#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
22/02/2011 15:09
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΓΑΠ: ο νεκροθάφτης της ΜεταπολίτευσηςΔυο οικογένειες και μια τρίτη (εμβόλιμη) έκτισαν την Μεταπολίτευση. Οι οικογένειες Καραμανλή, Παπανδρέου και Μητσοτάκη. Η τελευταία μπήκε στο παιχνίδι όταν η Γερμανία ζήτησε ως αντάλλαγμα απο τον Καραμανλή (για να συμφωνήσει με την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ), να συμπεριλάβει στη ΝΔ τον αρχιαποστάτη και να του δώσει μάλιστα και το υπουργείο Συντονισμού. Ο Καραμανλής το δέχθηκε και απο τότε αποκτήσαμε και μια τρίτη οικογένεια στην ηγεσία του πολιτικού συστληματος και την διαχείρηση του εθνικού πλούτου. Στην δεκαετία του 90 πάλι οι Γερμανοί επέβαλαν και μια άλλη «οικογένεια», τους «εκσυγχρονιστές» του Σημίτη, για να εμπεδώσουν καλύτερα οι Έλληνες την εποχή του Μάαστριχτ και της Ζήμενς. Όπερ και εγένετο με πολύ ευδιάκριτα αποτελέσματα σήμερα.

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο Ανδρέας Παπανδρέου οργάνωσαν το εγχώριο πολιτικό σύστημα βάσει των καλύτερων παραδόσεων της Δεσποτείας. Με τις αυλές τους, τους διαδόχους τους, τους ταμίες τους και του δουλοπάροικους τους – εμάς,  τους ψηφοφόρους.  Ο Καραμανλής οργάνωσε το πολιτικό σύστημα της «ευρωπαϊκής Ελλάδας» και το περιέβαλε με την λεοντή της Γαλλικής Δημοκρατίας . Πιο λαϊκός, ο καθηγητής στο Μπέρκλευ Ανδρέας Παπανδρέου εφάρμοσε στην Ελλάδα τις liberal ιδέες του αμερικανικού μεταταταξικού «χωνευτηριού». Και οι δυο μαζί κατάφεραν μια ιδότυπη εθνική συμφιλίωση. Ο πρώτος με την ελληνική ευρωπαϊκή «αστική τάξη» και ο δεύτερος με τις «δημοκρατικές δυνάμεις».

Ο Ανδρέας όμως έφερε μαζί και τους «μη προνομιούχους».  Εκείνους δηλαδή που καθοδηγούμενοι από τα συμπλέγματα κατωτερότητας τους δεν μπορούσαν να γίνουν τίποτα άλλο από νεόπλουτοι και κερδοσκόποι. Ιστορικά, η πείνα των τελευταίων αποτέλεσε το γόνιμο έδαφος πάνω στο οποίο αναπτύχθηκε η λεγόμενη «διαπλοκή».

Τελικά, οι δυο εμβόλιμοι πρωθυπουργοί επέτρεψαν και ενθάρρυναν την διαπλοκή. Στην βάση αυτή μπόρεσε και κυριάρχησε τις τελευταίες δεκαετίες η γερμανικού τύπου διαφθορά και ο αθέμιτος ανταγωνισμός στις επικοινωνίες, τα όπλα, τις κατασκευές, τις υποδομές, τον τουρισμό.

Το κρίσιμο σημείο ήταν η διαδοχή. Οι δυο πατριάρχες του πολιτικού συστήματος θεωρούσαν μέγα λάθος την επιλογή των διαδόχων από τις αυλές τους. Επιβεβαιώθηκαν και οι δυο. Με μια διαφορά. Ενώ ο Κώστας Καραμανλής ο Β΄ δεν έκανε απολύτως τίποτα, ο Γεώργιος Ανδρέα Παπανδρέου παρέδωσε το σύστημα με τον θρόνο και όλα τα οικόσημα στο ΔΝΤ. Έτσι το σύστημα της Μεταπολίτευσης κατέρρευσε και η Ελλάδα έκανε ένα άλμα προς το παρελθόν. Επέστρεψε στην Βαυαροκρατία.

Ο Γ.Α. Παπανδρέου επέλεξε να είναι ο τελευταίος της Μεταπολίτευσης. Αφού μόνος του (όπως δηλώνει τώρα ο Στρος Καν) παρέδωσε τα σκήπτρα της Δεσποτείας στο ΔΝΤ.

Μαζί με την Ελλάδα κατέρρευσαν και οι αυλές με τα τζάκια, ενώ και η χθεσινή διαπλοκή πνέει τα λοίσθια. Ο Λαμπράκης πέθανε και οι επίδοξοι διάδοχοι των χθεσινών επικυριάρχων μόνο για να κλείνουν πρώτο τραπέζι πίστα στο Ρέμο και το Μερτσέντες κάνουν. Ούτε καν ένα ποδοσφαιρικό αγώνα δεν μπορούν να διοργανώσουν.

«Τι να κάνουμε;», που θα ρωτούσε και ο Βλαδίμηρος Ίλιτς. Η επόμενη Ελληνική Δημοκρατία θέλει χρόνο για να συγκροτηθεί – και η Αναθεώρηση του Συντάγματος δεν μπορεί να έλθει μόνο μέσα από τους σχεδιασμούς συνταγματολόγων και τομεαρχών. Θα είναι το αποτέλεσμα ενός πρωτόγνωρου κοινωνικού και πολιτικού γίγνεσθαι, αναίμακτου ελπίζουμε.

