03/09/2009 09:34
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Γιατί ο Καραμανλής αποφάσισε να κάνει εκλογές;Παγωμάρα έχει προκαλέσει  στη Ν.Δ. η απόφαση του Κ. Καραμανλή να προχωρήσει σε εκλογές, παρά τις αντιδράσεις της μεγάλης πλειοψηφίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του υπουργικού συμβουλίου, αλλά και τις κραυγές διαμαρτυρίας από την βάση.

Πολλά γαλάζια στελέχη αλλά και υπουργοί μιλούν για «πολιτική αυτοκτονία» και επιτίθενται στους Μπακογιάννη, Σουφλιά αλλά και Μεϊμαράκη κατηγορώντας τους ότι «πίεσαν» ή «εκβίασαν» τον Πρωθυπουργό. Αν η εκτίμηση αυτή αληθεύει, τότε ο Κ. Καραμανλής καλά έκανε και πήγε σε εκλογές, επειδή ένας πρωθυπουργός που «εκβιάζεται» δεν είναι πρωθυπουργός.

Στην πραγματικότητα, όμως, και όπως εξηγούν κομματικά στελέχη, πιέζοντας τον Καραμανλή για πρόωρες εκλογές οι γαλάζιοι βαρόνοι του είπαν εμμέσως πλην σαφώς ότι «δεν θα σε αφήσουμε να κυβερνήσεις και θα σου κάνουμε χειρότερα από όσα  έγιναν στο παρελθόν».

Η διαπίστωση αυτή σε συνδυασμό με το κλίμα αστάθειας που δημιούργησε η διακήρυξη του Γιώργου Παπανδρέου ότι θα προκαλέσει εκλογές τον Μάρτιο με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας οδήγησαν τον Καραμανλή στη χθεσινή του εξαγγελία.

Είναι βέβαιο (με βάση όσα έχουν διαδραματιστεί από τις προηγούμενες εκλογές) ότι αν ο Καραμανλής δεν έκανε τώρα εκλογές η αμφισβήτηση και η υπονόμευση από τους γαλάζιους βαρόνους θα εντεινόταν. Παράλληλα η χώρα θα παρέλυε όλο το χειμώνα από απεργίες διαρκείας στό δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, στην Βουλή με την οριακή πλειοψηφία της ΝΔ θα γινόταν το «έλα να δεις» με προτάσεις μομφής κλπ  και τελικά η κυβέρνηση θα έπεφτε σαν ώριμο φρούτο στα χέρια του Γιώργου Παπανδρέου.

Είναι λοιπόν εύλογη η άρνηση του Καραμανλή να κυβερνήσει για ένα πολύ δύσκολο εξάμηνο έχοντας στο τέλος του σίγουρο το να κριθεί σε εκλογές που ρητά δήλωσε το ΠΑΣΟΚ πως θα προκαλέσει.

Η άλλη λύση θα ήταν να κάνει σαρωτικό ανασχηματισμό. Το πρόβλημα όμως της ΝΔ δεν είναι ότι «δεν ξέρει να κυβερνά», ή τα … μεταφυσικά προβλήματα του Καραμανλή, αλλά ότι δεν την αφήνουν να κυβερνήσει η Αγία Οικογένεια και οι άλλες βαρονίες – και όποιος διαφωνεί ας έλθει να κάνουμε δημόσιο διάλογο.  Σαρωτικός ανασχηματισμός χωρίς αποδυνάμωση της Ντόρας δεν υπάρχει.

Φαίνεται λοιπόν ότι ο Καραμανλής αποφάσισε να ξεκαθαρίσεις τους λογαριασμούς του μαζί της και με τους υπολοίπους με τις εκλογές. Γι αυτό από το Μαξίμου διαρρέουν ήδη ότι « ο Πρωθυπουργός δεν θα διστάσει κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου  να καταγγείλει και να συγκρουστεί με πρόσωπα και συμφέροντα από την παράταξή του, τα οποία τραυμάτισαν και εμπόδισαν την κυβέρνησή του να έχει μια καλή πορεία….».

Από πότε το είχε στο μυαλό του;

Τα γεγονότα όμως υποδεικνύουν ότι ο Καραμανλής φλέρταρε με την ιδέα των πρόωρων εκλογών από την επομένη των ευρωεκλογών στις οποίες φάνηκαν οι δυσχέρειες του ΠΑΣΟΚ να εξασφαλίσει ποσοστά αυτοδυναμίας. Αυτός είναι και ο λόγος που το κυβερνητικό έργο εντάθηκε καλοκαιριάτικα και ο ίδιος ο Καραμανλής ούτε διακοπές δεν πήγε (έλειψε μόνο λίγες ημέρες).

Το σενάριο ότι οι πρόωρες εκλογές αποτέλεσαν προσωπική επιλογή του Καραμανλή προβάλλεται σήμερα κατά κόρον από εφημερίδες της αντιπολίτευσης, οι οποίες βεβαίως προσπαθούν έτσι να αποενοχοποιήσουν του Σουφλιά και Μπακογιάννη που αντιμετωπίζουν πλέον την οργή της βάσης.

Αν όμως δεχθούμε ότι  ο σχεδιασμός του Καραμανλή ήταν αυτός, τότε πρέπει να εξετάσουμε με άλλο μάτι τις φωτιές που έκαψαν την Αττική και χάλασαν και την εικόνα της ΝΔ που προσπάθησε να δημιουργήσει καλοκαιριάτικα ο Καραμανλής και τους σχεδιασμούς του.

Συνοψίζοντας και όπως επεσήμανε και προηγουμένως ο διαβολικός «Προφήτης» του antinews  με την χθεσινή του απόφαση ο Καραμανλής:

- Δεν σκοπεύει να καθαρίσει αυτός τον δρόμο για να κάνει βόλτα ο Γιώργος. Εδώ ανατρέπει την πάγια στάση της Δεξιάς να βγάζει τα κάστανα από τη φωτιά, γινόμενη αντιπαθής.

- Βάζει τους ψηφοφόρους ενώπιον των ευθυνών τους και λέει: «εγώ ή αυτός, αν το θέλετε πάρτε τον»

- Σκοπεύει να στριμώξει πάλι τους ψηφοφόρους. Τού έπιασε μια φορά, το 2007, με το «με τα άκρα δεν συνεργάζομαι, δώστε μου εντολή».

- Έχει στοιχεία για σκάνδαλα ή άλλα, που θα τον ευνοήσουν.

- Δείχνει θάρρος και πολιτική τόλμη, που βέβαια δεν θα του αναγνωρίσει μια μερίδα των εδώ σχολιαστών.

Μένει να δούμε αν η παμπάλαιη πολιτική βεβαιότητα, ότι κανένας πρωθυπουργός δεν κάνει εκλογές που είναι σίγουρος πως θα χάσει, θα διαψευσθεί στην Ελλάδα. Και μην ξεχνάτε ότι ο Καραμανλής όχι μόνο διαβάζει Ανδρέα, αλλά έχει αποδειχθεί ο καλύτερος μαθητής του, στα επικοινωνιακά κόλπα τουλάχιστον.

Και φυσικά , χάσει κερδίσει η ΝΔ τις εκλογές, θα είναι ένα άλλο κόμμα την επόμενη ημέρα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Dubai Expatriate avatar
  Dubai Expatriate 03/09/2009 09:53:37

  Στο πόκερ κερδίζει όποιος κάνει τα λιγότερα λάθη και όχι ο πιο λογικός -όπως στο σκάκι-, λόγω του ότι στο πόκερ έχεις να αντιμετωπίσεις και το παράγοντα τύχη ή συγκυρία.

  Οπότε ο Καραμανλής λέει τώρα "Τα βλέπω" και περιμένει τη κίνηση από τον αντίπαλο.

  Θα τα "δει" και αυτός, θα πάει "πάσο" ή θα κάνει ρελάνς?

  Υπάρχουν βέβαια και χαρτοκλέφτες στη παρτίδα (βλ. νταβατζήδες) και το μαγαζί έχει και άλλους παράγοντες όπως τοκογλύφους (τραπεζίτες) και πόρνες (μεγάλο τμήμα της εκλογικής πελατείας).


  Στο τέλος βλέπω μονομαχία στον πράσινο ήλιο και το πιο γρήγορο πιστόλια να κερδίζει τις εκλογές (και τη γκόμενα).

  Θα περάσουμε καλά το Σεπτέμβριο, χα χα χα.  Υ.Γ Εάν όντως ο Κ.Κ έχει κάτι υπόψη του που να αιφνιδιάζει το ΠΑΣΟΚ, τότε θα μιλάμε για μια κίνηση όχι πόκερ αλλά σκάκι. Μέχρι τότε απολάυστε την παρτίδα και μακριά τα χέρια από τον άσσο στο μανίκι...

  • skeptiki avatar
   skeptiki @ Dubai Expatriate 03/09/2009 11:04:22

   Τώρα γιατί εγώ έχω την εντύπωση ότι τόσο καιρό το παιχνίδι που παίζεται είναι το περνέ περνά η μέλισσα? Άκου σκάκι!!

   • skeptiki avatar
    skeptiki @ skeptiki 03/09/2009 11:05:07

    περνά -περνά

   • monst3rmind avatar
    monst3rmind @ skeptiki 04/09/2009 16:21:08

    εγώ νόμιζα οτι ήταν το "δεν περνάς κα μαρί(κ)α δεν περνάς δεν περνάς..." ούτε σκάκι ούτε πόκερ. έχετε δει ποκερίστες να παίζουν? αυτοί οι τύποι είναι τόσο προβλέψιμοι που δεν θα βαστάγαν λεπτό.

 2. Ατακτος avatar
  Ατακτος 03/09/2009 09:59:29

  Όταν μάθεις από μικρός να οδηγείς το αμάξι μόνο στην κατηφόρα (και με άρτια φρένα) δύσκολα το οδηγείς στην ανηφόρα και με στροφές ...

  • Οδυσσέας avatar
   Οδυσσέας @ Ατακτος 03/09/2009 13:13:13

   Μάλλον δεν έχεις οδηγήσει ποτέ...
   Στην κατηφόρα είναι δύσκολη η οδήγηση, όχι στην ανηφόρα...

   • εναςάσχετος avatar
    εναςάσχετος @ Οδυσσέας 03/09/2009 16:29:30

    Και στη κατρακύλα....χρειάζεται Σουμάχερ

 3. Βελλεροφών avatar
  Βελλεροφών 03/09/2009 10:05:11

  Κερδίζει έδαφος η άποψη που επικρατεί πως κάνει εκλογές για να τις χάσει.Η ντορα δεν είναι διατεθειμένη να βρεθεί με δαχτυλίδι σαν τον γιωργάκη, πιό πολύ μοιάζει να μπαίνουμε σε εποχή πολιτικών/κομματικών μετά-σχηματισμών (κοντεύει 40ετία).

 4. kwstas avatar
  kwstas 03/09/2009 10:06:22

  γιατι απλα ηταν και ειναι μια απλη οδοντοκρεμα....απλα προηδρευε,καμια σχεση με πρωθυπουργο χωρας που να εχει ενα στοχο οδηγησε τον κοσμο σε αδιεξοδα και δεν θελει να συνδεθει το ονομα μου με την πληρη καταρευση σε ολα τα μετωπα ετσι απλα...και ολα αυτα αρχισαν, για θυμηθητε, απο τοτε με τον ζαχοπουλο....και το γνωστο dvd

 5. eleftheros avatar
  eleftheros 03/09/2009 10:13:31

  Λένε ότι τα πραγματικά μεγάλα λάθη του ηγέτη γίνονται σε ανύποπτο χρόνο. Γίνονται όταν είναι ισχυρός, όταν αδυνατεί να προβλέψει ότι ανάμεσα στις κοιλάδες βρίσκονται και βουνά.
  Ότι μετά τις ηλιόλουστες μέρες έρχεται και η βροχή και τούμπαλιν.
  Ο Καραμανλής, παρότι είναι έντιμος και σοβαρός πολιτικός έκανε δύο σοβαρά στρατηγικά λάθη που δεν επιτρέπονται σε ένα πραγματικό ηγέτη.
  Και τα δύο αυτά στρατηγικά λάθη τα έκανε το 2005.
  Το ένα είναι η αντιμετώπιση των νταβατζήδων. Όταν πάς στον πόλεμο πρέπει να είσαι διατεθειμένος να φτάσεις στο τέλος. Δεν το έκανε γι' αυτό και έχει (τόσο χρόνια πιά) εναντίον του όλα τα κανάλια κα τις εφημερίδες.
  Το δεύτερο είναι ο εκλογικός νόμος. Έπρεπε να έχει συνειδητοποιήσει ότι με τους νταβατζήδες να διάκεινται εχθρικά προς τη ΝΔ η αλλαγή του εκλογικού νόμου είναι πολιτική αυτοκτονία. Τώρα, δίνει τη δυνατότητα στο πασόκ να κυβερνήσει αυτοδύναμα, κάτι που το πασόκ του στέρησε πονηρά με το νόμο Σκανδαλίδη.
  ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΡΑΓΙΚΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ ΛΑΘΗ.
  Νομίζω ότι μετά τις εκλογές και ανεξάρτητα από την έκβασή τους πρέπει να αποχωρήσει.
  Καλός και έντιμος αλλά λίγος για ηγέτης κόμματος εξουσίας.

 6. Shalai avatar
  Shalai 03/09/2009 10:22:10

  Πολύ θα θελα να συμφωνήσω με τον Προφήτη... αλλά φοβάμαι ούτε ο Δ.Ρίζος δε μπορεί.

  Ο Κ.Κ. ήξερε από την αρχή ότι η ΝΔ είναι ένα κόμμα που υποφέρει από το σύνδρομο του αρχηγού. Όπως ήξερε επίσης πολύ καλά ότι το μόνο που μπορεί να περιμένει από μιντιάρχες και συμφέροντα, και το γενικότερο σύστημα ΠΑΣΟΚ, είναι ο πόλεμος. Μέχρι τελικής πτώσης.

  Οι ψηφοφόροι στο σύνολο, τον ψήφισαν ήδη 2 φορές!

  Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι έρχονται βόμβες εναντίον της ΝΔ για την Ζίμενς...
  Δεν υπάρχει καμία άλλη λογική.

  Το μόνο που υπάρχει όπως έλεγε και η ΕΣΤΙΑ επιμόνως τις τελευταίες μέρες, είναι "αψυχολόγητες, αυτοχειριαστικές, ακατανόητες, λανθασμένες και αντισυνταγματικές ενέργειες"... Από ένα κόμμα "5,5 χρόνια κάνει ό,τι μπορεί για να ανοίξει τον δρόμο της εξουσίας στο ΠΑΣΟΚ".

  Και θα συμπλήρωνε κανείς, από έναν Κ.Κ. που από την προηγούμενη ΔΕΘ μέχρι το "έκανα λάθος που είπα τον Σημίτη αρχιερέα της διαπλοκής", κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να τσαντίσει όσους πολίτες τον εμπιστεύτηκαν και ας μην είναι πορωμένοι - κομματικοποιημένοι.

  Δηλαδή τι να πω... Μόνο και μόνο επειδή ακριβώς είχε λυσσάξει η Ολγίτσα, ο θείος Γιώργος και ο μπαμπάς Χρήστος... Μόνο και μόνο για αυτό ρε γμτ δεν έπρεπε να κάνει εκλογές!!

  Και με το νέο νόμο Παυλόπουλου... Συν το ρεύμα από ΣΥΝ μαζί και ο Τρεμό... Σιγά μη δε πάρει αυτοδυναμία το Λαλιωτο-κόμμα.
  Ειλικρινά "ευχαριστούμε" πολύ. Όνειρο ζωής να ξαναζήσουμε άλλη μια 20ετία ΠΑΣΟΚ.

 7. Tηλέμαχος avatar
  Tηλέμαχος 03/09/2009 10:45:06

  Εδώ και πολύ καιρό απορώ για ποιον λόγο όλοι μα όλοι λένε ότι ο πρωθυπουργός είναι αδρανής, δεν κυβερνά, βαριέται, είναι ράθυμος και δεν αντιδρά σε τίποτα.

