#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
25/04/2012 15:12
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αποκατάσταση των "απαγορευμένων" λέξεων » «Πατρίδα», «Θεός», «Ασφάλεια»...Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μίλησε σήμερα σε ανθρώπους του Πνεύματος, στο ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στους οποίους παρουσίασε το όραμά του για την Ελλάδα και είπε μεταξύ άλλων:

Θα αλλάξουμε την Ελλάδα!  Κι αυτό απαιτεί ασφαλώς Θάρρος και Τόλμη,

Αλλά πρωτίστως προϋποθέτει Όραμα και Σχέδιο. Για το Σχέδιό μας μίλησα αναλυτικά την περασμένη Κυριακή στο Ζάππειο, για την Οικονομία, την έξοδο από την κρίση και την Ανάπτυξη.  Θα μιλήσω και αύριο, πάλι στο Ζάππειο, για την Πολιτική, τις μεταρρυθμίσεις, την Μεγάλη Συνταγματική Αλλαγή που ετοιμάζουμε, την Υγεία, την Παιδεία, και την Ασφάλεια του Πολίτη. Την Ασφάλεια, που θα έπρεπε σε μια κοινωνία να ήταν δεδομένη. Και σήμερα είναι ζητούμενη.

Καλύψαμε λοιπόν το Σχέδιο που χρειάζεται για να αλλάξουμε την Ελλάδα.  Χρειάζεται, όμως και Όραμα.  Γι’ αυτό θα σας μιλήσω σήμερα:  Και θα μιλήσω σε σας, θα το παρουσιάσω σε σας.  Γιατί το Όραμα κατασκευάζεται με Ιδέες, και στηρίζεται σε Αξίες.

Η κοινωνία έχει ανάγκη τους ανθρώπους του Πνεύματος σε κάθε εποχή.  Αλλιώς δεν είναι πια «κοινωνία» - δηλαδή επικοινωνία και συμβίωση ανθρώπων – γίνεται «ζούγκλα»!

Κι όταν θέλεις να αλλάξεις τα πάντα σε μια κοινωνία, θέλεις σύμμαχούς σου τους ανθρώπους του Πνεύματος.

Δεν θα σας μιλήσω σήμερα για το ρόλο των διανοουμένων στην Κοινωνία. Γι’ αυτό έχουν μιλήσει άλλοι, πολύ πιο αρμόδιοι από μένα.

Θα σας μιλήσω, όμως, για το ρόλο των ανθρώπων του Πνεύματος, στο δικό μας Σχέδιο, να αλλάξουμε τα πάντα στην Πατρίδα μας.

Το πρώτο που θέλω να σας ζητήσω είναι να αποκαταστήσουμε τις «απαγορευμένες» λέξεις, τις απαγορευμένες έννοιες, τις απαγορευμένες αξίες.

Να λυτρώσουμε την ψυχή μας από τη λογοκρισία ή την αυτολογοκρισία που μας είχαν επιβάλλει. Ή που είχαμε επιβάλλει εμείς οι ίδιοι στον εαυτό μας.

Η Πατρίδα δεν είναι πια απαγορευμένη λέξη.Είναι ο βαθύτερος δεσμός ανάμεσα στους ανθρώπους – πρόσωπα μιας κοινωνίας, που τους επιτρέπει να βγουν ο καθένας από το τείχος του ατομισμού του, να νοιαστούν για το δημόσιο καλό, να υπηρετήσουν το δημόσιο συμφέρον. Καμιά φορά και να θυσιαστούν γι’ αυτό.

Ακόμα και στην άθεη Σοβιετική Ένωση του Στάλιν, όπου είχε καταδικαστεί επισήμως η θρησκεία, όταν υπέστησαν την επίθεση του Χίτλερ, κήρυξαν το «μεγάλο πατριωτικό πόλεμο». Η Πατρίδα δεν είναι μόνο να τη θυμόμαστε όταν κινδυνεύουμε θανάσιμα. Αλλά να την υπολογίζουμε πάντα, για να μη φτάνουμε κάθε τόσο να κινδυνεύουμε θανάσιμα.

Η απουσία της Πατρίδας από το βασικό αλφαβητάρι της ζωής μας, μας στοίχισε πανάκριβα.

Ο Θεός επίσης δεν είναι «απαγορευμένη λέξη». Είναι βαθιά ριζωμένη μεταφυσική ανάγκη στον άνθρωπο. Είναι η αθέατη όψη της συνείδησής του. Είναι η επίγνωση του άγνωστου που ημερεύει την αλαζονεία του.

Πέραν όλων των άλλων, είναι και στοιχείο της ανθρωπιάς μας.

Κάποια στιγμή πριν καιρό, τέλειωσα μια ομιλία μου λέγοντας: «με τη βοήθεια του Θεού θα τα καταφέρουμε»…

Κάποιοι με πλησίασαν βουρκωμένοι. Όχι για την πίστη μου ότι θα τα καταφέρουμε. Αλλά γιατί επικαλέστηκα «τη βοήθεια του Θεού».

Μου έκανε εντύπωση αυτό, για να σας πω την αλήθεια. Μου έκανε ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση όταν μου διευκρίνισαν ότι δεν ήταν ιδιαίτερα «θρήσκοι». Αλλά στα χαρακώματα δεν υπάρχουν άθεοι, όλοι προσεύχονται!

Δυό εντελώς διαφορετικές – αλλά επίσης «απαγορευμένες» ως σήμερα - έννοιες: η επιχειρηματικότητα και η ανταγωνιστικότητα! Θα τις απενοχοποιήσουμε κι αυτές! Πέρασαν οι εποχές που ο επιχειρηματίας στιγματιζόταν. Θέλουμε το δαιμόνιο του Έλληνα να γίνει ατμομηχανή για την επανεκκίνηση της Οικονομίας μας. Δεν μπορεί οι Έλληνες να μεγαλουργούν παντού στο κόσμο και μόνο στην πατρίδα τους να μαραζώνουν…

Επίσης απενοχοποιούμε την Ασφάλεια του πολίτη! Δεν είναι το «αντίθετο» της Ελευθερίας. Είναι προϋπόθεση Ελευθερίας! Αν δεν υπάρχει αίσθημα ασφάλεια στους πολίτες, αν κυριαρχεί ο φόβος στην κοινωνία, κανείς δεν είναι ελεύθερος.

Όλα αυτά, κάποιοι λένε ότι αποτελούν τη «συντηρητική ατζέντα»! Και τα αντιδιαστέλλουν προς την λεγόμενη «προοδευτική» ατζέντα: Που είναι, υποτίθεται, ο Συνδικαλισμός, η αναδιανομή εισοδήματος, οι ατομικές ελευθερίες, η παγκοσμιοποίηση.

Εμείς απορρίπτουμε αυτό το ψεύτικο δίλημμα!Δεν καλούμε τους Έλληνες να «διαλέξουν» ανάμεσα στην συντηρητική και την προοδευτική ατζέντα.

Ζητάμε να γίνει η σύνθεση ανάμεσά τους. Κι αυτή η σύνθεση είναι εφικτή.

Όσες κοινωνίες προόδευσαν εκεί πάνω στηρίχθηκαν – στη σύνθεση:

Σεβασμός στα ατομικά δικαιώματα, ασφαλώς. Αλλά και σεβασμός στο Νόμο. Και ασφάλεια του πολίτη. Ασφάλεια! Το υπέρτατο δικαίωμα που είναι και προϋπόθεση όλων των άλλων.

Οικουμενικότητα, ασφαλώς. Αλλά και υπερηφάνεια για την εθνική μας ταυτότητα.

Αναδιανομή εισοδήματος, ασφαλώς. Αλλά για να αναδιανείμεις κάτι πρέπει πρώτα να το παράγεις ανταγωνιστικά.

Σεβασμός στα συνδικαλιστικά δικαιώματα, ασφαλώς. Αλλά και προτεραιότητα στις ευκαιρίες για όλους και στο δικαίωμα όλων να παράγουν.

Για να υπάρχει συνδικαλισμός, πρέπει να υπάρχει εργασία. Και για να υπάρχουν θέσεις εργασίας, πρέπει να υπάρχει υγιής επιχειρηματικότητα.

Κάποιοι υπενθυμίζουν πως στο όνομα της Πατρίδας και της Ασφάλειας έχουν γίνει εγκλήματα. Αυτό είναι αλήθεια. Αλλά εγκλήματα έχουν γίνει επίσης στο όνομα της Δημοκρατίας, στο όνομα της Ελευθερίας, στο όνομα της Δικαιοσύνης.

Δεν απορρίπτουμε όλες τις μεγάλες ιδέες επειδή κάποιοι τις καταχράστηκαν.

Δεν απορρίπτουμε τη Δημοκρατία, επειδή απέτυχε παταγωδώς το μοντέλο διακυβέρνησης των τελευταίων τριάντα ετών. 

Μετατρέπουμε την αντιπαλότητα των στερεοτύπων σε σύνθεση Ιδεών.

Την «πολεμική» των αντιπαραθέσεων σε δημιουργική σύνθεση.

Η Ελλάδα είναι σύμβολο Πολιτισμού. Είναι η γενέτειρα και πατρίδα του Λόγου και της Αρμονίας. Το να αγαπάς την Ελλάδα δεν είναι ρηχή άσκηση εθνικισμού, αλλά κοινωνία των μεγαλύτερων κατακτήσεων του ανθρώπινου πνεύματος.

Ο Έλληνας δημιουργός έχει, λοιπόν, ιερή αποστολή. Να εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο

Να διατρανώσει την ιστορική συνέχεια του Ελληνισμού εδώ και 3.000 χρόνια..

Ένα από τα πολλά λάθη που έχουν γίνει, ίσως το μεγαλύτερο, είναι ότι δεν προβάλαμε αλλά και δεν στηριχτήκαμε στον ελληνικό Πολιτισμό.

Που σημαίνει ότι απομακρυνθήκαμε από την ταυτότητά μας, εθνική και υπαρξιακή.

Στη συνέχεια ο κ. Σαμαράς προχώρησε στην εξαγγελία σειράς μέτρων για την ανάπτυξη του Πολιτισμού τα οποία θα παρουσιάσουμε σε άλλη ανάρτηση. Και έκλεισε λέγοντας

Η Ελληνική Γλώσσα θα γίνει η γλώσσα μας το κύριο εργαλείο στην Εκπαίδευση. Αλλά και το πρωτεύον όργανο έκφρασης των Ελλήνων δημιουργών. Αυτή κράτησε και κρατάει την συνέχεια του Ελληνισμού, στους φωτεινούς αλλά και στους σκοτεινούς αιώνες της ύπαρξής μας.

Με αυτή μπορούμε να αποδείξουμε και να καταφέρουμε οτιδήποτε.

Πρέπει να τη ζωντανέψουμε στα σχολειά και στην καθημερινότητά μας.

