#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
04/06/2010 10:36
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αποφεύγει να απαντήσει ο κ. Παπανδρέου για τον διακανονισμό των ομολόγωνΣήμερα συζητήθηκε στην Βουλή η πρώτη του επίκαιρη ερώτηση του Αντώνη Σαμαρά προς τον Πρωθυπουργό με θέμα το τεράστιο ζήτημα του διακανονισμού των συναλλαγών για τα ελληνικά ομόλογα (Τ3, Τ10 κλπ) κατά την διάρκεια των κερδοσκοπικών επιθέσεων που σημειώθηκαν από το Νοέμβριο του 2009 έως τον Απρίλιο του 2010 και οδήγησαν πρακτικά σε αδυναμία δανεισμού.

Στην ερώτησή του ο πρόεδρος της ΝΔ επικαλείται την σχετική ερώτηση των «δέκα» της Βάσως Παπανδρέου και καλεί τον Πρωθυπουργό να απαντήσει για την «δριμύτατη κριτική που ασκείται  στο Υπουργείο Οικονομικών και στην Τράπεζα της Ελλάδας για παραλείψεις και πράξεις αντιστοίχως, που οδήγησαν σε αλλαγή των διαδικασιών διακανονισμού των συναλλαγών για τα ελληνικά ομόλογα. Μια αλλαγή που προκάλεσε μεγάλα περιθώρια υποτιμητικής κερδοσκοπίας και χειραγώγησης σε βάρος τους».

Πως  απάντησε σήμερα ο κ. Παπανδρέου; Δήλωσε …ανοικτός σε κάθε πρόταση που θα βελτιώσει τις διαδικασίες για την αποκατάσταση της διαφάνειας στη χώρα μας,

Ενώ, απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ, σημείωσε: «Απαίτησή μας ήταν να διαλευκανθεί η υπόθεση των ομολόγων, αλλά δική σας απάντηση ήταν να απολύσετε τον έναν άνθρωπο που είχε αναλάβει τη διερεύνηση, τον κ. Ζορμπά». «Βοηθήστε λοιπόν να ξεκαθαρίσουν αυτές οι τεράστιες πληγές που αφήσατε πίσω σας για να γυρίσουμε επιτέλους σελίδα στη χώρα... να βάλουμε τάξη στην πατρίδα μας... (γιατί) αν δεν μπει τάξη στη χώρα, αν δεν υπάρξει ευνομία, θα μας πάρουν όλους με τις πέτρες. Απαιτώ κ. Σαμαρά τη συμβολή σας στα θέματα αυτά και τις προτάσεις σας»,.

A. Σαμαράς: Απάντηση εκτός θέματος

Λαμβάνοντας το λόγο, ο πρόεδρος της ΝΔ, τόνισε ότι η απάντηση του πρωθυπουργού στην ερώτησή του ήταν κομματική, αμυντική και εκτός θέματος. «Γεια σου, Γιάννη, κουκιά σπέρνω», ε'ίπε χαρακτηριστικά και συνέχισε:

Ζητάμε σήμερα την απάντηση της Κυβέρνησης σε ένα σοβαρό ζήτημα, που έθεσαν, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, διάφορες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις, όχι μόνο από τον Αντιπολίτευση αλλά κι από το ίδιο το ΠΑΣΟΚ. Καθώς και ποικίλα δημοσιεύματα του Τύπου. Και μην μου λέτε να εξηγήσω εγώ αυτά που λέω στο Ευρωπαϊκό λαϊκό κόμμα. Να τα εξηγήσετε πρώτα εσείς και οι 10 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που έχουν κάνει σχετική ερώτηση.

Το θέμα είναι αρκετά τεχνικό. Αλλά και πολύ αποκαλυπτικό ταυτόχρονα:

Οι συναλλαγές πάνω στα ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου διενεργούνται κυρίως στην Ηλεκτρονική Δευτερογενή Αγορά Τίτλων, την ΗΔΑΤ, που τη διαχειρίζεται η Τράπεζα Ελλάδος. Ο διακανονισμός των συναλλαγών αυτών ολοκληρώνεται την τρίτη εργάσιμη ημέρα από την πραγματοποίηση της συναλλαγής. Αυτό είναι το περιβόητο Τ+3…

Τι συνέβαινε μέχρι τον περασμένο Οκτώβριο για όσες συναλλαγές δεν μπορούσαν να διακανονιστούν, αν ο πωλητής δεν διέθετε τα ομόλογα που έπρεπε να παραδώσει; Προβλεπόταν η διενέργεια δημοπρασιών!

Τον Οκτώβριο, αμέσως μόλις ανέλαβε η κυβέρνησή σας, αυτό άλλαξε: Αποφασίστηκε να επανεισάγονται αυτοματοποιημένα στο σύστημα  και όχι  πια χειροκίνητα. Αυτό που γινότανε ξεκίνησε να γίνεται το Μάιο του ’09 δηλαδή για ελάχιστες περιπτώσεις συναλλαγών που δεν είχαν τακτοποιηθεί στις τρεις εργάσιμες μέρες. Και μάλιστα για επί πλέον διάστημα δέκα ημερών. Δηλαδή να τους δίνεται νέα διορία. Αυτό είναι το λεγόμενο recycling: αυτοματοποιημένη επανεισαγωγή των μη διακανονισθεισών συναλλαγών. Κι αυτές οι επί πλέον 10 μέρες διορία ονομάστηκαν T+10.

Μπορεί να συζητιόταν μήνες πριν. Αλλά από τον Οκτώβριο εισήχθηκε στο αυτοματοποιημένο σύστημα συναλλαγών.

Είναι αλήθεια, βεβαίως, ότι αυτή η de facto επέκταση της διορίας διακανονισμού δεν συνιστά «εφεύρεση» της Τράπεζας Ελλάδος. Όπως βεβαιώνει η επιστολή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, συζητείται ευρέως στα ευρωπαϊκή fora ως πρακτική αντιμετώπισης των μη εμπροθέσμως διακανονισθεισών συναλλαγών. Πράγματι!Εσείς αποφασίσατε να χαλαρώσετε την εποπτεία και να διευρύνετε de facto τις προθεσμίες την περίοδο που άρχιζε η μεγάλη αστάθεια….Αν και τα στοιχεία που μας έδωσε η Τράπεζα Ελλάδος δείχνουν ότι, για μήνες, δεν είχαμε πολλές τέτοιες «μη διακανονισθείσες συναλλαγές», τελικά κάποια στιγμή έγινε κι αυτό: Στις 30 Απριλίου, τη Μεγάλη Τρίτη, προέκυψε ξαφνικά υψηλός όγκος τέτοιων χρεωστικών θέσεων σε ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου. Εκείνη τη μέρα έγινε επανέκδοση ομολόγων, προκειμένου να διακανονιστούν άμεσα οι μη διακανονισθείσες συναλλαγές. Και τρεις εργάσιμες μέρες αργότερα, στις 7 Απριλίου, την Τρίτη του Πάσχα, η Τράπεζα Ελλάδος ζήτησε να υπάρξει υποχρεωτική δημοπρασία για να κλείσουν οι ανοιχτές θέσεις και επανέφερε το Τ+3 και τις δημοπρασίες μετά την παρέλευση των τριών ημερών.

Δηλαδή, κατόπιν εορτής και αφού λόγω της αναποτελεσματικής άσκησης εποπτείας επιτράπηκε σε κάποιους να διενεργούν ακάλυπτες ανοικτές πωλήσεις και να χτίζουν χρεωστικές θέσεις σε Ελληνικά ομόλογα, οι Ελληνικές Αρχές κατάλαβαν το λάθος τους και το διόρθωσαν. Άρα υπήρχε λάθος ως τότε… Κι ακόμα, αναγκάστηκαν, έστω και για μία φορά, να «καλύψουν» τους κερδοσκόπους, που έπαιζαν σε βάρος του Ελληνικού δανεισμού. Μπορεί να μην είχαν άλλη επιλογή εκείνη τη στιγμή. Να το δεχθούμε… Μπορεί να μην ήθελαν να συγκρουστούν με τις διεθνείς Αγορές, αφού ελπίζαμε ακόμα ότι θα βγούμε να δανειστούμε διεθνώς και θα αποφύγουμε το μηχανισμό στήριξης. Να το δεχθούμε κι αυτό...        Αλλά το λάθος έγινε από τον Οκτώβριο!