  Εγώ αντίθετα με όλα αυτά βλέπω έναν πρωθυπουργό που κάνει πολύ καλά υπολογισμένες κινήσεις. Από το Σχέδιο Ανάν με την ανάληψη της ηγεσίας της χώρας, στη στροφή στη Ρωσία στα ενεργειακά και στα αμυντικά, στο βέτο στο Βουκουρέστι και στο σχεδόν βέβαιο βέτο στην ΕΕ για τα Σκόπια και πάλι. Με αυτά (και ΟΧΙ με τη χαμογελαστή στάση της ΥπΕξ η οποία ήταν και υπέρ του Ανάν και κατά της συνεργασίας με τη Ρωσία και επιφυλακτική για το βέτο στα Σκόπια και επέτρεψε για δικούς της λόγους προσωπικής προβολής την προσγείωση του αεροσκάφους της "Δημοκρατίας της Μακεδονίας" στην Κέρκυρα) κέρδισε πράγματι λίγο περισσότερο σεβασμό από φίλους, συμμάχους και εχθρούς, με το καλύτερο παράδειγμα να είναι βέβαια ο Σαρκοζύ, αλλά ομοίως και η Μέρκελ και άλλοι. Με τους Αμερικάνους δεν υπήρξε καμία βελτίωση, είναι αλήθεια, αλλά αυτό είναι μάλλον καλό εφόσον εξισορροπήθηκαν οι σχέσεις μας με τον Πούτιν.

  Ομοίως και στα εσωτερικά, δηλαδή στην οικονομία, στα ρουσφέτια και στις σχέσεις με τους νταβατζήδες. Τείνω, εκ χαρακτήρος, να συμπαθώ όποιον βάλλεται για λόγους που δεν αφορούν τα διεθνή συμφέροντα της χώρας. Δηλαδή για ψευτοθέματα. Έτσι όχι μόνο δε με ακουμπούν και δεν θεωρώ πραγματικά σκάνδαλα τα περί Ζαχόπουλου, Βατοπέδι, φωτιές το καλοκαίρι, ..., αλλά η ένταση που λέγονται με οδηγεί στο να συμπαθήσω τον κυρίως στόχο όλων αυτών, τον πρωθυπουργό. Για την οικονομία βλέπω πράγματι προσπάθειες, αν και αδύναμες είναι αλήθεια. Για τα ρουσφέτια, όποιος βλέπει καλά γύρω του αντιλαμβάνεται ότι σε καίριες θέσεις η ΝΔ ΔΕΝ ευνόησε τα δικά της παιδιά. Δείτε μόνο τι έγινε στην ΕΡΤ και θα καταλάβετε. Για τους νταβατζήδες-καναλάρχες τα είπα πιο πριν.

  Για τα στενά πολιτικά, είναι νομίζω άξια συγχαρητηρίων η κίνησή του για πρόωρες εκλογές. Κόντρα στη μισή ΝΔ (που θα μείνει εκτός βουλής). Ο λόγος είναι ότι έχει ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ όταν λέει ότι η οικονομία δεν αντέχει παρατεταμένη προεκλογική περίοδο ως τον Μάρτιο, όπου με τη διακυρηγμένη στάση του ΠΑΣΟΚ ήταν ΒΕΒΑΙΟ ότι θα γινόταν τότε οι εκλογές, και ότι η οικονομία δεν θα άντεχε την εύκολα προβλεπόμενη έξαρση κοινωνική αναταραχή που ΟΛΕΣ οι πλευρές προετοίμαζαν για τον επικείμενο χειμώνα.

  • Shalai avatar
   Shalai @ Tηλέμαχος 03/09/2009 11:54:08

   Μπορούμε να γίνουμε λίγο πιο συγκεκριμένοι;
   Τι εννοούμε όταν λέμε "η οικονομία δεν αντέχει παρατεταμένη προεκλογική περίοδο";

   Γιατί εγώ άκουσα χτες έναν Κ.Κ. να λέει ότι "δεν αντέχουν οι φορείς, τα συνδικάτα και τα μίντια σκληρά μέτρα και εγώ πήγα με τα νερά τους, αντί να επιβάλλω το πρόγραμμα που έπρεπε να επιβάλλω. Ψηφίστε με τώρα για να γίνω σκληρός, συγγνώμη πριν προσπάθησα να είμαι αρεστός".

   Δηλαδή τι παραπάνω θα έχανε αν έμενε μέχρι τον Μάρτη, έπαιρνε μέτρα υπέρ της μεσαίας τάξης και έκοβε αέρα από τα μεγάλα εισοδήματα και τους ζάμπλουτους της χώρας με τα κάστρα στον Α. Αιμιλιανό; (για παράδειγμα)

   Ήδη τα κανάλια τον είχαν εκβιάσει με το Βατοπαίδι, ήδη ο πόλεμος ήταν σε εξέλιξη, ήδη οι Ευρωεκλογές είχαν χαθεί...

   Στην ψυχολογία του μέσου ψηφοφόρου, το όλο χθεσινό μεταφράζεται σαν παραίτηση... Και με τέτοιες προδιαγραφές, δύσκολα να τον ψηφίσει ξανά.

   Μακάρι να κρύβεται κάτι άλλο, να ξέρει κάτι παραπάνω... και να μην ισχύει αυτό που λέει ο Φρόυντ... "Μερικές φορές ένα πούρο, είναι απλώς ένα πούρο"... Αλλά...

 8. potamiotis avatar
  potamiotis 03/09/2009 10:49:48

  ΚΩΣΤΑΚΗΣ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΩΝ ΑΤΑΚΤΩΝ ¨Ή ΝΤΟΡΑ Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΚΟΜΗ ΔΡΑΚΟΥΛΑ,Ο ΕΝΑΣ ΦΕΥΓΕΙ Η ΑΛΛΗ ΕΡΧΕΤΑΙ Ε ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΣΗΜΕΡΑ?ΦΟΥΜΟ ΣΤΗ Ν.Δ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΨΥΧ.ΟΡΙΟ ΤΟΥ 35% ΚΑΙ ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΣΕ ΤΡΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΜΕ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΤΟΝ ΚΑΡΑΤΖΑΦΥΡΕΡ ΣΤΙΣ 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ........

 9. isnogood avatar
  isnogood 03/09/2009 10:50:00

  Να μους επιτρέψετε, αλλά είναι απλός ο λόγος που έκανε ο Καραμανλής εκλογές: Η ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ! ΟΙ ΕΦΟΡΙΕΣ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΤΑ ΜΙΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΠΕΡΥΣΙ, Η Ε.Ε. ΠΙΕΖΕΙ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ-ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΤΛ.
  Τα πράγματα είναι πάρα πολύ σοβαρότερα απο τα διάφορα...σενάρια.

  ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΥΝΤΟ ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΕΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ...

 10. Προφήτης avatar
  Προφήτης 03/09/2009 10:51:23

  Φέρνω στο διάλογο τη συζήτησή μου με τον Αυριανιστή σε άλλο θρεντ, εδώ είναι πιο σχετική

  Που το πάει ο Καρ. "Θα φανεί από την συγκρότηση των ψηφοδελτίων.
  Αν ο Καρ. αποκλείσει Βουλγαράκηδες, εβερτικούς, (ορισμένους) μητσοτακικούς και “βγάλει” νέα ονόματα, πηγαίνει για συγκρότηση άμιγώς δικής του κοινοβουλευτικής ομάδας – και ό,τι γίνει.
  Δεν θα αμφισβητείται στην αρχηγία, είτε είναι πρωθυπουργός είτε αρχηγός αξιωματικής αντιπ/σης.

  Το ίδιο κι ο Γιώργος. Ανάλογα της σύνθεση της κοινοβουλευτικής ομάδας που θα προκύψει.

  Μπορεί να είναι η ύστατη μάχη της διαπλοκής, για να τα πάρουν όλα.
  Αλλά ο κορμός της ισχύος της διαπλοκής πεθαίνει. Βιολογικά.
  Λαμπράκης. Μπόμπολας. Ψυχάρης. Κοντομηνάς.
  Μεχρι πότε θα αντέχουν να ασχολούνται δυναμικά;

  Μετά ποιος θα γίνει διαπλοκή ; ..Ο Ρέστης;
  Ο υιός Μπόμπολας ; Ή ο Παντελής Καψής;

  Ο Καραμανλής, αλλά κι ο Παπανδρέου, μπορούν βιολογικά να περιμένουν να πεθάνουν όλοι αυτοί – και κυρίως ο Μητσοτάκης.
  Και μην ξεχνάς την 11χρονη “εξορία” του ΚΚ Α΄, που τον ξαναέφερε “τροπαιοφόρο”."

  Και
  "Αυριανιστή,

  1. Λες «Οι εκλογές αυτές γίνονται για να σηματοδοτήσουν το θρίαμβο και την πλήρη επικυριαρχία της διαπλοκής πάνω στα γιουσουφάκια της πολιτικής».
  Μα τις εκλογές τις προκήρυξε ο Καρ. Και έμειναν όλοι ξεροί.
  Εκτιμώ ότι ο Καρ. με ρίσκο/υπευθυνότητα/πίεση οικονομίας-ΕΕ, επιδιώκει να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Θα φανεί από το ψηφοδέλτιο. Αν πάει με τα ψοφομούλαρα είναι χαμένος. Πάντως το στοιχείο του αιφνιδιασμού, εν μέρει, ισχύει.

  2. Λες «Το σχέδιο είναι, βαριά ήττα του Καραμανλή κλπ κλπ».
  Το σχεδίασαν ποιοι; Οι Μπομπολοψυχάρηδες; Με τις εκλογές που προκήρυξε ο Καρ.;
  Αυτοί έχασαν το 2007 …από τον φραπέ του Ρέλου.
  Το ότι θέλουν πάντα έναν Σημίτη, γνωστό.
  Το ότι σχεδιάζουν κατά Καρ. γνωστό, 5 χρόνια δέχθηκε τις περισσότερες επιθέσεις από κάθε πρωθυπουργό μετά την Μεταπολίτευση.
  Η παρέα της Ψαρούς(νέα διαπλοκή) καλή. Αλλά θυμήσου και το τέλος της Γιάννας.
  Ο Καρ. Β’, θεωρώ, έχει στο μυαλό του την εγωιστική στάση του Α΄: θα με φωνάξετε να σάς σώσω."

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Προφήτης 03/09/2009 10:56:36

   Ορίστε και η δική μου απάντηση, ειδικότερα στην παρατήρηση #2:

   Αχ, βρε Προφήτη, μερικές φορές με εκπλήσσεις δυσάρεστα (αν και εκτιμώ πολύ τα σχόλιά σου εν γένει).

   Λες ότι “προκήρυξε ο ίδιος τις εκλογές”. Για ρώτα τον πόσο πραγματικά το ήθελε. Η καρδούλα του το ξέρει…

   Απλώς, οι νταβατζήδες τού είπαν πια ανερυθρίαστα ότι “time is up”. Αλλιώς δεν θα τον άφηναν σε χλωρό κλαρί. Και αν νομίζεις ότι δεν θα μπορούσαν να του κάνουν τίποτε χειρότερο, πλανάσαι. Με δαύτους πάντα υπάρχει περιθώριο για χειρότερα. Και γι’ αυτό φυσικά φταίει ο λαός, που έχει (μέσω των θεαματικοτήτων) αναγορεύσει σε υπέρτατους τιμητές τους Πρετεντέρηδες, τους Καψήδες και τους Εισαγγελάτους.

   Όσο για τη στάση του θείου, πιστεύεις ότι οι συνθήκες τώρα είναι ίδιες με το ‘63, ώστε ο ανιψιός να μπορεί να σκεφτεί το ίδιο εγωιστικά; Λες να προβλέπει καμιά… χούντα στο βάθος του τούνελ;

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ Αυριανιστής 03/09/2009 11:02:56

    Το ξερεις οτι τα καναλια δεν εχουν επισημες αδειες;
    Βρισκουν και τα κανουν.Κυριοι το ΕΣΡ αποφασισε να μη σας δωσει αδειες εφ οσον δεν κανετε αυτο και αυτο.
    Αμαν πια.Και κανετε και συγκρισεις με το θειο του.
    Τον Aνδρεαδη τον θυμαστε;

 11. Νίκος avatar
  Νίκος 03/09/2009 10:53:37

  Διαφορες εκδοχες:
  1. Οντως δεν θελει να "όμηροποιησει"τον προεδρο της δημοκρατιας.
  2. Θελει να αναδειξει τον εκβιασμο του ΠΑΣΟΚ και να προσωποποιησει τη συγκρουση αναμεσα σ'αυτον και τον ΓΑΠ. Ετσι ελπιζει οτι αυτος, ως "πιο αριστος" θα επικρατησει.
  3. στρατηγικα, θελει να απεγκλωβιστει απο αυτα που ερχονται (Τουρκικοι εκβιασμοι ΚΑΙ ενοπλως, οικονομικη καταρρευση, κοινωνικη αποσυνθεση, ερημοποιηση της Ελλαδας, εσωτερικη αναρχια κ.α.) και να τα χρεωσει στον ουτως ή αλλως εγκαθετο των αμερικανων ΓΑΠ και στην ανικανη παρεα του, και μετα να επανελθει ως "σωτηρ" οπως και ο θειος του.

  Ο ΓΑΠ μπορει και να εκανε το τερματικο λαθος της ζωης του, αφου, ουτε προγραμμα εχει ουτε και μπορει να δωσει τα παντα εις απαντας, εκτος βεβαιως-βεβαιως σ'αυτους που εχει υποσχεθει και χρωστα. Τελος, του προτεινω κα μαθει καποτε και τα ερμα τα ελληνικα. Ερχονται δυσκολα χρονια αδελφια.

  • (Α)θανάσης avatar
   (Α)θανάσης @ Νίκος 03/09/2009 11:08:07

   Συμφωνώ, αλλά μπορεί αντί σωτήρος ΚΚ να προκύψει Ντόρα, έ?
   Για αμερικανάκια τους έχεις τους Αμερικάνους?

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Νίκος 03/09/2009 11:09:24

   Έννοια σου, και ειδικά τους τουρκικούς εκβιασμούς που αναφέρεις, είναι το μόνο βέβαιο ότι δεν θα καταφέρει να χρεώσει στο Γιωργάκη τόσο αρνητικά όσο θα ήθελε. Εδώ το '99 παρέδωσαν τον Οτσαλάν, και σε ένα χρόνο... ξαναπήραν εκλογές! Στους "εκβιασμούς" θα κωλώσουν, που τους έχουμε και... ψωμοτύρι τόσα χρόνια;

   • alexandros avatar
    alexandros @ Αυριανιστής 05/09/2009 03:43:08

    egka8etos twn amerikanwn den einai mono o giwrgakhs h einai mono to pasok poy kanei ekbiasmoys??? poios xrewnei ti se poion 8a katsoyme na analhsoyme re filtatoi blogers? to mpalaki toy tenis exei skistei kai aytoi akoma paizoyn...me ta neyra mas!!! To 8ema einai ti giwrgakhs ti kwstakhs (ti benizelos ti mpakogiannh) to ayrio 8a einai promelethmeno...prepei na kshpnhsoyme kai na apethsoyme rizikh allagh oloy toy politikoy kai komatikoy systhmatos kai na papsoyme pleon na toys ypo8alptoyme kai na toys stirizoyme...aytoys poy mas royfane to aima ka8hmerina...moy mas katastrefoyn ta oneira...kai mas prodiagrafoyn ena abebaio mellon se ena kosmo mpoyrdelo me kakoplhromenes komatikopoihmenes poytanes, kai ntabatzides 4-5 oikogeneies me ypoboh8eies kapoiwn typoy kokkalh kai bgenopoyloy kai siemens! 8a prepe na ntrepomaste...

 12. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 03/09/2009 10:59:46

  Oλα καλα αλλα αυτα περι Αγιας Οικογενειας που δεν τον αφηνει ειναι παραμυθια.
  Το συνταγμα γραφει οτι ο πρωθυπουργος διοριζει και παυει τους υπουργους.
  Επομενως ο Καραμανλης ειχε καθε δικαιωμα να παυσει τη Ντορα ή το Σουφλια ή οποιον αλλο ηθελε απο υπουργο.Ας πηγαιναν αυτοι μετα να ριξουν την κυβερνηση οπως ο Σαμαρας το 1993.Δεν θα τολμουσαν.
  Να σας πω εναν αλλο λογο;Γινονται προωρες για να μη διαλυθει μεχρι το Μαρτη ο Συνασπισμος και χασει η βενετια βελονι ή ο Καραμανλης τους φιλους του που εκαψαν την Αθηνα το Δεκεμβρη.

  @Τηλεμαχος
  Μα φυσικα δεν ευνοησε τα δικα της παιδια.Τους αριστερους ευνοησε που εκαναν και προπαγανδα μεσα απο την ΕΡΤ ακομη και κατα του θειου του και στο τελος εκαψαν και τα μαγαζια της Αθηνας.
  Οσο για την κοινωνικη αναταραχη ας αφηνε την αστυνομια να δρασει και θα σου ελεγα εγω για αναταραχη.

 13. (Α)θανάσης avatar
  (Α)θανάσης 03/09/2009 11:04:54

  Απλά, ο ΚΚ βλέπει περισσότερα από εκεί που βρίσκεται απ'όσα εμείς...
  Μετά από το επόμενο εξάμηνο, μάλλον η Ελλάδα δεν θα είναι ακριβώς η ίδια με σήμερα. Κορόϊδο είναι να κάτσει να του τα χρεώσουν ΚΑΙ αυτά?

