαυεται κανεις.
  Ο εχθρος της Νεας Ταξης ειναι και εντος των πυλων πλεον.
  Αργα η γρηγορα οι μασκες πεφτουν.
  Διαπλεκομενοι νταβατζηδες με κομματα-τραβεστι δεκανικια και εξαπτερυγα τυπου ΛΑγΟΣ οργιαζουν λεγοντας συνεχως ψεματα.
  Και ενω το παιζουν "πατριωτες" την ωρα που εκβιαζοταν αισχρα ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ δεν ειχαν ουτε μια λεξη να πουν για το ακατονομαστο "τωρα πρεπει να λυθει και το σκοπιανο"του ΓΑΠ στη βουλη.....
  Το μονο που λυσσαλεα απαιτουσαν ηταν προτεσταντη πρωθυπουργο.......
  Οι φεροντες και το ονομα "ορθοδοξος"...
  ΟΙ ΕΛΕΕΙΝΟΙ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ παγανιστες τυπου γεωργιαδη.
  ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΔΡΑΣΗ ΕΚΒΙΑΖΕ ΩΜΑ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ

  Αδερφια
  Σας παρακαλω θερμα
  Ας μην επαναπαυομαστε ουτε στιγμη
  Ο εχθρος υπουλος καραδοκει σαν λερναια υδρα
  Οδηγος μας "Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΣ ΤΟΥ 2021"
  ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΑΠΟ ΝΤΑΒΑΔΕΣ ,ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ,ΔΑΝΕΙΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ αλλα
  ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΤΩΝ ΤΟΥΣ(διαπλεκομενων ΜΜΕ κομματων-εκτρωματων τυπου ΛΑγΟΣ κτλ)

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ Οδυσσεύς 20/11/2011 13:33:25

   Μαζί σου, Οδυσσέα, σαν άλλη Πηνελόπη ....

   Ο καθένας από το μετερίζι του. Έχουμε μπροστά μας δέκα χρόνια σκληρού καθημερινού αγώνα, αλλά και τις συνθήκες ευνοϊκές. Γενικό σάλπισμα λοιπόν. Να μη λείψει κανείς.

 36. victoria (true) avatar
  victoria (true) 20/11/2011 01:08:12

  Φάκτορα, Ιαπετέ μπράβο.

  Νέα μεταπολίτευση. Και ίσως αντί για 'αστική τάξη' (γιατί το ταξικό μας έμπλεξε αρκετά) θα πρότεινα το 'κρίσιμη μάζα' που πρέπει να διαμορφωθεί ώστε να τραβήξει την ελληνική κοινωνία μπροστά... Επιτέλους...

 37. Γιαννης Ν. avatar
  Γιαννης Ν. 20/11/2011 02:56:30

  Το άρθρο πιστευω ότι κινείται σε σωστή βάση αλλά θα ήθελα να κάνω μερικές επισημάνσεις:
  Αρχικά θα ήθελα να τονίσω ότι η έννοια της πατρίδας είναι έντονα καπηλευμένη από διάφορους που στο πέρασμα του χρόνου προσπάθησαν να την εκμεταλλευτούν με ποικίλους τρόπους. Επίσης ότι στο χώρο της Λαϊκής δεξιάς ανήκαν και οι δύο τελευταίοι δικτάτορες (Μεταξάς – Παπαδόπουλος) με αποτέλεσμα την έντεχνη ταύτιση του χώρου με αντιδημοκρατικές έως και φασιστικές επιδιώξεις και την κατασυκοφάντηση και απαξίωση με χαρακτηρισμούς όπως χουντοβασιλικοί , φασίστες κτλ. Ο όρος είναι ακόμη φορτισμένος και γιαυτό και τον απέφευγαν
  επισήμως οι ηγέτες αντιτάσοντας το πιο sic κεντροδεξιά.
  Η Λαϊκη Δεξιά είναι ένας χώρος ο οποίος δεν είναι σαφώς οριοθετημένος.
  Ιστορικά έρχεται από τις αρχές του αιώνα και ταυτίζεται με την φιλοβασιλική παράταξη η οποία αργότερα εξελίχθηκε με την προσθήκη του ριζοσπαστικού φιλελευθερισμού και την απορρόφηση μέρους του Κέντρου (Βενιζελική παράταξη )
  Σήμερα περιλαμβάνει την πατριωτική δεξιά με παρυφές έως τον εθνικισμό και χάνεται στα όρια του νέο φιλελευθερισμού. Εκφράζει την πατριωτική φιλελεύθερη ιδεολογία η οποία πρεσβεύει τον καπιταλισμό ως οικονομικό σύστημα αλλά διατηρεί τον ρυθμιστικό ρόλο του κράτους (εν αντιθέσει με το νεοφιλελευθερισμό). Ως ρεύμα εντάσσεται στη ΝΔ αλλά και το ΛΑΟΣ.
  Βασικός πυλώνας είναι το έθνος-κράτος και ο κρατικός παρεμβατισμός (ανάλογος με αυτόν της σοσιαλδημοκρατίας) ως ρυθμιστικός παράγοντας (βασίζεται στις Κεϋνσιανικές θεωρίες) και εγγυητής της κοινωνικής πολιτικής και της προστασίας των κατώτερων τάξεων και των φτωχών στρωμάτων (εξ ου και Λαϊκή).
  Παραδοσιακά βασίζεται στα Λαϊκά στρώματα εργάτες , αγρότες , μικροέμπορους (με εθνική συνείδηση) και όχι στη «μεσαία τάξη» η οποία ήταν πολύ μικρή μέχρι το ΒΠΠ και μεγεθύνθηκε μετά το 60.
  Η σύγχρονη «μεσαία τάξη» είναι η λαϊκή τάξη του 60 είναι μικροαστική και δεν διαφέρει από τα λαϊκά στρώματα και είναι λάθος να τη διαχωρίζουμε ιδιαίτερα τώρα που καταλαβαίνουμε όλοι ότι είναι «σαν να μην υπήρξε ποτέ».
  Η διαφορά της από την μη κομουνιστική Αριστερά είναι η εθνική συνείδηση .
  Η Αριστερά επηρεάζεται λιγο ή πολύ από τον κομουνισμό. Είναι διεθνιστική και θεωρεί (λίγο ή πολύ) το έθνος (όπως και τη θρησκεία) κατασκευή η οποία εξυπηρετεί τα συμφέροντα της μεγαλοαστικής τάξης .
  Η Λαϊκή Δεξιά δέχτηκε πλήγμα από την μετατροπή της ΕΟΚ σε ΕΕ (η ΕΟΚ αποτελούσε οικονομική σύμπραξη) και τη συνθήκη του Μααστριχτ η οποία οδήγησε σε υπερεθνικό μόρφωμα με σταδιακή εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας .
  Τότε η Λαϊκή δεξιά προσχώρησε στους Ευρωσκεπτικιστές . Η επικυριαρχία Μητσοτάκη από το 1986 και μετά μετατόπισε την ΝΔ προς το νέο φιλελευθερισμό με αποτέλεσμα την τριετία 90-93.
  Από το 93 και μετά κυριάρχησε η «σούπα» (λίγο από όλα) μέχρι και σήμερα.
  Σήμερα με την αποτυχία του ευρώ , την κατάρρευση της οικονομίας , και την αδιάλακτη στάση της ΕΕ η Λαϊκή Δεξιά αναπτύσσεται ως αποτέλεσμα τριών παραγόντων
  1. Της αναπτυξης του Ευρωσκεπτικισμού.
  2. της απειλής που δέχεται η πατρίδα
  3. της κατάρρευσης του οικονομικού μοντέλου της χώρας και της διεθνούς επικράτησης του νεοφιλελευθερισμού με αποτέλεσμα τις τραγικές πολιτικές που εφαρμόζονται σήμερα.
  Δυστυχώς η συμβολή του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στη σημερινή κατάσταση είναι καθοριστική . Η αλήθεια είναι πως δεν φταίει μόνο το ΠΑΣΟΚ. Η κυριότερη ευθύνη που έχουν (και οι δύο) είναι η ηθική τελμάτωση και η απαξίωση της πατρίδας (ίδια από σοσιαλιστές και νεοφιλελεύθερους).
  Η ατομική ευμάρεια προτάχθηκε της συλλογικής και τα εθνικά θέματα υποτιμήθηκαν των οικονομικών και υιοθετήθηκαν πολιτικές κατευνασμού για να μην θιγεί η ανάπτυξη. Η πολιτική Σημίτη ήταν καθαρά νεοφιλελεύθερη με μεγάλες δόσεις καθεστωτισμού.

