#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
20/11/2010 21:56
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αξιοθρήνητοι φύλαρχοι «Κουίσλιγκς»…Είναι προφανές: Οι Γερμανοί (τουλάχιστον) μας σπρώχνουν έξω από το ευρώ!

Δεν μπορούν να μας βγάλουν. Και γι’ αυτό μας «αναγκάζουν» να βγούμε:

Αρχικά ενθαρρύνουν την κερδοσκοπία πάνω στα κρατικά ομόλογα των ασθενέστερων μελών της Ένωσης. Τα επιτόκια δανεισμού τους ανεβαίνουν και τα πετάνε έξω από τις διεθνείς αγορές...

Έτσι τα υποχρεώνουν να ενταχθούν σε «Μηχανισμό Στήριξης».

Ύστερα τους θέτουν όρους ασφυξίας – Μνημόνια - που μειώνουν κάπως το έλλειμμα, αλλά βυθίζουν την Οικονομία σε πρωτόγνωρη ύφεση και εκτοξεύουν το χρέος. Δεν τα διασώζουν. Τους στερούν κάθε πιθανότητα διάσωσης...

Και τέλος, τα οδηγούν σε «ελεγχόμενη χρεοκοπία» και τους κάνουν μια «αναδιάρθρωση χρέους», με μείωση των χρωστούμενων (και βελτίωση των όρων αποπληρωμής). Το αντάλλαγμα είναι να βγουν τα ασθενέστερα μέλη «οικειοθελώς» από το κοινό νόμισμα. Και με την ασαφή υπόσχεση, ότι θα μπορέσουν να επιτρέψουν, κάποια στιγμή στο μέλλον, αφού «βάλουν σε τάξη τα οικονομικά τους». Και αφού υποτιμήσουν το εθνικό τους νόμισμα.
Γιατί χωρίς υποτίμηση δεν θα σώζονται πια…
Όλες οι χώρες που έχουν πρόβλημα χρέους-δανεισμού, το πρώτο που κάνουν είναι υποτίμηση. Η Ελλάδα είναι, ίσως, η μόνη χώρα που ανέλαβε ποτέ το ΔΝΤ να «στρώσει» και που δεν μπορεί να κάνει υποτίμηση (γιατί ανήκει στο ευρώ).

Όταν μια χώρα με εθνικό νόμισμα είναι υπερχρεωμένη, τότε η υποτίμηση απορροφά ένα μέρος της «προσαρμογής». Και το υπόλοιπο μπορεί να γίνει ευκολότερα με ήπιες δόσεις περικοπών και φορολογίας.

Αντίθετα, όταν δεν υπάρχει δυνατότητα υποτίμησης (λόγω ένταξης σε κοινό νόμισμα) οι περικοπές και η υπέρ-φορολόγηση είναι αναγκαστικά πολύ πιο δραστικές και γονατίζουν την Οικονομία.

Όταν μια χώρα έχει εγχώριο νόμισμα, τότε εκτός από δυνατότητα υποτίμησης έχει και έλεγχο πάνω στην προσφορά (εγχώριου) χρήματος. Κι έτσι μπορεί να «ανακουφίσει» τα (εγχώρια) χρέη με υψηλότερο πληθωρισμό.  Αυτό δεν προσφέρει τίποτε στο δημόσιο δανεισμό (που είναι συνήθως σε ξένο νόμισμα), αλλά προσφέρει σημαντικές «ανάσες» στους ιδιώτες, που αποπληρώνουν τα χρέη τους με φθηνότερο (εγχώριο) νόμισμα.

Έτσι, μια χώρα με εθνικό νόμισμα, μπορεί να απορροφήσει το σοκ της «προσαρμογής» με «ονομαστικούς τρόπους»: Δηλαδή με υποτίμηση και με υψηλότερο πληθωρισμό.

Οπότε η «πραγματική» προσαρμογή είναι ηπιότερη. Και οι αρνητικές παρενέργειες στην πραγματική οικονομία πολύ μικρότερες.

