#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
22/03/2011 07:28
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Βαλλιστική απειλή για την Κρήτη

[caption id="attachment_92573" align="alignnone" width="600" caption="Σύστημα Πάτριοτ"][/caption]

Πρώτο το antinews, ΠΡΙΝ από την έναρξη των επιχειρήσεων «απελευθερώσεως» της Λιβύης έθιξε το ζήτημα της εκθέσεως της Κρήτης σε αντίποινα με τακτικά βαλλιστικά όπλα.

Ουδείς αξιώθηκε να απαντήσει, αφού «θέμα» για τους «επισήμους» υπάρχει μόνο εάν το πει το Μέγκα η το γράψει η «έγκριτη»  Καθημερινή...

Χθες, το defencenet σε μια copy –paste ανάρτηση του επί του θέματος, με το γνωστό κινδυνολογικό ύφος του έθιξε εκ νέου το πρόβλημα και το ΥΠΕΞ αλαφιασμένο από τις παλινωδίες στο θέμα «εμπλοκή», από την διαφαινόμενη στο διαδίκτυο πανελλαδική αντίθεση στον τυχοδιωκτισμό και την ενδεχόμενη συνειδητοποίηση ότι ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ και δεν μπορούν να παίζουν εν ού παικτοίς, αντέδρασε.

Αντέδρασε διά δηλώσεως του κ. Δρούτσα «ότι έχουμε λάβει μέτρα για το ενδεχόμενο αυτό».

Βεβαίως, απευθυνόμενος σε μη - ειδικούς, «καθάρισε» με την δήλωση αυτή, ιδίας αξιοπιστίας με εκείνες προ επερχομένου κύματος κακοκαιρίας, καύσωνος, πυρκαιών κτλ  όλων των «επισήμων», όλων των κυβερνήσεων...

Τα μέτρα λοιπόν αυτά, δεν μπορεί παρά να είναι τα κάτωθι :

Α. Παθητικά - ημιενεργά, ήτοι η άγρυπνη επιτήρηση της Λιβυκής επικράτειας , η αναζήτηση σε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ των κινητών εκτοξευτήρων και ως ενέργεια η ΑΜΕΣΗ στοχοποίηση και η καταστροφή τους από τα αεροσκάφη των «συμμάχων» ΠΡΙΝ βάλλουν το βλήμα. Πολύπλοκα  και μεγάλου ρίσκου, αυτά τα φοβερά Rafale  στην πρώτη τους προσβολή κατέστρεψαν ... ένα τεθωρακισμένο !

Για προφανείς λόγους, τα μέτρα αυτού του τύπου μπορούν να λάβουν ΜΟΝΟΝ οι «σύμμαχοι» με τα δορυφορικά και αεροπορικά τους μέσα. Το πολύ – πολύ να μας πουν «σκύψτε, σας έρχεται !»

Β. Ενεργητικά, που δεν μπορεί να είναι άλλα από την μεταστάθμευση στοιχείων των μοιρών PATRIOT PAC 3 στην Κρήτη, την κατάλληλη διασπορά και την αυξημένη τους ετοιμότητα για αναχαίτιση. Ας δεχθούμε ότι με την αποψίλωση των μονάδων PATRIOT της Β. Ελλάδος και της Αττικής  αυτό είναι εφικτό... Καλό είναι να έχουμε υπόψη και τα παρακάτω στην περίπτωση αυτή :

[caption id="attachment_92575" align="alignnone" width="600" caption="Scud"][/caption]

“In response to the testimonies and other evidence, the staff of the House Government Operations Subcommittee on Legislation and National Security reported, "The Patriot missile system was not the spectacular success in the Persian Gulf War that the American public was led to believe. There is little evidence to prove that the Patriot hit more than a few SCUD missiles launched by Iraq during the Gulf War, and there are some doubts about even these engagements. The public and the United States Congress were misled by definitive statements of success issued by administration and Raytheon representatives during and after the war."

Δηλαδή, με λίγα λόγια, οι αμερικανικοί Patriot δεν είχαν και τόσο μεγάλη επιτυχία στον Πόλεμο του Κόλπου και δεν χτύπησαν παρά μόνο λίγους ρωσικούς SCUD που εκτόξευσαν οι Ιρακινοί.

Ή μήπως πάντα εύπιστοι και πρόθυμοι για «αναθέσεις» ευθυνών,  δεχθήκαμε «τοις μετρητοίς» τις αμερικάνικες διαβεβαιώσεις ότι τα καταδρομικά κλάσεως “Ticonderoga”  εφοδιασμένα με το σύστημα ΑΕGIS / SPY 1 και τα βλήματα Standard Mk 3 θα εξασφαλίσουν την «στεγανοποίηση»της Κρήτης έναντι της πυραυλικής απειλής;  Έως τώρα μόνο δοκιμές έχουν γίνει με το σύστημα αυτό (που θα εξασφαλίσει την αντι-βαλλιστική άμυνα της Ν. Ευρώπης...) και όχι όλες επιτυχείς.

Για να μην μπούμε σε τεχνική διαμάχη περί το αντικείμενο, θα περιορισθώ στο ότι η χώρα μας περιήλθε στην κατάσταση του Ισραήλ και της Σ. Αραβίας επί πολέμων στον κόλπο  Και ερωτώ γιατί; Ποιό ήταν το όφελος από την σπουδή αποδοχής στρατιωτικού ρόλου στον νέο δυτικό τυχοδιωκτισμό  που διακηρύχθηκε  από το ΥΠΕΞ αμέσως μετά το ψήφισμα του Σ.Α.  και την συνακόλουθη στοχοποίηση της χώρας;

Η Γαλλία έχει τους λόγους της. Ο πανταχόθεν βαλλόμενος και στριμωγμένος πολιτικά Σαρκοζύ, με υπουργούς μπλεγμένους σε λαθροχειρίες και ...διακοπές  με τους μακελλάρηδες της Τυνησίας, με πολλά άπλυτα ως προς την δική του συνεργασία με το καθεστώς Καντάφι, πανικόβλητος από την άνοδο της  Μarine Le Pen διέπραξε “fuite en avant”, αναλαμβάνοντας την πρωτοβουλία για την επιχείρηση «Βομβαρδίζομε , έτσι χωρίς σχέδιο».

[caption id="attachment_92577" align="alignnone" width="600" caption="Ticonderoga class Guided Missile Cruiser "][/caption]

Οι Γάλλοι είναι λαός που θυμάται και η Αλγερία, τα χαμένα πετρέλαια της, οι σφαγμένοι από το FLN κληρωτοί με τα γεννητικά τους όργανα στο στόμα, οι πικραμένοι και προδομένοι pieds noirs (οι επαναπατρισθέντες άποικοι), ο OAS και οι βόμβες του, όλα αυτά στοιχειώνουν το συλλογικό υποσυνείδητο. Φροντίζουν άλλωστε να τα υπενθυμίζουν τα προάστια των Παρισίων, οι συμμορίες Μαγχρεμπινών “loubards” , οι κλειτοριδεκτομές των Σομαλών σε αυτοσχέδια «χειρουργεία», η εγκληματικότητα και η μηδέποτε συντελεσθείσα  «πολιπολιτισμική» ώσμωση.

Επίσης, οι λογαριασμοί με τον Καντάφι είναι ανοικτοί από το 1985 – 87, όταν στο Τσάντ   η Γαλλία νίκησε στρατιωτικά (με αμερικάνικη πάλι συνδρομή) αλλά έχασε οριστικά το πάλαι ποτέ φέουδο της υποσαχάριας Αφρικής οπού οι «Υπηρεσίες του Foccart» κυβερνούσαν στην σκιά πίσω από τους δικτάτορες /ανθρωποφάγους – βιτρίνα και εφοδίαζαν την μητρόπολη με ουράνιο, χαλκό και άλλες πρώτες ύλες.

Η ανάληψη λοιπόν της πρωτοβουλίας στον ΟΗΕ και στο πεδίο της μάχης, «γύρισε το παιχνίδι» για τον τυχοδιώκτη Σαρκοζύ. Αφού επί μακρόν καταρράκωσε κάθε ίχνος Γκωλλικής ιδιοσυστασίας στην Γαλλική εξωτερική πολιτική, ξαφνικά έδρασε για το «Γαλλικό μεγαλείο», “la grandeur de la France” του μακαρίτη στρατηγού. “Il a coupe l’herbe sous les pieds”, έκοψε το γκαζόν κάτω από τα πόδια της Le Pen κτυπώντας στο επίπεδο του συμβολισμού, της Ισχύος, του πρώην Αυτοκρατορικού μεγαλείου. Η επιτυχία του εγχειρήματος κατεγράφη ήδη στις δημοσκοπήσεις.

