#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
01/08/2012 19:11
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αποσοβήθηκε η κρίση χάρις στην αποφασιστική στάση ΣαμαράΎστερα από μια δραματική σύσκεψη διαρκείας δύο ωρών και μπροστά στον κίνδυνο κατάρρευσης όχι μόνο του κυβερνητικού συνασπισμού αλλά και της Ελλάδας οι αρχηγοί των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση κατέληξαν τελικά σε μια συμφωνία-πλαίσιο για τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ η οποία θα εξειδικευθεί στη συνέχεια, στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα.

Η σημερινή συνάντηση πραγματοποιήθηκε ύστερα από πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά μετά τον  τορπιλισμό της προηγούμενης από τον κ. Βενιζέλο, με αποτέλεσμα να προκληθεί η πρώτη κυβερνητική κρίση.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης η στάση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ήταν ξεκάθαρη. Στην εισήγησή του, αφού αναφέρθηκε στα μηνύματα που ο ίδιος έλαβε από τις συζητήσεις με τους θεσμικούς εταίρους ( Ζοζέ Μπαρόζο, την Τρόικα και τον Χέρμαν Βαν Ρομπάι) τόνισε  ότι πρέπει να γίνει δεκτή, ως αναγκαία προϋπόθεση για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και τη δυνατότητα περαιτέρω διαπραγμάτευσης, η περικοπή των δημοσίων δαπανών κατά 11,5 δις ευρώ. Στη συνέχεια έθεσε τους κ. Βενιζέλο και Κουβέλη προ των ευθυνών τους και τους κατέστησε σαφές ότι ο ίδιος προτιμά την βεβαιότητα μια θετικής έκθεσης από την Τρόικα και της διετούς επιμήκυνσης από την αβεβαιότητα μιας αρνητικής έκθεσης. Στην δεύτερη περίπτωση οι συνέπειες θα είναι απροσδιόριστες για την Ελλάδα και με το κλίμα που υπάρχει αυτή την στιγμή στην Ευρώπη θα δημιουργούνταν ακόμα και κίνδυνος εξόδου από το Ευρώ.

 

Όσα είπε ο πρωθυπουργός έπεισαν τελικά τους δύο άλλους πολιτικούς αρχηγούς ότι με τον τρόπο αυτό, την εξειδίκευση δηλαδή των μέτρων και την προώθηση των μεταρρυθμίσεων, θα επιτευχθεί και η διετής επιμήκυνση.

Έτσι, εξερχόμενος του Μαξίμου ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι "εφόσον ο πρωθυπουργός θεωρεί ότι πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα, είμαι υποχρεωμένος να δεχθώ την εισήγησή του, δεν θα οδηγήσουμε εμείς την χώρα σε εκλογές". Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρόσθεσε ότι  στο πακέτο των 11,5 δισ. δεν πρέπει να περιλαμβάνονται μέτρα άδικα, προδήλως οριζόντια και δημοσιονομικά ατελέσφορα και ζήτησε να συνοδεύεται με μέτρα για τη ρευστότητα. Επίσης, ζήτησε να συμφωνηθεί η γρήγορη καταβολή των δόσεων και η τρόικα να εισηγηθεί την παράταση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής έως το τέλος του 2016.

Το αστείο της υπόθεσης είναι βέβαια ότι τα μέτρα των 11,5 δις για τα οποία εξανίσταται τώρα ο κ. Βενιζέλος είχαν υπογραφεί από τον ίδιο επί κυβέρνησης Παπαδήμου, ενώ η εξειδίκευσή τους είχε αφεθεί για τώρα.

Η προγραμματική συμφωνία ισχύει στο ακέραιο, δήλωσε από την μεριά του ο Φώτης Κουβέλης εξερχόμενος του Μαξίμου.  Κοινή μας επιλογή είναι να υπάρξει η ελάχιστη επιβάρυνση των αδύναμων στρωμάτων, πρόσθεσε ο κ. Κουβέλης και διευκρινησε επίσης, ότι θα υπάρξει από την πλευρά της κυβέρνησης «συγκεκριμένη πρόταση αναφορικά με το πακέτο των μέτρων» των 11, 5 δισ. ευρώ, επειδή κατά την αποψινή σύσκεψη συζητήθηκαν «μόνο για κεφάλαια και όχι συγκεκριμένοι αριθμοί».

Στουρνάρας: τώρα ξεκινά η διαπραγμάτευση

Να σημειωθεί τέλος ότι  το κλίμα μεταξύ Βενιζέλου - Στυρνάρα ήταν πολύ έντονο (για να το πούμε κομψά) με εκατέρωθεν ... φιλοφρονήσεις/

Εξερχόμενος από το Mέγαρο Μαξίμου, ο υπουργός Οικονομικών  έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο Πρωθυπουργός εισηγήθηκε ότι πρέπει να γίνει δεκτή, ως αναγκαία προϋπόθεση για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και τη δυνατότητα περαιτέρω διαπραγμάτευσης, η περικοπή των δημοσίων δαπανών κατά 11,5 δις ευρώ. Η εισήγηση αυτή έγινε αποδεκτή.

Δημοσιογράφος: Οριζόντιες περικοπές σε μισθούς θα υπάρξουν;

 Ι. Στουρνάρας: Δεν έχω να σας πω κάτι άλλο.

