#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
03/04/2011 07:33
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Από τα «δώστα όλα» του Ανδρέα στο «πάρτε τους τα όλα» του ΓιώργουΤώρα τελευταία, όλο και περισσότεροι βάλθηκαν να καταγγέλλουν το... λαϊκισμό!

Το πράγμα θα μπορούσε να είναι πολύ ευοίωνο, αλλά όπως φαίνεται δεν είναι και τόσο «αθώο»...

Γιατί αυτοί που σήμερα στρέφονται κατά του λαϊκισμού, έχουν δύο ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά:

-- Πρώτον, οι ίδιοι έχουν διακριθεί στο σπορ, επί δεκαετίες. Έχουν καταγράψει και παγκόσμια ρεκόρ λαϊκισμού!

-- Δεύτερον, ακόμα λαϊκίζουν. Ασύστολα μάλιστα...

Παλιές καραβάνες της «μικροπολιτικής», αξιοθρήνητοι εκπρόσωποι του πολιτικού συστήματος που τώρα σέρνεται στα ερείπια του και μαζεύει τα κουρέλια του, θυμήθηκαν να ξιφουλκήσουν εναντίον αυτού που με τόση συνέπεια υπηρέτησαν!

Κι εξ αιτίας του οποίου εκείνοι έκαναν αστραφτερές καριέρες και ο τόπος υπέστη τόσα δεινά...

Θα ’λεγε κανείς ότι τουλάχιστον «ξύπνησαν», έστω κι αργά.

Μακάρι να ήταν αυτό. Αλλά δεν είναι...

Δυστυχώς και τώρα είναι το ίδιο άθλιοι λαϊκιστές όπως ήταν πάντα.

Τι είναι λαϊκισμός, λοιπόν;

Πριν απ’ όλα, είναι η δημαγωγία, που ασκείται στο όνομα «του λαού», αλλά υπέρ του συμφέροντος όσων προσπαθούν να τον χειραγωγήσουν.

Δεν είναι οποιαδήποτε δημαγωγία...

Είναι μια τεχνική προπαγάνδας, που βάζει το λαό από τη μια πλευρά, εξαπατώντας τον, και σπιλώνει τους αντιπάλους της ως «εχθρούς του λαού», επιδιώκοντας να τους απομονώσει.

Δεν προτείνει λύσεις – ούτε «εφικτές», ούτε «οραματικές». Κραυγάζει συνθήματα, με πλήρη επίγνωση ότι είναι απατηλά και επικίνδυνα.

-- Το ΠΑΣΟΚ όταν κραύγαζε «λεφτά υπάρχουν», στις παραμονές των εκλογών του 2009 έκανε χονδροειδή λαϊκισμό!

Τότε «εχθρός του λαού», ήταν, υποτίθεται, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, που έπαιρνε μέτρα «λιτότητας», ασύγκριτα πιο... ήπια απ’ αυτά που εφάρμοσε λίγο αργότερα το ίδιο το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση!

-- Το ΠΑΣΟΚ όταν λέει σήμερα ότι η Νέα Δημοκρατία «έκρυβε τα δημοσιονομική στοιχεία» ή έδινε «ψεύτικα στοιχεία», κάνει χυδαίο λαϊκισμό!

Διότι το 2009, όταν χτύπησε η διεθνής κρίση την Ευρώπη, όλες οι κυβερνήσεις της αναθεώρησαν πολλές φορές τα στοιχεία για το έλλειμμά τους.

Η Γερμανία υπολόγιζε στην αρχή έλλειμμα 0,5% και της προέκυψε (μετά από 5 αναθεωρήσεις) έλλειμμα κοντά στο 6%!

Η Γαλλία υπολόγιζε έλλειμμα 1,7% και έκλεισε τελικά με έλλειμμα σχεδόν 8%.

Όλες οι χώρες τότε έχασαν τον έλεγχο, λόγω της πρωτοφανούς διεθνούς κρίσης. Την επόμενη χρονιά, όμως, όλες το... μάζεψαν το μαγαζί τους.

Το ΠΑΣΟΚ, όμως, τα έκανε μούσκεμα το 2010, και μάλιστα σε συνθήκες διεθνούς ανάκαμψης, όχι κρίσης διεθνώς!

Υπέγραψε ένα Μνημόνιο πρωτοφανούς λιτότητας, με περιοριστικά μέτρα πάνω από 9%. Ύστερα πήρε πρόσθετα μέτρα, κι έφτασε την «προσαρμογή» του στο 11%! Όμως τελικά, παρά το κολοσσιαίο αυτό πετσόκομμα, το έλλειμμα, μαζί με τις καθυστερημένες πληρωμές του Δημοσίου, δεν έπεσε από την περασμένη χρονιά!

Ή έπεσε ελάχιστα. Και γι’ αυτό φταίει, τάχα, η... «προηγούμενη κυβέρνηση»!

Το έλλειμμα τώρα μας το φτάνουν στο 10,6% (11% και κάτι το υπολόγιζε αρχικά η Eurostat). Αλλά προσθέστε και τις καθυστερήσεις πληρωμών του Δημοσίου μόνο για το 2010: Ξεπερνάει το 12,3% κατά τους πιο μετριοπαθείς υπολογισμούς (κατά τη Eurostat το σύνολο αγγίζει το 14%! Άλλωστε ο «μνημονιακός» Αλέκος Παπαδόπουλος το υπολόγισε κι αυτός πάνω από 13%...)

Το περσινό έλλειμμα το «έφτασαν στο 15,4%. Αλλά είχαν κάνει και λογιστικές μαϊμουδιές που έφταναν το 3,7%: Μόλις ανέλαβε το ΠΑΣΟΚ, αρχές Οκτωβρίου του 2009, μετέθεσε εισπράξεις του 2009 στο 2010 και πληρωμές του Δημοσίου από το 2010 στο 2009! Τους είπε τότε ο Σαμαράς στο Βουλή. Κάτι πήγαν να ψελλίσουν για απάντηση, αλλά ύστερα το έκαναν γαργάρα...

Άρα το πραγματικό έλλειμμα του 2009, ακόμα και μαζί με τις αναθεωρήσεις που έγιναν αργότερα, αλλά αφού αφαιρεθούν οι λογιστικές μαϊμουδιές, δεν πρέπει να ξεπερνούσε το (15,4-3,7=)11,7%!

Καταλαβαίνει κανείς;Παρέλαβαν έλλειμμα 11,7% με 12% το πολύ, σε συνθήκες διεθνούς κρίσης και αφού ξεζούμισαν την κόσμο κι έσπρωξαν την ελληνική οικονομία σε πρωτοφανή ύφεση, «κατάφεραν» να το φτάσουν στο 13-14% σε συνθήκες μέτριας διεθνούς ανάκαμψης!

Μια με δύο μονάδες του ΑΕΠ μεγαλύτερο έλλειμμα!

Αυτό είναι το «κατόρθωμά» τους...

Τέτοιο «επίτευγμα» δημοσιονομικής πολιτικής, να «σφίξεις τα ζωνάρια» κατά 11% του ΑΕΠ και το έλλειμμα να ανέβει ως ποσοστό του ΑΕΠ είναι παγκόσμιο ρεκόρ αποτυχίας!

