#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
26/08/2010 08:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Γιατί η ΝΔ δεν πείθει ακόμα;Οι καλές προθέσεις απέχουν από την πραγματικότητα όσο απέχει … δημοσκοπικά η Νέα Δημοκρατία από το ΠΑΣΟΚ. Γι’ αυτό και στην Ρηγίλλης αυτό που πρέπει να κάνουν τους επόμενους μήνες είναι να μετουσιώσουν τις προθέσεις σε πειστικές απαντήσεις για την οικονομία, σε μια χρονική στιγμή που η λαίλαπα του ΠΑΣΟΚ καίει περισσότερο κι απ’ ότι οι πυρκαγιές στην Κάρυστο.

Αν ρωτήσει κανείς έναν μέσο Ελληνα, έναν απλό πολίτη που δεν είναι λαμόγιο, εργάζεται, αγωνιά, βιώνει την καταστροφική πολιτική του ΔΝΤ, σιχαίνεται το ΠΑΣΟΚ, δεν αντέχει τον Παπανδρέου, «γιατί η Νέα Δημοκρατία δεν πείθει;», θα λάβει πολλές και ουσιώδεις απαντήσεις.

Τέτοιοι πολίτες είναι πολλοί και είναι πραγματικοί, όχι σαν εκείνους που πλησιάζουν τον Παπανδρέου και του λένε ότι δίνουν το μισθό τους για να σωθεί η πατρίδα.

Αυτό θα είναι το επόμενο διάστημα το κρίσιμο ερώτημα που θα αναζητά απάντηση τόσο στη ΝΔ όσο και μεταξύ των πολιτών που αναζητούν διέξοδο από τη μαυρίλα και την καταχνιά: Ζητούν τον άλλο δρόμο και περιμένουν πειστικές απαντήσεις από τη Νέα Δημοκρατία και κυρίως τον Αντώνη Σαμαρά. Σαφώς οι προθέσεις, είπαμε, είναι καλές, όμως αυτό που απαιτείται πάνω απ’ όλα είναι ουσιαστικό και κατανοητό απο το λαό πρόγραμμα εξόδου από την κρίση.

Βέβαια, θα αναρωτηθεί κανείς: δεν κατέθεσε η ΝΔ προτάσεις οι οποίες «θάφτηκαν» και δεν πέρασαν στον κόσμο; Ακόμη κι αυτό είναι ένα στοίχημα για τον Αντ. Σαμαρά και τα στελέχη που τον περιβάλλουν. Να περάσει την άλλη άποψη, να διαφοροποιηθεί από το ΠΑΣΟΚ, απο την κυρίαρχη άποψη του «όλοι ίδιοι είναι» που έχουν επιβάλλει τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης.

Στο ερώτημα, λοιπόν «Γιατί η ΝΔ δεν πείθει» εμείς, μέσοι πολίτες που αγωνιούμε στέλνουμε την άποψή μας για τη ΝΔ μέσω του Antinews  με την ελπίδα ότι κάποιοι εκεί στην Ρηγίλλης την λάβουν υπόψη τους ως κραυγή αγωνίας και αλλάξουν. Και όσο συντομότερα, τόσο καλύτερα.

Η ΝΔ δεν πείθει διότι είναι πολύ πρόσφατη η «γαλάζια» περιπέτεια της χώρας. Εστω κι αν δε συμφωνούν όλοι, υπάρχουν πολλοί που πιστεύουν ακόμη ότι η κυβέρνηση Καραμανλή τα διέλυσε όλα, κι αυτή ευθύνεται για το κατάντημα της χώρας. Το «αμαρτωλό» παρελθόν, λοιπόν, οι κακές οικονομικές πολιτικές που υλοποιήθηκαν είναι η πρώτη και κύρια αιτία.
Η ΝΔ δεν πείθει διότι το ΠΑΣΟΚ έχει γίνει το ίδιο ... Νέα Δημοκρατία. Είναι σαν να έχουμε ένα κόμμα με διαφορετικά ονόματα, ή δύο πόλους. Φυσικά δεν ευθύνεται γι’ αυτό η ΝΔ, αλλά η κωλοτούμπα του ΠΑΣΟΚ προς το νεοφιλελευθερισμό, θέτει μια ακόμα πρόκληση προς τον Αν. Σαμαρά για το «κάτι άλλο», κάτι εντελώς καινούργιο με προοπτική.
Η ΝΔ δεν πείθει διότι το ΠΑΣΟΚ, «μανούλα» στα επικοινωνιακά, της έχει αφαιρέσει τις προσβάσεις στην ενημέρωση. Ο κόσμος δύσκολα μαθαίνει τις προτάσεις της Ρηγίλλης. Σ’ αυτό φταίει και το γεγονός ότι δεν υπάρχουν ισχυρές κεντροδεξιές εφημερίδες και Μέσα Ενημέρωσης. Επίσης, αν και υπάρχει ραγδαία βελτίωση τον τελευταίο καιρό, το επικοινωνιακό όργανο της ΝΔ πέρασε μια φάση χειμερίας νάρκης που στοίχισε στο κόμμα διότι έγιναν κοσμοϊστορικά γεγονότα σε αυτούς τους 9 δραματικούς μήνες.
Η ΝΔ δεν πείθει διότι συνεχίζει να σπαράσσεται από εσωκομματικές έριδες. Η Κεντροδεξιά δίνει την εντύπωση ότι είναι διασπασμένη σε χίλια κομμάτια και δίνει άπλετο χώρο στην Κεντροαριστερά να κάνει το παιχνίδι της ελεύθερα. Ο κόσμος που βλέπει τον αλληλοσπαραγμό το πρώτο που λέει είναι: «η ΝΔ δεν είναι ικανή να διαχειριστεί τα του οίκου της, θα κυβερνήσει ξανά τη χώρα»; Το στοίχημα λοιπόν είναι να γίνει γρήγορα το ξεκαθάρισμα, να υπάρξει συσπείρωση και στοχοπροσήλωση στην ανάπτυξη του νέου πόλου, της νέας πρότασης.
Η ΝΔ δεν πείθει, κυρίως στα οικονομικά, διότι δε βγαίνουν οι πρωτοκλασάτοι μπροστά να εξηγήσουν στον κόσμο τι θέλει να πει. Αυτή η ιδιότυπη «λευκή απεργία» κορυφαίων της ΝΔ πληγώνει το κόμμα και αφαιρεί την επαναπροσέγγιση του κόσμου. Ο Σαμαράς μοιάζει να δίνει μόνος του τη μάχη στην οικονομία. Βεβαίως και ήταν σωστές οι κινήσεις του στην επάνδρωση του οικονομικού επιτελείου του, αλλά πρέπει να γίνουν ακόμα πολλά ώστε να ανταποκριθεί αυτό το επιτελείο στο ρόλο του. Να δώσει δηλαδή με σαφήνεια την άλλη πρόταση. Καλές οι ατάκες και τα ευφυολογήματα αλλά χρειάζονται πιο δυνατές παρεμβάσεις που θα κάνουν γκελ στον κόσμο. Και πάνω απ’ όλα χρειάζεται εκστρατεία ενημέρωσης του κόσμου με καθημερινές επαφές, κυρίως στην επαρχία.
Η ΝΔ δεν πείθει γιατί κάποιοι δε θέλουν να πείσει. Κάποιοι επιδιώκουν τη διάλυση, την ήττα, την καταστροφή προκειμένου να επενδύσουν στα καμένα. Κάποιοι που μοιάζουν με τα κοράκια που έρχονται να βρουν το θήραμά τους, θέλουν νεκρή τη ΝΔ για να την κάνουν μαγαζάκι τους. Από την Αγία Οικογένεια μέχρι τους γιαλατζί νεοδημοκράτες που βλέπουν φως και μπαίνουν.
Τέλος, η ΝΔ δεν πείθει διότι ο κ. Παπανδρέου είναι αυτή τη στιγμή ο αρεστός των ντόπιων και ξένων συμφερόντων. Και αυτό δεν είναι κάτι αόριστο. Οι Αμερικανοί με το ΔΝΤ τους, οι Ευρωπαίοι με την ΕΚΤ τους και οι βιομήχανοι με τα τεράστια κέρδη τους, έχουν τον άνθρωπό τους. Δεν θα τον αλλάξουν, παρά μόνο όταν θα τον στύψουν.

Αυτά κι άλλα πολλά θα μπορούσε κάποιος να πει για τη ΝΔ και θεωρούμε χρήσιμη την συμβολή των αναγνωστών του antinews, στο διάλογο που γίνεται μέσω της ιστοσελίδας και ελπίζουμε ότι τον διαβάζουν εκεί στην Ρηγίλλης.

Αυτό που εμείς επαναλαμβάνουμε είναι ότι πρέπει άμεσα να υπάρξει πειστική πρόταση που θα δοθεί ξεκάθαρα και χωρίς περικοκλάδες. Μια πρόταση που ουσιαστικά θα αφήνει πίσω το αμαρτωλό παρελθόν, θα προχωρά μπροστά και θα δίνει ένα όραμα στον κόσμο.

Ο Σεπτέμβρης με την κοινωνική αναταραχή, τη ΔΕΘ, την προετοιμασία των εκλογών, τα νέα μέτρα, είναι ιδανικός μήνας για να ξεκαθαριστεί η πρόταση της ΝΔ για γρηγορότερη έξοδο από το Μνημόνιο. Πώς, πότε, με ποιο τρόπο και με ποια προοπτική είναι τα νέα ερωτήματα.

Και ο Αντώνης Σαμαράς, ας μην ξεχνά ότι στην ΔΕΘ του προσφέρεται μια μοναδική ευκαιρια για να κερδίσει όσα δεν πέτυχε σε ένα χρόνο. Θα είναι μόνος του με τον λαό επι ώρες (συνέντευξη, ομιλία κλπ) και κανένας δεν θα μπορεί να «κόψει», ή να «στήσει» τις παρεμβάσεις του.Κώστας Δημητρίου

ΣΧΟΛΙΑ

 1. antebre avatar
  antebre 26/08/2010 08:09:01

  Για το ότι δεν πείθει δηλαδή, κάποιοι άλλοι φταίνε. Ένας και μοναδικός είναι ο λόγος, ο Νο 1. (φταίει το κεφάλι το στραβό μας που λέει και ο Βάρναλης)

  • Βασίλης avatar
   Βασίλης @ antebre 26/08/2010 09:58:11

   Καλά δεν πήρατε ακόμα χαμπάρι οτι ο κόσμος άλλαξε, και οτι δεν υπάρχει πιά κεντροαριστερά και κεντροδεξιά παρά μόνο (εντιμοι εργατικοί νυκοκυραίοι) και (λαμόγια γλύφτες και κοματόσκυλα), οι δύο αυτές κατηγορίες προέκυψαν απο τη διάλυση της κεντροαριστεράς και της κεντροδεξιάς...

 2. Ηλίας avatar
  Ηλίας 26/08/2010 08:32:13

  H ΔΕΘ ήταν η ταφόπλακα του χοντρού. Μπορεί να είναι το ξεκίνημα για τον Αντώνη;

  • mitsosms avatar
   mitsosms @ Ηλίας 26/08/2010 20:23:00

   Δύσκολο...

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ Ηλίας 26/08/2010 22:44:39

   Εσύ πόσα κιλά είσαι; "Χοντρός" και άλλοι εξυπνακισμοί είναι αυτοί που διαμορφώνουν το κλίμα απαξιώσης της προηγούμενης περιόδου της ΝΔ προς μεγάλη χαρά της επικοινωνιακής προπαγανδιστικής μηχανής του ΠαΣοΚ.

 3. Thomas avatar
  Thomas 26/08/2010 08:49:22

  Η ΝΔ δεν πείθει, γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει καταφέρει να μετεξελχθεί σε ανοικτό κόμμα, με σταθερές αρχές και ρεαλιστική πολιτική, προσαρμοζόμενη στια ανάγκες των καιρών. Μια ματιά στις ΝΟΔΕ και τις τοπικές,το χαμηλό επίπεδο των ατόμων που κατά κύριο λόγο τις στελεχώνουν, την έλλειψη οράματος αλλά και ικανοτήτων θα μας πείσει. Δυστυχώς η ΝΔ δεν έχει καταφέρει να δώσει ακόμη το νέο στίγμα στις τοπικές κοινωνίες, ώστε πρώτα ο κόσμος της και στη συνέχεια νέοι οπαδοί να πειστούν για την ορθότητα των λόγων της και την εφαρμοσιμότητα των προγραμμάτων της. Το κόμμα είναι ιδεολογικά ακέφαλο και προγραμματικά παραζαλισμένο, απέναντι σε ένα ΠΑΣΟΚ που παρά την ογκώδη ανεπάρκειά του καταφέρνει να ελέγχει τις μιντιακές προσβάσεις και να προβάλει ως μεταρρύθμιση την ένταξη στο ΔΝΤ.
  Απευθύνω έκκληση στον Αντώνη Σαμαρά και τα στελέχη του κόμματος να δουλέψουν όχι στην επίτευξη του βραχυπρόθεσμου στόχου της άμεσης επανόδου στην διακυβέρνηση της χώρας, γιατί ακόμη το κόμμα δεν είναι έτοιμο και τα αποτελέσματα θα είναι εξίσου καταστροφικά. Να δουλέψουν με αίσθημα ευθύνης στην ουσιαστική και όχι επικοινωνιακή ανανέωση προσώπων σε όλα τα επίπεδα. Να ζωντανέψουν οι Νομαρχιακές και τοπικές οργανώσεις λειτουργώντας ως φυτώρια παραγωγής πολιτικής σκέψης, σύμφωνης με τις αρχές του κόμματος, πόλοι προσέλκυσης των ικανότερων προσώπων που αυτή τη στιγμή απεχθάνονται την ενασχόληση με την πολιτική, ώστε να επέλθει και στην πράξη η ανάνέωση του κόμματος.
  Αντώνη Σαμαρά
  Ο κόσμος της ΝΔ δεν θέλει να βλέπει πλέον τα πολιτικά απολιθώματα που λυμαίνονται τον χώρο του κόμματος. Που αποτελούν πολιτικούς καιροσκόπους, επιδιώκοντας απλά την κατάληψη μίας θέσης στον κομματικό ή κρατικό μηχανισμό απλά και μόνο επειδή έχουν κολλήσει "ένσημα" στο κόμα. Που τους βολεύει η αντιπολίτευση γιατί δεν έχουν τη δυνατότητα να κυβερνήσουν, κάτι που το απέδειξαν περίτρανα καταβαραθρώνοντας τον Κ.Καραμανλή. Που περιφέρονται από κανάλι σε κανάλι διατρανώνοντας την κενότητα και την αγραμματοσύνη τους. Που απειλούν μια ολόκληρη παράταξη κουνώντας επιδεικτικά το δάκτυλο.

 4. Κικη avatar
  Κικη 26/08/2010 09:02:06

  Συμφωνω με τον Τομα, απολυτως ως προς τα προσωπα του παρελθοντος ,που τριγυριζουν στα καναλια και κλαιγονται,αν και ειναι οι κυριοι υπευθυνοι της κατρακυλας.
  Αλλα νομιζω οτι η ΝΔ,πρεπει να ειναι πιο μαχητικη εναντιον του Μνημονιου,πιο μαχητικη να ακουγεται τελος παντων και για τα εθνικα θεματα πιο δυνατα,εμας μας απασχολουν,την ηγεσια δεν την απασχολει.

 5. CRAZY DOCTOR avatar
  CRAZY DOCTOR 26/08/2010 09:29:44

  1: δεν εχει ψελλισει ενα συγγνωμη 2: δινει την εντυπωση οτι δε θελει να προχωρησουν οι εξεταστικες 3: το "οχι" στην ευρωβοηθεια δε το κατανοησαν ουτε οι νεοδημοκρατες 4: ο κοσμος τη θεωρει την κυρια υπευθυνη για τη βομβα που εσκασε 5: ο σαμαρας δινει την εντυπωση οτι κινειται με ορους προσωπικης βεντέτας 6: το πιστευετε ή οχι το ΓΑΠ χαιρει δημοφιλίας

  • Pankalos avatar
   Pankalos @ CRAZY DOCTOR 26/08/2010 09:45:46

   7: Εξακολουθεί να κουβαλάει καρικατούρες και πολιτικάντηδες που τους έχουμε σιχαθεί από την εποζή του ΚΚ
   8: Επί 5 χρόνια ήταν ένα κακέκτυπο του πασοκ, βολεύοντας κάποιους από τους πεινασμένους τους (όχι όλους, όπως έκανε ο ΑΓΠ) χωρίς καμμία απολύτως συμβολή στην ανάπτυξη, με αξαίρεση το τελείωμα της Εγνατίας...
   9: Τέλος, όπως και το πασοκ είναι ένα κόμμα στημένο για να πάρει την εξουσία και όχι να ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ. Και εξακολουθεί να είναι. Αυτό που θέλουμε να δούμε από το Σαμαρά είναι στελέχη που αποδεδειγμένα να έχουν προσφέρει έργο και να παρέχουν εγγυήσεις ότι θα ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ όταν κληθούν στην εξουσία. Ένας που ταιριάζει σε αυτό το προφίλ είναι ο Μηταράκης.
   Ας καταλάβουν στη Ρηγίλλης ότι μεγάλη μερίδα του κόσμου μπορεί να σιχαίνεται το χάλι του πασόκ, αλλά αναγνωρίζει ότι τώρα ξεκινάει να γίνεται κάτι. Σκληρό, χοντροκομμένο, αλλά γίνεται ΚΑΤΙ. Κάποιοι έχουνε χωθεί στα σκατά της εφορίας, της υγείας και κάτι κάνουν και αυτό δυστυχώς αρκεί για να γυρίσουν τις πλάτες στο κόμμα που αν ενθυμείστε για μερικούς ΜΗΝΕΣ πριν τις τελευταίες εκλογές όχι μόνο είχε βάλει τη χώρα στον αυτόματο αλλά είχε παρατήσει το πιλοτήριο και είχε κλειστεί στην τουαλέτα...

  • ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
   ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ @ CRAZY DOCTOR 27/08/2010 14:12:54

   H δημοφιλία του ΓΑΠ έχει φανεί πολύ νωρίς....Στο Ηρώδειο με το γιουχάϊσμα που έφαγε, στις ερημικές παραλίες που πάει για να μη συναντηθεί με άνθρωπο κλπ.κλπ. Πολύ δημοφιλές άτομο!

 6. ΒΑBIS & BABIS avatar
  ΒΑBIS & BABIS 26/08/2010 09:42:15

  Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ δεν πείθει για τους εξής λόγους:
  1) Γιατί ακόμη υπάρχουν στελέχη που δεν έχουν καταλάβει γιατί βρίσκονται στην αντιπολίτευση.
  2) Δεν πείθει γιατί ακόμη ο γιος της Ντόρας σερβίρεται σαν καινούργιο φρούτο.
  3) Δεν πείθει γιατί ακόμη προωθούνται άτομα όπως ο Κακλαμάνης στην Αθήνα και όπως ο Ψωμιάδης στην Μακεδονία.
  4)Δεν πείθει γιατί δεν έχουν εναλλακτική λύση στον τομέα της οικονομίας. Στον τομέα αυτόν έπρεπε να έχουν καταξιωμένα πρόσωπα στον χώρο της βιομηχανίας. Στελέχη που έχουν διοικήσει μεγάλες βιομηχανίες με αρετή , γνώση και μπόρεσαν να πάνε μπροστά ακόμη και στην κρίση.
  5) Δεν πείθει γιατί δεν μπορούν να λύσουν απλά προβλήματα της καθημερινότητας.

  • N Athanasiou avatar
   N Athanasiou @ ΒΑBIS & BABIS 29/08/2010 10:24:28

   Φίλε, αδικείς την οικονομική ομάδα του Σαμαρά. Αποτελείται από ανθρώπους αναγνωρισμένους από την αγορά, όπως ο Μηταράκης & ο Βάρδας

  • DIANE avatar
   DIANE @ ΒΑBIS & BABIS 15/09/2010 16:07:16

   Να προσθέσω στα όσα προαναφέρατε, babis & babis, με τα οποία και συμφωνώ α/ την παντελή έλλειψη μέσου επικοινωνίας με τους πολίτες αν και θα μπορούσε να εκδώσει μια δωρεάν εφημεριδούλα ας πούμε κι ανέξοδα, με κομπιούτερ, ένα ραδιοφωνικό σταθμό - κάτι τελος πάντων, β/ δεν επιστράτευσε στελέχη ικανά να επικοινωνήσουν με τον κόσμο, τα οποία θα ανέτρεπαν όλο το οργουελικό σκηνικό που τόσο σατανικά έστησε το Πασοκ σε βάρος του ΚΚ και της ΝΔ όλα αυτά τα χρόνια.Αυτό γίνεται μέσω των Τ.Ο. οι οποίες, ας σημειωθεί, είναι αδρανοποιημένες σε σημείο απελπιστικό.

 7. Σολιαληστής avatar
  Σολιαληστής 26/08/2010 09:44:12

  Στην ελλάδα αν δεν τα έχει βρει με τους ΜΜάρχες να σε παίζουν λέμε δεν τραβάει... εδώ η Ντόρα φταρνίζεται και τρέχουν από πίσω και είναι πρώτη είδηση, αυτούς που μας πασάρουν πάμε και ψηφίζουμε.

  Ας βγάλουν πάλι τον τουριστικότερο και τον ταξιδιοτικότερο και τξ δρακουλιάρα που τραβάνε!

 8. blue nile avatar
  blue nile 26/08/2010 09:46:30

  crazy doctor

  1: Έχεις δει ποτέ κόμμα στην Ελλάδα να προχωρά σε παρόμοιας έκτασης ουσιαστική αυτοκριτική? Και δεν είναι έμπρακτη μετάνοια η αποπομπή μέχρι τώρα των περισσοτέρων που έβλαψαν την παράταξη? Έρχονται και άλλοι.
  2. Ποιες εξεταστικές? Σε αυτές που απειλούνται ωμά οι μάρτυρες? στις εξεταστικές που δεν κατέθεσε ο Κόκκαλης? 3. Αν αποκαλείς ευρωβοήθεια το ΔΝΤ με ολίγον σάλτσα από τρόικα τότε μάλλον αντιλαμβανόμαστε διαφορετικά κάποιες έννοιες. 4. Ναι ,σε ένα βαθμό είναι υπεύθυνη όχι όμως στην ένταση και στην έκταση που παρουσιάζεται από την κυβέρνηση. 5. Τι ακριβώς σε οδηγεί σε αυτό το συμπέρασμα? Η στάση του μήπως κατά του μνημονίου? Μη ξεχνάς ότι είναι ο μόνος αρχηγός αντιπολίτευσης που έχει επιδοκιμάσει τόσες πολλές κυβερνητικές αποφάσεις όταν θεωρεί ότι είναι σε σωστή κατεύθυνση. Θυμάσαι τη στάση του ΓΑΠ ως αντιπολιτευόμενου ηγέτη? 6. Ναι χαίρει δημοφιλίας, μόνο που πρόσφατα έχαιρε περισσότερης. Και μάλλον η πτωτική του πορεία είναι μη αναστρέψιμη παρά τα δεκανίκια των μέσων.

 9. TopGunZ avatar
  TopGunZ 26/08/2010 10:18:15

  Η ΝΔ δεν πείθει για δύο λόγους: Γιατί δεν θέλουν τα κανάλια να πείσει και γιατί οι ΝΔίτες είμαστε Μ@Λ@ΚΕΣ. Όταν νέα παιδιά κάτω των 30 ετών μου μιλάνε ακόμα για αποστασίες Σαμαρά και ότι θα ψηφίσουν και εγώ δεν ξέρω ποιο ηλίθιο κόμμα επειδή έφυγε η δρακουλιάρα τι να πούμε. Μια ζωή αυτό ήταν το πρόβλημα των ΝΔιτών, ακολουθούσαν σα σκυλάκια τα διάφορα τοπικά κουραδοστελέχη και πάντα φτύνανε την παράταξη. Έχω τις τελευταίες μέρες κουραστεί. Από τη μία η αγορά και η δουλειά που την έχουνε βιάσει πατόκορφα τα καθήκια της πασοκικής λαίλαπας και από την άλλη δεν βλέπω ελπίδα στον ορίζοντα με τους ΝΔίτες. Πραγματικά ελπίδα από πουθενά.

  • Alex avatar
   Alex @ TopGunZ 26/08/2010 10:27:11

   Μη στεναχωριεσαι και μην απελπιζεσαι....το θεμα ειναι οτι οποιοσδηποτε και να ηταν αρχηγος οτιδηποτε στελεχειακο δυναμικο να ειχε η Ν.Δ διαφορετικό δεν θα ηταν σε καλυτερη κατασταση...δυστυχωε η εκταση της ηττας της ηταν τοσο μεγαλη που χρειαζεται χρονος αρκετος για να μπει σε τροχια ανακαμψης.Και δεν ειναι λιγο πραγμα οταν εχεις Ντορα και το συρφετο της να αντιμετωπισεις εσωκομματικα.Σιγα σιγα και υπομονη λοιπον, το ΠΑΣΟΚ νομοτελειακα θα φθειρεται η Ν.Δ σιγα σιγα βρισκει τα πατηματα της και ο Σαμαρας λειτουργει σοβαρα ψυχραιμα και με σχεδιο.Το μνημονιο θα ειναι η ταφοπλακα του ΠΑΣΟΚ και της κεντροαριστερας...αν δεν κανω λαθος το ξερουν και ανησυχουν το ειπε σε ανυποπτο χρονο και ο Καστανιδης....

   • tsilivithras avatar
    tsilivithras @ Alex 26/08/2010 11:33:26

    Φίλε Alex άντε να δεχτώ ότι ο Σαμαράς έχει σχέδιο και μέθοδο όπως λες.

    Το σύστημα δεν πρόκειται να επιτρέψει στον ΓΑΠ να φθαρεί πριν τη λήξη του σχεδίου.Ότι θα καταστραφεί το ΠΑΣΟΚ είναι δεδομένο (βλέποντας και τι έγινε σε άλλες χώρες από όπου πέρασε η λαίλαπα του ΔΝΤ) αλλά όχι πριν να πάρουν οι τοκογλύφοι τα λεφτά τους.
    Τότε θα ψηφιστεί νύχτα και μια τροπολογία που θα άρει την εγγύηση του κράτους για τις καταθέσεις των Ελλήνων και θα ξυπνήσουμε με μια πτώχευση κατακέφαλα, χρεωμένοι, άφραγκοι, να δίνουμε τον πλούτο της πατρίδας μας για ένα κομμάτι ψωμί, με τον τζεφρυ "φυγαδευμένο" σε κανένα διεθνή οργανισμό και την ΝΤΠ να κηρύσσει το μάθημα της Ελλάδας ως εφαλτήριο για ακόμα περισσότερο διεθνή παρεμβατισμό και έλεγχο των ανεξάρτητων κρατών...!!!!
    Τότε με τι θα μείνει στα χέρια ο Σαμαράς...;;;;;
    A hungry mob is an angry mob!!!

    Ή μήπως αυτό το σενάριο δεν είναι πιθανό;;;

    Δεν πρέπει να πληρωθούν αυτά τα δάνεια...δεν πρέπει να αναγνωρισθούν καν...όλο το στοίχημα που παίζεται είναι αυτό ακριβώς...η μετατροπή των χωρίς αντίκρυσμα ομολόγων σε δάνεια ενυπόθηκα με εγγυήσεις εθνική γη και εθνικά δικαιώματα!!!
    Όλα τα άλλα είναι να χαμε να λέγαμε...
    Από τη στιγμή που θα γίνει αυτό πλέον υπάρχει τετελεσμένο γεγονός και ξεχάστε τα εθνικά κράτη όπως τα ξέραμε.

