#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
14/04/2010 13:37
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Γιατί πρέπει να υποβληθεί πρόταση μομφής εναντίον της ΚυβέρνησηςΑπό μια αγόρευση  στη Βουλή: «..συζητούμε σε αυτή την αίθουσα πρόταση δυσπιστίας για την κυβέρνησή σας. Και να σας ενημερώσω ότι η πρόταση δυσπιστίας έχει να κάνει με τη δυσαρέσκεια του Ελληνικού λαού. Δυσαρέσκεια για την πολιτική της κυβέρνησής σας. ..Μια πολιτική, σε πλήρη δυσαρμονία με τις προσδοκίες του λαού, με τις υποσχέσεις σας, με τις αλλαγές που συντελούνται στον κόσμο, αλλά και τις πραγματικές δυνατότητες του ελληνισμού.… με τα οικονομικά σας μέτρα, αφαιρείτε πόρους, εισόδημα, συντάξεις από τους εργαζόμενους, τις γυναίκες, τα μεσαία και φτωχά στρώματα της ελληνικής κοινωνίας … . Αποφασίσατε την αύξηση των ορίων ηλικίας για τις γυναίκες, τη μείωση των συντάξεων… Μπορεί σήμερα η .. κοινοβουλευτική σας πλειοψηφία να απορρίψει την πρόταση δυσπιστίας που έχουμε καταθέσει, αλλά στην συνείδηση του Ελληνικού λαού, στην συνείδηση όλων των Ελλήνων, η πρότασή μας έχει ήδη εγκριθεί με συντριπτική πλειοψηφία.»

Δε θα το πιστέψετε, αλλά αυτά τα έλεγε στη Βουλή  ο κ. Παπανδρέου στις 28 Μαρτίου 2008! Είχε  καταθέσει πρόθεση μομφής  εναντίον της Κυβέρνησης Καραμανλή, που είχε εκλεγεί το Σεπτέμβριο του 2007! 

Αν ο κ. Παπανδρέου έλεγε αυτά για την  Κυβέρνηση Καραμανλή,  τότε τι πρέπει να πούμε σήμερα για τον ίδιο και την Κυβέρνησή του;

Από το «λεφτά υπάρχουν» στο Δ.Ν.Τ.!

Ο  κ. Γιώργος Παπανδρέου , μπορεί  να κοιμάται ήσυχος. Εξασφάλισε αυτό για το οποίο πολλοί μοχθούν, αλλά λίγοι το καταφέρνουν: θα μείνει στην ιστορία!  Ύστερα από  έξι μήνες διακυβέρνησης, οδηγεί τη χώρα στο ΔΝΤ, δηλαδή στην πτώχευση! Ποιος να το πίστευε!  Στ’ αυτιά του ελληνικού λαού θ’ αντηχεί ακόμα το: «λεφτά υπάρχουν»! Ας δούμε, λοιπόν,  πως φτάσαμε ως εδώ:

Διάβασα με προσοχή: το προεκλογικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, την ομιλία και τη συνέντευξη τύπου του κ. Παπανδρέου στη ΔΕΘ και  την ομιλία στην Αθήνα. Χαρά στο κουράγιο μου θα πείτε. Πουθενά, δε έλεγε  πως  όταν γίνει Πρωθυπουργός:

-Θα αυξήσει τον ΦΠΑ κατά 2 μονάδες

-Θα περικόψει τους μισθούς των  δημοσίων υπαλλήλων

-Θα μειώσει τις συντάξεις   και θα  αυξήσει τα όρια ηλικίας

-Ότι θα αυξήσει τους άμεσους φόρους

-Ότι θα αυξήσει το φόρο στα καύσιμα 

-Ότι θα καταργήσει το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης

-Ότι θα ψηφίσει αυτό το νομοσχέδιο για τη νομιμοποίηση των μεταναστών

-Ότι δεν υπάρχουν λεφτά

-Ότι θα οδηγήσει τη χώρα  στο ΔΝΤ

Υπήρχαν τελικά λεφτά ή όχι;

 

Θα αντιπαραθέσετε ότι παρέλαβε μεγαλύτερο έλλειμμα απ’ όσο περίμενε και την οικονομία σε χειρότερη κατάσταση. Αν, έτσι ήταν  τα πράγματα τότε;

Που βρήκε 1.5 δις για το επίδομα  αλληλεγγύης; ( οι περικοπές στο δημόσιο που θα του αποφέρουν περίπου τα ίδια!)

Που βρήκε  1.3 δις για να πληρώσει το τελευταίο δίμηνο του 2009   επιστροφές φόρων;

Που βρήκε  πρόσθετα 2 δις  για την  επιχορήγηση των Ασφαλιστικών Ταμείων για το 2009;

Γιατί ανέβαλλε τη ρύθμιση για τους ημι-υπαίθριους και την επανέφερε  μετά εξάμηνο;

Γιατί η κα. Κατσέλη κατήργησε τη φορολόγηση των σκαφών;

Γιατί ο κ. Ανωμερίτης μοίρασε 80 εκατ. σε 300 εργαζομένους στον ΟΛΠ (δεν έχει σημασία το ποσό. Είναι ενδεικτικό της νοοτροπίας)

Γιατί έδωσε παράταση μέχρι της 15-1-2010  στα τέλη κυκλοφορίας;

Τέλος, που βρήκε χρήματα για να επαναφέρει τη ρύθμιση Αλογοσκούφη για τη στήριξη των τραπεζών;

Πώς μπόρεσε να τα  κάνει όλα αυτά, χωρίς λεφτά, την οικονομία σε κακή κατάσταση και τα spreads  σε ανοδική τροχιά, μετά τον Οκτώβριο;

Ο κ. Παπανδρέου ήξερε τι έλεγε ή όχι;

Δικαιούμαι, επομένως, να ρωτήσω: Όταν ο κ. Παπανδρέου έλεγε «λεφτά υπάρχουν», ήξερε τι έλεγε;

α) Αν  ήξερε και λεφτά υπήρχαν, τότε η ανεπάρκειά του  είναι πρωτοφανής γιατί μέσα σε έξη μήνες  διέλυσε  τη χώρα!

β) Αν ήξερε ότι λεφτά δεν υπήρχαν και έλεγε ότι υπάρχουν, τότε είναι ένας αδίστακτος δημαγωγός, ο οποίος υπέκλεψε  την ψήφο του ελληνικού λαού και δεν νομιμοποιείται να  κυβερνά διότι σφετερίστηκε την εξουσία.

γ) Αν νόμιζε ότι λεφτά υπήρχαν, και κανένας δεν βρέθηκε να του πει ότι δεν υπήρχαν, τότε η αφέλεια του είναι  απίστευτη και το  επιτελείο του για τα πανηγύρια.

δ) Αν ούτε νόμιζε, ούτε ήξερε, ούτε  ενδιαφέρθηκε  να μάθει, τι λεφτά υπήρχαν,  τότε είναι εξαιρετικά επιπόλαιος και είναι επικίνδυνο να κρατάει στα χέρια του τις  τύχες της πατρίδας μας .

Γιατί πρόταση μομφής;

Ό,τι από τα ανωτέρω και να ισχύει, το συμπέρασμα είναι ένα: Υπάρχει μια προφανής αναντιστοιχία μεταξύ αυτών που έλεγε προεκλογικά  ο κ. Παπανδρέου και με τα οποία κέρδισε τις εκλογές και αυτών που πράττει από την επομένη.  Ο ελληνικός λαός δεν τον ψήφισε για αυτή την ατζέντα και ούτε είμαι βέβαιος, ότι  θα τον  ψήφιζε, αν είχε αποκαλύψει τις αληθινές του προθέσεις. Το τετριμμένο και πολλάκις χρησιμοποιηθέν επιχείρημα ότι για όλα φταίνε οι προηγούμενοι, φθίνει.

Το ερώτημα είναι: Μα καλά εν μέσω κρίσης, προτείνετε να αμφισβητήσουμε την προσφάτως εκλεγείσα κυβέρνηση;

Απαντώ: Κατ’ αρχήν την κυβέρνησή μας την αμφισβητούν ήδη οι αγορές και τη θεωρούν ανίκανη να  διαχειριστεί την οικονομία μας.  Επιπλέον μια κακή κυβέρνηση  όσο παραμένει στην εξουσία, ζημιά κάνει.

Ερώτηση δεύτερη: Μα οι αγορές θα καθορίσουν ποιά κυβέρνηση θα έχουμε;

Απάντηση: Όχι, αλλά όσο σ’ αμφισβητούν οι αγορές φορτώνεις τη χώρα με ακριβά δάνεια, άρα υποθηκεύεις το μέλλον της.

Ερώτηση: Μα η κυβέρνηση προηγείται στις δημοσκοπήσεις, ο λαός θεωρεί τον Παπανδρέου «καταλληλότερο πρωθυπουργό».

Απάντηση: Έχετε δει τον κόσμο δίπλα σας πως περνάει;  Έχετε  δει κανέναν ευχαριστημένο;  Ύστερα και ο Σημίτης μέχρι τη μέρα που αποχώρησε «καταλληλότερος ήταν»! Σήμερα δεν είναι ούτε βουλευτής!

Ερώτηση: Και η Ν.Δ. τι θα κερδίσει; Απλώς θα συσπειρώσει το κυβερνητικό στρατόπεδο;

Απάντηση: Η πρόταση μομφής είναι μια κορυφαία κοινοβουλευτική διαδικασία με μεγάλο πολιτικό συμβολισμό. Αμφισβητείται η ικανότητα της κυβέρνησης να κυβερνήσει. Καταδεικνύεται η δυσαρμονία που υπάρχει με την κοινή γνώμη. Τέλος, επειδή μερικά κυβερνητικά στελέχη το παίζουν δήθεν διαφωνούντες, καθίστανται συνυπεύθυνοι.

Ερώτηση: μήπως είναι πολύ νωρίς;

Απάντηση: Σας θύμισα στην αρχή την αγόρευση  του κ. Παπανδρέου στη βουλή στις 28-3-2008, όταν είχε καταθέσει πρόταση μομφής εναντίον της κυβέρνησης Καραμανλή, που είχε εκλεγεί τον Σεπτέμβριο του 2007. Θυμάστε πώς ήταν η ΝΔ το 2008;  Άλλωστε ποτέ δεν είναι νωρίς για να αμφισβητήσεις μια τόσο κακή κυβέρνηση.

Ερώτηση: Μα η Ν.Δ. δεν είναι έτοιμη.

Απάντηση: Τις επόμενες εκλογές δεν θα τις κερδίσει η Ν.Δ. Τις επόμενες εκλογές μπορεί να τις κερδίσει μόνο ο Αντώνης Σαμαράς.

Συμπέρασμα: Η απόφαση του πρωθυπουργού να οδηγήσει την πατρίδα μας μέσα από τα Καυδιανά Δίκρανα του Δ. Ν. Τ., θα τον σημαδέψει και θα τον ακολουθεί για πάντα.  Όσο και να τον υποστηρίξουν τα γνωστά διαπλεκόμενα  στην ουσία το γνωρίζουν ότι η αντίστροφη μέτρηση άρχισε ήδη.

Ο Γ. Παπανδρέου από το 2007 και μετά πολιτεύτηκε  με  πρωταρχικό στόχο την κατάκτηση της εξουσίας έναντι οιουδήποτε τιμήματος και  μπροστά στην ακόρεστη δίψα του για εξουσία, επέλεξε  να υπονομεύσει   την  κυβέρνηση   και τη χώρα.  Και για να κερδίσει δε δίστασε να κοροϊδέψει  το λαό, μοιράζοντας ψεύτικες ελπίδες. Στην αρχαιότητα την ύβρι, ακολουθούσε η νέμεσις.

Είναι προφανές ότι η  χώρα χρειάζεται άλλη κυβέρνηση, άλλη πολιτική, άλλη φιλοσοφία. Η παραμονή του κ. Παπανδρέου στην εξουσία μόνο δεινά μπορεί να συσσωρεύσει. Για αυτό και είναι επιβεβλημένη η πρόταση μομφής.

Κώστας Ροδινός

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ataktos avatar
  ataktos 14/04/2010 13:44:57

  Αν είχε κουκούτσι μυαλό θα πήγαινε χθες να αυτοκτονήσει φαίνεται είναι χοντρόπετσος

  • donaE avatar
   donaE @ ataktos 14/04/2010 14:11:35

   Σου φαινεται οτι μετα απο τοσα χρονια στην πολιτικη θα φιλοτιμηθει τωρα να αυτοκτονήσει;

   • ataktos avatar
    ataktos @ donaE 14/04/2010 14:13:43

    μια ευχή είναι.. ξέρω

 2. man8os avatar
  man8os 14/04/2010 13:46:26

  Σωστος,αλλα δεν πρεπει να τελειωσουν πρωτα οι διεργασιες του συνεδριου?

  • ataktos avatar
   ataktos @ man8os 14/04/2010 13:48:54

   Μηχανικός είμαι ψυχίατρος όχι

   • ataktos avatar
    ataktos @ ataktos 14/04/2010 13:56:58

    άσε και αυτός για φούντο είναι δεν βλέπεις

   • man8os avatar
    man8os @ ataktos 14/04/2010 13:58:40

    Σε σχεση με τον Jeffry ειναι πολυ καλυτερος. Ειμαι απολυτα σιγουρος για αυτο.

   • ataktos avatar
    ataktos @ ataktos 14/04/2010 13:59:40

    να ρωτήσουμε την Ντόρα

   • man8os avatar
    man8os @ ataktos 14/04/2010 14:01:59

    Θα φτιαξει σε λιγο την Νεα Γελαδα. Αλλοιως θα παει σπιτι της να μαθει μαγειρικη...

   • Olympiada avatar
    Olympiada @ ataktos 14/04/2010 14:10:07

    ...Τηγανόψωμα;;

   • pizza avatar
    pizza @ ataktos 15/04/2010 14:10:12

    Την ακουσατε τη Ντορα εχθες στη Βουλη? Βγηκε να πας πη πως τωρα πληρωνουμε τα λαθη των τελευταιων 30 χρονων! Σοβαρα ρε Ντορα? Και εσυ που εισουν τα τελευταια 30 χρονια??????Ταξι οδηγουσες?

 3. man8os avatar
  man8os 14/04/2010 13:53:15

  Εγω αναφερομουν στον κυριο Σαμαρα οτι πρεπει να περιμενει για να εχει δεμενη ομαδα για καθε περιπτωση. Εσυ αναφεροσουν στον κυριο Παπανδρεου. Το συμφωνω παει στον κυριο Ροδινο, αλλα τωρα που βλεπω το σχολιο σου, συμφωνω και μαζι σου.

 4. donaE avatar
  donaE 14/04/2010 14:16:50

  Πολυ καλο κειμενο καταδεικνυει σωστα την σειρα των γεγονοτων.Το ερωτημα ειναι μπορει να εμπεδωσει ο ελληνικος λαος την ιστορια η μονο την τσεπη του νοιωθει,οποτε θα αποφασισει αναλογα με τις παροχες παλι.
  Ποιος θα βγαλει το φιδι απο την τρυπα;

 5. pikaia gracilens avatar
  pikaia gracilens 14/04/2010 14:17:27

  Κυριε Ροδινε
  Το Πασοκ θα ειναι στην εξουσια μεχρι να βρει καποιον να του δωσει την πατατα της χρεωκοπιας. Γιαυτο ψαχνει λεφτα απο το ΔΝΤ. Θελει να αγορασει χρονο για να βγει. Ειναι αυτο που λενε εις την μητρικη γλωσσα του ΓΑΠ Exit strategy. Θελουν να χρεωσουν την ελλαδα για να βγουν λαδι αυτοι.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ pikaia gracilens 14/04/2010 15:44:56

   Μέχρι,όμως, να βρεί exit strategy, ακολουθεί destructive strategy!

   • pikaia gracilens avatar
    pikaia gracilens @ Κώστας Ροδινός 14/04/2010 22:47:13

    Destructive strategy indeed.
    Για αυτο και συμπατριωτες μας την κανουν με γοργα βηματακια

    http://www.thisislondon.co.uk/standard/article-23824376-greeks-buy-into-london-property.do

   • partiritis2000 avatar
    partiritis2000 @ Κώστας Ροδινός 15/04/2010 05:54:06

    Δωστε τις διευθυνσεις τους στη τοπικη Αγγλικη μαφια και τους καιρους που θα λειπουν απο τη χωρα. LOL

   • partiritis2000 avatar
    partiritis2000 @ Κώστας Ροδινός 15/04/2010 05:55:52

    Παρεπιπτόντως αυτη η εφημερίδα είναι αυτού του Ρώσου που προσπαθεί να αγοράσει εφημερίδες στην Αγγλία. Ξέχασα πως τον λένε.

   • partiritis2000 avatar
    partiritis2000 @ Κώστας Ροδινός 15/04/2010 05:59:45

    Bεβαίως υπάρχει και η καλή πλευρά:

    Russian nuclear bombers invade UK Airspace
    http://www.globalcrisisnews.com/military/russian-nuclear-bombers-invade-uk-airspace/id=1499/

    Γουίσφουλ θίνκινγκ?

   • partiritis2000 avatar
    partiritis2000 @ Κώστας Ροδινός 15/04/2010 06:02:06

    Υπάρχει και η καλή πλευρά βέβαια.
    Απο τις αρχές του χρόνου οι Άγγλοι έχουν αναχαίτιση καμιά δωδεκαριά πυρηνικά βομβαρδιστικά των Ρώσων..ποτέ δε ξέρεις..

    Γουίσφουλ θίνκινγκ..

  • τσώφλι πασατέμπου avatar
   τσώφλι πασατέμπου @ pikaia gracilens 14/04/2010 16:19:20

   Τον ΓΑΠ και το ΔΝΤ το γράφεις με κεφαλαία. Την Ελλάδα με μικρό ;

   Θα σου πρότεινα να μήν ξοδεύεις και τα δύο λάμδα, γράψ'την με ένα για οικονομία !

   • pikaia gracilens avatar
    pikaia gracilens @ τσώφλι πασατέμπου 14/04/2010 22:45:55

    Το γεγονος οτι ειναι ατονικο δεν σας πειραξε; Μονο το κεφαλαιο Ε? Περιεργα πραγματα

 6. Νταβέλης avatar
  Νταβέλης 14/04/2010 14:31:43

  Γεμάτο πιστόλι ή γεμάτη μπανάνα... και βέβαια πατάτες

  • t avatar
   t @ Νταβέλης 14/04/2010 15:05:22

   Το "πιστόλι" πυροβολεί τα ελληνικά χαρτιά

 7. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 14/04/2010 14:39:36

  Δυστυχώς κε Ροδινέ οι εξελίξεις ξεπερνούν τον Ελληνικό λαό.
  Η χώρα έχει καρφωθεί σε νεοταξική προκρούστεια κλίνη.

