#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
07/09/2009 15:04
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Γιατί δεν τόλμησε ως τώρα ο Κώστας Καραμανλής;

 


Μετά την ομιλία και τη συνέντευξη Τύπου του Καραμανλή στη Θεσσαλονίκη τίθεται ένα μείζων πρόβλημα στην πειστικότητα του Πρωθυπουργού:


Γιατί αυτά που σήμερα διακηρύσσει δεν τα έκανε νωρίτερα;


Στο ερώτημα αυτό ο ίδιος ο Κ. Καραμανλής έδωσε την εξής απάντηση:


Πρώτον, το μεγάλο λάθος ήταν η πολιτική της «ήπιας προσαρμογής». Με αυτήν προχωρούσε η εξυγίανση της ελληνικής οικονομίας χωρίς οδυνηρές και δύσκολες και για τον κόσμο και για την κυβέρνηση αποφάσεις. Έγιναν κάποιες τομές (κατάργηση της μονιμότητας για νεοεισερχόμενους στις ΔΕΚΟ, μείωση των ελλειμμάτων, τομή στο ασφαλιστικό όπου εκατό και πλέον ασφαλιστικά ταμεία συγχωνεύθηκαν σε 13, πώληση της Ολυμπιακής κλπ.), αποκαταστάθηκαν κάποιες κραυγαλέες αδικίες (ΛΑΦΚΑ, συμβασιούχοι κλπ.) επιταχύνθηκαν δημόσια έργα που χρόνιζαν για δεκαετίες, μειώθηκε η ανεργία που ακόμα και σήμερα (μέσα στην κρίση) είναι πολύ μικρότερη απ’ ότι το 2004, όταν δεν υπήρχε διεθνής κρίση. Η πολιτική αυτή, υποστήριξε, είχε τη δυνατότητα σε βάθος χρόνου να φέρει την πλήρη εξυγίανση. Αλλά προέκυψε η διεθνής κρίση.


Δεύτερον, υπήρχαν ίσως τομές που θα μπορούσαν να είχαν γίνει νωρίτερα και δεν έγιναν (π.χ. άσυλο) και τομές που ενώ έλυναν ένα πρόβλημα δημιουργούσαν πολύ μεγαλύτερες αδικίες και γι’ αυτό αναθεωρήθηκαν ως λανθασμένες (όπως η κατάργηση του αφορολόγητου ορίου για τους ελεύθερους επιχειρηματίες).


Τρίτον, η ΝΔ κληρονόμησε ένα κράτος στο οποίο είχαν εγκαθιδρυθεί νοοτροπίες και μηχανισμοί που ήθελαν πολλά χρόνια για να καταπολεμηθούν και να εκλείψουν. Και δεν μπορεί το κόμμα που δημιούργησε τις στρεβλώσεις επί δεκαετίες – το ΠΑΣΟΚ - να εγκαλεί την σημερινή κυβέρνηση που δεν κατάφερε να τις εξαλείψει όλες μέσα σε πέντε χρόνια - κι εν μέσω κρίσης τον τελευταίο χρόνο…


Τέταρτον, ειδική μνεία έκανε ο Πρωθυπουργός στο γεγονός ότι ο ίδιος επέμεινε στην ανάγκη διαλόγου και συναίνεσης. Και πολλές φορές βρέθηκε μπροστά σε διάλογο κουφών, όπου αναζητώντας συναίνεση αναγκάστηκε να καθυστερήσει ή να ελαχιστοποιήσει μεταρρυθμίσεις που ήταν κρίσιμες και επείγουσες. Έφερε, μάλιστα, ως παράδειγμα, το περιβόητο «διάλογο για την μεταρρύθμιση στην Παιδεία»…


Αυτά είπε ο Πρωθυπουργός. Με αυτά τα επιχειρήματα προσπάθησε να εξηγήσει γιατί καθυστέρησε. Και να δώσει διαβεβαιώσεις ότι λάθη του παρελθόντος δεν θα επαναληφθούν ξανά…


Πόσο έπεισε για όλα αυτά;


Οι επόμενες εβδομάδες θα δείξουν…


Πάντως, υπάρχουν και μερικά αίτια που δεν αναφέρθηκαν. Κι ίσως είναι τα σπουδαιότερα:


Πρώτον, μετά το 2004 η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση που είχε υποσχεθεί η Νέα Δημοκρατία – η «επανίδρυση του κράτους» – ουσιαστικά εγκαταλείφθηκε. Κι αυτό είχε ως συνέπεια, να συνεχίσουν τα κυκλώματα που είχε δημιουργήσει στη δημόσια διοίκηση το ΠΑΣΟΚ επί 20 χρόνια. Ουσιαστικά η ΝΔ κυβέρνησε επί πενταετία με ένα κρατικό μηχανισμό που είτε δεν έλεγχε, είτε ήταν ανοικτά εχθρικός απέναντί της.


Δεύτερον, η μεγάλη τομή με τη διαπλοκή – τους «νταβατζήδες», όπως τους είχε ονομάσει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός – τελείωσε άδοξα με το Βατερλώ του νόμου «περί βασικού μετόχου». Στη συνέχεια η κυβέρνηση Καραμανλή αναγκάστηκε να συνθηκολογήσει με εκείνους που είχε μετατρέψει σε χειρότερους εχθρούς του και οι οποίοι, στη συνέχεια δεν την άφησαν σε χλωρό κλαρί. Σύμβολα αυτού του συμβιβασμού θα μείνουν στην ιστορία ο Θ. Ρουσόπουλος και ο Γ. Σουφλιάς.


Έτσι (τρίτον), η διαπλοκή κι άλλα έξω-θεσμικά κέντρα διέβρωσαν εσωτερικά την κυβέρνηση της ΝΔ και συχνά ο Πρωθυπουργός βρέθηκε με δεμένα χέρια να πιέζεται ή και να εκβιάζεται ακόμα, από εχθρούς του, αλλά κι από «δικούς του». Η Αγία Οικογένεια, συχνά τον έφερε σε εξαιρετικά δύσκολη θέση. Κι ακόμα τον φέρνει.


Παρά το γεγονός ότι η ίδια Ντόρα Μπακογιάννη εμφανίζεται ως «βασιλικότερη του Βασιλέως» σήμερα, παρασκηνιακά δικοί της άνθρωποι έκαναν – και κάνουν – πολύ μεγάλη ζημιά στον Καραμανλή. Με αποκορύφωμα το σκάνδαλο της «Ζήμενς», όπου μια υπόθεση που ήταν κόλαφος για το ΠΑΣΟΚ κινδυνεύει να γίνει επικοινωνιακό «Βατερλώ» για τη ΝΔ.


Ο Καραμανλής δεν έκανε τις τομές που τώρα απερίφραστα επαγγέλλεται για όλους τους λόγους που επικαλέστηκε - και για κάποιους που αποσιώπησε.


Κατανοητή η σιωπή του. Αλλά αν θέλει να πείσει όσους ακόμα δυσπιστούν απέναντί του – κι είναι πολλοί – πρέπει να δώσει μηνύματα ότι θα κόψει τα βαρίδια που σέρνει στα πόδια του, μέσα στο δικό του κόμμα.


Κι αυτά τα βαρίδια δεν είναι μόνο οι «Βατοπεδινοί» και ο … Παυλίδης.


Θ.Κ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ad avatar
  ad 07/09/2009 15:17:28

  Δεν τολμησε γιατι το επιτρεψαμε... καποιοι αλλοι ομως δεν το επιτρεψανε οποτε τολμησε καποια αλλα πραγματα γιαυτους...( αρα τολμησε...), τωρα που ειναι δυσκολα μια και δειχνουμε πως δεν θα επιτεψουμε τολμαει και λεει πως θα τολμησει... ομως ως λαος δεν ειμαστε τολμηροι (πια) και το βιολι θα συνεχιστει... Περα απο την τολμη...λειπει και η Γοητεια (πια)...

 2. theo1611 avatar
  theo1611 07/09/2009 15:22:14

  Δεν τόλμησε γιατί δεν φρόντισε να μάθει τι εστί βερύκοκκο.

  Τώρα έμαθε και τολμά γιατί ξέρει τι εστί βερύκκοκο, αλλά δεν έχει φροντίσει να μάθει πως γίνεται αυτό που τολμά. Η όποια πείρα του είναι προς την ανάποδη κατεύθυνση.

 3. san avatar
  san 07/09/2009 15:56:42

  Δεν τόλμησε επειδή στηρίχθηκε περίπου στα ίδια "βαριά ονόματα" των εκάστοτε εφαψιών της εξουσίας, του "γκουβέρνου" δηλαδή...
  Δεν τόλμησε επειδή τα βαρίδια ήταν ήδη μπλεγμένα στα πόδια του, απο τους "golden boys" μέχρι τους παλαιοδεξιούς και τις οικογένειές τους...
  Δεν τόλμησε επειδή οι "παρακοιμώμενοι" είχαν κάνει ήδη τα δικά τους σχεδια για την (ανα)διανομή του δημόσιου χρήματος...
  Δεν τόλμησε επειδή νόμισε οτι αρκεί το όνομα, για να κυβερνά μια χώρα με πολύπλοκα προβλήματα και πολυποίκιλες εξαρτήσεις...
  Δεν τόλμησε επειδή και ο ίδιος δεν είχε δικό του πλάνο, τι θέλει και για ποιό λόγο κάποιος κυβερνά...
  Δεν τόλμησε, επειδή του είπαν ψέματα πολλά για την ανθεκτικότητα αυτού που κάποιοι εκ των συνομιλητών ονομάζουν περιπαικτικά ΓΑΠ... και τώρα προσπαθεί να λανσάρει κάτι που ποτέ δεν ήταν...

 4. Giannis76 avatar
  Giannis76 07/09/2009 15:58:22

  "Πρώτον, μετά το 2004 η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση που είχε υποσχεθεί η Νέα Δημοκρατία – η «επανίδρυση του κράτους» – ουσιαστικά εγκαταλείφθηκε. Κι αυτό είχε ως συνέπεια, να συνεχίσουν τα κυκλώματα που είχε δημιουργήσει στη δημόσια διοίκηση το ΠΑΣΟΚ επί 20 χρόνια. Ουσιαστικά η ΝΔ κυβέρνησε επί πενταετία με ένα κρατικό μηχανισμό που είτε δεν έλεγχε, είτε ήταν ανοικτά εχθρικός απέναντί της."

  Φυσικά δεν θα έχεις σχέση με το Δημόσιο φίλε Θ.Κ?
  Γιατί εγώ είδα
  1) διορισμό γαλάζιων παιδιών εκτός ΑΣΕΠ ή μέσω στημένων συνεντεύξεων
  2) αυξηση των επιτροπών, νέων τμημάτων, οργανισμών με στελέχωση "δικών μας παιδιών". Αποτέλεσμα: αντί για μείωση των κρατικων δαπανών, αύξηση αυτών..
  3) καμιά δημιουργία καινούριων δομών όπως ΚΕΠ που πραγματικά βοήθησαν τον πολίτη

  • Losttttt avatar
   Losttttt @ Giannis76 08/09/2009 08:54:03

   Αφού ρε πρασινοφρουρέ είδες διορισμούς γιατί δεν μειώθηκε η ανεργία!!
   Αντε με την καραμέλα!!! Ότι σας λέν απ την Ιπποκράτους το τρώτε. 12 χρόνια είμαι στη Διαχειριστική αρχή της περιφέρειας Αττικής και τα τελευταία 5 χρόνια δεν έγινε ούτε μια πρόσληψη.... Ζητάμε συνεχώς προσωπικό και μας γράφουν κανονικά!!!

 5. syas avatar
  syas 07/09/2009 16:07:38

  Γιατί δεν τα καταγγέλεις, τουλάχιστον τους διορισμούς, φίλε giannis76?

  • Losttttt avatar
   Losttttt @ syas 08/09/2009 08:54:36

   Γιατί δεν υπάρχουν!! Απλά!!!

 6. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 07/09/2009 16:11:03

  Δεν τόλμησε γιατί ούτε μπορούσε (από μόνος του με την παρέα του) ούτε αυτός ήταν ο σκοπός (της παρασκηνιακής παρέας που τον ανέδειξε) παρά τις δηλώσεις του. Η βασική αποτυχία ήταν με τον βασικό μέτοχο, αλλά όπως σερβιρίστηκε ήταν εύκολο να μην περάσει... θυμάμαι να λένε "τιμωρούνε εμάς, και όχι τους εαυτους τους που λαδώνονται). Δεν μπόρεσε γιατί ήταν και τόσο δα λίγο εκβιάσιμος. Η εντύπωση που έκαναν στον επιχειρηματικό κόσμο οι επιλογές του ήταν οικτρές. Καλός μόνο για εφοπλιστές, άκουσα να λέγεται... Την ποιότητα του επιτελείου του την αφήνω σε άλλους να την σχολιάσουν. Τις δε επιλογές του για το ήθος κατι πρωτοκλασσάτων εκτελεστικών, τι να πω, δεν θέλω να προσβάλλω, ή να φάω αγωγές, ή να εκθέσω την ιστοσελίδα. Το ότι οι πασόκοι ήταν ίδιοι ή χειρότεροι δεν έιναι ελαφρυντικό. Ωστόσο αρχίζω να διαβάζω post mortem... τι να σημαίνει αυτό;

 7. theo1611 avatar
  theo1611 07/09/2009 17:08:39

  Ο archaeopteryx, όπως πάντα, τα είπε όλα.

  Όταν το κύριο motto σου είναι η "επανίδρυση του κράτους", αλλά δεν το εννοείς, δεν είναι δηλαδή ο σκοπός και κύριος στόχος σου, τότε δεν σέβεσαι την κοινή γνώμη που σου έδωσε τις εντολές, πιστεύοντάς σε.

  To βασικό αντεπιχείρημα για το βασικό μέτοχο από τους εταίρους μας ήταν ότι δεν κατανοούμε πως εφαρμόζοντας τις ευρωπαϊκές διαδικασίες σύναψης δημοσίων συμβάσεων είναι δυνατόν να επηρεάζεστε από το ποιός είναι κάποιος και τι ισχύ, πολιτική ή άλλη, έχει, αφού κριτήριο ανάθεσης είναι η χαμηλότερη τιμή ή η τεχνικοοικονομικά συμφερότερη προσφορά.

  Η κοινή γνώμη είναι μεγαλόθυμη αν ακούσει να εκφύγουν από το έρκος των οδόντων οι πραγματικοί λόγοι και η πραγματική αυτοκριτική, γιατί οι στόχοι των εντολών 2004 και 2007 όχι μόνο δεν επιτεύχθηκαν, όχι μόνον δεν επιχειρήθηκε η προσέγγισή τους αλλά τουναντίον έγινε ο,τιδήποτε άλλο προς την αντίθετη κατεύθυνση.

  Από το λέμε που και που και καμια μα@ακί@ για να περνάει η ώρα, το κάναμε μα@@κί@ς όσο μας έπαιρνε επί 5,5 χρόνια, έχει τεράστια διαφορά (για την κοινή γνώμη, όχι για τον καθένα μας προσωπικά)

  • Μποτίλια στο πέλαγος avatar
   Μποτίλια στο πέλαγος @ theo1611 07/09/2009 18:01:08

   Πολύ ωραίο το σχόλιό σου. Καίτοι οξυδερκής, παραβλέπεις όμως μια παράμετρο καταλυτικής σημασίας: Αυτή που εκδηλώθηκε ως Καραμανλισμός.
   Και όπως λέει μια γερμανική παροιμία: Ο διάολος τρυπώνει στην λεπτομέρεια.

 8. Dubai Expatriate avatar
  Dubai Expatriate 07/09/2009 17:12:52

  Στην ιστορία δεν υπάρχει "εάν".

  Συνεπώς πρέπει να βλέπουμε μπροστά κρίνοντας βάση των σημερινών δεδομένων και το τι επιθυμούμε ως μελλοντική πολιτική, κοινωνική και οικονομική προοπτική.

  Σε κάθε άλλη πέριπτωση, εάν σκεφτόμασταν με όρους πρόσφατου παρελθόντος, το ΠΑΣΟΚ έπρεπε να είναι το 10% λόγω της μαζικής σοσοαληστρικής του πολιτικής που κατέστρεψε τους παραγωγούς κεφαλαίου στη χώρα και τη μετέτρεψε σε μια απέραντη μίζα-χώρα παραγωγής "υπηρεσιών", κακής ποιότητας μάλιστα και με μαζική υπερχρέωση των ταμείων για "Πράσινα φυντάνια".

  Οπότε κοιτώντας στο άμεσο μέλλον και στη προοπτική των εκλογών, μπορούμε να διαπιστώσουμε τα εξής.

  Νίκη Καραμανλή, είναι πολύ δυνατό και ασήκωτο χαστούκι στη διαπλοκή.

