#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
23/07/2012 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αφιερωμένο στην Τρόϊκα: Mε ύφεση 7% δεν βγαίνει κανένα πρόγραμμα!Πέρασε σχεδόν ένας χρόνος, όταν σε μια ακόμα Σύνοδο Κορυφής της  ΕΕ για την Ελλάδα, η ελληνική οικονομία ... σώθηκε και το ευρώ θωρακίστηκε έναντι των κερδοσκόπων. Περιχαρής, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών Βαγγέλης Βενιζέλος, ανακοίνωσε στον ελληνικό λαό ότι «μπήκε πάτος στο βαρέλι του δημοσίου χρέους»  και η κατάσταση ..στεγανοποιήθηκε! Ο ΓΑΠ, ως ήρωας, ενημέρωσε το Υπουργικό Συμβούλιο οτι η χώρα σώθηκε και οι θυσίες του ελληνικού λαού έπιασαν τόπο και δεν πήγαν χαμένες.

 Το ... καχύποπτο Antinews

Στις 30-7-2011, έγραφε το Antinews:

”Επειδή εμείς είμαστε καλοπροαίρετοι άνθρωποι, με χαρά σημειώνουμε τις διαβεβαιώσεις που μας δίνει ο  αναπληρωτής Πρωθυπουργός και Υπουργός Οικονομικών Βαγγέλης Βενιζέλος σε συνέντευξή του που θα δημοσιευθεί στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία».

Ειδικότερα στεκόμαστε στις παρακάτω προβλέψεις και διαβεβαιώσεις:

Πρώτον, προβλέπει θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης για το 2012!

Δεύτερον, με το φορολογικό σύστημα που θα κατατεθεί στο τέλος Σεπτεμβρίου  υπόσχεται ότι …«θα αρθούν οι αδικίες»!!!

Τρίτον, μιλά ξεκάθαρα για …επανεξέταση  των συντελεστών του ΦΠΑ και στο χώρο της εστίασης, αλλά στη συνέχεια μας τα χαλάει όταν  διευκρινίζει  ότι ο νόμος θα ισχύσει. Τελικά τι θα ισχύσει;

Τέταρτον, επαναλαμβάνει ότι «η Ελλάδα δεν έφτασε στη χρεοκοπία»

Πέμπτον, διαβεβαιώνει πως «δεν έχει τεθεί θέμα εμπράγματων εγγυήσεων».

Τέλος, στην πιο κρίσιμη ερώτηση, αν δηλαδή  θα ληφθούν και νέα σκληρά μέτρα, έχουμε μια …τυπική απάντηση Βενιζέλου «τα μέτρα τα οποία περιλαμβάνονται στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής για τους εφαρμοστικούς νόμους είναι μέτρα που έχουν ληφθεί εν όψει του νέου προγράμματος».

 Οι μαγκιές και το χαράτσι!

Παρά τη ....σωτηρία, η τρόϊκα στο τέλος Αυγούστου μας ....ενημέρωσε ότι βρισκόμασταν «εκτός στόχων», επειδή σημειώθηκε μεγάλη υστέρηση εσόδων και αύξηση δαπανών, ενώ μας απείλησε ό,τι αν δεν πάρουμε μέτρα δεν θα μας δώσει την 6η δόση .

Ο Βενιζέλος, πήγε να το παίξει ...τσαμπουκάς  και ο Τόμσεν με την παρέα του τα μάζεψαν και έφυγαν! Μέχρι την Ουάσιγκτον έφτασε να τους παρακαλέσει να γυρίσουν, αλλά έκαναν το ..δύσκολο!

Ήταν αρχές Σεπτεμβρίου όταν η κυβέρνηση μας ενημέρωσε ότι τελικά δεν είχαμε ...σωθεί και έπρεπε να ληφθούν νέα μέτρα. Από τη Θεσσαλονίκη ο Βενιζέλος, ανακοίνωσε  μία «σειρά έκτακτων συμπληρωματικών μέτρων»:

-χαράτσι στα ακίνητα μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ (για ένα χρόνο και έχει γίνει ...μόνιμο)

-νέες περικοπές σε συντάξεις, μισθούς και εφάπαξ

-μείωση του αφορολογήτου από τις 8.000 στις 5,000

Να θυμίσουμε ότι τον Ιούλιο ο Βενιζέλος έλεγε ότι δεν θα μπεί χαράτσι στα ακίνητα και ότι η ΔΕΗ δεν είναι ...εισπρακτικός μηχανισμός!!!

Μας διαβεβαίωσαν δε, ότι αυτά θα ήταν τα τελευταία μέτρα και ότι από το 2012 θα έχουμε ..πρωτογενές πλεόνασμα!

 Μέρκελ: η έκθεση της Τρόϊκα δεν ήταν ακριβής!

Όμως, και πάλι το πρόβλημα μας δεν ...λύθηκε και στις 23 Οκτωβρίου έγινε έκτακτη σύνοδος για την «κατάρτιση ενός οριστικού σχεδίου αντιμετώπισης της κρίσης χρέους»

Στη Σύνοδο εκείνη, έκπληκτοι, ακούσαμε την Μέρκελ να δηλώνει ότι η έκθεση της Τρόϊκας, πάνω στην οποία βασίστηκαν οι αποφάσεις του Ιουλίου (τότε που μπήκε πάτος στο βαρέλι) δεν ήταν ακριβή! Δηλαδή η Τρόϊκα έκανε λάθος!

Ουσιαστικά δηλαδή, οι αποφάσεις που μας παρουσιάστηκαν ως σωτήριες πήγαν στον κάλαθο των αχρήστων.

Έτσι τα ξημερώματα της 27ης Οκτωβρίου η σύνοδος κατέληξε σε συμφωνία η οποία, μεταξύ άλλων, προέβλεπε:

-κούρεμα των ομολόγων που είχαν ιδιώτες κατά 50% (μέχρι τότε καταδίκαζαν το κούρεμα)

-νέο πακέτο βοήθειας ύψους 130 δις

-το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής επεκτείνονταν μέχρι το 2021, οπότε και το χρέος μας θα έπεφτε στο 120%, όσο περίπου ήταν και το 2009!

-ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών με 30 δις

Η συνέχεια είναι ...γνωστή!

 Με ύφεση 7%  δεν βγαίνει πρόγραμμα

Επειδή πάλι μας απειλούν  με νέα μέτρα, πριν απ΄όλα η ελληνική κυβέρνηση να τους υπενθυμίσει:

Τη δήλωση του Άσμουσεν ότι επιτέλους οι πολίτες αυτής της χώρας δικαιούνται κάποιο σεβασμό για τις θυσίες στις οποίες υποβλήθηκαν.

Ότι μας εισηγήθηκε μέχρι τώρα η Τρόικα,  έπεσε έξω.

Τα νέα μέτρα λιτότητας που ζητάνε θα εντείνουν την ύφεση.

Ότι οι απειλές και οι εκβιασμοί αφ’ ενός μεν είναι απαράδεκτα φαινόμενα, αφ΄ετέρου, όχι μόνο δεν βοηθούν, αλλά εντείνουν την αβεβαιότητα και αυξάνουν το κόστος σωτηρίας μας.

Ότι δεν αρκεί να τηρεί μόνο η Ελλάδα τις δεσμεύεις που έχει αναλάβει, αλλά το ίδιο να κάνουν και οι εταίροι! Δεν μπορεί οι Γερμανοί και οι φίλοι τους  να συντηρούν την αβεβαιότητα.

Ότι με ύφεση 7% δεν βγαίνει κανένα πρόγραμμα!

Χρειάζεται κάτι καινούργιο!

Αδέξιος Δεξιός 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γεώργιος avatar
  Γεώργιος 23/07/2012 07:20:23

  Με τρόικα όλα θα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο. Η χρεοκοπία είναι προ των πυλών.

  • voi8ate kaloi mou an8ropoi avatar
   voi8ate kaloi mou an8ropoi @ Γεώργιος 24/07/2012 18:17:43

   Υπομονή ,ο Σαμαράς έχει σχέδιο .

 2. Nikos Petropoulos avatar
  Nikos Petropoulos 23/07/2012 08:16:28

  Το πρόβλημα είναι κυριώς στη δημόσια διοίκηση. Θα γίνει τίποτε; Δεν το είδα στα 12 φοβερά μέτρα.
  1. Να μη χρειάζεται να στέλνω τα παιδιά μου σε ιδιωτικό σχολείο, γιατί και στο δημόσιο θα γίνεται δουλειά και όχι απεργία.
  2. Να καταργηθεί ο κώδικας βιβλίων και στοιχείων.
  3. Να μπορεί να κλείσει μία επιχείρηση χωρίς να κινδυνεύεις...(Το πρότεινε ο Ψωμιάδης πριν δύο χρόνια, έκτοτε ουδέν).
  4. Να είναι σαφής η περιγραφή των νόμων.
  5. Να υπάρχουν ηλεκτρονικά τιμολόγια.
  6. Να υπάρχει ΦΠΑ στους αγρότες (και σε μία μέρα θα πέσουν οι τιμές).
  7. Να μην χρειάζομαι την παραπαιδεία.
  8. Να γκρεμιστούν αιθαίρετα στις παραλίες κλπ.
  9. Να μην κλείνει το δρόμο ο κάθε παπάρας.
  10. Όταν ο κάθε Θύμιος απειλεί, να είναι ιδιώνυμο.
  11. One stop - in one office εξυπηρέτηση στο δημόσιο.
  12. Να σταματήσει η κρατική διαφήμιση.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Nikos Petropoulos 23/07/2012 12:40:34

   και τα περισσότερα απ΄αυτά μπορεί να γίνουν άμεσα!

 3. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 23/07/2012 08:26:33

  Οτι έχει εισηγηθεί και εισηγείται η Τρόικα είναι προς τη λάθος κατεύθυνση καθώς οδηγούν στη ύφεση πολλαπλασιάζοντας το πρόβλημα.