  Από την επόμενη χρονολογικά ανάρτηση του Antinews:

  "Με απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελου Βενιζέλου καταργούνται ως … αντισυνταγματικές οι προϋποθέσεις της ελληνικής ιθαγένειας αλλά και του ελληνικού γένους, που θα έπρεπε να πληρούν οι υποψήφιοι που επιθυμούν να εισαχθούν στις παραγωγικές σχολές των ενόπλων δυνάμεων.
  Με απλά λόγια, οι αξιωματικοί που θα γίνουν δεκτοί στη Σχολή Ευελπίδων και στις σχολές Ναυτικών Δοκίμων και Ικάρων δεν απαιτείται να έχουν την ελληνική ιθαγένεια, αλλά ούτε και το ελληνικό γένος!"

  ____________________
  Μια πρόταση μομφής θα ήταν ατελής αν συμπεριελάμβανε μόνο οικονομικού περιεχομένου αιτίες.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ αλλενάκι 14/04/2010 14:45:24

   Aλλενάκι,
   Προφανώς, η πρόταση μομφής θα αφορά τη συνολική πολιτική της κυβέρνησης.
   Ομως,όπως βλέπεις, δεν προλαβαίνουμε πλέον!
   Γράφουμε ένα άρθρο το πρωϊ και το μεσημέρι μας ξεπερνάνε οι εξελίξεις.
   Παρ' όλα αυτά η εκτίμησή μου είναι ότι το κεντρικό βάρος πρέπει να δοθεί στον τομέα της οικονομίας. Και τούτο γιατί η οικονομική αποτυχία καθιστά τη χώρα ευάλωτη σε πολλαπλές πιέσεις. Που εν συνεχεία, παράγουν ...νομοθετήματα.

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ Κώστας Ροδινός 14/04/2010 14:49:43

    ΟΧΙ!
    ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ήταν η ψήφιση του νομοσχεδίου της λαθροιθαγένειας για να "ΔΕΣΟΥΝ ΧΕΙΡΟΠΟΔΑΡΑ" τον Ελληνικό λαό.

    Αυτό τους ΕΛΥΣΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ και γι' αυτό τώρα προελαύνουν με τα οικονομικά και το ΔΝΤ.

    Επιβεβαιώνεται ο Ψυχραιμία πανηγυρικά.

   • partiritis2000 avatar
    partiritis2000 @ Κώστας Ροδινός 15/04/2010 14:37:44

    Πάμε για εμφύλιο τότε! ;)

 8. neotera avatar
  neotera 14/04/2010 14:46:40

  Πολύ καλά τα λέμε, αλλά ποιός θα ψηφίσει την πρόταση μομφής για να περάσει, ειν' το ζήτημα. Αν ήταν να περάσει μια πρόταση μομφής κατά των γυφτοπασόκων ο Σαμαράς κι η ΝΔ θα ψήφιζαν "ΟΧΙ ΜΗΗΗ !!" Λύση για τον τόπο είναι να δηλώσει η ΝΔ πως πάει σε ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ και κατά συνέπεια σε αναπροσανατολισμό των συμμαχιών της Ελλάδας, για να πάρει εντολές ο γιωργάκης από την Πρεσβεία να βαστήξει την καυτή πατάτα "μέχρις εσχάτων"! )) Η κατάσταση είναι τραγικά γελοία κι άμα δεν ξυπνήσουμε το ίδιο είμαστε κι εμείς ! ))

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ neotera 14/04/2010 15:00:08

   H πρόταση μομφής από την αντιπολίτευση έχει περισσότερο πολιτικό -συμβολικό χαρακτήρα.
   Για παράδειγμα θα είχε ενδιαφέρον να δούμε:
   α)τι στάση θα κρατήσει ο κ. Καρατζαφερης;
   β)τι θα κάνει το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ
   γ)πως θα αντιδράσουν οι υποτιθέμενοι διαφωνούντες του ΠΑΣΟΚ.

   • ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ avatar
    ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ @ Κώστας Ροδινός 14/04/2010 17:48:03

    Κικιρίκουουουουουου.........

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ Κώστας Ροδινός 14/04/2010 17:53:42

    Σήμερα, δεν παίζεσαι!

   • ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ avatar
    ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ @ Κώστας Ροδινός 14/04/2010 19:06:32

    Τώρα,πρέπει να σε καληνυχτήσω.Με κάλεσε ο Θωμάς,σε Happening στά Εξάρχεια. Ανεβαίνει μιά avant guarde παράσταση,με πολλά στοιχεία από Opera Bouffa.Αν καλά θυμάμαι τον τίτλο,είναι : Οι οδυνηρές τύψεις του εραστή των αγελάδων(ή κάπως έτσι).Τον πρωταγωνιστικό ρόλο,θα ερμηνεύσει υπέρβαρος και ασυστόλως περδόμενος (κι από τα δύο άκρα του πεπτικού του σωλήνα)πολιτικός,με αμπελώνα σε κυκλαδονήσι.Τον μαγεμένο τσέλιγκα ,κάποιος που δεν θυμάμαι πως μου τον είπανε(νομίζω πως μούπαν πως λέγεται 'παιντί').Τις αγελάδες,θα ερμηνεύσουν κατά σειράν εμφανίσεως,:α)γυναίκα πολιτικός του κυβερνώντος κόμματος,με ανοικονόμητους μαστούς,β)ατίθαση και εσχάτως παραπαίουσα πολιτικός της αντιπολίτευσης καί γ)(γιά να μην ξεχνάμε και την Αριστοφανική κωμωδία όπου συχνά οι άντρες υποδύονταν γυναικείους ρόλους),την τρίτη αγελάδα θα υποδυθεί,ευτραφής πολιτικός,αρχηγός κομματιδίου,που απαντάει και στο όνομα δεκανίκι.Σ'αφήνω τώρα,γιατί κορνάρει από κάτω ο Θωμάς.

  • partiritis2000 avatar
   partiritis2000 @ neotera 15/04/2010 14:42:08

   Εγω προσωπικα εχω κανει σταση πληρωμών παντου και εχω ορκιστει στον εαυτο μου θα δυσκολευω με καθε τροπο το Ελληνικο Κρατος και οσους ειναι μεσαζωντες σε αυτο στο παρουν αυτα που υποτιθεται οτι τους ωφειλω. Μπορει αυτο να δυσχεραινει και την ζωη μερικων αλλων αλλα καλυτερα ετσι για να καταλαβει ο κοσμος οτι δεν εχει αλλη επιλογη απο το να κινηθει για να διωξουμε ολοι τη χολερα αλλιως η χολερα να διωξει εμας.

 9. neotera avatar
  neotera 14/04/2010 14:47:52

  Με το μπαρδόν ! ))

 10. BlueSky avatar
  BlueSky 14/04/2010 14:52:02

  Καλησπέρα σε όλους. Ο πρόεδρος Α.Σαμαράς πρέπει να κάνει τα αδύνατα δυνατά, για να αναδείξει την συσσωρευμένη αγανάκτηση των Ελλήνων, ενάντια στα πασόκια. Μήπως είναι καλή ευκαιρία τον Οκτώβριο να γίνουν και Εθνικές εκλογές; Εάν καθήσουν παραπάνω (τα πασόκια), είναι ικανοί να μας ευνουχίσουν( βλέπε Δήλωση Βενιζέλου) και να μας καταστρέψουν τελείως. Ήδη έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση, δηλαδή κόψιμο μισθών, φορολογικό νομοσχέδιο, ο περιβόητος καλικράτης που αποτελεί μίασμα, το περιβόητο πολυνομοσχέδιο για την παιδεία της ευρωπαίας διαμαντοπούλου, τα παραπάνω θέματα του άρθρου, οι δηλώσεις Βενιζέλου και έπεται συνέχεια. Σε καμιά περίπτωση δεν τηρεί το προεκλογικό πασοκικό πρόγραμμα που ευαγγελιζόταν.
  Πρόεδρε μην ασχολείσαι με τη Θεοδώρα και επιστράτευσε τους Βουλευτές ενάντια στα έργα του πασόκ............

  • Μαρία avatar
   Μαρία @ BlueSky 14/04/2010 15:20:10

   Ο Οκτώβρης μου φαίνεται πολύς καιρός! Αυτός έτσι όπως πάει μέχρι το καλοκαίρι θα έχει ξεπουλήσει και το Ιόνιο! Με το Αιγαίο έχει τελειώσει...(Δεν αναφέρομαι στα υπόλοιπα γιατί με κάλυψε η δική σου δήλωση).

 11. Χρήστος avatar
  Χρήστος 14/04/2010 15:02:21

  ζητώ συγνώμη...

  http://apolitik.pblogs.gr/2010/04/606682.html

 12. Πλούταρχος Λευκαδίτης avatar
  Πλούταρχος Λευκαδίτης 14/04/2010 15:08:02

  Επιτρέψτε μου να επαναλάβω τον ευατό μου και να πω ότι δε χρειάζεται πρόταση μομφής, αλλά καμιά παραγινομένη ντομάτα (και ας μου πει ο φίλος Σπάρτακος ότι καλύτερα να τους χλευάζουμε...). Μάλιστα έχω και μια πρόχειρη λίστα έτοιμη:
  Από δύο παραγινομένες ντομάτες στους ακόλουθους:
  1. Yorgo poli kalo
  2. Θεόδωρος Πάγκαλος
  3. Dimitrakis von Droutsas
  4. Μιχάλης Κοεμτζόγλου (αυτοπροσδιοριζόμενος ως Χρυσοχοΐδης)
  5. Γιάννης(;) (Σα)Ραγκούσης
  6. Μπένυ Βενιζέλος - Τούρκογλου
  7. Άννα Διαμαντοπούλου - Μπίλντεμπεργκ
  8. Σπύρος Βούγιας - Αλ Σάλεχ
  9. Άφρα Αλ Σαλέχ
  10.Τίνα Μπιρμπίλη
  11.Γιώργος Παπακωνσταντίνου
  12.Παύλος Γερουλάνος - Γλύγξμπουργκ
  Οι υπόλοιποι δύνανται να καθαρίσουν με μία ντομάτα...

 13. effie B. avatar
  effie B. 14/04/2010 15:39:00

  Αγαπητε Κωστα Ροδινε,
  κατανοω την αγανακτηση σου, μας διακατεχει αλλωστε ολους, εξ αιτιας του φαιδρου κυβερνητικου θιασου.
  Ασφαλως και χρειαζομαστε "αλλη κυβέρνηση, άλλη πολιτική, άλλη φιλοσοφία".
  Δυστυχως ομως οι παραληψεις και τα αμαρτηματα των προηγουμενων, βαρεια. Τα προσωπα ενος παρελθοντος που γρηγορα θελουμε να ξεχασουμε, απαξιωτικα. Δεν μπορουν να πεισουν για τιποτε.
  Υπαρχει ομως φως στο βαθος!! Πολυ φως!!
  Ενας καινουργιος αρχηγος, με καθαρο λογο και ακομα πιο καθαρο προσωπο. Και μαζι του καθαρα ΝΕΑ προσωπα (ερχονται, το ξερω).
  Λιγη υπομονη.. Το φως στο βαθος εχει ηδη αρχισει να φαινεται...(Δεν ηταν τυχαια η φραστικη επιθεση Παγκαλου!!!)
  Το μελλον επιφυλασσει πολλες εκπληξεις με καθε ειδους μομφες!!!!

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ effie B. 14/04/2010 16:59:54

   Effie,
   δεν είναι ζήτημα αγανάκτησης, που είναι εύλογη.
   Ειλικρινά πιστεύω ότι κανένας άλλος πολιτικός μετά τη μεταπολίτευση δεν κοροϊδεψε τόσο ξεδιάντροπα τον ελληνικό λαό.
   Και παραμένει στο απυρόβλητο. Ασε που προσπαθούν να μας τον εμφανίσουν και ως πολιτικό ογκόλιθο!
   Η άποψη μου είναι,και γιαυτό έγραψα για την πρόταση μομφής, ότι πρέπει να μπεί ένα τέλος.
   Καμμιά συζήτηση με μια κυβέρνηση που εξαπάτησε τον ελληνικό λαό.

   • MΑΝΩΛΗΣ Μ avatar
    MΑΝΩΛΗΣ Μ @ Κώστας Ροδινός 14/04/2010 23:55:34

    Κώστα Ροδινέ

    Να γίνει πρόταση μομφής σε εύθετο χρόνο. Τώρα είναι νωρίς. Μάλλον ο Γ.Παπανδρ. δεν θα αποφύγει σε λίγο καιρό το ΔΝΤ. Από τότε και μετά συζητάμε για άσκηση πρότασης μομφής.

   • pizza avatar
    pizza @ Κώστας Ροδινός 15/04/2010 14:20:32

    Και μην ξεχναμε οτι οχι μονο Ο ΓΑΠ ειπε οτι "λεφτα υπαρχουν" αλλα μετα την ανακοινωση για το επιδομα αλληλεγγυης ειπε στη βουλη "τα λεφτα τα βρηκαμε"!!!!! Και τα παπαγαλακια του χειροκροτουσαν.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ effie B. 15/04/2010 13:52:41

   ΜΑΝΩΛΗ
   Συγγνώμη, αλλά τώρα είδα το σχόλιο σου.
   Εχω απαντήσει παρακάτω με νέο σχόλιο.

  • Tassos Karras avatar
   Tassos Karras @ effie B. 27/04/2010 09:51:19

   Καθαρός λόγος φιλοσοφία κτλ όλα καλά, αλλά λόγια μόνο δεν φτάνουν.
   Η πράξη είναι που θα αλλάξει την όλη κατάσταση για να πάμε καλύτερα.

 14. o aneksartitos avatar
  o aneksartitos 14/04/2010 16:36:52

  Τρόπος παρουσίασης των ειδήσεων απ' τα γκεμπελικά ΜΜΕ : Για το φορολογικό, ξεκινάνε 3 λεπτά με την αναφορά Παπανδρέου στις ευθύνες Καρμαναλή (έτσι ώστε οι πολίτες να μην ξεχάσουν τον ένοχο που κατασκεύασαν τα νταβατζοΜΜΕ), μετά αναφέρουν απ' τον Σαμαρά μόνο το απόσπασμα που λέει ότι θα καταργήσει το νόμο του ΠΑΣΟΚ, και μετά καπάκι την απάντηση του Παπακωνσταντίνου, που λέει ότι η κατάργηση του νόμου του ΠΑΣΟΚ απ' τη ΝΔ σημαίνει να μειωθούν οι συντελεστές για τα χαμηλά εισοδήματα και να αυξηθούν για τα υψηλά!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Η απάντηση της ΝΔ στην απίθανη δήλωση Παπακωνσταντίνου, σ΄ έναν νόμο που ουσιαστικά καταργεί το αφορολόγητο (αφού κανείς πολίτης με πραγματικό εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ, δεν θα μπορέσει ποτέ να μαζέψει αποδείξεις 12.000 ευρώ), χάθηκε στο πιεστήριο........
  Τε΄τοια παρουσίαση ειδήσεων ειλικρινά και ο γνήσιος Γκέμπελς θα τη ζήλευε.
  Μετά εμείς ονειρευόμαστε προτάσεις μομφής, ποτε θα πέσει ο ΓΑΠ, και άλλα γραφικά...
  Με την απόλυτη στήριξη των νταβατζοΜΜΕ και 10 χρόνια μπορεί ανενόχλητος να μείνει στην εξουσία ο ΓΑΠ.
  Την ίδια ώρα εμείς, προς τέρψη του ΓΑΠ, θα κυνηγάμε τον Καραμανλή, τον Αλογοσκούφη, τον Παυλόπουλο, τον Κοντό, κ.α.
  Τέτοια εποχή το 2008 οργίαζε το απίθανο κατασκευασμένο ψευδοσκάνδαλο Ζαχόπουλου, με το γεγονός να έχει λάβει χώρα τέλη του 2007. Επί ΠΑΣΟΚ το ίδιο ακριβώς γίνεται με τον γιό του Διώτη-- αν αυτή τη στιγμή το θυμούνται έστω και 50 άτομα, γράψτε με....

  • o aneksartitos avatar
   o aneksartitos @ o aneksartitos 14/04/2010 16:38:16

   Τυπογραφικό λάθος : Ο παπακωνσταντίνου είπε ότι η κατάργηση του νόμου θα σημάνει να αυξηθούν οι συντελεστές για τα χαμηλά εισοδήματα και να μειωθούν για τα υψηλά

 15. Dimi avatar
  Dimi 14/04/2010 16:44:21

  Yβρις – Νέμεσις – Κάθαρσις

  «Ν’ αγαπάς την Ευθύνη. Να λές: Eγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης. Αν δεν σωθεί, εγώ φταίω.» ~Νίκος Καζατζάκης, Ασκητική

  Με Διάνοιά καθαρή. Με Μάτια ανοικτά. Με Φρόνιμα Αγωνιστικό. Με Πίστη, Ελπίδα, Αγάπη και Θάρρος, έχουμε χρέος να διασώσουμε την πανέμορφη και μοναδική Πατρίδα Ελλάδα μας, από τη σύγχρονη των ΕΦΙΑΛΤΩΝ φατρία.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Dimi 14/04/2010 16:52:12

   Dimi,
   παρέλειψα την Κάθαρσι, γιατί εσχάτως γίνεται κατάχρηση της λέξης.

   • Dimi avatar
    Dimi @ Κώστας Ροδινός 14/04/2010 17:10:11

    Κύριε Ροδινέ, συμφωνώ απολύτως μαζί σας. Περιέλαβα την Κάθαρσι, με την κυριολεκτική και μεταφορική έννοια του Θαύματος και της Αρετής.

