#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
04/06/2010 07:56
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απο τις 620 συναντήσεις του Χριστοφοράκου οι 356 έγιναν με την οικογένεια Μητσοτάκη


Απο την χθεσινή συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής:ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Και υπάρχει μία συζήτηση για το αν εξοφλήθηκαν τα τιμολόγια. Θυμάστε που αναφέρομαι, κυρία Τσακάλου; Σχετικά με το αν εξοφλήθηκαν τα τιμολόγια και από ποιόν εξοφλήθηκαν λέτε «δεν είμαι σε θέση να το γνωρίζω».  Στο όγδοο ερώτημά σας, δηλαδή αυτό που διάβασα προηγουμένως, τα δύο αυτά τιμολόγια αφορούν τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό εκλογικού κέντρου της κυρίας Θεοδώρας Μπακογιάννη επί της οδού Πλουτάρχου 18 και Καρνεάδου, «σχετικά με το εάν εξοφλήθηκαν τα τιμολόγια και από ποιόν εξοφλήθηκαν δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω».

Εσείς, κύριε Fischer, γνωρίζετε γι’ αυτήν τη χορηγία; Προφανώς είναι προεκλογική, γιατί ήταν στις 27/7/2007 και στις 11/9/2007 είχαμε εκλογές. Για την κυρία Μπακογιάννη Θεοδώρα. Αυτό το υπογράψατε προφανώς, κύριε Fischer. Είναι προφανώς στην περίοδο που εσείς είχατε την ευθύνη. Το υπογράψατε; Δεν το υπογράψατε; Δεν είναι μεγάλο το ποσό, αλλά αφορά Υπουργό.

ΜΑΡΤΥΣ (Rudolf Fischer): Ζητώ συγνώμη που επαναλαμβάνομαι, αλλά πραγματικά δεν το θυμάμαι, όπως είπα. Ας τα δούμε αυτά εν συνόλω.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Η κυρία Μπακογιάννη είναι κεντρικό πολιτικό πρόσωπο. Την γνωρίζετε την κυρία Μπακογιάννη;

ΜΑΡΤΥΣ (Rudolf Fischer): Την γνωρίζω εξ όψεως.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Δεν έχετε συναντηθεί ποτέ με την κυρία Μπακογιάννη;

ΜΑΡΤΥΣ (Rudolf Fischer): Ποτέ…

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Δεν θυμάστε εάν υπογράψατε μία χορηγία, ή δεν πέρασε από την υπογραφή σας;

ΜΑΡΤΥΣ (Rudolf Fischer): Δεν θυμάμαι να έχω υπογράψει κάτι που να έγραφε «δωρεά για την Ντόρα Μπακογιάννη».

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Δεν γράφει «κυρία Μπακογιάννη», αφορά τον κ. Δραγουμάνο για λογαριασμό της κυρίας Μπακογιάννη.

ΜΑΡΤΥΣ (Rudolf Fischer): Δεν γνωρίζω ποιος εργάστηκε για την κυρία Μπακογιάννη.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Κυρία Τσακάλου, θυμάστε εσείς την περίπτωση; Είναι στην κατάθεσή σας, η πρώτη, η δεύτερη, το 2008. Θυμάστε πότε είναι;

ΜΑΡΤΥΣ (Αικατερίνη Τσακάλου): Υποβάλουμε συνεχώς τις ίδιες ερωτήσεις. Ό,τι γνωρίζω, το έχω καταθέσει. Πώς να θυμάμαι λεπτομέρειες;

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ: Το ημερολόγιο, όπως ειπώθηκε προηγουμένως, που κατασχέθηκε, ήταν πράγματι πολύ τακτοποιημένο και έδωσε την ευκαιρία να κάνουμε μία επεξεργασία. Τα οκτώ χρόνια που αφορά την καταγραφή που έχει γίνει, καταφέραμε να καταγράψουμε περίπου 620 επαφές και συναντήσεις πολιτικών προσώπων και μελών των οικογενειών τους.

Ένα στατιστικό θα πω και μετά θα μιλήσω συγκεκριμένα: Από τις 620 συναντήσεις το 60%, δηλαδή οι 356, αφορούν μέλη της οικογένειας του κ. Μητσοτάκη. Φαίνεται δηλαδή μία προνομιακή σχέση της εταιρείας SIEMENS Ελλάς, ή του Διευθύνοντος Συμβούλου, ή εν πάση περιπτώσει των διευθυντικών και ηγετικών στελεχών με την οικογένεια Μητσοτάκη σε κοινωνικό ή άλλο επίπεδο, που όμως εκφράζεται σε συγκεκριμένες συναντήσεις και επαφές από το 1999 μέχρι το 2007.

Συγκεκριμένα: Ο κ. Κώστας Μητσοτάκης έχει 23 συναντήσεις και 98 επαφές, σύνολο 121. Ο κ. Κυριάκος έχει 30 συναντήσεις, 60 επαφές, σύνολο 90. Η κυρία Μαρέβα Γκαμπόφκι, η κυρία του Κυριάκου Μητσοτάκη, είχε λιγότερες συναντήσεις, 2, αλλά τηλεφωνικές επαφές 30. Η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη είναι δεύτερη μετά τον κ. Κώστα Μητσοτάκη με 30 συναντήσεις, 72 επαφές, σύνολο 102. Η κυρία Κατερίνα Μητσοτάκη είναι με 4 συναντήσεις και 14 επαφές. Η κυρία Αλεξάνδρα Μητσοτάκη έχει μόνο 4 επαφές. Ο κ. Πέτρος Δούκας, της οικογένειας του κ. Έβερτ, έχει 10 συναντήσεις και 45 επαφές και ο κ. Βουλγαράκης έχει 17 συναντήσεις και 30 επαφές, σύνολο 47.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Ο κ. Βουλγαράκης μας είπε ότι δεν είχε συναντήσεις.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ: Είχε συναντήσεις στις 21/5/2004, λίγες ημέρες μετά τις εκλογές. Ήταν Υπουργός Δημόσιας Τάξης. Παιζόταν τότε το C4I, κύριε Πρόεδρε. Στις 1/9/2004, στις 18/10/2004, στις 22/11/2004, στις 21/1/2005, στις 15/4/2005 και η τελευταία συνάντηση είναι στις 13/2/2006, σύνολο 47.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Ερχόταν τόσο συχνά ο κ. Βουλγαράκης; Γιατί μας κατέθεσε εδώ ενόρκως ότι δεν είχε επαφές και δεν γνώριζε τον κ. Χριστοφοράκο. Τι λέτε, κύριε Τσακάλου;

