#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
03/04/2012 07:44
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αφού η Τρόικα διέλυσε το πολιτικό σύστημα τώρα το γελοιοποιεί

(Η Τρόικα επιχειρεί τη ... Νέα Μεταπολίτευση)

[caption id="attachment_154511" align="alignnone" width="600" caption="Tim Bret-Day: This is Circus"][/caption]

Όλοι γνωρίζουμε την ανικανότητα των πολιτικών τα τελευταία σαράντα χρόνια να αντιληφθούν ότι το πελατειακό κράτος, το κράτος του ρουσφετιού, του κομματισμού και του άκρατου λαϊκισμού, σε συνδυασμό με τη ρεμούλα και την κυριαρχία της διαπλοκής και της δισφθοράς, δε θα μπορούσε να διαρκέσει για πολύ καιρό.

Οι ευθύνες των πολιτικών για την κατάντια της χώρας είναι τεράστιες και δεν έχει νόημα να μοιράσουμε τώρα τα μερίδια. Και το ΠΑΣΟΚ έκανε εγκλήματα και η Νέα Δημοκρατία το ίδιο και η στείρα Αριστερά έβαλε το λιθαράκι της στη διάλυση του ελληνικού κράτους.

Έχουμε γράψει πολλές φορές για το τέλος της Μεταπολίτευσης του 1974 και την αναγκαιότητα μιας Νέα Μεταπολίτευσης λόγω της αδυναμίας του σημερινού πολιτικού συστήματος να διαχειριστεί την κρίση και να αντιμετωπίσει την Τρόϊκα και τους Δανειστές.

Ο Αντώνης Σαμαράς υπήρξε ο προφήτης της Νέα Μεταπολίτευση. Με κεντρικό σύνθημα αυτήν έγινε αρχηγός της ΝΔ και κατατρόπωσε τζάκια και βαρονίες.  Αυτός ήταν και είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο τον στηρίζουμε. Όμως, οι επανειλημμένα διακηρυχθείσες θέσεις του αρχηγού της ΝΔ για διάλυση του σημερινού πολιτικού συστήματος, για ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο και για μια νέα κοινωνική πλειοψηφία τρομοκράτησαν το σύστημα.  Που επιδίδεται από τότε σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να εξουδετερώσει τους στόχους του, να φέρει τη ΝΔ στα νερά της και να υπονομεύσει την εκλογική νίκη της.

Η υπονόμευση γίνεται με πολλούς τρόπους. Με την αλλοίωση και διαστρέβλωση του μηνύματος του Σαμαρά, με την παραπληροφόρηση για τις θέσεις του, με την υπέρμετρη προβολή από τα ΜΜΕ φθαρμένων πολιτικών προσώπων της ΝΔ, με την χρησιμοποίηση εγκαθέτων κλπ.

Όμως το κυριότερο όπλο που χρησιμοποιήθηκε εναντίον του ήταν ο εκβιασμός της χρεοκοπίας. Η απειλή ότι θα χρεοκοπήσουν την χώρα και θα καταντήσουν τον λαό της ζητιάνο, αν ο Σαμαράς δεν δεσμευόταν και δεν υπέγραφε την δανειακή.

Όπως έχουμε γράψει επανειλημμένως στο παιχνίδι των δεσμεύσεων και των υπογραφών από τα κόμμα οι δανειστές είχαν την αμέριστη βοήθεια του Βενιζέλου. Ο οποίος δεν δίστασε να στερήσει από την πατρίδα του το όπλο των διαπραγματεύσεων προκειμένου να δεσμεύσει την κυβέρνηση Σαμαρά με μέτρα που αποφάσισε …ο ίδιος. Για να αρχίσει έτσι η υπονόμευση της κυβέρνησης Σαμαρά από τώρα και να λέει μετά, ως αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, όπως θέλει να ελπίζει, ότι “όλοι ίδιοι είναι”.

Αυτή ήταν και η μεγαλύτερη νίκη της τρόικας. Με τις υπογραφές στα Μνημόνια οδήγησε όχι μόνο στην οικονομική υποτέλεια (αυτή ήταν άλλωστε ...δεδομένη) αλλά στην πλήρη απαξίωση των κομμάτων εξουσίας. Επιτάχυνε δηλαδή η ίδια το τέλος του μεταπολιτευτικού μοντέλου εξουσίας των κομμάτων. Στην θέση των οποίων προωθεί πλέον με όλα τα διαπλεκόμενα μέσα κυβερνήσεις τεχνοκρατών με τον Παπαδήμο, ή άλλον πιο ικανό.

Κι αφού οι τροικάνοι διέλυσαν το πολιτικό σύστημα με την τακτική τους , στη συνέχεια εμφανίστηκαν και οι νεόκοποι σωτήρες για να ευτελίσουν και να γελοιοποιήσουν εντελώς το πολιτικό σύστημα. Πολιτικοί παλαιάς κοπής και νοοτροπίας σαν τον Καμμένο, τον Κουβέλη, το Δημαρά ή τον ... Καστανίδη και την Λούκα, που μέχρι πριν από λίγα χρόνια αν τους έλεγε κανείς ότι θα γινόντουσαν αρχηγοί κόμματος θα γελούσαν οι ίδιοι, παριστάνουν τώρα τους σωτήρες και πως έχουν ιδέες, λύσεις, δρόμους διεξόδου.  Αλλά στην ουσία είναι σάρκες εκ της σαρκός του συστήματος.

Ουσιαστικά το κόλπο της τρόικας και των εγχώριων συνεργατών τους είναι να δημιουργήσει πολιτική θολούρα. Να μην ξέρει ο κόσμος τι να στηρίξει. Να ψηφίσει Σαμαρά ή να πάει με την… Κουντουρά; Να στηρίξει τον Μπένι ή να αγκαλιαστεί με το Μιχαλολιάκο της Χρυσής Αυγής και αν αυτόν τον βρίσκει .... ακραίο με την Τζούλια Παπαδημητρίου, η οποία επίσης θέλει να κάνει κόμμα;

Όλοι μαζί στο καζάνι όπου τίποτε δεν ξεχωρίζει, κανείς δε βγαίνει μπροστά, κανείς δε γλιτώνει από το μαγείρεμα.

Γι αυτό θα λέμε κάθε μέρα, μέχρι να το καταλάβουν στην Συγγρού: η μαμή της ιστορίας είναι η ρήξη. Κι έτσι πως πάνε δεν τα βλέπουμε καθόλου καλά τα πράγματα. Αν είναι δυνατόν να απειλεί την αυτοδυναμία της ΝΔ η ...Κουντουρά με τον Ζώη. Έλεος, δηλαδή

Αριστερός Ψάλτης

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. JKAL avatar
  JKAL 03/04/2012 07:58:21

  Δυστυχώς στην περίπτωσή μας, η ρήξη με τη στρατηγική μας και τα σπλάχνα μας είναι η μαμή της μεγάλης εκλογικής αποτυχίας που έρχεται.

 2. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 03/04/2012 08:12:26

  Και να η απόλυτη επιβεβαίωση των πρωτοκόλλων (των γνωστών). Δε θα ξεχωρίζει ο σωστός από τον απατεώνα πολιτικό. Τα ΜΜΕ είναι το μέσο που οδήγησε στη σύγχυση. Αυτά που ποτέ δεν είπαν την αλήθεια.

 3. 520χλμ βόρεια avatar
  520χλμ βόρεια 03/04/2012 08:12:46

  Παραθετω ένα άρθρο πρωινο.δεν χρειάζονται την τροικα για πέσουν στα ματιά του κόσμου και να μπερδεύτουν με την κουντουρα.δηλαδη αυτοι ειναι υπεράνω όλων ,δεν τους αγγίζει τίποτα?μετα μην τα ρίχνουμε σε τροικες και μερκελ και αόρατες δυνάμεις.θα εκπλαγω θετικά εαν αρνηθεί τα χρήματα αυτα η ΝΔ.αλλα δεν το βλεπω.

  Με μία τροπολογία πρόκληση για το κοινό αίσθημα τα κόμματα προσπαθούν όχι μόνο να χρηματοδοτηθούν για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις εθνικές εκλογές που έρχονται, αλλά δείχνουν με τον πλέον προκλητικό τρόπο πως είναι υπεράνω και πως στην Ελλάδα άλλοι νόμοι ισχύουν για τα κόμματα και άλλοι για τις επιχειρήσεις και τους απλούς πολίτες. 

  Αργά το βράδυ χθες με τις υπογραφές του υπουργού Εσωτερικών, κ. Γιαννίτση και του υπουργού Οικονομικών, Φ. Σαχινίδη με τροπολογία αποδέσμευσαν την τέταρτη δόση του 2011 και την πρώτη και δεύτερη δόση του 2012, για τη χρηματοδότηση των κομμάτων.

