#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
07/12/2010 00:20
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αυτοί φεύγουν ....Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη

Αδέρφια, θα σας την πω την αμαρτία μου. Κάθε φορά που μου την «πέφτει» κανένα εκ των γνωστών μπατιρημένων συγκροτημάτων, νοιώθω ένα ρίγος αναγνώρισης.

Άμα σε βρίζουν αυτοί, καλά περπατάς.

Άδικο πάντως να βαράς τους εντολοδόχους. Κουκιά τρώνε, κουκιά μαρτυράνε. Στο μεροκάματο τα παιδιά, σαν οικοδόμοι με το πηλοφόρι. Φαντάζομαι, πως όσοι κάνουν την βρωμοδουλειά κι έχουν λίγη συνείδηση θα στριφογυρνάνε λίγο στο μαξιλάρι. Απ’ την άλλη, όσοι δεν έχουν συνείδηση, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η μισθοφορία είναι επικίνδυνο επάγγελμα…

Τα αφεντικά όμως είναι το ζήτημα.

«Αφεντικά», που λέει ο λόγος. Θα εξηγηθώ.

Δεν είναι κακό να ‘σαι βλαχάκι. Πάντα συνεννοούμαι μια χαρά με τους αληθινούς χωριάτες ή τα παιδιά της Δυτικής Όχθης και του Πειραιά, τους απλούς ανθρώπους, όπως εγώ, που φέρουν την καταγωγή και την κοινωνική τους θέση ως παράσημο. Αντίστοιχα το ίδιο καλά συνεννούμαι με τους ελάχιστους αληθινούς αστούς, που ‘χουν παιδεία, αληθινή ευγένεια κι αρχές.

Εγώ αυτό είμαι, τρία τέταρτα αρβανίτης εκ Κρανιδίου και Μαυρομματίου Βοιωτίας ορμώμενος κι ένα τέταρτο αιγαιοπελαγίτης, από τη Μυτιληνιά γιαγιά. Στον Κορυδαλλό γεννήθηκα, μεγάλωσα και μένω. Δεν πήγα στο Κολλέγιο αλλά στο Γυμνάσιο Αρρένων Κορυδαλλού και στο 1ο Λύκειο, στην Πλατεία Ελευθερίας. Δεν πήρα LLM, PhD, στο Αριστοτέλειο τελείωσα και βγήκα αμέσως στον πόλεμο της μαχομένης στην Ευελπίδων, γιατί πριν καλά καλά ξεσυνηθίσω τ’ άρβυλα βγήκε η κοράκλα μου, η πρώτη, που τώρα είναι 1,72 κι ύστερα κι η μικρή, που αν μας βάλεις δίπλα – δίπλα τα γονίδια-καρμπόν σου βγάζουν τη γλώσσα. Φάρος μου το παράδειγμα των γονιών μου. Αγωνίζεσθαι.

Το πρόβλημα υπάρχει λοιπόν άμα ο άλλος είναι βλαχάκι, που μιλάει τ’ αγγλικά σαν χωροφύλακας της τουριστικής αστυνομίας του ’60, κι υποδύεται τον εγχώριο Χήρστ από την «Γκαντζολία».

Τα «προβλήματα χαρακτήρος», που λέγαμε στο στρατό, είναι συνήθως ορατά δια γυμνού οφθαλμού κι ακόμη κι αν τα ‘χεις κονομήσει και διαφημίζεις από το ΜΜΕ μαγαζί σου βούτυρα ή οδοντόκρεμες, άμα είσαι καρμίρης, είσαι καρμίρης. Μπορεί να πας με πόρσε στον γάμο σου αλλά η πνευματική ένδεια είναι εκεί, σαν λεκές στην ιταλική γραβάτα σου. Όσο γκλαμουριάρης κι αν το παίζεις, κατά βάθος είσαι πάντα ένας λιγούρης, που όχι μόνον δεν μιλάει Αγγλικά, μικρό το κακό, αλλά δεν σκέπτεται κι Ελληνικά.

Ένας πεσσιμιστής φίλος έλεγε «η Ελλάδα έπρεπε να ‘ναι αυτοκρατορία ή να μην είναι τίποτα». Δεν συμφωνώ αλλά ξέρω τι εννοεί.

Εδώ, στην χώρα των ανυπότακτων Ρουμ, όπου ο Λαός υποψιάζεται το Κράτος και το Κράτος τον Λαό, κάθε ψιλοεκβιαστής και γλείφτης, με την πλάτη ενός μπετατζή και μιας αδερφής μπορούσε να γίνει παράγοντας του δημοσίου βίου και να διαμορφώνει εν μέρει την κοινή γνώμη.

Δίχως πνευματική ακεραιότητα, δίχως αξιοπρέπεια, χωρίς κανένα εσωτερικό μεγαλείο, με το βλέμμα στραμμένο όχι στους μακρινούς ορίζοντες και τις απάτητες κορφές αλλά στην τσέπη του, ο κάθε χαλιαμάγκουρας υποδύεται την σημαίνουσα προσωπικότητα, ακόμη κι αν δεν ξέρει να μοιράσει δυο γαϊδουριών άχυρο.

