21/07/2009 10:32
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Γιατί θάφτηκε το σκάνδαλο της Μονής Μεγίστης Λαύρας στην Σκύρο;Το σκάνδαλο της Μονής Μεγίστης Λαύρας στην Σκύρο, αποκαλούμενο και Βατοπέδι Νο2, τα έχει απ΄ όλα – ίσως και περισσότερα από το Βατοπέδι Νο1. Βυζαντινούς Αυτοκράτορες και χρυσόβουλα, μονές - επιχειρηματίες , αγανακτισμένους τοπικούς άρχοντες και πολίτες, βουλευτές και υπουργούς και πολλά, πολλά εκατομμύρια.

Θα περίμενε λοιπόν  κανείς ότι την ευαισθησία που επέδειξαν τα ΜΜΕ στην υπόθεση Βατοπεδίου θα την επιδείκνυαν και στην περίπτωση αυτή. Πέραν όμως από τις αναφορές στα «ψιλά» το θέμα θάφτηκε όχι μόνο από τον Τύπο της διαπλοκής, αλλά και από το λαλίστατο σε τέτοιες περιπτώσεις ΠΑΣΟΚ. Για ποιους λόγους; Θα τους δούμε στη συνέχεια αφού αναφερθούμε σε συντομία στο ιστορικό της υπόθεσης

Η υπόθεση αφορά την μεταβίβαση στην κυριότητα της Μονής Μεγίστης Λαύρας έκτασης 37.000 στρεμμάτων στη Σκύρο, που αντιστοιχεί στο 1/8 του νησιού και μέρος της έχει χαρακτηριστεί «Natura». Το σκάνδαλο κυκλοφορεί από χρόνια, με διάφορα δημοσιεύματα, που προκαλούσε η αγανάκτηση των κατοίκων και εμφανίζονταν εδώ κι εκεί. Όμως, ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδάς, που τόσο βιάστηκε για άλλες περιπτώσεις, παρήγγειλε εισαγγελική έρευνα για το σκάνδαλο μόνο λίγες ημέρες πριν αποχωρήσει – βλέπε http://www.antinews.gr/?p=7072. Αλλά ας δούμε την υπόθεση από την αρχή.

Τον Ιούλιο του 1998, με αφορμή μια κοινοτική επιδότηση που διεκδικούσε από την Ε.Ε., η Μονή άσκησε αγωγή στο Πρωτοδικείο Χαλκίδας ζητώντας να της αναγνωριστούν 38.000 στρέμματα στη θέση «Βουνό» στη νότια Σκύρο. Για το λόγο αυτό επικαλέστηκε χρυσόβουλα του 10ου αιώνα, δωρεά του Νικηφόρου Φωκά και ισχυρίστηκε ότι από το «1831 ενέμετο συνεχώς και αδιαλείπτως με τα προσόντα της εκτάκτου χρησικτησίας, χωρίς ποτέ να ενοχληθεί παρ' ουδενός, ούτε από το Δημόσιο...».

Στη συνέχεια κέρδισε και την πρωτόδικη δίκη και την δίκη στο εφετείο, όπου προσέφυγε το Δημόσιο. Τον Μάρτιο του 2001 το Δημόσιο άσκησε αίτηση αναίρεσης κατά της απόφασης (8.665/2000) του Εφετείου Αθηνών, αλλά δύο μήνες μετά (28/5/2001) το Δ' τμήμα του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους γνωμοδότησε ότι είναι «αβάσιμες» οι αιτιάσεις του Δημοσίου. Έτσι έδωσε το «πάτημα» να παραιτηθεί η πολιτεία υπέρ της Μονής!

Σας θυμίζουν τίποτα όλα αυτά; Παρόμοια γεγονότα δεν αποτέλεσαν την βάση για να στηριχθούν οι κατηγορίες στην υπόθεση Βατοπεδίου; Γιατί δεν έφτασε και η υπόθεση αυτή στην Βουλή; Υπάρχουν πράσινα και γαλάζια αυτοκρατορικά χρυσόβουλα;

Έτσι, το Δημόσιο απαλλοτρίωσε 1.935 στρέμματα, δίνοντας στους μοναχούς υπέρογκη αποζημίωση για περιοχές που βρίσκονται σε «παντελώς αναξιοποίητες περιοχές της Σκύρου ». Στην δικογραφία υπάρχει μάλιστα και επιστολή τού τότε δημάρχου Σκύρου προς το υπουργείο Οικονομίας, στην οποία ανέφερε ότι απαλλοτριώθηκε προς 4.200 δρχ. ανά τ.μ. μοναστηριακή έκταση 120.421 τ.μ. στη θέση Τρεις Μπούκες, η αγοραστική αξία της οποίας δεν ξεπερνούσε τότε τις 700 δρχ. ανά τ.μ.

