#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
15/10/2012 07:31
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Βαβέλ η κυβέρνηση - Επιτακτική η ανάγκη συντονισμού του κυβερνητικού έργουΣύμφωνα με το Σύνταγμά μας, ο συντονισμός του Κυβερνητικού έργου είναι καθήκον του Πρωθυπουργού. Επειδή, όμως, είναι αδύνατον ένας πρωθυπουργός να τα προλαβαίνει όλα, εκ των πραγμάτων τίθεται ζήτημα συντονισμού της κυβέρνησης και των άλλων εμπλεκομένων υπηρεσιών, φορέων, παραγόντων και ούτω καθεξής.

 

Από τη μεταπολίτευση και μετά, είχαμε διάφορα «μοντέλα» συντονισμού του Κυβερνητικού έργου.

 

Κωνσταντίνος Καραμανλής

Ο Καραμανλής, έκανε  αιφνιδιαστικές επισκέψεις στα υπουργεία και  πρωινά τηλεφωνήματα για να διαμορφώνει προσωπική αντίληψη. Θυμάμαι νεαρός φοιτητής είχα βρεθεί στο Γραφείο ενός πρωτοκλασάτου υπουργού, ο οποίος στο κουδούνισμα του γνωστού πορτοκαλί τηλεφώνου,  σηκώθηκε  και άκουγε τον Πρωθυπουργό ...όρθιος! «Ο πρωθυπουργός», μας είπε, για να δικαιολογήσει την ..ορθοστασία. Ο  Καραμανλής είχε και τον Πέτρο Μολυβιάτη. Και ο τελευταίος σύμβουλος υπουργού ήξερε ότι «όταν τηλεφωνούσε ο Μολυβιάτης, ήταν σαν να τηλεφωνούσε ο Καραμανλής!»

 

Ανδρέας Παπανδρέου

Ο Ανδρέας Παπανδρέου, στην πρώτη οκταετία του, έκανε ανασχηματισμούς, ανακύκλωνε υπουργούς, είχε και τη γνωστή τρόϊκα για να παρακολουθεί το κόμμα και την κυβέρνηση.

Με τον τρόπο αυτό  όλοι ήξεραν ότι ανά πάσα στιγμή, μπορούσαν να βρεθούν εκτός κυβέρνησης... «για να γράφουν ιστορία»!

Παράλληλα, ο τότε Διευθυντής του Γραφείου του, Αντώνης Λιβάνης, ενεργούσε αν’ αυτού. Είχε την εξουσία να παρεμβαίνει, να δίνει εντολές και κυρίως να εισακούεται! Στην τρίτη όμως θητεία Α. Παπανδρέου, ανέλαβε ρόλο η σύζυγος του Δήμητρα Λιάνη,  ενώ κατά τη διάρκεια του Ωνασείου, .....συντόνιζε ο Ακης. Γνωστά τ' αποτελέσματα.

 

Επί Πρωθυπουργίας Μητσοτάκη, υπήρξαν τραγελαφικές καταστάσεις με την ανάμειξη συγγενικών προσώπων, ενώ οι μελλοντικοί «δελφίνοι», ενεργούσαν  ανεξέλεγκτα. Με τις συχνές συνεδριάσεις της Κυβερνητικής Επιτροπής προσπαθούσε να επιτύχει την προώθηση του κυβερνητικού έργου, αλλά η ισχνή κυβερνητική πλειοψηφία δεν του άφηνε πολλά περιθώρια για ...έλεγχο!

 

Ο Κώστας Σημίτης έμεινε γνωστός για το περίφημο μπλοκάκι του, στο οποίο υποτίθεται ο,τι σημείωνε τα πάντα, αλλά ρόλο είχαν και οι γνωστοί του σύμβουλοι και έμπιστοι «σημιτοφύλακες».

 

Η Κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, από πολύ νωρίς εμφάνισε συμπτώματα  ....έλλειψης συντονισμού.  Αρχικά τον ρόλο αυτό είχε αναλάβει ο Υπουργός Επικρατείας Θόδωρος Ρουσσόπουλος.  Μετά φόρτωσαν  τη ..μισή κυβέρνηση στον Προκόπη Παυλόπουλο.  Ο Καραμανλής φλερτάρισε με την ιδέα ενός Αντιπροέδρου, αλλά ποτέ δεν βρέθηκε ο ...κατάλληλος και έτσι τη τρέχουσα διαχείριση ασκούσε ο Γιάννης Αγγέλου.