67% των λογίων λέξεων σε όλες τις ευρωπαϊκές γλώσσες και 75% των επιστημονικών όρων σε όλους σχεδόν τους κλάδους της σύγχρονης επιστήμης έχουν ελληνικές ρίζες. Το μοναδικό αυτό πλούτο, εμείς οι ίδιοι τον έχουμε παραμελήσει.

Δεν μπορεί να παιδιά μας να μη μπορούν να διαβάσουν Παπαδιαμάντη…

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ avatar
  ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ 25/04/2012 15:32:27

  Η ΣΧΕΣΗ ΕΝΟΣ ΕΚΑΣΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΨΥΧΟΣΩΤΗΡΙΑ, ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΝΑ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ,
  -ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΡΚΗ ΚΑΙ ΑΠΡΟΫΠΟΘΕΤΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑ,
  -ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ ΣΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΩΝ,
  -ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑ ΘΕΟΝ ΑΓΑΠΗ, ΑΓΑΠΗ ΠΡΟΣ ΠΑΝΤΑ ΑΝΘΡΩΠΟ...
  ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ, ΚΑΤΑ ΜΕΙΖΟΝΑ ΛΟΓΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΧΟΜΕΝΟΥΣ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΑΤΟΜΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ.
  ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ, ΤΟΤΕ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟΙ-ΤΕΤΟΙΟΙ ΜΑΣ ΑΞΙΖΟΥΝ...
  ΘΥΜΑΜΑΙ ΕΝΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΥΟΥΣΑ, ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΤΕ ΕΓΙΝΕ ΑΝΩΤΑΤΟΣ ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΕΝΑΣ ΠΟΛΥ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΑΣΚΗΤΗΣ ΧΑΡΙΣΜΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΕΝΟΣ ΑΝΑΡΩΤΗΘΗΚΕ ΓΙΑΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΕΠΕΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗ ΕΝΟΣ ΤΟΣΟ ΚΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΗΚΟΟΥΣ ΑΡΧΟΝΤΑ.
  ΠΗΡΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΦΩΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ¨ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΡΗΚΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ΄΄ !!!
  ΚΑΛΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΑΔΕΛΦΙΑ ΣΤΙΣ 6 ΜΑΙΟΥ.

 2. νικος π. avatar
  νικος π. 25/04/2012 15:38:45

  Περιμενα πολλα πολλα χρονια ν'ακουσω παρομοια ομιλια μ'αυτες που ακουγαμε στ'αμφιθεατρα του Αριστοτελειου τελη δεκαετιας '80 .Επιτελους να βγει η παραταξη μπροστα απο τον κοσμο να τον τραβηξει ψηλα κι οχι ν'ακολουθει ασθμαινοντας δημοσκοπησεις και ΜΜΕ.

 3. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 25/04/2012 15:41:01

  Σε ΑΥΤΟΝ τον Σαμαρά ελπίζω...

 4. dexihaf avatar
  dexihaf 25/04/2012 15:50:21

  ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ!!!
  Αγγίζει την ψυχή κάθε Έλληνα. Αξίζει την ευκαιρία να κυβερνήσει αυτόνομος τη χώρα μας. Χωρίς βαρίδια, χωρίς "συνεταίρους" στη διακυβέρνηση.
  Πρόεδρε προχώρα και να είσαι σίγουρος ότι το μήνυμα θα φτάσει σε κάθε σπίτι, ακόμα και στο πιο απομακρυσμένο χωριό.
  Η αυτοδυναμία είναι κοντά.

 5. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 25/04/2012 15:56:02

  Υπερέβαλλε ολίγον ο Αντώνης. Στις ακολουθίες, πηγαίναμε ,πηγαίνουμε και θα πηγαίνουμε,την σημαία θα την αναρτάμε και τα λοιπά ήθη και έθιμα θα τηρούμε,
  τουλάχιστον στη επαρχία .Τον περιμένουμε στο Βόλο ,είναι υποψήφιος ,γιατί κάτι άκουσα ότι θα πάει μόνο Λάρισα,δεν το πιστεύω!!!!

  • factorx avatar
   factorx @ ΠΕΛΙΑΣ 25/04/2012 16:07:45

   δίπλα είναι

 6. Jim Bim avatar
  Jim Bim 25/04/2012 15:58:28

  Οι συνεργασίες των κομμάτων θα γίνουν μετά την εποχή Σαμαρά, μετά την κάθαρση, μετά την αναδόμηση του κράτους. Το κράτος πρέπει να απεμπλακεί από τα κόμματα για να επιτύχει η συγκυβέρνηση, όσο το κράτος έχει ρίζες στον πασοκικο μηχανισμό δεν υπάρχει παρά ΟΜΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΟ ΠΑΛΑΙΟΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΠΑΣΟΚ !

 7. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 25/04/2012 16:00:07

  Καί ὓστερα καθόμαστε κι ἀκοῦμε τόν κάθε Καμμένο-πικραμένο,τήν Κατερίνα κι ἀσχολούμαστε μέ κάθε καρυδιᾶς καρύδι...
  Αὐτά πού εἶπε ὁ κ.Σαμαρᾶς περιμένουμε ν' ἀκούσουμε καί νά γίνουν πράξη
  καί...''ἂφες τούς νεκρούς θᾶψαι τούς ἑαυτῶν νεκρούς''...

 8. byt byt avatar
  byt byt 25/04/2012 16:06:36

  Μπράβο ρε Αντώνη !!!! Επιτέλους ακούσαμε από στόμα πολιτικού την λέξη ΘΕΟΣ. Θεός αδέρφια μας χρειάζεται πάνω απ' όλα και πρώτα απ' όλα. Τον ξεχάσαμε τον ΘΕΟ, τον πολεμήσαμε, τον διώξαμε από τα σχολεία μας, τον βρίσαμε, τον κοροϊδέψαμε και να το κατάντημά μας!!!

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ byt byt 25/04/2012 21:29:23

   ΜΠΡΑΒΟ byt byt!!!!!!!

   • Παύλος avatar
    Παύλος @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 26/04/2012 16:56:39

    Μπράβο byt-byt και ΚΥΘΗΡΙΕ !!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ byt byt 25/04/2012 21:48:41

   ... και μετά Αυτός που διώξαμε μας άφησε για λίγο στα νύχια των φίλων του εχθρού του ανθρωπίνου γένους για να δούμε πόσο καλά περνάει ο άνθρωπος που ζει χωρίς το Θεό και περιφρονώντας τον τέλειο και αιώνιο νόμο Του που φτιάχτηκε για να οδηγηθούμε σε Αυτόν. Ώρα να επιστρέψουμε στο δρόμο της Αληθείας λοιπόν! Και μεγάλο μπράβο στον Αντώνη Σαμαρά.

 9. Κώστας Σταματάκης avatar
  Κώστας Σταματάκης 25/04/2012 16:15:22

  Αδέλφια η Ελλάδα δεν θα χαθεί! Η Ελλάδα θα ζήσει και θα θριαμβεύσει! Πάντα την τελευταία στιγμή, σαν από μηχανής θεός, θα βγαίνει από τα σπλάχνα της κάποιος ηγέτης που θα την ανασύρει από το βούρκο, από την παρακμή και την ανυποληψία και θα την οδηγεί πάλι στους ουρανούς, εκεί ψηλά στη θέση της, εκεί που την έφτασαν τα παιδιά της στην αρχαιότητα.

  Ο Α. Σαμαράς είναι ένας τέτοιος ηγέτης. Σήμερα διαβάζοντας τον λόγο του και το όραμά του στην ανάρτηση αυτή, είμαι πεπεισμένος ότι είναι η τελευταία μας ελπίδα.

  Η εκπαίδευση πρόεδρε, η εκπαίδευση! Εκεί βρίσκεται το φίδι που καταπίνει τον Ελληνισμό, που τον καταστρέφει. Εκεί πρέπει να δώσεις προτεραιότητα. Θα δώσω μερικά παραδείγματα. Η γυναίκα μου είναι δασκάλα στο δημοτικό. Για να πάνε οι δάσκαλοι τα παιδιά στην εκκλησία στην γιορτή των τριών ιεραρχών, οι δάσκαλοι σχολείου στο Γαλάτσι ψήφισαν και το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν αρνητικό, αν και ο εκκλησιασμός είναι υποχρεωτικός σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας των σχολείων δεν πήγαν στην εκκλησία. Στην αρχή της σχολικής χρονιάς ζήτησε να μιλήσει στα παιδιά για την έναρξη των κατηχητικών σχολείων ο παπάς της ενορίας και οι δάσκαλοι «μετά από ψηφοφορία» δεν του έδωσαν την άδεια να μιλήσει στα παιδιά. Και βέβαια μην ξεχνάμε την «γνωστή αγωνίστρια της αριστεράς», τη Στέλλα Πρωτονοταρίου, που είχε απαγορεύσει στο σχολείο που ήταν διευθύντρια στη Γκράβα, την εκτέλεση αγιασμού από τους παπάδες στην αρχή της σχολικής χρονιάς, την πρωινή προσευχή με την απαγγελία του Εθνικού Ύμνου.

  • byt byt avatar
   byt byt @ Κώστας Σταματάκης 25/04/2012 17:09:21

   Εγκρίνω και επαυξάνω, λόγω εντοπιότητας, και προσθέτω ότι η Πρωτονοτάριου είχε αντικαταστήσει την πρωϊνή προσευχή με ποίημα του Ρίτσου !!!! Οι δε προοδευτικές τοπικές φυλλάδες (Ηχώ του Γαλατσίου κ.α.) την λιβάνιζαν και την εκθείαζαν ως δείγμα φωτισμένης και προοδευτικής εκπαιδευτικού.

  • καθηγητής avatar
   καθηγητής @ Κώστας Σταματάκης 26/04/2012 12:45:07

   Παρόμοιες παραβιάσεις του νόμου γίνονται και από υπερθρήσκους διευθυντές που προσπαθούν να επιβάλλουν την είσοδο εξομολογητή στα σχολεία. Επίσης υπάρχουν καθηγητές φυσικών επιστημών που ευθαρσώς διαστρεβλώνουν την εξέλιξη κατά τη διδασκαλία της βιολογίας. Ο νόμος γίνεται λάστιχο και από τις 2 πλευρές. Επίσης η υποκρισία περισσεύει.
   Εγώ, αν και δηλωμένος άθεος, είμαι από τους ελάχιστους που επιβάλλουν την τάξη κατά την πρωινή προσευχή και κατά τον εκκλησιασμό, αν και είμαι αντίθετος και στα 2. Η τήρηση του νόμου όμως δεν έχει να κάνει με τα προσωπικά μου πιστεύω. Η επίδειξη σεβασμού κατά την ώρα που κάποιος επιτελεί τα θρησκευτικά του καθήκοντα αποτελεί βαθύτατα δημοκρατική πράξη. Σε αυτήν τη στάση προτρέπω και τους μαθητές μου.
   Κλείνοντας, θα γνωρίζετε ότι συνάδερφοι, βαθιά θρησκευόμενοι κατά δήλωσή τους, πίνουν συνήθως το φραπεδάκι τους στις παρακείμενες καφετέριες κατά τη λειτουργία...

