#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
27/02/2013 19:18
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αποκάλυψη: Η Deutsche Aeolia, η Intracom, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι περίεργες συμπτώσειςΚάτι τρέχει με τον Αλέξη και τον... Αίολο. Η αναφορά του χθες στη Βουλή για την Deutsche Aeolia και η πληρωμένη απάντηση από τον Ευ. Βενιζέλο προκάλεσε αίσθηση, όχι μόνο για τη γκάφα με τον λάθος Ακερμαν αλλά και γιατί ένας αρχηγός κόμματος κουνάει μέσα στη Βουλή το φάκελο συγκεκριμένης εταιρείας που θέλει να κάνει δουλειές στην Ελλάδα. Αν πράγματι υπάρχει πρόβλημα με τις άδειες ας πήγαινε ο Τσίπρας στο υπουργείο Ανάπτυξης, όχι στη Βουλή.

Εν πάση περιπτώσει, η αναφορά του στη συγκεκριμένη εταιρεία, πίσω από την οποία βρίσκεται η Deutsche Bank έχει ένα πολύ ενδιαφέρον επιχειρηματικό και πολιτικό στόρι με πολλές «συμπτώσεις».

Η Deutsche Aeolia είναι εταιρεία που έχει έδρα την Αθήνα και ιδρύθηκε από κοινού από τις εταιρείες Deutsche Bank (80%) και την ελληνική εισηγμένη Alpha Grissin (20%). Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της τελευταίας: Ο Όμιλος Alpha Grissin πρόκειται να κατασκευάσει αιολικά πάρκα στην Ελλάδα και Βουλγαρία συνολικής ισχύος 240MW και συνολικής επένδυσης που θα αγγίξει τα €325 εκατ.

Στην Ελλάδα τα αιολικά πάρκα της Deutsche Aeolia Energy Production S.A. πρόκειται να κατασκευαστούν στη νότια Ελλάδα, και πιο συγκεκριμένα στο νομό Αρκαδίας και Λακωνίας, ενώ η συνολική επένδυση αναμένεται να υπερβεί τα € 205 εκατ. Οι επενδύσεις στη συγκεκριμένη περιοχή επιχορηγούνται κατά 40%. Η υλοποίηση του προγράμματος βρίσκεται στο στάδιο έγκρισης από το Υπουργείο Ανάπτυξης και τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡAE).

Οι απαιτούμενες στατιστικές αιολικές μετρήσεις στην εν λόγω περιοχή δείχνουν πολύ υψηλό δυναμικό, το οποίο εγγυάται αυξημένη παραγωγή και ιδιαίτερα ικανοποιητικά μεγέθη απόδοσης της επένδυσης. Ταυτόχρονα, η συγκεκριμένη περιοχή συμπεριλαμβάνεται στο χωροταξικό σχεδιασμό των προγραμμάτων ΑΠΕ γεγονός το οποίο αναμένεται να επιταχύνει τη διαδικασία έγκρισής των αιτήσεων με τον νέο νόμο σχετικά με την παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ.

Στην Βουλγαρία, μέσω της «KARNOBAT AEOLIA AD» (40% συμμετοχή της θυγατρικής «ALPHA GRISSIN RENEWABLES LIMITED») υπογράφηκε σύμβαση παραχώρησης συνολικής έκτασης 8.424 στρεμμάτων γης, για περίοδο 30 ετών, στην περιοχή Karnobat στην Κεντρική Βουλγαρία, περιοχή με υψηλό αιολικό δυναμικό, με στόχο την ανάπτυξη και λειτουργία αιολικού πάρκου συνολικής ισχύος 90 MW εντός του 2013. Ήδη η εταιρεία έχει εξασφαλίσει ένα αρκετά μεγάλο αριθμό αδειών και αναμένεται να λάβει την τελική άδεια παραγωγής και εγκατάστασης προς το τέλος του 2012».

