20/04/2009 19:20
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Α, μπα; Ξύπνησαν οι πολέμιοι του ρατσισμού;

Πολύς θόρυβος γίνεται στα διεθνή ΜΜΕ με αφορμή το μποϊκοτάρισμα της Συνόδου του ΟΗΕ για τον ρατσισμό (κλικ εδώ).

Α, μπα! Λέτε να ξύπνησαν μερικοί και να κατάλαβαν ότι τα Θεοκρατικά Καθεστώτα τύπου Ιράν κλπ είναι καθεστώτα όπου κυβερνά ο Φασισμός και ο Ρατσισμός....;

Λέτε να κατανόησαν επί τέλους οι αριστεροδεξιόστροφες οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων την εγκληματική συμπεριφορά αυτών των πολεμόχαρων και πάμπλουτων ηγετών απέναντι σε ότι είναι Θηλυκό, Παιδί, απέναντι σε ότι δεν τους μοιάζει;

Ηγετών που προδίδουν την ιδεολογική τους ταυτότητα με το να απαλλάσσουν τους ναζί από τα εγκλήματά τους.

Ηγετών που έχτισαν ένα παραμύθι αυτο-θυματοποίησής τους από το Διάβολο και μέσα από αυτό δικαιολογούν την καταστροφή - καταπίεση των γυναικών, την θανατηφόρα εκμετάλλευση των παιδιών, τον αφανισμό κάθε ψυχής που δεν τους συμφέρει η ύπαρξή της;

Διαβάστε ένα πολύ καλό κείμενο, εδώ: http://lex-eikon.blogspot.com/

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ξένος Δάκτυλος avatar
  Ξένος Δάκτυλος 20/04/2009 19:33:56

  Το προηγούμενο καλοκαίρι είχα αναρτήσει ένα σεντονάτο σχόλιο για τον ρατσισμό. Θα ήθελα να το μεταφέρω κι εδώ. Αν κρίνεται πολύ μεγάλο και πρέπει να διαγραφεί, καταλαβαίνω.

  =======

  Eδώ και μερικά χρόνια ασχολούμαι με το θέμα «Σκύλος» (στο εξοχικό μου έχω τρία αδέσποτα), διαβάζοντας περιοδικά, εγκυκλοπαίδειες και σχετικές καταχωρήσεις στο ίντερνετ. Συνέχεια συναντούσα μπροστά μου, από έγκυρους κύκλους κυνόφιλων, αναφορές και εκφράσεις όπως «tampered by selective breeding» διαφόρων ιδιοσυγκρασιακών χαρακτηριστικών μιας ράτσας.
  Αν για παράδειγμα κάποιο (κατά τα άλλα άριστο) German Shepherd σε ένα εκτροφείο, δείξει κάποιο μη-ανεκτό χαρακτηριστικό στην συμπεριφορά του, όπως υπερβολική επιθετικότητα, αδικαιολόγητη εσωστρέφεια, υπερευαισθησία στα ερεθίσματα και κάποια άλλα, ο εκτροφέας το αποκλείει από την αναπαραγωγή. Αυτό συμβαίνει στην πράξη από χιλιάδες εκτροφείς.
  Έτσι λοιπόν σε πάμπολλα σχετικά άρθρα θα συναντήσει κανείς κάποιες φράσεις στις οποίες αναφέρεται ότι «αυτή η ράτσα είχε την τάδε φήμη, αλλά μέσα από προσεκτική και επιλεκτική αναπαραγωγή, τα τελευταία χρόνια έχουν αλλάξει τα πράγματα».