  ΥΓ Θα διαφωνήσω με την άποψη ότι δεν υπάρχει δεξιά και αριστερά. Φυσικά και
  Υπάρχει Αριστερά.
  1. Η μη κομουνιστική αριστερα (σοσιαλδημοκράτες , πράσινοι κτλ) η οποία είναι δεκανίκι του συστήματος.
  2. Η κομουνιστική αριστερα: η οποία διαχωρίζεται περαιτέρω σε
  Α) ενδοκοινοβουλευτική και Β) έξωκοινοβουλευτική
  Για όσους την χαρακτηρίζουν γανικώα και αορίστως δεκανίκι του συστήματος να τους θυμίσω ότι το άθροισμα των δυνάμεων της είναι πάνω από 25% .
  Την τελευταία φορά που συνέβη αυτό και δεν είχαμε πραξικόπημα είχαμε εμφύλιο…….

  • ΜΙΧΑΗΛ Ο ΗΛΙΟΥΠΟΛΙΤΗΣ avatar
   ΜΙΧΑΗΛ Ο ΗΛΙΟΥΠΟΛΙΤΗΣ @ Γιαννης Ν. 20/11/2011 13:25:51

   ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΛΕΣ

  • σίγουρος avatar
   σίγουρος @ Γιαννης Ν. 20/11/2011 14:57:45

   Το Σύνταγμα εγγυάται Πατρίδα

   Όσο κι αν μας ζάλισαν με πολιτικές και οικονομικές θεωρίες, με σοσιαλισμούς, κομμουνισμούς, φιλελευθερισμούς, καπιταλισμούς, εθνικισμούς κι άλλες τέτοιες μεγαλοστομίες.
   Όσο κι αν τους πήραμε στα σοβαρά αν και κατά βάθος ξέραμε πως δεν το άξιζαν.
   Όσο συνένοχοι κι αν είμαστε, στο βαθμό που καλά γνωρίζει ο καθένας από μας για τον εαυτό του, για την ανοχή στη ρεμούλα που δείξαμε.
   Όσο κι αν στους συναισθηματισμούς τους προσχωρήσαμε και τα χαύνα τραγούδια τους και ‘μείς τραγουδήσαμε.
   Όσο κι αν καθωσπρέπει καταντήσαμε…
   ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΔΕ ΧΑΣΑΜΕ
   Είμαστε Έλληνες, καμαρώνουμε για τους προγόνους μας, πονάμε τον τόπο μας, τις Κυριακές γιορτινά ντυνόμαστε, με αγάπη μεγαλώνουμε τα παιδιά μας και κοβόμαστε σε τι κόσμο τα βγάζουμε.
   Θέλουμε Ελλάδα και Δημοκρατία. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.
   Την Ελλάδα που έχουμε μέσα μας, τη γλυκιά πατρίδα που είναι το είναι μας.
   Επειδή όμως τη Δημοκρατία ως έννοια την πιασαν στο στόμα τους οι ψευτοκουλτουριάρηδες, ψευτοπροοδευτικοί ΠΑΣΟΚοι χαμαιλέοντες και τη μαγάρισαν, ας την αναζητήσουμε στα ματωμένα κείμενα που οι ένδοξοι πρόγονοί μας μας άφησαν.
   ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ – ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ
   Θέλουμε το Σύνταγμα να εφαρμόζεται, οι νόμοι να βάζουν φυλακή τους κλέφτες.
   Θέλουμε κράτος με δύναμη μπροστά στα συμφέροντα, που δε συναλλάσσεται.
   Θέλουμε την Ελλάδα που έχουμε στην καρδιά μας να ζούμε στη μέρα μας.
   Να Εφαρμόζεται το Σύνταγμα – Εγγυάται πατρίδα!

 38. Ο Χαζος του χωριου avatar
  Ο Χαζος του χωριου 20/11/2011 04:14:33

  Δυστυχως εδω που φτασαμε το μεγαλυτερο προβλημα του Αντωνη δεν ειναι ο Σουμπλε ο Ντραγκι η Μερκελ και ο Σαρκοζυ αλλα.....ο Μιλτουτσος και ο Ζημενσοτακης....

  Αυτη ειναι η καταντια της πατριδας....Ο Δουρειος Ιππος αυτη την φορα βρισκεται στην Ελλαδα....Αυτη ειναι η φαρσα της Ιστοριας...

  ΠΡΕΠΕΙ ο Αντωνης με οποιο προσκαιρο κοστος να ξεκαθαρισει το πως και το γιατι για την σταση του καθενος και να θεσει τα τσουσεκια προ των ευθυνων τους...

  Αλλοιως...Κεραμιδαριο και...δρομο !!!! Ουστ !!!

 39. Pluto avatar
  Pluto 20/11/2011 04:53:36

  Πολύ ωραίο άρθρο,πολύ σωστό! Ειλικρινά αξίζουν συγχαρητήρια στους συντάκτες καί τα δίνω ξεπερνώτας κάποιες παλιότερες αντιπαραθέσεις.
  Χαίρομαι που τονίζουν τον ανατρεπτικό χαρακτήρα του πατριωτισμού. Ηταν προφανής στην περίοδο της Κατοχής (καί πολιτικά τότε τον εξέφρασε το ΕΑΜ καί η Αριστερά), είναι πάλι προφανής στις σημερινές συνθήκες ,στις οποίες ακόμη το πρόβλημα της πολιτικής του έκφρασης έχει μεν τεθεί αλλά δεν έχει ακόμη λυθεί...
  Ελπίζω,ακόμη. να εντυπωσιασθεί από το αρθρο καί να το συμμερισθεί καί ο Αντώνης Σαμαράς.Ιδίως την αποστροφή ότι" άν χρειασθεί θα πάμε καί στα οδοφράγματα", γιατί μόνο εάν είναι καθ` όλα έτοιμος , με συντεταγμένο στράτευμα, να πάει,τότε μόνο δεν θα χρειασθεί!!
  Πριν όμως φθάσει κανείς σε οδομαχίες καλό είναι να λύσει το καίριο ,κομβικής σημασίας ζήτημα των συμμάχων καί των εφεδρειών.Ο πόλεμος ιδεών που έχει ξεσπάσει μέσα στη ΝΔ δεν είναι τυχαίος.Είναι απολύτως κρίσιμος!! Ας αναρωτηθούμε,όλος αυτος ο κόσμος που εκφράζεται από άρθρα όπως το παραπάνω ,από τα άρθρα του Χαρβαλιά καί του Φαήλου κλπ. , πόσους άλλους εκφραστές καί συμμάχους έχει πρωτίστως μέσα στη ΝΔ αλλά καί έξω απ` αυτήν;
  Μέσα στο στελεχιακό δυναμικό της ΝΔ,όπως έδειξε η μέχρι τώρα εξέλιξη της στήριξης (με το στανιό) στον Παπαδήμο. οι σύμμαχοι καί τα στηρίγματα είναι πολύ λίγα.Εκτός ΝΔ, οι φυσικοί σύμμαχοι --το ξαναλέω καί ας βγάζουν μερικοί φανατικοί μύωπες σπυριά--είναι στην πατριωτική αριστερά καί στα πατριωτικά/ λαίκά στοιχεία που εγκαταλείπουν το ΠΑΣΟΚ αλλά για πολλούς λόγους (καί κυρίως λόγω της ισχυρής φιλομνημονιακής νεοδημοκρατικής ομάδας) δεν πάνε στη ΝΔ.
  Το καίριο στρατηγικό ζήτημα στον πόλεμο επιρροής μέσα στη ΝΔ σήμερα καί αύριο στον πόλεμο εκτός αυτής ,είτε διεξαχθεί στην διακυβέρνηση είτε καί στους δρόμους, είναι,το ξαναλέω, οι συμμαχίες καί οι εφεδρείες.Αν η λαϊκή δεξιά κατορθώσει να συστρατεύσει προσωπικότητες καί κόσμο εκτός οργανωμένης ΝΔ (ή καί από άλλους χώρους) με συναφείς πολιτικές εκτιμήσεις καί προσεγγίσεις ,θα επικρατήσει,εκμεταλλευόμενη κατά τον καλύτερο τρόπο την απαραίτητη (αλλά αφ` εαυτής όχι ικανή) λαϊκή στήριξη,απήχηση καί δυναμική.

