#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
21/02/2011 07:26
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Γιατί ο Στρός Κάν άδειασε τον Γιώργο;Πολλά είναι τα ερωτηματικά που εγείρονται από  την απόφαση του Ντομινίκ Στρός Καν να αδειάσει, σε μια τόσο δύσκολη για την κυβέρνηση περίοδο, τον κ. Παπανδρέου;

Τρείς είναι , κατά τη γνώμη μας, οι πιθανότερες….αιτίες:

Ο κ. Στρος Καν βλέπει, αυτό που βλέπουμε και καταλαβαίνουμε όλοι, ότι το πρόγραμμα του μνημονίου δεν βγαίνει. Και δεν θέλει να χρεωθεί την αποτυχία! Ετσι, όχι μόνο  απεγδύεται  των ευθυνών του, αλλά τις μετακυλύει στον κ. Παπανδρέου! «Ηρθε γυρεύοντας», είπε με άλλα λόγια!


Ο κ. Στρος Κάν θέλει να είναι υποψήφιος για τη Γαλλική Προεδρία. Αυτή τη στιγμή μάλιστα των δείχνουν να προηγείται με συντριπτική διαφορά απέναντι στον Νικολά Σαρκοζί. Για να είναι, όμως, υποψήφιος πρέπει μέχρι τον Ιούλιο να δηλώσει ότι θα διεκδικίσει το χρίσμα των σοσιαλιστών.  Αρχισε, λοιπόν, να προετοιμάζει την άμυνά του! Γιατί δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μια αποτυχία της Ελλάδος, θα αποτελέσει όπλο στα χέρια των αντιπάλων του. Θα προειδοποιούν τους Γάλλους ότι θα πάθουν ο,τι πάθαμε εμείς!


Πρέπει να θεωρείται βέβαιο  ότι ο κ. Παπανδρέου, είχε συμφωνήσει σε μια ταχύτατη διαδικασία πώλησης περιουσίας του δημοσίου, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ. Μια τέτοια κίνηση, θεωρούσαν στο ΔΝΤ, ότι θα έδινε μια προσωρινή ανάσα στο πρόγραμμα και  θα έσωζε τα προσχήματα. Θα μπορούσαν να λένε ό,τι   τα πράγματα είναι υπό έλεγχο. Όμως, η αιφνίδια υπαναχώρηση  του κ. Παπανδρέου, υπό το βάρος του εσωκομματικού  μετώπου και των πιέσεων της Αντιπολίτευσης, άλλαξε τα δεδομένα. Δεν έχουν άλλη λύση!  Ετσι, θέλουν να αυξήσουν τις πιέσεις!

Η χθεσινή δήλωση του κ. Στρος Κάν, δείχνει αυτό που φοβάται: «Η κρίση απέχει πολύ από το να έχει τελειώσει. Ανταποκριθήκαμε στην οικονομική κρίση, δεν κυριαρχήσαμε όμως επί της κοινωνικής κρίσης»

Κώστας Ροδινός

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κυρος avatar
  Κυρος 21/02/2011 08:22:58

  O Παπανδρεου 'τοχει χούι να υπόσχεται ό,τι θέλει για να κάνει την δουλεια των άλλων. Το ίδιο έκανε και με το σχέδιο Ανάν,το ίδιο κάνει με την Θράκη, το ίδιο κάνει και με τα πετρέλαια του Αιγαιου !
  Στο πρώτο δεν υπολόγισε το Τασσο Παπαδόπουλο, στο δεύτερο τους Θράκες και στο τελευταίο τα ..ψαρια του!
  Στο κατω κάτω από τα "δικά" του δίνει κάθε φορά; Αλλων τις ψυχές και την υπαρξη παζαρεύει!
  Πώς το είπε προ ημερών; "«Δεν υπάρχει θέμα να απωλέσουμε ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ της εθνικής μας κυριαρχίας!"
  To "BΑΣΙΚΑ" κυρ Γιώργο μου πως το καταλαβαίνεις; Θα μας το εξηγήσεις καμμιά φορά; Τι εσύ εθεωρείς ΒΑΣΙΚΟ; Ωστε να αντιληφθούμε μέχρι που μπορείς να φτάσεις το ξεπούλημα των ...μη Βασικών;

 2. pikras57 avatar
  pikras57 21/02/2011 08:36:06

  .....το ΔΝΤ τελευταία ήταν στα κάτω του.
  Δεν 'εχει να επιδείξει σοβαρό έργο με πολύ μεγάλα λειτουργικά έξοδα.
  Το δε επίπεδο των υπηρεσιών που προσφέρει χαμηλοτάτου επιπέδου.
  Ας μη μιλήσουμε για την ποιότητα των στελεχών του!
  Όσο για την δήλωση του Στρος "Ανταποκριθήκαμε στην οικονομική κρίση...."
  είναι για γέλια....