 10. Πεπόνης avatar
  Πεπόνης 25/04/2012 16:46:31

  Τον καταλαβαίνω και τον συμπαθώ όλο και περισσότερο τον Σαμαρά. Ελπίζω να μην με απογοητεύσει. Οι άλλο απλά συνεχίζουν το ίδιο βιολί, σαν να μην έχει συμβεί τίποτα. Αντί να λύσουν τα σοβαρά προβλήματα, που οδηγούν τους ανθρώπους στην δυστυχία, επιλέγουν να συνεχίσουν την πολιτική των επικοινωνιακών τρικ. Νομίζουν ότι ακόμη κοιμόμαστε, αλλά κάνουν λάθος. Αυτό που πρέπει να πετύχουμε, είναι να μην πέσουμε σε τέτοιες παγίδες και να επιλέξουμε αυτόν που θέλει να λύσει τα προβλήματα, ταυτόχρονα θα μπορεί να τα λύσει, διότι δεν αρκεί να θέλει και, τελικά, θα τα λύσει κιόλας, διότι δεν αρκεί να θέλει και να μπορεί, πρέπει και να το κάνει. Και μάλιστα όσο το δυνατόν πιο σύντομα. Ποιος θα είναι αυτός δεν γνωρίζω να πω, ελπίζω να είναι ο ΑΣ, αλλά πρέπει να προσέξουμε πολύ αυτή τη φορά. Πρέπει να γίνουμε πολιτικά υπεύθυνοι πολίτες σε ελάχιστο χρόνο. Αν τώρα δεν ασχοληθούμε εμείς με τη ζωή μας, δεν θα ασχοληθεί κανείς. Καλούμαστε να ωριμάσουμε απότομα και σε μεγάλο βαθμό. Αν δεν το κάνουμε τώρα, δεν θα έχουμε πολλές άλλες ευκαιρίες στο μέλλον. Χρειάζεται να μετατρέψουμε "το δηλητήριο σε φάρμακο" - άμεσα. Την άγνοια σε γνώση. Την έλλειψη κριτικής σκέψης σε υπεύθυνη κρίση. Την απραξία σε πράξη, βασισμένη σε λογική και σοβαρότητα. Χρειάζεται να ενημερωθούμε όσο το δυνατόν καλύτερα, να βάλουμε το μυαλό μας να δουλέψει σε εντατικούς ρυθμούς, να ασχοληθούμε σοβαρά και υπεύθυνα με το πολιτικό μέλλον της χώρας και με την ζωή μας. Να μπορούμε να υποστηριξουμε την όποια απόφασή μας με επιχειρήματα, που θα βασίζονται στην σοβαρή προσπάθεια που καταβάλαμε για να τα συγκροτήσουμε. Δεν υπάρχει κάποιος άλλος να το κάνει αυτό, από εμάς.

  • ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ avatar
   ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ @ Πεπόνης 27/04/2012 08:23:25

   Κύριε Πεπόνη,
   εξ αφορμής σχολίων περί τών όσων είπε ο αρχηγός τής Ν.Δ. κ. Σαμαράς περί Θεού, Πατρίδος καί Αξιών, κατηγόρησες τόν ίδιον καί τούς ενταύθα συμφωνούντας μέ αυτόν σχολιαστάς ότι αυτά δέν πρέπει νά γίνονται ή νά λέγονται σέ ένα κράτος ανεξιθρησκείας (προτιμώ τήν γραφήν αυτήν έναντι τής μέ γιώτα –ι- ανεξιθρησκίας).
   Τό θέμα μέγα. Περί δέν τών μεγάλων δέν πρέπει εική καί ως έτυχε, δηλ. ελαφρά τή καρδία νά αποφαινόμεθα.
   ΄Ας είναι. Στόν δικό σου λόγο, άς ακουσθεί καί ο δικός μου, ο πτωχός καί απαίδευτος. Στά δικά σου, θά απαντήσω λόγια, αυτά θά είναι ο... οδηγός μου. ΄Ετσι: μάς παραπέμπεις νά μάθουμε τί σημαίνει ανεξιθρησκεία, όπου πληροφορούμεθα ότι «ως ανεξιθρησκεία ορίζεται η αναγνώριση τού δικαιώματος κάθε ανθρώπου είτε νά πιστεύει σέ όποια θρησκεία επιθυμεί καί νά θρησκεύεται ελεύθερα, κατά τό δόγμα του,, χωρίς περιορισμόύς, είτε ακόμα καί νά μή πιστεύει σέ καμία (αθεϊα)».
   ΄Αν διαβάζω σωστά «τού δικαιώματος κάθε ανθρώπου», καί όχι τής «πόλεως» λέγει (όπου «πόλις» διάβαζε Πολιτεία, Κράτος).
   ΄Η «πόλις» έχει τό δικαίωμα νά ιδρύει τά δικά της ιερά, όποια κάθε φορά η πλειοψηφία κρίνει (λ.χ. Ορφική θρησκεία, Δωδεκάθεο, Χριστιανισμός παρ’ ημίν, ή Βουδισμός, Μουσουλμανισμός αλλαχόθι).
   Ο Πλούταρχος λέγει: μπορεί κάποιος άν περιέλθει τόν κόσμο νά εύρει πόλεις ατειχίστους, αγραμμάτους, αβασιλεύτους, αοίκους,αχρημάτους (= που δέν χρησιμοποιούν τό χρήμα), απείρους θεάτρων καί γυμνασίων (= χωρίς θέατρα καί γυμναστήρια), ανιέρου δέ πόλεως καί αθέου μή χρωμένης ευχαίς, μηδέ όρκοις, μηδέ μαντείαις, επ’ αγαθοίς, μηδέ αποτροπαίς κακών, ουδείς εστι, ουδ’ έσται θεατής (= ανίερον όμως πόλιν πού δέν χρησιμοποιεί ευχές, όρκους καί μαντείες γιά τό καλό καί τήν αποτροπή τών κακών, ουδείς υπάρχει, ούτε θά υπάρξει θεατής).
   Σύ έχεις, καί ουδείς προσεπάθησε νά σού τό αφαιρέσει, τό δικαίωμα νά είσαι αλλόθρησκος ή άθεος (γιατί δέν τό δηλώνεις γιά νά γνωρίζουμε σέ τί –καί όχι σέ ποιόν- καί πώς πρέπει νά απαντήσουμε;), αλλά τό ίδιο δικαίωμα αντιστρόφως τό αρνείσαι στούς άλλους; Δηλαδή τό δικαίωμα τής πίστεως.
   Ο Σαμαράς δέν μού είπε τί πρέπει νά κάνω στό σπίτι μου, αλλά γιά τό πώς πρέπει νά λειτουργεί η «πόλις». Τούτο μάλιστα όχι μόνον έχει τό δικαίωμα αλλα καί τήν υποχρέωση νά πράξει. ΄Οποιος άλλος αρχηγός, αλλόθρησκος ή άθεος αυτός, έχει τό ίδιο δικαίωμα καί τήν ίδια υποχρέωση νά τό δηλώσει. Καί εμείς, η Πνύκα, άς επιλέξουμε. Εγώ τόν Σαμαρά κι εσύ τόν αλλόθρησκο ή άθεο.
   ΄Αν σύ έχεις τό δικαίωμα νά μή έχεις ιερά γιατί απαιτείς τήν κατεδάφιση τών ιδικών μου;
   ΄Αν ο αλλόθρησκος Βουδιστής, ώς λέγεις, ζητεί τό σεβασμόν τών ιδικών του ιερών, γιατί δέν σέβεται τά ιδικά μου.
   ΄Η λειτουργία τής «πόλεως» είναι εύρυθμος όταν εκφράζει τήν συνισταμένην, τήν «κοινήν δόξαν», τήν κοινήν γνώμην, τήν πλειοψηφίαν. Πρός τό παρόν τούτος ο τόπος πλειοψηφικώς είναι ορθόδοξος χριστιανικός, τί τό αντιδημοκρατικόν άν ο μέλλων Πρωθυπουργός αυτήν τήν πλειοψηφίαν εκφράζει; Καταψήφισέ τον, όχι γιατί τά λέει, αλλά επειδή αυτά πού λέει δέν σέ εκφράζουν.
   Εγώ δέν ψηφίζω ΚΚΕ (μεταξύ άλλων) επειδή απαγορεύει τήν ίδρυση ιερών στήν δική του «πόλι». Καί ευτυχώς πού αυτό εξεδήλωσε ήδη, τήν αντίθετη από τόν Σαμαρά πρόθεση γιά τήν «λειτουργία» τής «πόλεώς» του γιά νά μή τό ψηφίσω.
   Δέν είναι τραγικό ο κάθε όμιλος ή σωματείο, ο καθένας μας (εγώ, εσύ, άλλος) νά έχει άποψη γιά τό κάθε τι καί νά μή έχει ο μέλλων Πρωθυποργός; ΄Οπως είπα επιβάλλεται, καί άς κριθεί.
   Δέν είναι τραγικό ο Βαλιανάτος (η εσχάτη τών μειοψηφιών) νά διακηρύττει είς τήν «πόλιν» τίς «ιδέες» του καί νά τήν «μορφώνει», διαπαιδαγωγεί, μέ αυτές, καί νά μή έχει ο κάθε Σαμαράς νά «μορφώσει», νά «μάθει» τόν ΄Ελληνα νά «κάνει τόν σταυρό του»;
   Τί θά συμβεί άν αύριο ο Βαλινάτος απαγορεύσει στήν «πόλι» μας νά καταφερόμαστε εναντίον τής ομοφυλόφιλίας καί θελήσει νά «λειτουργεί» αυτή κατά τίς δικές του επιθυμίες;
   Γίνε νέος Απόστολος Παύλος, κήρυξε ένα «νέο ευαγγέλιο» καί τότε, ώς πλειοψηφία, ίδρυσε τά δικά σου ιερά, ή καταδάφισε τά υπάρχοντα! Μόρφωσε εσύ κατά τίς ιδέες τήν «πόλιν» σου καί τότε άς «λειτουργήσει» κατά τήν νέαν «κοινήν δόξαν».
   ΄Οσον αφορά στήν αθεϊα νά προσθέσω μόνον τούτο: Ούτε εγώ μπορώ νά αποδείξω τήν ύπαρξη τού Θεού, ούτε εσύ τήν... ανυπαρξία!!! Σκέψου μόνον: Κι άν υπάρχει; Εν τέλει, όπως έλεγε καί κάποιος παλιός καθηγητής μου, τό ζήτημα είναι μέ τί έκαστος αισθάνεται καλλίτερα: «΄Οτι είναι ένας εκπεσών άγγελος, ή τής ταπεινής ύλης κάποιο καλυτέραμα;». Τό πρώτο ως δηλωτικόν τής υπάρξεως Θεού, τό δεύτερον τής ανυπαρξίας. Εσύ έχεις τό δικαίωμα νά αισθάνεσαι σάν ένα σακκί πατάτες ή... πεπόνια!!!. Σεβάσου όμως τό δικαίωμα, τού Σαμαρά καί τής «πόλεώς» του, αποτελουμένης από εκπεσόντες αγγέλους,νά αγωνίζονται γιά τό, κατά Πλάτωνα (καί χριστιανισμόν) , «ομοιούσθαι θεώ» (Πλάτων, Θεαίτητος 176a).

