#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
07/06/2013 07:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αν χρειάζεται «κούρεμα» (που χρειάζεται) να γίνει τώρα, αλλιώς θα είναι (πάλι) αργά…..Αρχίζω να τους ….λυπάμαι αυτούς του ΔΝΤ με τις …καλές προθέσεις! Τόση αυτοκριτική πιά, ούτε η μετανοούσα Μαγδαληνή!

Για να σοβαρολογήσουμε.

Πολύ καθυστερημένη η ..ομολογία του ΔΝΤ ότι τα έκαναν μπάχαλο στην Ελλάδα.

Η ζημιά που προκλήθηκε στην ελληνική οικονομία δεν διορθώνεται με συγνώμες και  αυτοκριτική. Και δεν αποκαθίσταται αμέσως. Θα πάρει χρόνια. Ίσως δεκαετίες.

Ας μας πεί ο ...τεχνοκράτης της συμφοράς κ. Τόμσεν πόσα χρόνια και τι ρυθμοί ανάπτυξης απαιτούνται για να απορροφηθούν από την αγορά   ενάμιση εκατομμύριο άνεργοι.

Όχι πως θα έχει καμιά αξία η απάντησή του, αλλά όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι το έργο είναι τιτάνιο.

Παρ’ όλα αυτά, όμως, αυτοί οι ανεκδιήγητοι τύποι της τρόϊκας αντί να παραιτηθούν, τώρα που και επισήμως ομολογούν την τραγική τους αποτυχία, συνεχίζουν να δίνουν ….συμβουλές!

Είναι σαν να λέμε, να έρχεται ο ….δολοφόνος  να συμβουλεύσει τα …..ορφανά!

Έλεος!

Ένα λάθος που ξεκίνησε ο κ.Παπανδρέου και συνέχισαν και οι επόμενοι Πρωθυπουργοί είναι ότι πήραμε πολύ σοβαρά τις απόψεις τους.

Και δεν συγκροτήσαμε ένα επιτελείο ειδικών να  αντικρούει κάθε ανοησία που μας πρότειναν.

Και πέσαμε, ως χώρα, στην παγίδα εκλεγμένοι ηγέτες να συνδιαλέγονται με διορισμένους….τεχνοκράτες που ποιος ξέρει τι συμφέροντα εξυπηρετούσαν.

Το έχω γράψει πολλές φορές.

Αυτό το μοντέλο της τρόϊκας έχει αποτύχει.

Πρέπει να μπει ένα τέλος. Οι άνθρωποι είναι ανεπαρκώς επικίνδυνοι.

Μια σοβαρή χώρα θα τους είχε κηρύξει persona non grata  και θα είχε αναθέσει σ’ ένα δικηγορικό γραφείο της Νέας Υόρκης να ξετινάξει τα οικονομικά τους την τελευταία τριετία.

Έτσι για να μην μας βασανίζουν υποψίες….

 

Το ΔΝΤ αφού παραδέχεται τον καταστροφικό του ρόλο, πρέπει να βρει τη γενναιότητα να πληρώσει και το ανάλογο τίμημα.

Δεν προτείνουν «κούρεμα»;

Ε, ας….κουρευτούν πρώτα οι ίδιοι!

Τι; Δεν προβλέπεται από το καταστατικό τους;

Μα οι ίδιοι  παραδέχονται πως στην περίπτωση της Ελλάδος το καταστρατήγησαν! Ε, ας το επαναλάβουν!

 

Για να τελειώνουμε:

Πρώτον, μετά από αυτή την ωμή ομολογία , η Ελλάδα έχει ένα ισχυρό ηθικό πλεονέκτημα να ζητήσει  την επανεξέταση του προγράμματος από μηδενική βάση.

Δεύτερον, αν απαιτείται (που απαιτείται) νέο  «κούρεμα» του χρέους (αυτό που διακραττούν  πλέον το ΔΝΤ, η ΕΚΤ και άλλοι κρατικοί φορείς) πρέπει να γίνει τώρα και όχι το 2014 ή το 2015. Θα είναι αργά.