 

Ο Γιώργος Παπανδρέου, ήθελε να οργανώσει το Μέγαρο Μαξίμου, κατά τα πρότυπα του Λευκού Οίκου! Δεκάδες σύμβουλοι προσεκλήθησαν εξ εσπερίας για να δώσουν τα φώτα τους.

Ο Θόδωρος Πάγκαλος, τοποθετήθηκε Αντιπρόεδρος, με περιορισμένες όμως, αρμοδιότητες. Ύστερα, δημιουργήθηκε η Γραμματεία του Πρωθυπουργού την οποία ανέλαβε η  Ρεγγίνα Βάρτζελη,  ενώ πάντα κάτι είχε να κάνει ο Διευθυντής του Πρωθυπουργικού Γραφείου Νίκος Αθανασάκης. Για βραχύ χρονικό διάστημα ..συντονιστής ορίστηκε ο Γιάννης Ραγκούσης, αλλά εν τω μεταξύ ...ενέσκυψε η Τρόϊκα, που ανέλαβε και τον ...συντονισμό. Μετά, ήρθε η αντιπροεδρία του Ευάγγελου Βενιζέλου  και τα πράγματα ξέφυγαν εντελώς!

 

Κυβερνητική ....βαβέλ

Γιατί τα θυμήθηκα όλα αυτά, τα ...γλαφυρά;

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες η κυβέρνηση θυμίζει Πύργο της Βαβέλ. Ορισμένοι υπουργοί δίνουν την εντύπωση ότι αδυνατούν να συνεννοηθούν με κάποιους άλλους, ενώ ο Πρωθυπουργός, εν μέσω δύσκολων διαπραγματεύσεων με την τρόικα και λίγο πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. αναγκάζεται να ισορροπεί καθημερινά σε τεντωμένο σχοινί.

 

Από τη διαρροή του υπουργού Ναυτιλίας Κώστα Μουσουρούλη για τα όσα απαίτησε η τρόικα για εκκένωση νησιών που κατοικούν έως 150 κάτοικοι, έως τη νέα γκάφα του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση να καταθέσει τροπολογία για την κατάργηση των εργοδοτικών εισφορών υπέρ ΟΕΚ και Εργατικής Εστίας, η κυβέρνηση αποκάλυψε την περασμένη εβδομάδα την απειρία της σε θέματα που μπορούν να της δημιουργήσουν χειρότερη εικόνα στην κοινή γνώμη, σε μια στιγμή που είναι βαρύ το κλίμα λόγω των νέων σκληρών μέτρων.

 

Ειδικά η κίνηση του Βρούτση με την τροπολογία που προκάλεσε την έκρηξη της ΔΗΜΑΡ, αλλά και του ΠΑΣΟΚ, ήταν ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα για το μπλέξιμο των γραμμών επικοινωνίας που υπάρχει στο εσωτερικό της τρικομματικής κυβέρνησης.

 

Η οργή περίσσευε στο πρωθυπουργικό γραφείο και με τη διαρροή Μουσουρούλη, παρά τις μετέπειτα διαψεύσεις και όπως φαίνεται δεύτερη ευκαιρία δεν θα υπάρξει και όποιος κάνει το επόμενο λάθος θα την πληρώσει.

 

«Μα δεν συνεννοείται ο υπουργός με το Μαξίμου προτού κάνει ανακοινώσεις ή καταθέσει τροπολογίες;» διερωτήθηκαν εκείνη την ημέρα αρκετά κυβερνητικά στελέχη. Η απάντηση φαίνεται ότι δεν είναι η αυτονόητη, καθώς ο Βρούτσης κινήθηκε μόνος του, μη θεωρώντας προφανώς σκόπιμο να ενημερώσει.

 

Το ίδιο είχε γίνει και πριν λίγο διάστημα με την κατάθεση της τροπολογίας από το υπουργείο Οικονομικών για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με τη Siemens, προκαλώντας την αντίδραση ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.

 

Η μάχη της καθημερινότητας....

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι  ο Αντώνης Σαμαράς  αντιμετωπίζει πρόσθετες δυσκολίες από οποιονδήποτε  άλλο πρωθυπουργό.