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέτοχοι της μιας «μαμάς» της Aeolia, της Alpha Grissin, δηλαδή είναι με 30,97% ο επικεφαλής Βασίλης Γκρίσιν, με 15,96% ο Βασίλης Κακούσιος και με 14,97% η Ιντρακομ Κατασκευές και 25% είναι σε μικρομετόχους. Δηλαδή η εταιρεία του κ. Κόκκαλη, του «κόκκινου» Σωκράτη Κόκκαλη είναι βασικός μέτοχος της Alpha Grissin η οποία είναι βασικός μέτοχος της αγαπημένης εταιρείας του κ. Τσίπρα, δηλαδή της Deutsche Aeolia.

Μάλιστα, στο δ.σ. της εταιρείας βρίσκεται ο κ. Δημήτρης Κλώνης ο οποίος, σύμφωνα με το βιογραφικό του: Ανέλαβε τη θέση του Αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών της INTRACOM τον Απρίλιο 1994 και του Γενικού Διευθυντή από τον Οκτώβριο 1995. Τον Ιανουάριο 2005 ορίστηκε Εντεταλμένος Γενικός Διευθυντής αναλαμβάνοντας το Εταιρικό Κέντρο και το Νοέμβριο 2006 Εντεταλμένος Σύμβουλος Χρηματοοικονομικής Διοίκησης Ομίλου. Συμμετέχει στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας από τον Ιούνιο του 2001. Εκτός από το Διοικητικό Συμβούλιο της INTRAKAT, κατέχει τη θέση του Αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου και Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου της INTRACOM HOLDINGS. Συμμετέχει στα Δ.Σ. των λοιπών εταιριών του Ομίλου INTRACOM καθώς και στο Δ.Σ. των INTRACOM TELECOM και INTRALOT, ως Πρόεδρος στο Δ.Σ. της εταιρίας ΚΕΚΡΟΨ Α.Ε. και ως Αντιπρόεδρος στο Δ.Σ. των INTRACOM DEFENSE ELECTRONICS, και INTRACOM IT SERVICES. Ξεκάθαρα δηλαδή άνθρωπος του Σωκράτη Κόκκαλη.

Επίσης, στο δ.σ. συναντάμε κι έναν παλιό γνώριμο, τον Σταύρο Τσουκαντά ο οποίος ήταν πρόεδρος του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων την εποχή που γινόταν ο χαμός με τα δομημένα ομόλογα.

Ο κ. Καραγκουλές

 

Υπάρχει όμως, κι άλλο στόρι, κι άλλη «σύμπτωση». Στην αγορά της αιολικής ενέργειας δραστηριοποιείται εδώ και 10 και πλέον χρόνια η εταιρεία BCI Partners συμφερόντων του Δ. Καραγκουλέ. Πρόκειται για το γνωστό στέλεχος του ΚΚΕ και του Συνασπισμού, πρώην σύζυγο της Μαρίας Δαμανάκη ο οποίο αποχώρησε από τον πολιτικό βίο μετά τη διάσπαση του Συνασπισμού και έγινε επιχειρηματίας. Επιτυχημένος μάλιστα αν σκεφτεί κανείς ότι το 2010 η ΔΕΗ αγόρασε από την BCI Partners έξι αιολικά πάρκα της εταιρείας αντί 125 εκατ. ευρώ. Κατά σύμπτωση στην Πελοπόννησο εκεί που θέλει να κάνει τις επενδύσεις της η Deutsche Aeolia. Διαβάστε τι γράφαμε τότε στο antinews (http://www.antinews.gr/2010/09/20/62550/). Για την απόφαση της εξαγοράς είχε γίνει χαμός στη ΔΕΗ μεταξύ του τότε και τώρα προέδρου Α. Ζερβού και του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου Απ. Μπαράτση που διαφωνούσε με το deal και την σκοπιμότητά του. Είχε γραφτεί τότε στον τύπο:

«Το πρώην στέλεχος του ΚΚΕ και του Συνασπισμού Δημήτρης Καραγκουλές έχει εξασφαλίσει την αρχική συμφωνία της ΔΕΗ ώστε να της πουλήσει έναντι συνολικού τιμήματος έως 47,1 εκατ. ευρώ πέντε εταιρείες, οι οποίες έχουν στην ιδιοκτησία τους χαρτοφυλάκιο με:

* Τρία έτοιμα και σε λειτουργία αιολικά πάρκα ισχύος 26,65 MW, τα οποία αποτιμήθηκαν στα 17,3 εκατ. ευρώ και φέρουν δάνεια ύψους 28 εκατ. ευρώ.

