Γιατί ένας ψηφοφόρος της Νέας Δημοκρατίας να βουτήξει στο Ποτάμι; Για να αυτοκτονήσει;
16/03/2014 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Γιατί ένας ψηφοφόρος της Νέας Δημοκρατίας να βουτήξει στο Ποτάμι; Για να αυτοκτονήσει;

Ακόμη κι αν είσαι δυσαρεστημένος με τη ΝΔ, με τον Σαμαρά με την κυβέρνηση γιατί να ψηφίσεις το Ποτάμι; Είναι δυνατόν να θέλουν να αναστήσουν το ΠΑΣΟΚ που εκπροσωπεί ο κ. Θεοδωράκης και προσπαθεί να κρύψει επιμελώς;

Τη δημοσκόπηση της Public Issue για την Εφημερίδα των Συντακτών την έχετε μάθει. Δείχνει ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ παίρνουν ίδιο ποσοστό 15,5% ενώ τρίτο κόμμα είναι το Ποτάμι που λαμβάνει 7%.

Όμως, εκείνο που έχει κάνει εντύπωση και έχει προκαλέσει συζητήσεις είναι το στοιχείο από πού γεμίζει νερό το Ποτάμι, από ποια κόμματα δηλαδή ο Θεοδωράκης κλέβει ψηφοφόρους. Οξύμωρο είναι το γεγονός ότι από το ΚΚΕ δεν φεύγει καμιά ψήφος. Τόσο μπετόν είναι στον Περισσό που δεν έχουν ούτε έναν ψηφοφόρο δυσαρεστημένο; Περίεργο αλλά ας το αφήσουμε.

Η έρευνα δείχνει ότι το Ποτάμι κερδίζει 20,5% από της ΝΔ, 17,5% από ΣΥΡΙΖΑ, 17,5% από ΔΗΜΑΡ και 16% από ΠΑΣΟΚ. Με απλά λόγια το… μη κόμμα του Θεοδωράκη με τις μη θέσεις και την καθόλου ιδεολογία και πολιτική στόχευση, παίρνει περισσότερους ψηφοφόρους από τη ΝΔ απ’ ότι από τους υπόλοιπους συγγενικούς χώρους. Αλλά οι «επικοινωνιολόγοι» που κρύβονται πίσω από το… αντισυστημικό κόμμα του κ. Θεοδωράκη δεν σταματούν εδώ.

Διαβάζοντας κανείς την ανάλυση της δημοσκόπησης που παρουσιάζει σήμερα το Πρώτο Θέμα μπορεί να βγάλει πολλά συμπεράσματα. Όχι τόσο ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ είναι οριακά μαζί ή ότι το πολιτικό σκηνικό είναι πλήρως κατακερματισμένο. Αυτά τα έχουμε δει κι αλλού και τα έχουμε πει κι εμείς.

Γιατί ένας ψηφοφόρος της Νέας Δημοκρατίας να βουτήξει στο Ποτάμι; Για να αυτοκτονήσει; 150082 photo

Το εντυπωσιακό στοιχείο της ανάλυσης με βάση το γκάλοπ της Alco αφορά το Ποτάμι και το ρόλο του στο νέο τοπίο που δημιουργείται. Με τρόπο εξαιρετικά εμφανή και προκλητικό, η εφημερίδα Πρώτο Θέμα και ο «δημοσιογράφος» - επιχειρηματίας Θέμος Αναστασιάδης, επιχειρούν να προμοτάρουν με κάθε τρόπο τον Σταύρο Θεοδωράκη. Δίνοντάς του ακόμη και τον τίτλο του νέου εκφραστή της… αστικής τάξης. Γράφει η εφημερίδα: «Ο νεοπαγής σχηματισμός του Σταύρου Θεοδωράκη αποδεικνύεται πολυσυλλεκτικός και κατακτά ήδη την τρίτη θέση στη σειρά κατάταξης των κομμάτων εν όψει των ευρωεκλογών, εκτινασσόμενος από το 5,7% που είχε μία βδομάδα νωρίτερα στο 8,8%. Το «Ποτάμι» παρουσιάζει ισχυρή ανοδική τάση και εμφανίζεται, όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά οι εκλογικοί αναλυτές, ως «βασικός εκφραστής της αστικής δυσαρέσκειας απέναντι στο υφιστάμενο πολιτικό σύστημα».

Και αυτό επειδή φαίνεται ότι προς το νέο κόμμα στρέφονται ψηφοφόροι της Ν.Δ. οι οποίοι προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την κυβερνητική πολιτική ήταν αποφασισμένοι να ψηφίσουν ακόμη και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όμως, σύμφωνα με τα ποιοτικά στοιχεία της δημοσκόπησης της Alco, όπως και άλλων ερευνών που γίνονται αυτή την περίοδο, «μοιάζει να εκπροσωπεί το παλαιό» και «δεν αποτελεί ελκυστική επιλογή» για το τμήμα των ψηφοφόρων που στρέφεται προς το «Ποτάμι». Έτσι το Ποτάμι λειτουργεί ως ...μαξιλάρι και για δεξιούς ψήφους. Τι άλλο θα δούμε;

Ως αποτέλεσμα όλων αυτών παρατηρείται έντονος πολυκερματισμός της ψήφου, που θυμίζει έντονα το σκηνικό των εκλογών του Μαΐου του 2012. Μάλιστα οι ειδικοί αναλυτές που μελετούν τις έρευνες εκτιμούν ότι με τις υπάρχουσες τάσεις με δυσκολία θα ξεπεραστεί το δημοσκοπικό φράγμα που δείχνει να δημιουργείται στην περιοχή του 20%. Τα δύο μεγαλύτερα κόμματα, η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος διατηρεί προβάδισμα 1,1% στην πρόθεση ψήφου, εμφανίζονται αποδυναμωμένα σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας, καθώς το "Ποτάμι» δεν αντλεί πλέον μόνο κεντροαριστερούς ψηφοφόρους, όπως ήταν η αρχική αίσθηση, αλλά πλήττει ευθέως τον νέο δικομματισμό.

Δηλαδή μας λέει ο άλλος… επαναστάτης της δημοσιογραφίας και νεοαστός Θέμος, ότι ο «κολλητός» του, Σταύρος Θεοδωράκης χτυπάει τη Νέα Δημοκρατία και τον δικομματισμό και παίρνει ψήφους από την αστική τάξη"

Όλο αυτό το σκηνικό που στήνουν οι γκαλοπατζήδες και οι αναλυτές εκτός από παράλογο είναι και οξύμωρο κι εξηγούμαστε.