  Αυτό οδηγεί στο συμπέρασμα ότι εφ’ όσον συμβαίνει με τα σκυλιά, αρκετές θεμελιώδεις και βασικές παράμετροι της ιδιοσυγκρασίας τους να είναι κληρονομικές, γιατί να μην ισχύει και για άλλα ζώα?
  Σε μια πρόχειρη έρευνα, κοίταξα τι συμβαίνει στις ράτσες των γατών. Κι εκεί τα ίδια. Συγκεκριμένες ράτσες, όχι απλά παρουσιάζουν πολύ διαφορετική συχνότητα-πυκνότητα χαρακτηριστικών συμπεριφοράς μεταξύ υποομάδων των μελλών τους, αλλά οι συμπεριφορές αυτές είναι κληρονομήσιμες από γενιά σε γενιά, μέσα στα πλαίσια του –με γυμνό μάτι- στατιστικά ορατού.
  Και το προχωρώ ακόμα παραπέρα. Αν συμβαίνει στα ζώα, γιατί όχι και στον άνθρωπό?
  Δεν εξετάζω το «ηθικό» του όλου θέματος, ή το κατά πόσο «επικίνδυνη» ή όχι είναι η αποδοχή του γεγονότος. Λέξεις όπως «ράτσα», «γονίδια», «φαινότυπος», «δείγμα», «διασταύρωση» και λοιπά, όταν χρησιμοποιούνται για να περιγράψουν τον Άνθρωπο, προκαλούν δυσφορία. Είναι θέμα αισθητικής και μεγάλο αρνητικό ρόλο γι’ αυτό έπαιξε η ιδεολογία του Ναζισμού. Από τότε, φυσάμε και το γιαούρτι. Εγώ δεν το κάνω όμως. Με ενδιαφέρει η ακαδημαϊκή προσέγγιση της επιστημονικής αλήθειας, έξω από προκαταλήψεις, στερεότυπα, αταβιστικά αντανακλαστικά και εμπάθειες. Φυσικά και δεν είμαι υπέρμαχος της οποιασδήποτε ιδεολογίας ή κοσμοθεωρίας επιχειρεί να αντιμετωπίσει την ανθρώπινη φύση με ασέβεια, έξω από τα θεσμικά όρια της έννοιας «Πολιτισμός».

  Στην καθημερινότητά μου βλέπω ότι οι άνθρωποι έχουν συγκεκριμένες εγγενείς ιδιοσυγκρασίες, όπου με την προσθήκη περιβαλλοντολογικών παραγόντων και προσλαμβανουσών, διαμορφώνεται η (συνεχώς μεταβαλλόμενη) ψυχοσύνθεσή τους και κατ’ επέκταση ο χαρακτήρας τους. Το catchy point σε αυτό, είναι πως βάση πειραματισμών και παρατηρήσεων, φαίνετε πως τα εγγενή χαρακτηριστικά είναι σε μεγάλο βαθμό κληρονομήσιμα. Από εκεί και ύστερα είναι θέμα περιβάλλοντος και ανατροφής αν και ποιά από αυτά καλλιεργηθούν ή ατονήσουν. Υφίστανται όμως αμα τη γενέσει. Κάποιο μωρό είναι πιο «νωχελικό» από τα άλλα, άλλο πιο ευερέθιστο, άλλο πιο δραστήριο. Και όλα αυτά εκδηλώνονται σε χρονικό ορίζοντα μερικών ημερών.
  Κάποιοι το προχωρούν αυθαίρετα παραπέρα, κάνοντας λόγο για «γονίδια παραβατικότητας», «επιχειρηματικό γονίδιο», «γονίδιο καλοσύνης», «γονίδιο ροπής προς τα κεφτεδάκια» και λοιπά φαιδρά. Η ανοησία του γεγονότος όμως, οφείλετε στον ισοπεδωτικό εναγκαλισμό επιστημονικών θέσεων και παρατηρήσεων από αρκετούς, που τα χρησιμοποιούν για να εδραιώσουν δικές τους προκλητικές κοσμοθεωρίες. Δεν θα πέσω στην ίδια παγίδα, απλά θέτω ερωτήματα.