  Εκκίνηση σοβαρών και σκληρών επιλογών που θα άρουν τις δυσλειτουργίες του κράτους σε ότι αφορά το ασφαλιστικό με το διαχωρισμό των κλάδω ασφάλισης και υγείας, μεταρύθμιση κορυφαίας σημασίας.
  Συν όλα τα άλλα τα οποία μέχρι στιγμής αποτελούν αιτία πολέμου με τη κοινωνία εκ μέρους των τεμπελάκων της ΑΔΕΔΥ και των διεφθαρμένων της ΓΣΕΕ με τους μηνιαίους μισθούς των 30.000 Ευρώ. (Συμμετοχές σε κρατικά ΔΣ, βολέματα όλων των μελών της οικογένειας στην ίδια την ΓΣΕΕ, κτλ)


  Σε τρίτη φάση είναι σημαντική η επανεκλογή του Κ.Κ προκειμένου να μεταλλαχθεί και να εκσυχρονιστεί ουσιαστικώς και το ΠΑΣΟΚ.

  Το ΠΑΣΟΚ ως αντιπολίτευση είναι άκρως απαραίτητο για τη χώρα. Τολμώ να πω ότι ένα σοβαρο και ισχυρό και μη-παρηκμασμένο ΠΑΣΟΚ μπορεί να ελέγχει αποτελεσματικά την εξουσία και να συμβάλλει στην πρόοδο του τόπου.

  Όμως το σημερινό ΠΑΣΟΚ με πλήθος διεφθαρμένων κρατικοδίαιτων και κυρίως με τη νοοτροπία του "Μαγαζιού των Παπανδρέηδων", δεν μπορεί να αποδώσει τίποτα ούτε βεβαίως να βοηθησει τη κοινωνία και να δώσει έστω και τις στοιχειώδης λύσεις.

  Μιλάμε για ένα κόμμα, το οποίο ήταν και είναι προσωπική ιδιοκτησία της οικογένειας Παπανδρέου και ο μόνος ρόλου του Σημίτη μεταξύ '96-2004 ήταν να "ζεστάνει" τη καρέκλα μέχρι ωσότου ο Γιωργάκης να αισθανθεί΄"έτοιμος" να αναλάβει. Καί όταν αισθάνθηκε έτοιμος τον πέταξαν σαν στυμμένη λεμονόκουπα. Βοήθησε βεάβια και το σχέδιο ΑΝΑΝ που έπρεπε το δικό μας παιδί να βοηθήσει (You know?)


  Επειδή βρισκόμαστε στο 2009 και πρέπει κάποια στιγμή το παρόν πολιτικό σύστημα να εκσυχρονιστεί, εάς αρχίσουμε από το μεγάλο ασθενή του, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ, δίνοντας μια απάντηση στην ιδοκτησιακή-κληρονομική αίσθηση που διακατέχει τον αρχηγό του και εάς εκκινηθούν οι διαδικασίες για τη δημιουργία σύγχρονής αντιπολιτευτικής Σοσιαλδημοκρατίας και όχι της καρικατούρας πολιτικής οικογένειας τύπου Μπούτο.

  Κατά αυτό το τρόπο εκκινείς και τις διαδιακaσίες εκσυχρονιsμού και των υπολοίπων, οι οποίοι είναι πιο μπροστά από εσένα αλλά έχουν παρόμοιες δυσλειτουργίες (βλ. Μητσοτακικούς).

  Θα μπορούσα να συνεχίσω και με επιπλέον θέσεις, αλλά για να μη μακρηγορώ, θα ήθελα να ακούσω και τις απόψεις σας επί του θέματος.

  • Παλιός Οννεδίτης avatar
   Παλιός Οννεδίτης @ Dubai Expatriate 07/09/2009 17:42:56

   Είναι όντως απαραίτητο για την χώρα ένα σοβαρό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, αλλά πως να είναι σοβαρό το πασοκ όταν ακόμα έχουν το θράσος να ισχυρίζονται ότι ισχύει η Διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη;

  • Μποτίλια στο πέλαγος avatar
   Μποτίλια στο πέλαγος @ Dubai Expatriate 07/09/2009 18:04:40

   Πάψτε να ασχολείσθε με το Πασόκ και ασχοληθείτε με το μέλλον. Είσαι σχολιαστής επιπέδου και απαιτούμε πρόταση.

  • Πυροπαθής avatar
   Πυροπαθής @ Dubai Expatriate 07/09/2009 21:19:33

   Μετά από 5,5 χρόνια που κατρακύλησε η χώρα σε όλους τους δείκτες ,που βρωμάει όλος ο τόπος από τη μπόχα των σκανδάλων αυτών που ευαγγελίζονταν ΗΘΙΚΗ ΣΕΜΝΟΤΗΤΑ ΤΑΠΕΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΘΑΡΣΗ εσείς ακόμη σχολιάζετε το ΠΑΣΟΚ. Αν αυτό δεν είναι παρωπιδάτη εμπάθεια , τι είναι; Και οφείλω να υπενθυμίσω ότι ΤΟΛΜΗΣΕ να διαγράψει τον ΠΟΛΥΖΟ όταν είπε ότι σ' 'ολα τα κόμματα υπάρχουν κακοί. Για έργο δεν τόλμησε.

 9. theo1611 avatar
  theo1611 07/09/2009 17:18:31

  Φίλοι μου που γνωρίζουν τον ΚΚ από τα νεανικά του χρόνια με διαβεβαιώνουν ότι είναι καλό παιδί.

  Δεν έχω λόγους να αμφιβάλλω.

  Πως έμπλεξε με μαφιόζους, όπως άλλοι φίλοι μου με διαβεβαιώνουν και επίσης δεν έχω λόγους να αμφιβάλλω, αδυνατούμε να το εξηγήσουμε.

  • Μποτίλια στο πέλαγος avatar
   Μποτίλια στο πέλαγος @ theo1611 07/09/2009 18:06:19

   Μελέτησε την ιστορία του Πινίκιο. Και ας μην ξεχνάμε ότι για κάθε μακρυά μύτη ο Θεός έπλασε ένα τζιτζίκι.

 10. herbie avatar
  herbie 07/09/2009 17:20:29

  μα τι λέτε? δεν μπόρεσε απλώς γιατί δεν ήξερε τί έπρεπε να κάνει .δεν είχε κανένα όραμα η σχέδιο.Το μόνο που τους ένοιαζε ήτανε να φύγει το πασοκ. Και όταν έφυγε δεν ασχολήθηκαν με το τι να κάνουν αλλά με το τί κακά πράγματα έκανε το πασοκ.μετά από 5 χρόνια μας λέει ότι έμαθε τώρα?είναι πολύ αργά…

  • Μποτίλια στο πέλαγος avatar
   Μποτίλια στο πέλαγος @ herbie 07/09/2009 18:08:56

   Ποτέ δεν είναι αργά για μετάνοια. Και οι νεκροί ακόμη θα αναστηθούν. Μια καρδιά που νοσταλγεί την δικαιοσύνη, μπορεί να αλλάξει και το παρελθόν.

  • donaE avatar
   donaE @ herbie 07/09/2009 18:26:38

   herbie...
   Καλα σου λεει ο Μποτιλιας.Ο θυμος ειναι λυτρωση.

 11. Μποτίλια στο πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο πέλαγος 07/09/2009 17:51:23

  Περισσότερες φορές έχω διαφωνήσει με κάποια επί μέρους σημεία των αναρτήσεων του Θ.Κ., πάντοτε όμως συμφωνώ με το συμπέρασμα, που αποτελεί την ουσία.
  Αυτή τη φορά είναι εξόχως σημαντικό και ορθά εστιάζεται η προσοχή σε κάποια πράγματα που βαραίνουν και που είναι αναγκαίο να απορριφθούν για να συντελεστεί άνοδος.
  Ο ΘΚ. κάνει χρήση αποφατικού σχήματος στον εντοπισμό. Γενικά υποκλίνομαι μπροστά στον αποφατισμό - τον εντοπισμό δηλαδή ζητουμένων με αρνητική αναφορά στο τι δεν μπορεί να είναι αυτά. Το αποφατικό φινάλε σε όλες τις μορφές έκφρασης θέτει τον παραλήπτη του μηνύματος προ των ευθυνών του, να προβεί σε διαδικασία αναζήτησης. Η ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ αποτελεί την μεγάλη έννοια στην οδό της επίτευξης μιας υπέρβασης. Η συγκεκριμένη αναφορά ότι δεν είναι δυνατόν να περιοριστεί η αποστασιοποίηση μόνο απέναντι σε κάποια πρόσωπα, επισημαίνει την ανάγκη ουσιαστικής κάθαρσης. Η κάθαρση δεν αποτελεί είσοδο στον ιερό χώρο των νοημάτων, αλλά την απαραίτητη προετοιμασία. Και η κάθαρση δεν αφορά μόνο τα εκτός, αλλά και τα εντός - συμφώνως προς το "Νήψον ανομήματα μη μόναν όψιν". Ο καρκινικός χαρακτήρας της παραινέσεως υποδηλώνει την δυναμική του προάγοντα κύκλου, καθότι είναι τέλειος εν εαυτώ και προς το τέλος αναβιβάζων, δηλαδή προς τον σκοπόν.
  Δεν πρέπει να παραδούμε, ότι το τέλος απαιτεί καταβολή τελών.
  Δια να επιτευχθεί το τετέλεσθαι απαιτείται ιερουργία, τουτέστιν λόγος ζων, άρα αληθεύων.
  Θα ήταν άδικο, όχι μόνο έναντι του συγγραφέως της ανάρτησης, αλλά και των επισκεπτών, να επιχειρηθεί εδώ και τώρα μια καταφατική απόδοση του συμπεράσματος.
  Φρονώ ότι η μόνιμα επιτυχής επιλογή των φωτογραφιών της σελίδας μπορεί όχι να συμπληρωθεί, αλλά να πληρωθεί ακουστικά με το "Stairway to heaven".
  "Ουκ ήλθον καταλύσαι αλλά πληρώσαι αυτόν". Θα τολμηθεί άραγε;

 12. theo1611 avatar
  theo1611 07/09/2009 18:24:55

  Κάθε ένας από μας έχει ένα πεπερασμάνο set:
  γνώσεων
  δεξιοτήτων
  ικανοτήτων
  πείρας

  Η απάντηση στην ερώτηση του post είναι απλή, όπως έχει τεθεί.

  Γιατί δεν μπορούμε να χωρίσουμε δυό γαϊδουριών άχυρα?

 13. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 07/09/2009 18:26:32

  ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
  ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ
  GPO 5.5 ΜΟΝΑΔΕΣ
  METRON ANALYSIS 6.1 ΜΟΝΑΔΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ
  MRB 5.4 ΜΟΝΑΔΕΣ
  ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΕΣ ΟΤΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΚΑΜΨΕΙ
  ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΓΑΤΑΙ ΟΤΙ ΓΥΡΙΖΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

 14. Tηλέμαχος avatar
  Tηλέμαχος 07/09/2009 18:47:35

  Τι εννοείς 6.1 μονάδες και αυτοδυναμία. Το καλύτερο του ΠΑΣΟΚ είναι στο 34% αυτή τη στιγμή. Μέχρι το 41% είναι άλλες 7 μονάδες. Από τις αναγωγές το παίρνεις εύκολα. Στην κάλπη δεν είναι και τόσο εύκολο. Ας μάθουμε πια να μην προεξοφλούμε την συμπεριφορά αυτών που δεν μπορείς να προσδιορίσεις τι θα ψηφίσουν.

 15. apostolos34s avatar
  apostolos34s 07/09/2009 18:59:59

  @ Dubai Expatriate

  1) "Νίκη Καραμανλή, είναι πολύ δυνατό και ασήκωτο χαστούκι στη διαπλοκή".
  Έχεις χιούμορ αγαπητέ....Προφανώς εννοείς ότι οι, Μπόμπολας, Κόκκαλης, Λαμπράκης, Αλαφούζος, Μυτιληναίος, Λιακουνάκος, Λαναράδες (βλ. ΧΑΑ και όχι μόνο), υπέφεραν, έφτυσαν αίμα με τον Καραμανλή Jr....Υπάρχει βέβαια μια ποιοτική διαφορά με το ΠΑΣΟΚ. Επί Σημίτη, οι διαγωνισμοί ήταν "στημένοι". Γι΄αυτό και η ΝΔ τους κατήργησε. Με το καλημέρα της εξουσίας έκανε απευθείας ανάθεση στις ΗΠΑ για την αγορά μαχητικών αεροσκαφών, στον Κόκκαλη έδωσε το Στοίχημα (επίσης με απευθείας ανάθεση), ενώ στους κατασκευαστές χάρισε τα διόδια που πληρώνουμε όλοι, για έργα που ΘΑ κάνουν. Κοιτώντας δε τον Καραμανλή και τους υπουργούς του, βλέπω τα λιοντάρια που είναι έτοιμα να κατασπαράξουν τους διαπλεκόμενους επιχειρηματίες.
  2) "Το ΠΑΣΟΚ ως αντιπολίτευση είναι άκρως απαραίτητο για τη χώρα.... Όμως το σημερινό ΠΑΣΟΚ με πλήθος διεφθαρμένων κρατικοδίαιτων και κυρίως με τη νοοτροπία του “Μαγαζιού των Παπανδρέηδων”, δεν μπορεί να αποδώσει τίποτα ούτε βεβαίως να βοηθησει τη κοινωνία και να δώσει έστω και τις στοιχειώδης λύσεις"....
  Αγαπητέ μου ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ άλλο ΠΑΣΟΚ. Δεν έχεις καταλάβει ακόμη ότι το να είσαι ΠΑΣΟΚος (στέλεχος) είναι τρόπος ζωής και όχι ιδεολογία;
  3) "Επειδή βρισκόμαστε στο 2009 και πρέπει κάποια στιγμή το παρόν πολιτικό σύστημα να εκσυχρονιστεί, εάς αρχίσουμε από το μεγάλο ασθενή του, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ, δίνοντας μια απάντηση στην ιδοκτησιακή-κληρονομική αίσθηση που διακατέχει τον αρχηγό του και εάς εκκινηθούν οι διαδικασίες για τη δημιουργία σύγχρονής αντιπολιτευτικής Σοσιαλδημοκρατίας και όχι της καρικατούρας πολιτικής οικογένειας τύπου Μπούτο".
  Συγνώμη αν αντί των λέξεων ΠΑΣΟΚ και Παπανδρέου βάλεις τις λέξεις ΝΔ και Καραμανλής, ποια διαφορά υπάρχει;
  Με εκτίμηση

  Υ.Γ. Αν έχει καμία σημασία για την εγκυρότητα των απόψεών μου, από το 1985-2004 ψήφιζα σταθερά και ανελλιπώς ΝΔ.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ apostolos34s 07/09/2009 19:16:24

   τώρα που το λες... φαντάζεσαι να μεταβιβαστεί ο ...ΟΤΕ χωρίς διαγωνισμό επί πασόκ? καυγάς για το ποιος θα είναι ο σύμβουλος που θα επέλεγε τον σύμβουλο μετοχοποίησης... Ενώ με τον Αλογοσκούφη και τον Βουρλούμη, νά το, τέλειωσε, αυτό ήταν. Καλά λέω εγώ equity vs. efficiency μόνο που στην Ελλάδα είναι αλα γκρεκ...

   • Παλαιός Οννεδίτης avatar
    Παλαιός Οννεδίτης @ archaeopteryx 08/09/2009 08:46:41

    nα κάνει διαγωνισμό να πουλήσει τι; Ο ΟΤΕ είχε ήδη πουληθεί σταδιακά για καθαρά εισπρακτικούς λόγους από το Πασοκ και κινδύνευε να γίνει η νέα Ολυμπιακή. Οι τεχνολογικές εξελίξεις και η σύγκληση στις τηλεπικοινωνίες απαιτούν την μεταμόρφωση του ΟΤΕ σε ένα εντελώς διαφορετικό οργανισμό, με λιγότερους εργαζομένους που θα προσφέρει καινοτομικές υπηρεσίες όταν πια η δεσπόζουσα θέση του στην σταθερή τηλεφωνία θα είναι ανούσια. Αν είμασταν 10 χρόνια πίσω στην ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας είναι αποκλειστική ευθύνη του ΟΤΕ και των προμηθευτών του. Τελικά μόνιμα κοιτάμε το δάκτυλο...

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ archaeopteryx 08/09/2009 08:55:21

    σωστά, αλλά η DT πήρε τον έλεγχο, από την πίσω πόρτα. Θα μου πεις τι διαφάνεια και ανοησίες... όσο διαφανώς αγοράστηκε ο Σκαραμαγκάς από την HDW επί Χριστοδουλάκη, αλλο τόσο διαφανώς διαφανώς αγοράστηκε ο ΟΤΕ από την DT επί Αλογοσκούφη. Υποχρεώσεις...

    Ωστόσο, θεωρητικά, η εισαγωγή του ΟΤΕ στο ΧΑ ήταν σωστή κίνηση από μόνη της. Αν τώρα ήταν το πρώτο βήμα για την DT τι να πω.

  • Βλαξ avatar
   Βλαξ @ apostolos34s 08/09/2009 16:30:23

   Θελεις να μας πεις οτι συγκρινεται η, εστω οικογενειοκρατικη, πορεια του ΓΑΠ με αυτη του Κωστακη? Ο ανθρωπος κατ αρχην ειναι χαζος ακομα και με μετρα και σταθμα της καθημερινοτητας. Φετος στη Σκιαθο, κλεινοντας ενα παραθυρο του σκαλωσε το χερι και παραλιγο να χασει δακτυλο. Τον τρεχανε στο κεντρο υγειας με βασικη προτεραιοτητα να μη μαθευτει... Δειτε μερικα video στο youtube, ενα με τις ευχες για καλη Ανασταση τη Κυριακη του Πασχα (search Παπανδρεου ευχες), αλλο που καρφωνει τη λαμπαδα του στο μανουαλι ( Παπανδρεου πασχα), αλλο που ειναι μεσα σε F16 και ουτε ξερει τι λεει, και παει λεγοντας. Μιλαμε για γελιο και τρομαρα μαζι!