Εμείς τί λόγους είχαμε να προστρέξωμε σε στρατιωτική εμπλοκή άμα τη λήψη της αποφάσεως του Σ.Α. του ΟΗΕ;  Μήπως τους πιάσει το ... φιλότιμο και διατάξουν την manu militari εφαρμογή των αποφάσεων του Σ. Α. στην κατεχόμενη Κύπρο; Γιατί τόση νομιμοφροσύνη όταν η Γερμανία και η Τουρκία κάνουν τους δύσκολους  και οι Αμερικάνοι σέρνονται πίσω από τους Γάλλους;

Και καλά. Φθάσαμε να είμαστε στην θέση του Ισραήλ και της Σ. Αραβίας, με το δάχτυλο στην σκανδάλη (λέμε τώρα...) για τους SCUD. Τι ζητήσαμε ως αντάλλαγμα;

Μήπως ήταν η ευκαιρία να διακηρύξωμε  την ελληνική ΑΟΖ, μεσούσης της κρίσεως, με το ΝΑΤΟ και τους Αμερικάνους να «καίγονται» για διευκολύνσεις στην Κρήτη και την Δ. Ελλάδα ? Τι θα έκανε η Τουρκία; Θα εφάρμοζε  τις απειλές της με τον εναέριο χώρο μας γεμάτο ΝΑΤΟικά αεροσκάφη, την Σούδα αστακό και τους Δυτικούς παράκλητους ;

Parsifal

ΣΧΟΛΙΑ

 1. NIKOS X. avatar
  NIKOS X. 22/03/2011 07:51:41

  ΠΟΛΥΠΛΟΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΤΩΝ ΠΑΣΟΚΟΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ, ΚΑΙ ΙΔΙΩΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕΥΩΝΤΟΣ.!!
  ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΣΚΕΦΘΟΥΝΕ ΤΗΝ ΑΟΖ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΑΧΤΑΡΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΙΚΥΜΙΑ ΕΝ ΚΡΑΝΙΩ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΙΑΚΑΤΕΧΕΙ.

  • man8os avatar
   man8os @ NIKOS X. 22/03/2011 13:04:21

   TO ΔΡΟΥΤΣΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ?

 2. Κρητικός avatar
  Κρητικός 22/03/2011 07:56:15

  Σιγά μην κατηγορήσουμε τους μωροφιλόδοξους -απαίδευτους που μας κυβερνούν εδω και αρκετές δεκαετίες , για εθνική προδοσία .
  Που και πότε απέκτησαν όλοι τους την εθνική συνείδηση?

 3. neotera avatar
  neotera 22/03/2011 08:08:34

  Πολύ καλό αρθρο ! Εκείνο που "πέτυχαν" οι θεραπαινίδες της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης της Αθήνας είναι η Ελλάδα τώρα να περιβάλεται μόνον απο εχθρούς. Κράτος-μπαρούφα μέσα κι έξω ! Πράγματι, αν εχει σκουντ ο Καντάφι η Κρήτη αποτελεί τον ιδανικό στόχο. Μπορεί να βάλει μάλιστα και χημική γόμωση για πρόκληση δυσανάλογα μεγάλου ψυχολογικού πλήγματος στο πρόσω επιτελείο των "σταυροφορων" χωρίς σταυρό (χωρίς ιερό, ούτε όσιο).

 4. enianos avatar
  enianos 22/03/2011 08:19:23

  Οι κυβερνήσεις των δυτικών χωρών εκπροσωπούν συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα, δεν κάνουν επεμβάσεις μόνο για την δημοτικότητα ενός προέδρου , όταν φαίνεται έτσι, ίσως δεν είναι ορατά τα πραγματικά συμφέροντα, αυτό λέγεται εθνική στρατηγική ! Όσο για τα δικά μας οικονομικά συμφέροντα είναι στο επίπεδο του κατσαπλιά, έτσι και οι κυβερνητικοί μας εκπρόσωποι συμμετέχουν μόνο και μόνο για να βρίσκονται δίπλα στις εξελίξεις και ότι προκύψει . Ούτε λόγος για εθνική στρατηγική! ΑΟΖ ούτε κατά φαντασία τώρα ,γιατί όταν τρώνε τα λιοντάρια, τρώνε πρώτα τα μεγαλύτερα!

 5. PEINALAS avatar
  PEINALAS 22/03/2011 08:26:34

  Απο Σκουντ δεν ξέρω αν κινδυνεύουμε αλλά από DU (απεμπλουτισμένο ουράνιο) σίγουρα. Θα φωσφορίζει ο ντάκος και όχι μόνο.

  • ο Μήτσος avatar
   ο Μήτσος @ PEINALAS 22/03/2011 15:16:06

   Αυτό είναι ένα σοβαρό θέμα γιατί το DU αεριοποιείται και τα σωματίδια φτάνουν στη στρατόσφαιρα. Οι νοτιάδες που φυσάνε στην Κρήτη και οι γαρμπήδες θα φέρνουν τη ραδιενεργή σκόνη καρφί στα αγγουράκια της Μεσσαράς. Τον γαρμπή τον λένε και "λίβα" γιατί έρχεται από τη Λιβύη. Δεν πολυγίνεται συζήτηση για αυτή τη διάσταση όμως στο Ελλάντα.

 6. M avatar
  M 22/03/2011 09:02:31

  Μα, τι λέτε τώρα; Δεν έχει S-300 η Κρήτη;
  Τι Patriot και κουραφέξαλα!

  • parsifal avatar
   parsifal @ M 22/03/2011 11:23:32

   Εχει φίλε μου... Σε "αποθήκευση", χωρίς ούτε μία εκπαιδευτική βολή γιατί "ο χρόνος αυτοκαταστροφής του βλήματος υπερβαίνει τις προδιαγραφές του ΝΑΤΟ και ετσι δεν γίνεται βολή στο ΠΒΚ". Επιπλέον κατά πληροφορίες τα βλήματα είναι "ληγμένα" (υπάρχει σαφής πρόβλεψη για τον χρόνο αποθηκεύσεως και κατόπιν πρέπει να γίνει αντικατάσταση κλπ.) Τα ραντάρ τους φυσικά εργάζονται , θα εντόπιζαν επερχόμενο βλήμα αλλά μετά τί ? Η αντιβαλλιστική αεράμυνα είναι η πλέον απαιτητική και εδώ δεν εχει γίνει ούτε εκπαιδευτική βολή κατά αεροσκαφών...
   Πρός τιμήν του Βενιζέλου προσπαθεί να ρυθμίσει τα θέματα αυτά με τους Ρώσσους.

 7. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 22/03/2011 09:48:31

  Kατ αρχας η Ελλαδα δεν εχει εμπλακει ακομη.Η ανακοινωση για παροχη μεσων εγινε για την περιπτωση που εμπλακει το ΝΑΤΟ,το οποιο ομως ακομη δεν εχει παρει αποφαση.
  Η Ελλαδα δεν μπορει να αρνηθει τη χρηση της βασης της Σουδας απο τους Αμερικανους με βαση την ελληνοαμερικανικη συμφωνια για οποιονδηποτε σκοπο θελουν οι Αμερικανοι.
  Τωρα ο μεγαλυτερος αποτρεπτικος παραγοντας για πιθανη επιθεση κατα της Κρητης ειναι πολιτικος και ο Κανταφι εχει δειξει οτι καταλαβαινει απο ελιγμους και διεθνη πολιτικη.Τυχον επιθεση ειναι επιθεση εναντιον χωρας του ΝΑΤΟ και δινει τη χρυση ευκαιρια σε οσους θελουν να τον καθαρισουν και δεν εχουν ακομη περασει τις χερσαιες επιχειρησεις στη κοινη γνωμη τους να το κανουν.Αν δηλαδη στοχευσει την Κρητη με βαση το αρθρο 5 του ΝΑΤΟ ο Ομπαμα δεν εχει πια προβληματα να τρεχει στο Κογκρεσσο ουτε βεβαια ο Σαρκοζυ και ο Καμερον για να εισβαλλουν στη Λιβυη.

 8. popolaros avatar
  popolaros 22/03/2011 09:49:35

  Ο ολίγιστος εφιάλτης μέσα σε 15 μήνες έσυρε τη χώρα σε 2 πολέμους.
  Ένα οικονομικό και τώρα στη Λιβύη.
  Είναι επικίνδυνος, πρέπει να φύγει χθες.

  Από τον Αβραμόπουλο όμως άκουσα δήλωση στήριξης από ΝΔ ή κάνω λάθος?

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ popolaros 22/03/2011 09:56:28

   Φυσικα και την ακουσες.Στο θεμα αυτο η ΝΔ δεν εχει αντιρρηση,αλλωστε φιλος του ΠΑΣΟΚ ηταν ο Κανταφι.
   Ειχαν προηγηθει επικρισεις για τον Παπανδρεου για τις περιεργες σχεσεις του με τον Κανταφι και συγκεντρωση της ΟΝΝΕΔ στη λιβυκη πρεσβεια την εποχη που εκανε σφαγες.

 9. παρατηρητής avatar
  παρατηρητής 22/03/2011 09:57:38

  Σωστά Parsifal, αυτή είναι ίσως η πιο κατάλληλη στιγμή να διακηρύξει η Ελλάδα τη δική της ΑΟΖ όπως έκανε η Κύπρος, αλλά που να καταλάβουν τα γιουσουφάκια που μας κυβερνάνε από timing. Αυτοί παίρνουν γραμμή κατευθείαν από Ερντογάν και Νταβούτογλου. Η μυστική διπλωματία έχει γίνει πια ολοφάνερη και οι Έλληνες διπλωμάτες που αντιδρούν αντιμετωπίζονται από τους προϊσταμένους τους εχθρικά. Μήπως τελικά τους ποτίζει τίποτα ο Νταβούτογλου και βλέπουν και παραισθήσεις, όπως συνταξιούχους που τους προσφέρουν τις τσεκουρεμένες συντάξεις τους για να σωθεί η Ελλάς, ή "δήθεν"αγανακτισμένους πολίτες ;

  • Misha avatar
   Misha @ παρατηρητής 22/03/2011 11:35:25

   AOZ o Giorkakis?

