#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
26/04/2010 21:19
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αυτή τη φορά η «Δεξιά» πρέπει να «ντουφεκίσει» τους «δοσίλογους»

 

Αυτή η χρεωκοπημένη, ενοχική κι ένοχη ΝΔ ας πάει στα τσακίδια μαζί με το ΠΑΣΟΚ

Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης

Εργολάβοι, καναλάρχες, «δημοσιογραφικά» πεκινουά και πολιτικοί - εργοδηγοί των νταβαντζήδων, βλέπουν το σύστημα τους να ξηλώνεται, σαν παλιό «Τράμπαντ» που του ‘σπασε το χειρόφρενο. Κι αυτοί είναι μέσα. Κι όπως πάει  ακυβέρνητο στην κατηφόρα και χοροπηδάει στις λακκούβες της χρεωκοπίας, του φεύγουν ρόδες, τάσια, κρεμασμένες πόρτες. Ότι φάγανε κι ήπιανε τους έχει ανέβει στο λαιμό κι ο γκρεμός χάσκει.

 Έτσι είναι, σήμερα πίνεις τον εσπρέσσο στη «Βιβλιοθήκη» με το μικρό δαχτυλάκι τεντωμένο και τώρα ξαφνικά, όχι μόνο στέρεψε το κρατικό χρήμα που δανειζόντουσαν 30 χρόνια τα κορόϊδα για να στ’ ακουμπάνε αλλά σε πήρανε και χαμπάρι, «αριστερέ» και «δεξιέ» μου εργολάβε, προμηθευτή και διανοούμενε. Κι απ’ έξω θα γυρίζουν σε λίγο με τις μαλτεζόπλακες και τους λοστούς στα χέρια οι νοικοκυραίοι, που ως γνωστόν, έχουν πιο βαρύ χέρι από τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ και τους φίλους της Ρούπα.

Η απονομιμοποίηση των πορτιέρηδων των ξένων, του ΠΑΣΟΚ – μπαρόκ, γίνεται πια με την ώρα. Δεν θα φύγουν ομαλά, διαπιστώνοντας την φθορά και προσφεύγοντας σ’ εκλογές. Θα μπει ο Γιώργος νύχτα στο κανώ και πριν ανοιχτεί στο πέλαγος θα πετάξει τα κλειδιά στην παραλία. Γι’ αυτό πήγε στο Καστελόριζο, γιατί από κει είναι πιο κοντά. Αναγνώριση έκανε.

Μαζί τους θα ξηλωθεί όλο το κάλπικο σύστημα της κλεπτοκρατίας με το ψευδοαριστερό φτιασίδι.

 Οι μάζες που θα βρεθούν στο δρόμο και θα μάθουν, ήδη μαθαίνουν, την πικρή αλήθεια, τα εκατομμύρια που ξαφνικά θα πρέπει να ζήσουν όπως οι πατεράδες ή κι οι παππούδες τους, χωρίς να ‘χουν μάθει έτσι, θα βγουν έξω και θ’ ανοίξουν κεφάλια. Δεν θα ‘ναι φρικιά των Εξαρχείων πια αλλά ο Μπάμπης, ο πρώην συμβασιούχος από την Αγία Παρασκευή με τις μπλοκαρισμένες κάρτες, το απλήρωτο ρεύμα και την γυναίκα που πακετάρει να πάει στην μάνα της.

Και όλα αυτά που γίνονται δεν τα βλέπουμε κι ακούμε μόνο εμείς, αδέρφια. Δεν συμβαίνουν μεταξύ μας, δεν βριζόμαστε στα βουβά, μην ξεφτιλιστούμε στους γείτονες.

Το νεοοθωμανικό φασισταριό ακούει, βλέπει και κρατάει λεπτομερείς σημειώσεις με τις πομπές και τις αδυναμίες μας. Μάθανε ότι μπορούν να γαμήσουν κι είναι έτοιμοι να σπάσουν την πόρτα.

Όλο αυτό τρέχει. Τόσο γρήγορα που οι εξελίξεις μπορούν να γίνουν έκρηξη. Το ‘πε και το ψηλό παιδί από τη Μινεσότα: να κάνουμε την κρίση ευκαιρία. Ναι, είναι ευκαιρία να απαλλαγούμε ΑΠ’ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ.

Απ’ όλη την ηγεσία, ο Αντώνης Σαμαράς είναι ο μόνος που δεν είναι συνένοχος. Κι επιπλέον ο μόνος που ήταν ΑΝΤΙΣΥΣΤΗΜΙΚΟΣ, κόντρα στο κόμμα – τρακαδόρο, τον γραφειοκρατικό βροντόσαυρο του ΠΑΣΟΚ, κόντρα στην δουλόφρονα ενοχική δεξιά και κόντρα στη διεφθαρμένη πολιτικά ορθή «Αριστερά». Το πλήρωσε. Άντεξε. Δικαιώθηκε. Δεν χρωστάει σε κανέναν.

Αυτός λοιπόν θα πάρει τον βούρδουλα. Αυτός θα πιάσει τον δαυλό και θα καυτηριάσει τις μολυσμένες πληγές της Πατρίδας.

Ας σηκωθούμε όρθιοι κι ας δούμε κατάματα την μία και μόνη αλήθεια. Κομμάτι αυτού του μπαταρισμένου σαράβαλου που διαλύεται στην κατηφόρα της κρίσης είναι και η Νέα Δημοκρατία που ξέραμε.

Η γραφειοκρατία των μπιζιμπόντηδων του Κολωνακίου, οι βένετοι του ρουσφετιού, τα τσανάκια των «τζακιών», της μικροκομματικής και παλαιολιθικής πεπατημένης.

 Αυτή τη Νέα Δημοκρατία έφτυσαν στα μούτρα οι εκατοντάδες χιλιάδες που εξέλεξαν συντριπτικά τον Αντώνη.

 Σ’ αυτή τη Νέα Δημοκρατία γύρισαν στις εθνικές εκλογές την πλάτη τόσοι ψηφοφόροι κι έκατσαν σπίτι τους.

Όλη αυτή η πολιτικάντικη σαβούρα είναι μέσα στο σαράβαλο που διαλύεται στην κατηφόρα προς το γκρεμό. Ο Αντώνης όχι. Δεν τον αφορά.

Αυτός πάει αντίθετα, κόντρα. Ανεβαίνει την ανηφόρα, με τα πόδια, σταθερά και πίσω του και πλάϊ του στοιχημένοι οι απλοί άνθρωποι. Γιατί αυτοί είναι η παράταξη, αυτοί όλοι είναι η αληθινή κεντροδεξιά. Όχι οι γιοί κι η κόρες του πατέρα τους, όχι τα ψωρόσκυλα γύρω από το τραπέζι των νταβαντζήδων, όχι οι γλείφτες των καθαρμάτων των ΜΜΕ, που έχουν εφεύρει νέο είδος «ενημέρωσης»: αυτή που γίνεται με σηκωμένο το σακάκι.

Λοιπόν αυτή η χρεωκοπημένη, ενοχική κι ένοχη Νέα Δημοκρατία ας πάει στα τσακίδια. Θα της αλλάξουμε τα μέσα έξω.

Μαζί με τα σύμβολα της κλεπτοκρατίας, του μπαταξίδικου βαλκανικού «σοσιαλισμού» και της εθνομηδενιστικής πολιτικής ορθότητας του ΠΑΣΟΚ και της κολωνακιώτικης αριστεροσύνης, ας πάει στα τσακίδια κι ο εσμός των φλώρων, των διεφθαρμένων θυγατέρων, των «κολλητών» της «Δεξιάς» ντεμί σεζόν.

Αυτή τη φορά όμως η παράταξη, ο Αντώνης, πρέπει να «ντουφεκίσει» τους δοσίλογους.

Η Κεντροδεξιά που έφερε σε πέρας τον Εμφύλιο, αναζητώντας απεγνωσμένα δυνάμεις και συμμαχίες να τις αντιπαρατάξει στην κομμουνιστική εξέγερση, αγκάλιασε και αποενοχοποίησε καθάρματα. Εκτός από τον Πούλο και ελάχιστους άλλους προδότες, κουκουλοφόρους, γερμανοτσολιάδες και μαυραγορίτες, η συντριπτική πλειοψηφία των δοσιλόγων αναβαπτίσθηκε και «δικαιώθηκε» από το εμφυλιακό και μετεμφυλιακό κράτος.

Έτσι η παράταξη «απονομιμοποιήθηκε» στην συνείδηση ικανής μερίδας έντιμων πατριωτών κι έδωσε ένα ηθικό και πολιτικό όπλο στην άλλη πλευρά.

Η ατιμωρησία κι επιβράβευση, σε πολλές περιπτώσεις, των δοσιλόγων, δημιούργησε ένα ηθικό μειονέκτημα, μια ενοχή, που μαζί με την σταδιακή κυριαρχία της Αριστεράς στα ΜΜΕ, την τέχνη και την παιδεία, οδήγησε στην μετεξέλιξη της παράταξης σε μια άνευρη, κοσμοπολιτική κι ενοχική Δεξιά. Διστακτική, χωρίς ιδεολογική ραχοκοκαλιά. Μια παράταξη που αισθανόταν και φερόταν ως τώρα συμπλεγματικά απέναντι στους πολιτικούς της αντιπάλους.

Η δύναμη του Αντώνη  είναι τα εκατομμύρια των απλών ανθρώπων.

Το καθεστώς θα προσπαθήσει να τον κάνει συνένοχο, έστω και τώρα. Θα προσπαθήσουν να τον ανεβάσουν στο σαράβαλο τους. Θα προσπαθήσουν, μάταια, να ελέγξουν την Πτώση. ΄Ότι κι αν κάνουν, ο Γιώργος και τα γκρίζα κουστουμάκια της κυβέρνησης του θα φύγουν νύχτα. Μαζί τους θα πακετάρουν οι μπετατζήδες, οι δούλοι και τ’ «αφεντικά».

Τότε θα ‘ρθεί  η ώρα του. Θ’ απευθυνθεί απευθείας στο Λαό. Χωρίς ενδιάμεσους.

Το  καθεστώς τρομοκράτησε τους ανθρώπους, εκείνος πρέπει να τους δώσει όραμα, δύναμη. Οι άνθρωποι χρειάζονται πρώτ’ απ’ όλα κουράγιο. Και θα τους το δώσει.

«Ντουφέκισε» τους δοσίλογους.

Πάρε το ηθικό πλεονέκτημα κι ο κόσμος θα ξεχυθεί και θα γίνει ποτάμι.

Στο σβέρκο, λοιπόν και στ’ αζήτητα της Ιστορίας.

Εμείς μόνο μπροστά και μόνο επάνω.

Δώσε μόνο το ρυθμό.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Tassos avatar
  Tassos 26/04/2010 21:32:52

  Μεγάλη υπόθεση για τη ΝΔ αλλά και για την πατρίδα το ΟΧΙ του Αντώνη στο ΔΝΤ. φαντασθείτε να ήταν στη θέση του οι "δοσίλογοι"...Στο χέρι του είναι να ξανακερδίσει η δεξιά το ηθικό πλεονέκτημα. ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ!

 2. ΓΙΑΝΝΗΣ avatar
  ΓΙΑΝΝΗΣ 26/04/2010 21:40:42

  Μακάρι να καταφέρει ο Αντώνης αυτό που δεν κατάφεραν τόσοι άλλοι. Όμως χρειάζεται και δυνατή ομάδα γύρω του. Με Μαρκόπουλους και Μιχαλολιάκους δεν νομίζω πως κάνουμε τίποτα. Η παράταξη πρέπει κάποτε να μάθει να σκέφτεται, να συζητάει, να παράγει πολιτική, να ζυμώνει πολιτικές θέσεις, να μπολιάζεται με σύγχρονα ιδεολογικά ρεύματα που κυριαρχούν στην Ευρώπη και σε όλον τον κόσμο. Να αποκτήσει κάποτε η Ελληνική Δεξιά πολιτική κουλτούρα..Να μιλάει με όρους πολιτικούς και όχι να μοιράζει κομματικά φέουδα μέσα από τοπικές βαρωνείες και τζάκια. Η παραγωγή πολιτικής είναι δύσκολη αλλά αναγκαία προυπόθεση αν θέλει ν ΝΔ του Σαμαρά να ανέβει. Να πλαισιωθεί από γερή ομάδα. Τόσο στην ουσία της πολιτικής όσο και στον τομέα της επικοινωνίας οπού η ΝΔ είναι κυριολεκτικά ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ.

  • NAYTHS avatar
   NAYTHS @ ΓΙΑΝΝΗΣ 26/04/2010 22:40:49

   Συμφωνώ.Ολα αυτά πρέπει να κάνει ο Σαμαράς.Με μία προσθήκη στην πολιτική κουλτούρα της ΝΔ. ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ, σαν μιά έμμονη ιδέα. Μόνο έτσι υπάρχει πιθανότητα να παραχθεί πειστική πολιτική.

  • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
   ΣΟΝ ΠΕΝ @ ΓΙΑΝΝΗΣ 27/04/2010 06:46:17

   Σιγά τη φόρα Γιάννη.Ανοιξες το στόμα σου επί δικαίων και αδίκων.
   Ο Μιχαλολιάκος που λες ήταν ο πρώτος που τόλμησε και άρθρωσε αντισυστημικό λόγο,ως πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ επί αειμνήστου ΑΒΈΡΩΦ,
   που αμφισβήτησε την κυριαρχία της αριστεράς στα πανεπιστήμια,
   που βροντοφώναξε για ανθρώπινα δικαιώματα στη Β.Ηπειρο(όταν η Πασοκοαριστερά μιλούσε για Νότιο Αλβανία),που πολέμησε την κληρονομικώ δικαίω κυριαρχία των γυιών και ανηψιών στη Νέα Δημοκρατία,που πολεμήθηκε και διαγράφηκε για όλα αυτά το 1985 από το Μητσοτάκη,
   που στοχοποίηθηκε από την Αριστερά γιατί δεν του συγχώρεσε ποτέ την απώλεια του μονοπωλείου μετά την μεταπολίτευση.
   Ο Μιχαλολιάκος είναι σημείο αναφοράς της αντισυστημικής ΟΝΝΕΔ ,των αγώνων της μεταπολίτευσης,που πήρε επάνω του το παιγνίδι μαζί με τον Αντώνη Σαμαρά-νέο τότε βουλευτή-για την ανανέωση της Παράταξης αλλά η προσπάθεια τέλειωσε με την υπονόμευση του ΑΒΈΡΩΦ,τη διαγραφή του Μιχαλολιάκου και το καπέλωμα του "κινήματος" εκείνης της ΟΝΝΕΔ από τους Βουλγαράκηδες και Μειμαράκηδες του Μητσοτάκη.
   Την φοβήθηκε εκείνη την ΟΝΝΕΔ το οικογενειοκρατικό Νεοδημοκρατικό κατεστημένο αλλά και η αριστερά και γιαυτό την συκοφάντησε.
   Οποιος έζησε ως νέος εκείνη την εποχή ξέρει τη συνεισφορά του Μιχαλολιάκου.
   Δεν προσπαθώ να τον αγιοποιήσω αλλά γνωρίζω την ψυχή του, γνωρίζω το θάρρος του (δε δίστασε να υποστηρίξει το Χατζή για την προεδρία της ΟΝΝΕΔ),ξέρω τα λαικά του βιώματα ως μέλους οικογένειας με ΕΝΔΕΚΑ παιδιά και λυπάμαι όταν στοχοποιείται άδικα από κατευθυνόμενους κονδυλοφόρους ή όσους δεν γνωρίζουν την ιστορία της παράταξης.

   • greekpoliticalreview avatar
    greekpoliticalreview @ ΣΟΝ ΠΕΝ 27/04/2010 08:43:31

    Άσε μας ρε φίλε με τις μούμιες σου

   • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
    ΣΟΝ ΠΕΝ @ ΣΟΝ ΠΕΝ 27/04/2010 08:57:00

    greekpoliticalrevew
    Μάλλον τον καθρέφτη κοιτάζεις.

   • greekpoliticalreview avatar
    greekpoliticalreview @ ΣΟΝ ΠΕΝ 27/04/2010 09:30:41

    Ε , άμα το λες εσύ κάτι θα ξέρεις.

   • MA avatar
    MA @ ΣΟΝ ΠΕΝ 27/04/2010 15:52:48

    ΣΟΝ ΠΕΝ φίλε μου, ο κύριος αυτός που λες αμφισβήτησε την κυριαρχία της αριστεράς στα πανεπιστήμια για να κυριαρχήσει ο ίδιος. Αυτός ο κύριος είναι που κάθε Ιούνιο κρατάει 10 θέσεις το λιγότερο για τους "δικούς" του σε κάθε μεταπτυχιακό τμήμα του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Το έκανε τσιφλίκι του, ποιο; Το δημόσιο πανεπιστήμιο. Το ξεφτίλισε. Και άντε αγωνίσου εσύ μετά με τα προσόντα σου...χαχαχα να βρεις μια θέση αξιοκρατικά πάντα. Αμ δε.....
    Άσε από τέτοιους έχει βρωμίσει ο τόπος. Καμία άλλη πρόταση;

   • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
    ΣΟΝ ΠΕΝ @ ΣΟΝ ΠΕΝ 27/04/2010 16:40:21

    Δεν μπορώ να το διαψεύσω ή να το επιβεβαιώσω.
    Εσύ πώς το ξέρεις?
    Παρόλα αυτά ξέρεις κανένα άλλο τρόπο να μπορεί κάποιος στην Ελλάδα να κάνει μεταπτυχιακο?
    Ας το αλλάξουμε λοιπόν.
    Μέχρι τότε σιγά το ΣΚΑΝΔΑΛΟ.
    Ας κάνει και κανένας δεξιός μεταπτυχιακό.
    Πήξαμε στο Ελληνικό Πανεπιστήμιο απο ντοκτοράδες και καθηγητές τροτσκιστές.

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ ΣΟΝ ΠΕΝ 27/04/2010 22:34:14

    Τα περισότερα προγράμματα μεταπτυχιακών της χώρας, γέμισαν πρόσφατα (με διαφανείς διαδικασίες!!!) από πράσινα κομματόσκυλα 55ρηδες που θυμήθηκαν να σπουδάσουν ξανά, λόγω του ότι άλλαξαν τα κριτήρια προαγωγής στον δημοσιουπαλληλικό κώδικα. Και επειδή στην Ελλάδα, ακόμη και εκεί θέλει κομματική οσφυοκαμψία,πήραν φωτιά τα κομματικά τηλέφωνα, καλύφτηκαν οι θέσεις και οσονούπω θα γεμίσουμε με late bloomers πράσινους διευθυντάδες στο δημόσιο.

   • Lalakis avatar
    Lalakis @ ΣΟΝ ΠΕΝ 28/04/2010 11:00:58

    Χα χα χα. Καλό. Δε λέω.

 3. ΓΙΑΝΝΗΣ avatar
  ΓΙΑΝΝΗΣ 26/04/2010 21:49:09

  Ο αντι-Βενιζελισμός (μέχρι το 1935), ο αντικομμουνισμός (μέχρι το 1974) και ο αντι-σοσιαλισμός ή αντι-ΠΑΣΟΚισμός δεν συνιστούν πολιτικές θέσεις μιας μεγάλης ιστορικής παράταξης. Ο Σαμαράς οφείλει να προσδιορίσει την παράταξη ΘΕΤΙΚΑ και να κλείσει εκκρεμότητες με το χθες. Χρειαζόμαστε νέα πρόσωπα που θα μπορούν να σχεδιάσουν και να εφαρμόσουν μία νέα πολιτική που θα βασίζεται σε αξίες και αρχές. Και επιμένω... Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΕΞΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ που δεν είχε σχεδόν ποτέ μέχρι σήμερα (το κενό κατά καιρούς κάλυπταν χαρισματικοί και άξιοι ηγέτες όπως ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο Γεώργιος Ράλλης και κάποιοι ακόμα).