Γιατί ένας ψηφοφόρος της Νέας Δημοκρατίας να βουτήξει στο Ποτάμι; Για να αυτοκτονήσει; 150083 photo

Ακόμη κι αν είσαι δυσαρεστημένος με τη ΝΔ, με τον Σαμαρά με την κυβέρνηση γιατί να ψηφίσεις το Ποτάμι; Πώς δηλαδή μπορεί να μετακινηθούν οι δεξιοί ψηφοφόροι προς την κεντροαριστερά με τόσο εύκολο τρόπο; Είναι δυνατόν να θέλουν να αναστήσουν το ΠΑΣΟΚ που εκπροσωπεί ο κ. Θεοδωράκης και προσπαθεί να κρύψει επιμελώς; Είναι δυνατόν ένας στους πέντε ψηφοφόρους του Ποταμιού να προέρχεται από τη δεξιά παράταξη; Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο τότε έχουμε κάνει λάθος τόσο καιρό και εντός της ΝΔ υπάρχουν πολλοί μετακινούμενοι ψηφοφόροι με κεντροαριστερά χαρακτηριστικά. Είναι δηλαδή ένα μισοκεντροαριστερό κόμμα και δεν το έχουν πάρει χαμπάρι στη Συγγρού;

Αν και δεν όλα αυτά φαίνονται από πολύ περίεργα, σίγουρα το φαινόμενο θα πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα, όμως πρέπει να κάνουμε και μερικά εύλογα ερωτήματα:

· Ένας δεξιός ψηφοφόρος, έστω και μετακινούμενος προς το κέντρο, έχει αγάπη για την πατρίδα του, είναι δηλαδή ένας καθαρός πατριώτης μακριά από ακρότητες και εθνικιστικές εξάρσεις. Πώς λοιπόν θα ψηφίσει ένα κόμμα που δεν έχει ουδεμία σχέση με αυτό που λέμε πατριωτικό; Που όλη αυτή η απολιτίκ κατάσταση στο Ποτάμι πιο πολύ θυμίζει εθνομηδενιστικές τάσεις που έχουμε κατά καιρούς συναντήσει και στα αριστερά κόμματα;

· Ο δεξιός ψηφοφόρος έχει άποψη για τα εθνικά θέματα, για το Σκοπιανό, τα ελληνοτουρκικά, το Κυπριακό, τη σχέση με τους Αλβανούς κ.λπ. Καλή ή κακή άποψη, πάντως, την έχει. Ο Θεοδωράκης τι έχει απ’ όλα αυτά; Πιο πολύ μοιάζει με αυτούς που πιστεύουν ότι δεν έγινε και τίποτε αν τα Σκόπια ονομαστούν Μακεδονία ή αν ο Ερντογάν κάνει παρέλαση στη Θράκη. Το Ποτάμι δεν έχει καταθέσει ούτε μια πρόταση για τα εθνικά θέματα. Επομένως, πώς κάποιος δεξιός ψηφοφόρος το επιλέγει αν όχι απλά επειδή το βλέπει συνεχώς στην τηλεόραση και το ίντερνετ.

· Ο ψηφοφόρος της ΝΔ, ακόμη και ο πιο απογοητευμένος, έχει άποψη για το μεταναστευτικό, τα γκέτο στην Αθήνα, την αντιμετώπιση αυτού του τόσο σοβαρού ζητήματος. Μακριά από τις ακρότητες των φασιστών της Χρυσής Αυγής ο σοβαρός συντηρητικός ψηφοφόρος ζητά ασφάλεια για την οικογένειά του, ζητά π.χ. να καταγγελθούν τα Δουβλίνα ή να κλείσουν τα σύνορα για τους ξένους που έχουν γεμίσει την Ελλάδα, αν και κομματάκι δύσκολο κάτι τέτοιο. Ο Θεοδωράκης τι άποψη έχει για το ζήτημα, ξέρει κανείς; Γιατί με βάση και τα ρεπορτάζ του, θα λέγαμε ότι είναι πιο κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ και τους λοιπούς αφασίες της Αριστεράς που νομίζουν ότι το πρόβλημα θα λυθεί με μαγικά.

[photo_3]

· Τέλος, ο δεξιός ψηφοφόρος της ΝΔ έχει άποψη για τα οικονομικά, την ευρωζώνη, το ευρώ, τις θυσίες που έχουμε κάνει για να μη χρεοκοπήσει η χώρα. Και κυρίως γνωρίζει ότι ο Σαμαράς έχει κάνει μια πολύ γενναία προσπάθεια, με λάθη και πισωγυρίσματα, προκειμένου να μη γίνει η Ελλάδα Βενεζουέλα. Η θέση του Ποταμιού ποια είναι για όλα αυτά; Διότι πέρα από ευχολόγια και φιλολογίες δεν έχουμε ακούσει καμιά σοβαρή προσπάθεια. Γιατί λοιπόν 1 στους 5 ψηφοφόρους της ΝΔ λένε ότι θα ψηφίσουν Ποτάμι; Αν η απάντηση είναι του στυλ «για να δείξουμε στον Σαμαρά που έκανε λάθος» ή «από εκδίκηση γιατί κάποιοι μας πρόδωσαν» να το δεχθούμε. Αλλά σίγουρα δεν μπορούμε να δεχθούμε ότι ένας καρα-διαπλεκόμενος, μέτριος δημοσιογράφος, αδαής σε κρίσιμα θέματα της χώρας και κυρίως ψεύτικο δημιούργημα των Media, μπορεί να κερδίσει τις καρδιές των δεξιών ψηφοφόρων.

Τελικά μπορούμε να δούμε και πιο ήρεμα τα πράγματα. Αν το 20% του 7% που παίρνει ο Θεοδωράκης, δηλαδή 1,4% προέρχεται από τη Νέα Δημοκρατία δεν έγινε και τίποτε. Πρόκειται απλά για μια παροδική «παράκρουση» εξαιτίας της απίστευτης διαφήμισης που έχει το Ποτάμι. Διότι ο μόνος λόγος για να μπει κάποιος δεξιός ψηφοφόρος στο Ποτάμι είναι γιατί θέλει να... αυτοκτονήσει.