 3. spiros avatar
  spiros 21/02/2011 09:12:21

  Αυτές είναι οι προφανείς αιτίες καρφώματος. Ο σαρκοζί άρχισε να μιλάει για τον ρόλο του ΔΝΤ στην διεθνή σκακιέρα και την φτώχεια που φέρνει καταργόντας το κοινωνικό κράτος. Έχει επομένως πρόβλημα πως ως ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗΣ θα αναπτύξει το κοινονικό κράτος; Πως θα αποδείξει ότι το ΔΝΤ είναι κατά του συμφώνου της ΜΕΡΚΕΛ όταν υποστηρίζει την πολιτική αυτή ; Επομένως η πορεία του ΠΑΠ είναι βάρος για την πορεία προς την προεδρεία και υπήρχε πιθανότητα να τα βγάλουν οι σοσιαλιστές προς τα έξω . Η εξέλιξη αυτή σημαίνει και άλλες αποκαλύψεις. Από που δεν γνωρίζουμε.

 4. Syntagmatikos avatar
  Syntagmatikos 21/02/2011 09:28:19

  Φανταστείτε όλοι στην ίδια κατάσταση που είναι η χώρα από τον Οκτώβριο του 2009 και στη θέση του Παπανδρέου να ήταν ο Καραμανλής, μετά τη συγκεκριμένη αποκάλυψη, τι θα γινόταν στα ΜΜΕ...?

 5. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 21/02/2011 09:36:49

  Και εγώ πιστεύω ότι δεν τον άδειασε τυχαία. 15 μήνες μετά τις εκλογές, και 10 μήνες μετά το Μνημόνιο, κάποιος έπερεπε να πει κάποια εκδοχή της αλήθειας. Είτε για να μην χρεωθούν οι λάθος παίκτες την ζημιά, είτε επειδή η αξιοπιστία του ΓΑΠ έχει ούτως ή αλλως γίνει κουρέλι, είτε για να μας πούνε "σκάστε και κολυμπάτε".

  Όσο όμως κανείς, πλην ψευδώνυμων σχολιαστών, δεν αμφισβητεί την νομιμότητα και εγκυρότητα των εκλογών του 2009 (100% ψέματα), και της υπογραφής του Μνημονίου (επίσης ψέματα) τόσο είμαστε στο λούκι, καληνύχτα, πείτε μου όταν φτάσουμε...

 6. BABIS avatar
  BABIS 21/02/2011 09:39:26

  Το θέμα μας είναι σήμερα πότε θα ανοίξει ένα καινούργιος γύρος με το ΓΟΥΔΙ. Φασιστοειδή , Κλεπτοκράτες , και προδότες των επερχόμενων γεννεών, προδότες του Ελληνικού κράτους θα πρέπει να δικαστούν. Η τιμωρία θα πρέπει να είναι βαριά και ανάλογη με τις συμφορές που έχουν φέρει στον τόπο αυτό.

 7. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 21/02/2011 09:42:52

  Το ότι το ΔΝΤ συμπεριφέρεται ως νταβατζής, είναι γνωστό. Είναι επίσης γνωστή η παλιά τακτική των νταβατζήδων να στέλνουν τα πρωτοπαλίκαρά τους να χαρακώνουν στο πρόσωπο τις πόρνες που "κάνουν νερά", ώστε να τις τιμωρήσουν μειώνοντας το κασέ τους για πάντα.

  Η χθεσινή "Καθημερινή" ανέλαβε το ρόλο του πρωτοπαλίκαρου του ΔΝΤ, κι αυτό ήταν φανερό σχεδόν από την πρώτη σελίδα της φυλλάδας μέχρι την τελευταία. Δείτε χαρακτηριστικά την -ανυπόγραφη, αλλά το κείμενο "δείχνει" Alexis ή Μπάμπη- κεντρική επιφυλλίδα:

  "Είναι ώρα να μιλήσουμε ωμά, με σκληρές αλήθειες. Μπορεί η σημερινή κυβέρνηση να βγάλει τη χώρα από την κρίση; Η απάντηση είναι ότι αυτό γίνεται όλο και πιο δύσκολο. Ο πρωθυπουργός ανέχεται κατά τρόπο ανεξήγητο υπουργούς του οι οποίοι κάνουν «αντάρτικο» στην υλοποίηση του Μνημονίου. Είναι απίστευτο να γίνεται τόσος θόρυβος για διάφορες μεταρρυθμίσεις και κατόπιν να μην εφαρμόζονται στην πράξη λόγω υπονόμευσης. Εξίσου απίστευτο είναι ότι ο κ. Παπανδρέου, σε μια τόσο κρίσιμη ώρα, αφήνει στον «πάγκο» διάφορα δοκιμασμένα στελέχη του ίδιου του ΠΑΣΟΚ που θα μπορούσαν να μαζέψουν φόρους ή να νοικοκυρέψουν το κράτος με πολύ αποτελεσματικό τρόπο. Δεν είναι όμως μόνο αυτό.

  Ο κ. Παπανδρέου έδωσε το σύνθημα, με τον χειρισμό στην υπόθεση της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, στο βαθύ ΠΑΣΟΚ και τις συντεχνίες να σηκώσουν παντιέρα και να καταστήσουν αδύνατη την υλοποίηση του Μνημονίου. Αυτός ο ίδιος προκαλεί την τύχη του με τις αποφάσεις του και το στυλ διακυβέρνησης. Και συνεπώς ο ίδιος θα φέρει την ευθύνη –και όχι το βαθύ ΠΑΣΟΚ ή οι συντεχνίες– όταν οι δανειστές μας αρνηθούν να πληρώσουν μια δόση του δανείου οδηγώντας τη χώρα σε μια άνευ προηγουμένου δοκιμασία. Αν ο κ. Παπανδρέου το καταλάβει αυτό σήμερα, όχι αύριο, και δράσει αναλόγως έχει ακόμη λίγες ελπίδες να είναι ο πολιτικός που θα μας βγάλει από την κρίση. Αν όχι..."

