#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
10/07/2012 14:27
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αποτυχημένοι «αριστεροί» ως διαχειριστές του συστήματος...

... και η "Χρυσή Αυγή" ως ...θεματοφύλακας του Έθνους(Ανανεωμένο) Γράφαμε πριν από τρία σχεδόν χρόνια, στις 25/ο7/2009 κάτω από την τίτλο "Η μετριότητα που αποκαλείται μετριοπάθεια":

 Μια αέναη διαπλοκή το διαρκές συμβάν της ύπαρξής μας.

Μια μεγάλη δημοσκόπηση το παρόν και κάθε προσδοκία στο αόρατο μέλλον.

Πάντα, μετά τις επόμενες εκλογές θα φτιάξουν όλα.

Το σύνδρομο των Ιμίων ως  εθνικό ιδανικό και σταθερή συνισταμένη της εσωτερικής και εξωτερικής μας πολιτικής.

Όπως έλεγε και ο Μητσοτάκης «σε δέκα χρόνια δεν θα θυμάται κανείς τίποτα», ούτε καν το 1821.

Δεν χρειάζεται πλέον ν’ ανοίξει κάποιος απ΄ έξω τις κερκόπορτες. Τις έχουμε ανοίξει προ πολλού μόνοι μας.

Παιδιά αποτυχημένων πρωθυπουργών, ως υποψήφιοι σωτήρες του Έθνους.

Αποτυχημένοι «επαναστάτες» ως διαχειριστές του συστήματος.

Πρώην «αριστεροί» ως βολεμένοι απολογητές της καθεστηκυίας τάξης. 

Άτολμοι πολιτικοί, κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες, ανεγκέφαλοι διανοούμενοι., αδέξιοι δεξιοί, ατάλαντοι καλλιτέχνες, άφωνοι τραγουδιστές, χαλιναγωγημένοι δημοσιογράφοι.

Ακόμα και οι επαγγελματίες κατασκευαστές ελπίδων,  οι πολιτικοί, έπαψαν να προσφέρουν όνειρα, έχοντας συνειδητοποιήσει προφανώς τη χρεοκοπία τους.

Αυτή η γενικευμένη μετριότητα που την αποκαλούν μετριοπάθεια.

Αυτή η επικίνδυνη μονομέρεια στους «προβληματισμούς» και τις «σκέψεις» τους.

Που θεωρούν δεδομένη την προσαρμογή στις απαιτήσεις των ισχυρών της εποχής,  επειδή τους λείπουν το θάρρος και τα οράματα

"Η μετριότητα που αποκαλείται μετριοπάθεια-μέρος Β' ":

Τρία χρόνια μετά λες και δεν άλλαξε τίποτε. Μεσολάβησαν ο ΓΑΠ, η μαμά του και τα αδέλφια του, το ΔΝΤ, η Τρόϊκα και το πέταγμα της Ελλάδας στο γκρεμό, καθημερινές αυτοκτονίες, εκατομμύρια άνεργοι, πείνα και εξαθλίωση, αλλά το πολιτικό σύστημα λες και δεν διδάχτηκε τίποτα.

Όλα όσα ζούμε τους τελευταίους μήνες, αλλά ειδικά η εικόνα που εμφανίζει η Βουλή, είναι μια εικόνα πολιτικού ξεπεσμού. Κι αν αυτό είναι το τέλος της Μεταπολίτευσης και η αρχή κάτι για άλλο, καινούργιο και πιο καλό, τότε ζήτω που καήκαμε. Και εξηγούμαστε:

- Επί επτά μήνες (από το Νοέμβριο του 2011) το πολιτικό προσωπικό της χώρας βολόδερνε και αδυνατούσε να κάνει κυβέρνηση και να βρει τρόπους να σωθεί η πατρίδα, όχι επειδή δεν μπορούσαν τα κόμματα να τα βρουν μεταξύ τους, αλλά επειδή η όποια κυβέρνηση έπρεπε να τυγχάνει της εγκρίσεως των ξένων δανειστών και την εγχώριας διαπλοκής.

- Αφού είδαμε κι αποείδαμε, φτάσαμε στις εκλογές, ο λαός ψήφισε, τα τρία κόμματα συγκρότησαν κυβέρνηση και πλέον έχουμε κάποιον να λέμε ότι παίρνει αποφάσεις. Η πρώτη από τις οποίες είναι ότι δεν πρέπει να γίνει τώρα επαναδιαπραγμάτευση και φταίμε εμείς γι αυτό που θέλαμε εκλογές που έριξαν πάλι έξω το ταμείο.

- Τι έγινε όμως στην πραγματικότητα; Το σχήμα "η ΝΔ στηρίζει μια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ με ολίγη συμμετοχή υπουργών της" επί Παπαδήμου, αντιστράφηκε και έγινε "το ΠΑΣΟΚ στηρίζει μια κυβέρνηση ΝΔ με ολίγη συμμετοχή δικών του υπουργών". Με πλαίσιο και πρόγραμμα σαφώς περιορισμένο στα ασφυκτικά πλαίσια που θέτουν οι δανειστές. Την ΔΗΜΑΡ και τον κ. Κουβέλη μην τους υπολογίζετε, αποτελούν απλώς το άλλοθι του σχήματος - για να μην μιλήσουμε για διαπλοκές και άλλα πολλά και ευτράπελα. Όποιος αμφιβάλλει ας αναρωτηθεί γιατί η ΝΔ χτυπούσε μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ και όχι την ΔΗΜΑΡ (θυμάστε τι γράφαμε;)

- Τελικά, έχουμε την παγκόσμια πρωτοτυπία μιας κυβέρνησης τρικομματικής που χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα. Για την οποία αποφασίζει μια «τρόικα» στενών συνεργατών των προέδρων των κομμάτων. Λαζαρίδης, Σκανδαλίδης, Χατζησωκράτης, πέρασαν ατέλειωτες ώρες διαλογισμού για να φτιάξουν τις προγραμματικές συμφωνίες που θα κρίνουν το μέλλον της χώρας, που είναι όμως τόσο γενικόλογες ώστε να χωράνε τα πάντα.