    Το ΔΝΤ εξυπηρετεί τα συμφέροντα των αμερικάνικων τραπεζών.
    Η ΕΚΤ εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ευρωπαικών τραπεζών.
    Τα συμφέροντα του ελληνικού λαού ποιος τα εξυπηρετεί;;;

    Γιατί δεν γίνεται παράδειγμα η Ισλανδία που με δημοψήφισμα αρνήθηκαν οι πολίτες της να αναγνωρίσουν τα χρέη των τραπεζών;;;

    Η σέντρα έγινε από τη στιγμή που η Goldman Sachs έπαιξε εκείνο το παιχνίδι με τη φούσκα των ακινήτων και ο Paulson έβαλε το αμερικανικό δημόσιο να πληρώσι χασούρα που δεν υπήρχε καν.
    Κοινωνικοποίηση των χρεών της σπέκουλας λέγεται και καταργεί οτιδήποτε γνωρίζαμε μέχρι σήμερα ως εθνικό-ανεξάρτητο κράτος.

    φιλικά...

   • Misha avatar
    Misha @ Alex 26/08/2010 12:13:23

    Πήγα τις τελευταίες μέρες σε μια βιολογική λαϊκη κι οι παραγωγοί χτυπιοντουσαν κάτω, από θυμό και αγανάκτηση.
    Ενας που πουλαγε ελιές και λαδια , φωναζε «θα πάρουμε τα όπλα», «με φωτιά θα φυγουνε».
    Μετράνε μέρες, Τσιλιβληθρα

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Alex 26/08/2010 12:17:43

    @ Misha

    Καλά, ειδικά για τους "βιολογικούς" που κλαίνε και οδύρονται, ας κρατήσουν κανένα δάκρυ στην άκρη για αργότερα, γιατί προς το παρόν κρατάνε στην άκρη μόνο κάποιες δεσμίδες για τους "ελεγκτές" των υποτίθεται "ανεξάρτητων" οργανισμών που τους δίνουν την πιστοποίηση...

   • Alex avatar
    Alex @ Alex 26/08/2010 16:19:19

    @tsilivithras

    Δεν θα διαφωνησω μαζι σου φιλε μου ομως περα απο τα κομματα και τους πολιτικους οργανισμους υπαρχει και η ατομικη και κοινωνικη ευθυνη.Αν εμεις οι ιδιοι ως πολιτες δεχομασθε μοιρολατρικα και τρομοκρατημενοι ολα τα επαισχυντα μετρα του μνημονιου εκγλωβισμενοι στον ατομικισμου και σε ιδεοληψιες μην περιμενεις ανατροπη.Περα απο την υπαρξη ηγεσιας με οραμα πυγμη ,τολμη η και αποφασιστικοτητα ,πολλες φορες ειναι αναγκαιο οι κοινωνια να ωθησει, να τσιγκλισει, να ταρακουνησει η οτι αλλο θελει να συμπληρωσει ο καθενας την ΗΓΕΣΙΑ. Δες τι εγινε οταν διαδηλωσαν 200000 και πλεον χιλιαδες ανθρωποι στο συνταγμα...με τρομοκρατια (γεγονοτα Marfin) καταφεραν και εκαμψαν το φρονημα των διαδηλωτων ( οι οποιοι διαδηλωτες πρεπει να αποκοπουν απο τις ΄΄συνδικαλιστκες΄΄ ενδοτικες ηγεσιες).-αληθεια ακομα δεν συνεληφθη κανενας παρα τις κορωνες ΠΡοΠο.-Αν εμεις δεν κατανοησουμε οτι εχουμε ευθυνη απεναντι στους συμπολιτες μας και τα παιδια μας δεν προκειτε να αλλακει τπτ.Και το προβλημα ειναι οτι σε ολους σχεδον τους θεσμους εχουμε ΟΛΙΓΙΣΤΗ ηγεσια...δυστυχως!!!!
    Εγω παντως ελπιζω και πιστευω στο Σαμαρα...Πες μου μια εναλλακτικη λυση...αν υπαρχει...

   • Θραξ Αναρμόδιος avatar
    Θραξ Αναρμόδιος @ Alex 26/08/2010 16:30:26

    @Alex : "Πες μου μια εναλλακτικη λυση…αν υπαρχει…"

    Η κινητήρια απελπισία.

    ΘΑ

   • Alex avatar
    Alex @ Alex 26/08/2010 16:32:33

    @ Θρακα συμφωνω ...το ειπες με 2 λεξεις...εμενα μου πηρε πολυ περισσοτερο...

   • tsilivithras avatar
    tsilivithras @ Alex 26/08/2010 16:42:16

    @Αlex

    Ο κίνδυνος υπάρχει φυσικά...σωστά το λες...και πρέπει να προσέξουμε πάρα πολύ για τις προβοκάτσιες που θα ακολουθήσουν ειδικά όταν αρχίσει ο κόσμος να βγαίνει όλο και πιο μαζικά στο δρόμο.
    Αλλά εγώ φίλε Alex (όπως και άλλοι ακομμάτιστοι) λέω ότι ενώ εσείς οι οπαδοί/φίλοι της ΝΔ ενισχύετε και προβάλετε την προσπάθεια Σαμαρά (και καλά κάνετε) ελοχεύει κίνδυνος όταν βγει αυτός ο άνθρωπος ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ!!!!!

    Με ρωτάς για λύση...Το έγραψα κι αλλού αυτές τις μέρες.
    ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΣΑΜΑΡΑΣ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΟ Δ-Ι-Κ-Α-Ι-Ο ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ!!!!

    Συστεμικός είναι κι αυτός όπως όλοι τους.Αν έχει περισσότερη αξιοπρέπεια και πατριωτισμό μέσα του ας ακούσει την καρδιά του Έλληνα που έχει γίνει ράκος τόσα χρόνια ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΣΚΙΣΑΝ ΤΙΣ ΣΑΡΚΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΕΡΒΙΡΟΥΝ ΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ!!!!

    Εμείς να βγούμε μπροστά για να αναγκαστεί όποιος θέλει να ηγηθεί να γίνει ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ από εμάς.Να έχει kohones και να μην φοβάται.
    Το να ηγείσαι Ελλήνων είναι τιμή και δόξα 3000 ετών ρε φίλε.
    Είναι Υ-Π-Ο-Χ-Ρ-Ε-Ω-Σ-Η ο Ελληνισμός όχι δικαίωμα και αραλίκι.

    Άρα μπροστά εμείς και όποιος θέλει ακολουθεί.

    Αλλά αν εμείς πάμε με ελληνική σημαία κι "εσείς" έρθετε με λάβαρα του Σαμαρά...καταλαβαίνεις την πίκρα και την αμφιβολία ALex;;;

   • Alex avatar
    Alex @ Alex 26/08/2010 16:47:40

    @tsilivithra

    Κατανοω για αυτο μιλω για ατομικη και κοινωνικη ευθυνη κατι που δυστυχως δεν ανιλαμβανονται τη σημασια της οι περισοτεροι...συν Αθηνά και χείρα κίνει...δεν υπαρχουν μεσσιες ας λειτουργισουμε συλλογικα κατι που στην ιστορια μας συμβαινει σπανια...αλλα οποτε συνεβη θριαμβευσαμε και δεν εχουμε να φοβηθουμε τιποτα....

   • ο νοών...νοείτω avatar
    ο νοών...νοείτω @ Alex 26/08/2010 16:58:42

    Αφού λοιπόν φίλε alex, κατάφεραν με 4, και όχι 3, νεκρούς να κάμψουν το φρόνημα του νεοέλληνα που τόλμησε να διαδηλώσει, και δεν βγήκαν την επόμενη 500.000, τότε τι συζητάμε;
    Αυτό είναι το πρόβλημα, τι φταίει στην ΝΔ, ή τι φταίει στην ηθική και τα αντανακλαστικά αυτής της κοινωνίας;
    Ας απαντήσουμε πρώτα σε αυτά τα ερωτήματα και θα δεις μετά πως θα εξαφανιστούν οι υπόλοιπες ερωτήσεις.
    Έωλες θα μείνουν.

   • tsilivithras avatar
    tsilivithras @ Alex 26/08/2010 17:00:36

    Alex ναι...ακριβώς όπως το λες...αρκεί να τα κάνουμε πράξη.
    Όποτε ενωθήκαμε αυτοκρατορίες γονάτισαν.

    Πλέον το παραμύθι μας τέλειωσε...

   • Alex avatar
    Alex @ Alex 26/08/2010 17:04:51

    @ο νοών...νοείτω

    Ακριβως ας ξεβολευτουμε λιγο και ας αφησουμε στην ακρη μικροεγωισμους ατομικισμους τη βολη μας και τη καλοπεραση μας κτλ κτλ κτλ...ειναι ωραιο να μας φτιανε παντα οι αλλοι οταν εμεις ειμαστε παντελως αδρανεις...Δεν θα τρμαξουν μονο οσοι σημερα εχουν το γκουβερνο...αλλα και οι επιδοξοι να τους διαδεχτουν οταν βλεπουν μια κοινωνια συμπαγη απεναντι σε ολα τα κακα αυτου του τοπου θα εχουν υποψιν τουε την οργη της....η οποιοα οργη παντοτε για να την ελεγχουν προπαγανδιζουν οτι εκφραζεται στις καλπες απλα και μονο για να ξεγελασουν το κοσμο χαϊδευονατς του τα αυτια.ΕΚΕΙ πρεπει να αποδειξει η κοινωννια οτι οχι μονο δεν αρκει η καλπη για να εκφρασει την ΄΄οποια΄΄ οργη της καθε 4 χρονια...αλλα υπαρχει και το πεζοδρομιο...

 10. KLE avatar
  KLE 26/08/2010 10:20:35

  Η Ν.Δ δεν πείθει γιατί καταψήφισε το μνημόνιο αλλά από την άλλη είναι υπέρ στην ιδιωτικοποιήσει της ΔΕΗ
  Δεν κάνη αντιπολίτευση στην μύωση τον συντάξεων.
  Στην μύωση τον μισθών στους δημόσιους υπάλληλους,
  Δεν έχει δίωξη ακόμα τα βαρίδια.
  Αντίθετη με τις απεργίες εργαζόμενων βλέπε προσφατα,κατά των φορτηγατσιδων ,που παραδοσιακά είναι ψηφοφορεί της.
  Άρα δεν υπάρχει έστω και ένας λόγος για να πείθει!!! Και μην ξεχνάμε την αλαζονεία της προς τους ψηφοφόρους της για 6 χρόνια.
  Η Ν.Δ είναι με το ένα πόδι σε μια βάρκα και το άλλο στην άλλη πρέπει να διαλέξει με την κοινωνία η με το ΔΝΤ και το αφανισμό του ΕΛΛΗΝΑ και μην ξεχνάμε ο νέο δημοκράτης δεν μαντρώνεται.

  • Misha avatar
   Misha @ KLE 26/08/2010 10:37:47

   Τονίζω τα :


   Η Ν.Δ δεν πείθει γιατί καταψήφισε το μνημόνιο αλλά από την άλλη είναι υπέρ στην ιδιωτικοποιήσει της ΔΕΗ
   Δεν κάνη αντιπολίτευση στην μύωση τον συντάξεων.
   Στην μύωση τον μισθών στους δημόσιους υπάλληλους,
   Δεν έχει δίωξη ακόμα τα βαρίδια.
   Αντίθετη με τις απεργίες εργαζόμενων βλέπε προσφατα,κατά των φορτηγατσιδων ,που παραδοσιακά είναι ψηφοφορεί της.
   Η Ν.Δ είναι με το ένα πόδι σε μια βάρκα και το άλλο στην άλλη πρέπει να διαλέξει με την κοινωνία η με το ΔΝΤ και το αφανισμό του ΕΛΛΗΝΑ

   Προσθέτω πως η ΝΔ είπε ναι σε όλη την χαριστική στηριξη των τραπεζων (78 ή κατ΄λαλλους 96 δις έχουν καταβροχθίσει έως σήμερα).

   Δε με νοιάζει η τύχη της ΝΔ , όπως και κανενός άλλου κόμματος.
   Αυτό που ενδιαφέρει είναι η διάσωση του τόπου από την οικονομική και πολιτισμική άλωση.
   Όμως αν αυτή τη στιγμή ο Σαμαράς θέλει να φανεί χρήσιμος στον τόπο ας κοντράρει στα ίσια το ΔΝΤ, το μνημόνιο και την κατοχική κυβέρνηση βγαίονοντας , όπως προτάθηκε στο antinews , σε ένα διάγγελμα προς τον Ελληνικό Λαό όπου θα εξηγεί γιατί το μνημόνιο σημαίνει κατοχή, υποθήκευση της Ελλάδας και γιατί είναι αντισυνταγματικό.
   Απλά σταράτα, χωρίς περιστροφές.Για να γράψει ιστορία , όπως τότε που έριξε τον Δρακουμέλ.

   Μπορεί; Του επιτρέπει το κοινωνικοπολιτικό υπόβαθρο της ευρωλαγνικής ΝΔ να το πράξει;
   Προσωπικά αμφιβάλλω πολύ αλλά θα εκπλαγω πολύ ευχάριστα αν τον δώ να το πράττει.

   • tsilivithras avatar
    tsilivithras @ Misha 26/08/2010 11:12:17

    Έτσι ακριβώς φίλε Misha!!!

    Έχουμε ΔΕΘ...να κάνει μια παράσταση ο Σαμαράς (εφόσον είναι πατριώτης και αγαπάει την χώρα)΄που όμοιά της δεν θα χει ξαναγίνει μεταπολιτευτικά.
    Να βγει έξω από το Βελλίδειο...να μιλήσει εκεί έξω στην πλατεία της ΧΑΝΘ...δώστε του εσείς οι ΝΔιτες την ιδέα...και διαδώστε το στον κόσμο...να βγει όμως και να πει ακριβώς αυτά που αναφέρει ο Misha και είπαμε κι αλλού...να μιλήσει για αντισυνταγματικότητα, προδοσία,κατοχή, ΠΑΤΡΙΔΑ!!!!!

    Αυτός ο άνθρωπος έχει συμβολισμούς επάνω του...η καταγωγή του, ο τρόπος που έβγαλε ανάστημα απέναντι στον Μητσοτάκουλα, το γεγονός ότι ΠΛΗΡΩΣΕ ΑΚΡΙΒΟ ΤΙΜΗΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ...

    Ας κάνει άλλη μια "τρέλα"...ένα τζα θέλει ο Έλληνας για να ακολουθήσει έναν τρελό άλλωστε...μέχρι το λαιμό είμαστε...μας έφτασαν ένα κλικ πριν την πείνα και την καταστροφή...

    Αν νιώθει "ηγέτης"...αν ακούει εθνικό ύμνο και δακρύζει...αν βλέπει τον ελληνισμό σαν ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΙΑΚΙΩΜΑ τότε να βγει μπροστά και να μιλήσει για πατρίδα και σωτηρία και οι ώρες των νεοταξιτών καθαρμάτων θα ναι μετρημένες.

    Όλος ο κόσμος κοιτάζει πάνω μας...είναι ευκαιρία να κάνουμε επιτέλους κάτι αντάξιο των προγόνων μας...να ξαναβάλουμε την χώρα μας εκεί που της αξίζει...στο μεγαλύτερο βάθρο που γνενιούνται οι Ιδέες και οι ηρωικές πράξεις.

    Ακούστε κι εμάς τους ακομμάτιστους...κι εσύ κε Σαμαρά αν τα διαβάζεις αυτά ή αν στα μεταφέρουν να ξέρεις ότι η καρδιά μας ματώνει πιο πολύ από την τσέπη μας για την κατάντια της πατρίδας μας.

   • http://neotera.wordpress.com avatar
    http://neotera.wordpress.com @ Misha 26/08/2010 12:21:26

    Παρεμβαίνω γιατί συμφωνώ σε όσα λες. Χρειάζεσαι επειγόντως μυοκτονία. Γέμισες ποντίκια ! Μήπως βλέπεις, κατσαρίδες, βατράχια ? Συμβαίνει στα καλύτερα σπίτια.
    Μας έχεις συνηθίσεις σε πολύ καλό γραπτό κι εδώ πέρα γίνεται βατραχομυομαχία !

   • tsilivithras avatar
    tsilivithras @ Misha 26/08/2010 12:55:57

    neotera σε μένα αναφέρεσαι ή στον Misha;;
    Και τι σημαίνουν αυτά με τα ποντίκια;;;
    Δεν σε κατάλαβα...

   • Misha avatar
    Misha @ Misha 26/08/2010 12:58:41

    neotera

    στην ορθογραφία αναφερεσαι;

   • Αρματιστής avatar
    Αρματιστής @ Misha 26/08/2010 15:52:01

    Misha γειά σου

    Συμφωνώ μαζίσου.
    Αυτά που αναφέρονται στο άρθρο ισχύουν, αλλά σε τίποτε δεν δικαιολογούν το έλειμμα της ΝΔ.

    Η ΝΔ κλείνει το μάτι στα μέτρα του μνημονίου. Ίσως κάπου βολεύεται. Δεν έχουν καταλάβει, ή δεν θέλουν να καταλάβουν το πραγματικό πρόβλημα που είναι η φτώχεια που έρχεται ακάθεκτη, η ύφεση και η καταστροφή της οικονομίας και πάνω απ' όλα η διαφαινόμενη απαξίωση της χώρας και το άρμεγμα του δημόσιου και ιδιωτικού πλούτου από τα χειρότερα αρπακτικά που παρουσιάστηκαν από τη γένηση της ιστορίας, τα αδηφάγα χρηματοπιστωτικά κεφάλαια.

    Σε δύο χρόνια όλα τα Ελληνικά ομόλογα, δημοσίου και τραπεζών, θα είναι "καλυμμένα" με εμπράγματες εγγυήσεις.

    Είναι σίγουρο ότι σε δύο χρόνια που θα βγούμε στις αγορές, δεν θα μας δανείζούν. Θα μας γυρίσουν τη πλάτη.....

    Τότε θα πέσουν πάνω στις σάρκες της πατρίδας και του λαού τα κοράκια. Θα μας ξεσκίσουν. Θα φάνε και τα κόκκαλα μας.

    Για όλα αυτά, η Νέα Δημοκρατία δεν μιλάει. Δεν παίρνει το μέρος του λαού. Δεν σηκώνει το ανάστημα και δεν υψώνει τη φωνή της. Δεν στέκεται αλληλέγγυα του κόσμου που υποφέρει.

    Και όσο η ΝΔ δεν μιλά, δεν θα ακούγεται και ο λόγος της.

   • δρόμος avatar
    δρόμος @ Misha 26/08/2010 16:03:00

    στην ορθογραφία αναφέρεται, αλλά σε κανέναν από τους δυό σας: το αρχικό σχόλιο (ΚΛΕ) έχει το πρόβλημα - μείωση, ιδιωτικοποίηση, ψηφοφόροι, δεν κάνει, δεν έχει διώξει κλπ.

 11. axr avatar
  axr 26/08/2010 10:37:53

  Η ΝΔ διπλασίασε το χρέος της Ελλάδας σε 6 χρόνια, δημόσια έργα όμως δεν είδαμε όπως στην εποχή ΠΑΣΟΚ. Ο Χοντρός δεν μας εξήγησε πως το κατάφερε αυτό, ιδιαίτερα την εποχή με τα χαμηλότερα επιτόκια της αγοράς.

  Ο Σαμαράς σπούδασε μαζί με τον Παπανδρέου, αυτό λέει πολλά!

  Όλοι όσοι σπούδασαν τα τελευταία 20 χρόνια γνωρίζουν την ΝΔ ως κόμμα της διασκέδασης, όχι της πολιτικής αλλαγής, στόχος είναι η διοργάνωση πάρτι και εκδρομών, δεν έχουν στόχο την επίλυση οποιουδήποτε προβλήματος.

  • Misha avatar
   Misha @ axr 26/08/2010 11:47:27

   Ποια έργα Arx

   Aυτά που χρεωθηκαν σε τριπλασια τιμή από αυτην του αρχικου προϋπολογισμού;
   Από τα οποία δεν ωφελήθηκε ούτε στο ελάχιστο η ελληνική κοινωνία εφόσον οι 8 στους 20 εργαζόμενους σε αυτά ήσαν αλλοδαποί και τα χρηματα τους πήγαν στα Τίρανα και το Ισλαμαμπαντ;

   • undercover gpr avatar
    undercover gpr @ Misha 26/08/2010 11:54:04

    Το ότι υπερ-υπερ(δις για έμφαση)κοστολογήθηκαν σχεδόν όλα τα δημόσια έργα επί Πασόκ&ΝΔ και εξαφανίστηκαν χιλιάδες "λαικά" ευρώ στις τσέπες μεγαλοεργολάβων δεν σημαίνει ότι η οικονομία δεν έχει άμεση ανάγκη δημοσίων έργων και μεγάλων αναπτυξιακών κατασκευαστικών προγραμμάτων.

    Η συμβολή που έχει στην ύφεση το ψαλίδι (έως πετσόκομμα) στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων είναι ενδεικτικό.

    Αξιοκρατία και διαφάνεια έχουμε ανάγκη.

   • Misha avatar
    Misha @ Misha 26/08/2010 12:09:24

    Δε χρειαζόμαστε άλλο τσιμέντο gpr.
    Γεμίσαμε Μώλια και ΤαεΚβον Ντο ενω η Κορινθου Πατρων έχει γίνει σαν τα σφαγεία του Ταύρου, και για να πάς Θεσσαλονικη πληρωνεις 30 ευρά στους νταβάδες των διοδίων.

    Αν θέλουν δημόσια έργα ας κάνουν υποδομές ύδρευσης στα νησιά, ας ναυλώσουν μερικά παπορια στιος άγονες γραμμές κι ας αφήσουν το ατέρμονο τσιμέντωμα των πάντων.

    Για τα άλλα που χρειάζονται ας φτιαξουν ένα δημόσιο κατασκευαστικό φορέα , τυπου ΜΟΜΑ, για να στείλουν τον σερ Μπόμπο με το ΜΕΓΚΑ του στα τάρταρα.

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Misha 26/08/2010 12:12:51

    @ Misha

    Ναι, αλλά αν ανασυσταθεί η ΜΟΜΑ, την άλλη κιόλας μέρα θα αρχίσουν οι προσφυγές (όπως με το Βασικό Μέτοχο) των μπετονταβατζήδων περί δήθεν "φαλκίδευσης του ανταγωνισμού" και οι οιμωγές των "κινήσεων κατά της στράτευσης" που θα σκούζουν για "αναβίωση των κάτεργων για τη στρατευμένη νεολαία"...

   • Misha avatar
    Misha @ Misha 26/08/2010 12:15:45

    Αυριανιστή, γι αυτό φωνάζω πως η κατοχή ξεκινά από τις αποικιοκρατικές ευρωσυνθηκες Μάαστριχτ Λισσαβωνας .
    Το Μνημόνιο έβαλε την ταφόπλακα και στις δικές μας ατομικές ψευδαισθήσεις περί της «αενάως ευημερουσης» ΕΕ .

   • undercover gpr avatar
    undercover gpr @ Misha 26/08/2010 12:18:12

    Τα Μώλια και τα γήπεδα δεν είναι δημόσια έργα (συμφωνώ ότι πήξαμε από δαύτα) και συνήθως ούτε παραγωγικά για το δημόσιο.

    Οι μαρίνες,οι δρόμοι και άλλα πρότζεκτ που δίνουν προστιθέμενη αξία όμως είναι και είναι επιβεβλημένο σε μια οικονομία να υλοποιούνται.

    Το πως αυτά μπορούν να διαχειριστούν από το δημόσιο (π.χ παραχώρηση διοδίων κτλ) εμπίπτει στην ανάγκη αξιοκρατίας και διαφάνειας.

   • tsilivithras avatar
    tsilivithras @ Misha 26/08/2010 12:32:13

    Ευκαιρία λοιπόν να βγουν στην επιφάνεια όλες οι συμβάσεις δημοσίων έργων που έχουν συναφθεί από την μεταπολίτευση και μετά.
    Και εξεταστικές επιτροπές ΣΕ ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΠΑΡΑΚΑΛΩ!!!!!
    Όχι να πληρώνουμε την ερτ μόνο για να δείχνει τα φιλικά του Βαρδινογιάννη και του Μαρινάκη...!!!!
    Να γίνουν όλα φύλλο και φτερό...να βγουν εισαγγελείς όπως στην αμερική και να γίνουν γνωστοί από τις διώξεις και τα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΦΕΡΟΥΝ προς ώφελος του πολίτη.

    Επειδή λοιπόν δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθούν τρελές υπερτιμολογήσεις και περίεργες "προμήθειες" ας έρθει μετά όποιος μεγαλοεργολάβος θέλει να διαμαρτυρηθεί.
    Αλλά να τα δει ο κόσμος!!!!Σε ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ!!!!!

    Και να τελειώνουμε με αυτό το καραγκιοζιλίκι με τα διόδια όπου το κράτος συναινεί στην κλοπή των χρημάτων του πολίτη και προσφάτως συναινεί και στην δίωξή του από την αστυνομία σε περιπτώσεις που αρνείται να πληρώσει διόδια!!!

    Misha γι αυτό είπα “Δημοκρατικό Μανιφέστο της Ελλάδας 2010-λάθη, προδοσία και ο 21ος αιώνας στη χώρα που γέννησε το φως”...

    Για να γίνει εξαγγελία ΣΕ ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ και να ξεκινήσει να ξετυλίγεται το κουβάρι.Να ξεκινήσουμε από το σουτάρισμα των τοκογλύφων και των αντιπροσώπων τους και να συνεχίσουμε με ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΟΝΑΝΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ.


    Η χώρα αυτή είναι λάθος και πρέπει να την φτιάξουμε.
    Δεν μπορεί άλλο να τρώνε από τις σάρκες μας όλα τα βαμπίρια του διεθνισμού και του Μαμωνά.

   • tsilivithras avatar
    tsilivithras @ Misha 26/08/2010 12:33:27

    διόρθωση: δεν υπάρχε περίπτωση να ΜΗΝ βρεθούν υπετιμολογήσεις και...

   • Misha avatar
    Misha @ Misha 26/08/2010 12:50:29

    Tsilivithra

    Mπορεί να το κάνει αυτό ένα κόμμα που είναι καταχρεωμένο σε τράπεζες και χρηματοδότες, που έχει ψηηφίσει Μάαστριχτ, Σένγκεν και Λισσαβώνες και μετέχει στον πιο αντιδραστικό όμιλο κομμάτων της ΕΕ;
    Κατά τη ταπεινη μου γνωμη , αυτό είναι αδύνατον!
    Σα να ζητάμε από ένα παιδί 5 χρονών να κάνει διάλεξη σε έδρα πυρηνικής φυσικής, για τέτοια ασυμβατότητα μιλάμε.

    Μπορεί να το κάνει ο Σαμαράς, ως πρόσωπο ή του έφαγαν τα όποια «καρύδια» είχε οι λαδοπόντικες της Ρηγίλλης;

    Αν βγεί και καταγγείλει το μνημόνιο και τις κατοχικές προβλέψεις του , χωρις μα και μου , θα είναι άξιος της προσοχής μας.Αλλιώς , θα είναι ένας ακόμη διαχειριστής της όζουσας λυματολάσπης.

   • tsilivithras avatar
    tsilivithras @ Misha 26/08/2010 13:09:05

    Misha ιδέες πετάμε και ευχόμαστε να εισακουστούν έστω και τα μισά από αυτά. Η ουσία είναι να ακουστεί ΑΛΛΟΣ ΛΟΓΟΣ...ακομμάτιστος, ελεύθερος, ο λόγος του πολίτη που τόσα χρόνια έχει φάει φρίκη με την κλεψιά και την απατεωνιά σε αυτόν τον τόπο.

    Φυσικά και είναι δύσκολο...και περίπλοκο.Αν δεν ήταν ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΜΕ ΦΤΑΣΕΙ ΕΔΩ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ.Ο διάβολος κρύβεται πάντα στις λεπτομέρειες...