 8. βαγόνι avatar
  βαγόνι 21/02/2011 09:46:11

  O κ. Straauss Kahn γεννήθηκε στο Νeuilly sur Seine, στο παραδοσιακά
  πλουσιότερο προάστιο του Παρισιού, ιδρυτής της ομάδας Socialisme
  et Judaisme, κλασσικό στέλεχος της δεξιάς πτέρυγας του κόμματος
  διάγοντας βίο με ακριβά γούστα!
  Εδώ και 20-30 χρόνια τα σοσιαλιστικά κόμματα,με ελάχιστες εξαιρέσεις,
  δεν περιλαμμβάνουν στους κόλπους τους πρόσωπα όπως οι Olaf Palme,
  Harold Wilson, Tonny Benn, Pietro Nenni, Jean Pierre Chevenement και
  παρεμφερείς προσωπικότητες.
  Για ένα μεγάλο διάστημα ο "παγκοσμιοποιημένος" καπιταλισμός στήριξε
  τους Τonny Blair προς μεγάλη απογοήτευση των παραδοσιακών δεξιών...
  τώρα επανέρχεται η παλαιά τάξη πραγμάτων...ο κ. Strauss Kahn το
  γνωρίζει.
  Ενδεχομένως, σε Γαλλία και Γερμανία, οι "σοσιαλιστές" να αντικατα-
  -στήσουν Γκωλικούς και Χριστιανοδημοκράτες σύντομα αλλά ως
  κλασσική "κοινωνική δεξιά" που είναι εδώ και χρόνια.
  Ομολογώ, πως καταλαβαίνω τους παραδοσιακούς δεξιούς για τό
  άχτι που έχουν στο νεοπαγές είδος που προέκυψε ιστορικά...το ίδιο
  άχτι ίσως νά'χουμε όσοι απο μάς παραμένουμε παραδοσιακοί
  σοσιαλιστές. Θα πρέπει όμως να ομολογήσουν πως καμμιά πατέντα
  στήριξης των προνομιούχων στρωμάτων δεν μένει...αδιακόρευτη!
  Τώρα, οι δεξιοί ψάχνουν διαφορές και ειδικά στο πεδίο του...
  ..πατριωτισμού....Στην Ελλάδα και αλλού....λίγο αργά! το παιγνίδι
  παίζεται με άλλους όρους!

 9. παρατηρητής avatar
  παρατηρητής 21/02/2011 09:59:03

  Σωστό το άρθρο και οι επισημάνσεις του. Ο κ. Παπανδρέου βρίσκεται μεταξύ σφύρας και άκμονος και νομίζει ότι μπορεί να συνεχίσει επ'αόριστον να ξεγελάει και να παραπλανεί το λαό με κινήσεις επικοινωνιακού χαρακτήρα. Ας όψονται τα ΜΜΕ που παίζουν το παιχνίδι του, αλλά και η αξιωματική αντιπολίτευση που δεν ζητάει από το 2010 εκλογές, αφού η υπογραφή του μνημονίου δεν ήταν σε καμμιά προεκλογική ατζέντα και δεν έχει καμμία νομιμοποίηση η παρούσα κυβέρνηση. Το επιχείρημα ότι η ΝΔ δεν είναι ΠΑΣΟΚ και ότι σέβεται τους θεσμούς είναι σαθρό όταν μία κυβέρνηση πράττει ακριβώς τα αντίθετα από αυτά που είχε "δεσμευτεί" προκλογικά ότι θα κάνει και για τα οποία ψηφίστηκε από όσους πίστεψαν τα εύκολα τα λόγια τα μεγάλα. Η λογική του ώριμου φρούτου και άσε να περάσουν τώρα αυτά τα δύσκολα χρόνια και να έρθουμε εμείς μετά ως σωτήρες ( και με το στυλ " σας τα είχαμε πει εμείς" ), είναι αυτή που ευθύνεται για το γεγονός ότι η ΝΔ δεν κερδίζει σχεδόν τίποτα από τη πτώση της δημοτικότητας του ΠΑΣΟΚ.
  Δεν αρκούν οι σωστές επισημάνσεις και οι διαπιστώσεις. Τα προβλήματα διογκώνονται συνεχώς - βλέπε για παράδειγμα το μεταναστευτικό που στην ουσία είναι σχέδιο εποικισμού και άλωσης εκ των έσω - και όταν και αν αλλάξει η κυβέρνηση , τα πράγματα θα είναι ίσως μη αναστρέψιμα. Το αίτημα για εκλογές είναι επιτακτική ανάγκη με τη ταυτόχρονη όμως δημοσίευση των όρων του συμβολαίου αξιοπιστίας που είπε ο κ. Σαμαράς που θα συμπεριλαμβάνουν τη κατάργηση του νόμου νομιμοποίησης των εποίκων, την ανακήρυξη της ελληνικής ΑΟΖ, την αλλαγή νόμου περί ευθύνης υπουργών, τη πάταξη της διαπλοκής με την εφαρμογή των νόμων και νέων κανόνων διαφάνειας στα ΜΜΕ -έτσι για να αναφέρουμε μερικά από αυτά που
  περιμένει να ακούσει αλλά κυρίως να δει να υλοποιούνται αυτός ο χιλιοπροδωμένος λαός. Ο χρόνος της ανοχής - για τους μεν και τους δε - τελείωσε και τώρα που οι δανειστές και σύγχρονοι τοκογλύφοι μας ζητάνε τη χώρα και ότι αυτή έχει σε αξία - κυρίως τον ενεργειακό και ορυκτό μας πλούτο - στο πιάτο , θα δείξει ο καθένας από αυτούς που υποτιθέμενα μας εκπροσωπεί το πόσο πατριώτης είναι ΄( όχι στα εύκολα τα λόγια τα μεγάλα, αλλά στη πράξη ) .

