#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
08/09/2011 12:21
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αυξημένος κίνδυνος τουρκικής πρόκλησης τις επόμενες εβδομάδες

[caption id="attachment_121044" align="alignnone" width="600" caption="Από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο"][/caption]

Όπως μεταδίδουν τα πρακτορεία από την Κύπρο, Τούρκοι κομάντος μπήκαν σε ελεύθερα εδάφη μέσω των κατεχόμενων, έκλεψαν μια ελληνική σημαία και μια της Εθνικής Φρουράς και εξαφανίστηκαν. Μάλιστα έγραψαν συνθήματα στην είσοδο και στη σκοπιά του φυλακίου, «η Κύπρος είναι τουρκική» και «ζήτω η τουρκική δημοκρατία της βόρειας Κύπρου».

Μόλις το πρωί το πήραν χαμπάρι στην Κύπρο της έγινε αφού το περιστατικό δεν έγινε αντιληπτό ούτε και από δυνάμεις του ΟΗΕ που βρίσκονται στη νεκρή ζώνη. Το περιστατικό θυμίζει έντονα τα Ίμια καθώς αν υπήρχε αντίδραση από Έλληνες και Κύπριους στρατιώτες θα είχαμε σίγουρα θερμό επεισόδιο με ότι αυτό σημαίνει αυτές τις ημέρες. Η κυβέρνηση το έχει πάρει χαμπάρι τι γίνεται εκεί; Έχει κάνει διαβήματα στην Ευρώπη για τη συνεχιζόμενη επιθετική τακτική της Τουρκίας που θέλει να μπει στην ΕΕ; Και γιατί δεν μαθαίνουμε τίποτε από τα επίσημα δίκτυα ενημέρωσης εδώ στην Ελλάδα; Θέλουν να κατεβάσουν τους τόνους ενώ η Τουρκία αλωνίζει στο Αιγαίο;

Όταν Τούρκοι φτερνίζονται, οι ελίτ του Κολωνακίου κρεβατώνονται

του Σταύρου Καρκαλέτση*

Eδώ και χρόνια, από την εποχή του ρομαντικού -και ποινικοποιημένου τότε- πατριωτισμού, τα γράφαμε και τα γράφουμε, τα φωνάζαμε και τα φωνάζουμε. Με κίνδυνο να καταστούμε αφόρητα μονότονοι. Και ενοχλητικοί. Ποιά; Τα αυτονόητα, κόντρα στον εκγιουσουφακισμό  της εξωτερική μας πολιτικής, τον πηλιογουσισμό όσων την ασκούν, τον τουρκοφοβικό κατευνασμό και τον μικροαθηναικό δοσιλογισμό. Ότι δηλαδή:

- Οι Τούρκοι γνωρίζουν πως στο ψιλοφτέρνισμά τους, οι πολιτικές ελίτ του Κολωνακίου παθαίνουν πνευμονία, διάρροια και ίλιγγο. Τρία σε ένα!

-Η Τουρκία δεν παίζει και δεν μπλοφάρει. Αν είναι σίγουρη ή σχεδόν σίγουρη για το αποτέλεσμα, χτυπάει.

- Οι Τούρκοι, ντοπαρισμένοι από ακατάσχετη αλαζονεία και αυτοπεποίθηση, υπάρχει ισχυρό ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε σκληρό τετελεσμένο τις επόμενες εβδομάδες, για να ακυρώσουν όχι μόνο τις επικείμενες γεωτρήσεις στη θάλασσα της Λεμεσού αλλά και την (μέσω Λευκωσίας) ελληνο-ισραηλινή στρατηγική σύμπραξη.

'Ηρθε η καταδρομική επιχείρηση των Τούρκων κομμάντος  σε αφύλακτο φυλάκιο της Λεύκας, στη Κύπρο, και η αφαίρεση της ελληνικής και κυπριακής σημαίας, για να καταδειχθεί το που το πάνε. Όχι πάντως στο να χτυπήσουν ή αποκλείσουν την θαλάσσια πλατφόρμα της ''Noble Energy''. Οι Τούρκοι δεν είναι ηλίθιοι, για να τα βάλουν με τους Εβραίους και τους Αμερικάνους. Τσαμπουκά πουλάνε ΜΟΝΟ εκεί που τους παίρνει. Σε ... εμάς δηλαδή. Στην χώρα του ΓΚΑΠ!

 

Υπάρχει λοιπόν αυξημένος κίνδυνο τουρκικής πρόκλησης τις επόμενες εβδομάδες, πρόκλησης περιορισμένου ή και μείζονος παρονομαστή. Κι αφού δεν μπορεί να είναι η ''Noble'', θα είναι τι;

 ''Κάτι'' είτε στην νεκρή ζώνη στην Κύπρο, είτε στο νησιωτικό σύμπλεγμα Καστελορίζου είτε σε κάποιο ακατοίκητο μικρονήσι του Αιγαίου. Πιό λιανά:

- Νεκρή ζώνη / γραμμή αντιπαράταξης: Εξαιρετικά απλά τα πράγματα για τους Τούρκους. Ξαφνική ενέργεια καταδρομικού τύπου εντός νεκρής ζώνης, πιθανότατα νύχτα. Στη νεκρή ζώνη υπάρχουν κατοικημένα ελληνικά χωριά, εκτεθειμένα, ακάλυπτα και μπροστά από τα φυλάκια της Εθνικής Φρουράς (Λύμπια, Μάμμαρι, Δένεια, Αθηαίνου κτλ). Εξαιρετικά ελκυστικός στόχος για τους Αττίλες, αν θέλουν γρήγορη και εύκολη δουλειά.

Σύμπλεγμα Καστελορίζου: Αντίστοιχη ενέργεια και κατάληψη, ακριβώς όπως στα Ίμια,  μιας (ή και πιό πολλών) εκ των 14 νησίδων και βραχονησίδων του συμπλέγματος, ή και πλήρης αποκλεισμός του ίδιου του Καστελορίζου.

Ανατολικό Αιγαίο: Αιφνίδια κατάληψη βραχονησίδας ή και μεγαλύτερου νησιού (θυμίζω τo αποκαλυφθέν σχέδιο ''Suga'' προς προσβολή/κατάληψη Οινουσσών, Φούρνων και (!!!) Λέρου).

Τι κοινό έχουν τα παραπάνω τρία σενάρια: Εύκολα και γρήγορα, με υψηλές πιθανότητες επιτυχίας για τους Τούρκους,  μπορούν να υλοποιηθούν. Δύσκολα μπορούν να προληφθούν. Μπορούν όμως να απαντηθούν! Ισοδύναμο τετελεσμένο! Να μπει δηλαδή και η Εθνική Φρουρά στη νεκρή ζώνη, προς εκδίωξη του εισβολέα, ή να ανακαταληφθεί άμεσα βραχονησίδα που κατέλαβαν οι Τούρκοι. Τέτοια απάντηση απαιτεί όμως ψυχή, με γνώση ότι η κρίση μπορεί να κλιμακωθεί και να ξεφύγει.

Και οι εξ' Αθηνών δεν μας έχουν συνηθίσει σε τέτοια. Φοβάμαι πως απέναντι σε τέτοια τουρκική πρόκληση (το ξαναλέω: τις επόμενες εβδομάδες), Αθήνα και Λευκωσία θα ακολουθήσουν το γνώριμο κατήφορο: Πανικός, παρακάλια στον άνεμο να φυσήξει και να μαζέψει πάλι καμιά σημαία, κλαψούρισμα σε ΟΗΕ και ΝΑΤΟ (κύριε, κύριε, αυτός με έκανε πάλι ντά).

Στην Άγκυρα γνωρίζουν την ψυχολογία των εδώ. Γνωρίζουν τη φοβία μας. Στο Μαξίμου, στο ΥΠΕΞ και στο προεδρικό της Λευκωσίας, γνωρίζουν πως η πατρίδα δεν αντέχει άλλα Ίμια;

(* Ιστορικός, αμυντικός αναλυτής, πρόεδρος ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α. (www.elkeda.gr)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Lampros avatar
  Lampros 08/09/2011 12:26:34

  Ρε κοιτα κάτι συμπτώσεις... πάλι οι κατάλληλοι άνθρωποι στις κατάλληλες θέσεις στην Ελλάδα... Πάλι ο Πάγκαλος θα ειναι το βράδυ της κρίσης στον Χατζηνικολάκη για δηλώσεις. Μονη αλλαγή πως θα ειναι στο Alter, οχι το Mega...

 2. zame avatar
  zame 08/09/2011 12:29:10

  (Στην Άγκυρα γνωρίζουν την ψυχολογία των εδώ. Γνωρίζουν τη φοβία μας.)
  που σημαινει ΤΙ ΄? μαθανε οτι Γ....Ε και πλακωσανε & οι γυφτοι..!
  ευκαιρια να εχουμε και ΘΕΑΤΕΣ (μεγαλο το κοινο στην ΕΕ.) & με εισιτήριο θα κανουμε ταμειο.

 3. Κτησίας avatar
  Κτησίας 08/09/2011 12:38:43

  Και οι αντιπαραγωγικοί μας τι θα κάνουν? Αυτό το ισοδύναμο τετελεσμένο δεν μπορώ να το κατανοήσω, δηλαδή αν κάποιος σου ρίξει μια σφαλιάρα στο αριστερό μάγουλο του ρίχνεις και εσύ μια στο αριστερό του μάγουλο ή του τρως το λαρύγγι?

  • Lampros avatar
   Lampros @ Κτησίας 08/09/2011 12:48:13

   Ψηφιζω το λαρυγγι. (Γιάννη αν διαβάζεις επρεπε να σε αφήσουν να τους κάψεις εκείνη την νύχτα..!)

  • apis22 avatar
   apis22 @ Κτησίας 08/09/2011 18:56:18

   Κι εγώ ψηφίζω λαρύγγι.
   Αντέχω τη πείνα δεν αντέχω τη ξεφτίλα.

 4. xriteo avatar
  xriteo 08/09/2011 12:54:28

  Η συμμορια του ΓΑΠ ειναι απο ολες τις πλευρες, με την πλατη στον τοιχο.Ενα τετοιο ενδεχομενο,θα ειναι η ευκαιρια τους να το παιξουνε μαγκες,και να μετα ποιος τους πιανει.Με τις πλατες Αμερικανοεβραιων,βεβαιως,βεβαιως.Μην το κοροειδευουμε καθολου!!!

 5. ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΟΣ avatar
  ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΟΣ 08/09/2011 12:55:20

  Επειδή έχω υπηρετήσει στο νησί, έτσι ακριβώς είναι, μπουκάρουν νεκρή ζώνη για πλάκα και εκεί έχει χωριά κατοικημένα στο έλεος των Τούρκων. Τώρα, αν απαντήσει ισοδύναμα ο Χρισίφιας, στην κρίση σας...

 6. KARDITSA CITY avatar
  KARDITSA CITY 08/09/2011 13:01:05

  ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΣΟ ΘΑ ΤΟ ΤΡΑΒΗΞΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΚΟΙ. ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟ, ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ, ΕΜΑΣ ΘΑ ΒΑΡΕΣΟΥΝ!

 7. EΛΛΗΝ ΚΥΠΡΙΟΣ avatar
  EΛΛΗΝ ΚΥΠΡΙΟΣ 08/09/2011 13:08:00

  Aναμένεται ΄΄κάτι΄΄ εδώ αδέρφια. Πληροφορίες κάνουν λόγο για μυστική μεταφορά μια εβδομάδα πριν, επίλεκτων ανδρών των Τούρκων καταδρομών (bordo berelli), που μπήκαν στο φυλάκιο καιπήραν τις σημαίες.

 8. Kargia avatar
  Kargia 08/09/2011 13:12:56

  Ειδικά άμα τα βρουν και με τους Εβραίους (βλέπε δηλώσεις Νετανιάχου) , ετοιμαστείτε για πάρτυ!

 9. Αννίτα avatar
  Αννίτα 08/09/2011 13:14:42

  Επιδίδονται χρόνια οι κολωνακιώτες σε τέτοιες ασκήσεις γυμναστικής, κατά τα άλλα θα βγούν κάποια στιγμή να το παίξουν πατριώτες; μη τους πάρει κ τους σηκώσει.!Αντί να κάνουν κάτι να σταματήσουν την εθνική μας κατρακύλα, αντί να βάλουν πλάτη, τι λέω έχουν πλάτη πατριωτική οι κύριοι των πάλαι ποτέ μεγάλων σαλονιών;

  • Αρματιστής avatar
   Αρματιστής @ Αννίτα 08/09/2011 15:47:16

   Κολωνακιώτης και ο Άρης
   Και στήθος μάρμαρο. Ούτε μια τρίχα...

   • parsifal avatar
    parsifal @ Αρματιστής 08/09/2011 21:52:39

    Λερώνει το ονομα !

  • Ariadne avatar
   Ariadne @ Αννίτα 09/09/2011 10:19:34

   Μήν ξεχνάτε οτι η γνωστή "παρέα" των Κολωνακιωτών, κάνουν γυμναστική στα γυμναστήρια ή στο ύπαιθρο,( ποδηλασία, κανώ κ.λ.π.) για να βρίσκονται σε φόρμα και να "πολεμήσουν" τους Τούρκους.
   Ας είμαστε προσεκτικοί όλοι μας γιατι αν περιμένουμε απο αυτούς........

 10. zame avatar
  zame 08/09/2011 13:15:35

  Αρχικα αφορα τα συνορα της ΕΕ και επιδει ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ & ΕΝΑ οικονομικο ΚΟΣΤΟΣ. ετσι επιβαλεται να εχουμε ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ -ισοσκελισμένο ισολογισμό- στο υποτίθευμενο σενάριο θερμού επεισοδίου.(τα δικαιωματα δημοσιευσης & αναμεταδ. εικονας..ξεχρεωνουν το χρεος της χωρας μας ?)
  αφου θελουν ΟΛΑ τα "καταιδρωμενα ΛΕΦΤΑ" τους οι δανιστες μας.
  Αλλα
  ΑΝ ο στοχος ειναι να του φας το λαρυγγι (μειωση πληθυσμου)
  αλλα & αν του ριξεις και εσυ μια ακομα σφαλιαρα..
  (καταναλωση & ξεσκαρταρισμα αποθηκευμενων .. οπλικων-αμυντικων ..)
  προφανως δεν ειναι ΕΞΩ απο τους ΣΤΟΧΟΥΣ. & ισως να επεται & συνεχεια..
  ΑΛΛΑΖΟΥΝ οι ΤΙΜΕΣ.

 11. Θεόδωρος avatar
  Θεόδωρος 08/09/2011 13:15:57

  Όποιος έχει κάνει φαντάρος στο νησί, νομίζω έχει να συμφωνήσει με όσα γράφει ο Καρκαλέτσης, έτσικαι χειρότερα είναι τα πράγματα

  • χρηστος avatar
   χρηστος @ Θεόδωρος 10/09/2011 01:46:33

   αν εχουμε κανει, λεει, Φαρμακονησι, Καλολημνος, Ψεριμος και βαλε.
   Καλά τα λέτε...

 12. Πετρος Μ. avatar
  Πετρος Μ. 08/09/2011 13:19:03

  Έντονη ήταν η αντίδραση του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Βίλφριντ Μαρτένς για τις «άνευ προηγουμένου», όπως τις χαρακτηρίζει, απειλές Τούρκων αξιωματούχων σχετικά με την εκμετάλλευση από την Κυπριακή Δημοκρατία κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στο νοτιότερο τμήμα της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της από την αμερικανική εταιρία Noble Energy.

  «Είμαι κατάπληκτος από τις πρόσφατες δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων κατά ενός κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης», αναφέρει στη γραπτή δήλωσή του ο Πρόεδρος του ΕΛΚ.

  Η Τουρκία, τονίζει, «υποψήφια προς ένταξη χώρα, πρέπει να απέχει από την εκτόξευση απειλών κατά ενός κράτους μέλος της ΕΕ, οι οποίες επίσης υπονομεύουν την ενεργειακή ασφάλεια της ΕΕ».