Τρίτον, το κόστος της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών (περίπου 50 δις) να μην υπολογιστεί στο δημόσιος χρέος, αλλά να περάσει απ’ ευθείας στον ESM ή στην ΕΚΤ. (ας βρεθεί τρόπος)

Τέταρτον, η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως ένα ευρείας κλίμακας αναπτυξιακό σχέδιο για την ανάσχεση της ανεργίας και την στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που αποτελούσαν την ραχοκοκκαλιά της ελληνικής οικονομίας.

Πέμπτον, να σταματήσει αυτός ο παραλογισμός  με τη διαρκή αύξηση των φόρων.  Δεν οδηγεί πουθενά. Δεν λύνει κανένα πρόβλημα. Η κοινωνία γονάτισε, δεν αντέχει άλλο. Τέλος.

 

Μ’ αυτές τις απανωτές ομολογίες προσφέρεται στη χώρα  μας μια μοναδική ευκαιρία να αναλάβει την πρωτοβουλία των κινήσεων για μια νέα αρχή.  Είναι βέβαιον, πως τώρα πια θα βρεί και συμμάχους.

ΚΡ

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. parmeniwn avatar
  parmeniwn 07/06/2013 07:58:57

  Κυριε Ροδινέ τα όσα γράφετε είναι απολύτως σωστά. Για την ακρίβεια είναι αυτά που θα παρήγαγε ένας αντικειμενικά και πατριωτικά σκεπτόμενος νούς.
  Και αν κρίνω απο τον σχολιασμό των άρθρων του antinews υπάρχουν πολλοί τέτοιοι.
  Όμως οι σκέψεις (δυστυχώς και οι ενέργειες) των πολιτικών μας είναι αντιδιαμετρικά αντίθετες (με τα όσα αναφέρετε) τουλάχιστον μέχρι τώρα και ας ευαγγελίζονται πατριωτικά κίνητρα.
  Αυτό εμένα τουλάχιστον είναι κάτι που με ξενίζει. Αφού όλοι έχουμε την ίδια αφετηρία γιατί δεν τερματίζουμε και μαζί; Μάλλον κάτι συμβαίνει στη διαδρομή...
  Αν λοιπόν (αναφέρομαι στη ΝΔ διότι εκεί ανήκω ακόμα...) δεν δώσουν επαρκείς εξηγήσεις για το διαφορετικό αποτέλεσμα ή δεν φροντίσουν να κάνουν στροφή (έστω και τώρα ποτέ δεν είναι αργά...) ώστε να συμπορευθούν με το λαό τότε σε λίγο το 21% θα φαντάζει τεράστιο.
  Και όχι η διάλυση της για την δημιουργία ενός νέου φορέα με τα ίδια μυαλά και συμπεριφορά δεν θα βοηθήσει. Μην την απαξιώνετε θεωρώντας ότι σε λίγο θα την εγκαταλείψετε γιατί απο αυτή θα δημιουργηθεί ότι νέο.

 2. Ρύκιος avatar
  Ρύκιος 07/06/2013 08:13:23

  Κώστα είναι καθαρά επικοινωνιακό το ζήτημα. Νέα μέτρα με νέο μνημόνιο πρέπει να περάσουν, ήταν προφανές οτι η κοινωνία δε θα δεχόταν άλλη μια από τα ίδια για τρίτη φορά (για το καλό της Πατρίδας, είναι απαραίτητο, δυστυχώς θα υποφέρουμε αλλά έτσι πρέπει για να μη χρεοκοπήσουμε κτλ κτλ)
  Με ποιό τρόπο λοιπόν θα μπορούσε να "σερβιριστεί" στην κοινή γνώμη η συνέχεια του "προγράμματος" ώστε να γίνει αποδεκτή σε ...ασφαλή επίπεδα ανοχής?
  Με το επικοινωνιακό τέχνασμα "Αυτά τα μνημόνια (που ζήτε και γνωρίζετε τι εστί...) ήταν "λάθος", ΤΩΡΑ θα σας κάνουμε το "σωστό"
  Ελπίδα στο λαό (σε μερίδα του λαού) για ανάκαμψη, ανάπτυξη, βελτίωση. Υπομονή, αποδοχή από αρκετούς, και συνέχιση προς το στόχο τους, χωρίς ...παρατράγουδα ;)

