#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
08/10/2013 07:31
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αποκάλυψη: Ετοιμάζουν "πατριωτικό κόμμα" στα δεξιά της ΝΔΟι αποκαλύψεις που έρχονται συνεχώς στο φως και οι νέες συλλήψεις βουλευτών που επίκεινται δείχνουν ότι το απόστημα της Χρυσής Αυγής έχει σπάσει για τα καλά.

Η φοβερή και τρομερή Χρυσή Αυγή -ως οργάνωση κι όχι ως ιδεολογία ριζωμένη στην κοινωνία- τείνει να διαλυθεί. Ο αρχηγός και οι περισσότεροι μπράβοι του είναι στη φυλακή και θα πάνε κι άλλοι εκεί. Όσοι απέμειναν έγιναν αρσακειάδες στη Βουλή. Οι τοπικές οργανώσεις κλείνουν η μία μετά την άλλη, ενώ τα μέλη της κρύβονται μη τυχόν και τους δει κανένα μάτι. Τρόμαξαν, λούφαξαν και έντρομοι δεν συγκεντρώνονται ούτε έξω από τη ΓΑΔΑ για συμπαράσταση.

Όσο για κάποιους επιχειρηματίες – χρηματοδότες, ήδη τα πρώτα ονόματα έχουν γίνει γνωστά και τρέμουν τις χειροπέδες. Όπως επίσης και δημοσιογράφοι που πληρώνονταν για να κάνουν «ξεσκόνισμα» στη Χρυσή Αυγή.

Με όλα αυτά τα δεδομένα και με όσα θα ακολουθήσουν από τις έρευνες του εφέτη – ανακριτή, θα μπορούμε να μιλάμε σύντομα για διάλυση της εγκληματικής οργάνωσης.

Ωστόσο, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, η Χρυσαυγίτικη κουλτούρα δεν έχει ξεριζωθεί από την κοινωνία. Παρά τις προφυλακίσεις και αποκαλύψεις στην πρόθεση ψήφου παίρνουν πάνω από 6%, επομένως στην αναγωγή μπορεί να ξεπερνούν το 8%.

Ποιοι είναι όλοι αυτοί που ψηφίζουν ακόμη; Είναι λαϊκιστές, αντιμνημονιακοί, απογοητευμένοι από το πολιτικό σύστημα που δεν πείθονται από την αλλαγή που επιχειρείται στην Ελλάδα.

Υπόγειες διεργασίες για... λάιτ ακροδεξιό κόμμα

Με βάση αυτό το δεδομένο, σύμφωνα με πληροφορίες του Antinews βρίσκονται  ήδη εν εξελίξει υπόγειες διεργασίες για τη δημιουργία μιας νέας.... Χρυσής Αυγής. Ενός λάιτ ακροδεξιού κόμματος σαν κι αυτά που συναντώνται στην Αυστρία, τη Νορβηγία, τη Γαλλία κ.λπ. τα οποία έχουν εγκαταλείψει τη ναζιστική – φασιστική ρητορική και ποντάρουν στον άκρατο λαϊκισμό, την απογοήτευση του κόσμου από την οικονομική κρίση, στην ανεργία καθώς και στο μεταναστευτικό.

Ένα τέτοιο κόμμα ετοιμάζονται να φτιάξουν και στην Ελλάδα, επιχειρηματίες βοηθούμενοι από πολιτικούς που βρίσκονται στα δεξιά της Δεξιάς και θέλουν να απορροφήσουν τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής οι οποίοι δεν έχουν καμιά σχέση με το ναζισμό.

Θέλουν να φτιάξουν ένα ακροδεξιό κόμμα με... ανθρώπινο πρόσωπο που θα μπει σαν αγκάθι στα πλευρά της Νέας Δημοκρατίας και θα επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί τη δύσκολη κατάσταση που βιώνουν οι Έλληνες πολίτες.

Σε διάφορες μαζώξεις λέγονται και συζητούνται πολλά. Κανείς όμως δεν μπορεί να προσδιορίσει με σαφήνεια ποιος θα ηγηθεί του νέου σχήματος και πολύ περισσότερο δεν μπορεί να δοθεί πειστική απάντηση, για το εάν αυτός που θα εμφανιστεί, θα καταφέρει να εκφράσει έναν κόσμο που έχει μια πιο έντονη πατριωτική άποψη και σιχαίνεται την Χρυσή Αυγή.

Οι ζυμώσεις είναι έντονες και πολλά κυκλοφορούν στους διαδρόμους εσχάτως. Τα πρόσωπα όμως που ακούγονται για ηγετικούς ρόλους στο κόμμα που για ορισμένους θεωρείται βέβαιο πως θα δημιουργηθεί στα δεξιά της δεξιάς, δεν μπορεί να ηγηθούν εκ των πραγμάτων. Οι περισσότεροι είναι «καμένα χαρτιά». Έτσι τελευταία ακούγεται πολύ το όνομα του στρατηγού εν αποστρατεία και πρώην αρχηγού ΓΕΣ, Φραγκούλη Φράγκου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, παράγοντες της δημόσιας ζωής, πανεπιστημιακοί, επιχειρηματίες, στρατιωτικοί, αλλά και πολιτικοί, φέρονται αποφασισμένοι να τον προσεγγίσουν στο προσεχές διάστημα, ζητώντας του να αναλάβει δράση. «Αποτελεί το διαμάντι του στρατού» λένε όσοι γνωρίζουν και μιλάνε με θέρμη για τον καθαρό και πατριωτικό του λόγο. Μπορεί όμως και να ηγηθεί ενός κόμματος; Αυτή η ερώτηση δεν μπορεί να απαντηθεί με σαφήνεια, καθώς ο ίδιος δεν δίνει αφορμές και δικαιώματα.

Τους τελευταίους μήνες, πάντως, δεν ήταν λίγες οι φορές που η στάση του επικροτήθηκε από αυτό το τμήμα των πατριωτών, που σιχαίνεται η αριστερή και κεντροαριστερή «διανόηση» του Κολωνακίου και των βορείων προαστίων. Το δε βιβλίο του «Ποια Τουρκία;» έχει γίνει ανάρπαστο και αποτελεί κεντρικό ανάγνωσμα των πατριωτών ανά την επικράτεια.

Θα δούμε σύντομα, και όταν θα ξεκαθαρίσει το τοπίο με τη Χρυσή Αυγή, τι θα γίνει τελικά και τις κινήσεις που ήδη σχεδιάζονται. Οι εκλογές είναι σύντομα. Το Μάιο πάμε σε δημοτικές και ευρωεκλογές ενώ μπορεί να ακολουθήσουν και εθνικές εκλογές. Μέχρι τότε κρίνονται τα πάντα στην οικονομία.

Αν η κυβέρνηση βρει τις λύσεις και οδηγήσει τη χώρα έξω από τα Μνημόνια, αν δώσει διεξόδους και πραγματικές ελπίδες στους πολίτες, τότε θα μπορέσει να αντιμετωπίσει το νέο κόμμα που θα σχεδιαστεί.

Το σίγουρο είναι ότι οι πολιτικές εξελίξεις θα είναι ραγδαίες.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΗΛΕΚΤΡΑ avatar
  ΗΛΕΚΤΡΑ 08/10/2013 08:40:45

  ΤΩΡΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ;;;;;;
  ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ
  ΕΓΩ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΟ ΑΚΟΥΩ ΣΕ ΦΙΛΙΚΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ
  ΣΧΕΔΟΝ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕ ΤΙΣΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2012
  ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΑΙΖΕ ΚΑΙ ΠΙΟ ΜΠΡΟΣΤΑ
  ΑΡΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΔΕΞΙΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΟΤΙ ΕΝΑΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ
  ΑΝ.....ΒΕΒΑΙΑ ΠΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ
  ΟΥΔΕΠΟΠΟΤΕ ΔΛΔ
  ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ....ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ
  ΜΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ....ΕΜΠΝΕΥΣΕΙΣ;;;;;;
  ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ....ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΑΛΕΞΗΣ
  ΠΟΛΥ"ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΕΣ" ΕΜΠΝΕΥΣΕΙΣ
  ΠΟΛΥ....ΠΟΛΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΕΣ

  • ιανος avatar
   ιανος @ ΗΛΕΚΤΡΑ 08/10/2013 09:54:26

   καλύτερα Αλέξης, παρά Βενιζέλος και Παπουτσής

   • ΗΛΕΚΤΡΑ avatar
    ΗΛΕΚΤΡΑ @ ιανος 08/10/2013 11:41:41

    ΕΣΥ ΜΟΝΟ ΔΕΞΙΟΣ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ
    ΑΚΟΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΛΕΞΗΣ!!!!!!!!
    ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΛΕΞΗΣ!!!!!!!!
    ΑΠΟ ΠΟΥ ΞΕΦΥΤΡΩΝΟΥΝ ΤΟΣΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ;;;

    • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
     ΣΤΕΛΙΟΣ @ ΗΛΕΚΤΡΑ 08/10/2013 13:33:16

     Μήπως σκέφτεται πως χειρότεροι κι'απο τους εχθρούς είναι οι προδότες?

     • ΗΛΕΚΤΡΑ avatar
      ΗΛΕΚΤΡΑ @ ΣΤΕΛΙΟΣ 08/10/2013 14:15:26

      ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ;;;;
      ΒΑΡΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΞΕΣΤΟΜΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ
      ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΑΝΗΚΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ
      ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΚΙ ΕΓΩ ΤΟΤΕ
      ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΚΑΙ ΠΑΠΟΥΤΣΗ
      ΠΑΡΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΤΕ ΗΔΗ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΑΦΑΙΜΑΞΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΑΣ
      ΕΙΤΕ ΣΚΟΠΕΥΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

     • WY avatar
      WY @ ΣΤΕΛΙΟΣ 08/10/2013 14:49:24

      Κτείνειν τόν τής Πατρίδος Προδίδοντα!!

    • Greg avatar
     Greg @ ΗΛΕΚΤΡΑ 08/10/2013 23:50:03

     Εάν ο Βενιζέλος και ο Παπουτσής θεωρούνται από οπαδούς της ΝΔ, εκπρόσωποι του πατριωτισμού, τη βάψαμε, τόσο σαν κόμμα, όσο και σαν παράταξη συνολικά! Τόση ταύτιση πια!

 2. ορεσέιβιος avatar
  ορεσέιβιος 08/10/2013 08:46:48

  Φυσιολογικές αντιδράσεις.
  Τρόμαξαν και οι ίδιοι με το κατασκεύασμα της χρυσαυγής.Αλλο πράγμα να συμμαζέψεις ,ως ψηφοφόρους, και μερικούς φευγάτους ακροδεξιούς σε μια πολιτική κίνηση της δεξιάς και άλλο πράγμα να οδηγήσεις όλους τους δεξιούς ψηφοφόρους σε ένα καρναβάλι παλαβών.
  Γιατί αυτό πήγε να γίνει. Σκοπίμως ή απο λάθος μικρή σημασία έχει.
  Πάντως εκλογές δεν φαίνονται εν όψει.
  Μέχρι τον ιούνιο η χώρα μας έχει προεδρία της ευρωπαικής ένωσης.Ούτε σκέψη θα υπάρξει να μεταφέρουμε το δικό μας τρελλάδικο σε πανευρωπαικό επίπεδο.
  Απο ιούνιο και πέρα τα μνημονια τελειώνουν,και τα λεφτά μαζί.
  Αν πάρουμε κανά δανειάκι έξτρα για να βγεί η χρονιά τελείωσε και το 2014.
  Το 2015 μπορεί η κυβέρνηση πιά να καθορίσει τις εξελίξεις και τις εκλογές, το μνημόνιο θα έχει λήξει ,όπως και ο λόγος όλων όσων στήριξαν την ύπαρξη τους στην καταγγελία του μνημονίου χωρίς άλλη εναλλακτική.
  Αν δεν αρχίσουν απο τώρα να προσαρμόζονται όλοι στην μεταμνημονιακή εποχή θα σαρωθούν και αυτοί μαζί με τους μνημονιακιούς.
  Το ότι στη δεξιά προετοιμάζονται για ένα ,σοβαρο τουλάχιστον κόμμα,το αν θα είναι αντιευρωπαικό ή εντός της ευρώπης είναι το θέμα, δείχνει ότι κινούνται για να διορθωθεί το έκτρωμα που πήγε να τους βγεί.
  Ας αφήσουμε χώρο για όλα τα λουλούδια να ανθίσουν, για λουλούδια όμως, όχι για γαιδουράγκαθα.

  • Greg avatar
   Greg @ ορεσέιβιος 08/10/2013 10:32:00

   Ο αντιμνημονιακός λόγος, στοχεύει τις συνέπειες του μνημονίου και όχι το μνημόνιο αυτί καθ' εαυτό. Συνεπώς η "λήξη" του μνημονίου δεν συνεπάγεται και την λήξη της αντιμνημονιακής ιδεολογίας. Η ανατροπή των δεσμεύσεων του μνημονίου είναι ισχυρότερη από την ανατροπή του μνημονίου, της λάθος συνταγής δηλαδή, όπως έλεγε και ο Σαμαράς.

 3. Αρκάς avatar
  Αρκάς 08/10/2013 09:10:31

  Φυσιολογικό και μακάρι να γίνει ουτως σώστε να υπάρχουν και δυνατότητες μετεκλογικης συνεργασίας...
  Ο Φραγκος Φραγκουλης είναι εξαιρετικος και ειναι ισως ο μονος που μπορει να δωσει λυση διεξοδου στο μπαχαλο που εχει δημιουργηθει με την ΧΑ.

  • LamprosM avatar
   LamprosM @ Αρκάς 08/10/2013 14:25:31

   +10000.
   Ονειρα θερινης νυκτος αποδυκνειονται όσα νομιζαμε οτι θα γυρισουν όλοι της ΧΑ στην ΝΔ. κακα τα ψεματα και ας δουμε καταματα την πραγματικοτητα.

   • ΑΝΙΚΗΤΗ avatar
    ΑΝΙΚΗΤΗ @ LamprosM 09/10/2013 22:16:58

    AYTO EINAI . ME 8 KOMMATA ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΕΙΝΑΙ
    ΣΙΓΟΥΡΗ Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑΣ, ΑΝΙΚΗΤΟΙ.

    • ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
     ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ @ ΑΝΙΚΗΤΗ 06/01/2014 18:29:17

     ΚΑΙ ΤΙ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ Η ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ?
     ΤΑ ΑΠΩΘΗΜΕΝΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝΕ ΣΤΗΝ ΔΥΣΤΥΧΙΣΜΕΝΗ
     ΑΥΤΗ ΧΩΡΑ.

 4. PAPADIMITRIOU avatar
  PAPADIMITRIOU 08/10/2013 09:22:57

  Το πνεύμα του άρθρου σας αγαπητέ είναι αρνητικόν, ως προς την δημιουργία ενός τέτοιου Κόμματος, όμως διερωτώμαι κι εγώ, γιατί; Η Ελλάς μάλλον έχει ανάγκη από έναν τέτοιο σοβαρο σχηματισμό. Έναν σχηματισμό δλδ που να προσομοιάζει εις την ΝΔ επί του μεγάλου και αξεχαστου Ευάγγελου ΑΒΕΡΩΦ! Διότι, αγαπητέ αρθρογράφε, μην ξεχνάς ότι, το κενό δεξιόθεν της ΝΔ το δημιούργησε η ίδια η ΝΔ!

 5. Το λυχνάρι του Αλαντίν avatar
  Το λυχνάρι του Αλαντίν 08/10/2013 09:33:29

  Αποκλείεται αυτό το νέο κόμμα να λειτουργήσει ως ...σκούπα που θα ρουφήξει τους αντιμνημονιακούς αποχωρούντες από την Χ.Α, οι οποίοι δε θα γύριζαν έτσι κι αλλιώς στη Ν.Δ; Ο κ. Φραγκούλης είναι σοβαρός άνθρωπος και αν τελικά ηγηθεί μιας τέτοιας κίνησης, θα θέτει εκ των πραγμάτων τις προϋποθέσεις μετεκλογικής συνεργασίας με τη Ν.Δ, αν καταφέρει να εισέλθει στο Κοινοβούλιο.

 6. Ραβινος avatar
  Ραβινος 08/10/2013 09:34:50

  ''Ποιοι είναι όλοι αυτοί που ψηφίζουν ακόμη; Είναι λαϊκιστές, αντιμνημονιακοί, απογοητευμένοι από το πολιτικό σύστημα που δεν πείθονται από την αλλαγή που επιχειρείται στην Ελλάδα''.Απο προσωπικες συζητησεις με καποιους απο αυτους ενα κομματι τους προσδιοριζεται σε αυτους που θεωρουν τοι η ΧΑ ειναι το μοναδικο (?} αντιβαρο στην συριαζαυγητικη συμπεριφορα των αλαζονων συριζοτσιπρεικων στελεχων και της καλυψης απο αυτους καθε τραμπουκικης κουκουλοφορουσας κοκκινης αναρχοφασιστικης συμπεριφορας {απαξιωση κοινοβουλιου ,προσβλητικες επιθεσεις ,Σκουριες ,εθνικα θεματα Τουρκια/Σκοπια,ΑΟΖ κλπ ,επιθεσεις στους αστυνομικους ,μολοτωφ,καταστροφες μαγαζιων,πυρηνες φωτιας ,υπερασπιστες 17 Νοεμβρη ,αδικαιολογητες απεργιες ,προτροπες σε μαθητες για καταληψεις σχολειων ,φοιτητικη αναρχια,ανοχη σε λαθρομεταναστες ,υπερμετρη προβολη δικαιωματων χωρις αντιστοιχια με υποχρεωσεις και αλλων ουκ εστιν αριθμος }.Οσο δεν συμμαζευεται η συριζοσυμμορια να μαθει τι εστι δημοκρατια με την εξισωση των υποχρεωσεων με τα δικαιωματα οσων υπερασπιζεται τοσο η ΧΑ δεν προκειται να συρρικνωθει δημοσκοπικα και ισως ψηφοφορικα οπως πολλοι επιθυμουμε .