    Η Ισλανδία γιατί αρνήθηκε να αναγνωρίσει χρέος;
    Η Σλοβακία και η Τσεχία που περιμένουν (δήθεν) το ευρωπαικό μάννα εξ ουρανού πως και πουλάνε τρέλα ξαφνικά και αντιστέκονται στις επιταγές της ΕΕ;;
    Οι Ιρλανδοί πως αντιστάθηκαν στη Λισσαβώνα;;

    Αν δεν μπορούμε να αναιρέσουμε, να υπογράψουμε και να νομοθετήσουμε ΠΡΟΣ ΩΦΕΛΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ τότε έχουμε ήδη αποχωριστεί κάθε κυριαρχικού δικαιώματος και έχουμε τελειώσει ως έθνος και το ΔΝΤ είτε μείνει είτε φύγει το ίδιο μας κάνει...!!!!

    Εγώ δεν το πιστεύω.
    Πιστεύω ότι ο λαβύρινθος των συμφώνων και των υπογραφών είναι για να τρομάζει και να απογοητεύει.
    Είμαστε μπροστά σε ξένη κατοχή που την έφεραν οι "δικοί μας".

    Πρέπει να καταγγελθεί. Να ξεκινήσει να ξετυλίγεται το κουβάρι της διεθνούς παρεμβατικότητας και των εγχώριων συμφερόντων.Στην πορεία θα βρεθούν σύμμαχοι.Εξωτερική πολιτική δεν διατείνονται;;;Ας πάνε να βρουν ποιοι είναι διατεθειμένοι να μας στηρίξουν.

    Μόνο εχθρούς και συμφέροντα έχει ή ΝΤΠ...φίλους δεν έχει.
    Κι όπως είπατε πολλοί εδώ μέσα ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου.
    Ε ας ψάξουμε τους εχθρούς τους...που ξέρεις;;;...μπορεί να μας ψάχνουν κι αυτοί.

   • tsilivithras avatar
    tsilivithras @ Misha 26/08/2010 13:16:15

    Misha να ρε φίλε κι ένα άλλο παράδειγμα:

    έχουνε ψηφίσει και οι δικοί μας το σύμφωνο με τον ΠΟΥ.
    Πόσος κόσμος ξέρει ότι υπάρχει παράγραφος εκεί μέσα που ορίζει ΚΑΤΑΛΥΣΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ;;;;
    (και ξέρουμε καλά πλέον πως δημιουργείται μια "πανδημία")

    Για πες μου τώρα...αν κάποιος πολιτικός έβγαινε ανοιχτά σε ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ κι έλεγε "ρε μάγκες αυτό εδώ σημαίνει ότι ανά πάσα ώρα και στιγμή αυτοί μας τυλίγουν σαν χαλί "για το καλό μας" και ξεχάστε ότι ξέρατε"...ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΟΥΣΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ;;;;...αν ήξερε...αν του το λεγαν ανοιχτά...και πως θα κλιμακωνόταν οι αντιδράσεις για απεμπλοκή από ένα τέτοιο σιχαμένο "σύμφωνο";;;;

    Ο Θράκας έχει δίκιο...μετά την απομάκρυνση από την κάλπη η "δημοκρατία" γίνεται απολυταρχία με κλειστές πόρτες ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ.

    Η γνώση είναι το όπλο της Δημοκρατίας.

   • Misha avatar
    Misha @ Misha 26/08/2010 13:51:07

    Toύ Σαμαρά του τα έχουν πει αυτά.Τα ξέρει.Ο Λαζαρίδης κι ο Φαήλος αλλά και άλλοι δεν είναι βλάκες.
    Το θέμα είναι αν μπορεί να αντέξει η καθεστωτική ΝΔ αυτές τις αποκαλύψεις.
    Η Δεξιά έδειξε στην Κατοχή πως μπορεί να λειτουργήσει πατριωτικά και εθνικά , το έδειξε και στην Κύπρο με την ΕΟΚΑ και τον αντιαποικιοκρατικό αγώνα.

    Επίσης έδειξε πως μπορεί αν λειτουργήσει και προδοτικά, με τους ταγματασφαλίτες γερμανοτσολιάδες, με τις προδοτικές συμφωνίες Καραμανλή -Αβέρωφ και τη χούντα.


    Μένει να δούμε ποια οδό θα επιλέξει στην παρούσα φάση, του ευρωλιγουρισμού και του ραγιαδισμού ή της εθνικής αξιοπρέπειας;

  • Astefan avatar
   Astefan @ axr 26/08/2010 13:26:01

   @ arx
   είναι εύκολο να εξηγηθεί, έχει γραφτεί και έχει ειπωθεί πολλές φορές, αλλά μάλλον δεν θέλεις να το μάθεις.

   Η Νέα Δημοκρατία παρέλαβε χρέος 190 δις. Για την εξυπηρέτηση αυτού του χρέους έπρεπε να πληρώνει, με επιτόκιο 5,5%, κάθε χρόνο 10,5 δις τόκους, εκτός από τα χρεολύσια.
   Δηλαδή σε 6 χρόνια, η Ν.Δ. πλήρωσε σε τόκους για τα χρέη που παρέλαβε 60 δις και για χρεολύσια άγνωστο. Εάν πάρεις χαρτί και μολύβι θα διαπιστώσεις πως,
   το χρέος που παρέλαβε η ΝΔ δεν είναι τα 190 δις του 2004,
   είναι 190 δις + 60 δις τόκους + κάποια δις χρεολύσια.

   Τώρα, για να έρθω και στο ερώτημα του άρθρου,
   Το φθινόπωρο του 2009, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έκανε όργια για τη διόγκωση του χρέους.
   Σταμάτησε την ρύθμιση για τους υμιυπαίθριους, σταμάτησε την αποστολή του ΕΤΑΚ για το 2009, έδωσε 1,5 δις επίδομα σε φτωχούς, ενώ δεν προβλεπόταν από τον προϋπολογισμό, πλήρωσε χρέη που είχε σχεδιαστεί να πληρωθούν την επόμενη χρονιά και άλλα πολλά.

   Και τι έκανε η ΝΔ; Τίποτα. Απολύτως τίποτα.
   Μη μου λέτε για το εχθρικό περιβάλλον των Μέσων. Δεν είναι αυτό δικαιολογία.

   Η ΝΔ έστειλε, σε 800.000 μέλη, 3 επιστολές τους τελευταίους μήνες. Με τα ταχυδρομικά έξοδα που, κακώς, έκανε (μπορούν τα περισπούδαστα στελέχη να διαμοιράζουν εθελοντικά την αλληλογραφία του κόμματος) θα μπορούσε να χρηματοδοτήσει 5 καμπάνιες στις εφημερίδες της Ελλάδος, ξεμπροστιάζοντας το ΠΑΣΟΚ.

   Μπορείς και σε εχθρικό περιβάλλον να περνάς τα μηνύματά σου. Δουλειά χρειάζεται. Εκεί είναι που χωλαίνουμε.
   Και όχι μόνο στη Νέα Δημοκρατία, αλλά και στην Ελλάδα γενικότερα.

 12. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 26/08/2010 10:45:48

  Η ΝΔ δεν πείθει γιατί κάποια από τα μέτρα που προβλέπει το μνημόνιο και θετικά είναι και ταιριάζουν σε μια κεντροδεξιά διακυβέρνηση. Άρα, αν ασκήσει υπερβολική κριτική, θα "μπατάρει" προς τα αριστερά, κάτι που δεν της ταιριάζει.
  Αυτό που είπε η Κατερίνα Ακριβοπούλου χθες στον ΣΚΑΙ ήταν πολύ σωστό: Το Μνημόνιο λέει τί πρέπει να γινει, δεν λέει πώς πρέπει να γίνει. Στο "πώς" θα πρέπει να επικεντρώσει την κριτική της η ΝΔ. Για παράδειγμα, η απογραφή των υπόλογων του Δημοσίου (και όχι "υπαλλήλων", όπως το διευκρίνισα και σε άλλο σχόλιό μου εδώ) ήταν κάτι ορθό, αλλά ο τρόπος που έγινε ήταν πρόχειρος και εξουθενωτικός. Γνωρίζω ανθρώπους που πέρασαν μέρες ολόκληρες σε Ιντερνετ καφέ στη διάρκεια των διακοπών τους για να απογραφούν, επειδή το σύστημα διαρκώς έπεφτε.
  Περικοπές επιδομάτων; Να τις δούμε, όπου χρειάζονται, αλλά γιατί και από τρίτεκνα ζευγάρια; (εγώ δεν είμαι τρίτεκνος, το διευκρινίζω).
  Αλλά σε άλλα θέματα, που δεν αφορούν στο μνημόνιο, η ΝΔ απουσιάζει:
  1. Κενές θέσεις διευθυντών κρατικών οργανισμών και νοσοκομείων για μήνες. Ανέφερα αλλού το παράδειγμα της Αττικό Μετρό: 6 μήνες χωρίς διευθυντή, δεν έμπαινε ούτε υπογραφή για παραγγελία εξοπλισμού. Το αποτέλεσμα; Καθυστερήσεις στην παράδοση σταθμών, επιβάρυνση δημοσίου και πολιτών. Πού ήταν η ΝΔ όλο το διάστημα αυτό;
  Στα νοσοκομεία αντίστοιχη κατάσταση.
  2. Θέματα ασφάλειας και εγκληματικότητας. Εχουμε τον άθλιο νόμο του Καστανίδη, του Υπουργού-φίλου του κακοποιού του κοινού ποινικού δικαίου. Συλλαμβάνονται κακοποιοί και αφήνονται ελεύθεροι με "περιοριστικούς όρους". Ακομα και σπείρες ολόκληρες, με σωρεία διαρρήξεων, αφήνονται ελεύθερες να συνεχίσουν το έργο τους. Υπήρξε πρόσφατα άρθρο-καταπέλτης στη φιλοκυβερνητική (πλέον) "Καθημερινή". Πού είναι η ΝΔ να το κάνει βούκινο;
  3. Το θέμα του παραεμπορίου. Η γάγγραινα απλώνεται διαρκώς, σε όλο και μεγαλύτερη έκταση. Εξαγγέλει γελοία μέτρα για το Ιστορικό Κέντρο η κυβέρνηση, που το μόνο που δεν προβλέπουν είναι οι απελάσεις. Πού είναι η ΝΔ; Γιατί δεν ζητά εδώ και τώρα απελάσεις; Ξέρετε πόσες ψήφους θα κέρδιζε μόνο από αυτό; Νομίζετε πως οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ γουστάρουν όλο το κακό συναπάντημα που μας έχει κουβαληθεί εδώ από Αφρική και Ασία; Ειδικά αυτοί που μένουν στο Κέντρο και τις δυτικές συνοικίες. Απούσα όμως η ΝΔ, φοβάται μήπως την πουν "ακροδεξιά", λες και ο κόσμος δεν καταλαβαίνει και λες και δεν θα ζητήσει κάτι άλλο από την εφαρμογή του νόμου.
  4. Εχουμε τον "πρωθυπουργό των (πολυτελών) διακοπών", που το χαζοβιόλικο χαμόγελό του δεν θα καταφέρει να συντηρήσει για πολύ ακόμα τη δημοτικότητά του. Γιατί η ΝΔ δεν κάνει θέμα τη συνεχή απουσία του; Ας τον αποκαλέσει ένας εκπρόσωπός της "διακοποπρωθυπουργό", όπως τα αλήστου μνήμης "διακοποδάνεια". Δεν είναι λαϊκισμός, είναι η πραγματικότητα. Ο άνθρωπος τα ταξίδια γουστάρει και αυτό κάνει διαρκώς εδώ και 10 μήνες. Μέχρι και ο Παπαχελάς το έγραψε.
  Οταν η αντιπολίτευση είναι απούσα σε τέτοιο βαθμό, θέλετε να είναι πειστική ως εν δυνάμει κυβέρνηση;

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ ΒΙΣ 26/08/2010 11:33:40

   Για το θέμα της λαθρομετανάστευσης, θα μου επιτρέψεις να πάρω το "ζουμί" από κάτι που γράφεις. Συγκεκριμένα, από το "...μας έχει κουβαληθεί εδώ από Αφρική και Ασία". Βλέπεις πώς, και μόνος σου ακόμα, μπαίνεις στο τριπ του να θεωρείς ενσωματωμένους πολλούς λαθρομετανάστες από διάφορες εθνότητες και εξαιρείς μόνο εκείνους από ορισμένες άλλες; Νομίζω λοιπόν ότι το σύστημα έχει σε μεγάλο βαθμό πετύχει αυτό που ήθελε. Και πολύ σύντομα θα το έχει ολοκληρώσει: όταν πλέον θα θεωρούμε ενσωματωμένους ΚΑΙ τους λαθρομετανάστες "από Αφρική και Ασία".

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ Αυριανιστής 26/08/2010 12:40:30

    Η διεθνής εμπειρία έχει αποδείξει ότι υπάρχουν μετανάστες που εντάσσονται σε μία δυτική κοινωνία και μετανάστες που δεν εντάσσονται. Αν νομίζει κανείς ότι οι καταγόμενοι από το Μπαγκλαντές θα ενταχθούν ποτέ στην ελληνική κοινωνία, είναι μάλλον ηλίθιος (και δεν εννοώ ότι δεν θα ενταχθούν λόγω χρώματος). Δεν είμαι κατά των μεταναστών εν γένει, αλλά πρέπει το κράτος να ελέγχει τη μετανάστευση και να αποφασίζει από ποιες χώρες επιθυμεί μετανάστες και από ποιες όχι.

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Αυριανιστής 26/08/2010 12:47:10

    Δηλαδή, ΒΙΣ, μόνο οι Σομαλοί και οι Μπαγλκαντέζοι είναι "μετανάστες που δεν εντάσσονται"; Τόσοι και τόσοι άλλοι που αφέθηκαν να ενσωματωθούν ανεξέλεγκτα, δεν έπρεπε να είχαν υποστεί τον ίδιο έλεγχο της μετανάστευσης που λες ότι οφείλει το κράτος να κάνει;

   • Misha avatar
    Misha @ Αυριανιστής 26/08/2010 12:53:55

    ΒΙΣ

    Γιατί θεωρείς τους Σομαλούς επικίνδυνους ενω τους Γερμανούς που έχουν αγοράσει ολοκληρους νομούς , τους βλέπεις ακίνδυνους;
    Μήπως γιατί ο κουρελιάρης μαυρούκος δεν ταιριάζει με το λάιφστάιλ που μας έχει υποβάλλει σαν φυσιολογικό τρόπο ζωής η τηλοψία; ενώ ο ξανθός, ασπρουλιάρης δυτικός ταιριάζει πιο πολύ στο χολυγουντιανό πρότυπο των διαφημίσεων;

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ Αυριανιστής 26/08/2010 17:22:05

    Ο Γερμανός συνταξιούχος ή μη που έχει αγοράσει ένα σπίτι για τις διακοπές του δεν θα σου επιβάλει την κουλτούρα του και θα σεβαστεί το περιβάλλον περισσότερο από τον Έλληνα. Επιπλέον, αν αυτό σου λέει κάτι, έχουν και κάποιο μορφωτικό επίπεδο (προσωπικά, κάτι μου λέει).
    Εχω γνωρίσει τέτοιους ανθρώπους εδώ, και Γερμανούς και Γάλλους και Ιταλούς, και έχω καλές εντυπώσεις.
    Ο Σομαλός τί θα μου προσφέρει; Το Κοράνι του και την άσπρη σκόνη;
    Δεν είναι και τόσο αθώοι οι "μαυρούκοι". Ούτε τόσο αξιολύπητοι. Ηξεραν για ποιο λόγο ήρθαν εδώ.

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ Αυριανιστής 26/08/2010 17:23:30

    Αυτά περί διαφημήσεων και προτύπων, μάλλον να τα λες σε αυτούς που βλέπουν πολλή τηλεόραση και πολύ χολυγουντιανό κινηματογράφο.

   • Μisha avatar
    Μisha @ Αυριανιστής 26/08/2010 22:56:37

    BIΣ

    Κατάγομαι από νομό με πολύ παρελθόν, έως και προϊστορικό.
    Πριν μερικά χρόνια ήρθα κάποια «πολιτισμένα» Φριτσάκια και αγορασαν κοντά στο χωριο μου ένα μεγάλο χτημα.
    Αυτοί, υπετίθετο, ήταν φοβεροί ελληνολάτρες και καλλιεργημένοι, όλο γλύκες και ευγένειες.
    Μέχρι που έσπασε ο διάολος το ποδάρι του και σε ένα τυπικό μπλόκο της αστυνομίας βρηκαν το όχημα τους τίγκα στα αρχαία.Πήγαν στο χτημα και είδαν τις συλλογες του Ιόλα και του Μητσοτού ενωμένες. Για μένα οι Γερμανοί , που ακούνε Βάγκνερ και νοσταλγούν τα χρόνια που μας δήωσαν , είναι πολύ επικινδυνότεροι από τους μαυρούκους μικροπωλητές για την Ελλάδα.

 13. DRAKOS avatar
  DRAKOS 26/08/2010 11:01:05

  [11] ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΙΑΙΑΣ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο Α. ΣΑΜΑΡΑΣ
  Αθήνα, 17 Φεβρουαρίου 2001 (20:44 UTC+2)

  Εκλογική συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία, το Δημήτρη Αβραμόπουλο και άλλες δυνάμεις της κεντροδεξιάς προτείνει ο Αντώνης Σαμαράς.

  Μιλώντας στο περιοδικό "Ε" της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας ο κ. Σαμαράς προτείνει τη δημιουργία ενιαίας κεντροδεξιάς για να μη χαθεί, όπως αναφέρει, καμία ψήφος στις επόμενες εκλογές.

  "Θα μπορούσε να διαμορφωθεί ένα ενιαίο κεντροδεξιό ψηφοδέλτιο, στο οποίο θα συνυπάρξουν κόμματα, όπως η Ν.Δ., η Ανοιξη, οι Φιλελεύθεροι, το κόμμα του Δημήτρη Αβραμόπουλου και προσωπικότητες, όπως ο Γιώργος Σουφλιάς και Ανδρέας Ανδριανόπουλος", τονίζει.

  Ο πρόεδρος της ΠΟΛ.ΑΝ. αναφερόμενος στα γεγονότα του 1993 υποστηρίζει ότι δεν είχε σκοπό να ανατρέψει την κυβέρνηση Μητσοτάκη, αλλά να πιέσει για να αλλάξει η πολιτική στο Σκοπιανό.

  Σχολιάζοντας το υπό ίδρυση κόμμα του κ. Αβραμόπουλου αναφέρει ότι ο Δήμαρχος Αθηναίων χρειάζεται θέσεις που θα του δώσουν προσωπικό στίγμα.

  ΑΥΤΑ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΤΩΡΑ !

 14. lypon avatar
  lypon 26/08/2010 11:01:09

  Βρε 'σεις, η ΝΔ ΔΕΝ έχει ξεκάθαρη πολιτική. Ο KLE ακούμπησε τους τύπους των ήλων και μακάρι κάποιος να τον άκουγε (παρ' όλα τα γραφικά ορθογραφικά λάθη, θα πρέπει να το πω κι αυτό...).

  Έχουμε ζήσει 10ετίες που το Πασοκ ως αντιπολίτευση απλά έλεγε τα ανάποδα από τη ΝΔ και στη συνέχεια, η ΝΔ ως αντιπολίτευση έλεγε τα ακριβώς ανάποδα από εκείνα του Πασοκ.

  Και, ως κυβέρνηση, έκαναν και οι δύο τα απολύτως απαραίτητα για να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε...

  Ο Σαμαράς έχει να αντιπαλέψει 10ετίες αναξιοπιστίας πολιτικών προσώπων. Και δεν τα καταφέρνει να πείσει οτι αυτός θα είναι κάτι διαφορετικό.

  Η μόνη περίπτωση να γίνουν πειστικοί, είτε ο Αντωνάκης είτε ο Γιωργάκης, είναι να αρχίσουν χοντρό ξεκαθάρισμα με το παρελθόν. Και δε φαίνεται να έχουν τα κότσια.

 15. Άργος avatar
  Άργος 26/08/2010 11:05:20

  Δεν πείθει διότι ετούτη την ώρα, όσο κι αν εμείς έχουμε ανάγκη να πείθει, δεν υπάρχει ανάγκη. Όταν γίνει αντιληπτό, θα αποφύγουμε να αποτελέσει συνέχιση της ίδιας πολιτικής.

  Εάν υπήρχε ανάγκη, θα είχε ενεργοποιηθεί στην κατεύθυνση αυτή - το δυναμικό υπάρχει, η διασυνδέσεις υπάρχουν, μα η υποστήριξη έχει ατονήσει ακριβώς επειδή δεν υπάρχει ανάγκη.

  Για αυτό και το ερώτημα μπαίνει καθημερινά κι απ' τον πιο απλοϊκό νου "μα δεν μπορεί ή δεν θέλει, πια;"

 16. lypon avatar
  lypon 26/08/2010 11:07:11

  Και κάτι ακόμα: Σταματήστε να επενδύετε στη φθορά του Γιωργάκη. Ο κόσμος ακόμα τον πιστεύει με μισή καρδιά, γιατί ελπίζει σε αναστροφή της οικονομικής κατάστασης, ελπίζει οτι θα αποφύγουμε τα χειρότερα.

  Ο Γιωργάκης λοιπόν θα πέσει στην εκτίμηση του κόσμου απότομα, όταν συνειδητοποιήσει ο μέσος πολίτης οτι ΔΕΝ υπάρχει διέξοδος. Και τότε ο Αντωνάκης ΔΕΝ θα είναι εκεί για να εισπράξει, γιατί ούτε κι αυτός έχει αξιόπιστη πρόταση. Πάει κι έρχεται ανάμεσα στα κομματικά του γραμμάτια και τις άτολμες αντιπολιτευτικές του γραμμές...

 17. Ηλίας avatar
  Ηλίας 26/08/2010 11:15:29

  Νομίζω δε βλέπει κανείς την πραγματικότητα. Και η πραγματικότητα είναι ότι η νδ δεν πείθει γιατί ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΕΙ νδ. Έπαψε να υφίσταται στη συνείδηση των ψηφοφόρων της και του υπόλοιπου ελληνικού λαού μετά τις εκλογές του 2009.
  Αυτό που έχει απομείνει είναι το λογότυπο τυπωμένο απο δω κι από κει και μερικές ταμπέλες σε [άδειες] τοπικές οργανώσεις.
  Υπάρχει ο Σαμαράς και η ελπίδα ότι θα ΑΠΑΓΚΙΣΤΡΩΘΕΙ επιτέλους από το ζόμπι που λέγεται νδ ώστε να τον εμπιστευτει ο λαός και να του δώσει την εντολή να κυβερνήσει με σοφία, πυγμή και ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.

 18. Θραξ Αναρμόδιος avatar
  Θραξ Αναρμόδιος 26/08/2010 11:35:52

  Αυτή τη φορά ο λαός ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ απαντήσεις στα προβλήματα από τα κόμματα.
  Αυτή τη φορά ο λαός ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ περιμένει πολιτική πρόταση από τα κόμματα.

  Αυτή τη φορά ο λαός ΕΧΕΙ την δική του απάντηση και πολιτική πρόταση.
  Αυτή τη φορά ο λαός ΔΕΝ θέλει να του πουν τι να κάνει.
  Αυτή τη φορά ο λαός ΘΕΛΕΙ να πει ο ΙΔΙΟΣ τι να κάνουν τα κόμματά του.
  Αυτή τη φορά ο λαός ΞΕΡΕΙ τι θέλει.

  Τι θέλει;
  -"Σουτάρισμα" του ΔΝΤ και τη Τρόϊκας
  -Οι κλέφτες στη φυλακή ΑΜΕΣΑ
  -Φέρτε πίσω τα κλεμμένα
  -Οχι πάλι τον λογαριασμό στον λαό

  Σε αυτά τα παραπάνω ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.
  Ρωτήστε για δοκιμή όποιον θέλετε στον δρόμο.

  Είδαε κάποιο κόμμα να τα διακηρύσσει και να τα κάνει σημαία του;

  Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια.

  ΘΑ

  • lypon avatar
   lypon @ Θραξ Αναρμόδιος 27/08/2010 10:36:33

   ΠΕΣΤΑ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕ !!

  • Άργος avatar
   Άργος @ Θραξ Αναρμόδιος 27/08/2010 10:56:06

   Εξαίρετε ΘΑ, είπες "Αυτή τη φορά ο λαός ΕΧΕΙ την δική του απάντηση και πολιτική πρόταση."

   Εάν θα ήθελες να γίνεις πιο συγκεκριμένος, σε παρακαλώ. Κι αν βεβαίως, έχεις τον χρόνο για την μικρή μου απορία.

   • Θραξ Αναρμόδιος avatar
    Θραξ Αναρμόδιος @ Άργος 27/08/2010 11:32:00

    @Αργος: Την έγραψα την πρόταση στο σχόλιο. Μικρό ήταν κιόλας. Δεν το διάβασες όλο;

    "
    Αυτή τη φορά ο λαός ΞΕΡΕΙ τι θέλει.

    Τι θέλει;
    -”Σουτάρισμα” του ΔΝΤ και τη Τρόϊκας
    -Οι κλέφτες στη φυλακή ΑΜΕΣΑ
    -Φέρτε πίσω τα κλεμμένα
    -Οχι πάλι τον λογαριασμό στον λαό
    "

    Είναι το minimum στο οποίο συμφωνεί η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ των ελλήνων σήμερα.

    Κι εμένα δεν μου φαίνεται σαν πολιτική πρόταση μόνο. Αλλά και σαν ΟΡΓΙΣΜΕΝΗ ΕΝΤΟΛΗ

    ΘΑ

 19. armageddon avatar
  armageddon 26/08/2010 11:37:06

  ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΟΥΝ ΟΙ ΟΙΚΙΓΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΑΡΧΗΓΙΑ ΚΑΙ
  ΠΡΟΝΟΜΙΑ

 20. xbab avatar
  xbab 26/08/2010 11:40:47

  1) Δεν κάνει αντιπολίτευση
  2) Λείπουν νέα δυναμικά πρόσωπα και συγκεκριμένες προσωπικότητες
  3) Η απαξίωση των στελεχών της ΝΔ, τόσο από το ΠΑΣΟΚ, όσο και από τα ΜΜΕ στη λογική της ισοπέδωσης. Για ότι έγινε στη χώρα μας τον τελευταίο καιρό φταίει ο Καραμανλής και η ΝΔ
  4) Στην απομόνωση του αρχηγού της
  5) Στην υπονόμευση του κόμματος από εχθρούς(ΠΑΣΟΚ-ΜΜΕ) και φίλους(εξαπτέρυγα)
  6) Στην αρχομανία παλαιών στελεχών, την εσωστρέφεια και τη λογική για όλα φταίνε οι άλλοι πλην "ημών"
  7) Στην επικοινωνιακή ένδεια του κόμματος.
  Λείπουν δυναμικοί δημοσιογράφοι, αντικειμενικά κανάλια, καλές εφημερίδες του χώρου.
  8) Στη μη αξιοποίηση στελεχών απ' όλη των Ελλάδα...
  Αυτά συνποτικά....δεν χρειάζονται αμπελοφιλοσοφίες και μεγάλες αναλύσεις.

 21. Θραξ Αναρμόδιος avatar
  Θραξ Αναρμόδιος 26/08/2010 11:45:33

  Αυτοί που ψήφισαν στις τελευταίας εκλογές ΠαΣοΚ, οι περισσότεροι μάλλον εξαπατήθηκαν από το ψευδές "λεφτά υπάρχουν". Πάντως δεν νομίζω ότι κανείς από τους εκλογείς αυτούς έδωσε εντολή στην παρούσα κυβέρνηση να φέρει εδώ το ΔΝΤ και την Τρόϊκα και να παραδώσει τμήματα της εθνικής κυριαρχίας στους ξένους κατοχικούς.

  Δηλαδή η εδώ παρουσία του ΔΝΤ και της Τρόϊκας δεν έχει την λαϊκή νομιμοποίηση.

  Με κεφαλαία: Η ΕΔΩ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ.

