#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
18/09/2012 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Γιατί ανεβαίνει η Χρυσή Αυγή;Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη

Απανωτές συσκέψεις επιτελών στη ΝΔ, λόγω ανησυχίας από τη συνεχή άνοδο της Χρυσής Αυγής, διάβασα στις Κυριακάτικες εφημερίδες . Συνεχείς συσκέψεις επιτελών της Συγγρού, λένε οι πληροφορίες, για να δούνε τι θα κάνουν με τα ανησυχητικά γκάλοπ που δείχνουν άνοδο της ΧΑ. Έντονοι οι προβληματισμοί και στους άλλους χώρους. Φαντάζομαι κι εκεί οι «επιτελείς» θα ξύνουν την κάρα τους μπροστά στην αμμοδόχο της πολιτικής.

 

Γιατί να κουράζονται, αδέρφια; Ας ρωτήσουν εμάς εδώ στο Antinews, που ζούμε 24 ώρες το 24ωρο μέσα στους κανονικούς ανθρώπους.

Ας βγούμε λοιπόν από τα κλισέ της ωχράς σπειροχαίτης του δημόσιου λόγου, την «πολιτική ορθότητα», και να δούμε κατάματα την αλήθεια. Αλλιώς, φοβάμαι, πως μας περιμένουν νέα δεινά, σαν εκείνο το 18% …

Καταρχήν η Χρυσή Αυγή μπήκε στη Βουλή με τα εύσημα του "αντισυστημικού". Και να ‘θελε αλλιώς, το «σύστημα» δεν την έπαιζε. Για χρόνια κινήθηκε στο περιθώριο, τα στελέχη της, απόβλητοι της πολιτικής ζωής, σπανίως καλούνταν στα πάνελ των μπετατζήδων και λοιπών ευγενών προμηθευτών, παρά μόνο για να δώσουν τηλεθέαση μέσα από την εκτράχυνση των από τηλοψίας συγκρούσεων. Θυμάστε την μέρα με τις φάπες και τα μπουγελώματα στο κανάλι του Σουλεϋμάν; Τα στελέχια σίγουρα θα δάκρυσαν μαθαίνοντας ότι τα «μηχανάκια» των νοικοκυραίων χτύπησαν κόκκινο. Ο Ν. Μιχαλολιάκος, λοιπόν, μπήκε στη Βουλή χωρίς να κάνει νταραβέρια. Έτσι κι αλλιώς δεν του μίλαγε κανείς. Και τώρα ένας τσαμπουκάς ελέφαντας είναι μέσα στο σαλόνι της μπατιρημένης «δημοκρατίας των κολλητών».

Αυτά που ως πριν από καιρό ήταν τα χαρακτηριστικά που τους κρατούσαν στο περιθώριο, ήτοι ο σκληροπυρηνικός εθνικοσοσιαλιστικός λόγος, ο τσαμπουκάς στο πεζοδρόμιο, η αντικοινοβουλευτική στάση, το όλο αντισυστημικό του πράγματος, έγινε το πλεονέκτημα τους.

Η οργισμένη πιτσιρικαρία, οι νεόπτωχοι, οι τσαντισμένοι συνταξιούχοι, άνεργοι, στρατιωτικοί, αστυνομικοί, οι κάτοικοι περιοχών που έγιναν απόπατος της Ασίας και της Αφρικής, ψήφισαν τους τύπους με τα μαύρα σε ένα καθόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό, που με την επιδείνωση των κοινωνικών συνθηκών, παίρνει την ανιούσα δημοσκοπικά.

Η πολιτική αντιμετώπιση με χαρακτηρισμούς περί ναζιστών, τραμπούκων, τα σχόλια για κακομούτσουνους που είναι μπράβοι, δεν εξηγούν τα δεδομένα, απλά ρίχνουν άφθονο καύσιμο στην μηχανή τους. Αν το ποσοστό τους γίνει και εκλογικά διψήφιο, τότε τι θα λέμε; Πως το 12, 13, 15% των Ελλήνων είναι ναζί, μπράβοι κλπ;

Σχολιαστές, προφανώς θαμπωμένοι από την ομορφιά του Άκη, την ευσταλή αρχοντιά του Βουλγαράκη και την αξιόπιστη αιδημοσύνη του Παπακωνσταντίνου, του Δρούτσα και του Μπεγλίτη, αφιέρωσαν ποταμούς λέξεων για την φάτσα και την χοντρή αλυσίδα του συνοδού του Μπαρμπαρούση.

Ε, λοιπόν, μέρος του αληθινού λαού, όχι μετεμψυχώσεις Ταγματασφαλιτών, δεν δίνει δεκάρα για όλα αυτά. Τους ψηφίζει ακριβώς γι’ αυτά που τους κατηγορούν. Τους γουστάρουν γιατί τα σπάνε, γιατί δεν παίζουν με τους κανόνες των αστικών κομμάτων. Κι ανεβαίνουν συνεχώς, διότι αντί να τους εξημερώσει η γραβάτα κι ο κοινοβουλευτικός βίος, αυτοί ριζοσπαστικοποιούνται κάθε μέρα και περισσότερο. Παραβιάζουν τους νόμους αυτοδικώντας, αντιποιούμενοι δημόσια αρχή κι αυτή η αυτοδικία βρίσκει ενθουσιώδες ακροατήριο, πολίτες που είδαν την ηγέτιδα τάξη, πολιτικούς κι «επιχειρηματίες», να ανασκολοπίζουν επί δεκαετίες την νομιμότητα και το εθνικό συμφέρον.

Όσοι ανέχτηκαν την αριστερή βία στα πανεπιστήμια, στους εργασιακούς χώρους, στους δρόμους και τις πλατείες, τώρα εμβρόντητοι βλέπουν την άλλη βία να κερδίζει αποδοχή και ψήφους. Η βαριά διανόηση και η «προοδευτικιά» δημοσιογραφία επί δεκαετίες ήταν φτηνοί στα πίτουρα στους αριστερούς τραμπουκισμούς και τώρα τρώνε βρώμικο αλεύρι στα μούτρα.

Και βέβαια ο μεγάλος στρατολόγος της Χρυσής Αυγής, εκτός από την Αριστερά και τις παρακμιακές πολιτικές της, εκτός από την επί μακρόν ενοχική στάση της Κεντροδεξιάς, είναι η ατιμωρησία των ενόχων για το οικονομικό 1922 που ζούμε.

Τι κάνει η Χρυσή Αυγή εδώ και πολύ καιρό στις γειτονιές; Αλληλεγγύη Ελλήνων προς Έλληνες. Με τρόπο ενίοτε χοντροκομμένο και βάρβαρο, υπό την έννοια του ΜΗ ελληνικού. Διότι το όχι για ένα πιάτο φαγητό στην ξεδοντιασμένη αλλοδαπή γριούλα απέχει μακράν του Ελληνικού Τρόπου. Όμως για πολλούς αυτά είναι ψιλά γράμματα. Οι Χρυσαυγίτες περιπολούν στις γειτονιές. Σε περιπτώσεις δύστροπων αλλοδαπών μισθωτών, που μετατρέπουν τα διαμερίσματα σε λαϊκά υπνωτήρια – χρυσωρυχεία, καλούμενοι από τους Έλληνες ιδιοκτήτες, σε δυο μέρες παραδίδουν το μίσθιο καθαρισμένο και με αλλαγμένη κλειδαριά! Προφανώς ψιθυρίζουν μερικά πειστικά φωνήεντα που καθιστούν περιττή την διαδικασία των μισθωτικών διαφορών. Συσσίτια, αιμοδοσίες, μοίρασμα τροφίμων, άμεση συνδρομή Ελλήνων σε προβλήματα με αλλοδαπούς. Κι αυτά τα κάνουν καιρό τώρα, όχι προεκλογικά.

Γιατί; Γιατί η πολιτεία, τα ΜΜΕ της παραπληροφόρησης και της εθνικής αποδόμησης τους έκαναν χώρο. Όταν φώναζαν οι κάτοικοι στον Άγιο Παντελεήμονα για τα χάλια μας, οι προοδευτικάριοι έκαναν πολιτικό τουρισμό στις γειτονιές των απλών ανθρώπων και τους καθύβριζαν ως ρατσιστές και φασίστες, γιατί διαμαρτύρονταν που η ζωή τους έγινε Καμπούλ. Κι η ενοχική δεξιά είχε τον φόβο μην την πουν …δεξιά! Κι επειδή ο λαός ενίοτε έχει πικρόχολο κι εκδικητικό χιούμορ, κάποιοι είπαν, «φασίστες μας λέτε; Ε, πάρτε να ‘χετε».

Που είναι άραγε η νεολαία της Κεντροδεξιάς και των άλλων αστικών κομμάτων στις γειτονιές; Τους εμπόδισε κανείς να κάνουν αυτοί δράση αλληλεγγύης προς τους Έλληνες αλλά κι όσους ταλαίπωρους μετανάστες το δικαιούνται; Να ταΐσουν Έλληνες αλλά και την αλλοδαπή γριούλα που έφευγε ταπεινωμένη ψελλίζοντας «συγγνώμη, συγγνώμη»; Τους εμπόδισε κανείς να περάσουν στην πρωτοπορία διεκδικώντας με δημοκρατικούς αλλά δυναμικούς τρόπους την «ανακατάληψη των πόλεων μας», για να θυμηθώ μια προεκλογική μας θέση. Το κορυφαίο ζήτημα «Κανέλα ή τριμμένη σοκολάτα στον καπουτσίνο;», λύθηκε, «Ποτέ πια κανέλα στον καπουτσίνο»! Τι γίνεται όμως στα Πατήσια, στην Πλατεία Βάθη, στα Μανιάτικα, στην παραλία της Πάτρας; Camp για τον εθελοντισμό, κεράκια για τη Λιβύη, εκδηλώσεις για την ανακύκλωση, την αναδάσωση, καλά όλα αυτά, βαρετά για τα γούστα μου αλλά κατανοητά, στην μόδα είναι, όπως κι η «Μαμασίτα». Καλά και τα 5.000 πάρτυ. Τι γίνεται όμως για τους άνεργους, τους πεινασμένους, την εγκληματικότητα, τις ορδές των λαθραίων;

Γιατί ανεβαίνει η Χρυσή Αυγή; Γιατί η αληθινή Δημοκρατία, που δεν είναι δημοκρατία αν δεν είναι Πατριωτική, έκανε στην άκρη. Προσκύνησε τα σκουπίδια της Αριστεράς, τα κουρέλια μιας ψευτοδιεθνιστικής «προοδευτικότητας», λαθρολάγνας και μισελληνικής. Καθαίρεσε τις ελληνικές ιδέες και αξίες. Ανακυκλωμένοι θαυμαστές του Χότζα και του Στάλιν, πήραν παραμάζωμα την ενοχική δεξιά, επί χρόνια έκαναν σκουπιδότοπο την παιδεία, εγκαθίδρυσαν δικτατορία στα αμφιθέατρα, αποθήκευαν μολότωφ σε δημόσια κτίρια, ενίοτε τα έκαιγαν, μαζί με ανθρώπους. Οι υπερασπιστές των «δικαιωμάτων» των λαθρεμπόρων, νταβατζήδων, επαγγελματιών επαιτών, του μπάστε σκύλοι αλέστε στα σύνορα μας, άσκησαν κι εξουσία, έφτιαξαν νόμο κράχτη των κατσαπλιάδων κι άφησαν την χώρα να πλημμυρίσει σουνίτες μουσουλμάνους. Αναφομοίωτους, χωρίς δεξιότητες, απρόσκλητους.

Από χαρακτήρα και παιδεία μισώ την αταξία και την αναρχία. Αρκετή έχουμε εντός μας. Στην κοινωνία όμως χρειάζεται τάξη και ειρήνη. Ασφάλεια. Κι αυτό δεν είναι αριστερό ή δεξιό. Είναι λογικό και αναγκαίο. Και είναι δουλειά του κράτους, όχι ενός κόμματος, παρεών, αυτόκλητων τιμωρών. Διότι το χάος το πληρώνουν πάντα οι αδύναμοι, οι πολλοί.

Η απάντηση λοιπόν στην δράση της Χρυσής Αυγής είναι το να κάνει το κράτος την δουλειά του. Στις λαϊκές αγορές, στις πλατείες, στα παράνομα υπνωτήρια των δουλεμπόρων. Παντού. Να υπερασπιστεί παντί τρόπω τους Έλληνες και την νομιμότητα. Αυτό που ξεκίνησε ο Δένδιας για την λαθρομετανάστευση, με κάποια ήδη μετρήσιμα θετικά αποτελέσματα, να γίνει επί δέκα! Πιο δυνατά, πιο ριζοσπαστικά. Το ίδιο στην εγκληματικότητα. Οι άγριοι καιροί που ζούμε απαιτούν ριζοσπαστικές λύσεις. Έξω από το κουτί.  Χωρίς μη μου άπτου. Να μην  χρειάζεται ο κόσμος άλλους προστάτες. Αλλιώς, τα «Τάγματα Εφόδου» δεν θα αντιποιούνται πλέον την Αρχή. Θα γίνουν Αρχή…

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 18/09/2012 07:11:08

  ''Ἡ ἀλλοδαπή γριούλα'' ἦταν ,λέει,τελικά ἑλληνίδα...

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Κυθήριος 18/09/2012 12:20:40

   Δεν το ξέρω, έγραψα ό,τι διάβασα, αλλά αν είναι αλήθεια, να σε τι ανοησίες και βαρβαρότητα συμπεριφοράς οδηγεί το φυλετικό face control.
   Παρά το ότι ο Καβάλι Σφόρτσα κι ο μαθητής του ο Σάϋκ έχουν κάνει σκόνη τις αμφισβητήσεις της γονιδιακής συνέχειας του Ελληνισμού, είναι άνευ σημασίας. Ο Ελληνισμός είναι πολιτισμικό εποικοδόμημα.
   Οι άνθρωποι δεν είναι άλογα ή μοσχάρια.
   Τρανό παράδειγμα οι "Τούρκοι". Η συντριπτική πλειοψηφία τους είναι εξισλαμισμένοι Έλληνες, Αλβανοί, Σλάβοι κλπ. Τα γονίδια τους δεν μπόρεσαν να επιβληθούν στο ισλαμικό εποικοδόμημα, ακριβώς γιατί δεν υπάρχει "γονίδιο πατριωτισμού", φυλετικής ενσυναίσθησης.

   • Νίκος Αργεάδης avatar
    Νίκος Αργεάδης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 18/09/2012 12:27:22

    Έτσι ακριβώς! Φαήλε, βλέπω πως διαβάζεις Αργεάδη..

   • Κυθήριος avatar
    Κυθήριος @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 18/09/2012 13:47:08

    Ἀκριβῶς γι' αὐτό τό ἔγραψα κι ἐγῶ Φαήλε,γιά νά τονίσω τήν ἐμπάθεια πού ἔχουν οἱ ἄνθρωποι κι ἀπ' αὐτήν τήν πλευρά...Μάλιστα διαδίδουν ὅτι κάποιοι τήν ἔβαλαν τή γριούλα γιά νά τούς παγιδέψουν μπροστά στήν κάμερα.

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 18/09/2012 15:52:32

    Η "γονιδιακή συνέχεια" (ή η μη συνέχεια, προσθήκη του "Θείου") του Ελληνισμού, είναι άνευ σημασίας. Ο Ελληνισμός είναι πολιτισμικό εποικοδόμημα.
    Οι άνθρωποι δεν είναι άλογα ή μοσχάρια".
    Έτσι ακριβώς, αγαπητέ Φαήλε. Αυτό είναι το αληθές, από την πλευρά της γνώσης και την ανθρώπινη.
    Άσε τα λοιπά για τσαρλατάνους και ανεγκέφαλους.
    Οι παππούδες και οι προπαπούδες μας ουδέποτε υπήρξαν ρατσιστές. Ο ρατσισμός και το εθνικιστικό μίσος είναι φαινόμενα παρακμής του αστικού πολιτισμού (Κονδύλης). Υποπροιόντα μιας νεωτερικότητας και ενός Διαφωτισμού που έχασαν το δρόμο τους και "το κέντρο τους" και γίνονται πιό βάρβαρα από την βαρβαρότητα. Τα έχουν πεί αυτά από καιρό, ο Αντόρνο, ο Χορκχάιμερ, ο μεγάλος δικός μας Ζήσιμος Λορεντζάτος και άλλοι.
    Δυστυχώς δεν τους ακούγαμε, "αριστεροί" και "δεξιοί".

    • sofedup avatar
     sofedup @ Ο Θείος 18/09/2012 16:10:22

     αν το λέει κι ο Χοκενχάιμ αλλάζει τελείως το θέμα.

     • Ο Θείος avatar
      Ο Θείος @ sofedup 18/09/2012 16:40:34

      ...τέθηκε πάντως σχετικό θέμα όχι μόνον στο Χόκενχάιμ αλλά και στο γκράν πρί Formula 1 του Μονακό...
      Μόνο στην Νταιητόνα δεν υπάρχει εδώ και χρόνια αμφισβήτηση: Το Dayton Ohio είναι γεμάτο μαύρους bro's...
      Από τότε ππου πέρασε και κήρυξε ο Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ...

     • Ανιψιός avatar
      Ανιψιός @ Ο Θείος 18/09/2012 23:25:30

      Μη ξεχνάτε το περίφημο, σκληρό και απαιτητικό Νιρμπουργκρίνγκ.

     • Kραντωρ avatar
      Kραντωρ @ sofedup 18/09/2012 18:49:45

      Kαί ο Αντορνο-Βίζεγκραντ, εαν συμφωνεί και ο Χέρμπερτ Μαρκούζε τότε έχουμε το απολύτως «πολιτικόν ορθόν». Η σχολή της Φραγκφούρτης, άλλωστε, ήταν μία νεωτερική γιεσιβά...

    • Νίκος Αργεάδης avatar
     Νίκος Αργεάδης @ Ο Θείος 18/09/2012 20:41:22

     Θείε, φυσικά και ο Ελληνισμός είναι ιστορικά συνεχές πολιτιστικό αλλά και πολιτικό εποικοδόμημα και στηρίχθηκε κυρίως στην πληθυσμικάη συνοχή. Προσοχή!!! ΟΧΙ καθαρότητά. Αυτό είναι Ναζιστική ιδέα που ουδόλως όμως έχει σχέση με την πληθυσμιακή αμς συνβέχψεια. Τυχαίνει, λοιπόν, να έχουμε και ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΗ συνέχεια εδώ και τουλάχιστον 10000!!! χρόνια (Cavalli-Sforza κ.α.) στην οποία -επαναλαμβάνω- στηρίχθηκε κυρίως η πολιτισμική. Ναι, 10000! Αν αυτό ενοχλεί μερικούς εδώ μέσα, πρόβλημά τους, ας πάνε στον ψυχολόγο τους για την γα&^$&%$#%#@μένη την διττή συνέχειά μας που παρεισφρύει στις νεοταξικές τους ονειρώξεις.

     • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
      Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Νίκος Αργεάδης 18/09/2012 23:34:10

      Σωστός.

     • Εύμηλος avatar
      Εύμηλος @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 19/09/2012 02:53:16

      Η συνοχή που αναφέρεις Νίκο Αργεάδη, οφείλεται για τους αιώνες πριν που ανέφερες σε έναν κώδικα αξιών της "βασιλείας των Ρωμαίων" που εκπορεύονταν, εδράζονταν και διαχέονταν από τον αυτοκρατορικό μηχανισμό, καθώς και στην πολιτική ορθοδοξία κι όχι βέβαια στις εκ των υστέρων κι άνευ αξίας για τη συγχρονία των τότε ανθρώπων θεωρίες του Cavalli-Sforza κ.α. Άλλωστε αυτές τις αναιρεί εκ των πραγμάτων η κάθοδος κι ενσωμάτωση στο λοιπό ρωμέϊκο των Arberesh δηλ. των Αρβανιτών στα τέλη του 13ου αιώνα, οι οποίοι κι ανανέωσαν ουσιαστικά σε μεγάλο βαθμό τον πληθυσμό στις ελλαδικές χώρες. Τ στοιχεί οσυνοχής τους ήταν ο κώδικας αξιών σε συνδυασμό με την πολιτική συνέπεια των τότε ιθυνόντων. Αυτό λειτούργησε ενωτικά και συνθετικά στον κυρίως ελλαδικό χώρο με θετικές έως και τα σήμερα συνέπειες. Στο μικρασιατικό χώρο αντίθετα παρουσιάστηκαν νωρίτερα αντινομίες κι αντιφάσεις της ηγεσίας ως προς το ιδεολόγημα του κράτους, τον αξιακό κώδικα. Το αποτέλεσμα ήταν, μεγάλα τμήματα του εξαθλιωμένου κι εγκατελημμένου από την πολιτική και θρησκευτική του ηγεσία ρωμαίϊκου, καθώςβίωνε αυτή την αντίφαση στο πετσί του, να ασπαστεί το ισλάμ και να τουρκοποιηθεί. Αντίστοιχα οι Βογόμιλοι της Βοσνίας, αν και φυλετικά Σερβοκροάτες, προσχώρησαν στο Ισλάμ και προέκυψαν οι Βοσνιάκοι, κι απ' τους εξαθλιωμένους Σκιπτάρ, λόγω της πολιτκής των χριστιανών φεουδαρχών κυρίων τους, οι Τουρκαλαβανοί δηλ. οι εξισλαμισθέντες Αλβανοί. Δεν είναι ζήτημα γονιδιακό λοιπόν. Είναι θέμα αίσθησης και βίωσης κοινότητας που εδράζεται όχι μόνο σε βιολογικές σχέσεις αλλά κυρίως σε έναν αξιακό κόσμο και την αντίστοιχη συνέπεια ως προς αυτόν.

     • Νίκος Αργεάδης avatar
      Νίκος Αργεάδης @ Εύμηλος 19/09/2012 13:03:37

      Αγαπητέ Εύμηλε, του Καβάλλι-Σφόρτζα δεν είναι θεωρίες, αλλά πειραματικά δεδομένα. ΔΕΔΟΜΕΝΑ, που δεν αμφισβητούνται παρά μόνο από τους αριστερής απόχρωσης Ναζιστές που ενώ ομνύουν στο όνομα της ισότητας και μπλα-μπλά-μπλά, εν τούτοις μας αρνούνται ότι είμαστε 'Ελληνες ακριβώς επειδή υποσυσυνείδητα δέχονται την θεωρία της φυλετικής καθαρότητας. Αυτό δεν λένε ουσιαστικά οι Κεμαλοπληρωμένες γραφίδες τύπου Ρεπούση, Λιάκου, Δραγώνα, Τατσόπουλου και ΣΙΑ;

     • Νίκος Αργεάδης avatar
      Νίκος Αργεάδης @ Εύμηλος 19/09/2012 13:31:43

      What's the point? Που λένε και στο χωριό μου...Ήρθαν πολλοί αλλά ΟΛΟΙ απορροφήθηκαν. ΟΛΟΙ. Και αυτό γιατί οι Έλληνες ήταν πάντα ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ. Όσο για τους Αρβανίτες, δεν ήταν ΑΛβανοί όπως νομίζουν πολλοί αλλά Αλβανόφωνοι Έλληνες, για να μή πω πως και οι πλειοψηφία των (νότιων) Αλβανών προέρχεται από Ελληνικούς πληθυσμούς.

     • Ο Θείος avatar
      Ο Θείος @ Νίκος Αργεάδης 19/09/2012 15:09:52

      Η εθνική ταυτότητα είναι η αίσθηση της κοινής ιστορικής μοίρας σύν το "πολιτικό συνανήκειν" ("το καθημερινό δημοψήφισμα" είπε ο Ερνέστος Ρενάν).
      Καμμια σχέση με γονίδια και πειραματικά δεδομένα.

     • Νικόλας avatar
      Νικόλας @ Νίκος Αργεάδης 19/09/2012 15:12:12

      Οι Αρβανίτες Έλληνες;;; Θα τρελαθούμε τώρα ρε παιδιά! Από πού και ως πού Έλληνες οι Αρβανίτες;

     • Ο Θείος avatar
      Ο Θείος @ Νίκος Αργεάδης 19/09/2012 15:19:20

      Αγαπητέ Νικόλα,
      οι Αρβανίτες της Πελοποννήσου, Εύβοιας, Αττικής κτλ , έχουν εδώ και πολλούς αιώνες την ίδια αίσθηση της κοινής ιστορικής μοίρας σύν το “πολιτικό συνανήκειν” με μάς τους λοιπούς Έλληνες. Ανήκουν στον Ελληνικό λαό όπως οι λοιποί.

     • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
      Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Νίκος Αργεάδης 19/09/2012 15:34:33

      Με πρόλαβες, πριν σε διορθώσω.

     • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
      Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Νίκος Αργεάδης 19/09/2012 15:36:06

      Νικόλα, διάβασε λίγο. Καλό θα σου κάνει. Στο λέει ένας εκ πατρός και μητρός Αρβανίτης. Έτσι δεν θα γράφεις ανιστόρητα "φίδια".

     • Νικόλας avatar
      Νικόλας @ Νίκος Αργεάδης 19/09/2012 16:38:22

      Η αλήθεια είναι ότι δεν το έχω ψάξει. Βασιζόμουν γενικά στην αντίληψη που μου έχει διαμορφωθεί από τον περίγυρό μου (ξέρετε, Ηπειρώτες/Πελοποννήσιοι είναι η χειρότερη φάρα, νησιώτες η καλύτερη κλπ).

     • Ανιψιός avatar
      Ανιψιός @ Εύμηλος 19/09/2012 15:41:19

      Εδώ σε θέλω να απαντήσεις κε Φαήλε!

     • Ανιψιός avatar
      Ανιψιός @ Ανιψιός 19/09/2012 15:42:30

      Όχι στο Νικόλα, στον Εύμηλο..

     • Νίκος Αργεάδης avatar
      Νίκος Αργεάδης @ Ανιψιός 19/09/2012 18:17:13

      Άσε, ο Εύμηλος είναι πιο μπερδεμένος και από τον γόρδιο δεσμό. Διάβασε μόνο το σχόλιό του.
      Οταν γράφει "ρωμέϊκο των Arberesh δηλ. των Αρβανιτών στα τέλη του 13ου αιώνα, οι οποίοι κι ανανέωσαν ουσιαστικά σε μεγάλο βαθμό τον πληθυσμό στις ελλαδικές χώρες!!!!"καταλαβαίνεις πως πρόκειται για μπερδεμα υψίστου βαθμού. Του ξέφυγε πως οι άνθρωποι στα σύνορα εμαθαν να μιλάν και τις γλώσσες των γειτονικων λαών λόγω εμπορικών ανταλλαγών. ΟΛΟΙ αυτοί οι λαοί, σας πληροφορώ, έχουν περισσότερο "Ἑλληνικό αίμα" (απο τους αρχαίους ελληνικούς πληθυσμούς) απ'ότι οι νεοέλληνες από εισβολείς. ΟΛΟΙ οι ρατσιστές (ακροαριστεροί διεθνομηδενιστές και ναζιστικής χροιάς ακραίοι εξισλωνουν την παρουσία ξενόγλωσσων πληθσυμών με την απουσία Ελλήνων που "χαθηκαν"κλπ, κλπ. Απλά δεν αναμυρηκάζουν τον Φαλμεράϋερ σαν γνήσιοι μεταπράτες νεοέλληνες ψευτοδιανοούμενοι και φωταδισμένοι με τα φώτα των δυτικών πνευματικών αφεντικών τους)

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 21/09/2012 00:09:26

    Φίλε Νικόλα,
    ΄Έχω ξαναγράψει για το θέμα αλλά σου πω και τώρα δσυο τρία πράγματα.
    Οι παππούδες μου, η μάνα μου, το άλογο, που έπαιζε μεγάλο ρόλο στην κοινωνία πολεμιστών των Αρβανιτών, το λένε κάλι, στην γενική κέλιτ. Ο κέλης, του κέλητος, έτσι είναι στην Ιλιάδα, έτσι αποκαλούν ο Αχιλλέας κι ο Αγαμέμνονας στο ομηρικό αυτό έπος το πολεμικό άλογο. Αυτό που δεν είναι για έλξη, όργωμα, φόρτωμα, μόνο για σέλα! Δηλαδή ο Αρβανίτης στην διάλεκτο του, το 2012, χρησιμοποιεί την ίδια λέξη με τους Μυκηναίους...
    Το γλωσσικό βέβαια δεν είναι ασφαλές κριτήριο. Στα αρβανίτικα βέβαια, που είναι όμοια με τα Τόσκικα, των νότιων σημερινών Αλβανών, θα ωρεις πολλά πρωτοελληνικά στοιχεία, αναμεμιγμένα στην πάροδο του χρόνου, με τουρκικής, λατινικής προέλευσης λέξεις, κι άλλες που οι ίδιοι αποκαλούν "Ιλλυρικές". Αν και τα περί Ιλλυριών είναι λίγο νεφελώδη ιστορικά.
    Το σίγουρο είναι πως στην ευρύτερη Ήπειρο, υπήρχαν ελληνικά φύλα, όπως οι Μολοσσοί, από τους οποίους καταγόταν η Ολυμπιάδα, η μητέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, τραχείς, βίαιοι αλλά ελληνότατοι.
    Το μεγάλο "μυστικό" είναι πως ως τα μέσα του 19ου Αιώνα ΔΕΝ υπήρχε αλβανικό έθνος, αλβανική εθνική συνείδηση. Ξέρουμε και ποιος την έφτιαξε τεχνητά, με χρήμα από την Υψηλή Πύλη και τους Αυστριακούς. Είναι ο Φαν Νόλι. Ήρθε στους δικούς μας, ζήτησε χρήμα, δεν το πήρε και πήγε στους Τούρκους και άλλους. Λέγετε πως δεν ήταν καν Αλβανός, ήταν βλάχος, αν θυμάμαι καλά. Οι Τούρκοι θέλανε την δημιουργία Αλβανικού Έθνους, ως ανάχωμα στις φυγόκεντρες χριστιανικές δυνάμεις της Οθ. Αυτοκρατορίας (Έλληνες, Σέρβοους κλπ). Οι Αυστριακοί, όπως κι οι Ιταλοί, το θέλανε γιατί είχαν βλέψεις καθόδου στον νότο της Αδριατικής.
    Ως τότε οι Χριστιανοί Αλβανοί (πριν έρθουν οι Τούρκοι ήταν όλοι Ορθόδοξοι, πλην των Μιρδιτών Γκέκηδων στον Βορρά, που ήταν Καθολικοί, όπως κάποιοι είναι ακόμα) αισθάνονταν Ρωμιοί, Έλληνες. Όσοι εξισλαμίστηκαν ("τουρκαλβανοί"), άλλοτε τα έβρισκαν με τους τούρκους κι άλλοτε όχι. Χαρακτηριστικό είναι πως όπως προκύπτει από τον Μακρυγιάννη κι άλλες πηγές, όταν ξεκίνησε η Επανάσταση, οι μουσουλμάνοι αρβανίτες είχαν συμμαχήσει με μας. Πχ ο μεγάλος οπλαρχηγός τους, Άγος Μουχουρντάρης, πολιορκούσε μαζί μας το Μεσολλόγγι. Η συμμαχία έσπασε γιατί, δυστυχώς, εμείς παραβιάσαμε τα συμφωνηθέντα.
    Μα κι ο εθνικός ήρωας της Αλβανίας, ο Γεώργιος Καστριώτης (Σκεντέρμπεης), που γ@μησε τους Τούρκους και πέθανε αήττητος στο κάστρο της Κρόϊα - έχω πάει στον τάφο του στο Παλέρμο - είχε ελληνικό όνομα και καταγωγή.
    Διάβασε πχ τον Μπίρη. Ακόμη και το πρώτο του Κόλλια, πριν αρχίσει τις περίεργες σχέσεις με την αλβανική πρεσβεία, είχε ενδιαφέροντα στοιχεία.
    Αρβανίτες, οι πλέον πολεμοαρείς και γενναίοι ήταν κι οι Σουλιώτες, οι οποίοι μάλιστα κατέβηκαν στην Ήπειρο από το Κόσσοβο. Ο Μπότσαρης έγραψε το πρώτο ελληνοαλβανικό λεξικό, το έχω σε φωτοτυπικό ανάτυπο. Τζαβελαίοι, Μποτσαραίοι, όλοι, ήταν αρβανίτες, όπως πλήθος αγωνιστών. Το ίδιοι οι Σπετσιώτες και Υδραίοι πυρπολητές μας. Ο πρώτος κανονισμός του Πολεμικού Ναυτικού ήταν στα αρβανίτικα με ελληνικό αλφάβητο. Ο Ναύαρχος Κουντουριώτης στην ναυμαχία της Έλλης έδωσε στα αρβανίτικα το έναυσμα του πυρός: "βρας", που σημαίνει "χτύπα", "σκότωσε".
    Κατά την άποψη μου λοιπόν οι αρβανίτες΄της Ελλάδας αλλά και οι νότιοι τουλάχιστον Αλβανοί, δεν είναι παρά πρωτοέλληνες, πανάρχαια ελληνικά φύλα.
    Άλλωστε ο Καβάλι Σφόρτσα τα έχει λύσει αυτά. Από την Κρήτη (όπου υπάρχει ένα μικρό ποσοστό βορειοαφρικανικού αίματος) ως τον Γενούσο ποταμό, η συντριπτική πλειοψηφία, όποια γλώσσα κι αν μιλάει, όποια θρησκεία κι αν όχι, όπως και στα παράλια της Μικράς Ασίας, τα 3/4 της Κύπρου, κι ως και την Νότιο Βουλγαρία, στα γενετικά τους απλότυπα είναι Έλληνες, ο ίδιος λαός που ζει εδώ χιλιάδες χρόνια.

   • IOKLOS ZARAS avatar
    IOKLOS ZARAS @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 22/09/2012 14:59:39

    Oι εξισλαμισμένοι Έλληνες δεν επεβλήθησαν στο "ισλαμικό εποικοδόμημα" επειδή το χρησιμοποίησαν για να ανέλθουν κοινωνικά ή για να απαλλαγούν από την τυραννία του ισλάμ. Από τη στιγμή που άλλαζαν θρήσκευμα δεν λογίζονταν στους Έλληνες, αλλά στους μουσουλμάνους υπηκόους της τότε παγκόσμιας τάξης. Οι "ξεροκέφαλοι" που δεν άλλαζαν ήξεραν πολύ καλά τι ήταν. Όπως το ήξεραν καλά οι μανιάτες που έγιναν χριστιανοί επί Βασιλείου του Α, όπως το ήξερε και ο Γεμιστός όταν έγραφε στον Αυτοκράτορα "...ότι Έλληνας το γένος άρχεις ως η πάτριος γλώσσα και παιδεία μαρτυρεί...", όπως το ήξερε ο Καστριώτης που ήταν "Βασιλεύς Ελλήνων, Σέρβων και αλβανών", όπως το ήξερε και ο Ζαχαριάς που δίκαζε με την εξάβιβλο και τόσοι άλλοι. Σαφώς και υπάρχει γονίδιο πατριωτισμού και αυτό το αποδεικνύουν πράξεις που γεμίζουν τις σελίδες της Ιστορίας του Έθνους μας από τον καιρό των Θερμοπυλών ως την ώρα που ο Σολωμού περιφρόνησε τον θάνατο με το τσιγάρο στο στόμα. Τις πράξεις αυτές έκαναν άνθρωποι που είχαν το γονίδιο αυτό επικρατές. Όσοι το είχαν υπολειπόμενο έγιναν εφιάλτες, πηλιογούσηδες, εξωμότες και προοδευτικοί πολίτες - ανάλογα με την εποχή
    Ο Ελληνισμός Πολιτισμός δε ήταν κάτι αυτοφυές, αλλά το αποτέλεσμα δραστηριοποίησης επί σειρά αιώνων μιας προικισμένης φυλής η οποία ήταν ανεκτική στους βαρβάρους επειδή τους περιφρονούσε βαθύτατα, αλλά ήταν ικανή να τους κατασφάζει όπως μαρτυρούν οι μάχες των Πλαταιών το 379 πΧ, των Θερμοπυλών το 279πΧ, της Κρήτης το 963 μΧκαι στο Κλειδί το 1014 μΧ, όταν απειλούσαν το ζωτικό της χώρο

   • Επισκέπτης avatar
    Επισκέπτης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 22/09/2012 17:23:04

    Νεοέλληνες και Αρχαίοι Ελληνες

  • occultist avatar
   occultist @ Κυθήριος 18/09/2012 13:18:21

   @Κυθήριος,
   Το έγραψα με πολλές λεπτομέριες αλλά "παράπεσε". Η γριούλα είναι τσιγγανοβουλγάρα επαγγελματίας επαίτης.

   • Κυθήριος avatar
    Κυθήριος @ occultist 18/09/2012 14:30:43

    Nαί;,γιατί ἐγῶ διάβασα στήν Καθημερινή ὅτι ἦταν ἑλληνίδα.

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ occultist 18/09/2012 16:01:43

    ΠΛηροφόρησέ με μόνον, πως ξεχωρίζεις τον γέρο Βούλγαρο τσιγγάνο από τον συνομήλικο Έλληνα (ή Γάλλο ή Φινλανδό) Ρομά;
    Αφού κανείς από αυτούς δεν μιλά κατανοητά Βουλγαρικά, Ελληνικά, Αγγλικά ή Φινλανδικά !!!

    • K. Πετρίδης avatar
     K. Πετρίδης @ Ο Θείος 18/09/2012 17:20:13

     Ότι θέλει ας ήταν , δεν τις το χρωστούσαν. Δεν υπάρχει πόλη της Ελλάδας που δεν έχουν μαζευτεί γυφτοβούλγαροι (άκου τσιγγάνοι) και όχι ότι είναι καλύτεροι από τους γυφτοέλληνες. Κοιμούνται και αφοδεύουν στα πάρκα και σε κοινή θέα των διερχομένων, έχουν αμολύσει 10χρονα στα φανάρια να επαιτούν , οι γέροι παριστάνοντας τους ανάπηρους κρατάνε ένα πλαστικό ποτήρι του καφέ και το προτείνουν σε όποιον βρεθεί μπροστά τους, κάτι 15χρονα αλλά και ενήλικες κάνουν βύζιτες στις γωνίες και πίσω απο θάμνους. Μπράβο Φαήλο όπως όλες οι αναρτήσεις σου ...στο κέντρο.

    • Kραντωρ avatar
     Kραντωρ @ Ο Θείος 18/09/2012 19:03:50

     Οι Τσιγγάνοι ( όχι αθίγγανοι) νομάδες εξ Ινδιών, συγκεκριμένως δε από το σημερινό Πακιστάν, διαιρούνται στην φυλή των Ρομ κατά 90% και δευτευόντως στους Σίντι. Οι Σίντι κατοικούν στο νοτιοανατολικό Πακισταν με πρωτεύουσα το Καράτσι.Οι τσιγγάνοι της βαλκανικής φυλετικώς είναι ίδιοι και ομιλούν ινδική γλώσσα. Δεν υπάρχουν αλβανοί, βούλγαροι, ρουμάνοι κλπ ρομά. Μία φυλή όλοι.

     • Ανιψιός avatar
      Ανιψιός @ Kραντωρ 18/09/2012 20:11:57

      Δεν νομίζω να σας κατάλαβε ή ούτως ή άλλως να τον ενδιαφέρει.

     • K. Πετρίδης avatar
      K. Πετρίδης @ Ανιψιός 18/09/2012 21:37:53

      Αν αυτοί που περιγράφω μιλάνε Ινδικά ή Βουλγάρικα ή απλά γύφτικα αλλάζει τίποτα από αυτά που περιγράφω και είναι μάστιγα; Οι Ηπατίτιδες και οι φυματιώσεις είναι ενδημικές σχεδόν σε όλους. Μπορείς και να τους φιλοξενήσεις.

     • helios avatar
      helios @ K. Πετρίδης 18/09/2012 23:47:27

      Υπολογίζεται ότι σήμερα στην Ελλάδα βρίσκονται περίπου 100.000 βαλκανο-τσιγγάνοι. Θα πρέπει να απελαθούν όλοι αυτοί. Διαβάζω και κάτι τρελά περί ενσωμάτωσης τους στην ελληνική κοινωνία που επιδιώκουν κάποιοι μεταναστολάγνοι δήμαρχοι μέσω διαφόρων κονδυλίων.
      Έχουμε κάποια υποχρέωση απέναντι στους "Έλληνες" τσιγγάνους, όμως απολύτως καμία υποχρέωση απέναντι στους βαλκανο-τσιγγάνους.Οι συγκεκριμένοι θα πρέπει να απελαθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα όπως ακριβώς συμβαίνει και στη Γαλλία.

     • Νικόλας avatar
      Νικόλας @ K. Πετρίδης 19/09/2012 17:56:20

      Άιντε πάλι με το "μπορείς να τους φιλοξενήσεις". Καλά είναι επιχειρήματα ρε παιδιά αυτά; Λύκειο δεν πήγατε;

      Ακολουθώ τη λογική σου: Εσύ που συμπαθείς τους Έλληνες να πάρεις 50-100 άστεγους να τους φιλοξενήσεις. Μέχρι να το κάνεις μη ζητάς από κανένα να φιλοξενήσει λαθρομετανάστες ή τσιγγάνους.

  • αλχημιστής avatar
   αλχημιστής @ Κυθήριος 18/09/2012 22:03:53

   Σύμφωνα με όσα διαβάζω , το επίδομα θέρμανσης θα το παίρνουν όσοι έχουν εισόδημα μέχρι 30000.Αν δηλαδή μια οικογένεια έχει 6 παιδιά και εισόδημα 31000 (3800 κατ άτομο το χρόνο) θα είναι πλούσια και δεν θα παίρνει τίποτα.
   Αντίθετα οικογένειες αλβανών , γεωργιανών κλπ που βγάζουν μόνο μαυρο χρήμα θα παίρνουν επιδότηση.
   Την ίδια επιδότηση θα παίρνει και ο μεγαλογιατρός και ο επιχειρηματίας που δηλώνει 10000 το χρόνο, όπως και οι φτωχοί τραγουδιστές σαν τη Βίσση, την Κοκκίνου, κλπ.
   Οταν η ΝΔ θα πάρει 3% και ηΧ.Α 45% μην ψάχνετε να δικαιολογήσετε το φαινόμενο.
   Ο κόσμος θέλει τον Στουρνάρα, τον ΓΑΠ, ΤΟΝ βΕΝΙΖΈΛΟ, ΤΟΝ ΚΟΥΤΡΟΥΜΆΝΗ ΤΟΝ ΒΡΟΥΤΣΗ στην φυλακή, όποιος το κάνει θα βγαίνει 30 χρόνια κυβέρνηση.

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ αλχημιστής 18/09/2012 23:36:05

    Καλά, ο Βρούτσης τι "έγκλημα" πρόλαβε κι έκανε και τον θες΄στην φυλακή;

    • Ανιψιός avatar
     Ανιψιός @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 19/09/2012 15:44:06

     Προληπτικά να τον βάλουμε. Πριν ελαστικοποιήσει κι άλλο τις σχέσεις εργασίας και μειώσει περαιτέρω τους μισθούς.

    • Ελλάς το κάτεργο (ex avanti) avatar
     Ελλάς το κάτεργο (ex avanti) @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 19/09/2012 16:19:10

     Ανοιξε το mail της τρόϊκα ενώ έπρεπε να το θεωρήσει εκ προϊμίου spam..

 2. ειδωλοκλάστης avatar
  ειδωλοκλάστης 18/09/2012 07:43:50

  Γιατί τό ΜΙ5 ανέδειξε τόν Μουσσολίνι;

  • Θthymios avatar
   Θthymios @ ειδωλοκλάστης 18/09/2012 20:41:55

   Με τι διαφάνεια έγινε η ανάρτηση για την 65η εκπαιδευτική σειρά στην “Σχολή Εθνικής Αμύνης”;

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Θthymios 18/09/2012 23:35:16

    Τί εννοείς;

 3. evola avatar
  evola 18/09/2012 07:52:02

  Σωστο απόλυτα το άρθρο

  Να προσθέσω και όταν η "διανόηση" διθέσιο καθετί εθνικιστικό να περίμενε οτι ο Έλληνας θα έψαχνε εθνικιστική φωνή και διέξοδο να στηρίξει σε ένα κόσμο κατεστραμμένο απο την παγκοσμιοποίηση

  Δεν τους άρεσε η αγάπη στον Περικλή γιαννοπουλο και τον ιωνα δραγουμη ας εισπράξουν τωρα σκληρό γερμανικό εθνικοσοσιαλιστικο ροκ!!!

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ evola 18/09/2012 17:35:40

   Τα 'πες όλα στην τελευταία φράση.

 4. kinezos avatar
  kinezos 18/09/2012 08:01:25

  Ευγε.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ kinezos 18/09/2012 17:36:22

   Ευχαριστώ αλλά νομίζω πως η Ιαπωνία έμπλεξε άσχημα μαζί σας!