 16. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 07/09/2009 19:20:57

  Στην αναλυση υπαρχει η παραλειψη των ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ λογων για τους οποιους δεν εγιναν διαφορα.Ολα αποδιδονται σε ενα προσωπο ωσαν να πηγαινε ο Καραμανλης μονος του να παλεψει με τις συνετχνιες κλπ.
  Η αληθεια ειναι οτι ο Καραμανλης εξελεγη με την ανοχη της αριστερας που ειχε πλεον γινει αντιπασοκικη μετα τη μακρα διακυβερνηση Σημιτη.Η ανοχη ομως αυτη δεν περιελαμβανε μονο συμβολικα θεματα (μνημεια στο Σκοπευτηριο της Καισαριανης ή τον Αη- Στρατη)αλλα και τη δεσμευση να μην υπαρξουν οξειες "κοινωνικες συγκρουσεις".Και για να μην υπαρξουν κοινωνικες συγκρουσεις επρεπε να γινει 'ηπια προσαρμογη".Δεν μπορουσε να μπει χερι αμεσως στο Δημοσιο αφου θα αρχιζαν απεργιες και η ανοχη της αριστερας θα τελειωνε.Ο Καραμανλης παραδεχθηκε οτι εκανε λαθος με τον ατερμονα διαλογο για την παιδεια.Παραλειπει ομως να πει οτι ο "διαλογος" γινοταν για να μειωθουν οι αντιδρασεις που ετσι και αλλιως δεν μειωθηκαν και καθε Πεμπτη ειχαμε πανεκπαιδευτικο συλλαλητηριο για αλλαγες που εθιγαν οριακα τη θεση των καθηγητων της ΠΟΣΔΕΠ.Ειναι αστειο να υποστηριζεται οτι θα μπορουσε να καταργησει το ασυλο που ειναι φετιχ της αριστερας και εργαλειο συγκροτησης ομαδων κρουσης χωρις να ελθει σε αμεση συγκρουση με αυτους.Η πραγματικη απαντηση δεν ειναι οτι ειναι τεμπελης ή οτι παιζει play station λες και θα πηγαινε ο ιδιος να βγαλει το φιδι απο την τρυπα αλλα οτι αυτο θα διελυε την "ευρεια κοινιωνικη συμμαχια" που ελεγαν και ειναι μεταφραση του συμβιβασμου με την αριστερα.
  Τελικα χωρις να κανει τιποτα του κηρυξαν αυτοι τον πολεμο το Δεκεμβρη ενω τα οποια αντιαμερικανικα ανοιγματα τα εγραψαν κανονικα.
  Την εποχη των επεισοδιων εγραψα πολλακις οτι πρεπει να γινει δικαστικη ερευνα για τους δραστες.Αλλα ηλθε ο Ιουνιος και καταλαβα γιατι δεν εγινε.
  Στις ευρωεκλογες ολα τα αριστερα σχηματα (ΑΝΤΑΡΣΥΑ και αλλα πολλα) διαφημιζαν τη συμμετοχη τους στην "εξεγερση".Με την εξαιρεση του ΚΚΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ αριστερο σχημα που να μη ταχθηκε υπερ των εξεγερμενων.
  Δεν ειναι απαραιτητο να ηταν λαθος ο σχεδιασμος της ευρειας κοινωνικης συμμαχιας και της ηπιας προσαρμογης,των εθελουσιων εξοδων και οχι απολυσεων.Προσεκρουσε ομως σε δυο νεα δεδομενα που δεν ειχαν ληφθει υποψιν :
  1) Οτι θα γινοταν παγκοσμια οικονομικη κριση που θα καθιστουσε αναγκαια τα σκληρα μετρα.
  2) Οτι στην εκτος ΚΚΕ αριστερα παντα θα εχουν προνομιακη επιρροη αλλα κυκλωματα πασοκικης προελευσης που φροντισαν να αλλαξουν την ιδεολογια τους απο αντιαμερικανικη σε αντιεθνικιστικη και αρα βετο Βουκουρεστιου,σχεσεις με Ρωσια και ΚΙνα για αυτους δε σημαιναν τιποτα για να μην πω οτι θεωρουνταν αρνητικα.
  Με δυο λογια η διαφορετικη απο την τακτικη Μητσοτακη 1990-93 αντιμετωπιση επεσε στο κενο.
  Και κατι αλλο : δεν υπαρχει επανιδρυση του κρατους χωρις συγκρουση με τα συνδικατα του δημοσιου τομεα.Δεν ειναι θεμα οτι οι περισσοτεροι υπαλληλοι ειναι διορισμενοι απο το ΠΑΣΟΚ.Απο οποιον και να ηταν διορισμενοι δεν θα δεχονταν να χασουν μονιμοτητες και προνομια.

  • Παλαιός Οννεδίτης avatar
   Παλαιός Οννεδίτης @ ψυχραιμια 08/09/2009 08:49:48

   "...δεν υπαρχει επανιδρυση του κρατους χωρις συγκρουση με τα συνδικατα του δημοσιου τομεα."
   αυτή είναι η πραγματικότητα

 17. Dubai Expatriate avatar
  Dubai Expatriate 07/09/2009 19:39:58

  Είμαουν έτοιμος να δώσω μια ολοκληρωμένη απάντηση, αλλά μόλις διάβασα ότι "ΠΑΣΟΚ= τρόπος ζωής για τα στελέχη του". τότε σταμάτησα κάθε προσπάθεια.

  Αλήθεια ψήφιζες ΝΔ από το '85 (έτος ανάληψης αρχηγίας Μητσοτάκη) μέχρι το 2004??

  Πάμε πάλι την επανάληψη για τους σκληρά εργαζόμενους νέους στην Ιπποκράτους.

  Κάθε προσπάθεια προπαγάνδας πρέπει να βασίζεται στους εξής αυστηρά δομημένους κανόνες.

  Κεντρικός έλεγχος του μηνύματος

  Συνεχής ροή της ίδιας πληροφορίας με διαφοροποιήσεις μεθόδευσης ανάλογα με το ΜΜΕ

  η "Επανάληψη είναι μητήρ της μαθησεως"

  και δημιουργία συνηγόρων του διαβόλου για κατασκευή ψευδοδιλλημάτων

  Τέλος, χρήση περιγραφικών εκφράσεων (πίνουν το αίμα του λαού, κουραμένος πρωθυπουργός με πλάυστάτιον, κτλ)

  Τόσα χρονια ο Λαλιώτης τι σας μαθαίνει???


  Κλείνοντας, μια μικρή διευκρίνηση για κάτι που τείνει να αποκτήσει ιστορική σημασία.

  Ο Καραμανλής δεν παίζει πλάυστατιον ούτε ηλεκτρονικά παιχνίδια. Δεν ξέρω ποιός έβγαλε αυτή την ΄φήμη, αλλά ο Καραμαλής έμαθε τι σημαινει πλάυστατιον από τις εφημεριδες.

  Τα μόνα χόμπυ που έχει είναι κολύμπι, παρακολούθηση αγώνων ποδοσφαίρου, ενίοτε και μπασκετ και μελέτη ιστορικών θεμάτων και γεωπολιτικής που τα είχα αναλύσει σε προηγούμενο ποστ.


  "Από κάποιον που έχει φάει πίτα διπλή με απ'όλα μαζί με τον Κ.Κ"

 18. ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΑΚΟΣ avatar
  ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΑΚΟΣ 07/09/2009 20:23:15

  ΓΙΑΤΙ ΤΟΛΜΗΣΕ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΕ Ν'ΑΠΑΛΛΑΓΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΡΙΔΙΑ ΤΗΣ ΓΝΩΣΤΗΣ(ΑΕΡΓΗΣ)ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑΣ ΤΗΣ?
  ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ?
  ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΔΙΑΔΟΧΗ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΝ Ν.Δ.ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ,Η ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΑΠ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΝΤΟΡΑΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΘΑ ΕΠΙΘΥΜΟΥΣΑΝ ΠΟΛΛΟΙ Η 53η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ?
  Υ.Γ.ΑΥΤΕΣ ΟΙ "ΧΩΡΙΑΤΙΚΕΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ" ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΕ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟ 1981 ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ Ν.Δ.ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΑΣ ΦΑΚΤΟΡΑ,ΜΠΟΤΙΛΙΑ ΣΤΟ ΠΕΛΑΓΟ,ΠΡΟΦΗΤΗ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΑΞΙΟΛΟΓΟΤΑΤΟΙ(ΕΚΤΟΣ ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ)ΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΣΤΟ ANTINEWS.

 19. Mikiszezas avatar
  Mikiszezas 07/09/2009 20:24:19

  Ένα μεγάλο ποσοστό της επιτυχίας του ΠΑΣΟΚ έγκειται στο ότι έχει δώσει σε μεγάλο μέρος της μπλέμπας την ψευδαίσθηση πως συμμετέχει στην νομή της εξουσίας.
  Παρατηρήστε προσεκτικά τον Πασόκο απέναντί σας και θα καταλάβετε.

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ Mikiszezas 07/09/2009 20:55:50

   "μπλέμπα"!
   Στη ΝΔ δεν έχει "μπλέμπες"! Ας γελάσω!

   • Mikiszezas avatar
    Mikiszezas @ αλλενάκι 07/09/2009 20:59:12

    Υπάρχει ποιοτική διαφορά λόγω της δεσπόζουσας θέσης των συνδικαλιστών μέσα στο Κίνημα.

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ αλλενάκι 07/09/2009 21:26:30

    "Ποιοτική διαφορά". Κατάλαβα.

 20. Προφήτης avatar
  Προφήτης 07/09/2009 20:32:31

  Ξεκινάω απ' το συμπέρασμα : δίνω στον Καραμανλή περιθώριο 20 χρόνια.
  Όσα έδωσα και στο πειρατικό τσούρμο.

  Έκανα "ανθρώπους" χιλιάδες άπλυτους.

  Έκανα υπουργούς δημαγωγίσκους των αμφιθεάτρων.

  Πλήρωσα για να μάθουν λεχρίτες να τρώνε αστακομακαρονάδα.

  Είδα τον παραγωγικό ιστό της χώρας να ξηλώνεται - και όχι μόνο από τη διεθνή συγκυρία.

  Έμεινα απροστάτευτος απέναντι στην Τουρκία, πληρώνοντας "ένα σκασμό" για όπλα.

  Είδα τον κρατικό μηχανισμό να διαλύεται για να χωρέσουν οι αγράμματοι ακόλουθοι.

  Είδα την κρατική περιουσία ΜΟΥ/ΣΑΣ να πωλείται.

  Έμεινα καθυστερημένη επαρχία, παρά τα χρήματα που εισέρρευσαν.

  Έγινα μπανανία - τύπου Ζιμπάμπουε, με χρυσοποίκιλτη ελιτ και άθλια γκέττο.

  Και κυρίως : έχασα κάθε λόγο να εμπερικλείω και να υπερασπίζομαι αξίες.

  Τι περισσότερο κακό λοιπόν μού προξένησε ο Καραμανλής;
  Μετά την 20ετία, αν η κατάσταση είναι ίδια ή χειρότερη, θέλω το κεφάλι του.

  Το έχω γράψει από τον περασμένο Δεκέμβριο : αν πέσει ο Καρ. δεν θα έλθει ...ο Μαχάτμα Γκάντι.
  Αλλά ο Γιώργος και η Ντόρα. Θα ψηφίσετε κυβερνήτες της Αριζόνα; Εγώ όχι.

  Αν κάποιος φίλος έχει να προτείνει καλύτερη ΕΦΙΚΤΗ, κυβερνητική λύση, μαζί του.

  (Δεν μιλάω για την επιλογή ψήφου διαμαρτυρίας σε ΚΚΕ-ΛΑΟΣ-ΣΥΡΙΖΑ. Άλλη υπόθεση, άλλο σκεπτικό)

 21. apostolos34s avatar
  apostolos34s 07/09/2009 20:55:10

  @ Dubai Expatriate

  Συνεχίζω τον διάλογο γιατί το αξίζεις και με το παραπάνω. Αλήθεια ψήφιζα ΝΔ από το 1985-2004. Είναι απλό το γιατί. Είμαι 43. Ο Μητσοτάκης με πέτυχε 18αρη και με πήραν στον λαιμό τους δύο στοιχεία:
  - Η σημαία του φιλελευθερισμού του Μητσοτάκη (σ.σ. ήταν η Γ' Λυκείου με τον Γαλλικό Διαφωτισμό, τον Μοντεσκιέ και τον Τζεζάρε Μπεκααρία) και εγώ ο μαλάκας νόμισα ότι οι άνθρωποι της Ρηγίλλης είναι οι έλληνες Ρουσσώ και Ντεκάρτ...χα....χα..
  - Ο Μένιος Κουτσόγιωργας, οι ...μουσάτοι και μουστακαλήδες "πρασινοφρουροί" που κυβερνούσαν με την Αυριανή στην μασχάλη, το "δεν δικαιούσθαι να ομιλείται" προς τους αντιπάλους του ΠΑΣΟΚ και η κατεστημένη αισχύνη ακόμη και να προφέρεις τις λέξεις "δεξιά", δεξιός". Δεκαοκτάρης ήμουν αγαπητέ με το αίμα να βράζει και φουλ στην ανιδιοτέλεια και τον ιδεαλισμό, τι άλλο παρά να ψήφιζα (σ.σ. τρομάρα μου) την ΝΔ του Μητσοτάκη. Καμιά φορά σκέφτομαι ότι εν πολλοίς, όλα είναι βιωματικά. Αν αντίο να είχα γεννηθεί το '66, είχα έλθει στον κόσμο το '56 μάλλον θα ήμουν σήμερα (πρώην) ΠΑΣΟΚος ή αν είχα γεννηθεί το '46 θα ήμουν (πρώην) Κνίτης. Μεγαλώνοντας και ζώντας από μέσα το σύστημα, δεν έχασα (σ.σ. εύχομαι να φαίνεται στα γραπτά μου) τον ιδεαλισμό και τον (ενδεδυμένο με κυνισμό) ρομαντισμό μου, ευτυχώς όμως μου έφυγε η τσίμπλα από τον εγκέφαλο. Σήμερα θα ήμουν μαλάκας αν παρέμενα δεδομένος ψηφοφόρος για οποιοδήποτε από τα γνωστά κόμματα. Για μένα η ΝΔ τελείωσε στο πρώτο κιόλας υπουργικό συμβούλιο την άνοιξη του 2004. Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται..
  Πλέον, με την ιδιότητα και του πατέρα, αυτό που με ενδιαφέρει η ουσία και όχι το virtual reality της δημόσιας ζωής μας, την οποία θεωρώ...άταφο νεκρό. Ας την χώσουμε στο λάκκο, να της κάνουμε την κηδεία και τα δέοντα μνημόσυνα και ας πάμε πάλι από την αρχή. Στο Θεός μας Dubai Expatriate και εσείς όλοι οι άλλοι επισκέπτες σχολιαστές του antinews, είναι δυνατόν να περιμένουμε προκοπή με αυτό το χαμηλού επιπέδου πολιτικό προσωπικό; Για πόσες γενιές ακόμη θα εξασφαλίζουμε την προσωπική μας ευδαιμονία στο διεθνές στερέωμα, αντάλλαγμα ότι αναθέτουμε τα δημόσια πράγματα στον κατιμά της κοινωνίας μας; Γιατί αν μου πείτε ότι θεωρείται αφρόκρεμα του λαού μας τους σημερινούς πολιτικούς ταγούς, θα νομίσω ότι είμαι υποψήφιος του Δρομοκαΐτειου...
  Με εκτίμηση στον Dubai Expatriate και όλους τους άλλους φίλους και φίλες εδώ μέσα

 22. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 07/09/2009 21:00:33

  Να συμπληρώσω τον φίλο ψυχραιμία ότι εκτός από τους πολιτικούς λόγους υπήρχαν και οι ουσιαστικοί:

  -ο ΚΚ ο Β' το 2004 ενθυμούμενος πως έχασε το 2000 ακολούθησε τη θεωρία του ώριμου φρούτου. Με το τρόπο αυτό όμως, πέρα από τις εξαγγελίες που μάγεψαν κόσμο, δεν είχε σχέδιο διακυβέρνησης. Αποτέλεσμα να παραλάβει Υπουργεία και να μην έχει με τι να τα στελεχώσει. Παραμονές της Ολυμπιάδας βρέθηκε με ένα πράσινο κρατικό μηχανισμό, όπου τα "γαλάζια" στελέχη είχαν να ασκήσουν διοίκηση από το 1993, 11 χρόνια αδράνειας. Αναγκαστικά στηρίχτηκε το 2004 - 2005 σε άτομα που πλαισίωναν τους Υπουργούς ως σύμβουλοι και είχαν σχέση με τη Δημόσια Διοίκηση όσο εγώ με την ...ενόργανη γυμναστική....Για αυτό δε, ακουγόταν κραυγές για πράσινο κράτος κλπ. (δεν είναι τυχαίο ότι στην ΑΔΕΔΥ, ότι και να λένε οι δημοκρατικοί σοσιαλιδημοκράτες του ΠΑΣΟΚ έχει πάνω από 65%). Να θυμίσω ότι ακόμα και με το ΠΔ 164 ταχτοποιήθηκαν τα πράσινα παιδιά (ηλίθιες διακρίσεις ηλίθιων κομματόσκυλων αντί για την ανάγκη και την χρησιμότητα κοιτάμε την κομματική ταυτότητα....)
  -Αντί να προχωρήσει σε τομές (όχι διώξεις τομές και μεταρρυθμίσεις), άρχισε να ταΐζει τους διαμαρτυρόμενους, με επιτροπές, αμοιβές, συμβούλια, διορισμό ωρομισθίων (πάνω από 100,000 νέα γενιά συμβασιούχων) και υποσχέσεις.
  -Οι ανίδεοι σύμβουλοι και παρατρεχάμενοι που τα ήξεραν όλα και τάιζαν περισσότερους για να έχουν την ησυχία τους, τίναξαν το μαγαζί στον αέρα (πχ ζωντανό παράδειγμα υπόθεση Ζαχόπουλου, Ταμείων, ΔΕΚΟ κλπ...)
  -Συνδυασμός των τριών παραπάνω, μαζί με την ατιμωρησία πράσινων και γαλάζιων ...παρατυπιών, είναι να τινάξει το Δημόσιο στον αέρα, καθώς η μόνη πλέον έννοια ήταν η διαδοχή στην πράσινη "διαχείριση" από την γαλάζια "διαχείριση" που ήθελαν σε 2 χρόνια να καλύψουν τις απώλειες 11 χρόνων...Το μόνο που επέτυχαν ήταν η εκτόξευση των δημοσίων Δαπανών...
  -Η μη παραγωγή ουσιαστικού μεταρρυθμιστικού έργου, έπρεπε όμως,να καλυφθεί για να μην εμφανιστεί το κενό. Αποτέλεσμα η εφεύρεση του συστήματος Ρουσόπουλου, που δημιούργησε, για τη διατήρησή του, νέες δαπάνες, συγνώμη στη χώρα τα βαφτίζουμε Δημόσια έργα και γραφεία Τύπου για τα φερέφωνα....

