#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
06/08/2011 09:52
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Γιατί δεν θέλουν τους Έλληνες;Σ’ ένα βιβλίο με τίτλο «Σκυλάνθρωποι» (Δημ. Μοσχόπουλου) είναι καταγεγραμμένη η ενδιαφέρουσα αφήγηση μίας Ελβετίδας, η οποία επεξηγεί γιατί οι Ευρωπαίοι και γενικότερα οι ξένοι, συμπεριφέρονται με ελεεινό τρόπο κατά των Ελλήνων.

Η κοπέλα αναφέρεται σε κάποιον πλούσιο θείο της ονόματι Αλμπέρ που ζούσε κοντά στη Λοζάννη υπεραγαπώντας τα ζώα καί προστατεύοντας στη βίλα του πολλά από αυτά.

Ένας φίλος του γιατρός απ’ τη Γενεύη του δώρισε ένα κουτάβι ράτσας «μποξέρ», που άκουγε στο όνομα «Τέλος», ενημερώνοντάς τον ότι άμα μεγαλώσει το καθαρόαιμο σκυλί χρειάζεται προσοχή διότι είναι επικίνδυνο!...

Πράγματι, σ’ ένα χρόνο είχε δυναμώσει τόσο πολύ που ήταν απλησίαστο. Ο πρώτος που την πλήρωσε ήταν ο κηπουρός που δέχτηκε επίθεση από το σκυλί με αποτέλεσμα να μείνει ένα μήνα ακίνητος στην κλινική έχοντας χάσει την γάμπα που την είχε φάει ο σκύλος και θα έμενε κουτσός σε όλη του τη ζωή με καρφιά στο πόδι του!

Ο Αλμπέρ απεφάνθη ότι ο σκύλος έπρεπε να εκπαιδευθεί για να αποκτήσει σωστή συμπεριφορά. Έφερε Γερμανό σκυλοδαμαστή και πράγματι σε 6 μήνες ο «Τέλος» ήταν «αρνάκι».

Περιέργως όμως σε μία δεξίωση ο σκύλος ξαναεπιτέθηκε αιμοβόρικα σ’ έναν υπηρέτη και ευτυχώς γι’ αυτόν ο οδηγός της βίλας πυροβόλησε τον «Τέλος» και έβαλε τέλος στην άτακτη ζωή του!

Η στεναχώρια του Αλμπέρ ήταν απερίγραπτη ώσπου τον επισκέφτηκε ο δωρητής του σκύλου, ο γιατρός, ο οποίος εξήγησε στον περίλυπο φίλο του ότι ο σκύλος όσο καλά και να δαμαστεί κρατάει μέσα του κακία, ζήλια, μίσος, καί εκδικείται: «Τα ζώα δεν συγχωράνε ποτέ στον άνθρωπο την βελτίωση της συμπεριφοράς τους, γιατί νιώθουνε ότι αυτή η βελτίωση τ’ απομακρύνει από τη φύση τους... και όποτε δίνετε η ευκαιρία το μίσος εκρήγνυται».

Για να κατανοήσει ο Αλμπέρ καλύτερα την συμπεριφορά του σκύλου, ο γιατρός κάνει τον εξής εκπληκτικό παραλληλισμό: «Είναι ακριβώς αυτό που συμβαίνει μ’ εμάς τους Ευρωπαίους καί τους Έλληνες! Αν υπάρχει μια φυλή στον κόσμο που κυριολεκτικά τη μισώ αφόρητα, αυτή η φυλή είναι οι Έλληνες»!

Και τεκμηριώνει την άποψή του λέγοντας ότι στα γυμνασιακά του χρόνια ένιωθε «ψυχικά καταπιεσμένος. Διότι δεν μας διδάξανε τίποτα οι σοφοί μας διδάσκαλοι που να μην το ’χανε εξηγήσει, να μην το ’χανε ανακαλύψει, να μην το ’χανε πετύχει, να μην το ’χανε τελειοποιήσει οι Έλληνες!

Κι αν κάποτε αναφέρανε κανένα άλλονε φτωχό συγγενή της γνώσεως και της σοφίας, όχι Έλληνα, στο τέλος προσθέτανε ότι αυτός ο κάποιος, ο φουκαράς βασίστηκε για την ανακάλυψή του πάνω σ’ ένα θεώρημα προγενέστερο κάποιου Έλληνα, πάνω σε μια παλιά σκέψη κάποιου άλλου Έλληνα, πάνω σ’ ένα έργο αιώνες πριν δοσμένο από κάποιον άλλο Έλληνα!...

Σιγά σιγά ένιωθα πως οι γνώσεις μου, οι σκέψεις μου, τα αισθήματά μου, η προσωπικότητά μου, ο κόσμος μου, η ύπαρξή μου ως το έσχατο μόριο διαβρώνονταν και χρωματίζονταν απ’ αυτό που χαρακτηρίζουμε με την κλασική πια έκφραση  ̈ελληνικό παρελθόν ̈».

Αυτά όλα καταστάλαζαν στα βάθη της ψυχής του γιατρού «ένα φλογερό μίσος για καθετί το ελληνικό»!

Και η συνέχεια: «Αργότερα στο πανεπιστήμιο, η κατάσταση έγινε δραματική.

Ο Ασκληπιός από τη μια, ο Ιπποκράτης απ’ την άλλη! Ο Γαληνός τη μια μέρα, ο Ορειβάσιος την επομένη! Αέτιος το πρωί, Αλέξανδρος Τραλλιανός τ’ απόγευμα! Παύλος ο Αιγινίτης από ’δω, Στέφανος ο Αθηναίος από ’κει...

Δεν μπορούσα ν’ ανοίξω βιβλίο χωρίς να βρω μπροστά μου την ελληνική παρουσία. Δεν τολμούσα να πιάσω στα χέρια μου λεξικό για να βρώ μια δύσκολη, σπάνια, μια χρήσιμη, μια έξυπνη, μια όμορφη, μια μεστωμένη λέξη. Όλες ελληνικές! Και άλλες αμέτρητες σαν την άμμο των θαλασσών και των ποταμών, ελληνικής κι αυτές προέλευσης! Άρχισα κι εγώ με την πάροδο του χρόνου να νιώθω απέναντι στους Έλληνες όπως ο  ̈Τέλος ̈...

Πρόκειται για φαινόμενο ομαδικό!  ́Έτσι αισθανόμαστε λίγο πολύ όλοι μας απέναντι στους Έλληνες. Τους μισούμε όπως τα ζώα τους θηριοδαμαστές. Και μόλις μας δίνεται η ευκαιρία χιμάμε τους δαγκώνουμε και τους κατασπαράζουμε.

Γιατί στο βάθος ξέρουμε ότι κάποτε ήμαστε ζώα μ’ όλη τη σημασία της λέξης κι είναι αυτοί, οι Έλληνες, πάλι οι Έλληνες, πάντα οι Έλληνες, που μας εξώσανε από τη ζωώδικη υπόσταση και μας ανεβάσανε στην ίδια με τους εαυτούς τους ανθρώπινη βαθμίδα!...

Δεν αγαπάμε κάτι που θαυμάζουμε... Ρίξε μια ματιά στην ιστορία και θα διαπιστώσεις ότι όλοι οι Ευρωπαίοι, με αρχηγούς τους Λατίνους και το Βατικανό, λυσσάξαμε να τους εξαφανίσουμε τους Έλληνες από το πρόσωπο της γης! Δεν θα βρεις και δε θα φανταστείς συνδυασμό και συγκέρασμα εγκλήματος, πλεκτάνης και παγίδας που δεν το σκαρφιστήκαμε και δεν το πραγματώσαμε για να τους εξολοθρεύσουμε!... η ιστορία με το μίσος κατά των Ελλήνων δεν ξέφτισε.

Ο σύγχρονος  ̈πολιτισμένος ̈ άνθρωπος είναι ο ίδιος και χειρότερος... Δεν θα επιτρέψει ποτέ το Βατικανό, Αλμπέρ μου, να επιβιώσει στην αυλόπορτα της Ευρώπης, στα πλευρά της Ασίας και στο κατώφλι της Αφρικής ο ελληνισμός κι η ορθοδοξία του, η μόνη πραγματικότητα, η μόνη γνήσια χριστιανική πίστη...

Είναι ο μόνος λαός που κατόρθωσε να συνταιριάξει αρμονικά τον αρχαίο του πολιτισμό, την υπεράνθρωπη πνευματικότητά του με όλα τα θετικά στοιχεία του χριστιανισμού και να γεννήσει αυτός ο θεϊκός συνουσιασμός μια βαθιά πίστη, μια θεμελιωμένη θρησκεία, μια τρομερή ενωτική ισχύ.

Η δική μας ηγεσία, οι δικοί μας ταγοί, η δική μας εκκλησία δεν θα επιτρέψουν ποτέ την προκοπή τους, γιατί αν μονοιάσουνε και στο κοινωνικό πεδίο, χαθήκαμε! Ποιος τους πιάνει, αν βλαστήσει στη γη τους μια στάλα κοινωνική δικαιοσύνη κι ο λαός τους που στενάζει κι αναστενάζει φτάσει να κουμαντάρει τον τόπο του! Θα ξαναπιάσουνε το πολιτιστικό μαστίγιο στα χέρια τους και θα τους θωρούμε πάλι από το ύψος των αστραγάλων τους εμείς τα σκαθάρια αυτούς τους γίγαντες»! 

Ο φιλέλληνας Αλμπέρ σ’ όλα αυτά αρκέστηκε να απαντήσει με νόημα: «Γι’ αυτό θα τους αγαπάω πάντα, θα τους θαυμάζω και θα τους σέβομαι...».

Στρατής Ανδριώτης

http://ditruth.blogspot.com/2011/06/blog-post_6938.html

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Orestios avatar
  Orestios 06/08/2011 10:03:33

  Τους τα είχε πεί ο Νίτσε παλαιότερα.

  • Δημήτρης avatar
   Δημήτρης @ Orestios 06/08/2011 17:56:39

   Oρέστιε, δεν έχει σχέση ο αμοραλισμός και το κυνήγι της δύναμης του Νίτσε με την επιείκεια, την επιδίωξη της αλήθειας και της αρετής των αρχαίων Ελλήνων. Ακόμη και τα έπη που θαύμαζε τα είχε διαστρεβλώσει σε τρομερό βαθμό. Ποτέ δε θαύμαζαν οι Έλληνες χαρακτήρες που σκεφτόντουσαν μόνο τον εαυτό τους, ήθελαν να μεγιστοποιήσουν τον έλεγχό τους στον κόσμο με κάθε τρόπο και χρησιμοποιούσαν τους άλλους ως μέσα προς επίτευξη σκοπών, δηλαδή άτομα σαν το πρότυπο του Νίτσε, τον υπεράνθρωπο. Ο Νίτσε δεν κατάλαβε ή δε θέλησε να δεχτεί ότι η έννοια του ήρωα εμπεριέχει τη συμπόνοια και το γνήσιο ενδιαφέρον για τους άλλους. Οι αρχαίοι εκτιμούσαν και μνημόνευαν τον ήρωα επειδή τη μεγάλη του δύναμη δεν τη χρησιμοποιούσε μόνο για τον εαυτό του. Ακόμη και ο Αχιλλέας λυπήθηκε αφάνταστα όταν έχασε τον φίλο του και επέτρεψε στον Πρίαμο, τον εχθρό του, να θάψει το πτώμα του γιου του ενώ ο Οδυσσέας ανυπομονούσε να γυρίσει στην οικογένεια και την πατρίδα του. Ο Νίτσε έδειξε πώς μπορούσε να προσλάβει τον ελληνισμό μια κοινωνία που από την αρχαιότητα ήταν ρατσιστική (η αξία του αίματος -wergeld-υπήρχε στους Γερμανούς από τότε που δεν ήξεραν να γράφουν ενώ δεν είναι τυχαίο που οι δικοί τους ιστορικοί έχουν ξεχωρίσει τα έθνη με βάση τη βιολογική κατασκευή των ανθρώπων) και έκανε τα μεγαλύτερα εγκλήματα της ιστορίας στον 20ό αιώνα. Ακόμη και σήμερα οι Γερμανοί δείχνουν πόσο ικανοί είναι στο να στοχοποιούν άλλους λαούς. Με τι ταχύτητα ενεργοποιήθηκαν οι μηχανισμοί προπαγάνδας που έχουν για να εξηγήσουν στους δικούς τους πόσο 'κακοί' είναι οι Έλληνες. Αν θέλουμε να καταλάβουμε τι είναι ο ελληνισμός καλύτερα να διαβάσουμε Έλληνες συγγραφείς. Από ξένους νομίζω ότι μας πλησιάζουν στις αντιλήψεις και στα ιδανικά ο Θερβάντες, ο Ουγκώ, ο Ντοστογιέφσκυ και ο Τολστόι.

   • Orestios avatar
    Orestios @ Δημήτρης 07/08/2011 21:30:17

    "Οι Έλληνες είναι οι ηνίοχοι κάθε επερχόμενου πολιτισμού"

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Orestios 09/08/2011 01:39:36

     !!!!!

 2. Ariadne avatar
  Ariadne 06/08/2011 10:07:07

  Μπράβο στην Ελβετίδα, μπράβο στον Δημ.Μοσχόπουλο αλλά μπράβο και σ' εσάς που μας το παρουσιάζετε! Θα έπρεπε να το βγάλουμε αντίγραφα και να το μοιράζουμε (και μεταφρασμένο) στους ξένους , στο "Ελ.Βενιζέλος".

 3. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 06/08/2011 10:16:14

  Εκπληκτικό κομμάτι, εκπληκτική φωτογραφία!
  ΥΓ: Στο ρόλο του γιατρού, ο ΄΄αστέρας υποκριτικής΄΄ Γαπ..

 4. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 06/08/2011 10:26:19

  Καμμια σχεση δεν εχουν οι αρχαιοι Ελληνες με τους σημερινους.Καμμια επιστημονικη ανακαλυψη δεν εχουν κανει οι σημερινοι.Ουτε και υπαρχει καμμια καταδιωξη των Ελληνων απο τους Ευρωπαιους.
  Αντιθετα τα τελευταια 30 χρονια ηλθε πακτωλος χρηματων.Το δημοσιο χρεος και τα προβληματα τα δημιουργησαν οι Ελληνες μονοι τους.

  • ό παγωτατζής avatar
   ό παγωτατζής @ ψυχραιμια 06/08/2011 10:50:42

   Τα Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα ανά την Υφήλιο σε διαψεύδουν..
   Μήν γίνεσαι... Μανδραβέλης αδικείσαι.!

  • man8os avatar
   man8os @ ψυχραιμια 06/08/2011 11:36:24

   ΨΠ εχω δει και πιο εντεχνο...

   • Κώστας avatar
    Κώστας @ man8os 06/08/2011 12:24:39

    "Καμμια επιστημονικη ανακαλυψη δεν εχουν κανει οι σημερινοι"

    Ψεύτη.
    -Τεστ Παπανικολάου.
    -Νανοβιοκύτταρα, Ευθύμης Καξίρας
    -Μικρονευροτροφίνες( φαρμακευτική αγωγή για ασθενείς με νευροεκφυλιστικά νοσήματα), Αχιλλέας Γραβάνης
    -World Wide Web. Mιλάει ο ο εφευρέτης του Τιμ Mπερνερς Λι για τον Μιχάλη Δερτούζο: " «Σε εκείνο το χρονικό σημείο είχα μία ημιτελή τρελή ιδέα. Ο Μιχάλης έπαιξε σημαντικό ρόλο στην υλοποίησή της. Πήρε τα κομμάτια από τις σκέψεις μου και τα συνέθεσε για να δημιουργήσει τη συνολική εικόνα. Μόνο αυτός θα μπορούσε να το κάνει. Αν δεν υπήρχε ο Μιχάλης πιθανότατα να μην υπήρχε και το World Wide Web Consortium. Η ηγετική δύναμή του, η καθαρότητα της σκέψης του και η ζεστασιά της καρδιάς του ήταν μία συνεχής υποστήριξη για μένα"
    -Συρρίκνωση καρκινικών όγκων με μπλοκάρισμα της πρωτείνης LMTK3, Γιώργος Γιαμάς.

    Ψεύτη.

    υγ: το δημόσιο χρέος των άλλων ευρωπαικών κρατών ποιοι το δημιούργησαν; Και βάζε επιτελους τόνους. Κατακρεουργείς που κατακρεουργείς την λογική με τη λόξα σου, άσε τουλάχιστον ήσυχη την Ελληνική.

    • ψυχραιμια avatar
     ψυχραιμια @ Κώστας 06/08/2011 13:02:18

     To δημόσιο χρέος των αλλων χωρών το δημιούργησαν οι αλλες χώρες.
     Οσο για τις επι μέρους ανακαλύψεις που αναφέρεις καμμια απο αυτες δεν πήρε βραβειο Νόμπελ και σχεδόν ολες εγιναν εκτος Ελλαδος.

     • Κώστας avatar
      Κώστας @ ψυχραιμια 06/08/2011 13:53:17


      Έγιναν από Έλληνες, ενώ εσύ ως έγραψες "Καμμια επιστημονικη ανακαλυψη δεν εχουν κανει οι σημερινοι”.
      Τώρα το γυρίζεις στο τσάμικο. Έκαναν, αλλά ...δεν πήραν Νόμπελ. Τόσο χολερικός και μικρόψυχος είσαι! Μα, τι μασκαραλίκια είναι αυτά;

      Το ότι ό Παπανικολάου δεν πήρε Νόμπελ, το Νόμπελ και την Σουηδική Ακαδημία υποβαθμίζει και όχι την ανακάλυψη που κατά κυριολεξία έσωσε δισεκατομμύρια γυναικών
      Τhomas Carlyle, Πρόεδρος της Αμερικάνικης Εταιρείας για τον Καρκίνο: "ο Γεώργιος Παπανικολάου κέρδισε την αθανασία και την αιώνια ευγνωμοσύνη της ανθρωπότητας".