  «Δεν χρειάζεται να πω ότι η Κύπρος αποτελεί έναν ευρωπαϊκό πυλώνα σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο και ως τέτοιος θα διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στην ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας της ΕΕ», επισημαίνει στη δήλωσή του ο κ. Μάρτενς.
  h**p://www.ikypros.com/easyconsole.cfm/id/24366

  • Αρματιστής avatar
   Αρματιστής @ Πετρος Μ. 08/09/2011 15:48:55

   Αν γίνει της πόπης, θα έρθει εθελοντής;

   • ΠΕΤΡΟΣ Μ. avatar
    ΠΕΤΡΟΣ Μ. @ Αρματιστής 08/09/2011 17:02:58

    Μπα.
    Ειδικά αν γίνει της Πόπης στο Αιγαίο , θα βγάλει μια ανακοίνωση και θα μιλά ... για μέρισμα ειρήνης μεταξύ των αντιμαχομένων εταίρων.

 13. Ηelen avatar
  Ηelen 08/09/2011 13:20:11

  Πολύ φοβούμαι πως θα έχουμε ιστορίες, όχι μόνο στην κύπρο αλλά και πιό εδώ....Κι αν σκεφτώ πως πάλι ο Πάγκαλος θα χειροστεί την κρίση, άστα...

  • TK avatar
   TK @ Ηelen 08/09/2011 13:44:50

   Έτσι γίνεται Ελένη όταν εκείνοι που θα έπρεπε να δικαστούν για εσχάτη προδοσία γίνονται αντιπρόεδροι και βάλε.

   • Diamond Angel avatar
    Diamond Angel @ TK 08/09/2011 20:34:27

    Αξιος!!!!!!!!!!!!!!!!

 14. Αννίτα avatar
  Αννίτα 08/09/2011 13:21:41

  Αφού όλοι αυτοί ποτέ δεν κόπιασαν στην ζωή τους για τίποτα, τα βρήκαν έτοιμα από τους πατεράδες τους, από ποιόν πατριωτισμό να διακατέχονται; τους νοιάζει θαρρείτε αν χαθούν τα ελληνικά νησιά; τους νοιάζει θαρρείτε αν χαθεί όλη η Ελλάδα;μήπως γνωρίζουν από αξίες ζωής και ιδανικά; έχουν παλαίψει γι αυτά; κι δεν έχουν παλαίψει, μήπως τους έμαθε κανείς να σέβονται τα χώματα που γεννήθηκαν; και τις αξίες που διέπουν τα χώματα αυτά;
  Αλλοι θα σηκώσουν αυτόν το σταυρό του μαρτυρίου κι εκείνοι θα κάθονται στο κολωνάκι να πίνουν καφέ κ να λένε:Τι κρίμα σήμερα πήρανε το καστελόριζο.! Τι κρίμα σήμερα σκοτώθηκαν τόσοι Ελληνες! ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΛΥΠΕΣ!!
  Και γω θα πω: ΤΙ ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΔΕΡΦΙΑ!!!!

 15. ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΟΣ avatar
  ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΟΣ 08/09/2011 13:22:59

  Tο περιστατικό αυτό είναι ένα ακόμα αποτέλεσμα της εγκατάλειψης της Εθνικής Φρουράς από την κυβέρνηση Καταστρόφια (συγγνώμη, Χριστόφια ήθελα να πω) όπου έφτασαν στο σημείο, άκουσον-άκουσον, να αφήσουν τις σημαίες σε μη επανδρωμένο φυλάκιο αφύλακτες! Η αφασία και η έλλειψη ασφάλειας, σε όλο της το μεγαλείο!

 16. Αμμοχωστιανός avatar
  Αμμοχωστιανός 08/09/2011 13:33:47

  Ποιός να απαντήσει στην πρόκληση; Ο Χριστόφιας που μιλά και στον λαό μας ωσάν να απευθύνεται σε ηλίθιους; Ο Θεός να βάλει το χέρι του να φύγει μια ώρα αρχύτερα! Μέχρι τότε ο Θεός κι’ η Παναγιά να φυλάει το Νησί μας από τον άθεο που του έλαχε!

 17. dgd avatar
  dgd 08/09/2011 13:38:25

  Αν καταλαβαίνω καλά, στα ΝΕΑ φαίνεται πως οι Ισραηλινοί κάνουν πίσω: http://www.tanea.gr/kosmos/article/?aid=4655419

  • tpe avatar
   tpe @ dgd 08/09/2011 14:40:04

   ΟΠΙΣΘΕΝ ΟΛΟΤΑΧΩΣ, οι Ισραηλινοί...
   Οι δικοί μας τώρα ξέρετε τι θα λένε, έτσι; Εδώ ολόκληρο Ισραήλ έκανε πίσω...
   Ε, ρε τι έχουμε να τραβήξουμε...

  • Αρματιστής avatar
   Αρματιστής @ dgd 08/09/2011 15:51:27

   Είναι δυνατό να ελπίζουμε στη συνδρομή άλλων κρατών για να υπερασπίσουμε τη πατρίδα μας;

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Αρματιστής 08/09/2011 16:00:11

    Θυμάστε το on-camera "ξεβράκωμα" του Σιμόν Πέρες από τον Ερντογάν προ διετίας στο Νταβός;

    Αυτά, για να μην ξεχνάμε τι σημαίνει να είσαι ηγέτης με πυγμή -να μην το πω πιο λαϊκά- και για να κάνουμε τη σύγκριση με το σημερινό δικό μας κατάντημα.

  • Νίκος Αργεάδης avatar
   Νίκος Αργεάδης @ dgd 08/09/2011 16:54:17

   Όχι, δεν κάνει "πίσω" το Ισραήλ. Μπορεί να είναι και παγίδα. Να θυμάστε τον Σούν Τσού. "Αν ο εχθρός σου είναι ανυπόμονος και αλαζών, βοηθήστε τον πιο πολύ". Αυτό βέβαια προυποθέτει να είναι κανείς προετοιμασμένος, σαν το Ισραήλ, όχι σαν την ξεβράκωτη αλήτ μας.

 18. Ανοιξιάτικος avatar
  Ανοιξιάτικος 08/09/2011 13:43:34

  Σε πρώτη φάση στέλνουμε το ΠΑ.ΜΕ, αναρχικούς και λαθρομετανάστες και αφού τους κάνουν σακιά οι Τούρκοι ορμάμε και καθαρίζουμε!

  • Lampros avatar
   Lampros @ Ανοιξιάτικος 08/09/2011 15:37:23

   θα εχουμε ξεβρωμίσει. Τι να καθαρίσουμε? να τους πουμε και ενα ευχαριστώ, και ολα καλα.

   • Αρματιστής avatar
    Αρματιστής @ Lampros 08/09/2011 15:55:56

    Είσαι καλά; Πως γράφεις αυτές τις αηδίες; Δεν ντρέπεσαι λιγάκι

    • Απορία avatar
     Απορία @ Αρματιστής 08/09/2011 15:59:55

     Σωστά αηδίες.
     Ένα πόθεν έσχες και φυλακή σε όσους τα έπαιρναν από ΜΚΟ και από αλλού για να λιβανίζουν και να σιγοντάρουν τα μιλούνια λαθρομεταναστών όλα αυτά τα χρόνια είναι αρκετό.

    • Lampros avatar
     Lampros @ Αρματιστής 08/09/2011 16:40:28

     Μια χαρα ειμαι. Ηρεμησε λιγάκι. κάνουμε και πλάκα εδώ,

     • Αρματιστής avatar
      Αρματιστής @ Lampros 08/09/2011 17:23:38

      Περίεργη αίσθηση του χιούμορ!

   • ΝΙΚΟΛΑΟΥ avatar
    ΝΙΚΟΛΑΟΥ @ Lampros 09/09/2011 01:40:35

    ΣΩΣΤΟΣ

  • Αρματιστής avatar
   Αρματιστής @ Ανοιξιάτικος 08/09/2011 15:54:26

   Και τα μυαλά στα κάγκελα.
   Για να καταλάβω καλά. Οι του ΠΑΜΕ είναι για εκτέλεση και η "πατριωτική" αστική εντιμότητα, είναι για τη παρέλαση.
   Πολύ ωραία....

   • Χρηστος avatar
    Χρηστος @ Αρματιστής 08/09/2011 18:27:47

    Σαφώς Αρματιστή, δεν τα έμαθες;
    Όποιος δεν έχει μέσα στις αξίες του έννοιες όπως "πατρίδα" και "έθνος" είναι αξιοεκτέλεστος.

    Το φοιτητικό κίνημα δεν μας είπε αν αξίζει να εκτελεσθεί!

    • ΝΙΚΟΛΑΟΥ avatar
     ΝΙΚΟΛΑΟΥ @ Χρηστος 09/09/2011 01:42:50

     ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ?

    • ΝΙΚΟΛΑΟΥ avatar
     ΝΙΚΟΛΑΟΥ @ Χρηστος 09/09/2011 01:43:29

     ΟΤΙ ΘΥΜΑΣΕ ΧΑΙΡΕΣΑΙ

 19. KARDITSA CITY avatar
  KARDITSA CITY 08/09/2011 13:48:17

  AN TO ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΧΟΝΤΡΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ, ΜΑΣ
  ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΤΙΓΜΗ ΜΑΣ, ΜΕ ΤΟ ΠΑΛΗΚΑΡΙΣΙΟ ΔΙΔΥΜΟ: ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΚΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΑΚΗΣ (Ο ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΝΤΕ)

 20. Πετρος Μ. avatar
  Πετρος Μ. 08/09/2011 13:50:51

  Η Τουρκία πιέζεται να υποβαθμίσει τις στρατηγικές της βλέψεις στα νότια της.(Κύπρος -Ανατολική Μεσόγειος).

  Η μείωση της ενεργειακής εξάρτησης της Ευρώπης από την Ρωσία , με την ανάπτυξη νότιου ενεργειακού άξονα απότελεί κεντρική στρατηγική επιλογή του Αμερικανο-ισραηλινού παράγοντα.
  Το αντάλλαγμα έχει δοθεί στην Τουρκία προς Δυσμάς (Αιγαίο Βαλκάνια) και είμαστε στην φάση που οι Τούρκοι θα επιχειρήσουν να το μεγιστοποιήσουν.

  Εδώ υπάρχει για μια ακόμη φορά το κατάλληλο προσωπο:
  ΓΑΠ - Ιωαννίδης ο Β'

 21. ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
  ΝΙΚΟΛΑΣ 08/09/2011 13:56:18

  Καλά τα λέει ο αρθρογράφος. Βρίσκουν τα αδύναμα μας σημεία και πρώτα εκβιάζουν, μετά προβοκάρουν για σπάσιμο ηθικού και πρόκληση σύγχυσης, άμα λάχει κάθονται και μια-δυο μέρες σε κανα νησάκι...

  Στην αδύναμη φάση που είμαστε, με προβληματική ηγεσία και συμμάχους να μας φέρονται σα να είναι εχθροί μας, είναι μεγάλη η πρόκληση για να αντισταθούν οι Τουρκοι. Πρόθυμα θα κάνουν ένα βήμα πέρα από τους Λεονταρισμούς, μια πιο τολμηρή κίνηση που θα πιστεύουν ότι θα τους αποδώσει σε βάθος χρόνο τουλάχιστον σε επίπεδο διαπραγματευτικής ισχύος, αν όχι και κυριαρχίας, θέμα χρόνου είναι.

  Να μη φοβόμαστε όμως, δεν είναι άτρωτοι, απλά είναι πιο σοβαροί.

 22. KARDITSA CITY avatar
  KARDITSA CITY 08/09/2011 13:58:14

  ΠΕΤΡΟ Μ. ΔΙΝΕΙΣ ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΣΚΕΨΕΙΣ....ΓΑΠ & ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ; ΤΙ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΕΧΟΥΝ...ΜΑ ΤΙ ΚΟΙΝΟ....ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΒΕΛΗΝΕΚΕΣ ΤΟΥ ΙQ MHΠΩΣ ΚΑΤΙ;

 23. Ραββινος avatar
  Ραββινος 08/09/2011 13:59:23

  ''Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΙΠΛΑΣΙΑΖΕΙ ΤΗ ΝΑΥΤΙΚΗ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ'' και το ΓΑΠ παιζει με το ipad σ'αυτην την μπουδρα την Βουλη των εφηβων ! Ρε μπας και το παιζει αμεριμνος για να μπλοφαρει και εχει κανει το κουμαντο του να δωσει κανενα νησι ετσι για να ηρεμησουν τα καρντασια ! Ετσι η αλλιως οπως ειχε πει στον Καναδα ποιος θα νοιαστει !Ωρε τι παθαμε με τους μοιραιαους ,δειλους και αβουλους του ΠΑΣΟΚ!

 24. mind trap avatar
  mind trap 08/09/2011 14:00:34

  Νο.1 Καστελόριζο. Για το γνωστό πρόβλημα της ΑΟΖ
  Νο.2 Λήμνος. Ζωτικής σημασίας για κάλυψη της υποκίνησης στη Θράκη.

 25. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 08/09/2011 14:05:44

  Για να πούμε του στραβού το δίκιο, είμαστε βέβαιοι πως ήταν Τούρκοι? Γιατί έχω δεί πολούς να κατεβάζουν και να σχίζουν την Ελληνική σημαία τα τελευταία χρόνια...και , δυστυχώς ,κανείς δεν ήταν Τούρκος...

  Πάντως η κατάσταση λόγω γεωτρήσεων και όχι μόνο, θέλει προσοχή (συγχωρέστε με που κοπιάρω κομάτι απο σχόλιό μου σε σχετική ανάρτηση)

  Αυτό που με ανησυχεί πιο πολύ είναι πως ένας πόλεμος στην σημερινή συγκυρία, είναι πραγματικό λουκούμι , όχι μόνο για την κυβέρνηση, αλλά και για το σύστημα εξουσίας («διαπλοκή») γενικότερα.

  Θα μπορέσουν να περάσουν ότι θέλουν, πτώχευση, έξοδο από το Ευρώ, απούσεις, εξαθλίωση του λαού, φορτώνοντας τα στους «κακούς Τούρκους».

  ( όχι ότι οι Τούρκοι είναι …καλοί. Αλλά δεν είναι αυτοί που καταλήστεψαν την Ελλάδα τα τελευταία 30 χρόνια).

  Και ο κίνδυνος είναι υπαρκτός, γιατί πραγματικά οι Τούρκοι δεν είναι τόσο βλάκες να κοντράρουν το Ισραήλ και τον 6ο Στόλο στη Μεσόγειο. Άρα τι μένει για να δείξουν τη μαγκιά τους? Η Κύπρος…

  Από κει και πέρα τα ερωτηματικά, σχετικά ιδίως με τη στάση του Ισραήλ, είναι πολλά. (Δεν διαχωρίζω τη στάση των ΗΠΑ γιατί σε τέτοια θέματα αυτή υπαγορεύεται εξ’ ολοκλήρου από το Εβραϊκό λόμπυ)

  Θα αποφασίσουν οι Ισραηλινοί να δώσουν στον Ερντογάν και στην Τουρκία ένα μάθημα σαν κι’ αυτό που έδωσαν στον Νάσερ το 1967;

  Μήπως το βαθύ κράτος στην Τουρκία (κεμαλιστές και στρατός) βοηθάνε σε αυτό για να «τελειώσουν» τον Ερντογάν? Βέβαια μια ταπείνωση των Τουρκικών Ε.Δ δεν θα τους συνέφερε- ΕΚΤΟΣ αν την φορτώσουν στον Ερντογάν και στους Ισλαμιστές.

  Μια και στρατιωτικό πραξικόπημα στην Τουρκία είναι αδύνατο πια υπό φυσιολογικές συνθήκες, ίσως είναι διατεθειμένοι να ανεχθούν ένα στραπάτσο.

  (μιλάω βέβαια για στραπάτσο από τους Ισραηλινούς, όχι από εμάς…λίγο δύσκολο με τα Leopard χωρίς πυρομαχικά)

  Μήπως, από την άλλη ,η κόντρα Τουρκίας Ισραήλ είναι στημένη για να ελεγχθεί η «Αραβική άνοιξη» ,να αναγορευθεί δηλαδή η ελεγχόμενη Τουρκία σε ηγέτη των μουσουλμάνων της Μέσης Ανατολής, για να μην ακολουθήσουν, πχ ,το Ιράν?