  Να δούμε όμως γιατί έχω βαρεθεί στη χώρα της θεωρίας των συνωμοσιών τι έχουμε κάνει οι ίδιοι;

  -Ούτε ένα € δεν έχει μειωθεί ο μισθός στο 60% των υπαλλήλων στις ΔΕΚΟ με τον Υπουργό κ Στουρνάρα να στέλνει έγγραφα για να πληροφορηθεί αν εφαρμόζονται οι νόμοι.
  -Ούτε ένας Οργανισμός δεν έχει κλείσει πχ ....καταπληκτικό το Νέο Μουσείο Ακρόπολης αλλά Ο Οργανισμός Ανέγερσης υπάρχει ακόμα....
  -Ούτε μια συγχώνευση ...πέρα από τα Υπουργεία που παίζουν οι πολιτικοί και πετάμε λεφτά για ...........σφραγίδες, φακέλλους και χαρτιά πχ 10 ΔΕΚΑ ορχήστρες και Ταμεία διοργάνωσης στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη
  -Για να έχουμε τελεσιδικία σε οτιδήποτε; πρέπει να έχεις την υπομονή του ΙΩΒ και την τσέπη του Ωνάση, καθώς εκτός από ανεξάρτητη και αδέσμευτη η δικαιοσύνη είναι και ταχύτατη.
  -Οι μισθοί στο στενό Δημόσιο Τομέα έχουν πέσει στα επίπεδα του 1998, στον ιδιωτικό τομέα αν έχεις δουλειά και πληρώνεσαι είσαι ΘΕΟΣ ...όχι της ΔΕΗ, αλλά πχ οι υπάλληλοι της Βουλής είναι μια χαρά και το ...εκλογικό επίδομα έπρεπε να βγει στη δημοσιότητα για να κοπεί ή το κανάλι της Βουλής είναι ....Ο.Κ. Αλήθεια αν μείνουν 700 υπάλληλοι και κανένας μετακλητός "επιστημονικός" συνεργάτης κλπ και όλοι οι υπόλοιποι πάνε στην Αστυνομία πόσοι αστυνόμοι βγαίνουν στον δρόμο; Που ακόμα και τώρα διορίζονται σε ...τέως Προέδρους υπάλληλοι; Που τα έσοδα από ενοίκια πάνε στα Ταμεία τους;
  -Αν οι εκπαιδευτικοί εργαστούν 30 ώρες την εβδομάδα πόσες χιλιάδες θέσεις λιγότερες αναπληρωτών θα πληρώνουμε; Αν πάνε με μετάταξη και εκεί διοικητικοί υπάλληλοι; Πόσους ακόμα; Αααα αιτία πολέμου η εξάωρη εργασία
  -Μια στις Δέκα συντάξεις μαϊμού, τυφλοί που ξαναβλέπουν, εφοριακοί που καταδικάζονται σε 70 χρόνια αλλά είναι ελεύθεροι ....αλλά δεν τρέχει τίποτα. Το Δημόσιο είναι αυτό που είναι γιατί οι πολιτικοί πάτρωνες καλύπτουν προάγουν και εξυπηρετούν τους πελάτες τους για να βολεύουν και αυτοί τους ψηφοφόρους. Ας αποκεφαλιστούν αύριο δύο Δ/ντες και 10 υπάλληλοι σε κάθε Υπουργείο αλλά ξέχασα ο κύριος Ρακιντζής έχει δικαιοδοσία συγγραφής εκθέσεων ενώ τα νέα πειθαρχικά ακόμα συστήνονται.
  -20.000 χιλιάδες το μηνιαίο κόστος/δαπάνη κάθε βουλευτή με 2 & 3 συντάξεις αλλά νουθετούν και νομοθετούν για τη σωτηρία της χώρας. Οι δικαστικοί, όπως ο νόμος ορίζει βεβαίως βεβαίως, έχουν συνδεδεμένες αποδοχές, αλλά επιπλέον έχουμε και τα μισθοδικεία για όσους έχουν αδικηθεί.
  -Νέα λύση νέο όραμα τα έργα σε ιδιώτες (σωστό) και ο έλεγχος σε ορκωτούς (εδώ αρχίζει το γέλιο) γιατί πχ τα έργα των Ολυμπιακών έχουν ελεγχθεί όπως και η διαχείριση των ιδιωτικών μαγαζιών που επιχορηγούνται....Αλήθεια οι εκθέσεις ορκωτών δεν έβγαζαν όλα εντάξει πριν σκάσουν οι σαπουνόφουσκες; Τράπεζες, Ασφάλειες, Επιχειρήσεις διαδικτύου κλπ

  Ελλάδα η μόνη χώρα που η Κυβέρνηση ομολογεί διαχρονικά ότι δεν έχει Κράτος αλλά θέλουν όλοι να το αναλάβουν να κυβερνούν για να μας ...σώζουν.

  Ότι λέει σε επίπεδο οργάνωσης λειτουργίας και διαδικασιών τουλάχιστον δεν χρειαζόμασταν καμία Τρόικα. Έπρεπε να το είχαμε δημιουργήσει και λειτουργήσει μόνοι μας. Αντίθετα εμείς πάντα ψάχναμε έναν εχθρό και ένα σωτήρα. Τώρα είναι η Τρόικα. Χθες θα μας δάνειζαν οι Ρώσοι και οι Κινέζοι....όπως την Κύπρο.
  Αύριο βλέπουμε.

  • Βούρδουλας avatar
   Βούρδουλας @ Ο Ιθαγενής 23/07/2012 15:32:30

   Τα είπες όλα, πιο όλα δεν γίνεται. Πρωταθλητές στις θεωρίες συνωμοσίας, όλοι θέλουν να πάρουν τα χρυσάφια μας και τα άπειρα πετρέλαια και μας έστησαν σε μια γωνιά κι ήσουνα νέο παλικάρι... Ο Τόμσεν φταίει Ιθαγενή για όσα ανέφερες και για καμιά χιλιάδα ακόμα που θα μπορούσα να συμπληρώσω. Να τον κρεμάσω λοιπόν τον Τόμσεν στο πιο ψηλό κλαρί αλλά μαζί του να κρεμάσω στο ίδιο σχοινί και τον ζακυνθινό/χιώτη/αρτινό κλπ 'τυφλό' που έπαιρνε το επίδομα τυφλότητας και ήταν και οδηγός ταξί.

 4. blue nile avatar
  blue nile 23/07/2012 09:24:05

  ...κι απ' τον εξώστη εκείνο βλέπω την ίδια ταινία κάθε καλοκαίρι το "θάνατο στη Βενετία"... Δε μπορώ να μη σκεφτώ τους παραπάνω στίχους όταν αναλογίζομαι τη σημερινή κατάσταση. Βλέπετε κάθε καλοκαίρι εξαγγέλονται νέα μέτρα για να αποφεύγεται ο Θάνατος που όμως έρχεται όλο και πιο κοντά. Κυρίες και κύριοι μην ανησυχείτε καθόλου. Οι τίτλοι τέλους δεν είναι μακρυά και το έργο δεν έχει happy end. Παρακαλώ με εξαιρετική προσοχή την αρθρογραφία και την σχολιογραφία σε πολλά ιστολόγια. Εδώ διαβάσαμε εξαιρετικές οικονομικές αναλύσεις όμως όλες έμπαζαν σε ένα σημείο. Από πολλούς δεν γίνεται αντιληπτό ότι για να ξεφύγουμε απ'αυτή την μνημονιακή μέγγενη δεν αρκεί η θέληση μας. Ότι και να κάνουμε τον κόσμο να προσπαθήσουμε να φέρουμε ανάποδα οι δικές μας δυνάμεις είναι ανεπαρκείς για να μπορέσουν να αντιστρέψουν την κατάσταση. Χρειάζεται η προσπάθεια μας αλλά αυτή τίποτα δεν μπορεί να καταφέρει αν απουσιάζει η συνδρομή των εταίρων. Κανένα σχέδιο εθνικής σωτηρίας δεν μπορεί να υλοποιηθεί αν δεν αλλάξει η μνημονιακή συνταγή της λιτότητας τόσο εδώ όσο και σε άλλες χώρες. Αυτή τη στιγμή όλη η Ευρώπη με μας να καιγόμαστε πιο πολύ έχει την ανάγκη επεκτατικών δημοσιονομικών κυρίως αλλά και νομισματικών πολιτικών. Δυστυχώς οι χώρες της ευρωζώνης με πρόβλημα όπως εμείς δεν μπορούμε να χρηματοδοτήσουμε τέτοιες πολιτικές. Μόνο οι πλεονασματικές χώρες όπως η Γερμανία μπορούν να δώσουν λύσεις με τη βοήθεια της ΕΚΤ και της ΕΤΕ. Το πιο ξεκάθαρο μήνυμα όμως ότι δεν θελουν να βοηθήσουν είναι ακριβώς αυτές οι νέες απαράδεκτες δηλώσεις της τρόικας. Η αλήθεια είναι ότι οι Γερμανοί ηγέτες δεν έχουν πολλά περιθώρια για επιλογές. Ξέρουν πολύ καλύτερα κι από μας ότι χρειάζεται άλλος τρόπος δράσης και μιας μορφής κοινοποίησης του ευρωπαικού χρέους. Κάτι τέτοιο όμως θα τους προσέδενε στο άρμα της ευρωζώνης για πάντα οπότε νιώθουν ότι δεν έχουν την πολιτική νομιμοποίηση απέναντι στον λαό τους να προχωρήσουν σε κάτι τέτοιο. Τώρα το ότι ποτέ δεν έθεσαν ενώπιον των ψηφοφόρων τους το όλο πρόβλημα στην πραγματική του διάσταση και προτίμησαν τις λαικίστικες ανθελληνικές κορώνες είναι άλλο θέμα και μάλλον έχει να κάνει με το κρύψιμο των δικών τους τραπεζικών πομπών. Μία είναι η ουσία. Εμείς μόνοι μας ότι και να κάνουμε δεν μπορούμε (αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να αλλάξουμε όσα πρέπει να αλλαχθούν) και αυτοί που πρέπει να μας βοηθήσουν μας σπρώχνουν πιο πολύ στον όλεθρο. Death-death situation .... Έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχει αθανασία... Στον τωρινό πρωθυπουργό έπεσε ο κλήρος του να ηγείται της χώρας στην τραγικότερη μεταπολεμική της περίοδο. Αν το καταλαβαίνετε από το '49 και μετά ποτέ δεν κινδύνεψε η ίδια η ύπαρξη της χώρας. Ακόμα και όταν χάθηκε η Κύπρος... Δείτε τι γίνεται σήμερα. Επιτέλους απέκτησαν νόημα οι δηλώσεις εντυπωσιασμού των μεταπολιτευτικών πρωθυπουργών που μόλις αναλάμβαναν καθήκοντα μας διαβεβαίωναν ότι παραλάβαν χάος. Για ρωτήστε τους τώρα αν ισχύουν οι δηλώσεις τους... Ακόμα και ο Καραμανλής το '74 συγκριτικά με σήμερα μάλλον είχε πιο εύκολο έργο. Ο Σαμαράς καλείται να κάνει το καλύτερο δυνατό κουβαλώντας το τραγικό σημίτειο λάθος της εισόδου της χώρας στην ευρωζώνη (που στέρησε τους επόμενους πρωθυπουργούς από το υπερπολύτιμο εργαλείο αντιμετώπισης της Κρίσης που είναι το εθνικό νόμισμα) και το παπανδρεικό άγος της υπαγωγής μας στο ολέθριο μνημόνιο Προσωπικά τον εμπιστεύομαι. Θαυματοποιός δεν είναι όμως είναι ο μόνος που μπορεί να κάνει το σωστό. Ο μόνος που πολύ πρώτος είχε αντιληφθεί το πρόβλημα, ο μόνος που μπορεί να σταθεί απέναντι στους ανεκδιήγητους βόρειους ευρωπαίους ηγέτες Μια κουβέντα μόνο να του πω. Να προετοιμάσει τον τόπο για κάθε ενδεχόμενο. Γιατί ποτέ άλλοτε στην ιστορία δεν βρέθηκαν τόσο κοντά Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου με Το καλημέρα ζωή