 11. k. avatar
  k. 25/04/2012 16:51:52

  Είπε αλήθειες δύσκολες. τον παραδέχομαι εδώ. ίσως αυτή η ομιλία να με κάνει να τον ψηφίσω, έστω με πολύ βαριά καρδιά.
  Θα ήθελα να ξέρω τι περιεχόμενο δίνει στη συνέχεια του ελληνισμού. Εκεί θα φαινόταν η διαφορά του από τους κάπηλους δεξιούς και τους φυλετιστές αριστερούς που δε βλέπουν τέτοια γιατί λέει πέρασαν μύριοι όσοι από εδώ και μπασταρδέψαμε.
  Θα του ευχηθώ καλή τύχη, έστω και αν δεν τον ψηφίσω τελικά.
  ΥΓ. Τώρα αυτά τα έχει γράψει και καλά ο Χρύσανθος; Ακούγονται σαμαρικά πάντως..

 12. dikefalosaitos avatar
  dikefalosaitos 25/04/2012 17:17:32

  "Η εκπαίδευση πρόεδρε, η εκπαίδευση" ...

  -"Για να πάνε οι δάσκαλοι τα παιδιά στην εκκλησία στην γιορτή των τριών ιεραρχών, οι δάσκαλοι σχολείου στο Γαλάτσι ψήφισαν και το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν αρνητικό, αν και ο εκκλησιασμός είναι υποχρεωτικός"
  -"Στην αρχή της σχολικής χρονιάς ζήτησε να μιλήσει στα παιδιά για την έναρξη των κατηχητικών σχολείων ο παπάς της ενορίας"
  -¨που είχε απαγορεύσει στο σχολείο που ήταν διευθύντρια στη Γκράβα, την εκτέλεση αγιασμού από τους παπάδες στην αρχή της σχολικής χρονιάς, την πρωινή προσευχή με την απαγγελία του Εθνικού Ύμνου¨

  Τι σχέση έχουν αυτά που αναφέρεις με την εκπαίδευση, εκτός κι αν για σένα εκπαίδευση, είναι η εκμάθηση της Βίβλου.

  • βυτ βυτ avatar
   βυτ βυτ @ dikefalosaitos 25/04/2012 17:21:54

   Έχουν σχέση φίλε μου γιατί μέσα στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που ισχύει, υπάρχει και ο εκκλησιασμός και η πρωϊνή προσευχή !!!

   • dikefalosaitos avatar
    dikefalosaitos @ βυτ βυτ 25/04/2012 17:27:13

    Όπως υπάρχει και η Γυμναστική, αλλά όταν τα παιδιά πηγαίνουν με τζιν, δεν διαμαρτύρεστε.

    • βυτ βυτ avatar
     βυτ βυτ @ dikefalosaitos 25/04/2012 17:38:01

     Κολυμπάς σε θολά νερά φίλε μου !!! Στα νερά της ψευτοκουλτούρας και του δήθεν προοδευτισμού. Όπως και να το κάνουμε όμως το Σύνταγμα ρητά αναφέρει ποιός είναι ο σκοπός της Παιδείας

     Άρθρο 16

     2. Η παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Κράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική επαγγελματική και φυσική αγωγή των Ελλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες.
     Άρθρο 3
     Επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα είναι η θρησκεία της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού.

     • dikefalosaitos avatar
      dikefalosaitos @ βυτ βυτ 25/04/2012 17:41:00

      Και επαναλαμβάνω,
      “Η εκπαίδευση πρόεδρε, η εκπαίδευση” …
      τι σχέση έχει αυτή η παράκληση με τα υπόλοιπα.
      Εκτός της ... υποχρεωτικότητας.

     • dikefalosaitos avatar
      dikefalosaitos @ βυτ βυτ 25/04/2012 17:44:04

      "Η εκπαίδευση πρόεδρε, η εκπαίδευση! Εκεί βρίσκεται το φίδι που καταπίνει τον Ελληνισμό, που τον καταστρέφει"

      "είχε απαγορεύσει...την εκτέλεση αγιασμού από τους παπάδες στην αρχή της σχολικής χρονιάς, την πρωινή προσευχή με την απαγγελία του Εθνικού Ύμνου."
      Μέγα έγκλημα κατά του Ελληνισμού. Λόγω υποχρεωτικότητας.

     • ήγγικεν avatar
      ήγγικεν @ dikefalosaitos 25/04/2012 18:09:31

      Είναι στοιχεία της εθνικής μας ταυτότητας φίλε και να κάνουμε τον σταυρό μας και να λέμε τον εθνικό ύμνο και να αντικρύζουμε με καμάρι τον Δικέφαλο αητό, και έτσι μαθαίνουμε και τα παιδιά μας.
      Με την αντίδρασή σου, μου θυμίζεις μια καημένη καθηγήτρια που ως απάντηση σε φόρουμ εκπαιδευτικών τι πιστεύει όιτ πρέπει να αλλάξει στην εκπαίδευση κατέθεσε την άποψή της :"να σταματήσει η πρωϊνή προσευχή".
      Από την κατάντια της εκπαίδευσης αυτό την μάρανε..
      Φυσικά τώρα είναι υποψήφια με την ΔΗΜΑΡ

     • Πεπόνης avatar
      Πεπόνης @ ήγγικεν 25/04/2012 19:14:02

      @ήγγικεν: "να κάνουμε τον σταυρό μας"

      Αν κάποιος είναι βουδιστής τι πρέπει να κάνει;

      Σοβαρά τώρα, πρέπει να επιβάλλεται η θρησκεία από το κράτος για να λειτουργήσει; Δεν είναι προσωπικό και ιερό θέμα του καθενός; Δεν είναι κάτι που αφορά μόνο τον πιστό και οφείλει να μένει μέσα στους τέσσερις τοίχους του;

      Η ανεξιθρησκεία δεν είναι αριστερισμός, η απαγόρευση των (άλλων) θρησκειών είναι (μέσω της επιβολής της μίας και μόνης). Αν θέλει κάποιος να μεταδώσει στα παιδιά του τις (αναμφίβολης σπουδαιότητας) αξίες του Χριστιανισμού, μπορεί ευχαρίστως να το κάνει. Στο σπίτι του. Ή στην εκκλησία.

     • dikefalosaitos avatar
      dikefalosaitos @ ήγγικεν 25/04/2012 21:48:44

      @ ήγγικεν
      κι εσύ στο ίδιο ερώτημα απαντάς "τα προβλήματα θα τα λύση η πρωϊνή προσευχή"
      Κ

     • dikefalosaitos avatar
      dikefalosaitos @ ήγγικεν 25/04/2012 21:53:40

      Κοίτα φίλε μου, απαντάς χωρίς να με έχεις διαβάσει. Εγώ δεν έθεσα θέμα εάν θα υπάρχει η πρωινή προσευχή ή θα καταργηθεί, ή εάν θα κάνουμε τον σταυρό μας, εγώ απάντησα στον φίλο τον Σταματάκη, για την εκπαίδευση. Ε όπως και να το κάνουμε η εκπαίδευση δεν φτιάχνει ούτε χαλάει από τον αγιασμό ή την πρωινή προσευχή (μάλιστα δεν είμαι καθόλου αντίθετος) αλλά η εκπαίδευση είναι άλλο πράγμα. Μην τα μπλέκουμε.

  • Κώστας Σταματάκης avatar
   Κώστας Σταματάκης @ dikefalosaitos 25/04/2012 17:58:17

   Θα σου υπενθυμίσω τα γυμνασιόπαιδα και παιδιά του κατηχητικού, τους ήρωες του Κυπριακού Εθνικού Απελευθερωτικού Αγώνα.

   Γρηγόρης Αυξεντίου ΑΘΑΝΑΤΟΣ
   Κυριάκος Μάτσης ΑΘΑΝΑΤΟΣ
   Μηχάλης Καραολής ΑΘΑΝΑΤΟΣ
   Ανδρέας Δημητρίου ΑΘΑΝΑΤΟΣ
   Ανδρέας Ζάκος ΑΘΑΝΑΤΟΣ
   Χαρίλαος Μηχαήλ ΑΘΑΝΑΤΟΣ
   Ανδρέας Παναγίδης ΑΘΑΝΑΤΟΣ
   Μιχαήλ Κουτσόφτας ΑΘΑΝΑΤΟΣ
   Στέλιος Μαυρομάτης ΑΘΑΝΑΤΟΣ
   Ιάκωβος Πατάτσος ΑΘΑΝΑΤΟΣ
   ΕΥΑΓΟΡΑΣ ΠΑΛΛΗΚΑΡIΔΗΣ ΑΘΑΝΑΤΟΣ

 13. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 25/04/2012 17:25:24

  Μονο εθνικός ηγέτης θα μιλούσε έτσι.
  Να είσαι καλά, Αντώνη Σαμαρά.

 14. partyman avatar
  partyman 25/04/2012 17:53:39

  επιτέλους, ένας πολιτικός άνδρας που δεν κολώνει να μιλήσει ανοιχτά και ελεύθερα.. κέρδισε πολλούς πόντους σήμερα

  ερώτηση: Θα μπορούσε να βγαίνει ΜΟΝΟ ο Α.Σ. στα κανάλια και παντού? γίνεται?
  να είστε σίγουροι ότι θα συσπειρώσει και θα κερδίσει όσους έχουν -ακόμα- λίγη ψυχραιμία και λογική..

 15. ήγγικεν avatar
  ήγγικεν 25/04/2012 18:00:29

  Και η Διαμαντοπούλου, που για να αναλάβει ζήτησε να αφαιρεθεί το "Εθνικής", είχε υπερασπιστεί τις παρατυπίες της Πρωτονοτάριου, είχε βγάλει θριαμβική ανακοίνωση όταν απαλλάχθηκε των κατηγοριών.