  Πάντως είναι επικίνδυνο το γεγονός πως και το «βαθύ κράτος» που προσπαθεί να διατηρήσει την εξουσία του στην Τουρκία ,και η διαπλοκή που κυβερνά την Ελλάδα ,έχουν συμφέρον αυτή τη στιγμή σε μια πολεμική περιπέτεια.

  Το μόνο παρήγορο είναι πως οι Τούρκοι «εξουσιαστές» είναι λογικό να θέλουν να δουν τα Τουρκικά σχέδια να αποτυγχάνουν θεαματικά! Γιατί σε αντίθετη περίπτωση, ένας « θριαμβευτής» Ερντογαν θα τους εξοντώσει οριστικά.

  • Apollonios avatar
   Apollonios @ ΣΤΕΛΙΟΣ 08/09/2011 16:13:42

   Μήπως, από την άλλη ,η κόντρα Τουρκίας Ισραήλ είναι στημένη για να ελεγχθεί η «Αραβική άνοιξη» ,να αναγορευθεί δηλαδή η ελεγχόμενη Τουρκία σε ηγέτη των μουσουλμάνων της Μέσης Ανατολής, για να μην ακολουθήσουν, πχ ,το Ιράν?

 26. Αρματιστής avatar
  Αρματιστής 08/09/2011 14:12:10

  "Ισοδύναμο τετελεσμένο"!!!!

  Κατ' εμέ, αποτελεί μια μεγάλη μπούρδα.

  "Αν μπουν τα κατοχικά στρατεύματα στη νεκρή ζώνη, να μπουν και οι μονάδες της ΕΦ"...
  Και τι έγινε; Ούτως ή άλλως, η νεκρή ζώνη είναι τμήμα των ελευθέρων εδαφών και έχει παραχωρηθεί από τη Κυπριακή Δημοκρατία στα ΗΕ, προκειμένου οι δύο πλευρές να μη βρίσκονται σε στενή επαφή. Το ζήτημα είναι αν η ΕΦ μπορεί να τους βγάλει από τη νεκρή ζώνη... Μπορεί, ή θα καταφύγει στις καλές υπηρεσίες των Αμερικανών;;; Ας δώσουν την απάντηση οι Κύπριοι.

  Αλλά για να δούμε τι συμβαίνει στα καθ' ημάς.

  1η περίπτωση: Οι Τούρκοι ενεργούν αιφνιδιαστικά για την κατάληψη κάποιου μικρού νησιού, που διαθέτει όμως φρουρά.
  Οπωσδήποτε θα επιτεθούν με υπέρτερες δυνάμεις (έχουν τη δυνατότητα), προκειμένου να επιτύχουν σε πολύ μικρό χρόνο αποφασιστικό αποτέλεσμα. Ειδικά σε κάποια μικρά νησιά, οι υπάρχουσες φρουρές είναι πολύ μικρής δύναμης και ο κύριος σκοπός της ύπαρξής τους, είναι η φύλαξη της σημαίας και η παρουσία της Ελληνικής κυριαρχίας. Οι δυνατότητες άμυνας που διαθέτουν, είναι ισχνές, εκτός και αν εγκαίρως ενισχυθούν με σημαντικές δυνάμεις. Αλλά και πάλι το πλέον πιθανό, είναι να καταβληθούν πολύ γρήγορα. Άλλωστε τα περισσότερα από τα υπόψη νησιά, βρίσκονται σε πολύ μικρή απόσταση από τις απέναντι Μικρασιατικές ακτές, με ότι αυτό συνεπάγεται για την επιτυχία μιας επιθετικής ενέργειας.

  2η περίπτωση: Οι Τούρκοι ενεργούν αιφνιδιαστικά για την κατάληψη κάποιου μικρού νησιού ή βραχονησίδας, που δεν διαθέτει φρουρά.
  Είναι πλέον ή βέβαιο ότι η ενέργεια θα στεφθεί από επιτυχία, δεδομένης της απουσία αμυντικής δύναμης.

  Και για τις δύο παραπάνω περιπτώσεις, ποιο μπορεί να είναι το ισοδύναμο τετελεσμένο; Ποια δηλαδή μπορεί να είναι η δική μας ενέργεια που δεν θα οδηγήσει σε κλιμάκωση, αλλά θα εξαναγκάσει τον αντίπαλο να αναδιπλωθεί από μόνος του; Όσο και αν έχω σπάσει το κεφάλι μου από τότε που εξαγγέλθηκε, ειλικρινά ποτέ δεν μπόρεσα να σκεφθώ κάποια λογική ενέργεια. Ότι και να σκέφθηκα, όλες είναι άνευ σημασίας, άλλες δεν μπορούν να εκτελεσθούν και οι σοβαρές οδηγούν στη πλήρη εμπλοκή.

  Παράδειγμα:
  Αν καταλάβουν το Αγαθονήσι, εμείς τι θα κάνουμε; Πως θα απαντήσουμε; Θα καταλάβουμε κάποια περιοχή της απέναντι ακτής; Πρώτο, μπορούμε; Και αν το κάνουμε δεν θα προκαλέσουμε κλιμάκωση; Αφού αναγκαστικά θα εμπλακούν πολλές και σημαντικές δυνάμεις.. Είναι δυνατόν να το πιστεύει κάποιος αυτό; Και για να το κάνω περισσότερο κατανοητό. Αντί να προσπαθήσουμε να καταστρέψουμε τις εχθρικές δυνάμεις που θα έχουν αποβιβαστεί στο όποιο Αγαθονήσι, εμείς θα προσπαθήσουμε να κάνουμε κάτι ανάλογο στον αντίπαλο, σε κάποιο άλλο χώρο;;;!!! Ξέρετε τι μου θυμίζει αυτό; Αντεπίθεση εκτός ΠΟΤ (Πρόσθιο Όριο Τοποθεσίας). Είχαμε ξανασχεδιάσει τέτοιες ενέργειες στη Μικρά Ασία... Ήταν της μόδας τότε. (Βλέπετε τα παθήματα, ποτέ δεν γίνονται μαθήματα)!!! Στις 13/8/1922 ενώ στο Αφιόν διαλύονταν και καταστρέφονταν τα πάντα, η Στρατιά σχεδίαζε αντεπίθεση εκτός ΠΟΤ, με το Β΄ ΣΣ και τη Μεραρχία Ιππικού... Στο πουθενά... Βεβαίως, ποτέ δεν εκτοξεύθηκε...

  Και πως μπορούμε να καταστρέψουμε τις εχθρικές δυνάμεις που θα έχουν καταλάβει το όποιο Φαρμακονήσι, ή τα όποια Ίμια. Μόνο με μαζική αεροπορική επίθεση. Με κανένα άλλο τρόπο. Για ανακατάληψη καταληφθένος νησιού με δική μας αεραποβατική ενέργεια, καλό είναι να μη συζητάμε. Για να το εξηγήσω. Αν οι Τούρκοι σε ένα νησί, έχουν βγάλει ένα Τάγμα Καταδρομών (+), είναι ποτέ δυνατόν εμείς να το ανακαταλάβουμε;;; Μπορεί κάποιος να σκεφθεί τι μεγέθους δυνάμεις θα πρέπει να κινητοποιήσουμε; Και που; Δίπλα στις Μικρασιατικές ακτές... Κατά τη γνώμη μου είναι αδύνατο. Αν δεν έχουμε τη δυνατότητα να κρατήσουμε κάποιο νησί, είναι αδύνατο να το ανακαταλάβουμε. Μόνο η αεροπορία μπορεί να καταστρέψει τις εχθρικές δυνάμεις που θα έχουν αποβιβαστεί σε κάποιο νησί... Με μαζικές επιθέσεις.

  Μαζική χρησιμοποίηση όμως της αεροπορίας, σημαίνει πολύ απλά, πλήρη εμπλοκή και τίποτε περισσότερο.

  Άρα και κατά τη δική μου γνώμη, θα πρέπει:
  1) Τα σημαντικότερα νησιά (δεν μιλώ για τα μεγάλα, διότι σε αυτά είναι αδύνατο ο αντίπαλος να εκδηλώσει αιφνιδιαστική επιθετική ενέργεια λόγω της ισχύος που διαθέτουν), τύπου Καστελόριζου, Αγαθονησίου, Φαρμακονησίου κλπ, θα πρέπει από τούδε να διαθέτουν αμυντική επάρκεια και αυτάρκεια για την προβολή ισχυρής άμυνας αν απειληθούν, όσο και αν αυτό είναι αντιοικονομικό. Επιπλέον σε περίοδο κρίσης, θα πρέπει να ενισχύονται με επιπλέον δυνάμεις.
  2) Οποιαδήποτε εχθρική ενέργεια εναντίον κάποιου νησιού, είναι πλέον ή βέβαιο ότι θα οδηγήσει σε πλήρη εμπλοκή, αν εμείς τιμώντας το σύνταγμα και την αξιοπρέπεια της πατρίδας μας, θελήσουμε να υπερασπίσουμε την εδαφική της ακεραιότητα και τη κυριαρχία της. Ως εκ τούτου μόνο ένα ισοδύναμο τετελεσμένο θα πρέπει να είναι αποδεκτό. Η δυνατότητα καταστροφής άμεσα, τουλάχιστο των κυρίων μονάδων επιφανείας του Τουρκικού ΠΝ.

  • Lampros avatar
   Lampros @ Αρματιστής 08/09/2011 16:43:15

   +10.000. Λογώ γεωγραφίας, πρέπει να ειμαστε σε θέση να δώσουμε μια ισχυρή απάντηση στο πρώτο κύμα. Κατα καιρούς βλέπω κατι αστεια γραφήματα μαι ελληνικές μονάδες να επιχειορούν απάντηση στην Σμυρνη....Που τα σκέφτονται...

  • Απορία avatar
   Απορία @ Αρματιστής 08/09/2011 16:54:15

   Αφού ούτως ή άλλως το casus belli από απειλή θα έχει μετατραπεί σε πραγματικό πόλεμο, άλλο ισοδύναμο θα είναι η άμεση θέσπιση ΑΟΖ (έστω με ιταλούς, αλβανούς και Κύπρο) και η ανακήρυξη των 12 μιλίων.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ Απορία 09/09/2011 09:35:47

    Aκριβως.Το ισοδυναμο τετελεσμενο περιλαμβανει και διπλωματικα μεσα.
    Ομως δε νομιζω οτι θα αρχισει απο την Ελλαδα.Μεχρι στιγμης δεν υπαρχουν τουρκικες δηλωσεις κατα της Ελλαδος γιατι δεν τους εχει δωσει αφορμες.
    Πιο πιθανο βλεπω την περικυκλωση της εξεδρας και την προσπαθεια προκλησης επεισοδιου εκει κατ αρχην.

 27. ο ξένος avatar
  ο ξένος 08/09/2011 14:15:44

  Η Ελλάδα είναι αδύνατον να συνδράμει στρατιωτικά την Κύπρο, παρά τα όσα μπορεί να υποστηρίζουν στρατιωτικοί αναλυτές ή "αναλυτές" (ανάλογα με την περίπτωση). Αυτό, εξάλλου, έχει αποδειχτεί στο πρόσφατο παρελθόν. Ίσως θα ήταν εφικτό αν και η Κύπρος μπορούσε να αμυνθεί με δικά της μέσα, τα οποία όμως δεν κατάφερε να έχει. Άρα, η Κύπρος πρέπει να προσέχει τις συμφωνίες που κάνει. Εμπλοκή της Ελλάδας σε τυχόν επεισόδιο στην Κύπρο, θα προκαλέσει ελληνοτουρκικό πόλεμο, απώλεια του Αιγαίου, ίσως και της Θράκης, στο υποτιθέμενο σενάριο κατακερματισμού των Ε.Δ. της, που έχουν αποστολή (έτσι νομίζω) και δυνατότητες προστασίας της ελληνικής Επικράτειας, όχι ολόκληρης της Μεσογείου.

  • mind trap avatar
   mind trap @ ο ξένος 08/09/2011 14:39:33

   Ξένε, πολύ απλοποιημένα τα γράφεις.
   "Άρα, η Κύπρος πρέπει να προσέχει τις συμφωνίες που κάνει"
   Η Κύπρος είναι ελεύθερη να κάνει ότι συμφωνίες θέλει προς το συμφέρον της.
   "Εμπλοκή της Ελλάδας σε τυχόν επεισόδιο στην Κύπρο, θα προκαλέσει ελληνοτουρκικό πόλεμο, απώλεια του Αιγαίου, ίσως και της Θράκης"
   από που αντλείς το τετελεσμένο?
   Μήπως θεωρείς ότι η Τουρκία παίζει στο Ταμπλό μόνο με την Ελλάδα?
   'Η μήπως ο μοναδικός γείτονας που έχουν διαφορές οι Τούρκοι είναι οι Έλληνες?
   Άσε Ξένε, σε τέτοιες καταστάσεις, όταν φτάσουν τα πράγματα στο απροχώρητο, οι Τούρκοι δε θα προλαβαίνουν να μετράν πόσοι θα ξεπεταχτούν εναντίων τους από το πουθενά*!
   Μπορούμε και μόνοι μας όμως. Ξέρεις, στην ιστορία τα μεγαλύτερα λάθη έχουν προέλθει από την υπερεκτίμηση, δηλαδή από αυτό που πάσχει σήμερα η Τουρκία. Αυτός ο χάρτινος πύργος.

   *πουθενά=τα μηδενικά προβλήματα του νταβούντογλου

  • Αρματιστής avatar
   Αρματιστής @ ο ξένος 08/09/2011 15:17:12

   Χαλάρωσε λίγο

   Η Ελλάδα βοηθάει τη Κύπρο. Διαθέτει από τώρα σημαντικές δυνάμεις. Θα μπορούσε περισσότερες; Μάλλον... Και σε περίπτωση πολέμου, μπορεί να κάνει πολλά, παρά τις δυσχέρειες της απόστασης... αρκεί να υπάρχει θέληση

   • ο ξένος avatar
    ο ξένος @ Αρματιστής 08/09/2011 16:54:30

    Δεν είμαι τσιτωμένος, μια άποψη διατυπώνω

    Ένας καθηγητής μου έλεγε ότι τους πολέμους μεταξύ των χωρών, τους αποφασίζουν οι ελίτ τους. Η δύσκολη θέση στην οποία βρίσκονται τόσο οι στρατηγοί στην Τουρκία όσο και οι πολιτικοί στην Ελλάδα, σε συνδυασμό με την "αφορμή" της γεώτρησης, δημιουργεί άκρως ανησυχητικό κλίμα.
    Επίσης, μου κάνει εντύπωση πώς με έναν ηγέτη, ο οποίος χαρακτηρίζεται απερίφραστα ως προδότης (συχνά πυκνά και στα σχόλια), ζητούν κάποιοι "αποφασιστική" στάση της Ελλάδας. Η στάση αυτή θα είναι προς το συμφέρον της ή το μήπως το αντίθετο;

  • Νίκος Αργεάδης avatar
   Νίκος Αργεάδης @ ο ξένος 08/09/2011 16:59:20

   Κάνεις λάθος "ξένε", μεγάλο λάθος. Την Ελλάδα δεν πρέπει να την υποτιμά κανείς γείτονας, συμπεριλαμβανομένης και της χάρτινης τίγρεως, της Τ. Και να μην είσαι τόσο βέβαιος για το τί θα "χασουμε".

