#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
21/02/2010 14:21
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αποκάλυψη: Κινδυνεύει το νερό που πίνουν 5.000.000 ΑθηναίοιΤίνα Μπιρμπίλη - Χωρίς μάσκα

 Η κα Τίνα Μπιρμπίλη βρέθηκε «από το πουθενά» στο προσκήνιο της  επικαιρότητας.

Αν δεν υπήρχε ο Γιώργος Παπανδρέου, «δεν θα την γνώριζε ούτε ο θυρωρός της» – κατά την Κατσιφάρεια ρήση.

 Σαν πρωθυπουργός, ο υιός δεν έκανε τίποτα άλλο από το να κοπιάρει τα τερτίπια του πατέρα το 1981. Υπουργοποίησε «φρέσκα» πρόσωπα  με αποκλειστικό στόχο το επικοινωνιακό πεδίο, χωρίς να νοιάζεται τι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ έχουν ή τι μπορούν να προσφέρουν.

 Πράγματι, για ένα διάστημα, η κα Μπιρμπίλη απασχόλησε την κοινή γνώμη με το αν τα παπούτσια ή το ανεπίτρεπτο κατά την ορκωμοσία σακίδιο ήταν Hogan, Tods ή Longchamp.

Αλλά πριν περάσουν δυο μήνες, η κυρία αυτή, με απολυταρχικό τρόπο, για να προωθήσει τα συμφέροντα των «επενδυτών που διαμαρτύρονται», στο όνομα μιας περιβαλλοντικής «φούσκας», έθεσε σε διαρκή μελλοντικό κίνδυνο την υγεία 5 εκατομμυρίων κατοίκων της Αθήνας, ΕΠΙΒΑΛΛΟΝΤΑΣ την αδειοδότηση φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων σε ελάχιστη απόσταση από την Λίμνη Υλίκη απ’ όπου υδρεύεται η πρωτεύουσα, παρά τις έντονες και τεκμηριωμένες αντιρρήσεις της ΕΥΔΑΠ και υπηρεσιών του ΥΠΕΧΩΔΕ.

 

Η ΕΥΔΑΠ υπήρξε κρυστάλλινη : «… τα στοιχεία από τα οποία αποτελούνται τα φωτοβολταϊκά πανέλα … είναι τοξικά και καθιστούν αδύνατη και επικίνδυνη την τοποθέτησή τους σε προστατευόμενη περιοχή ποσίμων υδάτων γιατί σε περίπτωση πυρκαγιάς, ακραίων καιρικών φαινομένων, …κλπ θα υπάρξει μετά βεβαιότητος διασπορά βλαβερών στοιχείων στα επιφανειακά και υπόγεια ύδατα». (Δ/νση τοπογραφήσεων, κτηματολογίου και ελέγχου λεκανών απορροής ΑΠ 337166/9-4-2008).

 Ο Σουφλιάς δεν τόλμησε να εγκρίνει αυτές τις «επενδύσεις».

 Όμως η κα Μπιρμπίλη δεν ορρωδεί. «Στην ΕΥΔΑΠ δεν πέφτει λόγος», λέει ουσιαστικά.

Θαυμάστε διατυπώσεις στο έγγραφό της 7475/7 Δεκεμβρίου 2009 που παρατίθεται.

 Ποια είναι η ταμπακέρα ; Τα φτηνά χωράφια γύρω από την Υλίκη και οι κρατικές επιχορηγήσεις σε «επενδυτές» για να παράγεται πανάκριβο ρεύμα που η ΔΕΗ είναι υποχρεωμένη να αγοράζει σε εξωφρενικές τιμές, δίχως τις οποίες η παραγωγή ρεύματος από φωτοβολταϊκά θα ήταν πλήρως ασύμφορη, αλλά υπάρχει η επίφαση «οικολογικότητας» επειδή δεν χρησιμοποιούνται τα «κακά» πετρέλαιο και λιθάνθρακας.

Στην εφημερίδα «Το Παρόν» (φ. 31 Ιαν. 2010, σελ.3) γράφτηκε πως «η Τ. Μπιρμπίλη ότι δεν έχει ακόμη συνειδητοποιήσει ότι έγινε υπουργός…».

Θα διαφωνήσω: ξέρει πολύ καλά τι κάνει.

 Αλλά οι Αποκριές πέρασαν. Ώρα να βγάλουμε τη μάσκα του οικολόγου από τους επικίνδυνους ερασιτέχνες.

 Προφήτης 

 Ιστορικό

 Σύμφωνα με την Α5/2280/83 (ΦΕΚ 720/Β) Υγειονομική Διάταξη περί προστασίας των νερών ύδρευσης πρωτευούσης από ρυπάνσεις και μολύνσεις, απαγορεύεται η εκτέλεση κάθε έργου στα 1.500 μ. από την ανώτατη στάθμη της Υλίκης, ενώ επιτρέπεται στα 1.501-5.000 μ. μόνον η εγκατάσταση μη οχλούσας-ρυπαίνουσας τοπικής μονάδας ισχύος μέχρι 15 ίππων, με σωρεία περιορισμών.

Ομοίως υπό περιορισμούς λειτουργούν δραστηριότητες στη Ζώνη των 5.000-10.000 μ. από τη λίμνη.

Ενδεικτικά υπάρχουν στην διάθεση παντός ενδιαφερομένου οι αποφάσεις

- 5275/17.02.09/ΥΠΕΧΩΔΕ - Γεν. Δ/νση Περιβάλλοντος,

- 137626/07.07.09/ΥΠΕΧΩΔΕ - Ειδική Υπηρεσία Περιβάλλοντος,

- 3519/17.11.08/ΥΠΕΧΩΔΕ, Δ6 Δ/νση έργων Ύδρευσης,

που εξηγούν την σκοπιμότητα της Υγειονομικής διάταξης και την ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ και ΕΥΘΥΝΗ της ΕΥΔΑΠ.

 Παρά την τεκμηριωμένη και κάθετα αρνητική άποψη της ΕΥΔΑΠ, που χωρίς άλλη συζήτηση είναι επαρκής για αποκλεισμό αριθμού επιχειρήσεων από τον περιμετρικό της Υλίκης χώρο, ανώτατοι Δημόσιοι λειτουργοί έβαλαν στον πιθανό θανάσιμο κίνδυνο της δηλητηρίασης τα 5.000.000 κατοίκων του Λεκανοπεδίου.(το όχι του Σουφλιά)

 Στις 18-06-2008 ο Γ.Γ. Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας απορρίπτει αίτημα της ENERGA SA για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πανέλων ισχύος 4,99MW (>15 HΡ) εντός της απαγορευμένης ζώνης των 1.500-5.000 μέτρων από την Υλίκη, όπως του εισηγήθηκαν οι υπηρεσίες του, η ΕΥΔΑΠ και το ΥΠΕΧΩΔΕ.

 Η ENERGA SA προσφεύγει την 17-07-08 κατά της απόφασης του Γεν. Γραμματέα στον Υπουργό. Ο κ. Σουφλιάς αρνείται το ρίσκο της πιθανής δηλητηρίασης 5 εκατομμυρίων ατόμων, απορρίπτει την ένσταση της ENERGA SA την 24-09-08, λέγοντάς τους –ούτε λίγο ούτε πολύ- πηγαίνετε στα Δικαστήρια.

Ποιο δικαστήριο θα αποφάσιζε το αντίθετο των εισηγήσεων ΥΠΕΧΩΔΕ, ΕΥΔΑΠ με ρίσκο την υγεία των κατοίκων του Λεκανοπεδίου;

Και τότε άρχισαν τα μαγικά: Ο Γ.Γ. της Περιφέρειας Στερεάς εξουσιοδοτεί τη Γεν. Διευθύντρια κα Κέμου-Ρίζου να υπογράφει και εκείνη εγκρίνει στις 27-11-2008 τη χωροθέτηση των φωτοβολταϊκών πανέλων της ENERGA SA εντός της  ζώνης των 1.500-5.000 μέτρων από την Υλίκη. Δηλαδή δύο (2) μόλις μήνες μετά την απόρριψη από τον Υπουργό!!!

Παραμένει το ερώτημα: Ποιο το κίνητρο παράβλεψης Υπηρεσίας, ΕΥΔΑΠ, Γεν. Γραμματέα και Υπουργού; 

Απάντηση αφελούς: Προώθηση της «πράσινης ανάπτυξης» πριν την εφαρμόσει το ΠΑΣΟΚ.
Απάντηση αφελέστερου: Γρήγορη απορρόφηση των ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΩΝ.

 Αφού άνοιξε ο δρόμος, ο νέος Γεν. Διευθυντής της Περιφέρειας υπογράφει τη χωροθέτηση και της QUEST ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ισχύος 7,5MW, για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πανέλων εντός της ίδιας ζώνης, σε απόσταση 2.235 μέτρων από την Υλίκη, που υπογράφηκε στις 16-09-2009.

Και ύστερα ήρθε η κ. Μπιρμπίλη, που «λύγισε» από τις διαμαρτυρίες των επενδυτών, που δεν εύρισκαν χωράφια πέραν της Υλίκης να στρώσουν πάνελς. 

Με το έγγραφο 7475/7 Δεκεμβρίου 2009 αποφάσισε και διέταξε ότι η ΕΥΔΑΠ …δεν δικαιούται δια να ομιλεί - γνωμοδοτεί. Κατακεραύνωσε τις ελεεινές υπηρεσίες που έλαβαν υπόψη όλο το νομικό πλαίσιο, ακόμη και εκείνη την Απαγορευτική Υγειονομική Διάταξη, και τους διατάζει να λάβουν υπόψη μόνον τις γενικές διατάξεις του Χωροταξικού.

Ύστερα από την επιστολή της άλλαξαν στην Υλίκη τον αδόξαστο. 
Ο Γεν. Διευθυντής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας έβαλε υπογραφή ακόμη και για φωτοβολταϊκά με θέα το κύμα.
Δεν είναι αστείο, αφού στις 16-12-2009 χωροθετήθηκε  μονάδα στα 810 μέτρα από την Υλίκη. Δηλαδή στη ζώνη των 0-1.500 μέτρων, όπου δεν επιτρέπεται να στήνεις ούτε ξώβεργες.

Ματαίως "φωνάζει" η ΕΥΔΑΠ (Δνση Ποιότητας ΑΠ 352026 / 21-5-2009)
Το επόμενο βήμα θα είναι να εγκατασταθούν επιπλέοντα φωτοβολταϊκα στην πολύπαθη Υλίκη, αν δεν έχει εγκριθεί ήδη κάποιο τέτοιο.

 Ξέρω, θα μου πείτε έ και τι έγινε! Μέχρι χθες δεν σπέρνανε σιτάρι οι αγρότες τη βόρεια  «παραλία» της Υλίκης;  Ναι. Και ήταν παράνομο.

Ναι και απορρίμματα ξεφορτώνονταν στη λίμνη. Παράνομα.

Ποτέ όμως με έγκριση, υπογραφή και επιχορήγηση της επίσημης πολιτείας, δια πέννας Υπουργού.

Κυρία Υπουργέ, καμία ΚΥΑ ή Απόφαση δεν καταργεί την προϋπάρχουσα νομολογία, εκτός αν ρητά το αναφέρει.
Αν τολμούσατε, ας συνεργαζόσασταν με τον Υπουργό Υγείας για την κατάργηση ή τροποποίηση των Υγειονομικών Διατάξεων, αλλά και με τις δικές σας υπηρεσίες (Γενική Διεύθυνση Περιβάλλοντος,  Ειδική Υπηρεσία Περιβάλλοντος,  Δ6 Δ/νση έργων Ύδρευσης, κλπ).

Αντί γι’ αυτό προσβάλλετε τους υπηρεσιακούς παράγοντες που κάνοντας έντιμα τη δουλειά τους εξέφρασαν εγγράφως διαφορετική άποψη.     

      

(το ναι της Μπιρμπίλη)

Κυρία Υπουργέ ,

καλείσθε να ανακαλέσετε όλες τις  Αποφάσεις Χωροθέτησης και Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης για εγκατάσταση φωτοβολταικών πάνελ ώστε να προληφθεί η διασπορά των τοξικών βαρέων μετάλλων, πυριτίου, μολύβδου, κλπ που υπάρχουν στα φωτοβολταϊκά πάνελς και αναπόφευκτα θα πέσουν στο έδαφος και θα εκπλυθούν στη λίμνη, από θραύση, από εγκατάλειψη, από πυρκαγιά, από έντονα καιρικά φαινόμενα (χαλάζι), από κακόβουλη ή ατυχή ενέργεια (σκάγια όπλου κυνηγού ή αεροβόλο νεαρού σκοπευτή).

 Και από εκεί θα καταλήξουν στο ποτήρι 5 εκατομμυρίων κατοίκων της Αθήνας.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 20/02/2010 21:26:05

  Είναι τόσο προκλητικά εξωπραγματική, που η μόνη εξήγηση που έχω για την Μπιρμπίλη είναι ότι υπάρχει για να μας προβοκάρει και να μην κοιτάμε άλλα θέματα. Υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής και Εθνική Προτεραιότητα να μας ληστεύει μέσω λογαριασμούς ΔΕΗ... γιατί; Τα πιστεύει; εντολές έχει;

 2. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 20/02/2010 21:29:30

  €400+ την μεγαβατώρα θα πληρώνει ο ΔΕΣΜΗΕ τους κυρίους των φωτοβολταϊκών, όταν το ρεύμα κάνει €35 την μεγαβατώρα από συμβατικές πηγές. Μήπως απλά τα πιάνει (ο προϊστάμενός της ή η κάποια οικογένεια;)

  Συνειδητοποιούμε τι γίνεται; Πληρώνουμε για να μας πηδάνε!

 3. Orestios avatar
  Orestios 20/02/2010 21:43:39

  Εκτός από την καταφανή κλοπή χρημάτων που ετοίμασε επιμελώς η κυρά Υπουργός, καταρρέι επίσης και ο μύθος περί "φιλικών προς το περιββάλλον" Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Αυτά είναι που δεν μολύνουν, δεν καταστρέφουν, είναι "πράσινα"? Τοξικά τα φωτοβολταϊκά αλλά και ο σανός που επιχειρούν να μας ταΐζουν για την "ειλικρινή" προστασία του περιβάλλοντος.

  Κι όμως υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που πιστεύουν τις θεωρίες της Μπιρμπίλως.

  Αυτό είναι εγκληματικό σκάνδαλο.

 4. DrNo avatar
  DrNo 20/02/2010 21:46:22

  Εντάξει αλλά έχω μια απορία: Σε απόσταση 800 μέτρων από την Υλίκη, έχει αδειοδοτηθεί (άδεια παραγωγής ΡΑΕ και περιβαλοντικα) ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ της IBERDROLA ισχύος 40ΜW....Τα ανεμόμετρα φαίνονται από την εθνική οδό, 1χλμ μετά την ΒP στο αριστερό μας χέρι.

  Εκεί δεν υπάρχει πρόβλημα για λάδια, γράσσα, τοξικά κλπ από μετασχηματιστές και γεννήτριες για το νερό μας????

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ DrNo 20/02/2010 21:53:25

   το περιβαλλοντικό είναι ίδιο και χειρότερο. Στο αιολικό ο ΔΕΣΜΗΕ θα πληρώνει €120-140 για κάθε μεγαβατώρα. 400% πριμ πάνω από το συμβατικό, αλλά κερδίζεις από την μουσική που παίζουν όταν γυρνάνε τα ανεμοδούρια.

  • Orestios avatar
   Orestios @ DrNo 20/02/2010 23:03:27

   Είδες το αίσχος που έχτισαν στο βουνό? Όχι μονο δεν στροφάρουν, αλλά και φωτίζουν το βράδυ με το κόκκινο λαμπάκι.
   Θυμίζουν όμως εκείνους τους σταυρούς που υπάρχουν στα βουνά.
   Η θεωρία της Γαίας σας μάρανε, δεν έφτανε το κάψιμο από τα χασίσια.

 5. Προφήτης avatar
  Προφήτης 20/02/2010 21:50:58

  Ήρθαν :

  1. Για να εξαρθρώσουν και την ελάχιστη υποδομή του εθνικού κράτους των Ελλήνων που έχει μείνει όρθια από την 30χρονη επέλασή τους.

  2. Για να αλλοιώσουν την εθνολογική ομοιογένεια της χώρας, όση έχει μείνει μετά από 15 χρόνια ανεξέλεγκτης εισόδου αλλοδαπών.

  3. Για να "περάσουν" εθνικές παραχωρήσεις, σε Αιγαίο, Κύπρο, Μακεδονία, Θράκη, με το πρόσχημα της οικονομικής κατάρρευσης, για την οποία φταίει η επάρατη Δεξιά που κυβέρνησε τα 8 από τα τελευταία 30 χρόνια, και όχι ο δανεισμός από το ΠΑΣΟΚ για να σιτίσει το κομματικό του κράτος.

  4.Για να δημιουργήσουν μια νέα γενιά κρατικοδίαιτων επιχειρηματικών "τζακιών" που θα λυμαίνονται επιχορηγήσεις με αφορμή την παγκόσμια προπαγάνδα περί "κλιματικής αλλαγής", η οποία ενορχηστρώθηκε από πολιτικούς κύκλους προσκείμενους σε αυτή τη νέα "επιχειρηματικότητα", βλέπε Al Gore με τα ντοκυμανταιρ, και είναι του περιβάλλοντος των Αμερικανών Δημοκρατικών, ομογάλακτων του Γιωργάκη, σε αντίθεση με τους "παλιούς" ενεργειακούς, τους πετρελαιάδες π.χ., που παραδοσιακά είναι Ρεπουμπλικάνοι.

  Η Μπιρμπίλη (και ο ΓΑΠ που την διόρισε) είναι η εγχώρια εκδοχή του "περιβαλλοντικού" λόμπυ.
  Αλλά φαντάζομαι θα πίνουν μόνο Evian.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ Προφήτης 20/02/2010 21:58:53

   η Υπουργός Κλιματικής Αλλαγής EVIAN μόνο από γιάλινα μπουκάλια.. Στα μπουκάλια από πλαστικό βρήκαν κάτι καρκινογόνο, πάλι...