Αντίθετα, μια χώρα που ανήκει σε κοινό νόμισμα δεν έχει δυνατότητα να αλλάξει την ισοτιμία της, ούτε να αλλάξει το ρυθμό του πληθωρισμού (αφού δεν ελέγχει την προσφορά χρήματος). Αναγκάζεται, λοιπόν, να απορροφήσει ολόκληρο το σοκ από την πραγματική οικονομία της. Οπότε και οι αρνητικές παρενέργειες μπορούν να τη «σκοτώσουν».

Τόσο μεγάλες περικοπές δαπανών και τόσο μεγάλες αυξήσεις στους φόρους, ιδιαίτερα όταν γίνονται σε περιόδους ύφεσης, δεν τις αντέχει κανείς. Πολύ περισσότερο οικονομίες ήδη εξασθενημένες

Βέβαια, ακόμα και για χώρες που ανήκουν σε νομισματική ζώνη υπάρχει υγιής διέξοδος από την κρίση ελλειμμάτων-χρέους: Να συνδυάσουν μέτρα περικοπών της (δημόσιας) σπατάλης με μέτρα τόνωσης της (ιδιωτικής) Οικονομίας. Ώστε να αρχίσει η Οικονομία να παράγει εισοδήματα, να αρχίσει το κράτος να εισπράττει έσοδα, να αρχίσουν να μειώνονται τα ελλείμματα...

Και με μέτρα αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας. Ώστε να αρχίσει να μειώνεται το μεγάλο χρέος αυτοτελώς.

Υπάρχει λοιπόν, υγιής διέξοδος, αλλά την... απαγορεύουν!

Από την ώρα που σε βρουν αδύναμο σε υπονομεύουν στις διεθνείς αγορές (όπως κάνουν τώρα στην Ιρλανδία).

Κι ύστερα σε αναγκάζουν να υπογράψεις «Μνημόνιο» (όπως έκαναν στην Ελλάδα). Έτσι σε υποχρεώνουν σε δεινή λιτότητα - για να σε «σώσουν», υποτίθεται. Με αποτέλεσμα να σε σπρώχνουν στη χρεοκοπία μιαν ώρα αρχύτερα...

Κι εδώ ερχόμαστε στα δικά μας:

Οι Γερμανοί πρώτα ενθάρρυναν το δανεισμό μας για να απορροφάμε τα εμπορικά πλεονάσματά τους. Δηλαδή τα προϊόντα τους...

Και τώρα μας διώχνουν από το ευρώ, γιατί δεν μπορούμε πια να τους απορροφάμε πλεονάσματα και είμαστε, ίσως, πιο χρήσιμοι για να επενδύσουν σε μας, «κοψοχρονιά» - στις ερημωμένες οικονομίες μας.

Πρώτα έβγαλαν υπερκέρδη αντιμετωπίζοντάς μας ως πελάτες-καταναλωτές.

Και τώρα σχεδιάζουν να βγάλουν υπερκέρδη, αντιμετωπίζοντάς μας ως απελπισμένους τριτοκοσμικούς που διψάνε για ξένες επενδύσεις.
Βέβαια, τα θέλαμε και τα πάθαμε.
Όμως, αυτή τη στιγμή στη χρεοκοπία δεν οδεύει μόνον η Ελληνική οικονομία.

Χρεοκοπεί μαζί και η ελληνική πολιτική ελίτ (της «μεταπολίτευσης»).

Που δεν υπήρξε ποτέ «ελίτ» - με την κοινωνική σημασία του όρου.

Αλλά ήδη εξελίχθηκε σε... «αλήτ» - με την κυριολεκτική σημασία του όρου.

Τώρα, συσπειρώνεται απεγνωσμένα γύρω από το Μνημόνιο, κατεδαφίζει όσα έχτιζε ως τώρα, γκρεμίζει όσα την στήριζαν μέχρι σήμερα, πριονίζει το κλαδί πάνω στο οποίο καθόταν για δεκαετίες.

Και βλέπει τα κοινωνικά τις ερείσματα μέσα στη χώρα να συρρικνώνονται, ενώ οι ξένοι «προστάτες» της γυρίζουν την πλάτη.