 3. Ξένος avatar
  Ξένος 07/06/2013 08:15:50

  Θα κάνουμε επ' ακριβώς ότι συμφέρει το στενό, βραχυπρόθεσμο οικονομικό συμφέρον της Ε.Κ.Τ. και της Bundesbank. H οποιαδήποτε μικρο-παρέκκλιση θα υλοποιηθεί υπό τον αυστηρό έλεγχο και την σύμφωνη γνώμη τους. Όλα τα άλλα είναι ηθικολογίες και ευχολόγια για να έχουμε να λέμε.
  Σέβομαι το τίμιο των προθέσεών σας κύριε Ροδινέ αλλά μετά από τέσσερα χρόνια επιβάλλεται να βλέπουμε κατάματα την αλήθεια. Δεν είναι ήττα να παίρνει κανείς απόφαση κάποια πράγματα που βάση πείρας και λογικής ξέρει οτι δεν μπορεί να τα αλλάξει στο ελάχιστο. Οι μοναδικές μας ελπίδες εναποτίθενται σε κάποια ευρύτερη, αναπάντεχη και ιστορική μεταβολή πανευρωπαϊκών ή παγκόσμιων συσχετισμών.

 4. GO avatar
  GO 07/06/2013 08:33:36

  Το απογοητευτικότερο όλων είναι ότι όλα τα λάθη της συνταγής είχαν επισημανθεί, ένα προς ένα, στα "Ζάππεια".
  Τώρα, όλες τις ελπίδες μας εναποθέτουμε στην διαφαινόμενη μετεκλογική κυβέρνηση του μεγάλου συνασπισμού, στη Γερμανία. Κάτι άλλο, δυστυχώς, δεν διακρίνεται.

  • Αθώρ avatar
   Αθώρ @ GO 07/06/2013 11:01:09

   Εδώ πάει δυστυχώς το : ''το έβλεπες'' ''το έλεγες'', το υποστήριξες όμως μέχρις εσχάτων;;; Τελικά όσο κοιτάζει κανείς ΚΑΙ...πίσω, τόσο διακρίνει την πηγή των κακών.....

 5. drider avatar
  drider 07/06/2013 09:03:32

  Καλημέρα Κώστα. Γράφεις "το κόστος της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών (περίπου 50 δις) να μην υπολογιστεί στο δημόσιος χρέος, αλλά να περάσει απ’ ευθείας στον ESM ή στην ΕΚΤ. "

  Να κάνω εγώ τη αφελή ερώτηση: Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών γίνεται σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό; Αν έχει καθυστερήσει, γιατί δεν μας έχουν ρίξει "κίτρινη" κάρτα μέχρι στιγμής για το θέμα;

  Τέλος, αν δεν τους ενδιαφέρει, τότε προφανώς ήταν άλλη μια ελληνική πατέντα για να δοθούν τόσα δις, χωρίς να υπάρξει και ο αντίστοιχος απολογισμός (οι τράπεζες είχανε γύρω στα 42 δις σε ελληνικά ομόλογα πριν το κούρεμα, αλλά για να ανακεφαλαιοποιηθούν ζήτησαν 50 δις).

