#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
26/02/2010 22:07
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Γιατί κόπτεται ο Ομπάμα για την Ελλάδα;

 

Στο πέταγμα της πεταλούδας περιγράφουμε πως η ΑΤΟΛΜΗ, ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗ και ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΙΣ κυβέρνηση Παπανδρέου – ΠΑΣΟΚ άνοιξε την όρεξη των ….«Μεγάλων Δυνάμεων» που διαγκωνίζονται τώρα για το ποιος θα μας  σώσει. Η Ευρώπη ή η Αμερική;

Το χρέος μας περίπου 320 δις ευρώ και οι δανειακές  μας ανάγκες, περίπου 65 δις ευρώ εφέτος, για τους καρχαρίες του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος είναι ένα εξαιρετικά επικερδές προϊόν. Υπολογίστε μόνο τις προμήθειες 1-1.5% για να αντιληφθείτε τι παίζεται!

Η κρίση του δημοσιονομικού προβλήματος της Ελλάδος ανέδειξε τις εγγενείς αδυναμίες της Ευρωζώνης.  Και ότι η Ε.Ε. δεν έχει μέσα διαχείρισης τέτοιων κρίσεων. Αντί η Ε.Ε. να επιδείξει την αλληλεγγύη προς την Ελλάδα και η Ευρωπαϊκη Κεντρική Τράπεζα να εγγυηθεί τα ελληνικά ομόλογα έκαναν ακριβώς το αντίθετο και η κρίση επιδεινώθηκε.

 Έτσι και ενώ στην Ελλάδα αναπτύσσεται ένα πρωτοφανές αντιγερμανικό κίνημα (που εκτός των άλλων όμως βοηθά και την ανεκδιήγητη κυβέρνησή μας να εμφανίζεται ως θύμα) φτάνει στο Μέγαρο Μαξίμου, η από πολλού αναμενόμενη, πρόκληση Ομπάμα.

Είναι προφανές ότι οι ΗΠΑ θέλουν να αξιοποιήσουν προς όφελος τους την  αδυναμία της Ε.Ε. 

Ο Ομπάμα, επέλεξε αυτή τη χρονική συγκυρία να τείνει χείρα βοηθείας προς τον κ. Παπανδρέου επειδή ακριβώς γνωρίζει ότι έχει τη δυνατότητα να επιβάλει του όρους του.

Ο κ. Παπανδρέου ελάχιστα περιθώρια διαπραγμάτευσης διαθέτει.

Προφανώς και ο Ομπάμα, δεν θα μας  προσφέρει πακέτο οικονομικής στήριξης. Δεν  έχει αυτή τη δυνατότητα. Μπορεί όμως  το έργο να το αναλάβει για λογαριασμό του το ΔΝΤ, το οποίο παραδοσιακά και ανεξαρτήτως του ποιος προεδρεύει ελέγχεται από τις ΗΠΑ.

 Στην κυβέρνηση εδώ και καιρό, ακούγονταν  κάποιες φωνές ότι αντί να διαπραγματευόμαστε με την Ε.Ε. , που  δύσκολα  καταλήγει σε μια απόφαση, ίσως ήταν καλύτερο να σπεύσουμε στο ΔΝΤ, το οποίο θα μας επέβαλλε μεν σκληρά μέτρα, ούτως  ή άλλως  αναγκαία, θα μας χορηγούσε  όμως και ένα δάνειο της τάξεως των 25 δις το οποίο και θα έδινε μια βαθιά ανάσα στη χώρα και θα αποφόρτιζε την πίεση των αγορών.  Η άποψη αυτή μειοψηφούσε, αλλά εσχάτως συζητείται όλο και εντονότερα και προσελκύει  περισσότερους οπαδούς

Και τώρα αρχίζουν τα δύσκολα! Αυτή η προοπτική ουσιαστικά ακυρώνει στην πράξη την Ε.Ε. Καταργεί κάθε έννοια κοινοτικής αλληλεγγύης. Δεν υπάρχει πια Ευρωζώνη.

Ανοίγει η «Κερκόπορτα».

Το  ενδεχόμενο αυτό για τους Ευρωπαίους  είναι απευκταίο! Αν το αποδεχθούν είναι σα να πριονίζουν το κλαρί πάνω στο οποίο κάθονται. Η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει το «Δούρειο Ιππο».

Τον Ομπάμα  όμως τι τον κόπτει; Μια πρώτη απάντηση ήδη δόθηκε. Ακολουθούν και μερικές άλλες:

-Η ΗΠΑ, θέλουν να επανέλθουν στα δυτικά Βαλκάνια, αυτό σημαίνει ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, αναγνώριση του Κοσσόβου.