  • Dimi avatar
   Dimi @ Προφήτης 21/02/2010 02:06:20

   Ta εκπληκτικά μωρά της Evian: «Ι am the One” http://bit.ly/3TuZgW

 6. anomymous avatar
  anomymous 20/02/2010 21:53:54

  Ενω συμφωνώ με το όλο πλαίσιο του post σε οσα αφορούν τις επιλογές του ΓΑΠ, δε μπορώ να μη πω τη γνωμη μου, ότι δηλαδή τα πάνελ είναι σφραγισμένα, λαμιναρισμένα. Εαν σπάσουν δε χύνεται ούτε εκλύεται καμμιά ουσία. Το πυρίτιο δεν ειναι τοξικό, τοξικά ειναι το κάδμιο, που κάποια πάνελ περιέχουν (κυρίως παλαιότερα), το σελήνιο, που υπάρχει σε ελάχιστες ποσότητες, και ο μόλυβδος που υπάρχει στις κολλήσεις, που ειναι σφραγισμένες. Το πρόβλημα με τη τοξικότητα στα πάνελ, αν κάνετε και ένα ένα search, δεν δημιουργήται όσο είναι εγκατεστημένα αλλα από τη στιγμή που θα αρχίσουν να συγκεντρώνονται στις χωματερές, σε 15-25 χρόνια. Πάντως αρκετές εταιρείες επενδύουν σε ασφαλείς τεχνολογίες ανακύκλωσης πάνελ.
  Ομολογώ οτι δεν είμαι ειδικός περι του θέματος αλλά και η ποσότητα των ουσιών αυτών είναι πραγματικά ελάχιστη (και ειναι 'σφραγισμένες' όπως είπα). Το φυσικό υπέδαφος εξάλλου περιέχει και κάδμιο και σελήνιο και καμμιά φορά και εξασθενές χρώμιο, για το οποίο γίνεται τόσος θόρυβος, οπως στην Ευβοια που οι μετρήσεις δείχνουν εως 30ppb και πάνω στα βουνά.
  Επιχειρήματα όπως αυτο με τα σκάγια, το αεροβόλο νεαρού σκοπευτή, την έκπλυση, την εγκατάληψη, το χαλάζι , είναι λιγο αντιεπιστημονικά. Ολα τα πάνελ ειναι απαραίτητα πιστοποιημένα απο διεθνείς οργανισμούς για να είναι πάρα πολύ ανθεκτικά (πχ.τους πετάνε σκάγια για δοκιμή)
  Η πυρκαγιά ισως, αλλα και πάλι να μιλάμε με τεκμηρίωση αν ειναι δυνατόν, και με ποσότητες ουσιών κτλ..

  • Orestios avatar
   Orestios @ anomymous 20/02/2010 22:32:21

   Ανώνυμε, Δεν χύνεται καμιά ουσία αν σπάσουν, ε? Είσαι σίγουρος?
   Αφού υπάρχουν ήδη ποσότητες καδμίου στο φυσικό περιβάλλον τότε γιατί βάλθηκαν να τις κάνουν περισσότερες? Ειδικά με τις χωματερές που θα γίνουν τα χωράφια από την "πράσινη ανάπτυξη" της τράπεζας πειραιώς και της "αθώας" κυρίας Μπιρμπίλω.

   Μου θυμίζει τότε με το Τσέρνομπιλ το 1986, όπου όλα ήταν ασφαλή, αλλά το γάλα είχε απαγορευτεί για 3 μήνες μετά το σκάσιμο του εργοστασίου, που είχε κάποιου είδους ασφάλεια. Εδώ εχουμε μικρά εργοστασιάκια με καμία ασφάλεια.
   Η μανία με την οποία υποστηρίζονται αλλά και η επισφάλειες τους μαζί με την ακρίβεια που προκαλούν είναι αποτρεπτικοί παράγοντες.

  • anomymous avatar
   anomymous @ anomymous 21/02/2010 10:47:54

   Ναι είμαι σίγουρος Ορέστιε, δε χύνεται τίποτα. Ηλεκτρικές ενώσεις, πλαστικό, πυρίτιο, λίγο κόλληση και κάποια ίχνη σεληνίου πανω στα κύτταρα. Ολα λαμιναρισμένα ανάμεσα σε πολυ δυνατό γυαλί και πλαστικό. Δε λέω οτι είναι καλό να εγκαταληφθούν, δε λεω οτι καλό να πεταχτούν κάπου ολα μαζί, γιατί οπως είπα ανακυκλώνονται.
   Και επαναλαμβάνω, δεν υποστηριζω τη Μπιρμπίλη ούτε τον άχρηστο ΓΑΠ. Υποστηρίζω τη λογική και την επιστημονικότητα.
   Η αναφορά σου στο Τσέρνομπιλ για τη συγκεκριμένη περίπτωση επετρεψέ μου να πω οτι δε σε τιμά...

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ anomymous 21/02/2010 12:17:59

   @anomymous
   1. Αμφισβητείς την επιστημονικότητα των ενστάσεων ΥΠΕΧΩΔΕ και ΕΥΔΑΠ ; Αν ναι, η άλλη πλευρά με ποια επιστημονικά επιχειρήματα τις αντικρούει;
   2. Για τα οικονομικά, επιχειρηματικά και "αναπτυξιακά" δεδομένα αυτών των "επενδύσεων" επίτρεψε και σε άλλους, όπως εσύ επικαλείσαι γνώση των φ/β, να γνωρίζουν.
   3. Η μέσω των λογαριασμών ΔΕΗ κλοπή δεν αμφισβητείται.
   4. Αν και είναι σαφές, δεν θεωρώ φυσικά ότι είσαι "των ΜΚΟ".
   5. Το "κωπηλατοδρόμιο" αναφέρθηκε ακριβώς για να δείξει την νοοτροπία απέναντι στο περιβάλλον : "τσιμέντο ή φ/β ή άχρηστα έργα να γίνει". Δεν μπορώ να απορρίψω τις επεμβάσεις στο περιβάλλον που είναι αναγκαίες για ζωτικές ανάγκες. Αλλά όχι καταστροφή το τοπίου για πλάκα.

  • Orestios avatar
   Orestios @ anomymous 21/02/2010 13:55:09

   Ανώνυμε υποστηρίζεις την επιστημονικότητα σαν τον λαμαρινατζή όμως και δεν πείθεις. Η όλη ιστορία είναι δυνητικά επικίνδυνη και έτσι διακαιολογείται η αλληλογραφία. Αλλιώς θα είμασταν όλοι ευτυχισμένοι και χαρούμενη για το πόσο καλό κάνουμε στο περιβάλλον.
   Και γιατί δεν με τιμά? Μπορεί να μην έζησες την απαγόρευση αλλά την έζησα από πρώτο χέρι. Μέχρι την Αγγλία είχε απαγορευτεί η κατανάλωση γάλακτος και δυστυχώς για σένα η πραγματικότητα δεν αλλάζει με ψευδοεπιστημονικά θέσφατα μιας θεωρίας που ούτε αποδεικνύεται εργαστηριακά για να είναι επιστήμη.

  • Anonymous avatar
   Anonymous @ anomymous 21/02/2010 15:58:16

   Προφητη google εχεις. Ψαξε λιγο και δες αν υπαρχει πραγματικο θεμα...Λες οτι ειναι σαφες. Τι , οτι ειμαι των ΜΚΟ; Σε διαβεβαιω τις απεχθανομαι.

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ anomymous 21/02/2010 16:19:10

   @anomymous, λέω ότι ΔΕΝ είσαι των ΜΚΟ.
   Για την ουσία : σκέψου λίγο απλά. Αν δεν υπήρχε θέμα θα γινόταν τόση φασαρία;

  • anomymous avatar
   anomymous @ anomymous 21/02/2010 19:27:57

   Ορεστιε η απάντησή μου στον Προφήτη ισχ΄θει και για σένα. Google έχεις. Οσο για την επιμονή σου να πιστεύεις οτι το επιχείρημα για το Τσέρνομπιλ ειχε θέση στη κουβέντα, αφήνω αυτούς που μας διαβάζουν να κρίνουν...

  • Orestios avatar
   Orestios @ anomymous 21/02/2010 19:35:55

   Ευτυχώς έχω πανεπιστημιακή μόρφωση και μπορώ να διαβάσω επιστημονικές μελέτες σε site με μεγάλο impact factor για αρκετά θέματα και όχι το google.
   Η αναζήτηση στο google απλά δεν σε κάνει αυτόματα και γνώστη, ούτε πτυχιούχο πανεπιστημίου. Μπορεί για έναν λαμαρινατζή να είναι παράδεισος το Google. Καλό είναι να διαβάσει κανείς την απάτη της θεωρίας της Γαίας, για να πάρει μια γεύση.

 7. FandisBastounis avatar
  FandisBastounis 20/02/2010 21:56:59

  Εκτός από τις δεξιές φανφάρες σας έχετε κάποια επιστημονική τεκμηρίωση για όσα λέτε;

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ FandisBastounis 20/02/2010 22:11:23

   Γιατί δεν ρωτάς την ΕΥΔΑΠ ;
   Τα είπαν οι άνθρωποι.
   Κι επειδή κάνεις τον έξυπνο : το "Κωπηλατοδρόμιο" στο Μαραθώνα, δήθεν έργο πνοής για την περιοχή, σε 1 χρόνο από τους αγώνες έγινε κλειστός βούρκος για βατράχια, νεροφίδες και αρουραίους, που υποβάθμισε την περιοχή.

  • Orestios avatar
   Orestios @ FandisBastounis 20/02/2010 22:41:30

   Αργήσατε ρε παιδιά από την Ιπποκράτους και τις ΜΚΟ.

  • Σαος avatar
   Σαος @ FandisBastounis 21/02/2010 00:44:03

   Το κάδμιο που περιέχουν τα φωτοβολταϊκά είναι τοξικό. End of story!

  • anomymous avatar
   anomymous @ FandisBastounis 21/02/2010 11:19:41

   Αγαπητοί,
   Δεν ανοίκω σε καμμιά ΜΚΟ, ούτε στην Ιπποκράτους, ούτε φτιάχνω η εγκαθειστώ πάνελ αλλά τυχαίνει να γνωρίζω το θέμα κάπως. Α, επίσης, συμφωνώ γενικά κατά 90% με οτι εσείς λέτε στο Αντι.
   Λίγο επιστημονικότητα δε βλάπτει. Υστερικές αντιδράσεις και επιχειρήματα ρίχνουν το επίπεδο.
   Αρχαίε, έχεις δίκιο, συμφωνώ σε 99% όσων λες γενικά, φεύγεις όμως απ΄το θέμα που τέθηκε...
   Σαος, το κάδμιο, σε πάρα πολύ μικρές ποσότητες, υπάρχει μόνο σε ένα τύπο πάνελ, τα όποια δεν είναι καθόλου διαδεδομένα, βασικά είναι ελάχιστα διεθνώς. Από το ψάξιμο που έκανα το ζήτημα που τίθεται δεν ειναι μη χυθεί κάδμιο. Είναι να μη κυκλοφορεί κάδμιο στην ευρωπαική βιομηχανία, και επίσης να ελέγχεται που καταλήγει μετά το τέλος της ζωής του πάνελ.
   Ο υδράργυρος στο θερμόμετρο σου και στους λαμπτήρες σου είναι χιλιάδες φορές μεγαλύτερος κίνδυνος για σένα από 1ppb κάδμιο στο νερό, που ουτως η αλλως υπάρχει...
   Ορέστιε, εαν είναι να σας στείλουμε ολοι οι bloggers στοιχεία ταυτότητος για να μιλάμε και να μας αντιμετωπίζετε ανάλογα.
   Προφήτη, τι σχέση έχει το κακόμοιρο το κωπηλατοδρόμιο? Συμφωνώ 100%, αλλά πρέπει όλα να τα πέρνει η μπάλλα μαζί?
   Συμπέρασμα, εάν θέλετε να ρίξουμε το επίπεδο και, όπως όταν ζήτησαν από την Erin Brokowitch να σχολιάσει τον Ασωπό, της έδωσαν οι 'σπουδαίοι ακτιβιστές' αντι για micrograms milligrams, και είπε ότι είναι το πιο μολυσμένο ποτάμι στο κόσμο, τότε οκ, απλώς η περιμένετε σοβαρό κόσμο να σας διαβάζει.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ FandisBastounis 21/02/2010 11:47:46

   Αγαπητέ Ανώνυμε

   Φτιάχτηκε ένα υπουργείο «Κλιματικής Αλλαγής», καπάκι σε 4-5 χρόνια προπαγάνδας του Σκάϊ και άλλων άντρων παραπληροφόρησης. Η περίληψη είναι ότι για να σώσουμε τα αρκουδάκια της Ανταρκτικής, πρέπει να δεχτούμε να πήρώνουμε το ρεύμα 3, 4 και 10 φορές πάνω, και να παραδώσουμε το υπόλοιπο της Ελληνικής γής που δεν έχει γίνει μαιζονέτες και που, παλαιομοδίτικα λέω έχει βιοποικιλότητα, μοναδικά τοπία και εν πάσει περιπτώσει είναι τα λίγα βράχια για τα οποίοι άλλοι πέθαναν.

   Για να παράγουμε ακριβό και απρόβλεπτο ρεύμα, που όσο πιο πολύ από αυτό παράγουμε, τόσο μπαίνουμε μέσα, ενεργειακά, και οικονομικά. Αλλά είναι Εθνική (!!) Ανάγκη, λέει το Υπουργείο ...Κλιματικής Αλλαγής.

   ΟΚ, μερικοί θα πουλήσουν και τίποτα χωματουργικά, και λίγα μπετά, άντε και κανένα κομμάτι από την εγκατάσταση. Αλλά δεν γίνεται γι αυτούς η άσκηση, και το καταλαβαίνεις. Οι υπόλοιποι, τι χρωστάμε; Και πως να αντιδράσουμε;

   Ας μετονομαστεί το «Κλιματικής Αλλαγής» σε «Κλιμακτηρίου Αλλαγής», ας διατυμπανίσουν πόσο πληρώνουμε την παραπληροφόρηση, ας παραδεχτούνε ότι φτιάχνουν θεωρίες αεικινήτων, και να συμφωνήσω ότι οι αλκαλικές μπαταρίες, η τα καμένα ορυκτέλαια είναι πιο σοβαρό πρόβλημα από τα φ/β. Ασσύμετρη η κοροϊδία, δεν θα έλεγες;

   Υπάρχουν ιδέες για έξυπνη χρήση φ/β που λύνουν αρχιτεκτονικά προβλήματα και παράγουν σε ώρες αιχμής, αλλά δεν ενδιαφέρουν αυτά το ΥΠΕΚΑ...

  • Σαος avatar
   Σαος @ FandisBastounis 21/02/2010 11:57:40

   Αγαπητέ ανώνυμε
   Υπάρχει περίπτωση να πιει κανείς τον υδράργυρο από τα παλαιού τύπου θερμόμετρα;

  • Anonymous avatar
   Anonymous @ FandisBastounis 21/02/2010 16:03:29

   Φιλε Αρχαιε,
   συμφωνω 100% με το post σου και με τις γενικοτερες θεσεις σου. Το θεμα ομως εδω ηταν η τοξικοτητα των πανελ, κΙ παραινεβην για να μη λεγονται ασχετα εδω μεσα.

  • Anonymous avatar
   Anonymous @ FandisBastounis 21/02/2010 16:09:02

   Σαος, αν σου σπασει μια λαμπα νεας τεχνολογιας η φθορισμου σπιτι σου θα παρεις ΠΟΛΥ γερη δοση υδραργυρου αν δε προσεξεις πολυ . Τωρα σε οτι αφορα τα τοξικα στοιχεια πρεπει παντα να μιλαει κανεις με νουμερα, ορια και μετα απο μερικες απλες αλλα σημαντικες μαθηματικες πραξεις με μηδενικα. Τοτε μιλαμε, γιατι πρακτικα ΟΛΑ τα χημικα στοιχεια υπαρχουν ΠΑΝΤΟΥ

  • Orestios avatar
   Orestios @ FandisBastounis 21/02/2010 16:55:35

   Ανώνυμε Φάντη, ίσως θα σε βοηθούσε να έχεις πανεπιστημιακή μόρφωση και να μην μας αραδιάζεις υπεραπλουστευμένες απαντήσεις. Υπάρχει αντίλογος στις θεωρίες της μαργαρίτας και της Γαίας. Επιστημονικές απαντήσεις. Εκεί φτάσαμε. Να αποδείξει η επιστήμη ότι δεν είναι ελέφαντας επειδή κάποιος είπε μια κοτσάνα πάνω στη μόλα του και όλοι οι οπαδοί βάλθηκαν να μας πείσουν πόσο κακό κάνουμε στο περιβάλλον. Αλλά πληρώνοντας αδρά θα το σώσουμε. Μόνο που δεν είναι έτσι.
   Μπορεί τα στοιχεία να υπάρχουν στη φύση αλλά υπάρχει και το co2 επίσης. Δεν είναι κακό να υπάρχει co2, βοηθά τη ζωή. Αλλά εσείς της ΜΚΟ προσπαθείται να μας πείσετε πως το κάδμιο είναι το καλό.
   Φτάνει πια με τις ψευδοεπιστήμες και τις ψευδοθρησκείες της "νέας εποχής". Φροντίζουμε να μαθαίνει ο κόσμος την εξαπάτηση που επιχειρείτε.

  • anomymous avatar
   anomymous @ FandisBastounis 21/02/2010 19:48:37

   Ορέστιε περνάς τα όρια νομίζω. Δεν ανήκω ουτε σε ΜΚΟ, ούτε θεωρώ οτι είμαι της νέας εποχής, ουτε κάθομαι να χαφτω οτι ακουω αγαπητέ.
   Επειδή ζήτησα μεγαλυτερη επιστημονικότητα και αριθμούς και υποστήριξα οτι δεν ισχυει κάτι που πουθενά σε όλο το διαδύκτιο δεν φαίνεται να έχει προκύψει, είμαι αμόρφωτος?
   Και που υπεραπλούστευσα παρακαλώ?
   Πανεπιστημιακη μόρφωση έχω, και στους τομείς αυτούς (τοξικά κτλ..)μάλλον πολύ ανώτερη απ τη δικιά σου. Απλως δεν έχω χρόνο να ασχολούμαι με αντιδραστικούς εγωπαθείς που νομίζουν οτι κάποιοι είναι επείδη γράφουν με τις ώρες σε ένα μπλογκ. Κι εγώ τα εχω με τη Μπιρμπίλη και ολο το συρφετό του ΓΑΠ αλλά αρνουμαι να δημιουργώ θέματα και μάλιστα τόσο ευαίσθητα για να εξυπηρετήσω τους σκοπούς του κάθε πικραμένου. Σε αυτά τα θέματα χρειάζεται συζητηση υψηλού επιπέδου κατι που μάλλον δε συνηθίζεις απ οτι φαίνεται...
   Και λίγοι καλοί τρόποι δε βλάπτουν αν θέλουμε να λεγόμαστε πολιτισμένοι.

