#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
12/07/2010 06:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αποκάλυψη: Το ασφαλιστικό θεμελιώνει μια Ελλάδα χωρίς Έλληνες(Μόνο στο Antinews). Βόμβα στο ασφαλιστικό οικοδόμημα της κυβέρνησης, ειδικά σε ότι αφορά την ανάλγητη και χωρίς καμιά μελέτη για τις επιπτώσεις της, ρύθμιση για τις μητέρες με ανήλικα παιδιά βάζει ο γενικός επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, κ. Σχοινιωτάκης. Η εισήγηση που έκανε στην Ολομέλεια την 29η Ιουνίου 2011, όπου συζητούνταν οι διατάξεις του ασφαλιστικού, αποτελεί χαστούκι σε μια κυβέρνηση η οποία δεν μπορεί να λύσει βασικά προβλήματα της καθημερινότητας, εντούτοις δημιουργεί άλλα σοβαρότερα, εθνικά αυτή τη φορά.

Ο κ. Σχοινιωτάκης, με αφορμή τη ρύθμιση για τις μητέρες με ανήλικα παιδιά αναφέρει ότι το κράτος εγκατέλειψε την ευαισθησία του στη σκληρότητα της Τρόικας. Μια μητέρα με ανήλικα τέκνα μπορεί φέτος να βγει στη σύνταξη στα 50 με 20 χρόνια υπηρεσίας, ωστόσο, μέσα σε 3 χρόνια αυξάνονται τα όρια στα 65 έτη και τα έτη διαδοχικής ασφάλισης στα 25. Μέσα σε τρία χρόνια, μέχρι το 2013 μια μητέρα που σήμερα είναι 47 ετών και ήλπιζε να βγει στη σύνταξη, θα πρέπει να δουλέψει άλλα 15 χρόνια αφού μέχρι το 2013 θα έχει αλλάξει δραματικά το ασφαλιστικό της καθεστώς.

Ο κ. Σχοινιωτάκης επισημαίνει ότι το δικαιότερο θα ήταν να αυξηθούν τα όρια το πολύ μέχρι τα 55 έτη για όλα τα έτη γενικά μετά το 2012 ως έτος ενηλικίωσης των ανήλικων τέκνων για λόγους καθαρά δημογραφικούς. Κι εδώ ο γενικός επίτροπος εξαπολύει επίθεση στο ΠΑΣΟΚ, αλλά και τις προηγούμενες κυβερνήσεις για τη μεταναστευτική τους πολιτική. Τονίζει ότι με το παρόν ασφαλιστικό ουσιαστικά οδηγούμαστε σε μια Ελλάδα χωρίς Έλληνες, οι οποίοι δε θα υπάρχουν με τη συνταγή της παγκοσμιοποίησης και λόγω της αθρόας ελληνοποίησης. Επισημαίνει ότι τα τελευταία χρόνια χιλιάδες ξένοι έρχονται από κάθε γωνιά της γης χωρίς να ελέγχεται η προϊστορία του κάθε ένα, η εγκληματική του δραστηριότητα αλλά και σειρά άλλων στοιχείων. Αποτέλεσμα είναι η Ελλάδα να έχει καταστεί ξέφραγο αμπέλι που κάθε εισερχόμενος προσπαθεί να το τρυγήσει αυθαίρετα.

Και καταλήγει λέγοντας ότι με την πολιτική κατά της μητέρας και των ανήλικων παιδιών δυστυχώς δεν παρέχεται συνταγματική προστασία.

Οι πάντες που ασχολούνται με το ασφαλιστικό γνωρίζουν ότι η ρύθμιση για τις ανήλικες μητέρες είναι παντελώς άδικη. Όμως, ο κ. Σχοινιωτάκης δίνει και εθνική διάσταση στο θέμα αφού πλέον δημιουργούνται ισχυρά αντικίνητρα ώστε να γίνει κάποια μητέρα σε σχετικά μεγάλη ηλικία. Φανταστείτε μια γυναίκα 35 χρονών να μη θέλει να κάνει παιδιά διότι δεν μπορεί να τα μεγαλώσει όταν γνωρίζει ότι πρέπει να εργάζεται μέχρι τα 65. Έτσι, το ελληνικό έθνος οδηγείται σε αφανισμό αφού πλέον σ’ αυτή τη χώρα θα υπάρχουν μόνο μετανάστες που εισέρχονται ανεξέλεγκτα.

Αλλά μήπως και που τα λέει ο γενικός επίτροπος τον ακούει κανείς. Φωνή βοώντος εν τη ερήμω της κυβέρνησης.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΓΙΩΡΓΟΣ avatar
  ΓΙΩΡΓΟΣ 12/07/2010 06:08:35

  ΦΑΚΤΟΡΑ να μια καλή ευκαιρία για τον ΣΑΜΑΡΑ να δείξει το πολιτικό του προφιλ,δέσμευση για κατάργηση αυτής της άδικης τροπολογιας του ασφαλιστικού για τις μητέρες ανηλίκων

  • Kostas avatar
   Kostas @ ΓΙΩΡΓΟΣ 12/07/2010 10:17:38

   Μα καλά θα μας τρελάνετε. Σύνταξη στα 50? Είναι δυνατόν να συνεχιστεί αυτό (εισφορές για 20 χρόνια δουλείας και σύνταξη για 30 χρόνια)? (80 ετών μέσος όρος ζωής για τις Ελληνίδες)

   Και ποιος ρε παιδιά θα πληρώνει τις συντάξεις αυτές για 30 χρόνια? Τα κοροϊδα οι νεότερες γενιές που κληρονομούν ένα κατεστραμένο ασφαλιστικό και ένα χρεωκοπημένο κράτος?

   Και στην τελική γιατί οι μητέρες ανηλίκων πρέπει να βγαίνουν στα 50? Σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο δηλαδή που δεν συμβαίνει αυτό πως τα καταφέρνουν οι γυναίκες εκεί?

   Αν θέλει το κράτος να δώσει κίνητρα για την αντιμετώπιση του δημογραφικού ας δώσει τη δυνατότητα να αναγνωριστούν κάποια λίγα πλασματικά έτη ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών (για αριθμό παιδιών πάνω από 2), τα οποία όμως θα μπορεί να τα χρησιμοποιήσει είτε ο ένας γονιός είτε ο άλλος (δεν ζούμε στο 1950, και οι δύο γονείς συμμετέχουν πλέον στην ανατροφή των παιδιών).

