14/09/2009 16:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ας επιλεγεί λοιπόν αυτή η ΑριστεράΗ Αριστερά αποτελεί, ιστορικά, βασικό πυλώνα του δυτικού πολιτικού συστήματος. Ο ρόλος της ως χώρου που βρίσκεται σχεδόν μόνιμα στην αντιπολίτευση είναι να ελέγχει την εκάστοτε εξουσία και κυβερνήσεις, να χαράσσει πολιτικές που ωθούν το σύστημα να γίνει πιο δίκαιο προς όφελος των ασθενέστερων και γενικότερα να λέει τα πράγματα με το όνομά τους.

Αντί αυτού, το ΚΚΕ ακολουθεί πολιτικές περιχαράκωσης που όχι μόνον δεν παράγουν πολιτική και ιδεολογία που να ανταποκρίνεται στο σήμερα και το αύριο της κοινωνίας, αλλά επιστρέφουν στο παρελθόν, νομίζοντας ότι έτσι θα διασώσει τις δυνάμεις του. Αντί η ηγεσία του να ανοιχτεί στις μάζες, κλείνεται στο «ανάκτορο» του Περισσού, ενδιαφερόμενη μόνον για το ταμείο της, τις επιχειρήσεις της, και τις καρέκλες της. Με λίγα λόγια το ΚΚΕ αποτελεί αντικειμενικά ένα πολιτικό ανάχωμα για τη δημιουργία μιας άλλης, σύγχρονης και ανατρεπτικής Αριστεράς.

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε παταγωδώς σε όλες τις μεγάλες ευκαιρίες που του έδωσαν τόσο η απαξίωση των μεγάλων κομμάτων, όσο και η επιθυμία του κόσμου της Αριστεράς να αλλάξει κάτι επιτέλους σε αυτόν τον πολύπαθο χώρο. Η σύσταση ενός κόμματος (ουσιαστικά συνομοσπονδίας πολιτικών ομάδων, φραξιών και γκρουπούσκουλων) δίχως ικανή ηγεσία έχουν οδηγήσει το συγκεκριμένο «μόρφωμα» σε πολιτικό-υπαρξιακό αδιέξοδο. Παράλληλα, οι ερωτοτροπίες μερίδας του με το ΠΑΣΟΚ, τα παρασκηνιακά «παιχνίδια» κάποιων μελών της ηγεσίας του με διαπλεκόμενα εκδοτικά συμφέροντα, σε συνδυασμό με την πλήρη απουσία επεξεργασίας και γέννησης πολιτικής και ιδεολογίας, τρώνε τον χώρο σαν το σαράκι.

Τι να πει κανείς για ένα «κόμμα», στο οποίο πρωτοκλασάτα στελέχη του διαγκωνίζονται για το ποιος θα στείλει τους ψηφοφόρους του στο ΠΑΣΟΚ και θα το αποκλείσει από τη Βουλή;  

 Τι να πει κανείς για ένα κόμμα όπου μια  δημοφιλέστατη μέχρι πριν από λίγο ηγετική φυσιογνωμία  του, ο Αλέκος Αλαβάνος κινδυνεύει τώρα να χαρακτηρισθεί «νεκροθάφτης» των ονείρων που ο ίδιος εξέθρεψε τα προηγούμενα χρόνια. Για χάρη των συγκροτημάτων και προς διάψευση για μια ακόμα φορά του Λένιν που έλεγε ότι η συνειδητοποίηση της εργατικής τάξης θα γίνει από αστούς διανοούμενους.

Τώρα λοιπόν, αποδεικνύεται περίτρανα ότι τα βαρίδια που κουβαλάει η Αριστερά, και ειδικά ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι κληρονομιά των νοοτροπιών του παρελθόντος και από τη μερίδα που προέρχεται από το ΚΚΕ και από εκείνους που έχουν τις καταβολές του στο ΚΚεσ. και την ΕΑΡ. Δυστυχώς, οι νέες γενιές δεν φαίνεται να έχουν την ικανότητα για να κάνουν την υπέρβαση. Και θα πρέπει κανείς να είναι πολιτικά ανόητος για να πιστέψει ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να το πράξει ο Αλέξης Τσίπρας.