  Αυτό φυσικά έγινε γιατί τα κόμματα και κυρίως τα δύο μεγάλα κόμματα έχουν τεράστια χρέη προς τις τράπεζες τα οποία ξεπερνούν τα 240 εκατομμύρια ευρώ.

  Για αυτό το λόγο λοιπόν τα κόμματα είχαν δηλώσει προς τις τράπεζες πως για το χρέος τους αποτελεί εγγύηση το χρηματικό ποσό της χρηματοδότησης από τα κρατικά ταμεία. Αυτό ισχύει άλλωστε και για επιχειρήσεις και για τους πολίτες, για να πάρει δηλαδή κάποιος δάνειο χρειάζεται εγγυήσεις οι τράπεζες.

  Με κάποιον τρόπο θα έπρεπε να ξεπεραστεί αυτός ο σκόπελος για τα κόμματα και αυτός βρέθηκε μέσα από τη συγκεκριμένη τροπολογία. Κι αυτό γιατί, στην τροπολογία αυτή, αναφέρει ξεκάθαρα πως τα ποσά αυτά θα καταβάλλονται υποχρεωτικά στα δικαιούχα κόμματα και στους συνασπισμούς κομμάτων και το σημαντικότερο "απαγορεύεται η κατάσχεση ή εκχώρησή τους".

  Αυτό ουσιαστικά σημαίνει πως έρχονται τα κόμματα και λένε στις τράπεζες πως τα χρήματα αυτά που αποτελούσαν εγγύηση, δεν είναι πια εγγύηση και θα χρησιμοποιηθούν κανονικά για τους προεκλογικούς σκοπούς κάθε πολιτικού φορέα.

  Σε αντίθεση όμως με τα κόμματα, οι επιχειρήσεις και οι πολίτες που δεν μπορούν να φέρνουν τροπολογίες στη Βουλή προς το δικό τους συμφέρον, δεν μπορούν να προχωρήσουν σε τέτοιες ενέργειες κι αν δεν είναι φερέγγυοι προς τις τράπεζες είτε δεν ξαναπαίρνουν δάνειο είτε μπαίνουν στη μαύρη λίστα, ενώ στην εσχάτη των περιπτώσεων βρίσκονται αντιμέτωποι με την κατάσχεση.

  Αλλά φυσικά τα κόμματα δεν θα μπορούσαν να επιτρέψουν κάτι τέτοιο και αφού έχουν το μαχαίρι, "κόβουν και ράβουν" τις τροπολογίες με μοναδικό σκοπό την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους και την επιβίωσή τους με όποιο κόστος ακόμα και εις βάρος του λαού.

  Πριν λίγο καιρό το υπουργείο Εσωτερικών ενίσχυσε με 7.720.000 ευρώ τα πολιτικά κόμματα, στο πλαίσιο της τακτικής χρηματοδότησής τους και της οικονομικής ενίσχυσής τους, για ερευνητικούς και επιμορφωτικούς σκοπούς, σύμφωνα με κοινή υπουργική απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Τάσου Γιαννίτση και του υπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη.

  Bέβαια προκαλεί έκπληξη και πολλά ερωτήματα τα κόμματα τι ακριβώς θα ερευνήσουν και πώς θα επιμορφωθούν και χρειάζονται τόσα λεφτά, ενώ την ίδια ώρα, κάποια από αυτά τα κόμματα έχουν κόψει σε τέτοιο βαθμό τα εισοδήματα των πολιτών που όχι να ερευνήσουν δεν μπορούν, αλλά ούτε και να Επιβιώσουν.

 4. partyman avatar
  partyman 03/04/2012 08:25:32

  ...¨απειλείται η αυτοδυναμια από την Κουντουρά και τον Ζώη¨

  δεν είναι ακριβώς έτσι, πλέον απειλείται η πρωτιά! όσο απίστευτο και αν ακούγεται!

  και επιτέλους, πρέπει να σταματήσουμε να αγνοούμε τις ευθύνες μας και να τα ρίχνουμε όλα στους άλλους..σιγά μην φταίει η Τρόικα και η Κουντουρά.

  πλάκα πλάκα (που δεν είναι πλεόν πλάκα) ο Καμένος κινήθηκε πολύ έξυπνα, με καλό timing, σταθερά αντιμνημονιακός, με επίκαιρα πολιτικά συνθήματα και απόλυτο και δυναμικό λόγο: λέει φωναχτά (τονίζω το φωναχτά) αυτό που λέω ο λαός, δηλαδή κοινώς εκφράζει τον λαό.
  Ακριβώς δηλαδή ΟΛΑ αυτά που στηρίξαμε και περιμέναμε να κάνει ο Σαμαράς, τα αφουγγράστηκε πολύ απλά ο Καμένος και κατάφερε μέσα σε 1 1/2 μήνα να συσπειρώσει όλο αυτο τον λαό. 'Εβαλε και ένα "πιασιάρικο¨ όνομα και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε.

  Το άρθρο περιγράφει πολύ ωραία όλες τις συνθήκες που υποδαύλισαν τον εκλογικο μαρασμό της ΝΔ, αλλά διαφωνώ κάθετα στο σημείο που λέει ότι η Κατσέλη, ο Κούβελης και ο Καμένος κλπ δεν θα μπορούσαν καν πριν μερικούς μήνες να ονειρευτούν ότι θα γίνουν αρχηγοί κόμματος

  Γιατί όχι? Καλύτερος είναι ο ΓΑΠ, ο Καρατζαφέρης και η Παπαρήγα?
  'Η ο Τσίπρας?

  • factorx avatar
   factorx @ partyman 03/04/2012 13:05:42

   Δηλαδή ο Σαμαράς έπρεπε να μπαρουφολογεί; Αυτό κατάλαβες από το άρθρο;

   • partyman avatar
    partyman @ factorx 03/04/2012 20:44:10

    Εννοείτε να μην "μπαρουφολογεί"!
    Αυτό μας έλειπε..

    αλλά τον κόβω για λίγο αργό στις αντιδράσεις του και επίσης, σύμφωνα με την ταπεινή μου άποψη, πολύ χαμηλών τόνων..

    και σε ενα εκρηκτικό πολιτικό οικονομικό και κοινωνικό σκηνικό, μόνο χαμηλών τόνων δεν πρέπει να είσαι..

    Να σου πω κάτι ακόμα Φάκτορα, που εμένα με "στράβωσε" απίστευτα.. ανήμερα την 25η Μαρτίου ήταν στην Ισπανία..

    δηλαδή άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.. και μετά κάτσε εσύ να εξηγήσεις απο το διαδίκτυο τα ανεξήγητα..

    Αν και στο timing των ταξιδιών του, δεν μπορεί να έχει ένα καλό προγραμματισμό, τι το ψάχνουμε..

    • factorx avatar
     factorx @ partyman 03/04/2012 20:53:35

     Καλά, είναι επιχειρήματα αυτά; Δηλαδή τι να έκανε ο Σαμαράς να καθυόταν στην Ελλάδα μην και κάνει εξέγερση ο ΣΥΡΙΖΑ να βγει στα πεζοδρόμια να την παλέψει; Αντί να πουμε μπραβο σε έναν πολιτικό που προσπαθεί να κάνει ένα μέτωπο του νότου του κάνουμε κριτική για το ωρολόγιο πρόγραμμά του; Ελεος

     • partyman avatar
      partyman @ factorx 03/04/2012 21:09:23

      κάτσε βρε συ,
      ειλικρινά σου φαίνεται λογικό ανήμερα της εθνικής εορτής, σε προεκλογικό μήνα, με τέτοιο κλίμα, να πάρει το αεροπλάνο και να την κάνει?

      εμένα να με συγχωρέσεις αλλά όχι, καθόλου λογικό!
      είναι σαν να αγνοείς ένα ολόκληρο λαό, πέρα απο την σημειολογία της συγκεκριμμένης εορτής

      Το ταξίδι να το έκανε την επόμενη ημέρα/εβδομάδα

     • factorx avatar
      factorx @ partyman 03/04/2012 21:33:05

      Δηλαδή δεν διερωτάσαι αν δεν εξαρτιόταν απο αυτόν οι ημερομηνίες. Και στο κατω κάτω που πηγε; Στον Βόρειο Πόλο;

 5. Κατερίνα avatar
  Κατερίνα 03/04/2012 08:25:46

  "Ο Αντώνης Σαμαράς υπήρξε ο προφήτης της Νέα Μεταπολίτευση. Με κεντρικό σύνθημα αυτήν έγινε αρχηγός της ΝΔ και κατατρόπωσε τζάκια και βαρονίες."!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 6. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 03/04/2012 08:43:23

  Το άρθρο είναι τραγικό αναμάσημα μπουρδολογίας.
  Τι χάσαμε με την τρόικα!
  Διέλυσε, λέει, το πολιτικό σύστημα!
  Ήταν υγιές, δημοκρατικό!!!
  Αφού δεν μπορούσαμε μόνοι μας να απαλλάξουμε τη χώρα μας από τους κοινοβουλευτικούς δικτατορίσκους που με γκαιμπελική μαεστρία μας οδήγησαν στην εθνική ταπείνωση, η τρόικα ας είναι η λυτρωτική δύναμη.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Μανιάτης 03/04/2012 09:00:21

   "Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας, θέλουν το καλό μας..."