Επί μήνες, ήμασταν στο στόχαστρο των κερδοσκόπων και το ίδιο διάστημα, με δική μας πρωτοβουλία, είχαμε διευρύνει τα περιθώρια κερδοσκοπίας. Για να αναγκαστούμε, τελικά, να τα περιορίσουμε πάλι. Δηλαδή, μόνοι μας παραλείψαμε να ελέγξουμε τους κερδοσκόπους, ενώ εμείς οι ίδιοι ήμασταν τα κυρίως θύματα της κερδοσκοπίας!

Αυτό το λάθος δεν έχει εξήγηση.

Τουλάχιστον ας το παραδεχθείτε!

Όπως βλέπετε εξαντλούμε την καλοπιστία απέναντί σας.

Λάθος σας καταλογίζουμε. Δεν λέω κατ΄ ανάγκη πρόθεση…Ξεκινήσατε σαν να υπάρχει η μύγα που σας μυγιάζει, αλλά είναι λάθος αυτό το οποίο συνέβη. Ήταν λάθος σοβαρό. Γιατί δεν επιδείξαμε την κατάλληλη άμυνα που έπρεπε να επιδείξουμε.

Και ασυγχώρητο.

Κι αποδεικνύει ότι δεν ξέρατε τι κάνατε.

Δεν καταλαβαίνατε!

Φοβάμαι, ότι ακόμα δεν καταλαβαίνετε…Τέλος, ο κ. Σαμαράς  γνωστοποίησε ότι σε λίγες μέρες η ΝΔ «θα παρουσιάσει και πάλι ολοκληρωμένη πρόταση για το ευρύτερο ζήτημα της οικονομίας, της ανάγκης για ανάταξη, δηλαδή του δικαιώματος της προοπτικής για ανάπτυξη, με συγκεκριμένες προτάσεις, χωρίς τη μόνιμη προσφυγή στο χθες, αλλά πάντοτε παρακολουθώντας τις εξελίξεις του σήμερα».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γιάννης Χριστόπουλος avatar
  Γιάννης Χριστόπουλος 04/06/2010 10:44:00

  Ο Σαμαράς ρώτησε τον πρωθυπουργό για το ύποπτο θέμα της αλλαγής των διαδικασιών διακανονισμού των ελληνικών ομολόγων που μας οδήγησε στα νύχια του ΔΝΤ, αλλά ο πρωθυπουργός απάντησε για τον...Ζορμπά!!! Καταπληκτικό...! Σαν να σε ρωτάνε τι καιρό κάνει και να απαντάς με λένε Γιώργο!

  • ΒΡΑΧΟΣ avatar
   ΒΡΑΧΟΣ @ Γιάννης Χριστόπουλος 04/06/2010 10:51:07

   Και ποτέ δεν τραγουδάω...

   • zonitis avatar
    zonitis @ ΒΡΑΧΟΣ 04/06/2010 11:33:35

    Τραγουδαει ο "μεγαλος τραγουδιστης". Που να φτουρισει ο Γιωργακης

   • ΒΡΑΧΟΣ avatar
    ΒΡΑΧΟΣ @ ΒΡΑΧΟΣ 04/06/2010 11:39:14

    Σωστά. Εκείνος μόνο χορεύει...

  • ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
   ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ @ Γιάννης Χριστόπουλος 04/06/2010 15:35:56

   Κυβέρνηση dancing with the stars ή XFactor (συγνώμη Φάκτορα)

 2. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 04/06/2010 10:46:02

  "Απαιτώ κ. Σαμαρά τη συμβολή σας στα θέματα αυτά και τις προτάσεις σας»

  Kατ' αρχήν ποιός είναι που απαιτεί;

  Τη θράσσος και τη μοναρχική αντίληψη άσκησης της εξουσίας είναι αυτή;

  Ενημερώστέ τον ότι δυστυχώς είναι Πρωθυπουργός!

  Αν δεν έχει προτάσεις για να τόσο σοβαρό θέμα και περιμένει από την αντιπολίτευση,τότε να παραιτηθεί και να ασχολείται με τα αγαπημένα του σπόρ και τη Σοσιαλιστική Διεθνή!

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Κώστας Ροδινός 04/06/2010 11:04:56

   Τι θράσος και τι μοναρχική αντίληψη άσκησης της εξουσίας είναι αυτή;

   • χελιδόνι avatar
    χελιδόνι @ Κώστας Ροδινός 04/06/2010 11:45:01

    Τώρα εξηγείται η εξάρτησή του από τον Γερουλάνο...του κάνει μαθήματα μοναρχίας!

   • δρόμος avatar
    δρόμος @ Κώστας Ροδινός 04/06/2010 16:06:43

    ασκείται για την επόμενη συνομιλία του με τον Ερντογαν χαχαχαχχα...

  • greekpoliticalreview avatar
   greekpoliticalreview @ Κώστας Ροδινός 04/06/2010 11:53:22

   Γιατί παράλογο είναι να ζητά κάποιος τη συμβολή κάποιου άλλου ?
   Ειδικά από τη στιγμή που θεωρείται σπεσιαλ οικονομολόγος σε περίοδο οικονομικής ύφεσης ?

   Το θέμα του Τ10 κανείς δεν το χει συνδέσει με τις πιέσεις των εξωτερικών μας πιστωτών αν με νοείς Κώστα μου....

   Άσε που υποτίθεται πως "θεσμικά" οι αποφάσεις της ΤτΕ δεν συνδέονται με της κυβέρνησης άρα και θεσμικά δεν μπορείς να ζητάς εξηγήσεις από την κυβέρνηση αλλά είπαμε εδώ είναι Ελλαδιστάν.

   Τελικά μόνο αντιπολίτευση όπου σας συμφέρει θέλετε να κάνετε μου φαίνεται και να περιμένετε να πέσει το ώριμο βλήτο.

   Τη χώρα ρε κάφροι κομματικοί θα την σκεφτεί κανείς ?

   Θα μας προετείνει επιτέλους ο Σαμαράς πως θα γίνουν οι περικοπές εκτός μισθολογικών δαπανών ?

   Με ταληράκια όμως , όχι με αόριστες εξαφανίσεις επιτροπών και Δ.Σ τύπου Πασόκ , προτάσεις τύπου ένα κι ένα κάνουν δυο θέλω εγώ και ο δικός σου δεν φαίνεται να θέλει να στενοχωρήσει τους εισπράτοντες τις λειτουργικές δαπάνες του προυπολογισμού...αν με νοείς Κώστα μου.

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ greekpoliticalreview 04/06/2010 11:59:35

    Oλο ...υπονοούμενα είσαι σήμερα.
    Εγραψα παρακάτω ένα σχόλιο και νομίζω ότι σου απαντώ εν μέρει.

    Φυσικά και δεν είναι παράλογο, αλλά μην αντιστρέψουμε τους όρους.

    Τις πρωτοβουλίες τις έχει η Κυβέρνηση.

    Υστερα το ΠΑΣΟΚ ζητάει προτάσεις,αλλά στο τέλος κάνει εκείνο που είχε προαποφασίσει.

    Θυμάσαι την αρχική περίοδο συναίνεσης. Αλλα έλεγε ο κ. Παπανδρέου κατ' ιδίαν και άλλα δημοσίως!

   • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
    ΣΟΝ ΠΕΝ @ greekpoliticalreview 04/06/2010 12:27:58

    gpr

    Ποιός συνέδεσε το θέμα του Τ+10 με πιέσεις των πιστωτώνμας?

    Το θέμα συνδέεται με την αυξημένη δυνατότητα τωνκερδοσκόπων

    να σπεκουλάρουν με μεγαλύτερη άνεση και σιγουριά στην άνοδο

    των spreads και να τα κονομήσουν.

    Επίσης το θέμα είναι ποιοί τα κονόμησαν στην περίοδο που

    ίσχυσε το Τ+10,για να αποκαλυφθεί εάν πράγματι έγινε κατά

    λάθος ή σκοπίμως.