-- Το ΠΑΣΟΚ και τα «εξαπτέρυγά» του διακήρυσσαν ότι «δεν υπήρχε άλλη λύση». Αποδείχθηκε ότι η «μοναδική λύση» είναι χειρότερη από το αρχικό πρόβλημα.

Διότι τώρα έχουμε χρέος πολύ μεγαλύτερο από το 2009: Από το 120 στο 145%!

Και θα ανέβει κι άλλο το χρέος με το Μνημόνιο, θα φτάσει στο 160% τουλάχιστον.

-- Έλεγαν τα «εξαπτέρυγα» του Μνημονίου πέρσι ότι όσοι διαφωνούν με την πολιτική της ατέλειωτης συρρίκνωσης και των λουκέτων, «κερδοσκοπούν πάνω στην χρεοκοπία της χώρας». Και σήμερα όλοι ομολογούν ότι το Μνημόνιο δεν βγαίνει, εξ αρχής δεν έβγαινε, και οδηγεί το ίδιο στη χρεοκοπία.

(Το έγραψε προχθές και το περιοδικό Economist, προκαλώντας πανικό στους «μνημονιακούς» πολιτικούς της Ελλάδας)

-- Διακήρυσσαν «εξαπτέρυγα» και κυβέρνηση ότι η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας ήταν «μαγική λύση». Και τώρα σπεύδουν να την αποδεχθούν, με ένα χρόνο καθυστέρηση και στη χειρότερη εκδοχή της: την εκποίηση!

-- Διακήρυσσαν, «εξαπτέρυγα» και κυβέρνηση και πάσης φύσεως «παπαγάλοι» του Μνημονίου, ότι ο μηδενισμός του ελλείμματος – δηλαδή ο ισοσκελισμένος προϋπολογισμός – μέσα σε δύο χρόνια είναι «αδιανόητος»...

Και τώρα υπογράφουν ότι θα βγάλουν όχι απλώς μηδενικά ελλείμματα αλλά πλεονάσματα για είκοσι χρόνια! Γιατί αυτό προβλέπει, μεταξύ άλλων, το «σύμφωνο για το ευρώ» που προσυπέγραψαν προχθές στις Βρυξέλλες.

Κι όχι μόνον αυτά, αλλά έχουν το θράσος να καταδικάζουν ως «λαϊκιστή» όποιον διαφωνεί μαζί τους (κι αποδεικνύεται ότι έχει δίκιο), όποιον προτείνει κάτι διαφορετικό (και αποδεικνύεται επίσης ότι έχει δίκιο), όποιον διαφωνεί με τις προβλέψεις τους (και αποδεικνύεται, για μια ακόμα φορά, ότι έχει δίκιο).Στα 35 χρόνια της μεταπολίτευσης, αν υπήρξε μια φορά που αρχηγός κόμματος εξουσίας άσκησε ΜΗ λαϊκιστική πολιτική, είναι ο Σαμαράς τον τελευταίο χρόνο:

-- Τόλμησε να πει «όχι» (όταν θα ήταν πολύ ευκολότερο να πει «ναι») σε μια αδιέξοδη καταστροφική πολιτική.

--Τόλμησε να προτείνει εναλλακτική λύση και να υποστεί διαστρεβλωτική κριτική (όταν θα ήταν πολύ ευκολότερο απλά να περιμένει να καταρρεύσει το Μνημόνιο).

-- Τόλμησε να αναζητήσει συμμάχους στην Ευρώπη για μια διαφορετική πολιτική (όταν θα ήταν ευκολότερο να καθίσει σιωπηλός και να περιμένει να βουλιάξουν οι επίδοξοι «σωτήρες»).

Έκανε τα δύσκολα και παρ’ όλα αυτά κατάφερε να μείνει όρθιος.

Δεν έχει ανάγκη να λαϊκίζει! Γιατί εκφράζει τα αληθινά συμφέροντα του λαού.

Δεν έχει ανάγκη να λέει ψέματα. Γιατί επιβεβαιώνουν τη «δύσκολη» πολιτική του τα ίδια τα γεγονότα.

Δεν φοβάται την «απομόνωση» που απεργάζονται οι αντίπαλοί του. Γιατί  μόνοι τους απομονώνονται από το λαό με τα φαιδρά καμώματά τους.

Και δεν έχει ανάγκη να προσφεύγει σε «επικοινωνιακά τεχνάσματα» για να κερδίσει το λαό. Διότι του τον... «χαρίζουν» οι αντίπαλοί του με τον αυτοδιασυρμό τους.

Σίγουρα έχει δρόμο ακόμα μπροστά του για να επιτύχει και πολλά εμπόδια να ξεπεράσει για να δικαιώσει τις προσδοκίες που επενδύονται στο πρόσωπό του...

Πρέπει να αντισταθεί στον πειρασμό του «ώριμου φρούτου»! Αυτό το ξέρει ο ίδιος καλά, αλλά οι πειρασμοί είναι πάντα οι πειρασμοί, ο «κατηραμένος όφις» πάντα καραδοκεί κι έχει πολλά κεφάλια στην περίπτωσή μας.

Αλλά ο λαϊκισμός έκανε τον κύκλο του. Ξεκίνησε ως νικηφόρα επέλαση ψευδών «εκπροσώπων» του λαού και κατέληξε ως καταρρέουσα προπαγάνδα ενός ετερόκλητου εσμού τυραννίσκων, που προσπαθούν να διασωθούν διαγκωνιζόμενοι σε ανυπόφορη υποκρισία, αλλεπάλληλες κωλοτούμπες, παράτερες συμμαχίες, αντιαισθητικούς θεατρινισμούς και ανυπόφορα ψέματα.

Ο Λαϊκισμός ξέφτισε από ύαινα, σε...λαγό!

Από την τραγωδία στη φαιδρότητα...

 

Και δεν εννοώ μόνο το γνωστό «σούπερ σταρ» των δελτίων των οκτώ, πρώην «ακραίο», πρώην «πατριδοκάπηλο» και νυν «εκλεκτό» των καναλιών και του Τύπο της διαπλοκής...

Ο οποίος από την ώρα που εισέπραξε τον νέο απαξιωτικό χαρακτηρισμό του Σαμαρά στη Βουλή («λαγό του ΠΑΣΟΚ» τον απεκάλεσε!) λούφαξε για την ώρα...

Εννοώ κυρίως κάποιες «σοβαρές στήλες» κάποιων σοβαροφανών εντύπων, που θεωρούν ότι η «αντιμνημονιακή πολιτική» είναι... Λαϊκισμός!

Έφτασαν οι θαυμαστές και άτυποι ατζέντηδες του κ. Λαγού, να μας ψέγουν για... «Λαϊκισμό». Παίξτε παρακάτω, ρε παιδιά...

Ε λοιπόν, υπάρχουν και σοβαρότερα έντυπα, όπως το Economist.

Υπάρχουν και σοβαρότερες στήλες, όπως του Martin Wolf στους Financial Times.

Που το λένε ξεκάθαρα πια: ότι το Μνημόνιο δεν βγαίνει!