Οποιοσδήποτε παλιός αριστερός, με στοιχειώδες πολιτικό αισθητήριο, μπορούσε να καταλάβει, ακόμα και εκείνη την περίοδο που όλα τα κατεστημένα ΜΜΕ ανέβαζαν τα ποσοστά των Τσίπρα-ΣΥΡΙΖΑ στα ουράνια, ότι αυτό το μόρφωμα έχει «κοντά ποδάρια».

Τώρα βέβαια, μετά το συστηματικό ξήλωμα του πουλόβερ από τον Αλέκο Αλαβάνο, αλλά και τον Λεωνίδα Κύρκο που δεν χάνει ευκαιρία να ομιλεί για κυβερνητική συνεργασία ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ, η «λύση» Τσίπρα φαντάζει ως σανίδα σωτηρίας για αυτό το πολιτικό μόρφωμα. Προφανώς, ουδείς –πλην ορισμένων πρωτοκλασάτων στελεχών του-  θέλει να μείνει ο ΣΥΡΙΖΑ εκτός Βουλής. Ο,τι και αν συμβεί πρέπει επιτέλους να κατανοήσουν ότι αν δεν σταματήσει η εσωστρέφεια και δεν παράγει το κόμμα πολιτική, το συγκεκριμένο σχήμα έχει ημερομηνία θανάτου.

Ας επιλεγεί λοιπόν (έστω και με βαριά καρδιά ) η Αριστερά της BMW. Στο κάτω κάτω της γραφής ο Τσίπρας μια φτηνή μηχανή GS 650 BMW έχει, από αυτές που κυκλοφορούν ευρύτατα στους δρόμους της Αθήνας. Άλλο αν ακόμα και αυτό το πούλησε επικοινωνιακά (τρομάρα του). Άλλωστε, από την Jaguar του επιχειρηματία, Δημήτρη Καραγκουλέ, παλιού στελέχους του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, και μετέπειτα του Συνασπισμού, πολύ φτηνότερη είναι.

Βούκινο έχει γίνει αυτή η Jaguar εδώ και χρόνια. Στις 10-8-2005 έγραφε ο Πολίτης της Χίου: «Το άκουσα χθες από ομάδα ΠΑΣΟΚων στο λιμάνι, μόλις έγειραν το κεφάλι τους να δουν ποιος οδηγούσε την απαστράπτουσα Τζάγκουαρ που έβγαινε από το πλοίο και διαπίστωσαν ότι την οδηγούσε ο Δημήτρης Καραγκουλές» http://www.politis-chios.gr/2005/10082005/politikantika.html). Λογικό βέβαια, για ένα επιχειρηματία, που ακόμα και όταν μετείχε ενεργά στον ΣΥΝ έκανε μπίζνες. Από τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του 2000,  έως τώρα έχει συστήσει πάνω από δέκα εταιρείες, ενώ μετέχει σε σειρά άλλων. Πρόκειται, ως επι το πλείστον για εταιρείες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, συμβούλων, εμπορικών συναλλαγών, κατασκευαστικές, κ.ο.κ. Το 2005 μάλιστα, σε μια εξ’ αυτών (BCI) φαίνεται ότι μετείχε και το άλλο στέλεχος του ΣΥΝ, κ. Πιτσιόρλας, ενώ το 2003 στην ίδια μετείχε και το παλιό στέλεχος του ΚΚΕ, κ. Κοντοφάκας.

Ο Δ. Kαραγκουλές (πρώην σύζυγος της Μαρίας Δαμανάκη), όπως και ο Αλέκος Αλαβάνος, ο Γιάννης Δραγασάκης, ο Μίμης Ανδρουλάκης (ΠΑΣΟΚ), η Μαρία Δαμανάκη (ΠΑΣΟΚ), ο Νίκος Κοτζιάς (Γιώργος Παπανδρέου) και άλλοι, έφυγαν από το ΚΚΕ μετά τη διάσπαση του 1991. Να σημειωθεί πως ο Περισσός είχε τότε κατηγορήσει ορισμένους από αυτούς που είχαν εμπλακεί σε εταιρείες του ΚΚΕ ότι έφυγαν από το κόμμα παίρνοντας μαζί τους τα πάντα. Ο Αλαβάνος, ευρωβουλευτής τότε, λένε στελέχη του Περισσού, ούτε καν την ευρω-βουλευτική του αποζημίωση δεν δεχόταν να δώσει στο κόμμα. (Ως γνωστόν, το ΚΚΕ κρατάει τους μισθούς των βουλευτών και ευρωβουλευτών τους και τους δίδει έναντι κατώτερο μισθό).