  • Orestios avatar
   Orestios @ FandisBastounis 21/02/2010 20:17:20

   Αν θέλεις να σου απευθύνεται κάποιος με καλό τρόπο, οφείλεις να το κερδίσεις. Αλλά όταν τελειώνουν τα επιχειρήματα, πάντα το ρίχνετε στην κλάψα. Επιτέλους ωριμάσε ανώνυμε.
   Κρίμα που επικαλείσαι την όποια πανεπιστημιακή σου μόρφωση. Τα κάνεις ακόμη χειρότερα.

  • anomymous avatar
   anomymous @ FandisBastounis 21/02/2010 21:57:17

   Το επίπεδο του καθενός φαίνεται Ορέστιε, ειδικά το δικό σου. Αν είχες ίχνος σοβαρότητας η τουλάχιστον gentlemanship, δε θα απαντούσες έτσι.
   Εύγε μεγάλε Νεοέλληνα! Over and out

  • Orestios avatar
   Orestios @ FandisBastounis 21/02/2010 22:14:58

   Τελικά η πέρα από την ένδοια επιχειρημάτων, ευτυχώς μας δείχνεις και το επίπεδο σου.
   Δυστυχώς για σένα είμαι εναντίον της πολιτικής ορθότητας ή του gentlemanship, όπως λένε στην Ελλάδα, και δεν έχω πρόθεση να σε προστατέψω όταν προσπαθείς να υποβαθμίσεις την κουβέντα κατ' αυτόν τον τρόπο.
   Δεν είμαι η μαμά σου και ούτε επιθυμώ να γίνω.

 8. Swell avatar
  Swell 20/02/2010 21:57:38

  Σε λίγο αυτή θα δώσει άδεια για φωτοβολταϊκά και στη λίμνη του Μαραθώνα. Κι αν δεν αρκούν οι όχθες, είναι ικανή να τα βάλει σε βάρκες. Προφανώς πληρώνουμε τα προβλήματα (διάβαζε αχρησία) του μπίρμπιλού της.

  • Orestios avatar
   Orestios @ Swell 21/02/2010 20:18:35

   Τώρα που κάηκε η περιοχή τριγύρω δεν θα ήταν ωραία να στηθεί ένα νέο δάσος? Με ανεμογεννήτριες of course.

  • man8os avatar
   man8os @ Swell 21/02/2010 20:22:52

   Μου θυμιζετε τον Γιακουματο: Το πρασνο καιει το πρασινο.
   Ελεος. Αναδασωση να κανει! Αυτο ειναι το οικολογικο.

  • Orestios avatar
   Orestios @ Swell 21/02/2010 20:31:24

   Man8o, κάνει αναδάσωση εφ'όσον δεν το πειράξεις το δάσος. Μόνο του επανέρχεται, αναγεννάται αν το θες.
   Μπήγοντας γιγάντιες οδοντογλυφίδες με φτερωτές, δεν νομίζω ότι το βοηθάς να επανέλθει.
   Δυστυχώς η παρούσα διακυβέρνηση δεν εμπνέει όσον' αφορά την προστασία του περιβάλλοντος. Μπίζνα με τραπεζίτες κανει.

  • man8os avatar
   man8os @ Swell 21/02/2010 20:34:03

   Αν δεν κανεις αναδασωση θα φερουν οι βοσκοι τα προβατα και θα αποψιλωσουν οτι εμεινε. Να κανουν μια σοβαρη αναδασωση με κανα γαιοπονο προτεινω. Και τα αιολικα μπορουν να τα στησουν και στην θαλασσα. Τοσα πελαγη εχουμε.

  • Orestios avatar
   Orestios @ Swell 21/02/2010 20:44:47

   Επειδή ζούμε στην εποχή των ψευτοδιλλημάτων μάνθε, θα σου πούν: πρόβατα ή φθηνή "έξυπνη" ηλεκτρική ενέργεια? Θα βγαλουν και μια μελέτη ότι τα πρόβατα έχουν προβλήματα από τις ανεμογεννήτριες και έδεσε. Όσο για την αναδάσωση, θα την αναλάβουν πετρελαιάδες μέσω ραδιοφώνου σε μια μικρή περιοχή για να φανούν οικολόγοι. Τόσο προβλέψιμο.

 9. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 20/02/2010 22:03:09

  Για το πόσο θα πληρώνεις παραπάνω για τις ιδεοληψίες της κυρίας, είναι δημόσιες πληροφορίες, εξ ου και ο ενθουσιασμος επενδυτών. Επενδύουν με δικά ΣΟΥ λεφτά. Είναι τόσο εξωφρενική η επιδότηση, που κερδίζουν από τον δεύτερο χρόνο. Και ΔΕΝ έχεις επειλογή να μην πληρώνεις, θα είναι σαν την ΕΡΤ στον λογαριασμό της ΔΕΗ.

  Να το θυμάσαι αυτό, δικά ΣΟΥ λεφτά, αν σου έχουν μείνει από την φορολόγηση και τα άλλα καλούδια, σε καιρό ύεφσης.

  Άσε το «όφελος» στον τουρισμό.

 10. nontas avatar
  nontas 20/02/2010 22:08:28

  Πολυ καλα κανει η κ Μπιρπιλη.Διαβαστε το πρωτο εγγραφο της ΕΥΔΑΠ.Το ακρο αωτο της γραφειοκρατιας και των ανεγκεφαλων υπηρεσιακων παραγοντων. Στηριζεται σε μια υγειονομικη διαταξη του 1983 που απαγορευει τη λειτουργεια βιομηχανιων ανω των 15 hp σε μια αποσταση απο την Υλικη.(1)το 1983 δεν υπηρχαν φωτοβολταικα (2)Μια εκταση με φωτοβολταικα ειναι εργοστασιο,ειμαστε καλα? (3) Πως θα μολυνθει η Υλικη απο τα πανελλα, αν σπασουν, σοβαρολογουμε. (4) Οταν κατεβαινουν τα νερα της λιμνης και οι εκτασεις καλλιεργουνται δεν μολυνουν τη λιμνη με τα λιπασματα? γιατι επιτρεπεται(5) Ποιος σας λεει οτι πινουμε νερο απο την Υλικη, Το νερο ερχεται απο το Μορνο (6) Τα διυλιστηρια της ΕΥΔΑΠ ειναι στο Μενιδι και εκει καθαριζεται το νερο (7) Ας σταματησουν ολες αυτες οι δηθεν οικολογικες ευαισθησειες για τα φωτοβολταικα και τις ανεμογεννητριες γιατι κρυβουν οι περισσοτερες υστεροβουλια. Πηγαινετε στη Μεγαλοπολη και στη Πτολεμαιδα να δειτε τι γινεται απο τη ρυπανση (8) Αν ψηφισθει μια διαταξη που να απαγορευει αυστηρα την εκτος σχεδιου δομηση παντου και ιδιαιτερα στα νησια να δειτε οτι θα σταματησει καθε διαμαρτυρια. Αν πατε καμμια φορα στη Βιεννη οπως προσγειωνεται το αεροπλανο κοιταξτε κατω να δειτε τις εκατονταδες ανεμογενητριες μεσα στα χωραφια που δεν ενοχλουν κανενα γιατι δεν θα γινουν τα κτηματα οικοπεδα.

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ nontas 20/02/2010 22:37:16

   1. Είτε 1983 είτε 2010 το νερό κινδυνεύει το ίδιο, αν υπάρχουν ρυπογόνα αίτια, γι' αυτό υπάρχει η νομοθεσία.
   2.Μια έκταση με φ/β είναι τεράστια συγκέντρωση ουσιών με τοξικότητα.
   3. Τα τοξικά στοιχεία εκπλένονται από το έδαφος στα νερά της λίμνης, οι φ/β συστοιχίες θα εγκαταλειφθούν μόλις ληφθεί η επιχορήγηση. Οι ΑΠΕ δεν μπορούν να σηκώσουν το φορτίο της ηλεκτροδότησης της χώρας. Αλλά αντί να επιδοτηθεί η ΔΕΗ για να αναπτύξει καθαρότερες πηγές, απλά ιδιωτικοποιείται η παραγωγή ενέργειας.
   4. Διάβασε, αναφέρεται, αλλά είναι παράνομο, αντίθετα τα φ/β νομιμοποιούν την ύπαρξη τοξικών ουσιών δίπλα στη λίμνη. Και δεν είναι το ίδιο η νιτρική αμμωνία (λίπασμα) το ίδιο το πυρίτιο.
   5. ΚΑΙ από την Υλίκη.
   6. Το προλαμβάνειν παρά το θεραπεύειν.
   7. Ποια υστεροβουλία; Το ότι τσιμεντώνονται οι βουνοκορφές και ανοίγονται αχρηστοι δρόμοι που κατατεμαχίζουν το φυσικό τοπίο;
   8. Μαζί σου στην απαγόρευση, αλλά τι θα σταματήσει και γιατί;

  • Orestios avatar
   Orestios @ nontas 20/02/2010 22:40:51

   Νόντα, χορτάσαμε από τα ψέματα της διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ. Δεν θέλουμε άλλα. Και οι ΑΠΕ είναι μπαρούφα. Οικολογική και οικονομική.

  • Σαος avatar
   Σαος @ nontas 21/02/2010 00:47:44

   Όπως ανέφερα και στον παραπάνω, τα φωτοβολταϊκά πάνελ περιέχουν κάδμιο το οποίο είναι τοξικό, οπότε όταν σπάσουν μπορεί ποσότητα του τοξικού καδμίου να καταλήξει στον υδροφόρο ορίζοντα.

 11. (Α)θανάσης avatar
  (Α)θανάσης 20/02/2010 22:10:05

  Άιντε ωρέ κατακαημένε tiramola...

  Που έπινες και νερό στο όνομα του "γκόγκου"..

  • Orestios avatar
   Orestios @ (Α)θανάσης 20/02/2010 22:59:11

   χαχαχαχαχα

  • Orestios avatar
   Orestios @ (Α)θανάσης 20/02/2010 22:59:48

   Και ήταν ο πρώτος που θα τον έκραζε! Μόνο που χάθηκε. Δεν τον τιμά αυτό

  • (Α)θανάσης avatar
   (Α)θανάσης @ (Α)θανάσης 21/02/2010 10:10:51

   Νομίζω ότι ο καημένος απλά περιμένει το πρώτο φως στην άκρη του τούνελ για να σκάσει λίγη μύτη με αξιοπρέπεια... Μακάρι (για όλους μας) να γίνει κάτι τέτοιο, αλλά φοβάμαι ότι ξημέρωσαν άλλες μέρες...

 12. thespieys avatar
  thespieys 20/02/2010 22:17:26

  Mα καλά τόσο βλήματα είναι ορισμένοι εκεί στο υπουργείο; ΄Έλεος πια με το παραμύθι της κλιματικής αλλαγής.

 13. fit for fun avatar
  fit for fun 20/02/2010 22:45:45

  Ωραίες οι ΑΠΕ αλλά ποιος κερδίζει; Είναι άλλο το παράδειγμα της Γερμανίας, που πρωτοστατεί:Κατασκευάσει(θέσεις εργασίας), πουλάει (χρήμα), παίρνει την ενέργεια και την χρησιμοποιεί (πάλι χρήμα). Μετά από χρόνια ανακυκλώνει, μετασκευάζει, φτιάχνει μπρίκια, εργαλεία και δεν ξέρω και εγώ τι...και πάλι κερδίζει.

  Εδώ οι χάχες χρηματοδοτούν, οι μεσάζοντες κερδίζουν αστρονομικώς, οι γερμανοί τα νόμιμα, όπως πάντα, και οι μακακες θα μείνουν σε λίγα χρόνια με δεκάδες τόνους σίδερα και σελήνια και κάδμια και ό,τι άλλο που και πάλι θα πληρώσουν για να ξεφορτωθούν (αν και το πιθανότερο είναι να μείνουν εκεί για πάντα και να ξερνούν δηλητήριο σιγά-σιγά )

 14. Orestios avatar
  Orestios 20/02/2010 22:58:53

  Κερδίζουν οι πετρελαιάδες γιατί μόνο αυτούς συμφέρει η ύπαρξη ΑΠΕ. Το back up που χρειάζονται όταν σκοτεινιάζει ή δεν φυσά αναπληρώνεται με πετρέλαιο και φυσικό αέριο.

 15. fit for fun avatar
  fit for fun 20/02/2010 23:01:57

  Λέω και ένα παράδειγμα. Στην Κύθνο υπάρχουν κάποιες, λίγες, ανεμογεννήτριες.
  Μία από αυτές, έξω από την Χώρα, έχει σαπίσει και μισογκρεμιστεί. Δεν ξέρω τι φταίει, πόσα χρόνια είναι εκεί, αν κάτι πήγε στραβά ή αν έληξε ο χρόνος ζωής της. Αυτό που ξέρω είναι ότι είδα ένα ογκωδέστατο θλιβερό θέαμα, που αμφιβάλλω αν ποτέ απομακρυνθεί. Μια εικόνα MAD MAX. Απαίσιο, σε ένα κατά τα άλλα ωραίο τοπίο.Τι φταίει; Πώς μπορεί να φύγει από την μέση αυτός ο τεράστιος μεταλλικός όγκος; Πόσο θα κοστίσει η εργολαβία; Υπενθυμίζω πως πρόκειται για ΜΙΑ ανεμογεννήτρια. Τι προβλέπεται σε περίπτωση πάρκου;

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ fit for fun 20/02/2010 23:13:44

   Αυτό που μεταφέρεις είναι ακριβώς ο φόβος : καταστρέφεται μόνιμα ένα υπέροχο τοπίο ΓΙΑ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ.
   Η Ελλάδα κατέστρεψε την Πτολεμαΐδα. Αλλά από κει ηλεκτροδοτήθηκε όλη η χώρα.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ fit for fun 20/02/2010 23:46:03

   και το έγκλημα στην Πτολεμαϊδα έχει εξήγηση: έλλειψη στοιχειωδών φίλτρων. Και διαφθορά: Ρώτα τον Σημίτη αν ο σταθμός στην Φλώρινα ήταν «υπερτιμημένος» χαχαχα.

   Τα αιολικά πάρκα σε κρήτη, Κυκλάδες, Λακωνία, Στερεά Ελλάδα και όπου αλλόυ θέλει να τα βάλει η ΡΑΕ είναι μόνο κατστροφή. Άσε που με την ύφεση ο κόσμος δεν θα αντέχει να πληρώνει τους φουσκωμένους λογαριασμούς και θα πεθάνει και όποια τράπεζα δώσει δάνεια. Δεν μπορώ να φανταστώ μέτρα ΔΝΤ και καπέλο 300 ή 600% στο ρεύμα.

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ fit for fun 21/02/2010 00:02:08

   Να τα φανταστείς. Η ΔΕΗ πρέπει να πουληθεί με ενεργητικό. Χθες πλήρωσα το ρεύμα και κοιτούσα το τέλος "υπέρ ΑΠΕ", όπως επί Μεταξά "υπέρ Αεροπορίας".
   Και με το ΔΝΤ οι ίδιοι θα μάς τα δανείζουν, θα τα παίρνουμε, θα πληρώνουμε λογαριασμούς ρεύματος και στους ίδιους θα επιστρέφουν μέσω της ιδιωτικοποιημένης ΔΕΗ.
   Νέα POWER.

 16. boubou avatar
  boubou 20/02/2010 23:47:52

  Mετά το βλαχομπαρόκ του Κωστόπουλου στο βλαχομπαρόκ του Γιομπαζολιά

 17. Επίκουρος avatar
  Επίκουρος 20/02/2010 23:58:40

  Βρε τους άθλιους, πάνε να μολύνουν το νερό της Αθήνας με τα φωτοβολταϊκά τους. Να πάτε να μολύνετε το νερό και τον αέρα της Πτολεμαΐδας ρε! Ή να φτιάξετε πυρηνικά εργοστάσια που ως γνωστόν δε μολύνουν καθόλου...

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ Επίκουρος 21/02/2010 07:40:45

   €35 η συμβατική MWHr, €120-140 η αιολική, 400+ η φωτοβολταϊκή. ΕΣΥ και τα παιδιά σου πληρώνετε. Και σου έχουν πει ότι κάνει καλό στον πλανήτη... χαχαχαχα. Πλήρωνε.

   Και τα πράσινα τέλη κυκλοφορίας κανουν καλό στον πλανήτη.

 18. Ikarus avatar
  Ikarus 21/02/2010 01:29:26

  Η KWH στα νησιά μας από τα αιολικά αποζημειώνεται προς 14,5 λεπτά , στη Γερμανία προς 10,2 λεπτά και οι ανεμογεννήτριες είναι υπεράκτιες, στη Πορτογαλία προς 7,34 λεπτά max, δες
  http://www.dei.com.gr/Images/LOPES-16-2-10.pdf
  και στις ΗΠΑ μόλις 7 αμερικάνικα cents και εκεί μάλιστα δεν έχει επιχορηγήσεις όπως στην Ε.Ε.
  Τπ πάρτυ είναι καιρός να σταματήσει για λόγους οικονομικούς και επειδή καταστρέφουν το Ελληνικό τοπίο αφού εγκαθιστούν τις ανεμογεννήτριες όπου γουστάρουν.
  Το κόλπο συντονίζουν καθηγητές του ΕΜΠ που έχουν πιάσει τα πόστα στο ΥΠΑΝ (Μαθιουδάκης), ΡΑΕ, ΔΕΣΜΗΕ, ΔΕΗ, κλπ και μοιράζουν τις χρυσοφόρες άδειες στους γνωστούς νταβατζήδες και σε ημέτερους.

 19. The Predator avatar
  The Predator 21/02/2010 06:19:57

  Προφανως στη Δανία, Γερμανία, Ισπανία, κ.α. υπάρχει πρόβλημα με την αισθητική των Ανεμογεννητριών και τους τις επέβαλαν τα μεγάλα συμφέροντα.

  Δεν πειράζει, εμεις οι νεοέλληνες της χωματερής και του αυθαίρετου θα τους σταματήσουμε ηρωικά.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ The Predator 21/02/2010 07:38:03

   @ Predator

   Η ειρωνία είναι γνωστό κόλπο των «πιστών» της πράσινης ενέργειας. Και ο Τρωκτικός εiρωνέυεται τους αμόρφωτους ιθαγενείς που διαμαρτύρονται για το θαλάσσιο αιολικό στην Κέρκυρα. Θα σου πω τι είπα σε αυτόν:

   Ιθαγενείς είναι οι ψάρακλες που χάβουν ό,τι του λέει το Μέγκα και ο Σκάϊ. Ο αέρας και ο ήλιος είναι μια χαρά, αλλά η ενέργειά που περιέχουν είναι χαμηλής εντροπίας και ενθαλπίας για να μετατραπούν σε ηλεκτρισμό, και η μετατροπή αυτή είναι, και θα είναι, από τον δεύτερο νόμο της θερμοδυναμικής, πάντα αναποτελεσματική (με τον σημερινό τρόπο χρήσης ρεύματος -- διακόπτης, κλπ)

   Θα σου λένε πόσες MWhr πήραμε από τον αέρα τον περασμένο μηνα. ΔΕΝ σου λένε πόσο τις πληρώσαμε. 3 με 4 φορές πάνω (300-400% καπέλο) από συμβατικές πηγές.

