#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
01/07/2012 07:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Γερμανία εναντίον Εβραίων και Μουσουλμάνων με αφορμή την περιτομή

Ζητήματα θρησκευτικής ελευθερίας μέ τήν απαγόρευση τής περιτομής στήν Κολωνία


 

Ένα ενδιαφέρον νομικό προηγούμενο δημιουργείται: τό δικαστήριο τού γερμανικού κρατιδίου τής Κολωνίας απαγόρευσε από τούδε καί στό εξής τήν περιτομή, μετά από τόν θάνατο ενός τετράχρονου αγοριού λόγω αιμορραγίας. Οι δικαστές θεώρησαν ότι (α) παρά τούς θρησκευτικούς λόγους, η περιτομή παραμένει σωματική κάκωση, ότι (β) η προάσπιση τής σωματικής ακεραιότητας τών παιδιών προέχει τής προάσπισης τών θρησκευτικών ελευθεριών τών γονέων, ότι (γ) τό δικαίωμα τών γονέων νά μεγαλώσουν τά παιδιά τους κατά τόν τρόπο τής θρησκείας τους έρχεται σέ αντίθεση μέ τό δικαίωμα τών γόνων στόν αυτοπροσδιορισμό καί ότι (δ) η περιτομή είναι ενάντια στό συμφέρον/στό καλό τού παιδιού.

Η απόφαση είναι δεσμευτική μόνο γιά τήν Κολωνία, δημιουργεί όμως νομικό προηγούμενο. Όπως είναι φυσικό, οι οργανώσεις τών Εβραίων καί τών Μουσουλμάνων έχουν σηκωθεί επί ποδός πολέμου γιά τήν απόφαση καί δηλώνουν ότι θά φτάσουν ώς τά άκρα γιά τήν θρησκευτική τους ελευθερία. Τό Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο τής Γερμανίας δηλωσε πώς πρόκειται γιά «δραματική καί χωρίς προηγούμενο επίθεση ενάντια στό δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού τών θρησκευτικών κοινοτήτων», ενώ ζήτησε από τό γερμανικό κοινοβούλιο ως νομοθετικό όργανο «νά υπερασπιστεί τήν θρησκευτική ελευθερία από επιθέσεις». Ο επικεφαλής του Συμβουλίου Dieter Graumann θυμίζει ότι «η περιτομή είναι γιά τήν ιουδαϊκή πίστη απολύτως θεμελιώδης καί μή διαπραγματεύσιμη».

Οι μουσουλμάνοι είναι εξίσου σαφείς: «άν τό κράτος απαγορεύσει τήν περιτομή γιά θρησκευτικούς λόγους, κάθε περαιτέρω προσπάθεια ενσωμάτωσης πέφτει στό κενό. Μιά τέτοια απαγόρευση θά ήταν η πλέον ξεκάθαρη ένδειξη πρός τούς εδώ μουσουλμάνους ότι δέν αποτελούν κομμάτι τής Γερμανίας καί ότι δέν είναι ευπρόσδεκτοι». (Νά σημειώσουμε ότι τό γερμανικό κράτος ξοδεύει πολλά εκατομμύρια γιά τήν ενσωμάτωση τών μουσουλμάνων από διάφορες χώρες, μέ αποτελέσματα ακόμη καί κωμικά όπως τήν προκύψασα... «βιομηχανία τών πολυτεκνικών επιδομάτων», χάρη στήν οποία πολλοί μουσουλμάνοι δέν χρειάζεται νά εργαστούν πλέον καθόλου ελέω πλεονασματικού γεννοβολήματος).

Η συζήτηση στήν Γερμανία έχει ανάψει γιά τά καλά, μέ τούς Εβραίους καί Μουσουλμάνους νά μιλούν καθαρά γιά «διακρίσεις μέ βάση τή θρησκεία, μή αποδοχή, επίθεση, φίμωση». Σέ μιά χώρα όπου η μή ισότητα τών ξένων καί οι διακρίσεις από πλευράς επισήμου κράτους αποτελεί μετά τόν Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο τό απόλυτο ταμπού. Στήν συζήτηση έχουν μπεί νομικοί, γιατροί, ειδικοί τής ηθικής φιλοσοφίας, χριστιανικές εκκλησίες, εφημερίδες, κόμματα. Ο φιλελεύθερος ΥΠΕΞ Guido Westerwelle (αλλά καί ο Τούρκος υπουργός Ευρώπης Μπαγίς) διαφωνεί απολύτως μέ τήν απόφαση τού δικαστηρίου, αναφέροντας: «πρέπει νά γίνει ξεκάθαρο ότι η Γερμανία είναι μιά εξωστρεφής καί ανεκτική χώρα, στήν οποία η θρησκευτική ελευθερία είναι βαθιά ριζωμένη καί οι θρησκευτικές παραδόσεις όπως η περιτομή ως έκφραση θρησκευτικής διαφορετικότητας προστατεύονται».