Ο Γιάννης Δραγασάκης με ειδίκευση στα οικονομικά θέματα όσο ήταν στο ΚΚΕ, φέρεται να διατηρούσε πολύ στενές σχέσεις με τον κ. Γαλανό, κατήγορο κατά του Ανδρέα Παπανδρέου στο Ειδικό Δικαστήριο. Ο κ. Γαλανός στη συνέχεια έγινε βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, αφού προηγουμένως άδειασε την Αριστερά. Αληθεύει άραγε ότι ο κ. Δραγασάκης από πρωτοκλασάτο στέλεχος του ΚΚΕ που πήγε μετά στον ΣΥΝ, ευεργετήθηκε από τον Ανδρέα Παπανδρέου και έγινε σύμβουλος του Διοικητή της Εθνικής Τράπεζας περί το 1994-1996; Που να ψάχνουμε τώρα…. Το θυμηθήκαμε επειδή ο κ. Δραγασάκης εξανέστη πρόσφατα, όταν ο Περικλής Κοροβέσης μίλησε για τεράστιες ευθύνες της Αριστεράς στο σκάνδαλο Siemens και ότι με τη συναίνεση των Φλωράκη-Κύρκου δέθηκε ο ΟΤΕ επί Οικουμενικής από την Siemens και την Intracom. Ανεξαρτήτως εάν πίσω από τις δηλώσεις αυτές ωφελείτο το ΠΑΣΟΚ (με την υπόδειξη ενδεχομένως του Αλαβάνου), ο Κοροβέσης, έστω και αργά, είπε κοινές αλήθειες. Προς τι λοιπόν, η ενόχληση Δραγασάκη;

Αλλά και οι προερχόμενοι από το Εσωτερικού και την ΕΑΡ δεν δικαιούνται δια να ομιλούν. Η συνεισφορά τους στο Συνασπισμό και τον ΣΥΡΙΖΑ, μόνον στην εμπέδωση κλίματος χάους συμβάλει. Για να μην μιλήσει κανείς για το οργανωτικό μπάχαλο και την ασυναρτησία στη διαχείριση των οικονομικών, εξαιτίας των οποίων ακόμα και το κτίριο της Κουμουνδούρου που είχε πάρει με δάνειο η ΕΑΡ κινδύνευσαν να χάσουν. Το κτίριο βέβαια, αποπληρώθηκε επί εποχής Κωνσταντόπουλου και όχι από την κρατική χρηματοδότηση, διότι τότε ο Συνασπισμός δεν είχε μπει στη Βουλή.

Ας πάψουν λοιπόν, οι διάφοροι ρητορίσκοι και παρασκηνιολόγοι να παραπληροφορούν μόνο και μόνο για να ωφελήσουν την προσωπική τους εικόνα και ας ανασκουμπωθούν για να οικοδομήσουν ένα σύγχρονο κόμμα της Αριστεράς. Διότι όλοι τους έχουν σκελετούς στα ντουλάπια τους. Και ουδείς Αριστερός ανέχεται να παίζουν παιχνιδάκια στις πλάτες του και με την ψήφο του, για να κάνουν αβάντα στο ΠΑΣΟΚ. Η Αριστερά πρέπει να αναλάβει ξανά τον ιστορικό της ρόλο ως βασικού πυλώνα της Δημοκρατίας. Να συμβάλλει στην αλλαγή του πεθαμένου πολιτικού συστήματος της χώρας, για να βγει η Ελλάδα από το τέλμα της βαθιάς θεσμικής κρίσης.

 Αν δεν το κάνει η υπάρχουσα η Αριστερά, απλά η ίδια η ιστορία θα γεννήσει καινούργιους φορείς για να το κάνουν.