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Ραβινος 08/10/2013 09:56:27

   Αγαπητέ, όλοι οι πραγματικοί δεξιοί γνωρίζουμε κατά βάθος ότι ο Σαμαράς θα είναι ο τελευταίος πρόεδρος της "όλης" ΝΔ....Οπότε, κοντός ψαλμός αλληλούια. Προτιμώ ένα κεντροδεξιό-φιλελεύθερο κόμμα και ένα δεξιό-συντηρητικό να συνεργάζοντα βάσει προγραμματικής σύγκλισης, παρά ένα κόμμα-αχταρμάς, σούπα ή κουρελού, όπως θες πες το, που θα ζει τη φενάκη της "μεγάλης γαλάζιας παράταξης", αλλά στο 20% και δίπλα του θα φύονται διάφορα δηλητηριώδη φυτά τύπου ΧΑ, τα οποία θα καπηλεύονται τον πατριωτισμό.
   Θα το δεις ότι, αν δημιουργηθεί ένα πραγματικό δημοκρατικό πατριωτικό-συντηρητικό κόμμα στην Ελλάδα, η ναζιστική ΧΑ θα το πολεμήσει λυσσαλέα. Ντόρες, Πάκηδες, Μίλτοι και Ρεπούσηδες είναι καλοί για πρωινό στη ΧΑ, οι καλύτεροι κράχτες της.

   • helios avatar
    helios @ ΒΙΣ 08/10/2013 10:28:01

    αλήθεια ΒΙΣ το εθνικό μέτωπο του Μ. Κώνστα πως το βλέπεις;
    το θεωρείς σοβαρή προσπάθεια;

    • ΒΙΣ avatar
     ΒΙΣ @ helios 08/10/2013 12:15:05

     Δεν νομίζω...

   • Greg avatar
    Greg @ ΒΙΣ 08/10/2013 10:38:54

    Η μονοδιάστατη αντιδεξιά πολιτική της ΝΔ έφερε τη Χ.Α. και πολύ σωστά αναφέρεις ότι οι διάφοροι αριστεροδεξιοί "διανοητές" βοήθησαν την άνοδό της.

    Το ζητούμενο όμως δεν είναι η δημιουργία ενός δημοκρατικού-πατριωτικού-συντηρητικού κόμματος στην Ελλάδα, (ειδικά το τελευταίο συστατικό του είναι απαγορευτικό), αλλά η δημιουργία ενός εθνικού κόμματος με ιδεολογία που να πηγάζει από τις αρχές του Δραγούμη και να είναι θετικά διακείμενο στη περίοδο Μεταξά.

    • ΒΙΣ avatar
     ΒΙΣ @ Greg 08/10/2013 11:29:37

     Το ζήτημα της περιόδου Μεταξά, της οποίας τα επιτεύγματα δεν απορρίπτω, αλλά έχω τις ενστάσεις μου ως προς την "τεταρτοαυγουστιανή" ιδεολογία, είναι ακανθώδες. Αυτά τα θέματα όμως αφορούν στους ιστορικούς. Για ανθρώπους 20-30 ετών, που ούτε ο παππούς δεν είχε γνωρίσει τον Μεταξά ενδεχομένως ή ήταν παιδάκι τότε, δεν έχουν καμία σημασία. Οπότε, ας τα αφήσουμε για τους ιστορικούς και για συζητήσεις στο διαδίκτυο. Στα σχολεία αυτή τη στιγμή το πνεύμα είναι ή Χρυσή Αυγή ή Αντίφα. Εντάξει, τους εθνομηδενιστές αντιφάδες τους αφήνουμε, αλλά γιατί να αφήσουμε τα νέα παιδιά με τη φενάκη ότι η ΧΑ είναι πατριωτικό κόμμα; Και γιατί να μην προσεταιριστούμε το όχι ευκαταφρόνητο "λήμμα" της πατριωτικής Αριστεράς; Για εμένα το ζητούμενο είναι ένα ενωτικό δημοκρατικό πατριωτικό κόμμα, συντηρητικό στα κοινωνικά ζητήματα (όπως συνητηρητική είναι στα ζητήματα αυτά και η πατριωτική Αριστερά που έχω υπ΄ όψην).

     • tzager avatar
      tzager @ ΒΙΣ 08/10/2013 15:57:44

      Αγαπητέ ΒΙΣ,

      Συμφωνώ στο ότι η δημιουργία ενός καθαρά Δεξιού, 'πατριωτικού' ή εθνικιστικού, συντηρητικού, ευρωσκεπτικιστικού κόμματος είναι θεμιτή και εξυγειαίνει το υπάρχων φθαρμένο και 'κουρασμένο' πολιτικό σύστημα.

      Σίγουρα θα αποτελέσει ισχυρό αντίβαρο στο ναζιστικό-απολιτίκ συνωθύλευμα της Χ.Α. και έναν δυνητικό συνομιλητή ή και κυβερνητικό εταίρο για την κεντροδεξιά φιλελεύθερη Ν.Δ. στο μέλλον.

      'Ομως εκτιμώ ότι οι έντονα αντιμνημονιακές και εξόχως ευρωσκεπτικιστικές θέσεις ενός τέτοιου μορφώματος θα απέχουν έτη φωτός από τις μετριοπαθείς φιλοευρωπαικές θέσεις της κεντροδεξιάς παράταξης και μία τυχόν μετεκλογική προγραμματική συμμαχιά θα καθίσταται ιδιαίτερα παρακινδυνευμένη έως και απίθανη εξέλιξη.

     • ΒΙΣ avatar
      ΒΙΣ @ tzager 08/10/2013 19:32:46

      Τα πράγματα στην Ευρώπη είναι τόσο ρευστά που δεν πρέπει να προδικάζουμε τίποτα. Μην σου φανείς παράδοξο να δεις ευρωσκεπτικιστικά κόμματα σε κυβερνητικό σχηματισμό σε ευρωπαϊκή χώρα. Και ήδη στην Αυστρία αυτό γίνεται. Αλλά και ευρωσκεπτικισμός από ευρωσκεπτικισμό διαφέρει επίσης.

     • Greg avatar
      Greg @ ΒΙΣ 09/10/2013 00:04:17

      Δεν πιστεύω ότι ένα κόμμα στα δεξιά της ΝΔ θα μπορέσει να προσεταιρισθεί το "λήμμα" της Δημοκρατικής Αριστεράς. Αυτό μπορεί να το επιχειρήσει η ΝΔ, εφόσον ένας νέος κομματικός σχηματισμός την σπρώξει λίγο προς το κέντρο και θα την διευκολύνει να απορροφήσει και το ΠΑΣΟΚ. Όσο για τη Χ.Α. είναι αστείο μόνον και μόνο να αναφερόμαστε σε αυτήν σαν πατριωτικό κόμμα.

      Η παρουσία και η διαδρομή της ήταν πάντοτε "περίεργη" όσο "περίεργη" είναι και η εξάρθρωση της σήμερα.

      Επιμένω όμως ότι το συστατικό του συντηρητισμού πρέπει να παραμείνει στον νεοφιλελεύθερο κομματικό σχηματισμό που ούτως ή άλλως θα προκύψει (παρά τις αποτυχημένες προσπάθειες Ντόρας, Μάνου, Τζήμερου) και επουδενί να το υιοθετήσει το όποιο αξιόπιστο πατριωτικό κόμμα δημιουργηθεί το οποίο πρέπει να προβάλλει το εθνοκεντρικό (εάν όχι εθνικιστικό) χαρακτήρα του.

   • Σ Μ avatar
    Σ Μ @ ΒΙΣ 08/10/2013 12:11:44

    ΒΙΣ πολύ σωστός.

   • FRESH (again) avatar
    FRESH (again) @ ΒΙΣ 08/10/2013 19:17:39

    πόσο συμφωνώ μαζί σου

 7. Hawk avatar
  Hawk 08/10/2013 09:39:18

  Επειδή είμαστε και πολύ " πατριώτες " οι Ελληνες, ευτυχώς που δεν ρίξαμε την χώρα στα βράχια . Τώρα θα καταφτάσουν άλλοι, και αυτοί εξίσου καλοί πατριώτες για να την ξελασπώσουν. Αγάντα πατριώτες.

 8. ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
  ΣΟΝ ΠΕΝ 08/10/2013 09:44:28

  Δεν ξέρω πόσο ...κακό θα ήταν η δημιουργία ενός τέτοιου κόμματος.
  Μη ξεχνάμε ότι εκτός από τα ορφανά της ΧΑ, υπάρχουν και εκείνοι των ...Καμμένων.

 9. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 08/10/2013 09:50:19

  Aν υπάρξει ένα σοβαρό σχήμα με δημοκρατικές αρχές, δίχως εξαλλωσύνες και ...ψεκασμούς, και με ένα σοβαρό πρόσωπο για πρόεδρο, γιατί όχι;
  Δεν έχει δικαίωμα ένα νέο κόμμα να δοκιμάσει την τύχη του στις εκλογές;
  Μόνο ο πρακτόρικος Ανταρ-CIA με τους σαρικοφόρους υποψήφιους εκ Μπαγκλαντές ή ο Σύριζα με του Κουρακο-βούτσηδες έχει αυτό το δικαίωμα;
  Ή μήπως μόνο οι διάφοροι φερέλπιδες τύπου Ντόρα, Πάκης ("ευχαριστούμε τους λαθρο"), Γιακουμάτος (άνευ συναγωνισμού), Μίλτος Μπάρμπι-τσιώτης ("κάθε ένας έχει αναφαίρετο δικαίωμα να καίει τη σημαία");
  Εδώ είμαστε και ο καθένας θα δοκιμαστεί στην πράξη...

 10. alex avatar
  alex 08/10/2013 09:53:45

  παιχνιδια διαπλεκομενων που επιθυμουν να (ξανα)χειραγωγησουν το πολιτικο συστημα
  αν οι χρηματοδοτες της χα βγουν στην φορα ή ακομα καλυτερα συνδεθουν με τις κακουργηματικες πραξεις (πχ το ενδιαφερον για το περαμα), τοτε κανενα νεο κομμα δεν θα βγει

  απλως τα 'αντιμνημονιακα' δεξια σχηματα που εφτιαξαν δεν πανε οπως θα ηθελαν και η δημαρ οριακα μπαινει στην βουλη και δεν μπορουν να ειναι πια σιγουροι για τιποτα

  οι ΑΕ δεν τραβανε πολιτικα, αδυνατουν να απορροφησουν ψηφοφορους απο την ΧΑ και δεν εχουν διαλυθει εξαιτιας της ιδιοτυπης ασυλιας αλλα και της χρηματοδοτησης που εχουν απο τα μμε και διαπλεκομενους που τους προοριζουν για μπαλαντερ μαζι με την δημαρ σε κυβερνηση αριστερας
  οι ΧΑ χρησιμοποιησε την οργη του κοσμου για να απλωσει τις 'δουλειες' της και να φτιαξει οργανωμενο στρατο, και οπως και οι προηγουμενοι πληρωνει την χαμηλη ποιοτητα των ηγετικων στελεχων της
  ο κ.καρατζαφερης ειναι πια καμενο χαρτι, και εμφανιζεται - σαν κατι τυπους που βλεπουν καμερα και πανε για το πλανο - για να δηλωσει προθυμος για να πουλησει υπηρεσιες και να πει σαν ανταλλαγμα στους λαικιστες διαχειριστες των πανελ και μερικα αναποδειχτα παραμυθακια που θα τους δωσουν τηλεθεαση για μερικες μερες

  αρα τι εμεινε για να προτεινουν οι διαπλεκομενοι σαν αναχωμα για να μην απορροφηθει εκλογικα το κοινο της χα απο κομματα που δεν επιθυμουν ?
  ενα πρωην βασιλια και ενα πρωην στρατηγο, με την ελπιδα οτι θα ειναι τοσο ματαιοδοξοι και περιορισμενης ευθυνης οπως αυτοι που θα αντικαταστησουν, για να μην αυτονομηθουν στο εγγυς μελλον.. δυσκολα πραγματα..

 11. Γιώργος Καλύτερος avatar
  Γιώργος Καλύτερος 08/10/2013 09:56:12

  Ο σεβασμός της Νέας Δημοκρατίας στο πρόσωπο του Κων/νου Καραμανλή δεν έχει τη μορφή δέους μπροστά σε ιερό τοτέμ. Πρόκειται για απαρέγκλιτη προσήλωση στην ταυτότητα, τις ιδέες και αρχές που ο Εθνάρχης έθεσε ως βάση για την συγκρότηση ενός συντηρητικού Δεξιού κόμματος. Χωρίς να υπολείπεται πατριωτισμού στο ελάχιστο, μέσα στο ιδεολογικό πλαίσιο της Νέας Δημοκρατίας ο εθνικισμός και η υπερδεξιά στροφή δεν είχαν ποτέ θέση. Υπήρχε ανοχή απέναντι τους αλλά όχι ταύτιση με αυτές. Ο Καραμανλής ο νεότερος μετατόπισε την Νέα Δημοκρατία προς το κέντρο με τα γνωστά αποτελέσματα και έργο του Αντώνη Σαμαρά ήταν να την επαναπροσδιορίσει ως πατριωτική Δεξιά. Κάθε καλόπιστος νεοδημοκράτης αναγνωρίζει στον κ. Σαμαρά οτι αυτό το έχει πετύχει χωρίς να διολισθήσει σε εναγκαλισμούς με την ακροδεξιά και τον εθνικισμό. Αν μέσα στη Νέα Δημοκρατία υπάρχουν ψηφοφόροι που δεν τους αρκεί το έργο που έχει συντελεστεί και επιθυμούν ένα ακροδεξιό κόμμα αλλά ουχί νεοναζιστικό, ίσως θα έπρεπε να τους επιτραπεί να εκπροσωπηθούν κοινοβουλευτικά όπως αυτοί πιστεύουν οτι τους αρμόζει.

  • Greg avatar
   Greg @ Γιώργος Καλύτερος 08/10/2013 10:42:31

   Δεξιά χωρίς εθνικισμό δεν υπάρχει. Εάν η ΝΔ εμμείνει σε αυτό το το ιδεολόγημα, τότε υπάρχει η ζωτική ανάγκη δημιουργίας ενός δεξιού κόμματος.

   • Γιώργος Καλύτερος avatar
    Γιώργος Καλύτερος @ Greg 08/10/2013 10:54:05

    Αυτό που δεν μπορεί να υπάρξει είναι Δεξιά χωρίς πατριωτισμό. Χωρίς εθνικισμό ως κύριο συστατικό μια χαρά υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει, όπως γίνεται άλλωστε και σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο.
    Ο εθνικισμός όταν εκφράζεται με τρόπο μετρημένο και υγιή –δύσκολο εγχείρημα- είναι ευεργετική παράμετρος για μια ολοκληρωμένη δεξιά πλατφόρμα. Αλλά αν οι καιροί το απαιτούν ή υπάρχουν ψηφοφόροι (και στελέχη) που θεωρούν πως ήρθε η ώρα να φτιάξουν κάτι δικό τους αμιγώς εθνικιστικό προς τα ακροδεξιά του φάσματος, δεν θα τους κρατήσει η Ν.Δ. στους κόλπους της με το ζόρι. Πάντως κακά τα ψέματα σε αντίθεση με την αριστερά, όποιος αποτόλμησε να αποσχιστεί από τη Νέα Δημοκρατία προς τα δεξιότερα ή προς το κέντρο ιδρύοντας νέο κόμμα, ποτέ του δεν κατάφερε κάτι ιδιαιτέρως αξιόλογο.
    Σε επίπεδο μελλοντικών συνεργασιών πάντως το εγχείρημα που ετοιμάζεται μπορεί να αποβεί καλό για τον τόπο. Θα περισυλλέξει όσους νοήμονες ακροδεξιούς έφυγαν από τη χρυσή αυγή τον τελευταίο καιρό αηδιασμένοι, ίσως πάρει κι από τη Νέα Δημοκρατία ορισμένους που αλληθωρίζουν προς τα ακροδεξιότερα και δεν τους καλύπτει η Δεξιά του Σαμαρά, οπότε με ένα 5-10% μπορεί να δημιουργηθεί ένας πόλος με τον οποίο η Νέα Δημοκρατία θα στο μέλλον θα συνεργάζεται όταν και όπου απαιτείται.

