#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
15/06/2010 06:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αυτό δεν θα είναι νέο κόμμα, αλλά… η σπηλιά του Νταβέλη


29,11 Ευρώ κι ένα μπρίκι.

Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη

Το απλό φανταράκι της παράταξης, που έγινε «αυτόμολος» του ψηλού παιδιού από τη Μινεσότα, κινείται.

Ακούω, ανεπιβεβαίωτα, για κάτι κολοσσούς της πολιτικής που τάχα συναγελάζονται για την Νέα Γελάδα. Αν είναι αλήθεια για μερικούς από αυτούς, τότε αυτό δεν θα είναι κόμμα αλλά η Σπηλιά του Νταβέλη. Πριν γραφτούν, θα μετράνε ο καθένας την παραγραφή του. Και θα εκθέσουνε και την κοπέλα που ‘ναι καθαρή σαν κρύσταλλο Βοημίας. Αλλά πιστεύω πως με τον αδέκαστο χαρακτήρα της και το αλάθητο πολιτικό της ένστικτο, όπως θριάμβευσε ως τώρα, θα προστατευθεί κι απ’ τις κακοτοπιές και τις κακές παρέες.

Ακούω βέβαια πως μερικοί έχουν πικραθεί κι αλληθωρίζουν προς τον «αρκουδιάρη». Σου λέει, άμα δεν βγω, μπορεί να πάρω εκπομπή, να κάνω τα ρεπό του αδελφού του Άδωνι.

Εκεί λοιπόν, τα γειτονόπουλα του Άκη, τα σταυραδέρφια του κυρ Μιχάλη του ξενιτεμένου και χουβαρντά, κάθονται πάνω στο κλαρί και βλέπουν την Πατρίδα που τρεκλίζει και περιμένουν μπας και κλατάρουμε συλλογικώς και μες την αναμπουμπούλα η Τρόικα ζητήσει μπιστικούς και διερμηνείς για να γυρίζουν στις γειτονιές και να φωνάζουν “Achtung! Achtung!”  με το χωνί, εδώ, στο Sϋdbalkanische Gau.

Είσαι άνεργος πρώην συμβασιούχος, συνταξιούχος που τα 600 ευρώπουλα στα κάνανε 400, γιατί παραπάχυνες μπαγάσα κι έρχονται αυτοί να σου πουν ότι οι ανάγκες των καιρών τους τραβάνε από το μανίκι να σε σώσουν. Δεν θέλουν αλλά πρέπει να θυσιαστούν. Οι συνθήκες το απαιτούν. Για σένα, Λαέ. Kι εσύ θα πας σ’ αυτούς, ε;

Θα κάνουμε ένα κουΐζ. Είσαι στεγνός. Άμα σε γυρίσουν ανάποδα και σε τινάξουν, θα πέσουν μόνο τα κλειδιά, ο αναπτήρας κι ένα σπασμένο κουμπί. Αλλά είσαι άνεργος και φαμελιάρης, πολύτεκνος και με προοπτικές επαγγελματικές πιο χλωμές κι απ’ του Μαντέλη. Πουλάς λοιπόν το πατρικό σου στο χωριό, ό,τι σου απέμεινε, αλλά επειδή  στην εγκυκλοπαίδεια στη λέξη «Γκαντέμης» έχουν τη φωτογραφία σου, χάνεις τον χαρτοφύλακα με τα 100.000 του τιμήματος μέσα. Η τελευταία σου ελπίδα. Αποχαιρέτα την.

Ποιος λοιπόν πιστεύεις ότι θα στον επιστρέψει άμα τον βρει:

α) Ο Παλαιοκώστας;

β) Κολλητός του Χριστοφοράκου;

γ) Ο Μπάμπης ο Σουγιάς;

Καταλάβατε τώρα;

Επειδή όμως έχω προβληματιστεί με τα σενάρια που ακούω, θα σας πω την γνώμη μου. Κι επειδή είπαμε, από γαλλικά και πιάνο δεν, θα είμαι λίγο ωμός. Πρώτη φορά μου συμβαίνει.

Τα κόμματα δεν φυτρώνουν σαν τα λάχανα, αδέρφια. Είναι τέκνα της ανάγκης ή και της οργής, συνήθως. Τα δημιουργούν οι συνθήκες κι η βούληση των αληθινών Αρχηγών. Οι προκινδυνεύοντες. Αυτή είναι η ομαλή, φυσική διαδικασία.

Υπάρχει κι η άλλη διαδικασία. Το κόμμα, εν Ελλάδι, άμα καταφέρεις και καβατζάρεις το 3%, είναι καλή μπίζνα.

Κατά πρώτον το κόμμα σε αυτή την περίπτωση θα έχει πλέον επιχορήγηση. Μιλάμε για εκατομμύρια. Ζωντανά. Έχεις λοιπόν φράγκα. Εκτός από φράγκα έχεις μετακλητούς υπαλλήλους, επιστημονικούς συνεργάτες, κάποιο κύρος, προβολή. Είσαι ωραίος, μέσα στα κόλπα και δεν χρειάζεται να δουλεύεις. Κι έχεις ένα δικό σου μαγαζί που δεν στο ενοχλούν εφορίες και λοιποί αδιάκριτοι. Ταξίδια, τραπεζώματα, όλα πληρωμένα. Κι έχεις και μιας πρώτης τάξεως καρτ βιζίτ για να μπαίνεις και να ζητάς χορηγίες, αυγοκόφτες κι εκτυπωτές.

Και βέβαια έχεις κι ασυλία. Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να προκύψει, οπότε αν προκύψει, μπορείς να λες ότι είναι σκευωρία, πολιτική δίωξη κλπ, Ενώ αν είσαι απλώς σπίτι σου, τι θα πεις, ε;

Τα σενάρια που κινούν μερικές λινάτσες είναι ότι θα γίνουν λέει τρία κόμματα στην παράταξη. Γιατί όχι τέσσερα ή πέντε; Τζάμπα είναι κι άμα ήταν εργόχειρο, θα ‘χαν κάνει την προίκα τους κι οι αστεφάνωτες.

