#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
11/07/2011 10:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Γιατί παιδεύονται; Δεν φωνάζουν καλύτερα τον Σαμαρά;To έχουμε επισημάνει πολλές φορές.

Η κυβέρνηση θα στρέφεται όλο και περισσότερο στο πρόγραμμα που κατέθεσε ο Αντώνης Σαμαράς. Και θα το κάνει για δυο λόγους: πρώτον, επειδή η πολιτική τους απέτυχε και η συνέχισή της οδηγεί σε αδιέξοδο. Και δεύτερον, γιατί η πρόταση Σαμαρά είναι η μοναδική ρεαλιστική επιλογή για την έξοδο της χώρας από την κρίση

Η τελευταία κυβερνητική …κυβίστηση έγινε με αφορμή τη μείωση των φορολογικών συντελεστών!

Ναι, η κυβέρνηση είδε το  φώς της αποκαλύψεως και ομιλεί πλέον για την ανάγκη μείωσης τους!

Όμως, προηγουμένως, να υπενθυμίσουμε:

-Όταν ο Αντώνης Σαμαράς επανέλαβε στο Ζάππειο ΙΙ την πρότασή του για μείωση των φορολογικών συντελεστών ως αναγκαία προϋπόθεση για την ανάκαμψη της οικονομίας, η κυβέρνηση χαρακτήρισε την πρόταση ως ανεδαφική. Ο κ. Παπακωνστανίνου, μάλιστα, είπε πεί ότι θα τίναζε την οικονομία στον αέρα επειδή θα αύξανε το έλλειμμα και το χρέος!

-Η τρόϊκα, επίσης, θεώρησε ότι η πρόταση δεν συνάδει με τους στόχους του προγράμματος και ότι θα αυξήσει το έλλειμμα!

-Ο κ. Παπανδρέου, κατ’  επανάληψη, είπε από το βήμα της Βουλής ότι η «πρόταση Σαμαρά για μείωση φορολογικών συντελεστών» έχει απορριφθεί από όλους και δεν είναι ρεαλιστική!

That was yesterday!

Διαβάζω στο χθεσινό ΒΗΜΑ: http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=410346 «Στο 4ο  επικαιροποιηµένο µνηµόνιο υπάρχει σαφής αναφορά για αλλαγές στη φορολογία. Ειδικότερα αναφέρει: «Η κυβέρνηση θα υιοθετήσει µέτρα απλοποίησης του φορολογικού συστήµατος, τη διεύρυνση των φορολογικών βάσεων και τη µείωση των φορολογικών συντελεστών µε τρόπο δηµοσιονοµικά ουδέτερο. Τα µέτρα αυτά αφορούν τον φόρο εισοδήµατος φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων, καθώς και τον ΦΠΑ ». Τα µέτρα αναµένεται να έχουν θεσµοθετηθεί ως το τέλος Σεπτεµβρίου.

Διαβάζω συνέντευξη του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Παντελή Οικονόμου στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία: http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=291979

«Οι συντελεστές του ΦΠΑ θα επαναξιολογηθούν….θα ανατραπούν οι παραλογισμοί όπου υπάρχουν» «Ειδικά για την εστίαση, προσωπικά διαφωνώ με την αύξηση του ΦΠΑ. Αλλού θα μειωθούν οι συντελεστές και αλλού όχι», διευκρινίζει ο κ. Οικονόμου!

Διαβάζω στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ http://www.skai.gr/news/finance/article/174493/forologikos-sudelestis-15-stis-epiheiriseis-/

«Τη μείωση του συντελεστή φορολογίας των επιχειρήσεων στο 15%, με ταυτόχρονη κατάργηση σειράς φοροαπαλλαγών που ισχύουν σήμερα, προωθεί το υπουργείο Οικονομικών στο πλαίσιο της φορολογικής μεταρρύθμισης, που θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή τον Σεπτέμβριο.»