   • Orestios avatar
    Orestios @ greekpoliticalreview 04/06/2010 12:38:15

    Μα δεν έχει ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ το GAP? Ας το εφαρμόσει επιτέλους και ας είναι έτοιμο να δεχθεί την αυστηρή κριτική. Μην φυγοπονεί. Δικό του κατασκεύασμα είναι η σημερινή κατάσταση 8 μήνες μετά τις εκλογές.
    Δεν του αρέσουν οι σάπιες ντομάτες μήπως?
    Θα τις φάει θέλει δεν θέλει.

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ greekpoliticalreview 04/06/2010 12:40:31

    Orestios,
    Δεν το βλέπεις πόσο μεθοδικά ακολουθεί το σχέδιό του;

   • Orestios avatar
    Orestios @ greekpoliticalreview 04/06/2010 12:53:57

    Και βέβαια το ακολουθεί. Όλα τα άλλα είναι θέατρο.

 3. ΒΡΑΧΟΣ avatar
  ΒΡΑΧΟΣ 04/06/2010 10:49:43

  Σε λίγο το ΓΑΠημένο, θα παρακαλάει για έλεος...

 4. Γιάννης avatar
  Γιάννης 04/06/2010 11:19:38

  "Καλημέρα μπάρμπα!"
  "Κουκιά σπέρνω"

  Τι να απαντήσει ρε παιδιά ο άνθρωπος. Μήπως γνωρίζει το αντικείμενο?
  Η μόνη ελπίδα ήταν να γίνει η επερώτησις εις την αγγλικήν!

  • zonitis avatar
   zonitis @ Γιάννης 04/06/2010 12:36:15

   Γιατι εκει θα το γνωριζε το αντικειμενο; Αντε λιγο καλλιτερα τη γλωσσα, αλλα απο αντικειμενο, αστα, βραστα

 5. zackii avatar
  zackii 04/06/2010 11:21:35

  Ο ΓΑΠ που όλα όσα έκανε η ΝΔ ανοικτός σε κάθε πρόταση. Ε ρε τι θα ακούσουμε ακόμα. Κάτι ήξερε ο Βλαντ της Ρουμανίας....

 6. Γιαννης 3 avatar
  Γιαννης 3 04/06/2010 11:21:51

  Ο πρωθυπουργος μονιμως ειναι εκτος τοπου και χρονου,χρωσταει επισης και μια απαντηση για τα 500 εκατ ευρω που εκαναν φτερα απο τον ΟΤΕ(ερωτηση βουλευτων του ΠΑΣΟΚ στη βουλη),γιαυτο εχει αναλαβει τις απαντησεις να τις δινει ο συνεργατης του Καρατζαφερης.......

 7. zackii avatar
  zackii 04/06/2010 11:23:23

  Ο ΓΑΠ που όλα όσα έκανε η ΝΔ ήταν λάθος ήθελα να πω

 8. Orestios avatar
  Orestios 04/06/2010 11:26:10

  Τα πράγματα είναι σκούρα για την κυβέρνηση του GAP. Η παλιοπαρέα ξέρει ότι πρόκειται να βρεθεί στο στόχαστρο της λαϊκής οργής. Προσπαθεί να εκτρέψει την συζήτηση αλλά όλα τα δεδομένα είναι εναντίον του.
  Κάνει τον .....κινέζο. Τακτική του υπαλληλάκου.

 9. Νίκος Θ. avatar
  Νίκος Θ. 04/06/2010 11:31:56

  Το θέμα είναι πολύ σοβαρό για να αντιμετωπίζεται κατά τρόπο επιφανειακό και επιπόλαιο. Απαντήσεις δεν δίνει ο Πρωθυπουργός, ούτε τα στελέχη του, ιδιαίτερα το Υπουργείο Οικονομικών. Επίσης η Κεντρική μας Τράπεζα, η Τράπεζα της Ελλάδος. Το θέμα των εθνικών ομολόγων καιτης λειτουργίας και εποπτείας του τραπεζικού συστήματος είναι περιοχές αποκλειστικής ευθύνης της Τράπεζας της Ελλάδος. Η Τράπεζα της Ελλάδος είναι ο Εθνικός ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ μας. Δυστυχώς στο ρόλο αυτό απέτυχε παταγωδώς. Μπορεί κάποιος υπεύθυνος να μας απαντήσει για την ευρωστία του εγχώριου τραπεζικού συστήματος; Αν δεν απατώμεθα, η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα και ο κ. Τρισέ δίνουν σωσίβιο για την επιβίωσή των, μέσω της ομπρέλλας του 1% κόστος δανεισμού. Αυτή η πολιτική είναι μέσο ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ και όχι πραγματικής. Γιατί η Κεντρική μας Τράπεζα δεν γίνεται εξαιρετικά αυστηρή αναφορικά με τις διαδικασίες εποπτείας και ελέγχου όλων των τραπεζικών μας ιδρυμάτων; Γιατί δεν επιβάλλει αυστηρούς κανόνες λειτουργίας των; Όταν ο Πρόεδρος Οbama και ο Υπουργός Οικονομικών επέβαλαν στις μεγάλες money center banks τη βάσανο να υποστούν STRESS TESTS, προκειμένου να διασωθούν με κεφάλαια δισεκατομμυρίων, χρήματα των φορολογουμένων, αυτό δεν ήταν κραυγαλέο παράδειγμα σωφροσύνης, υπευθυνότητας και επαγγελματισμού; Γιατί η Τράπεζα της Ελλάδος δεν προχωρεί σε τέτοια μέτρα; Η απάντηση είναι απλή. Με τέτοια μέτρα ελέγχου και πραγματικής αποτίμηση mark to market των χαρτοφυλακίων των σε κρατικά ομόλογα, οι Ελληνικές τράπεζες ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΤΕΞΟΥΝ. Πολύ λυπηρό ! Είναι ώρα ευθύνης για όλους τους υψηλά ιστάμενους υπεύθυνους να δώσουν την πραγματική εικόνα στον απλό Έλληνα πολίτη, καταθέτη. Να πάψουν επιτέλους να πορεύονται με ΩΡΑΙΟΠΟΙΗΣΕΙΣ σε βαρος όλων μας και του μέλλοντος των παιδιών μας.

 10. Bodinus1576 avatar
  Bodinus1576 04/06/2010 11:39:08

  Ενώ όλη την εβδομάδα γινόταν λόγος για το διαβόητο μαιλ Σέκερη, σήμερα το Πρώτο Θέμα στην ιστοσελίδα του αναφέρει ότι η Τσάκαλου κατέθεσε πως η σχέση του Σαμαρά με τον Χριστοφοράκο ήταν αραιή και ότι ανταλάσσαν μόνο ευχές και όχι δώρα. Εννοείται κανείς δεν το αναφέρει πουθενά. Όπως και δεν θα αναφέρουν τη σρεψοδικία ΓΑΠ, ενώ θα προβάλλουν τον αυταρχισμό του ως προσκλητήριο κάθαρσης.

 11. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 04/06/2010 11:53:11

  H περίοδος στην οποία αναφέρεται η ερώτηση είναι "αμαρτωλή".
  Καλά κάνει η Ν.Δ. και επιμένει στο θέμα.

  Αφού ο Πρωθυπουργός δεν έδωσε απαντήσεις, να κληθεί, με πρωτοβουλία της Ν.Δ. ,ο Προβόλπουλος στη αρμόδια επιτροπή.

  Ξέρω ότι έβγαλε μια ...υπηρεσιακή ανακοίνωση,αλλά χρειάζονται διευκρινίσεις.

  Εκείνο που έχει ενδιαφέρον να γίνει γνωστό, είναι ποιοί στο επίμαχο χρονικό διάστημα "σορτάριζαν" σε βάρος της ελληνικής οικονομίας.

  Ηταν μόνο ξένοι ή συμμετείχαν στο παιχνίδι και ελληνικές τράπεζες.

  Εχει, επίσης,ενδιαφέρον να εξεταστεί η περίοδος αυτή υπο το πρίσμα της δήλωσης του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Σαχινίδη, ότι από τον Οκτώβριο είχαν αποφασίσει να προσφύγουν στο ΔΝΤ.

  Οποιος ήξερε αυτή την ...πολύτιμη πληροφορία, μπορούσε να ...σορτάρει εκ του ασφαλούς.

  Αρα;

  Το θέμα πρέπει να έχει συνέχεια.

  • zonitis avatar
   zonitis @ Κώστας Ροδινός 04/06/2010 12:38:45

   Να κληθει και η Ενωση Ελληνικων Τραπεζων να καταθεσει. Αν δεν κανω λαθος απο εκει ξεκινησαν ολα.