Δημοσιογράφος: Πότε θα εξειδικευτούν κ. υπουργέ;

 Ι. Στουρνάρας: Τώρα θα ξεκινήσουμε διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Δημοσιογράφος: Άρα θα τα ανακοινώσετε μετά τη συμφωνία με την τρόικα ή προηγουμένως;

 Ι. Στουρνάρας: Όχι, όταν οριστικοποιηθεί όλο το πακέτο.

Δημοσιογράφος: Πότε εκτιμάτε ότι μπορεί να γίνει αυτό;

 Ι. Στουρνάρας: Δεν μπορώ να σας πω ακόμα γιατί είναι θέμα επεξεργασίας από τις υπηρεσίες. Προς το τέλος Αυγούστου.

Οι συνομιλίες του κ. Στουρνάρα με την Τρόικα θα επαναληφθούν αύριο στις 4μμ, αφού εξαιτίας της στάσης του κ. Βενιζέλου διεκόπησαν επί τετραήμερο

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γραβατοφορος avatar
  Γραβατοφορος 01/08/2012 19:18:11

  "Απορρίπτει" η τρόικα τις εκτιμήσεις του υπουργείου οικονομικών για τα έσοδα από την πάταξη της φοροδιαφυγής, όπως προκύπτει από έγγραφο του ΓΛΚ για τη διαρροή του οποίου συνελήφθη υπάλληλος του ΥΠΟΙΚ.

  Όπως αναφέρεται στο επίμαχο έγγραφο το ΥΠΟΙΚ εκτιμά έσοδα 3,8 δις. από την πάταξη της φοροδιαφυγής την περίοδο 2013-2016.

  Ωστόσο η τρόικα έχει αφαιρέσει όλη την αύξηση εσόδων που προβλέπεται για το 2013, ενώ συνολικά έχει μειώσει την απόδοση των μέτρων κατά της φοροδιαφυγής κατά 1,9 δις. ευρώ για την περίοδο 2013 – 2016.

  • Nietzsche avatar
   Nietzsche @ Γραβατοφορος 02/08/2012 05:16:59

   Ωχ!!!

   κακό αυτό...

 2. Κλέων avatar
  Κλέων 01/08/2012 20:00:12

  Το αναμενόμενο.
  Το θέατρο των διαφωνιών, καλά κρατεί.

 3. Σχετικά Ασχετος avatar
  Σχετικά Ασχετος 01/08/2012 20:18:09

  Oταν το αφεντικό πάει μπροστά,τα κουταβάκια δεν έχουν άλλη επιλογή,από το να ακολουθούν κουνώντας την ουρά τους.

 4. Άλεξ avatar
  Άλεξ 01/08/2012 20:27:31

  Φάτε τώρα 11,5 ΔΙΣ νέα μέτρα και μεγαλύτερη ύφεση για τα επόμενα 2 χρόνια.
  Ελλάδα... 400 υποδούλωσης δεν φεύγουν εύκολα απο το DNA μας.

  Με τις υγείες σας!

  • Άλεξ avatar
   Άλεξ @ Άλεξ 01/08/2012 20:27:55

   Ελλάδα… 400 ΧΡΟΝΙΑ υποδούλωσης δεν φεύγουν εύκολα απο το DNA μας.

   • Στρυμών avatar
    Στρυμών @ Άλεξ 01/08/2012 22:17:12

    Τι να κάνουμε , τι να κάνουμε;;;
    Κανείς δεν προτείνει έναν άλλο (σοβαρό) καλύτερο δρόμο.

    • Γεωργία avatar
     Γεωργία @ Στρυμών 02/08/2012 09:57:19

     Πολλοί δρόμοι έχουν προταθεί!!!

     Ο δρόμος της τρόικας αφήνει μόνο ύφεση και αυτοκτονίες.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Άλεξ 01/08/2012 20:34:26

   Βιάζεσαι! Επειδή πλέον η Γερμανία έχει 2 δρόμους να διαλέξει για την Ευρώπη, ή θα δεχθεί την χαλάρωση των μέτρων για όλους τους ζορισμένους του νότου, ή θα διαλυθεί το ευρώ. Και στις 2 περιπτώσεις μνημόνια και δανειακές με τα επαχθέστατα μέτρα τους πάνε περίπατο. Αν δε το βλέπεις βάλε γυαλιά και δώσε στο ΚΚΕ, στο Σφύριζα, τους ΑΝΕΛ και τη ΧΑ από ένα ζευγάρι ακόμη μπας και ξεστραβωθούν και αυτοί...

   • Γεωργία avatar
    Γεωργία @ Γεώργιος Τ. 02/08/2012 09:55:50

    Οι Γερμανοί όπως έχασαν 2 παγκόσμιους πολέμους έτσι θα χάσουν και αυτόν. Μόνο που πίσω τους θα ξαναφήσουν συντρίμμια και δυστυχία.

  • Σχετικά Ασχετος avatar
   Σχετικά Ασχετος @ Άλεξ 01/08/2012 21:02:04

   Ευτυχώς που κυκλοφορεί και το DNA του Κολοκοτρώνη.....

  • Nietzsche avatar
   Nietzsche @ Άλεξ 02/08/2012 05:39:23

   Όχι 400. Μύθος είναι αυτό.