Με αυτή την έννοια ο Σαμαράς έχει όλους τους λόγους για να «καθυστερεί» και να οργανώνεται. Δεν μιλάμε για μια «απλή» κατάληψη της εξουσίας, ύστερα από εκλογές. Αλλά για την εκκίνηση μιας οδυνηρής και πολύχρονης πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής διαδικασίας – ενός ιστορικού προτσές - το οποίο εξηγεί άριστα κατά την γνώμη μου ο Ελευθέριος Μπαλτάς στο «Δεν θέλουμε μια πρόσκαιρη γεύση εξουσίας. Θέλουμε να τα αλλάξουμε όλα….»

Υπάρχει όμως και το «αλλά». Πάντα.

Ο Αντώνης Σαμαρά είναι ο πρώτος που συνέδεσε την μελλοντική ηγεσία του με τη  «Νέα Μεταπολίτευση» και μίλησε για «κατάρρευση του πολιτικού συστήματος». Είναι επίσης ο μόνος από την σημερινή πολιτική ηγεσία που διαθέτει το όραμα και την τόλμη. Και επίσης ισχύει πάντα ότι το παλιό αργεί να πεθάνει και το καινούργιο να γεννηθεί.

Όμως εκτός από χρόνο, τα οράματα χρειάζονται για να υλοποιηθούν και το κατάλληλο πολιτικό προσωπικό. Μέχρι στιγμής ο Σαμαράς επέλεξε να διαμορφώσει πρώτα την πολιτική και μετά το πολιτικό προσωπικό, αν και ορισμένοι επέμεναν ότι έπρεπε να γίνει το αντίστροφο. Η κατάσταση όμως έχει αλλάξει δραματικά στον χρόνο που πέρασε. Τώρα ήρθε ο καιρός να ανανεώσει ριζικά και το πολιτικό προσωπικό.

(FactorX σε μια ιδέα του Μ. Τασιόπουλου)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. δημητρης μαλαμουλης avatar
  δημητρης μαλαμουλης 22/02/2011 15:26:35

  bravo, αρκεί να το δούμε

  • factorx avatar
   factorx @ δημητρης μαλαμουλης 22/02/2011 15:29:07

   θα γκρεμίστηκε κανένας φούρνος κοντά στο σπίτι του για να συμφωνείς χα χα χαααα

   • effie B. avatar
    effie B. @ factorx 22/02/2011 18:15:18

    Φακτορα,
    το...."ΓΑΠ: ο νεκροθάφτης της Μεταπολίτευσης" παραπεμπει στο....
    "ΑΓΠ: ο νεκροθαφτης του Σοσιαλισμου????

   • Νίκος avatar
    Νίκος @ factorx 23/02/2011 14:50:47

    Νεκροθάφτης της Ελλάδας θα έπρεπε να γράφει ο τίτλος.

 2. Orestios avatar
  Orestios 22/02/2011 15:31:17

  Η Μεταπολίτευση δεν έχει τελειώσει ακόμη.
  Το τέλος της θα γίνει με τον ενταφιασμό των 3 Αγίων οικογενειών και την απαξίωση της Γενιάς του Πολυτεχνείου, που αποτέλεσε και τον αρμό σύνδεσης αυτών των οικογενειών.
  Η νέα περίοδος της Ελληνικής Δημοκρατίας θα είναι επώδυνη για το σύστημα που νοιώθουμε να μας απομυζά. Για την Ελλάδα όμως θα είναι η αρχή μιας περιόδου όπου το Έθνος δεν θα είναι πρόβλημα (έτσι μας λένε οι σοσιαλιστές), αλλά η ατμομηχανή της αφύπνισης.

  • Στρυμών avatar
   Στρυμών @ Orestios 22/02/2011 16:20:48

   Συμφωνώ απόλυτα . Έχουμε ακόμη δρόμο μπροστά μας και όλοι πρέπει να αποδείξουν πολλά . Ο κόσμος είναι δύσπιστος . Ο Σαμαράς πρέπει να κάνει επικίνδυνη διαδρομή πάνω σε τεντωμένο σκηνί. Το πώς θα περάσει στην απέναντι , με ποιο τρόπο , δεν έχουμε παρά να περιμένουμε να το δούμε .

 3. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 22/02/2011 16:10:16

  ο Παπουτσης ειναι wikileaks ???...

  ΠΠ

 4. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 22/02/2011 16:18:51

  Το ΓΑΠ ανοιγει το φως να δει αν ειναι σκοτεινα μεσα...

  ΠΠ

 5. ΚΕΡΤ avatar
  ΚΕΡΤ 22/02/2011 16:34:02

  Η εκκίνηση και το ιστορικό προτσές θάργήσει να ξεκινήσει γιατι ενα πολυ μεγάλο κομμάτι του λαού ειναι απαίδευτο κοιμισμένο και πλαδαρό και σε μεγάλο βαθμό πελατειακά εξαρτημένο απο τα μιζοκόματα .

  • Orestios avatar
   Orestios @ ΚΕΡΤ 22/02/2011 21:41:26

   Τα κλασικά σοσιαλιστικά περί απαίδευτων.
   Αυτό που δεν σας έμαθαν είναι ότι ο Έλληνας ρίχνει ξύλο όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου.