Στη συνέχεια, απερίσπαστη η Μονή σύστησε το 2005 εταιρεία με την ονομασία «Αιολική Νότιας Σκύρου ΑΕ» με εταίρους κατά 95% τη Μονή και 5% την εταιρεία «ΕΝΤΕΚΑ ΑΕ», με στόχο τη δημιουργία 10 αιολικών πάρκων, η παραγωγή των οποίων θα προσεγγίζει το 1/3 της ισχύος του λιγνιτικού σταθμού της ΔΕΗ Μεγαλόπολης! Πρόκειται να εγκαταστήσει 111 ανεμογεννήτριες, ύψους περίπου 100 μέτρων, στο όρος Κόχυλας το οποίο ουσιαστικά θα μεταβληθεί σε ένα απέραντο εργοτάξιο, αφού θα χρειαστούν εκσκαφές, διάνοιξη δρόμων κ.ά., παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων του νησιού («Ριζοσπάστης»).

Όταν δεν πρέπει να μιλάνε για σχοινί στο σπίτι του κρεμασμένουΔικηγόρος της μονής για τα θέματα της Σκύρου ήταν στο επίμαχο διάστημα ο βουλευτής Ευβοίας του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπαγεωργίου. Ο ίδιος δηλαδή που συμμετείχε στην Εξεταστική Επιτροπή για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπαιδίου (!!!) για τον οποίο έγραφε παλαιότερα η «Ε»:

«..Ο βουλευτής Ευβοίας είναι εκείνος ο οποίος, ως πολιτικός και δικηγόρος, φρόντισε να δικαιωθεί δικαστικά η Μονή Μεγίστης Λαύρας, που με τα δικά της «χρυσόβουλα» και με αμφισβητούμενες μεθοδεύσεις της διοίκησης κατοχύρωσε δικαιώματα σε μια τεράστια έκταση της νότιας Σκύρου. Ο κ. Παπαγεωργίου πρωτοστάτησε σ' αυτήν την υπόθεση, που έχει πολλές ομοιότητες με τις διεκδικήσεις του Βατοπεδίου στη Βιστωνίδα, ενώ φρόντισε να περάσει και συγκεκριμένη διάταξη στον δασοκτόνο νόμο 3208/2003, στον οποίο υπήρξε εισηγητής. Αλλά και στο επίσημο βιογραφικό του ο κ. Παπαγεωργίου παρουσιάζει ως βασική του ιδιότητα εκείνη του μέλους του Μητροπολιτικού Συμβουλίου της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδας-Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων. Εδώ υπάρχει ένα σαφές πολιτικό και ηθικό ασυμβίβαστο». (Διαβάστε εδώ)

Μεγαλύτερο σκάνδαλο από εκείνο του Βατοπαιδίου

Σύμφωνα, εξάλλου, με τον πρώην βουλευτή του ΣΥΝ κ. Ευ. Αποστόλου , ο οποίος έχει ασχοληθεί όσο λίγοι με την υπόθεση, το σκάνδαλο του Βατοπεδίου αναδείχθηκε κυρίως λόγω της επανάκτησης της κυριότητας από το Δημόσιο της λίμνης μέσω μιας μεθοδευμένης ανταλλαγής της με άλλη ακίνητη δημόσια περιουσία πολλαπλάσιας αξίας. Ενώ «στη Σκύρο είχαμε ένα μεγαλύτερο σκάνδαλο, αυτό της Μονής Μεγίστης Λαύρας του Αγίου Όρους, που υλοποιήθηκε σε δύο χρονικές περιόδους: η πρώτη αφορά στην απαλλοτρίωση από το Δημόσιο έναντι τιμήματος 7,5 δις δραχμών εκτάσεων 1.935 στρεμμάτων, των οποίων η κυριότητα στηριζόταν στα βυζαντινά χρυσόβουλα του 10ου αιώνα και η δεύτερη στην αναγνώριση κυριότητας για τα υπόλοιπα 37.000 στρέμματα των χρυσόβουλων με διαδικασίες παράκαμψης αυτών που προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία»- διαβάστε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Αποστόλου.

Τι έκανε το ελληνικό Δημόσιο;

Πρώτον, με απόφαση του Νομικού Συμβουλίου το Δημόσιο παραιτήθηκε από την διεκδίκηση των εκτάσεων.