Οι εβραϊκές καί μουσουλμανικές κοινότητες δέν προτίθενται νά κάνουν πίσω, όπως όμως καί τό δικαστήριο τού κρατιδίου τής Κολωνίας, οπότε η συνέχεια αναμένεται εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, αφού αγγίζει εξαιρετικά ευαίσθητες χορδές τής γερμανικής κοινωνίας...

Αστυάναξ Καυσοκαλυβίτης

ΣΧΟΛΙΑ

 1. man8os avatar
  man8os 01/07/2012 08:15:44

  Πολυ ενδιαφερον, καιρος να ξεκαθαρισει η Γερμανια αν προτιμαει τον εαυτο της Ισλαμικο η Χριστιανικο.

  Σε 40 χρονια το ποσοστο των μουσουλμανων στη Γερμανια θα εχει τετραπλασιαστει αν δεν αλλαξει κατι.

 2. anonymous avatar
  anonymous 01/07/2012 09:26:15

  Το ίδιο ισχύει και για την κλειτοριδεκτομή που συνηθίζεται στις βορειοαφρικανικές χώρες. (Δεν προέρχεται από το Ισλάμ) Η λύση βρέθηκε και σε αυτή την περίπτωση. Στέλνουν τα παιδιά στις χώρες καταγωγής και κάνουν εκεί κλειτοριδεκτομή. Το ίδιο θα γίνει και με την περιτομή. Θα πηγαίνουν εκτός Γερμανίας και θα την κάνουν.

 3. η Dimi avatar
  η Dimi 01/07/2012 09:45:39

  Στην Αμερική, και ανεξαρτήτως θρησκεύματος, στη πλειοψηφία τους οι γονείς δίνουν στους γιατρούς έγκριση περιτομής στα νεογέννητα αγοράκια τους (*) γιά λόγους υγείας, υγιεινής, αισθητικής. Κυρίως όμως, η περιτομή εφαρμόζεται για τη προστασία από τον ιό ΗΙV/AIDS. Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO) http://www.who.int/hiv/topics/malecircumcision/en/

  Στατιστικά, οι ετερόφυλες γυναίκες των οποίων οι σύντροφοι έχουν υποστεί περιτομή, εμφανίζουν λιγότερα περιστατικά καρκίνου της μήτρας. Γι' αυτoύς και όχι μόνο λόγους, είναι βέβαιο ότι και η νέα αυτή προσπάθεια γερμανικής "χαλιναγώγησης" των λαών, είναι καταδικασμένη σε οικτρή αποτυχία.

  (*) μεταξύ αυτών και πολλά Ελληνόπουλα, σύμφωνα με Ελληνίδα προϊσταμένη στο Memorial Ηospital, N.Y. City.