 16. Νταβέλης avatar
  Νταβέλης 14/04/2010 16:48:10

  Ο κ. Σαμαράς μετά τη συνάντησή του με τον κ. Παπανδρέου είπε ότι όσο λιγότερο μιλάμε για την οικονομία, τόσο καλύτερα. Δύσκολο το βλέπω για μομφές. Σιγή ιχθύος, ένοχη σιωπή... να σταματήσουμε να μιλάμε και για την Ελλάδα σε λίγο.
  Ραγιάδες διαβάστε το Θούριο. Διαβάστε πως κάποια στιγμή πρέπει να εξεγερθούμε απέναντι σε αυτούς που κυβερνούν χωρίς να δίνουν δεκάρα για τους πολλούς. Αυτό δε θα το διαβάσετε στις εφημερίδες, ούτε θα σας το πουν τα ραδιόφνα.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Νταβέλης 14/04/2010 16:54:01

   Νταβέλη,
   εικάζω ότι ο Σαμαράς μάλλον στον Παπανδρέου και το επιτελείο του αναφερόταν, γιατί αυτοί είναι που με την ασυνάρτητη πολυλογία τους διόγκωσαν τα προβλήματα

 17. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 14/04/2010 16:48:23

  Aνεξάρτητε,
  ήταν το ίδιο σύστημα, τα ίδια ΜΜΕ, θα έλεγα και οι ίδιοι άνθρωποι και το 2004.
  Σήμερα μάλιστα είναι ακόμα περισσότερο αποδυναμωμένοι.
  Θα συμφωνήσω μαζί σου ότι αυτό το σύστημα η Ν.Δ. το ταϊσε πλουσιοπάροχα.
  Αλλά για να μην τα ρίχνουμε όλα στα ΜΜΕ της άλλης πλευράς, για δες σήμερα τα πρωτοσέλιδα του "ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΤΥΠΟΥ" και της "ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ", παραταξιακές υποτίθεται εφημερίδες. Ο ένας κάνει αβάντα στον Καρατζαφέρη και τη Ντόρα και η άλλη στην Κυβέρνηση!
  Οπως είναι δομημένο αυτό το σύστημα των ΜΜΕ θα στηρίξει το Παπανδρέου μέχρι τέλους και μετά θα ψάξει για εσωτερική αλλαγή.
  Αν δεν το καταλάβει αυτό η Ν.Δ.και δεν οργανώσει μια επικοινωνική πολιτική που να στηρίζεται και σε άλλα μέσα, θα συνεχίσει να πορεύεται σε εχθρικό τοπίο.

  Και κάτι τελευταίο: Ολες οι μετρήσεις δείχνουν ότι η αξιοπιστία και η επιρροή του συρρικνώνεται. Τις επόμενες εκλογές σε μεγάλο βαθμό θα
  τις κρίνει το διαδίκτυο.

  • Αγανάκτηση avatar
   Αγανάκτηση @ Κώστας Ροδινός 14/04/2010 17:12:44

   Με όλες τις παλινωδίες που έχει κάνει ο ΓΑΠ δεν θέλει και πολλά, π.χ. μόνο αυτό το κλιπάκι

   http://www.youtube.com/watch?v=vb3WiQ809bM

   να παίζει δέκα φορές την ημέρα, σε 1 (ένα) μεγάλο κανάλι αφού φτάσουν τα πρόσφατα μέτρα στην τσέπη των μισθωτών και τελείωσε ο ΓΑΠ.

   Το ζήτημα είναι ότι δεν υπάρχει ούτε 1 (ένα) μεγάλο κανάλι να υποστηρίζει Σαμαρά...

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ Αγανάκτηση 14/04/2010 17:17:50

    και ούτε προβλέπεται να υπάρξει σύντομα!

   • popolaros avatar
    popolaros @ Αγανάκτηση 14/04/2010 19:11:29

    Σωστός,το βιντεάκι να αναρτηθεί σε περίοπτη θέση μέχρι να πέσει ο αλλογενής.

 18. εναςάσχετος avatar
  εναςάσχετος 14/04/2010 16:53:42

  Πρόταση μομφής και πράσινα άλογα.
  Καθημερινά συλλαλητήρια και πολιτικές απεργείες διαρκείας με αίτημα να πέσει η κυβέρνηση, χρειάζονται.

  • Νταβέλης avatar
   Νταβέλης @ εναςάσχετος 14/04/2010 17:55:20

   Πέστα...;Έχουν οχυρωθεί κατεστημένο πολιτικό και ΜΜΕ και φοβίζουν τον κόσμο με το ΔΝΤ... θα πει κάποιος τώρα... ναι αλλα το ΔΝΤ θα απολύσει κόσμο... Αυτόν τον κόσμο αποτυχημένα κόμματα της μεταπολίτευσης ποιος τον κρατούσε όμηρο συμβασιούχο απλήρωτο?.. Ποιος έθισε τον κόσμο στο ρουσφέτι? εσείς... Ποιός σπατάλησε δημόσιο χρήμα? εσείς... και τα ΜΜΕ που σας υπηρετούν. Πραγματικά, ίσως με έναν ειρωνικό τρόπο το ΔΝΤ θε έχει μια πατριωτική υπηρεσία, την απαλλαγή της Ελλάδας από τα χρεοκοπημένα πολιτικά κόμματα εξουσίας. Το ξέρω ακούγεται σκληρό... Και πάνω στην αναμπουμπούλα νέο νόμο πλαίσιο για τη λειτουργία των ΜΜΕ. Η Ελλάδα είναι καλύτερη και από τον Σαμαρά και τον Παπανδρέου. Την αξιοπρέπεια της ίσως είναι καιρός να την ξαναβρεί στο δρόμο... εκεί που όταν τη βρήκε στο Πολυτεχνείο κάποιοι λίγο λίγο της την ξαναέκλεψαν.

 19. o aneksartitos avatar
  o aneksartitos 14/04/2010 16:59:37

  Φίλε ροδινέ, στο διαδίκτυο και αν κυριαρχεί το ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα με τα ψευδοκουλτουράκια μπλογκ, που έχουν άπειρα άσχετα θέματα (π.χ. για τη Τζούλια), και σου πετάνε και το καρφί για τον Καρμαναλή ή τον Σαμαρά, κερδίσουν αμέτρητη επισκεψιμότητα....
  Το 2004 στήριζαν τα ΜΜΕ σαν τρελά ΓΑΠ (μην σου θυμίσω την περιοδεία του στα χιόνια).
  Μετά έδειξαν μια μιρκή ανοχή απλώς στη ΝΔ, και η τελευταία, με την ανοησία που πάντα τη διακρίνει, αντί να ενισχύσει τα δικά της ΜΜΕ και τους δικούς της επιχειρηματίες, ενίσχυσε ακόμα περισσότερο τους πασόκους. Βέβαια οι τελευταίοι από τέλη του 2006 άρχισαν τη συντονισμένη επίθεση κατά της ΝΔ, ιδίως μετά τις ύποπτες πυρκαγιές του 2007, και κατάφεραν γρήγορα το στόχο τους... Μάλιστα όσο πιο πολύ έβριζαν τη ΝΔ, τόσο πιο πολλά μπόνους έπαιρναν από αυτή....
  Αμα δεν δημιουργήσεις δικό σου ισχυρό παραταξιακό τύπο και αντίστοιχα κανάλια στην τηλεόραση, "κλάφτα χαράλαμπε"

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ o aneksartitos 14/04/2010 17:02:05

   Τώρα τι να σου απαντήσω; Οτι διαφωνώ;
   Για αυτό φωνάζουμε εδώ...

  • partiritis2000 avatar
   partiritis2000 @ o aneksartitos 15/04/2010 14:52:18

   o aneksartitos says:
   "Φίλε ροδινέ, στο διαδίκτυο και αν κυριαρχεί το ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα με τα ψευδοκουλτουράκια μπλογκ, που έχουν άπειρα άσχετα θέματα (π.χ. για τη Τζούλια),"

   Καλά σοβαρά μιλάμε τώρα?
   Κάνουν promotion σε αυτό το κύκλωμα που οργανωνει Ελληνικό δύκτιο πορνείας? Που οχι τυχαία σε καιρό ύστατης οικονομικής κρίσης λανσάρανε μια ναρκομανή και με ανοχή των Ελλήνων κάθε σκουπιδοκάναλο τους έβαλε μέσα στα Ελληνικά σπίτια και στα μυαλά των παιδιών μας δείχνωντας πόσα πολλά μπορεί να βγάλει μια κοπέλα αν εκδωθεί? ενω τώρα μαθαίνω ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΑ ΜΠΛΟΓΚΣ ΠΟΥ ΣΡΗΤΙΖΟΥΝ ΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟΙ PROMOTION??
   Αυτη ειναι η βοηθεια του ΠΑΣΟΚ στους ανεργους? Στα ανεργα κοριτσια κυριως που βγαλανε τα ματια τους για ενα πτυχιο τωρα να μενουν ανεργες ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΝΕ ΤΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΜΗΠΩΣ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΝ ΝΑ ΕΚΔΙΔΩΝΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΣΤ'ΑΛΗΘΕΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΠΙΘΑΝΗ ΑΞΗΣΗ ΖΗΤΗΣΗΣ ΤΟ ΑΛΛΟ ΚΑΘΙΚΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΕΦΤΙΑΞΕ ΤΟ ΟΛΟ ΚΟΛΠΟ?

   Να ρωτησω, με το ΣΔΟΕ και τα ψευτικα στοιχεια εισπραξεων που εδινε και τελικα υποτιθεται οτι εφεραν το ΣΔΟΕ στη πορτα τους τελικα τα βρηκανε, η κοροϊδέυανε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΣΔΟΕ ΠΑΣΟΚ και ΑΥΤΟΙ οι ΜΑΣΤΡΩΠΟΙ των Ελληνικο Λαο?

  • partiritis2000 avatar
   partiritis2000 @ o aneksartitos 15/04/2010 14:54:57

   Τουλαχιστον ας βρεθει ενας Χριστιανος να κανει το καθηκον του και να τους στειλει εκει που πρεπει, στον αγυριστο, αφου οπως φαινεται δεν δυναμεθα να κανουμε οι υπολοιποι τιποτε αλλο!

 20. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 14/04/2010 17:07:28

  Τίς επόμενες εκλογές φοβούμαι ότι θά τίς κρίνουν οί μετανάστες,Κώστα Ροδινέ.
  Μήπως πρέπει νά επαναληφθή ή Βαστίλλη;Τά πληκτρολόγια είναι waste of time,από κάποια στιγμή καί μετά.Αγγλικά δέν θέλουν;θά τά έχουν.Αντε τώρα γιατί τά πήρα μέ αυτά πού γράφει τό αλλενάκι ότι είπε ό Hippopotamus.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Kὀριννα 14/04/2010 17:14:10

   Kόριννα,
   Είχα καταντήσει γραφικός να φωνάζω στην κυβέρνηση της Ν.Δ. απο το 2004 να κάνει δυο πράγματα με την άνοδό της στην εξουσία:
   Πρώτον να αλλάξει αμέσως τον εκλογικό νόμο Σκανδαλίδη. Ετσι θα μπορούσε το 2007 να κάνει ξανά εκλογές με νέο νόμο.
   Δεύτερον, να προωθήσει την ψήφο των Ομογενών.
   Τα αποτελέσματα τα γνωρίζεις.
   Και όταν συζητιόταν πάλι το νομοσχέδιο για τους λαθρομετανάστες, έλεγα να προηγηθούν οι ομογενείς, αλλά φωνή βοώντος εν τη ερήμω.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ Κώστας Ροδινός 14/04/2010 17:49:29

    Δε γινοταν αυτο.Η αλλαγη εκλογικου νομου για τις επομενες και οχι τις μεθεπομενες εκλογες οπως και η ψηφος των ομογενων ηθελαν αυξημενη πλειοψηφια που η ΝΔ δεν ειχε.

   • anonymous avatar
    anonymous @ Κώστας Ροδινός 14/04/2010 17:55:04

    Μπορούσε να περάσει το 2004 την ψήφο των ομογενών αλλά δεν το έπραξε. Το 2009 θα ψήφιζαν και το ΠΑΣΟΚ δε θα μπορούσε να το πάρει πίσω.

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ Κώστας Ροδινός 14/04/2010 17:59:35

    Ψυχραιμία,
    Ο εκλογικός νόμος μπορούσε να αλλάξει με απλή πλειοψηφία το 2004 και εννοείται να ίσχυε στις μεθεπόμενες εκλογές. Σε περίπτωση που προέκυπτε η ισχνή πλειψηφία του 2007, να μποορύσε να προκηρύξει εκ νέου εκλογές με το νέο νόμο.
    Για την ψήφο των ομογενών όντως θέλει αυξημένη πλειοψηφία, αλλά ο Παπανδρέου το 2004, δύσκολα θα έλεγε όχι (εκτίμηση είναι, έτσι;)

  • loretta avatar
   loretta @ Kὀριννα 14/04/2010 21:20:12

   ok βρε παιδια αλλα μην δινετε τοση αξια και δυναμη με τα λογια σας στους μεταναστες....μεχρι στιγμης το μονο που θα λαβουν ειναι ΠΕΙΝΑ ΑΝΕΧΕΙΑ ΑΝΕΡΓΙΑ !!!

   και μην φανταστειτε οτι θα εχουν λεφτα να τους ταξουν για να ψηφισουν.(οι πολιτικοι ενοω)..!!! Διοτι αν το τολμησουν θα τους ΛΥΝΤΣΑΡΟΥΝ ΤΟ 30% ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΙΔΡΩΣΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΑΝ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ!!


   ειναι απλα τα πραγματα.

   • partiritis2000 avatar
    partiritis2000 @ loretta 15/04/2010 15:14:46

    Πιθανόν κατοικείς Αθήνα και εις τας καλάς περιοχάς γι αυτό δε βλέπεις που έχουν αρχίσει να αναχωρούν γενικώς ή είναι στο παρά 5 προ της αναχώρησης. Η Ελληνοποίηση έγινε για να μην τους φύγουν όλοι. Εγω όμως ο πονηρός σκέφτωμαι οτι αθ τους δίνει με κάποιο τρόπο λεφτά κάτω απο το τραπέζι για να τους συντηρεί επειδή η Ελληνοποίηση μόνο δε φτάνει για να γεμίζει το στομάχι.

 21. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 14/04/2010 17:20:12

  Ρε, Αγάνακτηση,
  Δε βάζεις τέτοιες ώρες αυτά τα βίντεο!
  Φάκτορα, για βάλτο κάπου να παίζει, για να σπάς νεύρα!

 22. ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ avatar
  ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 14/04/2010 17:20:56

  Οι δαιαφωνούντες του Πασόκ;;;;Μπέέέέέέέέ............

 23. ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ avatar
  ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 14/04/2010 17:21:37

  διόρθωση:διαφωνούντες.

 24. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 14/04/2010 17:22:57

  Σπάρτακε,
  Σοβαρέψου και κάνε καμιά εποικοδομητική κριτική!
  Ξέρω ότι έχεις λαλήσει, αλλά σύνελθε!

 25. Αγανάκτηση avatar
  Αγανάκτηση 14/04/2010 17:27:24

  Πάντως παλαιότερα τα είχα πάρει με τον ΚΚ που παρέδωσε έτσι την εξουσία.

  Τώρα πλέον βλέπω ότι δεν υπήρχε ούτε μία στο εκατομμύριο να τον αφήσουν να κυβερνήσει οι νταβατζήδες έστω και εαν έπαιρνε το 1/10 των μέτρων που θα αναγκαστεί να πάρει ο ΓΑΠ.

  Είμαι σίγουρος ότι σίγουρα θα έχει σκυλομετανοιώσει που δεν τους έκοψε τον κώλο από τις πρώτες κι'όλας "100 ημέρες" του 2004.

 26. o aneksartitos avatar
  o aneksartitos 14/04/2010 17:33:38

  Καλά απίθανο βίντεο.....

 27. Γιώργος avatar
  Γιώργος 14/04/2010 17:42:39

  To ερώτημα σχετίζεται με το αν η ΝΔ μπορεί να χτυπήσει νίκη στις επόμενες εθνικές εκλογές.
  Μπορεί να νικήσει το ΠΑΣΟΚ από την πρώτη τετραετία; Ή πάμε για οκταετία ΠΑΣΟΚ και βάλε;
  Οι νέοι Παπανδρέλληνες που θα ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ μονοκούκι έχουν ληφθεί υπόψιν; Πόσους χιλιάδες απ αυτούς θα ελληνοποιήσει το ΠΑΣΟΚ ως στις επόμενες εθνικές εκλογές;
  ...πέραν της καταιγιστικής υποστήριξης που απολαμβάνει ο κυβερνητικός θίασος από τα ΜΜΕ και της προκλητικής απόκρυψης των Πασοκικών σκανδάλων απ αυτά.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Γιώργος 14/04/2010 18:10:09

   Γιώργο,
   το ερώτημα είναι πολύ κρίσιμο. Εκτιμώ πώς είναι εφικτό, αλλά αυτό θα το γράψουμε σ' ένα επόμενο άρθρο, το οποίο θα αναφέρεται στην αντιπολιτευτική στρατηγική της Ν.Δ.

  • partiritis2000 avatar
   partiritis2000 @ Γιώργος 15/04/2010 15:11:15

   Μισό εκατομμύριο

   • partiritis2000 avatar
    partiritis2000 @ partiritis2000 15/04/2010 15:11:41

    αρχικά...

 28. fatfat avatar
  fatfat 14/04/2010 17:52:52

  @ Κώστας Ροδινός....1) επιμένετε να μην εστιάζετε στο κύριο αίτιο της σημερινής δεινής οικονομικής κατάστασης της χώρας....και αυτό είναι το τεράστιο δημόσιο χρέος....για να μπορούμε να το εξυπηρετούμε κανονικά, πρέπει κάθε χρόνο να δανείζεται η Ελλάδα περισσότερα από 30 δις ευρώ.....το πραγματικό πρόβλημα δεν είναι το έλλειμμα.....είναι το δημόσιο χρέος,που απορροφά η ετήσια εξυπηρετηση του (πληρωμή τόκων και χρεολυσίων) πολύ μεγάλο ποσοστό των ετήσιων κρατικών εσόδων....και στο τεράστιο αυτό δημόσιο χρέος μεγάλη ευθύνη έχουν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις
  - κυρίως η κυβέρνηση του κυρίου Καραμανλή -, που όχι μόνο δεν πήραν σοβαρά και αποτελεσματικά μέτρα για να το μειώσουν, αλλά αντίθετα το αύξησαν υπέρμετρα.

  Σύμφωνα με τα προσωρινά διαθέσιμα στοιχεία του κρατικού προϋπολογισμού για το πρώτο τρίμηνο του 2010 (Ιανουάριος-Μάρτιος)
  σε δημοσιονομική βάση, το έλλειμμα διαμορφώθηκε στα 4.326 εκατ. ευρώ από 7.119 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο διάστημα του 2009...δηλαδή το έλλειμμα για το πρώτο τρίμηνο 2010 μειώθηκε αρκετά ως πολύ.....μήπως το σημαντικό πρόβλημα που έχει η Ελλάδα ξεπεράστηκε?
  ΟΧΙ.....γιατί το πραγματικό πρόβλημα δεν είναι το έλλειμμα....

  2) Κανένα φοροεισπρακτικό μέτρο δεν θα είχε άμεσο αποτέλεσμα....όπως η ρύθμιση για τους ημιπαίθριους πριν 8-10 μήνες.....είναι αλήθεια ότι μέχρι την κατάργηση της ρύθμισης από την κυβέρνηση Παπανδρέου είχαν εισπραχθεί λιγότερα από 30 εκατομμύρια ευρώ?