- Στο σημείο αυτό θυμόμαστε τον Μαρξ που έλεγε: "Στην πολιτική μπορεί κάποιος να συμμαχήσει, για ένα δεδομένο στόχο, και με τον διάβολο τον ίδιο - μόνο που θα πρέπει να βεβαιωθεί ότι εξαπατά τον διάβολο, αντί να εξαπατά ο διάβολος τον ίδιο". Και τον Λένιν που πρόσθεσε: "Σε μια συμμαχία, πάντα ο ένας κάνει το άλογο κι ο άλλος τον καβαλάρη". Αφήνουμε στην φαντασία την προσαρμογή στην σημερινή πραγματικότητα

- Βλέπουμε σε ρόλο αξιωματικής αντιπολίτευσης, δηλαδή εν αναμονή κυβέρνησης, τον ΣΥΡΙΖΑ με τον Α. Τσίπρα να φαντάζει ως η επόμενη λύση για την Ελλάδα. Όχι ως πρόεδρος του 15αμελούς, αλλά ως πρωθυπουργός.

- Είδαμε τα κόμματα της Αριστεράς να τσακώνονται ποια έδρανα θα καταλάβουν στη Βουλή

- Είδαμε να στήνεται πανηγυράκι στις ορκωμοσίες, με ψηλοτάκουνα, συγγενείς και φίλους, ταγιεράκια, χαμογελάκια και αγκαλιές λες και είμαστε στο κόκκινο χαλί των Καννών. Ενώ ο κόσμος δυστυχεί.

- Την ίδια ώρα, υπουργοί, υφυπουργοί και λοιποί παρατρεχάμενοι παίρνουν κολλητούς και τους κάνουν συμβούλους, ανασύρουν από το χρονοντούλαπο στελέχη που δεν έχουν ούτε ένα ένσημο, παιδιά του κομματικού σωλήνα, εμπλεκόμενους σε σκάνδαλα, αποτυχημένους τεχνοκράτες και κάθε καρυδιάς καρύδι. Χάθηκαν τα άξια τέκνα, οι άνθρωποι της αγοράς, οι μορφωμένοι και οραματιστές Έλληνες που διαπρέπουν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης.

- Και φτάσαμε στη νέα Βουλή και τις προγραμματικές, όπου ολοκληρώθηκε η ιλαροτραγωδία. Είδαμε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να επικροτούν τις δηλώσεις Σαμαρά, βουλευτές της ΝΔ να μη σηκώνονται να χειροκροτήσουν τον πρωθυπουργό. Είδαμε τον Ευ. Βενιζέλο να επιτίθεται στον Τσίπρα και να απαντά για λογαριασμό του Σαμαρά καθώς λίγη ώρα νωρίτερα ο Τσίπρας είχε επιτεθεί στον Σαμαρά και την κυβέρνηση. Και βουλευτές της δεξιάς πτέρυγας να χειροκροτούν τον Βενιζέλο.

- Βλέπουμε μέσα στη Βουλή ένα ρατσιστικό, νεοναζιστικό κόμμα αποτελούμενο από βουλευτές που κανείς δε γνωρίζει τι κάνουν, πως ζουν, και τι θέλουν από τη δημοκρατία μας. Και το Ν. Μιχαλολιάκο που πριν μερικά χρόνια χαιρετούσε ναζιστικά και εκθείαζε το Χίτλερ τώρα να πρωταγωνιστεί στο δημοκρατικό μας σύστημα.

- Ζήσαμε τη γελοιότητα οι βουλευτές της Αριστεράς να φεύγουν όταν μίλαγε ο Μιχαλολιάκος και αυτοί της Χρυσής Αυγής να αποχωρούν όταν μίλαγε ο Τσίπρας ή ο Κουβέλης. Και ο Μιχαλολιάκος, με τρία νούμερα κοστούμι μεγαλύτερο να μας λέει πρέπει να σωθεί η Ελλάδα. Κανονική επιθεώρηση καλοκαιρινού θεάτρου δηλαδή. Ούτε ο Χατζηχρήστος, ο Ρίζος και ο Αυλωνίτης δε θα μπορούσαν μαζί να προκαλέσουν τόσο γέλιο.

Η απόλυτη ένδεια του πολιτικού συστήματος και η απόλυτη δυστυχία της Ελλάδας, που κάποτε έβγαζε ήρωες, ηγέτες, δεινούς ρήτορες στη Βουλή, σεβάσμιους πολιτικούς.

 FX-ΑΨ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 08/07/2012 14:34:08

  Αυτό πάντως με την γελοιότητα της αποχώρησης του ΣΥΡΙΖΑ από την αίθουσα όταν μιλάει ο Μιχαλολιάκος είναι άνω ποταμών.
  Από τη μια οι συριζαίοι κόπτονται καθημερινά για τα δημοκρατικά και ανθρώπινα δικαιώματα του κάθε λαθρομετανάστη (ακόμη και εγκληματία) αλλά από την άλλη δεν σέβονται το δημοκρατικό δικαίωμα που καλώς ή κακώς έδωσε μέρος του ελληνικού λαού στην Χ. Αυγή να συμμετέχει στην Βουλή.
  Υποκρισία, ή απλά ανασφάλεια;
  Αν θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ ας ξεκινήσει διαδικασίες να τεθεί εκτός νόμου η Χ.Α.. Τα άλλα όλα είναι απλά καραγκιοζλίκια.

  • Ανδρέας avatar
   Ανδρέας @ Strange Attractor 08/07/2012 14:44:54

   Γιατί βγάζετε τα άλλα 2 κόμματα απο το κάδρο;Το ΚΚΕ και την ΔΗΜΑΡ;Εγώ θα έβαζα πρώτη την ΔΗΜΑΡ γιατί είναι μέρος αυτής της κυβέρνησης.

  • Παρατηρητής avatar
   Παρατηρητής @ Strange Attractor 08/07/2012 15:20:19

   και τι θα βγει εαν τεθεί εκτός νόμου, το πολύ πολύ να αλλάξει όνομα και να χαθεί και η όποια σύνδεση με τις όποιες ναζιστικές καταβολές είχε.

   μεγαλύτερη βλακεία από το να τεθεί εκτός νόμου η ΧΑ δεν θα έχει ξαναγίνει.