ΜΑΡΤΥΣ (Αικατερίνη Τσακάλου): Ο κ. Βουλγαράκης δεν ερχόταν στην εταιρεία.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Πήγαινε ο κ. Χριστοφοράκος. Αλλά με αυτήν τη συχνότητα;

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ: Οι συναντήσεις που είχαν κλειστεί μέσω του γραφείου, δεν σημαίνει ότι ήταν στην εταιρεία. Μπορεί να ήταν στο Υπουργείο, εκτός…

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Υπήρχαν και εκτός συναντήσεις;

ΜΑΡΤΥΣ (Αικατερίνη Τσακάλου): Στην εταιρεία δεν γίνονταν ποτέ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Το να πάει ο κ. Χριστοφοράκος σε κάποιο Υπουργείο επίσημα, το καταλαβαίνω, αλλά και εκτός…

ΜΑΡΤΥΣ (Αικατερίνη Τσακάλου): Δεν γνωρίζω εκτός εάν βρέθηκαν.

να ολοκληρώσει ο κύριος Κεγκέρογλου.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.

Μιχάλης Λιάπης, μια συχνότητα 35 το σύνολο. Ο κύριος Σουφλιάς έχει τις λιγότερες επαφές, e-mail Ταζαδάκη προς Χριστοφοράκο, θέμα μετρό Θεσσαλονίκης, «ο διαγωνισμός για το μετρό είναι μάλλον χαμένος για την κοινοπραξία μας». «Το θέμα μπορεί να λυθεί πια μόνο με πολιτική παρέμβαση», λέει το e-mail το οποίο είναι σημειωμένο. Ρεγκούζας: Συναντήσεις δεν είχε αλλά είχε επαφές. Από το 2001 είχε ελάχιστες, αλλά από το 2005 και μετά πάρα πολλές.

(Στο σημείο αυτό την Προεδρική Έδρα καταλαμβάνει ο Βουλευτής κύριος ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΗΓΑΣ)

Μέχρι και ο κύριος Ισίδωρος Κούβελας είχε. Ο κύριος Αντώναρος περισσότερο είχε με σχέσεις, ονομαστική εορτή, «ευχαριστώ για το δώρο», τηλεγράφημα για ονομαστικές εορτές και ανταλλαγές ευχών. Θα τα καταθέσω αυτά. Ο κύριος Παπαθανασίου λιγότερες, 27 στο σύνολο και όταν ήταν κυβέρνηση φυσικά. Ο κύριος Μαντέλης… Θα τα καταθέσω όλα, κύριε Πρόεδρε. Έχουμε μία συχνότητα επαφής που είναι πάρα πολύ σημαντική η οποία αν αναχθεί και στο επίπεδο των δημοσίων σχέσεων, θεωρώ ότι έχει άμεση σχέση. Από κει και πέρα δεν είδα να βγαίνει κάτι συγκεκριμένο σε σχέση με τα δώρα δημοσίων σχέσεων. Αυτό είναι κάτι απλό και για κάθε εταιρεία νομίζω ότι είναι ευνόητο και κάτι υπαρκτό, αλλά υπάρχει εδώ μία προσπάθεια να μην απαντηθούν ορισμένα ερωτήματα.


http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=70555

ΣΧΟΛΙΑ

 1. takis avatar
  takis 04/06/2010 08:07:58

  Καλά, άλλη δουλειά δεν έκανε ο Χριστοφοράκος? Που να προλάβει μετά να ασχοληθεί με τους υπόλοιπους...

 2. GreenHorses avatar
  GreenHorses 04/06/2010 08:19:42

  Σε παρακαλώ είναι θέμα αυτό να ασχοληθεί το ALTER και το MEGA; Πρώτο θέμα για 20min ήταν η βοήθεια που ζήτησε ο μπατζανάκης του Σαμαρά και γράφοντας του το τηλέφωνο σου Χριστοφοράκου και στο τέλος έσπασε τα μούτρα σου και έφαγε η πόρτα.

 3. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 04/06/2010 08:20:56

  Μα ήταν μια γνωστή κοινωνική σχέση ρε παιδιά, μια γνωστή κοινωνική σχέση, θα ποινικοποιήσουμε τις κοινωνικές σχέσεις;

  Σίγουρα για τον καιρό θα συζητούσανε, υπάρχει περίπτωση να συζητούσαν για κάτι άλλο;

  Και η συνάντηση Ντόρας-Βάσως Παπανδρέου το Σεπτέμβριο 1997, μετά την οποία ανακοίνωσαν περιχαρείς ότι "θα προωθηθούν οι μεγάλες συμβάσεις στις ΔΕΚΟ", την ξεχνάμε; (Ναυτεμπορική, 19-9-1997).