 14. spm avatar
  spm 03/09/2009 11:15:49

  ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΡΥΒΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ.
  ΠΙΣΤΕΥΩ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΑΥΤΗ Η ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ, ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΑΠΟ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΕΣΩΓΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΞΩΓΕΝΕΙΣ. ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΧ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΘΣΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ.
  ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ.
  ΤΩΡΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗ ΝΔ, ΕΙΜΑΙ ΑΠ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΥΠΗΡΧΑΝ ΑΛΛΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΟ ΤΟΠΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΟΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΠΙΣΩ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΕΤΑΧΤΗΚΑΝ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ -ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΛΑΔΗ-. ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΡΑΞΕ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΘΕΜΑ, ΣΙΓΟΥΡΑ ΞΕΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ. ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΜΩΣ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΗΤΤΑΣ, ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΟΛΟΝ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΤΙΝΑΞΕΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΑ ΒΑΡΙΔΙΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΥΠΟΝΟΜΕΥΟΥΝ. ΞΕΡΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ Ο ΙΔΙΟΣ ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΑΝ. ΕΙΝΑΙ Η ΧΡΥΣΗ ΤΟΥ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΥΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΕΚ ΝΕΟΥ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΤΟΥΣ. ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ.

 15. Νίκος avatar
  Νίκος 03/09/2009 11:47:54

  Και κατι αλλο: Αμεσως μετα την ανακοινωση για εκλογες, το βραδυ εγινε η επιθεση με παγιδευμενο αυτοκινητο εναντιον του ΧΑ. Ουδεν τυχαιον υπο του (πολιτικου) ηλίου.
  Η γενικοτερη εικονα: Το ζητουμενο για τους περαν του ατλαντικου ασπονδους "ξυμμαχους" ειναι η ΑΚΥΒΕΡΝΗΣΙΑ. Απλα. Και, με υποχειρια σχεδον ολα τα ενσυνειδητα και μη ανδρεικελα τους, απο την αριστερα του κωλου μεχρι και τους -εδω γελαμε- εξυγχρονιστες του ΠΑΣΟΚ, ου μην και αρκετων ΝΔημοκρατων, εφεραν την εσωτερικη, και επομενως εν ευθετω χρονω, και την εξωτερικη. ΟΙ ρεαλιστες και τα "προθυμα" συμπαρομαρτουντα του ΓΑΠ και οι λοιποι (οχι οτι θα κερδισει οπωσδηποτε τις εκλογες)θα εξυπηρετουν, με το αζημειωτο φυσικα, και θα εκπληρωσουν οσες υποσχεσεις μπορουν, μεχρι οι Τουρκοι να τους ξαναψησουν με καινουργια Υμια, οχι οτι θα ιδρωσουν για τα ξεροκαμμενα χωματα αλλα "για να κοιμουνται ησυχοι τα βραδυα".
  Τελος, υπαρχει αλλη ευρωπαικη χωρα που παππους, γιος και εγγονος να κυβερνησαν;

 16. Νίκος avatar
  Νίκος 03/09/2009 11:54:23

  Προσθεση: ...εφεραν και την εξωτερικη Προκρουστεια προσαρμογη του χωρου που λεγεται Ελλαδα στα μετρα ξερετε ποιων.

 17. lypon avatar
  lypon 03/09/2009 12:08:35

  Επιτρέψτε μου να επισύρω την προσοχή σας σε κανα-δυο σημεία:

  Πρώτο, το κόμμα των Πρασίνων είναι θαμμένο κανονικότατα από τα κανάλια.

  Δεύτερο, ο Καρατζαφύρερ και οι λοιποί μαϊντανοί δίνουν και παίρνουν στα κανάλια.

  Συμπέρασμα: οι πραγματικά κρατούντες έχουν αποφασίσει «αρκετά με τον Κωστάκη, ας δώσουμε τη μπάλλα στο Γιωργάκη».

  Ο Κωστάκης, λοιπόν, δεν έχει και πολλές λύσεις. Και επιλέγει εκλογές τώρα, απλά γιατί αύριο θα είναι χειρότερα. Αύριο μπορεί να κάνει δώρο την αυτοδυναμία στο Γιωργάκη, ενώ τώρα παίζεται στα ίσα (η αυτοδυναμία, όχι τίποτα άλλο…).

  Κατά τα άλλα, δίκιο είχε όποιος είπε ότι, αν έπρεπε να γίνει σαρωτικός ανασχηματισμός, θα έπρεπε να ξεκινήσει από το ξήλωμα της Ντόρας. Και των υπόλοιπων βαρόνων, θα συμπλήρωνα εγώ.

  Όσο για το πόσο θα μπορεί να κυνερνήση η κυνέρνηση Γιωργάκη, θου Κύριε φυλακήν τω στόματί μου… Και αυτοδύναμος ακόμα, η πλειοψηφία του θα είναι 3 – 4 έδρες το πολύ.

  Όσο για τις λύσεις που έχει περί της κρίσεως, φρονώ ότι έχει όσες και ο Κωστάκης. Που σημαίνει καμμία. Θα το βάλει, λοιπόν, και αυτός στον αυτόματο πιλότο, και θα λέει ότι παρέλαβε καμμένη γη!

 18. ΚΡΙΤΙΚΟΣ avatar
  ΚΡΙΤΙΚΟΣ 03/09/2009 12:08:55

  Ο ΛΙΑΠΗΣ ΑΝΟΙΞΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΕΚΑΝΕ.

  ΑΝ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΧΕΙ ΠΛΕΜΟΝΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΛΕΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ

  ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟ
  ΠΑΥΛΙΔΗ
  ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ
  ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ
  ΤΣΙΤΟΥΡΙΔΗ
  ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ

  ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΑΠΟ ....ΑΘΗΝΑΙΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ.
  ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΑΥΤΟ, ΘΑ ΝΑΛΑΒΗ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΤΗΝ ...ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥΣ.

  ΤΕΡΜΑ ΣΤΟΥΣ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΑ ΚΕΦΑΛΟΧΩΡΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ.

 19. Wolverine avatar
  Wolverine 03/09/2009 12:12:12

  Ο ΚΚ αποφάσισε να κάνει εκλογές για τους κάτωθι λόγους:

  1) Βαρέθηκε τους εσωκομματικούς και εξωκομματικούς του Ιζνογκουντ και την εμμονή τους να γίνουν χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη.

  2) Βαρέθηκε γενικώς, αφού δεν έχει την όρεξη και τις πολιτικές ικανότητες να παράξει άλλο έργο, αποχωρεί προτού συνδεθεί το όνομα του με κάποιο άσχημο εθνικό γεγονός. Ας φάει ο Γιωργάκης ή η Ντόρα το "ξύλο" αφού είναι τόσο πρόθυμοι.

  3) Πιθανά οικογενειακά προβλήματα υγείας όπως ακούγεται (το απεύχομαι).

  4) Δεν έχει τίποτα άλλο να του προσφέρει το πρωθυπουργιλίκι.

  Διαβάζει κανείς παντού περίπλοκες αναλύσεις του γιατί αποφάσισε έτσι ή αλλιώς ο ΚΚ. Αγαπητοί αναλυτές εαν είχαν τόσο βάθος οι σκέψεις των πολιτικών μας δεν θα ήταν και τόσο δραματικά ανίκανοι.

 20. Καθρέφτης avatar
  Καθρέφτης 03/09/2009 12:18:49

  "Για να ζήσεις τη ζωή ενός γενναίου δεν χρειάζεσαι κανένα κουράγιο.Για να ζήσεις τη ζωή ενός δειλού χρειάζεσαι το κουράγιο χίλιων γενναίων".

  • lypon avatar
   lypon @ Καθρέφτης 03/09/2009 12:46:09

   Άρα; Ζήτωσαν οι δειλοί;

 21. ad avatar
  ad 03/09/2009 12:56:14

  Ζητησε εκλογες γιατι το ελλειμα θα ειναι 8%..τοσο απλα...

 22. Καθρέφτης avatar
  Καθρέφτης 03/09/2009 12:59:59

  Εύκολη ανάγνωση, λάθος συμπέρασμα. Το ερωτηματικό το σώζει. Ωστόσο, είναι σαφές μέσα στην κρυπτικότητά του.

 23. katinistan avatar
  katinistan 03/09/2009 13:17:09

  Η Ευρωπη και ολος ο κοσμος εχει τη γριπη των χοιρων< Εμεις εκτος της γριπης εχουμε τον υιο παπανφρεου την κορη Μιτσοτακη και ανηψιο Καταμανλη.

 24. Smash Direct avatar
  Smash Direct 03/09/2009 13:25:27

  Ο Καραμανλης ζητησε εκλογες γιατι απετυχε παταγωδως λογω ανικανοτητας λογω σκανδαλων λογω της απιστευτης διαφθορας λογω της κατασπαταλησης του δημοσιου χρηματος της απιστευτης υποθεσης των ομολογων τω ταμειων και τελικα σαπισε !!!!!Ουτε ο Εφραιμ δεν τον σωζει!!!

 25. andr3as avatar
  andr3as 03/09/2009 13:29:03

  Άσχετο/σχετικό : αφού τα δημοσιονομικά πάνε κατά διαόλου μήπως ήρθε η ώρα να φορολογηθεί η εκκλησιαστική περιουσία?

 26. Αμστελόδαμο avatar
  Αμστελόδαμο 03/09/2009 13:29:29

  Μελετήστε εάν έχετε χρόνο και τους γενέθλιους χάρτες των πολιτικών αρχηγών (Ωροσκόπους).

  Υάρχουν ενδιαφέροντα στοιχεία, εάν και εφόσον δίνεται στην αστρολογια οποιαδήποτε βάση.

  Ο Καραμανλής για παράδειγμα, ως Παρθένος έχει τάση για συλλογή και ανάλυση πληροφοριών με εντατικούς ρυθμούς και δεν του αρέσει ο παράγοντας "τύχη", διακρινόμενος από τεχνοκρατική σκέψη.

  Ο Παπανδρέου είναι Δίδυμος και ως εκ τούτου διασπάται η προσοχή του σε δύο διαφορετικά επίπεδα κάθε φορά που πρέπει να επισυγκεντρωθεί κάπου, με αποτέλεσμα να μη δίνει προσοχή στο σημαντικό και να χάνει την ουσία.


  Πρόκειται εμφανώς για δύο διαφορετικές προσωπικότητες.

  Ο Καραμανλής ταιριάζει στον ανθρωπότυπο που παράγει μέσω σταθερών συστημάτων και απεχθάνεται να ρισκάρει ενώ ο Παπανδρέου αποφασίζει με παρορμητικό τρόπο με αποτέλεσμα να είναι επιρρεπής στο να βασίζεται στο τυχαίο και στην ευκαιρία που μπορεί να έρθει.


  Άρα, μήπως η προκύρηξη των εκλογών είναι αποτέλεσμα ανάλυσης πληροφοριών και εξαγωγής συμπερασμάτων που απλώς εμείς δεν κατέχουμε για να μπορούμε να συμφωνήσουμε ή όχι.

  • Μποτίλια στο πέλαγος avatar
   Μποτίλια στο πέλαγος @ Αμστελόδαμο 03/09/2009 17:29:25

   Αγαπητέ φίλε, η αστρολογία είναι πολύ σοβαρή επιστήμη για να την περιορίζουμε στα ζώδια (όχι ότι αυτά δεν παίζουν σημαντικό ρόλο στις επιλογές ενός εκάστου).
   Εάν θέλουμε να μελετήσουμε την αστρολιγική επεικόνιση ενός γεγονότος ως προς ένα πρόσωπο που ενέχεται, το στοιχειωδέστερο των βημάτων που πρέπει να επιτελεστούν είναι η μελέτη συναστρίας με βάση το ωροσκόπιο του προσώπου κα το ωροσκόπιο του γεγονότος με συνολογική εξέταση ΟΛΩΝ των σταθερών και ΟΛΩΝ των μεταβλητών.
   Στην περίπτωση που πρόκειται περί πολιτικού γεγονότος, ωφείλουμε να έχουμε προβεί προηγουμένως, πέραν των αστρολογικών απεικονήσεων, σε σοβαρή πολιτική ανάλυση καθ' εαυτήν του πλαισίου μέσα στην οποίο εκδηλώνεται η υπό μελέτη συγκυρία, ούτως ώστε να μπορέσουμε να προσδώσουμε στις ποιότητες που υποδηλώνει η αστρολογία, πολιτικό περιεχόμενο.
   Οι διαισθητικές επιστήμες είναι ιδιαίτερα δύσβατες και απαιτούν σοβαρή γνωσιολογική εντριβή και στο πεδείο που καλούνται να εφαρμοστούν.
   Δεν θέλω να αμφισβητήσω την γενική ορθότητα της ζωδιακού χαρακτήρα προσέγγισης που επιχείρησες. Όμως αυτή απέχει πολύ από να μπορεί να δώσει ερμηνεία στην περίπτωση των εκλογών.
   Έχω εντοπίσει εδώ στο παρελθόν ΟΤΙ ΤΟΣΟ Ο ΚΚ. ΟΣΟ ΚΑι ΓΑΠ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΟΥΝ ΘΥΜΑΤΑ της εκλογικής διαδικασίας. Αυτό διαφαίνεται ακόμη και από τα ζώδιά τους, που έθεσες επί τάπητος. Το πρόβλημα και των δυο είναι ο πλανήτης Κρόνος που βρίσκεται στην Παρθένο. Ο Κρόνος είναι ως γνωστόν ο πλανήτης των τριβών (όταν βρίσκεται σε θέση που απεικονίζει δυσχέρειες) που ξεσκεπάζουν (αποκαλύπτουν) τις αυταπάτες και τα κουκουλώματα. Ο Καραμανλής έχει μέσα στο ζώδιό του τον Κρόνο από τον Σεπτέβριο του 2007. Και ο ΓΑΠ ως δίδυμος το έχει σε δυσχερή γωνία 90 μοιρών (τετράγωνο). Το μακρύ αυτό ζεϊμπέκικο του Κρόνου, πυροδοτήθηκε ενισχυτικά από την είσοδο του Ήλιου στην Παρθένο στις 23 Αυγούστου, οπότε ξεκινήσανε τα όργανα. (Εννοείται ότι τα ανωτέρω αποτελούν μόνο τους πλέον ενδεικτικούς παράγοντες και όχι μόνο δεν εξαντλούν ερμηνευτικά το φαινόμενο, αλλά αφορούν μόνο μια ειδική πλευρά, που αφορά τριβές σε σχέση με αυταπάτες και κουκουλώματα).
   Εκτιμώντας ιδιαίτερα της διαισθητικές σου ανησυχίες και το βάθος της σκέψης σου, που φάνηκε και στα σχόλιά σου αναφορικά με την εμπρηστική διάσταση των πυρκαϊών, πιστεύω ότι αυτά δεν προσλαμβάνουν το αναγκαίο βάθος. Επειδή είσαι ένας από τους ελάχιστους διαισθητικούς σχολιαστές εδώ, θα σου έκανα έκκληση για μια πλέον συνεπή εφαρμογή του "Σκάπτε ένδον", ως Θείου Δωρήματος που σε διέπει.

 27. Δήμος avatar
  Δήμος 03/09/2009 13:30:17

  Από χθες το βράδυ ο Καραμανλής προσπαθεί να μας πείσει οτι υπάρχει το μοντέλο "κακή κυβέρνηση, αποτυχημένοι υπουργοί, αλλά επιτυχημένος πρωθυπουργός". Ελπίζω προεκλογικά να κληθεί να απαντήσει πώς θα γίνει, αυτός ο επιτυχημένος, αποφασιστικός, στιβαρός αρχηγός να κυβερνήσει με το δεδομένο πολιτικό προσωπικό της Ν.Δ.
  Φτάνουν πια οι΄... χάντρες για ιθαγενείς.

 28. isnogood avatar
  isnogood 03/09/2009 13:31:10

  Φάκτορα, τι λες για την στρατηγική του Μπένι;

  http://taxalia.blogspot.com/2009/09/blog-post_4636.html

  Η χαρά των μπλόγκερ το επόμενο 6μηνο!

 29. Smash Direct avatar
  Smash Direct 03/09/2009 13:44:04

  Αμστελοδαμε τα ειπες ολα Μεγαλε!!! Ειμαι σκορπιος με ωροσκοπο Ζυγο.Μηπως θα μπορουσες να κανεις και για μενα μια παρομοια αναλυση???

  • Μποτίλια στο πέλαγος avatar
   Μποτίλια στο πέλαγος @ Smash Direct 03/09/2009 17:34:08

   Για στήριξη αστρολογικής φύσεως αλλά και παντός είδους ανθρώπινη συμπαράσταση αποστείλατε μέιλ.