  Οταν όμως έχεις μια χώρα:
  - που δεν έχει γεωργία (μόνο επιδοτήσεις)
  - δεν έχει βιομηχανία (μόνο ενισχύσεις)
  - δεν μπορεί να αξιοποιήσει το συγκριτικό της πλεονέκτημα γιατί για τον τριτογενή τομέα, χρειάζεσαι υποδομές, παιδεία, και είσαι και ακριβότερος από τους ανταγωνιστές σου
  - ο Δημόσιος Τομέας σου έχει την οργάνωση και την λειτουργία της δεκαετίας του '80, με αποτέλεσμα όχι μόνο να μην μπορεί να προσφέρει τα αυτονόητα αλλά να μην μπορεί να διαχειριστεί ούτε το προϊόν της οικονομίας σου (εισφοροδιαφυγή, φοροδιαφυγή, διαφθορά κλπ)
  -έχεις και τη Διεθνή κρίση, εσωτερική αμφισβήτηση, ατολμία και αναβλητικότητα, φτάνεις στο σημείο

  ...να ζητάς ως Κυβέρνηση εντολή για να κυβερνήσεις....

 23. apostolos34s avatar
  apostolos34s 07/09/2009 21:08:53

  @ Προφήτη

  Δεν χαρίζω όχι 20ετία, αλλά ούτε Σαββατοκύριακο πια σε κανέναν τους. Και με όσα έχω ζήσει και διαβάσει στη ζωή μου, έχω πάψει προ πολλού να πιστεύω στα διλήμματα-εκβιασμούς. "Πλαστήρας ή Παπάγος", "Καραμανλής ή Τανκς" κ.λ.π. είναι για φοβισμένους μικροαστούς και δεν έχω διακρίνει πολλούς εδώ μέσα. Ας καούν όλοι (σ.σ. οι πολιτικοί αδελφέ) και ας ξεβολευτούμε εμείς οι υπόλοιποι. Τρελαίνομαι όταν ακούω για την απειλή της "ακυβερνησίας". Προφανώς δεν συμφωνείς ότι έχουμε πιάσει πάτο, πως έχουμε φτιάξει ένα Κράτος -Τέρας που πια αρχίζει να κατασπαράζει εμάς. Φίλτατε χρειάζεται ένα σοκ. Δεν πάει άλλο. Δεν έχουμε την πολυτέλεια άλλων κρατών, δηλαδή να αρκούμαστε στη συντήρηση. Να συντηρήσεις τι; Ένα κράτος που δεν μπορεί να σβύσει ούτε μια φωτιά, να προστατεύσει ακόμη και τους πλούσιους (βλ. απαγωγή Παναγόπουλου), πόσο μάλλον τους απλούς αστούς (βλ. γεγονότα Δεκεμβρίου);
  Επομένως να τελειώνουμε με όλους. Σπίτι του ο Κ.Κ. και μετά από λίγους μήνες (σ.σ. δεν αμφιβάλω ότι θα αποδειχθεί ανεπαρκής) σπίτι του και ο ΓΑΠ. Να πάρουν σειρά και τα υπόλοιπα υπαλληλάκια (Ντόρα, Βενιζέλος, Καρατζαφέρης κ.λ.π.). Ας μπει στον κόπο η κομπραδόρικη και μαυραγορίτικη ελίτ μας να βρει καλύτερους "γεννίτσαρους" για τη δουλειά (διακυβέρνηση). Ας κουραστούν και λίγο όπως κάνουν οι συνάδελφοί τους στις ΗΠΑ, την Γαλλία, την Γερμανία, την Αγγλία, το Βέλγιο και οπουδήποτε αλλού εκτός Ελλάδος: Να εντοπίσουν και να αναδείξουν τους πραγματικά ταλαντούχους που κάνουν για τη δουλειά

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ apostolos34s 07/09/2009 21:14:44

   Το μόνο πρόβλημα είναι ότι η μαυραγορίτικη ελίτ, δεν έχει κανένα λόγο να επιδιώκει το καλύτερο, έχει κάτσει πάνω στη διαχείριση του Δημόσιου Ταμείου και δεν έχει λόγο να κουνηθεί.

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ apostolos34s 07/09/2009 22:19:11

   Απόστολε, αν ήμουν ενθουσιασμένος με τον Καρ. θα ήμουν στο Βελλίδειο, να τον χειροκροτάω.

   Αλλά Πολιτική είναι τέχνη της επιλογής μεταξύ δυσάρεστων αποφάσεων.
   Τετριμμένο, συμβιβαστικό, κυνικά χρησιμοποιημένο, αλλά πανίσχυρο : "το μη χείρον βέλτιστον".

   Αφού έχεις παιδιά, γίνεσαι Μάικλ Κορλεόνε, ρεαλιστής.
   Συμμερίζομαι τον οργισμένο ενθουσιασμό σου –και τον ιδεαλισμό σου, φαίνεται νομίζω- αλλά δεν θα γίνει έτσι (όπως λες).
   Δεν θα πάνε σύντομα ένα-ένας, οι επίγονοι Καραμανλή, σπίτι στους. Θα γαντζωθούν, καθένας όσο περισσότερο μπορεί, στο ημιθανές σαρκίο Ελλάδα, απομυζώντας ό,τι περισσότερο μπορεί. Αφήνοντας στο τέλος το κουφάρι στον εχθρό-δεν τους νοιάζει καν.

   Αν η υποχώρηση σε διλήμματα είναι μικροαστική άλλο τόσο είναι και η ανυπομονησία. Και το χάος που ακολούθησε την αποδυνάμωση των μηχανισμών των εθνικών κρατών, με την επικράτηση του φονταμενταλισμού της αγοράς, δεν είναι πρωτοτυπία μας. Κάηκαν και οι εθνικοί δρυμοί της Καλιφόρνιας. Από σχεδιασμένους εμπρησμούς. Γιατί ; Επειδή οι εύποροι θέλουν σπίτια με θέα. Δες [http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=06/09/2009&id=79304]

   Αν δεν το είδες, σού αφιέρωσα ένα ωραίο απόσπασμα του Μπενγιαμιν
   http://www.antinews.gr/?p=13680&cpage=1#comment-324859

 24. ΛΑΟΝΙΚ avatar
  ΛΑΟΝΙΚ 07/09/2009 21:19:29

  δεν τολμησε γιατι ο ελληνας πολιτης δεν τολμαει.
  ξερει ομως αν τολμησει τι πρεπει να κανει, ξερει πολυ καλα.αλλα και σε αυτες τις εκλογες θα κρυφτει μεσα σε ενα εκλογικο τμημα, θα βρει αναμεσα στα χειροτερα αυτο που τον συμφερει σε προσωπικο-οικογενειακο επιπεδο πιο πολυ. μεσα σε ενα παραβαν και στο ονομα της δημοκρατιας θα πεισει τον ευατο του πως μονος του δεν μπορει να αλλαξει τιποτα, ετσι θα κρυψει την παθητικοτητα του σε ενα φακελο ο οποιος θα γινει η επομενη λαικη εντολη στα χερια ολων αυτων που ξερουν πολυ καλα με ποσο ξεφτιλισμενες προσωπικοτητες εχουν να κανουν. ολων αυτων που τους επιτρεπει ο καθε αμορφωτος και ο καθε μορφωμενος να κανουν την πολιτικη επαγγελμα, τον πολιτικο λογο υβρη και το πολιτικο συστημα μια απολυτη μετριοτητα.

 25. bgt avatar
  bgt 07/09/2009 22:06:56

  (περαν απο τους τυφλους ή πληρωμενους σχολιαστες ΝΔκρατες) ειλικρινα δεν καταλαβαινω πως υπαρχουν συμπολιτες που θελουν να δωσουν μια 3η ευκαιρια στον Κ.Κ. Τι ακριβως σας εχει πεισει οτι ο ανθρωπος αυτος μπορει να κυβερνησει με επιτυχια? Διαβαζω για διαπλοκες, για συνομωσιες, για το κακο ΠΑΣΟΚ, για το κατεστημενο, μουμπλε μουμπλε μουμπλε.. εγω 5 1/2 χρονια τωρα ειδα μια κυβερνηση χωρις σχεδιο, αποτελουμενη απο αχρηστους (στην καλη περιπτωση) ή λαμογια (στην κακη) ανικανη να αντιμετωπισει οτιδηποτε προγραμματισμενο ή εκτακτο και ενα "ηγετη" να λεει μεγαλοστομιες και να κανει τιποτε.. μμμμ τιποτε? μηπως τα κανε ακομη χειροτερα κι απο τους προηγουμενους, αυτους ντε που συνεχεια επικαλειται συνεχεια ως αλλοθι?

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ bgt 07/09/2009 22:12:45

   Έχεις δίκιο αλλά ο κόσμος δεν μπορεί να ξεχάσει την αλαζονεία των προηγούμενων ούτε να χωνέψει το πως ξεκίνησε και το που κατάντησε το ΠΑΣΟΚ. Οπότε πάμε πάλι για μια επιλογή του τύπου "μεταξύ τυφλών ο μονόφθαλμος". Μόνο που σε εμας και οι δυο είναι γκαβοί... θεόστραβοι. Κιόρηδες.

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ bgt 07/09/2009 22:12:54

   Το φαινόμενο πρέπει να εξεταστεί από μεταφυσικής πλευράς. Δεν εξηγείται αλλιώς. Το μετέωρο βήμα του ηγέτη 5,5 χρόνια.

  • Orestios avatar
   Orestios @ bgt 07/09/2009 22:20:55

   Οι άχρηστοι, και λοιπά κοσμιτικά, παρουσιάζουν σχέδιο. Αυτοί που το κρύβουν ακομα και τώρα, που ήρθε η ώρα του, πως χαρακτηρίζονται? Σούπερ-άχρηστοι? 5,5 χρόνια το GAP είχε να επεξεργαστεί ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ. Που είναι το ρημάδι το σχέδιο? ΟΕΟ?

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ Orestios 07/09/2009 22:27:42

    Αυτό είναι.
    Επιζητεί να καρπωθεί την αρνητική ψήφο και την ψήφο της δυσαρέσκειας. Με νέα βαριά φορολογία. Αυτό είναι το μόνο μέτρο που εξήγγειλε. Όποιος είναι πλούσιος και αντέχει η τσέπη του μπορεί να τους ψηφίσει. Αν τους ψηφίσουν και συμπιεσμένα μικρομεσαία στρώματα είναι άξιοι της μοίρας τους.

   • Orestios avatar
    Orestios @ Orestios 07/09/2009 22:38:03

    Δεκτόν αλλενάκι να προσπαθεί να καρπωθεί την δυσαρέσκεια. Αν μη τι άλλο.
    Αλλά μας πήρε τα αυτιά λέγοντας "έχω σχέδιο, έχω σχέδιο". Ήρθε η ώρα του GAP λοιπόν. Που είναι το σχέδιο? Μην μου πείτε ότι σχέδιο είναι η καλλιέργεια ραπανιού? Ή η φορολογία για τους έχοντες? Ωραία, όπως επί Υπαλληλάκου. Και αναδιανομή, όπως τότε? Μάλιστα. Τα 5,5 χρόνια στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, εκτός από παρέα με τα αφρόψαρα, μας δούλευε ο descamisados?

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ Orestios 07/09/2009 22:55:44

    Ορέστιε δεν έχω αρμοδιότητα να σου απαντήσω γιατί δεν ψηφίζω Πασόκ έτσι κι' αλλιώς. Κι' εσύ όμως διαπιστώνεις το τέλμα.

 26. mias kai perasa.... avatar
  mias kai perasa.... 07/09/2009 23:01:51

  Στον Καραμάν-λη φέρονται οι παροικούντες σαν να είναι βασιλιάς. Τώρα έδειξε ότι το πίστεψε κιόλας. Είναι ο μονος πρωθυπουργός στην Ελλάδα που μετά το τέλος της θητείας του είναι πιο παχύς από όταν ξεκίνησε... όλοι οι άλλοι ήρθαν φυσιολογικοί και φύγανε πετσί και κόκκαλο. Το ίδιο ισχύει και για την μεγάλη πλοιοψηφία των Υπουργών. Και γιατί συμβαίνει αυτό? Θέλω να πιστεύω ότι το άγχος και η πολύ δουλειά σε αυτήν την κυβέρνηση φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα σε σχέση με τις άλλες. Είναι απειροελάχιστα τα ποσοστά να συμβαίνει αυτό αλλά εγώ ελπίζω.
  Ήρθε η ώρα που όλοι περιμέναμε, ήρθε η ώρα που πάλι ένας Παπανδρεου θα κάνει κουμάντο στον τόπο... Εάν η Ελλάδα είναι γάτα αυτή είναι η τελευταία της ευκαιρία. 1)1974 Καραμαν-λη 2)1981 Παπανδρέου 3)1989 Μητσοτάκης(ξου ξου ξου) 4)1993 Παπανδρεου 5)1996 Σημίτης 6)2004 Καραμάν-λη(ο παχύτερος) 7)2009 Παπανδρέου??? ή όποιος άλλος τέλος πάντων. Αν καούμε και αυτήν την φορά, τέρμα φτου και από την αρχή.
  Ψήφος στην οργάνωση για την προστασία των πάντα.
  4 Οκτώβρη ημέρα προστασίας των ΖΩΩΝ!!!

 27. apostolos34s avatar
  apostolos34s 07/09/2009 23:07:01

  @ Προφήτη

  Είναι και θέμα ...στυλ ξέρεις. Αισθητικής. Πέρα από ρομαντικός και ιδεαλιστής, είμαι και και ρεαλιστής. Ξέρω ότι στον υπόλοιπο βιο μου δεν θα αλλάξουν θεαματικά τα πράγματα, όμως θα προτιμούσα μια καλύτερη πολιτικο-οικονομική κάστα από αυτό το βλαχομπαροκ, το καρκατσουλιο που συνθέτουν οι σύγχρονοι μου πολιτικοί. Την Αμερική την ξέρω καλά. Έχω ζήσει κιόλας εκεί και είναι μια χώρα-μαφία. Και πράγματι τέτοια εγκλήματα γίνονται, δηλαδη να καίνε δάση για να σηκωθούν βίλες πλουσίων. Τα ίδια κάνουν και εδώ, όμως εδώ οι "μαφιόζοι" βυσσοδομούν κιόλας στα θύματά τους, εμάς τους απλούς ανθρώπους. Εκεί τουλάχιστον τηρούν ένα minimum νομιμότητας και σοβαρότητας. Αμα κάνεις την μαλακία και αποκαλυφθείς τελείωσες, όποιος και αν είσαι. Έκλεισαν έναν Maddof φυλακή ισόβια (σ.σ. και όταν λέμε ισόβια, ισόβια. Θα πεθάνει μέσα), σαν να λέμε δηλαδή ότι εμείς θα κλείναμε ισόβια στην φυλακή ένα Βαρδινογιάννη, ένα Κόκκαλη, έναν Κυριακού.