   • kinezos avatar
    kinezos @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 18/09/2012 19:27:50

    Ναι ετουτοι εδω δεν αστειευονται. Ειδικα σε οτι επηρεαζει την οικονομια τους (οι δικοι μας να τα βλεπουν). Αν και αμφιβαλλω αν θα προχωρησουν σε θερμο επεισοδιο. Ειναι business men και ο πολεμος ειναι χασουρα (οπως ελεγε και ο Godfather).

 5. Κώστας Τ avatar
  Κώστας Τ 18/09/2012 08:16:13

  Δεν ανεβαίνει,καλπάζει κυριολεκτικά!Έχει εισχωρήσει σε όλους τους παλαιούς σαθρούς ιδεολογικούς χώρους,ειδικά στην νεολαία αγγίζει ποσοστά υπαρκτού σοσιαλισμού!Οι παλαιοκομματικοί της μεταπολίτευσης χαριεντίζονται με τον Τόμσεν, ποντάροντας απλά στην καλή τους τύχη! Η χύτρα είναι έτοιμη να εκραγεί και φοράει μαύρο μπλουζάκι!!!

 6. S.R. avatar
  S.R. 18/09/2012 08:25:40

  Σωστοτατο αρθρο...Με μια δικια μου παρατηρηση...Δεν ηταν μονο το ιδεολογικο παραμαζωμα που επεβαλε η αριστερα ...Ηταν κυριως το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ με αφθονο κρατισμο, "εθνικοποιησεις", διορισμους στο Δημοσιο και εν γενει μεγαλωμα του ΚΡΑΤΟΥΣ... Η Ελλαδα οικονομικα εγινε ενα "Παρασοβιετικου " τυπου μορφωμα, με διαφορες συμμοριες να λυμαινονται τον κρατικο πλουτο...

 7. Lampros avatar
  Lampros 18/09/2012 08:39:51

  H φυση μας εχει δωσει την απαντηση νωρίς, και μας εχει προετοιμασει για αυτές τις καταστάσεις. Όσο δεν φροντιζεις το χωράφι σου, βρισκουν χωρο τα αγριοχορτα να βγαινουν. Όσο αφηνεις μια αναγκη να δημιουργείται, τόσο θα αναπτύσσεται η λύση της. Όσο το κρατος δεν κανει την δουλειά του, τόσο θα βρισκεται κάποιος άλλος να τον υποκαταστησει σε όλους τους τομεις (ασφαλεια, παιδεια, παραοικονομία κοκ).
  Ο Ελληνικός λαός πιέστηκε πολύ, βιάστηκε για να ξεχάσει την εθνική του ταυτότητα, εξαθλιώθηκε, προδόθηκε, και τελικά ξέσπασε.
  Η Χρυση Αυγη ειναι η κραυγή της απόγνωσής του. Αν δεν μας αρέσει, ειναι λογικό. Οι κραυγές που βγαζουν πόνο, εξαθλίωση αγανάκτηση, δεν μπορεί να μας αρέσουν... Ειναι όμως απλά ενα αποτέλεσμα κακών πολιτικών επι δεκαετιών & δεν θα σβήσει ευκολα παρα μονον αν εξαλειφθούν τα αίτιά του.
  όσο υπάρχει αιτία, θα υπάρχει και αποτέλεσμα.

 8. Γιάννης avatar
  Γιάννης 18/09/2012 08:45:04

  Αντισυστημική η Χρυσή Αυγή; Χα! Εδώ γελάνε!

  Ξέρουν να την πέφτουν στον Πακιστανό και στον Σενεγαλέζο που είναι θύματα κι αυτοί της παγκοσμιοποίησης.

  Σε καμμιά τράπεζα, σε κάνα τουρκοκάναλο, σε κάναν Τόμσεν θα την πέσουν ποτέ; Δεν νομίζω! Ίσα ίσα που ταιριάζει στην ιδεολογία τους ο Τόμσεν.

  • χανια avatar
   χανια @ Γιάννης 18/09/2012 09:38:56

   Oπως η Κου Κλουξ Κλαν την επεφτε στους ''μαυριδερους'' εργατες του αμερικανικου νοτου που ζητουσαν καλυτερες αμοιβες απο τους πλουσιους γαιοκτημονες ετσι και η δικια μας Χ.Α. ειναι η χαρα του ντοπιου ολιγαρχη. Θα τους δειτε ποτε να διαδηλωνουν εναντια στη απορρυθμιση των εργασιακων σχεσεων ακομα και των ντοπιων εργαζομενων ; Οχι βεβαια...Εργασια και χαρα...

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ χανια 18/09/2012 11:25:37

    Η απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, αγαπητέ οπαδέ της Αριστεράς, προήλθε κυρίως από τη λαθρομετανάστευση. Η λαθρομετανάστευση είναι η χαρά του ολιγάρχη και του κάθε μικροβιοτέχνη. Πώς να συναγωνιστεί ο Έλληνας (αλλά και ο Αλβανός και ο Πολωνός) τα μεροκάματα των Πακιστανών;
    Τελικά, ο φανταστικός κόσμος στον οποίο ζείτε εσείς δεν πεθαίνει ποτέ (στη φαντασία σας)....

    • Ο Θείος avatar
     Ο Θείος @ ΒΙΣ 18/09/2012 16:35:32

     ΒΙΣ, μήπως τα "μπλοκάκια" τα έφεραν εκ της Περσίας οι "μάγοι" μαζί με τα άλλα δώρα;
     Ένα εκατομμύριο Έλληνες δουλεύουν μισθωτοί με μπλοκάκι. Από σερβιτόροι που βαφτίζονται "ελεύθεροι επαγγελματίες", μέχρι γιατροί "ελέυθεροι συνεργάτες" διαγνωστικών κέντρων. Χωρίς εργοδοτική εισφορά, πληρώνουν μόνοι τους OAEE ή ΕΤΑΑ, ενώ είναι χαμηλοαμειβόμενοι μισθωτοί.

    • χανια avatar
     χανια @ ΒΙΣ 18/09/2012 19:54:50

     Μαλιστα...Συνεπως το ελαστικο ωραριο,το 6ημερο και τα αλλα βαρβαρα μετρα θα τα ψηφισουν τον Οκτωβριο οι λαθρομεταναστες;Οι εκατονταδες χιλιαδες μορφωμενοι νεοι μας ειναι ανεργοι εξαιτιας των λαθρομεταναστων;Τις ιδιες θεσεις διεκδικουν; Η ολιγαρχια κρυβεται πισω απο τη Χ.Α.,με τη βοηθεια της στρεφει τη προσοχη στους χιλιαδες νομιμους αλλα και παρανομους μεταναστες ενω την ιδια ωρα οι τραπεζιτες ανενοχλητοι να κανουν τη δουλεια τους...

     • Ανιψιός avatar
      Ανιψιός @ χανια 18/09/2012 20:15:10

      Κουμουνιστής μου φαίνεστε.

     • Ανιψιός avatar
      Ανιψιός @ χανια 18/09/2012 20:15:50

      Με τη καλή έννοια..

     • Νικόλας avatar
      Νικόλας @ Ανιψιός 19/09/2012 18:01:19

      Γιατί τον λές "ΚΟΥμουνιστή" και όχι ΚΟΜΜουνιστή; (όμικρον και 2 μι). Γενικά γιατί μερικοί χρησιμοποιείτε το ΚΟΥΜΜΟΥΝΙ/ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ με "ου"; Ακούγεται πολύ βλάχικο/αγράμματο.

     • Χαλκιδέος avatar
      Χαλκιδέος @ Νικόλας 20/09/2012 01:23:03

      Βλάχικο, ξε-βλάχικο, παραμένουν κουμούνια του κερατά αγαπητέ! :)

     • Ανιψιός avatar
      Ανιψιός @ Νικόλας 20/09/2012 09:42:35

      Για το λόγο που περιγράφεις, αγαπητέ Νικόλα. Για να καταλαβαίνουν οι αντι-κουμουνιστές.

   • K. Πετρίδης avatar
    K. Πετρίδης @ χανια 18/09/2012 17:32:01

    Αυτά είναι δουλειά του ΚΚΕ. Να μην τα περιμένουμε όλα από τη ΧΑ , να κάνουν και οι άλλοι κάτι. Αντεπίθεση λαέ....!!!

  • karnik avatar
   karnik @ Γιάννης 18/09/2012 09:41:36

   Ίσως να έχεις δίκιο. Δεν θα την πέσουν σ΄ αυτούς που λες. Σάμπως οι άλλοι... οι δήθεν δημοκράτες την πέφτουν ; Αντισυστημική είναι η Χρυσή Αυγή. Δεν συναλλασσόταν όλα αυτά τα χρόνια με τους νταβατζήδες εργολάβους - κατόχους των ΜΜΕ. Όλοι οι άλλοι το έκαναν όμως. Ούτε χρωστάει της Μιχαλούς σε τράπεζες, σαν τους αριστερούς δημοκράτες , που διατρανώνουν ότι η οικονομική εξάτηση φέρνει την υποτέλεια, αλλά περιέργως είναι εξηρτημένοι από τις αυτές...

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Γιάννης 18/09/2012 09:49:26

   Ο Πακιστανός δεν είναι θύμα της παγκοσμιοποίησης. Το αντίθετο. Επωφελείται από την παγκοσμιοποίηση και μεταναστεύει στη Δύση άκοπα, βγάζει ένα κάρο μαύρο χρήμα από τους ηλίθιους και ιδιοτελείς Έλληνες και το εξάγει στο Πακιστάν, ξοδεύοντας εδώ 100 ευρώ το μήνα (και πολλά λέω). Και 10-10 να ζούνε οι Πακιστανοί σε ένα δυάρι, πάλι καλύτερα είναι από το χωριό τους. Αν δεν το ξέρεις, μάθε το, όλοι τους εδώ είναι από τις πλέον καθυστερημένες αγροτικές περιοχές του βόρειου Πακιστάν, του άλλως καλούμενου Ταλιμπανιστάν....

   • Ανιψιός avatar
    Ανιψιός @ ΒΙΣ 18/09/2012 17:20:56

    Εννοείτε ότι οι άνθρωποι αυτοί μεταναστεύουν από περιοχές όπου κυριαρχούν οι Ταλιμπάν; Καλά, χαζοί είναι και φεύγουν;

    • ΚΜ avatar
     ΚΜ @ Ανιψιός 18/09/2012 18:32:26

     Δεν εννοεί ότι «κυριαρχούνται» από τους Ταλεμπάν. Εννοεί ότι οι πληθυσμοί είναι των περιοχών αυτών είναι οι ίδιοι (οι) Ταλεμπάν.

     • Ανιψιός avatar
      Ανιψιός @ ΚΜ 18/09/2012 20:18:33

      Λέτε να κάνουν καμμιά επίθεση στους δίδυμους πύργους των Αμπελοκήπων;

  • Γιώργος avatar
   Γιώργος @ Γιάννης 18/09/2012 10:05:05

   Ξέρεις πόσα λεφτά παίρνουν από ασφάλειες οι τράπεζες όταν τις καίνε; Χάρη τους κάνουν οι "αντιεξουσιαστές"...

   • Lampros avatar
    Lampros @ Γιώργος 18/09/2012 16:58:30

    Καλό το σκεπτικό, αλλά δεν παίζει. Ξέρεις πόσο ανεβαίνουν οι ασφάλειες για τέτοιες περιπτώσεις;

    Ειδικά τράπεζες στο Κέντρο πληρώνουν τα εντερά τους για ασφάλιση από τέτοια περιστατικά ―το ίδιο και χειρότερα τα απλά μαγαζιά.

  • man8os avatar
   man8os @ Γιάννης 18/09/2012 11:24:57

   Δεν ειμαι υπερασπιστης της ΧΑ αλλα η δικη σου βλακεια ξεπερναει καθε αμυνα μου...

  • Ελλάς το κάτεργο (ex avanti) avatar
   Ελλάς το κάτεργο (ex avanti) @ Γιάννης 18/09/2012 11:30:55

   Ο Μιχαλολιάκος μερικές μέρες πριν σε ομιλία του στην Βουλή σχετικά με τις ένοπλες δυνάμεις τόλμησε να πει ότι για τις αξιολογήσεις/κρίσεις των αξιωματικών, λόγω είχε/εχει και μία πρεσβεία στην Βασιλίσσης Σοφίας..... Δεν θυμάμαι ποτέ την Αλέκα να είχε κανένα πρόβλημα, ούτε τώρα ακούω να έχει ιδιαίτερο πρόβλημα με την τρόϊκα και τους φούχτελ, απλά την ενοχλεί γενικώς η πλουτοκρατία....

   • Ανιψιός avatar
    Ανιψιός @ Ελλάς το κάτεργο (ex avanti) 18/09/2012 17:25:32

    Η τρόϊκα και οι φούχτελ, είναι οι εκπρόσωποι της πλουτοκρατίας, αλλοδαπής και γηγενούς. Εκτός εάν θεωρείτε ότι υπάρχει διαφοροποίηση. Ή εάν πιστεύετε ότι η τρόϊκα και οι φούχτελ δεν εκφράζουν τις επιταγές της πλουτοκρατίας. Αλλοδαπής και εγχώριας.

  • ΤИΤΟΡΜΟC ЭTOЛOС avatar
   ΤИΤΟΡΜΟC ЭTOЛOС @ Γιάννης 18/09/2012 11:38:29

   Θύμα τής παγκοσμιοποίησης είσαι εσύ αφού είναι φανερό ότι σού έχει γίνει πλύση εγκεφάλου από τις ιδεολογικές παρλαπίπες που μας βομβαρδίζουν κάθε μέρα.

   Η αλήθεια είναι ότι όλοι αυτοί είναι θύματα του υπερπληθισμού που έχει τις ρίζες του στην αμάθεια και στον πρωτογονισμό του Ισλάμ. Όταν πάμφτωχες χώρες της Ασίας και της Αφρικής διπλασιάζουν τον πληθυσμό τους κάθε δυο-τρείς δεκαετίες , ΔΕΝ φταίει κανένας ιμπεριαλισμός ή παγκοσμιοποίηση, όπως λένε οι οπαδοί της αφασικής αριστεράς.

   • ΤИΤΟΡΜΟC ЭTOЛOС avatar
    ΤИΤΟΡΜΟC ЭTOЛOС @ ΤИΤΟΡΜΟC ЭTOЛOС 18/09/2012 11:39:52

    Το σχόλιο για τον Γιάννη 8:45

    • Ανιψιός avatar
     Ανιψιός @ ΤИΤΟΡΜΟC ЭTOЛOС 18/09/2012 17:27:34

     Ξέρουμε μήπως γιατί αυτές οι χώρες της Ασίας και της Αφρικής είναι παμπτωχές; Αν το μαθαίναμε ίσως να βρίσκαμε και τη πραγματική αίτια του μεταναστευτικού ζητήματος.

     • K. Πετρίδης avatar
      K. Πετρίδης @ Ανιψιός 18/09/2012 17:36:40

      Δεν μας ενδιαφέρει όταν δεν έχουμε λύσει ακόμα τα δικά μας προβλήματα. Απλά να μην μας κουβαλιούνται στην πόρτα μας θέλουμε και να μας αφήσουν ήσυχους.

     • Ανιψιός avatar
      Ανιψιός @ K. Πετρίδης 18/09/2012 18:14:39

      Να μας ενδιαφέρει, μεταξύ άλλων διότι προς τα'κει μας πάνε.
      Εάν δε καταλάβετε, που το βλέπω δύσκολο, ποιος και γιατί τους κουβαλάει στη πόρτα μας και τους κρατάει εδώ, επειδή πρόκειται για μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια υποψήφιους μετανάστες, τα παλικάρια των ΧΑ θα έχουν πολλή δουλειά να κάνουν και δε βλέπω να τα καταφέρνουν.

     • K. Πετρίδης avatar
      K. Πετρίδης @ Ανιψιός 18/09/2012 21:43:42

      Δεν έχουν παρά να αποτρέψουν την είσοδο οι Συριζαίοι. Διαφορετικά πρέπει να φύγουμε εμείς.Δεν υπάρχει καμία συνωμοσία, μας βρήκαν μπόσικους και μας κουβαλήθηκαν οι πρώτοι, άρχισαν να τρώνε και να βγάζουν μεροκάματο ή ακόμα να κλέβουν και να σκοτώνουν χωρίς να τους βρίσκει κανείς και μας κουβάλησαν όχι μόνο το σόι τους αλλά ολόκληρα τα χωριά τους. Εκτός από διαπιστώσεις θα βοηθούσε να μας πείτε και τι προτείνετε; Μια λύση θα ήταν να τους αγαπήσουμε και να αισθανόμαστε και ευτυχισμένοι.

     • Ανιψιός avatar
      Ανιψιός @ K. Πετρίδης 18/09/2012 21:53:19

      Μία άλλη θα ήταν να αλλάξει άρδην η συνθήκη Δουβλίνο ΙΙ, τ'ακούς Μέρκελ;
      Εάν όμως πραγματικά ψάχνετε για λύση, αναζητείστε και εναντιωθείτε στους λόγους και στις συνθήκες κάτω από τις οποίες σπρώχνονται να αφήσουν τις πατρίδες και τις οικογένειες τους, ελάχιστα κοσμοπολίτες όντες, και να ψάχνουν για την επιβίωση σε όποια χώρα καταφέρουν να "χωθούν".

 9. Προκόπιος avatar
  Προκόπιος 18/09/2012 08:54:14

  Πολύ καλή προσέγγιση-ανάλυση. Στέκομαι στην αδράνεια της νεολαίας της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Εκφυλίστηκαν σε προθάλαμο δημοσίου. Τρέχουν από πίσω στους αξιωματούχους σαν λιγούρια για να τον έχουν βοηθό για την είσοδο στο δημόσιο. Η ΔΑΠ πρώτη δύναμη που βρίσκεται; Και δεν είναι ανάγκη να μιμείται την χρυσή αυγή αλλά έστω και σε συμβολικές κινήσεις συμπαράστασης. Να κατέβει στον απλό κόσμο. ΄Οσο για τους αριστερούς. Είναι θρασύδειλοι. Εκμεταλλεύτηκαν τον πολιτικό ευνουχισμό της δεξιάς και αλώνιζαν. Τώρα που βλέπουν ότι η στάση τους γιγαντώνει τους αντιπάλους ψάχνονται. Οι καταλήψεις που ήταν η σημαία τους το σπάσιμο κάψιμο ήταν λίπασμα για την χρυσή αυγή .Ας τρέξουν να τρ ην συμμαζέψουν. Οι ανιστόριτοι. Που δεν καταλαβαίνουν ότι αριστερά χωρίς οργανωμένη κοινωνία είναι σκέτος φασισμός. Οπότε μεταξύ του ιμιτασιόν και του ορίτζιναλ θα επικρατήσει το ορίτζιναλ. Αυτά για τους νέους. Που μπορούν να αλλάξουν. Για τους πολλούς από τους μεγάλους ειδικά την περίφημη γενιά του πολυτεχνείου αυτή ,δεν υπάρχει. Τους πήρε μαζί της στο βυθό ο Άκης και οι τα λαμόγια. Η πατρίδα τους νοιώθει βάρος και περιμένει να τους ξεβράσει στην κατάλληλη στιγμή.Τι να γράψει κάποιος. Για τους ενόχους της σημερινής κατάντιας της πατρίδας μας. Μία λέξη μόνο. Χρηματοδουλοι-λιγούρηδες στα τσακίδια .!

  • man8os avatar
   man8os @ Προκόπιος 18/09/2012 11:28:54

   Οταν το εθνος διαλυεται, η πατριδα ντροπιαζεται, το χρημα ειναι ιδεολογια, η θρησκεια πολεμαται, κυριαρχη κουλτουρα ειναι ο Σακης, τοτε μην περιμενεις ηρεμα πραγματα.

   Ειτε θα ξαναφτιαξουμε σωστη χωρα ειτε θα γινει λουτρο αιματος. Πρεπει οι δαιμονες που κατεστρεψαν την Ελλαδα να εκδιωχθουν στο πυρ το εξωτερον.

  • K. Πετρίδης avatar
   K. Πετρίδης @ Προκόπιος 18/09/2012 17:45:56

   Οι πονηροί βουλευτές δεν διόριζαν τους συγγενείς στο δημόσιο αλλά στις Βρυξέλλες. Βρείτε πχ. πόσους συγγενείς διόρισε ο Μπίστης. Μισθοί ΕΕ και φυσικά ούτε περικοπές ούτε έννοιες.

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ K. Πετρίδης 18/09/2012 23:38:56

    Πότε ήταν ο Μπίστης βουλευτής;

    • Αυριανιστής avatar
     Αυριανιστής @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 19/09/2012 00:04:26

     Ήταν για ένα φεγγάρι υφυπουργίσκος Εσωτερικών, με αρμοδιότητα τα... ΚΕΠ. Επί αχαμνού λογιστάκου.

     • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
      Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Αυριανιστής 19/09/2012 00:45:59

      Το 'χα ξεχάσει! Παρά το μνημειώδες, ιστορικό, τιτανοτεράστιο έργο του...

     • Ανιψιός avatar
      Ανιψιός @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 19/09/2012 15:48:20

      Βουλευτής πάντως δεν έγινε. Τι τα θές; οι π@τ@ν@ς κι οι τρελλές, έχουν τις τύχες τις καλές.

    • Περικλης avatar
     Περικλης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 19/09/2012 00:25:22

     Υπηρξε υφυπουργος επι Σημίτη, αυτο δεν φτανει, παρτε τα ονοματα των Ελληνων υπαλλήλων και θα βρειτε κορες και γαμπρους μαζι , ανηψια και ξαδερφια Βουλευτων και υπουργων. Παλιοτερα κατι γραφτηκε και επεσε πεπλο σιωπης.

 10. ορεσείβιος avatar
  ορεσείβιος 18/09/2012 09:12:31

  Η χρυσή αυγή είναι το ένα κομμάτι της κοινωνίας μας...Ποσοστιαία της αναλογεί ακόμη μεγαλύτερο ποσοστό των οργισμένων και απογοητευμένων πολιτών. Εκπροσωπεί την ζωώδη ,αλλά φυσιολογική, ανθρώπινη αντίδραση σε συνθήκες έντασης ,πανικού και φόβου...Εκεί δεν μπορεί να εφαρμοστούν οι κανόνες της λογικής μιας κοινωνίας ,πόσο μάλλον όταν για χρόνια την έχουν συνηθίσει να θεωρεί φυσιολογικό την ανυπαρξία κράτους και θεσμών και το κυριότερο να θεωρείται η αυτοδικία και η χρήση βίας αντί επιχειρημάτων ,ως κανονική πρακτική, για την επιβολή των απόψεων και πολιτικών στην δημοκρατία του μπαχαλιστάν μας. Εδώ είναι και η τραγικότητα της αριστεράς που παγιδεύτηκε σε ένα τούνελ ακτιβισμού και λάιτ βίας, νομίζοντας ότι απο την άλλη μεριά έρχεται η εξουσία μετά βαίων και κλάδων. Μόνο που ήταν η χρυσή αυγή μετά λαβάρων και ροπάλων... Ούτε ελλάδα, ούτε εθνικισμός, ούτε πατριωτισμός...Τίποτε δεν μπορεί να εκπροσωπήσει η παρούσα χρυσή αυγή. Την εκτός ελέγχου οργή της κοινωνίας εκπροσωπεί που οι ατζαμήδες της αριστεράς νόμισαν ότι πετώντας γιούρτια και χαριτολογώντας μετά χαζοχαρούμενα περί των λιπαρών θα τους ανεβάσει στο κύμα της εξουσίας...Με τα ραμολιμέντα της εξουσίας που αντί να πεταχτούν στα καλάθια θέλησαν να γίνουν μπέηδες της επανάστασης.... Ηρθαν οι κανονικοί χούλιγκαν της πολιτικής, τέρμα οι λάιτ...Οπως στα γήπεδα...Οι σκληροπυρηνικοί των θυρων βάζουν σε τάξη το οπαδικό σύστημα και όχι οι περιστασιακοί πρετεντέρηδες που ρίχνουν που και που κανένα ποτήρι με νερό. Οσο η ομάδα δεν πάει καλά ,μονο οι χούλιγκαν μένουν στο γήπεδο, οι σοβαροί φίλαθλοι κάθονται στο σπίτι τους . Οσο η πολιτική τάξη δεν μπορεί να ρολάρει μια σοβαρή ομάδα, τότε οι κανονικοί χούλιγκαν θα επιβάλουν τους νόμους τους στην κοινωνία. Βέβαια εκτός απο την αριστερά που έχασε το μονοπώλιο των δρόμων και της αντίστασης στο κατεστημένο,που ήταν όμως υπεβολικά ψεύτικη με τους αργόσχολους εργατοπατέρες με τα καγιέν και τους μισθούς εφοπλιστών, στο τέλος θα την πάθει και αυτή η χρυσή αυγή. Δεν έχει υπόβαθρο πολιτικό, δεν είναι μια δεξιά που εμπνέει,που μπορεί να γίνει κοινωνικό ρεύμα ,να πείσει για αξίες . Δεν είναι τα μπράτσα και οι φωνές υποδεκανέων του 1950 αυτά που θα διαμορφώσουν κοινωνικά ρεύματα, ούτε η φάτσα του αρχηγού. Ούτε μπορούν οι βλακείες για καθαρότητες του αίματος ,να μαζέψουν την κοινωνία γύρω απο τους μπράβους... Ο απλός κόσμος ξέρει ενστικτωδώς να διακρίνει προθέσεις και στάσεις. Σήμερα, στην παρούσα φάση τους χρειάζεται τους μπράβους και ο λαός και το σύστημα εξουσίας για να κάνουν τις "βρώμικες" πολιτικές δουλειές και λύσεις. Ο Καρατζαφέρης ,έφερε το μεταναστευτικό στην πρωτη γραμμή της πολιτικής,αναγκαστικά τα κόμματα εξουσίας μπολιάστηκαν,σήμερα η ΧΑ θα σπρώξει σε σκληρά μέτρα και μόνιμη λύση του ώστε να ικανοποιηθεί το λαικόν αίσθημα. Ας ανεβαίνει η ΧΑ...Θα ανεβει και άλλο δημοσκοπικά και πολιτικά...Οτι ανεβαίνει κατεβαίνει....Οσο πιό ψηλά ανεβαίνει η μαιμού τόσο πιό πολύ φαίνεται ο άσχημος κώλος της. Καιροσκόποι της πολιτικής ,χωρίς προοπτική εξουσίας δεν μπορούν να αποτελέσουν πολιτική λύση. Αντίδραση και αντιπολίτευση ναι..Δυναμική στην κοινωνία ναί...Επιλογή για διακυβέρνηση όχι. Καλά τα παλληκάρια της ΧΑ να δέρνουν κανένα κομμούνι που έχει εκτραχυνθεί, τους μαυριδερούς στα πανηγύρια,αλλά μέχρι εκεί... Ο ίσκιος τους είναι μέχρι εκεί. Οταν οι μαυριδεροί εξαφανιστούν,και οι μπαχαλάκηδες ακτιβιστές της αριστεράς γυρίσουν στα σπίτια τους θα είναι αστείοι οι μπρατσαράδες πιά...Ποιόν θα δέρνουν μετά? Θα είναι εκτος εποχής...Οπως είναι εκτός εποχής ο αντικομμουνισμός ,όπως χάθηκε ο δράκος του κομμουνισμού με τα κονσερβοκούτια, τα ματωμένα δόντια που θα μας πάρει τα σπίτια...Σήμερα όποιος διαβάσει τα τσιτάτα της δεξιάς του 1950 θα γελάει. Τότε όμως με αυτά και αυτά κρατιώταν οι κοινωνία και η δομή της εξουσίας. Αντί να ασχολούνται στην νδ με την ΧΑ, δεν ψάχνουν καλύτερα όσους έβγαλαν τα ευρά στην ελβετία μεριά και να τους σεντράρουν στα μανταλάκια των περιπτέρων ,μιά και οι επαναστάτες κάθε λογής τσιριζέοι, κατακαμένοι, χρυσόαυγοι δεν τολμούν να το κάνουν? Οι χρυσαυγίτες ας συνεχίσουν τις εκδρομές στον μελιγαλά και στο βίτσι...

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ ορεσείβιος 18/09/2012 15:50:38

   Πολύ συμφωνώ μαζί σου Ορεσίβιε

  • kitsos avatar
   kitsos @ ορεσείβιος 18/09/2012 17:18:47

   Θα συμφωνουσα μαζι σου αν υπηρχε προοπτικη "η ομαδα να παει καλα" ωστε να συρρικνωθει η απηχηση της.
   Επειδη αυτο δεν φαινεται στον οριζοντα μιας και απαιτει "δανεικα και αγυριστα", "κουρεματα γουλι" και αλλα τετοια νοστιμα, πιο πιθανο ειναι να παει για τριτο κομμα και με τασεις ανοδου.
   Για παραδειγμα σημερα ακουσα οτι ο εισαγγελεας του Αρειου Παγου εβγαλε εγκυκλιο ωστε να συλλαμβανονται οι βουλευτες στα πλαισια του αυτοφωρου οταν διαπραττουν κακουργηματικες πραξεις.
   Δηλαδη κε εισαγγελεα αυτο προβλεποταν απο παλια αλλα η Χρυση Αυγη σας εκανε να το ενεργοποιησετε?
   Και τοσα τομαρια που κακουργηματισαν τοσα χρονια γιατι δεν τους συλλαμβανατε?
   Καταλαβες τωρα οτι ολοι ριχνουν νερο στο μυλο τους ειτε απο αφελεια ειτε απο δεν ξερω εγω τι?

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ kitsos 18/09/2012 18:17:39

    Για κάποιον βουλευτή που, όντας στουπί στο μεθύσι, προκάλεσε θανατηφόρο δυστύχημα και αρνήθηκε να υποβληθεί σε αλκοτέστ επικαλούμενος τη βουλευτική του ιδιότητα, όχι μόνο αυτεπάγγελτη σύλληψη δεν είχε γίνει, αλλά ο κύριος αυτός είχε επιβραβευθεί από την τότε ηγεσία της ΝΔ με το χρίσμα του υποψηφίου δημάρχου στην πόλη της καταγωγής του στις αμέσως προσεχείς δημοτικές εκλογές, στις οποίες εξελέγη κιόλας.

    Αλλά κάποιοι νομίζουν ότι ο λαός τα ξεχνάει αυτά...

    • Stratis avatar
     Stratis @ Αυριανιστής 04/10/2012 09:35:39

     Και ποιόν θα έβαζε υποψήφιο Δήμαρχο η τέτε Ν,Δ που το ρεύμα αυτού του πολιτικού ήταν εγκύηση για να κερδηθεί η Δημαρχία στο Νησί;Εδώ το ζητούμενο από το κάθε κόμμα δεν είναι η ικανότητα και η τημιότητα του κάθε υπποψήφιου αλλά η αποτελεσματικότητα ως προς την τελική έκβαση τα υπόλοιπα είναι για φτηνούς σχολιαστές σαν εμάς Έ

     • Stratis avatar
      Stratis @ Stratis 04/10/2012 09:42:07

      Εμάς-- Ένας Αυστραλός

  • Ioustinianos avatar
   Ioustinianos @ ορεσείβιος 18/09/2012 19:13:41

   Συμφωνώ μαζί σου ορεσείβιε.

  • franc avatar
   franc @ ορεσείβιος 19/09/2012 09:31:27

   Αγαπητέ Ορεσείβιε , όπως πάντα, κάνεις τη σωστή ανάλυση των πραγμάτων. Οσο για την Αριστερά , μην αποκλείεις τελικά μ' όλα αυτά να δικαιωθεί "νομίζοντας ότι απο την άλλη μεριά έρχεται η εξουσία μετά βαίων και κλάδων". Αρκεί εκτός απο το ψήφισμα, ο Σαμαράς να αρχίσει στ' αλήθεια και την εφαρμογή των μέτρων... Απ' τη μιά τα μέτρα, απ' την άλλη η Χ.Α. σαν να δουλεύουν όλοι για τον Τσίπρα μου φαίνεται. Ακόμα και ο Ράιχενμαχ τον διπλάρωσε...

 11. antilogos avatar
  antilogos 18/09/2012 09:14:36

  Φταίει και η έλλειψη παιδείας.
  Διαβάστε τι έκανε ο δάσκαλος ενός σχολείου:

  "Η χρυσή αυγή στο σχολείο μου…"

  http://antikleidi.wordpress.com/2012/09/16/xrisi-avgi-school/

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ antilogos 18/09/2012 12:15:41

   Θα το επιδοκίμαζες να έκανε ο δάσκαλος κάτι αντίστοιχο για τον κομμουνισμό και τη συμπεριφορά των νεολαίων απέναντι σε "κουλάκους", "αντιδραστικούς" και "αστούς"; Ή συμπεριφορά "αβράκωτων" απέναντι σε "εχθρούς του λαού"; (για να πάμε πιο πίσω λιγάκι στο νήμα της ιστορίας). Εκεί είναι η απορία μου.
   Αυτά στα λέω όντας ταυτόχρονα αντιναζιστής και αντικομμουνιστής, επειδή έτσι μου επιτάσσει, όχι η αριστερή, αλλά η φιλελεύθερη και η χριστιανική μου παιδεία.
   Αν δεν δούμε ότι επαναστατικός αριστερισμός (στις διάφορες εκφάνσεις του) και ναζισμός είναι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος, θα αποτύχουμε και πάλι. Η Αριστερά δεν διδάσκεται με τίποτα, γιατί, αν διδαχθεί, θα πρέπει να αυτοκαταργηθεί.

   • Παύλος avatar
    Παύλος @ ΒΙΣ 18/09/2012 22:42:04

    Συμφωνώ απολύτως μαζί σου ΒΙΣ .

  • kinezos avatar
   kinezos @ antilogos 18/09/2012 15:03:02

   Ο τυπος ειναι αστειος φιλε μου. Κατι δεν παει καλα με δαυτον. Ο τροπος που γραφει δε θυμιζει δασκαλο. Ουτε η ροη του λογου του, ουτε η λογικη συνοχη της. Αλλα τελος παντων, ο τροπος που καταληγει κατηγορωντας τους παντες οτι ειμαστε μαλακες και αυτος ο μαγκας της ζωης....ειναι για σφαλιαρες.

  • Lichnee avatar
   Lichnee @ antilogos 18/09/2012 15:28:15

   Αμφιβάλλω αν έγινε καν όλο αυτό το σκηνικό καθως ο "εκπαιδευτικός" αυτός περιγράφει το σενάριο της ταινίας Die Welle (Το κύμα).
   Αν όντως το έκανε είναι για απόλυση καθώς το πείραμα του Stanford (το οποίο αναπαράγει σε παραλλαγή) θεωρείται ανήθηκο από την επιστήμη της ψυχολογίας αφ'ενός,υποβάλλει δια της βίας την άποψή του σε μαθητές του αφετέρου.Και στις 2 περιπτώσεις ο τύπος αυτός ΔΕΝ κάνει για εκπαιδευτικός.

   • Lichnee avatar
    Lichnee @ Lichnee 18/09/2012 16:08:45

    ανήθικο*

  • anideos avatar
   anideos @ antilogos 18/09/2012 17:39:12

   Μαλλον μουφα και καπνος για μασιμα η ιστορια....

 12. Νικος avatar
  Νικος 18/09/2012 09:15:00

  ''Όσοι ανέχτηκαν την αριστερή βία στα πανεπιστήμια, στους εργασιακούς χώρους, στους δρόμους και τις πλατείες, τώρα εμβρόντητοι βλέπουν την άλλη βία να κερδίζει αποδοχή και ψήφους''.Και στη μια περιπτωση αλλα και στη δευτερη η ευθυνη ανηκει αποκλειστικα σ'αυτους που ασκουσαν και ασκουν εξουσια και που σαν τις παρθενες πευτουν απ'τα συννεφα.Παρ'ολα αυτα ομως για το συστημα ειναι προτιμοτερο ο ξυλοδαρμος και η καταστροφη των παγκων των αλλοδαπων [δινει και θεμα στα χρεωκοπημενα καναλια] παρα χιλιαδες λαου στους δρομους που θα χαλαγε και την καλη εικονα που εχουν σχηματισει οι δυναμεις κατωχης.Στο κατω-κατω της γραφης,ειδικα για τους Γερμανους κατακτητες,αυτο ειναι μια γνωριμη και αρεστη κατασταση.

  • man8os avatar
   man8os @ Νικος 18/09/2012 11:33:31

   Ακομη μια αφελης αποψη...
   Ποιο συστημα? Τι ειναι αυτα που λες? Εννοεις οτι η ΧΑ ειναι χειραγωγουμενη?

   • Φιλιππος avatar
    Φιλιππος @ man8os 18/09/2012 11:57:23

    Χειραγωγουμενη δεν ξερω και θελω να πιστευω πως δεν ειναι,αλλα μια χαρα λειτουργει ο αποπροσανατολισμος των χειραγωγημενων ΜΜΕ μεσω των ενεργειων της.

    • man8os avatar
     man8os @ Φιλιππος 18/09/2012 12:03:02

     Τα ΜΜΕ τη φοβουνται, εχουν λερωμενη τη φωλια τους. Το ζητημα ειναι εμεις να τους δικασουμε και να τους τημωρισουμε τους πληρωμενους δημοσιογραφους και τους εργοδοτες τους και οχι η ΧΑ

     • Νικόλας avatar
      Νικόλας @ man8os 18/09/2012 15:28:57

      -τιμωρήσουμε

 13. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 18/09/2012 09:20:54

  Πες τα, Φαήλο, γιατί μερικοί βολεύονται κολλώντας ετικέτες και αρνούνται να δουν τι πραγματικά συμβαίνει στην κοινωνία...

 14. Διηνεκης avatar
  Διηνεκης 18/09/2012 09:24:51

  Μπράβο Φαηλε

 15. karnik avatar
  karnik 18/09/2012 09:42:41

  Εξαιρετικό άρθρο που αποτυπώνει πλήρως την πραγματικότητα κι εξηγεί με σαφήνεια τα αίτια του φαινομένου Χρυσή Αυγή.

 16. Μεγάλες στιγμές avatar
  Μεγάλες στιγμές 18/09/2012 09:43:07

  Διαβάστε και το SMS στο Πρώτο Θέμα στο σχετικό αφιέρωμα για την Χρυσή Αυγή.Ο κόσμος απογοητευμένος αναρωτιέται που να στραφεί.Η ΧΑ δέρνει τον γιατρό που πήρε φακελάκι ενώ ο Τσίπρας παρέχει στηριξη και κάλυψη στον Πρύτανη που ελέγχεται για διαφθορά!!
  Τόσο απλό είναι...

 17. TopGunZ avatar
  TopGunZ 18/09/2012 09:43:14

  Η ΧΑ ανεβαίνει γιατί ο Έλληνας είναι πολιτικά ανόητος. Αφού έβγαζε 30 χρόνια ΠΑΣΟΚ και έστελνε κάθε κιτσογκλάμουρ παιδί του κομματικού σωλήνα στη βουλή, αφού ανέδειξε τον αριστερό ζαμανφουτισμό σε κυρίαρχη ιδεολογία, τώρα νομίζει ότι με πέντε κλωτσιές σε πάγκους αλλοδαπών θα τον σώσουν τα ορφανά του Χίτλερ. Όσο χαιδεύουμε τα αυτιά των συνανθρώπων μας με ιστορίες για το "κακό πολιτικό σύστημα" και τη "δημοκρατία των κολλητών", τόσο θα ξεπηδάνε καρκινώματα σαν τη ΧΑ. Η αναρχοάπλυτη μήπως λαίλαπα δεν ήρθε μετά την ιδεολογική αθώωση της αριστεράς επειδή πάλι και καλά οι κακοί δεξιοί "ήλεγχαν" το κράτος? Μια από τα ίδια, απλά αντί για κόκκινο φασισμό, τώρα προωθούμε το μαύρο, μην τυχόν και χαλάσουμε τη ζαχαρένια του Έλληνα και του πούμε στα μούτρα την αλήθεια. Αυτή είναι η μοίρα μας, λεφτά που υπάρχουν, τζάμπα μαγκιά, επανάσταση του καναπέ. Και δε φταίει κανένα επικοινωνιακό επιτελείο αν ο άλλος είναι τόσο στόκος ώστε να νομίζει ότι θα τον σώσει ο Καμμένος ή ο Μιχαλολιάκος ή ο Τσίπρας ή δεν ξέρω ποια άλλη φασιστική λαικίζουσα πολιτική υπερδύναμη. Πριν 70 χρόνια οι Έλληνες σκοτώνονταν για να φράξουν τα σύνορά μας στον φασισμό με τα κορμιά τους και σήμερα καθόμαστε και δικαιολογούμε κάθε κοινοβουλευτική του έκφανση, για δυο πάγκους και τρία καρβέλια. Είμαστε τελικά πολύ φτηνοί...

  • Lampros avatar
   Lampros @ TopGunZ 18/09/2012 11:09:03

   έγραψες κυριολεκτικά & μμεταφορικά...!

  • ειδωλοκλάστης avatar
   ειδωλοκλάστης @ TopGunZ 18/09/2012 12:34:53

   Μόνο τό 'τού έλληνα ο τράχηλος ζυγόν δέν υποφέρει' σού διέφυγε....

   ...καί ο Μουσσολίνι, προϊόν τού ΜΙ5!

  • Kώστας ΜΠ avatar
   Kώστας ΜΠ @ TopGunZ 18/09/2012 13:21:41

   Απόλυτα ορθό.
   Πάντα οι κοινωνίες περνάνε κρίση και εκεί φαίνεται η ωριμότητα του λαού.
   Με βάση το σκεπτικό , που ενυπάρχει και στο άρθρο, "αφού δεν υπάρχει κράτος.." έπρεπε πχ οι Νεουορκέζοι πριν την καθαρίσει ο Τζουλιάνι να προστρέξουν σε τάγματα εφόδου. Δεν το έκαναν.
   Το παραμύθι του "κακού κράτους- αθώος ο πολίτης" πιάνει πάντα βέβαια γιατί στέκεται ετεροβαρώς στη μισή αλήθεια, το δυσλειτουργικό κράτος.
   Και πιο συγκεκριμένα:όσο "σοφοί" ήταν οι της Κεντροδεξιάς που τον 9/2009 έκατσαν σπίτι σους για διαμαρτυρία( πήραν ένα πανίσχυρο ΓΑΠ για ανταμοιβή της εξυπνάδας τους) , όσο "σοφά" έπραξαν αυτοί που έδωσαν 6% στο ΛΑΟΣ, όσο "σοφά " έπραξαν οι ψηφοφόροι Καμμένου που πίστεψαν στα ψέμμτα της ακύρωσης της Δανειακής και στις δημοκοπίες του Νότη Μαριά, τόσο σοφά σκέφτονται και όσοι αναθέτουν τάχα στους Καιάδες και στους Κασιδιάρηδες να τους ...σώσουν. "Ξυπνήσανε" , όπως έγραφαν και τα πανώ. Κοιμούνται και ο Μιχαλολιάκος δουλεύει. Μην ξεχνάμε και την δια τηλεοράσεως πρότασή του στις Δημοτικές με ένα τέλος 3 ευρώ ανά Δημότη να δημιουργηθούν ιδιωτικά σεκιούριτι από την ΧΑ. Αυτό είπε δημοσίως. Δεν κρύβεται ο άνθρωπος. Αλλά κατά τα λοιπά "ξυπνήσαμε"...

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Kώστας ΜΠ 18/09/2012 18:22:52

    Μάλλον ατυχής ο παραλληλισμός με τον Ρούντολφ Τζουλιάνι. Ο Τζουλιάνι, βασιζόμενος στη "θεωρία του σπασμένου παραθύρου", εφήρμοσε το νόμο με σιδηρά πυγμή και -κυρίως- αταλάντευτα. Και όσο η ενοχική δεξιά δεν μπορεί να δώσει στην Ελλάδα τον "Τζουλιάνι" που χρειάζεται, τόσο ο κόσμος θα τον αναζητά στα πρόσωπα των διάφορων γελοίων Παναγιώταρων.

    • Kώστας ΜΠ avatar
     Kώστας ΜΠ @ Αυριανιστής 18/09/2012 18:33:46

     Η σύγκριση δεν είναι μεταξύ Τζουλιάνι και Ελλήνων πολιτικών.
     Είναι μεταξύ στάσης και νοοτροπίας πολιτών: νεουορκέζων προ Τζουλιάνι ( που δεν κύλησαν στα άκρα και σε τάγματα έφοδου ή δικές τους ακραίες φωνές ) και Νεοελλήνων που βλέπουν την ΧΑ ως σωτήρα.

     • Ανιψιός avatar
      Ανιψιός @ Kώστας ΜΠ 18/09/2012 21:56:03

      Παρεμπιπτόντος, όταν γράφετε Νεοϋορκέζοι, σε ποια ακριβώς εθνικότητα, ράτσα, φυλή αναφέρεστε;

     • ΚΜ avatar
      ΚΜ @ Ανιψιός 18/09/2012 22:05:43

      Τρολ.

     • Ανιψιός avatar
      Ανιψιός @ ΚΜ 20/09/2012 11:17:37

      Ευχαριστώ, δεν είμαι φίλος.

     • ΚΜ avatar
      ΚΜ @ Ανιψιός 20/09/2012 21:19:34

      Και δή, αποτυχημένο τρολ, είσαι, θα προσέθετα.