   Που αφήνει τις τουρκικες φρεγάτες να φτάνουν στο Σούνιο , να θαυμάσουν απο κοντά το μεγαλείο του ναού του Ποσειδώνα;

   Όταν θα μάθει ελληνικά θα οριοθετήσει και την ΑΟΖ μας....

 10. sawas avatar
  sawas 22/03/2011 10:07:17

  .....πολύ καλή η "αντισταθμιστική" τελευταία πρόταση !!!!!

 11. LEWNIDAS avatar
  LEWNIDAS 22/03/2011 10:21:42

  και ομως η κρητη εχει το ιδανικο συστημα για την αντιμετωπιση τετοιων απειλων : το S-300. απλα καμια κυβερνηση δεν τα ενεργοποιησε ( το κοστος ειναι καπου στο μισο εκατομυριο ευρω). το γιατι ειναι ενα αλλο θεμα.

  παντως ο κανταφι ειναι μια κλασικη περιπτωση του"οποιος θελει ειρηνη προετοιμαζεται για πολεμο" γιατι αν ειχε κρατησει τις δυναμεις του εκσυχρονισμενες και ειχε παραγγειλει τα αεροσκαφη (su-27 ή το rafale) και τα αντιεροπορικα που προγραμματιζε (S-300) τωρα κανεις δεν θα ηταν εκει.

 12. Misha avatar
  Misha 22/03/2011 10:24:42

  Χτες βραδυ απογειώθηκαν από το Άκτιο , 6 βέλγικα τζετ με προορισμό τη Λιβύη.Κι αυτά είναι που μαθαίνουμε. Τα σοβαρότερα μένουν κρυφά.
  Η εμπλοκή μας είναι περισσότερο από άμεση.

 13. Misha avatar
  Misha 22/03/2011 10:26:31

  Δεν τον άφηναν οι δυτικοί να στήσει καταμεσής στη Μεσόγειο S 300. Και προσπαθούσε να αποκαταστήσει σχέσεις μαζί τους τον τελευταίο καιρό, αλλά όπως φάνηκε, αυτοί του έσκαβαν το λάκκο.

 14. Misha avatar
  Misha 22/03/2011 10:27:23

  Η ΝΔ είπε πως το ΝΑΤΟ άργησε να βομβαρδίσει.
  Μωραίνει Κύριος...

 15. Γιώργος Π avatar
  Γιώργος Π 22/03/2011 10:28:24

  Επιτέλους κάποιος εισαγγελέας πρέπει να επέμβει ΑΜΕΣΑ στην συστηματική και ύποπτη απαξιώση των S-300 στην Κρήτη.
  Ολοι οι Α/ΓΕΕΘΑ΄και ειδικά ο σημερινός είχαν δεσμευτεί για δοκιμαστική βολή μέχρι το τέλος του 2010.
  Πάλι όμως οι αόρατες δυνάμεις έκαναν το θαύμα τους και έγινε γαργάρα η βολή (μην μας κάνουν ντα οι Τούρκοι)
  Το s-300 είναι μακράν το ικανότερο αντιαεροπορικό αντιβαλλιστικό σύστημα που διαθέτουμε.
  Αλλά οι γνωστοί υποτακτικοί επιτελάρχες και πολιτικάντηδες κάνουν ότι μπορούν εκτελώντας εντολές ώστε να μην γίνει το σύστημα πλήρως επιχειρησιακό.Τα ίδια έκαναν και με τα ZUBR.
  Η ενδοτική ξεφτίλα στο μεγαλείο της.

 16. neotera avatar
  neotera 22/03/2011 10:29:29

  Tα περί μανδύα ΝΑΤΟ, είναι διαδικαστικό ζήτημα τύπων. Δεν αλλάζει την δύναμη πυρός ούτε το διπλωματικό νόημα της αλητείας τους θα έλεγα. Η Κρήτη αποτελεί στόχο επιλογής για τον Καντάφι - αν δύναται - και διοτι με το πυραυλικό πλήγμα κατα πάσα πιθανότητα θα ξεχειλίσει το ποτήρι της υπομονής των ελλήνων "κοπριτών" και θα πέσει η Παγκόσμια Διακυβέρνηση του γιωργάκη, ενδεχομένως και το ολο καθεστως με τις μαριονέτες του Διεθνούς Παράγοντα. Αντιλαμβάνεστε τι πλήγμα θα ειναι για τους συμμάχους να αποκτήσει η Ελλάδα ξαφνικά ελληνική κυβέρνηση ??

 17. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 22/03/2011 10:35:50

  Το θέμα μας εμάς είναι αν θα εισβάλλουν -και άλλο- ο Σαρκοζί και ο Κάμερον στη Λιβύη ή ο κίνδυνος για τη Κρήτη που θα ανασκαφτεί συθέμελα από σκουντ;
  Και όχι μόνο.

  Ο Καντάφι έχει αέριο Σαρίν (μουστάρδας) και οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι εξετάζουν με περίσκεψη τις πιθανότητες να το χρησιμοποιήσει, παρόλο που λέει ότι έχει καταστρέψει κάτι βοηθητικά που χρειάζονται για να μπορεί να προκαλεί ζημιά.


  Και τι περιμέναμε και δεν ανακηρύσσαμε ΑΟΖ τόσους μήνες τώρα που σέρνεται το θέμα;
  Κανείς δεν περίμενε να γίνει αυτό με τη Λιβύη.

  Είπε χθες ο υπεξ ότι "η ΑΟΖ είναι πάντα στους σχεδιασμούς" γενικά και αόριστα.
  Ας το κανει τώρα διότι σε λίγο θα αναγκαστεί να αντιμετωπίσει τη Τουρκία και στο θέμα της ΑΟΖ με τη Β. Αφρική.

  Η Τουρκία ανέλαβε τη διπλωματική εκπροσώπηση και τη προστασία των ΗΠΑ στη Λιβύη, μετά από πρόσκληση των ίδιων των ΗΠΑ!

  • Misha avatar
   Misha @ αλλενάκι 22/03/2011 10:53:24

   Allenaki

   H βλακεία μας είναι απύθμενη. Και στα δύο ενδεχόμενα μετά τους νέους «ανθρωπιστικούς βομβαρδισμούς» των διεθνων ταγματασφαλητών εμείς θα πληρώσουμε τα σπασμένα.

   Αν μείνει ο Γκαντάφης , θα μας στησει κάποιο χουνέρι αλά Παν-Αμ και θα ψαχνόμαστε...αν φύγει , εκατοντάδες χιλιάδες λίβυοι πρόσφυγες αλλά και άλλοι βορειοαφρικάνοι που δουλεύουν στη Λιβύη, θα έρθουν κατά δω, φορτωμένοι και με πολύ θυμό... και δε θα έχουν άδικο.

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ Misha 22/03/2011 11:23:58

    Ούτε αυτό δεν κάναμε, να πούμε ότι εμείς εδώ δεν υπάρχει περίπτωση να δεχθούμε άλλο βορειοαφρικανικό φορτίο.
    Θέλουμε αντίθετα να διώξουμε.

    Θέλετε υποστήριξη; Αφήστε μας Ευρωπαίοι παλιόσκυλα να ανοίξουμε τα σύνορα να φύγουν προς εσάς οι βορειοαφρικάνοι και οι ασιάτες και τότε θα το σκεφτούμε αν θα παραχωρήσουμε διευκολύνσεις.

    Διαφορετικά τίποτα.

    Η Τουρκία δεν παραχώρησε τίποτα και οι ΗΠΑ της ζήτησαν να τους εκπροσωπεί διπλωματικά στη Λιβύη!!! κι από πάνω!!!

    Χθες 20μελείς συμμορίες Πακιστανών απήγαγαν ένα ζευγάρι στον Κορυδαλλό βίασαν τη κοπέλα μπροστά στα μάτια του φίλου της και τον έσπασαν στο ξύλο

    Η Νίκαια είναι ανάστατη.

    Να τελειώνουμε με αυτούς.

 18. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 22/03/2011 11:09:59

  Εμενα με απασχολει μηπως ο Μουαμαρ εχει χημικα και πιπερια.. τα λοιπα θα τα κανουν σκονη οι "συμμαχοι"...

  ΠΠ

 19. gram avatar
  gram 22/03/2011 11:16:05

  Χι-χι-χι, καιρό είχα να διαβάσω τέτοια ανέκδοτα!

 20. Κάποιος avatar
  Κάποιος 22/03/2011 11:19:38

  Η απειλή για την χώρα μας δεν είναι οι βαλλιστικοί πύραυλοι του Καντάφι, αλλά η κυβέρνηση μας και η τρόικα.
  Απαιτείται άμεσα αντιβαλλιστική και αντιεροπορική ασπίδα ενάντια στα συντονισμένα και μαζικά πλήγματα σε εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα, υγεία, παιδεία και οικονομία.