Άμοιροι άνθρωποι:
Για το λαό τους είναι «Κουίσλιγκς»…
Και για τους ξένους, αξιοθρήνητοι φύλαρχοι ενός «λαού απατεώνων».

«Φύλαρχοι», ούτε καν ηγέτες.

Και ξεπεσμένοι φύλαρχοι...

Γιατί σε λίγο, όποιοι - και όποιες - ταυτίστηκαν με το Μνημόνιο, θα αντιμετωπίζονται στην Ελλάδα, όπως προ τριακονταετίας όσοι ταυτίστηκαν με τη χούντα.

Αποσυνάγωγοι. Μιασματικοί. Πολιτικά «λεπροί».

ΝΖ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. BlueSky avatar
  BlueSky 20/11/2010 22:12:04

  Τα υποβρύχια που γέρνουν, τα παρέλαβαν;;; Ναι, νομίζω!
  Το νέο αναπαλαιωμένο-πεπαλαιωμένο κόμμα χρηματοδοτείται από ξακουστή γερμανική εταιρεία και από μεγάλο εφοπλιστή του Λεκανοπεδίου; Άραγε το οργανωτικό της ΠΟΡ.ΔΗ θα αναρτήσει τα εσοδά του κόμματος στον ιστοχώρο της ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ ή θα ξεχάσουν πάλι να πληρώσουν τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό όπως έκανε πέρυσι, με αποτέλεσμα να ξηλώσει τον τότε προισταμενό, που τάχα μου ξέχασε. Καραμανλή, εσύ φταίς που δεν την ξήλωσες, ευθύς εξαρχής. Δεν είχες τα κάκαλα Κώτσο. Αυτή σ΄εφαγε, συνεργαζόμενη με το πασόκ και τώρα σε βρίζει όλη η Ελλάδα ενώ δεν φταίς.

 2. παγωτατζής avatar
  παγωτατζής 20/11/2010 22:15:58

  Εξω από τό Ευρώ; Πώς είπατε;;;;
  Η σχυρή οικονομία πού αντανακλάται στό χρηματιστήριό της;
  Τών υπηκόων τού Σοσια-ληστρικού Οράματος;

  Μα δεν είναι δυνατόν!! και όμως ΕΙΝΑΙ!
  Αντρέα ζείς , εσύ μας οδηγείς,κάνε κάτι ΄σωσε μας....

  Στερνή μου γνώση να σ'είχα πρώτα....

 3. virus avatar
  virus 20/11/2010 22:32:02

  Και με μέτρα αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας. Ώστε να αρχίσει να μειώνεται το μεγάλο χρέος αυτοτελώς.
  Μπορείς να γίνεις σαφής σε αυτό;
  Ακούγεται όλο και πιο συχνά αυτο, από που λες να ξεκινήσουμε από τα νησιά ή από την ηπειρωτική χώρα?
  Να πουλήσουμε?
  Να νοικιάσουμε?
  Να εκμεταλλευτούμε?
  Σαφή απάντηση αν μπορείς...

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ virus 21/11/2010 22:26:26

   [bold] +1000

 4. salmonellas avatar
  salmonellas 20/11/2010 22:32:05

  To eipame kai tha to xanapoume. An then tous pidixoume, yha mas pidixoun ekeinoi. Parte to xambari, ta perithwria teleiwnoun.

 5. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 20/11/2010 22:50:13

  μην βρίζεις τους φύλαρχους

  • παγωτατζής avatar
   παγωτατζής @ archaeopteryx 20/11/2010 23:20:44

   Mά δεν βλέπεις ..δεν μου δίνουν τίς μπανάνες όπως συμφωνήσαμε.
   Τα καθρεπτάκια ,και τά φώ μπιζού όμως τα κρατάνε.
   Δεν είναι αδικία;;

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ παγωτατζής 20/11/2010 23:24:47

    χαχαχαάαα... καλό!

 6. popolaros avatar
  popolaros 20/11/2010 23:26:52

  Ο καζαμίας του επόμενου έτους.
  Για αυτά τα μεγάλα κόλπα χρειάζεται μια συγκυβέρνηση "φίλων του μνημονίου".

