#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
16/02/2013 21:56
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ας κάνουμε όλοι ένα «ντου» να φύγει το σκουπιδαριόΗ οικονομική κρίση, η κατάρρευση βασικών θεσμών, η υποδούλωση στο Μνημόνιο, η κρίση αξιών, η διάλυση της ελληνικής κοινωνίας, το τέλος της Μεταπολίτευσης, το τέλος των παραδοσιακών κομμάτων και των παλαιοκομματικών νοοτροπιών.

Και κυρίως, η αλλαγή νοοτροπίας των Ελλήνων πολιτών, η αρχή για κάτι καινούργιο, καλύτερο, ποιοτικότερο, σημαντικότερο. Η ελπίδα για μια καλύτερη Ελλάδα.

Τα ακούμε σχεδόν τέσσερα χρόνια τώρα, από τότε που η βαριά σκιά της κρίσης άρχισε να καλύπτει την ελληνική κοινωνία. Τα λέμε μεταξύ μας πίνοντας ένα ποτήρι κρασί. Τα συζητούν όλοι, όπου βρίσκονται, αλλά πάνω απ’ όλα βάζουν μια και μόνη κατεύθυνση, βλέπουν μια και μόνη διέξοδο. Όλοι λένε ότι μακάρι η κρίση να συνταράξει την ελληνική κοινωνία που τόσα χρόνια ζούσε στο ψέμα. Είναι ίσως η πιο καλή στιγμή για να διορθωθούν πολλά από τα κακώς κείμενα της χώρας. Αν όχι να εξαλειφθούν γιατί κάτι τέτοιο είναι αδύνατο, τουλάχιστον να μειωθούν. Γραφειοκρατία, διαφθορά, ρεμούλα, ωχαδερφισμός στο δημόσιο, διαπλοκή στον ιδιωτικό τομέα, κρυφά παζάρια και επιχειρηματικό παρασκήνιο, φοροδιαφυγή, κλοπή δημόσιας περιουσίας, λαμογιά, κακώς εννοούμενος νεοελληνικός τσαμπουκάς. Μια σειρά από χαρακτηριστικά γνωρίσματα της ελληνικής κοινωνίας που έχουν δημιουργήσει ένα απέραντο σκουπιδαριό το οποίο έπνιξε την Ελλάδα εδώ και 40-50 χρόνια.

Είχαμε την ελπίδα ότι κάτι μπορεί να αλλάξει με όσα συμβαίνουν καθημερινά, ωστόσο, οι απογοητεύσεις δίνουν και παίρνουν. Τα πιράνχας στην υγεία ζουν και βασιλεύουν. Γιατροί και φαρμακοποιοί στήνουν συνεχώς κομπίνες και κερδίζουν απίστευτα λεφτά.

Ελεγκτές του ΣΔΟΕ συλλαμβάνονται συνεχώς για χρηματισμό. Διοικητές αστυνομικών τμημάτων πιάνονται στα πράσα για μπραβιλίκι.

Χιλιάδες αγρότες στήνουν κομπίνες και παίρνουν τον ΦΠΑ που ανήκει σε άλλους έντιμους. Χιλιάδες συνταξιούχοι – μαϊμού κατακλέβουν τα ταμεία που έχουν καταρρεύσει. Βουλευτές και κομματάρχες, ακόμη και παπάδες απαιτούν να μη φύγουν τα ΤΕΙ από τα… χωριά τους.

Ένα σωρό καθημερινά περιστατικά απίστευτης διαφθοράς επιβεβαιώνουν ότι τίποτε (ή σχεδόν τίποτε) δεν αλλάζει. Γιατί αν δεν αλλάξει η νοοτροπία των πολιτών, δεν υπάρχει ελπίδα. Όσο κι αν φωνάζουμε για τους άθλιους πολιτικούς και την κακή Βουλή και τους 300 που πρέπει να κρεμαστούν, τίποτε δε θα αλλάξει αν δεν το πάρουμε απόφαση όλοι μας. Ένα «ντου» χρειάζεται που έλεγε κι ο Βενιζέλος. Αλλά «ντου» παντού. Στις επιχειρήσεις που πρέπει να αποκτήσουν εξωστρέφεια. Στους αγρότες που πρέπει να καινοτομήσουν και να αφήσουν τη βολή των επιδοτήσεων. Στους δημοσίους υπαλλήλους που πρέπει να εγκαταλείψουν τη νοοτροπία του μόνιμου και να αξιολογούν κάθε μέρα οι ίδιοι τους εαυτούς τους.