  • factorx avatar
   factorx @ Μανιάτης 03/04/2012 13:08:36

   Βλέπεις να λέει πουθενά το άρθρο ότι το σύστημα ήταν υγιές και δημοκρατικό ; Κι αυτό ακριβώς λέει: όσο υπάρχουν κάποιοι σαν κι εσένα οι τροικες θα κάνουν ο,τι θέλουν

   • Μανιάτης avatar
    Μανιάτης @ factorx 03/04/2012 20:49:08

    Όσο υπάρχουν φαύλοι, απετεώνες και ανίκανοι πολιτικοί και εκπορνευμένοι οπαδοί, η λύση...θα είναι η τρόικα....

    • ΚΜ avatar
     ΚΜ @ Μανιάτης 03/04/2012 20:56:13

     Με την ίδια ακραία λογική, θα μπορούσες να είχες προτείνει ως λύση την εξολόθρευση όλων των Ελλήνων.

 7. S.R. avatar
  S.R. 03/04/2012 08:55:44

  Το πολιτικο "συστημα" ΗΤΑΝ και γελοιο, και ανικανο και διαλυμενο, γι αυτο φτασαμε, ζητιανευοντας, στην Τροικα ... Να μην χρεωνουμε δικες μας γελοιοτητες σε αλλους, γιατι μεσα στον πανικο μας κατανταμε αστειοι....

 8. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 03/04/2012 08:56:55

  Αριστερέ Ψάλτη, μάλλον τη Τζούλια Αλεξανδράτου (και όχι Παπαδημητρίου) εννοείς. Πληροφορίες λένε ότι προπομπός του κόμματός της θα είναι η δημιουργία πολιτικού ομίλου που θα ονομάζεται Πολιτικό Ίδρυμα Πατριωτικής Αφύπνισης.

  • Πεπόνης avatar
   Πεπόνης @ Αυριανιστής 03/04/2012 15:39:09

   Αν το κόμμα λέγεται όντως Π.Ι.Π.Α. τότε θα ήθελα να δώ το λογότυπο: Θα είναι το εξάρτημα του Σέρλοκ Χολμς ή το μπουκάλι του αφρώδους ποτού;

 9. S.P. avatar
  S.P. 03/04/2012 09:17:02

  Το πολιτικό σύστημα δεν το διέλυσε καμία τρόικα. Ήταν σαθρό στηριζόταν σε μερικά δόγματα τα οποία επικροτούσε ο λαός.
  1. Δανεικά και ρουσφέτι.
  2. Σας αφήνουμε να κλέβετε τα λιγότερα αφήστε μας να κλέβουμε τα πολλά.
  Ο λαός συμφωνούσε για να κάνει την δουλειά του, μέχρι που κόπηκε η κάνουλα. Τώρα με την φωλιά του λερωμένη αφού τιμούσε με την ψήφο τους, αυτούς που τους έλεγαν ψέματατα, τα έχει χαμένα και ρίχνει σε άλλους τις ευθύνες για να "κρύψει τις πομπές του" όπως έλεγε η μάνα μου στην Πελοπόννησο.

 10. Thrilos avatar
  Thrilos 03/04/2012 09:25:34

  Εκτός από τη ρήξη με τη στρατηγική μας και τα σπλάχνα μας, τα βρήκαμε και με τους "νταβατζήδες", πήραμε τον Ψυχάρη και το καινούργιο τους αστέρι, τον Βορίδη, στην Παράταξή μας και τώρα τρέχουμε και δεν φτάνουμε. Δεν μας φταίει λοιπόν κανένας άλλος για τη μεγάλη εκλογική αποτυχία που έρχεται, παρά μόνο εμείς και οι επιλογές μας.

 11. restart avatar
  restart 03/04/2012 09:32:21

  Wellcome στο Τσιρκο Μεντράνο
  "Νύχτα πέρασε η χρηματοδότηση των κομμάτων.O Μπαμπινιώτης πάγωσε τον νομο που ψηφίστηκε από την βουλή με την μεγαλύτερη πλειοψηφία που έχει ψηφιστεί ποτε νομος.Στα παράδοξα της κοινοβουλευτικής τρέλας, η απόσυρση των ευνοϊκών διατάξεων για τα υπερχρεωμένα πρόσωπα. Βροχή τροπολογιών και χθες το βράδυ στην βουλή σε άσχετα νομοσχέδια.Το απόλυτο αλαλούμ προέκυψε και με τουριστικές διατάξεις Η χρηματοδότηση των κομμάτων, πέρασε σε νομοσχέδιο για την τοπική αυτοδιοίκηση. Ο Βορίδης απέσυρε την τροπολογία."

  φύγετε παλιοτροικανοι που μας γελοιοποιητε και δε μας αφήνετε να κάνουμε τη δουλειά μας.

 12. Rob avatar
  Rob 03/04/2012 09:52:02

  Τον περασμένο Νοέμβριο και στην κορύφωση της κοινοβουλευτικής απονομιμοποίησης της κυβέρνησης Παπανδρέου, ο Αντ. Σαμαράς είχε όλο το χρονικό περιθώριο να ζητήσει εκλογές και οι οποίες θα μπορούσαν με άνεση να διεξαχθούν μέχρι το χρονικό περιθώριο που το ευρωπαϊκό ιερατείο έθετε για την καταβολή της 6ης δόσης. Η νέα κυβέρνηση που θα προέκυπτε και που με βεβαιότητα θα ήταν της ΝΔ θα είχε το μεγάλο πλεονέκτημα της λαϊκής νομιμοποίησης να επαναδιαπραγματευτεί από τη ρίζα του το πλαίσιο στήριξης της χώρας από την ΕΕ. Αντιθέτως, η ηγεσία της ΝΔ προτίμησε τη λύση της συγκυβέρνησης με διορισμένο πρωθυπουργό, και που οδήγησε στο νέο μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση που καταστρέφουν την Ελλάδα. Η τρόικα δεν διέλυσε από μόνη της το πολιτικό σύστημα, δηλ. τα δύο άλλοτε μεγάλα κόμματα, αφού και τα ίδια δεν ανέπτυξαν τις αναγκαίες εκείνες αντιστάσεις για να αντιδράσουν και να αυτοπροστατευτούν. It takes two to tango. Η απειλή περί χρεοκοπίας στην οποία υπέκυψε και η ηγεσία της ΝΔ τίθεται σχεδόν μόνιμα εδώ και δύο χρόνια από τους δανειστές για να προχωρήσουν στην εφαρμογή των σχεδίων τους στην Ελλάδα. Η Α. Μέρκελ πρόσφατα υπονόησε ότι ήταν μια μπλόφα με το να πει ότι θα ήταν καταστροφικό το ενδεχόμενο μιας εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Έκτοτε, με την προσχώρηση της ΝΔ στο μνημονιακό στρατόπεδο και με την υποστήριξή της στις αντιαναπτυξιακές πολιτικές που απορρέουν από αυτό, η χώρα έχει δεθεί πισθάγκωνα να συνεχίζει να βυθίζεται σε μια τρομακτική ύφεση. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα είναι τεράστια και μόνο με ανάλογα μεγάλες, υπερβατικού χαρακτήρα κινήσεις μπορούν να ξεπεραστούν. Η μνημονιακή πολιτική δεν οδηγεί πουθενά παρά μόνο σε περισσότερη και πιο εκτεταμένη καταστροφή. Μέρα με τη μέρα βιώνουμε βαθειά τις συνέπειές της. Υπάρχουν λύσεις εξόδου από την κρίση πέρα αυτής που υιοθετεί το μνημόνιο. Η ανεργία διαλύει τη νέα γενιά της χώρας μας. Δρόμοι αντιμετώπισής της υπάρχουν και που μπορούν να οδηγήσουν γρήγορα σε θετικά αποτελέσματα. Η ΝΔ δεν έχει προτείνει κάτι σ’ αυτή την κατεύθυνση. Με τις εκλογές προ των πυλών είναι πια μάλλον αργά να περιμένω ότι θα το πράξει.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Rob 03/04/2012 10:38:02

   Δυστυχώς η καρδάρα με το γάλα (=αυτοδυναμία, ίσως και συντριπτική, της ΝΔ) κλωτσήθηκε την αποφράδα 10/11/2011...