  Κοινωνικού χαρακτήρα κι αυτή, σίγουρα. Εκεί που συζητούσε για τον καιρό με το Χριστοφοράκο, λέει, δεν πάω και μια βόλτα από το Υπουργείο Ανάπτυξης να δω πώς πάει το μέλλον της χώρας; Τι θα γίνει με τις μεγάλες συμβάσεις προμήθειας;

  Η πατρίδα πάνω απ' όλα, που θα έλεγε κι ο ΓΑΠ.

 4. GreenHorses avatar
  GreenHorses 04/06/2010 08:22:59

  Όσο το θέμα γιαυτό υπήρχε έλλειψη αντιτετανικού ορού στην αγορά.

 5. ΑΝΩΝΥΜΟΣ avatar
  ΑΝΩΝΥΜΟΣ 04/06/2010 08:29:09

  βρωμια ,βρωμια και δυσοσμια παντου!!

 6. GreenHorses avatar
  GreenHorses 04/06/2010 08:35:32

  οχι παντού συγκεκριμένα να με συγχωρείς

 7. Γιαννης 3 avatar
  Γιαννης 3 04/06/2010 09:10:33

  Το θεμα ειναι ποιος ειχε τα περισοτερα ραντεβου?Η εσωστρεφεια που φαινεται(απο πολλα αρθρα στο ANtinews,ισως γινεται σκοπιμα,μακαρι να κανω λαθος) οτι υπαρχει στην ΝΔ εγω καταλαβαινω οτι συντηρητε με καθε κοστος και εχει και συγκεκριμενη κατευθυνση να ενισχυθει το προφιλ του νεου προεδρου κ.Σαμαρα(δεν το εχει αναγκη γιατι ανηκει σε μια μεγαλη παραταξη με ιδεολογια και ιστορια), γι'αυτο και η πρεμουρα να μιλησει ο ΚΚ σε χρονο πολιτικα ακυρο που θα διευκολυνει τις συνθηκες για την πολιτικη καρατομηση του.Πρεπει να προσεξουν καποιοι κυριοι που εκφραζουν αυτες τις αποψεις οτι ο κοσμος της ΝΔ δεν ειναι ουτε οι 370.000 που ψηφισαν Σαμαρα αλλα ουτε οι 300.000 που ψηφισαν Ντορα,οι περισοτεροι ειναι ιδεολογικα ταγμενοι στην παραταξη(γιαυτο και η μεγαλη αποχη απο τα εσωτερικα δρωμενα της παραταξης).Το παραξενο ειναι οτι ενω εχει ξεκινησει ανελεητος πολεμος εναντιον της ΝΔ(απο ΜΜΕ,internet,εξεταστικες και αλλου) η χωρα μας οδευει προς αναδιαπραγματευση χρεους,συνταξεις 45%,μειωσεις μισθων(ιδιωτικος τομεας),απολυσεις, ακριβεια,ανεργεια,απολεση εδαφικων κυριαρχικων δικαιωματων,απωλεια ουσιαστικων πρωτοβουλιων απο την Βουλη(ελεω ΔΝΤ),παραπληροφορηση καθημερινη,δεν κουνιεται φυλλο απο την Α.Α λιγο περιεργο δεν ειναι?
  Ο τοπος αυτος η Ελλαδα υπεστει μια οικονομικη καταστροφη(σε καιρο ειρηνης)- που ομοια της βρισκεις μονο προς την ληξη της επαναστασης του 21(πολεμος),στην Μικρασιατικη εκστρατεια και καταστροφη(πολεμος),στον Β'ΠΠ(πολεμος),στον Εμφυλιο(πολεμος)-απο το Πανελληνιο Σοσιαλιστικο Κινημα με την διασπαθηση του δημοσιου χρηματος να γινεται κανονας και την διαφθορα θεσμος.Το πιο τραγελαφικο απο ολα ειναι οτι και στις 2 μεγαλες διακυβερνησεις του ΠΑΣΟΚ(80ς&90ς-04) οι αρχηγοι τους φερονται(και ειναι) μπλεγμενοι με τα μεγαλυτερα οικονομικα σκανδαλα τις Ελληνικης ιστοριας και η 3η Πασοκικη διακυβερνηση ειρξε και την τελευταια πιστολια(σκοπιμα) στο κορμι της Ελλαδος(ΔΝΤ,Τ+3>Τ+10,Goldman Sachs) αλλα καποιοι πανε να φορτωσουν τις αμαρτιες ολες πανω στην ΝΔ(οπως και το 81 με την Χουντα και τον Εμφυλιο-η επαρατος ΔΕΞΙΑ).
  Κυριοι εχουμε πολεμο αν δεν το εχετε καταλαβει,σταματηστε να γραφετε για Σαμαρικους-Καραμανλικους-Μητσοτακηδες οταν αυτη τη στιγμη παει να στηθει η μεγαλυτερη σκευωρια που εχει γινει και να στιγματιστει η παραταξη δια παντως.
  ΠΟΛΕΜΟς ΜΕΧΡΙ ΕΣΧΑΤΩΝ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ-ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ-ΣΤΙς ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΕΣ-ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ ΕΚΤΟς ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΑΛΛΟς ΠΡΟΓΡΑΜΑΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ(οπως αλλαγη του ονοματος,του εμβληματος,να διωξουμε τα βαριδια για τα οποια δεν υπαρχουν στοιχεια οπως ακουγετε δειλα δειλα)ΤΟΤΕ ΟΜΩς Η ΕΥΘΥΝΗ ΒΑΡΥΝΕΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΥς ΠΟΥ ΤΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΑΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΝ ΑΠΛΟ ΨΗΦΟΦΟΡΟ ΤΗς ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ.

  ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ........
  (απλος ψηφοφορος 3ης γενιας δεξιων που δουλευει στον ιδιωτικο τομεα).

  ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ:ΝΑΤΟ-ΕΟΚ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-ΑΝΑΝ-ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ-ΡΩΣΙΑ-ΚΙΝΑ

  • GreenHorses avatar
   GreenHorses @ Γιαννης 3 04/06/2010 09:14:42

   ΝΔ και Αγία δεν υφίσταται αρκετά τους ανεχθήκαμε

   • Γιαννης 3 avatar
    Γιαννης 3 @ GreenHorses 04/06/2010 09:47:05

    Και υφισταται το ΠΑΣΟΚ της δεκαετιας του 80(σοσιαλιστικη ιδεολογια),το ΠΑΣΟΚ 94-04(Ευρωπαικη-σοσιαλιστρικη ιδεολογια),το ΠΑΣΟΚ 09-...(ΔΝΤ-οικονομικη αφαιμαξη της κοινωνιας και της πατριδας).Εχουν αλλαξει 3 φορες(τα ιδια προσωπα παντα) ιδεολογικους δρομους για να παραμενουν στην εξουσια με τα αποτελεσματα που βλεπουμε και βιωνουμε ολοι μας.....

    ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ......

    ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ:ΝΑΤΟ-ΕΟΚ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-ΑΝΑΝ-ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ-ΡΩΣΙΑ-ΚΙΝΑ

   • Aster avatar
    Aster @ GreenHorses 04/06/2010 10:48:51

    Δέν είμαι Μητσοατακικός αλλά έλεος αντίπαλος μας είναι το ΠΑΣΟΚ όχι το Μητσοτακέικο.
    Αρκετά με την εμφύλια εσωστρέφεια που μας έφτασε στο 15%

   • ΒΡΑΧΟΣ avatar
    ΒΡΑΧΟΣ @ GreenHorses 04/06/2010 10:56:04

    Προς Αster: Να "παραδοθούν" και να ησυχάσουμε και εμείς και αυτοί.
    Απόσυρση ΤΩΡΑ!

   • Aster avatar
    Aster @ GreenHorses 04/06/2010 11:01:25

    Προς ΒΡΑΧΟΣ: Ακόμα δέν έχετε καταλάβει οτι με την τακτική σας βουλιάζετε συνέχεια το κόμμα της ΝΔ;
    Θα φορτωθείτε τον Γιωργάκη 3 τεραετίες με αυτά που κάνετε καταλάβετε το, εκτός άν σας αρέσει.

   • ΒΡΑΧΟΣ avatar
    ΒΡΑΧΟΣ @ GreenHorses 04/06/2010 11:08:47

    Πετώντας δοσίλογους από το καράβι, εκείνο βουλιάζει;

   • Aster avatar
    Aster @ GreenHorses 04/06/2010 11:12:29

    Νά που τους πετάξατε αλλά παραύτα βούλιαξε χειρότερα.

   • ΒΡΑΧΟΣ avatar
    ΒΡΑΧΟΣ @ GreenHorses 04/06/2010 11:13:23

    Μην παίρνεις όρκο...

   • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
    ΣΟΝ ΠΕΝ @ GreenHorses 04/06/2010 11:26:30

    aster

    Κι ύστερα λες ότι δεν είσαι Μητσοτακικός.

   • Aster avatar
    Aster @ GreenHorses 04/06/2010 11:29:42

    Εγώ θέλω την ενότητα όπως γίνεται στο ΠΑΣΟΚ ανάμεσα σε Παπανδρεικούς - Βενιζελικούς, δέν με ενδιαφέρει ποιός είναι αρχηγός αλλά βλέπω οτι εσείς το παρατραβάτε επικίνδυνα.
    Στις εκλογές εγώ πάλι Νέα Δημοκρατία με Σαμαρά θα ψηφίσω γιατί θεωρώ πρώτη ανάγκη για τον τόπο να πέσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αλλά πολύ φοβάμαι οτι άλλοι δέν θα το κάνουν.

   • ΒΡΑΧΟΣ avatar
    ΒΡΑΧΟΣ @ GreenHorses 04/06/2010 11:38:08

    Να μου επιτρέψεις να αμφιβάλλω για την "ομόνοια" μέσα στο ΘΑΣΟΚ.
    Για την ώρα τους ενώνει η προσμονή της μάσας...
    Όταν όμως θα έρθει η ώρα του λογαριασμού, θα διαλυθούν στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα.

   • GreenHorses avatar
    GreenHorses @ GreenHorses 04/06/2010 11:57:35

    Aste 15% που δεν ισχύει είναι γκαλοπομαγειρέματα δεν μας έφτασε η Ντόρα έλεος.

    Αλλά επειδή σε βλέπω ότι ψήνεσαι μπορείς να πας να ψηφίσεις το νέο κόμμα της.

   • Orestios avatar
    Orestios @ GreenHorses 04/06/2010 12:31:58

    Aste
    φαίνεται ότι σε πήρε ο πόνος. χο! χο!
    Τα δάκρυα φρόντισε να είναι κροκοδείλια.

  • Factorx avatar
   Factorx @ Γιαννης 3 04/06/2010 10:26:07

   Αγαπητέ "Γιάννη 3" μας λες τα ίδια με διαφορετικά λόγια καθε φορά. Δεν κουράστηκες;

   • GreenHorses avatar
    GreenHorses @ Factorx 04/06/2010 10:32:10

    Θα είναι κανένα ορφανό της Ντόρας ή οπαδός της χέρι χέρι συγκυβέρνησης.