 6. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 22/02/2011 16:36:24

  ΠΑΣΟΚ ο Νεκροθαυτης της μεταπολιτευσης...

  Η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να εξευμενίσει τα πανίσχυρα χρηματιστηριακά κέντρα, με τα οποία επιδίωκε εναγωνίως συνδιαλλαγή, στις 14 Μάρτη τους προσέφερε τη δραχμή στο πιάτο, μαζί βέβαια και τα εκατοντάδες δισεκατομμύρια που άλλαξαν χέρια μέσα σε μία νύχτα. Η δραχμή θυσιάστηκε στο βωμό των κερδοσκοπικών παιγνιδιών, στα οποία επιδίδονται οι μεγάλες τράπεζες, τα Αμοιβαία Κεφάλαια και τα περιβόητα Χενζ Φαντς, τα οποία είναι τα πιο γνήσια τέκνα της "απελευθέρωσης" της κίνησης κεφαλαίων. Το ότι η υποτίμηση της δραχμής κατά 14% ήταν πράξη συγκυριακή, εξηγείται από το γεγονός ότι λίγους μήνες μετά η ισοτιμία της με τα ξένα χαρτονομίσματα επανήλθε σχεδόν στα προ της υποτίμησης επίπεδα, χωρίς κανείς να διαμαρτυρηθεί. Ειδικά σε ό,τι αφορά τη σχέση δραχμής - ECU, από 312 που ήταν πριν την υποτίμηση, διαμορφώθηκε στις 357 δραχμές την ημέρα της υποτίμησης, ενώ λίγες βδομάδες αργότερα η δραχμή ανατιμήθηκε στις 330 μονάδες ανά ECU. Εκ των υστέρων είχαν το θράσος να υποστηρίζουν ότι "οι αγορές θεωρούσαν μία υποτίμηση της τάξης του 14% υπερβολική...". Το πουλί όμως είχε πετάξει, το χρήμα είχε αλλάξει χέρια.

  Στα πλαίσια αυτά ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας παρουσίασε σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου την Κυριακή 15 Μάρτη το νέο πακέτο μέτρων "προσαρμογής" της ελληνικής οικονομίας προς την ΟΝΕ.
  Τα μέτρα αυτά είναι τα ακόλουθα:
  - Στο δημοσιονομικό σκέλος για το 1998 αποφασίστηκε η περικοπή κατά 0,3% του ΑΕΠ (περίπου 100 δισ. δραχμές) των επιδοτήσεων στον επιχειρηματικό τομέα και των επιχορηγήσεων στις δημόσιες επιχειρήσεις. Περικοπή κατά 0,4% του ΑΕΠ του ελλείμματος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.
  - "Εξοικονόμηση" της τάξης του 0,3% του ΑΕΠ για το 1998 και 1% του ΑΕΠ το 1999 και τα επόμενα χρόνια, σαν αποτέλεσμα των μέτρων για τη "μεταρρύθμιση" της κοινωνικής ασφάλισης.
  - Μέτρα μεσαιωνικής σύλληψης, για την αγορά εργασίας με την... "ευελιξία" που ήδη προώθησε η κυβέρνηση με εκτρωματικό νομοσχέδιο που κατέθεσε τον προηγούμενο Αύγουστο.
  - Στον τομέα των ιδιωτικοποιήσεων ανακοινώθηκε η ιδιωτικοποίηση 11 δημοσίων επιχειρήσεων και τριών τραπεζών, διαδικασία η οποία θα ολοκληρωθεί μέχρι και το 2000. Πρόκειται για τις Τράπεζες Μακεδονίας - Θράκης και Κρήτης, οι οποίες ιδιωτικοποιήθηκαν και την Ιονική η οποία μένει σε εκκρεμότητα... Οι προς εκποίηση ΔΕΚΟ είναι ο ΟΤΕ (τρίτη φάση), η πρώην ΔΕΠ, τα ΚΑΕ (βρίσκονται σε εκκρεμότητα μετά από δύο ανεπιτυχείς προσπάθειες πώλησης), καθώς και οι ΕΥΔΑΠ, ΚΕΔ, ΔΕΘ, "Ολυμπιακή Τουριστική", "Ολύμπικ Κέτερινγκ", Οργανισμοί Αποχέτευσης και Λιμένες Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Διώρυγα της Κορίνθου. Εν τω μεταξύ τις ημέρες αυτές ανακοίνωσαν και νέο πρόγραμμα ιδιωτικοποίησης της Εμπορικής, της "Ολυμπιακής", ενώ έχουν ήδη κάνει γνωστό ότι επίκειται μέσα στο 1999 και νέα (τέταρτη) ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ, ενώ σε εκκρεμότητα βρίσκεται η δεύτερη φάση ιδιωτικοποίησης της πρώην ΔΕΠ (νυν "Ελληνικά Πετρέλαια").
  "Μεταρρύθμιση" της Κοινωνικής Ασφάλισης.Πρόκειται για τις δύο παρεμβάσεις του μικρού πακέτου (ήδη ανακοινώθηκε το σχετικό νομοσχέδιο) και του μεγάλου πακέτου που χρονικά τοποθετείται μετά το 2000, με τα οποία ουσιαστικά τίθεται ταφόπλακα στο δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας.

  ΕΓΩ ΘΑ ΘΥΜΙΖΩ...... Γιανννο μου παληκαρι μου.