 21. Berlousconication avatar
  Berlousconication 22/03/2011 11:23:03

  h++p://en.wikipedia.org/wiki/S-300_%28missile%29

 22. Professor Moriarty avatar
  Professor Moriarty 22/03/2011 11:45:08

  To 2003 ο Γκαντάφι μάλλον φοβούμενος από την τύχη του Σαντάμ αποφάσισε να παίξει "φιλοδυτικό" χαρτί και ως ένδειξη καλής θέλησης ανέστειλε πρόγραμμα ανάπτυξης και παραγωγής πυραύλων άνω των 400 km. Μάλιστα αν θυμάμαι καλά έστειλε και δυο-τρείς για "επιθεώρηση" στην Αμερική. Έκτοτε θεωρητικά διαθέτει κάποιους παλιούς scud-b ακτίνας 300 χιλ. Προφανώς για να μπορέσει να φτάσει Κρήτη πρέπει να τους εκτοξεύσει από τα παράλια Βεγγάζης και Τομπρουκ που ελέγχονται από τους αντάρτες, πράγμα κάπως δύσκολο. Επίσης είναι άγνωστο, τουλάχιστον από αυτά που διάβασα, αν υπάρχει ικανή επιχειρησιακή ετοιμότητα αυτών των πυραύλων.

  Επίσης υπάρχει και το ρίσκο ότι αν επιχειρήσει να πλήξει γειτονικές χώρες, τότε χάνει ακόμη περισσότερο κάποια ενδεχόμενα διαπραγματικά χαρτιά γι αυτόν και την οικογενιακή του μαφία, και θα καταστεί άμεσος στόχος προς καταστροφή.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Professor Moriarty 22/03/2011 12:07:01

   Ποιο ρισκο;Επιθεση εναντιον χωρας του ΝΑΤΟ δεν ειναι απλως ρισκο.Ειναι αυτο που θελουν για να τον καθαρισουν με ολους τους κανονισμους ενταξει.

   • Professor Moriarty avatar
    Professor Moriarty @ ψυχραιμια 22/03/2011 13:23:28

    Αυτό ακριβώς εννοούσα.

 23. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 22/03/2011 11:53:02

  Αν μαζευτουν 300 Λιβυοι και καταλαβουν τη Νομικη για οσα γινονται και την εμπλοκη της Ελλαδας.....τι θα γινει?????????????????????

  ΠΠ

 24. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 22/03/2011 12:02:06

  Τι ειχε στο μυαλο του το ΓΑΠ οταν ζητουσε---και πηρε!! αυτογραφο του Μουαμαρ κατω απ την τεντα????????
  Θα του πλαστογραφησει καμια επιταγη??? χαχαχαχαααα
  Θα το αναρτησει στου Μαξιμου??
  Μηπως το χαρτι ειχε κειμενο με λεμονι.... και ο Μουαμαρ μπηκε σε λουκι με το αυτογραφο??? "ναι ειμαι μακακας και δολοφονος βομβαρδιστε με και παρτε τα πετρελαια???"

  ΠΠ

  • Isovitis avatar
   Isovitis @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 22/03/2011 14:28:56

   Είχε πληροφορίες ότι σε λίγο καιρό θα είναι συλλεκτικό!

   • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
    ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ Isovitis 22/03/2011 15:15:35

    εε λες να το πουλησει να καβατζαρουμε χρεος?? Ηρωας !!
    Σοθμπις..?
    Νομιζω το αυτογραφο μπηκε σε φωτο Μουαμαρ-Ανδρεα... εχει τεραστια αξια !!! εχει και Μιμη η φωτο?? ξεπουλησαμε !!

    ΠΠ

    • Isovitis avatar
     Isovitis @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 22/03/2011 17:04:29

     Όχι και για να μειωθεί το χρέος.. το παράκανες..
     Στο σπίτι του μπαμπά μένει ακόμα. Να μην πάρει κι ένα δικό του?
     Πάντως λέγαμε το Δρακουμέλ γκαντέμη, αλλά κι αυτός δε πάει πίσω..
     Ένας-ένας η Σοσιαλιστική Διεθνής πάει αύτανδρη..
     Τσεκάρω πληροφορίες αν πήγε κι από Ιαπωνία..

 25. περίεργος avatar
  περίεργος 22/03/2011 12:22:12

  Την ώρα που η Τουρκία προφανώς διαπραγματεύεται σκληρά για τους όρους συμμετοχής ή ανοχής της στην στρατιωτική επιχείρηση, η Ελλάδα που βάζει τις πολύτιμες βάσεις της και το ρίσκο ενός τυφλού χτυπήματος από τους πυραύλους του Καντάφι τι διαπραγμάτευση έκανε ; Θα μας πει ο Γιωργάκης και ο Δρούτσας τι σόι διαπραγμάτευση έκαναν;

  Η εξωτερική πολιτική δεν μπορεί να είναι το αντίστοιχο των πελατειακών σχέσεων στο εσωτερικό. Δηλαδή διαπραγμάτευση με ανταλλάγματα θολά για μας προσωπικά ή οικογενειακά ωφέλη.

  Θυμίζω ότι παρά τις πολύ καλές οικογενειακές σχέσεις με το καθεστώς Καντάφι ο κ. Παπανδρέου η Τουρκία έπαιρνε μεγάλο μέρος των συμβολαίων της Λιβύης. 30.000 Τούρκοι εργαζόμενοι ήταν στις αρχές του εμφυλίου στη Λιβύη 300 μετά βίας οι Έλληνες.

 26. AWACS avatar
  AWACS 22/03/2011 12:31:47

  Οι Patriot που διαθέτουμε περιλαμβάνουν όλες τις βελτιώσεις από τα διδάγματα του 1ου πολέμου στο ΙΡΑΚ. Εκεί το μεγάλο πρόβλημα δεν ήταν τόσο η αστοχία των Patriot αλλά ότι τα τροποποιημένα βλήματα του Σανταμ στην ατμοσφαιρική επανείσοδο "σπάγανε" από τις μεγάλες πιέσεις και τα ρανταρ είχαν πρόβλημα διαχωρισμού της κεφαλής από τα υπόλοιπα κομμάτια!

  Οι συστοιχίες των S300PMU1 ενδέχεται πολλά βλήματα να χρειάζονται επιθεώρηση καθώς έχουν υπερβεί την δεκαπενταετία, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα λειτουργήσει κανένα βλήμα σε περίπτωση που χρειαστεί!

  Το αντιβαλλιστικό σύστημα AEGIS των αμερικανικών καταδρομικών έχει δοκιμαστεί πάρα πολλές φορές και θεωρείται πολύ αξιόπιστο στην αντιμετώπιση μεμονομένων βλημάτων!

  Γενικά με βάση την απειλή αλλά και τα συμμαχικά μέσα που έχουν αναπτυχθεί η πιθανότητα να εκτοξευθούν ή να περάσουν βλήματα SCUD χτυπώντας την Κρήτη είναι απειροελάχιστη έως μηδαμινή!

  • parsifal avatar
   parsifal @ AWACS 22/03/2011 13:30:38

   Το βασικό τους πρόβλημα στι Ιράκ ηταν bug στο λογισμικό και εκεί αποδόθηκε το πλήγμα στην βάση του Dahran στην Σ. Αραβία.
   Παρά τις βελτιώσεις, οι Ισραηλινοί που "ζούν" με το πρόβλημα αυτό (Ιράν) επένδυσαν ομού με τους Αμερικανούς στην ανάπτυξη του Arrow, ad hoc αντιβαλλιστικό σύστημα και οχι "και αντιβαλλιστικό".
   Τώρα το AEGIS εχει δοκιμασθεί αλλά ποτέ επιχειρησιακά στην αντιβαλλιστική εκδοχή. Εχουν υπάρξει πολλές αποτυχημένες αναχαιτίσεις.
   Συμφωνώ οτι για τους SCUD - B απαιτείται η εκτόξευση απο την περιοχή της Βεγγάζης η του Τομπρούκ, αρα είναι υποτίθεται αδύνατον λόγω "επαναστατών" και "συμμάχων". Οι -C ομως με βεληνεκές ~500 χλμ. μπορούν να εκτοξευθούν και να πλήξουν την Κρήτη απο οπουδήποτε. Ουδείς μπορεί να διαβεβαιώσει εάν, πόσους και πού SCUD - C η και Κορεάτικες εκδοχές τους διαθέτει η Λιβύη καθώς και πότε το "στριμωγμένο θηρίο", σε μια κατάσταση που μεταβάλλεται ωρα με την ωρα θα αποφασίσει να τους χρησιμοποιήσει. Η ελλειψη ακρίβειας του οπλου είναι και το κύριο πρόβλημα :Ενα σχεδιαζόμενο πλήγμα σε στρατιωτικό στόχο μπορεί κάλλιστα να καταλήξει σε ενα χωριό η μια πόλη, το κάνουν συστηματικά και οι ΝΑΤΟικοί με τα "χειρουργικής ακρίβειας" οπλα και UAV τους στο Αφγανιστάν και αλλού. Γιατί να μήν το κάμει ενας ανισόρροπος κολλημένος στον τοίχο απο την μισή Ευρώπη και την Αμερική αδιαφορώντας για "παράπλευρες απώλειες" ?
   Η λογική της αναρτήσεως δεν είναι κινδυνολογική, είναι οτι τα πάντα αντιμετωπίζονται επιπόλαια, χωρίς εκτίμηση ολων των παραμέτρων και κυρίως με υιοθέτηση στάσεων - αντιγράφων αλλων χωρών που δεν εχουν τις δικές μας ιδιαιτερότητες. Και οταν επισημανθεί μια επιπολαιότητα, τότε πετάμε ενα "εχουν ληφθεί ολα τα προσήκοντα μέτρα" και καθαρίζομε.