Εκείνο που έχει να κάνει ο Σαμαράς για να ξανακερδίσει και το 20% προς το Ποτάμι και όσους φεύγουν από τη ΝΔ είναι να μιλήσει στις καρδιές τους καθαρά και ξάστερα. Ούτε υποσχέσεις για προσλήψεις και παραδεισένια ζωή, ούτε ψεύτικη περιγραφή της πραγματικότητας στην οποία βρίσκεται η χώρα. Αλλά αποτύπωση της αλήθειας και δημιουργία του οράματος που μπορεί να εκκινήσει ξανά τη χώρα. Τη δημιουργία της νέας Ελλάδας που δεν θα έχει καμιά σχέση με τα παλαιοκομματικά υπολείμματα κομμάτων ούτε και με τους νεόκοπους σωτήρες. Η ΝΔ πρέπει να αλλάξει και να γίνει πιο ελκυστική στους ψηφοφόρους. Αλλά πρώτα πρέπει να γίνει αληθινή, δυναμική, διεκδικητική και να βγάλει από πάνω της τη σιγουριά της εξουσίας που αποχαυνώνει.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΗΛΕΚΤΡΑ avatar
  ΗΛΕΚΤΡΑ 16/03/2014 07:08:01

  Ο ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ ΤΗΣ Ν.Δ. ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΣΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΣ ΒΑΡΕΘΗΚΕ ΤΙΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ ΜΕ ΤΑ ΚΡΥΑ ΤΟΥ ΝΕΡΑ ΚΑΙ ΒΟΥΤΑΕΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΤΑΜΟΙ ΟΜΩΣ ΣΤΙΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΠΑΛΙ

 2. iconology2009 avatar
  iconology2009 16/03/2014 07:39:10

  Κάθε ψηφοφόρος-δεν περιορίζομαι στη Νέα Δημοκρατία-που αγαπάει το lifestyle, που έχει τάση στο διαβητικό μελοδραματισμό, που έχει την τηλεόραση ακοίμητη λυχνία στο σπίτι του και από αυτήν διαμορφώνει τις αντιλήψεις του για το ωραίο, το ηθικό, το μεγάλο και το ηρωικό, ναι θα βουτήξει στο ποτάμι! Γιατί στυλιστικά είναι ασυναγώνιστα καινοτόμο, δημιουργεί μόδα-τα παπάκια θα γίνουν το έμβλημα αυτής της τάσης-θυμάστε τον α-ΓΑΠούλη που έπαιζε με ένα από δαύτα;-ε το λοιπόν εκείνη η ευκαιρία επικοινωνιακά δεν θα χαθεί για τον κυρ-Σταύρο. Ο κόσμος πια δεν θα λέμε ότι ψηφίζει σαν πρόβατα, ούτε πέφτει θύμα της πολιτικής σαν τα κοτόπουλα, θα τα παίρνει το ποτάμι σαν τα παπάκια. Ο Θεοδωράκης ο μικρός είναι η πρώτη περσόνα της μετά-μεταπολίτευσης, που είναι κομμένος και ραμμένος στα ατελιέ του lifestyle. Το κακό είναι ότι όντας τηλεοπτική περσόνα το ακροατήριο του είναι εν δυνάμει διακομματικό και οι ψηφοφόροι του θα είναι το είδος εκείνο που ψηφίζει κόμματα για λόγους εντελώς άσχετους με την πολιτική. Ας πούμε με ποιο πολιτικό κριτήριο ψηφίζει κανείς Κουντουρά; Ασφαλώς από το ποια μάρκα καλλυντικών χρησιμοποιεί. Μήπως δεν χρειαζονται οι πολίτες βουλευτές συμβούλους ομορφιάς; Να το πούμε αλλιώς: για πρώτη φορά το απολίτικο μέρος του εκλογικού σώματος βρήκε τον άνθρωπο του. Και τον βρίσκει όχι σαν υποψήφιο βουλευτή αλλά σαν αρχηγό κόμματος. Οι ψήφοι που θα πάρει αυτό το υβριδικό μόρφωμα, όπου όλοι οι καλοί απολίτικοι χωράνε-μας στενοχώρησε λίγο ο φραγκοχιώτης κύριος Κορτώ(γεννήθηκε στην Μονμάρτη της Αγουλινίτσας το ταίρι του άντρα του)αλλά θα το αντέξουμε -οι ψήφοι λοιπόν που θα πάρει το "Ποτάμι" θα δείξουν και τη πολιτική δύναμη του lifestyle. Όπως με τη Χρυσή Αυγή τα γυμναστήρια έδειξαν την πολιτική τους δύναμη έτσι και με το ποτάμι θα δούμε τα χρόνια στυλιστικής μαθητείας των Ελλήνων μπροστά στη τηλεόραση ποια ανταπόκριση θα έχει.

  • Ραβινος avatar
   Ραβινος @ iconology2009 16/03/2014 09:46:26

   Ετσι ακριβως !Μια ομαδα α-πολιτικ γιαπις ξεμπαρκαρε απο την φουρτουνα του σκανδαλου του χρηματιστηριου,της μιζας,του σημιτισμου,του παπανδρεικου παρασιτισμου στο ποταμι της ''δηθεν οργης'' και του ''...ειμαι αφοσιωμενος στον ανδρα μου ''του Κορτω και θελουν να λογιζονται ως πολιτικη δυναμη .Κουνια που τους κουναγε!Σε λιγο το παταμι θα ξεφουσκωσει σε ρυακι με θολα απονερα μπουγαδας-ξεπλυματος ολων αυτων που θα προβληθουν ως εκφραστες του ποταμιου .Εδω ειμαστε !

 3. Νικολαος avatar
  Νικολαος 16/03/2014 07:42:20

  Η Ν.Δ κράτησε την χώρα στην ΟΝΕ. Ο Δένδιας έδρασε αποφασιστικά. Παρ όλα αυτά όλα τα κόμματα έχουν δυσαρεστημένους, ιδίως όταν κυβερνούν. Κάποιους θα έχει και η ΝΔ . Κάτι η φορολογία, κάτι οι διορισμοί Παπαθανασίου, Παπουτσή κλπ. Πού μπορεί να πάει ένας δυσαρεστημένος από την κεντρώα πτέρυγα της ΝΔ. Στο ΠΑΣΟΚ τη ΔΗΜΑΡ και το ΣΥΡΙΖΑ; Κάτι η αξιοκρατία που το ποτάμι την έχει κάνει κεντρικό του σύνθημα, κάτι το ΟΧΙ στους επαγγελματίες πολιτικούς που πουλάει, η μείωση της επιχορήγης των κομμάτων κλπ κλπ, όλο και κάτι μπορεί να τσιμπήσει. Μην ξεχνάμε ότι είναι ευρωεκλογές και η ψήφος θα είναι χαλαρή. Ο κόσμος έχει πιεστεί πολύ.Μπορεί τώρα να ψηφίσει ποτάμι για να εκτονωθεί και αργότερα επιστρέφει. Γιατί στις εθνικές το πράγμα αλλάζει. Εκεί τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά.