   146 πΧ - 1821 = 1967. ~ΔΥΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ

   Επίσης, αλλού, όπως στα Επτάνησα δεν πήγαν Τούρκοι, αφού ήταν θαλάσσιες υπερπόντιες κτήσεις της Ενετικής Δημοκρατίας από τα μέσα του 14ου ως τα τέλη του 18ου αιώνα.
   Στην Μικρά Ασία, τουναντίον, οι κατακτήσεις είναι μεγαλύτερης διάρκειας, αρχίζοντας από το 1071 και την Μάχη στο Μάτζικερτ.

 5. giorgos avatar
  giorgos 01/08/2012 20:28:33

  Δεν αποσοβηθηκε η κριση χαρη στο Σαμαρα απλως ο Βαγγελας σαν κουτοπονηρος βλαχος ειπε.Τα μετρα που προτεινει ο Σαμαρας δεν με βρισκουν συμφωνο αλλα για να μην καταρρευσει η κυβερνηση θα τα υπογραψω και αποκλειστικα υπευθυνος για οτι συμβει ειναι ο πρωθυπουργος.Πεταξε με λιγα λογια το μπαλακι στο Σαμαρα νομιζοντας οτι ετσι θα ειναι αμετοχος.

 6. ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ avatar
  ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ 01/08/2012 20:34:52

  Πρέπει να επισημάνουμε ότι διαφωνίες δεν υπάρχουν ανάμεσα στα μέλη της τριμερούς συγκυβέρνησης της τρόικα!Όλο αυτό το θέαμα,είναι μελετημένο και σχεδιασμένο στα πλαίσια του επικοινωνιακού ψυχολογικού πολέμου εναντίον του πληθυσμού.Οί ρόλοι μοιράζονται άλλος έχει το μαστίγιο,άλλος το καρότο,οι αποφάσεις είναι όμως παρμένες εδώ και καιρό.Στο μέλλον θα παιχτεί το θρίλερ της επιμήκυνσης,που παρασκηνιακά έχει δοθεί ήδη.Θα χρειαστεί όμως λίγο σασπένς για να παρουσιαστεί σαν επιτυχία.Το θέατρο θα συνεχιστεί μέχρι τελικής πτώσεως,εκτός αν ο λαός αντιδράσει.

  • Εύα avatar
   Εύα @ ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ 01/08/2012 20:50:10

   Παίζει κι αυτό...

  • kitsos avatar
   kitsos @ ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ 01/08/2012 20:53:22

   like!!!

  • Σχετικά Ασχετος avatar
   Σχετικά Ασχετος @ ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ 01/08/2012 21:13:05

   Τους έχεις ικανούς για μελετημένους σχεδιασμούς;
   Απλώς προσπαθούν να συγκυβερνήσουν ο Ρεαλιστής,ο Κουτοπόνηρος και οοοοοο............Καρατζαφέρης.

 7. Takis avatar
  Takis 01/08/2012 20:37:57

  Και ..καλα τα "μετρα"!!

  Τι θα γινει ομως αν οργανωμενα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ??
  Δεν πληρωνω εφορια ουτε σεντς. Δεν πληρωνω ΔΕΗ ΟΤΕ ,δεν πληρωνω τελη κυκλοφοριας,ασφαλειες ...ΕΓΩ και αλλα 10 εκατ Ελληνες..

  Τι θα γινει τοτε? Θα μας βαλουν ολους φυλακη??

  Και αν επαναστατησουν και οι .."ενστολοι"???

  Ειναι και αυτο ενα σεναριο,οπως .."λενε οριζοντιες περικοπες"!!

  Ακους εκει "οριζοντιες περικοπες" !!
  Τινος σιχαμενου εμπνευση ειναι αυτη η ασυναρτησια ??
  Του "ευτραφους κυριου" (κατ ευφημισμον) με το "δανεικο ονομα"??

  • Περαστικος avatar
   Περαστικος @ Takis 01/08/2012 20:58:09

   Αυτο πρεπει να γινει,αλλα ο νεοελληνας ειναι ο ποιο ηλιθιος λαος που κυκλοφορει στον πλανητη.

  • panos avatar
   panos @ Takis 01/08/2012 21:36:05

   Δηλαδη αυτοι που κονομησαν τοσα χρονια ενα καρο λεφτα με κατι συνταξαρες 3500 και ανω εφαπαξ τρελα και συνταξη στα 45 η εθελουσια εξοδο(κατι δεκο-τραπεζες κ.λ.π) η κατι μανταμ με συνταξη στα 35 θα πανε στο κινημα δεν πλερωνω? Πιστευω οτι το ποιο δικαιο ειναι οι χαμηλοι μισθοι και συνταξεις να ανεβουν και να πετσοκοψουν καποιους,που ειναι παρα πολλοι που επερναν τρελα λεφτα. ξερω κηπουρο στο δημο κηφισιας με μισθο μετα τα κοψιματα 2200, ε λοιπον αυτος ειναι χορτασμενος. Ψαξτε στις ΔΕΚΟ στους ΟΤΑ και τους παρα πολλους συνδικαλισταραδες να δειτε και τωρα τι παιρνουν θα παθετε ανακοπη. Ειπαμε οχι οριζοντιες περικοπες στυλ ΓΑΠ αλλα δικαιες,και πιστευω το τωρινο οικονομικο επιτελειο τα ξερει αυτα,οπως και τις αλογιστες δαπανες του δημοσιου(ενοικια κ.λ.π.). Πρεπει το κρατος να συμαζευτει γιατι οταν το μαγαζι εχει περισοτερα εξοδα απο τα εσοδα τοτε κλεινει,και ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ θελει να το σωσει το το μαγαζι που λεγεται ΕΛΛΑΔΑ. Παρεπιπτοντως μηπως εχεται διαβασει για καποια επιδοματα που δινονται και ειναι να γελαει καθε πικραμενος. Εγω προσωπικα πληρωνω 400 ευρω το μηνα το τεβε εδω και 30 χρονια απο τη.........τσεπη μου αραγε ποσο εφαπαξ λετε να παρω?.........