   Η Δανία και η Γερμανία παράγουν Α/Γ και τις βάζουν για κράχτη για να σου πουλήσουν κι εσένα. Ζημιά έχουν κάνει στα ενεργειακά τους. Θα μου πεις καλύτερα Α/Γ παρά Eurofighter, και σε αυτό θα έχεις δίκιο, αλλά ΠΑΛΙ ΕΣΥ (κι εγώ) πληρώνουμε.

   Οι ΑΠΕ μικρής κλίμακας είναι καλές μόνο για αυθαίρετα. Τα αιολικά μεγάλης κλίμακας, θα τα πληρώνεις πολύ, για να σου κάνουν ζημιά και στην ενέργεια και στον τουρισμό.

   Τους τεχνικούς ισχυρισμούς μου περί ενθαλπίας κλπ, θα στους επιβεβαιώσει ένας φυσικός. Τους οικονομικούς ένας οικονομολόγος ΔΕΗτζής. Θα σου μείνει σαν ΜΟΝΑΔΙΚΟ επιχείρημα, η σωτηρία του πλανήτη. Θα σου πω σε αυτό, βρες γκόμενα να λασκάρεις, οι «πράσινες» κάθονται πιο εύκολα.

  • The Predator avatar
   The Predator @ The Predator 21/02/2010 19:44:46

   @Αrcheo
   Συμφωνουμε ότι διαφωνουμε λοιπόν.

   Εξηγησε μου μόνο γιατι εσυ είσαι περισσότερο γνώστης και πιο οικολόγος από χωρες που εγω θεωρω σοβαρες και επενδύουν τα μέγιστα στα αιολικά οπως η Δανία, Γερμανία, Σουηδία, Ισπανία, Πορτογαλία, Αγγλία, Κίνα, ΗΠΑ κλπ, κλπ, κλπ.

   Μονο αυτό.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ The Predator 21/02/2010 20:12:40

   είμαι πιο γνώστης και πιο σοβαρός από εσένα, αλλά θα σου ξαναπώ.

   Η Γερμανία και η Δανία (και η Αμερική) παράγουν αυτά τα πράγματα και επιδοτούν με την εσωτερική τους αγορά. Όπου έβαλαν, και στην Γερμανία, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ (σπίρτο) έκανα ζημιά στην ηλεκτροπαραγωγή τους, που ΤΩΡΑ προσπαθούν αν βελτιώσουν μα πυρηνικά και κάρβουνα. Η Κίνα βάζει 10 φορές παραπάνω πυρηνικά από ότι ΑΠΕ, αλλά έχει σκοπό να πουλήσει ΑΠΕ σε όποιον ηλίθιο τις θέλει. Εδώ πουλάει Λκόστ, γιατί να μην πουλησει ΑΠΕ. Η Ισπανία... αυτή με την Iberdrola... Με τόσα αιολικα πως ανέβηκε η ανεργεία στο 20%...

   Άλλη ερώτηση;

  • man8os avatar
   man8os @ The Predator 21/02/2010 20:18:24

   Αρχαιε, εγω σπουδαζω περιβαλλοντολογος.
   Πιστευεις θα με οφελησει η πολιτικη της Μπιρμπιλη? Παρατηρητε καμια αυξησει της απασχολησης με θεματα οικολογικου ενδιαφεροντος?

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ The Predator 21/02/2010 20:28:37

   μαν8ε, βραχυπρόθεσμα ίσως έχεις αντικέιμενο στα κτιριακά. Τα αιολικά και τα φ/β είναι μαρκαρισμένα από ημέτερους. Μία μεγάλη αιολική απέλυε το καλοκαίρι. Πάλι ακουσα ότι ψάχνουν ανωνύμως για ηλεκτρολόγους μηχανολόγους (άλλο είδος εν ανεπαρκεία). Πολλές αιολικές άδειες πωλούνται από τους Έλληνες που τις πήραν (α λα γκρεκ) σε ξένους. Φοβάμαι ότι η περιβόητη απασχόληση σε πράσινη ανάπτυξη θα είναι σε ...σκουπίδια. Δεν θα βασιζόμουν, αλλά προς Θεού, μην σε πάρω στο λαιμό μου. Προσωπικά, αν περιμένεις επιδοτούμενες δουλειές σε καιρό κρίσης...

  • man8os avatar
   man8os @ The Predator 21/02/2010 20:31:54

   Αρα κατα την γνωμη σου η ανακυκλωση εχει καλυτερες προοπτικες.
   Προσπαθω να καταλαβω τι γινετε με τις ΑΠΕ αλλα δεν εχω ιδεα. Γιατι ειναι τοσο ακριβες? Ειναι τοσο δυσκολο να εγκατασταθουν? Και εφοσον ειναι τοσο ακριβες γιατι καθομαστε και τις συζηταμε?

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ The Predator 21/02/2010 20:40:55

   Μαν8ο, Τις συζητάμε, γιατί όπως όλες οι σοσιαληστικές ιδέες βασίζονται στο να παίρνεις λίγα λεφτά από πολλούς και να τα δίνεις σε λίγους. Σήμερα, η επιβάρυνση στον λογαριασμό μου είναι 13%. Αύριο θα είναι 40%. Δεν χάλασε ο κόσμος, 40 ευρώ το δίμηνο... από κάθε ρολόϊ της ΔΕΗ... Κάνε λογαριασμό. Και περίνενε να δεις αντίκτυπο στον τουρισμό...

  • man8os avatar
   man8os @ The Predator 21/02/2010 20:51:21

   Συμφωνω οτι ειναι αντιαισθητικο αυτο το θεαμα. Αλλα αν τοποθετηθουν σε ορισμενες θαλασσιες περιοχες, ισως να μην υπαρξει προβλημα, εξαλου το Αγαιο ειναι τεραστια θαλασσα, καπου θα εχει αβαθη σχετικα μακρια απο τις ακτες. Για τα ηλιακα δεν γνωριζω, σε επομενο εξαμηνο κανω το μαθημα για τις ΑΠΕ. Αλλα εαν η παραγωγη ρευματος απο ΑΠΕ ειναι μη ανταγωνιστικη το καλυτερο που εχουμε να κανουμε ειναι να εγκαταστησουμε 5-10 για ερευνητικους λογους και να κοιταξουμε να επιδοτησουμε την καλλιεργεια κανενος βιοκαυσιμου στην Ελλαδα, να παραγουμε και εμεις κατι και οχι να αναλωνουμε τον χρονο μας σε συζητησεις που ειναι απλα απωλεια χρονου και φαιας ουσιας. Εγω σαν επιστημονας και αλλοι ως επιστμονες μπορουμε να ασχοληθουμε με αυτο-και υπαρχουν χιλιαδες σε ολο τον κοσμο που ασχολουνται- και οταν βρεθει μια οικονομικα συμφερουσα λυση και ανταγωνιστικη προς τον λιγνιτη τοτε να την προτεινουμε.
   Εαν ειναι να κοστιζει 4 φορες επανω τοτε τι το ψαχνουμε? Ηδη εχουμε απωλεσει την ανταγωνιστικοτητα μας. Ποσο ακομα να την υποβαθμισουμε απο τετιες ανοησιες?

 20. Johny avatar
  Johny 21/02/2010 06:30:48

  Δηλαδή, όλο το άρθρο στηρίζεται στο ότι η... ΕΥΔΑΠ (ποιος; η ΕΥΠΑΠ) έχει αντιρρήσεις;! Ρε παιδιά... Λίγη σοβαρότητα που να πάρει. Κανείς δεν σας σφύριξε το τι παζάρι πέφτει στις "γνωμοδοτήσεις";

  • ΙΠΤΑΜΕΝΟΣ avatar
   ΙΠΤΑΜΕΝΟΣ @ Johny 21/02/2010 08:04:58

   Φιλε να σε ρωτησω κατι?
   Ποιος ειναι υπευθυνος για το νερο που πινουμε ?
   Η ΕΥΔΑΠ δεν ειναι?
   Ε...... ποιος θα εχει ευθυνη και ποιον θα στειλουμε στο σκαμνη..... εαν γινει κατι ??
   Τον επιχειρηματια .... που θα εχει καμια οφσορ εταιρεια ?
   και θα τον ψαχνουμε στα νησια καλαμπαγκος?

   Τουλαχιστον στο ελλαδισταν υπαρχουν και καποιοι δημοσιοι υπαλληλοι που εχουν φιλοτημο και καμια φορα αυτοκτονουν !!!

  • (Α)θανάσης avatar
   (Α)θανάσης @ Johny 21/02/2010 23:12:16

   Προφανώς σχολιάζεις ΧΩΡΙΣ να έχεις διαβάσει τα συνημμένα....
   Κρίμα (σου)...

  • (Α)θανάσης avatar
   (Α)θανάσης @ Johny 21/02/2010 23:19:58

   @ Johny ενν.

 21. ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ avatar
  ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 21/02/2010 08:06:25

  Τα πολλά λόγια είναι φτώχια.Πολλώ μάλλον,οι τεκμηριωμένες απαντήσεις.Δυστυχώς όμως,απευθύνονται εις ώτα μη ακουόντων.Η εξουσιολαγνεία τυφλώνει.Οτι εκπορεύεται από πράσινο εγγέφαλο,αποτελεί γι αυτούς Ευαγγέλιο.Ενα πράγμα σαν το Κοράνι.T'άχουμε άλλωστε ξαναπεί γιά τα περί 'διαφορετικού' DNA,σε πολύ 'συγκεκριμένους' εγκεφάλους!

 22. Προφήτης avatar
  Προφήτης 21/02/2010 09:22:39

  Δεν ξέρεις ούτε ορθογραφία αλλά είσαι "αφοριστικός".
  Δεν αποτελείς παρά παπάρα.

 23. yangoolas avatar
  yangoolas 21/02/2010 09:23:29

  «επιφανειακή» είναι, όχι «επιφανιακή». Άντε γλύψε καμμία πράσινη τσανάκα, να πάρεις και εσύ λίγη επιδότηση.

 24. yangoolas avatar
  yangoolas 21/02/2010 09:43:34

  Το νόημα είναι ότι σου αρέσει να πληρώνεις ακριβά το ρεύμα για να κονομάνε οι πράσινοι φίλοι σου, με αμφίβολα «οφέλη» για το περιβάλλον.

  (ή σου αρέσει να πληρώνουν ΆΛΛΟΙ ακριβά το ρεύμα, για να κονομάς εσύ)

 25. Προφήτης avatar
  Προφήτης 21/02/2010 09:48:11

  @ yangoolas, στόχευσες ακριβώς στο κέντρο : "σου αρέσει να πληρώνουν ΆΛΛΟΙ ακριβά το ρεύμα, για να κονομάς εσύ"

 26. yangoolas avatar
  yangoolas 21/02/2010 09:58:33

  μα αυτός είναι ο σοσιαλισμός. Το 81 είχε και την δικαιολογία της «κοινωνικής δικαιοσύνης». Τώρα δεν έχει και φτιάχνει πράσινες αρλούμπες. Τότε ζιβάγκο, τώρα Μπιρμπίλη.

  Και το χειρότερο; Τότε ξευτέλισε την μουσική του Θεοδωράκη και τα ποιήματα του Ρίτσου, τώρα ξευτελίζει ότι έχει μείναι που να είναι Ελλάδα.

 27. ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ avatar
  ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 21/02/2010 10:03:45

  Των οικιών υμών....υμείς άδετε και προφανέστατα "πέρα βρέχει'.Οσο γιά τις κουτάλες,άστο καλύτερα μικρό μου.Η διανοητική ΕΠΙΦΑΝΙΑ,δεν κρύβεται.Κρύβεται;;;Οπως άλλωστε δεν κρύβεται και η βρωμερή αποφορά της πράσινης χολής.Αυτά και τέλος με τις σαύρες.Ας κοπανιέσαι μόνος σου,μιάς και μας χαρίζεις άφθονο γέλιο.Τέέέέέέλος.....

 28. yangoolas avatar
  yangoolas 21/02/2010 10:09:06

  Να δείτε ΤΩΡΑ τους λογαριασμούς ΔΕΗ. Ο δικός μου έχει 6% για ΑΠΕ και 7% για Διασυνδέσεις. Οι «διασυνδέσεις» είναι για ΑΠΕ, τα άλλα υπάρχουν. 13% για ΑΠΕ, και ακόμα δεν έχουν βάλει τα πολλά. ΞΥΠΝΑΤΕ, και οι Πασόκοι να «ξυπνήσετε»! Εδώ ζείτε. Μην είστε κορόϊδα.

 29. Προφήτης avatar
  Προφήτης 21/02/2010 10:14:36

  Για το τι "παίζεται" στοιχεία και εδώ :
  http://viotia.blogspot.com/2007/06/blog-post_2805.html

  Οι "επενδυτές" βγάζουν άδειες, υποτίθεται για παραγωγή ρεύματος, και τις μεταπωλούν για κέρδος, οι αγοραστές έρχονται να υλοποιήσουν την "επένδυση" για να πάρουν την επιχορήγηση και, στο τέλος, ο "μουτζούρης" μένει
  - στο Περιβάλλον, με τις εγκαταστάσεις που θα "σαπίζουν"
  - στους υπόλοιπους "βλάκες" που πληρώνουν το ρεύμα βαπορίσιο για να διάγουν πολυτελή ζωή οι "επενδυτές" και οι πολιτικοί που τούς εγκρίνουν άδειες.
  Κάτι ψιλά κολλάνε και στα χέρια επίορκων υπαλλήλων.

  • yangoolas avatar
   yangoolas @ Προφήτης 21/02/2010 10:28:30

   Όπως ακριβώς το λές. Οι «Έλληνες» επενδυτές λαδώνουν τακτοποιούν, οι ENEL, EDF, Veolia, Vestas, Iberdrola, αγοράζουν την δουλειά, εισπράττουν από τα εργοστάσια, εισπράττουν και από τον ΔΕΣΜΗΕ και μετά από εδώ παν κι άλλοι. Γι αυτό είναι γενναία η επιδότηση. Για να μην τους νοιάζει τι θα γίνει σε 4-5 χ΄ρονια ή αν θα αφυσάει ή αν θα έχει σύννεφα.

   Παίζει και άλλο Προφήτη. Τα μαύρα λεφτά από τις ιδιωτικές μεταφορές φυσικού αερίου. Όταν ο Μυτηλιναίος φέρνει αέριο, από τι βγάζει νομίζεις; Λίγο μαύρο από την μεταφορά, λίγο μαύρο από την εγκατάσταση της μονάδας, πολύ άσπρο από τον ΔΕΣΜΗΕ. Πως νομίζεις συντηρούνται οι ξανθιές;

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ Προφήτης 21/02/2010 10:36:45

   Ωπα, στο φυσικό αέριο έχω χάσει επεισόδια ; Γίνε λίγο πιο αναλυτικός.
   Οι ξανθιές συντηρούνται με τον ίδιο τρόπο εξ απ' ανέκαθεν...Χαχαχα

  • yangoolas avatar
   yangoolas @ Προφήτης 21/02/2010 10:51:20

   Το αέριο βγαίνει από τρύπες και πάει σε μονάδες υγροποίησης στην Βόρεια Αφρική (google LNG North Africa, LNG Greece, LNG [και το όνομα αγαπημένων επιχειρηματιών -- δες και τα ΔΣ σε εταιρίες αγαπημένων επιχειρηματιών] κλπ).

   Από εκεί μπαίνει σε καραβια ναυλωμένα ή ιδιόκτητα. Φτάνει έξω από τον Πειραιά και ξεφορτώνει στην ΔΕΣΦΑ. Λεφτά βγαίνουν ανάμεσα τιμή ξεφορτώματος, (συν κόστος μεταφοράς ΔΕΣΦΑ), ναύλο, και τιμή αγοράς από τα liquifaction trains της Μπαρμπαριάς. Οι μονάδες υγροποίησης έχουν αναδουλειές, και τα έξοδά τους τρέχουν, και έχουν ρίξει τιμές. Το LNG νομίζω σήμερα είναι φτηνότερο από το αέριο που έρχεται με σωλήνες από βόρεια. Αγοράζεις φτηνά (ξέρεις εσύ σε τί τιμή φόρτωσε το κάριερ του κολλητού στο Αλγέρι;) και πουλάς ακριβά. Όσο για τον ναύλο... Έχει πολλά διφραγκάκια κρυμμένα στα διεθνή ύδατα, στις φορτώσεις και πιθανώς και στις ξεφορτώσεις.

   Έχω μάθει Προφήτη, ότι όπου βλέπεις καυγά και πίεση για δουλειές έχει πολλά μαύρα, είτε είναι εκβραχισμοί είτε ενέργεια.

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ Προφήτης 21/02/2010 11:16:38

   @yangoolas Ναι, μπράβο. Σ΄ευχαριστώ.
   Το όλο σχήμα ήταν αδρά γνωστό, με τις λεπτομέρειες δεν είχα ασχοληθεί. Θυμάσαι ποιοι πολιτικοί ήταν αντίθετοι στον ρωσσικό αγωγό αερίου, με πρόσχημα την "μη μονόπλευρη ενεργειακή εξάρτηση";

   Ο συσχετισμός των πολιτικών αυτών
   - με επιχειρηματίες που έχουν συμφέρον να μεταφέρεται υγροποιημένο φυσικό αέριο
   - με "πράσινους" εφοπλιστές/εκδότες
   - με τους Αμερικανούς που θέλουν σταθερά να προμηθεύεται η Ελλάδα υγροποιημένο φυσικό αέριο από τις χώρες του Κόλπου που ελέγχουν
   εξάγει ενδιαφέροντα συμπεράσματα.

   Για παράδειγμα, όχι μοναδικό, γηραιός πολιτικός που φτιάχνει τον τάφο του, έχει κόρη που ήθελε να κυβερνήσει, η οποία έχει κουμπάρο με καράβια που η πιάτσα "βοά" ότι δεν είναι δικά του αλλά είναι (ο κουμπάρος) βιτρίνα.
   Οι πασόκοι "ενεργειακοί" είναι και λόγω "ιδεολογίας" (της τσέπης τους)
   Ονόματα δεν είπα, μην κάνουν μηνύσεις στον Φάκτορα.

 30. Καθρέφτης avatar
  Καθρέφτης 21/02/2010 10:42:06

  Κι από πότε χρειάζεται να ξέρεις ορθογραφία για να ανανεώνεις τις πηγές της κουτάΛλας; το έχετε παρακάνει με την επιφανΙακή ιδιοτροπία σας.