  ΠΠ

 7. stoxastis avatar
  stoxastis 22/02/2011 16:48:40

  Σύντροφε factrox ο σύντροφος Βλαδίμηρος έδινε και λύσεις..
  Και η λύση είναι η φυγή από την φαυλότητα.
  Με όποιο κόστος.
  Άλλωστε ο μέσος Ελληνας έχει ήδη πληρώσει πάρα πολλά.
  Το αν θα είναι αναίμακτη ή όχι η προσπάθεια θα εξαρτηθεί από το πόσο εύκολα ή δύσκολα αυτοί που έκλεψαν θα παραιτηθούν.
  Γιατί μην αποδείξουμε άλλη μια φορά την αφέλεια μας με την καραμέλα της αλλαγής πολιτικής.
  Και για να είμαστε εξηγημένοι ¨οι λύκοι μόνο μαλλί αλλάζουν¨.
  Αρα αναγκαία η συνολικά ριζική αλλαγή στα πρόσωπα. Και το εννοώ για συνολική αλλαγή. Μόνο έτσι δεν θα υπάρξουν ξανά Πάγκαλοι που θα θυμίζουν ¨ ότι όλοι μαζί τα φάγαμε¨. Όσο πιο γρήγορα γίνει αντιληπτό τόσο λιγότερες πιθανότητες για αναίμακτη προσπάθεια.
  Η ευθύνη του Αντώνη για άλλη μια φορά τεράστια.
  Την άποψη μου την έχω ξαναγράψει. Αν ο Σαμαράς αποτύχει ή αν δεν τα καταφέρει μπρος στα θηρία θα μιλήσουν οι νοικοκυραίοι. Και πίστεψε με σύντροφε υπάρχει τρόπος. Για ρώτα τον Βλαδίμηρο...

 8. loretta avatar
  loretta 22/02/2011 16:49:33

  o ΓΑΠ ειδε την ελλαδα ακριβως οπως λενε καποιοι φιλοι...¨"αμα σε πιασω στα χερια μου δεν θα βρει παπας να θαψει!!"

 9. spiros avatar
  spiros 22/02/2011 17:09:02

  Φάκτορα καιρό έχω να σε διαβάσω. Μπορεί να συμφωνησω με όσα λες αλλά δεν συμβαδίζουν με επανάσταση. Νομίζω η έλευση της Νέας Μεταπολίτευσης μάλλον θα έλθει με επανάσταση. Δεν βλέπω άλλο δρόμο. Είναι πολύ tready.

  • factorx avatar
   factorx @ spiros 22/02/2011 17:58:17

   Ειδες να γράφω πουθενά στο κείμενο "Νέα Δημοκρατία" και "Επανάσταση";

 10. Λάζαρος avatar
  Λάζαρος 22/02/2011 17:23:05

  η μεταπολιτευση τελειωσε εν τη γενεσει της,οταν αρχισε να παραφρονει...ενταξει καθυστερησε οντως η χρεωκοπια...αλλα λογω ΟΝΕ που δωσε 10 χρονια αβατζο...
  τωρα δυο επιλογες υπαρχουν αντικειμενικα
  συντριβη των σκληρων συντεχνιων που ειναι δεκαδες...περιορισμος στο ελαχιστο του διοικητικου κρατους.Νεο συνταγμα απλο ευληπτο ,οχι δαιδαλωδες.
  αυστηρες ποινες στους φοροδιαφευγοντες...εγκαταλειψη του μηχανογραφημενου συστηματος και αντικατασταση του με ψηφιακο...
  αντιγραφη φορολογικων συστηματων απο δυτικες χωρες...
  εξυγιανση σε τρομακτικο βαθος σε αστυνομια και στρατο...
  στοπ σε επιχορηγησεις και κονδυλια στον αθλητισμο και στον πολιτισμο...η ζωγραφικη ,η γλυπτικη το θεατρο δεν χρειαζονται λεφτα...ο αθλητισμος ο ερασιτεχνικος απλα λεφτα για συντηρηση...
  στοπ στην λαθρομεταναστευση...υπαρχουν λυσεις,αλλα δεν εφαρμοζονται...
  και φυσικα περισσοτερη αμεση δημοκρατια...

  ολα αυτα βεβαια μεσα σε ενα, δυο χρονια...
  η αλλη λυση ειναι συνεχιζουμε με τις αιωνιες στρεβλωσεις μας εκτος ΟΝΕ..

  η αλλη λυση ειναι να συνεχισουμε με τις στρεβλωσεις δεκαετιων

  • Λάζαρος avatar
   Λάζαρος @ Λάζαρος 22/02/2011 17:31:14

   Εγω παντως βλεπω ενα ΠΑΣΟΚ που δεν λεει να κοψει τον ομφαλιο λωρο του με τους συνδικαλιστες και τις συντεχνιες που γιγαντωσε....που δεν λεει να βαλει το μαχαιρι στο κοκκαλο στην διεφθαρμενη διοικηση και την κομματοκρατια....

   φυσικα υπαρχει παντα και τριτη λυση..σοσιαλισμος υπαρκτος....αλλα οι αριστεροι οι περισσοτεροι κοτευουν γι αυτον και ειναι μονο αλλα λογια να αγαπιομαστε ...κατι μλκς αναπαραγουν που ειναι εξωφρενικο και να σπαταλας χρονο απο την ζωη σου για να τις ακους...ποσο μαλλον να τις εφαρμοζεις...