 40. Agrofylakas avatar
  Agrofylakas 20/11/2011 06:03:29

  Το έχω πει και εγώ, από καιρό. Στην πρώτη ευκαιρία, στον περίδρομο. Αλλά είναι και το 'όσα ξέρει ο νοικοκύρης δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος', και έχω εμπιστοσύνη στις προθέσεις και τις ικανότητες του Αντώνη.

 41. makis p avatar
  makis p 20/11/2011 07:53:30

  Eίναι ένα από τα καλύτερα αρθρα που έχετε γράψει στο antinews.
  Θα συμπληρώσω όμως μερικές σκεψεις μου σε σχέση με τα τελευταία γεγονότα.
  ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ
  Είδαμε αυτές τις ημέρες πράγματα και θάματα.
  Όλοι μιλούν για ιστορικές στιγμές. και κάνανε την Ιστορία μας πατσαβούρα.
  Ιστορική στιγμή χαρακτήρησε την συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου ο ΓΑΠ ήμαρτον,
  Ιστορικό γεγονός χαρακτήρησαν την μεταβατική κυβέρνηση της παγκοσμιοποίησης.
  Ιστορική στιγμή χαρακτήρισε την είσοδο του στην μεγάλη κυβέρνηση ο τεράστιος Καρατζαφέρης.
  Ιστορική στιγμή χαρακτήρισε την δημιουργία του μεγάλου κόμματος της η μεγάλη κυρία Ντόρα.
  Ιστορική στιγμή για την χώρα χαρακτήρισε την εκλογική του νίκη το 2009 ο ΓΑΠ.
  Αλήθεια ποιός θα θυμάτε μετά από χρόνια τις μεγάλες αυτές ιστορικές στιγμές και τους μεγάλους αυτούς πολιτικούς?
  Η ιστορία όμως πάντα γράφεται όταν δίνεις αγώνες πραγματικούς για το έθνος., για τα πιστεύω σου και για τα παιδιά σου.
  Ποιός από τους παραπάνω έκανε κάτι ανάλογο? Κανείς τους.
  Θα αναφέρω κάποια χαρακτηριστικά παραδείγματα στην πρόσφατη ιστορία του έθνους για να κάνουμε και κάποια μικρή σύγκριση.
  Ιστορικό γεγονός ήταν η 25 Μαρτίου του 1821.
  Ιστορικές μορφές ήταν οι ήρωες της επανάστασης.
  Ιστορική μορφή ήταν ο Ιωάννης Καποδίστριας
  Ιστορική μορφή δεν ήταν ο Βασιλιάς Οθωνας.
  Ιστορική στιγμή ήταν η Μικρασιατική εκστρατεία.
  Ιστορική μορφή δεν ήταν ο Βενιζέλος.
  Ιστορική μορφή ήταν ο Παύλος Μελλάς.
  Ιστορικό γεγονός ήταν το όχι του Μεταξά.
  Ιστορική μορφή ήταν ο Νίκος Μπελογιάννης.
  Ιστορικές στιγμές ήταν οι αγώνες του Γρίβα στην Κύπρο.
  Ιστορική μορφή δεν ήταν ο Μακάριος
  Ιστορική μορφή ήταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.
  Ιστορική μορφή δεν ήταν ο Γ.Α.Παπανδρέου
  Ιστορική στιγμή ήταν το 1981 με τον Ανδρέα Παπανδρέου.
  Ιστορική μορφή ήταν ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος
  Ιστορική στιγμή ήτσν το ΟΧΙ του Τάσου Παπαδόπουλου.
  Ιστορική στιγμή ήταν το ΟΧΙ του Κώστα Καραμανλή στο Βουκουρέστι.

  Κλείνοντας θέλω να πώ ότι η πατρίδα μας χρειάζεται ανθρώπους με πιστεύω και αγάπη για το έθνος και ελπίζω ο σημερινός Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας να παραμείνει πιστός στίς αρχές του και να μην υποχωρήση άλλο εκφράζοντας όχι μόνο την λαική δεξιά αλλά και πολλούς άλλους Ελληνες και να γράψει την δική του Ιστορία.

  • Γενίτσαρος Πανεπιστημίου avatar
   Γενίτσαρος Πανεπιστημίου @ makis p 20/11/2011 12:43:26

   Ιστορικό γεγονός ήταν τα κάστρα του Μινέϊκο, που ισοπέδωσε ο Μεταξάς στους βαλκανικούς πολέμους.

 42. Γιάννης Ο. avatar
  Γιάννης Ο. 20/11/2011 09:25:59

  Κύρίες και Κύριοι,
  είναι πολύ απλό.
  Η Ν.Δ για να κυβερνήσει αυτοδύναμα πρέπει να συμπεριλάβει κάτω από την ομπρέλα της όλες τις τάσεις της κεντροδεξιάς που σέβονται και αποδέχονται το καταστατικό της.
  Η πολιτική ιστορία το αποδεικνύει περίτρανα.
  'Αρα, το θέμα δεν είναι η εξειδικευμένη πολιτική άποψη. Το θέμα είναι να δημοσιοποιηθεί ένα σαφές προγραμματικό σχέδιο εξουσίας και ακολούθως ο τρόπος διακυβέρνησης, ώστε να ξεδιπλωθούν οι αρετές της παράταξης και όχι τα λαμόγια, οι αλαζόνες, οι αντικοινωνιστές και τα άλλα σπάνια πτηνά.

 43. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 20/11/2011 09:58:50

  Δεν υπάρχει λαϊκή ή αριστοκρατική δεξιά.
  Δεν υπάρχει πεζοδρόμιο ή σαλόνι (δεξιά και αριστερά)
  Υπάρχει στο χρόνο που βιώνουμε με τις επιλογές των τιτανικών της πολιτικής, εθνικές επιλογές.
  Δυστυχώς σε όλους τους χώρους, ακόμα και στη Συγγρού υπάρχουν ορισμένοι που συνδέουν το χρέος με την καρέκλα και το τηλεοπτικό παράθυρο.
  Κάποτε όμως πρέπει να αναβάλουμε όλοι τις ευθύνες που μας αναλογούν και ας μην ξεχνάμε ότι στο βήμα και στη θέση εμείς επιλέγουμε ποιους τοποθετούμε.
  Αν συνδέουμε τις προσωπικές μας εξυπηρετήσεις με τις "επώνυμες" καρέκλες δεν φταίει κανένας άλλος πλην του ...καθρέπτη μας.
  Μια φορά λοιπόν ας επιλέξουμε ότι οφείλουμε και όχι ότι επιθυμούμε και ας στείλουμε ορισμένους για αγρανάπαυση.

 44. ΣΠΥΡΟΣ avatar
  ΣΠΥΡΟΣ 20/11/2011 10:30:38

  Εγώ ξέρω ότι σε 90 μέρες έχουμε εκλογές έτσι λέει τουλάχιστον ο Πρόεδρος Σαμαράς. Δεν βλέπω όμως την επίθεση και ανησυχώ. Αντίθετα βλέπω μια κόντρα την οποία μεγαλοποιούν Τσίμες - Καψήδες - Χασαπόπουλοι - Παπαχελάδες και λοιποί συγγενείς του ΠΑΣΟΚ και την παρουσιάζουν ως μαχαιρώματα στο εσωτερικό της Ν.Δ. Αν ακόμη και τώρα δεν βρουν το θάρρος στην Ν.Δ. να διαλύσουν τον κόπρο του ΠΑΣΟΚ και των αλητήριων που το στηρίζουν για ίδιον όφελος ΟΝΟΜΆΖΟΝΤΆΣ ΤΟΥΣ δεν υπάρχει περίπτωση η Ν.Δ. να αποκτήσει αυτοδυναμία.