  Βέβαια η κυβέρνηση Παπανδρέου, την επανέφερε πάλι, για καθαρά εισπρακτικούς λόγους......δεν πρόκειται όμως μέσα σε 1 χρόνο να αποδώσει τεράστια έσοδα για το κράτος(άλλο τι έσοδα προβλέπει το κράτος και άλλο τι έσοδα πραγματοποιεί το κράτος, την στιγμή που οι πολίτες είναι επιφυλακτικοί και δύσπιστοι με αυτό το μέτρο).

  Ή μήπως η μη παράταση των τελών κυκλοφορίας θα απέφερε για το κράτος τεράστια έσοδα?

  3) Τα δημόσια έσοδα θα αυξηθούν σημαντικά με την πάταξη της φοροδιαφυγής.
  Στο θέμα της φοροδιαφυγής απέτυχε η κυβέρνηση Καραμανλή...είτε γιατί δεν μπόρεσε να υλοποιήσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις και το πρόγραμμά της, είτε γιατί οι εισπρακτικοί και ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους ήταν διαλυμένοι - κάτι που βέβαια ήταν δική της ευθύνη -.

  4)Επειδή αναφέρεστε στην εθελούσια έξοδο του ΟΛΠ που κόστισε 80 εκατομμύρια ευρώ (που ΚΑΚΩΣ ΕΓΙΝΕ), θυμάστε πόσο τελικά θα κοστίσει στους πολίτες, η εθελούσια έξοδος των 4.000 εργαζομένων της Ο.Α, που αποφασίστηκε επί κυβέρνησης Καραμανλή?
  Γιατί νομίζω ότι έχετε επιλεκτική μνήμη......

  • ΑΡΗΣ Θ avatar
   ΑΡΗΣ Θ @ fatfat 14/04/2010 18:52:44

   Το μεγάλο πρόβλημα είναι το Δημόσιο Χρέος και η άλλειψη ανταγωνιστικότητας μόνο που και γι αυτά τα δύο οι ευθύνες βρίσκονται μερικές δεκαετίες πίσω. Α, και η βαθειά ριζωμένη νοοτροπία της ΗΣΣΟΝΟΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ. Και για τα τρία αυτά ο Καραμανλής δεν μπόρεσε να κάνει όσα θα έπρεπε και βέβαια το ΠΑΣΟΚ σε οποιαδήποτε προσπάθεια ήταν στην κόντρα. Ηρθε και η κρίση (που κατά το ΠΑΣΟΚ ήταν ανύπαρκτη) και το γλυκό έδεσε.
   Την πάταξη της φοροδιαφυγής να την δώ πρώτα. Μέχρι στιγμής καταλαβαίνω απλώς ότι αυτοί που είχαν και τα δήλωναν θα πληρώσουν περισσότερα.(Και το πρόβλημα μας δεν ήταν ότι είχαμε χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές).
   Για την ΟΑ σκέψου απλώς τι είχαμε πληρώσει και τι θα συνεχίζαμε να πληρώνουμε.

  • Γιώργος avatar
   Γιώργος @ fatfat 15/04/2010 08:16:34

   To πρόβλημα δεν είναι λογιστικό, απλά να βρούμε περισσότερα δημόσια έσοδα μέσω εξαντλητικών φόρων όπως κάνει ο Παπανδρέου' αλλά να υπάρξει παραγωγή...η γενεσιουργός αιτία του χρέους είναι η παραγωγική αποδιάρθρωση της χώρας...
   Κάτι που έγινε κυρίως στη δεκαετία του 80 από το ΠΑΣΟΚ...Αντίθετα ο Καραμανλής με τη μείωση φόρων επιτάχυνε την ανάπτυξη. Να θυμηθούμε ότι ο Πάγκαλος έλεγε μετά το 2004 ότι αν η Ελλάδα διατηρήσει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης θα σκίσει τα πτυχία του;

   • ΑΡΗΣ Θ avatar
    ΑΡΗΣ Θ @ Γιώργος 15/04/2010 09:43:39

    Απολύτως σωστός! Ούτως ή άλλως αν δεν δημιουργηθεί πλούτος - δεν υπάρξει πλαίσιο που να ευνοεί την δημιουργία πλούτου- τα φορολογικά έσοδα μακροπρόθεσμα θα πέσουν. Να θυμίσω το "ανέκδοτο" που ανταποκρίνεται πλήρως στην πραγματικότητα: Με φορολογικό συντελεστή 100% τα φορολογικά έσοδα... μηδενίζονται.
    Ο Καραμανλής όντως επιτάχυνε την ανάπτυξη,νομίζω όμως ότι δεν λειτούργησαν οι φοροελεγκτικοί και φοροεισπρακτικοί μηχανισμοί με αποτέλεσμα όταν ήρθε και η κρίση το πράγμα να ξεφύγει. Κάποια στιγμή ελπίζω κάποιος αρμόδιος (μακάρι ο ίδιος ο Καραμανλής) να μας εξηγήσει τι συγκεκριμένα και γιατί έγινε.

  • partiritis2000 avatar
   partiritis2000 @ fatfat 15/04/2010 15:24:44

   Με τις άδειες για ανέγερση που περιμένουν εδω και κάτι μήνες στη Δυτική Θεσσαλονίκη περιοχή Λιμάνι απο το ΥΠΕΧΩΔΕ εγινε τιποτε? 500 θεσεις εργασιας στο περιμενε.
   Με την άδεια για το νεο εργοστάσιο Νομό θεσσαλονίκης για κατασκευη των Pony έγινε τίποτε, επίσης περιμένουν κάτι μήνες?

   Μυωπία έχει το ΓΑΠ?
   Κουφό είναι?
   Μήπως είναι βλάμενο?
   Μήπως ολα μαζι?

   Αντε για το ενα, τον δικαιολογησαμε, αντε για το αλλο δεν προλαβαινε, αντε για το τριτο δεν ηξερε...
   Ειλικρινα τώρα.. μηπως ο ανθρωπος τελικα εχει πρόβλημα και τον βάλατε απάνω ίσα ισα για να προλάβετε να κυβερνήσετε?

 29. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 14/04/2010 17:58:06

  Συγκρισεις μεταξυ της τακτικης του ΠΑΣΟΚ το 2007 και της ΝΔ τωρα δεν ειναι δυνατες γιατι ειναι τελειως διαφορετικη η δυναμικη των δυο κομματων.
  Για την κατασταση αυτη ευθυνονται διαχρονικα οι ηγεσιες της ΝΔ οι οποιες τα τελευταια 20 χρονια ουτε ιδεολογια παραγουν ουτε πολιτικη παρα μονο εσωτερικους τσακωμους και κοκκορομαχιες.
  Δεν υπαρχει παραταξιακος τυπος χωρις συγκεκριμενη ιδεολογια,χωρις ενα οραμα για την Ελλαδα του μελλοντος και χωρις προσωπικοτητες να το εκφραζουν.
  Η ΝΔ ειναι απλως ενας κομματικος μηχανισμος ανθρωπων που ειναι στο χωρο απο συνηθεια ή λογω οικογενειακων καταβολων.
  Αρα στο περιβαλλον αυτο δεν ειναι σε θεση να πιεσει το ΠΑΣΟΚ.Η προταση μομφης ειναι απλως μια παρασταση που θα αποβει εις βαρος της καθως τα ΜΜΕ θα παιξουν το εργο οτι ευθυνεται για την κριση και ζητει και τα ρεστα.
  Ευκολες λυσεις δεν υπαρχουν.

 30. Orestios avatar
  Orestios 14/04/2010 18:16:23

  Ένα φορολογικό νομοσχέδιο που συζητείται στη βουλή, δεν απασχολεί κανέναν?

 31. fatfat avatar
  fatfat 14/04/2010 18:29:39

  @ Orestios.....γράψε για τις διατάξεις του φορολογικού νομοσχεδίου, με τις οποίες διαφωνείς.......

 32. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 14/04/2010 18:37:04

  Όταν κάποιος έχει σύγχυση στο κρανίο και λέει αρλούμπες για να εκλεγεί, μπορείς να πεις ότι είναι άσχετος και ψευτρόνι (αλλά από λαοπλάνους ψεύτες μάθαμε το 1981

  http://www.youtube.com/watch?v=oLrQatlXKJg&feature=related

  Ωστόσο η μομφή είναι για το παρακάτω. Με βάση τα απόλυτα σωστά που έλεγε στην ΔΕΘ το 2009, πάμε για τον φαύλο κύκλο της κατάρρευσης. Ντροπή!

  http://www.youtube.com/watch?v=Umw1hN8r0Mw

  Να το δείτε αυτό το τελευταίο όσα καραγκιοζάκια του Πασόκ πάτε να ψηφίσετε στη Βουλή για το φορολογικό. Και εσύ φατφατ.

 33. Κάποιος. avatar
  Κάποιος. 14/04/2010 18:57:20

  Τα σπρεντς πέφτουν στις 400 μονάδες, τα κανάλια πανηγυρίζουν για την έλευση του ΔΝΤ με τα χαμηλά επιτόκια, η τρομοκρατία εξαρθρώνεται, τα παιδιά σπάνε τους κουμπαράδες και καταθέτουν τις οικονομίες τους μαζί με τις συντάξεις των παππούδων τους στο εθνικό ταμείο στήριξης, το ΠΑΣΟΚ είναι σε διψήφια απόσταση στα γκάλοπ σε πρόθεση ψήφου, ο Γιωργάκης ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός σπάζοντας παράλληλα και το πανελλήνιο ρεκόρ διάπλου με κανόε-καγιάκ, η παιδεία αναμορφώνεται και εκσυχρονίζεται, η αξιοκρατία θεμελιώνεται με νέες διαφανείς διαδικασίες, οι ημιυπαίθριοι νομιμοποιούνται, επισκευάστηκε το γερμανικό υποβρύχιο που γέρνει,....ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΙΑ ΑΥΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕΣΑ Σ' ΕΝΑ ΕΞΑΜΗΝΟ ;

 34. ΑΡΗΣ Θ avatar
  ΑΡΗΣ Θ 14/04/2010 19:02:20

  Ειλικρινά δεν βρίσκω τον παραμικρό λόγο -έστω και σκοπιμότητας- για υποβολή πρότασης μομφής. Εξι μήνες μετά τις εκλογές, μέσα σε κρίση που υποσυνείδητα συσπειρώνει και μη κυβερνητικούς γύρω από την κυβέρνηση,με τη ΝΔ σε φάση ενδοσκόπησης και προσπάθειας ανασύνταξης και με τα ΜΜΕ απολύτως εχθρικά (άρα τις εντυπώσεις θα τις κέρδιζε το ΠΑΣΟΚ) μια πρόταση μομφής θα ήταν βούτυρο στο ψωμί του Παπανδρέου.
  Χρειάζεται να γίνουν πολλά πράγματα πριν η ΝΔ μπορέσει να κάνει κάτι τέτοιο και να έχει πολιτικό κέρδος.

 35. Μάρκο Τ avatar
  Μάρκο Τ 14/04/2010 19:08:07

  Δεν χρειάζεται πρόταση μομφής, μόνο καλό θα κάνει στην κυβέρνηση. Χρειάζεται αποτελεσματική αντιπολίτευση. Και αποτελεσματική αντιπολίτευση σημαίνει να καταγγελθεί o GAP ότι απεργάζεται συνειδητά την καταστροφή της Ελλάδας.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Μάρκο Τ 15/04/2010 10:25:09

   Μάρκο,
   απάντησα παρακάτω, να μην επαναλαμβάνομαι

 36. popolaros avatar
  popolaros 14/04/2010 19:23:18

  ΝΑΙ στην άμεση πρόταση μομφής.
  Εάν όχι τώρα...Πότε ;;
  Η κυβέρνηση βαρβάρων δεν έχει πλέον την ανοχή του Ελληνικού λαού.
  Αντώνη, παίξε τον ρόλο που σου ανέθεσαν εκείνοι που σε ψήφισαν.
  Κατέθεσε την πρόταση την ίδια ημέρα που θα μας πάει στο ΔΝΤ.

 37. fatfat avatar
  fatfat 14/04/2010 19:29:50

  @ ΑΡΗΣ Θ....σε γενικές γραμμές συμφωνώ μαζί σου....

  @archaeopteryx.....είδα το βιντεάκι που ανέφερες.....δυστυχώς οι πολιτικοί υπόσχονται προεκλογικά "τον ουρανό με τα άστρα" για να ανέλθουν στην εξουσία(γεγονός που σαφώς απορρίπτω και καταδικάζω)......πρέπει να σταματήσει επιτέλους αυτή η απαράδεκτη πρακτική και οι πολιτικοί να μιλάνε πλέον με ειλικρίνεια στους πολίτες........για αυτά που αναφέρω παραπάνω δεν σε βλέπω να γράφεις τίποτα.....θα ρωτήσω ξανά μόνο ένα πράγμα......η εθελούσια έξοδος των περίπου 4.000 υπαλλήλων της Ο.Α - που αποφάσισε η κυβέρνηση Καραμανλή - πόσο θα κοστίσει συνολικά στους πολίτες?

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ fatfat 14/04/2010 22:24:15

   Θες να κάνουμε υπολογισμό ποιό καθίκι έχει φεσώσει την Ελλάδα με την ΟΑ;... Λέμε τώρα, θες να πιάσουμε ΟΑ;

  • Mind the GAP avatar
   Mind the GAP @ fatfat 14/04/2010 23:04:42

   Φίλε Fatfat και εσύ πολύ βολικά ξεχνάς να πεις ότι η Ο.Α. επιβάρυνε τον κρατικό προυπολογισμό, πριν ιδιοτικοποιηθεί, €1.500.000 ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ!!!

 38. NAYTHS avatar
  NAYTHS 14/04/2010 19:54:30

  Πολύ πολιτικιστικη μου φαίνεται η πρόταση. Δηλαδή έχουμε την άνεση να κάνουμε προεκλογικό αγώνα, να οργανώσουμε και να πληρώσουμε εκλογικά έξοδα (κάποιο δις ευρώ) ... Σας το έχω ξαναγράψει, δεν έχουμε καταλάβει τίποτα, σχετικά με την κατάστασή μας. Κάποιοι προτείνουν μάλιστα Λαικά ομόλογα για να δείξουμε τον "πατριωτισμό" μας ,χωρίς να καταλαβαίνουν τι σημαίνει αυτό για το τραπεζικό σύστημα. Και ασχολούμεθα με μικροπολιτικές τακτικές αντί να υποχρεώσουμε τους πολιτικούς μας να δράσουν με υπευθυνότητα.

 39. popolaros avatar
  popolaros 14/04/2010 19:57:38

  Για διαβάστε κάτι πολύ σημαντικό εδώ.
  Ίσως λύσει πολλές απορίες για το σοσια-ληστικό deal των τελευταίων μηνών.

  http://www.politis-gr.com/?p=1381

  • popolaros avatar
   popolaros @ popolaros 14/04/2010 19:59:00

   φάκτορα είναι καλό το άρθρο για πρωτοσέλιδο.

 40. Διοτίμα avatar
  Διοτίμα 14/04/2010 20:39:09

  Όντως, θα πρέπει να είναι σοβαρά τα πράγματα...
  "Τί μας μένει; Μια αποφασιστική κήρυξη στάσης πληρωμών. Που θα τιμωρήσει και τους δανειστές μας, που μάλλον αλόγιστα μας εφοδίαζαν με χρήματα δίχως ουσιαστικά να ελέγχουν σε τι ακριβώς τα ξοδεύουμε. Ο καπιταλισμός διδάσκει πως κάθε οικονομική πράξη έχει ρίσκο. Το κέρδος δεν είναι πάντα εξασφαλισμένο. Υπάρχει και η προοπτική της αποτυχίας. Γιατί οι διεθνείς Τράπεζες που μας δάνειζαν θα πρέπει να εξαιρεθούν από την γενική αυτή λογική. Μέσω μιάς σκληρής αλλά σοβαρής διαπραγμάτευσης μπορούμε να εξασφαλίσουμε μείωση του χρέους μας στα μισά περίπου. Να εξυγιανθεί ολόκληρο το δημοσιονομικό αλλά και το οικονομικό γενικότερα κύκλωμα κι ο τόπος να μπεί σε μια νέα πορεία ανάπτυξης. Με περιορισμένες και αυστηρά ελεγχόμενες δημόσιες δαπάνες, με φρέσκα δάνεια στον ιδιωτικό τομέα και με πολιτικές ηγεσίες σοβαρές κι αποφασισμένες για καινούργια πράγματα. Τις όποιες αρνητικές συνέπειες, την μήνυ των Γαλλικών και Γερμανικών Τραπεζών κυρίως, ακόμη και μιά ενδεχόμενη –πιθανότατα προσωρινή - έξοδο από το Ευρώ, μπορούμε εύκολα να τις αντιμετωπίσουμε. Αρκεί να δείξουμε σοβαρότητα, λίγες δηλώσεις και κυρίως ουσιαστικό πολιτικό έλεγχο πάνω σε αυτό που λέγεται δημόσιος τομέας". (Ανδρέας Ανδριανόπουλος, http://atithasos.blogspot.com/2010/04/blog-post_7774.html#more).

  • Orestios avatar
   Orestios @ Διοτίμα 14/04/2010 23:16:52

   Ο νεοφιλελεύθερος ΠΑΣΟΚος κάνει μάθημα καπιταλισμού.
   Σηκώθηκαν τα πόδια να βαρέσουν το κεφάλι.

 41. pikras avatar
  pikras 14/04/2010 20:42:35

  θυμάται κανείς το πρόγραμμα εξυγίανσης της ΟΑ και το 1 τρις δρχ που κόστισε και πήγαν χαμένα;(ένα από τα προγράμματα!). Μπορεί να μου θυμίσει κάποιος πόσο κόστιζε ημερησίως η ΟΑ;

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ pikras 14/04/2010 21:07:59

   Νά ήξερες μόνο πόσο συνεχίζει να κοστίζει...

 42. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 14/04/2010 20:47:58

  Η κήρυξη στάσης πληρωμών -που προτείνεται και από αριστερές και από δεξιές φωνές- θα ήταν μια θαρραλέα πράξη χαρακτηριστική για ηγέτη.
  Απουσιάζει το θάρρος, λειπει και ο ηγέτης εκείνος.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ αλλενάκι 14/04/2010 21:05:42

   Παντως να εχεις υποψη σου οτι παρομοιες προτροπες υπαρχουν και απο το συντηρητικο αγγλικο τυπο (π.χ. Daily Telegraph),ισως και απο μερικους Αμερικανους.Με αυτους συντονιζεται οπως παντα ο Ανδριανοπουλος.
   Ο λογος ειναι ευνοητος : Μεγαλο πληγμα στη ευρωζωνη και επανοδος ουσιαστικα της Ελλαδος σε αποκλειστικα αγγλοαμερικανικη ζωνη επιρροης οπως πριν το 1974.