 8. socrates avatar
  socrates 04/06/2010 10:09:14

  Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να εμπλακεί η Νέα Δημοκρατία στα πάρε-δώσε της Αγίας Οικογένειας με τη Ζίμενς (άν υπήρξαν).
  Η Νέα Δημοκρατία έχει μπροστά της ένα Συνέδριο που θα καθορίσει το μέλλον της και το μέλλον του Ελληνικού λαού.
  Νομίζω ότι η πολλή ομφαλοσκόπηση κάνει κακό.
  Ο πολύς κόσμος κοιτάει πολύ περισσότερο το μέλλον παρά το παρελθόν.
  Στο παρελθόν δίνουν περισσότερη έμφαση οι φανατικοί.
  Αυτών όμως η πορεία είναι προαποφασισμένη, άρα δεν έχει πραγματική μεγάλη σημασία.

 9. anonymous avatar
  anonymous 04/06/2010 10:22:14

  H Ναυτεμπορική τι σχεσεις εχσει με την Αγια Οικογενεια; Ευλαβικές; Δείτε το "ρεπορταζ" για το ιδιο θεμα:
  http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1825750;

 10. Ο ΑΝΩΝΥΜΟΣ avatar
  Ο ΑΝΩΝΥΜΟΣ 04/06/2010 11:04:13

  Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΗ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ ΧΑΧΑΧΑΧΑ ΠΟΥΛΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΤΗΣ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΙΕΜΕΝΣ. ΕΧΙΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΠΑΡΤΟ ΑΠΟΦΑΣΗ.

 11. Aster avatar
  Aster 04/06/2010 11:10:27

  Δηλαδή ο Μητσοτάκης φταίει με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας το 90 - 93 για όλα τα δεινά που περνάει η χώρα σήμερα και την καταστροφή της οικονομίας της.
  Ο Ανδρέας Παπανδρέου ολόκληρη την δεκαετία του 80 και το 93 - 96 που επανήλθε με την Μιμή μαζί έλεω Σαμαρά δέν φταίει σε τίποτα ...
  Ας πρόσεχε ο Σαμαράς ήταν ότι καλύτερο είχε το κόμμα αλλά με αυτό που έκανε το 1993 ΝΑ τα αποτελέσματα, έγινε αρχηγός και ο κόσμος του κόμματος του γύρισε την πλάτη.

  • GreenHorses avatar
   GreenHorses @ Aster 04/06/2010 12:01:16

   Ok το καταλάβαμε Αγιά Οικογενεια εις τους αιώνες των αιώνων αμήν.

   Ρε μέχρι και το ξεπούλημα της Μακεδονίας αποδέχεσαι για το Μητσοτακέικο. Όσο για την Μιμή καλός ηταν και ο δράκουλας στην διακυβέρνηση του, άντε μην αρχίσω και δεν ξέρεις που να πας να κρυφτείς.

  • Aster avatar
   Aster @ Aster 04/06/2010 12:10:38

   Αφού επιβραβεύεις την επαναφορά του Ανδρέα Παπανδρέου το 1993 τα υπόλοιπα περιτεύουν, δέν σου έφτανε ολόκληρη η δεκαετία του '80 με την Μάργκαρετ ήθελες να τον δείς και πρωθυπουργό με την Μομή.
   Σου έγινε το χατίρι.

 12. Factorx avatar
  Factorx 04/06/2010 11:24:07

  Για απόπειρα συμψηφισμού στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής και κυρίως αποπροσανατολισμού από τα πραγματικά ευρήματα για τη διαδρομή του «μαύρου» πολιτικού χρήματος προς πρόσωπα και κόμματα, έκανε λόγο η ανεξάρτητη βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη.


  «Επειδή μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής επιδίδονται και επενδύουν στη στατιστική επεξεργασία της δημόσιας κοινωνικής μου σχέσης και αντιλαμβανόμενη τους συνειρμούς που αυτή δημιουργεί στην κοινή γνώμη, έχω να δηλώσω τα εξής: Είναι σαφές ότι επιχειρείται μια προσπάθεια συμψηφισμού και κυρίως αποπροσανατολισμού από τα πραγματικά ευρήματα, προκειμένου να μην απαντηθεί το ερώτημα, ποιοί πήραν τα λεφτά, πού πήγαν οι μίζες, ποιά είναι η διαδρομή του μαύρου πολιτικού χρήματος προς πρόσωπα και κόμματα από τις προγραμματικές συμβάσεις και τις προμήθειες του ΟΤΕ [OTEr.AT] και των άλλων δημόσιων φορέων», δήλωσε η κ. Μπακογιάννη και τόνισε:

  «Αυτή την αλήθεια οφείλει η Εξεταστική Επιτροπή να βρει και να καταθέσει στον ελληνικό λαό».

  • ΒΡΑΧΟΣ avatar
   ΒΡΑΧΟΣ @ Factorx 04/06/2010 11:29:34

   Αθώα, αθώα , αμάρτησα για το παιδί μου και τ'αδέρφια μου...

   • GreenHorses avatar
    GreenHorses @ ΒΡΑΧΟΣ 04/06/2010 12:02:13

    φέρτε τους αντιτετανικούς

   • ΒΡΑΧΟΣ avatar
    ΒΡΑΧΟΣ @ ΒΡΑΧΟΣ 04/06/2010 13:10:47

    Αμάρτησε ΚΑΙ μολύνθηκε κιόλας;;;
    Χα, χα , χα...
    Καλός.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Factorx 04/06/2010 14:16:39

   Θοδωρούλα, σε αυτό το πλαίσιο ήταν που "δεν τηλεφώνησες στον Δένδια", ε; Για τον Καραβέλα λέω βρε κουτό! Τότε που είπες να στείλεις τηλεγράφημα στο παραδιπλανό Υπουργείο για να μη φανεί ότι πας να στριμώξεις το... ΠΑΣΟΚ!