* Τρεις άδειες για την εγκατάσταση αιολικών πάρκων ισχύος 48 MW, οι οποίες αποτιμήθηκαν προς 27,5 εκατ. ευρώ. Για την ανάπτυξή τους η ΔΕΗ πρέπει να υλοποιήσει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 18,8 εκατ. ευρώ, ώστε να εξασφαλίσει κεφάλαια και να δανειστεί επιπλέον 56 εκατ. ευρώ.

Οι ενστάσεις που έχουν διατυπωθεί ως προς το τίμημα αφορούν κατά κύριο λόγο το κόστος εξαγοράς των τριών αδειών εγκατάστασης αιολικών πάρκων και το υπερβολικό κέρδος που εμφανίζεται να αποκομίζει η BCI. Συγκεκριμένα ενώ το κόστος έκδοσης των αδειών που είχε η BCI υπολογίζεται συνολικά σε 150.000 ευρώ (50.000 ευρώ ανά άδεια), θα εισπράξει συνολικό τίμημα 27,5 εκατ. ευρώ ή περίπου 570.000 ευρώ ανά μεγαβάτ. Σήμερα στην αγορά μία άδεια κοστολογείται προς 100.000-150.000 ευρώ περίπου.

Επιπλέον προβλέπεται από τη σύμβαση ότι θα λάβει άλλα 9 εκατ. ευρώ για την επίβλεψη της κατασκευής των τριών πάρκων, ενώ θα πληρωθεί και για τις υπηρεσίες συντήρησης που θα παρέχει για μία δεκαετία. Σημειώνεται ότι για να προχωρήσει αυτή η επένδυση η ΔΕΗ Ανανεώσιμες πρέπει να συνεισφέρει 18,8 εκατ. ευρώ για την απαιτούμενη αύξηση κεφαλαίου και να αναλάβει άλλα 56,25 εκατ. ευρώ σε νέα δάνεια, γεγονός που ανεβάζει το συνολικό κόστος για τη ΔΕΗ σε 102,2 εκατ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τα τρία πάρκα που βρίσκονται σε λειτουργία, η BCI εμφανίζεται να έχει ξοδέψει περί τα 7 εκατ. ευρώ, ενώ θα εισπράξει σχεδόν τριπλάσιο τίμημα 17,3 εκατ. ευρώ.»

Και μια υποσημείωση. Τους τελευταίους μήνες ο Δημήτρης Καραγκουλές επανεμφανίστηκε στο πολιτικό προσκήνιο και βρέθηκε κοντά στον Γιάνη Δραγασάκη και τον ΣΥΡΙΖΑ. Τυχαία όλα αυτά; Τυχαία η αναφορά του Τσίπρα στη Βουλή για την αιολική ενέργεια; Μακάρι να είναι όλα τυχαία.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Nik avatar
  Nik 27/02/2013 19:33:19

  Καθόλου τυχαία. Και χθές δημοσιεύτηκε μελέτη καθηγητή του Harvard για την αναποτελεσματικότητα των αιολικών "πάρκων" αλλά αυτά αργούν να φτάσουμε μέχρι εδώ. Τώρα επικρατεί η πολιτικά ορθή άποψη ότι τα αιολικά σώζουν το περιβάλλον, μειώνουν το CO2 και διάφορα ανυπόστατα.