   • winemaker avatar
    winemaker @ panos 02/08/2012 00:15:09

    Εγώ και η γυναίκα μου πληρώνουμε εδώ και 15 χρόνια (1500 ευρώ το δίμηνο και οι δυο). Τα βιβλιάρια υγείας είναι λευκά, και όταν φέτος ζητήσαμε μία ακτινογραφία στόματος για την κόρη μας μας στείλανε στον ΕΟΠΥ. Αυτοί μας στείλανε στο ΙΚΑ , εκεί μας κλείσανε ραντεβού μετά από τρεις μήνες και στο τέλος την κάναμε μόνο μας. Βέβαια για τα σιδεράκια που χρειάζετε η κόρη μας ούτε λόγος να γίνετε, και αυτά από την τζέπη μας θα τα πληρώσουμε και δεν έχουμε πλέον. Και βλέπω τον Καραμανλή στην Μύκονο και τον ΓΑΠ σε κότερα, και λέω πόσο λαλακας είμαι που συνεχίζω και πληρώνω. Μακάρι να βγει ένας και να πει δημεύω την περιούσια από όλους αυτούς και τους διορίζω (γιατί είμαι φιλεύσπλαχνος) σκουπιδιάριδες με μισθό 500 ευρώ , μπας και καταλάβουν τι μας έχουν κάνει.

    • Nietzsche avatar
     Nietzsche @ winemaker 02/08/2012 05:43:06

     Καλομελέτα κι έρχεται, Οινοποιέ!

   • Takis avatar
    Takis @ panos 02/08/2012 12:43:12

    ξερω κηπουρο στο δημο κηφισιας με μισθο μετα τα κοψιματα 2200
    ++
    Μηπως τα παραλες? Και τελος παντων , ποιος ειναι αυτος?

    Συνταξη στα 45? Ναι,υπαρχουν ταμεια που δινουν συνταξη στα 45. Φερ ειπειν αν πας στη Ικαρων ιπταμενος ,απο τα 18 μεχρι τα 45 ειναι 25 χρονια .

    25 χρονια ιπταμενος με G7!!!!
    Επισης στη αστυνομια και λοιπα συναφη επαγγελματα στα 25 χρονια υπηρεσιας παιρνεις συνταξη.
    Που ειναι το κακο??

    ΤΟΤΕ που πηγαν αυτοι εκει,εσυ πιθανωτατα ΔΕΝ ΚΑΤΑΔΕΧΟΣΟΥΝ ΝΑ ΠΑς,η ισως στη σχολη Ικαρων δεν ειχες τα προσοντα.

    Λοιπον δεν ειναι σωστο να τα βαζεις με αυτους που παιρνουν καποια ΝΟΜΙΜΗ συνταξη, γιατι μετα ισως σου πουνε και εσενα κατι που θα βρουνε..

  • ano-kato avatar
   ano-kato @ Takis 01/08/2012 23:31:15

   ΑΦΜ έχεις;Έχεις σίγουρα...Άρα το έχεις δώσει υποχρεωτικά στην τράπεζα όπου έχεις καταθέσεις αν έχεις από την οποία πληρώνεσαι (ότι σου άφησαν δηλαδή),έχεις καταθέσει φορολογική δήλωση άρα έχεις δηλώσει κινητή η ακίνητη περιουσία αυτοκίνητο σπίτι....Καταλαβαίνεις τι εννοώ ε;

 8. Πηνελόπη avatar
  Πηνελόπη 01/08/2012 20:38:14

  Οταν η τρόικα ζητούσε μέτρα 300 εκ. εύρω και τελίκα κόπηκαν από τις συντάξεις άνω των 1400 εύρω (πού στην πραγματικότητα είναι 1100 εύρω ) Ο βενιζέλος είχε πεί στον Σαμαρά σε κάποια σύσκεψη με τόν Παπαδήμο . Με αύτη σου την εμμονή με τις συντάξεις θα χρεοκωπήσεις τη χώρα. Αυτός μπορεί να το ξέχασε εμείς όμως όχι. Ας αφήσει τα επικοινωνιακά τερτίπια γιατί ο ποιό αποτυχημένος υπουργός οικονομικών καλά είναι τουλάχιστον να θυμάται τις δηλώσεις του.Τώρα η μάχη πρέπει να δοθεί στον τομέα της φοροδιαφθγής μεγάλης και μικρής είναι η μοναδική ελπίδα του Σαμαρά γιατί όπως φαντάζέται ο καθένας ο πολιτικός χρόνος δεν είναι απεριόριστος και ο Τσίπρας περιμένει στην γωνία για να τον χρεώσει την αποτυχία.

 9. elli avatar
  elli 01/08/2012 20:41:50

  Μόνο μετά από τα επαναλαμβανόμενα "πακέτα " μέτρων και "σωτηρίας" που έχουμε φάει στα μούτρα τόσα χρόνια , μην έχουν το θράσσος να μας πούνε ότι χρεωκοπήσαμε!

