#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
28/02/2012 07:07
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Γιατί η νέα σύμβαση οδηγεί την Ελλάδα (και) στην επίσημη χρεωκοπίαΤου Νίκου Αργεάδη

Μόλις δανειστήκαμε 130 δις για να κουρέψουμε...107 και για να επιστρέψουμε στα 120 ή 129%!! το...2020!. Απίθανο. Η "ανοχή" χρέους της  τάξεως του 120-130% προυποθέτει συνεχή κατ' έτος ανάπτυξη της τάξεως του 3-5% . Τι είναι πιο πιθανό; να επιστρέψει η Ελλάδα σε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης σύντομα ή να συνεχιστεί η ύφεση και η χρηματοπιστωτική "ξηρασία" ειδικά όταν η δομές του Ελλαδικού κράτους παραμένουν ίδιες και το ίδιο έχει πλέον μετατραπεί σε εγχώρια εισπρακτική μαφία και μόνο τρώγωντας τις σαρκες μας; Αντιλαμβάνονται τι ζημιά έκαναν με την συμπεριφορά τους αυτή στην μελλοντική εμπιστοσύνη των πολιτών προς το κράτος τους; Έχουν αντιληφθεί ότι έχουν βάλει θεμέλια για μελλοντικές εμφυλιακές συγκρούσεις; Αμφιβάλλω, αφού κύριο μέλημά τους είναι η τοπική εξουσία.

Πρώτον, τα 130 δις δεν θα εισρεύσουν στην οικονομία ως κεφαλαιακή επένδυση αλλά για την επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και για την πληρωμή των πιστωτών, δραστηριότητες που δεν θα δημιουργήσουν ούτε μία θέση εργασίας, εκτός από αυτές για τους εγχώριους και ξένους τοποτηρητές. Η τρέχουσα χρηματοπιστωτική τρύπα στην οποία είμαστε, είναι βαθύτερη απ' αυτή του 2010. Με την ύφεση, και μάλιστα την γενική Ευρωπαϊκή να γιγαντώνεται, και την υποθήκευση της εθνικής περιουσίας, άλλαξαν προς το καλύτερο οι εν σχέσει με το 2010, τωρινές συνθήκες και αυτό επέβαλλε αποδοχή των όρων των κατ' ευφημισμόν εταίρων μας; Δεν νομίζω....

Δεύτερον, πως μπορεί η Ελλάδα να πλησιάσει τους στόχους του "προγράμματος" όπως κατ' ευφημισμόν καλείται ο νέος δανειακός Καιάδας, όταν οι φορολογικές εισπράξεις ελαττώνονται και η ύφεση ξεπέρασε το 7%! μόνο κατά το πρώτο τρίμηνο; Κανείς δεν το εξηγεί εκτός και αν περιμένουν να κάνει το "θαύμα της η Παναγιά".

Τρίτον, ερχόμαστε στους οίκους "αξιολόγησης" όπως καλούνται τα οικονομικά "πυροβόλα" των -τάχα μου- αντικειμενικών αγορών. Στην κατηγορία SD, που ισοδυναμεί με επιλεκτική χρεοκοπία, από CCC υποβάθμισε χθες το βράδυ ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας. Ενώ η Φιτς δεν έχει πειστεί πως η λιτότητα θα φέρει θετικά αποτελέσματα γι' αυτό και πριν λίγες μέρες -ω! τι έκπληξη- μείωσε την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλαδας στο "C", υπογραμμίζοντας πως η χρεωκοπία είναι τωρα πολύ πιθανή (highly likely"). Επίσης, μυστική χρηματοπιστωτική ανάλυση που δόθηκε από τον χρηματοπιστωτικό οίκο ΕΖ την προπερασμένη Κυριακή δηλώνει πως το χρέος θα παραμείνει στα 160%!! και το 2020!. Οι πιθανότητες να παραμείνει το χρεος μη βιώσιμο είναι περισσότερες από το να ελαττωθεί και να αναπτυχθεί η Ελληνική οικονομία. Αυτό το τελευταίο είναι πολύ πιθανό γιατί η Ελλάδα έχει, μετά την Ιταλία και την Γερμανία, το οξύτερο δημογραφικό πρόβλημα στην Ευρώπη. Η οικονομική ανάπτυξη προυποθέτει (κυρίως) ευρρωστία στην δημογραφία. Οι καλύτεροι καταναλωτές είναι οι νέοι 18-30 ετών και όχι οι γερασμένοι των 60-70 ετών που απαιτούν όλο και πιο πολλές δαπάνες. Οι νέοι ξοδεύουν σε νοίκια, αγορές, γάμους κλπ, είναι σε θέση να εργάζονται, οι γερασμένοι όχι. Τέλος, οι νέοι είναι πιο ευέλικτοι στην ικανότητα προσαρμογής σε νέες συνθήκες, οι παλαιότεροι όχι.

Τέταρτον, ερχόμαστε τώρα στην μυθολογία περί "οκνηρών" Ελλήνων που "τα έφαγαν". Η εγκληματική λοιδωρία και προπαγάνδα κατά ενός ολόκληρου λαού και μάλιστα από τους εγχώριους αντιπροσώπους της παγκόσμιας οικονομικής υπερκυβερνησης (Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου, Πάγκαλος κ.α.) θα έκανε περήφανους τους Ναζί, τους πρώτους που εφάρμοσαν σε μαζική κλίμακα την μέθοδο αυτή του ψυχολογικού πολέμου περί μαζικής ενοχής. Τότε οι Ναζί εκτελούσαν ολόκληρα χωριά γιατί οι αντάρτες σκότωσαν στρατιώτες τους σε μάχη. Τώρα οι εκτελέσεις είναι εικονικές και οικονομικές εναντίον ολόκληρων κοινωνικών ομάδων. Η εγχώρια μαφία βρίσκεται ένα βήμα πρίν την κατάσχεση του σπιτιού του αδερφού σας όταν θα χρωστάτε εσείς στο μαφιόζικο πλέον κράτος. Γι' αυτό και οι λάσπες "φταίνε οι τάδε που διεκδικούν..." και ο επιλεγόμενος κοινωνικός αυτοματισμός. Εφ' όσον οι Έλληνες ήταν "οκνηροί" γιατί οι τράπεζες τους δάνειζαν; δεν ήταν δουλειά τους να ανιχνεύσουν την οικονομική τους δυνατότητα και να αρνηθούν τα δάνεια; Τι κρύβεται πίσω από αυτή την φιλοσοφία των τραπεζών και των εγχώριων "αντιπροσώπων" τους στην πολιτική τάξη που "κυβερνάει"; Η εμμονή τους πως οι τράπεζες δεν πρέπει να χάνουν ποτέ. Θυμάστε το "They are too big to fail" στις ΗΠΑ;