Αν αυτό δεν είναι ο ορισμός της πολιτικής κωλοτούμπας, τότε τι είναι;

Κατ΄ αρχήν, δεν αισθάνονται την ανάγκη, έστω δια το τυπικό της υποθέσεως, να ζητήσουν μια πολιτική συγνώμη από τον Πρόεδρο της Ν.Δ.;

Δεύτερον, τι άλλαξε μέσα σε δυο μήνες και οι προτάσεις του κ. Σαμαρά, από   ανεδαφικές και ανεφάρμοστες, εξαγγέλλονται πλέον ως …..κυβερνητική πολιτική; Στέρεψαν οι ιδέες ή τώρα άρχισαν να καταλαβαίνουν τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα της Ν.Δ.;

Επειδή, προφανώς θα υπάρχουν και άλλα που δεν έχουν καταλάβει, μήπως είναι καλύτερα να σταματήσουν τη …κλοπή προτάσεων γιατί, το μόνο που θα καταφέρουν είναι, μες τη γενική αποτυχία,  να «κάψουν» και τις καλές προτάσεις;

  Αδέξιος Δεξιός

ΣΧΟΛΙΑ

 1. estariad avatar
  estariad 11/07/2011 10:58:18

  Κύριε "Αδέξιε Δεξιέ" ! Στό έχω γράψει και άλλη φορά. Δέν είσαι καθόλου "Αδέξιος". Μπράβο για άλλη μιά φορά. Πολύ εύστοχο σχόλιο.!

 2. φωνη avatar
  φωνη 11/07/2011 11:53:25

  Πρώτον έχουν υπογράψει το μεσοπρόθεσμο το οποίο είναι πολύ συγκεκριμένο για τη φορολογία και δεν είναι προς αυτήν την κατεύθυνση,

  Οι εξαγγελίες για μείωση φορολογίας από το ΠΑΣΟΚ του μνημονίου και του μεσοπροθέσμου σημαίνει 2 πράγματα:
  1. Η δε συμφωνούν με αυτά που υπογράφουν και δεν πρόκειται να τηρήσουν αυτά που υπογράφουν. Επομένως, είναι πλήρως αναξιόπιστοι ως προς τους Ευρωπαίους συνομιλητές τους.
  2. Η λένε ψέματα για εσωτερική κατανάλωση ( ίσως βλέπουν εκλογές και λένε να παρουσιάσουν τη "μνημονιακή" εκδοχή του "λεφτά υπάρχουν" )

  Δεύτερον, ο Α.Σ. στο πρόγραμμά του είχε ένα στρατηγικό σχέδιο για την οικονομία, όπου το ένα μέτρο, όπως π.χ. η μείωση της φορολογίας, συμπαρέσυρε θετικά κάποιο άλλο μέτρο, ώστε να συμβεί αυτό που είχε θέσει ως στόχο το "δημιουργικό σοκ" στην οικονομία.

  Είχε, επίσης, προειδοποιήσει ότι η αποσπασματική εφαρμογή μέτρων του Ζαππείου 2 δε θα οδηγήσει στα επιθυμητα αποτελέσματα και αυτό είναι απόλυτα φυσικό, γιατί σε ένα στρατηγικό σχέδιο πέρα από τη δυναμική της κάθε πρότασης υπάρχει και μια δυναμική που κρύβεται στον ίδιο το συνδυασμό-συνεργασία των προτάσεων, αφού πρόκειται για μια συνθετική διαδικασία.

  Οι εξαγγελίες Βενιζέλου για μείωση φορολογικών συντελεστών, εφόσον έχει υπογράψει το μεσοπρόθεσμο και εφόσον δεν έχει παρουσιάσει κάποιο ολοκληρωμένο σχέδιο για την ανάπτυξη της οικονομίας, μάλλον μοιάζει με αβασάνιστες λαϊκίστικες υποσχέσεις ΠΡΟΕΚΟΛΟΓΙΚΕΣ!

  Υ.Γ. Η επανάληψη της παραπλανητικής για το λαό πολιτικής του "λεφτά υπάρχουν" ουκ ανδρός σοφού.

 3. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 11/07/2011 11:59:35

  Μάλλον ετοιμάζουν σκηνικό εκλογών γιά αυτό και άρχισαν τα...δώρα

 4. Ανοιξιάτικος avatar
  Ανοιξιάτικος 11/07/2011 11:59:52

  Το μεγάλο πρόβλημα στο Πασοκ δεν είναι πως θα διαχειριστεί την κρίση και ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις του για την έξοδο της Χώρας από αυτήν αλλά πως θα σχεδιάσει την προεκλογική του περίοδο, πως θα σταθεί στο μπαλκόνι, τι θα πει, πως θα πείσει για την επόμενη μέρα...αυτά είναι στο μυαλό τους αυτήν τη στιγμή γιατί γνωρίζουν πως η ΝΔ και συγκεκριμένα ο Αντώνης Σαμαράς θα είναι συντριπτικά καλύτερος στα προεκλογικά τετ α τετ!!!

