#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
31/12/2010 19:42
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αποκάλυψη: Το δήθεν «βαθύ λαρύγγι» και ο Καραμανλής.Ενώ η διερεύνηση του μείζονος μεταπολιτευτικού σκανδάλου πολιτικής διαφθοράς και διαπλοκής της Siemens, οδεύει με μαθηματική ακρίβεια σε φιάσκο, οργιάζουν τα δημοσιεύματα για τον Κώστα Καραμανλή. Πρόκειται για τις αναφορές στο πρόσωπό του που έκανε –λέει- «δημοσιογράφος» σε εμπιστευτικές εκθέσεις της προς την ηγεσία της Siemens Hellas. Το συμβόλαιο «παροχής ανεξάρτητων υπηρεσιών» που υπέγραψε η συγκεκριμένη «δημοσιογράφος», παρουσιάζει σήμερα το Antinews. Το ενδιαφέρον είναι ότι η κ.«Μ» (έτσι θα την λέμε στο εξής), αμειβόταν και, ως λέγεται, εξακολουθεί να αμείβεται, από τον ΟΤΕ. Και λόγω αυτής της θέσης της, στελέχη της Siemens Hellas την φέρουν να είχε πολύ καλές σχέσεις με τον κατηγορούμενο για το σκάνδαλο, άλλοτε επικεφαλής του τομέα τηλεπικοινωνιών της εταιρείας, Πρόδρομο Μαυρίδη - «Μάκη» Μαυρίδη, όπως συνήθιζαν να φωνάζουν τον «Πόντιο» στην εταιρεία. Όπως «Μάκη» έλεγαν και τον πρώην επικεφαλής της Siemens Hellas, Μιχάλη Χριστοφοράκο. Το πιο ενδιαφέρον με αυτή την «δημοσιογράφο» ήταν ότι ήταν κάποτε πάρα πολύ κοντά σε στέλεχος του «ανδρεο-παπανδρεϊκού» ΠΑΣΟΚ στον ΟΤΕ, του οποίου το όνομα είχε άμεσα συνδεθεί με σκάνδαλα μεγάλων προμηθειών του Οργανισμού και με υποκλοπές, επί εποχής Μητσοτάκη – Γρυλλάκη.

Στις «εκθέσεις» της περιγράφονται, αλλού με μεγάλη δόση υπερβολής, αλλού λιγότερο, πασίγνωστα, όχι μόνο στη δημοσιογραφική πιάτσα, αλλά και στο ευρύτερο κοινό, κουτσομπολιά περί της καταστάσεως που βρισκόταν ο τότε πρωθυπουργός, τα οποία διέδιδαν τα γνωστά κυκλώματα και παπαγαλάκια για να τον υπονομεύσουν. Ειδικότερα, ότι έπινε περισσότερο από όσο έπρεπε, δεν δούλευε, κ.ο.κ. Κι’ όμως, η κ.«Μιμί», παρουσιάζεται σε κάποια δημοσιεύματα, ούτε λίγο ούτε πολύ ως την Ελληνίδα Μάτα Χάρι, που’χει κρυφό καμάρι, όσα οι άλλοι τα είχαν κάνει βούκινο . Είναι αναφορές που, όπως διαρρέουν από την Εξεταστική Επιτροπή για το σκάνδαλο, περιλαμβάνονται στα «νέα» στοιχεία του σκληρού δίσκου του κομπιούτερ του πρώην επικεφαλής της Siemens Hellas, Μιχάλη Χριστοφοράκου. Στοιχεία, τα οποία, κατά τις ίδιες διαρροές, έδωσε και η γραμματέας του, κ.Κατερίνα Τσακάλου. Η τελευταία, ως γνωστόν, πρόσφατα ουσιαστικά απολύθηκε από τη νέα διοίκηση της Siemens Hellas, και λίαν προσφάτως, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, έστειλε εξώδικο στην εταιρεία με τις απαιτήσεις της.