Δεύτερον, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προώθησε και ψήφισε το Ν. 3208/2003 αρµοδιότητας Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης (υπουργός ήταν τότε ο κ. Δρυς) ο οποίος κατοχυρώνει την ιδιοκτησία της Μονής και δεν επιτρέπει στο Δημόσιο να διεκδικήσει στο μέλλον στα συμφέροντά του στην Σκύρο. Συγκεκριμένα, με το άρθρο 15 παρ. 1 του νόµου αυτού τα δάση Σολυγείας του νοµού Κορινθίας, Ειδυλίας, της νήσου Σαλαµίνας του νοµού Αττικής και της νήσου Σκύρου του νοµού Ευβοίας αναγνωρίζονται πλέον ως ιδιωτικά. Δηλαδή, ακόμα κι αν ήθελε το Δημόσιο να επανεξετάσει το θέμα, με την διάτάξη αυτή δεν μπορεί.

Τι έγινε και τι προηγήθηκε στην συνεδρίαση εκείνη της Βουλής; Θα το δούμε στη συνέχεια.

 (Διαβάστε και το http://roides.wordpress.com/2009/07/03/3july09/)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. sinn avatar
  sinn 21/07/2009 10:48:14

  Πάλι τα αυτονόητα να λέμε FactorX για την συμπαιγνία των καναλαρχών του Μπομπολιστάν. Θα σας λύσουν όλες τις απορίες -λέμε τώρα- οι Καρχιμάκηδες.

  • Δωδωναίος avatar
   Δωδωναίος @ sinn 21/07/2009 11:28:26

   Ανοίξτε την Βουλή για να μη παραγραφεί τίποτε.
   Εμείς λέμε και σας παρακαλάμε αξιότιμοι κύριοι της δεξιάς:
   Όλα δικά σας και δικά μας (όπου και άν υπάρχουν), στο φώς της ημέρας.
   Αλλά εσείς σπεύσατε πρωίμα και για πρώτη φορά στην ιστορία του Ελληνικού Κοινοβουλίου, να κλείσετε την Βουλή για να επέλθει η πολυπόθυτη παραγραφή. Τουτέστην δηλαδή "κουκούλομα".
   Και ύστερα τα βάζεται με την κουκούλα χα χα χα .
   Αιδώς Αργείοι!!!!

 2. tiramola avatar
  tiramola 21/07/2009 10:58:01

  Ανταλλαγές με οικόπεδα-φιλέτα ανα την Ελλάδα είχαμε?

  • Factorx avatar
   Factorx @ tiramola 21/07/2009 11:29:15

   Περίμενε, απο όλα έχει

 3. christos avatar
  christos 21/07/2009 11:08:37

  μα επειδή δεν συμφέρει στον Καρχιμάκη και στον Μπομπολα...
  Έτσι δεν ήταν πάντα το λαμογιοπασοκ;
  Τα δικά σας δικά μας...και τα δικά μας δικά μας...

  • sinn avatar
   sinn @ christos 21/07/2009 11:47:46

   Αιδώς Αργείοι, ο Μπόμπολας έιναι ένας λαϊκος αριστερός αγωνιστής του ΠΑΣΟΚ που από αγάπη για τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη έλεγχει τα πιο ισχυρά και, εννοείται, αξιόπιστα media της χώρας. Πρέπει να μην αναλωνομαστε σε χουντοδεξιές αερολογίες και να είμαστε ευγνώμονες στον άνθρωπο που θα χτίσει με το αζημίωτο και σε συμφέρουσες οικολογικές τιμες την Ελλάδα της Πράσινης Ανάπτυξης.

 4. tiramola avatar
  tiramola 21/07/2009 11:18:47

  Καρχιμάκης-Μπομπολας τα πρόσωπα πρωταγωνιστές της νεοδημοκρατικής αερολογίας...
  Chris...
  Για περιέγραψέ μας το σκάνδαλο όπως το αντιλαμβάνεσαι εσύ και σύγκρινέ το με του Βατοπεδίου , να δούμε τις διαφορές...

 5. Αθανασιος Ι. avatar
  Αθανασιος Ι. 21/07/2009 11:25:43

  Οι κάτοικοι της Μεγάλης Παναγίας Χαλκιδικής στην λαϊκή τους Συνέλευση έδειξαν σε όλοι την Ελλάδα ότι μπορούν τον κάθε Μπομπολακο και Κούτρα να στείλουν στα αζήτητα ….το διαβάσατε πουθενά εκτός http://antigoldgreece.wordpress.com/2009/07/12/skouries_protovoulia/
  http://proevla.blogspot.com/2009/07/blog-post_11.html
  θα είμαστε και εμείς εκεί δίπλα τους …