  • Θ.Δ. avatar
   Θ.Δ. @ Strange Attractor 08/07/2012 16:47:16

   Οτι υπηρξε ο Χιτλερ (δικτατορας-σφαγεας) το ιδιο υπηρξαν και οι Σταλιν,Μαο,Πολ ποτ κλπ οποτε εαν βγει εκτος νομου η χρυση αυγη τοτε αυτοματως παιρνουν σειρα το ΚΚΕ και οι περισσοτερες συνιστωσες του ΣΥΡΙΖΑ!
   Γιαυτο και δεν εχουμε συνταγματικο δικαστηριο.
   Αλλιως τα παραπανω κομματα θα ηταν στην παρανομια!

   • Xirosima avatar
    Xirosima @ Θ.Δ. 08/07/2012 23:04:41

    Με τα εγκληματα που εχουν κανει το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ θα ειχαν βγει και αυτα εκτος νομου. Ασε τις βλακειες με τα συνταγματικα δικαστηρια. Η δημοκρατια και ο ναος της ειναι για ολους. Νεοναζι και κομμουνιστες. Κλεφτες και λαμογια. Οσο τουλαχιστον ψηφιζονται...

    • Θ.Δ. avatar
     Θ.Δ. @ Xirosima 09/07/2012 14:57:35

     Οι φασιστες (κοκκινοι και μαυροι),οι κλεφτες και τα λαμογια δεν εχουν καμια θεση σε μια δημοκρατια.
     Η αναγκη ιδρυσης συνταγματικου δικαστηριου ειναι πιο αμεση απο ποτε!
     Να τελειωνουμε με τα καταλοιπα αιμοσταγων σφαγεων (Χιτλερ,Σταλιν,Μαο κλπ)
     Και ειναι γνωστο πως δεν εχει ιδρυθει συνταγματικο δικαστηριο στην ελλαδα για να μην βρεθουν τα κομμουνιστικα κομματα (που κατα δηλωση τους δεν αναγνωριζουν το συνταγμα) στην παρανομια.
     Μεχρι και ο Μιχαλολιακος ειπε οτι η παρουσια της χρυσης αυγης στο κοινοβουλιο οφειλεται στην αδυναμια της ελληνικης δημοκρατιας να ιδρυσει συνταγματικο δικαστηριο.
     Και μιλα πιο κοσμια γιατι κι εγω θεωρω τα λεγομενα σου ως απολυτες βλακειες αλλα δεν χρειαζεται να το γραφω.
     Υπαρχουν αλλα μπλογκ (Καμμενικα) που μπορεις να βριζεις οσο θελεις!

  • anonymous avatar
   anonymous @ Strange Attractor 08/07/2012 17:40:49

   Αν θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ ας ξεκινήσει διαδικασίες να τεθεί εκτός νόμου η Χ.Α.

   Ο Χριστόπουλος της Παντείου το έχει ήδη δηλώσει ότι δηλ. θα πρέπει να τεθεί εκτός νόμου η ΧΑ. Το βίντεο είναι στο youtube, όπου προλογίζει το Νικολακόπουλο σε μια εκδήλωση για τα εκλογικά αποτελέσματα. Αν ο Σύριζα γίνει κυβέρνηση και το αποτολμήσει έχει να γίνει μύλος. Ακόμη και η Γερμανία με το ναζιστικό παρελθόν δεν έχει τολμήσει να θέσει εκτός νόμου το αντίστοιχο ακροδεξιό κόμμα.

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ anonymous 08/07/2012 18:34:54

    Ο Χριστόπουλος, ο υποστηρικής της κάθε υπαρκτής και ανύπαρκτης μειονότητας και της κάθε "ετερότητας", τώρα μιλάει για κόμματα που πρέπει να βγουν εκτός νόμου;
    Καλά λέω ότι η Αριστερά έχει τον ολοκληρωτισμό στο αίμα της...

 2. Ανδρέας avatar
  Ανδρέας 08/07/2012 14:44:13

  Πολύ καλό άρθρο,ιδίως αυτό του 2009 χτυπάει κόκκαλο.Συγχαρητήρια.

 3. Χρήστος Δημάρης avatar
  Χρήστος Δημάρης 08/07/2012 15:01:54

  ΤΟ ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ ΚΑΙ Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ: Βεβαίως και συμφωνώ με αυτά που γράφετε στο άρθρο σας φάκτορα και αριστερέ ψάλτη. Αυτό που ζούμε τώρα δεν είναι η αρχή του καινούριου. Είναι το οριστικό τέλος του παλιού. Με τον ερχομό του καινούριου εύχομαι να γίνουν πραγματικότητα, όχι τα δικά μου όνειρα αλλά τα δικά σας όνειρα. Μερικές φορές τα όνειρα μας πραγματοποιούνται με τους πιό περίεργους τρόπους.

 4. xp avatar
  xp 08/07/2012 15:04:52

  Χρειάζεται ένα σοκ για να ξεφύγουμε και κατόπιν ατέλειωτες ώρες δουλειάς και δημιουργίας. Η πτώση της παραγωγής και η ευτέλια της εργασίας δεν δίνουν πλέον κανένα κίνητρο για πάμε μπροστά.Αυτό εκμεταλλεύεται η εγχώρια ελίτ. Τον αεριτζίδικο χαρακτήρα της ΟΝΕ:Φάε ντομάτες Βελγίου, ντύσου Ιταλικά ή Κινέζικά, αγόρασε απορρυπαντικό Γερμανίας.Και φυσικά βάλε έναν μετανάστη να σου δουλέψει στην οικοδομή ή στην επιχείρηση.

 5. Κβάντα avatar
  Κβάντα 08/07/2012 15:15:04

  "...ο Μιχαλολιάκος, με τρία νούμερα κοστούμι μεγαλύτερο να μας λέει..."
  Ο ορισμός του δικολαβισμού!

 6. ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ avatar
  ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ 08/07/2012 15:22:52

  ωραια ολα αυτα αλλα να θυμισω οτι ψηφισαμε ΣΑΜΑΡΑ διοτι ενα απο αυτα που ελεγε προεκλογικα ηταν η αμεση καταργηση του νομου Ραγκούση για τους μεταναστες και τις ελληνοποιήσεις.