     • τάσος avatar
      τάσος @ Κώστας 06/08/2011 22:33:53

      ο ψυχραιμίας έχει δίκιο, δε πάτε να βαράτε κάτω τους κώλους σας. οι σημερινοί έλληνες είναι άχρηστα ρεμάλια. ό,τι σοβαρό έχει γίνει, έγινε εκτός ελλάδας. άμα ζούσε σήμερα εδώ πέρα ο παπανικολάου θα ήταν κάνας γιατρός του εσύ με δύο-τρεις μισθούς συν τις επισκέψεις, ή κάνας πανεπιστημιακός με ιατρείο και τέτοια ώρα θα ήταν σε καμιά ταβέρνα να μπεκρουλιάζει. το πολύ να ήταν υπουργός υγείας του πασόκ. δεν καταλαβαίνετε πού ζείτε; δεν βλέπετε γύρω σας; τυφλοί είστε ρε ;

     • danaos avatar
      danaos @ τάσος 06/08/2011 23:49:45

      Αυτά είπε κι ΓΑΠ. Επαναλαμβάνεσαι!

     • TopGunZ avatar
      TopGunZ @ τάσος 07/08/2011 00:16:40

      Μόνο και που επιβιώνουμε με κάτι προδότες σαν κι εσένα και τον ΓΑΠ ανάμεσά μας δείχνει πόσο μάγκες είμαστε.

     • τάσος avatar
      τάσος @ τάσος 07/08/2011 10:40:09

      αυτή είναι η αλήθεια, πες την προδοσία, πες την όπως θες. γαπ, μαπ, αυτό είναι. όχι απλά κοπρίτες, αλλά η κόπρος του αυγείου. πήγα χθες για μπάνιο προς την καλλικράτεια, στα γεωπονικά. είχα χρόνια να πάω εδώ κοντά για μπάνιο, αλλά επειδή δούλευα μέχρι τις έξι είπα να πάω εδώ δίπλα, να μή γυρίζω νυχτιάτικα. πιάνω λοιπόν το δρόμο για χαλκιδική και στην πρώτη στροφή δεξιά ίσα στη θάλασσα. σ-ι-χ-ά-θ-η-κ-α-τ-η-ζ-ω-ή-μ-ου. λόφοι απο σκουπίδια στο δρόμο δεξιά-αριστερά. βουνά. μετά μπαίνεις στο συνοικισμό των γεωπόνων, όπου με κάποιο μυστήριο τρόπο έχουνε καβαντζωθεί αυτοί, όπως ας πούμε οι καθηγητές του απθ στη βουρβουρού, οι αξιωματικοί στο στρατόπεδο στις φώκιες (τους έχω φτιάξει και σπιτάκια εξοχικά) κλπ. έχουνε καβαντζωθεί και τρεις μήνες τρώνε, χέζουν και βλέπουν τηλεόραση. γεμίζουν σκουπίδια το σύμπαν, συζούν με αυτά, και στο τέλος φεύγουν, πάνε στις "δουλειές"τους, έρχεται το σκουπιδιάρικο, καθαρίζει, και άντε και του χρόνου. μπήκα στο πάρκινγκ και κόντεψα να ξεράσω. άμα πας αλλού, πευκοχώρι πχ που μαζέυονται ρώσσοι, αλλού που πάνε γερμανοί κλπ, δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα και μπερδέυτηκα, νόμιζα ότι έχει εκλείψει η αηδία. μέχρι που επέστρεψα χθες εκεί που μαζεύονται οι έλληνες, το χαϊβανάτ, το γυφταριό, εκεί υπάρχει αυτό το πράγμα. άμα την αλήθεια τη βλέπεις προδοσία, τότε είσαι ή διεστραμμένος ή γεωπόνος.

     • λ avatar
      λ @ τάσος 28/07/2012 17:00:53

      Σε πληροφορώ ότι σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο, επισκέπτομαι παραλίες στην βόρεια Ελλάδα, κι ενώ βλέπω Ελληνες να μαζεύουν τις γόπες τους από την παραλία, βλέπω Ρώσους, γερμανούς και βούλγαρους να αφήνουν πίσω τους ένα σκουπιδαριό. Μπύρες, σπασμένα φελιζόλ-ψυγεία, σακούλες και οτι άλλο μπορείς να φανταστείς. Και δεν είμαι ουτε διεστραμένη, ούτε γεωπόνος. Έχω μάτια και βλέπω.

     • danaos avatar
      danaos @ τάσος 07/08/2011 11:26:05

      Κάθισες να σκεφτείς τι και αν φταίει κάτι;

     • τάσος avatar
      τάσος @ τάσος 07/08/2011 11:57:12

      φταίει ο ευνουχισμός στον οποίο υποβάλλει την κρίση μας η ανάγκη μας να φαινόμαστε κάτι άλλο.

     • τάσος avatar
      τάσος @ τάσος 07/08/2011 12:12:39

      βασικά άμα την αλήθεια τη βλέπεις προδοσία είσαι συνωμότης.

     • danaos avatar
      danaos @ τάσος 07/08/2011 13:21:06

      Και εσύ είσαι η οδός και η αλήθεια και η ζωή; Ωρε μπράβο!!!

     • Κώστας avatar
      Κώστας @ τάσος 07/08/2011 18:34:03

      Καταρχήν αδερφέ, επειδή για τον Παπανικολάου δεν γνωρίζεις τίποτα, μα τίποτα, εκτός από το να κακοποιείς το όνομά του, να είσαι πιο προσεκτικός.
      Ο Παπανικολάου είναι γνήσιο τέκνο του Ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος. Απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.Σπούδασε και 2 χρόνια Φιλοσοφική στο Καποδιστριακό.
      Μετά από δύο χρόνια στη Γερμανία επέστρεψε στην Ελλάδα. Η χώρα τότε ήταν μέχρι τη Θεσσαλία(πριν το 1912). Φτωχή και καθημαγμένη. Είχε ένα όλο κι όλο Πανεπιστήμιο.
      Παρ'ολά αυτά, η πατρίδα δια φωτισμένων ανθρώπων που βλέπουν μπροστά, αναγνώρισε το ταλέντο του και υπήρξε η σκέψη να ιδρυθεί έδρα Ανθρωπολογίας την οποία θα κατελάμβανε αριστίνδην ο Παπανικολάου. Τόσα μπορούσε να δώσει η πατρίδα εκείνη τη στιγμή και καλώς προσέφερε. Ο Παπανικολάου όμως-και ευτυχώς- φλεγόταν για έρευνα. Μητροπόλεις της έρευνας ήταν οι ΗΠΑ και η Γερμανία. Όχι μόνο για έλληνες επιστήμονες. Για όλον τον κόσμο ήταν πόλοι έλξης. Στην Αμερική και στην πολυετή ερευνητική του προσπάθεια ελληνίδα ιατρό είχε αρωγό. Την κυτταρολόγο σύζυγό του Λ.Κουτήφαρη.
      Μετά την παγκόσμια καταξίωσή του είχε ευρύτατη συνεργασία με ελληνικά νοσηλευτικά ίδρύματα(Μαιευτήριο Αλεξάνδρα, τότε που οι άραβες σείχηδες έφερναν κόρες και συζύγους να αντιμετωπιστούν στην Ελλάδα).
      Άστε λοιπόν το ισοπεδωτικό αυτομαστίγωμα, την μπουρδολογία( "ναι , αλλά δεν πήρε Νόμπελ") και τον εξυπνακισμό.
      Και τουλάχιστον πριν αναγορευτείτε και εσύ και ο Ψυχραιμία σε εισαγγελείς της ελληνικής πραγματικότητας, την οποία βλέπετε και ξέρετε μονόπλευρα, κάντε τουλάχιστον κάτι εύκολο.
      Μην κακοποιείτε το γραπτό λόγο.
      Ο ένας κήνσορας δεν βάζει τόνους, ο άλλος γράφει μόνο με μικρά.

     • τάσος avatar
      τάσος @ τάσος 07/08/2011 22:26:25

      υπάρχει ένα βιβλίο του john kennedy toole που λέγεται confederacy of dunces. όταν γεννηθεί ένας ευφυής, οι ηλίθιοι συνασπίζονται για να τον εξοντώσουν. αυτό συμβαίνει στην ελλάδα όταν γεννηθεί ένας έλληνας. ο παπανικολάου κατάφερε να γλιτωσει και να αναδειχτεί επειδή έφυγε από εδώ. για μένα ο ιδεώδης έλληνας δεν είναι ο παπανικολάου, ούτε οποιοσδήποτε άλλος έφυγε από δω. ιδανικός είναι αυτός που έμεινε εδώ και έφαγε όλα τα σκατά, και πέθανε με τη στάμπα του τρελού ή του τρελαμένου. ο θεόφιλος. ο άσιμος. ο λιαντίνης. ο γιαννούλης χαλεπάς.

      http://www.youtube.com/watch?v=TqXZjr49ULA

      αυτά που γράφεις είναι βαρετά.

     • pc avatar
      pc @ τάσος 10/08/2011 23:48:53

      Evge!!! kai poly swsta!!!

      Molis emfanizetai stin Ellada to PARAMIKRO an8rwpino kyttaro pou borei na kanei kalo stin xwra kai na tin paei brosta, oi Ellines amesa katalamvanontai apo paro3ysmo na to katastrespoun/e3afanisoun/diavaloun/termatisoun stin gennisi tou.
      Oi Ellines tou simera, pou KAMMIA sxesi den exoun me tous Arxaious Ellines, einai ateleiwta geloioi kai, epitelous, tous katalavan pagosmiws bas kai afto tous dwsei to enavsma na apofasisoun na ginoun kalyteroi an8rwpoi apo to poso alites exoun e3elix8ei.
      Kala, gia to Pasok, de milame... Alla, an den eixan OLOI oi Ellines tin idia alitiki nootropoia, kanena Pasok de 8a emene stin e3ousia gia 30 xronia kai toso panigyrika.
      Twra, oloi aftoi pou perimenan na ta fane mazi me to Pasok kai ypostiri3an oli afti ti syberifora tis remoulas apo tous Pasoktzides, kai pou, telika, den piran tipota, twra na doume ti exoun na poun gia tin MEGISTI PRODOSIA pou epra3an apenanti sitn xwra tous.
      Apenanti stin Ellada, pou PRAGMATIKA einai i wraioteri xwra ston kosmo me, omws, to megalytero provlima: Exei Ellines!!!
      Einai lypiro to pou katantise i xwra... Enas laos gematos apo paradoulous alites me douliki nootropia pou den koitane fyrw tous tin MONADIKH fysiki omorfia tis xwras alla, mono vlepoune, stremmata kai noumera se lefta anti na doune ti symvolizei to ka8e kommati gis kai to poso magiko einai. Ellada: i MONH xwra ston kosmo opou epitrepetai na xtiseis stin koryfogrammi me apotelesma na xanetai GIA PANTA to fysiko topio tis ekastote perioxis. Vevaia, pou allou na valei o Koble3ikos Ellinaras to geloio vammeno ochra vlaxiko "neo-neoklassiko" tou spiti/megaro wste na to doun oloi oi kontoxwrianoi tou kai na zilepsoun?! AISXOS!!! Oi Ellines einai oi MEGALYTEROI saboteurs tis Elladas. Vazoun, kanonika, aftogoal se KA8E do8eisa efkairia!!! Aisxos!!! Kai, fysika, pasxoun apo panteli elleipsi ntropis kai apo tin psychologiki as8eneia Denial kai synexizoun na arnountai tis ey8ynes tous kai na rixnoun to pftai3imo opoudipote allou boroun. Akrivws opws kanoun ta frikta kakoma8imena paidia...

     • Κώστας avatar
      Κώστας @ Κώστας 08/08/2011 00:33:35

      Πάντως εσύ φόβο να σε εξοντώσουν δεν έχεις.
      Είσαι ασφαλής μέσα στην ασχετοσύνη και τα συμπλέγματά σου.
      Αυτά που γράφεις είναι καφενειακές κοινοτοπίες.
      Πλατσούρισε στην λούμπεν ημιμάθεια και κάνε και τον κατήγορο της Ελλάδας.

     • Πέτρος avatar
      Πέτρος @ ψυχραιμια 06/08/2011 14:14:40

      ...δεν πήραν Νόμπελ.
      Μα πόσο ήλίθιοι είναι μερικοί....και ανίδεοι!

     • hotdog avatar
      hotdog @ ψυχραιμια 06/08/2011 18:42:51

      ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ!!! ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΕΣ,ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΙΣ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ Η ΛΙΣΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΟΥΜΕ ΕΔΩ, ΘΑ ΚΟΛΛΗΣΕΙ Η ΣΕΛΙΔΑ!

     • ΚΜ avatar
      ΚΜ @ ψυχραιμια 06/08/2011 18:46:30

      Ψυχραιμία: ο Ιωσήφ Σηφάκης πήρε βραβείο Τιούρινγκ (Turing award, το αντίστοιχο του Νόμπελ στην πληροφορική) το 2007. Οπότε, και Νόμπελ παίζει...

    • χρηχα avatar
     χρηχα @ Κώστας 06/08/2011 16:59:15

     @ψυχραιμία...
     μήπως αισθάνεσαι σαν τον γιατρό της πιο πάνω ιστορίας;

     • hotdog avatar
      hotdog @ χρηχα 06/08/2011 18:45:52

      ...μάλλον Αναιμία είναι! Αλλά θα πρέπει να ξερες πως ο άνθρωπος δίνει αξία στις λέξεις,έννοιες,βραβεύσεις! ΟΧΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ...

     • Επώνυμος avatar
      Επώνυμος @ χρηχα 08/08/2011 08:58:03

      Έτσι αισθάνεται. Έχει απαρνηθεί την ελληνική του ταυτότητα για μια "καλύτερη" και τον ενοχλεί να βλέπει ότι έκαν λάθος. Το σύνδρομο της αλεπούς με την κομμένη ουρά.

      Όσο για τα Νόμπελ, είδαμε την αξία τους με την απονομή του βραβείου σε κάτι τύπους όπως ο Ομπάμα και ο... Κίσσινγκερ!

     • Alexandros avatar
      Alexandros @ Επώνυμος 13/08/2011 09:07:53

      Αυτά είναι Νόμπελ "Ειρήνης". Καμία σχέση με τα Νόμπελ επιστήμης που οι κάτοχοί τους δεν αμφισβητήθηκαν ποτέ.

  • Ignoramus avatar
   Ignoramus @ ψυχραιμια 06/08/2011 14:58:21

   να μην κοροιδευομαστε καμια σχεση οι έλληνες σημερα με τους αρχαίους

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Ignoramus 08/08/2011 08:58:26

    Α, κι εσύ τελικά του ίδιου καρτέλ είσαι;

   • Αρράκις الراقص avatar
    Αρράκις الراقص @ Ignoramus 08/08/2011 17:44:19

    Νομίζω επιβεβαιώνεις το νικ σου

  • Nεφέλη avatar
   Nεφέλη @ ψυχραιμια 06/08/2011 18:07:39

   Ασφαλώς ξεχνάς χιλιάδες σύγχρονους Έλληνες που ανακάλυψαν, ανακαλύπτουν και θα ανακαλύπτουν εσαεί ( βλέπε Παπανικολάου κλπ)

  • Phedra avatar
   Phedra @ ψυχραιμια 08/08/2011 12:27:36

   Προφανώς είσαι Αστοιχείωτος....!

  • λυκαων avatar
   λυκαων @ ψυχραιμια 29/09/2011 02:11:41

   η στοχοποιημενη παιδεια και η ανθελληνικη θρησκεια κρατουν τους Ελληνες μακρια απο τους αρχαιους,το χρεος δημιουργηθηκε απο ανθελληνες πολιτικους. η εκβαση του στη σημερινη κατασταση της χωρας
   μας στελνει ακομα πιο μακρια απο τους αρχαιους....
   συμπερασμα,για οσους δεν καταλαβανε τιποτα,αυτοι που μας μισουν μας φερανε σε αυτο το σημειο,αλλα οποιος θελει ξεφευγει με την αναζητηση της σωστης γνωσης.το προβλημα ειναι οτι δεν θελουν ολοι.πολλοι εχουν επαναπαυτει στη μιζερια τους ,οπως κι εσυ,και δεν κοιτανε παραπερα....περαστικα σου ανθελληνα

 5. ΓΙΑΝΝΗΣ avatar
  ΓΙΑΝΝΗΣ 06/08/2011 10:29:06

  ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ''ΣΚΥΛΑΝΘΡΩΠΟΙ'' ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΤΟ ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΔΙΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ

  • xenios avatar
   xenios @ ΓΙΑΝΝΗΣ 06/08/2011 12:17:33

   Απόλυτα σωστό....

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ ΓΙΑΝΝΗΣ 06/08/2011 13:04:10

   Αυριανιστης πασοκος.

   • xenios avatar
    xenios @ ψυχραιμια 06/08/2011 13:34:41

    Ότι και να είναι, αυτός το έχει γράψει :D

    • xenios avatar
     xenios @ xenios 06/08/2011 14:12:28

     Θα ήθελα να παρακαλέσω, να διασταυρωθεί, αν όντως αυτό το κείμενο είναι από το βιβλίο «Σκυλάνθρωποι», που έχει γράψει ο Κυριάκος Διακογιάννης και όχι ο Μοσχόπουλος.