  • Ελεος avatar
   Ελεος @ ΓΙΑΝΝΗΣ 27/04/2010 04:52:05

   Μάλιστα!!! Ο αντι-σοσιαλισμός και ο αντι-κομμουνισμός που σταμάτησε να υπάρχει μετά το 1974 μας οδήγησε εκεί που μας οδήγησε. Στο χρέος των 350 δισ!!!

   Λίγο σοσιαλισμός και λίγο κομμουνισμος να υπήρχε ακόμα ΣΤΑ 2 αστικα κόμματα και το χρέος θα ήταν 1 τρισ.

   ΑΚΟΜΗ ΜΕΡΙΚΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ!!!

  • Λεωνίδας avatar
   Λεωνίδας @ ΓΙΑΝΝΗΣ 27/04/2010 09:16:18

   Νομίζω πως μόνον για την τελευταία περίοδο η Δεξιά δομήθηκε ως αντι-ΠΑΣΟΚ και τούτο εν μέρει.

   Για τον δήθεν "αντικομμουνισμό" μέχρι το 1974: η Δεξιά είχε συνάμα και θέση. Είχε διαμορφώσει τον "ελληνοχριστιανισμό" σε συνάφεια με την ιδεολογία της "ανάπτυξης". Δεν ήταν μόνον "αντικομμουνιστική". Η τελευταία λειτουργία απέρρεε από την πραγματικότητα του εμφυλίου.

   Ως προς τον "αντιβενιζελισμό": είναι ουσιαστικά ένας όρος που συμπυκνώνει το κοινό μέτωπο πολλών και διαφορετικών μερίδων. Δεν σημαίνει ότι αυτές δεν είχαν θέση. Απλώς συνέκλιναν στην αντιπαράθεση προς τον Βενιζέλο.

   Δεν σας μέμφωμαι. Ισχυρίζομαι ότι η λογική που εκθέτετε κ. Γιάννη είναι ουσιαστικά μία εμπεδωμένη, ακόμη και από την βιβλιογραφία, αντίληψη που απλώς θέλει να παρουσιάσει τη Δεξιά ως μία αντιδραστική δύναμη. "Αντιδραστική" με την έννοια που της προσδίδουν οι αντίπαλοί της βέβαια. Ως μία στείρα δύναμη άρνησης που θέλει να ανασυστήσει κάποιο φανταστικό, ιδεώδες παρελθόν.

   • Μάρκο Τ avatar
    Μάρκο Τ @ Λεωνίδας 27/04/2010 10:10:25

    Ο Λεωνίδας έχει δίκιο. Η αντιβενιζελική παράταξη, που καρατομήθηκε, κυριολεκτικά, το 1922 με τη Δίκη των Εξ, έχει αδικηθεί. Ο Δημήτριος Γούναρης ήταν ένας δυναμικός πολιτικός με άποψη και ιδέες, ανήκε προ του Κινήματος στο Γουδί, στη λεγόμενη "Ομάδα των Ιαπώνων" (από τον Ρωσοϊαπωνικό Πόλεμο του 1905) που ήταν γνωστή για τις δυναμικές της παρεμβάσεις στο Κοινοβούλιο υπέρ μεταρρυθμίσεων. Ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος ήταν ανηψιός του Γούναρη. Ο Π. Πρωτοπαπαδάκης δεν ήταν τυχαίος πολιτικός. Μπορεί να έλειπε από την αντιβενιζελική παράταξη ένας πολιτικός με τη λάμψη του Βενιζέλου, δεν σημαίνει όμως ότι όλοι οι αντιβενιζελικοί πολιτικοί ήταν για πέταμα. Δηλαδή, τί ήταν ο Πλαστήρας ως πολιτικό ανάστημα που τόσο τον μνημονεύουμε σήμερα και του αφιερώνουμε και ένα κάρο δρόμους και πλατείες; Μόνο και μόνο επειδή ήταν το μαντρόσκυλο του Βενιζέλου!
    Ο Ίων Δαγούμης, θύμα του βενιζελικού παρακράτους, ήταν επίσης ένας εξαίρετος διανοούμενος και άνθρωπος της δράσης.
    Καλό είναι να θυμόμαστε ότι το βενιζελικό παρακράτος (θύμα του υπήρξε και ο προπαππούς μου, που εστάλη εξορία αναίτια) έχει κοινά στοιχεία με τον πρασινοφρουρισμό της δεκαετίας του '80, που έλεγχε την ελληνική επαρχία (και όλο τον Δημόσιο τομέα). Για να μας οδηγήσει εκεί που μας οδήγησε σήμερα.

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Λεωνίδας 27/04/2010 22:24:34

    Αγαπητέ Μάρκο,
    Μην παίρνεις φορά και αδικείς την μνήμη ενός Στρατιώτη του Έθνους. Καλά έκανε και λίγους ντουφέκισε. Σκέψοπυ που θα ήταν η Πατρίδα αν όλοι αυτοί κι ο Κωνσταντίνος αντί να διαφωνούν και αντιμάχονται συντάσσονταν εξ αρχής και πάση δυνάμει με τον Βενιζέλο. Σκέψου που θα ήταν η Ελλάδα.
    Ο Μαύρος Καβαλάρης πολέμησε γενναία ΠΑΝΤΟΥ και ΠΑΝΤΑ. Την πρώτη του προαγωγή την πήρε επ' ανδραγαθία σους Βαλκανικούς, παίρνοντας την σημαία από τον τραυματισμένο σημαιοφόρο και παρασύροντας στην έφοδο όλο το κλονισμένο τάγμα του. Στην Ουκρανία μετέτρεψε στην καλύτερη μονάδα του Στρατού το πιο ρέμπελο συνοθύλευμα.Τα μεμέτια ακόμη τον θυμούνται αυτόν και το σεϊτάν ασκέρ του, το 5/42 Σύνταγμα Ευζώνων, για την θυελλώδη πολεμική του δράση στον Εθνικοαπελευθερωτικό Αγώνα του Λαού και του Στρατού μας στην Μικρά Ασία. Έσωσε μεγάλο μέρος του Στρατού μας και πλήθος προσφύγων κάνοντας μάχη οπισθοφυλακής το 1922 αγωνιζόμενος ακόμη και με την ξιφολόγχη. Πέθανε με μόνη περιουσία του την στολή του και το σπαθί του σ' ένα λιτό δωμάτιο μ' ένα κρεβάτι εκστρατείας. Τον θάψανε με δανεικό κουστούμι κι όσο ζούσε τον μισό γλίσχρο μισθό του και αργότερα την σύνταξη του τα 'στελνε στην μάνα του για τα ορφανά που είχε υιοθετήσει κι αργότερα για ανάπηρους συμπολεμιστές του. Με το ίδιο ύφος και ήθος που πολέμησε, με αυτό και πολιτεύτηκε, έζησε σαν ταπεινός Στρατιώτης κι έτσι έφυγε. Μην το ξαναπείς λοιπόν. Όχι γι' αυτόν.
    Φιλικά

  • ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
   ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ @ ΓΙΑΝΝΗΣ 27/04/2010 17:25:45

   Γιάννη, τί λες; Ο σχωρεμένος Ράλλης, χαρισματικός; Ημαρτον Κύριε...

 4. Nktras avatar
  Nktras 26/04/2010 21:59:05

  ... Δεν θα αργήσει η στιγμή που θα βάλουμε, ως λαός, την Χούντα και την Μεταπολίτευση στην ίδια ζυγαριά..Να τις ζυγίσουμε..:) Τολμάμε?

 5. Nktras avatar
  Nktras 26/04/2010 22:00:58

  Υπ' όψιν, από την 23/4/2010 έχουμε, και πάλι, οικονομική χούντα· αποτέλεσμα της μεταπολίτευσης..

 6. n Georgiopoulos avatar
  n Georgiopoulos 26/04/2010 22:18:08

  Κυριε Κρανιδιωτη, η αντιπολιτευση μεχρι στιγμης ειναι ανευρη, χωρις αντιπροταση προς το ΠΑΣΟΚ. Η ΝΔ καταγγελει αοριστα νεοφιλελευθερισμο (μεγαλη παρεξηγηση εδω) χωρις να προτεινει την δικη της διακριτη πολιτικη.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ n Georgiopoulos 27/04/2010 21:45:11

   Δεν έχεις δίκιο αγαπητέ. Διαβάζω τα πλήρη κείμενα των ομιλιών του Αντώνη και τις παρεμβάσεις του. Ήδη από τον προϋπολογισμό και μέχρι τώρα ΠΑΝΤΟΤ΅προβάλλει συγκροτημένες θέσεις.

  • Orestios avatar
   Orestios @ n Georgiopoulos 27/04/2010 22:02:53

   Μάλλον δεν διαβάζετε πλήρως τα κείμενα του Αντώνη Σαμαρά, κ. Γεωργόπουλε.
   Απορώ γιατί δυσκολεύεστε τόσο πολύ στην κατανόηση της έννοιας του φιλελευθερισμού. Μήπως να τα διαβάζατε εκ νέου?
   Ο Σαμαράς κομίζει πρόταση πολύ διαφορετική, η οποία φιμώνεται από τα ΜΜΕ, που πιθανόν να παρακολουθείτε ανελλειπώς. Θα σας πρότεινα να μελετήσετε αυτά τα κείμενα και να επιχειρηματολογήσετε επ'αυτών.

  • n Georgiopoulos avatar
   n Georgiopoulos @ n Georgiopoulos 27/04/2010 22:09:24

   Ο Σαμαρας ειπε οχι στο ΔΝΤ. Ωραια δεν παιρνω θεση επι αυτου, να πω και εγω οχι στο ΔΝΤ. Αντιπροταση ποια ειναι?

   • Orestios avatar
    Orestios @ n Georgiopoulos 27/04/2010 22:12:44

    Κρίμα, κ. Γεωργιόπουλε. Περίμενα να διακρίνετε το "λάθος" μου και να με ρωτούσατε αν μιλούσαμε για το ίδιο πράγμα.
    Ναι, ο Σαμαράς είπε όχι στο ΔΝΤ.

   • ΚΜ avatar
    ΚΜ @ n Georgiopoulos 27/04/2010 22:22:32

    Κι εμένα θα με ενδιέφερε η απάντηση στο ερώτημα του Γεωργιόπουλου. Ας μας ενημερώσει κάποιος (πλην Ορέστιου):

    - Τί αντιπροτείνει ο Σαμαράς αντί του ΔΝΤ (έναντι του οποίου εύλογα είμαστε «κουμπωμένοι»);

    - Άν τυχόν ολόκληρη η απάντηση θα παραήταν μακροσκελής, τότε τί προτείνει (έστω) για να βγει ο μήνας;

    Ρωτάω καλοπροαίρετα...

 7. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 26/04/2010 22:19:19

  Τα πραγματα δεν ειναι ετσι ακριβως για οσους ειναι μεγαλυτεροι και θυμουνται καταστασεις πριν το 1974.Καμμια απολυτως ενοχη δεν ειχε η παραταξη πριν το 1974 για οσα εκανε στον εμφυλιο -που για την ακριβεια δεν τον ονομαζε καν εμφυλιο αλλα συμμοριτοπολεμο.
  Οι ενοχες αρχισαν μετα το 1974 λογω της τουρκικης εισβολης στην Κυπρο και πηγαν προς τα πισω σε ανθρωπους και καταστασεις ασχετες με το κυπριακο.
  Και το γεγονος αυτο πανω απ ολα δειχνει οτι η μη ορθη αντιληψη του συσχετισμου δυναμεων και ο παρορμητικος εθνικισμος φερνει καταστροφες απο τις οποιες εκτος των αλλων ωφελουνται και αντεθνικες δυναμεις.
  Εκεινο λοιπον που απαιτειται πανω απ ολα ειναι κοινη λογικη και ψυχρος υπολογισμος της καθε κινησης.
  Δεν εχω καμμια ενοχη για τη δεκαετια του 40 αλλα μονο για την Κυπρο και αυτο δεν θεραπευεται με το "γιουργια και τους φαγαμε" γιατι ακριβως ανορθολογικες ενεργειες οδηγησαν εκει.
  Kαι φυσικα ακομη και να ελθει στην εξουσια ο Σαμαρας τα χρεη πρεπει να πληρωθουν και πρεπει να εχει προγραμμα για να πληρωθουν.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ψυχραιμια 26/04/2010 23:28:24

   Αναφέρομαι στην μετεξέλιξη της "δεξιάς", στην μεταπολιτευτική Ν.Δ.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 26/04/2010 23:41:26

    Δικαιο εχετε αλλα οι ενοχες αρχισαν απο την Κυπρο.
    Η Κυπρος υπονομευσε το δογμα του ΝΑΤΟ και των Αμερικανων ως συμμαχων οποτε αμφισβητηθηκε και η ενταξη σε αυτο,μετα και η σταση τις προηγουμενες δεκαετιες και αρχισαν τα ερωτηματα και για τον εμφυλιο.
    Θελω να πω οτι δεν υπηρχε καμμια ενοχη για τη σταση της δεξιας τη δεκαετια του 40 μεχρι το 1974.Δημιουργηθηκαν εκ των υστερων λογω του κυπριακου.Μαλιστα το κυπριακο και οι ελληνοτουρκικες σχεσεις ηταν το οπλο του Ανδρεα και ως ενα σημειο και της αριστερας για να βγαινουν πιο πατριωτες και να μεγεθυνουν τις ενοχες της δεξιας.Ετσι ξεκινησε.
    Μετα το ΠΑΣΟΚ και η αριστερα το γυρισαν (αφου επικρατησαν ιδεολογικα) στον αντιεθνικισμο και εμειναν οι ενοχες στη ΝΔ χωρις να θυμαται κανεις απο που ειχαν ξεκινησει (οτι δηλαδη αρχικα κανεις δεν αμφεβαλε για το δικαιο της στασης του εμφυλιου αλλα για τη συμμαχια με τις ΗΠΑ).
    Εαν δεν υπηρχε το κυπριακο δεν θα ειχαν παρει ιδεολογικη ρεβανς οι αριστεροι.
    Ειναι κομβικο αυτο γιατι πρεπει να ξερουμε οτι τυχον λαθος χειρισμος των εθνικων θεματων θα εχει και εσωτερικες συνεπειες.

  • Μποτίλια στο πέλαγος avatar
   Μποτίλια στο πέλαγος @ ψυχραιμια 27/04/2010 08:42:02

   Οι "ενοχές" ξεκίνησαν όταν άλλαξε γραμμή η λέσχη Μπίλντερμπεργκ. Αυτή η επιλογή επέβαλε και τα λαμόγια του Πασόκ στην κυβέρνηση. Κρίθηκε τότε ότι η κόκκινη προβιά, αν βαφόταν πράσινη, θα σκέπαζε καλύτερα τον λύκο. Αλλά ο λύκος μόνο το χούι αλλάζει.

  • Λεωνίδας avatar
   Λεωνίδας @ ψυχραιμια 27/04/2010 09:23:11

   Πάντως ακόμη και η απόδοση του Κυπριακού στη Δεξιά είναι μέρος της ιδεολογικής ήττας της τελευταίας.

   Δεν αντιλέγω ότι οι δικτάτορες άνηκαν στη Δεξιά, αλλά τούτο δεν σημαίνει τίποτε από μόνο του. Υπενθυμίζω ότι η κοινοβουλευτική Δεξιά δεν στήριξε τη δικτατορία. Οι σημαντικότερες εφημερίδες του Δεξιού τύπου έκλεισαν μη δεχόμενες τη λογοκρισία σε αντίθεση προς πολλές "προοδευτικές". Τέλος το Στέμμα και οι αφοσιωμένοι σε αυτό αξιωματικοί ήσαν οι μόνοι που προχώρησαν σε σοβαρές ενέργειες εναντίον της δικτατορίας.

 8. μια αλεπού στο παζάρι avatar
  μια αλεπού στο παζάρι 26/04/2010 22:26:17

  επί σειρά ετών πολλοί έκαναν αναφορά στο ηθικό πλεονέκτημα του Καραμανλή.
  Οι ίδιοι άνθρωποι τώρα κάνουν αναφορά στο ηθικό πλεονέκτημα του Σαμαρά.
  Δεν φτάνει όμως μόνο αυτό - και αποδείχτηκε περίτρανα στην περίπτωση του Καραμανλή.
  Όσο τίμιος,έντιμος και ηθικός και να είναι ένας πολιτικός, δεν πρόκειται να παράγει σημαντικό έργο, αν δεν έχει ΣΑΦΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ για μεγάλες τομές και αλλαγές.
  Αν δηλαδή δεν είναι αποφασισμένος να κάνει τομές στην κοινωνία προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

  • Μποτίλια στο πέλαγος avatar
   Μποτίλια στο πέλαγος @ μια αλεπού στο παζάρι 27/04/2010 09:03:40

   Στην περίπτωση του Καραμανλή δεν έλειπε η βούληση, αλλά το επιτελείο και οι πλάτες. Μακαρονάδα, όταν έχεις στο πανέρι μόνο φίδια, δεν μαγειρεύεται. Να 'ναι καλά όμως ο Κώστας, επιβράδυνε τα σχέδια της πλανηταρχίας όσο μπορούσε. Δεν έμπαινε εκ των πραγμάτων ζήτημα ανατροπής αυτών των σχεδίων. Μόνο κωλυσιεργία χώραγε και ο Κώστας Καραμανλής την προώθησε με συνέπεια. Κατέδειξε ότι διαθέτει αντιδιαμετρικό ήθος από ότι ο Γκαπ. Γι αυτό του κολλήσανε τα απαξιωτικά προσονύμια "κουρασμένος" και "ράθυμος μπούλης". Σε αυτή την περίπτωση όμως, η ιδιότητα του να είναι κάποιος λίγο καλοπερασάκιας αποδείχθηκε εθνικό προτέρημα.
   Με την ρελάνς αποβαριδοποίησης που έκανε στο τέλος, έδειξε τι πίστευε αυτός εσωτερικά και ότι διαθέτει προσωπικό σθένος.
   Ο Καραμανλισμός τόλμησε την πρώτη παθητική σύνθεση στα πολιτικά δρώμενα, βάζοντας τον θεμέλιο λίθο για μια δυναμική αντιμετώπιση αυτής της ανάγκης.

   • zonitis avatar
    zonitis @ Μποτίλια στο πέλαγος 27/04/2010 09:55:42

    Και ετσι εξηγουνται και τα λογια της Ψαρουδα Μπενακη προς τον Προεδρο της Δημοκρατιας περι Εθνικης κυριαρχιας κατα την πρωτη ορκωμοσια του. Δεν βγηκαν αληθινα, επειδη επιβραδυνε ο Καραμανλης τα σχεδια των Νεοταξιτων

   • ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
    ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ @ Μποτίλια στο πέλαγος 27/04/2010 17:42:04

    Συμφωνώ Μποτίλια.

    Τουλάχιστον ο ΚΚ είπε και δύο ΟΧΙ. Στο Σχέδιο Ανάν και στο Βουκουρέστι.

    Αυτό που δεν μπόρεσε η ΝΔ, να καταδείξει στον ελληνικό λαό είναι ότι η παράταξη που του πήρε από την τσέπη θερμό χρήμα είναι το ΠΑΣΟΚ. Με το Χρηματιστήριο, με το ΛΑΦΚΑ (που διατήρησε από την διακυβέρνηση Μητσοτάκη)αλλά και σήμερα με τις μειώσεις μισθών και συντάξεων. Και άλλα πολλά....

 9. Αγανάκτηση avatar
  Αγανάκτηση 26/04/2010 22:34:31

  Βγαίνουν κάτι πολιτικάντηδες στα κανάλια, που έφαγαν το μεδούλι από αυτό που λέμε μεταπολίτευση, και μιλάνε για μεγάλο δημόσιο τομέα, για απολύσεις στον ΟΣΕ, για απολύσεις στις ΔΕΚΟ, για απολύσεις εκπαιδευτικών για απολύσεις γενικώς.