Ως πρόσφατα την είχανε καλά, γιατί είχανε τσιμεντώσει ένα ωραίο κατάδικο τους ολιγοπώλιο στην ενημέρωση.

Ειδικά στα ηλεκτρονικά ΜΜΕ το κράτος πήγε να κάνει μια κουτοπονηριά. Τους άφησε σε θεσμική εκκρεμότητα για να τους εκβιάζει με τις άδειες αλλά αυτοί γιγαντώθηκαν και απέκτησαν τέτοια επιρροή, που στο τέλος αυτοί εκβίαζαν το κράτος.

Τα περισσότερα από τα μέσα τους είναι παθητικά για χρόνια ή έρχονται φόδρα πανί. Είναι όμως υποστηρικτικά μέσα γι’ άλλες δουλειές. Δημόσια έργα, προμήθειες. Από δρόμους και στάδια, μέχρι όπλα και ενέργεια.

Οι εκβιασμοί γίνανε κανόνας. Επιλεκτικές και συντονισμένες επιθέσεις για «φρονηματισμό» πολιτικών, για συντριβή ενός και προώθηση άλλου ή πίεση για την ανάληψη έργων και προμηθειών. Στημένες «δημοσκοπήσεις», ελεγχόμενες αποκαλύψεις.

Ο κάθε μεγαλοσχήμονας με λίγο ή και πολύ χρήμα προς τα ανεξάρτητα κι αδέκαστα ΜΜΕ, αναλόγως τον βαθμό της καψούρας του, μπορούσε ακόμη και να προμοτάρει την γκόμενα του στον πολιτικό στίβο.

Οργανωμένες «δολοφονίες προσωπικότητας» λάμβαναν χώρα καθ’ εκάστην για να εξυπηρετηθούν από μικροσυμφέροντα μέχρι υπερατλαντικές εντολές.

Οι πολίτες αλλά και οι πολιτικοί, όσοι δεν ήταν διατεθειμένοι να γίνουν πουτάνες του συστήματος, ήταν ανυπεράσπιστοι. «Μην τα βάζεις μ’ αυτούς», η συνηθέστερη παραίνεση.

Αυτό που έστησαν όμως ήταν μια Ύβρις.

Αλαζόνες, αγράμματοι και κοντόφθαλμοι, πρόθυμα αγόρια που γέρασαν και νεόκοπα βλαχάκια του Κολωνακίου, τυχοδιώκτες αεριτζήδες ή αναβαπτισμένοι πράκτορες και γιοι προδοτών, αδίστακτες τάχα μου αριστερές κοκότες, νόμισαν πως η σκοτεινή εξουσία τους θα κρατήσει για πάντα.

Ώσπου τους τα γάμησε όλα η «επανάσταση του πυριτίου», όπως την έλεγε ο Σρεμπέρ πριν πολλά χρόνια στην «Παγκόσμια Πρόκληση».

Το πυρίτιο, αν δεν το ξέρετε, είναι η βάση για τα ηλεκτρονικά κυκλώματα. Οι υπολογιστές έφεραν το διαδίκτυο και το διαδίκτυο συνέτριψε τα τείχη του πρωτόγονου ολιγοπωλίου τους στην ενημέρωση.

Δεν μπορούν πια να κρύψουν πράγματα. Δεν μπορούν να διαπομπεύουν πια ανενόχλητοι τίμιους ανθρώπους. Μπορούν να το προσπαθούν αλλά πλέον παίρνουν και την απάντηση, που η δημοσίευση της δεν εξαρτάται πια από το κέφι τους. Βλέπουν πια και τις δικές τους πομπές φάτσα κάρτα στις οθόνες των υπολογιστών.

Οι πριμαντόνες των νταβαντζήδων της «ενημέρωσης», δεν έχουν πια την αποκλειστικότητα της μαζικής επικοινωνίας με το Λαό.

Ο καθένας από σας κρατάει το πολυβόλο του πληκτρολογίου του.

Το antinews και όλος ο υπόλοιπος αντάρτικος στρατός του διαδικτύου ενοχλεί. Καρφί στο βρώμικο μάτι τους.

Γιατί αυτοί φεύγουν κι εμείς ερχόμαστε.

Θα δείτε πολλές επιθέσεις, όχι μόνο στην ηλεκτρονική αετοφωλιά του ανυπότακτου Φάκτορα αλλά στον καθένα από σας, που κάνει κόσκινο με τις ριπές του πληκτρολογίου του την ήδη κουρελιασμένη αξιοπιστία τους.

Ξέρετε όμως τι θα είναι; Οι τελευταίοι σπασμοί τους.

Ο ένας μετά τον άλλο, οι συγκεκριμένοι, θα κλείσουν, αφού πρώτα εκβιάσουν, γλείψουν, απειλήσουν. Θα μοιράσουν σαρδέλες, πετσέτες και νάϋλον κομπινεζόν, θα εκλιπαρήσουν για κρατική διαφήμιση, να μπουν στο ΕΣΠΑ, στο Ταμείο Συνοχής, στο Ταμείο Ανεργίας. Θα απολύσουν, θα λιγοστέψουν σελίδες και θα κόψουν την «μαϊμού» κυκλοφορία στα πραγματικά της μέτρα αλλά δεν θα επιβιώσουν.