   • Hi fi avatar
    Hi fi @ Λάζαρος 22/02/2011 17:58:48

    "Εγω παντως βλεπω ενα ΠΑΣΟΚ που δεν λεει να κοψει τον ομφαλιο λωρο του με τους συνδικαλιστες και τις συντεχνιες που γιγαντωσε….που δεν λεει να βαλει το μαχαιρι στο κοκκαλο στην διεφθαρμενη διοικηση και την κομματοκρατια…."

    Συμφωνώ απόλυτα.
    Βλέπε πογκρόμ στις ΔΕΚΟ, ΚΟ, Οργανισμούς, Νοσοκομεία κλπ -- φεύγουν όλοι οι μη πράσινοι και μπαίνουν μόνο ΣΑΦΩΣ πρασινοι (δηλ ο ουδέτερους είναι out)

    Βλέπε εργατική νομοθεσία (ενδυνάμωση της θέσης των σωματείων), hands-off αντιμετώπιση των αποκλεισμών του ΠΑΜΕ το καλοκαίρι 2010...

    Απλά ασχολούνται με το πως θα μπαλαντσάρουν:
    μνημόνιο - πρασινοσυντεχνείες

 11. Misha avatar
  Misha 22/02/2011 17:45:01

  H ONE μάς έστειλε στον Καιάδα , δεν μάς βοήθησε.
  Κατά τα άλλα , οι ακροδεξιές -νεοφιλελεύθερες λύσεις που προτείνεις δοκιμάστηκαν και απετυχαν σε όλα τα μηκη και πλάτη της υφηλίου.
  Και κουβέντα για τις τράπεζες που έχουν αρπάξει κοντά 130 δις μέσα σε ενάμιση χρόνοκαι είναι Η καρδιά του προβλήματος!!!!!

 12. S.T. avatar
  S.T. 22/02/2011 18:00:31

  Πάντως ο Giorgakis εξελίσσεται σε μεγάλο ΓΚΑΝΤΕΜΗ:

  Φίλος του Καντάφι: πάει το καθεστώς!

  Φίλος του Μουμπάρακ: πάει κι αυτός!

  Συναγωνιστής του Μπεν Άλι: νά ‘ταν κι άλλος!

  Φίλος και θαυμαστής της Μέρκελ: έχασε τις εκλογές στο Αμβούργο και καταρρέει!

  Φίλος του Στρος Κααν: μπορεί να μην τα καταφέρει για την γαλλική προεδρία λόγω Giorgakis!

  Φίλος του Ερντογάν και του Νεντανιάχου : κόντεψαν να έρθουν σε πόλεμο!

  Από τότε που άρχισε τα ταξίδια στην Ε.Ε.: το Βέλγιο παραμένει ακυβέρνητο!

  Όσο για την Ελλάδα: έχει ξεπεράσει τον εαυτό του!
  (ξέρετε αν επισκέφθηκε πρόσφατα την Ν. Ζηλανδία;;;;)

  • ν
   ν' αποσώσω! @ S.T. 22/02/2011 18:13:18

   Ξέχασες πως υπερασπιστηκε το σχεδιο Αννάν! Ευτυχώς!
   Πως πηγε στην Σεργκολεν να τη στριξει εναντιον του σαρκοζι! Τα κατάφερε, νικησε ο... Νικολά!
   Πως ειχε παει να στηριξει στη Σουηδια τον σοσιαλιστη υποψηφιο και μετα 30 χρονια κερδισαν εκει οι συντηρητικοί!
   Θέλει τα σκορδα του ο ΠανεξΥπνος!

   • S.T. avatar
    S.T. @ ν' αποσώσω! 22/02/2011 20:24:07

    Σωστά!
    Τι να πρωτοξεχάσεις από αυτόν τον άνθρωπο (sic)!

  • popolaros avatar
   popolaros @ S.T. 22/02/2011 21:27:11

   ίσως οφείλεται στον αειθαλή πολιτικό του, πατέρα από την κρήτη.

 13. Μικρός Οδυσσέας avatar
  Μικρός Οδυσσέας 22/02/2011 18:47:17

  Οι άνθρωποι υπηρετούν τις ιδέες. Σε ένα κόμμα τις κοινές αξίες. Πρώτα η πολιτική και έπειτα οι (παλιοί και νέοι δεν έχει σημασία) πολιτικοί.
  Μέχρι τώρα στη μεταπολίτευση γινόταν το ανάποδο. Μαζευόταν κόσμος και μετά έψαχναν τα κόμματα το κοινό πλαίσιο αναφοράς. Ένας από τους λόγους που "προκόψαμε"

 14. Panagiotis anagnostopoulos avatar
  Panagiotis anagnostopoulos 22/02/2011 18:58:16

  Όπως πολύ σωστά γράφετε, χωρίς στελέχη δεν γίνεται τίποτα. Εγώ δεν βλέπω παρά ελάχιστα ικανά άτομα και πάρα πολλά παλιάς κοπής. Ας ελπίσουμε ότι θα αλλάξουν όλα προς το καλύτερο.