  • Β.Κ.Σ. avatar
   Β.Κ.Σ. @ η Dimi 01/07/2012 11:11:31

   Dimi για τον καρκίνο της μήτρας εάν οι σύντροφοι είναι μονογαμικοί τα αποτελέσματα είναι ίδια σε άνδρες με περιτομή και σε άνδρες χωρίς περιτομή. Συνεπώς η ΜΟΝΗ αιτία είναι η κακή υγιεινή, εξαιτίας της οποίας μεταδίδονται οι ιοί, όπως του HIV και του HPV, τα χλαμύδια κλπ.
   Εάν στα πανεπιστήμια που βγάζουν δασκάλους είχανε βασικό μάθημα την Υγιεινή, την Ασφάλεια, την Προστασία του περιβάλλοντος και την Καθαριότητα' εάν στα δημοτικά σχολεία κάθε εβδομάδα είχανε μία ώρα για την Υγιεινή, την Ασφάλεια, την Προστασία του περιβάλλοντος και την Καθαριότητα, σε όλες τις τάξεις του δημοτικού!, πολλά από τα υγειονομικά και περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πολιτισμός μας θα είχαν ξεριζωθεί. Ζούμε τις τελευταίες δεκαετίες ένα ξέφρενο πάρτυ από τις φαρμακευτικές και παραφαρμακευτικές εταιρείες προώθησης για τα αντισηπτικά δέρματος και έχουμε ξεχάσει την συχνή και αποτελεσματική μηχανική απομάκρυνση των ρύπων -που είναι η τροφή των μικροβίων- με σκέτο σαπούνι και νερό, έχουμε ξεχάσει το οξυζενέ -προφανώς επειδή είναι φθηνό και δεν έχει τρελλό κέρδος- και έχουμε επιτρέψει να γίνει το οινόπνευμα πανάκριβο, την αιθυλική αλκοόλη δηλαδή που μέχρι πριν από λίγα χρόνια την είχαν οι παππούδες ως βασικό μέσο απολύμανσης, όπως την είχε και ο Αχιλλέας που περιποιείται με κρασί το τραύμα του Πάτροκλου πριν από τρείς χιλιάδες χρόνια...
   Η περιτομή δεν παύει να είναι ακρωτηριασμός υγιών ιστών και να καταλύει την ιερότητα της ολότητας του σώματος, ο σεβασμός της οποίας -μαζί με την καθαριότητα που είναι μισή αρχοντιά!- ήταν και συνεχίζει να είναι δείκτης της ηθικής ανάτασης όλων των ανθρώπινων πολιτισμών.

   • η Dimi avatar
    η Dimi @ Β.Κ.Σ. 01/07/2012 13:36:48

    B.Κ.Σ., συμφωνούμε AΠΟΛΥΤΩΣ στα θέματα Υγείας, Υγιεινής και κυρίως, Πρόληψης αντί της Θεραπείας (Η Πρόληψη κοστίζει λιγότερο, κι' αυτό, Δεν συμφέρει την Εμπορία του πόνου και του θανάτου). Γι' αυτό, κατά τη τεκμηριωμένη γνώμη μου, το φάρμακο κατά του καρκίνου, Δεν πρόκειται Ποτέ!, να γνωστοποιηθεί, καθώς, φαρμακοβιομηχανίες, ιατρικές επιστήμες, αντικαρκινικά κέντρα, γραφεία κηδειών.. στηρίζουν την οικονομική ύπαρξή τους, στον.. ανίατο καρκίνο.

    "Πάσα λύσις της συνεχείας του δέρματος καλείται τραύμα", ήταν από τα πρώτα τα οποία διδαχθήκαμε στο σχολείο. Και επί τη ευκαιρία να προσθέσω ότι κλειτοριδεκτομή είναι, το ισόβιο, πιό φρικτό μαρτύριο ψυχολογικού και σωματικού ακρωτηριασμού. Η πιό βαρειά τιμωρία των νεαρών κοριτσιών της Αφρικής, για να μη βιώσουν ποτέ ως ενήλικες γυναίκες, “την αμαρτία” του οργασμού. Το 1998, η Ταινία "Desert Flower" (μικρό απόσπασμα) και Μαρτυρία της καλλονής-κορυφαίου μοντέλλου από τη Σομαλία, Waris Dirie, για τον δικό της ακρωτηριασμό στη τρυφερή ηλικία των 5 ετών!, από του Βήματος των Ηνωμένων Εθνών, συγκλόνισε τον κόσμο υπενθυμίζοντας πόσο οδυνηρή είναι «η ακάθαρτη παρθενία-αγνότητα» και τι σημαίνει να είσαι «γυναίκα-ραχοκοκαλιά» της Αφρικής http://tinyurl.com/728xsnq

    «Τρεις φορές πονάει η αγάπη: Οταν σε κόβουν, όταν παντρεύεσαι και όταν γεννάς» ~Αφρικανική παροιμία

    • Φλου avatar
     Φλου @ η Dimi 01/07/2012 17:38:25

     @γιά λόγους υγείας, υγιεινής

     Μάλλον, για λόγους απλυσιάς!
     Αυτοί οι λαοί της Ερήμου, οι Σημίτες (Άραβες και Ιουδαίοι είναι της ίδιας φυλής άτομα), δεν είχαν νερά και δεν πλενόντουσαν, οι καημένοι. Οπότε, επέβαλλαν αυτά τα έθιμα. Οι αρχαίοι Έλληνες, αλλά και όλοι οι άνθρωποι όπου γης που ζούσαν σε περιβάλλοντα με μπόλικα νερά, δεν είχαν ανάγκη τέτοια έθιμα. Επίσης, μην ξεχνάτε ότι οι θρησκείες στους απολίτιστους αρχαίους ανθρώπους έπαιζαν εκπαιδευτικό ρόλο: θέσπιζαν σαν κανόνα κάτι που ήταν προς γενικό όφελος, -του γένους, δηλαδή, καλό.