-Θέλουν να τελειώνουν με τους αγωγούς (θυμάστε τις δηλώσεις του Μπραϊζα)

-Θέλουν να λύσουν, επιτέλους το Κυπριακό.

-Θέλουν να ικανοποιήσουν  τις  τουρκικές αξιώσεις  στο Αιγαίο (είναι κοινό μυστικό ότι προωθούν την συνεκμετάλλευση)

-Θέλουν τέλος να στείλουμε στρατεύματα στο Αφγανιστάν

Πότε αποδίδουν οι πιέσεις στον αντίπαλο;

Προφανώς, όταν αυτός μπορεί να προβάλλει τη λιγότερη αντίσταση.

Και κάτι ακόμα που για τους Αμερικανούς είναι σημαντικό, άσχετα αν εμείς δεν δίνουμε τη δέουσα σημασία: Η Ελλάδα είχε τα υψηλότερα ποσοστά αντιαμερικανισμού όπως και τα υψηλότερα ποσοστά φιλο-ευρωπαϊσμού.

Τους τελευταίους μήνες αυξάνεται η δυσαρέσκεια και η απογοήτευση  των ελλήνων για την  Ε.Ε. Μια παρέμβαση των Αμερικανών, που θα στηρίξει την Ελλάδα σε μια τόσο δύσκολη στιγμή, που οι ευρωπαίοι τη λοιδορούν, δεν θα περάσει απαρατήρητη.

Πάμε παρακάτω, Τυχαίο; Δεν ξέρω αλλά την επομένη της προσκλήσεως Ομπάμα φτάνει στην Αθήνα ο επικεφαλής της Deutsche Bank, Josef Ackermann, και ύστερα από λίγες ώρες διαρρέει ότι Κλείνει τελικά το deal Αθήνας – Βρυξελλών. Καλά πληροφορημένες κυβερνητικές πηγές διαρρέουν ότι «παρά το γεγονός ότι πολλοί αναλυτές εκτιμούσαν ότι υπάρχει σχέδιο για στήριξη από το ΔΝΤ λόγω δισταγμού των Βρυξελλών, σήμερα στην Αθήνα φαίνεται να «κλείδωσαν» οι όροι με τους οποίους θα μας δώσουν χρήματα οι Ευρωπαίοι. Πιθανότατα καταλυτικό ρόλο έπαιξε και η δημοσιοποίηση της συνάντησης με τον Μπ. Ομπάμα ώστε να δρομολογηθούν οι εξελίξεις.

 Την ίδια στιγμή ο Νίμιτς επισκέπτεται την Αθήνα, ενώ ο Γκρουέφσκι δηλώνει ότι με την κόκκινη γραμμή που έχει βάλει η Αθήνα δύσκολο είναι να βρεθεί λύση

 Οι άφρονες και οι αφελείς θα θαυμάσουν πιθανώς τους διπλωματικούς ελιγμούς του Μεγάλου Ποδηλάτη. Εμείς αντιθέτως παρακολουθούμε έναν αδύναμο πρωθυπουργό να περιφέρεται ανά τον κόσμο αναζητώντας στηρίγματα για την αντιλαική πολιτική του σε χώρες και ηγέτες που εκ προοιμίου επιβουλεύονται τα συμφέροντα της χώρας.

 Συμπέρασμα: Δεν γνωρίζουμε τι έχει συμφωνήσει ο κ. Παπανδρέου στο παρασκήνιο.

Θέλουμε όμως να πιστεύουμε ότι ο πρωθυπουργός θα εκμεταλλευτεί την πρόσκληση Ομπάμα προκειμένου να διαπραγματευτεί μια οριστική λύση με την Ε.Ε. ,που δε θα προσβάλλει την αξιοπρέπεια της χώρας μας.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. donaE avatar
  donaE 26/02/2010 22:17:53

  Εχει πολυ καλο χαρτι ο Παπανδρεου στα χερια του.

  • Λάκωνας avatar
   Λάκωνας @ donaE 27/02/2010 09:32:25

   ...αλλά μόλις σκουπιστεί χάνει κάθε πιθανή αξία γιατί όπως όλοι γνωρίζουμε δεν είναι επαναχρησιμοποιούμενο

 2. ΜΗΤΣΟΣ avatar
  ΜΗΤΣΟΣ 26/02/2010 22:22:51

  Για πρώτη φορά νιωθω ότι το ΓΑΠ αρχίζει να ξεκωλάει και τα ταξίδια του να πιάνουν τόπο.Βέβαια το βεβαρημένο παρελθόν του και η δοσίλογη παρέα του δεν δίνουν πολλά περιθώρεια ελπίδας αλλά στην κατάσταση που έφερε τα πράγματα δεν θα μπορούσε να πράξει διαφορετικά.
  Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΛΥΠΗΘΕΙ!!

  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ avatar
   ΔΗΜΗΤΡΗΣ @ ΜΗΤΣΟΣ 28/02/2010 11:46:53

   ασε φιλε αντε κανε νανακια με τον καραμανλη ,που ακομα παιζει πλει στεσιον ο ανθρωπος και δεν ειχε παρει χαμπαρι τι γινοτανε,
   η μαλον πηρε οταν ξυπνησε και την εκανε γαργαρα, μην τον ειδατε τον παναγη.

   ο γιωργος τεως γιωργακης τουλαχιστον εκανε αθλητισμο ο ανθρωοπος
   ο GEORGE IS A RUNNER ,

   ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΑΦΗΣΕ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ Ο ΦΥΓΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ.

 3. Orestios avatar
  Orestios 26/02/2010 22:33:02

  Ας ακουστεί πάλι το "ευχαριστούμε την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής" ενώ θα παραδιδονται τα κλειδιά της Μακεδονίας, του Αιγαίου και της Κύπρου χέρι-χέρι.
  Τέτοιο πατριωτισμό πρώτη φορά θα αντιοκρύσουμε. Έχει και συνέχεια όμως. Θα πρέπει να πληρώσουμε για όλα αυτά τα shows.

 4. ΜιχΜιχ avatar
  ΜιχΜιχ 26/02/2010 22:38:56

  Γιατί κόπτεται; Γιατί ο Ομπάνα αντιστέκεται στον νεο-οθωμανισμο του Νταβούτογλου.

  http://www.irishcentral.com/roots/New-study-claims-that-Irishmen-descended-from-Turkish-farmers-83217437.html

  New study claims that Irishmen descended from Turkish farmers

  Μπουαχαχααχα!

  (Το γεγονός πως δεν υπήρχαν τότε Τούρκοι στην Ανατολία, δεν φάινεται να απασχολεί τους ερευνητές.)

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ ΜιχΜιχ 27/02/2010 08:36:38

   Ε τώρα... κάπου πριν 6000 ή 10000 χρόνια όλοι εμείς οι ασπρουλιάρηδες προερχόμαστε από ασιατικές φυλές, και μάλλον σε αυτό αναφέρεται η γενετική μελέτη. Οι τούρκοι και οι φινλανδοί είναι πιο κοντά (και πιο προσφατα κοντά) από ότι οι τούρκοι και οι κέλτες, εξ άλλου έχουν και γλωσσολογικά κοινά. Αν πας πολύ πιο πίσω όλοι καταγόμαστε από κοινό πρόγονο στην ...Αφρική (εξ ου και ο όρος "ο σκύλος ο αράπης" χαχαχαχα)

   https://genographic.nationalgeographic.com/genographic/index.html για όποιον έχει τέτοιες περιέργειες, και με $100 μπορείτε και εσείς να μάθετε τις γονιδιακές σας καταβολές (το πρόγραμμα λήγει όπου νάναι). Θα μπορούσαμε να ζητήσουμε τις γονιδιακές καταβολές των πρωθυπουργών μας! Ο Thomas Jefferson ήταν Φοίνικας Λιβανέζος!

 5. σταμ avatar
  σταμ 26/02/2010 22:44:18

  ...μεγαλος ποδηλατης και μεγαλος διατροφολογος

 6. olympiada avatar
  olympiada 26/02/2010 23:22:44

  Καμμία πρόσκληση δεν δόθηκε στον ΓΑΠ. Μαζική πρόσκληση για την καθιερωμένη δεξίωση της 25ης Μαρτίου είναι. ΡΕΖΙΛΙ γίναμε πάλι με τους απατεώνες.

  • «Κασσάνδρα» avatar
   «Κασσάνδρα» @ olympiada 27/02/2010 00:10:38

   Και εγώ αυτό υποψιάζομαι τα φυντάνια του πολυπολιτισμού που ελέγχουν καθολικά αυτή της εποχή τα ΜΜΕ, πέφτει πολύ δούλεμα και κομπογιαννιτισμός.