Γιατί; Γιατί είναι ανίκανοι να κάνουν αληθινή, έντιμη ενημέρωση. Χρόνια εκβιασμούς έκαναν και παραπληροφόρηση. Προμοτάρανε τις μπίζνες τους και τις μπίζνες άλλων με το αζημίωτο. Τώρα, τέρμα τα δίφραγκα. Το δημόσιο το φαληρίσανε και ο ιδιωτικός τομέας θέλει αληθινή επιχειρηματικότητα κι όχι νταβαντζηλίκι. Πώς να επιβιώσουν;

Τώρα είναι η εποχή του Φάκτορα, οι καιροί ανήκουν στο Αλλενάκι, τον Strange Attractor, την Olympia, το Taxalia, την Μποτίλια στο Πέλαγος, τον Αρχαιοπτέρυγα, το Δεξί Εξτρέμ, τον Αναρμόδιο Θράκα, τον Νταντόν, τους Βαψομαλλιάδες, τον Προφήτη κι όλους τους αναιδείς του θαυμαστού καινούργιου κόσμου, που ακόμη είναι άναρχος αλλά έτσι ήμασταν πάντα οι Έλληνες: αναρχοπατριώτες.

Κι όπως κάποτε, έτσι και τώρα θα διαμορφώσουμε εν πορεία τον τρόπο, που σίγουρα θα είναι, είναι ήδη, άλλος από την σάπια αφύσικη ιεραρχία των επιτήδειων.

Κάθε δε φορά που οι εν λόγω με κατηγορούν ότι είμαι από τους πιο σκληροπυρηνικούς σαμαρικούς, είναι άλλη μια «σαρδέλα» γι’ άλλο ένα εξάμηνο στο μέτωπο. Να, πλάκα τα ‘χω τα γαλόνια και να ‘ναι καλά οι άνθρωποι. Κι έχουν κατά βάση δίκιο, γιατί είμαι όσο αυθάδης, αγενής και σκληροπυρηνικός λένε κι ακόμη παραπάνω. Έτσι είναι οι ιδέες, άμα δεν είναι σκληρές δεν διεισδύουν στην μουρόχαυλη βιοχλαπάτσα που άφησε ως δύσοσμη κληρονομιά η «Ήρωες Πολυτεχνείου Α.Ε.». Κρεμάσανε μπάκα, βάφουν το μαλλί, χλαπακιάσανε κονδύλια, επιχορηγήσεις, διήφθειραν την κοινωνία οριζοντίως και καθέτως, διέλυσαν δημόσιο κι ιδιωτικό τομέα. Υπηρέτησαν όλους τους αφέντες κι οδήγησαν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού, χέρι – χέρι με τους ενοχικούς «δεξιούς» της μεσαιοχωρίτικης «επικοινωνίας» και θα κάτσουμε εμείς σήμερα, με την ελευθερία, την ανεξαρτησία και την ευημερία των Ελλήνων στο τσιγκέλι, να παίζουμε τις κουμπάρες;

Νομίζουν ότι θα ανταλλάσσουμε κακιούλες και φιλοφρονήσεις ως αντίδικοι δικηγόροι στο Μονομελές και μετά θα πηγαίνουμε στη «Βιβλιοθήκη» όλοι μαζί να μοιράσουμε παιχνίδι και λάφυρα στην καμπούρα του Λαού;

Συγγνώμη παίδες, αλλά όχι εμείς.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 07/12/2010 00:22:53

  Καταπλίκτικ!!!!
  Φαήλε, ίσως το καλύτερό σου έβερ! Μπράβο.
  (Μήπως λείπει κάτι απ` το τέλος όμως;)

 2. Orestios avatar
  Orestios 07/12/2010 00:26:20

  Φαήλε, ποιός είναι ο εκδότης που τραγουδά τον Ντούτσε?

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ Orestios 07/12/2010 00:30:06

   «Κύριοι, εγώ δεν πάω με άντρες. Χαίρετε!»

   Η απάντηση μας στα μαγειρεία της διαπλοκής.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Orestios 07/12/2010 00:32:35

   Σ' έχασα, τί εννοείς;

   • Orestios avatar
    Orestios @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 07/12/2010 00:36:15

    Υπάρχει ένας εκδότης που πριν από κάθε ραντεβού, για να χαλαρώσει, τραγουδά το "βάζει ο Ντούτσε την στολή του"
    χο! χο!

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Orestios 07/12/2010 00:54:45

     Πλάκα κάνεις!!

     • Orestios avatar
      Orestios @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 07/12/2010 01:24:23

      Καθόλου.

 3. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 07/12/2010 00:27:19

  ...κάθε ψιλοεκβιαστής και γλείφτης, με την πλάτη ενός μπετατζή και μιας αδερφής μπορούσε να γίνει παράγοντας του δημοσίου βίου και να διαμορφώνει εν μέρει την κοινή γνώμη... Η οικονομική και πολιτική και πολιτιστική ιστορία, 1990-2010.

  ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ

  • loretta avatar
   loretta @ archaeopteryx 07/12/2010 19:37:22

   χαχα ναι ναι κατι βολιωτικα παιδια....εκ παρισιων

   • Orestios avatar
    Orestios @ loretta 07/12/2010 19:40:56

    χιχιχιχιχι

 4. ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ avatar
  ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ 07/12/2010 00:35:09

  Εξαίρετο άρθρο, λέει πολλά με τον τρόπο που πρέπει. Μην τους αφήνετε σε ησυχία, αποδομήστε τους αποδομητές!