 31. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 21/02/2010 12:09:29

  Κάτοικοι τού χωριού Σκούρτα,στά Δερβενοχώρια,μού είπαν ότι,τό απέναντι βουνό κάηκε,διότι προορίζεται γιά ανεμογεννήτριες.Υπέυθυνη,μού είπαν,ή ΤΕΡΝΑ.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ Kὀριννα 21/02/2010 12:22:04

   A... καλά, όπου έχει «αδιαφάνειες» θα βρείς ΤΕΡΝΑ και DAMCO... Με υπαλλήλους σε πολλά υπουργεία, και την ΡΑΕ (και το ΥΠΕΚΑ... για την ΤΕΡΝΑ ειδικά, το «Καφενείο» έχει ...κεντήσει)

   Όλο το πρόγραμμα ΑΠΕ του ΥΠΕΚΑ, βασίζεται σε παραπληροφόρηση και προβλέπει άγρια μεταφορά χρηματων από εμάς σε λίγους. ΧΩΡΙΣ να λύνει κάποιο πρόβλημα.

  • Orestios avatar
   Orestios @ Kὀριννα 21/02/2010 13:48:39

   Και ο Γράμμος επί 2 εβδομάδες δεν καιγόταν το 2007? Στους χάρτες της ΡΑΕ γίνεται αιολικό πάρκο η καμένη έκταση

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Kὀριννα 21/02/2010 15:49:06

   Πρώτη φορά τα ακούω αυτά (περί Δερβενοχωρίων και Γράμμου).

   Καλά, είναι δυνατόν να μην ασχολείται ΚΑΝΕΝΑΣ; Κανονικά θα έπρεπε να είχε γίνει επανάσταση.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ Kὀριννα 21/02/2010 15:55:42

   Επώνυμε, αυτά τα κομμάτια της Ελλάδας τα έχουν για πέταμα.
   http://windwatch.wdfiles.com/local--files/start/Greece-RAE-010-001-5100.jpg

   Και επειδή σίγουρα κάπου θα αναρωτιέσαι μήπως κάνουν καλό οι ΑΠΕ, σου θυμίζω €35/MWhr συμβατικά, €120-140/MWhr αιολικά, €400+/MWhr φ/β. Πληρωμένα από σενα, στον λογαριασμό της ΔΕΗ. Εισπράττουν 4-5 ξένοι και ισόποσοι Έλληνες (μεσάζοντες... βγάζουν τις άδειες και τις πουλάνε στους ξένους.)

   Εκτός από την αφαίμαξη, σκέψου τι κάνει στην «αναπτυξιακή πολιτική»

  • The Predator avatar
   The Predator @ Kὀριννα 21/02/2010 19:51:49

   Ο Archaeopteryx μεσα στη μανια του ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙ, πάλι :

   Απο που και ως που στοιχίζουν 120-140Ε/MWH τα Αιολικά !!??

   Η σημερινη τιμή παραγωγης ενεργειας απο αιολικά ειναι 92Ε/MWH όταν στην ΔΕΗ πληρώνουμε κοστος ρευματος 100-120Ε/ΜWH. Δες τον λογαριασμό σου.

   Αρα που ειναι η επιδότηση ???

   Η ΔΕΗ συνεχίζει να βγάζει απλά βγάζει λιγότερα απο τα αιολικά απο τον βρώμικο (και ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟ) λιγνίτη.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ Kὀριννα 21/02/2010 20:08:11

   Βρε καραγκιόζη πρέντατορ, τόσο υπέγραψε η Μπιρμπίλη ότι θα πληρώνει ο ΔΕΣΜΗΕ την αιολική μεγαβατώρα. Αντε ρώτα την.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ Kὀριννα 21/02/2010 20:23:31

   τιμή που αγοράζει ο ΔΕΣΜΗΕ από τους παραγωγούς. Να έχεις όσες ανιτρρήσεις θες, αλλά να διαβάζεις κιόλας. Δες αγάπη τον τελευταίο λογαριασμό της ΔΕΗ. Ο δικός μου έχει 7% τέλος υπέρς ΑΠΕ και 6% για διασύνδεση (μάλλον τα κλώδια για τις ΑΠΕ). 13%. Και ακόμα δεν έχουν ξεκινήσει. Τα νούμερα 35, 130, 420-430 είναι τιμές αγοράες από τον ΔΕΣΜΗΕ, αυτά πληρώνει και να είσαι σίγουρος θα στα περάσει...

   Πρόσφατα, η εικονιζόμενη «Υπουργός» Κλιματιστικής Αλλαγής μειώσε το καπέλλο στα φ/β (ξέρει ότι θα κοπούνε χαχαχα) για να δώσει αέρα στα αιολικά που έχει τάξει. Έτσι έγινε το 100 των αιολικών 120-140. Που ζεις; ούτε εφημερίδες δεν διαβάζεις;

 32. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 21/02/2010 13:34:35

  Εμαθα,επίσης ότι τό ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ,ανθεί μέσα στήν ΤΕΡΝΑ.

 33. gaou biou avatar
  gaou biou 21/02/2010 14:35:54

  αγαπητοί συνέλληνες

  ας ανεβη ο καθένας στον πιο κοντινό λόφο που θα βρει κι ας ατενίσει γύρω του να απολαύσει τα κατορθώματα των απλών και των επιφανών, τις αυθαιρεσίες των γνωστών του γνωστού και τις ανακαλύψεις αρρωστημένων μυαλών που δεν έκαψαν επι τόπου αυτό που εφηύραν αλλά το προώθησαν.

  Ατενίστε και Χαρείτε Κυρίες και Κύριε την χώρα του τσιμεντόλιθου, του πλαστικού του οτι γουστάρω κάνω και της ανεμογεννήτριας οσονούπω.

  Προσέξτε μόνον να βρείτε τα σκαλιά να κατεβείτε γιατί η ζαλάδα θα είναι μεγάλη.

  Υπάρχει άραγε ΣΩΤΗΡΙΑ;

  • (Α)θανάσης avatar
   (Α)θανάσης @ gaou biou 21/02/2010 15:09:55

   Η Μπέλου πάει, μας έμεινε η Λεωνάρδου... καλή αλλά δεν φτάνει....

 34. ΦΑΕΘΩΝ avatar
  ΦΑΕΘΩΝ 21/02/2010 14:50:42

  Αυτός ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς που έβαλε φαρδιές πλατιές τις υπογραφές (αφού όλοι οι υπάλληλοι της περιφέρειας στερεάς αρνήθηκαν να εγκρίνουν τις παράνομες άδειες) για εγκατάσταση των φωτοβολταϊκών στα 800 μέτρα από την Υλίκη, δεν είναι αυτός που διώκεται για κακουργήματα;;; http://lamianews.blogspot.com/2010/02/blog-post_9794.html και εφημ ΗΜΕΡΑ 17.02.2010 σελ.1+7.
  Δεν υπήρχαν άλλα χωράφια στη χώρα να απλώσουν τα λαμόγια τα φωτοβολταϊκά;
  Μήν μπερδεύετε το πυρίτιο με το οξείδιο του πυριτίου και μη μας πουλατε χαλαρότητα και ωχαδελφισμό, λαμόγια της τάχα πράσινης ανάπτυξης Ούτε να λέτε παραμύθια περί αχρηστίας της Υλίκης στα πλαίσια ύδρευσης πρωτεύουσας. Η ΕΥΔΑΠ και η Διεύθυνση Περιβάλλοντος Στερεάς αρνήθηκαν να χωροθετήσουν τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις δίπλα στην Υλίκη. Κάσποια υπαλληλάκια στάθηκαν όρθια στις πιέσεις για το δημόσιο συμφέρον και τήρησαν το νόμο. Φήμες στη Λαμία μιλάνε γιά Βαλιτσάτα Γκρί Κουστούμια να πηγαινοέρχονται, αλλά και βουρκωμένους νεαρούς και γέροντες υπαλλήλους να ψελίζουν στην εξουσία ότι ΔΕΝ ΘΈΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΙΜΑ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΜΑΣ, ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΣΟΥ ΦΑΡΜΑΚΩΣΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ. ΑΝ ΤΥΧΟΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΣ Ο ΝΟΜΟΣ Η ΚΑ ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΛΑΞΕΙ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ. Όχι να ζητάει τη μη τήρησή του. Ο Εισαγγελέας και ο Ελεγκτής Δημόσιας Διοίκησης έχουν το λόγο ΑΜΕΣΑ.

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ ΦΑΕΘΩΝ 21/02/2010 16:14:53

   Φαέθοντα, κατέγραψαν αριθμούς κυκλοφορίας των βαλιτσάτων;

 35. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 21/02/2010 14:52:05

  Νομίζω ότι επιβάλλεται η άμεση σύσταση προανακριτικής επιτροπής και η διερεύνηση ποινικών ευθυνών της κυρίας Μπιρμπίλη για τη διακινδύνευση της υγείας των κατοίκων του λεκανοπεδίου. Και για παράβαση καθήκοντος, μια που ενέκρινε τη χωροθέτηση των εγκαταστάσεων ΑΠΕ σε μέρος που απαγορεύεται ρητά.

  Να τελειώνουμε πια με δαύτους!

  • Orestios avatar
   Orestios @ Επώνυμος 21/02/2010 14:53:36

   Ένας. Ένας εισαγγελέας δεν υπάρχει? Έχουμε χούντα στη χώρα? Πως αυθαιρετεί η υπουργός?

 36. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 21/02/2010 15:13:35

  Καί βέβαίως έχουμε χούντα,χειρότερη από τήν τού '67-'74,καί δέν θά φύγουν άν δέν τελειώσουν αυτό γιά τό οποίο ήρθαν, τήν διάλυσι τής χώρας.Εκτός εάν πάρουμε όλοι από μιά πέτρα στό χέρι καί μπουκάρουμε,σέ Κοινοβούλιο ή τέλος πάντων όπου πρέπει.Περίπτωσις πού ακόμα ούτε κ'άν αχνοφέγγει.
  Μιά πού τό έφερε ή κουβέντα γιά τήν ανωτέρω κυρία,μέ τέτοια αυτιά πού διαθέτει, δέν σάς θυμίζει,elf;

  • miaou avatar
   miaou @ Kὀριννα 21/02/2010 16:57:57

   Μήπως είσαι εμπαθής λιγάκι, κακίζεις;

 37. gaou biou avatar
  gaou biou 21/02/2010 16:15:25

  Α καλάααα

  φύγαμε απ τις ΜΚΟ και πήγαμε στα ΜΚΟυδάκια τώρα

 38. Justin Case avatar
  Justin Case 21/02/2010 16:26:51

  Έχετε ακούσει πολλές μονάδες φωτοβολταικών να καταστρέφονται απο φωτιά?
  Τι είναι πεύκα? ή απο ακραία καιρικά φαινόμενα (ανεμοστρόβιλοι? χαλάζι? χιόνι?) και τι τύπου καταστροφή δηλαδή να προκληθεί απο ένα μικρό ποσοστό πανέλων που μπορεί να σπάσουν σε μια ακραία κατάσταση? και που την επόμενη μέρα θα αντικατασταθούν? Οι αιτιάσεις είναι αστείες και η προβολή του θέματος με αυτή την κατεύθυνση περίεργη. Τα αιολικά κριτικάρατε αρνητικά τώρα έγιναν τα φωτοβολταικά....

 39. Orestios avatar
  Orestios 21/02/2010 17:11:44

  Χύστε την χολή σας, έμμισθοι στρατιώτες των ΜΚΟ της "πράσινης ανάπτυξης". Μπορεί τα σύμβολα της "νέας θρησκείας" να στήνονται στα βουνά, καταστρέφοντας την γή μας, εν αγνοία μας. Να ξέρετε όμως ότι έτσι στήνετε τις κρεμάλες σας εν αγνοία σας.

  • B.K.Σ. avatar
   B.K.Σ. @ Orestios 21/02/2010 17:30:36

   Ορέστιε δεν είναι εντυπωσιακό που και παρα δίπλα χύνουν την χολή τους και καθόμαστε χαλαροί και άνετοι και τους διαβάζουμε, κατανοώντας την ανάγκη τους να ξεθυμάνουν και να εκτονωθούν;
   ποιός ξέρει, ίσως όταν ξεπεράσουν τη μανία και την πίκρα τους ξεθολώσει και η ματιά τους...

 40. Σωτήρης avatar
  Σωτήρης 21/02/2010 17:29:31

  Παιδιά,

  κλασσικά ελληνική συζήτηση επιπέδου καφενείου.
  Συμφωνείτε ή διαφωνείτε, πείτε το κόσμια.
  Κραυγές και νταηλίκια...
  Αμορφωσιά!
  Ξέρετε ότι το πυρίτιο είναι το 2ο πιο κοινό στοιχείο στον πλανήτη μας;
  Ξέρετε ότι από πυρίτιο αποτελείται η άμμος, που... μολύνει τις λίμνες και τα ποτάμια μας;
  Α ναι, περιέχεται και στα τζάμια, και στα γυαλιά μας!

  Πώς θα... χυθεί το... πυρίτιο, που είναι αδιάλυτο, κρυσταλλικό, δεν μας το εξήγησε κανείς!

  Έχουμε μια αναποτελεσματική ΕΥΔΑΠ, που μοιράζει νερό μέσω μολυβδοσωλήνων και σωλήνων αμιάντου, και την πείραξε το πυρίτιο!!!

  Και από πού και ως πού σας ενοχλούν τα φωτοβολταϊκά για ...πιθανή μόλυνση του νερού;
  Ξέρετε ότι η Υλίκη μαζεύει όλα τα νερά που αποστραγγίζονται από τον κάμπο της πρώην λίμνης ΚΩΠΑΙΔΑΣ που είναι γεμάτα φυτοφάρμακα και λιπάσματα;

  Σας ενοχλεί το ότι τα μεγαβάτ είναι πάνω από τους 15 ίππους που λέει εκείνη η παλιά άσχετη οδηγία... τα χιλιάδες αυτοκίνητα που περνούν ΞΥΣΤΑ, 10 μέτρα από την λίμνη, και ξερνούν καυσαέρια και στάζουν λάδια που μετά αποπλύνονται από την τοξική άσφαλτο της εθνικής οδού και πάνε μετά στη λίμνη και στα ποτήρια σας, πόσων ίππων είναι;!

  Αν κάποιος δεν συμφωνεί με την αναγκαιότητα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, δικαίωμά του. Ας παραθέσει επιχειρήματα. Αν θέλετε να γίνετε ρεζίλι λέγοντας ανακρίβειες, κι αυτό καπέλο σας. Ανοίξτε τουλάχιστον καμιά wikipedia να ξεστραβωθείτε!

  Και για αυτούς που θα προλάβουν να μου κοτσάρουν ταμπέλες, σας λέω ότι ούτε πασόκος είμαι, ούτε επενδυτής, ούτε μέλος ΜΚΟ!

  • The Predator avatar
   The Predator @ Σωτήρης 21/02/2010 19:57:14

   Σωτήρη εισαι σωστός. Απλά ο Archaeo και η παρεα του μεσα στη μανία τους δεν ελέγχουν ούτε τα προφανή.

   Τους ενοχλουν τα αιολικά και τα Φ/Β αλλά ουτε λέξη για τον καρκινογόνο λιγνίτη και τις μονάδες μαζουτ σε όλα τα νησια μας.

   Καφενείο, δυστυχώς....

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ Σωτήρης 21/02/2010 20:03:50

   προφανώς αντιδράς χωρίς να έχεις διαβάσει την συζήτηση καφενείου. Η συζήτηση καφενείου ανησυχεί για βαρειά μέταλλα, μερικά από τα οποία υπάρχουν στα πάνελς. http://www.firstsolar.com/Downloads/pdf/Abstract_Emissions_from_PV_Life_Cycles_NA.pdf με google στις λεξεις photovoltaics heavy metals θα βρεις πολλά.

   Θεωρώ ότι το κύριο αρνητικό των φ/β είναι ότι παραγουν ρεύμα που στοιχίζει στον ΔΕΣΜΗΕ 10 φορές (1000% πάνω από το συμβατικό, σε συγκριση με το 400% των αιολικών)

   Θεωρώ βλακώδη την βιομηχανική παραγωγή ρεύματος με σημερινές χρήσεις. Μην μπερδεύεις τον φωτοβολταϊκό φορτιστή του κινητού σου στην Γαύδο, με την ψευδαίσθηση ότι παράγεις ρεύμα για να λειτουργουν εργοστασια στην Βοιωτία.

   Τα οικονομικά είναι αδιαπραγμάτευτα. Το αν ίχνη καδμίου ή αρσενούχου γαλίου ή μολύβδου πειράζουν το νερό, δηλώνω μη ειδικός. Αν σου αρέσουν τα βαριά μέταλλα βάλε αλκαλικές μπαταρίες στο μπλέντερ του μαρτίνι σου, χαχαχαχα.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ Σωτήρης 21/02/2010 20:06:12

   Πρέντατορ, αν η Ελλάδα είχε παλαιομοδίτες μπακάληδες δεν θα είχες λόγο υπαρξης. €35, €130, €430. Διάλεξε και πλήρωνε. Σαν καλός σοσιαληστής, διαλέγεις το 130 ή το 430 και βάζεις τους άλλους να πληρώνουν.

  • Orestios avatar
   Orestios @ Σωτήρης 21/02/2010 20:24:21

   Ελάτε, η παρέα της Μπιρμπίλη. Φανερώστε την ένδοια των επιχειρημάτων σας για να μαθαίνουν όσοι σας διαβάζουν.
   Πανάκριβη, αντιαισθητική και περιβαλλοντικά επικίνδυνη ενέργεια παράγεται από ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά. Που εξυπηρετούν μόνο τα συμφέροντα των πετρελαιάδων, που ο ίδιος κατηγορείς.
   Τρικυμία εν κρανίω έχεις Predator.

  • Σαος avatar
   Σαος @ Σωτήρης 22/02/2010 10:11:25

   Ποιος μίλησε για το Πυρίτιο και τα οξείδιά του; Το πρόβλημα δεν είναι το Πυρίτιο αλλά το Κάδμιο που συσσωρεύεται στους έμβιους οργανισμούς.