Ότι οδηγεί σε χρέος μη βιώσιμο χώρες όπως η Ελλάδα.

Κι ότι ακόμα και μετά τη Συμφωνία των Βρυξελλών (που τόσο πανηγύρισαν οι «σοβαροφανείς» της Ελλάδας) οι ευρωπαϊκές χώρες με πρόβλημα δε σώζονται! Βουλιάζουν ταχύτερα...

 

Τώρα λοιπόν, υπάρχει ένας νέου τύπου Λαϊκισμός:

Από το Λαϊκισμό του «δώστα όλα» (Ανδρέας Παπανδρέου, 1989)

και του «λεφτά υπάρχουν» (Γιώργος Παπανδρέου, 2009),

περάσαμε στο λαϊκισμό του «πάρτε τους τα όλα»

και «θα σας λιώσουμε για το...καλό σας»!

 

Ο Λαϊκισμός είναι κάτι παραπάνω από μια μορφή δημαγωγίας και μια μορφή προπαγάνδας. Είναι μια συνολική πολιτική που:

συγκροτεί το «λαό» (και τον διασπά ταυτόχρονα),

πάνω σε ψεύτικες «αντιθέσεις» (συγκαλύπτοντας τις πραγματικές)

και σφυρηλατεί μια ψευδεπίγραφη «ενότητα του λαού»,

όχι για να χειραφετήσει πολιτικά τις λαϊκές τάξεις,

αλλά για να τις χειραγωγήσει αποτελεσματικά.Παλαιότερα δημιουργούσε ένα πελατειακό κράτος και προσπαθούσε να απομονώσει όσους αντιστέκονταν σε αυτό.

Τώρα διαλύει την κοινωνία και προσπαθεί να απομονώσει όσους αντιστέκονται σε αυτό.

Παλαιότερα υπερασπιζόταν το «έθνος» για ιδιοτελέστατους λόγους. Σήμερα το καταλύει ανοικτά. Μαζί με την εθνική αξιοπρέπεια και την εθνική κυριαρχία που είναι συνταγματικά κατοχυρωμένα θεμέλια της δημοκρατίας, όχι... «λαϊκιστικές κορώνες»)

Παλαιότερα θεωρούσε τους αντιπάλους του «εχθρούς του λαού». Σήμερα πολιτεύεται ως «εχθρός του λαού» και καταγγέλλει όσους αντιστέκονται ως ...«λαϊκιστές»!

Παλαιότερα παρίστανε το στυλοβάτη της Δημοκρατίας (θυμάστε εκείνο το «ΠΑΣΟΚ και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις κατά της επαράτου Δεξιάς;». Σήμερα αμφισβητεί την εθνική λαϊκή ενότητα ως θεμελιώδη προϋπόθεση δημοκρατίας.

Παλαιότερα ήταν πράσινος (όπως η Τζαμαχαρίγια του «αδελφού Καντάφι»). Τώρα είναι φαιοπράσινος! Και εμφανώς ολοκληρωτικής νοοτροπίας.

Παλαιότερα οι «λαϊκιστές» αλυχτούσαν και δάγκωναν σαν τα τσακάλια και σαν τις ύαινες...

Τώρα διαβρώνουν σαν τους κοριούς και σαν τις ψείρες. Χτυπάνε πιο ύπουλα, πιο διαβρωτικά από τα «πλάγια», από «μέσα»...

Γι’ αυτό σήμερα είναι πιο επικίνδυνοι οι νέοι λαϊκιστές απ’ ό,τι ήταν οι παλαιότεροι. Γιατί τα θηρία τα «πιάνει» στο σπαθί μας. Αλλά όχι τις ψείρες και τους κοριούς...

Μόνο που τώρα οι σάρκες μας έχουν σκληρύνει. Και έχουμε πια τα μέσα να τους ...ψεκάσουμε: Με το διαδίκτυο!

Δεν θα διαβρώσουν αυτοί εμάς. Η κρίση διαβρώνει ένα-ένα τα προπύργιά της δύναμής τους (ΜΜΕ, διαπλοκή, τραπεζικό καρτέλ)

Κι ο λαός που αφυπνίζεται, για διάφορους λόγους (όχι πάντα «πολιτικώς ορθούς») κι από διάφορους δρόμους (καμιά φορά αδιέξοδος), διαβρώνει κάθε μέρα την επιρροή τους, την πειστικότητά τους, την απήχησή τους, τα ψέματά τους, τα προσχήματά τους, τα επικοινωνιακά τεχνάσματά τους...

Σήμερα η κρίση και η κοινωνική δυσφορία λειτουργούν ως μια θάλασσα ...εντομοκτόνου, μέσα στην οποία όλοι κολυμπάμε, και η οποία εξοντώνει τα διαβρωτικά ζωύφια. Αν και κινδυνεύει να δηλητηριάσει όλη την κοινωνία.

Γι’ αυτό και πρέπει να τελειώνουμε μαζί τους τα ταχύτερο.

Παλιός και νέος λαϊκισμός θα τελειώσουν...

Το πρόβλημα είναι να μείνουμε εμείς όρθιοι.

Όπλο τους παλιά ήταν οι ψευδαισθήσεις που καλλιεργούσαν.

Σήμερα που ξέφτισαν οι ψευδαισθήσεις, όπλο τους είναι ο φόβος που διαχέουν.

Να θυμάστε όμως, ότι οι ψευδαισθήσεις αντέχουν πολύ, όσο συντηρούνται. Αλλά ο φόβος δεν κρατά πολύ.

Κι όταν οι κοινωνίες ξεπερνούν το φόβο, τότε αληθινά αφυπνίζονται.

Ο φόβος παραλύει τα πάντα, αλλά για λίγο.

Κι όταν ξεπερνάς το φόβο, δεν σε σταματάει τίποτε.

Από τον λαϊκισμό των ψευδαισθήσεων στο λαϊκισμό του Φόβου.

Να το θυμάστε:

Αν αντέξουμε, το επόμενο βήμα είναι η Πολιτική χειραφέτηση και η Ελευθερία.

Να το ξέρουν:

Εμείς θα αντέξουμε...ΝΖ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. spiros avatar
  spiros 03/04/2011 08:00:07

  Εξαιρετικό. Εξαιρετικό. Εξαιρετικό.

 2. trans avatar
  trans 03/04/2011 08:15:55

  Απόλυτα σωστή τοποθέτηση!!

 3. juliet avatar
  juliet 03/04/2011 08:17:21

  Καλή μέρα,συγχαρητήρια,ο βασιλιάς είναι γυμνός και όχι μόνο, άπατρις και δοσίλογος , πρέπει να το διαλαλύσουμε στα πέρατα της δύσμοιρης ΠΑΤΡΙΔΑΣ,πρέπει και το τελευταίο κομματόσκυλο να βάλλει την ΕΛΛΑΔΑ πάνω απο το κόμμα,για να σωθούμε.
  Με την άδειά σου ,Επίκτητος:''Ούτε τη φτώχεια ούτε τη φυλάκιση ούτε την εξορία πρέπει να φοβόμαστε.Μόνο τον φόβο πρέπει να φοβόμαστε''.