 28. erh avatar
  erh 08/09/2011 14:16:49

  TA NEA: Καθησυχαστικό εμφανίστηκε το Ισραήλ για την κρίση στις σχέσεις με την Τουρκία. «Ό,τι έγινε, έγινε» δήλωσε ο υπουργός Άμυνας, Εχούντ Μπαράκ, λέγοντας ότι η ένταση θα αποκλιμακωθεί. «Σε τελική ανάλυση, αυτό το κύμα θα περάσει. Κατανοούμε την πραγματικότητα. Κατανοούν την πραγματικότητα», δήλωσε στο ισραηλινό ραδιόφωνο ο υπουργός Άμυνας. «Είμαστε οι δύο πιο σημαντικές για τη Δύση και την περιοχή χώρες. Είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να ξεπεράσουμε αυτές τις διαφωνίες», είπε. «Το σημαντικότερο είναι να μην υπάρχει σύγχυση, να μην εμπλακούμε σε αυτή την δίνη. Η Τουρκία δεν πρόκειται να γίνει εχθρός του Ισραήλ και δεν σκοπεύουμε να ξοδέψουμε ύβρεις και ενέργεια σε αυτό», πρόσθεσε, σε μία φανερή προσπάθεια να εξευμενίσει την Άγκυρα. Ερωτηθείς εάν το Ισραήλ θα ζητήσει συγγνώμη για την επιχείρηση κατά του πλοίου Mavi Marmara τον Μάιο του 2010 που στοίχισε τη ζωή σε εννέα Τούρκους ακτιβιστές, ο Εχούντ Μπαράκ είπε ότι η υπόθεση αποτελεί «χυμένο γάλα» (αναφορά στην παροιμία «Ποτέ μην κλαις πάνω από το χυμένο γάλα»), λέγοντας ουσιαστικά ότι «ό,τι έγινε, έγινε». «Δεν είναι σημαντικό αυτή τη στιγμή», συμπλήρωσε. Η κρίση μεταξύ του Ισραήλ και της Τουρκίας είναι διμερές θέμα, στο οποίο η Συμμαχία δεν θα παρέμβει, υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουσεν από την Πράγα. Ωστόσο, η Ουάσινγκτον έχει ξεκινήσει προσπάθειες να αποκλιμακωθεί η ένταση. Η Χίλαρι Κλίντον βρίσκεται σε επαφή και με τις δύο πλευρές (καθώς και με τον Μαχμούντ Αμπάς), καθώς οι ΗΠΑ φοβούνται ότι η ένταση αυτή θα επηρεάσει και το παλαιστινιακό ζήτημα, σε μια περίοδο που οι Παλαιστίνιοι ετοιμάζονται να ζητήσουν την δημιουργία ανεξάρτητου κράτους από τον ΟΗΕ.

 29. dgd avatar
  dgd 08/09/2011 14:17:47

  Καθησυχαστικό εμφανίστηκε το Ισραήλ για την κρίση στις σχέσεις με την Τουρκία. «Ό,τι έγινε, έγινε» δήλωσε ο υπουργός Άμυνας, Εχούντ Μπαράκ, λέγοντας ότι η ένταση θα αποκλιμακωθεί.

  «Σε τελική ανάλυση, αυτό το κύμα θα περάσει. Κατανοούμε την πραγματικότητα. Κατανοούν την πραγματικότητα», δήλωσε στο ισραηλινό ραδιόφωνο ο υπουργός Άμυνας.

  «Είμαστε οι δύο πιο σημαντικές για τη Δύση και την περιοχή χώρες. Είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να ξεπεράσουμε αυτές τις διαφωνίες», είπε.

  «Το σημαντικότερο είναι να μην υπάρχει σύγχυση, να μην εμπλακούμε σε αυτή την δίνη. Η Τουρκία δεν πρόκειται να γίνει εχθρός του Ισραήλ και δεν σκοπεύουμε να ξοδέψουμε ύβρεις και ενέργεια σε αυτό», πρόσθεσε, σε μία φανερή προσπάθεια να εξευμενίσει την Άγκυρα.

  Ερωτηθείς εάν το Ισραήλ θα ζητήσει συγγνώμη για την επιχείρηση κατά του πλοίου Mavi Marmara τον Μάιο του 2010 που στοίχισε τη ζωή σε εννέα Τούρκους ακτιβιστές, ο Εχούντ Μπαράκ είπε ότι η υπόθεση αποτελεί «χυμένο γάλα» (αναφορά στην παροιμία «Ποτέ μην κλαις πάνω από το χυμένο γάλα»), λέγοντας ουσιαστικά ότι «ό,τι έγινε, έγινε».

  «Δεν είναι σημαντικό αυτή τη στιγμή», συμπλήρωσε.

  Η κρίση μεταξύ του Ισραήλ και της Τουρκίας είναι διμερές θέμα, στο οποίο η Συμμαχία δεν θα παρέμβει, υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουσεν από την Πράγα.

  Ωστόσο, η Ουάσινγκτον έχει ξεκινήσει προσπάθειες να αποκλιμακωθεί η ένταση.

  Η Χίλαρι Κλίντον βρίσκεται σε επαφή και με τις δύο πλευρές (καθώς και με τον Μαχμούντ Αμπάς), καθώς οι ΗΠΑ φοβούνται ότι η ένταση αυτή θα επηρεάσει και το παλαιστινιακό ζήτημα, σε μια περίοδο που οι Παλαιστίνιοι ετοιμάζονται να ζητήσουν την δημιουργία ανεξάρτητου κράτους από τον ΟΗΕ.

  TA NEA

  • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
   ΣΤΕΛΙΟΣ @ dgd 08/09/2011 14:30:17

   Τί άλλο θα έλεγε?

   Οτι και να συμβεί, ακόμα και να αποκλιμακωθεί τώρα η ένταση ,ακομα και αν κάποια στιγμή χάσει την εξουσία ο Ερντογάν ,το Ισραήλ δεν θα εμπιστευθεί ποτέ πιά την Τουρκία.

   Ξέρουν, καλύτερα απο οποιονδήποτε, πως όταν το ισλαμικό τζίνι βγεί απο το μπουκάλι, δεν ξαναμαζεύεται. Και πως τα οράματα για... μονέρνες και δημοκρατικες ...Αραβικές ανοίξεις δεν είναι παρα αφελή παραμύθια.

   Και αυτό πρέπει να το εκμεταλευθούμε στο έπακρο.

   • tpe avatar
    tpe @ ΣΤΕΛΙΟΣ 08/09/2011 14:47:58

    Μπα, τελικά είναι μάλλον πάρα πολλά τα λεφτά. Οπότε αφήστε τα όνειρα περί "συμμαχίας"...

    • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
     ΣΤΕΛΙΟΣ @ tpe 08/09/2011 15:16:51

     Ποιά λεφτά , οι μπίζνες με την Αγκυρα?

     Ναι αλλα για το Ισραήλ πρώτο θέμα είναι η ΕΠΙΒΙΩΣΗ.

     Και τώρα με το ξεσήκωμα του Αραβικού κόσμου και την αποσταθεροποίηση της Αιγύπτου, που ήταν ο ακρογωνιαίος λίθος της ασφάλειας του Ισραήλ για δεκαετίες, σιγούρα το Ισραήλ νοιώθει ότι ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ , για πρώτη φορά απο το 1967.

     (τα πυρηνικά του όπλα δεν είναι λύση βέβαια, ίδιως όταν έχεις να κανεις με άρωστους φανατικούς ισλαμιστές)

     Και του φτάνουν 80.000.000 έξαλλοι Αιγύπτιοι ισλαμιστές στα νότια του, δεν θα ρισκάρει και άλλα 80.000.000 εξαλλους Τούρκους ισλαμιστές στα βόρεια. Συνεπώς θα κάνει ότι μπορεί για να αποδυναμώσει την Τουρκία ,πχ , με ένα ελεύθερο Κουρδιστάν κλπ.

     Ακόμα και αν μπαλωθούν κουτσα-στραβά οι σχέσεις τους ,το Ισραήλ θα βλέπει την Τουρκία σαν εν δυνάμει απειλή , και θα επιχειρήσει πάσει θυσία να την "κλαδέψει".

     Αντίθετα , η Ελλάδα είναι για αντικειμενικούς λόγους ο ιδανικος σύμμαχος για το Ισραήλ. Και ακόμα περισότερο μια και ξέρει πως, ετσι αποδυναμωμένοι που είμαστε, δέν έχουμε περιθώρια για τις ηλίθιες φιλοαραβικές πολιτικές του Α.Παπανδρέου.

     • Apollonios avatar
      Apollonios @ ΣΤΕΛΙΟΣ 08/09/2011 16:35:58

      Αν η πολιτική Ερντογάν-Νταβούτογλου δεν είχε την συγκατάθεση των ΗΠΑ και στρέφονταν πραγματικά κατά του Ισραήλ, να είστε σίγουροι ότι θα είχαν ρίξει τον Ερντογάν πολύ πιό γρήγορα απ'ότι έριξαν τον Καραμανλή...
      Με τις ευλογίες των ΗΠΑ γίνεται αυτό το θέατρο, ας μη τρώμε κουτόχορτο.

     • tont avatar
      tont @ ΣΤΕΛΙΟΣ 08/09/2011 18:24:20

      Μολις πεταξουν τα αεροπλανα απο πανω και πεσουνε οι πρωτες βομβιτσες,γινουναι 80.000.000 αραβικα προβατακια οπως εγινε και με ολους τους αλλους αραβικους κουραδολαους

 30. μεταρρυθμιστής avatar
  μεταρρυθμιστής 08/09/2011 14:47:22

  Πρώτον, ο Μπαράκ δεν χαίρει πλέον καμιάς εκτίμησης απο τη μεγάλη πλειονότητα της ισραηλινής κοινής γνώμης και θεωρείται γενικά ηττοπαθής και υπρβολικά διαλλακτικός. ( Εκπληκτική ειρωνία όταν μιλάμε για τον τύπο που είναι ο πιο παρασημοφορημένος αξιωματικός στην ιστορία του Ισραήλ!)
  Δεύτερον, ο ΓΑΠ και οι περί αυτόν είναι διεθνιστές, πασιφιστές και συμβιβαστικοί λόγω ιδεοληψίας και κουλτούρας. Νομίζω , όμως, οτι τώρα λόγω των περιστάσεων θα υποχρεωθούν να τηρήσουν σκληρή στάση ( όσο κι αν ματώνει η καρδιά τους), διότι έχουν τη στοιχειώδη νοημοσύνη ν΄αντιληφθούν οτι αν υποχωρήσουν στην παρούσα φάση -με όλα όσα έχουν συμβεί τα τελευταία 2 χρόνια-ο κόσμος θα τους κυνηγήσει μέχρι τη..Μιννεσότα. Η νυν κυβέρνηση είναι απίστευτα απρόβλεπτη και ανερμάτιστη, ώστε δεν θα μου κλάνει καμία εντύπωση αν μεταβληθούν σε υπερπατριώτες εν μια νυκτί...

  • tpe avatar
   tpe @ μεταρρυθμιστής 08/09/2011 14:53:27

   Μπα...
   Ηγούνται της κυβέρνησης άνθρωποι που έχουν δώσει τα διαπιστευτήριά τους. Θυμήσου: Κουρέλι η σημαία από τον τόφαλο, "για ένα κομμάτι γης" δεν κάνεις πόλεμο ο "μαστούρης" κοκ...
   Άστα... Τελικά, η νέα τάξη έχει κανονίσει τα πάντα. Η Κύπρος θα δώσει το αέριο για ένα κομμάτι ψωμί (500εκ το χρόνο λέει, πω πω λεφτά... ποιον δουλεύουν άραγε...).
   Η Ελλάδα, για να ηρεμήσει η Τουρκία, θα χάσει 1-2 νησάκια ή ένα μεγάλο (διαλέγει και παίρνει το μεμέτι)... Για ένα κομμάτι γης μωρέ τώρα να κάνουμε ολόκληρο πόλεμο;;;
   Και που να τρέχουμε τώρα. Έχουμε να διεκδικήσουμε την προσωπική διαφορά...


   Και μετά η κόρη μου θα με ρωτάει: "Γιατί ήταν δικά μας μπαμπά;" "Και τι έκανες εσύ για να μη τα χάσουμε;"

   • μεταρρυθμιστής avatar
    μεταρρυθμιστής @ tpe 08/09/2011 15:01:06

    Καλώς ή κακώς, σε λίγες μέρες θα δούμε. Μην υποτιμάς όμως τον ΓΑΠ, γιατί πολύ τον υποτίμησαν κάποιοι αντικειμενικά εξυπνότεροι από αυτόν ( Μπούλης-Μπένυ) και με τον τρόπο του τους έκανε μια χαψιά. Είναι αδίστακτος. Υποσχέθηκε να μοιράσει λεφτά , όπως έκανε ο καταστροφέας πατήρ του και μετά προέβη στις σκληρότερες περικοπές της μεταπολεμικής Ευρώπης ( ή έστω ισοφάρισε τη Θάτσερ). Με την ίδια ευκολία που πουλάει φιλία στους Τούρκους θα υπογράψει απόφαση για βομβαρδισμό στρατηγικών εγκαταστάσεων στην Τουρκία. Τον έχω ικανό για όλα...Τι θα γίνει τώρα, ουδείς δύναται να γνωρίζει...

    • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
     ΣΤΕΛΙΟΣ @ μεταρρυθμιστής 08/09/2011 15:22:41

     Α, εσύ έχεις πολύ φαντασία!

     Τα αφεντικά του είναι αδίστακτα ,οχι αυτός ο έρημος ,που δεν μπορεί να χωρίσει δυό γαιδάρων άχυρα!

     Γιαυτό και η μόνη μας ελπίδα είναι τα αφεντικά του να έχουν στη μπούκα την Τουρκία.

  • Lampros avatar
   Lampros @ μεταρρυθμιστής 08/09/2011 15:16:11

   Εγραψες!!! :-) και μπραβο σου που αυτοσαρκάζεσαι! εισαι ωραίος

 31. blue nile avatar
  blue nile 08/09/2011 15:07:09

  Με τρομάζει πολύ ένα ενδεχόμενο.
  Μήπως μια κρίση αλά Ιμίων δεν πολυδυσαρεστήσει τον ΓΑΠ. Τι ωφέλη του κομίζει?
  1) Η ατζέντα φεύγει από την οικονομία
  2) Στρίμωγμα του Σαμαρά που θα επιχειρήσει να αντιδράσει. Θα τον παρουσιάσουν ως επικίνδυνο φιλοπόλεμο σε αντίθεση με τον φιλειρηνικό ΓΑΠ που θα προτιμήσει να χάσει ελληνικό έδαφος για να αποφύγει την εμπλοκή.
  3) Στις επόμενες εκλογές αφού προηγουμένως στο ΠΑΣΟΚ θα έχουν προπαγανδίσει την αδυναμία της Ελλάδας να υπερασπίσει τον εθνικό χώρο και τη δεδομένη καταστροφή μας σε περίπτωση σύρραξης, το κεντρικό σύνθημα θα είναι πόλεμος ή ειρήνη.

 32. vardarskian avatar
  vardarskian 08/09/2011 15:38:07

  από Έλληνες και Κύπριους στρατιώτες factora?

 33. Σταύρος Καρκαλέτσης avatar
  Σταύρος Καρκαλέτσης 08/09/2011 15:41:03

  Προς τον φίλο ''αρματιστή'':
  1. Αν πρόσεξες, διευκρινίζω, ότι ισοδύναμη απάντηση θα οδηγήσει σε κλιμάκωση. Είναι παραπάνω από αυτονόητο.
  2. Το αν θα ήταν ''μπούρδα'' (όπως αναφέρεις) το ισοδύναμο τετελεσμένο, μπορεί να απαντηθεί από τους καθ' ύλην αρμόδιους (ανώτατοι/ανώτεροι αξιωματικοί). Μακάρι να είχαμε κυβερνήσεις που θα είχαν τη θέληση να απαντήσουν -έστω- ισοδύναμα. Προσωπικά, δεν θα διαφωνούσα με την κονδύλειο θεωρία περί και προληπτικού ακόμη, πρώτου (και ισοπεδωτικού) χτυπήματος, αν θα ήμουν βέβαιος ότι οι Τούρκοι θα προχωρούσαν. Ακριβώς για να τους προλάβω.
  3. Ανακατάληψη βραχο/μικρονησίδας βεβαίως και είναι δυνατόν να επιχειρηθεί, πριν αποβιβαστεί/ούν τάγμα/τα. Όταν δηλαδή θα βρίσκονται επάνω λίγοι καταδρομείς.
  4. Για τα περί αδυναμίας κάλυψης της Κύπρου, έχουμε προτείνει εφικτές και ρεαλιστικές λύσεις. Εν πάσει περιπτώσει, η Μεγαλόνησος δεν είναι κατά τι εγγύτερα των Φώκλαντς;

  Ευχαριστώ για τα πολλά (και καλά!) σχόλια....