  • Αθηνών πολίτης avatar
   Αθηνών πολίτης @ Νικολαος 16/03/2014 11:10:48

   +1.000.000.000.

  • ο τριτος πόλος avatar
   ο τριτος πόλος @ Νικολαος 17/03/2014 00:37:00

   Και τώρα είναι σοβαρά τα πράγματα, μιας και το ευρωπαίκοί νόμοι υπερισχύουν των ελληνικών και άλλων.

  • Ρηνα avatar
   Ρηνα @ Νικολαος 18/03/2014 11:35:46

   Νικολαε οταν αποφασισει καποιος να επιστρεψει δεν θα βρει ιδια τα πραγματα. Οι εξελιξεις θα εχουν τρεξει με το ηδη διαμορφωμενο σκηνικο των Ευρωεκλογων. Τιποτα δεν ειναι στατικο, εκτος κι αν μιλας με προσποιητη αφελεια.....

 4. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 16/03/2014 09:00:04

  Eπειδή δεν είναι πραγματικοί νεοδημοκράτες αλλά πασόκοι ή μεταξύ. Το πραγματικό ποσοστό της μνημονιακής ΝΔ είναι αυτό του Μαίου 2012 όπως διαμορφώθηκε μετά τη διάσπαση Καμμένου ,τη γιγάντωση της ΧΑ και γενικά την αποχώρηση των αντιμνημονιακών μετά τη στροφή Σαμαρά. Από το Μάιο 2012 έως τον Ιούνιο εισέρευσαν στη ΝΔ πασόκοι και ενδιάμεσοι φιλελεύθεροι,πανικόβλητοι προ του ενδεχομένου ανόδου του ΣΥΡΙΖΑ και της εξόδου από την ευρωζώνη και συνέχισαν να τη στηρίζουν ακριβώς γιατί το ΠΑΣΟΚ κατέρρευσε και η ΝΔ ήταν το μόνο φράγμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Μόλις ο κίνδυνος εξόδου από την ευρωζώνη απομακρυνθεί οι εύποροι αριστεροί και οι αριστεροφιλελεύθεροι θα φύγουν από τη ΝΔ ,ειδικά με το Σαμαρά αρχηγο.Το ποσοστό αυτών που είναι ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ πατριώτες και ευρωπαϊστές και είναι οι πιστοί οπαδοί της ΝΔ σήμερα είναι γύρω στο 20%. Οι εθνικιστές -αντιευρωπαϊστές έφυγαν προς ΧΑ και ΑΝΕΛ και υπάρχει ακόμη ένα 6-7% μεσαιοχωριτών που βρίσκονται στηΝΔ αμφιταλανετυόμενοι φοβούμενοιτο ΣΥΡΙΖΑ και δυσφορώντας με τον "εθνικιστή" Σαμαρά.

  • Καβαλιώτης avatar
   Καβαλιώτης @ ψυχραιμια 17/03/2014 21:33:18

   Σχηματικό, αλλά κατά βάση σωστό σχόλιο.

 5. airman avatar
  airman 16/03/2014 09:39:38

  Τα ποσοστά που φαίνεται να παίρνει το ποτάμι είναι το δώρο των "νονών" του ενόψη Πάσχα. Μεγάλη και φανταχτερή λαμπάδα για το "βαφτιστήρι". Σε κάθε περίπτωση τα ποτάμια ξεκινάνε από ψηλά και καταλήγουν στη θάλασσα, δηλαδή σε μηδενικό υψόμετρο. Στην πορεία τους όμως μπορεί να γίνουν επικίνδυνα. Γι' αυτό και στην προκειμένη περίπτωση θέλει προσοχή και σοβαρή αντιμετώπιση.

 6. Αθηνών πολίτης avatar
  Αθηνών πολίτης 16/03/2014 10:39:20

  Αν ο Σαμαράς καταφέρει κάποια στιγμή και αποβάλλει το βαρίδι που λέγεται Βενιζέλος και των συν αυτώ πασόκων που ευθύνοντε για το χάλι μας, τότε δεν θα υπάρχει κανένας κίνδυνος για ποτάμια και κουραφέξαλα.

  • Hugo Chávez avatar
   Hugo Chávez @ Αθηνών πολίτης 16/03/2014 13:00:30

   Ο Σαμαράς ποτέ δεν θα «αποβάλλει» το βαρίδι που αναφέρεις διότι η κοινή τους μοίρα σφραγίστηκε στις 17 Ιουνίου 2012 με τη συγκρότηση της τρικομματικής Κυβέρνησης. Αυτό το γνωρίζει καλά ο Σαμαράς και γιαυτό κατά καιρούς «προσφέρει» «δωράκια» στον Βενιζέλο στη προσπάθειά του να διατηρήσει στη ζωή το ΠΑ.ΣΟ.Κ. Όμως δε θα το καταφέρει διότι το ΠΑ.ΣΟ.Κ πρόκειται να «εξαερωθεί» εξ ου και η δημιουργία της «58αριάς», «Ελιάς» «ποταμιάς» , «φραπελιάς» κ.λ.π. Όσο για τον Θεοδωράκη δε τον βλέπω να μακροημερεύει όταν μάλιστα άκουσα να τον υποστηρίζει (συμμετέχει στο ποτάμι ;) και ο «αρσενικός» Ρεπούσης "αξιότιμος" ☻!? κύριος Νίκος Δήμου.

   • Αθηνών πολίτης avatar
    Αθηνών πολίτης @ Hugo Chávez 16/03/2014 20:29:34

    Αφού δεν μπορεί να αποβάλλει το βαρίδι Βενιζέλο κακό του κεφαλιού του (Σαμαρά)....αυτά τα δωράκια που κάνει στο πασοκ έχουν φέρει την παράταξη στα χαμηλά ποσοστά και στα ακόμα χαμηλότερα που διαφαίνονται στο κοντινό μέλλον.

 7. sfina avatar
  sfina 16/03/2014 11:06:51

  Απορώ με την αλητία των εταιρειών δημοσκοπήσεων....σε ένα μόρφωμα με ζωή μόλις λίγων 24ωρων.... του έδωσαν τρελά ποσοστά! Αυτό αποδεικνύει πως έχουν διαμορφώσει άποψη....ότι απευθύνονται σε χαχόλους! ΑΓΝΟΗΣΤΕ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ! ΑΠΟΔΕΙΞΤΕ ΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΗ! ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΨΗΦΟΥ ΜΑΣ!