Λοιπόν, έχουμε και λέμε: το να είσαι κολαούζος του Κωπηλάτη, του προέδρου της ΜΚΟ «Τι θέλω εγώ μ’ αυτούς τους βαλκάνιους κατσαπλιάδες;» δεν είναι ιδεολογική και πολιτική διαφοροποίηση. Ούτε η πίκα κι η ζοχάδα.

Το προεδριλίκι εν Ελλάδι είναι τζάμπα. Η Ένωσις Εθνικοφρόνων Αρβυλοποιών (ναι, ναι, υπήρχε) είχε κι αυτή Πρόεδρο. Στην Ομόνοια άμα πετάξεις πέτρα πίσω σου ή Σομαλό με ζεμπίλι θα χτυπήσεις, ή πρόεδρο.

Είμαι λίγο πικρόχολος, το ξέρω αλλά από χθες σκέφτομαι ότι εκεί που κρεμούσε ο Κουντουριώτης το σπαθί του, κρεμάνε οι λούγκρες το νεσεσέρ και γυρίζει το μάτι μου ανάποδα. Αλλά στο θέμα μας.

Καιρός να ξεχωρίσει η ήρα από το στάρι και ήδη αυτό γίνεται. Όποιος δεν θέλει να ξαπλώσει στον καναπέ και να πει για τα παιδικά του χρόνια τρίζοντας τα δόντια του, ας κάνει κόμμα. Κι αν γίνουν τρία, ξέρετε, όπως λέει κι ο κυρίαρχος Λαός, πάντοτε από τα τρία το ένα είναι το μακρύτερο, πολύ μακρύτερο.

Επειδή όμως πιστεύω στην πολυφωνία μέσα στην Δημοκρατία, καίτοι ακραιφνής σαμαρικός και φίλος του Μούργου, προσφέρω για το νέο κόμμα, όποιο και να ‘ναι, όποιος κι αν το κάνει, εις ανάμνηση της 29/11, εικοσιεννέα Ευρώ και έντεκα λεπτά. Λαέ μπαμπέση…

Κι επειδή γνωρίζω ότι θα υπάρχουν ορισμένα προβλήματα στον εξοπλισμό των γραφείων, καθ’ ότι ορισμένοι αρχοντάνθρωποι και κιμπάρηδες, δεν δύνανται πλέον, έχουν άσχημα νταραβέρια με το Νόμο, προσφέρω απ’ το υστέρημα μου κι ένα κινέζικο μπρίκι. Για τον καφέ της παρηγοριάς.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΜΑΞΙΜΟΣ avatar
  ΜΑΞΙΜΟΣ 15/06/2010 06:10:29

  ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΘΑ ΜΑΘΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΘΩΡΗΚΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΛΟΥΓΚΡΑΣ , ΣΙΓΑ ΜΩΡΗ ΘΑ ΣΚΙΣΕΙΣ ΤΟ ΚΑΛΣΟΝ
  ΕΝΑΣ ΜΩΡΕ ΕΝΑΣ ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΕ ΝΑ ΠΕΙ ΣΤΟΝ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΕΙ ΜΩΡΕΕΕΕΕΕΕ

 2. nick name@ta lefta iparhoun.gr avatar
  nick name@ta lefta iparhoun.gr 15/06/2010 06:31:52

  Κ.ΚΙΛΤΙΔΗΣ: Μέγας πολιτικός με εκτόπισμα , μεγάλο κέρδος για το κόμμα της Θυγατρός! Κιλτίδης , ογκόλιθος της πολιτικής , πάνω του μπορεί να στηριχτεί όλη η ..νέα Ελλάδα!
  Έλα Ντορούλα έλα πάρε καλή μου και άλλα ..μπάζα πάρετα όλα , αφού δεν απελευθερώθηκαν οι άδειες φορτηγών Δ.Χ. η..απομπαζοποίηση κοστίζει.
  Ο μέγας πολιτικός ανήρ με το..μοσχαροειδές προσωπείο,θα αποτελέσει την κοινοβουλευτική ομάδα της θυγατρός,Παυλίδηδες,Ρουσόπουλοι,Βουλγαράκηδες και σια δεν είναι βουλευτές.Έλα Ελσα παιδί μου μια απόφαση είναι.

 3. GreenHorses avatar
  GreenHorses 15/06/2010 06:47:26

  O Νταβέλης ήταν αγγελούδι μπροστά στα τωρινά...

 4. messinios avatar
  messinios 15/06/2010 06:54:48

  Κομματικά στελέχη της Ρηγίλλης δεν απέκλειαν χθες η αποχώρηση Κιλτίδη να οδηγήσει σε ολική επαναφορά του βασικού εσωκομματικού αντιπάλου του στο Κιλκίς, Σάββα Τσιτουρίδη, ο οποίος είχε τεθεί εκτός ψηφοδελτίων από τον Κώστα Καραμανλή, αλλά ήταν στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά στην Πολιτική Ανοιξη. Από το περιβάλλον πάντως του προέδρου της Ν.Δ. παρέπεμπαν και γι΄ αυτήν την περίπτωση στις αποφάσεις της νέας επιτροπής αξιολόγησης των γαλάζιων υποψηφίων.

  ΕΛΕΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • GreenHorses avatar
   GreenHorses @ messinios 15/06/2010 07:01:15

   ΕΛΕΟΥΤΟΟΟΟΟ

  • μας δουλεύουν avatar
   μας δουλεύουν @ messinios 15/06/2010 07:06:09

   Άλλο φρούτο και αυτός, σωθήκαμε.
   Με τέτοια στελέχη μπορεί να πάει μπροστά η Νέα Δημοκρατία;
   Φέρτε νέους μπροστά, εμείς οι πενηντάρηδες κάνουμε μόνο για οπισθοφυλακή (και άν).

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ μας δουλεύουν 15/06/2010 07:33:15

    Μπερδέψατε τον Τσιτουρίδη με τον Γιώργο Συμπιλίδη.