Πέμπτον, το αποτέλεσμα; Μα η ταπεινωτική παράγραφος στο νέο "μνημόνιο" που μόνο μνημόνιο δεν είναι, για την υποχρεωτική πληρωμή πρώτα του χρέους και μετά την κάλυψη των αναγκών της Ελλάδας. Μόλις η κυβέρνηση Παπαδήμιου συμφώνησε για τις συνθήκες μισθωμένης δουλείας, οι ευρωκράτες, εγχώριοι και ξένοι, συνεπικουρούμενοι από τα επιδοτούμενα ΜΜΕ, συσσώρευσαν νέες επαχθείς συνθήκες όπως την τοποθέτηση γκαουλάϊτερ στην Αθήνα που θα επιβλέπει την ομαλή πληρωμή των ξένων πιστωτών πριν την κάλυψη των αναγκών των Ελλήνων. Η Ευρωπαϊκή νεοταξική δημοκρατία στο απόγειό της! Το πιο "ωραίο" είναι η δικαιολογία: Όλα αυτά γίνονται έως ότου "σταθεροποιηθεί" το χρηματοπιστωτικό σύστημα και για να αποφευχθεί άλλη μία Λήμαν-Μπράδερς"!! Είναι στ' αλήθεια το σύστημα τόσο εύθραυστο ή επικαλείται η Λήμαν-Μπράδερς όπως η 9η Σεπτεμβρίου για την επίτευξη κάποιου άλλου σκοπού; Την αντικατάσταση των εκλεγμένων αντιπροσώπων του λαού με διορισμένους τεχνοκράτες της τραπεζικής μαφίας που θα υπεξαιρέσουν τον εθνικό πλούτο με ταυτόχρονη συντριβή κάθε εθνικής αντίστασης; Κι' ακόμα δεν είδαμε τι ρόλο θα παίξουν στο παιχνίδι αυτό οι ορδές των απελπισμένων λαθραίων που εισήγαγε το εγχώριο σύστημα για να "αυξήσει" την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας μας (τους). Τώρα ξεκινά το μεγάλο εθνικό "νταχτιρντί", και η πλατειά ασυμμετρία των παραγόντων όπως η νομικά θεσμοθετημένη ληστέια των εθνικών πόρων και οι ξένες εδεφρείες που μας φόρεσαν, δεν γνωρίζουμε πως θα εμπλακούν στις συκγρούσεις που έρχονται...

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Elena avatar
  Elena 28/02/2012 08:24:28

  Εδω στη Γαλλία που κατοικω χθες ένα απο τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά κανάλια μετάδωσε την εξής είδηση: η αεροπορική εταιρεία air méditeranee ανακοίνωσε την μεταφορά της στην Ελλάδα (!) και οποίοι εκ των υπαλλήλων της δεν επιθυμούν να μεταφερθούν εκει με τους εκει μισθούς απολύονται!
  Βλέπετε, αμέσως μετα την ψήφιση του "νομοσχεδίου" για τους μισθούς.
  Κάτι ξέρουν και δεν το λένε... Παρακαλώ ψάξετε δημοσιογραφικά την είδηση.

  • George avatar
   George @ Elena 28/02/2012 09:57:00

   Αυτό είναι το άρθρο;
   h--p://www.lefigaro.fr/societes/2012/02/22/20005-20120222ARTFIG00602-air-mediterranee-reclasse-ses-salaries-en-grece.php
   Αν είναι έτσι , ΤΟΤΕ το σχέδιο είναι απλό. Οι ξένες εταιρείες κάνουν θυγατρικές με έδρα την Ελλάδα και χρησιμοποιούν Έλληνες εργαζόμενους (ή και αλλοδαπούς ανάλογα τις θέσεις εργασίας) με ημερομίσθια μνημονίου !

   • franc avatar
    franc @ George 29/02/2012 09:36:43

    Eπιτέλους ξένες επενδύσεις!!!
    Σε λίγο θ' αρχίσει ράλλι στο χρηματιστήριο...
    Και η ανάπτυξη θα χτυπήσει 10%.

  • Γιώργoς Αχαιός avatar
   Γιώργoς Αχαιός @ Elena 28/02/2012 16:18:34

   Φίλη Έλενα η πληροφορία που μας δίνεις είναι πραγματικά πολύτιμη.

  • ΠΗΛΕΑΣ avatar
   ΠΗΛΕΑΣ @ Elena 28/02/2012 18:19:45

   Pas mal, pas mal !

 2. Dexi Extrem avatar
  Dexi Extrem 28/02/2012 08:34:44

  Θεωρείται αναπόφευκτη από όσους δεν εθελοτυφλούν ή δεν είναι θύματα παραπλάνησης. Η χρεωκοπία είναι προ των πυλών αφού οι 'καθεστωτικοί΄ αριστερίζοντες δεν δύνανται να καταννοήσουν την κρισιμότητα της κατάστασης και πάνω απ'όλα βάζουν την προσωπική τους ευμάρεια. Ποιός να κάνει πίσω;
  Η ΔΕΗ του Φωτόπουλου δεν εξορθολογίζεται αφού είναι και με βούλα η 'ιερή πράσινη αγελάδα' με πρασινοφρουρούς με πολλά ένσημα σε κολώνες και ώρες αμέτρητες αφισοκολλήσεων. Οι πράσινες εφορείες χωρίς τσίπα κάνουν λευκή απεργία εδώ και δύο χρόνια αφού δεν υπάρχουν λεφτά να κατακλέψουν από επιχειρήσεις και πολίτες. Οι σοσιαλίζουσες πολεοδομίες δεν βρίσκουν πρόβατα για άρμεγμα πλέον και καθαρίζουν φασολάκια για το μεσημεριανό βρίζοντας ΓΑΠ αλλά και... Σαμαρά για να μη ξεχνιόμαστε. Οι προοδευτικοί δάσκαλοι και καθηγητές έκοψαν τα ιδιαίτερα λόγω κρίσης και καλλιεργούν μαρουλάκια...μόνο οικολογικά, γιατί πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το απατεωνίστικο χούι. Οι κρατικοδίαιτοι καταπράσινοι ψευτοεπιχειρηματίες παριμένουν εναγωνίως της ανάπτυξη...όπως την όρισε το εκσυχρονιστικό ΠΑΣΟΚ του Σημίτη, με δανεικά και αγύριστα για ανεδαφικές επιχειρηματικές λαμογιές. Το σημαντικότερο όμως, ο πολιτικός κόσμος απαρτιζόμενος από κόμματα τα οποία στην πλειονότητά τους έχουν ως συνθετικό της ονομασίας τους λέξεις όπως Σοσιαλιστικό,Κομμουνιστικό, Αριστερά δεν ανέχονται να ακούνε για Φιλελεύθερη Δεξιά Πολιτική, τη μοναδική εθνική πολιτική που μπορεί να μας σώσει γιατί απλά είναι η μοναδική ορθή πολιτική τακτική που παράγει πλούτο.

  • Αδέξιος Δεξιός avatar
   Αδέξιος Δεξιός @ Dexi Extrem 28/02/2012 10:58:34

   Γειά στο στόμα σου Δεξι Εξτρέμ

  • gkot avatar
   gkot @ Dexi Extrem 28/02/2012 19:14:20

   ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ
   ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΠΑΚΟΛΟΥΘΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΚΗΣ ΠΟΥ ΑΣΚΗΣΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΝΩΡΙΤΕΡΑ.

 3. Δεν έχει σημασία avatar
  Δεν έχει σημασία 28/02/2012 08:41:39

  Έτσι ακριβώς και μη χειρότερα.