  Αυτοί που θα ψηφίσουν σε τυχόν επικείμενες βουλευτικές εκλογές ΝΔ, και εφόσον η ΝΔ δεν υπόσχεται ανοιχτά ότι θα "σουτάρει" το ΔΝΤ, και εκείνοι που θα ψηφίσουν ΠαΣοΚ φυσικά, θα γίνουν οι εκλογείς που ΘΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ την κατοχή της χώρας από το ΔΝΤ και την Τρόϊκα.

  Ψήφος, ακόμη και στις δημοτικές, σε κόμμα που ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ότι θα "σουτάρει" το ΔΝΤ, ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙ την ΚΑΤΟΧΗ της πατρίδας μας από το ΔΝΤ και την Τρόϊκα. Αποδοχή των δανείων χωρίς μείωση και του Μνημονίου που τα μετατρέπει σε ενυπόθηκα.

  Μήπως δεν είναι έτσι;

  ΘΑ

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Θραξ Αναρμόδιος 26/08/2010 11:54:02

   Και βεβαίως, ειδικά στις δημοτικές, να μην πέσουμε στην παγίδα υποψηφίων που θα εμφανιστούν ως "υπερκομματικοί", αλλά στην ουσία θα λειτουργήσουν ως οι αποπροσανατολιστές της πολιτικής συνείδησης των εκλογέων. Ο Καμίνης, για παράδειγμα, που δεν θα είναι τίποτα παραπάνω από μια απολιτίκ εκδοχή της Δαμανάκη του '98 και προτάθηκε από τους σαλονάτους ψευτοαριστερούς του Κουβέλη για να παράσχει άλλοθι και δεκανίκι στην κυβέρνηση Τσολάκογλου.

   Διαβάστε τι γράφει για δαύτον (αλλά και γενικά για τις απολιτίκ, δήθεν "υπερκομματικές" υποψηφιότητες) ο Θ. Καρτερός: h**p://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=562603

  • Misha avatar
   Misha @ Θραξ Αναρμόδιος 26/08/2010 12:03:03

   Επειδή σε αυτές τις δημοτικές η προσπάθεια που θα γίνει απο τους κατοχικούς θα είναι να δοθεί ένας δήθεν «αυτοδιοικητικός χαρακτήρας»,δλδ να φορέσουν φερετζέ στον τούτσι κι έτσι να τη βγάλουν καθαρή, γι αυτό όσοι θέλουν λευτεριά οφείλουν να ψηφισουν υποψήφιο χώροπυ που τάσσεται ενάντια στο Κατοχικό Μνημόνιο.

   Μια μαζική στηριξη αυυτων των ανθρώπων θα τους προκαλέσει στους τροϊκανούς σύνδρομα πανικού. Ας βγούμε επιτέλους από τα κομματικά μαντριά, ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ! κι εμείς καθόμαστε και τους κοιτάμε ελπίζοντας σε κάποιον απο μηχανης θεό που θα μας σώσει.

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Θραξ Αναρμόδιος 26/08/2010 12:45:27

   Ο Καμίνης είναι η άλλη εκδοχή του Δ. Τάκη, που από υπεύθυνος για θέματα μεταναστών στον Συνήγορο του Πολίτη έγινε ΓΓ στο Υπ. Εσωτερικών επί Ραγκούση και βασικός αρχιτέκτονας του λαθρονόμου. Είναι γνωστό ότι πρόσκειται στη φιλελεύθερη Αριστερά, το ίδιο και ο Καμίνης.
   Η πλάκα είναι ότι τον Καμίνη τον είχε διορίσει η ΝΔ! Δεν άφηνε αριστερό για αριστερό που να μην διορίσει. Το ίδιο είχε κάνει και ο Ράλλης προ του 1981, διόριζε παντού "εσωτερικάκηδες", του τότε ΚΚΕ Εσ., δηλαδή τους σημερινούς ροζ αριστερούς.

  • Άργος avatar
   Άργος @ Θραξ Αναρμόδιος 27/08/2010 11:01:45

   - ΘΑ,

   εννοείς ψήφο σε όποιο κόμμα που δηλώνει ότι είναι εναντίον του ΔΝΤ; Δηλαδή, ΣΥΝ ή ΚΚΕ;

   - Misha,

   να σε παρακαλέσω θερμά, μπορείς να συγκεκριμενοποιήσεις την πρότασή σου; Αν στις δημοτικές δεν ψηφίσουμε κόμματα, θα είναι η αποχή ή το λευκό που πιστεύεις ότι θα τους ταρακουνήσει;

   • Θραξ Αναρμόδιος avatar
    Θραξ Αναρμόδιος @ Άργος 27/08/2010 11:38:05

    @Άργος : "εννοείς ψήφο σε όποιο κόμμα που δηλώνει ότι είναι εναντίον του ΔΝΤ; Δηλαδή, ΣΥΝ ή ΚΚΕ;"

    Βρες άλλον να ανοίξεις μικροπολιτική συζήτηση. Να το χαρείς κιόλας. Εγώ θα σε στενοχωρήσω.

    Και αν θες πράγματι να ανοίξουμε συζήτηση, αναζητώντας το κοινό μας όφελος, απάντησέ μου πρώτα σε αυτό που ρώτησα:

    "
    Ψήφος, ακόμη και στις δημοτικές, σε κόμμα που ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ότι θα “σουτάρει” το ΔΝΤ, ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙ την ΚΑΤΟΧΗ της πατρίδας μας από το ΔΝΤ και την Τρόϊκα. Αποδοχή των δανείων χωρίς μείωση και του Μνημονίου που τα μετατρέπει σε ενυπόθηκα.

    Μήπως δεν είναι έτσι;
    "

    Θραξ Αναρμόδιος

   • Θραξ Αναρμόδιος avatar
    Θραξ Αναρμόδιος @ Άργος 27/08/2010 11:49:40

    @Άργος

    Οσο για την ερώτησή σου στον Misha "θα είναι η αποχή ή το λευκό που πιστεύεις ότι θα τους ταρακουνήσει;", δεν ξέρω τι θα σου απαντήσει ο Misha, αλλά εγώ έχω μια πρόχειρη απάντηση και προς εσένα αλλά και προς οποιονδήποτε υπερασπιστή του συστήματος των κομμάτων, του κοινοβουλευτισμού, των αντιπροσώπων-βουλευτών με 4-ετη θητεία μη-λογοδοσίας και ανεξέλεγκτης λεηλασίας, των δανείων που παίρνουν χωρίς να το ξέρουμε, της Ολιγαρχίας που μασκαρεύτηκε σε δημοκρατία, καθώς και κάθε πολέμιο της αποχής και του λευκού.

    ΟΧΙ, δεν θα τους τρομοκρατήσει η αποχή (μόνο που φαντάζομαι ότι μπορεί να χάρηκες, να ξέρεις ΠΟΣΟ ΛΥΠΑΜΑΙ για το μέλλον μας).

    Δεν θα τους τρομοκρατήσει γιατί ΕΧΟΥΝ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ να μην περιλαμβάνει το Σύνταγμα ΚΑΜΜΙΑ ΠΡΟΝΟΙΑ για πολιτειακές αλλαγές όταν η αποχή φτάσει ένα μεγάλο ποσοστό. Δηλαδή είναι ΝΟΜΙΚΑ ΚΑΛΥΜΜΕΝΟΙ. Οπως και σε άλλους τομείς, πχ. νόμος περί ευθύνης υπουργών.

    Αποχή χωρίς συνείδηση του τι είναι και κυρίως ΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ δημοκρατία δεν θα τους ταρακουνήσει. Το ζητούμενο είναι να μπορέσει ο πολίτης να εξηγήσει την σήψη και την διαφθορά του συστήματος, την ρίζα, την αιτία και το περιβάλλον της. Να κατανοήσει οτι ο κοινοβουλευτισμός ΕΙΝΑΙ Ο ΒΙΟΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ. Και τότε να εκφραστεί με την αποχή ως αποδοκιμασία της παρούσας πολιτειακής διαρρύθμισης.

    Τότε θα πιάσει τόπο η αποχή ακόμη και με μικρότερα ποσοστά.
    Και τότε θα ανησυχήσουν.
    Πολύ.

    Θραξ Αναρμόδιος

   • Θραξ Αναρμόδιος avatar
    Θραξ Αναρμόδιος @ Άργος 27/08/2010 12:02:43

    Και μερικές σκέψεις ακόμη για την αποχή.

    Οταν η αποχή είναι σε ένα 5% με 10% λες, ε, εντάξει, βαριόντουσαν ορισμένοι, αρρώστησαν, ήταν μακριά από το εκλογικό τους κέντρο, και το δικαιολογείς.

    Οταν όμως η αποχή ΞΕΠΕΡΝΑΕΙ το 25% τότε το πράγμα ΠΑΡΑΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟ.

    Ομως ούτε το Σύνταγμα, ούτε πολύ περισσότερο αυτοί οι επαίσχυντοι εκλογικοί νόμοι προβλέπουν κάποιο μέτρο ή την εκκίνηση κάποιας διαδικασίας αναθεώρησης του Συντάγματος, του πολιτεύματος ή ότι άλλο όταν η αποχή πάρει υψηλά ποσοστά.

    Εν ολίγοις, το νομικό καθεστώς που ισχύει τώρα, νομιμοποιεί την συγκρότηση κυβέρνησης ακόμη και αν πάει μόνο το 1% των εκλογέων να ψηφίσει και το υπόλοιπο 99% επιλέξει αποχή.

    ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΝΟΜΙΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΤΟ 1% ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΕΩΝ.

    Κυβέρνηση που θα μπορεί να
    -κυρήξει πόλεμο και στείλει τα παιδάκια μας στα σύνορα
    -βάλει φόρους
    -διορίσει την ηγεσία της δικαιοσύνης
    -νομοθετήσει
    -κατεβάσει στους δρόμους τα ΜΑΤ να μας δέρνουν επικαλούμενη την νομιμότητα

    ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟ 1%

    Καλή δημοκρατία έχουμε;
    Αργος εσύ τι λες;

    Θραξ Αναρμόδιος

   • Θραξ Αναρμόδιος avatar
    Θραξ Αναρμόδιος @ Άργος 27/08/2010 12:45:59

    Και ένα ιστορικό ανέκδοτο σχετικά με την μη συμμετοχή στις δημοκρατικές διαδικασίες.

    Στην Αθήνα της κλασσικής εποχής η γενική συνέλευση των πολιτών, η γνωστή με το καλλιτεχνικό εκκλησία του δήμου, συνεδρίαζε περίπου μια φορά το μήνα και κάτι. Κατέβαιναν και αρκετοί χωρικοί από κώμες και χωριά για να πάρουν μέρος στην ολοήμερη συνεδρίαση. Επαιρναν και φαγητό μαζί τους.

    Οι συνεδριάσεις βέβαια ξεκινούσαν χάραμα. Με το πρώτο φως ή το τελευταίο σκοτάδι (το οποίο τελευταίο σκοτάδι έγινε και ο σύμμαχος των γυναικών στο να ξεγελάσουν τους πρυτάνεις και να καταφέρουν να κατεβάσουν το δικό τους ψήφισμα, όπως χωρατεύει ο Αριστοφάνης στις Εκκλησιάζουσες με την ανατροπή στην οποία βασίζει την κωμωδία του, δηλαδή να έχουν μόνο οι γυναίκες πολιτικά δικαιώματα και όχι πια οι άνδρες. Γυρνώντας το βράδυ σπίτι μετά το θέατρο οι περισσότεροι, είμαι σίγουρος ότι τις κλείδωσαν σε κάνα πατάρι από φόβο -λολ).

    Ενώ όμως η συνεδρίαση ξεκινούσε πολύ νωρίς, πολλοί πολίτες "σκάλωναν" στην αγορά, στα εμπορικά καταστήματα και στην στοά συζητώντας και καθυστερώντας. Αν είχαν τίποτε κρασιά και μεζεδάκια πρόχειρα δεν το ξέρω.

    Το κράτος, το αθηναϊκό δημόσιο δηλαδή, την εποχή εκείνη είχε για αστυνομικούς 1.000 Σκύθες τοξότες. Εμεναν σε σκηνές στην Ακρόπολη νομίζω. Και από ένα σημείο και μετά τους επιτρεπόταν και να παντρεύονται. Οι Σκύθες αυτοί ήταν αγορασμένοι δούλοι του δημοσίου (Εν παρόδω η λέξη δήμιος προήλθε από την φράση "δήμιος δούλος", δημοτικός δηλαδή κρατικός δούλος) Δεν ξέρω γιατί αλλά τότε θεωρούσαν την δουλειά του αστυνομικού μη αρμόζουσα για ελεύθερο πολίτη.

    Τις ημέρες που είχε συνεδρίαση η εκκλησία του δήμου, το κράτος γνωρίζοντας την κακή συνήθεια των πολιτών να "σκαλώνουν" σε συζητήσεις (καλή ώρα) και να αργοπορούν στην υποχρέωσή τους να είναι παρόντες, είχε δώσει εντολή να κατεβαίνουν οι Σκύθες αστυνομικοί, με μικρά ρόπαλα-βέργες στην αγορά, να εντοπίζουν τους καθυστερημένους πολίτες και να τους ρίχνουν και καμμιά ξυλιά, ώστε να βιαστούν να πάνε στην συνεδρίαση. Οι δούλοι τους κυρίους, ουσιαστικά.

    Η πραγματική δημοκρατία δεν θέλει την αποχή.
    Ξέρει ότι όσο περισσότεροι αποφασίζουν τόσο μικραίνει ο κίνδυνος να πάρουν λάθος απόφαση.

    Η Ολιγαρχία, όπως η δική μας, δεν ιδρώνει το αυτί της, όσο ο πολίτης δεν συνδέει την αποχή με την αμφισβήτηση του σημερινού πολιτεύματος και την άρνησή του να το δεχθεί για δημοκρατία.

    Θραξ Αναρμόδιος

 22. KLE avatar
  KLE 26/08/2010 11:46:12

  Κύριοι απ ότι βλέπω συμφωνούμε όλοι στο ότι η ΝΔ έχει αποτύχει μέχρι τώρα!
  Εγώ θα θέσω ένα ερώτημα γατί μα πείθει η ΝΔ, πείτε μου ένα λόγο για να ψηφίσω ΝΔ;;
  Με βάση τα παραπάνω που αναλύσαμε .

  • Misha avatar
   Misha @ KLE 26/08/2010 11:56:01

   Για να τη σπάσεις στη Ντόρα

   • KLE avatar
    KLE @ Misha 26/08/2010 12:02:53

    ΩΡΑΙΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΡΑΚΟΥΜΕΛ

  • CRAZY DOCTOR avatar
   CRAZY DOCTOR @ KLE 26/08/2010 12:42:21

   φιλε κρατα μια πορτα ανοιχτη....δεν ξερεις, ολο και καποια ΑΓΡΟΓΗ θα στηθει

 23. SERTIS avatar
  SERTIS 26/08/2010 11:52:33

  όπα.....νομίζω ότι το παρατραβάμε....
  τί περιμέναμε δηλαδή;η νδ να είναι μπροστά με 20 μονάδες;
  ναι συμφωνώ η νδ έχει κακό κυβερνητικό παρελθόν....αλλά τη χώρα δεν την πρόδωσε......
  ναι θα συμφωνήσω έκανε λάθη πολλά.....αλλά τουλάχιστον 2 χρόνια κουμανταρε την κρίση χωρίς να ανοίξει μύτη

  τώρα για το σαμαρα.....είναι δυνατό να περιμένουμ σε 8 μήνες να πάρει ένα κόμμα διασπασμενο, χωρίς δική του ευθύνη και να το κάνει να πετάει;
  αν πρώτα δεν παγιωθεί ο σαμαράς μέσα σε αυτό το κόμμα, αν δεν διώξει τους 8 εναπομείναντες μουτζαχεντιν να κάνει το κόμμα να πεταει.....
  το γαπ με φουλ υποστήριξη κατάφερε να ανέβει στην εξουσία μετά από 6 χρόνια......
  μην φοβάστε......όποιος βλέπει, τώρα παρατηρεί ότι το όμμα βρίσκει τα πατήματά του
  το μόνο που πρέπει να κάνει ο αντώνης είναι να δώσει την ευκαιρία σε όποιον θέλει να προσφέρει, να προσφέρει.....
  εμένα πάντως μου φαίνεται πολύ χαζό κάποιος να θεωρεί ότι ο σαμαράς σε 3 μήνες μετά από τη διάσπαση και τη νεα αποστασία θα μπορούσε να κάνει θαύματα.....

 24. rigakisalex avatar
  rigakisalex 26/08/2010 12:19:22

  http://www.youtube.com/watch?v=CB4oa0G7CNc

 25. Aggelos avatar
  Aggelos 26/08/2010 12:33:54

  "Η ΝΔ διπλασίασε το χρέος της Ελλάδας σε 6 χρόνια, δημόσια έργα όμως δεν είδαμε όπως στην εποχή ΠΑΣΟΚ. Ο Χοντρός δεν μας εξήγησε πως το κατάφερε αυτό, ιδιαίτερα την εποχή με τα χαμηλότερα επιτόκια της αγοράς."

  αφου δεν ειδες δημοσια εργα μην παρεις την εγνατια στη Πινδο..
  τα τουνελ..δεν υπαααρχουν..

  και το χρεος μετριεται ως ποσοστο του αεπ,,και η ΝΔ το εριξε απο 100% λιγο παρακατω,,,

 26. Paranoia avatar
  Paranoia 26/08/2010 12:34:11

  Κανένα κόμμα που έχει συνδέσει το όνομα του με τη μεταπολίτευση δεν έχει προοπτική στη συνείδηση του κόσμου. Δυστυχώς αυτή είναι η πικρή αλήθεια.

  Το μόνο που μπορεί να κάνει ο Σαμαράς είναι να ψάξει να βρει υγιή επιχειρηματική στήριξη, να επιζητήσει υγιεις πολιτικές συμμαχίες και να διαλυσει τη ΝΔ κρατώντας ό,τι υγιές υπάρχει σε αυτή φτιάχνωντας έναν καινούργιο πολιτικο σχηματισμό.

  Όταν οι συνέπειες του μνημονίου χτυπήσουν το μεδούλι του Έλληνα και ο πόνος θα'ναι αβάσταχτος μόνο το άκουσμα των λέξεων ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΛΑΟΣ θα προκαλεί εμμετό.

  • rage@40 avatar
   rage@40 @ Paranoia 26/08/2010 13:23:44

   υγιή επιχειρηματική στήριξη;

   αυτές οι λέξεις δεν πάνε τρεις μαζί.
   ή υγειής στήριξη αλλα όχι επιχειρηματική θα είναι
   ή επιχειρηματική στήριξη αλλα όχι υγειής
   ή υγειής επιχειρηματική αλλα όχι στήριξη

 27. Θάνος avatar
  Θάνος 26/08/2010 12:35:39

  Εγώ θα παρουσιάσω την ΝΔ σαν μια μονοκατοικία χτισμένη σε προνομιούχο γωνιακό οικόπεδο, τηνν οποία μονοκατοικία κανείς δεν συντήρησε απο την εποχή που χτίστηκε με αποτέλεσμα να έχει υγρασίες και να μπάζει νερά όταν βρέχει.
  Μια τέτοια οικοδομή είναι φτηνώτερο να την κατεδαφίσεις και να χτίσεις κάτι σύγχρονο τη στιγμή που έχεις το οικόπεδο, παρά να μπαλώνεις.
  Την νέα οικοδομή θα την διαχειρίζονται νέοι άνθρωποι με ιδέες καινούργιες και όχι οι βαρώνοι και βαρονέτοι που έφεραν το μαγαζί στη σημερινή κατάσταση.
  Αλλά επειδή είμαστε είμαστε και μεγαλόψυχοι θα φτιάξουμε κάτι σαν ΚΑΠΗ σε μια γωνιά του κήπου ώστε να μαζεύονται οι πρωην βαρώνοι για ταβλάκι.
  Ενοείται ότι οι νέοι άνθρωποι που θα διαχειρίζονται το μαγαζί και με δεδομένο ότι είμαστε αποκλεισμένοι απο τα παραδοσιακά ΜΜΕ θα κάνουν άνοιγμα στις σύγχρονες μορφές επικοινωνίας Blogs, Twiter, και γενικά δικτυακή επικοινωνία. Ο Ομπάμα χαζός ήταν που το δούλεψε κατά ΄κορον.
  Έτσι θα έχεις άμεση αίσθηση για το πού πάει η κοινωνία και θα είσαι ένα βήμα εμπρός απο τους αντιπάλους σου.
  Και μετά χτύπησε το ξυπνητήρι και πηγαίνοντας για δουλειά είδα τον γνωστό μπλέ θίασο να πίνει ανέμελος τον καφέ του στη γνωστή πλατεία.

 28. ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ Κ.Χ. avatar
  ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ Κ.Χ. 26/08/2010 12:59:53

  Συμφωνώ.

  Εγώ εντοπίζω τα κυριότερα προβλήματα στα επιχειρήματα 5. και 6.

  Το σκληρό μπετόν των Ελεγχομένων (θυμάστε τον Βασικό Μέτοχο;) ΜΜΕ υπήρχε κι επί εποχής Κώστα Καραμανλη αλλά παρόλα αυτά κατάφερε με την προσωπική του επικοινωνιακή ικανότητα, χωρίς να "λαϊκίσει" ποτέ του, να κερδίσει εκλογές ακόμη και μέσα σε ... φωτιές! Αλλά δεν μπορείς, στην Ελλάδα, όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, να κυβερνήσεις με το Σταυρό στο χέρι και με "κοινή συναίνεση" (άρθρο 16, βασικό μέτοχο, COSCO)

  Ο Σαμαράς δεν βλέπω να έχει τέτοια επικοινωνιακή ρητορεία. Για εμένα δεν είναι μειονέκτημα γιατί προτιμούσα τον θείο Καραμανλή από τον Αντρέα. Ίσως να ήταν υπέρ του, σε μια Βορειοευρωπαϊκή χώρα, αλλά στην Ελλάδα με την λογοκρισία των ΜΜΕ χρειάζεται και λίγο "λαϊκισμός". Ξέρω ότι είναι καταχρηστικός ο όρος, αλλά τουλάχιστον σε μια "τηλεοπτική" δημοκρατία (ή... δικτατορία) χρειάζεται να ακούγεται το όνομα σου, ίσως περισσότερο από τα λόγια σου. Για παράδειγμα δείτε τις καρικατούρες του ΛΑΟΣ, η τον κλαψομούνι Λοβέρδο. Δεν λέω να γίνουμε τηλεβιβλιοπώλες, αλλά που πήγαν τα στελέχη της ΝΔ που περνάνε στον κόσμο; Εκτός από τον Ψωμιάδη, που “πουλάει” και προσπαθεί να επιβιώσει μεταξύ ΝΔ και ΛΑΟΣ, που έχουν πάει όλοι οι άλλοι; Εδώ το Επιχείρημα Νο.5.

  Αν σε αυτό προσθέσουμε και την υπερπροβολή κάποιων στελεχών της ΝΔ (επιχείρημα 6.) με αρνητική "αύρα", έχουμε ένα τεράστιο επικοινωνιακό ελλειμμα, ακόμη και με την κυβέρνηση του Μνημονίου! Από την μια υπερποβάλουν στελέχη "σκανδάλων" για να υπενθυμίζουν και έτσι να απομακρύνουν δυσαρεστημένους του ΠΑΣΟΚ ή ΛΑΟΣ κτλ, είτε από την άλλη περιφέρουν στα κανάλια πρόσωπα που έδιωξαν κόσμο από την ΝΔ, όπως πχ ο προσφάτως διεγγραφείς κ.Μαρκογιαννάκης (όσο κι άλλους που είναι στη ουρά...).

  Η Λύση

  Η Λύση στο γρίφο είναι δύσκολη. Ο Σαμαράς έχει ένα καλό σχέδιο στα χέρια του, αλλά στον Πόλεμο τα σχέδια μπορούν να καταρρεύσουν ανά πάσα στιγμή. Στο κύκλο μου, στενό ή ευρύτερο, βλέπω ότι πείθει τους πιο μορφωμένους, όπως και σκεπτόμενους αλλά αυτοί είναι μόλις 5% αντε 10% του εκλογικού σώματος. Το υπόλοιπο 90% απαρτίζεται από αυτούς που ψηφίζουν ή οπαδικά (καμμένους) ή απο συμφέρον. Οι πρώτοι είναι χαμένοι, αλλά οι δεύτεροι μπορούν να πεισθούν, αλλά αυτό προϋποθέτει να ακούσουν και να αφομοιώσουν τον εναλλακτικό λόγο καθώς και την δυνατότητα εφαρμογής του. Πρώτα πρέπει να επαν-ενεργοποιηθούν τα παλαιά στελέχη. Όσοι νοιώθουν κουρασμένοι ή νομίζουν ότι δεν έχουν άλλες φιλοδοξίες (πρώην υπουργοί, στελέχη κτλ) να τεθούν προ των ευθυνών τους ή να αλλάξουν πόστο. Όσοι παλαιοί θέλουν να βοηθήσουν και νοιώθουν άβολα ή παραγκωνισμένοι να τους δοθούν πόστα κι ευκαιρίες. Όσο για τα νέα στελέχη, βλέπω ότι οι επιλογές είναι ανανεωτικές αλλά προπάντων ποιοτικές! Αλλά επειδή θέλουν το χρόνο τους, δεν θα έχουν άμεσο αποτέλεσμα και στην παρούσα φάση που βρίσκεται η χώρα δεν έχουμε την πολυτέλεια του χρόνου. Για παράδειγμα ήταν ευχάριστη έκπληξη τον Αύγουστο η συνομήλικη μου Βασιλική Τζοτζόλα, αλλά θέλει χρόνο για να την μάθει ο κόσμος πόσο μάλλον εν μέσω θέρους (εγώ το έμαθα χθες γυρίζοντας από το χωριό) την ώρα που σε δέκα μέρες έχουμε ΔΕΘ. Ο Σαμαράς έχει τους καλύτερους παίκτες αλλά πρέπει να τους κάνει κι ομάδα κι όταν γίνουν ομάδα, τότε μόνο θα δούμε και γκολ.

  Όσο για το αν διαβάζουν στην Ρηγίλλης, εγώ θα τους στείλω email.

 29. vlammenoi avatar
  vlammenoi 26/08/2010 13:10:48

  Δεν πρέπει να μας παραξενεύει, που η ΝΔ δεν έχει απήχηση στον κόσμο.Σίγουρα οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ έκαναν πολλά λάθη (οργάνωση κράτους-διαφθορά-υγεία-παιδεία και κυρίως το τραγικό λάθος των Ολυμπιακών αγώνων), αλλά η διακυβέρνηση Καραμανλή είναι πρόσφατη και τραγική.Και το μεγαλύτερο λάθος του ήταν ότι υποσχέθηκε διαφάνεια και επλίδα για κάτι καινούριο.Και το πρόβλημα δεν είναι ότι απέτυχε.Είναι ότι παραπλάνησε με πρόθεση τον λαό.Και αυτό δεν θα ξεχαστεί εύκολα.Εμείς εάν και ιδεολογικά δεν ανήκουμε στην ΝΔ, πιστεύουμε, ότι ο Σαμαράς είναι ικανότερος του Παπανδρεόυ και κυρίως οι προθέσεις και οι στόχοι του έχουν ως προτεραιότητα την χώρα, ενώ του Παπανδρέου άστα να πάνε.Προτείνουμε λοιπόν στον Σαμαρά τα ακόλουθα,

  Άμεση αποκύρηξη του Καραμανλή.Μόνο ζημιά του κάνει και εάν συνεχίσει έτσι, θα είναι στο έλεος του και θα τον έχει ως άτυπο αντιπρόεδρο του κόμματος.Ιδίως με την προκλητική του στάση ( σιωπή,συνεχείς διακοπές,μη απολογία του κ.λ.π )μόνο ψήφους θα κόβει από την ΝΔ.

  Μαζική διαγραφή όλων των εμπλεκόμενων σε σκάνδαλα.Τα ονόματα τα ξέρετε.Πρέπει να περάσει το μύνημα στον κόσμο, ότι δεν θα ανεχτεί την διαφθορά.Και όχι με λόγια, αλλά με πράξεις.