   Να σου το θυμίσουμε λίγο περισσότερο;

   http://www.antinews.gr/?p=18868

 13. Μisha avatar
  Μisha 04/06/2010 11:30:01

  Aυτοί είναι που μας υποδεικνύουν με επιμονή τον «σωτήριο μονόδρομο» τού ΔΝΤ.
  Καλοζωισμένοι, με 40 σπίτια κι άλλες τόσες οφ σορ ο καθένας αποφασίζουν πως ο εργαζόμενος με 40 χρόνια δουλειά θα παίρνει σύνταξη 450 ευρώ.
  Τσεκούρι και φωτιά!
  Αν βλέπαμε και τις σελίδες του ημερολογίου όπως κάνατε με τη Τζαβέλα, θα είχε πιο πολύ πλάκα.

 14. Orestios avatar
  Orestios 04/06/2010 11:33:14

  Και όπως είχε πεί η Ντόρα σε μία συνέντευξη της: "Μητσοτάκη, εσύ φταίς!"

  Μηπως είχαν συναντήσεις "κοινωνικού περιεχομένου"?
  χο! χο!

 15. mara avatar
  mara 04/06/2010 11:52:36

  Όποια πέτρα και αν σηκώσεις, από κάτω θα τους βρείς... είναι το ίδιο το παρακράτος.
  Ελέγχουν τα πάντα...Κανονική μαφία...

 16. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 04/06/2010 14:18:13

  Πάντως, Φάκτορα, βλέπω το Μητσοτακαίικο νιώθε μια ανεξήγητη αυτοπεποίθηση στο θέμα της Siemens. Μόνον το δείχνουν ή το πιστεύουν κιόλας; Για να το πιστεύουν, κάπου βασίζονται. Μυστικό deal με ΓΑΠ; Μυστικό deal με Γερμανούς; Λίγο από όλα; Πολλή αυτοπεποίθηση δείχνουν στο συγκεκριμένο θέμα.

  • Αφροδίτη avatar
   Αφροδίτη @ Επώνυμος 05/06/2010 16:54:26

   Επώνυμε,
   Σωστά βλέπεις την αυτοπεποίθησή τους να μοιάζει πως τρέχει από τα μπατζάκια τους! Μόνο που δεν είναι ούτε τόσο ανεξήγητη, ούτε βεβαίως και τόσο γνήσια.
   Πιο πολύ μου φαίνεται πως στέλνουν σαφή μηνύματα σε πολλούς αποδέκτες πως πρέπει να προσέχουν, γιατί και εκείνοι κατέχουν "ενοχοποιητικά" στοιχεία και για αυτούς!
   Δηλαδή «αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων»! Ή αλλιώς επί το λαϊκότερο « 60 χρόνια φούρναρης, ξέρω πώς ψήνεται το κάθε καρβέλι»!
   Προειδοποιητικές βολές εμπεριέχει η αυτοπεποίθησή τους. Μην ξεχνάς ότι είχαν ως οικογένεια μια αδυναμία αλλά και την "τεχνογνωσία" στις πάσης φύσεως υποκλοπές!
   Άλλωστε με την υπερσύγχρονη τεχνολογία και τους πιστικούς τους , θα έχουν αρχείο ακόμα και των προστατευμένων ηλεκτρονικών μηνυμάτων! Τώρα αν από τη φούρια τους να πλήξουν τον Αντώνη δεν τα αξιολογούν σωστά, είναι μια άλλης μορφής αδυναμία τους, που έχει αποδειχθεί ότι δεν μπορούν να την κοντρολάρουν!

 17. Ιωάννης Ένατος avatar
  Ιωάννης Ένατος 04/06/2010 14:36:41

  Εσύ γιατί λες να γελούσαν και τα μουστάκια της όταν έβγαινε από την... κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση με τον ΓΑΠ κατα την παράδοση του υπουργείου εξωτερικών; Τί λες να είπαν σ' αυτή τη συνάντηση; Α!! Σήμερα ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ; Σε πια χώρα και πια συνάντηση; ποιος έχει ρεπορτάζ;

 18. Ιωάννης Ένατος avatar
  Ιωάννης Ένατος 04/06/2010 14:39:08

  http://troktiko.blogspot.com/2010/06/twitter_04.html
  Αυτό πάλι τί είναι; προβοκάτσια ή προβοκάτσια;

 19. nikos vergetis avatar
  nikos vergetis 04/06/2010 14:52:52

  Ρε παιδιά…
  Συμφωνώ να τελειώνουμε επιτέλους με όσους τα αρπάξανε, αλλά προηγούμενη ανάρτηση του antinews http://www.antinews.gr/?p=48543 , αν κατάλαβα καλά, δεν προκύπτει ότι ο μικρός Μητσοτάκης τα άρπαξε!

  Στο άρθρο αυτό γινεται αναφορά για τιμολόγιο το οποίο όπως παραδέχεται ο Πρόεδρος της Εξεταστικής Σ.Βαλυράκης το τιμολόγιο έχει εξοφληθεί!!Προκύπτει ξεκάθαρα από το κείμενο….

  “”"ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Είναι γνωστό, κύριε συνάδελφε, ότι ο κ. Μητσοτάκης το εξόφλησε.!”"”"

  Εϊναι φανερό κατά την άποψη μου ότι υπόθεση πάει για κουκούλωμα!
  Αν θέλανε να βρούνε που πραγματικά πήγε το μαύρο χρήμα της SIEMENS δεν θα ψάχνανε υποθέσεις στις οποίες κόπηκαν τιμολόγια αλλά θα ψάχνανε off-shore εταιρείες όπως έγινε με τον Μαντέλη και βγήκε λαγός…!

  Σε καμιά σοβαρή χώρα του κόσμου δεν θα γινόταν συζήτηση για πιθανή δωροδοκία ενώ υπάρχει παραστατικό-τιμολογίο το οποίο μάλιστα προκύπτει ότι έχει εξοφληθεί!