 30. George Poulos avatar
  George Poulos 03/09/2009 14:19:08

  Όλλα αυτά τα τερτίπια του ακαταλληλότερου είναι τακτικισμοί που δεν παράγουν πολιτική που δεν λύνουν προβλήματα ,ο άνθρωπος αυτός υπήρξε μικρός ,κτυπούσε τον αέρα τον συγχωρώ.(σαβόπουλος)

 31. χρηματιστης avatar
  χρηματιστης 03/09/2009 14:36:10

  Στριμωχτηκε πολυ ο Κ.Κ και αυτο τον κανει πολυ επικινδυνο παικτη..ας προσεχει ο Γιωργος απο δω και περα..

 32. sirxar avatar
  sirxar 03/09/2009 14:38:24

  Εαν τον εκβιασαν ας βγει να το πη και οχι του κ... τα ενιαμερα.
  Ας προσεχε Τα λαθη και τα γουστα πληρωνωνται. ντορουλα, κουφ. πακη,και ολα τα τσιρακια να εχουν βολεψη ολα τα σο΄ι΄α και εις ηγειαν τα κορο΄ι΄δα .
  δηλαδη τωρα εαν ! εαν βγει θα αλαξη τιποτα. Θα παρει ολους τους μπατσους που φυλανε τα λαμογια Θα αποσηρει ολες της μερσεντες μετα της ορτινατσες που εχει καθε διευθυντις λαμογιο Οι τα συνδικατα οι εργατοπατερες θα φορανε ελληνικης κατασκευης κουστουμακια και οχι Βαλεντινο και Λακοστ πλουζακια και να βγενουν στην Τβ και κανουν δηλωσις δια τους φτωχους

 33. george avatar
  george 03/09/2009 15:15:23

  Σημαντικός παράγοντας νομίζω ότι είναι και η "αδυναμία" να συνεχίσει τη διακυβέρνηση με την παρούσα κοινοβουλευτική ομάδα. Το επιχείρημα ότι έχει 151 με τον Παυλίδη δεν μπορεί εύκολα να το αντικρούσει. Βάρυνε πιστεύω και αυτό στην απόφαση για εκλογές. Βέβαια αυτό θα δείξει ανάλογα με τις αλλαγές που θα κάνει στα ψηφοδέλτια. Κάτι σαν εσωκοματικό ξεκαθάρισμα μαζί με εκλογές όμως.

 34. Domos avatar
  Domos 03/09/2009 15:29:19

  Για μένα το θέμα έχει ως εξής:
  Υπήρχαν ΔΥΟ επιλογές:
  1η ΕΠΙΛΟΓΗ: Εκλογές το Μάρτιο
  ΥΠΕΡ: παραμονή έξι (6) μήνες παραπάνω, υλοποίηση κάποιου επιπρόσθετου κυβερνητικού έργου
  ΚΑΤΑ: Κλείσιμο του 2009 με ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΧΑΛΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ, λήψη ΑΚΟΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ, αύξηση της ψαλίδας με ΠΑΣΟΚ σε ποσοστά που θα πλησιάζαν το 10% και τελικά... ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΗΤΤΑ στις εκλογές που θα άνοιγε για ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΚΟΥΣ το δρόμο του Μητσοτακεϊκού.

  2η ΕΠΙΛΟΓΗ: Εκλογές ΤΩΡΑ (πριν την ΔΕΘ)
  ΥΠΕΡ: όχι άλλη φθορά, πιθανή ήττα με διαφορά <5%, πιθανή ΜΗ ΕΚΛΟΓΗ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ από 1η ΚΥΡΙΑΚΗ (ήττα μεν, αλλά νίκη... εντυπώσεων), δυνατότητα δικαιολογίας της ήττας με βάση αυτό το ποσοστό (απόδοση σε κακά στελέχη που άπλωσαν το δάκτυλο στο μέλι, καθώς και σε οικονομική κρίση), ελπίδες σε πλευρά Καραμανλή να δρομολογήσει αυτή τις εξελίξεις και να μην αναλάβει η ΝΤΟΡΑ
  ΚΑΤΑ: Γκρίνια πολύ από όσους χάνουν θεσούλες....

  Τα ΥΠΕΡ και ΚΑΤΑ είναι ΠΡΟΦΑΝΗ.
  Αν λάβει επίσης κάποιος υπόψη του επίσης ότι επί της ουσίας όπως ΔΕΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ αυτός να ρθει, ίσως και τώρα επί της ουσίας ΑΛΛΟΙ αποφάσισαν (με την έννοια του επηρεασμού) να φύγει (επαναλαμβάνω σε συνθήκες τέτοιες ώστε να μην αλώσει το ΜΗΤΣΟΤΑΚΕΪΚΟ το κόμμα) τότε (ίσως....) ΟΛΑ ΕΞΗΓΟΥΝΤΑΙ...

 35. pizza avatar
  pizza 03/09/2009 15:49:51

  Αν βγη ο ΓΑΠ, εχε γουστο να μη βγη γιατι συνηθως την κανη την κοτσανα του, θα παρη την καυτη πατατα στα χερια του. Αλλα τωρα θυμηθηκα. Η Δαμανακη μας το ειπε στα παραθυρα. Το ΠΑΣΟΚ θα τα φτιαξη ολα χωρις να πειραξη τους περισσοτερους και θα ειμαστε ολοι χαρουμενοι. Και αν οσοι τους ψηφισουν γιατι τους πιστεψαν τοτε ας ερθουν και απο εμενα. Εχω τον Παρθενωνα για πουλημα.

 36. feder avatar
  feder 03/09/2009 15:50:10

  Μια ικανότητα που έχετε κάποιοι σχολιαστές σε αυτή την ιστοσελίδα, όποια και αν είναι η συζητούμενη πολιτική εξέλιξη με κάποιο τρόπο να βγάζετε πάντα ότι η Ντόρα είναι η όντως χαμένη. Μέχρι προχτές όταν φαινόταν ότι ο ΚΚ πάει για ανασχηματισμό και όχι εκλογες, γραφότανε ότι η Ντόρα χάνει επειδή δεν ικανοποιείται η επιθυμία της για εκλογές άμεσα -που όλος ο τύπος συμφωνεί όλο το καλοκαίρι ότι μαζί με τον Σουφλιά και τον Μεϊμαράκη το ζητούσε σταθερά-, και μέχρι τον Μάρτιο υπάρχει περισσότερος χρόνος είτε να αντιστρέψει ο ΚΚ το κλίμα είτε οι αντίπαλοί της να κερδίσουν χρόνο και έδαφος στην προετοιμαστία για την επόμενη μέρα.
  Χτες ανακοινωνονται οι εκλογές, και στο παρόν μπλογκ πάλι η Ντόρα είναι χαμένη -αυτή τη φορά γιατί τον Μάρτιο η ΝΔ πήγαινε για συντριβή και άρα ο ΚΚ για αποχώρηση και η Ντόρα για διαδοχή το δίχως άλλο, ενώ τώρα και τα δύο -συντριβή και διαδοχή Ντόρας- αποφεύγονται.. Τί έγινε, ξαφνικά εφτασε ο χρόνος για να την ισοφαρίσουν οι έτεροι δελφίνοι..; Αποφασίστε επιτέλους..

  Ιδού ένα-δύο γεγονότα της προσεχούς περιόδου -απλά τα γεγονότα, χωρίς αξιολογική φόρτσιση:

  1) Είτε τον Μάρτιο, είτε τώρα, η ΝΔ θα χάσει.
  2) Ο ΚΚ, μετά από 5.5 χρόνια πρωθυπουργός και έχοντας κλείσει ένα κύκλο 12 ετών ως αρχηγός, δεν γυρίζει ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ πάλι από εκεί που άρχισε. Όποιος νομίζει ότι ο Καραμανλής θα φύγει από του Μαξίμου για να συσκέπτεται εκ νέου τα πρωινά με περιφερειάρχες και να προεδρεύει σε επιτροπές με τομεάρχες τύπου Τατούλη, κοροϊδεύει τον εαυτό του..
  3) Η ντόρα παίρνει την προεδρία -χωρίς να είναι ούτε 'έκπληξη', ούτε 'ντέρμπυ'.
  Όποιος δεν καταλαβαίνει ότι τα παραπάνω είναι τόσο σίγουρα ώστε όποιος τα ισχυρίζεται στην ουσία κομίζει γλαύκας εις Αθήνας, απλά εθελοτυφλεί.

  Όποιος έχει ματια βλέπει..

  • Domos avatar
   Domos @ feder 03/09/2009 17:05:23

   Ενδιαφέρουσα και 'ψύχραιμη΄ ανάλυση...
   Με το (1) είμαι ΟΚ!
   Με το (2) είμαι ΟΚ!
   Το (3) έχει μεγάλο δρόμο ακόμη κατ' εμέ (δηλαδή δεν είναι ‘έκπληξη’ το 30% -και λιγότερο- να υπερισχύσει του 70% σε ένα ΚΟΜΜΑ;;;;).

   Κι εκφράζω την απορία:
   Αυτό το ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΟ της Ντόρας για ΗΓΕΣΙΑ στη ΝΔ από που τελικά προκύπτει; Από το ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΓΟ της; Από τα ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΑ ΗΓΕΤΙΚΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΟΝΤΑ; Από την ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΑ της;

   Τι είναι αυτό που ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ πρέπει να καταλάβουμε και δεν το καταλαβαίνουμε όλοι εμείς;
   Γιατί αυτό που εγώ τουλάχιστον καταλαβαίνω είναι ότι μιλάμε για ΧΡΥΣΗ ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΑ, που έμαθε να παιζει πολύ καλά το πολιτικό παιγνίδι και που ο ΜΠΑΜΠΑΚΑΣ της την ανέδειξε και της έχει κάνει ΤΡΕΛΛΟ BACKUP όλα αυτά τα χρόνια αναλαμβάνοντας ΘΕΣΕΙΣ όπου έχεις ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΦΘΟΡΑ (π.χ. ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ) και όχι θέσεις που καθημερινά έχεις φθορά.

   .....

   • ε ρε γλεντια avatar
    ε ρε γλεντια @ Domos 03/09/2009 17:24:36

    Ποιό ήταν το ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΟ του ΚΚ όταν ανέλαβε την ηγεσία, πέρα από το όνομά του;

  • ε ρε γλεντια avatar
   ε ρε γλεντια @ feder 03/09/2009 17:34:50

   @feder

   Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν ήταν καλύτερα για τη Ντόρα απ' ό,τι τώρα. Αυτό ακριβώς εξοργίζει τους καραμανλικούς, εξ ού και τα σχόλια-ευσεβείς πόθοι. Όμως πολύ δύσκολα νομίζω ότι θα καταφέρει να αναρριχηθεί η Ντόρα στην ηγεσία, κι αυτό θα γίνει μόνο μετά από αλλεπάλληλες αποτυχίες άλλων (του ΚΚ συμπεριλαμβανομένου). Σαν τον μπαμπάκα.

   • Μποτίλια στο πέλαγος avatar
    Μποτίλια στο πέλαγος @ ε ρε γλεντια 03/09/2009 18:01:26

    Δεν υπάρχει καλύτερα και χειρότερα. Όσοι είναι μυημένοι στα σενάρια, απλά περιμένουν το πλήρωμα του χρόνου για να πάρουνε το μπαλάκι. Η χειρότερη δρόγα είναι η ψευδαίσθηση εξουσίας. Τα γερόντια τους και το περιβάλλον που επωάσθηκαν δεν τους ξύπνησαν σχετικά με αυτό που βρίσκεται κάτω από το μέλι.
    Αλλά και στα τρελάδικα πάνω από τους μισούς ισχυρίζονται ότι είναι μεγάλοι ναπολέονες.
    Ευχαριστώ το Θεό που με βοήθησε να αποτύχω.

 37. Nick avatar
  Nick 03/09/2009 16:02:32

  Εγώ δεν καταλαβαίνω ΓΙΑΤΙ δεν λέει κουβέντα για τα Ελληνο-τουρκικά;;

  Θα μου πείτε σιγά μη μας πει "ετοιμαστείτε για το τελικό ξεκαθάρισμα". Θα πλημμυρίσουν οι βιολογικοί καθαρισμοί από το μεγάλο χεσ... που θα πέσει.

  • Nick avatar
   Nick @ Nick 03/09/2009 16:07:14

   Και για όσους δεν κατάλαβαν, με μια "κρίση" ή "θερμό επεισόδιο" συσπυρώνετε καλύτερα ο λαός.

   Αυτός είναι ο άσσος στο μανίκι του Καραμανλή.

   • Χι avatar
    Χι @ Nick 03/09/2009 16:34:53

    Επίσης, με μια κρίση γίνεται μπουρδέλο η γειτονιά.

    Ευτυχώς, υπάρχουν κι άλλοι τρόποι για να μας φέρει πιο κοντά ο Fa Karamanloro.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Nick 03/09/2009 18:48:35

   Τα ελληνοτουρκικα ειναι εκτος συζητησης στις τελευταιες εκλογες γιατι δεν υπαρχουν ουσιωδεις διαφορες μεταξυ των μεγαλων κομματων.

 38. ο νοών...νοείτω avatar
  ο νοών...νοείτω 03/09/2009 16:14:17

  Το γιατί το ξέρει μόνον ο ίδιος.
  Είναι τόσοι πολλοί οι παράγοντες που μπορεί να επηρρέασαν την απόφασή του, που όλοι μπορεί να πέσουν μέσα και έξω.
  Τι σημασία έχει όμως η πιθανολόγηση για εμάς;
  Από την στιγμή που δεν πρόκειται να καθορίσουμε εμείς (;) τις εξελίξεις, αλλά σίγουρα θα υποστούμε τις συνέπειες, θεωρώ προτιμότερο να πέσουμε με τα μούτρα στις σοβαρές πολιτικές προτάσεις που θα τις διαβάσουν χιλιάδες αναγνώστες του ιστολογίου, μήπως και καταστεί δυνατόν να αλλάξει έστω και λίγο η νοοτροπία του οπαδισμού που πρόκειται να ακολουθήσει τον επόμενο μήνα.
  Και αξιόλογες προτάσεις εδώ μέσα έχουν γραφτεί ουκ ολίγες.
  Αμ' έπος αμ' έργον.

 39. Αμστελόδαμο avatar
  Αμστελόδαμο 03/09/2009 16:45:25

  @Smash Direct


  Πρέπει να μου πεις και τη "Σελήνη" σου.

  Πάντως ο συνδυασμός Σκορπιού με ωροσκόπο Ζυγό, προιδεάζει για άτομο που κρύβει τα πραγματικά σχεδιά του μέσα από μια εικόνα ηρεμίας και ισοροπίας, αλλά από κάτω σιγοβράζει και είναι ικανός να εκπλήξει τους πάντες σε δύσκολες συγκυρίες.

  Θα έλεγα απρόβλεπτος εν πολλοίς και μάλλον επιτυχημένος με γυναίκες, μεγαλύτερης ηλικίας συνήθως.

  Η σημειολογία πάντως της ημέρας προκύρηξης των εκλογών "3η Σεπτ" και η ημέρα διεξαγωγής 4η Οκτ. (ημέρα ίδρυσης της ΝΔ), είναι υπερβολική σύμπτωση.

  Μοιάζει ως να κλείνει το κύκλο της μεταπολίτευσης με σημειολογικό τρόπο.

  Όσο αφορά τους "Νταβατζήδες-παρακρατικούς", η εκδίκηση θα έρθει αργά, βασανιστικά και πτωχευτικά....από τα ψηλά στα χαμηλά όποιος και να κερδίσει στις εκλογές.

  Οι κρατικοδίαιτοι στην Ελλάδα είτε βγει το ΠΑΣΟΚ ή η ΝΔ θα πτωχεύσουν γιατί πραγματικά το ταμείό είναι μείον. Ακόμα και σε κυβέρνηση συνεργασίας λεφτά δεν μπορούν να βρεθούν με μαγικό τρόπο.

  Παλιότερα μπορούσαν να πάρουν κάποια ψίχουλα από τους Αμερικανούς, όπως κατάφερε ο Κοντομηνάς με την "Εξαγορά" του ΑΛΦΑ από "Γερμανική" εταιρεία με αντάλλαγμα να "οργανώσει" την προβολή του "Βατοπαιδίου".

  Δυστυχώς τα μέτωπα πολλά και δολάριο ουκ έστι πλέον.


  Οπότε κύριε Μπόμπολα, Λαμπράκη, Ψυχάρη, Κόκαλη και λοιποί...θα σας δω στη κόλαση... επί της γης πρώτα.