 8. Κωστας Χ. avatar
  Κωστας Χ. 16/03/2014 12:39:23

  Γιατι αν δεν βουτηξει στο ποταμι , δεν θα μαθει ποτε αν μπορουσε να γλυτωσει!

 9. τοξο avatar
  τοξο 16/03/2014 13:06:20

  Τι πολιτικές θέσεις είχε ο "ποδήλατος";Τι ποσοστό πήρε στις Δημαρχιακές της Αθήνας;Μην ψάχνετε αιτίες.

 10. Κωστας Χ. avatar
  Κωστας Χ. 16/03/2014 13:24:58

  Το πασοκ του θεοδωρακη ειναι το κακο πασοκ! ενω του βενιζελου ειναι το καλο? Μας δουλευετε ? οσο η Ν.Δ. συμπορευετε με το πασοκ τοσο θα πατωνει!και θα επιπλεουν οι φελλοι! Στο χωριο μου λενε "δειξε μου τον φιλο σου να σου πω τι εισαι!"

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Κωστας Χ. 16/03/2014 18:49:03

   Αυτό το απίστευτο κόλλημα που έχετε κάποιοι να γράφετε για τη συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βανιζέλου ωσάν να το επέλεξε ο Σαμαράς και όχι εσείς που ψηφίσατε Καμμένο-ΧΑ ή απείχατε την ώρα της μάχης είναι απίστευτο. Ζητάτε ευθύνες από το Σαμαρά για κάτι που είστε απόλυτα υπεύθυνοι; Και γιατί τότε πήγε και συζήτησε με τον Καμμένο ο Σαμαράς όταν πήρε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης; Και γιατί ο Καμμένος δεν τόλμησε να πει τι ζήτησε και γιατί διαφώνησαν ενώ ο Σαμαράς όταν ερωτήθηκε απάντησε ότι ο Καμμένος ζητούσε κάποια περίεργα και παράξενα πράγματα; Έλεος πια. Ξεκολλήστε να πάμε παρακάτω.

 11. Θόδωρος 17.06.2014 avatar
  Θόδωρος 17.06.2014 16/03/2014 13:55:24

  Έχουμε ραντεβού στο Σύνταγμα, στην Ερμού (ή στην Καμάρα για τους Θεσσαλονικείς) και περιμένουμε τον Αντώνη που έρχεται με το αυτοκίνητο από Κηφισιά (ή από Καλαμαριά για τους Θεσσαλονικείς). Το αυτοκίνητο το οδηγάει ο πονηρός ο ξάδερφος του Αντώνη και έχει και τον Βαγγέλη μαζί του, ο Αντώνης. Και τον ξάδερφο και τον Βαγγέλη δεν τους γουστάρει η υπόλοιπη παρέα. Πάντα όταν δίνουμε ραντεβού καθυστερούν τον Αντώνη (επίτηδες?) και μας αφήνει εμάς και ξεροσταλιάζουμε, μέχρι και μισή ώρα (ακόμα και μια ώρα έφτασε μια φορά). Τον Αντώνη τον γουστάρει η παρέα. Καλό παιδί είναι, ευθύς, με αρχές που δεν τις εκπτώνει για τίποτα, αξιόπιστος «θα πει και θα το κάνει», δουλευταράς, αγαπάει την οικογένεια του, πατριώτης «θέλει η Ελλάδα να γίνει η καλύτερη», ευχάριστος στην παρέα, τον νοιάζει για τα προβλήματα των άλλων. Εντάξει παιδί, δλδ. Αλλά έχει και μειονεκτήματα. Το σημαντικότερο: Ελαστικός κάπως, ανέχεται εκεί που δεν θα ‘πρεπε. Βέβαια, έχει πέσει και σε κάτι αφραγκιές τελευταία.. Εκεί του τσοντάρει κυρίως ο ξάδερφος του, που είναι πολύ καλά οικονομικά από “business” που έκανε αρκετά χρόνια πριν και είναι καβατζωμένος. Το αυτοκίνητο τους του ξαδέρφου είναι.. Βέβαια κι ο ξάδερφος τη βγάζει στενά τελευταία, λόγω κρίσης. Αλλά έχει να ξοδεύει ακόμα.. Ο Βαγγέλης είναι παλιός φίλος του ξαδέρφου, δεν τα πάνε καλά τελευταία, αλλά «το αίμα νερό δεν γίνεται». Τον κουβαλάν κι αυτόν μαζί, τι να γίνει, για χάρη του παλιού καιρού. Παίξαν και μια φορά ένα στοίχημα και χάσαν και από τότε ο Βαγγέλης κρατάει τα κλειδιά του αυτοκινήτου. Αν δεν τα δώσει δεν παν πουθενά. Αν είναι δυνατόν δηλαδή.Ολόκληρο αυτοκίνητο, έτοιμο με τα όλα του και να εξαρτάσαι από την διάθεση του Βαγγέλη για να πας κάπου.. Λέει τώρα ένας από μας μετά από 20λεπτο στήσιμο ήδη: «Πάρτον, ρε μ@λ@κ@, τηλέφωνο! Τι κάνουν πάλι τόση ώρα?» Απαντάει ο Αντώνης: «Ρε παιδιά, το ξέρω τι θα πείτε, αργήσαμε, αλλά ο ξάδερφος μου θέλει να περάσει από Περιστέρι (Ωραιόκαστρο για τα καρντάσια) να πάρει ένα πακέτο (...) που θέλει να του δώσει ένας δικός του». «Τον ξέρει κι ο Βαγγέλης αυτόν τον τύπο και θέλει να τα πούνε λίγο, τον πεθύμησε, λέει». Τον ρωτάμε τον φίλο μας: «Τι σου είπε?» Μας λέει. Έγινε το σώσε! «Εεε, όχι ρε πο@#$στη!» φωνάζουμε όλοι μαζί, «πάλι τα ίδια?!!» «Είναι απίστευτοι! Και ο άλλος ο .... κάθεται και τους παρακαλάει!» Ο ένας μας λέει: «Φεύγω, πάω να δω μια ταινία για τον Σείριο και τους Νεφελίμ που μας ψεκάζουν». Δικός μας, εντάξει, αλλά λίγο «φευγάτος» αυτό το παιδί. Μας λέει, «Στείλτε μήνυμα που θα ‘στε κι όταν τελειώσει η ταινία, μπορεί να ‘ρθω να σας βρω». Μάλλον τον χάσαμε αυτόν για σήμερα, τρέχα γύρευε τώρα, που θα ‘μαστε και που να ‘ρθει.. Ο άλλος που του αρέσουν τα στρατιωτικά και τέτοια λέει «φεύγω και δεν ξανάρχομαι, βαρέθηκα». Αυτόν δεν τον γουστάραμε τελευταία, είχε μπλέξει με κάτι επικίνδυνα πράματα με όπλα και επιθέσεις, έδερνε κόσμο έτσι στο άσχετο, χωρίς να του κάνουν αυτουνού τίποτε. Δεν του μιλούσαμε πια, δεν μπορούσαμε να συνεννοηθούμε, χαρήκαμε κιόλας μερικοί που έφυγε. Μείναμε στο τέλος 3, τι να κάναμε. Δεν είμαστε και μ@λ@κες να περιμένουμε επ’ άπειρον, όλοι έχουν και μια αξιοπρέπεια κι ένα εγωϊσμό. Οπότε πετάει ένας: «Ρε σεις εδώ πίσω στην Πλάκα (Ροτόντα) έχει ανοίξει ένα καινούριο κουτουκάκι: «ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ»... Φτηνό (γιατί εμείς κι αν έχουμε αφρακιές πια), καλό φαγητό και κρασί, έχει και κάτι νοστιμούλες σερβιτόρες.. Μην περιμένετε πολλά, σαχλαμάρες, έτσι να περνάει η ώρα». «Πάμε να την αράξουμε εκεί, μην είμαστε και μακριά. Κι όταν ξεμπερδέψουν ο Αντώνης με τους «φίλους του» και πουν ότι έρχονται, πάμε και τους βρίσκουμε στο ραντεβού». Δεν θα το κάναμε για άλλον αυτό. Μόνο για τον Αντώνη. Σιγά μην περιμένουμε τζάμπα τον ένα και τον άλλο. Κι όπως περνούσαμε απ’ την Καπνικαρέα (Αρμενοπούλου) λέει ο ένας μας: «Χάθηκε να πάρει ένα ταξί κι αυτός ο ευλογημένος?..». «Θα ‘μασταν όλοι μαζί τώρα..» Αυτά.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Θόδωρος 17.06.2014 16/03/2014 18:51:15