Σε όλους τους πολίτες που πρέπει να εγκαταλείψουν τη λογική του «να καεί το σπίτι του γείτονα».

Ένα «ντου» χρειάζεται για να φύγει το σκουπιδαριό από τη χώρα.

Ποιος θα είναι ο ηγέτης; Ο Σαμαράς, κάποιος άλλος; Όποιος κι αν είναι πρέπει, αν δεν υπάρχει να τον εφεύρουμε. Δεν υπάρχει άλλος χρόνος. Ο Ελληνισμός χάνεται.

Κι όπως λέει ο μεγάλος ποιητής Γκάτσος: «Έλα, της θάλασσας θεριό και του πελάγου μπόρα, το φοβερό σκουπιδαριό, να διώξεις απτη Χώρα».

Α.Ψ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Σαρακατσανος avatar
  Σαρακατσανος 16/02/2013 22:13:07

  ΑΥΤΟ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟ. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ.................

 2. Δεξιόχειρας avatar
  Δεξιόχειρας 16/02/2013 22:15:47

  Ηγέτης;
  Ηγέτης είναι ο ανώνυμος Έλληνας.
  Ηγέτης είναι ο ανιδιοτελής οπαδός.
  Ηγέτης είναι αυτός που βλέπει καθαρά μέσα στην ομίχλη.
  Ηγέτης είναι αυτός που γύρισε το μάγουλο στον πολιτικό του εχθρό.
  Ηγέτης είναι αυτός που πιστεύει ότι η Ελλάδα δεν είναι η τσέπη του.
  Ηγέτης είναι αυτός που κάθε μέρα ξεκινά με χαμόγελο.
  Ηγέτης είναι αυτός που μαθαίνει τα παιδιά του να μην βρίζουν το δάσκαλο.
  Η Ελλάδα έχει πολλούς ηγέτες. Έχει το προνόμιο να βγάζει ηγέτες. Όχι τυχαία, αυτή γέννησε την πολιτική. Έχει όμως και την παντοτινή κατάρα του διχασμού. Αν περιστασιακά την ξεπεράσουμε κάνουμε θαύματα. Εγώ πάντως πιστεύω στα θαύματα και ας μην είμαι ηγέτης.

  • Θωμάς avatar
   Θωμάς @ Δεξιόχειρας 21/02/2013 22:12:44

   Εύγε Δεξιόχειρα!

 3. ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ avatar
  ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ 16/02/2013 22:59:32

  Σέ καθεστώς καθολικής κλεπτοκρατίας ζούμε, όσοι δέν κλέβουν είναι απειροελάχιστοι καί θεωρούνται καί βλάκες...
  Αλλαγή βιοτροπίας πρώτα χρειάζεται, αλλαγή νοοτροπίας χωρίς πράξεις δέν ωφελεί σέ τίποτε.
  Ήθη χρηστά μπορούν νά έχουν όσοι πιστεύουν καί βάζουν αιώνια προοπτική στήν ψυχή τους.
  Έλα όμως πού η τρισκατάρατη εξουσία, ιδίως η σημερινή, τούς εξαναγκάζει νά παρανομήσουν, όχι γιά νά πλουτίσουν αλλά γιά νά επιβιώσουν απλώς...
  Άς θυμηθούμε πώς ο Θεός κατέστρεψε τά Σόδομα καί τήν Γομόρα γιατί δέν εύρισκε ούτε 5 σωστούς, όλοι είχαν διαβαλθεί μαζί Του μέ τίς κατά συρροήν ανομίες τους !
  Αλλά καί ο Πορθητής έβλεπε επί ημέρες τό ίδιο όνειρο, μία ανοικτή παλάμη στόν ουρανό. Ο Γεννάδιος θαρρετά τού εξήγησε πώς "ο Θεός δέν θά σού επέτρεπε νά πάρης τήν Πόλη εάν υπήρχαν μέσα σέ αυτήν έστω 5 σωστοί Χριστιανοί".
  Ο δέ Πατρο-Κοσμάς έλεγε εν όψει τών επερχομένων αφορήτων δυστυχιών "Χριστός καί ψυχή σάς χρειάζεται".
  Στήν σύγχρονη Ελλάδα πού τά συναντούμε αυτά ? Κάθε πότε ?
  Σύντεκνοι, ακόμη δέν είδαμε τίποτε !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ 17/02/2013 17:13:06