 5. danaos avatar
  danaos 07/12/2010 00:49:16

  "Τώρα είναι η εποχή του Φάκτορα, οι καιροί ανήκουν στο Αλλενάκι, τον Strange Attractor, την Olympia, το Taxalia, την Μποτίλια στο Πέλαγος, τον Αρχαιοπτέρυγα, το Δεξί Εξτρέμ, τον Αναρμόδιο Θράκα, τον Νταντόν, τους Βαψομαλλιάδες, τον Προφήτη κι όλους τους αναιδείς του θαυμαστού καινούργιου κόσμου, που ακόμη είναι άναρχος αλλά έτσι ήμασταν πάντα οι Έλληνες: αναρχοπατριώτες."
  " Υπηρέτησαν όλους τους αφέντες κι οδήγησαν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού, χέρι – χέρι με τους ενοχικούς «δεξιούς» της μεσαιοχωρίτικης «επικοινωνίας» και θα κάτσουμε εμείς σήμερα, με την ελευθερία, την ανεξαρτησία και την ευημερία των Ελλήνων στο τσιγκέλι, να παίζουμε τις κουμπάρες;"
  Τα σέβη μου Φαήλε! Τσακίζεις κόκκαλα!Τρέμουν σου λέω! Μια απ'τις καλύτερες αναρτήσεις!

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ danaos 07/12/2010 00:56:17

   Τελικά ο Θράξ είναι ή δεν είναι ο Γιακουμάτος; Μπερδεύτηκα.

   • danaos avatar
    danaos @ Strange Attractor 07/12/2010 01:07:11

    Όλοι μπερδεύονται!Και μην τον ενοχλείς τέτοια ώρα!Ησυχάζει!

 6. nick avatar
  nick 07/12/2010 00:53:12

  Έγραψες Φαήλο για ακόμη μια φορά... Κέντημα. Ζωγραφιά.
  Εύγε.

 7. Ναυτάκι avatar
  Ναυτάκι 07/12/2010 01:09:58

  Οπως πάντα πυρά "επί" του στόχου.
  Αλλά (αυτό το ρημάδι το αλλά) οι νταβατζήδες επιβιώνουν διαχρονικά γιατί υπάρχουν π0υτ@νες για να τους συντηρούν. Ολοι αυτοί δε τρέφονται απο τους ¨πελάτες" τους.
  Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολύ. Οχι μόνο από τους αναρχοπατριώτες, από ολους τους πατριώτες

 8. o βουνίσιος avatar
  o βουνίσιος 07/12/2010 01:15:01

  Οι εξελίξεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο επιβεβαιώνουν την άποψη που λέει ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου σκόπιμα επέλεξε να βάλει τη χώρα σε περιπέτειες για να εξυπηρετήσει- επιταχύνει μέσω της κρίσης του χρέους την… παγκοσμιοποίηση!.
  Το γεγονός ότι ποτέ δεν επιδίωξε τη συναίνεση για την οικονομία όταν ήταν στην αντιπολίτευση ενισχύει ακόμη περισσότερο την άποψη αυτή.
  Κατά τη γνώμη μου η ΝΔ μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει σκληρή αντιπολίτευση.
  νομίζω ότι χρειάζεται.

  1. να προχωρήσουν γρήγορα οι αναγκαίες αλλαγές στο κόμμα, υπάρχουν πολλοί "λαθρεπιβάτες", οι οποίοι δημιουργούν σύγχυση και μπερδεύουν την κοινωνία, καθένας πρέπει να ξεκαθαρίσει τη θέση του.
  2. ανεξάρτητα από το τι θα αποφασιστεί για επιμήκυνση κτλ η ΝΔ πρέπει να ζητήσει σύντομα εκλογές.

 9. man8os avatar
  man8os 07/12/2010 01:19:36

  Εγραψες Φαηλε εξαιρετικο αρθρο.
  ΥΓ: Λες να δημοσιοευσουν και αρθρα σου σε καποια αλλη εφημεριδα την επομενη φορα που θα σε θυμηθουν?
  (Θα παρω τα ΝΕΑ την αλλη Κυριακη μηπως σε εχουν) :)

 10. Θοδωρής Λακεδαιμόνιος avatar
  Θοδωρής Λακεδαιμόνιος 07/12/2010 01:24:02

  Έγραψες κομμάντο!!!!Ετσι είναι..."Οταν ο κύβος ερρίφθει,η θέλησή μας έθραυσε όπισθεν μας τας γεφύρας..."Μην τους αφήσεις σε χλωρό κλαρί!!!!!!!!!!

 11. Γιωργος Χ avatar
  Γιωργος Χ 07/12/2010 01:25:55

  Αφιερωμένο στον Φαήλο και τους υπόλοιπους αναρχοπατριώτες φίλους...

  http://www.youtube.com/watch?v=KvtKJQunnAI&feature=player_embedded

  • factorx avatar
   factorx @ Γιωργος Χ 07/12/2010 01:28:06

   καλό

   • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
    ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ factorx 07/12/2010 09:47:33

    Sex Pistols LIVE !!! Αθηνα , Καραισκακη, 17 Ιουλιου 2008.
    http://www.filefactory.com/file/b496d96/n/16072008039.mp4
    !!!!!!!!!!!!!!!