 10. Tasos avatar
  Tasos 21/02/2011 10:07:11

  Απλή Κοινή Λογική για το Οικονομικό μας πρόβλημα. h--p://is.gd/IOhP91 Διαβάστε τουλάχιστον τον Επίλογο!

 11. Panagiotis anagnostopoulos avatar
  Panagiotis anagnostopoulos 21/02/2011 10:20:43

  Το ΔΝΤ εμφανίζεται για πρώτη φορά (μετά την καινούργια του «ιδιότητα», την αλλαγή των στόχων του δηλαδή, μετά το έτος 1970), σαν ο «σωτήρας» μίας ανεπτυγμένης οικονομίας – πολύ περισσότερο μίας χώρας της Ευρωζώνης: της Ελλάδας. Οι «φιλοδοξίες» του φυσικά «συντηρούνται» από τα διαρκώς αυξανόμενα spreads των ελληνικών ομολόγων, τα οποία «εκτινάσσονται κατ’ εντολή» - για να εμποδίσουν τυχόν «αναξιοπρεπείς» ενέργειες ή ενδεχόμενη «απειθαρχία», εκ μέρους της κυβέρνησης και των Πολιτών της χώρας μας.

  Ο Γάλλος πρόεδρος του ΔΝΤ επιδιώκει την άμεση «διαπραγμάτευση» με την Ελλάδα – στην έδρα του, χωρίς την «παρεμβολή» της Κομισιόν. Την ίδια χρονική στιγμή τα ασφάλιστρα κινδύνου (CDS) «φαίνεται» να μετακινούνται προς τη Γαλλία – κατά δεύτερο λόγο στις «ενδιάμεσες στάσεις», στην Πορτογαλία και στην Ισπανία δηλαδή. Έχει έλθει μήπως η κατάλληλη χρονική στιγμή της τοποθέτησης του πρώτου «Ύπατου Αρμοστή» των Η.Π.Α. στην Ευρώπη; πηγή http://www.casss.gr/PressCenter/Articles/2081.aspx

 12. ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ avatar
  ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ 21/02/2011 10:41:12

  Δεν θέλει να χρεωθεί την αποτυχία!
  Και παντως δεν θα αφησει ενα καμενο χαρτι τον ΓΑΠ να του βγαλει γλωσσα οπως με τα 50 δις.

 13. Κάποιος avatar
  Κάποιος 21/02/2011 10:51:49

  Μήνυμα προς την κυβέρνηση ήταν πιθανόν η "αποκάλυψη" του Σ.Καν.
  Μήνυμα ότι αν διστάσει να τελειώσει αυτό που άρχισε, θα τον τελειώσουν οι ίδιοι.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Κάποιος 21/02/2011 11:46:54

   Ακριβώς αυτό. Το αρθρίδιο της "Καθημερινής" που ανέφερα παραπάνω, αυτόν το ρόλο (του μηνύματος) έπαιζε.

 14. ΠΟΛΙΤΗΣ avatar
  ΠΟΛΙΤΗΣ 21/02/2011 10:53:31

  ΜΠΑΡΜΠΑ ΓΙΩΡΓΟ ΤΗΝ ΕΧΕΙΣ ΑΣΧΗΜΑ. ΑΜΑ ΣΕ ΑΔΕΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΣΟΥ ΤΗΝ ΕΒΑΨΕΣ.