  • Αρματιστής avatar
   Αρματιστής @ Σταύρος Καρκαλέτσης 08/09/2011 17:03:55

   Αγαπητέ κύριε Καρκαλέτση

   Στο σχόλιό μου, στη πραγματικότητα κρίνω ως μπούρδα το «δόγμα» του «Ισοδύναμου Τετελεσμένου», το οποίο προβλέπει ότι σε περίπτωση κάποιου θερμού επεισοδίου ή γεγονότος, θα απαντήσουμε και εμείς με κάτι ανάλογο. Όπως όμως γράφω, η αιφνιδιαστική κατάληψη κάποιου μικρού νησιού ή βραχονησίδας, που μπορεί να διαθέτει, ή όχι, φρουρά, δεν μπορεί να απαντηθεί με τίποτε λιγότερο παρά με πόλεμο.

   Σχετικά με την ανακατάληψη, αιφνιδιαστικά καταληφθέντος νησιού (μικρού) ή βραχονησίδας.
   Γράφετε: «Ανακατάληψη βραχο/μικρονησίδας βεβαίως και είναι δυνατόν να επιχειρηθεί, πριν αποβιβαστεί/ούν τάγμα/τα. Όταν δηλαδή θα βρίσκονται επάνω λίγοι καταδρομείς.»

   Πιστεύω ότι η προσέγγιση αυτή δεν είναι σωστή. Ότι θα βγάλει ο αντίπαλος (ανάλογα με τη χωρητικότητα του μικρού νησιού ή της βραχονησίδας), θα εκτελεστεί σε ένα χρόνο. Δηλαδή σε ένα νησί του μεγέθους του Αγαθονησίου, οι δυνάμεις του 1ου κλιμακίου θα αποβιβαστούν (από τον αέρα και από τη θάλασσα) ταυτόχρονα. Το έχουμε δει στις ασκήσεις τους. Οι δε ενισχύσεις του 1ου κλιμακίου θα αφιχθούν σε χρόνο το πολύ μιας ώρας λόγω της εγγύτητας των χώρων εξορμήσεως, προς τους ΑΝΣΚ.

   Επιτρέψτε μου να πιστεύω, ότι ουσιαστικά η ανακατάληψη είναι ανέφικτη. Όχι ότι δεν μπορεί να αναληφθεί μια τέτοια ενέργεια, αλλά μέσα της ενέχει το στοιχείο της βεβαίας αποτυχίας. Ήταν εφικτή η ανακατάληψη των Ιμίων; Το πλέον πιθανό ήταν αδύνατη (Ο Λυμπέρης είχε προτείνει το βομβαρδισμό με μία HOBOS). Αλλά και δυνατή να ήταν, θα έπρεπε να υποστηριχθεί από ισχυρά πυρά αεροπορίας και ναυτικού με αποτέλεσμα η όλη κρίση να κλιμακωθεί και να εξελιχθεί σε πόλεμο. Και σε αυτή τη περίπτωση τι σημασία θα είχε η ανακατάληψη μιας βραχονησίδας και η θυσία πολύτιμου ανθρώπινου δυναμικού, με αβέβαια αποτελέσματα, τη στιγμή που θα διακυβεύονταν πολύ σοβαρότερα ζητήματα.

   Ας έρθουμε όμως στη περίπτωση της αιφνιδιαστικής κατάληψης ενός μικρού νησιού, πχ του Αγαθονησίου, που όπως γράφετε είναι εφικτή. Πιστεύετε ότι οι Τούρκοι θα βγάλουν (ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ασφαλώς), τίποτε λιγότερο από αερομεταφερόμενο Τάγμα ΚΔ και Λόχο Πεζοναυτών, που θα μπορούν να ενισχυθούν σε χρόνο τουλάχιστον μιας ώρας από το υπόλοιπο του Τάγματος ΠΖΝ και ίσως και από άλλες δυνάμεις ΚΔ; Και εννοείτε ότι αυτές οι δυνάμεις θα απολαμβάνουν πλήρους υποστηρίξεως μάχης και ΔΜ από τα οργανικά τους στοιχεία, καθώς και από πυρά υποστηρίξεως από Ε/Π και μαχητικά Α/Φ, καθώς και από ΠΒ από τις απέναντι ακτές.

   Για αυτό είμαι θερμός υποστηρικτής της αμυντικής επάρκειας και αυτάρκειας από τη περίοδο της ειρήνης, όλων των σημαντικών μικρονησίδων. Όσο αντιοικονομικό και αν είναι αυτό. Προϋποθέτει όμως τη ύπαρξη δύναμης, που δεν υπάρχει.

   Ποιου μεγέθους δικές μας δυνάμεις θα πρέπει να εμπλακούν για την ανακατάληψη, από θα ξεκινήσουν και από πού θα υποστηριχθούν; Και μιλάμε για αποβατική και αεραποβατική ενέργεια, εναντίον ενός αντιπάλου που ξέρει να σκάβει. Έχουμε τις δυνάμεις; Διαθέτουμε Ε/Π; Μια ματιά στο χάρτη, θα μας δείξει τις ανυπέρβλητες δυσχέρειες.

   Σχετικά με τη Κύπρο δεν ανέφερα κάτι που να αφορά και την Ελλάδα. Γνωρίζω όμως καλά τις δυσχέρειες που υπάρχουν, αλλά παρ’ όλα αυτά πιστεύω ότι η συνδρομή της Ελλάδας είναι δυνατή και μπορεί να είναι και αποτελεσματική. Και η συνδρομή αυτή, δεν χρειάζεται να περιμένει το πόλεμο. Θα μπορούσε, στη Κύπρο, να βρίσκονται από τώρα πολύ σημαντικότερες και ισχυρότερες δυνάμεις από αυτές που υπάρχουν. Αρκεί να υπήρχε η βούληση και των δύο μερών. Σχετικά με τις αδυναμίες της ΠΑ και βεβαίως υφίστανται, αλλά τα F-16 έφθασαν στη Κύπρο και το 1995 και το 1996 και παρέμειναν για αρκετό χρόνο και εκτέλεσαν και βολές (1996). Και είχα τη τύχη να εμπλακώ πολύ στενά στο τότε Νικηφόρο.

   • Αρματιστής avatar
    Αρματιστής @ Αρματιστής 08/09/2011 17:20:22

    Και επειδή έγραψα ότι ο αντίπαλος ξέρει να σκάβει, να το διευκρινίσω λίγο:

    Οι Τούρκοι έχουν αποδείξει ότι γνωρίζουν από οργάνωση του εδάφους. Ακόμη και σήμερα, μετά από 90 χρόνια, είναι εμφανή τα ίχνη της οργάνωσης του εδάφους που εκτέλεσαν ανατολικά του Σαγγαρίου για να αντιμετωπίσουν τον Ελληνικό στρατό. Σε διάστημα 30 ημερών.

    Όσο αφορά ημάς... Μια είκονα 1000 λέξεις. Μπορείτε να δείτε μια είκονα από άσκηση της ΕΛΔΥΚ στο Καλό Χωριό, που δημοσιεύεται σήμερα Defencenet και στο άρθρο "Αυξημένη επιφυλακή στην Κύπρο - Συνελήφθησαν δύο για τις σημαίες". Εκεί θα δείτε πως εμείς οι Ελληναράδες αντιλαμβανόμαστε την οργάνωση εδάφους. Και επειδή το είδα. Ντροπή κύριοι της ΕΛΔΥΚ.

   • Νίκος Αργεάδης avatar
    Νίκος Αργεάδης @ Αρματιστής 08/09/2011 19:00:21

    Αγαπητέ Αρματιστή, αν δεν κάνω λάθος αναφέρεσαι κυρίως στα γεγονότα επί εδάφους. Ακόμα και αν καταλάβουν λόγω πλεονεκτήματος (απόσταση, επιθετική διαταξη κλπ) κάποιο μικρό νησί οι Τούρκοι, θα είναι δύσκολο να το κρατήσουν, όπως εμείς τωρα, εφ' όσον και αν η ΠΑ και το ΠΝ επιβάλλουν την κυριαρχία τους.
    1) Το κλειδί για την Ελλάδα είναι η αεροναυτκή κυριαρχία. Αφ' ής στιγμής αποκοπούν, οι επί ελληνικού εδάφους επιβιβασθέντες Τούρκοι θα είναι καταδικασμένοι.
    2) Με πολλαπλάσιο τετελεσμένο, το όποιο πλεονέκτημα που θα αποκτησουν θα εξαερωθεί.
    Το πρόβλημα των Υμίων και γενικά του τουρκικού αναθεωρητισμού είναι πολιτικό και όχι στρατιωτικό. >δεν χρειάζετυαι να είναι κανείς στρατηγιστής για να το κατανοήσει. Και θ'εμα ηγεσιών. Εδώ, δυστυχώς για μας, η Κονδυλια ρήση ισχυει. Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι πολύ πιθανόν θα εξουδετερώσουν κάθε πλεονέκτημά μας στρατιωτικό με την αλλοπροσαλλη, ενδοτική ψυχή τους οι τηα αλήτ μας. Όταν έχεις ακόμα τον Πάγκαλο σην κυβέρνηση τι περιμένεις...

 34. thpr avatar
  thpr 08/09/2011 15:50:51

  "Ο ισχυρός επιβάλλει ότι του επιτρέπει η δύναμή του και ο αδύναμος υποχωρεί και συρρικνώνεται" (Θουκυδίδης)

 35. Απορία avatar
  Απορία 08/09/2011 15:53:56

  Οι τούρκοι αυτή τη φορά δεν θα προκαλέσουν απλά αλλά θα κάνουν σύρραξη ολοκληρωμένη. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για πόλεμο τουλάχιστον μιας βδομάδας.

 36. Apollonios avatar
  Apollonios 08/09/2011 16:18:00

  τα είπες όλα εδώ...
  Και το θερμό επεισόδιο στημένο θα είναι (με σκηνοθέτη τις ΗΠΑ) ώστε να βάλουν χέρι οι εταιρείες τους στο αέριο και πετρέλαια των εως τώρα ανενεργών (λόγω της τουρκικής αμφισβήτησης) περιοχών μας.
  Θα έρθουν και πάλι ως "διαιτητές" και "διαμεσολαβητές", θα κάνουν τη μοιρασιά "δίκαια", θα τους ξαναευχαριστήσουμε στη Βουλή, θα έχουμε όλοι έσοδα (με πρώτες τις εταιρείες τους) και θα είμαστε όλοι "ευχαριστημένοι"...

  • Apollonios avatar
   Apollonios @ Apollonios 08/09/2011 16:23:33

   ...Αστάθμητος (και ανεξέλεγκτος) παράγοντας εδώ, η Ρωσσία.
   Που ήδη έσπευσε να λάβει θέση στις ΟΠΟΙΕΣ αυριανές εξελίξεις, με δηλώσεις υπερ της Κύπρου και αποστολή ναυτικών δυνάμεων στην περιοχή.

  • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
   ΣΤΕΛΙΟΣ @ Apollonios 08/09/2011 16:42:04

   Ναι είναι ενα σενάριο...

   Δεν το πολυπιστεύω προσωπικά να σου πω την αλήθεια ,γιατί , και να ήταν στημένος ο "καυγάς", δεν μπορεί να είναι στημένη όλη η ανοδος του Ερντογάν ,η αποκαθήλωση του Κεμαλισμού , και η ανοδος του Ισλάμ στην Τουρκία.

   Και οταν παίζεις με το ισλάμ ,πάιζεις με τη φωτιά, αυτό το έχουν μάθει πιά και οι Αμερικάνοι.

   Τώρα ότι θα ελέγχουν τα κοιτάσματα ,αυτό είναι δεδομένο, μήπως και τώρα που κάνει κουμάντο το Ισραήλ δεν τα ελέγχουν?

   • Apollonios avatar
    Apollonios @ ΣΤΕΛΙΟΣ 08/09/2011 17:05:10

    Τώρα δεν τα ελέγχουν, δεν τα ελέγχει κανείς. Οι εταιρείες τους τα βλέπουν και ξερογλύφονται, πρέπει πρώτα να γίνει η μοιρασιά του Αιγαίου και των ΑΟΖ κι αυτό ειρηνικά δεν θα γίνει ποτέ, λόγω πολιτικού κόστους της όποιας Ελληνικής κυβέρνησης.
    Έτσι θα εφαρμοστεί κι εδώ το δόγμα του σοκ, όπως στην οικονομία και στο βιωτικό μας επίπεδο...

 37. Nικολάκης avatar
  Nικολάκης 08/09/2011 16:20:20

  Ποτέ ξανά η Κύπρος είναι μακριά. Το κυπριακό είναι ένα από τα ζητήματα όπου ο Αντώνης θα κληθεί να αποδείξει, ως πρωθυπουργός, πως ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ. Όλους ανεξαιρέτως!

 38. Nικολάκης avatar
  Nικολάκης 08/09/2011 17:14:33

  ....και το γράφω αυτό γιατί όλοι ξέρουμε τον επόμενο (και Έλληνα) πρωθυπουργό. Ποιός θα είναι. Από κει και πέρα, ''αρχή άνδρα δείκνυσι..."

 39. ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ avatar
  ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ 08/09/2011 17:17:31

  Εμένα με τρομάζουν οι επίσημες αναλύσεις του τύπου θα αναλάβει το Ισραήλ και οι ΗΠΑ να συνετίσουν τους Τούρκους και ότι είναι αδύνατοι και δεν μπορούν.
  Ελπίζω να είναι εικονικές γιατί διαφορετικά θυμίζουν επιχειρηματολογία Ιωαννιδικών το 1974.
  Και επειδή τύχαινε να είμαι τότε κάπου κοντά στο άκρο της ελλαδικής γραμμής ακόμα και τότε η δυνατότητα αποτελεσματικής αντίδρασης υπήρχε αλλά δεν χρησιμοποιήθηκε στον βαθμό που έπρεπε.
  Η Κύπρος είναι ελληνικά σύνορα και η Ελλάδα πρέπει να την προστατεύει και οποισδήποτε άλλος μπορεί να είναι μόνο καλός ή κακός σύμμαχος και τίποτα παραπάνω.

  • S.R. avatar
   S.R. @ ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ 08/09/2011 19:03:16

   + 1000

 40. λαικη δεξια avatar
  λαικη δεξια 08/09/2011 17:17:40

  καλα και σοφα τα γραφομενα.
  παρ'αυτα αν θελουν να ερθουν , ας τολμησουν να ερθουν.
  θα γινει μια υπεροχη σφαγη των τουρκων και βεβαια δεν θα ξεχασουμε και τους εδω προσκυνημενους.
  δεν ειμαι εθνικιστης , ειμαι απλα ελληνας , που αγαπω την πατριδα μου , την αξια ελλαδα μας και δεν θα την αφησω σε κανεναν να την παρει.
  ετσι σκεφτονται και οι ενοπλες δυναμεις μας και να ειστε σιγουροι φιλοι αναγνωστες οτι το ξενο αιμα που θα χυθει , θα ειναι περισσοτερο απο το δικο μας.
  το ξαναγραφω , οτι δεν ειμαι εθνικιστης , αλλα ενας ελληνας που υπηρετησα την πατριδα μου και δεν την αφηνω αμαχητη σε κανεναν τουρκο , η δοσιλογο προδοτη.
  σε κ α ν ε ν αν.

  • S.R. avatar
   S.R. @ λαικη δεξια 08/09/2011 19:29:40

   Μπραβο ρε, φιλε....Με συγκινησες...Αντε να ξυπναμε σιγα σιγα απο τον Εθνικο ληθαργο...

  • Diamond Angel avatar
   Diamond Angel @ λαικη δεξια 08/09/2011 20:59:35

   Αξίζεις να λέγεσαι Ελληνας!!!!!!!!!