  • thanasis avatar
   thanasis @ juliet 03/04/2011 13:29:16

   o βασιλιας παντα ηταν γυμνος απλως οι αυλοκολακες
   παντα καλυπταν την γυμνια του. τωρα και οι αυλοκολακες
   ξαγυμνονονται και δεν μπορουν να κρυψουν την
   γυμνια τους, πως θα καλυψουν την γυμνια του βασιλια

 4. firiki2010.wordpress.com avatar
  firiki2010.wordpress.com 03/04/2011 08:56:53

  Λαικισμός είναι να χαιδεύεις αυτιά. Να είσαι αρεστός αλλά όχι χρήσιμος. Σε βοηθάει να κερδίζεις εκλογές (όσο ο κόσμος "τρώει" παραμύθια) αλλά δεν σ΄ αφήνει να κυβερνήσεις.

  • juliet avatar
   juliet @ firiki2010.wordpress.com 03/04/2011 11:25:59

   Τα μεγαλύτερα ψέματα λέγονται πριν απο τις εκλογές ,κατα τη διάρκεια του πολέμου και μετά το κυνήγι!!!

 5. ΑΓΡΟ avatar
  ΑΓΡΟ 03/04/2011 09:00:58

  Σ'ΑΥΤΗ ΤΗ ΛΑΙΛΑΠΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΒΡΗΚΕ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΑΡΟΣ ΦΩΤΕΙΝΟΣ Η ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ.

  • thanasis avatar
   thanasis @ ΑΓΡΟ 03/04/2011 13:31:07

   η κερατεα ειναι η αρχη της ξεθεμελιωσης του παλαιου
   και η αρχη του καινουργιου

 6. kiki avatar
  kiki 03/04/2011 09:25:44

  Εμεις θα αντεξουμε , γιατι το χρωσταμε στις επομενες γενιες που τους αφαιρεσαμε το δικαιωμα να ονειρευονται να ελπιζουν.
  Πολιτικα ορθο δεν υπαρχει εφευρημα του Σημιτισμου ηταν, της αλλης φαιοπρασινης περιοδου.
  Μην ξεχναμε τα Χρηματιστηρια, τα κερδη, τους αναλυτες στα ΜΜΕ, τα κερδη τα κερδη, το ευκολο κερδος του χρηματιστηριου και τους πηρε ολους η μπαλα.
  Και τωρα σε αυτην την δινη που βρισκομαστε ποιος θα πει στους πολιτες τι ειναι πολιτικα ορθο, ανυπαρκτα πραγματα.Τι ειναι αυτο ? ποιος μπορει να χαρακτηριστει ορθος με τι κριτηρια.
  Ας ακολουθησουμε λοιπον το ενστικτο της εθνικης αυτοσυντηρησης, και ας διορθωσει η ΝΔ ας αναδιαρθρωσει για την ακριβεια τα στελεχη της , το εχουμε πει χιλιαδες φορες, δεν μπορει να βγαινουν οι εκλεκτοι των ΜΜΕ και να λενε αρες μαρες, εντελως διαφορετικες απο τον προεδρο της.
  Οι ιδιοι τον απομονωνουν, οχι οι πολιτες, που προτιμουν μια πιο ριζοσπαστικη γραμμη και πορεια, αν πρεπει να δουλεψει ο προεδρος ας αρχισει απο αυριο πορτα πορτα για να πειστει ο κοσμος οτι προτεινει μια αλλη λυση, - παντα εκτος Μνημονιου.
  εμεις θα αντεξουμε , με συλλογικοτητα, με προσπαθειες να αποτιναξουμε τον δοσιλογικο ζυγο, να καταφερουμε να εκδιωξουμε τους Κουισλινγκ των δανειστων, και να μην εκποιησουμε την χωρα μας.
  Εσεις δυναμωστε την φωνη σας , και ξυπνηστε τους εν δυναμει ψηφοφορους σας που πιστευουν στην θεληση του προεδρου σας για κατι ειλικρινες και διαφορετικο, απαιτηστε την πραγματικη διαφανεια στην πολιτικη ζωη της χωρας γιατι εισαστε και εσεις μεσα στους εμπλεκομενους στις ανομιες και στις λαμογιες, ξεκαθαριστε και παραδωστε τα λαμογια της Ζημενς στην δικαιοσυνη,οχι συναλλαγες , αποδειξτε το.
  Δεν υπαρχει εδω που φτασαμε ωριμο φρουτο, το φρουτο εχει πεσει και σαπισει προ πολλου, ζητηστε αλλαγη, οχι αναθεωρηση συνταγματος, οχι το συνταγμα λαστιχο του Μπενυ, και οχι με Πακη, και μονο που το σκεφτομαι ανατριχιαζω.
  αλλαξτε καντε πιο δυναμικη την παρουσια σας, και αναγκαστε αυτα τα σαπροφυτα της πολιτικης ζωης, να εξαφανιστουν , οι πολιτες δεν ειναι πια κοιμισμενοι ξερουν , αν εσεις εμφανιστητε ειλικρινεις κατανοητοι και απολυτοι , αυτα τα ειδη θα χαθουν μαζι με τους δικους σας που καθημενοι απο στουντιο σε στουντιο τηλεοπτικο , σας υποσκαπτουν .
  εμεις θα βρουμε τον δρομο μας και ειμαστε πολλοι, και κυριως αν θελετε ανακαμψη καθαρο πολιτικο λογο- οχι ορθο- εξω απο το μνημονιο -χτες , οχι αναδιαρθρωση του μνημονιου= καταγγελια του μνημονιου ως επαχθους .

 7. ΠΕΤΡΟΣ Μ. avatar
  ΠΕΤΡΟΣ Μ. 03/04/2011 09:51:13

  Η μετάβαση από τον φόβο στην ''Πολιτική χειραφέτηση και την Ελευθερία''
  επιτυγχάνεται μόνο με ενεργοποίηση του λαϊκού παράγοντα.

  Η ΝΔ πρέπει τώρα να υπερβεί το σύνδρομο του αστικού συντηρητικού κόμματος που απευθύνεται μόνο αφ' υψηλού στην κοινωνία και να κατακτήσει τον (αυτονόητο) τίτλο του λαϊκού κόμματος.

  Εξήντα χρόνια παρέδωσε εύκολα τη λαϊκή πολιτική της ταυτότητα στην Αριστερά και το ΠΑΣΟΚ και εδώ βρίσκεται το γόνιμο έδαφος ανάπτυξης και κυριαρχίας του λαϊκισμού σε βάρος της πραγματικής πολιτικής.

  Ο Αντώνης ο Σαμαράς οφείλει μετά το Ζάππειο ΙΙ να παρουσιάσει απευθείας στον Λαό την σύγχρονη πρόταση για τον Ελληνισμό.

  Κεντρική λοιπόν ομιλία στο Σύνταγμα και κάλεσμα συστράτευσης απευθείας στο Λαό.
  Ο Αντώνης Σαμαράς κινηματικά αναδείχθηκε και κινηματικά μόνο μπορεί να δικαιωθεί.