 6. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 21/07/2009 12:32:01

  Θα μου το θυμηθείτε: Με αφορμή τις ΑΠΕ θα γίνουν οι μεγαλύτερες καταπατήσεις γης από οποιονδήποτε μπορεί. Οι ανεμογεννήτριες θέλουν μεγάλες εκτάσεις. Οι μεγάλες εκτάσεις σπάνια έχουν τίτλους. Τα ιδανικά πλυντήρια είναι η Εκκλησία και Η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Το κίνητρο δεν είναι τόσο η αξία της γής (αυτή μηδενίζεται με τις Α/Γ), αλλά η ΜΙΖΑ από αυτόν που τις βάζει, μικρό ποσοστό των επιδοτήσεων. Οι επιδοτήσεις είναι λεφτά φορολογουμένων (κυρίως Γερμανών) για να παράγουν τα (Γερμανικά) εργοστάσια τις σαβούρες τους. Και ποιός έχει γη για πέταμα; Οι Έλληνες. Και ποιός στηρίζει το εγχείρημα; Οι εκδότες που μεταφέρουν πετρέλαιο. Και ποιός θα πληρώνει ακριβότερα το ρεύμα; Εσείς και εγώ. Οι απατεώνες δεν έχουν χρώμα, αλλά σε αυτήν την περίπτωση, δηλώνουν "πράσινοι".

 7. Erevos avatar
  Erevos 21/07/2009 12:56:45

  @tiramola
  "Ανταλλαγές με οικόπεδα-φιλέτα ανα την Ελλάδα είχαμε?"

  Μονή Τοπλού στο Ν. Λασιθίου...

 8. Στέργιος avatar
  Στέργιος 21/07/2009 13:19:01

  Επίσης, γιατί θάφτηκαν τα σκάνδαλα τής μητρόπολης Βοιωτίας, με τον τότε Μητροπολίτη και τώρα Αρχιεπίσκοπο Τζερόνιμο να θέλει να φάει όλα τα παράκτια φιλέτα τού νομού;

 9. Αντρέας avatar
  Αντρέας 21/07/2009 13:25:00

  τη Σκύρο λοιπόν είχαμε ένα μεγαλύτερο σκάνδαλο, αυτό της Μονής Μεγίστης Λαύρας του Αγίου Όρους, που υλοποιήθηκε σε δύο χρονικές περιόδους: η πρώτη αφορά στην απαλλοτρίωση από το Δημόσιο το 1993 έναντι του εξωφρενικού τιμήματος 7,5 δις δραχμών εκτάσεων 1.935 στρεμμάτων, των οποίων η κυριότητα στηριζόταν στα βυζαντινά χρυσόβουλα του 10ου αιώνα και η δεύτερη στην αναγνώριση κυριότητας το 2000 για τα υπόλοιπα 37.000 στρέμματα των χρυσόβουλων με διαδικασίες παράκαμψης αυτών που προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία .

  Αλήθεια μετά την άσκηση ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης αισθάνεται ακόμα και σήμερα υπερήφανο το ΠαΣοΚ αλλά και ο βουλευτής του κ. Γ.Παπαγεωργίου (!!!!!!!!!) που έχουν συμβάλλει στο ...«ιερό σκάνδαλο »;
  ( http://politis-gr.blogspot.com/2009/06/blog-post_27.html )

 10. tiramola avatar
  tiramola 21/07/2009 13:25:48

  Πας για το Χ αλλά θα το φας το γκολ στο 90....

 11. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 21/07/2009 13:32:13

  Δεν υπάρχει σκάνδαλο (ή ανταλλαγή) με γη στο Τοπλού. Το μόνο "σκάνδαλο" είναι η ανικανότητα των Άγγλων να προχωρήσουν μία ομολογουμένως δύσκολη δουλειά (με αντικειμένικά και βαλτά εμπόδια)