   • Αληθειες avatar
    Αληθειες @ μας δουλεύουν 15/06/2010 11:22:57

    .....και ομως ο τσιτουριδης θα επιστρεψει και οποιος ειναι απο το κιλκις το ξερει ποοοολυ καλα..περαν του οτι εχει παρει το οκ απο ρηγιλης.!!

    στο κατω κατω...εχει αποδειχθει περιτρανα οτι ειναι καθαρος.Εχετε καμια αμβιβολια? η αλλα στοιχεια που να λενε το αντιθετο??? ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΟΜΩΣ ΟΧΙ ΡΑΔΙΟ ΑΡΒΥΛΑ.

   • Αληθειες avatar
    Αληθειες @ μας δουλεύουν 15/06/2010 11:33:42

    γιατι δεν ρωτατε την ραπτη του πασοκ ποιος της εδωσε το θεμα για θεμα της μεταγραφης??? εεεεεε????

    .

 5. μας δουλεύουν avatar
  μας δουλεύουν 15/06/2010 07:03:41

  Η γνώμη μου είναι ότι δεν αξίζει να πολυασχολούμαστε με τα καμώματα των αυλικών της ξεπεσμένης αυτοκράτειρας.
  Η ίδια είναι 60 χρονών, τί να ξεκινήσει τώρα από την αρχή;
  Καινούργια καριέρα;
  Μήπως πρόκειται να γίνει ποτέ πρωθυπουργός;
  Μάλλον ο προσωπικός εξευτελισμός της της έχει κοστίσει πιό πολύ από όσο θα έπρεπε, ενδεχομένως γιατί της είχαν παραφουσκώσει τα μυαλά.
  Εάν κάνει δικό του κόμμα το μητσοτακέϊκο θα το κάνει μόνο εάν χρηματοδοτείται από σκοτεινούς κύκλους, διότι το μοναδικό που θα μπορούσε (δυνητικά) να πετύχει είναι να καθυστερήσει την έλευση της Νέας Δημοκρατίας στην εξουσία.
  Δεν το βλέπω όμως, είναι δύσκολοι οι καιροί.
  Άρα μάλλον ορφανός θα μείνει ο pigface.

 6. CRAZY DOCTOR avatar
  CRAZY DOCTOR 15/06/2010 07:13:58

  να μιλατε πιο κοσμια για τον κιλτιδη ,γιατι τον εχουμε ψηφισει χιλιαδες νεοδημοκρατες και στις επομενες εκλογες θα μας παρακαλάτε

  • Σαος avatar
   Σαος @ CRAZY DOCTOR 15/06/2010 07:16:48

   Σιγά την προσωπικότητα!!!

  • GreenHorses avatar
   GreenHorses @ CRAZY DOCTOR 15/06/2010 07:26:24

   Γραμμένο σε έχουμε και αυτών και αυτούς

  • νεόπτωχος avatar
   νεόπτωχος @ CRAZY DOCTOR 15/06/2010 07:59:33

   Δεν το ήξερα ότι οι πασόκοι σαν τον τρελλογιατρό ψηφίζουν νεοδημοκράτες στις εκλογές.
   Φίλε crazydoctor, από τον πανικό σου ούτε προβοκάτσια της προκοπής δεν μπορείς να κάνεις.

   • CRAZY DOCTOR avatar
    CRAZY DOCTOR @ νεόπτωχος 15/06/2010 08:08:54

    φιλε αλλαξα κομμα οπως εχω το δικαιωμα να κανω

   • ΒΡΑΧΟΣ avatar
    ΒΡΑΧΟΣ @ νεόπτωχος 15/06/2010 08:13:39

    Σε λίγο θα την "σπας" στον εαυτό σου., χα , χα ,χα...

   • νεόπτωχος avatar
    νεόπτωχος @ νεόπτωχος 15/06/2010 08:14:44

    Φίλε Crazydoctor, σε τιμάει το γεγονός ότι άλλαξες κόμμα, δείχενι ότι είσαι σκεπτόμενος και ψάχνεσαι απλά ελπίζω να μην το έκανες για να βολευτείς πουθενά από το πασόκ.
    Το μόνο που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί υποστηρίζεις τον Κιλτίδη αφού δεν τον ψήφισες.
    Δεν στέκει σαν επιχείρημα και το ξέρεις.

   • CRAZY DOCTOR avatar
    CRAZY DOCTOR @ νεόπτωχος 15/06/2010 08:26:10

    τον κιλτιδη τον στηριζω, γιατι τον τιμήσαν με την ψήφο τους χιλιαδες συναγωνιστες νεοδημοκράτες που τωρα στρεφονται αλλου

   • νεόπτωχος avatar
    νεόπτωχος @ νεόπτωχος 15/06/2010 08:37:00

    Αμ πές μου έτσι να σε καταλάβω.
    Της Θοδώρας είσαι, με πράσινο φερετζέ.
    Μην ντρέπεσαι φίλε μου, κανείς δεν είναι τέλειος.

   • CRAZY DOCTOR avatar
    CRAZY DOCTOR @ νεόπτωχος 15/06/2010 09:21:52

    στη θοδωρα και στον πατερα της δωσατε φιλε 47% και 40%

   • φύγετε επιτέλους avatar
    φύγετε επιτέλους @ νεόπτωχος 15/06/2010 09:48:16

    Μέχρι που καταλάβαμε με ποιούς είχαμε να κάνουμε και τους στείλαμε στο χρονοντούλαπο.
    Forever.