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ Greg 08/10/2013 11:36:16

    Με τους "καραμανλικούς" δεν υπάρχει περιθώριο μεγάλης συνεννόησης, μην ασχολείσαι. Ζουν σε ένα κόσμο που έχει πάψει να υπάρχει προ πολλού. Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα υπάρχουν κάπου 2 εκατομμύρια μετανάστες, ίσως και παραπάνω, νόμιμοι και παράνομοι (που θα νομιμοποιηθούν οσονούπω, αφού τα παραθυράκια τα κρατάει η Πασοκο-ΝουΔου ορθάνοιχτα και ο νόμος Ραγκούση εξακολουθεί να ισχύει). Πολλοί από αυτούς είναι μη εντάξιμοι. Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις ώστε σε μερικά χρόνια γηγενείς και επήλυδες να είμαστε 50-50, ειδικά στις νέες γενιές. Ο καραμανλισμός απευθυνόταν σε μία άλλη Ελλάδα. Αν εμφανιστεί μία σοβαρή προσωπικότητα στον πατριωτικό συντηρητικό χώρο και καταργηθεί το ληστρικό bonus των 50 εδρών, οι καραμανλικοί θα σβήσουν φυσιολογικά, απορροφούμενοι από τους φιλελεύθερους. Άλλωστε, νομίζω ότι οι περισσότεροι που ομνύουν στον Καραμανλισμό είναι άνω των 60, ενώ το εκλογικό κοινό του Πάκη και των ομοειδών του βρίσκεται στα πρόθυρα του αλτσχάιμερ ή στο 3ο εγκεφαλικό...

 12. ΠΙΘΗΚΑΣ avatar
  ΠΙΘΗΚΑΣ 08/10/2013 09:58:31

  Ο Φράγκος Φραγκούλης είναι ένας άξιος ανήρ.
  Απλά θα πρέπει να προσέξει αυτό το αμιγώς δεξιό κόμμα να μην γίνει σαν τους ΑΝΕΛ που με τον άκρατο λαϊκισμό τους γελοιοποιήθηκαν.
  Προσωπική μου άποψη είναι οτι οι χρυσαυγίτες ψηφοφόροι δεν είναι μια εύκολη "πελατεία".
  Άλλωστε το χαμηλό επίπεδο των φασιστοειδών της χρυσής αυγής δύσκολα θα εντυπωσιαστεί από άξιους και μορφωμένους ανθρώπους που ακούγεται ότι θα μετέχουν του νέου κόμματος.

  • ΗΛΕΚΤΡΑ avatar
   ΗΛΕΚΤΡΑ @ ΠΙΘΗΚΑΣ 08/10/2013 11:52:56

   ΑΝ ΟΠΩΣ ΛΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΣ ΑΝΗΡ(ΕΓΩ ΔΕΝ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΖΩ-ΑΠΛΑ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΓΙ ΑΥΤΟΝ)ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙ ΠΟΛΥ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΔΙΑΒΗΜΑ
   Η ΔΕΞΙΑ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ Ν.Δ ΠΟΥ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΕΧΕΙ ΑΞΙΟ ΗΓΕΤΗ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΤΗΣ
   ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΛΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
   ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙΑΣΜΑ ΤΗΣ
   ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ
   ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΔΛΔ
   ΛΑΟΣ...ΑΝΕΛ.... ΧΑ....ΚΑΤΙ ΑΛΛΑ ΜΙΚΡΑ ΣΤΑ ΛΟΙΠΑ....ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΙ ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ;;;;
   ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΣ ΑΝΔΡΑΣ Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ
   ΙΔΟΥ ΠΕΔΙΟ ΔΟΞΗΣ ΛΑΜΠΡΟ
   ΝΑ ΕΝΩΣΕΙ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΝΗ
   ΚΙ ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΧΩΡΟΣ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΣ ΔΙΑΣΠΑΣΕΙΣ
   ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΤΟΥ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΤΙΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ
   ΑΛΛΟΙΩΣ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΑΛΟΙΦΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΒΟΥΤΥΡΟ ΣΤΟ ΨΩΜΑΚΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
   ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΙΣΤΩΣΩΝ ΤΟΥ

   • Και...φταίς avatar
    Και...φταίς @ ΗΛΕΚΤΡΑ 08/10/2013 13:20:38

    Δικαίωμά του πάντως να παραβλέψει τις ...νουθεσίες και τις φοβίες σου και να επιλέξει μόνος το δρόμο που του ταιριάζει, ο άξιος ανήρ.

    • ΗΛΕΚΤΡΑ avatar
     ΗΛΕΚΤΡΑ @ Και...φταίς 08/10/2013 14:19:48

     ΝΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΒΛΕΨΕΙ
     ΚΑΙ ΤΙΣ ΝΟΥΘΕΣΙΕΣ
     ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΟΒΙΕΣ ΜΟΥ
     ΑΛΙΜΟΝΟ!!!!!!
     ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΩΣΤΕ
     ΠΕΡΙ ΟΡΕΞΕΩΣ .....ΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΑ
     ΑΠΛΑ
     ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΦΟΒΙΚΕΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΣΕΣ
     ΑΛΛΟΙΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ
     ΤΟΥΣ ΑΞΙΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ
     ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ;;;;

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ ΗΛΕΚΤΡΑ 08/10/2013 13:38:24

    Μια ζωή το επιχείρημα του καλού δεξιού ήταν "το ξέρω ότι δεν είμαι ευχαριστημένος από τη ΝΔ, αλλά θα την ψηφίσω να μην βγει το ΠΑΣΟΚ". Κατόπιν, έγινε "...για να μην βγει ο Σύριζα". Ε λοιπόν, τώρα μπορεί και να πρωτοτυπήσουμε: Θα γίνει "το ξέρω ότι δεν είμαι ευχαριστημένος από τη ΝΔ, γι' αυτό και δεν θα την ψηφίσω". Υπάρχει και η κόπωση, δεν νομίζεις;

    • ΗΛΕΚΤΡΑ avatar
     ΗΛΕΚΤΡΑ @ ΒΙΣ 08/10/2013 14:21:06

     ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ
     ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΗ

     • ΠΗΛΕΑΣ avatar
      ΠΗΛΕΑΣ @ ΗΛΕΚΤΡΑ 08/10/2013 17:00:16

      Πάντως, η μάνα μου, στα 87 της, κουράστηκε! Ψήφιζε ΝΔ (ΕΡΕ, Συναγερμό κλπ) "για να μην της πάρουν οι Κομμουνιστές το σπίτι". Τώρα, που βλέπει πιθανότερο να της το πάρει "ο Στουρνάρας", χωρίς να φταίει η ίδια στο παραμικρό, αγρίεψε! ΚΑΙ αυτή!

     • ΗΛΕΚΤΡΑ avatar
      ΗΛΕΚΤΡΑ @ ΠΗΛΕΑΣ 08/10/2013 20:04:25

      Ε .....ΤΟΤΕ ΕΧΩ ΑΚΟΜΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΩ ΜΥΑΛΟ ΕΙΜΑΙ ΝΙΝΙ ΑΚΟΜΑ

     • Greg avatar
      Greg @ ΗΛΕΚΤΡΑ 09/10/2013 00:13:58

      Πρέπει να καταλάβουμε ότι τόσα χρόνια η ΝΔ κουράστηκε να πολεμά με νύχια και με δόντια να μη γίνει ένα κόμμα στα δεξιά της. Από την ΕΠ του 1977, με αυτό το άγχος ζει. Γι' αυτό και προέκυψε ΧΑ με 7%!!!!! Ποιός το περίμενε όταν το 80-81 γελούσαμε με αυτούς τους παλαβούς.

      Εάν δημιουργηθεί ένα σοβαρό δεξιό κόμμα, τώρα, η ΝΔ θα ησυχάσει και θα μπορέσει να διαμορφώσει το ιδεολογικό της πρόσωπο τόσο για την εσωτερική, όσο και την ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή, χωρίς αγκυλώσεις και ενοχικά διλήμματα.

 13. George avatar
  George 08/10/2013 10:09:07

  Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να ξεφουσκώσει η ΧΑ. Θα καλυφθεί έτσι ένας χώρος που έχει μείνει ακάλυπτος από τη ΝΔ και που η ίδια δεν θέλει. Κάτι αντίστοιχο πρέπει να γίνει και στον φιλελεύθερο χώρο. Αν σταματήσει και το αντιδημοκρατικό bonus των 50 εδρών υπάρχουν ελπίδες για ομαλή πολιτική ζωή. Δεν μπορούμε να είμαστε δυτικοευρωπαίοι στο νόμισμα και βαλκάνιοι σε όλα τα άλλα.

 14. Ρηνα avatar
  Ρηνα 08/10/2013 10:19:56

  Ακουγεται και για κομμα του βασιλοπαιδος μετα του υιου της Γιαννας. Αλλο αυτο η για το ιδιο προκειται; Εχω χασει τον αριθμο των νυν και new κομματων....

 15. Τί να λέμε; avatar
  Τί να λέμε; 08/10/2013 11:25:23

  Φάκτορα,
  αν η ΝΔ συνεχίσει το τροπάρι με τις ίδιες οικογένειες οι οποίες κυβερνούν τη χώρα τα τελευταία 50 χρόνια αδιαλλείπτως (αλλά και σε τοπικά επίπεδα) χωρίς να αφήνουν χώρο σε νέα πρόσωπα να φανούν, τότε ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΙ.
  Όσο αφορά το στρατηγό: έχω βαρεθεί τους απόστρατους. Αφού είναι ΤΟΟΟΟΟΣΟ ικανοί να διοικούν, τότε να καταργήσουμε ΟΛΑ τα πανεπιστήμια, και να αφήσουμε ανοιχτή μόνο τη ΣΣΕ. Έλεος πια με δαύτους. Αυτοί είναι ακριβώς αυτό που λέει και ο τίτλος τους: ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ. Δηλαδή η καριέρα τους τελείωσε. Δεν φτάνει που τους πληρώνουμε τις συντάξεις τους (εγώ δεν βλέπω να παίρνω σύνταξη...) Να αφήσουν χώρο ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ σε μορφωμένους νέους. Να κάτσουν στ 'αυγά τους. ΤΕΛΟΣ.
  Όσο αφορά το Γλυξγκμπουργκ: με τις παρέες που κάνει (π.χ. Καλογιάννη) δεν πρόκειται να σταυρώσει ψήφο δεξιού...τί μας πέρασε; Για μ@@@@ες;
  Άρα τί απομένει στους δεξιούς;
  Προσωπικά ΔΕΝ έχω κανένα πρόβλημα να ψηφίσω ο,τιδήποτε πια.
  Τα ψέματα και οι κοροϊδίες τέλειωσαν. Δεν πολέμησαν οι πρόγονοί μας στο Γράμμο ούτε για τις αριστοκρατικές μεγαλο-οικογένειες, ούτε για τις ανύπαντρες θυγατέρες των στρατιωτικών, ούτε για το Νικολάκη το βασιλόπαις...Δεν χαμπαριάζουμε...
  ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: στο χέρι του Σαμαρά είναι να τελειώνει με όλους. Να καθαρίσει ολιστικά το παίγνιο.

  • Γιαδικιάρογλου avatar
   Γιαδικιάρογλου @ Τί να λέμε; 08/10/2013 12:23:19

   Πολύ σωστά. Και στο συμπέρασμα.
   Θα μπορούσε όμως να γίνει κάτι άλλο. Η ΝΔ, ο Σαμαράς δλδ γιατί αυτός δουλεύει για τη δεξιά και κανα δυό άλλοι εξίσου αποτελεσματικοί (Φαήλος,Χρύσανθος, Αδωνις Μάκης Βορίδης κλπ) θα μπορούσαν να προσεγγίσουν προσωπικότητες οι οποίες έχουν διακριθεί για την εντιμότητα και το ήθος τους να συνεργασθούν με την ΝΔ και να δραστηριοποιηθούν -μέσα στο πλαίσιο της ανανεωμένης ΝΔ , που τώρα αποκτά το πρόσωπο της πραγματικής δεξιάς.
   Θα μπορούσαν να ένταχθούν στο κόμμα άνθρωποι όπως ο Βολουδάκης της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ που εκπροσωπεί το πατριωτικό χριστιανικό πρόσωπο της από δώ μεριάς, ο Φραγκούλης Φρ. που όπως προαναφέρθηκε έχει την έξωθεν καλή μαρτυρία κ.ά που θα έδιναν στο κόμμα τον πάτριωτικό του χαρακτήρα (που έτσι κι αλλιώς διακρίνει κατά πλειοψηφία τους υποστηρικτές του).
   Αυτόνομη κάθοδος ενός κόμματος υπό τον Φρ.Φρ. δεν νομίζω ότι θα έκανε την τομή στο σημερινό πολιτικό σκηνικό απλώς θα απορροφούσε
   όπως ειπώθηκε μέρος της ΧΑ και στην περίπτωση που δεν συγκέντρωνε το εκλογικό μέτρο θα ήταν εις βάρος της δεξιάς γενικώς.

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ Γιαδικιάρογλου 08/10/2013 13:34:06

    Με τους "ξενιζόμενους" μέσα, χωριό δεν γίνεται.
    Επιτέλους, ας δώσουμε μία ευκαιρία στους Πάκη-Γιακουμάτο-Ντόρα-Μίλτο Μπάρμπι-Αντώναρο, κλπ να σταθούν μόνοι τους στα πόδια τους και να διεκδικήσουν την ψήφο του ελληνικού λαού για αυτό που πραγματικά είναι και αντιπροσωπεύουν...
    Προσωπικά, έχω αποφασίσει να μην υποστηρίξω άλλο τον "ξενιστή" όσο κουβαλάει στις πλατες του τον "ξενιζόμενο". Και εγώ και πολλοί άλλοι, όπως καταλαβαίνω...

    • Γιαδικιάρογλου avatar
     Γιαδικιάρογλου @ ΒΙΣ 08/10/2013 19:59:59

     Σ΄αυτό έχετε δίκιο όπως το θέτετε. Ιδίως με την ψηλή κυρία και τον τ.πρόεδρο της Ενωσης Ξένων Ανταποκριτών που βρήκε "ζεστή αγκαλιά" στην ΝΔ (αλλά μέχρι τότε δεν είχε καμμιά συνάφεια ή σχέση με το κόμμα αυτό) αλλά και το παιδί του πατέρα και τον ωριμο κύριο που φωνασκεί ασκόπως προς κάθε κατεύθυνση χωρίς να παράγει έργο.

  • Νικηφορος Φωκας avatar
   Νικηφορος Φωκας @ Τί να λέμε; 08/10/2013 16:15:04

   Aυτους των Πανεπιστημιων (Χαρβαρντ κλπ) τους ειδαμε αγαπητε... χρεωκοπησαν και κατακλεψαν την χωρα οσακις κυβερνησαν, με τους στρατιωτικους αντιστροφως παντα προκοψαμε , απο το 1909 και μετα.. ΑΡΑ η προτιμαμε στρατιωτικους (ανευ συναγωνισμου) η ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΤΙΜΙΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ .... και αν θελετε βρισκουμε εναν ΙΩΑΝΝΗ ΜΕΤΑΞΑ που να ειναι και δημοκρατικος .... Το εργο που εκανε ο αειμνηστος δικτατορας Μεταξας και το ηθος που επεδειξε ειναι ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΡΦΙ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΤΩΝ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΩΝ ΣΚΙΤΖΗΔΩΝ.....ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΕΝΑΝ ΤΕΤΟΙΟ ΣΕ ΚΟΥΜΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ? Αν ναι - σκιζουμε.... Τα αλλα ολα ειναι να εχουμε να λεμε...

 16. Γιώργος Καλύτερος avatar
  Γιώργος Καλύτερος 08/10/2013 11:59:45

  Μοιράζεις ταμπέλες και προσβολές αφειδώς. «Καραμανλικοί», «ροζουλί δεξιοί», «φιλελέ», «πρόθυρα αλτσχάϊμερ» και δε συμμαζεύεται. Από που κι ως πού; Ποιος και τι ακριβώς νομίζεις οτι είσαι εδω, ο βαθύς γαλάζιος νεοδημοκράτης και πούρος δεξιός;
  Αν κρίνει κανείς από τις προ-δολοφονίας Φύσσα τοποθετήσεις και σχόλιά σου για τη χρυσή αυγή (όχι το όψιμα αντιχρυσαυγίτικο προφίλ που προσπαθείς με κόπο να καλλιεργήσεις με ελαφρές καθημερινές μετατοπίσεις) μάλλον μπλου-μπλακ είναι η απόχρωση που σου αρμόζει. Η ανάρτηση αυτή είναι χαρμόσυνη είδηση για εσένα και κάθε έναν ακροδεξιό του είδους σου που δεν μένει ικανοποιημένος από το έργο του Σαμαρά. Ε να μαζευτείτε να πάτε.

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Γιώργος Καλύτερος 08/10/2013 13:30:39

   Πιο πάνω έγραψες "μπορεί να τους επιτραπεί" να μετακινηθούν από τη ΝΔ. Δηλαδή, υπάρχει και περίπτωση κάποιος να θέλει να φύγει από τη ΝΔ και να μην του επιτραπεί;
   Καταλαβαίνεις πώς σκέφτεσαι; Ηρέμησε λίγο, θα πάθεις κάτι....
   Την ΧΑ τη δημιούργησε ο Κωστάκης ο Καραμανλής με τον αφροασιατικό εποικισμό της Αθήνας. Διότι η ΧΑ ήρθε στην επιφάνεια με τον Άγιο Παντελεήμονα, μέχρι τότε ήταν γκρουπούσκουλο για μυημένους, για να εξυπηρετείται η ιδεοληψία και αρχομανία του Μιχαλολιάκου.
   Ο "νεοκαραμανλισμός της παρακμής" (διότι οι καραμανλικοί βαρώνοι έφεραν τον Κωστάκη για αρχηγό) έκανε την Πρωτεύουσα της Ελλάδας τριτοκοσμικό βόθρο και έφερε στην επιφάνεια τα ναζιστικά απόβλητα, δηλ. τη ΧΑ. Το πώς κατάντησε το Κέντρο επί Κωστάκη το έζησα μέρα με τη μέρα.
   Καλό είναι τα πτώματα να θάβονται. Και θα ταφούν όπως και δήποτε. Αυτό έχω να σου πω....