 16. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 25/04/2012 18:22:03

  Τις τελευταίες δεκαετίες ορισμένες ελίτ, όχι πάντα άξιες λόγου, μάλλον το αντίθετο, θέλησαν μία Ελλάδα του ψευδο-εκσυγχρονισμού, μία μαϊμού που βάφεται από τα πεταμένα κραγιόν των Ευρωπαίων και νομίζει ότι έγινε μεγάλη κυρία, μία Ελλάδα που θα είχε πετάξει τον Χριστό με απέχθεια και ντροπή στα σκουπίδια. Εφτιαξαν μία Ελλάδα χωρίς ηθικές αξίες, ένα τέρας που καταπίνει και αυτούς τους ίδιους. Η πραγματικότητα στα σχολεία και έξω από αυτά το επιβεβαιώνει καθημερινά. Ήταν επόμενο να συμβεί αυτό. Εδώ δεν υπήρχε Χριστός ή Βαραββάς, υπήρχε Χριστός ή ο Άλλος. Και αυτοί διάλεξαν (διαλέξαμε) συνειδητά τον Άλλο....

 17. elli avatar
  elli 25/04/2012 18:22:43

  ΟΛΟΙ περιμένουμε τις πράξεις! Κοντός ψαλμός αλληλούηα!

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ elli 25/04/2012 19:20:52

   Οι συγκεκριμένες πράξεις είναι ευκολότατες. Αν βγει αυτοδύναμος. Για κάτι τέτοια που λέει και όσα εννοεί χωρίς να τα λέει ευθέως, βγήκε προχθές ο Μπαρόζο και προώθησε τον Μπένι ως εκλεκτό της τρόικας. Τόσο ίδιοι είναι...

 18. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 25/04/2012 19:02:32

  Έξοχη ελληνική ομιλία!

  • A.M. avatar
   A.M. @ ΕΥΑ 25/04/2012 19:36:33

   Και συνφωνώ και επαυξάνω!

   Αν και συνήθως σιωπώ στις σωστές πράξεις και τα λόγια και μόνον στα λάθη μιλάω και τα στηλιτεύω, εν προκειμένω μια τέτοια ομιλία λίγες μέρες πριν τις εκλογές δεν γίνεται να μην την επικροτήσουμε και φανερά.

   Και πιστεύω πως ο Σαμαράς πήρε πολλά σύν απ' τους Έλληνες με αυτήν την ομιλία του.

   • ΕΥΑ avatar
    ΕΥΑ @ A.M. 25/04/2012 21:04:48

    Καλησπέρα Α.Μ.! το ότι είσαι φειδωλός στους επαίνους, κάνει αυτό σου το σχόλιο πολύ σημαντικό...

    • A.M. avatar
     A.M. @ ΕΥΑ 26/04/2012 11:31:12

     Καταλαβαίνω πως από ταπεινοφροσύνη δεν θέλεις να δείξεις το πόσο σημαντικό είναι το δικό σου σχόλιο και αποδίδεις σημαντικότητα στο δικό μου σχόλιο - και όχι σε μένα - που δεν είναι τίποτε περισσότερο από ένα ελάχιστο συμπλήρωμα στο δικό σου. Οι ακενόδοξοι και ταπεινόφρονες άνθρωποι φαίνονται απ' το ότι δεν την δέχονται την δόξα που τους ανήκει και την αποδίδουν σε άλλους. Καλή σου μέρα! υγ. δεν πιστεύω να κυκλοφόρησε και στο αντινιούζ το πόσο μαμάτο παιδί είμαι και να έχω θαυμάστριες και εδώ γιατί δεν θα το αντέξω! είναι βλέπεις και η ηλικία μου (αγγίξαμε τα -ήντα) και η .. επετηρίδα ωραίων γυναικών σε αναμονή αγγίζει τριψήφιο αριθμό (λόλ)

 19. ΝΙΚΟΣ ΝΙΚ. avatar
  ΝΙΚΟΣ ΝΙΚ. 25/04/2012 19:13:34

  Φαίνεται ότι ο κ. Σαμαράς δεν εκκλησιάζεται σε κάποιον από τους χιλιάδες ναούς που κάθε , τουλάχιστον, Κυριακή περισσότεροι από 10.000 ιερωμένοι "ευλογούν τον Κύριο".
  Δεν γνωρίζει ότι κάθε Κυριακή δύο κρατικοί τηλεοπτικοί δίαυλοι, (χώρια οι
  περιφερειακοί τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί) αναμεταδίδουν τη
  θεία λειτουργία;
  Με τέτοια ευτελή τεχνάσματα περιμένει να πάρει αυτοδυναμία;

  • factorx avatar
   factorx @ ΝΙΚΟΣ ΝΙΚ. 25/04/2012 19:37:15

   Πόσο εμπαθής μπορεί να είναι κάποιος που τα λεέι αυτα; Στο εκκλησιαζόμενο κοινό αναφέρεται ή στην παντορκρατορία ΠΑΣΟΚ - αριστεράς που μέχρι τις εικόνες από τα σχολεία κατέβασαν;

   • Μικρασιάτης avatar
    Μικρασιάτης @ factorx 25/04/2012 20:04:12

    Σωστος ο φακτωρας-χ. Παραδειγμα, σε λυκειο μεγαλου χωριου στο νομο Ρεθυμνου (δεν λεω το ονομα για να μην μπλεξει το σαιτ, αλλα ειναι διαθεσιμο σε οποιον το θελει) ο Διευθυντης (φανατικος ΣΥΡΙΖΑ) αρνειται επιμονα να παραβρεθει στη πρωινη προσευχη, αν και προβλεπεται. Οχι απλα να κανει το σταυρο του εστω για λογους εθιμοτυπικους, αλλα ουτε καν να παρεβρισκεται. Συν πολλα αλλα πραγματα... τι να λεμε τωρα. ειναι ΓΝΩΣΤΗ τοις πασι η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ στη δευτεροβαθμια, το δυσκολο ειναι να αλλαξει.

    • Γεώργιος Τ. avatar
     Γεώργιος Τ. @ Μικρασιάτης 25/04/2012 22:31:03

     Και μην τολμήσει κανείς να υπερασπίζεται το δικαίωμα του δ/ντή στην αθεΐα του. Αυτή η στάση είναι καθαρά Αντίχριστη. Και είμαι 1000% σίγουρος πως θα χαιρόταν να παραβρίσκεται σε προσευχή μουσουλμάνων ή άλλων...

     • Πεπόνης avatar
      Πεπόνης @ Γεώργιος Τ. 26/04/2012 02:45:16

      Δεν μας λες κιόλας ποιος είσαι εσύ που θα μας πεις τι θα τολμήσουμε και τι δεν θα τολμήσουμε; Για διάβασε λίγο μπας και καταλάβεις τι σημαίνει θρησκεία και τι ανεξιθρησκεία:

      http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CE%BD%CE%B5%CE%BE%CE%B9%CE%B8%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%BA%CE%B5%CE%AF%CE%B1

      Εξυπνάκια!

     • Παύλος avatar
      Παύλος @ Πεπόνης 26/04/2012 16:40:21

      Εξυπνάκια "πεπόνι",
      Δεν μου αρέσει να αντιπαρατίθεμαι σκληρά με άλλους σχολιαστές του site που μας φιλοξενεί, αλλά δεν ανέχομαι να ασκούν τρομοκρατία προς την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων Χριστιανών, μια θλιβερή χούφτα, μειοψηφία χαζοχαρούμενων "τάχα- άπιστων" και να νομίζουν οι αφελείς, ότι τάχα κάτι σπουδαίο είπαν περί ανεξιθρησκίας !!!!!!!!!!
      Δεν σε εμπόδισε κανείς αγαπητέ μου να μην πιστεύεις,
      ή να πιστεύεις σε ό,τι..... "υλιστικο- γουρουνο-ΜΑΟ- γυφτο- Τίποτα" γουστάρεις,
      αρκεί να μην ασεβείς προς την ΑΛΗΘΙΝΉ πίστη της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών αυτής της δόλιας χώρας, που σε ....φιλοξενεί ( όπως κι' εμένα) .

 20. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 25/04/2012 19:18:59

  Επειδή τέτοιες κουβέντες δε βγαίνουν από πολιτικάντηδες (δεν εννοώ Λαζαρίδη, στο Σαμαρά αναφέρομαι) εννοώ αλλά από Έλληνες, πες μου έναν αρχηγό κόμματος στην Ελλάδα με τέτοια παιδεία και ιδέες μαζί. Τότε θα καταλάβεις ποιον πρέπει να ψηφίσεις. Είναι αληθινός ο Αντώνης. Όσοι τον έχουν γνωρίσει ξέρουν. Κοίτα λίγο το ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Βλέπεις κάποιο αρχιλαμόγιο της πολιτικής μέσα;

 21. Diamond Angel avatar
  Diamond Angel 25/04/2012 19:32:09

  Αυτή η ομιλία είναι ο ίδιος ο Α.Σ. Αυτός που με βαριά καρδιά υπέγραψε εκείνη τη Κυριακή του Φεβρουαρίου το μνημόνιο 2, θυσιάζοντας ότι κατάφερε με κόπο 2,5 χρόνια και βάζοντας τον εαυτό του στην αρχή του ανήφορου.... Γι'αυτή την πατρίδα που πιστεύει ότι της πρέπει μιά καλλίτερη τύχη . Για τον ελληνισμό που υπήρχε πριν απ'αυτόν και θα συνεχίσει να υπάρχει και μετά. Είναι κρίμα να βαραίνεις την ψυχή σου αφού το νοιώθεις ότι η έννοια πατρίδα, είναι η μεγάλη του αγάπη. Τώρα μας χρειάζεται όλους . Ολους εμάς που μοιραζόμαστε μαζί του την ίδια αγάπη.

 22. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 25/04/2012 21:35:10

  Ψήφισέ τον,ἒστω καί μέ βαριά καρδιά ὃπως λές,ἒχεις πολύ περισσότερα νά κερδίσεις παρά νά χάσεις!
  Ἐμεῖς θά τόν ψηφίσουμε μέ ὃλη μας τήν καρδιά,γιατί τόν πιστεύουμε,ἀλλά χρειάζονται ὃλοι, κι αὐτοί πού θά τόν ψηφίσουν μέ μισή καρδιά! Μέ ἀγωνιστικούς χαιρετισμούς...

 23. nikos17 avatar
  nikos17 26/04/2012 02:39:46

  ο πρόεδρος είπε τα αυτονόητα. Είδατε που φτάσαμε, που μας έφτασαν 30 χρονια φεστιβάλ, κυναιδομορφωμένων, 15μελών συμβουλίων σε σχολεία, διαλυσης και κοματικης παιδειας στα πανεπιστημια, κλπ κλπ, να χαιρόμαστε που ο πρόεδρος είπε τα αυτονόητα. Είμαστε πολλοι προεδρε, σιχαθήκαμε τους μηδενιστες, ανέβασε στροφές, οι πατριωτες και φιλήσυχοι Ελληνες είμαστε οι περισσότεροι, μακρια απο τα κουτσουρεμενα κοματα, όλοι μαζί σου.