     Σήμερα, αυτά είναι βαρβαρικά και φανατικά κατάλοιπα.

 4. Kραντωρ avatar
  Kραντωρ 01/07/2012 09:52:26

  Η συνήθεια της περιτομής προϋπήρχε των δύο θρησκειών αναγόμενη στην περίοδο της μαγείας. Ενσωματώθηκε μαζί πολλές άλλες συνήθειες στις θρησκείες, οι οποίες αντιπροσωπεύουν μία εξέλιξη της ανθρωπότητος για ενδελεχέστερη κατανόηση του Κόσμου.

 5. DebbyTant avatar
  DebbyTant 01/07/2012 10:25:21

  Η περιτομη ειχε νοημα σε εποχες κ χωρες οπου η υγιεινη υστερουσε. Σημερα δεν εχει. Θρησκευτικα ξεχωριζει τα μελη κοινωνιων.
  Περιεργη η αποφαση των γερμανων.

 6. Μαρία avatar
  Μαρία 01/07/2012 14:42:33

  Εγω βλεπω απλά Ένα μικρό παιδί τρομαγμένο, που το κρατάνε καποιοι τρελοί με το ζόρι να το κακοποιήσουν... Σαν μάνα ανατριχιάζω...
  Dimi είσαι εκτός τόπου και χρόνου αν πιστεύεις ότι η περιτομή προστατεύει από τα σεξουαλικός μεταδιδόμενα νοσήματα.
  Αφήστε τα παιδιά, αγόρια και κορίτσια ήσυχα. αν με την απαγορευση σταματήσουν κάποιοι να τραυματίζουν τα σώματα και τις ψυχές των παιδιών τότε πολύ καλά θα κάνουν οι Γερμανοί.

  • η Dimi avatar
   η Dimi @ Μαρία 01/07/2012 18:37:23

   Mαρία, προτείνω να χρησιμοποιήσεις την ανωτέρω σύνδεση WHO (World Health Organization) και να γράψεις στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ότι είναι εκτός τόπου και χρόνου η εφαρμογή της περιτομής για προστασία από τον ιό ΗΙV/AIDS και όχι μόνο.

   Κι επειδή, είσαι μητέρα και ανατριχιάζεις. Κι επειδή οι γερμανοί που όπως λες «πολύ καλά κάνουν», είναι οι τελευταίοι που θα μπορούσαν να δώσουν μαθήματα «ευαισθησίας» στον πλανήτη. Κι επειδή, οι περισσότεροι Ελληνες είμαστε τραγικά και αθεράπευτα αμνήμονες: στη Σφαγή του Διστόμου, στη μεγαλύτερη σφαγή αμάχων του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, τα ανθρωπόμορφα τέρατα οι SS, για τη διασκέδαση τους, ξεκοίλιαζαν τις έγκυες Ελληνίδες, τρυπούσαν με τις ξιφολόγχες τα μωρά τους και για παραδειγματισμό, τύλιγαν με τα εντόσθιά τους, τον λαιμό των δολοφονημένων μανάδων. Τόσο ωραία! Και κάθε φορά, η επί 72 χρόνια «ευαίσθητη» μεγαλο-οφειλέτης και νυν ανάλγητη τοκογλύφος-δανειστής με τα κλεμμένα λεφτά, χρυσάφι και θησαυρούς της Ελλάδας, (και γι’ αυτό το ανήκουστο οικονομικό έγκλημα, ηθικός αυτουργός και συνεργάτης και συνένοχος ο Γιώργος Ανδρέα Παπανδρέου), γερμανία, η οποία επανειλημμένα έχει κληθεί να σταθεί στο ύψος των οικονομικών ευθυνών και υποχρεώσεών της (έντοκα απαιτητά επανορθώσεων 1,000,000,000,000.00 (1 Τρις Ευρώ!!!), για τα 89 (Ογδόντα Εννέα!) Ελληνικά Ολοκαυτώματα τα οποία απρόκλητα η χιτλερική λαίλαπα προκάλεσε, οι της μέρκελ νεοναζί, προκλητικά κι αδιάφορα σφυρίζουν. Γι' αυτό Μαρία, έλεος με την όψιμα «ευαίσθητη» γερμανία.