   • Γιώργος Καλύτερος avatar
    Γιώργος Καλύτερος @ ΒΙΣ 08/10/2013 14:23:44

    Κι εγώ κάτοικος κέντρου είμαι εδώ και τριάντα χρόνια, ενάμιση χιλιόμετρο από Ομόνοια. Έχω ζήσει και το χάλι του Κωστάκη αλλά και την αισθητή βελτίωση των τελευταίων μηνών επί Δένδια. Θυμάμαι τον κατακλυσμό λαθρομεταναστών στην και βλέπω τώρα πόσο πολύ έχουν αραιώσει.
    Ο τρόπος που χειρίζεται ο Σαμαράς το μεταναστευτικό είναι ο μόνος εφικτός και ρεαλιστικός αυτή τη στιγμή. Αν δεν σου αρέσει και ως ψηφοφόρος θέλεις να ασκήσεις πίεση στο κράτος από διαφορετικό μετερίζι, φυσικά και μπορείς να πας. Αυτό το «μπορείς να πας» είναι σχήμα λόγου, δεικτικό υπονοούμενου οτι δεν σε κρατάει κανένας υπό την έννοια πως είναι μια κίνηση κατανοητή και εντός αποδεκτών πολιτικών επιλογών (σε αντίθεση π.χ. με την χρυσή αυγή που έχει κριθεί απαράδεκτη στην κοινή συνείδηση). Όμως να ξέρεις οτι βάσει πιθανοτήτων ναι μεν θα αποφύγεις τους κεντροδεξιούς και ακόμα περισσότερο τους φιλελεύθερους της δεξιάς αλλά εκεί που θα βρεθείς θα καταλήξεις να συγχρωτίζεσαι και να συναναστρέφεσαι εθνικιστές των οποίων οι ιδέες ελάχιστη σχέση θα έχουν με Ίωνα Δραγούμη και Παπαναστασίου. Θα είναι απλώς ένα σοβαρότερο Λ.Α.ΟΣ. που σε καιρό πολιτικής όξυνσης αυτά που θα ακούγονται από τη βάση και τα στελέχη του θα σε κάνουν να φρίττεις.
    Θα φανεί εν καιρώ αν αξίζει ως επιλογή, πάντως αφού για την ώρα υπάρχει ζήτηση γιατί όχι. Προσωπικά η Δεξιά του Σαμαρά με καλύπτει και βρίσκω τις αναλογίες και την συμβίωση φιλελεύθερων, συντηρητικών και εθνικιστών εντός της τουλάχιστον αρμονική και την μεταξύ τους αλληλεπίδραση σε γενικές γραμμές εποικοδομητική.

    • Γεώργιος Τ. avatar
     Γεώργιος Τ. @ Γιώργος Καλύτερος 08/10/2013 17:35:21

     Η γνώμη σου είναι σαφώς πιο σεβαστή λόγω εμπειρίας από κοντά. Και αυτά δεν τα λέει κανείς από όσους γράφουν για το θέμα.

    • Zugzwang avatar
     Zugzwang @ Γιώργος Καλύτερος 08/10/2013 20:05:02

     Οπως στην Γαλλια ετσι και στην Ελλαδα, οι πατριωτες συντηρητικοι αρχισαν να χανουν εκλογες απο τοτε που ξεκινησαν να αγκαλιαζουν σφιχτα τους διεθνιστες νεοφιλελευθερους (οι οποιοι, περα απο τα οικονομικα, εχουν και αλλες "περιεργες" ατζεντες). Καιρος ειναι να ερθει το διαζυγιο για να μπορεσει παλι η πατριωτικη συντηρητικη παραταξη να κυβερνησει (και να σωσει) μονη της τον τοπο. Ελπιζω οτι θα το καταλαβει η ΝΔ. Αν οχι...

     Εναμισυ χιλιομετρο απο την Ομονοια;Στην Αvαγνωστοπουλου καθεστε κυριε Καλυτερε;

 17. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΑΚΩΝ avatar
  ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΑΚΩΝ 08/10/2013 12:01:43

  Επιτρέψτε μου: η Χ.Α. θα είναι ο ρυθμιστής των εξελίξεων δεξιά της Ν.Δ.!
  Με δύο κινήσεις (που σίγουρα -νομίζω- θα κάνει): να αλλάξει όνομα ("Ελληνική Αυγή" ακούγεται ότι έχει προ έτους κατοχυρωθεί) και να επιτρέψει την έστω και μικρή διεύρυνση σε πρόσωπα κύρους (δλδ. χωρίς "ναζιστικό" παρελθόν) που υπάρχουν στον "χώρο" (αρκούν 5-10 τέτοια πρόσωπα σε αριθμό), ο φυλακισμένος Μιχαλολιάκος θα συνεχίσει να κρατάει τα κλειδιά των εξελίξεων στον (ολοένα και αυξανόμενο σε εκλογική απήχηση) ακροδεξιό χώρο...

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΑΚΩΝ 08/10/2013 13:42:48

   Η ΧΑ αυτή τη στιγμή θα μπορέσει να λειτουργήσει ως ο τέλειος χρήσιμος ηλίθιος, προκειμένου να ενοχοποιείται συνεχώς ο πατριωτισμός, να ταυτίζεται με τον ναζισμό και να έχουμε τους φιλελέ να κάνουν κουμάντο στον δημοκρατικό δεξιό χώρο.
   Την έχει σώσει προς το παρόν το πελατειακό της σύστημα, αλά Πασοκ των '80, και η έλλειψη σοβαρής προσωπικότητας με κύρος στον δεξιό πατριωτικό χώρο. Προσωπικά γνωρίζω ανθρώπους από την περιοχή μου που ήταν φανατικοί πασόκοι και μετά το γύρισαν σε χρυσαυγίτες.

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΑΚΩΝ 08/10/2013 13:52:54

   Νομίζω ὅτι αὐτό τό κόμμα τῶρα ἔχει ἐκτεθεῖ ἀνεπανόρθωτα καί ἡ ναζιστική ρετσινιά ὅσο θέλουν προσχηματικά νά τήν ἀποτινάξουν τά προφυλακισμένα ἤ ὄχι μέλη της κι ὁ ἀρχηγός της,δέν πρόκειται νά φύγει ποτέ ἀπό πάνω της ὅπως κι ἄν ὀνομαστεῖ,ἀκόμη καί Χριστιανική Αὐγή..
   Αὐτοί πού θά συνεχίσουν νά τήν ψηφίζουν,δέν τούς ἐνδιαφέρει τό ναζιστικό παρελθόν της κι αὐτοί πού θά φύγουν ἀπ'αὐτήν,θά φύγουν ἐξαιτίας αὐτῆς τῆς ἰδεολογίας.

  • alex avatar
   alex @ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΑΚΩΝ 08/10/2013 14:23:12

   χμ...νομιζω οτι το νεο ονομα θα το μαθουν πρωτοι οι πακιστανοι που θα φτιαξουν και τις νεες φανελες και τα σηματακια..

 18. Σ Μ avatar
  Σ Μ 08/10/2013 12:07:07

  ΑΣΕ που θα ξεμπερδεψει η Ελλάδα και απο το ασοβαρο μόρφωμα των ΑΝΕΛ.

 19. ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΗΣ avatar
  ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΗΣ 08/10/2013 12:10:47

  Το σενάριο με Φράγκο παίζει από καιρό. Κάποιοι το συσχετίζουν και με την παρουσία του στον ΠΑΟΚ αλλά και τη βεντέτα ΠΑΟΚτσήδων-ΧΑ.

 20. Sofaditis avatar
  Sofaditis 08/10/2013 13:06:22

  Έχουμε και τον Καρατζαφέρη. Βλέπω δυναμικό come-back στις επόμενες εκλογές.

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Sofaditis 08/10/2013 14:21:11

   Καρατζαφέρης και Καμμένος είναι οι ογκόλιθοι του "πατριωτισμού", αλλά με την έννοια του τελευταίου καταφυγίου του απατεώνα...

   • Κώστας Γιαννιώτης avatar
    Κώστας Γιαννιώτης @ ΒΙΣ 08/10/2013 19:02:25

    Ο Καμμένος σίγουρα. Έγινε "ξαφνικά" καραμπινάτος "δεξιός" αλλά το μόνο που κατάφερε ήτανε να πάρει με το μέρος του τους νεοδημοκράτες δημοσίους υπαλλήλους (οι πασόκοι δημόσιοι υπάλληλοι πήγανε στο ΣΥΡΙΖΑ).
    Ο Καρατζαφέρης όμως έχει 40 χρόνια που μιλάει για πατριωτισμό, για σκλάβες πατρίδες, για Ορθοδοξία και γενικά για "πατρίδα-θρησκεία-οικογένεια". Τα τελευταία 20 χρόνια φώναζε πάντα για ΛΑΘΡΟμετανάστες και την εγκληματικότητα και δημογραφική αλλοίωση που υφιστάμεθα από αυτούς.

    Προσωπικά, δεν τον ψήφισα στις τελευταίες εκλογές και φυσικά κάποιες πολιτικές του πράξεις ελέγχονται (μνημόνιο κτλ.).
    Δεν παύει όμως να μου είναι ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΣΥΜΠΑΘΗΣ από τον Πάκη Παυλόπουλο, τον κόκκινο Πάνο, τον Δένδια, την Πιπιλή, την Παπακώστα, τον Χατζηδάκη κ.λ.
    Πώς να το κάνουμε τώρα.
    Έχει να προσφέρει περισσότερα σε ένα πατριωτικό κόμμα από την Φεβρωνία Πατριανάκου η οποία, στο συνέδριο ανανέωσης και "αναγέννησης" της Ν.Δ., βγήκε πρώτη γυναίκα με διαφορά σε ψήφους (ακολουθούμενη από την Παπακώστα)...

 21. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 08/10/2013 13:35:58

  Ο Φραγκούλης είναι σοβαρός άνθρωπος , και γι'αυτό θα προτιμήσει να παραμείνει σαν εθνική εφεδρία. Μπά ,προβλέπω σύντομα απο τα κανάλια πλύση εγκεφάλου υπέρ του...Καραντζαφέρη!

  ε ,να γελάσουμε και λίγο...

 22. A3 avatar
  A3 08/10/2013 13:51:59

  Πρέπει όσοι (ακόμα και σήμερα) ομνύουν περί της κομματικής τους προσήλωσης (και τις περισσότερες φορές δεν το κάνουν ανιδιοτελώς...) να καταλάβουν δύο πράγματα:
  1. Στο χώρο της δεξιάς υπάρχουν πραγματικά άξιοι πολίτες με διάθεση για προσφορά προς την κατεύθυνση που τους υπαγορεύει η πατριωτική τους συνείδηση.
  2. Η ΝΔ έχει τελειώσει: 19% πήρε το Μάιο του 2012 (δηλ. περίπου όσοι ψήφισαν τον Α. Σαμαρά στις εσωκομματικές εκλογές του Νοεμβρίου του 2009) και αν δεν υπήρχε ο κίνδυνος να καταντήσουμε από υπερήφανοι, πλην πτωχοί, Έλληνες σε ασυνείδητο λαό που κατοικεί στο χώρο-πέρασμα προς την Ευρώπη (δηλ. πολύ χειρότερα από τη Β. Κορέα, που τουλάχιστο έχει τα σύνορα κλειστά), δε θα είχε επιστρέψει το υπόλοιπο 10%.

  Κατά συνέπεια, το παρόν "πολιτικό" προσωπικό (προφανώς υπάρχει μία μειοψηφία που είναι πραγματικοί πολιτικοί) της υπερήφανης παράταξης του Κων/νου Καραμανλή και του Γεωργίου Αβέρωφ, πρέπει να αποσυρθεί τάχιστα. Ο κόσμος δεν μπορεί να βλέπει άλλο τους ανθρώπους για τους οποίους έδωσε εντολή απόσυρσης, δύο φορές μάλιστα. Αυτή θα είναι και η νομοτελειακή εξέλιξη των πραγμάτων: είτε θα τους αποσύρει ο Πρωθυπουργός είτε θα τους αποσύρει ο Λαός, αυτή τη φορά οριστικά, και θα πάρουν μαζί τους και τη ΝΔ.

  Βέβαια, οφείλω να σημειώσω ότι ο Α. Σαμαράς, και λίγοι ακόμα δίπλα σε αυτόν, έχει υπερβεί τις προσδοκίες, θα τολμούσα να πω, όλης της κοινωνίας, ανεξάρτητα από το ποια θα είναι η εκλογική τους απήχηση. Αν θέλουν, λοιπόν, να οδηγήσουν τη Δεξιά παράταξη, στο σύνολο της, σε ιδεολογική κυριαρχία πρέπει να τελειώνουν με τους φαύλους και να προετοιμάσουν το έδαφος για την επόμενη ημέρα, ώστε ένα πατριωτικό δεξιό κόμμα και ένα φιλελεύθερο κεντροδεξιό κόμμα να εκπροσωπούν την πλειοψηφία της κοινωνίας.

  Σε αυτή την περίπτωση, για πρώτη φορά μετά το Β' ΠΠ η Δεξιά θα μπορεί να αμυνθεί έναντι στην κάπηλη αποκλειστικότητα της εκπροσώπησης του λαϊκού αισθήματος από την αριστερά. Και η ιδεολογική κυριαρχία των πατριωτικών ιδεωδών θα είναι επιτεύξιμη• όπως πρέπει, δηλ., στο Λαό για τον οποίο ο Δραγούμης έπαρινε όρκο ότι δε θα πέσει ποτέ στην παγίδα της "ταξικής συνείδησης" (=εμφύλια διαμάχη) λόγω ισχυρότατης εθνικής συνείδησης.

 23. δημης avatar
  δημης 08/10/2013 13:53:31

  Η πιστή και καθολική ΕΦΑΡΜΟΓΗ των ΝΟΜΩΝ από τηνΝΔ θα αποκλείσει και ...τα όνειρα θερινής νυκτός για αυτούς.
  Να συστήσουμε δε να μην καταναλώνουν βαριά εδέσματα το βράδυ διότι προξενούν αλλόκοτους εφιάλτες.

  • JayAr avatar
   JayAr @ δημης 08/10/2013 14:26:46

   Οι άγγλοι το λένε "wishful thinking" . Αλήθεια πιστεύεις ότι στις εκλογές η ΝΔ δεν θα συντριβεί και θα παλεύει με την Χ.Α για την δεύτερη θέση μακράν του Σύριζα?

   • δημης avatar
    δημης @ JayAr 08/10/2013 23:00:16

    Ρωτάτε άν έχει τάσεις αυτοκτονίας;;;;;
    Στους "ειδικούς " παρακαλώ..

  • Α.Π. avatar
   Α.Π. @ δημης 08/10/2013 14:56:05

   Kάτσε να φάνε λίγα ακόμα για την επόμενη χρονιά και μετά θα αρχίσουν την πιστή και καθολική ΕΦΑΡΜΟΓΗ των ΝΟΜΩΝ από τηνΝΔ...

 24. panos avatar
  panos 08/10/2013 14:36:53

  Αυτο το μορφωμα που πορευεται χωρις ερμα,χωρις ιδεολογια και με νοοτροπια σουλτανου και ονομαζεται ΝΔ ειναι θεμα χρονου ν' ακολουθησει το δρομο του ΠΑΣΟΚ..Οταν το κομμα που λεει οτι εκφραζει τη συντηρητικη παραταξη,δεν εχει να προτεινει τιποτα για το μελλον της χωρας,παρα μονο βαζει φορους για να μπορεσει να ''πουλησει'' στους ξενους τη μπουρδα του πρωτογενους πλεονασματος,την ωρα που ολοι στο εξωτερικο δηλωνουν πως η Ελλαδα αν συνεχισει ετσι οδευει προς ανωμαλες καταστασεις,τοτε το ενδιαφερον για το αν δημιουργηθουν νεα κομματα στα δεξια η στα αριστερα δεν λεει τιποτα στον απλο πολιτη..Απαιτειται αναδιαταξη του πολιτικου χαρτη και σχηματισμος κομματων στη βαση αρχων και σχεδιων για το μελλον της χωρας κι οχι στη λογικη του καθε Κωστακη,Γιωργακη,Αντωνακη,Ντορας,Αλεξη,Πανου που εκφραζουν το χθες της καταστροφης.