  • Orestios avatar
   Orestios @ olympiada 27/02/2010 00:13:46

   Γι' αυτό και η απλή αναφορά? Λογικά θα είχαμε διθυράμβους για την πορεία του Τυρταίου-GAP. Κάτι βρωμάει.

 7. anonymous avatar
  anonymous 26/02/2010 23:46:15

  Ο αντιαμερικανισμός στην Ελλάδα οφείλεται στις λάθος πολιτικές της Αμερικής. αν δώσει το ΔΝΤ τα φράγκα χωρίς ανταλλάγματα στα εθνικά θέματα ο αντιαμερικανισμός θα υποχωρήσει. Αν όχι τότε θα μείνει ως έχει.

  Είμαι της γνώμης να πάμε στο ΔΝΤ γιατί έτσι θα φάνε τέτοια σφαλιάρα οι ευρωπαίοι και θα είναι πιο προσεκτικοί στο μέλλον.

 8. EUROTSOPANHS avatar
  EUROTSOPANHS 27/02/2010 00:32:29

  ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΛΕΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΝ ΤΟ ΧΑΛΙΝΑΡΙ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ.
  ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΗΠΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΕΓΓΥΑΤΑΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΑΣ.Ο ΣΤΕΙΡΟΣ ΑΝΤΙΑΜΕΡΙΚΑΝΙΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΩΦΕΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΚΑΙ ΝΟΣΤΑΛΓΟΙ ΤΟΥ Γ ΡΑΙΧ.
  Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ Β ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΙΚΑΝΕΣ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΜΙΑ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ.Η ΜΟΝΗ ΜΑΣ ΕΛΠΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΗΠΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ.ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΟΤΙ ΜΕ ΤΟ ΛΟΜΠΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ...Η ΞΕΦΤΙΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ.
  ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΟΜΠΥ ΤΩΝ ΗΠΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΑΔΙΤΕΣ ΠΟΛΛΑΚΙΣ ΕΦΤΥΣΑΝ ΑΛΛΑ ΟΙ ΕΚΕΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΝΤΑ ΒΟΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΠΙΕΖΟΥΝ ΤΙΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΠΡΟΕΔΡΙΕΣ.
  ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΜΑΣ ΠΟΡΕΙΑ, Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΠΙ ΚΕΦΑΛΗΣ ΑΠΕΔΕΙΧΘΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΧΘΡΟΣ ΠΑΡΑ ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΣΤΗΝ ΔΥΣΚΟΛΗ ΣΤΙΓΜΗ,ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ ΤΟΥΣ ΛΕΜΕ....ΧΑΛΕΠΑΤΑ.

  • anonymous avatar
   anonymous @ EUROTSOPANHS 27/02/2010 15:12:05

   Αυτά που λες δεν ισχύουν Η ισορροπία δυνάμεων διαταράχθηκε από το 1974 και μετά. Τόσο το 1955 όσο και το 1960 είχαμε το πάνω χέρι. Με τα γεγονότα της Πόλης έπρεπε να επιτεθούμε. Δυστυχώς δε μας το επέτρεψαν οι ''σύμμαχοι''. Για την κατάσταση λοιπόν όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα με την Ελλάδα να έχει μετατραπεί σε ένα μη ασφαλές κράτος για τους πολίτες της φέρουν ευθύνη και οι Αμερικανοί ως εκτελεστές του αγγλοσαξονικού σχεδίου.

 9. Quicky avatar
  Quicky 27/02/2010 06:18:49

  Oh mama,I got an invitation from Barak!I am great,I am the one,I RULE : )

 10. neotera avatar
  neotera 27/02/2010 06:45:59

  ΜΕ ΤΡΟΜΟΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΑΜΟΝΗ ΟΜΠΑΜΑ !
  Τους έχουν προτείνει οι Βρυξέλλες το συγκεκριμμένο σχέδιο με τα 25 δις τράμπα ομόλογα. Παρουσιαστηκε και ο ελληνογερμανός πολιτικός που θα αναλάμβανε την υλοποίησή του. Διαβάστε εδώ http://greece-salonika.blogspot.com/2010/02/k_24.html Διάφοροι έγκριτοι εκπρόσωποι των γερμανών κυρίως το έχουν επεξηγήσει από 10ημέρου στα μήντια, αλλά δεν το δέχονται ! Δεν το (ΣΥ)ΖΗΤΟΥΝ ! Αυτό φώναξε πριν λίγο ο ανταποκριτής του Μέγκα Σπινθουράκης πριν τον κόψουν στον αέρα για να συνεχίσουν με το πόσο σκληρά κακα κι ανάποδα είναι τα μέτρα που επιβάλουν οι απόγονοι των Ναζί… Για μέτρα που "ματώνουν" μιλάνε και προετοιμάζουν 4 μήνες τώρα με τα κουραδοκάναλά τους, αλλά μέτρα δεν παιρνουν...