 5. Komis Montechristo avatar
  Komis Montechristo 23/07/2012 09:35:31

  Καλημέρα σε όλους.Ποιος δεν θυμάται πως,μετά από κάθε ''σωτηρία'' της χώρας,υπήρχαν σχολιαστές εδώ μέσα που τόνιζαν επανειλημμένως και σοφά πως η χώρα δέχθηκε άλλο ένα χτύπημα και ωθείται ολοταχώς στο γκρεμό;Πέρυσι το Μάρτιο ήταν η πρώτη φορά,τον Ιούλιο ξανά,τον Οκτώβριο πάλι,το Φεβρουάριο έως Απρίλιο με το περίφημο ''κούρεμα'' και έπεται συνέχεια.... Δεν απαιτείται ιδιαίτερος δείκτης ευφυΐας για ν'αντιληφθεί κάποιος πως κάθε φορά που ''εξαγγέλθηκε'' με πομπώδη τρόπο η δήθεν ''λύτρωση'' της πατρίδας,η Ελλάδα δεχόταν άλλη μια σπρωξιά προς τη κοινωνικο-οικονομική άβυσσο.... Το πρόγραμμα φτιάχτηκε με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να μην βγαίνει.Σκοπός των ξένων δανειστών είναι το ξεπούλημα του εθνικού πλούτου της χώρας.Η ύφεση ολοένα διογκώνεται και οι πολίτες βρίσκονται σε απόγνωση και απελπισία.Το τι θα συμβεί,πρόκειται να το διαπιστώσουμε άμεσα.Η προτελευταία σειρά της κεντρικής ανάρτησης τα λέει όλα.''Με ύφεση 7% δεν βγαίνει κανένα πρόγραμμα''.Θα συμπλήρωνα και κάτι ακόμη:Η καταστροφή είναι προ των πυλών.Αν εφαρμοστούν τα μέτρα που έχουν επιβάλει οι ξένοι δανειστές με τα πολλά δισ ευρώ που γνωρίζουμε (αλίμονο αν παρθούν και άλλα μέτρα),τότε η ύφεση θ'αγγίξει απίθανα ποσοστά...Η κοινωνία ΔΕΝ αντέχει πια.....

  • voi8ate kaloi mou an8ropoi avatar
   voi8ate kaloi mou an8ropoi @ Komis Montechristo 23/07/2012 14:53:57

   """"""" Το πρόγραμμα φτιάχτηκε με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να μην βγαίνει.Σκοπός των ξένων δανειστών είναι το ξεπούλημα του εθνικού πλούτου της χώρας."""""


   Ά γεια σου , πες τα βρε φίλε ,να αγιάσει το χέρι σου , αυτά να τα δει ο καθένας πικραμένος -κομπλεξικός που γράφει και εδώ και αλλού την κάθε μπούρδα του λες και με τις μειώσεις μισθών και την εξάλειψη κάθε εργασιακού δικαιώματος ο μπαγλαμάς που γράφει τις μπούρδες του εναντίον εργαζομένων αν είναι και αυτός εργαζόμενος νομίζει πως θα την γλιτώσει ο αφελής μπούρδας !!!

   Γέμισε ξαφνικά η χώρα υποστηρικτές των φεουδαρχών , μα πόσο ραγιάδες ακόμη ;;;;;;;;

 6. avanti avatar
  avanti 23/07/2012 10:26:58

  Για το γεγονός ότι δεν μειώθηκαν στις ΔΕΚΟ οι αποδοχές όπως είχε συμφωνηθεί δεν φταίει η τρόϊκα μόνο, φταίνε οι διοικητές, φταίνε οι αρμόδιοι υπουργοί που δεν τόλμησαν να πειράξουν τις ιερές αγελάδες, αλλά με μεγάλη ευκολία αύξησαν το ρεύμα, το νερό και όλα τα άλλα. ΄Η θα μειωθεί το έλλειμα ή δεν θα μειωθεί, ας διαλέξουμε... υπάρχει και ο Τρίπρας.

  • voi8ate kaloi mou an8ropoi avatar
   voi8ate kaloi mou an8ropoi @ avanti 23/07/2012 15:06:03

   Με τις μειώσεις των συγκεκριμένων μισθών ποιος κερδίζει και ποιος χάνει ;Γνωρίζεις ; Πες μας !
   Θεωρείς πως θα μειωθούν ταυτόχρονα και τα τιμολόγια της ΔΕΗ της ΕΥΔΑΠ κ.λ.π ;

   Κάποιες ΔΕΚΟ που έχουν ενταχθεί στον οργανισμό ξεπουλήματος και είναι ουσιαστικά ιδιωτικός τομέας γιατί να μειώσουν τα μισθολόγια τους ;Για να μην ξοδευτεί καθόλου ο Νταβατζής που θα τις αρπάξει τσάμπα ;

   Εφόσον οι μισθοί αυτών των εργαζομένων δεν επιβαρύνουν τα δημόσιο πληρώνονται από ιδίες δαπάνες γιατί να μειωθούν ;

   Τα χρήματα που θα χάσουν οι εργαζόμενοι και θα πάνε στην τσέπη του Νταβατζή δεν θα λείψουν από την πραγματική αγορά ; Οι ελεύθεροι επαγγελματίες δεν έχουν ανάγκη αυτά τα χρήματα που εισπράττουν από αυτούς τους υπαλλήλους μέσω της κατανάλωσης τους ;

   Ειλικρινά απορώ αν σκέφτεστε καθόλου πριν γράψετε να καεί το σπίτι του γείτονα γνωρίζοντας πως η φωτιά θα φτάσει και το δικό σας ;
   Τόσο ραγιάδες ; Τόσο αυτοκαταστροφικοί ;

   • Kώστας ΜΠ avatar
    Kώστας ΜΠ @ voi8ate kaloi mou an8ropoi 23/07/2012 15:18:28

    Ένα από τα κακά του Μνημονίου είναι πως θόλωσε και την αληθινή εικόνα της ελληνικής κοινωνίας.
    Λοιπόν,
    ναι είμαστε κατά του κοινωνικού αυτομαστισμού
    ναι , μακάρι καμένας μισθός να μην μειωνόταν.
    Αλλά όταν φτάνει η ώρα των αποφάσεων να είμαστε ξεκάθαροι:
    οι ΔΕΚΟ ήταν ρετιρέ και το ξέρει και η γιαγιά μου. Μακάρι να μπορούσαμε να συντήρησουμε τις υψηλές αμοιβές τους , αλλά δεν γίνεται. Ρετιρέ μισθολογικά, ρετιρέ και συνταξιοδοτικά. Κάλά για τα εφάπαξ τι να λέμε; Πολύ πάνω από τα αντίστοιχα του ιδιωτικού τομέα. Έως και τριπλάσια.
    Και επαναλαμβάνω μακάρι να γινόταν να διατηρηθούν. Αλλά ΔΕΝ γίνεται.
    Και να μην μιλάτε για ξεπουλήματα και λοιπά. Να καταλάβετε πως η πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού δεν θέλει να πληρώνει άλλον ΟΣΕ και άλλη Ολυμπιακή. Το πάρτυ των αεροσυνοδών με τις μισθάρες τελείωσε. Και τα υπόλοιπα πάρτι θα τελειώσουν.

   • Βούρδουλας avatar
    Βούρδουλας @ voi8ate kaloi mou an8ropoi 23/07/2012 15:38:51

    'Εφόσον οι μισθοί αυτών των εργαζομένων δεν επιβαρύνουν τα δημόσιο πληρώνονται από ιδίες δαπάνες γιατί να μειωθούν ;'. Μάλιστα.

    Ενα τυχαίο παράδειγμα, ο ιππόδρομος, από την τσέπη σου τον πληρώνεις για να ζει. Την ίδια ερώτηση αν την αντιστρέψεις και πεις πως 'επιβαρύνουν το δημόσιο γιατι κατέχει τουλάχιστον το 50%" θα αλλάξεις και την απάντησή σου. Ηρέμησε λίγο και άσε τους χαρακτηρισμούς. Ξέρεις πόσο εύκολοι είναι οι χαρακτηρισμοί ; Δεν χρειάζεται τώρα να αρχίσουμε να μιλάμε και για φαιδρούς κλπ, δεν είναι μέρα και με τόση ζέστη..

   • avanti avatar
    avanti @ voi8ate kaloi mou an8ropoi 23/07/2012 16:07:30

    Ή ΔΕΚΟ θα είναι ή ιδιωτικός τομέας, διάλεξε. Αλλά και ιδιωτικός τομέας να είναι οι μισθοί έπρεπε να έχουν μειωθεί όπως έχει γίνει σχεδόν στις περισσότερες ιδιωτικές επιχειρήσεις. Αδυνατώ να καταλάβω γιατί ο απόφοιτος δημοτικού σχολείου - συνταξιούχος της ΕΥΔΑΠ είχε μηνιαία σύνταξη 1.700 ευρώ και ο αντίστοιχος του ιδιωτικού τομέα ούτε χιλιάρικο. Τώρα όσο αφορά τον νταβατζή που θα αποκτήσει την όποια ΔΕΚΟ να είσαι σίγουρος ότι εκτός από τις μειώσεις μισθών θα στείλει στο σπίτι τους και αρκετούς χαραμοφάηδες, be sure for that.
    Δεν ξέρω αν είναι αυτοκαταστροφικό το να αρνείσαι να πληρώνεις εσαεί κάποια κομματόσκυλα που είχαν την πονηριά να τρυπώσουν στο δημόσιο και στο ευρύτερο δημόσιο και όχι μόνο αυτό αλλά να έχουν στήσει και τα σχετικά μαγαζάκια τους προς ίδιον όφελος. Ραγιάς ήμουν μέχρι σήμερα που τα ανεχόμουν όλα αυτά.