  (συγχωρείστε μου τη μαλλιαρή αλλά αγανάκτησα)
  Για καθίστε ρε μάπες. Μόνοι τους διορίστηκανε αυτοί υπάλληλοι; Εσείς δεν προκηρύξατε διαγωνισμούς; Εσείς δεν κάνατε τα ρουσφετάκια σας; Εσείς δεν βολέψατε τους κολλητούς σας με το αζημίωτο σε ψηφαλάκια;

  Τι περίμενες εσύ από τον αμόρφωτο ή και τον μορφωμένο που διόριζες τότε να σου πει;
  Ότι, "ξέρετε κύριε υπουργέ αρνούμαι τον διορισμό γιατί μελέτησα την προκύρηξη της θέσης που μου προσφέρετε και συμπέρανα ότι η εν λόγω θέση θα προκαλέσει ζημία στους μετέπειτα προυπολογισμούς του κράτους;"...

  Ρε ουστ κοπρίτες. Εαν απολυθούν υπάλληλοι ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΤΕ ΦΥΛΑΚΗ.

  Γιατί ΕΣΕΙΣ είσασταν οι πολιτικοί οι υπεύθυνοι όλων αυτών των διορισμών που φαλίρησαν το κράτος.

  Και μάλιστα εδώ υπάρχει και δόλος γιατί ό,τι κάνατε δεν το κάνατε κατά λάθος, από άγνοια ή βλακεία. Το κάνατε με γνώμονα το προσωπικό σας όφελος μέσω της συλλογής ψήφων από αυτούς τους διορισμούς.

  Εαν δεν μπουν φυλακή, έστω κάποιοι, πολιτικοί υπεύθυνοι αυτής της σημερινής κατάντιας του έθνους προκοπή δεν πρόκειται ποτέ να δούμε.

  ΚΑΘΑΡΣΗ ΤΩΡΑ.
  Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΚΑΙ ΟΙ "ΑΓΟΡΕΣ"...

 10. NAYTHS avatar
  NAYTHS 26/04/2010 22:47:32

  Επρεπε να ακούσετε τον Αλογοσκούφη στον σκάι. Ολα τα είχε προβλέψει και τα είχε πει στον Κ.Κ. Ρε αυτός δεν έχει τσίπα. Λογιστάκος που το μόνο που κάνει είναι προσθαφαιρέσεις... Εχει δίκαιο ο @Γιάννης, με αυτή την ομάδα που έχει ο Σαμαράς δεν έχει πολλές πιθανότητες... και μαζί του κι εμείς.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ NAYTHS 26/04/2010 22:51:09

   κακομοίρης... ανέβηκε λέει όλο το ευρωπαϊκό έλλειμα. Λες και δεν ξέρουν ότι όταν χαλάς λεφτά που δεν έχεις συμβαίνει αυτό. Αγράμματοι είναι; Πόσα πληρώνεται ο Αλογοσκούφης επειδή υπάρχει; Έχει αυτός και οι υπόλοιποι καλή σύνταξη; και αυτοκίνητο;

   • Αγανάκτηση avatar
    Αγανάκτηση @ archaeopteryx 26/04/2010 23:11:20

    Όλοι στο ίδιο κελί πρέπει να πάνε.
    Όλοι όσοι υπογράψανε διορισμούς και σπατάλες δημοσίου χρήματος. Όλα τα άλλα είναι φιλοσοφίες.

 11. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 26/04/2010 22:50:46

  Και κατι αλλο.Η αντιληψη οτι ο Σαμαρας ή η ΝΔ αν φθασει στη κυβερνηση θα αντιμετωπισει μονο καποιους παρακμιακους εργολαβους ή εστετ ψευδοδιανοουμενους ειναι λαθος.
  Οποιοσδηποτε προσπαθησει να φτιαξει κρατος θα αντιμετωπισει συνδικαλιστες και μαζες που θα κινητοποιουν για να κρατησουν τα κεκτημενα οπως και ολη την αριστεριστικη και αναρχικη πελατολογια.
  Το θεμα ειναι κατα ποσο θα ειναι αποφασισμενος να συγκρουσθει με αυτους ή θα ακολουθησει τη χαμενη απο χερι τακτικη Καραμανλη.
  Εκει θα κριθει κατα ποσο εχει αποβαλλει τις "ενοχες".

  • Μποτίλια στο πέλαγος avatar
   Μποτίλια στο πέλαγος @ ψυχραιμια 27/04/2010 09:07:04

   Τις τράπεψες τις πλανηταρχίας, τις ξένες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, τον Σόρος, τις μυστικές υπηρεσίες, τους χαφιέδες και τους προβοκάτορες γιατί τους ξεχάσαμε;

   • greekpoliticalreview avatar
    greekpoliticalreview @ Μποτίλια στο πέλαγος 27/04/2010 09:20:30

    Πολλά ξεχνάνε οι σημαιοφόροι όταν έρχεται η ώρα της κρίσης , χεσμένοι είναι ολοι τους δεν το βλέπεις ? Όταν ακούς πως ο Μιχαλολιάκος είναι ο φάρος της εντιμότητας και η ελπίδα της αναδόμησης της κοινωνίας τι να περιμένεις κι απ αυτούς ?

 12. Manuel avatar
  Manuel 26/04/2010 22:56:35

  Έλεος ρε παιδιά! Κατανοητή η απόγνωση μες στην καταιγίδα με καπετάνιο τον Γιωργάκη, πλην όμως προσέχετε τι λέτε. Μας διαβάζουν και παιδιά (ενίοτε). Ο Αντώνης αρχηγέτης του ελληνισμού που ξαναγεννιέται από τις στάχτες του; Με κάτι τέτοια διασκεδάζω την πίκρα της πιθανολογούμενης (μέχρι βεβαιότητας) αυριανής μου ανεργίας, από την άλλη όμως, αν πραγματωθεί και αυτό το σενάριο (όλα τα 'χουμε δει άλλωστε - γιατί όχι;) με βλέπω να μακροημερεύω ως θαμών στις καφετέριες εργάσιμες ημέρες και ώρες...

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Manuel 26/04/2010 23:46:14

   Να κάτσεις στον ήλιο για να μαυρίσεις τουλάχιστον.

   • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
    ΣΟΝ ΠΕΝ @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 27/04/2010 10:10:33

    Και αν χρειαστεί να ασπρίσει πάρε με τηλέφωνο να σου πω τί πρέπει να κάνει.

   • greekpoliticalreview avatar
    greekpoliticalreview @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 27/04/2010 10:25:39

    Ξέρει απ αυτά ο Μιχαλολιάκος...

    λολ

   • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
    ΣΟΝ ΠΕΝ @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 27/04/2010 11:14:59

    ΝΤΟΡΑ
    Σε καταλάβαμε.Σε συγχωρούμε,έχεις τους λόγους σου.

   • greekpoliticalreview avatar
    greekpoliticalreview @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 27/04/2010 11:29:05

    τσου ρε Λάκη

   • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
    ΣΟΝ ΠΕΝ @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 27/04/2010 17:17:11

    grekpol... "Ιδιωτία ανίκατε μάχαν".

  • asterix avatar
   asterix @ Manuel 27/04/2010 00:04:37

   kurie manuel lefta gia kafe 8a exete?den sas vlepw na polu anhsuxeite....mhpws protimate ton paronta kwphlath pou pou sas odhghse sth vevaiothta ths anergias?

  • Manuel avatar
   Manuel @ Manuel 27/04/2010 04:21:14

   Προφανώς, κύριε Κρανιδιώτη, εκλαμβάνετε ως αστείο το σχήμα λόγου περί καφετέριας, γιατί αγνοείτε την αγωνία του ανέργου, που έχει οικογένεια και υποχρεώσεις. Τι να πω; Ωραίες οι κοκορομαχίες για Γιώργηδες κι Αντώνηδες, υπάρχει όμως και η πραγματική ζωή...Για να μη σας χαλάσω πάντως το χατήρι, θα τον ψηφίσω τον Αντωνάκη σας, έχοντας ως βασικό κίνητρο να μπορώ να σας ειρωνεύομαι ηχηρότερα αμα τη βεβαία (κατ'εμέ) αποτυχία του...Χαίρετε.

   • Manuel avatar
    Manuel @ Manuel 27/04/2010 10:22:11

    @ ΣΟΝ ΠΕΝ
    Εσύ πάλι τι ζόρι τραβάς; Νομίζεις ότι με εξυπνάδες συνήθεις σε φοιτητικά αμφιθέατρα έχεις μέλλον στο σύγχρονο πολιτικό διάλογο; Αυτά βλέπω αγαπητέ Φαήλο και εδραιώνω την άποψή μου για το ανύπαρκτο μέλλον του πολιτικού κόσμου, αλλά δυστυχώς και της χώρας...

   • Manuel avatar
    Manuel @ Manuel 27/04/2010 11:24:00

    @ ΣΟΝ ΠΕΝ
    Χαχαχα! Ντόρα λέει!!! Καλά είσαι αλλού γι' αλλού. Δεν μπορείς να σκεφτείς την πολιτική χωρίς αναφορές στα ιερά τοτέμ της...

   • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
    ΣΟΝ ΠΕΝ @ Manuel 27/04/2010 11:36:38

    manuel

    Πολύ σας χαίρομαι ρε μάγκες που βγαίνετε στο δικτυο και παίρνετε σβάρνα-με τη δοκησισοφία Νομπελίστα-όποιον σας στραβώνει την πρωτόλεια σοφία σας.
    Την ψυχούλα του ή τη στραβομάρα του καταθέτει όποιος γράφει και ελπίζει κάποιος να τον φωτίσει αν κάνει λάθος ή να ρουφήξει κάτι από κάποιο περισσότερο "ψαγμένο¨.
    Σε τί οφελούν τα κραξίματα ή οι αφορισμοί πέρα από την εκτόνωση
    του κομπλεξισμού κάποιου,όπως μερικοί που σε βριζουν στο δρόμο και γκαζώνουν βάζοντάς σε -υποτίθεται-σε τάξη.

   • greekpoliticalreview avatar
    greekpoliticalreview @ Manuel 27/04/2010 11:56:03

    Σε ότι οφελεί και εσένα η επιτειδευμένη προσπάθεια δυσφήμισης (δυσφήμιση είναι να κατηγορείς τους άλλους ότι σχολιάζουν από το γραφείο της Ντόρας) των απόψεων των υπολοίπων που δεν συμφωνείς.

    Εσύ από τη μια προσπαθείς να δείξεις στους υπολοίπους ότι οι απόψεις που δεν συμφωνείς προέρχονται από άτομα του περιβάλλοντως της Ντόρας για πολιτικό όφελος (κλασική τακτική)

    Εγώ προσπαθώ να δείξω στους υπολοίπους πόσο φτωχό νοητικό υπόβαθρο έχεις.

   • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
    ΣΟΝ ΠΕΝ @ Manuel 27/04/2010 15:19:17

    Εδώ δεν απονεμουμε βραβεία νοητικού επιπέδου.
    Δεν προσφέρεται άλλωστε ως αντικειμενική διαδικασία.
    Εδώ αντιπαραθέτουμε απόψεις ,συχνά με χιούμορ και δηκτικότητα μερικές φορες όταν κάποιος προσπαθεί να κράξει χωρίς να προβάλει επιχειρήματα.
    Συνήθως δε οι υψηλού νοητικού επιπέδου συνομιλητές απαξιούν να ανοίξουν διάλογο με κατωτέρους τους,αντιλαμβάνονται το σαρκασμό ήτο χιούμορ και βεβαίως ΔΕΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ τους συνομιλητές τους.
    Βεβαίως μιλάω για τους υψηλού νοητικού επιπέδου συνομιλητές.

   • greekpoliticalreview avatar
    greekpoliticalreview @ Manuel 27/04/2010 16:49:57

    Ότι και να λες ρε Πεν , ειδικά μετά την απάντησή σου για τον Μιχαλολιάκο σε άλλον σχολιαστή το μόνο που έχω να σου πω είναι ότι παραμένεις βλαξ.

    υ.γ κανόνες πολιτικής και διαλεκτικής ορθότητας δεν ακολούθησα ποτέ οπότε άσε τις σαχλαμάρες , τους καραγκιόζηδες τους χαιδεύουν τα κόμματα μόνον και μάλλον εσένα σ έχει χαιδέψει αρκετά ο Μιχαλολιάκος.

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Manuel 27/04/2010 21:56:16

    Μανουέλ, δεκτή η πρόκληση σου. Ψήφισε εσύ και θα δούμε ποιός θα γελάσει. Μπορεί και να γελάσεις από ικανοποίηση γιατί διαψεύσθηκες και η Ελλάδα ίσως γίνει καλύτερη. Εγώ δεν νομίζω ότι ασχολούμαι με "κοκορομαχίες". Βλέπω απλώς τις εξόφθαλμες διαφορές αντίληψης, θέσεων και προθέσεων. Αγαπητέ, εγώ ζω μόνο στην πραγματική ζωή. Με ανάθρεψαν χειρώνακτες, ο Θεός να τους έχει καλά, γεννήθηκα και ζω στον Κορυδαλλό κι έχω από πρώτο χέρι γνώση των ανέργων και των προβλημάτων. Δεν πιστεύω σε Μεσσίες. Πιστεύω στην ανάγκη Αρχηγού με ιδέες, συνέπεια κι ικανότητες. Αν ο Αντώνης δεν τα είχε αυτά θα ήταν απλώς φίλος μου. Επειδή τα 'χει, είναι Αρχηγός μου. Αν δεν αποτύχει, λοιπόν, απλώς παραδέξου το μέσα σου. Μου αρκεί.

 13. Κ.Τριανταφυλλου avatar
  Κ.Τριανταφυλλου 26/04/2010 23:37:17

  Επειδη ειναι θεμα ημερων να αρχιση το ξεχαρβαλωμα της κοινωνιας, ας βρουμε τροπους αυτοχρηματοδοτησης του χρεους με
  1.Ελεγχους ποθεν εσχες σε ακινητα κλπ απο 20ετιας σε κρατικους προμηθευτες, υπαλληλους και πολιτικους αλλα και ιδιωτες, αυτοχθονες και ετεροχθονες -για να φορολογηθη η μαυρη εργασια- ενισχυοντας την καθε ΔΟΥ με οσους δημοσιους υπαλληλους θα εχρειαζετο και θα αξιολογουσε σαν μεταταξιμους για να βοηθησουν στην αλειευση στοιχειων απο τοα Ε9, τα Υποθηκοφυλακεια κλπ.
  2.Συσταση Κτηματικης Εταιρειας του Δημοσιου που θα συμπεριλαμβανε τη φημολογουμενη αξια των 280 δισ ευρω σε Δημοσια περιουσια επι της οποιας θα εκδωση ομολογιακο εικοσαετες δανειο 280 δις τα οποια θα διατεθουν και σε ιδιωτες. Μετα απο διακρατησι ενος ετους θα μπορει ο μικροεπενδυτης να τα εξαργυρωση σταδιακα εντος μιας τριετιας.
  3.Αρση των ποσοστωσεων της Ε.Ε. στην παραγωγη μας κτηνοτροφικων προιοντων και περιορισμο στην εισαγωγη τους οπως και για τα αγροτικα προιοντα και τα αλιευματα και μονο σε περιπτωσι ελλειψεως και φοροελαφρυνσεις.
  4.Προυποθεση παραμονης των ξενων και επισταμενος ελεγχος για απασχοληση, ασφαλισι και αξιοπρεπη διαμονη και αμεση απελαση η στεγαση σε κατασκηνωσεις
  με χρεωση του ΟΗΕ.
  5. Συσταση προγραμματων κοινωφελους εργασιας των πολεων και του περιβαλλοντος με καθαρισμο, βαψιμο, πλακοστρωσεις, περιαστικες δενδροφυτευσεις και πυροποστασια με χορτοκαθαρισμο για οσους μενουν ανεργοι, στελεχομενοι απο υπεραριθμους κρατικους υπαλληλους και καταργησι προσωρινα των επιδοματων ανεργιας.
  6. Επιταχυνση της αδειοδοτησεως νεων επιχειρησεων και μειωσι των φορων ανταγωνιστικα με τους γειτονες, αναστελλοντας επουσιωδεις εγκρισεις εφ οσον οι ενδιαφερομενοι αναλαμβανουν την ευθνη να τις πληρουν.
  7. Επαναπατρισμο των κεφαλαιων για επενδυσεις σε ακινητα και κρατικα ομολογα.
  8. Χρεωση καθε ιατρικοφαρμακευτικης πραξεως ον λαιν σε νοσοκομεια με τα ταμεια. Χρεωσι του ...ΟΗΕ για την αμεση βοηθεια των ξενων.
  9. Μετακλητος ετησιος οικονομικος εποπτης σε καθε δημοσια και δημοτικη αρχη.

  Αυτα και πολλα αλλα πρεπει να κανωμε αμεσα, ασκωντας το δικαιωμα αυτοσυντηρησεως πανω και περαν των αβουλων η κακοβουλων δικων μασ η των ευρωπαιων και λοιπων αλλοδαπων καρεκλοκενταυρων η ...κερδοσκοπων που μας μας ενεπλεξαν σε αυτο το χαος χρεους και της μεγγενης του δανεισμου.

  Κ.Τριανταφυλλου

 14. Dimi avatar
  Dimi 26/04/2010 23:38:57

  Κι'όμως, τα Λεφτά Υπάρχουν.. http://bit.ly/dBMjuB

  • otiprepei avatar
   otiprepei @ Dimi 27/04/2010 01:40:48

   Πολύ ωραίο.
   Όποιος έχει ασχοληθεί με NLP καταλαβαίνει οτι ο Παπανδρέου και η Κανέλλη λένε στ'αλήθεια ψέματα. Δηλαδή δεν είπαν ψέματα εν αγνοία τους.
   Κανένα βίντεο του Κωστάκη τώρα θα δούμε που μας έλεγε τα ανάλογα...?
   χεχεχε

   • Dimi avatar
    Dimi @ otiprepei 27/04/2010 14:20:12

    Σε αντίθεση με τον Γιώργο Α. Παπανδρέου, ο Κώστας Kαραμανλής, παρ’όλα τα λάθη και παραλήψεις του, Δεν παραπλάνησε το εκλογικό σώμα. Δεν χαϊδεψε αυτιά με φρούδες ψηφοθηρικές υποσχέσεις. Δεν ακροβάτησε πολιτικά. Δεν έπαιξε με τους θεσμούς.

    Αντίθετα η ωμή ειλικρίνειά του, αναφορικά με την Ελληνική Οικονομία, τόν έστειλε στον εκλογικό καιάδα στις 4/10/2009.

    Ας φρεσκάρουμε τη μνήμη μας λοιπόν http://bit.ly/bNh61n

   • πολίτης avatar
    πολίτης @ otiprepei 27/04/2010 14:40:31

    Dimi, δεν κατάλαβα, υπονοείς ότι ο Παπανδρέου παραπλάνησε το εκλογικό σώμα; Γιατί, δεν έχουμε ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα με ενιαίο συντελεστή; Τί άνθρωποι είστε εσείς οι δεξιοί!

 15. O Chazos tou choriou avatar
  O Chazos tou choriou 26/04/2010 23:42:31

  Ευγε Φαηλο !

  Τοσο απλα ειναι τα κοζα....

  Φοβαμαι πως οπως τοτε Ελληνες δεν επετρεψαν στον αλλο Αντωνη (τον Τριτση)να μετουσιωσει οραματα, τωρα πλεον ξενοι ειναι αυτοι που -ας μην συζηταμε με ποιο τροπο-δεν θα επιτρεψουν στον Αντωνη Σαμαρα να κανει τις πρεπουσες μεταρυθμισεις...
  Αφυπνιση και συσπειρωση πρεπει να ειναι το καθημερινο μοτο του καθε Ελληνα που πονα τον τοπο του....

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ O Chazos tou choriou 27/04/2010 23:06:30

   Σίγουρα θα προσπαθήσουν να τον εμποδίσουν αλλά αν όλοι εμείς δεν κάτσουμε να τον κοιτάμε από μακριά, τότε ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ.