  -Έτσι θα εκφράσει την αναγκαία όσο ποτέ εθνική λαϊκή ενότητα ως θεμελιώδη συνθήκη επιβίωσης του Ελληνισμού.
  -Έτσι θα μετατρέψει τον φόβο σε Πολιτική χειραφέτηση και αίτημα Ελευθερίας

  • tsofa avatar
   tsofa @ ΠΕΤΡΟΣ Μ. 03/04/2011 16:18:43

   +100000000000

 8. Aggelos avatar
  Aggelos 03/04/2011 09:52:07

  καλα ειδατε τωρα το πρωινο της ΝΕΤ το σπληλιοπουλο και τη μιχελιδακη?
  τους σιχαθηκα!

  εφεραν στην αρχη το μαρκοπουλο και τον εγδαραν μιλαμε,,απιστευτη επιθεση..

  και μετα εφεραν τον τουρισμου του πασοκ και επειδη εδειξαν εικονες απο τις κλεψιες πανω στους τουριστες στο Κεντρο,,ο υπουργος τους εβαλε και χερι!
  και ζητησαν σχεδον συγνωμη!


  ποσο ξεφτιλας μπορει να ειναι καποιος?

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ Aggelos 03/04/2011 13:28:07

   Τους είδα κι εγώ, ήταν πραγματικά εμετικοί αμφότεροι. Όμως δεν είπες ότι ο Μαρκόπουλος στάθηκε πραγματικά στο ύψος του, απάντησε σε όλα και τους ανάγκασε να τον αποχαιρετίσουν άρον-άρον, μη βρίσκοντας τρόπο να τον αποστομώσουν.

   Αυτό το λίγο που είδα με οδηγεί στο να εκφράσω ακόμη μια φορά την ένστασή μου σε όσους γκρινιάζουν διαρκώς για τα κοινοβουλευτικά στελέχη (εκλεγμένα από εμάς, ας μην ξεχνούμε...) : θεωρώ ότι δικαιώνεται απολύτως η επιλογή του Α.Σ. να δώσει σε όλους φωνή και αρμοδιότητες, δεδομένου ότι μόνο μέσα από τη δράση τους μπορεί κανείς να κρίνει κατά πόσον πρέπει να συνεχίσουν να εκφράζουν το κόμμα, αλλά και τον κόσμο, ο οποίος θα ξανακληθεί για να ψηφίσει. Ας μην φοβώμαστε τα λάθη, τέτοια μπορεί να γίνονται, αλλά η απραξία είναι ο πραγματικός εχθρός, και για μένα το μόνο κριτήριο επιλογής.

 9. βουλα ελευθεριαδου avatar
  βουλα ελευθεριαδου 03/04/2011 10:06:22

  εχεις δικαιο
  μας ειχαν παραλυσει και μουδιασει απο την προπαγανδα του φοβου
  αρχισαμε ομως ολοι να καταλαβαινουμε πως η λυση ειναι χειροτερη απο το προβλημα
  καποιοι πιστευαν μαλιστα, χθες το ακουσα και αυτο, πως ΓΑΠ θα ξεγελασει τους κουτοφραγκους και θα μας κανει παλι πλουσιους, αλλα ακομα και αυτων οι προβλεψεις επεσαν εξω.
  τωρα που εφυγε ο μανδυας των ψεμματων , κανεις δε μπορει να σωσει το παιχνδι
  η ΝΔ πρεπει και μπορει να παρει το παιχνιδι δυναμικα στα χερια της, οχι παθητικα, καποτε πρεπει να ξεφυγουμε απο τα συνδρομα που μας διακατεχουν
  η χωρα δεν εχει αλλα περιθωρια,
  εξαλλου πλεον
  ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΤΙΠΟΤΑ, ΔΕΝ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ

  • kiki avatar
   kiki @ βουλα ελευθεριαδου 03/04/2011 10:13:05

   @ βουλα,
   δεν εχουμε να χασουμε τιποτα ,
   παρα μονο τις αλυσιδες μας.

 10. pikras57 avatar
  pikras57 03/04/2011 10:31:24

  καλή τοποθέτηση! συγχαρητήρια!

 11. anonymous avatar
  anonymous 03/04/2011 10:49:19

  Το ερώτημα είναι μάλλον πόσο δημοσιογράφος είσαι ρε?

 12. παρατηρητής avatar
  παρατηρητής 03/04/2011 11:13:57

  ΝΖ είσαι μία από τις λίγες οάσεις στην έρημο της παραπληροφόρησης και λες τα πράγματα με το όνομά τους. Από την ψευδαίσθηση στο φόβο, από την υποσχολογία στην τρομοκρατία : αυτοί έχουν πρότυπό τους τη κοινωνία παρωδία που έβλεπε να έρχεται ο Όργουελ ήδη από το 1948 γράφοντας το 1984. Και μπορεί να εμνεύστηκε τον τύραννο με το μουστάκι από τον Ιωσήφ Στάλιν, αλλά και η δική μας εκδοχή με μουστάκι είναι, στο πιο χαζοχαρούμενο αλλά πάντα εξίσου δολοφονικό. Η ηλιθιότητα σκοτώνει. Σκοτώνει κυρίως τις λέξεις με την ανάποδη σημασία των λέξεων που χρησιμοποιεί : μιλούν για σοσιαλισμό και εννούν βαρβαρότητα.

  • drider avatar
   drider @ παρατηρητής 03/04/2011 11:32:42

   Η χρήση της "διπλής γλώσσας" δικαιολογείται από τη δυαδικότητα των διάδοχων καταστάσεων.

   Πριν, δανειζόμασταν από αυτούς που αγοράζαμε. Τώρα, δανειζόμαστε από αυτούς που θα αγοράσουν.

   Για αυτό και η εκποιήση βαφτίζεται αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας...

 13. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 03/04/2011 11:17:20

  Λαϊκιστής δεν είναι ο Σαμαράς, είναι ο Μπάμπης και ο Παπαχελάς!

 14. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 03/04/2011 12:31:14

  Γιατί... Σάμπως ο Μέγας Ανδρέας, δεν μας έβαλε σε βαθιά ύφεση την 10ετία του '80 όταν όλη η Υφήλιος ξεσκίστηκε σε ανάπτυξη;

  Αν δεν υπήρχαν οι Παπανδρέου, οι εχθροί της χώρας μας θα τους είχαν εφεύρει.

 15. juliet avatar
  juliet 03/04/2011 12:45:12

  ξεχάσαμε τις υποτιμήσεις το ΄81 και '84 ; την ανεργία ;

  • Σταύρος avatar
   Σταύρος @ juliet 03/04/2011 21:00:44

   Το φθινόπωρο του 85.
   Ξεμπάρκαρα ν' ανοίξω μαγαζί και σε τρεις μέρες έγινε υποτίμηση!
   Ανάθεμα και τα ...λοιπά!

   • juliet avatar
    juliet @ Σταύρος 04/04/2011 18:33:38

    έχεις δίκιο ,ήτανε Νοέβρης '85

 16. παρατηρητής avatar
  παρατηρητής 03/04/2011 12:50:47

  Έννοια σου και έχουν απόθεμα σε όλους τους πολιτικούς χώρους - ως και στους εξωθεσμικούς : Αλαβάνους, Κουναλάκηδες, Αβραμοπουλάκηδες, Ανδρουλάκηδες, μπαχαλάκηδες, Καραγκιοζάκηδες , ων ουκ έστιν αριθμός ...ωσάν τα κεφάλια της Λερναίας Ύδρας ξεπετιούνται οι λαϊκιστές.