 10. gn avatar
  gn 01/08/2012 20:42:03

  Το πήρε επάνω του ο Σαμαράς όπως αρμόζει σε ηγέτη... Στο τέλος θα δικαιωθεί

  • jk avatar
   jk @ gn 01/08/2012 22:11:58

   Έλεγε ο Αίμονας στον Κρέοντα σε μια στιχομυθία στην "Αντιγόνη" του Σοφοκλή: "Ωραία βέβαια θα διοικούσες μια έρημη χώρα". Το παραφράζω λίγο και λέω: "Θα είναι σπουδαία η δικαίωση όταν θα έχει μετατραπεί ολοκληρωτικά η χώρα σε ένα τσούρμο πενήτων και κουρελήδων".

 11. Περαστικος avatar
  Περαστικος 01/08/2012 20:57:15

  Το θεατρο του παραλογου.Στο ιδιο εργο θεατες με διαφορετικους πρωταγωνιστες.Παλια στην θεση του Βενιζελου ηταν ο Σαμαρας και στην θεση του Σαμαρα οι Παπανδρεου/Βενιζελος/Παπαδημος.Τοτε λεγαμε βαστα Αντωνη και κραζαμε τους αλλους.Τωρα τι αλλαξε;Ε ρε μια χρεοκωπια που μας χρειαζεται μπας και στρωσουμε χαρακτηρα.

 12. xp avatar
  xp 01/08/2012 21:37:03

  Η χρεωκοπία θα έρθει ή όχι ανάλογα με τα βίτσια και τους υπολογισμούς κάποιων.Το παραμύθι της φοροδιαφυγής έχει ξεκινήσει από τον μέγιστο Αλογοσκούφη......Κόκκινα φανάρια,κλέπτες ,ληστές ,γρηγορόσημα=μαύρο χρήμα.
  Μαύρο χρήμα Χ 40%= Τεράστιο νούμερο .Μα άν σκοτώσεις κάποιον με συμβόλαιο θανάτου διαπράττεις ανθρωποκτονία όχι φοροδιαφυγή.Θα πας στην ΔΟΥ και θα κόψεις ΔΠΥ με την αιτιολογία "δολοφονία"? Με τι κλίμακα ΦΠΑ?Εντός ποιών προθεσμιών θα πρέπει να αποστείλλεις το συμβόλαιο θανάτου στην ΔΟΥ?
  Για να μιλήσουμε σοβαρά υπάρχει η νόμιμη φοροδιαφυή και φοροαποφυγή σε υψηλές κλίμακες (τριγωνικές πωλήσεις κ.α) και η μικροφοροδιαφυγή.Αλλά το τεράστιο νούμερο που βγαζουν ,ως φοροδιαφυγή, δεν συμβαδίζει με την πραγματικότητα.
  Για τις αποκρατοικοποιήσεις δεν υπολόγησαν την αξία των αποκρατικοποιήσεων αλλά ποσοστό ΑΕΠ Χ 20% .Από στατιστικές στην Λ.Αμερική.Αυτοί οι άνθρωποι μας κυβερνούν.................

 13. gio avatar
  gio 01/08/2012 21:54:02

  Tελειωνει η η θερινη ραστωνη τελειωνει και η θητεια της κυβερνησης που ειχε προοπτικη τετραετιας....

 14. Σπορέας avatar
  Σπορέας 01/08/2012 22:02:38

  Σύντροφοι προς τι το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός!
  Υπομονή ζητάει η κυβέρνηση...

  Το έχει πει καλύτερα ο Σπαθάρης.

  Καραγκιόζης προς Βεληγκέκα :
  Θα βαρέσης, θα βαρέσης, θα ιδρώσης, θα αρωστήσης, θα πεθάνης.

 15. Lalakis avatar
  Lalakis 01/08/2012 23:10:13

  Κυριοι
  η 11,5 δις μετρα παρουνε η 31,5δις μετρα παρουνε,δεν με απασχολει καθολου!!!
  Διοτι δεν θα πληρωσω ουτε μισο ευρω φορο και χαρατσια,θα προτιμησω να τα χαρει ο 2 χρονος γιος μου και η μολις 2 μηνων κορη μου!
  Θα προτιμησω να ζεστανω τα παιδια μου το χειμωνα,παρα να πληρωσω τους τοκογλυφους της τροικας.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Lalakis 02/08/2012 07:19:02

   Mα δεν θα μπει κανενας νεος φορος.

   • Λιογκος avatar
    Λιογκος @ ψυχραιμια 02/08/2012 10:30:58

    Πλάκα κάνεις? Ουφ, ησύχασα τώρα...

  • TARAMAS avatar
   TARAMAS @ Lalakis 02/08/2012 13:25:53

   Φαντάζομαι δεν πληρώνεσαι από το δημόσιο...