    ΠΠ

    • Γιωργος Χ avatar
     Γιωργος Χ @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 07/12/2010 15:15:46

     Άρχοντας...

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ Γιωργος Χ 07/12/2010 09:12:00

   ααααχ τι μου θυμησες !!! Πηγα στη συναβλια ξερεις !!! μονος μου ! πανικος στο Καραισκακη. 2.30 ωρες επαιξαν. Δεος. Κολαση. Εφαγε κ ενα μπουκαλι ο Ροττεν και ματωσε το μετωπο... δε μασησε.. ειπε " εγω ειμαι φιλος σας μαζι σας και οχι εχθρος σας.. ΠΑΜΕΕΕ!!"
   Θα βρω το βιντεο ( κουνημενο... ) και θα το ανεβασω!!

   ΠΠ

 12. O Chazos tou Choriou avatar
  O Chazos tou Choriou 07/12/2010 01:29:58

  Ευγε ! Να τυπωθει και να μοιρασθει σε φειγ-βολαν !!!!

 13. Γιωργος Χ avatar
  Γιωργος Χ 07/12/2010 01:30:01

  Τhis is what you want... this is what you get

 14. Αφροδίτη avatar
  Αφροδίτη 07/12/2010 02:02:05

  Άναψες το φυτίλι, τους τίναξες στον αέρα και πλήρωσες σαν κιμπάρης και τα έξοδα της εξόδιας ακολουθίας, των αρχιερέων της διαπλοκής των Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης. Υπέροχος αποχαιρετισμός!
  Τέτοια περιποίηση για την υστεροφημία τους, οι μέχρι τώρα διαμορφωτές της κοινής γνώμης, δεν θα πρέπει να έχουν απολαύσει ξανά. Κι από αύριο Φαήλο, θα μαζεύεις τα παράσημα που θα σου απονείμουν ως δώρο, μέσα από τις κιτρινιάρικες αναιμικές φυλλάδες τους!
  Εμείς εδώ στο ήδη πολυδιαφημιζόμενο antinews, από το ΔΟΛιο έντυπο, θα έχουμε τη χαρά και την τιμή να σχολιάζουμε με καμάρι τα απονεμηθέντα παράσημά σου. Σκέτη απόλαυση, να είσαι καλά και εξαιρετικά καλά πηγαίνεις, γι αυτό δεν σε ξεχνάνε ποτέ!

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Αφροδίτη 07/12/2010 19:23:58

   Δεν πειράζει, το 'χουμε ξαναπεί: αν δεν υπήρχαν αυτοί, πώς θα ξεχωρίζαμε εμείς;

 15. kiki avatar
  kiki 07/12/2010 07:26:49

  Καλο , πολυ καλο.
  Μπραβο παλληκαρι μου, νασαι καλα, να τους τα λες , να τους τα λεμε, και που θα παει , θα τους αναγκασουμε να σκασουν, επιτελους.
  Οσο για τους εμμισθους κονδυλοφορους, και αυτοι ξεκινησαν απο τα χωρια τους , χωρις πολλες γνωσεις , αλλα πιασανε την καλη, και ξεχασανε απο που ηρθαν ,και που θα καταληξουν.Στην χωματερη , εκει ανηκουν .
  Και ας καναν βιλλες, και ας καπνιζουν πουρα , και ας κανουν κρουαζιερες με τα σκαφη τους , στην συνειδηση του ελληνικου λαου , στην χωματερη ανηκουν.
  Νασαι καλα. Συνεχισε.

 16. ΚΡΙΤΩΝ avatar
  ΚΡΙΤΩΝ 07/12/2010 08:25:24

  Φίλε Φαήλο νάσαι πάντα καλά.
  Ο ΓΑΠ και τα στρατιωτάκια του ΜΜΕ μπλοφάροντας παίζουνε τα τελευταία τους χαρτιά ή αν θέλεις δίνουν τα ρέστα τους.
  Μπλοφάροντας επιτίθενται για να κερδίσουν χρόνο.
  Το τσουνάμι έρχεται, οι παγκοσμιοποιητές δεν έχουν να προτείνουν τίποτα, το πρόβλημα όμως γυρεύει την λύση του.
  Η στιγμή που ο κάθε γερμανός θα βρει τον ..... "Έλληνά" του δεν απέχει πολύ ....

 17. Νίκος Θ. avatar
  Νίκος Θ. 07/12/2010 08:57:13

  Φαήλο:
  Νοιώθω ανακούφιση. Πολέμησα πολύ πολλούς απ'αυτούς στα τελευταία χρόνια. Ενώ πιστεύουν οτι είναι οι κυρίαρχοι του παιγχνιδιού, μέσα στην ψυχή τους βασιλεύει η αγωνία, ο φόβος, η αβεβαιότητα. Τώρα είναι η στιγμή για το μεγάλο κτύπημα. Συγχαρητήρια για το άρθρο σου.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Νίκος Θ. 07/12/2010 19:24:40

   Μετά την Ύβρι πάντα έρχεται η Νέμεση.