 16. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 26/04/2010 23:44:20

  Συμφωνώ σε όλα.

 17. Κώστας avatar
  Κώστας 27/04/2010 00:24:39

  O Αντώνης Σαμαράς έχει πολιτική παιδεία. Έχει βαθειά γνώση της Ιστορίας, που δεν είναι ένα άθροισμα γεγονότων και μια παράθεση ημερομηνιών, αλλά η πιο συναρπαστική αποτίμηση βαθειών κοινωνικών και ιδεολογικών φαινομένων.
  Η αστική τάξη ήταν-όχι εν συνόλω-απούσα από την Αντίσταση. Από την άλλη τα παιδιά της ελληνικής υπαίθρου που βγήκαν στο βουνό δεν χαρίζονται στην Αριστερά. Οταν παίρνεις τα όπλα τα παίρνεις για την πατρίδα και όχι για το κόμμα(αν μιλάμε για την περίοδο 41-44). Ο Αρης Βελουχιώτης καρπάζωνε όσους κομματικούς ινστρούχτορες προσαπαθούσαν να κάνουν "διαφώτιση" στα παιδιά που στελέχωναν τα αντάρτικα τμήματα. Σωστά ο Χαριτόπουλος σημειώνει στο βιβλίο του:
  "Χωρικοί, αξιωματικοί, ληστές, κομουνιστές, βασιλόφρονες, δημοκρατικοί, παπάδες, χωροφύλακες κι ανήλικα θα ενωθούν πίσω του σε μια αγριεμένη για ελευθερία πομπή".
  Η πατρίδα δεν χρωματίζεται ιδεολογικά. Και ο Αντώνης όταν δηλώνει πως δεν χαρίζει την πατρίδα στη Δεξιά και την κοινωνική ευαισθησία στην Αριστερά βάζει βόμβα στα θεμέλια του πιο ηλίθιου στερεότυπου, που κυριάρχησε σε κρίσιμους μεταπολιτευτικούς χρόνους διαστρεβλώνοντας την κοινή λογική.
  Μόνο μια στρατηγική με ακομπλεξάριστη ματιά στο παρελθόν και με παραδειγματισμό από τα πιο ζωντανά και φωτεινά παραδείγματα του 20ου αιώνα θα γεννήσει το νέο. Με πηγή έμπνευσης τον Βενιζέλο που οδήγησε την αστική τάξη στο να συντρίψει τη λογική της "μικράς και εντίμου Ελλάδας", με πηγή έμπνευσης την Αντίσταση, που στηριζόμενη στα παιδιά της ελληνικής αγροτιάς μεγαλούργησε για να προδωθεί στη συνέχεια από άφρονες της Ακρας Αριστεράς και να συκοφαντηθεί από αποκρουστικούς Ακροδεξιούς, με πηγή έμπνευσης τον Κωνσταντίνο Καραμανλή που παρέλαβε μια καθημαγμένη χώρα για να την οδηγήσει στην καρδιά της Ευρώπης πιάνοντας από το πέτο τον θρασύ γερμανό Καγκελάριο που τόλμησε να εναντιωθεί, με τέτοιες πηγές έμπνευσης μπορούν να φτιαχτούν νέα και υγιή θεμέλια.
  Και ποιός άλλος από τον γαλβανισμένο στην σύγκρουση, από τον μαθημένο στους αποκλεισμούς Σαμαρά μπορεί να χτίσει υγιή θεμέλια; Μόνο αυτός που περιφρονεί-όπως του αξίζει-το σαπισμένο δημοσιογραφικό εσμό των "εκπομπών" και των "δελτίων των 8", που γνωρίζει καλά την πτωμαίνη που κουβαλάει στην πλειοψηφία του ο πολιτικός κόσμος μπορεί να τραβήξει μπροστά.
  Το αντίστοιχο 1909 του 21ου αιώνα δεν χρειάζεται Ζορμπά και Στρατιωτικό Σύνδεσμο. Έχει ηγέτη. Οι οπαδοί της "Κεντροδεξιάς"(αν έχουν νόημα ακόμη αυτοί οι όροι) είναι τυχεροί. Δεν θα ντρέπονται στο απώτερο μέλλον για τα όσα θα λάβουν χώρα τα επόμενα χρόνια.

  • Tassos avatar
   Tassos @ Κώστας 27/04/2010 00:32:00

   Μπράβο!

  • Αφροδίτη avatar
   Αφροδίτη @ Κώστας 27/04/2010 17:31:31

   Φίλε Κώστα, κατέθεσες ιστορικές αλήθειες και έβαλες σημαντικές μολυβιές στο προφίλ του Αντώνη! Πόσοι όμως τις ενστερνίζονται; Πόσοι γνωρίζουν για την παιδεία του και για το τσαγανό του;
   Τα ΜΜΕ ακόμα και ως αρχηγό τότε αλλά και αργότερα, τον είχαν πετάξει επιδεικτικά στη λησμονιά. Και σήμερα ακόμα κάτι ανάλογο προσπαθούν, βομβαρδίζοντάς μας καθημερινά με τις μπουρδολογίες του αρχηγού Καρατζαφέρη και με τις «ενστάσεις» αλλά και τις « ρηξικέλευθες προτάσεις» της πονεμένης θυγατέρας!
   Καθημερινά τα δελτία προωθούν την άποψη ότι δεν είναι δα και κύριος του οίκου του, γιατί συγκατοικεί με άλλους σε «πολυκατοικία»!
   Εμμέσως, ασφαλώς του ζητάνε να «προσκυνήσει»!
   Ξέρουμε πως δεν θα το κάνει, αλλά πώς θα φτάσει η φωνή του στην περήφανη Ελλάδα, που αναφέρεις, όταν του κόβουν τους διαύλους της επικοινωνίας, που κρατούν στα "κίτρινα" χέρια τους;

   • Κώστας avatar
    Κώστας @ Αφροδίτη 27/04/2010 19:15:01

    Αφροδίτη, έχεις δίκιο.
    Θα είναι μακρυά η πορεία.
    Αλλά να σου διηγηθώ μια μικρή ιστορία. Προ ημερών επέσα πάνω σε ένα ρυπαρογράφημα του Βήματος, με χολή εσχάτης υποστάθμης εναντίον του Αντώνη. Δεν συγκρατήθηκα. Έστειλα mail στον συντάκτη. Με μεγάλη έκλπληξη διαπίστωσα πως μου απάντησε. Ηταν απολογητικός, σε βαθμό που ξαφνιάστηκα. Το διηγούμαι για να καταδείξω πως το "σύστημα" δεν είναι άτρωτο. Φοβάται. Και φοβάται για έναν απλό λόγο: δεν έχει το δίκιο με το μέρος του. Ο Αντώνης το έχει.
    Αν έχει συνειτοποιήσει πως μόνο μια κινηματικού τύπου πορεία μπορεί να ακυρώσει το στρατό των αρθρογράφων, των τηλεδικαστών και τηλεαναλυτών δεν έχει τίποτα να φοβηθεί.
    Με μια ριζική κάθαρση στο κόμμα(μιλάμε να μην επαρκούν οι σάκκουλες για τα "πτώματα", όχι 5-6 διαγραφές) η ΝΔ θα αναγεννηθεί εμβαπτυσμένη στη φρεσκάδα και την καθαρή ματιά του Αντώνη. Και αυτό που τώρα βλέπουν μερικοί(όχι λιγοι), τότε θα το δουν πολλοί. Και τότε οι ύαινες της ενημέρωσης θα σκύψουν ντροπιασμένες το κεφάλι.

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Αφροδίτη 27/04/2010 22:04:35

    Αγαπητέ Κώστα, περιττό να πω ότι συμφωνώ με κάθε λέξη που έγραψες. Εξαιρετική η παρέμβαση σου. Να λοιπόν που είμαστε όλο και περισσότεροι στο πλάϊ του. Κι ορθά το λες για το μπαταρισμένο καθεστώς: τον ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ, μας ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ.
    Ας κάνουμε λοιπόν τους φόβους τους πραγματικότητα!
    Σήμερα το βράδυ στην Πολιτεία είχα την τύχη να ακούσω μιαν άλλου είδους ομιλία του Αντώνη, για την Πηνελόπη Δέλτα. Όσοι ήταν εκεί κι άκουγαν με τ' αυτιά και την ψυχή, κατάλαβαν από τι κράμα μετάλλων είναι σφυρηλατημένες οι αρχές του και οι ιδέες του. ΈΡχεται από πολύ μακριά και πάει ολόϊσια στο μέλλον. Κι εμείς μαζί του.

   • Αφροδίτη avatar
    Αφροδίτη @ Αφροδίτη 27/04/2010 23:35:21

    Αγαπητέ Κώστα, σ’ ευχαριστώ για την αισιόδοξη απάντησή σου. Παρότι ανέκαθεν πίστευα κι εγώ,ότι το δίκιο στο τέλος νικάει και μ’ αυτήν την πίστη πρόσμενα χρόνια ολάκαιρα την δικαίωση του Αντώνη, δεν κρύβω την αγωνία που με διακατέχει.
    Είδα την αναρρίχηση στην εξουσία αυτών που δεν είπαν καμιάν αλήθεια στον Έλληνα ψηφοφόρο τον Οκτώβριο!
    Είδα τη μεθόδευση για την υπαγωγή της Πατρίδας μας, στη σκληρότερη μορφή της λεγόμενης παγκοσμιοποίησης!
    Είδα τον πρωθυπουργό της χώρας μου στη Γερμανία και σε ερώτηση δημοσιογράφων σχετικά με την ανεκδιήγητη "συμβουλή" για πώληση νησιών μας, να απαντά πως «αυτό δεν λύνει το πρόβλημα»! Είναι απάντηση αυτή ανθρώπου που ορκίστηκε να προστατεύσει την εθνική μας κυριαρχία; Δηλαδή αν το έλυνε τί θα έκανε;
    Βλέπω να ξυπνούν κάποιοι αποσυρμένοι «κόρακες», και να συνεντευξιάζονται στα κυριακάτικα φύλλα και σε στημένα πολιτικά πάνελ!
    Βλέπω να γίνεται γαϊτανάκι η προτροπή, από συγκεκριμένους πρώην και νυν πολιτικούς, περί της αναγκαιότητας μιας οικουμενικής κυβέρνησης! Υποψιάζομαι ότι μια τέτοια ψευδεπίγραφη κυβέρνηση «εθνικής σωτηρίας», μπορεί να συσταθεί μόνο για να νομιμοποιήσει την εθνική υποτέλεια, που δρομολογήθηκε εδώ και χρόνια και μόλις προχθές επικυρώθηκε!
    Όταν αντιλαμβάνομαι όλα αυτά και βλέποντας καθημερινά το πώς παρουσιάζονται από την πλειονότητα των ΜΜΕ, θεωρούμαι αδικαιολόγητα απαισιόδοξη;

 18. Νεος Χαλκηδονιος avatar
  Νεος Χαλκηδονιος 27/04/2010 00:42:07

  Ο Σαμαράς είπε όχι στο ΔΝΤ γιά δύο μόνο λόγους. Γιατι να κανει αντιπολιτευση στον Παπανδρέου και γιατί, σαν κλασσική Ελληνική αντιπολίτευση, μπορεί να δημαγωγεί όσο θέλει. Αν ο Παπανδρέου έλεγε "Θα καταφύγουμε στην βαρύτητα", ο Σαμαρας θα έλεγε "Μπορούμε να αποφύγουμε την βαρύτητα με το κατάλληλο μείγμα πολιτικών." Υπάρχουν λεφτά ο ένας, μείγμα ο άλλος. Πολλά σλόγκαν, καμμιά ουσία ή πραγματικά επιχειρήματα. Αυτό είναι το επίπεδο πολιτικής συζητησης στο Ελλανιστάν.
  Το καλό που έκανε ο Παπανδρέου είναι οτι ζήτησε τη βοήθεια του ΔΝΤ. Για μενα, χίλιες φορές καλλίτεροι οι τεχνοκράτες του από τους αχρείους ντόπιους σατραπίσκους παληοαπατεώνες που γδέρνουν τους εναπομείναντες εργατικούς και φιλότιμους πολίτες της χωρας, που αν και σχετικά λίγοι δουλεύουν σαν είλωτες για όλους. Βέβαια, αμφιβάλλω ότι θα αντέξει το ΔΝΤ στην λυσσασμένη αντίσταση αυτών που θα χάσουν την λούφα και τη μάσα. Προβλέπω μία δόση και έξω.

  • Orestios avatar
   Orestios @ Νεος Χαλκηδονιος 27/04/2010 00:56:02

   Τί μου λες? Έχεις πάρα πολύ μυαλό. Να το σκεπάζεις μερικές φορές και να μην αφήνεις εκτεθειμένο τέτοιον υπερλειτουργικό εγκέφαλο. Μπορεί να πάθει ψύξη.

   • Νεος Χαλκηδονιος avatar
    Νεος Χαλκηδονιος @ Orestios 27/04/2010 17:49:13

    Ευχαριστώ φίλε Ορέστιε, ασφαλώς μιλας απο προσωπική εμπειρία. Λυπαμαι γιά το πάθημά σου.

   • Orestios avatar
    Orestios @ Orestios 27/04/2010 17:51:42

    Μπορώ να αναγνωρίζω τους υπερλειτουργικούς εγκεφάλους. Διακρίνονται από τη σοφία των λόγων τους.

   • Orestios avatar
    Orestios @ Orestios 27/04/2010 17:53:25

    Και από το κάμένο λάδι.

  • Ελεος avatar
   Ελεος @ Νεος Χαλκηδονιος 27/04/2010 04:54:06

   Σωστός ο Χαλκηδόνιος!

  • trellakias avatar
   trellakias @ Νεος Χαλκηδονιος 27/04/2010 08:18:27

   Φίλε λες να υπάρχει και η πιθανότητα να χρεωκοπήσει και το ΔΝΤ τώρα που έμπλεξε με την Ελλάδα;
   Τι άλλο θα ακούσουμε από τους jefreys;

 19. ΜΠΑΡΟΥΤΟΜΥΛΟΣ avatar
  ΜΠΑΡΟΥΤΟΜΥΛΟΣ 27/04/2010 05:16:50

  ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ,ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΝΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ,ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΟΠΡΕΠΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ,ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΦΤΩΧΕΙΑ, ΤΗΝ ΑΠΟΒΙΟΜΗΧΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΕΟΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΊΑ ΤΗΣ ΕΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΝΤ,ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΑΠΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΤΡΙΔΑ..

 20. ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
  ΣΟΝ ΠΕΝ 27/04/2010 07:17:32

  ΦΑΗΛΟ
  Εγραψες πάλι.
  Τελικά ο μόνος συνεκτικός ιστός που μπορεί να μας ενώσει είναι η ΠΑΤΡΙΔΑ.
  Η μόνη δύναμη που καταργεί ιδεολογήματα και ιδεολογικές αφετηρίες.
  Ειδικα όταν κινδυνεύει όπως τώρα.
  Και μάλιστα όταν ακολουθείς έναν Ηγέτη σαν τον Αντώνη Σαμαρά που στηρίζεται σε γνώση,παιδεία,παράδοση και έχει δοκιμαστεί στην "πολιτική έρημο" χωρίς να ακολουθήσει τις υποδείξεις του "πονηρού".

 21. Dr Kazos avatar
  Dr Kazos 27/04/2010 07:19:43

  Συμφωνώ αγαπητέ.
  Μόνο που από τις επαγγελματικές βόλτες μου στην Ελληνική επαρχία διαπιστώνω ότι άπαντες αναμένουν την αναγέννηση του παλιού καλού μηχανισμού του παπανδρεϊκού πασόκ και της (δήθεν) καραμανλικής δεξιάς.

  Ναι, ΟΚ, δεν είναι γκάλοπ αυτό, αλλά είναι περίεργο να ακούω προχθές λ.χ. από νέο ξενοδόχο ότι "είναι θέμα χρόνου να βρεθούν χρήματα και να τελειώσει ο εφιάλτης". Πρόσεξε αυτή τη κουβέντα. Περιέχει ΧΧΧ επικίνδυνους συλλογισμούς:
  1ον. "Είναι θέμα ΧΡΟΝΟΥ...", ούτε "προσπαθειών", ούτε "δουλειάς", ούτε τίποτε. Είναι απλά θέμα χρόνου.
  2ον. "...να βρεθούν χρήματα", ούτε να "παράξουμε χρήματα", ούτε να "εξοικονομήσουμε χρήματα", ούτε να "δανειστούμε χρήματα", ούτε κάν να "αρπάξουμε χρήματα από τους τραπεζίτες" που λέει το ΚΚΕ. Τίποτα απ' όλα αυτά. Απλά ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ με κάποιο τσο-βολικό τρόπο.
  3ον. "...να τελειώσει ο εφιάλτης!". Δηλαδή αυτό που ζούμε δεν είναι αποτέλεσμα καταστρεπτικών πολιτικών και διασπάθισης των δημόσιων ταμείων από συγκεκριμένους κουμπάρους επιχειρηματίες. Δεν είναι αποτέλεσμα των συντάξεων στα 42 + εφάπαξ. Δεν είναι αποτέλεσμα του money party του 2004. Δεν φταίνε καμιά εκατοστή παλιότερα πάμπτωχοι πολιτικοί που τώρα χρησιμοποιούν front men για να ανοίγουν νόμιμες επιχειρήσεις προκειμένου να ξεπλύνουν (ως νέοι Escobar) το ναρκοχρήμα που μαζέψανε τόσα χρόνια στα υπουργεία.

  Είναι απλά ένα κακό όνειρο.
  Αρκεί να χτυπήσουμε κατά λάθος το χέρι στο κομοδίνο και να ξυπνήσουμε.

  Α στο διάολο επιτέλους.

  • Στέργιος avatar
   Στέργιος @ Dr Kazos 27/04/2010 09:09:40

   Ναι, οι επαρχιώτες σου φταίνε τώρα.

   Λες και το χρηματιστήριο που έφαγε τα χρήματα του κόσμου, οι τράπεζες που στραγγαλίζουν την οικονομία, οι μεγαλοεργολάβοι που διαφεντεύουν όλη την χώρα και τα πολιτικά λαμόγια τού Κολλεγίου και τού Εκάλη Κλαμπ που μας κατέστρεψαν έχουν την έδρα τους στη Βέροια και στην Τρίπολη.

   Ποιος ξέρει κι εσύ τι αθηναϊκό νταβατζιλίκι πήγες να πουλήσεις στην δαιμονοποιημένη επαρχία;

   • Dr Kazos avatar
    Dr Kazos @ Στέργιος 27/04/2010 10:41:35

    Οχι αγαπητέ. Ούτε νταβατζιλίκι πήγα να πουλήσω ούτε τίποτα.
    Ούτε δαιμονοποιώ την Ελληνική Επαρχία που σέβομαι ως καταγόμενος και διαβιών κατά το μεγαλύτερο (και χειρότερο) μέρος του έτους εκεί.

    Απλά εκτός Αθηνών οι πολίτες ομιλούν.
    Και μαθαίνεις χρήσιμα πράγματα.

    Εγώ ας πούμε έμαθα ότι οι Ελληνες έχουμε εθισθεί στην τρίπλα και στη μαγκιά. Και ότι είμαστε εξίσου συνένοχοι στην μίζα και στη βόλεψη.

    Οτι δηλαδή φταίμε κατά 50%.
    Προηγείται βέβαια το άλλο 50% που μας υποχρεώνει, μας εξωθεί στο να γινόμαστε συνένοχοι.
    Και εμείς γινόμαστε!
    Χωρίς να το λέμε ούτε του παπά.
    'Η μήπως δεν είναι έτσι;

  • πολίτης avatar
   πολίτης @ Dr Kazos 27/04/2010 14:48:37

   Το φυσιολογικό θα ήταν δηλαδή να πεί: Σηκώνουμε τα μανίκια, ματώνουμε και φτάνουμε στην Ιθάκη.
   Τί να κάνει ο ξενοδόχος; Όσο μπορεί να δουλέψει, δουλεύει. Όσο μπορεί να χρεοκοπήσει, το κάνει κι αυτό. Μόνο να ελπίζει του μένει του αννθρώπου.