 4. JOHN avatar
  JOHN 28/02/2012 08:47:38

  Αυτη δυστυχως ειναι η θλιβερη πραγματικοτητα!Ας τοποθετηθουν ολοι οι υπευθυνοι εκφραστες του πολιτικου συστηματος και κυριως αυτοι που στηριζουν το τραπεζιτη που μας κυβερνα και ας μας πουν ενα απλο πραγμα,που ειναι ο πατος του βαρελιου.Τιποτε περισοτερο αλλα και τιποτε λιγοτερο.

 5. Dexi Extrem avatar
  Dexi Extrem 28/02/2012 09:11:56

  Είναι βέβαιο ότι η ελληνική κοινωνία με μπροστάρη την ελληνική πολιτική σκηνή παραμένει αμετανόητη γι'αυτό και η πιθανότητα της χρεωκοπία αυξάνει. Από το σύνολο των κοινοβουλευτικών και μη κομμάτων είναι πάρα πολλά εκείνα τα οποία ως συνθετικό της ονομασίας τους έχουν μία από τις λέξεις: σοσιαλισμός, αριστερά, κομμουνιστικό. Παράδειγμα:
  1) ΠΑνελλήνιο ΣΟσιαλιστικό Κίνημα, 2) Δημοκρατική Αριστερά, 3) ΣΥ.ΡΙΖ.Αριστεράς, 4) Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας κ.α.
  Ερώτηση: υπάρχει έστω και ένα κομμα με συνθετικό της ονομασίας του τη λέξη ΔΕΞΙΑ;
  Άδικο έχουν οι ξένοι να μην μας έχουν εμπιστοσύνη;
  Εσύ θα πήγαινες το παιδί σου σε κομπογιαννίτη γιατρό;

 6. Dexi Extrem avatar
  Dexi Extrem 28/02/2012 09:19:54

  Τα κόμματα σήμερα κοινοβουλευτικά και μη έχουν στην συντριπτική τους πλεοψηφία συνθετικό του ονόματος τους μία από τις λέξεις: αριστερά, σοσιαλιστικό, κομμουνιστικό. Ερώτηση: Πόσα κόμματα έχουν συνθετικό της ονομασίας τους λέξεις όπως: Δεξιά, Φιλελεύθερο;
  Πώς να μας εμπιστευτούν οι αγορές;
  Εσύ θα πήγαινες ποτέ το παιδί σου σε κάποιον που δηλώνει κομπογιαννίτης γιατρός;

  • Μανιάτης avatar
   Μανιάτης @ Dexi Extrem 28/02/2012 17:51:46

   Μου αρέσει το κείμενό σου.
   Απαιτούνται, όμως....

 7. NONOS avatar
  NONOS 28/02/2012 09:20:44

  Ακρως αποκαλυπτικό το αρθρο σας συμφωνω και επαυξανω....

 8. juliet avatar
  juliet 28/02/2012 09:40:01

  Κύριε Αργεάδη
  Καλημέρα , μια λέξη μόνο ....ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟΣ!!!

  • Νίκος Αργεάδης avatar
   Νίκος Αργεάδης @ juliet 28/02/2012 11:26:02

   Καλημέρα Ιουλιέτα. Το κατά δύναμιν. Σ' ευχαριστώ.

 9. Γιάννης avatar
  Γιάννης 28/02/2012 09:50:09

  Και ρωτάω τώρα εγώ: Γιατί κάποιοι ψήφισαν την νέα αυτή σύμβαση ;;; εεε;;;

  • ΜΠ avatar
   ΜΠ @ Γιάννης 28/02/2012 10:53:29

   Γιατί απλά δεν κάναμε εκλογές στις 04.12.2011, να γιατί !!!!!!!!!

  • Leonidas avatar
   Leonidas @ Γιάννης 28/02/2012 14:56:17

   Γιατί είναι οι ίδιοι που , μαζί με διάφορα ντόπια μεγάλα συμφέροντα απομυζούσαν τον τόπο τόσον καιρό, ευνοούσαν το πελατειακό σύστημα για να παραμένουν στην εξουσία, και δεν έκαναν τίποτα θετικό για την ανάπτυξη του τόπου.
   Τώρα που έφτασε ο κόμπος στο χτένι, συμπλέουν με την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των δανειστών, ελπίζοντας ότι όλο και κάτι καλό θα εξασφαλίσουν για τους ίδιους και τα συμφέροντα που τους στηρίζουν ( π.χ. μέσω της πώλησης σε εξευτελιστικές τιμές δημόσιας περιουσίας, μέσω άγριας φορολόγησης ακίνητης περιουσίας και ακόλουθου εξαναγκασμού σε πωλήσεις 'εξπρές' σε μεγαλοεργολάβους, ξένα συμφέροντα κτλ. κτλ.κτλ.)
   Και ποιοί είναι αυτοί?
   Μα φυσικά τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου!

  • Αντωνης avatar
   Αντωνης @ Γιάννης 29/02/2012 05:46:54

   Η απαντηση δυστυχως ειναι μια...Είναι πολλα τα λεφτα Άρη...Σταμάτης βουλευτής!Ευχαριστω πολυ.

 10. Γιάννης avatar
  Γιάννης 28/02/2012 10:00:00

  Η Ελλάδα πλέον είναι το μπαγκλαντές-πακιστάν -αζερμπαιτζαν -νιγηριστάν της Ευρώπης. Όμως και σε εκείνους τους τόπους υπάρχουν οι τράπεζες η άρχουσα τάξη που καλοπερνάει και τα κορόιδα χαμοδουλεύουν για μια φέτα ψωμι. Που να ρθει και το τρίτο μνημόνιο.
  Τελικά η βολεμένης ελιτ της Ελλάδας ξέρει να επιβιώνει υπό όλες τις συνθήκες.

 11. Ox avatar
  Ox 28/02/2012 10:03:39

  Το ξέρω, πάντοτε οι άλλοι φταίνε. Πάντοτε οι ξένες μεγάλες δυνάμεις μας επιβουλεύονται. Εμείς απλώς διοριστήκαμε, διορίσαμε τα παιδιά μας, φοροδιαφύγαμε, κατασπαράξαμε επιδοτήσεις και απλώσαμε την αρίδα μας στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά μας. Μήπως το μνημόνιο είναι το υποχρεωτικό και αναγκαίο μάθημα κοινωνικής και πολιτικής αγωγής που ποτέ κανείς μας δεν παρακολούθησε στο σχολείο;

  • Μανιάτης avatar
   Μανιάτης @ Ox 28/02/2012 10:24:56

   Προφανώς ναι!
   Οι βολεμένοι πάντως θα κραυγάζουν και θα κραδαίνουν την σπάθη της εθνικής υπερηφάνειας...

   • Νίκος Αργεάδης avatar
    Νίκος Αργεάδης @ Μανιάτης 28/02/2012 11:37:32

    Οι "βολεμενοι" κε. Μανιάτη είναι αυτοί που μας κατάντησαν έτσι. ¨οχι οι (υγιώς) εθνικά υπερήφανοι, και δεν εννοώ σαν τον Καρατζαφέρη και τους επαγγελαματίες πατριδομεταπράτες, αν με εννοείτε...