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Ανοιξιάτικος 11/07/2011 21:34:29

   Σωστό είναι αυτό, αφού και οι ίδιοι γνωρίζουν ότι η κρίση είναι μη διαχειρίσιμη.

 5. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 11/07/2011 12:08:29

  Timeo Pasokos et dona ferentes...

 6. Στάθης Σαραφόπουλος avatar
  Στάθης Σαραφόπουλος 11/07/2011 12:19:53

  Η Ελλάδα επέστρεψε στην επιλογή του ‘αυτομαστιγώματος’ αδυνατώντας να συνειδητοποιήσει το προφανές...
  Το πιθανότερο είναι πως κάποια στιγμή τόσο οι Έλληνες όσο και οι Ευρωπαίοι πολιτικοί αξιωματούχοι θα καταλάβουν ότι η ευρωπαϊκή κρίση ήταν μία κρίση του ευρώ και όχι της Ελλάδας και θα αναγκαστούν από τις εξελίξεις να αλλάξουν το δρόμο που πήραν αρχικά.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Στάθης Σαραφόπουλος 11/07/2011 12:22:38

   Eν τω μεταξύ ποιές θα είναι οι απώλειες για την Ελλάδα;

   • Στάθης Σαραφόπουλος avatar
    Στάθης Σαραφόπουλος @ Κώστας Ροδινός 11/07/2011 12:32:41

    Σε όλα τα επίπεδα, τεράστιες!

 7. ΛΕΥΘΕΡΗΣ avatar
  ΛΕΥΘΕΡΗΣ 11/07/2011 13:11:21

  Ο Αντώνης Σαμαράς τις προτάσεις του τις έκανε και τις ανακοίνωσε με το Ζάππειο Ι-ΙΙ και δεν μπορεί κανείς να τις οικειοποιηθεί. Αυτό που πρέπει να κάνει τώρα και μάλιστα πολύ γρήγορα, γιατί δεν έχει χρόνο, είναι:
  α. Να υποστηρίζει και να διαδίδει τις προτάσεις του συνέχεια και να μην ενδώσει με τίποτα γιατί είναι οι πιο ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες για την σωτηρία της πατρίδος και του λαού. Οι αντιγραφές πάντα είναι αντιγραφές και δεν αποδίδουν το πρωτότυπο.
  β. Να επιφέρει ένα δημιουργικό ΣΟΚ στον κομματικό μηχανισμό για να ξυπνήσει καί να τελειώνουμε με το κατεστημένο (φάτσες που θυμίζουν το φθαρμένο χθές) που θέλει τον κόσμο του κόμματος στην εκκλησία αλλά το ιερό αποκλειστικά και μόνο για ίδιο όφελος και μάλιστα ανεξέλεγκτα.
  γ. Να βρει τους ανθρώπους από την κοινωνία που θα υλοποιήσουν το σχέδιο Θέλει τόλμη η ρήξη με το χθες. Να τολμήσει να δώσει βήμα, λόγο και προοπτική στα νιάτα του κόμματος μετά από αυστηρή επιλογή και σε άγνωστους στο κοινό ανθρώπους κατηρτισμένους, ικανούς, έντιμους και ΙΔΕΟΛΟΓΟΥΣ γιατί δεν μπορείς να εφαρμόσεις μια πολιτική αποτελεσματικά αν δεν την πιστεύεις.
  δ. Να οργανώσει σχολείο προώθησης των αρχών και θέσεων του κόμματος το οποίο να λειτουργεί στις Νομαρχιακές και το οποίο να παρακολουθούν κυρίως στελέχη και μέλη για να μπορούν να διαδίδουν στον κόσμο αυτές τις θέσεις επιτυχώς.
  ε. Να αναζητήσει εθελοντές προσφοράς στο κόμμα χωρίς καμία απαίτηση

  • ορτικι ορτικαδ avatar
   ορτικι ορτικαδ @ ΛΕΥΘΕΡΗΣ 11/07/2011 15:09:41

   +1000

 8. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 11/07/2011 13:31:00

  1. Καλυτερα να πονεσεις για λιγο παρα να μπεις σε μομιμη επισημη ΚΑΤΟΧΗ για ΠΑΝΤΑ και να πονας χωρις διεξοδο για ΠΑΝΤΑ !