 15. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 22/02/2011 19:02:05

  Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, πολύ σύνθετα, όποιος αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας μετά από αυτό το μεταμοντέρνο τσίρκο θα έχει να αντιμετωπίσει πρωτόγνωρες καταστάσεις. Πλέον θα έχει να αντιμετωπίσει δύο εσωτερικούς στρατούς μέσα στην πρωτεύουσα, καθοδηγούμενους από κέντρα περίεργα: τον ένα, τον παλιό και μικρότερο, αυτόν των αριστεριστών, τον άλλο, τον νεότευκτο, των ισλαμιστικών λούμπεν στοιχείων, που είναι πολυπληθέστερος και πιο σκληρός.
  Οποιος αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας να ξέρει ότι αν δεν προτάξει τα αιτήματα της ευνομίας και της ισονομίας, παράλληλα με αυτό της εφαρμογής των νόμων, δεν θα πετύχει τίποτα.
  Η όποια συνταγματική μεταρρύθμιση θα πρέπει να περιλαμβάνει 1. ενίσχυση του θεσμού του Προέδρου της Δημοκρατίας, 2. εφαρμογή του θεσμού των δημοψηφισμάτων για κρίσιμα ζητήματα. Το πολίτευμα αυτή τη στιγμή είναι ολιγαρχικό-κομματοκρατικό-φαυλοκρατικό και κατ'επίφαση δημοκρατικό. Είναι κατάντημα να υπάρχει ένας οιονεί "Πρόεδρος Δημοκρατίας" με μόνη αρμοδιότητα συμβολικές δηλώσεις και πρωτοκαθεδρία σε τελετές.

  Χρειάζεται ένα όραμα, όχι το θολό αριστερίστικο όραμα της Μεταπολίτευσης που αποτυπώνεται στους βρώμικους κουρελιασμένους τοίχους των ΑΕΙ, όχι το ψεύτικο όραμα της πέτσινης ευμάρειας του Σημίτη και της αυλής του. Χρειάζεται ένας στόχος ανάταξης της χώρας. Διαφορετικά, είμαστε τελεσίδικα καταδικασμένοι. Οι δυνάμεις υπάρχουν, υπάρχουν και εκτός Ελλάδας εθνικές δυνάμεις. Πρέπει να δοθεί η ευκαιρία σε νέους ανθρώπους με ικανότητες, ήθος και διάθεση προσφοράς να δράσουν.
  Είμαστε στον πάτο του πηγαδιού, ο οποίος είναι γεμάτος φίδια, αλλά υπάρχει η δυνατότητα να αρχίσει το ανέβασμα.

  • ierofantis avatar
   ierofantis @ ΒΙΣ 22/02/2011 19:15:17

   Για τους εσωτερικούς στρατούς, τα πράγματα είναι εύκολα.

   Για τον μικρό, εφαρμογή των νόμων χωρίς διακρίσεις.

   Για τον μεγάλο, αν κουνηθεί..., λεπίδι. Ήρεμα, στα σκοτεινά και χωρις πολλά πολλά...

   Κρυπτεία το έλεγαν οι Λακεδαιμόνιοι...

 16. αλλήθωρος avatar
  αλλήθωρος 22/02/2011 19:29:20

  Τελικά ο άνθρωπος γεννήθηκε για την καταστροφή!!!
  Ώς πρωθυπουργός της Ελλάδας ανέλαβε την καταστροφή της, ενώ ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς την διάλυση της.
  Μετά τους Μπεν Άλι & Μουμπάρακ,σειρά παίρνει ο Καντάφι, ο οποίος έχει ιδρύσει την Μ.Κ.Ο «The Brothers of the South Society» μέλος της οποίας είναι & ο αξιολάτρευτος ΓΑΠ Β’(http://www.webgaza.net/arab/ngo_profiles/Gaddafi-Charity-Foundation.htm)

 17. Προς factorx avatar
  Προς factorx 22/02/2011 19:46:38

  Συμφωνώ πάντα με τις απόψεις του antinews.gr. Άρα δεν γίνεται να μη συμφωνώ με τις απόψεις του βασικού διαχειριστή του(από ότι έχω καταλάβει τους τελευταίους 3 μήνες που το διαβάζω), του factorx. Δεν θα υποπέσω στο παιχνίδι των ΜΜΕ ότι είστε μυστικοσύμβουλοι του Σαμαρά γιατί θα μειώσω το έργο σας. Αλλά είναι λάθος να λέτε ότι ο Καραμανλής δεν έκανε τίποτα. Ο Καραμανλής του όχι στο σχέδιο Αναν, του βέτο στα Σκόπια της στροφής από τη φιλοαμερικάνικη πολιτική σε συνεργασία με τους Ρώσους.Έχετε δίκιο ότι θα μπορούσε να κάνει πολλά περισσότερα. Τα περισσότερα όμως απαιτούν και λαϊκή αποδοχή και κατάλληλες συγκυρίες. Να σας θυμίσω τις αμέτρητες "τυχαίες" φωτιές του 07? Τον "αυθόρμητο" ξεσηκωμό της Ελλάδας για το θάνατο ενός 15χρονου;(για τον οικονομικό θάνατο της ελληνικής οικογένειας σήμερα όλοι μούγκα)Τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά;Το θέμα με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια; Τα τόσα και τόσα σκάνδαλα που ξαφνικά ανακάλυψαν όλοι και αποδείχθηκαν ότι ήταν πράσινα;(κυρίως τουλάχιστον)

  Ας μην απαξιώνουμε το έργο του Καραμανλή.Γιατί δεν έχει κλείσει ακόμα το κεφάλαιό του όσο και αν προσπαθούν μερικοί να το κάνουν...Κάνετε κακό και στον πρόεδρό μας, τον Αντώνη Σαμαρά να απαξιώνετε τον προκάτοχό του;Θέλετε να μετατρέψετε τον Αντώνη σε ΓΑΠ και να λέει ότι ανέλαβε ένα ξοφλημένο κόμμα, διεφθαρμένο, ένα κόμμα Τιτανικό; Αν το κάνετε αυτό όπως αντέδρασαν οι αγορές σε αυτές τις οικονομικές δηλώσεις του ΓΑΠ έτσι θα αντιδράσουν και οι νεοδημοκράτες στις απευχόμενες(από μένα) πολιτικές δηλώσεις του Σαμαρά...