 22. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ avatar
  ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ 27/04/2010 07:20:25

  Αγαπητέ, καλημέρα.
  Μακάρι να είναι έτσι,όπως τα λες. Μακάρι.
  Έχω μία πρόταση. Χρειάζονται, κατά την γνώμη μου, 100-200, ορφανοί από μητέρα και πατέρα, άτεκνοι, ανύπανδροι,φτωχοί, σπουδαγμένοι, ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ, αποφασισμένα "σπασικλάκια". Άνθρωποι αποφασισμένοι για όλα, χωρίς να έχουν τίποτα να χάσουν. Καμικάζι, πείτε τους, "παλαβούς", πείτε τους, πείτε τους όπως θέλετε. Το σημερινό πολιτικό προσωπικό χρειάζεται "reset". Άνθρωποι που δεν θα μιλάνε στα κανάλια της διαπλοκής και μόνο θα δουλεύουν. Δεν θα κάνουν δημόσιες σχέσεις, θα παίρνουν αποφάσεις και ΘΑ ΤΙΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ.
  Βέβαια, θα χρειαστούν και 25 φρουρούς ο καθένας σε 24ωρη βάση, αλλά αυτό είναι μικρό κόστος. Μας λείπουν άνθρωποι που αποφασίζουν και ΕΝΕΡΓΟΥΝ. Εγώ , αν θέλετε, μετά την εργασία μου θα έρχομαι εθελοντής να τους φυλάω.
  Και κάτι άλλο. Πείτε στον κύριο Σαμαρά να φτιάξει μία σχόλή στελεχών. Νοικιάστε ένα κτίριο, γεμίστε το βιβλία, βρείτε 10 ανθρώπους να διδάσκουν τα απλά πράγματα της ζωής και της οικονομίας, τα απλά που είναι δύσκολα και φτιάξτε μία δεξαμενή στελεχών. Οι υπάρχοντες είναι για τα μαύρα πανηγύρια, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, μετρημένων στα δάκτυλα ακρωτηριασμένου σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Γίνομαι λίγο σκληρός, αλλά δυστυχώς έτσι φοβάμαι ότι είναι. Το ερώτημα είναι που θα τους βρείτε. Κάντε αυτό που κάνουν οι στρατολόγοι στις "πρώην αποικίες". Διαλέξτε τυχαία 1000 τελειόφοιτους πραγματικά παραγωγικών σχολών και εκπαιδεύστε τους από το μηδέν. Μάθετέ τους ιστορία, διδάξτε τους τον κινέζο SUN TZU και αφήστε τους να κάνουν την δουλειά τους μόνο. Οι νέες ιδέες, χρειάζονται άλλα μυαλά.Καθαρά. "Παιδικά", αν θέλετε, αμόλυντα. Χρειάζεται, πάντα κατά την ταπεινή μου γνώμη, όχι ξεσκαρτάρισμα, αποψίλωση και άλλα σχετικά. Το ρήμα "οργώνω", έχει νομίζω, εφαρμογή εδώ. Μιλώ απολύτως σοβαρά και δεν αστειεύομαι. Το σημερινό στελεχιακό δυναμικό στους χώρους που εργάζομαι εγώ τουλάχιστον, μόλις "αποχωρήσει"από μία συζήτηση, λοιδωρείται και το λιγότερο που ακούς είναι χάχανα και χαρακτηρισμούς που δεν μου επιτρέπεται λόγω καλων τρόπων να μεταφέρω εδώ. Στην συνείδηση του απλού πολίτη, με τον οποίο έρχομαι σε επαφή καθημερινά και επί μακρόν, είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΙ.Δεν μπορώ να γράψω πιο μεγάλα γράμματα για να το κάνω πιο σαφές. ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΙ. Θα με χαρακτηρίσουν γραφικό και υπερβολικό, αλλά όταν μιλώ για επανάσταση, μιλώ κυριολεκτικά. Όχι βέβαια, επανάσταση των προλετάριων και άλλα φληναφήματα¨"αριστερών" και λοιπών "δημοκρατικών" δυνάμεων.
  Το όλο εγχείρημα, χρειάζεται βέβαια χρόνο. Χρόνο που δεν έχουμε. Αν όμως, για κάτι στο τέλος της γραφής, που είμαστε διάσημοι, εμείς οι Έλληνες, είναι για το ότι είμαστε απρόβλεπτοι. "Παλαβοί" με την καλή έννοια.
  Και κάτι για όλους τους άλλους, φίλους και εχθρούς. Μία συμβουλή, φιλικά.
  Παρακαλώ, πολύ , μην κάνετε το λάθος να μας υποτιμήσετε. Μην νομίσετε, ούτε για μία στιγμή, ότι είμαστε "ίδιοι" με εκείνους που νομίζουν ότι μας "κυβερνούν". Είναι λάθος. Θανάσιμο λάθος. Όσοι το έκαναν στο παρελθόν το μετάνοιωσαν -πικρά.
  Φιλικά.
  ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

 23. Λάζαρος Χατζηνάκος avatar
  Λάζαρος Χατζηνάκος 27/04/2010 07:23:30

  Φοβάμαι ότι καλλιεργείται μια προσωπολατρία αχρείαστη. Δεν γνωρίζω αν η δημιουργική σας αναζήτηση για το Νέο περιλαμβάνει ως πρώτο βήμα την ανάδειξη του Προσώπου. Καθώς, επιτρέψτε μου να γνωρίζω πως ο Χρύσανθος Λαζαρίδης έχει συγκροτημένες προτάσεις για την έξοδο από την ΔΝΤοκρατία και την αειφόρο ανάπτυξη της πατρίδας, δίχως πράσινους κόκκους αχρείαστων επενδύσεων και υπόγειων διαδρομών.
  Επειδή προέρχομαι από την ίδια δεξαμενή υγείας [Ανεξάρτητοι - Β' Πανελλαδική] αναρωτιέμαι για το κατά πόσο μπορεί κανείς να υιοθετεί το συντριπτικό ποσοστό της κριτικής ανάλυσης του Φαήλου, μα να τρομάζει με τη σταλινοποίηση ενός συμπαθούς προσώπου, που δε μοιάζει να διακατέχεται από εκδικητικές εμμονές...

  • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
   ΣΟΝ ΠΕΝ @ Λάζαρος Χατζηνάκος 27/04/2010 07:49:40

   Δεν είδα πουθενά εκδικητικές εμμονές στη γραφή του Φαήλου.
   Είδα το πάθος του "σηματωρού" που ούρλιζε χρόνια ότι το καράβι πάει σε λάθος πορεία και τον έγραφαν.
   Υ.Γ Δεν ήταν η Β΄Πανελλαδική που αποφάσιζε να περάσει όλο το έτος τις εξετάσεις με "πολιτικό 5"?
   Που αγωνίστηκε με μανία για κατάργηση των υποχρεωτικών παρακολουθήσεων στις σχολές?
   Που με κοιτούσε ειρωνικά εμένα γιατί τολμούσα να δηλώσω -όχι δεξιός,προς θεού δεν είχα αποκτήσει ακόμη τόσο θάρρος-αλλα υποστηρικτής του Κων/νου καραμανλή?
   Που με πετούσατε έξω από τις συνελεύσεις γιατι τόλμησα να μιλήσω για ανθρώπινα δικαιώματα στη Β.Ηπειρο του Ενβέρ Χότζα.
   Αυτά περί δεξαμενής υγείας.
   Τέλος πάντων το θέμα είναι πόσο νωρίς κατάλαβες!

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ ΣΟΝ ΠΕΝ 27/04/2010 08:34:01

    Τι μου θυμισες τωρα.Πριν πανω απο 30 χρονια εγινε συζητηση στο πανεπιστημιο για τη ρηξη τοτε της Κινας με την Αλβανια.
    Οι αριστεροι φοιτητες ηταν χωρισμενοι σε φιλοσοβιετικους κνιτες φιλοκινεζους μαοικους και υπηρχαν και μερικοι αλαβανοφιλοι χοτζικοι καθως και αλλοι απροσδιοριστης κατευθυνσης.Ολοι αυτοι διαπληκτιζονταν εντονα για το ποια χωρα ηταν πραγματικα σοσιαλιστικη και ποια ειχε επιστρεψει στον καπιταλισμο και προσπαθουσαν με διαφορες αντικρουομενες οικονομικες αναλυσεις να εξηγησουν τις διαμαχες μεταξυ τους.
    Εχοντας διαβασει τη προσφατη ιστορια της περιοχης πεταγομαι και τους λεω : Απλως υπαρχει μια περιοχη της Γιουγκοσλαβιας,το Κοσσυφοπεδιο, που κατοικειται απο Αλβανους και οι Αλβανοι τη θελουν οποτε συμμαχουν με οποιον ειναι εχθρος της Γιουγκοσλαβιας για να τους τη δωσει.Οταν ο Σταλιν τα εσπασε με τον Τιτο πηγαν με το Σταλιν,οταν ο Χρουστσωφ τα εφτιαξε με τον Τιτο τον κατηγγειλαν και πηγαν με το Μαο και τωρα που η Κινα αποκατεστησε τις σχεσεις της με τη Γιουγκοσλαβια τα εσπασαν και με αυτους και ψαχνουν να βρουν καποιον αλλο να χρησιμοποιησουν εναντιον των Γιουγκοσλαβων (τοτε φυσικα δεν φανταζομουν ΠΟΙΟΝ τελικα θα εβρισκαν) για να τους δωσει την επαρχια.
    Ακουσα τα εξ αμαξης οτι οι σοσιαλιστικες χωρες δεν ειναι σωβινιστικες οπως οι καπιταλιστικες οτι ειμαι αντιδραστικος κλπ.και συνεχισαν το βιολι τους ψαχνοντας τους μυστηριωδεις λογους των εξελιξεων στις σχεσεις των χωρων με κομμουνιστικα κομματα στη εξουσια στις "κοινωνικες δομες" και την "ιδεολογια" τους.
    Τωρα βεβαια ολοι αυτοι μαλλον συνεχιζουν να πιστευουν οτι ειναι εξυπνοτατοι ως προοδευτικοι και οι δεξιοι κατωτερας αντιληψεως.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Λάζαρος Χατζηνάκος 27/04/2010 22:33:40

   Αγαπητέ Λάζαρε. μήπως μιλάς για κείμενο άλλου;
   Που την είδες τη ...σταλινοποίηση; "Εκδικητικές εμμονές"; Φίλε μου δοσίλογους ονομάζω όσους εξευτέλισαν κάθε έννοια εντιμότητας, όσους βούτηξαν την ουρά τους στο λάδι, όσους βρέθηκαν ΠΟΛΥ πλουσιότεροι μετά την ενασχόληση τους με την πολιτική, όσους κατάκλεψαν το δημόσιο χρήμα, όσους πήραν φράγκα, οικοσκευές, έδωσαν έργα και προμήθειες έναντι μίζας, όσους έκλεψαν, κορόϊδεψαν κι όλα αυτά σε βάρος του Λαού και της Πατρίδας. Τους αξίζει τουλάχιστον η διαπόμπευση, ο εξοστρακισμός κι ο πολιτικός θάνατος.
   Και βεβαίως για τον αδελφικό φίλο μου τον Χρύσανθο, συμφωνώ κι επαυξάνω.

 24. alfa2012 avatar
  alfa2012 27/04/2010 07:44:51

  καλημερα σε ολους
  ο φαηλος καλα τα λεει ...το κομμα τι κανει?
  σε ενα μηνα περιπου θα εχει εκλογες αναδειξης τοπικων και νοδε, μεχρι αυριο θα εχει εγγραφες νεων μελων για το δικαιωμα του εκλεγειν, ψαχνομαστε για το πως θα γραψουμε και πως θα φερουμε νεα μελη στο κομμα και ο περιφεριαρχης στο βορα αγρον αγοραζει, το κομμα θελει νεα μελη ή οχι? το κομμα θελει τις ιδιες τοπικες και νοδε ή κατι νεο? ας αποφασισει και να μας ενημερωσει ετσι για να μην ονειρευομαστε "αλλαγες"

  • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
   ΣΟΝ ΠΕΝ @ alfa2012 27/04/2010 07:55:41

   Δεν φθάνουν όσοι ψήφισαν στη εκλογή για ανάδειξη Αρχηγού.
   Μην τρελαθούμε κιόλας.
   Πού μας πας κύριε Σαμαρά σε εκλογές για ΝΟΔΕ και ΤΕ 800.000 μέλη
   μοναχά τους?

 25. alfa2012 avatar
  alfa2012 27/04/2010 07:49:24

  οταν οι παλιες τοπικες και νοδε λειτουργουν ως φεουδα, οταν βλεπουν τον κοσμο μας απο τα ψηλα..ελιτιστικα, οταν ριχνουν καθημερινα δηλητηριο για τον προεδρο μας, ποιοι? οι διορισμενοι? αυτοι που χρησιμοποιησαν το κομμα για προσωπικες υποθεσεις? που ο αγωνας για το κομμα περιοριζεται σε αγωνα μπιριμπας στο καφε?

 26. Λάζαρος Χατζηνάκος avatar
  Λάζαρος Χατζηνάκος 27/04/2010 08:19:51

  ΣΟΝ ΠΕΝ @ Καλά σε κάναμε. Γιατί τόσα χρόνια πέρασαν και την ειρωνεία την έχεις περισσή. Αν δεν εφαρμόζεις έστω του Κώστα Καραμανλή το μόνο θετικό, το "σεμνά και ταπεινά", τότε το εκκολαπτήριο της νέας σας εποχής παράγει το ίδιο προϊόν: μονόχνοτους καβαλάρηδες, άφιλους, ανέμπνευστους με μόνο προσόν την ιδεολογική καθαρότητα από κούνια. Ο σκληρός πυρήνας του Τίποτε.
  Λάβε θέση λοιπόν σε ρόλο δεσμοφύλακα ιδεών. Δεν θα τις καταλάβεις ποτέ.
  [Πιστοποιητικό φρονημάτων διαθέτω. Τόχω καταθέσει επωνύμως στις ανακριτικές αρχές.]

  • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
   ΣΟΝ ΠΕΝ @ Λάζαρος Χατζηνάκος 27/04/2010 10:29:59

   Αντιπαρέρχομαι το θυμό σου.
   Δύσκολο να αμφισβητείται η παληά μας "σοφία".
   Δύσκολο και να δεχθώ από το "επίπεδο" που ψηλαφώ στη σκέψη σου,ότι ΕΝΝΟΕΙΣ εκείνο το καλά σου κάναμε.
   Δεν είναι κακό να αναγνωρίζεις τα ολισθήματα της νεότητάς σου ειδικά όταν μάλιστα εσύ έβαζες το πάθος και το life-style άλλοι.
   Συγχώρα μου το ειρωνικό ύφος,δικαιούμαι νομίζω να σε πειράξω για πραγματα που σιγουρα έχουν αποδοκιμαστεί ιστορικά και λυπάμαι που η γραφή δεν μπορει ν'απκαλύψει τις πραγματικές προθέσεις του γράφοντος.
   Η πατρίδα τους χρειάζεται όλους και τους παθιασμένους και τους σκεπτικιστές και τους αμφισβητίες.

   • Λάζαρος Χατζηνάκος avatar
    Λάζαρος Χατζηνάκος @ ΣΟΝ ΠΕΝ 27/04/2010 11:08:44

    Αγαπητέ Σον Πεν,
    Κρατώ την τελευταία σου φράση. Απαλείφει την όποια σκέψη περί συγνώμης. Δεν μας ταιριάζει.
    Απλώς στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας κράτα ότι δεν είναι όλα τα δάχτυλα ίδια. Δεν υιοθετούσαμε όλοι προκλητικές συμπεριφορές και δη στη μικρή Ξάνθη που σπούδαζα.
    Δεξαμενή ιδεών ήταν η τότε αυτονομία μας. Η μαχητικότητά μας επίσης ("καλά σου κάναμε"). Χάρη στα τότε "ολισθήματα" ο Α. Σαμαράς έχει σήμερα έναν αξιόπιστο πολιτικό σύμβουλο, που γνωρίζει καλά την άλλη όχθη. Τον χρειάζεστε με την ολική του εμπειρία σε μια Κεντροδεξιά με μηδενική παραγωγή πολιτικής.
    Η πρόσφατη πενταετία το ανέδειξε...

   • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
    ΣΟΝ ΠΕΝ @ ΣΟΝ ΠΕΝ 27/04/2010 13:22:57

    Συμφωνώ για τον Χρύσανθο και τιμώ την πορεία του.
    Δεν υπάρχουν πλέον οι τοίχοι του παρελθόντος και οι αφορισμοί των Μεσσιανισμών εκείνης της εποχής.
    Διαφωνώ όμως με την... ανυπαρξία πολιτικής σκέψης της Δεξιάς με αφορμή την τελευταία πενταετία.
    Απλώς η δεξιά βρίσκεται ακόμη πρίν την επανάσταση του...1789.
    Οσοι μπορούν να παράγουν πολιτική σκέψη δεν υπάρχουν στο προσκήνιο.Οι πολιτικοί εκφραστές της αποτυγχάνουν και δημιουργείται η εντύπωση ότι υπάρχει έλλειμμα πολιτικής σκέψης.
    Και όσοι τα καταφέρνουν κόντρα στα εμπόδια,δυστυχώς δεν εγγράφονται στις επετηρίδες των δεξιών διαννοητών γιατί είναι αντισυστημικοί.
    Ούτε βεβαίως δεξιός είναι αυτός που τα σπάζει στα σκυλάδικα,ενώ αριστερός εκείνος που ακούει ρέγγε.
    Μην περιμένεις όμως να εκφραστεί η δεξιά πολιτική σκέψη από εκδοτικό οίκο τύπου "σύγχρονη εποχη".Η Δεξιά δεν συγκροτεί κοσμοθεωρία με καθεστωτικό αντίκρυσμα και στρατευμένους επισπεύδοντες.
    Η Δεξιά πολιτική σκέψη ισοδυναμεί με ότι μπορεί να χαρακτηριστεί ως καταξιωμένη αξία και ιδέα.Γιατί με βάση τις φιλοσοφικές αρχές της Δεξιάς που έχουν εκφράσει όλοι οι ιδεαλιστές φιλόσοφοι,υπάρχει καλό και κακό,υπάρχουν ιδέες και αξίες αναλείωτες στο χρόνο,που αποτελούν απαραίτητες ιδιότητες που οδηγούν την Ανθρώπινη ζωή στη δικαίωση.
    Και πάνω σε αυτές τις αξίες καλείται να διαχειριστεί αδογμάτιστα την καθημερινότητα όταν πολιτεύται ή κυβερνά.
    Ο Ανθρωπος είναι σημείο αναφοράς και αυτοσκοπός.
    Καμμία σκοπιμότητα δεν μπορεί να τον υποτάξει.
    Γιατί ο Ανθρωπος είναι και ο σκοπός αλλά και το μέσον για συνέχιση και τη δικαίωση της ζωής.
    Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα είναι το δηλητήριο της δεξιάς πολιτικής γιατι εξουδετερώνει την αξία του Ανθρώπου που είναι
    ο σκοπός της δημιουργίας και το υποκείμενο της δικαίωσης.
    Και επειδή η σωστή και δημοκρατική πολιτεία ακεραιωνει τον Ανθρωπο η Πατρίδα και η δημοκρατία αποτελούν ιδανικά απαραβίαστα.
    Η δικτατορικες εκφάνσεις της δεξιάς αποτελούν παρεκβάσεις γιατί αναιρούν την υπέρτατη αξία του σεβασμού στόν Ανθρωπο.
    Σε αυτό το έρεισμα πατά η εμμονη της Δεξιάς στη πολιτική της ελεύθερης οικονομίας.
    Γιατί οποιαδήποτε δουλεία υποτάσει τον Ανθρωπο και την προσπάθειά του για την ηθική του τελείωση.
    Η αξιοκρατία επίσης αποτελεί υποχρέωση γιατί μόνο οι αξιώτεροι μπορουν να υπηρετήσουν τον Ανθρωπο και συνεπώς την επιδίωξή του για το καλύτερο.
    Τώρα αν μου κάποιος ποιός τα εφάρμοσε όλα αυτά ....
    Το ζήτημα όμως είναι να γνωρίζουμε και να θυμόμαστε τις ιδεολογικές αφετηρίες της Δεξιάς προκειμένου να αντιμετωπίζουμε έστω τα διλημματα περι...νομίμου και ηθικού.