 13. Ανδρέας avatar
  Ανδρέας 03/04/2012 10:02:07

  Δεν το γελοιοποίησε ακόμα, την υπομονή σας παρακαλώ, το σενάριο είναι γραμμένο για δράση σε ...στάδια, με αριστοτεχνική πλοκή απο τους μαίτρ του είδους, ...εξ Αμερικής - περιμένετε μέχρι τον Ιούνιο-Ιούλιο

 14. η Dimi avatar
  η Dimi 03/04/2012 10:19:59

  Αν δεν κοιτάμε ΕΚΕΙ που πρέπει να πάμε, θα πάμε απλά, εκεί που κοιτάμε. Κάθε δυσκολία στη ζωή μας και δίδαγμα. Ακόμα και η πέτρα κάτω από πίεση, γίνεται διαμάντι.

  • Παύλος avatar
   Παύλος @ η Dimi 03/04/2012 14:36:49

   Dimi, συγχαρητήρια !
   Ηπρώτη σου πρόταση λέει περισσότερα, από όσα μπορεί να γράφει κάποιος σε έναν τομο αερολογίες !

   • η Dimi avatar
    η Dimi @ Παύλος 03/04/2012 17:36:57

    Παύλο, Ευχαριστίες!

 15. Gas Bailey avatar
  Gas Bailey 03/04/2012 10:24:04

  Δήλωση Κυριάκου Μητσοτάκη: ''ευτυχώς απαλαχτήκαμε από τα βαρίδια του κόμματος της Ν.Δ''

  • partyman avatar
   partyman @ Gas Bailey 03/04/2012 21:16:15

   μουαχαχαχαχχαχα ΚΑΛΟ!! yiaahahhaha
   (Φακτορ Χ, μην μου το διαγράψεις σε παρακαλώ πολύ..άσε να περάσουμε και ένα γέλιο!)

 16. Mara avatar
  Mara 03/04/2012 10:28:25

  Έτσι φαίνεται μέχρι στιγμής....
  Όμως..., στην προσπάθεια βρίσκονται ακόμα...
  Τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται... και τίποτα δεν έχει τελειώσει...
  Πόλεμος μέχρι εσχάτων.... από όλες τις πλευρές....
  Μην ξεχνάτε ότι "όσα φέρνει η ώρα... δεν τα φέρνει ο χρόνος όλος..."

 17. θρακομακεδονας avatar
  θρακομακεδονας 03/04/2012 10:49:43

  Υπεροχα...Εχουμε γινει μια ωραια ατμοσφαιρα...(που ελεγε και ο Ηλιοπουλος).

  ΑΚΟΥΤΕ ΕΚΕΙ ΣΤΗ ΣΥΓΓΡΟΥ;;;;;

  • juliet avatar
   juliet @ θρακομακεδονας 03/04/2012 11:14:41

   Αγαπητέ ,μέχρι τώρα έλεγαν ότι η γρίπη είναι μεταδοτική .....τώρα αρχίζουμε να κατανοούμε ότι και η κουφαμάρα είναι κολητική.

   • θρακομακεδονας avatar
    θρακομακεδονας @ juliet 03/04/2012 11:44:35

    ...και οχι μονο η κουφαμαρα...

 18. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 03/04/2012 11:19:43

  Χρειαζόταν τρόïκα για να γελοιοποιηθεί η παρέα που επί δεκαετίες έκανε πάρτυ στην παράγκα του Καραγκιόζη;
  Το ζήτημα είναι ότι αρκετοί συμπολίτες έβλεπαν την παρέα σαν ευγενείς χορηγούς, από το "υστέρημά" της.

  • S.P. avatar
   S.P. @ Ο Θείος 03/04/2012 11:50:26

   !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 19. Σ.Τ avatar
  Σ.Τ 03/04/2012 11:50:38

  Να ψηφίσει Σαμαρά ή να πάει με την… Κουντουρά;
  Εγώ θα ψηφίσω Κουντουρά. Οχι γιατί είναι ωραία, αλλά επειδή δεν είναι πολιτικώς ηλίθια.

  • factorx avatar
   factorx @ Σ.Τ 03/04/2012 12:45:58

   Περίμενε, θα γίνει κι άλλο κόμμα, με την τζούλια

   • Μακεδόνας Θεσσαλονικιός avatar
    Μακεδόνας Θεσσαλονικιός @ factorx 03/04/2012 13:16:04

    Παιδιά, δεν παρακολουθούμε πλέον το παιχνίδι που παίζεται.
    Είμαστε αδιάφοροι,διότι δεν έχει κανένα ενδιαφέρον.
    Περιμένουμε το ημίχρονο πως και πως για να δούμε κανένα χορευτικό από τις πανέμορφες κοπελλίτσες.
    Βαρεθήκαμε να φωνάζουμε:Παίξτε μπάλα ρε!Παίξτε για τη
    φανέλα σας!
    Δεν ωφελεί, οι ακριβοπληρωμένοι «παικταράδες»σέρνονται!
    Μετά από 6 γκολάκια, βγαίνουν και μιλάνε για τη διαιτησία
    που τους αδίκησε.
    Όλοι όμως ζητούν την υποστήριξη του κόσμου!
    Άντε πάλι μια από τα ίδια Τζούλια,Κατσέλη,Καστανίδης Καμμένος,Χρυσή αυγή,και το λουρί της μάνας.

 20. hagan avatar
  hagan 03/04/2012 11:50:53

  Αδέλφια,λόγω δουλειάς βρίσκομαι όλη την μέρα σε Κάτω Πετράλωνα,Κουκάκι,Νέο Κόσμο και Παγκράτι.Φυλλορροούμε προς τη Χρυσή Αυγή,αυτό σας λέω μόνο...Ελπίζω να είναι κύμα αγανάκτησης παροδικό.Γιατί αν φθάσει στην κάλπη...

 21. ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
  ΝΤΑΝΤΟΝ 03/04/2012 13:00:40

  ¨Δημοκρατία¨ , ¨Δημοκρατία¨ , ¨1-1-4¨ , ¨δεν περνάει ο φασισμός…¨ :

  Όργιο ρουσφετολογικών νομοθετικών ρυθμίσεων/τροποποιήσεων – πριν κλίσει η Άβουλη – Βουλή… Ξεχωρίζουμε 4 ¨ατομικές¨ και ¨διακομματικές¨ εξυπηρετήσεις υπέρ της δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης:

  1. Η Αικατερίνη Φαρμάκη του ΠΑΣΟΚ ζητεί να μειωθεί στα επαρχιακά καζίνο η τιμή εισιτηρίου από 15 σε 12 ευρώ και να αυξηθεί στα μεγάλα από 6 στα 12 ευρώ !!! ( πρόκειται για την γνωστή διαμάχη μεταξύ Καζίνου Λουτρακίου ( ¨περιφερειακό¨ Καζίνο με αυξημένο εισιτήριο ) και ¨Πάρνηθας¨ ( ¨μεγάλο¨ , με ελαττωμένο εισιτήριο… ) ;

  2. Ο Γιάννης Πλακιωτάκης της ΝΔ προτείνει οι πρώην πρόεδροι και οι διατελέσαντες διευθύνοντες σύμβουλοι και μέλη του ΔΣ του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδας να μπορούν μετά την αποχώρηση από τις θέσεις τους να προσλαμβάνονται ως σύμβουλοι !!! ( ¨αγώνας¨ ενάντια στην ανεργία… ) .

  3. Οι βουλευτές Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ Κρεμαστινός και Ζωίδης και Κυκλάδων Ρήγας ζητούν να καταργηθούν οι εκκρεμείς δίκες του Δημοσίου με Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου ή άλλων φορέων για ακίνητα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Ζητούν, μάλιστα, όσες δικαστικές αποφάσεις έχουν βγει να μην εκτελεστούν. !!! ( μύρια συμφέροντα , ιδιαίτερα στα Νησιά, κατά των συμφερόντων του Δημοσίου … ).

  4. ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νάσος Αλευράς ζητεί να εξαιρεθούν οι εκπαιδευτικοί Δημόσιας Ναυτικής Εκπαίδευσης από το Ενιαίο Μισθολόγιο… ( ¨αγώνας¨ για την ¨υπεράσπιση του εισοδήματος¨ ).

  http://tvxs.gr/news/ellada/epidimia-roysfetologikon-tropologion-enopsei-eklogon

 22. franc avatar
  franc 03/04/2012 13:27:33

  To είπα και σε προηγούμενη ανάρτηση αλλά εδώ ταιριάζει καλύτερα:
  Κι άν ο Καμμένος αποτελέσει τον πολιορκητικό κριό του Σαμαρά κατά του μνημονίου? Αφού αυτός αναγκάστηκε με το πιστόλι στον κρόταφο να παραδοθεί για να μην πέσει η χώρα στον γκρεμό, είναι κακό άν ο “ταγματάρχης” του ξέφυγε για να συνεχίσει την επίθεση από τα πλάγια και μάλιστα με συμμαχία και άλλων εχθρών του μνημονίου?
  Αν αποτύχουμε (αν, λέμε τώρα) να τηρήσουμε το μνημόνιο που υπογράψαμε μήπως ο Καμμένος αποτελέσει το τελευταίο καταφύγιό μας?
  Στο κάτω κάτω ο εχθρός του εχθρού μας είναι φίλος μας και αν δεν κάνω λάθος για όλους εμάς εδώ στο antinews το μνημόνιο δεν έπαψε να είναι εχθρός μας.