 6. Alexandros avatar
  Alexandros 06/08/2011 10:56:33

  Το απόσπασμα αναφέρεται στους αρχαίους Έλληνες. Γιατί οι νεοέλληνες...

  Επίσης αναφέρεται γενικά στον ελληνισμό. Γιατί αλλιώς πως συνδυάζεται το "Γιατί δεν θέλουν τους Έλληνες;" με το "εκατομμύρια Έλληνες διαπρέπουν στο εξωτερικό";

 7. D avatar
  D 06/08/2011 11:08:23

  άλλο ένα διαίτημα μιας ναρκισσιστικής δίαιτας, που μας έχει κάνει το πλέον παχύσαρκο έθνος στην ευρώπη

 8. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 06/08/2011 11:16:17

  Όταν πρωτοάρχισαν να έρχονται δυτικοί περιηγητές στην Ελλάδα του 16ου, 17ου και 18ου αιώνα, ρωτούσαν τους τσομπάνηδες που έβοσκαν τα κοπάδια τους δίπλα σε καταπληκτικά αρχαία μνημεία, αν ξέρουν ποιοι τα έφτιαξαν. Η συνηθέστερη απάντηση ήταν: "Α, αυτά; Αυτά τα είχαν φτιάξει οι Έλληνες παλιά...".

  • man8os avatar
   man8os @ Strange Attractor 06/08/2011 11:40:47

   Πολυ σοφη απαντηση. Γιατι δυστυχως χτυπημενοι απο ανατολικα δυτικα βορεια και νοτια μετα το 1070 (και με μπολικη aerumna βλ φρικιπεδια) οι Ελληνες δεν μπορεσαν να ανακαμψουν και τελικα υποταχθηκαν. Η τεχνη εγκαταλειφθηκε και ο αγωνας ηταν για καθημερινη επιβιωση υπο την σκια του βιαιοτατου κατακτητη.

 9. vildanden avatar
  vildanden 06/08/2011 11:17:40

  Αυτά είναι! Την επόμενη φορά που ένας Έλληνας (τι άλλο;) λογοτέχνης ανακαλύψει το τι σκέφτονται οι γυναίκες, τι είναι το Μποζόνιο του Χίγκς ή γιατί κλάνει το γατί να του δώσουμε το αντίστοιχο βραβείο Νόμπελ και να επαναπαφτούμε πάλι στις συλλογικές μας δάφνες.

  Χέστηκε ο μέσος Ευρωπαίος για τα επιτεύγματα των αρχαίων Ελλήνων, όπως και ο μέσος Άγγλος δεν τρέχει να κρυφτεί όταν βλέπει Σκανδιναβό τουρίστα. Και αν οι πρωτιές των αρχαίων Ελλήνων είναι αρκετές για να προκαλέσουν ζήλια, μπορούν εξίσου καλά να οδηγήσουν σε θαυμασμό. Καλές οι χαζομαρούλες, αλλά αν θέλουμε να μάθουμε τι συμβαίνει ας αφήσουμε τους πίνακες που μας παρουσιάζουν πρώτους στην παραγωγή φέτας στον κόσμο και ας ανοίξουμε τα μάτια μας.

  • Eurocrat avatar
   Eurocrat @ vildanden 08/08/2011 16:42:52

   Ε μαα, πέστα αδερφέ

 10. parsifal avatar
  parsifal 06/08/2011 11:32:01

  Θα μπορούσε να είναι καλό εάν δεν το υπονόμευε η αναφορά στην "μόνη πραγματικότητα, την ορθοδοξία" σε ...σύζευξη με τον Ελληνισμό !
  Ελεος με το "ελληνοχριστιανικό " ιδεολόγημα και την "μόνη αλήθεια" !
  Με τέτοιες ιδεοληψίες και ψυχαναγκασμούς αυτοκαταργείται ο ελληνισμός ως διαφορετικότητα, ως τρόπος ζωής και σκέψεως και γίνεται αλλο ενα φονταμενταλιστικό, γραφικό φαινόμενο.
  Παπάδες - μουεζίνηδες, ατελείωτες ηθικολογικές παρλαπίπες, ασφυκτικός εναγκαλισμός της κοινωνίας και του Κράτους απο την "μόνη πραγματικότητα" της ορθοδοξίας... Κατά τα αλλα το Ιράν είναι "θεοκρατία" ενώ εδώ ζούμε στην ...κλασσική Αθήνα !

  • Νίκος avatar
   Νίκος @ parsifal 06/08/2011 14:20:54

   Πάρσιφαλ η ορθοδοξία δεν είναι προσκοπισμός. Καλό είναι πριν μιλήσουμε να ξέρουμε τι λέμε. Το ελλαδεμπόριο με ολίγο ελληνορθοξία είναι άλλο πράγμα και καμία σχέση με την εμπειρία που είναι η Ορθοδοξία. Είναι πραγματικότητα πως η Ορθοδοξία έχει συναντηθεί με τον Κλασσικό/Αρχα'ι'κό πολιτισμό θέλουν δεν θέλουν μερικοί.

   To whom it may concern.

  • ΕΛΛΗΝ avatar
   ΕΛΛΗΝ @ parsifal 06/08/2011 20:03:55

   @ parsifal

   ''.........Ελεος με το “ελληνοχριστιανικό ” ιδεολόγημα και την “μόνη αλήθεια” !.......''

   Απο την στιγμή που δέν μπορείς να ''πιάσεις'' αυτό που καταλαβαίνει ένας Ελβετός

   τότε δεν πρέπει να απορείς/απορούμε γιατί καταλήξαμε όπως καταλήξαμε.

   • Phedra avatar
    Phedra @ ΕΛΛΗΝ 08/08/2011 12:29:44

    +++++10000

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ parsifal 08/08/2011 09:03:30

   Δεν ξέρεις τι λες. Η ορθοδοξία είναι η μόνη θρησκεία που αξιώνει να βασίζεται σε ένα γεγονός, την Ανάσταση του Χριστού. Αλήθεια ή ψέμα, είναι άλλη ιστορία. Μόνον εμείς όμως βασίζουμε την πίστη μας σε ένα γεγονός και όχι σε μία διδασκαλία. Οι καθολικοί, βασίζουν την πίστη τους σε πρόσωπο (τον Πάπα), οι διαμαρτυρόμενοι σε διδασκαλία (τη βίβλο), οι Εβραίοι σε διδασκαλία (του Μωυσή), οι Μουσουλμάνοι και όλοι οι άλλοι επίσης σε διδασκαλία.

   Οπότε, η Ορθοδοξία μπορεί να αξιώνει τον τίτλο της "μόνης πραγματικότητας", διότι είναι η μόνη που αξιώνει ιστορική διασταύρωση και επαλήθευση. Καμία άλλη θρησκεία δεν βασίζεται ΜΟΝΟΝ στην ιστορική διασταύρωση και επαλήθευση. Αν το τολμήσουν, θα καταρρεύσουν...

   Οπότε, πριν μιλήσεις, βγάλε τις παρωπίδες και τη στενοκεφαλιά και μάθε σε τι πίστευαν ακριβώς οι παππούδες σου.

 11. Απλή σκέψη avatar
  Απλή σκέψη 06/08/2011 11:36:45

  Το Ελληνικό πνεύμα αξεπέραστο στο βάθος της ιστορίας, είναι και σήμερα υπαρκτό, αλλά κρυμμένο καλά από τους κάτω του μετρίου κηδεμονεύοντες τη χώρα αυτή.
  Τόσα χρόνια, βασιλεύει η αναξιοκρατία, η φαυλότητα, η αθλιότητα και το ψέμμα.
  Πως θα μπορούσαν οι νεοέλληνες, να ξεπεράσουν όλα τα στεγανά και ν΄αναδείξουν πάλι όπως οι αρχαίοι, τους άξιους και ικανούς;
  Όταν βρεθεί η απάντηση και πάλι η Ελλάδα θα μεγαλουργήσει!

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ Απλή σκέψη 06/08/2011 11:56:23

   η απάντηση κρύβεται στην προέλευση της λέξης "παιδεία" (από το "παιδεύω") ...

 12. Δεθελοντής avatar
  Δεθελοντής 06/08/2011 13:15:27

  http://dethelontis-fotadistis.blogspot.com/2011/08/blog-post_509.html

  Θησαυρός οι άνθρακες !!!
  Οι απανθρακωμένοι πάπυροι της Ηρακλείας.

  Έχουν σχεδόν καταφέρει να μας αποξενώσουν από τους προγόνους μας και το πνεύμα τους, από την ιστορία μας και συνεπώς από την συνέχεια της ύπαρξής μας. Έτσι χωρίς την αντίδρασή μας, θα περάσουμε απλά στην ιστορία, αφού θα τους επιτρέψουμε να χαράξουν παχιές γραμμές ανάμεσα στο αρχαίο Ελληνικό πνεύμα και στην επιλεκτικά χρεοκοπημένη ΝεοΕλληνική πραγματικότητα του ΜεσοΜακροΠρόθεσμου.

 13. taxidriver avatar
  taxidriver 06/08/2011 13:42:36

  Το αιώνιο νεοελληνικό πρόβλημα και λύση ταυτόχρονα.
  Για όλα φταίνε οι άλλοι που δεν μας αγαπάνε.Σνιφ,σνιφ.
  Τους παλιογερμανούς που μας έβαλαν πρωθυπουργό τον ΓΑΠ.Σνιφ

 14. xriteo avatar
  xriteo 06/08/2011 14:05:22

  Ο βλαξ "ιατρος"θα επρεπε να ξερει οτι συναντουσε παντα μπροστα του αυτα τα ΟΝΟΜΑΤΑ ΓΙΓΑΝΤΩΝ,γιατι ολη η γνωση προερχεται απο αυτους.Και να μην ξεχναει οτι δεν λεγεται Χασαν η Μεχμετ,επειδη αυτοι οι ΓΙΓΑΝΤΕΣ εξαφανισαν χιλιαδες χρονια πριν στον ΜΑΡΑΘΩΝΑ τους Περσες.Αλλα,φιλοι μου,καπου δικαιολογω τον κομπλεξισμο τους,γιατι,δεν "καταπινετε"το γεγονος,οτι οταν ο ΕΛΛΗΝΑΣ εφτιαχνε ΠΑΡΘΕΝΩΝΕΣ,αυτοι ζουσαν σε δενδρα και σπηλιες!!!!!

 15. περήφανος δεξιός avatar
  περήφανος δεξιός 06/08/2011 14:07:10

  από τα καλύτερα αρθρα του antinews..

  • Ignoramus avatar
   Ignoramus @ περήφανος δεξιός 06/08/2011 14:57:36

   καινουργιος θα είασαι μάλλον.

 16. fantomas avatar
  fantomas 06/08/2011 14:15:38

  Δεν ξερω εαν το κειμενο δειχνει τα προτερηματα του ελληνισμου, ξερω ομως οτι σιγουρα τα σχολια δειχνουν το μειονεκτηματα της φυλης.
  Τα μειονεκτηματα που εκφραζονται απο την ρηση '' διερην και βασιλευε''

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ fantomas 06/08/2011 15:29:58

   Προσυπογράφω. Άλλουνού του στενεύει η Ορθοδοξία στα μανίκια, άλλος την μετράει (την επιστημονική αξία) με τα Νόμπελ, ένα χαρούμενο στρουμφοχωριό με δήμαρχο τον ΓΑΠουμέλ.

   • ΕΛΛΗΝ avatar
    ΕΛΛΗΝ @ TopGunZ 06/08/2011 20:07:41

    +1000000000000........................................
    Και για τον fantoma

 17. Demi avatar
  Demi 06/08/2011 14:24:42

  Κατά τη γνώμη μου ο μόνος τρόπος να μεγαλουργήσουμε ξανά είναι να χωριστούμε πάλι σε πόλεις-κράτη. Τι σχέση έχει ο Ροδίτης με τον Πατρινό και ο Θεσσαλονικιός με τον Κερκυραίο; Ποτέ δεν ήμασταν αγαπημένοι και πάντα τσακωνόμασταν. Φτάσαμε και στην άκρη της Ευρώπης πολεμόντας ο ένας τον άλλον.

 18. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 06/08/2011 14:57:21

  Θα επαναλάβω λοιπον ολα οσα εγιναν και οδήγησαν στη σημερινή κατασταση για να δούμε ποιοι δεν θέλουν τους Έλληνες και γιατί.
  Το 1992 η Γαλλία και η Γερμανία αποφάσισαν να κανουν ενα κοινό νομισμα ,το ευρώ.
  Στο ευρώ μπορουσε να μπει οποια χωρα της ΕΕ ήθελε ΑΝ ΗΘΕΛΕ.
  Η Αγγλία δεν ήθελε και δεν μπήκε.
  Η συνθήκη του Μάαστριχτ που περιλάμβανε τα του ευρω και που μπροστα μπροστα ειχε προβλεψη ότι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΔΙΑΣΩΣΗ ΜΙΑΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΑΛΛΗ ψηφίσθηκε απο τη Βουλη από τη ΝΔ,το ΠΑΣΟΚ και το ΣΥΝ.
  Κανεις δεν υποχρέωνε την Ελλάδα να μπει στην ΟΝΕ,αυτή το επεδιωξε με τη συμφωνη γνωμη ΝΔ,ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ και το ζητουσε επιμονα.
  Τελικά εγινε δεκτή παρ οτι οι δεικτες της οικονομίας απειχαν πολυ απο τα προβλεπομενα.Αν δε γινοταν θα γραφονταν σιγουρα εκατονταδες αρθρα σαν αυτο για το ποιος δεν θελει τους Ελληνες επειδη του την εσπασαν τα αρχαια στο σχολειο μικρος.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ ψυχραιμια 06/08/2011 15:11:19

   Αφου λοιπον μπηκε η Ελλαδα αρχισε να παραποιει τα στατιστικα στοιχεια ωστε να μπορει να δανειζεται με επιτόκιο πολυ κοντα σε αυτο των αλλων Ευρωπαιων.
   Αυτοι φυσικα το καταλαβαν αλλα ειπαν να κανουν το κοροιδο : δε βαριεσαι 2% της ευρωπαικης οικονομιας ειναι σκεφτηκαν.
   Αν φυσικα φωναζαν απο τοτε θα σημαινε οτι δεν θελουν τους Ελληνες γιατι ανακαλυψαν τα παντα.
   Αυτο κρατησε δεκα χρονια.Τοτε και ενω ο κοσμος ειχε μπει σε μια μεγαλη οικονομικη κριση η Ελλαδα αυτοκαρφωθηκε : σας ελεγα ψεματα ειπε τοσο καιρο και τωρα παω για φουντο και πρεπει να με σωσετε.
   Αλλα η σωτηρια μιας χωρας απο τις αλλες απαγορευοταν απο τη συνθηκη.
   Το θεμα και παλι δεν ηταν η συνθηκη αλλα το προηγουμενο που θα δημιουργουσε.Αν παραβιαζοταν θα το ζητουσαν και αλλοι.Αλλο να πρεπει να σωσεις την Ελλαδα και αλλο την Ιταλια.Για το σκοπο αυτο αρχισαν τα γιατροσοφια με μηχανισμους και μνημονια ωστε να διατηρηθει κατα το δυνατον το πνευμα της συνθηκης.
   Σε ολη αυτη την ιστορια σε τι φταινε οι ξενοι;Που παραβιασαν αυτοι τη συνθηκη - που δεν ηταν αυτοι ενταξει - που απεδειξαν ανθελληνικο πνευμα.
   ΠΟΥΘΕΝΑ.
   Αντι λοιπον των πραγματικων γεγονοτων αρχιζει η μυθοπλασια για επαχθη χρεη για σκοτεινα σχεδια οτι θα μας παρουν τα χωραφια (αυτο ειχαν σκοπο ο Μιτεραν και ο Κολ το 92 που εκαναν τους κανονες του ευρω,να παρουν τα χωραφια των Ελληνων) και βεβαια η απαραιτητη αρχαιολογικη "εξηγηση" για μια κριση καθαρα ελληνικη.

   • Eυαγγελία avatar
    Eυαγγελία @ ψυχραιμια 06/08/2011 16:32:11

    Ρωτάς σε τι φταίξανε οι Ευρωπαίοι. Η Ευρωζώνη είναι 100% γερμανικής εμπνεύσεως. Δεν ήμασταν μόνο εμείς που δεν πληρούσαμε τους όρους, αλλά και άλλοι πολλοί, όπως π.χ. οι Ιταλοί. Οι Γερμανοί το ξέραν, αλλά τους βάλαν όλους μέσα, για να επωφεληθούν πρωτίστως οι ίδιοι απορροφώντας όλην την ανταγωνιστικότητα από όλες τις χώρες. Ένα διάστημα ψιλολειτούργησε. Τώρα που στράβωσε το πράγμα, προκειμένου να μη χάσει η Γερμανία τα πλεονεκτήματα από τη συμμετοχή στην Ευρωζώνη, δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη για την κατάσταση και αποφασίζει να τους τιμωρεί όλους και αυτοί να το δέχονται αδιαμαρτύρητα ... για το καλό της Ευρωζώνης, δηλαδή της Γερμανίας. Οι Γερμανοί ξαναγίναν αλαζονικοί και πλέον όλοι τους μισούν πάλι, γιατί κερδίζουν υπονομεύοντας άλλους. Η Γερμανία δεν έβαλε μυαλό και θα ξαναφάει χαστούκι από την Ιστορία. Ο λόγος που σέρνουμε εμείς το χορό δεν είναι τόσο η ίδια η οικονομική μας κατάσταση, αλλά ... ο πανέξυπνος ΓΑΠ. Συν το γεγονός ότι εμείς ως παρασιτικό παιδί της Δύσης και όχι γνήσιοι Δυτικοί, ήταν πολύ εύκολο να γίνουμε αποδιοπομπαίοι τράγοι.