Πρώτον, ηγείται μιας τρικομματικής κυβέρνησης, με εύθραυστες ισορροπίες, άρα απαιτούνται λεπτές διαπραγματεύσεις και πυροσβετικές παρεμβάσεις για να αντιμετωπίζονται εστίες τριβών.

Δεύτερον, οι διαπραγματεύσεις με την τρόϊκα είναι χρονοβόρες, απαιτούν πολλή προσπάθεια και λογικό είναι άλλα πράγματα να έρχονται σε δεύτερη μοίρα.

Τρίτον, η βελτίωση του διεθνούς κλίματος   αποτελεί μια πρόσθετη προτεραιότητα.

Είναι γνωστό ότι η καθημερινότητα είναι ...αήττητη. Μπορεί να ακυρώσει κάθε μεγάλη ιδέα, να ...υπονομεύσει  κάθε σχέδιο, να σταθεί εμπόδιο σε κάθε λύση.

Επειδή λοιπόν τα ... δύσκολα βρίσκονται μπροστά, η σημερινή κατάσταση με την ενασχόληση διαφορετικών προσώπων με το ίδιο αντικείμενο, που προκαλεί  σύγχυση και προσωπικούς ανταγωνισμούς και φαινόμενα αποσυντονισμού , δεν μπορεί να συνεχιστεί.

 Κώστας Ροδινός

ΣΧΟΛΙΑ

 1. WB avatar
  WB 15/10/2012 07:59:39

  Σωστά τα σχόλια σου. Θέλει άτομο με οργανωτικές ικανότητες αλλά ταυτόχρονα με πυγμή. Ο Σαμαράς ασχολείται αποκλειστικά με τα οικονομικά (κατανοητό) και έχει αφήσει όλους τους άλλους τομείς στον αυτόματο πιλότο. (άμυνα, εξωτερική πολιτική, μεταναστευτικό, ενέργεια κλπ). Ο χρόνος περνά και όπως πάνε τα πράγματα δεν θα αφήσει έργο πίσω του. Γιατί είναι σαφές ότι ακόμα και αν βελτιωθεί η οικονομία και γλιτώσουμε την έξοδο από την ευρωζώνη η οικονομική κατάσταση θα είναι τόσο δεινή, για πολλά ακόμη χρόνια, που κανείς δεν θα του πιστώσει.

 2. Φανη avatar
  Φανη 15/10/2012 09:32:49

  Ειναι δυνατον να ακουγεται οτι η αμυνα της χωρας ειναι στον αυτοματο πιλοτο;
  Να πεινασουμε, να λειωσουμε προηγειται η αμυνα,Χωρις χωμα να πατας και να σου ανηκει τι νοημα εχει η οποιαδηποτε οικονομικη πολιτικη;Δηλ. να μαζευτουμε ολοι σε λιγωτερα τετραγωνικα αρκει να περναμε καλα.Αυτο περιπου συνεβη και στη Κυπρο,Καθονται στη μιση πατριδα τους και βλεπουν τα σπιτια τους σκλαβωμενα στην αλλη μιση......και τελικα δε περνανε και καλα.

 3. unfair avatar
  unfair 15/10/2012 11:35:31

  καλημέρα κ καλή βδομάδα κ. Ροδινέ,
  φτάνει τους 3 μήνες η κυβέρνηση. Ποιο είναι το θετικό έργο τους? γιατί αρνητικά, έχω αρκετά να απαριθμήσω.

  • BLACKQUEEN avatar
   BLACKQUEEN @ unfair 15/10/2012 12:24:24

   Η αποκλειστική σχεδόν ανάλωση με τη δόση, την επιμήκυνση, την Τρόϊκα, το χαμόγελο της Μέρκελ, δεν είναι ζήτημα έλλειψης ''συντονισμού''. Είναι θέμα εγκλωβισμού στα διαχειριστικά. Η χάραξη πολιτικής, προϋποθέτει την αποδέσμευση από τα ''πρακτικά'' και το σχεδιασμό, τη στόχευση των ουσιαστικών. Όταν όμως σου έχουν βάλει το πιστόλι στον κρόταφο και ζητούν το πορτοφόλι σου, την υπογραφή σου σε συμβόλαια παραχωρήσεων, την πλήρη υποταγή και συνθηκολόγηση με τα επιβαλλόμενα, σε τι ακριβώς θα προσθέσει ο ''συντονισμός'';;;; Στο να ενορχηστρωθούν οι εκτελεστές των εντολών, ώστε να τις υλοποιούν τα διατεταγμένα σε πλήρη ομοφωνία;;; Μα αυτό δεν είναι κάτι που αφορά όλους εμάς...Είναι ζήτημα marketing της ...εταιρείας αγαπητέ κ. Kώστα Ροδινέ.