 24. kas avatar
  kas 26/04/2012 07:45:46

  τρε(ς) μπιέν Αντώνη

  επιτέλους

  ΤΕΛΟΣ στην φληναφηνική κυριαρχία του συνασπισμού των άθεων, αγνωστικιστών, ανθελλήνων της ελευθεριότητας, της αριστεράς και της προόδου

 25. palmyra avatar
  palmyra 26/04/2012 08:51:55

  Και πρέπει να παραμείνουν απαγορευμένες οι λέξεις -πατρίδα-θεός--ασφάλεια- γιατί πίσω τους οχυρώθηκαν τα μεγαλύτερα εγκλήματα σε παγκόσμιο επίπεδο κ οι δε φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί ...παρέμειναν για τα φρικώδη εγκλήματά τους στο απυρόβλητο.

 26. Πεπόνης avatar
  Πεπόνης 26/04/2012 11:37:22

  Καλημέρα και πάλι. Δεν ήθελα να ασχοληθώ άλλο με αυτό το θέμα, αν ορισμένοι επιθυμούν να συνεχίσουν να παραμυθιάζονται εμένα δεν μου πέφτει λόγος, αλλά μερικά σχόλια πραγματικά ΔΕΝ αντέχονται! Με διακοπές, ο Χριστιανισμός ήταν, και ακόμη είναι, η επίσημη και κυρίαρχη θρησκεία του ελληνόφωνου κράτους, για σχεδόν 1500 (χίλια πεντακόσια) ολόκληρα χρόνια! => 1500!!!!! Δεν υπήρξαν ποτέ άλλοτε προβλήματα στην πατρίδα, με την χριστιανική θρησκεία στο επίκεντρο της ζωής των ανθρώπων, κιόλας με τον πλέον επίσημο τρόπο, παρά μόνο σήμερα ή τα τελευταία 30 χρόνια; Όσο υπήρχαν "εικόνες στις αίθουσες" (μα ναι, τι λέμε τώρα, αυτή είναι η ακλόνητη απόδειξη χριστιανικής πίστης!) είμασταν όλοι ευτυχισμένοι και ελεύθεροι από δυσκολίες; Που και πάλι, σήμερα η χριστιανική θρησκεία όχι μόνο επιτρέπεται, αλλά σε κοιτούν και σου φέρονται σαν να ήσουν εξωγήινος, αν δεν δηλώσεις και δεν τους πείσεις ότι είσαι ορθόδοξος Χριστιανός. Ένας ταξιτζής μια φορά φρέναρε σαν τρελλός το ταξί και πάρκαρε δεξιά όταν του είπα ότι ειμαι βουδιστής (αυτός επέμενε να το μάθει, με έπρηξε...) και άρχισαι να κλαίει και να φωνάζει, λέγοντας "όχι αγόρι μου, τι πήγες κι έκανες, καταστράφηκες, κάτσε να σου μιλήσω, θα σε βοηθήσω, θα σε σώσω, όχιιιιι". Τι άλλο να πω, ειλικρινά μένω έκπληκτος! Κάποιοι σχολιαστές κάνουν σαν να πρόκειται για απαγορευμένη και υπό διωγμό θρησκεία! Θέλω να ρωτήσω με κάθε ειλικρίνεια, τα διαβάζετε αυτά που γράφετε; Ο άλλος πιστεύει, στα σοβαρά από ό,τι φαίνεται, ότι για τα δεινά της Ελλάδας φταίει η έλλειψη πρωινής προσευχής στο σχολείο, λες και ο πιστός δεν μπορεί να προσευχηθεί με τα παιδιά του στο σπίτι, πριν το σχολείο! Να τους δώσει τις αξίες και τα ιδανικα που θεωρεί σωστά και χριστιανικά. Όχι, στο σπίτι δεν προλαβαίνουμε, πρέπει να δούμε τα πρωινάδικα, να αναλάβει το κράτος την θρησκευτική διαπαιδαγώγηση!!! Θεωρώ ότι πολλοί δεν κατάλαβαν αυτό που λέει ο Σαμαράς. Η πίστη είναι κάτι που έχεις, ή δεν έχεις. Όσο και να την επιβάλλει το κράτος, όσο και αν βάλεις εικόνες παντού, αν ο πιστός ΔΕΝ αισθάνεται μέσα του την δύναμη της πίστης του, δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνει τίποτα άλλο. Αλλά βέβαια, η αριστερίστικη αντίληψη του "για όλα είναι υπεύθυνο το ΚΡΑΤΟΣ" έχει πλέον μπολιάσει γενιές και αντιλήψεις ολόκληρες, δεν είναι εύκολο να ξεφύγεις. Αν θέλετε να πιστέψετε και να προσευχηθείτε και παρόλα αυτά δεν το κάνετε, ΔΕΝ ΣΑΣ ΦΤΑΙΕΙ η έλλειψη πρωινής προσευχής και εικόνων στο σχολείο, αλλά εσείς οι ίδιοι, που (υποτίθεται) ότι θέλετε να πιστέψετε και να προσευχηθείτε, αλλά ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ! Βρίστε με τώρα, είμαι ο Αντίχριστος (το ακούσαμε κι αυτό, όποιος δεν είναι Χριστιανός είναι ο Αντίχριστος)! Ε, ρε μυαλά! Ο ίδιος ο Χριστός θα σας έπαιρνε με τα γιαούρτια, υποκριτές (για να μην πω τίποτα πιο βαρύ)! Καταστρέφετε αυτή την θρησκεία με τις φανατικές υπερβολές σας! :(

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Πεπόνης 26/04/2012 14:03:56

   Πεπόνη καλημέρα,λές ὃτι εἶσαι Βουδιστής,μπράβο σου,ἀναφαίρετο δικαίωμά σου νά πιστεύεις ὃπου θέλεις καί ὃσο θέλεις,ὃπως καί ὃλων τῶν ἀνθρώπων ἀναφαίρετο δικαίωμα.Μήν ξεχνᾶς μόνο ὃτι ἐδῶ,στά χώματα πού πατᾶς κι ἐσύ καί ὃλοι μας,ὑπάρχει ἐπίσημα ἀναγνωρισμένη ἀπό τό Σύνταγμα θρησκεία καί αὐτή εἶναι ἡ Ὀρθόδοξη Χριστιανική,γιά τήν ὁποία πολλοί πολέμησαν,θυσιάστηκαν,σφαγιάστηκαν,ἒχασαν τά ὑπάρχοντά τους,γιά νά εἲμαστε ὃλοι ἐλεύθεροι καί γιά νά πιστεύουμε ὁ καθένας ὃπου θέλει καί ὃσο θέλει.Ὁφείλεις ὃμως κι ἐσύ κι ἐγῶ καί ὃλοι μας, αὐτήν τήν ἐπίσημα ἀναγνωρισμένη θρησκεία νά τήνΣΕΒΟΜΑΣΤεμαζί μέ τίςδιάφορεςἐκφάνσεις της,ὃπως ἡ προσευχή στά σχολεία ἢ ὁ ἐκκλησιασμός.Ἐσύ καί ὃποιος ἂλλος μή συμμετέχεις,δέν εἶσαι ὑποχρεωμένος,ὃμως,ὁφείλεις νά σέβεσαι τό δικαίωμα ὃλων τῶν ἂλλων νά συμμετέχουν καί νά ἐκφράζουν τήν πίστη τους ἐπίσημα!

   • Πεπόνης avatar
    Πεπόνης @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 26/04/2012 15:06:07

    Καλημέρα Κυθήριε!

    Μα αυτό ακριβώς λέω! Σέβομαι την Χριστιανική θρησκεία, μην ξεχνάς ότι και εγώ εδώ γεννήθηκα και μεγάλωσα και έκανα τις εμπειρίες μου, όλες εδώ ή σε άλλα Χριστιανικά κράτη, το 99% της οικογένειας μου αποτελείται από Χριστιανούς ορθόδοξους, αλλά και οι περισσότεροι φίλοι και γνωστοί μου ασπάζονται αυτή την πίστη. Δεν έχω καν πρόβλημα με τον εκκλησιασμό, την βάφτιση ακόμη και σε βρεφική ηλικία, την δημόσια πρωινή προσευχή σε σχολεία ή αλλού, τις εικόνες σε σχολεία, το κατηχητικό, τις γιορτές, τις ευχές, τα μηνύματα της Ανάστασης και των Χριστουγέννων, οτιδήποτε. Ίσα ίσα που πιστεύω κι εγώ ότι ο ορθόδοξος Χριστιανισμός είναι μια ιδιαιτέρως αληθινή και ζωντανή θρησκεία. Τα παραδείγματα είναι πολλά. Χαίρομαι όταν οι πιστοί Χριστιανοί ζουν την πίστη τους και κάνουν πράξη όσα πιστεύουν. Δεν κοροϊδεύω, δεν χλευάζω, δεν ειρωνεύομαι.

    Αλλά απαγορεύω στον οποιονδήποτε να μου επιβάλλει που θα πιστεύω, με οποιονδήποτε τρόπο. Μην με παρεξηγείς, δεν μιλάω για σένα, αφού μου αφήνεις την ελευθερία να μην "είμαι υποχρεωμένος", εμένα αυτό μου αρκεί. Αναγνωρίζω επίσης ότι ο Χριστιανισμός είναι η επίσημη θρησκεία του κράτους, και το σέβομαι και αυτό. Και, πίστεψε με, έχω τσακωθεί πολλές φορές σε διάφορα φόρουμ, όπου διάφοροι επιεικώς ανόητοι προσπαθούν να υποβιβάσουν τις αλήθειες του Χριστιανισμού, κυρίως ως το μεδούλι μπερδεμένοι "επιστήμονες" (της κακιάς ώρας), που από την μία ρίχνουν όλα τα κακά της φύσης στον Χριστιανισμό, από την άλλη λένε ότι ο Χριστιανισμός είναι ένα ψέμα. Διαφωνώ μαζί τους και με βρίζουν, αλλά θα συνεχίσω να διαφωνώ.

    Αλλά πιστεύω αλλού και θέλω να με αφήσουν να το κάνω. Δεν ενοχλώ κανέναν, ίσα ίσα που όσοι με γνωρίζουν και γνωρίζουν και αυτή την πλευρά μου, όχι μόνο δεν φεύγουν τρέχοντας γιατί συνάντησαν τον Αντίχριστο, αλλά δένονται περισσότερο μαζί μου, ακριβώς επειδή όχι μόνο δεν τους ενοχλώ, αλλά τους ενθαρρύνω κιόλας να εμβαθύνουν την πίστη τους.

    Να είσαι καλα.

    • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
     ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Πεπόνης 26/04/2012 16:12:46

     Ἀγαπητέ Πεπόνη,ἀπολύτως σεβαστές οἱ ἀπόψεις σου,οἱ διευκρινήσεις σου μέ καλύπτουν ἀπόλυτα καί ἰδιαιτέρως σέ εὐχαριστῶ πού μοῦ ἀπάντησες μέ τόσο ὂμορφο καί εὐγενικό τρόπο.