   Άψογος! Συμφωνώ απόλυτα...

 4. Karenin avatar
  Karenin 16/02/2013 23:14:45

  Αν εξαιρέσεις τους κάτω των 30 ετών οι υπόλοιποι είμαστε ψυχή και σώματι ακόμη πασόκοι. Και έχουμε την αυταπάτη ότι μπορούμε να έχουμε διαφορετικούς πολιτικούς απο ότι οι ίδιοι είμαστε. Κάπου στο φθινόπωρο, πρωτο κόμμα με διαφορά θα είναι η τρόικα και τομνημόνιο, και κάπου εκεί θα αποκτήσουμε αυτογνωσία, και θα αρχίσουμε τα κόκινα μεροκάματα....

 5. Stef avatar
  Stef 16/02/2013 23:28:03

  ...Βουλευτές και κομματάρχες, ακόμη και παπάδες απαιτούν να μη φύγουν τα ΤΕΙ από τα… χωριά τους...
  Συγνώμη, έχετε πάρει είδηση ότι με το σχέδιο Αθηνά (τι σοφία Θεέ μου!!!), το δεύτερο μεγαλύτερο ΤΕΙ της χώρας, το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης διαλύεται για να πάει στα...χωριά; Ένα απλό παράδειγμα για τους ηγέτες της κακιάς ώρας που μας δυναστεύουν.

  • Θανάσης avatar
   Θανάσης @ Stef 17/02/2013 15:55:30

   Όχι ότι συμφωνώ με το σχέδιο Αθηνά αλλά αν θέλουμε ουσιαστική ανάπτυξη όλα τα πανεπιστήμια και ΤΕΙ έπρεπε να είναι στην Επαρχία. Τι να το κάνω το πολυτεχνείο και τη Νομική στην Αθήνα; Μπορώ να έχω πολυτεχνείο στη Θράκη; Μην ξεχνάς η Οξφόρδη και το Κειμπριτζ είναι χωριά.... Έχεις πάει στη Γλασκώβη να δεις τι πανεπιστήμιο έχει;
   Τώρα αν ο πρόεδρος του ΤΕΙ Σερρών βλέπει τους φοιτητές σαν όρθια πενηντάρικα είναι άλλο πρόβλημα

   • WY avatar
    WY @ Θανάσης 17/02/2013 20:06:51

    # Έχεις πάει στη Γλασκώβη να δεις τι πανεπιστήμιο έχει; #
    .............................................

    Επειδή έχω επισκεφθή καί τής Γλασκώβης αλλά καί τού Εδιμβούργου (καθ. Πήτερ Χίγκς κ.α.),στό οποίο σπούδαζε συγγενής μου,θεωρώ θά συμφωνείς μαζί μου,ότι αυτά ήταν κι είναι πράγματι ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ,Ανωτ.εκπαιδ..ιδρύματα δλδ πού παρέχουν ΠΑΙΔΕΙΑ κι όχι οίκοι (συσ)κότους/πορνείας/bazaar καί νταβατζήδων-καθηγητών,όπως τά ΄δικά μας (εκτός κάποιων-ελαχίστων- σχολών φυσικά).