   Αλλά έλεος. Όχι άλλους 50αρηδες συνταξιούχους. Δεν τους αντέχει το σύστημα. Δεν τους αντέχουν οι επόμενες γενιές που πρέπει και αυτές κάποια στιγμή να μπορούν να πάρουν σύνταξη.

   • Α.Κ. avatar
    Α.Κ. @ Kostas 12/07/2010 11:43:25

    Αγαπητοί σχολιαστές

    Με αφορμή το σχόλιο του Kostas, θα ήθελα να παορυσιάσω τις 2, μοναδικές, λύσεις που έχει η Ελλάδα ( αλλά και κάθε χώρα) στο θέμα μητέρα-ανήλικο-σύνταξη-δημογραφικό:

    1η λύση
    Κάνεις μια ζωή τα στραβά μάτια, ως Πολιτεία, στην ανατροφή των παιδιών, πρωτίστως και κυρίως, από τη γυναίκα (για να μην μιλήσουμε για τις δουλειές του σπιτιού. Ας μην κρυβόμαστε) και "χρυσώνεις" το χάπι των γυναικών βγάζοντάς τις νωρίτερα στην σύνταξη.

    2η λύση
    Φτιάχνεις ένα σύστημα με βρεφονηπιακούς, παιδικούς, προσχολικούς σταθμούς υψηλού επιπέδου, χορηγώντας τεράστιες άδειες (π.χ. 5 ετών) στους γονείς (την οποία μοιράζονται βεβαίως) για ανατροφή τέκνων και συνταξιοδοτείς τη γυναίκα στα 60 ή στα 65 όπως και τους άνδρες.

    Με λίγα λόγια, ή στηρίζεις τη γυναίκα όταν το έχει ανάγκη (μέχρι να μεγαλώσουν τα παιδιά) με την σημαντική βόήθεια του άντρα βέβαια, ή την παρατάς στην μοίρα της και της δίνεις σύνταξη στα 50-55.

    Ολες οι λύσεις είναι παραλλαγές των δύο βασικών.

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ ΓΙΩΡΓΟΣ 12/07/2010 10:26:52

   Έχεις κανα πρόβλημα εσύ φίλε αν οι Ελληνίδες έχουν μέσο όρο 80 χρόνια ζωής και το αναφέρεις ως επιχείρημα;

   • Kostas avatar
    Kostas @ αλλενάκι 12/07/2010 10:43:19

    Καλά απίστευτα διαστρεβλωτική / προβοκατόρικη ερώτηση κάνεις.

    Το πρόβλημα εξήγησα ποιο είναι. Δεν μπορούμε να πληρώνουμε άλλη μια φορά για κάτι που πρωτίστως δεν έχει καμία απολύτως λογική και επιπλέον διότι δεν υπάρχουν οι πόροι για κάτι τέτοιο. 50αρηδες συνταξιούχοι τέλος. Δεν τους αντέχουμε.

    Αφήστε επιτέλους τους 30αρηδες να δουλέψουν για να πληρώσουν τις συντάξεις σας τα επόμενα 20-30 χρόνια αλλά μην τους προκαλείται κιόλας με παράλογα αιτήματα.

  • Χρήστος avatar
   Χρήστος @ ΓΙΩΡΓΟΣ 12/07/2010 11:59:34

   καλύτερα να δίνει το κράτος 3 χρόνια άδεια ανατροφής για κάθε παιδί παρά σύνταξη σε μια μάνα 50 χρονών με 17χρονο παιδί.

   επίσης, το πρόβλημα δεν είναι με τις γυναίκες δημοσίους υπαλλήλους. το πρόβλημα είναι με τις εργαζόμενες στον ιδιωτικό τομέα που δεν κάνουν παιδιά για να μη χάσουν τη δουλειά τους.

 2. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 12/07/2010 07:06:59

  Άρθρο 21 του Ελληνικού Συντάγματος

  1. Η οικογένεια, ως θεμέλιο της συντήρησης και προαγωγής του Έθνους, καθώς και ο γάμος, η ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ και η ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ τελούν υπό την ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ του Κράτους.
  3. Το Κράτος μεριμνά για την υγεία των πολιτών και παίρνει ειδικά μέτρα για την προστασία της ΝΕΟΤΗΤΑΣ, του ΓΗΡΑΤΟΣ, της ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ και για την περίθαλψη των ΑΠΟΡΩΝ.
  5. Ο σχεδιασμός και η εφαρμογή ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, καθώς και η ΛΗΨΗ όλων των αναγκαίων μέτρων αποτελεί ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ του Κράτους.

  Άρθρο 120

  2. Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση ΟΛΩΝ των ΕΛΛΗΝΩΝ.
  3. Ο ΣΦΕΤΕΡΙΣΜΟΣ, με ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ τρόπο, της ΛΑΪΚΗΣ κυριαρχίας και των ΕΞΟΥΣΙΩΝ που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.
  4. Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία

 3. JOHN avatar
  JOHN 12/07/2010 07:39:40

  Mα φυσικα και ειναι ετσι.Οταν το δημογραφικο που ειναι ενα τεραστιο προβλημα για τη χωρα δεν λαμβανεται υπ οψη στους σχεδιασμους της κυβερνησης,ειναι ολοφανερο που στοχευει ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΦΕΛΛΗΝΙΣΜΟ της χωρας!!!Στην υπολοιπη Ευρωπη η μητροτητα προστατευεται με χιλιουςδυο τροπους.Εδω μολονοτι εχουμε πολλες ιδιεταιροτητες ουτε καν λαμβανεται υπ οψη!!Αποτελεσμα ειναι οτι μετα απο 20 χρονια περιπου θα ειμαστε εθνικη μειονοτητα στο τοπο μας!Ετσι δειχνει οτι εχουν αποφασισει καποιοι,να μας διαλυσουν.