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ ψυχραιμια 14/04/2010 21:20:50

    Μα οι άνθρωποι την αλήθεια λένε. Το χρέος αυτό η Ελλάδα αποκλείεται να μπορέσει να το αποπληρώσει με σκληρό ευρω μέσα από την ευρωζώνη "δίπλα" σε μια εξαγωγική Γερμανία.
    Και φυσικά ούτε λόγος για ανάπτυξη. Που θα βρεθούν οι πόροι όταν όλα θα πηγαίνουν μόνο για τοκοχρεωλύσια. Θα είμαστε μια χώρα που μόνο θα ξεχρεώνει [αν ξεχρεώσει ποτέ].

   • rally monkey avatar
    rally monkey @ ψυχραιμια 14/04/2010 21:28:08

    @ψυχραιμια - πληγμα στην ευροζωνη αλλα κατα τα φαινομενα με συναινεση της Γερμανιας
    μιλαμε για εντελως διαφορετικο παιχνιδι

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ ψυχραιμια 14/04/2010 21:36:16

    O Βισμαρκ ειχε πει : τα Βαλκανια δεν αξιζουν τα κοκκαλα ουτε ενος Γερμανου στρατιωτη.
    ΟΙ διαδοχοι του το ξεχασαν αλλα μαλλον αναγκαστικα : ποτε η Γερμανια δεν εβλεπε τον εαυτο της για μεσογειακη δυναμη.
    Τωρα ισως καποιοι το θυμηθηκαν παλι και αποφασισαν να απαλλαγουν απο εμας.Το Lebensraum ειναι παντα η Α.Ευρωπη.
    Δε συμφωνει ομως με αυτο η Γαλλια που ειναι εκεινη η χωρα που θελει την Ελλαδα στην ΕΕ.

   • anonymous avatar
    anonymous @ ψυχραιμια 14/04/2010 21:54:33

    Η Ελλάδα χρωστάει 300 δις. Αν πληρώνει 30 δις το χρόνο σε 10 χρόνια έχει καθαρίσει. Τα 30 δις μπορούμε να τα βρούμε πρέπει όμως:
    1) Να φύγουν άτομα από το δημόσιο
    2) Να επιστρέψουν σε παραγωγικές εργασίας
    3) Να φύγουν οι μετανάστες και να πάρουν τις δουλειές τους οι Έλληνες

   • rally monkey avatar
    rally monkey @ ψυχραιμια 14/04/2010 21:59:45

    να δουμε επομενως αν θα μας εμπεριεχει και με τι ορους η νεα γαλλο-γερμανικη ισορροπια
    οι Γαλλοι δειχνουν αδυναμια στο να επιβαλλουν ορους στην παρουσα φαση - και μεσο προθεσμα καθολου απιθανο να αφησουν την Ελλαδα να γλυστρησει εκτος ζωνης..
    αν και τα ποσα που τους αντιστοιχουν στην περιπτωση της Ελλαδας ειναι μικρα (8.5δισ Γερμανια και 6.5δισ Γαλλια) οταν αναφερομαστε σε δανεισμο κρατους - η στρατηγικη ειναι ξεκαθαρη

   • anonymous avatar
    anonymous @ ψυχραιμια 14/04/2010 22:00:53

    Ψυχραιμία
    η Γερμανία ακολουθεί την εξωτερική πολιτική του Χιτλερ την οποία την επιβάλει μέσω της ΕΕ κι άλλων διεθνών οργανισμών.

    Αν τεθεί το ερώτημα τι θα συμβεί στην ΕΕ αν φύγει η Γερμανία τότε όλοι θα διαπιστώσουμε ότι θα περνάμε καλύτερα.

   • MΑΝΩΛΗΣ Μ avatar
    MΑΝΩΛΗΣ Μ @ ψυχραιμια 15/04/2010 00:19:45

    Έτσι είναι. Γι' αυτό η "αμερικανική" ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ προετοιμάζει το έδαφος για ΔΝΤ.

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ ψυχραιμια 15/04/2010 14:04:28

    Αλλενάκι,
    αυτό το θέμα με τη στάση πληρωμών το ακούω πολύ τώρα τελευταία.
    Θα μπορούσες να το αναπτύξεις, αν έχεις χρόνο; Προφανώς σε κάποια ξεχωριστή ανάρτηση.

 43. καθρέφτης avatar
  καθρέφτης 14/04/2010 21:16:12

  Με την πρόταση μομφής θα εξασφαλίσει ένα σίγουρο εξάμηνο η κυβέρνηση.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ καθρέφτης 15/04/2010 08:32:42

   Καθρέφτη,
   Η Ν.Δ τον Ιούνιο έχει Συνέδριο. Ιούλιο- Σεπτέμβριο λειτουργούν θερινά τμήματα. Η Ολομέλεια αρχίζει εργασίες τον Οκτώβριο. Έφυγε το εξάμηνο. Μετά τις δημοτικές,υποβάλλεις εκ νέου.
   Τα γνωρίζουμε τα βασικά.

 44. MΑΝΩΛΗΣ Μ avatar
  MΑΝΩΛΗΣ Μ 15/04/2010 00:32:09

  @φατφατ
  Ας μην δημιουργούμε εντυπώσεις. Από τα 59 δις ευρώ που λές, το 70% αυτών δηλαδή τα 41,3 δις ευρώ ήταν δευτερογενές χρέος δηλαδή ΤΟΚΟΧΡΕΟΛΥΣΙΑ παλαιοτέρων δανειών εξυπηρέτησης του δημοσίου χρέους που έγιναν επί ΠΑΣΟΚ. Επομένως δεν αύξησε η προηγούμενη κυβέρνηση το δημόσιο χρέος παρά μόνο ένα μικρό τμήμα του της τάξεως των 7 δις ευρώ. Δες αυτά που ειπώθηκαν από την πλευρά της ΝΔ σήμερα στη βουλή.

 45. neotera avatar
  neotera 15/04/2010 01:54:02

  Είναι μια ευαίσθητη στιγμή για την Πρεσβεία. Μιά μεταβατική περίοδος 3 χρόνων είπε ο γιωργάκης στο τέλος της οποίας η Ελλάδα θα είναι άλλη χώρα. Οι έλληνες χάνουν τον τόπο τους και πρέπει να κάτσουν ήσυχοι. Ευάριθμοι προδότες ανάμέσά τους βεβαιώνουν ότι όλα θα πάνε καλά. Αλλά πάλι δεν είναι ώρα για τριγμούς. Ακόμα και οι ελάχιστοι τριγμοί που μπορούν να προκληθούν, φερειπείν από το κοινοβουλευτικό "θέατρο" με τη μορφή μομφής, ονομαστικών ψηφοφοριών, αποχωρήσεων κλπ θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο τη συναίνεση που κατευθύνει τη χώρα στην αγκαλιά του ΔΝΤ και των ΗΠΑ. Είναι ακόμη νωρίς για τον ηγέτη της αντιπολίτευσης να "ψηλώσει". Δεν έχει κοντύνει ο πρωθυπουργός αρκετά. Υπάρχουν πολλά ακόμα στην ατζέντα που πρέπει να γίνουν. Ευτυχώς, ο γηγενής πληθυσμός βρίσκεται περίπου στο σκοτάδι. Δεν έχουν ακόμη αιστανθεί την πίεση που έρχεται. Γιατί να ανησυχήσουν πρόωρα ?
  Νομίζω πως κάπως έτσι θα σκέφτονται τα επιτελεία. Αρα θα περιμένουμε πολύ να δούμε την πρόταση μομφής, που γίνεται σε περιόδους σαν αυτή που διανύουμε, για να ενισχυθεί το σύστημα πάνω που δείχνει την αδυσώπητη μορφή του...

 46. fatfat avatar
  fatfat 15/04/2010 04:41:52

  @ MΑΝΩΛΗΣ Μ......η προηγούμενη κυβέρνηση δεν έκανε όμως και τίποτα για να μειώσει το δημόσιο χρέος - ως όφειλε......ή τουλάχιστον για να το συγκρατήσει........το να δανείζεσαι συνέχεια για να πληρώνεις τοκοχρεολύσια, είναι η εύκολη λύση.
  Το μόνο που δεν έγραψες είναι να της δώσουμε και συγχαρητήρια!!!!!!!!!!!

  Το δημόσιο χρέος μπορεί να μειωθεί με την σημαντική αύξηση των κρατικών εσόδων από την πάταξη της φοροδιαφυγής και τις αποκρατικοποιήσεις.

  Δεν βλέπω όμως να παραθέτεις επίσημα στοιχεία για όσα λες.....απλώς κάνεις αναφορά σε ομιλίες βουλευτών της ΝΔ στην Βουλή......τουλάχιστον ανάρτησε στοιχεία από αυτές...

  Τουλάχιστον μπορείς να μου απαντήσεις σε μια ερώτηση?

  Μπορείς να μου πεις πόσο ήταν στο τέλος του 2009 το συνολικό έλλειμμα του ΟΠΑΔ(Οργανισμός Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου)?

  Αν δεν ξέρεις, να σου απαντήσω.

  Το συνολικό έλλειμμα του ΟΠΑΔ το 2009 ήταν περίπου 1,5 δις ευρώ.

  Ποια κυβέρνηση άραγε ευθύνεται για την υπέρμετρη αυξησή του?
  (Γιατί, αν δεν κάνω λάθος, το 2004 το έλλειμμα περίπου 20 εκατομμύρια ευρώ).

 47. fatfat avatar
  fatfat 15/04/2010 04:48:31

  @ MΑΝΩΛΗΣ Μ....Το δημόσιο χρέος μπορεί ακόμα να μειωθεί με την σημαντική μείωση των κρατικών δαπανών.....η προηγούμενη κυβέρνηση πότε κυνήγησε την φοροδιαφυγή? Και μήπως αντί να μειώσει τις κρατικές δαπάνες, τις αύξησε υπέρμετρα?

 48. partiritis2000 avatar
  partiritis2000 15/04/2010 05:16:39

  ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΜΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΑΝ ΟΙ ΦΥΛΑΔΕΣ (ηλεκτρονικες) ΠΕΡΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!

  Google πηγη: "ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ

  Ο Παπανδρέου, επιτέλους, διέβη τον Ρουβίκωνα!"

  <>

  Ολα αυτα για τον ανθρωπο που πολιτευτηκε το 2007 και μετα μυστηριωδος κάηκε η μιση Ελλαδα, μετα κανει προταση μομφης και μυστηριωδώς στο τελος του χρονου αρχισαν να καιγονται και τα κεντρα των πολεων απο "αναρχικους". Ολα αυτα πιθανον για να κοντύνουν τα ποσοστα της αντιπολιτευσης και να γινει εγκατασταση μιας πιο φιλο Αμερικανικης Κυβερνησης πριν αρχισουν να εκδηλωνονται οι μεγαλες εντασεις που υπεβοσκαν για καιρο στη Μεσογειο με αξονα το Ισραηλ, Τουρκια Ιραν, απεναντι σε Ρωσια Ιραν.

  Ποτε αλλοτε δεν ειχαμε δει ως τωρα το Ισραηλ να απομακρυνεται τοσο πολυ απο την Αμερικη οπως ποτε την Τουρκια να κανει τοσο σφοδρη αντιπολιτευση εναντιων του και να πεφτει τοσο πολυ μεσα στην αγκαλια του Ισλαμ, ενω το Ισραηλ να καιγεται τοσο πολυ για μια επιθεση στο Ιραν.
  Ειναι εμφανες οτι οι ισορροπίες αλλαζουν και καποιοι θελουν σε μια νεα περιοδο ισσοροπιων που θα ανατειλει να μην βρεθει η Ελλαδα με κυβερνηση που δεν θα ειναι εντελως υποχειριο των Αμερικανων. Η περιοδος ομως αυτη θα αργισει να ανατηλει λογο του οτι οι εδω και πολυ καιρο αναμοχλευουσες εντασεις θα αργησουν να καταλαγιασουν, αν δεν ανοιξουν εντελως νεα κεφαλαια τα οποια δεν γνωριζει κανεις πως θα μεταβαλουν το γεωπολιτκο τοπιο. Σιγουρα ενα μεγαλο κεφαλαιο κλεινει σχεδον 1 χρονο και κατι μετα την ηττα των ρεπουμπλικανων, ενω μια παλαιοτερη εποχη αυτη του ψυχρου πολεμου να ερχεται ξανα στο προσκυνιο λογο ενεργοποιησης του ψυχροπολεμικου δογματος Μπρεζινσκι.

  Εως το καιρο που θα ισσοροπησουν οι καταστασεις η Ελλαδα προφανως θα υποφερει κατω απο την απειρια και την εθελοδουλια αυτων που την κυβερνουν ενω το μελλον της και η θεση της στον κoσμο πλεον διαγραφεται εντελως αβεβαιη. Ή λοιπόν θα τολμησει να σηκωσει το κεφαλι, και εν μεσω μιας επερχομενης πτωχευσης και γεωπολιτικου εκμηδενισμου της θα αντιδρασει αποφασιστικα επανεξεταζωντασς τις κοινωνικες και γεωπολιτικες τις επιλογες ή μαρτυρικά θα υπομένει την γεωστρατηγική της σχεδόν εκμηδένιση και τη σοβαρή απειλή πολιτισμικού εξαφανισμού του Ελληνικού της στοιχείου.
  ΚΥΡΙΟΙ, ΔΕ ΜΑΣ ΕΜΕΙΝΕ ΑΛΛΗ ΓΗ ΚΑΙ ΥΔΩΡ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΜΕ!

  Η παρουσα κυβερνηση ειναι το ηλιθια και τοσο απελπισμενη που μεσα στη μανια της να κρατηθει παση θυσια στην εξουσια θα μπορουσε να προβοκαρει καθε προσπαθεια της αντιπολιτευσης του δεξιου χωρου. Ειλικρινα ομως απορω να σκεφτω τι παραπανω θα μπορουσε να πραξει αν οντος αληθευουν οι φημες οτι και το καψιμο των δασων του 2007 και οι εξεγερσεις του 2008 ηταν δικης τους επινοησης. Μερικοι εκφραζουν την αποψη οτι η κινηση Ελληνοποιησης ολων των αλλοδαπων που συμφωνα με νομοσεδιο του το ΠΑΣΟΚ επετρεψε ισοδυναμει με πυρηνικη βομβα στα θεμελια της Ελλαδας. Ισως να μη χρειαστει να κανει τιποτε αλλο για να καταστρεψει τη χωρα αλλα ταυτοχρονα να παραμηνει στην διακυβερνηση.

 49. partiritis2000 avatar
  partiritis2000 15/04/2010 05:26:41

  Google πηγη: "ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ

  Ο Παπανδρέου, επιτέλους, διέβη τον Ρουβίκωνα!"

  " Η εικόνα που έδωσε ο Γιώργος Παπανδρέου, ευθύς μετά την έξοδό του από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου είχε συνάντηση, περίπου μιας ώρας, με τον πρωθυπουργό, είναι εκείνη που πιστεύω ότι επιζητεί ο ελληνικός λαός. Είναι η εικόνα του υπεύθυνου πολιτικού, του μετρημένου, του σοβαρού κι εκείνου που ξέρει τι θέλει. Έχω την εντύπωση ότι ο Παπανδρέου πλέον έχει πάρει την κατάσταση στα χέρια του και οδηγεί το τρένο! Ήταν σαφής ως προς την αντιμετώπιση του αρχηγού της Δεξιάς. “Λευκή επιταγή”, ζήτησε ο Καραμανλής, χωρίς να μιλήσει για κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο πάνω στο οποίο θα έπρεπε να συναινέσουν οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί. Να το πούμε αφέλεια, να το πούμε πονηριά, να το πούμε βλακεία; Όπως και να το πούμε, είναι γεγονός ότι ο Καραμανλής νομίζει ότι οι άλλοι είναι πρόβατα. Αλλά γιατί να χάψουν τα φληναφήματα ενός ανθρώπου που βαριέται να κυβερνήσει, που δεν ξέρει ή είναι παντελώς ανίκανος να δημιουργήσει πολιτικά γεγονότα, που δεν παράγει πολιτική, που δεν είναι σε θέση να πολιτευτεί στα μεγάλα ευρωπαϊκά διπλωματικά σαλόνια, που έχει κάνει τη χώρα μας ένα τεράστιο αχούρι, όπου τα οικονομικά, κοινωνικά και πολιτικά σκάνδαλα των στελεχών του έχουν δημιουργήσει ένα δύσοσμο κλίμα και η ελληνική κοινωνία βυθίζεται στην απαξίωση της πολιτικής, της ιστορίας, της παράδοσης, των πάντων…

  * Νομίζω ότι οι Έλληνες μπορούν να ακουμπήσουν με ασφάλεια και αισιοδοξία στο ΠΑΣΟΚ και στον Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος μέχρι σήμερα έχει πολιτευτεί με σύνεση και σωφροσύνη. Κι αυτή η εμμανής προσήλωσή του σε αρχές έχει ενοχλήσει το κατεστημένο – πολύ περισσότερο το εκδοτικό κατεστημένο που έχει σκυλιάσει τον τελευταίο καιρό διότι βλέπει ότι παρά τον πόλεμο που του γίνεται, ο Παπανδρέου στέκει αμετακίνητος στις θέσεις του. Καλώς ή κακώς δεν έβαλε νερό στο κρασί του κι εξακολουθεί να πολιτεύεται παθιασμένα για την αναγέννηση του τόπου. "

 50. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 15/04/2010 07:58:11

  @paratiritis2000

  Θά αγοράσουν όλοι τά σπίτια στό Hamstead όπου έχει 2 φορές τήν ημέρα περιπολία, μία πεζή καί μία έφιππη καί μία φορά τήν εβδομάδα κατεβαίνει ολόκληρος έφιππος στρατός,διότι υπάρχουν κοντά barracks,καί έτσι είναι ασφαλείς από μαφίες καί τέτοια,είτε λείπουν είτε όχι.

  • partiritis2000 avatar
   partiritis2000 @ Kὀριννα 15/04/2010 19:34:13

   Τουλάχιστον ξέρουμε που θα τρώνε!

   Bacchus Greek Taverna. Hampstead

   http://www.yelp.co.uk/biz/bacchus-greek-taverna-london

   We had a set of vegetarian dishes, which were all good if slightly overcooked, although I really liked their spanakopita. This is not one I'd have my friends travel to but if you also live ten minutes away then it's a good local greek.