 7. Αρματιστής avatar
  Αρματιστής 21/11/2010 00:26:39

  Το άρθρο σημαδεύει κέντρο. Δεν φθάνει όμως στο δια ταύτα. Θα το ήθελα.

  Στην Ελλάδα είναι πολύ σύνηθες να λέμε: "Στερνή μου γνώση να σ' είχα πρώτα".

  Και πόσες φορές στη πρόσφατη ιστορία μας δεν το είχαμε πει; Για το Μικρασιατικό Ελληνισμό; Για τη Πόλη; Για τη Κύπρο;

  Τα θέλουμε όλα, αλλά πάντοτε αδυνατούμε να κάνουμε μια σωστή ανάλυση για τη δυναμική των πραγμάτων, που αυτά οδηγούν και έτσι να λάβουμε τις σωστές αποφάσεις.

  Με αυτή την οικονομική κρίση που πάμε; Ποιο είναι το μέλλον μας; Δεν είναι βεβαία η απαξίωση και η χρεοκοπία της χώρας μας; Ποιος αμφιβάλει; Και μην αρχίσουν κάποιοι εδώ να λένε, ότι αν αναλάβει ο Σαμαράς, ως δια μαγείας η χώρα θα επιστρέψει στις αγορές και η θάλασσα θα γαληνέψει.... Αυτές οι ιστορίες είναι για ηλίθιους. Ο Σαμαράς είναι πολύ μακριά ακόμα από τη κυβέρνηση και δεν έχει ακόμα τα κατάλληλα στελέχη για να κυβερνήσει. Μόνο κάτι άθλιους κοτζαμπάσηδες, άσε που αν γίνουν εκλογές, κανένα κόμμα δεν πρόκειται να πάρει την αυτοδυναμία.

  Η χρεοκοπία, (σε ένα χρόνο, σε δύο χρόνια, σε λίγους μήνες), βρίσκεται προ των πυλών. Σε λίγους μήνες θα μαγειρέψουν πάλι το έλλειμα και θα ανακοινώσουν ακόμη μεγαλύτερο νούμερο και νέα σκληρότερα μέτρα. Ο σκοπός τους είναι αφ' ενός να σώσουν τις Ευρωπαϊκες τράπεζες και το ευρώ από τη σίγουρη κατάρρευση της Ελληνικής οικονομίας και αφ' ετέρου να αρπάξουν όσα μπορούν περισσότερα.

  Οταν ο Παπαντωνίου εξήγγειλε τη προσφυγή στο μηχανισμό, είχε πει ότι στα τέλη του 2013 το χρέος θα φθάσει στο 140% του ΑΕΠ. Ήδη το νούμερο αυτό το πιάσαμε σε έξι μήνες μετά τις τότε ανακοινώσεις. Κάποιοι τότε έλεγαν ότι το 2013 το χρέος θα είναι όχι 140%, αλλά 170% του ΑΕΠ. Εγώ δεν ξέρω οικονομικά, αλλά λέω μήπως τότε θα είναι 200%;;;;

  Ποιος θα μας δανείσει το 2013; ΚΑΝΕΝΑΑΑΑΑΣ.

  Και τότε την Ελλάδα θα την κόψουν κομμάτια και θα την ξεπουλήσουν για ένα πιάτο φακές. Και Ο απλός λαός που δεν έχει καταθέσεις, λογαριασμους στην αλλοδαπή, Offshore, θυρίδες κλπ, θα οδηγηθεί και πάλι στη κοληγιά και στην εγκατάλειψη της πατρίδας.

  Εγώ πιστεύω ότι ο δρόμος της σωτηρίας βρίσκεται εκτός του ευρώ, όσο δυσάρεστος και επώδυνος και αν είναι. Είναι προτιμότερος από την ολική καταστροφή. Τώρα πριν είναι αργά.

  Και το χρέος; Θα τους δώσουμε ότι μπορούμε και όταν μπορέσουμε.....

  Η γη αυτή δεν είναι δική μας. Ανήκει στα παιδιά μας και είμαστε οι διαχειριστές της για λογαριασμό των παιδιών μας. Και δυστυχώς αποδεικτήκαμε ανίκανοι διαχειριστές. Άχρηστοι.