 17. Γιαννης 3 avatar
  Γιαννης 3 03/04/2011 12:53:59

  Πολυ καλο αρθρο,αξιος συνεχιστης της παραταξης μας ο κ.Σαμαρας μακρια απο τον λαικισμο.Απορια ομως ειναι πως ο αρθρογραφος τσουβαλιαζει ολους σαν λαικιστες στην Μεταπολιτευση?Ο ΚΚ ηταν λαικιστης?

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ Γιαννης 3 03/04/2011 13:47:54

   χμμ... σκέψου το μόνος σου λιγάκι αυτό ...

   Κρυφό (και φανερό τώρα τελευταία) καμάρι αυτής της παράταξης είναι πως λέει τα σύκα-σύκα και τη σκάφη σκάφη, χωρίς να καταφεύγει σε ωραιοποιήσεις και ψευτιές για να μη χάσει την κουτάλα. Η υγιέστερη κομματική βάση στον τόπο μας! Δεν διστάζει να εξαποστείλει ηγεσίες, ακόμη και έξαιρετικά αγαπητές, ακόμη και μόνο με υποψία ατασθαλιών ... που δεν χρεώνονται αναγκαστικά στον αρχηγό, αλλά εκείνος φέρει την ευθύνη για όλους ...

   Αυτό ακριβώς αποδεικνύει πόσο άφοβη είναι η λαϊκή βάση της ΝΔ, και πόσο μεγάλη ανταπόκριση θα βρεί εκείνος που θα τολμήσει να εκφράσει πραγματικά τις αξίες της, χωρίς πολιτικάντικους μικροϋπολογισμούς.

 18. man8os avatar
  man8os 03/04/2011 12:55:42

  Πολυ καλο κειμενο, μπραβο.
  Θα αντεξουμε γιατι η θεωρεια του σοκ δεν πιανει στους Ελληνες αποδεδειγμενα.
  Ουτε ο Χιτλερ με την Βερμαχτ, ουτε οι Τουρκοι, οι Βουλγαροι και κανεις αλλος εισβολεας δεν διελυσε το ηθικο μας. Ουτε ο ΓΑΠ θα τα καταφερει.
  Οπως και στο πολυτεχνειο καποιοι γενναοι αντισταθηκαν και αφυπνισαν τον κοσμο, ετσι και το διαδυκτιο σημερα.
  Ο κοσμος ηδη ξυπναει και καταλαβαινει τι συμβαινει. Η θεωρεια του σοκ εχει αποτυχει. Η συντριπτικη πλειοψηφια (70-80%) εχει αηδιασει με το ΠΑΣΟΚ και με οτι αυτο εκπροσωπει. Εχει ερθει η ωρα της αντεπιθεσης.

 19. Orestios avatar
  Orestios 03/04/2011 13:05:33

  NZ σε ευχαριστώ.

 20. antanistimi avatar
  antanistimi 03/04/2011 13:28:09

  Παλια περιμεναμε την Κυριακη-γιορτη.Η Μανα ετοιμαζε,το σπιτι μοσχομυριζε και η χαρα ξεχειλιζε απο παντου.
  Τωρα η Κυριακη ειναι κομπος στο λαιμο,να περιμενεις τη Δευτερα της αγωνιας,
  της ανασφαλειας και της αβεβαιοτητας......
  Μονο και μονο γι αυτο, που μας κλεψανε τις Κυριακες και τη χαρα.
  Μονο και μονο γι αυτο αξιζει να αγωνιστουμε.......μπας και τα φερουμε πισω ξανα....

 21. xmmm avatar
  xmmm 03/04/2011 13:49:03

  http://e-drasis.blogspot.com/2011/03/cc.html?spref=tw


  CC&C, την πληρώνεις κι εσύ!


  50 χιλιαρικακια για λιγοτερο απο ενα μηνα δουλεια. Μπραβο ο Παπακ

  • kiki avatar
   kiki @ xmmm 03/04/2011 14:20:36

   Αυτη η εταιρεια, ειναι του Καταρ ?
   εχει ξαναμπλεξει μαζι μας παλι με υποπτες συναλλαγες, εκτος του οτι ειναι και στην εταιρεια του Αντρικου μπλεγμενη,αυτη με τις πρασινες κορδελες, και ο Παμπουκης μου φαινεται ειναι νομικος τους συμβουλος.

 22. τάσος avatar
  τάσος 03/04/2011 14:05:08

  αυτά όλα που γράφεις αρχηγέ δεν έχουν καμία αξία. σημασία έχει ότι όταν θα έχει περάσει αυτή η κατάσταση θα έχει μείνει για πάντα σταμπαρισμένη η νδ και ο καραμανλής πως έφεραν τη χώρα στα πρόθυρα της χρεωκοπίας. και μέχρι το τέλος της ζωής στη γη με την παρούσα μορφή τα πασόκια θα μας κράζουνε έχοντας απαλλαχτεί από τις ευθύνες τους για το χρέος. γκέγκε μαν; ολ ράιτ.

 23. Apollonios avatar
  Apollonios 03/04/2011 14:07:27

  Άριστο άρθρο, μπράβο!

 24. antanistimi avatar
  antanistimi 03/04/2011 14:25:23

  Iανουαριος 4 1941.
  Γραφει στο ημερολογιο του ο Μεταξας:
  ''Ολα γυριζουν στο κεφαλι μου.Αλλα αταραχος!Απο Αγγλους εγκαταλειψις,απο
  Γερμανους επιθεσις.Ο χειμωνας ειναι απειλητικος.Θαρρος!Θαρρος!Ας πεσουμε
  σαν ανδρες!!''
  Ο γιωργος εχει ημερολογιο και τι γραφει αραγε...τι να γραφει..τι..?

 25. Έρεβος avatar
  Έρεβος 03/04/2011 14:27:18

  Δυστυχώς οι Παπανδρεου μας έφεραν σε κατάσταση ξεπουλήματος.
  Όσο και να μην το θέλουμε θα χρειαστεί τελικά να "αξιοποιήσουμε" δημόσια γη. Στο κάτω-κάτω πώληση δεν σημαίνει αναγκαστικά και ξένη κατοχη ή παραχώρηση εδάφους σε ξένη δύναμη.

  Το ζήτημα είναι το αν διαχειριστούν αυτή την αξιοποίηση πατριώτες ή λαμόγια.

  Είναι θεμιτό ό,τι ενοικιαστεί ή πωληθεί να πωληθεί "πακέτο", όχι σε κομμάτια. Εν ολίγοις π.χ. ας εκποιηθούν οι ένα κάρο νησίδες και βραχονησίδες που είναι ελέυθερες εντός σαρωνικού, αργολικού και γύρω από την αττική θαλασσών.