  Καταλάβετε το καλά: χωρίς επιδοτούμενη και εγγυημένη ταρίφα αγοράς ρεύματος δεν μπορούν να σταθούν τα αιολικά. Δηλαδή αν δεν πληρώσουμε εμείς οι πολίτες χαράτσι Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) στον λογαριασμό της ΔΕΗ αιολικά γιοκ. Επιπλέον η τιμή αγοράς ρεύματος από τους ΑΠΕτζήδες είναι εγγυημένη και πολλαπλάσια της τιμής αγοράς.

  Εν ολίγοις ο κύριος Τσίπρας εμφανίζεται υπέρμαχος μιας φάμπρικας που χαρατσώνει τους πάντες υπέρ μερικών ολιγαρχών που μερίμνησαν να τοποθετηθούν έξυπνα και να 'κονομήσουν εις βάρος μας.

  Ο Τσίπρας βέβαια απλά συνεχίζει το αηδιαστικό έργο της Μπιρμπίλη, που καθιστά την ενέργεια ακριβή για δήθεν οικολογικούς λόγους και διώχνει την αληθινή και γνήσια βιομηχανία από τη χώρα. Τα κίνητρα τους οικολογικά, αν είστε τελείως ουγκ το πιστεύετε και αυτό.

 2. katalytikos avatar
  katalytikos 27/02/2013 20:41:46

  Η ¨πράσινη ανάπτυξη¨ είναι σαν τη Λερναία Ύδρα!!!
  Ας ξεκινήσει ο Αντώνης να ¨κόβει κεφάλια¨, όσο είναι καιρός.
  Μια πρώτη καλή κίνηση θα ήταν η άμεση αλλαγή του νόμου Μπιρμπίλη!!
  (Αλήθεια είναι ακόμη πρέσβειρα??)
  Και μια λεπτομέρεια: Τα συχνά ταξίδια των Γερμανών επιτηρητών στην Περιφέρεια Πελ/σου.

 3. δημης avatar
  δημης 27/02/2013 20:53:13

  ΙΕΚ ΤΕΕ ΚΝΕ.....

 4. Δίας avatar
  Δίας 27/02/2013 20:54:25

  Και μετά ανησυχούν μερικοί οτι ο Τσίπρας είναι "των άκρων" "αναρχοαυτόνομος" "της βίλλας Αμαλία" που θα εφαρμόσει σοβιετικού τύου κράτος και άλλα ευτράπελα. Πρόκειται απλά για το νέο αίμα του καπιταλισμού και μάλλον αυτόν ήθελαν εξ αρχής οι "δανειστές" μας για να μας χώσουν στα μνημόνια...

 5. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 27/02/2013 22:22:13

  από Ριζοσπάστη
  ( http://rizospastis.gr/story.do?id=7251138&publDate=20/1/2013 )
  Ο ΣΥΡΙΖΑ και το ινστιτούτο Levy Κυριακή 20 Γενάρη 2013

  Οπως ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρός του αναχωρεί για τις ΗΠΑ, επικεφαλής αντιπροσωπείας, όπου θα παραμείνει από τις 22 έως 25 Γενάρη «προκειμένου να συμμετάσχει σε δημόσιες εκδηλώσεις που διοργανώνει το Ινστιτούτο Μπρούκινγκς και το Πανεπιστήμιο Κολούμπια, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Levy». Τι είναι το Ινστιτούτο Brookings και ποιος είναι ο ρόλος του στα πολιτικά πράγματα των ΗΠΑ, έχουμε γράψει. Ας δούμε τώρα ορισμένα στοιχεία για το Ινστιτούτο Levy.
  Στην ιστοσελίδα του διαβάζουμε: «Ο απώτερος στόχος όλων των ερευνών και δραστηριοτήτων του Ινστιτούτου είναι να εξυπηρετήσει την ευρύτερη κοινότητα χάραξης πολιτικής στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον υπόλοιπο κόσμο, επιτρέποντας στους μελετητές και τους ηγέτες των επιχειρήσεων, της εργασίας και της διακυβέρνησης να συνεργαστούν σε προβλήματα κοινού ενδιαφέροντος». Ευθύς εξαρχής διατυμπανίζει ότι στόχος του είναι η επίτευξη ταξικής συνεργασίας, που μεταφράζεται σε άνευ όρων υποταγή των εργαζομένων στους καπιταλιστές. Οι προτάσεις του, άλλωστε, είναι «κομμένες και ραμμένες» στα μέτρα της κυρίαρχης τάξης.