 41. Johny avatar
  Johny 21/02/2010 18:03:03

  Ρε παιδιά, τι ΜΚΟ, Πασόκ και άλλες μπούρδες είναι αυτές.
  Μοναδικό στήριγμα του άρθρου είναι μια αντίρρηση της ΕΥΔΑΠ για ένα εντελώς συγκεκριμένο έργο. Δεν μπορώ να αντιληφθώ την αρμοδιότητα της ΕΥΔΑΠ για αυτά τα θέματα. Σε άλλες περιπτώσεις κατέφυγε στο ΤΕΕ, στην ΥπΠεριβάλλοντος κ.λπ. και πήρε τις κατάλληλες γνωμοδοτήσεις από χημικούς μηχανικούς και μηχανικούς περιβάλλοντος. Τωρα τι συμβαίνει; Που είναι το δίκιο της; Σε ένα χαρτί που έγραψε η ίδια η ΕΥΔΑΠ;

  Πραγματικά πιστεύω ότι - αν το άρθρο δεν είναι κατευθυνόμενο - πρόκειται για κλασσική αφέλεια αδαούς.

  Είναι σα να έχεις το θράσος να βγάζεις άρθρο για την πορεία της καρδιολογίας στην Ελλάδα στηριζόμενος στην έκθεση κάποιου συγκεκριμένου καθηγητή. Ειλικρινά πιστεύω ότι θέλει πολύ προσοχή σ' αυτά τα θέματα. Κινδυνεύει η αξιοπιστία του Blog από τέτοιες χαζαμάρες.

 42. antere avatar
  antere 21/02/2010 18:59:41

  Πεστα johny, μή χάσουμε και τη λογική μας εδωμέσα!

 43. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 21/02/2010 19:04:16

  Η λογική του συμπεράσματός σου εντυπωσιάζει. Ποιό ακριβώς είναι το ερώτημα; Έχουν την δυνατότητα να μολύουν με βαρειά μέταλλα τα φ/β; λίγο ή πολύ; Έχει ή δεν πρεπει να έχει άποψη η ΕΥΔΑΠ για τέτοια θέματα; Είναι καλή πρόταση για βιομηχανική παραγωγή ενέργειας; Συμφέρουν τον καταναλωτή και τον φορολογούμενο; Αυτά είναι τα ερωτήματα.

  Να μια κατευθυνόμενη δήλωση: «ΔΕΝ θέλω να πληρώνω κερατιάτικα, για να ΜΗΝ έχω ρεύμα, να έχω υποψία ελαφριάς ή βαρειάς μόλυνσης και να με ενοχλούνε από πάνω». Πως σας φαίνεται αυτό;

 44. Λ.ΛΑΜΒΔΑΣ avatar
  Λ.ΛΑΜΒΔΑΣ 21/02/2010 19:16:10

  Κύριοι του ANTINEWS, σας συγχαίρω για το τεκμηριωμένο ρεπορτάζ και σας ευχαριστώ για την ενημέρωση. Δεν αξίζει τον κόπο όμως να αναλισκεσθε στο να απαντάτε στον κάθε κακοπροαίρετο που βγάζει μεροκάματο στηρίζοντας τον κύριό του που θίγεται.Ιδιαίτερα από αύριο που είναι εργάσιμη, όλοι οι υπαλληλοι των ΜΚΟ θα μπούν σε διατεταγμένη. Προχωρείστε στο επόμενο ρεπορτάζ για να μαθαίνουμε τι γίνεται και μεις που έχουμε καταργήσει το δελτίο των 8 (γιατί ξέρουμε τι θα πεί). Ευχαριστώ και πάλι.

 45. Μάρκο Τ avatar
  Μάρκο Τ 21/02/2010 19:19:06

  Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν το άρθρο έχει δίκιο ή όχι, αν οι αντιρρήσεις της ΕΥΔΑΠ είναι βάσιμες ή όχι. Επειδή όμως το θέμα είναι σοβαρό, απαιτείται ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ. Αν υπάρξει τεκμηριωμένη επιστημονικά απάντηση, με την οποία να συμφωνεί και η πλειοψηφία τουλάχιστον των ειδικών, τότε κανένα πρόβλημα. Πρέπει όμως ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.
  Η πολιτική Σουφλιά στο τότε Υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ ως προς το περιβάλλον ήταν αρτηριοσκληρωτική πολιτική δεκαετίας '60. Μέχρι και με τον ακραιφνή δεξιό Επίτροπο Σταύρο Δήμα είχε συγκρουστεί ο Σουφλιάς. Ατυχέστατη επιλογή Καραμανλή, ο οποίος αγόταν και φερόταν από τον Σουφλιά. Δεν είμαι υπέρ της "μεταμοντέρνας" πολιτικής, είμαι υπέρ μιας σύγχρονης και ρεαλιστικής περιβαλλοντικής πολιτικής.

 46. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 21/02/2010 19:21:12

  Ευτυχως το 1.5λτ νερου ειναι φθηνοτερο ΤΩΡΑ απο την βενζινη αντιστοιχα.

  Αν το παρουν χαμπαρι οι Γερμανοι θα διψασουμε και θα πρασινισουμε.

  ΠΠ

 47. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 21/02/2010 20:37:22

  Δείτε και αυτό: http://www.protagon.gr/Default.aspx?tabid=70&smid=382&ArticleID=1581&reftab=37&t=Πόσα-φέρνει-ο-άνεμος

  Η Μπιρμπίλη, δυστυχώς, θα τον περάσει τον νόμο της. Είναι φασιστικός νόμος, καταπατεί συνταγματικά δικαιώματα, και καταστρέφει αυτό που πολλοί απο εμάς ξέρουμε σαν «Ελλάδα». Πόσα χρόνια χρειάστηκαν για να καταλάβουμε τι ακριβώς «προσέφερε» ο Αντρέας στην Ελλάδα. 20; Σε πολύ λιγότερα θα καταλάβουμε το έγκλημα του ΓΑΠ (η Μπιρμπίλη υπάλληλος είναι... τίνος δεν ξέρω)

 48. pikos avatar
  pikos 21/02/2010 21:02:44

  Υπερτοξικη ειναι η κατασκευή των πάνελ,οταν αυτά κατασκευαστούν δεν υπάρχει κίνδυνος διαρροών κλπ.Το θεμα είναι,το εργοστάσιο του Καπελουζου έχει διαχείριση λημμάτων ή ολα πάνε στη θάλασσα;

 49. Προφήτης avatar
  Προφήτης 21/02/2010 23:04:38

  Επειδή ειπώθηκε ότι το πυρίτιο είναι το πλέον απαντώμενο στοιχείο στη φύση, έχουμε και λέμε:
  -Δεν υπάρχει ελεύθερο στη φύση, αλλά ενωμένο με άλλα στοιχεία.
  -Πολλές ενώσεις του είναι ακίνδυνες αλλά και κάποιες άκρως επικίνδυνες.
  -Παρασκευάζεται καθαρό στους 2000 βαθμούς κελσίου, κοστίζει δε το 100% καθαρό $100 η ουγκιά.
  (Προφανώς αν υπήρχε σε αφθονία στη φύση δεν θα είχε κόστος.)
  -Στους ημιαγωγούς χρησιμοποιείται η κρυσταλλική του μορφή που αποτελείται από ένωση πυριτίου με Αρσενικό, Φωσφόρο, Γάλιο.
  -Το πυρηνικό εργαστήριο του Άλαμο (Ν.Μέξικο ΗΠΑ) προειδοποιεί ότι η εισπνοή πυριτίου προκαλεί ασθένεια πνευμόνων.
  http://periodic.lanl.gov/elements/14.html

  Βέβαια τα πάνελς δεν έχουν μόνο κρυσταλλικό πυρίτιο...

  • Γιώργος avatar
   Γιώργος @ Προφήτης 22/02/2010 01:03:53

   Οτι λέει βασικά είναι σωστο με τη διαφορά οτι ακόμα και το τελυταίο που αναφέρει ισχύει μόνο για εργάτες στη μεταλευτική βιομηχανία που εχουν αναπνεύσει ενώσεις πυριτίου για χρόνια (δείτε το link).
   Η αλήθεια είναι οτι τα πάνελ πυριτίου είναι απολύτως ασφαλή. Περιέχουν εντελώς αδρανή υλικά. Ενα ψάξιμο στο διαδύκτιο πείθει τον οποιοδήποτε. Μα κανένας πια δε φωνάζει? Εδώ, στο ΑΝΤΙ μόνο, παγκοσμίως.
   Προφήτη, βρες ΕΝΑ άρθρο που λέει ότι τα πάνελ αποτελούν τοξικό κίνδυνο, σε παρακαλώ.
   Ρε παιδιά και γω εναντίον είμαι για τους παλιούς γνωστούς λόγους, αλλά όχι να πετάμε και τόσο άσχετα. Ντροπή για μπλόγκερς με κάποια ιστορία εδώ μέσα...

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ Προφήτης 22/02/2010 02:06:58

   Το ζήτημα δεν είναι αν είναι τοξικά ή όχι τα πανελς.
   Αλλά ότι
   1. Περιέχουν τοξικά στοιχεία, ελεγχόμενα υπό κ.σ.
   2. Υπό μη κ.σ. τα τοξικά στοιχεία θα πέσουν στο έδαφος και θα εκπλυθούν στη λίμνη.
   3. Εγκαθίστανται δίπλα σε ευαίσθητη περιοχή όπου, με την αυριανή εγκατάλειψη, εμπερικλείουν τον παραπάνω κίνδυνο.

   Αν έχεις αντίρρηση ότι θα εγκαταλειφθούν έλα να πάμε μια βόλτα σε όλη την Ελλάδα, να δεις εκατομμύρια περιπτώσεις, από οικιακά σκουπιδαριά μέχρι εγκαταλελειμμένα βιομηχανοστάσια και οχήματα που σαπίζουν.
   Μια αρπαχτή είναι τα φ/β, για την επιχορήγηση, κατάλαβέ το.

 50. Προφήτης avatar
  Προφήτης 21/02/2010 23:06:29

  Δοκιμή, δεν παίρνει σχόλιο;

 51. Γιάννης Αννουσάκης avatar
  Γιάννης Αννουσάκης 21/02/2010 23:54:32

  [ΔΕΝ θέλω να πληρώνω κερατιάτικα, για να ΜΗΝ έχω ρεύμα, να έχω υποψία ελαφριάς ή βαρειάς μόλυνσης και να με ενοχλούνε από πάνω.]
  Η άποψή μου είναι πως αποτελεί και ακατανόητη υπέρβαση η απόφαση αυτή της κας Μπιρμπίλη, των κανόνων τι παίρνεις τι δίνεις, αφού θα είναι ακριβότερο το παραγόμενο ρεύμα, σύμφωνα με τις προηγούμενες καταχωρήσεις εδώ.
  Δεν έχουν παρατεθεί εδώ ακριβή στοιχεία παρόντος κόστους και παραχθησόμενου, ούτε και του πρόσθετου επί του παρόντος κόστους από περιβαλλοντικά πρόστιμα.
  Σε κάθε περίπτωση η ΕΥΔΑΠ είναι δεν είναι ορισμένη, είναι η κατ εξοχήν αρμοδία να έχει άποψη σε τέτοιο θέμα και η εξαίρεσή της είναι όπως η κλωτσιά του ληστή στον τροχονόμο στην κολόνα στην Βουλιαγμένης (όποιος το θυμάται).

 52. anonymous avatar
  anonymous 22/02/2010 01:20:49

  Για τον Ορέστιο, τον Προφήτη και όλους τους άλλους 'επιστήμονες' εδω, απ'ο κάποιον που είναι σαφώς αντίθετος με τις ΑΠΕ, αλλά που δεν ανέχεται γελοίες καμπάνιες του τυπου της καταχώρησης...

  http://www.nrel.gov/pv/thin_film/docs/alsema_environmental_aspects_of_solar_modules.pdf

  Environmental Aspects of Solar Cell Modules, Dept. of Science, Technology and Society, Utrecht University,
  Padualaan 14, NL-3584 CH Utrecht, The Netherlands

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ anonymous 22/02/2010 02:21:26

   Μάλλον το βρήκες στο Google αλλά ΔΕΝ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ.
   Τα χημικά στοιχεία, αυτοτελώς ή στις διάφορες ενώσεις, συμπεριφέρονται με συγκεκριμένο τρόπο. Δεν υπάρχει επιστημονική βεβαιότητα με worst, base & best scenario.
   Οι δε διατυπώσεις "appears to..", από τις οποίες βρίθει η μελέτη, είναι γνωστό πότε χρησιμοποιούνται.
   Σαν να λέμε "Greek Dept APPEARS TO be manageable by the current Greek government".

  • anonymous avatar
   anonymous @ anonymous 22/02/2010 09:25:43

   Προφήτη, ήμαρτον. Οποιος το διαβάσει θα καταλάβει. Δείξε μας και την αντίθετη άποψη αν θες, μη προσβάλεις. Και μη συγχέουμε τη χρήση με το τέλος ζωής καλύτερα...Ούτε το συνολικό περιβαντολογικό φόρτο, που όλα μα όλα τα προιόντα εχουν. Μιλάμε για τη τοξικότητα.

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ anonymous 22/02/2010 10:04:07

   anonymous, αν σε ποτίσω αρσενικό ποιο σενάριο θα ισχύσει; Το worst, το base ή το best;

   Αυτά είναι κόλπα οικονομολόγων, κοινωνιολόγων, δικηγόρων και λοιπών των ανθρωπιστικών επιστημών, που προσπαθούν να αποτυπώσουν το μέλλον κατά το δοκούν.

   Τα χημικά στοιχεία δεν "φέρονται" σαν τους ανθρώπους, πότε έτσι πότε αλλοιώς.

   Μάς αποκαλείς "επιστήμονες" και ζητάς να μην σε προσβάλλω.
   Δεν σε προσέβαλα πουθενά. Ήλθες με πνεύμα ΣΑΝ να σου είχα επιτεθεί και οξύνεις συνεχώς τις διατυπώσεις σου.
   Διευκρίνισα ότι δεν σε θεωρώ ΜΚΟ, κατάλαβες το αντίθετο.
   Το ότι μάλλον δεν διάβασες τον Αλσεμα δεν είναι προσβολή αλλά συμπέρασμα.

   Δεύτερον και

 53. Orestios avatar
  Orestios 22/02/2010 02:39:14

  O κύριος Αλσέμα της CrystalClear. XA XA
  http://www.ipcrystalclear.info/
  Μπορείτε όλοι να δείτε τις εταιρίες στη δεξιά στήλη

  Πολλές αναφορές στον Φθενάκη είδα
  Για να θυμηθούμε: Safety and Environmental Consultant to
  ExxonMobil,
  Dow Chemical,
  3M Corporation,
  CITGO,
  SEMATECH,
  Allied Signal,
  Amoco Oil,
  Amoco Chemical Co,
  Mobil Oil Co.,
  ICHMAP, Eastman Kodak and
  Standard Microsystems Corporation

  Να χαρώ ανεξάρτητη έρευνα!

  • anonymous avatar
   anonymous @ Orestios 22/02/2010 09:18:46

   Δείξε ΜΙΑ έρευνα που να υποστηρίζει αυτά που λες. Κι ας μην είνα ανεξάρτητη.

  • Orestios avatar
   Orestios @ Orestios 22/02/2010 17:12:23

   Μα τί επιστημονική άποψη να σου παραθέσω εδώ? Γίναμε συνέδριο και δεν το ήξερα? Υπάρχουν πολλές μελέτες περί την τοξικότητα της νανατεχνολογίας και των quantum dots των ημιαγωγών. Οι αναφορές όλες μέχρι σήμερα δείχνουν κυτοτοξικότητα και μάλιστα εγκεφαλική με συνοδές βλάβες στο dna σε in vitro μελέτες.
   Μέχρι τώρα διαβάζαμε πως δεν είναι τοξικά στην παραγωγή τους αλλά δεν είναι γνωστός ακόμη ο χρόνος ημιζωής των νανοσωματιδίων καδμίου-τελλουρίου, ενώσεων σιλικόνης και λοιπών. Σε αήμαντες ποσότητες, μικρογραμμάρια δηλαδή, προκαλούν σημαντικές βλάβες και η επίπτωσή τους θα φανεί μετά από χρόνια όταν θα πεθαίνει ο κόσμος. η νανοτεχνολογία μπορεί να έχει εφαρμογές αλλά ούτε αθώα είναι και ούτε ευλογημένη.
   Με τη θαλιδομίδη επικρατούσε η ίδια ευφορία αλλά το αποτέλεσμα ήταν καταστροφικό όταν άρχισαν να γεννιούνται παιδιά εκτρώματα.
   Πρωτού λοιπόν επιχειρήσεις επιστημονικά μάθε να είσαι προετοιμασμένος. Οι σχολιαστές του antinews δεν είμαστε το κοινό όπου πιάνουν τα ψεύδη σας. Η κριτική μας θα είναι αμείληκτη.

 54. Σωτήρης avatar
  Σωτήρης 22/02/2010 07:12:12

  Ορέστιε,

  το πυρίτιο είναι το δεύτερο πιο διαδεδομένο στη γη μας.
  Δεν ειναι τοξικό. Αυτο που αναφέρεις, ότι μπορεί να είναι τοξικό για τους πνεύμονες, συμβαίνει στους εργάτες που τροχίζουν κοσμήματα από πετράδια. Αν δεν φορούν τη σωστή μάσκα μπαίνουν τα τριμματα στο αναπνευστικό τους και δημιουργούν την ασθένεια που λέγεται silicosis. Ουσιαστικά μιλάμε για σκόνη στους πνεύμονες.
  Δεν ειναι τοξικότητα αυτό, είναι η μικροσκοπική επίδραση των σωματιδίων. Μπορεί να συμβεί στα βλαστάρια του antinews εδω... αν τόσο πια σεκλετιστείτε με τα φωτοβολταικά, που πάρετε έναν οδοντιατρικο τροχό και κάνετε τα πάνελ σκόνη και μετά τη σνιφάρετε!
  Ακόμη κι αν κάποιος κάνει τα πάνελ θρύψαλα... κι αν τα ρίξετε σε ένα ποτήρι νερό... και αν τα πιείτε... θα πάνε στο στομάχι και από κει ξέρετε που.
  Αλλά κι αν πάει πεντακάθαρο νεράκι στους πνεύμονες... δημιουργείται μια κατάσταση γνωστή ως... πνιγμός! Άρα, το νεράκι είναι ... τοξικό για τους πνεύμονες!
  Έχετε ακούσει ποτέ ότι όταν καίγεται ο λιγνίτης παράγεται τέφρα και άλλα τοξικά (ακόμη και με τα φίλτρα); Αλλά αυτό δεν μας νοιάζει, είναι στην ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ!
  Τελικά η ημιμάθεια είναι πολύ πιο επικίνδυνη από την αμάθεια! Μάλλον αυτή είναι η πόρτα του κουφού που λέει και η παροιμία.
  Παιδιά... χρειαζόμαστε τις ΑΠΕ. Και είναι πιο φτηνός ο λιγνίτης αν δεν λάβεις υπόψη σου τη ζημιά που προκαλεί στο περιβάλλον. Έχετε ακούσει ποτέ ότι ΤΟ ΦΤΗΝΟ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΟ;

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ Σωτήρης 22/02/2010 08:48:32

   Πλήρωνε πουλάκι μου Σωτήρη εσύ, και βάζε. Αλλά δεν θες αυτό, θες να πληρώνουν οι άλλοι και να εισπράττεις.