  Τώρα που η ΧΑ και οι ΑΝΕΛΛ θα καταθεσουν απο κοινου προταση νομοσχεδιου καταργησης αυτου του εκτρωματος του ΠΑΣΟΚ, τι θα κανει η ΝΔ;

  Θα καταψηφίσει τις προεκλογικές τις ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ; Θα είμαι από τους πρώτους που θα πώ οτι εξαπατήθηκα και θα ριξω τον λιθο πρώτος!!

 7. Χρυση αυγη avatar
  Χρυση αυγη 08/07/2012 16:02:26

  Νεοναζί λεει ο factor, φασίστες λέει ο Συριζαίος, Χίτλερ λέει ο κομμουνιστής. Εγω γιατί βλέπω μόνο ΈΛληνες πατριώτες? Απο το 1974 και μετα, η μεταπολιτευτική νομενκλατούρα λεηλάτησε τα πάντα. Αριστερή ή δεξια ιδεολογία δεν υπήρξε παρα μόνο κλεπτοκρατία.

  Για αυτό μάθε κάτι factora. Πολλοί σιχάθηκαν τα κόμματα της κλεπτοκρατίας και της διαφθοράς. Στην Χρυσή αυγή βλέπουμε καθαρούς πολιτικούς που δεν έχουν κλέψει και δεν εχουν εξαπατήσει. Το μειονέκτημα τους για εσας, είναι οτι είναι ναζί και ακραίοι. Ε για εμας είναι Έλληνες εθνικιστές και καλά θα κάνετε να το χωνέψετε.

  Δεν πείθετε κανένα και μετα τις νεες κωλοτούμπες της ψευτοπατριωτικής γαλάζιας παράταξης, η Χρυσή αυγή θα κυβερνήσει πολύ σύντομα όταν συνειδητοποιήσει ο Ελληνικό λαος οτι είναι το μόνο πατριωτικό κόμμα.

  • M.Γ avatar
   M.Γ @ Χρυση αυγη 08/07/2012 17:16:28

   Ελληνες πατριωτες με τατουαζ και αισθητικη και μυαλα Skinheads που φτιαχνουν συμμοριες και μαχαιρωνουν τα βραδια μεταναστες που κοιμουνται στην παραλια των Χανιων ; Ελληνες πατριωτες που σηκωνονται ορθιοι σε παραγγελματα τυπου "Εγερθητος" ; Ελληνες πατριωτες που δηλωνουν οτι θα διωχνουν απο τους παιδικους σταθμους παιδακια διαφορετικου χρωματος ; Ελληνες πατριωτες που θα ιδρυσουν τραπεζα αιματος και αιμοπεταλιων "μονο απο Ελληνες για Ελληνες" ; (Αν εκαναν καμμια εξεταση DNA θα γελουσε και το παρδαλο κατσικι). Τελικα εχουμε τρελαθει εντελως.

   • DexMax avatar
    DexMax @ M.Γ 08/07/2012 20:56:01

    Εσένα σου αρέσει η δράση της αναρχοαριστεράς προφανώς...

  • anonymous avatar
   anonymous @ Χρυση αυγη 08/07/2012 17:43:52

   Έχεις δίκιο στην κριτική που ασκείς, αλλά δε μπορεί να είναι η ΧΑ ούτε το διάδοχο σχήμα ούτε η διάδοχη ιδεολογία ούτε η διάδοχη κατάσταση.

   • DexMax avatar
    DexMax @ anonymous 08/07/2012 20:57:44

    Αυτό το κρίνει πάντα ο λαός με τις επιλογές του...και όχι τα "θέλω" τα δικά σου και τα δικά μου...

  • Σπορέας avatar
   Σπορέας @ Χρυση αυγη 08/07/2012 17:57:01

   Όταν με το καλό καταφέρει κάποτε η Χρυσή Αυγή να βρεθεί στην επέτειο των Καλαβρύτων και του Διστόμου (και όχι μόνο) και φωνάξει κάτω ο φασισμός, τότε μπορούμε να αρχίσουμε την κουβέντα για πατριωτισμό, εθνικισμό ή φασισμό και ναζισμό.

   • DexMax avatar
    DexMax @ Σπορέας 08/07/2012 20:49:05

    Σύμφωνα με τη δική σου λογική όταν βρεθεί και η ΝΔ στις επετείους της μάχης των οχυρών (Ρούπελ , Μπέλες κλπ) ή τιμήσει κάποτε το Μακρυγιάννη και το Γράμμο-Βίτσι ως κόμμα ή ως επίσημη κυβέρνηση τότε θα μπορέσουμε να κάνουμε κουβέντα για πατριωτισμό και εθνικισμό...

    • ψυχραιμια avatar
     ψυχραιμια @ DexMax 08/07/2012 21:06:49

     Αυτο γινοταν μεχρι τα τελη της δεκαετιας του 80 οποτε σταματησε για να ενωθουν με το Φλωρακη και να ριξουν τον Ανδρεα το 1989.

     • DexMax avatar
      DexMax @ ψυχραιμια 08/07/2012 21:15:03

      Η αριστερά όμως τότε δεν έκανε καμμία έκπτωση ούτε στις "γιορτές" της ούτε στις "επετείους" που τιμάει ούτε τίποτα...ότι έγινε έγινε μόνο από την πλευρά της δεξιάς που υποτίθεται ότι ήταν τότε (και τώρα) η ΝΔ...και βεβαίως ποτέ δεν επανέφερε έκτοτε καμμία από τις επετείους αυτές για να μην δυσαρεστεί την αριστερά διαχρονικά...

    • dim avatar
     dim @ DexMax 09/07/2012 04:28:48

     Όταν κάποιοι κατανοήσουν πλήρως το περιεχόμενο της έννοιας "πατριώτης - πατριωτισμός", "εθνικιστής - εθνικισμός" και "υπερεθνικιστής - υπερεθνικισμός", τότε η κουβέντα θα γίνει πολύ πιο απλή. Όταν ακούω οτι η ΧΑ είναι πατριωτικό κόμμα, με πιάνουν τα γέλια... Τι άλλο θα ακούσουμε επιτέλους? Ήμαρτον...

