#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
21/12/2011 07:21
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Γιατί η Αριστερά δεν μπορεί να βγάλει την Ελλάδα από την κρίσηΌταν ξέρεις ότι δεν υπάρχει περίπτωση να κυβερνήσεις, όλα είναι εύκολα και οι λύσεις πολλές και ανέξοδες.  Όταν γνωρίζεις ότι ο συμπαθής κ. Λαφαζάνης δεν θα ορκιστεί ποτέ υπουργός οικονομικών, όταν γνωρίζεις ότι σοβαροφανής κ. Χαλβατζής δεν θα περάσει άοπλος το κατώφλι του Μαξίμου και ότι ο πολύς κ. Καζάκης δε θα χρειαστεί να εκπροσωπήσει τη χώρα μας σε κάποιο eurogroup, όλες οι επαναστάσεις είναι επιθυμητές και ανέξοδες.

Ποιες είναι οι προτάσεις της Αριστεράς για την οικονομία;

Η απάντηση προϋποθέτει και άλλο ερώτημα (πράγμα σύνηθες όταν πραγματεύεσαι την αριστερά):  Ποιάς αριστεράς;  Γιατί μέσα στον χώρο οι τάσεις είναι αμέτρητες, ουσιαστικά κάθε μεσαίο στέλεχος διαθέτει και δική του ‘’τάση’’.  Αυτό το κενό προσπάθησε να καλύψει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μόλις του έσκασε η κρίση, βρέθηκε με το ένα τρίτο των στελεχών του (προεδρικοί) να φλερτάρουν με το παλαιό ΠΑΣΟΚ, το ένα τρίτο να ακολουθεί τον κ. Λαφαζάνη και τους δραχμολάγνους και το υπόλοιπο κομμάτι να είναι χαμένο στα όρια της πολιτικής νομιμότητας, κάπου ανάμεσα στην ΚΟΕ και τους μπαχαλάκηδες. και να μην ξεχνάμε ποτέ την αστείρευτη δεξαμενή ψήφο που αποτέλεσε η αριστερά για το ΠΑΣΟΚ στα χρόνια του Ανδρέα.

Αλλά, ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά (σεβόμενοι τη δυσκολία ότι μιλάμε για την αριστερά).

Η παραδοσιακή αριστερά, όπως αυτή εκφράζεται από το ΚΚΕ, έχει μια τίμια στάση απέναντι στην κρίση και στο σύστημα.  Απορρίπτει κάθε λύση εντός του ‘’συστήματος της πλουτοκρατίας’’ και προωθεί τις γνωστές μπαγιάτικες ιδέες περί σοσιαλισμού και λοιπά.  Χωρίς βέβαια να διευκρινίζει αν ο φτωχός Κακοφωνίξ θεωρείται πλουτοκράτης λόγω ιδεολογίας, Ούτε αν ο όρος αφορά αποκλειστικά τους έχοντες ή από ποιο όριο και πάνω σε πιάνει,.  Κοινώς προσπαθεί να μας πείσει ότι το 2012 με κολεκτίβες, κλαδικές, ινστρούχτορες, οδηγητές και συνεταιρισμούς , θα πετύχουμε το οικονομικό θαύμα, πάντα προς όφελος του λαού (ε, και του κόμματος, λιγουλάκι).  Οι δε τηλεοπτικές και άλλες εμφανίσεις των γνωστών στελεχών είναι τόσο προβλέψιμες, που για να κρατηθείς ξύπνιος χρειάζεται αγώνας.

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ, το ένα τρίτο τουλάχιστον, προτείνει επισήμως τη στάση πληρωμών και την κρατικοποίηση των τραπεζών και ως αναπτυξιακή προοπτική το διορισμό 200.000 ανθρώπων στο δημόσιο.  Όλα αυτά τα υπέροχα με έναν μαγικό τρόπο θα γίνουν μέσα στο ευρώ και τα δραστήρια στελέχη της Κουμουνδούρου θα σταματήσουν το προσφιλές κυνήγι των δημόσιων εμφανίσεων του κ. Πάγκαλου και θα επιδοθούν εκ νέου στο κυνήγι των ευρωπαίων χαρτογιακάδων, προκειμένου να τους πείσουν για την Ευρώπη των λαών.  Είναι προφανές ότι η γερμανίδα καγκελάριος θα υποταχθεί στη γοητεία του κ. Τσίπρα, ο κ. Τόμσεν θα τρέμει μπροστά στη διαπραγματευτική δεινότητα του κ. Παπαδημούλη, οι αγορές θα σκοτώνονται να χρηματοδοτήσουν το ελληνικό μεταέλλειμμα και οι κρατικές τράπεζες θα βρίθουν υγείας, ενισχυμένες με κινέζικα θαλασσοδάνεια.

Ο κ. Λαφαζάνης ως πραγματιστής και καθότι γνωρίζει τα παραπάνω μεταφυσικά, επιμένει στην έξοδο από το ευρώ ως μοναδική λύση.  Αυτό που δείχνει να μην έχει καταλάβει είναι τι επιπτώσεις θα έχει αυτή η κίνηση στο τραπεζικό σύστημα και επίσης δεν μας έχει λεπτομερώς εξηγήσει πώς θα χειριστεί τα νομισματικά θέματα που θα προκύψουν (υποτίμηση), με ποια συναλλαγματικά αποθέματα και πώς θα αντιμετωπίσει το εμπορικό έλλειμμα (που εκτός ευρώ θα αποτελεί μέγγενη για την πραγματική οικονομία), χωρίς πολιτικές οικονομικού απομονωτισμού (δασμοί).  Η αλήθεια είναι ότι προσπάθησε να τα εξηγήσει, αλλά οι προβλέψεις του θυμίζουν αυτές του κ. Παπακωνσταντίνου και απέχουν παρασάγγας από τα δεδομένα της πραγματικής οικονομίας.  Ενδιαφέρον το πείραμα και ίσως χρειαστεί να το εφαρμόσουμε εξ ανάγκης, αλλά καλό θα ήταν, πριν ξαναγίνουμε πειραματόζωα, να εξαντλήσουμε τα ανεκτά περιθώρια.

Το υπόλοιπο τρίτο του ΣΥΡΙΖΑ, απλά θα προτιμούσε μια μαζική εξέγερση, έναν επιτυχημένο Δεκέμβρη που θα καταλήξει με κατάληψη του κοινοβουλίου και το σχηματισμό επιτροπής αγώνα.  Για τα υπόλοιπα θα φροντίσει η Παναγιά.

Οι οικολόγοι κινούνται ανάμεσα στον αργυροπελεκάνο και τις ΑΠΕ, πότε κατακεραυνώνοντας το μνημόνιο και πότε προσδοκώντας τη συμμετοχή τους σε μια κεντροαριστερή κυβέρνηση συνεργασίας.  Τίμια προσέγγιση, ταπεινοί στόχοι, το σύστημα έχει ανάγκη τις γραφικές εκτονώσεις.

Για τον κ. Κουβέλη και το μόρφωμά του αναφερθήκαμε πρόσφατα, κινείται ως συνεχιστής του παλαιού ΠΑΣΟΚ, με ότι αυτό συνεπάγεται, και ψαρεύει ψήφους προσδοκώντας κι αυτός την υπουργοποίηση.  Το συνονθύλευμα των κουλτουριάρηδων που αρέσκονται να προκαλούν, χάριν δημοσιότητας, τα αντανακλαστικά της μεσαίας τάξη και θέλουν να λέγονται πολιτικό κόμμα, απηχεί τις θέσεις του προεδρικού ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς τα αντιδημοφιλή βαρίδια της ΚΟΕ και των μπαχαλάκηδων και χωρίς τις ενοχλητικές διαφοροποιήσεις του κ. Λαφαζάνη, περιτύλιγμα που το μετατρέπει σε αγαπημένο παιδί του Αλαφουζισμού. 

 

Ο αξιόλογος αναλυτής κ. Καζάκης, ο οποίος τελευταία περιοδεύει ανά την Ελλάδα υπό τη σκέπη ενός φορέα που λέγεται ΕΠΑΜ, ή κάπως έτσι, μας χάρισε, πριν τον θέλξουν οι σειρήνες του τηλεπερσονισμού, μερικές από τις αρτιότερες οικονομικές αναλύσεις.  Προέβλεψε πρώτος ΔΝΤ και μηχανισμό στήριξης, υπήρξε ένα βήμα μπροστά από κορυφαίους ξένους και έλληνες αναλυτές, ξεμπρόστιασε τη σαπίλα του τραπεζικού συστήματος, στηλίτευσε τα CDS και τα vulture funds, πριν αυτά μπουν στον λεξιλόγιο ακόμα και της κ. Μενεγάκη και γενικότερα με τις γνώσεις του μας βοήθησε όλους να κατανοήσουμε την πολυπλοκότητα της κρίσης, τη δυσχερή θέση της Ελλάδας και τους κάκιστους χειρισμούς του οικονομικού επιτελείου.

Το πρόβλημα με τον κ. Καζάκη είναι όταν φεύγει από την οικονομική ανάλυση και μεταφέρεται στον πολιτικό λόγο, όπου δεν μπορεί να κρύψει τα σημάδια της λενινιστικής καταγωγής και όπου οι απόψεις του απηχούν ουσιαστικά τις θέσεις του ΚΚΕ, μακιγιαρισμένες στο πιο αστικό.

Μιλώντας οικονομικά και όχι πολιτικά, οι θέσεις των κομμάτων της αριστεράς μπορεί να ακούγονται ευχάριστα, μπορεί ενδεχομένως να εφαρμοζόταν με σχετική επιτυχία στην υποσαχάρια Αφρική, αλλά με δεδομένες τις περίπλοκες  εξαρτήσεις τις ελληνικής οικονομίας, εξαρτήσεις με προεκτάσεις σε κρίσιμα εθνικά θέματα, κρίνονται ανεδαφικές και χιμαιρικές,  Η αριστερά πάσχει από πολυδιάσπαση και από έλλειψη χαρισματικής ηγετικής φυσιογνωμίας.  Σε μια υποτιθέμενη ένωση της αριστεράς με πολιτικό πρόγραμμα διακυβέρνησης, κίνηση που ενδεχομένως θα της έδινε την πολιτική κυριαρχία, ούτε η κ. Παπαρήγα, ούτε ο κ. Τσίπρας έχουν πρωθυπουργήσιμο βάρος.  Θα ήταν ομολογουμένως ενδιαφέρον, αν παρουσιαζόταν στην αριστερά ένας Έλληνας Τσάβες, οπότε η σύγκριση θα αποκτούσε κάποιο ενδιαφέρον.

Κακοφωνίξ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Τζανής avatar
  Τζανής 21/12/2011 08:05:25

  Ως μέλος του ΕΠΑΜ «ή κάπως έτσι», να ευχαριστήσω αρχικά τον αρθρογράφο Κακοφωνίξ (ή κάπως έτσι) για την παραδοχή του περί της εγκυρότητας των οικονοτεχνικών αναλύσεων του κ. Καζάκη. Σπάνια κουβέντα από το antinews για το πρόσωπο του κ. Καζάκη και μάλιστα σε κεντρική ανάρτηση.
  Από εκεί και πέρα τι μας είπε ο αρθρογράφος επί του συγκεκριμένου; Λέει λοιπόν οτι στα οικονομικά καλά τα λέει ο Καζάκης, όμως κακώς μπλέκεται με πολιτικές τοποθετήσεις γιατί μυρίζουν μια αύρα λενινισμού με ολίγη ΚΚΕ, πράγμα που... μολύνει την όλη του επιχειρηματολογία.
  Χρόνια τώρα ο περισσότερος κόσμος παραδεχόταν πως αν ο αριστερός λόγος εκμοντερνιζόταν ιδεολογικά και απαγκιστρωνόταν από ιδόγματα και αγκυλώσεις του παρελθόντος προσαρμοζόμενο στα σημερινά, πραγματιστικά δεδομένα, σαν εξέλιξη θα αποτελούσε αχτίδα φωτός μέσα στη σαπίλα. Αλλά βλέπετε, τώρα που δειλά-δειλά στο πρόσωπο του Καζάκη κάτι δείχνει να αλλάζει στον χώρο της αριστεράς ως προς μια σωστή κατεύθυνση, με μεστό λόγο και αρκούντως τεκμηριωμένα αντεπιχειρήματα, το timing δυστυχώς δεν είναι πρόσφορο για προβολή, αφού προέχει ο Αντώνης μας και η κεντροδεξιά μας που οσονούπω θα γίνει νέος μας Πρωθυπουργός. Κρίμα Δημήτρη Καζάκη, ατύχησες. Καλά τα λες, αλλά προέχει να προωθηθεί ο Αντώνης και αναγκαστικά ο πολιτικός σου λόγος πρέπει εντέχνως να αποδομηθεί. Έστω κι αν χρειαστεί να σε αφορίσουμε με γενικόλογα γκεμπελικά τεχνάσματα που θα διεγείρουν τα αντι-κομμουνιστικά αντανακλαστικά του δεξιού μας ακροατηρίου και αναγνωστικού κοινού, το οποίο και αποτελεί την εκλογική βάση του Σαμαρά. Με το συμπάθειο Δημήτρη μου και να μας συγχωρείς, αλλά έτσι είναι η πολιτική. Σκληρή.

  • Αυτόνομος avatar
   Αυτόνομος @ Τζανής 21/12/2011 10:16:50

   Εσύ προφανώς ήσουν μέλος της ΚΝΕ και ακολούθησες με κομματική εντολή τον Καζάκη. Λες και ακούω "εισήγηση" της Αλέκας, σύντροφε.Ή μήπως συμβαίνει το αντίθετο; Ο Καζάκης να είναι "μετωπική" του ΚΚΕ.

   Και μια παρατήρηση περί ήθους: μόλις τολμήσει κάποιος να σας κάνει κριτική αρχίζετε τις ειρωνείες και τις ύβρεις. Αυτά τα "Αντωνάκη" είναι ιδεολογικοπολιτικά επιχειρήματα; Είδες τον Κακοφωνίξ να κάνει το ίδιο;

   • λαικη δεξια avatar
    λαικη δεξια @ Αυτόνομος 21/12/2011 19:13:22

    το να την ''πεφτει'' στην αριστερα ο κακοφωνιξ ειναι χωρις αντικρισμα.
    το να λεει οτι δεν θα κυβερνησουν αλεκα και αλεξης , το πολυ πολυ να στειλεις τους ψηφοφορους της αριστερας παλι στο πασοκ και πιθανον στο δεκανικι κουβελη.
    το να ερθουν στην ΝΔ , μαλλον απιθανο.
    αρα ;;;
    προσεχε φιλε κακοφωνιξ μην φερεις αντιθετα αποτελεσματα...
    εκει που καταγκρεμιζετε το πασοκ , το αναστησεις...
    ασε την αριστερα να ψηφισει αριστερα , που ετσι και αλλιως ειναι ''μπετον'' και να δουμε πως θα φυγουμε απο την τροικα του εσωτερικου.
    αυτο δεν θα το καταπιουν οι ελληνες...
    και οποιος καταλαβε , καταλαβε...

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ Τζανής 21/12/2011 10:40:02

   "Χρόνια τώρα ο περισσότερος κόσμος παραδεχόταν πως αν ο αριστερός λόγος εκμοντερνιζόταν ιδεολογικά και απαγκιστρωνόταν από ιδόγματα και αγκυλώσεις του παρελθόντος προσαρμοζόμενο στα σημερινά, πραγματιστικά δεδομένα, σαν εξέλιξη θα αποτελούσε αχτίδα φωτός μέσα στη σαπίλα."

   Όταν λες κόσμος, εννοείς το κυλικείο του Περισσού? Ή τις καταλήψεις των μπαχαλάκηδων? Γιατί ακόμα και οι γνήσιοι αριστεροί φτύνουν τα αρτηριοσκληρωτικά μορφώματα με τα κίβδηλα φτιασιδώματα.

   Για τον δε κο Καζάκη, αρνείστε την εχθρική στάση του απέναντι στον ελληνικό λαό με τις διάφορες ρητορείες του περί ενός λαού και πολτοποίηση των πληθυσμών? Είναι ή δεν είναι η χαρά του διεθνιστή, πρωτοκούμπαρου του νεοφιλελεύθερου? Προσέξτε γιατί υπάρχουν βίντεο που τον δείχνουν να υποστηρίζει αυτού του είδους τις εσματολογίες.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ TopGunZ 21/12/2011 11:07:18

    O Kαζακης θα αποδεικνυε οτι εχει αλλαξει και ειναι στο εδαφος αν προτεινε αυτο που ειναι προφανες τεχνικοοικονομικα για οσους ζητουν εξοδο απο την ΕΕ εφ οσον φυσικα θελουν και την ευημερια του λαου : συσφιξη των σχεσεων με τις ΗΠΑ.
    Ειναι γνωστο οτι οι Αμερικανοι δεν ειδαν με καλο ματι την ευρωζωνη και εχουν κυκλοφορησει και σχεδια οτι ειναι ετοιμοι να στηριξουν και με swaps δολλαριου με το τοπικο νομισμα μια συμμαχικη τους χωρα που θα φυγει απο το ευρω για να μη φαει μεγαλη υποτιμηση.
    Εννοειται βεβαια οτι για να γινει αυτο θα πρεπει να παραμεινει συμμαχικη.
    Αυτο ομως ειναι πολυ δυσκολο να το καταπιουν παραδοσιακοι αριστεροι.

    • Psycho avatar
     Psycho @ ψυχραιμια 21/12/2011 15:32:46

     Ψυχ

     Κουκιά τρως , κουκιά μολογάς.
     Μη διαβάζεις μόνο τα δελτία τύπου του Παπαχελά.
     Ο Καζάκης έχει πει το ακριβώς αντίθετο , πως η ευρωζώνη βολεύει κυρίως τις ΗΠΑ, αυτές την προώθησαν αυτές νοιάζονται να μη διαλυθεί.
     Ο Καζάκης είναι από τους λίγους που έλεγαν εξ αρχής πως ο πόλεμος μεταξύ δολλαρίου και ευρώ είναι μια φαντασίωση.

     Ευρώ: με τις πλάτες του δολλαρίου

     h--p://dimitriskazakis.blogspot.com/2011/02/blog-post_473.html

     • ψυχραιμια avatar
      ψυχραιμια @ Psycho 21/12/2011 21:39:36

      Ωραια ενταξει.Ολα τα αρθρα στον αγγλοσαξωνικο τυπο κατα του ευρω ειναι φαντασιωση.Ο Καζακης εβγαλε τη θεωρια που ταιριαζει στις φαντασιωσεις της αριστερας για να βολευθει.
      Ευτυχως που μου το ειπες για να ξερω περι τινος προκειται.

     • Psycho avatar
      Psycho @ ψυχραιμια 21/12/2011 23:44:31

      Ποια άρθρα καταφέρονται εναντίον του ευρώ; Ονόματα, έντυπα και ημερομηνίες παρακαλώ.Μόνο ορισμένοι άγγλοι νασιοναλιστές μιλούν εναντίον της ευρωζώνης.

      Αν ήθελαν να διαλυθεί το ευρώ δεν θα έρχόταν εδώ ο Μπάιντεν να μας συμβουλέψει να κάνουμε όσα λεει η Μέρκελ. Θα μας προέτρεπε να φύγουμε για να διαλυθεί η ευρωζώνη.

  • anonymous avatar
   anonymous @ Τζανής 21/12/2011 14:09:37

   Ο Καζάκης είναι αναξιόπιστος και τα στοιχεία του πάσχουν. Έχει και κάποιες καλές ιδέες αλλά στο σύνολο το ισοζύγιο είναι αρνητικό. Τον χαρακτηρίζει αυτό που χαρακτηρίζει το ΚΚΕ και την αριστερά γενικότερα. Σύλληψη ανάλυση αλλά μετά στο δια ταύτα καταστροφή.

   Από όλους αυτούς που έχουν βγει στα κανάλια μετράει μόνο αυτός. Είναι ο μόνος με ρεαλιστικές προτάσεις.

   • Psycho avatar
    Psycho @ anonymous 21/12/2011 15:28:55

    Ποια στοιχεία του Καζάκη πασχουν;
    Πες τα εδώ και τώρα.
    Αμ έπος αμ εργον.
    Για να δούμε ποιος είναι ο αναξιόπιστος .

    • anonymous avatar
     anonymous @ Psycho 21/12/2011 15:53:16

     Έχει πει σε εκπομπή ότι η οικονομική πολιτική των πρώτων ετών του ΠΑΣΟΚ ήταν η σωστή. Δεν το είπε έτσι ακριβώς αλλά επικρότησε το διπλασιασμό των μισθών. Τη πρώτη περίοδο του ΠΑΣΟΚ την έχει αποκηρύξει ο τότε Υπουργός του ΠΑΣΟΚ ο κουλουριάνος. Το σχετικό βίντεο υπάρχει στο youtube.

     Επειδή γινόταν πολύς ντόρος για τον καζάκη κατέβασα και παρακολούθησα αρκετά βίντεο με τις απόψεις του. Δεν πείθει και πολλές φορές διαστρεβλώνει τα στοιχεία που παραθέτει. Οι δε λύσεις που προτείνει είναι για κλάματα. Ούτε λίγο ούτε πολύ μας λέει να γίνουμε Β. Κορέα. Απόλυτο απομονωτισμό προτείνει και κλήρινγκ.

     Αυτό που θεωρώ σοβαρό οικονομολόγο τον παρέθεσα. Δεν είναι καμιά ντίβα της αριστεράς όπως οι Καζάκης, ο Βαρουφάκης που ούτε φαντάρος δεν έχει πάει, και ο Μαριάς που του είπαν σε εκπομπή ωραίο μαγαζί η φαντασία.

     • Psycho avatar
      Psycho @ anonymous 21/12/2011 17:13:33

      Παραμύθια για αγρίους.
      Επειδή είπε πως ο διπλασιασμός των μισθών επί Ανδρέα ήταν σωστός, εσύ λες πως τα στοιχεία του πασχουν;

      Αλλο να πεις πως διαφωνείς με εκείνη την εκτιμηση του κι άλλο να λές πως τα στοιχεία του είναι ανακριβή.

      Σε προκαλώ λοιπόν, ξανά, να πείς ποια συγκεκριμενα από τα στοιχεία που παραθέτει ο Καζάκης είναι λάθος.

      Μέχρι να το κάνεις , (που δεν θα το κάνεις ποτε ) κολλάς εσυ στο κουτελο σου την ταμπέλα της αναξιοπιστίας.

     • anonymous avatar
      anonymous @ Psycho 21/12/2011 21:42:28

      Αγαπητέ μου όταν λέει ότι αυτό ωφέλησε την οικονομία ενώ ξέρουμε ότι την έβλαψε τι αξιοπιστία μπορεί να έχει; Τι θες να σου πω ότι τα νούμερα που δίνει είναι λάθος; Ε δεν έχω πρόσβαση εγώ στα στοιχεία για να το κρίνω. Με βάση αυτά που ήξερα, τον έκρινα και εντόπισα λάθη και ανακρίβειες οπότε δεν τον παίρνω στα σοβαρά. Αυτόν που παίρνω στα σοβαρά τον κατονόμασα.

     • Psycho avatar
      Psycho @ Psycho 21/12/2011 23:37:51

      ΟΚ. Δεκτή η ανάκληση περί δήθεν λανθασμένων στοιχείων που παραθέτει ο Καζάκης.
      Επειδή εγω που τον παρακολουθώ, έχω και τα επίσημα στοιχεία για να ελέγχω όσα λέει, σου καταθέτω με βεβαιότητα πως ο Καζάκης κάνει συντηρητικές αναφορές σε σχέση με αυτά που πράγματι συμβαίνουν. Δεν υπερβάλει στους αριθμούς για να ισχυροποιήσει τις θέσεις του.
      Τώρα σε σχέση με τους μισθούς, θα ήθελα να με παραπέμψεις στο βίντεο για να μη κάνω εκτιμήσεις «χαλασμένου τηλεφώνου».
      Πάντως , κατ αρχην , έχει 1000% δίκιο για το ότι οι αυξήσεις στους μισθούς ωφελούν την οικονομία, σε αντίθεση με όσα ισχυρίζονται τα νεοφιλελεύθερα λαμόγια.

 2. Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ avatar
  Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ 21/12/2011 08:18:33

  Ευτυχώς να λες που έχουμε τα φουλάρια και το σολάριουμ του Αρη και των άλλων "πρωτοκλασσάτων στελεχών της ΝΔ" που θα μαγέψουν ακόμα καλύτερα την Μέρκελ...

  Η αλήθεια είναι ότι κυκλοφορεί πολύ γελοιότητα και ανεδαφικές απόψεις στην Αριστερά, αλλά η κοινοβουλευτική παρουσία και οι αναλύσεις πολλών στελεχών της αφήνουν έτη φωτός τους μπλε κυρίους που συγκυβερνούν (αλλά το λένε αλλιώς ρε παιδί μου...) Για όποιον παρακολουθεί τις επερωτήσεις και τον κοινοβουλευτικό έλεγχο..

  Καλημέρα από την χιονισμένη Μόσχα! :)

  • Kennan avatar
   Kennan @ Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ 21/12/2011 10:18:18

   Ποιόν Άρη; Τέλειωσε αυτός δεν το καταλάβατε ακόμα;

   • Psycho avatar
    Psycho @ Kennan 21/12/2011 10:50:58

    Όσο τελείωσε και ο Παπαδήμος.
    Πώς τελείωσε ο Άρης ;
    Παρασύροντας τον Σαμαρά στην ολέθρια συγκυβέρνηση;

  • Αδέξιος Δεξιός avatar
   Αδέξιος Δεξιός @ Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ 21/12/2011 10:54:41

   Δηλαδή εσένα το επιχείρημα σου είναι ο Αρης;
   Είστε απίθανοι...
   Ο άνθρωπος έκανε μια ανάλυση και αντι να του απαντήσετε με επιχειρήματα, του λέτε για τον Αρη!

   • Psycho avatar
    Psycho @ Αδέξιος Δεξιός 21/12/2011 11:30:25

    Ο Άρης, ο Μηταράκης , ο Παν Παν , ο Αβραμόπουλος και ο Δήμας και τα λοιπά στελεχη της ΝΔ είναι αυτοί που γνωρίζουν και θα εφαρμόσουν τις υποτιθέμενες εναλλακτικές , τις οποίες δεν έχει η Αριστερά κατά τον αρθρογράφο.

    Όπως ο Κακοφωνίξ λέει για τον Λαφαζάνη και τον Κουβέλη, έτσι κι από την άλλη πλευρά σχολιάζονται ο βίος , η πολιτεία και οι ιδέες του Άρη και των λοιπών.

    • Αδέξιος Δεξιός avatar
     Αδέξιος Δεξιός @ Psycho 21/12/2011 11:49:45

     Είπα δεν αντέχω την παραπληροφόρηση.
     Η ΝΔ κατέθεσε μια ολοκληρωμένη πρόταση στο Ζάππειο.
     Μπορεί να συμφωνεί ή να διαφωνεί κανένας , αλλά αποτελεί μια ολοκληρωμένη πρόταση.
     Μπορείς σε παρακαλώ να που δείξεις ποιά είναι η πρόταση των κομμάτων της Αριστεράς.
     Οχι τα τσιτάτα.
     Πρόταση κοστολογημένη.
     Και ποιός ξέρει. Αδέξιος είμαι, μπορεί και να αλλάξω γνώμη!

     • Psycho avatar
      Psycho @ Αδέξιος Δεξιός 21/12/2011 12:48:57

      Την αποδόμηση των Ζαππείων την κάνει η ίδια η εντός ΕΕ πραγματικότητα.
      Το είπε και ο Σαμαράς , αναθεωρώντας το Ζαππειο 1.
      Δεν υπάρχει έξοδος από την κρίση εντός ΕΕ.Μόνο επέκταση και εμβαθυνση της εξαθλιώσεως υπάρχει.
      Μη ξεχνάς πως και η ΝΔ έχει ψηφίσει να χαριστούν σχεδόν 230 δισεκατομμυρια ευρω στις Τράπεζες τα τρία τελευταία χρόνια, Κοντά ενάμιση ΑΕΠ.
      Αυτή είναι η μόνη υπαρκτή κοστολόγηση από την πλευρά της Μαύρης Συμμαχίας Παπαδήμου.
      Η Αριστερά της Εξόδου από το ευρώ και την ΕΕ έχει σαφείς και κοστολογημένες λύσεις.
      Με την μονομερή διαγραφή του χρεους και την εθνικοποιηση των τραπεζων , εξοικονομείται το 70% του κρατικού προϋπολογισμού , το οποίο πηγαίνει σε τοκους, χρεωλύσια και επιδοτήσεις ιδιωτικών τραπεζών.

     • chrisss avatar
      chrisss @ Psycho 22/12/2011 01:24:47

      Δεν ξέρω τι σου χει τάξει ο Καζάκης για όταν θα γίνει πρωθυπουργός, αλλά χαλάρωσε λίγο..το πρόβλημα με τον Καζάκη, είναι ότι είναι αριστερός, ότι είναι υπέρμαχος της πλήρης διαγραφής χρέους, λόγω του ότι όπως λέει το έχουν δημιουργήσει κυβερνήσεις χωρίς λαική νομιμοποίηση και άλλες τέτοιες αριστερίστικες μπαρούφες για λαική, εσωτερική κατανάλωση. Το πρόβλημα του είναι, ότι θέλει πάει στην δραχμή χωρίς στρατηγικούς συμμάχους και προτείνει τελικά τον οικονομικό αποκλεισμό, ίδιον των καθυστερημένων κοινωνιών. Και μόνο που λες ότι η αύξηση των μισθών είναι υπέρ της οικονομίας, φαίνεται πόσο άσχετος είσαι. Εγώ τον Καζάκη τον άκουσα και άπειρες φορές μάλιστα. Κάνε και εσύ τον κόπο να ακούσεις τον Σαμαρά και αν έχεις απορίες, εδώ είμαστε για να σου τις λύσουμε φίλε ΕΠΑΜιτη

     • Psycho avatar
      Psycho @ Psycho 22/12/2011 09:29:34

      chriss

      Δεν είμαι στο ΕΠΑΜ, συμφωνώ όμως με την τετράγωνη λογική Καζάκη, Λαπαβίτσα, Μπογιόπουλου, Λαφαζάνη κλπ
      Είναι αστείο να λές για απομόνωση που δήθεν θα έρθει με την δραχμή, όταν με το ευρώ που έχουμε τώρα, μας βρίζουν ολοι οι λεγόμενοι συμμαχοι μας στην ΕΕ.