 16. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 01/08/2012 23:31:12

  Λυπᾶμαι τόν Κουβέλη στή φωτογραφία.Ἔχει τό ὕφος τοῦ: ''ἐμένα ὅταν μέ ρωτᾶνε τί νά λέω,ναί ἤ ὄχι;''

 17. je te connais par la folie terrible du peuple avatar
  je te connais par la folie terrible du peuple 01/08/2012 23:54:58

  πρέπει να συνεχίσω να φεύγω, πρέπει να συνεχίσω να φεύγω
  ο πόνος έρχεται πάνω μου σαν το χαλάζι, ο πόνος έρχεται πάνω μου σαν το χαλάζι
  μμμ, ο πόνος με χτυπάει σαν το χαλάζι, ο πόνος με χτυπάει σαν το χαλάζι
  και η μέρα συνέχεια μου θυμίζει πως είναι ο κέρβερος στα ίχνη μου
  ο κέρβερος είναι στα ίχνη μου, ο κέρβερος είναι στα ίχνη μου.

  robert johnson (1911-1938)

  http://www.youtube.com/watch?v=257gDAmcHbg&feature=player_embedded

 18. SATO avatar
  SATO 02/08/2012 00:00:34

  Ζάππειο 8,9,10,11, ισοδύναμα μέτρα. Άντε Αντώνη και πρωθυπουργός στο άμεσο μέλλον.

 19. pissa avatar
  pissa 02/08/2012 00:07:42

  άρχισαν τα όργανα! ομοσπονδιακός δικαστής στη Ν.Υ έ8γαλε απόφαση επιδικάζοντας 6 δις $ σε θύματα και επιζώντες της 9/11 ...θεωρώντας υπεύθυνους την Αλ Κάιντα και το .....ΙΡΑΝ! χα!
  Διέταξε την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων του Ιράν στις Η.Π.Α.!!!!!!!!!!!
  είναι τρελλοί αυτοί οι Ρωμαίοι!νεοταξίτες!

 20. Enzo avatar
  Enzo 02/08/2012 00:20:27

  Τι να κάνουμε Στρυμων;
  Σηκώνεσαι και φεύγεις και να είναι και Δευτέρα πρωι και ας τους μετα να ψάχνονται παγκοσμίως .

 21. Χωρις Μασκα avatar
  Χωρις Μασκα 02/08/2012 00:41:39

  Ώστε έτσι λοιπόν ,πάλι τα συνήθη υποζύγια θα πληρώσουν το μάρμαρο.
  Οι επιχειρηματίες που τόσες δεκάδες χρόνια και ζαμάνια φοροδιαφεύγουν
  πάλι απ'όξω.Σ'αυτά συμφώνησαν λοιπόν οι τρείς .Μην ξανακούσω από κα-
  νένα να χαρακτηρίζει ΔΙΚΑΙΑ αυτά τα ΑΙΣΧΡΑ που πρόκειται να γίνουν,
  γιατί είναι προσβολή γι αυτούς που αγωνίστηκαν να γίνει ο ΣΑΜΑΡΑΣ
  Πρωθυπουργός,πιστεύοντας πως θάναι ένα άλλο είδος Πρωθυπουργού.
  ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ,ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ,ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ.Κρατήστε μόνο τα ειδικά μι-
  θολόγια ,γιατί βέβαια πάλι τους εαυτούς σας βολεύετε:
  α}Τους δικαστικούς που ως μη θιγόμενοι,αφενός θα βγάζουν τις αποφάσεις
  που γουστάρετε στην διεκδίκηση των δικών μας δίκιων και αφετέρου δεν θα θιγούν και τα δικά σας μισθολογικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα ως
  άμμεσα εξαρτώμενα.
  β}Τους ένστολους να σας προστατεύουν ως δυνάμεις καταστολής από τους
  πεινασμένους υπόλοιπους,να μην σας κάνουν και κανένα άμα λάχει πραξι-
  κοπηματάκι κ.λ.π.
  γ}Τους Πανεπιστημιακούς ,που θα παράγουν τα πιόνια -επιστήμονες που
  επιθυμείτε.
  Όλοι οι άλλοι να ΨΟΦΗΣΟΥΜΕ.Αλλά δεν θα σας περάσει.Δεν μπορεί σαν
  και μένα είναι οι ΠΟΛΛΟΙ!Αυτοί που ξεγελάσατε θα σας τιμωρήσουν.Εμείς
  δεν θα αυτοκτονήσουμε,μα θα σας περιμένουμε στην γωνία.
  Επαναλαμβάνω ότι όταν πήγα εκλογικός αντιπρόσωπος στις δύο εκλογές ο φάκελλος απ'έξω έγραφε Ν.Δ. και όχι ΙΟΒΕ.Τις θεωρίες των επικεφαλής του
  ΙΟΒΕ τις παρακολουθούσα ανελλιπώς 2,5 χρόνια.Στουρνάρα,και λοιπών.
  Και δεν μου άρεσαν.ΓΙΑΤΙ μας ξεγέλασες ΣΑΜΑΡΑ;
  Και μην μου πεί κανείς πως δεν είμαστε μόνοι μας,αναγκαστικά είμαστε
  συγκυβέρνηση κι άλλες τέτοιες σαχλαμάρες γιατί αρχίζω να πιστεύω ότι
  αν είμαστε με απόλυτη πλειοψηφία τότε κι αν θάμαστε!
  Τέτοιου είδους σωσίματα μας τα καναν τώρα 2,5 χρόνια και οι προηγούμενοι και είδαμε τα χάλια μας.Δεν μπορώ να το χωνέψω.
  Όλα προσχεδιασμένα άπό το Άλφα μέχρι το Ωμέγα και εγώ με τόσους ηλίθι-
  ους μαζύ στο τρέξιμο.
  Αλλά έτσι είναι ,αφού ο κατ'εξοχήν υπεύθυνος ΓΑΠ κυκλοφορεί ελεύθερος,κά-νει τις διακοπές που έκοψε από τους υπόλοιπους Έλληνες{τις κάνει ανθ'ημών,
  απ'ότι φαίνεται} και μας βγαίνει κι από πάνω,καλά να πάθουμε.