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ zonitis 04/06/2010 12:42:39

    Τα στοιχεία μπορεί να τα βρεί η Τράπεζα της Ελλάδος ως εποπτεύουσα αρχή.
    Είναι τόσο απλό.

  • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
   ΣΟΝ ΠΕΝ @ Κώστας Ροδινός 04/06/2010 12:49:58

   O Eλεύθερος Τύπος-που έβγαλε το θέμα-αν θυμάμαι καλά,είχε δώσει

   έμφαση στο ότι τη σχετική απόφαση δεν την είχε υπογράψει ούτε ο

   Διοικητής ούτε ο Υποδιοικητης όπως έπρεπε αλλά παρανόμως ένας

   διευθυντής.

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ ΣΟΝ ΠΕΝ 04/06/2010 13:01:28

    ΣΟΝ ΠΕΝ

    Για τόσο σοβαρά θέματα, είναι δυνατόν να αναλαμβάνει την πρωτοβουλία ένας Διευθυντής;

    Απλώς επειδή το θέμα ήταν ...πονηρό, τα φόρτωσαν σε κάποιο υπηρεσιακό.

    Αυτά δεν γίνονται εν αγνοία των Κυβερνήσεων.

   • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
    ΣΟΝ ΠΕΝ @ ΣΟΝ ΠΕΝ 04/06/2010 13:11:53

    K.Ροδινέ

    Ασφαλώς.

    Αν την είχε υπογράψει ο Προβόπουλος ή ο Υποδ/τής θαμπορούσε

    να ισχυριστεί κάποιος,ότι ίσως δε γνώριζε η Κυβέρνηση.

    Αλλά το να υπογράφει ένας Διευθυντής και να μην προκύπτει

    από πουθενά ότι τον μάζεψε κάποιος όταν το κατάλαβαν....

    τότε μυρίζει Κυβέρνηση.

 12. socrates avatar
  socrates 04/06/2010 11:54:17

  Είναι προφανές που πάει η δουλειά και γι' αυτό προσπαθώ, αυτές τις ημέρες, να βλέπω τα πράγματα σχετικά αποστασιοποιημένα από την λυπηρή επικαιρότητα.
  Στο μυαλό μου, μία σκέψη στριφογυρνάει συνεχώς.
  ΠΟΣΟ ΘΑ ΜΑΣ ΚΟΣΤΙΣΕΙ, ΤΕΛΙΚΑ, Η ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ;
  Θα έχουμε τουλάχιστον το κέρδος της καλύτερης αυτογνωσίας;

  • anonymous avatar
   anonymous @ socrates 04/06/2010 18:24:26

   Το ποσό είναι το λιγότερο. Τα εθνικά θέματα είναι το βασικό κόστος.

 13. Ρηγας Φεραιος avatar
  Ρηγας Φεραιος 04/06/2010 12:00:21

  ΣΥΓΧΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΣ ΑΡΘΡΟ.
  ΕΠΕΙΔΗ ΟΜΩΣ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΕΣ ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ,ΠΑΙΔΕΙΑ. ΥΓΕΙΑ;
  ΗΔΗ ΟΙ ΚΥΡΙΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΔΡΑΣΗ.
  ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΕΣ ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗ κ.ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΟΝΟ ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΦΕΡΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΑΥΤΟΥΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΠΑΘΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

 14. GreenHorses avatar
  GreenHorses 04/06/2010 12:03:32

  Τι να του πει ότι άνοιξα το δρόμο για το ξεπούλημα της χώρας;

 15. qwert avatar
  qwert 04/06/2010 12:04:37

  ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΠΩΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ Ο ΣΚΑΪ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ!!!!

  Επίμονη η απαίτησή μας για διαφάνεια στη χώρα"
  Τόνισε ο πρωθυπουργός από τη Βουλή

  04/06/2010 | 11:25 Τελευταία Ενημέρωση 13:47 04/06/2010


  προηγούμενο 1 από 1επόμενο
  --------------------------------------------------------------------------------

  --------------------------------------------------------------------------------
  Σχετικά
  VIDEO Επίμονη απαίτηση για διαφάνεια 04.06.2010, 12:50
  --------------------------------------------------------------------------------
  Θετικός σε κάθε πρόταση που θα βελτιώσει τις διαδικασίες για την αποκατάσταση της διαφάνειας στη χώρα μας, εμφανίστηκε από το βήμα της Βουλής, ο πρωθυπουργός.

  Ο Γιώργος Παπανδρέου μάλιστα κάλεσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να συμβάλει προς την κατεύθυνση αυτή.

  Πρόκειται, τόνισε, για μία υπόθεση που δεν θα την κερδίσει μόνο το ΠΑΣΟΚ αλλά όλοι οι βουλευτές για το καλό του έθνους.

  Επίμονη είναι η απαίτησή μας για διαφάνεια στη χώρα και για τη διερεύνηση όλων των υποθέσεων διαφθοράς, τόνισε ο κ. Παπανδρέου κατά τη συζήτηση επίκαιρων ερωτήσεων

  Ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος προς τον κ. Σαμαρά σημείωσε: «Απαίτησή μας ήταν να διαλευκανθεί η υπόθεση των ομολόγων, αλλά δική σας απάντηση ήταν να απολύσετε τον έναν άνθρωπο που είχε αναλάβει τη διερεύνηση, τον κ. Ζορμπά». «Βοηθήστε λοιπόν να ξεκαθαρίσουν αυτές οι τεράστιες πληγές που αφήσατε πίσω σας για να γυρίσουμε επιτέλους σελίδα στη χώρα... να βάλουμε τάξη στην πατρίδα μας ... (γιατί) αν δεν μπει τάξη στη χώρα, αν δεν υπάρξει ευνομία, θα μας πάρουν όλους με τις πέτρες. Απαιτώ κ. Σαμαρά τη συμβολή σας στα θέματα αυτά και τις προτάσεις σας», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Παπανδρέου.

  Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ότι ο μεγάλος εχθρός του τόπου είναι η ανεργία και ότι σε λίγες μέρες το κόμμα του θα καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση για τα ζητήματα της οικονομίας χωρίς κομπορρημοσύνη και χαρακτήρισε λάθος να προσπαθούμε να ρίχνουμε τις ευθύνες στο χθες.

  Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε για «λάθος σοβαρό και ασυγχώρητο» που αποδεικνύει, όπως είπε, ότι η κυβέρνηση δεν ήξερε τι έκανε και δεν καταλάβαινε καθώς επί μήνες, ενώ η χώρα μας ήταν στο στόχαστρο των κερδοσκόπων, το ίδιο διάστημα διευρύνθηκαν τα περιθώρια κερδοσκοπίας χωρίς να ελέγχονται.

  Ανταπαντώντας, ο κ. Παπανδρέου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγής του θεσμικού πλαισίου σε ότι αφορά την λειτουργία του χρηματοπιστωτικού συστήματος και των συναλλαγών και ζήτησε από τον κ. Σαμαρά να καταθέσει τις δικές του προτάσεις ενώ συμφώνησε ότι η ανεργία είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της χώρας τονίζοντας ότι για τη κυβέρνηση είναι στις άμεσες προτεραιότητες της.

  Μέτρα για το παρεμπόριο
  Παράλληλα, ο πρωθυπουργός εξήγγειλε μέτρα για την πάταξη του παραεμπορίου, περιγράφοντας το πρόβλημα ως ένα χρονίζον και μεγάλο θέμα, το οποίο βλάπτει τα έσοδα του κράτους, επηρεάζει την νόμιμη ιδιωτική επιχειρηματικότητα, αφορά τους ίδιους τους καταναλωτές, την ποιότητα και την ασφάλεια των προϊόντων, ενώ δημιουργεί προβλήματα σε πολλούς επαγγελματίες αφού στο χώρο αυτό αναπτύσσονται και άλλες παράνομες δραστηριότητες (λαθρεμπόριο, παραβίαση της νομοθεσίας για την πνευματική ιδιοκτησία κ.α.)

  Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του Προέδρου του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι παρά τις πολύ μεγάλες δυσκολίες το θέμα αυτό είναι ένα μέρος της μεγάλης μάχης που δίνει η κυβέρνηση για την διαφάνεια και την ευνομία και παράλληλα με την εφαρμογή των υφιστάμενων μέτρων προανήγγειλε κοινές δράσεις των υπουργείων και των φορέων της Αυτοδιοίκησης μέσω και του Καλλικράτη, ώστε να αμβλυνθεί το φαινόμενο.

  Ανάφερε ότι η δημοτική αρχή και η δημοτική αστυνομία το έχουν θέσει ως προτεραιότητα. Ενδεικτικά σημείωσε ότι μόνο το προηγούμενο δίμηνο και μόνο στο Δήμο της Αθήνας συγκροτήθηκαν 2.541 κλιμάκια μικτού ελέγχου τα οποία πραγματοποίησαν 5.864 κατασχέσεις.

  Όπως είπε μάλιστα ο πρωθυπουργός το πρόβλημα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνον με κατασταλτικά μέτρα, αλλά απαιτείται συλλογική δραστηριοποίηση και συντονισμένη συνεργασία σε βάθος χρόνου, όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

  Ο πρωθυπουργός επισήμανε ιδιαίτερα ότι εκτός από το παραεμπόριο πρέπει να καταπολεμηθεί η αδιαφάνεια και η γραφειοκρατία, που προκαλεί την διαφθορά και ανομία.

  Επίσης, είπε ότι ο Καλλικράτης θα παίζει σημαντικό ρόλο στο να σπάσει η γραφειοκρατία.

  Οι συγκεκριμένες ενέργειες που θα αναλάβει η κυβέρνηση είναι:

  - Μικτά συνεργεία ελέγχου λαϊκών αγορών και υπαίθριων αγορών σε συνεργασία με τον οικείο δήμο, απλουστεύουν τη διαδικασία κατασχέσεων και τη διαφανή διαχείριση των κατασχεθέντων προϊόντων από τους οικείους δήμους.

  - Εντατικοποιούνται ακόμη σε συνεργασία με το πρώην ΣΔΟΕ οι έλεγχοι σε παράνομα καταστήματα και κέντρα στο ιστορικό κέντρο αλλά και ευρύτερα στην Αττική για τον εντοπισμό προϊόντων, που δεν έχουν ταυτότητα προέλευσης, τα οποία μεταπωλούνται σε συνέχεια σε μη νόμιμους μικροπωλητές.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ qwert 04/06/2010 13:00:00

   Πολύ απλά: Είναι όλοι τους συνένοχοι. Τρομακτικό...

   • ΒΡΑΧΟΣ avatar
    ΒΡΑΧΟΣ @ Επώνυμος 04/06/2010 13:15:15

    Αναμενόμενο.

  • πολίτης avatar
   πολίτης @ qwert 04/06/2010 14:15:18

   Λοιπόν, κρατήστε αυτό το κείμενο και το σχόλιο του ΣΚΑΙ και διοχετεύστε το παντού, με mail και σε έντυπα, σε γνωστούς σας, που δεν μπαίνουν στο ιντερνετ. Εκθέστε τους, ντροπιάστε τους, πείστε τον κόσμο να σταματήσει να τους ακούει.

  • Γιάννης avatar
   Γιάννης @ qwert 04/06/2010 14:26:04

   Ο συγκεκριμένος δίαυλος είναι η φωνή της Αμερικής στην Ελλάδα.
   Ο Alexis θα πρευρίσκεται για πολοστή φορά στη συνάντηση των Bilderbergs.
   Ουδεμία έκπληξη.

   • Άνθρωπός τις avatar
    Άνθρωπός τις @ Γιάννης 04/06/2010 14:40:25

    Και μέλος του ΕΛΙΑΜΕΠ, μην το ξεχνάμε παρακαλώ: Φάκελος EΛΙΑΜΕΠ / Bilderberg

 16. GreenHorses avatar
  GreenHorses 04/06/2010 12:12:33

  Ρε φάκτωρα είμαστε σίγουροι ότι ξέρει ο γιωργάκης τι είναι ομόλογα;

  Καλά για Τ+10 δεν το συζητώ.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ GreenHorses 04/06/2010 12:14:30

   Aν ξέρει λέει...

   • Orestios avatar
    Orestios @ Κώστας Ροδινός 04/06/2010 12:33:30

    Συμφωνώ Κώστα. Ξέρει και παραξέρει.

 17. GreenHorses avatar
  GreenHorses 04/06/2010 12:19:48

  Μπα δεν το βλέπω.

 18. ΑΕΡΑΣ avatar
  ΑΕΡΑΣ 04/06/2010 12:22:50

  Ειναι για τα κλαρια ο Γεωργιος ο 3ος

 19. χελιδόνι avatar
  χελιδόνι 04/06/2010 12:36:36

  Μήπως, εμμέσως πλην σαφώς, καλεί τον Αντώνη να συγκεβερνήσουνε;

 20. Γιώργος avatar
  Γιώργος 04/06/2010 12:42:37

  Mάλλον ο Σαμαράς τον λυπήθηκε τον ΓΑΠ. Δεν συνέδεσε το θέμα της αλλαγής του Τ+3 σε Τ+10 με την προσφυγή μας στο ΔΝΤ, παρόλο που θα μπορούσε να το κάνει.Τα σπρεντς ανέβηκαν εξαιτίας αυτής της αλλαγής και εξαιτίας της ανόδου των σπρεντ, αναγκαστήκαμε υποτίθεται να πάμε στο ΔΝΤ.
  Εξάλλου, αυτή ήταν η βασική θέση του Σαμαρά, ότι είχαμε κρίση ελλείμματος και την κρίση δανεισμού την έφερε το ΠΑΣΟΚ, με λανθασμένες (και άδολες;) κινήσεις όπως αυτής της αλλαγής του T+3 σε Τ+10.

 21. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 04/06/2010 12:55:13

  O Πρόεδροςτης Ν.Δ. ορθώς,μια και μιλούσε στη Βουλή, ανέφερε περί λάθους.

  Η αλήθεια είναι ότι δεν υπήρξε κανένα λάθος.

  Το έκαναν έχοντας πλήρη αίσθηση το τι κάνουν!

  Αυτά για να μη δημιουργούνται λάθος εντυπώσεις.

  Ας δώσουν στη δημοσιότητα την αλληλογραφία.

  Την επικοινωνία με τον κ.Παπακωνσταντίνου.

  Και ξαναρωτάω:

  Ποιοί σορτάρισαν εκείνο το διάστημα;

  Ειδικώτερα, ποιοί σορτάρισαν από το ...εσωτερικό;

  Γιατί δεν δίνουν τις καταστάσεις στη Βουλή για να μη δημιουργούνται υπόνοιες σκανδάλου.

  Οσο αυτές οι καταστάσεις παραμένουν στα συρτάρια, θα ρωτάμε.

  • GreenHorses avatar
   GreenHorses @ Κώστας Ροδινός 04/06/2010 12:57:41

   Η αλήθεια ότι τον πήγε μακαλά το γιωργάκη.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Κώστας Ροδινός 04/06/2010 13:03:19

   Τι ορθώς, τι ορθώς ρε Κώστα, τι άλλο πρέπει να γίνει δηλαδή για να πέσει η κυβέρνηση!!! Εδώ μιλάνε ακόμα για τα δομημένα ομόλογα των ταμείων το 2006 και εδώ που χρεωκόπησαν τη χώρα με τις ενέργειές τους οι τωρινοί μιλάει για λάθος ο Σαμαράς! Είμαστε καλά;;;

   Μετά πώς περιμένουμε οι διάφοροι διαπλεκόμενοι Σκάι κλπ να λένε αυτό που πράγματι συνέβη όταν εμείς τους παίζουμε έτσι;

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ Επώνυμος 04/06/2010 13:12:29

    Ξέρεις τις απόψεις μου για το θέμα.
    Ομως,άλλο τι λέμε εμείς και άλλο ο Πρόεδρος της Ν.Δ. στη Βουλή.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Επώνυμος 04/06/2010 13:22:08

    Μα ακριβώς το θέμα είναι να τα πει αυτά ο Αντώνης στη Βουλή. Παρακάτω έχω στείλει ένα σχόλια σχετικά, είναι ακόμη σε moderation.