    • ψυχραιμια avatar
     ψυχραιμια @ Eυαγγελία 06/08/2011 17:09:36

     Η Γερμανια λες δεν αναλαμβανει καμμια ευθυνη.Ποια ευθυνη;
     Αυτη που η συνθηκη γραφει οτι δεν εχει;Oι αλλοι που μπηκαν δεν διαβασαν αυτο που υπεγραψαν;
     Γραφει οτι απαγορευεται η διασωση μιας χωρας απο τις αλλες.
     Αν καποιοι δεν μπορουσαν να ανταπεξελθουν ας μην εμπαιναν.
     Και παλι ομως οι αλλες χωρες προσπαθουν να μη μπουν στο μηχανισμο.Η Ελλαδα πρσπαθησε να μπει.Και φυσικα Ελλαδα ειναι ο Παπανδρεου οσο και να μην αρεσει.Αυτος ψηφισθηκε.

   • χρηχα avatar
    χρηχα @ ψυχραιμια 06/08/2011 18:15:40

    βρε @ ψυχραιμία...

    μην κάνεις το κορόιδο....δεν αφορά την χρεοκοπία το παραπάνω α΄ρθροππ και μην τα συγχέουμε τα πράγματα....υπάρχει μια εμπάθεια εναντίων των Ελλήνων από γενικά τους δυτικούς....αν δεν υπήρχε φωτιά δεν θα έβγαινε καπνός...όλοι κάτι αισθάνονται από τις διάφορες συμπεριφορές.....άλλο αυτό και άλλο αυτό που λές....υπάρχει "κάτι" στον αέρα και όλοι το έχουμε νοιώσει κι ας μην το προσδιορίσαμε ποτέ...
    Τα άλλα που παραθέτεις είναι άσχετα......

    • χρηχα avatar
     χρηχα @ χρηχα 06/08/2011 18:16:51

     "α'ρθροππ" = άρθρο

    • ψυχραιμια avatar
     ψυχραιμια @ χρηχα 06/08/2011 18:35:34

     Ειλικρινα δεν το εχω αισθανθει.Για ριξε μια ματια να δεις πως περνανε οι αλλοι γειτονικοι λαοι και πες μετα αν η Ελλαδα δεν ειναι το ευνοουμενο παιδι της Δυσης στα Βαλκανια.
     Στη Ρουμανια επεβληθησαν απο το ΔΝΤ σκληροι οροι για δανειο 20 δις μονο.
     Ρε ξερεις τι θα πει να παει το ΔΝΤ σε μια χωρα και να μην απολυθουν δημοσιοι υπαλληλοι;Δεν εχει γινει πουθενα και τωρα ψαχνουν να απολυσουν καποιους συμβασιουχους για να μη γινει εντελως φανερη η εξαιρεση.

     • χρηχα avatar
      χρηχα @ ψυχραιμια 08/08/2011 10:28:56

      Αυτό είναι η κύρια αιτία που πάμε κατά διαόλου....και αυτό είναι κατόρθωμα του αΓΑΠούλη και της ΓΑΠοπαρέας του....
      Αλλά πάλι με ένα" δεν το έχω αισθανθεί",δεν απαντάς...στο κάτω κάτω μπορεί να έχεις αμβλυμένες τις αισθήσεις σου , για κάποιο λόγο....

      Όλοι εμείς οι υπόλοιποι το έχουμε καταλάβει προ καιρού....ίσως γιατί εμάς μας δαγκώνει το σκυλί κι εσένα όχι.........

   • Κώστας avatar
    Κώστας @ ψυχραιμια 06/08/2011 18:23:31

    "Αφου λοιπον μπηκε η Ελλαδα αρχισε να παραποιει τα στατιστικα στοιχεια ωστε να μπορει να δανειζεται με επιτόκιο πολυ κοντα σε αυτο των αλλων Ευρωπαιων."


    Όλες σχεδόν οι ευρωπαικές χώρες επιδόθηκαν σε δημιουργική λογιστική και πείραξαν τα στοιχεία τους. Ακόμη και η Γερμανία. Το γνωρίζεις, αλλά το αποκρύπτεις και αναφέρεσαι μόνο στην Ελλάδα.
    "Όσα συνέβησαν με την Ελλάδα, τα σουάπ και την Γκόλντμαν Σακς δεν είναι πρωτοφανή. «Τα έκαναν οι περισσότερες χώρες με εξωτερικό χρέος και η στατιστική υπηρεσία ήταν ενημερωμένη», επισημαίνουν στα «ΝΕΑ» τεχνοκράτες και πολιτικοί παράγοντες που διεδραμάτισαν βασικό ρόλο στην ένταξη της Ελλάδας στην ευρωζώνη, οι οποίοι γνωρίζουν σε βάθος και με λεπτομέρειες την ενταξιακή πορεία άλλων χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μάλιστα, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι τα σουάπ, που αποτελούν μέθοδο «εξάπλωσης των αιχμών του χρέους σε βάθος χρόνου», χρησιμοποιούνταν κυρίως από την Ιταλία αλλά και την Αυστρία και το Βέλγιο"
    http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4561416

    • ψυχραιμια avatar
     ψυχραιμια @ Κώστας 06/08/2011 20:01:35

     Το αν το εκαναν και αλλοι δεν αλλαζει οτι το εκανε η Ελλαδα.
     Αρα λεγοντας οτι το εκανε η Ελλαδα δεν λεω ψεματα.Το εκανε.
     Τωρα ο βαθμος που το εκανε συν το αιφνιδιο αυτοκαρφωμα ηταν αρκετος για να πυροδοτησει μεγαλη κριση στην Ευρωπη.

     • anonymous avatar
      anonymous @ ψυχραιμια 07/08/2011 16:50:57

      Είσαι σε λάθος βάση. Το Ευρώ δημιουργήθηκε με βάση πολιτικά κριτήρια, διότι καμιά χώρα δεν έπιανε τα κριτήρια, και συνεπώς πρέπει να αντιμετωπίζεται με αυτή τη συνισταμένη.

     • Κώστας avatar
      Κώστας @ ψυχραιμια 07/08/2011 18:09:59

      "Αρα λεγοντας οτι το εκανε η Ελλαδα δεν λεω ψεματα.Το εκανε".

      Βρε ψέμματα λες και μάλιστα καραμπινάτα. Ψέμματα δικολαβίστικα. Τα χειρότερα δηλαδή και τα πιο αστεία.

      Επαναλαμβάνω. Όλες οι χώρες σχεδόν, μηδέ της Γερμανίας εξαιρουμένης, έκαναν δημιουργική λογιστική και swaps.
      Το αν λές ψέμματα θα το κρίνουμε μέσα από το εξής πρίσμα: κάποιος που δεν έχει ιδέα από αυτά και σε διαβάζει τι γνώμη θα σχηματίσει διαβάζοντας την φράση:
      "Αφου λοιπον μπηκε η Ελλαδα αρχισε να παραποιει τα στατιστικα στοιχεια ωστε να μπορει να δανειζεται με επιτόκιο πολυ κοντα σε αυτο των αλλων Ευρωπαιων.";;;

      Πως μόνο η Ελλάδα το έκανε αυτό, αυτό θα καταλάβει ο αδαής. Μισή αλήθεια λες. Χειρότερη από ψέμμα. Άλλα κάνεις τον χαζό, πως δεν καταλαβαίνεις....
      Καλά σου έκανε ο Επώνυμος και σε είχε περιλάβει. Και τον είχα παραξηγήσει, πως σου επετίθετο άδικα....
      Τώρα κατάλαβα τι χολή στάζεις.
      Ότι ευρωλιγούρικη μπούρδα αμολάς, θα με βρίσκεις μπροστά σου.

     • A.K. avatar
      A.K. @ Κώστας 09/08/2011 15:49:41

      να αγιάσει το....πληκτρολόγιό σου !

 19. remali avatar
  remali 06/08/2011 15:09:27

  Και ο Καβαφης ΔΕΝ πηρε Νομπελ και ο Παλαμας Και Π. Σαντορινης (αν δεν ξερεις ποιος ειναι ρωτα...θα εχεις ακουστα για το RADAR )
  Νομπελ πηρε ο Κισσιγκερ, ο Αραφατ, κ.λ.π
  Το νομπελ ειναι οι δημοσιες σχεσεις της επιστημης. δες ποιοι παιρνουν Νομπελ πια και ποιοι τα παιρνουν
  Νομπελ στα Μαθηματικα δεν δινουν.......

  • ΕΥΑ avatar
   ΕΥΑ @ remali 06/08/2011 15:30:52

   +++++

  • Alexandros avatar
   Alexandros @ remali 13/08/2011 09:17:22

   Κάτι τέτοια διαβάζω και καταλαβαίνω γιατί είμαστε ακόμα σε μαύρα σκοτάδια ως λαός.

   Τα Νόμπελ Ειρήνης και Λογοτεχνίας δεν είναι Νόμπελ *Επιστημών*. Από πότε η ειρήνη και η λογοτεχνία θεωρούνται επιστήμες; Δεν έχει αμφισβητηθεί κανένας από όσους έχουν πάρει Νόμπελ Φυσικής, Χημείας ή Ιατρικής.

   Όσο για το Nobel Μαθηματικών και γιατί δεν υπάρχει δεν έχεις παρά να ανατρέξεις στην επίσημη ιστοσελίδα των βραβείων και να διαβάσεις την ιστορία τους.

 20. supercup avatar
  supercup 06/08/2011 15:39:43

  Παγκόσμια υπόκλιση σε Ελληνίδα βιολόγο -Κορυφαίο βραβείο για 30χρονη από τα Γιαννιτσά

  h**p://mypella.gr/node/7278

  Πάτησαν πόδι σε ανεξερεύνητο παγετώνα
  Με μοναδικά "όπλα" έναν χάρτη του ρωσικού στρατού και μερικές δορυφορικές φωτογραφίες, οι Ελληνες ορειβάτες βρήκαν και κατέκτησαν τον άγνωστο παγετώνα στις κορυφές των Ιμαλαΐων, στον οποίο έδωσαν το όνομα Μεγάλο Λευκό Οροπέδιο

  h**p://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63273145

  Πρωταθλήτρια κόσμου η Ελλάδα στο πόλο γυναικών!

  h**p://www.antinews.gr/2011/07/29/115515/

  «Χρυσός» Ελληνας φοιτητής στο Μουντιάλ Μαθηματικών

  h**p://tinyurl.com/3gdqhy9

  ---- Αυτά τα ολίγα για κάτι τυπάδες που λένε πως δεν είμαστε ικανοί για τίποτα!

  Δεν ΦΑΙΝΕΤΑΙ πως είμαστε γιατί η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της απο κάτι μισέλληνες σαμποτέρ σαν και τους παραπάνω.

  Μην πω καμία βαριά κουβέντα καλοκαιριάτικα. Καλά μπάνια. Και προσοχή στους καρχαρίες.

  • Ίωνας avatar
   Ίωνας @ supercup 06/08/2011 17:08:08

   Τα είπες όλα μεγάλε... Οι έχοντες ώτα ακούειν, ακουέτωσαν...

 21. TopGunZ avatar
  TopGunZ 06/08/2011 15:42:53

  Όποιος μετράει την αξιοσύνη κάποιου αυτά τα 70 ρημαδοχρόνια σε αυτόν τον κόκκο σιδήρου, που αντιστοιχούν στον καθένα μας μέσα στην απεραντότητα του χρόνου και του χώρου, με τα σπρεντ, τα Νόμπελ, τον πληθωρισμό και την βαθμολογία των οίκων αξιολόγησης, ένα ζώο, όπως τα κτήνη της ζούγκλας και της σαβάννας, είναι, απλά όρθιο και ντυμένο. Γιατί η ζωή του καθενός αξίζει όσο αυτά για τα οποία διατίθεται να τη χάσει. Και δόξα τω Θεώ, έχουμε πλέρια και πολύτιμα από δαύτα οι Έλληνες, πράγματα για τα οποία ευχαρίστως θα δίναμε τη ζωή μας. Αυτά είναι ο πλούτος που κανένας Σόρος και κανένας Κίσσινγκερ ούτε θα γευτούν, ούτε θα μπορέσουν να μας πάρουν. Οπότε τη μεμψιμοιρία σας και τον ψυχολογικό αυτοχειριασμό πουλήστε τα σε κανένα λαουτζίκο που το μόνο που τον νοιάζει είναι ο μεταβολισμός του.

  • Eυαγγελία avatar
   Eυαγγελία @ TopGunZ 06/08/2011 16:36:54

   Οι Έλληνες άμα θέλουμε μεγαλουργούμε. Αλλά και πέραν αυτού, στην κουλτούρα μας υπάρχει μια αρχοντιά. Αυτή η αρχοντιά είναι ανεκτίμητη, γιατί είναι ποιότητα ζωής. Οι Γερμανοί μετράν τους καφέδες που σε κερνάν, αν σε κερνάν, ανάλογα με το πόσο χρήσιμος τους είσαι. Παρασκευοσαββατοκύριακα στο μετρό του Μονάχου, που θεωρείται και αριστοκρατική πόλη, όλοι σέρνονται από το πολύ αλκοόλ, καθηγητάδες περπατάνε στα τέσσερα. Αδιανόητα πράγματα στην Ελλάδα...

  • danaos avatar
   danaos @ TopGunZ 06/08/2011 16:43:11

   Α ρε Τορ,αν ήξεραν κάποιοι την ηλικία σου κι αυτό που λέμε σχέση τιμής προς απόδοση,ποιότητα αν θες, θα έμπαιναν γρήγορα στο λαγούμι τους!

  • A.K. avatar
   A.K. @ TopGunZ 09/08/2011 15:51:58

   Το σχόλιό σου θα έπρεπε να διδάσκεται στα σχολεία της χώρας. Εύγε.

 22. ΑΧΘΟΣ avatar
  ΑΧΘΟΣ 06/08/2011 16:06:16

  Κατι δεν εχω καταλάβει.Ποιους Ελληνες μισουν οι ξενοι εμας η του αρχαίους.
  Γιατί αν μιλουν για μας καλα μας κανουν μαλλον γιατί...........

  Ποιοί Ελληνες ειναι αυτοί που επιλεγουν το μελλον της πατρίδας τους;
  Οι παναρίτιδες με αμερικανικη υπηκοτητα, ή οι διαμαντοπουλαίοι με την αγγλική αγαπημένη τους γλώσσα.
  Οι μηδίζοντες Βαψομαλιάδες ή οι πατρώνες τους κολλητοί της Ωλμπράϊτ που μονο μελημα εχουν να εφαρμόζουν τις συνταγές Κισιγκερ απο την Εσπερία;.
  Οι καθηγηταδες ανυπαρκτων πανεπιστημιων που μονο μελημα εχουν πως θα τα κονομήσουν και θα περασουν καλά και να παρουν καποια θεση στην δημοσια διοίκηση;.
  Οι καταθετες δισεκατομυριων στην Ελβετία που τους ¨αγαπαει" τόσο πολύ;.
  Η ανυπαρκτη πολιτεία που μονο μελημα εχει πως θα βολεψει και θα χρηματοδοτήσεις τους δικούς της;
  Οι Γερμανοί μας βλεπουν σαν σκυλιά γιατί εμεις τους δίνουμε το δικαίωμα.
  Εμείς που απομονώθήκαμε τελείως απο καθε τι ελληνικό σκέψη και λογική. Που καταστερεψαμε τα χωριάμας και τις πολεις μας ; Που διαλύουμε την γλώσσα μας , που διαλυσαμε τον οικογενειακο μας ιστό με φιλιπινεζικη ανατροφή των παιδιών μας, που ευτελισαμε την θρησκεία μας με οικονομισαριους αδελφιζοντες ταγούς, που εκλεγουμε επι χρόνια ανύπαρκτους ¨δημοκρατες¨ δημάρχους υπακουωντας στα κομματικά κελευσματα;
  Αποφασίστε θελετε να ονειρειτείτε κατι καλο για τα παιδιά σας εκτος απο χρήμα, συνεργαστείτε για να βρεθούν λυσεις και τότε θα βρεθούν.
  Ως τότε περιμενετε να σας βρουν λυση στις βρυξέλλες , στην ουάσιγκτο , στο τελ αβίβ και στην μόσχα.
  Και μην κουράζεστε υπαρχει άφθονος χρονος .Πηγαίνετε τωρα διακοπες και μετά βλεπουμε. Δανεια δώσανε και αλλα στους ηλιθιους οποτε δεν τρεχει κάστανο.Τα παιδιά μας θα πληρώσουν με την ζωή τους.Και κατι πιτσιρικαδες που τόλμησαν να τα βαλουν με την εξουσια τους βαφτήσαν τρομοκρατες και τους εβαλαν σχεδόν ισοβια στην φυλακή. Ο κοσκωτας ομως όξω.
  Καλή ψυχή.........ανύπαρκτοι Ελληνες.