Η κ.«Μ» προσελήφθη στη Siemens Hellas, ως φαίνεται από τη «σύμβαση για παροχή ανεξάρτητων υπηρεσιών» που υπέγραψε, την 1η 11 2007 με την ιδιότητα της «δημοσιογράφου-συμβούλου Τύπου και Προβολής». Η αμοιβή της ήταν 30.000 ευρώ. Καλά λεφτά, δηλαδή, για δεύτερη ή τρίτη δουλειά, τη στιγμή που άλλοι δημοσιογράφοι, μετά βίας είχαν μια δουλειά. Εάν ληφθούν υπόψιν πάντως, οι διασυνδέσεις της στον ΟΤΕ και η θρυλούμενη επαφή της με τον Π.Μαυρίδη, η κ.«Μ» προσελήφθη στη Siemens μάλλον ως ρουσφέτι παρά ως Μάτα Χάρι της ελληνικής δημοσιογραφίας. Στη σύμβασή της αναφέρεται ότι η «επαγγελματίας αναλαμβάνει να παράσχει ανεξάρτητες υπηρεσίες ως ειδική σύμβουλος για θέματα που εντάσσονται στα πλαίσια εξειδίκευσης της επαγγελματία. Ειδικότερα, αναλαμβάνει να παρέχει υπηρεσίες προετοιμασίας και σύνταξης ενημερωτικού εντύπου, το οποίο εκδίδεται για λογαριασμό της εταιρείας, και το οποίο φέρει τον τίτλο «Intelligence Report». Το έντυπο αυτό θα παραλαμβάνει η εταιρεία μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου».

Όπως και να’χει πάντως, τη στιγμή που ουδέν ουσιαστικό για το πώς έπαιρναν τις μίζες τα μεγάλα πολιτικά κόμματα και ποια ήταν τα στελέχη τους που αποτελούσαν τους δίαυλους επαφής με την εταιρεία βγαίνει από την Εξεταστική Επιτροπή, βγάζουν τις εκθέσεις για τον Καραμανλή, προφανώς για να δικαιολογήσουν οι βουλευτές την ύπαρξή τους και τις διαρκείς παρατάσεις που παίρνει η Επιτροπή για να «ολοκληρώσει» -λέει- το έργο της,

Εκθέσεις που -σε τελική ανάλυση- δεν αφορούν την ουσία του σκανδάλου της Siemens. Οι «απόρρητες» αναφορές μάλιστα, εμφανίζονται τμήμα ενός φοβερού και τρομερού δικτύου «βιομηχανικής και πολιτικής κατασκοπείας» που είχε στήσει ο Χριστοφοράκος. Λες και ο ίδιος δεν διέθετε πολύ καλύτερες προσβάσεις στον πολιτικό και επιχειρηματικό κόσμο για να έχει μάλιστα και πολύ καλύτερες πληροφορίες. Λες και ήταν η Siemens, η μοναδική πολυεθνική ή ντόπια εταιρεία που συγκέντρωνε πληροφορίες για τους πολιτικούς (κάποιοι ήξεραν από πρώτο χέρι, άλλωστε, τις «ταρίφες» του κάθε υπουργού). Λες και ο Χριστοφοράκος δεν έπαιρνε αναφορές από πολύ πιο καλά πληροφορημένους υπηρεσιακούς παράγοντες της Siemens για πολιτικούς και κρατικούς παράγοντες (στη διάθεση του Antinews και πολύ περισσότερο στην κατοχή της Εξεταστικής, υπάρχουν πάμπολλες τέτοιες).

Ορισμένες «εκθέσεις» που υπέβαλε η κ. «Μ», και δημοσιεύθηκαν ή πρόκειται να δημοσιευθούν οσονούπω, φαίνεται πως απευθύνονται στον κ.Χριστοφοράκο. Στη συνέχεια μάλιστα, του απευθύνεται με το «Αγαπητέ Μάκη». Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ωστόσο, η ίδια είχε μόνο μια φορά συναντηθεί με το «Μάκη» Νο1, και, ως εκ τούτου, δεν διέθετε τόση οικειότητα μαζί του. Το αντίθετο συνέβαινε, λένε στελέχη της Siemens, με το «Μάκη» Νο2 (Μαυρίδη). Το τι ακριβώς συνέβαινε, και σε ποιούς πραγματικά απηύθυνε τα «ραπόρτα» της, ας το διευκρινίσουν οι ίδιοι οι ενδιαφερόμενοι, Χριστοφοράκος και Μαυρίδης. Το ζήτημα είναι ότι τέτοιοι φτηνοί εντυπωσιασμοί (περί Καραμανλή, κ.λ.π.) για μια τόσο σημαντική υπόθεση που δείχνει την διαφθορά και την πολιτικο-οικονομική διαπλοκή στη χώρα μας, το μόνο που καταφέρνουν, είναι να απαξιώνουν περαιτέρω την υπόθεση διερεύνησης του σκανδάλου.

Έγγραφα:

1 και 2. Η σύμβαση και η αμοιβή της «δημοσιογράφου-ειδικής συμβούλου».