   • juliet avatar
    juliet @ Μανιάτης 28/02/2012 13:24:22

    Mανιάτη,
    Αν και ο κ.Αργεάδης σου απάντησε και μάλιστα με απόλυτη σαφήνεια ...συμπληρώνω δεν ξέρω βολεμένους να κραδαίνουν την σπάθη της εθνικής υπερηφάνειας ,ξέρω όμως βιοπαλαιστές που τους ρήμαξαν οι φοροεισπράξεις ,που στενάζουν ...αλλά μπορούν ακόμη να λένε την λέξη Ελλάδα και να δακρύζουν,ακόμη και αν τα παιδιά τους παίρνουν το δρόμο της ξενητειάς ,ακόμη και αν ξέρουν ότι ...είναι βαρύ να μένεις να φυλάς Θερμοπύλες και γύρω οι δοσίλογοι(βολεμένοι) να στήνουν το χορό του θριάμβου.

    • Μανιάτης avatar
     Μανιάτης @ juliet 28/02/2012 17:22:47

     Καταλαβαίνετε ότι το λέω ειρωνικά. Αυτοί που χάνουν τη βόλεψή τους θα το παίξουν κι από πάνω πατριώτες σαν τους αλητοπασόκους.

     Να προσθέσω, όμως:
     Οι Θερμοπύλες σήμερα είναι Παραγωγή, Κράτος Δικαίου, Θεσμοί.
     Οι βολεμένοι είναι κι αυτοί που χάνουν σήμερα το life style, το μαύρο χρήμα που καίγανε στα σκυλάδικα.
     Είναι οι "υπερήφανη αγροτιά" που επένδυε τις επιδοτήσεις στις "ξανθιές αγαπημένες παναγιές".
     Οι ημιμαθείς, ράθυμοι δημόσιοι υπάλληλοι της ΚΔ, των ΔΕΚΟ, της ΤΑ, των πανεπιστημίων.
     Βολεμένοι είναι αυτοί που μισόκλειναν το μάτι στην ανομία, στη διαφθορά είτε γιατί συμμετείχαν είτε γιατί περίμεναν τη σειρά τους.
     Βολεμένοι ήμασταν όλοι μας ως Κοινωνία στο λήθαργο της εκπορνευμένης μας συνείδησης στο μαξιλάρι των δανεικών.

     Βολεμένοι όλοι με τις πλαστικές σημαιούλες σαν την Κυριακή των Βαΐων.
     30 ολόκληρα χρόνια ο κυρίαρχος λαός κατέστρεφε τη χώρα με τις πλαστικές σημαιούλες.
     Κι αν οι ξένοι είναι αρπακτικά, ποιος μας κατάντησε σάρκα προς βρώσιν των αρπακτικών.
     Σήμερα Θερμοπύλες φυλάττουν οι πυρπολητές της ντόπιας σαπίλας.
     Αυτοί που μέλημά τους έθεσαν να στείλουν στα Τάρταρα την Αγία Οικογένεια και τους βρικόλακες τους.

     • juliet avatar
      juliet @ Μανιάτης 28/02/2012 17:42:42

      Μανιάνη
      Συμφωνώ,αλλά σκέψου μήπως τελικά τα λόγια του Καραΐσκάκη ήτανε προφητικά;''Οποιος θέλει να κουμαντάρει τους Ελληνες πρέπει να βαστάει ένα δισάκι γεμάτο,εμπρός με το Χριστό,πίσω με διαόλους και στη μέση με χρυσάφι'' .
      Οταν ο κυρίαρχος λαός έγινε αρπακτικό της ίδιας του της σάρκας δεν έχω απαίτηση απο τους ξένους.Εχεις δίκιο οι πλαστικές σακούλες έχουνε ένα κακό δεν ανακυκλώνονται ,καταστρέφουν στο οικοσύστημα.
      Και όταν έλθει η στιγμή να είσαι βέβαιος θα βρεθούν οι πυρπολητές .Τους βρυκόλακες δεν τους θάφτεις,γιατί πάλι μέσα από σαπίλα θα ξαναζήσουν, τους παλουκώνεις .....

  • Νίκος Αργεάδης avatar
   Νίκος Αργεάδης @ Ox 28/02/2012 11:34:20

   "Ωχ" πουθενά δεν υπαινίσσομαι ότι φταίνε οι ξένοι. Αυτοί που βόλευαν τα παιδιά τους ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΕΠΙΛΟΓΕΣ περαν 1) της μετανάστευσης, 2) της (σπανιας και όχι μη ρουσφετολογικής) ιδιωτικής εργασίας, 3) της ιδοαπασχόλησης, πράγμα ακόμα πιο δύσκολο σε ένα ληστρικό, εχθρικό και λαβυρινθωδώς γραφειοκρατούμενο κρατος.
   Εν ολίγοις, ο απλός πολίτης ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗ ΕΞΟΥΣΙΑ για να αλλάξει τη μοίρα του προς το καλύτερο. Αυτό μόνο η εμπνευσμένη, μακροπροθεσμη πολιτική το κάνει, και αυτό ΟΥΔΕΠΟΤΕ εγινε στην Ελλάδα. Γι΄αυτό και μας κυβερνούν ξένοι πια, όπως έλεγα πριν 3-4 χ΄ρονια εδω μέσα. Αν δεν με πιστεύεις, scripta manent.

  • Rio avatar
   Rio @ Ox 28/02/2012 19:37:00

   Ποιοι εμεις εννοεις; Αλλοι κακοδιαχειριστηκαν, αλλοι λεηλατησαν και σε αλλους ηρθε ο λογαριασμος! Ο ξεστομισας το "μαζι τα φαγαμε" και οι ομοτραπεζοι του, καλα περνουν ακομα.. Οι συνταξιουχοι του ΙΚΑ επιδοτηθηκαν; διοριστηκαν; φοροδιεφυγαν; Εχεις σκεφτει ποτε οτι η φορο-φαγια του αδηφαγου κρατους που εξαφανιζει σε απιστευτες σπαταλες τα χρηματα των φορων μπορει να ειναι το μεγιστο αιτιο της ελλειψης χρηματων δηλ του ελλειματος και στην τελικη του χρεους;

 12. Χρήστος Δημάρης avatar
  Χρήστος Δημάρης 28/02/2012 10:06:06

  Η ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ: Πολύ σωστά τα λέτε κύριε Αργεάδη. Να συμπληρώσω πως το δικαίωμα για να πάρει απόφαση για τα θέματα των μνημονίων το έχει μόνο ο Ελληνικός λαός και κανένας άλλος.

  • juliet avatar
   juliet @ Χρήστος Δημάρης 28/02/2012 10:56:45

   Xρήστο,
   Καλημέρα,καλή Σαρακοστή....γι΄αυτό έχουνε φροντίσει οι πράσινοι βάτραχοι.
   Τώρα είναι δύσκολο ν΄αποφάσισει ο λαός,αυτός που θα πάρει απόφαση θα πρέπει να έχει αριθμούς μπροστά του και ψυχή μέσα του και βέβαια ανθρώπους .Τι εννοώ ανθρώπους; σκέψου....απεργίες για ψύλλου πήδημα και μόκο για ανατροπές ,για πτωχεύσεις ,για αυτοκτονίες ,για υποδούλωση .Οταν θα πάψουμε να σκεφτόμαστε μικροπολιτικά και μικρόψυχα μπορεί ν΄αλλάξουμε την πορεία όσο είναι δυνατό βέβαια.
   Οσο υπάρχουν οι ταμπέλες που φρόντισε το πασοκ μ΄επιμέλεια και μεθοδικότητα να καλλιεργήσει τα πράγματα θα είναι δύσκολα.