Suhoi

(η σκηνή είναι απο το 'Οι ζωές των άλλων')

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ataktos avatar
  ataktos 14/09/2009 16:59:08

  Και η συζήτηση άνοιξε .Καλή σας μέρα …

 2. Προφήτης avatar
  Προφήτης 14/09/2009 17:25:55

  Suhoi

  Το κείμενό σου κάτι (κάποια) μού θυμίζει.

  Anyway

  Δέχεσαι να εξακολουθείς να είσαι το σκαμνί όπου θα πατήσουν :

  οι μελλοντικοί Καραγκουλέδες για να αγοράσουν τις μελλοντικές jaguars ;

  'Η οι γιοι των Πέτρων για να φτιάξουν σπιτάκια
  http://www.spitoskylo.gr/2008/09/28/kokkalismyconos/

 3. Μποτίλια στο πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο πέλαγος 14/09/2009 17:37:52

  "Αυτό που πρέπει να γίνει θα γίνει, έστω κι αν γίνει κάτι άλλο".
  Βαλεντίν Φαλίν, Πρέσβυς της ΕΣΣΔ στην ΟΔΓ. κατά την δεκαετία του '80.
  Η τράπουλα που έπαιξε η αριστερά ήταν από γεννησιμιού της σημαδεμένη. Παρ' όλα αυτά χιλιάδες άνθρωποι έδωσαν τα ρέστα τους σε αυτό το στημένο παιχνίδι, ακολουθώντας ένα αγνό όραμα. Αυτό το αίμα δεν πάει χαμένο, γιατί πότισε το δέντρο της λευτεριάς και στο μέλλον θα δούμε τους ωραίους καρπούς του.
  Η αριστερά θα νικήσει, έστω κι αν χρειαστεί η δεξιά να κάνει την επανάσταση. (Όχι όμως όπως είπε ο γέρος της εξαπάτησης "λαοκρατία και βασιλεία").
  Τι σημαίνει ο λαός στην εξουσία;
  Σημαίνει ότι αυτός κυριαρχεί στον εγκέφαλο και την καρδιά του. Όταν ανακαλύψει αυτά τα δυο θα γίνουν όλα.
  Είδατε κανένα σοβαρό επαναστάτη που να μην διαθέτει ακαταμάχητη ερωτική φυσιογνωμία; Καρδιά σημαίνει αυταπάρνηση και εγκέφαλος σημαίνει σοφία που τα δίνει όλα χωρίς να προσμονά τίποτε. Γι αυτό οι Ινδοί ερωτεύτηκαν τους Γκουρού, οι Ρώσοι τους Στάρετς, οι παλαιότεροι τους Διδασκάλους και εμείς την επανάσταση.

 4. ΠΑΝΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ avatar
  ΠΑΝΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ 14/09/2009 17:45:18

  ΜΠΡΑΒΟ ΦΑΚΤΟΡΑ ΕΤΣΙ ΣΕ ΘΕΛΩ...ΜΕ ΒΑΡΙΑ ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ΚΑΗΜΟ ΜΕΓΑΛΟ, ΑΛΛΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΨΑΚΗΔΕΣ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΧΕΙ ΑΓΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ "ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ" ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΡΑΤΑΝΕ ΟΡΘΙΑ ..ΑΝ ΕΙΔΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΥΟ ΦΙΛΜ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ ΠΡΟΣΦΑΤΑ Α)ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΤΗΣ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑΣ ΛΙΝΚΟΛΝ ΣΤΟΝ ΙΣΠΑΝΙΚΟ ΕΜΦΥΛΙΟ Β)ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΘΡΥΛΙΚΗΣ IWW ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΔΙΚΗΟ Ο ΦΑΚΤΟΡΑΣ...ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΛΟΙΠΟΝ.

 5. tiramola avatar
  tiramola 14/09/2009 18:09:53

  Το διάβασα 2 φορές suhoi...
  Όπως διαβάζεις από τα σχόλια και τα ποστ που ανεβαίνουν είναι η περίοδος του "συγκεκριμένου"....
  Προσοχή ανθρωπάκια φωνάζει ο ΘΚ , αν μειωθούν τα κέρδη των επιχειρηματιών την έκαναν για το εξωτερικό και θα ανέβει η ανεργία...
  Άρα δύσκολη περίοδος για να γίνει "συγκεκριμένη" πρόταση απο την Αριστερά.
  Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής?Θα φοβηθεί ο κόσμος...
  Μόνο κοινωνικός ακτιβισμός ίσως αλλά και εκεί κολάει..
  Για παράδειγμα , μπορούν 50 χιλιάδες να βάλουν από 200 ευρώ για την δημιουργία μιάς κοινωνικής τράπεζας με μοναδικό κέδρος την διαφορά των επιτοκίων για να πληρώνεται το προσωπικό?
  Άμα το ακούσει αυτό ο Αλμούνια τη βάψαμε θα σου πει ο ΘΚ...
  Καλά είναι τα περί πηλώνων της δημοκρατίας αλλά έξω από τα θεωρητικά η πραγματικότητα της καθημερινότητας είναι πολύ σκληρή.
  Όποιος αντέξει...

  • Μποτίλια στο πέλαγος avatar
   Μποτίλια στο πέλαγος @ tiramola 14/09/2009 18:27:41

   Κανένας δεν πρόκειται να αντέξει εκτός από τους κουίσλιγκς. Ή αλλάζουμε, ή βουλιάζουμε. Τώρα, το πως θα γίνει αυτό, είναι ιστορία ολόκληρη, που βρίσκεται δυστυχώς όχι μόνο εκτός των ορίων προπαγάνδας, αλλά και πέρα από την φαντασία μας.

   • ataktos avatar
    ataktos @ Μποτίλια στο πέλαγος 15/09/2009 09:20:24

    Η παντελή έλλειψη διανόησης και ο αρνητικός ρόλος της ελλαδικής εκκλησιάς στην κρίσιμη περίοδο που περνάμε ,δεν μας ικανοποιεί , εκτός βέβαια τους «έξυπνους» εξουσιαστές όπως το κατάλαβε ο αγαπητός τιραμολα και αυτούς όλους τους τυφλούς που τρέχουν από πίσω του ΓΑΠ. Για να δούμε πόσον καιρό θα χαρούν από την «τυφλή» νίκη .

 6. εναςάσχετος avatar
  εναςάσχετος 14/09/2009 18:21:54

  Όπως λένε... αριστερά ma non troppo!!

 7. donaE avatar
  donaE 14/09/2009 18:32:08

  Αριστερα ειναι αυτη η τι τελος παντων;τελικα μαλλον ειναι σωστο οτι τα φιλοσοφικα προβληματα πηγαζουν απο την εκαστοτε χρηση των λεξεων.

 8. Στέργιος avatar
  Στέργιος 14/09/2009 18:56:58

  Στη συνέντευξη που έδωσε ο Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη ρωτήθηκε από μια δημοσιογράφο το εξής:

  "Έχω ένα φίλο που κάθε φορά που έρχονται εκλογές διαβάζει Αναγνωστάκη για να ντοπαριστεί και να πάει να σας ψηφίσει. Πείτε του γιατί χρειάζεται να πέι να σας ψηφίσει;"

  Και η απάντηση τού Τσίπρα: "Θα μας ψηφίζει μόνο και μόνο επειδή διαβάζει Αναγνωστάκη".

  ΓΙ'ΑΥΤΟ η ανανεωτική Αριστερά μετά βίας πιάνει το 3% κάθε φορά που έχουμε εκλογές. Γιατί είναι ναρκισσευόμενη, γιατί είναι ελιτίστικη, γιατί έχει χρίσει τον εαυτό της κήνσορα της ηθικής και της αισθητικής, γιατί πάσχει από ΑΦΟΡΗΤΟ κόμπλεξ ανωτερότητας.

  • rs avatar
   rs @ Στέργιος 14/09/2009 20:41:05

   ...ηθική και αισθητική... ακαταμάχητες έννοιες.Σε αντιπαραβολή με την σκυλαδικη αισθητική του "ξέρεις ποιός είμαι εγώ ρέ;" και του "δεν δικαιούσθε να ομιλείτε.."
   Όσο για τα ...συμπλέγματα, ψάξε εκεί που υπάρχει έλλειμα!