      Η αύξηση των μισθών των εργαζομένων είναι μοχλός παραγωγικότητας και κατανάλωσης , αν φυσικά το κράτος νοιάζεται για την κοινωνία και όχι για να πληρώνει τοκογλύφους όπως συμβαίνει σήμερα.
      Με νουμερα λοιπόν για να σας κοπεί ο βήχας κι οι νεοφιλελευθερες παραισθήσεις, μια κι έξω :
      Τα Εξοδα του Προυπολογισμού τού 2012 υπολογίζεται ότι θα ανέλθουν σε 170 δις ευρώ :
      - 88,5 δις ευρώ σε τόκους και χρεωλύσια
      - 30 δις σε ντόπιες Τράπεζες, λόγω της εφαρμογής του PSI. Τα ασφαλιστικά ταμεία εξαιρούνται, διότι προβλέπεται να κουρευτούν χωρίς σάλιο και δέν υπόκεινται σε καμία απολύτως χρηματοδότηση
      - Και τέλος άλλα 30 δις ευρώ θα δοθούν, ώς κίνητρο, στις ξένες Τράπεζες για να συμμετάσχουν στην εφαρμογή του PSI.
      Χοντρικά λοιπόν απο τα 170 δις ευρώ των εξόδων του κράτους για το 2012, τα 149 δις ευρώ θα πάνε στους τοκογλύφους και στις τράπεζες (ξένες και ντόπιες) και μόλις τα 21 δις ευρώ θα πάνε για τις καθαρές κρατικές δαπάνες!

      Κατάλαβες λοιπόν τι μπούρδες -με το συμπάθιο- λένε όσοι ισχυρίζονται πως οι αυξήσεις των μισθών «κατέστρεψαν» την οικονομία ;

     • Psycho avatar
      Psycho @ Psycho 22/12/2011 09:33:52

      Για τη διαγραφή χρέους, αυτό που λές δείχνει πως μάλλον έχεις κλειστά τα αυτιά όταν μιλάει ο Καζάκης.

      Επαχθές χρέος διακήρυξε ο Ιωάννης Μεταξάς το 1938. Οπότε αν θεωρείς τη διαγραφή του χρεους αριστερίστικο τερτίπι, μάλλον την πάτησες.

     • chrisss avatar
      chrisss @ Psycho 22/12/2011 13:26:00

      psycho
      Από τον Λαπαβίτσα μέχρι τον Λαφαζάνη, καταλαβαίνει κανείς, πως είσαι αριστερός, οπότε αυτό είναι και το πρώτο πρόβλημα στην λογική σου. Δεύτερον, οικονομικός απομονωτισμός δεν σημαίνει ότι κάποια λένε άσχημα πράγματα για σένα, αλλά ότι είσαι μόνος σου, έχοντας στα χέρια ένα ανίσχυρο νόμισμα, χωρίς εταίρους, χωρίς εισαγωγές, με όλους τους ευρωπαίους και μη να είναι στα κάγκελα, λόγω του ότι έχουν χάσει τα λεφτά τους. Τρίτον, αύξηση των μισθών έχουμε σε περιόδους πραγματικής ανάπτυξης και όχι σε εποχές σαν αυτές που ο παπατζής το είδωλό σας μοίραζε λεφτά, από δανεικά που έπαιρνε με 15% επιτόκιο, λόγω των διαδοχικών υποτιμήσεων της δραχμής που έκανε τότε. Αύξηση μισθού πρέπει να παίρνει κανείς, όχι γιατί πέρασε ένας χρόνος, όπως είχαμε μάθει τους ΔΥ στην Ελλάδα, αλλά επειδή υπήρξε αύξηση κερδών της επιχείρηση είτε λόγω αύξηση παραγωγικότητας. Αυξήσεις μισθών με λεφτά που δεν έχουμε προκαλούν το σημερινό πρόβλημα, δηλαδή πληρώνουμε με τόκους την επίπλαστη ευημερία που θέλατε εσείς οι πασοκοαριστεροί. Δεν αντιλαμβάνεσαι πιθανότατα, ότι όσο επαχθείς και αν είναι οι όροι, τους δεχθήκαμε και βάλαμε την υπογραφή μας. Μου είναι αδιανόητο να καταλάβω πως στηρίζεις το επιχείρημα ότι το χρέος είναι επαχθές αφού έχει δημιουργηθεί από δημοκρατικά εκλεγμένες, με ισχυρή λαική νομιμοποίηση κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ. Ο λαός Αντρέα ήθελε, πιθανότατα και εσύ του το ριξες κάποτε, Αντρέα πήρε. Είναι αργά για δάκρυα πια. Τόσα χρόνια που εσείς οι αριστεροί, ήσασταν η πατερίτσα της πασοκάρας δεν σας πείραζε, τώρα που ήρθε ο λογαριασμός βγάζετε την ουρά σας απ' έξω. Το μόνο που καταλαβαίνω και βρίσκω ως λογικό, χωρίς να είμαι νεοφιλελεύθερος, ή ότι άλλη ταμπέλα θες να μου κολλήσεις, ίδιον της φασιστικής νοοτροπίας που διακατέχει εσάς τους αριστερούς, είναι ο νόμος της αγοράς, που λέει πως όταν κάποιος κάνει μια επένδυση, έχει κάποιο ρίσκο και πως κανείς δεν μπορεί να του εγγυηθεί, όχι πως θα βγάλει κέρδος, ούτε καν, πως θα πάρει τα λεφτά του πίσω. Ο δανεισμός στην Ελλάδα, ήταν μια επένδυση με τεράστιο ρίσκο, δυσανάλογα μεγάλο, με την ευκολία με την οποία μας δάνειζαν τόσα λεφτά. Οπότε το δίκαιο είναι να βρεθεί ένας διακανονισμός μεταξύ δανειστή και δανειζόμενου, έτσι ώστε και αυτοί να χάσουν λεφτά, αλλά και εμείς να πληρώσουμε. Τέλος τα 2-3 τελευταία χρόνια, δεν είναι ενδεικτικά για την οικονομική κατάσταση της χώρας, αφού όλοι ξέρουν πως μέχρι το 15 λήγουν πολλά ομόλογα, ενώ από το 15-20 λήγουν ελάχιστα, πράγμα που αποκρύπτει ο φίλος Καζάκης.

     • Psycho avatar
      Psycho @ Psycho 22/12/2011 15:45:30

      Απάντησε μου σε κάτι , σε παρακαλώ, για να υπάρξει μια βάση συζητήσεως : πόσο χρεος παρελαβε ο αρχηγός σας Μητσοτάκης το 1990 και πόσο παρέδωσε το 1993 με τα εκσυγχρονιστικά σαϊνια του Μάνο, Σουφλιά και Ανδριανόπουλο ;

      Ποιος και πότε αναγνώρισε παραγραφέντα δάνεια από το 1880 ως το 1940, τα οποία διήρκεσαν έως το 2009 ;


      Και πόσο ήταν το τελικό κοστος για την χώρα, της Ολυμπιάδας που είχε προϋπολογισμό 5 δις ευρω ;

      Κι έπειτα να δούμε αν για την σημερινή κρίση φταίνε οι αυξήσεις των μισθων των εργαζομένων ή η αποδοχή από τους αστούς πολιτικούς των τοκογλυφικών τραπεζικών πρακτικών.

     • chrisss avatar
      chrisss @ Psycho 22/12/2011 16:53:07

      Είναι βαρετό να λέμε συνεχώς τα ίδια και τα ίδια, αν πιστεύεις πως το χρέος δημιουργήθηκε την τριετία 90-93( στην οποία, η ΝΔ κυβέρνησε 1μιση χρόνο), οκ. Μάλλον ζούσες σε άλλη χώρα ή απλά θες να δικαιολογήσεις την ψήφο σου. Για τα παραγραφθέντα δάνεια δεν το ξέρω και επομένως δεν μπορώ να σου απαντήσω. Τέλος, για τους Ολυμπιακούς αγώνες, να ευλογάς την πασοκάρα για αυτά που έκανε και για τα έργα που ολοκληρώνονταν κατά την διάρκεια των αγώνων( αν ήσουν μηχανικός ή σχετικός με τα δημόσια έργα, θα καταλάβαινες πόσο κοστίζει αυτό, πέρα από τις μίζες κλπ.)

     • Psycho avatar
      Psycho @ Psycho 22/12/2011 17:47:42

      Κατανοώ την μεγάλη δυσκολία σου στην παράθεση συγκεκριμένων στοιχείων.
      Αν δεν τα γνωρίζεις ερεύνησε να τα βρείς, κυκλοφορούν με λεπτομέρειες τον τελευταίο καιρό.

      Ακροθιγώς: επί υπουργείας Μητσοτάκη την δεκαετία του 1960, αναγνωρίστηκαν όλα τα προπολεμικά δάνεια , προσαυξημένα κατά 70% παρότι είχαν μεσολαβήσει τεσσερις χρεωκοπίες και η πράξη Μεταξά με την μονομερή άρνηση του επαχθούς χρέους το 1938, η οποία δικαιώθηκε και σε διεθνή δικαστήρια.
      Την τριετία Μητσοτάκη 90-93, το δημοσιο χρέος διπλασιάστηκε.
      Η Ολυμπιάδα με προϋπολογισμό 5 δις κόστισε 22 δις. 450% επάνω.
      Αν παρόλα αυτά επιμένεις πως η αιτία για την κρίση είναι οι μισθοί των Δ.Υ. και οι συντάξεις όταν αυτά αποτελούν μόλις το 11% του προϋπολογισμού, δεν μπορούμε να συζητούμε σοβαρά.

 3. ΔΗΜΟΣ avatar
  ΔΗΜΟΣ 21/12/2011 08:22:36

  ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΘΑ ΜΑ ΒΓΑΛΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ, Ο ΣΥΝΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΟΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΜΠΟΛΙΤΕΥΟΜΕΝΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ, ΜΑΖΥ ΜΕ ΤΟ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΤΡΙΤΟ , ΤΟ ΛΑΟΣ!!!

  • Αδέξιος Δεξιός avatar
   Αδέξιος Δεξιός @ ΔΗΜΟΣ 21/12/2011 11:02:57

   Εγώ για να είμαι ειλικρινής πολύ θέλω να μας βγάλουν από την κρίση η Αλέκα, ο Τσίπρας, ο Κουβέλης, ο Αλαβάνος, ο Χαλβατζής και κυρίως η Λιάνα Κανέλη!
   Θέλω να τους δω υπουργούς!
   Να πάνε τον κατώτατο μισθό στα 1500 ευρώ!
   Να κατεβάσουν την ανεργία στο 0%
   Να διοριστούμε όλοι στο δημόσιο!
   Να βγούμε από την ΕΟΚ, το ΝΑΤΟ και τα άλλα συνδικάτα
   Να αναγνωρίσουμε τα Σκόπια με το όνομα Μακεδονία
   Το Αιγαίο να ανήκει στα ψάρια
   Να κρατικοποιήσουμε τις τράπεζες
   Οι συντάξεις να φτάσουν στα 1000 ευρώ
   να βγαίνουμε στη σύνταξη στα 45
   Και επιτέλους να πάρουμε τα λεφτά της πλουτοκρατίας και να τα μοιράσουμε στους φτωχούς.
   Να νομιμοποιήσουμε όλους τους λαθρομετανάστες

   • Psycho avatar
    Psycho @ Αδέξιος Δεξιός 21/12/2011 11:55:27

    Υποθέτω πως περισσότερο από όλα σε πειράζει το 7.

    • Αδέξιος Δεξιός avatar
     Αδέξιος Δεξιός @ Psycho 21/12/2011 11:59:23

     Εγώ είμαι υπέρ της κρατικοποίησης των τραπεζών γιατί φέρουν τεράστια ευθύνη για τη σημερινή κρίση

   • skpt avatar
    skpt @ Αδέξιος Δεξιός 21/12/2011 12:06:31

    Να αγιάσει το στόμα σου Αδέξιε Δεξιέ !!!!!!!

 4. SM avatar
  SM 21/12/2011 09:03:03

  "ούτε ο κ. Τσίπρας έχουν πρωθυπουργήσιμο βάρος"...σας παρακαλώ για τη ζυγαριά...Όσο για την αγωνία της Δεξιάς συγκυβέρνησης (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ) για την άνοδο της Αριστεράς απλά να θυμίσω ένα παλιό μοτό της Δεξιάς, αυτό που έλεγε ότι θα έρθουν οι κομμουνιστές να μας πάρουν το σπίτι, ε λοιπόν ήταν η Δεξιά που μας έκανε ενοικιαστές στο σπίτι μας και όσο αυτό θα συνεχίζεται, τόσο η καλή ανάλυση που κάνετε, δε θα βρίσκει επαφή με μένα...Καλά Χριστούγεννα

  • αναγνωστης avatar
   αναγνωστης @ SM 21/12/2011 10:20:13

   Τον Δεκέμβρη του 2008 ποιος βοήθησε τον ΓΑΠ και το ΔΝΤ να αποδομήσουν τον Καραμανλή; Στην εφετεινή επέτειο γιατί κάνατε μόκο;

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ SM 21/12/2011 10:43:08

   Ποια δεξιά σας έβγαλε από το σπίτι σας? Στην Αθήνα τουλάχιστον από τα σπίτια τους βγάζουν τους ανθρώπους η εγκληματικότητα και η γενικότερη υποβάθμιση την οποία προωθούν οι διάφοροι αριστεροί σχηματισμοί μέσω των λαθρομεταναστών και για λογαριασμό των αφεντικών τους (μεγάλη μπίζνα το real estate).

   • Psycho avatar
    Psycho @ TopGunZ 21/12/2011 11:12:46

    Η Μαύρη Συμμαχία του Παπαδήμου, Πασόκ-Λαος-ΝΔ, ψηφίζοντας το χαράτσι της ΔΕΗ στον προϋπολογισμό, κάνεις τους ανθρώπους ενοικιαστές των ιδιωτικών περιουσιών, και σύμφωνα με ανακοινώσεις των υπουργών της συγκυβερνήσεως όσοι δεν πληρώσουν κινδυνεύουν με κατάσχεση των ακινήτων τους.

    Προφανώς για να τα παραχωρήσουν στους Μερκοζί , κατά το αγγλικό δίκαιο .

    • Αδέξιος Δεξιός avatar
     Αδέξιος Δεξιός @ Psycho 21/12/2011 11:18:04

     Είσαι σκέτη παραπληροφόρηση.
     Η Ν.Δ. είναι κατηγορηματική αντίθετη στο χαράτσι.
     Οπως και στη μείωση των επικουρικών συντάξεων

     • Psycho avatar
      Psycho @ Αδέξιος Δεξιός 21/12/2011 11:25:17

      Το ψήφισε το χαράτσι του 2012 στον προϋπολογισμό;

      ΝΑΙ ή ΟΥ ;;

      Ο Μανώλης με τα λόγια χτίζει ανώγεια και κατώγεια .

     • Αδέξιος Δεξιός avatar
      Αδέξιος Δεξιός @ Psycho 21/12/2011 11:31:09

      οσο και αν .....προσπαθείς να δικαιολογήσεις το νικ σου, όλα αυτά τα εκλαμβάνω μόνο ως χιούμορ!

     • Psycho avatar
      Psycho @ Psycho 21/12/2011 11:38:50

      Απάντησε ανθρωπε μου!!!

      Περιλαμβάνεται στον προϋπολογισμό του 2012 το χαράτσι της ΔΕΗ;

      Το ψήφισε και η ΝΔ αυτό ;

      ΝΑΙ ή ΟΥ ;;;

     • Αδέξιος Δεξιός avatar
      Αδέξιος Δεξιός @ Psycho 21/12/2011 11:44:03

      Δεν μπορώ την παραπληροφόρηση:
      Διάβασε στο in.gr

      Μιλώντας στον ANT1, το πρωί της Τετάρτης, ο Γιάννης Μιχελάκης δήλωσε ότι η ΝΔ διαφωνεί με τις μειώσεις των επικουρικών συντάξεων και δεν πρόκειται να ψηφίσει τέτοια ρύθμιση στη Βουλή. Σημείωσε, δε, ότι αυτό το μέτρο δεν αναφέρθηκε κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού και πως τέτοιου είδους αποφάσεις είναι έργο της επόμενης κυβέρνησης.

      Παράλληλα, άφησε να εννοηθεί ότι εφόσον έρθει στη Βουλή ρύθμιση για μονιμοποίηση του χαρατσιού για τα ακίνητα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, η ΝΔ δεν θα την ψηφίσει.

      Ερωτηθείς, δε, για τον χρονικό ορίζοντα της κυβέρνησης Παπαδήμου, ο κ. Μιχελάκης τόνισε ότι αυτό το θέμα έχει ξεκαθαριστεί στη συμφωνία των πολιτικών αρχηγών.

      Το βέτο της ΝΔ από πολλούς εκλαμβάνεται ως προσπάθεια πρόκλησης ρήξης μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων, εξυπηρετώντας τον στόχο της πρόωρης εξόδου του κόμματος από την κυβέρνηση και επίσπευσης των εκλογών.

      Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι υπουργοί της ΝΔ έχουν λάβει οδηγίες από την ηγεσία του κόμματος να διατυπώσουν τις ενστάσεις αυτές, κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου το μεσημέρι της Τετάρτης.

     • Psycho avatar
      Psycho @ Psycho 21/12/2011 11:49:17

      Βρε άσε τις επικουρικές συντάξεις.
      Απάντησε για το χαράτσι !!!
      Περιλαμβάνεται ή όχι στο κρατικό προϋπολογισμό τον οποίο υπερψήφισε η ΝΔ;;;;

     • victoria (true) avatar
      victoria (true) @ Psycho 21/12/2011 14:41:38

      @psycho. Η ΝΔ έχει λάβει σαφώς αρνητική θέση απέναντι στο χαράτσι, από την αρχή. Και το ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ.

      Τώρα είναι Νόμος και ισχύει. Γιαυτό τα ποσά που αναλογούν περιλαμβάνονται στον προϋπολογισμό, μη λαϊκίζεις λοιπόν.

      Τώρα για το ποιος και πώς θα καταργήσει το Νόμο, ας περιμένουμε να δούμε, γιατί αυτό είναι το υποθετικό. Βέβαια τζάμπα είναι να το πουλάει κανείς τώρα, όλοι ζητάνε την κατάργηση ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Κουβέλης, μέχρι κι η Μπακογιάννη, δεν μου λέει κάτι.

     • Psycho avatar
      Psycho @ Psycho 21/12/2011 15:38:17

      victoria (true)

      Δεν είναι λογικές αυτές.
      Είναι σουρεάλ.
      Είναι σα να υπογράφει ο Βορίδης ελληνοποιήσεις πακιστανών επειδή έτσι λέει ο νόμος.
      Η ΝΔ, αν ήθελε να είναι συνεπής με τις διακηρύξεις της, έπρεπε να κάνει με το χαράτσι ότι και με τις επικουρικές συντάξεις.
      Να θέσει εξ αρχής την αντίθεση της και να αρνηθεί να το επικυρώσει με την υπερψηφιση του προϋπολογισμού.
      Δυστυχώς δεν το έκανε, σε μια ακόμη απόδειξη διβουλίας και αμφιθυμίας.

     • sofia avatar
      sofia @ Αδέξιος Δεξιός 21/12/2011 15:07:21

      εδώ όμως θα διαφωνήσω. Είναι αντίθετη με το συγκεκριμένο χαράτσι, το οποίο προτίθεται να αντικαταστήσει με άλλο ισοδύναμο μέτρο, χωρίς να μας λέει ποιό είναι αυτό το μέτρο! Κι επειδή είμαι πρώην εφοριακός, θεωρώ ότι μάλλον εννοεί την ετήσια φορολόγηση των οικοπέδων, χτισμένων και μή, καθώς και των αγροτικών εκτάσεων που ανήκουν σε μη κατα κύριο επάγγελμα αγρότες. Συνεπώς μία από τα ίδια. Για την αριστερά δεν συζητάω. Στην κομμουνιστική Ρωσία-αλλά και σε άλλα κομμουνιστικά κράτη, τα σπίτια ήταν -και είναι, όπου υπάρχει ακόμη κομμουνισμός-κρατικά και για ανδρόγυνο χωρίς παιδιά σου αναλογούσε μέχρι γκαρσονιέρα, με 1-2 παιδιά μέχρι δυάρι και με 3 και άνω παιδιά μέχρι 3/άρι. μεγαλύτερα σπίτια αποκλείονταν, καθώς και οποιοδήποτε άλλο είδος ακίνητης περιουσίας.

 5. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 21/12/2011 09:03:16

  πολύ καλή ακτινογράφηση Κακοφωνίξ

 6. Pluto avatar
  Pluto 21/12/2011 09:06:11

  Eχει δίκιο ο Κακοφωνιξ! Η οδος εξόδου από την κρίση είναι το Ζάππειο 2,με το 95% του πολιτικού δυναμικού της ΝΔ που μας οδήγησε εδώ που είμαστε.....Φερ` ειπείν ο "πολιούχος άγιος" των νοσοκομειακών προμηθευτών επί Καραμανλή θα μας σώσει από την θέση του Υπουργού Αμυνας κοκ.
  Που πας ρε Καραμήτρο!....
  Τουλάχιστον ο Λαφαζάνης ,οΚαζάκης καί ο Τσίπρας δεν τα πιάσανε!!

  • Psycho avatar
   Psycho @ Pluto 21/12/2011 10:17:54

   Tα 3 εκατομμύρια των εμβολίων για την γρίππη των χοίρων που να είναι άραγε;
   Είχε παραγγείλει επιπλέον 12 εκατομμύρια εμβόλια, 7 ευρώ το ένα τα οποία δεν παραλήφθηκαν, και ευτυχώς.

   Πάντως τα 20 εκατομμύρια ευρώ για τα παραληφθέντα, άχρηστα και πιθανόν επικίνδυνα, εμβόλια πήγαν στις τσέπες των big pharma.

  • Αδέξιος Δεξιός avatar
   Αδέξιος Δεξιός @ Pluto 21/12/2011 10:50:27

   Βέβαια ο Τσίπρας δεν τα έπιασε!
   Μόνο κάλυπτε εκείνους που έκαιγαν την Αθήνα το Δεκέμβριο του 2008!

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ Pluto 21/12/2011 11:16:18

   Δεν μπορείς να ξέρεις πώς θα συμπεριφερθούν ο Λαφαζάνης, ο Καζάκης και ο Τσίπρας, και οι λοιποί συναγωνιστές, αν ποτέ τους δοθεί η ευκαιρία να τα "πιάσουν". Σε καθεστωτική συμπεριφορά πάντως, όπου τους παίρνει, δεν υστερούν καθόλου, το αντίθετο μάλιστα θα έλεγα...

  • καθηγητής avatar
   καθηγητής @ Pluto 21/12/2011 12:26:39

   Μονο για δημοσιογραφους με αντερα...
   Μοριακος ελεγχος αιματος επι υπουργιας καγκελ-αριου

 7. rs avatar
  rs 21/12/2011 09:06:34

  Και αφού ξεμπερδέψατε και με την αριστερά, εμπρός για την αυτοδυναμία!
  Υ.Υ. Επί της ουσίας δεν διαφωνώ, αλλά όταν γράφεις και πολιτικολογείς σαν τον Λαζόπουλο γελοιοποιείς την έννοια του διαλόγου!
  Μπράβο πάντως για δεξιός έχεις χιούμορ!

  • Αυτόνομος avatar
   Αυτόνομος @ rs 21/12/2011 10:21:15

   Κανένα επιχείρημα έχεις; Κι εσύ δεν ήσουν που στήριζες εδώ φανατικά τη Ντόρα και άλλες νεοταξίτικες δυνάμεις;

 8. ΛΕΙΒΑΔΙΤΗΣ avatar
  ΛΕΙΒΑΔΙΤΗΣ 21/12/2011 09:40:25

  Να κοιτάμε και λίγο τα του οίκου μας. Ποιοι είναι οι συνεργάτες του Σαμαρά με ειδικό βάρος? Μήπως να ελπίζουμε στον Σταϊκούρα ή στους αποτυχημένους πρωην υπουργούς του Καραμανλή?

  • Stripper avatar
   Stripper @ ΛΕΙΒΑΔΙΤΗΣ 21/12/2011 10:22:24

   Καλά, περίμενε να δεις τον Σταϊκούρα στην κυβέρνηση. Θα γελάσουμε

   • Αδέξιος Δεξιός avatar
    Αδέξιος Δεξιός @ Stripper 21/12/2011 10:48:26

    Εγώ περιμένω να δώ τον Χαλβατζή υπουργό Οικονομικών!

 9. Psycho avatar
  Psycho 21/12/2011 09:51:19

  Kακοφωνίξ

  ο οικονομικός αναλυτής Καζάκης , με όλα τα θετικά στις αναλύσεις και τις προβλέψεις τα οποία του αναγνωρίζεις, έχει πεί πως δεν υπάρχει περίπτωση ούτε μιά στο τρισεκατομμύριο να ανακάμψει εντός ευρωζώνης.

  Εσείς από την άλλη υποστηρίζετε πως με Ζάππειο 1,2,3 και 15 και εντός ευρωζώνης, μπορεί να έλθει ανάπτυξη και ανάακαμψη της ελληνικής οικονομίας.

  Επειδή , όπως σωστά έγραψες, ο Καζάκης επαληθεύθηκε σε όλες τις αναλύσεις και τις προβλέψεις του ( από τότε που σχεδόν όλοι οι άλλοι τον έλεγαν άσχετο μέχρι και τον Χρυσοχοϊδη ο οποίος τον είπε «βαθιά νυχτωμένο» προχθές) ενώ οι υποστηρικτές της παραμονής στην ευρωζώνη απέτυχαν σε όλες τις εκτιμήσεις και υπολογισμούς τους, είναι εύκολο να φανταστείς ποιος θα (ξανα) επαληθευθεί και σε αυτή την περίπτωση.

  Η διαφορά είναι δομική: εσείς πιστεύετε πως εντός ευρωζώνης, και μάλιστα μετά την αποικιοκρατικής υφής πρόσφατη συμφωνία των Μερκοζί, μπορεί να υπάρξει λύση για την Ελλάδα.

  Αυτό δηλαδή που αποτελεί καταστροφή εσεις το θεωρείτε ευλογία και προοπτική ανάπτυξης. Μένει να δούμε ποιος έχει δίκιο , αν και είναι deja vu το έργο.

  • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
   ΣΤΕΛΙΟΣ @ Psycho 21/12/2011 10:13:16

   Psycho, εμείς, οι "ευρωλιγούρηδες" που πράγματι ελπίζουμε σε παραμονή στην Ευρωζώνη, (με τις ελπίδες μας να λιγοστεύουν δυστυχώς) φοβόμαστε πως θα πάμε απο το κακό στο χειρότερο , οπως περιγράφει με τον καλύτερο τρόπο ο Α. Παπανδρόπουλος (Athens Review of Books Νοέμβριος 2011). Αντιγράφω:

   ....Το ελληνικό δημόσιο χρέος είναι το γνήσιο προϊόν της καταληστεύσεως του δημοσίου πλούτου από συντεχνίες, συνεταιρισμούς, συνδικαλιστικά σωματεία, δημόσιες επιχειρήσεις και κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες.

   Όλος αυτός ο εσμός της ελληνικής, σοβιετικού τύπου, κλεπτοκρατίας δίνει σήμερα τον υπέρ πάντων αγώνα για να καταρρεύσει η χώρα. Είναι η μόνη ελπίδα τους.

   Διότι, μία ελληνική κατάρρευση θα αφήσει άθικτους όλους τους μηχανισμούς της διαφθοράς και θα ενισχύσει τις εξουσίες των συντεχνιών. Για παράδειγμα, επιχειρηματίες που τροφοδοτούν τις διάφορες φιλολογίες περί επιστροφής στην δραχμή, είναι ξεκάθαρο τι επιδιώκουν.

   Έχοντας τεράστια χρέη στο εσωτερικό και γερές καταθέσεις στο εξωτερικό, σε περίπτωση που η Ελλάδα επιστρέψει στη δραχμή νομίζουν ότι θα εξοφλήσουν τα χρέη τους σε υποτιμημένες δραχμές, εισάγοντας υπερτιμημένα ευρώ. Θα συμβεί, δηλαδή, ό,τι συνέβη στην πάλαι ποτε Σοβιετική Ένωση, στην οποίαν οι ολιγάρχες της νομενκλατούρας αγόρασαν σχεδόν τα πάντα με υπερτιμημένα έναντι του ρουβλίου δολάρια που είχαν φυγαδεύσει στο εξωτερικό την περίοδο του κομμουνιστικού καθεστώτος. Με το χρήμα αυτό οι ολιγάρχες, όχι μόνον απέκτησαν αμύθητες περιουσίες, αλλά εγκατέστησαν και τις δικές τους πολιτικές εξουσίες. Έτσι, η σημερινή Ρωσία ελέγχεται από τους ολιγάρχες του χρήματος και αυτούς που αποτελούν το πολιτικό τους σκέλος.

   Αυτό το μοντέλο «οραματίζονται» κάποιοι και για την Ελλάδα, γι’ αυτό και επιδιώκουν με κάθε μέσον να την αποκόψουν από την Ευρώπη. Δηλαδή, πέρα από τη μεγάλη ληστεία, οι κύκλοι αυτοί επιχειρούν σήμερα και μία πολιτικο-θεσμική ανατροπή....

   Το πλήρες άρθρο (αξίζει να το διαβάσει κανείς) στο
   http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/12/o_15.html

   • Psycho avatar
    Psycho @ ΣΤΕΛΙΟΣ 21/12/2011 10:43:26

    Πες μου ΜΙΑ περίπτωση στην παγκόσμια ιστορία , όπου χώρα με προβλήματα αναάλογα των δικών μας , ανέκαμψε χωρίς εθνικό νόμισμα.

    ΜΙΑ !!!

    Η καταστροφολογία του αρθρογράφου στον οποίο μας παρέπεμψες , έχει βάση αλλά μόνο επειδή η δική μας κλεπτοκρατική άρχουσα τάξη (από τον Βενιζέλο μέχρι την Μπακογιάννη με τα πολλά δις δρχ σε καταθέσεις και ειδοδήματα) είναι τακτοποιημένη, δεν διακινδυνεύει τίποτα από το ατομικό της συμφέρον στη ν παρούσα κρίση, και συνεπώς θεωρεί πως μπορεί να λέει και να κάνει ό,τι την εξυπηρετεί περισσότερο.

    Φυσικά, και θα διαλυθούμε αν η αναπόφευκτη έξοδος από το ευρώ γίνει με τους όρους των Μερκοζί και των εγχώριων αντιπροσώπων τους.

    Το ζητούμενο είναι αυτή η αναπόφευκτη εξέλιξη να συμβεί συντεταγμένα και με όλες τις απαραίτητες συνοδευτικές ενέργεις (άρνηση χρέους, έλεγχος διακίνησης αγαθών, κεφαλαίων και ανθρώπων στα σύνορα, εθνικοποίηση ΤτΕ και λοιπών τραπεζών κλπ)

    Αν απλώς μας διώξουν από την ευρωζώνη, προφανώς και θα ζήσουμε χάος και εκτεταμένες εσωτερικές συγκρούσεις.

    Γι αυτό μιλάει ο Καζάκης, προκειμένου να μη μας φτάσουν εκεί που αυτοί θέλουν αλλά να γίνει η κρίση ευκαιρία εθνικής και πατριωτικής ανασυγκρότησης.

    Το Όχι στην ευρωζώνη, έχει παρει πλέον χαρακτήρα ανάλογο μεαυτον του Όχι στο σχέδιο Ανάν. Είναι όρος επιβίωσης της Ελλάδας.

    • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
     ΣΤΕΛΙΟΣ @ Psycho 21/12/2011 11:38:12

     Όπως ξέρεις , η περίπτωση του Ευρώ και της Ευρωζώνης είναι μοναδική στην παγκόσμια ιστορία. Συνεπώς δεν μπορεί να υπάρξει προηγούμενο. Ναι , υπήρξαν χώρες που αποδέσμευσαν το νόμισμά τους από σκληρά νομίσματα , αλλά δεν είναι ακριβώς το ίδιο.

     Δεν αμφισβητώ τα προβλήματα που στη σημερινή συγκυρία δημιουργεί το Ευρώ. Είπα πως διαλέγουμε ανάμεσα στο ΚΑΚΟ και στο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ!

     Όσο "συντεταγμένα" και να γίνει ή έξοδος, που και αυτό είναι σχεδόνα αδύνατο, δεν αλλάζει το γεγονός πως , με μαθηματική βεβαιότητα, η αξία της νέας Δραχμής θα έχει άμεσα την πορεία που είχαν τα Λαναρόχαρτα στο χρηματιστήριο. Συνεπώς το χάος είναι δεδομένο.

     Και αν υπήρχε προοπτική να βγει κάτι καλό απ' αυτό το χάος , χαλάλι. Αλλά, πες μου ένα λόγο, ΕΝΑΝ, που ΔΕΝ θα συμβούν τα όσα "καταστροφολογικά" περιγράφει το άρθρο που ανέφερα.

     Γιατί , "η δική μας κλεπτοκρατική άρχουσα τάξη" είναι ακριβώς το πρόβλημα. Μήπως πιστεύεις πως...θα οδηγηθεί στο Γουδί θα ξεβρωμίσουμε?

     Απλά θα αυξηθεί η ισχύς της ,ανάλογα με τον πολαπλασιασμό της περιουσίας της, και η Ελλάδα θα καταντήσει σαν τη Ρωσία του Γιέλτσιν , αλλά πολύ χειρότερα ,καθώς εμείς δεν έχουμε τις πλουτοπαραγωγικές πηγές που επέτρεψαν στη Ρωσία να επιζήσει και να ανακάμψει.

    • Psycho avatar
     Psycho @ Psycho 21/12/2011 11:45:24

     Το ευρω είναι ΤΟ πρόβλημα.
     Και δεν μπορεί να είναι μέρος οιασδήποτε , μη θνησιγενούς , λύσεως.
     Και είναι ΤΟ προβλημα για χίλιους δυο λόγους, που δεν είναι της παρούσης να αναλυθούν αλλά είναι πια εύκολα αισθητοί και στον πιο αδαή.

     Εχεις καταλάβει τι ψηφισε ο Παπαδήμος και οσοι τον στηριζουν , στην συνοδο Κορυφής;;

     Έχεις αντιληφθεί πως παραχωρείται όχι μόνο ο έλεγχος των επιμέρους στοιχείων αλλά όλη η διαχείριση του ελληνικού κράτους στον Ολι Ρεν ;;;

     Αν μπροστά στην καταφανή απολυταρχία της νεοαποικιοκρατικής γραφειοκρατίας της ΕΕ και στην δύσκολη , αλλά ελπιδοφόρα , πορεία εκτός ΕΕ εσύ προκρίνεις την πρώτη , λυπάμαι πολύ αλλά θα διαψευστείς παταγωδώς και συντομότατα.

     Όπως εξάλλου συνέβη και με όλες τις προβλέψεις των οπαδών της ευρωζώνης τα δύο τελευταία χρόνια.

     • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
      ΣΤΕΛΙΟΣ @ Psycho 21/12/2011 12:01:37

      Αν πρέπει να διαλέξω, προτιμώ να έχει τη διαχείριση του ελληνικού κράτους ο Ολι Ρεν , παρά ο ...Κουρής! (που κάνει σταυροφορία για την επιστροφή στη δραχμή...)

      Αστειεύομαι.

      Δεν μου εξήγησες όμως , γιατί ΔΕΝ θα συμβεί αυτή η Γελτσινοποίηση της Ελλάδας?

      Δεν σε απασχολεί το γεγονός πως ο απλός λαός θα εξαθλιωθεί με μιά δραχμή-κουρελόχαρτο, ένω τα μικρά και μεγάλα λαμόγια που έχουν απο καιρό τα λεφτά τους έξω ,θα κάνουν πάρτι? (και θα αγοράσουν οτι απο τη χώρα δεν έχουν ήδη αγορασμένο)

      Αμφισβητείς πως θα συμβεί? Και τι μπορεί να είναι χειρότερο απο αυτό???

      Τέλος πάντων, συμφωνουμε ότι διαφωνούμε!

     • Psycho avatar
      Psycho @ ΣΤΕΛΙΟΣ 21/12/2011 12:56:20

      Μπορεί να το είπες εκ παραδρομής το «γελτσινοποίηση» αλλά σου βγήκε σωστό.
      Ο Γέλτσιν πήγε στη Ρωσία το ΔΝΤ και αυτό εφάρμοσε και εκεί, τις γνωστές πολιτικές που εφαρμόζει παντού και οι οποίες οδήγησαν σε «γελτσινοποίηση»:
      κόψιμο δημόσιου τομέα, κοινωνικών παροχών, συντάξεων , μισθών, αύξηση έμμεσων και άμεσων φόρων για τους μικρομεσαίους και ξεπούλημα του εθνικού πλούτου σε πολυεθνικές και στους συνεργαζόμενους εγχώριους ολιγάρχες.
      Για την επιστροφή στη δραχμή δες αυτά , θα σου δώσουν τις απαντήσεις που θέλεις :

      h--p://www.infomathisi.gr/ekpaideutika_nea/k_lapabitsas__xansberner_sin_elliniki_krisi_kai_i_epistrofi_stin_draxmi.html

      h--p://www.evdomi.gr/pub/starcms/repository/static/articles/ar_64114_1.asp

      h--p://dimitriskazakis.blogspot.com/2011/06/blog-post_6317.html

    • ορτικι ορτικαδ avatar
     ορτικι ορτικαδ @ Psycho 21/12/2011 19:56:58

     Η επιστροφη στην δραχμη δεν αποτελει μονο οικονομικο ζητημα.Περα απο τις συνεχεις υποτιμησεις και την επικρατηση ενος χαους στην Ελλαδα,υπαρχουν και γεωπολιτικα,γεωστρατηγικα συμφεροντα.Η εξοδος μας απο το ευρω,μακροπροθεσμα συμφερει πολυ την Τουρκια και την επιβολη του δογματος Νταβουτογλου για την νεοοθωμανικη αυτοκρατορια.Ζηλωτης του δογματος Νταβουτογλου ειναι ο Σορος,οπως επισης ειναι και χρηματοδοτης σε διαφορα ιδρυματα(πανεπιστημια κλπ).Συμμαχος της Τουρκιας ειναι η Γερμανια οπως και στον 1ο και 2ο παγκοσμιο.Η Τουρκια θελει να ελεγχει την Συρια,Αιγυπτο,ελεγχει Σκοπια,νοτια Βουλγαρια,Αλβανια.Το μονο εμποδιο σε αυτες τις βλεψεις τους ειμαστε εμεις και οι Σερβοι.Τωρα οι Γερμανοι χρησιμοποιοντας παλι οικονομικα ζητηματα ως δικαιολογια ερχονταιι πιο κοντα στην Τουρκια (γεωγραφικα).Με επενδυσεις στην Θρακη οι οποιοες θα εχουν ειδικα κριτηρια,χαμηλοτερη φορολογια κλπ ανεξαρτητοποιουν την περιοχη τουλαχιστον οικονομικα προς το παρον και ετσι ερχονται πιο κοντα στην Τουρκια.Ετσι γενικα δεν μου φαινεται περιεργο να επιμενει τοσο η Γερμανια να βγουμε απο το ευρω,ειδικα αν κατεχει και CDS γιατι τοτε εχει ενα παραπανω συμφερον.Το θεμα ειναι να σωθει και η Ελλαδα και η Ευρωζωνη και για αυτο καλο θα ηταν να εκδοθουν ευρωομολογα και να κοψει χρημα η ΕΚΤ ,οχι να διαλυθει η ευρωζωνη(κατι που θα γινει εαν η Γερμανια δεν συνετιστει και λαβει μια αποφαση για το καλο ολοκληρης της ευρωζωνης και οχι για τις δικες τις τις φοβιες περι πληθωρισμου κλπ).Η Ελλαδα πρεπει να μεινει στο ευρω και να ενισχυθει η ανταγωνιστικοτητα της χωρας,να ειμαστε παραγωγικοι και να στηριχθει ο επιχειρηματικος τομεας.Αυτα δεν ξερω αν μπορει να τα καταφερει η αριστερα,ειδικα εξαιτιας της ιδεολογιας της.Υπαρχει δυνατοτητα να συμβουν αυτα αρκει να βλεπουμε την πραγματικη κατασταση και οχι ψευτοιδεολογιες.Ο Αντωνης Σαμαρας μπορει να ενισχυσει την οικονομια μας και να την κανει ανταγωνιστικη.Αν δεν θελουμε τοτε ειμαστε, οχι κατα της ΝΔ αλλα κατα της επιβιωσης της χωρας.Ειναι εθνικη αναγκη η αυτοδυναμια.Η ολοι μαζι θα σωθουμε ή ολοι μαζι θα καταρευσουμε,στο χερι μας ειναι.

     • Psycho avatar
      Psycho @ ορτικι ορτικαδ 21/12/2011 20:27:17

      Πολλαπλά λογικά άλματα.
      Η Γερμανία θέλει πολλές ΕΟΖ στην Ελλάδα, έβαλε υφυπουργό και επίτροπο ειδικού σκοπού, κι εσύ μιλάς για νεοοθωμανισμό ;;;

      Ο νεοαποικιοκρατικός επεκτατισμός του Δ Ράιχ είναι πολύ πιο άμεσος κίνδυνος για την Ελλάδα από ότι οι ψευτοπαλληκαρισμοί της Τουρκίας , η οποία είναι υπό διάλυση το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα δεδομένης της επικείμενης δημιουργίας του κουρδικού κράτους.

     • chrisss avatar
      chrisss @ Psycho 22/12/2011 15:11:38

      Καλά, πέρα από όλα τα άλλα, αφού μου ανέφερες και την επικείμενη δημιουργία κουρδικού κράτους, εγώ λέω να σταματήσουμε να παίρνουμε όπλα, η Τουρκία είναι πλέον ακίνδυνη. Τ' ότι θα φτιαχτεί κουρδικό κράτος το ακούμε πάνω από 15 χρόνια

   • JOHN avatar
    JOHN @ ΣΤΕΛΙΟΣ 21/12/2011 17:47:41

    ΣΤΕΛΙΟ.Μου θυμιζετε στο καυγα σας μια παροιμια που λεει¨οτι καποιοι μαλωναν σε ξενο αχυρωνα¨Φιλε μου το εαν θα παραμεινουμε η οχι στο ευρω ΔΕΝ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ.Οσο τους συμφερει να ειμαστε εντος θα μας πριμοδοτουν με ληστρικα δανεια να παραμενουμε,οταν το κοστος θα ειναι υψηλοτερο της αποβολης μας θα μας δωσουν τη κλωτσια,να εισαι σιγουρος γι αυτο.Στις ληστοσυμοριες οι λεξεις αλληλεγγυη και τα σχετικα ειναι αγνωστες,το κερδος μετραει και μονον αυτο,μην εχεις αυταπατες!

 10. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 21/12/2011 09:53:15

  Κακοφωνίξ ,είπαμε ,σαν βάρδος υστερείς λίγο , αλλά γράφεις θαυμάσια ,δεν θα μπορούσε να γίνει καλύτερη περιγραφή.

  Το γεγονός βέβαια πως όλο αυτό το τσίρκο εμφανίζεται στα γκάλοπ να φτάνει σε νούμερα εξουσίας (αθροιστικά και θεωρητικά βέβαια) είναι πολύ ανησυχητικό. Κυρίως για το που μπορεί να οδηγήσει η απελπισία τον Ελληνικό λαό-που ποτέ (ούτε στην αρχαιότητα...) δεν διακρίνονταν για την πολιτική του ωριμότητα!

 11. JOHN avatar
  JOHN 21/12/2011 09:53:46

  Δηλαδη κακοφωνιξ προσπαθεις να μας πεισεις οτι η σημερινη ακολουθουμενη πολιτικη ειναι μονοδρομος! Και οποιος τολμαει να την αμφισβητησει ειναι καταδικασμενος εξ ορισμου.Τοτε ποιος Σαμαρας θα τολμησει να ζητησει επαναδιαπραγματευση οταν θα εκβιαζεται;Ποιος κοροιδευει ποιον τελος παντων.Η αριστερα την ερμηνευεις οπως εσυ πιστευεις,σε πολλα μπορει να εισαι σωστος.Αλλα σε ενα που ειναι και το βασικοτερο διφωνω καθετα μαζυ σου,δεν ειναι η αριστερα που μας εφερε στο χαλι που ειμαστε,ειναι τα δυο μεγαλα κοματα εξουσιας κατα κυριο λογο,ειναι εαν θελεις και ολοι μαζυ που απαξιωσαν το πολιτικο συστημα.Δεν ειναι τυχαιο που στις δημοσκοπησεις οι αναποφασιστοι,οι ακυροι,οι αδιαφοροι στο συνολο τους ειναι πρωτο κομα.Και κατι αλλο στις δημοκρατιες δεν υπαρχουν αδιεξοδα,υπαρχουν παντοτε λυσεις,αρκει να βαζουμε μπροστα το ΕΜΕΙΣ και οχι το ΕΓΩ!

 12. Γεώργιος avatar
  Γεώργιος 21/12/2011 10:00:24

  Δεν ξέρω αν η αριστερά μπορεί να μας βγάλει από την κρίση, αλλά πλησιάζει η ώρα που θα κληθεί να απαντήσει στο ίδιο ερώτημα η ΝΔ οπότε ας σοβαρευτούμε λίγο και να βάλουμε μπροστά ένα καλά επεξεργασμένο πρόγραμμα(δε βλάπτει κι ολίγος κεντρικός σχεδιασμός) για να κυβερνήσει με κάποιες ελάχιστες αξιώσεις το κόμμα και να φανεί καλύτερο από το ΠΑΣΟΚ.

 13. brandus avatar
  brandus 21/12/2011 10:17:42

  Δυστυχώς κανείς δεν μπορεί να βγάλει την Ελλάδα από τη κρίση χωρίς αιματηρές απώλειες, χωρίς φτωχοποίηση των Ελλήνων ακόμη περισσότερο, χωρίς μειώσεις μισθών και συντάξεων. Όποια άλλη προσέγγιση είναι υποκριτική ανάλογη του "λεφτά υπάρχουν". Οι περικοπές είναι αναπόφευκτες στις δαπάνες του δημοσίου είτε το θέλουμε είτε όχι γιατί κανένα κορόιδο δε θα χρηματοδοτεί τις αυξημένες δαπάνες του ελληνικού κράτους για πολύ ακόμη.

  • Psycho avatar
   Psycho @ brandus 21/12/2011 10:21:23

   Ναι , ναι καλά.

   Δώστε ακομα μερικά δις , επιπλέον των 230 που έχετε δώσει το 2009, 10 και 11 στις τράπεζε,ς και μετά πείτε πως «κανείς δεν μπορεί να βγάλει την Ελλάδα από τη κρίση χωρίς αιματηρές απώλειες, χωρίς φτωχοποίηση των Ελλήνων ακόμη περισσότερο, χωρίς μειώσεις μισθών και συντάξεων»

   Σας έχουμε πάρει χαμπάρι. Δεν μπορείτε να μας δουλεύετε πια. Ξυπνήσαμε , δεν μασάμε το κουτοόχορτο του κυρίου Μπάμπη και της μανδάμ Ξαφά.

 14. Dredd avatar
  Dredd 21/12/2011 10:36:11

  Τελικά... καταλάβατε (ελπίζω πως τουλάχιστον αυτό το "πιάσατε") γιατι έγινε η Συγκυβέρνηση του Μαύρου Μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ.
  Ο "ορρός Αλήθειας" που έτρεξε στα Εγκεφαλικα Κύτταρα του Χρυσοχοϊδη, "αποκάλυψε" τα ευκόλως εννοούμενα για την Εσχάτη Προδοσία που συντελέστηκε στην Χώρα μας. Μέ την Συμμετοχή και του ιδίου (αυτό δεν το ανέφερε, αφου τα ευκόλως εννοούμενα προφανώς ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ).
  Αν ήταν δυνατή η μεταμόσχευση Εγκεφαλικών Κυττάρων, λόγω Ειδικότητας, θα το γνώριζα. Επειδή όμως ακόμα δεν είναι δυνατή, και αφού τα ευκόλως εννοούμενα ΔΕΝ τα βλέπει ο κόσμος ακόμα και αν εμφανίζονται μπροστά στα μάτια του, θα γράψω το εξής και όποιος το "εννοήσει" έχει καλώς. Όποιος δεν το καταλάβει... είναι άξιος, όχι της Μοίρας του, αλλά της Κακομοιριάς του:
  Το "Πολιτικό Σκηνικό" για να κρατηθεί γαντζωμένο στη θέση του, θα χρησιμοποιήσει τον Γ.Α.Π. σαν αποδιοπομπαίο τράγο , πιθανώς και να τον οδηγήσει σαν τον πατέρα του σε Ειδικό Δικαστήριο (που τελικά θα τον...αθωώσει, μην αυταπατάσθαι) , και ο Κεντροαριστερός Χώρος θα "παρα-δωθεί" για χάρη της Κεντροδεξιάς, με το πρόσχημα της
  ΑΝΑΓΚΗΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΚΑΘΑΡΣΗ" ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΗ.
  Τα μεγάλα ΜΜΕ (ήδη παρατηρείται στροφή απόψεων από τους Λαμπράκηδες και το ΣΚΑΙ, το MEGA είναι έτοιμο από καιρό να τους ακολουθήσει) θα σιγοντάρουν τη ΝΔ, σαν την παράταξη που έλεγε εξ αρχής για το "λάθος" του μή δανεισμού της Χώρας, για να συνεχιστεί η ίδια Νεοταξική Καπιταλιστική Πολιτική, ο απλός Ανόητος Έλληνας που έχει βάλει στο μυαλό του πως στις ΕΚλογές ψηφίζουμε για να..."Κερδίσουμε" και όχι για να υπερασπιστούμε την Ιδεολογία μας (ανάθεμα και αν υπάρχει κατι τέτοιο) και όλα θα είναι και πάλι ευτυχισμένα, στην Χώρα της Μπανανίας.
  Και δυστυχώς, δεν μπορώ να "στοιχηματίσω" κάπου σε αυτά, όπως και σε όλα όσα λέμε κάποιοι Έλληνες που πραγματικά αγαπούν την Ελλάδα μας εδώ και δύο χρόνια, γιατί δεν "παίζονται σε στοίχημα" τα...αυτονόητα.
  Ένα μικρό σχόλιο, για τον "μικρό" μας Βάρδο μόνο:
  Η Αριστερά μπορεί να μην έχει τη δυνατότητα να μας βγάλει από την "κρίση"(υποθετικά πάντα), η Δεξιά (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ) όμως, ΣΙΓΟΥΡΑ, γνωρίζει πως να μας βάλει σε αυτή. Χρόνος αληθείας Πατήρ.
  Καληνύχτα σας. Όταν "ξυπνήσετε", θα είναι αργά.

  • Αυτόνομος avatar
   Αυτόνομος @ Dredd 21/12/2011 10:47:33

   Θα μας πείς κάτι για την συγκυβέρνηση όλης της σημερινής επίσημης αριστερας με τον Μητσοτάκη για να φάτε τον Ανδρέα και να χαρείτε λίγη εξουσία κι εσείς; Για τον Φλωράκη και όλον τον τότε υπαρκτό σοσιαλισμό που έβγαλαν με νύχια και με δόντια τον Ανδρέα και το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία ξέρεις τίποτα;

   • Αδέξιος Δεξιός avatar
    Αδέξιος Δεξιός @ Αυτόνομος 21/12/2011 10:52:37

    Αν θυμάμαι καλά υπουργός Δικαιοσύνης της συγκυβέρνησης Μητσοτάκη ήταν ο σημερινός εκλεκτός των ΜΜΕ Φώτης Κουβέλης

    Για να μη ξεχνιώμαστε

   • Dredd avatar
    Dredd @ Αυτόνομος 21/12/2011 10:59:08

    Eννοείς τον Ανδρέα των Pampers? Τον Ανδρέα του Τόμπρα; Τον Ανδρέα του Τσοβόλα δώστα όλα; Τον Ανδρέα του Mea Culpa; Toν Ανδρέα που χαριεντιζόταν σε Κότερα της διαπλοκής, ως τον πρώτο διδάξα; Τον Ανδρέα του Συντάγματος του 1985 που ακύρωσε τις αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας, καταργώντας την ασφαλιστική δικλείδα του Πολιτικού μας συστήματος;
    Τον Ανδρέα τον "έφαγε" η προκλητικότητα και η αλαζονεία του. Και όχι καλέ μου φίλε, δεν είμαι ΚΚΕ. Ούτε ΣΥΝ , ούτε ΠΛΗΝ. Είμαι σκεπτόμενος Έλληνας και δεν ανέχομαι να προσβάλλουν τη νοημοσύνη μου. Αν εσύ το αντέχεις, είναι δικαίωμα σου.

    * Ο Κουβέλης είναι ο κύριος που τον είχε ξεμπροστιάσει ο Τριανταφυλλόπουλος για κάποιες ατασθαλίες; Μήπως; Τα αναχώματα του Συστήματος είναι και θα είναι πάντα εδώ. Όπως και τα υποχείρια του.

    • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
     ΣΤΕΛΙΟΣ @ Dredd 21/12/2011 11:46:54

     Ξέχασες τον Ανδρέα του "δεν πειράζει να προσφέρουμε ένα μικρό δωράκι στους εαυτούς μας" , που ήταν το πράσινο φώς για την θεσμοθέτηση της ολοκληρωτικής διαφθοράς στο Δημόσιο.

     Θα πρόσθετα και τα δανεικά κι'αγύριστα της "Ροζ Βίλλας" , αλλα αυτό ήταν μεταγενέστερο του "βρώμικου 89"!

 15. Αδέξιος Δεξιός avatar
  Αδέξιος Δεξιός 21/12/2011 10:36:59

  Από το σημερινό ΒΗΜΑ
  Σήφης Πολυμίλης
  Αριστερά και δικτάτορες
  Θυμάμαι στη δεκαετία του 70 - η μήπως του 80; -διαβάζαμε στην Αυγή περισπούδαστα άρθρα για την περίφημη θεωρία τζου-τζε του μεγάλου Κορεάτη ηγέτη Κιμ Ιλ- Σούνγκ... Ηταν η εποχή της μεγάλης σύγκρουσης ΚΚΕ και ΚΚεσωτ. και ένα από τα ελάχιστα κομουνιστικά κόμματα που υποστήριζαν το «εσωτερικό» ήταν αυτό της Β. Κορέας... Εκτοτε πολύ νερό κύλησε στις όχθες του Τάμεση και η μάχη για την επικράτηση της κομουνιστικής ορθοδοξίας τελείωσε , έτσι ελπίζαμε τουλάχιστον, μαζί με την κατάρρευση του σοβιετικού μπλόκ. Βέβαια το δικτατορικό καθεστώς της Β. Κορέας συνέχισε ακάθεκτο το δικό του μοναχικό δρόμο της καταρράκωσης ενός λαού, αποτελώντας συγχρόνως και μια διαρκή απειλή για την ειρήνη της περιοχής με την εμμονή του στους πυρηνικούς εξοπλισμούς. Ο γιος αντικαθιστούσε τον πατέρα στην ηγεσία καθώς... βάθαινε η σοσιαλιστική δημοκρατία και έτσι φτάσαμε στο «μεγάλο ηγέτη» Κιμ Γιονγκ- Ουν που αντικαθιστά τώρα τον «αιώνιο πρόεδρο» Κιμ Γιόνγκ-Ιλ που μας αποχαιρέτισε υπό τα διατεταγμένα σπαρακτικά δάκρυα των Κορεατών...
  Κι ενώ σύμπας ο κόσμος καταδικάζει και αποδοκιμάζει όλη αυτή την απίστευτη σταλινική οικογενειοκρατία υπάρχουν όπως φαίνεται ακόμα κάποιοι οπαδοί η και θαυμαστές της. Πού αλλού βέβαια, στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας. Δεν ξέρω αν υπάρχει άλλο κόμμα στον ανεπτυγμένο κόσμο τουλάχιστον, πλην του ΚΚΕ, που εν ονόματι του αντιιμπεριαλισμού να εκφράζει τη συμπαράσταση του σε αυτή την αθλιότητα. Η κεντρική επιτροπή του ΚΚΕ λοιπόν διακηρύσσει την αλληλεγγύη της στο λαό της Β. Κορέας και στο Κόμμα των Κιμ γιατί λέει «έχουν κάθε δικαίωμα να προσχωρήσουν στο δρόμο της ανάπτυξης που έχουν επιλέξει ενάντια στις κάθε λογής ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στο εσωτερικό της χώρας». Γιατί βέβαια το ΚΚΕ ως κάτοχος της απόλυτης αλήθειας γνωρίζει πολύ καλά - έχει πειστεί προφανώς από τους κατά παραγγελία κλαυθμούς και οδυρμούς- ότι ο λαός της Κορέας δεν μπορεί να ζήσει χωρίς να έχει ένα Κιμ τάδε στο κεφάλι του να τον καταπιέζει.

  Ούτε βέβαια έχουν ακούσει για την απίστευτη φτώχεια, την τρομοκρατία, την καταπίεση. Αλλά και η υπόλοιπη αριστερά μπορεί να μην έφτασε σ αυτό το σημείο, αλλά είτε προτίμησε να ποιήσει τη νήσσα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, είτε έβγαλε μια δειλή ανακοίνωση όπως η Δημοκρατική Αριστερά χωρίς να τολμήσει να μιλήσει για έναν από τους χειρότερους δικτάτορες

  Κατά τα άλλα η ελληνική αριστερά ομνύει διαρκώς στη δημοκρατία, υπερασπίζεται τους αγώνες των εργαζομένων, εκφράζει την αλληλεγγύη του υπέρ πάντων και πασών αρκεί να μη αμφισβητούν την αιώνια αλήθεια τού κόμματος, που τη διαχειρίζεται φυσικά η αλάνθαστη, εξ αποκαλύψεως, κομματική νομενκλατούρα...

  • Psycho avatar
   Psycho @ Αδέξιος Δεξιός 21/12/2011 11:08:07

   Η Δεξιά και οι δικτάτορες.

   Θυμάσαι κάποια αναφορά της ελληνικής Δεξιάς στους δικτάτορες του ΔΝΤ, Πινοσέτ, Noριέγκα, Φράνκο και λοιπούς ;

   Στην επιχείρηση Κόνδωρ της ΣΙΑ με τις εκατοντάδες χιλιάδες δολοφονίες απλών ανθρώπων στην Λατινική Αμερική ;

   Κάντε την κριτική σας στον Κιμ Ιλ Σουνγκ, τον Πόλ Ποτ και τον Εμβέρ Χότζα αλλά δειτε και τα δεξιά αντίστοιχα τους.

   • Αδέξιος Δεξιός avatar
    Αδέξιος Δεξιός @ Psycho 21/12/2011 11:15:41

    Ενώ εσείς υμνείτε τους αριστερούς πατερούληδες κάνοντας πως δεν βλέπετε.
    Τι να πείς κανείς....
    Τις εισβολές της Σοβιετίας τις ξεχάσατε;
    Πράγα, Ουγγαρία, Αφγανιστάν....
    Τα γκουλάγκ
    Ελεος πια...

    • Psycho avatar
     Psycho @ Αδέξιος Δεξιός 21/12/2011 11:23:29

     Πραγματικά έλεος !!!

     Σε κάλεσα να μού υποδείξεις ανακοινώσεις της ΝΔ ή άλλου συγγενούς κόμματος, από το 1974 μέχρι σήμερα, για τις χούντες που έβαλε η ΣΙΑ σε όλο τον κόσμο.

     Και αντ΄αυτού μιλάς για την Άνοιξη της Πράγας και τα γκουλάγκ, λές κι εδώ δεν είχες Μακρονήσια κι Αη Στράτηδες και έκτακτα στρατοδικεία και εκατομμύρια εξαναγκασθέντες σε εκπατρισμό και μετανάστευση , ελέω Γιάλτας σχεδίου Μάρσαλ.

     Απορία ψάλτου βηξ.

     • Αδέξιος Δεξιός avatar
      Αδέξιος Δεξιός @ Psycho 21/12/2011 11:28:26

      Μ' έχεις ρίξει στο καναβάτσο!

      Δηλαδή θέλεις να μου πείς οτι η Ν.Δ. υποστήριζε τα φασιστικά καθεστώτα που αναφέρεις;
      Για βρές μου μια ανακοίνωση;
      Δεύτερον, η Μακρόνησος και όλα τα άλλα που αναφέρεις ήταν μια απίστευτη βλακεία, από πλευράς πολιτικής, αλλά για ψάξε να δείς ποιός τα ξεκίνησε.

     • Αυτόνομος avatar
      Αυτόνομος @ Psycho 21/12/2011 11:30:20

      Από ποιο υπόγειο ΚΟΒΑΣ σε έβγαλαν να σχολιάσεις κακομοίρη μου και δεν ξέρεις τι συμβαίνει εδώ; Ποσώς μας ενδιαφέρει τι έκανε ή τι θα κάνει η ΝΔ. Και έχουν καταλάβει όλοι - πλην εσού - οτι το antinews στηρίζει τον Σαμαρά για να αλλάξει το πολιτικό σκηνικό και τη ΝΔ μαζί.

      Κατά τα άλλα μπορείς να μας πεις για τον Στάλιν, την Κούβα, την Τσεχοσολοβακία, την Ουγγαρία, την Αλβανία , την Σταζι, την Ανατολική Γερμανία κλπ κλπ κλπ;

     • Psycho avatar
      Psycho @ Psycho 21/12/2011 11:36:45

      Αδ.Δεξ.

      Ποιος τα ξεκίνησε ;
      Χμμμ.
      Εκείνος που είχε υπουργό τον Μητσοτάκη , τον επί μια δεκαετία αρχηγό της ΝΔ;
      Τον οποίο προσέλαβε εκείνος ο «εθνάρχης» του Αττίλα 2 , και της αμνηστεύσεως των Γερμανών Εγκληματιών πολέμου με το Ν.Δ 3933/1959 ;;

     • Αδέξιος Δεξιός avatar
      Αδέξιος Δεξιός @ Psycho 21/12/2011 11:40:04

      Είπα με έχεις ρίξει στο καναβάτσο!
      Πάλι ανιστόρητο σε συλλαμβάνω!