 27. Δευκαλίων Κωνστ. Βατιμπέλλας avatar
  Δευκαλίων Κωνστ. Βατιμπέλλας 27/04/2010 08:23:49

  Αγαπητέ κε Κρανιδιώτη
  Θα παίξω τον συνήγορο του Διαβόλου, χωρίς να είμαι νομικός, είμαι τεχνικός και μιας κάποιας ηλικίας.
  Εάν παραστήσεις την Ελληνική κοινωνία με ένα ανθρώπινο σώμα, τ’ οποίο σαν ξενιστής μου, εγώ θα είμαι ένα σκεπτόμενο καρκίνωμα και θα του κατατρώω τα σωθικά του, μέχρις ότου, του καταστρέψω τελείως το πνεύμα, και την ψυχή του, χωρίς να καταστρέψω το σώμα του, αλλά να το μεταλλάξω σε μαζάνθρωπο, χωρίς σκέψη και ανεξάρτητη θέληση, θα ακολουθήσω ορισμένες αρχές.
  Κατ’ αρχήν θα διαλέξω άτομα απολύτως εξηρτημένα από το καρκίνωμα μου και θα δημιουργήσω πολιτικά κόμματα όλων των ιδεολογιών, από την άκρα δεξιά μέχρι την άκρα αριστερά. (Όποιος δήποτε μη ελεγχόμενος από εμένα δημιουργήσει κάποιο πολιτικό κόμμα, θα βάλω τα ΜΜΕ να τον γελοιοποιήσουν, ώστε οι ψηφοφόροι να μην τον εμπιστεύονται). Τα άτομα αυτά ή θα είναι συμπατριώτες μου και θα έχουν πάρει ελληνικά ονόματα ή θα είναι εκβιαζόμενα ή θα τους έχω κάνει πλύση εγκεφάλου ή οτιδήποτε άλλο, αλλά θα είναι εξαρτώμενα από εμένα και υπάκουα, δεν επιτρέπω καμία παρέκκλιση από τα σχέδιά μου. Αφού τα προωθήσω και τα διανείμω σε όλα τα πολιτικά κόμματα, θα αρχίσω να εκδηλώνομαι σαν καρκίνωμα. Μετά θα πάρω την οικονομία υπό τον έλεγχό μου (τράπεζες, βιομηχανία, βιοτεχνία, εμπόριο, επιχειρήσεις, κ.τ.λ.). Τέλος θα ελέγχω την ενημέρωση, για να μπορώ να ελέγχω το πνεύμα και την ψυχή του σώματος. Δεν θα επιτρέψω να κουνηθεί ούτε φύλλο χωρίς την έγκριση μου. Ο έλεγχος των πολιτικών κομμάτων θα είναι απόλυτος, όταν ο αρχηγός καταρτίζει τα ψηφοδέλτια, πρώτα τα φέρνει σ’ εμένα, από αυτούς ή αυτές πού είναι στο ψηφοδέλτιο διαλέγω τους ελεγχομένους από εμένα και απορρίπτω αυτούς πού τυχών μπορεί να μου δημιουργήσουν κάποιο πρόβλημα, κατόπιν το ψηφοδέλτιο πηγαίνει σε μία πρεσβεία και εκεί γίνεται το τελικό ξεκαθάρισμα. ΄Ετσι όποιοι και να εκλεγούν δικοί μου είναι, θα κάνουν ότι διαφωνούν για να πιστεύουν οι αφελείς ότι γίνεται αντιπολίτευση, αλλά στα κύρια ζητήματα θα υπάρχει σύμπνοια.
  Αφού θα ελέγχω την πολιτική, θα αρχίσω να καταστρέφω, πρώτα απ’ όλα την παιδεία τους, για να πάψουν να σκέπτονται λογικά, την ιστορία τους, για να πάψουν να έχουν ρίζες, θ’ αλλάξω την διατροφή τους με εισαγόμενα μεταλλαγμένα τρόφιμα, αφού καταστρέψω την εγχώρια καλλιέργεια, για να κάνω κουρκούτι τον εγκέφαλό τους. Θα εισάγω αλλοδαπούς για να καταστρέψω το DNA τους πού είναι πολύ δυνατό, θ’ αγοράσω όλες τις επιχειρήσεις και θα τους βάλω να εργάζονται για μένα, και θα τους απειλώ με απόλυση και ενεργεία, ποιός θα έχει την δύναμη να σκεφθεί τίποτε άλλο εκτός από το στομάχι του και εάν κάνουν ότι εξεγείρονται θα βάλω ηγέτες της εξεγέρσεως δικούς μου. Είναι έτοιμοι πολτοποιημένοι μαζάνθρωποι, θα έχουν τροφικό συμπλήρωμα τα μεσημεριανά και τις τσόντες
  Εάν τώρα πιστεύεις κε Κρανιδιώτη ότι ο ΚΥΡΙΟΣ Σαμαράς είναι εκτός του συστήματός μου και ότι θα κάνει κάτι πού δεν το επιτρέπω, κάνεις μεγάλο λάθος, τι τον σπούδαζα τόσα χρόνια για να κάνει του κεφαλιού του; Μαύρο φίδι που θα τον φάει.
  Ο συνήγορος του διαβόλου
  Δευκαλίων Κωνστ. Βατιμπέλλας

  • Ευθύμης avatar
   Ευθύμης @ Δευκαλίων Κωνστ. Βατιμπέλλας 27/04/2010 10:39:11

   ...πες το ψέματα.

  • fretenX avatar
   fretenX @ Δευκαλίων Κωνστ. Βατιμπέλλας 27/04/2010 14:07:13

   Εξαιρετικο κυριε Βατιμπέλλα!!!

   Δυστυχως πολυ φοβαμαι οτι ελαχιστοι εδω (αλλα κι εκει εξω - λιγοτεροι απο τα δακτυλα του ενος χεριου) θα καταλαβουν κατι απο τη αλληγορια σας. Αλλωστε ο ξενιστης ηδη βρωμαει επειδη ειναι σαπιο πτωμα και ο ιος κανει παρτυ τρικουβερτο.

   Δυστυχως κε Βατιμπέλλα οι Ελληνες απεδειξαν κι αποδεικνυουν καθημερινα οτι δεν ειναι τοσο εξυπνοι οσο νομιζουν. Ανθρωπακια εγωπαθη και παθιασμενα ειναι/ειμαστε - ο καθενας με το παραμυθι του.

   Τα σεβη μου κε Βατιμπέλλα

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Δευκαλίων Κωνστ. Βατιμπέλλας 27/04/2010 22:44:09

   Εγώ, επειδή κατάλαβα την αλληγορία σας, θα πω κ. Βατιμπέλλα ότι το πλήρες ελεγχόμενο σύστημα που περιγράφεται, απλώς ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. ΟΙ συνωμοσιολογικές θεωρίες διαδίδονται γιατί είναι απλές και εύληπτες: όλοι τάχα είναι ίδιοι κι όλα ελεγχόμενα. Δεν είναι έτσι. Γι' αυτό πολλές φορές κι οι ισχυροί τρώνε τα μούτρα τους και υπαρκτές και καλά οργανωμένες συνωμοσίες καταλήγουν σε Βατελώ. Σίγουρα υπάρχουν και σκοτεινές δυνάμεις και πράκτορες και δουλόφρονες αλλά γενικά οι διεθνείς σχέσεις και οι εσωτερικές εθνικές διερεγασίες είναι πολυπρόσωπες, πολυσύνθετες και με απειράριθμους αστάθμητους παράγοντες. Τον Αντώνη σας διαβεβαιώ ότι δεν τον σπούδασε κανένα "σκεπτόμενο καρκίνωμα" αλλά ο μακαρίτης Κώστας Σαμαράς, ο άριστος γιατρός πατέρας του κι η αείμνηστη Λένα Σαμαρά,και τον μπόλιασαν με πολύ Ελληνισμό και Πηνελόπη Δέλτα αλλά και με κοινωνική συνείδηση. Να είσαστε λοιπόν βέβαιος ότι ο Αντώνης είναι γερό αντίσωμα στα σκεπτόμενα καρκινικά κύτταρα.
   Φιλικά

 28. ΜΠΑΡΟΥΤΟΜΥΛΟΣ avatar
  ΜΠΑΡΟΥΤΟΜΥΛΟΣ 27/04/2010 08:24:02

  Κατανοητή σε ένα βαθμό η ανάγκη απενοχοποιήσης σε μιά Ελλάδα όπου το αντιδέξιο σύνδρομο καλλιεργήθηκε και έγινε εμπόρευμα από τον λαϊκισμο του πασοκ.Όμως αυτά τα σύνδρομα καλό είναι να τελειώσουν και να αναμετρηθούν όλοι με την σημερινή πραγματικότητα,δηλαδή: τι είναι αυτή η κρίση?που οφείλεται?ποιοί φταίνε?ποιοί καλούνται να πληρώσουν?τι πατρίδα θέλουμε?γιατί μειώθηκε η παραγωγή? Ας ανοίξει ένας διάλογος αλλά και μιά αντιπαράθεση χωρίς προκαταλήψεις και εύκολους χαρακτηρισμούς παρελθόντος.

 29. Κωνσταντίνος avatar
  Κωνσταντίνος 27/04/2010 08:54:19

  Πως γίνετε ρε παιδιά και όλοι όσοι γίνονται αρχηγοί των δύο κομμάτων, ΠΑΣΟΚ - ΝΔ να μπαίνουν αμέσως στο απυρόβλητο και
  να μην χρωστούν σε κανένα?

  Απο που κατέβηκαν?

  Που ήταν ο Αντώνης πριν 8 μήνες?

  Κρίμα να λέγονται τέτοια πράγματα από έξυπνους και άξιους Έλληνες όπως ο Φαήλος.

  Αυτά μας έχουν φάει τόσα χρόνια και βαδίζουμε στην άβυσσο.

  Δεν χρωστάει σε κανένα ο ένας, δεν έχω κηδεμόνα ο άλλος, και η Ελλάδα βυθίζεται στην κηδεμονία και το χρέος.

  Καλύτερος ο Αντώνης από τον Γιώργο συμφωνώ αλλά όχι και παρθένα.
  Εδώ ήτανε , ας έβγαινε να τα πεί.

  Τελεία και παύλα.

  Ανήκει κι αυτός στο μουσειακό πολιτικό σκηνικό.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Κωνσταντίνος 28/04/2010 10:56:59

   Αγαπητέ Κωνσταντίνε,
   Που ήταν πριν 8 μήνες; Ναι, είχε μπει για μια βραχύβια θητεία στην κυβέρνηση στην διάρκεια της οποίας έκανε μια καλή προσπάθεια. Θες να πεις ότι όλοι μα όλοι είναι το ίδιο; Ξέρεις ότι δεν είναι έτσι, σε καμμία κυβέρνηση. Και που ήταν όλα τα προηγούμενα χρόνια, δεν λες. Πλήρωνε το τίμημα της κόντρας του με το χαρωπό και παχύ - παχύ κατεστημένο.
   Και ναι, δεν τους χρωστάει. Όλο το χρήμα, η διαπλοκή, τα ισχυρά ΜΜΕ και οι δημοσιογραφικές "πουτάνες" βάλανε πλάτη στην ξεπεσμένη πριγκίπισσα και ψωνίσανε από σβέρκο.
   Δεν χρωστάει γιατί, ναι, προέρχεται από μία από τις ελάχιστες οικογένειες που θα μπορούσαν να θεωρηθούν πραγματική εθνική αστική τάξη. Δεν έχει γονίδια, εργολάβων, προμηθρευτών, δοσιλόγων, μαυραγοριτών, νεόπλουτων "αριστερών". Αρέσει δεν αρέσει προέρχεται από ανθρώπους που έδωσαν 100 στην Πατρίδα και πήραν πίσω 1. Μόνο όποιος τον ξέρει καλά, γνωρίζει πόσο βαθιά είναι ποτισμένος με περηφάνεια και αίσθηση χρέους.
   Κάποτε τον χτυπούσαν σχεδόν ΟΛΟΙ κι ήταν μόνος με λίγους φίλους - συμμαχητές και δεν προσκύνησε τους νταβαντζήδες, τους εκδότες, την καθεστωτική "διανόηση". Γιατί να το κάνει τώρα.
   "Παρθένα", σίγουρα δεν είναι. Την έχει περπατήσει την πιάτσα. Αλλά αυτό, όταν το 'χεις κάνει με φιλότιμο σε κάνει μάγκα και σοφότερο. Οι άλλοι που το' καναν και το κάνουν χωρίς φιλότιμο και ντροπή είναι απλώς "πουτάνες".
   Φιλικά

 30. Sic transit gloria mundi avatar
  Sic transit gloria mundi 27/04/2010 09:07:56

  Αντισυστημικός αστός: Ο σύγχρονος ορισμός της αντίφασης, από κοινωνιολογική, φιλοσοφική και λογική άποψη.

  • greekpoliticalreview avatar
   greekpoliticalreview @ Sic transit gloria mundi 27/04/2010 09:32:57

   +1

   Είναι της λογικής "εμείς κλέψαμε λιγότερα"

   • Sic transit gloria mundi avatar
    Sic transit gloria mundi @ greekpoliticalreview 27/04/2010 09:57:14

    Κι αυτό αποτελεί ανατρεπτικό αντισυστημισμό;
    Ως χώρα έχουμε πήξει εξήντα χρόνια στους αριστερούς και "αριστερούς" ανατροπείς. Καταλαβαίνω, το μεσογειακό ταμπεραμέντο...Και κυρίως το παραμύθιασμα.
    Ευχαριστώ, αλλά αυτοί που είναι είδος εν ανεπαρκεία είναι οι ρεφορμιστές και ρεβιζιονιστές.

   • greekpoliticalreview avatar
    greekpoliticalreview @ greekpoliticalreview 27/04/2010 10:11:14

    Όλοι δηλώνουν ρεφορμιστές εφόσον δεν αγγίζει την τσέπη τους και την τσέπη των "συντρόφων" που τους στηρίζουν.

    Ανεπάρκεια έχουμε σε ρεφορμιστές με συγκεκριμένο πρόγραμμα το οποίο τίθεται λεπτομεριακώς και εφόσον εγκριθεί υλοποιείται με μηδενική απόκλιση...

   • Sic transit gloria mundi avatar
    Sic transit gloria mundi @ greekpoliticalreview 27/04/2010 10:13:34

    Σωστό, και αυτοί είναι που χρειαζόμαστε, άλλωστε οι λοιποί είναι ρεφορμιστές πιθήκια (τέτοιους δυστυχώς είχαμε)!

   • greekpoliticalreview avatar
    greekpoliticalreview @ greekpoliticalreview 27/04/2010 10:23:50

    Μόνο που οι λοιποί πίθηκοι έχουν παν-κοινοβουλευτικώς εγκατασταθεί και ριζώσει και δεν τους κουνάει κανείς , ούτε καν ο λαός..δυστυχώς.

   • antiathlitikos avatar
    antiathlitikos @ greekpoliticalreview 27/04/2010 10:34:12

    Αυτό είναι το μέγιστο των πολιτικών προβλημάτων. Ο συνδυασμός διαχειριστικής ανικανότητας, κουτοπονηρίας, έλλειψης οιασδήποτε συνέχειας στους «συστημικούς» μηχανισμούς και μονομανιακός εγκλεισμός στην κριτική (μόνον) των άλλων αναπαράγει ένα δικομματικό μόρφωμα που δεν είναι σαν τα ... άλλα. Εδώ η εναλλαγή βαφτίζεται «αλλαγή», «ανατροπή» «απαλλαγή», «κάθαρση», «επανίδρυση» και τείνει σήμερα να θέλει να εμφανίζεται (και) ως «επανάσταση».

    Αυτή η ασυνεχής και κατ΄εξακολούθηση «μετάβαση» από τη μία δυσλειτουργία σε μιαν άλλη συσκοτίζει τα προβλήματα διοίκησης, δημιουργίας πλαισίων με κάποια σταθερότητα και ανάγκης εξορθολογισμού ακόμη και του πιο προφανούς παραλογισμού και «επιτυγχάνει» δύο ταυτόχρονα καταστροφές: μια του Λόγου και μια του οράματος.

    Η πρώτη καταργεί τον αυτοστοχασμό, την αυτοκριτική και τον παραγωγικό διάλογο, η άλλη δημιουργεί την φενάκη ότι η πραγματική ανάγκη μετασχηματισμού μπορεί να ξοδευτεί ανέξοδα στην συνθηματολογική κήρυξη του διαφορετικού ως αποκλειστικά και διαχωριστικά «δικού» μας. Η πρώτη απαλλάσσει το πολιτικό προσωπικό από την επιταγή της απολογίας, η δεύτερη λειτουργεί ως κολυμβήθρα του Σιλωάμ μόλις αποκαλύπτεται το κενό των υπεσχημένων και η αστοχία στην υλοποίησή τους.

   • greekpoliticalreview avatar
    greekpoliticalreview @ greekpoliticalreview 27/04/2010 10:57:49

    Δυστυχώς και η αριστερά στο ίδιο λούκι βρίσκεται 30 χρόνια τώρα (για του λόγου το αληθές διάβασε τις παρεμβάσεις των αριστερών κομμάτων από τα πρακτικά της εξεταστικής για τη Siemens) , δεν είναι θέμα μόνο δικομματισμού αλλά γενικώς πολιτικού συστήματος (εννοώντας πέρα από τις 5 ταμπέλες της βουλής και τους ανθρώπους που τις απαρτίζουν).

    Το φωνάζω 3 χρόνια τώρα (από τότε που ασχολούμαι ενεργά στον internet-ικο διάλογο) , καινούργιο κόμμα ΤΩΡΑ από κατερτισμένα άτομα που δεν έχουν ποτέ (και τεκμηριωμένα) ασχοληθεί με το σπορ της εκροής δημοσίου χρήματος.

    Οι εξελίξεις το επιβάλουν.

   • antiathlitikos avatar
    antiathlitikos @ greekpoliticalreview 27/04/2010 12:12:41

    Συμφωνώ απολύτως και επαυξάνω για το λούκι της αριστεράς. Θα συμφωνούσα χωρίς δεύτερη κουβέντα και με το επείγον ενός νέου πολιτικού σχηματισμού.

    Δυστυχώς ούτε οι κατεστημάνες πλέον για τα καλά νοοτροπίες το ευνοούν ούτε όμως και βλέπω διαθεσιμότητα ή να γεννιέται κάτι μέσα στις σημερινές συνθήκες. Οι ρεφορμιστές είναι είτε σπίτι τους είτε περί το ΠΑΣΟΚ – και δεν εννοώ εδώ βεβαίως τους κρατικοβολευθέντες που έχουν ξεχάσει και την έννοια και την ίδια την ανάγκη μεταρρυθμίσεων, αλλά όσους πιστεύουν ότι το κόμμα αυτό μπορεί να μετασχηματιστεί και να στεγάσει ένα μπλοκ μεταρρυθμιστικών δυνάμεων. Θα έλεγα ότι οι δυνάμεις αυτές τείνουν να εξαντληθούν αφενός από την αποκάλυψη μιας έμμονης και μακρόχρονης ψευδαίσθησης ότι κάτι τέτοιο είναι δυνατό και αφετέρου από την καθυστερημένη συνειδητοποίηση της μεγάλης ήττας του 89. Μιας ήττας που πέρα από τα σταλινικά φαντάσματα έθαψε και τη δική τους ενδιάμεση άποψη μέσα στο λάκκο του νεοφιλελεύθερου μοντέλου που «θριάμβευε».