 7. Olympia avatar
  Olympia 15/06/2010 07:24:31

  Γιατί η κυλιόμενη δημοσκόπηση της Ιπποκράτους υπολογίζει τα ποσοστά Ντόρας - Καρατζαφέρη μαζί;
  -Γιατί αυτά δεν ξεπερνούν το 3,5%;;;
  -Γιατί το ΠΑΣΟΚ στεναχωριέται με αυτή την εξέλιξη; Ήττα της "Δεξιάς" δεν είναι;
  -Αφού όπως είπε ο πρωθυπουργός, θα έπαιρνε το 45% (!!!!) αν γινόντουσαν εκλογές. Γιατί κόπτονται τόσο για το ποσοστό της "νεοδεξιάς";

  • CRAZY DOCTOR avatar
   CRAZY DOCTOR @ Olympia 15/06/2010 07:26:25

   το πασοκ θα παρει μεν 45% αλλα η ΝΔ 51%

   • socrates avatar
    socrates @ CRAZY DOCTOR 15/06/2010 08:02:02

    Ah boy, πάει αυτός, απογειώθηκε.
    Another one bites the dust.

  • man8os avatar
   man8os @ Olympia 15/06/2010 08:43:07

   Που ειναι μια δημοσκοπιση?

 8. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 15/06/2010 08:05:20

  Φίλτατε Φαήλο.
  Ας μην ασχολούμαστε πολύ με γιωτάδες φαντάρους. Μονίμως κωλυόμενοι στα μαγειρία θα είναι. Απλά να τους προσέχουμε.

  Αλήθεια, τι γίνεται με το επιτελείο του αρχηγού?
  Επειδή υπάρχει μια αίσθηση αργοπορίας και αφού έχεις σχέσεις με το Μούργο, μετεφερέ του σε παρακαλώ ότι ακόμα και ο Βοναπάρτης αν δεν είχε δίπλα του ένα επιτελάρχη σαν τον Μπερτιέ ή στρατηγούς σαν τον Νταβού, δεν θα είχε επιτύχει τίποτα. Με τον Πανάρα και τον Αβραμό θα κάνουμε χωριό?

  ΥΓ. Έως αν τον ετέρον προσπεσείν (ΧΙΙ ΜΠ)

 9. socrates avatar
  socrates 15/06/2010 08:11:32

  Η κυρία Μητσοτάκη ξέρει πάρα πολύ καλά ότι, εκτός Νέας Δημοκρατίας, όχι μόνο δεν έχει ερείσματα στην κοινωνία αλλά και ότι ο χρόνος είναι σε βάρος της.
  Για να δέσει το γλυκό έκανε και το θανάσιμο λάθος να εξαργυρώσει την υποστήριξη των Γιωργοκάναλων με το Ναί στο σχέδιο καταστροφής της Ελληνικής οικονομίας από τον Παπανδρέου, οπότε η πρώην αυτοκράτειρα είναι καμμένο χαρτί.
  Ο μέσος νεοδημοκράτης ακούει Θοδώρα Μητσοτάκη και σκέφτεται την αποστασία της (θυμήσου ότι έλεγε υποκριτικά ότι θα παραμείνει απλός στρατιώτης) ενώ ο μέσος Πασόκος ακούει Μητσοτάκης και συφιλιάζεται με την άλλη αποστασία του πατέρα της το 1965.
  Άρα ποιός θα ψηφίσει τη Θοδώρα;
  Οι λιγοστοί οπαδοί του καρατζαφέρη;
  Νά και πάλι νά!
  Μία η άλλη μας είναι.
  Η Νέα Δημοκρατία κοιτάει μπροστά, μόνο μπροστά.
  Το παρελθόν δεν αλλάζει έτσι και αλλιώς.

 10. αναρχοδεξιός avatar
  αναρχοδεξιός 15/06/2010 08:36:28

  το μεταπολευτικό πολιτικό σύστημα καταρρέει. οι ελληνικές εταιρίες κατεβαίνουν στην κύπρο όπου η φορολογηση επί των κερδών είναι 10%. η ελλάδα θα καταντήσει τριτοκοσμικη χώρα. όπως λέει κι ο χάρρυ κλυνν "τί τους κοιτάτε ρε?" πιστεύω στον σαμαρά γιατί είναι αριστοτελιστής. θα καθαρίσει τον τόπο και θα εκριζώσει από τις συνειδήσεις των ραγιάδων τις αδελφές και τους σαλτιμπάγκους της σάπιας κλασικής αρχαιότητας. όπως λέει κι ο νίτσε "εσείς τα ανθρωπάκια είστε το σημαδι ότι ο νέος άνθρωπος έρχεται". ο νέος έλληνας είναι καθ' οδόν. προστατέψτε τα παιδάκια κι αφήστε τα να πατήσουν επάνω σας. όχι για να έρθει η μέρα που θα πίνουμε φραπέδες στη βαβυλώνα όπως λένε διάφοροι "εθνικάρες", αλλά για να γίνει η ελλάδα μια χώρα με αξιοπρέπεια. ξεχάστε τον "μέγα" αλέξανδρο και ρίξτε το στη μυθολογία. η μυθολογία είναι η ιστορία μας. δεν είναι τα καταρθώματα των αρβανιτών και των βλάχων.
  μου αρέσει όταν μιλάω σαν σκοτεινός φιλόσοφας.

 11. blue nile avatar
  blue nile 15/06/2010 08:48:20

  Ανέκδοτο...
  Διάβασα στο Παρόν της Κυριακής ότι η Ντόρα ψάχνει για άφθαρτα πρόσωπα να στελεχώσουν το κόμμα της...

  • Dimi avatar
   Dimi @ blue nile 15/06/2010 13:23:06

   @ blue nile

   Με φθαρτό, ληγμένο υλικό, Δεν μπορεί ποτέ να δημιουργηθεί το νέο άφθαρτο..

  • vardarskian avatar
   vardarskian @ blue nile 15/06/2010 15:16:15

   αφθαρτα είναι μόνο τα βαφτιστήρια της τα τελευταία δυο χρόνια. κι αυτό παίζεται...

 12. dexioteros avatar
  dexioteros 15/06/2010 08:52:31

  Ρε παιδιά οταν ηταν υφυπουργός γιατί κανείς δν έγραφε εναντίον του; Τώρα ξαφνικά έγινε μπάζο και είναι για τα σκουπίδια;;;

  ΕΛΕΟΣ στο τέλος θα μεινουμε εμεις κι εμείς. Ας βαλει ο προεδρος μπροστα τις μηχανές μπας και αλλαξουμε πορεία γιατί μονο καθοδο εχουμε μεχρι τώρα.