  Στα σκυλιά, ένας από τους τρόπους να διαλέξεις το κουτάβι που σου ταιριάζει είναι να σχηματίζεις «κουβαδακι» με τις ενωμένες χούφτες σου πιάνοντάς το στην κοιλιά από κάτω και να το ανασηκώνεις ελαφρά από το έδαφος. Κάποια αντιδρούν αμέσως, δυσανασχετούν με την απώλεια ελέγχου και «απαιτούν» να τα κατεβάσεις.
  Άλλα δεν αντιδρούν με την ίδια ένταση, ενώ κάποια άλλα κάθονται υπομονετικά, μέχρι να δουν τι στο καλό σκοπεύεις να κάνεις. Ένα άλλο test είναι να τα γυρίζεις ανάσκελα με την κοιλιά τους εκτεθειμένη, παρατηρώντας τον βαθμό αντίστασης και σε πόσο χρόνο θα σταθεί κανονικά στα πόδια του. Όλα αυτά δείχνουν τον βαθμό «ανεξαρτησίας» ή «περηφάνιας» αν θέλετε. Είναι λογικό άλμα να μιλήσουμε για «γονίδιο ανεξαρτησίας». Για την ώρα το σωστό είναι να παραδεχθούμε απλά, πως αρκετές εκφάνσεις της προσωπικότητάς μας, καθορίζονται σε σημαντικό βαθμό από ένα πλέγμα «γονιδιακών παραγόντων».
  Αν δεχθούμε βάσει παρατηρήσεων αλλά και λογικής, πως σε κάθε «αγέλη» και «κοινωνικό σύστημα» πρωτευόντων θηλαστικών της ίδιας ράτσας, αναπτύσσονται
  διαφορετικές κουλτούρες και «περιρρέουσες ατμόσφαιρες», βλέπουμε να ξεπροβάλει το δίδυμο «γονίδια-κουλτούρα» που, λόγω κοινωνικού δαρβινισμού, δείχνει να παίζει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη της «ατομικής ιδιοσυγκρασίας».
  Αυτό έχει ως μεσο-μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα, συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές (καθώς και υπο-περιοχές) να εμφανίζουν αυξημένη συχνότητα συγκεκριμένου τύπου ιδιοσυγκρασιών, και μειωμένη σε κάποιες άλλες.
  Ένας δειλός και αναξιόπιστος άνθρωπος στην Μάνη, έχει λιγότερες πιθανότητες να ευημερήσει και να αναπαραχθεί σε σχέση με κάποιον «λεβέντη». Στο κέντρο του Μανχάταν, το πράγμα αλλάζει.
  Επίσης ένας μαζεμένος και εσωστρεφής άνθρωπος, περισσότερες πιθανότητες έχει να αναπαραχθεί και να ευημερήσει σε κάποια Σκανδιναβική χώρα ή την Κίνα, παρά σε μία Λατινογενή ή Μεσογειακή. Έως εδώ καλά νομίζω.

  Υπάρχουν ιοβόλα φίδια, υπάρχουν και ακίνδυνα που τρέφονται με χυμούς φρούτων.
  Αν δω ένα στην κουζίνα μου, θα σπεύσω να το ξεφορτωθώ χωρίς πρωτύτερα να ανατρέξω σε εγκυκλοπαίδειες, εξετάζοντας αν είναι δηλητηριώδες ή όχι. Το ξεφορτώνομαι και μάλιστα άμεσα, για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.
  Κάποιοι εφαρμόζουν αυτή την πρακτική και στους συνανθρώπους τους.
  «Ξέρω ότι στο απέναντι χωριό υπάρχει έντονη σεξουαλική ασυδοσία (λέει η γιαγιά) και οι χωριανοί του δεν φημίζονται για την ντομπροσίνη τους. Άρα γιέ μου, τη γυρεύεις με την Τάδε? Αυτές είναι παστρικιές. Φωτιά στα μπατζάκια μας θα μας βάλει».
  Εδώ, θεωρώ πως η εν λόγο γιαγιούλα γνωρίζει πολύ καλά πως υπάρχει το ενδεχόμενο η «Τάδε» να είναι χρυσό κορίτσι. Μιλάει όμως βάση στατιστικών παρατηρήσεων. Όχι, δεν οργάνωσε επιστημονική έρευνα. Από τις ατομικές τις παρατηρήσεις κρίνει. (Ούτε εγώ όταν ξεφορτωθώ το φίδι θα έχω διεξάγει έρευνα. Παίρνω την κατάσταση στα χέρια μου άμεσα, με τα δεδομένα που έχω στον εγκέφαλό μου, γιατί αν ξεκινήσω διαδικασίες επιστημονικής εξακρίβωσης, μέχρι να φτάσω στο τελικό συμπέρασμα παίζει να με έχει τσιμπήσει ήδη. Και αν είναι όντως ιοβόλο, χαιρέτα μου τον πλάτανο.) Έτσι λοιπόν και η γιαγιούλα, ουσιαστικά λέει στον γιό της πως θα ήταν φρονιμότερο για όλους αν απέφευγε να πειραματιστεί με κοπέλες του απέναντι χωριού, αφού οι πείρα της λέει πως η πιθανότητα να του προκύψει “τσαχπινογαργαλιάρα” στην πορεία, είναι περισσότερο αυξημένη σε σχέση με τα υπόλοιπα χωριά. Για να έχει το κεφάλι της ήσυχο, προβάλλει «βέτο». Αν δεν βγεί αποτέλεσμα μόνο με τα λόγια, στην πορεία ίσως επιστρατεύσει πιο αθέμιτα μέσα για να λάβει μέτρα.