 18. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 07/12/2010 09:07:27

  Ηρθε ο ΑΓΠ και μετετρεψε την κοινωνια μας σε κοινωνια μετριοτητας, φαυλοτητας και βολεματος. Εβαλε μετα ο Λαλιωτης τον Κωστοπουλο και εβαλε Νιτρο στην κοινωνια με τις ξεκωλες φορα παρτιδα και το life style !!! Κουστουμι/πουο και χρυσο ρολοι για ΠΑΣΟΚΟΥΣ και wonnabes ΠΑΣΟΚΟΥΣ της τοτε νεας ταξης.

  Παρτε να εχετε τωρα. Η ΠΑΣΟΚΙΚΗ καστα / και το ΠΑΣΟΚΙΚΟ συστημα εφτιαξε τη "νεα" Ελλαδα η οποια "βγηκε" απ τη μιζερια !! Εχασε ο κοσμακης την απλοτητα του και εβλεπε παντου εκκατομυρια ακριβα αυτοκινητα και γκομενακια για κλωτσιες και ονειρευοταν σε πλυση εγκεφαλου.

  Το ΠΑΣΟΚ λοβοτομησε μεγαλο μερος του λαου και ο ΑΓΠ μας χειρεφετησε στις μιζες και στις εξωσυζηγικες σχεσεις ΕΠΙΣΗΜΑ και χωρις αιδω. Ανοιξε η ορεξη του καθε αγαμητου και φτωχομπινε λουφαδορου.

  Θυμαμαι συζητησεις με ΠΑΣΟΚΟΥΣ της εποχης !! Χειροτεροι των κομμουνιστων ηταν. Φασιστες κ αδιαλλακτοι. Ειχε πρασινισει ο εγκεφαλος τους. Πρασινη μιτωση.

  Μας εκαναν τη χαρα του Χολυγουντ στο Κολονακι. Π ως εγινε το Ντακαπο στεκι? Απο εμενα? χαχαχαχχ ΟΧΙ. απ τα λαμογια του ΠΑΣΟΚ και αργοτερα απο τους πορτερηδες των κλαμπ και λιγο αργοτερα απο τους Χρηματιστες της Λουκιανου ( πορτιερηδες κ αυτοι !!! )

  ΠΠ

  • Ευθύμης avatar
   Ευθύμης @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 19/12/2010 13:28:34

   ""Θυμαμαι συζητησεις με ΠΑΣΟΚΟΥΣ της εποχης !! Χειροτεροι των κομμουνιστων ηταν. Φασιστες κ αδιαλλακτοι. Ειχε πρασινισει ο εγκεφαλος τους. Πρασινη μιτωση."

   Γιατί τώρα ακόμα τι είναι; θαρείς επειδή βλέπουν και έχουν λουφάξει λίγο δεν είναι τέτοιοι;
   Και ποιός ψηφίζει;
   Ίδιοι είναι και μάλιστα το παίζουν κοκοκο και μετά τσούπ να στην κάλπη την παλιά καλή αγάπη τους.

   Το καλούπι τους με το χώμα θα τελιώσει και άν!

 19. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 07/12/2010 10:01:28

  Εμείς με όπλο τα άϋλα παράγωγα του πυριτίου κι αυτοί με silicone bubbles Φαήλε! Ο αγώνας είναι άνισος!
  Είναι πολύτιμη η αίσθηση της κοινότητας που διαμορφώνεται εδώ μεταξύ υποκειμένων που δεν γνωρίζονται καν μεταξύ τους!
  Όσο λυσσομανάνε με το Antinews με σένα και το Χρύσανθο τόσο βεβαιωνόμαστε ότι επιλέξαμε τη σωστή πλευρά.
  Η πολιτική ορθότητα πάει περίπατο τη στιγμή που κάνει την εμφάνισή του ο φθόνος.

  • Α.Κ. avatar
   Α.Κ. @ αλλενάκι 07/12/2010 14:48:15

   Αγαπητό αλλενάκι

   Πότε επιτέθηκαν στον Φ. Κρανιδιώτη; Τι ακριβώ έγινε; Κανένα λινκ;

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ Α.Κ. 07/12/2010 15:00:11

    www.antinews.gr/?p=74618

    • Α.Κ. avatar
     Α.Κ. @ αλλενάκι 07/12/2010 15:12:48

     Ευχαριστώ πολύ

     • αλλενάκι avatar
      αλλενάκι @ Α.Κ. 07/12/2010 15:15:17

      :)

 20. victoria avatar
  victoria 07/12/2010 12:16:18

  Καλημέρα, καλύφθηκα και σήμερα, μπράβο Φαήλε.

  ΥΓ να είμαστε όμως ενωμένοι -έστω και διαδικτυακά- και προσηλωμένοι στα βασικά τουλάχιστον... γιατί οι άλλοι θα προσπαθήσουν ακόμα να το παλέψουν, υπάρχει εφεδρεία στη φύρα.