 27. Κάποιος avatar
  Κάποιος 22/03/2011 12:50:29

  Ευτυχώς υπάρχει ο αντίλογος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης.

  Υπέρ των επιχειρήσεων στη Λιβύη η ΝΔ!
  Ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Δ. Αβραμόπουλος σχετικά με την στρατιωτική επιχείρηση στη Λιβύη, γνωστοποιεί ότι αυτός και το κόμμα του τάσσονται υπέρ, παρότι θεωρούν την απόφαση αυτή καθυστερημένη.

  Μεταξύ άλλων δήλωσε:
  "Οι αγωνιζόμενοι δημοκράτες πολίτες της Λιβύης έχουν στο πλευρό τους, τους δημοκρατικούς λαούς του κόσμου.
  Είναι βέβαιο ότι η δημοκρατική αυγή για όλους τους πολίτες της Λιβύης δεν θα αργήσει".

  χαχαχαχαχαχαχα

  • Misha avatar
   Misha @ Κάποιος 22/03/2011 14:15:05

   Αν υπήρχε στη γωνία του μυαλού μου, ένα μακρινό ενδεχόμενο να στηρίξω τον Α.Σαμαρά , αυτό εξαφανίστηκε μετά από αυτό το ανακοινωθέν υποτέλειας στις βουλές των αμερικάνων.

   • Apollonios avatar
    Apollonios @ Misha 23/03/2011 02:24:31

    Ας τους πει κάποιος εκεί στη Ν.Δ. ότι μερικές φορές είναι καλύτερο να μασάς παρά να μιλάς...

 28. Blut und Tränen avatar
  Blut und Tränen 22/03/2011 12:52:14

  Φυσικά και άργησαν. Έπρεπε να τον βομβαρδίσουν από το '80 και του αλλάξουν τον αδόξαστο κι όχι να πηγαίνουν στην τέντα του χασάπη.

 29. Blut und Tränen avatar
  Blut und Tränen 22/03/2011 13:00:45

  Η Νέα Δημοκρατία είναι κόμμα φιλελεύθερο και είναι γελοίο μερικοί να ζητούν να συμπεριφέρεται σαν τριτοκοσμικό κόμμα και μάλιστα όταν δεν είχαμε ούτε έχουμε κανένα όφελος από τον τρελό. Οι αριστεροί ας παραμείνουν κάτω από την τέντα του χασάπη. Μόνο που θα διαφωνήσω με τον Αβραμόπουλο σε μία λεπτομέρεια. Οι βομβαρδισμοί άργησαν μερικές δεκαετίες και όχι μερικές μέρες.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Blut und Tränen 22/03/2011 13:12:28

   Δεν ειναι μονο αυτο.Η Γαλλια που ειναι δραστηρια στην επεμβαση ειναι ο πιο στενος συμμαχος της Ελλαδος σε ολα τα θεματα απο τα ελληνοτουρκικα ως τα Σκοπια,ακομη και στις διαπραγματευσεις για την ελαφρυνση του χρεους στην ΕΕ.
   Ο τρελος χρωστα ακομη σε ελληνικες εταιριες απο δημοσια εργα στη χωρα του,ειναι υπευθυνος για τη σφαγη στο City of Poros το 1988 και παρα τις διαφημιζομενες καλες σχεσεις με το ΠΑΣΟΚ προτιμα παντα τους Τουρκους για δουλειες.

 30. Misha avatar
  Misha 22/03/2011 13:13:58

  Exεις δίκιο! Και ο Alexis και ο Μπαμπης συμφωνούν...
  Eύχομαι εσείς που είστε υπέρ των νατοϊκών «ανθρωπιστικών» επεμβάσεων , να έρθει μια μέρα που θα τις νοιώσετε στο πετσί σας...Μόνο έτσι υπάρχει ελπίδα να γίνετε άνθρωποι...

  • Blut und Tränen avatar
   Blut und Tränen @ Misha 22/03/2011 13:51:53

   Αυτό ακριβώς λέω κι εγώ. Ήρθε ο καιρός ο χασάπης ψευτοτσαμπουκάς να νιώσει λιγάκι στο πετσί του αυτά που έκανε 40 χρόνια στους άλλους, συμπατριώτες του και ξένους. Και να του βάλουν και λίγο πιπέρι στη γλώσσα να τσούξει και τους "μουλάδες" σαν και σένα που τριγυρνάτε και εξυμνείτε την τρομοκρατία κάθε δικτάτορα και κάθε παρανοϊκού τρομοκράτη που υπόσχεται να σφάξει δυτικούς αδιακρίτως.

   Και πολύ με το γάντι του φέρονται, γιατί κάνουν επιλεκτικούς βομβαρδισμούς. Διότι αν είχανε οι Γάλλοι την "λογική" του τρελού, η υπόθεση θα είχε λήξει σε μία μέρα μετά από ολοσχερή ισοπέδωση μερικών οικοδομικών τετραγώνων και ρίψη διατρητικών βλημάτων στα μπούνκερς που λουφάζει ο τρελός και οι δολοφόνοι του και οι "ασπίδες" του.

   • Misha avatar
    Misha @ Blut und Tränen 22/03/2011 14:10:36

    Όπως ακριβώς κάνατε και στο Ιράκ...με τον πάλαι ποτε σύμμαχο σας Σαντάμ

    με τα 400 γυναικόπαιδα που εξαερώσατε στο καταφύγιο της Αμιρίγια.

    και στη Γιουγκοσλαβία , και στο Αφγανιστάν...

    Το παραμύθι σας το ακούμε από τη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι..65 χρόνια μετά και δυστυχώς παραμένετε όσο ταγματασφαλήτες και μακαρθικοί ήταν και οι πρόγονοι σας..

   • A.M. avatar
    A.M. @ Blut und Tränen 22/03/2011 16:49:15

    @Blut und Tränen

    Χα χά!

    Καλά σου λέει o Misha...
    Πρέπει κάποια στιγμή όλοι εσείς που ΔΈΝ βλέπετε το πόσο ΑΠΆΝΘΡΩΠΕΣ - και καθόλου ανθρωπιστικές - είναι οι επεμβάσεις του ΝΑΤΟ να βρεθείτε στο στόχαστρο του ΝΑΤΟ κάποια φορά.

    Το ξανάγραψα αλλά εντάξει..
    η επανάληψη είναι μήτηρ της μαθήσεως. :lol:

    Αν αύριο ξεσηκωθούν οι τούρκοι της Θράκης και με όπλα που θα έχουν προμηθευτεί απ την τουρκία καταλάβουν κάνα δυό πόλεις εκεί πάνω τι πιστεύεις ότι θάπρεπε να κάνει η Ελλάδα;
    Τουμπεκί ψιλοκομμένο;
    Δεν θάπρεπε να στείλει στρατό και να τους ΛΙΑΝΊΣΕΙ και να τους ΑΦΑΝΊΣΕΙ από προσώπου γής;
    Και δεν θα ήταν αυτό ένα ΕΣΩΤΕΡΙΚΌ ΖΉΤΗΜΑ της Ελλάδας;
    Τι λές; πως το σκέφτεσαι;

    Και αν και το απεύχομαι χάριν της συζήτησης υποθέτω ότι έτσι εξελίσσονται τα πράγματα και οι αυτοπροσδιοριζόμενοι ως τούρκοι παίρνουν τα όπλα και καταλαμβάνουν τη μισή Θράκη.
    Εννοείται πως θα έχουν την υποστήριξη της τουρκίας και προφανώς και των ΗΠΑ αλλοιώς δεν θα τολμούσαν.

    Ξέρεις πως θα βαφτιστεί η κάθε προσπάθεια επιβολής της τάξης εκ μέρους των Ελληνικών δυνάμεων;
    «Σφαγές αμάχων!»
    Όλος ο κόσμος θα μαθαίνει ότι οι αιμοσταγείς Έλληνες σφάζουν τους ανυπεράσπιστους άμαχους τούρκους της Θράκης.
    Και ξέρεις τι θα γίνει μετά;
    Έκτακτη σύγκληση του Σ.Α. του ΟΗΕ, καταδίκη της Ελλάδας, και ένοπλη παρέμβαση του ΟΗΕ στην Θράκη.
    Τότε θάθελα να σε δώ!
    Και σένα και όλους όσους δικαιολογούν παρεμβάσεις εντός κυρίαρχων χωρών από διεθνείς οργανισμούς για «ανθρωπιστικούς» πάντα λόγους! μην ξεχνιόμαστε.
    Και θάθελα να είσαι και κάτοικος κάποιας απ τις πόλεις που θα έχουν βάλει στόχο οι «ανθρωπιστικές» δυνάμεις του ΟΗΕ και του ΝΑΤΟ.

    Και μετά θα περίμενα να διαβάσω τις απόψεις σου εδώ.

  • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
   ΣΟΝ ΠΕΝ @ Misha 22/03/2011 14:13:23

   misha

   Δεν υπάρχει ούτε διεθνής νόμος ούτε διεθνής ηθική ισχυρότερη από τα συμφέροντα της χώρας μας.
   Αν υπάρχει διεθνής νομιμότητα να μου πεις σε ποιο δικαστήριο μπορεί μια χώρα να βρει το δίκιο της.
   Τώρα αν η σημερινή συμμετοχή μας προσπορίζει οφέλη είναι άλλο θέμα.
   Ασφαλώς και δεν πρέπει να συμμετέχεις άκριτα.
   Όμως η "άψογη στάση" και οι ηθικολογίες δεν έχουν καμιά σχέση με τα συμφέροντα της Πατρίδας.

   • Misha avatar
    Misha @ ΣΟΝ ΠΕΝ 22/03/2011 14:18:30

    Το ζήτημα είναι πως και ανήθικο είναι και τα συμφέροντα της χωρας μας δεν εξυπηρετεί.
    Τα είδαμε και με τον πόλεμο της Κορέας πώς «ανταμοίφθηκαμε» στην Κύπρο...

    • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
     ΣΟΝ ΠΕΝ @ Misha 22/03/2011 14:28:24

     Γιατί είναι ανήθικο?
     Ένα επαναστατικό κίνημα αντιφρονούντων κατακτά τα 4/5 της Λιβυκής επικράτειας και κινδυνεύει με αφανισμό επειδή ένας παρανοϊκός τύρανος διαθέτει πραιτωριανούς και κτηνώδη διάθεση.
     Όλα τα άλλα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις ή αντιαμερικανικός αταβισμός.

    • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
     ΣΟΝ ΠΕΝ @ Misha 22/03/2011 14:30:09

     Να μου πεις γιατί δεν επενέβησαν στη Ρουάντα ή στην Κύπρο αλλά επεμβαίνουν επιλεκτικώς, να συμφωνήσω.

    • Misha avatar
     Misha @ Misha 22/03/2011 14:58:03

     Ποιο «επαναστατικό κίνημα» Σον Πεν;
     Πού τους είδες τους επαναστάτες;
     Συμμορίες καθοδηγούμενες από πράκτορες , με τη σημαία του βασιλιά ανά χείρας.
     Σα να γινόταν σήμερα «επανάσταση» στην Ελλάδα με το πουλί του Παπαδόπουλου...

 31. factorx avatar
  factorx 22/03/2011 14:14:29

  Την αντίθεσή τους στις στρατιωτικές επιχειρήσεις των δυτικών δυνάμεων στη Λιβύη εκφράζουν οι Ελληνες, σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε η ΚΑΠΑ Research.

  Το 56,8% των ερωτηθέντων θεωρούν λάθος την απόφαση για αεροπορική επέμβαση και μόνο το 31,8% τη θεωρούν ορθή.

  Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων (76%) τάσσεται κατά της συμμετοχής της Ελλάδας στις στρατιωτικές επιχειρήσεις.

  Επίσης, το 49,8% κρίνει θετικά τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στην κρίση της Λιβύης, ενώ το 40,4% θεωρεί την στάση της Αθήνας αρνητική.

 32. Isovitis avatar
  Isovitis 22/03/2011 14:35:44

  Θεωρώ ότι οι Έλληνες είναι κατά βομβαρδισμών και συμμετοχής:
  1) Για ανθρωπιστικούς λόγους.
  2) Γιατί δεν είναι πεπεισμένοι για τα κίνητρα αυτών που διενεργούν "ανθρωπιστικούς" βομβαρδισμούς.
  3) Γιατί έχουμε νοιώσει στη γειτονιά μας τι εστί βερύκοκο.
  Για τις υπόλοιπες ερωτήσεις της έρευνας, απλά, είμαστε ανενημέρωτοι, έτσι προκύπτει και το 49,8% που προφανώς θα έπρεπε να ήταν λιγότερο!!

 33. ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
  ΣΟΝ ΠΕΝ 22/03/2011 14:36:09

  Εν τω μεταξύ ο Νταβούτογλου τρέχει και δε φτάνει να δικαιολογήσει ότι δε μπλόκαρε το ΝΑΤΟ και ότι απλώς έθεσε μερικές ερωτήσεις.
  Κάτι λέει αυτό για τα συμφέροντά μας.

 34. parsifal avatar
  parsifal 22/03/2011 14:54:20

  Ελλάδα, Γράμμος, 1949 : Η τελική εξόρμηση για την καταστολή της ανταρσίας προπαρασκευάζεται με αεροπορικές επιθέσεις. Γίνεται μαζική χρήση κανίστρων ναπάλμ... Η κυβέρνηση βομβαρδίζει "τον λαό της" η εστω ενοπλο τμήμα αυτού.
  Μήπως θα επρεπε να είχε ψηφίσει αεροπορικό αποκλεισμό το Σ.Α. επειδή ενα Κράτος χρησιμοποιεί οποια μέσα κρίνει αναγκαία για την υπεράσπιση της νομιμότητος και την καταστολή ενόπλου ανταρσίας τμήματος του "λαού"ενισχυόμενο απο τρίτες χώρες ?
  Αυτό είναι το πρόβλημα. Ενοπλη επέμβαση στα εσωτερικά ανεξάρτητου, αναγνωρισμένου Κράτους, ενοπλη ενίσχυση ανταρτών απο ξένες δυνάμεις.
  Αν, λέμε αν, μεθαύριο χρειασθεί να κατασταλούν εκτροπα στην Θράκη, εάν προσλάβουν χαρακτήρα ανταρσίας, θα δικαιούται η Αγκυρα να καλέσει σε διεθνή επέμβαση ? Ποιός θα κρίνει τον "βαθμό βίας" της καταστολής ?Γιατί πύραυλοι Hellfire με θερμοβαρική κεφαλή κατά χωρικών στο Αφγανιστάν συνιστούν "αποκατάσταση της τάξεως" και η επίθεση με εξοπλισμένα ελικόπτερα κατά ενόπλων στην Βεγγάζη συνιστά "εγκλημα κατά της ανθρωπότητος" ?
  Αυτά η τα δεχόμαστε, η δεν τα δεχόμαστε. Αλλως πώς ανοίγομε την Κερκόπορτα...ΔΕΝ ΣΥΝΟΡΕΥΟΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΛΙΧΤΕΝΣΤΑΙΝ,
  ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ - ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΡΩΠΗ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ, ΜΕ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΝΕΟ -ΟΘΩΜΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΗΣΥΧΟΥΣ ΤΣΑΜΗΔΕΣ, ΜΕΓΑΛΟ-ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΚΛΠ.

  • Misha avatar
   Misha @ parsifal 22/03/2011 15:34:12

   σε υπέκλεψα Parsifal.
   Eντυπωσιακή διασύνδεση !!!
   ++++++

  • A.M. avatar
   A.M. @ parsifal 22/03/2011 17:05:18

   +1.000
   Έγραψα κάτι ανάλογο παραπάνω πριν διαβάσω το σκεπτικό σου.
   Με βρίσκεις 1.000% σύμφωνο.

   Το ερώτημα που τίθεται είναι απλό:

   Δεχόμαστε παρεμβάσεις ξένων δυνάμεων εντός των συνόρων κυρίαρχων κρατών - για οποιοδήποτε εσωτερικό ζήτημα αφορά αυτά τα κυρίαρχα κράτη - ...
   ... ΝΑΊ ή ΌΧΙ;

   Εγώ ψηφίζω ΌΧΙ.
   Αν βέβαια κάποιος ψηφίζει ΝΑΊ θα πρέπει να λάβει υπ όψιν του ότι αύριο μπορεί να μπουκάρουν διάφοροι ΚΑΙ στην δική μας χώρα, με αφορμή ένα ΕΣΩΤΕΡΙΚΌ μας ζήτημα όπως π.χ. την αποκατάσταση της τάξης που διασαλεύθηκε από ένοπλους τούρκους στην Θράκη ή την εκδίωξη Αλβανών uckάδων μετά από ένοπλη κατάληψη ενός χωριού στα ελληνοαλβανικά σύνορα.

   Δημιουργούμε αρνητικά «δεδικασμένα» για την χώρα μας συμφωνώντας με τις επιθέσεις στην Λιβύη.
   Ας το καταλάβουμε!

   Είναι άλλο οι προσωπικές συμπάθειες και αντιπάθειες προς κάποια πρόσωπα - αντιπαθώ προσωπικά τον Καντάφι, δεν μου αρέσει - αλλά οι αρχές μου μου επιβάλλουν να είμαι ΚΑΤΆ της επίθεσης στην Λιβύη.

  • Professor Moriarty avatar
   Professor Moriarty @ parsifal 22/03/2011 17:18:13

   Αυτά τα βρίσκω αστειότητες. Το δυτικό στρατόπεδο τότε επενέβη για να μη γίνει η Ελλάδα κομμουνιστική δικτατορία και περάσει στο ανατολικό μπλοκ. Αυτό για μας θα σήμαινε δικτατορία ενός τύπου ανάμεσα σε Εμβέρ και Γκαντάφη, και θα είχαμε 40 χρόνια τρομοκρατία. Αν και αυτές οι συγκρίσεις δεν ωφελούν πολύ. Θέλετε κι άλλη; Και το 1827 οι μεγάλες δυνάμεις (σα να λέμε ο ΟΗΕ) επενέβησαν για να μην αφανίσουν οι Αιγύπτιοι τον πληθυσμό του Μοριά που εξεγέρθηκε. Ήταν επέμβαση στα εσωτερικά της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, έτσι είπαν τότε οι Οθωμανοί. Και ακριβώς επειδή συνορεύουμε με νεο-οθωμανούς πλέον, πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί στις τοποθετήσεις μας.