 4. socrates avatar
  socrates 12/07/2010 07:54:00

  ΠΑ-νελλήνιο το ΣΟΚ.
  Ο Παπανδρέου δεν αλλάζει απλά την Ελλάδα, αλλάζει και το κόμμα του.
  Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες κόβεται το ΠΑ-νελλήνιο ΣΟ-σιαλιστικό Κ-ίνημα και αλλάζει σε σκέτο ΠΑ-νελλήνιο ΣΟΚ.
  Η Συντόμευση παραμένει η ίδια.
  ΠΑΣΟΚ.
  Το εμπεδώσαμε George, το εμπεδώσαμε ακόμα και εάν δεν μας τόλεγες.

 5. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 12/07/2010 08:20:24

  Δεν καταλαβαίνω γιατί έχουν ξεσηκωθεί όλοι με τα όρια των μητέρων ανήλικων. Δηλαδή αν στο παράδειγμα παραπάνω μια γυναίκα 35 ετών βγει στην σύνταξη στα 50, τα παιδιά της θα είναι 10-15 χρονών. Ε και; Πρέπει να 30ρίσουν για να πει ότι τα μεγάλωσε; Αυτό είναι το πιο δύσκολο στάδιο στο μεγάλωμα του παιδιού; Τα 10 - 15 έτη;
  Πιο γενική περίπτωση είναι αυτή στην οποία το "ανήλικο" είναι γύρω στα 17-18 σε αυτή την ηλικία. Έλεος πια!

  • fanfaras avatar
   fanfaras @ Δημήτρης 12/07/2010 11:52:45

   Θα συμφωνησω απολυτα. Αυτο που θα πρεπει να απαιτησουν οι μητερες δεν ειναι προωρη συνταξιοδοτηση αλλα (πραγματική) δωρεαν ιατροφαρμακευτική περιθαλψη για τα παιδια τους και (πραγματική) δωρεαν παιδεια σε ενα ασφαλες περιβαλλον.

 6. ZARKO avatar
  ZARKO 12/07/2010 09:20:42

  Σύμφωνα με το άρθρο 2 της Σύμβασης για την Αποτροπή και την Τιμωρία του Εγκλήματος της Γενοκτονίας που υιοθετήθηκε από την Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στις 9 Δεκεμβρίου 1948, η γενοκτονία συνίσταται στην πρόθεση καταστροφής εν μέρει ή ολοκληρωτικά μιας εθνικής, εθνολογικής, φυλετικής ή θρησκευτικής ομάδας μέσω:
  α) της θανάτωσης των μελών της
  β) της πρόκλησης σοβαρών σωματικών ή πνευματικών πληγμάτων στα μέλη της
  γ) της σκόπιμης επιβολής τέτοιων συνθηκών διαβίωσης, που να επιφέρουν την φυσική καταστροφή της εν μέρει ή ολοκληρωτικά της ομάδας αυτής
  δ) της επιβολής αποτρεπτικών μέτρων στην ομάδα για την γέννηση παιδιών και
  ε) της αναγκαστικής μεταφοράς παιδιών από μια ομάδα σε μια άλλη.
  http://157.150.195.3/LibertyX::TPIOk4xTeQpTMCbDcT2EKF

  • Ευθύμης avatar
   Ευθύμης @ ZARKO 12/07/2010 10:35:36

   αααακριβώς...
   αλλά ποιός αντώνης και αντώνενα να μιλήσει με στοιχεία...

   Δεν υπάρχει σωτηρία, μόνο αν γίνει κάτι εντελώς ξαφνικό και αναποδογυρίσει την βάρκα.

  • Orestios avatar
   Orestios @ ZARKO 12/07/2010 10:41:22

   χο! χο!
   Γενοκτονία των Ελλήνων από την οικογενειοκρατία.

 7. cornelsen avatar
  cornelsen 12/07/2010 09:24:19

  Να συμπληρώσω τον Δημήτρη. Θα έπρεπε να δίνεται η δυνατότητα στις μητέρες να ανατρέφουν τα παιδιά τους όταν αυτές και αυτά (τα παιδιά) το έχουν ανάγκη. Ας πούμε με μία άδεια με αποδοχές εως ότου τα παιδιά εγγραφούν στο δημοτικό σχολείο. Και στην συνέχεια ας συνταξιοδοτηθεί η γυναίκα στην ίδια ηλικία με τον άντρα.

  • Χρήστος avatar
   Χρήστος @ cornelsen 12/07/2010 12:02:52

   Σωστό. Θα πρέπει να γίνει αυτο και για δημοσιους και για ιδιωτικους υπαλλήλους. Να μπει τέλος στην υπαρξη πολιτών Α΄ και Β΄ κατηγορίας.

 8. Προφήτης avatar
  Προφήτης 12/07/2010 09:32:36

  Η δικαίωση όσων υποστηρίζουμε χρόνια είναι πικρή και δεν ωφελεί την πατρίδα, παρά μόνο αν η πλειοψηφία ανοίξει τα μάτια της, έστω την τελευταία στιγμή.
  Πρέπει να το πει ο γενικός επίτροπος του ΕΣ; Δεν βλέπουν;

  Απευθύνομαι κυρίως στους έντιμους ανθρώπους, αστούς κοινωνικά, που έχουν εσωτερικά δεσμευτεί, ουσιαστικά μπλοκαριστεί, έχοντας αποδεχθεί πληθώρα ιδεολογημάτων που πλάσαρε η κομματική ελληνική αριστερά μετά την Μεταπολίτευση.

  Ορισμένα αιτήματα της αριστεράς που αφορούν σε αποκατάσταση κοινωνικών αδικιών και ανισοτήτων ισχύουν διαχρονικά, από τη Σεισάχθεια του Σόλωνα μέχρι το Σπάρτακο και τους πρωτοχριστιανούς, αλλά δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι είναι ο αποκλειστικός τοποτηρητής τους έχοντας το copyright.
  Είναι αυτά που "τράβηξαν" στην αριστερά έντιμους ανθρώπους που προέρχονταν από την αστική τάξη αλλά είχαν αηδιάσει με τους κατεστημένους πολιτικούς εκπροσώπους της τάξης τους.