  Για παράδειγμα, σε μια συνοπτική παρουσίαση των προτάσεών του για την ανεργία, υπερασπίζεται ένα πρόγραμμα «ευκαιριών απασχόλησης» που στηρίζεται στην κινητικότητα και την ευελιξία μεταξύ διαφορετικών κλάδων, μέτρα όπως η μείωση των ημερών εργασίας, ή κίνητρα σε όσους εργοδότες κάνουν προσλήψεις, έτσι που να «ωφεληθούν και οι δύο πλευρές», με τις λεγόμενες «ενεργητικές πολιτικές για την απασχόληση», που σημαίνει προσφορά τζάμπα εργασίας στους εργοδότες.

  Οι σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με το Ινστιτούτο, μάλλον δεν περιορίζονται στην πρόσκληση που έλαβε ο Αλ. Τσίπρας. Φαίνεται πως προϋπάρχουν. Αν και δε διαθέτουμε άλλα στοιχεία για το πότε και από ποιους οικοδομήθηκαν, ωστόσο οι αναλύσεις του Ινστιτούτου μοιάζουν σαν δίδυμα αδελφάκια με τις αναλύσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την κρίση και τις προτάσεις για ένα άλλο μείγμα αστικής διαχείρισης.

  Στην ιστοσελίδα του Ινστιτούτου υπάρχει παραπομπή σε «επιλογές απ' το Οικονομικό Ινστιτούτο Λίβυ» διαθέσιμες στα ελληνικά. Πρόκειται για μία συλλογή άρθρων με τίτλους όπως: «Η ανάγκη για μια ευρωπαϊκή Ομοσπονδιακή Ενωση και η μυωπική λογική της λιτότητας», «Η εμμονή της Γερμανίας στο δηλητήριο της λιτότητας οδηγεί σε θάνατο τη ζώνη του ευρώ» κ.λπ., που απηχούν απόψεις του Ινστιτούτου και όπως είναι φανερό απόψεις και του ΣΥΡΙΖΑ.
  Μεταξύ άλλων, κι ένα δημοσίευμα της «Αυγής» για ένα συνέδριο του Ινστιτούτου στα τέλη του περασμένου Νοέμβρη στο Βερολίνο. Γράφει η «Αυγή» στο διθυραμβικό της κείμενο: «Το Ινστιτούτο Οικονομικών Levy (...) είναι ένα από τα σημαντικότερα ερευνητικά ινστιτούτα οικονομικής ανάλυσης και πολιτικής οικονομικής στις Ηνωμένες Πολιτείες (...) βαθιά προσκολλημένο σε μετα-κεϊνσιανές αναλύσεις (...) που στοχεύουν στη ριζική αναδιοργάνωση του τρόπου λειτουργίας των θεσμών του σύγχρονου καπιταλισμού, με απώτερο σκοπό μια ορθολογικά λειτουργούσα οικονομία (...) Την περασμένη εβδομάδα, 25-26 Νοεμβρίου, το Levy Economics Institute διοργάνωσε ένα διεθνές συνέδριο στο Βερολίνο, στο κεντρικό κτήριο της Deutsche Bank, για τις οικονομικές εξελίξεις στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ και την Ασία (...) Ανάμεσα στους πολλούς διακεκριμένους ομιλητές ήταν ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), ο αναπληρωτής Γερμανός υπουργός Οικονομικών Steffen Kampeter, ο πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στη Γερμανία Philip Murphy, ο επικεφαλής οικονομολόγος της ΕΚΤ και μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της τράπεζας Peter Praet, η πρώτη αντιπρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Νέα Υόρκης Christine M. Cumming, ο πρόεδρος και CEO της Ομοσπονδιακής Τράπεζας του Ντάλας Richard Fisher, ο πρόεδρος και CEO της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Ατλάντα Dennis Lockhart και ο διευθυντής Ερευνας στην Deutsche Bank Klaus Gunter Deutsch (...) Στο συνέδριο ήταν επίσης προσκεκλημένος ομιλητής ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και καθηγητής πολιτικής οικονομίας στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης Γιώργος Σταθάκης».(..)-συνέχεια-Ilief