  Υ.Γ. Οποιος γραφει εναντιον του ΣΑΜΑΡΑ δν ειναι ουτε ΠΑΣΟΚΟΣ ούτε Ντορικός ούτε τίποτα. Είναι απογοητευμένος ΝΔημοκράτης

  • messinios avatar
   messinios @ dexioteros 15/06/2010 08:55:37

   ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΣΤΙΣ 29 ΝΟΕΜΒΡΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΩΣΕΙ ΤΑ 2 ΚΟΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΣΕ ΕΝΑ..ΔΕΝ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ 3!!!

   • TopGunZ avatar
    TopGunZ @ messinios 15/06/2010 08:59:58

    Τον ψηφίσαμε για να καθαρίσει το κόμμα από όσους κάνανε κόμματα μέσα σε αυτό, μην μπερδεύεσαι. Δυστυχώς, όταν ο ξενιστής δίνει αβάντα στα παράσιτα δεν επιβιώνει, βλέπε ΚΚ'Β.

   • τάρας μπούλμπα avatar
    τάρας μπούλμπα @ messinios 15/06/2010 09:47:22

    Ευρυτάνα "Μεσσήνιε", το "εγώ είμαι στρατιώτης της παράταξης" το θυμάσαι;

    Το "δεν θέλω τον τομέα Παιδείας,αλλά την καρέκλα του αρχηγού" το θυμάσαι;

    Τις βλακώδεις προκλήσεις τύπου ¨δεν σχολιάζω δηλώσεις τρίτων" τις θυμάσαι;

    Το "είχα ανηλημένες υποχρεώσεις και δεν μπορεσα να παραβρεθώ" το θυμάσαι;

    Παπαγαλάκια του αποστάτη - αντί να παίζετε με την νοημοσύνη μας βρείτε καμια πραγματική δουλειά γιατι το Πρυτανείο της Οικογένειας έκλεισε..

   • messinios avatar
    messinios @ messinios 15/06/2010 09:54:38

    τάρας μπούλμπα says:
    15/06/2010 at 11:47Ευρυτάνα “Μεσσήνιε”, το “εγώ είμαι στρατιώτης της παράταξης” το θυμάσαι;

    Το “δεν θέλω τον τομέα Παιδείας,αλλά την καρέκλα του αρχηγού” το θυμάσαι;

    Τις βλακώδεις προκλήσεις τύπου ¨δεν σχολιάζω δηλώσεις τρίτων” τις θυμάσαι;

    Το “είχα ανηλημένες υποχρεώσεις και δεν μπορεσα να παραβρεθώ” το θυμάσαι;

    Παπαγαλάκια του αποστάτη – αντί να παίζετε με την νοημοσύνη μας βρείτε καμια πραγματική δουλειά γιατι το Πρυτανείο της Οικογένειας έκλεισε..


    ΜΕΣΣΗΝΙΟΣ 100& ΓΕΝΝΗΜΑ ΘΡΕΜΑ....ΣΑΝ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΟΜΑΡΧΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ...

  • πρασινάλογα avatar
   πρασινάλογα @ dexioteros 15/06/2010 11:07:33

   Α χα χα, πλάκα έχουν οι λιγοστοί εναπομείναντες της μειονότητας χανίων και ευρυτανίας.
   Δεύτε τελευταίον ασπασμόν!
   Αλλάξτε λίγο την κασέτα, έχει γίνει από βαρετή έως ανυπόφορη.
   Εάν φίλεμου προσπαθείς να μας πείσεις ότι τώρα που αναδημιουργείται η Νέα Δημοκρατία χρειάζεται να δίνει σημασία στο κάθε πολιτικό ρετάλι που είχε φυτρώσει γύρω από την κυρία Μητσοτάκη, μάλλον δεν έρεις τί σημαίνει ανασυγκρότηση.
   Ανασυγκρότηση σημαίνει πετάω τα παλιά και τα άχρηστα και συνθέτω τα δυναμικά και τα χρήσιμα.
   Elementary Watson.

 13. φίλος αναγνώστης avatar
  φίλος αναγνώστης 15/06/2010 10:22:05

  Συμφωνα με ασφαλεις πληροφοριες, σημερα το απογευμα υπηρχε εκτενες αφιερωμα στην αποκαλυψη του Αντι για τιμολογια της υποθεσης siemens στο οικονομικο καναλι SBC που συνεργαζεται με το bloomberg. Αυτη τη στιγμη λοιπον, κατα το μοντελο Αρκουδεα, κατεβαινουν οι κεραιες του SBC στον Υμηττο!

  Προσεξτε, δε μιλαμε για καποιο περιθωριακο η πολιτικο καναλι, αλλα για το αμιγως οικονομικο καναλι της χωρας.

  Λέτε καποιοι να φοβούνται μηπως οι αποκαλυψεις του ΑΝΤΙ μεταφερθούν και στη μικρη οθονη ;;;;;

  • anonymous avatar
   anonymous @ φίλος αναγνώστης 15/06/2010 10:44:15

   Αν αυτό συνδέεται είναι πολύ σοβαρό.

 14. Αγανάκτηση avatar
  Αγανάκτηση 15/06/2010 10:31:25

  Αγαπητέ κ.Ροδινέ το θέμα είναι πόσα θα της χώσουν, σε χρήμα και τηλεοπτικό χρόνο, οι διάφοροι νταβατζήδες για να σπρώξει το απόκομμά της. Η μακακία του κόσμου δυστυχώς είναι δεδομένη.

  • Αγανάκτηση avatar
   Αγανάκτηση @ Αγανάκτηση 15/06/2010 10:32:30

   Συγγνώμην, κ. Κρανιδιώτη ήθελα να πω.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Αγανάκτηση 15/06/2010 12:08:43

   Όλα τα "γραμμάτια" κάποτε λήγουν κι όπως΄λέει ο σοφός Λαός "ό,τι ανεβαίνει κατεβαίνει". Εσύ δηλαδή πόσα θα πόνταρες στον Αστραχάν; Ρώτα και τον Βέγγο με τον Μανέλη!