  Το βασικό είναι όμως να πωληθούν προς αξιοποίηση πακέτο, όλες μαζί σε όποιον ενδιαφέρεται. Π.χ. για όλες τις ελεύθερες νησίδες σε σαρωνικό, αργολικό, μακρόνησο, γυάρο κλπ. μια καλή τιμή είναι 20 δις ευρώ. Σε συνθήκες κρίσης μόνον σε πακέτο κερδίζεις περισσότερα. Εαν πωληθούν τα νησιά ή τα οικόπεδα σε κομμάτια θα σκοτωθούν σε χαμηλές τιμές.

  Για όσους γελάσουν για Μακρόνησο ή Γυάρο ας σκεφθούν π.χ. τι μπορεί να γίνει η Μακρόνησος με μια γέφυρα 3 χλμ με την Αττική. Ή τι πρακτική διαφορά έχει η γεωγραφία της Γυάρου από αυτή της Μυκόνου...

  Για να καταλάβουμε το μέγεθος του χρέους μας, αυτή τη στιγμή θα μπορούσαμε να ξεχρεώσουμε όλο το δάνειο του ΔΝΤ μόνο αν μπορούσαμε να πουλήσουμε μια περιοχή 600 τετραγωνικών χιλιομέτρων στην αττικη (δηλαδή όλη την αθήνα και τα περίχωρα) στις 250.000 ευρώ περίπου το στρέμμα...

  Ό,τι πουλήσουμε πρέπει να πουληθεί σε καλή τιμή. Λαμόγια και πρασινοφρουροί δεν είναι σε θέση να φερουν εις πέρας μια τέτοια, εθνική πλέον, αποστολή.

  • Έρεβος avatar
   Έρεβος @ Έρεβος 03/04/2011 17:38:09

   Είσαι χρεωκοπημένος.

   • τάσος avatar
    τάσος @ Έρεβος 03/04/2011 17:45:06

    τότε ζητάω σεισάχθεια.

    • Έρεβος avatar
     Έρεβος @ τάσος 03/04/2011 17:54:50

     Να'πας να τη ζητήσεις από τα golden boys της wall street που βρήκαν κωτσους τους πολιτικούς μας και μας φέσωσαν μέχρι το λαιμό. Μόνο μην πας τώρα γιατί είναι σε παρτούζα με κάτι μοντέλες στο γιακούζι της έπαυλής τους...

     • τάσος avatar
      τάσος @ Έρεβος 03/04/2011 18:09:28

      δηλαδή επειδή κάποιοι δανείζονταν για να ξεχρεώνουν τόκους και γραμμάτεια θα αφήσω εγώ να μου πάρουν τα νησιά; και συγκεκριμένα θα εκλέξω εσένα που είσαι πατριώτης να μου τα πουλήσεις υπερήφανα; πόσο βλάκας είσαι ρε φίλε;

     • Έρεβος avatar
      Έρεβος @ τάσος 03/04/2011 18:16:06

      Όχι αγαπητέ δανείζονταν για να μένουν στην εξουσία αγοράζαντας την ψήφο σου με το να σου παρέχουν την δυνατότητα να αλλάζεις το VW ή την BMW σου κάθε δύο χρόνια που έβγαινε το καινούργιο μοντέλο, με το να αγοράζεις καινούργιο κινητό κάθε τρίμηνο και με το να πηγαίνεις ταξιδάκια στο εξωτερικό δυό φορές το χρόνο.

      Και στο κάτω-κάτω ηρέμησε. Πώληση δεν σημαίνει ξενη κατοχή, ούτε χάσιμο των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας πάνω σε αυτά τα εδάφη. Πώληση σημαίνει ότι σημαίνει και για σένα αν αγοράσεις ένα οικόπεδο π.χ. στο κορωπί.

     • τάσος avatar
      τάσος @ τάσος 03/04/2011 18:34:26

      καταρχήν τιμή σου που παραμένεις ψύχραιμος και συγνώμη για τη βρισιά. εγώ ένα αμάξι έχω πάρει στη ζωή μου και έχω να πάω διακοπές από το 2007.
      δεν πιστεύω στη συλλογική ευθύνη. άμα θέλουν γη να στείλουν κάνα αεροπλάνο τώρα που είναι στη γειτονιά. άμα ο σαμαράς υπογράψει καμιά τέτοιου τύπου παραχώρηση το βάρος της ξεφτίλας θα είναι πολύ βαρύ και οι νεοδημοκράτες έχουν τραβήξει πολλά τα τελευταία τρία χρόνια για να πάθουν και τέτοιο πράγμα. και κακώς έγινε αναφορά από τη νέα δημοκρατία για αυτό το πράγμα σε πρώτη φάση.

     • τάσος avatar
      τάσος @ τάσος 03/04/2011 18:44:01

      ας πιεστεί. αυτή είναι η δουλειά του, να αντέχει στην πίεση. αν πάμε με τη λογική οι άλλοι έχουν πάντα δίκιο και ό,τι μας πούνε τρέχουμε καήκαμε. να βρούνε τρόπο να αντισταθούν.

 26. antanistimi avatar
  antanistimi 03/04/2011 14:39:30

  Γραφει λοιπον σημερα:
  ''Nα μην ξεχασω να φωναξω την http://ccandc.sitesuite.ws/index.html
  για το προγραμμα αναδιαρθρωσης της τραπεζαριας και του bedroom
  oh my gοd τι ωραια λινα,μεταξωτα,υφασματα απαλα.........

 27. δρόμος avatar
  δρόμος 03/04/2011 15:10:00

  αυτό θα γίνει μόνο αν ο Σαμαράς δεν υλοποιήσει την υπόσχεσή του να κάνει ως πρωθυπουργός μόνο μία εξεταστική, αυτή για την οικονομία.

 28. ΙΩΝΑΣ avatar
  ΙΩΝΑΣ 03/04/2011 16:04:04

  Αν ο Σαμαρας θελει πραγματικα να βοηθησει την χωρα να αφησει κατα μερος
  τα περι αυτοδυναμιας γιατι αυτοδυναμια δεν βλεπει ουτε στα ονειρα του.
  Να προτεινει απο τωρα προγραμματικες συγκλισεις ολων των Αντιμνημονιακων Δυναμεων (Πατριωτικο ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ,ΣΥΡΙΖΑ ,ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ) στην εξης βαση:

  Εξοδο απο το Μνημονιο και καταγελλια της Δανειακης Συμβασης που συνομολογησε το ΠΑΣΟΚ.
  Αναδιαρθρωση του χρεους στο 50% εξαιρωντας απ΄αυτην τα Ασφαλιστικα Ταμεια της χωρας.
  Μειωση του επιτοκιου δανεισμου στα επιπεδα της Γερμανιας.
  Επιμηκυνση του χρονου αποπληρωμης στα 20 χρονια.
  Κρατικοποιηση των Τραπεζων οπως εκανε η ΙΡΛΑΝΔΙΑ
  Δημοψηφισμα για αμεση αναθεωρηση του Συνταγματος με καταργηση του Νομου περι Ευθυνης Υπουργων και θεσπιση Νεου Νομου για τα πολιτικα προσωπα με αναδρομικη ισχυ απο το 1974.