  Όμως ένας σκληρός πυρήνας εθνομηδενιστικών θέσεων, οι οποίες εκτός από τις διεθνιστικές καταβολές πηγάζουν κυρίως από το μίσος της αριστεράς για το Ελληνικό Έθνος-Κράτος συνεπεία της ήττας του 1949, κυριαρχεί στην πολιτική πρακτική της και μέσω της ιντελλιγκέντσιας ακαδημαϊκών-δημοσιογράφων-«διανοουμένων», ιδίως μετά το 1981, έχει ηγεμονεύσει ιδεολογικά στην ελληνική κοινωνία με καταστροφικές συνέπειες.
  Δεν το βλέπουν;

  Από που προέρχονται κατά πλειοψηφία όλα τα μπουμπούκια, οι υποστηρικτές της Νέας Τάξης, οι πανύβλακες No Borders, οι φασίστες "αντι-ρατσιστές", οι ιοί, οι τσίμες, οι καμπύληδες, οι παπαχελάδες, οι λιακορεπούσηδες, οι επιθετικοί αντιχριστιανοί πλην ανεκτικοί φιλομουσουλμάνοι, οι αλβανολάγνοι και οι πακιστανοσυμπαθούντες;

  Ποιοι έκαναν επάγγελμα την "αλληλεγγύη" προς κάθε τυχάρπαστο λαθρομετανάστη, μέσω αδρά χρηματοδοτούμενων από το κράτος "ΜΚΟ";

  Τώρα πια ούτε χρονικά περιθώρια ούτε ιδεολογικά άλλοθι υπάρχουν.

  Αν, εν ονόματι μιας μάταιης στα μάτια κάθε νοήμονα ελπίδας, έκαναν πρωθυπουργό έναν ανελλήνιστο μισέλληνα ποια νοούν επόμενη ελπίδα τους;
  Ας μου πουν, να πάω μαζί τους.
  Όχι βέβαια στο "τετράγωνο του διαβόλου" Τζέφρυ-Καρατζαφέρης-Ντόρα-Κουβέλης.

  Όσοι εξακολουθούν να "νίπτουν τας χείρας των", εν ονόματι "αντιδεξιών" συνδρόμων που εμφύτευσε ο αρχομανής δημοκόπος Ανδρέας Παπανδρέου, αναλαμβάνουν και την ευθύνη για την ιστορική πορεία της χώρας.
  Εμένα, τόχω ξαναγράψει, "συνένοχο στο φόνο δεν θα μ' έχετε".

  • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
   Γιάννης Φαίλτωρ @ Προφήτης 12/07/2010 09:41:39

   Το παρακάτω είχε δημοσιευτεί παλιά, το 2004 νομίζω, στο ΑΝΤΙ.

   Λόγος περί συγκατανευσιφάγων διανοουμένων. Ή πώς η αριστερή διανόηση έγινε «οργανικός νομέας» του κράτους .