    Δεν νομίζω ότι μια συζήτηση πάνω σε τέτοια θέματα μπορεί να γίνει βεβαίως εδώ – εσύ απ΄ό,τι θυμάμαι μίλησες εξάλλου για τη μετάλλαξη αυτού του «τόπου» κατά την προεκλογική περίοδο που εδραιώθηκε κατά τη νεοδημοκρατική προεκλογική περίοδο.

    Η κοινωνική και πολιτική μεταρρύθμιση δεν είναι, όπως έχει αποδειχθεί, υπόθεση των δύο κομμάτων – όσα ευχολόγια κι αν επιστρατευτούν. Οι λόγοι είναι εγγενώς πολιτικοί αλλά και ηθικοί. Μπορεί άραγε μια νέα αριστερά να παίξει ηγεμονικό ρόλο; Αν και βαθιά αμφιβάλω δεν έχω άλλη επιλογή από το να το ελπίζω...

   • greekpoliticalreview avatar
    greekpoliticalreview @ greekpoliticalreview 27/04/2010 13:19:51

    Δεν θα διαφωνήσω για το ότι τίποτα δεν ευνοεί την γέννηση μιας καινούργιας υγειούς πολιτικής εκπροσώπησης παρά μόνο η πραγματικότητα , την οποία έχουμε ως έθνος προ πολλού παρανοήσει.

    Διαφωνώ με την ελπίδα σου όμως , θεωρώ ότι πλέον οι διαχωριστικές γραμμές είναι τόσο θολές που μόνο μέσω της σύνθεσης μπορεί να δημιουργηθεί ανάχωμα για το καλό της κοινωνίας.

    Προς θεού ! μη θεωρηθεί πως όταν λέω σύνθεσης εννοώ σύνθεση υπαρχόντων δομών (διότι έχουμε και το παράδοξο κάποιοι με τις λέξεις σύνθεση/νέα εκπροσώπηση/υγεία κτλ να θυμούνται την Ντόρα).

    Εννοώ σύνθεση ανθρώπων με τα χαρακτηριστικά των υγειών και έντιμων από όλες τις ιδεολογίες.Το πρόβλημά μας δεν είναι ιδεολογικό αλλά διαχειριστικό προς το παρόν.

    Όταν απαλείψουμε τα διαχειριστικά μας προβλήματα ίσως να έχουμε την πολυτέλεια να αρχίσουμε να ξανατσακωνόμαστε για ιδεολογικούς λόγους (λολ).

   • antiathlitikos avatar
    antiathlitikos @ greekpoliticalreview 27/04/2010 14:04:14

    Στο σχόλιό μου παραπάνω ήδη συμφώνησα για τη διαχειριστική ανικανότητα, η οποία μόνο με την «ιδεολογία» της αρπαχτής και του παντοειδούς βολέματος έχει σχέση.

    Αναφορικά με τη θολότητα του πολιτικού φάσματος, θεωρώ ότι μέσα απ΄αυτήν μπορούν να αναδειχθούν μερικές βασικές προϋποθέσεις ενός (συνθετικού όπως λες) μεταρρυθμιστικού εγχειρήματος

    1. Να απαλλαγεί από δύο κυρίως προπατορικές αδυναμίες: την φαντασιακή εσωτερίκευση ως νομοτελειακής αποτυχίας το να μην αποτραπεί η γραφιοκρατικοποίηση καθώς και η οικονομική και ηθική έκπτωση ενός προνοιακού κράτους και την καταστατική αποδοχή της αγοράς ως λειτουργικής, ώστε να ασχοληθεί τόσο με τον αναγκαίο εκσυγχρονισμό και την ηθικοποίηση του πρώτου, όσο και με τη θέσπιση διαφανών και αποτελεσματικών μηχανισμών ελέγχου της δεύτερης.

    2. Να «επανανακαλύψει» τις κοινωνικές δυνάμεις στις οποίες θα στηριχτεί, ξαναφέρνοντας στην ημερήσια διάταξη την παντελώς ξεχασμένη κουβέντα για τη δομή, τα χαρακτηριστικά, την οργάνωση και την ηθική της εργασίας.

    3. Να πρωτοστατήσει στον εμβολιασμό μιας ευνουχισμένης δημοκρατίας με θεσμούς και ... παρωθήσεις συμμετοχής προς χάρην συγκεκριμένων και μετρήσιμων στόχων.

    ΥΓ: κολλημένος ενδεχομένως κι εγώ σε «παλιά» στερεότυπα θέλω να βλέπω αυτό το εγχείρημα «αριστερό» - δε μου πάει ακόμη να το δω αλλιώς. Nobody is perfect …

   • greekpoliticalreview avatar
    greekpoliticalreview @ greekpoliticalreview 27/04/2010 17:11:45

    Χαμογελώ γιατί ακόμα κι εγώ που μάλλον είμαι άλλης γενιάς ένα τέτοιο εγχείρημα αριστερό θα το χαρακτήριζα με την έννοια πως είναι επαναστατικής υφής.

    Δυο πράγματα μόνο γιατί στα υπόλοιπα συμφωνώ απόλυτα με τα λεγόμενά σου , το Νο.3 το έχει κάνει σχεδόν αδύνατο το υπάρχον πολιτικό κατεστημένο μέσω της διαδικασίας που χρειάζεται μια συνταγματική αναθεώρηση.

    Το Νο.2 είναι ουσιαστικά και το ολικό ζητούμενο για να μπουν οι βάσεις της σωστής διαχείρισης αλλά πολύ φοβάμαι ότι μετά από 30 χρόνια για να ανακαλύψουμε ξανά παλιές αξίες (όπως π.χ αξιοκρατία) χρειαζόμαστε διπλάσια χρόνια κατάλληλης εκπαίδευσης.

  • l
   l' ami du peuple @ Sic transit gloria mundi 27/04/2010 12:32:37

   Θα μείνω κι εγώ μαζί σας μες στη βάρκα
   ύστερα απ' το φριχτό ναυάγιο και το χαμό
   το πλοίο βουλιάζει τώρα μακριά
   που πήγαν οι άλλες βάρκες ποιοι γλίτωσαν
   εμείς θα βρούμε κάποτε μια ξέρα
   ένα νησί ερημικό
   εκεί θα στήσουμε τα σπίτια μας
   γύρω-γύρω στη μεγάλη πλατεία
   και στη μέση μια εκκλησιά
   θα κρεμάσουμε μέσα τη φωτογραφία
   του καπετάνιου μας που χάθηκε ψηλά-ψηλά
   λίγο πιο χαμηλά του δεύτερου πιο χαμηλά του τρίτου
   θ' αλλάξουμε τις γυναίκες μας και θα κάνουμε πολλά παιδιά
   κι ύστερα θα καλαφατήσουμε ένα μεγάλο καράβι καινούργιο
   ολοκαίνουργιο και θα το ρίξουμε στη θάλασσα
   θά 'χουμε γεράσει μα θα μας γνωρίζουνε
   μόνο τα παιδιά μας δε θα μοιάζουνε με μας.


   ομως και αντισυστημικοι αστοι υπαρχουν, που δεν ειναι bobos, και νεο κομμα της αριστερας υπαρχει, μονο που κουβαλαει τις αμαρτιες της παλιας( αλλα και πως θα γινοταν αλλιως;).

   γιατι τοση απελπισια; θεμα εβδομαδων ειναι να δουμε καθαρα αυτα που οι γερμανικες εκλογες (και οι ντριπλες της καθημερινης και του ΔΟΛ επιχειρουν να) συσκοτιζουν.

   οι χρυσοδακτυλοι boys επιχειρουν να φορτωσουν στα κρατη τη κριση του 2008, και οι elites των κρατων βαζουν πλατη για να μη καταποντιστουν οι ιδιες, σε βαρος φυσικα "των αποκατω".

   ενδιαμεσως μοιραζονται τη λεια τους, φυσικα με τον μονο τροπο που γνωριζουν, του κτηνους.
   οι καρχαριες αλληλσφαζονται στο αιμα τους.
   δυστυχως ασφαλης κερκιδα απο οπου να απολαυσουμε εστω για μια στιγμη το θεαμα δεν υφισταται. αν οι λαοι δεν αντιδρασουν θα παρασυρθουν στην αβυσσο.

   • greekpoliticalreview avatar
    greekpoliticalreview @ l' ami du peuple 27/04/2010 13:03:49

    Όσο η Αριστερά παλιά ή "νέα" (όχι και νέα ρε φίλε 30 χρονών μαντραχαλού είναι) αποκρύπτει τις ευθύνες τις (υποστήριξη και εδραίωση του υπάρχοντως σάπιου συτήματος) μετατοπίζοντας τις ευθύνες αποκλειστικά και μόνο στους χρυσοδάκτυλους τόσο θα βυθίζεται στην ανυποληψία που της αξίζει αδερφέ μου.

    Μέχρι πριν από 2-3 χρόνια μου χαν μείνει και μένα κάτι ψήγματα ελπίδας για αυτήν την πτέρυγα , γκρεμίστηκαν μονομιάς όταν είδα τα τελευταία οικονομικά τους προγράμματα που καμία διαφορά δεν είχαν από τους μύθους του Αισώπου.

 31. Λάζαρος Χατζηνάκος avatar
  Λάζαρος Χατζηνάκος 27/04/2010 09:11:50

  "Όταν το δάχτυλο δείχνει το φεγγάρι, ο ηλίθιος κοιτάει το δάχτυλο". Δυστυχώς μεταξύ εικονοκλαστών και εικονολατρών η μάχη έληξε υπέρ των δεύτερων.
  Όταν τα νεανικά απωθημένα κυριαρχούν έναντι μιας ήπιας κριτικής στην παραδοσιακή εκ δεξιών θεοποίηση των προσώπων, όταν τα Εγώ παραμένουν πανίσχυρα, τότε ελπίδα για συσπείρωση δυνάμεων δεν προκύπτει.
  Και, ναι. Τα μικροσκάνδαλα Σαμαρά κατά τη θητεία του στο Υπουργείο Πολιτισμού, δεν θα τα ξεχάσουμε. Κάτι ξέρουν εκεί στο ΚΘΒΕ.
  Καλό ξέδομα, εν antinews πατριώτες. Ίσως συναντηθούμε στο επόμενο χαράκωμα.
  Δίχως Μεσσίες.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Λάζαρος Χατζηνάκος 27/04/2010 22:49:27

   Νομίζω ότι εδώ πλέον ξέφυγες προς την εμπάθεια. Στην σύντομη θητεία του στο ΥΠΠΟ, ο Αντώνης εξεδίωξε τον κύριο από το ΚΘΒΕ κι εσύ πας να κολλήσεις "ρετσινιά" σε αυτόν που άρπαξε από τα μαλλιά το πρόβλημα;
   Λυπάμαι για τα "επιχειρήματα" σου.

 32. Νίκος avatar
  Νίκος 27/04/2010 09:15:08

  "...οι ενοχες αρχισαν απο την Κυπρο..."

  Ορθος, Ψυχραιμια. Θα προσθετα δε οτι οι αλλοπροσαλλες πολιτικες και ο διχασμος Ελλαδικης-Κυπριακης ηγεσιας με διαμετρικα αντιθετη στρατηγικη σε χωρο (τον Ελλαδο-Κυρπιακο) που θεωρουνταν ενιαιος απο το ΝΑΤΟ, ηταν καταστροφικη. Αρχης γενομενης βεβαια απο την "Μαδριτη" του '58-'59 απο τον "εθναρχη" (ας γελασω, ο Καραμανλης και οι εργολαβοι κατεστρεψαν τις πολεις μας, εδω ο Μανος ειχε ΑΠΟΛΥΤΟ δικαιο, οσοι το ξερουν, το...ξερουν) οπου η Τουρκια "εβαλε" και επισημως ποδι στην Κυπρο, στο μαλακο υπογαστριο του Ελληνισμου. Υπενθυμιζω οτι το ιδιο εγινε απο τους γιγαντες Σημιτη-Παγκαλο το '97 στην Μαδριτη με την επισημοποιηση "ζωτικων" συμφεροντων της Τουρκιας. Και μιλαν και απο πανω οι εγκληματιες. Η συγκριση με την στρατηγικη και τις τακτικες των Τουρκων μας κανει να αντιληφθουμε οτι η ...πισωδρομικη Τουρκια ηταν πολλες δεκαετιες μπροστα απο τον συρφετο των δοσιλογων που εγιναν αριστεροδεξιες κυβερνησεις και που μας εφεραν, εν ετει 2010, στο χειλος της καταστροφης.
  Εχετε δικιο Κε Κρανιδιωτη, οι απεναντι καραδοκουν. Και οι Παπατζηδες, Παπακωνσταντινηδες και λοιποι εγκαθετοι της διεθνους νεοταξικης ελιτ, συνεχιζουν απτοητοι την πορεια προς τον γκρεμο. και η μεγιστη ειρωνια; Ανακαλυψαν και τον "πατριωτισμο" οι φαυλοι κλεπτοκρατες, φυσικα εφ' οσον εξυπηρετει τα συμφεροντα τους τα οποια πλεον δεν ειναι, ουτε ηταν ποτε, συμφεροντα της Ελλαδας.

 33. greekpoliticalreview avatar
  greekpoliticalreview 27/04/2010 09:27:18

  Πέρα από λιβανίσματα και ιστορικές κορώνες θα προτείνουμε και καμία ενναλακτική λύση για το πρόβλημα της ρευστότητας ?

  Ο λαός λέει "σκύλο που γαβγίζει μη τονε φοβάσαι" και πολύ φοβάμαι πως όλοι γαβγίζουν γιατί δεν έχουν ιδέα πως θα βγούμε από τον ανεμοστρόβιλο που έχουμε μπει.

 34. o βουνίσιος avatar
  o βουνίσιος 27/04/2010 09:38:53

  Αδιαμφισβήτητη και σημαντική είναι η ευθύνη των κομμάτων, με τον τρόπο που λειτουργούσαν δημιούργησαν κα ανέπτυξαν τις προϋποθέσεις ώστε να αναπτύσσονται όλα αυτά τα φαινόμενα που όλοι γνωρίζουμε και πολύ εύστοχα περιγράφεις στο άρθρο.

  σήμερα όμως τα πράγματα άλλαξαν, η ώρα για τομές και αλλαγές ουσίας έφτασε, ο επόμενος μήνας θα είναι σημαντικός, τόσο για την πορεία της χώρας όσο και για την πορεία της ΝΔ.
  αν η ΝΔ δεν κάνει πράξη την πολιτική της δέσμευση για ανανέωση της δημόσιας ζωής με νέες γραμμές σκέψεις μέσα από τη διαδικασία των κομματικών διαδικασιών τα πράγματα θα μείνουν όπως είναι, ενώ όλα γύρω μας θα έχουν αλλάξει.

 35. Lewnidas avatar
  Lewnidas 27/04/2010 09:39:55

  και εγω θα συμφωνησω με τον greek! μια συγκροτημενη λυση θα προτεινει ή θα αρκεστουμε στα γνωστα αντιπολιτευτικα .

 36. Eurocrat avatar
  Eurocrat 27/04/2010 09:45:51

  Επιτέλους κι ένα σχόλιο νηφαλιότητος

 37. Dimi avatar
  Dimi 27/04/2010 09:49:28

  «Να ξέρεις ότι πάντα καλύτερα κοιτάζει κανείς την οικογένειά του και τα συμφέροντά του, άμα κάνει εκείνο που πρέπει για την πατρίδα του και τις εθνικές υποθέσεις.» ~Ιων Δραγούμης, η σάλπιγγα του Ενοπλου Μακεδονικού Αγώνα

 38. Λεωνίδας avatar
  Λεωνίδας 27/04/2010 09:51:05

  Κ. Κρανιδιώτη,
  Σωστά όλα όσα σημειώνονται περί "τέλους εποχής" κ.λ.π.

  Το βασικό πρόβλημα μιας ανάλυσης είναι να προβλέψει τις δυναμικές που διαμορφώνονται και τις προσπάθειες που γίνονται για νέες κοινωνικές συμμαχίες. Μπορεί τα κοινωνικά θεμέλια και οι συνακόλουθες ιδεολογίες που στήριζαν όλα αυτά τα χρόνια το ΠΑΣΟΚ να διασαλεύονται όμως, όπως η κοινωνία, έτσι και το ΠΑΣΟΚ ζεί και κινείται.

  Με άλλα λόγια, το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί συνάμα να χτίσει νέες κοινωνικές συμμαχίες (Βλέπε τα νομοθετήματα για τη Δημόσια Διοίκηση). Προσπαθεί να ενσωματώσει νέα μέλη στην ηγεσία του (βλ. τα περί Γενικών Γραμματέων).

  όλα τούτα, και άλλα πολλά, θα πρέπει να παρακολουθεί και να αναλύει μία ιστοσελίδα που αξιώνει να κατανοεί προς τα πού πάνε τα πράγματα κι όχι να εκφράζει, κατά βάση, τις επιθυμίες των συντακτών των άρθρων.

  Το τελευταίο σχόλιο δεν γίνεται με μειωτική πρόθεση ή εμπαθή διάθεση. Ένα πρόβλημα εντοπίζω.

 39. ΜΠΑΡΟΥΤΟΜΥΛΟΣ avatar
  ΜΠΑΡΟΥΤΟΜΥΛΟΣ 27/04/2010 10:58:18

  ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΗ

  η υποκρισία και το θράσος των απολογητών του συστήματος


  Οποιος δεν ειδε τη βλοσυρή ματιά του κ.Αλέκου Παπαδόπουλου την ωρα που κατακεραύνωνε τη σπατάλη,τον κομματισμο, και τη διαφθορά που κυριαρχησαν και κυριαρχούν στη χώρα,[που κυβερνάται απο δυο συγκεκριμένα κόμματα]
  δεν ειδε τίποτα.......
  Σαν να μην ηταν ΚΑΙ αυτος στο τιμόνι υπουργείου και μαλιστα οικονομικου,σαν να εβλεπε για πρωτη φορα τους ιθαγενεις στους οποιους μιλουσε .
  Και δεν ειναι μονον αυτος.Ο ''ισχυρη οικονομια-ισχυρή Ελλάδα,''[Σημιτης]ομιλει και αυτος ως Ποντιος Πιλάτος.
  Η ο κ.Πρωτόπαπας,η κ.Αννούλα[Διαμαντοπούλου].
  Κάθε μερα παρελαύνουν στα δελτια ειδήσεων με υφος σαραντα καρδιναλίων βουλευτες,πρωην και νυν υπουργοί,που μιλουν σαν να μην ξέρουν τιποτα για το φόνο.
  Ποιος κομματικοποιησε το δημόσιο τομέα?
  Ποιός εφτιαξε στρατιά ομήρων συμβασιούχων?
  Ποιός εκμαύλισε συνειδήσεις με λαδώματα,διαπλοκές,μικροεξυπηρετήσεις για ψηφοθηρία και ίδιον οφελος[οικονομικό]
  Ποιός καταντησε την εκπαιδευση να βγάζει λειτουργικά αναλφάβητους?
  Ποιός απαξίωσε τα δημοσια νοσοκομεία προς οφελος των μεγαλων ιδιωτικών μοναδων υγειας?
  Ποιος ξεζούμισε τα ασφαλιστικά ταμεία?

  Ουκ εστιν αριθμος ερωτήσεων.Και η απάντηση μια=Εσεις που κυβερνήσατε,εσεις που στηρίξατε και δημιουργησατε τη σαπίλα,τη διαφθορά,την ατιμωρησία.
  Και δεν βρίσκετε ουτε ενας να παρει την ευθύνη,ουτε ενας να πει ''ντρέπομαι΄΄
  γιατι συνέβαλα στην κατάντια της χώρας μου.Ουτε ενας!!!!