 4. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 15/10/2012 12:09:11

  Πιστεύω ότι ο Σαμαράς είναι ο καλύτερος πρωθυπουργός της Μεταπολίτευσης, ίσως μόνο υστερεί σε σχέση με τον γέρο Καραμανλή. Και ως ήθος και ως ικανότητες. Το πρώτο ζήτημα είναι ότι η τωρινή κυβέρνηση δρα σε συνθήκες "πολέμου", με φοβερή δημοσιονομική στενότητα. Δεν μπορεί να συγκριθεί με καμία προηγούμενη κυβέρνηση. Το δεύτερο ζήτημα είναι ότι αποτελείται από ετερόκλητα στοιχεία, ακόμα και προερχόμενα από τον χώρο της "βαθιάς" Αριστεράς (βλ. Ρουπακιώτης) ή από συνταξιούχους του επαγγελματικού προοδευτισμού (βλ. Μανιτάκης) ή από καλοπερασάκηδες δεξιούληδες (βλ. Στυλιανίδης). Τι να κάνεις με τέτοιο υλικό; Εκτός και αν κηρύξει ο Σαμαράς "πρωθυπουργική δικτατορία" (ανέκδοτο).
  Προσωπικά, δεν είδα στην τωρινή κυβέρνηση κάτι χειρότερο από ό,τι περίμενα πριν σχηματιστεί ή μόλις σχηματίστηκε. Ίσα-ίσα, περίμενα περισσότερες τριβές. Τη σώζει το γεγονός ότι ο Κουβέλης είναι άνθρωπος σοβαρός και μετριοπαθής και το ότι ο Βενιζέλος ηγείται ενός ταπεινωμένου και αποδεκατισμένου ΠΑΣΟΚ.

 5. Tsol avatar
  Tsol 15/10/2012 12:50:35

  Και τι θα γίνει με τον ανασχηματισμό?? Απλώς θα αλλάξουν τους μάνατζέρ τους (υπουργοί) τα μεγάλα συμφέροντα. Η μοίρα του απλού κόσμου, του λαού δηλαδή έχει προδιαγραφεί και λέει: φτώχεια, ανέχεια, αναξιοπρέπεια και μαρασμό. Επίσης το να κάνεις ανασχηματισμό μετά από μόλις 4 μήνες διακυβέρνησης δείχνει ή οτι ήσουν ανίκανος να διαλέξεις τους σωστούς όταν εκλέχτηκες, ή ότι άλλοι τους τοποθέτησαν εκεί που είναι και τώρα θέλουν να τους αλλάξουν, ή ότι θέλεις ξανά να κοροϊδέψεις τον κόσμο δίνοντάς ψεύτικες ελπίδες ότι με τον ανασχηματισμό θα μπορεί να περιμένει κάτι καλύτερο στο μέλλον.

 6. BLACKQUEEN avatar
  BLACKQUEEN 15/10/2012 12:55:08

  Η αποκλειστική σχεδόν ανάλωση με τη δόση, την επιμήκυνση, την Τρόϊκα, το χαμόγελο της Μέρκελ, δεν είναι ζήτημα έλλειψης ''συντονισμού''. Είναι θέμα εγκλωβισμού στα διαχειριστικά. Η χάραξη πολιτικής, προϋποθέτει την αποδέσμευση από τα ''πρακτικά'' και το σχεδιασμό, τη στόχευση των ουσιαστικών. Όταν όμως σου έχουν βάλει το πιστόλι στον κρόταφο και ζητούν το πορτοφόλι σου, την υπογραφή σου σε συμβόλαια παραχωρήσεων, την πλήρη υποταγή και συνθηκολόγηση με τα επιβαλλόμενα, σε τι ακριβώς θα προσθέσει ο ''συντονισμός'';;;; Στο να ενορχηστρωθούν οι εκτελεστές των εντολών, ώστε να υλοποιούν τα διατεταγμένα σε πλήρη ομοφωνία;;; Μα αυτό δεν είναι κάτι που αφορά όλους εμάς...Είναι ζήτημα marketing της ...εταιρείας αγαπητέ κ. Kώστα Ροδινέ