   Του Γιώργου Κοντογιώργη
   Πρώην Πρύτανη του Παντείου Παν/μίου   Οι μεγάλοι στοχαστές του 20ου αιώνα είχαν ταξινομήσει τους διανοουμένους ανάλογα με την εγγύτητα του επιχειρήματός τους στο σύστημα: στη μια άκρη, οι απολογητές του και στην άλλη οι θιασώτες της επανάστασης, με ενδιάμεσο κρίκο τους κριτικούς μεταρρυθμιστές.
   Στην Ελλάδα, μετά τη δικτατορία, η πλέον ενεργός διανόηση συντάχθηκε με την πέραν του ΠΑΣΟΚ Αριστερά, διατυπώνοντας έναν άκαμπτο πολλές φορές κριτικό και μάλλον ασυμβίβαστο λόγο απέναντι στο σύστημα. Το ενδιαφέρον του λόγου αυτού, ωστόσο, είναι ότι συνδυάστηκε με τη διακίνηση ενός μαχητικού πατριωτισμού που υπαγορευόταν βασικά από την «επιστημονική ορθότητα» της δυτικότροπης ερμηνείας της ιστορίας και του κοινωνικού γίγνεσθαι της εποχής μας. Η ελληνική κοινωνία, στα μάτια της ελληνικής διανόησης, ήταν το «κατακάθι» της ευρωπαϊκής εξέλιξης. Το προοδευτικό της στίγμα εμπνεόταν από το επιχείρημα του «κομπραδορισμού» και της υπανάπτυξης, καταλήγοντας πάντα στην ενοχοποίηση της ελληνικής κοινωνίας για την πελατειακή της πώρωση. Δεν έφταιγε, με άλλα λόγια, η ελληνική πολιτική τάξη για τις παλινωδίες της. Η κοινωνία ακύρωνε τις όποιες προσπάθειές της να προωθήσει μεταρρυθμίσεις, ακόμη και απλού εκσυγχρονιστικού τύπου.
   Η ερμηνευτική αυτή επιλογή ήταν προφανώς πραγματολογικά αδιέξοδη και κυρίως δεν είχε καμιά σχέση ούτε με μια αριστερή οπτική, όπως νομιζόταν, ούτε πολύ περισσότερο με ένα προοδευτικό στίγμα. Ήταν επομένως θέμα χρόνου, η αναζήτηση μιας νέας «αιτιολογικής» θεμελίωσης του ερμηνευτικού της διαβήματος, την οποία της πρόσφεραν απλόχερα οι ραγδαίες εξελίξεις που σημειώθηκαν από τη δεκαετία του 1990. Ώστε, η στροφή της αριστερής διανόησης προς ένα καθαρά νεοφιλελεύθερο εκσυγχρονιστικό πρόταγμα, ικανό να αντισταθμίσει τον, κατά τη γνώμη της, «παρασιτικό» χαρακτήρα της ελληνικής κοινωνίας, ανταποκρινόταν πλήρως στο κοινωνικό της διαμέτρημα και ιδίως στην αδυναμία της να αρθρώσει έναν πρωτότυπο, δηλαδή συνακόλουθο προς την ελληνική πραγματικότητα, επιστημονικό ή ιδεολογικό λόγο.
   Η συγκυρία για να εκφρασθεί συγκεκριμένα η στροφή αυτή είχε προετοιμαστεί κατά τη μετα-κοσκωτική περίοδο του Ανδρέα Παπανδρέου, ξεπεράστηκε όμως πλήρως κάθε αναστολή την περίοδο Σημίτη. Το πρόταγμα του «εκσυγχρονισμού» και το βάθεμα της κρίσης του διεθνούς σοσιαλιστικού κινήματος, αποτέλεσαν το άλλοθι για τη μαζική μετεγκατάσταση της αριστερής διανόησης στο κράτος. Από ασυμβίβαστος κριτής του, μέχρι πριν λίγο, μεταβλήθηκε σε αδέκαστο απολογητή του εκσυγχρονιστικού νεοφιλελευθερισμού και, μάλιστα, σε θεραπαινίδα των πολιτικών του επιλογών.
   Η τελευταία αυτή επισήμανση έχει μια πρόσθετη ιδιαιτερότητα. Η ελληνική αριστερή διανόηση δεν λειτούργησε ως απλός απολογητής του «σημιτείου» προτάγματος. Χρησιμοποίησε το κράτος ως πρυτανείο σίτισης, ως όχημα συμμετοχής στην αναδιανομή του οικονομικού του πλεονάσματος, λαιμάργησε χωρίς αιδώ, χωρίς καμία ηθική αναστολή ή ευαισθησία απέναντι στην κοινωνία που τους πίστεψε. Σημαίνοντες εκπρόσωποί της κατέλαβαν σωρηδόν αξιώματα, συσσώρευσαν αποδοχές εκατομμυρίων, δημιούργησαν αποκλεισμούς ή διέβαλαν τους μη συνοδοιπόρους, κινήθηκαν κατά τρόπο προκλητικό στο παρασκήνιο, σταυλίστηκαν στο περιβάλλον των πλέον σκοτεινών μεντιοκρατόρων, προσφέροντάς τους πολυ-ποίκιλες υπηρεσίες νομιμοποίησης κλπ. Όλα αυτά τα χρόνια, ουδείς εξ αυτών διέκρινε στοιχεία διαπλοκής της «σημιτικής» εξουσίας (με τους μεντιοκράτορες κ.α.), εύλογα αφού ήσαν ομοτράπεζοι και συγκατανευσιφάγοι. Είναι θαυμαστή η ευκολία με την οποία αποκαθήλωσαν την εικόνα που χρόνια τώρα φιλοτεχνούσαν δαπάναις της αριστεράς. Το «κροτούν νόμισμα» της ανταμοιβής τους αποδείχθηκε ισχυρότερο από τον κρότο των ερινύων που έσερναν τον πυρρίχιο χορό. Φυσικά, δεν υπάρχει λόγος να απευθύνει κανείς μομφή στην τότε ηγεσία του Πασόκ, διότι ορθώς από την πλευρά της διέγνωσε ότι η συνδρομή της αριστερής διανόησης της ήταν πολύτιμη για τη νομιμοποίηση της «νέας πολιτικής» που σχεδίαζε να ακολουθήσει, κυρίως όμως για την εικονογράφηση του προφίλ της.
   Η απροσχημάτιστη αυτή συμμετοχή της αριστερής διανόησης στη νομή του κράτους, με δόλωμα τον εκσυγχρονισμό του, μπορεί να χαρακτηρισθεί σταθμός στην πνευματική πορεία της χώρας. Όχι τόσο διότι αποκαλύπτει το κενό πνευματικής αυτονομίας και την τραγική ρηχότητα της άρχουσας αριστερής διανόησης αλλά κυρίως επειδή μέλη της δεν δίστασαν να γίνουν καλοί φορείς ή συνήγοροι της διαφθοράς, όπως φανερώνει η εμπλοκή τους σε σκάνδαλα δισεκατομμυρίων ή η αλληλεγγύη τους στις «πνευματικές» ακρίδες που λεηλάτησαν το δημόσιο (η περίπτωση του Παντείου είναι εξόχως ενδεικτική). Άλλοι, πιο ολιγαρκείς, επιδόθηκαν στο άθλημα της λαφυραγώγησης του δημοσίου μέσα από μια άνευ προηγουμένου βουλημιτική θεσιθηρία.
   Θα είχε ενδιαφέρον να έδινε η κυβέρνηση στη δημοσιότητα τα ονόματα όσων (καθηγητών, δημοσιογράφων κλπ) ανέλαβαν θέσεις εξουσίας –και πόσες έκαστος– ή δήθεν μελέτες και έρευνες από διάφορα υπουργεία και οργανισμούς. Θα διαπιστωνόταν αβίαστα ότι όλοι τους, σχεδόν, ανήκουν στη ιδιαίτερη κατηγορία της αριστερής διανόησης που λειτούργησαν ως άμεσοι παρακοιμώμενοι (ή φίλοι των παρακοιμωμένων) της πρωθυπουργικής κλίνης, και ως θεράποντες, εκ του σύνεγγυς, του «σημίτειου» εκσυγχρονισμού. Η διαπίστωση αυτή γίνεται προκλητικότερη αν αναλογισθεί κανείς ότι την ίδια στιγμή πνευματικοί άνθρωποι διεθνούς βεληνεκούς ήσαν άγνωστοι για τις υπηρεσίες του κράτους. Η ξετσιπωσιά αυτή του «εκσυγχρονισμού» φάνηκε στο τέλος, όταν βλέποντας πως ολοκλήρωνε τον κύκλο του, φρόντισε να περιβάλει με εγγυήσεις ανεξαρτησίας τα στελέχη της, στο όνομα της «διαφάνειας» (!), ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που έσπευσε στο μέσον της προεκλογικής περιόδου να καλύψει επιτελικές θέσεις με δικά του παιδιά (π.χ. στη Βουλή από τον απερχόμενο Πρόεδρό της, τον Απ. Κακλαμάνη).
   Στην Ευρώπη, τα τελευταία χρόνια, η αριστερή διανόηση μετακινήθηκε, επίσης, προς το κέντρο ή και τη δεξιά. Έχει γραφτεί ότι πολλοί από τους ηγέτες του γαλλικού Μάη του ‘68 εναγκαλίστηκαν την πολιτική εξουσία, εξαργυρώνοντας τη συμμετοχή τους με φιλελεύθερες ή, έστω, κεντρομόλες τοποθετήσεις. Στην Ελλάδα, το άλμα της αριστερής διανόησης ήταν χαοτικό. Σημαίνοντα μέλη της διέσχισαν με θαυμαστή ευκολία τη διαχωριστική γραμμή της διανόησης, συναντήθηκαν με τον κατεστημένο αντίπαλο στο πεδίο της «αναδιανομής», ως συγκατανευσιφάγοι κι όχι ως απλοί απολογητές του συστήματός του. Από αρνητές ή, εν πάση περιπτώσει, κριτικοί παραστάτες του κατεστημένου, έγιναν ομοτράπεζοι συμποσιαστές. Ξεπέρασαν δηλαδή και αυτόν το ρόλο του οργανικού διανοούμενου για να μεταβληθούν σε οργανικούς νομείς του δημόσιου χώρου.
   Ο εκμαυλισμός των διανοουμένων της Αριστεράς μπορεί να καταγραφεί ως το μέγιστο επίτευγμα του «σημιτικού» εκσυγχρονισμού. Όμως η διαθεσιμότητά τους είχε από καιρό ωριμάσει μέσα από την αδιέξοδη κενότητα της σκέψης τους και την υπο-κοινωνική τους κουλτούρα. Η σίτιση τους στο κρατικό πρυτανείο έγινε τελικά με τους όρους, με τους οποίους οι ίδιοι επιχείρησαν να ερμηνεύσουν την ελληνική κοινωνία. Έγινε δηλαδή ό,τι και με τη σκέψη του Μαρξ: Βοήθησε με βεβαιότητα τους θεράποντες του καπιταλισμού, προκειμένου να κατανοήσουν και, σε τελική ανάλυση, να ηγεμονεύσουν στο σύστημα. Οίκοθεν νοείται ότι δεν είναι ο Κώστας Σημίτης, ως πολιτικός ηγέτης, που τους διέφθειρε, που τους οδήγησε στην «ακολασία», ήσαν οι ίδιοι έτοιμοι από καιρό, λόγω του αδιεξόδου του ιδεολογικού και επιστημονικού τους έρματος, να στρατευθούν στο άρμα του κράτους. Άλλωστε, όπως αποκαλύπτεται εμφανώς από τη στράτευσή τους στο νέο ιδεολόγημα που υποκρύπτει ο ευφημισμός της «κοινωνίας πολιτών», η επάνοδός τους στη σταθερά της αποστροφής της ιδέας για μια ενδεχόμενη συμμετοχή του σώματος της κοινωνίας στα πολιτικά δρώμενα, με το επιχείρημα ότι είναι ανώριμη και εγωιστική στις προθέσεις της, αξιολογείται ως απολύτως φυσιολογική. Όπερ μεθερμηνεύεται, στο λόγο των συγκατανευσιφάγων της αριστερής διανόησης, ο λαός φταίει που αυτοί λαιμάργησαν! Ας μη τους άφηνε και ιδίως ας μην τους πίστευε…