  Ίσως όμως έχουμε ακόμα μια ευκαιρία.

  Καλό σας βράδυ.

 8. Petros avatar
  Petros 21/11/2010 00:55:36

  Πολύ σημαντικό άρθρο του Χρύσανθου.
  «Γιατί χωρίς υποτίμηση δεν θα σώζονται πια…»
  Δίνει ειδήσεις..... μετράει αντιδράσεις;

 9. man8os avatar
  man8os 21/11/2010 01:15:50

  Εχει ενα ποιντ, το αρθρο.
  Αλλα εγω επικεντρωνω αλλου.
  Δεν αμφισβητει κανεις οτι ηταν πολιτικη η αποφαση να μπουμε στον μηχανισμο στηριξης απο το ΠΑΣΟΚ, οσο δεν αμφισβητει κανεις οτι ο μηχανισμος επιβληθηκε υστερα απο αποφαση της κυριας Μερκελ.
  Βεβαια θα θυμαστε μερικα πραγματα:
  Αρχικα ο μηχανισμος θα ηταν Ευρωπαικος, ωσπου ο ΓΑΠ απειλησεο τι θα παει στο ΔΝΤ.
  Ο ΓΑΠ δεν εμπιστευεται τους Γερμανους η τους Γαλλους παρα μονο τους Αμερικανους. Για αυτο και το πρωτο του ταξιδι στο εξωτερικο ηταν στην Νεα Υορκη.
  Σαν συμπερασμα λοιπον, αν ηταν αλλος, ποιο φιλοευρωπαιος προθυπουργος, ας πουμε ο Καραμανλης, θα υπηρχε ουσιαστικοτερη στηριξη, και δεν θα καταληγαμε να μας διωχνουν με τις κλωτσιες, ουτε θα συζητουταν το αν θα χρεοκοπησουμε τον Μαρτιο η τον Ιουνιο. Και φυσικα δεν θα πιεζε με καθε τροπο η Μερκελ και αλλοι εταιροι για προωρες εκλογες, εξαιτειας του οτι δεν μπορουν να συννενοηθουν με τον ΓΑΠ.

 10. Kasut avatar
  Kasut 21/11/2010 01:21:13

  Τριχες και για να τα λεμε τα πραγματα οπως εχουν. Το ΔΝΤ εχει υποστηριξει με ομιλια του Στρως Καν οτι το σχεδιο το οποιο ειχε στο μυαλο του ηταν ηπιοτερο, με μεγαλυτερο χρονικο οριζοντα προσαρμογης και εν τοις πραγμασι το ΔΝΤ δανειζει με χαμηλοτερο επιτοκιο απο οτι η ΕΕ. Η ΝΔ και ο Σαμαρας απερριπταν το ΔΝΤ ζητωντας ευρωπαικη λυση. Ευρωπαικη λυση ηθελαν, ελαβαν Μερκελ. Οποτε ΝΖ κοψε τα λαικιστικα για ιθαγενεις.

 11. man8os avatar
  man8os 21/11/2010 01:33:22

  Εχεις καμια ιδεα για το τι εγινε στο παρασκηνιο?
  Θυμασαι μηπως τις πληροφοριες που διερεαν και τι ελεγαν?
  Ποιος εβαλε το πιστολι στο τραπεζι και αυτοπυροβοληθηκε, θυμασαι?

  • Kasut avatar
   Kasut @ man8os 21/11/2010 01:39:23

   Προσωπικα δεν θα κατσω να δικαιολογησω αυτά που κάνει ο ΓΑΠ, αλλα οσοι ζηταγαν επιμονως ευρωπαικη λυση ελαβαν Μερκελ. Και εις εξ αυτων ηταν και η ΝΔ.

   • man8os avatar
    man8os @ Kasut 21/11/2010 01:43:35

    Φυσικα και θελαμε Ευρωπαικη λυση.
    Αλλα αν δεν ειχαν γινει οι κακιστοι χειρισμοι, δεν θα καταληγαμε εδω. Η τωρινη κατασταση ειναι αποτελεσμα λαθος, η υστεροβουλων χειρισμων.