  Είναι θέμα καλλιέργειας. Όσο περισσότερο καλλιεργημένος είναι κάποιος, τόσο λιγότερο αψηφά τον «πολιτισμό», τα «χρηστά ήθη», την «ανθρώπινη αξιοπρέπεια». Τόσο λιγότερο χονδροειδείς χειρισμούς κάνει απέναντι σε ζητήματα που άπτονται της ανθρώπινης φύσης και αλληλεπίδρασης. Και έρχομαι στο προκείμενο.
  Δεν μπορείς να πεις στην γιαγιούλα πως ο συλλογισμός της είναι άκυρος. Δεν γίνεται πάνω-κάτω να δουλεύει σε όλο το υπόλοιπο ζωικό βασίλειο, αλλά στον άνθρωπο να βαφτίζεται «άκυρος». Ούτε γίνεται να ακυρώσουμε, χάριν λειτουργικότητας, ολόκληρα κεφάλαια επιστημών όπως η Κοινωνιολογία, η Γενετική, η Στατιστική και η Νευροψυχολογία. Άκυρος λοιπόν, δεν είναι. Είναι ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΣ. Αυτό οφείλουμε να αναγνωρίσουμε και πάνω σε αυτό το μοτίβο να κινηθούμε για την αντιμετώπιση του ρατσισμού. Όταν τέτοιου είδους συλλογισμούς τους βγάζουμε άκυρους «γιατί έτσι», το μόνο που καταφέρνουμε είναι να συνασπίζουμε τους ρατσιστές μεταξύ τους, αφού βλέπουν πως κατά βάση, στην πράξη δείχνει να έχουν δίκιο (πάντα στα πλαίσια της στατιστικής), με αποτέλεσμα να πεισμώνουν ακόμα περισσότερο.

  Το μόνο δόγμα μας οφείλει να είναι η αλήθεια που προκύπτει μέσω επιστημονικών παρατηρήσεων, στα πρότυπα του αποφθέγματος «εθνικόν το αληθές». Λογικές όπως «δεν θα το παραδεχθούμε ανοιχτά αυτό ή το άλλο, γιατί είναι ανήθικο και επικίνδυνο» έχουν χώρο στα καφενεία. Στις σοβαρές συζητήσεις οφείλουμε να προσεγγίζουμε τα πάντα όσο πιο αντικειμενικά μας επιτρέπει η φύση μας.
  Πρέπει να εξηγούμε (ή και να επιβάλλουμε ακόμα ίσως) την θέση μας, πως αυτού του είδους οι προσεγγίσεις στην πράξη απέναντι σε συνανθρώπους μας και ολόκληρες κοινωνικές ομάδες, πρέπει να γίνονται πολύ προσεκτικά και με το σταγονόμετρο. Αν είναι δυνατόν, να αποφεύγονται τελείως. Γιατί διαφορετικά, πέφτουμε στο επίπεδο του απλού χιμπατζή. Γι αυτό και μόνο. Για λόγους ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ. Διότι η “τετράγωνη λογική”, είναι δυστυχώς με το μέρος του ρατσιστή, όσο κι αν μας δυσκολεύει να το χωνέψουμε και να το παραδεχθούμε ευθέως.

  Δεν είναι κακό για έναν επιστήμονα να πει π.χ πως «βάση ερευνών, οι Τάδε παρουσιάζουν στατιστικά χαμηλότερο δείκτη I.Q σε σχέση με τους Δείνα». Κακό είναι να υπονοήσει πως «βάση αυτού του δεδομένου, πρέπει να παρθεί η τάδε και η δείνα θεσμοθετημένη απόφαση». Κακό όμως είναι επίσης να φιμώνουμε, να κακο-χαρακτηρίζουμε και να απορρίπτουμε a-priori κάθε θέση ή εύρημα, δυνάμει επικίνδυνο και ανήθικο. Είναι ένα είδος σκοταδισμού, του οποίου την λειτουργικότητα σε συζητήσεις γύρω από το τραπέζι μεταξύ τυριού, σαλάτας και ρετσίνας την κατανοώ εως ένα βαθμό. Σε σοβαρές συζητήσεις, όχι. Αναγνωρίζουμε όταν και όπου επιβάλλεται την επιστημονική του ορθότητα στον βαθμό που ισχύει, αλλά στην πράξη παίρνουμε τις ανάλογες αποστάσεις.
  Αυτή είναι η τιμιότερη στάση ενός καλλιεργημένου ανθρώπου.