 7. Ζωροάστρης avatar
  Ζωροάστρης 15/10/2012 12:59:09

  Όλα τα ονόματα που αναφέρετε δεν είχαν τα προσόντα αλλά ούτε καν τη φυσική αντοχή να τρέξουν ένα μεγάλο περίπτερο, γι'αυτό κατά τη διάρκεια της θητείας τους οι διάφοροι παρατρεχάμενοι έκοβαν και έραβαν.

  Τα αποτελέσματα της κοπτοραπτικής τα ζούμε σήμερα στο πετσί μας.

  Η χώρα χρειάζεται υψηλού επιπέδου πολιτικούς.

  Αυτοί θα έρθουν εκ των πραγμάτων όταν καταρρεύσει οριστικά το οικονομικο-πολιτικό κατεστημένο που αντρώθηκε στα χρόνια της μεταπολίτευσης και το οποίο συντηρείται σήμερα στην εντατική κυρίως μέσω των δόσεων των "συμμάχων".

 8. Ζωροάστρης avatar
  Ζωροάστρης 15/10/2012 13:14:42

  Περί της μάχης της καθημερινότητας….

  Πρώτον, ο κ. Σαμαράς ηγείται μιας τρικομματικής κυβέρνησης που μπορεί να κάνει ό,τι θελει. Ειδικότερα:

  Εαν πάρει φιλοτροϊκανά μέτρα και αντιδράσουν οι άλλοι δύο, θα τους καρατομήσουν οι "σύμμαχοι" από το εξωτερικό. Οπότε σε αυτή την περίπτωση δεν τολμάει ο Βενιζέλος και ο Κουβέλης να κουνηθεί.

  Εαν πάρει εθνικά μέτρα θα πάρει το λαό με το μέρος του. Εαν τότε κουνηθούν οι άλλοι δύο μπορεί να πάει για εκλογές και να βγει αυτοδύναμος.

  Δεύτερον, Δεν υπάρχουν διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Ή τουλάχιστον διαπραγματεύσεις όπως ορίζει ο όρος στο λεξικό ή στα βιβλία περί negotiations. Υπάρχουν θέσεις της τρόικας και "παρακλήσεις" των ελλήνων υπουργών για λίγο ...έλεος.

  Διαπραγματεύσεις χωρίς γνωστό και ορατό στους ξένους plan B απλά δεν υφίστανται.

  Τρίτον, Η βελτίωση του διεθνούς κλίματος είναι "εχθρός" μας. Εαν βελτιωθεί το διεθνές κλίμα, είτε οικονομικά, είτε γεωπολιτικά, χάνουμε και τα τελευταία ερείσματα που έχουμε εαν θέλαμε να κάνουμε διαπραγματεύση.

  Με την πρώτη βελτίωση της διεθνούς κατάστασης θα μας πετάξουν στον κάλαθο των αχρήστων.

  Οι δυτικοί δεν είναι σαν εμάς, προγραμματίζουν το οτιδήποτε. Αυτή τη στιγμή δεν μπορουν να υπολογίσουν με ικανοποιητική πιθανότητα το τι θα συμβεί σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από την ΕΕ, γι'αυτό και ασχολούνται με το να μας κρατήσουν "εν ζωή". Σε αντίθετη περίπτωση γρήγορα θα μας ξεφορτωθούν.

  • victoria (true) avatar
   victoria (true) @ Ζωροάστρης 16/10/2012 17:38:58

   Σωστός

 9. Michael avatar
  Michael 15/10/2012 13:32:58

  ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΤΟ ANTINEWS ΠΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΝΑ "ΟΧΙ" ΣΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΤΕΣ? ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΟΥΜΕ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΤΗ ΠΡΩΤΗ ΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ!! ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ?