  Να παρουσιάσει τις προτάσεις του με απλά λόγια.Η προ μηνών παρουσίαση, θύμιζε μεταπτυχιακή οικονομολόγου.Ο λαός δεν μπορεί να τα καταλάβει αυτά, οπότε μην τα ρίχνετε στα ΜΜΕ.Και επιτέλους ας αφήσουν τους καθηγητές εκεί που ανήκουν, στο παρασκήνιο να κάνουν προτάσεις.Είδατε τι συμβαίνει, όταν τους δίνεις εξουσία.

  Να μην υπόσχεται παράλογα πράγματα.Ο νεόκοπος σύμβουλος του, δήλωσε ότι εάν εφαρμόσουμε αυτά που προτείνει, σε μια τριετία όχι μόνο θα έχουμε πλεονασματα, αλλά θα έχουμε ξοφλήσει και το μισό χρέος.Το πιστεύετε πραγματικά αυτό;Και βέβαια στα μέτρα, που πρότεινε δεν περιλαμβάνεται τίποτα πρακτικό για την διαφθορά και την αναδιοργάνωση του κράτους.Πέρα απο ευχολόγια βέβαια.

  Άμεσο μήνυμα προς του βουλευτές και τα στελέχη της ΝΔ.Να βγουν δημοσίως και να δηλώσουν, την πίστη τους στο κόμμα ή στην Μπακογιάννη.Τώρα πριν να είναι αργά.Διότι η Μπακογιάννη αυτό που θέλει είναι δημιουργεί κρίσεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα με σαφή στόχο να ανακόπτει την άνοδο της ΝΔ και όταν έρθει η ώρα να προκαλέσει την διάσπαση.Ο Σαμαράς πρέπει να την αντιμετωπίσει τώρα, που αυτή δεν έχει ερίσματα στον λαό.Και εάν διασπαστεί η ΝΔ ας γίνει τώρα, όχι όταν αρχίσει να ανεβαίνει.Και αυτό το προτείνουμε όχι τόσο για το κόμμα, όσο για το καλό της χώρας.Αυτή η γυναίκα είναι πιο επικίνδυνη και απο τον Γιωργάκη.

  Εάν κάνει τα παραπάνω ο Σαμαράς πιστεύουμε, ότι θα πάρει 60% στις εκλογές.Εμείς όπως έχουμε ξαναγράψει προτείνουμε την πλήρη αποχή, διότι δεν βρίσκουμε κάποιον, που να μας προσφέρει όραμα.Τα μισά να κάνει ο Σαμαράς θα τον στηρίξουμε χωρίς ιδεολογικά κόμπλεξ.Και δεν θέλουμε να φανταστούμε μετά την τετρατία Γιώργου, τετραετία Ντόρας.Τότε ο θεός βοηθός.

  www.vlammenoi.blogspot.com

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ vlammenoi 26/08/2010 20:14:53

   Η αποκήρυξη Καραμανλή δεν θα λύσει το πρόβλημα, αλλά θα το διογκώσει. Υπάρχουν πολλοί νεοδημοκράτες που ακόμα θαυμάζουν τον Καραμανλή ή έστω αισθάνονται οπαδοί του.
   Το πρόβλημα της ΝΔ είναι να κάνει σωστή και αποτελεσματική αντιπολίτευση, όχι μόνο στα οικονομικά θέματα, αλλά γενικότερα. Σε θέματα καθημερινότητας, που δεν είναι αμελητέα, αφού σε τελική ανάλυση η εκλογική μάχη εκεί κρίνεται.

 30. rage@40 avatar
  rage@40 26/08/2010 13:21:02

  μα τι να πείσει; ποιόν να πείσει;
  υπάρχει κανείς σοβαρός άνθρωπος σήμερα που να μήν εχει συμφέρον και να συνεχίζει να υποστηρίζει τον οποιοδήποτε νεοφιλελευθερισμό;
  εδω που φτάσαμε φτάσαμε επειδή κάποιοι νομίζουν ότι ολόκληρη η ζωή και η ευημερία της κοινωνίας συνοψίζεται σε κάποιους οικονομικούς και μόνο δείκτες.
  ειδικά δε στην ελλάδα που όλα είναι στρεβλά και διαποτισμένα από την καταστροφική εγωιστική νοοτροπία, εδω και αν οι μόνοι που πείθουν πλέον τα κόμματα είναι οι κουτοί και οι έχοντες συμφέρον.

 31. ΗΛΙΑΣ 30 avatar
  ΗΛΙΑΣ 30 26/08/2010 13:29:58

  Η Ελλαδα δεν εχει προβλημα απο κομματα. Απο ηγετη εχει προβλημα και αμα δεν βρεθει καποιος συντομα τοτε δεν μπορουμε να κανουμε τιποτα. Διαβαζω το Blog εδω και μερικες εβδομαδες και ολοι μιλατε για κομματα και τελειες.... Τι να πω? (ενας απελπισμενος 30αρης)

 32. Asterix avatar
  Asterix 26/08/2010 13:36:24

  H ΝΔ δεν πείθει ούτε και εμάς που τσακωθήκαμε με όλους όσους ξέραμε για να βγει ο Αντώνης. Δεν πείθει γιατί δεν κάνει μεγαλειώδη ανοίγματα στην ορφανή πολιτικά μεσαία τάξη. Κάτι που θα έσκιζε το πασόκ στα τρία. Γι' αυτό δεν πείθει.

  • Θραξ Αναρμόδιος avatar
   Θραξ Αναρμόδιος @ Asterix 26/08/2010 14:19:50

   @Asterix

   Τα δικά μου συμπεράσματα είναι τα εξής:

   -Τα κόμματα, ΚΑΙ Η ΝΔ, ενδιαφέρονται μόνο για την κατάκτηση, άσκηση και νομή της εξουσίας. Ακόμη και όταν ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ πρόγραμμα, σχέδιο, ανθρώπους ικανούς και λοιπά. Θέλουν μόνο την εξουσία. Αυτός είναι ο μοναδικός τους στόχος και όχι το λαϊκό συμφέρον.

   -Η κυβέρνηση του ΠαΣοΚ είναι καταστροφική. Με ένα μεγαλειώδες ψεύδος πήρε την εξουσία. Εριξε την χώρα σε κατοχή του ΔΝΤ και της Τρόϊκας, ΧΩΡΙΣ ΛΑΪΚΗ ΕΝΤΟΛΗ. Πρέπει να φύγει από την εξουσία το συντομώτερο. Και πάνω σ'αυτό υπάρχει ΜΕΓΑΛΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ: η κυβέρνηση αυτή πρέπει να φύγει και μαζί ΔΝΤ και Τρόϊκα ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΩΤΕΡΟ.

   -Με βάση το προηγούμενο, αν η ΝΔ (ή και το ΚΚΕ αν θέλετε ή όποιο άλλο κόμμα) ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΙΣΕΙ τον λαό να την ακολουθήσει τώρα, μετά από αυτό τον ορυμαγδό και την καταστροφή, τότε ΠΟΤΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ; Φως φανάρι ότι δεν θέλουν τον λαό τώρα. Διότι τον ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ επειδή ο λαός έχει αναπτύξει μια τέτοια ψυχολογία και βρίσκεται ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΡΙΝ μια πρώϊμη ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΦΑΣΗ.

   -Ο λαός ΔΕΝ ΣΥΝΤΑΣΣΕΤΑΙ με τα κόμματά του γιατί κανένα κόμμα δεν εξαγγέλει αυτά που εκείνος θέλει. Δηλαδή ότι α) θα διώξει ΔΝΤ-Τρόϊκα β) θα βάλει ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ γ) θα ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ και δ) θα βάλει κι άλλους να πληρώσουν το λογαριασμό και ΟΧΙ ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ

   -Η ΝΔ είπε μεν ΟΧΙ στο Μνημόνιο, αλλά δεν είπε ότι ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ και ΘΑ ΔΙΩΞΕΙ ΔΝΤ και Τρόϊκα. Ούτε οτι θα φορολογήσει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ εκείνους που πρέπει. Θα ελαφρύνει ισως μεν τα λαϊκά βάρη, αλλά τον κυρίως ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ πάλι στον λαό θα τον στείλει. Αυτό είπε στο Ζάππειο.

   -Τυχόν αναρρίχηση της ΝΔ στην εξουσία σημαίνει ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ του Μνημονίου, του ΔΝΤ και της Τρόϊκας με ΛΑΪΚΗ ΕΝΤΟΛΗ. Αναγνώριση τους χρέους ΩΣ ΕΧΕΙ και της ΞΕΝΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ. Τώρα ο λαός μπορεί να ισχυριστεί οτι ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΕΝΤΟΛΗ για κάτι τέτοιο. Δεν έδωσε ο ΠαΣοΚος ψηφοφόρος ΠΟΤΕ ΤΕΤΟΙΑ ΕΝΤΟΛΗ στο ΠαΣοΚ.

   -Η ΝΔ δεν θέλει να πέσει η κυβέρνηση ΤΩΡΑ. Την "βολεύει" η υπάρχουσα κατάσταση. Γι' αυτό δεν την ρίχνει την κυβέρνηση. Ενώ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ. Περιμένει να ολοκληρώσει η καταστροφική αυτή κυβέρνηση κάποια από τα μέτρα αυτά που ΔΕΝ ΤΟΛΜΟΥΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΠΑΡΕΙ τόσα χρόνια.

   -Ο μεγάλος φόβος του όλου συστήματος είναι ότι η αποκαλυφθείσα πλέον ΣΗΨΗ του συστήματος και η ΑΠΑΞΙΩΣΗ του στα μάτια του λαού ("ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΙΝΑΙ"), έχοντας πάρει επικίνδυνες διαστάσεις, μπορεί να οδηγήσει σε λαϊκές εξεγέρσεις και ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ. Αληθινά δημοκρατικές. Οχι γιαλαντζί κοινοβουλευτικές και χαριτωμενιές.

   -Ο φόβος του συστήματος αυτός το οδηγεί να κρατάει την ΝΔ ως την ΧΡΥΣΗ ΕΦΕΔΡΕΙΑ, ποντάροντας επάνω της την ΔΙΑΣΩΣΗ του από ενδεχόμενη λαϊκή εξέγερση και συνεπαγόμενες δημοκρατικές διεκδικήσεις. Εξού και η τάχαμου εναντίωση στο Μνημόνιο αλλά η μη-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ του και η μη-ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ. Δηλαδή και ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ και ΝΑΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, "τι να κάνουμε ρε παιδιά". (Γι'αυτό και μας κοψοχόλιασε μέχρι να ανακοινώσει, μόλις ώρες πριν την ψήφιση του Μνημονίου, ότι θα πει οχι. Και τους ίδιους τους ΝεοΔημοκράτες οπαδούς ειχε κοψοχολιάσει τότε, πριν λίγο καιρό. Δεν είπε δηλαδή ΚΑΘΑΡΑ, ΞΑΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΑΝΤΡΙΚΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ αυτό που έπρεπε να πει: "Σουτ και έξω")


   Τα συστήματα αναπτύσσουν ένστικτο αυτοσυντήρης. Η ΝΔ εκφράζει το ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΧΑΡΤΙ αυτού του ενστίκτου καθότι το ΠαΣοΚ θα πάει στα αζήτητα για πολύ καιρό. Το σύστημα ΘΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙ ΝΑ ΔΙΑΣΩΘΕΙ. Είτε μέσω Ντορικού κόμματος, Κουβελικού, "οικουμενικού", "εθνικής σωτηρίας", είτε οποιουδήποτε άλλου. Αλλά, αυτή τη στιγμή, το τελευταίο του χαρτί, ΕΙΝΑΙ Η ΝΔ. Και δεν θέλει να το κάψει. Η ΝΔ αυτή την ώρα ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΧΑΡΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.

   Αρα συζητήσεις επί συζητήσεων για Μαρκογιαννάκηδες, Τατούληδες, Κουβέληδες, Κακλαμάνηδες, ΛΑΟΣ-ΜΑΟΣ και υποψηφίους δημοτικών, φαιδρές προσωπικότητες οι περισσότεροι, ΞΕΣΤΡΑΤΙΖΟΥΝ το μυαλό από το ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ, το οποίο είναι:

   ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΤΟ ΔΝΤ ΚΑΙ Η ΤΡΟΪΚΑ
   ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ
   ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ
   ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ

   Μας νοιάζει να σωθούμε ή ποιο κόμμα θα μας σώσει;
   Ρωτάω;

   Θραξ Αναρμόδιος

   • Misha avatar
    Misha @ Θραξ Αναρμόδιος 26/08/2010 15:02:55

    Φίλε Θράκα, ώρες ωρες μερικοί μοιάζει να μην έχουν καταλάβει πού βρισκόμαστε....
    Και νοιάζονται πώς θα ανακάμψει η ΝΔ αντι να κοιτάξουμε πως θα διώξουμε τους κατοχικούς όλοι μαζί!!!!

    ΕΛΕΟΣ!!!

   • Θραξ Αναρμόδιος avatar
    Θραξ Αναρμόδιος @ Θραξ Αναρμόδιος 26/08/2010 15:15:57

    @Misha

    Αυτοί (κατάλαβαν, δεν κατάλαβαν) κάνουν την δουλειά τους.

    Εμείς την δική μας: Ανελέητα και με χρήση της πιο καθαρής και ξάστερης λογικής. Νεράκι καθαρό.

    Μην απογοητεύεσαι (εγώ το παθαίνω, γι' αυτό το λέω -λολ).

    Πρέπει να γεμίσει ο τόπος "λαϊκούς ρήτορες" και το ιντερνετ με μπλογκς που θα λένε και θα εξηγούν, απλά, λαϊκά, στρωτά και κατανοητά την ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

    Και θα ξεσκεπάζουν την έλλειψή της.

    Θραξ Αναρμόδιος

   • Asterix avatar
    Asterix @ Θραξ Αναρμόδιος 26/08/2010 16:05:15

    Εν πολλοίς σωστά όλα αυτά Αναρμόδια Θράκα.
    Ειδικά το -Ο λαός ΔΕΝ ΣΥΝΤΑΣΣΕΤΑΙ με τα κόμματά του γιατί κανένα κόμμα δεν εξαγγέλει αυτά που εκείνος θέλει. Δηλαδή ότι α) θα διώξει ΔΝΤ-Τρόϊκα β) θα βάλει ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ γ) θα ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ και δ) θα βάλει κι άλλους να πληρώσουν το λογαριασμό και ΟΧΙ ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ

    Εύχομαι καλή ανάρρωση στη Ν.Δ. Εμείς πάμε για δεύτερη φορά για πολιτικό ύπνο. Αμα γίνει "κάτι", ξυπνήστε μας.

    Υστερόγραφο: Το να βγαίνει κάθε τόσο ο Αντώνης και να λέει αερολογίες (μη πω τίποτα πιο βαρύ), δεν θεωρείται "κάτι". Το ίδιο κάνει και ο ΓΑΠ, και το Λάος, και το Κουκουέ.

   • tsilivithras avatar
    tsilivithras @ Θραξ Αναρμόδιος 26/08/2010 17:09:46

    Θράκα και Misha...

    Γι αυτό είμαστε εδώ...για να μιλάμε, να ανταλλάσουμε πληροφορίες, να δίνουμε (έστω και έμμεσα) κουράγιο ο ένας στον άλλο και με το σοβαρό και με το αστείο.
    Έχουμε εισέρθει σε μια εποχή διαφορετική η οποία έχει ΔΕΙΞΕΙ ΜΟΝΟ τα άγρια χαρακτηριστικά της...τίποτα δεν είναι σίγουρο για τον Μαμωνά και το όπλο του Ανθρώπου είναι η ελεύθερη βούληση.
    Τα φερε έτσι η τύχη (ή ο Θεός) να πέσει το ζάρι σε μας.
    Γι αυτό επιμένω και λέω ΤΩΡΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ...τώρα που μας κοιτάνε ΟΛΟΙ.
    Έχουμε μια ευκαιρία με μια καλή κίνηση να δώσουμε ξανά πνοή και ελπίδα σε όλο τον κόσμο κι ας ακούγεται υπερβολικό.

    Και μαζί με την ελπίδα να καθαρίσει κι αυτός ο τόπος από τους πουλημένους, τους μέτριους, τους βολεμένους, τους εθελόδουλους, τα παχύδερμα, το σκοτάδι...

    Πριν το πρώτο πρωινό φως είναι το μεγαλύτερο σκοτάδι!!!

   • Θραξ Αναρμόδιος avatar
    Θραξ Αναρμόδιος @ Θραξ Αναρμόδιος 26/08/2010 17:22:48

    @tsilivithras

    "Έχουμε μια ευκαιρία με μια καλή κίνηση να δώσουμε ξανά πνοή και ελπίδα σε όλο τον κόσμο κι ας ακούγεται υπερβολικό."

    Δεν είναι καθόλου υπερβολικό.

    Οχι μόνο οι λαοί της ευρώπης περιμένουν να δουν τι θα κάνουμε. Αλλά ΟΛΟΙ. Με πρώτους τους ΔΝΤ-ούδες και τους Τροϊκάνους και τους διεθνείς banksters.

    Τόχω ξαναπεί: Μας κοιτάζει η Ιστορία τώρα τους Ελληνες. Και μάλλον έχει αποφασίσει να μας ξαναδώσει μια ευκαιρία ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΛΑΣΗ ΜΑΣ.

    Θραξ Αναρμόδιος

   • tsilivithras avatar
    tsilivithras @ Θραξ Αναρμόδιος 26/08/2010 17:34:05

    Ακριβώς.

    Είναι η ευκαιρία να αποκαταστήσουμε το όνομά μας...να φανούμε αντάξιοι (έστω και στο ελάχιστο) των προγόνων μας...να παρακινήσουμε κι άλλους οπουδήποτε στον κόσμο.

    Πρέπει να γίνει τώρα...Πριν αποπληρωθούν δάνεια και πριν "ρυθμιστεί" το ίντερνετ.

    Θα "τραβήξουν την μπρίζα" σύντομα...για να τεστάρουν αντοχές.
    Να το περιμένετε.

   • Θραξ Αναρμόδιος avatar
    Θραξ Αναρμόδιος @ Θραξ Αναρμόδιος 26/08/2010 17:42:09

    @tsilivithras

    Εγώ απορώ που ακόμη δεν έχουν κάνει "γενική δοκιμή" ενός black out του ίντερνετ, τοπικό σε κάποια χώρα. Μάλλον είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΣΙΓΟΥΡΟΙ για την επιτυχία του και χωρίς δοκιμή.

    ΘΑ

   • tsilivithras avatar
    tsilivithras @ Θραξ Αναρμόδιος 26/08/2010 17:46:33

    Το αντίθετο φίλε θράκα...καθόλου σίγουροι δεν είναι αλλά κρύβε λόγια.
    Άλλη συζήτηση αυτή...

 33. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 26/08/2010 13:48:04

  O ενας λογος,ο αμεσος ειναι οτι ολιγωρησε στη προπαγανδα του ΠΑΣΟΚ οτι η ΝΔ φταιει για το δημοσιο χρεος.Περισσοτερο νοιαζονταν να αντιμετωπισουν τη Ντορα παρα το ΠΑΣΟΚ.Τωρα οι εντυπωσεις δημιουργηθηκαν.
  Ο αλλος λογος μακροπροθεσμος ειναι οτι η ΝΔ δεν εχει στιγμα εδω και 20 χρονια απο το τελος του ψυχρου πολεμου.Πριν ολοι ηξεραν οτι ειναι το φιλοδυτικο κομμα της Ελλαδος.Απο το 1990 και μετα αμφιρρεπει και απο τη στιγμη που το ΠΑΣΟΚ προσαρμοσθηκε στη νεα κατασταση ποια η διαφορα;
  Η ΝΔ οφειλει πρωτα πρωτα να ξεκαθαρισει ποιο οραμα και στοχους εχει για την Ελλαδα στον κοσμο στις σημερινες συνθηκες.
  Επι Καραμανλη καθε ιδεολογικη μαχη εγκαταλειφθηκε για να ειναι ευχαριστημενοι οι αριστεροι π.χ ποια ηταν η θεση Καραμανλη για το μεταναστευτικο;Δεν υπηρχε.
  Ο Σαμαρας πιεζομενος και απο τα πραγματα εχει κανει δυο καλες ιδεολογικες παρεμβασεις : μια για το μεταναστευτικο και μια για την οικονομια στις 7 Ιουλιου.Για ολα τα υπολοιπα ιδεολογικες θεσεις δεν υπαρχουν.

 34. ανώνυμος avatar
  ανώνυμος 26/08/2010 13:52:38

  Δεν πείθει γιατι είναι μέρος του προβλήματος και ο Αντώνης δεν την ξεκαθάρισε όπως όφειλε ακόμα χαριεντίζεται με τους μνημονιακούς Μητσοτακικούς.
  Τα κόμματα δεν αποδυναμώνονται με τις διαγραφές δυναμώνουν γιατι καθαρίζουν τις γραμμές τους.
  Ετσι λιοπόν είναι προτιμότερο στις περιφερειακές να ψηφίσει κανείς ΚΚΕ που έχει καθαρή αντιμνημονιακή γραμμή

 35. anonymous avatar
  anonymous 26/08/2010 13:57:18

  Για να πείσει η ΝΔ πρέπει να μετατραπεί σε αστικό κόμμα και να εκπροσωπήσει την αστική τάξη. Μάλλον αδυνατεί να το πετύχει.

 36. ΜΠΕΝ avatar
  ΜΠΕΝ 26/08/2010 13:58:49

  Ενώ θέλουμε να πείσει, δεν πείθει, γιατί ακολουθεί τον πεπατημένο συστημικό δρόμο με κάποιες όντως καλύτερες προτάσεις. Χωρίς ρήξεις με τους παραπολιτικούς θεσμούς της δημοκρασίας, οι οποίες είναι αναγκαίες και ώριμες, για την απελευθέρωση από όλα αυτά που αναφέρει το άρθρο, θα είναι και θα μείνει, σύμβουλος του συστήματος

 37. vlammenoi avatar
  vlammenoi 26/08/2010 14:27:40

  Δεν πρέπει να μας παραξενεύει, που η ΝΔ δεν έχει απήχηση στον κόσμο.Σίγουρα οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ έκαναν πολλά λάθη (οργάνωση κράτους-διαφθορά-υγεία-παιδεία και κυρίως το τραγικό λάθος των Ολυμπιακών αγώνων), αλλά η διακυβέρνηση Καραμανλή είναι πρόσφατη και τραγική.Και το μεγαλύτερο λάθος του ήταν ότι υποσχέθηκε διαφάνεια και επλίδα για κάτι καινούριο.Και το πρόβλημα δεν είναι ότι απέτυχε.Είναι ότι παραπλάνησε με πρόθεση τον λαό.Και αυτό δεν θα ξεχαστεί εύκολα.Εμείς εάν και ιδεολογικά δεν ανήκουμε στην ΝΔ, πιστεύουμε, ότι ο Σαμαράς είναι ικανότερος του Παπανδρεόυ και κυρίως οι προθέσεις και οι στόχοι του έχουν ως προτεραιότητα την χώρα, ενώ του Παπανδρέου άστα να πάνε.Προτείνουμε λοιπόν στον Σαμαρά τα ακόλουθα,

  Άμεση αποκύρηξη του Καραμανλή.Μόνο ζημιά του κάνει και εάν συνεχίσει έτσι, θα είναι στο έλεος του και θα τον έχει ως άτυπο αντιπρόεδρο του κόμματος.Ιδίως με την προκλητική του στάση ( σιωπή,συνεχείς διακοπές,μη απολογία του κ.λ.π )μόνο ψήφους θα κόβει από την ΝΔ.

  Μαζική διαγραφή όλων των εμπλεκόμενων σε σκάνδαλα.Τα ονόματα τα ξέρετε.Πρέπει να περάσει το μύνημα στον κόσμο, ότι δεν θα ανεχτεί την διαφθορά.Και όχι με λόγια, αλλά με πράξεις.

  Να παρουσιάσει τις προτάσεις του με απλά λόγια.Η προ μηνών παρουσίαση, θύμιζε μεταπτυχιακή οικονομολόγου.Ο λαός δεν μπορεί να τα καταλάβει αυτά, οπότε μην τα ρίχνετε στα ΜΜΕ.Και επιτέλους ας αφήσουν τους καθηγητές εκεί που ανήκουν, στο παρασκήνιο να κάνουν προτάσεις.Είδατε τι συμβαίνει, όταν τους δίνεις εξουσία.

  Να μην υπόσχεται παράλογα πράγματα.Ο νεόκοπος σύμβουλος του, δήλωσε ότι εάν εφαρμόσουμε αυτά που προτείνει, σε μια τριετία όχι μόνο θα έχουμε πλεονασματα, αλλά θα έχουμε ξοφλήσει και το μισό χρέος.Το πιστεύετε πραγματικά αυτό;Και βέβαια στα μέτρα, που πρότεινε δεν περιλαμβάνεται τίποτα πρακτικό για την διαφθορά και την αναδιοργάνωση του κράτους.Πέρα απο ευχολόγια βέβαια.

  Άμεσο μήνυμα προς του βουλευτές και τα στελέχη της ΝΔ.Να βγουν δημοσίως και να δηλώσουν, την πίστη τους στο κόμμα ή στην Μπακογιάννη.Τώρα πριν να είναι αργά.Διότι η Μπακογιάννη αυτό που θέλει είναι δημιουργεί κρίσεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα με σαφή στόχο να ανακόπτει την άνοδο της ΝΔ και όταν έρθει η ώρα να προκαλέσει την διάσπαση.Ο Σαμαράς πρέπει να την αντιμετωπίσει τώρα, που αυτή δεν έχει ερίσματα στον λαό.Και εάν διασπαστεί η ΝΔ ας γίνει τώρα, όχι όταν αρχίσει να ανεβαίνει.Και αυτό το προτείνουμε όχι τόσο για το κόμμα, όσο για το καλό της χώρας.Αυτή η γυναίκα είναι πιο επικίνδυνη και απο τον Γιωργάκη.

  Εάν κάνει τα παραπάνω ο Σαμαράς πιστεύουμε, ότι θα πάρει 60% στις εκλογές.Εμείς όπως έχουμε ξαναγράψει προτείνουμε την πλήρη αποχή, διότι δεν βρίσκουμε κάποιον, που να μας προσφέρει όραμα.Τα μισά να κάνει ο Σαμαράς θα τον στηρίξουμε χωρίς ιδεολογικά κόμπλεξ.Και δεν θέλουμε να φανταστούμε μετά την τετρατία Γιώργου, τετραετία Ντόρας.Τότε ο θεός βοηθός.

  • Ηλίας avatar
   Ηλίας @ vlammenoi 26/08/2010 15:39:44

   1ον. ποιοί είστε εσείς;
   2ον. Συμφωνώ 1000% με κάθε λέξη που έγραψες.

 38. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 26/08/2010 14:32:47

  "Ακόμα κι αν ήταν συνεπής στις απόψεις του".

  Τι πα να πει "ακόμα κι αν ήταν συνεπής στις απόψεις του";

  Μα από εκεί προκύπτει η σιγουριά μας, μάλλον καλύτερα η ελπίδα μας, ότι ο Σαμαράς αποδεικνύεται κάθε μέρα διαφορετικός. Κανένας άλλος στην πολιτική σκηνή δεν σέβεται τις θέσεις του τόσο πολύ όσο ο Σαμαράς. Κανένας άλλος δεν πιστεύει αυτά που λέει παρά μόνον ο Σαμαράς. Έτσι δείχνει τουλάχιστον. Αλλά κανένας άλλος δεν το δείχνει.

  Πάρε παράδειγμα μόνον το σημερινό πρωθυπουργό του "λεφτά υπάρχουν".

  Πάρα παράδειγμα τον πατέρα του σημερινού πρωθυπουργού και βασικό καταστροφέα της χώρας, που θα μας έβγαζε από την ΕΟΚ και το ΝΑΤΟ, θα έδιωχνε τις βάσεις, θα έλυνε το Κυπριακό και θα έσωζε την οικονομία.