 45. ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΑΛΟΝΙΚΑ avatar
  ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΑΛΟΝΙΚΑ 20/11/2011 10:42:14

  ΑΔΕΛΦΕ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΟΥ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ.

 46. MPAMPHS avatar
  MPAMPHS 20/11/2011 11:13:07

  ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟ ΤΡΕΜΟΥΝ ΟΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΝΟΥΔΟΥΛΕΣ ΠΑΣΤΟΚΟΙ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑΝΤΖΕΣ.
  ΤΟ ΘΥΜΙΚΟ ΑΝ ΤΟ ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ ΚΑΙ Η ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΝΕΙ ΘΑΥΜΑΤΑ.
  ΑΡΚΕΙ ΝΑΧΟΥΜΕ ΣΩΣΤΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΣΥΡΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΛΟΚΟΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΓΙΔΕΣ.

 47. dosilhthos avatar
  dosilhthos 20/11/2011 11:15:59

  ρε! να διωξουμε πρωτα τα φιδακια απο το κορφο μας...γιατι σε λιγο θα γινουν βοες και πυθωνες σαν τους πατεραδες τους και θα μας καταπιουν!!!(μητσοτακης βαρβιτσιωτης)

 48. Απηυδισμένος avatar
  Απηυδισμένος 20/11/2011 11:30:03

  Διαβάζω στο ΒΗΜΑ: «Βλέπουµε µια φραξιονιστική πάλη δίχως αρχές». Με αυτή την παλαιά αριστερή ρήση κορυφαίο στέλεχος της Ν∆ περιέγραψε τον εµφύλιο πόλεµο που µαίνεται στο εσωτερικό της αξιωµατικής αντιπολίτευσης µεταξύ των φιλελευθέρων και οπαδών του µεσαίου χώρου µε τους σκληροπυρηνικούς και εκφραστές της λαϊκής ∆εξιάς..."

  Επειδή την φράση αυτή αποκλείεται να την είπε ο ... Σταμάτης, ή ο Αρβανιτόπουλος , τότε μάλλον μπορεί να την είπε ο Λαζαρίδης. Το πρόβλημα είναι οτι η "λαική δεξιά" έχει αρχές, ενώ ο Χρύσανθος απέδειξε οτι δεν έχει.

 49. Αυτόνομος avatar
  Αυτόνομος 20/11/2011 11:37:54

  Γράφει μεταξύ άλλων σήμερα η "Ελευθεροτυπία" που προσπαθεί αν κατανοήσει τι συμβαίνει στη ΝΔ:

  "....υπάρχουν τα στελέχη της λεγόμενης λαϊκής ή και λαϊκίστικης δεξιάς που αντιτίθεντο ευθύς εξ αρχής στη συμμετοχή της Ν.Δ. στο κυβερνητικό σχήμα και το εξέφρασαν με κάθε τρόπο. Και είναι αυτά τα στελέχη που κυρίως στήριξαν τον Αντ. Σαμαρά στο διάβα του προς την ηγεσία του κόμματος και εξακολουθούσαν έως την περασμένη εβδομάδα να αποτελούν το βασικό κορμό στήριξης του προέδρου της Ν.Δ.

  Οι τελευταίοι εκφράστηκαν την εβδομάδα που πέρασε με ένα άρθρο και μια επιστολή. Το άρθρο στην ιστοσελίδα της ηλεκτρονικής εφημερίδας των ακραιφνών σαμαρικών, την antinews, ήταν λαλίστατο και οργισμένο. Ο τίτλος τα έλεγε όλα: «Αναζητώντας τον Αντ. Σαμαρά». Και τι έλεγε το άρθρο; Με άλλα λόγια αυτό που και ο Σωτήρης Χατζηγάκης είπε. Περιέγραφε τις τάσεις της Ν.Δ. ως εξής: «Στο πρόσωπο του Σαμαρά αντανακλώνται σήμερα οι διαφορετικές τάσεις και συγκρούσεις στη Ν.Δ. και ευρύτερα την κεντροδεξιά παράταξη: Λαϊκή δεξιά, σκληρή πατριωτική δεξιά, "σαμαρικοί", "καραμανλικοί", συστημικοί, σε ένα εκρηκτικό μείγμα με αριβίστες και τυχοδιώκτες της πολιτικής. Οι συγκεκριμένες τάσεις εκφράζονται και στα άτομα του λεγόμενου αρχηγικού περιβάλλοντος της Συγγρού (επειδή ο Σαμαράς αυτούς που πραγματικά εμπιστεύεται τους κρατάει μακριά για να μην καούν): Από την μια ασυμβίβαστοι της πατριωτικής και λαϊκής δεξιάς και από την άλλη καραμανλικοί, καριερίστες, συστημικοί και διάφοροι θεωρητικοί ξεκομμένοι από την κοινωνία. Μαζί με εκπροσώπους της καθεστωτικής αριστεράς».

  http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=327264

 50. ΘΩΜΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ avatar
  ΘΩΜΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ 20/11/2011 13:27:01

  Η ΛΑΙΚΗ ΔΕΞΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΚΙΝΗΜΑ. ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ. ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ

 51. Αυτόνομος avatar
  Αυτόνομος 20/11/2011 13:36:30

  Μήπως στην Συγγρού έχασαν την μπάλλα;

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Χατζηγάκης - Λυκουρέντζος : Ανατέλλει η εποχή της πολυφωνίας στα κόμματα...
  http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_100041_19/11/2011_463427

 52. firiki2010 avatar
  firiki2010 20/11/2011 13:42:43

  To άρθρο αναγγέλει τον θάνατο των πολυσυλλεκτικών κομμάτων και πανηγυρίζει γι αυτό. Δεν καταλαβαίνω τι θα τα αντικαταστήσει. "Καθαρά" δήθεν κόμματα του 15-20% που βέβαια λόγω του μικρού μεγέθους τους και εν ονόματι της "καθαρότητας" των ιδεών θα έχουν την τάση να διασπαστούν σε ακόμα μικρότερα;; Κόμματα που θα είναι ανίκανα να συνεργαστούν (ή για να το κάνουν θα εκβιάζουν ή θα εκβιάζονται) για να μην μολυνθούν οι ιδέες τους από την άποψη των "άλλων";;; Κόμματα που επειδή θα είναι αδύνατα θα είναι παιχνιδάκι στα χέρια των ΜΜΕ και των συμφερόντων που εκπροσωπούν;;;
  Η ουσιαστική αλλαγή του πολιτικού σκηνικού όντως είναι απαραίτητη. Η ύπαρξη του εθνικού κράτους είναι αναγκαία και αποτελεί και προυπόθεση για τη δημιουργία μιας πραγματικά ενωμένης Ευρώπης. Και η Ελλάδα για να γίνει κυρίαρχη δεν μπορεί να ζει με δανεικά. Τίποτα από τα παραπάνω δεν προϋποθέτει την "κατάργηση" της πολυσυλλεκτικότητας των κομμάτων, πολυσυλλεκτικότητα που από μόνη της είναι μια "άσκηση δημοκρατίας" .

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ firiki2010 20/11/2011 15:38:20

   λάθος φίλε μου.
   Η πολυσυλλεκτικότητα προϋποθέτει την ομαδικότητα.
   Την ύπαρξη της διαφορετικότητας αλλά και την υπακοή στην πλειοψηφία.
   Υπάρχει το εγώ και το εσύ αλλά οι αποφάσεις που λαμβάνονται πλειοψηφικά είναι υποχρεώσεις και για εμένα και για εσένα, είναι το εμείς...όχι ναι μεν αλλά...
   Το ναι μεν αλλά δεν συνάδει στη δημοκρατία που έχει και δικαιώματα και υποχρεώσεις.