  • Λιογκος avatar
   Λιογκος @ Χωρις Μασκα 02/08/2012 10:29:14

   Πες τα! Πες τα μήπως και μερικοί ξυπνήσουν!!!

 22. gio avatar
  gio 02/08/2012 00:58:18

  O Λουλης το ειχε προβλεψει ολο το σκηνικο απο τη δευτερη μερα των εκλογων

  • Nietzsche avatar
   Nietzsche @ gio 02/08/2012 05:47:16

   Δηλαδή;

 23. Γεωργία avatar
  Γεωργία 02/08/2012 09:59:50

  Τα υφεσιακά μέτρα του 2012-2014, θα εφαρμοστούν από τον Σεπτέμβρη, διότι πολύ απλά είναι άμεσες περικοπές δαπανών, οι οποίες φυσικά μειώνουν το ΑΕΠ άρα αυξάνουν και το έλλειμα.

 24. Λιογκος avatar
  Λιογκος 02/08/2012 10:47:40

  Η επαναδιαπραγμάτευση έγινε επιμήκυνση. Τα ισοδύναμα που είχαν έτοιμα τελικά ακόμα τα ψάχνουμε. Οι υποσχέσεις και τα θα γίνονται σιγά σιγά το νέο λεφτά υπάρχουν. Για μια ακόμα φορά θα μας σώσουν...35η ή 36η φορά? Έχω χάσει το μέτρημα. Οι ρόλοι αλλάζουν... χάνουμε την μπάλα για μια ακόμα φορά...δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει...η υπομονή όμως εξαντλήθηκε...

 25. TARAMAS avatar
  TARAMAS 02/08/2012 14:04:35

  @ Enzo "Τι να κάνουμε Στρυμων;
  Σηκώνεσαι και φεύγεις και να είναι και Δευτέρα πρωι και ας τους μετα να ψάχνονται παγκοσμίως ."

  Δευτέρα - Τρίτη θα καεί η Ελλάδα από τα πανηγύρια, εκτός από τους παπάδες που θα κάνουν λιτανείες να βρέξει κάποια δις από την πληθωριστική ¨νέα δραχμή" νάχουμε να κινούμαστε, γιατί τέτοιες ποσότητες χρήματος δεν τυπώνονται σε ένα σαββατοκύριακο. Τετάρτη που δε θάχουν εισακουσθεί οι λιτανείες, θα πάψουν οι πληρωμές μισθών συντάξεων γιατί οι Έλληνες μεταξύ των άλλων δεν πληρώνουν πλέον φόρους και χαράτσια. Πέμπτη θα συνειδητοποιήσουμε ότι οι αγρότες δε θα μπορούν να παράγουν αγροτικά προϊόντα γιατί πετρέλαια, φυτοφάρμακα κλπ είναι εισαγόμενα και δεν θα εισάγεται πλέον τίποτα στη χώρα. Παρασκευή συνειδητοποιούμε ότι ιατρικά μηχανήματα και προμήθειες, φάρμακα κλπ είναι ευχάριστες αναμνήσεις του παρελθόντος κι ότι σε λίγο θα πεθαίνουμε με μια γρίπη ή μια σκωληκοειδίτιδα. Σάββατο θα δούμε να κλείνουν οι τελευταίες βιομηχανίες στην Ελλάδα λόγω έλλειψης καυσίμων και εισαγόμενων πρώτων και βοηθητικών υλών. Κυριακή θα συνειδητοποιήσουμε ότι ο Τουρισμός έχει πεθάνει γιατί σε μια χώρα που δεν υπάρχουν στοιχειώδη πράγματα όπως τρόφιμα, ιατρική περίθαλψη, ηλεκτρικό ρεύμα δεν πας διακοπές. Δευτέρα θα έχουμε μηδενική πρωτογενή και δευτερογενή παραγωγή, μηδενικές εισαγωγές, μηδενική ασφάλεια (μια και οι αστυνομικοί και οι στρατιωτικοί θα έχουν πετάξει τις στολές τους και θα ψάχνουν να βρουν καμία δουλίτσα να ταΐσουν τις οικογένειες τους) και σε λίγο συνεπώς μηδενικό πληθυσμό. Τρίτη θα ψάχνουμε να βρούμε τους φωστήρες που μας οδήγησαν σε μια τέτοια «λύση» να τους κρεμάσουμε στο Σύνταγμα και θα παρακαλάμε τον ΟΗΕ να στείλει αλεύρι, εβαπορέ, κουβέρτες γιατί θάρχεται και χειμώνας και ασπιρίνες.
  Μπορεί κάποιοι να πούνε να τα λέω λίγο τραγικά, άλλοι ότι και λίγα λέω. Μια όποια εναλλακτική λύση όμως, θα πρέπει να έχει στοιχειωδώς ρεαλιστικό πρόγραμμα και διατυπωμένο χρονοδιάγραμμα και πρόβλεψη με απαντήσεις σε όλες τις παραπάνω επισημάνσεις. Λεονταρισμοί και πολιτικολογίες είναι εύκολες αλλά το ΑΔΙΕΞΟΔΟ είναι γεγονός, γι αυτό οι περήφανοι αντιπολιτευόμενοι γίνονται κότες υπό το βάρος της εξουσίας. Σταματήστε λοιπόν με τα ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ των εναλλακτικών λύσεων, που αν εφαρμοστούν θα κάνουν την τωρινή κατάσταση να φαίνεται παραδείσια. Αν θέλει κάποιος να μας πει ότι ξέρει μια εναλλακτική λύση να την παρουσιάσει με σοβαρότητα, λεπτομερή τρόπο και υπευθυνότητα και να μην υπονοεί απλά την ύπαρξή της αλα ΣΥΡΙΖΑ που είχε σκοπό να πάρει ψηφουλάκια. Να εξηγήσει πως θα αντιμετωπισθεί το θέμα του ελλείμματος στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών και του πληθωρισμού του νέου νομίσματος και τι συνέπειες θα υπάρξουν κι από αυτή τη λύση στο βιοτικό επίπεδο, τους (πραγματικούς δηλ. με τον πληθωρισμό) μισθούς, την ανεργία και την κοινωνική συνοχή.