  Οπότε μην καλλιεργείτε τέτοιο κλίμα...Χαλάτε και την εικόνα τη δικιά σας και του Σαμαρά αλλά πρωτίστως της παράταξης που δεν ανήκει στον εκάστοτε αρχηγό αλλά στον κόσμο της...

  Με εκτίμηση

  • factorx avatar
   factorx @ Προς factorx 22/02/2011 21:17:04

   Λες οτι δεν θες να υποπέσεις στις προβοκάτσιες των καραμανλκικών δημοσιογραφων που έμειναν χωρις δουλειά αλλά πέφτεις με τα μουτρα. Το antinews δεν ειναι οργανό κανενός. Οι απόψεις του antinews είναι δικές του και διαμορφώνονται απο τους συντάκτες του σε στενη συνεργασια με τους συνεργατες και τους σχολιαστές του. Το πόσο αμετροιεπής είσαι υποδεικνύεται απο το οτι δεν βαζεις ψευδώνυμο, αλλά απευθυνεσαι προς εμένα.

   Όσο για τον Καραμανλή είναι πλεον ιστορία κι αυτή θα τον κρίνει. Εμεις εδω τον κρίνουμε με αυτά που διαβαζεις και είναι στα πλαίσια του πολιτικού πολιτισμού. Οχι στα πλαισια που πολιτεύθηκαν όσοι λειτουργούσαν αντ εκείνου

 18. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 22/02/2011 19:47:59

  Θυμάσαι τι είχα προτείνει για κάτι νταβατζήδες, πρεζέμπορους, κακοποιούς λάθρο, που έτσι και αλλιώς χωρίς χαρτιά είναι. Πέρασμα από την εικονική στην πραγματική ανυπαρξία. Σπαταλούμε δυνάμεις με δίκες για ανθρώπους που δεν υπάρχουν ούτε για τις χώρες τους.

  • ierofantis avatar
   ierofantis @ ΒΙΣ 22/02/2011 19:53:06

   Θυμάμαι, γιαυτό το ξαναθυμίζω με άλλα λόγια...

 19. spiros1 avatar
  spiros1 22/02/2011 20:13:51

  Τρομερή και προκλητική, Σημερινή δήλωση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος ονόματι Προβόπουλος.
  «Οι Τράπεζες και τα Ασφαλιστικά Ταμεία κατέχουν Κρατικά ομόλογα Ύψους 75 δις Ευρώ ! Εάν γίνει κούρεμα
  Των ομολόγων κατά 35%, ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ !».
  Τι λέει ο Αθεόφοβος και ο ανάλγητος ? Τι δουλειά έχει ο Συνταξιούχος με τα Κρατικά ομόλογα που κατέχουν τα Ασφαλιστικά Ταμεία και οι Τράπεζες ? Τι είναι ο συνταξιούχος ? Τραπεζίτης ? Συμμετείχε σε καμία απόφαση των Διοικήσεων των Ασφαλιστικών Ταμείων για να αγοράσουν Κρατικά Ομόλογα ?

  Μήπως σε αυτόν πρέπει να γίνει η μεγαλύτερη περικοπή και να λαμβάνει τον «βιώσιμο μισθό» των 592 Ε
  Αντί του προκλητικά παχυλού που παίρνει σήμερα ? Ξύπνα Έλληνα. Μας προετοιμάζουν νέα σφαγή, καταρρακώνουν την αξιοπρέπειά μας, μας κλέβουν και εμείς Καθόμαστε στον καναπέ και τους ακούμε «έντρομοι». Φτάνει πια η λεηλασία, φτάνει πια η κοροϊδία. Άς ξυπνήσουμε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ

  • Κώστας avatar
   Κώστας @ spiros1 22/02/2011 20:52:56

   Oρθό.
   Επίσης ο κ.Προβόπουλος ευθέως αμφισβήτησε την ανάλυση της ΝΔ για άντληση 50 δις από αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας. Και έχει ξαναεπιτεθεί στη ΝΔ και την στάση της.
   Νομίζω η ΝΔ δεν θα πρέπει να στρουθοκαμηλίζει και σε επόμενη εκτροπή του κ.Διοικητή θα πρέπει να του απαντήσει, να τον κατονομάσει και να αναδείξει τις ευθύνες που και αυτός έχει.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ spiros1 22/02/2011 21:31:30

   Και ποιός υποχρέωσε τις τράπεζες και τα ταμεία να αγοράσουν κρατικά ομόλογα;
   Το κράτος.

   • Orestios avatar
    Orestios @ Κώστας Ροδινός 22/02/2011 21:45:21

    Φυλακές θα χωρέσουν όλα αυτά τα καθάρματα?
    Ή θα πρέπει να γίνει ρευστοποίηση?