3.Στη λίστα που είχε συντάξει στέλεχος της Siemens Hellas για δωράκια (τηλεοράσεις και ραδιόφωνα, οι φτηνιάρηδες) σε όλη την ηγεσία του ΟΤΕ, στην τελευταία αράδα διακρίνεται το όνομα της κ. «Μ», που ταιριάζει απόλυτα με το ονοματεπώνυμό της. Λέτε να είναι η ίδια που από τον ΟΤΕ μεταπήδησε στη Siemens και τώρα, πιθανώς, πάλι στον ΟΤΕ;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. kiki avatar
  kiki 30/12/2010 19:58:38

  Η κυρια Φως -Νερο-τηλεφωνο.
  η διωκτης της τρομοκρατιας, καλα λεφτα.

 2. brankaleon avatar
  brankaleon 30/12/2010 19:59:46

  Οι φερόμενοι, ως αστοί στο Γκιαουριστάν, καθώς επίσης οι σφουγκοκωλάριοι τους, άλλοι δεν είναι από τους παλαιούς κοτζαμπάσηδες που εκσυγχρονίσθηκαν.
  Δή λαδή, απέκτησαν ΛΑΠ ΤΟΠ και κινητό θρή τζή.
  Νεο-κοτζαμπάσηδες.

  Δεν τους πρέπει μια νέα Εθνική Παλλιγενεσία;

 3. Σοσιαληστής avatar
  Σοσιαληστής 30/12/2010 21:16:49

  Το θέμα με τα SWAPS και τον Κινέζο έχει περισσότερο ζουμί.

  Οσο για την κυρία δεν ξέρω πια είναι αλλά γραμμένοι την έχουμε μαζί με το σινάφι της.

 4. MINERVASLIP avatar
  MINERVASLIP 30/12/2010 21:48:54

  ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΝΤΙΜΟΙ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΕΝΤΟΣ ΣΗΜΕΝΣ (ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΚΟΜΑ)ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΟΥΝΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΕ ΟΤΙ ΟΠΛΟ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΟΥΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ ΤΟΤΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ
  ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ANTI NEWS ΑΝΤΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΥ ΤΟΣΟ ΘΕΡΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΕ?
  ΑΝ ΝΑΙ HERE WE ARE...

 5. poupamaros avatar
  poupamaros 30/12/2010 21:49:26

  Κοίτα να δεις που κάτι μου θυμίζει η κυρία αυτή.
  Μήπως ήταν γραμματέας του Θεοφάνη Τ….

  • fantomas avatar
   fantomas @ poupamaros 30/12/2010 23:46:13

   Αυτη ειναι αλλα............ ας οψεται ο Δαφερμος !!!!

 6. zagor avatar
  zagor 30/12/2010 23:17:07

  Ας μη δίνουμε και τόση σημασία στην προπαγάνδα που κάνει το ΠΡΩΤΟ ΨΕΜΑ, και ας μη ξεχνάμε το ρόλο που έπαιξε στην πτώση της κυβέρνησης ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ.Πολυ ύποπτος ο ρόλος του. Για να δούμε τώρα την συνέχεια με τον κινεζο που μας τα ειχαν πρηξει για την 'επιτυχία του' με την ΟΝΕ θα βγει κατι ή θα γινει όπως με τον Τσουκατο!

 7. ΠΗΛΕΑΣ avatar
  ΠΗΛΕΑΣ 30/12/2010 23:59:16

  Πάντως ο Μ1 ζει και βασιλεύει στο Μόναχο, όπου τον συνάντησαν, τυχαία, φίλοι μου, προχθές και αντάλλαξαν λίγες απόψεις και γιορτινές ευχές, σαν καλοί συμπατριώτες.

 8. Panagiotis anagnostopoulos avatar
  Panagiotis anagnostopoulos 31/12/2010 00:05:59

  Πάντως, είναι κάπως περίεργο που το ένα σκάνδαλο ακολουθεί το άλλο σήμερα, με τα ΜΜΕ να έχουν ξαφνικά στη διάθεση τους περισσότερα στοιχεία από ποτέ. Θα μπορούσε ίσως να σκεφθεί κάποιος κακοπροαίρετος πως η μία ομάδα τοποθετειται με μαεστρία εναντίον της άλλης, όπως και τα άτομα (επιχειρηματίες, πολιτικοί, δημοσιογράφει κα), με δηλωμένες τρομοκρατικές ενέργειες και εξιλαστήρια θύματα από το πουθενά; Μπορεί να είναι υπερβολική αυτή η καχυποψία, αλλά σήμερα πρέπει να είναι κανείς πολύ προσεκτικός με όσα ακούει.

 9. ixnos avatar
  ixnos 31/12/2010 00:08:07

  Ειρήνη....ΡΑΦΗΝΟ..ΠΟΥΛΟΥ

 10. ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
  ΣΟΝ ΠΕΝ 31/12/2010 00:17:36

  Παραθέτω δηλώσεις του Λεωνίδα Γρηγοράκου μέλους της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για τη Simens.
  Μπορεί κάποιος να μας δώσει κάποια εξήγηση για το τί εννοεί ο Βουλευτής?