 26. ο αποτέτοιος avatar
  ο αποτέτοιος 02/08/2012 14:20:19

  αν ισχύσουν αυτά περι οριζόντιων περικοπών 10% για τις συντάξεις πάνω απο 1400 (σε 'ολο το ποσό μάλιστα!!)
  και 20 % επικουρική της κύριας σύνταξης

  θα κατακρημνιστεί δημοσκοπικά και τελικά και πολιτικά η κυβέρνηση σε μια φοβερά δύσκολη συγκυρία για την χώρα.

  για να αποφύγουν την γρήγορη πτώση της κυβέρνηση ς καλό είναι να εντάξουν στον ενιαίο τους υπαλλήλους της βουλής και όσους από τα ειδικά μισθολόγια δεν βρίσκονται σε μάχιμη θέση.Επίσης να πάρουν την οριοθέτηση μισθών του δικαστικού κλάδου από τους δικαστές και να βάλουν ταβάνι τα 3 χιλ ευρώ(ας μην ξεχνάμε είμαστε ένα χρεωκοπημένο κράτος)
  η ένταξη των ΔΕΚΟ στον ενιαίο είναι προς την σωστή κατεύθυνση
  μαζί με το πλαφόν στις συντάξεις στα 2200 και την μείωση των εφάπαξ να κοιτάξουν να αντικαταστήσουν αυτο το 10% πάνω απο 1400 με κλιμακωτό ποσοστό ανα εισοδηματική κατηγορία και επι του ποσού πάνω απο τις 1400 ευρω.
  η επιβολή εισοδηματικών κριτηρίων για τα κοινωνικά επιδόματα ήταν κάτι που έπρεπε να γίνει καιρό,αλλά ποιά είναι αυτα τα κριτήρια γιατι έχει ξεφτιλιστεί κάθε έννοια αυτα τα 3 χρόνια?
  τέλος η σύνταξη στα 67 από 65 για όλους δείχνει να είναι μονόδρομος,αλλά...


  όλα θα αποτύχουν και η οργη θα συσσωρευτεί αν δεν κατακρημνιστουν οι τιμές των προιόντων,ενοικίων,ΔΕΗ,νερό,φόρος φυσικών προσώπων στοχευμένος στους μικρομεσαίους ,επιτόκιο πιστωτικών καρτών,δάνεια,κάρτες κτλ...κόβουνε κόβουνε,αλλά οιτ ιμές κ τα χαράτσια είναι στα ύψη!θα γίνει επανάσταση πολύ φοβάμαι στο τέλος,αν ξεπεραστεί το σημείο βρασμού.Είμαστε πολύ κοντά σε αυτό.

  • ο αποτέτοιος avatar
   ο αποτέτοιος @ ο αποτέτοιος 02/08/2012 14:33:39

   και η φορολογία είλναι στα ύψη,πως περιμένουν έτσι επενδύσεις!

   • ο αποτέτοιος avatar
    ο αποτέτοιος @ ο αποτέτοιος 02/08/2012 14:34:29

    στο κάτω κάτω δεν κάνουν και τίποτα να την αποτρέψουν 6 στους 10 φοροδιαφεύγουν δια βάζουμε..πάρτι γίνεται και την πληρώνουν συνεχώς οι ίδιοι και οι ίδιοι συνταξιούχοι και μισθωτοί.

 27. ΔΗΜΗΤΡΗΣ-ΑΡΓΟΣ avatar
  ΔΗΜΗΤΡΗΣ-ΑΡΓΟΣ 03/08/2012 18:17:44

  ΝΑ ΔΩΣΟΥΝΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΝΕ ΜΥΑΛΟ (ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΔΑΥΤΟΥΣ) 400 € ΝΑ ΖΗΣΟΥΝΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ.ΓΑΙΔΟΥΡΙΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ.

 28. ΔΗΜΗΤΡΗΣ-ΑΡΓΟΣ avatar
  ΔΗΜΗΤΡΗΣ-ΑΡΓΟΣ 03/08/2012 18:22:48

  Ο ΧΑΡΑΤΣΙΑΣ Ο ΧΟΝΤΡΟΣ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΤΟ ΦΘΑΣΕΙ ΣΤΟ 5%.ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ ΓΙΑ ΠΡΟΔΟΣΙΑ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.