 23. factorx avatar
  factorx 03/04/2012 14:00:52

  Προφανώς είδες το τελευταίο έργο του Τζων Λε Καρρέ και βλέπεις παντού συνωμοσίες. Και απορώ πως κι εσύ αλλά και άλλιοι φίλοι προηγουμένως δεν κατάλαβαν το κείμενο και συνεχίζουν να σκέφτονται με στερεότυπα. να τα ξαναπω απλα:
  Ο λαός εκλέγει τους πολιτικούς για να τον κυβερνούν. Αυτοί όμως από το 1974 και μετά εκχώρησαν σταδιακά την εξουσία της στην διαπλοκή. Αυτό το σύστημα βρήκε η Τροικα και επιχειρεί να το διαλύσει για να το αντικαταστήσει με δικό της

  • βασιλης avatar
   βασιλης @ factorx 03/04/2012 14:19:57

   ΠΕΡΙ ΝΕΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ.
   Ους το μνημόνιο συνέζευξε ψήφος μη χωριζέτω.Με άλλα λόγια, τα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας έχουν έρθει τόσο πολύ κοντά από ιδεολογικής (νεοφιλελεύθερης) άποψης και πολιτικής (συγκυβέρνηση) πρακτικής, που εμφανίζονται πια ως «σάρκα μία». Αυτό το νέο πολιτικό σαρκίο, στην περίπτωση που οι δημοσκοπήσεις επιβεβαιωθούν, μετά τις εκλογές θα «υποχρεωθεί» να συγκυβερνήσει και πάλι (για τη σωτηρία της πατρίδας ρε γαμώτο» υπό κάποιον τεχνοκράτη – τραπεζίτη Παπαδήμο. Κάπως, έτσι λοιπόν, οικοδομείται η νέα πολιτική τάξις: Από την μία μεριά αυτοί που πιστεύουν ότι σώζουν και εκσυγχρονίζουν την χώρα, ακολουθώντας τις διαταγές των γερμανο-αμερικανών κυβερνητών και από την άλλη, εκείνοι που θεωρούν ότι αυτό δεν είναι σωτηρία αλλά υποταγή και καταστροφή.Πίσω από αυτές τις χοντρές γραμμές θα εξελιχθεί στη συνέχεια το παιχνίδι: Οι αντιπαραθέσεις μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ολοένα και θα καταγράφονται ως εσωκομματικές τριβές για τη διαμόρφωση νέων ισορροπιών οι οποίες θα οδηγήσουν κάποια στιγμή στην ανάδειξη ενός νέου φορέα «ευρωπαικής ευθύνης». Το ποιος θα ηγηθεί, αν δηλαδή ο Σαμαράς θα επικρατήσει του Βενιζέλου ή αν στη στροφή ξεπεταχτεί κάποιος Παπαδήμος, ουδείς μπορεί να προβλέψει, δεν έχει άλλωστε και σημασία.Από την άλλη πλευρά, από εκεί δηλαδή που ακούγονται οι κριτικές κατά των πολιτικών του μνημονίου, αλλά όχι οι συγκροτημένες ρεαλιστικές στρατηγικές για μια άλλη πορεία, ο μετεκλογικός χρόνος θα κυλήσει με πίεση και απαιτήσεις. Ο αριθμός των ψήφων με «αντιμνημονιακη» απόκλιση , θα είναι τόσο τεράστιος που δε θα μπορεί να αγνοηθεί—επί μακρόν – το «αίτημα» που υποδηλώνει: «Συμμαχία» για την ανατροπή των πολιτικών της καταστροφής.

   • factorx avatar
    factorx @ βασιλης 03/04/2012 14:26:17

    Διαβάζω κι εγώ Πρετεντέρη, δεν είναι ανάγκη να τον αντιγράφεις

  • θρακομακεδονας avatar
   θρακομακεδονας @ factorx 03/04/2012 14:39:22

   Φακτορα, αν χρησιμοποιουσες παρελθοντα χρονο, θα με
   εβρισκε απολυτα συμφωνο το σχολιο σου.
   Οι τελευταιες εξελιξεις φανερωνουν οτι απο δω και περα, θα εκλεγει πολιτικους, για να κυβερνα αυτος ο ιδιος.Ισως γιατι βαρεθηκε τους...επινοικιαστες.
   Οσο για την τροικα, τη δουλεια της κανει, και μαλλιστα πιο εξυπνα.Γιατι να λαδωνει τους εκαστοτε διοικουντες, και να μπαινει στη διαδικασια των παζαριων, οταν μπορει να πετυχει καλυτερο αποτελεσμα με τους μισθοφορους της;

  • ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
   ΝΤΑΝΤΟΝ @ factorx 03/04/2012 15:08:48

   Φάκτορα , οι πολιτικοί που εκχώρησαν εξουσία στην διαπλοκή ( συμφωνούμε ) , ήταν εξαρχής διαπλεκόμενοι με τα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα των χωρών που εκπροσωπεί σήμερα η Τρόικα. Απλά σήμερα οι δυνάμεις αυτές δεν θέλουν ¨διαπλοκή¨ με αυτές τις δυνάμεις , τους Έλληνες που τους εκπροσωπούσαν μια χαρά , ΑΛΛΑ την απόλυτη Μοναρχία . Την ¨απέλυσαν¨ εάν θέλεις την άρχουσα τάξη της Ελλάδας ( και γι΄αυτό καθυβρίζουν τους ¨απατεώνες - φοροδιαφεύγοντες Έλληνες μεγιστάνες , Εφοπλιστές κ.α " ). Τώρα τους προτείνουν απλά να γίνουν Βεζίρηδες , Κοτζαμπάσηδες και Οσποδάροι της ¨Υψηλής Πύλης" των Βρυξελλών/Βερολίνου και όχι να είναι ¨ισότιμα διαπλεκόμενοι¨ με μεγάλες μίζες του 5-10 % για κάθε δημόσιο έργο και παραγγελία. Μειώνουν τα έξοδα δηλαδή στην Επαρχία - αποικία τους , διότι έχουν και αυτοί αυξημένα έξοδα λόγω ¨ανταγωνιστικότητας στην παγκόσμια αγορά εργασίας¨ ( που την δημιούργησαν οι ίδιοι ). Η άρχουσα τάξη μας έχει να διαλέξει ανάμεσα στον παλαιό και τον νέο της ρόλο. Μέχρι τώρα έχει διαλέξει , προσμένοντας σε ¨καλλίτερες μέρες¨ , δηλαδή επιστροφή στην παλαιά εποχή. Ο ρόλος μιας ¨εθνικής αστικής τάξης¨( όπως , ας πούμε, η προσπάθεια Π. Καμμένου, δεν φαίνεται να της υπόσχεται πολλά. Πρόκειται για έναν φόβο ( βασιζόμενος και σε ¨αντικειμενικές συνθήκες¨) που δεν τον έχει ξεπεράσει η μεταπρατική αστική τάξη από τον καιρό της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας ... , Ίδωμεν ...

 24. kapitolo avatar
  kapitolo 03/04/2012 14:26:38

  Καλησπέρα..ξέρω ότι ειναι άσχετο με το θέμα και με συγχωρείται για αυτό αλλά μόλις τώρα διάβασα αυτό το άρθρο στο defence net: http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=38175&Itemid=139 το οποίο αναφέρει ότι με τις ευλογίες του Αβραμόπουλου θα ενταχθούμε στην αντιπυραυλική ασπίδα της Αμερικής ,αποτελώντας με αυτό τον τρόπο δυνητικό στόχα για τα Ρωσικά πυρηνικά όπλα και κυρίως με αποτέλεσμα να απειλούνται με ψύχρανση ξανα οι ελληνορωσικές σχέσεις....καταλαβαίνουμε όλοι τι σημαίνει αυτό...γνωρίζει κάποιος αν αυτό όντος ισχύει η αποτελεί μύθευμα του σαιτ;

  • Μικρασιάτης avatar
   Μικρασιάτης @ kapitolo 03/04/2012 15:47:15

   Aν πραγματι ισχυει, μιλαμε για τραγικο ΛΑΘΟΣ...!!!! Τραγικο σε καθε ΕΠΙΠΕΔΟ, πολιτικο, στρατιωτικο, οικονομικο. Α ρε ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΕ το εκανες μαλλον το θαυμα σου. Μονο η ΝΤΟΡΑ θα εκανε μια τοσο φιλο-ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ κινηση. Περιμενω τοποθετηση των 2 συγκυβερνωντων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ επι του ΘΕΜΑΤΟΣ...