 41. Θεόδωρος avatar
  Θεόδωρος 08/09/2011 17:36:46

  Eδώ φτάσαμε με τον χορευταρά Γάπ και τη διπλωματία των ζειμπέκηκων, ε; Για να μην ξεχνιόμαστε όμως, και επί Καραμανλή τα μεμέτια έκαναν κρουαζιέρες έξω από τη Κάρυστο. Κι ο ΥΠΕΘΑ Μειμαράκης ασχολούνταν με το κόμμα, όχι με την άμυνα. Αντώνη άλλαξέ τα ΟΛΑ!!!

 42. Nικολάκης avatar
  Nικολάκης 08/09/2011 17:49:31

  Λαική δεξιά, όλοι πατριώτες είμαστε και ομοιδεάτες, αλλά η αισιοδοξία σου είναι επικίνδυνη. Που και με ποιά μέσα βλέπεις ''υπέροχη σφαγή Τούρκων''? Γνωρίζεις τα χάλια του στρατεύματος και τη διαθεσιμότητα πλοίων και αεροσκαφών? Αγώνα να κρατηθούμε όρθιοι θα κάνουμε. Αυτό μόνο. Με ηθικό και πίστη. Αλλά μη τρέφουμε κι αυταπάτες, έτσι?

 43. A.M. avatar
  A.M. 08/09/2011 17:53:52

  Συμφωνώ με τον αρθρογράφο πως τις επόμενες μέρες είναι πολύ πιθανό ένα χτύπημα των Τούρκων όχι βέβαια κατά της εξέδρας των αμερικάνων αλλά κατά της Κύπρου ή της Ελλάδος επειδή όπως γράφτηκε είναι ή θεωρούνται «εύκολοι στόχοι» για την Τουρκία.

  Ισοδύναμο τετελεσμένο;;;

  Διαφωνώ!
  Καθέτως και οριζοντίως.

  Όταν ο εχθρός χτυπάει πρώτος χωρίς εσύ να τον ενοχλήσεις σου δίνει το δικαίωμα να εμπλακείς σε αυτό που οι Βυζαντινοί ονόμαζαν «δίκαιο πόλεμο».
  Που σημαίνει απλά πως ...
  ..«αφού εγώ καλέ μου γείτονα δεν σε ενόχλησα ούτε μπερδεύτηκα στα χωράφια σου και σύ πάς να μου φάς ένα μόνο μέτρο απ το δικό μου χωράφι εγώ ΔΕΝ θα σου ανταποδώσω παίρνοντάς σου μόνο ένα μέτρο απ το χωράφι σου αλλά θα σου πάρω - αν μπορώ εννοείται - ΌΛΟ το χωράφι και θα αφανίσω από προσώπου γής και σένα και τα παιδιά σου και τα εγγόνια σου και τα ζωντανά σου και ότι έχεις και δεν έχεις!.. κοινώς θα χαθείς απαξάπαντος από προσώπου γής!».

  Και αυτό για να μάθουν όλοι οι άλλοι καλοί μου γειτόνοι ότι όποιος πάει να μου αρπάξει έστω και έναν πόντο απ τα κεκτημένα μου ρισκάρει να χάσει τα πάντα.

  Αν λοιπόν η Τουρκία τολμήσει κάποια νέα «Ίμια» η Ελλάδα αυτήν την φορά θα πρέπει να απαντήσει ΌΧΙ με ένα ισοδύναμο τετελεσμένο αλλά με ένα χτύπημα που θα το θυμούνται οι Τούρκοι για τα επόμενα χίλια χρόνια!!!
  Δεν ξέρω τι μπορεί να είναι αυτό το χτύπημα..
  Να βομβαρδίσει την ..Σμύρνη;;!!
  Γιατί όχι;

  Και ... γαία πυρί μιχθήτω!

  Η Τουρκία ΦΟΒΆΤΑΙ μια γενική σύρραξη με την Ελλάδα!
  Προτιμάει μικροεπεισόδια αλά Ίμια και σιγά - σιγά να κερδίζει πόντους και να επιβάλλει το παιχνίδι της βασιζόμενη στην υποχωρητικότητα και την δειλία που επιδεικνύει η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.

  Η Ελλάδα θάπρεπε να «εκβιάζει» την Τουρκία βασιζόμενη ακριβώς στο ότι η Τουρκία έχει πάρα πολλούς εχθρούς γύρω της - και το κυριότερο μέσα στην ίδια την Τουρκία! (τους Κούρδους) που περιμένουν πως και πως μια γενική σύρραξη της Τουρκίας με την Ελλάδα για να κάνουν το μεγάλο ντού - και να παίζει στο μοντέλο ...
  ...«μικροεπεισόδια ΔΕΝ έχει!
  ή κάθεστε στ' αυγά σας
  ή πάμε για γενικό πόλεμο!»

  ΌΧΙ λοιπόν στο ισοδύναμο τετελεσμένο!
  Αν η Τουρκία τολμήσει οφείλουμε να ανταποδώσουμε με ένα χτύπημα 100 φορές ισχυρότερο απ αυτό που θα δεχτούμε!
  Να πονέσει τόσο πολύ τους Τούρκους που ποτέ ξανά να μην τολμήσουν ούτε οι ίδιοι ούτε κανένας άλλος «καλός γείτονας».

  Το θέμα είναι ένα:
  Υπάρχουν @@ σήμερα στις Ένοπλες δυνάμεις που να δώσουν αυτήν την διαταγή για «100πλάσιας» ισχύος ανταποδοτικό χτύπημα σε περίπτωση που δεχτούμε επίθεση απ τους Τούρκους;
  Και υπάρχουν @@ σήμερα στις Ένοπλες δυνάμεις που να ΜΗΝ υπακούσουν τις εντολές της χεσμένης απ τον φόβο της πολιτικής ηγεσίας που το πιθανότερο είναι σε ενδεχόμενη εμπλοκή να επαναλάβει για μια φορά ακόμα μια «αλά Ίμια;»

  Γιατί προσωπικά είμαι πεπεισμένος πως η ΙΚΑΝΌΤΗΤΑ για ανταποδοτικό χτύπημα μεγάλης ισχύος υπάρχει στις Ένοπλες δυνάμεις μας!

  «Ο στρατηγός ΔΕΝ πρέπει να υπακούει στον αυτοκράτορα μετά την έναρξη του πολέμου» γράφει πολύ σοφά ο Sun Tzu.
  Αν ο Λυμπέρης εφάρμοζε το παραπάνω δεν θα τολμούσε κανένας ξεπουλημένος πολιτικός να προσπαθήσει να του φορτώσει την ξεφτίλα των Ίμια.
  Αν....

  «Μια φορά μονάχα φτάνει...» που λέει και το λαϊκό άσμα
  για να μπεί ο Τούρκος στην θέση του για πάντα.
  Αρκεί να είναι ΚΑΛΉ αυτή η φορά.

  • ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ avatar
   ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ @ A.M. 08/09/2011 18:07:32

   Oρθό και αποτελεσματικό 100%.
   Και μπορεί να λειτουργήσει και αποτρεπτικά.
   Χρειάζεται εφαρμογή με ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ.

  • Κώστας Σταματάκης avatar
   Κώστας Σταματάκης @ A.M. 08/09/2011 20:58:24

   "Αν λοιπόν η Τουρκία τολμήσει κάποια νέα «Ίμια» η Ελλάδα αυτήν την φορά θα πρέπει να απαντήσει ΌΧΙ με ένα ισοδύναμο τετελεσμένο αλλά με ένα χτύπημα που θα το θυμούνται οι Τούρκοι για τα επόμενα χίλια χρόνια!!!"

   Όλες οι σημαντικές βιομηχανικές εγκαταστάσεις της Τουρκίας βρίσκονται στα μικρασιατικά παράλια και στην περιοχή της Ανατολικής Θράκης (Κωνσταντινούπολη). Η αεροπορία και το ναυτικό μας έχει την δυνατότητα να τα ισοπεδώσει.

   • dimis avatar
    dimis @ Κώστας Σταματάκης 08/09/2011 21:51:05

    +++

   • LamprosM avatar
    LamprosM @ Κώστας Σταματάκης 08/09/2011 23:06:00

    Σε αυτα να προσθέσεις και τις επενδύσεις δισεκατομυριων σε ξενοδοχειακές μονάδες.

  • Diamond Angel avatar
   Diamond Angel @ A.M. 08/09/2011 21:37:32

   ......' Η Τουρκία φοβάται μια γενική σύρραξη με την Ελλάδα.' Εχεις δίκιο, Α.Μ. Προτιμά μικροεπεισόδια για να παίρνει ότι μπορεί , να επιβάλλει τη θέση της και να σπάει τον τσαμπουκά μας. Η Τουρκία , φοβάται τον ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟ!Αυτόν που την κρίσιμη στιγμή δεν θα δειλιάσει να σου κόψει το λαρύγγι, χωρίς να τον σταματήσει ούτε η όποια υπεροχή δυνάμεως ,ούτε οι 'σώφρονες πολιτικοί', ούτε τίποτα! Γιατί το δίκαιο, η τιμή και η αξιοπρέπεια, δεν μπαίνουν στο ζύγι. Και τον αποφασισμένο ,όλοι τον υπολογίζουν και για ένα ακόμα λόγο: γιατί είναι και απρόβλεπτος.Για τις Ε.Δ μας και το προσωπικό τους , δεν έχω αμφιβολία για το εύψυχον . Αλλά και για μας τον απλό κόσμο , δεν έχω επίσης. Τους κυβερνώντες και μερίδα από το υπόλοιπο πολιτικό φάσμα τους έχω ..χεσμένους!(εδώ ταιριάζει η λέξη και ας με συγχωρήσει ο Φάκτορας). Ολα στη ζωή τα κερδίζεις μετά από αγώνα , όχι καταθέτοντας τα όπλα και περιμένοντας από τους ξένους.

 44. st.takis avatar
  st.takis 08/09/2011 18:09:40

  ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ Δ.ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ?

 45. ΦΟΙΒΟΣ 13 avatar
  ΦΟΙΒΟΣ 13 08/09/2011 20:00:03

  Για μένα τα πράγματα είναι 'απλά' και μιλώ για την εσωτερική κατάσταση σε περίπτωση θερμού επεισοδίου: Οι Ε.Δ. θα κάνουν το καθήκον τους, είμαι βέβαιος γι' αυτό. Εάν υπάρξουν δοσίλογοι πολιτικοί... θα βρεθεί ένας στρατηγός με @@ να τους συλλάβει, να τους στείλει στο Γουδή και να αναλάβει τα ηνία του πολέμου; Και να βγούμε μπροστά όλοι οι άρρενες πολίτες και να ταΐσουμε τα μεμέτια φωτιά και ατσάλι; Και ας πεθάνουμε στην μάχη. Τιμημένος θάνατος. Και όχι πασοκική ξεφτίλα...

 46. ΔΗΜΗΤΡΗΣ avatar
  ΔΗΜΗΤΡΗΣ 08/09/2011 20:20:57

  -Πιστεύω διαβάσατε όλοι για τις συλλήψεις στην Κύπρο για το θέμα του φυλακίου.Χαζοί και ανώριμοι υπάρχουν και από την δικιά μας μεριά.
  -Αλλά πέρα από αυτό αν θέλουν να ρθουν - ας έρθουν ρε παιδιά και θα δούμε τότε ποιανού ο κ....ς θα αρπάξει περισσότερες.Αξιοπρέπεια ,σύνεση και την στιγμή που θα χρειαστεί λυσασμένο πάθος και αγώνα για την τιμή των προγόνων μας και των απογόνων μας

 47. Τιβέριος avatar
  Τιβέριος 08/09/2011 20:25:57

  Παιδιά, δεν διάβασα τα τελευταία μνματα αλλά να σας θυμίσω ότι το 1940 οι έλληνες πολλέςμισαν και κατάφεραν πράγματα ποτ ούτε οι υπερδυνάμεις της εποχής κατάφερα.

  Όμως ήταν παλιά γενιά εκείνοι...

  Θυμηθείτε στο πόλεμο της κορέας όμως ότι κάναμε εξίσου το ίδιο.. 110 άτομα περίπου κράτησαν φυλάκιο ενάντια σε 4000 κινέζους !!! και αυτοί δεν είναι τόσο παλιά γενιά...

  Απλά εμείς δεν ξέρουμε τι είμαστε ικανοί να κάνουμε αν συνεργαστούμε. Το κακό είναι ότι δεν συνεργαζόμαστε.. ωστόσο εν καιρό πολέμου όμως πάντα και παό την αρχή της ιστορίας μας (και της ανθρώπινης) ενονόμασταν και συνεργαζόμασταν.

  Γνωρίζω πολύ καλά ότι γνωρίζουν πολύ καλά το τι μπορούν να κάνουν οι έλληνες σε ένα πόλεμα στην εποχή μας. Ακόμα και με τους ανίκανους πολιτικούς που θα μας σαμποτάρουν... Για αυτό και τόσο καιρό δεν κάνουν θερμό επισόδιο.. αν το κάνουν τώρα.. που βουλιάζουν επειδή έτσι κι αλλιώς είναι η μόνη λύση τους (των τούρκων) ένας πόλεμος... αυτό είναι μια ιστορία της .. ιστορίας του μέλλοντος. Θα δούμε δλδ...

  Εγώ ήμουν έφεδρος αξιωματικός στο Αγ.Ευστράτιο και Λήμνο 12 μήνες. Έτυχα σε μια περίπτωση πιθανής "αόρατης" εισβολής τύπου ίμια που δεν έγινε ευτηχώς.. είδα όμως το ηθικό των παιδιών... Και πράγματι είδα την αντίστοιχη σπιρτάδα στα μάτια που έβλεπα και στους παλαίμαχους έλληνες της κορέας...

  Αν θέλουν κάτι, ας έρθουν να το πάρουν... το πολύ πολύ να πεθάνουμε για ένα ιερό σκοπό.. τόσοι και τόσοι πεθαίνουν από αλκοόλ και οδήγιση... (είχαμε περισσότερα θύματα από τροχέα από ότι ο πόλεμος στο κοσιφοπέδιο την ίδια εποχή)...

  Ωστόσο από τα όσα ακούω κάθε μέρα .. αν γίνει πόλεμος, η βουλή θα χτυπηθεί κι αυτή... από τους έλληνες όμως... για αυτό ας το σκεφτούν διπλά όσοι νομίζουν ότι έχουν συμφέρον και ασφάλεια από άσυλο....

  • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
   ΣΤΕΛΙΟΣ @ Τιβέριος 09/09/2011 11:31:21

   Δε θέλω να σε στενοχωρήσω ,αλλα καλό είναι ,για να αποφύγουμε δράματα ,να θυμηθούμε και το 1897...

   Και φοβάμαι πως η σημερινή κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη, γιατί τουλάχιστον το 1897 οι Ελληνες της εποχής φλέγονταν απο πατριωτισμό. Δέν έκαιγαν την Ελληνική σημαία, δεν είχαν τη λέξη "Εθνικός" υπο διωγμό, ουτε φιλοξενούσαν 5η φάλαγγα απο εκκατομύρια μουσουλμάνους λαθρομετανάστες).

   ΠΡΩΤΑ ξεκαθαρίζεις τον ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ εχθρό ,τους διεφθαρμένους και τους προδότες και μετά πάς για πόλεμο. Αλλιώς είσαι χαμένος. Πρώτα 1905 και μετά 1912!

   • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
    ΣΤΕΛΙΟΣ @ ΣΤΕΛΙΟΣ 09/09/2011 16:00:20

    Διόρθωση ,1909 βέβαι όχι 1905 (Γουδή)

 48. ΣΠΥΡΟΣ avatar
  ΣΠΥΡΟΣ 08/09/2011 20:33:59

  Περιμένουμε την Αγία εκείνη στιγμή για να ξαναγίνουν δικές μας οι αλύτρωτες ΠΑΤΡΙΔΕΣ ΜΑΣ. ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ - ΠΟΝΤΟΣ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ - ΠΕΛΑΓΟΝΙΑ - ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ - ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΘΡΑΚΗ - ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΡΩΜΥΛΙΑ ήταν , είναι και θα μείνουν για πάντα στην καρδιά και στην ψυχή μας.