  Το συμπέρασμα μου είναι ότι δεν πρέπει να περιμένουμε να μας "σώσει" το ESM από την στιγμή που δεν ξέρουμε ούτε εμείς σαν πολίτες αυτής της χώρας γιατί απαιτήθηκαν 50 δις (Blackrock κανείς;).

 6. panos avatar
  panos 07/06/2013 09:39:25

  Το αλλοθι τους ειναι γιατι βλεπουν οτι δεν βγαινει κανενα προγραμμα στο ελλαδισταν...........Εμεις απο το 10 το μονο που κανουμε απεναντι στο χρεος ειναι να χαρατσωνουμε επι δικαιων και αδικων. Που ειναι οι ματαρυθμισεις, το μπαχαλο κρατος ,η μειωση του δημοσιου τομεα, τα κλεμμενα απο τις λιστες, τα 15 δις οφειλες των μεγαλοσχημων??? Και φτασαμε να πληρωνει κυριως ο ιδιωτικος τομεας τις αμαρτιες του πελατειακου συστηματος και των κλεφτων του κρατους. Αυτα βλεπουν οι ξενοι και ψαχνουν ΑΛΛΟΘΙ για την καταστροφη που εχεο επελθει σε ενα ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ συστημα της πολιτικης και αυτων που εχουν την εξουσια.

 7. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 07/06/2013 09:44:32

  "Και πέσαμε, ως χώρα, στην παγίδα εκλεγμένοι ηγέτες να συνδιαλέγονται με διορισμένους….τεχνοκράτες που ποιος ξέρει τι συμφέροντα εξυπηρετούσαν."

  Κώστα, αυτή είναι η μετανεωτερική εκδοχή της υποταγής. Δυστυχώς. Η οποία υποταγή είναι ανεξήγητη για μένα αφού μικρότερα κρατη, πχ η Ισλανδία φαινόμενο διαπραγματεύτηκαν επιτυχώς και "αποτιναξαν" αυτά τα χαλκεία. Και γεννάται το εύτλογο ερώτημα: Γιατί; Με ποιό τροπο "κρατούν στο χέρι" την Ελλαδική κυβερνώσα ελίτ; Τους απειλούν ανοιχτά;

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Νίκος Αργεάδης 07/06/2013 10:36:40

   Στην Ισλανδία δεν υπήρχε δυνατότητα ενοχοποίησης ενός μικρού και περήφανου λαού στις εσχατιές της Ευρώπης. Ενώ στα καθ' ημάς δούλεψε πολύ ο μηχανισμός της προπαγάνδας, πατώντας σε γνωστές και υπαρκτές παθογένειες. Αυτές μεγαλοποιήθηκαν κατά το δοκούν, με τη συμμετοχή-συνενοχή συγκεκριμένων ελληνόφωνων ασπόνδυλων ελευθεριακών νεοφίλ ή απλά μισοαγράμματων ασπόνδυλων που το παίζουν νεοφίλ όταν πληρώνονται για να παίξουν αυτό το ρόλο (βλ. Πορτοσάλτε).
   Όποιος νομίζει ότι όλη αυτή η επικοινωνιακή εκστρατεία εναντίον της Ελλάδας ήταν αυθόρμητο προϊόν δημοσιογραφικής "έρευνας" και "αγανάκτησης", είναι ή αφελής ή δόλιος. Βέβαια, ήταν πανεύκολο να βρεθούν οι αφορμές εκ μέρους μας. Θέματα όπως "οι τυφλοί της Ζακύνθου¨ δεν έμεναν εντός συνόρων και ήταν βούτυρο στο ψωμί όσων ήθελαν την απαξίωση της Ελλάδας.
   Ο μηχανισμός της προπαγάνδας είναι από παλιά γνωστός: Δαιμονοποιείς τον αντίπαλο, τον κάνεις τέρας, εχθρό της κοινωνίας, εχθρό του λαού, αιματοπότη, και μετά εύκολα τον εξοντώνεις. Το εφάρμοσαν πολύ καλά οι Ιακωβίνοι στη Γαλλική Επανάσταση, ήδη πριν από την Τρομοκρατία. Αυτή τη βρώμικη δουλειά έκανε ο Μαρά, αποτυχημένος και κομπλεξικός εφευρέτης, και είχε το τέλος που του άξιζε. Τους Ιακωβίνους τους μιμήθηκαν οι Μπολσεβίκοι και μετά ο Στάλιν, αλλά και ο Χίτλερ. Η συγκέντρωση των Εβραίων στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και η εξόντωση των γεωργών-μικροϊδιοκτητών γης της Ρωσίας δεν έγινε διά μιας: Πρώτα παρουσιάστηκαν στην κοινή γνώμη οι Εβραίοι ως τέρατα, ως μη-άνθρωποι και οι ελεύθεροι γεωργοί ως κουλάκοι-τέρατα, και στη συνέχεια προχώρησε το κράτος στην εξόντωσή τους. Σας θυμίζει κάτι; Οι Έλληνες κατηγορήθηκαν για αντικοινωνική συμπεριφορά έναντι του συνόλου της Ευρώπης, κατηγορήθηκαν ότι απομυζούσαν τους εργαζόμενους Ευρωπαίους για να χορεύουν τα πρωινά τσιφτετέλια στα τραπέζια (τα σκουπίδια της ιδιωτικής τηλεόρασης, με τους διάφορες σαβούρες-απόφοιτους...γυμναστηρίων θεωρήθηκαν ως σκηνές αντιπροσωπευτικές της καθημερινής ζωής του μέσου Έλληνα)...