 7. abc avatar
  abc 23/07/2012 10:52:32

  H δική μου απορία είναι γιατί οι Γερμανοί με πρώτη την Μέρκελ (Μέχρι και τον Παπούλια εκβίασε) και με σύσσωμο τον Γερμανικό τύπο αναμλιχθηκαν ανοιχτά στις Ελληνικές εκλογές για να αποτρέψουν την εκλογή Τσίπρα.
  Ηταν άραγε ο μόνος που μπορούσε να ανατρέψει τα σχέδιά τους?
  Και τώρα νομίζουν οτι δεν μπορεί πιά?

 8. pissa avatar
  pissa 23/07/2012 11:01:30

  Τρόικες,μνημόνια(οσονούπω το 3) υπέρμετρη κυρίως έμμεση φορολογία,σταθερόίδείκτες αρνητικής ανάπτυξης,ανεργία στο 30%,το σκηνικό ξεπουλήματος στήθηκε!
  υπάρχουν κάποιοι που θέλουν ευρώ και ευρωπαική ολοκλήρωση;;;;;;;;

 9. Γιώργος Αχαιός avatar
  Γιώργος Αχαιός 23/07/2012 11:12:00

  Ωραίο άρθρο που αποτυπώνει την πραγματικότητα κατά την γνώμη μου.

 10. akenaton avatar
  akenaton 23/07/2012 11:15:14

  "Με ύφεση 7% δεν βγαίνει κανένα πρόγραμμα!"
  Να συμπληρώσω ότι ούτε είναι δυνατόν ποτέ να αποπληρωθεί το θηριώδες χρέος της τάξης του 170% του ΑΕΠ ακόμη και αν πετύχουμε να ισοσκελίσουμε τον Προϋπολογισμό μας. Μονάχα για την εξυπηρέτηση των τόκων, θα απαιτούνταν περί τα 15 δις ετησίως πρωτογενές πλεόνασμα (με ένα μέσο επιτόκιο 4%)! Αβίαστα μπορεί κανείς να συμπεράνει πως η μείωση του χρέους στο 120% του ΑΕΠ μέχρι το 2020, αποτελεί έναν ανέφικτο στόχο, γιατί προϋποθέτει ΣΤΑΘΕΡΗ ανάπτυξη 5-6% για τα επόμενα 7-8 χρόνια!
  Δυστυχώς, μας δόθηκε μια "θεραπεία" ας πούμε δέκα φαρμάκων, από τα οποία τα τρία ήταν σκέτο δηλητήριο. Κι εμείς από την άλλη, "ήπιαμε" τα τρία δηλητηριώδη φάρμακα και τα υπόλοιπα επτά που θα μπορούσαν να μας βοηθήσουν πραγματικά τα αφήσαμε πεισματικά κλεισμένα στα κουτιά τους. Η παρούσα κυβέρνηση δεν φαίνεται να μπορεί να λειτουργήσει προς μια ριζοσπαστικά μεταρρυθμιστική κατεύθυνση. Για αυτό φταίει τόσο η δομή της και το ίδιο το Πολιτικό Προσωπικό που την απαρτίζει (μία από τα ίδια), όσο και η απροθυμία της κοινωνίας να την ακολουθήσει ακόμη και αν το επιχειρούσε. Η μόνη λύση τώρα πια, πραγματικά δεν είναι στο χέρι μας όπως γράφει και ο blue nile πιο πάνω. Είναι στο χέρι των Εταίρων μας. Εμείς τρία χρόνια τώρα απεμπολήσαμε με την απραξία και την κωλυσιεργία μας κάθε δικαίωμα για ένα καλύτερο μέλλον μέσα στην Ευρωζώνη. Τώρα είναι αργά για δάκρυα.
  Ελπίζω πραγματικά το θνήσκον πολιτικό σύστημα να είναι σε θέση έστω και την τελευταία στιγμή να επεξεργαστεί ένα σχέδιο για την απευκταία περίπτωση επιστροφής σε εθνικό νόμισμα και να μη γίνει κάτι τέτοιο αυτοσχεδιάζοντας. Αυτό θα ήταν πραγματική καταστροφή για τη χώρα. Μας περιμένουν πολλές δεκαετίες φτώχειας, δυσκολιών και εσωτερικών (και εξωτερικών;) αναταραχών.

  "Μὴν ἀμελήσετε.
  Πάρτε μαζί σας νερό.
  Τὸ μέλλον μας θὰ ἔχει πολὺ ξηρασία."
  (Μ. Κατσαρός)

  • GO avatar
   GO @ akenaton 23/07/2012 13:00:24

   Επειδή τα επτά φάρμακα δεν είναι αντίδοτα των τριών δηλητηριωδών, κακώς πήραμε τη θεραπεία γιατί με τα τρία σίγουρα πεθαίνουμε.
   Απλά τα πράγματα.

 11. gio avatar
  gio 23/07/2012 11:36:39

  Mια τοσο μικρη χωρα οπως η Ελλαδα δεν ηταν ποτε ουσιαστκα ανεξαρτητη,ειναι πρωτη φορα στην ιστορια που η χωρα μας συμμαχει με τον αξονα
  Οι Γερμανοι λογω παραδοσης εχουν φεουδαρχικο καπιταλισμο , βοηθουν αλλα ζητανε εδαφη κατι εντελως διαφορετικο απο αυτο που μας ειχαν μαθει να ζητανε οι Αμερικανοι και οι Αγγλοι, ο ακρατος αντιαμερικανισμος μας οδηγησε σε τραγικα λαθη

 12. Χωρις Μασκα avatar
  Χωρις Μασκα 23/07/2012 11:49:37

  Παρά την στήριξη μου στον Σαμαρά,παρά την προσπάθεια μου στο εχθρικό
  πεδίο των Χανίων στις δυό εκλογικές αναμετρήσεις για να διασωθεί λίγο η
  κατάσταση{σε σημείο να θεωρούμαι μεταξύ των γνωστών μου γραφική},η απογοήτευση είναι μεγάλη.
  Πάλι εγώ και οι όμοιοι μου θα πληρώσουμε το μάρμαρο.Τίποτε από αυτά που
  προσδοκούσα δεν βγαίνει αληθινό.Σε λίγο θα ντρέπομαι γι αυτά που έλεγα σε κάποιους ανθρώπους προεκλογικά.Ας μας κόψουν και την αναπνοή !!!Πόσο
  ναμίζουν πως θα αντέξουμε.Λίγα δευτερόλεπτα μόνο.Και μετά η άλλη ζωή.
  Μιά από τα ίδια λοιπόν.Σπούδασα.Δούλεψα τόσα χρόνια.Πλήρωσα τόσες ει-
  σφορές .Με υποχρέωναν οι νόμοι να πληρώνω τριπλές εισφορές.Γιατί από τις
  συντάξεις αυτές μου έχουν αφήσει ούτε την μία;Ποιανού θύμα είμαι;
  Ποιός είναι αυτός που θα με στείλει στο ψυχιατρείο;Θέλω να ΞΕΡΩ.
  Εγώ λοιπόν δεν ψήφισα τον ΣΑΜΑΡΑ για πρωθυπουργό μίας χρήσης!Δεν τον ψήφισα για να επαναληφθεί το ίδιο έργο.Δεν με ενδιαφέρει να γραφτεί στον κατάλογο των πρωθυπουργών απλά σαν ένας από τα ίδια πρωθυπουργός.
  Δεν θάθελα στο τέλος της πορείας του να επαληθευτούν οι Συριζαίοι ότι είναι
  άλλος ένας εκπρόσωπος της πλουτοκρατίας.Για τούτο πρέπει να ακούει κι όλους αυτούς που τον στήριξαν.Θυμάμαι την επιστολή του στο Antinews τις
  παραμονές της πρώτης εκλογικής αναμέτρησης.ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ πρέ
  πει να έχει Ευαγγέλιο.
  Η μεσαία τάξη πεθαίνει.Μην της βάλει ο ΣΑΜΑΡΑΣ την οριστική ταφόπετρα!
  Που είναι ένα μέτρο για την φοροδιαφυγή;Που είναι ένα μέτρο για την εισφορο-διαφυγή.Που είναι η φορολογία των καταθέσεων στην Ελβετία ,στην Γερμανία,
  που είναι οι εξωχώριες ,που είναι ο Ακης και ο Βοσκός του;Γιατί δεν τα λέτε αυτά σαν προτάσεις στην Τρόικα .Αμεσα κι αποτελεσματικά.Που είναι ο ΓΑΠ και οι ευθύνες του;Θα μου πείτε αργότερα,αφού μας αποτελειώσετε πρώτα.
  Μας κόψανε τα φάρμακα ,μας κόψανε τους γιατρούς ,μας κόψανε τις συντάξεις {πέντε φορές μέχρι τώρα},μας τις αποτελειώνουν ,μέχρι να πιάσουν τα μέτρα που τους ζητάει η Τρόικα.ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΚΑΛΑ ΜΑΣ.Πολύ φοβάμαι ότι
  τελικά θα ανήκω , εντός ολίγου, στους νέους κοψοχέρηδες.{και δεν με νοιάζει
  παρά το ότι στην αντιπέρα όχθη είναι ο ΣΥΡΙΖΑ,ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΑΣ}