   ΥΓ

   Ο καθένας ο οποίος συνειδητά και ελεύθερα αποφασίζει να ανήκει κάπου έχει όχι το δικαίωμα αλλά την υποχρέωση να καταθέτει τις απόψεις και τις προτιμήσεις του.
   Εχει όμως και το καθήκον να σέβεται και να υπερασπίζεται τις αποφάσεις της πλειοψηφίας.
   Διαφορετικά δεν έχουμε Δημοκρατία αλλά ευκαιριακή σημαία της αυτοπροβολής.

 53. σίγουρος avatar
  σίγουρος 20/11/2011 15:06:56

  Το άρθρο αναγγέλλει πολλά περισσότερα...
  Η πολυσυλλεκτικότητα είναι ‘άσκηση δημοκρατίας’ όταν δομείται με ανιδιοτέλεια. Αλλιώς είναι τσατσά…

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ σίγουρος 20/11/2011 15:40:21

   +1000

   όπως και από πάνω έγραψα η πολυσυλλεκτικότητα είναι συστατικό της Δημοκρατίας.
   Ο σεβασμός στην πλειοψηφία όμως είναι ο ακρογωνιαίος λίθος.

 54. Σοφια Γιαννατου avatar
  Σοφια Γιαννατου 20/11/2011 15:18:40

  γιατι με τη λαικη δεξια θα καταπεσει ο επι σειρα ετων μπαμπουλας της δεξιας και θα γελοιοποιηθει το διαχρονικο συνθημα που κρατησε το Πασοκ στην εξουσια "ο λαος δεν ξεχνα τι σημαινει δεξια"...

 55. Β.Κ.Σ. avatar
  Β.Κ.Σ. 20/11/2011 15:59:43

  Aγαπητέ Επώνυμε καλώς ήρθες! Ο τελευταίος εκβιασμός του Σόιμπλε χρειάζεται καλή ρελάνς: αφού προβάλλει ο Γερμανός το προηγούμενο της πορτογαλικής και ιρλανδικής αντιπολίτευσης ας του θυμίσει πως τα εκεί Μνημόνια τα διαπραγατευτήκαν άρθρο άρθρο με τις εκεί αντιπολιτέυσεις. Εδώ τους αρκόυσε ο Γαπ.... Ε, εδώ και τώρα και, άρθρο άρθρο, και τότες το υπογράφει και η ελληνική αξιωματική αντιπολίτευση!

 56. no fear avatar
  no fear 20/11/2011 18:33:37

  Εξαιρετικό και εμπνευσμένο.Θέλω να πιστεύω οτι απηχεί απόψεις και του ΑΣ αλλά αυτό το όραμα ,τόσο συγκροτημένο,δεν το έχουμε ακόμη ακούσει να εκφράζεται.Ίσως τελικά πέσει "θύμα"της γνωστης συντηρητικής θεωρίας του ώριμου φρούτου που λέει οτι:μπροστά είμαστε, γιατί να προχωρήσουμε σε ενέργειες που ίσως μας στοιχίσουν στο εκλογικό αποτέλεσμα?Ηγέτης πάντως είναι όποιος διαβάζει την "ψυχή" των καιρών και σήμερα χρειαζόμαστε όσο ποτέ ηγεσίες τολμηρές και αποφασισμένες.Όπως έλεγε και ο Περικλής[ΘΟΥΚΙΔΊΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ μετ.Άγγελος Βλάχος]ο ηγέτης πρέπει να ξέρει τί θέλει και να μπορεί να το εξηγεί,να είναι φιλόπατρις και υπερανω χρημάτων!

 57. theo avatar
  theo 20/11/2011 19:06:42

  Ένα είναι το ζήτημα τούτη την ώρα. Να εξασφαλίσουμε την 6η δόση γιατί διαφορετικά μισθοί και συντάξεις δεν θα πληρωθούν τα Χριστούγεννα!!!!! Αν οι πιστωτές μας ζητάνε έγγραφες δεσμεύσεις και δεν τις παρέχουμε....μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει πως μια τέτοια εξέλιξη θα μας ωφελήσει? Τι θα τους πείτε, με συγχώρειτε αλλά πάνω απ' όλα η αξιοπρέπεια της χώρας? Φίλοι μου, το άδειο στομάχι είναι ο χειρότερος, ο πιο απρόβλεπτος παράγοντας...τα όσα θα επακολουθήσουν θα είναι εφιαλτικά!

 58. Μπαμπης avatar
  Μπαμπης 20/11/2011 21:33:54

  Αυτό είναι το θέμα φίλε.Αν δεν υπήρχε όλη αυτή η παρακμή των συνειδήσεων θα είχαμε καλύτερα κόμματα καλύτερη δημόσια ζωή θα ήμασταν πολίτες ενεργοί και όχι ζητιάνοι ρουσφετιών.Η ψεύτικη ευμάρεια μας είναι μισή ευθύνη του συστήματος και άλλη μισή δική μας γιατί το άτιμο το σύστημα έχει εξελιχθεί και σου προσφέρει την πληροφορία αλλά τη θάβει κάτω από τόνους άχρηστης πληροφορίας.Μήπως όμως και τα 2 κόμματα εξουσίας βολεύτηκαν και καλλιέργησαν αυτή την κατάσταση?θυμήσου εκπομπές με πολιτικές συζητήσεις στην τηλεόραση κατά τη δεκαετεία του 80.Αντιπαράβαλε τις στις σημερινές.Θλίψη ατελείωτη ο πολιτικός λόγος σήμερα.Η πιο έξυπνη ατάκα τους δεν ξεπερνάει το επίπεδο ενός μέτριου σχολίου εδώ δα.Εντελώς αθώα και αγνά θα σου πω ότι τρομάζω ακόμα περισσότερο εγώ ο ουδέτερος με το επίπεδο των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας.Βλέπεις 3-4 εκπομπές και ξέρεις τις απαντήσεις που θα δώσουν τα στελέχη τις καθώς επαναλαμβάνουν στερεότυπα τα ίδια και τα ίδια.Οταν δε η συζήτηση φτάνει στο δια ταύτα εκεί αρχίζουν τα τεράστια θα,οι επικλήσεις σε σωτήριες μεθόδους και μια καινούργια διαπράγματευση που θα τη φέρουν σε πέρας άντρες με το ανάστημα ενός Πάνου Παναγιωτόπουλου ας πούμε?Για να καταλήξω,πιστεύεις ότι οι νοοτροπίες που περιγράφεις θα αλλάξουν από ένα πολιτικό προσωπικό που έμαθε να κερδίζει την ψήφο του λαού με ρουσφέτια και κενές ρητορείες?Υποστηρίζοντας ένα απ αυτά τα δύο κόμματα,οποιοδήποτε από τα κόμματα που είναι παιδιά της μεταπολίτευσης με στελέχη παιδιά του κομματικού σωλήνα υπάρχει ελπίδα να δούμε κάτι διαφορετικό?Αφού εδώ οι περισσότεροι είναι ψηφοφόροι της Ν.Δ. είναι δυνατόν να πιστεύετε ότι 2 χρόνια όλα κι όλα από τότε που ήταν κυβέρνηση και με ανανέωση στελεχών της πλάκας δε θα επαναληφθούν τα ίδια?