 10. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 15/10/2012 13:41:29

  Η παρούσα κυβέρνηση αποτελείται από εκλεγμένους πλούσιους ,βολεμένους χομπίστες ,όπως φυσικά και οι προηγούμενες, οι οποίοι επιμένουν να μη λογοδοτούν για τις εγκληματικές αποφάσεις που πήραν και παίρνουν από τα αξιώματα και τις θέσεις τους.
  ΔΕΝ καταργούν τον άθλιο νόμο βενιζέλου περί ευθύνης υπουργών γιατί θα πρέπει να πάνε ΦΥΛΑΚΗ και να δεσμευτούν οι περιουσίες τους,έτσι τους βολεύει.
  Οποιος θέλει τα οφφίτσια της εξουσίας να έχει και το σθένος να δικαστεί για τις παραλήψεις και τα λάθη του.
  Για την κατάσταση της χώρας ειναι ΟΛΟΙ υπεύθυνοι απο το74 και μετά νεκροί και ζώντες.

 11. theo1611 avatar
  theo1611 15/10/2012 16:06:58

  Για να τον βοηθήσει στο συντονισμό του κυβερνητικού έργου ο πρωθυπουργός έχει και γενικό γραμματέα (του υπουργικού συμβουλίου) και υπουργό επικρατείας. Δεν χρειάζεται καινούργια οργανωτική δομή!!!.

  Απλά πρέπει να συγκαλέσει το υπουργικό συμβούλιο, να τους ξαναϋπενθυμίσει ότι τα υπουργεία δεν είναι αυτόνομα βιλαέτια, να τους εξηγήσει τους κανόνες και τις διαδικασίες συντονισμού μαζί του και να τους ξαναστείλει στη μάχη να κάνουνε τη δουλειά τους.

  ΥΓ: Α, και να τους υπενθυμίσει, ότι "γράφει ο Μπάμπης" και θα το λάβει υπόψη στον ανασχηματισμό, όποτε κι αν αυτός γίνει. Έτσι απλά!!!

 12. victoria (true) avatar
  victoria (true) 16/10/2012 16:40:56

  Αγαπητέ μας κ.Ροδινέ,

  Ο Σαμαράς δεν έκανε ούτε συλλαβή δημόσιο σχόλιο για εκείνο το θέμα με τα νησιά, αυτή η "οργή"... μήπως είναι λιγάκι υπερβολή; Φαντάζομαι δεν ήταν πρόθεση να γίνει όλο αυτό το σούσουρο, αλλά μην πέφτουμε στη λούμπα αυτών που θέλουν να κοντύνουν την κυβέρνηση. Και τελικά προσωπικά δεν καταλαβαίνω τι θέλουμε, στο άλλο άρθρο λέμε η Κυβέρνηση να στείλει στον αγύριστο την τρόικα, να πει 'ως εδώ' και μη παρέκει και λοιπά, ενώ ταυτόχρονα εννοούμε μην ψελλίσει τίποτα κανείς που ..να τους φέρει σε δύσκολη θέση; Ρητορικό το ερώτημα.

  Επίσης άλλο αυτό και άλλο αυτό που θίγετε πολύ σωστά. Δλδ η γενική επικοινωνία του κυβερνητικού έργου, οι κατευθύνσεις για αυτό, η παρακολούθηση εκκρεμοτήτων, η παροχή οδηγιών κλπ, όλα χρειάζονται. Αλλά μεταξύ τους πρέπει να δένουν και να αποφεύγεται και το γνωστό ανέκδοτο.
  Επικαλείσθε τα ιστορικά παραδείγματα. Σήμερα τι γίνεται; Ο δυισμός σε ένα χώρο, τριισμός ή πολλαπλασιασμός (!), είναι κι αυτά μέσα στη ζωή, το δυσκολότερο πράγμα είναι ο συντονισμός και οι συνεργάτες. Όποιος έχει δουλέψει το ξέρει.
  Βέβαια, θα βρεθούν ισορροπίες, αυτό δεν με ανησυχεί τόσο ως πολίτη. Πολλές φορές τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται άλλωστε: άνθρωποι αναδεικνύουν τη θέση τους και ας τη λένε "βοηθός πορτιέρη" και άλλοι δεν τιμούν βαρύγδουπους τίτλους.
  Το θέμα εδώ πιστεύω είναι ότι πολλοί επικαλούνται το Σαμαρά. Όμως το τι θέλει ο ίδιος να προχωρήσει (και με ποια προτεραιότητα, ή υπό ποια πληροφόρηση) χάνεται στο μεσόχωρο. Αυτό με ανησυχεί.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.