   • kapitolo avatar
    kapitolo @ Μικρασιάτης 03/04/2012 16:48:20

    Μιλάμε για πολιτική αυτοκτονία και εθνική προδοσία...οψόμεθα...

 25. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 03/04/2012 14:35:44

  Το λάθος είναι ότι πολλοί σχολιαστές υπερτιμούν το πολιτικό σύστημα ως παράγοντα του όλου σκηνικού που κατέρρευσε.
  Δεν καταλαβαίνουν ότι το πολιτικό προσωπικό που βρίσκεται τώρα στην παράκρουση του νεκροζώντανου, επί πολλές δεκαετίες δεν ήταν ο "πασάς", αλλά όπως έγραψα πιό πάνω, οι "καραγκιόζηδες" (που είχαν με τον πασά ποικίλες δοσοληψίες, και έτσι κα΄τι έπαιρναν και αυτοί από το πανέρι). Ο "πασάς" ήταν πάντοτε η μεγαλοαστική τάξη αλά Γκρέκα, οι παράξενοι καπιταλιστές που ήθελαν παράξενο καπιταλισμό χωρίς παραγωγή και υπεραξία χωρίς επένδυση (!!!). Εργολάβοι της φούσκας, πετρελαιάδες των εμίρηδων, εφοπλισταράδες του City και η παρηκμασμένη Ελληνική εμποροκρατία που παράτησε τις παλιές καλές εξωστρεφείς εμπορικές παραδόσεις (της Τουρκοκρατίας), για να απομυζά μόνον μέχρι αίματος την εσωτερική αγορά.
  Η μεγάλη αυτοκτονική πράξη της αστικής μας τάξης ήταν ότι η αποβιομηχάνιση του παραδοσιακού τομέα στις δεκαετίες 1980 - 1990, δεν συνοδεύτηκε από επανεπένδυση σε σύγχρονους τομείς, αλλά έγινε ωμό ραντιεριλίκι και μονομανία με τα ακίνητα.
  Η δεύτερη, ήταν η τραγική αποτυχία επιχειρηματικών συνεργειών με τον λοιπό Βαλκανικό χώρο, μετά τα γεγονότα του 1989.
  Και στις 2 αποτυχίες, η ευθύνη του πολιτικού συστήματος (με τις παρανοïκές οικονομικές και εξωτερικές πολιτικές, αλλά και με το αντιπαραγωγικό Δημόσιο-βαρίδι, γραφειοκρατία, πολυνομία, διαφθορά) ήταν τεράστια. Ωστόσο, ο ιδιωτικός τομέας της οικονομίας φάνηκε εξίσου ανενεργός και παρωχημένος. Αντί να πατήσει πόδι στους πολιτικούς, αυτοκτόνησε μαζί τους.
  Όμως η φύση, η οικονομία, η πολιτική απεχθάνεται τα κενά. Το σύστημα αυτό πέθανε, και ένα άλλο σύστημα θα το αντικαταστήσει.

 26. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 03/04/2012 14:45:09

  Θείο, έχω δύο ερωτήσεις:
  1) Το να έχει κάποιος π.χ. ένα σπίτι 150 τ.μ. στην Πεύκη, ένα εξοχικό, ένα σπίτι στο χωριό που κληρονόμησε από τον παππού, καθώς και 20 στρέμματα ακαλλιέργητα που επίσης κληρονομούνταν γενιά προς γενιά, είναι "μονομανία" με τα ακίνητα; Και, κατά τη γνώμη σου, πρέπει να υπερφορολογηθεί ώστε να αναγκαστούν οι μικροϊδιοκτήτες να ξεπουλήσουν μπιρ παρά στους ευρωναζί;
  2) Τι "συνέργειες" μπορούσε να κάνει η ελληνική επιχειρηματική τάξη στα Βαλκάνια "μετά τα γεγονότα του 1989"; Τι είδους "επιχειρηματίες" ξεπήδησαν στις χώρες αυτές μετά την πτώση του "υπαρχτού"; Θεωρείς "τραγική αποτυχία" το να μη θέλει κάποιος Έλληνας επιχειρηματίας να δημιουργήσει "συνέργειες" με το νεομαφιοζιλίκι των χωρών αυτών;

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Αυριανιστής 03/04/2012 14:57:55

   Αλλά, θα μου πεις, Θείο, γιατί να απορώ για τις "επιχειρηματικές συνέργειες με τα Βαλκάνια". Εσείς οι Δημοκρατικο"Αριστεροί" ξέρετε καλά από αυτές. Ο Κύρκος, το ιδεολογικό σας τοτέμ, δεν έκρυβε ποτέ το θαυμασμό του για τον "Πρόεδρο Τσαουσέσκου", ήδη από τη διάσπαση του 1968 κιόλας...

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ Αυριανιστής 03/04/2012 15:05:52

    Χα χα, έχετε κολλήσει στα πριν το '89! Typic Greek!
    Ο κόσμος άλλαξε (ξαφνικά ήταν, όντως), αλλά δεν το πήρατε χαμπάρι. Αλλά πέρασαν ήδη 23 χρόνια. Ήμουν νιός και γέρασα!
    Έ ρε εμμονές !

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Αυριανιστής 03/04/2012 15:00:03

   1. Φίλε μου, ως προς τη μανία των ακινήτων είναι προφανές ότι έγραψα για ΕΠΕΝΔΥΣΗ σε γή και ακίνητα, όχι φυσικά σε κληρονομιές και αγροτεμάχια. Προφανές, διότι αναφέρθηκα σε αστική τάξη (δηλαδή μεγαλοαστούς) ως "εντολοδότες", και σε εργολάβους ως προνομιούχα "τάξη εντολοδόχων".
   Προφανώς ο μικροιδιοκτήτης που σκιαγραφείς δεν ανήκει στην συμπαθή μεγαλοαστική τάξη. Και η μόνη σχέση που έχει ενδεχομένως με την εξίσου συμπαθή τάξη των εργολάβων είναι άν έδωσε κανένα οικοπεδάκι αντιπαροχή, ή του φάγανε κανέναν αγρό εκτός σχεδίου τζάμπα για να κτίσουν συγκρότημα παραθεριστικών (και τώρα νομιμοποιουν, νομιμοποιούν και τελειωμό δεν έχει...).
   2. Καλά, άν δεν σ' ενδιαφέρουν οι Βαλκανικές χώρες για συνέργειες, τρέχα στη Γάζα ανατολικά και στα Κέιμαν Άιλαντς δυτικά.
   Διότι μάλλον υποθέτεις ότι στη Σερβία (που γνωρίζω καλύτερα), οι πάμπολλοι "χαζοί" Γερμανοί και Αυστριακοί που συνεργάζονται, πιάστηκαν κώτσοι από τους εγχώριους νεομαφιόζους. ¨Οσοι δεν θέλουν να ζυμώσουν, κοσκινίζουν...

   • akenaton avatar
    akenaton @ Ο Θείος 03/04/2012 19:14:20

    "Μικροϊδιοκτήτης";;; Θείε θα σας μαλώσω! Αρχίζουν και χάνουν και οι λέξεις το νόημά τους πια.
    - 150 τμ στην πεύκη
    - εξοχικό (άνω των 100τμ να υποθέσω;)
    - σπίτι στο χωριό (έστω κληρονομιά)
    - 20 στρέμματα "ακαλλιεργητα" (έστω κι αυτά κληρονομικά)
    Δηλαδή κάποιος με 90τμ σπίτι στην επαρχία και μόνο πως αποκαλείται; Κακομοίρης;;;;;;

    • Αυριανιστής avatar
     Αυριανιστής @ akenaton 03/04/2012 19:33:01

     Αν σε αυτά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά, εσείς οι νεοφιλελεύθεροι βλέπετε τους "μεγαλοϊδιοκτήτες" που πρέπει να δημευτούν οι περιουσίες τους μέσω της σταλινοπρεπούς υπερφορολόγησης, τότε ναι, οι λέξεις πράγματι χάνουν το νόημά τους.