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ Γιάννης Φαίλτωρ 12/07/2010 09:53:45

    Μα φυσικα φταιει ο λαος.Μη γελιομαστε τωρα.Δεν ειμαστε στη δεκαετια του 1940 που δικαιολογημενα αγραμματοι αγροτες σε συνθηκες κατοχης και πολεμου πιστεψαν στην αριστερα.Στις δεκαετιες του 70 και του 80 η φυση των σοσιαλιστικων καθεστωτων ηταν γνωστη σε ολους.Δεν ηταν και στην αλλη μερια του πλανητη,στα συνορα μας ηταν.Ουτε υπηρχαν αμεσες βιοτικες αναγκες για να πει κανεις οτι ο λαος ηταν απελπισμενος.
    Αλλα οταν σε μια κοινωνια με πληρη απασχοληση οπως η ελληνικη το 1980 και διπλα στις σαφως φτωχοτερες και καταθλιπτικοτερες σοσιαλιστικες χωρες προσχωρουν στο "σοσιαλισμο" ποιος φταιει;
    Οι Αριανοι ή το Αλφα του Κενταυρου;

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Προφήτης 12/07/2010 09:42:49

   Καταστροφικες συνεπεις ειναι κατα τη γνωμη σου.Για αυτους ειναι ευεργετικες συνεπειες γιατι περνανε καλα.
   Αλλωστε τι διαφορα εχει να δουλευεις για την Τουρκια και την ισλαμικη διεθνη απο το να δουλευεις για τη Μοσχα και την κομμουνιστικη διεθνη;
   Μαλλον ειναι και ευνοικοτεροι οι οροι στην πρωτη περιπτωση.

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ Προφήτης 12/07/2010 10:27:53

   Προφήτη προσυπογράφω κάθε λέξη.

  • Orestios avatar
   Orestios @ Προφήτης 12/07/2010 10:34:57

   Προφήτη, χτυπάς εκεί που πονάει

 9. Βασίλης avatar
  Βασίλης 12/07/2010 09:36:44

  Πιστεύω ακράδαντα ότι κανένας πολιτικός, βουλευτής και υπουργός, κανένας νομικός, συνταγματολόγος και εργατολόγος, κανένα συνδικαλιστικό όργανο και οπωσδήποτε κανένας Έλληνας πολίτης, δεν γνωρίζει επακριβώς τι κρύβει το μνημόνιο, το ασφαλιστικό και η δανειακή σύμβαση.

  Ακούγοντας κάποια λίγα από τη τηλεόραση, ή διαβάζοντας κάτι στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ, κάθε μέρα σου έρχεται και ένας άλλος αιφνιδιασμός κατακέφαλα.

  Κάτω από περίτεχνες εκφράσεις, κρύβεται μια τρομακτική βαρβαρότητα.

  Και ημείς καθεύδομεν τον ύπνο του δικαίου...

  Προσπαθείστε να θυμηθείτε την εποχή, που το παιδί απειλούσε με κουμπούρια τανκς και κανόνια την ΕΕ και τις αγορές... Μας έλεγαν τότε, ότι η Ευρωζώνη δεν ήθελε το ΔΝΤ στα πόδια της, γιατί θα ήταν μέγιστο πλήγμα για την ΕΕ, την ΕΚΤ, την Ευρωζώνη και το ευρώ. Όλοι αυτοί όμως, με προεξάρχουσα τη Μέρκελ, επέμεναν για την έλευση του ΔΝΤ. Γιατί έχει τη κατάλληλη τεχνογνωσία μας είπαν!! Και το ΔΝΤ μας την έπεσε βαρύ και ασήκωτο.