 49. Krax avatar
  Krax 08/09/2011 21:33:32

  "‘Ηρθε η καταδρομική επιχείρηση των Τούρκων κομμάντος σε αφύλακτο φυλάκιο της Λεύκας,"
  Υπάρχουν και αφύλακτα φυλάκια?
  Ότι θέλετε γράφετε εδώ μέσα...

 50. ierofantis avatar
  ierofantis 08/09/2011 21:43:39

  Καλησπέρα σε όλους / όλες.

  Νομίζω ότι ο Α.Μ. παραπάνω με κάλυψε στην τοποθέτησή του.

  Θεωρώ ότι κανείς, και πολύ περισσότερο η Τουρκία δεν προτίθεται να μπει σε full scale warfare. Πιο πιθανό είναι ένα θερμό επεισόδιο που στην πιο ακραία μορφή του, άντε να εξελιχθεί σε περιορισμένη, τοπική, σύντομη και έντονη αναμέτρηση.

  Ελλάδα και Τουρκία διαθέτουν οπλοστάσια που αν αποφασίσουν να τα χρησιμοποιήσουν για ολοκληρωτικό πόλεμο, απλώς θα πετύχουν να καταστραφούν και οι δύο χώρες.

  Εκτιμώ δε ότι ακόμη και με κυβέρνηση του απίθανου ΓΑΠ, τα περιθώρια "ειρηνικής" διευθέτησης ενός έντονου θερμού επεισοδίου είναι πολύ - πολύ περιορισμένα.

  Με ένα πολιτικό περιβάλλον έκρρυθμο, με το πολιτικό του κεφάλαιο εξαντλημένο, με ένα λαό σε τρομερή πίεση από τα μέτρα που έχει πάρει ή θα πάρει και με την απειλή της πλήρους χρεοκοπίας προ των πυλών, είτε αναμετρηθεί σε περιορισμένη σύρραξη είτε όχι, δύσκολα θα επιλέξει ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνησή του ελιγμό υποχώρησης και παραχώρησης κεκτημένων ή κυριαρχικών δικαιωμάτων σε θάλασσα, ξηρά ή αέρα.

  Βλέπετε, ακόμη η περίοδος των παχέων αγελάδων όπου "σβήναμε" ανώδυνα την όποια εθνική ήττα σε ποταμούς Bacardi στα ξενυχτάδικα ή διαβάζοντας και ακούγοντας την Πρετεντέρεια αναμετάδοση της προπαγάνδας για τη Μαδρίτη ή το Ελσίνκι, αρχίζουν και μας φαίνονται καλή μεν αλλά μακρινή ανάμνηση...

  Τώρα είμαστε όλοι με τα νεύρα τσατάλια.

  Σε περίπτωση δε που υποχωρήσει, ξέρει ότι περιμένει Γουδή αυτόν, την οικογένειά του και το συφερτό του, ενώ η κοινωνική ειρήνη στη χώρα θα πάει εντελώς περίπατο και η Ιπποκράτους απλώς δεν θα στεγάζει για το μέλλον τα γραφεία του κόμματος, αφού θα έχουν γκρεμιστεί συθέμελα.

  Αντιθέτως, είτε για λόγους που έχουν να κάνουν με την αλλαγή της πολιτικής ατζέντας, είτε για απολύτως ιδιοτελείς λόγους διατήρησης της πολιτικής του ύπαρξης, είτε γιατί στο παρασκήνιο έχει πάρει διαβεβαιώσεις ότι αν δεν επικρατήσει η Ελλάδα, πάντως δεν θα βγεί ηττημένη ή συρρόμενη σε διαπραγματεύσεις επώδυνου συμβιβασμού, δεν θα υποχωρήσει.

  Και κάτι για τα καρντάσια τους Τούρκους. Οι Τούρκοι ξέρουν ότι η Ελλάδα είναι πιεσμένη οικονομικά λόγω της κρίσης, αλλά εθελοτυφλούν αν νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν περίπατο.

  Τη γάτα, όταν τη στριμώχνεις στη γωνία, βγάζει τα νύχια της και χιμάει στα μάτια σου...

  Ας μη το ξεχνούν αυτό.

  Υ.Σ. Αν το πράγμα οδηγείται σε τοπική ρήξη, περιορισμένης εκτάσεως αλλά υψηλής έντασης, θα το γνωρίζουμε. Σε τέτοιες περιπτώσεις τα σχέδια στα επιτελεία υπάρχουν. Τα πράγματα γίνονται σχεδόν αυτόματα και όταν απαλευθερώνονται κανόνες εμπλοκής, απλώς τα πράγματα πέρνουν τη ροή τους. Παρά την αίσθηση ηττοπάθειας που έχει καλλιεργηθεί σε πολλούς εξ ημών, η χώρα μας διαθέτει και ισχύ και μέσα όχι απλά να αντιπαρατεθεί στα ίσια με τους Τούρκους αλλά και να τους επιφέρει τέτοια πλήγματα, που θα τους φέρει δεκαετίες πίσω...

  Να μην έχετε καμία αμφιβολία για αυτό.

  Οι Τούρκοι πάντως δεν αμφιβάλλουν...

  • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
   ΣΤΕΛΙΟΣ @ ierofantis 09/09/2011 11:22:27

   Ισχύ;

   Ναι ,τα Leopard-2 που δέν έχουν πυρομαχικά (επειδή δεν τα βρήκαν στις μίζες) θα πλησιάσουν κοντά και θα δίνουν κουτουλιές στα Τούρκικα τάνκς!

   Η τακτική του ωθισμού, που χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι οπλίτες!

 51. parsifal avatar
  parsifal 08/09/2011 22:04:35

  Ιεροφάντη αποκατέστησες την νηφαλιότητα !
  Τα μάτια μας δεκα-τέσσερα στα "μικρά δωδεκάνησα" και το σύμπλεγμα Καστελορίζου. Δεν χρειάζεται πανικός, υπάρχουν Ναυτικά Παρατηρητήρια, Παρατηρητήρια Οψεως του Σ.Ξ., σκοπούντα πλοία και Ακτοφυλακή η οποία ενεργοποίησε και τα αεροσκάφη της μετά απο πολύ καιρό.
  Το καθήκον ολων μας είναι να στηρίξωμε την ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ που αυτή την φορά δεν θα περιμένει εντολές απο το στούντιο του διαπλοκοκάναλου.
  Υπάρχουν κανόνες εμπλοκής !

  • ierofantis avatar
   ierofantis @ parsifal 08/09/2011 22:40:52

   Α, Πάρσιφαλ, με την ευκαιρία, θερμά συγχαρητήρια για την τελευταία σου ανάρτηση, την οποία διάβασα μεν, δεν είχα όμως τη δυνατότητα να σχολιάσω εγκαίρως.

   Συμφωνώ με τη γεωγραφική ζώνη στην οποία δίνεις προτεραιότητα. Είναι ευαίσθητη και για λόγους ΑΟΖ αλλά και γιατί αποτελείται από μικρά νησιά και μικρονησίδες, που είναι πιο βατό πεδίο για τουρκικούς λεονταρισμούς.

   Υ.Σ. Πρόσφατα εκτελέστηκε με επιτυχία ελληνική αποβατική άσκηση με σενάριο ανακατάληψης νήσου...

 52. ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ avatar
  ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ 08/09/2011 22:32:30

  Και για σκεφθείτε να τα βρούνε λέει ΗΠΑ,ΙΣΡΑΗΛ,ΤΟΥΡΚΙΑ και με λύση τύπου ΑΝΑΝ και ΚΥΠΡΟΣ χωρίς ελληνική ΑΟΖ.
  Εμφανίστηκε δε στο προσκήνιο και ο υπέργηρος κ.Κίσιγκερ για να βοηθήσει στη βελτίωση των σχέσεων των εμπλεκομένων, χωρίς την Ελλάδα βεβαίως.

 53. TΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΟΣ avatar
  TΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΟΣ 09/09/2011 08:07:19

  Xαμός, ο Ερντογάν ξέφυγε χθες εντελώς και λέει θα στείλει φρεγάτες στη Γάζα. Κι απαντούν οι Εβραίοι πως θα τους @@@@@. Λέτε να ανάψει πανηγύρι;

 54. Pluto avatar
  Pluto 09/09/2011 08:13:44

  Ιεροφάντη καί Παρσιφαλ,
  υποτιμάτε τον χαρακτήρα του ΓΑΠ αν πιστεύετε οτι έστω και εξ ανάγκης θα αμυνθεί.Γι` αυτον η η αποφυγή της ¨αιματοχυσίας ¨ειναι αδιαπραγμάτευτη..
  Χαίρομαι που συμφωνείτε με τον Καρκαλέτση οτι οι Τουρκοι θα χτυπήσουν στην Κύπρο,όπου είναι πανίσχυροι καί όχι στην εξέδρα.Αυτό ακριβώς σας αντέτεινα τις 2-3 προηγούμενες μέρες αλλά δεν ξέρω από Βάγκνερ οπότε δεν έτυχα απάντησης.
  Αλλά καί ο Καρκαλέτσης θα πρέπει να παραδεχθεί ότι η Κυπριακή κοινωνία (όπως καί η Ελλαδική άλλωστε) είναι άξια της μοίρας της~ στρατό δεν έφτιαξε,μόνο ξενοδοχεία καί off shore.Οπως (ξανα)έστρωσε θα κοιμηθεί...

 55. EΛΛΗΝ ΚΥΠΡΙΟΣ avatar
  EΛΛΗΝ ΚΥΠΡΙΟΣ 09/09/2011 08:45:01

  Aν επιβεβαιωθεί πως τη δουλειά την έκαναν κύπριοι του υπόκοσμου χαφιέδες των Τούρκων, ακόμα χειρότερα για τον Χριστόφια! Μπάζει από παντού....

 56. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 09/09/2011 09:07:18

  Αγαπητέ Αρματιστή,

  Ασφαλώς και θα γνωρίζεις ότι το πρώτο και κύριο σε μια μάχη είναι το ηθικό. Εσύ τώρα, ενώ εμφανώς δεν γνωρίζεις πράγματα και σχέδια (απόδειξη, τα ερωτήματα που θέτεις, ενώ αν γνώριζες θα έλεγες θετικά "υπάρχουν" ή "δεν υπάρχουν"), μιλάς σαν να είναι ψιλοδεδομένο ότι δεν υπάρχουν. Δεν λέω, καλό είναι να προσπαθούμε να δρούμε εγερτικά για τα στρατιωτικά σχέδια, όμως χρειάζεται λίγο διαφορετικό ύφος, τέτοιο που να μην έχει μια υποκρυπτόμενη μοιρολατρία, που περνάει αντίστοιχο μήνυμα ηττοπάθειας στον αναγνώστη.

  Πρώτα από όλα πρέπει να πιστεύουμε εμείς στις δυνατότητές μας.

  Ακόμη και 1897 να μας συμβεί, ας μην ξεχνούμε ότι τα 1897 φέρουν μετά τα 1912.

  Το παν είναι να το θέλουμε και να μην μοιρολατρούμε από μόνοι μας.

  • Αρματιστής avatar
   Αρματιστής @ Επώνυμος 09/09/2011 14:42:06

   Είδα τώρα το σχόλιο και θα προσπαθήσω να απαντήσω.

   Καμιά μοιρολατρία. Αντιθέτως πιστεύω απόλυτα στο πατριωτισμό του Έλληνα και στις δυνατότητές του. Ακόμη έχω μεγάλη εμπιστοσύνη και στην αξιοπιστία και τις δυνατότητες της πολεμικής μηχανής της χώρας, παρά τα υπάρχοντα προβλήματα. 13 χρόνια στον Έβρο, δύο σε νησί και δύο στη Κύπρο. Άρα έχω κάποια ιδέα.

   Αυτό που λέω και στα δύο σχόλια μου, είναι ότι θα πρέπει να είμαστε ρεαλιστές και δεν θα πρέπει να κρύβουμε την ουσία κάτω από περίτεχνους όρους, όπως είναι το "ισοδύναμο τετελεσμένο". Αν σου καταλάβουν έδαφος, δεν απαντάς με "άλλα λόγια να αγαπιόμαστε". Απαντάς με όλη σου τη δύναμη προκειμένου να αποσοβήσεις την επίθεση ή να καταστρέψεις τις εχθρικές δυνάμεις που θα καταλάβουν έδαφος. Και αυτό σε κάθε περίπτωση σημαίνει κλιμάκωση, με ότι αυτό συνεπάγεται. Για αυτό έχουμε τις ΕΔ. Και έχουμε τη δυνατότητα να καταστρέψουμε τον αντίπαλο.

   Το δεύτερο που λέω, είναι ότι ανακατάληψη νησιού ή βραχονησίδας που θα καταληφθεί αιφνιδιαστικά από τον αντίπαλο, είναι κατά τη γνώμη μου αδύνατη. Μπορώ να το αναλύσω. Έφερα παραπάνω ως παράδειγμα το Αγαθονήσι και όποιος γνωρίζει λίγα πράγματα, ίσως μπορεί να καταλάβει. Εκείνο που πιστεύω όμως, είναι ότι αν στο Αγαθονήσι αντι για μια φρουρά 20 ανδρών βρίσκεται ένας Λόχος ενισχυμένος, το Αγαθονήσι δεν καταλαμβάνεται. Και ο Τούρκος na επιτεθεί αιφνιδιαστικά, ο λόχος θα έχει τη δυνατότητα άμυνας για σημαντικό χρόνο, μέχρι να αφιχθούν ενισχύσεις.

   Πόσα Αγαθονήσια έχουμε; 10; Τότε χρειαζόμαστε 20 λόχους, διότι θα πρέπει να αλλάζει τακτικά η φρουρά. 20 ενισχυμένοι λόχοι Χ 150 άνδρες = 3000 άνδρες. Οπωσδήποτε είναι αντιοικονομικό, αλλά το απαραβίαστο της εδαφικής ακεραιότητας, απαιτεί κάποιες θυσίες. Και οπωσδήποτε απαιτεί ύπαρξη δεξαμενής ανθρώπινου δυναμικού. Δηλαδή θητεία...

 57. Αννίτα avatar
  Αννίτα 09/09/2011 09:16:24

  Για να μη σε φάνε λάχανο στην πολιτική ποτέ δεν πρέπει να αφήνεις να φαίνονται τα αδύνατα σου σημεία. Πριν τα αφήσεις να φανούν τα ενδυναμώνεις με κάτι δραστικό. Αλλιώς....... καθόμαστε άπραγοι κ λέμε "Θε μου βάλε το χέρι σου". Το ίδιο ισχύει και για τα θέματα της Εθνικής μας ασφάλειας.!! Τα γαλόνια όταν τα έχεις η όταν τα αποκτάς πρέπει κ να τα αξιοποιείς.! Μπροστά στον κίνδυνο δεν θα βάλεις άλλα συμφέροντα μπροστά για να ικανοποιήσεις το εγώ σου. [ Αυτή η σκέψη είναι για τους στρατιωτικούς ] !!Αν θέλεις να ικανοποιηθεί πρέπει πρώτα να δώσεις τον εαυτό σου στην πατρίδα για να εισπράξεις την ικανοποίηση κάποια στιγμή.! Υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι; Mε νου στρατηγικό;
  Εκτός από τους στρατιωτικούς υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να σηκώσουν την γροθιά τους απέναντι στους Εθνικούς κινδύνους;

 58. ΤΙΤΟΡΜΟΣ avatar
  ΤΙΤΟΡΜΟΣ 09/09/2011 09:24:48

  "Με ένα πολιτικό περιβάλλον έκρρυθμο, με το πολιτικό του κεφάλαιο εξαντλημένο, με ένα λαό σε τρομερή πίεση από τα μέτρα που έχει πάρει ή θα πάρει και με την απειλή της πλήρους χρεοκοπίας προ των πυλών, είτε αναμετρηθεί σε περιορισμένη σύρραξη είτε όχι, δύσκολα θα επιλέξει ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνησή του ελιγμό υποχώρησης και παραχώρησης κεκτημένων ή κυριαρχικών δικαιωμάτων σε θάλασσα, ξηρά ή αέρα"

  Ιεροφάντη, σε μια τέτοια περίπτωση αγοράζουν εισιτήριο για το Γουδί...