  Υ.Γ. Σε ευχαριστώ για την αφιέρωση. Τιμή μου. Ανταποδίδω:

  Τι είναι, τέλοσπάντων, αυτός ο ‘Ελληνας;

  Πριν περίπου 50 χρόνια, ο Αμερικανός δικαστής Ν. Κέλλυ,
  έδωσε το ακόλουθο πορτραίτο του νεοέλληνα, πορτραίτο που
  βραβεύτηκε σε διεθνή διαγωνισμό της εποχής και
  δημοσιεύθηκε στην ”Εφημερίδα της Ουάσιγκτων”:

  "Προ του δικαστηρίου της αδεκάστου Ιστορίας ο Έλλην
  απεκαλύφθη ανέκαθεν κατώτερος των περιστάσεων, καίτι από
  απόψεως διανοητικής κατείχε πάντοτε τα πρωτεία. Ο Έλλην είναι ευφυέστατος, αλλά και αισθηματίας, δραστήριος αλλά και αμέθοδος, φιλότιμος αλλά πλήρης προλήψεων, θερμόαιμος, ανυπόμονος, αλλά και πολεμιστής.
  Έκτισε τον Παρθενώνα και μεθυσθείς εκ της αίγλης του αφήκε βραδύτερον να γίνει στόχος οβίδων. Ανέδειξε τον Σωκράτη δια να τον δηλητηριάσει.
  Εθαύμασε τον Θεμιστοκλέα δια να τον αποπέμψει. Υπηρέτησε τον Αριστοτέλη δια να τον καταδιώξει.Έκτισε το Βυζάντιον δια να το εκτουρκεύσει. Έφερε το ’21 δια να το διακυβεύσει. Εδημιούργησε το 1909 δια να το λησμονήσει. Ετριπλασίασε την Ελλάδα και παρ’ ολίγον να την κηδεύσει.Κόπτεται την μίαν στιγμήν δια την αλήθειαν και την άλλην μισεί τον αρνούμενον να υπηρετήσει το ψεύδος.Παράδοξον πλάσμα, ατίθασσον, περίεργον, ημίκαλον,
  ημίκακον, ασταθές αβέβαιον διαθέσεων, εγωπαθές και
  σοφόμωρον ο Έλλην.Οικτήρετέ τον, θαυμάσατέ τον αν θέλετε, ταξινομήσατέ τον αν ημπορείτε".

 28. Σπύρος avatar
  Σπύρος 07/09/2009 23:08:37

  Ο Πρωτος Καραμανλής έφυγε με το ιδιο βάρος.
  Ο Ανδρέας έφυγε πετσί και κόκκαλο λόγω καρδιοπάθειας και οχι λόγω ΄Ασκητισμού΄.
  Ο Μητσοτάκης πότε αδυνάτισε και δεν το πήραμε χαμπάρι?
  O Σημίτης τόχασε σέ Υψος οντως.Απο Πρωθυπουργός έγινε Βουλευτής Πειραιά .
  Ο Κ.Κ.Ο Β τοπαθε γιατί σταμάτησε γρήγορα το ποδόσφαιρο λόγω διαστρέματος.
  Ωραιο πράμα οι Εκλογές στο Ελλάντα.Περνάμε καλά και μαθαίνουμε.Γιούπιι.

  • mias kai perasa.... avatar
   mias kai perasa.... @ Σπύρος 07/09/2009 23:59:16

   Κάτι παραπάνω θα ξέρεις για να το λές Σπύρος.
   Εμένα πάντως μου φαινόταν πιο αδύνατοι. Ειδικά η κυβέρνηση Σημίτη ήρθε και μάζεψε όλη. Είχαν βέβαια και τα εγκαίνια που τρέχανε όλη μέρα για τους Ολυμπιακούς... αλλα είμαι σίγουρος ότι αν τους έβαζες όλους μαζί σε ζυγαριά πριν και μετά θα έβλεπες καμιά 200 κιλά διαφορά. Το αντίθετο συμβαίνει με την Κυβέρνηση του Κ.Κ του Β(βαρύ) που θα έχουν πάρει όλοι μαζί καμιά 500ρια. Όσο για το διάστρεμα, το μεγαλύτερο το έπαθε όπως έχεις καταλάβει στην πολιτιή και όχι στο ποδόσφαιρο. Άντε καλό βράδυ.
   Ψήφος στην οργάνωση για την προστασία του χελιδονόψαρου.

 29. mareli avatar
  mareli 07/09/2009 23:59:05

  O ΘΚ πρέπει να κάνει συχνότερα τις αναρτήσεις του γιατί προκαλεί θύελλα σχολίων και παρατηρήσεων...
  Ο ΘΚ ή ενοχλεί ή ευστοχεί...
  Το βέβαιο είναι ότι ο Καραμανλής προκαλεί έτσι κι αλλιώς είτε ο ίδιος είτε οι αναλύσεις γι' αυτόν...
  Δεν είναι και μικρό πράγμα μιά βδομάδα τώρα να ασχολούνται όλοι μαζί σου και με την ατζέντα σου...!
  Μέχρι κι ο παλιοφτερούγας αερολογεί αναγκαστικά μπας και προσθέσει λίγη χολή παραπάνω για να χαλάσει την ανάλυση...

  • greekpoliticalreview avatar
   greekpoliticalreview @ mareli 08/09/2009 00:41:22

   χαχαχαχα!

   αρχαιοπτέρυξ πρέπει να του αναγνωρίσεις τουλάχιστον το ξεκαρδιστικό παλιοφτερούγας.

   τα σχόλια τελευταία είναι φοβερή ψυχαγωγία ακόμα και οι αντιπάθειες έχουν class και χιούμορ!!

   • greekpoliticalreview avatar
    greekpoliticalreview @ greekpoliticalreview 08/09/2009 00:42:17

    για τους καλοπροαίρετους τουλάχιστον...

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ greekpoliticalreview 08/09/2009 05:52:48

    Μερικοί, αυτοί που ιδεολογικά, ή συνειδησιακά είναι ΝΔ, φαίνονται. Οι γράφοντες κατά παραγγελία επίσης φαίνονται. Ειδικά ο μαρέλι, που μας τιμα με το ίδιο ψευδώνυμο, φαίνεται απο εκ του μακρόθεν. Όταν γινόταν κριτική στο περιβάλλον Ρουσσόπουλου, Ζαχόπουλου κλπ, ήταν ήπιος, γλυκός και διαλλακτικός δημόσιος υπάλληλος, τώρα έχει ξεπαθώσει, σε λίγο θα είναι ...αντιπολίτευση. C' est la vie.

    Άντε μαρέλι, θα σε φτιάξω:
    E, E, έρχεται
    το καμάρι της Ελλάδος
    Ε, Ε, έρχεται
    ο Κα-ρα-μαν-λης

    Αυτό το τραγουδάκι έπαιζαν τα καφενεία με την φωτό του Παπαδόπουλου, όταν οι Τούρκοι πήραν την βόρεια Κύπρο. Τώρα, η βόρεια Κύπρος είναι εκεί που είναι, η Νατάσα εξακολουθεί και είναι γιατρός με διατριβη γραμμένη από τον Ζαχόπουλο που τελικά είναι ο μόνος με ...ευθιξία), το ντιβιντι δεν βρέθηκε ποτέ, τα λεφτά από τα ταμεία μοιράστηκαν μέσω δομημένων ομολόγνω, έχουμε την πιο αποδεδειγμένα φαιδρή κυβέρνηση (συγκρίσιμη μόνο με τον γαργάλατα γαργάλατα που τούτρεχαν τα γάλατα) και υπάρχουν ακόμα άνθωποι που ελπίζουν στη νίκη. Και αυτά τα λέμε "πολιτική".

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ mareli 08/09/2009 06:02:05

   όσο γοα τον Κα-ρα-μαν-λη, δεν προκαλεί κανένα ενδιαφέρον. Σε μια ιστοσελίδα που τον κάνει τίτλο, λογικό είναι οι αναλύσεις να είναι για αυτόν. Αν ο τίτλος ήταν για λουκούμια, θα σχολειάζαμε λουκόυμια. Αλλά αν θες να σε αφήσω στην ανόητη προεκλογική σου βαλχάλα, θα ανακαλύψεις ότι αν όλοι εδώ φωνάζετε Κα-ρα-μΣβαλτός να κάνω αντίλογο εδώ για να είσαι λιγότερο ανιαρός. Αν είσαστε πασόκια θα σαν την έπεφτα από αλλού. Δύσκολες έννοιες.

  • Μποτίλια στο πέλαγος avatar
   Μποτίλια στο πέλαγος @ mareli 08/09/2009 06:53:08

   Να πείσει κάποιος τους οπαδούς του, ίσως να μην χρειάζεται. Να πείσει κάποιους που τον συμπαθούν είναι εύκολο, κάποιους ουδέτερους απαιτείται τέχνη και επιχειρήματα. Για να πείσει τους αντιπάλους του αρετή και τόλμη. Και για να πείσει τους εχθρούς του απαιτείται φαντασία και άσκηση στα θαύματα.
   Μια δομημένη εμμονή στην αντίθεση είναι το καλύτερο δώρο για κάποιον που πιστεύει στον λόγο του και ασκείται στην πειθώ. Αν είσαστε σε θέση να εκτιμήσετε την προσφορά του archaeopteryx στην κατεύθυνση ανάπτυξης των επιχειρημάτων σας, θα είσαστε ευτυχείς. Οι αφορισμοί πάντοτε λειτούργησαν αντίστροφα.
   Εάν κατορθώσει κάποιος να δομήσει μόνο ένα συνεκτικό στρατόπεδο, αυτό που μπορεί να επιτύχει είναι στην καλύτερη περίπτωση μια σφοδρή σύγκρουση. Η επιρροή πρέπει να επεκτείνεται στα στρατόπεδα των άλλων. Γι αυτό οι ισχυροί Σαμουράι ξιφουλκούν δίχως ξίφος.

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ Μποτίλια στο πέλαγος 08/09/2009 06:59:13

    μπα, μποτίλια, μάλλον το σύνδρομ της αγέλης παίζαι και η δηιμουργία αμφιβολίας. Μαζευόμαστε όλοι μαζί "άου άου άου" να παρει θάροος ο ένας με τον άλλο, και βρίζουμε τον αντίπαλο για να τον πιάσει το κακό μάτι. Έτσι αν εγώ είμαι "αναποφάσιστο" μέλος της αγέλης μορεί να παρασυρθώ. Facts, facts, facts και οι κινητήριες δυνάμεις που μας δείχνουν την εικονική πραγματικότητα. Τα άλλα είναι εικονικό καφενείο. Ξέρεις, τέτοια εποχή, έχει ακόμα δεξιά και αριστερά καφενεία.

    άσε με τα ξίφη... έχω ξεκινήσει κέντο και είναι άσκηση στο να περπατάς περίεργα. Που ξίφος ακόμα... σε 2 μήνες το καλαμένιο, σε 1 χρόνο το ξύλινο και βλέπουμε...

 30. tiramola avatar
  tiramola 08/09/2009 07:12:57

  Ο αρχηγός αποφάσισε ότι οι εκλογές είναι για το συμφέρον της χώρας...
  Το αποφάσισε εν αγνοία ακόμα και του υπουργικού συμβουλίου χωρίς φυσικά να ερωτηθεί και το κόμμα...
  Αν κάτσω να γράψω τον κατάλογο των "επιδόσεων" της κυβέρνησης Καραμανλή κυρίως στο οικονομικό τομέα ο αρθρογράφος ΘΚ δεν θα ξέρει που να κρυφτεί.
  Ηιστοσελίδα είναι καθαρά Καραμανλική , η πλειοψηφία των σχολιαστών επίσης.
  Μόνο που κινείστε αγαπητοί εντελώς αντίθετα από τις διαθέσεις του ΚΚ.
  Αν αγωνίζεστε για να ξανεκλεγεί του κάνετε το μεγαλύτερο κακό...
  Λυπηθείτε τον άνθρωπο , αφήστε τον να ασχοληθεί με το μεγάλωμα των παιδιών του και με αυτά που τον διασκεδάζουν.
  Και επιτέλους καταλάβετε ότι τη σήμερον ημέρα τεμπέληδες και ηθοποιοί δεν μπορούν να λύσουν προβλήματα.

 31. pennyton avatar
  pennyton 08/09/2009 08:06:13

  Γενικά τις επιδόσεις των τελευταιων κυβερνήσεων της ΝΔ τις γνωρίζουνε άπαντες. Αυτό που βέβαια που δεν θυμούνται οι περισσότεροι είναι όλες τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ όπου μαζί με την βοήθεια της ΝΔ μας έφεραν να χρωστάμε και της Μιχαλούς και να μην υπάρχει φως στο τούνελ. Αυτό που φταίει μάλλον είναι ο μέσος πολίτης και η νοοτροπία του που ψάχνει την κυβέρνηση που θα βολέψει το παιδί του στο Δημόσιο. Για αυτή την νοοτροπία τα τελευταία 30 χρόνια φταίνε σε ποσοστά που κυβέρνησαν αντίστοιχα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Απλά επειδή το ΠΑΣΟΚ κυβέρνησε πιο πολλά χρόνια έχει και μεγαλύτερο ποσοστό ευθύνης. Η μόνη λύση είναι αλλαγή νοοτροπίας, ας αφήσουμε καλύτερα Ευρωπαίους να κάνουν κουμάντο, αφού οι Έλληνες πολιτικοί παράγουν απλά μόνο διαπλοκή και λεφτά για την πάρτυ τους...Σιγά μην μας σώσει ο ΓΑΠ με τα όμορφα και ξενέρωτα πλέον λογίδια του για την νέα εποχη κτλ...ας πει κάτι συγκεκριμένο πρώτα...η αλήθεια είναι ότι σωτηρία μόνο απο Βρυξέλλες περιμένω...από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στην παρούσα κομματική τους μορφή περιμένω το απέραντο τίποτα...

 32. Καθρέφτης avatar
  Καθρέφτης 08/09/2009 08:22:34

  Όπως με τον Δ.Ο.Ε, το 1898. Σε 2 χρόνια, έστρωσε η οικονομία της Ελλάδας και είχε και πλεόνασμα.

 33. marikaki avatar
  marikaki 08/09/2009 08:25:29

  Ποσοι απο τους προλαλησαντες θα προσλαμβαναν τον Κ.Κ ως Προεδρο-Διευθηντη της επιχειρησης τους?
  Ποσο χρονο θα του εδιναν και ποση ανοχη ακομα και μετα απο μια κακη προυγουμενη διοικηση?
  Ποια προσοντα θα εκτιμουσαν ιδιαιτερα για την οποια επιλογη τους?
  Τι θα τους ενθουσιαζε στο βιογραφικο του?
  Πηρε ενα κομμα και μια χωρα στα χερια του και θα παραδωσει ενα αποκομμα και ενα περιπτερο....
  Καληνυχτα κυριε Κ.Κ!!!

  • χαλκιδικιωτης avatar
   χαλκιδικιωτης @ marikaki 08/09/2009 15:00:35

   Μπραβο πεστα χρυσοστωμη ! .....
   οι περισσοτεροι παντως εδω μεσα ειστε ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΚΟΤΕΡΟΙ απο τον Ιδιο τον κ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ !

   Υ.Γ : ΩΡΕΣ-ΩΡΕΣ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΜΠΗΚΑ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΗΣ ΟΝΝΕΔ Η ΤΗΣ ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ! ΕΧΕΤΕ ΠΟΛΛΗ ΠΛΑΚΑ !

 34. ataktos avatar
  ataktos 08/09/2009 08:28:46

  το 29% του ελληνικού πληθυσμού...

 35. tiramola avatar
  tiramola 08/09/2009 08:40:46

  Το παραμύθι πάει σύννεφο...
  Αφού κατήργησαν τον φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας , αφού έκαναν γεναίες φοροελαφρύνσεις στα διανεμόμενα κέρδη των επιχειρήσεων αφού ξέχασαν τα υπερκέρδη των τραπεζών και αφού διέλυσαν τους φοροεισπραχτικούς μηχανισμούς με αποτέλεσμα τα έσοδα του κράτους να φτάσουν στο ναδίρ μιλούν τώρα για την πάταξη της φοροδιαφυγής...
  Από την άλλη οι δαπάνες του δημοσίου όχι απλώς μειώθηκαν αλλά αυξήθηκαν κατακόρυφα...
  Αν θέλετε σώνει και καλά να μας πείσετε ότι για όλα αυτά φταίνε οι προηγούμενοι ή κάποια εξωθεσμικά κέντρα υπονομευσαν το έργο των κυβερνήσεων Καραμανλή είναι φυσικά δικαίωμά σας στα πλαίσια του δημοκρατικού διαλόγου πάντα...
  Δεν έχετε όμως κανένα δικαίωμα κα παίζετε με τη νοημοσύνη μας.
  Αρκετά!