 6. Karenin avatar
  Karenin 27/02/2013 22:47:38

  Ο ριζοσπάστης φιλοξενεί άρθρα που οι σύντροφοι ακόμη διαλογίζονται, αν η χώρα εκτός απο καπιταλιστικά χαρακτηριστικά έχει και ιμπεριαλιστικά, τι πρόβλημα έχει να χαρακτηρίσει αντιδραστικά όλα τα ιδρύματα στις ΗΠΑ; Η έχουν την εντύπωση στον Περισσό πως ο κόσμος φώναξε ένα κόμμα του 3% να κυβερνήσει με βάση τα πιστεύω και τις διακηρύξεις των συνιστοσών;
  Με τέτοια νοοτροπία είναι φυσικό που δεν κατάλαβαν πως με αυτόν τον χαμό που ο δικοματισμός έχασε 2εκτ. ψήφους, όχι μόνο δεν πήρε κανέναν αλλά έχασε και δικούς του.

 7. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 27/02/2013 22:49:21

  Η ανακοίνωση τού ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει μεταξύ άλλων τά εξής:
  «Ο Αλέξης Τσίπρας κλήθηκε να μιλήσει σε πάνελ στη Νομική Σχολή του πανεπιστημίου Κολούμπια ως αντίπαλο δέος του Τόμας Φέργκιουσον (ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΔΕΟΣ!!!;;;; έτσι απλά αναφέρεται στήν ανακοίνωση χωρίς ντροπή), από το Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης, θεωρητικό του ΙΝΕΤ (Institute for New Economic Thinking), του «think tank» που δημιούργησε ο Τζορτζ Σόρος το 2009....
  «χορηγοί της εκδήλωσης ήταν αρκετοί -άλλωστε αυτή είναι η πρακτική των πανεπιστημίων των ΗΠΑ, όπως πολύ καλά πρέπει να γνωρίζουν οι έλληνες πολιτικοί και δημοσιογράφοι. Κύριοι χορηγοί ήταν το Levy Economics Institute of Bard College, το INET (λόγω του διευθυντή των ερευνητικών του προγραμμάτων Τ. Φέργκιουσον που συμμετείχε στο πάνελ), το πανεπιστήμιο Κολούμπια, το Richard Paul Richman Center και το COUHA. Ακόμα χορηγοί ήταν ο σύλλογος των Ελλήνων του πανεπιστημίου Κολούμπια, ο φοιτητικός συνασπισμός για τα δικαιώματα των εργαζομένων των εργατών, κ.ά.».

  Τό Open Society Foundations (OSF) ιδρύθηκε τό 1979 από τόν Σόρος καί μέχρι σήμερα έχει χρηματοδοτηθεί από τόν ιδρυτή του μέ περισσότερα από οκτώ δισεκατομμύρια $ (δισεκατομμύρια καί όχι εκατομμύρια).
  Έχει ασχοληθεί μέ κάθε είδους προβληματισμούς γιά τό παγκόσμιο γίγνεσθαι.

  Ότι τό OSF χρηματοδοτεί τό COUHA καί τό Levy Economics Institute of Bard College πού έχει αναλάβει περίπου εργολαβικά τό ελληνικό πρόβλημα είναι καθαρή σύμπτωση!!!