 25. Nίκος avatar
  Nίκος 08/10/2013 14:38:26

  βαλτε και αλλους φορους κυριοι της νδ και του πασοκ και θα δειτε που θα παει η χρυση αυγη....ειλικρινα ψηφιζω νεα δημοκρατια απο 18 χρονων....αλλα αυτο το πραγμα δεν εχει ξαναγινει...εχει κολλησει στο ποσοστο του 21 με 22 αλλες φορες 19 και εδω πανυγυριζουν καποιοι οτι το αποστημα εχει σπασει.....το απευχομαι αλλα θα δειτε τι ποσοστα θα παρει η χρυση αυγη οταν ειναι ο μονος τροπος για να πεις σε ολους αυτους οτι τους σιχαινεσαι.....βαλτε και αλλους φορους και θα περασουμε ολοι καλα.......

 26. Σαρακατσανος avatar
  Σαρακατσανος 08/10/2013 14:56:54

  Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑΡΕΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΟΜΜΑΤΑ. ΑΛΛΑ ΞΕΧΑΣΑ ΟΙ Δ.Υ. ΜΕ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤ/ΧΟΙ ΤΩΝ 40-45-50 ΕΤΩΝ ΜΕ ΤΑ ΠΑΧΥΛΑ ΕΦΑΠΑΞ....ΚΑΝΟΥΝ ΕΝΑ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΩΜΑ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 4 ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΜΥΡΙΑ. ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΛΕΝΕ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ........

 27. Petronius avatar
  Petronius 08/10/2013 15:09:57

  Έχουν σκεφτεί για Τομεάρχη Οικονομικών του νέου κόμματος; Νομίζω ότι ο Εφραίμ θα ταίριαζε μια χαρά: Είναι πολύ πεπειραμένος, χώρια που βρίσκεται σε απευθείας επικοινωνία με το Θεό.

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Petronius 08/10/2013 19:40:52

   Προσωπικά γουστάρω πολύ περισσότερο τα φιλοθεϊτικά μοναστήρια από το Βατοπέδι. Τα θεωρώ πολύ πιο original. Όσοι έχουν σχέση με τον εκκλησιαστικό χώρο θα καταλάβουν.

   • Κυθήριος avatar
    Κυθήριος @ ΒΙΣ 08/10/2013 20:17:44

    Καί τά καρακαλλινά ἐπίσης...

    • ΒΙΣ avatar
     ΒΙΣ @ Κυθήριος 09/10/2013 10:13:42

     Του Καρακάλλου φιλοθεϊτικο μοναστήρι είναι και αυτό. Και ίσως από τα πιο πνευματικά μοναστήρια στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή.

  • Petronius avatar
   Petronius @ Petronius 08/10/2013 20:30:33

   Συσσίτιο για χρυσαυγίτες δεν έχει σήμερα.

  • Ρηνα avatar
   Ρηνα @ Petronius 09/10/2013 09:39:04

   Eεεπ Petronius, πιαστηκες αδιαβαστος..... Ο π. Αρσενιος ειναι ο οικονομολογος βαρεων βαρων που μπροστα του τυφλα να χουν ολα τα οικονομικα μυαλα του πλανητη. Βρε τον φοβηθηκαν ολοι οι Τραπεζιτες και ολο το Χαρβαρντ.....Τωρα ποσο αυτο το συνδυασε με τον μοναχικο του βιο μονο ο ιδιος το γνωριζει. Παντως πιστευω οτι το μαθημα που πηρε θα το θυμαται για ολη του τη ζωη καθοτι και Αγιορειτης.

 28. tzager avatar
  tzager 08/10/2013 15:22:05

  Σύμφωνα πάντως με τη δημοσκόπηση του καθηγητή Πάνα για τη zougla.gr, που δημοσιοποιήθηκε χθες βράδυ, μία σημαντικότατη μερίδα πολιτών (11,7% !!!) εμπιστεύεται σχηματισμούς της λαικής, πατριωτικής, αντιμνημονιακής Δεξιάς (Αν.Ελ., Λα.Ο.Σ., Ε.Πα.Μ.).

  Και στο παραπάνω φυσικά δεν συμπεριλαμβάνεται το τεράστιο ποσοστό της Χ.Α. στην ίδια διαδικτιακή δημοσκόπηση (14,9% !!!).

  Τα παραπάνω ποσοστά προκύπτουν από ένα μικρό (1.368 άτομα) αλλά σταθμισμένο δείγμα από τη βάση δεδομένων της ιστοσελίδας, και είναι πραγματικά αποκαλυπτικά.

  Αν λάβουμε υπ'όψην μας ότι μέρος των φιλικά προσκείμενων στη Χ.Α. στη δημοσκόπηση αυτή ανήκουν παραδοσιακά στον ακραιφνή δεξιό, συντηρητικό και εθνικιστικό χώρο (βασιλόφρονες, φιλοχουντικοί, ενεργά μέλη και απόστρατοι των σωμάτων ασφάλειας κλπ), τότε το εν δυνάμει ποσοστό της λαικής, υπερσυντηρητικής, αντιμνημονιακής Δεξιάς σίγουρα υπερβαίνει το 16-17% αυτή τη στιγμή!

  Και φυσικά δεν αναφέρομαι στους συντηρητικούς, εθνικιστές ψηφοφόρους που παραμένουν στις τάξεις της Ν.Δ.. Είναι και αυτοί δεινητικοί ψηφοφόροι ενός νεότευκτου καθαρόαιμου Δεξιού υπερεθνικιστικού μορφώματος που θα διεκδικούσε την ψήφο των πολιτών στις επερχόμενες εκλογές.

  Κατά τη γνώμη μου, αυτή τη στιγμή ένας νέος πολιτικός φορέας με εθνικιστική, αντιμεταναστευτική και κοινωνικά υπερσυντηρητική ατζέντα θα εξέφραζε τουλάχιστον το 1/5 του εκλογικού σώματος.

  Στην περίπτωση που αυτός ο πολιτικός φορέας πάρει σάρκα και οστά θα προκαλέσει τριγμούς μεγατόνων στο πολιτικό σκηνικό. Κομματικοί φορείς όπως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, ο Λαικός Ορθόδοξος Συναγερμός και το Ενιαίο Πατριωτικό Μέτωπο θα εξαφανιστούν- αν δεν ενσωματωθούν σε αυτόν οικειοθελώς- και η Ν.Δ. θα απωλέσει έτη περαιτέρω σημαντικό μέρος της παραδοσιακής της βάσης και φυσικά την ηγεμονία της στον χώρο της κεντροδεξιάς παράταξης.

 29. Νικηφορος Φωκας avatar
  Νικηφορος Φωκας 08/10/2013 15:59:15

  Αν ο Αντωνης κανει τα κατωθι θα παρει πανω απο 40 τοις εκατο στις επερχομενες εκλογες και δεν θα υπαρξει χωρος ουτε για ακρα δεξια ουτε για ΧΑ... αν οχι τοτε παμε για ανωμαλες καταστασεις ..
  1/ Επισπευση δικαστικης διωξεως καταχραστων δημοσιου χρηματος
  2/ Να φερει ψηφισμα στη Βουλη που να τεθει μετα την ψηφιση του και σε εθνικο δημοψηφισμα για αλλαγη του Συνταγματικου αρθρου περι προστασιας και παραγραφης εγκληματων πολιτικων (καταπτυστος νομος Βενιζελου)
  3/ Αμεσος , συνεχης και οσο γινεται μαζικοτερος επαναπατρισμος λαθρομεταναστων. Στους νεους λαθρομεταναστες να επιβαλεται βαρυ προστιμο και μακροχρονια φυλακιση μεχρι επαναπατρισμου.
  4/ ΑΜΕΣΟΣ προσκληση μεγαλων εταιρειων (κυριως ξενων) να επενδυσουν σε μοναδες προηγμενης η και βαρειας βιομηχανιας στη Ελλαδα με ΠΛΗΡΗ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΕΦΟΡΙΑΣ ΓΙΑ 10-15 ΕΤΗ , ετσι ωστε και να απορροφηθει αμεσα η καλπαζουσα ανεργια ΚΑΙ να εισαγουμε τεχνολογια υψηλη. Με το μετρο αυτο θα εχουμε ανακαμψη ασφαλιστικων ταμειων αυξηση του εισπραττομενου ΦΠΑ δημιουργια νεων πορων που θα ζεστανουν την οικονομια κλπ
  5/ Αμεση δημιουργια 2-3 ναυπηγειων υπο την αιγιδα των Ελληνων πλοιοκτητων , υψηλων προδιαγραφων με μερικη καλυψη ευρωπαικων πορων οπου οι Ελληνες πλοιοκτητες θα αναθεσουν την κατασκευη νεων πλοιων τους..(σσ αν αναθεσουν ολες τις νεες κατασκευες χρειαζομαστε απο ερευνα περιπου 20 ναυπηγεια τυπου Σκαραμαγκα για να ανταπεξελθουμε..)
  6/ Περηφανη εξωτερικη πολιτικη και οχι αυτη την ψοφοδεη εξωτερικη πολιτικη που βλεπουμε απο το 1974 και μετα που αρμοζει μονο σε χωρες περιορισμενης εθνικης κυριαρχιας.. Να παρουμε πισω την υποχωρηση που εχουμε (ΚΑΚΩΣ) κανει με το να δεχομαστε το ονομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ με γεωγραφικο προσδιορισμο και να ξεκινησουμε τον διαλογο απο την αρχη , αφου τοσα χρονια δεν εγινε αποδεκτη αυτη η απιστευτα ΒΛΑΚΩΔΗΣ υποχωρηση μας...απο μηδενικης βασεως λοιπον οποιαδηποτε συζητηση απο εδω και περα...ΦΤΑΝΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Η ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΕΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ επειδη ο αλλος ειναι αμετακινητος.. ΝΑ ΜΑΘΕΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΜΕΝΕΙ ΑΜΕΤΑΚΙΝΗΤΟΣ ΧΑΝΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΣΦΕΡΘΕΙ...
  7/ Ενισχυση στρατιωτικης βιομηχανιας , ΒΕΤΟ στην ΤΡΟΙΚΑ για οτιδηποτε απτεται αυτης, και προσπαθεια συμπαραγωγης στρατιωτικου υλικου με φιλες χωρες..
  8/ Καμμια ιθαγενεια σε κανενα λαθροεισβολεα, σε οσους κριθει απαραιτητο (ΚΑΙ ΣΕ ΜΙΚΡΟ ΑΡΙΘΜΟ ΠΟΥ 'ΣΗΚΩΝΕΙ' ΤΟ ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΟ ΜΑΣ ΤΟΠΙΟ..) να δοθει μακρα παραμονη χωρις δικαιωμα ψηφου.
  9/ Ουτε σκεψη για ανεγερση ΤΖΑΜΙΟΥ στη Αθηνα η οπουδηποτε αλλου, αδιαφορουμε πληρως αν ειμαστε η μονη πρωτευουσα χωρις τζαμι, δεν ειναι προβλημα μας και θα ειναι αιωνια καταπτυστος αυτος που θα δεχθει και θα γινει κατι τετοιο επι ημερων του..
  10/ Αν θελουν φιλιες οι Τουρκοι τοτε να επιτρεψουν παραυτα στην ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ να ξαναλειτουργησει κανονικα σαν εκκλησια , να παραχωρησουν στην Ελλαδα την φυλαξη και εποπτεια (οχι την οικονομικη) ολων των ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ στην ΙΩΝΙΑ που διαχρονικα μας ανηκουν και να σταματησουν τις επιθετικες ενεργειες εναντιον μας... Αν γινουν αυτα εχω την εντυπωση οτι θα βγουν και οι ιδιοι κερδισμενοι ποικιλοτροπως...
  11/ Δημιουργια επιτελους Δημοκρατικης τηλεορασης (οχι φυσικα στο νεο αριστερο καρναβαλο του Καψη την ΔΤ) και αμεσου εκδημοκρατισμου των πανεπιστημιων (απο στρουγγες ακρατου ερυθροφασισμου) με ΕΠΙΒΟΛΗ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΕΤΗΣΙΩΣ , οχι 40 χρονια οι υποτιθεμενοι αυριανοι μας επιστημονες να μην μπορουν να κανουν ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΩΣΤΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΔΕΚΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ...
  12/ Διαλυση του ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟΥ 'παιδαγωγικου ινστιτουτου΄και αντικατασταση του απο αλλο ιδρυμα παιδαγωγικο ΜΕ ΑΥΣΤΗΡΑ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΣΥΜΜΕΣΧΟΝΤΩΝ.
  13/ Οσο γρηγοροτερο επιτρεπει η οικονομια γενναια ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ, ΧΑΜΗΛΟΜΙΣΘΟΥΣ,ΜΙΚΡΟΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ
  14/ Κυνηγητο με οτι διαθετει το οπλοστασιο της χωρας στους απατριδες εκεινους 'ελληνες' που εκλεισαν εδω τις βιομηχανιες τους και τις μετεφεραν σε ΠΟΥΓΟΥΔΟΥΜΟΥ και ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ...μπορει η χωρα και ΠΡΕΠΕΙ να τους κανει την ζωη οσο πιο δυσκολη γινεται...
  15/ Επιτελους απολυσεις και μειωση σκανδαλωδων αμοιβων (16 μηνες..ετησιως..) των υπαλληλων της Βουλης (δηλαδη συγγενεις , αγαπητικους, αγαπητικες κλπ..) και περιορισμος μεχρι εξαφανισεως των χρηματων που δινονται στα κομματα, αρκετα φαγανε..
  Νομιζω δεν υπαρχει Ελληνας που να μην συμφωνει στα ανωτερω (εξαιρουνται σουργεκα της φασιστικης αριστερας) οπως νομιζω οτι δεν υπαρχει και κανεις που να πιστευει στην υπαρξη ΧΑ η αλλου ακροδεξιου κομματος μετα την εφαρμογη των ανωτερω..
  ΙΔΟΥ ΛΟΙΠΟΝ Η ΡΟΔΟΣ ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ ΑΓΑΠΗΤΟΙ...

  • Hawk avatar
   Hawk @ Νικηφορος Φωκας 08/10/2013 17:13:09

   Πραγματικά πρέπει να είστε καλός άνθρωπος και αληθινός πατριώτης, όμως τα 15 αυτά σοβαρότατα θέματα που θίγετε, θα σας απογοητεύσω αλλά ούτε ένα δεν μπορεί να πραγματοποιήσει ο Σαμαράς αλλά και κανένας άλλος, και δεν είναι ίσως ότι δεν θέλει ο Σαμαράς, πολύ απλά δεν πρόκειται να του το επιτρέψουν οι εταίροι μας και δανειστές μας οι οποίοι στην ουσία διοικούν αυτή τη χώρα και το μόνο το οποίο τους ενδιαφέρει είναι να πάρουν τα λεφτά τους και οτιδήποτε έχει αξία από τη χώρα μας (πετρέλαιο, φυσ. αέριο, ορυκτά κλπ). Οταν ανερυθρίαστα το ΔΝΤ για πολλοστή φορά ανακοινώνει ότι το πρόγραμμα της Ελλάδος ουσιαστικά έγινε για να προστατέψει την ΕΕ και όχι την Ελλάδα (τις τράπεζές τους δηλαδή), τότε πολύ απλά αναρωτιέται κανείς από που και ποιούς πρέπει να αρχίσουμε να τους πετάμε στην θάλασσα. Διότι η κοροϊδία και τα πειράματα πρέπει να έχουν και ένα όριο.

   • Νικηφορος Φωκας avatar
    Νικηφορος Φωκας @ Hawk 08/10/2013 20:05:19

    Αν και δεν εχεις ισως αδικο, θα ηθελα να σκεφτεις την πιθανοτητα του οτι αν ο Αντωνης δεν τα κανει αυτα τοτε θα τα κανω εγω, η καποιος απο τα εκατομμυρια που ειναι σαν και εμενα σαν και σενα σαν τα παιδια εδω του ANTINEWS, δεν μπορει καποτε (πολυ κοντα ειμαστε νομιζω..) θα βγει και ενας απο εμας, ειναι νομοτελεια...ευχομαι μονο να μην γινει αυτη η ευχαριστη και σωτηρια αλλαγη μετα απο εθνικη καταστροφη (οπως συνηθιζουμε αιωνες τωρα..) ΑΛΛΑ ΠΡΙΝ !!!!

    • Greg avatar
     Greg @ Νικηφορος Φωκας 09/10/2013 00:21:28

     Νικηφόρε, στην απάντησή σου ήσουν πολύ πιό ρεαλιστής σε σχέση με την πρώτη σου ανάρτηση.

    • Dimitrios Kottas avatar
     Dimitrios Kottas @ Νικηφορος Φωκας 09/10/2013 00:31:41

     Μακάρι να βγείς και να τα κάνεις...και εγώ θα είμαι ο πρώτος που θα σε ψηφίσει... απλά πρόσεξε μην σου την φέρει καμία Θεοφανώ... :)

     • Νικηφορος Φωκας avatar
      Νικηφορος Φωκας @ Dimitrios Kottas 09/10/2013 20:02:09

      Εσενα αγαπητε σε βρισκω ΠΟΛΥΥΥΥ διαβασμενο , Ευγε φιλε μου !! Παντως εχω παρει τα μετρα μου καλου-κακου.. !!