 15. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 21/02/2011 11:27:54

  Το ΓΑΠ πηρε παπνω του ως κυβερνητης... Μπηκε στο κλαμπ των ισχυρων και νομιζει οτι οι δρακοι εχουν μπεσα !! Ειναι και αγαθο κορμι... η μαμα του δεν του ειπε ολη την αληθεια !!
  Η Μερκελ τον κρατα γερα με Μιζενς.. εχει ολα τα στοιχεια και το ΓΑΠ νομιζε οτι θα κυβερνησει ΠΑΣΟΚΙΚΑ με μεγαλοστομιες κ ευκολα.. ελα ομως που δεν ειναι 1981 και ο ιδιος δεν ειναι ο μπαμπας του ο λαοπλανος με στηριξη ΗΠΑ...
  Το ΓΑΠ εχει στηριξη για λιγο.. να γινει η δουλεια.. να εισπραξουν τοκακια, να παρουν τσαμπα την Ελλαδα μετα την ενεχειριαση της Δανειακης.. και να τον φυγουν.
  Το ΓΑΠ πρπει να μπει φυλακη μαζι με τον Παπακ/νου.
  Ειναι Ξεπουληματιες και επικινδυνοι. Ποιος Παπουτσης!! Ποια Κερατεα... χαχα
  Γυψος, Χουντα του ΠΑΣΟΚ.
  Αποφασιζουμε και διαταζουμε να μην μπει φυλακη ο Τσουκρατος διοτι θα μας δωσει ολους και θα το κλεισουμε το κομμα !!
  Αποφασιζουμε και διαταζουμε.. καταστολη στην Κερατεα. Να πληρωνουμε 2 μηνες 300 ματ να φυλανε 3 μπουλντοζες του Μπομπολα !! εδω ειμαστε!! $$ υπαρχουν.
  Αποφασιζουμε και διαταζουμε να μην ασχοληθει κανεις με τον Ακη και τα υποβρυχια και τους Τορ κλπ κλπ...
  Το ΓΑΠ παρακαλουσε Ντομινικ να μας παρει στο ιατρειο.. μας δουλευει τωρα το ΓΑΠ αφου μας υποθηκευσε... "δεν το χουμε αναγκη το ΔΝΤ"..!! ναι ναι
  Εισαι ο μεγαλυτερος ΨΕΥΤΗΣ στην Ελληνικη Ιστορια. Το ΓΑΠ κανει δουλειες με τον Κανταφι το δολοφονο... το καθαρμα..!! 200 εχει σκοτωσει σε 10 μερες..!

  Το ΓΑΠ πηγε και Θρακη... να μας πουλησει Τουρκικα στα ΚΕΠ !!! το πιασατε? με τα χερια ανοιχτα σαν του μπμπα.. ολοι οι καλοι χωρανε αρκει να κανουμε τη ΠΑΣΟΚΟδουλεια μας.

  Θα επανελθω...

  ΠΠ

 16. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 21/02/2011 11:37:33

  "Iδιωτική ήταν η συζήτηση Παπανδρέου - Στρος Καν", είπε σήμερα το πρωϊ στο MEGA ο κ. Πάγκαλος!

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ Κώστας Ροδινός 21/02/2011 11:39:33

   Ποιος εχει ενημερωσει τους επενδυτες.. για Εθνικη - Αλφα ?? σε σχεση με το Ελληνικο???

   Ο Παγκαλος ειναι αλλου γ αλλου.. και νομιζει οτι μασαμε.. γ@μω την Κολομβια μου.

   ΠΠ

  • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
   Γιάννης Φαίλτωρ @ Κώστας Ροδινός 21/02/2011 12:02:48

   Είπε επίσης ότι το ΔΝΤ δεν είναι μπαμπούλας (προφανώς είναι ευαγές ίδρυμα) και χαρακτήρισε |"παραμύθια για μικρά παιδιά" τη θέση ότι μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη παράλληλα με το έλλειμμα. Επέμεινε στο γεγονός ότι μαζί τα φάγαμε - αλλά με διαβάθμιση. Το στήσιμο και το ύφος του ανδρός είναι χαρακτηριστικό. Θυμίζει Χέρμαν Γκαίρινγκ.
   (Εγώ φταίω που άργησα σήμερα να πάω στη δουλειά)

  • popolaros avatar
   popolaros @ Κώστας Ροδινός 21/02/2011 12:32:34

   Ιδιωτική η συζήτηση...δημόσιο το πήδη@@.

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ popolaros 21/02/2011 12:33:37

    !!!!

 17. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 21/02/2011 11:37:42

  και λεει ο Ντομινικ.. οτι το ΓΑΠ τον καλεσε απο 2009.. μετα τις εκλογες!!!
  και ρωταω εγω... ο Ντομινικ δν πηρε ενα τηλ τον Σορος, την GS, τον Πωλσον?? τους δικους μας τους Τ+10 ποιος τους ενημερωσε?? Τ+10 = ΦΥΛΑΚΗ πολυς κοσμος... Σαμαρα το νου σου

  Ποσα εβγαλαν τα λαμογια απο το καλεσμα του ΓΑΠ ??? Ποσα Δις Ευρω??
  Ποσα εβγαλε ο ιδιος ο ΓΑΠ και οι φιλοι του ?? CDS ??!!! spreads... ειναι πολλα ατ λεφτα αρη...

  Η ταμπακιερα δεν ειναι τα ψεμματα του ΓΑΠ αλλα το ποιος και ποσα εβγαλαν!! απο τις εξυπνες παπαριες του ΓΑΠ. Τον εβαλαν στο λουκι να γλιτωσουν τα χρωστουμενα.. και μας φλωμωσε στο ψεμμα.. ενυποθηκα ! απο ΗΠΑ..! οκ?

  Η τροικα εδωσε τον Παπακ/νου με τα 50 Δις... και ο Ντομινικ τον ΓΑΠ... τυχαιο??