  ΝΙΚΟΣ ΒΕΡΓΕΤΗΣ

 20. armageddon avatar
  armageddon 04/06/2010 15:52:40

  Για ηθική ικανοποίση θα έπρεπε όλοι οι πολιτικοί από 1974 - 2010
  να ήταν φυλακή .Όσες εξεταστικές και να γήνουν δεν θα υπάρξουν ένοχοι .Επανέρχομαι.

 21. μας δουλεύουν avatar
  μας δουλεύουν 04/06/2010 17:21:19

  Μετά τα τελευταία κατορθώματά του να θάβει να σημαντικά και να αναδεικνύει τα επουσιώδη, η πολιτική καριέρα του Νίκου Χατζηπαπαγαλάκη αναμένεται να απογειωθεί.
  Ακούγεται ότι από Σεπτέμβριο αναλαμβάνει και επίσημα εκπρόσωπος των 3 ενωμένων εργοστασίων πολτοποίησης λαού (Παπανδρέου-Μητσοτάκη-Καρατζαφέρη).
  Μέγας χορηγός ο Κουρής.

 22. alex panagiotou avatar
  alex panagiotou 04/06/2010 18:10:56

  Τα τιμολόγια των Μητσοτακέων που στην τελική ήταν ξοφλημένα τα έχουμε ξανακούσει..μην παίζετε με τις κουμπάρες και βγάλτε τα ονόματα που έφαγαν τα εκατομμύρια!!!!!
  Όλως τυχαίως διερευνούνται τόσο καιρό υποθέσεις που τελικά δεν αποδεικνύεται τίποτα παράνομο!!!

 23. Petros avatar
  Petros 05/06/2010 00:41:25

  Η Μπακογιάννη το έχει δηλώσει ότι είχε κοινωνικές επαφές με τον Χριστοφοράκο. Γιατί λοιπόν κατηγορείτε? ¨ελεος ρε παιδιά!! Η οικογένεια ΜΗτσοτάκη έχει βλάψει την χώρα ή όλοι αυτοί, πχ. Τσοχατζόπουλος, Β. Παπαμδρέου Σημίτης, που σύναψαν τις συμβάσεις με την Μιζενς και μπήκαν στην πολιττική με ενα πουκάμισο κ βγήκαν με σπίτια στην Αεροπαγίτου και μπανγκαλόου στην Σύρου κ ποιος ξέρει που αλλού...

 24. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 05/06/2010 13:58:16

  Εντωμεταξύ, το είδατε σήμερα το πρωτοσέλδιο του Βήματος; Τι έγινε, ο ΔΟΨ εγκαταλείπει την οικογένεια; Ζήτησε χορηγία και δεν του τη δώσανε; Ε ρε γλέντια!

  Ο Κυριάκος είναι ήδη καμένος από την κατάθεση Φίσερ, διότι προκύπτει ξεκάθαρα ότι ο Χριστοφοράκος τον τάιζε. Ο εξοπλισμός τιμολογήθηκε μεν στο όνομά του (του Κυριάκου), ώστε να φαίνονται όλα νόμιμα, όμως το τίμημα ήταν να εξοφληθέι από τα μαύρα ταμεία της εταιρίας. Άλλαξε ο διευθύνων σύμβουλος, ήρθε ο Φίσερ και το έκοψε. Αυτό προέκυψε ξεκάθαρα. Ο Κυριάκος τα ξόφλησε μόνον όταν άρχισε να γίνεται ντόρος. Αυτό έλειπε, να μην τα ξοφλούσε και τότε.

  Προέκυψε λοιπόν ξεκάθαρα ότι ο Χριστοφοράκος τον τάιζε και ότι αυτό κόπηκε μόλις ο Χριστοφοράκος έφυγε.

  Να πούμε τώρα και κάτι άλλο, γιατί η μαντάμ κάνει λόγο για "στατιστικές" που δεν μπορούν να την ενοχοποιήσουν.

  Είναι ΔΕΔΟΜΕΝΟ ότι ο Χριστοφοράκος τάιζε πολιτικούς. ΔΕΔΟΜΕΝΟ. Το ερώτημα είναι ΠΟΙΟΥΣ.

  Σας ρωτάω τώρα εγώ: Αυτούς που έβλεπε τάιζε ή κάποιους άλλους που δεν έβλεπε;

  Να υποθέσουμε ότι τάιζε όλους τους άλλους που έβλεπε εκτός από τους Μητσοτάκηδες, με τους οποίους είχε μόνον μια "γνωστή κοινωνική σχέση";

  Μπορεί. Πάντως η ουσία είναι ότι το πιθανότερο είναι ότι τάιζε αυτούς που έβλεπε.

  Συν τοις άλλοις έχουμε:

  1) Τη συνάντηση Βάσως Παπανδρέου και Ντόρας στις 18 Σεπτεμβρίου 1997, στην οποία "διαπιστώθηκε ταυτότητα απόψεων" και αποφασίστηκε να προωθηθούν οι μεγάλες και προγραμματικές συμβάσεις στις ΔΕΚΟ. Δηλαδή, η Ντόρα έκανε ενέργειες για να προχωρήσουν οι "μεγάλες και προγραμματικές συμβάσεις στις ΔΕΚΟ". Πόσο πιστευτό είναι ότι η σχέση είναι μόνον "κοινωνική";

  2) Τον ύποπτο ρόλο της Ντόρας στη φυγή του Καραβέλα, που δεν έχει διερευνηθεί ακόμη και περιέργως εξακολουθεί να αποσιωπάται από όλους.

  Η μαντάμ θέλει να μας κάνει να πιστέψουμε ότι ένας πολυάσχολος Χριστοφοράκος που είχε ολόκληρη Ζήμενς Ελλάς να διοικήσει έβλεπε όλο το σόι του Μητσοτάκη για λόγους "κοινωνικούς". Ε, αυτό, πάει πολύ. Αν μη τι άλλο, όλα αυτά χρήζουν διερεύνησης.