    Αυτοί οι απίστευτοι τύποι ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ μας οδήγησαν στο ΔΝΤ! Και τους πάμε με τριαντάφυλλα και γαρύφαλλα!

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ Επώνυμος 04/06/2010 13:27:24

    Θα υπάρξει και συνέχεια.

  • Γιώργος avatar
   Γιώργος @ Κώστας Ροδινός 04/06/2010 13:45:30

   Έτσι είναι, γι αυτό λέω, ότι ήταν χαλαρός ο Σαμαράς.

   Επίσης, το θέμα δεν είναι τόσο τεχνικό όσο θέλουν να το παρουσιάσουν οι τραπεζίτες( και το επανέλαβε ο Σαμαράς).
   Το να δίνεις τη δυνατότητα στους κερδοσκόπους, να πουλάνε ένα ομόλογο ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ π.χ. στις 100 μονάδες και να μπορούν να το αγοράσουν μέχρι και 10 μέρες μετά( αφού συντονισμένα οι κερδοσκόποι πουλάνε για να ρίξουν τη τιμή του), π.χ. στις 95 μονάδες, είναι σκάνδαλο τεράστιων διαστάσεων.
   Όταν μάλιστα η κυβέρνηση υποτίθεται ότι έχει ανοίξει πόλεμο με τους κερδοσκόπους, ενώ με τις πράξεις της, τους διευκολύνει τα μάλα να ρίξουν τις τιμές των ομολόγων, τότε οι υποψίες είναι πολλές.

 22. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 04/06/2010 12:55:42

  Εντωμεταξύ, Φάκτορα, το Ολυμπία αναδημοσίευει σήμερα το κείμενο "Δανεισμός: το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως ελληνικού κράτους" (http://www.antinews.gr/?p=41425.) με υπότιτλο "γράφει η Μοιραία Ελένη", με μία μόνον τροποποίηση σε σχέση με τον αρχικό κείμενο που ευλογούν τα γένια τους ("Το ζήτημα που ανέδειξε πρώτο το Ολυμπία..."). Από όσο ξέρω ούτε Ελένη με λένε, ούτε μοιραία (!) το παίζω. Δές εδώ: http://olympia.gr/2010/06/04/short-selling-greece/.

  Δε λέω, αντιγράψτε μας ρε παιδιά, αλλά το αναγνωστικό κοινό των δύο μπλογκς έχει πολλούς κοινούς αναγνώστες, όχι τόσο προκλητικά.

  Και, όσον αφορά το αν το ανέδειξε πρώτο το Ολυμπία, εγώ ειλικρινά το διάβασα πρώτη φορά στο Θεαμαπάτες, ούτε ήξερα ότι το είχε γράψει πιο πριν το Ολυμπία. Αν και αμφιβάλλω αν το είχαν γράψει αυτοί πριν από τις 11 Απριλίου που το είχε πρωτογράψει ο Ελεύθερος Τύπος (τότε ακόμη όχι πρωτοσέλιδο).

 23. I.Q. ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΥ avatar
  I.Q. ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΥ 04/06/2010 13:06:47

  Τ+180 του μείνανε του ΓΑΠ μέχρι το Νοέμβριο.

  • GreenHorses avatar
   GreenHorses @ I.Q. ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΥ 04/06/2010 13:28:40

   11888 ώρες

   τυχαίο; δεν νομίζω!

 24. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 04/06/2010 13:18:51

  Παιδιά, να το πούμε ανοιχτά, εγώ τουλάχιστον θα το πω και βρίστε με όσο θέλετε: Ο Σαμαράς ΦΟΒΑΤΑΙ να τον ρίξει τον Παπανδρέου γιατί αν τον ζορίσει εδώ θα τον ρίξει, τελεία, θα στείλει το ΠΑΣΟΚ στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, να κλείσει εδώ ο κύκλος που άνοιξε την 18η Οκτωβρίου 1981.

  Πρόεδρε, εδώ θέλει πολύ περισσότερη πίεση. Τι συμβαίνει; Φοβάσαι να παραλάβεις μια Ελλάδα στα πρόθυρα της χρεωκοπίας; Φοβάσαι αυτό που περιμένει εσένα αν πέσει ο Παπανδρέου;

  Μη φοβάσαι. Είμαστε εμείς μαζί σου. Στις κρίσιμες στιγμές που ζούμε, θα το δεις, ο λαός θα ενωθεί. Θα ξέρει ότι έχει Ηγέτη εσένα, που έχεις το καλό του στο μυαλό σου.

  Έχεις υποχρέωση απέναντι σε όλους μας να τον τσακίσεις στο συγκεκριμένο θέμα. Είναι φανερό απο την απάντησή του ότι ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ!

  θα αρχίσει να λέει για το... Ζορμπά και τα ομόλογα!

  Αν σήμερα έχεις ξαμολήσει, Αντώνη, από ένα δυνατό σου στέλεχος σε κάθε κανάλι, θα ισοπεδωθεί!

  Δεν είναι λάθος! Τώρα πια το ξέρουμε. Η σημερινή απάντηση απέδειξε ότι ο Παπανδρέου είναι συνένοχος.

  Πράξε τα δέοντα. Μας εκπροσωπείς όλους. Για αυτό σε εκλέξαμε.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Επώνυμος 04/06/2010 19:09:02

   Λοιπόν, άκουσα όσα έπαιξαν τα κανάλια. Τα λίγα που έπαιξαν. Είναι τρομακτικό αυτό που συμβαίνει, οι περισσότεροι το έθαψαν, περίπου όπως και ο Σκάι. ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΟΤΙ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕ!

   Αυτό, κατά τη γνώμη μου, αποτελεί από μόνο του σκάνδαλο πρώτου μεγέθους.

   Ο Αντώνης ΔΕΝ ΕΙΠΕ ότι "δεν έχετε δόλο". Είπε "δεν σας είπαμε καλά καλά ότι έχετε δόλο κι εσείς αντιδράτε σαν να το κάνατε σκόπιμα, σαν να έχετε τη μύγα και μυγιάζεστε". Ήταν μια πάρα πολύ καλή προσέγγιση, που ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΤΥΠΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (που από ότι φαίνεται δεν υπάρχει), θα τον είχε σκίσει τον ΓΑΠ.

   Τελικά το μεγαλύτερο πρόβλημα της ΝΔ αυτή τη στιγμή είναι η επικοινωνία. Εκεί που μέχρι σχεδόν το τέλος της κυβέρνησης Καραμανλή τα πάντα σχεδόν ήταν επικοινωνία (μέχρις ότου δηλαδή έφυγε ο Ρουσόπουλος), τώρα εδώ μου φαίνεται τίποτα δεν είναι επικοινωνία.

   Αντώνη, χρειάζεσαι επειγόντως κάποιον με τις επικοινωνιακές ικανότητες του Ρουσόπουλου να σε πλαισιώσει. Κάποιον που να παίξει σωστά με τον διαπλεκόμενο τύπο. Χωρίς την αλαζονεία του Ρουσόπουλου, αλλά με την ικανότητα εξεύρεσης άμεσων και σωστών απαντήσεων για όλα τα θέματα που τον διέκρινε, και την ικανότητα να τα περνάει σωστά σε όλα τα μέσα.

   Και σε κάθε περίπτωση, πρέπει να παιχθούν πιο σκληρά αυτά τα θέματα. Ο ΓΑΠ καταστρέφει τη χώρα ταχύτατα, μεθοδικότατα, ολοκληρωτικά. Αυτό που μας περιμένει το φθινόπωρο, προσωπικά δεν θέλω ούτε να το φαντάζομαι. Όμως φαίνεται ότι η ελληνική οικονομία πολύ δύσκολα θα γλιτώσει την ολοκληρωτική χρεωκοπία.

   • ΒΡΑΧΟΣ avatar
    ΒΡΑΧΟΣ @ Επώνυμος 04/06/2010 19:19:37

    Χαρά στο κουράγιο σου.
    Όσο για την επικοινωνία της ΝΔ, είναι εξαιρετικά ευγενής.
    Για να μην πω αστεία, το αφήνω στο "ευγενής".

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Επώνυμος 04/06/2010 19:34:47

    Πού έχουν τη φωλιά τους λερωμένη;

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ Επώνυμος 04/06/2010 21:44:19

    Επώνυμε,

    Επειδή το απόγευμα δεν είχα χρόνο,σου απάντησα βιαστικά.