 21. Pikis avatar
  Pikis 07/12/2010 12:37:33

  Ωραίο το άρθρο και απόλυτα φωτογραφικό της κατάστασης. Δεν συμφωνώ σε πολλά θέματα με τον Φάκτορα και τον Φαήλο (περί Σαμαρά) όμως ο τρόπος σκέψης τους είναι αξιοσέβαστος. Δεν πιστεύω σε πολιτικούς μεσσίες που θα πάρουν τη χώρα από το χέρι και θα την οδηγήσουν. Δεν έχω καμία εμπιστοσύνη σε αυτά τα "όντα" που μας "αντιπροσωπεύουν" στη Βουλή. Όσο για τα ΜΜΕ το θέμα έχει φτάσει στο απροχώρητο. Μας δουλεύουν ασύστολα και προκλητικά. Παίζουν με τη νοημοσύνη μας απροκάλυπτα. Πριν 7 χρόνια μας υποδείκνυαν ως μεσσία τον Καραμανλή, τώρα τον ΓΑΠ, αύριο τον Σαμαρά, μεθαύριο τη Ντόρα κ.ο.κ. Αυτοί παίζουν το παιχνίδι τους και εμείς εξαθλιωνόμαστε κάθε μέρα. Εδώ και 1 μήνα δεν βλέπω ειδήσεις και δεν διαβάζω εφημερίδες (μόνο τα διαδικτυακά ΝΕΑ για να δω τι παίζει γενικά και να γελάσω με την προπαγάνδα). Έχει ηρεμήσει το κεφάλι μου. Δεν αντέχω να ξαναδώ τις φάτσες των τρομολάγνων δημοσιογράφων και προκλητικών βουλευτών να με φοβίζουν από το στούντιο τους, να μου λένε ότι εγώ φταίω για το χάλι, ότι μαζί τους "τα έφαγα", ότι είμαι δημόσιος υπάλληλος που τρώει τα λεφτά του ιδιωτικού υπάλληλου και άλλα παρόμοια. Γιατί άραγε δεν μας λένε πόσα πληρώσαμε για την Ολυμπιάδα; Πόσα για δημόσια έργα; Πόσα για "επικοινωνιακό υλικό" του κάθε υπουργείου; Πόσα για φιέστες τύπου EUROVISION; Ποιοι χτίζουν στα καμμένα δάση; Ποιοί τηλεοπτικοί σταθμοί έχουν άδεια; Πόσα πληρώνουν για να έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιούν ραδιοσυχνότητες (οι οποίες ανήκουν σε όλους τους πολίτες); Έχει ασχοληθεί κάποιος με τα πόθεν έσχες των "δημοσιογράφων"; Με τις κρατικές διαφημίσεις σε εφημερίδες των 500 φύλλων; Η αηδία είναι ξέχειλη. Ο βούρκος βρωμάει και είμαι βέβαιος ότι δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ να μας απαλλάξει από το δίδυμο πολιτικοί-δημοσιογράφοι.

 22. SABONIS avatar
  SABONIS 07/12/2010 13:07:55

  Μην ξεσπάτε στο πληκτρολόγιο αυτό θέλουν. Βγείτε στο δρόμο να ξεσπάσετε εκεί.

 23. netakias.wordpress.com avatar
  netakias.wordpress.com 07/12/2010 13:31:56

  Ελα ρε Προοδευτικάρα! Νεφέλη, Πολο, Burgy και βρώμικο στο Περιβολάκι!

  Εμένα με ξέχασες!

  Αστειεύομαι, είμαστε πολλοί και γινόμαστε όλο και περισσότεροι! Το ίντερνετ είναι πρωτίστος "ερασιτεχνικό"-"Εθελοντικό", με την έννοια του ότι όσα λεφτά και να ρίξεις, αν δεν αξίζουν αυτά που γράφεις δεν θα βρεις εθελοντές να σ υποστηρίξουν.

  Εδώ Υπερέχουν οι Ιδέες κι Οχι τα DVD-ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ-ΛΑΙΦΣΤΑΙΛ.

  Ειναι, ή όλα ή τίποτα!

  Απόδειξη; Δεν υπάρχει ούτε ένα βλογκ για το ΠΑΣΟΚ!

  Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι ο Σαμαράς δεν μπορεί να εξαργυρώσει την επιρροή που έχει στο διαδικτύο στον "πραγματικό κόσμο". Ο Παναγιωτόπουλος δεν "τραβάει". Δες μόνο τις τεσσερεις τελευταίες μέρες τι γίνεται στα εργασιακά και δεν μπορεί η ΝΔ να εισπράξει τίποτα, να αρθρώσει λόγο. Τις πταιει;

  • netakias.wordpress.com avatar
   netakias.wordpress.com @ netakias.wordpress.com 07/12/2010 13:32:17

   Αλλά θα σου πρότεινα, μια άλλη φωτογραφία στο άρθρο σου.
   Μια φωτογραφία που μου άλλαξε την ζωή και την έκανα άρθρο!
   "Ο ΓΑΠ παίρνει μαστίγιο για να σώσει την Πατρίδα!"
   http://wp.me/pbW97-aPj

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ netakias.wordpress.com 07/12/2010 19:43:04

   Allegro στην Πλατεία Μέμου και για για σουβλάκια στην "Προοδευτική" και το "Κοχύλι". Οι σκληροπυρηνικοί στην ντίσκο "Victoria" στο Περιβολάκι και βόλτες από Μέμου στην Πλ. Ελευθερίας και την Βενιζέλου κι ανάποδα.
   Τον αδικείς τον Πάνο. Έχουμε δρόμο κι όλα θα πάνε καλά.
   Η επισήμανση σου ότι δεν υπάρχει ούτε μισό μπλογκ για το ΠΑΣΟΚ τσακίζει κόκκαλα. Δεν το 'χα σκεφτεί...