 13. Γλαυξ avatar
  Γλαυξ 23/07/2012 11:49:59

  Επιτέλους πλησιάζει η ώρα να βρεθούμε απαξάπαντες ως πολίτες, ως υποσύνολα (κόμματα/συνδικαλιστές κλπ) και ως ελλαδικό κοινωνικό σύνολο ενώπιον των ευθυνών μας.
  Η κα Μέρκελ, ο κος Σόϊμπλε και οι λοιποί ευρωναζί (τρομάρα μας) με την άρνησή τους να διατηρήσουν στή ζωή μια ημιθανή χώρα (δηλ. την ελληνική ιδιότυπη κρατική μαφία) θα επιτελέσουν για λογαριασμό των junkies ελλαδιτών θεάρεστο έργο. 'Ισως μια μελλοντική γενιά ελλήνων θα δεί σε αυτούς αυτό που πραγματικά είναι :
  Το όργανο για την αυτογνωσία μας.
  Λοιπόν κάναμε και τον κο Σαμαρά πρωθυπουργό ας πούμε ότι του το οφείλαμε λόγω των πέτρινων χρόνων του, ασχέτως αν δεν έχουμε δεί σε τι ωφέλησαν και αυτόν και εμάς τους πολίτες. Την απάντηση την γνωρίζουμε.
  Τώρα μένει να κάνουμε πρωθυπουργό και τον κο Τσίπρα. Αυτός το παίζει πολύ large ! και μετά θα έλθει η ολική καταστροφή.
  Εάν υπάρχει ανιδιοτελής αγάπη για την πατρίδα ο κ. Σαμαράς οφείλει πάραυτα να:
  α) Ζητήσει από Έλληνες επιτυχυμένους και γνωστούς ανά την οικουμένη επιχειρηματίες να σχηματίσουν μία ολιγομελή ομάδα και να αναλάβουν την οικονομική διάσωση της χώρας (και όταν λέμε χώρα εννοούμε του πληθυσμού της) χωρίς την παρέμβαση του εμφανώς ανίκανου πολιτικού προσωπικού.
  β) Ζητήσει από Έλληνες γνωστούς ανά την οικουμένη διανούμενους και επιστήμονες να σχηματίσουν μία ολιγομελή ομάδα και να αναλάβουν την πνευματική αναμόρφωση της χώρας (και όταν λέμε χώρα εννοούμε του πληθυσμού της) χωρίς την παρέμβαση του εμφανώς ανίκανου πολιτικού προσωπικού.
  γ) εάν βρεθούν κάποιοι που θα θελήσουν να παίξουν ρόλο στην ανασύνταξη της χώρας να το θέσει αμέσως σε σύσκεψη (η τελευταία τους) των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας (πάλι τρομάρα μας) και ασχέτως συσκεπτικού αποτελέσματος
  δ) να το θέσει σε δημοψήφισμα (μαζί με το θέμα της απέλασης όλων των παρανόμως εισελθόντων στη χώρα αλλοδαπών) στον ελληνικό λαό ο οποίος θα έχει κάποιες ημέρες να σκεφτεί και να αναλάβει τις ευθύνες του.
  Ουδείς πολιτικός δύναται σε αυτή τη συγκυρία να λύσει κανένα πρόβλημα. Αντιθέτως, όπως πάμπολλοι έχουν επισημάνει σε διάφορες αναρτήσεις στο φιλόξενο τούτο blog είναι οι πολιτικοί που οδήγησαν με τον κρατισμό τον πελατειασμό και τον παρασιτισμό της οικονομίας τη χώρα στον όλεθρο.
  Διότι όλοι οι εχέφρονες γνωρίζουμε θαρρώ ότι το μνημόνιο είναι το αποτέλεσμα και όχι η αιτία των σοβαρότατων προβλημάτων μας και κάκιστα δαιμονοποιείται.
  Τα όνειρα είναι τζάμπα ! Να μια λέξη που αγαπόυν οι Έλληνες :
  Τζάμπα ! Έτσι νομίζουν ....
  Καλημέρα και καλή εβδομάδα

  • abc avatar
   abc @ Γλαυξ 23/07/2012 12:26:19

   Αγαπητέ/ή Γλαύκα,
   Καλά τα λες αλλα αντιφατικά:
   "Ουδείς πολιτικός δύναται σε αυτή τη συγκυρία να λύσει κανένα πρόβλημα. Αντιθέτως, όπως πάμπολλοι έχουν επισημάνει σε διάφορες αναρτήσεις στο φιλόξενο τούτο blog είναι οι πολιτικοί που οδήγησαν με τον κρατισμό τον πελατειασμό και τον παρασιτισμό της οικονομίας τη χώρα στον όλεθρο."
   Πώς λοιπόν ζητας σε έναν απ' αυτούς και την Κυβέρνησή του να κάνουν τώρα πια τα α),β),γ), δ). Αν μπορούσαν θα τα είχαν κάνει ήδη...

   • Γλαυξ avatar
    Γλαυξ @ abc 23/07/2012 13:03:34

    Δεν ζητώ από καμμία κυβέρνηση να κάνει οτιδήποτε διότι και δεν θέλει και αδυνατεί. Ζητώ μόνον από ένα άτομο τον συγκεκριμένο πρωθυπουργό να κάνει κάτι άλλο και
    να τηρήσει κάπως τα προσχήματα της ¨δημοκρατίας" μας.
    Το πρόβλημα όλων τους βέβαια δεν είναι η δημοκρατία
    αλλά η διατήρηση της εξουσίας τους για λόγους καθαρά
    εγωϊστικούς και μόνον.
    Δεν τρέφω πλέον καμιά εμπιστοσύνη σε αυτό το πολιτικό προσωπικό.

    • Γλαυξ avatar
     Γλαυξ @ Γλαυξ 23/07/2012 13:06:28

     Η γλαυξ πάει ... έτσι κι εγώ "η"

    • abc avatar
     abc @ Γλαυξ 23/07/2012 13:28:51

     Αγαπητή Γλαύκα καλημέρα σου, με ειλικρινή αγάπη και συμπάθεια.

     Αυτό το ζητούσαμε και το ζητάμε απ το 2009 απ' το συγκεκριμένο άτομο όπως λες, αλλα αντί να μας φουντώνει την ελπίδα, μας την έχει σχεδόν σβήσει.
     Πιστεύεις ακόμα οτι είναι θέμα στρατηγικής? Εγώ όχι πλέον (κάποτε το είχα πιστέψει κι αυτό) . Και δυστυχώς δεν πιστεύω και στα θαύματα. Μόνο στα ατυχήματα...

     • Γλαυξ avatar
      Γλαυξ @ abc 23/07/2012 13:48:07

      Ίσως έτσι έπρεπε να γίνει διότι πολλές φορές η ελπίδα μας αποκοιμίζει.
      Οι πολιτικοί μας και δεν μπορούν και δεν θέλουν. Αμφιβάλλω δε αν τη στρατηγική της Γερμανίας τη διαμορφώνει η κα Μέρκελ, αυτή απλώς παίζει το ρόλο της συλλογικής mutter και του αξαγγέλου
      Ευχαριστώ και καλημέρα σου

     • abc avatar
      abc @ Γλαυξ 23/07/2012 14:01:53

      Κατ' εμέ η Μέρκελ είναι κάτι σαν Ξενογιαννακοπούλου της Γερμανίας...
      Νάσαι πάντα καλά .

 14. Γλαυξ avatar
  Γλαυξ 23/07/2012 11:53:07

  Έλληνες επιτυχΗμένους

 15. κύριος Χ avatar
  κύριος Χ 23/07/2012 12:38:40

  Είτε ήταν λάθος είτε όχι η συνταγή δεν έχει καμία απολύτως σημασία να το επαναλαμβάνουμε σαν επιχείρημα γιατί απλούστατα η συνταγή της Τρόικα ΔΕΝ επαναλαμβάνω ΔΕΝ εφαρμόστηκε. Όταν βγαίνει κατάλογος ότι από τα 300 πράγματα που συμεριλάμβανε το Πρόγραμμα δεν εφαρμόστηκαν τα 210 δεν μπορείς να επικαλείσαι το ότι είναι λάθος η συνταγή, γιατί δεν την εφάρμοσες. Άλλες χώρες πιαθνόν να μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτό το επιχείρημα, εμείς όχι....

  Ίσως είναι όπως τα λέτε ακριβώς, λάθος συνταγή κτλ. Το γεγονός ότι καλοκαίρι του 2012 συνεχίζεται το ίδιο όργιο φοροδιαφυγής σε όλα τα τουριστικά μέρη, κόβονται οι ελάχιστες αποδείξεις σε ότι έχει σχέση με δωμάτια ενοικιαζόμενα, κέντρα διασκέδασης, μπαρ, εστιατόρια (καλύτερα εκεί) και και και... όλα τα περιστατικά κατασπατάλησης δημόσιου χρήματος και μιζών, κόστους πελατειακού κράτους, προστασίας των κομματικών στρατών στο δημόσιο τομέα, ΔΕΚΟ (από που να αρχίσεις) και και και... κάνει όλα αυτά τα επιχειρήματα περί λάθους συνταγής να ακούγονται αστεία. Γιατί ακόμη και την καλή συνταγή να εφαρμόζαμε, κράτος στην οικονομικη κατάσταση της Ελλάδας δεν μπορεί να σταθεί με όλα τα παραπάνω φαινόμενα. Μοιάζει να θέλουμε αλλάξουμε δλδ την πολιτική της Ευρώπης, της Γερμανίας, της Ευρωζώνης και όλου του συστήματος για να διατηρήσουμε τους αγαπημένους μας φοροφυγάδες στον ιδιωτικό τομέα και τους κηφήνες, τα καταχρηστικά προνόμιά τους και τα 'μεγαλοστελέχη' του Δημόσιου τομέα, ΔΕΚΟ (για τους οποίους δεν ρίχνουμε τις αμοιβές για να μην φύγουν και παν στον ιδιωτικό τομέα... σε ποιον??????).
  Ξέρω πονάει αλλά πριν το παίξουμε Τσε Γκεβάρα του παγκόσμιου οικονομικού και πολιτικού κατεστημένου και αλλάξουμε το ρου της ισορίας, ας μαζέψουμε καμιά αποδειξούλα πρώτα και ας κόψουμε κανένα εφάπαξ των 100+ χιλ. μπας και έχουμε κανένα φράγκο να βάλουμε βενζίνη και ανταλλακτικά στα ασθενοφόρα και τα περιπολικά, και τους ανοίγουμε τα μάτια λίγο αργότερα. Σκέφτομαι συχνά πως είναι να είσαι Γερμανός, Φινλανδός, Άγγλος στέλεχος δημόσιου τομέα με γνώση της ελληνικής κατάστασης και να ακούς τον Έλληνα ομόλογό σου να σου μιλάει για αλλαγή πολιτικής της Ευρώπης και αναπτυξιακές πολιτικές... Που πας ρε κακομοίρη?