  • ηρακλης avatar
   ηρακλης @ parsifal 22/03/2011 18:12:21

   Ολα τα λεφτα η απαντηση...+100000000000000
   και επαυξάνω!!!!!!!!

 35. factorx avatar
  factorx 22/03/2011 14:59:23

  Parsifal, πάλι προκάλεσες απάντηση του ΥΕΘΑ, δεν ετοιμάζεις και μια ανταπάντηση;

  "Βεληνεκές 67 χιλιομέτρων έχουν οι πύραυλοι εδάφους-εδάφους που διαθέτει o Καντάφι και άρα η Κρήτη και οποιαδήποτε άλλη περιοχή εντός της ελληνικής επικράτειας είναι εκτός της ακτίνας δράσης των όπλων που έχει η λιβυκή κυβέρνηση"

  Αυτό αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας διαψεύδοντας φήμες που διακινούνται για παράδειγμα στην Κρήτη, ότι το νησί δήθεν "κινδυνεύει" ή "απειλείται" από πιθανά αντίποινα του Καντάφι.

 36. parsifal avatar
  parsifal 22/03/2011 15:44:58

  Προφανώς αναφέρονται στους "LUNA 9K52" η FROG - 7 κατά ΝΑΤΟ που οντως εχουν βεληνεκές περίπου 60 - 70 χλμ.
  Απο πού τεκμαίρεται οτι ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΙΑ Scud B/C και Βορειοκορεατικούς Hwasong 6 και Rodong 1 με βεληνεκή της τάξεως των 500+ χλμ. ?Γιατί ΕΙΧΕ, μια ματιά σε εγκυρες πηγές οπως το global Security, θα σας πείσει.
  Είναι τόσο δεδομένη η αξιοπιστία ενός καθεστώτος οπως του Καντάφι οτι τα προβλεπόμενα απο το πρωτόκολλο καταστροφής των βλημάτων με βεληνεκές ανω των 120 χλμ. του Δεκεμβρίου 2003 ετηρήθησαν απαρεγκλίτως ?
  Είναι τόσο σίγουρες οι πληροφορίες μας για το οπλοστάσιο της Λιβύης ? Μακάρι, αυτό σημαίνει θεαματική αναβάθμιση των ικανοτήτων των σχετικών υπηρεσιών...

 37. cobra avatar
  cobra 22/03/2011 16:45:47

  Ean einai anh8ikon na noh8h8ei o Livykos laos na vrei thn eleutheria tou kai na diwksei enan diktatora kai mia oikogeneia pou ton katadynastevei tosa xronia ,tote poso anh8ikon htan otan oi ksenes dynameis to 1821 voh8hsan thn Ellada na ginei eleu8erh xwra. Dioti as mhn geleiwmaste ,me to kariofili leu8eria den vlepame. Twra pou exoume dhmokratia kai leu8eria mporoume na kanoume kritikh kathgorontas tous pantes dioti den goustaroume to komma pou mas kyverna. H diamartyria gia xavale kai mono na mas leipei.

  • Misha avatar
   Misha @ cobra 22/03/2011 18:39:02

   Aυτοί που δήθεν μάς βοήθησαν το 1821 (ενω από την άλλη εξόπλιζαν και εκπαίδευαν τον στρατό του Ιμπραήμ), ήταν αυτοί οι ίδιοι που μας ξεζούμισαν στην Κριμαία, μάς άλλαξαν τα φώτα στη Μικρασία, μας έβαλαν να φαγωθουμε με το διαίρει και βασίλευε του εμφυλίου, κρεμαγαν 18 χρονα παιδιά στην Κύπρο, λιγο αφότου τους βοηθούσαμε να αποκρούσουν τον «κομμουνιστικόν κίνδυνον » στην Κορέα.

   Kαι ενώ η διπλανή μας Τουρκαλβανία, κράτος εφεύρημα των μεγάλων δυνάμεων, αφού συνεργάστηκε με Μουσολίνι και Χίτλερ , έφτασε να κάνει με τις ευλογίες των «δημοκρατών» των ΗΠΑ , πραγματικότητα το όνειρο της μεγάλης τουρκαλβανίας

 38. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 22/03/2011 17:18:03

  Οι παρεμβασεις θα γινονται ουτως ή αλλως ειτε τις δεχομαστε εμεις ειτε οχι.Εφ οσον ομως η Ελλαδα ειναι μελος του ΝΑΤΟ εχει δικαιωμα βετο εναντιον καθε αποφασης του ΝΑΤΟ που δεν επιθυμει.
  περα δε απο το βετο ποτε οι ΗΠΑ δεν θα κτυπησουν ενα συμμαχο τους.
  Αυτος εινα ο κοσμος σημερα.Εντυπωση ομως προκαλει οτι καποιοι βαζουν την Ελλαδα στη θεση της Λιβυης και οχι στη θεση αλλων συμμαχων των ΗΠΑ που κανουν διαφορα στο εσωτερικο τους ατιμωρητες.Περα απο το οτι η Ελλαδα ειναι δημοκρατια αυτο δειχνει και διαστροφη της πραγματικοτητος των διεθνων σχεσεων.
  Ακομη ολη η υποθεση για την Ελλαδα δεν ειναι τοσο αμερικανικο ζητημα οσο γαλλικο.Η Ελλαδα οφειλει μια στοιχειωδη συμπαρασταση στην πιο φιλικη απο ολες τις μεγαλες Δυναμεις .τη Γαλλια.

  • parsifal avatar
   parsifal @ ψυχραιμια 22/03/2011 17:44:18

   Να βοηθήσωμε λοιπόν την φιλική αυτή "μεγάλη" δύναμη... Εξάλλου τόσο καιρό τώρα συμμετέχει στην ΖΑΠ επάνω απο το Αγαθονήσι, τους Φούρνους...
   "Αλλους εσωσεν, εαυτόν ού δύναται σώσαι"

  • Greco avatar
   Greco @ ψυχραιμια 22/03/2011 18:08:56

   συμφωνω 100%
   η ελλας ισα ισα επρεπε να αναλαβει ενεργοτερο ρολο (ακομα και με συνεισφορα αρματων μαχης).

   Απτη στιγμη που ο αραβικος συνδεσμος ταχθηκε υπερ της επεμβασης, δεν εχουμε κανενα λογο ουτε να επιδιωκουμε φιλιες με βεδουινους του Κανταφι, ουτε να μπαινουμε σε νεο-οθωμανικες λογικες περι "σταυροφοριων της Δυσης", ουτε να υποκυπτουμε στην ρητορικη του κκε που ανεκαθεν θετει αοριστως καποια "ανθρωπινα δικαιωματα" υπερανω των ελληνικων εθνικων συμφεροντων (η πολιτικη του στον πολεμο της Μικρας Ασιας ηταν το κατεξοχην παραδειγμα)

  • αποκατάσταση avatar
   αποκατάσταση @ ψυχραιμια 22/03/2011 20:34:32

   Η Ελλάδα συμμετέχει με το μικρότερο δυνατό βαθμό (αφού είναι ανίκανη στρατιωτικά να εκμεταλλευτεί το γεγονός) αλλά αν αρνούταν κάθε στήριξη θα ήταν αυτόματα σα να συμμαχεί με τον Καντάφι. Γιατί; Για να στηρίξει τον τύπο που βαράει μύγες;

 39. parsifal avatar
  parsifal 22/03/2011 18:56:25

  Λοιπόν για να μήν το κουράζωμε : Απο τότε που ο Ανδρέας εβαζε "αστερίσκους" στις αποφάσεις του ΝΑΤΟ, οι παντός είδους "σώφρονες" που εθριάμβευσαν μετά το 1996 επέσειαν ενα "Μπαμπούλα". Την "ρήξη των σχέσεων με την Δύση", την "ανατροπή των συμμαχιών", "θα γίνωμε αποσυνάγωγοι του Δυτικού συνασπισμου" κ.α.
  Το γελοίο αυτό φόβητρο κατέρρευσε πανηγυρικά με την ευκαιρία του Κυπριακού δημοψηφίσματος για το σχέδιο Αυνάν και το υπερήφανο ΟΧΙ. Η συντέλεια του κόσμου που επέσειαν οι διάφοροι Alexis, Βερέμηδες και ΣΙΑ δεν ηλθε ποτέ, η Κύπρος αναβαθμίσθηκε διπλωματικά, διεκήρυξε ΑΟΖ και την "ασφάλισε" μέσω Ισραήλ και αμερικανικών εταιρειών, την επισκέφθηκε ο Ναπολέων - Σαρκοζύ και η Μέρκελ. Ποτέ δεν "διέρρηξε" τους δεσμούς της με την Δύση και ουδείς την υποχρέωσε να το κάμει επειδή διεφώνησε με ενα κέλευσμα των δυτικών.
  Και ας μήν σπεύσουν κάποιοι να πούν οτι την "πλήρωσε" η κυβέρνηση Καραμανλή. Ας πρόσεχε. Ας ηταν λιγότερο ¨κουρασμένος " ο Πρωθυπουργός, ας μήν εμπλεκαν οι Υπουργοί του με παπάδες και μοναστήρια, ας εκανε η Αστυνομία την δουλειά της στα ψευτο- Δεκεμβριανά, ας εκανε η Πυροσβεστική την δική της στις φωτιές Πελοπονήσσου και ΒΑ Αττικής...
  Μπορούμε να πούμε οχι σε ενέργειες που τίποτε δεν μας προσφέρουν γιατί δεν εχομε λαμβάνειν "λεία" στην οποια Λιβύη, γιατί δημιουργούνται δυσάρεστα προηγούμενα και γιατί στοχοποιούμε την χώρα.