 2. Ο Χαζος του χωριου avatar
  Ο Χαζος του χωριου 20/04/2009 19:34:07

  Οτι προκειται περι κτηνους (ο Αχμανετζαντ)ειναι σαφες.

  Αλλα οι Σαουδαραβες ειναι καλυτεροι π.χ.?

  Τους χαιδευουν επειδη ειναι πιο αμερικανοφιλοι απο τους κατοικους του Κεντακυ!

  Η υποκρισια περισσευει και βεβαια σε οσα ειπε ο Αχμανετζ.για το τι εγινε στην Γαζα δεν ειναι ψεμματα...

 3. Ξένος Δάκτυλος avatar
  Ξένος Δάκτυλος 20/04/2009 19:48:14

  Ζητώ συγνώμη για την άθλια ορθογραφία και την προχειρότητα γραφής του κειμένου. Είχα ξεχάσει πόσο άσχημο είχε βγει και το ξαναπόσταρα όπως ακριβώς ήταν, χωρίς να το διορθώσω πρώτα.

 4. Κανένας avatar
  Κανένας 20/04/2009 20:19:11

  Το άρθρο το έγραψε ο Μπους ή κάποιος συνεργάτης του; Τη γραμμή σχετικά με τον Ομπάμα (πού μόνο με το Σατανά δεν τον έχετε ταυτίσει ακόμη) την περνάει ο ίδιος;

 5. kanaris avatar
  kanaris 20/04/2009 20:56:04

  Η Ελλαδα,εμεις δηλαδη,μου θυμιζει ειδησςεις των 8 με τα αντιστοιχα τηλεοπτικα παραθυρα.Συμφωνοι,λεμε και πρεπει να λεμε την γνωμη μας αλλα επι της ουσιας δεν κανουμε απολυτως τιποτε.Το πρωτο που θα επρεπε να κανουμε,να ειμαστε ολοι μονιασμενοι και αγαπημενοι.Αντιθετα ο ενας να βγαλει το ματι του αλλου,να μιλαμε για υποκλοπες,Ζημενς,Ζαχοπουλο,Παυλιδη και ξανα απο την αρχη,επι της ουσιας ΤΙΠΟΤΑ.Τηλεοπτικα παραθυρα μας εχουν,και το εχουμε αποδεχθει,κανει.Πρεπει να ξυπνησουμε!!! Να ξεχασουμε τηλεορασεις,εφημεριδες,μπλε-κοκκινους-πρασινους.Να δουμε ποιος ειναι,εντος των τοιχων,ο πραγματικος εχθρος,να κατανομασουμε αυτους που πουλανε την Ελλαδα μας,που πουλανε εμας τους ιδιους. Να ξαναισθανθουμε υπερηφανοι που ειμαστε Ελληνες και κατοικουμε στην Ελλαδα. Να μην φοβομαστε ουτε να το δειχνουμε ουτε να το λεμε! Με την πλυση εγκεφαλου που μας εχουν κανει και συνεχιζουν να μας κανουν φοβομαστε να αναφερθουμε σε οτι εχει σχεση με την Πατριδα μας,γιατι δεν θα ειμαστε "προοδευτικοι" αλλα Φασιστες...!!

 6. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 20/04/2009 21:21:05

  Factor με αυτή την ανάρτηση κινδυνεύεις τώρα και εσύ να κατηγορηθείς από μερικούς Ελληναράδες (ονόματα δεν λέμε από d αρχίζει το νικ) ότι είσαι εβραιόφιλος ή πράκτορας της μοσάντ ή απλά τα παίρνεις από ...πρεσβεία.