  • Kώστας ΜΠ avatar
   Kώστας ΜΠ @ κύριος Χ 23/07/2012 14:03:24

   Και αυτό σχετικό είναι...
   Παραοικονμία και φοροδιαφυγή έχουν όλα , επαναλαμβάνω και εγώ ΟΛΑ, τα κράτη.
   Το ποσοστό της μαύρης οικονομίας στη Γερμανία είναι περί το 12%.
   Είναι θέμα μεγάλο για μας ναι , αλλά ακόμη και οι του ΔΝΤ όπου πάνε παραδέχονται πως για να πιαστεί η φοροδιαφυγή χρειάζονται 4 με 5 χρόνια. Οπότε να τα αφήσουν αυτά. Αυτά είναι δικολαβισμοί.
   Τα νούμερα είναι αμείλικτα: ΑΝ δεν είχαμε ύφεση 7%( του χρόνου οι προβλέψεις είναι για 10!) και ήταν λχ 2 ή 3 θα πιάναμε ή όχι τους στόχους και θα βλέπαμε ξεκάθαρα το πρωτογενές πλεόνασμα; Σε αυτό να δωθεί απάντηση.
   Αλλά δεν έχουν απάντηση. Γιατί η αλήθεια είναι πως ΚΑΜΙΑ ΧΩΡΑ δεν υπέστη το μέγεθος της δημοσιονομικής προσαρμογής που υπέστη η Ελλάδα. Καμία. Και γι'αυτό καμία δεν έχει τέτοια οργιώδη ποσοστά ύφεσης. Και αυτό είναι κατόρθωμα του Τόμσεν. Ο άνθρωπος απέτυχε και δεν έχει το στοιχειώδες θάρρος να το παραδεχθεί. Δειλός.

   • gio avatar
    gio @ Kώστας ΜΠ 23/07/2012 15:27:21

    Σου διαφευγει κατι στην υπολοιπη Ευρωπη δεν υπαρχουν τοσοι πολλοι αυτοαπασχολουμενοι, οι οποιοι και δημιουργουν τη μεγαλη φοροδιαφυγη στην Ελλαδα,πουθενα στην Ευρωπη

   • avanti avatar
    avanti @ Kώστας ΜΠ 23/07/2012 16:17:01

    Που να ήξερε ο Τόμσεν ότι το μεγαλύτερο μέρος της Ελληνικής οικονομίας ήταν κρατικοδίαιτο και μόλις το δημόσιο είπε κύριοι κλείνουμε τις στρόφυγγες κατέρρευσε το σύμπαν? Πιάστηκε στη φάκα ο Τόμσεν και άλλοι, μη γνωρίζοντας ότι στην Ελλάδα ακόμη και τα σκόρδα τα εισάγουμε από την Αργεντινή .............. Το είπε κανένας αυτό στους τόμσεν από την πλευρά ΓΑΠ, Παπακωνσταντίνου & Βανζέλ όταν συζητούσαν τα μνημόνια? Κανένας δεν προετοίμασε την τρόϊκα για τις ιδιαιτερότητες της οικονομίας μας, θα μου πεις εδώ δεν καταδέχονταν να διβάσουν το μνημόνιο, παρεμβάσεις θα έκαναν.....

   • κύριος Χ avatar
    κύριος Χ @ Kώστας ΜΠ 23/07/2012 18:25:49

    Δεν θα διαφωνήσω ότι φοροδιαφυγή και παραοικονομία υπάρχει παντού. Αυτό όμως που συμβαίνει στην Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες είναι άνευ προηγουμένου σε ευρωπαϊκή χώρα. Και δεν είναι μόνο το γεγονός κάθε αυτό το οποίο τέλος πάντως με κάποιους τρόπους πολεμιέται. Είναι η νοοτροπία που το συνοδεύει, όποιος έκλεβε το κράτος, το κοινό ταμείο, εμένα, εσένα, ήταν μάγκας, ήταν το φυσιολογικό να συμβαίνει. Μιλάμε για γιατρούς, μηχανικούς, περίπτερα, μαγαζιά, εστιατόρια, δικηγόρους, υδραυλικούς, ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. Και δεν μιλάω μόνο για αυτούς που ας δεχτώ ότι είναι δύσκολο να τους πιάσεις (είναι πολλοί, δεν μπορούν να τους ελέγξουν όλους κτλ). Μιλάω για τεράστιες επιχειρήσεις τζίρων εκατοντάδων χιλιάδων κάθε βράδυ, οι οποίες ξέρει και το τελευταίος έφηβος από 15 χρονών ότι φοροδιαφεύγουν χοντρά. Λες να μην τα ξέρουν αυτά οι υπεύθυνοι???

    Το ότι αυτό το καλοκαίρι που καιγόμαστε για λεφτά στα δημόσια ταμεία ΔΕΝ γίνονται τα αυτονόητα για τη φοροδιαφυγή στις πιο χοντρές περιπτώσεις δεν είναι δικολαβίστικο φίλε μου. Το ότι δεν στέλνουν έναν, ΕΝΑΝ ρε διάολε υπάλληλο να κάτσει μπροστά από τα ταμεία τους για 5 ώρες την Παρασκευή και το Σάββατο αυτά τα 10 ΠΣΚ δεν είναι δικολαβίστικο. Θες ανικανότητα, θες ανοχή στα φιλαράκια της εκάστοτε εξουσίας τοπικής?? Πάντως ούτε υψηλή πολιτική σκέψη χρειάζεται, ούτε κανέναν Τόμσεν να στο πει. Αν είσαι τόσο άχρηστος να κάνεις τα αυτονόητα, δε σου φταίει ο Τόμσεν, το ΔΝΤ, η Τρόικα, η Μέρκελ.

    Για ύφεση σε ποια ανάπτυξη μιλάς?? Για τα εφάπαξ και τις συντάξεις και τους παχυλούς μισθούς των ΔΥ που γίνονταν σπίτια για τα παιδιά τους, διαμερίσματα, εξοχικά και αυτοκίνητα? Τα οποία εισοδήματα ΔΥ πληρώνονταν με τα δανεικά που έπαιρνε το κράτος κάθε χρόνο για να καλύπτει το έλλειμμά του και γίνονταν κατανάλωση με αρνητικό για τη χώρα ισοζύγιο εισαγωγών-εξαγωγών? Το βλέπεις βιώσιμο αυτό το μοντέλο επ΄ άπειρον? Μου θυμίζεις υπερχρεωμένο καταναλωτή με πιστωτικές και δάνεια που γκρινιάζει γιατί δεν του δίνουν άλλη πίστωση.

    Δεν απέτυχε κανένας Τόμσεν και κανένα ΔΝΤ. Το ελληνικό πολιτικό σύστημα απέτυχε να διαχειριστεί την κατάσταση, να ενημερώσει όσους έπρεπε, να διαλέξει από που θα κόψει και προς τα που θα προχωρήσει.

 16. Pikis avatar
  Pikis 23/07/2012 12:53:01

  Και τον Μέγα Αλέξανδρο να έβαζες με μια στρατιά άχρηστων το απότελεσμα θα ήταν ήττα.

  Οι πολιτικοί έχουν μείνει στην εποχή του ΘΑ και της ακατάσχετης μπουρδολογίας γιατί το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η πορτοφόλα τους. Ξέρει κάποιος έστω έναν πολιτικό-βουλευτή με οικονομικό πρόβλημα ή έστω να ανήκει στη μικρομεσαία τάξη;
  Ούτε δήμαρχο δεν βρίσκεις.
  Οι πιο πολλοί έλαβαν το χρίσμα από πατέρα/μπάρμπα και δεν ξέρουν καν τι είναι το ένσημο. Φυσικά, μπορούν αν μπουρδολογούν ώρες ατελείωτες για υψηλού επιπέδου πολιτική και εθνική αξιοπρέπεια!
  Αυτούς ψηφίζαμε τόσα χρόνια και τώρα που καταλάβαμε τι άχρηστοι είναι...τους ξαναψηφίσαμε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 17. TARAMAS avatar
  TARAMAS 23/07/2012 13:29:02

  Όπως λέει κι Akenaton πιο πάνω, "...μας δόθηκε μια “θεραπεία” ας πούμε δέκα φαρμάκων, από τα οποία τα τρία ήταν σκέτο δηλητήριο. Κι εμείς από την άλλη, “ήπιαμε” τα τρία δηλητηριώδη φάρμακα και τα υπόλοιπα επτά που θα μπορούσαν να μας βοηθήσουν πραγματικά τα αφήσαμε πεισματικά κλεισμένα στα κουτιά τους..."

  Τι να πεις στη τρόικα για την ύφεση στο 7%, θα σου πούνε αφού δεν κάνατε καμία διαρθρωτική αλλαγή. Αντιγράφω από άλλο άρθρο στο Antinews:

  "«Μειώστε τη γραφειοκρατία, με στόχο να μπορούμε ακόμα και μέσα σε μια εβδομάδα ει δυνατόν να ιδρύουμε μια εταιρεία και σας διαβεβαιώνουμε ότι θα φέρουμε επενδύσεις στην Ελλάδα», ήταν το μήνυμα των Ελληνοαμερικανών επιχειρηματιών στον πρωθυπουργός Αντώνη Σαμαρά "

  • abc avatar
   abc @ TARAMAS 23/07/2012 13:44:00

   Γιατί, δεν μπορούν να να ιδρύουνε μια εταιρεία σε 2 μέρες με το Fast track?
   Aν το πρόβλημά τους είναι η γραφειοκρατία, το αναλαμβάνω εγώ. (Η γραφειοκρατία ποτέ στην Ελλάδα δεν εμπόδισε τους Μεγάλους. Μόνο τους μικρομεσαίους...)
   Το θέμα είναι να μας πουν αυτοί, που είναι μέσα στα "μεγάλα κόλπα", σε ποιό νόμισμα θα λειτουργήσουν οι εταιρείες τους στο Ελλάντα.
   Σε Ευρώ, σε Δολλάρια ή σε Δραχμή? Οι ΗΠΑ έχουν καταλήξει επ' αυτού?
   Αν όχι, τι να σου κάνει μόνο του το Ελλάντα?