 12. Ξενητεμενος avatar
  Ξενητεμενος 21/07/2009 13:50:34

  Το θεμα εχει πολλες πλευρες:
  Πρωτη: Που βρισκομαστε, βρε Ελληνες, σε ποιον αιωνα εννοω: Στον δεκατο 'η στον εικοστο πρωτο; Απο την αναγνωση ολων αυτων που παραθετει ο Φακτορας βγαινει αβιαστα το συμπερασμα οτι η Ελλαδα εχει κολλησει στον δεκατο αιωνα μετα Χριστον και το παπαδαριο εχει ακομα τη δυνατοτητα που ειχε τοτε να κανει ο,τι θελει.
  Δευτερη: Ποιοι (ονομαστικα) αποτελουσαν το Δ' Τμημα του Νομικου Συμβουλιου του Κρατους που εποιησαν τη γνωμοδοτηση της 28/5/2001? Που βρισκονται σημερα; Με τι ασχολουνται;
  Τριτη: Ποιοι μετεχουν (ονομαστικα)στην ανωνυμη εταιρια ΕΝΤΕΚΑ που εχει το 5% στην εταιρια Αιολικη Νοτιας Σκυρου και ποιοι, επισης, ονομαστικα, στη δευτερη;
  Τεταρτη: Απο που ανακυπτει το δικαιωμα των μοναστηριων και των καλογερων να συστηνουν και να εκμεταλλευονται ανωνυμες εταιριες;
  Πεμπτη: Ποιοι βουλευτες (ονομαστικα) ψηφισαν τον νομο 3208/2003 του αξιοτιμου κ. Δρυ, που βρισκονται και με τι ασχολουνται σημερα;
  Εκτη: Που ειναι και τι λενε γι' αυτο το σκανδαλο ο νεος μας "συνταγματολογος" κ. Ροβλιας και ο λαλιστατος κ. Καρχιμακης καθως και οι βουλευτες που συνυπογραφουν τις ερωτησεις και επερωτησεις του;
  Εβδομη: Σε ποια περιοχη του παγκοσμιου χαρτη βρισκεται η Ελλαδα; Στα βαθη της Αφρικης; Στα δαση του Αμαζονιου; Στις ζουγκλες αλλων περιοχων Στην Ευρωπη, παντως δεν βρισκεται, αν αναλογισθει ο οιοσδηποτε ολα αυτα τα καμωματα.
  Ογδοη: Τι γελοια πραγματα ειναι αυτα με τα χρυσοβουλα των "αυτοκρατορων" που αλλη δουλεια δεν ειχαν παρα να υπογραφουν "χρυσοβουλα" για την αλφα, την βητα, την γαμα δασικη εκταση της Σκυρου, της Κατω και Ανω Κωλοπετινιτσας, του λεγομενου "Αγιου Ορους" που με αυτα που κανουν οι καλογεροι καθολου Αγιο δεν ειναι;
  Ενατη: Μηπως, βρε Ελληνες, αντι να φυγουμε στην ξενητεια, οπως μας ωθουν, ειναι προτιμοτερο να παμε να γινουμε ολοι καλογεροι; Τι θα μας λειψει; Και το καλο φαγακι και το κρασακι υπαρχει, μπορει και κανενα καλα κρυμμενο μπουκαλι με εκλεκτο ουισκι να βρισκεται για καποιους "εκλεκτους" επισκεπτες που δεν μπορουν να κανουν χωρις το καλο ποτο τους. Ολα υπαρχουν και ολα μπορουν να γινονται, οπως το κρεας να βαφτιζεται "ψαρι" για να μην παραβιαζονται οι κανονες της νηστειας. Και αντι της ευλογημενης και καταραμενης Ιερισου, αναλογα με τον πηγαιμο και τον γυρισμο, να βρισκει πλεον κανεις μεσα στα ιδια υα μοναστηρια οσα προσφερε παλαιοτερα η κωμοπολη στους καλογερους.

 13. Δωδωναίος avatar
  Δωδωναίος 21/07/2009 13:55:30

  Επαναλαμβάνω την δήλωση του ΠΑΣΟΚ:
  "Ανοίξτε την Βουλή για να μη παραγραφεί τίποτε".
  Εμείς λέμε και σας παρακαλάμε καιρό τώρα αξιότιμοι κύριοι της δεξιάς:
  Όλα τα "δικά σας" και τα "δικά μας" (όπου και άν υπάρχουν), στο φώς της ημέρας..
  Εσείς μούγκα στη στρούγγα και κλείσατε και γρήγορα - γρήγορα την Βουλή..
  ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ: Thats was your target. Laundry....

 14. ataktos avatar
  ataktos 21/07/2009 14:30:04

  Τα νησιά του Αιγαίου βρίσκονται πάνω στο δεύτερο μεγαλύτερο γεωθερμικό πεδίο υψηλής ενθαλπίας στην Ε.Ε. Μέχρι σήμερα η γεώτρηση στη Μήλο παλιά η ΔΕΗ πρόσφατα η εταιρία του κύριου Κυριακόπουλου S&B το κατέστρεψαν λόγο ανικανότητας δυσφημίζοντας το και δίκαια οι κάτοικοι αντιδρούν . Σας το έχει το παραπάνω γεγονός ανακοινώσει ποτέ κανένας ειδικός καθηγητής Ελληνικού Πανεπιστήμιου .