 20. dimitris avatar
  dimitris 22/02/2011 20:30:21

  Καταπληκτικη φωτογραφια, κειμενο και τιτλος.

 21. ΓΙΩΡΓΟΣ avatar
  ΓΙΩΡΓΟΣ 22/02/2011 22:45:26

  ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ, ΩΣ ΕΚ ΤΩΝ ΩΝ ΟΥΚ ΑΝΕΥ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ, Η Ν.Δ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΣΑΦΕΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ ΣΤΙΓΜΑ:ΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟ (ΜΕ ΙΔΕΕΣ ΚΕΥΝΣΙΑΝΙΣΜΟΥ ΕΝΕΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟ ΔΗΛ. ΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΒΑΡΑΒΡΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΚΥΡΙΡΧΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ) ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ. ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΜΕ ΣΑΦΗΝΕΙΑ.....

 22. Nεφέλη avatar
  Nεφέλη 22/02/2011 23:21:14

  Αληθεύει ότι την δόνα Μαρίκα, η οικ. Μητσοτάκη την έχει σε ίδρυμα για υπέργηρους; Αν ναι ...κρίμα! Κρίμα... για το πως φέρονται στους αγαπημένους τους, υπέργηρους τους, οι νεωτεριστές οπορτουνιστές!
  Αν μη τι άλλο,βέβαια κι αποδεδειγμένα, οι άλλες δυό οικογένειες σεβαστήκανε και φροντίσανε πιότερο τους υπέργηρούς αγαπημένους τους!

 23. Kώστας Β. avatar
  Kώστας Β. 22/02/2011 23:46:00

  Εάν ο Σαμαράς,δεν ξεκινήσει μια καμπάνια ενημερώνοντας τους ηγέτες των φτωχών κρατών της ευρώπης,και πρωτοστατώντας να δημιουργηθεί ένα κίνημα απο ηγέτες,ΑΠΕΝΑΝΤΙ στους παγκόσμιους τοκογλύφους δανειστές μας(άραγε,ποιοί είναι αυτοί;;είναι πολλοί και ισχυροί;;πιό ισχυροί απο τους λαούς;;) τότε με τα εθνικά προβλήματα και ευρωπαικά είναι αδύνατον να πετύχει.Όταν δεν απαλλαγείς ή έστω δεν μετριάσεις την εξάρτηση σου από τυχάρπαστους οίκους είναι σίγουρο ότι θα αποτύχεις.Είναι η ευκαιρία του ,μπορεί να γράψει και ευρωπαική ιστορία,αλλά μόνο εάν χτυπήσει εκεί που πρέπει,στην καρδιά του προβλήματος,με την βοήθεια βέβαια κι άλλων ηγετών.Μόνο έτσι θα πεισθεί και ο κάθε δυσπιστος.Νόμιμη λύση στο τεράστιο οικονομικό πρόβλημα ,δεν βλέπω.Μόνο τότε το καινούργιο θα έρθει γρήγορα ,και θα είναι όντως καινούργιο και λυτρωτικό.

 24. SXOLIASTHS avatar
  SXOLIASTHS 23/02/2011 02:23:51

  Δυστυχώς τις φυλακές τις φτιάχνουν αυτοί για εμάς και όχι το αντίθετο.... Πάρε το "φορολογικό" Ας πεί κάποιος του ΑΝΤΩΝΗ ότι το "σιωπάν δοκεί συναινείν και συνεργείν" ή νομίζει ότι θα πει "δεν το ψηφίζω" και καθάρισε; Αφού είναι σίγουρο ότι οι ΠΑΣΟΚΟΙ θα το περάσουν..
  Σε λιγο θα χρωστάς 1 ευρώ στην Ελλάδα και ο ΓΑΠ θα σε εκδίδει στις ΗΠΑ γιατι βλάφτεις την οικονομία τους που ζει από του "υπόδουλους" και θα σε κλείνουν στο Γκουαντανάμο.

 25. ataktos avatar
  ataktos 23/02/2011 11:49:11

  καλά .... εδώ και χρόνια ... τώρα είναι το σάλτο της ηθικής κατάρρευσης

 26. Λάζαρος avatar
  Λάζαρος 23/02/2011 14:20:31

  ρε δεν χτυπανε την φοροδιαφυγη ιατρων,δικηγορων κτλ....και συνεχιζουν ν αμιλανε για κοψιμο μισθων...επιλεκτικα...δηλαδη 30% να ζουνε στην πουδρα και ολοι αλλοι να πα να γμθουν

 27. ataktos avatar
  ataktos 23/02/2011 17:14:54

  αφορά εταιρία Ελληνικός Χρυσός συμφερόντων Μπομπολα http:....europa.eu/rapid/pressReleasesAction.do?reference=IP/11/216&format=HTML&aged=0&language=EL&guiLanguage=en

 28. Γιάννης Κ. avatar
  Γιάννης Κ. 23/02/2011 21:54:36

  Καλύτερα Βαυαροκρατία και ΔΝΤ απο τις τραγικές κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης. Τελεία και παύλα.

 29. Σιατιστεύς avatar
  Σιατιστεύς 24/02/2011 08:25:45

  Συμφωνώ και με τους δύο προλαλήσαντες ... θέλει πολύ δουλειά ακόμα να φύγη η γενιά και η ιδέες αυτής τις γενιάς .... !

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.