     • Psycho avatar
      Psycho @ Psycho 21/12/2011 11:53:14

      Ανιστόρητο είπε προχθές και ο Χρυσοχ.
      τον Καζάκη.
      Ο Καζάκης τον κάλεσε σε δημόσια αντιπαράθεση με βάση τα στοιχεία.
      Σε καλώ κι εγω να μου πεις σε τι κάνω λάθος από όσα ανέφερα.
      Αλλιώς το ανιστόρητος επιστρέφεται , και μένεις στο καναβάτσο.

     • Αδέξιος Δεξιός avatar
      Αδέξιος Δεξιός @ Psycho 21/12/2011 11:57:07

      psycho,
      ενδιαφέρουσα η αντιπαράθεση, αλλά πρέπει να φύγω.
      Sorry, αν ξέφυγε καμιά κουβέντα παραπάνω. Δεν ήταν προσωπική.
      Το ανιστόρητος αναφέρεται στο γεγονός ότι όλα αυτά τα με τους εκτοπισμούς και τα ξερονήσια τα ξεκίνησε η κυβέρνηση Θ. Σοφούλη.

     • Psycho avatar
      Psycho @ Psycho 21/12/2011 12:17:56

      Η Μακρόνησος φτιαχτηκε από τον Σοφούλη προπολεμικά, με υπουργό σε εκείνη την κυβέρνηση τον Γεωρ.Παπανδρεου.
      Το 1947 όταν ο χώρος χρησιμοποιήθηκε ως στρατόπεδο συγκεντρωσης και αναμόρφωσης των αντιφρονούντων , στην κυβέρνηση ήσαν μαζί οι Κεντρώοι του Σοφούλη με "Ηνωμένη Παράταξιν Εθνικοφρόνων" του Κ.Τσαλδάρη, πατέρα του Νανά , προεδρου της Βουλής επί Μητσοτάκη με εκείνο το απολαυστικό τικ του μυστακοφόρου άνω χείλους.

     • chrisss avatar
      chrisss @ Psycho 22/12/2011 15:15:21

      Αν θες μπορούμε να απολογηθούμε εμείς για την Μακρόνησο και εσύ για τον Μελιγαλά. Θες;δεν θες..

     • Psycho avatar
      Psycho @ chrisss 22/12/2011 15:34:59

      Ο Μελιγαλάς ήταν σκληρή μα πατριωτική πράξη ενάντια στους συνεργάτες των ναζί.
      Μήπως θέλεις και απολογία του Κολοκοτρωνη για την σφαγή της Τριπολιτσάς;
      Αν θέλεις να απολογηθείς μάθε για τον Μέρτενς και την αμνηστευση του από τον Καραμανλή.

     • chrisss avatar
      chrisss @ chrisss 22/12/2011 15:40:56

      Είσαι και παλαιοκομμουνιστής, είσαι και υποστηρικτής των δολοφόνων..συνεχίστε έτσι και η Μακρόνησος θα είναι μακρινό όνειρο..(ξέρεις, μπορώ και 'γω να γίνω αρκετά προκλητικός)..τράβα πουθενά αλλού να πουλήσεις αριστεροφροσύνη, εδώ απ' ότι βλέπεις δεν είσαι και ιδιαίτερα αποδεκτός..

     • Psycho avatar
      Psycho @ chrisss 22/12/2011 16:32:30

      chriss

      Κατανοω πως εσύ ήθελες να μείνουν ατιμώρητοι όσοι ,μαζί με τους Ναζί, έκαιγαν χωριά και δολοφονούσαν περισσότερους από 200000 έλληνες .
      Εσπασε ο διάολος το ποδάρι του και βρέθηκαν κάποιοι να τους πληρώσουν με το ίδιο νόμισμα.
      Τα παράπονα σου στον «εθνάρχη» σας και τη γερμανίδα Φρειδερίκη σας που αθώωσαν τους εγκληματίες πολέμου.
      Ααυτοδιορίστηκες μπράβος στα Αντινέα ;

     • αλλενάκι avatar
      αλλενάκι @ chrisss 22/12/2011 16:57:06

      στην Πηγάδα και στο Φενεό ρίχνατε όμως και τις οικογένειες, μανάδες με μωρά, μικρές αδερφές, ή κάνω λάθος;

      συλλογική οικογενειακή ευθύνη δηλαδή, όχι μόνο τιμωρία των ταγμάτων ασφαλείας

     • chrisss avatar
      chrisss @ chrisss 22/12/2011 16:57:17

      όχι απλώς δες κάτω από τα σχόλια σου τι γράφεται..αν πιστεύεις, τέλος, πως οι σφαγιασθέντες στο Μελιγαλά, ήταν συνεργάτες των Γερμανών, όταν στους νεκρούς υπάρχουν μικρά παιδάκια, είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς πως εκτός από ανιστόρητος και κομμούνι είσαι και ηλίθιος..

     • Psycho avatar
      Psycho @ chrisss 22/12/2011 17:27:05

      Allenaki

      Στο ολοκαύτωμα του Χορτιάτη, οι «εθνικόφρονες» συνεργάτες των γερμανών, είχαν δέσει μια κοπελίτσα σε ένα δέντρο και την σκότωσαν αφού την βίασαν ο ένας μετά τον άλλο μπροστά στα μάτια της μάνας της , την οποία επίσης δολοφόνησαν.
      Αποφάσισε εσύ την τιμωρία που χρειάζεται σε αυτά τα κτήνη.
      Στον κατάλογο των θυμάτων Μελιγαλά που είχαν δημοσιεύσει οι συγγενείς τους, δεν περιλαμβάνονται παιδιά. Από τους 1200 περίπου αναφερόμενους νεκρούς οι 40 είναι γυναίκες και ηλικιωμένοι.

 16. redteam avatar
  redteam 21/12/2011 10:42:40

  Η ανάλυση είναι για κλάματα και δείχνει τη σύγχυση της Δεξιάς. Είναι συρραφή απολιτικών απόψεων, αφού η Δεξιά δεν παράγει πολιτική παρά μόνο Γκρούεζες και πελάτες, με ελάχιστες εξαιρέσεις που επιβεβαίωναν τον κανόνα.

  • Αδέξιος Δεξιός avatar
   Αδέξιος Δεξιός @ redteam 21/12/2011 10:46:18

   Ενώ η αριστερά μας έχει τρελάνει στις ιδέες!

 17. Χρήστος Δημάρης avatar
  Χρήστος Δημάρης 21/12/2011 10:44:28

  Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ Η ΕΥΡΩΠΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ Η ΕΥΡΩΠΗ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ: Διαβάζοντας και το κείμενο του Κακοφωνίξ, το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι η πιό ρεαλιστική και η πιό φιλολαική πρόταση είναι η πρόταση του Λαφαζάνη. Ακόμα και ο ίδιος ο Κακοφωνίξ αναγνωρίζει πως η ίδια η πραγματικότητα μπορεί να μας οδηγήσει σε αυτά που λέει ο Λαφαζάνης ανεξάρτητα από την θέληση μας. Και επειδή οι θέσεις Λαφαζάνη δεν είναι οι επίσημες θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ η ένωση της Ελληνικής αριστεράς γίνεται ακόμα δυσκολότερη. Τώρα για το κομμάτι της Ενωμένης Ευρώπης μπορεί Κακοφωνίξ να ειρωνεύεσαι την αριστερά που θέλει την Ευρώπη των Λαών (την ειρωνεύομαι και εγώ γι αυτήν την θέση) αλλά θα έπρεπε να ειρωνευτείς και την Δεξιά που πιστεύει στην Ευρώπη της Δημοκρατίας.

 18. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 21/12/2011 10:50:01

  Ποια αριστερά μπορεί να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση;;;

  Αυτοί που χτυπήθηκαν ανελέητα και με μίσος αναμεταξύ τους στο Σύνταγμα στις 20 Οκτωβρίου με νεκρό και έγιναν θλιβερό θέαμα στα ξένα σάιτ με τον ανάλογο σχολιασμό-οικτιρμό;
  (...κι' αν μισιούνται ανάμεσά τους δεν τους πρέπει ελευθεριά!...)

  Ή η αριστερά που αλλάζει τις θέσεις σαν τα πουκάμισα όσον αφορά στην παραμονή ή όχι στο ευρώ (έξοδος τώρα, όχι αργότερα η Παπαρήγα, το μέσα έξω)

  Ή η αριστερά που έχει μόνιμα στραμμένο το ένα μάτι στο Πασοκ και εκστασιάστηκε από το δόλιο δημοψήφισμα του γαπ θεωρώντας το κορυφαία κίνηση;

  Ή η αριστερά που λοιδωρεί ως ακροδεξιό το οποιοδήποτε επιφανές της στέλεχος αν χρησιμοποιήσει τον όρο Εθνικό; (συμπεριλαμβανομένου του Καζάκη, της Σπίθας, και άλλων, γύρω από τον Καζάκη αυτή τη στιγμή μαίνεται πόλεμος αλληλοπροβοκατορολογίας, κατανοητός μόνο από όσους είναι εξοικειωμένη με το δαιδαλώδη αριστερό λόγο)

  Ή η αριστερά που ύμνησε την επέμβαση των μισθοφόρων εγκληματιών και της Ευρώπης/Νάτο στη Λιβύη;

  Ή η αριστερά που εμφανίζει την επικράτηση των μουσουλμανικών αδελφοτήτων στη Β. Αφρική ως αραβική Άνοιξη και πρότυπο επανάστασης επειδή είναι ΛΟΥΣΜΕΝΗ στο ΑΙΜΑ;

  Ή αριστερά που είναι στραμμένη μόνιμα σε ΦΕΡΤΑ πρότυπα (διαδοχικά εναλλασσόμενα) από τότε που εμφανίστηκε στην Ελλάδα;

  Ή αριστερά που υπόσχεται νομιμοποίηση και πολιτικά δικαιώματα σε όλα τα ξένα πολιτισμικά και εθιμικά στοιχεία που εισέρχονται παράνομα στο έδαφος της χώρας και με τη ΣΥΝΔΡΟΜΗ της έχει γίνει το Κέντρο της Αθήνας Κρανίου Τόπος;

  Ή η αριστερά που έλκεται διαχρονικά από το περιθώριο; (το οποίο είτε την αγνοεί είτε τη χρησιμοποιεί συνειδητά, χωρίς κανένα κέρδος για την ίδια και με μόνιμη ζημία για όλους τους άλλους)

  Η γνώμη μου είναι ότι ο Ελληνικός Λαός θέλει Αστική Συνταγματική Επανάσταση και όχι "Προλεταριακή".

  Ήδη το Πασοκ έχει πραγματώσει πολλά από τα προτάγματα της αριστεράς και αυτός είναι ο λόγος που συστηματικά "της λεηλατεί τις ψήφους".

  Σοσιαλιστικότατο είναι το Πασοκ (δήμευση και κατάργηση της ιδιοκτησίας μέσω των φόρων, φορολόγηση ότι αναπνέει, υπαλληλοποίηση όλων, ανελέητο κυνηγητό της επιχειρηματικότητας, ΕΞΙΣΩΤΙΣΜΟΣ για να μην διαφέρει κανείς και μετά ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ σε Καθεστώς ΗΜΙ-ΠΕΙΝΑΣ...)

  Η ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΦΥΣΙΚΑ, ΑΘΙΚΤΗ...

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ αλλενάκι 21/12/2011 12:40:56

   ... με μία μόνο επιφύλαξη στα όσα γράφεις: στην κρατικίστικη σοβιετία που εγκατέστησε το ΠΑΣΟΚ στη χώρα μας, η κραταιά νομενκλατούρα ασφαλώς και διαφέρει (σε προνόμια) από το πόπολο!!!

   Καλημέρα, χρόνια πολλά αλλενάκι.

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ δρόμος 21/12/2011 15:45:15

    Xρόνια πολλά αγαπητέ Δρόμε!
    Φυσικά τα προνόμια τα κράτησε για τον εαυτό του.

 19. yellow avatar
  yellow 21/12/2011 10:53:31

  Η Αριστερά δεν έχει προτάσεις.... και όποτε έχει είναι ... ανεδαφικές.
  Ευτυχώς που ο Σαμαράς και οι λοιποί συγκυβερνητές έχουν ....
  Ο θεός να μας φυλάξει από αυτούς που έχουνε προτάσεις!! ;-)

 20. Νικος avatar
  Νικος 21/12/2011 10:53:42

  Πάντως -και- στην πολιτική ισχύει αρκετές φορές το "επιτίθεσαι πιο συχνά σε αυτόν που φοβάσαι περισσότερο".
  Μήπως εδώ ισχύει αυτή περίπτωση;
  Γιατί, βλέπω να πυκνώνουν οι επιθέσεις στην αριστερά και όχι στις επιλογές του Παπα-δήμου που είναι ολόιδιες με του Παπα-νδρέου. Σημαίνουν κάτι όλα αυτά;

  Γιατί, έρχονται όλο και περισσότερα νέα μέτρα, όλο και περισσότερη ύφεση, φτώχια, οικονομική και κοινωνική εξάντληση.
  Και ... έρχεται και η αλλαγή του Δικαίου των δανείων, που θα μιλάει πια αγγλικά;

  Γιαυτά δεν ακούω καμιά κουβέντα ΠΙΑ !
  Και η κουβέντα πάει γυριστή στην ... αριστερά
  Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.....
  και του χρόνου....

  • Factorx avatar
   Factorx @ Νικος 21/12/2011 13:24:00

   Χα χα χααααααα. Μια φορά μόνο ασχοληθήκαμε με την Αριστερά - και πανικοβληθήκατε. Για τον Παπαδήμο γράφουμε δέκα φορές την ημέρα αλλά οι αριστεροί μας φίλοι απαξιώνουν να γράψουν. Απασχολούνται με το πως θα ρίξουν την κυβέρνηση πριν την ρίξει η ΝΔ και την πατήσουν πάλι

 21. sawas avatar
  sawas 21/12/2011 11:05:46

  Λάθος ερώτημα θέτεις
  Το σωστό: Μπορεί αυτός που μας έβαλε στην κρίση να μας βγάλει κιόλας?

  Εναλλακτικά:Μπορεί αυτός που δεν συμμετείχε στην λήψη αποφάσεων να τα κάνει χειρότερα από αυτούς που αποδεδειγμένα σε οδήγησαν στην αδιέξοδο?

  • victoria (true) avatar
   victoria (true) @ sawas 21/12/2011 15:00:20

   Συγγνώμη αλλά η αριστερά δεν αθωώνεται επειδή δεν κυβέρνησε κυριολεκτικά.

   Στην ίδια χώρα ζούμε και ξέρουμε πως κυβέρνησε μια χαρά, με ψευδοδιλήμματα, με εύκολες αρνήσεις και τζάμπα αντιπολιτεύσεις, με το αέναο προμοτάρισμα της θολοκουλτούρας (που δεν είδαμε βέβαια να στέκεται ανάχωμα απέναντι στα κακώς κείμενα της κοινωνίας ως πραγματική άποψη, παιδεία, ή ιδεολογία) και με τη δαιμονοποίηση των πάντων καθώς βάφτιζε φασισμό ό,τι ήταν απέναντί της, όχι ό,τι ήταν πράγματι φασισμός. Για μένα συνέβαλε μάλιστα στην ανάπτυξη της ακροδεξιάς, επιτυγχάνοντας αυτό που δήθεν απευχόταν.
   Το να συμβάλλει στην ανάπτυξη με αυτές τις ίδιες λογικές, αποκλείεται. Με νέα λογική, το να μπορέσει να αρθρώσει πραγματικό αναπτυξιακό λόγο, χρήσιμο θα είναι και νομίζω καλοδεχούμενο από όλους.

 22. Ignoramus avatar
  Ignoramus 21/12/2011 11:31:45

  οι αγορολαγνοι ξαναχτιπισαν.
  ζητω η εκμεταλευση ανθρωπου απο ανθρωπο
  καοκοφονιξ=στεφανος μανος;

 23. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 21/12/2011 11:42:04

  Πρέπει να κατανοήσουμε ότι κρίση που η χώρα μας περνάει είναι απόρροια πολλών αιτιών. Πολλαπλές εσωτερικές αιτίες, όπως οι χιλιοειπωμένες αιτίες της κακοδιαχείρισης από το 1981,
  ο λαϊκισμός, η διάλυση της δημόσιας διοίκησης, η επικράτηση της διαφθοράς ως κυρίαρχη εθνική ιδεολογία, η διάλυση της παραγωγικής ικανότητας της χώρας σε συνδυασμό με την ένταξη στο ευρώ κτλ. Εξωτερικές είναι επίσης οι γνωστές αιτίες των παιγνιδιών του διεθνούς τραπεζικού και χρηματιστικού συστήματος, ο τρόπος υιοθέτησης του ευρώ και θέσπισης των περί αυτών θεσμικών οργάνων, καθώς και οι συνεχείς εξελίξεις σε διεθνές παραγωγικοκαταναλωτικό πλέγμα στα πλαίσια της παγκοσμιοποίησης κτλ.
  Η πολυπλοκότητα επομένως του ζητήματος δεν επιτρέπει αυταπάτες για μαγικές και μεσσιανικές λύσεις. Ειδικά όταν οι προτεινόμενες λύσεις κυριαρχούνται από ξεπερασμένα και μη ιδεολογήματα. Δεν είναι πλέον ζήτημα πρόθεσης. Και βέβαια μπορούμε να δεχτούμε ότι η Αριστερά έχει την καλή πρόθεση. Και η Δεξιά επίσης.
  Στις κοινωνικές επιστήμες η ορθή διάγνωση και ανάλυση των φαινομένων και της πραγματικότητας δεν συνεπάγεται και την ανεύρεση της ορθής λύσης, πολιτικής ή τεχνοκρατικής.
  Αυτό, ειδικά όταν το εξεταζόμενο ζήτημα έχει πάρει τις διαστάσεις δομικής κρίσης, όπως η κρίση που ζούμε σήμερα στην Ελλάδα και γενικότερα στην ευρωζώνη.

  Η Ελλάδα έχει ανάγκη πλήρους αναδόμησης για να εισέλθει σε πορεία ανάπτυξης. Χιλιοειπωμένα τα τι πρέπει να γίνει.
  Αυτό, όμως, απαιτεί υπομονή, χρόνο και πάνω απ΄ όλα αλλαγή νοοτροπίας όλων, πολιτών και πολιτικών. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει πως πρέπει να απαλλαγούμε από τη μιζέρια των εύκολων λύσεων. Οι πολίτες από την μιζέρια των εφήμερων και άκοπων προσδοκιών. Οι πολιτικοί από τη μιζέρια της υποσχετικής και των παροχών.

  Απαιτείται εθνική συναίνεση στη κοινωνία και σε επίπεδο εξουσίας. Αυτό θα επιτρέψει σύγκρουση με το σάπιο στους χώρους παραγωγής, στη δημόσια διοίκηση και στις ίδιες τις κοινωνικές δραστηριότητες. Η σύγκρουση θα προκαλέσει πόνο και αντιδράσεις.
  Όταν από τα τέλη του 1970 μιλούσαμε για κτύπημα της παραοικονομίας μας διέφευγε ότι υπήρχε
  ο κίνδυνος παράλληλης κατάρρευσης της ίδιας οικονομίας, αφού το ήμισυ αυτής ήταν παραοικονομία. Το κτύπημα επομένως της παραοικονομίας προϋπόθετε ενέργειες σε βάθος χρόνου δεκαετίας. Για το κάθε κυβερνών κόμμα αυτό θα ήταν αυτοκτονία.
  Να λοιπόν γιατί πολίτες και πολιτικοί πρέπει να απαλλαγούμε από το κόμπλεξ της εξουσίας και των αυτάρεσκων εύκολων λύσεων.

  Η Αριστερά δεν μπορεί να δώσει λύση απλά γιατί κάνει επαναστατική προπόνηση και ακολουθεί πολιτική φαρμακευτικής δοσολογίας, πολιτική των εύκολων λύσεων. Κύρια γιατί ξεχνάει τη βασική μαρξιστική αρχή: Κοινωνίες που δεν αναπαραγάγουν τις υλικές συνθήκες υπάρξεως τους καταρρέουν.
  Αυτό δυστυχώς το ξέχασε ο ελληνικός λαός στο σύνολο του, θύμα του λαϊκισμού του αριστερίζοντος Πασοκ.
  Δεν μας λέει η Αριστερά πώς θα δημιουργήσει διεθνώς ανταγωνιστική παραγωγική ικανότητα και πώς θα διασφαλίσει την αναπαραγωγή της. Μήπως με την κρατικοδίαιτη νομενκλατούρα;

  Τα πράγματα είναι τραγικά απλά: Η Ελλάδα είναι σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και απαιτείται Εθνική συσπείρωση. Πάταξη του σάπιου. Όλοι γνωρίζουμε που είναι. Εθνική έπαρση μέσα από πράξης και χωρίς λόγια.

  • Psycho avatar
   Psycho @ Μανιάτης 21/12/2011 12:00:06

   Δεν χρειάζεσαι διεθνώς ανταγωνιστική οικονομία.
   Χρειάζεσαι να ελέγχεις ασφυκτικά τι συμβαίνει μέσα στο σπίτι σου.
   Εισάγουμε, ελέω ΕΕ , μέχρι και πορτοκάλια και λεμόνια.
   Κι αυτή ειναι η ρίζα της τωρινής κακοδαιμονίας μας.
   Εδώ έχουμε υποτιθέμενη Τράπεζα της Ελλάδος, της οποίας είναι άγνωστη η μετοχική σύνθεση και είναι ΝΠ Ιδιωτικού Δικαίου.
   Τι ψάχνεις μετά;

   • Μανιάτης avatar
    Μανιάτης @ Psycho 21/12/2011 12:08:30

    Σωστά. Αλλά πρέπει και να εξαγάγουμε. Είμαι αγρότης στην καταγωγή και γνωρίζω γιατί εισαγάγουμε πορτοκάλια, σε λίγο και λάδι! Λάθος, όμως, το ελέω ΕΕ, αλλά ελέω ανικανότητας.
    Οι πολιτικές εξουσίες και τα υποζύγιά τους μετέτρεψαν τη δημόσια περιουσία σε δική τους. Λόγω δε ανικανότητας τη διέλυσαν.
    Ναι, σίγουρα διαπράχθηκε και διαπράττεται εθνικό έγκλημα.

 24. Kάποιος avatar
  Kάποιος 21/12/2011 11:54:18

  Όσο ανεβαίνουν δημοσκοπικά τα αριστερά και κομμουνιστικά κόμματα τόσο θα πληθαίνουν τα άρθρα και οι κριτικές εναντίον της Αριστεράς.
  Αυτό είναι φυσιολογικό και θεμιτό στο μέτρο που ασκείται επιχειρηματολογία και όχι συνθηματολογία.

  Για να μην ξεχνιόμαστε πάντως στην Ελλάδα μεταπολεμικά και μεταπολιτευτικά κυβερνούν κεντρώα και δεξιά κόμματα και ειδικά τα τελευταία 35 χρόνια, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ.
  Αυτοί βαρύνονται για τον εξωτερικό δανεισμό της χώρας, την κακοδιαχείριση, τα ρουσφέτια και τις μίζες, τα σκάνδαλα, την λεηλασία των ασφαλιστικών ταμείων και για όλα όσα μας οδήγησαν στο σήμερα, με την πρωταρχική ευθύνη να βαραίνει το ΠΑΣΟΚ που κυβέρνησε περισσότερο.

  Σε όσους λοιπόν αρέσει ο τρόπος που κυβέρνησαν στο παρελθόν και το έργο που παρήγαγαν τα παραμένοντα στελέχη των δύο πάλαι μεγαλυτέρων κομμάτων, ας τους ξαναεμπιστευθούν.

  • Factorx avatar
   Factorx @ Kάποιος 21/12/2011 13:38:56

   Να κάνω μια μικρή παρατήρηση για να μην μπερδεύεστε: Μόνο άσχετοι ή κακόβουλοι προπαγανδιστές μπορουν να μπερδεύουν εμάς με τη ΝΔ. Εμείς τον Σαμαρά στηρίζουμε για να αλλάξει τη ΝΔ και την χώρα. Αν έχετε παράπονα με τη ΝΔ η διεύθυνσή της είναι γνωστή

   • Μανιάτης avatar
    Μανιάτης @ Factorx 21/12/2011 16:23:26

    Όχι άλλες "Αλλαγή".
    Να δρομολογήσει τις διαδικασίες για ποιοτικές αλλαγές, ναι. Απαιτείται χρόνος και κόπος. Δεν θα το πετύχει δε παρά μόνο με πυγμή, σύνεση και συνέπεια. Με λίγα λόγια και μεγάλες πράξεις.
    Όπως γνωρίζεις, η λεγόμενη Δεξιά έχει ακόμη ενοχές και ιδεολογικό έλλειμμα. Υπάρχουν τάσεις αρχοντοεπαρχιωτισμού και αφιλοξενίας νέων ατόμων και νέων ιδεών.
    Θα σου πρότεινα να διαβάσεις το βιβλίο του Άγγελου Ελεφάντη στον Αριστερισμό του Λαϊκισμού που αν και παλιό παραμένει επίκαιρο. Αφορά τον τρόπο κυριαρχίας του πασοκισμού ως ιδεολόγημα στην χώρα μας και το πώς αιχμαλώτισε την κοινωνία.
    Ο λαϊκισμός επανέρχεται σαν το φασισμό – ο δεύτερος είναι παιδί του πρώτου – σε περιόδους κρίσης, όπως σήμερα.

    Πάντως, λόγω καταγωγής συστρατεύομαι.

 25. Γιαννης 3 avatar
  Γιαννης 3 21/12/2011 11:56:37

  κατα την ταπεινη μου αποψη εαν διαβασει κανεις ιστορικα βιβλια της περιοδου 40-49 θα καταλαβει πολλα πραγματα για τον ρολο του ΕΠΑΜ στις μερες μας και εξηγω:τολμω να το χαρακτηρισω σαν τον μοντερνο ΕΛΑΣ ο οποιος ηταν ο πολεμικος βραχιωνας του ΕΑΜ-ΚΚΕ(ακομα και τοτε το ΚΚΕ δεν μπορουσε να πεισει την πλατια μαζα του πλυθησμου γιατι πρεσβευε και πρεσβευει τον απολυτο σκοταδιστικο καθεστως της αντιπαλης πλευρας ετσι δημιουργηθηκε ενα ωραιο περιτυλλιγμα σε 'πατριωτικο πλαισιο' ο ΕΛΑΣ για να αγκαλιασει την πλατια μαζα.Βεβαιως εδωσε τις μαχες του σεβομενος τον ρολο του αλλα ακολουθωντας πιστα την ανωτατη κομμουνιστικη ιδεολογια ξεκκαθαρισε χωρις λογο τις αντιπαλες ανταρτικες ομαδες με προφανεις σκοπους.Ο διπλος ρολος του φαινεται απο τους λογους των ηγετων του ΕΛΑΣ οι οποιοι χρησιμοποιησουν την ιδια ακριβως κομμουνιστικη ορολογια με προσχημα την Ελλαδα).Το αποτελσμα ηταν οτι με την απελευθερωση το 44 δεν ειχε λογο υπαρξης ετσι οι μαχητες του εμειναν μετεωροι μεταξυ κοκκινης ιδεολογιας ή επιστροφης στην νεα πραγματικοτητα,ολοι ομως ή οι περισοτεροι χρησιμοποιηθηκαν αναγκαστηκα στο τελικο αγωνα του ΕΑΜ-ΚΚΕ για την καταληψη της εξουσιας το 46-49 προκαλωντας το αιματοκυλισμα που γυρισε τη χωρα σε εποχες 1800.Ετσι ειναι και το ΕΠΑΜ με κυριο εκφραστη τον κ.Καζακη ο οποιος οντως εχει πει αρκετα πραγματα οσον αφορα τα οικονομικα εγκαιρα σε σχεση με αλλους σαλντιμπαγκους που εβγαιναν και εκαναν αναλυσεις του αμπελωνα,η ουσια ομως ειναι οτι και αυτος χρησιμοποιει την ορολογια και ιδεολογια της ανωτατης κομμουνιστικης και δεν μπορει να κρυφτει μιλωντας για την εξουσια του 'λαου' και των 'εργατων' χωρις να βγαινει μπροστα ομως,προσωπικα δεν θα μου εκανε εντυπωση εαν πλησιαζοντας προς τις εκλογες προσχωρισει τελικα στο ΚΚΕ ακολουθωντας το πλανο που εχει μπει σε εφαρμογη,το οδεινιρο θα ειναι βεβαια ολοι αυτοι που ακουνε και πιστευουν πραγματα αμασητα.

 26. orfanos stamatis avatar
  orfanos stamatis 21/12/2011 11:58:48

  ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΤΣΑΚΩΜΟΥΣ ΣΑΣ ΓΑ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ Η ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΘΑ ΜΕ ΑΝΑΓΚΑΣΕΤΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΩ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΑΣΟΚ!!!!!!!!!!!!!!

  • Μανιάτης avatar
   Μανιάτης @ orfanos stamatis 21/12/2011 12:40:13

   Ναι, υπάρχει ο μέγας κίνδυνος να οδηγηθεί εκεί!
   Τέρμα οι τσακωμοί Δεξιάς κι Αριστεράς!

   • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
    ΣΤΕΛΙΟΣ @ Μανιάτης 21/12/2011 12:55:44

    Ρε παιδιά ξυπνάτε ,δεν υπάρχει πιά δεξιά και αριστερά. Υπάρχουν τα λαμόγια απο τη μιά ,και ο ταλαιπωρος λαός απο την άλλη. Ετσι απλά.

    • Psycho avatar
     Psycho @ ΣΤΕΛΙΟΣ 21/12/2011 13:14:16

     Σωστά, αλλά το βασικό εργαλείο εξόδου από την κρίση, δηλαδή την αποχώρηση από την ευρωζώνη, και την θέσμιση εθνικου νομισματος μαζί με την μη αναγνώριση του υποτιθέμενου χρέους, μόνο από αριστερές δυνάμεις την άκουσα στον δημόσιο διάλογο.

 27. netos avatar
  netos 21/12/2011 12:21:44

  Φυσικά και δεν μπορεί να τη βγάλει, αφού δεν είναι αυτή που τη δημιούργησε. Έλεος.

  • Μανιάτης avatar
   Μανιάτης @ netos 21/12/2011 12:55:40

   Συμμετείχε στη δημιουργία της κι όχι μόνο έμμεσα.
   Πού ήταν η Αριστερά τόσα χρόνια να κτυπήσει την διαφθορά και την ανομία; Πού είναι οι προτάσεις της επί συγκεκριμένων θεμάτων πέρα των μεταφυσικών περί μετάβασης στο σοσιαλισμό, ειδικά όταν είδαμε τι έγινε με τον σοσιαλισμό στους γείτονές μας; Πού ήταν η Αριστερά όταν στο όνομα της ελευθερίας διακίνησης των ιδεών (sic) μετατράπηκαν τα πανεπιστήμια σε κέντρα εμπορίας ναρκωτικών και εραστών με φεράρι;
   Πού ήταν η Αριστερά να δώσει προτάσεις για την ανάπτυξη της παραγωγής, πέρα των γενικών αερολογιών;
   Δεν είναι η Αριστερά που υποθάλπει την αλαζονεία των συνδικαλιστών, ειδικά των κρατικοδίαιτων και παρασιτικών της ΑΔΕΔΥ;
   Πού ήταν η Αριστερά για σκάνδαλα ημετέρων της;
   Και βέβαια είναι συνυπεύθυνη, αν και σε μικρότερο βαθμό.
   Μόνο μερικά.