  ΠΠ

 18. ΓΙΑΝΝΗΣ - ΦΑΛΗΡΟ avatar
  ΓΙΑΝΝΗΣ - ΦΑΛΗΡΟ 21/02/2011 11:40:12

  Ούτε πρόταση μομφής, ούτε αίτημα για εκλογές, ούτε τίποτα από τη ΝΔ. Φανταστείτε τί θα γινόταν αν αποκαλύπτονταν πως ο Κώστας Καραμανλής είχε συμφωνήσει στα μουλωχτά να στείλει τη χώρα στο ΔΝΤ!!! Ο Δεκέμβρης του 2008 θα ήταν παιδική χαρά μπροστά σε αυτά που θα γίνονταν στη χώρα. Μάλλον δεν θέλουν να κυβερνήσουν όμως. Αφού δεν θέλουν οι ίδιοι πώς θα το θελήσει ο λαός ώστε να ξεκολλήσει η ΝΔ από το 20% ?

  • ΣΤΕΦΑΝΟΣ avatar
   ΣΤΕΦΑΝΟΣ @ ΓΙΑΝΝΗΣ - ΦΑΛΗΡΟ 21/02/2011 12:51:39

   Συμφωνώ απολύτως μαζί σου. Αν όχι τώρα,μετά από τέτοιες αποκαλύψεις,πότε;
   Μετά αναρωτιούνται γιατί δεν ξεκολάμε από το 20%... Μα, όταν μιλάς για συνέχεια του κράτους και των υπογραφών της καταστροφικής αυτής κυβέρνησης, ο λαός σε ταυτίζει με τους κλέφτες και τους απατεώνες. Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνο να είναι αλλά και να φαίνεται τίμια. Στην προκειμένη περίπτωση αφού οριστικά και τελεσίδικα η απόφαση του ΓΑΠ ήταν ειλλιμένη και καταστροφική τι θέλεις κυρ Αντώνη και μιλάς για σεβασμούς και συνέχειες; Η ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ;

   ΣΤΕΦΑΝΟΣ
   ΚΕΡΚΥΡΑ

 19. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 21/02/2011 11:41:21

  Να θυμίσω στην παρέα, ότι ο Σημίτης ανέφερε "ΔΝΤ" από τα Δεκεμβριανά του 2008.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ archaeopteryx 21/02/2011 11:44:12

   Aρχαίε,
   Και ο πρώτος ξένος ηγέτης που το ανέφερε δημοσίως, αν θυμάμαι καλά, ήταν ο Mεντβέντιεφ, σ΄εκείνη την ατυχή επίσκεψη Παπανδρέου στη Μόσχα, αρχές του 2010.

  • popolaros avatar
   popolaros @ archaeopteryx 21/02/2011 12:51:25

   Οι Ρώσοι προφανώς είχαν μάθει ότι το giorgo από το 2009 παρακάλαγε το ΔΝΤ.
   Επίσης δάνειο από Ρωσία δεν γούσταρε.

   Ίσως μας το αποκάλυψαν έμμεσα, μπας και μας αφυπνίσουν αλλά.....

   • Misha avatar
    Misha @ popolaros 21/02/2011 13:11:52

    Ακριβώς Ποπολάρε!
    Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια.
    Οι Ρωσοι έτειναν χείρα βοηθείας με προϋπόθεση την ολοκλήρωση του αγωγού πετρελαίου κι εισέπραξαν αμερικάνικες οικομπούρδες για τους μυδαλιείς της Αλεξανδρούπολης.
    Γι αυτό και τον έδωσε στεγνά on camera ο Μεντβέντεφ.

 20. Έρεβος avatar
  Έρεβος 21/02/2011 11:46:11

  "δεν κυριαρχήσαμε όμως επί της κοινωνικής κρίσης"
  και που κυριάρχησε τελικά επί της κοινωνικής κρίσης το ΔΝΤ "αγαπητέ" Στρος;...

  Κατακαημένοι γάλλοι τι πρόκειται να πάθετε αν βγάλετε ετούτο το κοράκι για πρόεδρο...

  • Misha avatar
   Misha @ Έρεβος 21/02/2011 12:05:56

   ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ της τρόικα που δήθεν νοιάζονται για την κοινωνική κρίση , δε νοικιασαν το σπίτι στην Ακρόπολη με 9 000 μηνιαίο ενοίκιο, νοίκιασαν μια βίλλα στην Φιλοθέη με 4500 ενοίκιο και τις προάλλες έκαναν ολονύχτιο πάρτυ...
   Με τα λεφτά της γιαγιάς που της έκοψαν το δώρο ...
   «Που να τους κοπουν οι ζωές» όπως λέει μια γειτόνισσα μου ...

   • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
    ΣΟΝ ΠΕΝ @ Misha 22/02/2011 09:00:33

    Που να τους καεί ο ...δονητής.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Έρεβος 21/02/2011 12:54:32

   Αυτή την "κοινωνική κρίση" είναι που φοβάται ο Στρος Καν και αδειάζει τον δικό μας.