    Όσον αφορά τό σχέδιο #Αθηνά# ,θά συμφωνούσα εάν κι έφ΄ όσον ό Αρβανιτόπουλος δέν ενέδιδε στίς πιέσεις τών διαχρονικών- διάφορων Μαυρογιαλούρων,δημάρχων,βουλευτών,παπάδων(!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) συντεχνιών κ.τ.λ {θυμήσου τήν τροπολογία διά τίς εκλογές τών Δ.Σ. τών ΑΕΙ καί αξιολόγηση καί δή σ ΄ έναν νόμο (τής Διαμαντοπούλου) πού είχε τήν καθολική αποδοχή τής βουλής,μόλις πρίν έναν χρόνον}!!!!.

    Υ.Γ.
    Καί τά τής Θράκης,Πάτρας,# Ιόνιον #,Ηρακλείου κ.α στήν επαρχία είναι.Θεωρείς ότι έχουν καμμία ουσιαστική διαφορά,από αυτά τών Αθηνών?
    Μήπως θά πρέπει νά ιδρύσουμε καί κανέναν στήν Αράχωβα ή Μύκονο???

    • Θανάσης avatar
     Θανάσης @ WY 17/02/2013 21:25:42

     Τα ίδια λέω και 'γω φίλε μου.

 6. Svart Drottning avatar
  Svart Drottning 16/02/2013 23:55:16

  ''Η μόνη αντιβίωση για την καταπολέμηση του κτήνους που περιέχουμε είναι η Παιδεία. Η αληθινή παιδεία και όχι η ανεύθυνη εκπαίδευση και η πληροφορία χωρίς κρίση και χωρίς ανήσυχη αμφισβητούμενη συμπερασματολογία. Αυτή η παιδεία που δεν εφησυχάζει ούτε δημιουργεί αυταρέσκεια στον σπουδάζοντα, αλλά πολλαπλασιάζει τα ερωτήματα και την ανασφάλεια. Όμως μια τέτοια παιδεία δεν ευνοείται από τις πολιτικές παρατάξεις και από όλες τις κυβερνήσεις, διότι κατασκευάζει ελεύθερους και ανυπότακτους πολίτες μη χρήσιμους για το ευτελές παιχνίδι των κομμάτων και της πολιτικής. Κι αποτελεί πολιτική «παράδοση» η πεποίθηση πως τα κτήνη, με κατάλληλη τακτική και αντιμετώπιση, καθοδηγούνται, τιθασεύονται.''
  Μάνος Χατζιδάκης

  Η πρώτη επανάσταση, οφείλει να είναι εσωτερική. Τα άλλα, θα έρθουνε μόνα τους.