 30. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 08/10/2013 16:10:47

  Κάτι συνάδελφοι από το τμήμα μηχανολόγων στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας έφτιαξαν ένα αγωνιστικό μονοθέσιο το οποίο έλαβε μέρος σε ένα φοιτητικό διαγωνισμό στην Ιταλία όπου έλαβε σημαντικές διακρίσεις. Μάλιστα πήραν και επαίνους από τον παρευρσικόμενο μηχανικό της Φερράρι. Δεν ξέρω τι θα κάνουν αυτά τα παιδιά όταν αποφοιτήσουν. Ούτε ξέρω αν είναι δεξιοί, κεντροδεξιοί, πατριώτες, προδότες, φιλομνημονιακοί, αντιμνημονιακοί. φιλελεύθεροι ή συντηριτικοί. Ούτε διάβασα πουθενά ότι τους έκλεψαν το μέλλον και τα παρόμοια. Το μονοθέσιο το φτιάξανε όμως και μπράβο τους.
  Φαντάζομαι ότι όταν θα γίνονται οι ζυμώσεις για τη δημιουργία του νέου κόμματος, κάποιοι από αυτούς θα στελεχώνουν, ίσως, κάποια πραγματική και υπαρκτή αγωνιστική ομάδα αλλαχού. Αυτή είναι η πραγματικότητα.
  Καθίστε εσείς τώρα εδώ και πάρτε τα δεξιόμετρα και τα αριστερόμετρα και κάντε μετρήσεις πατριωτοκοφροσύνης και κοινωνικοφροσύνης.

 31. crass avatar
  crass 08/10/2013 16:22:37

  Σας διαβάζω να αναφέρεστε σε "πατριωτικό δεξιό κόμμα" και σε "φιλελεύθερο κεντροδεξιό κόμμα" και στο ότι αυτά τα κόμματα θα μπορούν να βρίσκουν τομείς κομματικής συνεργασίας για συγκυβέρνηση, αλλά αναρωτιέμαι ποιες νομίζετε ότι θα είναι οι βασικές αξίες που θα πρεσβεύουν και οι οποίες πιστεύετε ότι εφάπτονται ιδεολογικά, ώστε να τα βρουν.

  Γιατί ο φιλελευθερισμός σαν ιδεολογία, δεν περιορίζεται στον οικονομικό φιλελευθερισμό. Η πολιτική δηλαδή διαπραγμάτευση των δύο αυτών χώρων δεν μπορεί να είναι μοναχά ανάμεσα στο "περισσότερο κράτος" της λαϊκοδεξιάς και του "λιγότερου κράτους" των φιλελεύθερων. Ο φιλελευθερισμός αφορά ένα σωρό ζητήματα κοινωνικά, όπως το κοσμικό κράτος, την αντιμετώπιση των ναρκωτικών, τα ατομικά δικαιώματα, για να αναφέρω ενδεικτικά κάποια ζητήματα στα οποία βγάζουν σπυράκια οι λαϊκοδεξιοί, που ιδανικά θα ήθελαν ένα καθεστώς Βόρειας Κορέας αλλά με παπά κυβερνήτη.

  Εκτός αν έχετε κάποιοι στο μυαλό σας κάποια γιαλαντζί έκδοση φιλελευθερισμού.
  Έχω παρατηρήσει πάντως ότι οι φιλελευθερες φωνές που κάποτε σχολίαζαν σε αυτό το χώρο έχουν σιγήσει. Δεν ξέρω αν προτιμούν τη σιωπή ή αν έφυγαν οριστικά.

  • Albert avatar
   Albert @ crass 08/10/2013 17:21:42

   Μα εδώ οι άνθρωποι απαρνούνται Ηγέτες και πεπραγμένα 40 ετών, εσείς στις επί χάρτου ασκήσεις φιλελευθεροπατριωτικής δεξιάς κολλάτε?

  • George avatar
   George @ crass 08/10/2013 20:06:58

   Η συνεργασία φιλελεύθερων με συντηρητικούς δεν είναι πρωτάκουστη. Θα χρειασθεί να βάλουν και οι δυό νερό στο κρασί τους. Ο λαός κάθε φορά μπορεί να δείνει κατεύθυνση ψηφίζοντας ανάλογα. Μεγάλο κράτος, με μεγάλους φόρους, με σοσιαλιστή υπουργό οικονομικών όταν ένα φιλελεύθερο δεξιό κόμμα είναι ο βασικός πυλώνας στην κυβέρνηση, είναι το καινοφανές.

  • Καβαλιώτης avatar
   Καβαλιώτης @ crass 09/10/2013 13:52:25

   Οι "λαϊκοδεξιοί" θα ήθελαν "ιδανικά" ένα καθεστώς Βόρειας Κορέας με παπά "κυβερνήτη",
   όσο οι φιλελεύθεροι θα ήθελαν ιδανικά ένα καθεστώς βαμβακοφυτείας του αμερικανικού Νότου με κυβερνήτη τον Βαλλιανάτο ...

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ Καβαλιώτης 09/10/2013 20:23:47

    Δεν υπάρχει!!!!

 32. Εγώ avatar
  Εγώ 08/10/2013 16:30:14

  O Σαμαράς είναι ο μόνος Δεξιός πρόεδρος της ΝΔ τα τελευταία 35 χρόνια. Δυστυχώς ή ευτυχώς ήρθε πολύ αργά γι' αυτό το πράγμα που λέγεται ΝΔ. Η ΝΔ επί 35 χρόνια έχει αφήσει έρμαια εμάς και τις αξίες μας στις λοιδωρίες, τη χλεύη και τις σφαίρες-τις πραγματικές-της Αριστεράς.

  Οποιοσδήποτε σοβαρός άνθρωπος με δημοκρατικά και ταυτόχρονα πατριωτικά προτάγματα δημιουργήσει πολιτικό σχηματισμό, θα του φιλήσουμε τα χέρια αφού θα μας απελευθερώσει, θα μας απαλλάξει από τα δεσμά της ενοχικής, φοβικής, ΝΔούλας του Πάκη, της Ντόρας και του Αντώναρου.

  Ο μισός πλανήτης είναι Δεξιός αλλά εμείς στην Ελλάδα πρέπει ακόμα να ψιλοκρυβόμαστε επειδή έτσι είπε ο Καραμανλής της μεταπολίτευσης. Έχουμε φτάσει στο σημείο να ζητάμε συγγνώμη επειδή οι παππούδες δεν άφησαν τη χώρα να γίνει Αλβανία και έτσι έσωσαν τις μανάδες μας, τις γυναίκες μας και τις αδερφές μας από τα εκπορνεύονται στις κονσομασιόν της Δ. Ευρώπης.

  Καλά για τον Βούδα της Ραφήνας δεν το συζητώ. Κατέστρεψε τη χώρα μόνο και μόνο για να μην τον πουν Δεξιό και για να του χτυπήσει φιλικά την πλάτη ο Αλαβάνος. Αυτή τη ΝΔ σας τη χαρίζουμε. Μπορείτε να την κάνετε βραστή, ψητή, όπως θέλετε. Επίσης μπορείτε να ζητάτε την άδεια από το Σοβιέτ της Κουμουνδούρου και του Περισσού για να εφαρμόσετε την πολιτική σας. Εμείς είμαστε ελεύθεροι άνθρωποι και μια τέτοια πατρίδα επιθυμούμε για τα παιδιά μας. Εσείς πάλι παίξτε δημοκρατικό τόξο με τους υπερασπιστές της 17Ν.

 33. Λόλα, να ένα μήλο avatar
  Λόλα, να ένα μήλο 08/10/2013 16:32:43

  Δικαίωμά σας, αλλά και πρόβλημά σας ...εσάς!

  • ΗΛΕΚΤΡΑ avatar
   ΗΛΕΚΤΡΑ @ Λόλα, να ένα μήλο 08/10/2013 16:44:00

   ΚΑΙ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ
   ΝΑ ΒΑΠΤΙΖΕΤΕ ΑΞΙΟΥΣ
   ΟΣΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΕ
   ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΑΣ....
   ΕΣΑΣ
   Υ.Γ. ΤΟ ΜΗΛΟ ....ΛΟΛΑ
   ΦΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ;;;

 34. ΗΛΕΚΤΡΑ avatar
  ΗΛΕΚΤΡΑ 08/10/2013 16:39:56

  KTEINEIN
  TA KTHNH
  ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΔΕΚΑΣΤΟΣ
  ΚΑΙ Ο ΑΛΑΘΗΤΟΣ
  ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΝΕΙΜΕΙ ΤΙΤΛΟΥΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ
  ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΤΕΙΝΕΙΝ;;;;;;
  ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ
  ΠΟΛΛΟΙ ΜΑΖΟΧΤΗΚΑΝ ΟΙ ΤΗΝ ΑΣΠΡΗ ΜΠΛΟΥΖΑ ME ΔEMENA ΜΑΝΙΚΙΑ ΦΟΡΟΥΝΤΕΣ

  • WY avatar
   WY @ ΗΛΕΚΤΡΑ 08/10/2013 22:23:51

   Κτείνειν τόν τής Πατρίδος Προδίδοντα (Λυκούργος
   # κατά Λεωκράτους##


   Ιερός Όρκος ΄Αθηναίων 410 π.χ.
   ##Όμοσαι δι΄ Άθηναίους άπαντας καθ΄ιερών ... κτενώ καί λόγω καί έργω καί ψήφω κα΄τή εμαυτού χειρί,άν δυνατός ώ,ός άν καταλύση τήν δημοκρατίαν τήν Άθήνησι............
   ...όσιον αυτόν νομιώ είναι καί Θεών##
   Άνδοκίδης # Περί μυστηρίων#).

 35. Κώστας Γιαννιώτης avatar
  Κώστας Γιαννιώτης 08/10/2013 17:22:54

  Η Νέα Δημοκρατία, κυνηγώντας ένα 5% του "ΚΕΝΤΡΟΥ" (που ποτέ δεν πήρε) έχασε 15% της "ΔΕΞΙΑΣ"...
  Το πρώτο μέλημά της ήτανε να γίνει αρεστή στους "μετριοπαθείς", στα "συνδικάτα, "στην οργισμένη νεολαία" των Εξαρχείων, στους ΛΑΘΡΟμετανάστες κτλ. κτλ.
  Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να φύγουνε οι ΔΕΞΙΟΙ ψηφοφόροι και είτε να πάνε στο ΛΑ.Ο.Σ. είτε στη Χ.Α, είτε να μην ψηφίσουν καθόλου.
  Γιατί να επιστρέψουν τώρα;;;
  Έχει αλλάξει κάτι;;;

 36. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 08/10/2013 17:35:32

  Μ’ ένα όνειρο τρελό
  όνειρο απατηλό
  ξεκινήσανε για μπλόφα
  και στου δρόμου τα μισά
  τους τελειώσαν τα λεφτά
  και τους δάνεισε η "σκρόφα"

  Με ελπίδες λιγοστές
  έστω και απατηλές
  να ρεφάρουν περιμένουν
  ίσως βγει αληθινό
  τ’ όνειρό τους το τρελό
  τ’ όνειρό τους το ναυαγισμένο

  *Στίχοι: Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου, η μεγίστη των στιχουργών
  Μουσική: Απόστολος Καλδάρας, ο τρισμέγιστος συνθέτης
  Ερμηνεία: Σταμάτης Κόκοτας, η φωνή που άφησε εποχή

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Uncle Stgm 09/10/2013 10:22:14

   Εχεις δίκαιο να καγχάζεις, όταν ο χώρος του ΚΚΕ εσ, από τον οποίο προέρχεσαι, με ασήμαντα εκλογικά ποσοστά κατάφερε να επανδρώσει ολόκληρο τον δημόσιο τομέα, και ειδικά τις θέσεις φιλέτα, και να ελέγχει και την κοινή γνώμη (μόνο που αυτό τελευταία κάπως σας ξέφυγε...)...Μόνο και μόνο επειδή αυτοί που ήταν στις θέσεις αυτές δήλωναν "αριστεροί"...Και όχι λόγω αξίας, πλην ορισμένων περιπτώσεων. Αλλά η αξία ήταν το θετικό σύμπτωμα, η βασική αιτία της πρόσληψής τους ήταν η αριστεροφροσύνη.

 37. NF avatar
  NF 08/10/2013 18:06:36

  Η Ελλαδα εχει αναγκη απο ανθρωπους οπως ο Στρατηγος Φραγκουλης Φραγκος. Ας ελπισουμε οτι θα εκδηλωσει συντομα τις προθεσεις του.

  • ΗΛΕΚΤΡΑ avatar
   ΗΛΕΚΤΡΑ @ NF 08/10/2013 18:35:33

   Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΚΑΛΟΥΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥΣ
   ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ
   ΤΙ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΑΛΛΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ
   ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΠΑΝΤΑ ΑΞΙΟΜΑΧΗ;;;;;
   ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΤΕ ΚΑΛΑ ΜΕΡΚΟΙ-ΜΕΡΙΚΟΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ

   • Μανώλης Πετράκης avatar
    Μανώλης Πετράκης @ ΗΛΕΚΤΡΑ 08/10/2013 19:55:55

    Λιγάκι απλοϊκός ο συλλογισμός σας. Το ίδιο θα μπορούσαμε να αναρωτηθούμε και για έναν ή περισσότερους συνταγματάρχες (φαντάζομαι δεν είναι θέμα βαθμού). Και πέραν των προθέσεων τίθεται και θέμα ικανοτήτων. Το ότι κάποιος τελείωσε μια σχολή που, εντάξει, είναι de jure "ΑΕΙ" αλλά όπως και να το κάνουμε δεν είναι Πολυτεχνείο, Harvard ή MIT και έφαγε την ζωή του στα χώματα και τους στρατώνες δεν τον καθιστά αυτόματα ικανό να κυβερνήσει την χώρα. Ούτε ζούμε στα 1890-1950 που πρακτικά επί 60 χρόνια η χώρα είτε πολέμαγε είτε προετοιμάζονταν για τον επόμενο πόλεμο. Τέλος έχω ξαναγράψει ότι άλλη η ΣΣΕ που έβγαλε ο Μεταξάς και άλλη η σημερινή. Και άλλος κόσμος πέρναγε στην ΣΣΕ πριν από 100-150 χρόνια και άλλος τώρα. Π.χ. τόσο ο Μεταξάς όσο και ο Παύλος Μελάς όπως και πολλοί άλλοι συμμαθητές τους προέρχονταν από αριστοκρατικές οικογένειες.

    • ΗΛΕΚΤΡΑ avatar
     ΗΛΕΚΤΡΑ @ Μανώλης Πετράκης 08/10/2013 20:08:33

     ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΥΡΙΕ ΠΕΤΡΑΚΗ
     ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΝΟΩ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ
     ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΛΟΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΙΣΜΟ ΜΟΥ
     ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΝΟΗΣΑΤΕ ΕΜΕΝΑ
     ΟΥΔΕΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

   • Σ Μ avatar
    Σ Μ @ ΗΛΕΚΤΡΑ 08/10/2013 20:24:30

    Πώπω μένος νὰ μὴ καὶ διανοηθεῖ κανεὶς νὰ διεκδικήσει κανεὶς τὰ family jewels τῆς ΝΔ. Θὰ σᾶς ἀγοράσω ἕνα κόμμα-μινιατούρα, μὲ τὸν πυρσὸ ἀπάνω καὶ τὰ οὕλα του, νὰ τό'χετε ὅλο δικό σας νὰ ἡρεμήσετε.

    (νεωτερικὴ) Δημοκρατία ἔχουμε (, ἀκούω). Τὸ τανῦν προσφερόμενο προϊὸν δὲν μπορεῖ νὰ ἱκανοποιήσει τὴ μεγάλη ζήτηση, γιατὶ οἱ ντῆλερς εἶναι παλαιᾶς κοπῆς καὶ ἀποστρεπτικῆς εἰδῆς (Μεϊμάρ:«νὰ διδάξουμε στοὺς πολῖτες τὴν Δημοκρατία». Μαμά, ὁ μπαμπούλας).

    Πωπωπω μὲ τὰ γαλάζια φυσεκλίκια. Οἱ κυανὲς παλάσκες πιάνονται ὡς ὁπλισμός;

  • Hawk avatar
   Hawk @ NF 09/10/2013 15:03:32

   Επειδή η χώρα έχει κυβερνηθεί από αξιωματικούς του στρατού ξηράς, αυτή την φορά μήπως να επιλέγαμε ναύαρχο ή πτέραρχο?

 38. τοξο avatar
  τοξο 08/10/2013 18:19:40

  Αυτοί που θέλουν νέο κόμμα δεξιά της Ν.Δ. ας περιμένουν πρώτα την ψήφιση του νόμου γιά το περιουσιολόγιο και μετά να διακηρύξουν την προσήλωσή τους στις αρχές περί ιδιωτικής περιουσίας ,γιά να ξεκινήσουν με 15% και άνω.

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ τοξο 08/10/2013 19:52:33

   Όταν φτάνει ο Κώστας Ιορδανίδης, ο ΜΟΝΟΣ δεξιός αρθογράφος που έχει απομείνει στην ¨Καθημερινή¨, να αυτοσαρκάζεται που μικρός του έλεγε ο πατέρας του ότι οι "κουμουνιστές" θα μας πάρουν τα σπίτια, και τώρα θα κοντεύουμε σχεδόν να τα πουλήσουμε με δεξιά κυβέρνηση για να πληρώσουμε το φόρο, something is wrong...