   Επιχείρηση spanakopita... :p

 51. socrates avatar
  socrates 15/04/2010 08:00:40

  Όσο ο ΓΑΠ έχει τα κανάλια μαζί του ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΙΠΟΤΕ.
  Το πασόκ θα ταλαιπωρεί το λαό και θα λέμε και ευχαριστώ.
  Γι' αυτό καλά θ ακάνουμε να περιμένουμε εκποιήσεις της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου, ταμείων και άλλων κρατικών φορέων ΚΟΨΟΧΡΟΝΙΑ το επόμενο χρονικό διάστημα.
  Ο ΓΑΠ θα "τελειώσει" πολιτικά μόνο όταν δεν έχει τίποτε άλλο να "ταίσει" τους φαταούλες καναλάρχες (και τους πολυάριθμους επιχειρηματίες φίλους τους) ή εάν αυτοί τσακωθούν στη μοιρασιά.
  Η μοναδική πιθανότητα για να μη συμβεί το παραπάνω σενάριο είναι να επαναστατήσει ο κόσμος και να έχουμε καινούργια "πολυτεχνεία" στύλ 1973.
  Δεν το βλέπω όμως.
  Ο Ελληνικός λαός βρίσκεται σε χειμερία νάρκη εδώ και 30 χρόνια.

 52. Μποτίλια στο πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο πέλαγος 15/04/2010 08:32:44

  Θερμά συγχαρητήρια στον κ. Ροδινό για την έξοχη ανάρτηση. Η εγκάρδια σύμπλευσή μου με αυτά που καταθέτει σε αυτήν, δεν εκπορεύεται κύρια από μένος προς την παρούσα κυβέρνηση, το οποίο θα μπορούσε ίσως να ικανοποιηθεί από την πράγματι αυτονόητη πρόταση πρότασης μομφής. Ο συνολικός κορμός της ανάρτησης πραγματεύεται κάτι άλλο (βεβαίως όμως όχι ξεχωριστό) το οποίον είναι βασικότατο ζήτημα και υπερβαίνει τις όποιες συλλογιστικές συγκεκριμένων τακτικών επιλογών, στο οποίο δυστυχώς οι σχολιαστές δεν αναφέρθηκαν.
  Το θέμα που προβάλει βασικά ο κ. Ροδινός, είναι ότι Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΜΗΧΑΝΑΚΙ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ, διότι τότε αποτελεί ΕΠΙΦΑΣΗ. ΔΙΟΤΙ ΝΟΜΙΜΟΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΠΛΩΣ ΝΟΜΟΤΥΠΟΝ. Αυτό κατέδειξε στην πράξη με τις ύστερες επιλογές του ο προηγούμενος πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής, εκπαραθυρώσας από τα εκλογικά ψηφοδέλτια τα νομιμοφανή, αλλά αντιφάσκοντα προς το δημοκρατικό πνεύμα βαρύδια.
  Εφ' όσον η σημερινή κυβέρνηση υφάρπαξε την ψήφο του Ελληνικού λαού, άλλα υποσχόμενη και αντιδιαμετρικώς πράττουσα, μπορεί μεν να στηρίζεται εις το γράμμα του νόμου, ως προφασιζόμενη εν αμαρτίαις και πολιτικές πορνείες περιπεσούσα γυνή των λεσχών και των εντολών της αλλοδαπής, παραβιάζει όμως κατάφορα το πνεύμα του.
  Οφείλουμε να αναρωτηθούμε: Τι είναι δέον να προτάσσεται; Το γράμμα ή το πνεύμα; Η κρούστα ή το περιεχόμενο; Είναι σκόπιμο το πνεύμα να υποτάσσεται στο γράμμα, ή αντιθέτως το γράμμα στο πνεύμα;
  Εφ' όσον ισχύει το δεύτερο, η παρούσα κυβέρνηση είναι ήδη ηθικά έκπτωτος.
  Και εφόσον καταστρατηγεί, όπως εκατοντάδες ιστολόγοι καθημερινά καταδεικνύουν στο σύγχρονο μέσο κριτικής επικοινωνίας που είναι το διαδίκτυο, τόσο την εθνική πεμπτουσία, όσο και την υλική επιβίωση της πλειοψηφίας των πολιτών που συγκροτούν το σώμα των εκλογέων, καταστρατηγούσα το γράμμα του νόμου, ήτοι τις διαδικασίες της κοινοβουλευτικής επιλογής, Η ΙΔΙΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟΥΣ ΑΣΚΟΥΣ ΤΗΣ ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ.
  Διότι δεν είναι μόνον ότι ο ειλικρινής νομιμόφρων προτάσσει το πνεύμα των νόμων τους γράμματος. Είναι θέμα εθνικής, αλλά και στοιχειώδους υλικής επιβίωσης.
  Όσοι φρονούν ότι Δημοκρατία στην Ελλάδα είναι να ψάχνουμε στα σκουπίδια για λεμονόκουπες φορώντας φέσι, όσοι φρονούν ότι ο λαός μπορεί να υπάρξει σε ένα τσεκουρωμένο Ελλαδιστάν ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΑΝΙΔΑ.

  • NAYTHS avatar
   NAYTHS @ Μποτίλια στο πέλαγος 15/04/2010 09:41:33

   KINHMATIKH ΑΝΑΤΡΟΠΗ ? Δηλαδή? Μπορείς να γίνεις πιό συγκεκριμμένος?

   • Jimbaran avatar
    Jimbaran @ NAYTHS 15/04/2010 10:00:18

    συμφωνώ απολυτα μέ τό θέμα
    η ελλάδα πού ξέραμε τελείωσε
    δυστιχώς πραματα πού έπρεπε νά τά κάνουμε μόνοι μας μάς αναγκάζουν κυβερνήσεις καί χρέη νά τά κάνουμε..
    σέ λίγο καιρό θά βλέπουμε δειλά δειλα καμμιά ελληνιδα 25αρα η ελληνα νά πηγένει στήν λαική νά ψωνισει καί όχι στό μαναβι η στόν βασιλοπουλο
    2.θά βλέπουμε όλο καί λιγότερα take away delivery διότι μερικές ελληνιδες θά ξεκιν΄σουν έστω στά 40ρα νά διαθετουν καμμιά ω ρίστσα γιά μαγείρεμα...
    3.θά κάνουμε καί κανενα παρτακι σπίτι μέ κανενα ταλιρακι ο καθενας όπως παλιά
    4.θά βλέπουμε καί κανενα φοιτητή νά πηγένει διακοπές σέ κάμπινγκ όπως παλιά καί όχι μόνο γερμανούς ΄.....
    5.θά πέρνουμε καί κανενα φραπέ από τό περιπτερο καί θά πηγένουμε στόν λυκαβητό ρομάντσα μέ τήν γκομενά μας καί όχι στό λαικό μπουρνάζι πού ο καφές έχει 4....
    σιγά σιγά θά κάνουμε καί καμμιά δουλίτσα πού κάνουν μόνο αλβανοί δηλαδή βοηθοί σερβιτόρων λαντζέριδες κλπ...
    5.θά ψωνίζουμε ρούχα από τήν λαική η από τήν κινέζικη αγορά με 5 ευρώ δόξα τω θεω μιά χαρά είναι...
    6.θά θυμηθούμε νά πάμε διακοπές καί στήν τουρκια μαρμαριδα κλπ πού είναι φτηνότερα καί καλύτερα...
    μήπως εντελει θά περναμε καλύτερα???

   • Μποτίλια στο πέλαγος avatar
    Μποτίλια στο πέλαγος @ NAYTHS 15/04/2010 10:08:46

    Και η ΝΔ. επιχειρεί να προσδώσει σήμερα στο κόμμα της κινηματικό χαρακτήρα, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της.
    Τον όρο αυτό δεν τον ανακάλυψα εγώ, αλλά τον έχω συναντήσει στα εδώ σχόλια αρκετές φορές.
    Με αυτά που έγραψα προηγουμένως, δεν εννοώ να βγούμε και να τραγουδάμε το "Παιδιά σηκωθείτε να βγούμε στους δρόμους". Εννοώ ότι η εμμονή στην πεπατημένη και η παθητική εκλογική αναμονή, που αποβλέπει στον επόμενο κύκλο για το μηχανάκι της πλειοψηφίας, δεν είναι σε θέση να αποτρέψουν μια καταστροφική πορεία.
    Μια διάθεση να προσδιορίσω συγκεκριμένες μορφές ρήξης εκεί που καλείται να αποφασίσει το κοινωνικό σύνολο, θα ήταν και αφελές και αντιδημοκρατικό.
    Η έκκλησή μου συνοψίζεται στην αναγκαιότητα μιας ταυτόχρονης συσπείρωσης, τόσο αυτού που θα μπορούσε να αναδειχθεί σε πνευματική πρωτοπορία, όσο και της βάσης, πιστεύοντας στον εντοπισμό του Κορνήλιου Καστοριάδη, ότι οι ανατροπές του μέλλοντος δεν θα έχουν να κάνουν με αιματοχυσίες, αλλά θα εστιάζονται στην σφαίρα της συνείδησης.
    Αποβλέπω σε ευαισθητοποιημένους, ενεργούς, υπεύθυνους πολίτες, που θέτουν σε κίνηση το φιλότιμό τους σε έντιμη βάση, προτάσσοντες το γενικό του ατομικού συμφέροντος.
    Δεν εννοώ επαναστατική γυμναστική με ανάπτυξη διαμαρτυριών εκτόνωσης, δημιουργία χάους που στρέφεται ενάντια στον λαό, στοχοποίηση των δυνάμεων δημοσίας τάξεως.
    Προσβλέπω στο ισχυρό επαναστατικό δυναμικό των πνευματικών αλλά και των ανθρώπων με φιλότιμο και πατριωτισμό που διαθέτει η χώρα, πρώτα και κύρια για την εκπόνηση μιας Εθνικής και μιας Αναπτυξιακής στρατηγικής με προσδιορισμό νέου δρόντος οικονομικού υποκειμένου, αλλά και στη συσπείρωση της βάσης με δημοκρατικές διαδικασίες στην προοπτική της προώθησης μιας άλλης, πραγματικά Νέας Ελλάδας, ριζικά διαφορετικής από αυτή που επιμένουν να επιβάλουν η τρέχουσα παγκοσμιοποίηση και οι μηχανισμοί της λεγόμενης νέας τάξης.

 53. fitsulas avatar
  fitsulas 15/04/2010 09:31:21

  Νομίζω ότι δεν έχουμε "διαβάσει" καλά τον ΓΑΠ. Κακώς τον συγκρίνουμε με περασμένες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Ο ΓΑΠ είναι ένας χρήσιμος ηλίθιος μιας χρήσεως που τον έχουν βάλει για να προλάβει να φτιάξει τετελεσμένα στο ελάχιστο χρονικό διάστημα που απέμεινε μέχρι τη λήξη της "μπίζνας" που λέγεται μεταπολίτευση και την έναρξη ενός καινούργιου καθεστωτικού κύκλου. Αυτό το καινούργιο καθεστώς, για να κρατηθεί, πρέπει να πουλήσει λαϊκισμό και φιλοπατρία γι' αυτό δεν πρέπει να εκτεθεί.
  Έχουμε να κάνουμε με ένα φαινόμενο Ιωαννίδη, που έβλεπε τα τουρκικά αποβατικά στην Κυρήνεια αλλά η μεγάλη του ανησυχία παρέμενε η κομμουνισική εξάπλωση στην Κύπρο. Όπως ο Ιωαννίδης πίστευε και πιστεύει ότι η Ελλάδα πρέπει να τον ευγνωμονεί για τη σωτηρία της Κύπρου απο τον κομμουνισμό, έτσι και ο άλλος ηλίθιος πιστεύει ότι τα μέτρα είναι ευεργετικά και ότι η ιστορία θα τον δικαιώσει.
  Όπως ο Ιωαννίδης έκλεισε τον μεταπολεμικό κύκλο δημιουργώντας τετελεσμένα που έπρεπε να "υποστούν" οι "αθώοι" της μεταπολίτευσης, έτσι και ο ΓΑΠ κλείνει τη μεταπολίτευση. Ενώ το καθεστώς προσπαθεί να ανακυκλώσει πρόσωπα που έφεραν τη χώρα στο αδιέξοδο (Σημίτης, Ντόρα) και να τα παραδώσει αγνά για να ξαναβαπτιστούν στο όνομα της Νέας Ελλάδας (που θα 'ναι περισσότερο νέα και λιγότερο Ελλάδα).

  • Μποτίλια στο πέλαγος avatar
   Μποτίλια στο πέλαγος @ fitsulas 15/04/2010 09:44:26

   Ιδιαίτερα σημαντικό σχόλιο. Τα πράγματα πρέπει να λέγονται με το όνομά τους.
   Με πρωτότυπο και επιτυχή τρόπο επιχειρεί να διεισδύσει στην σφαίρα της ψυχολογίας. Οι συνεκτικές συμπερασματικές διαπιστώσεις του στηρίζουν την προφανή εκδοχή για τις μελλοντικές εξελίξεις.

  • partiritis2000 avatar
   partiritis2000 @ fitsulas 15/04/2010 19:08:58

   Θα δείς τι ωραία που θα τη πατήσουν.
   θα μπλέξουν τα μπούτια τους με τα αλληλοσυγκρουόμενα συμφέρωντα τους.
   Στην Αμερική χάιδευαν για παράδειγμα τους λαθραίους μέχρι αηδίας και τώρα σιγά αρχίζουν μια μια οι πολιτείες να εκδίδουν δικαστικές εντολές "πάρτε το νόμο στα χέρια σας", "πάρτε όπλα χωρίς άδειες", δεν φτάνουν τα λεφτά να πληρώσει η πολιτεία αστυνομικούς.
   Κάτσε....θα το δείς έρχωνται κι εδω σιγά σιγά. Μαύρο δάκρι που θα ρίξω για τους αριστεριστές που θα βλέπουν τους ψήφους τους να φεύγουν νύχτα σαν το ΓΑΠ δε λέγεται..
   Το πρόβλημα μας είναι κυρίως η οικονομία.

 54. http://neotera.wordpress.com avatar
  http://neotera.wordpress.com 15/04/2010 09:57:37

  Δεν έθεσε κανείς σε αμφισβήτηση το σχόλιο. Μακάρι κι ο αντωνάκης να το λάβει σοβαρά υπ' όψιν του, αν γίνεται... ))

 55. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 15/04/2010 10:19:51

  Θα επιχειρήσω μια απάντηση σε δυο τρία ερωτήματα που προέκυψαν από τα σχόλια φίλων, αν και οι απαντήσεις είναι, έστω και συνοπτικά, διατυπωμένες στο άρθρο.
  Το πρώτο ερώτημα έχει να κάνει με το άκαιρον του αιτήματος.
  Αν και ο Μποτίλια στο Πέλαγος, επιγραμματικά συνόψισε την επιχειρηματολογία μου, θα επανέλθω.
  Ο Παπανδρέου του 2008 είχε καταθέσει πρόταση μομφής σχεδόν ένα εξάμηνο από τις εκλογές και χωρίς να συντρέχει ιδιαίτερος λόγος. Εδώ έχουμε μια κυβέρνηση η οποία είναι σε προφανή αναντιστοιχία μεταξύ προεκλογικών υποσχέσων και μετεκλογικών έργων. Υπάρχει ένα ζήτημα όχι μόνο πολιτικής αλλά ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΗΘΙΚΗΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.
  Οσο το ζήτημα αυτό δεν αναδεικνύεται από την Αντιπολίτευση, ο Γ. Παπανδρέου θα παραμένει στο απυρόβλητο και άφθαρτος!
  Ο πλέον ενδεδειγμένος τρόπος για να το κάνεις αυτό, είναι μέσα από τη διαδικασία κοινοβουλευτικού ελέγχου, κορυφαία στιγμή της οποίας είναι η πρόταση μοφής.

  Ενα δεύτερο ερώτημα είναι, αν συμφέρει τη Ν.Δ. αυτή η πρόταση μομφής, τι θα πεί η κοινή γνώμη, πως τα σχολιάσουν τα ΜΜΕ και δεν είναι καιρός εν μέσω κρίσης να πάμε σε εκλογές.
  Κατ' αρχήν δεν πρόκειται να πάμε σε εκλογές γιατι η κυβέρνηση θα ψηφιστεί και πάλι από όλους τους βουλευτές της. Δεν τρέφω αυταπάτες. Μα τότε, η κίνηση είναι πολιτικάντικη, θα ρωτήσετε. Δεν είναι και το εξήγησα παραπάνω. Να προσθέσω και τούτο. Αν δεν αναδείξεις την αφερεγγυότητα της κυβέρνησης και την έλλειψης ηθικής νομιμοποίησης, τότε η κριτική σου ως αντιπολίτευση πάσχει, δεν είναι πειστική.
  Ας μη μας διαφεύγει, ότι η ραγδαία φθορά της Κυβέρνησης Καραμανλή και του ιδίου προσωπικώς άρχισε όταν απώλεσε το ηθικό πλεονέκτημα.
  Οσον αφορά στο τι θα πούν τα ΜΜΕ και η κίνηση θα βλάψει τη Ν.Δ.
  Αυτή η άποψη είναι ηττοπαθής και υπερβολικά διαλλακτική.
  Υποθέτω ότι θα έχετε όλοι σας πειστεί, ότι η αρχική συναινετική στάση του Αντώνη Σαμαρά προς την Κυβέρνηση έβλαψε και τον Σαμαρά και τη Ν.Δ.
  Το έχω πεί πολλές φορές. Η Ν.Δ. θα χρειαστεί χρόνο για να ανακάμψει για αυτό και ο Αντώνης Σαμαράς πρέπει να την υπερβεί. Τις εκλογές του 2009,δεν τις κέρδισε το ΠΑΣΟΚ, αλλά ο Γιώργος Παπανδρέου και το επιτελείο του, δηλαδή 5-6 άνθρωποι.
  Ας το καταλάβουμε: Τις επόμενες εκλογές μπορεί να τις κερδίσει ο Αντώνης Σαμαράς με ένα νέο επιτελείο το οποίο δεν θα έχει να απολογείται για τίποτα και για κανένα. Δεν είναι τυχαία η επίθεση του Πάγκαλου, κυρίως η φρασεολογία του.
  Μας διαφεύγει και μια άλλη κρίσιμη παράμετρος. Οτι και να λέμε, τις επόμενες εκλογές θα τις κρίνει η κατάσταση της οικονομίας μας. Η Ν.Δ. έχει την τύχη να έχει για αρχηγό ένα εξαιρετικό γνώστη της οικονομίας. Μπορεί να κάνει τη διαφορά. Και για να κάνει τη διαφορά,πρέπει να βγεί μπροστά με μια συνολική πρόταση εξουσίας.
  Προηγουμένως,όμως,πρέπει να καταστήσει σαφές στον ελληνικό λαό ότι η παρούσα κυβέρνηση:
  1. Δεν έχει την ηθική νομιμοποίηση για να κυβερνά,επειδή υφάρπαξε την ψήφο του ελληνικού λαού.
  2. Η πολιτική της απέτυχε και η παραμονή της στην εξουσία επιδεινώνει την κατάσταση.
  3. Θα βρίσκει καθημερινά μπροστά της τον Αντώνη Σαμαρά για να αποκαλύπτει την ανικανότητά της προτείνοντας μάλιστα μια άλλη λύση.