 7. Queen In Black avatar
  Queen In Black 17/02/2013 00:45:53

  Δυστυχώς, κάθε λαός υφίσταται τις αρνητικές καταστάσεις, τις ταπεινώσεις, τους εξευτελισμούς και τις προσβολές τις οποίες απαθώς ανέχεται και άνευ αντίδρασης, πειθήνια εισπράττει. Αν αποδεχόμαστε καθημερινά τη αθλιότητα, τη μιζέρια, την ηθική μας κατάπτωση και την πλήρη απαξίωση της ανθρώπινης υπόστασής μας, τότε συναινούμε στο έγκλημα και προσυπογράφουμε την καταστροφή μας. Έστω και μυξοκλαίγοντας, καταρώμενοι αυτούς που οι ίδιοι εξουσιοδοτήσαμε στο πνεύμα του αμοιβαίου συμφέροντος να μας οδηγήσουν στον όλεθρο, αφήνουμε το χρόνο να κυλά εις βάρος της ζωής, της πατρίδας και των αθώων ερχόμενων. Για την ώρα, ούτε τους εαυτούς μας δεν έχουμε πείσει πως μας αξίζει κάτι ανώτερο απ΄ότι ζούμε. Δε μιλάω για τον ανέξοδο ναρκισσισμό μας περί Ελλήνων, προγόνων, ηρώων, αγώνων, πολιτισμού και λαμπρής Ιστορίας. Μέχρις εδώ οι Νεοέλληνες, αποδειχθήκαμε ανάξιοι, τιποτένιοι και λίγοι να εκτιμήσουμε, να υπερασπιστούμε και να δικαιώσουμε το παρελθόν μας. Είμαστε άθλιοι, παραιτημένοι, διεφθαρμένοι πνευματικά και ψυχικά και για το λόγο αυτό ευάλωτοι, εύκολη λεία και ασυνείδητος χυλός. Δεν ξέρω πια τι θα μπορούσε να μας αφυπνίσει, να μας ωθήσει στην σύγκρουση και στην εξέγερση ενάντια στο φρικτό εαυτό μας.
  '' Το φοβερό σκουπιδαριό'', βρίσκεται χρόνια τώρα εγκατεστημένο εντός μας.
  Κι εδώ βρίσκεται και το πρόβλημα. Είμαστε τόσο... ''εξωστρεφείς'', που ούτε και σήμερα μετά από τόσα απανωτά χαστούκια, δεν έχουμε τη γενναιότητα να αντικρίσουμε στα μάτια τον αληθινό δυνάστη μας. Τον μέτριο, τον καταφερτζή, τον πρόθυμο γονατισμένο δούλο, που τρέφουμε με τόση αυταρέσκεια κι αλαζονεία. Όσο εθελοτυφλούμε, όσο λουφάζουμε, θα έρχονται και θα μας βρίσκουν τα χειρότερα.
  Όταν είσαι άβουλο κοπάδι, μόνο άξεστοι τσοπαναραίοι θα προσφερθούνε να σε σαλαγήσουν.
  Οι Ηγέτες, αναλαμβάνουν να εκφράσουν τη βούληση υπεύθυνων, υπερήφανων, αυτόβουλων, ώριμων, συνεπών και ανεξάρτητων ατόμων.
  Όταν θα μας αξίζει λοιπόν όχι βοσκός αλλά Ηγέτης, θα τον οπλίσει η ψυχική μας ετοιμότητα και θα ηγηθεί.
  Aς αφυπνιστούμε.....

 8. η Dimi avatar
  η Dimi 17/02/2013 01:23:11

  «There are 3 kinds of people in the world:
  (1) The wills (2) The won'ts (3) Τhe can’ts.
  The first, Accomplish everything.
  The second, Oppose everything.
  The third, Fail in everything.»
  ~Οrison Swett Marden: «An Iron Will» (1901)
  Princeton Cambridge Publishing Group, Princenton New Jersey

 9. DI.KO avatar
  DI.KO 17/02/2013 02:13:01

  Μπράβο. Πέτυχες διάνα με την ανάρτηση!!!!!
  Για όλα αυτά που αναφέρεις χρειάζεται ο πραγματικός ηγέτης με τόλμη και πολλές αρετές. Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία.

 10. yiannos avatar
  yiannos 17/02/2013 08:28:21

  ο Έλληνας και κανένας άλλος ευθύνεται για τα τόσα όσα αναφέρονται.

  από Ανδρέιδες μέχρι ΓΑΠς και Τσίπρες ποιος τους ανέδειξε?

  οι Αυστραλοί?

 11. Ulysses avatar
  Ulysses 17/02/2013 12:46:06

  Όταν ο Οδυσσέας επέστρεψε στην Ιθάκη...

  Είναι πολύ σημαντικό, αυτές τις κρίσιμες ώρες, να ρίξουμε μια ματιά στην Βίβλο των Ελλήνων, δηλαδή στα ΟΜΗΡΙΚΑ ΕΠΗ και να διδαχτούμε, έστω και την τελευταία στιγμή, από το πνεύμα του Οδυσσέα.

  ΔΗΛΑΔΗ: Να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας, να ελέγξουμε την παρόρμηση να έχουμε τις αισθήσεις μας και τις κεραίες μας ΑΝΟΙΧΤΕΣ και να μην παρασυρθούμε από την οργή και το μένος που μας διακατέχει, ώστε να γίνουμε βορρά, στους σύγχρονους "μνηστήρες".