   • Χρήστος Δημάρης avatar
    Χρήστος Δημάρης @ juliet 28/02/2012 13:28:39

    ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ: Καλή Σαρακοστή juliet. Οι πολιτικοί μας δεν μας αναγνωρίζουν ούτε το δικαίωμα να αποφασίζουμε για την ίδια μας την ζωή. Λογικό αφού όλοι τους είναι χορτάτοι και οι χορτάτοι τους νηστικούς δεν τους καταλαβαίνουν. Δεν πειράζει όμως θα τους απαντήσουμε στις εκλογές, όποτε και αν γίνουν.

   • Μανιάτης avatar
    Μανιάτης @ juliet 28/02/2012 17:28:21

    Συμφωνώ απολύτως.

 13. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 28/02/2012 10:57:30

  άριστος Νίκο!

  • Νίκος Αργεάδης avatar
   Νίκος Αργεάδης @ Κώστας Ροδινός 28/02/2012 12:48:29

   Κώστα, ευχαριστώ. Χρόνια Πολλά και καλη Σαρακοστή, όπως και σε όλους.

 14. thanos avatar
  thanos 28/02/2012 11:15:03

  Όταν λέμε εμείς ότι εγκλημάτισαν κατά της Ελλάδας κ του λαού της όσοι ψήφισαν το νέο μνημόνιο κάποιοι ενοχλούνται σφόδρα.

 15. Ραβινος avatar
  Ραβινος 28/02/2012 12:50:19

  Μπραβο για το αρθρο !Πολυ καλο αλλα κι'αυτο προστιθεται στα τοσα της διαγνωσης και της μεμψοιχωριας !Δεν αντεχεται πια η τοση κλαψα !Οσο δεν το αποδεχομαστε οτι ζουμε πτωχευμενοι και οτι πρεπει κατι να κανουμε γι'αυτο τοσο οι κηφηνες μελισσες της αριστερας παρανοησης θα συνεχιζουν να δρεπουν οτι συσσωρευει ο κοινωνικος φιλελευθερισμος {κραμα φιλελευθερου & κρατικου καπιταλισμου} προς δοξα των ριψασπιδων της δεξιας που τελευταια μονο τον Βοριδη ακουσα να υπερασπιζεται !Αντι να μυξοκλαιμε καιρος ειναι να συνασπιστουμε- στοιχηθουμε πισω απο την μοναδικη στρατια που απεμεινε ως τελευταια ελπιδα για την ανακαμψη της Ελλαδας , την ΝΔ με ηγετη τον Α.Σαμαρα!''Οι καιροι ου μενετοι '' πατριωτες !

  • Νίκος Αργεάδης avatar
   Νίκος Αργεάδης @ Ραβινος 28/02/2012 13:52:34

   Αγαπητέ "Ραβίνε". Δεν έχω "μυξοκλάψει" ποτε στη ζωή μου. Αν τις -προς το παρόν- διαπιστώσεις τις βλεπεις σαν κλάμμα, τότε λάθος κατάλαβες.
   Χρόνια Πολλά και καλή Σαρακοστή.

 16. Ανώνυμος avatar
  Ανώνυμος 28/02/2012 13:37:43

  Έβλεπα το πρωί ένα από τα παπαγαλάκια του μέγκα τσάνελε Γ.Σαραντάκο να έχει μια έπαρση ικανοποίησης επειδή μια εταιρεία που συνεργάζεται με την Wikileaks ανέφερε ότι από τον Απρίλιο του 2009 ήταν γνωστό το ΔΝΤ θα ερχόταν στην Ελλάδα. Ρε άθλιε της προπαγάνδας όλοι καταλαβαίνουν ότι για να πάρεις την αμοιβή από τον νταβατζή σου πρέπει να λες μέρα- νύχτα εναντίον του Καραμανλή, αλλά κάτι ξέχασες αχρείε, είσαι τελειωμένος η προπαγάνδα που κάνεις υπέρ του ΔΝΤ θα γίνει θηλιά και θα σε πνίξει όπως όλα τα άχρηστα παπαγαλάκια.

  • franc avatar
   franc @ Ανώνυμος 28/02/2012 14:29:48

   Φίλε Ανώνυμε, μην τα μπερδεύεις. Ο Καραμανλής απ' τη στιγμή που ανέλαβε τη χώρα το pedi Giorgos, κάθε μέρα που περνάει ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ ΠΑΝΥΓΥΡΙΚΑ ως ο πρώτος ανεξάρτητος ΕΛΛΗΝΑΣ πρωθυπουργός που απέκτησε το προτεκτοράτο μας μετά την επανάσταση του 1821...Η Wikileaks απλά επιβεβαίωσε οτι η CIA τον είχε στο σημάδι απο τον Απρίλιο του 2009. Και είναι προφανές οτι άν ο Ελληνικός λαός είχε ψηφίσει το πρόγραμμά του (Περίπου κάτι σαν αυτό του Μόντι) σήμερα θα είμασταν σε καλύτερη μοίρα απο την Ιταλία και χωρίς μνημόνια...O Καραμανλής είπε μόνο ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ στο Ελληνικό λαό που δυστυχώς δεν είχε την παιδεία που θα του επέτρεπε να τις αντιληφθεί. Το γιατί δεν τις έκανε πράξη, ΤΩΡΑ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΜΕ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΔΑΚΡΥΑ, για τα οποία πάλι μας είχε προειδοποιήσει ο Καραμανλής...

   • Μανιάτης avatar
    Μανιάτης @ franc 28/02/2012 17:33:19

    Ο ηγέτης δεν αρκεί να ξέρει. Πρέπει και να πράξει. Κι αν δεν μπορεί τίποτα να κάνει, του μένει το χαρακίρι. Δεν φεύγει.
    Γιούκιο Μισίμα.

 17. mitsos avatar
  mitsos 28/02/2012 14:05:26

  Το πακέτο διάσωσης απλώς μας έδωσε χρόνο εάν για αλλη μια φορά σπαταλήσουμε αυτόν τον χρόνο για να κλαίμε την μαύρη μοίρα μας τότε σίγουρα θα χρεωκοπήσουμε, είναι όμως στο χέρι μας να κινηθούμε μπροστά, να τσακίσουμε την διαφθορά και την μαφία, να βαλουμε να δουλευψουν επιτελους οι αργοσχολοι των ΔΕΚΟ και του Δημοσίου (οχι ολοι βεβαια, οσοι ειναι τελος παντων) και να αναπτύξουμε με ανταγωνιστικο τροπο οτι τοσα χρονια αφήναμε λόγω οτι δεν χρειάστηκε ποτέ να σκεφτούμε δημιουργικά. Θα πω μόνο ενα παράδειγμα, για την ανάπτυξη, ας μην πάμε μακρία, η Ρόδος μεσα στην κρίση τα τελευταία δύο χρόνια συνεχίσει και αναπτύσεται, μιλάμε μπράβο τους, η Ρόδος είναι λες και ανήκει σε αλλη χωρα. Εαν η Πελοπόνησος , αλλά και αλλου, καταφέρει να αναπτυχθεί το μισό της Ροδου, ξέρεται τη λεφτά θα μπουνε στην Ελλαδα; Η Ελλαδα μπορεί να γίνει Φλόριντα της Ευρώπης, κτηματολόγιο χρειάζεται και μαζικές ενταξεις στο σχεδιο πολεως, ωστε να πεσει η αξία της γης και τοτε με μερικά αεροδρομια για πτησεις τσαρτερ η Ελλαδα θα γινει το θαλάσσιο παρκο που ολοι η Βορεια ευρώπη βλεπει στον υπνο της. Ολα αυτά βέβαια εάν καταπολεμήσουμε τον ανίατο αριστερισμο που πασχει η Ελληνική κοινωνία που δεν θέλει πρόοδο ουτε ανάπτυξη αλλά κοιτά μπρος το μοντελο Ουκρανίας ....