 15. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 15/06/2010 11:33:11

  Κύριε Φαήλο ως συνήθως τα λέτε ...άκομψα αλλά σωστά. Όμως υπάρχει κόσμος που βλέπει τα πράγματα τελείως επιφανειακά και το μόνο που σκέφτεται είναι 'διαλύεται η ΝΔ'. Βέβαια είναι ευθύνη του που δεν ενημερώνεται. Ωστόσο αν θέλουμε να υπάρχει έστω περίπτωση να αλλάξει κάτι στη χώρα, θα πρέπει επιτέλους στη ΝΔ να μην υπάρχει μόνο ένα πρόσωπο, ο Σαμαράς, ικανό να αρθρώσει πολιτικό λόγο. Τόσους μήνες και κανείς άλλος εκεί μέσα δεν ξέρει να ανοίξει το στόμα του και να πει κάτι; Ενώ το ΠΑΣΟΚ ουδέποτε αντιμετώπισε τέτοιο πρόβλημα γιατί έχει ιδεολογία, απλή, εύπεπτη και εύκολα μεταδόσιμη (και επίσης καταστροφική για ένα εθνικό κράτος αλλά δεν είναι αυτό που θέλω να τονίσω τώρα), η οποία ενώνει τα στελέχη του και τα καθιστά ενεργά όχι μόνο σε πράξεις αλλά και σε λόγια. Γιατί τα λόγια συχνά επηρεάζουν τους ψηφοφόρους περισσότερο από τις πράξεις. Άλλωστε κι ο τωρινός πρωθυπουργός βγήκε σε σημαντικό βαθμό επειδή είπε 'Λεφτά υπάρχουν' (εκμεταλλευόμενος βέβαια έτσι τη νοοτροπία και τα πρότυπα που έχουν καθιερωθεί έμπρακτα από το κόμμα του εδώ και 30 χρόνια). Οπότε αν δε δημιουργηθεί το αντίπαλο δέος στη ΝΔ το παιχνίδι είναι χαμένο πολιτικά για πολλά χρόνια. Και δεν μπορεί να προσπαθεί ο Σαμαράς να εξηγήσει π.χ. τι είναι ο κοινωνικός φιλελευθερισμός και τα μοσχάρια στο κόμμα του απλά να τον ακούν (αν το κάνουν κι αυτό) χωρίς να έχουν να προσθέσουν τίποτα απολύτως. Έτσι είναι σα να μιλάει ο Σαμαράς για λογαριασμό ενός κόμματος που δεν υπάρχει. Το είχα ξαναπεί παλιότερα, να βρει σοβαρά άτομα, όχι επαγγελματίες της πολιτικές, αλλά επιστήμονες (όχι καθηγητές πανεπιστημίου, οι περισσότεροι είναι απογοητευτικά δογματικοί και μεροληπτικοί) που να μπορούν να εξηγήσουν με απλά λόγια στον κόσμο τι είναι αυτό που ουσιαστικά διαφοροποιεί τη ΝΔ από τους άλλους. Μόνο η δική του φωνή δε φτάνει. Ο κόσμος σήμερα πείθεται όταν ακούει κάτι να το λένε πολλοί (ας είναι και πολλοί μέσα στο ίδιο κόμμα) κι όχι επειδή το κρίνει και το συγκρίνει με τις υπόλοιπες απόψεις.

 16. πρασινάλογα avatar
  πρασινάλογα 15/06/2010 11:46:05

  Κουίζ:
  Ποιόν είχε καλέσει χθές το βράδυ ο Χατζηπαπαγαλάκης για να αντιμετωπίσει τις αηδίες του Πάγκαλου;
  Ποιόν;
  Το Γιακουμάτο το ρεζίλη, άν είναι δυνατόν!
  Τον άνθρωπο που έλεγε το Δεκέμβρη στα κανάλια ότι μετάνοιωσε που δεν έριξε τον Καραμανλή.
  Και όμως, τυπικά ο Γιακουμάτος είναι νεοδημοκράτης!
  Εάν ο Αντώνης Σαμαράς δεν αλλάξει ρότα και δεν ξεριζώσει τους σπιούνους της Αγίας Οικογένειας δεν κάνουμε τίποτε.
  Περιμένουμε εξελίξεις εντός του Ιουνίου κύριε Πρόεδρε.

  • undercover gpr avatar
   undercover gpr @ πρασινάλογα 15/06/2010 11:52:33

   Ο Μιχελάκης πάντως ξεροκατάπινε κάθε φορά που ο Πάγκαλος του έκανε επίθεση.Πολύ λίγος ο τύπος, το μόνο που ήξερε να πει είναι τα τσιτάτα που αλιεύει από το νετ.

   Ενω θα μπορούσε να τον ισοπεδώσει ο οποιοσδήποτε σοβαρός δημοσιογράφος που κινήται στην ΝΔ ο Μιχελάκης έμοιαζε σαν να τον μάλωνε ο δάσκαλος στην τάξη.

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ undercover gpr 15/06/2010 12:00:24

    "Σοβαρός δημοσογράφος που κινείται στη Ν.Δ."
    Οπως για παράδειγμα, αγαπητέ φίλε;

   • undercover gpr avatar
    undercover gpr @ undercover gpr 15/06/2010 12:15:56

    Έλα ντε! λολ

    Φαντασιακό σενάριο Κώστα μου , όλοι έχουμε δικαίωμα στο όνειρο.

   • undercover gpr avatar
    undercover gpr @ undercover gpr 15/06/2010 12:21:24

    Να πάει ο Φάκτορας , μπορεί να μην είναι ΝΔκράτης (μη με βαρέσεις Φ. δεν προπαγανδίζω ότι και καλά είσαι της ΝΔ) αλλά τα επιχειρήματα κατά των μικροπολιτικών επιλογών του Πασόκ είναι αδιαπραγμάτευτα και δίχως αντίλογο.