 8. Νίκος Α avatar
  Νίκος Α 28/02/2013 00:46:17

  Απορώ για την ανησυχία σας.
  Είναι δυνατόν να γίνουν λοβιτούρες, να πέσουν μίζες και τα τοιαύτα, όταν η Ελληνική δικαιοσύνη επαγρυπνεί; Έχετε ακόμα αμφιβολίες μετά την χθεσινή ιστορική καταδίκη του Παπαγεωργόπουλου;
  Δεν έχετε πεισθεί ολότελα, ότι μια νεα εποχή διαφάνειας ξεκίνησε για τον τόπο μας και οι φύλακες, πλέον, γρηγορούν;

 9. Nik avatar
  Nik 28/02/2013 11:58:33

  Ο Καναδάς και η Ιαπωνία αποσύρθηκαν από το σύμφωνο του Κυότο. Εμείς με 2 τοις εκατό του ευρωπαϊκού ΑΕΠ συνεχίζουμε να επιμένουμε οικολογικά ανεβάζοντας το κόστος ενέργειας, σημαντικότατου συστατικού στην οικονομική ανάκαμψη. Δεν πρόκειται για λοβιτούρα, για βλακεία πρόκειται.

  Στην κατάσταση που βρισκόμαστε απαιτείται άμεση αναστολή του Κυότο, πλήρη εγκατάλειψη των ΑΠΕ, κατάργηση της ταρίφας αγοράς ενέργειας από ΑΠΕ και επιστροφή στις τιμές αγοράς και αν τους συμφέρει ας τις κρατήσουν οι "επενδυτές".

  Υπάρχουν φίλτρα για τα εργοστάσια που καίνε το εθνικό μας καύσιμο, τον λιγνίτη. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η Γερμανία και η Ολλανδία κτίζουν νέους σταθμούς που καίνε λιγνίτη και κάρβουνο. Βέβαια οι Γερμανοί συνεχίζουν να μας εξάγουν τις ανεμογεννήτριες τους, διότι εμείς είμαστε βολικά θύματα.

 10. Αρθούρος avatar
  Αρθούρος 28/02/2013 12:08:15

  «Για την απόφαση της εξαγοράς είχε γίνει χαμός στη ΔΕΗ μεταξύ του τότε και τώρα προέδρου Α. Ζερβού και του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου Απ. Μπαράτση που διαφωνούσε με το deal και την σκοπιμότητά του. »

  Για την ιστορία ο Απ. Μπαράτσης εξεδιώχθη από την ΔΕΗ, και για τον Ζερβό και την κόρη της Ξηροτύρη, την Αικατερινάρη, η κυβέρνηση του Α. Σαμαρά ανανέωσε πρόσφατα τη θητεία τους. Ο Απ. Μπαράτσης αντικαταστάθηκε από τον κηπουρό του ΓΑΠ τον Θέο που επίσης παραμένει στη θέση του

  Μετά από όλα αυτά, νομίζω ότι η απάντηση στο ερώτημα γιατί ο κόσμος δεν εμπιστεύεται τους πολιτικούς, είναι προφανής.

 11. Ελπιδοφορος avatar
  Ελπιδοφορος 28/02/2013 13:40:38

  Αυτά και εάν είναι αποκαλύψεις.
  Συγχαρητήρια για να μαθαίνει και ο λαός τα κόμματα …του λαού.

  Εάν καταφέρει ο Σαμαράς και δεν ακούσει όσους του προτείνουν την υπερφορολόγηση ως λύση στα προβλήματα μας τότε θα είναι όλος ο χρόνος δικός του να αποκαλυφθούν πολλά και να ανασάνει και ο δύσμοιρος πολίτης αυτής της πανέμορφης χώρας που έχει μπλέξει στον ιστό μιας “αόρατης αράχνης” που θέλουν να την βαφτίσουν δεξιά πολιτική.