  Όταν ο Οδυσσέας φτάνει στην Ιθάκη, η μεγίστη επιθυμία του είναι ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ, τον κόσμο που του έκλεψαν. Παρά την μεγάλη του
  λαχτάρα, διατηρεί την ανωνυμία του και μεταμορφωμένος σε ζητιάνο από την ΘΕΑ ΑΘΗΝΑ, πηγαίνει στο παλάτι ώστε να ελέγξει την κατάσταση και να πάρει τις πληροφορίες που θέλει, υπομένοντας καρτερικά τις προσβολές και την χλεύη των μνηστήρων.ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ, ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΤΟΧΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΣΤΕΙΡΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ.

  Γι αυτό τον λόγο και είναι ο αγαπημένος της Θεάς ΑΘΗΝΑΣ, της Θεάς που αντιπροσωπεύει την ΝΟΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΣ, την ΣΟΦΙΑ, την ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ
  ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ. Της Θεάς που μελετά τον εχθρό και τον πολεμά με τα ίδια του τα όπλα.
  Όταν όμως έρχεται η ώρα, όταν τους έχει στριμώξει όλους άοπλους σε ένα δωμάτιο, όταν φανερώνεται πάνοπλος, ΤΟΤΕ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΟΥ.
  ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΙΚΤΟ, ΓΙΑΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΙΟΣ ΤΟΥ, που δημιούργησε με τον δικό του ιδρώτα, ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ που οι μνηστήρες καταχράστηκαν και καπηλεύτηκαν μαζί με την φιλοξενία του οίκου του που τίμησε τον ΞΕΝΙΟ ΔΙΑ.
  Ο ισχυρότερος αντίπαλός του είναι ο ΑΝΤΙΝΟΟΣ.
  Η λέξη μιλά από μόνη της. Είναι η ΑΝΤΙ-ΝΟΗΣΗ, είναι αυτό που μας κάνουν ΤΩΡΑ, είναι ο τρόπος με τον οποίο θολώνουν τις καταστάσεις και την
  πραγματικότητα ώστε ΝΑ ΜΗΝ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥΝ. Είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την καθυπόταξη και δουλεία
  του ανθρώπου.
  Ο επόμενος είναι ο ΕΥΡΥ-ΜΑΧΟΣ. Αυτός που μάχεται με κάθε τρόπο, με εύρος, ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟΝ, ο δεινός και αδίστακτος μαχητής.
  Ο ΑΜΦΙ-ΝΟΜΟΣ! Αυτός που διαστρεβλώνει τον ΝΟΜΟ και την τάξη των πραγμάτων, ο επικίνδυνος γιατί είναι ΕΤΣΙ και ΑΛΛΙΩΣ!
  Ο ΑΓΕ-ΛΑΟΣ! Αυτός που άγει τον λαό, που τον παρασύρει με την βοήθεια του ΑΝΤΙ-ΝΟΟΥ. Που τον μετατρέπει σε ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗ ΑΓΕΛΗ!

  Κανένα όνομα στα Ομηρικά έπη δεν είναι δοσμένο στην τύχη! Κρύβουν βαθύτατα νοήματα και στο χέρι μας είναι να τα αποκρυπτογραφήσουμε και να διδαχτούμε, ή καλύτερα να συνετιστούμε. Οι πρόγονοί μας μιλούν, ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ, μας λένε ΠΩΣ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ, μας λένε πως να τινάξουμε τον ζυγό. ΑΡΚΕΙ, ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ!

  Και ο Αντίνοος, ο στόχος της πρώτης φονικής βολής του Οδυσσέα. Είναι αυτός ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ να πεθάνει πρώτος.
  Γι' αυτό, μακριά από την προπαγάνδα των ΜΜΕ (παραδοσιακών και ηλεκτρονικών)
  Και τον σκοτώνει ρίχνοντας του το βέλος στον ΛΑΡΥΓΓΑ, το ΟΡΓΑΝΟ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ, δηλαδή της επικοινωνίας που την χρησιμοποιεί ενάντια στην νόηση των ανθρώπων!

  • Angeleyes avatar
   Angeleyes @ Ulysses 17/02/2013 17:07:30

   Μία ερμηνεία, μία προσσέγγιση τήν οποία κανείς, μά κανείς δέν είχε σκεφτεί.
   ΜΠΡΑΒΟ!