  Η άλλη τακτική, αυτή του ώριμου φρούτου, παρέχει στην κυβέρνηση άφθονο χρόνο να ξεδιπλώσει την πολιτική της. Αυτόν σημαίνει ότι της χαρίζεις αυτήν την τετραετία, πιθανότατα και την επομένη.

  Και κάτι τελευταίο: Η πρόταση μομφής δεν συσπειρώνει μόνο την άλλη πλευρά, αν τη συσπειρώνει.Κυρίως ανυψώνει το ηθικό του στρατεύματος της απο εδώ πλευράς,το οποίο και αν έχει ανάγκη ανύψωσης!

 56. perastikos avatar
  perastikos 15/04/2010 10:23:11

  Ξεκινήσαμε να σχολιάζουμε το άρθρο και καταλήξαμε να πελαγοδρομούμε σε οτιδήποτε αλλο παρα για το αν ειναι σκόπιμη ή όχι μια προταση μομφής αυτη την περίοδο. Αν δεν μπορούμε να κάνουμε focus στα θέματα που τίθενται κάθε φορά τότε ο καθένας θα λέει οτι του κατεβαίνει ανάλογα με τίς προκλήσεις και τα ερεθίσματα και αυτό δείχνει το πόσο χύμα, απείθαρχοι, εξυπνάκηδες και ανυπόμονοι είμαστε...

 57. Lewnidas avatar
  Lewnidas 15/04/2010 10:53:32

  ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΜΦΗΣ. παντως ειναι ιστορικη δικαιωση ολα αυτα τα στρωματα (δημοσιους υπαλληλους, κλειστα επαγγελματα, μικρομεσαια μαγαζια) που εξεθρεψε ο μπαμπας και στηριξαν το πασοκ για χρονια τα κατεστρεφει ο γιος.

  ο γιωργακης θα ειναι και η τελευταια κυβερνηση του ΠΑΣΟΚ. απλα επειδη ειναι εθνικα επικυνδυνος φοβαμαι ποση ζημια θα κανει στα εθνικα μας θεματα.

  παντως μπορει ο αρχηγος να κερδιζει της εκλογες τα στελεχη της επανεκλογες. ο κουρασμενος κωστακης αν ειχε τπτ ανθρωπους της προκοπης και οχι αχρηστα λαμογια θα ξαναεβγαινε,

  παντως η κατασταση ειναι δραματικη αν σκεφτεις οτι κατι παρομοιο με αυτα που γραφεις εγραψε και ο συριζοπαππους.

 58. ataktos avatar
  ataktos 15/04/2010 10:54:55

  Υπάρχουν σε τούτων το ντουνιά άνθρωποι που παίρνουν στα σοβαρά τον ΓΑΠ έλεος

 59. fatfat avatar
  fatfat 15/04/2010 10:55:41

  @ Μποτίλια στο πέλαγος......1)προφανώς ξεχνάς ότι το Σύνταγμα είναι πιο πάνω από τους διάφορα blogs και τους διάφορους ιστολόγους....και βάση Συντάγματος η κυβέρνηση είναι η νόμιμη, δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση της χώρας.

  2) Οι ιστολόγοι εκφράζουν προσωπικές απόψεις αλλά δεν εκφράζουν το σύνολο των πολιτών...οι πολίτες εκφράζονται κάθε 4 χρόνια με την ψήφο τους.

  3) Που είναι άραγε οι "πνευματικοί άνθρωποι"? Που κρύβονται τόσα χρόνια?
  Που και πότε είδες το "ισχυρό επαναστατικό δυναμικό τους" -όπως γράφεις?

  @ fitsulas.......το παράδειγμα με τον Ιωαννίδη τουλάχιστον ατυχές....διότι ο ένας ήταν δικτάτορας, που συνέβαλε τα μέγιστα στην τραγωδία της Κύπρου (που ως Έλληνες μας βαρύνει ΟΛΟΥΣ), και ο κύριος Παπανδρέου είναι ο δημοκρατικά εκλεγμένος πρωθυπουργός της χώρας..........

  • ataktos avatar
   ataktos @ fatfat 15/04/2010 11:01:55

   κσι εγώ ο βλάκας πίστευα οτι οι πατριώτες του αναστήματος σου έχουν εξαφανίστη αγαπητέ έπεσα ξερός

  • Μποτίλια στο πέλαγος avatar
   Μποτίλια στο πέλαγος @ fatfat 15/04/2010 16:54:55

   @ fatfat

   Αγαπητέ φίλε, ή αξιότιμε κύριε (επειδή δεν γνωριζόμαστε προσωπικώς δεν έχω πρόβλημα να αποδώσω σεβασμό με τον τρόπο που ο εκάστοτε συνομιλητής θεωρεί προσείκοντα):
   Αναφορικά με το σημείο 1. της αντίρρησής σας, ουδέποτε εζήτησα συνταγματική εκτροπή. Επιτρέψτε μου την διαπίστωση, ότι το ισχύον σύνταγμα ευτυχώς κατοχυρώνει πλείστες όσες ελευθερίες πολιτικής έκφρασης στους πολίτες, πέραν της συμμετοχής στην εκλογή της εθνικής αντιπροσωπίας, των οποίων ελευθεριών οι πολίτες όχι μόνο δύνανται, αλλά σε φάσεις ως η τρέχουσα, οφείλουν να κάνουν χρήση.
   Δεν επικαλέστηκα στο σχόλιο που προηγήθηκε ούτε αναγκαιότητα συνταγματικής εκτροπής, ούτε βίαιης ανατροπής του ισχύοντος πολιτεύματος, ούτε αντισυνταγματικού χαρακτήρα απόπειρα ανατροπής της εκλεχθείσας κυβέρνησης. Η απόδοση τέτοιων προθέσεων στον γράφοντα μόνο στην παραγωγή φοβικών συνδρόμων μπορεί να στοχεύει.
   Αναφορικά με το δεύτερο σημείο που θέσατε, δεν διαφωνώ. Αλλά δεν διαφώνησα και στα πλαίσια του σχολίου μου. Οι σημερινοί ιστολόγοι αποτελούν μια σημαντική φωνή σε επίπεδο κοινωνικού ελέγχου. Στο ποσοστό που εφαρμόζουν την δημοκρατική δεοντολογία - γεγονός που νομίζω ότι ισχύει για την συντριπτική πλειοψηφία τους - αυτός ο έλεγχος διευρύνει και εμβαθύνει την δημοκρατία. Οπωσδήποτε δεν προάγουν κοινές οι πανομοιότυπες θεωρήσεις στο σύνολό τους. Όμως η πολυφωνία δεν συνεπάγεται αδυναμία στο προκύπτουν συνισταμένες από την διαδικτυακή τους παρέμβαση.
   Επιτρέψτε μου την διαπίστωση, ότι το διαδίκτυο αποτελεί επανάσταση, τουλάχιστον κατά τον τρόπο που πληθώρα ιστολόγων αποτιμούν τον ρόλο του.
   Η ανά τετραετία έκφραση της κοινοβουλευτικής επιλογής των πολιτών είναι αυτονόητα σεβαστή. Ο υποβιβασμός όμως των πολιτών σε απλό εκλογικό μηχανισμό χαρακτηρίζει μια στρεβλή και ευνουχισμένη άποψη περί Δημοκρατίας.
   Με το ερώτημα "που είναι οι πνευματικοί άνθρωποι, που κρύβονται τόσα χρόνια" που θέτετε στο τρίτο σημείο, ουσιαστικά θεωρείτε την Ελληνική κοινωνία πνευματικώς ακέφαλη και η αγελαία. Και κατά συνέπεια υποχείριο του μηχανισμού ευνουχισμού της Δημοκρατίας, συρφετό συμπόρευσης με το υπάρχον κομματικό κατεστημένο. Ουδόλως φαίνεται να σας απασχολεί η διογκούμενη αποχή του εκλογικού σώματος. Προφανώς στρέφεστε προς μια μειοψηφική σε απόλυτα μεγέθη νομή καρεκλών με νομότυπο επίφαση.
   Προφανώς εμφορούμεθα από βαθιά διαφορετικές αντιλήψεις περί του τι είναι Δημοκρατία. Παρ' όλα αυτά ευρίσκομαι και κινούμαι πλήρως εντός του ισχύοντος νομίμου πλαισίου.
   Βεβαίως σέβομαι την ευγενική εκφορά σας και την ετοιμότητά σας να προσπαθείτε να επιστρατεύετε επιχειρήματα με αναλυτικό τρόπο. Συζητώ ευχαρίστως μαζί σας, χαίρομαι για πάσα κοσμιότητα. Φοβούμαι όμως ότι κάποιοι σας αντιμετωπίζουν ως μιαν των δυνατοτήτων, χωρίς να σας αποδίδω προθέσεις. Αυτό το ζήσαμε στην Χιλή επί Σαλβατόρ Αλιέντε, αλλά και αλλού.
   Όσο αφορά το υπάρχον επαναστατικό δυναμικό, αυτό καλό να μην το αναζητούμε στα λάβαρα, στα τζάκετς, στις μπροσούρες και στις αγιοποιήσεις μουρλών. Για μένα επαναστάτης είναι αυτός που έμεινε ο ίδιος ανύπαντρος για να προικίσει δυο αδελφούλες. Και το φιλότιμο παραμένει υπαρκτό σε πλήθος Ελλήνων, όσο κι αν προσπαθούν να μας αμαυρίσουν ως έθνος και κοινωνία τα μανιώδη δημοσιεύματα στο εξωτερικό και οι μαυροφόρες Κασάνδρες.

 60. fatfat avatar
  fatfat 15/04/2010 11:01:12

  @ Κώστας Ροδινός....θα μου απαντήσετε στην ερώτηση "πόσο θα κοστίσει στους πολίτες η εθελούσια έξοδος των περίπου 4.000 υπαλλήλων της Ο.Α" ή όταν δεν σας συμφέρει η απάντηση, προσπερνάτε δήθεν αδιάφορα την ερώτηση?
  (Και αυτή την εθελούσια έξοδο συμφώνησε η προηγούμενη κυβέρνηση).

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ fatfat 15/04/2010 13:37:55

   Είμαι αντίθετος σε κάθε εθελουσία έξοδο.
   Ειδικότερα,όμως, για την Ολυμπιακή νομίζω ότι είναι χρησιμότερο να απευθυνθείτε στους κυρίους Μαντέλη, Βερελή και κάτι συμβούλους που έφεραν από την Μ.Βρεταννία για κάποια εξυγιαντικά προγράμματα.
   Επίσης, και το ΠΑΣΟΚ που κατήγγειλε τη συμφωνία Χατζηδάκη και έλεγε ότι όταν έρθη εν τη βασιλεία του θα πάρει πίσω την εταιρεία. Ισως και στον κ. Σιφουνάκη.
   Είναι αρμοδιότεροι εμού για να σας απαντήσου.
   Για όλα τα υπόλοιπα, έχω απαντήσει ανωτέρω και όποιος θέλει, μπορεί να καταλάβει. Κουράζει να επαναλαμβάνουμε και να επαναλαμβανόμαστε.

 61. fatfat avatar
  fatfat 15/04/2010 11:03:59

  @ Κώστας Ροδινός......τις εκλογές του 2009,δεν τις κέρδισε το ΠΑΣΟΚ, αλλά ούτε και ο Γιώργος Παπανδρέου και το επιτελείο του....τις έχασε πανηγυρικά η ΝΔ......μην ξεχνάτε και τις εκατοντάδες χιλιάδες των ψηφοφόρων της που απείχαν από την εκλογική διαδικασία, διότι είχαν πληγωθεί ανεπανόρθωτα από την προηγούμενη κυβέρνηση. Και οι οποίοι απείχαν, διότι δεν τους πήγαινε να ψηφίσουν άλλο κόμμα.

  • pizza avatar
   pizza @ fatfat 15/04/2010 20:30:06

   Συμφωνω μαζι σου σε αυτο το ζητημα. Συνηθως οταν γινεται κατι τετοιο, τα πραγματα πανε απο το κακο στο χειροτερο.

 62. fatfat avatar
  fatfat 15/04/2010 11:10:06

  @ Κώστας Ροδινός......η προηγούμενη κυβέρνηση με 151 βουλευτές, από τους οποίους αρκετοί είχαν κατηγορηθεί, είτε για (υπαρκτά) σκάνδαλα
  (π.χ Βατοπέδι), είτε για ηθικά παραπτώματα (π.χ ο κύριος Βουλγαράκης που ως υπουργός είχε ή συμμετείχε σε offshore εταιρεία και είχε πει το περίφημο "ό,τι είναι νόμιμο, είναι και ηθικό"), είχε την ΗΘΙΚΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ στην οποία αναφερθήκατε?

 63. trochalos avatar
  trochalos 15/04/2010 11:17:57

  Μετά το συνέδριο πιστεύω ότι ο Σαμαράς θα καταθέσει πρόταση μομφής.Αυτή την στιγμή λόγω αναδιοργάνωσης της ΝΔ δεν μπορεί να γίνει τίποτα.Πρέπει να ξεκαθαρίσει το κόμμα από τα βαρίδια και να μπουν στην πρώτη γραμμή άξια στελέχοι.Μην ξεχνάτε ότι ο κόσμος από εδώ και πέρα θα νοιώσει τα μέτρα και η κοινή γνώμη θα καταλάβει καλύτερα την πρόταση του Αντώνη,οπότε βλέπω αν όλα πάνε καλά,εθνικές εκλογές μαζί με τις δημοτικές.

 64. klausevitz avatar
  klausevitz 15/04/2010 11:54:33

  Kάθε,άξια λόγου, κινηματική διαδικασία προυποθέτει
  συσπείρωση κοινωνικών δυνάμεων,πολιτική άποψη...ηθικό
  φρόνημα και ίσως-ίσως μια επική διάσταση των αγωνιζομένων!
  Με κλασσικούς κλεπτοκράτες που υποδύονται την αστική τάξη,
  διαβρωμένα μεσοστρώματα,αποπροσανατολισμένα λαικά στρώματα
  και πολιτικούς σχηματισμούς ημιθανείς θα γίνουν όλ'αυτά;
  Της ΑΝΑΚΆΜΨΕΩΣ προηγείται η συναίσσθηση του "λάθους " που
  προηγήθηκε....ΥΠΆΡΧΕΙ;

  • antiathlitikos avatar
   antiathlitikos @ klausevitz 15/04/2010 12:23:30

   Σήμερα πάντως «ΥΠΑΡΧΟΥΝ» δύο ειδών κινηματικές διαδικασίες: οι καταστροφολογικές που «αναπτύσσονται» στον λεγόμενο αντιεξουσιαστκό χώρο και οι σωτηριολογικές που βρίσκονται υπό εκκόλαψη στην ΑΕΚ υπό τον ανανήψαντα αριστεριστή και νυν εξουσιαστικό λαμόγιο Χατζηχρήστο ...

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ klausevitz 15/04/2010 13:58:05

   Klausevitz
   πάντα εύστοχες και λακωνικές οι παρεμβάσεις σου.
   Με τα περισσότερα συμφωνώ. Ενα ερώτημα μόνο: υπήρξε στην Ελλάδα αστική τάξη, έτσι όπως γενικώς ορίζεται ο όρος στην πολιτική και την κοινωνιολογία; Η απάντηση μου είναι όχι.
   Το γιατί είναι μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συζήτηση, αλλά δε χωράει εδώ.

 65. DrNo avatar
  DrNo 15/04/2010 13:40:14

  Με τη Μπιρμπιλη τραβάω τα λίγα μαλιά μου πλεον.
  Καλά η ΝΔ δεν θα ασχοληθεί ποτέ;

  http://kafeneio-gr.blogspot.com/2010/04/blog-post_8422.html

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ DrNo 15/04/2010 13:46:01

   Mε τη λογογράφο του πρωθυπουργού θα υπάρξουν και άλλα θέματα.

  • pizza avatar
   pizza @ DrNo 15/04/2010 14:40:20

   Δεν το ξερης οτι αυτοι που εχουν βιδα στο μυαλο για τα οικολογικα δεν υπολογιζουν το χρηματικο κοστος?

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ pizza 15/04/2010 14:41:54

    Βέβαια! Εχεις δίκιο! Αλλωστε, το χρήμα πολλοί εμίσησαν....

 66. pizza avatar
  pizza 15/04/2010 14:36:54

  Τα βρηκαμε τα λεφτα
  http://www.youtube.com/watch?v=LuLmkwW5i2c&feature=related

 67. George avatar
  George 15/04/2010 14:53:52

  Αυτός ο συντάκτης του άρθρου είναι δημοσιογράφος;
  Γιατί δεν γίνετε μέλος της ΝΔ να τελειώνουμε ….

  • Factorx avatar
   Factorx @ George 15/04/2010 15:16:11

   Φυσικά και είναι δημοσιογράφος και δεν έχει καμία σχέση με τη ΝΔ. Εσυ εκτος απο ανοησίες μπορείς να γράψεις άποψη; Εχεις αποψη;

 68. fatfat avatar
  fatfat 15/04/2010 15:37:11

  @ Κώστας Ροδινός.....και πάλι δεν απαντάτε.....τελικά έχετε είτε επιλεκτική μνήμη, είτε ασθενή μνήμη.....διότι για τον κύριο Ανωμερίτη και τα 80 εκατομμύρια ευρώ της εθελούσιας εξόδου στον ΟΛΠ γράψατε, τον κύριο Βερελή θυμηθήκατε να αναφέρετε,αλλά για τα περισσότερα από 450 εκατομμύρια ευρώ της εθελούσιας εξόδου των υπαλλήλων της Ο.Α που συμφώνησε η κυβέρνηση Καραμανλή, ΟΥΤΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ!!!!!!!!!!!!!!!! Λες και δεν έγινε ποτέ!!!!!
  Λες και μόνο επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ έγιναν εθελούσιες έξοδοι με χρήματα των φορολογουμένων......περίμενα από εσάς,αφού διαφωνείτε ριζικά και δημόσια με αυτές τις πρακτικές, να αναφερθείτε ονομαστικά και στην εθελούσια έξοδο της Ο.Α....αλλά φαίνεται ότι ίσως η κομματική σας-ιδεολογική σας τοποθέτηση δεν σας το επιτρέπει να είστε τόσο αντικειμενικός.
  Διότι όταν θες να είσαι - και όχι απλώς να λέγεσαι- αντικειμενικός, πρέπει να λες και να γράφεις όλη την αλήθεια, όλα τα γεγονότα χωρίς να φοβάσαι το πολιτικό κόστος!!!!!!!!