  Ακομη χειρότερα ουτε ενας δεν μιλάει για το ποιο ηταν και ειναι το αναπτυξιακό σχέδιο της χώρας.
  ---πχ τη δεκαετια του 90 σπρωχνατε σωρηδόν τα παιδια να πάρουν πτυχια,να μαθουν πολλες γλώσσες,να κανουν μεταπτυχιακά γιατι με την εισοδο στην ΟΝΕ θα μεγαλωσει ο ανταγωνισμός,θα χρειασθει ευελιξία στην αγορά κιαι πολλες γνωσεις για να ανταποκριθούμ στις νέες συνθήκες.
  Το μονο που πετυχαμε ηταν να κινηθει η αγορα σε καποιες πολεις
  που φιλοξενουν τμηματα Πανεπιστημίων,ΤΕΙ κλπ,
  τα φροντιστήρια,και να δωσει καθε οικογενεια το αιμα της για να σπουδάσουν τα παιδιά.
  Πόσους business administrators
  χρειαζόταν αυτη η χώρα??????Πόσους με ποσα μεταπτυχιακά πληροφορικάριους,οικονομόλόγους κοκ?
  Το μονο που πετυχατε ειναι στρατια ανεργων η υποαπασχολουμένων πτυχιούχων.
  Ενω μονο ντελιβεράδες,υπαλλήλους καταστημάτων,γκαρσονιών,απορροφά η περίφημη ελληνική ''αγορά''?
  Και τολμάτε να τσουβαλιάζετε ολους τους πολιτες να πληρώσουν τα δικά σας θανασιμα αμαρτήματα
  που κανονικά επρεπε να οδηγήσουν ορισμένους στο εδωλιο του κατηγορουμένου για εσχατη προδοσία?
  Μαζί με σας και οι άλλες στρατιές ''συμβούλων''υψηλομισθων αργόμισθων πάσης αποχρώσεως,στους δήμους,στην ΕΡΤ,και αλλού.

  Υπάρχουν και μικροτεροι της κατηγορίας ''λαμόγιο'',αλλά εσεις το διδάξατε,το προωθήσατε,το ανεχθήκατε.Και ειναι μπροστά σας μυγες.Με ευθύνη,αλλά μυγες,και τέκνα δικά σας.
  Σου λενε,μη δινεις φακελλάκι,οταν εισαι προ σοβαρου χειρουργείου και ο γιατρός σου λέει φερε 2,3,4,και 5000 ευρω?τι θα κάνεις?
  Γιατι αλήθεια δεν βγάλατε τα ονοματα των μεγαλογιατρων-εκβιαστών?

  Αν υπηρχε δικαιοσύνη και δικαιώματα των πολιτων,θα επρεπε να εισασταν τωρα κατηγορούμενοι και για το χρηματιστήριο,και για τη φαραωνική Ολυμπιάδα,και για τα ομολογα,τα βατοπεδια κοκ
  Μια απλη ερωτηση μπορει να δωσει την κρίσιμη απάντηση
  Με ποσα χρήματα και περιουσία μπηκες στην πολιτική,στη διοικηση,σε θεσεις ευθύνης και ποσα εχεις τώρα?
  Εκει θα δουμε ποιος καταχρέωσε και καταρράκωσε τη χώρα.
  Τα άλλα ειναι φούμαρα και λογια ενόχων, που δεν ειναι αλλοι απο τα κομματα και το πολιτικο προσωπικο που κυβερνησε και κυβερνάει τη χωρα.ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΝΤ.

  • Κάποιος. avatar
   Κάποιος. @ ΜΠΑΡΟΥΤΟΜΥΛΟΣ 27/04/2010 11:32:31

   θα αρχίσουν τώρα να σου λένε για τον "κακό" σοσιαλισμό που είναι χειρότερος απο την "κακή" δεξιά, τον ευδαιμονισμό των δημοσίων υπαλλήλων και του ελληνικού λαού που έτρωγε πεκορίνο αντί κεφαλοτύρι, την Σούλα και την Κούλα, τους μετανάστες, τους σιωνιστές, τον εμφύλιο, την "καλή" χούντα που ανέτρεψαν οι πρόδρομοι της Νέας Τάξης,για τον καλοπροαίρετο αλλά αφελή καραμανλή,τον ρεαλιστή Μητσοτάκη κτλ,κτλ.
   Ελπίζω τουλάχιστον όχι όλοι...

 40. Αυγερινός Χ. avatar
  Αυγερινός Χ. 27/04/2010 14:43:19

  Δεν ξέρω αν θέλει ή αν μπορεί ο Σαμαράς.

  Τα αν θέλει μόνο κάποιος κοντινός του το γνωρίζει.
  Τα αν μπορεί (σε περίπτωση που θέλει)δεν ξέρω αν έχει τη πυγμή να το κάνει ή ακόμη κι αν τον αφήσουν. Εχω πολλές ελπίδες στον Αντώνη αλλά δεν πιστεύω ότι θα κάνει τη διαφορά. Πχ ο Χ.Λαζαρίδης είναι νομίζω αναλόγου επιπέδου του Νταβούτογλου ως αντίπαλο δέος, αλλά τι κάνουν; Τι περιμένουν; Μπορεί ο ολίγιστος Δρούτσας να έχει την μπάλα ακόμη στα πόδια του; Δεν μπορούμε να τα λύνουμε όλα "πολιτισμένα"! Κλαδεψε τον πριν βάλει το γκολ!

  Και κάτι άσχετο. Επειδή δεν έχω άλλο τρόπο επικοινωνίας θα ήθελα να ρωτήσω εσας και τον κ.Ροδινό. Βλέπωντας τις δικαστικές εξελίξεις την Goldman με το δημόσιο των ΗΠΑ μήπως θα ήταν μια ευκαιρία "παράθυρο" διαφυγής να καταγγείλουμε μαζί με τις ΗΠΑ τις συμφωνίες της GS με το Ελληνικό δημόσιο κι έτσι σταματούσαμε {προσωρινα) μέχρι να εκδικαστεί, την πληρωμή των χρεών;

 41. Dimi avatar
  Dimi 27/04/2010 16:30:03

  @Πολίτης

  “Παραλάβαμε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού και την πήγαμε ένα βήμα μπροστά!” ~Γεώργιος Α. Παπανδρέου, για την επιτυχία διακυβέρνησής του.

  Είν’αυτό που λέμε: “Speaking fluently broken Greek”

  * *
  Με Τιμολόγηση του ΔΝΤ, προτείνεται η εγκατάσταση αγάλματος του Γεωργίου Α. Παπανδρέου, στην είσοδο του Λιμένος Πειραιώς http://bit.ly/c62G7r

  Φιλικά.

  • otiprepei avatar
   otiprepei @ Dimi 27/04/2010 16:34:36

   Τέλειο!

   • Dimi avatar
    Dimi @ otiprepei 27/04/2010 17:12:44

    Τouché.

 42. otiprepei avatar
  otiprepei 27/04/2010 16:33:37

  Παίζουν και κάτι νομάρχες στη Χίο αυτό το καιρό άκουσα, κάτι για ΠΑΣΟΚΟΥΣ μειοδότες λένε..

  • evro avatar
   evro @ otiprepei 27/04/2010 16:40:17

   ποιοι νομαρχες αυτοι που ζητουν ελευθερη εισοδο σε τουρκους πολιτες

 43. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 27/04/2010 17:32:18

  Να και καλά νέα:

  Σε αργία τίθεται ο διευθυντής της Πολεοδομίας Σύρου κ. Δημήτρης Μπουντούρης, μετά την διερεύνηση καταγγελιών σε βάρος του από τους Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης, για αδικαιολόγητο πλουτισμό.

  Ο κ. Μπουντούρης είχε παραπεμφθεί στον εισαγγελέα μαζί με τον αναπληρωτή διευθυντή της αμαρτωλής Πολεοδομίας από τη οποία εκδίδονται οι περισσότερες οικοδομικές άδειες στις Κυκλάδες, καθώς στην κατοχή του βρέθηκαν περιουσιακά στοιχεία (μετοχές, ακίνητα) αξίας ενός εκατομμυρίου ευρώ.

  H απόφαση για την οριστική παύση των καθηκόντων του ελήφθη ομόφωνα από το πενταμελές υπηρεσιακό συμβούλιο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κυκλάδων.

  (Από το Πρώτο Θέμα)

  Θα γίνουν λυντασαρίσματα. Όλοι ξέρουμε από κάποιον λαδιάρη. Αυτοί θα είναι τα πρώτα θύματα. Ψυχραιμία ωστόσο, το ψάρι βρωμάει από την κεφαλή.

  • Orestios avatar
   Orestios @ archaeopteryx 27/04/2010 17:35:20

   Αργία για να τα φάει με την ησυχία του?

 44. anastasios avatar
  anastasios 27/04/2010 17:49:00

  Φαηλο ολοι εμεις που σταθηκαμε διπλα στον Αντωνη μεχρι την τελευταια ημερα της ΠΟΛΑΝ ειμαστε δικαιωμενοι απο τα πραγματα.Και ειμαστε ακομη κοντα του οπως τοτε.Ο Αντωνης χρειαζεται και η πατριδα χρειαζεται ανθρωπους που θα θυσιασουν και θα θυσιαστουν.Εδω ειμαστε.

 45. Νίκος Θ. avatar
  Νίκος Θ. 27/04/2010 20:05:57

  Φαήλο, όλοι μας στεκόμαστε δίπλα στον Αντώνη Σαμαρά. Χρόνια τώρα, παρά τις μπόρες και τις προσωπικές και επαγγελματικές επιθέσεις που δεχτήκαμε για το πιστεύω μας σ' αυτόν. Η αύρα της ΑΝΟΙΞΗΣ είναι γύρω μας και μας δυναμώνει. Μας εμπνέει, μας οδηγεί.

 46. Λεωνίδας avatar
  Λεωνίδας 27/04/2010 20:17:46

  ΠΑΕΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ (ΠΑΥΛΙΔΗΣ), ΠΟΤΕ ΕΠΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ;

 47. ΓΙΩΡΓΟΣ avatar
  ΓΙΩΡΓΟΣ 27/04/2010 21:20:13

  ΦΑΗΛΟ αναγνωρίζω μεγάλη οργή στα γραφομενά σου ,κάνω μεγάλη προσπάθεια να αποκρυπτογραφήσω τι θέλεις να μας πείς ,μιλάς για επανάσταση φίλε μου ;,με μπερδεύεις όμως σε κάποια σημεία ,πιστεύεις ότι μπορεί να γίνουν αυτά χωρίς να χυθεί αίμα .
  Αυτό το ντουφεκίσει γιατί φίλε μου το έβαλες με αποσιωπιτικά,σκέτο ΦΑΗΛΟ για να μπορεί να γίνει κατανοητό από όλους.
  Μακάρι ο ΣΑΜΑΡΑΣ να έχει τα στοιχεία αυτά που θα τον κάνουν τέτοιο ηγέτη που να μπορεί να δώσει όραμα και ελπίδα στον καταφοβισμένο Έλληνα.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ΓΙΩΡΓΟΣ 27/04/2010 23:01:41

   Κι ο εξοστρκισμός, ο πολιτικός "θάνατος" ή η φυλάκα, καλοί κι αποτελεσματικοί είναι.

 48. ευτυχια avatar
  ευτυχια 27/04/2010 22:53:33

  ΣΟΝ ΠΕΝ@
  Ν αγιασει το στομα σου.Αυτή την ψυχοπάθεια της Δεξιάς να μην αναγνωρίζει κανένα πλεονέκτημα στους δικούς της και να γλύφει τους Αριστερούς δεν την κατάλαβα ποτέ.Χρόνια στάθηκα αντιμέτωπη με την άποψη βουλευτάδων και golden boys που όταν έλεγες έναν καλό λόγο για έναν δεξιό σου έλεγαν πάντα "δεν κάνει" χωρίς κανένα κριτήριο. Και πάντα διάλεγε τον Πασόκο(που εξ ορισμού ήταν ντενεκές ξεγλανωτος) Εδω ακούσαμε χθές το υμνολόγιο-μνημόσυνο του Γεννηματά απο την ΝΕΤ που ήταν αυτός που θεμελίωσε το ΕΣΥ(ποιό ΕΣΥ?) και έβαλε τις βάσεις για να εισέρθει η χώρα στην Νομισματική Ενωση.Δεν πίστευα στα αυτιά μου, νόμιζα οτι κάποιος χάκεψε την ΝΕΤ και κάνει φάρσα-ακόμα και τώρα έχουν το θράσος να προπαγανδίζουν υπέρ των δικών τους.Κι εμείς φτύνουμε τους δικούς μας, αν και αξίζουν πολλαπλάσια.

 49. Φελάχος avatar
  Φελάχος 04/05/2010 13:37:44

  Η Δεξιά στη μετα τον Β ΠΠ ελληνική ιστορία έχει μόνο μία μεγάλη στιγμή να επιδείξει κι αυτή είναι η αντίσταση της ΕΟΚΑ στην Κύπρο ενάντια στην αγγλική κατοχή.
  Από κει και πέρα, βαδίζει πάνω στα ολισθηρά πτύελα του ευρωμονόδρομου.
  Μπορεί ο Σαμαράς να αντισταθεί στη Μέρκελ , τον Σαρκοζύ και τον Κάμερο οι οποίοι μετέχουν επίσης στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, όπως και η ΝΔ και να λειτουργήσει αντισυστημικά ;
  Είθε!

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Φελάχος 04/05/2010 13:41:03

   Μπορεί, αν κάνει την Ελλάδα μεγάλη και δυνατή.

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ Φελάχος 04/05/2010 13:43:26

   Δηλώσεις Ντέιβιντ Κάμερον:

   Η Ελλάδα θα πρέπει να αποκαλείται «Πρώην Οθωμανική Κτήση της Ελλάδας», ενώ ο πληθυσμός της ΠΓΔΜ είναι «στη συντριπτική πλειονότητά του μακεδονικός, με ξεχωριστή γλώσσα, πολιτισμό και ιστορία», σύμφωνα με τον Ντέιβιντ Κάμερον, τον αρχηγό των Συντηρητικών που διεκδικεί την πρωθυπουργία της Βρετανίας.

 50. klip avatar
  klip 10/05/2010 10:06:36

  Γιατί κύριε Παπανδρέου διατηρείτε σε ισχύ το επαίσχυντο άρθρο 38 του Υπαλληλικού Κώδικα που καθιερώνει στην ουσία την ατιμωρησία των δημοσίων υπαλλήλων/ κρατικών λειτουργών που με την παράνομη συμπεριφορά τους προς τους πολίτες, ζημιώνουν τελικά – λόγω των αποζημιωτικών αποφάσεων που εκδίδονται – την περιουσία του δημοσίου την οποία εμείς καλούμαστε, σαν μαλάκες να αναπληρώσουμε, μέσω της επαχθούς φορολογίας μας; Warum Herr Papandreou gepflegt schändliche Artikel 38 der offiziellen Code enthält im Wesentlichen die Straflosigkeit von Amtsträgern / Beamte des rechtswidrigen Verhaltens der Menschen, letztlich zu beschädigen - denn der förderfähigen Entscheidungen - im Eigentum der öffentlichen die wir als, wie Arschlöcher machen, durch die umständliche steuerliche uns?

  Γιατί ποτέ δεν στρέφεται το δημόσιο έναντι των παραπάνω δημοσίων υπαλλήλων/ κρατικών λειτουργών, να κάνει κατάσχεση και αναγκαστική εκτέλεση στις ιδιωτικές περιουσίες τους, π.χ. Warum ich nie wandte sich der Öffentlichkeit gegen diese Beamten / Amtsträger zu machen Durchsetzung und Beschlagnahme von privatem Eigentum, zB σε ένα εξοχικό τους στο Μάτι, όταν οι εν λόγω δημόσιοι υπάλληλοι/λειτουργοί ενεργούν εκ συστήματος, παραβιάζοντας τα δικαιώματα των πολιτών, σκεπτόμενοι ότι οι ίδιοι δεν διακινδυνεύουν τίποτα, αφού όλα τα σπασμένα θα τα πληρώσει το κράτος, με την έγερση αγωγής αστικής ευθύνης κατά του Δημοσίου ενώπιον του Διοικητικού Πρωτοδικείου; einem Ferienhaus in Mati, wo die Beamten / handelnde Beamte auf dem System, die Verletzung der Rechte der Bürger, denken, dass sie nicht riskieren nichts, weil alle die Rechnung bezahlen würde der Staat gegen eine Klage auf Schadensersatz Regierung vor dem Verwaltungsgericht;

  Δείτε την Απόφαση 2304/2009 του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών. Siehe auch den Beschluss 2304/2009 des Verwaltungsgerichtshofes von Athen. Γιατί ο μισθοσυντήρητος ή ο χαμηλοσυνταξιούχος Έλληνας πολίτης θα πρέπει να επιμερισθεί, μέσω της φορολογίας που του επιβάλλει η κυβέρνηση, να πληρώσει το επιδικαζόμενο ποσό των 60.000 Ευρώ για τις παρανομίες της Διοίκησης (μη εφαρμογή ακυρωτικών αποφάσεων – αποσιώπηση από τον Εισηγητή μέσα στο Ανώτατο Υπηρεσιακό Συμβούλιο του Υπουργείου Εξωτερικών του γεγονότος ότι για τον κρινόμενο είχαν εκδοθεί ήδη δύο ακυρωτικές αποφάσεις για το επίδικο υπό κρίση θέμα); Warum misthosyntiritos oder chamilosyntaxiouchos griechischen Bürger sollte für die Nichtigerklärung variiert werden durch die Besteuerung von verhängte die Regierung gelten die Kosten des Verfahrens vergeben Höhe von 60.000 Euro für die Unregelmäßigkeiten des Schiedsgerichts (Entscheidungen nicht - Offenlegung durch die Berichterstatter in den Obersten Rat Staff Ministerium der Tatsache, dass die beklagte schon Angelegenheit herausgegeben zwei Entscheidungen über die Ungültigkeit Frage in diesem)?

  Καιρός δεν είναι να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης Υπουργών και να παραπεμφθεί η πρώην Υπουργός Εξωτερικών σε δίκη για παράβαση άρθρων του Ποινικού Κώδικα σχετικά με την υποχρέωση εφαρμογής δικαστικών (και μάλιστα ακυρωτικών) αποφάσεων; Das Wetter ist nicht an die Minister die Aufhebung des Gesetzes über die Haftung von und zu den Artikeln beziehen sich die ehemalige Ministerin für auswärtige Angelegenheiten vor Gericht wegen Verletzung des Strafgesetzbuches über die gerichtliche Verpflichtung zur Umsetzung (und sogar Court) Entscheidung?

  Πότε επιτέλους θα σταματήσετε, κύριε Παπανδρέου, να καλύπτετε τα μέλη του Ανώτατου Υπηρεσιακού Συμβουλίου του Υπουργείου Εξωτερικών, και να τα αφήσετε έκθετα στις αγωγές αποζημίωσης που θα εγείρονται έναντι των ιδιωτικών περιουσιών τους, ώστε ούτε ο Δημόσιος Τομέας να επιβαρύνεται από τις συνέπειες της παράνομης συμπεριφοράς τους και ούτε φυσικά και εμείς οι μαλάκες οι Έλληνες φορολογούμενοι, αλλά και να μάθουν αυτοί οι κύριοι να προσέχουν και να σέβονται τα δικαιώματα του πολίτη; Wann wirst du aufhören, Herr Papandreou, für den Obersten Rat Beamter im Ministerium für Auswärtige Angelegenheiten, und lassen Sie sie in einer Ausstellung, die Ansprüche auf Schadensersatz gegen den privaten Besitz gebracht, um noch das Verhalten des öffentlichen Sektors leiden unter den Folgen der illegalen und / oder wir natürlich Arschlöcher griechischen Steuerzahler, sondern auch für Herren lernen diese vorsichtig zu sein und die Achtung der Rechte der Bürger?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.