 15. Greco avatar
  Greco 21/07/2009 15:23:31

  να δειτε που στο τελος παλι τους νδ θα βγαλουν απο κατω γιατι δεν εκαναν καλη αντιπολιτευση....

 16. christos avatar
  christos 21/07/2009 15:27:26

  tiramola και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις για κοιτάξτε ....

  http://www.youtube.com/watch?v=1zQC-tzqdIQ&eurl=http://exastal.blogspot.com/2009/07/blog-post_9073&feature=player_embedded

 17. Dubai Expatriate avatar
  Dubai Expatriate 21/07/2009 17:04:30

  Και στην Ηλεία έχει "καλό πράμα" που θάφτηκε ελέω ΠΑΣΟΚ.

  Με αυτά και με αυτά, ελπίζω ότι και οι πλέον αφελείς να έχουν καταλάβει ότι οι λεγόμενοι "κοινωνική αγωνιστές" ή "τρομοκράτες" δεν είναι τίποτα άλλο παρά μίσθαρνα όργανα παρακρατικών ομάδων όπως η ΚΟ-ΜΠΟ-ΣΤΑΖΙ και λοιπά αγαθά δίκτυα εγκληματιών και νταβατζήδων.

  Για να μη μιλήσουμε για Τοπλού όπου ο Καρχιμάκης τουμπεκί ή για το όργιο παρανομιών στα Δωδεκάνησα εδω και χρόνια με ανάμειξη "Φαναρίου" και ευλογίες του "ευφυέστερου" Έλληνα πολιτικού που φιλοδοξεί να ανέλθει στο ανώτατο κλιμάκιο "ορατής εξουσίας".

  ΄Τελως πάντων, όσο υπάρχουν πρόβατα θα υπάρχει και αυτή η κατάσταση όπου το ΠΑΣΟΚ θα επιτιμεί τη τωρινή κυβέρνηση ότι δεν "είναι ικανοί κλέφτες".

  Το τελευταίο προέρχεται από δημόσια δήλωση του Πανγκάλου.

  Ουδέν σχόλιο πέρα του ότι ακόμα και στη Ζιμπάμπουε θα είχε δημιουργηθεί αντι-ΠΑΣΟΚικός ακτιβισμός από τη "κοινωνία των πολιτων της Αριστεράς".


  Αλλά τι λέμε τώρα...έτσι Αλέκο?

 18. pizza avatar
  pizza 21/07/2009 18:59:28

  Και υστερα αναρωτιομαστε γιατι τα λειψανα ενος αγιου φτανουν για προσκηνυμα με μοναχο που οδηγει Porche Cayenne

 19. Tηλέμαχος avatar
  Tηλέμαχος 22/07/2009 11:01:27

  Τα Χρυσόβουλα και τα Φιρμάνια είναι έγκυροι τίτλοι, εγκυρότατοι. Όποιος τους αμφισβητεί είτε είναι στον κόσμο του, είτε έχει παρωπίδες.

 20. Αθανασιάδης Κων/νος avatar
  Αθανασιάδης Κων/νος 23/07/2009 04:51:55

  Σχετικά με το χρυσόβουλο του Νικηφόρου Φωκά στη Μονής Μεγίστης Λαύρας

  Με λίγα λόγια? με τα χαρτιά που ο Χίτλερ παραχώρησε τη Μακεδονία στους Βούλγαρους επί καιρών ανωμαλίας πολέμων και κατακτήσεων, θα μπορούσαν να έχουν τις προυποθέσεις να την δικαιωθούν?, μέσω τις Ελληνικής δικαιοσύνης, από τι τιγμή που το Άγιο Όρος αναγνώρισε τη μεγαλειότητα αυτού και ζήτησε και την προστασία του.

  Η μήπως? προυπάρχοντων των γραπτών κειμένων τις Αγίας Γραφής, κατά το οποίο τα πάντα είναι στη δικαιοδοσία τις ΙΣΧΥΣ του αυξάνεστε και πληθύνεται και κατακυριεύσατε επί τις ΓΗΣ, αναιρείται το υστερόβουλο του Χρυσόβουλουτου Φωκά καθώς και η παραχώρηση τις Μακεδονίας από τον Χίτλερ, παρά και την αναγνώριση της μεγαλειότητας ΤΟΥ από το Άγιο Όρος, ανήκοντα στον εκλεκτό του ΛΑΟΥ τις Εκκλησίας του οίκου του θεού