 59. ios avatar
  ios 09/09/2011 11:02:01

  Είναι αλήθεια ότι ο νεοέλληνας έχει φλωρέψει λίγο. Μας λέει ο Γιωργάκης ότι δέχεται να έχουμε λίγα στρέμματα λιγότερα αρκεί να κοιμόμαστε ήσυχοι και το ανεχόμαστε. Αλλά να ξέρουν πολύ καλά οι εντός των τοιχών προδότες αλλά και οι απέναντι, ότι υπάρχουν πατριώτες που κλαίνε από αγανάκτηση και αποφασιστηκότητα. Θα σας πάρει και θα σας σηκώσει μεμέτια αν επιχειρήσετε οτιδήποτε. Ο πέλεκις θα πέσει επί της κεφαλής σας γυφτομογγόλοι. Ζήτω το έθνος. Ζήτω το γένος. Ζήτω η Ελλάς.

 60. ΚΑRDITSA CITY avatar
  ΚΑRDITSA CITY 09/09/2011 11:43:41

  ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΠΟΣΟ ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΤΟ ΠΑΛΕΥΟΥΝ, ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΧΥ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΦΥΣΙΚΑ, ΚΙ ΕΧΟΥΝ 70.000.000 ΤΟΥΡΚΑΛΑΔΕΣ ΑΠΕΝΑΤΙ, ΑΚΟΜΗ ΚΙ Η ΜΙΚΡΗ ΚΥΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΛΕΥΕΙ, Η ΕΛΛΑΔΑΡΑ ΤΩΝ YIORGHO, ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΜΠΕΝΥ ΟΜΩΣ...Ε;

 61. Lampros avatar
  Lampros 09/09/2011 12:07:17

  http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2052423

  Τελος. Τωρα δεν θα τολμήσουν να κανουν τίποτε. Τους κατατρόπωσε ο Παγκαλος. Μιλησε ο Υπουργοε των Ιμίων. Εχουν θράσος τελικα

  • μεταρρυθμιστής avatar
   μεταρρυθμιστής @ Lampros 09/09/2011 12:43:00

   Κόκκαλο οι Τούρκοι...

 62. Σταύρος Καρκαλέτσης avatar
  Σταύρος Καρκαλέτσης 09/09/2011 12:51:32

  Αγαπητέ Pluto

  Συμφωνώντας μαζί σου εν μέρει για τα περί εφησυχασμένης κυπριακής κοινωνίας, επειδή τυχαίνει να την ζώ, επισημαίνω τα κάτωθι:
  -Η κυπριακή κοινωνία, είναι ομομήτρια και ομογάλακτη της ελλαδικής. Γνήσια ελληνική κι αυτή. Κουβαλάει δηλαδή τις ίδιες παθογένειες.

  Όμως
  -Αυτή η κοινωνία ψήφισε κάποτε, δημοκρατικά αλλά και φανατικά, με ποσοστό 96%, την ενσωμάτωσή της (ένωσή της) με την μητροπολιτική Ελλάδα.

  -Αυτή η κοινωνία, ατόφια ελληνική, έβγαζε, βγάζει και θα βγάζει ΚΑΙ Εφιάλτες (....) ΚΑΙ Λεωνίδες (Από τους Κύπριους που πολέμησαν το '21 πλάι στον Κολοκοτρώνη μέχρι τον Αυξεντίου, τον Δράκο και τον Σολωμό Σολωμού).

  -Αυτή η κοινωνία, στη συντριπτική της πλειοψηφία, αγκάλιασε το δόγμα στη δεκαετία του '90 και κάθε που ελληνικά μαχητικά προσγειώνονταν στην Πάφο και φρεγάτες έδεναν στη Λεμεσό, είχαμε (για όσους θυμούνται) λαικό προσκύνημα. Εκείνη την περίοδο, η Κύπρος ξόδεψε για την άμυνά της. Και μάλιστα πολύ. Η βάση ''Ανδρέας Παπανδρέου'' στην Πάφο, μόνο, ξέρετε πόσο κόστισε; Το δόγμα όμως θάφτηκε (εκτελεστικό όργανο: Κ. Σημίτης) και η βάση έχει να δει ελληνικά φτερά κάτι χρόνια. Όσο για τους ''ενταφιασμένους''στο Τυμπάκι S 300 , ούτε δοκιμαστική βολή δεν έκαναν ποτέ, αφού δεν ''επετράπη''.

  -Αυτή η κοινωνία νιώθει προδομένη, εγκατελλειμένη και λησμονημένη από τη μάνα που υπήρξε μάλλον μητριά.
  Όμως, ψηλά το κεφάλι, το Δομοκό του 1897 διαδέχθηκε το Γουδί του 1909 και
  η εποποιία του 12-13....

 63. ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΟΣ avatar
  ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΟΣ 09/09/2011 13:13:21

  Τι πιστεύουν οι ισραηλινοί για τη σύγκρουση με τη Τουρκία; Μέχρι που μπορεί να φθάσει. Ένα άρθρο-ανάλυση γραμμένη από ισραηλινούς (antistasi.org, Kύπρος), είναι ενδεικτικό και τα λέιε ΟΛΑ:

  “Λαμβάνοντας υπόψη τις πρόσφατες δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών, η απάντηση φαίνεται να είναι προφανή. Μόλις δήλωσε ότι η χώρα του θα επενδύσει μαζικά στο πολεμικό ναυτικό της στην περιοχή της Μεσογείου για την «προστασία των πολιτών» κατά της «πλήρης ατιμωρησίας» του Ισραήλ που «τρομοκρατεί αυτή τη θάλασσα». Εξάλλου, αναμένεται οι Τούρκοι να διοργανώσουν
  κατά πάσα πιθανότητα ένα νέο στολίσκο, αλλά αυτή τη φορά θα συνοδευτεί από το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό.

  Συνεπώς, ποιές είναι οι επιλογές μας για να αποφύγουμε αυτή τη σύγκρουση και αν γίνει ποτέ, πώς θα βγούμε νικητές;

  Η Τουρκία δεν χώνεψε καλά την Έκθεση Palmer που την ενοχοποιεί και την ορίζει σαφώς ως υπεύθυνη για το θάνατο των δικών της «ιδίων» πολιτών καθώς δεν τους εμπόδισε από το να θέσουν το εαυτό τους οικιοθελώς σε κίνδυνο.
  Μέχρι εκεί τα ξέραμε.
  Αλλά αυτό που ανακαλύπτουμε με τρόμο είναι η πολεμική στάση των Τούρκων. Αυτή η συμπεριφορά φαίνεται τρελή όσον αφορά τις συνέπειες για την Τουρκία, εάν το Ισραήλ την θεωρεί ως εχθρική χώρα. Τρελάθηκαν οι Τούρκοι;
  Οι πρόσφατες δηλώσεις δεν μπορούν σε καμία περίπτωση παρά να ερμηνευτούν ως σαφείς δηλώσεις πολέμου, και προπαντός, το κυριότερο: τους είναι τώρα αδύνατο να κάνουν πίσω, αλλιώς θα χάσουν τελείως το πρόσωπο τους.

  Έτσι, ανακαλύπτουμε ότι θυμώνουν εξαιρετικά γρήγορα. Και αυτό δεν είναι καλό σημείο σε περίοδο πολέμου. Τώρα που αποκάλυψαν μια από τις αδυναμίες τους, και δεν είναι από τις λιγότερες, θα πρέπει να κάνουμε ό, τι πρότεινε ο Sun Tzu πριν από 2000 χρόνια, ήτοι: αν ο εχθρός σου είναι θυμωμένος, θα πρέπει να τον ερεθίσεις!
  Πώς να τους ερεθίσουμε;
  Πρώτον, με την άμεση αναγνώριση του κουρδικού PKK με μια πρεσβεία στο Ισραήλ και την παροχή επίσημων υπηρεσιών για να εκπαιδεύσουμε τους μαχητές τους, πράγμα που κάνουμε ήδη, αλλά λίγο και ανεπίσημα. Αυτό το μέτρο θα έχει το πλεονέκτημα όχι μόνο να τους ταπεινώσουμε, αλλά και να τους δώσουμε να καταλάβουν ότι αν επιμείνουν για κλιμάκωση της βίας, τότε το επόμενο βήμα θα είναι η παροχή εξελιγμένων όπλων στην κουρδική αντίσταση η οποία πολύ γρήγορα θα γονατίσει την Τουρκία.

  Περαιτέρω, την ίδια στιγμή, θα μπορούσαμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας στους Έλληνες και Κύπριους που θα μπουν τότε στον πειρασμό να διώξουν τους Τούρκους εποίκους από τα εδάφη τους. Και με αυτό τον τρόπο, η Τουρκία θα έχανε σε τρία μέτωπα και θα σταματούσε τις προκλήσεις της εναντίον μας!

  Ωστόσο, πρέπει πρώτα από όλα να προγραμματίσουμε αυτή τη μεγάλη σύγκρουση με την Τουρκία. Πράγματι, αν το τουρκικό ναυτικό συνοδεύει ένα στολίσκο προς τα χωρικά μας ύδατα, θα μας είναι αδύνατο να παραμείνουμε παθητικοί και δεν θα είχαμε άλλη επιλογή παρά να απαντήσουμε.

  Καταρχήν πρέπει να καταλάβουμε ότι ο τουρκικός στρατός είναι ίσως ένας από τους πιο ισχυρούς στην περιοχή. Παρά το γεγονός ότι σήμερα είμαστε πολύ πιο μπροστά, στην επόμενη δεκαετία, θα έχει ανακτήσει όλες τις καθυστερήσεις του και σίγουρα θα μας προσπεράσει. Και όλα αυτά χάρη στην εξαιρετική ανάπτυξη που της επιτρέπει να επενδύει, ήδη σε μεγάλο βαθμό στον εκσυγχρονισμό του στρατού της. Ο εκσυγχρονισμός αυτός λαμβάνει χώρα κυρίως μέσω του ναυτικού της και της πολεμικής αεροπορίας της.
  Μας είναι λοιπόν τελείως αδύνατο να θεωρήσουμε μόνον μια σύγκρουση στη θάλασσα. Αλλά θα επιστρέψω σε αυτό.

  (....)Δυστυχώς, κατά της Τουρκίας, το ναυτικό μας υστερεί αριθμητικά προκειμένου να ξεκινήσουμε μια σοβαρή σύγκρουση. Δεν μπορούμε να αρκεστούμε να πολεμήσουμε καλώς κακώς στο πεδίο που υπερτερούν, σε αριθμούς και όπλα. Αν και είμαστε τεχνολογικά πολύ ανώτεροι, τα χτυπήματα που θα δεχθούμε θα μας βάλουν σε κίνδυνο για το μέλλον. Μας είναι λοιπόν τελείως αδύνατο να περιμένουμε να έρθει η Τουρκία να μας προκαλέσει.
  Όχι! Πρέπει να τους δώσουμε να καταλάβουν, και γρήγορα μάλιστα, ότι εάν επιθυμούν μια αντιπαράθεση στη θάλασσα, αυτή θα είναι μια παιδική μάχη σε σχέση με το ολικό πόλεμο που θα μπορούσαμε να τους κάνομε σε όλα τα μέτωπα.

  Πρέπει να γνωρίσει η Τουρκία ότι θα την χτυπήσουμε στο σπίτι της, θα καταστρέψουμε τις υποδομές της, την οικονομία, τον στρατό και θα χρειαστούν δεκαετίες προτού ανακάμψει.

  Τέλος, και από τώρα, οι Αμερικανοί φίλοι μας βουλευτές η γερουσιαστές, θα πρέπει να ασκούν εντατικές πιέσεις για την απαγόρευση προμήθειας αεροσκαφών των ΗΠΑ στους Τούρκους και να αρνηθούν την παράδοση κάθε ανταλλακτικού, αλλά και να ασκήσουν πίεση στους συμμάχους τους, απαγορεύοντας τους την πώληση όπλων, και εν τέλει να τους απελάσουν από το ΝΑΤΟ.
  Από σήμερα, έχουμε μπροστά μας ένα τρομερό εχθρό!

  • Diamond Angel avatar
   Diamond Angel @ ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΟΣ 09/09/2011 14:21:08

   Μπράβο Τεθωρακισμένε!!!!!!!Εξαιρετική ανάλυση, συγχαρητήρια για την ανάρτηση!!!!!!!

 64. mind trap avatar
  mind trap 09/09/2011 13:55:57

  Αναδημοσιεύω μέρος του Άρθρου του ΑΔΩΝΗ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΔΗ από http://sigmalive.com/simerini/politics/reportaz/413851

  "Επτασφράγιστο μυστικό...
  Η υπηρεσία Ενέργειας του Υπουργείου Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού έχει ενώπιόν της από αμερικανικές, ισραηλινές και ρωσικές πηγές αλλά και από έρευνες της Κυπριακής Δημοκρατίας μέσω νορβηγικής εταιρείας, χάρτη πιθανόν κοιτασμάτων στην ΑΟΖ Κύπρου. Δεν τον δημοσιοποιεί και τον κρατεί ως επτασφράγιστο μυστικό από το φόβο των τουρκικών διεκδικήσεων. Ωστόσο, οι Τούρκοι γνωρίζουν από δικές τους παράνομες έρευνες πού βρίσκονται τα νέα κοιτάσματα. Δεν είναι τυχαίο που το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Μπίλι Ρέις» έφτασε μέχρι τα χωρικά ύδατα της Κύπρου στην ακτή της Πάφου για να κάνει σεισμογραφικές έρευνες το Νοέμβριο του 2008."

  Κοσμάς Αιτωλός είπε...
  «Οἱ Τοῦρκοι θὰ μάθουν τὸ μυστικὸ 3 μέρες γρηγορώτερα ἀπὸ τοὺς Χριστιανούς».

 65. KARDITSA CITY avatar
  KARDITSA CITY 09/09/2011 14:00:01

  ΦΟΒΕΡΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΟ ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΕ ΕΥΓΕ! ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΟΦΙΜΙΑ ΣΑΝ ΕΜΑΣ, ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΟ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΤΟΥΣ!

 66. Pluto avatar
  Pluto 09/09/2011 23:29:25

  Γιά Σταύρο Καρκαλέτση:
  Αδελφέ συμφωνούμε μέχρι κεραίας.
  Καλή δύναμη στα δύσκολα που έρχονται.
  Ελλαδίτες καί Κύπριοι,όσοι έχουν αξιοπρέπεια, θα σταθούν ως Ελληνες.Ελάχιστη σημασία έχει τελικά η δεδομένη συμπεριφορά των λοιπών Χατζηαβάτηδων σ` Αθήνα καί Λευκωσία...

 67. Nικολάκης avatar
  Nικολάκης 10/09/2011 09:36:16

  Να μαστε έτοιμοι να κάνουμε ΑΥΤΟ που πρέπει. Θα έχουμε κρίση 1 Οκτωβρίου που τρυπάει η Noble!

 68. Nικολάκης avatar
  Nικολάκης 10/09/2011 10:59:42

  ...και τα όργανα βαρούν....Άνδρες των ένοπλων δυνάμεων και τεθωρακισμένα συγκεντρώνονται κοντά στην πρεσβεία του Ισραήλ στο Κάιρο, μεταδίδει ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου.

  Εκατοντάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις ανάμεσα σε αστυνομικούς και διαδηλωτές που επιχειρούσαν να εισβάλουν στην ισραηλινή πρεσβεία στο Κάιρο.

  Γνωστό τοις πάσι πως Τούρκοι και Αιγύπτιοι τα χουν ψιλοβρεί! Και οι Ισραηλινοί απομονωμένοι, αναπνέουν μέσω Κύπρου-Κρήτης τώρα!! Έ ρε γλέντια... Έ ρε γλέντια!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.