   • Σ Μ avatar
    Σ Μ @ ΒΙΣ 08/10/2013 20:27:03

    Φίλης μου ποὺ ψωνίζει στὸν Σκλαβενίτη μὲ τὸ κομπιουτεράκι τῆς ζήτησε ἡ ἐφορία ἐπιστροφὴ τοὺς... δύο ἀπὸ τοὺς δώδεκα μισθοὺς (νόου κίντινγκ). Πέρα ἀπὸ τὰ χαράτσια λέμε, χωρὶς νὰ τὰ συνυπολογίσουμε. Ποῦ θὰ τοὺς βρεῖ; Ἄντε νὰ τῆς ἐξηγήσουν μετὰ οἱ «θεσμοφύλακες» τὴν ἑνότητα τῆς κεντροδεξιᾶς ἀπέναντι στὸν... κομμουνιστικὸ κίνδυνο.

   • Uncle Stgm avatar
    Uncle Stgm @ ΒΙΣ 08/10/2013 21:51:58

    Αχ... βλέποντας τι γίνεται ακόμη και στην Ολλανδία με τα σπίτια, τους "νεοκομμουνιστές άρπαγες σπιτιών" και τις εξ ανάγκης κρατικοποιημένες τράπεζες, καταλαβαίνουμε ότι δεν φταίνε οι δεξιές, αριστερές ή σκορδο-κρέμμυδες κυβερνήσεις.
    h**p://aftercrisisblog.blogspot.com/2013/08/blog-post_2676.html
    Τελικά, το πιό ψηλό ποσοστό ιδιοκατοίκησης, και χωρίς υποθήκες παρακαλώ, το έχουν οι πρώην Ανατολικές χώρες...Κάτι Σλοβακίες, Εσθονίες κτλ
    Ολόκληρη γενιά (η δική μου) πέσαμε σε "λάθος αφήγηση". Αλλά και οι επόμενες άαααααργησαν να καταλάβουν.

    • ΒΙΣ avatar
     ΒΙΣ @ Uncle Stgm 10/10/2013 10:29:42

     Πετάς τη μπάλα αλλού, ως συνήθως (προφανώς και θες να υποστηρίξεις την πολιτική Στουρνάρα, από τον χώρο σας είναι, αλλά τουλάχιστον κάντο ευθέως). Δεν είναι το θέμα των υποθηκευμένων μόνο. Εδώ μιλάμε και για μη υποθηκευμένα ακίνητα και για ακίνητα που βρέθηκαν στην κατοχή μας χωρίς να το επλέξουμε. Γνωρίζεις πολύ καλά ότι οι κοινωνικές συνθήκες στην Ελλάδα και την Ολλανδία είναι εντελώς διαφορετικές.
     Φίλος μου σκοτώνεται να πουλήσει όσο-όσο διόρωφο σε συνοικία του Πειραιά, πολυ κοντά σε σταθμό του μετρό υπό κατασκευή, και δεν μπορεί να βρει αγοραστή, έστω και μέσω μεγάλων μεσιτικών γραφείων. Το ακίνητο είναι κληρονομικό, άρα δεν ευθύνεται αυτός γιατί το αγόρασε ως επένδυση (σε λίγο αυτό θα είναι ψόγος...), και σκοτώνεται να το πουλήσει γιατί δεν αντέχει τους φόρους. Του λέω "κράτησέ το όσο μπορείς και όταν πλησιάζει να τελειώσει το μετρό, θα πουληθεί σε καλή τιμή¨ και μου λέει δεν αντέχω. Εχουν τρία παιδιά, το ζευγάρι εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα και ζουν οριακά....

     • Uncle Stgm avatar
      Uncle Stgm @ ΒΙΣ 10/10/2013 14:43:02

      Μα το ίδιο πράγμα είναι.
      Στην Ολλανδία προέκυψε πρόβλημα, "σκάσανε" οι τράπεζες και πλειστηριάζουν ότι βρούν, ακριβώς επειδή κατέρρευσαν οι τιμές των ακινήτων στην αγορά, μετά απο μια περίοδο ξέφρενης ανόδου.
      Στην πτωτική φάση, δεν υπάρχουν αγοραστές, "εξαφανίζονται". Περιμένουν να τερματίσει η πτώση. Ξέρουν ότι τερματισμός γίνεται οταν οι τιμές κατέβουν στο μισό του peak (2008).
      Η πτώση δεν έχει τερματισθεί στην Ελλάδα όπως και στην Ολλανδία. Έχουμε δρόμο ακόμα.
      Ο Στουρνάρας έπρεπε να σκεφτεί αυτά που σκέφτεται τώρα το 2008 ή λίγο πρίν. Χωρίς προηγούμενο φούσκωμα, δεν σκάει καμμιά φούσκα.
      Δεν μπορούσε, δεν ήθελε; Δεν με απασχολεί. Το ίδιο έκαναν και οι άλλοι, "δεξιοί","αριστεροί" και "πολύ αριστεροί".
      Δεν μπορώ να υποστηριξω την πολιτική Στουρνάρα, γιατί πιστεύω στην αντικυκλική οικονομική πολιτική. Αντικυκλική πολιτική κάνεις στην περίοδο της φούσκας, όχι μετά. "Βάζεις τάπα" στη φούσκα ενώ φουσκώνει.
      Δεν το θέλουν, θέλουν την ελεύθερη διακύμανση του οικονομικού κύκλου, γαιτί έτσι οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι.
      Τώρα είναι αργά για διορθωτική παρέμβαση. Δεν μπορείς να ξαναβάλεις αέρα σε σκασμένη φούσκα. Το μόνο που μπορεί κανείς να κάνει είναι να καταγγέλει το παράλογο και την δόλια κερδοσκοπία της τρόμπας.

     • ΒΙΣ avatar
      ΒΙΣ @ Uncle Stgm 10/10/2013 20:12:17

      Πιστεύω πως η φούσκα των ακινήτων οφειλόταν και σε μία "οικονομική πολιτική της προχειρότητας" (τα γνωστά ελληνικά: εργολάβοι, μικροκατασκευαστικές, αντιπαροχές, κλπ). Η οικονομία κούτσα-κούτσα δούλευε έτσι, στο αυτόματο, μαύρα και δηλωμένα. Η "οικονομική ατμομηχανή της Ελλάδας". Πολλές γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά με παλιές μονοκατοικίες το διάστημα 2000-2008 (όπως εκεί που είναι το πατρικό μου), ήταν γιαπιά, δεν μπορούσες να σταθείς από τον θόρυβο. Το κακό με τη φούσκα όμως έχει γίνει. Δεν ξεγίνεται. Το να θέλεις τώρα να εξουθενώσεις ανθρώπους που βρέθηκαν με μία α΄ ακίνητη περιουσία χωρίς να το επιλέξουν καν, ή κάνοντας λάθος επιλογή την προηγούμενη δεκαετία, είναι τραγικό. Και είναι τραγικό επειδή και να θες να πουλήσεις το ¨πλεόνασμα" (δηλαδή ό,τι είναι πέρα από το σπίτι που μένεις) ΔΕΝ πουλιέται. Όχι ότι ¨πουλιέται σε χαμηλή τιμή", απλά πολλές φορές "δεν πουλιέται". Δεν συζητούμε πλέον για πώληση στην αντικειμενική αξία. Πιστεύω ότι έχουμε φτάσει ήδη στο μισό της τιμής αγοράς του 2008. Και βέβαια, τα δάνεια των τραπεζών δεν κουρεύτηκαν...

 39. Γιάννης Π. avatar
  Γιάννης Π. 08/10/2013 18:57:26

  Εάν ο επόμενος αρχηγός της Ν.Δ. δεν είναι δεξιών καταβολών, η διάσπαση θεωρείται δεδομένη. Μόνο ως διάσπαση μπορεί να δημιουργηθεί σοβαρό κόμμα τέτοιων απόψεων και ρόλου.

  Εκτός κι αν ακολουθηθεί η λογική των τάσεων προκειμένου να υπάρχει ρόλος αντιπολίτευσης μέσα στην ίδια την παράταξη. Κάτι τέτοιο βέβαι στη Ν.Δ. δεν εγινε ποτέ, οπότε μάλλον απίθανο...

 40. giannis avatar
  giannis 08/10/2013 19:01:25

  Οσα κομματίδια και να βγούν αργά η γρήγορα δυο παρατάξεις θα μείνουν, η κεντροδεξιά και η κεντροαριστερά οι οποίες θα εναλλάσονται στην εξουσία όπως γίνεται σε όλες τις δημοκρατικές χώρες του κόσμου.
  Στις επόμενες εκλογές βλέπω νδ 30% κεντροαριστερά (όχι συριζα) 25% και στις μεθεπόμενες κεντροδεξιά (όχι νδ) 38% και κεντροαριστερά 40%.

  • Greg avatar
   Greg @ giannis 09/10/2013 00:25:20

   Μάλλον τα μπέρδεψες με το κατακάθι στο φλυτζάνι του καφέ.

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ Greg 09/10/2013 12:45:54

    Δεν τούμπαρε σωστά το φλυτζάνι και διάβασε λάθος τον ντελβέ. Έτσι εξηγείται επιστημονικά η "πρόβλεψη"....

 41. peritas avatar
  peritas 08/10/2013 19:40:33

  Η πληροφορία σας για το κόμμα που ετοιμάζεται είναι σωστή. Τα πρόσωπα και το ύφος που προσδιορίζετε απολύτως λάθος. Η εμφάνισή του θα γίνει αυτό το μήνα και θα είναι ό,τι πολιτκά υγιέστερο και ενωτικό έχει υπάρξει μέχρι σήμερα. Με άξονα τον πατριωτισμό και στόχευση την διαφορετική προς την έξοδο από την εξαθλίωση πορεία που σήμερα (ελέω νεο-φιλελευθερισμού) βιώνουμε. Μην εικοτολογείτε, θα το δείτε και θα το κρίνετε και θα είναι πολύ πιό δυνατό και δομημένο πολιτικά (από αρχές, σχέδιο και στόχους) από ότι φαντάζεστε

 42. Νεράιδα avatar
  Νεράιδα 08/10/2013 20:23:00

  Τα κόμματα υπάρχουν για να εκφράσουν τη λαϊκή βούληση. "λαός" δεν είναι η εκάστοτε μικρή ομάδα που γράφει στις εφημερίδες ή φαίνεται στα τηλεπαράθυρα. "λαός" είναι ο καθένας από εμάς, όλοι μαζί. One man, one vote. Με τη διαφορά ότι όταν ήμασταν μικροί ντρεπόμασταν να πούμε ότι είμαστε δεξιοί ενώ ήταν πτυχίο καταξίωσης να πεις ότι είσαι ΠΑΣΟΚ ή ΚΚΕ.
  Αυτό συνεχίστηκε με διαφορετική μορφή λόγω επαγγελματικής εξέλιξης:
  - είσαι δεξιός; με το σταυρό στο χέρι και στην απέξω.
  - είσαι ΠΑΣΟΚ/ΚΚΕ; παντού λόγω κόμματος.
  Φτάσαμε στο σημείο οι κυβερνήσεις ΝΔ να βολεύουν ΠΑΣΟΚ/ΚΚΕ "για να τους θυμούνται την επόμενη μέρα".
  Ο Σαμαράς έδωσε στον κόσμο πολλές ελπίδες. Πιστέψαμε ότι δεν πρόκειται να συναινέσει στο λάθος, όπως έλεγε. Το έκανε όμως. Δεν ήταν προετοιμασμένος να αναλάβει και να κάνει κάτι διαφορετικό. Τα σχέδια "Ζάππειο 1/2/3" θα γίνονταν σαν τα παιδιά του Ζεβεδαίου. Σαν να πίστευαν οι πέριξ αυτού ότι είχαν πολύ χρόνο μπροστά τους. Αποδείχθηκε ότι δεν είχαν.
  Κανείς δεν προετοίμασε ένα σχέδιο για να έχει ο Σαμαράς στη φαρέτρα του, έστω και ας μην το βγάλει ποτέ στο τραπέζι. Με αυτή την ακατανόητη επιλογή, με την επικοινωνιακή διαχείριση της καθημερινότητας, φτάσαμε στις εκλογές. Καμία στρατηγική. Αποτέλεσμα; Αποκαρδιωτικό. Φανταστείτε ότι ένα κόμμα-φάντασμα, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, πήρε 60% των ψήφων που πήρε η ΝΔ! Έκτοτε η έλλειψη στρατηγικής συνεχίστηκε. Πάλι δεν προετοιμάστηκε κάποιο σχέδιο και πάλι υπήρξε περαιτέρω αυτοπεριθωριοποίηση της ΝΔ με τις διάφορες θεωρίες που έφεραν τόσο κόσμο να δηλώνει σήμερα, μετά από τόσα που έχει δει για τη Χρυσή Αυγή, ότι θα την ψηφίσει. Φανταστείτε πόσοι φοβούνται να το πουν στις δημοσκοπήσεις. Φανταστείτε πόσο μακρυά είναι από αυτό που έχει επιλέξει να πρεσβεύει η ΝΔ σήμερα. Τί είναι άραγε αυτό;
  Η απάντηση είναι απλή: πρόγραμμα ΠΑΣΟΚ και αξιοποίηση μέχρι και της Καϊλή. Αυτά σε επίπεδο υψηλής πολιτικής αρκούν για να απογοητεύσουν και τον πιο φανατικό, τον πιο πιστό στην κομματική σημαία.
  Ας πάμε τώρα στον απλό κόσμο. Τί ζει σήμερα ο μέσος δεξιός; Βιώνει την κόλαση του προγράμματος ΠΑΣΟΚ σε συνδυασμό με τον αποκλεισμό λόγω του ότι δεν είναι ΠΑΣΟΚ ή ΚΚΕ ή κάτι άλλο εκεί γύρω.
  Το μέλλον θα είναι ακόμα χειρότερο γιατί θα ετεροπροσδιοριστεί από το πρόγραμμα "Ελλάδα 2020", ή κάτι τέτοιο, που φτιάχνεται με μέριμνα Στουρνάρα, του έγκυρου κυρίου που είχε δηλώσει τον Ιούλιο 2011 ότι η μνημονιακή Ελλάδα θα έχει πλεόνασμα το 2012!
  Είναι σαφές ότι το ΠΑΣΟΚ θα πάει μέχρι (και) τις ευρωεκλογές με τον Σαμαρά και μετά θα τον πετάξει στα βράχια. Καταλαβαίνετε πως νοιώθουν οι δεξιοί που χρησιμοποιούνται από το ΠΑΣΟΚ; ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΑΛΛΟ!
  Η Ελλάδα δεν έχει κόμμα που να εκφράζει τον απλό δεξιό ψηφοφόρο. Για το καλό της δημοκρατίας ΠΡΕΠΕΙ να υπάρξει. Αλλιώς ο κάθε μη βολεμένος -γιατί πλέον μόνο αυτοί θα στήριζαν ένα κόμμα που επιλέγει να αποτελέσει μια δεξιά ΔΗΜΑΡ του ΠΑΣΟΚ- δεν θα έχει κάποια υγιή πολιτική επιλογή. Ίσως αυτή να είναι και η μόνη διέξοδος και για την ίδια τη ΝΔ να απεμπλακεί και να αναγεννηθεί σαν τον φοίνικα από τις στάχτες της.

  • ΗΛΕΚΤΡΑ avatar
   ΗΛΕΚΤΡΑ @ Νεράιδα 08/10/2013 23:07:14

   ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΗΣΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΠΕΤΑΞΕΙ ΣΤΑ ΒΡΑΧΙΑ;;;;;;
   ΚΑΡΥΔΟΤΣΟΥΦΛΟ;;;;;
   ΣΕ ΠΟΛΥ ΛΙΓΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΒΛΕΠΩ ΤΟΝ ΕΧΕΤΕ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ
   ΑΜΦΙΒΑΛΛΩ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ ΥΠΗΡΞΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΝΑ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΨΑΤΕ
   ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΠΛΟΥΣ ΔΕΞΙΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΚΟΠΤΕΣΤΕ
   ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΜΕ ΡΩΤΗΣΑΤΕ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΝΑ ΜΕ ΕΚΦΡΑΖΕΙ
   ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΟΥ ΣΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΟΥΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΛΕΞΟΥΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ
   ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΦΡΑΖΕΙ
   ΚΑΙ ΑΡΧΗΓΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΜΠΝΕΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΙ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
   ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΤΕ....ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ
   ΦΤΙΑΞΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΝΕΡΑΙΔΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΕΣΤΕ
   ΚΑΙ ΗΓΗΘΕΙΤΕ ΚΙΟΛΑΣ
   ΙΣΩΣ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΝΕΡΑΙΔΟΠΑΡΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΣΤΑΥΡΩΣΟΥΝ ΚΙ ΕΣΑΣ
   ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ

   • Γιώργης Α. avatar
    Γιώργης Α. @ ΗΛΕΚΤΡΑ 09/10/2013 10:17:34

    1. ΜΗΝ ΦΩΝΑΖΕΙΣ
    2. εμας τους δεξιους που δε μας εκφράζει οτι θέλουμε θα φτιάξουμε και οπου θέλουμε θα ηγηθούμε και ξαναστήσου στις ουρές μαζί με τους χιλιάδες Πασόκους (ιδιαίτερα εδώ στην Κρήτη μέχρι και κορυφαίοι οργανωμένοι) που παρακαλούσαν για τη διαλυση εσωτερικά της Ν.Δ. η οποία τους έχει πάρει αγκαλίτσα τώρα.
    3. Η αλήθεια είναι το να μην ανοίκεις σε ένα κόμμα και να ψάχνεσαι δεν είνα εύκολο αλλά αφού καταφέραμε να βγούμε από το μαντρί θα δούμε όλες τις εναλλακτικές και ίσως και το λύκο.