  Και επειδή αποφεύγετε να απαντήσετε, θα σας απαντήσω εγώ στο ερώτημά μου......Η πρόωρη αποχώρηση (εθελούσια έξοδος) από την Ο.Α περίπου 3.000 εργαζομένων με μέση ηλικία τα 48 έτη, θα κοστίσει συνολικά περίπου 900 εκατομμύρια ευρώ!!!!!!!!!!!

  Και διαβάστε και σχετικά

  http://www.axiaplus.gr/Default.aspx?id=164267&nt=108&lang=1

  όπου τελικά στους πιλότους της Ο.Α που μετατάχθηκαν στο Δημόσιο τέθηκε πλαφόν 4.000 EUR το μήνα.

  Υ.Γ 1 : Και ασφαλώς τα προγράμματα εξυγίανσης της Ο.Α των προηγούμενων κυβερνήσεων ήταν μια ΑΠΟΤΥΧΙΑ και δεν πρόσφεραν τίποτα ουσιαστικό.
  Y.Γ 2 : Και ασφαλώς και η Ο.Α έπρεπει να πουληθεί σε ιδιώτες, γιατί επιβάρυνε με τεράστιους πόρους τους Έλληνες φορολογούμενους......αλλά όχι να γίνει και τέτοια εθελούσια έξοδος με παχυλότατα μπόνους!!!!!!
  Υ.Γ 3 : Και καλώς η κυβέρνηση σε αυτή την δύσκολη οικονομική συγκυρία για τους πολίτες, πάγωσε κάθε συζητηση για νέα εθελούσια έξοδο στον ΟΤΕ και για εθελούσια έξοδο στον ΟΣΕ.
  Υ.Γ 4 : Και ΚΑΚΩΣ έγιναν παλιότερα, από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, εθελούσιες έξοδοι όπου :
  - εργαζόμενοι γύρω στα 45-50 χρόνια, πήραν παχυλότατα μπόνους για να αποχωρήσουν πρόωρα (και οι περισσότεροι βρήκαν αλλού δουλειά)
  - με το κόστος αυτών των εθελούσιων εξόδων, επιβαρύνθηκαν οι φορολογούμενοι και τα ασφαλιστικά ταμεία.......

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ fatfat 15/04/2010 15:41:56

   Χαίρομαι που τα καταφέρνετε μια χαρά!
   Ρωτάτε και απαντάτε μόνος σας!
   Μήπως μπορείτε να απαντήσετε σ' ένα ακόμα ερώτημα:
   Ποιά ήταν η θέση του ΠΑΣΟΚ για την εθελουσία έξοδο;
   Συμφώνησε ή διαφώνησε;

 69. fatfat avatar
  fatfat 15/04/2010 15:47:06

  @ Κώστας Ροδινός.....και ακόμα να μου απαντήσετε στο εξής ερώτημα :
  "η προηγούμενη κυβέρνηση με 151 βουλευτές, από τους οποίους αρκετοί είχαν κατηγορηθεί, είτε για (υπαρκτά) σκάνδαλα
  (π.χ Βατοπέδι), είτε για ηθικά παραπτώματα (π.χ ο κύριος Βουλγαράκης που ως υπουργός είχε ή συμμετείχε σε offshore εταιρεία και είχε πει το περίφημο “ό,τι είναι νόμιμο, είναι και ηθικό”), είχε την ΗΘΙΚΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ στην οποία αναφέρεστε στο παραπάνω άρθρο σας?".

  Αν δεν θέλετε ή δεν σας συμφέρει να απαντήσετε, δικαίωμά σας......αλλά μην υποτιμάτε την νοημοσύνη των αναγνωστών με δικαιολογίες περί "κούρασης", διότι μπορεί να εκτείθεστε με αυτό τον τρόπο....πολλοί αναγνώστες πιθανόν να τις εκλαμβάνουν ως "φαιδρές δικαιολογίες".....και δεν είναι πρέπον και σωστό να σχηματίσουν για εσάς τέτοια εικόνα ή αντίληψη.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ fatfat 15/04/2010 15:49:05

   Διαβάζετε τα σχόλια, μη λέμε τα ίδια. Αυτοϋποτιμάσθε!

 70. fatfat avatar
  fatfat 15/04/2010 15:47:37

  @ trochalos.....σωστή και τεκμηριωμένη άποψη......

 71. fatfat avatar
  fatfat 15/04/2010 16:10:08

  @ Κώστας Ροδινός....ασφαλώς και ΚΑΚΩΣ το ΠΑΣΟΚ κατήγγειλε τη συμφωνία πώλησης της Ο.Α, και διακήρυττε σε όλους τους τόνους ότι όταν ανέλθει στην εξουσία, θα πάρει ξανά πίσω το Δημόσιο την Ο.Α.
  Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα.

  "Η κυβέρνηση θα ικανοποιήσει όλα τα «θεμιτά και δίκαια αιτήματα» που έχουν γεννηθεί από το νόμο 3717/2009, και την πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που είχε προχωρήσει η προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ για την ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής», διαβεβαίωσε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Γ. Κουτρουμάνης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Γ.Μαυρίκου...."

  http://www.tragasnet.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=969:2010-02-12-14-28-31&catid=49:-a-&Itemid=163

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ fatfat 15/04/2010 16:17:16

   Eίδατε που συμφωνούμε;
   Το είπα και παραπάνω: Κάθε εθελουσία έξοδος με βρίσκει απολύτως αντίθετο.
   Το κόστος πρέπει να μετακυλιέται στον αγοραστή και όχι στο δημόσιο.
   Αυτή είναι άποψη μου.
   Και με την εθελουσία του ΟΤΕ διαφωνώ και με την επικείμενη του ΟΣΕ θα διαφωνήσω και με την επιβάρυνση του δημοσίου από τις ιδιωτικοποιήσεις των τραπεζών διαφώνησα. Αλλά αυτή είναι άλλη κουβέντα σε άλλο θέμα.
   Και αφήστε κατά μέρος τις αξιολογικές κρίσεις για τις προθέσεις μου.
   Εχουμε και δουλιές.
   Δεν μπορούμε να τα βλέπουμε,ούτε να απαντάμε σε όλα και το κυριότερο δεν τα ξέρουμε και όλα!

  • pizza avatar
   pizza @ fatfat 15/04/2010 17:28:52

   @fatfat....Βρε μπας και μας εισαι η Κατσελη? Αν πιστευης οτι το ΠΑΣΟΚ θα ικανοποιηση ολα τα θεμικα και δικαια αιτηματα και οτι θα επανακρατικοποιηση και την ΟΑ, τοτε και εγω ειμαι ο Παπας της Ρωμης.
   Ενα ονειρο τρελο, ονειρο απατηλο.........

 72. fatfat avatar
  fatfat 15/04/2010 16:12:30

  @ Κώστας Ροδινός....δεν θα ήταν δύσκολο να επαναλάβετε επιγραμματικά σε
  1-2 γραμμές την άποψή σας...αλλά δυστυχώς το αποφεύγετε.....

 73. fatfat avatar
  fatfat 15/04/2010 16:43:50

  @Κώστας Ροδινός....για τον κύριο Βερελή γνωρίζετε και γράφετε σε σχόλιό σας, για τον κύριο Ανωμερίτη γνωρίζετε και γράφετε στο άρθρο σας, για τις εθελούσιες εξόδους σε τράπεζες,ΟΣΕ,ΟΤΕ και ΟΛΠ έχετε γνώση και τις αναφέρετε,ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΕΛΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ Ο.Α ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ.ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΘΕΛΟΥΣΙΑ ΕΞΟΔΟ ΓΙΑ ΤΗΝ Ο.Α ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΣΤΕ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑ....λες και δεν έχετε ακούσει ποτέ για αυτήν.....λες και είναι πιθανόν να δυσαρεστήσετε κάποιον, ακόμα και απλή αναφορά να κάνετε σε αυτήν ονομαστικά!!!!!!

  Και δικαιώματα για αξιολογικές κρίσεις για τις προθέσεις σας, ΕΣΕΙΣ Ο ΙΔΙΟΣ ΔΙΝΕΤΕ.....διότι αποφεύγετε επιμελώς να αναφερθείτε στην εθελούσια έξοδο για την Ο.Α, έστω και ονομαστικά....αλλά για όλες τις άλλες εθελούσιες εξόδους και είστε ενημερωμένος και μάλιστα τις αναφέρετε και ονομαστικά!!!!
  Ωραία αντικειμενικότητα!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ fatfat 15/04/2010 16:54:50

   Δεν ξέρω αν πραγματικά θέλετε και τα γράφετε αυτά ή απλώς σας ...ξεφεύγουν:

   Οταν γράφω ότι διαφωνώ με τις εθελούσιες που φορτώνεται το δημόσιο,εσείς τι καταλαβαίνετε; Γιατί χρειάζετε επεξήγηση;

   Λοιπόν, για να μην παραπονείσθε, θεωρώ ότι και η εθελουσία στην Ο.Α. όπως και όσες προηγήθηκαν ήταν σκανδαλώδης.
   Ερωτώ,όμως, αφού η σύμφωνία ήταν σκανδαλώδης,η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ,που έλεγε ότι θα επανακρατικοποιήσει την Ο.Α. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ;
   Το ερώτημα είναι απλό. Αν η συμφωνία ήταν σκανδαλώδης,κακως δεν την ακύρωσε η σημερινή κυβέρνηση όπως μας είχε ρητά υποσχεθεί προεκλογικά.
   Εκτός και αν δεν ήταν σκανδαλώδης,οπότε μας έλεγαν ψέμματα, όταν φώναζαν ότι ήταν; Διαλέγετε και παίρνετε!
   Πάντως ούτως ή άλλως, ψέματα έλεγαν!

   • pizza avatar
    pizza @ Κώστας Ροδινός 15/04/2010 17:22:42

    Αχ τωρα μου θυμισες την Κατσελη που εβγαινε στα παραθυρα και ελεγε πως οταν θα γινουν κυβερνηση Θα παρουν πισω την ΟΛυμπιακη. Την Ροδο την ειδα αλλα το πηδημα ακομη δεν το εχω δη

  • Sic transit gloria mundi avatar
   Sic transit gloria mundi @ fatfat 19/04/2010 11:34:19

   ΟΛΕΣ οι εθελούσιες έξοδοι είναι απάτη και απιστία εις βάρος του ασφαλιστικού συστήματος. Βολεύουν τις ανοικονόμητες επιχειρήσεις και τους υψηλόμισθους μανδαρίνους τους, ζημιώνουν το κράτος. Είτε προωθήθηκαν από τον Παπα-αντωοδοντίου είτε από τον Αλογοφούσκη είτε από άλλον ήταν πραγματική καταστροφή. Πρέπει να καταργηθούν δια νόμου, μάλλον συνταγματικά, με την επόμενη συνταγματική αναθεώρηση.

   • l
    l' ami du peuple @ Sic transit gloria mundi 19/04/2010 11:48:57

    το ειδικωτερο γνωρισμα τους ομως ειναι παντοτε η εξαγορα της συδικαλιστικης νομενκλατουρας, η οποια συναινει στην υποθηκευση του μελλοντος των επερχομενων προκειμενου να αποκομισει ανταλλαγματα η ιδια..
    η εξουθενωση με αυτο τον τροπο της αλληλεγγυης των γενεων και γενικωτερα των εργαζομενων ειναι το κατα την γνωμη μου χειροτερο επακολουθο, καθως βλαπτει κυριολεκτικα την ηθικη, πραγμα πολυ σοβαρωτερο απο την δημοσιονομικη διαταραξη που φαινεται σε πρωτο πλανο.

 74. fatfat avatar
  fatfat 15/04/2010 16:45:48

  @ Κώστας Ροδινός…δεν θα σας ήταν δύσκολο να επαναλάβετε επιγραμματικά σε
  1-2 γραμμές την άποψή σας σχετικά με την ερώτησή μου περί "ηθικής νομιμοποίησης" της προηγούμενης κυβέρνησης…αλλά δυστυχώς το αποφεύγετε επιμελώς…

 75. Νταβέλης avatar
  Νταβέλης 15/04/2010 17:36:50

  Όχι πρόταση μομφής... πρόταση ΦΥΓΗΣ!

  Στον αγώνα ενωμένοι
  κι ας μη λείψει κανείς
  Ω! Νάτη, μας προσμένει
  στον κόσμο η Διεθνής.

  Η Νέα Διεθνής της οποίας πρώτο μέλημα είναι η διαγραφή του ΠΑΣΟΚ και η αποπομπή του ΓΑΠ

 76. fatfat avatar
  fatfat 15/04/2010 18:08:38

  @ pizza....όπως έγραψα και σε προηγούμενο σχόλιό μου και δεν το διάβασες, "ασφαλώς και ΚΑΚΩΣ το ΠΑΣΟΚ κατήγγειλε τη συμφωνία πώλησης της Ο.Α, και διακήρυττε σε όλους τους τόνους ότι όταν ανέλθει στην εξουσία, θα πάρει ξανά πίσω το Δημόσιο την Ο.Α. Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα."

  Ενώ και σε άλλο προηγούμενο σχόλιό μου έγραψα : "Και ασφαλώς και η Ο.Α έπρεπε να πουληθεί σε ιδιώτες, γιατί επιβάρυνε με τεράστιους πόρους τους Έλληνες φορολογούμενους"

  ΑΝ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ "ΑΡΕΣ ΜΑΡΕΣ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΕΣ"!!!!!!!!!

  • pizza avatar
   pizza @ fatfat 17/04/2010 00:12:42

   fatfat ομολογω πως δεν το διαβασα γιατι δεν το ειδα. Αλλα με αυτα που γραφεις μας εκανες το ΠΑΣΟΚ το σωτηρα του κοσμου. Κανενα κομμα δεν σωζει την κατασταση. Μονη μας τη σωζουμε. Τα κομματα κοιτανε για το δικο τους τομαρι.

 77. fatfat avatar
  fatfat 15/04/2010 18:12:13

  @ Κώστας Ροδινός....το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ προεκλογικά διακήρυττε σε όλους τους τόνους ΚΑΚΙΣΤΑ ότι θα επανακρατικοποιήσει την Ο.Α, μόλις γίνει κυβέρνηση, δεν σημαίνει ότι η εθελούσια έξοδος που συμφωνήθηκε δεν ήταν προκλητική και σκανδαλώδης!!!!!!!!!!!

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ fatfat 15/04/2010 18:23:40

   Σε καθε δεδομενη χωρα υπαρχει ενας ιδεολογικοπολιτικος συσχετισμος που επηρεαζει κυβερνητικες αποφασεις.
   Η ΝΔ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ να απαλλαγει απο την ΟΑ χωρις την εθελουσια εξοδο εκτος αν θελαμε να ξαναδουμε σκηνες απειρου καλλους οπως αυτες με την ΕΑΣ την εποχη 90-93 επι Μητσοτακη.
   Ομολογω παντως οτι τυχον ξεβρακωμα απεργοσπατριων αεροσυνοδων θα ηταν πιο ευχαριστο θεαμα απο αυτο οδηγων λεωφορειων.
   Να δουμε τι θα γινει τωρα που ΠΑΣΟΚ - ΔΝΤ θα απολυουν με συνοπτικες διαδικασιες.

   • anonymous avatar
    anonymous @ ψυχραιμια 15/04/2010 18:48:26

    Θα λένε ότι φταίει η ΝΔ.

  • partiritis2000 avatar
   partiritis2000 @ fatfat 15/04/2010 18:58:24

   Καλά που το θύμησες!
   Άλλο τερατώδες ψέμα του ΠαΣοκ!
   Φέρτε πίσω τις ψήφους ρε!!

 78. ΑΝΙΔΕΟΣ avatar
  ΑΝΙΔΕΟΣ 16/04/2010 05:15:42

  Δε θα το πιστέψετε, αλλά αυτά τα έλεγε στη Βουλή ο κ. Παπανδρέου στις 28 Μαρτίου 2008! Είχε καταθέσει πρόθεση μομφής εναντίον της Κυβέρνησης Καραμανλή, που είχε εκλεγεί το Σεπτέμβριο του 2007!

  Αυτο τα λεει ολα, δλδ απο μονο του μιλαει το πραμα
  Χωριο που φαινεται κολαουζο δεν θελει.
  Η οπως ειπε καποτε ο τεως Γιωργακης και νην προθυπουργος αλλα παλι
  Γιωργακης μηδεν εις το πηλικιο.
  Απορω ποιοι ΜΑΛΑΚΕΣ τον Ψηφισαν αυτο τον ΓΑΠ. Σιγουρα ουτε εγω θα ψηφιζα ΝΔ με ολα τα λαθη και τις παραλοιψεις που εκανε, αλλα το να ψηφισεις Γιωργακη.....
  Τι αλλο να γραψω.... δεν βρησκω λεξεις.

 79. xazos avatar
  xazos 17/04/2010 19:39:00

  εγω ένα έχω μάθει όλα αυτά τα χρόνια .Ότι λενε ειναι ψεμματα.Δεν πιστευω σε κανενα.Μονο στην χωρα αυτη.Ειναι ολοφανερο οτι το παιχνιδι ειναι στημενο απο ολες τις μεριες.Και απο αριστερα και απο δεξια.Εγω λεω να τους καταργισμουμε τελειως μεσα στο μυαλο μας αυτους , και να χαραξουμε την δικια μας πορεια.Και κατι ακομα.Μην πεφτετε στην λουμπα συνεχεια το τι θα ψηφισετε η στην λουμπα να ψηφισετε καποιον για να φυγει καποιος αλλος.Ειναι αρρωστημενα συμπερασματα που δεν θα βοηθησουνε την κατασταση σε τιποτα.Πρεπει να καταλαβουμε οτι πρεπει να ψηφιζουμε για την Ελλαδα , και οχι για προσωπικο συμφερον η ικανοποιηση του εγωισμου.Αν δεν κανει κανενας , μην ψηφιζετε κανενα .Απλα ειναι τα πραματα.

  • Orestios avatar
   Orestios @ xazos 17/04/2010 19:57:53

   Πολύ ωραία η ισοπεδωτική σας θεώρηση. ΠΑΣΟΚ ψηφίζετε?

   • xazos avatar
    xazos @ Orestios 19/04/2010 11:24:55

    Δεν ψηφιζω κανενα.Αναξιοι λογου ειναι ολοι τους.Μην μου πεις τωρα οτι κατι πρεπει να ψηφισω αλλιως δεν γινεται .... Αυτες ειναι μπουρδες για να σε εχουνε υπο ομηρια...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.