  • TARAMAS avatar
   TARAMAS @ TopGunZ 18/09/2012 13:28:46

   Σωστός.

  • Diamond Angel avatar
   Diamond Angel @ TopGunZ 18/09/2012 15:54:09

   Μπράβο βρε Top, γιατί η αλήθεια είναι πολύ σκληρή και πονάει.... Αλλά συνεχίζοντας να κάνουμε το ίδιο λάθος , δηλ εμείς οι ίδιοι να κλείνουμε τα μάτια και τ'αυτιά στην αλήθεια , τρέχουμε ακόμα πιο γρήγορα στον κατήφορο που μας οδηγεί στο χάος ... Κανένας δεν θα κάνει τη δική μας δουλειά για εμάς, μόνο εμείς !

  • Χρηστος avatar
   Χρηστος @ TopGunZ 18/09/2012 16:41:31

   Αυτή η ρημάδα η ιδεοληψία τι κάνει ε;
   Δηλαδή ο μέσος Έλληνας δεν ψήφισε ΝΔ ε; Για 30 χρονια εβγαινε πια αυτή η σοσιαλιστική αρρώστια; Η "δεξιά" δεν έκανε απολύτως τίποτα;
   Δεν συμμετείχει ενεργά στην διάβρωση των ελλήνων ψηφοφόρων;

   Ας παρατήσουμε λίγο τους φανατισμούς και τις μονόπλευρες κριτικές και ας τα δούμε τα πράγματα όπως είναι....

   • Diamond Angel avatar
    Diamond Angel @ Χρηστος 18/09/2012 17:12:08

    H δεξιά , κυβέρνησε πολύ λίγο σε σχέση με το ΠΑΣΟΚ και το λάθος της ήταν που σε πολλά το μιμήθηκε . Ο κυριάρχος φορέας της εν λόγω νοοτροπίας που στιγμάτισε τη μεταπολίτευση, ήταν το ΠΑΣΟΚ . Τα αποτελέσματα αυτής , τα πληρώνουμε τώρα . Τουλάχιστον ας το αναγνωρίσουμε , για να πάμε παρακάτω.....

    • K. Πετρίδης avatar
     K. Πετρίδης @ Diamond Angel 18/09/2012 18:08:33

     Ο Καραμανλής λούφαξε (όπως ο θείος στο Παρίσι) και περιμένει να τον φωνάξουμε να μας σώσει!!!!

  • Lampros avatar
   Lampros @ TopGunZ 18/09/2012 17:18:50

   Η ΧΑ ανεβαίνει γιατί ο Έλληνας είναι πολιτικά ανόητος.

   Όποιος ξεκινάει έτσι, συνεχίζει αναγκαστικά με βλακείες.

   Η «ανοησία» είναι ατομικό χαρακτηριστικό, της παθολογίας μάλιστα, δεν εξηγεί ούτε εκλογικά αποτελέσματα, ούτε τη συμπεριφορά ενός ολόκληρου λαού.

   Οι εκλογές είναι «θεωρία παιχνιδιών» και στατιστική. Δεν εξηγούνται με μια δυο γενικές αναφορές στην ανοησία. Κάθε κυβέρνηση που βγήκε είχε και μια συγκεκριμένη εξήγηση με βάση τη κατάσταση και τα δεδομένα της εποχής. Και οι ψήφοι δεν είναι ποτέ καθαρές επιλογές, είναι και ψήφοι "ενάντια" στο ενδεχόμενο να βγεί το άλλο κόμμα.

   Ας πούμε το 1974. Καραμανλής. Γιατί; Γιατί μόλις είχαμε βγεί από την περιπέτεια της Χούντας, τα πράγματα ήταν ζόρικα και αβέβαια, και από τη μια συσπειρώθηκε η δεξιά, από την άλλη το κέντρο ψήφισε Καραμανλή ως εγγυητή σταθερότητας (με την έγκριση και του ίδιου του Θεοδωράκη). Θα ψηφίσουμε αυτό, για να μην έχουμε χειρότερα, ήταν το σκεπτικό. Ούτε ενθουσιασμός για το μεγάλο ηγέτη, ούτε πίστη στην σοσιαλδημοκρατία, ούτε ενδελεχής μελέτη του προγραμματός του κόμματος, κλπ.

   1985. Γιατί πάλι ΠΑΣΟΚ; Γιατί το δοκίμασε μια τετραετία ο κόσμος, και είδε ότι δεν ήρθε το τέλος του κόσμου με τους «σοσιαλιστές» στην εξουσία. Μάλιστα είδε κάποια αύξηση των εισοδημάτων του, και μεγάλη μάζα αριστερών μπόρεσε να έχει πρόσβαση στο κράτος και να φάει και αυτή «ψωμάκι», που πριν πήγαινε στους ημέτερους δεξιούς. Απέναντι άλλωστε είχανε βάλει τον καθόλου αγαπητό Μητσοτάκη.

   κλπ κλπ. Κάθε φορά έχεις συγκεκριμένες επιλογές, τις οποίες στηρίζει και το σύστημα, τα μέσα κλπ. Αλλά έχεις και συγκεκριμένη συγκυρία, που καθοδηγεί το μέσο πολίτη.

   Και πάνω από όλα η θεωρία παιχνιδιών και η στατιστική.

   Υπάρχουν και μαθηματικές μελέτες, που δείχνουν ότι σε κάθε μη απλής αναλογικής εκλογικό σύστημα, σαν το δικό μας, καταλήγει αναπόφευκτα και μαθηματικά σε δυο ισχυρά κόμματα μέσα σε λίγες εκλογικές αναμετρήσεις ή σε τεράστια αστάθεια.

   Ο δικομματισμός δηλαδή δεν είναι «επιλογή» του Έλληνα (ή του Αμερικανού, Ρεπουμπικάνοι/Δημοκρατικοί κλπ), είναι αναπόφευκτη συνέπεια του εκλογικού συστήματος.

   Ας πούμε ότι ένας έβλεπε την Πολιτική Άνοιξη ως το καλύτερο κόμμα. Να την ψηφίσει; Αν την ψηφίσει, ψηφίζει μεν κατά συνείδηση, αλλά ταυτόχρονα πριμοδοτεί το ένα από τα δυο μεγάλα κόμματα που ΔΕΝ του αρέσει, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ. Θα προτιμήσει τελικά να ρίξει ΝΔ, παρόλο που θέλει Πολ.Αν, αντί να ψηφίσει Πολ.Αν και να βγεί το ΠΑΣΟΚ.

   • Δικερως avatar
    Δικερως @ Lampros 18/09/2012 17:25:59

    Τελικα "εγραψε",ή συνεχιζει με βλακειες?
    http://www.antinews.gr/2012/09/18/179992/#comment-1050193
    Εξι ωρες διαφορα,δυο διαφορετικοι ανθρωποι.
    Διχασμος?

    • Lampros2 avatar
     Lampros2 @ Δικερως 19/09/2012 01:23:00

     Συγνώμη, αλλά είμαι άλλος Lampros. Είδα ότι γράφει και ένας άλλος έτσι σε κάποια σχόλια.

     Το κάνω Lampros2 να ξεχωρίζουμε...

  • TIMAIOS avatar
   TIMAIOS @ TopGunZ 18/09/2012 23:41:46

   Πριν 70 χρονια σκοτωθηκαν για την ανεξαρτησια, ο αγωνας ηταν εθνικος οχι πολιτικος (αλλωστε κ το Μεταξικο καθεστως δεν ητω δημοκρατικο)...

 18. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 18/09/2012 09:43:59

  Φαήλο, είμαστε γειτόνοι. Θα σου πω τα εξής (όχι για εσένα, τα ξέρεις, για τους αναγνώστες). 1. Νίκαια. Πακιστανικά μαγαζιά με ταμπέλες μόνο στα ουρντού. Επιτρέπεται; Και αν γράφει η ταμπέλα "πωλούνται κεφάλια απίστων κατεψυγμένα", εσύ το ξέρεις; Εγώ πάντως όχι, διότι, ευτυχώς ή δυστυχώς, " I don't speak ourdou", για να θυμηθώ την αγγλική κωμωδία "East is East". Αν ήταν τουλάχιστον στα αρβανίτικα, θα τα καταλάβαινα... 2. Ρέντης-Νίκαια: Δεκάδες τρίκυκλα χωρίς ταμπέλες από αλβανόγυφτους (εσχάτως αποκαλουμένους "Ρομά"...) και η αστυνομία περνά από δίπλα και δεν λέει τίποτα. Αν τρακάρω, ποιος θα με αποζημιώσει. 3. Φίλος από τη Β΄ Πειραιά, κάτοχος (δυστυχώς) κληρονομικού διαμερίσματος στα Κάτω Πατήσια, το είχε νοικιάσει σε "νόμιμους" Αφρικανούς, που είχαν πάρει άσυλο, αν και προερχόμενοι από μη εμπόλεμη χώρα (τη Γκάνα). Οι Αφρικανοί την κοπάνισαν, το έχουν εποινικιάσει, είναι στάβλος και μπ...ξενοδοχείο και ο δικηγόρος ακόμα ψάχνει το άρθρο του ποινικού κώδικος που θα επιτρέψει την παρέμβαση εισαγγελέα ώστε να μπει η αστυνομία μέσα... Δηλαδή, κουκουρούκου... Ειλικρινά, του είπα "φώναξε τη ΧΑ, αν θες τηλεφωνώ εγώ εκ μέρους σου", αλλά το παιδί είναι πιο σοβαρό από εμένα και δεν θέλει. Βέβαια, μένει 6 μήνες χωρίς νοίκι και θα βρει το διαμέρισμα ισοπεδωμένο, αλλά τι να κάνουμε... 4. Χθες στο Κολωνάκι, δύο καροτσάκια τίγκα, δεμένα το ένα με το άλλο (!) με δύο νομιστεράκια εκ Μπαγκλαντές να τα σέρνουν, στον απότομο κατηφορικό δρόμο της Ηρακλείτου, με κίνδυνο για τα αυτοκίνητα και τους πεζούς. Κανένα πρόβλημα, κανείς δεν τους ενόχλησε. Αν πάρεις την αστυνομία να το καταγγείλεις, σου ζητάνε το όνομα (λες και δεν τους φτάνει ο καταγεγραμμένος αριθμός κινητού), οπότε λες "δεν γ...". Μου έλεγε θείος μου, συνταξιούχος αστυνομικός, άνθρωπος εξαιρετικής εντιμότητας με προϋπηρεσία σε σημαντικά πόστα (μένουν σε διαράκι στην Καλλιθέα εδώ και δεκαετίες), ότι παλιότερα δεν ζητούσε η αστυνομία το όνομα του καταγγέλλοντα, για να προστατευθεί ο καταγγέλλων και για να μην διστάζει κάποιος να καταγγείλει μία παρανομία. Αρκούσε στην αστυνομία να εξακριβώσει την αλήθεια ή μη της καταγγελίας. Σήμερα, προστατεύεται ο παρανομών και ο νομοταγής καταγγέλλων μπαίνει στο στόχαστρο. Για τ α σεντόνια στην Πανεπιστημίου, ας μην το ξανακουβεντιάσουμε, τα έχουμε δει όλοι, μέρα μεσημέρι.... Αλλά εκεί δεν μας πείραξε. Ούτε μας πείραξε που η Ακαδημία Αθηνών κατάντησε πιάτσα. Ο Μπαρμπαρούσης και οι πάγκοι των ισλαμικών αποβρασμάτων μας έθιξαν το περί δικαίου αίσθημα... Καταλαβαίνεις τώρα Φαήλο γιατί ανεβαίνει η ΧΑ; Ας συνεχίσουμε στον ίδιο υποκριτικό δρόμο και θα δούμε τον κατά φαντασία φύρερ να γίνεται εν ενεργεία. Ήδη είναι εν δυνάμει....

  • Lampros avatar
   Lampros @ ΒΙΣ 18/09/2012 11:16:53

   Κοντοχωριανος και εγω απο Αιγαλεω, Αγια Βαρβαρα. Συνυπογραφω

  • man8os avatar
   man8os @ ΒΙΣ 18/09/2012 11:37:27

   Σωστος, και το χειροτερο ειναι οτι υπαρχουν ανθρωποι που δεν καταλαβαινουν τι συμβαινει και αναμασουν βλακειες της δεκαετιας του 90 περι φασιστων και παρακρατικων

   • Νικόλας avatar
    Νικόλας @ man8os 18/09/2012 13:28:17

    Η Χ.Α. δεν είναι παρακρατικοί; Ο Μιχαλολιάκος δεν συνεργάζεται ή τουλάχιστον συνεργαζόταν με την ΚΥΠ;

    • spyfy avatar
     spyfy @ Νικόλας 18/09/2012 14:52:28

     Η ΕΥΠ από που και ως που είναι παρακράτος;
     Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών. Υπηρεσία του κράτους, στην υπηρεσία του κράτους.

     • T.V avatar
      T.V @ spyfy 18/09/2012 16:54:18

      Αρα ειναι καθαρα συστημικο κομμα και οχι αντισυστημικο οπως εντεχνως πολλοι θελουν να μας παρουσιασουν!

     • Ο Θείος avatar
      Ο Θείος @ T.V 18/09/2012 17:00:37

      Τι θα πεί "αντισυστημικός" και ¨συστημικός";
      Με τέτοιες ιδεολογικές αερολογίες οι επιτήδειοι παγιδεύουν τον κόσμο σε σχήματα σκέψης που θέλουν να συντηρήσουν την αποτυχημένη Ελλάδα και το κράτος -μαιμού του 1952 - 2008.
      Για να εξυπηρετούνται τα συμφεροντά τους.

     • T.V avatar
      T.V @ Ο Θείος 18/09/2012 18:20:57

      Κομματι του συστηματος που εξυπηρειτει καποιον σκοπο για αυτο.

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Νικόλας 18/09/2012 23:42:44

     Αυτό για μούφα ακούγεται. Ποιά είναι η πηγή, η απόδειξη; Κι αν ήταν έτσι το ΠΑΣΟΚ ή τώρα η συγκυβέρνηση δεν θα το έβγαζε στη φόρα για τον Μιχαλολιάκο; Να συζητάμε αλλά όχι να κάνουμε τους "φιδέμπορους".

  • Ανιψιός avatar
   Ανιψιός @ ΒΙΣ 18/09/2012 17:39:02

   @"Πακιστανικά μαγαζιά με ταμπέλες μόνο στα ουρντού. Επιτρέπεται; Και αν γράφει η ταμπέλα “πωλούνται κεφάλια απίστων κατεψυγμένα”, εσύ το ξέρεις; Εγώ πάντως όχι, διότι, ευτυχώς ή δυστυχώς, ” I don’t speak ourdou”"
   Δηλαδή εάν υπήρχε και μία μετάφραση στα Ελληνικά, θα είσασταν πιο ήσυχος ως προς το τι πωλείται σ'αυτά τα μαγαζιά; Θα ξέρατε, ας πούμε, ότι είναι ακριβής η μετάφραση;

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ ΒΙΣ 18/09/2012 18:45:48

   Συγγνώμη, ΒΙΣ, αλλά επειδή σε έχω δει να το γράφεις συχνά και δεν γνωρίζω, μήπως μπορείς να μου πεις τι σημαίνει η λέξη "νομιστεράκια";

   • sawas avatar
    sawas @ Αυριανιστής 18/09/2012 20:11:21

    Ίδια απορία είχα και εγώ!
    h**p://www.slang.gr/lemma/show/nomisterakia_4879

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ ΒΙΣ 18/09/2012 20:58:05

   Μπράβο ΒΙΣ,ὅλοι μας ἔχουμε τέτοιες ἱστορίες ὑπόψιν μας,πού ἄν καθίσουμε νά τίς καταγράψουμε,θά χρειαστοῦμε πολύ διαδικτυακό χῶρο...

  • Κριτική Σκέψη avatar
   Κριτική Σκέψη @ ΒΙΣ 01/10/2012 17:21:28

   Επέτρεψε μου φίλε....... Πολύ σωστό το σχόλιό σου! Πολύ σωστό!!!

 19. H pena tis logikhs avatar
  H pena tis logikhs 18/09/2012 10:16:44

  Ο πνιγμένος λένε από τα μαλλιά του πιάνεται !!

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ H pena tis logikhs 18/09/2012 10:23:50

   Τελικά όμως πνίγεται... Αυτό είναι το ηθικό δίδαγμα εδώ...

   • H pena tis logikhs avatar
    H pena tis logikhs @ TopGunZ 18/09/2012 11:25:53

    Αυτό είναι το μόνο σίγουρο .

    Άλλωστε η ιστορία μας διδάσκει τι επακολούθησε με την ανάπτυξη τέτοιων φαινομένων .

    Το ζήτημα όμως είναι γιατί όλοι αυτοί που υποτίθεται οφείλουν να είναι ανάχωμα στην ανάπτυξη του φαινομένου συμβάλουν τελικά με τις πράξεις τους στην ανάπτυξη αυτών των φαινομένων ; Δεν γνωρίζουν την κατάληξη ; Δεν νομίζω , άρα ;

    • Lampros avatar
     Lampros @ H pena tis logikhs 18/09/2012 17:26:40

     Άλλωστε η ιστορία μας διδάσκει τι επακολούθησε με την ανάπτυξη τέτοιων φαινομένων .

     Μπα. Δεν μας διδάσκει τίποτε. Κάθε εποχή και συγκυρία είναι μοναδική.

     Τι σχέση έχουν τα φαινόμενα στην Γερμανία, ευρωπαϊκή χώρα ισχυρή, αποκλεισμένη από την αποικιοκρατία (χωρίς αποικίες), και με μεγάλη απήχηση σε "ναζιστικού" τύπου ιδέες περί πεπρωμένου, ανωτερότητας, σε επίπεδο επίσημης φιλοσοφίας, με πληγές από την Συνθήκη των Βερσαλλιών και με τον (ιδεατό ή πραγματικό) κίνδυνο του Κομμουνισμού στα μυαλά της αστικής της τάξης,

     ...με ένα κόμμα μπολντιμπιντεράδων και μπράβων που χτύπησε ένα 10-15% ψήφου διαμαρτυρίας σε μια διαλυμμένη χώρα;

     Λέτε να εξοπλιστούμε και να εκστρατεύουμε να προσαρτήσουμε άλλα κράτη; Γιατί ΑΥΤΟ έγινε στην Γερμανία.

    • Carl Sagan avatar
     Carl Sagan @ H pena tis logikhs 18/09/2012 18:39:03

     Για να καταλάβω, τι μας διδάσκει η ιστορία; Πώς όταν ένα ευρωπαϊκό έθνος καταλαμβάνεται εξ ολοκλήρου από την ιδεολογία του εθνικισμού, βρίσκεται στην οικονομική ηγεμονία της ηπείρου 80 χρόνια αργότερα; Γιατί αυτό συνέβη με τη Γερμανία του 1930, αν δεν το έχεις συνειδητοποιήσει. Επειδή φαντάζομαι ότι το συγκεκριμένο ιστορικό δίδαγμα δεν είναι του γούστου σου, θα σου πρότεινα να περιορίσεις τις προσδοκίες σου ως προς την διαχρονική αξία των όποιον ιστορικών διδαγμάτων μπορεί να αποκομίσει κανείς. Συμβαίνει να ζούμε σε ένα κόσμο υπερβολικά χαοτικό και περίπλοκο για να μπορεί κανείς να κάνει μακροπρόθεσμες προβλέψεις για το οτιδήποτε. Το μόνο σίγουρο είναι ότι τίποτα δεν είναι σίγουρο. Ζούμε στο σήμερα, προσπαθούμε να επιβιώσουμε, και ελπίζουμε για το καλύτερο.

 20. νικος παπαδόπουλος avatar
  νικος παπαδόπουλος 18/09/2012 10:22:48

  Κύριε Κρανιδιώτη

  Ο μύθος της αντισυστημικής ΧΑ είναι ένας μύθος που το ίδιο το σύστημα δημιούργησε. Ουδέποτε η ΧΑ ήταν αντισυστημικη. Το αντίθετο μάλιστα. Μέχρι που ο καρατζαφέρης αποφάσισε, για ποιους λόγους άραγε, να μην κατεβάσει υποψήφιο στον Δήμο Αθηναίων και νομιμοποίησε θεσμικά την ΧΑ, η παρακρατική αυτή οργάνωση έπαιζε τον ρόλο που της αναλογούσε: είτε προστάτευε κοματικές εκδηλώσεις του κόματος που στηρίζετε, είτε έπαιζε κάθε φορά το ρόλο του αγανακτισμένου πολίτη εκμαιταλευόμενη πλήρως την αδελφική σχέση με την ελληνική αστυνομία.
  Όταν χρειάστηκε βγήκε στο φως πάλι από το σύστημα. Γιατί σύστημα δεν είναι μόνο ο Πρετεντέρης, είναι και ο Θέμος που την ξέπλυνε στα μάτια ενός τηλεοπτικού κοινού που σαγηνευόταν από το θέαμα των λικνιζόμενων κοριτσιών. Είναι και το βαθύ κράτος που την χρησιμοποιεί, όχι για να λύσει προβλήματα αλλά για να εδραιώσει τον δικό του ρόλο. Και το ερώτημα είναι απλό. Γιατί η ΧΑ κυνηγά μόνο παράνομους μετανάστες και δεν αντιδρά στο ξεπούλημα της χώρας; Γιατί ο Παναγιώταρος στην επιτροπή της βουλής που εξέταζε το σκάνδαλο της Αγροτικής έδωσε την πάσα στον Προβόπουλο για τα εκατομύρια του Παντελάκη, και την υπόλοιπη ημέρα όλα τα συστημικά έντυπα και κανάλια, ναι αυτά που δεν παίζουν την ΧΑ, είχαν αυτή την είδηση σαν πρώτη βάζοντας στην άκρη το σκάνδαλο. Μήπως το παιχνίδι ήταν στημένο εξαρχής και ο Παναγιώταρος μπήκε στην επιτροπή μόνο για να κάνει αυτήν την ερώτηση για να κάνει εξυπηρέτηση στα αφεντικά του; Γιατί η ΧΑ έχει μια περίεργη εμμονή με συγκεκριμένες εθνικότητες αφήνοντας στο απυρόβλητο άλλες μαφίες. Ρώσικη μαφία δεν υπάρχει; Ή μήπως αυτοί είναι ορθόδοξοι.
  Κύριε Κρανιδιώτη η εθνικοσοσιαλιστική ΧΑ δεν έχει καμιά σχέση με την παράδοση της πατριωτικής δεξιάς που πρεσβεύετε. Εσείς μιλάτε για ιδέες, αυτοί μιλάνε για φράγκα.

  Ευχαριστώ.

  • kinezos avatar
   kinezos @ νικος παπαδόπουλος 18/09/2012 10:52:21

   Εχετε απολυτο δικιο κυριε παπαδοπουλε. Αλλα να σας απαντησω εγω αντι του κυριου Κρανηδιωτη?

   "Όταν χρειάστηκε βγήκε στο φως πάλι από το σύστημα." Και τι με νοιαζει εμενα απο ποιον χρησιμοποιειται και ποιον βολευει. Κανει τη δουλεια που θα επρεπε να κανει το επισημο ελληνικο κρατος? Ξυπναει συνειδησεις ετσι? Ολοι ως εκ θαυματος τρομοκρατηθηκαν ΟΧΙ απο το χαλι στο οποιο εχουν φερει την χωρα με τους μαμελουκους που εισεβαλλαν, ΑΛΛΑ με τα ποσοστα της ΧΑ. Δηλαδη η ξεφτιλα και ο φαρισαισμος σε ολο τους το μεγαλειο. Αντι να πανε να διορθωσουν καταστασεις, εχουν στρωθει σε ενα αγωνα ανευ προηγουμενου να βριζουν και να κυνηγουν τη ΧΑ. Αντι να καθαρισουν τις πολεις.

   "Ρώσικη μαφία δεν υπάρχει; " Ναι αμε υπαρχει. Οργανωμενο εγκλημα θα υπαρχει παντα. Υπηρχε και τοτε (οταν ημασταν πιτσιρικαδες) αφηναμε την πορτα του σπιτιου ξεκλειδωτη τα βραδια και τα πρωινα με το κλειδι απ'εξω. Δεν μπουκαρισε κανενας μπραβος της νυχτας να σηκωσει το σπιτι. Εν ολιγοις, δεν ενοχλησε την καθημερινοτητα κανενος. Εννοειται οτι πρεπει να εξαληφθει, αλλα one step at a time. Ας μπορεσουμε να περπατησουμε ησυχοι στις πολεις μας παλι, και βλεπουμε μετα για τους "νυχτες" τι θα κανουμε.

   Εγω ειλικρινα δεν καταλαβαινω πως σκεφτομαστε ομως σαν λαος. Εχουμε ενωπιον μας ενα υπαρκτο προβλημα, σοβαρο και διογκουμενο. Και αντι να το αντιμετωπισουμε, πλακωνομαστε μεταξυ μας "επι του διαδικαστικου και επι του φιλοσοφικου" του θεματος. Σε λιγο θα τους βρουμε στην κουζινα του σπιτιου, και θα μας στειλουν και σουπερ μαρκετ γιατι τελειωσε το λαδι. "Φαε λαδι κι ελα βραδυ" που λενε.

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ νικος παπαδόπουλος 18/09/2012 10:55:35

   Δηλαδή, κύριε Παπαδόπουλε, η ακροαριστερή βία, την οποία το "σύστημα" (λέξη και αυτή...) ανεχόταν επί δεκαετίες στα ΑΕΙ και στον δρόμο, δεν έχει κανένα μερίδιο στην άνδρωση της ΧΑ. Σωστά;
   Επίσης, η ανοχή της αστικής Δεξιάς στη λαθρομετανάστευση, προκειμένου να μην "εκτεθεί"ως "αντιδραστική" απέναντι στην Αριστερά που επί χρήμασι (βλ. ΜΚΟ) προωθούσε τη λαθρομετανάστευση και τη νομιμοποίηση παράνομων μεταναστών με εικονικά χαρτιά και ένσημα (βλ. οι γνωστοί δικηγόροι του γνωστού Δικτύου και λοιποί συν αυτοίς...) δεν έχει κανένα μερίδιο στην άνδρωση της ΧΑ. Σωστά;
   Πάντως, αν κρίνω από πρόσφατη εμπειρία μου από αριστεροκρατούμενο τοπικό συνέδριο όπου συζητήθηκαν και τα υψηλά αποτελέσματα της ΧΑ στον τόπο καταγωγής μου, διαπίστωσα ότι η ελίτ της Αριστεράς (και μιλάω όντως για ελίτ, επιπέδου καθηγητών ΑΕΙ....) τρέμει την άνοδο της ΧΑ.
   Αν και ψηφοφόρος της παραδοσιακής Δεξιάς και όντας αντίθετος στη ρατσιστική και ναζιστική ιδεολογία της ΧΑ, ομολογώ ότι χαίρομαι να βλέπω, για πρώτη φορά, την αριστερή ελίτ της χώρας να φοβάται κάτι.
   Και καλά κάνει και φοβάται... Καιρός ήταν.....
   Πάντως, αυτό που φοβάται η Αριστερά, είναι το τέρας που γέννησε η ίδια, όντας του ιδίου φυράματος: Του ολοκληρωτισμού.

   • man8os avatar
    man8os @ ΒΙΣ 18/09/2012 11:41:37

    Ενα πραγμα ξερω, οταν σε συνεδριο το 2009 οργανωμενο απο τη ΔΑΠ που ειχε μια ΜΚΟ ειπα οτι δεν μπορουμε να φιλοξενισουμε ολη τηην Αφρικη με ειπαν φασιστα, τωρα θελω να πληρωσουν ολα τα λεφτα που εκλεψαν απο την Ευρωπαικη Ενωση για να γεμισουν τη χωρα λαθρομεταναστες.

    • Νικόλας avatar
     Νικόλας @ man8os 18/09/2012 15:29:28

     -φιλοξενήσουμε

     • man8os avatar
      man8os @ Νικόλας 18/09/2012 19:35:39

      Δε βαρεθηκες να τα κοιτας λεξη-λεξη?

   • Ανιψιός avatar
    Ανιψιός @ ΒΙΣ 18/09/2012 17:56:06

    Εάν φαντάζεστε ότι ψηφοφόρος ον της "παραδοσιακής δεξιάς", βρίσκεστε στο απυρόβλητο της φασιστικής βίας, πλανάσθε πλάνην οικτράν.
    Εάν πιστεύετε ότι η δουλειά του επίσημου κράτους είναι να αναποδογυρίζει πάγκους στα πανηγύρια ή να καταδιώκει, κακοποιεί, τραυματίζει ή καίει έρημους μετανάστες, τότε υπάρχει σοβαρό ζήτημα με το πως ορίζετε(ορίζεται) η "παραδοσιακή δεξιά".
    Εάν η Ρώσικη μαφία ή οι άλλες μαφίες γηγενούς και αλλοδαπής προέλευσης, που διακινούν ανθρώπους, όπλα και ναρκωτικά, δεν ενοχλούσαν ούτε ενοχλούν τη καθημερινότητα σας, τότε τα κριτήρια σας ως "παραδοσιακού δεξιού" είναι τουλάχιστον αμφιλεγόμενα και ασφαλώς μη αποδεκτά.

    • kinezos avatar
     kinezos @ Ανιψιός 18/09/2012 19:22:15

     Μαλλον κυριε δεν αντιληφθηκατε οτι το αρθρο και τα σχολια στηλιτευουν μεν τη φασιστικη βια, αλλα αναδεινκυουν ως γενεσιουργο αιτια την ελλιψη κρατους. Αυτο ειπα κι εγω.

     Οσον αφορα τις διαφορες μαφιες, πειτε μου εσεις πως επηρεασε την καθημερινοτητα σας η υπαρξη διαφορων συμμοριων της νυχτας που μεταξυ τους αντιμαχονται για συμφεροντα ξενα προς τον μεσο πολιτη. Εκτος κι αν ειστε ιδιοκτητης νυχτερινου κεντρου ή καφετεριας στην παραλιακη. Εκει παω πασο.

     Τωρα δεν ξερω πως απο τα γραφομενα μου πηρα την ταμπελα του παρδοσιακου δεξιου. Ας ειναι. Αλλα αναρωτιεμαι για τα κριτηρια των "παραδοσιακων αριστερων" με τις ΜΚΟ και τους δικηγορους του Δικτυου. Και θα λεγα το απλουστερο προς αυτους: Γιατι δεν βαζετε ρεφενε ρε παιδια να τους ταιζετε, και να παρετε καμια δεκαρια απο δαυτους στα σπιτια σας αφου τοσο πολυ κοπτεστε. Εμενα δεν με ρωτησε κανεις. Τι φταιω να τους τρωω στη μαπα? Και μαζι μ'αυτους και τη ΧΑ.

     Αλλα να μου πεις, τοσα χρονια ρε φιλε, εφαγες στη μαπα και δεν μιλησες (ή δε σου επετρεπαν) τη συμμορια του Indymedia, των κουκουλοφορων, των καταληψιων (εχω χασει εξεταστικες) για τα δικαιωματα των farabundo marti, κλπ. Αυτοι σε πειραξαν?

     Τι να πεις?

     • Ανιψιός avatar
      Ανιψιός @ kinezos 18/09/2012 21:12:53

      Ταμπέλες δε βάζω, όσο μπορώ. Ως "παραδοσιακός δεξιός" αυτοπροσδιορίστηκε ο/η ΒΙΣ στο σχόλιο του, σιγοντάροντας το δικό σας σχόλιο στο κο Παπαδόπουλο.
      "Παραλιακές" η χώρα μας έχει εκατοντάδες και σε αυτές υπάρχουν χιλιάδες καφετέριες και νυχτερινά κέντρα τα οποία ανήκουν και στα οποία εργάζονται, καθημερινά, χιλιάδες Έλληνες.
      Χιλιάδες είναι στην Ελλάδα και οι άρρωστοι-εξαρτημένοι-χρήστες ναρκωτικών, των οποίων οι χιλιάδες οικογένειες βιώνουν, καθημερινά, το δράμα τους.
      Όσο για το ειδεχθές, παγκόσμιο έγκλημα της εμπορίας-διακίνησης ανθρώπων, δεν είναι νομίζω απαραίτητο να αφορά "δικά" μας θύματα, για να αφορά και εμάς, αν και φοβάμαι ότι υπάρχουν και δικά μας θύματα.
      Εάν τα παραπάνω, έργα συμμοριών διαφόρων εθνικοτήτων, δεν επηρεάζουν τη καθημερινότητα σας, αυτό πρέπει να σημαίνει ότι έχετε μεγάλα περιθώρια ανοχών, προφανώς αρκετά μεγάλα ώστε να αντιμετωπίζετε με ανθρωπιά και πάντως με δικαιοσύνη και τις πολλές χιλιάδες φτωχοδιάβολων μεταναστών που εκόντες άκοντες έχουν οδηγηθεί και εγκλωβιστεί στη χώρα μας.

     • kinezos avatar
      kinezos @ Ανιψιός 19/09/2012 04:13:17

      "Εάν τα παραπάνω, έργα συμμοριών διαφόρων εθνικοτήτων, δεν επηρεάζουν τη καθημερινότητα σας, αυτό πρέπει να σημαίνει ότι έχετε μεγάλα περιθώρια ανοχών"
      Μαλλον εχεις προβλημα κατανοησης. Εξηγω λοιπον. Εγω δεν ειπα οτι δεν με ενοχλουν οι πρακτικες τους. Δεν συμφωνησα ποτε μ'αυτες. Φυσικα και πρεπει να παταχθουν. Αλλα ειπα οτι δεν επηρεαζουν την καθημερινοτητα στο βαθμο και με τον τροπο που αμεσα επηρεαζεται (και μαζικα) η καθημερινοτητα των Ελληνων αυτη τη στιγμη απο την ανομια των λαθρο-μεταναστων.

      Καλε μου φιλε, εσυ που πλημμυριζεις απο ανθρωπια, δικαιοσυνη και αγαπη για τους συνανθρωπους σου. Εσυ που τοσο πολυ κοπτεσαι για αυτους τους ταλαιπωρημενους φτωχοδιαβολους, που για χατηρι τους τολμας και επιτιθεσαι φραστικα σε συν-ελληνες σου, εσυ που συνεπως βαζεις τα ανθρωπινα δικαιωματα τους (που κανεις δεν τα αμφισβητησε) πανω απο αυτα των συν-ελληνων σου, ΤΟΤΕ ΠΑΡΤΟΥΣ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ. Και με τις υγειες σου.

      Εμας ασε μας να ειμαστε ρατσιστες, απανθρωποι, κλπ.

      Εγω προσωπικα εχω ταδιδεψει σχεδον σε ολο τον κοσμο, και εχω επαγγελματικα συνεργαστει με διαφορες εθνικοτητες (θαλασσινος ον). Θα ελεγα οτι εχω περισσοτερο δουλεψει με μη-Ελληνες παρα με Ελληνες. Οπως και ολοι του συναφιου μου, εχω μαθει να τους σεβομαι και να τους αντιμετωπιζω επι ισοις οροις. Η εννοια δε, της συνδρομης προς τον συνανθρωπο (ανεξαρτητου χρωματος, εθνοτητας και ιδεων) ειναι συνηφασμενη με το χωρο της θαλλασας. Οσον δε, αφορα τις διαφορες μαφιες, επαναλαμβανω οτι σαφως και ε ενοχλουν αλλα πιστεψε με, οτι με οσα εχουν δει τα ματια μου, η Ελλαδα εχει το μικροτερο προβλημα.

      Αυτο που με φοβιζει ειναι οτι η Αθηνα στην οποιοα παλι ενοιωθες ασφαλης ακομα και να αφησεις το σπιτι σου ανοιχτο, τωρα αρχιζει να μοιαζει με μερη που πηγαιναμε και λεγαμε μεσα μας "ευτυχως που η πατριδα μου δεν ειναι ετσι. απορω πως ζουν αυτοι οι ανθρωποι εδω". Κανενα μια βολτα στο Σαντος, Σανβαδορ, Ριο ή στις φαβελες του Καρακας ή στο Capetown ή ακομα και στην πολιτισμενη Αμερικη, στη Νεα Ορλεανη στο french quarter, κλπ. Και θα καταλαβεις τι ειναι τρομακτικο.

     • Ανιψιός avatar
      Ανιψιός @ kinezos 19/09/2012 16:36:35

      Αν και μειωμένης ικανότητας κατανόησης, καταλαβαίνω ότι επειδή προφανώς είστε ναυτικός ή κατι τέτοιο, και έχετε πάει και στο Σανβαδόρ ή κάτι τέτοιο, δε σας ενοχλούν οι μπράβοι, οι εκβιαστές, οι ναρκέμποροι και οι νταβατζήδες τόσο, όσο σας ενοχλεί ο εξαθλιωμένος σκούρος που στήνεται στα φανάρια για να σας πουλήσει χαρτομάντηλα ή να σας καθαρίσει το "μπαρμπρίζ" της κούρσας για λίγα σέντσια. Κατανοητόν. Προσωπικά δε θα σας αποκαλέσω ρατσιστή, δε βάζω ταμπέλες, ο ρατσιστής αυτοπροσδιορίζεται από τις σκέψεις, τα λεγόμενα και τις πράξεις του.
      Για την οικονομία της συζήτησης και πάντως για να τελειώνουμε, όσο βαράτε το σαμάρι, το γαϊδούρι δε παίρνει χαμπάρι. Δλδ, εάν δεν ασχοληθούμε να λύσουμε το ζήτημα γιατί αυτοί οι κακομοίρηδες φεύγουν από τα σπίτια τους, ποιος και γιατί τους φέρνει εδώ και γιατί δε μπορούν να φύγουν, επειδή η πηγή από την οποία προέρχονται είναι αστήρευτη, το τεράστιο, υπαρκτότατο πρόβλημα των παράνομων μεταναστών, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να λυθεί.
      Κατά τα λοιπά, πιστεύω απόλυτα ότι οι επιθέσεις, λεκτικές και φυσικές εναντίων των μεταναστών, εκφράζουν τα ζωώδη ένστικτα και τις φασιστικές ιδέες αυτών που τις κάνουν. Ίσως όχι όλων απολύτως, διότι πέραν των ηλίθιων φασιστών, σαφώς υπάρχουν και οι απλώς ηλίθιοι.

     • ΚΜ avatar
      ΚΜ @ Ανιψιός 19/09/2012 17:17:07

      Είσαι όμως σίγουρος ότι ανήκεις στην δεύτερη κατηγορία και όχι στην πρώτη;

     • kinezos avatar
      kinezos @ Ανιψιός 19/09/2012 19:11:25

      Εισαι για λυπηση αγορι μου. Λες ενα καρο μαλακιες και καταληγεις να με βριζεις κιολας, επειδη δεν προσκυνησα τις αριστερο-παπαρολογιες σου? " εάν δεν ασχοληθούμε να λύσουμε το ζήτημα γιατί αυτοί οι κακομοίρηδες φεύγουν από τα σπίτια τους". ποιος νομιζεις οτι εισαι ρε? εχεις ιδεοληψιες γιατι τη δυναμη σου να επεμβεις ωστε να λυσεις προβληματα? Κοιτα να λυσεις πρωτα το προβλημα του συνεχομενου αυνανισμου σου και μετα ξανα-ελα.

     • Περικλης avatar
      Περικλης @ Ανιψιός 19/09/2012 22:53:49

      Το φερνεις γυρω γυρω και σε καθε αναρτηση καταληγεις υπερ των λαθραιων (φτωχοδιαβολοι, τους εφεραν οι ιμπεριαλιστες). Γουστα ειναι αυτα. Στις δημοκρατιες ομως γινεται αυτο που θελουν οι πολλοι. Δηλαδη ξεκουμπίδια.

     • kinezos avatar
      kinezos @ Περικλης 20/09/2012 04:53:38

      Ποιες δημοκρατιες αδερφε? Δεν βλεπεις οτι μας κυβερναει αυτος ο συρφετος τοσα χρονια? Υπογεια. Εχουν εγκαθιδρυσει μια επικοινωνικαη δικτατορια, και εχουν το θρασος να μιλανε για φασισμο και ελευθερια αποψεων οι καραγκιοζηδες. Εχουν κατακλυσει με τις αρλουμπες τους ολη την πολιτικη και κοινωνικη ζωη της Ελλαδας.

      Τωρα θελουν να μας κανουν με το ζορι να φαμε στη μαπα τους πακιδες. Επειδη απο αυτη τη μπιζνα κονομανε τ'αφεντικα τους.

     • kinezos avatar
      kinezos @ kinezos 20/09/2012 06:23:01

      Εν τω μεταξυ οι τακτικες ειναι Γκεμπελικες. Επαναλαμβανομενη και διχαστικη προπαγανδα. Ριχνουν ενα τυπακι μεσα σε μια συζητηση και προκαλει. Κοιτα να δεις τωρα αυτον το καραγκιοζη τον "Ανιψιος". Εχει χωθει σε ολα τα σχολια και εχει προσβαλει τους παντες. Τετοιοι ειναι ρε συ. Τετοια ατομακια.

     • Ανιψιός avatar
      Ανιψιός @ kinezos 20/09/2012 09:55:21

      Τα επιχειρήματα σας είναι συντριπτικά. Οι παρατηρήσεις σας είναι ευστοχότατες. Το ψυχολογικό και επαγγελματικό προφίλ μου που περιγράφετε δε θα μπορούσε να είναι πιο ακριβές. Το λεξιλόγιο που χρησιμοποιείτε είναι οπωσδήποτε ενδεικτικό του υψηλού σας επιπέδου. Το εντυπωσιακότερο στοιχείο όμως των απαντήσεων σας είναι η βαθειά αυτογνωσία σας, αφού αμέσως αναγνωρίσατε τον εαυτό σας στους δικούς μου περιγραφικούς χαρακτηρισμούς. Συ είπας.
      υ.γ. περί του da capo, έχω ήδη απαντήσει πιο κάτω.

 21. anonymous avatar
  anonymous 18/09/2012 10:31:47

  εξαίρετη ανάλυση. Αλλά και κάτι άλλο:

  Τα περιέργως εξαιρετικά αντανακλαστικά των Δημάρ, Κουβέλη, Ρουπακιώτη και δυστυχώς σε ένα βαθμό και Δένδια στο να "κυνηγήσουν" ανελέητα τη ΧΑ θα τους ενοχοποιήσει στα μάτια πολλών που μη έχοντας άλλη εξήγηση θα οδηγηθούν στο συμπέρασμα ότι κάποιος άλλος εξωθεσμικός (και μάλλον εξωχώριος) είναι ο προϊστάμενος τους που απαιτεί να παταχθεί το φαινόμενο και να εισαχθεί τόσο ακραία "αντι-ρατσιστική" νομοθεσία (και είναι γνωστό ποιά ξένα κέντρα την έχουν διαχειριστεί με εξαίρετη μαεστρία για να αποστομώσουν τους αντιπάλους τους).

  • man8os avatar
   man8os @ anonymous 18/09/2012 11:42:29

   Συμφωνω, δεν ειναι λυση η ποινικοποιηση δεν θα χωρουν στη φυλακη 500,000 ατομα

   • Lampros avatar
    Lampros @ man8os 18/09/2012 12:34:49

    αν τους βγάλουν εκτος νομου εκτος του οτι θα ειναι βαθιά αντιδημοκρατικό, θα βρουν άλλο τροπο έκφρασης πανευκολα και θα παρουν πολλαπλασιο ποσοστό.

 22. kat avatar
  kat 18/09/2012 10:37:22

  Χτύπησες κέντρο Φαήλο.

 23. trigger term avatar
  trigger term 18/09/2012 10:40:14

  Για να εξηγούμαστε όμως,οι άνθρωποι που ψήφισαν χα δε γίνονται αυτόματα ναζιστές ή αποκρυφιστές σαν τον μιχαλολιάκο.Γίνονται όμως αυτόματα,ηλίθιοι,και δε νομίζω πως υπάρχει δύναμη στο Σύμπαν να απορρίψει αυτή την αλήθεια.

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ trigger term 18/09/2012 11:42:35

   Δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια. Όταν ακολουθείς κάτι άρρωστο, είσαι είτε άρρωστος και ο ίδιος, είτε ανόητος. Διαλέγεις και παίρνεις.

   • Κυθήριος avatar
    Κυθήριος @ TopGunZ 18/09/2012 21:01:30

    Νά εἶσαι ἀπλά ἀπογοητευμένος καί ἀπελπισμένος,δέν ὑπάρχει περίπτωση;

  • man8os avatar
   man8os @ trigger term 18/09/2012 11:43:51

   Ηλιθιοτητα ειναι να ψηφιζεις αναταρσυα, καμμενο, λεβεντη, καρατζαφερη.
   Τη ΧΑ την ψηφιζουν απελπισμενοι

   • Νικόλας avatar
    Νικόλας @ man8os 18/09/2012 15:29:49

    ανταρσύα

    • man8os avatar
     man8os @ Νικόλας 18/09/2012 19:35:06

     Θελει πολυ μυαλο για να το βρεις

     • Κυθήριος avatar
      Κυθήριος @ man8os 18/09/2012 21:03:57

      man8o,ἀντί γιά αὐτόματη διόρθωση στό PC,πάτα ''Νικόλας''...