  Εξεταστική επιτροπή
  Αθήνα 12-10-2010

  «Αυτή τη στιγμή εμείς ζητάμε από τους Έλληνες πολίτες να κάνουν θυσίες, ζητάμε πραγματικά θυσίες οι οποίες είναι αιματηρές. Είναι πάρα πολύ δύσκολα πράγματα. Νομίζω ότι οι πλάτες μας δεν τα αντέχουν αυτά. Εγώ προσωπικά δεν μπορώ να βρω άλλη λύση.
  Προτείνω, λοιπόν, ότι το πόρισμά μας πριν κατατεθεί στη Βουλή των Ελλήνων, να συζητηθεί σε επίπεδο Αρχηγών.
  Δεν γίνεται, δεν μπορούμε να πάμε να καταθέσουμε εμείς ένα πόρισμα το οποίο δεν είναι εις γνώσει της πολιτικής ηγεσίας του τόπου και η οποία πολιτική ηγεσία του τόπου θα πρέπει να κάνει αυτά που πρέπει να κάνει και ξέρει να κάνει σε επίπεδο κυβερνητικό, διεθνές και να δούμε τι θα κάνουμε με όλο αυτό το σκάνδαλο που λέγεται «SIEMENS».
  Δεν μπορούμε εμείς είκοσι Βουλευτές από εδώ να πάρουμε ένα τόσο μεγάλο ρίσκο και ένα τόσο μεγάλο βάρος στις πλάτες μας, να ξεκαθαρίσουμε μια κόπρο του Αυγεία, η οποία είχε συσσωρευτεί από το 1912 έως το 2010. Αυτή είναι η γνώμη μου.

  Εμείς, λοιπόν, δεν μπορούμε να πάμε σε ένα πόρισμα που θα καταλογίζει ευθύνες και ο Βαλυράκης και ο Γρηγοράκος –καταλογίζω και τον εαυτό μου- έχουν καταγγείλει και έχουν πει ότι υπάρχουν πιθανές ευθύνες κάποιων Υπουργών του ΠΑΣΟΚ, της Νέας Δημοκρατίας ή ξέρω εγώ των άλλων Κομμάτων και κάποιοι από μας τους ίδιους και από την Επιτροπή μας αλλά και από το Κοινοβούλιο να λένε άλλα»…
  (από τα επίσημα πρακτικά της Βουλής

  • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
   ΣΟΝ ΠΕΝ @ ΣΟΝ ΠΕΝ 31/12/2010 00:21:49

   Αυτοί οι άνθρωποι θα κληθούν να πάρουν την ευθύνη κήρυξης πολέμου αν το φέρει η μοίρα?
   Κατακαημένη Πατρίδα.
   Πού μας πας κυρ-Λοχαγέ 300 Κερκυραίους μοναχούς?

  • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
   ΣΟΝ ΠΕΝ @ ΣΟΝ ΠΕΝ 31/12/2010 00:23:42

   Συγνώμη λάθος. Η ημερομηνία των δηλώσεων είναι 12 Δεκεμβρίου 2010.

 11. Maya avatar
  Maya 31/12/2010 01:17:39

  Τι δώρο θα της κάνει φέτος η θυγατρική τώρα που κοντοζυγώνει η γιορτή της;

 12. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 31/12/2010 01:26:04

  τον ελαφοκυνηγο!!...

  ΠΠ

 13. Γιωργος avatar
  Γιωργος 31/12/2010 09:42:56

  βρε τη γιαννουλα τη δικαστική ρεπόρτερ, απο χοντρα πάντως δεν της έλλειψαν ποτέ !

 14. kosta kosta avatar
  kosta kosta 31/12/2010 11:40:26

  "Η ΝΔ φταίει", "όχι, το ΠΑΣΟΚ φταίει". Μήπως είναι καιρός να χτυπήσει το ξυπνητήρι; Αμφότεροι ασκούν και διαχειρίζονται εξουσία, στελέχη και των δύο κομμάτων εξαχρειώνονται από επιχειρηματίες για να στήνουν την αγορά προς όφελός τους.

 15. GREKO avatar
  GREKO 01/01/2011 15:18:09

  ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΝΤΟΡΑ, ΞΕΡΕΙ. ΤΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΕΪΚΟ ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΙΖΕΝΣ,ΑΠΛΗ ΣΥΝΩΝΗΜΙΑ.

 16. Αγρινιώτης avatar
  Αγρινιώτης 27/01/2011 14:45:12

  Δυστυχία σου Ελλάς, με τα τέκνα που γεννάς !

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.