  Με βάση όμως το ΑΔΙΑΦΑΝΕΣ του ΕΠΟΥΡΑΝΙΟΥ τις "Εκκλησίας" του οίκου του Θεού, ΠΟΥ ΕΠΙ ΤΙΣ ΟΥΣΙΑΣ η ΒΑΣΗ της ΕΙΝΑΙ ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ και συνέχεια, τις ΕΠΙΓΕΙΑΣ ύπαρξης τις ΔΙΑΦΑΝΟΥΣ Εκκλησίας του ΔΗΜΟΥ η οποία ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΥΠΑΡΧΟΥΣΑ και του Ταλμούδ και τις Αγίας Γραφής και των χρυσόβουλων του Φωκά και του παραχωρητήριου του Χίτλερ, ΠΕΡΑΝ του ΟΤΙ ούτε Ταλμούδ ούτε το χρυσόβουλο του Φωκά ούτε το παραχωρητήριο του Χίτλερ, δεν είχαν και έχουν ΟΥΤΕ την ΕΓΓΡΙΣΗ των πιστών του ΑΔΙΑΦΑΝΟΥΣ τις ΕΠΟΥΡΑΝΙΑΣ "Εκκλησίας" του "οίκου" του θεού, αλλά ούτε και τις ΔΙΑΦΑΝΟΥΣ ΜΗΤΡΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ του ΔΗΜΟΥ, η αξία τις ύπαρξης του χρυσόβουλου είναι εκλαμβανόμενο μόνον ως στοιχείο βάσης ελέγχου τις νόμιμότητάς του, τουτέστιν τις ύπαρξης του ΑΝΟΜΟΥ του ΑΘΕΑΤΟΥ τις έκδοσης και επικάλεσης αυτού του χρυσόβουλου, ΚΑΙ ΕΞΩ από το πνεύμα του ΠΑΛΙΜΨΥΣΤΟΥ των ΠΑΝΤΩΝ.

  ΠΟΛΙΤΕΣ TΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ή απλοί υπήκοοι
  http://www.12830.gr/Forum/Print.html?topic=436.0

  Εκτός κιαν οι Αγιορίτες με νομικούς συμβούλους ταυτίζουν και αυτοί "..τους Μινωίτες ως... απογόνους .." αυτών που η "Εκκλησία του οίκου του θεού" μνημονεύει και τη σωτηρία εαυτών εκληπαρή από ΑΥΤΟΝ κατά το εις τας εκκλησίας ευλογείτε τον Θεό
  http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&tag=8470&pubid=4236858
  και βασιζόμενει στη λήθη του χρόνου, και πιθανόν, και το ποιο σύγουρο, και στην παραχάραξη εγγράφων των οποίων Η ΓΝΗΣΙΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΓΞΙΜΟΣ με την σύγχονη τεχνολογία, όπως και για άλλες περιπτώσεις στη Σκύρο όπου παρά τις ασφαλιστικές δικλείδες, το ΝΟΜΟΤΥΠΟ τις ύπαρξης τις ΕΚΔΟΣΗΣ υπόκειτε στον έλγχο τις ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ του, και παραμένει ως ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ στο εναγώνιο αναζήτησης ΑΠΟΔΩΣΗΣ του ΔΙΚΑΙΟΥ στην "Εκκλησία του Δήμου"

  όπως λ.χ.
  ΠΡΟΣ Διευθ. Δικ. Λειτ. ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΕΙΩΝ, ΥΠΟΘΗΚΟΦΥΛΑΚΕΙΩΝ
  http://stoixeiadiaplokis.blogspot.com/2009/04/blog-post.html

  Για το τελικά ποιος
  Πλήρωσε το γραμμάτιο?
  http://stoixeiadiaplokis.blogspot.com/2009/04/blog-post.html

  Κι αφού τα πάντα έχουν ειπωθεί κι είναι κατεγραμένα
  http://stoixeiadiaplokis.blogspot.com/2008/05/blog-post_03.html

  Σε τι συνίστατε η επιορκία και πως γίνετε ο έλγχος κατάχρησης εξουσίας
  ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ
  http://stoixeiadiaplokis.blogspot.com/2008/05/blog-post_2145.html

  Το δασκαλιλίκη με το Σκάνδαλο στη Σκύρο είναι εν ΠΟΛΙΤΙΚΟΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΗ εξέλιξη ΑΥΤΗ ΤΟΥΤΗ ΤΙ ΣΤΙΓΜΗ και στο βόρειο τμήμα του νησιού, με πιθανόν? εμπλεκόμενους υποθυκοφύλακες συμβολαιογράφους πολιτκούς του ΟΤΑ Σκύρου και νομικούς εκπροσώπους του συνοθυλεύματος (και δια την περιφρούρηση ιδίων διαχρονικά παράνομων συμφερόντων, στο πνεύμα ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΓΟΝΕΩΝ ΠΑΙΔΕΥΟΥΣΙ ΤΕΚΝΑ, καθώς δια συμβολαιογραφικών πράξεων είναι αποδέκτες παράνομων προιόντων, και συνεχιστές) των καταχραστών τις δημόσιας και τις "Εκκλησίας του Δήμου" περιουσίας.