   • Στέργιος avatar
    Στέργιος @ rs 14/09/2009 23:09:44

    Μα ίσα-ίσα, η ηθική και η αισθητική τού ΣΥΡΙΖΑ/ΣΥΝ δεν διαφέρει από αυτό που περιγράφεις. Το περιτύλιγμα διαφέρει. Αν δεν το κατάλαβες προφανώς δεν κατάλαβες το πνεύμα τού σχολίου μου.

  • Σπύρος avatar
   Σπύρος @ Στέργιος 15/09/2009 00:06:14

   Ισως ήταν μιά απο τίς πιό έξυπνες Απαντήσεις τού Τσίπρα,γιά οποιον ξέρει τί προσέφερε ο Αναγνωστάκης στην Αριστερά τής Θυσίας και τού Ηθους.
   Και η Αισθητική τού Μανώλη Αναγνωστάκη και πολλών άλλων απέχει παρασάγγας απο την Συγχρονη Life-Style αποψη τής Αφασίας.
   Στο ερώτημα εάν ο Τσιπρας συμμετέχει στο Life-Style θα απαντήσω θετικά,εν μέρει.
   Απ΄εκεί και πέρα χιλιες φορές αυτή η ΄ελιτίστικη΄πολιτική παρά τά σκυλάδικα τού Μακαρίτη τού Βαγγέλη τού Γιαννοπουλου και τά γαλαζια τραγουδια τού Ρομπερτ Ουιλλιαμς.

   • Χι avatar
    Χι @ Σπύρος 15/09/2009 00:13:46

    Κι εμείς με γαλλικά και πιάνο μεγαλώσαμε, αλλά χίλιες φορές ο Γιαννόπουλος παρά ο Τσίπρας. Προτιμώ έναν αυθεντικό κάφρο, από έναν δήθεν εκλεπτυσμένο.

  • ambrosiac avatar
   ambrosiac @ Στέργιος 15/09/2009 03:14:02

   Χμμμ... "πολιτικη και λιγο σεξ / μας διαχωριζουν απ' το ΕΞ" :P

 9. karalove avatar
  karalove 14/09/2009 19:19:13

  @ΠΑΝΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ

  Tο μοτο δεν είναι "ΜΕ ΒΑΡΙΑ ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ΚΑΗΜΟ ΜΕΓΑΛΟ" αλλα το "και τι δεν κάνω" (για τον χοντρό)

 10. anagnostis avatar
  anagnostis 14/09/2009 19:24:51

  @karalove

  καλύτερα τον χοντρό παρά τον μπούφο. εσυ πάντως είναι καρα - ερωτευμένος βρε παιδί μου - άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου

 11. velvet avatar
  velvet 14/09/2009 19:48:49

  Αι σιχτίρ. Βαρέθηκα τα ίδια και τα ίδια. Στον συναισθηματισμό μας πατάνε όλα τα ανθρωπάκια της αριστερας για να επιβιωσουν πολιτικα. Κάθε φορά το ίδιο ή παρόμοιο δίλλημα. Ε, όχι ! τέρμα.

  Θα πάω ορειβασία στις 4 Οκτώβρη. Οποιος θελει ας ακολουθησει. Το κερατο μου πια!

 12. Βασίλης avatar
  Βασίλης 14/09/2009 19:53:36

  Αυτή η αριστερά; Ούτε για αστείο, basta , αρκετά...

 13. Hase avatar
  Hase 14/09/2009 19:54:47

  Καλα, μαλλον ξεχναμε πως μας κυβερνα η δεξια τοσα μα τοσα χρονια και μαλλον φταιει η αριστερα γιαυτο. Μα για τοσο βλακες μας περνατε;:
  Αν εχετε να κριτικαρετε κατι τοτε τι δουλεια εχουν οι .. καρεκλες που ειναι αμεσα συνδεδεμενες με φραγκα; Μηπως τα χουφτιαζουν οι αριστεροι καο δεν το ξεραμε; τογραψα και πριν αλλα καποιου δεν του αρεσε και τοσβυσε. Ας κανετε ενα αριστερο κομμα να το δουμε, να το ψηφισουμε, και να το βγαλουμε στη βουλη, να δουμε τι πουλια θα πιασετε.