     • Πεπόνης avatar
      Πεπόνης @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 26/04/2012 20:20:36

      Να είσαι καλά. Ο "διάλογος" άλλωστε δεν είναι τίποτα άλλο από ακριβώς αυτό:

      Πες μου τι ξέρεις, να σου πω τι ξέρω. Κοινός στόχος είναι η αποκάλυψη της αλήθειας.

      Δεν είμαστε πάνσοφοι Θεοί ώστε να τα γνωρίζουμε όλα από πριν. Για αυτό είναι χρήσιμες κι απαραίτητες οι αντιπαραθέσεις, έστω και δυναμικές, για αυτό χρειάζεται θάρρος να μπορείς να πεις την γνώμη σου και για αυτό όμως είναι εξίσου απαραίτητο οι αντιπαραθέσεις να βασίζονται οπωσδήποτε σε αμοιβαίο σεβασμό.

      Ευχαριστώ κι εγώ και καλό απόγευμα.

    • ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ avatar
     ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ @ Πεπόνης 27/04/2012 09:41:26

     Κύριε Πεπόνη, τώρα ξεκαθάρισες τά πράγματα. ΄Ετσι συμφωνώ. Πρέπει όμως νά παραδεχείς ότι ένας ηγέτης (χωρίς νά παραβιάζει τό δικό σου δικαίωμα) πρέπει νά φροντίζει γιά τήν λειτουργία της ''πόλεως''. Διαφορετικά είναι σάν νά κατηγορείς τόν ηγέτη γιατί σέ μιά πληοψηφούσα κοινωνία δεξιόχειρων δέν ενδιαφέρεται γιά τούς αριστερόχειρους. Μοιραία η ''πόλις '' δομείται γιά τούς δεξιόχειρους, δέν καταδιώκει όμως τούς αριστερόχειρους. Στήν Ελλάδα έτσι, κάπου αλλού αλλιώς (αντιστρόφως). Στήν Ελλάδα δέν είναι αντιδημοκρατικό νά γίνεται χριστιανική πρωϊνή προσευχή γιά τούς (πολλούς) χριστιανούς, καί σύ (τήν ώρα αυτή) στάσου παράμερα, όχι ώς απόβλητος, αλλά σεβόμενος τά ήθη αυτού τού Λαού. Στήν Ινδία θά σταθώ εγώ σεβόμενος τήν δική σου προσευχή, κάπου αλλού κάποιου άλλου.
     ΄Αλλα θά έλεγα σέ κάποιον άθεο. Σέ σένα τόν πιστεύοντα λέω ότι, αφού τό θείον είναι τό υπέρτατον, τί κακόν, άν όχι επιβεβλημένο, αποτελεί η από τής ''πόλεως" λατρεία του.

  • Κώστας Σταματάκης avatar
   Κώστας Σταματάκης @ Πεπόνης 26/04/2012 14:25:48

   Αγαπητέ φίλε Πεπόνη, εσύ μάλλον δεν ζεις σ’ αυτή τη χώρα, βρίσκεσαι κάπου αλλού μακριά, για να γράφεις αυτά που γράφεις.

   Τα τελευταία 30 χρόνια η κυρίαρχη αριστερή ιδεολογία που ελέγχει και εξουσιάζει την εκπαίδευση , τα μέσα επικοινωνίας, την διανόηση και τους παντός είδους διαμορφωτές της κοινής γνώμης σ’ αυτή τη χώρα, προσπαθεί με κάθε τρόπο την αποδόμηση κοινά αποδεκτών αξιών και αντιλήψεων που υπάρχουν στον ελληνικό χώρο από τα βάθη των αιώνων, υπέρ κάποιας αμφιβόλου αξίας νεωτερικότητας και πολιτικής ιδεοληψίας, η οποία έχει ηττηθεί παταγωδώς παγκοσμίως στο χώρο των ιδεών.

   Προσπάθεια αποδόμησης της έννοιας της πατρίδας, της αγάπης για το κοινό σπίτι μας της πατρίδας μας της Ελλάδας, αποδόμηση της ιστορίας μας, στο βωμό μιας θολής νεωτερικότητας της παγκοσμιοποίησης και της πολυπολιτισμικότητας, ενέργειες που πολλές φορές χρηματοδοτούνται από σκοτεινές πηγές. Να θυμίσω τα βιβλία της ιστορίας (τον συνωστισμό στο λιμάνι τα Σμύρνης), την αμφισβήτηση του χορού του Ζαλόγγου, την αμφισβήτηση της ύπαρξης του κρυφού σχολειού, αλλά και της προσπάθειες του ΣΚΑΪ –ΕΛΙΑΜΕΠ για ωραιοποίηση της Τουρκοκρατίας και εξαγνισμού της Οθωμανικού ζυγού. Οι αθεόφοβοι μέχρι και το «Φεγγαράκι μου λαμπρό…» αμφισβητούν…

   Προσπάθεια για αποδόμηση του άλλου πυλώνα του Ελληνισμού, της Χριστιανικής Ορθόδοξης Πίστης. Σε μικρά παιδιά που δεν έχουν ακόμη διαμορφώσει άποψη, που δεν είναι σε θέση να κρίνουν τις όποιες αρχές έχουν πάρει από το σπίτι τους, κατασυκοφαντούν οτιδήποτε έχει σχέση με την ορθόδοξη πίστη και διακωμωδούν τις θρησκευτικές παραδόσεις του λαού μας. Στα πλαίσια αυτής της νεωτερικότητας, εντάσσεται η κατασυκοφάντηση της «οπισθοδρομικής» πρωινής προσευχής, της απαγγελίας του Εθνικού Ύμνου, του Αγιασμού στην αρχή της σχολικής χρονιάς, του εκκλησιασμού της γιορτής των τριών ιεραρχών. Κατασυκοφάντηση και διακωμώδηση του κατηχητικού σχολείου, ενώ από την άλλη πλευρά στα πλαίσια της πολυπολιτισμικότητας και του μίσους σε καθετί Ελληνικό, παραδίδουν τα προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, το χώρο της γνώσης και της επιστήμης, στους φανατικούς ισλαμιστές παράνομους λαθρομετανάστες να προσευχηθούν στη γιορτή του Ραμαζανιού.

   Όλα αυτά τα παραπάνω εμείς οι απλοί, νομοταγείς και φιλήσυχοι πολίτες δεν μπορούμε να τα ανεχθούμε, την στιγμή μάλιστα που παραβιάζουν και το Σύνταγμα της χώρας, όπως ορθά αναφέρει και ο Γαλατσιώτης συντοπίτης μου παραπάνω. Όλοι αυτοί οι δημόσιοι λειτουργοί που παραβιάζουν το Σύνταγμα στην δημόσια εκπαίδευση και τα Πανεπιστήμια, πληρώνονται από τους φόρους τους δικούς μας και κάποτε θα πρέπει να δώσουν λόγο στην πλειοψηφία των Ελλήνων φορολογουμένων και όχι στις μικρές μειοψηφίες που ανήκουν.

   • Πεπόνης avatar
    Πεπόνης @ Κώστας Σταματάκης 26/04/2012 20:06:20

    Κατ' αρχάς να σου πω ότι συμφωνώ με όλα όσα λες, κυρίως με το κομμάτι ότι υπάρχει εδώ και χρόνια πολύ σοβαρή και ΚΥΡΙΩΣ απόλυτα κατευθυνόμενη προσπάθεια απαξίωσης, στρέβλωσης, αποδόμησης και εξαφάνισης του Ελληνισμού, την οποία χαρακτηρίζω τουλαχιστον καταδικαστέα.

    Μπορεί να έκανα ένα "διάλειμμα" 15 ετών στην Γερμανία, όμως τώρα ζω πάλι εδώ, πέρασαν κιόλας 7 χρόνια από την επιστροφή μου και δεν το μετάνοιωσα ούτε λεπτό, αλλά και πριν από την μετανάστευση εδώ ζούσα. Κάποια πράγματα δεν μπορείς να μην τα δεις, εκτός αν επιλέγεις να μην τα δεις, από βλακεία ή συμφέρον. Κι εδώ συμφωνούμε.

    Αυτό με το Σύνταγμα όμως δεν το κατάλαβα. Αναφέρει το Σύνταγμα ότι εγώ, σαν βουδιστής, είμαι υποχρεωμένος να κάνω τον σταυρό μου ή να λέω το Πάτερ Ημών, αναφέρει ότι δεν έχω δικαίωμα στην άσκηση της πίστης μου επειδή δεν είναι η επίσημη θρησκεία του κράτους; Αναφέρει ότι έχω υποχρέωση (αν ήμουν καθηγητής), να παρακολουθώ την πρωινή προσευχή στο σχολείο; Είναι δύσκολο, πως να αντιδράσεις, που να στείλεις τα παιδιά, στο κατηχητικό να τα πας, ή στην βουδιστική συνάντηση; Τους μιλάς στο σπίτι και μετά βγαίνουν έξω στον δρόμο και συναντούν φίλους ή γνωστούς, τι πρέπει να κάνουν, να απαρνηθούν όσα λένε οι γονείς για να μην μείνουν χωρίς φίλους, ή να μείνουν μόνοι επειδή έξω δεν τους δέχονται με "αυτές τις περίεργες ιδέες".

    Νομίζω ότι καίμε τα χλωρά μαζί με τα ξερά... Συνάδελφος, που σταυροκοπιέται με περισσή ευλάβεια στο αντίκρυσμα κάθε εκκλησίας, σκυλόβρισε λίγο πριν το Πάσχα μια άλλη συνάδελφο, επειδή αυτή ΤΟΛΜΗΣΕ να πει, ότι φέτος δεν θα νηστέψει! Ήμουν μπροστά και ντράπηκα, όσο σπάνια έχω ντραπεί, για λογαριασμό του... Και βέβαια δεν κρίνω ολόκληρη την κοινωνία από ενα μεμονωμένο περιστατικό, έχω γνωρίσει παπάδες που τους εκτιμώ βαθύτατα, ακόμη και μετά από χρόνια. Όμως έχω γνωρίσει και αληταράδες χωρίς ούτε καν ψήγματα ανθρώπινης συμπεριφοράς, που σκάβουν λάκκους συνέχεια και ρίχνουν κόσμο μέσα και οι οποίοι χρησιμοποιούν και εκμεταλλεύονται, χωρίς καν να ιδρώσει το αυτί τους, τον Χριστιανισμό και την εκκλησία σαν προκάλυψη και όλα αυτά λειτουργούν σαν φερετζές, που καλύπτει τις παρανομίες τους και την βρωμιά τους.