 23. Γιώργος avatar
  Γιώργος 06/08/2011 17:03:36

  Να αγιάσει το στόμα σου ΑΧΘΟΣ

 24. nick avatar
  nick 06/08/2011 17:12:45

  Το κειμενο ενω ξεκιναει καλα με Νιτσεικες βασεις, καπου τα κανει αχταρμα μπερδευοντας την Ελλαδα με το χριστιανισμο, που ουσιαστικα ειναι δυο αντιπαλες εννοιες

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ nick 06/08/2011 18:50:58

   Αντίπαλες έννοιες; Έτσι στα έμαθε ο Σόρος, όψιμε χλαμυδοφόρε;

   • Γιώργος avatar
    Γιώργος @ ΚΜ 06/08/2011 21:32:52

    Όταν ξεκίνησε η Επανάσταση του 1821 η εκκλησία μέσω
    του Πατριαρχείου ΤΗΝ ΑΦΟΡIΣΕ όπως αφόρισε και τους επαναστάτες,το Ρήγα Φεραίο, αλλά και τον Υψηλάντη. Ιδού η επαίσχυντη απόφαση Αφορισμού: "... Εκείνους δε τους ασεβείς πρωταιτίους και απονενοημένους φυγάδας και αποστάτας ολεθρίους να τους μισείτε και να τους αποστρέφεστε και διανοία και λόγω, καθότι και η εκκλησία τους έχει μεμισημένους, και επισωρεύει κατ΄ αυτών τας παλαμναιοτάτας και φρικωδεστάτας αράς: ως μέλη σεσηπότα, τους έχει αποκεκομμένους της καθαράς και υγιαινούσης χριστιανικής ολομελείας. Ως παραβάται δε των Θείων νόμων και κανονικών διατάξεων... ΑΦΟΡΙΣΜΕΝΟΙ υπάρχειεν και
    κατηραμένοι και αυγχώρητοι και μετά θάνατον (...)".
    Ο αφορισμός, εκτός από την υπογραφή του πατριάρχη
    Κωνσταντινουπόλεως, φέρει την υπογραφή του μητροπολίτη
    Ιεροσολύμων, καθώς και, μεταξύ άλλων, των μητροπολιτών Καισαρείας,
    Νικομήδειας, Δέρκων, Ανδριανουπόλεως, Βιζύης κλπ., κλπ.

    Ρούφα το αυγό σου

   • nick avatar
    nick @ ΚΜ 06/08/2011 23:45:21

    οχι ο Σουπερ γκουφυ μου το μαθε παπα-ΚΜ

    • ΚΜ avatar
     ΚΜ @ nick 07/08/2011 07:27:18

     Γκούφη είσαι και φαίνεσαι. Δεν είναι τυχαίο ότι ξεφυτρώσατε (τρομάρα σας) μετά την εθνική αφύπνιση για το όνομα της Μακεδονίας και (κυρίως) μετά την παλλαϊκή αντινεοταξική αντίδραση, με αφορμή το θέμα των ταυτοτήτων. 'Επρεπε να αποδομηθεί η ταυτότητά μας, και ο πατριωτισμός να διεμβολισθεί. Έτσι προκύψατε όλοι εσείς οι (δήθεν πατριώτες) παπαδοφάγοι αγράμματοι. Σου'χω νέα παληκάρι: το δόλωμα που έχαψες δεν ήταν αμβροσία!

     • nick avatar
      nick @ ΚΜ 07/08/2011 13:39:24

      εχεις δικιο παπα-ΚΜ,
      μην ξεχασεις την Κυριακη της ορθοδοξιας να πας στη συναγωγη.

     • ΚΜ avatar
      ΚΜ @ nick 07/08/2011 15:39:48

      Συνέχισε να εκτίθεσαι, βούτυρο στο ψωμί μου είσαι!

     • Ποτέ την Κυριακή avatar
      Ποτέ την Κυριακή @ ΚΜ 12/08/2011 01:11:50

      Δυσάρεστη έκπληξη προκάλεσε στο υπουργείο Δικαιοσύνης η αίτηση του μητροπολίτη Καλαβρύτων κ. Αμβροσίου να επισκεφθεί στις φυλακές Κορυδαλλού τον Νίκο Ντερτιλή, τελευταίο κρατούμενο εκ των πρωταιτίων της χούντας, τον οποίο χαρακτηρίζει ως «πολιτικό κρατούμενο» και «πρότυπο ζωής».

      Στην επιστολή του ο κ. Αμβρόσιος πλέκει το εγκώμιο του Ντερτιλή. Παραπονείται ότι δεν του έχει δοθεί άδεια ώς τώρα ώστε να επισκεφθεί «τον γενναίο Έλληνα αδελφό μας στο δεσμωτήριό του, κατ’ εφαρμογή του λόγου του Θεού. Θα ήθελα να του σφίξω το χέρι και να τον συγχαρώ διά ζώσης φωνής μόνο και μόνο διότι παραμένει πιστός στις αρχές του καθ’ ον χρόνο θα ηδύνατο με μιαν υποκριτικήν δήλωση μετανοίας να έχει κερδίσει την ελευθερίαν του.

      Άνθρωποι οι οποίοι έχουν αρχές και δεν τις θυσιάζουν αποτελούν πρότυπα ζωής. Ακόμη και τότε που οι αρχές των δεν γίνονται αποδεκτές από την πλειονότητα ενός λαού».

      Από το παπαδοsite romfea.gr
      Να τους χαίρεστε

 25. Τρικεράτωψ avatar
  Τρικεράτωψ 06/08/2011 18:18:03

  Οι Ελληνες που μεγαλουργούν, πού βρίσκονται άραγε; Γιατί μια βόλτα σε μια οποιαδήποτε γωνιά της Ελλάδας, μου υποδεικνύει έλληνες που κοιτάνε να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα. Ελληνες που παρκάρουν στα πεζοδρόμια, που κοιτάνε να τη βγάλουν με αρπαχτές, που λειτουργούν συντεχνιακά χωρίς να ενδιαφέρονται για τα προβλήματα του άλλου, που λαδώνουν και λαδώνονται στις δουλειές τους. Οι πιο συχνές φράσεις; /η γνωστή διεθνής και τα παράγωγά της, "στους αδένες μου," "δεν έχει ανάγκη" (η αγαπημένη φράση των επαγγελματιών)...
  Πρώτοι στα τροχαία, ανύπρακτη οδική συμπεριφορά, ανύπαρκτη γενική παιδεία, το μόνο που δουλεύει όταν δουλεύει, γίνεται για το "φιλότιμο", δηλαδή την προσωπική ανάδειξη και φυσικά ποτέ για χάρη του κοινωνικού συνόλου.
  Ναι, υπάρχουν και σήμερα επιτευγματα από τους έλληνες, θετικά επιτευγματα, τα οποία χάνονται μέσα στο βόρβορο της κοινωνικής τους αποτυχίας και σαφώς και δεν τίθεται θέμα μίσους από τους "ξένους".
  Τέλος, στο άρθρο τονίζεται πως το μίσος προέρχεται από τις επιτυχίες των αρχαίων, ενώ από κάτω μερικοί τσακώνονται για τις επιτυχίες των σημερινών κατοίκων της χώρας. Κι εδω, κλασικά ελληνική συμπεριφορά: Φτηνός εντυπωσιασμός και επί της ουσίας τίποτα...

  • pc avatar
   pc @ Τρικεράτωψ 11/08/2011 00:10:28

   Pes ta Xrysostome Triketatwps!!!

 26. αδιόρθωτος avatar
  αδιόρθωτος 06/08/2011 19:05:25

  Αν περιμένεις από κάποιον να μεγαλουργήσει και του έχεις στερήσει τη δυνατότητα να νοιώσει μεγαλείο για αυτό που κάνει, θα περιμένεις αιώνες γιατί δε θα μεγαλουργήσει ποτέ. Αν ας πούμε αντί για "ευχαριστώ" στους "μετανάστες" ακουγότανε επίσιμα και ένα ευχαριστώ στους δημόσιους υπάλληλους εγώ στοιχιματίζω ότι θα ήταν οι αποδοτικότεροι υπάλληλοι του πλανήτη γη.
  Εδώ έχουμε "ειστε τεμπέληδες" και "μαζί τα φάγαμε" και αυτό γίνεται για αιώνες τώρα.
  Είδα και τα δύο παληκαράκια τους πιλότους της πολεμικής αεροπορίας που βραβεύτηκαν προχτές σαν "οι καλλίτεροι μαχόμενοι πιλότοι του νατο" και τα χάρηκε η ψιχούλα μου τα παιδάκια. Η επίσιμη πολιτεία τους έχει χαρακτηρίσει αντιπαραγωγικούς. Σκέψου να τους είχε πει και κανένα μπράβο.
  Πρέπει να ξυπνήσεις το αίσθημα του μεγαλείου στον Έλληνα. Αλλιώς τον έχεις καταδικάσει να μαραζώνει και να ζει με το παράπονο. Άντε εξήγησε στους φραγκολεβαντίνους τώρα το μαράζι και το παράπονο.
  Αυτή είναι η διαφορά

 27. Dionysos avatar
  Dionysos 06/08/2011 19:10:19

  Οποιος μιλησε για την μη απονομη Νομπελ σε Ελληνες, δεν ξερει το τι χρημα πεφτει στην Ακαδημεια προς οφελος των υποψηφιων Νομπελιστων και το τι πολιτικες πιεσεις.
  π.χ. για μια Νομπελιστα των τελευταιων ετων, επεσαν δισεκατομμυρια απο φαρμακευτικες εταιρειες, συν πολλες πιεσεις απο Προεδρο Δημοκρατιας του Κρατους της και τον Πρωθυπουργο.... οπωσδηποτε, δεν μιλαμε για την Ελλαδα, η για Ελληνες

 28. JOHN avatar
  JOHN 06/08/2011 19:46:01

  Οι Ελληνες¨χανομαστε¨γιατι αντι ν αξιοποιουμε τα προτερηματα μας αντιγραφουμε τα μειονεκτηματα και τη κουλτουρα των αλλων!

 29. anetos avatar
  anetos 06/08/2011 20:01:56

  Τουλάχιστον αφελής άποψη για τους αρχαίους …οσο για τους νέους ,
  «συγγενείς Απ’της συκιάς το γάλα» άστο καλλίτερα …

 30. Pluto avatar
  Pluto 06/08/2011 22:22:56

  Το συγκεκριμένο κομματι συκοφαντεί ασύστολα τους σκύλους !
  Οσο γιά τους Ελληνες ουδείς μας μισεί περισσότερο ημων των ιδίων....

 31. chris avatar
  chris 06/08/2011 23:40:50

  Ρε παιδια ας μου πει καποιος τι σχεση μπορει να εχουν αυτα τα γουρουνακια και τα καλοθρεμενα μοσχαρακια τους ταριφες με τους αρχαιους ελληνες και το πνευματους....

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ chris 07/08/2011 00:22:36

   Το ότι με χίλιους μύριους Εφιάλτες ανάμεσά τους, συνεχίζουν και αναπνέουν.

 32. παρατηρητής avatar
  παρατηρητής 07/08/2011 00:19:26

  Γιώργος,
  δεν ξέρω ειλικρινά ποιός είναι χειρότερος εχθρός. Ο Τούρκος φανατικός που απαγχόνισε τον Πατριάρχη - εθνομάρτυρα Γρηγόριο Ε' , οι Εβραίοι που αγόρασαν το πτώμα και το έσυραν στους δρόμους της Πόλης για να τον εξευτιλίσουν, ή οι νεοραγιάδες "Έλληνες" που τρώνε αμάσητο το αυγό που τους ταίζει η νεοεποχίτικη παραπαιδεία και που μετά το ξερνάνε για να το φάνε κι άλλοι.
  Ο αφορισμός που έγραψες έγινε προσχηματικά για να γλυτώσει ο Πατριάρχης τις ζωές εκατομμυρίων άοπλων Ελλήνων της Πόλης και της Μικράς Ασίας που δεν μπορούσαν να καταφύγουν στα βουνά, όπως έγινε στην Ελλάδα. Ο εκβιασμός των Τούρκων ήταν μεγάλος και ο Πατριάρχης προσπάθησε να σώσει τις ζωές ανυπεράσπιστων Ελλήνων. 11 μέρες μετά τον προσχηματικό αφορισμό ο ίδιος ο Γρηγόριος Ε' σε μυστική τελετή στο Πατριαρχείο ήρε τον αφορισμό των πρωταγωνιστών της Επανάστασης. Οι Τούρκοι πήραν χαμπάρι το δούλεμα και αποφάσισαν να τον σκοτώσουν. Ενώ είχε τη δυνατότητα να δραπετεύσει και να σώσει τη ζωή του, παρέμεινε στη θέση του γνωρίζοντας τι τον περιμένει. Αν διαβάσεις τους εξευτελισμούς, τα κτυπήματα από το εξαγριωμένο πλήθος και την διαπόμπευση που υπέστη πριν θανατωθεί θα ανατριχιάσεις. Και έρχεσαι εσύ 190 χρόνια μετά αναπαράγωντας το παραμύθι των καρακερδοσκοπικών ιδρυμάτων Σόρος και σία να τον διαπομπεύσεις εκ νέου, γιατί αυτό που κατάλαβαν ακόμα και οι μπουνταλάδες μογγόλοι εσύ και το σινάφι σου δεν μπορείς να το αντιληφθείς μέσα στο τυφλό σας αντιχριστιανικό δογματισμό. Οπότε ρούφα το αυγό σου ελεύθερα, αλλά μην ζητάς να κάνουμε το ίδιο.

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ παρατηρητής 07/08/2011 00:26:05

   Αυτοί αγαπητέ το αυγό της προπαγάνδας το έχουνε φρακαρισμένο στο φάρυγγα τους εκ γενετής. Εμποδίζει το λαρύγγι τους να αναπνεύσει και μετά από τόσα χρόνια μη σωστής οξυγόνωσης του εγκεφάλου, ιδού τα αποτελέσματα...

   • ΕΥΑ avatar
    ΕΥΑ @ TopGunZ 07/08/2011 02:26:21

    Έτσι..ακριβώς
    ''.Ο μεν Πατριάρχης βιαζόμενος παρά τας Πόρτας (σσ. Τουρκική Αυλή) σας στέλλει αφοριστικά και εξάρχους παρακινώντας σας να ενωθήτε με την Πόρτα, εσείς όμως να τα θεωρείται ταύτα ως άκυρα, καθότι γίνονται με βία και δυναστείαν και άνευ θελήσεως του πατριάρχου"....κλπ κλπ..

    • ήγγικεν avatar
     ήγγικεν @ ΕΥΑ 09/08/2011 01:29:08

     ο Υψηλάντης τάγραφε αυτά, αλλά ο parsifal και οι άλλοι ξέρουν καλύτερα.., γιατί το ζήσανε.

  • Γιώργος avatar
   Γιώργος @ παρατηρητής 07/08/2011 05:32:41

   Εχετε απολυτο δικιο ολοι σας.
   Είναι γνωστό ότι ο χριστιανισμός περιέθαλψε με τεράστια αγάπη το αρχαίο ελληνικό πνεύμα, καθώς πάντα τον συγκινούσε η φιλοσοφία και η ανάπτυξη κριτικής σκέψης που συνάδει με την μισαλλοδοξία και τον παρωπιδισμό των δογμάτων.
   Αυτό φαίνεται, μεταξύ άλλων, την Κυριακή της Ορθοδοξίας όπου ψάλλονται χαρωποί αναθεματισμοί όπως "τοις τα ελληνικα διεξιούσι μαθήματα...ανάθεμα τρις", "Τοις λέγουσι οτι οι των Ελληνων σοφοι και πρωτοι των αιρεσιαρχων, αναθεμα τρις" κλπ.
   Επίσης ο Πατριάρχης Γρηγοριος ηταν καλός ανθρωπος, πολυ καλος και επιτηδες την αφορισε την επανασταση. Το οτι ζητησε με εγκυκλιο της 1ης Δεκ. 1797 από τον Μητροπολιτη Σμύρνης Κυράνθιμο να εξαφανιστει απο προσωπου γης το Συνταγμα του Ρηγα Φεραίου ήταν και αυτό για να προστατέψει το ποιμνιο
   Εξαιρετικος ανθρωπος ηταν και ο Κοσμας ο Αιτωλος. Αυτος ο αγιος ανθρωπος ειπε καποτε: "και δια να μην κολασθούμεν, [ο Θεός] το έδωσε [το Βυζάντιο] του Τούρκου και τον έχει ο Θεός τον Τούρκο, ωσάν σκύλο να μας φυλάει".
   Μεγάλη συγκίνηση προκαλεί και ο Μέγας Αθανασιος που έγραψε: "Δεν είχε αποκαλυφθεί η μωρία της ελληνικής φιλοσοφίας, παρά μόνο όταν η αληθινή σοφία του Θεού φανέρωσε τον εαυτό της στη γη"
   Για τον ρόλο του ανωτατου κλήρου προ και μετα την επανασταση παραπεμπω στον ίδιο τον Κολοκοτρώνη (Διήγησις συμβάντων ελληνικής φυλής - Αθήνα, 1846)
   Επίσης η εκκλησια βοηθησε τα μαλα στην Χουντα οπου αντισταθηκε με γενναιο φρονημα. Πλήθος παπάδων συμμετείχε στο Πολυτεχνειο αλλα ειχαν βαλει πολιτικα για να μην τους αναγωρισουν οι ΕΣΑτζηδες και πλακωσουν τους ενοριτες τους. Αμαρτια μεγαλη
   Και να μην ξεχναμε το ποσο εχει βοηθησει η εκκλησια τωρα με την οικονομικη κριση. Μπορει να μην φορολογειται και να κανει γαργαρα τα της περιουσιας της αλλα εχει καθε καλη προθεση να συνδραμει με προσευχες και ευχελαια
   Εν τέλει πόσο μυαλό θέλει για να καταλαβει κανεις οτι την Επανασταση δεν την κανουν οι βολεμενοι και οι εχοντες; Ο ανωτατος κληρος μια χαρα την βολευε, την βολευει και θα την βολευει. Σε λιγο θα μας πειτε οτι ο Μπομπολας και ο Βαρδιογιαννης κατασκηνωσαν στο Συνταγμα. Η νεοεποχίτικη παραπαιδεία σας μαρανε

   • panos avatar
    panos @ Γιώργος 07/08/2011 12:43:23

    ρε μεγαλε που τους ειδες τους παπαδες στο πολυτεχνειο να χτυπανε τους ενοριτες τους ??αυτα τα σεναρια κυκλοφορησαν μετα το πολυτεχνειο για εναν παπα ψηλο που τον λεγανε και Μακη και Ψ.........ολα τα αλλα ειναι σεναρια του ΦΩΣΚΟΛΟΥ .εκτος αν τα ακουσες ,σου ειπανε ,και πολλες αλλες τετοιες παπαριες.