  2. Τι ειναι προτιμοτερο? Να εισαι φτωχος ή να αισθάνεσαι φτωχος?

  3. Η κοινωνικη παράλυση βρηκε το φαρμακο της. Τη ΓΝΩΣΗ.

  ΠΠ

  • ό παγωτατζής avatar
   ό παγωτατζής @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 11/07/2011 15:26:20

   Μήν τό λές. ΠΠ μου......
   ..Σαν χθές θυμάμαι τα περσινά άρθρα στα Αντινέα(αλλά και σχεδόν παντού στό διαδίκτυο) όπου οι θιασώτες τού Ευρώ και τής μή χρεωκοπίας,στασης πληρωμών κλπ,έγραφαν πύρινες απόψεις,περί τού γιατί είναι πρός όφελός μας ή παραμονή στό νόμισμα και δεν μπορεί οι Ευρωπαίοι θα μας βοηθήσουν κτλπ κτλπ.
   ¨ηταν ή εποχή τού Μνημονίου Ι τότε...
   .....καλως ήρθαν(μ)ε στήν εποχή των Εφαρμοστικών..

 9. Εγώ avatar
  Εγώ 11/07/2011 13:53:47

  Ξυπνάτε ρε! Εκλογές έρχονται και το Πασοκ θέλει να κάνει ένα καινούργιο "συμβόλαιο με τον λαό" το οποίο δήθεν θα "αντικαθιστά τις αδικίες του μνημονίου". Δεν γίνετε να πάει σε εκλογές λέγοντας ότι έλεγε ο Καραμανλής το 2009 γιατί ξέρουν τι τους περιμένει. Είναι μια προσπάθεια για να αποφύγουν την βαριά ήττα.

 10. ΛΕΙΒΑΔΙΤΗΣ avatar
  ΛΕΙΒΑΔΙΤΗΣ 11/07/2011 14:09:45

  Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΤΟ ΚΥΚΝΕΙΟ ΑΣΜΑ ΤΟΥ ΔΙΠΟΛΟΥ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΠΟΥ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ. Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΠΟΛΥ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ. ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΣΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΩΜΑ ΤΟΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΕΚΛΕΚΤΟ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΝΤΑ ΕΤΟΙΜΗ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΛΥΣΗ. ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ, ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΡΟΛΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΛΟΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΚΑΚΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ. ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΞΑΝΑΔΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ. Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙ ΑΤΟ ΠΟΥ ΑΦΗΣΕ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ Ο ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΣ : ΤΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ ΛΕΙΒΑΔΙΤΗΣ 11/07/2011 16:10:48

   κλασική απαξιωτική αριστερίζουσα παραμύθα

   • Ανοιξιάτικος avatar
    Ανοιξιάτικος @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 11/07/2011 16:26:14

    και με κεφαλαία...(για να δείξει φωνακλάς ο λαϊκιστής)

 11. RYaN avatar
  RYaN 11/07/2011 14:52:34

  Το 15% στη φορολογία των επιχειρήσεων είναι ο υπό σχεδιασμό κοινός ευρωπαϊκός συντελεστής. Είναι ο λόγος της μεγάλης κόντρας της Ε.Ε. με την Ιρλανδία που θέλει να κρατήσει το δικό της στο 10% και παρακάτω.

 12. anonymous avatar
  anonymous 11/07/2011 15:12:24

  Υπάρχει ένας νόμος-αρχή στην πολιτική οικονομία που λέγεται αρχή της ελαστικότητας. Είναι η χρυσή τομή του να ανεβάσεις τόσο την τιμή όσο είτε να μην πέφτει η κατανάλωση, άρα να πουλάς τα ίδια σε μεγαλύτερη τιμή, είτε η πτώση της κατανάλωσης να είναι τόσο μικρή ούτως ώστε να μεγιστοποιείται το κέρδος. Οι μάγκες του ΠΑΣΟΚ την αρχή αυτή την αγνόησαν. Τώρα προσπαθούν να κινηθούν με βάση αυτή την αρχή διότι βλέπουν ότι χάνουν έσοδα. Είναι πολύ αργά πλέον. Ο κόσμος έχει φοβηθεί. Το κλίμα στην αγορά είναι μη αναστρέψιμο, λεφτά δεν υπάρχουν, η μεσαία τάξη είναι ή κατεστραμμένη ή προσπαθεί να απεγκλωβιστεί από την Ελλάδα οπότε δε θα καταφέρει τίποτε.