  Ο Σαμαράς δεν είναι μόνον λόγια, αλλά και έργα, ως προς τη συνέπεια.

  Αυτή η συνέπεια λόγων και έργων είναι που τον κάνει διαφορετικό.

  Αν δεν το βλέπεις, ο μυστήριος είσαι εσύ και όχι το άντινιουζ.

  • Minnie avatar
   Minnie @ Επώνυμος 15/09/2010 16:39:00

   Μακαρι να μπορουσα αλλα δεν βλεπω απο που προκυπτει η σιγουρια σου.
   Η μαλλον, για να ειμαι πιο ακριβης, δεν εχω ιδεαν τι ακριβως επιδιωκει ο Σαμαρας.

   Εδω 11 μηνες καιγεται η γουνα μας, ξεπουλιεται η χωρα μας και 11 μηνες η ΝΔ κανει μανικιουρ-πεντικιουρ.
   Αντι να συσπειρωσει γυρω της ολον τον απογοητευμενο/τρομαγμενο/θυμωμενο κοσμο καθε πολιτικης αποχρωσεως, αποδιωχνει ακομα και παραδοσιακους ψηφοφορους της ΝΔ.

   Προσωπικα ποτε δεν πιστεψα οτι ο Σαμαρας θα μπορουσε να κανει την διαφορα και -μεχρι τωρα- μετα λυπης μου επιβεβαιωνομαι.
   Η τελευταια ευκαιρια που του δινω ειναι η ΔΕΘ.
   Αν δεν γυρισει σελιδα η ΝΔ, αν δεν αρχισει να συμμετεχει στα πολιτικα δρωμενα, αν δεν μετατραπει σε μπουλντοζα που θα ισοπεδωσει τον ΓΑΠ με τα επιχειρηματα της, εμενα με εχασε.

   Οσο για τα ΜΜΕ, τωρα θα τα μαθουμε? Τα ξεραμε κι'απο πριν.
   Δεν σε "παιζουν", σου κανουν πολεμο?
   ΒΡΕΣ ΜΙΑ ΛΥΣΗ!
   Πετα φειγ-βολαν, μοιρασε φυλλαδια πορτα-πορτα, βγες με ντουντουκες στους δρομους, κανε sky-writing, κανε οτι καταλαβαινεις αλλα κανε ΚΑΤΙ π'αναθεμα με!

 39. plax avatar
  plax 26/08/2010 14:46:08

  επωνυμε
  τα ιδια λεμε.το πασοκ κ οι κατα καιρους ανεγγεφαλοι ηγετες του ηταν για κλωτσιες.το ιδιο και η νδ.αλλα ελεγαν(αυτο λεω παραπανω)και αλλα εκαναν μετα με το προσχημα οτι μειναν εκθαμβοι απο οσα συναντησαν απο τους προηγουμενους.και τι κριμα!δεν μπορουμε να κανουμε αυτα που λεγαμε.πρεπει πρωτα να διρθωσουμε τα λαθη των αλλων.κα δωστου παλι απο την αρχη.
  αυτο που ειπα δεν ειναι οτι ειναι περιεργο που το αντινιουζ ελπιζει στο σαμαρα.ειναι περιεργο που με τα κατα καιρους γραφομενα ειναι ΣΙΓΟΥΡΟ για το σαμαρα.
  αλλο βουλευτικη συνεπεια λογων και πραξεων και αλλο πρωθυπουργια.δεν θα παραλαβει φυλη στην αφρικη.χωρα με ιστορια που βρισκεται στην ευρωπη αναμεσα σε τουρκια αλβανια και φυρομ θα παραλαβει.χωρα που ειναι στο δντ και που εχει τα συγκεκριμενα μμε.χωρα που εχει μυστηρια γεωγραφικη θεση και καρχαριες στα ρηχα κιολας νερα.πως εισαι τοσο σιγουρος οτι δεν θα υποκυψει?προεκκλογικα ολοι αμασητοι ηταν.ευκολο ειναι.
  θελω να μου εγγυηθεις οτι θα βγει απο το μνημονιο και οτι θα εφαρμοσει οσα εχει εξαγγειλει.μπορεις?
  μεχρι και μειλ σου δινω.

 40. ganasta avatar
  ganasta 26/08/2010 14:51:45

  Η Ν.Δ θα πείσει όταν συντεταγμένα και πειστικά απευθυνθεί στη κοινωνία. Όταν συντεταγμένα και πειστικά υποστηρίξει το έργο της και την προσφορά της στην πατρίδα. Όταν συντεταγμένα και πειστικά προβάλλει τις θέσεις της για την έξοδο της χώρας από τη κρίση.
  Ποια ήταν η αντίδρασή της, τους πρώτους κρίσιμους μήνες, στην συντονισμένη προσπάθεια αποδόμησης των κυβερνήσεων Καραμανλή και της συνολικής απαξίωσης της παράταξης;;;
  Ποια ήταν η αντίδρασή της, τους πρώτους κρίσιμους μήνες, όταν οι Κυβερνώντες με τις ενέργειες τους και την απαράδεκτη ρητορική τους μετέτρεψαν την κρίση χρέους σε κρίση δανεισμού και οδήγησαν τη χώρα στο ΔΝΤ;;;
  Ποιοι επανέρχονταν και συντηρούσαν με τη ρητορική περί «βαριδιών» την εσωστρέφεια;;
  Ο Αντώνης Σαμαράς έκανε μια σωστή στρατηγική επιλογή. Είπε όχι στο μνημόνιο. Παράλληλα με τις οικονομικές προτάσεις που παρουσίασε στο Ζάππειο έδειξε ότι υπάρχει δυνατότητα εξόδου από το μνημόνιο. Που είναι όμως η εκλαΐκευση αυτών των προτάσεων;; Που είναι η εκστρατεία ενημέρωσης του λαού που αγκομαχεί από το βάρος των νέων μέτρων και αγωνιά για το μέλλον του;;
  Που είναι τα στελέχη που με επάρκεια γνώσεων και πολιτικό τσαμπουκά θα απευθυνθούν στην κοινωνία;;;
  Ας τα αναζητήσει ο Πρόεδρος μέσα στις τάξεις του κόμματος αλλά και της κοινωνίας γενικότερα. Ας κηρύξει πανστρατιά. Χωρίς αποκλεισμούς και εξαιρέσεις. Όσοι ακολουθήσουν. Τουλάχιστον θα έχει δίπλα του μαχητές.

 41. antiochos avatar
  antiochos 26/08/2010 15:16:56

  Γιατι δυστυχως απο καιρο εχει μετατραπει στην αλλη οψη του ΙΔΙΟΥ νομισματος.

 42. DeltaLamda avatar
  DeltaLamda 26/08/2010 15:26:14

  Ειναι πολλοί οι λόγοι που δεν πείθει η Ν.Δ. και θα προσέθετα εναν ακόμα, αυτόν του Καραμανλή! Ο ανθρωπος ειναι απαράδεκτος! Κάθεται 10 μήνες τωρα χωρίς να βγαλινει να δικαιολογήσει ή να εξηγήσει τα πεπραγμένα του ή ακόμα και να καταγγείλει εσωτερικούς και εξωθεσμικούς παράγοντες που τον υπέσκαψαν ή τον εξεβίαζαν...

  Δυστυχώς επιβεβαιώνεται η αναποφασιστικότητα και ευθυνοφοβία του μπροστά σε σοβαρά ζητήματα. Αποδεικνύεται ελάχιστος, μπούλης και ο βασικός υπεύθυνος για το χάλι της Ν.Δ. Οσο κρύβεται στα ορεινα της βουλης και μας το παίζει αφ' υψηλού οτι θα μιλήσει οταν αυτός κρίνει τόσο εκθέτει τον Σαμαρά που μην μπορώντας να τον διαβολοστείλει ταυτίζεται στα μάτια του κόσμου με όλο αυτό το πράγμα που ο μπούλης εκπροσωπούσε.

  Κατα την γνωμη μου ο tsilivithras προσεγγίζει το θέμα ρεαλιστικά χτυπώντας ουσία των πραγμάτων και ετσι πρέπει να τα βλέπουμε όλοι. Αλλως θα πελαγοδρομούμε και θεωρητικολογούμε πουλώντας ο ενας στον αλλο φαιά ουσία και τιποτα αλλο.

  • Γιώργος avatar
   Γιώργος @ DeltaLamda 26/08/2010 15:31:01

   Δηλαδή δεν μπορείς να φανταστείς ποιοί τον εξεβίαζαν...δεν μπορείς να φανταστείς ποιοί έκαναν τις υποκλοπές...
   μη προσπαθείτε να σπείρετε τη διχόνοια στη Ν.Δ. Θα βρει το δρόμο της αργά ή γρήγορα.

 43. ο νοών...νοείτω avatar
  ο νοών...νοείτω 26/08/2010 15:36:47

  Ένα ερώτημα με δεκάδες απαντήσεις.
  Άιντε και μερικές ακόμα.
  -Μήπως γιατί έχει διχάσει τον κόσμο της;
  -Μήπως γιατί πέραν του Σαμαρικού πυρήνα, οι υπόλοιποι ΝΔκράτες έχουν βαρεθεί τα ενδοοικογενειακά μαχαιρώματα;
  -Μήπως γιατί ο κόσμος άρχισε να συνειδητοποιεί, ότι από αντιπολίτευση μεριά όλα είναι κακώς καμωμένα και ο λόγος είναι "σωστός", αλλά όταν γίνεται κυβέρνηση προσγειώνεται στην φυσική της θέση, δηλαδή της "αναγκαίας υπακοής";
  -Μήπως γιατί οι ψηφοφόροι της ΝΔ, πρώτοι, διαπίστωσαν την διαχρονική κοροϊδία των πολιτικών;
  -Μήπως γιατί αρνούνται να καταθέσουν την τελευταία ρανίδα της ελπίδας τους σε άλλη μία πιθανή απογοήτευση;
  -Μήπως γιατί είδαν κάποιες σοβαρές μεν αλλαγές στην νοοτροπία, αλλά παντελή απουσία από πράξεις που θα μπορούσαν ίσως, να αποτρέψουν τα εγκλήματα που 10 μήνες τώρα ζούμε, και αντιμετωπίζονται από την νέα ΝΔ με τον πιο ανέξοδο τρόπο...τύπου...εμείς διαφωνούμε, έχουμε προτάσεις, αλλά τι να κάνουμε είμαστε αντιπολίτευση;
  -Μήπως γιατί δεν θέλει να πείσει τόσο, όσο χρειάζεται, και ξάφνου βρεθεί στην θέση να πρέπει να τα εφαρμόσει;
  -Μήπως γιατί αυτοί που τον πλαισιώνουν είναι από δύο, και τρία μπορώ να πω, χωριά χωριάτες, δηλαδή άλλα τα μάτια του λαγού και άλλα της κουκουβάγιας;
  -Μήπως γιατί δεν κάλεσε ούτε μία φορά τον κόσμο να δείξει έμπρακτα την αντίθεσή του με μία πολιτική πράξη διαμαρτυρίας;
  -Μήπως γιατί θέλει χρόνο, αλλά ο χρόνος δεν περιμένει;
  -Μήπως γιατί ο κόσμος δεν έχει μάθει να ακούει αυτόν τον λόγο;
  -Μήπως γιατί ο κόσμος δεν καταλαβαίνει τι θέλει να πει;
  -Μήπως γιατί, εν τέλει, δεν ξέρει ή δεν μπορεί, πώς να αλλάξει τα πράγματα;

  • Θραξ Αναρμόδιος avatar
   Θραξ Αναρμόδιος @ ο νοών...νοείτω 26/08/2010 15:48:15

   Αναγκάστηκα να σε ξανα-δημοσιεύσω (λολ)

   ΘΑ

   • ο νοών...νοείτω avatar
    ο νοών...νοείτω @ Θραξ Αναρμόδιος 26/08/2010 16:43:13

    Αναγκάζομαι να σε ξαναευχαριστήσω (λολ).

 44. GAETANO avatar
  GAETANO 26/08/2010 16:13:34

  ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟΙ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΕΙΘΕΙ Η ΝΔ ΑΛΛΑ ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝΤΕΣ . ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΟΙ ΛΟΓΟΙ.

  ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΝΔ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΜΑΡΤΗ ΤΟΥ 2010 ΚΑΙ Ο ΑΣΑΜΑΡΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΗΤΑΝ ΨΗΛΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ . ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ . ΤΟ "ΒΑΖΩ ΠΛΑΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ " ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΧΕ ΜΕΤΡΗΣΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ . ΘΥΜΙΣΕ ΤΟ "ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ".
  ΠΡΩΤΑ ΠΕΙΘΗΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΤΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΔΕΝ ΔΙΣΤΑΖΗΣ ΝΑ ΠΑΡΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΧΤΥΠΑΣ ΜΕ ΚΡΙΤΙΚΗ .

  ΚΑΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΔΙΛΛΗΜΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ . ΝΑΙ Η ΟΧΙ . ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΟ ΔΙΛΛΗΜΑ ΗΤΑΝ ΤΥΠΙΚΟ . ΝΑ ΕΙΠΩΘΕΙ ΝΑΙ/ΟΧΙ Η ΟΧΙ/ΝΑΙ .
  ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΚΑΝΕΣ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΚΛΗΡΗ . ΑΝΕΦΕΡΕΣ ΤΑ ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΝΕΚΡΙΝΕΣ , ΥΠΟΔΕΙΚΝΥΕΣ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΘ ΔΕΝ ΕΝΕΚΡΙΝΕΣ , ΠΡΟΤΕΙΝΕΣ ΣΤΕΘΕΡΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ .
  ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΤΙΑ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΑΜΕΣΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΜΗΔΕΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΧΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ Η ΥΦΕΣΗ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ Η ΟΠΟΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΤΟΥ 2011 ΘΑ ΕΧΕΙ ΡΙΞΕΙ ΣΤΟ ΚΑΝΑΒΑΤΣΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙς ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΑΕΙ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ 15%-8% . ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΗ ΑΝΕΣΤΡΕΨΙΜΗ ΔΗΛΑΔΗ . ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΑ ΕΙΧΕΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΕΛΕΓΕΣ . ΠΑΡ'ΟΛΑ ΤΑΥΤΑ " ΒΑΖΩ ΞΑΝΑ ΠΛΑΤΗ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ " ΠΑΙΡΒΩ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΙ ΛΕΩ ΝΑΙ ( ΑΦΟΥ ΕΧΩ ΗΔΗ ΠΕΙ ΟΧΙ ΣΕ ΟΣΑ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΩ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙ ΜΕ ΤΑ ΟΣΑ ΠΕΡΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ) .

  ΑΝΤ'ΑΥΤΟΥ ΕΠΕΛΕΧΘΕΙ ΤΟ ΟΧΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΡΕΞΙΜΟ ΝΑ ΠΕΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΟΤΙ ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ , ΑΛΛΑ ΝΑΙ ΣΤΟ ΔΑΝΕΙΣΜΟ , ΟΤΙ ΑΝ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΣΕΒΑΣΤΟΥΜΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΟΚ . ΑΛΛΑ ΛΕΕΙ Ο ΑΠΛΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ . ΑΦΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΝ ΠΟΥΜΕ ΟΧΙ ΠΤΩΧΕΥΟΥΜΕ . ΑΡΑ ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΕΙ Η ΝΔ . ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ . ΛΑΙΚΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ . ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΚΟΜΗ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ Ο ΓΑΠ ΜΕΤΑΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΑΣ ΛΑΙΚΙΣΤΗΣ . ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΞΩΘΗΣΕ ΣΤΟ ΟΧΙ ΤΗΝ ΝΔ .
  ΑΛΛΑ ΟΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΙΔΕΣ ΜΕΝΟΥΝ , ΟΧΙ ΟΙ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΧΟΡΤΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΝ ( 0ΧΙ ) ΑΛΛΑ ( ΝΑΙ ) . ΗΤΑΝ ΛΑΘΟΣ ΤΟ ΟΧΙ/ΝΑΙ ΟΧΙ ΜΟΙΡΑΙΟ ΠΙΣΤΕΥΩ . ΑΛΛΑ ΗΤΑΝ ΛΑΘΟΣ . ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΩΣΗ ΚΑΝΕΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΟΤΑΝ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ Η ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ . ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΕΚΟΨΕ ΤΟ MOMENTUM ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΔ .

  Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΕΛΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΟΤΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΜΑΣΤΙΓΩΤΙΚΟΣ . ΝΑ ΑΚΟΥΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΤΙΣ ΠΙΚΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΓΙ'ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΤΙΣ ΛΕΕΙ . ΠΧ
  1.-ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ Ο ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΟΣ ΝΟΜΟΣ ΠΕΡΙ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΣΚΟΠΕΥΟΘΜΕ ΝΑ ΚΛΕΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ
  2.-ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΗΜΕΤΕΡΩΝ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ , ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΟΡΙΣΕΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ
  3.-ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΣΚΑΣΤΟΥΝ ΟΙ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΟΙ ΤΗΣ ΕΡΤ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ
  4.- ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΞΕΦΤΙΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΚΛΟΓΗ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΑΥΡΟΔΟΣΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΓΕΜΙΣΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΕ 600.000 ΠΛΕΟΝΑΖΟΝΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕ ΟΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΕΧΕΙ ΝΑ ΕΠΙΔΕΙΞΗ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ .
  ΤΙΠΟΤΑ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΩΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΔ .
  ΑΡΑ ; ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΑ ΒΓΑΖΕΙ ΚΑΙ Η ΝΔ ΔΕΝ ΠΕΙΘΕΙ .

  ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΛΕΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ Η ΧΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ . ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΝ ΩΡΙΜΟ ΦΡΟΥΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΒΑΛΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ . ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΣΜΟ Η ΣΑΜΑΡΑΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ . ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΝΕΙ . Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΑΛΑΖΕΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΥΡΙΑ , ΑΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ . ΤΟ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΩ ΤΙΠΟΤΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΜΑΖΕΨΩ ΤΟΥΣ ΟΛΟΥΣ . ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΠΕΡΙΦΕΡΟΜΕΝΟΣ ΘΙΑΣΟΣ . ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ . ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ .
  Ε Ο ΚΟΣΜΟΣ ΦΙΛΡ ΔΕΝ ΠΕΙΘΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΔ . ΕΧΕΙ ΦΑΕΙ ΠΟΛΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΡΙΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΜΑΘΕΙ .

 45. καινός avatar
  καινός 26/08/2010 16:18:56

  Η ΝΔ αγαπητέ δεν πείθει γιατί η ίδια δεν θέλει να πείσει. Είναι πολύ νωρίς ακόμα για τέτοιες κινήσεις.

  Πρέπει πρώτα να καθαρίσουν τον κόπρο του - πως τον λένε - και μετά να βγούνε να μιλάνε και να ζητάνε να τους εμπιστευτεί ο κόσμος.

  Ο Σαμαράς δεν είναι χαζός... καθαρίζει. Και για αυτό, να φοβάστε μερικοί. Να φοβόσαστε την διαύγειά του... τους σφάζει με το μπαμπάκι. Με χειρουργική ακρίβεια. Δεν υπάρχουν παρατράγουδα.

  Εχουν γνώση οι φύλακες

  • Asterix avatar
   Asterix @ καινός 26/08/2010 16:58:20

   Ναι. Καλά.
   Στην πολιτική ισχύουν αυτά που φαίνονται. Αυτά που προσλαμβάνουμε. Στην ΠΑΡΑ-πολιτική, μπορεί να συμβαίνει ότι βάλει η φαντασία του καθενός.

  • ο νοών...νοείτω avatar
   ο νοών...νοείτω @ καινός 26/08/2010 17:10:34

   Με τόση...κόπρο (του Αυγεία) που είχε μαζευτεί, κινδυνεύει...να συνηθίσει στην μυρωδιά.
   Ας έχουσιν γνώσιν οι καθαριστές.

 46. mpourdologos avatar
  mpourdologos 26/08/2010 16:45:55

  Μήπως γιατί έχει ακόμα στους κύκλους της γελοία άτομα σαν τον Ζορό, τον Κακλαμάνη, τον Μιχαλολιάκο και τον Γιακουμάτο;

 47. Alex avatar
  Alex 26/08/2010 16:53:51

  @ FactorX

  Φιλε πολυ ΄΄προβοκατορικο΄΄ με την καλη εννοια παντα.. το σημερινο θεμα....μπραβο που το ανεβασες και ελπιζω οι αρμοδιοι να το δουν και να πραξουν τα δεοντα...ουτε δημοσκοπησεις ουτε τιποτα...και παλι μπραβο ειλικρινα...

  • http://neotera.wordpress.com avatar
   http://neotera.wordpress.com @ Alex 26/08/2010 17:07:25

   Ναι ρε παιδί μου αλλά ειναι ώρα να κλείσει αυτό το θέμα. Είναι πολλοί που βοηθήσαν τον αντωνάκη, πλην τώρα με τα πολλά κατάλαβαν πως το παιχνίδι ειναι σικέ. Στην περίπτωση της ελλάδας τα πράγματα δεν ξέφυγαν όπως ελπισαμε από την πεπατημένη ΔΝΤ. Δεν θα μας δάνειζαν χωρίς τη συναίνεση της νουδούλας, παιδιά. Δεν τους φταίνε τα μήντια. Η Ρηγίλης δεν έχει είδήσεις τόσο καιρό επειδή λειτουργεί σε αντιπολιτευτικό ραλαντί. Δεν κοντράρουν το γιωργάκη, προπαντός αποφεύγουν να δημιουργήσουν ελπίδα στους υπόδουλους ότι υπάρχει άλλη οδός σωτηρίας, μακριά απ' το μνημόνιο. Γενικώς το ξορκίζουν ώστε να είναι εδώ αν ξεσηκωθεί ο κόσμος να βοηθήσουν την κυβέρνηση, ή να την αντικαταστήσουν άμα το ζητήσει η τρόϊκα. Τα υψηλά στελέχη των κομμάτων ασχολούνται μόνο με την πάρτι τους, σαν τις ναρκισευάμενες γυναίκες και τους γυναικοτούς. Δεν συνεργάζονται με κανέναν για κάτι άλλο...

   • Θραξ Αναρμόδιος avatar
    Θραξ Αναρμόδιος @ http://neotera.wordpress.com 26/08/2010 17:17:07

    @http://neotera.wordpress.com

    "Δεν θα μας δάνειζαν χωρίς τη συναίνεση της νουδούλας, παιδιά"

    Ακριβώς. Αυτό φαντάζομαι κι εγώ ο καχύποπτος. Οτι αν είχαν την παραμικρή υποψία ότι όταν γίνει η ΝΔ κυβέρνηση θα τους σουτάρει, θα ζητήσει επαν-υπολογισμό των χρεών, κλπ κλπ, σιγά μην έδινε η Μέρκελ και οι Τροϊκάνοι το πράσινο φως για το Μνημόνιο.

    Ούτως ή άλλως ξέρουν ότι το κόμμα που το υπόγραψε είναι χαμένο από χέρι. Για να διασφαλίσουν την σιγουριά και την συνέχεια θέλουν να είναι σίγουροι οτι η αξιωμ. αντιπολίτευση δεν θα τους "χαλάσει την μανέστρα".

    Εξ ού και το κοψοχόλιασμα την βραδιά εκείνη μέχρι να πουν το Οχι, και ότι ακολουθεί μέχρι τώρα. Τι αντι-Μνημονιακό μέτωπο κάνουν τώρα; Για ψιλό γαζί το κόβω εγώ ο καχύποπτος.

    Αμα δεν θες το Μνημόνιο κύριε φώναξέ μας κι εμάς. Κι εμείς, όλος ο λαός ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ το μνημόνιο. Τι μας τυραννάτε με τους Μαρκογιαννάκηδες και τα 'σωκομματικά σας. Δουλευόμαστε μεγάλοι άνθρωποι;

    Θραξ Αναρμόδιος

 48. Αφροδίτη avatar
  Αφροδίτη 26/08/2010 17:39:18

  Ο Αντώνης είναι κομμένος, από τα πασοκοκάναλα ή και ντοροκάναλα, γιατί οι εργολάβοι και οι προμηθευτές του δημοσίου ήθελαν το δηλητηριώδες δίδυμο ΓΑΠ και Ντόρας να εναλλάσσονται στην εξουσία, για να συνεχίσουν να απολαμβάνουν τα «κεκτημένα» τους!
  Ο Αντώνης έχει καταγραφεί στη συνείδηση του κόσμου, ως ένας επαναστάτης συνείδησης, που η ιστορική του μνήμη δεν διαρκεί μόνο 10 χρόνια! Αυτό δεν αρέσει σε εκείνους που απεργάζονται τα σενάρια της παγκόσμιας διακυβέρνησης και φροντίζουν ιδιαιτέρως να ελέγχουν τη δυναμική του!
  Ο Αντώνης ακροβατεί γιατί ο Κ.Κ. που είχε δηλώσει ότι, όποιος αμφισβητήσει το νεοεκλεγέντα αρχηγό θα έχει να κάνει μαζί του, έχει επιλέξει μια εκκωφαντική σιωπή με πολλές αναγνώσεις! Φαίνεται πως ίσως να βάζει στο ίδιο ζύγι τον Αντώνη που το 2000 τον στήριξε ένθερμα στην προσπάθειά του, με την Ντόρα που τον υπέσκαπτε όλα τα χρόνια, αρχής γενομένης από την εποχή που εκλέχθηκε αρχηγός!
  Ο Αντώνης έχει μπει σ’ ένα εχθρικό Ρηγιλλάτο περιβάλλον, όπου για χρόνια πολλά στελεχωνόταν προσεκτικά από την επίδοξη καταληψία της αρχηγίας της Ν.Δ. Να μην ξεχνάμε καθόλου, πως το έκτακτο συνέδριο με συντριπτική πλειοψηφία θα έδινε την αρχηγία στην ατυχήσασα!
  Ο Αντώνης έχει να παλέψει μ’ ένα κομματικό κατεστημένο, όπου ο κάθε φελλός και άεργος, επειδή κατείχε μια ζεστή θεσούλα, θέλει να συνεχίσει να έχει στην κάρτα που μοιράζει τους τίτλους, που είχε και πριν. Στο συνέδριο φάνηκε πως η δύναμή τους, όχι μόνον στα πρόσωπα που εκλέχθηκαν αλλά και στη σειρά εκλογής των, υφίσταται με πολύ μικρές απώλειες προς το παρόν.
  Ο Αντώνης έχει να παλέψει την εμμονή της Ντόρας και όλες τις προσπάθειες φθοράς του που κάνει, σε μια εποχή ιδιαίτερα δύσκολη για τη χώρα. Για την εκχώρηση της πατρίδας στα ξένα συμφέροντα διά του Μνημονίου, βγήκε εγκαίρως και κατέθεσε ολοκληρωμένο σχέδιο απεμπλοκής της, το οποίο πνίγηκε ως συνήθως από τα Μέσα Μαζικής Παραπληροφόρησης! Από την άλλη μεριά έχει μπροστά του τις Αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου και ξέρει ότι η διαγραφείσα ως εξαπτέρυγο, τον περιμένει στη γωνία με το δάκτυλο στη σκανδάλη!
  Ο Αντώνης έχει να παλέψει και με όλους τους νεοταξίτες, που άρχισαν να συνασπίζονται για το συμφέρον των πατρόνων και εντολοδόχων τους! Έχουν ήδη βγει από το καβούκι τους , ακόμα και φαντάσματα του παρελθόντος, προτείνοντας «οικουμενικές» λύσεις και άλλα σενάρια καθαρής συνενοχής στο έγκλημα που έγινε εις βάρος της χώρας.
  Τέλος ο Αντώνης ξέρει πως η δύναμή του είναι ο απλός κόσμος, που παρότι ήταν βαθύτατα απογοητευμένος και θυμωμένος από την σκληρή ήττα του Οκτωβρίου, στήθηκε από το ξημέρωμα της 29ης Νοεμβρίου μέχρι τη βαθιά νύχτα, για να τον δει αρχηγό, ή ίσως για να μην δει αρχηγό την Ντόρα!
  Δεν έχει λοιπόν, παρά να παλέψει με τα μέσα που διαθέτει. Και αυτά δεν είναι άλλα, παρά η πορεία στο λαό από τον ίδιο και επιλεγμένα με αυστηρότητα στελέχη του, καθώς και η έμπρακτη εκτίμησή του προς τα ελεύθερο αέρα των blogs. Ας τα παρακολουθήσει και θα καταλάβει τί είναι αυτό, που λείπει από την προσπάθειά του!