 59. Γιαννης Ν. avatar
  Γιαννης Ν. 20/11/2011 21:56:07

  Αυτό με την στάση πληρωμών αν δεν εκταμιευετεί η 6η δόση είναι πράγματι σαν το παιχνίδι με τον παπά.
  Μας έλεγαν ότι χρεοκοπούμε 15 Σεπτεμβρίου για να περάσει το μεσοπρόθεσμο.
  μετά μας έλεγαν ότι χρεοκοπούμε 15 Οκτωβρίου για να περάσει το πολυνομοσχέδιο.
  μετά μας έλεγαν ότι χρεοκοπούμε 15 Δεκεμβρίου για να γίνει η συγκυβέρνηση κσι να περάσει η απόφαση της 27/10.
  Σήμερα έλεγαν ότι θα χρεοκοπησουμε αρχές Ιανουαρίου.
  Κανονικά σε ένα μήνα θα έπρεπε να μας έδιναν την έβδομη δόση.
  Ποια είναι η αλήθεια ;;;;;;;;;
  Αντιλαμβάνεσαι και εσυ ότι κάτι δεν πάει καλά.
  τα ψέματα έχουν κοντά πόδια
  τι λέει η ΝΔ ! που είναι η αντίδραση ;

 60. Μπαμπης avatar
  Μπαμπης 20/11/2011 22:30:19

  Ασχετο αλλά θέλω να εκφράσω το σεβασμό και την εκτίμηση μου στο σάιτ καθώς δε λογοκρίνει την αντίθετη άποψη.Δεν είμαι οπαδός της Ν.Δ. και χαίρομαι που μπορώ να λέω ελεύθερα τη διαφορετική μου άποψη αν και νομίζω πως όλοι εδώ το καλό της πατρίδας θέλουμε κι ας διαφωνούμε στα επιμέρους.

 61. ε.αντωνοπουλος avatar
  ε.αντωνοπουλος 21/11/2011 00:41:21

  Τι πάει να πει πολυσυλλεκτικό κόμμα ; Εάν ένα κόμμα όπως η ΝΔ δεν έχει θέσεις για την έρμη αυτή χώρα και τους πολίτες της τι θα πει στον λαό που τραβάει το ζόρι και κρατάει το πάτερο ;
  Αυτά που θέλουν κάποιοι στο πολιτικό προσωπικό όπου κι αν τους τοποθετήσεις είναι ανοησίες . Από την μια οι συνεταίροι μας στην Ευρώπη και από την άλλη οι μεταπράτες και οι Τραπεζίτες κατάντησαν την χώρα ρημαδιό με την ανοχή και την συνεργασία κάποιων πολιτικών .
  Αυτοί οι πολιτικοί ανεξαρτήτως ονόματος ηλικίας και προϋπηρεσίας καλό είναι
  να πάνε σπίτι τους .
  Δεν ξέρω τι πάει να πει λαϊκή δεξιά η όπως αλλιώς θέλετε να το πείτε .
  ΞΈΡΩ ΠΩΣ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ ΕΧΟΥΝ ΚΟΙΝΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ .
  Ξέρω και θέλω κάποιος με δύναμη ψυχής να πει και να κάνει κάτι για την χώρα και τον λαό της .
  Κόψτε το παραμύθι με την 6η δόση . Θα την δώσουν έτσι κι αλλιώς . Θα μας γδάρουν το τομάρι έτσι κι αλλιώς . Μην μας ξευτελίζουν τουλάχιστον .
  Αν δεν τα δώσουν φίλοι μου θα επιβεβαιώσουν το <>

 62. Ίων και Ίωνας avatar
  Ίων και Ίωνας 21/11/2011 01:25:25

  Πολύ ωραίο άρθρο

 63. ioannisk avatar
  ioannisk 21/11/2011 06:35:31

  Ελληνική (μη νεοταξική)δεξιά: ένας εργαλειακός ορισμός

  Σε μια εποχή που οι έννοιες έχουν χάσει την σημασία τους είναι φρόνιμο όταν τις χρησιμοποιούμε να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί για να αποφύγουμε παρανοήσεις και κυρίως αντιφάσεις. Κατά γενική ομολογία είναι αποκρουστική η ανάγνωση ενός πολιτικού δοκιμίου που βρίθει από κατηγορίες για πολιτική ορθότητα , αβλεψίες και κυρίως ευχολόγια και προπαγανδιστικές φανφάρες. Έτσι και στην περίπτωση της έννοιας της δεξιάς είναι εργαλειακά και προπαγανδιστικά πιο ελκυστικός ο προσδιορισμός του αντικειμένου της συζήτησης και ο καθορισμός των πραγματικών ορίων μιας έννοιας. Ως πραγματικά όρια μιας έννοιας εννοούμε της υπάρχουσες πραγματικές συνθήκες και αλλά ενίοτε και τις δυνητικές συνθήκες με προοπτική πραγμάτωσης.

  Το ενδιαφέρον για τους έλληνες συντηρητικούς δεν θα πρέπει άρα να διαχέεται σε απόψεις ,ιδέες στάσεις και καταστάσεις που έλαβαν χώρα σε χώρες της Ευρώπης και στον δυτικό κόσμο γενικότερα. Η αναζήτηση συνταγών ιδεολογικών- προγραμματικών εκτός των ορίων του κοινού των ελλήνων έχει διαχρονικά βλάψει τη Ελλάδα και έχει διχάσει την ελληνική κοινωνία σε βαθμό που να την οδηγεί δυο βήματα πριν την καταστροφή της. Όπως έχει αποδείξει η διαχρονική πορεία της ελληνικής ιστορίας, η λαγνεία προς τα συστήματα και τους τρόπους τις δύσης κατά διαβολική σύμπτωση έχει εμφανιστεί σε περιόδους εξασθένισης των εσωτερικών δομών της Ελληνικής κοινωνίας προετοιμάζοντας το έδαφος για την εκ των έσω διάβρωση του κρατικού μηχανισμού και αναπόφευκτα για την υποδούλωση που ερχόταν ως επιστέγασμα αυτού του πολιτικού μαρασμού. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η κραταιά αυτοκρατορία του μεσαιωνικού ελληνισμού που μετά την ακμή του 1025 και την αναδιοργάνωση του κράτους από τον Βασίλειο των Μακεδόνα (γνωστό και ως Βουλγαροκτόνο) επήλθε η παρακμή. Τη δολοφονία του γηραιού βασιλιά από τους έμμισθους υπαλλήλους του πάπα που γλύτωσε έτσι τα σκήπτρα του από μια επιτυχή έκβαση της ιταλικής εκστρατείας των γραικορωμαίων διαδέχτηκε η περίοδος του εκδυτικισμού, που χαρακτηριζόταν από τους αυλικούς εν τι Πόλη ως εκσυγχρονισμός.

  Ως «δεξιά» λοιπόν προσήκει να ορίζεται η ιδεολογική- προγραμματική σύγκλιση ατόμων κα ομάδων ατόμων που θέλγονται από την ιδέα της μείωσης της συμμετοχής του κράτους στην οικονομία , περιορισμένης στα απαραίτητα επίπεδα διαφύλαξης του κοινωνικού κράτους (δαπάνες υγείας και παιδείας)και της εθνικής ακεραιότητας (βλέπε εξοπλιστικές δαπάνες). Ιδαλγοί της εθνικής κοινωνίας και της κρατικής προβολής της, της εθνικής δημοκρατίας τονίζουν την σημασία και την προσφορά του θεσμού της Ορθόδοξης Χριστιανικής Εκκλησίας στην κοινωνικής ζωή. Συνάμα, η οικογένεια αποτελεί για την κοινωνική βάση της «δεξιάς» πυρήνα της κοινωνίας και ως κρίνει απαραίτητη την προστασία του θεσμού αυτού.