  • messinios avatar
   messinios @ πρασινάλογα 15/06/2010 11:53:54

   Δεν βγηκε μονος του βουλευτής...τον ψηφισαν μερικες δεκαδες χιλιαδες απο τους ηρωικους οπαδους της Ν.Δ. του 33,5 %!!Σημερα εχει καταντησει στο 18%....

 17. messinios avatar
  messinios 15/06/2010 11:56:45

  Καλα να τα βαζετε με αυτους που τους μαυρισε ο κοσμος αλλα εσεις τα βαζετε με ολους αδιακριτως τους εκπροσωπους του λαού αρκει να μην ανηκουν στον Σαμαρά.ΕΛΕΟΣ!!!!

  • τάρας μπούλμπα avatar
   τάρας μπούλμπα @ messinios 15/06/2010 12:06:44

   Αρχηγέ, σε πηραμε χαμπαρι. Μην το κουράζεις,άστο

  • nick name@ta lefta iparhoun.gr avatar
   nick name@ta lefta iparhoun.gr @ messinios 15/06/2010 12:34:54

   messinie αν τον θαυμάζεις τόσο πολύ τον Κιλτίδη δεν έχεις παρά να δηλώσεις οπαδός του και να τελειώνεις.Όλους μερικές χιλάδες τους ψήφισαν για να είναι εκεί ,δεν ρωτάς όμως γιατί τους ψήφιασαν; για την μεγάλη τους αξία ή γιατί ανήκαν στην Ν.Δ. του 33,5% , όπως γράφεις ειρωνικά και λόγω κοπής άλλου από ψηφοδέλτιο του Κιλκίς.

 18. Βασίλης avatar
  Βασίλης 15/06/2010 12:25:25

  ΜΗ ΔΙΝΕΤΕ ΑΞΙΑ ΣΤΑ ΡΕΤΑΛΙΑ!

  Η ΚΥΡΙΑ ΗΤΑΝ ΜΑΙΤΡ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ! ΣΤΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ ΤΟ ΨΕΥΤΙΚΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΗΣ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΤΙΑΣΙΔΩΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΕΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΟ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΣΗ. ΑΥΤΟ Ο ΠΟΛΥΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕ ΑΠΟΛΥΤΑ. ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΚΥΡΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ "ΠΡΑΝΤΑ" ΚΑΙ ΤΑ ΑΚΡΙΒΑ ΓΟΥΣΤΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕ ΌΤΑΝ ΤΟΥ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΣΥΜΠΑΣΧΕΙ ΜΕ ΤΟ ΦΤΩΧΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ..

  ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΟΛΛΥΤΗ ΨΕΥΤΙΑ ΕΒΑΛΕ ΣΤΟ ΦΕΡΕΤΡΟ Ο ΑΠΛΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.

  ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΤΟΥΣ.

 19. ΒΡΑΧΟΣ avatar
  ΒΡΑΧΟΣ 15/06/2010 12:49:22

  Φαήλο καλημέρα.
  Όταν γίνεσαι ωμός, γίνεσαι καλύτερος.
  Αλήθεια, το κόμμα του οποίου ηγείται ο Σαμαράς, δεν έχει κανένα στέλεχος που γνωρίζει το ποιόν της Ντορίτας και δεν "ανήκει" σε εκείνην; Κανένα;
  Δεν υπάρχει κανείς για να μιλήσει για τα έργα και τις ημέρες της κόρης του μπαμπά της, επώνυμα και με στοιχεία;
  Τόσο πολύ έχει διαβρωθεί το σύστημα που δεν βρίσκεται ένας να την "στείλει" αδιάβαστη με τα στοιχεία που σίγουρα διαθέτει; Εκτός και αν τα φυλάτε για έκπληξη, στο συνέδριο...
  Εχω την εντύπωση, ότι δεν είναι μόνο η Siemens ,το πρόβλημά της...
  Έκανε και θητεία υπουργού των Εξωτερικών, η γυνή.Και κάποια στιγμή θυμάμαι είχε "διαφωνήσει" εντόνως, με το διπλωματικό σώμα.Εχω την εντύπωση ότι υπάρχουν και άλλα ράμματα για την γούνα της.
  Καλό θα ήταν και δεν κάνω υποδείξεις, να "θυμηθούμε" ορισμένα πεπραγμένα της και πριν ΔΝΤ.Λέω τώρα...Ο Σαμαράς έχει ενημερωθεί από τον Καραμανλή για τις "πρωτοβουλίες" της Ντόρας, όπως πχ για την δήλωση για την αντιβαλλιστική ασπίδα, που την έκανε, ως μη όφειλε; Και τι προηγήθηκε της δηλώσεως; Και τι έγινε μετά την δήλωση; Γιατί οι τρικλοποδιές στον Καραμανλή ήταν συνεχείς και αδιάλειπτες. Ο Καραμανλής δεν νομίζω να ξέχασε, αλλά ο Σαμαράς είναι ενήμερος; Είναι ενήμερος ότι, "δεμένη" στο άρμα ξένων παραγόντων, έκανε δική της εξωτερική πολιτική; Και τι δεσμεύσεις ανέλαβε; Με τι ανταλλάγματα; Μην τα μάθουμε μετά από παρέλευση 30ετίας όπως τα αρχεία του Foreign Office...Εκτός και αν μας τα φυλάτε για έκπληξη.
  Είναι ορισμένα θέματα, ευαίσθητα και το καταλαβαίνω.Αλλά ο ελληνικός λαός δεν έχει δικαίωμα πριν κάνει τις επιλογές του να γνωρίζει, επακριβώς τις συμπεριφορές των Υπουργών του, των Εξωτερικών;
  Γιατί οι θέσεις μας, όσο αφορά την εξωτερική πολιτική, δεν χωράνε "προσωπικές" επιλογές.
  Για την ώρα αυτά.Θα επανέλθω.