   • netos avatar
    netos @ Μανιάτης 21/12/2011 14:44:55

    Συνυπεύθυνοι είναι οι κυβερώντες και οι κυβερνήσαντες. Τελεία και παύλα

 28. Psycho avatar
  Psycho 21/12/2011 12:31:01

  Στέλιο

  Λές για «Γελτσινοποίηση» και έχεις δίκιο, ίσως να το έκανες εκ παραδρομής, αλλά σου βγήκε σωστό.
  Επί Γιέλτσιν στην Ρωσία εφαρμοζόταν πρόγραμμα ΔΝΤ , συμφωνίες σαν αυτές που υπογράψαμε κι εμείς.
  Κόψιμο δημόσιου τομέα, συντάξεων , μισθων , αύξηση εμμέσων και άμεσων φόρων για τους μικρομεσαίους και ξεπούλημα του δημόσιου πλουτου σε ολιγάρχες.

  Βεβαίως και αμφισβητώ πως θα έρθει αυτή η καταστροφή αν πάμε μόνοι μας σε εθνικό νόμισμα με όλες τις συνοδευτικές ενέργειες που απαιτούνται, εκ των οποίων μία είναι ο έλεγχος των κεφαλαίων.
  Ρίξε μια ματιά

  h--p://www.infomathisi.gr/ekpaideutika_nea/k_lapabitsas__xansberner_sin_elliniki_krisi_kai_i_epistrofi_stin_draxmi.html
  h--p://www.evdomi.gr/pub/starcms/repository/static/articles/ar_64114_1.asp

  h--p://dimitriskazakis.blogspot.com/2011/06/blog-post_6317.html

  • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
   ΣΤΕΛΙΟΣ @ Psycho 21/12/2011 13:15:34

   Ε, γνωστό ,αυτή είναι η στάνταρ συνταγή του ΔΝΤ. (δεν υπερασπίζομαι τις επιλογές ΓΑΠ/Νικολάκη!)

   Ωραία αυτά (links) αλλα φοβάμαι πως βλέπουμε το τυρί (δραχμούλα!) και δε βλέπουμε τη φάκα (λαμόγια με τα λεφτά έξω που τρίβουν τα χέρια).

   Θυμίσου πως οι μαυραγορίτες της κατοχής εκμεταλεύτηκαν την εξαθλίωση του λαού ,αγόρασαν τους πάντες και τα πάντα ,και έγιναν για δεκαετίες η άρχουσα τάξη στην Ελλάδα.

   Φοβάμαι πως στην ίδια παγίδα μας οδηγούν και τώρα.

  • Psycho avatar
   Psycho @ Psycho 21/12/2011 13:42:50

   Oι μαυραγορίτες της κατοχής θησαύρισαν επειδή έμειναν ατιμώρητοι από το αστικό πολιτικό σύστημα. Έφτασε μάλιστα το 1969 να αναγνωριστούν σαν αντιστασιακοί και να συνταξιοδοτηθούν.
   Στην επιστροφή σε δραχμή και με κρατικές τις τράπεζες, δεν θα έρχεται το κάθε λαμόγιο-μαφιόζος να κάνει τον επιχειρηματία ανεξέλεγκτα.
   Αυτό συμβαίνει τώρα με την ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίων και ανθρώπων. Έτσι έχουν αγοράσει ολόκληρα νησιά οι ξένοι, έτσι αγοράζουν την Θράκη οι Τούρκοι.

 29. skpt avatar
  skpt 21/12/2011 12:31:16

  Καλε μας κ. ΛΕΙΒΑΔΙΤΗ, από πού ως πού ..."του οίκου μας" ;;;
  Άσε τώρα τα σάπια. Σε τα μας;;;
  Αφού δεν είμαστε πια στον ίδιο οίκο!
  Αλλά ξέχασα, είναι πιο πιστική η αποδοκιμασία, όταν φέρεται ως προερχόμενη από τους πιστούς φίλους του Σαμαρά!

 30. Psycho avatar
  Psycho 21/12/2011 12:33:23

  Ελέω ΕΕ και ΚΑΠ.
  Αποκλειστικά.
  Επειδή κι εγώ έχω χωράφια , στο λέω από πείρα.
  Η ΕΕ μάς έβαζε να πετάμε τα γάλατα και τα πορτοκάλια στις χωματερές.

 31. ΟΔΥΣΣΕΑΣ avatar
  ΟΔΥΣΣΕΑΣ 21/12/2011 12:39:20

  Εγώ πάντως διαβάζοντας όλα σχεδόν τα παραπάνω σχόλια, σκιάχτηκα κι άλλο....
  Ακόμα και καταμεσής του ορυμαγδού, έχουμε...΄΄καλλιστεία΄΄ μεταξύ αριστεράς και δεξιάς, λες και μας έχει απομείνει τέτοια πολυτέλεια.... Αναλωνόμαστε σε ιστορικές αναδρομές περί ευθυνών και προπατορικών αμαρτημάτων.
  Δείτε το καθαρά, εάν υπάρχει ελπίδα, αυτή είναι να απομονώσουμε τους πρόθυμους προδότες και τα τσιράκια της νέας τάξης, κι όλοι οι υπόλοιποι να σταθούμε απέναντι, καταργώντας τους άχρηστους διαχωρισμούς, τουλάχιστον μέχρι να αντιμετωπίσουμε τελειωτικά τους πραγματικούς μας εχθρούς. ΄Οσο σας βλέπω να αναλώνεστε σε '' ιδεολογικούς εμφυλίους'', απογοητεύομαι και ετοιμάζομαι για τα χειρότερα. Τόσο δύσκολο είναι να σκεφτούμε με γνώμονα το συμφέρον του λαού μας και των ερχόμενων Ελλήνων των οποίων με τη στενοκεφαλιά μας, καταστρέφουμε το μέλλον;;;;

 32. hdgr avatar
  hdgr 21/12/2011 12:48:20

  Η κριτική στις θέσεις της αριστεράς , για την κρίση και την έξοδο από αυτήν , έχει νόημα μόνο όταν οι δικές σου θέσεις είναι ξεκάθαρες.

  Πριν από όλα τα άλλα προηγείται ένα , τι θα γίνει με την δανειακή σύμβαση;

  Τις θέσεις της ΝΔ δεν τις έχω ακούσει. Οι αποχρώσεις της αριστεράς κουτσά-στραβά έχουν άποψη , καλή -κακή δεν το εξετάζω.

  Ποια είναι η άποψη της ΝΔ; Πότε θα μας την πει;

  • Psycho avatar
   Psycho @ hdgr 21/12/2011 13:03:35

   Εχει λήξει το θέμα. Και το πρωτο Psi και το PSI+ είναι υπο το αγγλικό δίκαιο. Αλλιώς δεν δέχονται οι ομολογιούχο το εθελοντικό κούρεμα, και πάμε για ενεργοποίηση των CDS . Που δεν θα αποφευχθεί , ούτως ή άλλως, αλλά οι τοκογλύφοι με τους εγχώριους συνεργάτες τους, προσπαθούν να αποκομίσουν τα μέγιστα δυνατά οφέλη

   «Την ώρα που οι διαπραγματεύσεις για το PSI+ βρίσκονται σε εξέλιξη με μία επίκαιρη ερώτηση στον Έλληνα ΥΠΟΙΚ για το δίκαιο των ελληνικών ομολόγων να παραμένει αναπάντητη, το XrimaNews.gr αποκαλύπτει πως στο PSI του 21% υπήρχε όρος για παραχώρηση του μεγαλύτερου διαπραγματευτικού χαρτιού της Ελλάδας στους τραπεζίτες, δηλαδή τη μετατροπή του δικαίου που ρυθμίζει τα ελληνικά ομόλογα από το ελληνικό στο αγγλικό. Σύμφωνα με πληροφορίες των New York Times που δημοσιεύτηκαν την 1η Σεπτεμβρίου του 2011, η ελληνική κυβέρνηση συμφώνησε στη μετατροπή του δικαίου των ελληνικών ομολόγων προκειμένου να συμμετάσχει στο PSI του 21%, χωρίς ποτέ να ενημερώσει σχετικά τη Βουλή και τους Έλληνες πολίτες για το ποιο ακριβώς δικαίωμα παραχωρούσε και τί θα μπορούσε να σήμαινε αυτό για την ιστορία της Ελλάδας στην περίπτωση που στα επόμενα χρόνια το πρόγραμμα δεν πετύχαινε και η χώρα αναγκαζόταν να πτωχεύσει.

   Η Anna Gelpern, ειδικός στο δίκαιο κρατικών ομολόγων στο πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον επιβεβαίωσε την πληροφορία στους New York Times. Η εφημερίδα στο άρθρο της αναλύει το μοναδικό πλεονέκτημα που έχει η Ελλάδα και εξηγεί ότι με τη συμφωνία για το PSI αποδέχτηκε να το χάσει κάτι που μπορεί να της κοστίσει αν χρειαστεί να προχωρήσει σε επόμενη διαπραγμάτευση στο μέλλον. »

 33. Αυτόνομος avatar
  Αυτόνομος 21/12/2011 13:26:51

  Ρε παιδιά, ο Ανδρουλάκης και ο Κοτζιάς που προσφέρουν χρόνια τώρα στο οπλοστάσιο του ΠΑΣΟΚ -ΔΝΤ επιφανή στελέχη της αριστεράς δεν ήταν; Δηλαδή τώρα που θα τους πάρει ο Αλέξης θα μας διδάξουν πολιτική ηθική. Και η Σακοράφα, καλό κορίτσι δεν λέω, αλλά δεν βοήθησε κι αυτή να επιβληθεί το ΔΝΤ βγάζοντας τον ΓΑΠ πρωθυπουργό στις τελευταίες εκλογές;

 34. Κουκουλωμένος avatar
  Κουκουλωμένος 21/12/2011 13:28:02

  Αφού η Αριστερά θέλει να απαλλαγούμε από το Μνημόνιο, γιατί δεν ενώνεται. Γιατί δεν σχηματίζει ενιαία αριστερή αντιπολίτευση. Ούτε διαδηλώσεις δεν κάνουν μαζί και μιλάνε;

 35. Agni avatar
  Agni 21/12/2011 13:37:30

  Η ψυχολογική τρομοκρατία και ο λαικισμός που ασκεί ο φύρερ, στους ηλικιωμένους ενάντια στην αριστερά για μενα ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΘΕΣΗ ΣΤΗ ΝΔ.Ο ΚΚ,για κάποιον λόγο ξεκίνησε την ποιοτική αναβάθμιση του κόμματος με τη διαγραφή τέτοιων ανθρώπων,οπου μόνο σε παρακμιακά κανάλια έπρεπε να μιλούν και όχι να διαμορφώνουν το δημόσιο λόγο,με τους αποκαλούμενους "νεοφιλελεύθερους" μπορεί να διαφωνώ κάθετα αλλα τουλάχιστον έχουν μια ποιότητα δεν ξεκατινιάζονται ούτε τσιρίζουν για να πείσουν οτι κινδυνεύουμε απο αόρατους εχθρούς και πρέπει να υπάρξει στρατιωτικός νόμος.Ο "φυρερισμός" λοιπόν ας μείνει μια κακή ανάμνηση των τελευταίων δυο χρόνων ακροδεξιάς ηγεμονίας στο δημόσιο λόγο και ας πάμε μπροστά,μια χαρά είναι τα περισσότερα στελέχη της αριστεράς,σοβαροί και αξιοπρεπείς άνθρωποι,διαβασμένοι και όχι λαικιστές όπως τσιρίζει λαικίζοντας το μπουμπούκι των σπηλαίων.Σίγουρα όμως όχι έτοιμοι ακομα για κυβέρνηση αλλα πανέτοιμοι για αξιωματική αντιπολίτευση πράγμα που προυποθέτει να ξεκολλήσουν απο τα παιδικά κολλήματα και τους τύραννους σούπερ ήρωες και επιτέλους στην πιο κρίσιμη στιγμή της πατρίδας την οποία το πιθανότερο έισήγαγε τεχνητά ο ΓΑΠ μια ώρα αρχίτερα,για να μην προλάβουμε να λάβουμε κάποια πραγματικά και ουσιαστικά μέτρα,αλλα να υποταχθούμε στο πρόβλημα,να ενωθούν στέλνοντας τον εθνικοσοσιαλιστικό συρφέτό(Πασόκ-Λαος) στα τάρταρα μια για πάντα-έχουν χρέος και ευθήνη απέναντι στην πατρίδα και το λαό και είναι το λιγότερο που μπορούν να κάνουν.Καθολικοί εξάλλου δεν ήμαστε και άρα η ΝΔ δεν έχει το αλάθητο του ΠαΠα,οπότε η αριστερά πρέπει να είναι εκεί ισχυρή και έτοιμη να υπερασπιστεί τα δικαιώματα κάθε Έλληνα πολίτη όταν παραβιάζονται,πράγμα που θα λύνει και τα χέρια του Κ. Σαμαρά,ο οποίος δεν θα μπορεί απο μόνος του όσο και αν θέλει να εκδημοκρατίσει το κράτος καταργώντας εντελώς τις δομές πασόκ των τελευταίων δυο χρόνων,εφόσον θα δυσαρεστήσει πολλούς ψυχασθενείς ψηφοφόρους που θέλουν να δουν στη φυλακή και στο εκτελεστικό απόσπασμα τα 3/4 των ελλήνων.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Agni 21/12/2011 14:03:46

   Στο αρθρο δεν υπαρχει καμμια επικληση στρατιωτικου νομου.Υπαρχει μαι περιγραφη θεσεων της αριστερας και γιατι κατα τη γνωμη του αρθρογραφου ειναι λαθος.
   Εσεις απαιτειτε να μη θιγονται καθολου οσα λενε.Και εχουν κανει περισσοτερες καφριλες απο οιαδηποτε μπουμπουκια.
   ΔΕΝ ΕΚΑΨΕ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΟ 2008 Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΛΑΙΚΙΣΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΑΒΑΝΟ.

   • Agni avatar
    Agni @ ψυχραιμια 21/12/2011 14:17:12

    Μα δεν απαντώ στο άρθρο..ειδικά σε οτι γράφει γενικά ο Κακό,δεν διαφωνώ 9 στις 10 φορές..Απαντώ σε διάφορα φασιστοσχολία που αναπαράγουν τα επιχειρήματα του φύρερ.Δόξα το θεώ και ο Δεκεμβρης και ο Αλαβανισμός τελείωσαν,η ψυχολογική τρομοκρατία,ο συναισθηματικός λαικισμός η ηλιθιότητα και ο κρετινισμός που κάνει τα μυαλά των συμπολιτών μου όπως φαίνεται κιμά,επενδύοντας σε πρωτόγονα και κτηνώδη ένστικτα μίσους,εμφυλίου και εθνικού διχασμού,αντί στην εθνική ενότητα,το δημόσιο διάλογο και τον ορθό λογο καλά κραττεί,και πολύ φοβάμαι οτι ίσως είναι κατι πολύ χειρότερο και επικίνδυνο ακόμα και απο το μίνι πραξικόπημα του Δεκέμβρη,το οποίο μονο Συριζαίικο δεν ήταν στην ουσία του,αν σκεφτείς τι επακολούθησε..

 36. karenin avatar
  karenin 21/12/2011 13:38:54

  Το σίγουρο είναι ότι σε σχέση με την υπόλοιπη ευρώπη η αρίστερά στην χώρα μας συγκεντρώνει υψηλά ποσοστά. Απο αυτή την άποψη το ερώτημα του Κακοφωνίξ θα μπορουσε να τεθεί και ως εξής, η ενίσχυση της αριστεράς είναι χρήσιμη για την έξοδο από την κρίση;
  Η ιστορική πείρα διδάσκει, πως η απάντηση είναι αναμφίβολα ναι.

  • anonymous avatar
   anonymous @ karenin 21/12/2011 14:01:03

   Η απάντηση είναι αναμφίβολα όχι. Για την κρίση είναι αποκλειστικά υπεύθυνη η αριστερά.
   Όσο για τα ποσοστά της δεν είναι φυσιολογικά και κάποιο λάκκο έχει η φάβα.

   • Dee Jay Stelios avatar
    Dee Jay Stelios @ anonymous 21/12/2011 15:12:33

    Αδερφέ είπαμε να λέμε τη γνώμη μας και ο καθένας να την υπερασπίζεται όπως νομίζει ότι είναι η σωστή.Αλλά να διαβάζουμε ότι για την κρίση φταίει η αριστερά,αποκλειστικά μάλιστα,αυτό ξεπερνάει κάθε λογική.Δηλαδή τη Lehman Brothers τη διοικούσαν από τη Μόσχα θέλεις να μας πεις?Δικαίωμα σου να είσαι αντικομμουνιστής αλλά και λίγο μέτρο δεν βλάπτει.Δηλαδή για τα χαράτσια που έρχονται να βρίζουμε την Παπαρήγα και τον Τσίπρα?Ημαρτον που θα έλεγε και ο Γεωργίου......

    • anonymous avatar
     anonymous @ Dee Jay Stelios 21/12/2011 15:21:37

     Διάβασε δυο σχόλια παρακάτω. Έχει ένα λινκ. Τα εξηγεί όλα ο τύπος εκεί στο λινκ ...

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ karenin 21/12/2011 14:07:33

   Εγω ομως θεωρω και το ΠΑΣΟΚ αριστερα.Αυτο ελεγαν και οι ιδιοι μεχρι προτινος και πριν τους παρει η κριση αμπαριζα.
   Αυτο εμμεσα αναγνωριζουν και δυναμεις της αριστερας οταν ζητουν μετωπα και συνεργασιες με "λαικες" δυναμεις του ΠΑΣΟΚ -βλ λογους Κουβελη,Τσιπρα κ.α.
   Γιατι δε ζητα κανεις συνεργασια με "φιλολαικες" δυναμεις της ΝΔ π.χ. Καμμενo;
   Τζιζ.

   • Psycho avatar
    Psycho @ ψυχραιμια 21/12/2011 14:12:12

    Βρε καλώς και το Ντοράκι.
    Ο Καμμένος και όχι μόνο από τη ΝΔ, είναι σε συζήτηση με πολλούς από τον αντιμνημονιακό χώρο . Θα το μάθεις όταν πρέπει.

   • anonymous avatar
    anonymous @ ψυχραιμια 21/12/2011 14:22:54

    Το ΠΑΣΟΚ είναι αριστερά

    • Agni avatar
     Agni @ anonymous 21/12/2011 14:46:52

     Ναι αν σκεφτείς οτι και ο εθνικοσοσιαλίσμός και ο φασισμός είναι κινήματα της αριστεράς συμφωνω,και ο φυρερ ομως επίσης έτσι??

     • anonymous avatar
      anonymous @ Agni 21/12/2011 15:25:58

      Διάβασε λίγο αυτά που γράφει ο blogger εκεί κι αντέκρουσέ τα. Άφησε τους φασισμούς, εθνικοσοσιαλισμούς κλπ ήσυχους.

     • Agni avatar
      Agni @ anonymous 21/12/2011 15:52:52

      ονομα και πράγμα,ο Μπλόγκερ..τεσπα δεν πρόκειται να τους αφήσω ήσυχους όσο δεν αφήνουν ήσυχη τη δημοκρατία,δεν με νοιάζει να πιστεύουν ότι θέλουν και να φτιάξουν και μεταξύ τους μια φάρμα που θα ζουν την ουτοπία τους,αλλα να τοποθετούνται επι πολιτικών ζητημάτων,και να προπαγανδίζουν τις θεσεις τους απροκάλυπτα,τρομοκρατώντας μια καταταλαιπωρημένη κοινωνία είναι απαράδεκτο..

     • anonymous avatar
      anonymous @ anonymous 21/12/2011 15:56:06

      Επί αυτών που γράφει δε βλέπω να απαντάς ...

      Σαν τον Ψυχραιμία τα κάνεις κι εσύ που μόλις ζοριστεί γίνεται καπνός.

     • Agni avatar
      Agni @ anonymous 21/12/2011 17:11:10

      Τι να απαντήσω στις βλακείες?Το μόνο που μπορώ να του πω είναι μπράβο μας..Ίσως είμαστε και για πρώτη φορά σε κάτι πρωτοπόροι μετά την αρχαιότητα,να του πω επίσης οτι υπάρχει μεγαλύτερη περιεκτικότητα στο δημόσιο λόγο στο εξωτερικό,και δεν ακουν όλη την ώρα μια τσιρίδα να ξερνάει μίσος για να γίνει πειστικός? άρα ο κόσμος δεν χρειάζεται να στραφεί στην αριστερά?Καλύτερη ποιότητα ανθρωπίνων δικαιώμάτων?εσείς δεν παίζεστε θέλετε και την πίτα ολόκληρη και το φασισμό χορτάτο..

     • anonymous avatar
      anonymous @ anonymous 21/12/2011 21:47:03

      Δεν αντέχετε την κριτική ούτε στο ελάχιστο. Είχατε μάθει όλα αυτά τα χρόνια να υβρίζετε τον κόσμο ως φασίστες, να του σκοτώνετε τους εκδότες, να μένουν χωρίς φωνή και τώρα που το ιντερνετ επέτρεψε σε αυτούς να πουν τη γνώμη τους, τους χαρακτηρίζετε βλάκες, φασίστες και ότι διασπείρουν μίσος. Για την ταμπακιέρα και τους αριστερούς με τις δεξιές τσέπες τίποτε ή στην καλύτερη των περιπτώσεων τους χαρακτηρίζετε ως προδότες για να μην αναγκάζεστε να απολογείστε. Δηλ. εσείς είστε μονίμως ανεύθυνοι.

     • ψυχραιμια avatar
      ψυχραιμια @ anonymous 21/12/2011 21:51:00

      Kαθολου καπνος.Εχω ξαναγραψει οτι δεν μπορει να ειμαι συνεχεια πανω απο το πληκτρολογιο.

     • Agni avatar
      Agni @ anonymous 22/12/2011 04:06:09

      Είσαι πολύ μεγάλος φασίστας τελικά,και το μόνο που κάνεις είναι να τρολλάρεις αηδίες,σε ένα δημοκρατικό φόρουμ,ποιος σου μίλησε για αριστερά και δεξιά?εγώ για ολοκληρωτισμό και δημοκρατία μιλάω γκε-γκε?και αυτο που με ενδιαφέρει είναι τα ανθρώπινα δικαιώματα,αν αυτός που δεν σέβεται τα ανθρωπινα δικαιώματα ενός τρελού που μισεί και τη σκιά του(επειδή είναι μαυρη??) είναι αριστερός για μενα είναι εξίσου φασιστας με έσάς που επικροτείτε μαχαιρώματα σε δύστυχους μικροπωλητές,και στις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων εσείς και τα καθεστώτα σας ξεπερνάτε ακόμα και τον Πωλ Ποτ..Και για να μην παρεξηγηθώ ΟΧΙ δεν είστε δεξιοί γιατί η δεξιά εχει μάρτυρες για τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα,είστε μισάνθρωποι φετιχιστές και ΝΑΙ φασίστες..

 37. Απορία avatar
  Απορία 21/12/2011 13:55:25

  Η αριστερά δεν μπορεί να βγάλει γενικώς τίποτα.

  Το μόνο που μπορεί να κάνει, είναι να βάλει και να πάρει υπό την προστασία της κανένα εκατομμύριο λαθρομετανάστες ακόμα μέσα στη χώρα, για να μαζέψει με το κεφάλι τις επιδοτήσεις από τις διάφορες ΜΚΟ που είναι χωμένη και φυσικά να διαλύσει έτσι ό,τι απέμεινε από τον κοινωνικό ιστό, κάνοντας πραγματικότητα το όνειρό της για μια Ελλάδα της Κομμούνας.

  • thanos avatar
   thanos @ Απορία 21/12/2011 15:11:27

   για την ιστορία θα θυμίσω ότι την πόρτα στους λαθρομετανάστες την άνοιξε η κυβέρνηση Μητσοτάκη

   • Απορία avatar
    Απορία @ thanos 21/12/2011 15:31:29

    τρίχες κατσαρές αγαπητέ.

 38. Silence t. avatar
  Silence t. 21/12/2011 13:56:43

  Προς τι το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός .
  Υποτίθεται ότι το πρόβλημα αυτή την στιγμή έχει δημιουργηθεί απο την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ , κάθε άλλη αναφορά σχετικά με το ποιοί μπορεί να είναι οι σωτήρες , είναι παραπλανητική.
  Υπό αυτή την έννοια και μόνο θεωρώ το κείμενο ατυχές .
  Με δεδομένο ότι ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου , θα προτιμούσα οι αριστεροί και οι νεοδημοκράτες να ήταν πιό κοντά αυτή την στιγμή . Γιατί δεν ξέρω με σιγουριά ποιός μπορεί να βγάλει την χώρα απο την κρίση , ξέρω όμως ποιός την έβαλε και το λιγότερο που θα άξιζε στους υπεύθυνους θα ήταν ο αφανισμός .

  • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
   ΣΤΕΛΙΟΣ @ Silence t. 21/12/2011 14:21:46

   Σωστή παρατήρηση. Αλλα φοβάμαι πως ακόμα και αυτή την έσχατη στιγμή δε λείπουν οι μικροκομματικές σκοπιμότητες.

   Αυτό που με κάνει να βγάζω σπυράκια πάντως είναι πως η Αριστερά (ή μάλλον..οι Αριστερές!) , μάλλον κροκοδείλια δάκρυα χύνουν!

   Οχι μόνο δεν...στενοχωριούνται με τα προβλήματα της Ελλάδας , αλλα ,αντίθετα , ζουνε... στιγμές ευτυχίας!

   Που να τα φαντάζονταν πρίν λίγα χρόνια τα διψήφια νούμερα? Σκέτο Παρτυ!

   • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
    ΣΤΕΛΙΟΣ @ ΣΤΕΛΙΟΣ 21/12/2011 14:23:51

    αναγκαίο συμπλήρωμα ,αναφέρομαι βέβαια στις ηγεσίες της Αριστεράς και στα κομματόσκυλα ,όχι στον κόσμο.

    • Agni avatar
     Agni @ ΣΤΕΛΙΟΣ 21/12/2011 15:22:02

     Αυτή τη στιγμή πρέπει να λες και δόξα τω θεώ,που οι Έλληνες στέλνουν το Πασόκ στο διάολο..Το Πασόκ έκανε τόσο αντεθνικά πράγματα που η αριστερά ούτε τα είχε φανταστεί ποτέ..Τοσο φασιστικές τακτικές και νόμους που ούτε η άκρα δεξιά είχε φανταστει ποτέ.Και επιτέλους πρέπει να σταματήσει η ΝΔ να θεωρεί το Πασόκ εναν πιο συγγενή πολιτικά χώρο απο την αριστερά..

     • skpt avatar
      skpt @ Agni 21/12/2011 15:46:13

      Σωστό !

     • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
      ΣΤΕΛΙΟΣ @ Agni 21/12/2011 16:40:12

      Το ΠΑΣΟΚ δέν ήταν ουτε Αριστερά , ούτε Δεξιά. Ηταν απλά Μαφία...

     • Psycho avatar
      Psycho @ ΣΤΕΛΙΟΣ 21/12/2011 16:47:46

      Σωστότατος.
      Αυτοί περνούν από το «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο» στο ΔΝΤ με την ευκολία που εμείς περνάμε στο απέναντι πεζοδρόμιο.
      Αν αλλάξουν όνομα θα πρέπει να επιλέξουν το Σπείρα-σπείρα του Κραουνάκη.

     • Agni avatar
      Agni @ ΣΤΕΛΙΟΣ 21/12/2011 16:52:22

      Ακριβώς..Ώρα για διάλογο λοιπόν!Ποτε ξανα εμφύλιος,ποτέ ξανά σταλινισμός,ποτέ ξανά φασισμός..Ο ριζοσπαστικός φιλελευθερισμός μπορεί ως προς το πολιτικό-όχι το οικονομικο δυστυχώς βεβαια-να γίνει η πλατφόρμα στην οποία το μεγαλύτερο κομμάτι της αριστεράς και της δεξιάς μπορούν να συμφωνήσουν απόλυτα..Αλλα για μενα το πολιτικό είναι πολυ πιο σημαντικό και προυπόθεση για να υπάρξει λύση και στο οικονομικό..Η μοναδική μου απάντηση στο κατα τα άλλα πολύ όμορφο άρθρο του κακοφωνίξ θα ήταν,εκτός απο την κρίση υπάρχει και η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ,και αυτό ναι μπορούμε όλοι μαζί να το πετύχουμε!

     • Psycho avatar
      Psycho @ ΣΤΕΛΙΟΣ 21/12/2011 17:54:02

      Αgni

      Mε όλη την καλή διάθεση.Αν διαβάσεις τι αποφάσισαν στις Βρυξέλλες στην τελευταία σύνοδο κορυφής θα σου κοπεί όλη η αισιοδοξία.
      Μαζί με τον φασισμό και τον σταλινισμό πρέπει να βάλεις και τον ευρωπαϊσμό στους εχθρούς της χώρας μας.
      Δημοκρατία , έστω και αυτή η κολοβωμένη μορφή τής αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας πού είχαμε , ΤΕΛΟΣ με αυτές τις αποφάσεις.
      Πλέον θα αποφασίζει για όλα ο διορισμένος επιτροπος . Σε αυτό θέλουν να μας οδηγήσουν όσοι επιμένουν να μείνουμε εντός ΕΕ.
      Και αυτό οδηγεί αναποδράστως σε εμφύλιο πόλεμο, για μια σειρά από λόγους.

     • Agni avatar
      Agni @ ΣΤΕΛΙΟΣ 21/12/2011 18:44:26

      Κοίτα αδερφέ,ο Σαμαράς θα κριθεί για τον αν θα βάλει πρώτα την εθνική διακυβέρνηση-πέραν της οικονομικής-πάνω απο την Ευρώπη η αν θα τρέξει πίσω απο ψυχανώμαλα συνθηματα τύπου η Ελλάδα έχει Ευρωπαιστές και Κομμουνιστές,ότι και να πιστεύουμε και τολμώ να πώ οτι και εγώ είμαι υπέρ του Ευρώ με σκεπτικισμό,αργά η γρηγορα θα έρθει η ώρα που θα πρέπει να μπουν κόκκινες γραμμές απο τη στιγμή που σε λίγο καιρό κανείς δεν θα θέλει Ευρώ ούτε και θα δίνει σημασία στην τρομοκρατία των μέσων,δεν νομίζω οτι ο Σαμαράς θα ξαναστηρίξει τη Σαβούρα θα τους αφήσει να βυθιστούν στο 10% και οι δύο μαζί,και τότε για ποιον εμφύλιο μιλάμε?Να σκάσουν και να μας αδειάζουν τη γωνιά,αν τους στηρίξει ξανά και πάλι η αριστερά θα βγει κερδισμένη και θα πάει μαζί τους στον πάτο και ούτε εμφύλιος ούτε τίποτα,θα είναι θετικό όμως αυτό για τη δημοκρατία?ΟΧΙ βεβαια,χρειάζεται ένας μεγάλος αντιμνημονιακός και αν υπάρξει άμεση ανάγκη αντιευρωπαικός πόλος της δεξιάς ωστε να καλύπτεται πλήρως το πολιτικό φάσμα της πατρίδας μας και αυτό μόνο η ΝΔ μπορεί να το κάνει,Κρέμεται το μέλλον της δημοκρατίας απο τα χέρια του..