  Στον αυθαίρετο αυτό ορισμό της «ελληνικής δεξιάς» οφείλουμε να προσθέσουμε τον σεβασμό των Ελλήνων προς τον θεσμό του ελληνικού στρατού που απελευθέρωσε την χώρα από τους μουσουλμάνους κατακτητές. Στο υπαρξιακό και μεταφυσικό πεδίο οι Έλληνες δεξιοί εκδηλώνουν την έμφυτη αγάπη τους για τον Ελληνικό πολιτισμό ενώ παράλληλα αντιμετωπίζουν με δυσπιστία τα επιτεύγματα της τεχνολογικής επιστήμης και τους φουτουριστικούς μετεωρισμούς , θέση που πηγάζει από την Πατερική Φιλοσοφία.
  Οι οπαδοί της δεξιάς δείχνουν να προτιμούν εκλογικά δυο κόμματα: την Νέα Δημοκρατία_ και τον λαός. Η δεξαμενή των ψηφοφόρων με άλλα λόγια διχοτομείται επί του παρόντος με το μεγαλύτερο ποσοστό των «δεξιών» να επιλέγει το κυβερνητικό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας_ και ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό να μετακινείται προς το κόμμα του λαός . Αυτή η ισορροπία , που προέκυψε από τις κάλπες του 2009 είναι πολύ πιθανό να διαταραχτεί από την εμφάνιση του νεοπαγούς εθνικό-σοσιαλιστικού κόμματος της Χρυσής Αυγής. Σε μια τέτοια περίπτωση το πιο δυναμικό και με εντονότερη παρουσία στον δημόσιο χορό κόμμα της Χρυσής αυγής έχει μεγάλες πιθανότητες να αποκτήσει αντιπροσώπους στο ελληνικό κοινοβούλιο. Η πολική ατζέντα της Χρυσής Αυγής που εστιάζει στην ανάδειξη του βρώμικου ρόλου της αριστεράς στο εποικιστικό-μεταναστευτικό ζήτημα και στην απονεύρωση της εθνικών αντανακλαστικών σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση και τις προκλήσεις των όμορων κρατών έχει δημιουργήσει ένα κλίμα υποστήριξης προς τις θέσεις της από ετερόκλητες πολίτικα μάζες των ελλήνων πολιτών που αν μετατραπεί σε μαζική εκλογική προτίμηση, θα εκτινάξει τα ποσοστά της.

 64. H.A avatar
  H.A 21/11/2011 13:40:28

  http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=20/11/2011&id=327266
  Εκφράζουν τις δύο βασικές τάσεις στη Ν.Δ. Τους λεγόμενους «προεδρικούς» και τον μεσαίο χώρο. Απαντούν σε τέσσερα κοινά ερωτήματα, που αφορούν θέματα τα οποία έχουν διχάσει την Ν.Δ., αλλού συμπίπτοντας και αλλού όχι. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και Κώστας Τζαβάρας μιλούν στην «Κ.Ε.» και απαντούν στα εξής :

  1.Αν οι ευρωπαίοι εταίροι επιμείνουν στη γραπτή δέσμευση του Αντ. Σαμαρά, πρέπει να υπαναχωρήσει ο πρόεδρος της Ν.Δ.;

  2.Ο Ε. Βενιζέλος είπε από του βήματος ότι η νέα δανειακή σύμβαση θα έρθει για ψήφιση στη Βουλή. Πιστεύετε ότι θα συγκεντρώσει πάνω από 180 ψήφους;

  3.Διαγραφή Χατζηγάκη, διαγραφή Καμμένου. Υπήρξε ίση μεταχείριση, δεδομένου ότι ο πρώτος βρίσκεται και εκτός κόμματος, ενώ ο δεύτερος μόνο εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας;

  4.Ν.Δ.: Κυβερνητικός εταίρος ή αξιωματική αντιπολίτευση;

  1 Θεωρώ προκλητική αλλά και άσκοπη αυτήν τη συζήτηση για την υπογραφή του Αντώνη Σαμαρά. Στο ελληνικό πολιτικό σύστημα δεσμεύεσαι διά της ψήφου και όχι με την υπογραφή. Αρα και να την πάρουν καμία σημασία δεν έχει, αφού αυτό που μετράει είναι η ψήφος στη Βουλή. Πάντως η εμμονή τους σε αυτού του τύπου τη δέσμευση δείχνει πόσο αναξιόπιστη κατάντησε τη χώρα ο κ. Παπανδρέου. Παράλληλα όμως δικαιώνει και τον Αντώνη Σαμαρά σε όλες τις διαμαρτυρίες του για τη συκοφάντηση και τη διαστρέβλωση των θέσεών του από το δίδυμο Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου στις Βρυξέλλες.

  2Η νέα κυβέρνηση Παπαδήμου πήρε την εντολή να διαπραγματευθεί και να καταρτίσει τη νέα δανειακή σύμβαση. Αυτή θα δεσμεύσει τη χώρα για τα επόμενα χρόνια. Θα βάλει τους δημοσιονομικούς στόχους που πρέπει να πετύχουμε για να απεγκλωβιστούμε από τον βρόγχο του χρέους. Σε αντίθεση με την προηγούμενη, που δεν ήρθε ποτέ προς συζήτηση και κύρωση, πιστεύω ότι πρέπει να συζητηθεί στη Βουλή και να υπερψηφιστεί από τα κόμματα που στηρίζουν αυτή την εθνική προσπάθεια παραμονής της χώρας στο ευρώ. Αυτό θα κάνει και την κυβέρνηση Παπαδήμου πιο προσεκτική στη διαμόρφωσή της. Ας μην ξεχνάμε το παράδειγμα της Πορτογαλίας, όπου η διαφάνεια στη διαπραγμάτευση οδήγησε σε πιο ήπια κοινωνικά μέτρα, που σήμερα έχουν αρχίσει να αποδίδουν. Το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ άφησε μόνο τον κ. Παπακωνσταντίνου να διαπραγματευθεί το μνημόνιο μας οδήγησε στην πολιτική των χαρατσιών που μας βύθισε στην ύφεση και την ανεργία.

  3Σε ό,τι αφορά τα εσωκομματικά προβλήματα, καλύτερα να απαντήσουν αυτοί που τα δημιουργούν. Λυπάμαι που σήμερα η κοινοβουλευτική ομάδα είναι μικρότερη. Οι δύο περιπτώσεις είναι διαφορετικές. Ο ένας διεγράφη λόγω των απόψεων του κι ο άλλος λόγω της ψήφου του. Πάντοτε πίστευα ότι ο βουλευτής πρέπει να έχει ελευθερία λόγου όσο μια απόφαση διαμορφώνεται. Από τη στιγμή της διαμόρφωσής της και μετά έχει την υποχρέωση να συμμορφωθεί, αλλιώς μοιραία διαχωρίζει τη θέση του.

  4Η Ν.Δ. στηρίζει την εθνική προσπάθεια παραμονής στην ευρωζώνη με την ψήφο και τη συμβολική συμμετοχή της. Δεν υπήρξε συνολική προγραμματική σύγκλιση για να πούμε ότι από αντιπολίτευση γίναμε εταίροι. Αλλωστε πώς μπορεί να στηρίξεις μια πολιτική που απέτυχε; Επειδή όμως ξενίζει αυτή η στάση, θα σας πω ότι σε παγκόσμια κλίμακα δεν πρωτοτυπούμε. Πριν από μερικά χρόνια η σοσιαλιστική ουγγρική κυβέρνηση, που είχε χάσει την πλειοψηφία στην Βουλή, στηρίχθηκε στις ψήφους της αντιπολίτευσης για δύο χρόνια μέχρι να αντικατασταθεί.

  1Η επίμαχη απαίτηση των Ευρωπαίων για γραπτή δέσμευση των πολιτικών αρχηγών της Ελλάδος είναι αυθαίρετη. Δεν προβλέπεται ούτε απορρέει από κανέναν θεσμό ή κανόνα της Ε.Ε. Προδίδει βούληση επικυριαρχίας κάποιων Ευρωπαίων επί των εσωτερικών μας υποθέσεων και υπ' αυτήν την έννοια προσβάλλει την εθνική μας αξιοπρέπεια. Οσο και αν επικαλούνται οι Ευρωπαίοι αυτοί την απίστευτη (πράγματι) ανευθυνότητα του πρώην πρωθυπουργού Γ. Α. Παπανδρέου για να δικαιολογήσουν την κατάρρευση της εμπιστοσύνη τους προς τις ελληνικές αρχές, δεν δικαιούνται να υποβάλλουν την Ελλάδα ως κράτος-μέλος της Ενωσης σε μια τόσο ταπεινωτική μεταχείριση.

  Οι επίτροποι επομένως της Ε.Ε. οφείλουν όταν απευθύνονται προς την Ελληνική Δημοκρατία να συμπεριφέρονται ως υπάλληλοι του κοινού ευρωπαϊκού πεπρωμένου και όχι ως απόγονοι του γαλάτη ηγεμόνα Βρέννου. Αυτού που, ως γνωστόν έμεινε στην ιστορία για τη φράση του «Ουαί τοις ηττημένοις».