  • popolaros avatar
   popolaros @ neotera 27/02/2010 08:21:54

   Αυτό καταδυκνείει το στημένο της κρίσης.
   Παρόλο που υπήρχαν λύσεις, δεν τις προβάλουν γιατί θα χαλάσει το τρομό-μετρό κλίμα.
   Ο Jeffrey εξαρχής ήθελε να εφαρμόσει νεοφιλελεύθερη και αντιευρωπαική πολιτική ως δούρειος ίππος, κατ'εντολή των friends των διεθνών αγορών.
   Η κολοπιλάλα του είναι η υποδούλωση της Ελλάδας στο ΔΝΤ και 3-4 εθνοδιαλυτικά νομοσχέδια παραγγελιές από τις ΜΚΟ αλλά Soros.
   Μετά θα είναι έτοιμος για νέα διεθνή καρριέρα.
   Όσο πιο γρήγορα τον ρίξει ο Ελλ.λαός, τόσο το καλύτερο για την πατρίδα.
   Αν περιμένει Ο Σαμαράς να οργανώσει πρώτα το κόμμα και μετά να κατέβει στον λαό, τον βλέπω να κυβερνήσει στην μισή Ελλάδα.

  • «Κασσάνδρα» avatar
   «Κασσάνδρα» @ neotera 27/02/2010 09:08:30

   Βρε πέφτει πολύ δούλεμα ακόμα δεν το πιάσετε;

   http://www.youtube.com/watch?v=L44R7bRhc4o#t=03m25s

   τα λέει καθαρά ο άνθρωπος.

   Θα αγοράσουν 4-5 εκατομμύρια ελληνικά ομόλογα Γάλλοι Γερμανοί και τα άλλα κράτη.

 11. ΜΗΤΣΟΣ avatar
  ΜΗΤΣΟΣ 27/02/2010 07:31:54

  Μια άλλη εκδοχή για την εμμονή του Ομπάμα να μας βοηθήσει μπορεί να είναι και αυτή:
  http://olympia.gr/2010/02/26/turkey-crisis/

 12. «Κασσάνδρα» avatar
  «Κασσάνδρα» 27/02/2010 08:54:32

  Βρε μην ψαρώνετε και εσείς με το δήθεν μεγάλες διαπραγματεύσεις του τζέφρευ όλα μια χαρά σκηνοθετημένα είναι και καλά για να φτιάξουν το προφίλ του μεγάλου ηγέτη και διαπραγματεύεται σκληρά για το που θα πάει η Ελλάδα. Μην γελιέστε η βοήθεια θα είναι ευρωπαϊκή, για αυτό ήρθε και ο Γερμανός τραπεζίτης χθες για να κανονίσουν πως θα γίνει το private placement. Το παιχνίδι είναι για να πεισθούν και όλοι ότι η κατάσταση είναι δραματική και δήθεν ο ΓΑΠ είναι εξαιρετικός κουμανταδόρος τιμονιέρης.

  Το ίδιο δούλεμα πέφτει για τον 14ο μισθό το αφήνουν να αιωρείται για να μας που μετά ότι ο μέγας τζεφρευ τα κατάφερε ότι και καλά τον έσωσε!

  Υ.Γ. δεν είδα να ασχολείσαι με τις δηλώσεις κακλαμάνη φάκτωρα γιατι;
  http://www.skai.gr/player/tv/?mmid=110067

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ «Κασσάνδρα» 27/02/2010 09:21:41

   Δεν ξέρω αν, πως και ποιός θα κάνει τι με την χρηματοδότηση. Εικάζω ότι δεν θέλουν να έχουν μία δεύτερη Lehman στα χέρια τους (ο γ' πληθυντικός αναφέρεται στους πιστωτές μας και στις 5-10 μεγάλες τράπεζες).

   Συμφωνώ απόλυτα ότι ΟΛΑ όσα βλέπουμε τους τελευταίους 4 μήνες είναι διαχείριση ίματζ του ΓΑΠ και του Πασοκ. Εναν και μόνο έναν σκοπό έχουν: Να μείνουν στην εξουσία. Τα άλλα είναι πάρεργα.