  • cielo avatar
   cielo @ Αυριανιστής 03/04/2012 15:09:05

   Εγω εχω μονο το σπιτι των 150τ.μ. (κατασκευης '70) σε συμπαθητικη περιοχη. Με την υπερφορολογηση μαλλον θα αναγκαστω να το (ξε)πουλησω του χρονου.
   Διαφωνω ομως μαζι σου ως προς τον αγοραστη. Κατα την γνωμη μου αυτη η αθλια φοροεπιδρομη δεν γινεται χαριν του ευρωναζι, γινεται για το λαμογιο με τα μαυρα λεφτα που θα τα ξεπλυνει με τις ευλογιες της Πολιτειας η οποια "εντελως συμπτωματικα" απαλλασσει απο το ποθεν εσχες την αγορα ακινητου.
   Για αναλογους λογους πιστευω επισης οτι αφεθηκε το κεντρο της Αθηνας στην τυχη του.
   Ας το παρουμε αποφαση, η Πολιτεια μας επιθυμει να κυβερνα πολιτες λαμογια. Οι νομιμοι και εντιμοι ειναι αχρηστοι και ενοχλητικοι, να πανε να κοψουν το λαιμο τους.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Αυριανιστής 03/04/2012 15:14:13

   Και φυσικά, για τις λίγες Ελληνικές εξωστρεφείς εταιρείες που έχουν αναπτύξει σοβαρές συνέργειες στα Βαλκάνια, σεις οι αριστεροδεξιοί απολογητές του εσωστρεφούς καπιταλισμού-ζόμπι δεν τρέφετε τα καλύτερα των αισθημάτων.
   Καλύτερα ραντιέρηδες και απέραντο real estate στα καμμένα Αττικά κατσάβραχα, παρά ορυχεία στη Σερβία, διυλιστήρια στη FYROM ή προφίλ αλουμινίου στη Ρουμανία, χα χα !

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Ο Θείος 03/04/2012 15:18:39

    Όχι, Θείο. Μην κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις. Άλλο οι ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ, "επιθετικές" ελληνικές επενδύσεις στα Βαλκάνια, κι άλλο οι "συνέργειες" με τη ντόπια, σταλινοανανήψασα μαφιοκρατική "επιχειρηματική τάξη" των χωρών αυτών.

    • Ο Θείος avatar
     Ο Θείος @ Αυριανιστής 03/04/2012 15:28:01

     Δεν υπάρχουν πουθενα στον κόσμο αυτόνομες (και προπαντός "επιθετικές") επενδύσεις σε άλλη και ιδίως γειτονική χώρα. Όλα συνέργειες είναι. Το ταγκό χρειάζεται 2.
     Μου θυμιζει τη γελοία φρασεολογία κάποιων εδώ μανδαρίνων το 1989 για Ελληνική "διείσδυση" στα Βαλκάνια. Λές και μιλούσε η βασίλισσα Βικτωρία το 1880 για την Ινδία ή ο Κάιζερ Γουλιέλμος το 1900 για τη Ναμίμπια.
     Μερικοί ζείτε σε άλλο κόσμο, όχι στον πραγματικό.
     Εμείς βέβαια διώξαμε από την Ελλάδα και τις συνέργειες. Δεν θέλουμε πολυεθνικές, είμαστε "πανέξυπνοι". Αλλά στους άλλους θέλουμε να μπούμε αυτόνομα και "επιθετικά", ώ τι επιχειρηματικότητα, τι διπλωματία, τι ρεαλισμός, τι μοντερνο πνεύμα!

 27. πολιτικο συστημα avatar
  πολιτικο συστημα 03/04/2012 15:19:57

  μην αγχωνεστε..δεν μας κουναει καμμια τροικα.
  μπορει να ειμαστε γελοιοι αλλα διαμορφωσαμε και εναν γελοιο λαο, που δεν κανει χωρις εμας..
  αρα δεν μας κουναει κανεις...

 28. Μάνια avatar
  Μάνια 03/04/2012 16:03:11

  Συγγνωμη παιδια
  Δεν ηξερα που να το αναρτησω
  (αν θελετε καντε και εσεις μια ξεχωριστη αναρτηση, θα ειστε πολυ καλοι!)
  Εχω πολυ συγκινηθει και ευαισθητοποιηθει μ΄αυτο το παιδακι
  Ενα Ελληνοπουλο, κριμα να χαθει.Δεν περισευουν τα ΕΛληνοπουλα!
  Αν θελετε βαλε και την φωτογραφια του απο τον ιστοτοπο που το βρηκα
  (http://www.agioritikovima.gr/2011-07-14-22-28-56/5810-karntoula-tou-mikrou-nikola-thelei-ti)
  ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΓΛΥΚΟΣ
  Ευχαριστω
  Μανια


  H ΚΑΡΔΟΥΛΑ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΝΙΚΟΛΑ ΘΕΛΕΙ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΑΣ… (ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ)
  Δευτέρα, 02 Απρίλιος 2012 12:26 kafeneio-gr.blogspot.com
  Παρακαλούμε όπως κοινοποιήσετε την συγκινητική επιστολή του πατέρα του μικρού Νικόλα, σε όσο περισσότερους μπορείτε. Η άμεση ανταπόκρισή μας, θα σώσει το 4χρονο αγγελούδι…
  Ονομάζομαι Ιωάννης Παναγιωτόπουλος. Είμαι ο πατέρας του Νικόλα, ενός παιδιού τεσσάρων ετών και με αυτή μου την επιστολή θα ήθελα να σας ενημερώσω για τον λόγο που ζητάω την συμπαράσταση και υποστήριξη σας…
  Ο Νικόλας, γεννήθηκε στις 31 Μαΐου 2008 μ ε βαριάς μορφής καρδιοπάθεια (τετραλογία Fallot). Νοσηλευόμενος και υποστηριζόμενος φαρμακευτικά, έφτασε πέντε μηνών οπότε και έκανε την πρώτη επέμβαση στη καρδιά στο νοσοκομείο παίδων Αγία Σοφία τον Νοέμβριο του 2008…
  Μόλις πέντε μήνες αργότερα, σε ηλικία έντεκα μηνών, κρίθηκε άμεσα αναγκαίο να κάνει και δεύτερη εγχείρηση για να κρατηθεί στη ζωή…
  Έτσι, τον Μάιο του 2009,μία εξειδικευμένη ομάδα Γερμανών χειρουργών, εφαρμόζοντας μία ειδική τεχνική αντιμετώπισης της συγκεκριμένης πάθησης, χειρούργησε με μεγάλη επιτυχία στο Ιατρικό Αθηνών την μικρή καρδούλα του Νικόλα, και κατάφεραν να διορθώσουν σημαντικά πάσχοντα τμήματα της, αφήνοντας μόνο μια μικρή στένωση στο κάτω μέρος της βαλβίδας χαρίζοντάς του εκ νέου, το χαμόγελο και το όνειρο για ζωή.
  Σήμερα, τρία χρόνια μετά, η καρδιά του άρχισε να τον προδίδει και πάλι. Η μικρή στένωση μεγάλωσε, έφραξε κατά 70% υποβαλβιδικά την κύρια βαλβίδα και ο μικρός Νικόλας καλείται να μπει και πάλι άμεσα στο χειρουργείο και να αφήσει κυριολεκτικά την καρδιά του και τις ελπίδες του για ζωή στα χέρια των χειρουργών.
  Πριν προλάβει να σβήσει το τέταρτο κεράκι γενεθλίων του, κινδυνεύει να σβήσει εκείνος… Προτού μάθει τι είναι ζωή, κινδυνεύει να την χάσει…
  Η επέμβαση που απαιτείται, είναι κρίσιμη, λεπτή και συγκεκριμένη. Η εδώ χειρουργική της αντιμετώπιση οδηγεί με σχεδόν μαθηματική ακρίβεια σε συνεχείς και επαναλαμβανόμενες εγχειρήσεις ανοιχτής καρδιάς κατά τακτά χρονικά διαστήματα, για αντικατάστασης βαλβίδας, για όσα χρόνια τουλάχιστον, ο Νικόλας θα έχει το κουράγιο και το σθένος να το αντέχει…
  Για να αντιμετωπιστούν όλα αυτά λοιπόν, ζητάω την συμπαράστασή σας. Να μπορέσω να πάω τον Νικόλα στη Γερμανία, σε μια μονάδα εξειδικευμένη στην πάθηση του, ώστε να χειρουργηθεί από την ίδια ομάδα γιατρών που του έσωσε την ζωή κι από τον ίδιο χειρουργό που άγγιξε πριν τρία χρόνια την καρδούλα του και της έδωσε ξανά κτύπο…
  Εάν μπορείτε να χαρίσετε κάποιες ελπίδες επιβίωσης στον Νικόλα, αν πιστεύετε πως το δικαίωμα της ζωής είναι δικαίωμα του καθ’ ενός από εμάς και είστε σε θέση να βοηθήσετε ώστε να το αποκτήσει και εκείνος, αν θέλετε το βράδυ που κοιμάται να μπορεί και ο Νικόλας να ονειρευτεί το αύριο, που σήμερα, για εκείνον δεν υπάρχει, βοηθείστε τον, βοηθείστε μας…
  Με ιδιαίτερη εκτίμηση και ένα τεράστιο Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου (αν και το ουσιαστικό ευχαριστώ,ευχή και επιθυμία μου είναι,να σας το πει ο ίδιος,γυρνώντας υγιής από αυτό το ταξίδι ζωής),
  Ιωάννης Παναγιωτόπουλος
  Τηλ. επικοινωνίας: 6932273892
  Λογαριασμός E.Τ.Ε : 150/980560-52 (Παναγιωτόπουλος Νικόλαος)
  IBAN: GR9101101500000015098056052
  BIC: ΚΩΔ.SWIFT ΤΡΑΠΕΖΑΣ (BIC) ETHNGRAA
  Υπάρχει σχετική σελίδα στο Facebook, για να τη δείτε κάντε κλικ εδώ: h-tp://www.facebook.com/giatonNikola

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Μάνια 03/04/2012 16:41:52

   Πρωτοβουλία για την οποία αξίζει πραγματικά να συνεισφέρει κανείς, μπράβο Μάνια !