 18. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 28/02/2012 14:52:08

  Καλησπέρα κ. Αργεάδη και έτη πολλά! καλή Σαρακοστή..εξαιρετικές οι παρατηρήσεις σας..

  • Νίκος Αργεάδης avatar
   Νίκος Αργεάδης @ ΕΥΑ 28/02/2012 20:14:08

   Εύα, σ' ευχαριστώ, καλή Σαρακοστή και σε σένα.

 19. στεφανος γραγας avatar
  στεφανος γραγας 28/02/2012 15:20:57

  μπραβο σας παιδιά...πολυ΄ωραία...αν σήμερα γίνει και αυτό να μου πείτε τι το διαφορετικό έκανε δυο χρόνια ο παπατζής ???
  "Με κανονιστική πράξη και όχι μέσω ψηφοφορίας στην Ολομέλεια της Βουλής θα ληφθεί μια ιστορική απόφαση που θα σημάνει κοσμογονία στον ιδιωτικό τομέα αλλά και στα εργασιακά δικαιώματα στον ιδιωτικό τομέα.
  Αυτό σημαίνει ότι υπό τον φόβο διαρροών αποφασίστηκε το υπουργικό συμβούλιο να είναι αυτό που θα αποφασίσει τις μειώσεις στον ιδιωτικό τομέα.
  Αναμένεται να αποφασιστεί η έναρξη ισχύος, από την 1η Μαρτίου, των περικοπών στους μισθούς και τις συντάξεις."...όλα ωραία και δημοκρατικά...άνθρωποι με χιλιάδες ευρώ σε καταθέσεις αποφασίζουν να κόψουν απο τον μεροκαματιάρη τις σάρκες του....μπράβο σας...στο όνομα της ανταγωνιστικότητας....!!!! ΕΛΕΟΣ ΡΕ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ !!!

 20. Βασιλης avatar
  Βασιλης 28/02/2012 15:38:57

  To αρθρο δεν ειναι αποκαλυπτικο ,απλως λεει την αληθεια, σε οσους εως τωρα δεν την ειχαν δει. Το πολιτικο συστημα, απο το '90 και μετα, την ηξερε. Το προβλημα ειναι οτι τα δυο κοματα εξουσιας ανεβαλαν το ενα για το αλλο την ληψη μετρων.Στη δυσκολοτερη θεση ηταν η ΝΔ καθως ΟΤΑΝ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΕ ΕΙΧΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΗς ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ..Το οποιο και αυτο ηξερε τα μαυρα χαλια της οικονομιας.
  Το κακο ειναι οτι και στα μνημονια το πολιτικο συστημα ξερει οτι ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ..
  Αρα οι υπογραφες και το "γυρισμα" της ΝΔ ειναι αυτο που κανει τη διαφορα...
  Γι αυτο και η αγανακτηση του ΝΔκρατη ψηφοφορου (οσοι δεν την βλεπουν θα εκπλαγουν) που ενα σημαντικο μερος ειχε στειλει τα "μηνυματα" απο τις ευρωεκλογες ,ακολουθησαν οι βουλευτικες ...αλλα αυτα ποτε δεν ληφθησαν απο το κομα....πιστεψαν λοιπον και στην αντιμνημονιακη πολιτικη του ΑΣ ...και τωρα πρεπει να πιστεψουν οτι η πατριδα κινδυνευε αρα το "γυρισμα" ηταν η μονη λογικη λυση.
  Ελα ομως που δεν το καταλαβαν και καμμια εικοσαρια βουλευτες...που ηταν 30 και αρχικα, και ταυτοχρονα τα "αρμοδια στελεχη" να συνδιαλλαγουν μαζι τους , βοσκουσαν σε αλλο πλανητη..
  Μακρηγορω και δεν το θελω καθως πιθανως θα κοπω,αρα το προβλημα της ΝΔ τωρα ειναι τι πολιτικη θα ακολουθησει. Το συνθημα σωζουμε την πατριδα δεν πιανει, γιατι προλαβαν και μας εσωσαν αλλοι 5-6 φορες...
  Εγω και μερικα αλλα εκατομυρια Ελληνες αντιλαμβανομαστε πια οτι η "σωτηρια" της Ελλαδας περναει πανω απο τα ακομα ζωντανα κορμια μας σαν οδοστρωτηρας...και σωτηρια χωρις ζωντανη μικρομεσαια ταξη δεν υπαρχει...
  ΑΡΑ...προβληματιζομαστε ΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ....
  Ενα ειναι σιγουρο...τα ματια μας τα εχουμε βγαλει μονοι μας πολλες φορες...
  Αλλη δεν θα υπαρξει.-

 21. Γιώργος 33 avatar
  Γιώργος 33 28/02/2012 16:41:39

  Μαξ Κάιζερ: “Το οικονομικό ολοκαύτωμα πλησιάζει καθώς η Γερμανία εισβάλλει στην Ελλάδα”

  Από το δορυφορικό τηλεοπτικό κανάλι RT News
  και την προσωπική ιστοσελίδα του Max Keiser

  11 Φεβρουαρίου 2010

  Ο γνωστός και αγαπητός στους Έλληνες οικονομικός αναλυτής Max Keiser εμφανίστηκε χθες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του δορυφορικού τηλεοπτικού σταθμού Russia Today, όπου απάντησε σε κάποια ερωτήματα που αφορούν στις πρόσφατες εξελίξεις στην Ελλάδα.

  “Το απίστευτα δυσανάλογο χρέος της Ελλάδας έχει, στην πραγματικότητα, συσσωρευθεί σε διάφορες τράπεζες ανά τον κόσμο και φορτώθηκε στον ισολογισμό της Ελλάδας”, δήλωσε ο οικονομικός αναλυτής, και περιέγραψε στην κατάσταση ως “οικονομικό ολοκαύτωμα”.

  “Το χρέος της Ελλάδας δεν προέρχεται από την Ελλάδα”, είπε ο Keiser. “Προέρχεται από αυτές τις άλλες χώρες, που έχουν χρησιμοποιήσει την Ελλάδα ως χωματερή τοξικού χρέους. Και τώρα η ελληνική κυβέρνηση απαιτεί να αποπληρώσει αυτό το τοξικό χρέος ο ελληνικός λαός. Αλλά εξυπακούεται ότι οι Έλληνες δεν θα είναι σε θέση να πληρώσουν αυτό το χρέος. Επομένως, σύντομα θα γίνουμε όλοι μάρτυρες ενός οικονομικού ολοκαυτώματος”.