  Au revoir

  • Orestios avatar
   Orestios @ Αμστελόδαμο 03/09/2009 17:23:42

   Ωραίο το αστρολογικό προφίλ. Διάβασα και την προηγούμενη ανάλυση για τους Παρθένους. Συνάδελφος Παρθένος χαροκάηκε από τον Κρόνο έκανε διέλευση τα 2 προηγούμενα χρόνια από το ζώδιο στο οποίο ανήκει. Τώρα πρέπει να διέρχεται από τον Ζυγό.
   Η εκλογή αυτή εχει πολλά συμβολικά χαρακτηριστικά πάντως κατά την σημειολογική προσέγγιση σου.

   • Μποτίλια στο πέλαγος avatar
    Μποτίλια στο πέλαγος @ Orestios 03/09/2009 17:51:37

    Ο Κρόνος εξέρχεται της Παρθένου στις 29 Οκτωμβρίου. Μέχρι τότε υπομονή και επεξεργασία των παθημάτων για να γίνουν διδάγματα, από αυτούς που υφίστανται την πρόκληση.
    Εδώ θα πρέπει να τονιστεί, ότι η αστρολογική απεικόνιση αφορά μόνο την πυροδότηση δεδομένων που προϋπάρχουν σε λανθάνουσα κατάσταση, δείχνοντας την συγκεκριμένη στιγμή ή χρονική περίοδο που αυτά θα εκδηλωθούν. Ο τρόπος που θα τα εντιμετωπίσουμε, θα είναι καθοριστικός για τον τρόπο που αυτές οι προκλήσεις θα επανεμφανισθούν στο μέλλον στην διαδικασία του κύκλου.
    Ρυθμιστής του πεπρωμένου είναι ο ίδιος ο άνθρωπος, μέσα στα πλαίσια των προκλήσεων που του επιφυλάσσονται. Μια προσωπικότητα που πιστεύει στην δικαιωσύνη είναι σε θέση να διαμορφώσει ακόμη και το παρελθόν.
    Δεν είναι οι συγκυρίες που σφραγίζουν το πεπρωμένο μας, αλλά οι βαθύτερες προαιρέσεις, οι επιλογές μας, το σύστημα αξιών έμπροσθεν του οποίου υποκλεινόμεθα.
    Η ώρα της αλήθειας θα σημάνει για τον καθένα μας. Ας προετοιμαστούμε να την συναντήσουμε ως ευεργεσία της υψίστης αρμονίας.

   • Orestios avatar
    Orestios @ Orestios 03/09/2009 18:10:35

    Καλά τα λες μποτίλια αλλά.......η πραγματικότητα είναι σκληρή.

   • Μποτίλια στο πέλαγος avatar
    Μποτίλια στο πέλαγος @ Orestios 03/09/2009 18:25:32

    Πάντοτε υπάρχει δυνατότητα και για δεύτερο και για τρίτο γύρο, εάν το επιθυμούμε πραγματικά. Η δεξιά είναι μεγάλη παράταξη και - παρόλο που είμαι αντίπαλός της - της εύχομαι ένα κάλό μέλλον. Σίγουρα η συμβολή της στα δρώμενα του τόπου θα είναι καθοριστική και στο μέλλον. Ζητούμενο είναι να ωριμάσουμε όλοι και να μπορέσουμε να συνεννοηθούμε δημιουργικά. Οι προκλήσεις που επιφυλάσσουν οι προσεχείς καιροί θα είναι προφανώς ιδιαίτερα σκληρές γι όλους μας.
    Με τα γεγονότα των δυο τελευταίων ετών όλοι γίναμε λίγο σοφότεροι. Αν κατανοήσουμε ότι όλοι βρισκόμαστε μέσα στην ίδια βάρκα και όσοι διαθέτουμε καλή θέληση προσπαθήσουμε με αμοιβαίο σεβασμό να αντιμετωπίσουμε το μέλλον, θα υπάρξει προοπτική.

 40. aris53m avatar
  aris53m 03/09/2009 18:10:55

  Γιατί θέλει να πάει σπίτι του. Αμφιβάλω πολύ αν μείνει στην πολιτική.

 41. Κρης avatar
  Κρης 03/09/2009 18:16:02

  στις 4 Οκτωβριου ,
  ( συμφωνα με το www.eortologio.gr )
  εορταζουν

  ΒΕΡΙΝΑ (Βερίνα, Βερίνη, [[[ Βέρα ]]], Βερούλα, Βερούλη, Βερινα, Βερινη, Βερα, Βερουλα, Βερουλη)
  ΚΑΛΛΙΣΘΕΝΗΣ (Καλλισθένη, Καλλισθένης, Καλλισθενη, Καλλισθενης)
  ΙΕΡΟΘΕΟΣ (Ιερόθεος, Ιεροθέα, Ιεροθέη, Ιεροθεος, Ιεροθεα, Ιεροθεη)

  το ΒΕΡΑ κοινώς το δαχτυλιδι της διαδοχής που θέλει να πάρει ο επόμενος απο τον προηγούμενο...

  αλλα απο την αλλη ΒΕΡΗΣ λέγεται ο Δραπέτης ... αρα κάποιος θελει να δραπετεύσει απο τα "δεσμά" του .

  .
  .

 42. Διοτίμα avatar
  Διοτίμα 03/09/2009 18:36:12

  Αύριο η απόφαση για την έκδοση Χριστοφοράκου (μόλις το είπε ο "συνταξιδιώτης" του Τέλογλου από τον ΣΚΑΙ. Τί να σημαίνει άραγε αυτό τώρα;

 43. Jimmy L avatar
  Jimmy L 03/09/2009 20:04:00

  Αμστελμολαδο....Ευχαριστω πολυ που ειχες την καλωσυνη να μου απαντησεις...Η περιγραφη για το ζωοδιο που κανεις ειναι πολυ επιτυχης..Ετσι ειναι ακριβως οπως τα γραφεις..Ευχαριστω και παλι!!

 44. doxaras avatar
  doxaras 03/09/2009 20:38:40

  Ρε συ Factorx με όλο τον σεβασμό, αλλά τον έχεις ικανό να έχει τρέξει όλο αυτό το συλλογισμό ο Καραμανλής μόνος του. Και το άλλο, ότι διαβάζει Ανδρέα, έλεος τι άλλο θα διαβάσουμε.

  • Factorx avatar
   Factorx @ doxaras 03/09/2009 20:47:47

   οχι μόν ο διαβάζει Αντρεα αλλα έχει δηλώσει οτι τον θαυμάζει κιόλας, δεν είσαι καλά πληροφορημένος

   • ανώνυμος avatar
    ανώνυμος @ Factorx 03/09/2009 21:33:53

    Συμφωνώ απολύτως, και τον αντιγράφει.
    Δεν ξέρω πόσοι θυμούνται το "εγώ απλά προεδρεύω" του Αντρέ, αλλά με την γενικότερη στάση του, ο ΚΚ έχει περάσει το ίδιο προφίλ (φθαρμένη κυβέρνηση και ένας πρωθυπουργός που αναλαμβάνει όταν φτάσει ο κόμπος στο χτένι).

    Το άλλο που νομίζω ότι χαρακτηρίζει τον ΚΚ είναι η ανάγκη να ελέγχει το παιχνίδι και να δείχνει προς τα έξω ότι αυτός παίρνει τις αποφάσεις. Δεν ξέρω αν παρακολουθήσατε τα σκάνδαλα που εμφανίστηκαν μέχρι στιγμής: ποτέ ο ΚΚ δεν έδιωξε άτομο άμεσα όταν φώναζαν τα κανάλια (αλλά αργότερα, δίνοντας την αίσθηση προσωπικής πρωτοβουλίας). Επίσης ποτέ δεν άφησε την πρωτοβουλία των κινήσεων στον Γιωργάκη, όταν μια φορά υπέβαλε πρόταση μομφής, του γύρισε πρόταση εμπιστοσύνης.

    Ο Γιωργάκης βρέθηκε για πρώτη φορά σε θέση ισχύος, με το θέμα του προέδρου της δημοκρατίας, όταν αυτός θα μπορούσε θεσμικά να ρίξει την κυβέρνηση. Ε λοιπόν, και αυτό θα του το γυρίσει, αν κάνει κυβέρνηση μετά τις εκλογές μιας και θα τον παρακαλάει αυτός για κοινό υποψήφιο.

    Όσο για την επόμενη μέρα, νομίζω ότι ο ΚΚ ελέγχει πλήρως το κόμμα και θα φύγει, μόνο όταν αυτός θέλει. Για να τον προκαλέσει κάποιος, πρέπει να έχει και πολιτική ευφυία και κομματικό έρεισμα. Και αυτό δεν το έχει ούτε ο κουφός ούτε η Ντόρα...

    Βλέπω μάλιστα ότι οι προγραφές άρχισαν, έστω και με τον Μισέλ.

  • ε ρε γλεντια avatar
   ε ρε γλεντια @ doxaras 04/09/2009 06:49:16

   Τα περί θαυμασμού για τον Ανδρέα είναι φυσικά αστικοί μύθοι με εύκολη ανάγνωση: είναι επικοινωνιακό στρατήγημα του κυρίου Λούλη τον καιρό που χρειαζόταν πασοκικούς ψήφους του "μεσαίου χώρου" ή την "συμπάθεια" των απέναντι. Φυσικά έχει ξεσηκώσει όλα τα τερτίπια του Άντριου γιατί ήταν ο πλέον πετυχημένος πρωθυπουργός στη διαχείριση του λαουτζίκου. Αλλά μην αμφιβάλλουμε ότι οποιοσδήποτε της οικογένειας Καραμανλή βγάζει σπυράκια και μόνο που ακούγεται το όνομα Παπανδρέου με τα χουνέρια που έκανε στον θεό.

 45. Παλιός Οννεδίτης avatar
  Παλιός Οννεδίτης 03/09/2009 20:50:35

  το σκηνικό είναι ομιχλώδες αυτή την στιγμή περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Ας μην βιάζεται κανείς να προδικάσει εξελίξεις και εκλογικά αποτελέσματα. Σε 10 μέρες θα είναι ασφαλέστερο να γίνουν κάποιες προβλέψεις αφού και οι δύο μονομάχοι δείξουν την στρατηγική τους στην ΔΕΘ και οι ψηφοφόροι "χωνέψουν" τις ραγδαίες εξελίξεις.
  Συμβουλές προς ναυτιλομένους:
  - πασόκοι μετράτε λίγο τα λόγια σας και συγκρατήστε τα σαρδόνια χαμόγελα σας στα κανάλια, ο πήχυς είναι πολύ ψηλά και η κατάσταση είναι ρευστή
  - ντοράκια κόψτε το υπόγειο κράξιμο στο Καραμανλή, κακό στην Ντόρα κάνετε
  - καραμανλικοί το θέμα δεν είναι ο έλεγχος του κόμματος από τις ομάδες και τις ομαδούλες αλλά οι εκλογές
  - Συριζαίοι και Καρατζαφερικοί, ο Θεός να μας διαφυλάξει από εσάς και τον πιθανό ρυθμιστικό σας ρόλο
  - Νταβατζήδες και εργολάβοι, ντόπιοι και ξένοι στο τέλος θα αναγκαστούμε να ψηφίσουμε ΚΚΕ

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ Παλιός Οννεδίτης 03/09/2009 21:30:32

   Παλιέ, είσαι εύστοχος.

 46. Dubai Expatriate avatar
  Dubai Expatriate 03/09/2009 21:45:56

  Βεβαίως και "διαβάζει" τον Ανδρέα ο Κ.Κ

  Τρία πάθη σε θέματα μελέτης και έρευνας έχει ως πολιτικός ο Καραμανλής.

  Τη μελέτη του Ανδρέα, τη μελέτη της εξωτερικής πολιτικής του Βενιζέλου την περίοδο του '28-32 που η Ελλάδα προσπάθησε να απεξαρτηθεί απο Αγγλογάλους κάνοντας τα πρώτα ανοίγματα σε Ιταλία, Γερμανία, ΗΠΑ ακόμα και Τουρκία...και τη μελέτη της Ελλάδος ως ναυτικού κράτους τόσο σε γεωοπολιτικό όσο και σε υπαρξιακο επίπεδο.

  ίσως λόγω ζωδίου όπως ανέφεραν και κάποιοι συνομιλητές,να μην έχει καταφέρει να μεταδώσει στον απλό κόσμο ότι είναι και "εν δυναμεί διανοούμενος", αλλά αυτή ειναι η αλήθεια.

  Συμφωνά απολύτως με το Παλιό Οννεδίτη, εκτός από την τελευταία πρόταση.

  Τους νταβατζήδες δεν θα τους τιμωρήσουμε ψηφίζοντας ΚΚΕ, αλλα κρεμόντας τους πέριξ του Συντάγματος με τις κατηγορίες εσχάτης προδοσίας και κλοπής δημοσίου χρήματος.

 47. protiv avatar
  protiv 03/09/2009 22:14:08

  Για κάποιο λόγο ορισμένοι προσπαθούν να περάσουν την αντίληψη ότι όλοι έχουν βαλθεί να ρίξουν τον Καραμανλή: τα μεγάλα συμφέροντα, ο ξένος παράγοντας, οι βαρωνίες. Αναρωτιέμαι γιατί; Τι ακριβώς έχει κάνει (ή, έστω, δεν έχει κάνει) για να θέλουν να τον ρίξουν; Και για να το θέσω και κάπως διαφορετικά: πάλι κάποιοι θέλουν να περάσουν την αντίληψη ότι όλοι έχουν βαλθεί να βγάλουν πρωθυπουργό τον Παπανδρέου ή σε μια μεταγενέστερη φάση την Μπακογιάννη ή τον Βενιζέλο. Και πάλι αναρωτιέμαι γιατί; Σε τι διαφέρουν από τον Καραμανλή; Τι διαφορετικό θα κάνουν από αυτόν;

 48. feder avatar
  feder 04/09/2009 03:26:14

  @domos:

  Ο διαχωρισμός 30-70 που λες είναι αυτός του 97 στην αναμέτρηση Σουφλιά-Καραμανλή. Έχει παρέλθει χρόνος από τότε, τα labels είναι ρευστά και μετεξελίσσονται. Εγώ πιστεύω ότι ποτέ δεν υπήρξαν απολυτα διακριτές φράξιες ιδεολογικα και πολιτικά μητσοτακικών και καραμανλικών στη ΝΔ -οι συμμετέχοντες σε κάθε ομάδα και οι ιδέες που προτάσσουν αλλάζουν διαρκώς. Ουσιαστικά υπάρχει το label, και κάποιοι ηρακλείς του στέμματος και στις δύο πλευρές που κάνουν το franchise. Τα άλλα είναι όλα ρευστά.

  Αλλά όπως και να ορίσουμε το θέμα των φράξιων στη ΝΔ, η πραγματικότητα είναι ότι ο ΚΚ στερεώθηκε και μπόρεσε να κυβερνήσει το κόμμα και να έρθει στην εξουσία όταν κατάλαβε ότι έπρεπε να υπερβεί το πολωτικό κλίμα της δεκαετίας του 90, που οι εβερτικοί καραμανλικοί θέλαν να διαγράψουνε τους μητσοτάκηδες και οι τελευταίοι βάζανε συνέχεια τρικλοποδιές και ενθάρρυναν ανοιχτή και διαρκή αμφισβήτηση. Είτε ελέχθη το 'apres moi, εσυ' του ΚΚ στη Ντόρα -όπως ισχυριζόταν η Γιαννακα του Βήματος- είτε όχι, η δύναμη του ΚΚ στηρίχτηκε στο ότι επέτρεψε την υπέρβαση των διαχωρισμών και ηρθε σε closure με τους μητσοτάκηδες. Αντίστοιχα από τότε και η Ντόρα πολιτεύεται όχι ως αρχηγός φράξιας αλλά ως δεύτερη τη τάξη σε κόμμα με εννιαίο προφίλ και legacy, χωρίς να εκπροσωπεί ή να αποποιείται μέρος του. Το 'πανίσχυρο σύστημα Ντόρας' -κατά Κύρτσο- οικοδομήθηκε σε αυτή τη βάση. Και έτσι έχουν τα πράγματα τα τελευταία 9 χρόνια -από το 2000 ως τώρα. Καλώς ή κακώς.
  Τώρα καθώς η περίοδος του ΚΚ φτάνει στο τέλος της, τα πανικόβλητα τσικό του πάλαι ποτέ φραξιασμού πάνε με το στανιό να αναστήσουνε το κλίμα των 90's, όχι γιατί τους πήρε ο πόνος για τον ΚΚ ή την κληρονομιά του, αλλά γιατί βλέπουν ότι δεν τους έφτασε ο χρόνος να υλοποιήσουν τις ονειρώξεις που αυτοι -και κανείς πέραν αυτών- θεωρουσαν ως τώρα plausible σχέδια εναλλακτικής επόμενης ημέρας. Sorry, αλλά δεν προκάνατε, που έλεγε και ο Χαρίλαος.. Ποιό άλλο στέλεχος -πέρα από παραπολιτικό κουτσομπολιό μεταξύ των παροικούντων την Ιερουσαλήμ- έχει φτάσει σε δημόσια απήχηση και προσδοκία διαδοχής στον κόσμο έστω και εκ του μακρώθεν τη Ντόρα σήμερα..; Τα κανάλια ήδη τη λένε 'επόμενη αρχηγό της αντιπολίτευσης', ανοιχτά πια..
  Πρόσεξε ότι σε όλο το ποστ δεν τοποθετούμαι για τα skills ή το προφίλ της Ντόρας, γιατί δεν είναι αυτό το θέμα. Περιγράφω την πραγματικότητα ως έχει. facts are facts. Απο'κει και μετά, ο καθένας ότι θέλει αποδέχεται.