   • roadrunner avatar
    roadrunner @ η Dimi 02/07/2012 00:05:27

    Συμφωνούμε Dimi με τη σκληρότητα που καταλογίζεις τόσο στη πολιτική της Μέρκελ, όσο και στην βαρβαρότητα των SS κατά το Β' Παγκόσμιο πόλεμο.
    Όμως, η απαγόρευση της περιτομής δεν έγινε ούτε από τη Μέρκελ, ούτε από τα SS. Πρόκειται για δικαστική απόφαση του δικαστηρίου της Κολωνίας.

    Η όλη ιστορία οδηγεί στο δίλημμα : τι προηγείται, η θρησκευτικοί κανόνες ή οι πολιτειακοί νόμοι εκάστου κράτους ;
    Θεωρώ ότι οι θρησκευτικοί κανόνες των αλλόθρησκων μιας χώρας (πχ η περιτομή) πρέπει να ισχύουν, αυστηρά μέχρι το σημείο, όπου έρχονται σε σύγκρουση/παραβιάζουν τους νόμους του κράτους-οικοδεσπότη (Γερμανία). Από εκεί και πέρα, υπερισχύουν οι νόμοι του κράτους.

 7. Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
  Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 01/07/2012 16:26:18

  Καλὰ ρὲ παιδιά, ὅτι εἶναι (ἀπολύτως μὴ-ἀπάνθρωπη) πρακτικὴ τῆς θρησκείας τους ἐδῶ καὶ κάτι χιλιετίες, δὲν ἀπασχολεῖ κανέναν;;;

 8. Μάκης avatar
  Μάκης 01/07/2012 20:01:27

  Γερμανοί: "Μόνο ΕΜΕΙΣ δικαιούμαστε να σκοτώνουμε τετρ'αχρονα Εβραιάκια, όχι οι ραββίνοι τους"

 9. Iωάννης33 avatar
  Iωάννης33 01/07/2012 22:12:34

  Η κάθε Θρησκεία έχει τα δικά της "παράξενα''.Και πρέπει να είναι σεβαστά.Η απώλεια του παιδιού είναι τραγική,αλλά φαντάζομαι το ίδιο τραγική είναι και η απαγόρευση μετάγγισης αίματος στους Ιεχωβαδες.Πού είναι τα ελληνικά δικασ΄τηρια;
  Οσο ανόητο είναι να κόβεις ένα τσουτσούνι,άλλο τόσο είναι να απαγορεύεις να γίνει νονός κάποιος παντρεμένος με πολιτικό γάμο!!

  • Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
   Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης @ Iωάννης33 02/07/2012 12:26:07

   Ὄχι φίλε μου, αὐτοὶ εἶναι οἱ ὄροι τοῦ ἐκκλησιαστικοῦ μυστηρίου. Ὅποιος δὲ θέλει, ἂς κάνει ἁπλῆ ὀνοματοδοσία στὸ ληξιαρχεῖο/δημαρχεῖο.

   Στὸ ἐκκλησιακὸ μυστήριο, ὁ νονὸς/πνευματικὸς πατέρας ("Godfather") εἶναι αὐτὸς ποὺ θὰ διδάξει στὸ παιδὶ τὴν πίστη. Αὐτὸς θὰ εἶναι ἐκτὸς πίστης, μὴ βαπτισμένος; Ναί, γιὰ ὅσους βλέπουν τὸ μυστήριο ὡς φοκλόρ. Ἀλλὰ αὐτὸ εἶναι δικό τους πρόβλημα, καὶ μέγιστο λάθος ὅσων μητροπολιτῶν καὶ πρεσβυτέρων ἀφήνουν αὐτὴν τὴν κατάσταση νὰ λαμβάνει χώρα.