  Μπορει να δεσμευτει για τα πιο πανω και να θεσει ετσι προ των ευθυνων τους ολες τις Πολιτικες Δυναμεις του τοπου(Βεβαιως πλην του ΓΑΠ και της παρεας του , του Λαγου και της Κορης)
  Τα υπολοιπα που λεγονται περι νεου ξεκινηματος κ.λ.π. τα ακουω βερεσε.

 29. t avatar
  t 03/04/2011 16:11:29

  Ανδρέας: «δώστα όλα»
  Γιώργος: «πάρτα όλα»

 30. Nίκος Θ. avatar
  Nίκος Θ. 03/04/2011 16:51:34

  NZ:
  Θερμά συγχαρητήρια.
  Όλοι μας πρέπει να ξέρομε το ακόλουθο.
  Tο ΠAΣOK διέλυσε την Eλληνική κοινωνία για πολλά πολλά χρόνια, την αποσάρθρωσε, την αλλοίωσε. H θεία τιμωρία έρχεται τώρα. Tο ίδιο ΠAΣOK επιθυμεί να ξαναφτιάξει την Eλληνική κοινωνία. Aληθινό πάρτυ !!! Tο τριτοκοσμικό κόμμα και το ΠAΣOκράτος του πρέπει να εξαφανιστούν.

 31. investment banker avatar
  investment banker 03/04/2011 17:56:33

  Μάγκες όταν η χώρα έχει διαλυθεί και χρωσταμε για τις επόμενες 3-4 γενεές , πρέπει να πουλήσουμε χθές την Μακρόνησο και την Γυάρο, το Ελληνικό και δεν ξέρω εγώ τι άλλο . Επίσης πρέπει να πουλήσουμε όλες τις ΔΕΚΟ και οποιαδήποτε άλλη κρατική εταιρία έχει κάποια αξία. Αλλιώς περήφανοι μου συνέλληνες και κρατικόδιαιτοι υπαλληλίσκοι θα γλείφουμε ξεροκόμματα για καμιά 30 αριά χρονια - θα πέσει κατοχική πείνα δεν έχετε δει τίποτα ακόμα. Βέβαια ο ΓΑΠ, Καραμανλής και Σαμαράς τότε θα είναι σε κανένα Παρίσι ή Λονδίνο συμπάσχοντας μαζί με τον Ελληνικό λαό .

  • τάσος avatar
   τάσος @ investment banker 03/04/2011 19:16:52

   άμα μπορέσεις και πουλήσεις τη γυάρο και τη μακρόνησο, το ελληνικό στο χαλαλίζω.

  • Σταύρος avatar
   Σταύρος @ investment banker 03/04/2011 21:04:39

   Πες μου σε ποιά Τράπεζα εργάζεσαι για να αλλάζω πεζοδρόμιο όταν περνώ από εκεί!

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Σταύρος 03/04/2011 23:11:36

    Μη δίνεις αξία στα κτήνη του νεοφιλελευθερισμού.

    • τάσος avatar
     τάσος @ Αυριανιστής 03/04/2011 23:40:06

     σιγά ρε το κτήνος του φιλελευθερισμού. το πολύ κάνας φοιτητάριος δαπίτης με το μοχίτο στο χέρι. από κάνα πάρτυ θα βγήκε το παιδί. άκου θα πουλήσει τη γυάρο και τη μακρόνησο.

 32. Έρεβος avatar
  Έρεβος 03/04/2011 18:39:16

  Μακάρι να έρθουν τα πράγματα όπως τα λες, αλλα προσωπικώς πιστεύω ότι σε κάποιο βαθμό δεν θα τη γλυτώσουμε τελικά την "αξιοποίηση", οι πιέσεις θα γίνουν τεράστιες όποιος και να'ναι στην εξουσία.

 33. βαγόνι avatar
  βαγόνι 03/04/2011 19:15:07

  Ω !, ΝΖ, υποκλίνομαι στον αναπεπταμένο
  ιστορικό βολονταρισμό σου!...Δεν είναι λίγο,
  να επιχειρείς την οριστική αποκαθήλωση και
  το..."λικβιντάρισμα" μιάς μοιραίας οικογένειας
  απο τας ιστορικάς δέλτους, με ένα αρχετυπικό
  και εκτενές θερβαντικό κείμενο!
  Ο...ελκυστής σου αγγίζει τα... βιοφαντικά όρια!
  'Οθεν, σύντροφε: "στον επόμενο τόνο θα μετράω
  μαζί σου το χρόνο",που λέει και το παλιό ασματάκι!

 34. Ήφαιστος avatar
  Ήφαιστος 03/04/2011 21:46:53

  +1000

 35. thanos avatar
  thanos 04/04/2011 00:05:27

  Όχι μόνο λαϊκιστές είναι το ΠΑΣΟΚ και οι σπόνσορές του, αλλά επικίνδυνοι.
  Η κρίση δανεισμού ήταν ΤΕΧΝΗΤΗ για να προσφύγουμε στο ΔΝΤ. Όλα τα άλλα είναι λόγια για να περνά η ώρα.

 36. Samarikia avatar
  Samarikia 04/04/2011 01:03:31

  Δεν θα μπορούσε να αποτυπωθεί καλύτερα η νέα Ελληνική πραγματικότητα....φαιδρή,ποταπή,δυσοίωνη και ζοφερή.....Εξαιρετικό άρθρο με ιστορικές και διαχρονικές προθέσεις..

 37. dimos avatar
  dimos 04/04/2011 08:53:46

  κύριε Αυριανιστή ευχαριστώ για την τιμή μου κάνατε να με αποκαλέσετε κτήνος του νεοφιλελευθερισμού. Καλύτερα έτσι παρά σφουγγοκολάριος των πολιτικών ηγεσιών, διεφθαρμένων βουλευτών, και ψευτο αριστεροαπατεώνων συνδικαλιστών που διέλυσαν τη χώρα .

 38. Λιζα Αλεξίου avatar
  Λιζα Αλεξίου 04/04/2011 13:56:44

  Ενάμισυ χρόνο λέμε οτι δεν έχουμε άλλα περιθώρια,κι όμως το πασόκ είναι εδώ,σε ενάμισυ χρόνο κομματιάστηκε απάνθρωπα η Ελληνική κοινωνία, κι όμως το πασόκ κυβερνά, ετοιμάζεται το ξεπούλημα της Ελλάδας και το πασόκ ζεί και βασιλεύει,τί πρέπει ακόμη να γίνει για να ξεπουμπιστούν οι άθλιοι υποκριτές,πόσο πιά θα τους ανεχόμαστε;

 39. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 05/04/2011 01:13:06

  Ο ΝΖ εκφράζει εύστοχα την συλλογική αφύπνιση που έχουμε ανάγκη ως χώρα για την εθνική μας εξυγίανση απέναντι στα καταρρέοντα φέουδα του λαϊκισμού της εξουσίας, των εργολάβων, των ΜΜΕ και των ξένων κερδοσκόπων που είδαν ψαχνό και βάλθηκαν να μας πείσουν μέσω της αντιπροσωπείας τους στην Ελλάδα (της κυβέρνησης Παπανδρέου) ότι αν ξεπουληθούμε σ' αυτούς θα σωθούμε

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.