  Τουτέστιν
  ΠΩΣ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΝΑ ΕΠΙΣΤΕΥΘΕΙΣ
  όταν την παραπλανούν
  http://stoixeiadiaplokis.blogspot.com/2008/06/blog-post_28.html

  Σχετικά με το ζήτημα της ιδιοκτησίας η μη του Δημοσίου στην Σκύρο
  http://skyrosnea.pblogs.gr/2008/10/gia-to-zhthma-ths-idiokthsias-h-mh-toy-dhmosioy-sthn-skyro.html

  Με την επικάλεση ακόμα και
  ΤΕΣΑΡΟΥΦ (δικαίωμα επικαρπίας) και
  ΤΑΠΙ (παραχωρητήριο χρήσης)
  Κιλτίδης: Στον Αρειο Πάγο θα δοθεί η λύση για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του δάσους Παγώντα
  http://www.servitoros.gr/news/view.php/21039/

  Ούτε η επίκληση τις ταλμουδικής ισχύς ούτε η χρησικτησία δια τις επικάλεσις των κατσικίσιων κοπράνων σε στεργιά, νησιά και παραλίες, υπεριχύουν των θεσμών τις αρχής τις "Εκκλησίας του Δήμου", έφτασε η ώρα του εξοστρακισμού των επίορκων, απόδοσης ευθυνών, και επανάκτησης της ΑΡΧΗΣ του ΔΙΚΑΙΟΥ τις "Εκκλησίας του Δήμου".

  Το Πανίσχυρο το «άγιο» λόμπι στη Δικαιοσύνη.
  http://archive.enet.gr/online/online_text/c=110,id=51848448,59738752,73797632,81361280
  έχει μειώσει αρκετά το κύρος τις δικαιοσύνης στη απόδοση του ΔΙΚΑΙΟΥ, παραπλανημένο στο δίκονομικό των αποφάσεων του σε τέτοια θέματα τι συνδρομή πολιτικοπαραδικαστικών παραγόντων, εις βάρος και του δημοσίου συμφέροντως και τις Εκκλησίας του Δήμου" αλλά και πληθώρας ΠΟΛΙΤΩΝ προς όφελος συμφερόντων "ιδιωτών" (idiot που σημαίνει και ηλίθιος?)

  Και ποιον δεν βρίσκει απόλυτα σύμφωνο η τοποθέτηση του βουλευτή Γεωργίου Παπαγεωργίου
  "...! Και βεβαίως στη δικαιοσύνη δεν είναι επιτρεπτές οι παρεμβάσεις, αλλά η δικαιοσύνη πρέπει να ελέγχεται και να κρίνεται, όταν με τις πράξεις της δημιουργεί δικαιολογημένες σκέψεις ότι δεν συμβάλλει στη διερεύνηση υποθέσεων, που ενδιαφέρουν κυρίαρχα το δημόσιο συμφέρον και την προστασία των πολιτών".

  Ο κ. Σανιδάς τιμά την ανωτέρω τοποθέτηση του βουλευτή καθώς και διότι, όπως αναφέρει στην παραγγελία του, οι δικαστικές αποφάσεις είναι «απότοκες παραπλανήσεων των δικαστηρίων αυτών», καθώς «προσήχθησαν ψευδή στοιχεία και υπήρξαν ψευδομαρτυρίες. Κατά συνέπεια, οι αποφάσεις αυτές δεν είναι νόμιμες».
  Τουτέστιν ο απερχόμενου Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, ο οποίος παρήγγειλε προκαταρκτική εξέταση για θέματα κριθέντα δικαστικώς προ δεκαετίας και δεκαπενταετίας περίπου, με όλα τα στοιχεία θα αποδείξουν όντως? ότι απλώς τίποτε επίμεμπτο δεν υφίσταται!

  Με εκτίμηση
  Αθανασιάδης Κωνσταντίνος
  Σουηδία

 21. Μπορεί το ΠΑΣΟΚ να μιλά για Βατοπέδι και η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΝΔ να αμύνεται; | Search Top avatar
  Μπορεί το ΠΑΣΟΚ να μιλά για Βατοπέδι και η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΝΔ να αμύνεται; | Search Top 30/12/2009 16:31:20

  [...] Γιατί θάφτηκε το σκάνδαλο της Μονής Μεγίστης Λαύρας στ... [...]

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.