    • Γιώργος avatar
     Γιώργος @ panos 07/08/2011 16:27:06

     Άστο μεγάλε δεν το'χεις. Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν

     • Γιώργος avatar
      Γιώργος @ Γιώργος 11/08/2011 13:28:42

      Τουμπεκί ψιλοκομμένο. Δεν σας χάλασε βλέπω

     • Electron_G avatar
      Electron_G @ Γιώργος 11/08/2011 16:15:34

      Βρε Γιωργάκη με ειρωνικό ύφος ξεκινάς να μας αποδείξεις κάτι, παραθέτοντας σκόρπιες πληροφορίες και απομονωμένα γεγονότα για ποιό πράγμα;Για το ότι υπήρξε σύγκρουση μεταξύ χριστιανισμού και ελληνικού πνεύματος;Χαρήκαμε..Κάτι πιο καινούριο;Κάτι έτσι μη διχαστικό;Κάτι ετσι τελοσπάντων χωρίς τόση ΧΟΛΗ και ΚΟΜΠΛΕΞ;Κάνει καλό καιρό έξω.Με εκφράσεις του τύπου δεν σας χάλασε και δεν το έχεις το πιστοποιείς το θέμα σου.Γιωργάκη.

     • Γιώργος avatar
      Γιώργος @ Electron_G 11/08/2011 18:18:40

      Βρε Electronακι, δεν ήξερα ότι θα έπρεπε να γράψω βιβλίο για την αγαστή σχέση χριστιανισμού και ελληνικού πνεύματος. Ευτυχώς που μου το είπες.
      Αν θες κάτι πιο καινούργιο και μη διχαστικό, ας μιλήσουμε για τον καιρό . Όντως είναι καλός.
      Επίσης έχεις δίκιο όταν χαρακτηρίζεις κομπλεξικό όποιον δεν εκτιμά την τρομερή προσφορά του κρατικοδίαιτου κλήρου στην Ελλάδα.
      Μάλλον θέλεις φόρτιση, electronακι

  • Κοντη Λιζα avatar
   Κοντη Λιζα @ παρατηρητής 07/08/2011 11:27:05

   ...οι Εβραίοι που αγόρασαν το πτώμα και το έσυραν στους δρόμους της Πόλης για να τον εξευτιλίσουν,...
   Λάθος κάνεις. Οι σεφαράδες που ήταν και ηθικοί αυτουργοί αφού πίεσαν για τον απαγχονισμό που αν θυμάμια καλά ήταν εξευτελισμός για τον εκτελεσμένο σε αντίθεση με τον αποκεφαλισμό (όπως πχ για τους ρωμαίους ήατν η σταύρωση) έσερναν το πτώμα του πατριάρχη για τρεις μέρες στα καντούνια της πόλης και στην συνέχεια το πέταξαν στην θάλασσα όπω το βρήκε κάποιος Έλληνας πλοίαρχος του οποίου δεν θυμάμαι το όνομα και πλήρωσε για να το θάψει.

   Γενικά αυτό το μίσος για όσους τσοπάνηδες φυλάνε το κοπάδι τους θα το βρεις πολύ συχνά από τους ίδιους ανθρώπους. Βλέπεις κοπάδι χωρίς τσοπάνη το τρώνε εύκολα οι λύκοι.

 33. ΠαναγιώτηςΖΜεσ avatar
  ΠαναγιώτηςΖΜεσ 07/08/2011 00:49:33

  Χίλια δίκιο έχεις Παρατηρητή!Κάτι παρόμοιο ετοιμαζόμουν να απαντήσω στον Γιώργο. Δυστυχώς όμως υπάρχουν πολλοί Γιώργηδες, Parcifa,l ψυχραιμίες κτλ που ότι και αν τους πεις αυτοί θα αναμασούν τις ίδιες και τις ίδιες χιλιοειπωμένες ατάκες και ιδέες περί του πόσου κακή είναι η Εκκλησία και η Ορθοδοξία. Ξεχνάνε όμως ότι χάρη σε αυτά που βρίζουν και λοιδορούν μιλάνε ακόμα ελληνικά και είναι ελεύθεροι να πιστεύουν και να λένε και να εκφράζουν ότι θέλουν, Αλλιώς θα ήταν υπήκοοι της Τουρκίας είτε του Κεμάλ είτε ακόμα και του Σουλτάνου (γιατί αν είχε αποτύχει η επανάσταση του 1821 δεν ξέρει κανείς πως θα είχε εξελιχθεί τόσο η ελληνική όσο και η τουρκική ιστορία.Αν θα υπήρχε ποτέ Κεμάλ δηλαδή).

 34. BILL avatar
  BILL 07/08/2011 03:34:13

  ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΣ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ...
  ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ
  ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΚΡΑΤΙΔΙΟ ΠΟΥ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΕΚΕΙΝΟΥΣ .
  ΚΑΙ ΕΦΤΑΣΑΝ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΓΙΑΣΜΟ ΣΤΟΥΣ ΣΑΛΑΜΗΝΟΜΑΧΟΥΣ .
  ΑΝΤΕ ΡΕ ΓΕΛΕΙΟΙ ,ΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΣΚΟΠΟΙΑΝΟΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ.

 35. ΚΜ avatar
  ΚΜ 07/08/2011 07:20:03

  Αμαθέστατε, άντε κάνε καμία σπονδή καλύτερα, γιατί από ιστόρία είσαι μυρωδιάς!

  1) Άμα ο Πατριάρχης ήταν άνθρωπος τον Τούρκων όπως λες (σημ: στην πραγματικότητα συνεργάζονταν με την Φιλική Εταιρία) τότε γιατί πλήρωσε τηνΕπανάσταση με το κεφάλι του;

  2) O «αφορισμός» ήταν μούφα για τα μάτια των Τούρκων προκειμένου να σωθούν οι ζωές των Ελλήνων της Πόλης που βρίσκονταν όμηροι της εκδικητικής μανίας του Σουλτάνου. Και τεκμηριώνω:

  Τί (νομίζεις ότι) γνωρίζεις για τους «αφορισμούς» και έχεις το θράσος να ισχυρίζεσαι ότι ο Πατριάρχης αφόρισε την Επανάσταση. Αντιγράφω από το κείμενο του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιεροθέου:

  «... ένας κανονικός και γνήσιος αφορισμός που επιβάλλεται από την Εκκλησία, αναφέρεται κυρίως σε αιρετικούς που διαδίδουν αιρετικές απόψεις, προϋποθέτουν κλήτευση σε Σύνοδο, στην οποία οι Συνοδικοί ενεργούν ελεύθερα και ανεπηρέαστα. Επίσης, για να είναι ο αφορισμός “ενεργεία” και “τελεστός”, θα πρέπη το κείμενό του “να είναι οπωσδήποτε διατυπωμένο σε έγκλιση οριστική απλή και όχι δυνητική ή ευχετική, χρόνο δε ενεστώτα παροντικό ή άχρονο και όχι αποπειρατικό, και σε β' πρόσωπο”.

  Το “αφοριστικό” κείμενο για τον Υψηλάντη δεν είχε όλες αυτές τις προϋποθέσεις. Εκτός του ότι δεν υπάρχει αιρετική διδασκαλία ούτε κλήτευση σε Σύνοδο, ούτε βέβαια οι υπογράψαντες ήταν ελεύθεροι, συγχρόνως το πρώτο κείμενο του “αφορισμού” είναι διατυπωμένο σε έγκλιση ευχετική ευκτική (“αφωρισμένοι υπάρχειεν”), στο δε δεύτερο “αφοριστικό” κείμενο από τους 12 ρηματικούς τύπους, οι 8 είναι σε έγκλιση ευχετική ευκτική, οι 3 σε έγκλιση προστακτική και μόνο 1 σε έγκλιση οριστική, αλλά και σε αυτήν την περίπτωση δεν είναι διατυπωμένο σε δεύτερο πρόσωπο ενικού ή πληθυντικού αριθμού.»

  Λες λοιπόν φωστήρα μου ο Πατριάρχης να μην ήξερε να γράψει έναν αφορισμό, άν ήθελε να το κάνει σωστά; Ήξερε και παραήξερε αλλά δεν ήθελε. Κατάφερε, με τον ελιγμό του αυτόν, να παραπλανήσει τους Τούρκους (και λοιπούς ομοιάζοντες αυτοίς εν μπουνταλοσύνῃ μέχρι της σήμερον, σαν και του λόγου σου), ενώ παράλληλα έδινε το στίγμα στους Έλληνες (που ήταν σε θέση να εντοπίσουν το παράτυπο του αφορισμού) ότι όλα αυτά ήταν ένας αντιπερισπασμός και μόνον.

  3) Όπως αναφέρει στην μελέτη του ο κ. Π. Γεωργαντζής:

  ο “αφορισμός” δεν ήταν αποτέλεσμα της βουλήσεως του Οικουμενικού Πατριάρχου Γρηγορίου του Ε', ούτε καν των Συνοδικών Αρχιερέων, αλλά ήταν απόφαση μιας μεγάλης Κληρικολαϊκής Συνελεύσεως, που αποτελείτο από 72 εγκρίτους Ρωμηούς της Πόλης, εκ των οποίων οι 49 ήταν λαϊκοί και οι 23 Κληρικοί - Αρχιερείς. Στην Κληρικολαϊκή αυτή σύναξη αποφασίστηκε, οι μεν λαϊκοί να υποβάλλουν αναφορά αποκηρύξεως της επαναστάσεως και δήλωση υποταγής, οι δε Κληρικοί να συνθέσουν την πράξη του αφορισμού που τους ζητήθηκε από την Υψηλή Πύλη, και αυτό, βέβαια, για να καθησυχάσουν τους Τούρκους, επειδή οι συνθήκες ήταν τραγικές.

  ...

  Όλοι αυτοί βρίσκονταν κάτω από ασφυκτική πίεση, ζούσαν το δράμα του Ελληνισμού της Πόλης και έπρεπε να πάρουν μια απόφαση για να διασώσουν τους Ρωμηούς της Πόλης από βέβαιη σφαγή.

  Ο Σεβ. Ναυπάκτου Ιερόθεος εξηγεί:

  α) Ο Πατριάρχης ήταν συγχρόνως και εθνάρχης και συνεπώς η σωφροσύνη και η σύνεση προείχαν του αυθορμητισμού (π.χ. Παπαφλέσσας). Επιβαλλόταν λοιπόν αναγκαστικά μια μετριοπαθής πολιτική.

  β) Το αποτέλεσμα των πιθανών αστοχιών ή λαθών του, θα είχαν αιματηρή επίπτωση στον λαό της Κωνσταντινούπολης και σε ολόκληρο το Γένος.

  γ) Υπήρχε η πικρή εμπειρία τού αποτυχημένου κινήματος τού 1770 και τού «ρεμπελιού τής Σμύρνης» (1797), με την επακολουθήσασα σφαγή τών Ελλήνων, γεγονότα που καθιστούσαν τη στάση τού Πατριάρχη ιδιαιτέρως επιφυλακτική.

  δ) Η μυστική προετοιμασία του Αγώνα, επέβαλε μια στάση εξευμενισμού μάλλον του Τουρκικού θηρίου, παρά πρόκλησης και ερεθισμού του.

  ε) Ο αφορισμός του αγώνα από τον Πατριάρχη, απομάκρυνε την υποψία της συμμετοχής του Γένους στην εξέγερση των Παραδουνάβιων ηγεμονιών, και αποσόβησε τη σφαγή (Θ. Ζήσης, «Ο Πατριάρχης Γρηγόριος Ε΄ στη συνείδηση τού Γένους», Θεσσαλονίκη 1986).

  στ) Άλλωστε ο ίδιος ο Α. Υψηλάντης, απευθυνόμενος γραπτώς προς τους Σουλιώτες, αναγνωρίζει την εξασκηθείσα στον Πατριάρχη βία εκ μέρους τής Τουρκίας, σχετικά με τον αφορισμό.

  ζ) Από την αλληλογραφία του Φιλικού Π. Σέκερη, πληροφορούμαστε ότι ο Γρηγόριος συνεργαζόταν με την Εταιρία, αν και δεν είχε ορκισθεί (Τ. Γριτσόπουλος Γρηγόριος ο Ε΄ ΘΗΕ τ. 4, 1964, στ. 739).

  η) Είχε μάλιστα μεταξύ τών Φιλικών, και το συνθηματικό προσωνύμιο: «παλαιότερος». Υπήρχε επίσης το λεγόμενο «κιβώτιο του ελέους», με σκοπό να συγκεντρώνει χρήματα για τον Αγώνα του Έθνους, κατά τη μαρτυρία τού Ι. Φιλήμονα (Τ. Γριτσόπουλος Γρηγόριος ο Ε΄ ΘΗΕ τ.4, 1964, στ. 739).

  θ) Τα ίδια παραδέχονται ο Α. Παπάς σε σχετική επιστολή του και ο Α. Λασκαράτος σε επιστολή του, το 1872, προς τον Α. Βαλαωρίτη, στην οποία προβάλλει το ακούσιο της πατριαρχικής ενέργειας και την πρόθεση διαφύλαξης της ζωής των πολιτών.

  ι) Άλλωστε, η θυσία τού Πατριάρχη, και η κατηγορία τών Τούρκων ότι δρούσε κρυφά υπέρ τής Επανάστασης, δεν ήταν δυνατόν να παραθεωρηθούν (Τ. Γριτσόπουλος, Γρηγόριος Ε΄ «Μνημόσυνη», Σ΄ 1976 – 1977, σ. 299 – 332).

  ια) Πέρα από κάθε αμφιβολία, «το σχοινί του Πατριάρχη» εμψύχωσε και ώθησε το επαναστατικό κίνημα στην Ελλάδα (Ν. Ζαχαρόπουλος «Γρηγόριος Ε΄, Σαφής έκφρασις της Εκκλησιαστικής πολιτικής επί Τουρκοκρατίας» Διατριβή επί υφηγεσία, Θεσσαλονίκη 1974.

  ---

  Αυτά ασφαλώς, δεν τα γράφω για σένα, γιατί σε κόβω για πολύ καμένο από το νεοταξικό δηλητήριο και τυφλωμένο, τόσο που δεν επιδέχεσαι ξεστραβώματος. Τα γράφω για όλους τους άλλους, για να μην τσιμπήσουν από τις ψευτιές σου και τις μισές αλήθειες (χειρότερες από ψευτιές) που ποστάρεις.

  Είχαμε που είχαμε τους ακροαριστερούς παπαδοφάγους, φύτεψε κι εσάς ο Σόρος να πολεμάτε την (πραγματική) Ελλάδα, από ακροδεξιά. Λακτίζετε όμως προς κέντρα - από 'δω παν κι άλλοι!

  • Γιώργος avatar
   Γιώργος @ ΚΜ 07/08/2011 16:36:09

   Η απάντηση μου σε σενα που δεν είσαι μυρωδιάς και τα γνωρίζεις όλα βρίσκεται μερικα ποστ παρακατω.
   Για να σε δω

 36. Mm avatar
  Mm 07/08/2011 08:11:54

  oι Γερμανοελβετοί ειναι από τους πιο φιλεελληνες (κατα την γνώμη μου)--μιλάμε για σήμερα.
  Ας κοιτάξουμε την "καμπούρα "μας και ας μην ασχολούμαστε τόσο με το ποιος μας πολεμάει και ποιος μας αγαπάει.

  Όταν είσαι χαχόλος, και ο πιο ευνοϊκά προδιατεθειμένος, θα κοιτάξει να αρπάξει κάτι από σένα.

 37. Αμυδρός avatar
  Αμυδρός 07/08/2011 08:55:01

  Ένας αμερικανός γνωστός μου, μου είπε πριν από χρόνια "Όταν πήγα στο Κολλέγιο είχα φοβερές ιδέες. Με πίκρα ανακάλυψα πως τις είχαν αναλύσει οι Έλληνες αιώνες πριν". Όσο για τα επιτεύγματα των συγχρόνων Ελλήνων, είναι αρκετά, απλώς τα ντόπια ΜΜΕ δεν τα προβάλλουν, ενώ το υπάρχων σύστημα κάνει ότι μπορεί για να διώξει μυαλά και εταιρίες στο εξωτερικό. Βλέπετε τα λεφτά από τις μίζες (Siemens και όχι μόνο) είναι πολλά και αν το Ελληνικό κράτος αρχίσει να χρησιμοποιεί το εγχώριο δυναμικό, τότε πως θα συντηρηθεί η χλιδάτη ζωή πολλών εκ της ντόπιας αριστοκρατίας;

  • anonymous avatar
   anonymous @ Αμυδρός 07/08/2011 16:59:55

   Οι αρχαίοι Έλληνες ήταν ο πρώτοι που μελέτησαν και περιέγραψαν επιστημονικά το φαινόμενο άνθρωπος. Μέσα από τη φιλοσοφία τους διαμόρφωσαν και διαμορφώθηκε στάση ζωής. Καλώς η κακώς εμείς ως λαός αυτά τα στοιχεία, όσα τουλάχιστον είναι λειτουργικά, τα έχουμε στο αίμα μας μέχρι σήμερα. Ακόμη και σε αρχαίες ελληνικές αποικίες να πας θα δεις ότι οι δομές είναι ίδιες με τις δικές μας. Ακόμη και τα φαγητά.