 7. Προβοκατωρ. avatar
  Προβοκατωρ. 20/04/2009 21:31:07

  Μα το... παιχνιδι,δεν το παιζουν μονο οι Περσες.Και στο φιναλε,αυτοι,σε κανενα δεν επιτεθηκαν εδω και πολλα χρονια.
  Και στα 80,ο Σανταμ τους την εκανε,τη υποδειξει των αμερικλανων.
  Και τους παπαδες,οι αμερικανοι τους δημιουργησαν,μεσα απο το προμοταρισμα του Παχλεβι,και την ανατροπη του Μοσαντεκ.
  Για τους...Εβραιους ομως,ή μαλλον τους Ισραηλινους,πως και δε λεμε τιποτα;
  Κατι δεν πρεπει να πουμε και γι αυτους;

 8. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 20/04/2009 22:02:18

  Κάποτε θαρχόταν η σειρά των γυναικών στις χώρες του Ισλάμ να διεκδικήσουν με θάρρος τα στοιχειώδη δικαιώματά τους.
  Θα είναι ελπίδα για το Ισλάμ αλλά και για όλο τον κόσμο αν οι γυναίκες του κάποτε αποκτήσουν το κοινωνικό και το πολιτικό βάρος που δικαιούνται. Η κατάσταση διαφέρει από ισλαμική χώρα σε ισλαμική χώρα, ενώ υπάρχει και ταξικότητα στο ζήτημα.

  Το Ιράν φαίνεται ότι είναι μια χώρα κλειδί για τις γεωπολιτικές εξελίξεις, και συγκεντρώνει τα πυρά, γιατί αναμετριέται. Είναι μια χώρα με πολλές εθνότητες, με πολύ νεανικό πληθυσμό, στα πανεπιστήμιά του σπουδάζουν αγόρια και κορίτσια, ασφαλώς γίνονται κοινωνικές ζυμώσεις, και δεν μπορούμε να το περιχαρακώσουμε με αφορισμούς.
  Η ξεκάθαρη στροφή "συμπάθειας" ή "κατευνασμού" του Ομπάμα προς το Ισλάμ πως ερμηνεύεται; Γίνεται να την αγνοήσουμε;
  Από την άλλη η στάση της Δύσης και της Ευρώπης ολόκληρης πρόσφατα απέναντι στα παιδιά της Γάζας αποκαλείται καλωσύνη;
  Εκεί δεν υπήρξε ρατσισμός προς παιδιά;
  Που αποτυπώθηκε δυστυχώς και ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΙΚΑ στα γνωστά μπλουζάκια χλευασμού των νεκρών παιδιών.

 9. διερωτώμαι avatar
  διερωτώμαι 21/04/2009 08:29:57

  Έχω την εντύπωση οτι ο Αχμεντινετζάντ δεν είναι περσικής καταγωγής, αλλά Αζέρος. Όταν, λοιπόν, μιλάμε για ρατσισμό, ας έχουμε κατά νου την σημασία της λέξεως... Όσο για τις "αυταπάτες" περί της ιδεολογίας και της πολιτικής πρακτικής καθεστώτων ανά την υφήλιο που αντιστέκονται την νέα τάξη πραγμάτων ή κατά την παγιωμένη φρασεολογία των κομμάτων της αριστεράς στον "ιμπεριαλισμό", αυτές θα έπρεπε να αποτελέσουν αντικείμενο αυτοκριτικής κυρίως για τους αριστερούς, οι οποίοι κατέβαιναν και συνεχίζουν να κατεβαίνουν σε εκδηλώσεις-πορείες συμπαράστασης καθεστώτων ή οργανώσεων, που τους ίδιους θα τους συμπεριφερόταν με ιδιαίτερη "φροντίδα". Φαντάζεσθε τι θα πάθαιναν οι συριζίτες, εάν εξέθεταν τις περί έθνους και κράτους απόψεις τους στην Βενεζουέλα του Τσάβες? Ή τι θα συέβαινε, εάν οι αναρχικοί έκαιγαν παλαιστινιακές σημαίες στην Παλαιστίνη?
  Και όμως, πολλοί εξακολουθούν να εθελοτυφλούν. Το πρόβλημα στην περιοχή της Μέσης Ανατολής παραμένει το κράτος του Ισραήλ και η επίσημη ιδεολογία που διεθνώς το υποστηρίζει πολιτικά, οικονομικά και ηθικά με προκλητικά φανερούς και συνωμοτικά κρυφούς τρόπους: ο σιωνισμός.Θα ήταν επικίνδυνη και άδικη γενίκευση να υποστηρίξουμε οτι όλοι οι εβραίοι είναι σιωνιστές, διότι αφενός κάτι τέτοιο δεν ισχύει, αφετέρου φανατικοί σιωνιστές είναι και πολλοί που δεν ανήκουν στο εβραϊκό έθνος ή δεν ασπάζονται την εβραϊκή θρησκεία.Αλλά ασχοληθήκαμε πραγματικά με το τι εκπροσωπεί και τι διακηρύσσει ο σιωνισμός; Μήπως οι κατηγορίες περί ρατσισμού εξαπολύονται εδώ και χρόνια όχι εναντίο θεοκρατών, ναζιστών κλπ, αλλά και εναντίον δημοκρατικών πολιτών, διανοουμένων και πολιτικών, όταν αυτοί τολμούν να ασκήσουν κριτική όχι αντιεβραϊκή, αλλά αντισιωνιστική και εν τελει στρεφόμενη εναντίον πρακτικών ισραηλινών κυβερνήσεων ανεξαρτήτως ιδεολογικής ταυτότητας;
  Όταν λοιπόν ασχολούμαστε με τα πολιτικά πράγματα της περιοχής η κριτική μας θα πρέπει να είναι το δυνατόν αντικειμενική και πραγματιστική. Ναι, κάποιες έννοιες και κατακτήσεις των δυτικών δημοκρατιών είναι άγνωστες σε χώρες όπως το Ιράν. Αλλά η κριτική απέναντι σε τέτοιες καταστάσεις δεν πρέπει να συνδέεται με τις σχέσεις των χωρών αυτών με το Ισραήλ. Στην τελική, δεν έχω διαβάσει κάποιο σχόλιο για τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην ισραηλινή κοινωνία και οικονομία,για τα δικαιώματα των εργαζομένων στο Ισραήλ ή των γυναικών ή για τα δικαιώματα των αραβικής καταγωγής ισραηλινών πολιτών, προσφάτως μόνον και μάλιστα μετά από την ήττα του Ισραήλ στον Λίβανο κάτι μαθαίνουμε για την κατάσταση στον ισραηλινό στρατό...