   • TARAMAS avatar
    TARAMAS @ abc 23/07/2012 14:12:59

    Το Fast track είναι μόνο για > 200.000.000 ευρώ ή >75.000.000 ευρώ+250 θέσεις εργασίας και δε ξέρω στην πράξη κατά πόσο δουλεύει. Αλλά η ανάπτυξη ξεκινά από τους μικρομεσαίους. Δεν ξέρω με τι ασχολείσαι και 'αναλαμβάνεις τη "γραφεικρατία", αλλά η δική μου επαγγελματική ενασχόληση με φέρνει καθημερινά αντιμέτωπο με μύρια αντιαναναπτυξιακά προσκόμματα για ένα ιδιώτη επίδοξο επενδυτή, το απόσπασμα που παρέθεσα ήταν ενδεικτικό. Προχειρότητα στους νόμους και ασάφεια που οδηγούν σε παράλυση ολοκλήρων δραστηριοτήτων, δικαστικές αποφάσεις που εκκρεμούν χρόνια, φορολογικό μπάχαλο, καθυστέρηση στην έκδοση αδειοδοτήσεων με αποτέλεσμα το χάσιμο προθεσμιών υπαγωγής σε προγράμματα, ένα σωρό στρεβλώσεις που κάνουν απρόθυμο τον καθένα να επενδύσει.

 18. δημης avatar
  δημης 23/07/2012 13:38:36

  -ΕΔΩ...,ΑΝ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΟ, ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΚΡΗ ΜΕ ΤΑ ΡΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΤΡΟΪΚΑΝΩΝ.....
  -ΑΣΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΘΕΙΑ ΜΕ...ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟ ΧΑΡΙΣΜΑ...

 19. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 23/07/2012 13:56:09

  Προφανώς μας έμαθαν ως κοινωνία να ασχολούμαστε με φαντάσματα.
  Το Μνημόνιο δεν έφερε την κρίση ούτε θα την λύσει.
  Όσοι πιστεύουν, επικρίνουν ή ασχολούνται με το Μνημόνιο και την Τρόικα προφανώς δεν γνωρίζουν τι συμβαίνει στον κόσμο.
  Όπως κι αυτοί που θεωρούν πως η κρίση ήταν ένα όνειρο, εφιάλτης, μια νύχτα.
  Κι αυτοί που μάντεψαν τι παίζεται...η τρόικα ήλθε να πάρει τα πλούτη μας...Διώχνουμε την Τρόικα...και τρώμε τα πλούτη μόνοι μας...
  Έχουμε και τα ευχολόγια ή τα ευκολόγια! Ανάπτυξη…επενδύσεις…ρευστότητα…Άντε να κάνουμε και λιτανεία μπας και βρέξει Ανάπτυξη….

  Το γεγονός ότι διαδραματίζεται παγκοσμίως αναδιάταξη των οικονομικών και πολιτικών σχέσεων και επιρροών είναι πλέον γνωστό. Δεν χρειάζονται σενάρια συνομοσιολογίας.
  Ας καταλάβουμε πως η εσωτερική υποτίμηση λαμβάνει χώρα σε όλη την Ευρώπη. Η Ελλάδα και οι χώρες της Ν. Ευρώπης εισήλθαν στη φάση της εσωτερικής υποτίμησης άτακτα. Η Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη πειθαρχημένα. Πρόσφατα ακούστηκαν και στη Φινλανδία οι πρώτες φωνές για μείωση των μισθών ως όρος διατήρησης της ανταγωνιστικότητας της παραγωγής.

  Ο στρατηγικός στόχος ταυτόσημος: Η Ευρώπη πρέπει να είναι ανταγωνιστική και το 2025.

  • avanti avatar
   avanti @ Μανιάτης 23/07/2012 16:24:42

   Ανταγωνιστική απέναντι στην Κίνα? Λίγο δύσκολο να επιτευχθεί όταν το Πεκίνο κρατάει με πείσμα υποτιμημένο το γουάν έναντι του ευρώ και του δολλαρίου κατά τουλάχιστον 50%. Για ποιά λοιπόν ανταγωνιστικότητα μιλάμε, όταν Γαλλικές αυτοκινητοβιομηχανίες συνεχίζουν να φεύγουν, η airbus θα πάει ΗΠΑ μεριά, αλλά και ένα σωρό άλλα παραδείγματα συρείκνωσης της Ευρωπαϊκής παραγωγής, κάτι άλλο πολύ σοβαρό ταλανίζει την Ευρώπη...

   • tiramola avatar
    tiramola @ avanti 23/07/2012 16:35:14

    Η λύση είναι εύκολη.
    Απαγόρευση ή κατακόρυφη αύξηση δασμών των εισαγόμενων στην Ευρωπαική αγορά καταναλωτικών προιόντων που θα σημάνει την επιστροφή της παραγωγής τους στην ΕΕ.
    Διαφορετικά η κατιούσα των ευρωπαίων πολιτών θα συνεχίζεται μέχρι να ισοφαρίσει την ανιούσα των Κινέζων.
    Εκτός και αν γίνει κάποιο θαύμα και ξεσηκωθούν οι λαοί της ανατολής ζητώντας επίπεδο ζωής όπως των ευρωπαίων...

   • Μανιάτης avatar
    Μανιάτης @ avanti 23/07/2012 16:53:13

    Τι άλλο;

    Απλά, έχει χάσει την ανταγωνιστικότητά της.
    Η Ευρώπη μπορεί να γίνει μουσείο.

  • abc avatar
   abc @ Μανιάτης 23/07/2012 18:38:51

   O Nόαμ Τσόμσκι σε διαψεύδει. Κατ' αυτόν ο στρατηγικός στόχος είναι
   από την εσωτερική υποτίμηση στην Ευρώπη να προκύψει η Μεγαλύτερη Δυνατή Ποσότητα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ, έτσι ώστε οι 12 Υπερτράπεζες που συγκεντρώνουν πάνω απο το 70% του πλούτου της γής, να αυξήσουν την αναλογία πραγματικού πρός εικονικό χρήμα, μέχρι να νοιώσουν οτι δεν κινδυνεύουν πλέον να σκάσουν άλλες Leehman Brothers. (Η υποτίμηση στην Αφρική, Ασία, Ν.Αμερική δεν άρκεσε. Η επιχειρηθείσα στις ΗΠΑ απέτυχε λόγω FED-Obama και τύπωμα αφειδώς δολλαρίων. Ετσι ήρθε η σειρά της Ευρώπης με πρώτα τα PIIGS)
   Aυτή η αναλογία πρίν την έκρηξη του Νεοφιλελευθερισμού το 1989 (Ρήγκαν-Θάτσερ) ήταν κοντα στο 10% σήμερα έχει πέσει στο άκρως επικίνδυνο 1,5%!!!! (παγκόσμιο ΑΕΠ περί τα 60 τρίς δολ. Χρηματοπιστωτικό-"εικονικό" χρήμα ~4τετράκις εκατομμύρια δολ/έτος!!!
   Eκτός απο τον Τσόμσκι σε διαψεύδει παρακάτω και η avanti. Ανταγωνιστικότητα χωρίς διαγραφή χρεών είναι αδύνατο να ξαναβρεθεί.
   Η λύση είναι μία: ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΧΡΕΩΝ. Ετσι η Υπερφούσκα θα ξεφουσκώσει. Θα ζημιωθούν ελάχιστα οι 12 Υπερτράπεζες και οι 4 οικογένειες που τις κυβερνούν. (Δεν θα το καταλάβουν καν γιατί όλα αυτά χρεώγραφα στοκαρισμένα σε υπόγεια θησαυροφυλάκια είναι).
   Για τα υπόλοιπα 6 δισεκατομμύρια ανθρώπων θα ξεκινήσει μια παγκόσμια ανασυγκρότηση όπως μετά τον Β' παγκόσμιο πόλεμο ...
   Η αυτοί ή εμείς, όπως λέει και το κίνημα κατά της Wallstreet.
   H τo 1% ή το 99%. Δεν υπάρχει μέση οδός.

   • Μανιάτης avatar
    Μανιάτης @ abc 24/07/2012 15:28:06

    Το τραγικό της Πολιτικής έγκειται στο γεγονός πως η πολιτική διάγνωση αυτή καθεαυτή δεν δημιουργεί προϋποθέσεις πολιτικής πράξης.
    Επιπλέον στοιχείο είναι ο διαχωρισμός μεταξύ ιστορικού και πολιτικού υποκειμένου. Το ¨πρωτοποριακό¨ πολιτικό υποκείμενο σπάνια συνδέεται με το ιστορικό υποκείμενο.

    Ο ρόλος του τραπεζικού κεφαλαίου και οι τρόποι λειτουργίας του είναι οι αναφερόμενοι
    από τον Ν. Τσόμσκι.
    Και να φιλοσοφήσουμε βαθύτερα σημειώνω πως το φαινόμενο του χρέους, δημοσίου και ιδιωτικού, είναι η σύγχρονη μορφή άσκησης βίας, χειραγώγησης, καθώς και αναπαραγωγής των υφισταμένων δομών ιεραρχίας, εξουσίας και συμφερόντων. Σχετικά αναλύσεις αμερικάνων κοινωνιολόγων της δεκαετίας του 1950.

    Όπως αναφέρεις: …όπως μετά τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο … Ακριβώς μετά από πόλεμο!
    Υπάρχει κι ο πόλεμος.

 20. Βασίλης Γκιώνης avatar
  Βασίλης Γκιώνης 23/07/2012 14:27:31

  Ο Νικος Πςτρόπουλος,

  έχει απόλυτο δίκιο πιο πάνω!

  Αφενός μεν την ανάπτυξη κι αφετέρου τις ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ μεταρρυθμίσεις (σε Δημόσια Διοίκηση, Δαπάνες, Υγεία, Παιδεία κτλ.) ΔΕΝ τις εμποδίζει καμία τρόικα, κανένα μνημόνιο, καμία Μέρκελ...

  Τις εμποδίζει ο ελληνικός λαός με τη νοοτροπία του, οι συντεχνίες, τα συνδικάτα, οι βολεμένοι, οι κρατικοδίαιτοι (υπάλληλοι και επιχειρηματίες), οι καρεκλοκένταυροι, οι μπαχαλάκηδες, οι κουκουλοφόροι, οι πάσα φύσεως "μεσάζοντες", τα πάσα φύσεως "άσυλα", οι πάσα φύσεως "εργολάβοι", η διαφθορά επιπέδου Σιέρρας Λεόνε, οι πάσα φύσεως "ΠΑΡΑεξουσίες" (Παραπαιδεία, Παρα-υγεία, ΜΜΕ, ΜΚΟ, Βαλλιανάτοι κ.λ.) και οπωσδήποτε και η μεγαλύτερη πληγή που είναι 2-3 εκατομμύρια ΛΑΘΡΟμετανάστες με ΥΠΕΡΟΓΚΟ και δυσβάσταχτο κόστος για το κράτος (και ειδικά για το ΕΣΥ)...