   Όσο για το πυρίτιο, δεν υπάρχει πυρίτιο μόνο του, ούτε φοβάται κανείς το διοξείδιο του πυριτίου που είναι πράγματι πολύ κοινό. Το πυρίτιο που μπαίνει σε ημιαγωγούς είναι doped κοινώς μαστουρωμένο με άλλα βαριά κακόφημα μέταλλα.

   Πυρίτιο έχουν και τα συνθετικά βυζιά... Με τα πασοκικά οικονομικά, πρέπει να βρούμε και να τα τραβάμε...

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ Σωτήρης 22/02/2010 08:59:28

   Η έκκληση συγκινεί. "Παιδιά (κόμπος στο λαιμό)… χρειαζόμαστε τις ΑΠΕ (κυλάει ένα δάκρυ)".

   Χρειαζόμαστε φίλτρα σε Πτολεμαΐδα και Μεγαλόπολη.
   Τις ΑΠΕ τις χρειάζονται ο Φέσσας και η Verbund.

  • anonymous avatar
   anonymous @ Σωτήρης 22/02/2010 09:36:18

   Το πυρίτιο στα cells είναι doped μόνο με φώσφορο αρχαίε. Για τα κρυσταλικά cells δεν έχει τεθεί ΠΟΤΕ και από ΚΑΝΕΝΑΝ θέμα τοξικότητας, στη διεθνή διακίνηση τους κτλ.. Εχει τεθει για κάποια άλλα είδη, που όντως περιέχουν παρα πολύ μικρές ποσότητες σεληνίου η καδμίου, και αυτό για το τέλος ζωής.

   Αυτο είναι άσχετο με την απίστευτη πολιτική που πάει να εφαρμοστεί στη χώρα μας. Συμφωνώ 100% με τις θέσεις σου.

 55. Αρχιμήδης avatar
  Αρχιμήδης 22/02/2010 09:50:07

  Προς τον/τους συντάκτες του κειμένου και τον/τους διαχειριστές του Blog:
  Αν τα πράγματα είναι τόσο σοβαρά όσο δείχνουν να είναι από τα έγγραφα που παρουσιάζετε, τότε εκτός από την παράκληση σας στην Υπουργό, θα πρέπει να κοινοποιήσετε τα παραπάνω έγγραφα και κείμενο στο Γραφείο του Πρωθυπουργού (σαν "Προϊσταμένου" της), στην Προεδρία της Δημοκρατίας, στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, αν δεν το έχετε ήδη κάνει. Από όσα γνωρίζω κανείς δεν είναι πλέον -λέμε τώρα- "ελέω Θεού" αυτοκράτορας-κυβερνήτης-εξουσιαστής. Νομίζω ότι στο πολίτευμά μας, ο λαός άρχει...

 56. Johny avatar
  Johny 22/02/2010 12:52:41

  Το πόσο αξιολάτρευτα αφελείς είναι όλες αυτές οι μπούρδες περί "φίλτρων στη Πτολεμαΐδα" και δε συμμαζεύεται, μπορείτε να το διαπιστώσετε κάνοντας κλικ στα παρακάτω links:

  Ανατολικά της Ποντοκώμης:
  http://maps.google.com/?ie=UTF8&ll=40.432314,21.824512&spn=0.053834,0.154324&t=h&z=13

  Νότια του Καρυοχωριού:
  http://maps.google.com/?ie=UTF8&ll=40.49644,21.782069&spn=0.013446,0.038581&t=h&z=15

  Δίπλα στα Παλιά Αμπέλια:
  http://maps.google.com/?ie=UTF8&ll=40.492001,21.735764&spn=0.013446,0.038581&t=h&z=15

  Νότια απ' τους Ανάργυρους:
  http://maps.google.com/?ie=UTF8&ll=40.58417,21.652079&spn=0.026856,0.077162&t=h&z=14

  Δυτικά του Φιλώτα:
  http://maps.google.com/?ie=UTF8&ll=40.624246,21.661949&spn=0.02684,0.077162&t=h&z=14

  απ' όπου - ως μη ειδικοί, άσχετοι θα έλεγα - θα διαπιστώσετε ότι καύση λιθάνθρακα συνεπάγεται δέσμη περιβαλλοντικών προβλημάτων και υποβάθμιση του ευρύτερου περιβάλλοντος σαν σε ντόμινο.

  Σας καλώ και πάλι να σοβαρευτείτε. Το ότι δεν μένετε στις παραπάνω περιοχές, το γεγονός ότι δεν θάψατε σαραντάχρονους συγγενείς σας, το γεγονός ότι είσαστε καλοβολεμένοι Αθηναίοι που διαβάζετε την wikipedia και παριστάνετε τους... ειδικούς, πετώντας κάνα νούμερο, κάνα ποσοστάκι και άλλα ΠΡΑΣΙΝΑ άλογα, είναι ένα παλιό καλό αλλά επικίνδυνο παιχνίδι. Βρε, μην είσαστε είσαστε υπάλληλοι της ΔΕΗ;

  Ευτυχώς δε λες που η ζημιά περιορίζεται στα όρια ενός blog;
  Για να φανταστούμε τη περίπτωση, όπου άτομα σαν αυτά παίρνουν και θέσεις συμβούλων. Για να σκεφτούμε τον ΕΦΙΑΛΤΗ, άτομα σαν αυτά να φτάσουν να επηρεάζουν και πολιτικές!

  Οι θεοί ας μας φυλάνε απ' τους παπαρολόγους!

 57. Σωτήρης avatar
  Σωτήρης 22/02/2010 13:50:15

  Αρχαιοπτέρυγα,

  Το πυρίτιο δεν είναι μόνο του στη φύση γιατί είναι πολύ δραστικό. Άρα, αν απελευθερωθεί καθαρό πυρίτιο και γίνει κομματάκια, θα οξειδωθεί και θα μετατραπεί σε απλή άμμο.
  Τώρα κατάλαβα γιατί εξαφανίστηκαν οι αρχαιοπτέρυγες.
  Έχεις κάνα επιχείρημα που να μην είναι ΑΠΟΛΙΘΩΜΈΝΟ!?

  Για διάβασε πόσο κοστολογείται το ρεύμα αιχμής (που σε μεγάλο βαθμό θα καλύπτεται από τα φωτοβολταϊκά) και πόσα πληρώνουμε κάθε χρόνο σε εισαγωγές ενέργειας, μετά διάβασε πόσα πληρώνουμε σε δικαιώματα εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, σκέψου πόσοι καρκίνοι δημιουργούνται κάθε χρόνο από τα ορυκτά καύσιμα, και μετά μιλάμε.
  Κάνετε γαργάρες τις ίδιες αηδίες ξανά και ξανά. Μόνο με ειρωνεία και τσαμπουκαλίκι δεν θα πείσετε κανέναν.
  Αλλά είπαμε, ο κάθε ηλίθιος είναι ανίκητος σε έναν διάλογο!

  Δηλαδή σε όλο τον κόσμο οι επενδύσεις σε ΑΠΕ γίνονται από τα λαμόγια, από τους βλάκες και τα κορόιδα που θέλουν να καταστρέψουν το περιβάλλον... Ολόκληρη η Ευρώπη, ο πλανήτης όλος, είναι λάθος; Μήπως τελικά δεν είναι στραβός ο γυαλός αλλά εσείς στραβά αρμενίζετε; εσείς βρε παιδιά τι είσαστε, οι ανυπόταχτοι Γαλάτες στο τελευταίο Γαλατικό χωριό;

  Τόσο δύσκολη να την χωνέψετε είναι η καινοτομία και η πρόοδος; Μήπως σας περνά από το μυαλό ότι είσαστε σαν τους αντιδραστικούς που έσπαζαν τις μηχανές ύφανσης στην αρχή της βιομηχανικής επανάστασης, ή τους σκοταδιστές που δεν ήθελαν τυπογραφία, ή τους αμόρφωτους που δεν ήθελαν να φάνε τομάτες γιατί τάχα ήταν τοξικές; ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΑΡΑΔΕΊΓΜΑΤΑ ΑΝΘΡΏΠΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΒΛΕΠΑΝ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΥΤΗ ΤΟΥΣ!

  • B.K.Σ. avatar
   B.K.Σ. @ Σωτήρης 22/02/2010 13:55:54

   αντιγράφω του Στέργιου:
   Η Δύση ανακάλυψε τα ανθρώπινα δικαιώματα όταν έχασε τις αποικίες της, και ανακάλυψε την οικολογία όταν πέρασε στη μεταβιομηχανική εποχή

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ Σωτήρης 22/02/2010 14:23:49

   Σωτηράκη, τώρα με έπεισες, πάω να αγοράσω πολλά φ/β. Τις σοσιαληστικές καινοτομίες, όσο τις πληρώνεις εσύ, δεν με ενοχλούν καθόλου.

   Johny, αν με πολλά φ/β δεν λυθεί το πρόβλημα των ορυχείων, να αγοράσεις και καμιά βιομηχανική ζώνη να ρεφάρεις. ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ να γεμίσεις φ/β και αιολικά, ούτε την καταστροφή της Πτολεμαϊδας θα φτιάξεις, ούτε ένα νοσοκομείο δεν θα μπορείς να τροφοδοτείς με ρεύμα. Η Γερμανία γέμισε ΑΠΕ και δεν έχει κλείσει ούτε ένα συμβατικό εργοστάσιο, απλά γιατί οι ΑΠΕ είναι μια κοροϊδία που παράγει όταν θέλει αυτή, και όχι όταν θές ρεύμα.

  • akapnos avatar
   akapnos @ Σωτήρης 22/02/2010 14:37:31

   "Αλλά είπαμε, ο κάθε ηλίθιος είναι ανίκητος σε έναν διάλογο!"

   Όπα μεγάλε όπα, έτσι συζητάς εσύ;

   Και τι θες να μας πείς ακριβώς;

 58. Σωτήρης avatar
  Σωτήρης 22/02/2010 15:07:39

  AKAPNE
  Εννοώ ότι μπορεί να μαζευτεί ολόκληρη η επιστημονική κοινότητα, να μας αναλύσουν με επιχειρήματα ότι δεν είναι τοξικά τα φωτοβολταϊκά και ότι μπορούμε να τα βάλουμε και στα ρολόγια μας και στα ραδιοφωνάκια μας και στις στέγες μας επάνω... και μπορεί ο κάθε ειδικός να μας δώσει παραπομπές και βιβλιογραφία... αλλά μερικοί είμαστε... ου με πείσεις καν με πείσεις!

  ΑΡΧΑΙΟΠΤΕΡΥΓΑ

  Η Γερμανια είναι μια χώρα με τριπλάσια πυκνότητα πληθυσμού από την Ελλάδα, με πολύ μεγαλύτερες ενεργειακές ανάγκες (έχουν εργοστάσια ενώ εμείς έχουμε καφετέρειες) με πολύ μικρότερη ηλιοφάνεια και αιολικό δυναμικό από ότι η Ελλάδα, με πυρηνικά, λιθάνθρακα, τα πάντα.
  Δεν γνωρίζω αν έκλεισε κανένα εργοστάσιο. Δεν πρόκειται να κλείσει μέσα σε ένα δυο χρόνια διότι η ενεργειακή απεξάρτηση είναι προσπάθεια που θέλει ορίζοντα δεκαετίας. Μπορείς να μου πεις πόσα εργοστάσια θα είχαν ανοίξει αν δεν υπήρχε η πρόοδος στισ ΑΠΕ...
  Και βασικά δεν με στεναχωρει αν δεν κλείσει κανένα εργοστάσιο... σημασία έχει να μην λειτουργεί τόσο συχνά... ας είναι στην εφεδρεία.
  Αν βάλεις ηλιακό θερμοσίφωνα στο σπίτι σου, πρέπει να καταργήσεις το ηλεκτρικό; ο στόχος είναι ο ηλεκτρικός να δουλεύει πολύ πολύ λιγότερο!

  Πες ότι θες για τους Γερμανούς. Τα λεφτά τους πάντως δεν τα πετάνε! Μακάρι από όλα τα λεφτά που πετάχτηκαν τόσα χρόνια στον ΟΣΕ, την Ολυμπιακή, στις επιχορηγήσεις των ΠΑΕ και των κομμάτων, στα άχρηστα συμβούλια, μακάρι ένα 1% από αυτά να είχε επενδυθεί στις ΑΠΕ. Πρώτα υδροηλεκτρικά, γεωθερμικά και ανεμογεννήτριες, και με φειδώ στα φωτοβολταϊκά, γιατί φτηναίνουν χρόνο με τον χρόνο και για αυτό το υπουργείο θέλει να ρίξει την επιδότηση.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ Σωτήρης 22/02/2010 16:36:41

   είναι προφανές Σωτήρη ότι δεν ξέρεις ούτε οικονομικά, ούτε ενεργειακά. ΟΑ είπες? ΟΤΕ? Τώρα κόβουμε και ράβουμε την ΔΕΗ αλλά δεν πειράζει... μαθημένοι είμαστε.

   Εχω ηλιακό, τον δεύτερο. Ούτε ο πρωτος αποσβέσθηκε, ούτε ο δεύτερος θα αποσβεστεί αλλά αυτά τα οικονομικά δεν ενδιαφέρουν... Το ΥΠΕΚΑ έριξε την επιδότητση στα φ/β για να αυξήσει την επιδότηση στα αιολικά. Από το σχόλιο σου φαίνεσαι ότι είσαι σε διατεταγμένη υπηρασία...

  • Αγανάκτηση avatar
   Αγανάκτηση @ Σωτήρης 22/02/2010 16:47:26

   Επίσης να συμπληρώσω, φωτοβολταϊκό μπορεί να κάνει ο οποιοσδήποτε (κακό αυτό για τους "μεγάλους"), αιολικό μόνο οι γνωστές συντεχνίες λαμογιών.

   Όλα στραβά σ'αυτή τη χώρα. Έχουμε το μεγαλύτερο ηλιακό δυναμικό στην Ευρώπη αλλά συνάμα και τον ωραιότερο ορίζοντα. Και τι κάνουμε; Προωθούμε τα αιολικά που καταστρέφουν το υπέροχο ελληνικό τοπίο και μειώνουμε τα ΦΒ που φτηναίνουν χρόνο με τον χρόνο.

   Και όλα αυτά γιατί; Για να τα κονομήσουν οι Γερμαναράδες που μας βρίζουν ολημερίς και ολονυκτίς και μερικοί εδώ νταβατζήδες.

   Ε αει σιχτιρ πια!

 59. Orestios avatar
  Orestios 22/02/2010 17:00:50

  Σωτήρη, μπορεί να κάνεις τον ξύπνιο αλλά από επιστημονική γνώση έχεις τόση όση ένα βούρλο. Αραδιάζεις ένα σωρό λέξεις αλλά αν είχες τελειώσει ένα πανεπιστήμιο θα γνώριζες τα qd (quantum dots) και πόσο τοξική μπορεί να είναι η νανοτεχνολογία που χρησιμοποιείται σε φωτοβολταϊκά. Προφανώς είσαι κι εσύ ένας από τους χαρωπούς οπαδούς της "πράσινης ανάπτυξης" με μεταπτυχιακό στην εφαρμοσμένη πορδολογία.

 60. Σωτήρης avatar
  Σωτήρης 22/02/2010 20:18:58

  Ορέστιε,

  βλέπω ότι σε δυσκολεύουν οι μεγάλες λέξεις.
  Από πού κατάλαβες όμως ότι δεν έχω σπουδάσει;
  Άντε τώρα να σου πω για τις σπουδές μου τα μεταπτυχιακά μου την καριέρα μου.
  για τον Αρχαιοπτέρυξ, και από νανοτεχνολογία ξέρω και την έχω εφαρμώσει στην επιστήμη μου.
  Πώς βάζετε έτσι ταμπέλες στους ανθρώπους... πώς νομίζετε ότι τον καταλαβαίνετε τον άλλον!
  Είμαι σε διατεταγμένη υπηρεσία να τη σπάω στους λαϊκιστές και να τη λέω σε αυτούς που πάσχουν από μανία καταδιώξεως.
  Καλά το είπα πριν. "ο κάθε ηλίθιος είναι ανίκητος σε έναν διάλογο!”

  • Orestios avatar
   Orestios @ Σωτήρης 22/02/2010 20:22:57

   Σταμάτα να γράφεις μονολόγους κοιτώντας τον καθρέρτη σου.

 61. Σωτήρης avatar
  Σωτήρης 22/02/2010 20:20:31

  Johnny,

  ποιο mega και ποια Αυριανή... εδώ λέμε τα επιχειρήματα είναι επιπέδου ΠΕΤΡΟΥΛΑΣ.

  • Orestios avatar
   Orestios @ Σωτήρης 22/02/2010 20:35:48

   Διάβασες τα δικά σου? Πάλι καλά που το κατάλαβες. Αλλά μην τρομάξεις. Η Πετρούλα έχει πιο πολύ μυαλό από σένα

 62. B.K.Σ. avatar
  B.K.Σ. 22/02/2010 20:29:09

  Σωτήρη και Γιάννη μια καλοπροαίρετη ερώτηση (που δεν το συνηθίζω):
  Γιατί η εγκατάσταση των συγκεκριμένων φωτοβολταϊκών γίνεται εγγύς της λίμνης; γιατί δεν γίνεται σε μια άλλη περιοχή μακριά από ποτάμια και θάλασσες και λίμνες, δόξα τω θεώ από ξερακιανούς λόφους και βουναλάκια έχουμε άπειρα στον τόπο μας.

 63. Σωτήρης avatar
  Σωτήρης 22/02/2010 20:30:24

  Ορέστιε,

  δεν κοιτώ τον καθρέφτη, απλά απάντησα στις μπούρδες σου (χάνοντας την ώρα μου).

  • Orestios avatar
   Orestios @ Σωτήρης 22/02/2010 20:34:15

   Επιτέλους θα παίξεις με τον αφαλό σου. Να πάρεις μεταπτυχιακό και στην εμβάθυνση της βλακείας σου

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ Σωτήρης 22/02/2010 20:36:56

   Νανοτεχνολογία; Και την έχεις εφαρμ«ώ»σει; χαχαχαχα. Είσαι εφαρμ«ω»σμένος Μποστ;

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ Σωτήρης 22/02/2010 20:44:21

   Νανοτεχνολογικό επιχείρημα: Η Μπιρμπίλη μείωσε την τιμή αγοράς φωτοβολταϊκού ρεύματος από 480 σε 420 €/MWhr επειδή ...θα πέσει η τιμή των φωτοβολταϊκών στο μέλλον, όταν η τιμή του θερμοηλεκτρικού ρεύματος για τον ΔΕΣΜΗΕ είναι €35/MWhr. Νανοπασοκικά μαθηματικά.