  Στο Ελληνικό Κοινοβούλιο θα διεξαχθεί τις επόμενες ώρες ψηφοφορία για ένα νέο Μνημόνιο, του οποίου την επικύρωση απαιτούν οι δανειστές, προτού χορηγήσουν στη χώρα ένα νέο δάνειο, ύψους 130 δισ. ευρώ. Το νέο Μνημόνιο προβλέπει περαιτέρω περικοπές και μια συμφωνία με τους ιδιώτες κατόχους του ελληνικούς χρέους.

  Κατά τη γνώμη του Max Keiser: “Το όλο εγχείρημα του ευρώ ήταν ιδέα της Γερμανίας. Ήταν ένα εγχείρημα ύπουλο, που αποσκοπούσε στο να γίνει δυνατή η επανένωση Ανατολικής και Δυτικής Γερμανίας. Τώρα που η Γερμανία επανενώθηκε, τριγυρνάει στην Ευρώπη σαν το πεινασμένο θηρίο και λεηλατεί τη δημόσια περιουσία χωρών όπως η Ελλάδα. Οι Έλληνες είναι σήμερα αυτό που ήταν κάποτε οι Εβραίοι της Ευρώπης. Βρισκόμαστε στα πρόθυρα ενός οικονομικού ολοκαυτώματος που οργάνωσε η Γερμανία”.

  Ο παρουσιαστής του δελτίου έθεσε ένα ενδιαφέρον ερώτημα στον Keiser, που αφορά στα πιθανά κίνητρα που βρίσκονται πίσω από τη χορήγηση δανείων με τρομακτικά υψηλό επιτόκιο στην Ελλάδα από την ΕΚΤ, το ΔΝΤ και τους “ευρωκράτες” των Βρυξελλών, και παρομοίωσε αυτό που γίνεται εις βάρος της Ελλάδας σαν μια θηλειά γύρω από το λαιμό της που δένεται όλο και πιο σφιχτά.

  Στο ερώτημα αυτό, ο Max Keiser, απάντησε: “Τα τελευταία δέκα χρόνια, από το ξεκίνημα αυτής της νομισματικής ένωσης, όλοι οι προαναφερθέντες ταΐζουν τους Έλληνες τοξικό χρέος με το ζόρι. Όλοι γνωρίζουμε τον ρόλο της Goldman Sachs σε αυτή την υπόθεση, και πώς η τράπεζα αυτή, με το τεράστιο τοξικό χρέος που είχε, φρόντισε ώστε η Ελλάδα να συμπεριληφθεί στη ζώνη του ευρώ. Ήταν όλα προσχεδιασμένα. Η Γερμανία γνώριζε πολύ καλά ότι μια μέρα το οικοδόμημα του ευρώ θα κατέρρεε και όλο αυτό το διάστημα ανυπομονούσε να γίνει η έκρηξη για να τρέξει και να μαζέψει τα πολύτιμα λάφυρα. Η Γερμανία αυτή τη στιγμή έχει εισβάλει στην Ελλάδα και είναι έτοιμη να εισβάλει και στην Πορτογαλία και στην Ισπανία. Έχουμε να κάνουμε με ένα 4ο Ράιχ. Η Γερμανία έχει όλα τα χαρτιά της τράπουλας στα χέρια της και παίζει την παρτίδα πανέξυπνα”.

  Όσον αφορά το νέο Μνημόνιο που προτάθηκε στην Ελλάδα, ο Max Keiser δήλωσε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει ανάπτυξη με αυτά τα μέτρα που λαμβάνονται. “Μέσω αυτού του νέου γύρου μέτρων λιτότητας”, υπογράμμισε ο αναλυτής, “η Ελλάδα οδηγείται δέσμια σε μια προδιαγεγραμμένη πορεία τραίνου προς την “τελική λύση”. Το ΔΝΤ θα έχει από πριν αγοράσει όλες τις σιδηροδρομικές γραμμές και τα βαγόνια που θα οδηγήσουν τους Έλληνες προς αυτή την “τελική λύση”.

  “Εάν η συμφωνία επιτευχθεί, οι ιδιώτες κάτοχοι του ελληνικού χρέους αναμένεται να έχουν περίπου 70 % μείωση στην αξία των επενδύσεών τους”, εξήγησε ο αναλυτής. “Ωστόσο, αυτοί οι ιδιώτες επενδυτές, στων οποίων το χρέος πρόκειται να τους γίνει “κούρεμα”, έχουν ήδη ασφαλίσει πλήρως αυτό το χρέος στην αγορά των CDS και, ακόμα και αν ο κόσμος γυρίσει ανάποδα, αυτοί θα έχουν εξασφαλισμένο το κέρδος τους”, τόνισε ο Keiser.

  “Δεν υπάρχει κανένα ρίσκο γι’ αυτούς. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η Ελλάδα βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε αυτή τη μέγγενη. Θα πρέπει να κατανοήσουμε ότι όλο το τοξικό χρέος που έχει συσσωρευθεί στους ισολογισμούς των τραπεζών στη Γερμανία, τη Βρετανία, τις ΗΠΑ, έχει φορτωθεί στον ισολογισμό της Ελλάδας. Και τώρα η ελληνική κυβέρνηση έχει την απαίτηση να πληρώσει ο ελληνικός λαός για όλο αυτό το τοξικό χρέος. Το χρέος της Ελλάδας δεν δημιουργήθηκε στην Ελλάδα, αλλά σε αυτές τις άλλες χώρες. Η Ελλάδα χρησιμοποιήθηκε σαν χωματερή του παγκόσμιου τοξικού χρέους”.

  Σε ερώτηση γύρω από αν θα τεθούν νέοι όροι στην Ελλάδα στο προσεχές μέλλον, ο Κeiser υπενθύμισε: “Την ελληνική κυβέρνηση την έχουν διορίσει οι τραπεζίτες. Και η προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση εκπαιδεύτηκε στη Σχολή του Σικάγου, εκεί ακριβώς που εκπαιδεύτηκε και η επικεφαλής του ΔΝΤ, Christine Lagarde. Πάει καιρός που οι Έλληνες στερούνται κοινοβουλευτικής αντιπροσώπευσης. Αυτό που οφείλουν να κάνουν αυτή τη στιγμή είναι να επαναστατήσουν και να αντικαταστήσουν αυτή την κυβέρνηση, ώστε να αποκτήσουν αυτοδιάθεση και να επανακτήσουν την εθνική τους κυριαρχία”.

  Τέλος, όταν ρωτήθηκε για το αν θα πρέπει να πιστέψουμε στις θεωρίες συνομωσίας για τους Rothschilds, o Max Keiser εξήγησε: “Δεν έχει σημασία το αν θα τις πιστέψουμε, αλλά το αν θα συνειδητοποιήσουμε πως η ύπαρξη αυτών των τραπεζών είναι συνώνυμη με την απόλυτη ανομία. Το είδαμε αυτό στην πράξη όταν, από την τράπεζα MF Global των ΗΠΑ, ένα δισεκατομμύριο δολάρια που ανήκαν σε απλούς καταθέτες έκαναν φτερά. Και δεν έγινε ούτε μια εισαγγελική έρευνα για την υπόθεση! Δεν υπάρχουν νόμοι. Οι κυνηγετικοί νόμοι καταργήθηκαν και έχουν όλοι αρπάξει μια καραμπίνα και λεηλατούν. Η Γερμανία το ξέρει αυτό καλά και το απολαμβάνει. Στα χέρια της θα καταλήξει σε λίγο όλη η δημόσια περιουσία της Ελλάδας, της Πορτογαλίας και της Ισπανίας”.