   Εκείνο που δεν έκαναν οι νεοέλληνες και δεν πρόκειται να το κάνει ποτέ κανείς είναι να δημιουργήσουν ένα παράλληλο σύστημα εφάμιλλο του αρχαίου Ελληνικού. Αυτό είτε μας αρέσει είτε όχι είναι αδύνατο, λόγω του τεράστιου μεγέθους του αρχαίου Ελληνικού συστήματος. Δείτε άλλους πολιτισμούς. Έχουν το δικό τους τρόπο σκέψης και λειτουργίας αλλά δε στέκονται στο ύψος του δικού μας πολιτισμού. Δείτε τις προσπάθειες των Γερμ. φιλοσόφων με τον κορυφαίο Καντ. Η φιλοσοφία του είναι μια αποστέωση του ανθρώπου.

   Με βάση λοιπόν τα ανωτέρω απορρίπτω τις μομφές προς τους νεοέλληνες.

 38. Δεθελοντής avatar
  Δεθελοντής 07/08/2011 10:58:26

  Οι απανθρακωμένοι πάπυροι της Ηρακλείας.

  Πρόκειται για αρχαία Ελληνικά κείμενα, Επικούρειας φιλοσοφίας και είναι η μοναδική σωζόμενη, αρχαία Ελληνική βιβλιοθήκη στον κόσμο. Έχει κάνει αίσθηση η ανακάλυψή της και η επεξεργασία της σε όλον τον κόσμο, αλλά εδώ στην Ελλάδα είναι τελείως άγνωστη !

  Αυτή η ανακάλυψη (παγκόσμιας σημασίας, της αρχαίας Ελληνικής βιβλιοθήκης με τους 2.500 (!) παπύρους, θάβεται πάλι (από τους Αμερικάνους), κρύβοντας τα αρχαία κείμενα από την παγκόσμια κοινότητα. Άντε τώρα στείλε τον Γερουλάνο να πάρει τα αρχαία κείμενα της Επικούρειας φιλοσοφίας, από τους Αμερικάνους...

  Εδώ και χρόνια, γίνεται μία συστηματική προσπάθεια απόκρυψης της αρχαίας Ελληνικής γνώσης. ( παλιότερο άρθρο ) Τα WEB Sites με τις σχετικές πληροφορίες κλείνουν, γίνονται καινούργια που κληροδοτούν τον Αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό στους Ρωμαίους, και εμείς απλά αγανακτούμε με τον Μεσοπρόθεσμο δωσιλογισμό της μαριονέτας που μας φόρεσαν για να μας οδηγήσει στην λήθη.
  Απορούμε πως μπορεί Έλληνες ηγέτες, να μας οδηγούν στην καταστροφή.
  Δεν ξέρουμε το παρελθόν μας, μας αλλοίωσαν και μας αλλοτρίωσαν βάσει συστηματικού σχεδίου αιώνων.

  Βλέποντας όμως από το ανοιχτό παράθυρο της γνώσης, όλα εξηγούνται.
  Καταλαβαίνεις, γιατί είναι τόσο σημαντικό για αυτούς, να καταστρέψουν την χώρα που γέννησε την Επικούρεια φιλοσοφία.

  http://youtu.be/PVuDFYE8FQY

 39. τάσος avatar
  τάσος 07/08/2011 13:48:13

  δεν υπάρχει τίποτε ανάμεσα; ή προδότης ή άγιος;

 40. nick avatar
  nick 07/08/2011 13:49:40

  Φιλε μου, Ε Γ Ρ Α Ψ Ε Σ ! ! !
  Αυτο με τους Σκοπιανους ηταν πραγματικα το ΤΕΛΕΙΟ παραδειγμα.
  Φυσικα αντε να πεισεις ανθρωπους που απο τη νηπιακη ηλικεια τους καιγαν τον εγκεφαλο με τον καλο θεουλη και τον περιουσιο λαο του, που μαθαινουν την εβραικη μυθολογια ως δικη τους (και μαλιστα ως ιστορικα γεγονοτα) και που μαθαινουν οτι οι ...Ποντιοι Ρωμαιοι απελευθερωναν επαναστατες εχθρους της Ρωμης και καταδικαζαν μισοτρελους μαζοχιστες επειδη "ετσι ηθελε ο λαος" :D :D :D :P

  Παντως -πολυ σοβαρα- μου εριξες μεγαλη φλασια και μολις ειδα με εντελως διαφορετικο ματι τους Σκοπιανους, γιατι οντως δεν ειναι κατι χειροτερο απο τους δικους μας Χριστιανους

 41. nick avatar
  nick 07/08/2011 16:04:49

  Τωρα ασε με, διαβαζω Ελληνικη ιστορια για τον Αβρααμ, τον Ισαακ, τον Μουση, το Λωτ, τη Σαρρα... τη μαρα και το κακο συναπαντημα...

  ---------------------------------------------------------
  Ποτέ μην τα βάζεις μ' έναν ηλίθιο. Είναι βέβαιο ότι θα σε ρίξει στο επίπεδό του και θα σε νικήσει εκ πείρας

 42. αδιόρθωτος avatar
  αδιόρθωτος 07/08/2011 17:43:02

  Το αρθρο μιλαει για το Ελληνικο Πνεύμα που φωτισε τον κοσμο.
  Τωρα αν καποιος που νοιωθει Ελληνας, θέλει να κουβαλαει και μια θρησκεια μαζι και μπορει και τα συνδυάζει αυτα, δικαίωμα του και ας το κάνει. Το ίδιο δικαίωμα έχει και κάποιος θρησκευομενος που θέλει να νοιώθει Έλληνας.
  Εδω ομως μιλαμε για το αρχαιο ελληνικο μεγαλειο.
  Ούτε για εβραϊκη ιστορια μιλαμε, ούτε για θρησκείες της δυσης και της ανατολης, ουτε για ρωμαϊκες και βυζαντινες αυτοκρατοριες.
  Οπως φαινεται τιποτα απο αυτα δεν ανοιξε μεγαλυτερους δρομους στην ανθρωποτητα γιατι τιποτα απο αυτα δεν προκαλει μεγαλυτερη ζηλια.

 43. Aφροδίτη avatar
  Aφροδίτη 07/08/2011 19:46:13

  Κάποιοι θα μας αγαπάνε επειδή σέβονται την ιστορία και κάποιοι θα μας μισούνε, επειδή δεν μπόρεσαν να μας ξεπεράσουν όταν έγραφαν τη δική τους ιστορία.
  Το ότι η γλώσσα που μιλάμε ακόμα εμείς οι νεοέλληνες σήμερα, έχει όλες τις λέξεις που αυτοί είναι υποχρεωμένοι να χρησιμοποιούν στα επιστημονικά τους συγγράμματα και για όλες τις επιστήμες, το ότι εμείς μένουμε στο ίδιο οικόπεδο του πλανήτη που μεγαλούργησε ο ελληνικός πολιτισμός και το ότι 400 χρόνια σκλαβιάς δεν μας αφάνισαν ως έθνος, κάποιους τους προβληματίζει.
  Αυτοί οι κάποιοι, είτε διακατέχονται από σύμπλεγμα κατωτερότητας, είτε τα οικονομικά και τα γεωπολιτικά τους συμφέροντα τους υπαγορεύουν να αφανίσουν λαούς –έθνη με ιστορία, ήταν μοιραίο την Ελλάδα να την θεωρούν ανέκαθεν ένα δύσκολο στόχο.
  Το δικό μας πρόβλημα και ντροπή παράλληλα είναι, πως τούτος ο τόπος συνεχίζει να γεννά ακόμα εφιάλτες, που ως δούρειοι ίπποι κατατρώνε σαν σαράκι την πατρίδα από μέσα. Έτσι οι "προστάτες" κατάφερναν πάντα να βρίσκουν πρόθυμους εντολοδόχους κυρίως σε πολιτικό επίπεδο, οι οποίοι με τη σειρά τους έβρισκαν διάφορα στηρίγματα για τις προδοτικές δουλειές τους.
  Οι σημερινοί νενέκοι, ξέροντας τη δύναμη της επικοινωνίας της πληροφορίας, βρήκαν στηρίγματα από τα συγκροτήματα του τύπου, που με την άδειά τους λυμαίνονται όλα τα μεγάλα έργα και όλες τις χοντρές προμήθειες.
  Τώρα όμως που φτάσαμε στον πάτο του πηγαδιού, τα είδαμε όλα! Αφού λοιπόν τα είδαμε και τα εμπεδώσαμε, καλά θα κάνουμε να αντισταθούμε, με ό, τι όπλο έχει ο καθείς μας. Αυτήν τη χώρα, μας την έδωσαν οι γονείς μας και τη χρωστάμε στα παιδιά μας!

  • Diamond Angel avatar
   Diamond Angel @ Aφροδίτη 07/08/2011 20:47:34

   Μπράβο Αφροδίτη!!!. 100% σωστή και αληθινή!! Μπράβο!!!!

 44. ZXS avatar
  ZXS 07/08/2011 21:18:05

  Και λίγο χιούμορ....

  www.youtube.com/watch?v=zL_m5Czneno&feature=player_embedded

  απο τη σειρά Yes Minister.
  Τίτλος του αποσπάσματος "Greek and latin issues"

  ΥΓ
  Πρακτικά και μόνο να διδάσκαμε ελληνικά στους ξένους θα είχαμε ξεχρεώσει.

 45. ZXS avatar
  ZXS 07/08/2011 21:22:43

  και λίγο χιούμορ

  http://www.youtube.com/watch?v=zL_m5Czneno&feature=related

  από τη σειρά Yes Minister.

  ΥΓ μόνο ελληνικά να μαθαίναμε στους ξένους θα είμαμε ξεχρεώσει.

 46. Δεθελοντής avatar
  Δεθελοντής 07/08/2011 22:02:12

  Η μεγάλη καταστροφή έγινε κατά την διάρκεια της Βυζαντινής αυτοκρατορίας.
  Κάθε τι Ελληνικό βαφτίστηκε "εθνικό" και παραδόθηκε στην πυρά.

  Ο λαός μας υπέστη γενοκτονία κοντά 800 χρόνια.
  Πολλοί άγιοι της ορθόδοξης πίστης, έχουν βαμμένα τα χέρια τους με το αίμα χιλιάδων "εθνικών". Οι αρχαίοι ναοί γκρεμίστηκαν και πάνω τους με τα αρχαία υλικά χτίστηκαν οι ορθόδοξοι ναοί.

  Το αρχαίο Ελληνικό πνεύμα, θάφτηκε και η μανία του ιερατείου είναι καταγεγραμμένη στους απανωτούς αναθεματισμούς που διαβάζονται από τους παπάδες την ημέρα της ορθοδοξίας.

  Το ότι είμαστε τόσο μπερδεμένοι σαν λαός, με τέτοια άγνοια για το φωτεινό παρελθόν μας, οφείλεται κυρίως εκεί.

  Η μόνη άκρη για να μπορέσουμε να βρούμε τι είμαστε πριν γίνουμε πρόβατα, είναι να το ρίξουμε στο διάβασμα. Η αρχαία Ελληνική γραμματεία έχει τις λύσεις, για όλα τα σύγχρονα προβλήματα.

  • Αρράκις الراقص avatar
   Αρράκις الراقص @ Δεθελοντής 08/08/2011 18:02:01

   Η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας γιατί ο ημιμαθής έχει την ψευδαίσθηση πως γνωρίζει και μάλιστα γνωρίζει την αποκλειστική αλήθεια και έχει και ύφος χιλίων καρδιναλίων. Ο πραγματικά γνωρίζων είναι ταπεινός και επιδεκτικός της άλλης άποψης. Από την ειρωνεία και το άθλιο ύφος γραφής σου μάλλον ανήκεις στην πρώτη περίπτωση. Επίσης τα τετριμμένα "επιχειρήματα" τύπου Δαυλού, Ιχώρ και λοιπών, είναι κουραστικά (η Υπατία μένει τώρα και οι αφορισμοί της Κυριακής της Ορθοδοξίας, γελοιότητες και δηλωτικά άγνοιας)

   • nick avatar
    nick @ Αρράκις الراقص 09/08/2011 01:54:47

    ημιμαθης ειναι ο μισος Ελληνικος πλυθισμος που πιστευει πως μια αυτοκρατορια εχθρικη προς την Ελλαδα και τον Ελληνισμο οπως ηταν το βυζαντιο (η αλλιως ανατολικη Ρωμη) πως... ηταν ...κομματιο της Ελλαδος.
    Τα χετε κανει αχταρμα οπως με την εβραικη μυθολογια που τη θεωρειτε...Ελληνικη ...ιστορια

    • Γιώργης avatar
     Γιώργης @ nick 13/08/2011 01:14:50

     ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΣΧΕΤΟΣ.

 47. Ιωάννα avatar
  Ιωάννα 08/08/2011 10:25:45

  Γιατί πρέπει να ακυρώσουμε όλους τους νεοέλληνες επέιδή δεν τα έχουν καταφέρει τόσο καλά όσο οι πρόγονοι τους; Έχουν οι τωρινοί τις ευκαιρίες που είχαν οι αρχαίοι; Ίσως αν φύγουν στο εξωτερικό... Όμως υπάρχουν οι βάσεις. Γνωρίζοντας την ελληνική μπορείς να διαβάσεις και να διδαχτείς από τους αρχαίους. Διάθεση να υπάρχει και υπάρχει δεν ήμαστε κοπρίτες και τεμπέληδες όπως μας παρουσιάζουν και προσπαθούν αν μας πείσουν γι αυτό. Ας μην τους κάνουμε την χάρη.

 48. Γιάννης Χριστόπουλος ΤΝΣ avatar
  Γιάννης Χριστόπουλος ΤΝΣ 08/08/2011 10:53:00

  Είναι πραγματικά πολύ ενδιαφέρον να κατανοήσει κάποιος για ποιο λόγο υπάρχουν αρκετοί που αρέσκονται να μειώνουν ό,τι νεοελληνικό.
  Κατ' αρχάς έχω την αίσθηση ότι βαθύτερη αιτία είναι το σύμπλεγμα κατωτερότητας. Μειώνοντας την Ελλάδα και τους Έλληνες νομίζουν ότι "αντικειμενικοποιούν" τη μίζερη ύπαρξη τους. Γιατί το πρόβλημα τους το εξάγουν στους άλλους και κατ' επέκταση στην Ελλάδα που είναι το εύκολο "θύμα"
  Η μεγαλύτερη ανοησία είναι το επιχείρημα της αντικειμενικότητας.
  Είναι το άλλοθι της αποτυχίας τους, επειδή έχουν αποτύχει;;;; (και το τοποθετώ έτσι γιατί συνήθως όσοι μιλούν έτσι για την Ελλάδα είναι μετρίων προσόντων) πετούν το επιχείρημα είμαι αντικειμενικός και ακολούθως βυσσοδομούν για να ξεχάσουν τη μιζέρια της ζωής τους φορτώνοντας τη στην Ελλάδα.
  Ο "αντικειμενικός" είναι ο εμπαθής κι ο κομπλεξικός.
  Ασφαλώς και υπάρχουν πολλά άσχημα στην Ελλάδα αλλά η ολοκληρωτική-φασίζουσα απαξίωση ασφαλώς είναι εκτός κάθε πραγματικότητας.
  Όσοι έχουν ζήσει εκτός Ελλάδος ξέρουν καλά ότι δεν είναι όλα τόσο ρόδινα όπως τα περιγράφουν στους "ιθαγενείς" μας. Α για να το ξέρουν οι "αντικειμενικοί' το νέο είναι ότι και οι Γερμανοί παίρνουν μίτζες .

  • Χαζούλης avatar
   Χαζούλης @ Γιάννης Χριστόπουλος ΤΝΣ 08/08/2011 11:13:21

   Ας βρεθεί ένας Μεγάλος Έλληνας να συνδέσει τα ΙΚΑ κ ΟΑΕΕ με το διαδίκτυο (3,5 μέρες μου πήρε να κάνω μια δουλειά 3,5 ηλεκτρονικών δευτερολέπτων), και εγώ θα κάνω τα πάντα για να πείσω τους Ευρωπαίους φίλους μου ότι είμαστε η καλύτερη χώρα του κόσμου. (Το ότι όλοι τους με έχουν επισκεφθεί στην Ελλάδα και έχουν δει το τι είμαστε είναι μια μικρή λεπτομέρεια).

   • Eurocrat avatar
    Eurocrat @ Χαζούλης 08/08/2011 16:54:58

    Έγραψες

 49. Pikis avatar
  Pikis 08/08/2011 11:19:18

  Οι σημερινοί Έλληνες έχουν να επιδείξουν πολλά τα οποία όμως δεν "παίζουν" στην ενημέρωση γιατί είναι πιο ενδιαφέρον να μάθεις που έκανε τα μπάνια της η Μενεγάκη παρά τι στο διάολο κάνουν κάποιοι σοβαροί Έλληνες.
  Έχουμε και λέμε:
  Στην Ελλάδα η έρευνα είναι ανύπαρκτη διότι τα λεφτά πάνε στα "δικά μας" παιδιά. Έτσι, αν κάποιος θέλει να προκόψει πάει στο εξωτερικό.
  Η αξιοκρατία παρόλο που είναι λέξη Ελληνική, δεν έχει καμία υπόσταση στην Ελλάδα. Για κάθε άξιο υπάρχουν 100 άχρηστοι που θα τον καπελώσουν σε ότι πάει να κάνει. Η κομματική ταυτότητα είναι υπεράνω master και PhD. Το κόλλημα αφίσας είναι ισοδύναμο με profficiency και αν έχεις και μπάρμπα στην Κορώνη τότε πας απευθείας για βουλευτής.
  Ο χειρότερος εχθρός της Ελλάδας είναι οι Έλληνες...