  • «Κασσάνδρα» avatar
   «Κασσάνδρα» @ «Κασσάνδρα» 27/02/2010 09:43:05

   Η χρηματοδότηση είναι για αγορά ομολόγων από τις κεντρικές ευρωπαϊκές τράπεζες.

   Οσο για το δούλεμα και ιματζ δες σήμερα Νέα και Εθνος το deal του Γιωργάκη ήμαρτον δλδ.

   Το θέμα δεν είναι οι χρηματοδοτήσεις άλλα πως θα στήσει κώλο ο λαός και το προεδρικό ΠΑΣΟΚ να μην βγάλει άχνα για το αγγούρι που έρχεται.

 13. yannidakis avatar
  yannidakis 27/02/2010 10:17:01

  κατανοητος ο προληματισμος βεβαια & τον μοιραζομαι, ομως ολη η ουσια ειναι στο σημειο που πρεπει ο φιλ-αμερικανος πρωθυπουργος μας να εκμεταλλευτει την ευκαιρια αυτη. Ειναι γεγονος πως δεν εχει πολλα περιθωριο ελιγμων κι αυτη η ευκαιρια ειναι μοναδικη.
  Ας μην ομως παραμεριζουμε την πιθανοτητα το ολο μπερδεμα να καταληξει εις βαρος μας αν γινουν κακοι διπλωματικοι ελιγμοι :[

 14. nov11 avatar
  nov11 27/02/2010 10:18:11

  Πριν αναζητήσουμε τις ευθύνες στους ΞΕΝΟΥΣ που δεν είναι φιλάνθρωποι ας δούμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ποιοί άνοιξαν τις ' κερκόπορτες 'από μέσα για την οικονομική υποδούλωση της χώρας κάνοντάς τη καρυδότσουφλο στις όποιες ορέξεις των τραπεζικών θαλασσοδανείων.
  Αυτοί παρέδωσαν τα κλειδιά για τις καρέκλες και τον πλουτισμό και όχι μόνο κοιμούνται ήσυχα αλλά έχουν το θράσος να πυκνώνουν τελευταία τις τηλεοπτικές τους εμφανίσεις.Αυτό σημαίνει ότι παρά το γεγονός πως οι κομματικές βάσεις απέκρουσαν το σουτάρισμά τους ΤΩΡΑ προσπαθούν να κάνουν βίαιη κατάληψη της εστίας......
  Ο Ομπάμα και η ΕΕ παίζουν το παιχνίδι τους.ΠΟΙΟΙ ΟΜΩΣ ΕΔΩΣΑΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΣΥΝΘΛΙΒΕΤΑΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΜΥΛΟΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΥΝΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΝΑ ΠΕΤΑΓΟΝΤΑΙ ΑΤΙΜΩΡΗΤΟΙ ΤΙΜΗΤΕΣ;;;;;
  ΟΙ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΡΘΕΙ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΚΟΜΗ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ.
  ΟΣΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗ ' ΣΩΤΗΡΙΑ ' ΔΕΝ ΕΚΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΤΙΜΩΡΙΑ ΚΑΙ Η ΔΗΜΕΥΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ ΤΩΝ ΕΝΟΧΩΝ Η ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΟΛΙΚΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΒΕΒΑΙΗ.
  ΟΙ 'ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ' ΠΟΥ ΤΙΣ... ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ.. ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΟ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΟΘΕΙ Η ΟΥΣΙΑ ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΕΙ ΠΩΣ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ.

 15. Umberto Eco avatar
  Umberto Eco 28/02/2010 11:53:42

  Τα επιδόματα,οι υπερωρίες κλπ περικόπτονται αναδρομικά από την 1/1/2010.Με τη μισθοδοσία του Μαϊου πιθανότατα να μη λάβουμε καθόλου μισθό(αφού θα έχουν για 1η φορά παρακρατηθεί τα ανωτέρω).ΤΟΤΕ θέλω να κάνουν δημοσκοπήσεις για τα μέτρα,το Γιωργάκη κλπ...
  Νομίζω δε ότι τότε θα ξεκινήσει και το μεγάλο τσουνάμι που σταδιακά δεν θα αφήσει τίποτε όρθιο.Θα μοιάζει με χάος,με αναρχία,με εμφύλιο...δεν ξέρω...αυτό που ξέρω είναι ότι η οργή του κόσμου συσσωρεύεται !

 16. στ. τακης avatar
  στ. τακης 28/02/2010 12:41:22

  ΑΝ ΕΚΟΒΑΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΤΑ ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΟ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.