  • ganasta avatar
   ganasta @ Αφροδίτη 26/08/2010 18:03:11

   Αν συμφωνούσε ο Αντώνης μαζί σου θα έπρεπε να κυνηγά φαντάσματα. Αφροδίτη στο μαγαζί κουμάντο κάνει ο Σαμαράς. Άνθρωποι της δικής του επιλογής είναι στη βιτρίνα του κόμματος. Αυτός φέρει το βάρος αλλά και την ευθύνη των επιλογών και σε θέσεις και σε πρόσωπα.

   • Αφροδίτη avatar
    Αφροδίτη @ ganasta 26/08/2010 18:33:39

    Γιατί επικεντρώθηκες μόνο σε όσα έχουν σχέση με το κουμάντο εντός και δεν αναφέρεσαι καθόλου στους εξωγενείς παράγοντες, στους οποίους έκανα αναφορά; Το μαγαζί το βρήκε στημένο και στελεχωμένο και ευθύνη του είναι να το κάνει και αξιόπιστο και ελκυστικό. Ήδη με αργά και σταθερά βήματα φαίνεται να το ανανεώνει. Έχει όμως πολλή δουλειά μπροστά του!

  • mitsosms avatar
   mitsosms @ Αφροδίτη 26/08/2010 20:50:28

   Η πολύ συνομωσιολογία κάνει κακό και δεν πείθει.

 49. spiros avatar
  spiros 26/08/2010 18:48:09

  H ΝΔ δεν πείθει γιατί :
  1.Ο 'Ελληνας έχει συνηθίσει να ακούει γενικόλογα ωραία λόγια. Δεν προσπαθεί να εμηνεύσει το πως Αρέσκεται στα ωραία λόγια και πολύ περισότερο έμεινε τα ίδια λένε.
  2. Τα ΜΜΕ παρουσιάζουν όλουε εκείνους που δεν λένε τα πράγματα στρογγυλεμένα. Επομένως πως να φανεί η διαφορά ποιός λέει αλήθεια;
  3. Η ΝΔ είναι αναγκασμένη διότι εμπίπτει στην δική της πολιτική να υποστηρίζει κάποιες διατάξεις ή μέτρα . Αυτό δεν σημαίνει ότι κάθε μέτρο από το άκουσμα μέχρι την εφαρμογή απέχει πολύ. Πολύ σωστά νομίζω δεν διατιμπανίζει τι ψηφίζει και τι όχι. Από την στιγμή όμως που θέτει στο περιθώριο τό μηνόνιο πρέπει να αξηγήσει ποιά μέτρα και πως, για να φανεί η διαφοροποίηση, πρέπει να εφαρμόσει ώστε να επιτύχει συγκεκριμένους στόχους .
  4. Κρίνω ότι η ΝΔ δεν πρέπει να ανακάμψει αμέσως γιατί εξαιρετικά πολλά στελέχη παλαιά κυρίως δεν έχουν καταλάβει την διαφοροποίηση. Κάθε σύγκριση με το παρελθόν είναι ενδοσκόπηση και όχι διαφορεική αντιληψη.
  5. Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότοι οι ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ πρέπει να κερδίσουν χρόνο μέχρι να βρούν τον επόμενο αχηράνθρωπο και επιπλέον τα μέτρα είναι εξαιρετικά για την λειτουργία τους .
  Πρέπει να περιμένουμε υπομονετικά για να δούμε αποτελέσματα αλλαγής στο πολιτικό λόγο αντί της ποδοσφαιροποίησης του λόγου.

 50. 30/6/1993 avatar
  30/6/1993 26/08/2010 18:53:00

  Ανεξάρτητα από τη συμπάθεια ή ακόμη και αγάπη που μπορεί να έχει κανείς στον ανθρωπο Αντώνη, ιδιαίτερα όσοι ήμασταν κοντά του πριν, κατά και μετά την Ανοιξη,
  1. πιστεύει κανείς ότι μπορεί να κυβερνήσει αύριο (κυριολεκτικά αύριο)? είναι έτοιμος ο ίδιος? και με ποιούς δίπλα του? καλύτερα να μην μπώ σε ονοματολογία για τα νέα πρόσωπα που θα μας σώσουν, αν έφθανε αυτό και μόνο τότε ας επιλέγαμε 18ρηδες. Τα άδεια πουκάμισα ή ταγιέρ θα φανούν-δυστυχώς- σύντομα.
  2.Όσοι έχουν ασχοληθεί με την πολιτική γνωρίζουν ότι εκτός από του τι λες εξίσου -αν όχι πιο σημαντικό - είναι το πότε το λες. Και δυστυχώς αυτό η ΝΔ δεν το έχει βρει ακόμα. Τί φταίει? Νομίζω ότι οι παροικούντες γνωρίζουν.
  3. Δυστυχώς ή ευτυχώς ο κόσμος έχει απαξιώσει πλήρως το σύστημα και δεν εννοώ μόνο το πολιτικό. Έτσι το δίλλημα που θα αντιμετωπίσει ο κόσμος -ιδιαίτερα αν έχουμε μέσα στο 2011 εθνικές εκλογές -θα είναι μεταξύ 2 θηρίων , 2 κακών, του Πασοκ και της ΝΔ. Αν δεν έχει αλλάξει κάτι δραματικά προς το καλύτερο στη ΝΔ -που θα σας στεναχωρήσω-αυτή τη στιγμή δεν το βλέπω, ο κόσμος νομοτελειακά θα επιλέξει το κακό που γνωρίζει , το κακό που ξέρει δηλ το ΠΑΣΟΚ.

 51. Ανώνυμος avatar
  Ανώνυμος 26/08/2010 19:27:55

  Εδώ είπαμε να κάνουμε επικοδομητικό διάλογο αλλά μόνο θόρυβο ακούω.

  Κύριε Σαμαρά,

  Θα ήθελα να σας συμβουλέψω να ανακινήσετε οσο το δυνατόν γρηγορότερα το θέμα της ανεξέλεγκτης εισροής παράνομων αλλοδαπών από την Αλβανία κατά την δειάρκεια της θητείας σας ως υπουργού εξωτερικών, θέμα γιά το οποίο ο απλός Ελληνικός λαός σας θεωρεί υπόλογο. Είναι σημαντικό να ξεκαθαρίσετε στην συνείδηση των Ελλήνων τι λάθη έγιναν τότε. Αν θεωρείται ότι εσείς ο ίδιος κάνατε κάποια λάθη, πρέπει να το ξεκαθαρίσετε αμέσως, και πιστεύω ότι εμείς θα ακούσουμε τα επιχειρήματά σας και θα σας κρίνουμε δικάιως, εφόσον αυτά δεν θα συνοδεύονται από αοριστίες, που οι πολιτικοί συνήθως χρησιμοποιούν. Γνωστοποιώντας ότι παίρνετε πάνω σας μέρος της ευθύνής, θα δημιουργήσει αμέσως στόν λαό ψήγματα εμπιστοσύνης προς το προσωπό σας, ο λαός ο οποίος αυτή τη στιγμή δεν εμπιστεύεται κανέναν πολιτικό.

  Επιπλέον πρέπει να μας πείσετε ότι η πολιτική σας δέν υπηρετεί την ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ αλλα τον ελληνικό λαο. Σαφείς θέσεις στο θέμα των
  1) Παράνομων αλλοδαπών
  2) Σωφρονιστικό σύστημα (αφήνει ελεύθερους δολοφονους)
  3) Εθνική κυριαρχία/επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια
  4) Εθνική άμυνα
  5) Παιδεία - Εθνοαποδομητική πολιτική Παπ-Σημ-Αισχος του "Ασύλου"- Ερευνα--να δωθούν αμέσως Πανεπιστημιακές θέσεις στους Ελληνες Καθηγητες των 20 καλύτερων Πανεπιστημίων του κοσμου http://www.arwu.org/ARWU2010.jsp
  και υποτροφίες σε αριστούχους φοιτητές να κάνουν μεταπτυχιακές σπουδές
  μαζίτους στην Ελλάδα αντί στην Αμερική.
  6) Κατάργηση του Βουλευτικού ασύλου
  7) Δικαστές να βρούν τα αίτια (και τους αίτιους) της οικονομικής καταστροφής έστω και αν βρουν την ΝΔ συνυπόλογη

  Απαντήστε στα παραπάνω (καταλήλως) και εγώ, με μεγάλη χαρά θα κάνω
  το ταξίδι των 20 ωρών από την Αμερική στην Αθήνα ώστε να δώσω την ψήφο μου στο πρόσωπό σας στίς επόμενες βουλευτικές εκλογές, που ελπιζω να προκυρυχθούν το συντομότερο δυνατόν.

  • michal avatar
   michal @ Ανώνυμος 26/08/2010 19:56:15

   An arxisoun kai akoune oi ellhnes ka8hghtes tou ekswterikou gia Nea Taksh kai ta lektika sxhmata tou Resalto kai tou Karabelia, den prokeitai na er8oun ston aiwna ton apanta.

  • Θραξ Αναρμόδιος avatar
   Θραξ Αναρμόδιος @ Ανώνυμος 26/08/2010 20:22:42

   @Ανώνυμος: "Εδώ είπαμε να κάνουμε επικοδομητικό διάλογο αλλά μόνο θόρυβο ακούω"

   Δεν βλέπω που είναι ο θόρυβος.

   Και το άρθρο κάνει ένα σωρό ΣΟΒΑΡΕΣ επισημάνσεις αλλά και οι σχολιαστές (οπαδοί της ΝΔ, φίλοι, αντίθετοι, ανεξάρτητοι κλπ) έχουν κάνει επίσης ΣΟΒΑΡΩΤΑΤΕΣ επισημάνσεις και προτάσεις. Εγώ τουλάχιστον διαβάζοντάς τους το βλέπω καλύτερα το θέμα, και τους ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ πολύ για το ότι μπαίνουν στον κόπο να γράψουν ότι γράφουν.

   Στο κάτω κάτω όλοι την ίδια αγωνία έχουμε.

   ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ, λοιπόν.
   Ετσι δεν γίνεται στην δημοκρατία;

   Θραξ Αναρμόδιος

 52. michal avatar
  michal 26/08/2010 19:53:28

  1) Αθλια διαχείριση του μνημονίου. Κατά του μνημονίου υπέρ του δανεισμού, όταν και η κουτσή μαρία ήξερε πως πάνε πακέτο.

  2)Απουσία παραταξιακού τύπου. Τον διέλυσε όλο το xontroboubalo, δίνοντας κρατική διαφήμιση στον Τράγκα. Η μονη τους ελπίδα είναι να μαζευτούν 2-3 οργανικοί δεξιοί δημοσιογράφοι και να φτιάξουν έναν νέο Ελεύθερο Τύπο.

  3)Ανακύκλωση της σαβούρας του Καραμανλισμού. Το στοίχημα θα ήταν διάλυση του κόμματος και επαναδημιουργία του με όσους πιστούς ήταν διατεθειμένοι να ακολουθήσουν. Ακόμα και αν γίνει πρωθυπουργός με το uparxon σχήμα και την σαβούρα των NODE θα απολογείται για κάθε σκάνδαλο και σκανδαλάκi.

  4)Η συνταύτιση του με φορτηγατζήδες, δεητζήδες και η μη ξεκάθαρη θέση στο ζήτημα του ανοίγματος των αγορών και των επαγγελμάτων. Όπως επίσης και η ταύτιση με τον "εθνολαικισμο" σε σημείο να καλείται ο τρελό Καραμπελιάς στο συνέδριο του κόμματος.

  • mitsosms avatar
   mitsosms @ michal 26/08/2010 20:33:11

   Η ΝΔ σβήστηκε μετά το (1) που αναφέρεις. Η στάση της ήταν εντελώς αψυχολόγητη.

   • Alex avatar
    Alex @ mitsosms 26/08/2010 20:38:51

    Γιατι ηταν μονοδρομος το Μνηνμονιο?

   • mitsosms avatar
    mitsosms @ mitsosms 26/08/2010 20:53:09

    Ναι! Διαφορετικά δεν είχε δάνειο!

   • Alex avatar
    Alex @ mitsosms 26/08/2010 20:54:12

    με 5,5 τοις εκατο??? εχει παρει κανεις αλλος τετλιο δανειο...?

   • Misha avatar
    Misha @ mitsosms 26/08/2010 20:55:24

    Γιατι ο ΓΑΠ μιλούσε για Τιτανικούς, πολέμους, πιστόλια στο τραπέζει, και διέσυρε τη χωρα καταγγέλοντας μας σαν βασίλειο της διαφθοράς, της μίζας και της μπαμπεσιάς.

    Όταν πας στο εξωτερικό και κατηγορείς τον τόπο σου τόσο πρόστυχα (που σημαίνει πως δεν τον πόνεσες ουτε μια στιγμή στη ζωή ) γιατί οι άλλοι να σε βοηθήσουν;

    Ποιος τραπεζίτης δανείζει κάποιον επιχειρηματία που κατηγορεί δημοσίως την επιχείρηση του ότι καταρρέει, ότι οι υπαλληλοι της είναι κοπριτες , ότι οι διευθυντές της κλέφτες;

    Ο ΓΑΠ ηξερε τι θα προκαλούσαν οι κινήσεις του και το επεδίωξε.Όπως ηξερε και για το έλλειμα και το Τ10.Αν βρεθεί κάποιος τραπεζικός με άντερα ειναι βέβαιο πως οι τραπεζικοι λογαριασμοί της φαμίλιας Τσαντ παραφούσκωσαν το τελευταίο 10μηνο.

   • Alex avatar
    Alex @ mitsosms 26/08/2010 21:01:28

    Μisha....επανηλθε και το σορταρισμα τωρα...να μαζευουμε και κανενα ευρουλακι για κανενα φρουτακι...ας μου εξηγησει ομως καποιος τα 440 περιπου δις μετα απο 3 χρονια πως θα αποπληρωθουν και το ελλειμα 147 τοις εκατο του ΑΕΠ που μαλλον θα ειναι πολυ μεγαλυτερο...πως θα μειωθει?
    Και πως θα λειτουργησει η αγορα χωρις ρευστοτητα και με εκδημενισμενη την αγοραστικη δυναμη..και πως θα ερθουν επενδυσεις με 45 τοις εκατο φορολογια...?

   • Misha avatar
    Misha @ mitsosms 26/08/2010 21:12:21

    Nα μας τα πει ο Μήτσος αυτά και τα άλλα νεοφιλελεύθερα παπαγαλάκια του ΓΑΠ , που να γαπιάσουνε όλοι τους :)

  • michal avatar
   michal @ michal 26/08/2010 21:31:49

   Den krinw thn apofash gia to mnhmonioh ND omws eixe duo epiloges.

   NAI H OXI

   Nai men alla den uparxei kai ante na mazeutei. O Xrusan8os bghke sthn Kosiwnh kai den mporouse na to mazepsei me tipota.
   Allwste o Samaras epemene gia eurwpaikh lush. To DNT dinei epitokio 3, h Eurwph 5. Ka8iste ston aksona twn Z me thn Eurwph.

   • Alex avatar
    Alex @ michal 26/08/2010 21:36:37

    @michal

    To επιτοκιο ειναι το ενα θεμα το αλλο θεμα ειναι οι οροι...εν πασι περιπτωσι πιστευεις οτι απο τον Οκτβρη μεχρι και την 25 Μαρτιου και το Καστελοριζο το χειριστηκε καλα ο ΓΑΠ???

   • michal avatar
    michal @ michal 26/08/2010 21:48:14

    A8lia to xeiristhke o GAP alla ti shmainei auto? Antipoliteush den kaneis sto DNT alla ston GAP.
    H epilogh tote htan xrewkopia kai faghto kai me to deltio afou eisagoume akoma kai kremmudia h epiviwsh me epax8eis orous.

   • Μisha avatar
    Μisha @ michal 26/08/2010 22:23:22

    Tι λες μωρε Μichal?
    Το ότι δε θα είχαμε λεφτα να πληρώσουμε τους δανειστές δε σημαίνει πως δε θα είχαμε λεφτα να φάμε.
    Και δανεικά δε θα μας έδιναν οι «διεθνείς αγορές» , θα μας έδιναν όμως διμερεις συμφωνίες , όπως και προϊόντα.
    Ο ΓΑΠ παραδέχτηκε ο ίδιος δημοσίως σε προσφατη συνέντευξη πως το κατοχικό μνημόνιο έγινε για να εξασφαλιστούν οι ευρωπαϊκές πρωτα και μετά οι ελληνικές τράπεζες.
    Λοιπόν αν εσυ θες να ζεις σαν κολλίγος για να ευημερεί ο κάθε κολλητός πονηρός τραπεζίτης να πας να δηλώσεις εθελοντης στο Σάλλα.
    Οι πολλοί θέλουμε εθνική ανεξαρτησία και λαϊκή κυριαρχία, έστω και με απώλειες στον οικονομικό τομέα.

   • Alex avatar
    Alex @ michal 26/08/2010 22:56:33

    @michal

    Θεωρω λαθος το διλλημα πτωχευση η επιβιωση με απεχθης ορους...οχι μονο γιατι περα απο τις στεβλωσεις τα λαθη τη καταστροφη οπως θες πεστο που ΄΄κληρονομησε΄΄ ο ΓΑΠ εκανε οτι περναει απο το χερι του για να φατσουμε στη λυση Μνημονιο.Χρωσταγαμε ναι! Μεγαλυτρο προβλημα ειχαν οι δανειστες ομως απο οτι εμεις μπορουσε να γινει επανδιαπραγματευση...αλλα θα ξεκινησουμε αλλη κουβεντα και θα κρατησει πολυ.

   • michal avatar
    michal @ michal 26/08/2010 23:09:16

    Nai as mhn thn kanoume Alex giati den bgainei akrh. Mporei na eixan megalutero provlhma oi daneistes mas, sto telos na mhn mas daneizan kai na ginotan ena xaos apo to opoio anti na xasoume mono emeis 8a exanan oloi. To apotelesma einai to idio gia emas. As prosexame, kaneis den mas upoxrewse me Olumpiades kai epanidruseis tou kratous.

 53. Αρματιστής avatar
  Αρματιστής 26/08/2010 20:08:13

  Ο λαός ΔΕΝ ΣΥΝΤΑΣΣΕΤΑΙ με τα κόμματά του γιατί κανένα κόμμα δεν εξαγγέλει αυτά που εκείνος θέλει. Δηλαδή ότι α) θα διώξει ΔΝΤ-Τρόικα β) θα βάλει ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ γ) θα ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ και δ) θα βάλει κι άλλους να πληρώσουν το λογαριασμό και ΟΧΙ ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ

  -Η ΝΔ είπε μεν ΟΧΙ στο Μνημόνιο, αλλά δεν είπε ότι ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ και ΘΑ ΔΙΩΞΕΙ ΔΝΤ και Τρόϊκα. Ούτε οτι θα φορολογήσει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ εκείνους που πρέπει. Θα ελαφρύνει ισως μεν τα λαϊκά βάρη, αλλά τον κυρίως ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ πάλι στον λαό θα τον στείλει. Αυτό είπε στο Ζάππειο.

  Τα έγραψε ο Θραξ αναρμόδιος και είναι η μόνη αλήθεια.

  Κανένας δεν θα ακούσει τη φωνή ενός κόμματος που δεν αντιστέκεται στους βιαστές του. Κανένας δεν θα ακούσει τη φωνή της ΝΔ, αν αυτή δεν γίνει σάλπιγγα που θα σημάνει αντίσταση και συνάμα επίθεση εναντίον του Μνημονίου της Τρόικας του ΓΑΠ και των νέων δεσμών που αρχίζουν να δένουν το λαό και τη χώρα. Κανένας δεν θα ακούσει το ξύλινο λόγο του Παναγιωτόπουλου και είναι ο μόνος που ακούγεται. Όλοι οι άλλοι οι περισσότεροι κάνουν λευκή απεργία.

  Το Μνημόνιο είναι η ταφόπλακα της Ελλάδας και η ΝΔ εξαγγέλλει λόγους για να φύγουμε από το Μνημόνιο. Δεν εξαγγέλλει εκστρατεία για την ανατροπή του Μνημονίου, για να απομακρυνθούν οι γκαουλάιτερ της Τρόικας για να πάρουμε πίσω τη χαμένη μας τιμή.

  Η ΝΔ δεν μας λέει τι θα γίνει με τη ΔΕΗ την ενέργεια και το ρεύμα. Το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό. Τι θα κάνουμε θα το ξεπουλήσουμε και αυτό στους ιδιώτες; Ο Φώλιας μας έλεγε ότι οι ιδιώτες δεν επενδύουν γιατί το ρεύμα είναι φθηνό. Το Μνημόνιο η Τρόικα και ο ΓΑΠ, μας λένε ότι θα πρέπει να αυξηθεί για να γίνουν ανταγωνιστικοί και οι ιδιώτες που θα επενδύσουν. Δηλαδή άλλος ένας τρόπος για νέους ανέργους, μείωση των εσόδων του κράτους και φυγή του Ελληνικού πλούτου στο εξωτερικό.

  Όσο η ΝΔ κρατά ερμαφρόδιτη στάση έναντι του Μνημονίου, θα συνεχίσει να βρίσκεται εκεί περί το 20%.

  Αρματιστής, ή ένας λαϊκός δεξιός

  • Misha avatar
   Misha @ Αρματιστής 26/08/2010 20:48:19

   Φίλε Βασίλη, εφοσον η ΝΔ δεν κάνει αυτό που περιμένετε όσοι έχετε διάθεση να την ψηφίσετε, τι θα πράξετε στις ερχόμενες εκλογές;

  • Paranoia avatar
   Paranoia @ Αρματιστής 26/08/2010 20:59:25

   Αρματιστή είναι δύσκολη η κατάσταση. Βάλε τον εαυτό σου στη θέση του Σαμαρά και ζύγισε τα πράγματα. Για να κάνεις οποιαδήποτε μεταρύθμιση πρέπει πρώτα να παρεις τις εκλογές. Για να τις πάρεις όμως λοπως έχουν τα πράγματα πρέπει να συμβιβαστείς και με τη σαβούρα του κόμματος σου δεν γίνεται αλλιώς. Η ζωή δεν είναι άσπρο-μαύρο.

   Η ΝΔ είναι κόμμα εξουσίας έχει τη δυναμική να πάρει εκλογές και τη δομή να διοικήσει. Αυτό που της έλειπε τόσο καιρό ήταν ο ηγέτης που θα ξεχωρίσει την ήρα από το στάχυ και αυτός φαίνεται ότι υπάρχει πλεόν.

   Και πάρτο και αλλιώς μόνο και μόνο που δεν τον πάνε τα μέσα ενημέρωσης των νταβατζήδων και η εσωκομματική σαβούρα λέει πολλά.

 54. john M avatar
  john M 26/08/2010 20:43:06

  1. Τα ψεματα τελειωσαν κυριοι Το εδω παπας εκει παπας δεν μας θολωνει πια. To ψευτοντερμπη σας δεν μας εξαπατα παλι Χωρις δια νομου ισοσκελισμενους προυπολογισμους
  παντου (υπουργεια ,ΔΕΚΟ . ΟΤΑ .κτλ ) -κουταλα- δεν ξαναπαιρνη κανεις ποσο μαλλων οι δοκιμασμενοι συγκατοικοι για να μας τα παιρνουν χοντρα με φορους επι φορων. Η υπαρχουσα κοινοβουλευτικη δημοκρατια με την παρουσα μορφη κατερευσε. Θα ψηφιζουν μονο οι αναμενοντες καποιο συμφερον και οι ηλιθιοι. Η μεγαλη (μπισνα) της υπερχρεωσης ,και η σημερινη της διαχειρισης ( με τις μεγαλες προμηθειες για παρτυ τους), που ξεκινησε το 80 και οχι μονο εδω πλησιαζη στο τελος.
  ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΩΣ ΕΦΕΥΡΕΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΩΣ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΕΠΙΚΑΡΠΩΤΕΣ ΤΗΣ ΥΠΕΡΑΞΙΑΣ ΤΟΥ ΩΦΕΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΠΟΥ ΜΠΑΖΗ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑ (ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ) ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΠΟΧΗ

  • Θραξ Αναρμόδιος avatar
   Θραξ Αναρμόδιος @ john M 26/08/2010 20:53:01

   @john M : "Η υπαρχουσα κοινοβουλευτικη δημοκρατια με την παρουσα μορφη κατερευσε"

   Εμ, δεν κατέρρευσε ακόμη Γιάννη μου. Θέλει αρκετό σπρώξιμο και πρέπει να "βάλουμε όλοι πλάτη", μήπως και καταρρεύσει τελικά, να δούμε και τι θα κάνουμε μετά... Εχει και αρκετούς στυλοβάτες βέβαια που ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ τι στηρίζουν. Αλλά σιγά σιγά θα καταλάβουν κι αυτοί. Αν όχι τώρα, τότε στην ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ σίγουρα.

   Αλλά θέλει και προσοχή ΜΗΝ ΠΕΣΕΙ ΑΠΑΝΩ ΜΑΣ καθώς θα καταρρέει.

   Θραξ Αναρμόδιος

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ Θραξ Αναρμόδιος 26/08/2010 21:07:10

    Ο άνθρωπος γεννιέται ελεύθερος, αλλά όπου και να κοιτάξω γύρω μου τον βλέπω αλυσσοδεμένο...

   • Θραξ Αναρμόδιος avatar
    Θραξ Αναρμόδιος @ Θραξ Αναρμόδιος 26/08/2010 21:25:26

    @Strange Attractor

    Παρέξενε Ελκυστή μου, βλέπω ότι η θεωρία του χάους, σε έχει μπάσει για τα καλά στην φιλοσοφία. Ποιητικά μάλιστα.

    Επιφορτίζεσαι λοιπόν να μας κάνεις ενημέρωση περί Χάους και τα σχετικά, στο επόμενο συμπόσιο, το φθινοπωρινό. Ετοίμασε εισήγηση από τώρα. (Ωστε όσο είσαι απασχολημένος εσύ με την διάλεξη εμείς οι ακροατές, να ασχολούμεθα με την γράπα και τα μεζεγλίκια).

    Δες επίσης μήπως η ελληνική πολιτική σκηνή (πως λέμε ροκ σκηνή) μπορεί να περιγραφεί με όρους Χάους και Ελκυστών. Αλλά μην ξεχάσεις κανέναν Ελκυστή. Ούτε καν τους παροπλισμένους και με "μικρή συγκέντρωση", σαν τον Γκλύσκμπουρκ ας πούμε (αν και είδα ότι είχε αρκετό κόσμο στον γάμο του υιού). Μια συνολική εικόνα οφείλει να δώσει την πλήρη άποψη της μεγαλειώδους σήψης η οποία έμελλε να γίνει το φόντο της ζωής μας.

    Εγώ αν έχετε καμμιά απορία περί τα κομπιουτερικά (πως κάνουμε copy-paste) θα αναλάβω να σας επιμορφώσω με τη σειρά μου, αν και θάστε όλοι πιωμένοι κι εγώ μαζί οπότε...