  • mitsos avatar
   mitsos @ Γιώργος 33 28/02/2012 22:39:46

   Γιώργο33, μην πιστεύεις τύπυς Καιζερ, απευθύνονται στο συναίσθημα σου και οχι στην λογική σου. Το να ιδιωτικοποιηθούν οι ΔΕΚΟ δεν ειναι αρπαγή δημόσιας περιουσίας, οπως δεν ήταν αρπαγή η αγορα του ΟΤΕ απο την Deutsche Telekom γιατί εαν ήτανε τότε δεν θα προσπαθούσαν να τον πουλήσουν οσο οσο στους Σερβους. Το ολοκαύτωμα δεν εχει σχεση με το συμβαίνει στην σύγχρονη οικονομική πραγματικότητα, γιατι τοτε ολοκαύτωμα θα ήτανε και η εξαγορα του Κοτσόβουλου από τους Εγγλεζους ή του Μαρινόπουλου από τα Carrefour. Και τελος οντως τα Ελληνικα ομολογα ειναι τοξικα, αλλα μονοι μας τα χρεωθήκαμε δεν μας τα φορτωσε κανείς, και οταν ανηκεις στην Ευρωπαικη ενωση δεν διαγραφεται απλα ετσι το χρεος μιας χωρας, φανταζεσαι να εκανε το ιδιο η Ιταλια; Οι Γερμανοί ειναι ενα λαος που το 80% ζει στο νοικι σε σπιτια 80 εως 100 τμ , αγοραζει επιπλα απο τον ΙΚΕΑ και 8 ωρα το βραδυ την πεφτει για υπνο γιατι δεν τον φτανουν για πολλά πολλά, δυστυχώς για εμας και ευτυχως για αυτους οι πολιτικοι τους δουλευουν για το καλο της Γερμανιας, τα 300 δις τα εγγυήθηκαν για καλο δικο τους , για να μην διαλυθει το ευρω τους, εαν δεν μας αρεσει ειναι δικαιωμα μας να παμε στην δραχμη, το τι λυση θα βρουμε ειναι δικο μας προβλημα, κανενας δεν θα μας λυσει τα προβληματα μας.

 22. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 28/02/2012 17:01:44

  Πολύ καλό Νίκο.

  Αμ το PSI OPS που κουρεύει χρω τους ιδιώτες και αφήνει την ΕΚΤ αλώβητη που το πας;

  ΚΟΥΡΕΜΑ ΕΚΤ 0 (ΜΗΔΕΝΙΚΟ).

  Είναι ή δεν είναι αυτό ντροπή?

  Όλοι οι ιδιώτες κάτοχοι ομολόγων είναι μεγαλοεπενδυτές;
  Δε νομίζω!!!

  Για να μη θιχτεί το νυχάκι της ΕΚΤ προτιμάνε να εξαϋλώσουν τις αποταμιεύσεις απλών ανθρώπων από όλο τον πλανήτη, ιδιωτών που δεν μπορούν να αμυνθούν, ανθρώπων τρίτης ηλικίας, μικροαστών που τους έπεισε κάποιος αμοιβαιοασφαλιστής να επενδύσουν τις οικονομίες μιας ζωής σε κρατικά ελληνικά ομόλογα.

  Και το ανάθεμα το ρίχνουν στους "χαραμοφάηδες"!

  Δεν το βλέπω το PSI να περπατάει.

  Ούτε θέλουμε τα λεφτά αυτά!

 23. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 28/02/2012 17:08:05

  Το πακέτο διάσωσης παίρνει ενα χρέος/αεπ από το 169% όπως θα διαμορφωθεί στην επόμενη τριετία (αφού φορτωθήκαμε στη καμπούρα μας το πρώτο bailout των 110 δις τι περιμέναμε!) για να το πάει στο 138% περίπου το 2020.

  ΒΙG DEAL !!!

  Και με σταθερό κόστος δανεισμού 3.50%.
  Ποιος έλεγε ότι το επιτόκιο μειώθηκε με τη διαπραγμάτευση?

  Και από ένα πρωτογενές έλλειμα -3,2 δις σήμερα θα το πάει το πρωτ. έλλειμμα γύρω στο -0,9 δις του χρόνου και ΘΑΥΜΑ! ΘΑΥΜΑ!!! το 2014 θα έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα 3,9 δις!

  Από τι εισπράξεις και τι τζίρο θα προκύψει πρωτογενές πλεόνασμα; Από τους μηδενισμένους μισθούς ή από τα ακίνητα που δεν πωλούνται για να ξεχρεώσουμε;

 24. BASILHS avatar
  BASILHS 28/02/2012 17:11:40

  ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΕΚΑΝΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΜΠΡΟΣ ΓΚΡΕΜΟΣ ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΡΕΜΑ.ΑΝ ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΦΤΑΙΓΕ ΓΙΑ ΟΤΙ ΓΙΝΟΤΑΝ,ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΠΑΛΙ ΑΥΤΟΣ ΦΤΑΙΕΙ.ΑΛΛΑ ΛΥΠΑΜΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΤΟΝ ΓΑΠ ΗΡΩΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΚΟΥΣΑ ΚΙ ΑΥΤΟ

 25. Προφήτης avatar
  Προφήτης 29/02/2012 00:42:27

  Μπράβο Νίκο, εμπεριστατωμένο και επίκαιρο.
  Θέλουν να "αντέξουμε" μέχρι τις γαλλικές εκλογές, ίσως και τις γερμανικές.

 26. Προφήτης avatar
  Προφήτης 29/02/2012 01:06:30

  Η μεγαλύτερη κλοπή από χαρτογιακάδες στην Ιστορία.

  Ο Ολι με τα π..κα γυαλιά.
  Ο -αδιευκρίνιστα πώς-σακάτης.
  Η καταβρεγμένη.
  Ο πειθήνιος στους Γότθους πυγμαίος.
  Ο Ζαν-Κλωντ με τα "μαύρα" όλης της Ευρώπης στις τράπεζές του.
  Κι η μάνα του Χωσέ (Μανουέλ) που δεν έκλαψε ποτέ.

  Τουλάχιστον ο Χίτλερ στάθηκε άντρας και έστειλε πολεμιστές να μας κατακτήσουν/κλέψουν τον πλούτο.

  Οι εγχώριοι συνεργοί, μόλις το σύνθημα "Γουδή" άρχισε να φουντώνει έσπευσαν εις σάρκαν μία.

 27. Ίωνας avatar
  Ίωνας 29/02/2012 09:55:41

  Όσοι πολιτικοί υπερψήφισαν την νέα σύμβαση, που, όπως μας λέει το εμπεριστατωμένο άρθρο, οδηγεί την Ελλάδα εν γνώσει τους, (και) στην επίσημη χρεωκοπία, ήδη παρεδόθησαν στην κρίση του Ελληνικού Λαού.
  Αρκεί να του επιτρέψουν να την εκφράσει... (Και ο νοών νοείτω...)

 28. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 29/02/2012 10:44:29

  Θέλουν μήπως ν' αυτοκτονήσουν στις Βρυξέλλες;
  h--p://economicsintelligence.com/2011/10/14/target2-debate-the-ecb-finally-gets-involved/

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.