 49. Προφήτης avatar
  Προφήτης 04/09/2009 08:49:47

  Feder, σε προσέξαμε. Μόνο ότι η Ντόρα είναι αναπόφευκτο φυσικό φαινόμενο, όπως η βροχή και το χιόνι, δεν είπες.

  «Η Ντόρα δεν μπορεί να περιμένει, είναι γυναίκα». (και «σπάει» γρηγορότερα, εννοούσε)
  Μαρίκα Μητσοτάκη

  Σ’ αυτήν τη φράση, που αποτυπώνει την με κάθε μέσο προώθηση ενός ανίκανου γόνου μιας ισχυρής πολιτικής οικογένειας, συμπυκνώνεται η πολιτική τραγωδία της Ελλάδας.

  H Ντόρα δεν αποτελεί πολιτικό κεφάλαιο για τον τόπο, αλλά τον πιο αδύναμο κρίκο στον κύκλο των κληρονόμων της πολιτικής οικογενειοκρατίας.
  Υπάρχουν κληρονόμοι που αξίζουν, αυτόνομα.
  Δεν ανήκει σ’ αυτούς, όπως και ο ΓΑΠ.
  Χωρίς κανένα τυπικό προσόν, εκτός από τα γνωστά κολλέγια όπου συχνάζουν γόνοι ευπόρων οικογενειών για να αποδείξουν ότι «σπούδασαν», και χωρίς κανένα ουσιαστικό προσόν (ευστροφία, αντίληψη, πολιτικό ένστικτο, εμπειρία κτηθείσα στην πράξη) αποφάσισε πως η διαρκής σύσπαση των μυών του προσώπου σε ένα νευρωτικό χαμόγελο επαρκεί για να κρύψει το εγκεφαλικό κενό πίσω από το προσωπείο.

  Οι παλαιόθεν καλές σχέσεις του πατέρα της με κύκλους της αμερικανικής πολιτικής ελίτ (Οικογένεια Μπους κα) και η απόλυτη ευθυγράμμιση με τις αμερικανικές επιδιώξεις στον γεωστρατηγικό χώρος Ανατ. Μεσογείου-Βαλκανίων, υπήρξαν ο λόγος να αναδειχθεί ως η μια από τους δυο πολιτικούς/τοποτηρητές που οι Αμερικανοί επιθυμούν διακαώς ως ελληνική πολιτική ηγεσία – αν και «ελέγχεται» γιατί απέτυχε να «ευθυγραμμίσει» πλήρως τον ΚΚ στην αμερικανική γραμμή.

  Η «θητεία» της υπήρξε καταστροφική, όπου και να διορίσθηκε, διότι περί διορισμών οφειλομένων στην πατρική επιρροή πρόκειται, με τον Ταμία της Οικογένειας ΘΣ να την ακολουθεί σε κάθε πόστο. (Οι διορισμοί σε θέσεις κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας του πατέρα της δεν αντέχουν κριτικής)

  Από την κατ’ απονομήν θητεία της ως Δήμαρχος Αθηναίων έμειναν μόνο
  - δυσθεώρητα χρέη
  - η τεμπελιά και η ανικανότητα να ασχοληθεί με τα καθήκοντά της
  - η δημιουργία μιας δημοτικής κλίκας εκσυγχρονιστών, τέως Ρηγάδες/σημιτικοί/νεοταξικοί.

  Από την θητεία της στο ΥΠΕΞ έμεινε η πρόσδεση γνωστών δημοσιογράφων, ονομάτων «υπεράνω υποψίας», όπως κάποιοι επαναστάτες της «Ε», στο payroll του Υπουργείου, με αντάλλαγμα τη δημιουργία της δημόσιας εικόνας της ως επόμενου αρχηγού της ΝΔ. Αυτήν ακριβώς την εικόνα που εσύ επικαλείσαι σήμερα : «Ποιό άλλο στέλεχος έχει φτάσει σε δημόσια απήχηση και προσδοκία διαδοχής στον κόσμο έστω και εκ του μακρόθεν τη Ντόρα;»

  Facts are MADE facts, φίλε.

  • feder avatar
   feder @ Προφήτης 04/09/2009 09:00:39

   Whatever, εγώ δεν μπήκα σε αυτή τη συζήτηση. Εγώ αναφέρθηκα στο ποια είναι αντικειμενικά η εικόνα στη ΝΔ σήμερα -είτε made είτε non-made. Εσύ δίνεις ένα μπαράζ επί τέταρτο -δικαιολογημένης η αδικαιολόγητης, αδιάφορο εν προκειμένω- δαιμονοποίησης του τι είναι η Ντόρα και τι αντιπροσωπεύει. Αλλη συζήτηση η μία, άλλη συζήτηση η άλλη. Όπως λέμε, τί κάνεις Γιάννη, κουκιά σπέρνω..

   ΥΣ: είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι τα χρέη που άφησε ο Αβραμόπουλος στον δήμο -έκλεινε τρύπες σε τρέχοντα έξοδα με μελλοντικά έσοδα- ήταν τέτοια, που καθιστούσαν ακόμα και τη φιλοδοξία απλού νοικοκυρέματος υπέρογκη για τον διάδοχό του. Αυτής της εικόνας δοθείσης, και πολλά έκανε η Ντόρα εν προκειμένω (που δε σημαίνει ότι τα έκανε όλα καλά, ξαναλέω..)

   • Προφήτης avatar
    Προφήτης @ feder 04/09/2009 09:42:21

    Η μοναδική συζήτηση, όταν μιλάμε για επίδοξο πρωθυπουργό, είναι τι αντιπροσωπεύει για το μέλλον της χώρας.
    Και όταν είσαι κάτι δεν σε “δαιμονοποιούν” αυτοί που ονοματίζουν τι είσαι.

    Το πνεύμα των γραφομένων σου έρχεται από πέραν του Ατλαντικού. Αποκρύπτουμε το ουσιώδες παπαρολογώντας για το επουσιώδες.

    Με “χαλαρές” διατυπώσεις επιδιώκεις να τεκμηριώσεις στην συζήτηση ανακριβή γεγονότα σαν αλήθειες.
    1. Ότι ο Καραμανλής έγινε πρωθυπουργός χάρις στην καθοριστική στήριξη των μητσοτακικών, άρα, υπονοείται, οφείλει να ανταποδώσει τη χάρη.
    2. Ότι η Ντόρα προηγείται στην οψέποτε διαδικασία διαδοχής του Καρ. Για τον Σαμαρά έχεις ακούσει;

    Η Ελληνική γλώσσα έχει όρους για να αποδοθεί οποιαδήποτε έννοια. Διάσπαρτες αγγλικές λέξεις δείχνουν ότι σκέφτεσαι αμερικάνικα και μεταφράζεις ελληνικά, σαν τον ΓΑΠ.

    ΥΓ Δεν είναι η συζήτησή σου, αλλά νοιώθεις την ανάγκη να απαντήσεις για λογαριασμό της Ντόρας. Είμαι κι εγώ σε θέση να γνωρίζω την εκτίναξη των χρεών του Δήμου Αθηναίων επί δημαρχίας Αβραμόπουλου, κυρίως για έργα εντυπωσιασμού και βιτρίνας, συντριβάνια, κάγκελα και φωτάκια. Αυτό το χρέος πολλαπλασιάστηκε επί Ντόρας. Παράλληλα, ο μηχανισμός για εκμετάλλευση των αδειών υγειονομικού ενδιαφέροντος, τραπεζάκια έξω, έφερε αξιοσημείωτα έσοδα στο ταμείο και προσδεδεμένους ψηφοφόρους στην οικογένεια και τους κολλητούς, δημοτικούς συμβούλους κα. Αυτά ήταν τα “πολλά που έκανε”. Προτιμότερο να είχε γίνει Δήμαρχος Αθηναίων ο Παλαιοκώστας.

   • Προφήτης avatar
    Προφήτης @ feder 04/09/2009 11:00:07

    Anonymous, τα κάγκελα ήταν το μόνο θετικό. Απολογισμό δαπάνης όμως δεν μπόρεσα να βρω, δεν ξέρω αν υπάρχει καν.

   • feder avatar
    feder @ feder 04/09/2009 12:04:25

    Φίλε προφητάνακτα,

    Ήμουν έως προσφατα και για 12 χρόνια φοιτητής στο Ηνωμένο Βασίλειο (τώρα δεν είμαι εκεί, Παγκράτι είμαι), και εξού και κάποιες εκφράσεις μου έρχονται στο γράψιμο στα αγγλικά. Αυτό είναι όλο. Πιστεύω όμως ότι εξακολουθώ να σκέφτομαι -κατά κύριο λόγο έστω- στα ελληνικά. Όπως και νά'χει, δεν κατεβαίνω υποψήφιος (όπως ο ΓΑΠ) για να αφορουν κανέναν τα skills μου, και οι ιδέες που φέρω και καταθέτω, και εδώ και γενικά, δεν είναι στην υπηρεσία κανενός. Ας προσπαθήσουμε λίγο να απαντάμε στις αιτιάσεις και τον λόγο του άλλου, και όχι ασχολούμενοι με το τί είναι -ή δεν είναι- ο άλλος. Αυτό είναι γκεμπελική μέθοδος, φαντάζομαι το ξέρεις..

    Πάμε στην ταμπακέρα:
    1) Ο καραμανλής έγινε πρωθυπουργός μόνο επειδή ωρίμασε η πτώση του πασόκ μετά από 500 χρόνια. όλα τ'αλλα είναι φανφάρες. Δεν εκανε τπτ για να διεκδικήσει την εξουσία, περίμενε απλώς να του έρθει -όπως έχει μάθει να κάνει όλη του τη ζωη για οτιδήποτε.
    Με αυτό δεδομένο όμως, με την εικόνα που παρουσίαζε η ΝΔ την δεκαετία του 90, ακόμα και αυτό το πασόκ του 2004 μπορεί να μην εχανε την εξουσία.. Θυμόμαστε ποια ηταν τα headlines της εσωκομματικής επικαιρότητας μέχρι και τις εκλογές του 2000? Εβγαινε ο ΚΚ η όποιος τον εξέφραζε να πει οτιδήποτε, και έβγαινε κάποιος από την αντικάμαρα να πει "ναι αλλά να κάνουμε συνέδριο με διευρυμένη βάση πρώτα", "δεν εκφράζεται η βάση", "δεν είμαστε αρκούντως πολυσυλλεκτικοί", "δεν εχουμε άρτια δημοκρατική εσωκομματική λειτουργία" κλπ κλπ.. Θυμάστε ποια ήταν η εικόνα που έμενε απ'το ρεπορτάζ της ΝΔ, τα εξώφυλλα την άλλη μέρα? Ή εχουμε πάθει οι μισοί εδω επιλεκτικό αλτζχάιμερ..? Θυμάστε τί είχε πει ο Σουφλιάς, την επομένη των εκλογών του 2000? "Μόνο αυτή η ΝΔ θα μπορούσε να χάσει τις εκλογές".. Και έλεγε την αλήθεια..

    Συνεπώς το να πει κανείς ότι με το να θέσει τέρμα σε αυτή την εικόνα ο καραμανλής, και να επιφέρει συμφιλίωση/συνεννόηση με την έτερη συμπαγή ομάδα στο κόμμα, στην ουσία το έφερε σε κατάσταση να κερδίσει σε εκλογές, δεν είναι ούτε υπερβολη ούτε σχόλιο που χαϊδεύει οποιονδήποτε. Έτσι είναι. Και η συμφιλίωση αυτή, βασίστηκε στη συνεννόηση με τη Ντόρα, πως να το κάνουμε? Δεν της έδωσε το υπεξ από την καλή του την καρδιά, συμφωνία κάποιου σχεδίου νομής της εξουσίας ήτανε. Ποιό είναι το ανακριβές γεγονός..? Ότι υπάρχει συμφωνία είπα, που πια δεν διαιρεί το κόμμα στα δύο. Ότι δεν υπάρχουν πια οι διαιρέσεις που τα ρετάλια του καραμανλισμού των 90's θα εύχονταν να υπάρχουν, για να αρπάξουν τα τσικό τους την εξουσία. Αυτό είπα. Όχι ότι οφείλει χάρη ο οποιοσδήποτε στον οιονδήποτε -αυτά τα φαντάστηκες.

    2) Αααχ, τον βλέπω τον καημό σας.. Ναι φίλε μου, τον έχω ακουσει τον Σαμαρά. Με κραυγές γύρω απ'το όνομα του στις αρχές τις δεκαετίας του 90 -περίοδο που τώρα οι γύρω του εύχονται να ξεχάσουμε. Ανακουφιστική -για το έθνος- παύση και απουσία μετά. Και comeback λάου-λάου από το 04 και μετά. Διστακτικά, χωρίς κάμερες και talk-show (σε ένα πάνελ τον θυμάται κανείς τα τελευταία 5 χρόνια, να υποστηρίζει την παράταξη του σε άλλους? Γιατί όχι άραγε?), χαμηλό προφίλ και μεγαλόσχημες δηλώσεις cheerleader του καραμανλισμού σε επιλεγμένες συνεντεύξεις.. Κούτσα-κούτσα στη βουλή, και μετά για 6 μήνες επιτέλους σε ανωδυνο υπουργείο.. Κάτι προσπάθειες εκεί για πομπώδεις λουδοβίκειες εμφανίσεις -όχι ιδιαίτερα επιτυχημένες αν θυμάμαι καλά-, και μετά πάλι στην αφάνεια.. Και μετά, game over, πέφτει η κυβέρνηση..
    Ναι, ξέρω ότι όλα αυτά για μερικούς που δεν έχουν αίσθηση ούτε παραταξιακής ιστορίας και συνέχειας, ούτε πολιτικής πραγματικότητας, θεωρούνται αρκετά για να τον καθιστούν 'δελφίνο' -και επειδή στις φαντασιώσεις του ο καθένας κάνει ότι γουστάρει και λογαριασμό δε δίνει, και δελφίνος ισο-υψής της Ντόρας..
    Συγνώμη όμως που θα το πω -και ξερω ότι σε αρκετούς σε αυτό το μπλογκ θέλει προσπάθεια να δεχτούμε τα οφθαλμοφανή σε σχέση με αυτό το θέμα-, αλλά οι επιθυμίες και ονειρώξεις δεν καθίστανται αυτοματα γεγονότα που είναι υποχρεωμενοι όλοι να γνωρίζουν. Μπορεί κάποιοι να έχουν χρίσει τον Σαμαρά ως νέο Δαυίδ από μόνοι τους, αλλά υπάρχει ένα σωρό κόσμος έξω (έχω κάνει marker-research σας βεβαιώνω) που δεν ξέρει καν ότι παίζει έστω και ως science fiction το ονομα του Σαμαρά για διαδοχή.. Αυτό είναι και το πρόβλημα αυτών που τον προωθούνε -και που γι'αυτό είχαν αυτό το άγχος από το 04 να φτάσει στα ανώτερα υπουργικά κλιμάκια οσο γίνεται πιο γρήγορα-, ότι δηλαδή τελικά δεν τους έφτασε ο χρόνος να τον προετοιμάσουνε, ή μάλλον να προετοιμάσουν τον κόσμο για αυτόν -λες και ο κόσμος άμα δει τον Σαμαρά έστω και Αμύνης θα πάθει συλλογική αμνησία για τα παλία του και θα πει "αυτόν θέλουμε"..
    Η όλη ιστορία της πιθανής υποψηφιότητας Σαμαρά έχει στοιχεία συλλογικής φαντασίωσης. Όπως τα οράματα που βλέπανε οι ξεσηκωμένοι πουριτανοί στον πόλεμο των αγροτών στη Γερμανία τον 16ο αιώνα.. Οι συλλογικότητες που βλέπουν από κοινου τα οράματα αυτά όμως, δυστυχως, είναι μικρες. Οι πολλοί έχουν άλλη αντίληψη της πραγματικότητας. Και το αποτέλεσμα..; Θυμάστε τί τέλος είχαν οι επαναστάτες σε εκείνο τον πόλεμο;

    Κοντολογίς, πως τό'λεγε ο Μίκης? "Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολύ". Δυστυχώς -ακόμα- πάρα πολύ...
    Θα δούμε, προσεχώς στις οθόνες μας σε λίγους μήνες, ότι αυτό το comeback, τελικά δε φτούρησε.. Ίσως επειδη -και συγνώμη που θα χρησιμοποιήσω πάλι αγγλική έκφραση-, 'the shoe didn't fit'.. Το comeback είναι βλέπετε μεγάλη υπόθεση.. Kαι για να'μαστε και λίγο στο πνεύμα της ημέρας, Μichael Jackson -καλή του ώρα τέτοια μέρα- έκανε τα απίστευτα comebacks. Αλλά ο Αντωνάκης φέρνει μάλλον σε Julio Ingesias..