 14. parsifal avatar
  parsifal 14/09/2009 20:52:26

  Το διαμέρισμα στις Βρυξέλλες για να αποφεύγει τα αεροπορικά ταξείδια ο το "Αλεκάκι" - που φοβόταν το αεροπλάνο - και που αγόρασε το ΚΚΕ σε ποιόν ανήκει τώρα ? Το αναφέρει το πόθεν εσχες του εν λόγω ? Το αφησε στο κόμμα ? Η σαν τους αλλους με τις εταιρείες (π.χ. "ΗΧΟΣ"...) το τερπνόν μετά του ωφελίμου, "διαφωνία" και "ευρωαριστερά" με τα λεφτά των "σταλινικών" !

 15. Takitos avatar
  Takitos 14/09/2009 20:54:46

  Εντάξει, Suhoi... Μας έπεισες... Στις 4 του Οκτώβρη δεν θα ψηφίσουμε αριστερά... Θα πάμε όλοι στο ΠΑΣΟΚ...

 16. Σπατζιώτης avatar
  Σπατζιώτης 14/09/2009 21:59:28

  Διάβασα το άρθρο. Μου άρεσε. Όμως, βρε παιδί μου, πάλι κουβέντες γύρω από ποιος τα πήρε, ποιος τα άρπαξε, ποιος έχει τέτοιο αμάξι, ποιος έχει τέτοιο σπίτι, ποιος πουλήθηκε, ποιος αγοράστηκε… Πάλι κουβέντες που έχουν να κάνουν με τα λεφτά… Λεφτά, λεφτά, λεφτά…
  Εμείς οι αριστεροί (όπως και οι δεξιοί, άλλωστε) έχουμε πλέον καθαρά ‘‘οικονομίστικη’’ σκέψη. Είματσε κάτι ανάμεσα σε φθονερούς Ροβεσπιέρους και καλούς Σαμαρείτες. Το κατ΄εξοχήν πρόβλημά μας είναι το γιατί ο ένας παίρνει τόσα και ο άλλος τόσα. Γι’ αυτό και τα αιτήματά μας, οι διεκδικήσεις μας, οι ‘‘μάχες’’ μας έχουν να κάνουν (κυρίως) με μισθούς, αυξήσεις, επιχορηγήσεις, επιδοτήσεις, φράγκα, μπαγιόκο. Κι αυτό το έχουν πάρει χαμπάρι οι εξουσίες και μας ‘‘παίζουν’’. Γνωρίζω ακόμα και ΕΛΑΣίτες που ψήφισαν Αντρέα επειδή τους έδωσε κάτι φραγκοδίφραγκα σύνταξη αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης. Όχι πως δεν υπάρχει κόσμος με οικονομικά προβλήματα (και μάλιστα σοβαρά), αλλά ‘‘ουκ επ’ άρτω μόνον…’’
  Έχει πάψει πια να με ενδιαφέρει μια τέτοια Αριστερά.
  Αδιαφορώ αν ο ‘‘χ’’ εργαζόμενος πάρει μισθό 5.000 ευρώ, αν πρόκειται μετά να τα φάει στα σκυλάδικα, στα ρουχάδικα, στα επιπλάδικα, στα αυτοκινητάδικα…
  Μια άλλη Αριστερά ονειρεύομαι. Κάποια που θα προτείνει άλλο ‘‘ανθρωπολογικό μοντέλο’’, μεταφέροντας την προβληματική της έξω από αυτό το γήπεδο, όπου το παιχνίδι είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του συστήματος. Όμως αυτό είναι μια άλλη, πολύ μεγάλη συζήτηση…