   Ορέστει, έχουμε νέα ορολογία. Μετά το Νεοπασόκος, έχουμε το Νανοπασόκος (είναι η χάϊ τεκ εκδοχή)

  • Orestios avatar
   Orestios @ Σωτήρης 22/02/2010 20:48:17

   Βρε τί πάθαμε αρχαιε με τους ανθρώπους της Μπιρμπίλως. Σκάσανε μύτη και πουλάνε τσαμπουκά κάνοντας τους καμπόσους. Που πάτε βρε όρνια!
   Νανοπασόκοι σε αποστολή. Hi tech αρλούμπες πια ακούμε.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ Σωτήρης 22/02/2010 20:56:57

   Μην είσαι σίγουρος ότι είναι μόνο άνθρωποι της κυρίας αυτής. Πολλοί καλοπροαίρετοι, θέλουν να πιστεύουν ότι ένας καλύτερος κόσμος είναι εφικτός, ωστόσο είναι και αυτοί θύματα προπαγάνδας. Τους καλλιέργησαν την άποψη ότι ο πλανήτης πεθαίνει από ανθώπινες αιτίες, και μπορούν να τον σώσουν πληρώνοντας 4 ή 10 φορές πάνω το ρεύμα, ή πράσινα τέλη κυκλοφορίας, ή οικολογικά διόδια. Τα σύγχρονα συγχωροχάρτια. Η νέα θρησκεία. Φαντάσου τι καυγάς γινόταν τον 4ο αιώνα στην Νίκαια για το αν ο Ιησούς έχει μία ή τρεις φύσεις!

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Σωτήρης 22/02/2010 20:59:12

   Αρχαίε, δεν είναι το ίδιο και μην μπλέκεις εδώ το Θεάνθρωπο Ιησού, σε παρακαλώ, ακόμη κι αν δεν πιστεύεις. Είναι βλασφημία να το συγκρίνεις, ακόμη και να μιλάς έτσι για τις δύο φύσεις Του. Άλλο τα συγχωροχάρτια, που ήταν αισχρή απάτη των αιρετικών Ρωμαιοκαθολικών, ευθεία εκμετάλλευση της πίστης του απλού λαού. Εκεί, ναι, είναι εύστοχη η σύγκριση.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ Σωτήρης 22/02/2010 21:03:26

   εεε... εντάξει

  • Orestios avatar
   Orestios @ Σωτήρης 22/02/2010 21:04:24

   Έχεις δίκιο σ'αυτό. Πρόσφατα σε μια συζήτηση με συναδέλφο ισχυρίστηκε ότι υπάρχει παγκόσμια θέρμανση και σ'αυτό φταίμε όλοι. Όταν του εξήγησα μαζί με κάποιον άλλον την θεωρία της Γαίας και τί γινόταν στο Λονδίνο την δεκαετία του 80, πόσο θρησκευτικό υπόβαθρο είχε όλη αυτή η προπαγάνδα, αλλά και πως το κλίμα είναι δυναμικό και μεταβάλλεται, όπως γίνεται συχνά, μας κοιτούσε έκπληκτος και ομολόγησε πως έπεσε θύμα προπαγάνδας.
   Βέβαια, επειδή δεν είναι κάποιας κουλτούρας, εδώ που τα λέμε, γνώρισε μια φοιτητριούλα περιβαντολόγο ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων, από αυτές που βγαίνουν με τον κουβά για να πέσει το ποσοστό ανεργείας, και αφού του είπε πως: "ναι, υπάρχει global warming" ησύχασε από την αναστάτωση που ένοιωσε και συνέχισε να ασχολείται με τις νυκτερινές εξόδους στα μπαράκια, γιατί είχε κλειστεί στο σπίτι μερικές μέρες μετά την κουβέντα που κάναμε. :)

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ Σωτήρης 22/02/2010 21:16:37

   Η ανθρωπογενής αλλαγή του κλίματος είναι η θεωρία πίσω από όλα αυτά. Στην Αμερική σε μεγάλο βαθμό, και στην Αγγλία σε σημαντικό βαθμό, αυτή η θεωρία έχει αποδειχθεί από ύποπτη έως μπούρδα. (http://www.heliogenic.net/, ένα από πολά sites που καλύπτουν το θέμα). Δυστυχώς, όπως σε κάθε φανατική θρησκεία, υπάρχει υπόβαθρο λαϊκής αποδοχής. Π.χ., όλοι θέλουμε έναν καλύτερο κόσμο. Όλοι ξέρουμε ότι η χημική ρύπανση βλάπτει. Όλοι φοβόμαστε τον ...θάνατο. Όλοι βλέπουμε την σπατάλη πόρων. Αυτό με κατάλληλη μεθόδευση γίνεται εκούσιος εξανδραποδισμός, και καταπίεση.

   Ο φόρος κάρβουνου δεν είναι τίποτε άλλο παρά η καταπίεση φτωχότερων ομάδων από πλουσιότερες. Η αντίσταση στον φόρο κάρβουνου στις ΗΠΑ, παραδόξως, ξεκίνησε από την ρεπουμπλικάνικη βάση που αντιδρά αρνητικά, ενστικτωδώς, σε οποιονδήποτε φόρο και είναι καχύποπτη σε κινήματα σωτηρίας φαλαινών, σκουληκιών κλπ, όταν αυτά τα κινήματα χρησιμοποιούνται σοσιαληστρικά. Προσωπικά είμαι υπέρ της προστασίας και των φαλαινών, και των γερακιών ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.

   Ο μέγας Φούστης απεδείχθη ο "Ahh beleeve" Al Gore. Θυμάσαι πως τρέχαν οι λιγούρηδες να τον προσκυνήσουν στο Μέγαρο (αχ χρυσή μου πρέπει να σωσουμε τον πλανήτη!) Βρε ούστ απατεώνες κλεφτρόνια.

  • Orestios avatar
   Orestios @ Σωτήρης 22/02/2010 21:39:12

   Η συμβολή των εμβύων είναι μέρος της θεωρίας της Γαίας, που "βελτιώθηκε" με την θεωρία του κόσμου-μαργαρίτα. Σαν θεωρίες προσπάθησαν να επικρατήσουν σαν ψευδοεπιστήμη και με τα πρόσφατα δεδομένα, που αποδεικνύονται πειραγμένα, επιχείρησαν να την τεκμηριώσουν πειραματικά.
   Ουσιαστικά, είναι ψευδοθρησκεία από τις τόσες που εκμεταλεύονται ημιμαθείς και δυστυχώς ανθρώπους με αυξημένη τη σχιζοτυπία (25% του πληθυσμού στην Αγγλία).
   Αρπακτικά χρημάτων προσπαθούν να μας ενοχοποιήσουν γιατί στο κάτω κάτω της γραφής με την αναπνοή μας παράγουμε co2 και μόνο με ένα συγχωροχάρτι θα ανακουφιστούμε από την "αμαρτία". Για τους φτωχούς της Αφρικής είναι όμως βρόγχος.
   Δυστυχώς, όπως θυμασαι από τα μέσα της δεκαετίας του 80 ξεπήδησαν διάφορες "οικολογικές" οργανώσεις. Δεν θα ξεχάσω την επίθεση στη βιοτεχνική γούνα εκτροφείου υπέρ της προώθησης της πλαστικής γούνας ως "οικολογικής", που όλοι ξέρουμε ότι το πλαστικό είναι ότι πιο αντιοικολογικό. Δεν είδαμε κάποιον να ενδιαφέρεται για τον άνθρωπο, αλλά είχαμε τον Παπαγιαννάκη να αγωνίζεται για τον θαλάσιο ελέφαντα στη Ρούλα και κάθε λογής πουλί.
   Απροπό, ο Βγενόπουλος κάνει πολιτική κίνηση? Τί πορτραίτο είναι αυτό στο Άλτερ? Άκουσα πως οι άραβες την κοπάνησαν.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ Σωτήρης 22/02/2010 21:46:18

   α... και εγώ θα ήθελα κρατικές επιχειρήσεις που θα διαχειρίζομαι εγώ

 64. Σωτήρης avatar
  Σωτήρης 22/02/2010 20:40:58

  ΒΚΣ

  Καλά κάνεις και ρωτάς μετά από αυτά που άκουσες εδώ.
  Κανείς ποτέ δεν έχει διανοηθεί ότι τα φωτοβολταϊκά μπορούν να βλάψουν τα νερά, τον υδροφόρο ορίζοντα, το χώμα, τίποτε. Αυτή ήταν πατέντα κάποιου καρεκλοκένταυρου της ΕΥΔΑΠ. Αν βλάπτουν τα νερά, ούτε στις στέγες μας να τα βάλουν ούτε στα χωράφια μας.
  Αν κάποιος μου έλεγε να βάλει συνεργείο αυτοκινήτων δίπλα στη λίμνη θα έλεγα όχι. Ούτε σπίτι ας μην γίνει. Τα φωτοβολταϊκά δεν έχουν παραπροϊόντα, δεν έχουν εκροές, δεν έχουν εκπομπές...
  Μα γιατί διυλίζουμε τον κώνωπα;
  Έχεις ακούσει ποτέ να ξεκινήσει οποιοδήποτε έργο ΑΠΕ και να μην υπάρχουν αντιδράσεις; Όλο και κάποιος θα πει ΟΧΙ ΕΔΩ. Αν δεν γίνουν στα 800 μέτρα από τη λίμνη, και γίνουν στα 1500, είμαστε εντάξει;
  Άλλωστε η ΔΕΗ θέλει να κάνει φωτοβολταϊκό πάρκο σε περιοχή πρώην ορυχείου λιγνίτη και της έκαναν προσφυγή στο ΣΤΕ οι οικολογικά σκεπτόμενοι... κυνηγοί!!!
  Εγώ να ρωτήσω, γιατί η εθνική περνά δίπλα από τη λίμνη (όχι στα 1000 μέτρα); Γιατί δεν εξανίσταται κανείς για αυτό;
  Σόρρυ Ορέστιε για τις πολλές λέξεις!

  • B.K.Σ. avatar
   B.K.Σ. @ Σωτήρης 22/02/2010 20:48:58

   προφανώς η χρήση γης δίπλα στη συγκεκριμένη λίμνη είναι πάμφηνη και συμφέρει ως επένδυση. όμως και σ΄ ένα ξερακιανό βουνό η χρήση γης θα είναι αντίστοιχα πάμφηνη. Γιατί επιλέγη το συγκεκριμένο μέρος; μήπως η ύπαρξη της λίμνης δίδει μακροπρόθεσμα προστιθέμενη αξία στην χρήση της γης για φωτοβολταϊκά; μήπως σε δέκα χρόνια τα φ/β αντικατασταθούν με κάτι άλλο που θα χρειάζεται εγγύτητα νερού;

  • Orestios avatar
   Orestios @ Σωτήρης 22/02/2010 20:51:25

   Επειχειρήματα τετάρτης δημοτικού. Δεν μου επιτρέπει η μόρφωσή μου να απαντώ σε κάθε μωρό.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ Σωτήρης 22/02/2010 20:52:03

   Δεν διαφωνώ στο ότι η όποια τοξικότητα, δεν είναι το πρόβλημα στα φωτοβολταϊκά. Το πρόβλημα είναι στην οικονομική κοροϊδία. Ακόμα και στην Καλιφόρνια, που τα επιδότησε κυρίως για να μειώσει την συμβατική ζήτηση αιχμής τα μεσημέρια του καλοκαιριού, από κάθε άποψη, λίγη έξτρα μόνωση μετρήθκε πολύ πιο αποδοτική, ενεργειακά, και οικονομικά από τα φ/β. Μην μπερδεύεις επιστημονικά πειράματα, ή ελπίδα για μελλοντική χρήση με σημερινή πραγματικοτητα.

   Η ηλιακή ενέργεια που έρχεται στην επιφάνεια της Γης έχει χαμηλή εντροπία και ενθαλπία (ψάξτο) και η αποτελεσματική μετατροπή της σε ωφέλιμο ηλεκτρικό ρεύμα είναι ανέφικτη. Θα έλεγα ότι θα είναι πάντα ανέφικτη, αλλά φυσικά δεν ξέρω αν στο μέλλον η φυσική έχει άλλους κανόνες. Με την σημερινή φυσική, τα φ/β θα είναι εξαιρετικά για κότερα, αυθαίρετα, φάρους (και κρατικοδίαιτους)

  • Orestios avatar
   Orestios @ Σωτήρης 22/02/2010 20:56:17

   Πέστα βρε αρχαίε γιατί μπλέξαμε με αγράμματους, που είχαν μαλώσει με την Φυσική. Χάρη τους κάνουμε να τους μορφώνουμε.

  • anonymous avatar
   anonymous @ Σωτήρης 22/02/2010 21:31:47

   Μρπάβο αρχαίε.
   Εσύ Ορέστιε τι μιλάς? Μας έπειξες στις βλακείες περί τοξικότητας. Με τέτοια επιχειρήματα θα αντιμετωπίσουμε το σοβαρότατο αυτό θέμα?
   Και με προσβολές περί αμορφοσιάς όλων πλην ημών?

  • Σωτήρης avatar
   Σωτήρης @ Σωτήρης 22/02/2010 21:36:53

   ΒΚΣ
   Δεν το νομίζω. Ένα καλό με τα φωτοβολταϊκά είναι ότι λύνονται και απομακρύνονται εύκολα. Αν βάλεις κάπου φωτοβολταϊκά η γη εξακολουθεί να έχει τον ίδιο χαρακτήρα και μπορεί να έχει στο μέλλον πάλι την ίδια χρήση. Δεν χτίζεται κάτι...
   Το που μπαίνουν τα φωτοβολταϊκά εξαρτάται από την αξία της γης, τον προσανατολισμό, την εγγύτητα σε δίκτυα, την ευκολία πρόσβασης.

  • Orestios avatar
   Orestios @ Σωτήρης 22/02/2010 21:42:21

   Βλακείες οι τοξικότητες? Κάντε reaserch στο Pubmed, την παγκόσμια ιατρική βάση ερευνών να δείτε βλακείες που γράφουν οι επιστήμονες, ενώ τα λαμόγια λένε μόνο καλά πράγματα. Οικολογικά.

   Συνεχίστε έτσι. Εκτίθεστε και γελιοποιείστε ακόμη περισσότερο.

  • Σωτήρης avatar
   Σωτήρης @ Σωτήρης 22/02/2010 21:45:03

   Orestie,

   Δεν ξέρω αν τα επιχειρήματά μου είναι της 4ης δημοτικού. Ξέρω όμως ότι δεν αντέχω τις αντεγκλήσεις με παιδί της 4ης δημοτικού. Κατά πως φαίνεται έχεις ακαδημαϊκή στόφα. Να μιμηθώ τον αρχαίο και να επισημάνω και τις δικές σου ανορθογραφίες; ΕπΕΙχειρήματα!!!

   Ότι και να πει κανείς τον βγάζεις πασόκο... τον περιγελάς... με το κάζο πας να πείσεις τον κόσμο; Μας διαβάζουν, ο κόσμος κρίνει...

   Κανένα επιχείρημα; Μόνο ξεκατινιάσματα;;; Μόνο κολαούζος στον αρχαίο; Αυτός τουλάχιστον έχει συγκροτημένο λόγο.

   Αρχαίε, η τιμή των πάνελ έπεσε πάνω από 40% τα 2 τελευταία χρόνια.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ Σωτήρης 22/02/2010 21:54:21

   Φυσικά και έπεσε η τιμή. Τότε μόνο για διαστημόπλοια. Τώρα για αυθαίρετα και για κόττερα. Απόδοση τότε, 6%. Τώρα 12% ίσως 14% πέφτει μετά τον 3ο ή 4ο χρόνο.

   Τμιή αγοράς από ΔΕΣΜΗΕ: €35/MWhr από θερμοηλεκτρικά, €400+/MWhr από φ/β, €120-140/MWhr από αιολικά.

   Η φαντάσου τρία αυτοκίνητα Golf: ένα που κάνει 20.000 και δουλεύει πάντα. Ένα που κάνει 80.000 και δουλέυει μόνο όταν φυσάει και ένα που κάνει 400.000 και δουλεύει μόνο όταν έχει ήλιο.

   Για όνομα του Θεού και της Παναγίας. Γιατί να θέλεις ότιδήποτε εκτός από το πρώτο; Είναι σαν να μου λες ότι θες το τρίτο επειδή σε 40 χρόνια, το τότε Golf, ίσως κάνει 20.000.

   Και πρόσεχε, το αιολικό Golf, με 120.000, σου κλέβει και το τοπίο.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ Σωτήρης 22/02/2010 21:57:13

   Καλέ μου άνθρωπε, δεν έχω συγκροτημένο λόγο... απλά έχω δουλέψει με ΑΠΕ και σε τεχνικό και σε επενδυτικό επίπεδο. Ουτοπία το τεχνικό, καταστροφή το επενδυτικό (εκτός αν δε σε νοιάζει η απόδοση και πληρώνουν ...άλλοι)

  • Orestios avatar
   Orestios @ Σωτήρης 22/02/2010 21:59:39

   Σωτήρη, σου παρέθεσα τόσες παραπομπές να ενημερωθείς. Αν είσαι τσακωμένος με τα γράμματα δεν φταίω. Η βλακεία σου όμως, εκτός του ότι δείχνει πόσο λαμαρινατζής είσαι, σε κάνει και τυφλό.

 65. Σωτήρης avatar
  Σωτήρης 22/02/2010 20:42:15

  Αρχαιοπτέρυξ,ευχαριστώ για την ορθογραφική διόρθωση.

 66. Orestios avatar
  Orestios 23/02/2010 00:08:09

  Αρχαίε για σένα

  "Να βρούμε καινοτόμους τρόπους χρηματοδότησης και των προγραμμάτων για την πρόληψη της κλιματικής αλλαγής, αλλά και των οικονομιών μας, για παράδειγμα μέσω φόρων του άνθρακα ή φορολόγησης των συναλλαγών και άλλων παρόμοιων μέτρων".

  Λόγια ενός οπορτουνιστή για άγρια φοροεπιδρομή. Οι ΑΠΕ παρέχουν ανεξάντλητη ενέργεια και οι γάϊδαροι πετούν. Τα λεφτά όμως είναι ανεξάντλητα, γιατί ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ

 67. Andreas avatar
  Andreas 18/12/2010 05:23:26

  Ειμαι ενας απο τα τοσα εκκατομυρια ελληνες και θελω να σας ευχαριστησω για την πολυ καλη ενημερωση που μας δωσατε.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.