  • ΑΡΗΣ Θ avatar
   ΑΡΗΣ Θ @ tiramola 08/09/2009 10:21:10

   Η κατάργηση φόρων και οι φοροελαφρύνσεις είναι θέμα εντελώς διαφορετικό με την φοροδιαφυγή . Το ότι καταργείς φόρους δεν σημαίνει (καθόλου μάλιστα) ότι δεν εισπράττεις τους φόρους που πρέπει να πληρωθούν.
   Σχετικά με το προηγούμενο σχόλιο σου ότι "τεμπέληδες και ηθοποιοί δεν μπορούν να λύσουν τα προβλήματα μας" με το οποίο είναι εύκολο να συμφωνήσει οποιοσδήποτε, περιμένω να ακούσω ΠΩΣ θα λυθούν τα προβλήματα μας (με βάση ποιες αρχές και με ποιες διαδικασίες) και βέβαια σε ΠΟΙΟΥΣ θα πρέπει να το αναθέσουμε!
   Προσωπικά φοβάμαι ότι ότι σε όποιους και να το αναθέταμε τα ΜΜΕ σε μικρό διάστημα θα τους έβγαζαν άχρηστους και οι μονιμοι και άνευ συγκεκριμένων προτάσεων γκρινιάρηδες (συνήθως πάν και σε ένα κακρύ καλάμι)θα ζητούσαν την άμεση απομάκρυνση τους.

 36. eleftheros avatar
  eleftheros 08/09/2009 08:44:59

  ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ – ΜΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
  Επιλέγουν πριν από εμάς για μας, αν θυμάστε την παλιά διαφήμιση του Μινιόν.
  Είναι η δημοκρατία των 4 ιδιοκτητών του Μega, του Αντέννα, του Σκάϊ, του Άλτερ, του Βήματος, των Νέων, του Πρώτου Θέματος, του Έθνους, της Ημερησίας και της Καθημερινής.
  (Μην ξεχάσετε να πάτε να ψηφίσετε τον Οκτώβρη, τόσα έξοδα κάνουμε ρε αχάριστοι και εσείς πήγατε για μπάνιο στις Ευρωεκλογές).

 37. Ατσαλάκωτος avatar
  Ατσαλάκωτος 08/09/2009 08:49:10

  Αν και δεν τρέφω ψευδαισθήσεις ότι μπορεί να δημοσιευτεί (η Δημοκρατία εδώ μέσα τρέχει.... από τα πατζάκια τους), ας κάνω μια ανέλπιδα προσπάθεια...
  Ερώτημα:
  "Γιατί δεν τόλμησε ως τώρα ο Κώστας Καραμανλής;"
  Απάντηση (σύμφωνα με την προσωπική μου άποψη):
  1. Γιατί ήτανε άνθρωπος αναντίστοιχης δυνατότητας αντιμετώπισης των δημοσίων προβλημάτων και δυσχερειών
  2. Γιατί δεν είχε τα κότσια και το σθένος λόγω του ότι προερχότανε από ένα περιβάλλον "εξ απαλών ονύχων".
  3. Γιατί ήταν ένα δημιούργημα ικανών επικοινωνιολόγων και μόνο
  Συμπέρασμα:
  Ο Καραμανλής θα ήτανε ένας πολύ καλός φιλόλογος καθηγητής Γυμνασίου

 38. ataktos avatar
  ataktos 08/09/2009 08:49:58

  Ποιος ...είπε ότι δεν τόλμησε …αφού ανακοίνωσε την βαθειά οικονομική κρίση της χώρας υπό ...δικής του κυβέρνηση …και τώρα ζητάει ψήφο από το λαό... για να μας βγάλει από αυτήν …σκέτη σχιζοφρένεια !!

 39. ataktos avatar
  ataktos 08/09/2009 08:57:18

  Αγαπητέ tiramola στο συρμό του λογού σου έχεις ομολογήσει και μια αλήθεια… «στα πλαίσια του δημοκρατικού διαλόγου πάντα…»που κρύβουν όλοι εδώ ελλιπώς και σε ευχαριστώ.

 40. ataktos avatar
  ataktos 08/09/2009 09:12:46

  Αγαπητέ archaeopteryx -γνωρίζεις πόσο εκτιμώ τις αναλύσεις σου το ερώτημα που έχω θέσει και εδώ είναι ποια εντατική περιβαλλοντική παρέμβαση - εκμετάλλευση σχεδιάζει(και δεν ομολογεί ) το κατεστημένο σήμερα για να κάλυψη του τεράστιου ελλείμματος τα επόμενα χρόνια (π.χ. Σκουριές κλπ)

 41. DIKAIOS avatar
  DIKAIOS 08/09/2009 09:20:08

  Αν η επιλογή μου θα ήταν να προσλάβω τον Κωστάκη ή τον Γιωργάκη για διευθυντή στην εταιρεία μου φυσικά και θα έπαιρνα ον Κωστάκη...δεν το συζητώ

  • χαλκιδικιωτης avatar
   χαλκιδικιωτης @ DIKAIOS 08/09/2009 15:06:31

   Θα επαιρνες ομως και τον κυριο Αλογοσκουφη πακετο ;
   ιδου η απορια ....;

 42. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 08/09/2009 09:23:13

  φίλε άτακτε, η μόνη εντατική παρέμβαση που φαντασιώνονται και τα δύο κόμματα είναι πολλά χωματουργικά... Υποψιάζομαι ότι το πασόκ φαντασιώνεται και επιδοτούμενες ανεμογεννήτριες αλλά και αυτές διακομματικές είναι, Γερμανογαλλοισπανία γαρ...

 43. Καθρέφτης avatar
  Καθρέφτης 08/09/2009 09:28:13

  Σωστά.Στο λύκειο θα βάζαμε τον άλλον- λόγω αυξημένων απαιτήσεων...

 44. Προφήτης avatar
  Προφήτης 08/09/2009 09:33:01

  Υποτίθεται κάνουμε διάλογο, έστω και κουφών (τυφλών στην περίπτωση).
  Να δεχθώ ότι δεν γίνεται αυτό, ότι κάνουμε μονόλογο.
  Να δεχθώ ότι τα σχόλια είναι απαντήσεις σε ένα αόρατο «τις αγορεύειν βούλεται;».
  Και ότι καθένας μας παίρνει το λόγο και λέει ό,τι του καπνίσει.
  Ωραία. Να μη θεωρεί όμως τις προσωπικές του διαπιστώσεις ή τα προσωπικά πολιτικά του γούστα αντικειμενική πολιτική επιχειρηματολογία.

  Σήμερα το πρωί άκουσα ότι ο Αγάπιος Σημαιοφορίδης μετά από πολύωρη ανάκριση αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 300.000 € και περιοριστικούς όρους. Έχουν προηγηθεί αρκετοί εμπλεκόμενοι σε αμφιλεγόμενες καταστάσεις. Ακόμα κι αν οι διώξεις είναι «για τα μάτια του κόσμου» κάποιοι υφίστανται συνέπειες, ακόμα κι αν αυτό είναι μόνο η δημόσια διαπόμπευση. Με μύρια σκάνδαλα, ποτέ δεν υπήρξαν πολυάριθμες απομακρύνσεις επί ΠΑΣΟΚ. Εκτός μερικούς στο καλαμπόκι. Και τον καραμπινάτο Κουτσονόμο.

  Απευθύνω λοιπόν συγκεκριμένα ερωτήματα σε όλους, εκτός από αυτούς που επιδιώκουν την επάνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία για προσωπικό όφελος ή από τυφλή κομματική προσήλωση.

  1. Θεωρείτε την 20ετία ΠΑΣΟΚ περίοδο ιδανικής διακυβέρνησης;
  2. Έγινε ή όχι η Ελλάδα πεδίο πειραματισμών νεόκοπων πολιτικών ερασιτεχνών ;
  3. Διογκώθηκε ή όχι υπέρμετρα, από το 1981 έως το 2004, ο δημόσιος δανεισμός και το δημόσιο χρέος, με συνέπεια τη σημερινή ασφυκτική δημοσιονομική κατάσταση;
  4. Διαλύθηκε ή όχι εντελώς από την κομματοκρατία ένας ήδη ατελής κρατικός μηχανισμός με αποτέλεσμα όχι να μην υπηρετεί το κοινωνικό σύνολο αλλά να έχει στραφεί εναντίον του;
  5. Αφελληνίσθηκε η Παιδεία, υποβαθμίστηκε το επίπεδο σπουδών σε κάθε βαθμίδα, έγιναν οι νέοι Έλληνες λιγότερο μορφωμένοι (γεγονός που φαίνεται και από τη χρήση της γλώσσας στα blogs) ;
  6. Υπήρξε πλήρης αδιαφορία, ανικανότητα και αμέλεια να προετοιμασθεί η χώρα και η οικονομία της για την λειτουργία εντός της ΕΕ, για τις τρομακτικές πιέσεις που θα δεχόταν, για την ανάγκη αναπροσαρμογής του αναπτυξιακού μοντέλου, για τη σκληρή διαπραγμάτευση με την ΕΕ για προστασία και διατήρηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων μας ;
  7 . Έγινε η εισροή κοινοτικών πόρων λιπαντικό φαυλοκρατίας ;
  8. Οδηγήθηκε η χώρα στην ΟΝΕ απροετοίμαστη και χωρίς μηχανισμούς ελέγχου της αγοράς εν όψει καθιέρωσης νέου νομίσματος, γεγονός που οδήγησε σε εξωφρενική κερδοσκοπία;
  9. Αναλήφθηκε για προσωπικό και μόνο πλουτισμό μιας κάστας γραφειοκρατών και επιχειρηματιών μια υπέρμετρα δαπανηρή Ολυμπιάδα, η οποία δεν κατέλειπε ΤΙΠΟΤΑ στον παραγωγικό ιστό της χώρας;
  10. Έγιναν εκπτώσεις και υποχωρήσεις σε όλα τα εθνικά θέματα;

  Θα μπορούσα να γράφω επί μήνες, συγγράφοντας την πολιτική ιστορία της τελευταίας 30ετίας.
  Τι απαντήσεις δίνετε λοιπόν στα παραπάνω.
  Και, με βάση τις απαντήσεις, αν επιδείξατε πολιτική ανοχή επί 20ετία για το ένα κόμμα, με ποιο κριτήριο δημοκρατικής ισοτιμίας δεν δίνετε χρόνο και στο άλλο;

  Και αν τώρα ανυπομονείτε να αλλάξει ο Καρ., τι προσδοκάτε;
  Κυβέρνηση ΓΑΠ; Ή κυβέρνηση φαύλης «συνεργασίας»;

  ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΙ ;

  Πέστε μου, επιτέλους, να τον ψηφίσω κι εγώ.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ Προφήτης 08/09/2009 09:49:40

   "ναι" σε όλα Προφήτη, αλλά με ελαφρυντικά. Η ΝΔ σήμερα έχει κάποια σχεση με την ΕΡΕ, αλλά η ΝΔ σήμερα δεν είναι ΕΡΕ είτε επειδή άλλαξαν οι καιροί είτε επειδή πολλοί β' κατηγορίας επί ΕΡΕ πίστεψαν ότι είναι α' κατηγορίας επί ΑΓΠ. Έτσι ενώ απαντώ "ναι" απλά λέω ότι η κοινωνική και η οικονομική εξέλιξη έχει γίνει με περίεργα βήματα, και δεν είναι και σαφές αν είμαστε καλύτεροι σήμερα ή καλύτεροι το ...1960. Είμαστε πλουσιότεροι σήμερα ή πλουσιότεροι το 1999; Είναι πιο ωραίες οι εκφωνήτριες στην ΤιΒι σήμερα ή το 1973; Το 1998 ήθελες ή δεν ήθελες τους Ολυμπιακούς του 2004. Να σου τοποθετηθώ εγώ; ΔΕΝ ήθελα τους Ολυμπιακούς του 2004 γιατί έβελπα την απάτη, δεν ήθελα τα έργα βιτρίνας και την σπατάλη, αν και μου αρέσει το κέντο στο ΟΑΚΑ. Την ευημερία του 1999, δεν θα την ξαναδούμε για πολλά χρόνια και δεν αφορά μόνο πασόκους. Ο ΑΓΠ έκανε ό,τι αρνητικό λές, αλλά λατρεύτηκε σαν ημίθεος, άσχετα αν τον έφαγαν οι ζουμπουρλούδες κυρίες στα τελελυταία του. Χαίρomai που μεγάλωσε την δυνητική μεσαία τάξη, δεν χαίρομαι που όλοι είναι στο Δημόσιο.

   Δεν έχει αξία να κάνουμε post mortem σήμερα για την Ολυμπιάδα του 2004. Σημασία έχει ότι όποιος τοποθετήθηκε κατά του 2004, το 1998, θεωρήθηκε, τότε, ασόβαρος, ανθέλλην κλπ. Ό,τι λες, το βλεπεις ex post. Πήγαινε πίσω, και δες τα ex ante.

   • Προφήτης avatar
    Προφήτης @ archaeopteryx 08/09/2009 10:31:08

    Αρχαίε, αν γνωριζόμασταν το 1996-98 θα ήξερες την οργισμένη αντίθεσή μου στο colpo grosso 2004.

    Γνώριζα καλά τι θα προκύψει.
    Ακόμα κι όταν "οργανώθηκαν" τα έργα "φωνάζαμε" ότι είναι έγκλημα να καταστρέφεται η ιστορική και παραγωγική πεδιάδα του Μαραθώνα για μια άχρηστη γούρνα, αντί να χρησιμοποιηθεί η λίμνη των Ιωαννίνων.
    Το ίδιο πίστευε και η κα Δάφνη Σημίτη, αν δεν γνωρίζεις.

    Επί της ουσίας δεν μού απαντάς, τι θα γίνει αν αναλάβει ο ΓΑΠ, αν και αμφίβολο.

    Να σού πω εγώ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ.

    1. Παραλάβαμε καμμένη γη.
    2. Φοροπεπιδρομή, ιδίως σε έμμεσους φόρους.
    3. Εξωφρενικός δημόσιος δανεισμός. (τα παιδιά πείνασαν 5 χρόνια)

  • Γκαλέτι avatar
   Γκαλέτι @ Προφήτης 08/09/2009 14:08:11

   Δέν υπήρχε λόγος να γίνουν κάν εκλογές, να κάνει ο ίδιος την αυτοκριτική του για το τί φταίει
   για την οικονομία, τί μπορεί να διορθώσει με όσο το δυνατό ανώδυνο τρόπο με τους χαμηλόμισθους.
   να βγάλει στην φόρα όλα τα σκάνδαλα και των δύο κομμάτων εκεί που έχουν ευθύνες δικοί του άνθρωποι να πράξει το καθήκον του.
   να ψαληδίσει αυτούς που παίρνουν προκλητικά ψηλούς μισθούς, να περιορίσει τις πολλές σπατάλες.
   να νοικοκυρέψει την αστυνομία, να κλείσει τις πόρτες στους λαθρομετανάστες
   Άν δέν μπορεί να τα κάνει αυτά να παραδόσει το κόμμα σε άλλον που μπορεί να τα καταφέρει.

  • ΑΡΗΣ Θ avatar
   ΑΡΗΣ Θ @ Προφήτης 08/09/2009 14:14:30

   Προφήτη
   Πολύ ωραία το έθεσες!
   Ακόμα και αν κάποιοι δεν συμφωνούν με την κριτική σου για τα πεπραγμένα τοτ ΠΑΣΟΚ, το ερώτημα παραμένει. ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ? Ποιους επιλέγουμε για την αντιμετώπιση του προβλήματος και με βάση ποιες αρχές πρέπει να γίνει αυτή?
   Και όχι μόνο τώρα αλλά και μεθαύριο. Γιατί (το έγραψα και πιο πάνω σε κάποιο σχόλιο του tiramola) αυτό που βλέπω εγώ είναι μια τάση να τους βγάζουμε όλους (ΟΛΟΥΣ) πολύ εύκολα άχρηστους. Και άντε τα ΜΜΕ έχουν τους δικούς τους λόγους, εμείς όμως? Φταίει η Νεοελληνική ομφαλοσκοπική μιζέρια, το καλάμι που καβαλήσαμε, ... τι φταίει?.

 45. tiramola avatar
  tiramola 08/09/2009 09:43:49

  Άτακτε , έχω γράψει πολλές φορές ότι αν ο Παπανδρέου όταν και αν γίνει πρωθυπουργός διαψεύσει τις προσδοκίες μου και ξεχάσει αυτά που έλεγε προεκλογικά θα γίνω από απλός ψηφοφόρος του ο μεγαλύτερος επικριτής του.
  Από τη φύση της δουλειάς μου είμαι πρακτικός άνθρωπος.
  Δεν είμαι "πολιτικός αναλυτής"....
  Πρόσεξε!
  Η επανίδρυση του κράτους εγκαταλείφθηκε...
  Αναγκάστηκε να συνθηκολογήσει με τους νταβατζήδες...
  Εξωθεσμικά κέντρα τον εκβίαζαν...
  Παρόλα αυτά , κατανοητή η σιωπή του!!!!
  Θα καταφέρει άραγε μετά από 6 χρόνια να βάλει μυαλό ρωτάει ο αρθρογράφος?
  Βγάζεις συμπέρασμα?
  Αυτού του είδους οι "πολιτικές αναλύσεις" που υπάρχουν εκατοντάδες στο διαδύκτιο και τις εφημερίδες δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να ρίχνουν στάχτη στα μάτια των πολιτών σπρώχνοντάς τους στην "αναγκαστική" επιλογή εικονικών(στην κυριολεξία)πολιτικών εκπροσώπων τους.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ tiramola 08/09/2009 10:13:31

   Ο ΚΚ ο β' είναι ο κατ' εξοχήν "εικονικός" ηγέτης, σε σημείο που αναρωτιέμαι, θέλει ο άνθρωπος ή απλά τον παιδεύουν οι οπαδοί του; Οι ίδιοι οπαδοί που 5,5, χρόνια τώρα κάνουν αντιπολίτευση στον ... αντιπολιτευόμενο ΓΑΠ. Φαντάσου τον Ομπάμα να βασίζει την επιχειρηματολογία του σε αντιπολίτευση κατά του Μακέην! Κουφό!... Kαι μην με παρεξηγείς, δεν είμαι υπερ του ενός ή κατά του άλλου με την συμβατική έννοια...