 10. Προβοκατωρ. avatar
  Προβοκατωρ. 21/04/2009 08:48:19

  Απο τη στιγμη που οι Εβραιοι,καποιοι Εβραιοι,η οπως θετε πεστε το,εχουν στα χερια τους,τα ΜΜΕ,και το Χολλυγουντ,παιζουν οπως γουσταρουν,αφου κανονιαζουν τη συνειδηση Αμερικανων και αλλων.
  Χωρια του οτι εχουν και πακτωλους χρηματων.(Χασανε βεβαια κι αυτοι πολλα σ αυτη την κριση).
  Το καλο ειναι,οτι οι Αμερικανοι,εχουν αρχισει και διαβαζουν απο το Ιντερνετ και σιγα σιγα,θα απογαλακτιστούν απο το Φοξ.

 11. babis lazarou avatar
  babis lazarou 22/04/2009 17:46:38

  ΜΗ ΦΟΒΑΣΤΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΑ.ΛΙΒΑΝΙΣΤΕ ΟΣΟ ΘΕΛΕΤΕ.ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ ΤΟ ΠΗΡΑΜΕ.ΘΕΟΚΡΑΤΙΚΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ , ΤΣΑΝΤΩΡ ,ΜΟΥΛΑΔΕΣ ,ΦΕΡΕΤΖΕΔΕΣ κλπ.ΟΛΕΣ ΟΙ ΝΤΡΟΠΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ.ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΟΧΘΗ ΤΙ?ΤΟ ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙΣ ΑΜΑΧΟΥΣ, ΤΟ ΝΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΕΙΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ,ΤΟ ΝΑ ΔΟΛΟΦΩΝΕΙΣ ΠΑΙΔΙΑ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ, ΤΟ ΝΑ ΚΑΝΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ,ΑΥΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΠΟΥΜΕ? ΔΗΛΑΔΗ ΘΑ ΔΙΚΑΙΩΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΚΕΛΑΡΗΔΕΣ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ? ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑΤΟΥΣ ΦΥΓΑΝΕ.ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΦΥΓΑΝΕ ΧΩΡΙΣ ΒΡΑΚΙΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΤΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕ Ο ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΣ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ Ο ΘΕΟΚΡΑΤΗΣ Ο ΘΕΟΜΠΑΙΧΤΗΣ. ΚΑΤΙ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ Ο.Η.Ε (ΕΝΤΑΞΕΙ ΜΗ ΓΕΛΑΤΕ) ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΩΝΙΣΜΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΓΡΑΦΩ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.