    Διαφωνείς ότι υπάρχουν τέτοιοι;

    Δεν μπορείς να διαφωνήσεις, γιατί τα βλεπεις κι εσύ αυτά. Και είμαι βέβαιος ότι σε εξοργίζουν το ίδιο. Και αν η άποψη μου είχε έστω και την ελάχιστη βαρύτητα, μπορώ να πω ότι αν έγω αποτελώ το ένα τοις χιλίοις των αιτιών για κάποιον που θα αποφασίσει να μην γίνει Χριστιανός ορθόδοξος, με το να είμαι βουδιστής, αυτοί που περιέγραψα πιο πάνω, με τις πρακτικές τους, την αντικοινωνική συμπεριφορά τους, τον απολυταρχισμό τους, αποτελούν τουλάχιστον το 20%.

    ΔΕΝ είναι δυνατόν να έχει ανάγκη η υπεροχη διδασκαλία του Ιησού το μαστίγωμα των υπολοίπων, για να εδραιωθεί στις συνειδήσεις! Ακόμη και σαν βουδιστής δεν το δέχομαι αυτό. Το θεωρώ κατάντια και ντροπή. Εσύ δεν το λες, αλλά πολλοί το λένε! Από πολλούς το έχω ακούσει έτσι ακριβώς!

    Είναι και το άλλο, κατά την γνώμη μου: ΠΡΩΤΑ χάθηκε η πίστη από τις καρδιές των Χριστιανών και ΜΕΤΑ βρήκαν πρόσφορο έδαφος για δράση, όλοι όσοι θέλησαν να τους χρησιμοποιήσουν και να τους εκμεταλλευτούν!!! Αν δεν είχε χαθεί η πίστη, τίποτα από αυτά δεν θα συνέβαινε.

    Μερικοί στα Αντινέα έχουν καταντήσει απόλυτοι σε αυτό το θέμα. Συγνώμη, δεν πιστεύω ότι αυτή είναι η χρήσιμη λύση. Δεν είναι δυνατόν να με βρίζουν, επειδή δεν θέλω να είμαι υποχρεωμένος να πιστεύω στον Χριστιανισμό. Δεν νομίζω ότι ζητάω πολλά. Δεν ενοχλώ κανέναν, ούτε το έχω σκοπό.

    Την καλησπέρα μου.

 27. kas avatar
  kas 26/04/2012 13:05:35

  για το ελληνοπρεπές της εικονολατρείας (τα όντως αγάλματα των αρχαίων ημών) τα οποία αναμεταδίδουν την εικόνα την άνωθεν την οποία αγνοούμε

  κύλισε αίμα

  έναντι των...εικονοκλαστών

  πεπονή

  που μπερδεύεις τους ζηλωτές που παντού υπάρχουν...όπως και όποτε σε βολεύει

  με την λογική σου...να απαγορέψουμε και το βάπτισμα ;

  πεπονή πεπονή...ανεξίθρησκε
  ουδείς σου απαγόρεψε τι να πιστεύεις

  εμείς πιστεύουμε στην συναλληλία
  στην πλήρη σύμπλευση κράτους-εκκλησίας
  και ουχί στον διαχωρισμό των λεγεώνων της προόδου

  Οι φιλόσοφοι θα φιλοσοφήσουν. Οι αγνοί θα προσευχηθούν.
  Όταν οι φιλόσοφοι γίνουν αγνοί και οι αγνοί φιλόσοφοι θα γίνει το βήμα.
  Το βήμα είναι ένα. Τα πόδια πολλά. Το βήμα είναι του Ενός. Ο γδούπος είναι των πολλών.

  τα υπόλοιπα περί ανεξιθρησκείας είναι για παιδιά δημοτικού με βιβλία της γνωστών αρχιερείων

  Πεπονή που θα μας μυαλοπωλήσεις και το τι θα έκανε ο Χριστός...

  ps-άμα δεν έχεις Θεό...δεν τον αναγνωρίζεις δηλαδή, προφανώς και είσαι Αντίχριστος

  πράμα που ουδόλως με απασχολεί προσωπικώς
  ούτε θα γυρίσω να σε χαρακτηρίσω
  μόνος σου χαρακτηρίζεσαι
  αλλά μην πουλάς πραμάτεια
  >please

  • Πεπόνης avatar
   Πεπόνης @ kas 26/04/2012 14:43:24

   Ναι, η γη είναι επίπεδη... Κάνε μου την χάρη σε παρακαλώ και πίστευε ό,τι κι όπου κι όσο θέλεις... Αλλά άφησε με στην ησυχία μου αν δεν σε πειράζει.

   Αν επιθυμείς με τέτοια ένταση την "πλήρη σύμπλευση κράτους-εκκλησίας", δημιούργησε μαζί με τους φίλους σου "ένα ολοκαίνουριο δικό σας κράτος".

   Είμαι τόσο Αντίχριστος όσο είσαι εσύ εναντίον της Πυρηνικής Αφαλάτωσης Υπεραλατισμένων Τηγανιτών Πατατών. Καθόλου. Να είσαι καλά φιλαράκο.

   Κατάλαβε αν θες ότι δεν είμαι εγώ το εμπόδιο στην πίστη σου. Καλημέρα.

 28. ΓΡΗΓΟΡΗΣ avatar
  ΓΡΗΓΟΡΗΣ 26/04/2012 15:43:13

  Αστυνομια Χρυσοχοιδη
  http://www.ancg.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=105&Itemid=1

 29. Πεπόνης avatar
  Πεπόνης 26/04/2012 19:08:31

  Να φτιάξεις μια δική σου χώρα κύριος, αν δεν σου αρέσει αυτή. Αυτή η χώρα, που μας φιλοξενεί όπως λες, έχει ανεξιθρησκεία. Όσο κι αν χτυπιέσαι και φωνάζεις, αυτή την ώρα που μιλάμε έχουμε (πάμε πάλι):

  ==> ΑΝΕΞΙΘΡΗΣΚΕΙΑ <==

  Το κατάλαβες; Είτε σου αρέσει, είτε όχι.

  Δεν προσέβαλα εσένα, την θρησκεία ή οτιδήποτε άλλο, ούτε χλεύασα, ούτε ειρωνεύτηκα, ούτε έβρισα, ούτε τρομοκράτησα κανέναν και τίποτα. Εσύ, αντίθετα, τα έκανες όλα αυτά και μάλιστα με το παραπάνω. Κυρίως στις βρισιές και στην απαξίωση των άλλων κερδίζεις επάξια διδακτορικό. Σε λίγο θα εκδώσεις και φιρμάνι για το ποιος επιτρέπεται να μιλάει και ποιος όχι.

  Κάνε μου την χάρη λοιπόν, πίστευε ό,τι θέλεις και ΑΣΕ ΜΕ ΗΣΥΧΟ! Και σταμάτα να βρίζεις, γίνεσαι ρεζίλι των σκυλιών.

  γκε γκε;

 30. TARAMAS avatar
  TARAMAS 26/04/2012 21:32:26

  Άντε να δω και τον αυριανιστή να απενοχοποιεί και την απαγορευμένη έννοια "νεοφιλελευθερισμός" και θα τα έχω δει όλα... :)

 31. Παύλος avatar
  Παύλος 26/04/2012 22:49:19

  Τη φράση:
  "Και σταμάτα να βρίζεις, γίνεσαι ρεζίλι των σκυλιών",
  θα ήταν πολύ χρήσιμο για ' σένα, αν στεκόσουν μπροστά στον καθρέπτη σου και την εξηκόντιζες εναντίον του ειδώλου που σου ............................................................
  χαμογελά !!!

 32. Αντώνης avatar
  Αντώνης 27/04/2012 00:13:38

  ωραιες οι ευχες και οι παραινεσεις αλλα σε αυτους που απευθυνονται περιλαμβανονται και ο πακης του "ευχαριστω τους μεταναστες για το οτι επελεξαν την χωρα μας",ο βαρβιτσιωτης τζουνιορ του " δικαιωμα του καθενος να καιει την σημαια",η γιαννακου που επι υπουργιας της εκδοθηκε το βιβλιο της ρεπουση και που παρολο το μαυρισμα που εφαγε απο τον κοσμο,ο καραμανλης τζουνιορ αδιαφορησε για την ετυμηγορια του κοσμου και την εβαλε νταβατζιλικι και παλι στην κεντρικη πολιτικη σκηνη?

 33. popaia avatar
  popaia 02/05/2012 22:37:33

  Έζησα για να το δω κι αυτό, πολιτικό αρχηγό να μιλάει δημόσια για θρησκεία και ασφάλεια! Πάλι καλά. Νόμιζα ότι η απαγόρευση για τις έννοιες αυτές δεν θα αρθεί ποτέ. Για την πατρίδα δεν εντυπωσιάστηκα γιατί υπάρχει εδώ και καιρό "πατριωτικό ρεύμα" μέσα στην Αριστερά. Μας κάνουν δηλαδή τη χάρη και μας επιτρέπουν να χρησιμοποιούμε τη λέξη πατρίδα και να είμαστε πατριώτες, με μέτρο βέβαια....
  Όμως σε θρησκεία και ασφάλεια δεν έχει ποτέ κανείς αναφερθεί, και μπράβο στο Σαμαρά για το θάρρος του. Θα φρίκαραν οι νταβάδες. Δεν ξεχνάω τον πόλεμο στο Χριστόδουλο, μολονότι δεν είμαι καθόλου θρήσκα. Αλλά αυτό το κακό, αυτή την πρωτοφανή δικτατορία που ζούμε τόσα χρόνια δεν την ανέχεται αξιοπρεπής άνθρωπος. Όσο για την ασφάλεια, όπως είπε ο Σαμαράς, δεν είναι το αντίθετο της ελευθερίας αλλά προϋπόθεση! Τόσο απλά. Κι όμως οι ψυχάκηδες που επί δεκαετίες διαφεντεύουν τη ζωή μας επιμένουν να ταυτίζουν τη δημόσια έννομη τάξη με το φασισμό (!) και την έκρηξη της εγκληματικότητας με την ελευθερία! Παρανοϊκοί με τη βούλα. Αλλά τί περιμένεις από άθεους υποτίθεται, που πρεσβεύουν ότι η θρησκεία είναι το όπιο των λαών υποτίθεται, και ξελιγώνονται με το σκοταδιστικό Ισλάμ; Και κόπτονται για τα δικαιώματα των πιο φανατικών και αντιδραστικών θρησκόληπτων στον κόσμο; Αντί ν' αγωνίζονται για τη χειραφέτηση των ανθρώπων αυτών και την αποκατάσταση της θέσης της γυναίκας στη συνείδησή τους. Αυτό θα έπρεπε να είναι το διεθνιστικό καθήκον τους στην εποχή της (επιδοτούμενης) γιγάντωσης του ισλάμ και όχι η λαθρολαγνεία.
  Με το καλό να βάλει ο Σαμαράς κάποια πράγματα στη θέση τους γιατί κατ' ουσίαν η παράνοια μας έφερε ως εδώ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.