   • tiramola avatar
    tiramola @ archaeopteryx 08/09/2009 10:30:43

    Αρχαίε σε καμία περίπτωση δεν σε παρεξηγώ!
    Αυτά φωνάζω τόσο καιρό εδώ ερχόμενος σε αντιπαράθεση με σχολιαστές οι οποίοι το μόνο που κάνουν είναι να βρίσκουν δικαιολογίες.
    Δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι είμαστε περαστικοί από αυτή τη ζωή και για όσο αναπνέουμε τα θέλουμε όλα καθαρά και ξάστερα!
    Είμαι οπαδός του ιδεατού!
    Τα παραμύθια του είδους "η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού" να τα πούνε σε κανένα βολεμένο λαμόγιο...
    Καθαρές εξηγήσεις!
    "Με πήρε τηλέφωνο ο τάδε νταβατζής πχ και μου είπε ότι αν δεν πάρει τη δουλειά θα γράψει ότι είμαι πούστης που σε τελευταία ανάλυση είναι δική μου δουλειά τι θα κάνω τον κόλο μου"
    Απλά είναι τα πράγματα!

    ΥΓ. Για κανόνισε να πιούμε κανένα ούζο...

 46. ataktos avatar
  ataktos 08/09/2009 10:08:59

  Αγαπητέ archaeopteryx υπάρχει.... και το αυγό του φιδιού ο Καρά…σε πολιτικό επίπεδο.... για να δούμε πότε θα ξυπνήσουν τα καφενεία ….

 47. ο νοών...νοείτω avatar
  ο νοών...νοείτω 08/09/2009 15:20:20

  Και ενώ το ζητούμενο της ανάρτησης είναι γιατί δεν ετόλμησε ο Κ. Καραμανλής σε κάποια θέματα, ουδόλως ασχολείται με το πώς αντέδρασε κατά την θητεία του σε όλα αυτά και σε πολλά άλλα.
  Διότι δεν πρέπει να κοιτάμε μόνον τι έκανε ή δεν έκανε.
  Ο Πρωθυπουργός δεν κρίνετε μόνο από το τι κάνει ή δεν κάνει, αλλά και για το πώς αντιδράει στις κρίσιμες στιγμές.
  Απολογήθηκε για κάποια και εσιώπησε για αρκετά.
  Απολογήθηκε για τον εαυτό του και εσιώπησε για τα στελέχη του.
  Σίγουρα, αναλαμβάνοντας την ευθύνη ο ίδιος δεν χρειάζεται να υπεισέλθει σε ονόματα.
  Το ίδιο σίγουρα όμως είναι απαραίτητο να διευκρινίσει με ποιους θα συνεχίσει, και με ποιους θα διορθώσει τις ατολμίες του.
  Και αυτό θα φανεί και από τα ψηφοδέλτια που θα καταρτίσει.
  Δεν πιστεύω να θεωρεί ότι οι πολίτες περιμένουν να προΐσταται όλων των Υπουργείων.
  Αν δεχθούμε λοιπόν την ατολμία του ως αποτέλεσμα της ελλιπέστατης στελέχωσης της Κυβέρνησής του, αλλά και λόγω του πολέμου που έχει δεχθεί από τα διαπλεκόμενα, ποια είναι τα στελέχη που θα τραβήξουν την άμαξα των διορθώσεων με την ίδια αυτογνωσία, γενναιότητα, και αυταπάρνηση που ο ίδιος επικαλείται;
  Εάν ο πολίτης πρέπει να πιστέψει στην ειλικρινή του μεταμέλεια για ορισμένα από τα λάθη του, και να τον συγχωρήσει, σε ποιους πρέπει να πιστέψει ότι αντιμετωπίζουν με την ίδια μεταμέλεια και ειλικρίνεια το χθες;
  Γιατί στις 4 Οκτωβρίου ψηφίζουμε και για όσα έγιναν, αλλά κυρίως για όσα πρόκειται να γίνουν.
  Το ζητούμενο δεν είναι μόνον ο αυριανός Πρωθυπουργός, αλλά και η αυριανή Κυβέρνηση.

 48. ataktos avatar
  ataktos 08/09/2009 15:35:11

  Αγαπητέ Χαλκιδιώτη πατριωτάκι μου εγώ στην Τζιουκα ποτέ δεν τον έχω ψηφήσει τον δικομματισμό μην το πας κορδώνει και με βρίζεις …

 49. Mαρια avatar
  Mαρια 08/09/2009 15:53:26

  Δ εν τολμησε γιατι υπηρχαν οι υποκλοπες και κραταγανε καιαυτον και την Νατασσα Δεν τολμησε γιατι υπηρξε ο Ζαχοπουλος και οι φωτογραφιες Αληθεια γιατι η ΝΔ πηρε εναν ανθρωπο που δεν ειχε κανει ουτε υφιπουργος και τον εκανε πρωθυπουργο Μηπως με αυτον μπορουσαν οι νταβαντζηδες να αλωνιζουν μια και τον κρατουσαν για καποια ανομηματα

 50. Αρράκις الراقص avatar
  Αρράκις الراقص 08/09/2009 16:23:11

  Όλοι όσοι ορύεστε και διαμαρτύρεστε γιά τον ΚΚ (τον οποίο κι εγώ στους φίλους και οικείους μου περιλούζω με μη τιμητικά κοσμητικά επίθετα) προσπαθείτε να μας πείτε και να μας πείσετε πως η εναλλακτική λύση στην Ελλάδα είναι ο...Γιώργος; Μόνον τα μίσθαρνα όργανα της Ιπποκράτους, ή "πράσινα" στελέχη που 5,5 χρόνια τώρα είναι "στην απέξω" θα μπορούσαν με λογικά επιχειρήματα να υποστηρίξουν κάτι τέτοιο. Ακόμα και οι τελευταίες του κινήσεις ("ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ επιθυμεί να μετατρέψει το Μέγαρο Μαξίμου σε έναν Λευκό Οίκο... αλά ελληνικά, «Chief of staff» του Μαξίμου ο Γιάννης Ραγκούσης", όπως διάβασα σε γνωστό ειδησεογραφικό blog), δείχνουν πως ο Γιώργος βρίσκεται εκτός πραγματικότητας, είναι ξένος προς τα Ελληνικά ειωθότα. Ως φίλος μπορεί να είναι καλός, ως παρέα, εξαιρετικός, αλλά ως πρωθυπουργός πολύ φοβάμαι πως θα εφαρμόσει πολιτικές που θα βλάψουν τη χώρα ανεπανόρθωτα και θα αλλοιώσουν δραματικά το χαρακτήρα της με τρόπο μη αναστρέψιμο.

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ Αρράκις الراقص 08/09/2009 16:59:01

   Η μόνη λύση για την Ελλάδα, κατά την προσωπική μου γνώμη, είναι να καθαρίσει το τοπίο.Το τοπίο λοιπόν πιστεύω ότι καθαρίζει αν δεν ψηφίσουμε κανένα από τα πέντε κοινοβουλευτικά κόμματα. Το να καθοδηγούν τα ΜΜΕ το κοινό αίσθημα και να φωτογραφίζουν ή τον ανιψιό του ενός ή τον υιό του άλλου ως λύση είναι κατάντια.
   Ας θέσω λοιπόν τα ερωτήματα που κανείς δεν απαντά από τους πολιτικούς μας:

   Νοέμβριο πηγαίνουν στον κύριο Αλμούνια και:

   -θα εξομοιωθούν τα όρια ηλικίας;
   -πως θα πέσει κατά 15,000,000,000 το έλλειμμα; (μην ξανά ακούσω αερολογίες για μείωση των δαπανών, περιορισμό της σπατάλης κλπ, όταν η πρώτη δουλειά κάθε Υπουργού είναι να αλλάζει συνθέσεις ΔΣ, όταν 5 άτομα παίρνουν όλο το Δημόσιο χρήμα με αναθέσεις και διαγωνισμούς, όταν δεν έχουμε νοσοκόμους, σχολεία, πυροσβέστες, κλπ)
   -θα δοθούν αυξήσεις 0% (ανιψιός) ή να καλύπτουν τον πληθωρισμό (0,8% τον Αύγουστο υιός)
   -τι θα γίνει με το περιβάλλον; (μην ακούσω το όπου είναι δάσος θα ξανά γίνει δάσος (ανιψιός) ή για πράσινα άλογα υιός ή το ανέκδοτο των ΧΥΤΑ)
   -τι θα γίνει με ΦΥΡΟΜ, Τουρκία, μετανάστευση;
   -τι θα γίνει με την Άμυνα της χώρας; (S300, Απάτσι, υποβρύχια, για να θυμίσω μόνο 3 από τις περιπτώσεις των απογόνων)
   -τι θα γίνει με το Δημόσιο τομέα; (γαλάζια ή πράσινα παιδιά)
   -ποιόν τιμώρησε ο ανιψιός και ποιόν ο υιός για την κατάσταση της Ελληνικής Οικονομίας; (γιατί εγώ ούτε διαχείριση έκανα, ούτε μαύρα πήρα, ούτε Ολυμπιάδα διοργάνωσα, ούτε κτηματολόγιο, ούτε αγορές του αιώνα, ούτε swap, ούτε δομημένα κλπ)

   κλπ

   Με καλούν να ψηφίσω 04/10/2009 και τα επιχειρήματα που ακούω είναι:

   -για να μην έρθει ο ΓΑΠ
   -για να φύγει ο ΚΚ ο Β΄

   γιατί και οι δύο, ανάλογα με την οπτική γωνία και το χρώμα των γυαλιών είναι λίγοι.Προσοχή δεν είναι καλύτερος κάποιος, απλά να μην έρθει ο "Γιωργάκης" ή να φύγει ο ''Playstation"
   Να έρθει ΠΟΙΟΣ και ΓΙΑΤΙ;

   Βάσω Παπανδρέου, Πάγκαλος, Βενιζέλος, Ντόρα Μπακογιάννη, Αβραμόπουλος, Σαμαράς και οι κομματικοί στρατοί του καθενός;
   Μα το χθες είναι των τελευταίων 20 χρόνων που όλοι έχουμε βιώσει....

   Μόνο αν επαναληφθεί το χαστούκι των ευρωοεκλογών και η επόμενη Βουλή έχει άλλη μορφή θα αλλάξει κάτι.
   Εκτός αν το πρόβλημα της χώρας θα είναι το χρώμα που θα έχουν οι σημαίες των κάφρων που θα κορνάρουν το βράδυ των εκλογών, ας με πιστέψουν όμως ότι δεν παίζει ρόλο είναι σαν τις Ελληνικές ομάδες, ομαδάρες στα Ελληνικά περίπτερα και ομαδούλες στην Ευρώπη, έτσι και αυτοί, ηγέτες στο εσωτερικό και πειθήνιοι εντολοδόχοι κάθε ....Αλμούνια.

   ΥΓ

   μην ανησυχήσει κάποιος για τη διακυβέρνηση της χώρας, όπως και το παρελθόν έχει δείξει, οι αντιπρόσωποί μας δεν έχουν ενδοιασμούς και διαφορές για το καλό μας, ας θυμηθούμε Μητσοτάκη - Παπανδρέου - Φλωράκη να διοικούν, οι απόγονοί τους μπορούν να συγκυβερνήσουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο....

 51. feder avatar
  feder 08/09/2009 16:25:54

  Το νέο σταδιο επιχειρηματολογίας/προπαγάνδας στο οποίο προχωράνε τα χχχχ του καραμανλισμού είναι στην ουσία να προσπαθήσουν να φέρουν την παράταξη εκεί που ήταν επί έβερτ -ο οποίος είπε εκ των υστέρων ότι οι μητσοτακαίοι τον σαμποτάριζαν τόσο που σκεφτόταν να τους διαγράψει (κρίμα που δεν το έκανε, ε; να είχε διαλυθεί η παράταξη από τότε, να μην έχετε τόση δουλειά εσείς σήμερα..)

  Λοιπόν, πάμε ένα recap να δούμε τι ΔΕΝ είναι έτσι:

  1) O Kαραμνλής, από μόνος του, δεν είναι ο κύριος 'καθαρά χερια' σε σχεση με τη διαπλοκή.. Ήταν καταγγέλων πάντα μια ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΤΕΡΥΓΑ διαπλοκής -Κόκκαλη, Μπόμπολα-, ενώ η ίδια του η ανέλιξη ήταν βασισμένη στην στήριξη έτερης πτέρυγας διαπλοκής (Βαρδινογιανναίικο κατά κύριο λόγο, που του απέστειλε και απευθείας τον Ρουσόπουλο ως τοποτηρητή).. Τα έχει δεόντως περιγράψει ο Κύρτσος -σφοδρός αντιντορικός- στο βιβλίο του για την εμπειρία του από την καραμανλική ΝΔ όταν ήταν στον Ε.Τ.. Το να είσαι η αιχμή μιας μερίδας διαπλοκής έναντι άλλης, πως να το κάνουμε, δε σε καθιστά 'αθώο και άμεμπτο θύμα' της.. Ανακατεμμένος με τα πίτουρα ήταν εξ'αρχής, στο τέλος τον έφαγαν οι κότες..

  2) Προσπαθεί να υποστηριχθεί ότι το μητσοτακαίικο τον μποϋκοτάριζε στην προσπάθεια του να τα βάλει με αυτά τα συμφέροντα, -στην ουσία γιατί, στο άγχος τους να ελέγξουν την επόμενη μέρα, τα καρακώλια θέλουν να κάνουν τον καραμανλή με το στανιό να πάρει θέση, και παίζουν στο μοτίβο "εμείς ειμαστε οι δικοι σου όχι αυτοί"..
  Έλα όμως που, όπως φαίνεται, η διαμάχη της νδ με αυτά τα συμφέροντα είναι διαχρονική, και επεκτείνεται και στην περίοδο μητσοτάκη.. Τότε πάλι υποστηριζόταν ότι αυτά τα συμφέροντα -κόκκαλης/μπόμπολας- πολέμησαν και έριξαν την κυβέρνηση -ενώ, για όσους θυμούνται, εκείνοι που όντως έριξαν την κυβέρνηση τότε (και σήμερα θέλουν να εμφανιζονται ως δελφίνοι με το δαχτυλιδι του καραμανλισμού) είχαν άριστες σχέσεις και διαρκή superstar προβολή από τα συμφέροντα αυτά..
  Για όλα αυτά, την εξ αρχής δηλαδή συμπαράταξη καραμανλή με συγκεκριμένα μέτωπα διαπλοκής -γεγονός που καθιστά κωμική την εικόνα ότι και καλά λόγω του δήθεν μποϋκοταρίσματος 'διαβρώθηκε' η προσπάθεια του ΚΚ να πολεμήσει τη διαπλοκή-, και την παρελθούσα συμπαράταξη της εν λόγω διαπλοκής με τους σημερινούς εμφανιζόμενους 'πρύτανεις' του καραμανλισμού εναντίον της κυβέρνησης μητσοτάκη, δε λέγεται φυσικά κουβέντα στο παρόν άρθρο... Μόνο ένα αόριστο "η διαπλοκή κι άλλα έξω-θεσμικά κέντρα διέβρωσαν εσωτερικά την κυβέρνηση της ΝΔ και συχνά ο Πρωθυπουργός βρέθηκε με δεμένα χέρια να πιέζεται ή και να εκβιάζεται ακόμα, από εχθρούς του, αλλά κι από «δικούς του». Η Αγία Οικογένεια, συχνά τον έφερε σε εξαιρετικά δύσκολη θέση. Κι ακόμα τον φέρνει"

  Θέλετε μια αλήθεια για την ιστορία της διαπλοκής και τα εσωκομματικά της ΝΔ; Δοκιμάστε την ακόλουθη: Η εσωκομματική αντιπολίτευση που ροκάνισε και τελικά έριξε την κυβέρνηση της ΝΔ την περίοδο 90-93 (Έβερτ-Σαμαράς), ήταν με κάθε τρόπο και ορισμό, στο μεδούλι εξαρτημένη και καθοδηγημένη από την διαπλοκη (την προαναφερθείσα plus τον Aλαφούζο)..
  Η εσωκομματική αντιπολίτευση την περίοδο 93-2000 (μητσοτάκη-σουφλιά-μάνου κλπ) είχε λιγότερες -προφανείς τουλάχιστον- τέτοιες διασυνδέσεις.. Ήταν όμως σαφώς -και κανείς δεν μπορεί να του το αρνηθεί του ταλαίπωρου του Εβερτ αυτό- αντιπολίτευση στην τότε ηγεσία, και ένα κόμμα στα δύο..
  Από το 2000 και μετά, δυστυχώς για τα καρακώλια, το εναλασσόμενο παιχνίδι αλληλο-μποϋκοταρίσματος που θέλουν σήμερα να αναστήσουν, δεν έπαιξε.. Μπορεί οι μέλλοντες δελφίνοι να γλύφουν κάποια μμε και να πιάνουν καλή θέση για την προβολή τους στο μέλλον (μηδενός δελφίνου εξαιρουμένου όμως), αλλά το αηθες της εποχής μητσοτάκη, όπου οι εσωκομματικοί αντίπαλοι πήγαιναν συνήγοροι υπεράσπισης των τότε διαπλεκομένων που τα έβαζαν με την κυβέρνηση, και στο τέλος έριξαν την κυβέρνηση για να αποτρέψουν να μη χάσει δημόσια εργολαβεία συγκεκριμένος όμιλος, δεν επαναλείφθηκε..
  Η βάση ξέρει.. Και όταν θα έρθει η ώρα θα μιλήσει.. Είτε πάει το κόμμα εκεί όπως μέχρι σήμερα (ενωμένα), είτε σε αντιπαράθεση..