  • Νίκος Αργεάδης avatar
   Νίκος Αργεάδης @ Χρυση αυγη 09/07/2012 09:17:55

   Εντάξει, οι Έλληνες σιχαθήγκαμε την κλεπτοκρατία. Αλλά τι σχέση μπορεί να έχουν οι Ναζιστικοί χαιρετισμοί, τα Ελληνικά σύμβολα που διαστρεβλώνονται σε σβαστικες κλπ, κλπ; Αν έχεουν σχέση ποιά είναι; Θα σου πώ μόνο μερικά ονόματα: Δίστομο, Καλάβρυτα και άλλα ΄τοσα ων ου έτσιν αριθμός. Προτροπή: Μελέτησε το πόνημα του Θ. Τσερπέ "Τα εγκλήματα του ναζισμού στην Ελλάδα 1941-1944". Δεν υπάρχει χωριό, ούτε κωμόπολη που δεν πειράχτηκε με τον ένα ή άλλο τρόπο από τους Ναζί που ενώ άκουγαν Μότζαρτ και Μπετόβεν εκτελούσαν τις οικογένειές μας για ψύλλου πήδημα.

 8. Θ.Δ. avatar
  Θ.Δ. 08/07/2012 16:41:52

  Η Ν.Δ. και ο Σαμαρας ειναι υπο την στενη πολιορκια της αριστερας (εντος και εκτος κυβερνησης) οποτε δεν μπορουν ουτε να κουνηθουν.Χωρια η αριστεροφοβια που διακατεχει την Ν.Δ. εδω και πολλα χρονια.
  Γενικως η αριστερα κυβερνα τον τοπο και η Ν.Δ. παιζει απλα τον ρολο του διαχειριστη υπο τον διαρκη φοβο να μην φαει καμια σφαλιαρα.
  Δεν προκειται να καταργηθει ο νομος Ραγκουση,ουτε να βγουνε κουκουλες,ουτε να γινουν αποκρατικοποιησεις,ουτε και να εφαρμοστει ο νεος νομος για τα πανεπιστημια (ο οποιος χρησιμευσε μονο ως κ@@οχαρτο για τους πρυτανεις και τα γιουσουφακια τους) γιατι η αριστερα εχει στρωσει ηδη τα απαραιτητα ναρκοπεδια,εριξε μια "προπαρασκευη πυροβολικου" στην microsoft και τωρα απλα λαμβανει θεσεις μαχης!

  Υ.Γ.: Οι βουλευτες της χρυσης αυγης ειναι παντως σιγουρο πως δεν ζουν απο μιζες,κομπινες,διαπλεκομενες-κρατικοδιαιτες επιχειρησεις,θεσαρες στο δημοσιο,πλουσια επιδοτουμενες ΜΚΟ (απο το κρατος και χορηγους τυπου Σορος),απο περιουσιες ζαμπλουτων προγονων και φυσικα απο το ευγενες επαγγελμα του βουλευτη-πολιτικου.
  Για αυτους που πρεπει να αναρωτηθουμε για το πως ζουν και μαλιστα πλουσιοπαροχα ειναι κατι τυποι με...οικολογικες,αντιρατσιστικες-αντιφασιστικες και ανθρωπιστικες ευαισθησιες π.χ. Τρεμοπουλους και αλλους οικολογουντες,επαγγελματιες αριστεριστες-αντιρατσιστες κλπ.

 9. Γιώργος1 avatar
  Γιώργος1 08/07/2012 16:56:55

  Ο Σαμαράς θα καταργήσει τον νόμο Ραγκούση; Θα βγάλει τις κουκούλες από τους αναρχομπαχαλάκηδες; Θα απελάσει όλους τους παράνομους μετανάστες; Ή τρίχες κατσαρές;

  • ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ avatar
   ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ @ Γιώργος1 08/07/2012 17:01:29

   ειλικρινα θες απαντηση;

   το στιγμα του το εδωσε εδω και 14 μερες

   αναδιαπραγματευση = ξεπουλημα = απαγκιστρωση = εφαρμογη του μνημονιου = ΔΗΜΑΡ να υπαγορευει πολιτικες = ΠΑΣΟΚ να υπαγορευει πωλησεις = παρ' το αυγο και κουρεφτο

   το πολυ μεχρι τα μεσα Αυγουστου θα εχουν προκυρηχθει εκλογες, το ΜΝΗΜΟΝΙΟ 3 συντασσεται αλλα αυτη τη φορα ο λαος θα κανει ντου,,

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ 09/07/2012 00:44:08

    Πως υπαγορευει το ΠΑΣΟΚ πωλησεις οταν σε 2,5 χρονια σκληρης λιτοτητος δεν εκανε καμμια ενω ο Σαμαρας εξηγγειλε πωλησεις απο το Ζαππειο Ι ενω καταψηφιζε το μνημονιο;
    Πωλησεις και ιδιωτικοποιησεις ειναι copyright της ΝΔ και μερος της δικης της φιλελευθερης ιδεολογιας.

    • Φλου avatar
     Φλου @ ψυχραιμια 09/07/2012 01:22:05

     @Πωλησεις και ιδιωτικοποιησεις ειναι copyright της ΝΔ και μερος της δικης της φιλελευθερης ιδεολογιας.

     Σωστά, αλλά ξέχασες ένα "νέο-", νέε μου...

 10. DI.KO avatar
  DI.KO 08/07/2012 17:00:10

  Προς τη «Χρυσή Αυγή»