 24. george avatar
  george 07/12/2010 19:34:47

  Ωραία τα λέει ο Φαήλος αλλά η αντίσταση δεν πρέπει να γίνεται μόνο με το πληκτρολόγιο αλλά και στις δουλειές, στα πεζοδρόμια και κυρίως ΕΞΩ ΑΚΡΙΒΩΣ από αυτό που κάποτε ήταν Ναός της Δημοκρατίας και τώρα κατάντησε επιχείρηση έκδοσης λευκής σαρκός : η κεντρική κρεαταγορά της Ευρώπης με φρέσκο εμπόρευμα...Ελληνικό.

 25. Προφήτης avatar
  Προφήτης 07/12/2010 20:33:35

  Πέρασα πριν λίγες μέρες από ένα μέρος εθνικά και θρησκευτικά σημαίνον.
  Εκεί ευλογήθηκαν τα όπλα του ξεσηκωμού σ' όλη τη Ρούμελη.

  Στον περίβολο μια προτομή του Ησαΐα Σαλώνων. Αυτός ευλόγησε τα όπλα. Μετά έβγαλε τα άμφια.
  Και, όπως αναγράφεται και στην προτομή, "έπεσε μαζί με τον αδελφό του Παπα-Γιάννη στη Μάχη της Χαλκομάτας τον Απρίλιο του 1821 υπέρ βωμών και εστιών".
  [Η Χαλκομάτα είναι λίγα χιλιόμετρα από τις Θερμοπύλες. Από εκεί όπου 2500 χρόνια πριν ένας άλλος, Λακεδαιμόνιος, αποφάσισε ότι, όσο περνάει απ' το χέρι του, "δεν θα περάσουν". Και πέρασε στην Ιστορία αιώνιο πρότυπο].

  Τόσο απλά, λοιπόν.
  "Υπέρ βωμών και εστιών".

  Γύρω η Φύση, τρελλαμένη από το χειμωνιάτικο καλοκαίρι, οργίαζε σε χρώματα και μυρωδιές. Άφησα ένα λουλούδι στη βάση της προτομής του ήρωα. Και σκέφθηκα, σήμερα θα του ζητούσαμε να ευλογήσει τα πληκτρολόγια;...

  *****
  Τι σχέση έχουν τα παραπάνω με όσα έγραψε ο Φαήλος, με δόλιους και αδερφές;
  Μήπως την "ψώνισα", "εθνικοθρησκευτικοπατριωτικά" όπως θα λέγαν τα τσόλια της τηλεόρασης, οι λιακοπερούσηδες και οι πουλάδες των συγκροτημάτων;

  Πιστεύω καταλαβαίνετε.
  190 χρόνια απ' τον ξεσηκωμό, τα καθάρματα που περιγράφει ο Φαήλος μάς έφθασαν ξανά, κυριολεκτικά, σκλάβους. Η εθνική ανεξαρτησία α-ναι-ρέ-θη-κε.
  Διαβάστε το μνημόνιο και ψάξτε τι γίνεται στη Θράκη.

  Και μια άνοδος της ΝΔ στην εξουσία θα τα αντιστρέψει όλα; Δεν ξέρω. Ελπίζω. Και καταθέτω ό,τι μού είναι εφικτό.
  Ο ΝΤΑΝΤΟΝ έδωσε και δίνει τον αγώνα της μνήμης ενάντια στη λήθη.
  Εγώ δήλωσα από την αρχή "παρών" σ' αυτή την ανοιχτή, διαδικτυακή "φιλική εταιρεία".
  Το ίδιο δηλώνω και σήμερα :
  Παρών!

 26. ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΘΩΜΑΣ avatar
  ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΘΩΜΑΣ 07/12/2010 21:16:21

  τσακιστε τα απολειφαδια του δοσιλογισμου!

 27. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 07/12/2010 21:25:17

  Ένας πολύ καλός φίλος μου 'χει χαρίσει 2 εξαιρετικά βιβλία, τα επίσημα πρακτικά της Δίκης των Έξι που τους έστειλε στο ντουφέκι και την Ιστορία της Ελληνικής Επαναστάσεως του Φίνλεϋ.
  Τα διαβάζω παραλλήλως.
  Πολύ χρήσιμα τα συμπεράσματα. Θα τα πούμε...

 28. nai avatar
  nai 07/12/2010 23:33:00

  ΤΑ ΦΙΔΙΑ ΧΤΥΠΙΟΥΝΤΑΙ (ΣΠΑΡΤΑΡΑΝΕ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ...ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΟΥΝ..καφε ..στο aramis ή allouette ... σουβλακος στον ..ΣΤΑΥΡΟ...

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ nai 08/12/2010 00:01:07

   Στο Άραμις πηγαίνανε οι πιο κυριλέ. Allouete όταν είχαμε καμμιά κενή γιατί ήταν δίπλα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.