 29. Orestios avatar
  Orestios 03/04/2012 16:55:56

  Και γιατί να μην το γελοιοποιήσει το πολιτικό σύστημα?
  Είναι πασιφανές ότι η συστημική πολιτική σκηνή στερείται ιδεολογικής βάσης με αποτέλεσμα να αυτογελοιοποιείται και χωρίς την ύπαρξη της τρόικας, η οποία άλλωστε απλά κάνει ότι και το παγόβουνο στον Τιτανικό.

 30. 520χλμ βόρεια avatar
  520χλμ βόρεια 03/04/2012 17:17:04

  Ο λαός εκλέγει τους πολιτικούς για να τον κυβερνούν. Αυτοί όμως από το 1974 και μετά εκχώρησαν σταδιακά την εξουσία της στην διαπλοκή. Αυτό το σύστημα βρήκε η Τροικα και επιχειρεί να το διαλύσει για να το αντικαταστήσει με δικό της.
  Αυτα είπε ο φακτορας .
  Και ρωτάω εγω, εαν δεν ήταν η τροικα που τους πατάει στο λαιμό και με το πιστόλι στον κροταφο ,και δεν κάνουν πάλι τίποτα,τι θα κάνανε μόνοι τους .
  Εγω πιστεύω στον σαμαρα αλλα μ αυτα που ακούω θεωρώ ότι ήτανε λάθος να ηγηθεί η ΝΔ.δεν αλλάζει όλο αυτο το βολεμένο πράγμα. Μυριστηκε εξουσία και άρχισαν πάλι τα ίδια.το ύστατο που περιμένω (αλλα δεν έχει ελπίδες) ειναι να τα πει τα πραγματα με το όνομα τους και ας πάρει και 5% .ας μη βγει δεν ειναι αυτοσκοπος η εξουσία.
  Δεν μπορει φακτορα ( επειδη κανεις πρόβες το βουλευτικό κουστούμι ) να δικαιολογίες το υιο δημα , τα 4500 χιλιάδες ευρω μηνιατικο του γιώργου μουρουτη σαν υπαλλήλου της ΝΔ ,να μην άπαντας για την επιχορηγηση των κομμάτων και αλλα.Θέλει κότσια για τέτοιες απαντήσεις βέβαια,και μ αυτές κερδιζονται οι αυτοδυναμιες.
  Το κάνατε πολυ στενό το """μαγαζί""" και βάζετε πολυ στενά παπούτσια στον πρόεδρο,τον μαντρωσατε σε κόμμα που δεν έχει καταλάβει τίποτα απο το 2004-2009, και ο εκβιασμός ειναι η παίρνεις 33% και πάνω η αλλάζουμε αρχηγό.και εκει μασάει και συμβιβάζεται και στρογγυλεψεις, και αυτο ειναι το λάθος του γι αυτη την εποχή.
  Εγω νόμιζα ότι ειναι ένα forum ανοικτό ,με προβληματισμό και μάθημα απο τα λαθη , με βλέμμα προς το αυριο.
  Δυστυχως ,τέλος εκπομπής ,δεν έχει νόημα να ξαναγραψω, εδω η πλειοψηφία αγωνίζεται για την επόμενη (του βόλεματος βεβαίως βεβαίως)ημέρα.
  Φαντάζομαι δεν θα δημοσιευθεί ,αλλα εαν δημοσιευθεί πάλι δεν θα ταρακουνησει δεινόσαυρους.

  Εαν εχεις

  • Μικρασιάτης avatar
   Μικρασιάτης @ 520χλμ βόρεια 03/04/2012 19:13:33

   Μια γνωμη κι απο μενα. // Στηριζω-ψηφιζω και κανω ΑΓΩΝΕΣ για την Ν.Δ απ το 1985, της οποιας ειμαι ακομα ΜΕΛΟΣ, αν και μενω σε μια περιοχη διαχρονικα πολυ ''δυσκολη'' για τη Ν.Δ. Πλεον φετος ειναι η ΠΡΩΤΗ φορα που δυσκολα θα κανω το ιδιο. Παραδοσιακα η ΝΔ εχει στο πλευρο της τον ΜΗ-ΒΟΛΕΜΕΝΟ κοσμο, τον χαμηλομισθο δημ υπαλληλο, τον απλο υπαλληλο του ιδιωτικου τομεα, το μικρο-ιδιοκτητη, το μικρομεσαιο εμπορο και ελευθερο επαγγ, τον ανεργο που ψαχνει ενα μεροκαματο, τον
   εποχιακα ή περιστασιακα απασχολουμενο.
   Οταν λοιπον ΕΣΥ Ν.Δ , ολους αυτους τους ΦΤΗΝΕΙΣ ΚΑΤΑΜΟΥΤΡΑ και ψηφιζεις να παιρνουν 50ο-κατι ευρω το μηνα ή λιγο παραπανω, ή 350 επιδομα ανεργιας, και τους φορολογεις αγρια ενα χαλημο εισοδημα ή μια μικρη ακινητη περιουσια που με κοπο απεκτησαν, ΑΦΟΥ ΨΗΦΙΣΕΣ ΤΟ ΜΗΝΜΟΝΙΟ-2 και χωρις καν να αποδοκιμασεις το αρθρο 1 ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, τοτε μην περιμενεις ΕΜΕΙΣ ο απλος κοσμος που σε στηριζαμε ΠΑΝΤΑ, οτι και τωρα θα κανουμε το ιδιο.
   Ακομα κι ΑΝ ΣΕ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ θα ειναι με κρυα καρδια και δεν θα κανουμε τον αγωνα που καναμε ΠΑΝΤΑ. Και οι εξαγγελιες σου οτι θα στηριξεις συνταξιουχους & πολυτεκνους δεν αρκουν. Τα υπολοιπα περιπου 7.000.000 κοσμος που δεν ειμαστε ουτε πολυτεκνοι, ουτε καβατζωμενοι, ουτε συνταξιουχοι ΤΙ ΘΑ ΑΠΟΓΙΝΟΥΜΕ προεδρε ΑΝΤΩΝΗ ??
   Να καταλαβουν μερικοι οτι οι εκλογες δεν ειναι ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ, ωστε να θελουμε να κερδιζει παντα η ΟΜΑΔΑΡΑ μας, επειδη ΑΠΛΑ γουσταρουμε να νικαει. Παιζετε το μελλον μας, εμας των απλων μεσαιων, μικρο-μεσαιων και νεο-πτωχων ανθρωπων. Εμεις που ειμαστε η ραχοκοκαλια της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, και κινδυνευουμε με ΕΞΟΝΤΩΣΗ.
   ΠΡΟΕΔΡΕ, περιμενουμε συγκεκριμενες προτασεις, για ΕΜΑΣ , κι οχι μονο μερικες υποσχεσεις για τους χαμηλοσυνταξιουχους και τους πολυτεκνους.

   Δημητρης, ετων 42, μακροχρονια ανεργος πτυχιουχος.

 31. netosavros avatar
  netosavros 04/04/2012 02:05:14

  Σε όλα συμφωνώ αλλά για τους υιούς , τις θυγατέρες και τις ανεψιές της ΝΔ. ποιος θαμιλήσει.... Βαρβιτσιώτηδες..., Μητσοτάκηδες, Κεφαλαγιάννη, Καραμανλής ο υιος Αχιλλέα....., Σταικούρας.... Παιδιά και εγώ φανατικός Νεοδημοκράτης είμαι αλλά έλεος ποια με τα λιβανιστήρια σας.. πείτε την αλήθειακαι για μας μπας και αλλάξει κάτι...

 32. S.P. avatar
  S.P. 04/04/2012 08:12:40

  !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 33. Φιλιππος avatar
  Φιλιππος 04/04/2012 11:57:16

  ΄΄Πολιτικοί παλαιάς κοπής και νοοτροπίας σαν τον Καμμένο, τον Κουβέλη, το Δημαρά ή τον … Καστανίδη και την Λούκα΄΄.Οι πολιτικοι νεας κοπης ποιοι ειναι;ο Σαμαρας,οΚΕΠ,ο Σταματης,η Πιπιλη,ο Βοριδης ο μπουμπουκος,o μπεννυ,οΛοβερδος,η Διαμαντοπουλου;Εχουμε χασει το μετρο μας πλεον.Πολιτικοι της νεας κατοχης ειναι.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.