    Ο Σαμαράς σήμερα είπε αυτά που ήθελε να πεί και τα είπε με τρόπο κοινοβουλευτικό.

    Η ιστορία αυτή, θα έχει συνέχεια, όταν αποκαλυφθούν ποιοί σορτάριζαν, γιατί, όπως φημολογείται έντονα, υπήρχαν και ...εσωτερικοί παίχτες.

    Ισως για το λόγο αυτό να δυσκολεύονται να αποκαλύψουν τα ονόματα.

    Να έρθουμε, όμως, στην καρδιά του ζητήματος.

    Η Ν.Δ. είχε πρόβλημα με την επικοινωνιακή της πολιτική, από τότε που εγώ παρακολουθώ τα πολιτικά πράγματα της χώρας.

    Το πρόβλημα αυτό οξύνθηκε μετά τις δολοφονίες Τζώρτζη Αθανασιάδη και Μομφεράτου και την απόφαση της Ελένης Βλάχου να πουλήσει την Καθημερινή στον Κοσκωτά.

    Οι τρείς αυτοί εκδότες, στήριζαν τη Ν.Δ. επειδή ανήκαν στην παράταξη. Εβαζαν σε δεύτερη μοίρα τα συμφέροντα.

    Σήμερα την ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ την έχει ο εργολάβος Σαραντόπουλος, που παίρνει έργα από το δημόσιο.

    Την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ο Αλαφούζος, χωρίς περαιτέρω σχόλια

    Τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ ο πρώην Διευθυντής του ΕΘΝΟΥΣ.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ είχε πάντα μικρή απήχηση

    Και ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ του Ρίζου είναι μια προσωπική υπόθεση.

    Για ραδιόφωνα και Κανάλια να μην το συζητάμε.

    Με το Ρουσσόπουλο, όντας η κατάσταση βελτιώθηκε.

    Αυτό δεν ξέρω αν οφείλεται στο Ρουσσόπουλο ή στο γεγονός ότι όλοι έβλεπαν ότι ερχόταν ο Καραμανλής και αποφάσισαν να ρίξουν εγκαίρως γέφυρες.

    Και το 1989-1990 ο Μητσοτάκης είχε σχεδόν το σύνολο του τύπου μαζί του. Ποιός; Ο Μητσοτάκης!

    Ο Ρουσσόπουλος, διέπραξε το τραγικό σφάλμα να πιστέψει ότι μπορούσε να εμπιστευτεί τους ...πρώην εργοδότες του!

    Η Ν.Δ. αντι να δημιουργήσει ένα δικό της συγκρότημα, καλλιέργησε λυκοφιλίες.
    Οι λυκοφιλίες έχουν ημερομηνία λήξεως.

    Και όπως ήταν αναμενόμενο η Ν. Δ. την πάτησε.
    Οταν τα πράγματα ζόρισαν, οι εκδότες επέστρεψαν εκεί που παραδοσιακά ανήκαν.

    Σήμερα όλα τα ΜΜΕ είναι υπερχρεωμένα. Θα είναι η πρώτη φούσκα που θα σκάσει.
    Επομένως, σε μεγάλο βαθμό εξαρτώνται από την εξουσία.
    Ο Παπανδρέου, θα το εκμεταλλευτεί αυτό, για να του κάνουν τα χατήρια.
    Ηδη, αυξάνοντας κατά 20% το φόρο στις διαφημίσεις, τους στρίμωξε περισσότερο.
    Θα πάνε στην αυλή του παρακαλώντας, επειδή δεν αντέχουν.
    Ο Ψυχάρης χρειάζεται επειγόντως 100 εκατ. και δυσκολεύεται να τα βρεί και τα κοροϊδα δεν τσιμπάνε πιά.

    Ελπίζω η Ν.Δ. να μη κάνει πάλι το ίδιο λάθος και να τους πιστέψει.

    Το ερώτημα είναι άν υπάρχει λύση;

    Μια τολμηρή λύση θα είναι να τα μποϊκοτάρει!
    Να μη συμμετέχουν εκπρόσωποί της στα πάνελ!
    Με τον τρόπο αυτό τους αφαιρείς την επίφαση αντικειμενικότητας που καλλιεργούν!

    Είναι υψηλό το ρίσκο για την αξιοπιστία τους, για να το αναλάβουν!

    Μια παράλληλη κίνηση, είναι ο Σαμαράς, να δώσει έμφαση στο διαδίκτυο.

    Να αφιερώνει 2-3 ώρες εβδομαδιαίως και να δίνει συνεντεύξεις σε blogs!

    Να δίνει στο διαδίκτυο τις ειδήσεις!

    Στη συνέχεια να φτιάξει ένα δικό του συγκρότημα.
    Το ΚΚΕ έχει τηλεόραση, ραδιόφωνο και εφημερίδα.
    Το ΛΑΟΣ έχει τηλεόραση ραδιόφωνο και εφημερίδα.
    Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ραδιόφωνο και εφημερίδα.
    Για το ΠΑΣΟΚ δεν λέω, έχει τα πάντα!

    Και να γίνει μια καμπάνια να πειστούν οι νεοδημοκράτες να στηρίξουν τα ΜΜΕ της παράταξης.
    Τότε να δείς πότε ταρακουνιέται το σύστημα!

    Τέλος, να απομακρυνθεί ο Παναγιωτόπουλος άμεσα από Εκπρόσωπος Τύπου.

    Ο πρώην υπάλληλος του Κυριακού, του Βαρδινογιάννη, του Αλαφούζου και του Κουρή, δεν μπορεί να λειτουργεί αδέσμευτος.

    Ο Παπανδρέου, άρχισε να αλλάζει το σκηνικό, όταν εμπιστεύτηκε την ενημέρωση σε δυό ανθρώπους που δεν ήταν δημοσιογράφοι, Ραγκούσης και Παπακωνσταντίνου.

    Αυτά και θα επανέλθω σε μια άλλη ευκαιρία.

   • ΒΡΑΧΟΣ avatar
    ΒΡΑΧΟΣ @ Επώνυμος 04/06/2010 21:49:59

    Κύριε Ροδινέ, προσυπογράφω.

 25. ΠΕΤΡΟΣ ΧΑΣΑΠΗΣ avatar
  ΠΕΤΡΟΣ ΧΑΣΑΠΗΣ 04/06/2010 13:33:20

  SOS από Παπανδρέου: Το πολιτικό σύστημα εξαρτάται από συμφέροντα.

  Γιώργος Παπανδρέου: "Το πολιτικό μας σύστημα δεν είναι ανεξάρτητο από κάθε λογής συμφέροντα".

  Το θέμα αυτό είναι πολύ σημαντικό για να το αφήσουμε να περάσει έτσι.
  Ειδικότερα: Ο Γιώργος Παπανδρέου, απαντώντας σήμερα στη Βουλή σε ερώτηση του Αντώνη Σαμαρά για την κερδοσκοπία στην αγορά ελληνικών ομολόγων, είπε, μεταξύ άλλων στη δευτερολογία του και τα εξής, τα οποία θεωρούμε πολύ σημαντικά:
  «……Βρισκόμαστε σε μια από τις πιο κρίσιμες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας. Όλα αυτά είναι συμπτώματα μιας βαθύτερης κρίσης με το πολιτικό σύστημα στο επίκεντρό της. Ένα σύστημα που δεν είναι ανεξάρτητο από κάθε λογής συμφέροντα. Χρέος μας είναι να αλλάξουμε ριζικά αυτό το πολιτικό σύστημα. Να καταρρίψουμε τη λογική που λέει φταίνε και οι 300 της Βουλής. Αυτό κάνουμε εμείς. Φέρνουμε αλλαγές και ανατροπές. Περιμένω απ' εσάς να συμβάλλετε…»

  Ο κ. Παπανδρέου ομολόγησε πλήρως και ευθαρσώς ότι το πολιτικό μας σύστημα είναι εξαρτημένο από κάθε λογής συμφέροντα.
  Εμείς καλόπιστα θεωρούμε ότι αυτή η παραδοχή του πρωθυπουργού είναι μια κραυγή απόγνωσης και αγωνίας για το μέλλον και τη λειτουργία της δημοκρατίας.
  Ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου κάλεσε τη Νέα Δημοκρατία και τον Αντώνη Σαμαρά, να συμβάλλουν με συγκεκριμένες προτάσεις για την εμπέδωση της διαφάνειας. Όμως ο τρόπος που προχωρά κάποια ζητήματα, όπως «λαθρονομοσχέδιο», «Καλλικράτης», «Εκλογικός νόμος» κ.λ.π., αλλά και η άρνησή του να δεχτεί την πρόταση του Αντώνη Σαμαρά, στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών, για αναθεώρηση του Συντάγματος, κάνουν απαγορευτική κάθε πιθανότητα συνεννόησης.