  «Το μειονέκτημα τους για εσας, είναι οτι είναι ναζί και ακραίοι» γράφεις, το «ακραίοι» άστο το «ναζί» φτάνει. Στη Γερμανία το κόμμα σας θα ήταν απαγορευμένο. Αυτοί που παίρνουν το νόμο στα χέρια τους και τρομοκρατούν πολίτες έστω και άλλης εθνικότητας, είτε προέρχονται από την δεξιά είτε από την αριστερά είναι κατακριταίοι. Δεν έχουν θέση σε μια δημοκρατία. Και ακόμα στην πατρίδα μας «πατριώτη» έχουμε δημοκρατία. Αυτοί που εξυμνούν τον Χίτλερ και παραβλέπουν Δίστομο, Άουσβιτς και Νταχάου και πολλά άλλα μέρη όπου η χιτλερική κτηνωδία «έλαμψε», αυτοί που υψώνουν τα χέρια τους σε χιτλερικό χαιρετισμό και κτυπούν αλύπητα όποιον ξένο με μαυριδερό δέρμα βρούν μπροστά τους δεν έχουν θέση σε μια πολιτισμένη κοινωνία. Δεν δίνω σε κανέναν συγχωροχάρτι για διαφθορά και διαπλοκή και για όλα τα συναφή. Η δικαιοσύνη είναι η αρμόδια να διαχειριστεί τα θέματα, όχι η «χρυσή αυγή» ή το «ηλιόλουστο μεσημέρι».
  Η χρυσή αυγή εκμεταλλεύτηκε καταστάσεις που δυστυχώς ορισμένα κόμματα άφησαν να πάρουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Ελπίζω και εύχομαι με τη νέα κυβέρνηση αυτό να αλλάξει.
  Πολύ καλή η ανάρτηση σου Φάκτορα!

  • Θ.Δ. avatar
   Θ.Δ. @ DI.KO 08/07/2012 17:18:47

   Οι οπαδοι του Σταλιν,Μαο,Πολ ποτ και αλλων σφαγεων εχουν θεση στην δημοκρατια μας?
   Αυτοι που δερνουν στα πανεπιστημια οποιον εχει αντιθετη γνωμη απο αυτους η καινε εργαζομενους και αγεννητα παιδια εχουν θεση στην δημοκρατια μας?Ποια η διαφορα των φουρνων του αουσβιτς απο τον φουρνο της...Μαρφιν?
   Αυτοι που υπερασπιζονται ιδεολογικους τρομοκρατες-δολοφονους (17Ν) εχουν θεση στην δημοκρατια μας?Ποια η διαφορα της 17Ν με τα ταγματα εφοδου του Χιτλερ?
   Γενικως αυτοι που θελουν να καταλυσουν την δημοκρατια και να εγκαθιδρυσουν κοκκινη δικτατορια εχουν θεση στην δημοκρατια μας?
   Ειμαστε η μοναδικη χωρα στον κοσμο οπου οι μεγαλυτεροι σφαγεις της ιστοριας λατρευονται ως...μεσσιες της ανθρωποτητας!

  • Χρυση αυγη avatar
   Χρυση αυγη @ DI.KO 08/07/2012 17:22:42

   Kανένα Χίτλερ δεν υμνούμε και καμία Γερμανία. Μάλιστα απαιτούμε απο την Γερμανία να μας δώσει τις πολεμικές αποζημιώσεις. Απο εκει και πέρα το κράτος δεν υπάρχει και αναγκαστήκαμε να υπερασπιστούμε τους Έλληνες.

   Μα ουτε τους υπουργούς σας δεν ακούτε? Ο Δένδιας μίλησε πριν απο λίγο και είπε οτι το 53% των ληστειων με φόνο διαπράττονται απο λαθρομετανάστες, το 14% απο Έλληνες και για το υπόλοιπο ποσοστό δεν γνωριζει η αστυνομία ,γιατί δεν τους έχει συλλάβει.

   Σε μια πολυπολιτισμική ζούγκλα με το κράτος απών, η ΧΑ προστατεύει τους πολίτες. Όταν σοβαρευτεί το κράτος και δεν μας σκοτώνουν για 5ε Αφγανοί τριτοκοσμικοι εγκληματίες, θα εξαφανιστούμε και εμεις. Και ασε το παραμύθι για κακόμοιρους μαυριδερούς. Το 99% των Αφγανών είναι εγκληματίες ,γιατι μεγαλώνουν σε απάνθρωπες συνθήκες

   • dim avatar
    dim @ Χρυση αυγη 09/07/2012 04:10:07

    «Τι εμπόδιο μπορεί να σταθεί στο δρόμο μας αφού ακόμα και σήμερα νοιώθουμε ΕΚΕΙΝΟΝ να μας οδηγεί. Χίλια εννεακόσια ογδόντα επτά, σαράντα δύο χρόνια μετά, μετά, με την σκέψη και την ψυχή μας δοσμένη στην Μνήμη του Μεγάλου μας Αρχηγού, υψώνουμε το δεξί χέρι ψηλά, χαιρετούμε τον Ήλιο και με το θάρρος, που μας επιβάλλει η Στρατιωτική μας Τιμή και το Εθνικοσοσιαλιστικό μας καθήκον κραυγάζουμε γεμάτοι πάθος, πίστη στο μέλλον και στα οράματά μας: HEIL HITLER!»

    Ξέρεις ποιος το έγραψε αύτό?

    Κανέναν Χίτλερ δεν υμνείτε??

    Αν θες να γράφεις με αυτό το ψευδώνυμο, φρόντισε πρώτα να είσαι καλύτερα ενημερωμένος για τις απόψεις του αρχηγού σου....

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ DI.KO 08/07/2012 18:40:02

   Οι λαθρομετανάστες είναι "πολίτες άλλης εθνικότητας"; Εγώ δεν λέω ότι είναι σωστή η στάση της ΧΑ, ερωτώ για τον όρο που χρησιμοποιείς.
   Ο Αλγερινός που έρχεται εδώ για να ληστέψει (Αλγερινοί ήταν αυτοί στην παραλία των Χανίων...) δεν μπορεί να θεωρείται πολίτης, αφού είναι παράνομος και συχνά με αδήλωτη εθνικότητα. Είναι "άτομο χωρίς χαρτιά". Αν γνωρίζεις την έννοια της λέξης "πολίτης".

   • Γιώργος1 avatar
    Γιώργος1 @ ΒΙΣ 08/07/2012 22:56:25

    Την γνωρίζει, αλλά μάλλον θ'ανήκει σ'αυτούς που παραποιούν το νόημα κάποιων λέξεων...

  • Φλου avatar
   Φλου @ DI.KO 09/07/2012 01:25:48

   @Δεν έχουν θέση σε μια δημοκρατία - Η δικαιοσύνη είναι η αρμόδια να διαχειριστεί τα θέματα

   Πού ζεις, αγαπητέ;; Δεν υπάρχει ούτε δημοκρατία ούτε δικαιοσύνη, γι' αυτό υπάρχει ΧΑ.