    • ΗΛΕΚΤΡΑ avatar
     ΗΛΕΚΤΡΑ @ Γιώργης Α. 09/10/2013 15:20:36

     1.ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΣΕ ΜΕΝΑ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΝΕ
     ΑΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΦΩΝΑΖΩ
     ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ
     ΑΝ ΕΝΟΧΛΕΙΣΑΙ ΒΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ
     ΒΑΛΕ ΩΤΑΣΠΙΔΕΣ
     ΑΓΝΟΗΣΕ ΜΕ
     2.ΘΑ ΣΤΗΘΩ ΟΠΟΥ ΘΕΛΩ KAI ME OΠΟΙΟΥΣ ΘΕΛΩ
     3.ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΠΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΣΤΗΘΗΚΑΤΕ ΣΤΗΝ ΟΥΡΑ ΑΛΛΑ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΗΚΑΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
     ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΑΤΕ ΟΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΑΡΧΗΓΟ ΟΠΟΙΟΝ 'Η ΟΠΟΙΑ ΘΕΛΕΤΕ
     4. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΝΤΡΙ
     ΤΙ ΝΑ ΠΩ;;;;
     ΤΑ ΜΑΝΤΡΙΑ ΤΣΙ ΚΡΗΤΗΣ ΘΑΡΡΩ ΔΕΝ ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΝΤΡΙΑ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
     ΜΟΝΟ Ο ΤΣΟΠΑΝΟΣ ΔΙΑΦΕΡΕΙ
     ΕΜΕΙΣ ΠΡΟΤΙΜΑΜΕ ΑΝΤΡΑ
     ΕΣΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΤΙΜΑΤΕ ΓΥΝΑΙΚΑ
     ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΤΕ
     ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΛΥΚΟ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΤΕ
     ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΣ

    • Μ Β avatar
     Μ Β @ Γιώργης Α. 09/10/2013 15:47:21

     '' ....και ίσως και το λύκο.''
     Πολύ σωστά!

    • Ο κακός ο Λύκος avatar
     Ο κακός ο Λύκος @ Γιώργης Α. 09/10/2013 17:01:00

     Πάντα στη διάθεσή σας!

     • ΗΛΕΚΤΡΑ avatar
      ΗΛΕΚΤΡΑ @ Ο κακός ο Λύκος 09/10/2013 18:07:19

      ΜΠΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡ

 43. και ο Γκίκας χοροπηδά avatar
  και ο Γκίκας χοροπηδά 08/10/2013 20:28:21

  Ενα σοβαρό ακροδεξιό κόμμα χωρίς χιτλερικούς και πορτιέρηδες είμαι βέβαιος ότι θα αναδειχθεί σε πολύ δυνατό παίκτη στην πολιτική σκακιέρα, δεδομένου ότι οι υπάρχουσες πολιτικές παρατάξεις εθελοτυφλούν σε σοβαρότατα κοινωνικά προβλήματα όπως η εγκληματικότητα και η λαθρομετανάστευση.

 44. Σ Μ avatar
  Σ Μ 08/10/2013 20:30:53

  Ἐγὼ πάλι πιστεύω ὅτι μὲ τὴν βαθιὰ ἀνανέωση ποὺ ἔχει γίνει στὸ κόμμα (μιλᾶμε γιὰ βάθος ἀπροσμέτρητον ἀνθρωπίνοις λογισμοῖς) τὸ ἐκτόπισμα τῆς νέας, συντηρητικῆς δεξιᾶς δὲν ἀφήνει πλέον χῶρο γιὰ ἀντίπαλους διεκδικητές: νὰ φύγουν ἀπὸ τὸ κόμμα τῶν ἀξίων καὶ τῶν ἀξιῶν νὰ πᾶνε ποῦ; Ὅποιος θεωρεῖ ὅτι ἡ προηγούμενη πρόταση ἐλέχθη στὰ σοβαρά, παρακαλεῖται νὰ κλείσει ἕνα ραντεβοῦ μὲ τὸν γιατρό.

  • Κώστας Γιαννιώτης avatar
   Κώστας Γιαννιώτης @ Σ Μ 09/10/2013 00:47:34

   "....τὸ κόμμα τῶν ἀξίων καὶ τῶν ἀξιῶν..."

   Για τη Ν.Δ σαν κόμμα μιλάτε αγαπητέ;;;

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Σ Μ 09/10/2013 12:53:34

   Δηλαδή, εσένα σε χαλάει που ο all time classic Γιακουμάτος καλείται από διάφορους "έγκυρους" δημοσιογράφους να πει τη γνώμη του; Ή που ο αμαρτύρου ηλικίας (ούτε ο ίδιος δεν τη γράφει στα βιογραφικά του φυλλάδια...) Τραγάκης είναι πρόεδρος της Βουλής;
   Η εξήγηση Σωτήρη είναι απλή και ανθρώπινη: Οι εκλογείς της ΝΔ τείνουν να ψηφίζουν συνομηλίκους τους, από κεκτημένη συνήθεια. Ψήφιζαν Γιακουμάτο και Τραγάκη τη δεκαετία του 1980, Γιακουμάτο και Τραγάκη θα ψηφίζουν και τώρα. Μέχρι που αμφότεροι, εκλογείς και Γιακουμάτος-Τραγάκης, θα πάθουν αλτσχάιμερ λόγω ηλικίας και θα ψηφίσουν υπέρ της επανόδου του...Γεωργίου του Β΄...
   Το πρόβλημα για τη δεξιά παράταξη είναι ότι οι νέοι εκλογείς δεν ψηφίζουν, όχι μόνο Γιακουμάτο και Τραγάκη, αλλά ούτε καν ΝΔ....

 45. Φωτεινή avatar
  Φωτεινή 09/10/2013 01:54:28

  ΗΛΕΚΤΡΑ,

  Πάντως ἡ κόρη τοῦ Φραγκούλἠ εἶναι λίο . . . λαθρολάγνα. ῎Εκανε ἐκπομπή στήν δημόσια τηλεόραση εἰδικά γι᾿ αὐτούς!!!

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ Φωτεινή 09/10/2013 14:29:01

   "λίο" "λίΓο"

 46. Σ Μ avatar
  Σ Μ 09/10/2013 02:32:30

  Δὲν μπορεῖ, σίγουρα ἀντελήφθητε τὴν εἰρωνεία.

 47. Ρηνα avatar
  Ρηνα 09/10/2013 10:30:00

  Η ισχυς εν τη ενωσει. Ολα τα αλλα εκ του πονηρου.

  • Σ Μ avatar
   Σ Μ @ Ρηνα 09/10/2013 14:46:41

   Ἐν τῇ ἑνώσει ποιῶν μὲ ποιούς; Νὰ ρωτήσω, ἔχω κάτι κοινὸ μὲ τοὺς μεταπολιτευτικοὺς φαυλοκράτες τύπου Βουλγαράκη καὶ τοὺς νεαροὺς κλώνους τῶν νεολαιῶν τους; Εἵμαστε καὶ οἱ δύο «κεντροδεξιοί»; Καλὸ κι αὐτό.

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ Σ Μ 09/10/2013 14:50:47

    Κατά το "είμαστε όλοι Βερολινέζοι"...

    • Σ Μ avatar
     Σ Μ @ ΒΙΣ 09/10/2013 21:25:58

     Χαχαχα μερικοὶ εἴμαστε κι ἀπ' αὐτό

   • Albert avatar
    Albert @ Σ Μ 09/10/2013 15:14:25

    Εδώ κάνετε μια σύγκριση που βασίζεται σε λάθος δεδομένα και οδηγεί σε λάθος συμπέρασμα.

    Εσείς είστε συντηρητικός δεξιός, (απ΄τους σοβαρούς, επιτρέψτε μου το κομπλιμέντο) ενώ οι παραπάνω "φαυλοκράτες" είναι μεν κεντροδεξιοί ημιφιλελευθεροι περίπου μετριοπαθείς ημισυντηρητικοί αλλά αποδεδειγμένα ασόβαροι και καιροσκόποι.
    Νομίζω ότι η σύγκριση σοβαρών του ενός είδους (εν προκειμένω δεξιών) με φελούς του άλλου είδους (κεντροδεξιούς-φιλ.), όπως και το ανάποδο, είναι άτυχη.

    Όχι ότι κατα τα άλλα ένας σοβαρός δεξιός και ένας σοβαρός φιλελεύθερος-κεντροδεξιός έχουν αφθονία κοινών σημείων.

    Αλλά φοβάμαι ότι η επειδεικτική απόρριψη των φαυλοκρατών με ταυτόχρονη επισήμανση ότι "ανήκουν" στην άλλη συνιστώσα, έχει ως αποτέλεσμα -λόγω σύγχισης- την απόρριψη όχι της φαυλοκρατίας αλλά της άλλης συνιστώσας και του περιοχομένου της πολιτικής της συνολικά.
    Αποτελεί δε την εσωκομματική τακτική με σκοπό τη συνολική δεξιά στροφή της ΝΔ (που αν δεν πετύχει θα οδηγήσει σε διάσπαση λένε πολλοί κτητικοί σχολιαστές).

   • Ρηνα avatar
    Ρηνα @ Σ Μ 09/10/2013 15:26:26

    Ο πολυκερματισμος σε χωρες σαν την Ελλαδα βοηθαει πασης φυσεως συμφεροντα να ποδηγετησουν μικρα κομματα. Καλυτερα ολοι μεσα και εμεις οι απ εξω να αποκλειουμε να ακουγεται η φωνη των φαυλων με τη ψηφο μας, αλλα να εχουμε και ενημερωση, οχι να θυμομαστε το κομμα μονο στις εκλογες....Και βεβαια εστω κι αν ξεφυγει και κανενας, τη γραμμη παντα τη δινουν οι αρχηγοι και εκει πρεπει να προσεχουμε επισης. Η γνωση ειναι δυναμη, μην το ξεχναμε.

    • Σ Μ avatar
     Σ Μ @ Ρηνα 09/10/2013 15:42:16

     Αὐτὲς οἱ συζητήσεις, γιὰ τὸ ἀποκλεισμὸ τῆς φαυλότητας διὰ τῆς ψήφου ἢ διὰ τῆς πίεσης, γινόντουσαν καὶ πρὶν καταρτιστοῦν τὰ ψηφοδέλτια γιὰ τὶς περιφερειακές. Γινόντουσαν καὶ πρὶν καταρτιστοῦν τὰ ψηφοδέλτια γιὰ τὶς ἐθνικὲς ἐκλογὲς τοῦ Μαΐου. Γινόντουσαν καὶ πρὶν καταρτιστοῦν τὰ ψηφοδέλτια γιὰ τὶς δεύτερες ἐθνικές, μὲ τὴν ἀπίστευτη εὐκαιρία τῆς λίστας. Γινόντουσαν πρὶν ἀπὸ τὰ συνέδρια καὶ τὰ προσυνέδρια, ἀπὸ τὶς ἀρχὲς τοῦ 2010 μέχρι σήμερα, τὰ προεόρτια τοῦ 2014. Θὰ γίνουν, βαρετά, καὶ πρὶν τὴν κατάρτιση τῆς εὐρωλίστας. Ἔλεος πιά. Ἔλεος, ἔλεος, ἔλεος.

 48. ΧΡΙΣΤΑΡΑΣ-ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ avatar
  ΧΡΙΣΤΑΡΑΣ-ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ 09/10/2013 10:39:15

  "Σε διάφορες μαζώξεις λέγονται και συζητούνται πολλά. Κανείς όμως δεν μπορεί να προσδιορίσει με σαφήνεια ποιος θα ηγηθεί του νέου σχήματος και πολύ περισσότερο δεν μπορεί να δοθεί πειστική απάντηση, για το εάν αυτός που θα εμφανιστεί, θα καταφέρει να εκφράσει έναν κόσμο που έχει μια πιο έντονη πατριωτική άποψη και σιχαίνεται την Χρυσή Αυγή."
  Ποιός θα ηγηθεί; Κάποιον έχω στο μυαλό μου αλλά δεν το λέω....

 49. MCA avatar
  MCA 09/10/2013 14:27:00

  Τι έγινε; Έγιναν πάλι οι στρατηγοί της μόδας;

 50. asemetora avatar
  asemetora 09/10/2013 16:19:16

  Η επαναληψη της ιστοριας γινεται μονον ως φαρσα,αλλος ΠΑΠΑΓΟΣ δεν γινεται.Η ΝΔειναι σε θεση να μαζεψει ολα τα δεξια γκρουποσκουλα,και θα το κανει,ας την αφησουμε λοιπον ησυχη.Οι αξιωματικοι στα στρατοπεδεδα τους εκει ειναι ο χωρος τους, ο δε ΔΡ ως Υπουργος Εθνικης Αμυνα θα ειναι παρα πολυ καλος,αλλα μεχρι εκει.

 51. Ο Λούμπεν avatar
  Ο Λούμπεν 09/10/2013 22:34:29

  "Όσο για κάποιους επιχειρηματίες – χρηματοδότες, ήδη τα πρώτα ονόματα έχουν γίνει γνωστά και τρέμουν τις χειροπέδες."

  και βέβαια τρέμουν τις χειροπέδες. Μόνο όποιος χρηματοδοτεί τα κόμματα του...συνταγματικού τόξου μπορεί να έχει ήσυχο το κεφαλάκι του...

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Ο Λούμπεν 10/10/2013 10:34:40

   Αυτό χρηματοδοτείται μόνο του (κατά το "αυτές προικίστηκαν μόνες τους", ατάκα με υπονοοούμενο της Σαπφώς Νοταρά για κάποιες καλοπαντρεμένες νεαρές κυρίες που βρήκαν λεφτά από...μοναχές τους, χωρίς φυσικά να δουλεύουν....).

 52. ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ avatar
  ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ 12/10/2013 07:08:51

  Ειναι όντως γεγονός ότι ο κόσμος εχει πλέον κουραστεί απο το υπάρχων πολιτικό προσωπικό, άλλωστε η διατήρηση της στήριξης της Χ.Α μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις αλλα και τη δολοφονία ενός νέας ανθρώπου, καταδεικνύει περίτρανα την απόγνωση του Ελληνα ψηφοφόρου. Τώρα η προώθηση ενός στρατιωτικού για την δημοκρατική ανάληψη της εξουσίας της χώρας πρέπει να εξετασθεί προσεκτικά. Τι εννοούμε ικανός στρατηγός. Νομίζω ´´γραφειοκρατικά´ Καλός , γιατι δεν ανέδειξε την ικανότητα του σε κάποια στρατιωτική επιχείρηση. Άλλωστε η Ελλάδα μετά το Έπος του 40, μόνο ήττες μετράει. Βέβαια μπορεί ο στρατηγός να ειναι ικανός και να βοηθήσει την Ελλάδα. Αν όντως ειναι εφεδρεία ας το δούμε ψύχραιμα , αβίαστα και με σοβαρότητα. Αρκετούς σωτήρες εχουμε δει μέχρι σημερα.

 53. Mitsos avatar
  Mitsos 12/10/2013 14:30:09

  Δηλαδή ένα αντιευρωπαικό συντηρητικό κόμμα, πώς θα συνεργάζεται με τους ευρωλιγούρηδες δεξιούς φιλελεύθερους. Αν συνεργαστεί θα πεθάνει την άλλη μέρα, όπως το ΛΑΟΣ με τα μνημόνια. Η ΧΑ δεν πρόκειται να πεθάνει, ποτέ κόμμα που κυνηγήθηκε δεν έχασε ψήφους. Μόνο αν τους κλείσουν ισόβια όλους στη φυλακή θα τελειώσει η ΧΑ. Και πάλι δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι δεν θα αναλάβουν άλλοι. Στην πολιτική κοιτάζουμε την πολιτική και ιδεολογική εξόντωση του αντιπάλου και όχι την φυσική εξόντωση ή την φυλάκιση.

 54. Δήμητρα avatar
  Δήμητρα 16/10/2013 09:30:06

  Kόμματα σε ... κομματάκια .....ή.... Κόμματα και Κομματάκια ..... δηλαδή : Διαμελισμός ..... και τί συνεπάγεται αυτό; ....

 55. Κ. Γαλλής avatar
  Κ. Γαλλής 23/10/2013 18:50:52

  Αυτή τη στιγμή στο χώρο της δεξιάς υπάρχουν τουλάχιστον 4 κόμματα. Συνεπώς το ζητούμενο είναι πώς τα 4 θα γίνουν ένα. ΄Ολοι αυτοί οι αρχηγίσκοι επιβάλλεται να βάλουν νερό στο κρασί τους και να δημιουργήσουν ένα ενιαίο κόμμα σε στέρεη δημοκρατική βάση. Καλά όλα αυτά, αλλά που είναι ο αρχηγός να τα ενώσει? Εδώ είναι το πρόβλημα!
  Αν αφήσουν να δημιουργηθεί και ένα πέμτο κόμμα στο χώρο της δεξιάς, τότε μην εκπλαγείτε για την άνοδο της αριστεράς.
  Και ένα ρητορικό ερώτημα: Γιατί ακόμη κρατάει η Χ.Α.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.