  Ας φοβούνται αυτοί που πετάνε τα γάντια, όχι αυτοί που καλούνται -και δεν έχουν πρόβλημα- να τα μαζέψουν..

  ΥΣ: καποιοι ας μην πηγαίνουν την κουβέντα στη Siemens.. Γιατί πάει συνειρμικά στον ΟΤΕ -και στου κρεμασμένου το σπίτι...

  • Factorx avatar
   Factorx @ feder 08/09/2009 17:20:34

   θες να γράφεις εδώ; Κομένοι οι χαρακτηρισμοί. Τελευταία φορά το λέω. ΚΑΙ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΡΤΣΟ ΓΡΑΦΕΙΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ. ΒΑΣΙΖΕΣΑΙ ΣΕ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ ΈΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΟΛΗΤΟΣ ΤΗΣ ΤΖΑΒΕΛΑ. Δεν είσαι λοιπόν καλά πληροφορημένος. Ούτε επι Εβερτ ηξερες τι γινόταν μεγάλε. Εμενα με απέλυσαν επι Έβερτ και Κυρτσου απο τον ΕΤ επειδή επέρμενα να βγαλω τα αρχεια για τον Κόκκαλη.

   • feder avatar
    feder @ Factorx 08/09/2009 17:41:31

    1) Σεβομαι την απαγόρευση για τους χαρακτηρισμούς(έστω και όταν αυτοί αφενός δεν είναι αδόκιμοι και αφετέρου δεν απευθύνονται σε συζητητές στο μπλογκ), αλλά ελπίζω να εφαρμόζεται χωρίς διακρίσεις στους συμμετέχοντες στις συζητήσεις -κάτι που μέχρι στιγμής δε γίνεται.
    2)Το βιβλίο του Κύρτσου είπα ότι διάβασα. Δεν επικαλέστηκα ότι ξέρω τον ίδιο. Και στο βιβλίο αναφέρει περιστατικά συγκεκριμένα, που δεν νομίζω ότι αμφισβητούνται. Απο'κει και μετά κανένας δεν είπε ότι δεν υπάρχουν και άλλα που δεν γράφει. Τα διαπλεκόμενα και οι πολιτικοί γενικά δεν λειτουργούν σε απόλυτα στεγανά -οι από'δω και οι απο'κει και στη μέση χάος. Υπάρχει interraction και μεταξύ αντίπαλων στρατοπέδων, μπόλικο και πολλών διαστάσεων.
    3) Τα links του Καραμανλή με το Βαρδινογιανναίικο τα ξέρουμε κ'απ'αλλού -κ'ο κόσμος τά'χει τούμπανο έτσι κ'αλλιώς. Και το ότι ο Ρουσόπουλος ήταν εφεύρημα και δωρεά Βαρδινογιάννη στη ΝΔ.
    4) οι βλακείες επιστρέφονται

    φιλικά
    ΥΣ: Ελπίζω να μην το σβήσετε -το παρόν εννοώ

    • Factorx avatar
     Factorx @ feder 08/09/2009 17:56:13

     Πως τα ξέρεις τα λινκς του καραμανλή με τον βαρδινογιάννη κι εμεις δεν μπορουμε να τα βρουμε; επειδή ΄φάγανε μαζί στην ραφήνα; πληρώνουμε όσο όσο για το ρεπορτάζ;

 52. Προφήτης avatar
  Προφήτης 08/09/2009 17:59:29

  Βλαξ, ξέχασες το "όλοι την Κυριακή, στις κάλτσες".
  [http://www.youtube.com/watch?v=1UOEyVsYSPQ]

  Μανουάλι
  [http://www.youtube.com/watch?v=OTE4WSg4_AI&feature=player_embedded]

 53. greekpoliticalreview avatar
  greekpoliticalreview 08/09/2009 19:54:07

  Γιατί επιτίθεστε έτσι στον feder ?

  Μπορεί να είναι μητσοτακικός ή δε ξέρω γω τι αλλά ο άνθρωπος επιχειρηματολογεί με βάση κάποια στοιχεία. Αν μπορείτε απαντήστε του καταλλήλως με ανάλογα στοιχεία που καταρρίπτουν τα δικά του.

  Περίμενα πως και πως κάποιον Καραμανλικό να του απαντήσει για να δω πως θα αντιμετώπιζε τα επιχειρήματά του αλλά δεν...μόνο παραινέσεις για τους χαρακτηρισμούς που δίνουν και παίρνουν σε όλα τα ποστς.

  Κι επειδή δεν κατάλαβα καλά υπάρχει κανείς που να αμφισβητεί την παρακάτω φράση :

  "Ήταν καταγγέλων πάντα μια ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΤΕΡΥΓΑ διαπλοκής , ενώ η ίδια του η ανέλιξη ήταν βασισμένη στην στήριξη έτερης πτέρυγας διαπλοκής"

  Υ.Γ : Τα επίθετα βλακεία και βλαξ δεν περιλαμβάνονται στους χαρακτηρισμούς?

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ greekpoliticalreview 08/09/2009 20:18:58

   gpr
   Βλαξ είναι ψευδώνυμο, που σχολίασε πιο πάνω. Ψάξε θα δεις.

   • greekpoliticalreview avatar
    greekpoliticalreview @ Προφήτης 08/09/2009 20:27:33

    Σόρυ τότε προφήτη δεν το πρόσεξα (χαρακτηρισμοί πάντως υπάρχουν αμέτρητοι στα σχόλια κι όχι μόνο του feder) ,

    επιμένω πάντως να αναζητώ απαντήσεις από τους υποστηρικτές του Καραμανλή . Συγκεκριμένες απαντήσεις στα πολύ συγκεκριμένα επιχειρήματα του feder.

    Και επιμένω μόνο για να διαμορφώσω προσωπική άποψη , έτσι κι αλλιώς οι υπάρχοντες πολιτικοί σχηματισμοί για εμένα είναι τελειωμένοι και ιδεολογικά και πρακτικά , ιστορικά όμως αυτά δεν είναι αποτυπωμένα και είναι ενδιαφέρον να ακούς όλες τις πλευρές.

 54. Factorx avatar
  Factorx 08/09/2009 20:12:10

  δεν μπορει να προβάλει ως κύριο επίχείρημά του τις ανοησίες του βιβλίου που αναφέρει

  • feder avatar
   feder @ Factorx 09/09/2009 08:44:10

   Ξαναλέω λοιπόν: μην κρατάτε τπτ από τα συμπεράσματα/απόψεις/ εκτιμήσεις και αναλύσεις του Κύρτσου στο εν λόγω βιβλίο. Ας πούμε ότι συγκαταλέγονται όλα στις 'ανοησίες' που λες, ενός ατόμου που στα κίνητρα του ενδέχεται να αντιστοιχούν όσα του προσάπτετε. Τα συγκεκριμένα επεισόδια, σκηνές δηλαδή που εξιστορεί στο βιβλίο, είναι αποκύματα φαντασίας; Πως έμαθε για τον επικείμενο ερχομό του Ρουσόπουλου στη ΝΔ από τον Βαρδινογιάννη -που ήτανε shocker για τον κάθε έλληνα δεξιό που παρακολουθούσε τόσα χρόνια τον Θόδωρα στο mega-, πως του έκοψε βαρδινογιανναίικο και καραμανλαίικο από κοινού την καλημέρα όταν φώναζε εναντίον της συγκεκριμένης επιλογής, -και ένα σωρό άλλα τέτοια, τα φαντάστηκε; Γιατί δεν βγήκε να τα διαψεύσει ΚΑΝΕΙΣ τόσα χρόνια..;

   @ greekpoliticalreview: thanx! Πεσ'τα κ'εσύ!

 55. ΑΡΗΣ Θ avatar
  ΑΡΗΣ Θ 08/09/2009 21:49:44

  "Γιατί δεν τόλμησε ως τώρα ο Καραμανλής" (Σωστότερο θα ήταν :"Γιατί δεν μπόρεσε")

  Απλά γιατί υιοθέτησε σε όλους τους τομείς μια "προσαρμογή" που ήταν πολύ πιο "ήπια" απ΄ ότι απαιτούσαν οι συνθήκες, πολύ πιο ήπια απ΄ ότι ήθελε η πλειοψηφία του κόσμου, πολύ πιο ήπια απ΄ ότι περίμεναν οι ίδιοι οι ΠΑΣΟΚοι. Οι μηχανισμοί και τα πρόσωπα του ΠΑΣΟΚ στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα παρέμειναν άθιχτα σε ποσοστό 80% Δεν μιλάω για "πογκρόμ", μιλάω για απομάκρυνση και αδρανοποίηση ΑΝΑΞΙΩΝ (Εκτιμείστε παρακαλώ το πόσο ευγενικά το λέω). Μιλάω επίσης για αξιοποίηση εντίμων και ικανών (ανεξαρτήτως πολιτικής προέλευσης αρκεί να επιθυμούσαν να υπηρετήσουν τον τόπο).
  Γιατί ακολούθησε την ήπια προσαρμογή? Είναι θέμα χαρακτήρα, κουλτούρας και καλής προαίρεσης.(Ένας φίλος μου είπε κάποτε "Οι Δεξιοί είναι και λίγο χαλβάδες" -μεγάλη κουβέντα)
  Αν λοιπόν δίπλα στην "ήπια προσαρμογή" βάλετε και την απόλυτη επικοινωνιακή αδυναμία της ΝΔ (φάνηκε από τους πρώτους μήνες από το θέμα του ΛΑΦΚΑ που κόντεψε το ΠΑΣΟΚ να βγεί κι από πάνω) έχετε μια πολύ καλή εικόνα του γιατί δεν μπόρεσε.
  Τα υπόλοιπα περί της μιας πτέρυγας της διαπλοκής που εκφράζει δήθεν ο Καραμανλής όπως και τα άλλα ότι πιέζεται ,εκβιάζεται κτλ από την πλευρά Μητσοτάκη τα ακούω βερεσέ.(Οχι ότι δεν υπάρχουν "αυλικοί" εκατέρωθεν που στην ουσία "πριονίζουν το κλαδί που κάθονται" -τη ΝΔ, απλώς νομίζω ότι τα τελευταία χρόνια "δεν τους παίρνει" για μεγάλα παιχνίδια)

 56. Tηλέμαχος avatar
  Tηλέμαχος 09/09/2009 15:12:24

  Θα απαντήσω εγώ σε ένα μικρό μέρος από αυτά που γράφει ο feder, στις σχέσεις Μητσοτάκη-Κόκκαλη.

  Διότι αυτά που γράφει σήμερα λέγονταν και τότε (1993). Δεν εξηγούν όμως όλα τα φαινόμενα, και κυρίως τούτο: ο Μητσοτάκης αφού έπεσε (για την ακρίβεια και με τις δικές του λέξεις "δεν τον έριξε κανείς, εγώ -λέει αργότερα ο Μητσοτάκης- θα μπορούσα να κυβερνήσω με τους 150 και τους μουσουλμάνους, μόνος μου επέλεξα να πάω σε εκλογές") και πριν τις εκλογές του 1993, δηλαδή εβρισκόμενος σε θέση "υπηρεσιακού πρωθυπουργού" χάρισε με απ' ευθείας ανάθεση το Ξυστό στον Κόκκαλη.

  Και εγώ ρωτώ: αυτόν που κατηγορείς ότι συνομωτεί εναντίον σου και είναι υπεύθυνος για το ρίξιμο της κυβέρνησής σου, εσύ του χαρίζεις ένα βέβαιο χρυσορυχείο τις αμέσως επόμενες ημέρες;

 57. feder avatar
  feder 09/09/2009 18:05:41

  Την απάντηση στο δεύτερο την παίρνεις στο προτελευταίο μου ποστ, αν διάβασες, όπου έγραψα ότι "τα διαπλεκόμενα και οι πολιτικοί γενικά δεν λειτουργούν σε απόλυτα στεγανά -οι από’δω και οι απο’κει και στη μέση χάος. Υπάρχει interraction και μεταξύ αντίπαλων στρατοπέδων, μπόλικο και πολλών διαστάσεων". Για παράδειγμα: Επί μητσοτάκη, οι εφημερίδες του μπομπολα έδωσαν ρέστα για να πέσει και να έρθει το πασόκ. Παρ'όλα αυτά, όπως σωστά εχουν παρατηρήσει διάφοροι, ο μπόμπολας γιγαντώθηκε ως εργολάβος ακριβώς από τα έργα που πήρε εκείνη την περίοδο. Δεύτερο σύμπτωμα του ίδιου 'παράδοξου', στην τωρινή κυβέρνηση: ήρθε στην εξουσία στοχοποιώντας -και καλά- μπόμπολα και κόκκαλη από τους διαπλεκόμενους, και ο μεν μπόμπολας επί Σουφλιά πήρε πάλι όλες τις μεγάλες εργολαβίες, με τον δε κόκκαλη αποδείχθηκε σύντομα μετα την αρχή της 'νέας διακυβέρνησης' ότι μια χαρά μπορεί να βρει 'πλαίσιο επικοινωνίας' μαζί του και η καραμανλική ΝΔ, -παρ'ότι ανέβηκε πατώντας πάνω στις καταγγελίες για τους κουλοχέρηδες. Αυτά ελπίζω να φτάνουν.

  Τωρα, στο εσχάτως αγαπημένο παραμύθι πολλών που ανήκουν στην συνομωταξία που ο φακτωρας δεν επιτρέπει -ορθά- να κατονομάσω, ότι και καλά "δεν έπεσε η κυβέρνηση το 93" από τρίτους αλλά από μόνη της, -ή κάτι τετοιο..
  1)Για το αν την κυβέρνηση εκείνη την έριξαν ή όχι, ας μην πάμε μακρυά. Ας θυμηθούμε τα βαρύγδουπα διαγγέλματα στον ελληνικό λαό των αυτουργών της πτώσης, όταν έφευγε ο Συμπιλίδης.. Τί είπαν οι τότε-εθνοσωτήρες και νυν-νυμφίοι κάποιων..; Δεν διατράνωσαν ΟΙ ΙΔΙΟΙ υπερηφάνως και ευθαρσώς ότι ρίχνουν την κυβέρνηση για να μην λυθεί ασύμφορα το Μακεδονικό και να μην πουληθεί ο ΟΤΕ, "το μεγαλύτερο ξεπούλημα στην ιστορία του ελληνικού κράτους"(their words, not mine)..; Έλεος πια, δεν πάθαμε αμνησία και όλοι μας..

  2) Αυτά για το αν η κυβέρνηση εκείνη έπεσε ή όχι, σύμφωνα με τα λόγια εκείνων των ιδίων που την έριξαν. Τώρα, τι θεωρούσε και διατυμπάνιζε εκείνη η κυβέρνηση και το κόμμα από τότε έως σήμερα..; Πρόσφατα κ'όλας -πριν τις ευρωεκλογές- ο μητσοτάκης μίλησε ξανά για το 93 δημόσια και το πως εμπλέκεται ο ΟΤΕ με τη δική του την πτώση.. Αυτό δεν το θυμίζω για να προκαλέσω νέο γύρο σχολίων απ'αυτόν που αναμένει κανείς με το που γίνεται αναφορά στον μητσοτάκη εδω, αλλά απλώς για να ρωτησω, ήταν η πρώτη φορά που το ακούγαμε..; Δεν το εχει ξαναπεί τόσα χρόνια; Eγώ γιατί θυμάμαι από την προεκλογική εκείνη εκστρατεία να είναι συνεχής η -νεοδημοκρατική- αναφορά και στον αλαφουζο και στον οτε ως υπαίτιους της πτώσης (και χωρίς να αμφισβητώ το μεμονωμένο quote που παραθέτεις)..;

  Bασικά δεν μπορώ να πιστέψω ότι όλη αυτή η συζήτηση γίνεται σε ουχί σουρεαλιστικό πλαίσιο.. Επιτέλους, μας περνάτε για συλλογικά μ...κες, ή νομίζετε ότι πάθαμε συλλογικά αλτσχάιμερ και ξεχνάμε και τα στοιχειώδη της πρόσφατης ιστορίας;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.