 11. Αθανάσιος avatar
  Αθανάσιος 08/07/2012 17:04:52

  Ο κ. Μιχαλολιάκος έχασε μια μοναδική ευκαιρία να καταδείξει στη βουλή και στον κόσμο που παρακολουθούσε τι είναι φασισμός και τι ρατσισμός. Γιατί η ενλεργεια αυτή των αριστερών κομμάτων να αποχωρήσουν όταν μιλούσε εκείνος ήταν απόδειξη της φασιστικής αντίληψης των κομμάτων αυτών. Θα πρέπει στο εξής να μην αποκαλεί τα κόμματα αυτά με το όνομά τους αλλά ως φασιστικά και αντιδημοκρατικά.

 12. zagor avatar
  zagor 08/07/2012 23:16:40

  Ο ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΕΠΕΒΑΛΛΕ ΣΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!!!! ΤΟ ΑΚΟΥΣΑ ΠΟΥ ΤΟ ΑΝΕΦΕΡΕ ΠΡΟΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΑ ΣΤ'ΑΥΤΙΑ ΜΟΥ. ΔΗΛΑΔΗ Ο ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ ΚΥΝΗΓΟΣ ΔΕΝ ΑΠΟΚΑΛΕΙΤΑΙ ΛΑΘΡΟΚΥΝΗΓΟΣ? ΣΑΜΑΡΑ ΔΩΣΕ ΤΩΡΑ ΚΛΩΤΣΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΥΒΕΛΗ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΑΛΛΟΘΙ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ.

  • Κρης avatar
   Κρης @ zagor 09/07/2012 06:14:28

   από τα πρακτικά της βουλής....
   h**p://www.hellenicparliament.gr/Praktika/Synedriaseis-Olomeleias

   Και μία αναφορά στο πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης. Το θέμα δεν είναι αν θα την αποκαλούμε «παράνομη» ή «λαθρομετανάστευση». Όπως και αν την αποκαλούμε, είναι κάτι που πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα και η προγραμματική σύγκλιση χαράσσει μία ολόκληρη στρατηγική για το πώς θα την αντιμετωπίσουμε. Ένα από τα σημεία είναι η προσαρμογή του νόμου για την ιθαγένεια σε ό,τι ισχύει σε άλλες χώρες του ευρωπαϊκού νότου που έχουν αντίστοιχα προβλήματα και όχι μόνο για την ιθαγένεια, αλλά συνολικά για το νομικό πλαίσιο της μεταναστευτικής πολιτικής.
   Προφανώς, όταν μιλάμε για προσαρμογή του νόμου αυτό σημαίνει αλλαγή του νόμου. Μόνο που αυτό αναζητούμε τρόπους να γίνει συναινετικά, με τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση της Ελληνικής Βουλής. Και μπορεί να συμβεί αυτό. Άλλωστε το τι ακριβώς ισχύει στον ευρωπαϊκό νότο είναι κάτι στο οποίο εύκολα μπορεί να συμφωνήσουν κόμματα που έχουν ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Και αν έχετε απορία, ρίξτε μια ματιά για να διαπιστώσετε τι ισχύει στις χώρες του ευρωπαϊκού νότου.
   Όποιος, πιστεύω, προσπαθεί να τορπιλίσει την επίλυση αυτού του προβλήματος συναινετικά, δεν θέλει να αντιμετωπίσει την παράνομη μετανάστευση. Θέλει να παραμείνει πρόβλημα διχαστικό για την ελληνική κοινωνία. Αλλά αυτό το παιχνίδι εμείς τα τρία κόμματα αυτά που συγκροτούμε αυτή την Κυβέρνηση, δεν πρόκειται να το παίξουμε.

   σελίς 528
   h**p://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/a08fc2dd-61a9-4a83-b09a-09f4c564609d/syne120708.doc

  • BLACKQUEEN avatar
   BLACKQUEEN @ zagor 09/07/2012 08:03:59

   ...Είπε κι εχθές στη δευτερολογία του, οτι είτε τους αποκαλούμε λαθρομετανάστες είτε παράνομους μετανάστες, το πρόβλημα παραμένει το ίδιο πιεστικό. Πολύ σωστά. Αλλά η Ελληνική γλώσσα διαθέτει πλούσιο λεξιλόγιο, ακριβώς για να αποδίδει την ουσία των νοημάτων. Έτσι όμως όπως έχει διαμορφωθεί η ...παρανοϊκή αυτή συμμαχία των ...ευαίσθητων ανισόρροπων ισορροπιών και με προϋπόθεση οτι θες να ασκήσεις την εξουσία (ευελπιστώντας οτι θα καταφέρεις να υλοποιήσεις κάποιο μέρος των εξαγγελιών σου), ΔΕΝ τολμάς να μιλήσεις ούτε για ανακατάληψη των πόλεών μας, ούτε για τη λαθραία εισβολή ορδών αλλοδαπών στη χώρα και την κατοχή της που είναι ένα αναμφισβήτητο γεγονός.... Και ίσως ο ρεαλισμός πολλές φορές να επιβάλλει εκπτώσεις στο ποθούμενο, αλλά από το πόσο νερό τελικά θα προσθέσεις στο κρασί σου ή πόσο κρασί στο νερό σου, θα εξαρτηθεί ΚΑΙ το τελικό αποτέλεσμα των προσπαθειών σου. Ας παρακολουθήσουμε όμως το έργο που μόλις αρχίζει, μοιάζει εξόχως ενδιαφέρον κι υπάρχουν πιθανότητες να εξελιχθεί σε συγκλονιστικό.

 13. ΜΠΑΜΠΗΣ avatar
  ΜΠΑΜΠΗΣ 08/07/2012 23:41:09

  Πολύ καλή ανάρτηση αλλά δεν βλέπω πουθενά "τι μέλλει γενέσθαι".
  Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ που είναι στο γίγνεσθαι της Χώρας εκτός από διαπιστώσεις...τις οποίες όλοι οι Ελληνες κάνουμε.
  Συρρόμενη χρόνια τώρα πίσω από ένα πασοκ να γίνει πασοκ στη θέση του πασοκ δείχνει γερασμένη δυστυχώς.
  Ψήφισα Ν.Δ.όπως πάρα πολλοί άλλοι με τη δικαιολογία της μετριότητας που καταγγέλουμε όλοι....