    ΥΣ: κύριοι moderators, ελπίζω να μην ενοχλήσει το ποστ μου και να το βρω εδώ..

    • Factorx avatar
     Factorx @ feder 04/09/2009 12:23:17

     Γιατί να σε σβύσω; Εκφράζεις κατά τον καλύτερο τρόπο τις απόψεις του μητσοτακισμού. Σε ένα δημοσίευμα που δεν αναφερει ουτε τη λέξη "Σαμαρας" εσυ σχολιάζεις γι αυτόν. και κάτι άλλο με την ευκαιρία: Είσαι καλοδεχούμενος να γράφεις ο,τι θέλεις. Δίκες προθέσεων ομως δεν θα κάνεις; Γιατί αν είναι έτσι κι εγώ μπορώ να σε λέω "Μανώλη". Συνενοηθήκαμε;

     • feder avatar
      feder @ Factorx 04/09/2009 12:55:03

      Mπορείτε να το κάνετε λίγο πιο λιανά αυτό παρακαλώ? Για να είναι αμφίπλευρη και η συνεννόηση που και οι δύο επιθυμούμε.. Ποιά είναι η 'δίκη προθέσεων' που κάνω? Σε ποιόν? Δεν αντιλαμβάνομαι σε τί αναφέρεστε.. ευχαριστώ εκ των προτέρων

   • Προφήτης avatar
    Προφήτης @ feder 04/09/2009 14:22:13

    feder, καλά βρε παιδί μου, στην Αγγλία βρήκες να πας να γίνεις άντρας;

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ feder 04/09/2009 15:23:29

    το "για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή" το έλεγε ο Ελύτης... συγγνώμη για την παρεμβολή, αλλά αν έιχαμε τους ποιητές μας θα είμαστε δυνατότεροι σαν λαός

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ Προφήτης 04/09/2009 14:46:27

   feder (II), τώρα σε θυμήθηκα, μπαγασάκο ! Ερχόσουν με άλλο nick και έγραφες τα ίδια. Το βασικό σου επιχείρημα ήταν "είδατε το Σαμαρά σε κάποιο πάνελ;, δεν τολμάει να βγει, θα τον κράξουν" και ότι η βάση της ΝΔ ξερνάει μόλις ακούει τη λέξη "Σαμαράς", διότι στο συλλογικό υποσυνείδητο της ΝΔκρατικής εκλογικής βάσης έχει καταστεί το συνώνυμο του "προδότης". Ενώ το Μητσοτακέικο υπήρξαν οι Διγενείς Ακρίτες της ΝΔ, που "φύλαξαν τις Θερμοπύλες" του κόμματος.

   Κυρίως ήταν/είναι το πνεύμα των γραπτών σου. Δήθεν "υπεράνω", αντικειμενική προσέγγιση, χωρίς "βαλκανικές" vulgarités ! Très banal για τους Εφιάλτες, να τους θυμίζουν το ποιόν τους.

   Χαχαχαχαχαχα
   Με κοψοχόλιασες ρε μπαγάσα ! Νόμισα προς στιγμήν ότι πληθαίνουν οι μητσοτακικοί !
   Οι ίδιοι είστε, εσείς και κάτι φτηνοπληρωμένοι πασόκοι, 4-5 όλοι-όλοι, που γυρνάτε τα blogs από καιρού εις καιρόν, προσπαθώντας να δημιουργήσετε "κλίμα" για Ντόρα-Γιώργο.

   Προδόθηκες όμως. Τι άλλες παπαριές να βγάλει το μυαλό σου και να το περάσεις για απόψεις πολλών ατόμων.
   Φάκτορα, πάρτου μέτρα για τσίγκινα σώβρακα.

   • feder avatar
    feder @ Προφήτης 04/09/2009 15:14:27

    Πριν από κάποιο καιρό είχα ποστάρει τελευταία φορά. Όσες φορές πόσταρα ήταν -απ'όσο θυμάμαι- με το ίδιο username, και σίγουρα με το ίδιο email. Nα κρύψω δεν έχω τπτ. Αν αρχίσεις όμως να ψάχνεις ταυτόσημους χρήστες σε όλoυς τους usernames με αυτές τις απόψεις, θα έχεις πολύ δουλειά, γιατί απ'ότι είδα είμαστε αρκετοί. Paranoia δε σου λείπει, οπότε καλή συνέχεια.
    Στο ρεσιτάλ χυδαιότητας δεν απαντάω. Αν γεμιζεις τα γκάζια σου κατρακυλώντας τη συζήτηση εκεί, με γειά σου με χαρά σου.
    Για τη ταμπακέρα της συζήτησης φυσικα δεν λες τπτ -γιατί δεν υπάρχει τπτ να πεις

   • Σπύρος avatar
    Σπύρος @ Προφήτης 04/09/2009 15:46:34

    Προφήτη:Aν δέν κάνουν την Ντορα Αρχηγό και αργότερα Πρωθυπουργό(μπρρρρρρρρρρ)o Ψηλός θά παραμένει Alive and Kicking............

   • Προφήτης avatar
    Προφήτης @ Προφήτης 04/09/2009 16:38:46

    feder, "απ΄όσο θυμάσαι, με το ίδιο username"; Δηλ. μπορεί και να μη θυμάσαι καλά.
    Γιατί εγώ κι ο Σπύρος, αποκάτω, μπορεί να μην θυμόμαστε τι φάγαμε χθες, αλλά είμαστε σίγουροι ότι όποτε ποστάραμε ήταν σαν "Προφήτης" και "Σπύρος". Είναι το μινιμουμ εντιμότητας απέναντι στους διαδικτυακούς συνομιλητες σου να ξέρουν ότι έχουν να κάνουν με τον ίδιο άνθρωπο.

    Για τα λοιπά, εξετάζεις μόνο
    "Ποιος μιλάει;"
    "Και από ποια θέση;"
    Νίτσε

    Τα υπόλοιπα είναι παραμύθια. Κάθε δολοφόνος μπορεί να βγάζει δεκάρικους για την ιερότητα της ανθρώπινης ζωής!
    Και κάθε κλέφτης για ακεραιότητα.
    Και οι Μητσοτάκηδες για την ανάγκη Μεσογειακών στη Μαγνησία, εκεί μωρέ που πήραν κάτι χιλιάδες στρέμματα τζάμπα, να φτιάξει ο Ισίδωρος γκολφ.

    I couldn't care less να σε "αντικρούσω". Αν θεωρείς ότι κέρδισες δεν θα σού χαλάσω την πλάνη.
    Όσο για την ψυχική μου υγεία ή παράνοια (είναι ελληνική λέξη, και την γράφεις Αγγλικά, FGS) εδώ μέσα κυκλοφορεί ένας ψυχολόγος και μάς είχε εξετάσει όλους, πριν να 'ρθεις - καλά μας είχε βρει.

   • feder avatar
    feder @ Προφήτης 04/09/2009 17:21:54

    προφήτα,

    πρώτον, paranoia και παράνοια δε σημαίνουν το ίδιο.Συμβουλεύσου ελληνο/αγγλικό λεξικό για τη διαφορά.

    δεύτερον, να συνάγω ότι απο τα λεγόμενα μου έμαθες 'ποιος είμαι' και 'από ποια θέση μιλάω'..? Θαυμαστή οξυδερκεια/μαντική ικανότητα, -αλλά απλά να σου πώ, μη βάζεις και στοίχημα..

    Σε ότι αφορά τα usernames, εσύ απ'ότι κατάλαβα, μεροδούλι-μεροφάι εδώ είσαι και ποστάρεις. Εγώ -και όχι ότι σου οφείλω καμιά εξήγηση, don't get me wrong-, το site αυτό το έμαθα μόλις πριν από λίγο διάστημα, ποστάρισα λίγο και για μικρό διάστημα, και μετα απουσίασα -για μεγάλο διάστημα. Στο ενδιάμεσο ξέρεις τυχαίνει να επισκεπτόμαστε και άλλους δικτυακούς τόπους για διάφορους λόγους, ενδεχομένως με άλλα login codes. Συνεπώς είμαι ειλικρινής όταν λέω ότι εξ'οσων θυμάμαι, όταν είχα μπει είχα μπει ως feder. Το email και το ipp μου όμως -ανά πάσα στιγμη στη διάθεση των moderators- είναι σίγουρα το ίδιο. Η βασική ηλεκτρονική ταυτότητα του κάθε χρήστη αυτή είναι. Αν ήθελα να πουλήσω μούρη χωρίς να με συνδυάσει κανείς με προηγούμενα ποστ μου -που δεν έχω ειλικρινά καταλάβει και δε μου έχεις εξηγήσει ως τώρα για ποιο λόγο θα το έκανα-, σε διαβεβαιώνω πως θα έμπαινα στο σχετικό site απο άλλο τερματικο/σύνδεση και με άλλο email. Είναι πολύ εύκολο ξέρεις -υπάρχει δεύτερη σύνδεση σπίτι μου κ'όλας. Δεν το έχω κάνει ποτέ.

    Τέλος, δεν αντιλαμβάνομαι τη συζήτηση που προηγήθηκε -ή όποια άλλη εδώ- σαν 'μάχη', που πρέπει να 'κερδίσω'. Η συζήτηση σε ένα ηλεκτρονικό φόρουμ με virtual συζητητές, γίνεται για συγκεκριμενα θέματα γεγοντολογικά. Δεν είναι μάχη εγωισμών -ποιος θα 'ρουμπώσει' ποιον.. Η διαφορά μεταξύ μας στην οπτική γωνία ίσως να εξηγεί και τη διαφορά στο ύφος και την αντιμετώπιση των συνομιλητών, την αδυναμία σου να παραμείνεις στο συζητούμενο θέμα, και την ευκολία με την οποία βυθίζεσαι σε απύθμενο trash στην πρώτη ευκαιρία..
    να'σαι καλά.

   • Προφήτης avatar
    Προφήτης @ Προφήτης 04/09/2009 20:14:58

    feder,
    Πριν δυο χρόνια ένας οικονομικός αναλυτής προσπάθησε να εξηγήσει σε ένα πάνελ για την κατάσταση στην αγορά ακινήτων, στο αμερικανικό NBC, ότι υπάρχει κίνδυνος σοβαρής κρίσεως, ειδικά και γενικά στην Οικονομία.
    Οι υπόλοιποι, εκλεκτά στελέχη της ελεγχόμενης ενημέρωσης που επιβάλλουν τα mainstream media, μόνο που δεν τον έδειραν. Με πρώτο επιχείρημα ότι ήταν "εκτός θέματος" και ότι «δεν επικεντρώνει στο θέμα».

    Για τα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα που αντιπαρατίθενται στον δημόσιο χώρο έχει πρωταρχική σημασία να θέτουν την agenda, καθορίζοντας τι και πως συζητείται.
    Αποκρύπτοντας το ουσιώδες και συζητώντας ατέρμονα για το επουσιώδες.

    Προσπαθείς να ακολουθήσεις παρόμοια τακτική. Σε ένα θέμα που αφορά γιατί αποφάσισε εκλογές ο Καραμανλής, ήρθες αυτόκλητα –δικαίωμά σου- να υπερασπιστείς τη Ντόρα : «Μια ικανότητα που έχετε κάποιοι σχολιαστές σε αυτή την ιστοσελίδα, όποια και αν είναι η συζητούμενη πολιτική εξέλιξη με κάποιο τρόπο να βγάζετε πάντα ότι η Ντόρα είναι η όντως χαμένη» και «Η Ντόρα παίρνει την προεδρία -χωρίς να είναι ούτε ‘έκπληξη’, ούτε ‘ντέρμπυ’». [http://www.antinews.gr/?p=13328&cpage=1#comment-323659]

    Ενώ όμως, μονομερώς και εκτός θέματος της κύριας ανάρτησης, επιμένεις να θέλεις να μιλάς για την αγιοσύνη της Οικογενείας Μητσοτάκη, «καταγγέλλεις» την αποκάλυψη της αληθινής φύσεως αυτών των ατόμων σαν παρέκκλιση από το θέμα.
    (χμμμ στρεψόδικος, μπορεί να ‘σαι δικηγόρος)

    Ξέρεις, στην Ανατολή, οι άνθρωποι ή αγαπούνε ή μισούνε, δεν υπάρχει ενδιάμεση κατάσταση. Σαν συνέπεια, με τα υπανάπτυκτα, trash κριτήριά τους αντιμετωπίζουν τους υπερασπιστές καθαρμάτων με τον δέοντα σεβασμό.

    ***
    paranoia = παράνοια, πρωτογενής ψυχοπάθεια (Oxford Eng-Gr Dictionary, Google translation, κα ).

   • feder avatar
    feder @ Προφήτης 05/09/2009 02:14:45

    Φίλε Ανατολίτη,
    το αρχικό κείμενο μεταξύ αλλων γράφει: "Το πρόβλημα όμως της ΝΔ δεν είναι ότι «δεν ξέρει να κυβερνά», ή τα … μεταφυσικά προβλήματα του Καραμανλή, αλλά ότι δεν την αφήνουν να κυβερνήσει η Αγία Οικογένεια και οι άλλες βαρονίες – και όποιος διαφωνεί ας έλθει να κάνουμε δημόσιο διάλογο. Σαρωτικός ανασχηματισμός χωρίς αποδυνάμωση της Ντόρας δεν υπάρχει".
    Συνεπώς όποιος ποστάρει αναφερόμενος στις εσωκομματικές ισορροπίες στη ΝΔ επί ΚΚ και αμέσως προσεχώς, ανταποκρίνεται στην πρόσκληση του αρθογράφου για δημόσιο διαλογο επ'αυτού και είναι με όλους τους ορισμούς εντός θέματος.
    Κάποιος πάλι που αντί να μιλάει για τα της ΝΔ ασχολείται με το να ταυτοποιεί φαντασιακά τον συνομιλητή του ιδεολογικά γράφoντας ολόκληρα κατεβατά, και να βρίζει σαν χουλιγκάνος σε ντέρμπυ υπανάπτυκτης χώρας, δεν είναι με κανένα ορισμό εντός θέματος (σσ: την έξαρση μεγαλειοτατισμού που σε ωθεί στον παραλληλισμό του εαυτού σου και των straight to the point σχολίων σου με τον οξυδερκή οικονομικό αναλυτή στο nbc δε θα τη σχολιάσω, μάλλον είναι αρμοδιότητα του ψυχολόγου που νωρίτερα ανέφερες ότι σε εξέτασε -του τά'πες αυτά;)
    Και δεν αγιοποίησα κανέναν. Οι απολυτότητες είναι όπως αποδεικνύεται έφεση άλλων εδώ μέσα.

    ΥΣ: Eίδες για να γίνεσαι άντρας στην Eλλάδα; Σου λείπει το κολλάει στη χρήση της ξένης γλώσσας.. Αν τό'χες θα ήξερες ότι, ενώ στα ελληνικά παράνοια = τρέλα, στα αγγλικά paranoia σημαίνει σύνδρομο καταδίωξης (in.gr.dictionary: ιατρ. παράνοια # μτφ. μανία καταδίωξης)..
    Σου θυμίζει κάτι ίσως..;
    χαιρετισμούς

   • Προφήτης avatar
    Προφήτης @ Προφήτης 05/09/2009 11:42:44

    Φίλε εξ Εσπερίας

    Ο μεγάλος Παν. Κονδύλης είχε γράψει για τον κύκλο των συναδέλφων του : Οι θεωρητικές αναμετρήσεις μεταξύ φιλοσόφων γίνονται ειλικρινείς μόνο όταν καταλήγουν σε προσωπικές ύβρεις.

    Το ίδιο ισχύει και στις πολιτικές αντιπαραθέσεις, στην υπανάπτυκτη Ανατολή. Μέσα από τρόπους που σε δυτικούς τιμητές φαίνονται «άξεστοι» και «χυδαίοι» οι άνθρωποι διατηρούν μια πηγαία αυθεντική σύνδεση με τον εξωτερικό κόσμο.
    Οι άνθρωποι εξακολουθούν να διαθέτουν πρωτογενή αντίληψη των πραγμάτων, ένστικτο και πολιτικό αισθητήριο. Δεν χρειάζονται –ακόμα- «ομιλούσες κεφαλές» να τους υποδεικνύουν το πολιτικά ορθόν ή manual ζωής, οδηγούς «How to …», για κάθε πρόβλημα ή περίσταση.