     • Δικερως avatar
      Δικερως @ Κυθήριος 18/09/2012 22:53:58

      Μπα,δεν χρειαζεται.
      Ο Νικολας ειναι πιο γρηγορος απ'την σκια του.

     • Κυθήριος avatar
      Κυθήριος @ Δικερως 18/09/2012 23:07:50

      Χα χα χα!Σωστός!

  • DexMax avatar
   DexMax @ trigger term 18/09/2012 19:30:44

   Εσύ που ψηφίζεις άλλο κόμμα τι γίνεσαι αυτόματα; Ο έξυπνος αυτής της ιστοσελίδας;

  • Scarface avatar
   Scarface @ trigger term 19/09/2012 00:27:21

   Ειναι πραγματι ηλιθιοι οσοι ψηφησαν ΧΑ γιατι το εκαναν χωρις κανενα προσωπικο οφελος, σε αντιθεση με πολλους απο τους ψηφοφορους της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ευρυτερης "αριστερας" που εχουν φαει με χρυσες μασελες τα τελευταια 40 χρονια, στο ονομα της "δημοκρατιας", βεβαια.

 24. ελλην avatar
  ελλην 18/09/2012 10:57:44

  Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ.ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ, ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΝΑ ΜΗ ΔΕΧΕΤΑΙ ΑΥΤΟΚΛΗΤΟΥΣ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΤΕΣ.

 25. gpz avatar
  gpz 18/09/2012 10:58:46

  το προβλημα ειναι οτι ο Ελληνας περιμενει παντα απο ενα "μεσσια'' να του λυσει ολα τα προβληματα χωρις αυτος να χασει τη βολεψη του.Αυτος ειναι και ο λογος που μπροστα σε αυτη την εθνικη καταστροφη παραμενει ουσιαστικα απαθης.Αν σκεπτονταν λιγο θα αντιλαμβανονταν οτι εχει χαθει η κοινη λογικη.Αν στην θεση της Ελλαδας ο καθενας εβαζε την οικογενεια του και στη θεση τησ κυβερνησης τον εαυτο του τι θα επρατε?Θα οδηγουσε την οικογενεια του στην πεινα και το θανατο προκειμενου να ικανοποιησει τους δανειστες του? η θα χρησιμοποιουσε καθε νομιμο τροπο ωστε ναβγει απο αυτη την δεινη θεση?Αλλωστε στην ελληνικη και διεθνη νομικη υπαρχοyν πολλα παραδειγματα απαλειφης χρεων λογω τουεπαχθους χρεους.Και αν σε περιπτωση που δεν γινει πιστευτος παει στην φυλακη αυτος που δημιουργησε τα χρεη και οχι ολοκληρη η οικογενεια του.Οσο για την χ.α. θεωρω οτι ειναι μερος του συστηματος που αποσκοπει να αποπροσανατολισει τον λαο και να τον οδηγησει σε χαος βιας αλλα Συρια.Δηλαδη ποιο ειναι το προβλημα της ελλαδας?οι λαθρομεταναστες,η αυτοι που τους εφεραν?οι αριστεροι η οι ανικανοι κυβερνωντες?μηπως το μεγαλο προβλημα ειναι η τροικα?Τελικα η ελλαδα υποφερει απο τους λαθραιους ηαπο την τροικανη κατοχη?και τι κανει για αυτο η χ.α.?

  • man8os avatar
   man8os @ gpz 18/09/2012 11:44:31

   ο Μιχαλολιακος μεσσιας?
   ωραιο ανεκδοτο

 26. Darki avatar
  Darki 18/09/2012 11:06:41

  Γιατι ανεβαινει η Χ.Α?Γιατι ανεβηκε ο Τσιπρας?Που βρηκε τα ποσοστα του ο Καμμενος κι ο Κουβελης?Γιατι το Πασοκ το πηρε ο διαβολος?
  Η γνωμη μου :Oι ψηφοφοροι ,τα σκ..α τα βλεπουν,τα οσμιζονται,τα πατανε.Ειναι απολυτως διατεθιμενοι να ακολουθησουν εναν αλλο δρομο,ΠΟΥ ΕΝΩ ΥΠΟΨΙΑΖΟΝΤΑΙ ΒΑΣΙΜΑ οτι ειναι χειροτερος,διατιθενται να παρουν το ρισκο.
  Χρειαζονται ρηξεις,ιδεες,νεοι ανθρωποι,μαχιμοι και της πιατσας,επιστημονες και νομικοι αδεκαστοι,δημοσιοι λειτουργοι κερβεροι.Βλεποντας το προσωπικο της Βουλης σημερα,ουδεμια αισιοδοξια τρεφω.

 27. Μακεδών avatar
  Μακεδών 18/09/2012 11:16:23

  Σε ολες τις κομμουνιστικες χωρες μετα την πτωση του κομμουνισμου η ακροδεξια γνωρισε ανθηση.
  Ετσι μετα την πτωση της Ελληνοσοβιετιας εχουμε το ιδιο φαινομενο.
  Τοσα χρονια καταπιεσης της εθνικης συνειδησης και ανηλεους διωγμου εναντια σε οτιδηποτε πατριωτικο -χριστιανικο ο Ελληνας πατριωτης καπου θα επρεπε να ξεσπασει.
  Ας μην ξεχναμε οτι ο ιδιος ο Ανδρεας Παπανδρεου προσφωνουσε την 17 Ν ως "κοινωνικους αγωνιστες".
  Ας μην ξεχναμε οτι την ωρα που η Ελληνικη αστυνομια αναζητουσε τον δολοφονο του Παυλου Μπακογιαννη για να τον συλλαβει αυτος κρυβοταν στο σπιτι του "αριστερου" Μακη Τριανταφυλλοπουλου και απολαμβανε την φιλοξενια του!
  Ειναι τοσες χιλιαδες τα παραδειγματα που για να τα γραψεις χρειαζονται ιστοσελιδες ολοκληρες.
  Λιγα χρονια μετα την πτωση της χουντας των συνταγματαρχων στην Ελλαδα εγκαθιδρυθηκε (το 1981) μια συγκαλυμενη κομμουνιστικη δικτατορια η οποια φορωντας απλα την μασκα της δημοκρατιας αρχισε να δολοφονει μεσω τρομοκρατικων οργανωσεων,να τρομοκρατει μεσω οργανωμενων ομαδων αναρχικων,να καιει και να ρημαζει μεσω ειδικων "ταγματων εφοδου" κουκουλοφορων,καταφερε να ιδρυσει αυτονομα κομμουνιστικα κρατιδια εντος των πανεπιστημιακων χωρων τα οποια κρατανε ακομα γερα αφου τα αει-τει ειναι ακομα γεματα απο στεκια οργανωσης-εκπαιδευσης ανταρτικου πολεως και κατασκευης πυρομαχικων (ο δολοφονος της Παρου "διδασκε" σε γνωστο στεκι του α.π.θ το οποιο ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ απροσκοπτα την λειτουργια του) και γενικως καταφερε να μετατρεψει την χωρα σε μια ιδιομορφια Σοβιετια,μειγμα ολων των κομμουνιστικων αποχρωσεων.
  Σταλινικοι,Τροτσκιστες,Μαοικοι,οπαδοι του Πολ Ποτ και αλλων σφαγεων απολαμβαναν αφ'ενος της θαλπωρη του...δημοσιου και αφ'ετερου εγκαινιαζαν συνεχως κοκκινες πλατειες και νεα συνταγματα του Ελληνικου κοκκινου στρατου στα εξαρχεια.
  Ενα απλο παραδειγμα για το φαινομενο "χρυση αυγη":
  Για οσο υπαρχουν ακομα πρυτανεις που θα δινουν δωρεαν χωρο,ρευμα,νερο,ιντερνετ,σερβερς και θαλπωρη σε αριστερες εξτρεμιστικες ομαδες η χρυση αυγη και καθε χρυση αυγη θα ανεβαινει συνεχως σε ποσοστα.

  • DexMax avatar
   DexMax @ Μακεδών 18/09/2012 19:39:27

   Εδώ κολλάει η φράση "Τα είπες όλα!!" που διαβάζω σε τόσα και τόσα σχόλια...

  • Νικόλας avatar
   Νικόλας @ Μακεδών 19/09/2012 03:05:20

   Δυστυχώς κάνετε ένα σημαντικό λάθος. Κομμουνισμός και αναρχία είναι δύο έννοιες διακριτές και διαφορετικές, αν όχι αντιδιαμετρικά αντίθετες.

   Από τη δημοσίευσή σας φαίνεται σα να ταυτίζεται τις αριστερες εξτρεμιστικές αναρχικές ομάδες με τους οπαδούς του Στάλιν. Αυτό το συμπέρασμα το εξάγω από το ότι θεωρείται τα στέκια στα ΑΕΙ/ΤΕΙ (στα οποία συχνάζουν αναρχικοί) ως αιτίες μετατροπής της Ελλάδος σε Σοβιετικό κράτος, δηλαδή κομμουνιστικό.

   Όλο το σχόλιό σας συνεπώς καθίσταται άκυρο.

   • Νικόλας avatar
    Νικόλας @ Νικόλας 19/09/2012 03:05:56

    Με συγχωρείτε, είναι ταυτίζετε και όχι ταυτίζεται όπως έγραψα. Ο δαίμων του πληκτρολογίου βλέπετε.

    • Carl Sagan avatar
     Carl Sagan @ Νικόλας 19/09/2012 03:16:42

     Νικόλα μην αγχώνεσαι με την ορθογραφία. Οι αλλόφυλοι θα μας πάρουν σε λίγο για σκραπ τα χάλκινα αγάλματα των προγόνων μας, κι εσύ κάθεσαι και σκας για ένα άλφα ιώτα.

    • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
     ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Νικόλας 19/09/2012 17:36:56

     Πού εἶναι ὁ man8os;

   • Μακεδών avatar
    Μακεδών @ Νικόλας 19/09/2012 19:15:01

    Εγραψα πουθενα οτι τα στεκια των αναρχικων στα πανεπιστημια ηταν αυτα που μετετρεψαν την Ελλαδα σε σοβιετικο κρατος?Πραγματικα λυπαμαι αν αυτο καταλαβες.Και μαλιστα μονον αυτο!
    Βασικα επειδη μαλλον κατα την δεκαετια του '80 ησουν πιτσιρικας να ξερεις πως μεχρι να δωσει ασυλια και υποθαλψη στους δηθεν "αναρχικους" (γιατι ηταν και ειναι μαιμου αναρχικοι) ο ΣΥΡΙΖΑ αυτοι ψηφιζαν ΚΚΕ δαγκωτο (και πολλοι ακομα ψηφιζουν) και ηταν ανεκαθεν με το ενα ποδι στον Μπακουνιν και με το αλλο στον Σταλιν.
    Τωρα τι σοι αναρχικοι ειναι αυτοι που στηριζουν οικονομικα τον αγωνα τους απο την "προνοια" του κρατους (που τοσο μισουν) ενας θεος ξερει!
    Γιατι η συναυλια που εγινε πριν απο μερικες μερες στο αναρχικο "στεκι στο βιολογικο" του απθ (ωστε να στηριξουν οικονομικα τους συλληφθεντες της Δελτα) εγινε με δωρεαν παροχη ρευματος και φυσικα χωρου απο το...κρατος!
    Αλλα ειπαμε.Με το ενα ποδι στον Μπακουνιν και με το αλλο στον Σταλιν!
    Απο εκει και περα ακυρες θεωρητικολογιες περι σοσιαλισμου,αναρχιας,αναρχοσυνδικαλισμου,κομμουνισμου κλπ που θυμιζουν Α' διεθνη πες τις καλυτερα αλλου γιατι δεν με ενδιαφερει καθολου (αλλα ουτε και τους οπαδους της αριστερας που εχουν πιασει το νοημα εδω και πολλα χρονια)
    Στην Ελλαδα της μεταπολιτευσης οι διαφορες εκφανσεις της "αριστερας" ειχαν μια ιδιοτυπη ανακωχη λογω κοινων συμφεροντων και βολεματος (αριστερο κηρυγμα με δεξια τσεπη υπο την θαλπωρη και την χορηγια του δημοσιου).Οταν τρωμε δεν μιλαμε που λενε!
    Καποιος που εζησε εντονα το πολιτικο σκηνικο της δεκαετιας του '80 μπορουσε απλα να διαπιστωσει οτι απο τοτε εως σημερα ΚΚΕ,ΣΥΡΙΖΑ,ΚΚΕ εσωτερικου,ΕΑΡ και ΑΝΑΡΧΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ αλλα ενιοτε και ΠΑΣΟΚ ηταν ανεκαθεν η ιδια...ταβερνα οπου οποιος βαριοτανε να καθεται σε καποιο τραπεζακι πηγαινε σε καποιο αλλο για να ξεπιαστει λιγουλακι!
    Αποτυχημενο και ακυρο το τρολινγκ δυστυχως!Και καλο κουραγιο γιατι οπως βλεπω εισαι ολη μερα στημενος στον υπολογιστη και γραφεις δεκαδες σχολια στις αναρτησεις του antinews!Εγω τωρα σχολασα απο την δουλεια μου (απο τις 06:30 π.μ.) οποτε με συγχωρεις για την καθυστερηση!

 28. ΤΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ avatar
  ΤΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ 18/09/2012 11:19:13

  Ας γνωρίζουν άπαντες και οι αναλυτές και οι καθηγητές και οι πάσης φύσεως ενασχολούμενοι με την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ότι με αναλύσεις κοινωνιολογικές και με δεδομένα ιστορικά της Ευρώπης δεν μπορούν να προσεγγίσουν την Αλήθεια και ούτε ωσάν μετά Χριστόν προφήτες μπορούν να προβλέψουν το μέλλον!
  Πρώτα απ' όλα γιατί όπως είχε πει σε ένα στίχο του ο Διονύσιος Σαββόπουλος, "Εδώ είναι Βαλκάνια, δεν είναι παίξε γέλασε"...
  Κατά δεύτερον λόγο, δεν μπορούν να καταλάβουν κάποια πράγματα απλά. Περισσότερο απλά από τις αναλύσεις τους.
  Χαρακτηριστικό είναι αυτό που έγραψε στην Κυριακάτικη Δημοκρατία ο σίγουρα όχι Χρυσαυγίτης δημοσιογράφος Μανώλης Κοττάκης.
  Το παραθέτω μήπως και επί τέλους ξυπνήσετε:

  "Το έχω γράψει από τις 20 Ιουλίου, όταν έβλεπα το κόμμα Μιχαλολιάκου να αυξάνει τη δύναμή του: Αυτοί, ανεξαρτήτως ποσοστών, ήρθαν για να μείνουν διότι πιστεύουν σε αυτό που κάνουν, είτε είναι σωστό είτε είναι λάθος. Με την πίστη στις ακραίες ιδέες τους έγιναν, ξεκινώντας από κλειστή γκρούπα κόμμα. Δεν είναι πλουσιόπαιδα που κάνουν την πλάκα τους με τα λεφτά του μπαμπά, δεν έκαναν κόμμα για το ονόρε.
  Η άνοδος που καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις το πιστοποιεί".

  Ο παράνομος πάγκος ενός λαθρομετανάστη έχει για μερικους μεγαλύτερη αξία από τα εκατοντάδες καταστήματα των Ελλήνων, τα οποία καταστράφηκαν τα τελευταία χρόνια από τους κουκουλοφόρους... Έχει μεγαλύτερη σημασία από το ότι εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες, ιδιοκτήτες καταστημάτων και εμποροϋπάλληλοι, έχουν χάσει το ψωμί των παιδιών τους, από το λαθρεμπόριο των αλλοδαπών!
  Είναι δε τουλάχιστον κυνικό την ίδια στιγμή που ρουφάνε κυριολεκτικά το αίμα του λαού με φόρους αβάστακτους να αγιοποιούν την φοροδιαφυγή του παραεμπορίου και να πνέουν τα μένεα ενάντια στους Έλληνες, που απαίτησαν την εφαρμογή του νόμου!
  Δυστυχώς για "καποιους"....., η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ είναι ένα Κίνημα αυθεντικά Λαϊκό, πραγματικά Εθνικιστικό και σε όλες τις περιπτώσεις ασυμβίβαστο. Ένα Κίνημα με Ιδεολογία και όχι μια σύναξη καιροσκόπων. Είναι αυτή η ίδια η συνείδηση του Μαχόμενου Έθνους μέσα στους ζοφερούς καιρούς, που ζούμε. Ενός Έθνους, το οποίο απαιτεί Δικαιοσύνη. Δικαιοσύνη ενάντια σε αυτούς, οι οποίοι οδήγησαν την Πατρίδα μας στη σημερινή τραγική κατάσταση.

  • dim avatar
   dim @ ΤΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ 19/09/2012 01:58:01

   Έχεις μαύρα μεσάνυχτα...

 29. τσυριζα-σφυριζα-μυριζα avatar
  τσυριζα-σφυριζα-μυριζα 18/09/2012 11:23:55

  Διεισδυτικότατη ανάλυση κε Κρανιδιώτη!Συγχαρητηρια!

 30. firiki2010 avatar
  firiki2010 18/09/2012 11:24:19

  Για τυχόν ενδιαφερομένους : Χθες το "Χρυσή Αυγή (α΄μέρος Γιατί;)". Σήμερα το "Χρυσή Αυγή (β΄μέρος Τι να κάνουμε)" στο firiki 2010

 31. ΤИΤΟΡΜΟC ЭTOЛOС avatar
  ΤИΤΟΡΜΟC ЭTOЛOС 18/09/2012 11:24:19

  Φαήλο, το έχω ξαναγράψει εδώ, το επαναλάμβανω και τώρα μπας και αρχίσουν οι κυβερνώντες να αναλάβουν δράση.

  Για την συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων τα προβλήματα με τους λαθρομετανάστες απαιτούν άμεση δράση και αντιμετώπιση. Και αφού το επίσημο κράτος αδυνατεί, το κενό θα ΠΡΕΠΕΙ να το καλύψει κάποιος άλλος. Τον λαό( σε πρώτη φάση...) δεν τον απασχολεί το ποιος θα είναι αυτός, αρκεί αυτός να δώσει λύση ( γι' αυτό και η ανοχή προς τη Χ.Α).

  Για τους δεινοπαθούντες 'Ελληνες ισχύει αυτό που είπε κάποτε ο Μάο:
  Άσπρη γάτα,
  μαύρη γάτα,
  αρκεί να πιάνει τα ποντίκια.

  Όπου "άσπρη", "μαύρη", "γάτα", "ποντίκια", βάλτε ό,τι θέλετε εσείς...

 32. οδυσσεας avatar
  οδυσσεας 18/09/2012 11:28:41

  Την <> που αφορά το φαινόμενο Χ.Α την <> σωστά .
  Τις παρενέργειες του Αντιβιοτικού <> που Χορηγούμε στους πολίτες θα τις δούμε αργότερα.

 33. man8os avatar
  man8os 18/09/2012 11:30:25

  Πολυ φοβαμαι οτι κανεις λαθος στην βασικη παραδοχη σου, τι δεν εμπνεεται ο λαος απο αυτα τα προτυπα. Αντιθετα εμπνεεται και μαλιστα πολυ

 34. Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
  Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 18/09/2012 11:33:01

  «Γιατί; Γιατί η πολιτεία, τα ΜΜΕ της παραπληροφόρησης και της εθνικής αποδόμησης τους έκαναν χώρο. Όταν φώναζαν οι κάτοικοι στον Άγιο Παντελεήμονα για τα χάλια μας, οι προοδευτικάριοι έκαναν πολιτικό τουρισμό στις γειτονιές των απλών ανθρώπων και τους καθύβριζαν ως ρατσιστές και φασίστες, γιατί διαμαρτύρονταν που η ζωή τους έγινε Καμπούλ. Κι η ενοχική δεξιά είχε τον φόβο μην την πουν …δεξιά! Κι επειδή ο λαός ενίοτε έχει πικρόχολο κι εκδικητικό χιούμορ, κάποιοι είπαν, «φασίστες μας λέτε; Ε, πάρτε να ‘χετε».»

  ΑΚΡΙΒΩΣ. Ὁ χαρακτηρισμὸς τοῦ "φασίστα" ἔχασε κάθε νόημα καὶ περιεχόμενο ἀπὸ τὴν χρήση του γιὰ... κάθε ἕναν ποὺ διαφωνεῖ μαζί μας 38 χρόνια τώρα, ὁπότε κάποια στιγμὴ εἶπαν ὅλοι «δὲ βαριέσαι»... Σὰν τὴν ἱστορία μὲ τὸ βοσκόπουλο καὶ τὸ «λύκος, λύκος». Ὅταν ὄντως ἦρθε ὁ λύκος, δὲν πῆρε κανεὶς χαμπάρι...

 35. Inno avatar
  Inno 18/09/2012 11:36:17

  R E S P E C T ! ! !

 36. Γιάννης Καλαματιανός avatar
  Γιάννης Καλαματιανός 18/09/2012 11:42:29

  Όσο αυτό που αποκαλούμε, πολύ ευγενικά, πολιτικό προσωπικό της χώρας, ζει σε έναν άλλον, παράλληλο με τον δικό μας, κόσμο, όπου ουκ έστι πόνος, ου λύπη, ου στεναγμός (τουτέστιν : ούτε φόβος, ούτε ανεργία, ούτε ανασφάλεια για το μέλλον), τίποτε δεν θα αλλάζει και ο κόσμος θα καταφεύγει σε όποιον αναλαμβάνει την υπεράσπιση των αδυνάτων, αδιαφορώντας κατ΄αρχήν για τα κίνητρά του ή τις συνέπειες των πράξεών του.

  Όταν καίγεται το σπίτι σου, δεν ζητάς από αυτόν που έρχεται να σε βοηθήσει πιστοποιητικό ποινικού μητρώου.

  Τώρα, αν αυτός είναι βαρυποινίτης ή τοκογλύφος, θα φανεί ενδεχομένως αργότερα, όταν πια θα είναι πολύ αργά.

  • Carl Sagan avatar
   Carl Sagan @ Γιάννης Καλαματιανός 18/09/2012 16:06:42

   Θα είναι πολύ αργά για ποιο πράγμα; Για να μη σου καεί το σπίτι; Μα σε βοήθησαν να σβήσεις τη φωτιά. Θα είναι αργά για να συνεχίσεις να ζεις με τρόπο που εκθέτει το σπίτι σου σε μόνιμο κίνδυνο πυρκαγιάς; Και γιατί να θες να ζεις έτσι;

   • dim avatar
    dim @ Carl Sagan 19/09/2012 02:07:40

    Θα είναι πολύ αργά διότι:

    Σήμερα σε βοηθάνε να διώξεις τους λαθρομετανάστες απο το σπίτι σου

    Αύριο σπάνε στο ξύλο κάθε μη λευκό που βρίσκουν στο δρόμο

    Μεθαύριο σπάνε στο ξύλο και το μαγαζί κάθε Έλληνα που δεν κόβει απόδειξη

    Αντιμεθαύριο παίρνουν την εξουσία και επιβάλλουν στρατιωτική πειθαρχία σε όλους

    Τέλος, βασανίζουν, χτυπάνε μέχρι θανάτου όποιον δεν ασπάζεται το φρόνημα τους....

    Αυτό πρεσβεύουν αυτοί, είναι ένα γνήσιο φασιστικό – ναζιστικό – εθνικοσοσιαλιστικό κίνημα, και όποιος νομίζει ότι θα μείνουν μόνο στα «καλά» (θα σε σώσουν απο τον λαθρομετανάστη κλπ) είναι ή βλάκας ή ανιστόρητος. Το DNA τους είναι ποτισμένο από τον ναζισμό, ο αρχηγός τους θεωρεί τον Χίτλερ τον Μεγάλο του Αρχηγό (προσέξτε ότι αναφέρεται σε αυτόν με κεφαλαία τα πρώτα γράμματα πάντα), τον υμνεί μέσα από άρθρα, τονίζει ότι παραμένει πάντα πιστός στα οράματα του μεγάλου του αρχηγού κλπ κλπ.....

    • Carl Sagan avatar
     Carl Sagan @ dim 19/09/2012 16:27:02

     Dim η αίσθησή μου είναι ότι δεν πρεσβεύουν καθόλου αυτά που περιγράφεις. Τα λόγια και οι πράξεις τους άλλα δείχνουν. Προσωπικά δεν αισθάνομαι ούτε από μακρυά την απειλή ότι μπορεί να γίνω αντικείμενο ξυλοδαρμού ή κακοποίησης από την Χρυσή Αυγή του σήμερα, ή την ενδεχόμενη κυβερνητική εκδοχή της αύριο. Είμαι πατριώτης, κοινωνικά συνειδητοποιημένος, εργατικός, ειλικρινής, νομοταγής, φιλήσυχος, οικονόμος, χωρίς εξαρτήσεις, και δεν προκαλώ με την εμφάνιση και τη συμπεριφορά μου. Πιστεύεις πραγματικά ότι κινδυνεύω; Αν ήμουν προδότης της πατρίδας μου, παράσιτο, τεμπέλης, σπάταλος, γυναικάς, καβγατζής, ψεύτης, κλέφτης, πότης, τζογαδόρος και κραγμένη αδελφή, ναι, θα κινδύνευα. Ε λοιπόν είναι καιρός να μαζευτούμε λίγο, να συσπειρωθούμε, να ομογενοποιηθούμε, να δυναμώσουμε. Να κουρέψουμε λιγάκι τις ξερές, άναρχες, πυώδεις, μεταστατικές παραφυάδες που έχουν βλαστήσει στο άλλοτε λείο κορμί μας. Να ξαναρχίσουν να μας φοβούνται, όχι να γελάει ο κόσμος μαζί μας.

     • Ανιψιός avatar
      Ανιψιός @ Carl Sagan 19/09/2012 16:43:08

      Δηλαδή όποιος είναι σπάταλος, γυναικάς, πότης, τζογαδόρος και κραγμένη αδελφή, κινδυνεύει ή πρέπει να κινδυνεύσει από τα ΧΑ; Ωχ!
      1) Πρέπει να είναι όλα μαζί ή αρκεί να έχει κάποια μεμονωμένη ιδιότητα;
      2) Κι αν είναι απλώς γέρος, φαλακρός, π@@στης και κ@@μ@@νιστής, τι γίνεται;
      3) Όταν αναφέρεστε στο "λείο κορμί σας", εννοείτε ότι το έχετε ξυρίσει;

     • dim avatar
      dim @ Carl Sagan 19/09/2012 16:53:08

      Θεωρώ τον εαυτό μου γνήσιο συντηρητικό, κεντροδεξιό (με περισσότερη κλιση προς το δεύτερο συνθετικό της λέξης), αλλά λυπάμαι και ντρέπομαι αν πραγματικά φθάσει ο Ελληνας πολίτης να κινδυνεύει σωματικά επειδή είναι σε οποιαδήποτε από τις κατηγορίες που ανέφερες...πλην του προδότη της πατρίδας, όπου εκεί δεν θα είχα πρόβλημα να ισχύσει ξανά ακόμα και η θανατική ποινή για εγκλήματα κατά της πατρίδας και για κάποιες ακόμα συγκεκριμένες κατηγορίες εγκλημάτων....

      Να πείς ότι ο κλέφτης και ο ψεύτης να κινδυνέψουν νομικά, εννοείται πως συμφωνώ και να πληρώσουν, αλλά νομικά, όχι σωματικά με τάγματα ασφαλείας που θα πέρνουν το νόμο στα χέρια τους.

      Τώρα όσων αφορά τις υπόλοιπες κατηγορίες πολιτών, λυπάμαι αλλά αυτή είναι και η διαφορά ενός συντηρητικού, πατριώτη δεξιού, από έναν υπερεθνικιστή, ναζιστή ακροδεξιό... Το να κινδυνεύει όπως δηλώνεις ένας πολίτης επειδή είναι σπάταλος, γυναικάς, πότης, τζογαδόρος ή αδελφή, το βρίσκω πραγματικά φασιστικό, και πέρα από κάθε δημοκρατική λογική. Ως συντηρητικός θα προασπίσω πχ τους οικογενειακούς θεσμούς με την απαγόρευση τέλεσης γάμων μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου, αλλά δεν θα λιντσάρω πχ ή θα ασκήσω βία σε ένα ζευγάρι ομοφιλόφυλων αν το δω χέρι - χέρι στο δρόμο...

     • Carl Sagan avatar
      Carl Sagan @ Carl Sagan 19/09/2012 18:15:06

      Dim ή δεν έχεις καταλάβει ακόμα τι παίζεται παγκοσμίως, ή μου κάνεις πλάκα. Μεσοπρόθεσμα η επιλογή δεν είναι μεταξύ κεντροδεξιάς δημοκρατικής λογικής και εθνικισμού, αλλά μεταξύ εθνικισμού και ισλαμισμού. Η κεντροδεξιά δημοκρατική λογική, εμποτισμένη όπως είναι από ψευτοανθρωπισμό, ατομισμό, ηδονισμό, ευδαιμονισμό και υλισμό, αδιόρθωτα ενοχική, υποχωρητική και ηττοπαθής, δεν είναι σε θέση να προβάλει σοβαρή αντίσταση απέναντι στο ακονισμένο ισλαμικό μαχαίρι. Όσο για τους ομοφυλόφιλους, αν δεν ξέρεις τι τους κάνουν οι ισλαμιστές πες μου να σου στείλω βίντεο.

 37. Darki avatar
  Darki 18/09/2012 11:50:37

  Και τωρα που το σκεπτομαι,με εναμισυ εκατομυριο ανεργους,ενα εκατομυριο κουρεμενους συνταξιουχους,διακοσιες χιλιαδες ορφανα κομματοσκυλα,πενηντα χιλιαδες αναπηρους,και στατιστικα εκατο χιλιαδες βλακες,το ποσοστο της ΧΑ ειναι λιγο.

  • Carl Sagan avatar
   Carl Sagan @ Darki 18/09/2012 16:19:54

   Αν και οι εκατό χιλιάδες βλάκες πρέπει λογικά να κατανέμονται σε δίκαιες αναλογίες ανάμεσα στους ψηφοφόρους όλων των κομμάτων, δε θα εκπλαγώ αν διαπιστωθεί ότι το ποσοστό της Χρυσής Αυγής είναι αναλογικά μικρότερο. Ας δώσω ξανά τον ορισμό του βλάκα για να μην μπερδευόμαστε. Βλάκας είναι αυτός που βλάπτει τους άλλους, βλάπτοντας ταυτόχρονα και τον εαυτό του. Αυτός που ωφελεί τους άλλους βλάπτοντας τον εαυτό του δεν είναι βλάκας, είναι φορέας κοινωνικής συνείδησης.

 38. Ελλάς το κάτεργο (ex avanti) avatar
  Ελλάς το κάτεργο (ex avanti) 18/09/2012 11:51:35

  Αλήθεια αναρωτιέμαι τι είναι σημαντικότερο, τα ποσοστά ανόδου της ΧΑ ή ότι η κυβέρνηση θα αποφασίσει την αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης κατά δύο χρόνια - μέσα σε δύο χρόνια τα όρια θα έχουν αυξηθούν κατά 4 χρόνια αν δεν απατώμαι - θα πετσοκόψει τις συντάξεις, τα εφαπάξ, θα αυξήσει τους φόρους, και έπεται συνέχεια επί της κεφαλής του ολοσχερώς εξαθλιωμένου & κατατρομαγμένου πόπολου.....

 39. Karenin avatar
  Karenin 18/09/2012 11:52:02

  Πόσο απόσταση υπάρχει απο το θα πάω στον Τριανταφυλόπουλο να βρω το δίκιο μου, μέχρι θα πάρω την Χ.Α. να καθαρίσει;

 40. man8os avatar
  man8os 18/09/2012 11:52:46

  Πολυ σωστο αρθρο, ελπιζω να το λαβουν υποψη οι υπευθηνοι

  • Νικόλας avatar
   Νικόλας @ man8os 18/09/2012 15:30:11

   -υπεύθυνοι

   • man8os avatar
    man8os @ Νικόλας 18/09/2012 19:32:34

    ευχαριστω για τη διορθωση.

 41. Πετράν avatar
  Πετράν 18/09/2012 11:52:51

  evola φίλε, τα είπες όλα

  "Δεν τους άρεσε η αγάπη στον Περικλή γιαννοπουλο και τον ιωνα δραγουμη ας εισπράξουν τωρα σκληρό γερμανικό εθνικοσοσιαλιστικο ροκ!!!"

 42. RED avatar
  RED 18/09/2012 11:54:50

  Κατάλαβα. Φταίει η επίπλαστη κυριαρχία της Αρστεράς μεταπολιτευτικά και η αθρώα μετανάστευση. Στην περιοχή μου, που δεν ζούνε σχεδόν καθόλου μετανάστες, γιατί θριαμβεύει η ΧΑ, στα 15χρονα μάλιστα, που δεν πρόλαβαν να ζήσουν ούτε την κυριαρχία της Αριστεράς;
  Το να είμαστε ένας λαός βαθειά αμμόρφωτος με τάση στο επαρχιωτίστικο και φολκλορικό τρόπο αντίληψης της πραγματικότητας, αποκλείεται,ε;
  Το ότι είμασταν πάντα μεσαιωνικά ρατσιστές, αποκλείεται ε;
  Σε ποια άλλη χώρα του ανεπτυγμένου κόσμου οι ομοφυλόφιλοι πρέπει να κρύβονται και οι ανάπηροι να μην κυκλοφορούν;
  Η ΧΑ ανεβαίνει γιατί ο Έλληνας είναι ένας ανατολίτικου τύπου αμμόρφωτος και μισαλλόδοξος επαρχιώτης.

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ RED 18/09/2012 13:10:11

   Εσύ που μιλάς για αμορφωσιά, είδες πόσα ΧΟΝΤΡΑ ορθογραφικά λάθη έχει το κείμενό σου; Και μάλιστα επαναλαμβανόμενα, άρα δεν είναι "λάθη πληκτρολογίου"; Κάγχαζα όταν το διάβαζα.
   Άλλο ένα κατόρθωμα της μεταπολιτευτικής ελληνόφωνης Αριστεράς: Η εξάπλωση της αμορφωσιάς.
   Και επί της ουσίας τώρα: Όταν ο ελληνικός λαός ψήφιζε κατά 60-70% ακροαριστερά ή αριστερόστροφα κόμματα, δεν ήταν επαρχιώτης, καθυστερημένος, αμόρφωτος, μεσαιωνικός, κ.λπ.
   Τώρα έγινε αίφνης όλα τα παραπάνω...
   Ε λοιπόν, να τον αλλάξετε τον ελληνικό λαό. Με μία εθνοκάθαρση. Έχετε πείρα δεκαετιών, εφαρμοσμένη στα μήκη και τα πλάτη της γης. Άλλωστε, το είχε πει ο Βελουχιώτης: Για να γίνει σοσιαλισμός, πρέπει το μουσκάρι να κολυμπήσει στο αίμα (μαρτυρία αυτήκοου μάρτυρα στη Μηλιά Μετσόβου, καταγεγραμμένη στο "Φωτιά και Τσεκούρι" του Αβέρωφ).

   • Lampros avatar
    Lampros @ ΒΙΣ 18/09/2012 17:36:04

    «Για να γίνει σοσιαλισμός, πρέπει το μουσκάρι να κολυμπήσει στο αίμα (μαρτυρία αυτήκοου μάρτυρα στη Μηλιά Μετσόβου, καταγεγραμμένη στο “Φωτιά και Τσεκούρι” του Αβέρωφ).»

    Μπορεί να συμφωνώ με την αρχή του σχολίου, αλλά έλεος...

    Άμα τό άκουσε ο «αυτήκοος μάρτυρας στη Μηλιά Μετσόβου» και το πιστοποιεί ο Αβέρωφ, κάτι τρέχει στα γύφτικα...

    Και ο Κολοκοτρώνης είπε «φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους». Και ο Χριστός είπε «δεν ήρθα να φέρω την ειρήνη, αλλά τη μάχαιρα».

    Εν ολίγοις, μια φράση έτσι εδώ πεταγμένη, δεν σημαίνει απολύτως τίποτα για να αποτιμήσει κανείς ένα ιστορικό φαινόμενο.

   • Νικόλας avatar
    Νικόλας @ ΒΙΣ 19/09/2012 03:20:32

    Μια χαρά αμόρφωτος ήταν ο λαός ανέκαθεν. Ψήφισε αριστερά όχι επειδή ασπαζόταν τις αρχές αλλά για να φάει κανα ψιχουλάκι.

    Γενικότερα το να κατηγορείτε για όλα την αριστερά είναι απίστευτα γελοίο και δηλώνει είτε σκοπιμότητα (ενδεχομένως να είστε μέλος κάποιας παράταξης) είτε παρωπίδες και έλλειψη ουσιαστικής παιδείας.

    Σαφώς και για όλα τα προβλήματα δεν ευθύνεται η αριστερά αλλά δε θα κάτσω να επιχειρηματολογήσω για το αυτονόητο.

    Εξ άλλου, θα ήθελα να αναφέρω ότι πολλά άτομα τα οποία γνωρίζω, είναι "αριστεροί με δεξιές τσέπες" που λένε και διόλου αμόρφωτοι σας πληροφορώ (ιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί κλπ). Μάλλον οι ακροδεξιοί είναι φτωχομπινέδες καθώς οι ΣΥΡΙΖΑίοι τα χουν τα λεφτάκια τους, για να μιλήσω λαϊκά.

  • Carl Sagan avatar
   Carl Sagan @ RED 18/09/2012 16:38:14

   Μεσαιωνικά ρατσιστές εξακολουθούν να είναι σήμερα οι περισσότεροι κάτοικοι του πλανήτη στον οποίο ακουμπάς τα πόδια σου αυτή τη στιγμή. Ξέρεις τι γνώμη έχει για το ωραίο λευκό σου δέρμα ο μέσος Άραβας, Αφρικανός ή Κινέζος; Γιατί περιορίζεις τη σύγκριση στις χώρες του ανεπτυγμένου κόσμου; Μήπως πιστεύεις ότι δεν πρέπει να είμαστε ρατσιστές γιατί είμαστε ανώτεροι άνθρωποι; Αντιλαμβάνεσαι την αντίφαση που εμπεριέχει η προηγούμενη πρόταση; Πρέπει κάποια στιγμή, για το καλό μας, να απαλλαγούμε από το φιλάρεσκα ενοχικό ταμπού της πολιτισμικής ανωτερότητας. Όπως έχει δικαίωμα ο Κινέζος να με αποκαλεί σκύλο, ο Άραβας κτήνος και ο Αφρικανός σκουπίδι, έτσι έχω κι εγώ το δικαίωμα να λέω αυτό που είναι έτσι κι αλλιώς η αλήθεια. Ότι δε μου αρέσει η φάτσα του.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ RED 18/09/2012 17:44:59

   Κρύβονται οι ομοφυλόφιλοι; Μάλλον σου έχει μκαεί η τηλεόραση εδώ και πολλά χρόνια. Θα σου στείλω μια δώρο να ενημερωθείς.
   Ειδικά στα ΜΜΕ και εις τας τέχνας σχεδόν θεωρείται μειονέκτημα να μην τον φυσάς τον κουραμπιέ.
   Αυτές τις τρίχες ότι είμαστε ρατσιστές, αμόρφωτοι κλπ, βαρέθηκα να τις ακούω από όσους παπαγαλίζουν την πολιτική ορθότητα.
   Ο πιο μαλακός λαός της Ευρώπης είμαστε σε αυτά.
   Να δεις, λεβέντη μου, Γερμανό, Γάλλο, Ολλανδό, Αμερικάνο ρατσιστή να δεις τι εστί βερύκοκο.
   Γι' αυτό εμείς ποτέ δεν βάλαμε ανθρώπους στην μηχανή του κιμά, δεν έχουμε Άουσβιτς κλπ.

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 18/09/2012 17:52:17

    Πέστα Φαήλο μας έπρηξαν με το ψέμα και τους μύθους περί ρατσισμού στην Ελλάδα μας! Αν υπάρχει λαός ανεκτικός στον πλανήτη, οι Έλληνες είμαστε. Βέβαια μας έχει βγει και σε κακό, αλλά τουλάχιστον η ανθρωπιά έχει μείνει.

   • kinezos avatar
    kinezos @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 18/09/2012 19:46:43

    Ειναι προφανως απο τους "δημοκρατες" του καναπε, που δεν εχει βγει απο την Ελλαδα. Για ρωτα τον, εχει παει ποτε στο Rotterdam να δει πως μας βλεπουν ακομα κι εμας τους Ελληνες οι "μη ρατσιστες" πολιτισμενοι Ευρωπαιοι Ολλανδοι? Ή στο Γιοχανεσμπουργκ να μιλησει με Αφρικαανς Ολλανδους ντοπιους να καταλαβει τι παει να πει ρατσισμος? Απο την αλλη, για ρωτα εχει πατησει ποτε στο Πακισταν να δει πως ειναι η πατριδα των νεοφερμενων και πως ειναι τα ηθη τους? Βγαλτε τους ενα διαβατηριο και πληρωστε τους ενα tour να δουν πως ειναι ο κοσμος στην τελικη. Θα αλλαξουν μυαλα πολλοι απ'αυτους.

    • Ανιψιός avatar
     Ανιψιός @ kinezos 18/09/2012 20:43:54

     Για τη Κίνα να του βγάλετε εισιτήριο!

     • kinezos avatar
      kinezos @ Ανιψιός 19/09/2012 04:15:11

      Εχεις παει αγορι μου ποτε? Εχεις μαλλον παει πουθενα εκτος απο το κολωνακι, και το Da Cappo? Ασε τωρα τις εξυπναδουλες. Απο φιλοσοφους του καναπε εχουμε χορτασει.

     • Ανιψιός avatar
      Ανιψιός @ kinezos 19/09/2012 16:46:33

      1) Εάν ήμουν το αγόρι σας, θα το είχατε καταλάβει.
      2) Εγώ είμαι της τάσης του "Φίλιον".
      Αυτοί του Da Capo είναι εισοδιστές.
      3) Δεν έχω πάει στη Κίνα. Ευκαιρία να μου βγάλετε και μένα ένα εισιτήριο, να με στείλετε.

     • kinezos avatar
      kinezos @ Ανιψιός 20/09/2012 10:15:12

      Εχεις διψα να γινεις το ¨αγορι" καποιου, καλε μου ανθρωπε? Εισαι καταπιεσμενος? Γιαυτο η τοση μανια να εκνευριζεις τον κοσμο και να στα χωνουνε? Γιατι βαθυτερα θελεις να σου κανουνε κατι που σε ευχαριστησει περισσοτερο? Γουστα ειναι αυτα. Περαστικα σου και και τις υγειες σου. Εγω δεν κανω τετοιες εξυπηρετησεις. Παντως πλακα στην πλακα τωρα που ξαναδιαβασω τον τροπο που γραφεις...βγαζει μια "λεπτοτητα" αποψεων και συναισθηματων. Μηπως εχουμε θιξει με το ρατσισμο μας τιποτα "κοντινα σου" προσωπα. Ω να μας συγχωρεις.

     • Ανιψιός avatar
      Ανιψιός @ kinezos 20/09/2012 11:09:49

      Είναι εντυπωσιακή η διαπίστωση σας περί της λεπτότητας των απόψεων που γράφω, αφού κάτι τέτοιο δε χαρακτηρίζει τα δικά σας γραπτά.
      Κατά τα λοιπά, εάν εκνευρίζεστε ή όχι με τις απόψεις μου, μου είναι απολύτως αδιάφορο. Γράφω αυτό που πιστεύω ή αυτό που πιστεύω ότι θα ήταν καλό να συζητηθεί, στα πλαίσια του υπό εξέταση θέματος.
      Τέλος, σχετικά με τις ψυχολογικής φύσης παρατηρήσεις σας, να επισημάνω μόνο ότι εάν ήμασταν λ.χ. στο καφενείο και τα γραπτά σας προφορικά, θα έπρεπε και να υπερασπιστείτε. Κι αυτό θα σας ήταν πιθανόν πολύ δύσκολο, αγαπητέ.

   • Antistar avatar
    Antistar @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 18/09/2012 23:07:49

    Μπορεί ένας ανοιχτά και απολαυστικά ομοφυλόφιλος να είναι Δήμαρχος, όπως στο Βερολίνο, Πρύτανης, όπως στο Ρότερνταμ, δάσκαλος σε δημοτικό σχολείο, όπως στην Καλιφόρνια;

    • Ανιψιός avatar
     Ανιψιός @ Antistar 18/09/2012 23:13:30

     Δήμαρχος, όπως στην Αθήνα;

     • Δικερως avatar
      Δικερως @ Ανιψιός 18/09/2012 23:15:11

      Πιπερι μπαγασα.

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Antistar 18/09/2012 23:58:34

     Ρε συ Antistar, να χαρείς τοπ αντισταριλίκι σου, για εξήγησε μας, καθ΄ ότι είμεθα βαλκάνιοι μπρουτάλ ρατσιστές, τι πάει να πει "απολαυστικά ομοφυλόφιλος"; Τι άλλο θ' ακούσουμε...