  Αποδείκτηκε περίτρανα, ότι τα τανκς και τα κανόνια του "παιντιού", ήταν απλώς μακαρόνια.

  Ποια είναι αυτή η "κατάλληλη" τεχνογνωσία;

  Να σε κόβουν αργά και βασανιστικά, κομματάκι - κομμάτακι, να στραγγίζουν το αίμα σου σταγόνα - σταγόνα, να σε βιάζουν άνευ βαζελίνης ομαδικά, καθημερινά, να σου προσβάλουν την τιμή και την αξιοπρέπειά σου, να καταδικάζουν τα παιδιά σου και τις επόμενες γενιές στην απόλυτη φτώχια και εσύ να μη καταλαβαίνεις τίποτε, να μην αντιδράς, να μη φωνάζεις, αλλά να καθεύδεις ύπνο βαθύ, αποχαυνωμένος σε κάποια παραλία που τη λούζει ο "Ελληνικός" πράσινος ήλιος του σοσιαΛΗΣΤΙΚΟΥ κόμματος της κοινωνικής αναλγησίας.

  Προβλεπόταν στο ασφαλιστικό ότι "το κράτος δεν εγγυάται τις επικουρικές συντάξεις". Μετά τη "πατριωτική" αντίδραση του Κουρουκλή, το απέσυρραν και το αντκατέστησαν με το "το κράτος δεν θα καλύπτει την αδυναμία των επικουρικών ταμείων να χορηγήσουν....". Ο Κουρουκλής και όλα τα άλλα καλά και υπάκουα παιδιά το ψήφισαν.

  Το κράτος εγγυάται μια ελάχιστη αξιοπρεπή σύνταξη. Ποια είναι αυτή και ποιος τη καθορίζει;
  Ο Λοβέρδος μας είπε ότι στα συντάγματα πολλών Ευρωπαϊκών χωρών προβλέπεται αντίστοιχη διάταξη. Σχετικά ζητήματα θα επιλύονται από τα δικαστήρια.
  Ποιο θα είναι το ύψος αυτής της "αξιοπρέπειας";;;
  Εγώ λέω:
  Αρκετό για να εξασφαλίζεις ένα κρεβάτι σε ένα κοιτώνα αστέγων και ένα πιάτο φασολάδα ή κάποιου χυλού.

  Τα παραπάνω από τη πρωϊνή εκπομπή του Γιώργη Αυτιά.

  Έχει ακούσει κανένας τι θα γίνει με τις συντάξεις των νυν συνταξιούχων, εκτός από ΛΑΦΚΑ και 13η και 14η;;;
  Εγώ άκουσα ότι ο υπολογισμός τους από 2011 θα γίνεται με συντελεστή δύο;
  Είναι αλήθεια;; Γνωρίζει κάτι σχετικό κάποιος;;

  Η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς, αν θέλουν να υπάρχουν και στο μέλλον, οφείλουν:
  * Να ενημερώσουν το λαό, τους απλούς πολίτες για το τι ακριβώς προβλέπεται, διότι λογικό είναι να μη γνωρίζουν.
  * Να κηρύξουν το μνημόνιο και το ασφαλιστικό, αντισυνταγματικό, αντικοινωνικό, αντεθνικό, αντιπατριωτικό, απάνθρωπο, βάρβαρο, βίαιο, άκυρο και να αγωνιστούν για τη κατάργηση του.
  * Να προστατέψουν με κάθε μέσο τις ελευθερίες των Ελλήνων και την εθνική κυριαρχία.
  * Να συνεγείρουν τους Έλληνες και να αναλάβουν εκστρατεία για τη σωτηρία της πατρίδας, του έθνους και του λαού.

  Η ΝΔ και ο Αντώνης, αν δεν θελήσουν να καταλαβούν τα μηνύματα των καιρών και τις ανάγκες της κοινωνίας και θελήσουν να μείνουν σε προτάσεις και ιδέες διαχειρισυστικές, τα γεγονότα που έρχονται θα τους ξεπεράσουν.

  Η εθνική κυριαρχία και ανεξαρτησία, η εδαφική εκεραιότητα της χώρας, οι ελευθερίες και τα δικαιώματα των πολιτών, το κοινωνικό κράτος και η προστασία του συντάγματος, είναι σπουδαιότερα όποιας άλλης ανάγκης, ιδέας ή οφειλής.

  Και αν η ιστορία μπορεί να είναι οδηγός και να παραδειγματίζει τις ενέργειές μας, το παρακάτω μπορεί να ξυπνήσει κάποια συναισθήματα που σήμερα κοιμούνται μέσα μας.

  "Από τις μνημειώδεις φράσεις πολιτικών, στρατιωτικών και διπλωματών που έχουν μείνει στην Ιστορία, αποτελεί και η απάντηση που έδωσε ο Γεώργιος Καραϊσκάκης στο Τούρκο που του ζητούσε να προσκυνήσει. Την 1ην Ιουλίου 1823 ο Μαχμούτ πασάς στέλνει στον Καραϊσκάκη τη παρακάτω επιστολή:

  "Με λέγουν Μαχμούτ πασιά Σκόδρα. Είμαι πιστός, είμαι τίμιος. Το στράτευμά μου το περισσότερον σύγκειται από Χριστιανούς. Εδιορίσθην από τον Σουλτάνον να ησυχάσω τους λαούς. Δεν θέλω να χύσω αίμα. Μη γένοιτο. Όποιος θέλει να είναι με εμένα, πρέπει να είναι πλησίον μου. Όποιος δεν θέλει ας καρτερεί τον πόλεμό μου. Δέκα πέντε ημέραις σας δίδω καιρόν να σκεφτείτε".

  Και φυσικά ο Καραϊσκάκης του απάντησε με το ξεχωριστό του τρόπο:

  "Μου γράφεις ένα μπουγιουρντί, λέγεις να προσκυνήσω
  κι εγώ, πασά μου, ρώτησα τον πούτζον μου τον ίδιον
  κι αυτός μου αποκρίθηκε να μην σε προσκυνήσω
  κι αν έρθεις κατ’ επάνω μου, ευθύς να πολεμήσω".