  • Zeus avatar
   Zeus @ Ελπιδοφορος 28/02/2013 16:05:09

   Δυστυχώς όμως μέχρι τότε πρέπει να αθωώσει ΟΛΟΥΣ τους Πασόκους γιατί δεν μπορεί να αθωώσει μόνο τους πρωτοκλασσάτους (Βενιζέλο Παπαντωνίου Χριστοφοράκο κλπ) , οπότε μην περιμένεις αποκαλύψεις φίλε Ελπιδοφόρε...Οσον αφορά τον ιστό και την αράχνη κάθε άλλο παρά αόρατη είναι πλέον . Αν άκουγες τις στιχομυθίες και τα μπινελίκια στις ουρές της εφορίας σήμερα θα καταλάβαινες οτι είναι πλέον απόλυτα ορατοί οι κλέφτες που έχωσαν βαθειά το χέρι στις τσέπες μας . Σας μεταφέρω δυό ωραίες ατάκες: "Koίτα αδερφέ μου που οι ουρές έφτασαν ως τις Βρυξέλλες για να μας τα παίρνουν απ' ευθείας οι Τραπεζίτες, χωρίς ταχυδομικά"...Και ο άλλος "Αιντε χαιβάνια πληρώστε για να μη μειωθούν τα κέρδη στις τράπεζες"...

   • Ελπιδοφορος avatar
    Ελπιδοφορος @ Zeus 28/02/2013 18:10:23

    Εάν εννοούσαν τους παγκόσμιους τραπεζίτες η συζήτηση πάει αλλού και εγώ μαζί τους, δεν είναι τυχαία η υπερχρέωση των λαών.
    Για την Ελλάδα και τα χάλια της πάντως δεν φταίνε μόνο οι τραπεζίτες.

 12. Δάμων. avatar
  Δάμων. 01/03/2013 09:05:21

  Σαφώς εννούσαν τους Παγκόσμιους τραπεζίτες που τα παίρνουν μέσω Βρυξελλών. Οι Ελληνες δε χρειάζεται να φτάσει η ουρά ως τις Βρυξέλλες για να τα πάρουν.
  Για τα χάλια της Ελλάδας, τυχαίνει να είμαι απ' αυτούς που τα φώναζαν μαζί με τον Σαββόπουλο απο το 1985 και που αρνιότανε να μολυνθούν απο το καθεστώς. Και είμαι περήφανος γι αυτό, έστω κι αν κάποιοι με θεωρούσαν (τώρα τελευταία δεν τους βλέπω καθόλου σίγουρους και μάλλον διακρίνω έναν σεβασμό στις χαιρετούρες τους) κορόιδο...Από το 2009 έπαψα να γκρινιάζω την πατρίδα και τους συμπατριώτες μου γιατί αισθάνομαι οτι βρισκόμαστε πολιορκημένοι στο Μεσολόγγι από τους Παγκόσμιους τραπεζίτες και τους Γερμανούς συμμάχους τους. Οταν τους διώξουμε, θα αρχίσω πάλι τη γκρίνια για να διορθώσουμε στην Πατριδα μας αυτά που μόνο Εμείς οι Ελληνες έχουμε δικαίωμα και υποχρέωση να διορθώσουμε και ΚΑΝΕΝΑΣ ΞΕΝΟΣ που δεν είναι και καλοπροαίρετος όπως φάνηκε...

 13. GAETANO avatar
  GAETANO 18/03/2013 10:58:44

  Σημασία έχει ότι η Deutsche Bank θέλει να επενδύσει στην Ελλάδα €200 εκ. Και δεν μπορεί να πάρει άδεια οταν απίθανες εταιρείες με κεφάλαια €60 χιλ. Ιδρύονται σήμερα υποβάλλουν για άδεια αύριο και την παίρνουν σε ένα χρόνο από την ΡΑΕ!!!! Και επειδή Deutsche Bank ίσον Γερμανία η σημασία της επένδυσης αυτής για τις διεθνείς αγορές επενδυτικών κεφαλαίων θα άξιζε όσο 1.000 ταξίδια του Πρωθυπουργού . Αλλά στην Ελλάδα της φαιδρας επενδυτικής πορτοκαλέας ψάχνουμε για φαντασματα πίσω απο τις επενδύσεις και δεν βλέπουμε τα εγχωρια καρτέλ που αδιαφορούν για την δυστυχία που φέρνει η διεθνηλς επενδυτική αποχή αν τα ίδια δεν κερδίζουν .

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.