   Δεν είναι κακό.

   • Θόδωρος 17.06.2014 avatar
    Θόδωρος 17.06.2014 @ Γεώργιος Τ. 16/03/2014 22:09:25

    Vielen Dank! Ich glaub's auch!

  • Θόδωρος 17.06.2014 avatar
   Θόδωρος 17.06.2014 @ Θόδωρος 17.06.2014 16/03/2014 23:31:19

   Όσο δεν υπάρχει κοινωνική δικαιοσύνη, η συμμετοχή καθενός κατά τις δυνάμεις του στις ανάγκες του Έθνους, αυτά θα γίνονται.. Δικαιοσύνη, η μαγική λέξη! Κι ας μην ανησυχούν κάποιοι: Ξέρουμε πως είναι να 'χεις λαμόγια "ξαδέρφια" και "συνεταίρους". Δεν λέμε ότι καλοπερνάει ο Αντώνης μαζί τους. Περιμένουμε να δούμε πότε θα απαλλαγεί και θα 'ρθει μαζί μας, στους πραγματικούς φίλους του.

 12. Γιάννης Αυλακιώτης avatar
  Γιάννης Αυλακιώτης 16/03/2014 14:36:31

  Αγαπητό αντινιούς, είμαι δεξιός (σκέτο).¨Όσο όμως προσπαθείς να μου περάσεις ως προτεραιότητα τα εθνικά και την ασφάλεια, δηλαδή να με ταυτίσεις με γραφικούς τύπου κασσιδιάρη κλπ τόσο θα σκέφτομαι αν υπάρχει και κάτι άλλο. για καλή μου τύχη το ποτάμι δε θα προχωρήσει, μπέπε γκρίλο είναι και θα περάσει. θα έρθει όμως μέρα που θα βρεθεί κάποιος που θα μπορεί να αρθρώσει 2 κουβέντες και το χάσαμε το παιχνίδι. αν αναρωτιέσαι γιατί τα εθνικά δε με απασχολούν, είναι για 2 λόγους: (α) παρά τις προφητείες και το λοιπό σύστριγγλο δε μειώθηκε, ούτε θα μειωθεί η εθνική κυριαρχία, (β) υπάρχει και ένα κομμάτι της δεξιάς που δώσαμε αγώνες για την ενωμένη Ευρώπη. Μπορεί αυτή τη στιγμή οι ηγέτες της να είναι "λίγοι", δε παύει να παραμένει όμως το μεγαλύτερο μας κατόρθωμα!

  • Βασιλική Κ. Σιάπκα avatar
   Βασιλική Κ. Σιάπκα @ Γιάννης Αυλακιώτης 16/03/2014 14:53:20

   To διακύβευμα για τους Έλληνες στις ερχόμενες εκλογές είναι πιο ωμό και πιο άμεσο. Όσοι Έλληνες δεν θέλουν μετά τις ευρωεκλογές να ακολουθήσουν εθνικές εκλογές, ήτοι κατρακύλισμα της εύθραυστης σταθερότητας που αποτελεί προσωπικό επίτευγμα του Α.Σαμαρά έχουν μόνον μία επιλογή, να ψηφίσουν αναγκαστικά Νέα Δημοκρατία . Όσοι Έλληνες θέλουν να ακολουθήσουν εθνικές εκλογές έχουν πολλές επιλογές, θα διαλέξουν κατά το θυμικό τους. Στις ευρωεκλογές θα μετρηθούμε και οι μεν και οι δε -και ελάχιστα θα παίξει ρόλο αν είμαστε δεξηοί, κεντρώοι ή αριστεροί.

   • Γιάννης Αυλακιώτης avatar
    Γιάννης Αυλακιώτης @ Βασιλική Κ. Σιάπκα 16/03/2014 15:41:10

    θέλω να ελπίζω πως κάπως έτσι θα σκεφτούν όλοι. ξεχνάτε τα λούμπεν κομμάτια της κοινωνίας όμως.