     • Agni avatar
      Agni @ ΣΤΕΛΙΟΣ 21/12/2011 20:31:02

      Δεν το συζητάμε καν οτι υπάρχει έλλειμμα παιδείας στη δεξιά,και αυτό απογοητεύει πολύ δεξιό κόσμο που την ψάχνει(δες λαφάζάνη,δες και τραγάκη πχ..),τέσπα εδώ φαινεται και ποιός είναι αυτός που θέλει να αλλάξουν τα πράγματα,όχι στα εύκολα ξεπουλήματα του ΓΑΠ,αλλα τώρα.όλους όσους αναφέρεις τους εκτιμώ πάρα πολύ,και μάλιστα παραιτούμαι εν όψει ανάγκης απο την ριζικά διαφορετική απο αυτούς μη-οικονομικίστικη/μη ιστορικίστικη αντίληψη του κόσμου,αν είναι να σώσουν τη Δημοκρατία,τι κάνουν όμως??Η ΝΔ,επι ΚΚ(τον αγαπώ εγώ φταίω?!! :P ) κοίταξε πολύ μπροστά και έθεσε τις βάσεις για εθνική ανεξαρτησία,αλλα το τεράστιο όραμα του ΚΚ(πόσο μπροστά Θεε μου!ανατριχίλα..)έμεινε στη μέση..Αλλα ακόμα και τώρα έστω και με εντελώς λάθος τρόπο κινητοποιήθηκε κάπως η ΝΔ(ίσως προσπαθώντας να τους εμποδίσει να ρημάξουν το σύμπαν?.ίσως για να μπορεί να τους διώξει?ίσως και απλά ξεπούλημα-θα δείξει..) ενω αυτοί ακόμα διαφωνούν,αντι να είχαν εξαρχής φτιαξει ένα αντιμνημονιακό μέτωπο και να μην χαρίσουν τη ΝΔ στο λάθος, και εκεί είναι το πρόβλημα τους, ξέρουμε και τους ορθόδοξους μαρξισμούς και τους μετα-μαρξισμούς και όλα είναι δυνατόν να μη θέλει το ρημάδι το ΚΚΕ να συνεργαστεί με τίποτα και κανέναν?Εδώ είναι έτοιμος κόσμος που ο μόνος μαρξ που ήξερε ήταν τα μαρξ εντ σπένσερς να τους ψηφίσει,και αυτοί κολλάνε σε λεπτομέρειες-θεωρητικά όχι αλλα επι της παρούσης τρίχες κατσαρές σε αξύριστες μασχάλες..

    • JOHN avatar
     JOHN @ ΣΤΕΛΙΟΣ 21/12/2011 19:06:56

     Στελιο.Νομιζω οτι εισαι ακραιος οταν λες για παρτυ.Μονο φασιστες και μισελληνες θα μπορουσαν να χαιρονται με τα δεινα του Ελληνικου λαου.Το ζητουμενο δεν ειναι ο μονοψηφιος η διψηφιος αριθμος,αλλα η μια και πραγματικη αληθεια.Η παγκοσμιοποιηση οπως εξελησεται προσπαθει να επιβαλει τους δικους της ορους και ν αναδειξει καποιο παγκοσμιο αρχηγο,που με τη κλικα του και υπερεξουσιες θα καθυποταξει ολους μας ειτε το θελουμε ειτε οχι.Ο μονος τροπος να προστατευτουμε ειναι οι δημοκρατικοι θεσμοι,και αυτοι ακριβως οι θεσμοι εχουν στοχοποιηθει και εκφυλιζονται καθημερινα απο τους οπαδους του ολοκληρωτισμου οποια μορφη και να εχει αυτος!

 39. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 21/12/2011 14:06:08

  Καλό θα ήταν να μην μπερδεύουμε την "αριστερά" ως εναλλακτικό οικονομικό θεωρητικό μοντέλο, με τους σημερινούς κακέκτυπους εκπροσώπους της στην Ελλάδα.
  Όση σχέση έχω εγώ με την Αντζελίνα Τζολί, έχουν και οι έτσι με τον μαρξισμό.

  • hdgr avatar
   hdgr @ Strange Attractor 21/12/2011 14:23:00

   Το σχόλιο σου έχει μεγάλη δόση αλήθειας.
   Η αντιπαράθεση , " αριστεράς" -"δεξιάς" έτσι όπως γίνεται είναι ψευδεπίγραφη .
   Τι οικονομικό , κοινωνικό , πολιτικό περιεχόμενο έχουν αυτές οι " λέξεις" στις μέρες μας ; Το έχουν λύσει οι μεν και οι δε;

   Αλλά σήμερα το θέμα δεν είναι αυτό.

   Δεν διακυβεύεται το " καπιταλιστικό" ή το " σοσιαλιστικό" μέλλον της χώρας.

   Διακυβεύεται ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

   Ακριβώς εδώ θα κριθούν όλοι , ανάλογα τι θα πράξουν, ανεξάρτητα του πόσο "αριστεροί" ή " δεξιοί" αισθάνονται ότι είναι.

  • Σωκράτης avatar
   Σωκράτης @ Strange Attractor 21/12/2011 16:18:28

   Έτσι είναι αν έτσι νομίζεις!
   Αυθεντικέ εκφραστή της αριστεράς , που στηρίζεις Σαμαρά, αλλά όχι τη ΝΔ!!

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ Σωκράτης 21/12/2011 17:34:59

    Αυτό σε τσούζει μήπως;
    Ότι ο Σαμαράς έχει απήχηση σε πολλούς χώρους;

 40. Απορία avatar
  Απορία 21/12/2011 14:15:27

  Μπορείτε παρακαλώ να μου λύσετε μια-δυο απορίες;

  Επειδή έχω οικολογικές ευαισθησίες:
  1) Το πετρέλαιο από τη Βενεζουέλα πως θα ερχόταν; Σε μονοπύθμενο ή σε πολυπύθμενο τάνκερ;

  Και επειδή απεχθάνομαι το βρετανικό δίκαιο:
  2) Τα χαμηλότοκα δάνεια από την Κίνα από που θα ήταν; Από κρατικές τράπεζες; Ή από την ...παρατραπεζική κινεζική αγορά;

  3) Τα χαμηλότοκα δάνεια που θα παίρναμε από την Ρωσία και από την Κίνα θα διέπονταν από το δίκαιο της ρωσικής μαφίας ή από το κινεζικό δίκαιο, όπως αυτό εκφράστηκε πρόσφατα στην περιοχή του χωριού Wukan;

  • Γιώργος Θωμαϊδης avatar
   Γιώργος Θωμαϊδης @ Απορία 21/12/2011 14:30:13

   Σας παρακαλώ να προσέξουμε αυτό: Κανένα από τα ερωτήματα που θέτετε, δεν έχει σχέση με την πραγματική αριστερή επιχειρηματολογία, ακόμα και την ιδιότυπη του ΚΚΕ. Αυτή την επιχειρηματολογία χρησιμοποιούν λαϊκιστές που ενδύονται το μανδύα του "προοοδευτικού".

   Θα σας εξηγήσω όμως τα εξής:

   Για το (1) Ναι, η Ελλάδα όφειλε-και οφείλει να διευρύνει τις ενεργειακές της πηγές. Μην ξεχνάτε πως για αυτό έπεσε ο Καραμανλής και για αυτό ο Σαμαράς έκανε τα πάντα για να περάσει η αμερικανική θέση, που ήθελε την Ελλάδα εξαρτημένη ενεργειακά από τις ΗΠΑ.

   Για το (2): Υπάρχει η επίσημη και η παράνομη κινεζική αγορά. Μιλούμε μόνο για το επίσημο κινεζικό κράτος.

   Για το (3): Ισχύει φυσικά ότι και για το δεύτερο.

   Για τος ερωτήσεις 2 και 3:

   α. Με το δικό σας σκεπτικό, θα έπρεπε σίγουρα να αποφύγουμε το δανεισμό από τις ΗΠΑ και την ΕΕ, διότι, για την ώρα, είναι οι μόνες χώρες ικανές να εισβάλουν σε άλλο κράτος στο όνομα του χρέους και της οικονομίας- και το έχουν κάνει. Το να σε διαλύσουν, είναι πιο επικίνδυνο από τη Μαφία.

   β. Ο δανεισμός έχει άμεση σχέση με την εσωτερική φορολογική δικαιοσύνη. Επειδή σας απασχολεί η οικολογία, αναρωτηθείτε πόσα πρόστιμα θα έπρεπε να πληρώσουν και πόα χρήματα να πληρώσουν οι Έλληνες πανίσχυροι του χρήματος για οικολογικές καταστροφές.

   • Απορία avatar
    Απορία @ Γιώργος Θωμαϊδης 21/12/2011 15:18:51

    Α. Η σοφτ αριστερά τα έχει ασπαστεί τα περί τσάβες και ρωσοκινέζικων δανείων. Η χάρντ του ΚΚΕ επισήμως δεν λέει τίποτα γιατί την βολεύει πιθανή διάλυση της χώρας, η κομμούνα που λέγαμε.

    Β. Άλλο να δώσεις σαν επένδυση ένα λιμάνι στους κινέζους κάνοντας μπίζνες και άλλο να δηλώσεις χρεωκοπία πιστεύοντας ότι θα σε στηρίξουν τα απύθμενα διαφθορεία των μαφιών του κινέζικου και ρωσικού μετακομμουνιστικού πολιτικού σουρεαλισμού.

    • Γιώργος Θωμαϊδης avatar
     Γιώργος Θωμαϊδης @ Απορία 22/12/2011 00:10:00

     Καταρχήν η χρεοκοπία θα είναι μερική: Μέρος του πιστωτικού κλάδου, π.χ. ασφαλιστικά ταμεία στην Ολλανδία ή μικρές τράπεζες ή άλλες διαυγείς οντότητες, μπορεί να αποπληρωθούν μετά ένα διάστημα.

     Επίσης, ναι, η επιλογή δανειστή είναι και πολιτική επιλογή: Παίρνω τα χρήματα σου, δεν σημαίνει εισάγω τη Μαφία σου. Εισάγαμε κορσικανική ή σικελική μαφία όταν δανειστήκαμε από τη Γαλλία ή την Ιταλία; Όχι φυσικά.

     Σημαίνει όμως πως εισάγω πολλούς παίκτες -άρα εξισορροπούμενες αντίρροπες οντότητες- στο παιχνίδια μου, όπως έκανε η Κύπρος η οποία εισήγαγε και τη Δύση και τη Ρωσία.

     Τέλος, η χρεοκοπία δεν είναι παρά μια διαδικασία επανεκκίνησης: Σε εκδήλώση του ΑΠΘ για το χρέος, εξηγήθηκε από τους ειδικούς, ότι οί ξενοι επενδυτές δεν θεωρούσαν κύριο πρόβλημα για επενδύσεις τους μισθούς αλλά την θεσμική ανεπάρκεια της χώρας. Η Ελλάδα λοιπόν, δεν θα έπρεπε να έχει πρόβλημα για κοινοπράξίες (όχι παραχωρήσεις ή εκποιήσεις) με ιαπωνικές ή νορβηγικες π.χ. οικονομικές οντότητες, δημόσιες ή και ενίοτε ιδιωτικές.

     Σαν κατακλείδα, η Ελλάδα μπορεί να φορολογήσει τον μεγάλο πλούτο, όπως εξηγώ στην αρχή της παρέμβασής μου και να πατάξει αναδρομικά την αχαλίνωτη φοροδιαφυγή, η οποία έχει δημιουργήσει ένα πακέτο κλοπιμαίων. ύψους ως 2 ΤΡΙΣ ευρώ εντός και εκτός χώρας.

     Αυτό θα αρκούσε για το διάστημα της άρνησης πληρωμών, το οποίο θα οδηγούσε σε πλειστηριασμό προς τα κάτω της αξίας του χρέους από τους πιστωτές για να πάρουν κάτι, όπως έγινε σε άλλες χώρες.

  • Psycho avatar
   Psycho @ Απορία 21/12/2011 14:35:53

   Είναι ιεροσυλία-τουλάχιστον- να μιλάς για κινεζικό δίκαιο όταν η ΝΔ έδωσε το λιμάνι του Πειραιά στους κινέζους.

   Όταν διαγραφεί το χρέος δεν χρειάζεσαι ούτε σεντ δανεικά.
   Πετρέλαιο σου δίνει η Ρωσία, το Ιράν, η Νορβηγία και σε λίγο και η Κύπρος. Εσύ θέλεις Shell και Τοtal, καταλαβαίνω τα ζόρια σου, αλλά δεν μπορουμε να τα έχουμε όλα σε τούτη τη ζωή

   • Απορία avatar
    Απορία @ Psycho 21/12/2011 15:13:18

    Όταν διαγραφεί το χρέος δεν θα έχεις ούτε σεντ για πασατέμπο.

    • Psycho avatar
     Psycho @ Απορία 21/12/2011 15:42:11

     Ποιος το λέει αυτό ;;;
     Ο κύριος Μπάμπης και ο Βενιζέλος με επιφυτιση του Όλι Ρεν ;

   • Geros avatar
    Geros @ Psycho 22/12/2011 00:33:45

    Να υποθέσω ότι το πετρέλαιο οι χώρες αυτές αυτές θα μας το δίνουν με αντάλλαγμα τριήμερα για δυο άτομα στην Χαλκιδική ή (αν πιστέψουμε τον γκουρού Καζάκη) ντοματούλες Κρήτης και αγγούρια καλυβιώτικα ? Το δολάριο αυτοί δεν το πιάνουν στα χερια τους , μαρουλάκια θέλουν και είναι μια χαρά , να κάνουν και δίαιτα.
    Τι σου είναι η πιστη πάντως ! Ο πιστός μπορεί να δεχτεί ότι η γνώμη ενός επιστημονικού μηδενικού ονόματι Καζάκη (ψάξε το βιογραφικό του , η μάλλον μην το ψάξεις γιατί δεν υπάρχει) είναι σημαντικότερη από την γνώμη χιλιάδων διακεκριμένων επιστημόνων . Ο λόγος είναι ότι το μηδενικό του επιβεβαιώνει την δικια του ιδεοληψία και όλο το παράλληλο σύμπαν στο οποιο ζει.
    Όλα είναι μια τεραστια συνωμοσία , την κρίση να την πληρώσουν οι τράπεζες και εμείς δεν φταίμε σε τίποτα οι προδότες φταίνε. Πολύ απλοϊκή για να είναι αληθινή η θεωρία αυτή . Αλλα και να υποθέσουμε πως έτσι είναι, ποιος θα κρίνει το ποιος είναι προδότης και ποιος όχι ? Εσύ? Δεν σε εμπιστεύομαι ... ούτε εμένα δεν εμπιστεύομαι για αυτή την δουλειά .

 41. k avatar
  k 21/12/2011 15:20:10

  ΑΝ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΡΙΖΙΚΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ. Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ. ΕΙΤΕ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΕΙΤΕ ΟΧΙ.

 42. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 21/12/2011 15:51:46

  Γιατί η Αριστερά δεν μπορεί να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση

  γιατί είναι εθνομηδενιστική, αναξιοκρατική και υλιστική

  • Σωκράτης avatar
   Σωκράτης @ Δημήτρης 21/12/2011 16:20:57

   θα διαβάσει το σχόλιό σου ο Σημαιοφορίδης και θα κοκκινίσει.Προσεχτικά σε παρακαλώ!

 43. firiki2010 avatar
  firiki2010 21/12/2011 15:57:59

  1. Το μεγαλύτερο μέρος της Αριστεράς προφανώς και δεν θέλει την έξοδο από την κρίση. Αυτό που την ενδιαφέρει πάντοτε σε τέτοιες περιπτώσεις είναι το "βάθεμα της κρίσης" , ώστε να "οξυνθούν οι λαικοί αγώνες" , να "δημιουργηθούν άλλοι συσχετισμοί δυνάμεων" κλπ με στόχο τελικά να φτάσουμε σε κάποιο σοσιαλιστιοκό παράδεισο (Βορειοκορεάτικο, Κουβανέζικο ή σαν αυτούς που μας άφησαν χρόνους στην Ευρώπη πριν καμμιά 20αριά χρόνια).
  2 Σ΄ αυτό συνίσταται και η ευθύνη της Αριστεράς για τη σημερινή κατάσταση. Σταθερά προσπαθεί να δημιουργεί προβλήματα στο "σύστημα " για να το ανατρέψει. Δεν την ενδιαφέρει και δεν την ενδιέφερε ποτέ. να λύνονται προβλήματα Οσο κινείται στα πλαίσια του νόμου δικαίωμα της.
  3 Αποτελεί εξαιρετική αφέλεια να βλέπει κανείς στην αριστερά ένα εν δυνάμει σύμμαχο της ΝΔ ή γενικότερα των αστικών κομμάτων που πιστεύουν σε ελεύθερη οικονομία, σε κοινοβουλευτική δημοκρατία (με περισσότερα του ενός κομμάτων) και δεν είναι αρκετά διεθνιστικά ώστε να πιστεύουν ότι..... "το Αιγαίο σνήκει στα ψάρια του".

  • Psycho avatar
   Psycho @ firiki2010 21/12/2011 16:03:11

   Όσο θα αρνείστε να παραδεχτείτε πως, ακόμη και με τα αστικά οικονομολογικά δεδομένα, η είσοδος στην ευρωζώνη με πλαστά στοιχεία, καi την χρήση της γιγαντιαίας απάτης του swap Goldman Sachs, και η Ολυμπιάδα της ρεμούλας των 22 δις έφεραν την χώρα στη σημερινή καταβαράθρωση , τόσο θα αποδεικνύετε πως οι ιδεοληψίες σας είναι η αιτία αυτής της πρωτοφανούς κρίσης.

   Η αριστερα δεν πανηγύριζε για το ευρώ, η αριστερά δεν πανηγύριζε για την Ολυμπιάδα. Εσείς το κάνατε.

   • firiki2010 avatar
    firiki2010 @ Psycho 21/12/2011 16:48:35

    Οσο κάποιοι θεωρούν ότι το πρόβλημα μας είναι το ευρώ και όχι οι παθογένειες της οικονομίας μας οι οποίες υπήρχαν και πριν από αυτό τόσο θα δυσκολεύει η έξοδος από την κρίση. Δεν φταίει το ευρώ αλλά το πως το διαχειριστήκαμε.
    Οσο για την Ολυμπιάδα αν και ήταν μια τεράστια οργανωτική επιτυχία όντως πληρώθηκε ακριβά. Δεν ήταν όμως νομοτελειακό το ότι αυτό θα συνέβαινε. (Αλλο ένα παράδειγμα της Αριστερής νοοτροπίας: Ελεγε απλά "οχι" στους Ολυμπιακούς Ούτε μια κουβέντα για το πως έπρεπε να γίνουν οι Ολυμπιακοί, ώστε να δημιουργήσουν μακροπρόθεσμο όφελος) Η κυβέρνηση μετά την ανάθεση της διοργάνωσης καθυστέρησε δραματικά για ένα 18μηνο με αποτέλεσμα να πάμε στη συνέχεια σε απ΄ ευθείας αναθέσεις, "καπέλα κλπ. Το σημαντικότερο κατά την άποψη μου ότι παράλληλα με την δημιουργία των εγκαταστάσεων δεν υπήρξε λεπτομερές πρόγραμμα αξιοποίησης τους μετά τους Ολυμπιακούς.
    Βεβαίως η Ολυμπιάδα δεν φταίει για τη σημερινή κρίση. Είναι μια κρίση διεθνής, εμείς αποτελούσαμε ένα από τους αδύναμους κρίκους της ευρωζώνης και λόγω ηλιθίων χειρισμών γίναμε "μια κατηγορία μόνοι μας" και σήμερα χρησιμεύουμε σαν εργαλείο, πειραματόζωο και παράδειγμα προς αποφυγή.
    Οπως και να είναι τα πράγματα οι σοσιαλιστικοί παράδεισοι του Τσίπρα, της Παπαρήγα και του Καζάκη είναι πολύ-πολύ χειρότεροι για τους πολλούς (από οικονομικής άποψης) και συνεπάγονηται (ή μήπως προϋποθέτουν) κατάργηση κάποιων "τππικών" κατά την Αριστερά ελευθεριών, στις οποίες όμως προσωπικά έχω μεγάλο σεβασμό.

    • Psycho avatar
     Psycho @ firiki2010 21/12/2011 17:06:07

     Είναι αυτό ακριβώς που σου γράφω.
     Και το οποίο επιβεβαιώνεις με την αλά Μάνο και Ανδριανόπουλο, απάντηση σου.
     Δεν έχετε πάρει μυρωδιά για το τι συμβαίνει.
     Δεν βλέπετε γύρω σας , έχετε κολλήσει στα δόγματα του νεοφιλελευθερισμού, και αρνείσθε να δείτε την εξαθλίωση που προκαλεί η ιδεοληψία σας.

     Εσείς και η νοοτροπία σας φέρατε τη χώρα στο σημερινό κατάντημα.

 44. Μακης avatar
  Μακης 21/12/2011 16:02:15

  Μπορει να γινει θαυμασια κριτικη στην αριστερα, ΟΧΙ όμως με τις κατινιες και τις μικροκομματικες φλυαριες καφενειου όπως στην αναρτηση. "Ο δικος μας παικτης ειναι καλυτερος απ' τον δικο σας- ηταν ή δεν ηταν πεναλτι κτλ"

  Η ουσια ειναι μια: Το Μνημονιακο μπλοκ συνασπιστηκε!
  Το αντιμνημονιακο τι κανει; Ψηφιζει ΝΔ; Σε ποιες εκλογες;

 45. gio23 avatar
  gio23 21/12/2011 16:06:10

  Το πρόβλημα του συστήματος συνεπώς και του δικομματισμού συν ΛΑΟΣ εσχάτως όπως μας προέκυψε(με τη Ντόρα δε νομίζω ότι θα πρέπει να ασχολούμαστε) είναι και θα επιδεινωθεί οι πολιτικές (αντιλαικές) τους πρακτικές π.χ. βουλευτική ασυλία, υπερβολικός (ανεξήγητα) πλουτισμός και αλλα φαιδρά. Οπότε το σύστημα γνωρίζει ότι τελειώνει και όσο και αν ορισμένοι προσπαθούν δεν θα τη γλυτώσει.Απλά.Καλή τύχη και καλό βράδυ.

 46. Komis Montechristo avatar
  Komis Montechristo 21/12/2011 16:06:10

  Ωραίος ο τίτλος της κεντρικής ανάρτησης.Και εξαιρετικά επίκαιρος,ειδικά σήμερα,που οι διάφορες εκφράσεις της αριστεράς ξεπερνούν το ένα τρίτο του εκλογικού σώματος,σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις.Όμως η αριστερά έχει προβλήματα.Και οι κυριότερες αδυναμίες της είναι αφενός η έλλειψη μεγάλης πολιτικής φυσιογνωμίας σ'αυτό το χώρο,που θα ενώνει παρά να διχάζει,αφετέρου η ιδεολογική ηγεμονία του κομμουνιστικού κόμματος που η σκιά του παραμένει βαριά,ακόμη και στο χώρο της μη κομμουνιστικής αριστεράς.Και σ'αυτό το σημείο η ευθύνη βαραίνει αισθητά τη πλευρά της ανανεωτικής αριστεράς.
  Δεν ψήφισα ποτέ τη συγκεκριμένη παράταξη.Είμαι στην αντίθετη πλευρά και θα προσπαθήσω με σύντομο τρόπο(και χωρίς να διεκδικώ κανένα αλάθητο) να εξηγήσω γιατί η παράταξη αυτή,μέσω των αδυναμιών της,δεν δύναται ν'αποκτήσει προοπτική εξουσίας.Δεν θ'αναφερθώ στη πορεία αυτού του χώρου από το τέλος του Β' Παγκοσμίου πολέμου.Τα λάθη του είναι γνωστά.Θα γυρίσω το ρολόι του χρόνου 37 έτη πριν,στη μεταπολίτευση.Ως γνωστόν,κατέβηκε,τότε,ενιαία ως ''Ενωμένη Αριστερά''.Οι εκφράσεις ήταν τρεις.Το παραδοσιακό ΚΚ,το ΚΚΕσ και η ΕΔΑ.Συγκέντρωσε 9,5% και 8 έδρες.Το ποσοστό ήταν ισχνό.Οι υπόλοιποι που πήγαν;Η ΕΔΑ,το 1958,συγκέντρωσε 25% και 79 έδρες.Και αν προσθέσει κάποιος και κάποιες κεντροαριστερές δυνάμεις,που το 1961 προσχώρησαν στην Ένωση Κέντρου και το 1958 ήταν στη ΠΑΔΕ(πχ ΕΠΕΚ του Παπαπολίτη),ξεπερνούσε το 30%.Η ίδρυση του ΠαΣοΚ αποδείχθηκε καθοριστική στη πορεία του κομμουνιστικού και ευρωκομμουνιστικού χώρου.Το μεγάλο λάθος ανήκει στο ΚΚΕσ τ'οποίο,αντί να μην χρησιμοποιήσει το τίτλο ''κομμουνιστικό'' και να ιδρύσει μια ευρεία σοσιαλιστική αριστερή παράταξη,έτρεξε από αγωνία να βάλει τον ίδιο τίτλο με το ΚΚ,προσβλέποντας σε στήριξη της Μόσχας,που τότε αποτελούσε τη ''Μέκκα'' του διεθνούς υπαρκτού σοσιαλισμού.Λάθος μέγα.Ο πασοκισμός,με ύπουλο και μεθοδικό τρόπο,έτρεξε και κάλυψε με το πολιτικό λόγο τη μεγάλη πλειοψηφία της μη κομμουνιστικής αριστεράς.Και φυσικά η ζημιά,για το συγκεκριμένο χώρο,έγινε.Παρέμεινε καθηλωμένος από 7,5% έως 13% και ήταν στη σκιά του παπανδρεϊκού πασοκισμού.
  Θα ισχυριστεί κάποιος.Και τώρα,τι γίνεται;Γυρίζω στην αρχή της σύντομης σκέψης μου.Απουσιάζει ο ηγέτης.Μην αμελούμε πως οι ηγετικές προσωπικότητες δίνουν κατευθύνσεις και ο πολιτικός τους λόγος,αρκετές φορές,είναι πανίσχυρο ιδεολογικό οπλοστάσιο.Η αριστερά,αυτή τη στιγμή,δεν διαθέτει τέτοια μορφή.Γι'αυτό και παρατηρούμε πολυγλωσσία των αρχηγών των διαφόρων εκφράσεών της.Και μέσα σ'αυτή τη βαβέλ,προβάλλει το ΚΚ,με τον κλασικό και ξεπερασμένο πολιτικό του λόγο,να επιβεβαιώσει την πολιτική ηγεμονία του,ελλείψει ικανού ιδεολογικο-πολιτικού λόγου από τις δυνάμεις του μη κομμουνιστικού χώρου.
  Εν κατακλείδι:Σε μια φιλελεύθερη κοινοβουλευτική δημοκρατία,όλες οι πολιτικές παρατάξεις,με τη παρουσία τους,είναι χρήσιμες.Ποιος αμφιβάλλει για το αντίθετο;Όμως εκείνο που,επίσης,θεωρείται βασικότατο είναι να κυβερνηθεί μια χώρα.Και μια χώρα θα κυβερνηθεί,όταν υπάρχει ένας ισχυρός,δομημένος και συγκροτημένος παραταξιακός λόγος που να συνοδεύεται,φυσικά,από μεγάλο εκλογικό βάρος,με βάθος χρόνου.Η αριστερά,έτσι όπως εφράζεται σήμερα,ούτε ενότητα διαθέτει,ούτε ενιαία παραταξιακή συγκρότηση εκφράζει,ούτε σπουδαίο εκλογικό βάρος(μ'εξαίρεση το 1958) είχε.Αλλά,ποιος γνωρίζει τι θα συμβεί στο μέλλον;Ουδείς είναι σίγουρος.Εξάλλου,σήμερα,η πολιτική σκακιέρα στη χώρα είναι σαν τη κινούμενη άμμο...Ιδιαίτερα απρόβλεπτη και με εκρηκτικές κοινωνικο-οικονομικές συνθήκες.....

  • Μακης avatar
   Μακης @ Komis Montechristo 21/12/2011 20:50:54

   Σαφως καλυτερη κριτικη

 47. Χρήστος Δημάρης avatar
  Χρήστος Δημάρης 21/12/2011 16:46:36

  ΑΠΟ ΚΑΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΑΡΧΗ: Ας υποθέσουμε πως η Ευρώπη των λαών είναι μια πιθανή περίπτωση. Από κάπου όμως πρέπει να γίνει η αρχή. Αυτός είναι ο πρώτος λόγος που είναι πιό πιθανή η Ελλάδα του λαού από την Ευρώπη των λαών. Δεν νομίζω να πιστεύεις πως η Γερμανία θα δώσει το παράδειγμα. Σημείωσε επίσης πως στην χώρα μας υπάρχουν πολλοί αγνοί ιδεολόγοι. Αυτό είναι ένας ακόμα λόγος που είναι πιό πιθανή η Ελλάδα του λαού από την Ευρώπη των λαών. Ελπίζω μέσα στους αγνούς ιδεολόγους να είναι και ο Σαμαράς. Μην αποκλείεις την περίπτωση που ένα μόνο πρόσωπο μπορεί να γίνει η αιτία κοσμογονικών αλλαγών.

 48. φωνη avatar
  φωνη 21/12/2011 17:11:31

  Δεν καταλαβαίνω τον τρόπο που σκέφτονται μερικοί. Eίναι το ίδιο πρόβλημα η ευρωπαϊκή και διεθνής οικονομική κρίση με το πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας; Αυτά γιατί τα εξεταζετε ως ταυτόσημα;

  Δηλαδή αν δεν υπήρχε η διεθνής οικονομική κρίση ή αν μας χαρίζανε όλο το χρέος η ελληνική οικονομία μπορούσε να συνεχίζει με το ίδιο μοντέλο οικονομίας; Πάλι ελλείμματα και χρέος θα είχαμε. Κυβέρνησε 20 χρόνια το σοσιαλιστικό κόμμα δημιούργησε ένα τεράστιο κράτος και παράλληλα στηρίχτηκε σε μια ομάδα κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών που ούτε επιχειρηματική τάξη αποτελούν, ούτε στην οικονομία προσφέρουν.