    Θραξ Αναρμόδιος

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ Θραξ Αναρμόδιος 26/08/2010 21:41:27

    Θράκα, παρόλο που θάθελα πολύ να είναι δικό μου, το παραπάνω που σου άρεσε, είναι κλεμμένο από τον Κ. Μάρξ. Όσο για την ελληνική πολιτική σκηνή, είναι καθαρά χαοτική και δυστυχώς δεν υπάρχουν ούτε καν παράξενοι ελκυστές για να δημιουργήσουν τάξη.
    Οι δε πολιτικοί μας είναι σαν τα ηλεκτρόνια, παντού και πουθενά. Σαν τη γάτα του Σρέντιγκερ. Ζωντανοί νεκροί συγχρόνως. Κβαντικά φαινόμενα ορίζουν τη μοίρα του τόπου. Φαντάσματα. Η Ελλάδα είναι μια μικρή μαύρη τρύπα που ρουφάει τα πάντα. Ίσως απ την άλλη μεριά να βγάζει μεθάνιο... Κανείς δεν ξέρει. Ο ορίζοντας των γεγονότων μας είναι περιορσιμένος.

   • john M avatar
    john M @ Θραξ Αναρμόδιος 26/08/2010 22:25:08

    Οταν αυτοι που κανουν πλιατσικο αε βαρος μας θα φευγουν ανενοχλητοι μα τα λαφυρα ατην πλατη καμια ελπιδα δεν υπαρχη. Μονο ψυχιατροι μπορουν να μας πουν γιατι αυτος ο λαος ψηφιζη εται. Ειναι γιατι εχει μνημη χρυσοψαρου η γιατι ειναι λαμογιο ο ιδιος ειναι γιατι εχει ψυχολογια δουλου η γιατι ειναι πανηλιθιος

 55. Alex avatar
  Alex 26/08/2010 20:45:22

  Καλως ορισανε τα ΄΄φρουτακια΄΄......αυτο μας ελειπε τωρα...το πρβλεπει λεει και το μνημονιο....

  • Misha avatar
   Misha @ Alex 26/08/2010 21:16:58

   σε λιγο θα είναι υποχρεωτικό και το «Πάμε Στοίχημα».Για να πληρωθείς θα πρεπει να προσκομίζεις δελτια αξίας τουλάχιστον 100ε μηνιαίως.

   από το 2011 θα κάνουν υποχρεωτικά για τα παιδιά του σχολείου και τα επιμορφωτικά σεμινάρια της Τζουλιας, ώστε να μη πηγαίνει χαμένος τόσος τουρισμός και τόση ομορφιά και να τα εκμεταλλευθούμε για να δώσουμε ώθηση (σπρωξιμο) στην ανάπτυξη.

 56. ραφαέλλα avatar
  ραφαέλλα 26/08/2010 20:53:14

  Αξιόλογα τα βήματα του κυρίου Σαμαρά[διαγραφή ντόρας και των προσκείμενων σε αυτή,καταψήφιση μνημονίου].Δεν αρκούν μόνο αυτά.πρέπει οι προτάσεις του στη ΔΕΘ να είναι δυναμικές και να ρθουν σε άμεση σύγκρουση με την εξουσία.Οφείλει να προβάλλει ως άμεση προτεραιότητα της ΝΔ την έξοδο από το ΔΝΤ ,αναλύοντας όμως την εναλλακτική λύση που έχει για την εξάλειψη της οικονομικής κρίσης από την χώρα μας.Μετά τη λήξη της ομιλίας του στη ΔΕΘ ο ελληνικός λαός θα πρέπει να έχει ανακτήσει τη χαμένη του ελπίδα,τη χαμένη του αυτοπεποίθηση!Ας είναι λήξη της ομιλίας του στη ΔΕΘ η αιτία που εμείς οι ταλαιπωρημένοι έλληνες θα θυμηθούμε ότι οι ήρωες πολεμούν σαν ΕΛΛΗΝΕΣ!

 57. mitsosms avatar
  mitsosms 26/08/2010 20:57:20

  Ο wolf έχει μια ενδιαφέρουσα ανάρτηση

  h**p://jimmy278.blogspot.com/2010/08/1980.html

  • Alex avatar
   Alex @ mitsosms 26/08/2010 21:04:28

   Αυτο ειναι η αγωνια σας φιλε μου...χεχε τοσο πολιτικο αυτισμο πια? Ασε να δουμε τη κεντροαριστερα....που κυβερνα σημερα...

   • mitsosms avatar
    mitsosms @ Alex 26/08/2010 21:08:16

    Σε τι διαφωνείς ακριβώς;

   • Alex avatar
    Alex @ Alex 26/08/2010 21:19:50

    Διαφωνω σε πολλα απο που προκυπτει ιδεολογικα τουλαχιστον οτι η κεντροδεξια ειναι μειοψηφια...?Απο τις εκλογες? δεν νομιζω αν σκεφτει κανεις οτι το ΠΑΣΟΚ σαν κεντροαριστερο κομμα εξουσιας εχει ακριβως τους ιδιους ψηφοφορους που ειχε το 2004...αν τωρα προσθεσουμε και το Συριζα κατο κουβελη που δεν ξεπερνανε το 5 τοις εκατο που ομως τι εκπρωσωπει αυτο το 5? μεσα ειναι και οι ΄΄συνιστωσες΄΄που πολλες παο αυτες προερχονται απο την ακρα αριστερα...αρα?
    Και τιθεται και ενα αλλο ερωτημα...ανηκει πλεον το ΠΑΣΟΚ στη κεντρωαριστερα? Με την πιο ακραιφνη Νεοφιλελευθερη πολιτικη..που το ιδιο κατηγγηλε μετα βδελυγμιας ανεβαινωντας στα κεραμυδια οσο ηταν αντιπολιτευση.
    Και ναι ΤΩΡΑ η κεντροδεξια ειναι ηττημενη και διασπασμενη εστω στα 3 παντοτε σε τετοιες περιοδους γινονται ζυμωσεις και το 1990 ηταν η ΔΗΑΝΑ απο δεξια και το 2007 το ΛΑΟΣ αυτο δεν εμποδισε την Ν.Δ να γινει κυβερνηση την εμπιδισε ομως ο εκλογικος νομος του ΠΑΣΟΚ να κυβερνησει.
    Και επειδη η περιοδος ειναι πρωτογνωρη εγω δεν θα στοιχηματιζα τωρα για το συσχετισμο δυναμεων...γιατι για αυτους τωρα που ειναι σατ πανω τους ο κινδυνος να γκρεμοτσακιστουν ειναι μεγαλυτερος απο αυτους που τωρα προσπαθουν να σηκωθουν απο το καναβατσο..

    Και εχε υποψιν σου mitsosms οτιτα δειγματα Νεποτισμου με τις 35ημερες διακοπες ενω η μεσαια ταξη και οι φτωχοι σηκωνουν τα βαρη δεν συγχωρηται...κατι ξερει και Κ.Κ

 58. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 26/08/2010 21:00:47

  Για οσους ισχυριζονται οτι το μνημονιο ειναι το απαν της ορθης λειτουργιας του συστηματος και ενα αστικο κομμα σαν τη ΝΔ οφειλε να το υποστηριξει.
  http://www.express.gr/news/finance/342036oz_20100826342036.php3
  Το ΕΒΕΑ = Εμπορικο Βιομηχανικο Επιμελητηριο Αθηνων ζητει την αμεση τροποποιηση του μνημονιου.
  Οταν ζητουν κατι παρομοιο οι εκπροσωποι του επιχειρηματικου κοσμου ποιος λεει οτι η ΝΔ εχει φυγει απο την ιδεολογια της;Ο Τσιμας στο MEGA;

  • neotera avatar
   neotera @ ψυχραιμια 26/08/2010 21:30:14

   Εμετικός ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ που τον είχε το Μούγγα κάθε μέρα μόνιμο να σιγοντάρει τα μνημόνια και ξάφνου σκάει σήμερα να υπερασπιστεί τους εμπόρους που μόλις ξύπνησαν καθώς βάζουν λουκέτο όλοι γύρω τους, και τους οποίους τους έχει καραπουλημένους με και χωρίς κατοχή ΔΝΤ, στο γυφτοπασοκαριό όπου στοχευει να επενδύσει την άθλια ζήση. Τον κάνει ρόμπα λοιπόν το μικρό το φασιστάκι ο παπούς πετάγοντας μια παπάρα για τις αποδείξεις και για τη φοροδιαφυγή των εμπόρων και ...συναινεί το πουλημένο και το βουλώνει για να τον καλούν κάθε μέρα στο γυαλί... ))

  • michal avatar
   michal @ ψυχραιμια 27/08/2010 00:23:10

   κανεις δεν λέει πως το μνημόνιο ήταν το καλύτερο που θα μπορούσαμε να πετύχουμε. Στην δεδομένη στιγμή δεν υπήρχε επιλογή. Χρεωκοπία η επιβίωση με τους χειρότερους ορους. Η ΝΔ πήγε να πουλήσει το παραμύθι πως τάχα το μνημόνιο και ο δανεισμός εκπορευόμενος εκ των δανειστών ΔΝΤ, ΕΕ θα μπορούσαν να αποσυνδεθούν. E έτσι είναι αν έτσι νομίζoun και ο Σαμαράς και η Νέα Δημοκρατία.

   Αν δεν ήθελαν να συρθούν έπρεπε να είχαν κάνει σημαία τις ανοησίες του ΠΑΣΟΚ που χάριζε επιδόματα αλληλεγγύης αμέσως μετά τις εκλογές. Τότε όμως ήταν "εsωκομματικες" και η βαριά κληρονομιά του "xονδροβουβαλου". Ήμουν στο συνέδριο της ΝΔ και είδα πως αποθεωνόταν ο "Σημίτης" της "παρατakshs"

  • michal avatar
   michal @ ψυχραιμια 27/08/2010 00:26:31

   Και στο κάτω κάτω της γραφής χωρίς από-Καραμανλοποίηση (με τον ίδιο τρόπο που έγινε από-Μητσοτακοποίηση) ότι και να λέει ο Σαμαράς θα του θυμίζουν πως ο μπούλης πήρε χρέος 180 και παρέδωσε 300. Και ας αφήσει ο Χρύσανθος Λαζαρίδης τις εξυπνάδες πως παρέλαβε το ΠΑΣΟΚ κρίση χρέους και την μετέτρεψε σε κρίση δανεισμού. Ουδείς τα πιστεύει αυτά. Στείλτε τον Καραμανλή σπίτι του, μαζί με τον Πάκη, τον Πανάρα και μερικούς άλλους και να δείτε πως θα ανεβούν τα ποσοστά.

   • Alex avatar
    Alex @ michal 27/08/2010 00:33:17

    Απο μονος ειδες οτι δεν ειναι δυαντο αυτο αγαπητε Michal....και στο κατω κατω η ΑποΜητσοτακοποιηση εγινε και για διαφορες ουσιοδως πολιτικες και ιδεολογικες.Ψυχικα και ιδεολογικα για τη πλειοψηφια της βασης της Ν.Δ ο Μητσοτακης ηταν ΄΄φιλοξενουμενος΄΄.Οσα λαθη και να κανει ο Κ.Κ μπορει για πολλους να ειναι αντιπαθης αλλα δεν ειναι ο ΄΄εχθρος΄΄ της παραταξης και δεν μπορει να υποτιμησει κανεις την αποψη της βασης κακα τα ψεμματα.Θα μπορεσω ομως να συμφωνησω στα ΄΄περιφερειακα στελεχη΄΄ τυπου ΠΑΚΗ...

   • michal avatar
    michal @ michal 27/08/2010 00:40:04

    Efoson sur8hkan eprepe semna kai tapeina na mhn poun tipota. Kalutera na mhn elegan tipota para to nai men alla. Oso o Karamanlhs antimetwpizetai ws to agio diskopothro ths Neas Dhmokratias oi malakies tou 8a epistrefontai tokismenes. Edw to PASOK den exei distasei na apokurhksei olous tou hgetes tou (both Papatzis and Simitis) otan se kapoio shmeio ths diadromhs htan empodia pros thn eksousia. O Karamanlhs einai empodio pros thn anodo ths ND sthn eksousia. Sumbolikh an8rwpo8usia kai suntaksiodothsh tou na paei na xarei ton eleu8ero tou xrono.

   • Alex avatar
    Alex @ michal 27/08/2010 00:46:02

    Στο ΠΑΣΟΚ αποκυρηξαν το Σημιτη για τον ιδιο λογω με το Μητσοτακη...και για να ενισχυθει το πολυ αδυναμο προφιλ του ΓΑΠ...μη ξεχναμε οτι αν ο Βενιζελος δεν εκανε χοντρα λαθη ο ΓΑΠ δεν θα ηταν σημερα πρωθυπουργος.Οσο για τη μη ξεκαθαρη θεση της Ν.Δ περα παο τα λαθη η Ν.Δ δεν ειχε σταθει στα ποδια της τοτε ας μην ειμαστε τοσο αυστηροι και ας περιμενουμε τωρα αρχιζει να εχει καποιο στιγμα η νεα ηγεσια.Οσο για τα λαθη του Κ.Κ ναι θα γυρνανε αλλα ποιος θυμαται το Σημιτη και κανει και το ΠΑΣΟΚ το ιδιο λαθος με τη ΝΔ...αντιπολιτευση στη προηγουμενη κυβερνηση...ειδικα ομως με τις τωρινες περιστασεις ειμαι σιγουρος οτι πολυ πιο γρηγορα θα γινει αυτη η τακτικη μπουμεραγκ για το ΠΑΣΟΚ απο οτι ηταν για τη Ν.Δ

 59. ΓΙΩΡΓΗΣ avatar
  ΓΙΩΡΓΗΣ 26/08/2010 22:04:39

  ΕΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΟΥΝ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΠΕΔΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΑΛΟΝΙΑ ΝΑ ΚΑΜΑΡΩΝΟΥΝ ΣΑ ΓΥΦΤΟΙ ,ΔΕ ΒΡΕΘΟΥΝ ΤΡΟΠΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ! ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΑ ΜΜΕ ΤΗΝ ΝΥΚΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕΡΑ ΝΑ ΠΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΜΑΣΚΑΡΑΔΕΣ ΣΤΑ ΙΣΙΑ!! ΞΑΝΑΔΑΤΕ ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΣΗ ΦΕΤΟΣ,ΕΝΩ ΠΕΡΥΣΗ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΙΔΡΩΣΟΥΝ ΝΑ ΜΑΤΩΣΟΥΝ !ΑΛΟΙΩΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΖΩΗ. ΑΠΟΡΩ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΒΟΥΒΗ Η Ν.Δ.ΑΦΟΥ ΜΕΧΡΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΜΟΝΟ ΚΛΕΦΤΕΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ! <>

 60. ΓΙΩΡΓΟΣ Κ avatar
  ΓΙΩΡΓΟΣ Κ 26/08/2010 22:51:14

  Πώς να ανέβει δημοσκοπικά η ΝΔ με επιλογές τύπου Κικίλια? Ο άνθρωπος έχει κάνει master, ενώ την περίοδο αυτή κάνει διατριβή και ταυτόχρονα ειδικότητα ορθοπεδικής και προλαβαίνει να διεκδικήσει και θέση περιφερειάρχη!!!! Αναρωτιέμαι αν εκλεγεί θα διαβάζει ταυτόχρονα για τις εξετάσεις ειδικότητας και θα συγγράφει τη διατριβή του??
  Αυτό εννοούμε όταν μιλάμε για νέους ανθρώπους στην πολιτική??? Έλεος πιά!!!

  • Alex avatar
   Alex @ ΓΙΩΡΓΟΣ Κ 26/08/2010 23:00:08

   Πολυ ευκολα θαβετε εναν ανθρωπο πρινα ακομα τον δειτε η τον ακουσετε...αν ειναι να σου φερουμε τον Ρουντολφ Τζουλιανι να ικανποιηθεις....καντε χωρο για τους νεους πονεσαν τα μυαλα μας με τους κομματικους ανεπαγγελτους....

  • kymvalos avatar
   kymvalos @ ΓΙΩΡΓΟΣ Κ 27/08/2010 13:02:37

   καλά δεν ξέρεις πώς "σπουδάζουνε" τα κομματόσκυλα ή πλάκα κάνεις;

 61. ΓΙΩΡΓΟΣ Κ avatar
  ΓΙΩΡΓΟΣ Κ 26/08/2010 23:37:38

  Δεν θάβω κανέναν. Απλώς επισημαίνω τα αυτονόητα (τουλάχιστον για όσους καταλαβαίνουν και δεν διακατέχονται από φανατισμό). Ρώτα κανένα ειδικευόμενο γιατρό αν γνωρίζεις (που κάνει σοβαρά την ειδικότητά του) ή κάποιον που κάνει τη διατριβή του (και δεν του την κάνουν άλλοι), πόσο ελεύθερο χρόνο διαθέτει....
  Όσο για τους κομματικούς ανεπάγγελτους, θα συμφωνήσω απολύτως. Αυτό ακριβώς είναι που προσωπικά απεχθάνομαι και γι' αυτό δεν θέλω κι άλλους.

 62. Moriarty avatar
  Moriarty 27/08/2010 00:48:11

  Η ΝΔ δεν πείθει γιατί δεν έχει μια συνεκτική ριζοσπαστική πρόταση για την ανάταξη του Ελληνικού κράτους και του φρονήματος των Ελλήνων, ούτε το επιτελείο που θα καταρτίσει μια τέτοια πρόταση, ούτε τους πολιτικούς που θα επικοινωνήσουν την πρόταση στο λαό. Τι διαθέτει η ΝΔ; Έναν αξιόλογο αρχηγό, πλαισιωμένο όμως από ένα εν πολλοίς ανάξιο πολιτικό-στελεχιακό δυναμικό, που στη συνείδηση του Ελληνικού λαού κρίθηκε υπεύθυνο για μια οικτρή περίοδο διακυβέρνησης.

 63. ΓΙΑΝΝΗΣ avatar
  ΓΙΑΝΝΗΣ 27/08/2010 02:05:04

  Μαύρα μεσάνυχτα έχουν στη ΝΔ από ίντερνετ και blogs. Ας περιμένουν τις νταβατζοφυλλάδες Λαμπράκη κ Μπόμπολα να τους κάνουν κυβέρνηση!! Επικοινωνιακά το κόμμα πάσχει διαχρονικά. Με γενναία αυτοκριτική για το παρελθόν, νέα στελέχη στο προσκήνιο και πειστικό λόγο περί εναλλακτικής λύσης εκτός μνημονίου, κάτι θα καταφέρει η ΝΔ. Αλλά πρέπει να βιαστεί. Ειδικά στο θέμα ανάδειξη νέων στελεχών..Η Μπακογιάννη περιφρονεί τη βάση της ΝΔ που ψήφισε Σαμαρά και διακατέχεται από αρχομάνία και κόμπλεξ. Πρέπει να καταγγελθεί δημόσια ο σκοτεινός ρόλος της αποστασίας που παίζει. Ένας Γιάννης Μανώλης ή κάποιος τελοσπάντων που θα παίζει το ρόλο του ταλιμπάν του προέδρου είναι απαραίτητος. Κάποιος που θα μιλά λαική γλώσσα που θα περνώ στις μάζες και στο θυμικό του Έλληνα..Ελπίζω να μας διαβάζει κανείς εκεί στη Ρηγίλλης (αλήθεια, πότε πάνε Συγγρού?) αλλά φοβάμαι ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ τί εστί ίντερνετ και antinews!!

 64. Γιάννης avatar
  Γιάννης 27/08/2010 11:35:30

  Όλα καλά αλλά αυτο το 'έκανε την αυτοκριτική της η Ν.Δ" ΄τι φρούτο είναι;Κολυμβήθρα του Σιλωάμ είναι το να ψελλίσεις 2 λόγια;Και ποιά αυτοκριτική ρε παιδιά κάνατε;Τον Καραμανλούκο τον αποθέωσαν στο συνέδριο.

 65. kymvalos avatar
  kymvalos 27/08/2010 11:53:31

  Κι ούτε πρόκειται να πείσει κι οι λόγοι είναι πολλοί, ο κυριότερος ο Αντωνάκης: που έχει αγκαλιάσει το αμαρτωλό παρελθόν του Κωστάκη, που ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΔΝΤ.
  Συγκεκριμένα πρώτα λέει ΝΑΙ στο Συνταγματικό Πραξικόπημα (που είναι η κύρια ως τώρα αιτία δίωξης των στελεχών της σημερινής "κυβέρνησης" και "Βουλής") της κύρωσης Διεθνούς Σύμβασης με απλή πλειοψηφία, ώστε στη συνέχεια να μπορεί (σπεκουλάροντας ακίνδυνα για τους Αλητοτραπεζίτες που τον ταϊζουν προφανώς κι αυτόν) να "πει ΟΧΙ" στο ΠΑΡΑΝΟΜΟ Μνημόνιο, μετά να λέει παντού ΟΤΙ ΘΑ ΤΗΡΗΣΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ!!!! (αν, ω μη γένοιτο, γίνει ποτέ "πρωθυπουργός" του Προτεκτοράτου), ενώ κατεβαίνει στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές με .... σύνθημα "ΟΧΙ ΣΤΟ ΔΝΤ"...
  Τόσο καραγκιοζιλίκι ούτε ο Καρατζαφύρερ ρε παιδιά, τι στο λύκο θα μπορούσε εχέφρων άνθρωπος να εμπιστευτεί σε τέτοιο αριβίστα; Λέει οφθαλμοφανή ψέμματα και δεν τους κρατάει κάν λογαριασμό. Και ψεύτης και καρνάβαλος.

 66. gloup avatar
  gloup 27/08/2010 13:10:24

  Η ΝΔ δεν πείθει γιατί είναι προβληματικός ο ελληνικός λαός. Ο λαός αυτός καταλαβαίνει πρώτα το δικό του ατομικό νιτερέσο και αδιαφορεί για το σύνολο.Στα μουσεία θεωρεί ότι πρέπει να μπεί τζάμπα και άσε το μακάκα τον τουρίστα να πληρώνει. Τα πεζοδρόμια ας είναι σπασμένα, το καλυβάκι μου να είναι καθαρό. Το παιδί μου να έχει δουλιά, του διπλανού ας πεθάνει.Ο ανάπηρος ας κάτσει σπίτι του, οι δρόμοι είναι για τα αυτοκίνητα. Μια καθημερινή και συνεχής ζούγκλα και το δίκαιο του πιό ισχυρού, του πιό γρήγορου, του πιό πονηρού, του πιό θρασύ.

  Οι νεοδημοκράτες έχουν σύμπλεγμα κατωτερότητας και ενοχές που τους δημιούργησαν διαχρονικά και συστηματικά το ΒΗΜΑ και τα ΝΕΑ. Ο εμφύλιος δεν έχει τελειώσει. Το ΠΑΣΟΚ επικαλούμενο την "κοινωνική δικαιοσύνη" ήρθε να πάρει την καρέκλα αυτού που καθώτανε απάνω. Φύγε εσύ να τα πάρω εγώ. Το ΠΑΣΟΚ έκανε την Ελλάδα χώρα πολλών ταχυτήτων και την τράβηξε όσο γινότανε προς τα κάτω. Κάθε πασόκος και αυτοπροσδιοριζόμενος "αριστερός" ξέρει γιατί θέλει τους πασοκανθρώπους στην εξουσία, όλοι ίσοι στον πάτω και οι πασοκάνθρωποι πιό ίσοι στην κλεψιά και τη στρεψοδικία.

  Έχει γίναι τρόπος ζωής η στρεψοδικία, η προπαγάνδα, η συστηματική καλλιέργεια της αμφιβολίας και η υποβάθμηση για κάθε τι που δεν είναι πασοκόφερτο. Η ασχήμια τους έχει γίνει κυρίαρχη αισθητική, η ψευτιά αλήθεια, η αμάθεια δι'αποκαλύψεως γνώση.

  Αυτοί που θα μπορούσαν να εκφραστούν σε ένα ελληνικό, δημιουργικό, προοδευτικό, εθνικό, αστικό, ηθικό πολιτικό κόμμα αντί να κινητοποιηθούν και να συμμετάσχουν, τρώγονται με τα ρούχα τους, αμφισβητούν και περιμένουν έτοιμες και μασημένες λύσεις σε όλα.

  Ο Σαμαράς μέχρι τώρα έχει μια πολύ σοβαρή και προσεκτική πορεία για το εθνικό συμφέρον. Γιατί παραβλέπεται η θαρραλέα στάση του όταν μόνος απέναντι σε όλα τα ευρωπαϊκά κόμματα υποστήριξε να μην μπεί στην Ελλάδα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο; Κανείς δεν το υπολογίζει; Μόνος έναντι όλων όταν το παιγνίδι ήταν σικέ από τον ανεκδιήγητο τουρίστα που το παίζει πρωθυπουργός. Και όταν ο ελληνικός λαός παραζαλισμένος και μουγκωμένος καταπίνει κάθε αυθαιρεσία που του σερβίρουν.

  Ποιός άλλος λαός θα δεχόταν αυτά που συμβαίνουν με τον Γιωργάκη στην εξουσία; Ποιός θα δεχόταν να τον καταφτύνουν και να λέει: μήπως δροσίζουμε;

  Ελάτε πιά. Δεν είναι όλοι ίδιοι. Φτάνει το παραμύθι.

 67. panagiotis avatar
  panagiotis 28/08/2010 15:33:05

  ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΝΑ ΑΝΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΤΑ ΓΚΕΜΠΕΛΙΣΤΙΚΑ ΜΜΕ ΜΟΝΟ ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΠΕΜΒΟΥΝ. ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΤΟΤΕ ΛΕΩ ΙΣΩΣ...!!

 68. ΣΠΥΡΟΣ avatar
  ΣΠΥΡΟΣ 28/08/2010 16:03:24

  Γιατί άλλα λέει καί άλλα κάνει,οπως καί τό Πασόκ.

  Να γιατί καί τά δύο μαζί κόμματα απορρίπτονται από τό 60% τού Ελληνικού
  λαού.

  Η ΝΔ λέει ότι θά σεβασθεί τίς διεθνείς συμβάσεις,άρα καί τό μνημόνιο
  λέτε ότι θά διαπραγματευτείται όρους τού μνημονίου μέ τούς δανειστές,
  δέν μπορείται νομίζω.

  οδηγήσατε,μαζί μέ τό πασόκ,στό μηχανισμό στήριξης τήν Ελλάδα,όταν
  ολοι ξέρουμε τώρα ότι αυτό μπορούσε νά μήν είχε γίνει.

  Διώξατε από τό κόμμα καί βρίζετε τή Ντόρα ,τό Τατούλη κ.λ.π.
  Εάν κάποτε όλοι αυτοί επιστρέψουν στή ΝΔ,γιατί αυτό θά γίνει,
  τότε τί θά λέτε?

  Μήπως πρέπει νά διώξετε τούς,σέ διατεταγμένη υπηρεσία συμβούλους,οπως καί στό πασοκ,πρίν διαλύσετε τήν Ελλάδα?

  Ενας από τούς 700.000 ψηφοφόρους.

  • gloup avatar
   gloup @ ΣΠΥΡΟΣ 28/08/2010 18:09:48

   γειά σου βρε Σπύρο, και παραγγελία να κάναμε δεν θάπεφτες καλύτερα. Merci για την υπενθύμηση.

 69. liotsos avatar
  liotsos 11/09/2010 12:29:24

  Η Νεα Δημοκρατια δεν υπαρχει αυτη τη στιγμη στο μυαλο του Ελληνα, δεν τη βλεπει πουθενα, δεν την ακουει δεν την συναντα στη καθημερινοτητα του,δεν αποτελει την λυση στα προβληματα του.
  Ο Γιωργος και ο Θιασος του παρουσιαζουν το θεατρικο εργο που αλλος ειναι ο συγγραφεας και ο σκηνοθετης.
  Ο Ελληνας παρακολουθει και πληρωνει το εργο ειτε του αρεσει ειτε οχι και το χειροτερο ειναι οτι οι πορτες του θεατρου ειναι κλειδωμενες και δεν υπαρχει εξοδος κινδυνου.

 70. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 15/09/2010 16:42:55

  Διοτι της εφυγαν τα παπουτσάκια μπαλέτου ???

  ΠΠ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.