  ΥΓ. Εμείς πιστεύουμε πως ο πρωθυπουργός της χώρας θα έπρεπε να καλέσει, όχι μόνο τη Νέα Δημοκρατία, αλλά ολόκληρο τον ελληνικό λαό και ιδιαίτερα το διαδίκτυο, να συμβάλλει με προτάσεις στην αλλαγή του πολιτικού συστήματος.
  Σε επόμενη ανάρτηση, από αυτό εδώ το blog, θα απαντήσουμε με συγκεκριμένες προτάσεις στον κ. Παπανδρέου.

  http://hassapis-peter.blogspot.com/2010/06/sos.html

 26. sauraki avatar
  sauraki 04/06/2010 13:50:24

  Να παραγγείλουμε από τον cabinet man καλές ξύλινες αμερικάνικες κρεμάλες για να στηθούν στο Σύνταγμα αν όλα αυτά είναι αλήθεια.

  • Μisha avatar
   Μisha @ sauraki 04/06/2010 14:18:22

   Και σαβουρόξυλα, Σαυράκι , κάνουν για τις φωτιές ...

 27. Αγανάκτηση avatar
  Αγανάκτηση 04/06/2010 13:57:12

  ΓΔ: 1.486,19 -4,95% ΤΖΙΡΟΣ: 76,52 εκ. 15:56

  Ζόρικα τα πράγματα...

 28. nancy avatar
  nancy 04/06/2010 16:13:07

  Ρε παιδιά αφου απαντάει εκτός θέματος, ως συνήθως, ΤΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ αυτός ο άνθρωπος? Θέλει να μας τρελλάνει επιτέλους??

  • ANΩΝΥΜΟΣ avatar
   ANΩΝΥΜΟΣ @ nancy 04/06/2010 18:33:45

   Ξέρει πολύ καλά, τι απαντάει o ΓΑΠ.
   Τα λόγια του θα δώσουν τους τίτλους στις ειδήσεις, στα γνωστά ΜΜΕ.
   Ώστε να κοιμήσουν ακόμα μια φορά τον κόσμο,
   και να τον πλανήσουν και να μην καταλάβει τι παίζεται ακόμα μια μέρα.

   Κερδίζει χρόνο με την βοήθεια των ΜΜΕ.
   Αυτό όπως καταλαβαίνετε θα συνεχιστεί για πολύ ακόμα.

   Πρέπει να βρεθεί τρόπος να βγαίνουν τα γεγονότα στον κόσμο
   με άλλο τρόπο, και να μας αδειάσουν την γωνιά,
   οι δημοσιογράφοι που είναι οι πρώτοι που πρέπει
   να διωχθούν από την χώρα.

 29. yangoolas avatar
  yangoolas 04/06/2010 16:14:28

  γιατί... καταλαβαίνει τι είναι διακανονισμός ομολόγων; Αμφιβάλλω

 30. ΤΣΟΥΚΑΛΑ ΝΕΛΛΗ avatar
  ΤΣΟΥΚΑΛΑ ΝΕΛΛΗ 04/06/2010 18:53:05

  ΜΗΠΩΣ κ.ΣΑΜΑΡΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΛΑΘΟΣ ΑΛΛΑ ΕΓΙΝΕ ΣΚΟΠΙΜΑ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΑ ΒΓΗΚΑΝ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΙΤΣΑ;ΓΙΑ ΨΑΞΤΕ ΤΟ

 31. neotera avatar
  neotera 04/06/2010 23:56:10

  Συμπεριφερόμαστε ως να τελειώσαν οι κρεμάλες στην ελλάδα. Πολύ τυχερός ο γιωργάκης και οι άλλοι "περίεργοι" της διακυβέρνησης

 32. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 05/06/2010 03:26:39

  Το βασικό είναι ότι η ΝΔ δεν έχει βήμα για να ακουστεί. Ο κόσμος πιστεύει αυτό που ακούει συχνότερα και δεν ψάχνει την αλήθεια.

 33. pikaia gracilens avatar
  pikaia gracilens 05/06/2010 07:18:30

  Η Ελλαδα ως χωρα δεν εχει την δυνατοτητα να στηριξει οικονομικα ανεξαρτητες εφημεριδες. Μονο το διαδυκτιο μπορει να κανει ανεξαρτητη ενημερωση. Αν κοπουν τα εφημεριδολαδωματα και οι κατασκευαστικες δεν θα μεινει ουτε για τις κηδειες εφημεριδα. Μιλω παντα για μια εφημεριδα που θα λειτουργει με χρηματοοικονομικα κριτηρια αυτοτελως χωρις ζαχαρο-μπαμπαδες. Η ΝΔ θα επιτυχει μονο οταν η Δημοκρατεια εδρεωθει στην συνειδηση των ελληνων πολιτωσν-πραγμα απιθανο.

 34. ares avatar
  ares 05/06/2010 17:14:14

  Δεν απέφυγε να απαντήσει ο Πρωθυπουργός στην Βουλή.
  Η ΝΔ απέφυγε να ρωτήσει!
  Ερώτηση ήταν αυτή της Β. Παπανδρέου και των συν αυτή. Οι οποίοι και επιμένουν ζητώντας στοιχεία.
  Ο Σαμαράς (και όχι η ΝΔ με 100 υπογραφές) απλά ρώτησε «τί ‘ναι αυτά που λέει η Παπανδρέου»!
  Είχε ρωτήσει και ο Σταϊκούρας και ο Λαφαζάνης χωρίς ιδιαίτερες αξιώσεις μετά τα πρωτοσέλιδα του ΕΤ και μείναν αναπάντητες στο αρχείο.
  Για ένα θέμα – ογκόλιθο – που γεννήθηκε προεκλογικά, δια μέσου των Ελλ. Τραπεζών, κατ’ απαίτηση των γνωστών ξένων οίκων διαχείρισης του ελλ. χρέους.
  Και η αξ. αντιπολίτευση (αλλά και το σύνολο της αντιπολίτευσης) αντί να καταγγείλουν τις συνέπειες της απόφασης της ΤτΕ, η ΝΔ απλώς περιέγραψε τα συμβάντα, ο ΣΥΡΙΖΑ θυμήθηκε την χρονίζουσα ακρίβεια, το ΚΚΕ απουσίασε, και το ΛΑΟΣ (αν μη τι άλλο) ζήτησε την απολογία του Προβόπουλου.
  Δηλ. όλοι απέφυγαν. Γιατί; Μήπως είχαν επωφεληθεί; Ισως!
  Η ατμόσφαιρα στην συζήτηση της Παρασκευής στην Βουλή προκαλούσε ασφυξία και στον πιο αδιάφορο πολίτη.
  Και την ευθύνη για την ακόλουθη στάση των ΜΜΕ την έχει αποκλειστικά η ΝΔ. (απαράδεκτη μεν αλλά επόμενη – μέχρι και ο ΕΤ συμβιβάστηκε.).
  Δεν υπάρχει καμία έλλειψη επικοινωνιακής πολιτικής (αμάν πια μ’ αυτό το φρόυτο).
  Υπάρχει μεγάλη έλλειψη θέσεων. Και ως εκ τούτου αντιθέσεων. Και μάλιστα σε τέτοιους καιρούς! Χωρίς αντιθέσεις (δεν μιλάμε για συγκρούσεις) πού θα κατευθυνθεί ο πρόθυμος πολίτης; Πάνω σε ποια θέματα μπορεί να ελπίζει κανείς ότι θα γίνει σε 20 μέρες το Συνέδριο της νέας ΝΔ;
  Μάλλον θα επαναληφθεί κάτι σαν την συνάθροιση της ΟΝΝΕΔ πριν τις αρχαιρεσίες της. Και θα ‘ναι ανατριχιαστικό.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.