  Πιστεύω ακράδαντα ότι οι πραγματικοί Έλληνες, τέτοια θέλουν να ακούσουν από τον Αντώνη.

 10. tiramola avatar
  tiramola 12/07/2010 09:47:28

  Όσο σε διαβάζω Προφήτη μου θυμίζεις όλο και περισσότερο τον φαντασιακό ρεαλισμό του Μαρκές στα εκατό χρόνια μοναξιάς.
  Λες και είσαι μέλος της πολυπληθούς οικογένειας Μπουενδία με την ωραία Ρεμέδιος που ο θάνατός της ήταν μιά ανάληψη στον ουρανό, τον γύφτο Μελκιάδες που είχε πεθάνει αλλά ξαναγύρισε γιατί δεν άντεχε την μοναξιά, την Ρεβέκκα που κουβαλάει ένα σακί με τα κόκκαλα των γονιών της και τρώει χώμα, την Αμαράντα που η Κυρία Θάνατος της είπε να αρχίσει να ράβει το σάβανό της και θα πέθαινε όταν το τέλειωνε και τα γράμματα των χωριανών που της δίνουν να μεταφέρει στους πεθαμένους συγγενείς τους.

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ tiramola 12/07/2010 09:52:31

   τιραμόλα, είμαι ξάδερφος των Μπουενδία

 11. Qeqe avatar
  Qeqe 12/07/2010 09:49:44

  Παιδια άσχετο με το θέμα αλλά απο το πρώι έχει πέσει το σύστημα απογραφής των Δ.Υ. χαχαχαχαχ είναι ΣΟΥΡΓΕΛΑ

 12. makis avatar
  makis 12/07/2010 09:51:45

  Καλα κανουν και αυξησανε τα ορια,αφορουσαν μητερες με μαντραχαλους που γινοταν συνταξιουχες για να πηγαινουν εκδρομες.
  Την ιδια ωρα,νεες εργαζομενες φτυνουν αιμα να μεγαλωσουν ΜΩΡΑ παιδια.
  Στις νεες μητερες πρεπει να πανε τα χρηματα που θα εξοικονομηθουν και οχι σε 50αρες που συντηρουν τα κομωτηρια και τις εκδρομες για ψωνια στην Πολη.

 13. Γιώργος Γκ. avatar
  Γιώργος Γκ. 12/07/2010 10:15:16

  Μπράβο ΠΡΟΦΗΤΗ, ν'αγιάσει το στόμα σου.Είσαι 1000% σωστός.
  Ας ελπίσουμε ότι τώρα πια, όσοι παραμυθιάστηκαν από τους ανεκδιήγητους ΨΕΥΤΕΣ
  θα κατάλαβαν το λάθος τους.

 14. Ευθύμης avatar
  Ευθύμης 12/07/2010 10:31:03

  Νά ταν μόνο αυτή η μέθοδος απογόρευσης να κάνεις παιδιά....
  Εδώ και 40 χρόνια έχουν καταστήσει σχεδόν αδύνατον αν δεν έχεις μια σχετική άνεση οικονομική να κάνεις έστω και ένα παιδί.
  Και άντε και το έκανες, ποίος θα στο φυλάει; Η αγνώστων στοιχείων νταντά -συνήθως αλλοδαπή αφού ελληνίδα δεν βρίσκεις- (μπορεί να είναι καμιά ζαβή, μπορεί να φέρνει τον γκόμενο της σπίτι και το παιδί να βλέπει και άλλα χειρότερα).
  Και άντε πές και την έχεις την "νταντά" (τι μλκια όνομα) ποιός την πληρώνει;
  Θές τον ένα απο τους δύο μισθούς που μπαίνουν στο σπίτι μόνο για αυτή.
  Και πάει λέγοντας η ιστορία....

  Και μένει η Ελλάδα χωρίς παιδιά, παρα μόνο τα ξένα που πιά σε κάθε νηπιαγωγείο και δημοτικό είναι τα μισά (ας είναι αλλά επειδή είναι για να μπορέσουν να μάθουν τους διδάσκουν ελάχιστα απο ότι πρέπει με αποτέλεσμα να βγαίνουν όλα... αστα να πάνε).
  ...και η ζωή συνεχίζεται.

 15. GSV avatar
  GSV 12/07/2010 10:38:36

  Συμφωνω και επαυξανω να παει στα 65 ετη.

  Η μητερα μου αγροτισα τοσα χρονια παιδευοταν στα χωραφια αλλα δεν νοιαστηκε κανεις. Και για να παρει μια συνταξη 250 ευρω.

  Εμας πως μας μεγαλωσε? Και τοσες αλλες ελληνιδες που παλευουν με τον ηλιο και το χωμα.

  Ακου εκει στα 50 συνταξιουχος. Πατε καλα ρεεε?

  δλδ μια εργαζομενη που γινεται μητερα στα 30 πρεπει να σταματησει στα 50 για να μεγαλωσει το μαντραχαλο το γιο της?

  Εχουμε τρελαθει στην ελλαδα τελειως.

 16. ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ avatar
  ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ 12/07/2010 10:43:50

  Συγχαρητήρια στην ομάδα του Antinews που αναδεικνύει αυτά τα θέματα.

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ 12/07/2010 11:04:44

   Κύριε Κωτούλα, έχετε σχέση με τον Επιμελητή της Σειράς "Ιστορικό Αρχείο" των Εκδόσεων Περίπλους;

  • fanfaras avatar
   fanfaras @ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ 12/07/2010 12:04:53

   Τουλαχιστον στο θεμα αυτο αναδεικνυει τη λαικιστικη πλευρα. Μια μητερα δεν χρειαζεται χρονο για να μεγαλωσει το παιδι της οταν αυτο φτασει στα 15 αλλα οταν ειναι μωρο - προσχολικη ηλικια. Αυτο που θα με χαροποιουσε και θα ηταν προς τη σωστη κατεθυνση, κατα τη γνωμη μου, θα ηταν να αναδειξει τις ελλειψεις του ελληνικου κρατους στην στηριξη που παρεχει στην ελληνιδα μανα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.