     • Νικόλας avatar
      Νικόλας @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 19/09/2012 03:22:43

      Κάποιος "απολαυστικά ομοφυλόφιλος" είναι κάποιος ο οποίος απολαμβάνει το γεγονός ότι είναι ομοφυλόφιλος.

      Πάντως είναι αλήθεια ότι είμαστε λιγότερο ανεκτικοί στους ομοφυλόφιλους. Εγώ αν είχα επιχείρηση για παράδειγμα θα προτιμούσα να προσλάβω έναν straight από έναν gay. Στη Γερμανία δεν ισχύει σε τέτοιο βαθμό αυτό. Δε λέω αν είναι καλό ή κακό, απλά λέω τι ισχύει.

     • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
      Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Νικόλας 19/09/2012 10:43:33

      Γιατί οι υπόλοιποι, που δεν την καίνε τη βάτα, δεν απολαμβάνουν αυτό που είναι;

     • Ανιψιός avatar
      Ανιψιός @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 19/09/2012 16:48:28

      Μερικές φορές κε Φαήλε, είστε απολαυστικός.

 43. Τί να λέμε; avatar
  Τί να λέμε; 18/09/2012 11:55:59

  1. Για να γράφετε για τέτοια πράγματα προφανώς υπάρχουν δημοσκοπήσεις που "βλέπουν" την άνοδο της ΧΑ.
  2. Αναρωτιέμαι σε ποιές περιοχές παρατηρείται η μεγαλύτερη άνοδος της ΧΑ. Καθώς στο άρθρο σας αναφέρεστε στον Άγιο Παντελεήμονα, στα Πατήσια, στην Πλατεία Βάθης, στα Μανιάτικα, στην παραλία της Πάτρας. Τί κοινό χαρακτηριστικό έχουν όλες αυτές οι περιοχές; Είναι αστικές, πυκνοκατοικημένες, ΚΥΡΙΩΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ, και ψήφιζαν...ΠΑΣΟΚ...αυτοί οι ψηφοφόροι προέρχονται από τις περιοχές που τόσα χρόνια αναδείκνυαν τους άχρηστους που μας κατέστρεψαν...ξέρετε κάτι; ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΝ. Θα τα λουστούν.
  3. Όταν μιλούμε για άνοδο ενός κόμματος σε βάρος άλλων, αναφερόμαστε σε ΜΕΤΑΤΟΠΙΣΗ ψηφοφόρων. Όλοι αυτοί οι εν δυνάμει ψηφοφόρι της ΧΑ προφανώς ψήφιζαν κάτι άλλο από το 74 και ένθεν...και η ερώτηση είναι: τώρα ξύπνησαν όλοι αυτοί οι "δημοκρατικοί" πολίτες; Αργά πια.

  • Περαστικος avatar
   Περαστικος @ Τί να λέμε; 18/09/2012 12:13:36

   Ειδικα στα μανιατικα,αν δεν ησουν της κλαδικης του πασοκ δεν μπορουσες να μεινεις.Ρε τι αλλο θα ακουσουμε και τα μανιατικα πρασινα,αχαχαχαχαχαχαχαχαχααχαχααχα

   • Τί να λέμε; avatar
    Τί να λέμε; @ Περαστικος 18/09/2012 14:10:06

    ...ο δαίμων του πληκτρολογίου (copy paste)..
    Ωστόσο δες και σχόλια άλλων σχολιαστών που αναφέρουν πως ζουν σε γειτονιές των Αθηνών όπου και εκεί (τυχαία;) καταγράφεται άνοδος της ΧΑ...
    Τί θέλω να πω; Απλά, οι περιοχές που αναδείκνυαν 40 χρόνια τις κυβερνήσεις, οι πολυπληθείς περιοχές (π.χ. Β' Αθηνών), οι περιοχές που ζουν λαϊκά στρώματα, αυτές οι περιοχές που ψήφιζαν με ψήφο λαιϊκίστικη (ΠΑΣΟΚ), αυτές οι περιοχές θα συμπεριφερθούν με τον ίδιο τρόπο: θα ψηφίσουν ΧΑ...

    • Lampros avatar
     Lampros @ Τί να λέμε; 18/09/2012 17:38:29

     Η διαφορά ΠΑΣΟΚ-ΝΔ στις περιοχές αυτές ποιά ήταν; 5 μονάδες; 10;

     Οπότε τι νόημα έχει να λέμε ότι οι περιοχές αυτές ειδικά κλπ κλπ; Σιγά τους πολύ περισσότερους πασόκους που είχαν σε σχέση με αλλού...

 44. Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
  Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 18/09/2012 12:09:05

  «Που είναι άραγε η νεολαία της Κεντροδεξιάς και των άλλων αστικών κομμάτων στις γειτονιές; »

  Φαῆλε τὸ γνωρίζεις καλά, Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ. Εἴτε ὡς ΔΑΠ εἴτε ὡς ΟΝΝΕΔ, πάρτυ, lifestyle, ποὺ θὰ «χωθοῦμε» καὶ μικρο-(ἐνίοτε μεγαλο-)διαπλοκή. Καλὰ ὅλα αὐτά, τὸ ἐρώτημα εἶναι γιατὶ δὲν ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ νὰ εἶναι ἔτσι τὰ τελευταῖα περίπου τρία χρόνια.

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 18/09/2012 12:19:45

   Έχει καταντήσει λίγο βαρετή αυτή η επίθεση στη ΔΑΠ και στην ΟΝΝΕΔ. Από τη μία εξυμνούμε την αναγκαιότητα της ΧΑ και από την άλλη προσβάλουμε χιλιάδες ενεργούς νεαρούς νεοδημοκράτες. Ωραιότατα.

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ TopGunZ 18/09/2012 12:34:10

    Όντως, είναι πολύ ενεργοί οι Οννεδίτες. Ενεργούνται τακτικότατα....

    • Νικόλας avatar
     Νικόλας @ ΒΙΣ 18/09/2012 23:05:06

     Αχαχα καλό.

     Στα σοβαρά τώρα, κάποια κυβέρνηση πρέπει κάτι να κάνει για το καρκίνωμα των πανεπιστημίων που ακούει στο όνομα φοιτητικές παρατάξεις. Για να μιλήσω με ονόματα αναφέρομαι στις παρατάξεις ΔΑΠ, ΠΑΣΠ, ΠΚΣ, ΕΑΑΚ και ΔΙΚΤΥΟ.

     Εάν θέλουμε να λεγόμαστε ευρωπαϊκή χώρα πρέπει να πάρουν πόδι τα παραπάνω παράσιτα από τα ΑΕΙ μας.

   • Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
    Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης @ TopGunZ 19/09/2012 01:24:31

    Ὅλα κι ὅλα TopGunZ. Αὐτὲς εἶναι οἱ ἀπόψεις μου (...καὶ ἅμα δὲν σᾶς ἀρέσουν, ἔχω κι ἄλλες!)

    Δὲν ψάχνω «νεοδημοκράτες». Σὲ διαβεβαιῶ. Ψάχνω ἐνεργοὺς πολιτικοποιημένους πολίτες μὲ καθαρὸ μυαλὸ ποὺ νὰ εἶναι ἀποφασισμένοι νὰ ἀλλάξουν τὴ χώρα. Got some?

  • Μακεδών avatar
   Μακεδών @ Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 18/09/2012 13:55:13

   ΟΝΝΕΔ Α.Ε. και τα μυαλα στις ΜΚΟ!
   Παντως αυτον τον καιρο η ΔΑΠ ειναι ενεργητικοτατη.Στην Θεσσαλονικη τα κοριτσακια με τα ανοιχτα ντεκολτε και τις μινι φουστες περιμενουν τους νεους φοιτητες απο τα 2 χλμ μακρυτερα απο το πανεπιστημιο μην τυχον και χασουν καναν πελατη.
   Εχει πλακα παντως με μερικους τυπους που παριστανουν τους πρωτοετεις μεχρι να τσιμπησουν κανα τηλεφωνο απο τις σεξι διαφωτιστριες της ΔΑΠ
   Αυτο το σοβιετικο μοντελο με τα διαφωτιστικα τραπεζακια και το κυνηγι των πρωτοετων απο την ΔΑΠ ποτε θα σταματησει αραγε?
   Και ουδεποτε η ΔΑΠ ασχοληθηκε με τους υπο-καταληψη χωρους στα πανεπιστημια απο γκρουπουσκουλα γιατι απλα φοβαται!
   Εαν αυριο η χρυση αυγη δημιουργησει φοιτητικη νεολαια και διωξει τους αναρχικους απο τα στεκια τους τι θα απαντησουμε?Οτι εμεις ειμαστε υπερ των "αυτοδιαχειριζομενων χωρων" (οπως ονομαζουν τις καταληψεις) στα ΑΕΙ και ΤΕΙ??

   • Νικόλας avatar
    Νικόλας @ Μακεδών 18/09/2012 20:34:34

    H X.A. δεν πρόκειται να δημιουργήσει νεολαία σε σοβαρή σχολή γιατί δυστυχώς ή ευτυχώς οι σοβαρές σχολές είναι αριστεροκρατούμενες. Για τα ΤΕΙ και τις σχολές της επαρχίας των 16.000 μορίων δε με απασχολεί το θέμα.

 45. Ενοχλητικός avatar
  Ενοχλητικός 18/09/2012 12:19:03

  Σημεία των καιρών . Εδώ και κάποια χρόνια , τα 'μεγάλα ' πολιτικά κόμματα δεν κάνουν πολιτική ,κάνουν οικονομική διαχείριση . Η χ.α. κάνει πολιτική . Εστω και με τη δική της νοοτροπία . Απλά πράγματα . όταν λείπεις από τους δρόμους τις γειτονιές και τη μεσαία τάξη , και κανεις πολιτική του φρέντο , του λαπτοπ και του πάμε για μια συναγρίδα και να δούμε στο τάμπλετ πόσο ανέβηκε ο νασνταγκ ,δημιουργούνται αυτά τα φαινόμενα .

 46. Kst avatar
  Kst 18/09/2012 12:19:08

  Απο την στιγμή που δεν υπάρχει ακόμη ισχυρή και πατριωτική Δεξια παράταξη, αυτός ο κόσμος θα προσπαθεί να βρει άλλες ομάδες να εκπροσωπηθεί.

  Οι περισσότεροι από μας που ψηφιζουμε ΝΔ ουδεποτε υπηρξαμε νεοφιλελευθεροι ούτε διεθνιστές, όπως θέλουν να μας το επιβάλουν με το ζόρι. Έχουμε υψηλό πατριωτικό φρόνημα εντός βεβαια της ΕΕ. Αλλο το ένα, αλλο το αλλο. Ελπίζω να το καταλάβουν έγκαιρα εκεί στην Συγγρού και να αλλάξουν πορεία.... Αλλιώς η ΧΑ θα γίνει αξιωματική αντιπολιτευση του Συριζα στις επομενες εκλογες....

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Kst 19/09/2012 00:00:11

   Πιπέρι στο στόμα. Δεν είσαι καθόλου μοδάτος...

   • Kst avatar
    Kst @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 19/09/2012 11:18:52

    Αγαπητέ μου, αυτή ειναι η καταστροφή της Ελλάδος.. Προς όφελος της "μοδας" έχουμε αλλαξει την ιστορία μας, τις παραδόσεις μας και έχουμε αποδομήσει την κοινωνια μας.. Δεν καταλαβαινω γιατι στρεφονται καποιοι εναντίον της πατριδας τους.

 47. alex23 avatar
  alex23 18/09/2012 12:28:41

  η χα ειναι σαν μια μικρη ομαδα που ανεβηκε στην α εθνικη παιζοντας με ενα ποδοσφαιρικο συστημα, που ολοι νομιζανε οτι δεν θα ξαναδουνε..

  και επειδη ο κοσμος δεν ειχε πολυ καιρο να δει θεαμα απο τις ομαδες, μερος του στραφηκε σε αυτην, ειτε απο ελπιδα για κατι νεο ειτε απο αντιδραση για το παλιο, πιστευοντας οτι το brutal παιχνιδι της θα ανακατευε τα λιμναζοντα νερα και θα εβλεπε το πολυποθητο θεαμα που πιστευει οτι του αξιζει

  το προβλημα των φιλαθλων ειναι οτι ξεχασανε τον λογο που εγκαταληφθηκε παλιοτερα αυτο το συστημα και δεν ηταν αλλος απο το οτι χρησιμοποιουσε την βια και την παραβαση των πιο ιερων κανονων του παιχνιδιου για να πετυχει την νικη, μετατρεποντας τον φιλαθλο σε οχλο για να δικαιολογησουσει ηθικα την πραξη αυτη..

  τετοιες ομαδες και συστηματα εμφανιζονται παντα οταν δεν υπαρχει θεαμα και οταν οι ομαδες σου ειναι περιγελος του εξωτερικου και πελατες των ξενων ομαδων, γιατι το εδαφος ειναι πιο προσφορο για να πειστει ο φιλαθλος οτι φταινε οι ξενοι για το κακο θεαμα και οχι αυτος που πειστηκε απο τις οπαδικες εφημεριδες οτι ο καθε πιου ειναι παιχταρας και θα φερει το θεαμα και τις διακρισεις..

 48. Ελλάς το κάτεργο (ex avanti) avatar
  Ελλάς το κάτεργο (ex avanti) 18/09/2012 12:35:36

  Η ΧΑ αλλά και ο σφύριζας θα μπορούσαν κατέβουν κουτρουβαλώντας από τα ποσοστά τους, αν πρώτον, η ΝΔ έφερνε νόμο στην Βουλή για τον έλεγχο του πόθεν έσχες όλων των Βουλευτών συμπεριλαμβανομένων και των εν ζωή πρωθυπουργών / υπουργών κλπ., από το 1974 μέχρι σήμερα αλλά και όλων όσων κατείχαν υψηλές κυβερνητικές θέσεις την ίδια περίοδο. Δεύτερον να αποφασιστεί ομόφωνα από την Βουλή και να ξεκινήσει ο λογιστικός έλεγχος του εξωτερικού χρέους με άμεσες διαδικασίες & χρονοδιαγράμματα. Τρίτον αλλαγή του νόμου Βενιζέλου περί της ασυλίας των βουλευτών κλπ πολιτικών προσώπων. Απλά και νοικοκυρεμένα για να μπει ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του. Επανίδρυση του κράτους δεν θέλουμε?

  • T.V avatar
   T.V @ Ελλάς το κάτεργο (ex avanti) 18/09/2012 17:28:53

   Το αλλο με τον Τοτο το ξερεις;

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ Ελλάς το κάτεργο (ex avanti) 18/09/2012 19:49:56

   Δηλαδή, μας λες, να μην ασχοληθεί με την λαθρομετανάστευση η ΝΔ. Δεν χρειάζεται ε;

   • Ελλάς το κάτεργο (ex avanti) avatar
    Ελλάς το κάτεργο (ex avanti) @ ΚΜ 19/09/2012 10:54:27

    Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι θα ασχοληθεί, επειδή γίνονται μερικές συσκέψεις και ανακοινώσεις.... Εδώ έπρεπε το θέμα να είναι πρώτο στην ατζέντα της κυβέρνησης με τους εταίρους και να ζητηθεί άμεση βοήθεια, καταρχήν οικονομική και δεύτερον υλικοτεχνική, βλέπεις εσύ κάτι?

 49. ΝΕΣΤΩΡ avatar
  ΝΕΣΤΩΡ 18/09/2012 12:37:22

  Κύριε Κρανιδιώτη , πολύ σωστό το άρθρο σας, αυτά που γράφεται δεν τα ήξεραν οι Επιτελείς του κ. Σαμαρά πρό των Εκλογών και τέλος πάντων γιατί δεν έβαλαν μυαλό ακόμη και σήμερα ? Αλλά όπως καταλήγετε και εσείς: ΄΄Η απάντηση λοιπόν στην δράση της Χρυσής Αυγής είναι το να κάνει το κράτος την δουλειά του.΄΄, ακολουθεί η ερώτηση, Ποιο Κράτος ? Σήμερα υπάρχει Κράτος, γίνεται προσπάθεια να υπάρξει, ποιοι είναι αυτοί που μπορούν να κάνουν ένα Κράτος που εσείς και εμείς θέλουμε, σύμφωνα με τις αξίες μας ? Τι έγινε εκείνη η περίφημη ΄΄επανίδρυση του Κράτους΄΄ του Κ. Καραμανλή του νεώτερου το 2004, όταν ήταν τότε Λαϊκή απαίτηση ? Πιστεύεται ότι μπορεί σήμερα αυτή η τρικολόρ Κυβέρνηση να κάνει Κράτος ?

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ΝΕΣΤΩΡ 18/09/2012 17:49:20

   Κατ' αρχήν ρώτα τους "επιτελείς".
   Επί της ουσίας η προσπάθεια Δένδια είναι στη σωστή κατεύθυνση. Η εντολή του πρωθυπουργού για το ιδιώνυμο εγκληματικών πράξεων από λαθρομετανάστες, επίσης είναι στην σωστή πορεία.
   Χρειάζεται όμως ριζοσπαστικοποίηση των πολιτικών με καταιγιστικούς ρυθμούς.
   Τέτοιους που η κοινωνία να μην προλαβαίνει να πάρει ανάσα και να βλέπει ορατά και γρήγορα αποτελέσματα.

   • Ανιψιός avatar
    Ανιψιός @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 18/09/2012 18:29:13

    Όσο συνεχίζετε να χρησιμοποιείτε το νεολογισμό "λάθρο-μετανάστες", μην εκπλήσεστε για την άνοδο των ΧΑ. Εσείς τη νομιμοποιήσατε και τη νομιμοποιείτε με τη κοντόφθαλμη και στα όρια του ρατσισμού στάση σας απέναντι σε ανθρώπινα όντα που σαφώς δε φέρουν το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης ούτε για τη κατάσταση στην οποία βρίσκονται, ούτε για τη κατάσταση στην οποία βρέθηκε η χώρα ως προς αυτούς. Το ξέρετε, εσείς τουλάχιστον, όμως δυστυχώς και εσείς χαϊδεύετε τα αυτιά αυτών που θεωρείτε ότι θα σας ακούσουν και θα σας αποδεχθούν γι αυτόν ακριβώς το λόγο.

    • man8os avatar
     man8os @ Ανιψιός 18/09/2012 19:34:11

     Σωστα δεν ειναι λαθρομεταναστες και τους καλουμε να μας επισκεφθουν.

     Αιντε απο δω

     • Ανιψιός avatar
      Ανιψιός @ man8os 18/09/2012 20:40:32

      Που να πάω; Να φύγω κι εγώ; Εγώ δεν είμαι "λάθρο-μετανάστης".

    • arcane avatar
     arcane @ Ανιψιός 18/09/2012 21:13:22

     Πως προτείνεις να τους λέμε δηλαδή;

     • Ανιψιός avatar
      Ανιψιός @ arcane 18/09/2012 21:20:47

      Όσο χρησιμοποιούμε λέξεις όπως λάθρο-μετανάστες, νομιστεράκια, ορκ, μορκ και δε ξέρω τι άλλο, δίνουμε έρισματα και νομιμοποίηση στα ΧΑ να ασκούν τη παράνομη και απάνθρωπη βία την οποία υποτίθεται ότι στηλιτεύουμε και η οποία σύντομα θα στραφεί, έχει στραφεί, εναντίον όλων μας. Δεν είναι δύσκολο να το καταλάβουμε, εάν θέλουμε.

     • arcane avatar
      arcane @ Ανιψιός 18/09/2012 21:56:02

      Η λέξη "λαθρομετανάστης" είναι αυστηρά περιγραφική. Τα νομιστεράκια, ορκ, μορκ κλπ είναι υβριστικά. Θυμάμαι παλιά στην Αμερική τους Ελληνοαμερικανούς να δέχονται Ελληνες συγγενείς τους που έμπαιναν στη χώρα λαθραία, να τους υποστηρίζουν, να τους βοηθούν και να χρησιμοποιούν γιά αυτούς τον Ελληνικό όρο "λαθραίος". Σού έλεγε δηλαδή ο Ελληνοαμερικανός "έχω στο σπίτι τον ξάδερφό μου τον Μιχάλη που ήρθε τωρα και είναι λαθραίος". Δεν ήταν υβριστικός όρος, ηταν περιγραφικός. Ο αντίστοιχος Αμερικανικός όρος ήταν και είναι illegal immigrant, δηλαδή "παράνομος μετανάστης". Αν όμως εσύ έχεις καλύτερο όρο από το "λαθρομετανάστης" πες μας πως προτείνεις να τους λέμε.

     • Ανιψιός avatar
      Ανιψιός @ arcane 18/09/2012 22:08:59

      Ας πούμε.. παράνομος μετανάστης;
      Η σύνθετη λέξη"λαθρο-μετανάστης" δεν έχει τίποτα το περιγραφικό, είναι προσδιοριστική της ανθρώπινης κατάστασης αυτών στούς οποίους αναφέρεται.
      Δεδομένου του ανωτέρω σχολίου σας, φαντάζομαι να συμφωνείτε ότι δε νομιμοποιούμαστε, τουλάχιστον οι Έλληνες, να αναφερόμαστε και να προσδιορίζουμε τους ανθρώπους ως λαθραίους. Είναι τουλάχιστον απάνθρωπο και πάντως βοηθάει στη διαμόρφωση εχθρικής στάσης απέναντι τους από τους γηγενείς, άρα ενισχύει αν δε νομιμοποιεί τα ανθρωποειδή των ΧΑ, να ασκούν παράνομη βία επάνω τους.

     • arcane avatar
      arcane @ arcane 18/09/2012 22:24:18

      Το "παράνομος μετανάστης" μου ακούγεται πολύ πιό βαρύ από το"λαθρομετανάστης". Η λέξη "παράνομος" υποδηλώνει ότι η θέση του είναι στη φυλακή. Ανέφερα το παράδειγμα των Ελληνοαμερικανών ακριβώς γιατί οι ίδιοι είχαν επιλέξει την Ελληνική λέξη "λαθραίος" ως αυτοχαρακτηρισμό σε ανάλογες καταστάσεις.

     • Ανιψιός avatar
      Ανιψιός @ arcane 18/09/2012 22:57:43

      Παράνομος είναι και αυτός που διπλοπαρκάρει, φυλακή όμως δε πάει, ακόμα.

     • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
      Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Ανιψιός 19/09/2012 00:02:22

      Λάθρα στα ελληνικά σημαίνει κρυφά, παράνομα. Είναι ο ορθός όρος, αφού έτσι μπήκαν. Τα άλλα της προοδευτικιάς πολιτικής ορθότητας.

     • Ανιψιός avatar
      Ανιψιός @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 19/09/2012 16:55:17

      Τότε, γιατί δε τους αποκαλείτε
      "κρυφομετανάστες";

    • Περικλης avatar
     Περικλης @ Ανιψιός 19/09/2012 23:04:51

     Το ειπες με εκατο παραλλαγες οτι τους λαθραιους τους πας. Δεν χρειαζεται να επαναλαμβανεις τα ιδια εγινες κουραστικος.

     • Ανιψιός avatar
      Ανιψιός @ Περικλης 20/09/2012 09:59:10

      Δεν υποχρεούσθε να με διαβάζετε. Ειδικά εφόσον δε καταλαβαίνετε τι γράφω.

   • ΝΕΣΤΩΡ avatar
    ΝΕΣΤΩΡ @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 19/09/2012 08:11:52

    Με τους Γερμανούς Γκάουλάιτερ (γερμ. Gauleiter) τι θα γίνει, η ΧΑ υποστηρίζει τον Χίτλερ(Ναζιστές τους λένε), από την άλλη πλευρά Εθνική Κυριαρχία δεν υπάρχει, οι Γερμανοί Γκάουλάιτερ είναι ξανά εδώ, η Ελληνική Κυβέρνηση είναι κατοχική, σαν Τσολάκογλου και εμείς οι Έλληνες Πατριώτες, τι κάνουμε κ. Κρανιδιώτη ? Θα την κοπανίσουμε και θα παραδώσουμε την Ελλάδα στην αριστερή θολοκουλτούρα του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι υπεύθυνη για την καταστροφή αυτή ?

 50. Kώστας ΜΠ avatar
  Kώστας ΜΠ 18/09/2012 12:50:00

  "Σχολιαστές, προφανώς θαμπωμένοι από την ομορφιά του Άκη, την ευσταλή αρχοντιά του Βουλγαράκη και την αξιόπιστη αιδημοσύνη του Παπακωνσταντίνου, του Δρούτσα και του Μπεγλίτη, αφιέρωσαν ποταμούς λέξεων για την φάτσα και την χοντρή αλυσίδα του συνοδού του Μπαρμπαρούση"

  A μάλιστα...Η ισοπέδωση που λέγαμε. Δηλαδή η επιλογή είναι μεταξύ Άκη/Δρούτσα και ομοίων τους και Μπαρμπαρούση;;;
  Δηλαδή ενδιάμεσες λύσεις δεν υπάρχουν;( Σαμαράς, Δένδιας, Χατζηδάκης, Μουσουρούλης, Τζαβάρας, ελάχιστοι από το Πασόκ, έντιμοι της ΔΗΜΑΡ, Σταθάκης και κανά δυό άλλοι του Σύριζα...ενδεικτικά και τελείως πρόχειρα τα ονόματα). Αυτές είναι οι δύο επιλογές που έχουν οι πολίτες; Αν όχι γιατί το γράφεις;
  Όλοι ίδιοι ε; Ή Άκης ή Μπαρμπαρούσης...χαρά η ΧΑ!
  Το "θα πάρω τη ΧΑ" είναι η μετεξέλιξη του θα πάω στον Τριανταφυλόπουλο( όπως ορθά λέει κάποιος παραπάνω) ή "θα πάω στα κανάλια". Το αποτέλεσμα δηλαδή ενός ανάπηρου κράτους και ανώριμων πολιτών. Όσο έλυσαν τα προβλήματα οι κάμερες του Αυτιά, τόσο θα τα λύσουν και οι τραμπούκοι.

  "Οι Χρυσαυγίτες περιπολούν στις γειτονιές. Σε περιπτώσεις δύστροπων αλλοδαπών μισθωτών, που μετατρέπουν τα διαμερίσματα σε λαϊκά υπνωτήρια – χρυσωρυχεία, καλούμενοι από τους Έλληνες ιδιοκτήτες, σε δυο μέρες παραδίδουν το μίσθιο καθαρισμένο και με αλλαγμένη κλειδαριά"
  Τί λες Φαήλο; Μήπως το βάφουν κιόλας; Ξέρεις και μεις στην Αθήνα ζούμε, στο υποβαθμισμένο κέντρο περπατάμε. Έχεις ακούσει ποτέ να τα βάζει η ΧΑ με τις συμμορίες Αλαβανών και γενικά τις οργανωμένες συμμορίες; Ας είναι καλά οι διεθνικές συνεργασίες...
  Και στο τέλος-τέλος τώρα έχουμε γεγονότα. Ο Δένδιας τους πρεσάρει αλύπητα, γιατί η παρανομία πρέπει να πατάσεται ιδίως όταν προέρχεται από βουλευτές. Πρέπει να πάρουμε θέση. Με ποιον είμαστε.
  Και να μπει ένα τέλος στην υποκρισία. Σχολιάζουμε από αρνητικά έως εντελώς απορριπτικά το κόλλημα του ΚΚΕ με την ΕΣΣΔ, τις αναφορές του ΣΥΡΙΖΑ στην Λατινική Αμερική κλπ και δεν θα καυτηριάσουμε την ΧΑ που υμνεί τους εχθρούς της Ελλάδας; Ωραιά ανάλυση: ναι υμνούν τον Χίτλερ , αλλά να μην το λέμε γιατί πήραν 7%, οπότε αφού το 7% δεν είναι ναζιστές ,να μην αναφέρουμε τιε εμετικές θέσεις της ΧΑ....Τετράγωνη λογική...Να κρύψουμε πως προχθές φώναζαν "τιμή στους ταγματασφαλίτες" , επειδή η κυρία Ουρανία στην Κυψέλη δεν ξέρει ποιοι ήταν αυτοί, οπέοτε δεν την πείθουμε...Η λογική που σκοτώνει...

  υγ: είναι κατά τη γνώμη μου λάθος αποκαλούμε "αγαπητέ Νίκο" τον Μιχαλολιάκο στην εκπομπή "Επί του πιεστηρίου". Τον υμνητή των εχθρών της Ελλάδας δεν τον αποκαλείς "αγαπητέ Νίκο". Έτσι νομίζω εγώ τουλάχιστον και μπορεί να κάνω και λάθος...

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Kώστας ΜΠ 18/09/2012 14:18:51

   Μήπως να στο ξαναγράψω το κείμενο μου με κεφαλαία, μπας και καταλάβεις τι λεω; Αυτές λέω ότι είναι οι επιλογές; Έχεις πρόβλημα αντίληψης ή απλά προβοκάρεις; Το να κάνει το κράτος την δουλειά του τι σημαίνει; Ποιος είναι σήμερα το κράτος, αγαπητέ;
   Ναι, σε πελάτισσα του αδερφού μου το βάψανε κιόλας!
   Σε πελάτη φίλου μου του είπαν, αν θέλετε ν' αλλάξουμε και κλειδαριά, απλά πληρώστε τον κλειδαρά!

   • Kώστας ΜΠ avatar
    Kώστας ΜΠ @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 18/09/2012 14:48:22

    Καταρχήν κάλμα.
    Δεν προβοκάρω.
    -Εσύ προβοκάρεις-αλλά δεν πειράζει- όταν γράφεις:
    "Σχολιαστές, προφανώς θαμπωμένοι από την ομορφιά του Άκη, την ευσταλή αρχοντιά του Βουλγαράκη και την αξιόπιστη αιδημοσύνη του Παπακωνσταντίνου, του Δρούτσα και του Μπεγλίτη".
    Αυτήν η φράση σου προβοκάρει. Γιατί αποδίδεις σε σχολιαστές κάτι απλά δεν είναι αλήθεια και απλά δημιουργείς εντυπώσεις δια της υπεραπλούστευσης.


    -Παρακάτω:
    Γράφεις: "Η πολιτική αντιμετώπιση με χαρακτηρισμούς περί ναζιστών, τραμπούκων, τα σχόλια για κακομούτσουνους που είναι μπράβοι, δεν εξηγούν τα δεδομένα, απλά ρίχνουν άφθονο καύσιμο στην μηχανή τους".
    Απάντηση: τάδε έφη Αντώνης Σαμαράς:
    "Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, λέγοντας χαρακτηριστικά "μόνο αυγή δεν είναι. Βλέπω κομματικά σχήματα, όπως η Χρυσή Αυγή, οι οποίοι προσπαθούν να περάσουν στον κόσμο ότι δεν έχουν παρελθόν, δεν έχουν ιδεολογία. Μόνο αυγή δεν είναι", επεσήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς και προσέθεσε ότι αυτό που επιδιώκουν είναι να διχάσουν τον ελληνικό λαό
    "Είναι η ιδεολογική προέκταση του ναζισμού, χαιρετούν ναζιστικά και οι Ναζί ήταν εκείνοι οι Γερμανοί που επέβαλαν την Κατοχή στους Έλληνες, τη χειρότερη πείνα"

    Διαφωνώ λοιπόν μαζί σου. Και συμφωνώ με εκείνον που προεκλογικά δήλωσε "Είναι η ιδεολογική προέκταση του ναζισμού" και τώρα τους κυνηγά αλύπητα αυτούς που φώναξε η πελάτισα του αδερφού σου. Και η δήλωση του αυτή δεν ρίχνει "άφθονο καύσιμο". Θα γράφουν ύμνους στον Χίτλερ και θα κάνουμε μούγκα; Θα λέμε-δικαίως- ορφανά του Στάλιν τους μεν, αλλά όχι ορφανά του Χίτλερ τους δε;
    Εσύ γράφεις "Ανακυκλωμένοι θαυμαστές του Χότζα και του Στάλιν". Μάλιστα. Σωστά. Οι άλλοι( για ηγεσίες πάντα μιλάμε) δεν είναι θαυμαστές του Χίτλερ και του Ρεμ; Για να καταλάβω: δεν είναι ή δεν πρέπει να το λέμε;

    -Με περιπτωσιολογία θα κάνουμε συζήτηση; Η πελάτισα του αδερφού σου να φώναζε την Ελληνική Αστυνομία. Αλλοδαπός κοιμόταν στο εγκαταλελλειμένο σπίτι του παππού μου. Όταν τους φώναξα ήρθαν αμέσως.    -" αφιέρωσαν ποταμούς λέξεων για την φάτσα και την χοντρή αλυσίδα του συνοδού του Μπαρμπαρούση", γράφεις.

    Και σε πειράζει; Εσύ όταν αφιέρωνες ποταμούς παραγράφων για την εμφάνιση των ντιντίδων και πως κρατάνε τον καφέ στο Φίλιον δεν είπαμε τίποτα. Το αντίθετο. Είπαμε και λέμε και τώρα πως άριστα έπραξες γιατί η σημειολογία έχει θέση στην πολιτική.
    Εσύ γιατί λοιδωρείς την επισήμανση πως τον Μπαρμπαρούση συνόδευαν μαφιόζικες φάτσες;

    Επί της ουσίας: η λογική "ο λαός έχει πάντα δίκιο ό,τι και αν κάνει" είναι η ανδρεοπαπανδρεική λογική. Και μοιάζει με την λογική αθώωσης των όψιμων και παροδικών ακολούθων της ΧΑ.

    • NSP avatar
     NSP @ Kώστας ΜΠ 18/09/2012 15:24:00

     «Θα λέμε-δικαίως- ορφανά του Στάλιν τους μεν, αλλά όχι ορφανά του Χίτλερ τους δε;»

     Ξαφνικά ένα εκατομμύριο Έλληνες έγιναν ναζιστες και ορφανά του Χίτλερ;
     Μέσα σε λίγους μήνες;
     Για ξανασκέψου λιγάκι περισσότερο.

     Και θα καταλάβεις πως όσοι ψήφισαν Χρυσή Αυγή, όσοι υποστηρίζουν Χρυσή Αυγή και όσοι θα ψηφίσουν Χρυσή Αυγή δεν είναι ναζιστές.
     Είναι στην μεγάλη τους πλειοψηφία οι μέχρι χτές ψηφοφόροι της ΝΔ (άντε και του ΛΑΟΣ).
     Εκτός και αν μας ψιθυρίζεις στο αυτί χωρίς να το λές φανερά ότι στην ΝΔ επί τριάντα χρόνια υπήρχε ένα ποσοστό γύρω στο 20% ναζιστών που κρύβονταν και τώρα αποφάσισαν να αποκαλυφθούν.
     Σίγουρα δεν συμβαίνει έτσι.
     Αυτό που συμβαίνει είναι αυτό που λέει ο Φαήλος στο άρθρο.
     Το κράτος δεν κάνει την δουλειά του, τα πολιτικά κόμματα δεν στηρίζουν τον Έλληνα πολίτη μόνο τον αρμέγουν, η Δικαιοσύνη δεν λειτουργεί, ο Έλληνας έπαψε πλέον να βασίζεται στο κράτος ακόμα και για το βασικότερο αγαθό της αυτοσυντήρησης και της ασφάλειας της ζωής του και προστρέχει εκεί που βλέπει ότι κάποιοι του προσφέρουν αυτά που το κράτος δεν τα προσφέρει.
     Και το «εκεί» είναι η Χρυσή Αυγή.
     Και ο μόνος τρόπος για να μην προστρέχει ο Έλληνας «εκεί» είναι το κράτος να του παρέχει αυτά που οφείλει να του παρέχει και που πλέον τα παρέχει η ΧΑ.
     Σε κάθε άλλη περίπτωση η ΧΑ θα συνεχίζει να ανεβαίνει μέχρι να γίνει κυβέρνηση.
     Και οι χαρακτηρισμοί περί φασιστών, ναζιστών και τα παρόμοια αφήνουν αδιάφορο τον Έλληνα που βλέπει κάθε μέρα να μετατρέπεται σε πολίτη δεύτερης κατηγορίας μέσα στην πατρίδα του.
     Ο Έλληνας στους χαρακτηρισμούς απαντάει σήμερα:
     «Και φασίστας και ναζιστής και ότι άλλο θέλετε πείτε με, κουμάντο στην χώρα μου δεν θα μου κάνουν ούτε οι πακιστανοί, ούτε οι αφγανοί ούτε κανένας άλλος!»
     Αφήστε λοιπόν τους χαρακτηρισμούς γιατί δεν έχουν κανένα αντιΧΑ αποτέλεσμα αλλά μάλλον ενισχύουν την αντιδραστική υποστήριξη προς την ΧΑ.
     Ο Έλληνας πρέπει να ξαναγίνει πολίτης Α' κατηγορίας στην πατρίδα του.
     Αν το κράτος δεν επαναφέρει αυτήν την ιεραρχία σε όλα τα επίπεδα παροχών ο Έλληνας θα γίνει μόνος του πολίτης Α' κατηγορίας έστω και αν χαρακτηριστεί φασίστας και ναζιστής, του είναι εξ άλλου αδιάφοροι οι χαρακτηισμοί.
     «Τα ψωμιά σας τα φάγαμε, την προκοπή σας την είδαμε» λέει ο Έλληνας σήμερα στους αυτοπροσδιοριζόμενους ως προοδευτικούς και στους αριστεροφοβικούς δεξιούς της το πάλαι ποτέ μεγάλης δημοκρατικής παράταξης.

     • Kώστας ΜΠ avatar
      Kώστας ΜΠ @ NSP 18/09/2012 15:30:13

      "«Θα λέμε-δικαίως- ορφανά του Στάλιν τους μεν, αλλά όχι ορφανά του Χίτλερ τους δε;»
      Ξαφνικά ένα εκατομμύριο Έλληνες έγιναν ναζιστες και ορφανά του Χίτλερ;"

      Όχι δεν έγιναν. Και δεν είναι 1 εκατομμύριο. 400.000 χιλιάδες μετρήθηκαν. Στη Δημοκρατία μετριόμαστε στις εκλογές.
      Είπα, για ηγεσίες μιλάμε. Οι ηγεσίες είναι τα ορφανά του Χίλερ. Δηλαδή πχ ο Κασιδιάρης( άρθρο του 2011 ε):
      "Παλαιότερο άρθρο του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη κάνει σήμερα το γύρο του διαδικτύου, το οποίο έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων, καθώς εξυμνεί τον Αδόλφο Χίτλερ.
      Το επίμαχο άρθρο είχε δημοσιευτεί στην εφημερίδα της Χρυσής Αυγής στις 20 Απριλίου 2011, εκεί όπου ο Κασιδιάρης έκανε λόγο για «ψέμματα» και «ιστορικές ανακρίβειες» σε σχέση με τον Χίτλερ.
      Με αφορμή την επέτειο από τη γέννηση του το 1889, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής τον περιγράφει ως «μέγα αναμορφωτή και οργανωτή ενός πρότυπου κράτους», χαρακτηρίζοντας τον παράλληλα ως «ύψιστο στρατηγικό νου» και «ιδιοφυία»."...
      http://newpost.gr/post/printable/id=154125

    • σταρατα avatar
     σταρατα @ Kώστας ΜΠ 18/09/2012 15:52:46

     “Είναι η ιδεολογική προέκταση του ναζισμού”
     κωστα μπ τ'ον ναζισμό τόν χρηματοδότησε τό ίδιο κέντρο πού χρηματοδότησε καί τό στάλιν καί τό μαρξ.αυτό τό κέντρο χρηματοδοτή τά περισσότερα πολιτικά κόμματα στήν ελλάδα καί ανά τόν κόσμο.ή πηγή τού κακού δέν είναι ή χρυσή αυγή τό σύριζα πασόκ καί τά λ.π αλλά ή αμάθεια τού πολίτη πού αντί νά κοιτάζει τό δέντρο τής γνώσεις βλέπει τήν κοιλιά του άν είναι γεμάτη.Τώρα αν ανεβεί ό τάδε καί ό δείνα μού είναι παγερά αδιάφορο γιατί ετσί καί αλλιώς ό σοφός λαός μας θά τόν θέλει γιατί τόν βολεύει.Πότε θά σκεφτούμε σάν πολίτες δέν ξέρω ?όσο τά κόμματα έχουν μάντρες τά πρόβατα δέν φεύγουν

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Kώστας ΜΠ 18/09/2012 17:59:06

     Σε πείραξε αυτό για τους ντιντήδες, ε; Μάλιστα...
     Ε, λοιπόν, όπως είδες οι επιθέσεις περί ναζισμού δεν απέδωσαν. Θυμίζω δε πως μετά από τις εκλογές της 6ης Μαΐου κι ο κ. Σαμαράς χαμήλωσε, ορθά, τους τόνους.
     Δεν έχουμε 7% ναζιστές, ούτε 12%. Τσαντισμένοι δικοί μας είναι. Οι ναζί - ναζί δεν είναι ούτε 0,05%. Άμα δεν το καταλαβαίνεις, τι να σου κάνω;Και το κυριότερο είναι πως ο κόσμος πια ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΔΕΚΑΡΑ πως τους αποκαλούν.
     Τα άλλα που γράφεις είναι ανοησίες, γιατί προφανώς δεν έχεις σχέση με την πιάτσα και τα νομικά.
     Αν εισβάλλει αλλοδαπός στο σπίτι σου, τον βγάζει η αστυνομία. Όμως ΔΕΝ μπορείς να βγάλεις τον αλλοδαπό ενοικιαστή για κακή χρήση του μισθίου (αυτό συνιστά το να μετατρέψει το διαμέρισμα σε υπνωτήριο κατσαπλιάδων). Τραβιέσαι για μήνες στα δικαστήρια.
     Το "έπιασε" λοιπόν η ΧΑ και "καθαρίζει".
     Άμα η πραγματικότητα δεν σου αρέσει, τι να κάνω; Αυτή είναι.
     Και για να μην ξεχάσω το υστερόγραφο σου, τον Ν. Μιχαλολιάκο τον γνωρίζω χρόνια και φυσικά δεν θα σου πάρω την άδεια.

     • Kώστας ΜΠ avatar
      Kώστας ΜΠ @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 18/09/2012 18:10:35

      Έγραψα: "Το αντίθετο. Είπαμε και λέμε και τώρα πως άριστα έπραξες γιατί η σημειολογία έχει θέση στην πολιτική."
      Απαντάς:"Σε πείραξε αυτό για τους ντιντήδες, ε; Μάλιστα…"
      Δηλαδή λέω κάνοντας την σύγκριση πως καλά έγραψες, εκεί στην τυφλή επίθεση εσύ...

      Έγραψα:"Οι άλλοι( για ηγεσίες πάντα μιλάμε) δεν είναι θαυμαστές του Χίτλερ και του Ρεμ"
      Απαντάς: "Δεν έχουμε 7% ναζιστές, ούτε 12%. Τσαντισμένοι δικοί μας είναι. Οι ναζί – ναζί δεν είναι ούτε 0,05%. Άμα δεν το καταλαβαίνεις, τι να σου κάνω"
      Δηλαδή λέω πως αναφερόμαστε στην ηγεσία της ΧΑ, εκεί εσύ "δεν έχουμε 7% ναζιστές" λες και είπε κανείς πως έχουμε. "Ηγεσία", "ηγεσία", "ηγεσία"
      Ποιός λοιπόν δεν προσέχει τι λέει ο άλλος;

      "Τα άλλα που γράφεις είναι ανοησίες, γιατί προφανώς δεν έχεις σχέση με την πιάτσα και τα νομικά"
      Θα σε παρακαλούσα να είσαι πιο ευγενικός, αλλά έχεις μια τσαντίλα και ειλικρινά δεν σε παρεξηγώ. Αναφέρθηκα σε δικό μου παράδειγμα, όχι για να ακυρώσω το δικό σου, αλλά για να πω πως δια της περιπτωσιολογίας δεν βγαίνει συμπερασμα.

      Είπα εγώ να μου πάρεις την άδεια; Να μην ζητήσεις καμία άδεια. Μήπως εγώ να πάρω κάποιου την άδεια για να το σχολιάσω;

     • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
      Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Kώστας ΜΠ 18/09/2012 19:08:45

      Ελεύθερα.
      Για τους "ντιντήδες" αναφέρθηκα σε πολιτικές συμπεριφορές κι όχι στην εμφάνιση. Διάβασε εδώ στο Antinews το εν λόγω άρθρο "Ο λεπρός και ο κρετίνος" να θυμηθείς.
      Επισημαίνω απλά πως είναι γελοία η κριτική σε φάτσες, όταν έχουν ήδη φτάσει 12%!
      Θα σου θυμήσω επίσης πως ήμουν ο όνοςε που βγήκα στο ΚΟΝΤΡΑ απέναντι στον Μιχαλολιάκο και συγκρουστήκαμε άγρια. Του είπα όταν αναφέρθηκε επαινετικά στους χουντικούς πως και ο Παπαδόπουλος και ο Ιωαννίδης θα έπρεπε να είχαν ντουφεκιστεί. Ο ένας γιατί απογύμνωσε αμυντικά την Κύπρο κι ο δεύτερος γιατί δεν πολέμησε, εγκαταλείποντας στην τύχη τους όσους διέσωσαν την τιμή των όπλων μας στην Κύπρο, όπως ο Παπαμελετίου, ο Κουρούπης και πολλοί άλλοι, που αγωνίστηκαν σαν λιοντάρια, όταν άλλοι στην Αθήνα..πολιτεύονταν.
      Έχω δε πει και γράψει πως το να θαυμάζεις τον Χίτλερ είναι το ίδιο σαν να θαυμάζεις τον Ταλαάτ και τον Κεμάλ.
      Δες βαθύτερα το ζήτημα της ΧΑ, πέρα από τα συνθήματα.
      Η κυβέρνηση, το κράτος, πρέπει να ενεργήσει έτσι, ώστε ο κόσμος να ΜΗΝ χρειάζεται την ΧΑ.

     • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
      Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 18/09/2012 19:09:28

      Χαχαχα, ο μόνος ήθελα να γράψω.

     • Ανιψιός avatar
      Ανιψιός @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 19/09/2012 16:56:23

      "Γλώσσα, λανθάνουσα.."

     • Kώστας ΜΠ avatar
      Kώστας ΜΠ @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 18/09/2012 19:35:07

      Ωραία, λίγο πιο ήρεμα αυτή τη φορά.
      Το ξέρω πως συγκρούστηκες, την είδα την εκπομπή όπως κατάλαβες. Τέλος πάντων πέτα το αυτό, δεν χρειάζεται να συμφωνούμε σε όλα. Εγώ ούτε το χέρι δεν θα του έδινα, αλλά είπα εξαρχής πως μπορεί να κάνω και λάθος...
      Και γράφεις ορθότατα:
      "Έχω δε πει και γράψει πως το να θαυμάζεις τον Χίτλερ είναι το ίδιο σαν να θαυμάζεις τον Ταλαάτ και τον Κεμάλ."
      Μάλιστα. Συμφωνούμε. Στους θαυμαστές του Κεμάλ ( και υπάρχουν μπόλικοι )δεν τους θυμίζουμε διαρκώς την αντεθνική θέση τους; Κάνουμε άσχημα; Στους θαυμαστές του κατά Κασιδιάρη " μέγα αναμορφωτή και οργανωτή ενός πρότυπου κράτους" να μην θυμίζουμε ποιόν εξυμνούν; Γιατί ακόμη δεν το ακούει-δικαιολογημένα- η αγανακτισμένη από την ανομία κάτοικος της Κυψέλης; Εγώ λέω: και τοούτο ποιείν και κακείνο μη αφιέναι. Και Ξένιος Ζευς και ιδιώνυμο για λαθρομετανάστες και εναργέστερη αστυνόμευση ΚΑΙ "είστε ορφανά του Χίτλερ" για την ηγεσία. Μετά το "ΚΑΙ" διαφωνείς εσύ με την λογική "έχει οργή ο κόσμος, δεν το ακούει". Πρώτον κακώς δεν το ακούει. Να μην πούμε στον κόσμο πως κακώς δεν το ακούει; Να σταματήσουμε την αληθινή καταγγελία μέχρι να ( και αν πάρει χρόνια;) σουλουπωθεί το Κράτος; Γιατί;

      Δεύτερον μετά τον 11/2009 είπαμε πως χρειάζεται ιδεολογικός πόλεμος με την Αριστερά. Και έγινε. Και γίνεται. Και πρέπει να γίνει ακόμη πιο έντονος. Στην πορεία μας προέκυψε και άλλη ανάγκη. Ο ιδεολογικός πόλεμος, μάλλον η ανάγκη του, με την ΧΑ. Να τον κάνουμε μόνο μέσω του Δένδια( κράτος); Να μην αναφερθούμε σε όσα κρύβει η ΧΑ γιατί ακόμη κάποοι δεν ακούν λόγω οργής; Δεν άκουγαν και τον 10/2009 και μετά είδαμε τα χαίρια μας. Να μην πούμε πως είναι λούμπεν στοιχεία επειδή ο κόσμος έχει δίκαιη οργή; Να μην πούμε δεν είναι ίδιοι όλοι; Να μην αναφερθούμε σε όσα εμετικά έγραφαν προ μηνών; Γιατί; Με την ίδια λογική και ο κόσμος δεν άκουγε πως η ψήφιση της Δανειακής ήταν "αναποφεύκτη" και έδωσε 10% στον Καμμένο. Να μην λέγαμε πως κοροιδεύει ο Πάνος επειδή το 10% είχε αφιονιστεί ;
      Εκεί νομίζω είναι η ουσία της διαφωνίας.

     • Λακμος avatar
      Λακμος @ Kώστας ΜΠ 18/09/2012 20:17:09

      Και που ειναι η "ενaργεστερη αστυνομευση" κυριε Κωστα ΜΠ; Για δες εδω τι γινεται ακομα και σημερα, και μετα τον θορυβο που εγινε για τα γεγονοτα τις Ραφηνας και του Μεσολογγιοu : http://www.lamiareport.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=59893:-qq-&catid=38:2010-04-22-20-27-04&Itemid=3
      Η παραβατικοτητα στα πανηγυρια, στις λαικες αγορες και στα παζαρια ειναι τοσο καλα ριζωμενη ωστε να μπορει ο οποιοσδηποτε να γελοιοποιει (αυτο που σημερα παριστανει) το Κρατος οποτε θελει.

     • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
      Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Kώστας ΜΠ 19/09/2012 00:10:22

      Πάλι δεν πιάνεις τι λέω.
      Αν η κυβέρνηση ριζοσπαστικοπόιήσει τις πολιτικές της και τσακίσει την λαθρομετανάστευση, χτυπήσει την εγκληματικότητα, επανελληνίσει την Παιδεία και εργαστεί για την άμβλυνση των κοινωνικών αντιθέσεων, τότε έχει κερδίσει και την ιδεολογική - πολιτική μάχη.
      Αν μείνουμε στις καταγγελίες και στις ταμπέλες και το βήμα μας είναι διστακτικό, αν απουσιάζουμε ως κράτος, κόμμα, νεολαία, από τις γειτονιές, τότε ακόμη κι αν αποδείξεις πως ο Μιχαλολιάκος είναι νόθο παιδί του Αδόλφου κι ο Κασιδιάρης ο ίδιος ο Εωσφόρος, ο κόσμος δεν θα δίνει δεκάρα. Τόσο απλά.

     • Kώστας ΜΠ avatar
      Kώστας ΜΠ @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 18/09/2012 20:23:58

      Kαι κάτι ακόμη Φαήλε.
      "Επισημαίνω απλά πως είναι γελοία η κριτική σε φάτσες", γράφεις.
      Εγώ πάλι δεν το βρίσκω γελοίο, καθότι ο εν λόγω, με την αλυσίαδα, ονομάζεται Roberto Chaidi, ιδιοκτήτης ξενοδοχείου στην Αλβανία στο οποίο μάλλον έλαβαν χώρα τα αλβανικά καλιστεία! ( σήμερα κυκλοφόρησαν τα μαντάτα...)
      Είπατε τίποτα;

     • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
      Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Kώστας ΜΠ 19/09/2012 00:06:28

      Τότε αυτό γράψε, την πληροφορία.
      Να σου δείξω εγώ κουστουμαρισμένους απατεώνες, γλυκοπρόσωπους ναρκέμπορους, φουλαράτους λεηλάτες με ΜΚΟ. Μην ξεχνάς τι δουλειά κάνω... Κι αυτό που λέςω είναι πως οι εκατοπντάδες χιλιάδες που τους ψήφισαν ΔΕΝ είναι τέτοιοι.

     • felix avatar
      felix @ Kώστας ΜΠ 19/09/2012 12:39:32

      Λυπάμαι αλλά ατύχησες για τον Χαίδη.Δεν θα μπω στον κόπο να σου εξηγήσω λεπτομέρειες γιατί δεν έχει νόημα αλλά μιάς και αναφέρθηκες στο άτομό του παρασυρόμενος από αριστερίστικα μπλογκς της κακιάς ώρας που νομίζουν ότι έβγαλαν λαβράκι,δες τι γράφει ο ίδιος στο προφίλ του στο fb:

      ΛΕΓΟΜΑΙ ΧΑΙΔΗΣ ΡΟΜΠΕΡΤΟ ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΘΩΜΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΕΓΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΡΙΣΕΓΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΗΝΕΛΟΠΗΣ. ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΣΑΡΑΝΤΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΣΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΛΟΥΚΟΒΟ ΤΗΣ ΧΕΙΜΑΡΑΣ ΗΠΕΙΡΩΤΗΣ ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ 4000 ΧΡΟΝΩΝ.ΟΤΑΝ ΗΜΟΥΝ ΣΤΗ ΗΛΙΚΙΑ 1 ΧΡΟΝΩΝ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΒΑΦΤΙΣΤΗΚΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΟΤΑΝ ΗΡΘΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΖΗΤΗΣΑ ΝΑ ΒΑΦΤΙΣΤΩ ΞΑΝΑ ΚΑΙ Ο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΜΟΥ ΠΑΤΗΡ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ (ΣΗΜΕΡΑ 80 ΕΤΩΝ) ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ, ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΒΑΦΤΙΣΗ. ΕΚΑΝΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ ΣΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΣΠΟΥΔΑΣΑ ΚΑΙ ΠΗΡΑ 2 ΠΤΥΧΙΑ ΠΑΝΕΠΗΣΤΙΜΙΟΥ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΔΟΥΛΕΨΑ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΣΤΟ ΔΕΛΒΙΝΟ. ΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΥΠΗΡΧΕ ΤΟ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΟΣ ΖΗΤΗΣΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΣΥΛΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΕΙΜΑΙ ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΤΟ 1991 ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ (το παλιο)ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΜΕ ΠΑΠΠΑ ΚΑΙ ΜΕ ΚΟΥΜΠΑΡΟ, ΛΕΤΕ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΝΑ ΠΑΝΤΡΕΥΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΑΒΑΦΤΙΣΤΟΣ;;ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΕΧΩ ΚΑΤΗΓΟΡΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ ΟΠΩΣ ΤΟ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΗ ΧΕΙΜΑΡΑ ΩΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΚΡΟ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΞΑΦΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΑΙ ΩΣ ΑΛΒΑΝΟΣ.
      ΕΙΜΑΙ ΗΠΕΙΡΩΤΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΩ ΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΩΣ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ.
      ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ."

      Ετσι απλά για την αποκατάσταση της αλήθειας.

     • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
      Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Kώστας ΜΠ 19/09/2012 23:41:19

      Σου απάντησε ο Felix. Αν είναι έτσι, να γιατί λέω να μην βγάζουμε συμπεράσματα από φάτσες.

 51. yiannisf avatar
  yiannisf 18/09/2012 12:51:19

  Έχει δημιουργηθεί ένα petition το οποίο ζητάει την παραπομπή μελών της ΧΑ στην δικαιοσύνη. ΨΗΦΙΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΟΣΤΕ: http://www.avaaz.org/en/petition/Investigate_the_Golden_Dawn_neoNazi_Party_of_Greece/

  • Ελλάς το κάτεργο (ex avanti) avatar
   Ελλάς το κάτεργο (ex avanti) @ yiannisf 18/09/2012 15:57:48

   Δεν έχουμε δει ακόμη κανένα petition που να ζητά την παραπομπή των Ακηδων! Ο Τσουκάτος χαίρει άκρας υγείας & ελευθερίας, αλλά και τόσοι άλλοι. Εδώ σε θέλω, αυτοί που κατάκλεψαν το σύμπαν (καλά ας μην μιλήσουμε για το σκάνδαλο χρηματιστηρίου , ε) είναι στην ίδια βάρκα με τους χρυσαυγίτες επειδή κλώτσησαν τα κλεμμένα μερικών λαθρο?
   Δέξου ακόμη να σε κλέβουν, εκτός εάν......................

  • Θησέας avatar
   Θησέας @ yiannisf 18/09/2012 18:57:36

   Σχετικα με την Avaaz: Κάνουν συλλογη υπογραφων για να απελευθερωθουν λέει τα Εξεγερμένα Μουνι@ (Pussy Riot) στη Ρωσία και για την ελευθερία στην Ρωσία (http://www.avaaz.org/en/free_pussy_riot_free_russia_a/?bTbRoab&v=17287) .
   Και πέρισυ με την "αραβικη άνοιξη" τα παιδια πέταγαν την σκούφια τους.
   Για την Συρία δεν ξέρω τι κάνουν αλλα μπορω να μαντέψω.
   Αλλη μια παγκόσμια νεοταξίτικη οργάνωση με ξεκάθαρη αλλα βεβαίως ανομολόγητη αντζέντα.

 52. Κ.Σ.Μαυρόπουλος avatar
  Κ.Σ.Μαυρόπουλος 18/09/2012 12:54:08

  Φίλε μου, εσείς γράφετε. [επιτρέψτε μου την οικειότητα]
  Πολλοί διαβάζουν τα κείμενά σας.
  Δυστυχώς αυτοί που θα έπρεπε να καταλάβουν τα όσα εννοείτε, κοιμούνται ή ζουν σε εικονική πραγματικότητα.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Κ.Σ.Μαυρόπουλος 19/09/2012 00:11:48

   Η πραγματικότητα πάντα στο τέλος σε κλωτσάει στους δίδυμους αδένες...

 53. θανασης avatar
  θανασης 18/09/2012 12:56:05

  Κατ'αρχήν να συγχαρώ τον κ.Κρανιδιώτη για την εμπεριστατωμένη αναλυσή του στο "φαινόμενο" Χρυσή Αυγή.Είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα και εξηγεί γιατί ανεβαίνει η Χ.Α και γιατί πολλοί πρώην νεοδημοκράτες(όπως εγώ) έχουν αποχωρήσει αηδιασμένοι απο την Ν.Δ.
  Εχω την χαρά και την τιμή να βρίσκομαι δίπλα σε τοπικό πολιτευτή της Χρυσής Αυγής και βλέπω ιδίοις όμασι,το τι γίνεται στο γραφείο του καθημερινά απο απλό κοσμάκη που έρχεται και ζητάει βοήθεια.Εαν δεν το ζήσει κάποιος αυτό που λέω,δεν μπορεί να το καταλάβει.Μιλάμε για καθημερινά προβλήματα που έχει ο καθένας μας και δυστυχώς δεν υπάρχει κανένας να τον βοηθήσει.Απο απελπισμένους άνεργους που ψάχνουν δουλειά,μέχρι σχολικές επιτροπές που ζητούν βοήθεια για την θέρμανση των σχολείων των παιδιών τους,μέχρι ελεημοσύνη άστεγων και άπορων συνελλήνων μας,μέχρι οτι μπορείτε να φανταστείτε.Καλώς ή κακώς η Χρυσή Αυγή δίνει λύσεις κύριοι γιαυτό και ανεβαίνει και γιγαντώνεται.

  • Γιωργος avatar
   Γιωργος @ θανασης 18/09/2012 13:40:46

   +1000

 54. Πέτρος avatar
  Πέτρος 18/09/2012 12:56:48

  Θέλει και αίμα (φόρος 40% στις μεγάλες περιουσίες όταν δεν προκύπτει από δηλώσεις)
  Θέλει και παράδειγμα (κατάργηση υπηρεσιακών αυτοκινήτων-max 2000 στο δημόσιο συνολικές αποδοχές)
  Θέλει και τσαμπουκά (μηδενική ανοχή στο έγκλημα)
  Δεν θέλει σπασμωδικές ενέργειες κόντρα στη ΧΑ (νέοι νόμοι, αντίδραση σε ακτιβίστικες ενέργειες από δεξιά την πάπια από αριστερά)
  Επειδή αυτά δυστυχώς δεν υπάρχουν, θέλει δεν θέλει η ΝΔ, θα παρακολουθεί την άνοδο της ακροδεξιάς άναυδη

 55. Δημητρης avatar
  Δημητρης 18/09/2012 12:57:22

  Συγχαρητηρια στο Φαηλο Κρανιδιωτη για το λαμπρο αυτο κειμενο! Και λιγα τους λες κυριε Φαηλο! Πες τους και για τis χιλιαδες νοικοκυραιων που θα τους πληξουν τα νεα μετρα και θα ερθουν να προστεθουν στις στρατιες των νεοπτωχων. Πες τους ποσοι απο αυτους θα τους εξαναγκασει η απογνωση να στραφουν προς τη Χ.Α. Πες τους επισης οτι μονο τη τελευταια εβδομαδα ειχαμε πλειστα οσα επεισοδια και πλειστες οσες επιθεσεις λαθρομεταναστων και "ρομα" εναντιον Ελληνων, κυριως ηλικιωμενων. Πες τους για τα γεγονοτα στην Ανθηλη Λαμιας, στο Αγρινιο, στη Συμη, στο Αγαθονησι, στη Πατρα και αλλου. Πες τους οτι οταν συγκυβερνα καποιος με τη κυρια Ρεπουση, αναγκαστικα θα αλλοιωση την αποψη του και δεν θα βλεπει το κινδυνο που ερχεται απο τα "ταγματα εφοδου" συνιστωσων του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΜΕ, των Κωνσταντινου-Ασραμ και των αναρχοαυτονομωαντιεξουσιαστων. Ξαναπεστους οτι η ατιμωρησια εκεινων που μας οδηγησαν στη σημερινη εθνικη καταστροφη οδηγει και αυτη το κοσμο προς τη Χ.Α. Τελος, παρακαλω πολυ κυριε Κρανιδιωτη, πες οτι μονο η λαïκη πατριωτικη δεξια μπορει να σωσει το τοπο σημερα - οπως εκανε τοσες φορες στο παρελθον - και κανε εκκληση στο πατριωτισμο των Ελληνων να ενωθουν εναντια στη διπλη επιθεση που υφισταται η Πατριδα απο τους τοκογλυφους και απο τους λαθρομεταναστες.

 56. loukaslouk63 avatar
  loukaslouk63 18/09/2012 12:59:16

  συγχαρητηρια.

 57. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 18/09/2012 13:12:52

  Ένα petition (sic), ΔΙΑΔΟΣΤΕ (sic)...
  Τα ελληνικά στα δίδαξε η Πρωτονοταρίου;

 58. Darki avatar
  Darki 18/09/2012 13:13:40

  Πλακα πλακα,θα γλυτωσουμε απ τη δραχμη,και θα πεσουμε στη μαυρη. :-))

 59. Atlas avatar
  Atlas 18/09/2012 13:23:19

  "Η ΧΑ δέρνει τον γιατρό που πήρε φακελάκι ενώ ο Τσίπρας παρέχει στηριξη και κάλυψη στον Πρύτανη που ελέγχεται για διαφθορά!!
  Τόσο απλό είναι…".
  Συμφωνώ απολύτως. Θα ήθελα πολύ να ξέρω πόσοι είπαν μέσα τους "ΧΑ ρε την επόμενη, α να χαθείτε" με όλα αυτά που γίνονται π.χ. στην ΕΡΤ.

 60. Καραμήτρος avatar
  Καραμήτρος 18/09/2012 13:27:57

  Πολλά συγχαρητήρια στον Φαήλο διαβάζω ! Είναι μήπως αντιπολίτευση και
  στρίμωξε τον Δένδια να πάρει σκληρότερα μέτρα αντί να ασχολείται με το
  κυνήγι της Χ.Α ;(που το κάνει γιά τις διαρροές προς τα δεξιότερα όχι γιά λόγους
  λειτουργίας τής δημοκρατίας σουρωτήρι)
  Γιατί o υπουργός δεν τρέχει λίγο τους παράνομους πωλητές στο Θησείο με έναν απλό αστυνομικό; Γιά την τουριστική βιτρίνα μας ρε γαμώ το όχι γιά την ανακατάληψη των προεκλογικών υποσχέσεων, άλλωστε δεν πείθει ότι τον ενδιαφέρει κάτι άλλο (8 στους 10 συλληφθέντες είναι νόμιμοι με κουρελόχαρτα που ο υπουργός αναγνωρίζει ως έγκυρα έγγραφα του "κυρίαρχου" κράτους μας)

 61. Μ.Ο. avatar
  Μ.Ο. 18/09/2012 13:28:15

  Εξαιρετική και συνάμα ψύχραιμη ανάλυση. Κάπως έτσι έχουν τα πράγματα, αν και η άνοδος της ΧΑ από το 2009 στο 2012 είναι για διδακτορική διατριβή...

 62. NSP avatar
  NSP 18/09/2012 13:53:35

  Ευτυχώς και για την ώρα αυτή η χώρα ακόμη κατοικείται στην πλειοψηφία της από Έλληνες.
  Ας πούμε ότι το 60% τουλάχιστον του πληθυσμού είναι Έλληνες.
  Ένα περίπου 20% είναι ελληνόφωνες χωρίς ελληνική συνείδηση
  και ένα άλλο 20% είναι νόμιμοι (;) μετανάστες και λαθρομετανάστες.
  Η Χρυσή Αυγή είναι το μόνο πολιτικό κόμμα που σε καθημερινή βάση, έμπρακτα, εντατικά, μόνιμα, δυναμικά και βίαια αν και όταν κρίνει ότι απαιτείται, υποστηρίζει τον Έλληνα πολίτη και άνθρωπο κάτοικο αυτής της χώρας.
  Κανένα άλλο πολιτικό κόμμα δεν ασκεί δυναμική πολιτική υπέρ των Ελλήνων κατοίκων της χώρας.
  Όπως καταλαβαίνετε αυτός είναι κυρίως ο λόγος που ανεβαίνει και θα συνεχίζει διαρκώς να ανεβαίνει η ΧΑ.
  Επειδή ενδιαφέρεται για το 60% των κατοίκων της χώρας, σε αντίθεση με τα άλλα κόμματα που ενδιαφέρονται κατά προτεραιότητα για το άλλο 40% αδιαφορώντας για το 60% που πλήρωνε επί δεκαετίες και συνεχίζει να πληρώνει το κράτος.

  • Ανιψιός avatar
   Ανιψιός @ NSP 18/09/2012 21:32:26

   Οι "νόμιμοι(;)" Έλληνες και αλλοεθενείς μετανάστες δεύτερης, τρίτης και τώρα πλέον ξανά πρώτης γενιάς, τι ποσοστό του πληθυσμού αντιπροσωπεύουν, κατά τη στατιστική σας άποψη, στις εκατοντάδες χώρες όπου διαμένουν;
   Και αν αύριο αντίστοιχα ΧΑ της Γερμανίας, φερ' ειπείν, αποφασίσουν ότι απαιτείται δυναμικά και βίαια να υποστηρίξουν το Γερμανό πολίτη και "άνθρωπο κάτοικο" εκείνης της χώρας, τι θα έχετε να πείτε στους καταδιωκόμενους ομοεθενείς μας; Θα επικαλεστείτε τη στατιστική σας για να τους παρηγορήσετε;

   • NSP avatar
    NSP @ Ανιψιός 18/09/2012 22:22:43

    Μάλλον δεν έγινα αντιληπτός κύριε.
    Δεν ψηφίζω ΧΑ,
    δεν συμφωνώ με τις περισσότερες θέσεις της ΧΑ,
    δεν συμφωνώ με πολλά από τα πεπραγμένα της ΧΑ,
    και το κυριότερο δεν δικαιολογώ τα περισσότερα πεπραγμένα της ΧΑ.
    Συμφωνώ σαφώς με κάποιες θέσεις της ΧΑ και συμφωνώ με κάποιες λίγες ενέργειες της ΧΑ, αυτό όμως συμβαίνει και με θέσεις και πεπραγμένα και άλλων εντελώς αντίθετων πολιτικών χώρων.
    Το ότι δεν συμφωνώ και το ότι δεν δικαιολογώ όμως σε καμμία περίπτωση δεν σημαίνει πως δεν κατανοώ και όσους συμφωνούν και υποστηρίζουν θέσεις και πράξεις της ΧΑ.
    Οι περισσότεροι απ' τους οποίους μέχρι χτές ήταν δημοκράτες πολίτες που ψήφιζαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ και δεν ξέρω τι άλλο και οδηγήθηκαν στην ΧΑ από αποφάσεις, από πολιτικές, από παραλείψεις και από πράξεις όλων των άλλων κοινοβουλευτικών και εξωκοινοβουλευτικών κομμάτων και χώρων με την ανοχή και σε κάποιες περιπτώσεις και με την άμεση ή έμμεση στήριξη των κομμάτων που κυβέρνησαν την χώρα από το 1990 και μετά.

    Αυτό είναι που εσείς και πολλοί άλλοι δεν θέλετε να το δείτε και προτιμάτε να βάζετε ταμπελίτσες «φασίστας», «ναζιστής» και τα παρόμοια λές και οι ταμπελίτσες θα λύσουν τα προβλήματα που οδήγησαν τους πολίτες στην ΧΑ.

    Και καλό είναι να μπορούμε να διαχωρίζουμε το πότε κάποιος περιγράφει μια πολιτική ή κοινωνική κατάσταση και πότε υποστηρίζει συγκεκριμένες πολιτικές θέσεις και πράξεις.

    • Ανιψιός avatar
     Ανιψιός @ NSP 18/09/2012 23:08:13

     Έχετε και δίκιο, έχετε και άδικο.
     Ταμπέλες δε βάζω εγώ, οι πράξεις και οι απόψεις του προσδιορίζουν κάποιον ως φασίστα, ναζιστή κ.ο.κ.
     Θεωρώ πάντως ότι αυτοί που χθες ψήφιζαν ΝΔΠΑΣΟΚΛΑΟΣ και σήμερα ψηφίζουν τα ΧΑ, δεν ήταν ποτέ και πολύ "δημοκράτες πολίτες" και σίγουρα δεν είναι σήμερα. Οι λέξεις έχουν σαφή, συγκεκριμένη έννοια και όταν τη διαστρεβλώνουμε, διαστρεβλώνουμε και τη σκέψη. Οι μηχανισμοί απολυταρχικής εξουσίας(αν υποτεθεί ότι υπάρχει μη απολυταρχική εξουσία) χρησιμοποιούν αυτό το τέχνασμα διαχρονικά.
     Και τέλος, πιστεύω απολύτως ότι πέραν όλων των άλλων, ο καθένας έχει προσωπική ευθύνη για τις επιλογές και φυσικά τις πράξεις του. Ασχέτως της εκάστοτε καθοδήγησης.

 63. Panais avatar
  Panais 18/09/2012 14:29:33

  Δυστυχώς, Φαήλο, δε βλέπω πολλές πιθανότητες να ανακοπεί το φούσκωμα της Χρυσής Αυγής και η ριζοσπαστικοποίηση της ελληνικής κοινωνίας. Με την οικονομική εξαθλίωση να μη σταματά με τίποτα (μάλλον να χειροτερεύει καθημερινά), με ΟΛΑ τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα ανήμπορα (αφού δεν το έκαναν σχεδόν ποτέ) να υπερασπιστούν το συμφέρον της πατρίδας, με τον κόσμο απηυδισμένο από μια πολιτική τάξη απατεώνων/απάτριδων/ληστών. Και με έναν κρατικό μηχανισμό σε κατάσταση αποσύνθεσης. Τι να προλάβουν οι Αστυνομικοί; Να ανακόψουν τους χιλιάδες Σύρους ταλιμπάν που ετοιμάζεται να μας πασάρει η Τουρκία; Να τα βάλει με τους Καλασνικοφόρους διαρρήκτες που χτυπάνε μέρα - μεσημέρι σε όλη την Ελλάδα; Να περιφρουρήσει το Σύνταγμα από τις διαδηλώσεις; Να καθαρίσει τα Πανεπιστήμια από τους αναρχοαυτόνομους διασαλευτές του νόμου και της τάξης;

  Τι απ' όλα αυτά;

 64. d avatar
  d 18/09/2012 14:32:23

  "Ο Πακιστανός δεν είναι θύμα της παγκοσμιοποίησης. Το αντίθετο. Επωφελείται από την παγκοσμιοποίηση και μεταναστεύει στη Δύση άκοπα, βγάζει ένα κάρο μαύρο χρήμα από τους ηλίθιους και ιδιοτελείς Έλληνες και το εξάγει στο Πακιστάν, ξοδεύοντας εδώ 100 ευρώ το μήνα (και πολλά λέω).."

  πώς τα λέτε τέτοια πράγματα, ρε παιδιά;;
  αν βγάζει ένα κάρο χρήματα, ε τότε εμείς γιατί δεν πάμε να δουλεύουμε σαν τους Πακιστανούς, γιατί δεν μένουμε 10-10;;
  τα σκέφτεστε πολύ και τα λέτε, σαν τον αχαρακτήριστο τον υπουργό που είπε "τέρμα ο τουρισμός 'Εβρος-Αθήνα " ;;;;;;

  επίσης καταλαβαίνω και εξαγριώνομαι και γω με τις εκάστοτε μαλακίες της αριστεράς.. αλλά που την είδατε ρε παιδιά εσείς την ανοχή στη βία της αριστεράς;;; ανοχή είναι τόνοι χημικών και πόσοι άνθρωποι δαρμένοι στο σύνταγμα;;; ανοχή είναι τόσοι άνθρωποι εξορισμένοι στα ξερονήσια σε παλιότερες εποχές;;;

  και την ώρα που κυβερνήσεις πασόκ και νδ ξεχαρβαλώνανε το κράτος, διορίζανε με κομματικά κριτήρια, με αποτέλεσμα δημόσιες υπηρεσίες με υπεράριθμο προσωπικό και άλλες με ολιγάριθμο, κάναν μπίζνες για να τα παίρνουν αυτοί και οι κουμπάροι τους, χωρίς να ενδιαφέρονται στο ελάχιστο να δημιουργήσουν κάτι σε αυτόν τον τόπο,

  και σεις κάθεστε και λέτε πως φταίει η ανοχή στην αριστερά;;;;;;;;;;

  ΜΕ ΠΟΙΑ ΛΟΓΙΚΗ????????????

  ίσως τελικά δεν φταίει η ανοχή στην αριστερά, αλλά η ανοχή της αριστεράς

  υ.γ. ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ d 18/09/2012 15:17:58

   Εσύ με τα 300 που παίρνει ο Πακιστανός, δεν ζεις, ενώ ο Πακιστανός στέλνει τα 200 στο Πακιστάν και περνάνε για ένα 6μηνο.
   Υποθέτω πως κατάλαβες, αν και αμφιβάλλω....
   Βέβαια, αν ζεις με κοινόβιο με 10 φίλους σου σε δυάρι και τρώτε ρύζι και κυκλοφορείς με τις ίδιες σαγιονάρες και έξω και μέσα από το σπίτι και δεν πληρώνεις εφορίες και χαράτσια και μπαίνεις τζάμπα στο μετρό, μπορείς να ζήσεις και εσύ έτσι.
   Και κυρίως αν κόψεις τους πολλούς φραπέδες και τις πολλές μπύρες την ημέρα σε καφετέριες...
   Γιατί δεν δοκιμάζεις;

   • kitsos avatar
    kitsos @ ΒΙΣ 18/09/2012 17:42:49

    Αν τα κανει αυτα πως θα αριστεροφιλοσοφει ? :) :P

   • Enzo avatar
    Enzo @ ΒΙΣ 18/09/2012 18:33:17

    και οχι μονο! οταν ερθει η σειρα σου και φορεσεις τα παντοφλακια θα "φας" και καμια παχια !

    • Ανιψιός avatar
     Ανιψιός @ Enzo 18/09/2012 20:51:05

     Που το ξέρετε πω είναι "παχιά";

     • ΒΙΣ avatar
      ΒΙΣ @ Ανιψιός 19/09/2012 13:57:25

      Του τό' πε ένας αριστερούλης αντιρατσιστής που την έτρωγε συχνά...

     • Νικόλας avatar
      Νικόλας @ ΒΙΣ 19/09/2012 14:16:38

      Τσ τσ τσ. Ντροπή.

     • Ανιψιός avatar
      Ανιψιός @ ΒΙΣ 19/09/2012 17:00:29

      "Πες μου το φίλο σου, να σου πω ποιός είσαι"

 65. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΡΟΥΜΟΓΛΟΥ avatar
  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΡΟΥΜΟΓΛΟΥ 18/09/2012 14:40:36

  Μπράβο!
  ἕνα ἐξαιρετικὸ πολιτικὸ σχόλειο ἀπὸ τὸν καλὸ μας Φαήλο.
  Ὁ Θεὸς νὰ σοῦ δίνει πολὺ δύναμη καὶ γιὰ νὰ συνεχίζεις νὰ
  γράφεις, νὰ λές καὶ νὰ κάνεις αὐτὰ
  ποὺ γράφεις, λές καὶ κάνεις.

 66. ΕΛΛΗΝ avatar
  ΕΛΛΗΝ 18/09/2012 14:55:17

  ''............Αλλιώς, φοβάμαι, πως μας περιμένουν νέα δεινά, σαν εκείνο το 18% ….......''

  Φαήλο

  Και πολύ λές !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Βλέπε ένστολους - δικαστικούς.....................

 67. Γεωργανάκη Νατάσα avatar
  Γεωργανάκη Νατάσα 18/09/2012 15:01:46

  Αν έχεις συμπεριφορά που δεν "ανακουφίζεται" σε κάποιο κομματικό μαντρί απο αυτά που έκαναν τόσο κόπο να φτιάξουν εντός και εκτός βουλής, τότε ή πρέπει να σε "θεραπεύσουν" ή να σε εξαφανίσουν!....
  Επέλεξαν να βγάλουν την Χρυσή Αυγή από το περιθώριο για να μαντρώσουν εκεί κάποιες ελεύθερες φωνές που έτσι κι αλλιώς δεν συμφέρει να είναι αδέσποτες και χωρίς έλεγχο....
  Το σχέδιο καλά στημένο!.... Μιλάει μόνο ένας!.... ο Κασιδιάρης!.... απλά τυφλωμένος από πατριωτικό φανατισμό δεν μπορεί να χειριστεί της γνώσεις που έτσι κι αλλιώς διαθέτει!...
  Στα λάθη για να μπορούν να ελεγθούν (εξόχως εξόφθαλμα) η γυναίκα του αρχηγού στη βουλή (διπλός παχυλός μισθός στο σπίτι και σύνταξη από το πουθενά 1500 Ευρώ όταν οι άλλοι πεινούν αποδίδοντας δικαιοσύνη στα πεζοδρόμια), Μπαρμπαρούσης ο διώχτης των αλλοδαπών εκτός από κείνη που μοιράζεται το κρεβάτι του, κλπ
  Πόσοι είναι σύστημα?..... Κανείς ούτε κι εσύ δεν θα το μάθει ποτέ..... Αν είσαι νέος και δεν έχεις τίποτα να κάνεις και συνεπώς να χάνεις, αν σου έκλεψαν τα όνειρα και το μέλλον κι αν αγαπάς την γιαγιά σου γιατί πίνεις καφέ από την σύνταξή της και δεν θέλεις να την δεις χτυπημένη και φοβισμένη θέλεις να εκδικηθείς για κείνη..... Όμως μόνος δεν μπορείς γιατί ο φόβος φώλιασε πια στην καρδιά σου!..... Διαθέτεις όμως τα ανάλογα .......! Είσαι κι Έλληνας! Τι κάνεις? Γίνεσε κι εσύ ένας από τα παιδιά με τα Μαύρα!!!

  • kitsos avatar
   kitsos @ Γεωργανάκη Νατάσα 18/09/2012 17:47:59

   Δηλαδη βρε Νατασα αλλιως αυτοι θα ψηφιζαν Λεβεντη η Καζακη?
   Και κατουρήθηκε το συστημα πανω του και προμοταρε τη ΧΑ?
   Τους ειδες πως τρεχουν τωρα με τους αλλοδαπους?
   Μεχρι και ο εισαγγελεας του Αρειου Παγου εβγαλε φιρμανι για να τους συλλαμβανουν λεει οταν κανουν κακα πραγματα.
   Προφανως παλαιοτερα δεν πειραζε βουλευτης να κανει και καμια ζαβολια.

 68. Τί να λέμε; avatar
  Τί να λέμε; 18/09/2012 15:10:39

  Ας δώσω ακόμη μρικά επιχειρήμτα και ας κατηγορηθώ ως φασίστας:
  1. http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/235529/katargeitai-i-eidiki-syntaxi-ton-syndikaliston (δείτε πότε κατοχυρώθηκε η σύνταξη των συνδικαλιστών: επί Μεταξά)
  2. Η αργία της Κυριακής επεκτέθηκε σε όλα τα επεγγέλαμτα επί Μεταξά (σήμερα προσπαθούν να την καταργήσουν)
  3. Το ΙΚΑ ιδρύθηκε επί Μεταξά (σήμερα είνια καταχρεωμένο, δεν δίδονται φάρμακα κλπ.)
  4. Οι συλλογικές διαπραγματεύσεις; Και αυτές επί Μεταξά κατοχυρώθηκαν. (Σήμερα: καταργούνται)
  5. Το 8ωρο εργασίας; Και αυτό ο Μεταξάς το κατοχύρωσε...(Σήμερα: έχει καταργηθεί)
  6. Για να πικάρω λίγο και τους δημοσιογράφους: το ταμείο των Δημοσιογράφων; Και αυτό επί Μεταξά...
  Θέλετε κι άλλα;
  Λεπτομέρεια: όλα αυτά είναι που υπερασπίζονται από κοινού η ΧΑ, το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ, και άλλες δημοκρατικές δυνάμεις (τα άκρα τελικά έτσι τέμνονται). Το θέατρο του παραλόγου ή αλλιώς το απόλυτα διαστρεβλωμένο πολιτικό σκηνικό...

  • man8os avatar
   man8os @ Τί να λέμε; 19/09/2012 00:50:36

   Ο Μεταξας δεν εχει καμια σχεση με τη χουντα των συνταγματαρχων

   • Τί να λέμε; avatar
    Τί να λέμε; @ man8os 19/09/2012 08:05:20

    ΠΡΟΣ Νικόλα: σημασία δεν έχει τί λέω και τί σκέφτομαι εγώ. Σημασία έχει τί σκέφτεται ο απλός, φτωχός λαός. Σημασία έχει πως ΧΑ, ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ στηρίζουν ουσιαστικά την εργατική πολιτική του Μεταξά. Οι μάσκες πέφτουν σιγά-σιγά.
    (Η χούντα που έδωσε την Κύπρο καμία σχέση δεν είχε με τη δικτατορία του Μεταξά. Μη τα μπερδεύουμε...)

    ΠΡΟΣ Μανο: συμφωνώ απολύτως μαζί σου. Το αναφέρω και στην απάντησή μου στο Νικόλα.

  • Νικόλας avatar
   Νικόλας @ Τί να λέμε; 19/09/2012 01:09:17

   Το ότι ο Μεταξάς έκανε κάποια καλά πράγματα τι σημαίνει; Ότι πρέπει να εγκαθιδρυθεί χούντα; Καλά είναι επιχειρήματα αυτά; Ωραία λοιπόν, για να συνεχίσω τον παραλογισμό, σου λέω ότι η χούντα "έδωσε" την Κύπρο, άρα δεν πρέπει να υπερασπιζόμαστε τους φασίστες. ΟΚ τώρα; Καλύφθηκες;

   • ΓΙΩΡΓΟΣ avatar
    ΓΙΩΡΓΟΣ @ Νικόλας 19/09/2012 08:05:39

    Η Κυπρος ήταν μακριά ,σύμφωνα με τον "εθνάρχη.Αφού η χούντα πρόδωσε την Κύπρο,γιαστί δεν ανοίγουν και τον φάκελο,να μάθει και ο κόσμος τις λεπτομέρειες;Ειδικά αυτοί που πολέμησαν;Την απάντηση την ξέρουν όλοι γιατί.

 69. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 18/09/2012 15:17:26

  Γιατί ασχολείται με προβλήματα όπως η λαθρομετανάστευση, τα οποία για την Αριστερά δεν είναι καν προβλήματα αλλά θετικές εξελίξεις προς έναν καλύτερο κόσμο, και γιατί ο κόσμος είναι χαζός και εγκλωβισμένος στο υπάρχον ανελεύθερο, υποκριτικό και φυσικά μη αντιπροσωπευτικό πολιτικό σύστημα, του οποίου μέρος είναι η χ.α.

 70. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 18/09/2012 15:44:03

  Γιατί ανεβαίνει η Χρυσή Αυγή;
  Για τον ίδιο λόγο που ανέβηκαν περιστασιακά (μέχρι και πάνω από 20 %) το κόμμα Λεπέν στην Γαλλία, του Χάιντερ στην Αυστρία, του Βίλντερς στην Ολλανδία (συμμετείχει και σην παλιά κυβέρνηση)...
  Όλες οι χώρες έχουν τους φασισταράδες τους - και μιά μειοψηφία πολιτών (αφελών, πονηρών ή κουτοπόνηρων), που τους ανέχονται ή και τους "φλερτάρουν".
  Μήπως περιμένατε να είχαμε εμείς ανοσία;
  Όσοι θυμούνται τα πρώτα χρόνια της χούντας, καταλαβαίνουν. Είχαμε γεμίσει "συμπαθούντες". Τρώγανε "νόστιμο φτηνό χοιρινό", χτίζανε αυθαίρετα ξενοδοχεια και βλέπανε αρχαιοπρεπείς φιέστες στα στάδια.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Ο Θείος 18/09/2012 15:58:49

   Στα χρόνια της αναρχο-χλίδας των μεσοαστών με δανεικά (1990 -2008) δεν υπήρχε λόγος να "φλερτάρουν" οι μεσο-μικροαστοί (ή και οι άνεργοι) τους φασισταράδες.
   Τότε οι σκουρόχρωμοι ήταν καλοί και καλοδεχούμενοι ως φτηνό εργατικό δυναμικό: Βοηθούσαν με τη φτήνεια τους να στηθεί το αεροπλανάκι με την "ισχυρή Ελλάδα".
   Τώρα παίρνουν τις λιγοστές δουλειές. Και ρίχνουν πιό κάτω τους ήδη αφόρητα ριγμένους μισθούς.
   Χώρια που πουλούν και εκτός του "επίσημου" εμπορίου...

  • σταρατα avatar
   σταρατα @ Ο Θείος 18/09/2012 16:08:42

   Τώρα γεμίσαμε ψηφοφόρους ενώ τρώμε φτηνό κοτόπουλο καί σινιέ μπριζόλα συνεχίζουμε νά χτίζουμε αυθαίρετα καί βλέπουμε φιέστες στά ολυμπιακά στάδια μέ χορηγό τό μέγαρο μουσικής άσε ρέ θείο 'αλλαξε ό μανωλιός καί έβαλε τά ρούχα του αλλιώς.τόν κοσμάκη θά τόν σκεφτεί κανείς?ποιά χούντα χ.α καί μέντολες .θά κοιτάξουμε ποτέ νά βρούμε τί μάς ενώνει?

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ σταρατα 18/09/2012 16:20:38

    Τι να μας ενώνει με αεροπλανάκηδες που έπεσαν σε "κενό αέρος" (σταμάτησε να τρομπάρει η τρόμπα αέρα);
    Το τίποτε.

    • σταρατα avatar
     σταρατα @ Ο Θείος 18/09/2012 16:57:27

     Στην αττική τραγωδία ο άνθρωπος επάλευε με τη μοίρα. Στην τραγωδία του Σαίκσπηρ ο άνθρωπος επάλευε με το συνάνθρωπο. Στη σύγχρονη τραγωδία ο άνθρωπος παλεύει με τον εαυτό του.»

  • σταρατα avatar
   σταρατα @ Ο Θείος 18/09/2012 18:40:21

   Όσοι θυμούνται τα πρώτα χρόνια της χούντας, καταλαβαίνουν. Είχαμε γεμίσει “συμπαθούντες”. Τρώγανε “νόστιμο φτηνό χοιρινό”, χτίζανε αυθαίρετα ξενοδοχεια και βλέπανε αρχαιοπρεπείς φιέστες στα στάδια. Τώρα γιατί τό μελέτησες αυτό θείε
   να σού πώ καί τά φρέσκα νέα ό στρατός τής πορτογαλίας απειλή μέ πραξικόπημα

 71. Σκύλος avatar
  Σκύλος 18/09/2012 15:47:26

  Πολλά λόγια λές Φαήλο.
  Στις συσκέψεις σίγουρα θα λέγονται απείρως περισσότερα.

  Η ουσία του πράγματος είναι μία και μόνο μία : Οι Έλληνες, διαπίστωσαν ότι ο νομικός μας πολιτισμός, τείνει να προστατεύει περισσότερο τον αλλοδαπό και μάλιστα τον παράνομο αλλοδαπό, παρά τους γηγενείς.
  Αυτός είναι ο μόνος λόγος που επικροτούν την Χρυσή Αυγή.
  Αν αρθεί, ίσως τα πράγματα να έρθουν λίγο-πολύ λίγο, στα ίσια τους.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Σκύλος 18/09/2012 18:04:16

   Που να ξέρω; Πήγαινε στις συσκέψεις να μάθεις.
   Εγώ λέω αυτά που πιστεύω ότι πρέπει να πω δημοσίως.
   Με το συμπέρασμα σου συμφωνώ.