  ΑΥΤΑ εμποδίζουνε την ανάπτυξη στην Ελλάδα, είναι απλά τα πράγματα.

  ΕΑΝ δεν αλλάξουνε αυτά (άλλα να αλλάξουνε κι άλλα να εξαλειφθούνε), είμαστε βαρέλι χωρίς πάτο οσαδήποτε (και απο οπουδήποτε) Δις και να εισρεύσουν στα κρατικά ταμεία!
  Όπως θα έρχοντε έτσι θα φεύγουν και αλλαγή μηδέν (και συνάμα μηδέν εις το πηλίκο)...

  Δεν έχουμε πάει ποτέ στην Ε.Ε να ζητήσουμε οικονομική βοήθεια για τις μεταρρυθμίσεις, να ζητήσουμε τεχνοκρατική βοήθεια για τις μεταρρυθμίσεις κτλ.

  Εμείς πάμε στην Ε.Ε και λέμε:

  "δώστε μας (ξερά) λεφτά, να πληρώσουμε μισθούς, συντάξεις και τους προμηθευτές του Δημοσίου και μάλιστα "έχετε υποχρέωση" να μας δίνετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα ωστε να συνεχίζεται αυτή η κατάσταση"...

  Αυτό λέμε εμείς στους Ευρωπαίους και απορούμε μάλιστα γιατί δεν μας "καταλαβαίνουν"...

  • Μανιάτης avatar
   Μανιάτης @ Βασίλης Γκιώνης 23/07/2012 16:58:28

   Πολύ σωστά!

 21. Emmanuil avatar
  Emmanuil 23/07/2012 14:30:10

  Η ιστοσελίδα σας θάπρεπε να συμβάλλει στην διαμόρφωση ενός θετικού κλίματος στην κοινωνία. Γι' αυτό θα ήταν προτιμότερο να μην χρησιμοποιείτε αριστερίστικες λέξεις που είναι γεμάτες ψευτολαϊκισμό όπως το χαράτσι.

  • Factorx avatar
   Factorx @ Emmanuil 23/07/2012 15:09:35

   ;;;!!!

 22. Emmanuil avatar
  Emmanuil 23/07/2012 15:24:55

  Το χαράτσι κύριε factorx, είναι μια τουρκική λέξη που χρησιμοποιούν οι διάφοροι αριστεριστές στην Ελλάδα, χωρίς να ξέρουν τι ψυχολογικό κακό κάνουν στον κόσμο. Η λέξη σημαίνει την επιβολή άδικων και αβάσταχτων φόρων που γινόταν στην Οθωμανική Αυτοκρατορία που εξουσίαζε πάνω στα μιλετ της. Αυτό ασφαλως το ξέρετε. Είναι όμως χαράτσια οι πολυποίκιλοι φόροι που πληρωνουμε εμείς εδώ στην Γερμανία; Όχι βέβαια, είναι φόροι, που τους πληρώνουμε, τι να κάνουμε. Κανείς δεν λέει, ότι είναι εκβιαστικοί φόροι. Μπορούμε λοιπόν να παρομοιάσουμε την Ελλάδα με την Οθωμανική Αυτοκρατορία;

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ Emmanuil 23/07/2012 17:58:21

   Εννοείς ότι εσείς στη Γερμανία σας πληρώνετε φόρους (στη Γερμανία σας) και ότι εμείς εδώ στο Ελλάντα δεν πληρώνουμε (και δη, πάλι στην Γερμανία σας!); Συνειδητοποιείς τί λες;

   Το δε χαράτσι (και δεν έχουμε κανένα κόλλημα με το άν η ετυμολογία του είναι τουρκική) αποδίδει εξαιρετικά ως όρος τί είναι το τέλος για τα ακίνητα που πληρώνουμε μέσω ΔΕΗ προς το κράτος κι αυτό προς την Γερμανία σου: νοίκι για το σπίτι που μένεις, ακόμα κι αν είναι δικό σου!
   Προτείνεις μήπως κάτι πιο Οργουελικό, για να ηχεί πιο εύηχα;

   Α και πρόσεξε μη με πεις αριστεριστή και γελάσει και το παρδαλό κατσίκι

 23. tiramola avatar
  tiramola 23/07/2012 15:49:14

  Μην απογοητευτείτε μετά την επίσκεψη της τρόικας.Ο ωφέλιμος χρόνος της κυβέρνησης είναι λίγος και τα μέτρα που θα παρουσιάσει ο Στουρνάρας πρέπει να είναι συμβατά με την προγραμματική συμφωνία των τριών που στηρίζουν την κυβέρνηση.
  Φυσικά χωρίς μειώσεις μισθών και συντάξεων και μέτρα τύπου "συγχωνεύσεις οργανισμών με μετατάξεις υπαλλήλων" δεν μπορείς να ικανοποιήσεις καμία δημοσιονομική προσαρμογή όπως αυτή έχει συμφωνηθεί όσα "ισοδύναμα" και να ψάξεις.
  Ας προσγειωθούν κάποιοι λοιπόν και όπως ξεχάστηκε το άλλο "μίγμα" οικονομικής πολιτικής ας ξεχαστεί και η επαναδιαπραγμάτευση, η επιμήκυνση, η απαγγίστρωση ή όπως αλλιώς λεγόταν προεκλογικά...

 24. Dimitris avatar
  Dimitris 23/07/2012 16:28:43

  Η Τροικα και η κάθε τροικα βρίσκουν και τα κάνουν γιατί στην Ελλάδα δεν υπάρχει βούληση από κανέναν για ουσιαστικά μέτρα.
  Στις ΔΕΚΟ οι μειώσεις αποδοχών που έγιναν νόμος του κράτους δεν εφαρμόστηκαν όπως και τόσα άλλα (μείωση κράτους, φοροδιαφυγή, γραφειοκρατία κλπ) που τα συμφωνούμε, τα ψηφίζουμε αλλά ποτέ δεν τα εφαρμόζουμε.
  Και δυστυχώς με τέτοιο πολιτικό προσωπικό, απ'ότι φαίνεται θα φτάσουμε σύντομα στο "σημείο 0".

 25. pissa avatar
  pissa 23/07/2012 17:13:18

  ειλικρινά υπάρχουν ακόμη Ελληνες που 8λέπουν μέλλον με ευρώ και ευρωπαική ένωση των 17 των εξής 5 των 2 ισχυρών της μοναδικής Γερμανίας.
  8γείτε απο τον μικρόκοσμο σας αφήστε τα πολιτικά και μικροκομματικά οφέλη σταματήστε να πιστεύεται σε μεσσιανικές δοξασίες.
  Το ευρώ καταρρέει και μείς περι προγραμμάτων ατομικής σωτηρίας τιρ8άζουμε.!

  • Aδέξιος Δεξιός avatar
   Aδέξιος Δεξιός @ pissa 23/07/2012 22:35:45

   Να εύχεσαι να μη ζήσεις μέλλον με ...δραχμή!

 26. Ιεροφάντης avatar
  Ιεροφάντης 23/07/2012 18:53:16

  Αδέξιε Δεξιέ, πριν από μερικές μέρες, σε σχόλιό μου – οξύ, είναι η αλήθεια – πάνω σε άρθρο του Κώστα Ροδινού, είχες την καλοσύνη να με «στολίσεις» με μια «φιλική» παρέμβαση.

  Σήμερα, η αρθρογραφία σου, περίπου προσιδιάζει σε όσα περίπου είχα υποστηρίξει προ ημερών. Ηπίως μεν, αλλά στο πνεύμα.

  Επειδή είσαι και εσύ έξυπνος, είσαι σε καλό δρόμο...

  • Aδέξιος Δεξιός avatar
   Aδέξιος Δεξιός @ Ιεροφάντης 23/07/2012 22:33:09

   Eίμαι νέος ακόμα και μαθαίνω γρήγορα.
   Ροδινός, Θείος, Ιεροφάντης, Δαναός...
   Εχω καλούς δασκάλους!
   Και ..τζάμπα!

   • Ιεροφάντης avatar
    Ιεροφάντης @ Aδέξιος Δεξιός 23/07/2012 23:28:45

    Χαχαχαχαχαχα, ασ' τα σάπια...

    Σε χαιρετώ.

 27. ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ! ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ! avatar
  ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ! ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ! 23/07/2012 22:21:34

  ΔΑΚΕ ΕΥΔΑΠ - ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΕΠ ΑΟΡΙΣΤΟΝ!
  Συνάδελφοι,


  Η ΔΑΚΕ ΕΥΔΑΠ αποφάσισε να προβεί στην επ΄ αόριστο κατάληψη του κτιρίου της Λαοδικείας από σήμερα στις 20.00, εκεί όπου η Διοίκηση και το Δ.Σ της ΕΥΔΑΠ, χωρίς ίχνος ντροπής, κοροϊδεύοντας και εμπαίζοντας όλο το προσωπικό της ΕΥΔΑΠ, πέρασαν στα κρυφά την απόφαση για την περικοπή των μισθών μας.

  Καλούμε όλο το προσωπικό να στηρίξει και να συμμετάσχει στην ενέργεια αυτή.

  ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ! ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!

  • Aδέξιος Δεξιός avatar
   Aδέξιος Δεξιός @ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ! ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ! 23/07/2012 22:34:46

   Γιατί είναι περιουσία σας και την καταλαμβάνετε;
   Εσείς κυβερνάτε αυτή τη χώρα.
   Αντώνη Σαμαρά,
   κατάργησε τη ΔΑΚΕ και όλους τους χρυσοκάνθαρους συνδικαλιστές του δημοσίου.

  • Μανιάτης avatar
   Μανιάτης @ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ! ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ! 24/07/2012 15:32:05

   Δικό σου το μαγαζί;
   Ζητώ την άμεση παρέμβαση της Δικαιοσύνη για την προστασία της Δημόσιας περιουσίας της οποίας μέτοχος είμαι, όπως κι ο κάθε πολίτης.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.