 10. G. EPIKOYREIOS avatar
  G. EPIKOYREIOS 01/07/2012 23:59:00

  Kai egó anatrixiázo, sán ti Maria, kai sán tous patéres mikron koritsión ...
  H PERITOMH EINAI AISXOS KAI NTROPH GIA TON POLITISMO MAS ...
  1. Dén éxo kammiá sympátheia giá ti Mérkel kai tin Troika, allá s'autó tó théma (kai pará tó foveró kontról pou éxoun oi sionistés sti Germania) BRAVO stous Germanoús˙ orisména prágmata tá kánoun sostá, idios sé thémata ygeias. Elpizo ná tous mimithoun kai álloi Europaioi. (Oi anaforés stó Deutero Pangósmio Pólemo, stis sfagés tou Distomou klp einai ásxetes mé to prokeimeno théma, einai ftinó / vlakódes epixeirima.)
  2. O ypértatos nómos tis Germanias dén einai i "thriskeia" tou kathenós, allá tó SYNTAGMA tis xóras. (Alloiós, kai egó ftiáxno ti dikiá mou thriskeia kai káno óti mou goustárei ...) Kyrie, edó einai Germania (Elláda, klp klp), kai éxoume nómous / Syntagma˙ án dé sou aréssoun oi nómoi mas, h prospáthisse ná tous allákseis dimokratiká, h fyge. H ás kánoun éna dimopsifisma ... dén empisteuontai tó laó ;
  3. Akóma kai stin (evraiokratoúmeni, kai méxri prósfata austirá ... peritetmiméni) Ameriki, i AMERICAN ACADEMY OF PEDIATRICS, káto apó laiki piessi kai epistimoniká dedoména, éxei engataleipsei tis palióteres autarxikés (100% ypér tis peritomis) thésseis tis. Koitáxte p.x.
  www.icgi.org
  www.icgi.org/aids/
  www.healthychildren.org

  Tá "iatriká / ygei-iná oféli" tis peritomis amfisvitountai anoixtá apó pollous eidimones, akóma kai giá tó AIDS — tá prágmata DEN einai kathólou aspra /maura ópos más paroussiázontai! Simeiotéon óti, stó Germanikó dikastirio (ópos kai stó parapáno árthro) tó théma itan ap'ti miá i "thriskeutiki eleutheria" kai apó tin álli tá dikaiómata "somatikis artiotitos / akeraiótitos" (bodily integrity) tou mikrou paidiou — tó théma DEN itan "iatriká / ygei-iná oféli"!
  [Parepiptóntos, autés oi synexeis anaforés orisménon Ellinon — idios "morfoménon / spoudagménon", sé diethneis, MAKRINOYS, APROSSOPOYS / GRAFEIOKRATIKOYS organismous, p.x. WHO (World Health Organization — deixnoun tá terástia tous komplex katoterótitos, DOULOPREPEIAS, kai plirous eleipseos empistossynis stous sympatriótes mas — poiós eksélekse tin WHO ;;; Autoi kséroun kalitera apó tous goneis tón paidión ;;; !!! Mou thymizoun tous Euroligouridés tis politikis mas, mé tá gnostá katastrofiká apotelésmata.]
  4. Osses koultoures kai thriskeies ypostirizoun tón akrotiriasmó tón gennitikón orgánon mikrón paidión einai várvares, einai aparádektes — ékso ap'tin Germania, ap'tin Elláda, ap'tin Európi klp klp (fyssiká, mé apófassi tón antistoixon laón)!
  5. . ISTORIKH LEPTOMEREIA: Arxiká, giá tous Evraious touláxiston, i peritomi dén égine giá lógous ygeias, allá giá POLITIKOYS —> THRHSKEYTIKOYS lógous (éna eidos "tautotitas").
  6. Diapistóno, mé apogoiteussi, mia terástia (kai politiká fortisméni) AN-ANTISTOIXIA metaksy tou TITLOY tou árthrou, "Γερμανία εναντίον Εβραίων και Μουσουλμάνων με αφορμή την περιτομή" kai tou PERIEXOMENOY tou árthrou˙ ó noón noeito. Dystyxós symvainei poly syxná stin Elliniki dimossiografia, mé anypológistes arnitikés synépeies.

 11. Stratis avatar
  Stratis 02/07/2012 03:25:49

  Σας παρακαλώ μην γράφετε εναντίον της θρησκείας των Ιουδαίων Ελλήνων γιατί για αυτούς το μόνο που υπάρχει είναι ο Θεός των Εβραίων και μάλιστα κομματιασμένος για να έχει μερίδιο και ο κάθε παρωπηδιασμένος δήθεν Έλληνας που λόγο θρησκείας μόνον Έλληνας δεν πρέπει να λέγεται

 12. Ανώνυμος avatar
  Ανώνυμος 03/07/2012 08:41:11

  "κρατιδίου τής Κολωνίας"

  Ἀστυάναξ, δεν υπάρχει τέτοιο κρατίδιο στην Γερμανία. Η Κολωνία είναι η μεγαλύτερη πόλη του κρατιδίου Βορείου Ρηνανίας-Βεσταφαλίας (Nordrhein-Westfalen).

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.