  2Ο κ. Βενιζέλος προτού φέρει τη νέα δανειακή σύμβαση για ψήφιση στη Βουλή οφείλει να εξηγήσει στο λαό γιατί δεν συνέβη το ίδιο με την πρώτη δανειακή σύμβαση. Ως γνωστόν, η σύμβαση αυτή, παρά το Σύνταγμα και τον νόμο 3.845/2010, όχι μόνο δεν κυρώθηκε αλλά ούτε καν συζητήθηκε στη Βουλή. Ο Γ. Παπακωνσταντίνου και ο Γ. Παπανδρέου οφείλουν να λογοδοτήσουν γι' αυτό το συνταγματικό πραξικόπημα. Η νέα δανειακή σύμβαση οφείλει κατ' άρθρο 36 παρ. 2 του Συντάγματος να κυρωθεί από τη Βουλή με απλή πλειοψηφία. Η αυξημένη πλειοψηφία απαιτείται μόνο στην περίπτωση που εκχωρείται η εθνική μας κυριαρχία σε διεθνείς οργανισμούς. Μια τέτοια παραχώρηση η Ν.Δ. θα την καταψηφίσει όπως επανειλημμένως έχει δηλώσει ο Α. Σαμαράς. Κατά συνέπεια το ενδεχόμενο να ψηφιστεί μια τέτοια σύμβαση με πάνω από 180 ψήφους δεν αφορά τη Ν.Δ. αλλά προφανώς όσους έχουν αποφασίσει να εκχωρήσουν μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας.

  3Οι δύο περιπτώσεις είναι διαφορετικές. Επομένως δεν μπορεί βάσιμα να τεθεί ζήτημα για ίση μεταχείριση ανόμοιων περιπτώσεων. Ο κ. Χατζηγάκης με τις δηλώσεις του αμφισβήτησε δημοσίως τις πολιτικές αξίες και διαφώνησε με τις ιδεολογικές επιλογές του κόμματος της Ν.Δ. Δικαίωμά του ασφαλώς. Ομως μια τέτοια δημόσια τοποθέτηση υπέρ της ιδεολογικής τριχοτόμησης του κόμματος σε φιλελεύθερους, μεσοχωρίτες και ακροδεξιούς με λαϊκό μανδύα δεν εκφράζει απλώς μια αιρετική άποψη εντός της Ν.Δ. Σαφώς υπονομεύει την ιδεολογική συνοχή του κόμματος και την πολιτική του ομοιογένεια. Σε μια συγκυρία μάλιστα που αναθερμαίνεται η δημόσια συζήτηση για τον ρόλο της άκρας δεξιάς, σπεύδει απρόσκλητος να προσφέρει επιχειρήματα στους αντιπάλους μας για εξομοίωση της Ν.Δ. με τον ΛΑΟΣ. Αντίθετα, ο κ. Καμμένος υπέπεσε στο παράπτωμα της διαφωνίας με την κοινοβουλευτική στάση που αποφάσισε να τηρήσει το κόμμα στο ζήτημα της παροχής ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση. Δεν αμφισβήτησε ούτε διαφώνησε με την ιδεολογική και πολιτική φυσιογνωμία του κόμματος. Αρνήθηκε την εμπιστοσύνη του στη νέα κυβέρνηση ως μέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας της Ν.Δ.

  4Ο λαός στις εκλογές του Οκτώβρη του 2009 ανέθεσε στη Νέα Δημοκρατία τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μέχρι σήμερα ανταποκρίθηκε στον θεσμικό αυτό ρόλο με σοβαρότητα και υπευθυνότητα και θα συνεχίσει να τον υπηρετεί μέχρι τις εκλογές του Φεβρουαρίου 2012. Ας μην ξεχνάμε ότι η αποτελεσματική αντιπολίτευση του Αντώνη Σαμαρά έσωσε τη χώρα από έναν αποτυχημένο πρωθυπουργό που δεν δίστασε για χάρη της πολιτικής του αυτοσυντήρησης να παίξει σε μια ζαριά το ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας. Ταυτόχρονα επέβαλε τον τερματισμό της μονοκομματικής διακυβέρνησης του τόπου από το ΠΑΣΟΚ δύο χρόνια προτού λήξει η κανονική του θητεία. Απάλλαξε τη χώρα από μια επικίνδυνη κυβέρνηση και άνοιξε τον δρόμο προς τις εκλογές. Στην κρίσιμη αυτή ώρα επιλέξαμε τον δρόμο της ευθύνης στηρίζοντας χωρίς κοινοβουλευτική συμμετοχή την κυβέρνηση Παπαδήμου, για να ανταποκριθεί στην αποστολή της. Υπ' αυτά τα δεδομένα δεν μπορεί κανείς να μας κατηγορήσει για ανεπίτρεπτο πολιτικό εταιρισμό. Οι θέσεις μας και μετά την κυβέρνηση Παπαδήμου δεν άλλαξαν. Εξακολουθούμε να επιδιώκουμε τους ίδιους στόχους. Είμαστε όμως αντίπαλοι όσων επενδύουν στη χρεοκοπία της χώρας. Βάζουμε το εθνικό πάνω από το κομματικό συμφέρον.

 65. ΕΛΛΗΝ avatar
  ΕΛΛΗΝ 21/11/2011 15:38:41

  !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Ότι πιο ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ έχω διαβάσει στο Antinews αυτά τα χρόνια.

  Γραπτή αποτύπωση της ΨΥΧΗΣ του ΝΔ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  + 100000000000000000000000..........................

  Φάκτορα βάλε όσα μηδενικά παίρνει.........

 66. κωστής avatar
  κωστής 21/11/2011 16:32:07

  βρε Αντώνη, σε δοκιμάζουν!!!! μην παίζεις το παιγνίδι του!!!! μην ορμάς εμπρός με τον σταυρό στο χέρι!!!
  το παιγνίδι είναι βρώμικο και θέλει βρώμικες τακτικές και στρατηγικές!!!!

 67. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΕΘΥΜΝΟ avatar
  ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΕΘΥΜΝΟ 21/11/2011 17:25:30

  ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ !!!!!!!!!!!

 68. appat avatar
  appat 22/11/2011 00:16:27

  Μ πραβο στον factor που δεν φοβαται να θιγει θεματα που λιγοι εχουν το κουραγιο να αναφερθουν και να μας βγαζει απο τα κλουβια μας. Ας αναρωτηθουμε ποσες φορες εχουμε βρεθει σε παρεες και φοβομαστε να δηλωσουμε οτι ειμαστε δεξιοι επειδη εχουμε αποδεκτει την προπαγανδα των [προοδευτικων] οτι μονο αυτοι γνωριζουν την αληθεια και ειναι οι μοναδικοι που εχουν κοινωνικες ευαισθησιες. Το να εισαι δεξιος ειναι τιτλος τιμης και περισσοτερο για αυτον που γνωριζει ιστορια μονο περηφανεια μπορει να αισθανεται για την προσφορα της παραταξης στην πατριδα. Δεν πρεπει να υπαρχει κανενας που να ντρεπεται για την ιδεολογια μας ο πατριωτισμος η αγαπη για το εθνος φαρος για τους αγωνες μας.Η δεξια ειναι πανω απο ολα λαικη και πατριωτικη και επειδη ειναι λαικη ο κοσμος ειναι η δυναμη της και αυτο φοβουνται ολοι.Φοβουνται μην ξυπνησει ο απλος Ελληνας και η απηχηση που εχουν οι ιδεες μας και η τεραστια δυναμικη που υπαρχει για καθε τι Ελληνικο εθνικο και πατριωτικο ακουστει στο καθε σπιτι.Ο δρομος ειναι μακρυς υπαρχει ηΕΛΛΗΝΙΚΗ ΨΥΧΗ οι οποια θα ειναι η βοηθεια μας στην επανασταση για να κρατηθει η χωρα ορθια .

 69. Πεταλάς Σάββας avatar
  Πεταλάς Σάββας 22/11/2011 03:15:19

  Φάκτορα είσαι ο σύγχρονος δεξιός Σκαρίμπας.... και όποιος κατάλαβε κατάλαβε.... Μπράβο και συνέχισε έτσι!!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.