  Έχουμε ή δεν έχουμε πρόβλημα παραγωγικότητας; Έχουμε ή δεν έχουμε μεγάλο και σπάταλο κράτος; Έχουμε ή δεν έχουμε ανάγκη να υπάρξει μια αληθινή τάξη επιχειρηματιών; Ποιός θα δημιουργεί θέσεις εργασίας το κράτος; Εδώ λέμε δεν μπορεί το κράτος να πληρώσει αυτούς που έχει ήδη. Την ανεργία που υπάρχει θα την αντιμετωπίσει το κράτος; Αυτά τα αναγνωρίζει η αριστερά; Αν όχι, τι να συζητάμε;

  Επειδή έχει ξεφύγει ο τρόπος που λειτουργούν οι τράπεζες και οι χρηματαγορές σημαίνει ότι πρέπει να πάμε στον κομμουνισμό; Φυσικά και τα προβλήματα αυτά δε θα μπορούσαν να εμφανιστούν σε ένα σύστημα που δεν αναγνωρίζει καθόλου την αγορά, την ελευθερη οικονομία, το κέρδος κλπ , αλλά όχι οτι θα τα λύσει ο κομμουνισμός. Απλά θα μπούμε σε μια άλλη σφαίρα με άλλα προβλήματα, όχι με αυτά.

  Ποιός είναι τόσο σίγουρος ότι σε μια περίοδο τέτοιας παγκόσμιας κρισης είναι καλύτερο να κλείστείς στο καβούκι σου; Έχετε ξαναζήσει την παγκοσμια οικονομική κριση και είστε σίγουροι ότι πρέπει να απομονώνεσαι; Τα κράτη ίσως αναγκαστούν να πάρουν κάποιες αποφάσεις για να αντιμετωπίσουν την ουσία του προβλήματος. Εμείς είναι σίγουρα καλό να μη μας πιάνουν οι αποφάσεις και να πορευόμαστε μόνοι μας;

  Επίσης, δεν το βρίσκω πολύ λογικό να εξετάζει κανείς τη θέση μας στην Ευρώπη μόνο με οικονομική λογική και καθόλου με πολιτική. Μπορούμε δηλαδή να μην έχουμε άλλες συμμαχίες , να δεχόμαστε τις πιέσεις του περίγυρού μας και να απομονωνόμαστε και από την Ευρώπη; Για παράδειγμα ο Σαμαράς στα πλαίσια της Ευρώπης κανει βήματα για την ΑΟΖ. Πώς θα ορίσεις την ΑΟΖ απομονωμένος από όλο το σύμπαν;

  Και πέρα από την οικονομική κρίση και την οικονομία υπάρχουν και άλλα ζητήματα πολιτικής που επηρεάζουν την ευημερία μιας χώρας.

  Για παράδειγμα ο ΣΥΝ δε στήριζε το σχέδιο ΑΝΑΝ ; Ο τότε Πρόεδρός τους δεν τα έλεγε αυτά;;;;:

  ".....Τέλος, συντρόφισσες και σύντροφοι, υπάρχει ένα θέμα πολιτικού κλίματος που έχει δημιουργηθεί και οφείλουμε να εκτιμήσουμε.

  Τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Κύπρο, κυρίως, έχει διαμορφωθεί ένα αρνητικό κλίμα για το σχέδιο Ανάν και για την προοπτική επίλυσης του Κυπριακού προβλήματος με βάση αυτό.

  Αυτό το κλίμα οφείλεται σε ελλειπή ενημέρωση, οφείλεται στην εικόνα που εξέπεμψαν τόσο η ελληνική όσο και η κυπριακή ηγεσία από την Λουκέρνη, οφείλεται στη θέση που ανέπτυξε με το διάγγελμά του ο Κύπριος πρόεδρος κ. Παπαδόπουλος.

  Η θέση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας ότι «παρέλαβε Κράτος και δεν θα παραδώσει κοινότητα», ανατρέπει όλη τη στρατηγική της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας και ακυρώνει όλες τις μέχρι σήμερα διαπραγματεύσεις. Είναι μια άλλη στάση, που θέλει τη διατήρηση του σημερινού κράτους, αποσιωπώντας ότι αυτό είναι ακρωτηριασμένο και εν μέρει κατεχόμενο.

  Οφείλεται όμως και σε βαθύτερους ιδεολογικούς και πολιτικούς λόγους.

  Ένα σημαντικό τμήμα της κοινής γνώμης και στην Κύπρο και στην Ελλάδα θεωρεί αδύνατη τη συμβίωση των δύο κοινοτήτων και ζητά να εγκαταλειφθεί η βάση της δικοινοτικής - διζωνικής ομοσπονδίας.

  Αυτά τα θέματα πρέπει να συζητηθούν ανοιχτά και σοβαρά τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Κύπρο.

  Βεβαίως το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θα είναι σεβαστό. Όμως μέχρι τότε πρέπει να γίνει σοβαρή συζήτηση.

  Από αυτή τη σκοπιά η πρόταση του ΑΚΕΛ για αναβολή των δημοψηφισμάτων προκειμένου να γίνει πιο διεξοδική συζήτηση και ενημέρωση είναι θετική. και θα έπρεπε η ελληνική κυβέρνηση να κινηθεί δραστήρια για την υποστήριξή της.

  Δυστυχώς η κυβέρνηση αντέδρασε με έναν τρόπο αδιάφορο.

  Πιστεύω όμως ότι υπάρχει ακόμα χρόνος.

  Σε ότι μας αφορά θα πρέπει να οργανώσουμε σε όλη την Ελλάδα συζητήσεις για το θέμα και κυρίως θα πρέπει να αναδείξουμε τις πλευρές που αφορούν τη συνολική οπτική της Αριστεράς για το θέμα.

  Ο ΣΥΝ έχει πρωτοπόρα ασχοληθεί εδώ και χρόνια και έχει πάρει πρωτοβουλίες.
  Είμαστε το μόνο κόμμα που ανέπτυξε δεσμούς με τα κόμματα της Τουρκοκυπριακής Αριστεράς και μελέτησε επίσης πολύ σοβαρά τις αναλύσεις του ΑΚΕΛ για το Κυπριακό και τη λύση του...."

  Πολύ τιμητικό....μεγάλο κατόρθωμα ρε παίδες. Αναπτύξατε και σχέσεις με την Τουρκοκυπριακή αριστερά;;;;

  • Agriemenos avatar
   Agriemenos @ φωνη 22/12/2011 04:00:04

   Γιατί είναι τα "απόνερα" της διεθνούς κρίσης του 2007-2008 (έτσι όπως εκφράστηκε με την πτώχευση της Λεμαν Μπραδερς). Γιατί προέκυψε από την ευμάρεια και την ευημερία της περιόδου 1999-2000 έως 2004-2005 με την αντίστοιχη οικονομική άνθιση εκείνη της περιόδου. Τα περισσότερα funds και Χρηματοπιστωτικοί οίκοι (BofA, Lehmann Brothers, JP Morgan κλπ) μετά από αρκετά καλές χρονιές βρέθηκαν με ρευστά διαθέσιμα, τα οποία δεν θέλαν ούτε να λιμνάζουν ούτε να δοθούν ως (επιπλέον) μπόνους στα γκόλντεν μποις. Τα διοχεύτεσαν (στην προσπάθειά τους για ακόμη πιο αποδοτικές "επενδύσεις") παντού και κυρίως σε στεγασικά δάνεια σε κάθε καρυδιάς καρύδι. Στη συνέχεια τα "πακετάρισαν" αυτά τα δάνεια και τα πούλησαν ως παράγωγα στις Διεθνείς Αγορές Χρήματος και Κεφαλαίου (παράλληλα κάναν και μερικές παγαποντιές με δομημένα ομόλογα μερικών Ασφαλιστικών Ταμείων της Ελλάδας και του εξωτερικού - σου θυμίζει τίποτε αυτό? τώρα όμως οι αναλογιστικές μελέτες των ασφαλιστικών ταμείων δείχνει πως πρέπει να σου μειώσουν τις επικουρικές και τη κύρια σύνταξη). Οι λήπτες των δανείων δεν μπορούν να αποπληρώσουν τα χρωστούμενα, καταρρέουν τα παράγωγα, καταρρέουν οι έχοντες έκθεση σ' αυτά (πάει άκλαφτη η Λέμαν Μπράδερς) και τις μπούρδες των γκολντεν μποις καλούνται να τις καλύψουν οι κυβερνήσεις. Πάρε ένα φούσκωμα των κρατικών χρεών και ελλειμμάτων (να μην ξεχάσω, το "σώσιμο" των ελληνικών τραπεζών ως εγγυήσεις από το Ελληνικό Δημόσιο έφτασε αισίως τα 109 δισ ευρώ) και στη συνέχεια τα διεθνή funds ως οχιές εγκαλούν τα κράτη για τα χρέη αυτά ως ρέμπελα και ότι τώρα δεν έχουν διαχειρίσιμα χρέη!
   Η κρίση εκφράστηκε με διάφορους τρόπους, είτε ως φούσκες στεγαστικών δανείων (Ιρλανδία, Ισλανδία, Ισπανία, ΗΠΑ, ΗΒ) είτε ως υπερβολικό Δημόσιο Χρέος και έλλειμμα (Ελλάδα, Ιταλία, Πορτογαλία). Δεν λέω πως στην Ελλάδα δεν ισχύει μια ιδιάζουσα περίπτωση, αλλά πως στο καλό σε όλες τις χώρες αποδεικνύεται ότι υπήρχαν πολιτικοί που τα "έπαιρναν", ίσως θα έπρεπε να σε απασχολήσει. Και μην το ξεχάσω... σ΄ αυτούς δεν ήταν οι της Αριστεράς!

 49. Psycho avatar
  Psycho 21/12/2011 17:44:38

  Φωνή

  Ρωτάς:

  Έχουμε ή δεν έχουμε μεγάλο και σπάταλο κράτος; ΟΧΙ

  Ποιός θα δημιουργεί θέσεις εργασίας το κράτος; ΝΑΙ

  Αυτή η τελευταία είναι η απάντηση που έδωσε για τον εαυτό της η πιο ευημερούσα ευρωπαϊκή οικονομία, η Νορβηγική.
  Αυτή η οικονομία είναι εθνική, έχει δικό της νόμισμα, και δεν είναι κλεισμένη στο καβούκι της .Το αντίθετο συμβαίνει.

  Κάνε τη χάρη στον εαυτό σου και πάρε το βιβλίο του Καζάκη ««Η ελληνική Πομπηία – Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας χρεοκοπίας» , να δεις πώς η κρατικοδίαιτη επιχειρηματική αλητοκρατία της Ελλάδας έκανε το παν για να μας φτάσει όλους, πολίτες και κράτος, στον πάτο. Και τα κατάφερε.

  Κι ένα ακόμη : περισσότερα από 230 δισεκατομμύρια ευρώ έχει χαρίσει το ελληνικό κράτος στις τράπεζες, εκ των οποίων πάνω από 120 δις σε ζεστό μετρητό. Αν αυτά τα χρήματα είχαν δοθεί στην κοινωνία , θα είχε διαγραφεί το συνολο των δανειακών υποχρεώσεων των νοικοκυριών, που πνίγονται από την σημερινή κατάσταση.

  • Μανιάτης avatar
   Μανιάτης @ Psycho 21/12/2011 18:40:07

   Καλά, συγκρίνεις με την Νορβηγία!
   Αυτοί κολυμπάνε στο πετρελαιο!
   Είναι η πλουσιότερη χώρα του κόσμου.
   Ξέρεις, όμως, πόσο σφιχτή οικονομική πολιτική ασκείται στη Νορβηγία.

   Η Ελλάδα έχει ανάγκη από αλλαγή νοοτροπίας κι από παραγωγή.
   Αν ρίξεις χρήματα στην κοινωνία χωρίς αύξηση της ανταγωνιστικής διεθνώς παραγωγής κατέστρεψες τα πάντα.
   Η υψηλή ζήτηση χωρίς εγχώρια παραγωγή θα φέρει μόνο αύξηση των τιμών και των εισαγωγών. Κι αφού τελειώσουν τα χρήματα πάλι στο σημείο μηδέν.
   Μην ψάχνεις για εύκολες λύσεις. Τέλειωσαν.
   Η έξοδος από την σημερινή κατάσταση και η αύξηση των εισοδημάτων των νοικοκυριών περνάει ΜΟΝΟΝ μέσα από την αύξηση της παραγωγής, κύρια της εξαγωγικής.
   Τάλλα όλα είναι οικονομολογικές...αμπελοφιλοσοφίες.

  • Psycho avatar
   Psycho @ Psycho 21/12/2011 19:09:09

   Δεν κολυμπάνε στο πετρέλαιο.
   Εφηύραν δικές τους μεθόδους εξορύξεως από μεγάλα βάθη, γιατί τα κοιτάσματα τους ήσαν ασύμφορα να εξαχθούν με τις κλασσικές μεθόδους.
   Και τα έσοδα από το πετρέλαιο τα τοποθετούν σε εθνικό χρηματοκιβώτιο, για την περίπτωση που προκύψουν έκτακτες ανάγκες.
   Η αύξηση της παραγωγής μπορεί να γίνει μόνο μέσα από την απεμπλοκή από τους ψυχαναγκασμούς της ΕΕ και το νόμισμα της.
   Αλλιώς ακόμα κι αν παράγεις «παπάδες» χρεωμένος θα είσαι γιατί έτσι λειτουργεί η ευρωζώνη. Δες τι τραβάνε εξαιτίας αυτού του γεγονότος τεράστιες δυνάμεις παραγωγής όπως η Ισπανία και η Ιταλία.

 50. A.M. avatar
  A.M. 21/12/2011 18:33:31

  Δεν θα ήταν και τραγικά κακό πάντως να δίναμε μια ευκαιρία ΚΑΙ στην αριστερά να μας δείξει αν και κατά πόσον μπορεί να κυβερνήσει και αν μπορεί να μας βγάλει απ' την κρίση.
  Και όταν λέω να κυβερνήσει εννοώ με δικό της πρωθυπουργό, υπουργούς κ.ο.κ. ... αυτοδύναμα.

  Δε 'ν κακό!

  Ίσα - ίσα.

  Αν τα κατάφερνε να μας βγάλει απ' την κρίση και αν η ζωή του λαού βελτιώνονταν τότε όλοι μας - εκτός βέβαια των διαπλεκόμενων συμφερόντων - θα αλλάζαμε άποψη και θα καταλαβαίναμε πόσο πράγματι λάθος κάναμε τόσες δεκαετίες που δεν είχαμε εμπιστευτεί την αριστερά.

  Αν αποτύχει τότε θάχουμε τελειώσει οριστικά με την αριστερά και θα μπορούμε άνετα να της καταλογίζουμε πως μόνο λόγια ξέρει να λέει.
  (Θα είχε πράγματι για μένα τεράστιο ενδιαφέρον να δώ το πως μια κυβέρνηση της αριστεράς θα διαχειρίζονταν εκτός από τα οικονομικά ζητήματα και αλλά φλέγοντα θέματα όπως η λαθρομετανάστευση, η εγκληματικότητα, τα ναρκωτικά, η εθνική ασφάλεια, οι ένοπλες δυνάμεις κλπ κλπ)

  Το να γράφουμε ότι «η αριστερά δεν μπορεί να μας βγάλει απ' την κρίση επειδή λέει μόνον εύκολα λόγια γνωρίζοντας ότι ποτέ δεν θα κληθεί να πάρει αποφάσεις ως κυβέρνηση» θα παραμένει εσαεί μια αναπόδεικτη ..θεωρία! (κάτι σαν την θεωρία της εξέλιξης του Δαρβίνου ένα πράμα) ΕΑΝ ποτέ δεν δώσουμε την ευκαιρία στην αριστερά να κυβερνήσει.

  Είμαι πάντως σίγουρος πως για την πλειοψηφία του λαού χειρότερα απ' ότι τάχουν φέρει τα πράγματα οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις είναι εντελώς ΑΔΥΝΑΤΟΝ! να τα φέρει όχι μόνο μια αριστερή κυβέρνηση αλλά ακόμα και μια κυβέρνηση της ..Χρυσής Αυγής!
  Τι χειρότερο δηλ. μπορεί να προκύψει για τον λαό απ' ότι του συμβαίνει σήμερα;

  Ο Ελληνικός λαός οφείλει μια ευκαιρία διακυβέρνησης στην αριστερά.

  Και ο γράφων ΔΕΝ υπήρξε ποτέ αριστερός, κρατάει από σόι βασιλοφρόνων, παπαδοπουλικών και μέχρι ΝΔ το πολύ!
  Πέραν της ΝΔ .. το πύρ το εξώτερον!

  Πιστεύω όμως πως είναι καιρός οι Έλληνες να δώσουν αυτήν την ευκαιρία στην αρσιτερά.

  Εξ άλλου ποιόν πλέον να εμπιστευτούν;
  Αυτούς που ξεπουλάνε την χώρα και κινεζοποιούν την Έλληνα εργαζόμενο και διαλύουν την Ελληνική μεσαία τάξη;

  • anonymous avatar
   anonymous @ A.M. 22/12/2011 00:12:49

   Η αριστερά κυβερνάει τη χώρα από το 1961 και μετά. Το 1961 έπεσε η δεξιά. Το που μας οδήγησε το είδαμε.

   • A.M. avatar
    A.M. @ anonymous 22/12/2011 00:48:18

    Μα... ναί! σίγουρα!
    Το θυμάμαι πολύ καλά.

    Ξεχνιούντα άλλωστε αυτά;

    Τότε που εγώ ήμουν πρωθυπουργός
    και σύ υπουργός Οικονομικών!

    Περασμένα μεγαλεία!

    Απλώς σκέφτηκα μήπως ξαναδίναμε μια ευκαιρία και στους νεώτερους να γίνουν και αυτοί ..πρωθυπουργοί και υπουργοί σαν εμάς.

 51. JOHN avatar
  JOHN 21/12/2011 19:16:53

  Μανιατη.Αυτα που λες προυποθετουν αναπτυξη και υποδομες.Αυτη τη στιγμη με την ασκουμενη οικονομικη πολιτικη επιτυγχανεται ακριβως το αντιθετο.

  • Μανιάτης avatar
   Μανιάτης @ JOHN 21/12/2011 19:56:13

   Προφανώς πρέπει υποστούμε αυτή τη φάση. Όμως, αν δεν φροντίσουμε την παραγωγή π.χ. ορυκτό μας πλούτο κι ότι άλλο, θα παραμείνουμε στη σημερινή κατάσταση επί μακρον

 52. Γιάννης Αγιάννης avatar
  Γιάννης Αγιάννης 21/12/2011 19:19:07

  O Αντώνης Σαμαράς μπορεί να πάει την Ελλάδα και τους Έλληνες ψηλά!

  http://www.youtube.com/watch?v=wta4m01r9j4

 53. Psycho avatar
  Psycho 21/12/2011 19:30:14

  Διαφωνώ απολύτως, για μια σειρά από λόγους, ως προς τον μεσσιανικό ρόλο που αποδίδεις στη ΝΔ, αλλά δεν θα επεκταθώ αν και θα μπορούσαν να λεχθούν πολλά για την εξώφθαλμη ανικανότητα όλου του μηχανισμού της μηδενός εξαιρουμένου.
  Απλώς ρίξε μια ματιά στο πολιτικό προσωπικό της.
  Είναι μια χαψιά για όποιον έχει ένα συγκροτημένο αντιμνημονιακό λόγο, όπως ο Λαφαζάνης, ο Μπογιόπουλος , ο Καζάκης.

 54. firiki2010 avatar
  firiki2010 21/12/2011 19:44:00

  Tα γνωστά παμπάλαια αριστερά "τερτίπια". Καμμία κουβέντα απί της ουσίας. Πετάμε (στην προκειμένη περίπτωση ) λίγο "Μάνο" και απαραιτήτως "νεοφιλελευθερισμό" για να καταστήσουμε τον συνομιλητή "αναξιόπιστο" και θεωρούμε ότι καθαρίσαμε. Ξυπνείστε ρε!!

  • Psycho avatar
   Psycho @ firiki2010 21/12/2011 19:59:31

   Δεν πετάμε εμείς νεοφιλελευθερισμό.Εσείς τον έχετε ως δόγμα. Αυτόν προβάλετε, ως μεταφυσική, με επιχειρήματα που δεν αντέχουν σε καμμία λογική βάσανο.

  • firiki2010 avatar
   firiki2010 @ firiki2010 21/12/2011 21:13:33

   Ρsycho
   Τίποτα απ΄ όσα σου είπα δεν έχει σχέση με νεοφιλελευθερισμό. Ως αυνήθης , κολλημένος αριστερός κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις. Καληνύχτα!

  • Psycho avatar
   Psycho @ firiki2010 21/12/2011 21:37:07

   firiki

   απαντώ γνωρίζοντας τι απόψεις καταθέτεις εν συνόλω.
   Μη κάνεις το παγώνι.

 55. λαικη δεξια avatar
  λαικη δεξια 21/12/2011 19:48:24

  ψυχραιμια , απολυτα σωστος.
  συμπραξη με ΗΠΑ και με ΙΣΡΑΗΛ.

 56. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 21/12/2011 19:52:52

  Η ένταξη στο ευρώ ήταν λάθος.
  Όμως, μην ξεχνάμε ότι και πριν το ευρώ δεν είχαμε παραγωγή. Ότι υπήρχε το διέλυσε η ανικανότητα των "σοσιαλιστών" το 1980 και -90.
  Κύριο πρόβλημα για την Ευρώπη είναι η Κίνα και οι άλλες αναπτυσσόμενες χώρες που απορροφούν τις επενδύσεις στην παραγωγή λόγω φτηνών εργατικών και λόγω όγκου αγοράς.
  Ειδικά η βιομηχανία απλών καταναλωτικών προϊόντων έχει μεταφερθεί σε αυτές και συνεχίζεται η μεταφορά.
  Η αποβιομηχανοποίηση σε προϊόντα χαμηλής τεχνογνωσίας που αντιμετωπίζει Ευρώπη δεν έχει επομένως ως αιτία το ευρώ.
  Ένα άλλο θέμα είναι πως η Δ. Ευρώπη δεν μπορεί να συνεχίσει να έχει διπλάσιο βιοτικό επίπεδο από την Α. και πολλαπλάσιο από άλλες περιοχές του πλανήτη. Απλά γιατί πλέον δεν μπορεί να είναι ιμπεριαλιστική με την κλασική έννοια του όρου.
  Δυστυχώς δεν είναι τόσο απλό με δύο κινήσεις να λύσεις τα προβλήματα. Όποιος ισχυρίζεται το αντίθετο είναι ή άσχετος ή κινείται εξ ιδίων συμφερόντων.

 57. Psycho avatar
  Psycho 21/12/2011 20:18:24

  Δεν είναι αλήθεια πως δεν είχαμε παραγωγή.
  Μπορούμε, ακόμα και τώρα, να είμαστε απολύτως αυτάρκεις στα βασικά τρόφιμα (λαχανικά, φρουτα, δημητριακά, κρέατα,γαλακτομικά, ψαρικά) εντός ελαχίστων μηνών.
  Συν το γεγονός πως η χώρα είναι μια από τις πιο επισκέψιμες περιοχές του πλανήτη, και το ότι η κρατικώς επιχορηγούμενη εμπορική μας ναυτιλία είναι η πρώτη στον κόσμο.
  Οι αιτίες της κακοδαιμονίας μας δεν είναι ενδογενείς, αλλά εξωγενείς , επιβλήθηκαν από τους ξένους δια των εγχωρίων αντιπροσώπων τους.

  • Μανιάτης avatar
   Μανιάτης @ Psycho 21/12/2011 21:16:02

   Ποτέ οι αιτίες ανεπαρκούς λειτουργίας ενός κοινωνικού σχηματισμού δεν είναι πρώτιστα εξωγενείς.
   Είναι κύρια ενδογενείς και οι ξένοι τις αξιοποιούν προς εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους.
   Δεν αρκεί να είσαι αυτάρκεις. Τα προϊόντα πρέπει να έχουν υψηλό βαθμό υπεραξίας και να είναι
   ανταγωνιστικά στις διεθνείς αγορές. Δεν μπορούμε να έχουμε εμπορικό έλλειμμα επ΄ άπειρον.

   • Psycho avatar
    Psycho @ Μανιάτης 21/12/2011 21:39:14

    Το εμπορικό έλλειμμα μας οφείλεται στις πολυεθνικές αλυσίδες και στην ανεξέλεγκτη διακίνηση κεφαλαίων.
    Ειναι όρος που μας επιβλήθηκε από την ΕΕ.

 58. Psycho avatar
  Psycho 21/12/2011 20:21:26

  Ε, οκ Αττράκτωρ.
  Είπαμε να λέμε και κανένα αστείο να περνάει η ώρα, αλλά όποια απήχηση εκτός ΝΔ είχε ο Σαμαράς την απώλεσε στις 11/11/2011.
  Ικανοποιημένοι από την τωρινή στάση του είναι μόνο η Ντόρα και ο Καρατζαφέρης.

 59. NIK THE GREEK avatar
  NIK THE GREEK 21/12/2011 20:31:16

  Κακοφωνιξ φορ εβερ εντ εβερ,ακριβως ετσι,ακριβης ψηφιακη αναλυση των δεδομενων της αριστερας και τι αντικτυπο θα ειχε μια εφαρμογη των δεδομενων του καθενος ξεχωριστα η σε συνδιασμους μεταξυ τους.

 60. sabi avatar
  sabi 21/12/2011 21:31:49

  Aγαπητέ A.M.,
  Εβαλες κυριολεκτικά το καπάκι στην κατσαρόλα!!!
  Η πιο λογική και απόλυτα έντιμη και ρεαλιστική πρόταση που δείχνει επι τέλους την αποποδοσφαιροποίηση της πολιτικής, που θέλει ντε και καλά να κυβερνήσει ο δικός μου, γιατί όπως η ομάδα μου, ακόμα κι άν πουλάει τα παιχνίδια, είναι η καλύτερη και τα μυαλά στα κάγκελα και πάση θυσία αυτοδυναμία για να "κάνουμε"(κι εμείς?) ό,τι μας γουστάρει και να μη μας κουνιέται καμμιά κότα...
  Εχεις απόλυτο δίκιο φίλε μου. Τώρα που μάθαμε να κουβεντιάζουμε ήσυχα κι απλά γιατί να μην κυβερνήσει μια φορά και η αριστερά? Αν πετύχει, σωθήκαμε. Αν χάσει, Σαμαράς for ever.
  Eγώ όμως ως αιθεροβάμων, προτείνω και κάτι κατα τη γνώμη μου καλύτερο:
  Kυβέρνηση Σαμαρά -Τσίπρα ώστε να έχουμε όλες τις πόρτες ανοιχτές.
  Για φαντάσου Πρωθυπουργός Σαμαράς, Αντιπρόεδροι Τσίπρας και Γλέζος, Πρόεδρος Δημοκρατίας Μίκης Θεοδωράκης. Είσπραξη φόρων ΚΚΕ ...κλπ.
  Φαντάσου επίσης επίσημο εκπρόσωπο της κυβέρνησης απέναντι στη Μέρκελ το Μανώλη Γλέζο. Κι όταν το Λαικό κόμμα στριμώχνει το Σαμαρά για να δεχτεί το Αγγλικό δίκαιο , αυτός να τους παραπέμπει στον αντιπρόεδρο Τσίπρα, ο οποίος να τους ζητάει πρώτα τον έλεγχο του χρέος και τη διαγραφή του επαχθούς τμήματός του...

  • ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
   ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ @ sabi 21/12/2011 21:55:04

   ΝΑΙ ,ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΧΑΣΕΙ ΘΑ ΓΕΜΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΜΕ
   ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΟΙΚΙΑΚΕΣ ΒΟΗΘΟΥΣ..................................

 61. ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
  ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ 21/12/2011 21:51:43

  ΛΑΘΟΣ ΤΙΤΛΟΣ ΑΡΘΡΟΥ.
  Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΑΘΥΝΕΙ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ.

 62. Γενίτσαρος Πανεπιστημίου avatar
  Γενίτσαρος Πανεπιστημίου 21/12/2011 21:52:35

  Να κυβερνήσει επιτέλους η αριστερά στη χώρα, γιατί η γενιά του πολυτεχνείου
  ανήκε στη σκληρή δεξιά. O Μπόμπολας, ο Λαμπράκης, ο Γιαννίκος, ο Ευαγγελάτος, η Τρέμη, ο Καψής, ο Πρετεντέρης, ο συνήγορος του πολίτη, το ΕΛΙΑΜΕΜΠ,οι ανεξάρτητες αρχές και τα υπόλοιπα παιδιά της αμύνης
  ξέφυγαν από τις αρχές του ΜΑΡΞ και του ΛΕΝΙΝ. Επιτέλους έφτασε η ώρα να στραφούμε αριστερά.

 63. Agriemenos avatar
  Agriemenos 21/12/2011 22:04:45

  Δεν ξέρω τι λέτε εσείς, εγώ ένας φτωχός πλην τίμιος οικονομολόγος είμαι με μεταπτυχιακό στα χρηματοοικονομικά είμαι (στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών) και μου αρέσουν οι οικονομικές αναλύσεις και όχι τα ραντιέρικα εισοδήματα (από ΑΠΕ, φωτοβολταϊκά ή χρηματιστήρια). Εξάλλου, την καλύτερη ανάλυση την κάνει η συνάδερφος εδώ:
  h++p://www.youtube.com/watch?v=gRVHW7i4YQI&feature=g-hist&context=G2a60871AHTvI08AAAAA
  Επομένως ο τίτλος θα έπρεπε να είναι "Γιατί η Αριστερά ΘΑ βγάλει την Ελλάδα από την Κρίση" (Πέρα από το χιούμορ μου όμως, θα έπρεπε να δώσετε ορισμένα credits για τις εύστοχες παρατηρήσεις τους για την αντιμετώπιση της Ευρωπαϊκής Κρίσης όπως το Ευρωομόλογο και τον Λογιστικό Έλεγχο του Χρέους, κατά τα άλλα δεν συμφωνώ με την ανάλυσή σας παρόλο που συμφωνώ με άλλα που δημοσιεύεται. Σας διαβάζω στα πλαίσια της πολύπλευρης ενημέρωσής μου και είναι τόσο προς τιμή σας όσο και δική μου. Την καλησπέρα μου)
  ΥΓ αν γίνει αυτό που λέει η "συνάδερφος" θα μπορέσω να αναφωνήσω ως άλλος Γεωργίου: Και πάρ' τους κάτω τους Κακοφωνίξ, Φαήλο Κρανιδιώτη, FactorX, Αδέξιο Δεξιό, Ιωάννη33, Μικρό Οδυσσέα (μαζί με τη Σκάρλετ Γιόχανσον!) και Αλλενάκι!
  Και πάλι την καλησπέρα μου σε όλους!