 14. roadrunner avatar
  roadrunner 09/07/2012 00:38:57

  Αν ο ΣΥΡΙΖΑ νομίζει πως θα βγεί ποτέ αυτοδύναμα, αυταπατάται.
  Μας το έδειξε και προεκλογικά ότι είναι ένα συστημικό, παλαιού τύπου κόμμα.
  Αλλά, ειδικά στη συζήτηση του Σαββάτου στη βουλής, ο Τσίπρας, εμφανίστηκε ως ένας υπερφίαλος καρεκλοθήρας, μη διστάζοντας να πει, ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να ρίξει αυτή την κυβέρνηση, και ότι αυτό (την ανατροπή της τρικομματικής) θα το παλέψει με κάθε τρόπο μέσα και έξω από το κοινοβούλιο. Καμία διάθεση από το ΣΥΡΙΖΑ (από ότι είπε) για δημιουργική αντιπολίτευση, για αντιπροτάσεις και λύσεις. Ανωριμότητα και ανεπάρκεια για αξιωματική αντιπολίτευση.
  Αυτό μας έδειξε το Σάββατο.

  Όσο για τη ΧΑ, καθόλου δεν με ενόχλησε το "τρία νούμερα μεγαλύτερο κουστούμι του Μιχαλολιάκου". Αντίθετα, με ενόχλησε πάρα πολύ το σόου της ορκωμοσίας με τα ατέλειωτα λαμέ χαμόγελα !

  Και θα ομολογήσω με κάθε ειλικρίνεια, ότι τα αυτιά μου χάρηκαν ιδιαιτέρως που άκουσαν τόσες πολλές φορές σε μια μόνο ομιλία, τις λέξεις "πατρίδα", "έθνος", "θράκη" και άλλες.
  Βέβαια θα προτιμούσα να τις είχα ακούσει από άλλα καθ'ύλην αρμόδια πρόσωπα της ΝΔ (πχ τον υπεξ), αλλά δεν έτυχε....

 15. Φλου avatar
  Φλου 09/07/2012 01:42:47

  Τις τελευταίες ημέρες, διαβάζω τα κύρια άρθρα και τσιμπιέμαι!
  Γιατί έχω εκπλαγεί θετικά.
  ΣΥΓΧΑΡΗΤΉΡΙΑ! Γιατί θέλει τσαγανό αυτό.
  Είμαι, βέβαια, και αλεργικός στο ...λιβάνι,
  είτε αριστερό είτε δεξιό είτε πράσινο,
  οπότε, τώρα, πλησιάζω και μένω, άνετα. Χα, χα, χα!

 16. BLACKQUEEN avatar
  BLACKQUEEN 09/07/2012 07:50:19

  Aπλά, συμπυκνωμένο όλο το νόημα και η περιγραφή της παρούσας κατάστασης : ''- Στο σημείο αυτό θυμόμαστε τον Μαρξ που έλεγε: “Στην πολιτική μπορεί κάποιος να συμμαχήσει, για ένα δεδομένο στόχο, και με τον διάβολο τον ίδιο – μόνο που θα πρέπει να βεβαιωθεί ότι εξαπατά τον διάβολο, αντί να εξαπατά ο διάβολος τον ίδιο“. Και τον Λένιν που πρόσθεσε: “Σε μια συμμαχία, πάντα ο ένας κάνει το άλογο κι ο άλλος τον καβαλάρη“. Αφήνουμε στην φαντασία την προσαρμογή στην σημερινή πραγματικότητα...''

 17. Φιλιππος avatar
  Φιλιππος 09/07/2012 09:12:05

  Θα πρεπει να ειναι αρκετα υπερηφανοι ολοι οι ΝΔκρατες βλεποντας τους βουλευτες της ΝΔ,ΠΟΛΑΝ,ΚΕΠ,ΛΑΟΣ να χειροκροτουν τον ανθρωπο που ειναι υπευθυνος για την ανθρωπιστικη κριση των τελευταιων 2 τουλαχιστον ετων,αυτον που κατηγορουσε τον Σαμαρα οτι ειναι ντιλερ της δραχμης (ενω τωρα και οι δυο κατηγορουν τον Τσιπρα) και που ακομα και τωρα που εκπροσωπει μονο τον εαυτο του ουσιαστηκα προειδοποιει οτι η στηριξη του δεν ειναι επ'αοριστον ουτε εν λευκω.Οταν λοιπον αισθανθει δυνατος και επιστρεψει στη γνωστη τακτικη ΠΑΣΟΚ τοτε ολοι αυτοι οι χειροκροτητες θα μεινουν με τα...παλαμακια.

 18. ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ avatar
  ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ 09/07/2012 15:21:09

  Βρείτε τη διαφορά!
  http://taxikiantepithesi.blogspot.gr/2012/07/b.html

 19. victoria (true) avatar
  victoria (true) 10/07/2012 00:09:42

  Η σημερινή Βουλή είναι ένα όνειδος. Μαύροι και κόκκινοι φασίστες και παραληρήματα Καμμένοκουικ. Τι ελπίδα έχει ο λαός με τέτοια εκπροσώπηση..; Πραγματικά αναρωτιέμαι. Η έλλειψη παιδείας είναι απύθμενο πρόβλημα πλέον.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ victoria (true) 10/07/2012 12:20:26

   Αγαπητή victoria, η απόχρωση των παραληρούντων και μεγαλόστομων, "μετρά" ελάχιστα στην πράξη, είτε είναι μπλέ, είτε πράσινοι, είτε μαύροι, κόκκινοι, μουσταρδί ή κανελλί με βούλες.
   Σημασία έχει ότι υπάρχουν εκεί μέσα ένα σωρό τύποι και τύπισσες με υπερ-τεράστιο "εγώ" και πλήρη άγνοια της λέξης "εμείς".
   Σαν να είναι ακόμη χθές.
   Ίσως και χειρότερα, γιατί εκτός από τους εγωιστές και τα νέα ή παλιά κομματόσκυλα, περισσεύουν πιά οι φαντασιόπληκτοι και οι ξελασκαρισμένες βίδες...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.