  ***
  Με ένα κάπως αυθαίρετο άλμα στο παρελθόν, φαντάζομαι την Αριστερά στον καιρό της πολιορκίας του Μεσολογγίου από τους Κιουταχή, Ομέρ Βρυώνη και Ιμπραήμ…
  Τη βλέπω να αναλύει την κατάσταση ΜΟΝΟ με ‘‘ταξικούς’’ και ‘‘οικονομικούς’’ όρους. Να στρέφεται εναντίον και να υπονομεύει τη ‘‘Διευθυντική Επιτροπή’’, επειδή αποτελείται από σχετικά ευκατάστατους προεστούς (Παπαδιαμαντόπουλος, Θέμελης, Καναβός). Να θεωρεί ‘‘διεθνιστικά’’ ότι δεν έχει τι να χωρίσει με τη μεγάλη πλειονοψηφία των Τουρκαλβανών και των Αιγυπτίων από την άλλη πλευρά της ‘‘μάντρας’’, γιατί είναι κι αυτοί ‘‘φτωχολογιά’’ που δεν πρόκειται να κερδίσουν τίποτα (σε άσπρα)από την πτώση ή μη της πόλης. Να ζητάει μείωση των δαπανών για την άμυνα, ώστε να δοθούν περισσότερες ‘‘ρώγες’’ στους κατοίκους, να στηρίζει την άρνηση στράτευσης, να οργανώνει νυχτερινές επιδρομές και να πυρπολεί το κέντρο της πόλης…
  Θα μου πείτε ότι κάνω ‘‘μηχανιστικές μεταφορές’’…
  Είστε σίγουροι;
  Είστε σίγουροι ότι δεν είμαστε ακόμα πολιορκημένοι;
  Και μάλιστα όχι από τους ‘‘Ελεύθερους Πολιορκημένους’’ του. Δ. Σολωμού, αλλά από τους ‘‘Σκλάβους Πολιορκημένους’’ του Κ. Βάρναλη…

 17. Σπύρος avatar
  Σπύρος 15/09/2009 00:15:55

  Οτι πείς Χί.
  Πάρε τόν Μπακαλάκο και τούς λοιπούς ατάλαντους που πούλησαν Λαϊκισμό στην πλάτη τού Κόσμου ,πάρε και τά Σκυλάδικα τού Γιαννοπουλου και πορέψου.
  Λέω να πάω ανάοδα.

 18. dem avatar
  dem 15/09/2009 05:57:13

  Για ολους αυτους τους λογους
  που γραφεις suhoi αυτην την
  φορα, με βαρια καρδια ΔΕΝ θα
  φηψισω αριστερα!

 19. tiramola avatar
  tiramola 15/09/2009 09:35:11

  Άτακτε μην γράφεις για αρνητικό ρόλο της Ελλαδικής εκκλησίας γιατί παραμονεύει ο αστροκαλόγερος...
  Μην βιάζεσαι να χαρακτηρίσεις "τυφλή" τη νίκη Παπανδρέου...
  Απλά μην βιάζεσαι , εδώ θα είμαστε αν έχουμε την υγειά μας να τα ξαναπούμε.
  Έχεις καταλάβει ότι εγώ κολοτούμπες δεν κάνω.

 20. leon avatar
  leon 17/09/2009 11:46:32

  25 χρονια τωρα διαβαζω και ακουω για τα καλα/κακα που εκαναν το Πασοκ και η ΝΔ. Ενιοτε, για να σπασει η μονοτονια, βγαινει και ενα αρθρακι για την αριστερα. Μονο που σε αυτο το αρθρο θα διαβασεις μον γιατι δεν πρεπει να την ψηφισεις. Τα κακα της δηλαδη. Μηπως η Αριστερα δεν απαρτιζεται απο ανθρωπους? Μηπως οι Αριστεροι Ανθρωποι εχουν το αλανθαστο η κομμενα χερια (για να μην μπαινουν στα βαζα)? Για ποιο λογο η κοινωνια μας περιμενει μια αριστερα ασπιλη, λευκη περιστερα, οταν το 80% της ψηφιζει Πασοκ και ΝΔ?
  Η αριστερα αγαπητοι ειναι ιδεολογια. Η ιδεολογια ειναι πολλες φορες ανεφικτο να γινει πραξη. Ενα ομως απο αυτα που πρεσβευει να γινει, ο κοσμος θα ειναι καλυτερος. Την αριστερα δεν την ψηφιζεις για να κυβερνησει. Την αριστερα την ψηφιζεις για Αντιπολιτευση. Αξιωματικη ακομα καλυτερα. Να κραταει τα μποσικα.
  Αλιμονο αν σε νοιαζει τι αυτοκινητο οδηγει το ΠΡΩΗΝ στελεχος της. Γιαυτο πιθανοτατα να ειναι και πρωην.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.