  • Misha avatar
   Misha @ parsifal 22/03/2011 20:46:38

   Γραμμένο την άνοιξη του 2009 στο Άρδην αλλά επίκαιρο, όσο ποτέ , και σήμερα...Χτες ηταν η Σερβία, σήμερα η Λιβύη...

   Κι αυτή την άνοιξη, ραγιάδες

   Γιώργος Ρακκάς

   Δέκα χρόνια έχουν περάσει από τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία και για τα ελληνικά ΜΜΕ είναι σαν να μην έγιναν ποτέ. H ενορχηστρωμένη αποσιώπηση των ελληνικών ΜΜΕ εντάσσεται βεβαίως στη συνωμοσία της σιωπής που περιβάλλει οποιοδήποτε μείζον ζήτημα καθορίζει το μέλλον των Βαλκανίων.

   Δέκα χρόνια, με την απόσταση των οποίων μπορούμε να δούμε ότι τα γεράκια του ΝΑΤΟ, σε συνεργασία με τους αριστερούς και δεξιούς ιεραπόστολους των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, έκαναν καλά, πολύ καλά τη δουλειά τους. Διότι η περιοχή κατρακυλάει με ταχύτητα προς συνθήκες που ομοιάζουν μ’ αυτές που επικρατούσαν εδώ κατά τον 19ο αιώνα : Γιατί σήμερα τα Βαλκάνια είναι μια ημι-αποικία, όπου κυριαρχεί η οικονομική δυναμική και η πολιτική πυγμή της νεο-οθωμανικής Τουρκίας, τα προτεκτοράτα των Σκοπίων και του Κοσόβου, οι μεγάλες αμερικανικές βάσεις, το μακρύ ευρωπαϊκό χέρι, που μέσω της Ε.Ε. και των προγραμμάτων αναμόρφωσης και ανοικοδόμησης ελέγχει τα κράτη της περιοχής. Και μέσα από αυτή τη διαδικασία, τα κεκτημένα που με δάκρυα και αίμα κατέκτησαν οι βαλκανικοί λαοί μετά από δεκαετίες εθνικοαπελευθερωτικών πολέμων, τείνουν καίρια να υπονομευθούν.
   Όλα αυτά δεν μπορούσαν να είχαν συμβεί αν δεν διαλυόταν η Γιουγκοσλαβία και, επίσης, αν δεν γονάτιζε πρώτα η Σερβία, η μόνη χώρα που διέθετε τα παραγωγικά και τα δημογραφικά μεγέθη ώστε να μπορέσει να διαμορφώσει μια αυτόνομη βαλκανική πολιτική. μια πολιτική που θα ακύρωνε τα σχέδια της Νέας Τάξης Πραγμάτων για τα υποδουλωμένα Βαλκάνια του 21ου αιώνα. Αυτήν ακριβώς κατάφεραν να ενταφιάσουν οι νατοϊκοί βομβαρδισμοί εκείνη τη μαρτυρική άνοιξη του 1999.
   Πέρα, όμως, από τους άμεσους γεωπολιτικούς στόχους, οι βομβαρδισμοί στη Σερβία λειτούργησαν και ως ένα εργαστήρι παραγωγής της διεθνούς αυτοκρατορικής πολιτικής, η οποία μέχρι σήμερα ορίζει τον πλανήτη υπό τα σκήπτρα της. Διότι τότε ήταν που δοκιμάστηκαν για πρώτη φορά, σε τόσο μεγάλη κλίμακα, τα ιδεολογήματα των «ανθρωπιστικών πολέμων», των «ατομικών δικαιωμάτων» και της «πολυπολιτισμικότητας». Υπό αυτή την έννοια, η Σερβία ήταν ο προάγγελος του Ιράκ και του Αφγανιστάν, ενώ η κλιντονική διακυβέρνηση σαφέστατα προετοίμασε το ιδεολογικο-πολιτικό έδαφος για την «Αμερική του 21ου αιώνα» του Μπους και των νεοσυντηρητικών γερακιών. Και τότε, το πείραμα στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, αν σκεφτούμε ότι η παγκόσμια κοινή γνώμη, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, αποδέχθηκε την προπαγάνδα που συστηματικά ασκούσαν οι φιλελεύθεροι και οι αριστεροί «εκσυγχρονιστές» διανοούμενοι περί δικαιωμάτων και «δίκαιου πολέμου», υποστηρίζοντας τους βομβαρδισμούς. Γιατί, απ’ όλη την Ευρώπη, μόνο η Ελλάδα γνώρισε ένα παλλαϊκό αντιπολεμικό κίνημα ενάντια στον πόλεμο που κήρυξε το ΝΑΤΟ. ένα κίνημα πρωτοπόρο, μιας και από πολύ νωρίς είχε συλλάβει το πώς λειτουργούν οι μηχανισμοί της Νέας Τάξης Πραγμάτων. Οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι χρειάστηκαν άλλα 4 χρόνια, για να φτάσουμε στο 2003 και την εισβολή στο Ιράκ, προκειμένου να κατανοήσουν τις σύγχρονες αποικιακές μεθόδους που βρίσκονται πίσω από τους «ανθρωπιστικούς πολέμους». Τότε, ακόμα και η ευρωπαϊκή άκρα Αριστερά ήταν διχασμένη, όχι μεταξύ αυτών που ήταν υπέρ και κατά των βομβαρδισμών, αλλά μεταξύ αυτών που ήταν αναφανδόν υπέρ και άλλων που ήθελαν να τηρήσουν στάση ίσων αποστάσεων και... διπλής καταδίκης του θύτη και του θύματος.
   Βέβαια, εκείνοι που πλήρωσαν αυτή την «καθυστέρηση» της ευρωπαϊκής κοινής γνώμης –στην άκρη της οποίας πάντοτε επιβιώνει και ολίγος παραδοσιακός αντισλαβικός ρατσισμός των Δυτικοευρωπαίων– είναι οι ίδιοι οι Σέρβοι, που προσπαθούν ακόμη να συνέλθουν από τις συνέπειες του πολέμου.
   Κατά τα άλλα, όλοι εκείνοι οι «αντιεξουσιαστές», οι σικάτοι ανανεωτές πανεπιστημιακοί και οι πασόκοι εκσυγχρονιστές, οι οποίοι εξεγείρονταν ενάντια στον «βδελυρό εθνικισμό των Σέρβων» και έβλεπαν, στο ίδιο μήκος κύματος με τον Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ και τους λοιπούς επιτελείς του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, τον «συγκινητικό αγώνα» των Αλβανών Κοσοβάρων, θα πρέπει κάποτε να βρεθούν έναντι των ευθυνών τους: για το ότι άμεσα ή έμμεσα στήριξαν ιδεολογικά τη διαδικασία της νέας υποδούλωσης των Βαλκανίων, αποστρέφοντας μάλιστα το βλέμμα –αυτοί οι δήθεν πολέμιοι των γενοκτονιών– από τη γενοκτονία των Σέρβων του Κοσόβου που ακολούθησε.
   Γύρω απ’ όλα αυτά έχει στηθεί μια εκστρατεία λήθης, ιδιαίτερα στη χώρα μας. Και τούτο είναι απολύτως λογικό. Διότι όποιος θυμάται, όποιος τα στοχάζεται όλα αυτά, δεν παύει να ξεχνάει πως τότε και τώρα, 10 χρόνια μετά, παραμένουμε και τούτη την άνοιξη ραγιάδες.

 40. Anti-Cretan avatar
  Anti-Cretan 22/03/2011 19:20:04

  Μακάρι να την βομβαρδίσουν την Κρήτη. Άντε να τελειώνουμε με αυτούς τους άχρηστους εκεί κάτω. Δε ξέρω, φτάνει να ρίξουν και μερικούς πυραύλους στα Δωδεκάνησα;

  • parsifal avatar
   parsifal @ Anti-Cretan 22/03/2011 19:37:45

   ΑΙΔΩΣ !

  • Κρης avatar
   Κρης @ Anti-Cretan 22/03/2011 19:41:21

   !!!!!!!!!!!!!!!!!! lol lol lol

  • Κρης avatar
   Κρης @ Anti-Cretan 22/03/2011 19:41:39

   !!!!!!!!!!!!!!!!!!
   lol lol lol

 41. κωστής avatar
  κωστής 22/03/2011 19:50:54

  Καλά ρε παιδιά! θα μας τρελλάνετε! Απειλή βαλλιστική; από τους SCUD; Και ακούν οι διάφοροι που δεν έχουν ιδέα από αεράμυνες και οπλικά συστήματα του '60!!!
  Ούτε στόχο δεν θα βρίσκουν...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.