    • Kasut avatar
     Kasut @ man8os 21/11/2010 01:44:27

     Ευρωπαικη λυση με Μερκελ οπως αυτη που θελει για τους Ιρλανδους. I rest my case.

    • man8os avatar
     man8os @ man8os 21/11/2010 01:47:49

     Περιμενε να δουμε τι θα κανει με τους Πορτογαλλους.
     Η Ιρλανδια ειναι ιδιαιτερη περιπτωση, εκει συναποφασιζουν σε πολυ μεγαλο βαθμο οι Αγγλοι.
     Αλλα εστω κι ετσι, περιμενε να δεις. Παω στοιχημα οτι δεν θα τους βαλει στο ιδιο κειμενο.

    • Kasut avatar
     Kasut @ man8os 21/11/2010 01:49:21

     Χωρις την υποτιμηση δεν προκειται να παρουν κατι διαφορετικο. Το λεει ακομα και ο ΝΖ.

    • man8os avatar
     man8os @ man8os 21/11/2010 01:54:04

     Ισως τους δοθουν διευκολυνσεις στην αποπληρωμη, μικροτερο επιτοκιο, η εξαρχης καποιο χερκατ στο χρεος.
     Δεν ξερω κατι συγκεκριμενα, αλλα νομιζω οτι σε 1-2 βδομαδες θα ξερουμε.

    • Kasut avatar
     Kasut @ man8os 21/11/2010 01:56:19

     Haircut με τιποτα εχει αποκλειστει τελειως. Ισα ισα το ιρλανδικο προβλημα ειναι γιατι τους πιεζουν να μην δεχτουν haircut στα ομολογα των ιρλανδικων τραπεζων. Δεν μαζευεται το θεμα. Οι Γερμανοι θελουν Ραιχ με το ευρω. Οσοι εχουν ψευδαισθησεις για ευρωπαικα χαιδεματα ειναι γελασμενοι.

 12. loretta avatar
  loretta 21/11/2010 02:25:35

  ....το συμπερασμα ποιο ειναι τελικα? θα γυρισουμε στην δραχμη?? γιατι ολοι αναλυετε αναλυετε....αλλα στο τελος βρε παιδια δεν λετε...που το βλεπετε να οδευει οριστικα.

 13. Kasut avatar
  Kasut 21/11/2010 02:28:01

  Αν γυρισουμε τωρα στην δραχμη τελειωσαμε.

  • loretta avatar
   loretta @ Kasut 21/11/2010 02:31:29

   ενω τωρα Kasut ....δεν ειμαστε τελειωμενοι για 4 γενιες??

   • Kasut avatar
    Kasut @ loretta 21/11/2010 02:33:26

    Παρα τα λεγομενα για μενα η κατασταση ειναι σχετικα διαχειρισιμη. Ιδανικα βεβαια δεν θα ηθελα την Γερμανια εντος του μηχανισμου στηριξης.

 14. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 21/11/2010 02:32:25

  Πολύ καλό άρθρο, συνδυάζει εύστοχα το οικονομικό με το πολιτικό. Είναι λυπηρό που χρειάστηκε να μειωθεί δραστικά η κατά κεφαλήν κατανάλωση των Ελλήνων για να γυρίσουν τις πλάτες τους στο πολιτικό σύστημα της μεταπολίτευσης και δεν αντιδρούσαν όσο ακόμη 'λεφτά υπήρχαν'. Αλλά ποτέ δεν είναι αργά για να ξυπνήσει κάποιος.

 15. Γιάννης Σ. avatar
  Γιάννης Σ. 21/11/2010 03:06:37

  Καμιά χώρα δεν θα βγει από το ευρώ. Όχι λόγω αγάπης, αλλά συμφέροντος.