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ Βασιλική Κ. Σιάπκα 16/03/2014 18:52:46

    Σωστός. Το ερώτημα για την ψήφο στις ευρωεκλογές είναι: σταθερότητα πορείς εξόδου από την κρίση και ανάκαμψης ή αστάθεια και περιπέτειες που πολύ πιθανό να καταστρέψουν τις θυσίες μας;

  • ο τριτος πόλος avatar
   ο τριτος πόλος @ Γιάννης Αυλακιώτης 17/03/2014 00:47:48

   Ανατρίχιασα

 13. μελιτίνη avatar
  μελιτίνη 16/03/2014 14:53:03

  Aυτοκτονικός ιδεασμός... ενυπάρχει σε μία ομάδα ψηφοφόρων... στους περι τα ακίνητα εξαρτώμενους. Αυτοί είναι κυρίως άτομα της μεσαίας τάξης, συντηρητικοί θα έλεγες, ψηφοφόροι κυρίως των δύο μεγάλων κομμάτων και νυν κατεστραμένοι.... Μετασχηματίζοντας την εσωτερική τους απόγνωση σε τάση περί την ψήφο τους, δεν τους ήταν εύκολο να καταφύγουν στο Συριζα ...για ευνόητους λόγους! Το ποτάμι τους ήλθε κουτί... Εκεί θα εκφράσουν την αυτοκτονική τους τάση για να μην φουντάρουν από κανένα μπαλκόνι... Το απολιτίκ ποτάμι, δεν εμπεριέχει τις κραυγές του σύριζα και είναι καλοδεχούμενο από συντηρητικά κόμματα όπως η Δραση. Βασική αρχή της δρασης είναι άλλωστε η εξάληψη όλων των φόρων στα ακίνητα.. έχει " κεντρώο" προφίλ και κοινή λογική για τα άλλα αιτήματα. Κεντρώο στις θέσεις μέν, αλλά περί του πρακτέου, αρκεί να δει κανείς, τι κάνει ο Προκοπάκης και θα καταλάβει... Το πρωτογενές πλεόνασμα, αφορά την μακροοικονομία και κάποιες συγγεκριμένες ομάδες που θα οφεληθούν άμεσα. Οι άλλοι, οι πολλοί, με τα ακίνητα, οι όσοι ψηφίσανε, τα όσα άκουσαν στο Ζάπειο, οι τόσοι που χρωστάνε ακόμη στην εφορία και τρέμουν το νέο εκκαθαριστικό και το ενφια στις κάλπες θα βγάλουν την απόγνωσή τους.... Οι κάτοχοι των παγωμένων, χρεωμένων ακινήτων ψάχνουν μιά έξοδο κινδύνου πριν τις κάλπες, για να μην φουντάρουν στο.... ποτάμι! Σωσίβιο σωτηρίας όμως δεν βλέπουνε... Αντώνη !

 14. Χρηστος avatar
  Χρηστος 16/03/2014 18:46:17

  Συγγνωμη αλλα νομιζω οτι η Νδ κυβερνα με το πασοκ... οχι ο θεοδωρακης ποθ κατα την αποψη μου αοτελει εργαλειο της κυβερνησης μαζι με το κατεστημενο, καναλια κτλ για να πληξουνε τον συριζα

 15. dim avatar
  dim 16/03/2014 20:51:02

  Ο αρθρογράφος το έχει μπερδέψει το θέμα λίγο όσον αφορά τα μαθηματικά. Λέει σε ένα σημείο ότι 1 στους 5 ψηφοφόρους της ΝΔ λένε ότι θα ψηφίσουν το ποτάμι... Και μετά λέει ότι το 20% του 7% προέρχεται από τη ΝΔ. Δηλαδή, το 1,4% της ΝΔ πάει στο ποτάμι. Δηλαδή το 1,4 στους 29,7.... Δηλαδή οι 4 περίπου στους 100 ψηφοφόρους της ΝΔ... όχι οι 20 στους 100 ( 1 στους 5).....

 16. starblond1 avatar
  starblond1 16/03/2014 20:51:55

  Αν δω υποψηφιους τυπου Μπακογιάννη υιού, Καραμανλή jr, κλπ κλπ ε τοτε σας το υποσχομαι μετα χαρας θα ψηφισω για πρωτη φορα κατι αλλο, μπας και ξεβρωμισει ο τοπος

  • ΑΛΕΚΟΣ avatar
   ΑΛΕΚΟΣ @ starblond1 16/03/2014 21:27:50

   .Περιμένεις δηλαδή να παραιτηθεί απο υποψήφιος περιφερειάρχης της ΝΔ στη Στερεά Ελλάδα ο γιός της Ντόρας, ή έχεις ήδη φύγει?

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ starblond1 16/03/2014 21:45:38

   Το ακούσαμε κι αυτό! Θα ψηφίσεις Μπόμπολα και Σημίτη (δικός τους φερετζές είναι ο Σταύρος ο Θεοδωράκης) για να «ξεβρωμίσει ο τόπος»!

 17. epifanios avatar
  epifanios 16/03/2014 20:52:56

  Το ποτάμι δεν εχει ηγέτη. Αναμένουμε λοιπόν άλλον ...

 18. Ιεροφάντης avatar
  Ιεροφάντης 16/03/2014 21:33:13

  Κάποιοι στη ΝΔ εξακολουθούν να πιστεύουν ότι ο γυαλός είναι στραβός. Γιαυτό και όποιος ξεστρατίζει, είναι πλανημένος, ανόητος, φανατικός, απολιτικ, ρίψασπις και άλλα φαντασιακά. Δυστυχώς δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι, εδώ και καιρό, στραβά αρμενίζουν...

 19. giorgosalexpoli avatar
  giorgosalexpoli 16/03/2014 22:20:57

  εγω ως ψηφοφορος και μελος της νεας δημοκρατιας απο το 1993 κι επειτα δεν ειμαι καθολου δυσαρεστημενος απο την κυβερνηση Σαμαρα γιατι πολυ απλα δεν εκανα ζωη ενος ''μικρου σειχη'' οπως εκαναν πολλοι συμπολιτες μου ακομα και ψηφοφοροι της κεντροδεξιας παραταξης και τωρα εχουν το θρασος να ζητουν και τα ρεστα. τωρα αν καποιος θελει να παει στο ποταμακι του βαλιτσακια τοτε η θελει να αυτοκτονησει η δεν υπηρξε ποτε αληθινος ψηφοφορος της ΝΔ.

  • ο τριτος πόλος avatar
   ο τριτος πόλος @ giorgosalexpoli 17/03/2014 00:49:52

   Κακώς, έπρεπε να το γλεντήσεις λίγο.Τώρα που θα βρεις άλλη ευκαιρία. ¨Μια ζωή την έχουμε¨- βαθυτατα φιλοσοφημενο

  • Σταμ avatar
   Σταμ @ giorgosalexpoli 18/03/2014 12:20:06

   Ναι ρε την ζωη ενος μικρου σειχη εκανα τι να σου πω.Εγω και η γυναικα μου δουλευαμε στο ιδ.τομεα,με τα μνημονια που υποστηριζεις φιλε μου η γυναικα μου ειναι ανεργη εδω και 1,5χρονο και εγω εχω υποστει 2 μειωσεις μισθων και τραβαμε τα παθη του χριστου για να τα βγαλουμε περα.