 50. Χαζούλης avatar
  Χαζούλης 08/08/2011 12:05:07

  Ευτυχώς ως άτομο δεν σχετίζομαι με κανέναν τρόπο με τις λαμογιές των σύγχρονων Ελλήνων (μπαμπάδες, παππούδες ΜΑΣ) και δυστυχώς δεν σχετίζομαι και με τους προ προ προ.... παππούδες ΜΑΣ 2.500 χρόνια πριν.

  Είμαι οι πράξεις ΜΟΥ και χαρακτηρίζομαι από αυτές.

  ΑΝ τώρα κάποιος νιώθει ο ΙΔΙΟΣ περήφανος για τις πράξεις των Αρχαίων Ελληνων και ντροπή για τις πράξεις των χιλιάδων λαμόγιων ΠΑΣΟΚΩΝ που κυκλοφορούν ανάμεσά μας, εμένα δεν μου πέφτει λόγος.

  • Χαζούλης avatar
   Χαζούλης @ Χαζούλης 08/08/2011 12:06:06

   *Συγνώμμη για τα έντονα γράμματα

 51. Χαζούλης avatar
  Χαζούλης 08/08/2011 12:06:47

  bug από wordpress

 52. Χαζούλης avatar
  Χαζούλης 08/08/2011 12:11:53

  bug τελος?

 53. Aristofilos Akritidis avatar
  Aristofilos Akritidis 08/08/2011 12:14:23

  Δυστυχώς ,το Βυζάντιο και η ορθόδοξη χριστιανική εκκλησία ήταν χειρότερη από τους Λατίνους ,μην το ξεχνάτε !!!! Έλληνας και ιουδεοχριστιανός είναι δύο διαφορετικές έννοιες ,και εντελώς αντίθετες !!!! Ο χαρακτήρας του Έλληνα δεν ταιριάζει με του χριστιανού ! Έλληνας σημαίνει υπερήφανος ,εθνικιστής ,ελεύθερος, δεν προσκυνάει ,λιοντάρι ή λύκος στην μάχη ,αδογμάτιστος ,και πατριώτης !!!! χριστιανός σημαίνει ,ταπεινός ,δούλος ,ποίμνιο (πρόβατο) οικουμενιστης διεθνιστής ,δογματικός ,άπατρις, προσκυνάει θεούς και ανθρώπους ,και βλάκας που θα κληρονομήσει την βασιλεία του ουρανού !!!

 54. Τερζίδης avatar
  Τερζίδης 08/08/2011 12:34:38

  Ας κοιταχτούμε στον καθρέφτη ..... και να προσπαθήσουμε να γίνουμε καλύτεροι από τον χθεσινό εαυτό μας ... σε όλες τις δραστηριότητες της ζωής μας
  Δεν ειμαστε οι ΘΕΟΙ του κοσμου .... αλλα ουτε και οι ΔΙΑΒΟΛΟΙ

 55. Γιάννης Χριστόπουλος ΤΝΣ avatar
  Γιάννης Χριστόπουλος ΤΝΣ 08/08/2011 18:31:05

  θα πάω στην οργανωμένη Νορβηγία! Εκεί ένας παλαβός μπορεί να σκοτώνει ανενόχλητος για πάνω από μία ώρα και οι ιθύνοντες που ασφαλώς θα έχουν την καλύτερη διαδικτυακή οργάνωση, θα συσκέπτονται περί των αρμοδιοτήτων τους επί το ζωτικού ζητήματος οπλοχρησίας εν τω μέσω του άστεως.

 56. Πάτροκλος avatar
  Πάτροκλος 08/08/2011 23:33:42

  Ως Έλληνας του εξωτερικού (Ισραήλ) παρακολουθώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το πλήθος σχολίων, με την συνήθη ένταση που χαρακτηρίζει τις λεκτικές αντιπαραθέσεις του θερμόαιμου λαού μας.
  Βρέθηκα εδω πριν από δύο χρόνια καθώς η πιθανότητα σοβαρής ακαδημαΐκής καριέρας στην Ελλάδα (χωρίς κομματικές γνωριμίες) ήταν υπό του μηδενός. Οι γενικότερες εντυπώσεις μου είναι πολύ καλές και γενικά οι Ισραηλινοί αγαπούν την Ελλάδα, την οποία συνδέουν με την μουσική, τις διακοπές και το καλο φαγητό.
  Εντούτοις, το ίδιο δεν ισχύει για φίλους και συμφοιτητές που επέλεξαν ευρωπαϊκές χώρες, ειδικά του Βορρά, ενώ ένας συγγενής μου διπλωμάτης (στις ΗΠΑ) μου είπε με πόνο καρδιάς ότι έφτασε στο σημείο να παριστάνει τον Κύπριο για να μην αποτελεί αντικείμενο χλευασμού ή ειρωνίας.
  Η γενικότερη αίσθησή μου, χωρίς να μπορώ να την τεκμηριώσω με στοιχεία, είναι ότι ορισμένοι λαοί δεν μας συμπαθούν ιδιαίτερα, ίσως επειδή θα προτιμούσαν να είναι αυτοί στο όμορφο αγροτεμάχιο που μας έδωσε ο Θεός, ο Δίας, η μοίρα ή όποιος άλλος θέλετε.
  Από κει και πέρα, δεν συμμερίζομαι την άποψη ότι οι ξένοι (λίγο γενικευμένος ο όρος) φταίνε για τα δεινά μας. Θυμίζω, μεταξύ άλλων, ότι - σύμφωνα με τα περισσότερα βιβλία που έχω διαβάσει τουλάχιστον - η Επανάσταση του '21 πήγαινε άπατη και διεσώθη από την παρέμβαση των ξένων δυνάμεων στο Ναυαρίνο. Θα μου πεις κανείς, ναι αλλά στον Εμφύλιο μετά τον WWII οι Άγγλοι, οι Ρώσοι κλπ κλπ. Απαντώ ως εξής: Πρώτον, για να σε καβαλήσει κανείς πρέπει να τον αφήσεις και δεύτερον, οι εμφύλιες συρράξεις (εμπόλεμες και μη) στην Ελλάδα έχουν ανησυχητική, κατ'εμέ, συχνότητα. Ίσως και λόγω ταμπεραμέντου να μας αρέσει η λογική του "ασπρο-μαυρο", "Μακρυκωσταίοι - Κοντογιώργηδες" κλπ.
  Θα ήθελα να σταθώ σε δύο αρκετά δημοφιλείς ατάκες που επιστρατεύουμε συχνά ως λαός: Στο 'όταν εμείς χτίζαμε Παρθενώνες, εσείς βελάζατε, τρώγατε κουκουνάρια και άλλα τινά'. Συζητώντας με έναν συνάδελφο Καναδό, που αγαπά την Ελλάδα, άκουσα μια ενδιαφέρουσα απάντηση που συνοψίζεται ως εξής: "Θαυμάζω τον ελληνικό πολιτισμό, την κοιτίδα του δυτικού πολιτισμού. Δεν μπορώ όμως να κατανοήσω για ποιό λόγο θα πρέπει να πιστεύει κάποιος ότι του χρωστά η ανθρωπότητα αιώνια ευγνωμοσύνη επειδή οι προ-προ-προγονοι του έκαναν όσα αξιοθαύμαστα έκαναν. Το να επαναπαύεται κανείς στην δόξα του παρελθόντος δεν αποτελεί εισιτήριο επιτυχίας του παρόντος, και πολύ περισσότερο του μέλλοντος". Ικανά αντεπιχειρήματα δεν βρήκα.
  Η δεύτερη ατάκα είναι το 'φιλότιμο', το 'μεράκι' και καποιες άλλες αμετάφραστες λέξεις. Στην χώρα που εργάζομαι μπορεί να μην έχουν φιλότιμο και μεράκι ή αρχοντιά, αλλά έχουν οργάνωση, στοχοθεσία και επαγγελματισμό. Πουθενά δεν είναι τέλεια. Αλλά ειλικρινά δεν μπορώ να σκεφτώ ποιά είναι αυτά τα ιδεώδη για τα οποία μόνο οι Έλληνες θα πέθαιναν όπως έγραψε κάποιος φίλος παραπάνω ή γιατί να με ενδιαφέρει αν ένας καθηγητής πανεπιστημίου στην Γερμανία περπατά στα 4, τύφλα στο μεθύσι. Δηλαδή οι δικοί μας που περπατάνε στα 2 και έχουν καταληστεύσει τα πανεπιστήμια και έχουν ξεφτιλίσει την παιδεία είναι καλύτεροι;
  Τροφή για σκέψη.
  Συγνώμη για το μακροσκελές του κειμένου. Έξις δευτέρα φύσις.

  • Γιάννης Χριστόπουλος ΤΝΣ avatar
   Γιάννης Χριστόπουλος ΤΝΣ @ Πάτροκλος 09/08/2011 02:15:19

   Φίλτατε Πάτροκλε δεν ξέρω αν στο Ισραήλ όπου ζεις βλέπεις ειδήσεις από Ελληνικά κανάλια; Αν βλέπεις τότε καταλαβαίνεις σίγουρα γιατί κάποιοι υπερβάλουν και χρωματίζουν με ιδιαίτερους τόνους την εγωϊστική και καυχησιάρικη ρητορική τους για το κλέος της φυλής. Κάτι που σίγουρα θα διαπιστώνεις καλύτερα από όλους μας ότι το κάνουν και οι Ισραηλίτες, ασφαλώς και με το πλεονέκτημα ότι αυτοί επιδεικνύουν μια εξαιρετική οργάνωση στο κράτος τους και μηδενική ανοχή σε ό,τι θεωρούν ότι υπονομεύει την εθνική τους υπόσταση. Ακριβώς το αντίθετο από ό,τι συμβαίνει στην Ελλάδα.
   Όχι δεν φταίνε οι ξένοι για ένα μεγάλο μέρος των προβλημάτων μας, φταίει το κούφιο το κεφάλι μας, αλλά άλλο αυτό κι άλλο να θέλεις να πιστέψει ένας λαός ολόκληρος ότι ο κόσμος γκρεμίζεται επειδή έφαγε τρεις μακαρονάδες παραπάνω. Ο εθνομηδενισμός θα αποφέρει τα εντελώς διαφορετικά ποτελέσματα απ'αυτά που επιδιώκουν οι κήρυκες του. Τελικώς χρωστάμε πολλά στους Εθνομηδενιστές, ξύπνησαν πολύ κόσμο χωρίς να το ξέρουν.

 57. Πάτροκλος avatar
  Πάτροκλος 09/08/2011 02:47:28

  Αγαπητέ Γιάννη,
  γενικά δεν τα πάω καλά με τους -ισμούς (του ελληνισμού εξαιρουμένου) πόσο μάλλον με τον εθνομηδενισμό. Απλά επισημαίνω ότι σε δύσκολες περιόδους η προσφυγή στα όποια μεγαλεία του παρελθόντος είναι πηγή έμπνευσης, όχι στείρας και στερεοτυπικής αναπαραγωγής αποφθευγμάτων. Το κρίσιμο είναι να καταφέρουμε να ξαναχτίσουμε Παρθενώνες και να μην ασχολουμαστε με το αν οι προγονοι των σημερινων δανειστών μας ετρωγαν βελανιδια. Το πως θα γίνει αυτό είναι μια διαφορετική και δύσκολη συζήτηση

 58. Πετράκης avatar
  Πετράκης 09/08/2011 21:05:35

  Η Ελλάδα σήμερα είναι ακριβώς ίδια όπως στην αρχαία θα έλεγα ότι μοιάζει με την περίοδο πριν της περσικης εισβολής διαφθορά δάνεια προερχόμενα από τους Πέρσες συμμαχίες παρατάξεων και πόλεων με τους πέρσες Γη και Ύδωρ για τους Πέρσες

 59. ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΗ avatar
  ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΗ 09/08/2011 21:37:40

  Κανείς Έλληνας δεν επαναπαύεται στις δάφνες των προγόνων του! Καθημερινά βομβαρδιζόμαστε στο πόσο ανίκανοι , βολεψάκηδες και άχρηστοι είναι οι νεοέλληνες. Όταν αυτό το ακούω εμένα δεν με αγγίζει. Απλά , γιατί δεν ανήκω σε αυτή τη μερίδα. Είναι τρόπος ζωής και δεν το απέκτησα ξαφνικά με τις ασφυκτικές συνθήκες που μας έχουν επιβάλλει μέχρι τώρα. Αντίθετα νιώθω πιο ισχυρή από ποτέ. Δεν με νοιάζουν οι πολλοί. Με νοιάζουν αυτοί που νιώθουν όπως κι εγώ. Το πνεύμα μας δεν υποτάσσεται. Τις αλλαγές δεν τις έφεραν οι μάζες αλλά οι λίγοι. Εξάλλου τώρα έχει έρθει στην Ελλάδα ένα κράμα λαών και κουλτούρας που είναι παντελώς ξένο στο δικό μας. Για κάποιους που ζητάτε να έχουν πάρει Νόμπελ κάποιοι που το άξιζαν - αλλά για σας μετράει ο τίτλος κι όχι η ουσία - σας λέω λοιπόν ότι όποιον Έλληνα κι αν ρωτήσετε τουλάχιστον μία ξένη γλώσσα την ξέρει. Μορφωμένα άτομα εργάζονται σε δουλειές που θα έπρεπε να τις κάνει ο πρωθυπουργός και οι λακέδες του, αλλά και οι προηγούμενοι κυβερνόντες που έχουν καρφωθεί στις καρέκλες τους. Αντέστρεψαν τα πράγματα , γιατί αλλιώς θα φαινόταν όχι μόνο η ηλιθιότητά τους αλλά και η ανικανότητά τους. Αυτοί που κυβερνούν κοιμούνται και ξυπνούν με το δολλάριο. Αλήθεια είστε σίγουροι πως εκλέγηκαν με τη βούληση του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ λαού, γιατί εγώ είδα κάτι τρελλοχαρούμενους πακιστανούς και άλλους αλλοδαπούς να πανηγυρίζουν. Αυτά ας μην τα ξεχνάτε!!!!!! Έχετε τα μάτια σας ανοιχτά και όση λάσπη , αθλιότητα , εξαθλίωση κι αν μας προσφέρουν σας λέω τούτο <>. Μ'ένα ξέπλυμα από <> λάμπει ξανά. Εδώ παγκοσμίως γνωρίζουν οι ξένοι την αξία μας και θέλουν με το έτσι θέλω να ονοματίζονται Έλληνες. Αυτό δε σας λέει τίποτα;

 60. Ποτέ την Κυριακή avatar
  Ποτέ την Κυριακή 10/08/2011 01:11:22

  Το μέσο μορφωτικό επίπεδο των Ελλήνων έχει αναβαθμιστεί αισθητά τις τελευταίες δεκαετίες, ενώ διαθέτουμε τον υψηλότερο δείκτη γλωσσομάθειας στην ΕΕ - όχι βέβαια ότι και ο Μπαρμπα-Δήμος στην Κάτω Ραχούλα γνωρίζει αγγλικά.
  Στις εκλογές του 200ο είχα κατέβει στο κέντρο και ήμουν στο Σύνταγμα όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα, οπότε ξεκίνησε το, αρκετά σύντομο, πάρτι των Νεοδημοκρατών.
  Μετά από λίγη ώρα βρέθηκα στην Κλαυθμώνος όπου όλοι οι ΠΑΣΟΚοι είχαν βάλει τις πλερέζες. Μοναδική εξαίρεση 2 Ρωσίδες/Γεωργιανές/Ουκρανέζες (κάτι τέτοιο) που κούναγαν ανέμελα πράσινα σημαιάκια, φωνάζοντας ρυθμικά 'ΠΑΣΣΣΟΚ, ΠΑΣΣΣΟΚ' (μακρόσυρτο το κυριλικό σ). Θεωρώ δεδομένο ότι ο αριθμός αυτών των 'ψηφοφόρων' έχει αυξηθεί σημαντικά, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
  Εξίσου δεδομένο όμως θεωρώ ότι οι ΠακιστανοΑλβανοΜογγόλοι δεν ευθύνονται για την 'οικογενειακή δημοκρατία της Ελλάδας', όπου 3 οικογένειες σχεδόν μονοπωλούν την εξουσία επί μισό αιώνα, κάτι που δεν νομίζω να έχει συμβεί σε κανένα κράτος της γηραιάς ηπείρου (πιθανώς και των λιγότερο γηραιών). Τα αποτελέσματα αυτής της πολυετούς συνειδητής επιλογής μας τα βλέπουμε και τα βιώνουμε. Δυστυχώς ή ευτυχώς δεν φταίνε πάντα οι άλλοι.

 61. gk avatar
  gk 10/08/2011 13:56:21

  Το ότι δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από τη σκιά των προγόνων μας δεν επηρεάζει καθόλου τη σκιά τους ως έχει...

 62. ΟΡΦΕΑΣ avatar
  ΟΡΦΕΑΣ 19/08/2011 22:51:47

  ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ...
  ΕΙΝΑΙ Η ΑΙΤΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΝ
  ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ
  ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΤΗΝΗ !

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.