 21. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 21/02/2011 11:58:38

  Θα μου επιτρέψετε να θέσω και ένα άλλο θέμα.
  Χθές ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρενέβη στην τρέχουσαν πολιτική επικαιρότητα και μίλησε για την αξιοποίηση της περιουσίας του δημοσίου.
  Μήπως έτεινε χείρα βοηθείας προς την κυβέρνηση για να επαναφέρει στο προσκήνιο ένα θέμα μετά το ναυάγιό της;

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ Κώστας Ροδινός 21/02/2011 12:00:50

   Αυτος να μην παρει πισω τα δανεικα?? στην απ εξω?? χαχαχαα

   ΠΠ

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ Κώστας Ροδινός 21/02/2011 12:03:13

   Η αξιοποίηση της Δημόσιας περιουσίας είναι άλλο ΜΕΓΑΑΑΑΛΟ παραμύθι...

  • Έρεβος avatar
   Έρεβος @ Κώστας Ροδινός 21/02/2011 12:25:06

   Αξιοποίηση σημαίνει είσπραξη κάποιας μορφής ενοικίου από την επένδυση που θα κάνει σε αυτή την "περιουσία" κάποιος επενδυτής.
   Ερώτηση: Ποιος επενδυτής θα επενδύσει τα λεφτά του στην Ελλάδα του ΓΑΠ; Και εγώ να ήμουν δεν θα τα επένδυα.

   Εκτός αν αξιοποίηση εννοούμε την πώληση.
   Σε αυτή την περίπτωση έχει να μαζευτεί πολύ "κοράκι" για να φάει κοψοχρονιά όλα τα φιλετάκια που θα προσφερθούν. Και για όσους ονειρεύονται προσφορές και δημοπρασίες να τους υπενθυμίσουμε ότι τα "κοράκια" πάντα πάνε συνεννοημένα όπου πάνε για "φαγητό"...

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ Έρεβος 21/02/2011 12:53:21

    H τρόϊκα μιλούσε για πώληση.
    Ο Παπανδρέου τον περασμένο Σεπτέμβριο στη Ν.Υ. μίλησε επίσης για πώληση.
    Μετά ....."ήρθαν οι μέλισσες..."

  • popolaros avatar
   popolaros @ Κώστας Ροδινός 21/02/2011 12:45:42

   Τα οποία δανεικά είναι τοκοφόρα και οφείλουν να δηλώνονται από τότε.

 22. Y. avatar
  Y. 21/02/2011 12:29:38

  Το πάντρεμα και όλες τις διαδικασίες του γάμου (πιστοποιητικά, ρύζια και κουφέτα, προσκλήσεις κλπ) έκανε ο εκπρόσωπός μας Ρουμελιώτης. Ξέρετε ποιος είναι. Αιγυπτιώτης, υφυπουργός Οικονομικών των πρώτων κυβερνήσεων ΑΓΠ, και τσιράκι των διεθνών πετρελαιάδων (μαζί με το άλλο καλόπαιδο, τον Ανδριανόπουλο), από ‘κεί και πέρα

 23. drider avatar
  drider 21/02/2011 12:50:36

  Μία είναι η ουσία... από την φάση των γλυκόλογων και του "συνεναιτικού" σεξ περάσαμε στο άγριο πήδημα. Υπό προϋποθέσεις, μπορούμε να το ευχαριστηθούμε κιόλας!

  • popolaros avatar
   popolaros @ drider 21/02/2011 12:55:28

   gangbang νομίζω το λένε.
   Πολλοί ενεργητικοί...ένας ο παραλήπτης.

 24. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 21/02/2011 12:58:23

  Ενα άλλο δείγμα υποδειγματικής λειτουργίας της κυβέρνησης.
  Το πρωϊ στο MEGA ο Αντιπρόεδρος διαπίστωνε ο,τι η Κυβέρνηση έχει πρόβλημα συντονισμού.
  Λίγο αργότερα ο κ. Παπουτσής απαντούσε οτι δεν υπάρχει πρόβλημα συντονισμού.
  Και μόνο το γεγονός οτι δεν μπορούν να ...συντονιστούν οι δυό τους, αποδεικνυει οτι υπάρχει μείζον θέμα λειτουργίας της Κυβέρνησης!

 25. νεφέλη avatar
  νεφέλη 21/02/2011 13:05:04

  Μήπως γίνεται λάθος ανάγνωση;
  Μήπως, όταν λέει "...,δεν κυριαρχήσαμε όμως επί της κοινωνικής κρίσης", επί της ουσίας δίνει πράσινο φως για κάποια ψιχία παραχωρήσεων στο πόπολο;

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ νεφέλη 21/02/2011 13:11:07

   Nεφέλη,
   Κτίζει το προφίλ του εν όψει εκλογών. Τι είδους σοσιαλιστής θα ήταν αν δεν το έκανε;
   Πάντως σήμερα ο Τρισέ, απέκλεισε το ενδεχόμενο αύξησης μισθών.

   • νεφέλη avatar
    νεφέλη @ Κώστας Ροδινός 21/02/2011 13:23:38

    Κώστα,
    Κοινωνικής χροιάς παραχωρήσεις, δεν είναι μόνο η αύξηση μισθών.
    Εν όψει των κινητοποιήσεων αυτής της εβδομάδας, ίσως... κάτι να υπάρχει στα σκαριά σαν ηχηρό επικοινωνιακό αντίβαρο...
    Για κάτι τέτοιο μοιάζει, να προετοιμάζει, η δήλωση του σοφού λύκου!