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ Agriemenos 22/12/2011 11:20:03

   Kαλημέρα!
   Ολογιστικός έλεγχος του χρέους θα γίνει αναγκαστικά, μετά από την ομολογία τους ότι δεν ξέρουν πόσα δανείστηκαν, πότε τα δανείστηκαν και πως τα δανείστηκαν.
   Συμφωνώ με τολογιστικό έλεγχο (επαχθές χρέος).

 64. 114 avatar
  114 21/12/2011 22:38:06

  Το άρθρο αν και λέει την μισή αλήθεια, είναι ακριβές και ρεαλιστικό.
  Όμως υπάρχουν στιγμές στην Ιστορία ενός λαού που η υπεράσπιση της αξιοπρέπειας του , προηγείται του ρεαλισμού.
  Έτσι σήμερα η ενίσχυση της αριστεράς αυτό το μήνυμα στέλνει εντός και εκτός συνόρων.
  Δεν υποτασσόμαστε ρε!

 65. alxs avatar
  alxs 21/12/2011 22:46:25

  +1000
  tipote den alaxe apo tote

 66. στεφανοσ γραγας avatar
  στεφανοσ γραγας 21/12/2011 22:58:45

  τοιυλαχιστον η αριστερα εχει δωσει αγωνες και αγωνες ....και και ακομη και στα λαθη της παντα θα ηταν ασπιδα για σενα κακοφωνιξ, ειτε θες ειτε δεν θες να το παραδεχθεις...το αρθρο σου ειναι για αλλη μια φορα κακεντρεχες και απρεπες απεναντι στην αριστερα σε ολες της τις μορφες...στο εχω ξαναγραψει...εχεις προβλημα σοβαρο...γιατι να θεωρεις επιχειρημα ειρωνιες του στυλ "ομορφια του Τσιπρα" και αλλα δηθεν χαριτωμενα, μπορει ανετα καποιος να σου απαντησει οτι η Μερκελ θα ερωτευθει τον κυριο τιποτα τον γοητευτικο...προσωπικα ευχομαι ο κοσμος να ψηφισει αριστερα συνειδητα..ειδαμε και τη ΝΔ τα 5 χρονια τι εκανε...δεν ακουω για αυτο καμμια κριτικη...μηπως ξαφνικα ειναι αλλοι βουλευτες τωρα απο τοτε ??/αλλαξαν δηλαδη 5-6 και αλλαξε ολη η πολιτικη ??/παραμυθακια...απλα θελεις να γαντζωθεις και παλι στην εξουσια....αν ποτε παρεις ενα ενα τα επιχειρηματα της αριστερας και τα αποδομησεις τοτε και μονον τοτε χρηζεις σοβαρης απαντησης.
  υ.γ. ξεχωρα απο ολα αυτα, θελω πραγματικα να πω οτι το site ειναι ακρως δημοκρατικο και σοβαρο. ειναι απο τα λιγα εστω και αν καποιος διαφωνει ιδεολογικα, που αξιζει κανεις να διαβαζει...κακοφωνιξ καληνυχτα και μην ταραχθεις αν στα ονειρα σου δεις κυβερνηση τον Τσιπρα...μπορει να τον δεις και στο ξυπνιο σου, και ποιος ξερει ισως και εσυ να χαρεις...και θυμησου, μονο αυτος ειπε στο Σαμαρα τη φραση "Αντωνη μην υπογραψεις"...αυτος ομως δεν ακουσε..και τωρα ολα εδω πληρωνονται...

  • φωνη avatar
   φωνη @ στεφανοσ γραγας 21/12/2011 23:49:03

   Ξέρεις όταν λέγαμε ζήτημα υπογραφής δεν εννοούσαμε να μην βάλει το όνομά του κάτω απο τις επιστολές που στέλνει. Λέγαμε να μην ΣΥΝυπογράψει κείμενο εγγυήσεων υπαγορευμένο από τους δανειστές.
   Όταν στέλνεις μια επιστολή λες ποιός είσαι εσύ που την στέλνεις, συνηθίζεται αυτό.

   Έστειλε την ίδια επιστολή που είχε στείλει πριν (στο ΕΛΚ), αλλά σε διαφορετικούς αποδέκτες. Ενώ η πρώτη επιστολή είχε ήδη υπάρξει συνεχίζονταν οι πιέσεις και εσείς του λέγατε να μην υπογράψει. Ενώ γνωρίζατε την πρώτη επιστολή. Και όταν έστειλε τη δεύτερη με το ίδιο περιεχόμενο σε διαφορετικούς αποδέκτες...."υπέγραψε"; Δηλαδή στην πρώτη επιστολή δεν είχε ακόμα υπογράψει, αλλά στη δεύτερη με ίδιο περιεχόμενο ...υπέγραψε;;;

   Ασχολήσου με τους Έλληνες πολιτικούς που συκοφαντούσαν το Σαμαρά (ως πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης της χώρας σου) στο εξωτερικό τις ημέρες εκείνες, προκειμένου να πιέζουν οι δανειστές και να χάσει η χώρα πρωτίστως, όχι ο Σαμαράς μόνο, το δικαίωμα τροποποιήσεων.

   Αντί να ασχολείστε με αυτούς τους αχαρακτήριστους (μην πω τίποτα βαρύτερο) κάθεστε και λέτε για το Σαμαρά που δήθεν υπέγραψε την επιστολή που έστειλε. Ξέρεις τι κάνεις τώρα στην πραγματικότητα; Στρέφεσαι ενάντια στον πολιτικό που φροντίζει για το εθνικό συμφέρον. Και δεν ασχολείσαι με τα "προβληματικά" πρόσωπα του πολιτικού συστήματος, που κάνουν πραγματικά κακό, στρέφονται ύπουλα και υπόγεια αλλά ξεκάθαρα ενάντια στο εθνικό συμφέρον για να πλήξουν έναν πολιτικό αντίπαλο. Ασχολήσου με την Μπακογιάννη και το Βενιζέλο λέω καλύτερα....

   Ο Σαμαράς είπε στους δανειστές ότι υπάρχουν πράγματα που δε δουλεύουν και πρέπει να τροποποιηθούν. Σε υπαγορευμένο κείμενο από το εξωτερικό λες να υπήρχε διατυπωμένο αίτημα τροποποιήσεων από τους δανειστές;;;;;;; Με τις επιστολές εξασφάλισε 2 πράγματα: το δικαίωμα αλλαγής της πολιτικής και την 6 δόση. Σου θυμίζω ότι η 6η δόση ήταν μια από τις εκκρεμότητες για να μπορέσουμε να πάμε ομαλά σε εκλογές που τόσο πολύ θέλει και ο ΣΥΡΙΖΑ.

   Αν θέλετε να μπορούμε να συζητάμε δείξτε περισσότερη υπευθυνότητα. Γιατί η αντιμνημονιακή στάση του Σαμαρά περνάει κάθε μέρα από συμπληγάδες πετρες και καταφέρνει να κρατάει την πολιτική του και να παραμένει στο παιχνίδι: δηλαδή όχι απλα να μιλάει για αλλαγή πολιτικής αλλά να είναι και εφικτή και όχι απλή ρητορία. Παραδεχτείτε, τουλάχιστον, ότι άλλο βάρος έχει το ΟΧΙ του Σαμαρά και άλλο του Τσίπρα και της Παπαρήγα.Κανείς δεν τους πίεσε ποτέ. Ούτε έχουν κάνει ένα βήμα μπροστά για να μπορούν να εφαρμόσουν την αντιμνημονιακή πολιτική για την οποία σου μιλάνε. Αυτά δίνουν άλλη διάσταση στην πολιτική στάση του Σαμαρά.

 67. Nik avatar
  Nik 21/12/2011 23:57:35

  Ελληνα Τσάβεζ, μα δεν έχουμε τον Γιακουμάτο; Κοτσάρετε του ένα μπερέ και η σούπα έδεσε.

  Δεν αφήνετε τις βλακείες να ασχοληθείτε με κάτι σοβαρό! Φτάνει πια η πίστη στον Αγιο Μαρξ και διάφορες ξεπερασμένες αρλούμπες περί επιστημονικού σοσιαλισμού. Αυτά πιπιλάτε τόσον καιρό και μείναμε πίσω έναν αιώνα από τον υπόλοιπο κόσμο. Σε αυτό το τοπίο της αποχαύνωσης βρίσκουν τόπο και αναρριχόνται οι Παπαρήγες, Τσίπρες και Γιακουμάτοι και λοιποί φελλοί που εκτός από την ξύλινη γλώσσα και την κομπορημοσύνη δεν έχουν κανένα άλλο προσόν, και τα μόνα τους κατορθώματα είναι το ρεζιλίκι με τους υπαλλήλους της Βουλής με τους 16 μισθούς.

  • Μανιάτης avatar
   Μανιάτης @ Nik 22/12/2011 17:20:33

   Μπράβο!

 68. Νικ avatar
  Νικ 22/12/2011 00:00:17

  Κοτσάρετε ένα κόκκινο μπερέ και μια στολή στον Γιακουμάτο και νάτον τον ¨Ελληνα Τσάβεζ.

 69. sinemetu avatar
  sinemetu 22/12/2011 00:39:57

  Δεν μπορεί(θέλει) να μας βγάλει απο την κρίση διότι οι κρίσεις γενικά είναι το παντεσπάνι της.Αυτή δεν είναι που έστρωσε τον δρόμο στον Πασοκοπαπανδρεϊσμό;Το κόμπλεξ της ήττας είναι αγιάτρευτο.
  Ενα απο τα μεγάλα στοιχήματα της χώρας πρέπει να είναι η ολοκληρωτική ιδεολογική ήττα της Αριστεράς.

 70. καθηγητής avatar
  καθηγητής 22/12/2011 10:48:53

  Αγαπητέ συγγραφέα, συμφωνώ μαζί σου στο ότι η σημερινή πολιτική πρόταση της Αριστεράς είναι αστεία. Προτείνω όμως να αρχίσουμε και εμείς οι μη αριστεροί να παραδειγματιζόμαστε από την προσήλωση και την ανιδιοτέλεια που επιδεικνύουν οι ΑΠΛΟΙ στρατευμένοι αριστεροί ψηφοφόροι, σε αντίθεση με την πλειοψηφία των κομματόσκυλων-λαμόγιων της ΝΔ που ΔΗΘΕΝ κόπτονται για το καλό της χώρας και την επικράτηση της παράταξης, αλλά το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η αρπαχτή και το βόλεμα. Άλλωστε, η ιστορία έχει δείξει ότι οι γνήσιοι αριστεροί, παρά τις ομολογουμένως καλές προθέσεις τους, προδόθηκαν από την ίδια τους την ηγεσία, η οποία άλλοτε με κοντόθωρες και άλλοτε με αντεθνικές πολιτικές, συνέβαλε στο κατάντημα της χώρας. Τέλος, όσο και αν διαφωνεί κανείς με την παραδοσιακή αριστερά, δεν μπορεί παρά να τους αναγνωρίσει τόσο τη σταθερότητα στις απόψεις, όσο και το ότι υπήρξε καθαρός αντίπαλος στο ιδεολογικό πεδίο, σε αντίθεση με τον πράσινο ΠΑΣΟΚΟχαμαιλέοντα.

 71. agnostos x avatar
  agnostos x 22/12/2011 16:16:09

  Το ζήτημα είναι οτι ούτε η δεξιά έχει κάποια πρόταση διεξόδου διότι διαφορετικά δε θα περίμενε απο την Ε.Ε και τους τοποτηρητές της να μας ''βγάλουν'' απο τη κρίση. Αλλα για να δούμε τι προτίνουν ακριβώς τα αστικά κόμματα σήμερά? η Ν.Δ έχοντας ένα δήθεν αντιμνημονιακό χαρακτήρα προτάσει μείωση της φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων ιδιοτικοποιήσεις και αξιοποιήσεις της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου δηλαδή ξεπούλημα και στις δύο περιπτώσεις. Στο μόνο που διαφωνεί με το ΠΑΣΟΚ είναι στο ότι οι ιδιωτικοποιήσεις θα έπρεπε να γίνουν όταν η χρηματιστηριακή αξία των μετοχών ήταν μεγαλύτερη , αλλα και σε αυτή τη περίπτωση θα αποπλήρωνε μεn κατα κάποιο τρόπο μέρος του χρέους αλλα θα έχανε μελλοντικά εισοδήματα απο τις κερδοφόρες αυτές επιχειρήσεις ενώ θα ζημιωνόταν τα λαϊκά στρώματα, ότι δηλαδή έγινε και στις υπόλοιπες χώρες που το εφάρμοσαν. Η μείωση της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών θα είχε ώς συνέπεια τη πτώση των εσόδων του κράτους και θα είχε μοιραία ως αποτέλεσμα την αύξηση των έμεσων και των άμεσων φόρων. Επίσεις καί τα δύο κόμματα εξουσίας θέλουν μείωση των αποδοχών των εργαζομένων έτσι ώστε να γίνει η χώρα ποιο ελκυστική σε επενδύσεις. Κάποιοι λένε ότι οι προτάσεις της αριστεράς είναι ξεπερασμένες αλήθεια οι προτάσεις των αστικών κομμάτων τι είναι? όλα τα παραπάνω θα οδηγήσουν στη πτώση του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων και σε καταστάσεις των μέσων του 1800 όταν οι Μαρξ και Έγκελς έγραψαν το Κεφάλαιο όπου ουσιαστικά κριτίκαραν όλα τα παραπάνω. Η αποτελεσματικότητα των αγορών και του μακροπρόθεσμα σημείου ισορροπίας έχει περίτρανα αποδειχτεί ότι δεν ισχύει μιάς οι κυκλικές κρίσεις είναι τα κύρια σημεία του καπιταλισμού κάτι βέβαια που αποδεικνύεται περίτρανα απο τις σημερινή οικονομικά κατάσταση παγκοσμίως. Συνεπώς όποιος πιστεύει με τον έναν η τον άλλον τρόπο να βρεθεί λύση στο πρόβλημα μέσω του συστήματος της ελεύθερης αγοράς και του καπιταλισμού αυταπατάται. Ο καπιταλισμός είναι ένα σύστημα το οποίο είναι ξεπερασμένο και υπάρχει χάρης μόνο λόγω της προπαγάνδα που γίνεται καθημερινά και με τη κατασυκοφάντηση της αριστερής ιδεολογίας. Όσο αφορά την αριστερά θα πρέπει να κάνει δύο βασικά πράματα προκειμένου να έρθει στα πράγματα και βασικά τα κόμματα που την απαρτίζουν. 1) όλα τα κόμματα εκτός του ΚΚΕ βέβαια πρέπει να μιλήσουν ευθέως για λαϊκή εξουσία και οικονομία καθώς και για ανατροπή του καπιταλισμού. 2) Το ΚΚΕ πρέπει να αποκηρύξει τα όποια καθεστώτα του πρώην υπαρκτού σοσιαλισμού κατέληξαν να γίνουν ολοκληρωτικά ή έστω να μηλίσει ευθέως για τα άσχημα των συγκεκριμένων καθεστώτων(διότι σε αρκετά πράματα ήταν πετυχημένα) και να μιλήσει ευθέως για συγκεντρωτική δημοκρατία και για εργατική εξουσία. Έχει αποδειχτεί και επιστημονικά ότι η κολεκτιβοποίηση και η συν διαχείριση είναι ο καλύτερος και αποδοτικότερος τρόπος οποιασδήποτε κεφαλαιακής διαχείρισης είτε πρόκειται για γή είτε για χρηματικό κεφάλαιο και επιχειρήσεις (Νομπελ οικονομικών 2009).

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ agnostos x 22/12/2011 16:40:17

   κάτι σαν 'συγκεντρωτική' Δημοκρατία δεν υπάρχει...
   ει μη μόνον στα στρατόπεδα συγκέντρωσης (και ουδείς έχει την αποκλειστικότητα για αυτά...)

  • Μανιάτης avatar
   Μανιάτης @ agnostos x 22/12/2011 17:07:50

   Γράφεις: «…ιδιωτικοποιήσεις και αξιοποιήσεις της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου δηλαδή ξεπούλημα και στις δύο περιπτώσεις».
   Τώρα που οι κρατικές εταιρίες είναι στα χέρια της συνδικαλιστικής νομενκλατούρας και διεφθαρμένων και πολλά τμήματά της καταπατημένα από λαμόγια, τι είναι; Προφανώς δεν γνωρίζεις το πάρτι που ακόμη συντελείται σε βάρος της δημόσιας περιουσίας και μιλά αφηρημένα και ιδεολογικά.

   Οι διαγνώσεις του Μαρξ, αλλά και αστών μελετητών, αναφορικά με την λειτουργία του καπιταλισμού δεν σημαίνει ότι έχουν να προβάλουν λειτουργούσα εναλλακτική λύση.

   Γράφεις: «Το ΚΚΕ πρέπει να αποκηρύξει τα όποια καθεστώτα του πρώην υπαρκτού σοσιαλισμού κατέληξαν να γίνουν ολοκληρωτικά…»
   Τα όποια…σημαίνει πως όχι όλα. Πες μας ένα που δεν κατέληξε στο ίδιο αποτέλεσμα! Πες μας ένα που σεβάστηκε στους πολίτες του. Πού προσέφερε ικανοποίηση στην πλειοψηφία των πολιτών του.
   Ένα που έγινε αποδεκτό και αγαπητό από τους πολίτες του.
   Δυστυχώς κανένα! Και λέω δυστυχώς!

   Αναφορικά με την κολεκτιβοποίηση:
   Μπορεί εξ ίσου επιστημονικά να αποδειχτεί ότι δεν λειτουργεί παρά μόνον σε μικροεπίπεδο και περιορισμένη χρονική περίοδο.
   Ένα από τα λάθη των μετά-Μαρξ μαρξιστών είναι η υιοθέτηση ιδεαλιστικής και μεταφυσικής, θρησκευτικής, οντολογίας για τον άνθρωπο και το κοινωνικό γίγνεσθαι.
   Ο Μαρξ το είχε υποψιαστεί γι αυτό αρκέστηκε σε διαγνώσεις και απέφυγε την υποβολή λύσεων και έτοιμων σχεδίων.

   Συμφωνώ με το πνεύμα των σκέψεων σου, ότι η Ιστορία είναι κόκκινη, χωρίς ενδοιασμούς και ηθική.
   Η ηθική είναι αποτέλεσμα ύπαρξης Ιστορικού υποκειμένου. Δεν είμαι σίγουρος ότι θα υπάρξει στο άμεσο μέλλον Ιστορικό υποκείμενο ικανό να δημιουργεί και να ηγεμονικά επιβάλλει ηθική στις κοινωνικής διαδικασίες.

 72. agnostos x avatar
  agnostos x 22/12/2011 16:51:51

  Η συγκεντρωτική δημοκρατία είναι το όποιο κοντινό υπάρχει στην άμεση η οποία μπορεί να εφαρμόζεται στους χώρους δουλειάς.

 73. Μάνος στο Βουνό avatar
  Μάνος στο Βουνό 22/12/2011 17:19:14

  Εχω πάθει την πλάκα μου με τα σχόλια βρε παιδιά... αριστερά , δεξιά , αναλύσεις, ορολογίες , μανιφέστα , Ν.Δ , ΠΑΣΟΚ , 225 σχόλια και ένα 226 για να καταλήξετε που ???? α , και που΄στε άμα κάνει πως κατεβάζει ψηφοδέλτιο ο Καζάκης θα τρίβετε τα μάτια σας ...

 74. sakis avatar
  sakis 22/12/2011 17:23:22

  Ο λόγος της αριστεράς μπορεί να ακούγεται ωραίος αλλά είναι στα όρια της φαντασίας.Και ένα απλούστατο παράδειγμα εξωπραγματικής λογικής που πέφτει σε αντίφαση είναι ότι ενώ ζητάνε νομιμοποίηση χωρίς προυποθέσεις 2.000.000 λαθρομεταναστών και αν γίνεται να νομιμοποιήσουμε όλα τα δισεκατομμύρια πεινασμένων του πλανήτη την ίδια στιγμή λένε ότι θα πάνε τον κατώτατο βασικό στα 1500 ευρώ δηλαδή σε μια Ελλάδα με εκατομμύρια πεινασμένο φθηνό εργατικό δυναμικό και στα πρόθυρα χρεοκοπίας όπου λόγο της υπερπροσφοράς εργασίας οι εργοδότες θα ζητάνε πάντοτε όλο και φθηνότερο εργατικό δυναμικό με ελάχιστα χρήματα άρα νομοτελειακά όλα τα μεροκάματα θα πέσουν σε επίπεδο Πακιστάν η αριστερά θα κάνει το θαύμα της που τύφλα να χει ο κοπερφιλντ αυξάνοντας τους μισθούς και τις συντάξεις τέτοιες ανοησίες ούτε ο Λιακόπουλος με τους νεφελίμ και ελοχίμ δεν λέει

 75. agnostos x avatar
  agnostos x 22/12/2011 17:53:11

  ''Τώρα που οι κρατικές εταιρίες είναι στα χέρια της συνδικαλιστικής νομενκλατούρας και διεφθαρμένων και πολλά τμήματά της καταπατημένα από λαμόγια, τι είναι; Προφανώς δεν γνωρίζεις το πάρτι που ακόμη συντελείται σε βάρος της δημόσιας περιουσίας και μιλά αφηρημένα και ιδεολογικά.''
  Τα παραπάνω που αναφέρεις είναι προιόντα συκοφάντησης των συνδικαλιστών (δε θα πώ εκ μέρους σου) αλλα θα υποθέσω ότι όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά.
  Και ποιός σου είπε ότι αυτός είναι σοσιαλισμός? αυτές είναι οι ασθένειες της λεγόμενης αστικής σοσιαλδημοκρατίας. Είναι κακέκτυπο παραχωρήσεων που έγιναν απο τα αστκά κράτη απο την εποχή του ψυχρού πολέμου για να μη ''ζηλέψουν'' οι εργαζόμενοι των δυτικών χωρών τα επιτεύγματα των σοσιαλιστικών χωρών σε αυτό το επίπεδο μόνο που σε αυτές τις χώρες υπήρχε σε ένα μεγάλο βαθμό όχι απόλυτα πραγματική εργατική εξουσία σε όλους τους χώρους δουλειάς . Αυτές οι παραχωρήσεις είχαν γίνει και σε άλλες χώρες όχι μόνο στην Ελλάδα μόνο που εκεί τις πήραν πίσω γρηγορότερα.
  ''Τα όποια…σημαίνει πως όχι όλα. Πες μας ένα που δεν κατέληξε στο ίδιο αποτέλεσμα! Πες μας ένα που σεβάστηκε στους πολίτες του. Πού προσέφερε ικανοποίηση στην πλειοψηφία των πολιτών του.
  Ένα που έγινε αποδεκτό και αγαπητό από τους πολίτες του.
  Δυστυχώς κανένα! Και λέω δυστυχώς!''
  Όλα και κανένα ήταν αγαπητά επειδή υπήρχε μερίδα αυτών που δεν ήθελαν σοσιαλισμό και προτιμούσαν ατομική ιδιοκτησία σε βάρος άλλων. Το μεγάλο πρόβλημα σε αυτά τα κράτη ήταν η κυριαρχία του κόμματος( κυρίως στην ΕΣΣΔ) το κάθε κομουνιστικό κόμμα όταν ανατραπεί ο καπιταλισμός και έρθει η λαϊκή εξουσία πρέπει να άρει τις όποιες επιρροές του.
  Όσο αφορά τη κολεκτιβοποίηση και το σοσιαλισμό γενικότερα για να λειτουργήσει χρειάζεται ειρήνη είναι τόσο σημαντικό όσο και η λαική εξουσία κάτι που ποτέ δεν υπήρχε μιάς και οι Αμερικάνοι δημιούργησαν μετά το τέλος του Β παγκοσμίου (με τη χρήση πυρηνικών στην Ιαπωνία) πολέμου ψυχροπολεμικό κλίμα και σε αυτό παρασύρθηκαν και τα σοσιαλιστικά κράτη με ολέθριες συνέπειες στη πετυχημένη μορφή του σοσιαλιστικού μοντέλου.'' Κλασικό παράδειγμα η Μαριναλεντα στην Ισπανία μία περιοχή όπου δεν υπάρχει προοπτική πολέμου ή κάποιας άλλης απειλής και εκεί φένεται το τί μπορεί να καταφέρει ο σοσιαλισμός. Σε μία χώρα με ανεργία 20% η συγκεκριμένη περιοχή έχει μηδέν. Αν και εκεί θέλουν να τους διαλύσουν γιατί αποτελεί κακό παράδειγμα για αυτούς.
  όσο αφορά το Μαρξ, κανένας φιλόσοφος δε χαράσσει οικονομική πολιτική αλλα και τις λύσεις τις βρίσκει κανείς μέσα απο τη κριτική που κάνει ο Μαρξ στο καπιταλισμό. Η ιστορία δεν είναι μόνο κόκκινη νικητές είναι εξίσου ή και περισσότερο οι αστοί. Ο μόνος που ηττήθηκε ολοκληρωτικά ήταν ο φασισμός.

 76. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 22/12/2011 19:30:09

  Δυστυχώς ο φασισμός αναβιώνει τουλάχιστον ως διάθεση και συμπεριφορά.
  Υπάρχουν και τα κιμπουτσι, αλλά σαν να τελειώνουν.
  Η απάντησή σου εμπεριέχει ευγένεια. Την σέβομαι.
  Δεν πιστεύω, όμως, στο μοντέλο που παρουσιάζουν τα κομμάτα της Αριστεράς.
  Κι αυτό γιατί δεν υπάρχει ικανο κοινωνικό υποκείνενο για την προώθηση των κοινωνικών αλλαγών. Τα κόμματα τείνουν να καπελώνουν τις κοινωνικοπολιτικές διαδικασίες.

 77. agnostos x avatar
  agnostos x 22/12/2011 19:49:34

  ο κόσμος θα αρχίσει να αλλάζει και κλείνω με αυτό όταν θα καταλάβει ότι δε μπορεί να βρεί διέξοδο με την υπάρχων κοινωνικοοικονομικό σύστημα.

 78. a.p. avatar
  a.p. 23/12/2011 01:34:10

  Γιατι απο το 1981 (0 Λαος στην εξουσια ειπε ο Ανδρεας ) που κυβερναει η Αριστερα δεν τα καταφερε γιατι να τα καταφερει τωρα;

  • Φρίξος Γιαννιός avatar
   Φρίξος Γιαννιός @ a.p. 23/12/2011 08:23:39

   Αγαπητέ μου πραγματικά μου αρέσει η Λακωνικότητά σου. Με μία πρόταση απαντάς στο ερώτημα. Πραγματικά δεν χρειάζονται αυτές οι μακροσκελείς αναλύσεις για την Αριστερά. Πάνω στην ιδεολογία της «Ελληνικής Αριστεράς» στηρίχθηκε η δόμηση του κράτους και του συστήματος πασοκ. Αυτό το σύστημα έφερε τη χώρα στο γκρεμό και αυτό το σύστημα δυστυχώς το αφομοίωσε κακέκτυπα σε μεγάλο βαθμό και η Ν.Δ. όποτε κυβέρνησε τα τελευταία 30 χρόνια. Για το λόγο αυτό η Αριστερά ποτέ δεν μπορεί ούτε θα μπορέσει να προσδώσει στη χώρα προοπτική ευημερίας. Ο λόγος είναι απλός πιστεύει ότι πάντα οι άλλοι είναι υπεύθυνοι και εμείς πρέπει να μοιράσουμε τα οφέλη της κοινωνίας χωρίς να συμμετέχουμε ισομερώς στη δημιουργία. Ποτέ δεν την ενδιέφερε εάν ένας αυτοαπασχολούμενος εργάζεται 12-15 ώρες την ημέρα για να εξασφαλίσει μία καλύτερη διαβίωση, αντίθετα όποιος δημόσιος υπάλληλος εργάζεται, χωρίς χρέωση υπερωριών, παραπάνω από το οκτάωρο για να βελτιώσει τις επιδόσεις της υπηρεσίας του θεωρείτε εχθρός της ιδεολογίας της. Εδώ όμως που έχει φτάσει η χώρα θα πρέπει όλοι μας να προσφέρουμε πολύ περισσότερα για να μπορέσουμε σε κάποιο εύλογο χρόνο να συγκροτήσουμε ευνομούμενη πολιτεία. Με την αριστερά αυτός ο στόχος είναι ανέφικτος.

 79. agnostos x avatar
  agnostos x 23/12/2011 10:43:37

  Το ζήτημα είναι ότι αυτό που θα πρέπει να κιτάει κάποιος εξ αρχής είναι η ιδεολογία και όχι κόμματα ή πρόσωπα. Η οικονομία της αγοράς προβάλει τον ατομικό πλουτισμό που για να μεγιστοποιηθεί αυτός πρέπει να συσσωρευθεί σε βάρος των άλλων για αυτό γίνονται συγχωνεύσεις και εξαγορές όλα γίνονται για το ποιός θα πάρει μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά. Μερικοί γίνονται πλουσιότεροι ακόμη και αυτή τη περίοδο π.χ έχει κάποιος ένα μαγαζί με είδη πρώτης ανάγκης δεδομένου ότι τα εισοδήματα μειώθηκαν μειώθηκε και η κατανάλωση για κάθε νοικοκυριό συνεπώς επιχειρήσεις που άνοιξαν λίγο πριν απο τη κρίση και δέν έχουν αρκετό ρευστό ή ακόμη χειρότερα έχουν να πληρώνουν και δάνεια θα κλείσουν συνεπώς αυτός που θα παραμένει στη γειτονιά θα πάρει και την όποια πελατεία του άλλου. Το πρόβλημα με την ελεύθερη οικονομία είναι ότι βασίζει την ανάπτυξη κάθε φορά σε φούσκες και χωρίς κάποιο σχεδιασμό σε αντίθεση με το σοσιαλισμό.

 80. marika avatar
  marika 23/12/2011 12:15:23

  Tha paro ton titlo:Giati h aristera den mporei na wgalei tnv Ellada apo tnv krisn. Ma einai pollu aplo ,H aristera exei rixei tnv Ellada stnv krisn tis sumferei na einai oi Ellnves ftoxoi,etsi loipon exei tnv eklogikn pelatia tis.

 81. Έλληνας avatar
  Έλληνας 28/12/2011 18:10:58

  Ο Καζάκης έχει στα περισσότερα δίκιο όπως στα περισσότερα δίκιο είχαν κι οι αριστεροί κατά τη διάρκεια του εμφυλίου. Παραβλέπει όμως και αυτός δύο σημαντικότατα στοιχεία, ίδια μ' αυτά που παρέβλεπαν οι αριστεροί κατά τον εμφύλιο: 1. ότι είναι ισχνή μειοψηφία όσοι διαθέτουν άντερα ενώ στους περισσότέρους αρέσει η υποτέλεια και 2. ότι το κόμμα αθεράπευτά φαντασιώνεται την κομμουνιστική ολοκλήρωση και τελικά θα τον προδώσει...

 82. Εφημερίδα Αιγάλεω avatar
  Εφημερίδα Αιγάλεω 20/01/2012 01:56:37

  Ετσι κι αλλιώς η γη θα γίνει κόκκινη, κι άσ' τους νεκρούς να προχωρούν

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.