 20. PANOS avatar
  PANOS 16/03/2014 22:48:35

  μην αντιμετωπίζετε επιφανειακά το ποτάμι!Έχει πάρα πολλούς λόγους υπερ του. Υπερασπιστείτε το έργο του Σαμαρά (που είναι μεγάλο υπ΄αυτές τις συνθήκες) μην ξεχνάτε όμως,Ζάππεια, Κακλαμάνη, Παυλόπουλο,Πολύδωρα, Νικολόπουλο και άλλα.... μεγαλόπαιδα, και τώρα στο τέλοςτον... Παπαθανασίου (θα τρελαθούμε ρε,θα τρελαθούμε τελείως).Αυτοί μας βούλιαξαν και δεν φεύγουν από το προσκήνιο!!Ε λοιπόν ο θεοδωράκης θα το καταφέρει! θα διώξει όλους τους λεβέντες! τόσα χρόνια κρατικοταϊζόμενοι! φτάνει πια!

  • Κώστας ΜΠ avatar
   Κώστας ΜΠ @ PANOS 16/03/2014 23:27:49

   "τοσα χρόνια κρατικοταιζόμενοι" Στην θητεία του Σταύρου στην ΕΡΤ αναφέρεστε; Να μας πει τι μισθό ελάμαβανε από το κράτος και μετά να γίνει δημοσκόπηση. Αλλά που...

 21. m.s avatar
  m.s 16/03/2014 23:16:12

  Πολύ θολό αυτό το ποτάμι... ούτε να πιεις ούτε να μπεις. άμα θέλω κροκόδειλους , βδέλες και αμοιβάδες παίρνω συνδρομή νασιοναλ τζεογκράφικ , δεν πάω κάλπη...

 22. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ avatar
  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 17/03/2014 00:13:28

  γιατί βαρέθηκε τη παλιά γεννιά των πολιτικών που δεν λένε να πάνε σπίτι τους. Όσο η ΝΔ δεν διώχνει τους Αρούκηδες, Προκόπηδες, Βαρβιτσιτάκια, Μεράκηδες, Μητσοτάκια και εγγόνια αυτών μαζί με τη μαμά των, Κεφαλογιανάκηδες, Στυλιανίδους, και πολλούς άλλους της ίδιας κοπής και νοοτροπίας τότε οι ψηφοφόροι της όχι μόνο θα βουτήξουν στο πτάμι αλλά θα κατεβάσουν και πλοία με πολλούς επιβάτες να δροδιδθούν στο ποτάμι και μετά φθάνοντας στη θάλλασα τότε θα αναζητήσουν κάτι νέο και από τη ΚεντροΔεξιά. Όσο η κεντροαριστερά ανανεώνετε με ποτάμια, ρυάκια, ελιές κ.α. και ετοιμάζετε να κυριαρχεί στη πολιτική ζωή της χώρας στη μετά ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ εποχή ενώ η ΝΔ και Κεντροδεξιά κοιμάτε τον ύπμο του δικαίου τότε πολλοί ψηφοφόροι της ΝΔ και δεξιοί θα πέσουν στο ποτάμοι να δροσισθούν γιατί δεν αντέχουν το παλιο και συντηριτικό που εξυπηρετεί τα Ξένα συμφέροντα.
  Όσο ο Σαμαράς και η ΝΔ συφωνεί με τον Βενιζέλο και το υπόλοιπο ΠΑΣΟΚ να στέλνει σε θέσεις κλειδιά (και με πολύ καλές οικονομικές απολαβές) τους Παπουτσίδες, κ.α. ή ακόμη και δικά της παδιά (Παπαθανασιίου!!) τότε πολλοί ψηφοφόροι της θα πέσουν στο ποτάμι να δροσιστούν.
  ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΟΣΟ ΤΟ ΑΝΤΙΝΕWS και η ΝΔ δεν τα καταλαβαίνουν τότε όλο και πιο πολλοί θα πέσουν στο ποταμι για να δροσισθούν και όχι για να αυτοκτονήσουν.

  • Κώστας ΜΠ avatar
   Κώστας ΜΠ @ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 17/03/2014 01:09:41

   "θάλλασα", "ανανεώνετε", "ετοιμαζετε" "συντηριτικό" "συφωνεί"...!!!! Τελικά τα χρόνια του υμνητή των Σημίτη/ΓΑΠ Σταύρου Θοδωράκη στο ΚΛΙΚ δεν πήγαν χαμένα. Οι ψηφοφόροι έμαθαν ορθογραφία ,όσο ξέρει και ο Σταύρος από αδέσμευτη δημοσιογραφία.

 23. Άπαντα Επιστάμενος avatar
  Άπαντα Επιστάμενος 17/03/2014 00:41:36

  "Η έρευνα δείχνει ότι το Ποτάμι κερδίζει 20,5% από της ΝΔ..." Δεν το πιστεύω.

  • Δημητρης avatar
   Δημητρης @ Άπαντα Επιστάμενος 29/04/2014 13:40:29

   Γιατι τοσο πολυ φοβο για το ποταμι?Οταν γεννιεται κατι καινουργιο ειναι σιγουρο καλυτερο απο το παλιο μοντελο.

 24. Αποστολης Χ avatar
  Αποστολης Χ 17/03/2014 02:34:45

  δεν ειμαι δυσαρεστημενος με τον σαμαρα η την κυβερνηση, ειμαι απογοητευμενος...πολλα φουμαρα μας ταισε με κατι ζαπεια και μολις πηρε πρωθυπουργια φωτιστηκε και εγινε μνημονιακοτερος των μνημονιακων ασε που επιμενει στη λαθος συνταγη οπως ελεγε καποτε...αν αλλαξει περπατησια και ας αφησει τις κολλεγιες με τον βαγγο το χοντρο ισως το ξανασκεφτω σαν δεξιος...οσον αφορα τις δημοσκοπησεις και το φουντωμα του ρυακιου μαλλον εντασονται στα τερτιπια των καναλαρχων για κανενα ρουσφετακι, μην τρωτε την παραμυθα τους ξερουμε δα ετσι δεν κανανε και με τον καρατζαφερη...

 25. giorgos avatar
  giorgos 19/03/2014 06:29:57

  Δεν κατανοώ τον τίτλο Γιατί αυτοκτονεί κάποιος που ψήφιζε ΝΔ δεν την ψηφίζει τώρα και ψηφίζει πχ ποτάμι????

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.