  Το antinews και διάφρορα μπλογκς γράφουν για το νέο φορολογικό νόμο. Το συμπέρασμα από αυτά που διάβασα είναι ότι προσπαθούν να μεγιστοποιήσουν τους φόρους. Ότι προσπαθούν να αυξήσουν τα έσοδα. Τους διαφεύγει όμως κάτι. Ο κόσμος δεν έχει άλλα λεφτά. Οι αποταμιεύσεις μειώνονται κατά 10 δις το χρόνο ίσως και περισσότερο. ήδη έχουν κάνει φτερά 63 δις και ο ρυθμός πτώσης συνεχίζεται. Σε 2-3 χρόνια δε θα έχει μείνει τίποτε. Και τότε να τους δούμε. Σε αυτό το μπλογκ σε διάφορα σχόλια έχω επίσης γράψει ότι κατά κεφαλήν έχει έσοδα 1000 Ευρώ περισσότερα από τη Γερμανία. Πόσο θα πάει το φόρο κατά κεφαλήν;

 13. spiros avatar
  spiros 11/07/2011 15:47:25

  ΑΔ επιβάλλετραι να γίνεις μοδάτος και να αντιστρέψεις πλέον το όνομα,άρα Δεξιος αδέξιος, για να κάνεις κουλουτούμπες κατακαλόκαιρο. Τότε δείχνεις ότι μοιάζεις της δεξιάς. Αυτό κάνουν στο ΠΑΣΟΚ. Μιμούνται τον Σαμαρά.

 14. Φακ Κωστας avatar
  Φακ Κωστας 11/07/2011 16:29:26

  Ωραία όλα αυτά...είναι προφανές είναι η μόνη ορατή ελπίδα του τόπου ειναι ο Σαμαράς...

  Απλώς να ενημερώσω τους επιτελείς του ότι ο κόσμος βρίσκεται στα όρια του (για να μη πω ότι τα έχει περάσει)...αν πιστεύει στη λύση που προτείνει και δεν θέλει απλώς να συγκριθεί με τον ΓΑΠ (σιγά την πρόκληση δηλαδή), ας βιαστεί να αναλάβει τις τύχες τις χώρας και να την εφαρμόσει (τη λύση), γιατί πλέον έχει αρχίσει να κουράζει η ιστορία "εγώ ξέρω τα θέματα των εξετάσεων"...
  Ας έλθει λοιπόν να "δώσει εξετάσεις"...
  Αν διστάζει, φοβάται κλπ (ανθρώπινο είναι) τον ενημερώνω ότι τον Σεμπτέμβριο θα έχουν εξαντληθεί και οι τελευταίες αντοχές του κόσμου..

 15. Φακ Κωστας avatar
  Φακ Κωστας 11/07/2011 16:45:46

  Εκτός αν κανείς απο εμάς, όταν θα βρίσκεται ξάπλα, "ημιθανής" οικονομικά, θα νιώσει κάποια ικανοποίηση αν έρθει ο Σαμαράς και με κατανόηση του πει: "είδες? είχα δίκιο, η πολιτική του ΓΑΠ θα κατέστρεφε τη μεσαία τάξη"....

 16. factorx avatar
  factorx 11/07/2011 17:09:56

  Σημερινή δήλωση Μιχελάκη: Η κατάσταση στην Οικονομία καθιστά – και μάλιστα άμεσα - επιτακτική την ανάγκη της πλήρους υιοθέτησης και εφαρμογής της πρότασης της Ν.Δ. για τη φορολογία. Τόσο για τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά όσο και για το Φ.Π.Α.

 17. BlueSky avatar
  BlueSky 11/07/2011 19:33:50

  Παμμέγιστοι κωλοτούμπες στη ζωή και στην πολιτική. Ελπίζω μέχρι τον Σεπτέμβριο να υλοποιηθεί το πρόγραμμα του προέδρου από τον ίδιο, όντας Πρωθυπουργός και όχι με συρραφές, αποκοπές από τους πολιτικούς απατεώνες του πασόκ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.