 72. Scipio Africanus avatar
  Scipio Africanus 18/09/2012 16:07:07

  Πριν μιλήσουν για Έλληνες και ελληνικό πολιτισμό οι «εγέρθητω» της Χρυσής Αυγούλας, καλά θα κάνουν να μάθουν πρώτα ελληνικά.

  Κατά τα άλλα, αυτοί που κατάντησαν την Αθήνα τριτοκοσμική πόλη ανήκουν στην «περήφανη» και κλαψιάρα ράτσα των νεοελλήνων. Δεν έχτισαν και μπετονάρισαν το λεκανοπέδιο με άθλιες πολυκατοικίες οι Αφρικανοί , δεν κατέκαψαν και καταπάτησαν Πακιστανοί τα δάση της Αττικής, δεν μπάζωσαν Αλβανοί τα ρέματα. Νεοελληναράδες τα έκαναν όλα αυτά. Οι τριτοκοσμικοί βρήκαν πόλεις τριτοκοσμικές στο νεοελλαδιστάν και τρύπωσαν. Ενώ οι νεοέλληνες τρύπωναν στο δημόσιο, εισέπρατταν τον μισθουλάκο τους και έχτιζαν το αυθαίρετό τους και την κιτσογκλαμουριά τους. Και τόσα χρόνια ανεχόταν κάθε καρυδιάς καρύδι, αρκεί να πάει στην γειτονιά του αλλουνού και ψήφιζαν αυτούς που τους μοίραζαν δανεικά. Τώρα κάποιοι από αυτούς, πολλοί ανάμεσά τους ωφελινμστές και θρασύδειλοι, άλλοι απλώς αφελείς, ψάχνουν κάποιους ατσίδες με τα μαύρα να τους σώσουν.

  Αν όντως τους ενοχλεί η παρανομία τους αστείους αυτούς τύπους με τα μαύρα, ας πάνε να γκρεμίσουν και τα αυθαίρετα των ελληναράδων και των σκυλάδων που καταπάτησαν αιγιαλούς, δάση και αγρούς. Μήπως εκεί έχουν λερωμένη την φωλιά τους;

  Και κάτι άλλο. Είναι γνωστό ότι αυτές οι μαυροφόρες της Χρυσής Αυγούλας χρησιμοποιούν και αλλοδαπούς στα μπουλούκια εφόδου (τα οποία εφορμούν πάντα όταν έχουν εξασφαλισμένη αριθμητική υπεροχή και καλυμμένα τα νώτα τους). Κάτι πουλάκια κελαηδάνε και λένε ότι υπάρχουν και τουρκογενείς ανάμεσα στα μπουλούκια αλητείας που διαθέτουν. Κάτι καυκάσιοι λαθρέμποροι αλήθεια τους ενοχλούν, ή μήπως εκείνοι έχουν ελληνικό DNA παρά τα αζεροπαρθικά τους κρανία;

  Ακόμη πιο αστείος είναι ο μύθος της «πολεμικής αρετής» των μαυροφορεμένων. Ένας αξιωματούχος τους έριξε τρία χαστούκια σε γηραιά κυρία και τα δύο αστόχησαν!! Και κάποιοι τους συγκρίνουν με τους SS, αν είναι δυνατόν! Τέτοια δυσφήμιση των SS προκαλεί αποτροπιασμό ακόμη και στον πιο σκληροπυρηνικό αντιφασίστα….

  • sofedup avatar
   sofedup @ Scipio Africanus 18/09/2012 16:21:08

   θαυμαστής των SS ?

  • sofedup avatar
   sofedup @ Scipio Africanus 18/09/2012 16:29:31

   μάς λέτε πως είναι γνωστό ότι χρησιμοποιούν αλλοδαπούς, από πού προκείπτει αυτό ως δεδομένο ;

   • T.V avatar
    T.V @ sofedup 18/09/2012 17:45:47

    Αφου το τεκμηριωνει, του το ειπαν κατι πουλακια....

    • kitsos avatar
     kitsos @ T.V 18/09/2012 17:51:43

     Ηταν τρια (ειναι προαπαιτουμενο) ? :P :P

     • T.V avatar
      T.V @ kitsos 18/09/2012 18:22:05

      Χαχαχαχα....

 73. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 18/09/2012 16:18:31

  Λίγα για την "ταχύτητα της ανόδου" της ΧΑ και πόσο συνηθισμένο είναι αυτό σε ρατσιστικά ακροδεξιά κόμματα:
  Το Ολλανδικό PVV του Βίλντερς ιδρύθηκε το 2005. Το 2006 πήρε στις εκλογές αμέσως 9 έδρες σε σύνολο 150 (πέμπτο κόμμα στο κοινοβούλιο, 5.9%).
  Το 2010 πήρε 24 έδρες (τρίτο κόμμα, 15.5%) και μπήκε στην κυβέρνηση...
  Μετά ζήτησε την έξοδο της Ολλανδίας από την Ευρωζώνη και έρριξε την κυβέρνηση...

 74. ΠΡΩΤΕΣΙΛΑΟΣ avatar
  ΠΡΩΤΕΣΙΛΑΟΣ 18/09/2012 16:24:58

  ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΛΛΑ ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ ΚΑΤΙ........ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΘΕΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΜΕ ΤΗΝ ΝΔ Η ΜΕ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΑΣΤΙΚΑ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΑ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΤΥΛ ΛΑΟΣ........

  ΔΙΟΤΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΑΣΤΙΚΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ....ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΚΟΣΜΟΘΕΩΡΙΑ......

  ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ Ο "ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ" ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ "ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ" ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ...........Ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑΥΤΙΣΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΣΜΟ ......Ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑΥΤΙΣΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΦΥΛΕΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ...

  ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΛΕΩ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ ΔΕΝ ΕΝΝΟΩ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟΝ ΜΑΡΞΙΣΜΟ ΑΛΛΑ ΕΝΑ ΑΝΤΙΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ ,ΕΘΝΙΚΟ-ΛΑΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΜΕΤΑΞΑ...ΑΥΤΟ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ.....

  • kitsos avatar
   kitsos @ ΠΡΩΤΕΣΙΛΑΟΣ 18/09/2012 17:57:50

   Υπαρχει και μια ουσιωδης διαφορα που σου διαφευγει, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ που ξεκινησαν με καλυτερες προυποθεσεις τα εκαναν σκ@τ@.

 75. Space avatar
  Space 18/09/2012 16:32:45

  Εκπληκτικο αρθρο.
  Το καλυτερο που εχω διαβασει εδω κ χρονια.
  Μπραβο.

  Πρεπει να φυγουν οι περισσοτεροι λαθρομεταναστες.
  Κ δυστυχως χρειαζονται βιαια μετρα εναντιων ολων των εγκληματιων. Εδω που φτασαμε δεν υπαρχουν αλλες λυσεις.

  Ελπιζω παντως μεσοπροθεσμα η ΧΑ να παρατησει τις ναζιστικες κ αντιεβραικες αναφορες, οι οποιες ειναι ανθελληνικες κ προδοτικες.

 76. Enzo avatar
  Enzo 18/09/2012 16:49:49

  αμα κανει και λιφτινγκ η ΧΑ δηλαδη να αποβαλλει αυτα τα ναζιστικα και κατι αλλα που εχει στα μειον της θα παρει και τα βρακια της ΝΔ.

  • dim avatar
   dim @ Enzo 19/09/2012 02:41:07

   Πως θα τα αποβάλλει δηλαδή τα ναζιστικά? Θα βγεί ο Μιχαλολιάκος στα 50φεύγα που πρέπει να είναι τώρα, και θα πει: "Ξέρετε Ελληνικέ Λαέ, επί 30 χρόνια πολιτεύομαι υμνώντας τον Χίτλερ ως τον Μεγάλο Αρχηγό, και πορευόμουνα με το όραμα του, αλλά τώρα άλλαξα γνώμη...."

   Η Χρυσή Αυγή είναι ένα ναζιστικό κόμμα, όποιος θέλει το καταλαβαίνει, όποιος δε θέλει κακό του κεφαλιού του κάνει, πρώτο κόμμα δεν πρόκειται να βγει ποτέ όσο ποσοστό κι αν πάρει (θυμηθείτε τι έγινε στη Γαλλία όταν πέρασε στο δεύτερο γύρο ο Λεπέν, 82% πήρε ο Σιράκ μετά). Οπότε το μόνο που θα καταφέρνει όποιος ψηφίζει ΧΑ είναι να κόβει ψήφους από την μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη και να φέρνει έτσι τους αριστερούς στην εξουσία, καταφέρνοντας έτσι να χαθούν όλα όσα ένας γνήσιος δεξιός επιθυμεί (εδάφη, ελληνοποίησεις, παιδεία, θεσμοί, οικογένεια, θρησκεία κλπ)

 77. Άναυδος avatar
  Άναυδος 18/09/2012 17:47:52

  Μπράβο ρε Φαήλο!


  Άσχετο. Οι νομιμο-ποιημένοι πότε φεύγουν;

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Άναυδος 19/09/2012 00:55:18

   Καλά, κάτσε πρώτα να ξεμπερδέψουμε με τους παράνομους. Δηλαδή θες να μείνουμε μόνοι μας και να βλέπουμε τον Σουλεϋμάν;

 78. Χμμμμ avatar
  Χμμμμ 18/09/2012 18:08:34

  Συμφωνώ απόλυτα με τον Φαήλο και θα ήθελα να βάλω ένα λιθαράκι παραπάνω.
  Η Χρυσή Αυγή ανεβαίνει τόσο ψηλά για τον απλούστατο λόγο ότι έχει κατεβεί πολύ χαμηλά, στο πεζοδρόμιο, έχει γίνει ένα με τα προβλήματα και τις ανάγκες του κόσμου, τα οποία προφανώς κάποιοι επιμελώς τα κρύβουν από τον πρόεδρο.
  Παράδειγμα
  Την προηγούμενη βδομάδα μετά από πρόσκληση του νέου γραμματέα συγκλήθηκαν σε ολομέλεια οι κατά τόπους ΝΟΔΕ για να καταθέσουν προτάσεις για τη νέα λειτουργία του κόμματος καθώς και τα προβλήματα της κάθε περιοχής.
  Θέλετε να σας πω την προσωπική μου εμπειρία;
  Προτάσεις από τα μέλη δεν κατατέθηκαν (το λέω ευγενικά γιατί κανονικά θα έπρεπε να πω δεν επιτράπηκε να κατατεθούν)με το αιτιολογικό – ελάτε μωρέ και να κατατεθούν τζάμπα θα πάνε, ποιος θα τις διαβάσει!!!
  Επειδή όμως το να μην καταθέσει πρόταση κάποια ΝΟΔΕ μάλλον είναι χοντρό , ποιος μας διαβεβαιώνει ότι δεν κατατέθηκαν προτάσεις εν αγνοία του συνόλου οι οποίες απλά έγλυφαν αυτιά και εξυπηρετούσαν καταστάσεις;
  Η Χρυσή Αυγή θα ανεβαίνει και η ΝΔ θα κατεβαίνει όσο μένει περιχαρακωμένη στο καβούκι της αρνούμενη να δει την πραγματικότητα γύρω της.

  100 κομματικές μούμιες κάνουν ότι είναι δυνατό για να αποτρέψουν δεκάδες χιλιάδες άλλους που θέλουν να βοηθήσουν.

  Πας, τους λες θέλουμε να βοηθήσουμε , να συγκεντρώσουμε κι εμείς ρούχα, τρόφιμα, να πάμε στα χωριά , στις γειτονιές να δούμε τις ανάγκες τους, να πούμε μια κουβέντα παρηγοριάς, να ενδιαφερθούμε τέλος πάντων και κοιτώντας μας κάτω από τα χοντρά μυωπικά γυαλιά τους σου απαντούν, Κάτσε έχω άλλα ζόρια τώρα, πρέπει να βολέψω την κόρη ή τον γιο μου κάπου.

  Ε μετά δεν θα πεις γεμάτος οργή Σπάστε τα όλα σπάστε τα;
  Αντώνη η μοίρα του τόπου είναι στα χέρια σου. Μην αφήσεις να την κάψουν.

 79. Karenin avatar
  Karenin 18/09/2012 18:17:56

  Ως συνήθως δέκα μπίζνες σε μία. Η διαπλοκή να τρομάζει τους μεσαίους, η αριστερά να βρίσκει αντίπαλους στην πάλη για την δημοκρατία, και ο Δένδιας να το παίζει αυστηρός με τα δικά του παιδιά για να είναι ανελέητος αυριο με την αριστερή βία, βλέπε ΑΝΤΑΡΣΙΑ. Και η ΧΑ λαμπερό κοινωνικό φαινόμαινο με σοβαρές πια κοινωνικές αναφορές στις γειτονιές, μοιάζει ιστορική νομοτέλεια στο ελληνικό ιστορικό γίγνεσθαι και ζητάει δίκαιη πολιτική αποτίμηση.
  Αυτό επιχείρησε ο Φαήλος , αλλά για μια φορά ακόμη το θέμα είναι ηταν πιο δυνατό απο τον συγραφέα.....

  • Β.Κ.Σ. avatar
   Β.Κ.Σ. @ Karenin 18/09/2012 19:27:02

   η ακροριστερή βία την απώλεσε την ηθική της ...νομιμοποίηση και εντός της μετά τους τέσσερεις της μαρφίν.
   άλλωστε γι΄ αυτό για το οποίο δούλεψε τόσα χρόνια τό απολαμβάνει και το χαίρεται στις μέρες μας. δεν έχει κανένα λόγο να αντιδράσει. ως ξέρξης κάθεται στο αιγάλεω και απολαμβάνει την μάχη με τα ξύλινα τείχη. την κατάληξη της μάχης την ξέρουμε όλοι....

   • Lampros2 avatar
    Lampros2 @ Β.Κ.Σ. 19/09/2012 01:40:03

    η ακροριστερή βία την απώλεσε την ηθική της …νομιμοποίηση και εντός της μετά τους τέσσερεις της μαρφίν.

    Ναι, μόνο που ο Δένδιας δεν θα κυνηγάει αυτή την ακροαριστερή βια --με την οποία τα έχουν καλά όλες οι κυβερνήσεις, βλέπε γνωστοί άγνωστοι-- τον κανονικό αριστερό ή και δεξιό και μεσαίο κόσμο που θα βγεί να διαμαρτυρηθεί και να διαδηλώσει θα χτυπάει.

    Σάμπως πιάσανε αυτούς της Μαρφίν; Σε κάτι παππούδες όμως ξέρανε να ρίχνουν δακρυγόνα και να σπάνε κεφάλια. Αυτό είναι το κόλπο --και έχεις μετά κάτι κολλημένους με τον αντικομμουνισμό τύπου '50 να σιγοντάρουν χωρίς να έχουν πάρει μυρωδιά ότι εναντιά τους δουλεύουν τα ΜΑΤ (βλέπε διαδηλώσεις με συνταξιούχους, βλέπε Κερατέα, κλπ).

    άλλωστε γι΄ αυτό για το οποίο δούλεψε τόσα χρόνια τό απολαμβάνει και το χαίρεται στις μέρες μας.

    Δηλαδή με κυβερνήσεις ...αριστερές φτάσαμε εδώ που φτάσαμε, ή με 11 χρόνια ΝΔ και 19 χρόνια ΠΑΣΟΚ;

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Karenin 19/09/2012 00:16:54

   Πάσω γυμναστήριο για να δυναμώσω και να σε ικανοποιήσω την άλλη φορά.

 80. Δικερως avatar
  Δικερως 18/09/2012 18:18:16

  Η Χρυση Αυγη ειναι ο κακος μας εαυτος,
  που τα ‘χει βαλει με τον αλλο κακο μας εαυτο.

 81. Νικηφορος Φωκας avatar
  Νικηφορος Φωκας 18/09/2012 18:21:53

  Αγαπητε Φαηλο , τα ειπες ΟΛΑ και οπως παντα ειπες αυτα που λεμε ΟΛΟΙ στα σπιτια μας και τις κοινωνικες μας συγκεντρωσεις. Το θεμα ειναι ομως ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ.... εσυ εχεις την δυνατοτητα να του βαλεις αυτο το γραπτο κατω απο την μυτη , εμεις ΟΧΙ...

  Ε , λοιπον βαλτου το και πες του λακωνικα ενα 'προλαβαινεις δεν προλαβαινεις'.... βλεπεις στις ημερες μας οι εξελιξεις επιταχυνονται λογω ξεφρενης οργης και τα πραγματα οπως ΣΟΦΑ εκλεισες το κειμενο σου ενδεχεται να ειναι ανεξελεγκτα σε πολυ λιγο καιρο (πιο λιγο απο οσο φανταζονται κατι Δενδιες ...) γιαυτο λοιπον ΕΡΓΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ και οχι παπαρδελες....

  Βαρεθηκε ο κοσμος να βλεπει τους ηγετες του συναγελαζονται με ακροαριστερους (συριζαρια και ολο το αυτο το κοπριταριο που επικαθεται δεκαετιες τωρα στον σβερκο της Ελλαδας μας) και να ακολουθουν πασοκικη πολιτικη ...

  ΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΨΗΦΙΣΑΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και οχι ενα 'ΠΑΣΟΚ εσωτερικου' .... βαραμε καμπανες εδω και μηνες - τωρα βαρατε και εσεις καμπανες πλεον καθημερινως , αν καποιοι κουφαθηκαν και δεν ακουν, ε τοτε κακο του κεφαλιου τους (στην κυριολεξια..)

  ΥΓ
  Εγραψε η ατακα σου για το 'καναλι του σουλειμαν'... κατι μου λεει οτι μετα τα πανηγυρια θα εχουμε ακτιβιστικες ομορφιες και σε βοθροκαναλα και τοτε πολυ φοβουμαι οτι θα ειναι πολυς ο κοσμος που θα 'ακτιβισει' εκει με ιδιατερη χαρα.... το λεμε εδω και πολλα χρονια , οποιος εχει επαφη με τον κοσμο και ΖΕΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥ θα εχει προ πολλου ακουσει την αγρια θυελλα να ερχεται ... ακουει κανεις ?

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Νικηφορος Φωκας 19/09/2012 00:19:34

   Δεν βάζω τίποτα κάτω από την μύτη κανενός. Υπάρχει στρατιά συμβούλων, υπουργών κλπ, για να απασχολούν την ...μύτη του.
   Ένας ταπεινός αρθρογράφος είμαι, όταν τελειώνω τα δικόγραφα και τ' ακροατήρια. Όποιος θέλει διαβάζει και βγάζει τα συμπεράσματα του.

   • Νικηφορος Φωκας avatar
    Νικηφορος Φωκας @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 19/09/2012 16:06:54

    Αναθεμα με αν οι στρατιες υπουργων και συμβουλων ζουν αναμεσα στον κοσμο, η εχουν καμμια επαφη με την κοινωνια ..... μαλλον του μεταφερουν μια εικονικη (οπως παντα) πραγματικοτητα, ισως και κανα δυο κουτσομπολια απο την πλατεια του μπιντε . Ευχομαι να κανω λαθος αλλα επειδη φοβαμαι πως οχι , θα σου ελεγα να το ξανασκεφτεις και να σιγουρευτεις οτι το διαβασε..

 82. rollin avatar
  rollin 18/09/2012 18:40:27

  Γιατι εχουν μαθει στα δυσκολα γιατι προερχοντε απ τον.ιδιωτικο τομεα γιατο ανεβαινουν οι ψηφοφοροι τους δε ειαι η πρωιν μεσαια ταξη που δεν βολευτιε 'η κυνηγηθηκε απ το πασοκ

 83. κουκουτσι μυαλο δεν εχεις avatar
  κουκουτσι μυαλο δεν εχεις 18/09/2012 18:55:24

  ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΑΝ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΑΛΟΓΩΝ ΝΑ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΙΣ ΤΗΝ ΠΟΛΙΝ ΜΕ ΑΥΤΑ ΕΑΝ ΑΥΤΑ ΕΙΧΑΝ ΑΡΥΘΜΟ ΚΑΛΠΑΣΜΟ.

  ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΧΛΕΥΑΖΑΝ ΤΟΝ ΠΕΡΙΚΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΤΟΥ , ΕΠΕΙΔΗ ΑΥΤΗ ΠΟΥΛΟΥΣΕ ΕΝΙΟΤΕ ΛΑΧΑΝΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ.

 84. akenaton avatar
  akenaton 18/09/2012 19:33:45

  Το άρθρο πολύ καλό και όπως πάντα καλογραμμένο.
  Η άποψή μου είναι πως η ΧΑ "φούσκωσε" από το τμήμα εκείνο των πολιτών που τα έχασε όλα (άνεργους νέους χωρίς όνειρα, κατεστραμμένους του ιδιωτικού τομέα, ανθρώπους πνιγμένους στα χρέη, κ.α.) και η απότομη άνοδός της είναι καθαρά απότοκη της οικονομικής κρίσης και κυρίως της ψήφισης του 2ου μνημονίου και του PSI. Έπαιξε ρόλο και η αύξηση της λαθρομετανάστευσης δεν λέω αλλά βασικό στοιχείο της στροφής μεγάλων μαζών ψηφοφόρων στην ΧΑ, είναι η φτώχεια, η ανεργία και η έλλειψη ελπίδας για το αύριο μεγάλης μερίδας του πληθυσμού και κυρίως των νέων. Συνεπώς, δεν συμφωνώ πως η ΧΑ θα "εξαφανιστεί" από το προσκήνιο αν λυθεί το μεταναστευτικό, αντιθέτως πιστεύω πως θα μείνει και ίσως μεγαλώσει κι άλλο, για όσο διάστημα οξύνεται η οικονομική κρίση χωρίς κανένα φως στην άκρη του τούνελ. Η ΧΑ θα αρχίσει να συρρικνώνεται πραγματικά, όταν φανεί στον ορίζοντα η λύση του οικονομικού μας προβλήματος και ανθίσει ξανά η ελπίδα στις καρδιές των απελπισμένων που τώρα στοιχίζονται πίσω της μη έχοντας τίποτε (ούτε καν όνειρα) να χάσουν.

  • kitsos avatar
   kitsos @ akenaton 18/09/2012 20:22:00

   Α μπραβο, πεστα και εσυ μπας και το καταλαβουν.
   Οσο τα προβληματα δεν λυνονται τοσο θα φουσκωνουν τα πανια του Μιχαλολιακου.

 85. roadrunner avatar
  roadrunner 18/09/2012 19:37:39

  Καλησπέρα, έχω για αρχή μια ερώτηση .
  Όπως γράφετε κ.Κρανδιώτη "Η οργισμένη πιτσιρικαρία,....στρατιωτικοί, αστυνομικοί...., ψήφισαν τους τύπους με τα μαύρα..."
  Επίσης, από την άλλη ξέρουμε ότι η ΧΑ αντιποιείται το έργο της επιβολής της νομιμότητας που ανήκει, μεταξύ άλλων στην αστυνομία.
  Πως γίνεται λοιπόν τα ίδια άτομα που ενδεχομένως δουλεύουν στην αστυνομία και ενδοϋπηρεσιακά εργάζονται για την έννομη τάξη, εξωϋπηρεσιακά (ως ΧΑυγίτες) να αντιποιούνται την αρχή που υπηρετούν εντός υπηρεσίας ;
  Τι είναι πια, διχασμένες προσωπικότητες ; Ή συμβαίνει κάτι άλλο, πιο οργανωμένο ; ή κάτι άλλο ;
  Δεν μου φαίνονται συμβατά αυτά. Εσείς πως το αντιλαμβάνεστε ;

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ roadrunner 19/09/2012 00:21:55

   Τίποτα οργανωμένο. Απλά η ΧΑ εισπράττει την αγανάκτηση κάθε ομάδας για την δραματική πτώση του εισοδήματος και της ποιότητας ζωής της.

   • roadrunner avatar
    roadrunner @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 19/09/2012 01:36:44

    Αν είχα ένα μαγικό ραβδάκι και εξαφάνιζα από την Βουλή τη ΧΑ μαζί με τους ψηφοφόρους της, των πρόσφατων εκλογών, πιστεύετε ότι θα είχα ξεμπερδέψει μια και καλή με τη φασίζουσα και βίαιη νοοτροπία της;

    ‘Οχι.
    Εδώ και πολύ καιρό, αλλά ειδικά τους πρόσφατους τρεις μήνες, η ΧΑ με την κοινωνικά και πολιτικά ανεκτή και έμπρακτη δημόσια θέση της υπέρ της παραβατικότητας-αντιποίησης αρχής κτλ, έχει κυριολεκτικά «σπείρει» σε πολύ νεαρές ηλικίες (παιδιά και έφηβους) την αρρωστημένη νοοτροπία της βίας και αταξίας. Θα ήταν ζήτημα χρόνου, (ακόμη κι αν εξαφανιζόταν ως δια μαγείας σήμερα), να «θερίσει» νέους πολυάριθμους ψηφοφόρους, από τους σημερινούς ανήλικους που σύντομα θα αποκτήσουν δικαίωμα ψήφου. Αυτό είναι ένα πάρα πολύ μεγάλο πρόβλημα.
    Το πρόβλημα υπάρχει, διότι η νεολαία έχει εγκαταλειφθεί στη μοίρα της, χωρίς αληθινό ενδιαφέρον από τη μεριά της πολιτείας, για τις αξίες και τα πρότυπα που τη γαλουχούν. Ρωτήστε ένα 11χρονο, ένα 15χρονο από λαϊκή γειτονιά, ποιο είναι το πρότυπό του, ποιος ο ήρωας που θαυμάζει. Θα σας απαντήσει το πιθανότερο, έναν εικονικό ήρωα ενός πολεμικού και βίαιου βιντεοπαιχνιδιού. Το ίδιο παιδί θα σας πει ότι θαυμάζει και τους ΧΑγίτες, ο λόγος ευνόητος.
    Αυτά όλα τα λέω γιατί πιστεύω πως, εκτός από τα όσα προτείνετε στην τελευταία παράγραφο του άρθρου σας, (με τα οποία συμφωνώ σίγουρα), επειγόντως θα πρέπει να αλλάξει η πολιτική απέναντι στους νέους, σημερινούς ανήλικους. Πρέπει να δοθούν σε αυτούς διέξοδοι, πρότυπα και αξίες μέσα από υγιή πεδία, όπως ο πολιτισμός, η τέχνη, ο αθλητισμός ως αντίδοτο στη βιαιότητα και τη βαρβαρότητα στην οποία εξωθούνται σήμερα. Επιβάλλεται η πολιτεία να «επενδύσει» κυριολεκτικά στη νεολαία της, παρόλο που αυτό θα είναι δαπανηρό.

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ roadrunner 19/09/2012 10:34:52

     Επανελλήνιση της Παιδείας.

     • roadrunner avatar
      roadrunner @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 19/09/2012 15:51:10

      Πόσα χρόνια θα μας πάρει η Επανελλήνιση ; Επειγόντως πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις από τα αρμόδια υπουργεία. Μέχρι προεκλογικά ψιλολειτουργούσαν κάτι δίκτυα εναντίον της βίας (αλλά μόνο της ενδοσχολικής). Να τα επεκτείνουν προς όλες τις κατευθύνσεις και να ενταντικοποιήσουν τη λειτουργία τους άμεσα και επειγόντως.

     • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
      Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ roadrunner 19/09/2012 19:22:13

      Δυο μέρες θέλει. Διώχνεις κλωτσηδόν τους γενίτσαρους από τα Πανεπιστήμια κι επαναφέρεις τα παλαιότερα βιβλία Ιστορίας, αυτά που βγάζανε Έλληνες, μέχρι να τυπώσεις ακόμη πιο καλά κι Ελληνοπρεπή κι επαναφέρεις τον θεσμό του Επιθεωρητή.

     • roadrunner avatar
      roadrunner @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 19/09/2012 20:35:32

      Σε μια αυτοδύναμη κυβερνήση, χωρίς εξαρτήσεις (όπως, η τρικομματική), με άλλα πρόσωπα (του αρθρογράφου μη-εξαιρουμένου) θα μπορούσε να γίνει και σε δυο μέρες. Στην παρούσα συγκυρία χλωμό το βλέπω... Άρα τι κάνουμε;
      (σσ.:Θέλει προσοχή με την επαναφορά θεσμών, όπως του επιθεωρητή, ειδικά εάν, τον εννοείτε, ως ιδεολογικά ελεγχόμενο από εναλασσόμενες κυβερνήσεις. )

     • Αντικομμουνιστής avatar
      Αντικομμουνιστής @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 19/09/2012 15:57:14

      Και επανελλήνιση της Ελλάδος.

 86. ΚΜ avatar
  ΚΜ 18/09/2012 19:53:13

  Με όποιον οργουελικό όρο δικιάς σου έμπνευσης και να τους μασκαρέψεις, λαθρομετανάστες θα είναι! Και η απειλή που συνιστούν και τα προβλήματα που προκαλούν, θα συνεχίσουν να υφίστανται.

  • Ανιψιός avatar
   Ανιψιός @ ΚΜ 18/09/2012 20:42:34

   Όχι κε/κα. Τα προβλήματα που προκαλούν θα τα λύσουν τα ΧΑ. Αφού το είπαμε, δεν το είπαμε;

   • ΚΜ avatar
    ΚΜ @ Ανιψιός 18/09/2012 20:51:17

    Προτιμώ τα προβλήματα να τα λύσει η πολιτεία.

 87. Νικολαος avatar
  Νικολαος 18/09/2012 20:10:09

  Και μονο που το αρθρο εχει ηδη 216 σχολια ενω την ιδια στιγμη αλλα αρθρα-σχολια που φανερωνουν πλεον πεντακαθαρα την ανακολουθεια λογων και εργω της κυβερνησης των προθυμων εχουν 7 και 10 χτυπηματα ειναι ενα ακομα αυτογκολ της ελληνικης κοινωνιας απεναντι στη ΧΑ.Ο μεγαλυτερος συμμαχος ενος συστηματος στο να περασει τα πλεον αντιλαικα και ενιοτε αντιδημοκρατικα μετρα ειναι ο φοβος που καλλιεργειμε τη δημιουργια της δημοκρατιας της βαιμαρης στη 2012 version που θα φερει η αυξηση των ποσοστων της ΧΑ.

  • Ανιψιός avatar
   Ανιψιός @ Νικολαος 18/09/2012 21:44:18

   Πως το γράφουν συνήθως; +1000!

  • Δικερως avatar
   Δικερως @ Νικολαος 18/09/2012 22:59:18

   Το αρθρο εχει τοσα σχολια γιατι το'γραψε ο Φαηλος.
   Εχασες.

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Δικερως 19/09/2012 00:26:20

    Σας μερρσώ, που λέει κι ο Ζήκος.
    Ο Φάκτορας, ως ανάλγητο πρώην αριστερό αφεντικό, παρ' ότι του ζήτησα να με πληρώνει ανά σχόλιο, έστω στα πλαίσια της ανταλλακτικής οικονομίας με τρικαλινά λουκάνικα και καρδιτσιώτικο τσίπουρο, μ' έχει σαν τον λαθρομετανάστη να πληκτρολογώ για την Σημαία.
    Τώρα μου έχει τάξει να με πάει στην Πορτογαλία να δω το στρατιωτικό κίνημα αλλά δεν τον πιστεύω.

   • Νικος avatar
    Νικος @ Δικερως 19/09/2012 09:25:09

    Αφου ο κ.Κρανιδιωτης εχει τοση αναγνωσιμοτητα γιατι δεν γραφει,οπως εγραφε προεκλογικα για τον πατριωτισμο και την αναγκαιοτητα της αναληψης της εξουσια απο το Σαμαρα,για τα ποσοστα ανεργιας που ακομα και ο Παπουλιας τα αναφερει,την υφεση,την εξαθλιωση,την υπατη αρμοστεια των Γερμανων,τα κατοχικα κλιμακια των δανειστων,τις αυτοκτονιες συμπολιτων μας,τη λειτουργεια του κρατους με τις μεθοδους και τις τακτικες που μας εφεραν εδω και τοσα ακομα που θα δωσουν στο κοσμο να καταλαβει αυτο που πραγματικα συμβαινει και οχι τους εμμεσους ή αμεσους εκβιασμους των ξενων και των εδω συνεργατων τους.

    • Δικερως avatar
     Δικερως @ Νικος 19/09/2012 09:35:00

     Παρ'ολη την αναγνωσιμοτητα των αρθρων του,
     φαινεται πως εσυ δεν τα αναγιγνωσκεις.

     • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
      Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Δικερως 19/09/2012 10:33:25

      Με κάλυψες. Σάμπως γράφω και για τίποτε άλλο.

     • Νικος avatar
      Νικος @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 19/09/2012 15:50:27

      Θα περιμενω με ανυπομονησια το αρθρο σας για δυο απο τους πλεον συμπαθεις και προθυμους υπουργους του υπατου αρμοστη κ.Ραιχεμπαχ,τον κ. Χατζηδακη και Βρουτση.

     • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
      Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Νικος 19/09/2012 19:20:04

      Εδώ είμαστε. Δεν θα χαθούμε...

 88. andreas avatar
  andreas 18/09/2012 20:26:35

  ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ

 89. Enzo avatar
  Enzo 18/09/2012 20:34:02

  Η ΧΑ δεν ανεβαινει μονο λογω των λαθρομεταναστων οπως πολλοι νομιζουν,
  Ανεβαινει κυριως λογω της χαμενης αξιοπρεπειας των Ελληνων και της Ελλαδος.
  Σιχαμενοι και αηδιασμενοι ολοι οι Ελληνες απο την ανικανοτητα των πουλημενων σημερινων πολιτικων και απο τα απανωτα χαστουκια των Ευρωπεων Τροικανωνν στρεφονται μαζικα στην ΧΑ.
  Τα ταγματα εφοδου κυριοι θα τα δημιουργησουν οι ιδιοι οι Ελληνες που θα γινουν οι δημιοι σας αν δεν αλλαξετε.
  Ειναι απλα οοοοοοολα.

 90. stamoschios avatar
  stamoschios 18/09/2012 21:23:15

  Κύριε Κρανιδιώτη με συγκινήσατε, είστε από τους ελάχιστους που τιμάτε δεόντως τα παντελόνια που φοράτε. Είστε φωνή πατριωτισμού σε ένα περιβάλλον απόλυτης παρακμής. Συνεχίστε έτσι και να ξέρετε ότι θα είμαστε δίπλα σας στις δύσκολες μέρες που έρχονται. Η ελπίδα για μια διαφορετική Ελλάδα συνεχίζει να υπάρχει ενόσω αγωνιστές πατριώτες σαν εσάς συνεχίζουν να αντιμάχονται ευθαρσώς την εθνομηδενιστική θολοκουλτούρα.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ stamoschios 19/09/2012 00:59:42

   Υπερβάλλεις τα μάλα αλλά ευχαριστώ, Μια γνώμη έχω, αυτή λέω. Απλά είχα βαρεθεί να διαβάζω "αναλύσεις" που άρχιζαν και σταματούσαν στους "κακούς ναζιστές".

 91. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 18/09/2012 21:28:55

  Αγαπητέ κ Φάηλε αναλύσεις επί του προφανούς .....

  Η ΧΑ δεν είναι τίποτα άλλο από την εντροπία του συστήματος της αταξίας που έχουμε οικοδομήσει σε τούτη τη γωνιά που ποτέ δεν έγινε Κράτος.
  Αν είχαμε ένα εύτακτο σύστημα η ανακατανομή των συστατικών του θα είχε οδηγησει το σύστημα να ανακατανεμηθεί.
  Τα παιδιά απλά παίζουν την βαλβίδα ασφαλείας του συστήματος που "αδυνατεί" υπόδουλο των σκοπιμοτήτων του να εφαρμόσει τους κανόνες που θιεσμοθετεί.
  Αντί να σκεφτόμαστε και να πράτουμε λοιπόν έχουμε εξομολογήσεις και αμαρτωλούς.
  Αντί να οργανώνουμε και να λειτουργούμε έχουμε τακτοποιήσεις των μη αναμάρτητων και της παρέας του.
  Οπότε το σύστημα πρέπει να διμηουργήσει ένα υποκατάστατο.

  ΥΓ

  Στην Γερμανία πχ το εύτακτο σύστημα αποδομήθηκε καταστραφηκε και μετεξελίχθηκε με την εμφάνιση του εθνικοσοσιαλισμού γιατί λειτούργησε ο εθνικοσοσιαλισμός καταλυτικά και όχι συμπληρωματικά υποκαθιστώντας το όπως εδώ.
  Να λέμε ότι οι μπάτσοι που τα σπάνε ως μέλη της ΧΑ και πίνουν φραπέ στην Υπηρεσία τους (μια βόλτα στα Εξάρχεια για κάθε ενοχλημένο...) είναι αντισυστημικοί είναι φαιδρότερο της επιμήκυνσης και γελιότερο της επαναδιαπραγμάτευσης...

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Ο Ιθαγενής 19/09/2012 00:28:19

   Το υστερόγραφο σου μόνο ως ανέκδοτο το εκλαμβάνω.
   "Ψοφάτε" μερικοί για συμωμοσιολογικές εξηγήσεις.

   • Ο Ιθαγενής avatar
    Ο Ιθαγενής @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 19/09/2012 01:22:17

    Ανέκδοτο;
    -Πάμε Εξάρχεια να δούμε διακίνηση ναρκωτικών και χρήση ενώ ο ένστολος κοιτά με τον φραπέ;
    -Πάμε Εθνικό Μουσείο;
    -Την περασμένη εβδομάδα κάτοικος (ηλικιωμένη κυρία) τους είπε ότι δεν μπορεί να μπει σπίτι της γιατί στην είσοδο της πολυκατοικίας γινόταν χρήση ναρκωτικών και η απάντηση ήταν ότι δεν είναι δουλειά τους.
    -Σήμερα το πρωί 07,10 αγόραζαν τη δόση τους στην πρασιά μεταξύ ΕΑΠ & ΕΜΠ και 4 αστυνομικοί ήταν στα κάγκελα και έπιναν φραπέ ενώ 3 των ΜΑΤ φύλαγαν στη γωνία το φαρμακείο. Αλλά φυλάνε και προστατεύουν.
    -Στην Ραφήνα ή στο Μεσολόγγι δεν υπήρχε ....αστυνομία;

    Αλλά είναι ανέκδοτα και συμωμοσιολογικές εξηγήσεις.

    Η αδιαφορία ο ωχαδερφισμός η μη τήρηση του καθήκοντος το άλλοθι των σκοπιμοτήτων (ή δεν βοηθά η ύπαρξη της "γραφικής" ΧΑ το πολιτικό σύστημα; οι "σοβαροί" & οι "φασίστες¨...) δεν είναι ούτε συνωμοσίες ούτε ανέκδοτα αλλά απλά τμήμα της ίδιας πραγματικότητας.

    ΥΓ

    αφού αρθογραφείς και σε εφημερίδα ας στείλουν ένα φωτογράφο και ένα δημοσιογράφο όποια ώρα θες να περπατήσει από Πατησίων έως ΕΑΜ να διασχίσει την Μπουμπουλίνας και να κατέβει την Στουρνάρα μετρώντας αστυνομικούς , χρήστες και διακινητές....να δούμε ανέκδοτα και συνωμοσίες.

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Ο Ιθαγενής 19/09/2012 10:29:56

     Η κατάσταση που περιγράφεις εξηγείται πολύ απλά. Η χρήση ναρκωτικών πια είναι τόσο διαδεδομένη, τόσο συχνή εικόνα στο κέντρο, που οι αστυνομικοί πια συνήθως επεμβαίνουν μόνο για την εμπορία! Συνηθίσαμε στην ξεφτίλα μας!
     Υπάρχει λύση αλλά θα τα πούμε σε άλλη ανάρτηση.

     • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
      Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 19/09/2012 10:31:46

      Και το "ανέκδοτο" πήγαινε στο " οι μπάτσοι που τα σπάνε ως μέλη της ΧΑ". Παλιά καραμέλα.

 92. Χριστόφορος Μίχου avatar
  Χριστόφορος Μίχου 18/09/2012 21:32:58

  Γεια σου ρε Κρανιδιώτη... και συχώρα μου το "ρε" το λέω γιατί σε νοιώθω φίλο και είσαι ο Έλληνας που πονάει και εκφράζεται με Ελληνικά, παράλληλα εκφράζεις όλους εμάς τους σκεπτόμενους (θεωρώ) πατριώτες, που δεν ανατρέχουμε σε εύκολους ακραίους τσαμπουκαλισμούς στους αδύναμους, αλλά έχουμε μέσα μας τη δικαιοσύνη και το σεβασμό προς κάθε κατεύθυνση, μαζί ασφαλώς και την απαίτηση να μας σέβονται σεβόμενοι τους νόμους της πατρίδας μας όλοι, ντόποιοι και ξένοι, μαύροι άσπροι ή πολύχρωμοι.
  Σε χαίρομαι γιατί κρατάς τον ίδιο πατριωτικό τσαμπουκά, από τότε που γνωριστήκαμε το ’94 μέχρι και σήμερα.
  Θα ήταν διαφορετική η χώρα μας με ακόμα 299 Κρανιδιώτες, αλλά βλέπεις και στη Β’ Πειραιά, χωρίς κόσμο υποχρεωμένο δεν εκλέγεσαι…
  Αυτοί είμαστε γ’ αυτό και βρίσκουν τόπο να θεριεύουν οι άλλοι.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Χριστόφορος Μίχου 19/09/2012 00:30:15

   Χαιρετώ, αρχαίε σύντροφε εν όπλοις.
   Kein Problem, που θα 'λεγε κι η φίλη μας η Άνγκελα, που ξαγρυπνά για το καλό μας...

 93. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 18/09/2012 21:37:26

  Μπράβο Φαήλο ,προσυπογράφω κάθε λέξη.

  Να προσθέσω ,πως ένα ακόμα μήνυμα που θα πρέπει να πάρει η ΝΔ (αν μπορεί) απο την άνοδο της Χ.Α ,είναι πως ο λαός θέλει τη Δεξιά , ΔΕΞΙΑ- με την πατριωτική έννοια, όχι με την...νεοφιλελεύθερη!

  Δεν τους λέει τίποτα στη Συγγρού ο χαμός που έγινε με το DVD για τον Γράμμο που διαφήμιζε η "Δημοκρατία"? (Και δεν ήταν για την...καλιτεχνική αξία της ταινίας βέβαια!)

  Να δούμε ,πότε εκπρόσωπος της ΝΔ θα τολμήσει (...) να παραστεί σε εκδήλωση στον Γράμμο ή στου Μακρυγιάννη. Μόνο τότε θα πιστέψω πως η περίοδος της ιδεολογικης (και όχι μόνο) τρομοκρατίας της Αριστεράς έχει ξεπεραστεί.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ΣΤΕΛΙΟΣ 19/09/2012 00:34:33

   Ως γνωστόν, όταν η Αριστερά κάνει (και σωστά) εκδηλώσεις για τους πεσόντες της στον Εμφύλιο (όπου συμμετείχαν και κατσαπλιάδες ΣΝΟΦίτες, πρωτοξάδερφα των Ναζί του Ιβάν Μιχαήλοφ, κολλητού του Χίμμλερ) είναι "εκδηλώσεις μνήμης". Οποιαδήποτε εκδήλωση στην μνήμη των πεσόντων του Εθνικού Στρατού, ήτοι στρατευμένων παιδιών του ελληνικού λαού, που χάρη σε αυτούς δεν γίναμε Αλβανία, είναι "εκδήλωση μίσους"... Λες κι ήταν μούλοι, μισθοφόροι, ξένοι ή έπεσαν γι' άλλη Πατρίδα.

   • Πατωματζής avatar
    Πατωματζής @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 19/09/2012 00:56:00

    Φαήλο αυτά που λες για γιορτές μίσους να πολύ ωραία τα γράφει ένα μέλος με το όνομα OLDY εδώ:

    http://www.multiforums.gr/humanity/viewthread.php?tid=413&page=11

    Κι ειδικά για το ιδεολογικό υπόβαθρο του κουμμμουνισμού. Όντως αν παραδεχτούν τα λάθη των προπατεράδων τους, τότε δε θα έχουν και λόγο ύπαρξης.

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Πατωματζής 19/09/2012 15:48:35

     Τώρα το είδα! Ω, ρε φίλε!!

     • Πατωματζής avatar
      Πατωματζής @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 20/09/2012 23:59:44

      Καλησπέρα και πάλι :)
      Ευχαριστώ για τις απαντήσεις στα διάφορα σχόλια μου.