    • Κώστας Ροδινός avatar
     Κώστας Ροδινός @ νεφέλη 21/02/2011 13:33:13

     H σχετική περικοπή της ομιλίας του δεν ήταν αποκλειστικά για την Ελλάδα. Αφορούσε στο σύνολον της Ευρώπης.

 26. Αστραπόγιαννος avatar
  Αστραπόγιαννος 21/02/2011 13:12:12

  O Στρος Καν ΔΕΝ άδειασε τον ΓΑΠ. Για την ακρίβεια ο Στρος Καν δεν νομίζω να ενδιαφέρεται καν για τον ΓΑΠ. Ναι, όσο παράξενο κι αν σας φαίνεται, είναι αλήθεια ότι ο Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, δεν προκαλεί καμία εντύπωση στο παγκόσμιο πολιτικό στερέωμα. Ξέρω ότι αν μας διαβάζει ο Μανώλης Καψής ή η Κάτια Μακρή, αυτή τη στιγμή πέφτουν από τα σύννεφα, αλλά τους διαβεβαιώ ότι οι ηγέτες του κόσμου δεν κρατούν την ανάσα τους για τις απόψεις του ΓΑΠ. Ο Στρος Καν απλώς προσπάθησε να φτιάξει το προφίλ του εν όψει των επερχόμενων εκλογών στη Γαλλία. Συγκεκριμένα ο δημοσιογράφος τον ρώτησε "πώς είναι δυνατόν ένας σοσιαληστής να είναι επικεφαλής του ΔΝΤ" και ο Στρος Καν είπε αυτά που είπε για να δείξει ότι από την ΠΡΩΤΗ στιγμή που του ζητήθηκε ήταν στο πλευρό της Ελλάδας, ως όφειλε σαν πραγματικός σοσιαληστής. Τώρα αν αυτή η στιγμή ήταν ο Δεκέμβρης του 2010, ε, τί να κάνουμε ρε παιδιά, η ιστορία δεν ξαναγράφεται. Ακόμα και αν κάτι τέτοιο θα χαροποιούσε τον ΓΑΠ και το ΜEGA.

 27. karenin avatar
  karenin 21/02/2011 13:18:16

  Οσο αναφορα την αξιοποίηση της δημόσιας πςριουσίας πρώτα τους χρειάζεται μια ομαδική αγωγή για πλημελή άσκηση καθηκόντων για την μη καταγραφή της, για το κτηματολόγιο, για την μη προστασία της απο καταπατητές κ.λ.π.

 28. karenin avatar
  karenin 21/02/2011 13:22:33

  Θα χρυσώσουν το χάπι με επαναδιαπραγμάτευση.

 29. drider avatar
  drider 21/02/2011 13:37:53

  Ο Παπανδρεόυ, όσον αφορά όλους τους "φίλους" μας, είναι ένα άλογο κούρσας. Ένα άλογο που το "τρέξανε" μέχρι να "σκάσει". Τώρα, πρέπει να βρουν (?) άλλο άλογο...

  • popolaros avatar
   popolaros @ drider 21/02/2011 14:19:07

   ά-λογο κατ'ουσίαν........

   • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
    ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ popolaros 21/02/2011 14:30:16

    4 ατια του εδωσε η Μερκελ...
    1 για τη Μιζενς
    1 για το Δανειο
    1 για το ΠΑΣΟΚ
    και 1 καβατζα αν ρινοραγησει καποιο απ τα 3.

    ΠΠ

 30. νεφέλη avatar
  νεφέλη 21/02/2011 13:59:04

  ...η ανάρτηση όμως εδώ, τη συσχετίζει με τα δικά μας!
  Ανεξάρτητα όμως, κάποιες υπαναχωρήσεις πανευρωπαικά, θα πρέπει να θεωρηθούν πιθανές, μέσα στα πλαίσια επανεκτίμησης της γενικότερης τους τακτικής ! Τράβηξαν πολύ το σxοινί!

 31. νεοφωτιστη avatar
  νεοφωτιστη 21/02/2011 15:56:13

  Παιδια δε ξερω αν σας περασε απο το μυαλο αλλα το τοπιο πολιτικα μου θυμιζει Αργεντινη: οταν ο αργεντινος προεδρος επαψε να'χει τη στηριξη του ΔΝΤ εφυγε νυχτα με το ελικοπτερο. Ειμαστε τοσο κοντα;

  • drider avatar
   drider @ νεοφωτιστη 21/02/2011 17:03:33

   Διόρθωση: όταν ο λαός έδειξε στους δρόμους ότι δεν ανέχεται άλλο τον πρόεδρο - διαχειριστή των συμφερόντων του ΔΝΤ και των δανειστών που αντιπροσώπευε.

   Η ουσία είναι να στοχοποιούμε πολιτικά την κυβέρνηση. Το ΔΝΤ τη δουλειά που ξέρει, κάνει... (για όσο καιρό το παίρνει)

 32. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 21/02/2011 17:12:25

  Bεβαια, αφού το ΔΝΤ δεν ήρθε απρόσκλητο!

 33. BlueSky avatar
  BlueSky 21/02/2011 22:03:16

  Ζητώ συγγνώμη! Αγαπητέ Κώστα το μήνυμα έχει και σένα αποδέκτη!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.