    Η πηγαία αυτή αυθεντικότητα έχει ασύγκριτα μεγαλύτερη ισχύ από την αποστεωμένη πολιτική ορθότητα. Απόδειξη ότι με απίστευτη ευκολία «σε τράβηξα» στον βυθό του - κατά την αντίληψή σου- trash. Προσβολές επί προσωπικού (μανία καταδίωξης, ψυχολόγος, μεγαλειοτατισμός, άντρας στην Ελλάδα κλπ), με κομψές διατυπώσεις, ως αντεπιχειρήματα.

    Παρά τις καταιγιστικές όμως αλλαγές, επί το δυτικότερο, η Α-λήθεια, η μη εγκατάλειψη στη Λήθη, εξακολουθεί εδώ να έχει πρωταρχική σημασία. Έχει σημασία, λοιπόν, ποιος είσαι – όχι τι λες. Και το ποιος είσαι το δείχνει η πολιτεία σου και η ιστορία σου.

    Παρότι ίσως στενοχωρώ έναν άρτι αφιχθέντα από το Ascot gentleman (μήπως lady ; τα σέβη μου), επιμένω : η ιστορία και η πολιτεία της οικογένειας Μητσοτάκη είναι εξόχως φαύλη.
    Και ο φαύλος δεν μπορεί να είναι φορέας πολιτικής ανανέωσης ή κομιστής πολιτικής ανιδιοτέλειας.
    Οι δε υποστηρικτές του τεκμαίρονται ή εξίσου φαύλοι ή ιδιοτελείς ή αφελείς.
    Μπορείς φυσικά να διατηρήσεις τις απόψεις σου : οι παρωπίδες προσφέρουν ασφαλή προσανατολισμό.

    Με ειλικρινή ελπίδα να προβληματισθείς

   • feder avatar
    feder @ Προφήτης 08/09/2009 05:46:16

    Ένας καθηγητής μου παλιά διηγείτο την εξής ιστορία, από τα 60's:
    Ήταν νέος και ταξίδευε στην Αγγλία, με δημόσια συγκοινωνία από μέρος σε μέρος. Κάποτε σε μια τέτοια διαδρομή σε ένα λεωφορείο, συνεπιβάτες ήταν μια ομάδα από χίπηδες -ή τέλος πάντως από αδιευκρίνιστης προέλευσης γκρανόλες που τότε (περίοδο του αντιπολεμικού κινηματος, των 'παιδιών των λουλουδιών' κλπ) ήταν της μόδας.
    Ήταν η περίοδος που η Βρετανία είχε προβλήματα με τα απελευθερωτικα κινήματα στις εναπομένουσες αποικίες της, και συγκεκριμένα στην Ροδεσία στην Αφρική, όπου γίνονταν αναταραχές. Πέρα από την ηχορύπανση που επίτηδες δημιουργούσε σε όλη τη διαδρομή η ομάδα αυτή των συνεπιβατών, κάποια στιγμή, ένας απ’αυτούς είπε δυνατα: "And now, let's pray for Rhodesia". Και ακολούθησε από όλη την παρέα του ένα αηδές φεστιβάλ ρεψίματος, για κάμποση ώρα.

    Ο λόγος που το διηγόταν αυτό ο καθηγητής μας, ήταν επειδή του είχε αποτυπωθεί το πόσο στωικά αντιμετώπισαν την κατάσταση οι υπόλοιποι επιβαίνοντες, οι απλοί Άγγλοι που ήθελαν να πάνε στις δουλειές τους. Κανείς δεν ασχολήθηκε, κανείς δεν απείλησε, φώναξε, ή έκανε παρατήρηση.. Απέδωσαν στους κάφρους την αδιαφορία που έπρεπε στο καφριλίκι τους. Αυτό ήταν ένα παράδειγμα, πίστευε, του πώς πρέπει να συμπεριφέρεται απέναντι στις ιταμές εκφάνσεις κάποιος ηθικά –ή μορφωτικά ή πολιτισμικά ή απλώς συμπεριφορικά- ανώτερος.

    Αν και η ιστορία του καθηγητή μου και η διδαχή της μου έχει έκτοτε αποτυπωθεί, ομολογώ ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση που αντιμετώπισα τη δική σου χυδαιότητα δεν την ακολούθησα πιστά, -με την έννοια ότι δεν κράτησα σιγή ιχθύος στο δικό σου 'φεστιβάλ ρεψίματος' (το οποίο σε αντίστοιχη με τα προηγούμενα έξαρση μεγαλομανίας περιβάλλεις με τις διδαχές του Κονδύλη -φυσικά προκαλώντας αβίαστα τον γέλωτα μια ακόμα φορά..). Πιστεύω όμως, και φαντάζομαι πως και ο μέσος αναγνώστης της στιχομυθίας που είχαμε μπορεί να συμφωνήσει, ότι μπορεί να απάντησα μεν στην χυδαιότητα, προσπαθώντας να είμαι πνευματώδης, περισσότερο ή λιγότερο δεικτικά κατά περίσταση, αλλά δεν άρχισα κ’εγώ...να αναπαράγω τις πεπτικές σου συνήθειες…

    Σε ποιο σημείο άλλωστε ο ανωτέρω διάλογος σταματάει να κομίζει οτιδήποτε επί της ουσίας στον αναγνώστη, και με ποιανού τη συνεισφορά γίνεται 'κοκορομαχία' –με ένα παίκτη έστω-, αυτό μπορεί να το κρίνει ο καθένας..
    νά'σαι καλά -και καλή πέψη

   • feder avatar
    feder @ Προφήτης 08/09/2009 09:53:57

    Α και πού'σαι, θείο..
    Το τσέκαρα, και όλες τις φορές που έχω ποστάρει εδώ, στο απώτερο ή κοντινότερο παρελθόν, πάντα το ίδιο username χρησιμοποίησα..
    Οπότε μάλλον τα'χεις μπερδέψει λίγο -γενικά και ειδικά

 50. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 04/09/2009 09:07:16

  Η μονη περιπτωση να μην ειναι η Ντορα διαδοχος ειναι να παραμεινει ο Καραμανλης.
  Αλλα δεν ξερω αν ενδιαφερεται και ακομη και τοτε δεν θα ειναι οπως πρωτα - θα πρεπει να εξηγησει πολλα.

  • mesaios daktylos avatar
   mesaios daktylos @ ψυχραιμια 04/09/2009 20:54:25

   υγνώμη για το.... Γαλλικό αλλά χεστ-καμε ποιος θα ειναι διάδοχος του Καραμανλή. Ο τόπος θέλει ΗΓΕΤΗ με τσαγανό και όχι τοποτηρητές-υπαλλήλους. Αμα βρεθεί και πέίσει τον κόσμο, θα υπερψηφιστεί ασχέτως αν είναι αρχηγός της Ν.Δ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ, ή του ΛΑΟΣ. Τα εθνικά θέματα και η οικονομία είναι τα βασικά -για να μη γράψω τα μοναδικά- θέματα που θα κρίνουν τις εκλογές. Και η οικογένεια Ανταμς, στα εθνικά θέματα έχει παράδοση μειοδοσίας. Επείσης μη ξεχνάμε, ο Ελληνικός λαός ΔΕΝ ψηφίζει. Απλώς καταψηφίζει.

 51. andr3as avatar
  andr3as 04/09/2009 09:16:38

  Σύμφωνα με ανάλυση που άκουσα χθές βράδυ,ο ΚΚ ήταν αν θύμαστε να επισκεφθεί τις ΗΠΑ,μόλις του έγινε γνωστή η ατζέντα της συνάντησης με τον νέο πλανητάρχη και ιδιαίτερα οτι στην ουσία το μόνο που θα γινόταν θα ήταν να τον σύρουν για να υπογράψει συμφώνιες που θα προσβάλλουν την εθνική μας κυριαρχία,τον οδήγησαν να ψάχνει τρόπο να την κάνει με έλαφρα πηδηματάκια,και ώ του θάυματος ο συμπαθής καλόκαρδος με τους τεράστιους Ραγκούση-Παπακ/νού δήλωσε οτι το μάρτιο θα προκαλέσει εκλογές δίνοντας έτσι διέξοδο στον πονηρό τελικά ΚΚ οχι μόνο να μην συνδεθεί το βαρύ ονομα του με εθνική μειοδοσία αλλά και να τελειώσει απο την πολιτική τον ΓΑΠ αλλά και να ξεφορτωθεί ντόρα-σουφλιά,επανιδρύοντας τελικά όχι το κράτος αλλά τη νδ.
  Αυτά άκουσα,και μετά απο ανάγνωση τόσων σχολίων αυτες τις ημέρες στην σελίδα αυτη ,αυτα που σας μεταφέρω μου φαίνονται λογικά.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ andr3as 04/09/2009 09:28:28

   Αυτα ειναι απλοικες αναλυσεις.

   • andr3as avatar
    andr3as @ ψυχραιμια 04/09/2009 09:39:43

    δεν αγγίζει δηλαδή ουτε σε ελάχιστο βαθμό την πραγματικότητα?
    εγώ να βγάλω άκρη προσπαθώ..
    ψυχραιμία πάντα σε διαβάζω με προσοχή-ρίξε λίγο φώς ακόμα

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ ψυχραιμια 04/09/2009 10:35:52

    Για να καταλαβεις το ατοπο ο Χουντας που πηρε την πληροφορια απο τον Κολμερ ελεγε οτι εχει κλεισει το Σκοπιανο με την ονομασια Βορεια Μακεδονια και ο Καραμανλης κανει εκλογες για να αποφυγει να υπογραψει για να μην εκτεθει στους δικους του.
    Η αληθεια ομως ειναι οτι το Βορεια Μακεδονια ειναι επιδιωξη της ελληνικης πλευρας και το εχει εξαγγειλει πολλες φορες ο ιδιος ο Καραμανλης.Μπορει πολλοι Ελληνες και ακομη περισσοτεροι Βορειοελλαδιτες να μη θελουν συνθετη ονομασια αλλα εχουν καταλαβει οτι δεν παει πιο περα και αφου το εχει πει τοσες φορες δεν θα δισταζε για κατι παρομοιο αλλα θα το παρουσιαζε για επιτυχια.
    Δεν ειναι αυτο λοιπον.Το κυπριακο ασφαλως δεν θα κλεισει αν κλεισει καλα αλλα το εχουν φορτωσει στο Χριστοφια και αυτος θα παρει την ευθυνη.Τι μενει;το Αιγαιο.Εδω βρισκομαστε στην 48η συναντηση εμπειρογνωμονων που μπορει να τις εκατοστησουν χωρις αποτελεσμα.

 52. ατακτος avatar
  ατακτος 04/09/2009 10:59:02

  ψυχραιμια -είναι και αυτό ..

 53. fatfat avatar
  fatfat 04/09/2009 12:30:54

  Καλώ όλους τους αναγνώστες αυτού του site να πάνε στις 4/10/2009 να ψηφίσουν - αδιαφορώ για τις κομματικές πεποιθήσεις του καθενός - και τους προτρέπω να βάλουν σταυρό στα ψηφοδέλτια, σε άτομα που πιστεύουν ότι μπορούν να προσφέρουν στην κοινωνία και την χώρα......καιρός να μπουν άφθαρτα πρόσωπα στην Βουλή που να θέλουν να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο......κάποτε πρέπει να τελειώνουμε με τους επαγγελματίες πολιτικούς, με τους ισόβιους βουλευτές. Τέτοια πρόσωπα - άφθαρτα & ικανά & γεμάτα όρεξη για δουλειά - σίγουρα υπάρχουν σε όλα τα κόμματα.

 54. monst3rmind avatar
  monst3rmind 04/09/2009 17:07:04

  καλησπέρα.

  καταρχάς θα ήθελα να σας ενημερώσω για δύο πράγματα που δεν μπορώ όμως να τα αποδείξω ούτε να τα τεκμηριώσω. Πρώτων η ημερομηνία των εκλογών ήταν σαφώς καθορισμένη πριν τον Ιούνιο. Δεύτερον η ΝΔ δεν ήταν εξοικειωμένη με την διαφθορά, τα στελέχη τους ζητούσαν πολύ λιγότερα από όσα αυτά του ΠΑΣΟΚ σε μίζες και δεν ήξεραν και πως να τα κρύψουν. Αυτά τα δύο είναι πράγματα που τα γνωρίζω. Είναι δεδομένα αδιαπραγματεύσιμα για εμένα.

  Επίσης γνωρίζω τον πάτο που θα πιάσει η οικονομία στο επόμενο διάστημα. τα νούμερα δεν αφήνουν περιθώρια για παρεξηγήσεις. η κατρακύλα είναι δεδομένη και η απόφαση εκλογών στον Οκτώβριο είναι καλύτερη από την απόφαση εκλογών τον Μάρτιο αλλά και οι δύο είναι χειρότερες από την απόφαση εκλογών στην ώρα τους.

  Δεν θα μιλήσω για πατριώτες ούτε για επαγγελματίες. θα σας μιλήσω για φιλοτιμία και εντιμότητα. Η χώρα καταρρέει, η κοινωνία καταρρέει και αντί να δούμε όλοι πως θα συμμαζέψουμε τον όλεθρο καθόμαστε και παρακολουθούμε τα παιχνίδια εξουσίας των διεφθαρμένων καλοβολεμένων πάμπλουτων πολιτικών μας. Καθόμαστε και σχολιάζουμε αποφάσεις και επιλογές που όλες έχουν ως σκοπό συγκεκριμένες τσέπες, και με περίσσια αφέλεια χαρακτηρίζουμε και κρίνουμε χαρακτήρες. Η κακία Ντόρα, ο ντροπαλός Καραμανλής, ο πονηρός Σαμαράς... Συνηθίσαμε τα σκάνδαλα τόσο που πλέον αυτό που έχει σημασία δεν είναι το αν κάποιοι τα παίρνουν αλλά το πως.

  Τέτοια είναι η κατρακύλα μας που δεν μπορούμε πλέον να ξεχωρίσουμε την πολιτική από τα politics. Ζούμε σε έναν νέο μεσαίωνα κύριοι πάρτε το χαμπάρι μπας και βγούμε ποτέ από αυτή την τρύπα που μας έχει όλους να σπαταλάμε την ουσία μας στην καταγραφή της παρακμής, να έχουμε φωνή και δύναμη και να την πετάμε στα σκουπίδια με ad honimem επιθέσεις και αντιεξουσιαστικές μομφές.

  wake up please.

 55. Γκαλέτι avatar
  Γκαλέτι 05/09/2009 10:30:30

  Προφήτη διάβασε εδώ τα αποτελέσματα του έργου της τριετίας Μητσοτάκη μπορείς να τα συγκρίνεις με τα αντίστοιχα κατορθώματα του δικού σου καταλληλότερου.
  Μειώθηκε το έλλειμμα του προϋπολογισμού από 19,8% το 1990 σε 13,8% το 1993.
  Μειώθηκε ο πληθωρισμός από 22% το 1990 σε 12% το 1993.
  Αυξήθηκε το κατά κεφαλήν εισόδημα της Ελλάδας ως ποσοστό του αντίστοιχου μέσου όρου της ΕΕ, από 57,4% το 1990 σε 64,2% το 1993, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

 56. Capten Lafit avatar
  Capten Lafit 18/09/2009 11:27:02

  H Διαπλοκή δεν Πατρίδα και Θρησκία,Ο Καραμανλής δεν ήταν φίλος τους γιαυτό και αυτοί διαλέξανε άλλο Στρατόπεδο.Η διαφορά φένεται από τις δημοσκοπήσεις.
  Όταν οι πολιτικοί αποφασίζουν να κάνουν εκλογές όποτε θέλουν να μην
  βουτάνε τα χέρια τους στό ταμείο του κράτους (380 εκ.ευρω)για να διαφημηστούν,δεν χρειάζετε διότι είναι γνωστοί τους ξέρουμε είναι γνωστοί
  από την τηλεόραση .Το χρήμα το χρειάζετε ο λαός.
  Ο κος Παπανδρέου ο οποιος είναι Αμερικάνος να κάνει το σύστημα της Αμερίκης του FBI,που όταν ένας πολιτικός Παρεκτραπή η Εισαγγελεία του FBI
  τον αρπάζει από το αυτί και στόν δάσκαλο.Να τελειώσει το σύστημα να πάμε
  στην Βούλη για να το κουκουλώσουμε,Έλεος πιά.
  κ
  Capten Lafit

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.