      Συνεχίζω:
      Μια και φαίνεται ότι ακούς τον κοσμάκη κι έχεις την πρόσβαση εκεί στη Συγγρού, υπό την έννοια ότι συναντιέσαι με διάφορα πολιτικά πρόσωπα, κάνε μια χάρη να τους τα ψάλλεις λέγοντας ότι υπάρχουν δεξιοί ψηφοφόροι (όπως εγώ) που αν δεν αλλάξει ρότα η ΝΔ, τότε είτε θα προτιμήσουν αποχή, είτε θα πάνε στη Χ.Α. μη λογαριάζοντας τα όσα αρνητικά γράφονται για αυτή.
      Έλεος πια τόσο τυφλοί είτε κουφοί είναι εκεί πάνω???
      Και μία άλλη μ*λακία της ΝΔ είναι που ασχολιέται τακτικά με το κόμμα αυτό.
      Λαγός τη φτέρη κούναγε κακό του κεφαλιού του. Ψήφους θα χάνουν προς Χ.Α. αυτό θέλω να πω. Γιατί ο δεξιός κατά κανόνα δε θα πάει σε ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ κλπ αριστερά κόμματα.
      Από την άλλη μερια people are strange κατά Jim Morisson τραγούδι. Και πόσο μάλλον σε περίοδο κρίσης όλα τα απωθημένα αναδύονται στην επιφάνεια. Να γιατί ο Κασιδιάρης ηρωποιείται που χαστούκισε την Κανέλλη, ο Γερμενής που επενέβη στους πάγκους των παράνομων μικροπωλητών...
      Τα γράφει κι ο ΒΙΣ κατά καιρούς, συμφωνώ ότι σε μια τρικομματική κυβέρνηση δε μπορείς να κάνεις και πολλά γιατί δεν έχεις την άνεση της πλειοψηφίας, όμως αυτό δεν πείθει πλέον πάντοτε. Είδαμε και το 2007 που είχε το 150+ κι ο συντοπίτης κ. Προκόπης Παυλόπουλος έλεγε διάφορα για το θέμα των λαθρομεταναστών (ας μην επεκταθώ τα ξέρεις πολύ καλύτερα κι από εμένα). Βέβαια το να επαναφέρουν το θεσμό του επιθεωρητή που λες παραπάνω, είτε να γραφούν βιβλία πράγματι ελληνικά θα βρει αντίθετους στα άλλα κόμματα της συγκυβέρνησης. Αυτό θα μπορούσε να γίνει σε πλειοψηφική κυβέρνηση. Ας αναβληθεί λοιπόν, έως νεωτέρας!
      Όμως αλλάζοντας την όψη της κοινωνίας έστω στο θέμα της ασφάλειας, που είναι ένα από τα κρίσιμα προβλήματα του λαού (είναι και το οικονομικό πρώτιστο όμως $$$ δεν υπάρχουν) πιστεύω ότι μπορεί να μειωθεί η εκλογική δύναμη της Χ.Α.

 94. giannis avatar
  giannis 18/09/2012 22:21:06

  Οπως η χούντα τύγχανε της αποδοχής εναλλασόμενη με την υποστήριξη των πρώην ψηφοφόρων της ερε, του συναγερμού κλπ έτσι και η χρυσή αυγή τυγχάνει της αποδοχής εναλλλασόμενης με την υποστήριξη των πρώην ψηφοφόρων της νδ.
  Αλλωστε ως γνωστόν ο αρχηγός της χρυσής αυγής αποτελεί πνευματικό παιδί του αργηγού της χούντας.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ giannis 19/09/2012 01:03:41

   Καλά, μιλάμε έπιασες τον ταύρο από τα κέρατα...

   • giannis avatar
    giannis @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 19/09/2012 18:29:36

    Εγώ ξέρω ότι ο συριζα από 3% το 2007 εφτασε το 30% σε 5 χρόνια αντλώντας ψηφοφόρους από το πασοκ πρωτίστως που έχασε αντίστοιχο ποσοστό.
    Επίσης ξέρω ότι το πασοκ από 12% σε 7 χρόνια έφτασε το 48% αντλώντας ψήφους από την ενωση κέντρου πρωτίστως.
    Επίσης ξέρω ότι ηχρυσή αυγή από 0,3% έφτασε στα γκάλοπ για την ώρα το 15-20% σε 3 χρόνια αντλώντας ψήφους από τη νδ πρωτίστως.

 95. Dimitris avatar
  Dimitris 18/09/2012 22:45:48

  Η άνοδος της Χρυσής Αυγής Οφείλετε
  1) Στην αποτυχία των 2 μεγάλων κομμάτων ΝΔ ΠΑΣΟΚ να ανταποκριθούν στο ρόλο που ο λαός τους έβαλε για να παίξουν, δηλαδή την κοινωνική δικαιοσύνη μεταξύ πλουτοκρατίας και λαού Η αστική δημοκρατία και ο καπιταλισμός είτε το θέλετε είτε όχι είναι ευλογία για την ανθρωπότητα και αναγκαίο σκαλοπάτι για να έρθει κάποια στιγμή ο Σοσιαλισμός και ο Κομμουνισμός και να πάψει η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.
  2) Τα ΜΜΕ που έλεγαν στο λαό να αποδοκιμάσει την αστική δημοκρατία.Όταν ο λαός (οι αγανακτισμένοι) μούτζωνε το κοινοβούλιο και δεν καταλάβαινε ότι μουτζώνει ότι πιο ιερό και καλό έχει να δείξει η ανθρωπότητα έως σήμερα.
  3) Τα Κόμματα της αριστεράς που δεν κατάφεραν να καπελώσουν το κίνημα τον αγανακτισμένων και πουν στο λαό τη σημαίνει εργάτης , πλούσιος, ταξική πάλη, λαϊκή εξουσία.
  4) και σημαντικότερο ότι ο λαός δεν έχει το "γνώθις εαυτών" και φοβάται που είναι απόλυτα λογικό,

  Η λύση είναι μία να καταλάβει ο λαός ότι ο φόβος που τον κατέχει πρέπει να περάσει από την άλλη μεριά σε αυτούς που δεν φοβούνται τίποτα και τρίβουν τα χέρια τους από ευτυχία που ήρθε η κρίση και αυτοί δεν είναι οι μετανάστες που φοβούνται πιο πολύ από τους Έλληνες αλλά οι πλούσιοι και η αστική τάξη.

 96. Ha dybbuk avatar
  Ha dybbuk 18/09/2012 22:47:07

  Συμφωνουμε ολοι οτι οι λυσεις ειναι μονοδρομοι. Μα δεν συναντιωμαστε ποτε και πουθενα γιατι ακολουθουμε διαφορετικους μονοδρομους

 97. Ίωνας avatar
  Ίωνας 18/09/2012 22:51:20

  Η χρυσή αυγή ανεβαίνει γιατί συνεχίζονται οι μεταρρυθμίσεις στην Χώρα μας.Γιατί μέρα με την μέρα μειώνεται το βιοτικό επίπεδο του Έλληνα.Με πετσοκομένους μισθούς και συντάξεις με χαράτσια και κάθε λογής φόρο με ανεργία στο κόκκινο και χωρίς ελπίδα για καλύτερη ζωή στο μέλλον είναι λογικό να ανεβαίνει ένα κόμμα το οποίο θεωρείται αντισυστημικό.

 98. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 18/09/2012 23:00:18

  Δεν βγαίνεις ξαφνικά σε ένα αντιτροϊκανό ξέφωτο να χορτάσεις ήλιο...
  https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=149283

  • Kώστας ΜΠ avatar
   Kώστας ΜΠ @ Δημήτρης 19/09/2012 00:37:37

   "Mεγαλεία" άγνωστα στον πολύ κόσμο.
   Ξεκατινιάζονταν οι ψευτοεθνικιστές στο ...Indymedia!
   Bγήκε μετά ο Κουσουμβρής , έγραψε βιβλίο για τα όσα είδε εκεί μέσα και καταλαβάμε...
   Και το ερώτημα παραμένει: με την Αλβανική και λοιπές μαφίες όλα καλά ψευτοεθνικιστές; Καλή η μπίζνα στην υγεία των κορόιδων...

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Δημήτρης 19/09/2012 02:04:37

   Χμμμ... Λυθπάμαι που θα σας το χαλάσω αλλά οι δικές μου πληροφορίες, λόγω επαγγέλματος, είναι πως το συγκεκριμένο έγγραφο είναι μούφα.
   Χρησιμοποιήθηκε παλαιότερα και αυτός που το χρησιμοποίησε έφαγε ένα έτος φυλάκιση για πλαστογραφία. Ο δε φερόμενος ως κλαδάρχης, "Ταξίαρχος Αεράκης Νικόλαος", που δήθεν υπογράφει, είναι ανύπαρκτο πρόσωπο. Δεν υπήρξε αξιωματικός στο ΕΣ με τέτοιο όνομα.
   Η ακεραιότητα δεν έχει χρώμα. Ας είμαστε αξιόπιστοι...

 99. Enzo avatar
  Enzo 18/09/2012 23:12:00

  Δεν ξέρω τι λέτε αλλα Στην βουλη ακούω τον Χρήστο παπά της ΧΑ , μια χαρα τα λέει ο άνθρωπος , καλα εκείνος ο σταικουρας έχει μείνει με ανοιχτό το στόμα και τον ακούει .
  Έρχονται και έρχονται γρήγορα .

 100. Μεγάλες στιγμές avatar
  Μεγάλες στιγμές 18/09/2012 23:30:10

  Επίτευγμα της Αριστεράς", χαρακτηρίζει την άνοδο της Άκρας Δεξιάς και ειδικότερα Χρυσής Αυγής, ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης...


  Σύμφωνα με τον ΒΗΜΑτοδότη, ο πρώην πρωθυπουργός είπε πως η Χρυσή Αυγή ανέβασε τα ποσοστά της λόγω της Αριστεράς και της ανομίας που επικράτησε τα τελευταία χρόνια στην χώρα. Παράλληλα είπε πως για το καλό του τόπου, να σταματήσουν οι έκνομες ενέργειες των άκρων

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Μεγάλες στιγμές 19/09/2012 00:39:42

   Παρακαλώ πολύ πείτε στην Γη να σταματήσει να γυρίζει και ειδοποιείστε την πυροβολαρχία στον Λυκαβηττό (βυσματάρες, ε;) να ρίξει 21 κανονιοβολισμούς. Συμφωνώ, ναι, με τον επίτιμο!
   Και προχθές συμφώνησα λέξη προς λέξη με το άρθρο του Στ. Κασιμάτη για την βία της αριστεράς!!
   Τι άλλο μου μέλλει να πάθω πριν κλείσω τα μάτια μου, ο τάλας;

   • τηλέμαχος αναγνώστου avatar
    τηλέμαχος αναγνώστου @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 19/09/2012 02:04:34

    Όλοι οι καλοί χωράνε στα μαγαζιά των νταβατζήδων τώρα που ο κύριος εχθρός έγινε η αριστερά. Σαν δοκιμαστικό μοιάζει αυτό το άρθρο, "κοιτάτε εγώ τα γράφω καλύτερα και πιο αντρικά από τη λεπτή πένα της Πανδώρας". Μη σας πω και καλύτερα από τον αλέξη που είχε γράψει το προφητικό "Γιατί ανεβαίνει ο Καρατζαφέρης".

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ τηλέμαχος αναγνώστου 19/09/2012 10:25:57

     Δηλαδή περνάω casting για την "μονοπύθμενη"; Μπαααα, δεν είμαι φίλος.

     • τηλέμαχος αναγνώστου avatar
      τηλέμαχος αναγνώστου @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 19/09/2012 14:30:29

      Τα περί πατρίδας, ελληνικού τρόπου, παράδοσης είναι σε μεγάλο βαθμό λόγια. Το ουσιαστικό που καίει τους νταβατζήδες, καναλάρχες, εργολάβους, εφοπλιστές, είναι η τεράστια "εσωτερική υποτίμηση" με την κινεζοποίηση των μισθωτών, την προλεταριοποίηση μεσαίων στρωμάτων, και την "αξιοποίηση" - exprpopriation της δημόσιας περιουσίας. Σε αυτό δεν έχετε καμιά διαφορά εξ ού και η λατρεία που τρέφουν Αλαφούζος, Μπόμπολας (ή δεν το πρόσεξες;) για τον Σαμαρά. Έχεις αναρωτηθεί που διαφέρεις από τον Μπ. Παπαδημητρίου; Για υτό σου λέω, όλοι οι καλοί χωράνε, και όχι απαραίτητα στο αλαφουζέϊκο, τόσοι εθνικοί ευεργέτες υπάρχουν γύρω ...

     • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
      Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ τηλέμαχος αναγνώστου 19/09/2012 15:44:44

      Κακοήθες το σχόλιο σου, γιατί είσαι παλιός εδώ μέσα και ξέρει πολύ καλά πόσα έχω γράψει και γράφω ενάντια σε αυτήν πολιτική ύφεσης και περικοπών.
      Ξέρεις επίσης πολύ καλά ότι δεν γράφω απλά και γενικά περί πατρίδος και παράδοσης.
      Άρα, φίλτατε μάλλον εσύ έχεις κοινά με τον κύριο Μπάμπη, τουλάχιστον στον σεβασμό της αλήθειας. Πρόσεξε την ακεραιότητα σου, μπάζει...

     • τηλέμαχος αναγνώστου avatar
      τηλέμαχος αναγνώστου @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 19/09/2012 16:16:14

      Όταν έρχεται όμως η κρίσιμη ώρα λες "τι να κάνει κι ο Αντώνης πρέπει να ψηφιστούν τα μέτρα εδώ που φτάσαμε". "Σκληρά αλλά αναγκαία τα μέτρα" λένε και οι κεφαλαιοκράτες που "τυχαίνει" να ελέγχουν την ενημέρωση. Με την ευκαιρία, αν είχες περάσει τον τρισμέγιστο Τραγάκη θα τα ψήφιζες τα μέτρα αυτά των 11,5 δις και βάλε, ή όχι;
      Για τα περί πατρίδας θα σε πιστέψω ότι δεν είναι λόγια όταν θα πεις "αϊ σιχτίρ με τις "Βιβλιοθήκες" και τις "Μυκόνους" σας αλλού είναι η ψυχή αυτής της χώρας"

     • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
      Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ τηλέμαχος αναγνώστου 19/09/2012 19:18:53

      Για ξαναδιάβασε με και θα σου λυθούν όλες οι απορίες.
      Όχι, δεν θα τα ψήφιζα αν δεν δεχόταν η κυβέρνηση ισοδύναμα, που θα ελάφρυναν ορισμένες κατηγορίες και δεν υπήρχε Νέμεση για τους υπεύθυνους. Διάβασε τι γράφω στη "Δημοκρατία" σήμερα.
      Σου θυμίζω πως έχω διαφωνήσει και με την συγκυβέρνηση τον Νοέμβριο και με το μεσοπρόθεσμο. Το ότι εξηγώ τα κίνητρα του Α.Σ. και δεν υιοθετώ τα περί "προδοσίας" των καμμένων εγκεφάλων δεν σημαίνει ότι ομοφρονώ.
      Τα έχω γράψει δημοσίως.
      Οπότε να είσαι πιο προσεκτικός.

     • τηλέμαχος αναγνώστου avatar
      τηλέμαχος αναγνώστου @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 19/09/2012 19:51:35

      Γι' αυτό σου λέω, διαφωνία με τη συγκυβέρνηση και το μεσοπρόθεσμο και κάτι μέρες μετά υποψήφιος με τη ΝΔ δεν συμβιβάζεται. Λόγια. Και επειδή ούτε ισοδύναμα υπάρχουν ούτε Νέμεσις (ούτε καν για τους πασόκους που λέει πολλά) κρατάμε τη μη ψήφιση που θα σήμαινε διαγραφή. Όπως σου έγραφα λοιπόν και την τελευταία φορά τι θες εκεί μέσα; Ίσα για να αρχίσεις να φέρνεις του Κασιμάτη;

     • Ανιψιός avatar
      Ανιψιός @ τηλέμαχος αναγνώστου 20/09/2012 17:52:21

      Συμφωνώ με τα περισσότερα από αυτά που γράψατε. Όμως, για να λέμε και του στραβού το δίκιο, η σύγκριση που κάνετε μεταξύ του κου Φαήλου και των κων Μπάμπη Φαληριώτη(το ίδιο είναι και οι δύο), είναι άδικη.
      Ο κος Φαήλος είναι σαφώς πιο ωραίος(πιο ωραίος, όχι ωραίος) και ευσταλής κι απ'τους δύο και οπωσδήποτε δεν είναι ντιντής, όπως αυτοί οι δύο. Να είμαστε δίκαιοι.

     • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
      Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ τηλέμαχος αναγνώστου 21/09/2012 00:45:10

      Ανηψιέ, ο Μπάμπης όμως έχει πιο φαρδιά κι ωραία χωρίστρα...
      Κι έχει πάντα κι αυτό το από καθέδρας αξιόπιστο ύφος είτε θάβει, είτε επαινεί τον Πρωθυπουργό.
      Μπορεί να πει τα ίσια και τ' ανάποδα χωρίς να παίξει βλέφαρο. Νομίζεις πως βλέπεις BBC, ρε παιδί μου, στο πιο βαλκάνιο και "μονοπύθμενο".

 101. nik avatar
  nik 18/09/2012 23:30:24

  Ισως το καλύτερο άρθρο εξ' όσων έχω διαβάσει από τον Φαήλο Κρανιδιώτη!

 102. Κοινὸς νοῦς avatar
  Κοινὸς νοῦς 18/09/2012 23:44:23

  Δεῖτε αὐτό: Islam en Europe καὶ ἂν θέλετε προβάλετέ το.

  • blue nile avatar
   blue nile @ Κοινὸς νοῦς 19/09/2012 10:59:29

   Γράφω κάτι σχετικά παρακάτω...

 103. Πατωματζής avatar
  Πατωματζής 19/09/2012 00:04:37

  Μετά από 5 ώρες και 4 λεπτά ακριβώς (βάσει του δικού μου ρολογιού βεβαίως - βεβαίως) από την ώρα της ανάρτησης, κάνω το 293ο σχόλιο.
  Όταν λοιπόν έχει τόση μεγάλη κίνηση (θες ενδιαφέρον, δεν κολλάμε στο ουσιαστικό) ένα θέμα για τη Χ.Α. ε τότε της κάνουμε την καλύτερη διαφήμιση.

  • Δικερως avatar
   Δικερως @ Πατωματζής 19/09/2012 00:10:48

   Κι εσυ την πατησες.
   Το αρθρο εχει τοσα σχολια γιατι το’γραψε ο Φαηλος.

   • Πατωματζής avatar
    Πατωματζής @ Δικερως 19/09/2012 00:18:36

    Τώρα μάλιστα....
    Για δες γενικά άρθρα περί Χ.Α. πόσες αναρτήσεις έχουν. Θέλω να πω ότι όσο η μέχρι τώρα αντιμετώπιση προς τη Χ.Α. κάθε άλλο παρά καλό της κάνει. Κι εγώ που δεν την ψήφισα το φχαριστήθηκα για τις φάπες της Λιάνας. Και δεν είμαι μόνον εγώ. Κι άλλος κοσμάκης χαίρεται (πες ικανοποιείται - δε θα κολλήσουμε στην επιλογή του καταλληλότερου ρήματος) για τις δράσεις της, άσχετα αν δεν την ψήφισε.
    Όσο για τα άρθρα του κ. Κρανιδιώτη πάντα έχουν κίνηση για πολλούς και διάφορους λόγους (δε θα το αναλύσω θα βγούμε εκτός θέματος).

    • Δικερως avatar
     Δικερως @ Πατωματζής 19/09/2012 00:23:57

     A sense of humor is the ability to be amused.

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Πατωματζής 19/09/2012 00:41:13

     Για πες να μάθω.

     • Πατωματζής avatar
      Πατωματζής @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 19/09/2012 01:19:40

      Αφού επιμένεις θα πω ορισμένους τότε :)
      Καταρχάς είναι ο τρόπος γραφής σου. Ξεχωρίζεις γιατί γράφεις αφουγκραζόμενος τον παλμό της κοινωνίας. Στον πολύ κόσμο δεν αρέσει ούτε ο 100% δόκιμος λόγος στυλ Harvard University αλλά ούτε κι η εντελώς λαϊκή γλώσσα. Ακραίοι τρόποι έκφρασης κι οι δύο κατά την προσωπική μου γνώμη. Απεναντίας ο τρόπος γραφής σου κινείται πολύ εύστοχα ανάμεσα στα δύο αυτά "άκρα".
      Δε μένω Αθήνα να έχω την τύχη να σε βλέπω τακτικότερα στην τηλεόραση, όμως κάποτε σε μια αναμετάδοση της Ζούγκλας τον Ιούνιο που μας πέρασε (μέσω του μεσσηνιακού καναλιού Μεσόγειος) ο Μάκης είχε πει κάτι που μου έμεινε:
      "Αν σε κάθε κόμμα υπήρχε κι από ένας Φαήλος τότε η κατάσταση θα ήταν εντελώς διαφορετική".
      Με το ίδιο στυλ γραφής, μιλάς παρόμοια και στον τηλεοπτικό φακό. Άλλο ένα πλεονέκτημα (αν και αρετή θα ήταν καταλληλότερη λέξη).
      Είσαι ο δεξιός που θα θέλαμε να σε έχουμε δίπλα μας. Όχι ο μαλθακός δεξιός που φοβάται να πει τη λέξη πατρίδα γιατί θα τον πουν φασίστα. Αυτός που με τέτοιες ενοχές & αντιλήψεις έδωσε αέρα να αλωνίζει η αριστερή προπαγάνδα.

      Εύχομαι από τα βάθη καρδίας να σε αξιοποιούν εκεί στη ΝΔ. Και σε αυτό πιστεύω να βοηθά κι η συμμετοχή με την αγάπη του κόσμου απέναντι στο πρόσωπό σου.
      Ας βάλω όμως μια τελεία εδώ. Καλό βράδυ!!

     • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
      Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Πατωματζής 19/09/2012 10:23:36

      !!!! Καλημέρα φίλε.

     • Ανιψιός avatar
      Ανιψιός @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 19/09/2012 17:11:26

      "Πες μου το φίλο σου, να σου πω ποιος είσαι"
      Τα περί των χαστουκιών του Κασίδη στη Κανέλλη τα διαβάσατε ή διέλαθον της προσοχής σας;

     • Ο Θείος avatar
      Ο Θείος @ Ανιψιός 21/09/2012 14:47:31

      Τελικά έπεσα έξω στην πρόβλεψη και το μάτς βγήκε Κασιδιάρης - Λιάνα 3 -0.
      Απρόβλεπτο, όπως η ομάδα της Λιάνας με την Μάριμπορ.

     • Πατωματζής avatar
      Πατωματζής @ Ανιψιός 21/09/2012 22:18:07

      Σαφώς και τα είδα όπως κι αρκετός κόσμος.
      Γενικά να οι μη αριστεροί ψηφοφόροι το φχαριστήθηκαν το γεγονός αυτό (βάλε κι εμένα μέσα).
      Όταν η κυρία αυτή μένει στην Εκάλη και φουμάρει τσιγάρο (καπιταλιστικό πράγμα) σε αποτυχημένους lifestyλίστες τύπου Κωστόπουλου ή σε γλειώδεις φάτσες που ψευδίζουν όπως ο Θέμος ενώ τα πρόβατα της αριστεράντζας ψωμολυσσάνε αντί να την πάρουν με τις πέτρες, ε της χρειαζότανε κι ένας Κασιδιάρης για να της κοπεί ο βήχας....

 104. rollin avatar
  rollin 19/09/2012 00:09:32

  Χρυσαυγιτης δεν γεννιεσε γινεσαι σε κανει η σταση της αριστερας να δει την ουσια του προβληματος.

 105. Aφροδίτη avatar
  Aφροδίτη 19/09/2012 00:32:54

  Όταν κάποιοι, που δήθεν κόπτονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα, σκανδαλωδώς στηρίζουν πάντα συγκεκριμένες κοινωνικές και συνήθως μειονοτικές ομάδες, αδιαφορώντας προκλητικά για τα δικαιώματα των πλειονοτήτων, τότε καλό είναι να τους στείλουμε και τον λογαριασμό για την άνοδο της Χ.Α.
  Η παρακάτω ανάρτηση, άκρως επίκαιρη, δίνει ενδεχομένως μια σοβαρή απάντηση, στο ερώτημα.

  http://profiltispolis.blogspot.gr/2012/09/blog-post_4623.html

 106. ΑΜΟΡΓΟΣ avatar
  ΑΜΟΡΓΟΣ 19/09/2012 00:46:11

  Η ΛΥΣΗ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΟΣ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΑ ΤΟΝ ΣΥΝΤΑΚΤΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ.
  ΤΟ ΑΘΛΙΟ ΑΥΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΩΣ ΔΙΑ ΜΑΓΕΙΑΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ,ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΑΝ ΚΑΛΟΔΟΥΛΕΜΕΝΗ ΜΗΧΑΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΡΘΟΥΝ ΟΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ.
  ΜΑ ΚΥΡΙΕ ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗ ΔΕ ΔΟΥΛΕΥΕ ΚΑΙ ΔΕ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΠΑΜΕ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΣΤΟ ΓΚΡΕΜΟ,ΠΩΣ ΘΑ ΕΡΓΑΣΘΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΥ ΣΤΕΛΕΧΩΝΟΥΝ ΤΗΝ Χ.Α. ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΕΤΕ?
  ΑΚΟΜΗ ΠΡΟΤΡΕΠΕΤΕ ΤΙΣ ΝΕΟΛΑΙΕΣ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΕΡΓΟ, ΠΟΙΑΣ ΜΟΡΦΗΣ ΑΚΡΙΒΩΣ?ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΝΑ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΟΔΕΙΕΣ ΤΩΝ ΤΕΜΠΕΛΧΑΝΑΔΩΝ ΝΕΟΑΓΡΟΤΩΝ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΤΗΣ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ?
  Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΥΡΙΕ ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗ.ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΘΑΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΥΝΟΛΟ(Ζ.ΛΟΡΕΝΤΖΑΤΟΣ,ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΘΥΜΗΘΗΚΕ).ΕΠΕΙΔΗ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ΕΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ,ΜΗ ΚΟΥΡΑΖΕΣΤΕ ΜΕ ΠΕΡΙΣΠΟΥΔΑΣΤΑ ΑΡΘΡΑ,ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ(Κ.Π.ΚΑΒΑΦΗΣ).

 107. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΑΚΩΝ avatar
  ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΑΚΩΝ 19/09/2012 01:01:20

  Το δημοσίευσα και σε παλαιότερο θέμα του Αντινιούζ αλλά ταιριάζει κι εδώ.
  Για να βάλουμε και μερικά σημεία ακόμη στο σχολιασμό μας:
  η "ναζιστική" Χρυσή Αυγή κάθε χρόνο κάνει ανοιχτή εκδήλωση στις Θερμοπύλες για το Λεωνίδα και τους 300+700 συμμαχητές του. Κάνει ανοιχτή εκδήλωση κάθε χρόνο για τον Μέγα Αλέξανδρο στη Θεσσαλονίκη. Κάθε χρόνο, για τον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο και τους στερνούς υπερασπιστές της Βασιλεύουσας 29 Μαϊου. Κάθε χρόνο για τα Ίμια και τους τρεις εθνομάρτυρες αξιωματικούς, τέλος Γενάρη, από το 1996 του γεγονότος, στο κέντρο της Αθήνας. Κάθε χρόνο Μακρυγιάννη, Γράμμο-Βίτσι, Μελιγαλάς κ.λπ., κ.λπ.
  Μήπως λοιπόν τα περί κινδύνου και …ναζισμού δεν κολλάνε πια (…ή είναι πολύ παλιά);!
  Η πατριωτική λαϊκή δεξιά -της πραγματικής ζωής και κοινωνίας- μαθηματικά οδηγείτε εκεί. ΠΑΚΕΤΟ! Και δεν χρειάζεται “ανωμαλία και φτώχια”. Οι ρόλοι των ενδοτικών πολιτικάντηδων αποκαλύπτονται, ο ήλιος δεν κρύβεται με κόσκινο, που λέτε οι αρβανίτες Φαήλε! Και γι΄αυτό κύριος υπεύθυνος είναι και η πορεία και οι επιλογές της άχρωμης και ατομοκεντρικά ωφελιμιστικής και (εν πολλοίς) φαύλης “μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης” που σε λίγο μάλλον θα γίνει κουτσουλιά στον εκλογικό χάρτη.
  ΥΓ. 1. Αλήθεια ποιός εμπόδισε (ΝΔ ή ΟΝΝΕΔ) να οργανώσουν μιά πατριωτική εκδήλωση για μια όποια επέτειο, κλείνοντάς την με τον Εθνικό μας Ύμνο, όπως ΠΑΝΤΑ στις εκδηλώσεις τους κάνουν οι "ναζιστές" χρυσαυγίτες;!
  2. Εξαίρετο το παρόν άρθρο σου Φαήλε, όπως πάντα και στη "Δημοκρατία" (Τετάρτης & Κυριακής)

 108. Μηχανολόγος avatar
  Μηχανολόγος 19/09/2012 01:19:50

  Περιστατικό όπως το έζησα.
  Περιστέρι,15 Ιουνίου 2012,Πανυγήρι της Αγίας Τριάδας.
  Μέσα στον συνωστισμό, ένας νεαρός μελαψού χρώματος ,ο οποίος όπως φάνηκε αργότερα μίλαγε σπαστά ελληνικά, βάζει χέρι σε μία γυναίκα.Τον αντιλαμβάνεται ο άνδρας της ,τον φωνάζει και ο νεαρός όντας γρηγορότερος
  τον ματώνει με γροθιές στο πρόσωπο.Φωνάζουμε όλοι οι παρευρισκόμενοι,μα ατυχώς οι περισσότερες είναι γυναίκες κάποιας ηλικίας και μικρά παιδιά.
  Ο γράφων,"γενιά του Πολυτεχνείου",της Β Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης και της ΕΦΕΕ με τον Τζουμάκα αρχηγό,λόγω ηλικίας δεν μπορεί πλέον να αντιδράσει.
  Αστυνομία ούτε γιά δείγμα .Με τον νεαρό παρουσιάζεται και ένας ομοεθνής του,οπότε κανονικά πλέον δέρνουν τον σύζυγο της άνω κυρίας.
  Απελπισία.Ξαφνικά,παρουσιάζεται ένας της ΧΑ,με μαύρη στολή.
  Τα βάζει μόνος του με δύο,κυλιούνται κάτω και γίνεται ο χαμός.Τελικά,τους απωθεί δύσκολα,με την βοήθεια και άλλου της ΧΑ που κάπως ειδοποιήθηκε και ήρθε γρήγορα.
  Πήρα τηλέφωνο την Αμεσο Δράση,επώνυμα.
  Απάντηση:Κύριε σε όλο το περιστέρι σήμερα το απόγευμα υπάρχουν μόνο 4 της ομάδας Δίας,υπάρχει και άλλο πανυγήρι,που να πρωτοπάνε.
  Τελικά,μετά από μισή ώρα ήρθαν δύο παλληκάρια με μία μηχανή,κάθησαν 10 λεπτά και μετά έφυγαν πάλι.Δεν περίσσευεαν αστυνομικοί να φυλάξουν 5000 άτομα σε ένα πανυγύρι.Ολο το Περιστέρι 200.000 κόσμος ,στην βάρδια είχε 4 της ομάδας Δίας,γιά να φυλάνε 45 αστυνομικοί πρώην υπουργό.
  Να είναι καλά τα παιδιά της ΧΑ.

  • sofedup avatar
   sofedup @ Μηχανολόγος 19/09/2012 06:21:51

   πολύ ενδοιαφέρουσα μαρτυρία από πρώτο χέρι.

 109. DI.KO avatar
  DI.KO 19/09/2012 01:45:41

  Ο Τσίπρας είπε ότι «καταλαβαίνει αυτούς που φοροδιαφεύγουν π.χ. τους εκπαιδευτικούς που αναγκάζονται να κάνουν φροντιστήριο για να καλύψουν το εισόδημα τους» και τα παίρνουν «μαύρα» κ.ο.κ.
  Και εμείς «καταλαβαίνουμε» τη ΧΑ και τις βιαιοπραγίες της φασιστικού τύπου…..
  Σ’ έναν τοίχο ήταν γραμμένο «οι παππούδες μας ήταν πρόσφυγες, οι γονείς μας μετανάστες και εμείς ρατσιστές. Αίσχος».
  Απλά.

  • Ανιψιός avatar
   Ανιψιός @ DI.KO 19/09/2012 17:13:02

   Δε βαριέστε αγαπητέ. Σ'έναν άλλο τοίχο είναι γραμμένο: "Άνθρωπος αγράμματος, ξύλο στους φασίστες"

 110. xp avatar
  xp 19/09/2012 02:16:29

  Η ΧΑ είναι ενα ριζοσπαστικό κόμμα , χωρις ταμπου . Ο λαός χρειάζεται αυτά που κάνει σε μεγάλο μέρος. Οι άλλοι συμβιβαστηκαν, τον πουλησαν ,δεν εκαναν τιποτε αλλο απο το να παίρνουν αξιώματα,και η ΝΔ.Αντιπαθώ τον Ναζισμό αλλά να λέμε και αλήθειες. Η εξουσία νομίζει ότι φτιάχνει τον παράδεισο .Οι πολίτες ζουν σε κόλαση.Για αυτο μπορεί η ΧΑ να βγεί και πρωτο κομμα σε λίγο καιρό!!!!!!!

  • dim avatar
   dim @ xp 19/09/2012 02:47:46

   Όσοι πιστεύουν ότι υπάρχει έστω και μια στο εκατομμύριο πιθανότητα να βγεί η ΧΑ πρώτο κόμμα δεν έχουν επαφή με τη πραγματικότητα. Ένα ναζιστικό κόμμα, με έναν αρχηγό και ένα πρωτοπαλίκαρο που υμνούν τον Χίτλερ με άρθρα τους, δεν μπορεί ποτέ να βγεί πρώτο κόμμα. Το μόνο που μπορεί να κάνουν είναι να κόψουν πιο πολλούς ψήφους από τη μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη και έτσι να φέρουν τους αριστερούς στην εξουσία. Φοβερές υπηρεσίες θα προσφέρουν τότε στη πατρίδα τους, αφού με την 'συμβολή' τους στην ουσία θα δουν μέσα σε λίγες βδομάδες να καταστρέφονται από μια αριστερή κυβέρνηση όλα αυτά για τα οποία δήθεν παλέυουν (εδάφη, ελληνοποιήσεις, παιδεία, θρησκεία, θεσμοί κλπ)

   • Carl Sagan avatar
    Carl Sagan @ dim 19/09/2012 03:07:27

    Dim αν πιστεύεις ότι στην παρούσα χρονική φάση για να περάσει η χώρα σχετικά αλώβητη ως προς το ανθρώπινο δυναμικό και τον πολιτισμό της μέσα από τον διπλό τυφώνα του οικονομικού στραγγαλισμού και του ανεξέλεγκτου λαθραίου εποικισμού, η καταλληλότερη διακυβέρνηση που θα μπορούσε να έχει είναι εθνικιστική, τότε οφείλεις να συμβάλλεις ώστε αυτή η μία στο εκατομμύριο πιθανότητα να γίνει πραγματικότητα. Μην περιορίζεις τον εαυτό σου στην πρόβλεψη του μέλλοντος, προσπάθησε να το επηρεάσεις.

    • Ανιψιός avatar
     Ανιψιός @ Carl Sagan 19/09/2012 17:14:42

     Ου μην και εθνικοσοσιαλιστική!

 111. blue nile avatar
  blue nile 19/09/2012 03:11:25

  — Τι περιμένουμε στην αγορά συναθροισμένοι;

  Είναι οι βάρβαροι να φθάσουν σήμερα.

  Αν δείτε τους δείκτες γονιμότητας των ευρωπαίων χριστιανών και μουσουλμάνων θα καταλάβετε πολύ γρήγορα ότι οι χριστιανοί του ενάμισυ κατά μέσο όρο παιδιού ανά ζευγάρι πολύ γρήγορα θα είναι λιγότεροι από τους μουσουλμάνους του 2,5. Αθροίστε και τους λαθρομετανάστες...
  Στις δημοκρατικές κοινωνίες πλειοψηφία σημαίνει και εξουσία και όλα δείχνουν ότι σε πολλές ευρωπαικές χώρες σε λίγο καιρό τα ισλαμικά κόμματα θα κερδίζουν εκλογικές αναμετρήσεις και θα κυβερνούν.
  Με υπαρκτό κίνδυνο τον αποχριστιανισμό της Ευρώπης και την μετατροπή της σε χαλιφάτο, χώρο δηλαδή ιερής συνύπαρξης μεταξύ πιστών μουσουλμάνων και άπιστων λοιπων υπηκόων.. Που θα πάθουν κάποια στιγμή ότι και οι κόπτες στην Αίγυπτο...

  — Γιατί μέσα στην Σύγκλητο μια τέτοια απραξία;
  Τι κάθονται οι Συγκλητικοί και δεν νομοθετούνε;

  Γιατί οι βάρβαροι θα φθάσουν σήμερα.
  Τι νόμους πια θα κάμουν οι Συγκλητικοί;
  Οι βάρβαροι σαν έλθουν θα νομοθετήσουν.


  Οι ευρωπαικές ηγεσίες δείχνουν να έχουν συμβιβαστεί με αυτό το ενδεχόμενο... Αλλιώς θα έκαναν κάτι, θα προσπαθούσαν να σταματήσουν την λαθρομετανάστευση, θα θωρακίζαν τις χώρες όπως τη δική μας που αποτελούν τις πύλες εισόδου των μουσουλμάνων...


  —Γιατί κ’ οι άξιοι ρήτορες δεν έρχονται σαν πάντα
  να βγάλουνε τους λόγους τους, να πούνε τα δικά τους;

  Γιατί οι βάρβαροι θα φθάσουν σήμερα·
  κι αυτοί βαρυούντ’ ευφράδειες και δημηγορίες.

  Ξεχάστε τότε τα επιτεύγματα του ευρωπαικού πολιτισμού (η της συνομάδωσης εκείνων των πολιτισμών που για χάρη συντομίας αποκαλούμε ευρωπαικό πολιτισμό).
  Σαρία, μεντρεσέδες, κλειτοριδεκτομές, ως προεόρτια του τελικού τζιχάντ σε βάρος των ευρωπαίων απίστων...των χριστιανών δηλαδή...

  Απέναντι στην απόλυτη φρίκη του εξισλαμισμού ίσως η Ευρώπη να έχει μόνο να αντιπαρατάξει την νεοναζιστική φρίκη των μεταμοντέρνων μελανοχίτωνων της φυλετικής καθαρότητας.
  Στο κάτω κάτω αυτοί κυριάρχησαν μια φορά αλλά μετά πάλι η Ευρώπη βρήκε τον βηματισμό της ...
  Αν όμως οι Αγαρηνοί κερδίσουν τότε κινδυνεύουμε με αποχριστιανισμό της Ευρώπης ...για να δούμε τις κόρες μας υπηρέτριες της βελιδέ χανούμ...

  Γι αυτό ξανασκεφτείτε το όταν επιτίθεστε στην ΧΑ ... μπορεί να έρθουν στιγμές που θα παρακαλάτε για ανελευθερία αντί για σαρίκι.

  ...Και τώρα τι θα γένουμε χωρίς βαρβάρους.
  Οι άνθρωποι αυτοί ήσαν μια κάποια λύσις...

  • Carl Sagan avatar
   Carl Sagan @ blue nile 19/09/2012 03:51:31

   Με την ευκαιρία αυτού του πολύ όμορφου σχολίου ας καταρρίψουμε άλλον έναν μύθο, το μύθο της Ευρωπαϊκής υπογεννητικότητας. Δεν υπάρχει τέτοιο πράμα. Αυτό που συμβαίνει στην Ευρώπη τις τελευταίες δεκαετίες λέγεται πληθυσμιακή σταθερότητα. Είναι αυτό ακριβώς που περιμένει κανείς από συνειδητοποιημένους κατοίκους ενός πλανήτη με πεπερασμένους πόρους. Υπογεννητικότητα το ονομάζουν αυτοί που θέλουν να μας καλλιεργήσουν ενοχικά σύνδρομα (λες και δεν μας έχουν καλλιεργήσει ήδη αρκετά), προκειμένου να εκμαιεύσουν την απρόθυμη έστω συναίνεσή μας στον εποικισμό της πατρικής μας ηπείρου από αλλόφυλους. Για το καλό το δικό μας, του γήινου πολιτισμού και του πλανήτη, οφείλουμε να αναθεωρήσουμε τάχιστα αυτή τη νοοτροπία. Όχι μόνο δεν είμαστε υπεύθυνοι γι αυτά που μας κατηγορούν, αντίθετα είμαστε οι μόνοι που με τη στάση και τον προγραμματισμό μας συντείνουμε στην αειφορία του πλανήτη. Αυτό και μόνο αρκεί για να διακηρύξουμε την ανωτερότητά μας επί των ανεξέλεγκτα αναπαραγόμενων πλανητικών συγκατοίκων μας του τρίτου κόσμου, μια ανωτερότητα όχι βιολογική αλλά ηθική.

   • blue nile avatar
    blue nile @ Carl Sagan 19/09/2012 10:55:52

    @ Carl Sagan

    Όπως αναφέρεις υπάρχει τώρα σην Ευρώπη υπάρχει πληθυσμιακή σταθερότητα.
    Με τους χριστιανικούς πληθυσμούς της όμως σε φθίνουσα δημογραφική πορεία και τους μουσουλμανικούς σε ανοδική οπότε αργότερα ή γρηγορότερα οι μουσουλμάνοι θα πλειοψηφήσουν.

    Η ανωτερότητα μας όπως γράφεις θα μας οδηγήσει σε σίγουρη υποταγή τα χρόνια που έρχονται.
    Για τον δυτικό άνθρωπο προέχει η ευζωία όπως αυτή κατανοείται υπό το πρίσμα της ευδαιμονίας του καταναλωτισμού.
    Η προαπαιτούμενη οικονομική άνεση για τα παραπάνω απαιτεί την εργασία της γυναίκας η οποία δεν μπορεί να αφιερώσει τον χρόνο της στην οικογένεια
    Τα πολλά παιδιά είναι βάρος για τον σύγχρονο χριστιανό Ευρωπαίο...
    Επιπρόσθετα τα ευρωπαικά κράτη κατατρύχονται από την πολυδιάσπαση της κάθε κεφαλαιοκρατικής κοινωνίας -πολυδιάσπαση που γίνεται χειρότερη μετά την Κρίση του 2008.

    Στον αντίποδα οι μουσουλμανικές κοινότητες αποτελούν ακόμα τυπικές ιεροπρακτικές κοινότητες πιστών. Ούμμα δηλαδή.
    Η αναπόφευκτη σε κάθε κεφαλαιοκρατική κοινωνία έριδα και διχόνοια υποτάσσεται στον ιερό σκοπό της ούμμα ο οποίος της περισσότερες φορές είναι ένας φανερός ή υποδόριος πόλεμος τζιχάντ κατά του απίστου.

    Και δεν υπάρχει θέληση για ευζωία. Υπάρχει μόνο η θέληση για συνέχεια της ύπαρξης στο επέκεινα του Αλλάχ.
    Οι καμικάζι βομβιστές στο Λονδίνο το 2005 ήταν μουσουλμάνοι γεννημένοι στην Βρετανία μέτοχοι του Βρετανικού τρόπου ζωής και παιδείας από τα γεννοφάσκια τους.
    Όμως κυριάρχησε ο μεταφυσικός άξονας της θρησκείας τους και έχασαν τη ζωή τους σε πείσμα των όσων είχαν διδαχθεί...για να αποδείξουν με την πράξη τους το πόσο αναφομοίωτοι έμειναν.

    Κάποια στιγμή θα επέλθει η σύγκρουση εντός Ευρωπαικού εδάφους.
    Θα αντιπαρατεθεί η κοινοτική συνοχή και η πίστη των υπεράριθμων μουσουλμάνων με το νεοφιλελεύθερο μπουρδιστάν των θρησκευτικά αποχρωματισμένων Ευρωπαίων.
    Με το αποτέλεσμα να γέρνει επικίνδυνα προς την πρώτη πλευρά.

    Εκτός και αν η Ευρώπη, αν θέλει να παραμείνει περίπου όπως τη ξέραμε, ξανα ανακαλύψει το δυσάρεστο παρελθόν της ...

    • Carl Sagan avatar
     Carl Sagan @ blue nile 19/09/2012 16:06:48

     Η Ευρώπη είναι σήμερα αρκετά ενήλικη για να ξεπεράσει το ταμπού του δυσάρεστου παρελθόντος της, να απενοχοποιηθεί για τις πραγματικές και φανταστικές αμαρτίες της, και να απαιτήσει τη θέση που της αρμόζει στον μέλλοντα κόσμο. Την απαίτηση αυτή πρέπει να την εκδηλώσει με δυναμισμό, με επίγνωση της ηθικής της ανωτερότητας, και έχοντας ως γνώμονα όχι μόνο τα δικά της συμφέροντα αλλά και τα συμφέροντα του πλανητικού οικοσυστήματος και του γήινου πολιτισμού εν γένει. ΔΕΝ πρέπει να πορευτεί με γνώμονα τα συμφέροντα της αυτιστικής δημοκρατίας ή του θολοκουλτουριάρικου ανθρωπισμού. Αυτό έκανε μέχρι σήμερα, και αυτό την οδήγησε στο χείλος της υπαρξιακής αβύσσου.

   • Ανιψιός avatar
    Ανιψιός @ Carl Sagan 19/09/2012 17:17:21

    Yavol, her commandant!(σωστό κε Φαήλε;)

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Ανιψιός 19/09/2012 19:13:47

     Νομίζω πως είναι Jawhol!