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Ulysses 17/02/2013 17:15:43

   Καλό και σωστό το κείμενο αλλά από αλλού το έχεις πάρει και το έχω διαβάσει εδώ και μήνες. Πες από που τουλάχιστον.

   • Ulysses avatar
    Ulysses @ Γεώργιος Τ. 17/02/2013 22:39:35

    Μου ήρθε από κάπου... μακριά η αλυσίδα, χάθηκε ο πρώτος αποστολέας...
    Δεν επιζητώ βραβείο, φίλε μου.
    Θεώρησα οτι το περιεχόμενο άξιζε να το μοιραστώ και μαζί σου (σας)
    Κοίτα την ουσία, Γιώργαρε, δεν είμαστε πια για παράσημα.

   • JE NE REGRETTE RIEN avatar
    JE NE REGRETTE RIEN @ Γεώργιος Τ. 18/02/2013 20:36:56

    @Γεώργιε Τ. αυτό σε πείραξε ; εάν το πήρε από άλλον ;;;
    Αααχ, αυτά μας έφαγαν εμάς τους Ελληνες ανέκαθεν...
    Καί χάνουμε την ουσία.

  • JE NE REGRETTE RIEN avatar
   JE NE REGRETTE RIEN @ Ulysses 18/02/2013 19:51:45

   @Ulysses, εύγε ! τιμάς το όνομά σου.
   Ευτυχώς πού υπάρχουν μερικοί Ελληνες (και πολλοί από αυτούς σχολιάζουν εδώ στο Antinews) πού γνωρίζουν και εμπνέονται από την Θεία Μυθολογία μας... Βεβαίως και είναι η "Βίβλος" μας (πολύ ανώτερης αξίας γιατί δεν εμπερειέχει δόγμα)
   Εάν την είχαμε Οδηγό και Φάρο όλοι μας...τα πράγματα θα ήταν πολύ-πολύ καλύτερα...
   Ευχαριστούμε @Οδυσσέα πού μας θύμισες τις υπέροχες αλληγορίες της Οδύσσειας !

 12. dem avatar
  dem 17/02/2013 13:04:29

  Ας αφήσουμε τους ηγέτες και ας κοιτάξουμε τον εαυτό μας μέσα στο σύνολο. Ας επαναπροσδιοριστούμε όπως πολύ σωστά γράφετε. Και κύρια, ας δώσουμε ευκαιρίες στους νέους να δημιουργήσουν.

 13. δημης avatar
  δημης 17/02/2013 14:04:33

  Καλή ιδέα.....
  Να αρχίσουμε από τη Δημοκρατία....
  ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΩΝ ΕΞΟΥΣΙΩΝ...ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ....
  Που σημαίνουν.......
  ΠΑΙΔΕΙΑ -ΠΑΙΔΕΙΑ- ΠΑΙΔΕΙΑ.....

 14. victoria (true) avatar
  victoria (true) 19/02/2013 01:04:22

  Έχω την αίσθηση πως αν δεν συμφωνήσουμε όλοι οι Έλληνες διακομματικά και απόλυτα σε ορισμένα ελάχιστα κοινώς αποδεκτά, δεν βγαίνει τίποτα.
  Αυτή είναι η ρήξη και η νέα μεταπολίτευση. Αυτό είναι το ντου. Εδώ και τώρα. Με δημοψήφισμα, συνταγματική αναθεώρηση, κάτι.
  Με διαχείριση μιζέριας δεν γίνεται, θα χαθεί στα πίτουρα και ο Σαμαράς και αυτό θα είναι μέγιστη τραγωδία, για τη χώρα, όχι για τον ίδιο!

 15. ΜΠΛΟΥΜ avatar
  ΜΠΛΟΥΜ 19/02/2013 04:10:22

  να τιμωρηθεί πρώτα ο γιωργάκης, να κοπούν οι τεράστιοι μισθοί από τους πολιτικούς, να μειώσουν τις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών και μετά τα ξαναλέμε!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.