 16. ataktos avatar
  ataktos 21/11/2010 13:39:14

  οι Αξιοθρήνητοι φύλαρχοι «Κουίσλιγκς» σε ρωλο του "τεως" ...Αρ.Παχτα http://respentza.blogspot.com/2010/11/blog-post_2841.html

 17. ataktos avatar
  ataktos 21/11/2010 15:44:44

  είσαστε ακόμα εδώ...χιχχι

 18. anastos avatar
  anastos 21/11/2010 16:10:35

  ΟΧΙ ΣΤΟ Δ ΡΑΙΧ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΟΝΕ..........
  Η ΝΕΑ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙ ΘΥΡΑΙΣ ΘΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΗΓΕΜΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΩΝ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΒΟΡΡΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΤΟΠΙΩΝ ΛΑΚΕΔΩΝ ΤΟΥΣ.............
  Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΦΤΩΧΟΥ ΝΟΤΟΥ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΑΞΙΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ...........

  Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΘΑ ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ ΣΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΔΥΣΗΣ-ΑΝΑΤΟΛΗΣ [ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ ] ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ ΒΟΡΡΑ-ΝΟΤΟΥ [ΟΙΚΟΝΟΜΙΩΝ] ΔΙΑ ΜΙΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ ΑΞΙΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ.............
  Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ........ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ.......ΔΙΑ ΤΗΝ ΗΘΙΚΗ ΑΝΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ.........ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΡΡΕΟΝΤΟΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΟΥ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.............

  ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟ ΒΑΘΥ ΣΚΟΤΑΔΙ ΠΑΝΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΑΠΛΕΤΟ ΦΩΣ
  ΤΟΝ ΒΑΘΥ ΧΕΙΜΩΝΑ.................Η ΑΝΟΙΞΗ..............
  ''ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ ''
  ΑΝΟΙΞΗ 1993
  ΠΟΣΟ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΟΣ Ο ΝΟΜΠΕΛΙΣΤΑΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ ...................
  ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΑΠΟΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΠΤΩΣΗΣ ΤΗΣ ΒΑΣΤΙΛΗΣ ΤΗΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.....................ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΗ ΤΟΥ ΧΑΜΕΝΟΥ ΣΥΜΒΟΛΟΥ-ΚΛΕΙΔΙΟΥ ΤΗΣ ΡΗΓΓΙΛΗΣ................

  ΣΦΥΡΗΛΑΤΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ
  ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΔΙΑΙΡΕΙ...............

 19. ΠΗΛΕΑΣ avatar
  ΠΗΛΕΑΣ 22/11/2010 02:59:10

  Συμφωνώ σε όλα με τον ΝΖ, εκτός από ένα: Όχι οι Γερμανοί δεν θα μας κάνουν το χατήρι να μας βγάλουν από το Ευρώ. Και η πρόταση της Μέρκελ για μηχανισμό ελεγχόμενης χρεοκοπίας, διευκρινίζεται ότι προϋποθέτει παραμονή στο Ευρώ. Καλύτερα να αρμέγεις μια γελάδα παραπάνω, έστω και μισοψόφια. Η ανταγωνιστικότητά μας έχει πέσει τόσο χαμηλά, που τώρα κάνουν χρυσές δουλειές μαζί μας. Και δεν θα δυσκολευτούν καθόλου να μας κρατήσουν μέσα: Είναι τόσο νωπή η πλύση του εγκεφάλου μας για το Ευρώ, που η κατά Γκαλμπραίηθ "Συμβατική Σοφία" μας, μας απαγορεύει να εγκαταλείψουμε το "δυνατό" Ευρώ. Δέστε τον KASUT: Έναν αφορισμό για επικείμενη καταστροφή, αν βγούμε, έρριξε και τέλος! Δεν βλέπει καμιά αιτιολόγηση αναγκαία στην "αυτονόητη" Συμβατική Σοφία, που άρθρωσε.

  • Kasut avatar
   Kasut @ ΠΗΛΕΑΣ 22/11/2010 03:03:07

   Ok βγαινουμε απο το ευρω, βαραμε μια υποτιμηση 40% και το χρεος ως ποσοστο του ΑΕΠ εξακοντιζεται. Τυπωνουμε νεες δραχμες παμε σε υπερπληθωρισμο και μετα τι? Λατινοαμερικανοποιηση.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.