 25. Theologos Kalavros avatar
  Theologos Kalavros 05/06/2010 19:39:17

  Το πολιτικό μας σύστημα έχει πολλά τρωτά σημεία και ένα από τα μεγαλύτερα είναι οτι δεν τηρούνται οι νόμοι. Το αποτέλεσμα είναι οτι κάθε ενδιαφερόμενος που έχει μία 'υπόθεση' που τον απασχολεί να μετέρχεται δόλιων και υπόγειων μέσων για να κάνει την δουλειά του είτε αυτή είναι επιχειρηματικής φύσεως είτε προσωπικής.

  Δεν υπάρχει αμφιβολία οτι ο εν λόγω εκπρόσωπος της πολυεθνικής εταιρίας προσέγγισε την οικογένεια Μητσοτάκη για να προωθήσει τα επιχειρηματικά συμφέροντά του. Σίγουρα λειτούργησε 'θετικά' το γεγονός οτι η Ντόρα Μπακογιάννη ήταν συμμαθήτρια με τον Χριστοφοράκο και συνεπώς υπήρχε προσωπική επαφή ίσως και εμπιστοσύνη εκ μέρους της για το πρόσωπό του. Την ίδια στιγμή η Ντόρα Μπακογιάννη 'ηταν σημαίνων στέλεχος της Ν.Δ, ενός κόμματος που ήταν στην εξουσία και η ίδια θεωρούνταν το No 2 της παράταξης.

  Όλα αυτά αποτέλεσαν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον Χριστοφοράκο για να την πλησιάσει και να επιχειρήσει στην συνέχεια να την επηρεάσει ευμενώς για μελλοντικές συναλλαγές της εταιρία του με το ελληνικό Δημόσιο.
  Μέσα από την Μπακογιάννη ήρθε σε επαφή με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, έναν νέο πολιτικό του οποίου το μέλλον ακόμα και τώρα προδιαγράφεται από πολλούς ως ελπιδοφόρο.

  Ο Μητσοτάκης Junior, ίσως από απειρία, ίσως από απερισκεψίαδέχτηκε απ'ότι φαίνεται αρκετές επισκέψεις από τον Χριστοφοράκο. Αντί λοιπόν να του 'κόψει εξαρχής τον βήχα' και να διαφυλάξει την έξωθεν εικόνα του δέχτηκε να πάρει έναν ακριβό εξοπλισμό...ένα τηλεφωνικό κέντρο.

  Δεν ξέρω αν είχε όντως σκοπό να το ξεπληρώσει ή αν ο Χριστοφοράκος του το είχε δωρίσει αλλά όπως και να έχει καλό θα το είχε εξοφλήσει άμεσα ο ίδιος. Παρόλαυτά, παρά το μεμπτό του θέματος δεν έχει προκύψει από την εως τωρα έρευνα οτι ο Μητσοτάκης Junior έχει προωθήσει τις δουλειές της Ζήμενς στην Ελλάδα. To επίπεδο των σχέσεών του με τον Χριστοφοράκο ήταν σίγουρα υψηλό αλλά αυτό από μόνο του δεν αρκεί για να απαξιωθεί ο ίδιος πολιτικά.

  Καλό θα ήταν να μην επιδοθούμε σε κυνήγι αλλά να εστιάσουμε στα σοβαρά προβλήματα της χώρας μας και εν πάσει περιπτώσει σε πρακτικές που όντως επέφεραν διασπάθιση του δημοσίου χρήματος και υπονόμευση του δημοσίου συμφέροντος. Εδώ λέγεται οτι υπάρχει ολόκληρη λίστα με 'δωρα' προς πολλούς πολιτικούς και από αρκετά πολιτικά κόμματα!

  Τι πρέπει να γίνει για να αλλάξει η σημερινή απαξίωση του πολιτικού κόσμου, να αποφευχθούν κοινωνικές εντάσεις, περαιτέρω απομείωση της εθνικής μας κυριαρχίας και υπερηφάνειας ούτως ώστε επιτέλους να αντιμετωπίσουμε τα χρόνια προβλήματα που έχου σωρευτεί?

  Κατα την άποψή μου ο πολιτικός κόσμος οφείλει ένα μεγάλο συγνώμη για την αναποτελεσματικότητά του και για την εμφανή ανεπάρκειά του να διαχειριστεί τα δημόσια ζητήματα. Σχεδόν όλος ο πολιτικός κόσμος έχει μερίδιο ευθύνης για το σημερινό μας τέλμα...άλλοι λιγότερο και άλλοι περισσότερο. Θα πρέπει σε όλες τις σκοτεινές υποθέσεις να πέσει άπλετο φως ώστε ο ελληνικός λαός να κρίνει τον ποσοστό ευθύνης του κάθε πολιτικού και να τον τιμωρήσει στις κάλπες. Καλό θα ήταν, όμως, να μην βρίσκουμε εύκολα εξιλαστήρια θύματα σε πρόσωπα που εν πάσει περιπτώσει δεν έχει διαφανεί οτι από τις δημόσιες θέσεις όπου έχουν θητεύσει οτι ζημίωσαν τον τόπο.

  Ας αποφύγουν τις μικροκομματικές σκοπιμότητες και επιτέλους ας παραδεχτούν τα τραγικά λάθη και τις απαράδεκτες ολιγωρίες τους....διαφορετικά θα περιπέσουν όλοι ανεξαιρέτως σε πλήρη ανυποληψία...με ότι αρνητικό μπορεί να συνεπάγεται αυτό για το μέλλον μας.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.