  ΥΓ:Κάποια στιγμή θα ήθελα να ακούσω και τις απόψεις σου για την εξωτερική θέση της χώρας και όπως την αντιλαμβάνεσαι εσύ και όπως ο Αντώνης.
  Καλή δύναμη
  Φιλικά
  ΒΡΑΧΟΣ

 20. gatomavros or mavrogatos avatar
  gatomavros or mavrogatos 15/06/2010 13:46:46

  ΔΝΤ ΕΚΚΡΕΜΗ

  http://gataros.blogspot.com/2010/06/blog-post_661.html

 21. Panos Lagopoulos avatar
  Panos Lagopoulos 15/06/2010 16:34:31

  ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ
  ΜΕ ΔΆΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ "ΑΔΕΙΑ ΜΥΔΙΑ"...!
  (ΑΛΛΑ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ,
  ΣΤΟΥΣ ΓΑΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΗΔΕΙΣ ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΟΣΜΟ..)
  (ΜΕΤΡΩ ΤΑ "ΣΤΕΦΑΝΙΑ" ΚΑΙ ΤΟΥΣ "ΕΠΙΚΗΔΕΙΟΥΣ"...)
  ΚΕΡΔΙΣΕ ΚΙΆΥΤΟΣ ΤΟ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΛΕΠΤΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ...
  ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ,
  Ο "ΚΑΡΑΜΠΑΚΑΛΗΣ",
  Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΥΝΗΓΟΣ "ΤΑΛΕΝΤΩΝ" ΚΑΙ "ANTIQUAIRE",
  ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΩΡΕΙ ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ,
  ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΘΕΤΕΙ ΤΗΝ ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΟΥ,
  ΧΩΡΙΣ ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΑΤΙΑ.
  ΜΑΛΛΟΝ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΝΕΜΟΜΑΖΈΜΑΤΑ !!!
  ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΙΣ "ΛΗΓΜΕΝΕΣ ΚΟΝΣΕΡΒΕΣ" ΣΤΑ "ΡΑΦΙΑ" ΤΟΥ,
  ΘΑ ΤΟΝ ΦΥΓΟΥΝ ΚΙ ΆΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΞΙΖΟΥΝ...

 22. sovokai avatar
  sovokai 16/06/2010 07:55:42

  Οταν είμαστε στο παρτυ που παιζόταν τόσα χρόνια εστω και σαν γκαρσόνια δεν μας πείραζε και τόσο,τωρα το θυμηθηκαμε. Εστω και αργα ας είναι.

 23. Λάμπρος Αλυμάρας avatar
  Λάμπρος Αλυμάρας 16/06/2010 23:05:24

  Σειρά, θα έρθει & η σειρά σας, να γίνεται κυβέρνηση,με μαθηματική ακρίβεια,να υποθέσω πως θα αναστηθεί η χώρα? Θα αρθεί το βουλευτικό άσυλο για να είμαστε όλοι ίσοι, όπως ψευδώς λένε ότι είμαστε? Θα υπάρξει δικαιοσύνη χωρίς οπαδικές συμπεριφορές σε κάθε σκάνδαλο? Θα υπάρξει τιμιότητα,φιλότιμο να υπερισχύση η αλήθεια? Για εσάς δεν είναι δεδομένο οτι αν δεν σκύψουμε, να απολαύσουμε τον βιασμό,θα έχουμε άνευ προηγουμένου αντίποινα? Και πρώτος θα εκτελεστεί ο ηγέτης που έχει το σθένος να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της ελλάδος? Αν δεν είναι υποχείριό τους με συνοπτικές διαδικασίες εκτελείται. Έχουν αντιληφθεί οτι είμαστε κουρασμένοι σαν έθνος,& θέλουμε στην πλειονότητά μας, ειρήνη & ξερό ψωμί δεν μας πειράζει,ούτε παιδεία θέλουμε,σαν υπνωτισμένοι, φτάνει να απέχει απο στρατιωτική σύραξη η χώρα. Οι απειλές τους πιάνουν τόπο. Ελπίζουμε & στον ανέλπιστο απο μηχανής θεό για λύπηση, χέσε μέσα. Δύο ποιήματα αντιπροσωπεύουν τις σκέψεις μου τώρα.
  Μόνο η επιστροφή της σκέψης
  στην αρχή της θα ολοκληρώσει την σκέψη.
  Μόνο η επιστροφή της δράσης
  στην πηγή της θα ολοκληρώσει την δράση. Allen Ginsberg
  Εγκώμιο στη μάθηση. Μπέρτολτ Μπρέχτ
  Μάθαινε και τ' απλούστερα! Γι' αυτούς
  που ο καιρός τους ήρθε
  ποτέ δεν είναι πολύ αργά!
  Μάθαινε το αβγ, δε σε φτάνει, μα συ
  να το μαθαίνεις! Μη σου κακοφανεί!
  Ξεκίνα! Πρέπει όλα να τα ξέρεις!
  Εσύ να πάρεις πρέπει την εξουσία.
  Μάθαινε, άνθρωπε στο άσυλο!
  Μάθαινε, άνθρωπε στη φυλακή!
  Μάθαινε, γυναίκα στην κουζίνα!
  Μάθαινε, εξηντάχρονε!
  Εσύ να πάρεις πρέπει την εξουσία.
  Ψάξε για σχολείο, άστεγε!
  Προμηθεύσου γνώση, παγωμένε!
  Πεινασμένε, άρπαξε το βιβλίο: είν' ένα όπλο.
  Εσύ να πάρεις πρέπει την εξουσία.
  Μην ντρέπεσαι να ρωτήσεις, Σύντροφε!
  Μην αφεθείς να πείθεσαι
  μάθε να βλέπεις συ ο ίδιος!
  Ό,τι δεν ξέρεις ο ίδιος
  καθόλου δεν το ξέρεις.
  Έλεγξε το λογαριασμό
  εσύ Θα τον πληρώσεις.
  Ψάξε με τα δάχτυλα κάθε σημάδι
  Ρώτα: πώς βρέθηκε αυτό εδώ.
  Εσύ να πάρεις πρέπει την εξουσία.
  Να ΄σαι καλά Φαήλο.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.