  • αρχιμήδης avatar
   αρχιμήδης @ Νίκος Αργεάδης 07/06/2013 14:24:14

   Aγαπητέ φίλε Νίκο,
   Η υποταγή αυτή δεν είναι καθόλου ανεξήγητη. Κανένας άνθρωπος, πόσο μάλλον πολιτικός, δεν ρισκάρει στην εποχή της αποτίμησης των πάντων σε χρήμα, την προσωπική του ζωή και των συμφερόντων που εκπροσωπεί ως πολιτικός, για να σώσει κυρίως πολιτικούς του αντιπάλους και συμφέροντα.
   Αν πρόσεξες ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΛΑΝΔΙΑ οι πολιτικοί που κυβερνούσαν, ΨΗΦΙΣΑΝ το μνημόνιο αμέσως στο κοινοβούλιο. Η τύχη το έφερε ο Πρόεδρος της μικρής αυτής χώρας να είναι Πατριώτης και να αρνηθεί να υπογράψει το μνημόνιο, ζητώντας δημοψήφισμα στο οποίο οι Ισλανδοί ψήφισαν κατά 95% υπέρ της χρεωκοπίας και της μη πληρωμής των αρχικών δανειστών-τραπεζιτών κυρίως και μάλιστα το έκαναν παρά την απειλή της Βρεττανίας οτι θα τους βομβαρδίσει!....
   Οι πολιτικοί κυβερνώντες κατά τη δική μου άποψη χωρίζονται σε 4 κατηγορίες.
   1. Οι "δοτοί" της Αυτοκρατορίας του χρήματος που εκτός του ότι απολαμβάνουν το χρήμα, την υποστηρίζουν ακόμα και "ιδεολογικά".
   2. Οι "δεμένοι" λόγω βρώμικου παρελθόντος.
   3. Οι "όμηροι" με ανοικτή απειλή κατά της ζωής και της οικογένειάς τους.
   4. Οι (σπάνιοι) "ήρωες" τύπου προέδρου Ισλανδίας και αυτόνομων προέδρων ορισμένων Λατινικών χωρών που τείνουν να εκλείψουν ή να αφομοιωθούν κι αυτοί.
   Για την Ελλαδική κυβερνώσα ελίτ δεν χρειάστηκε να κοπιάσουν ιδιαίτερα, αρκεί να δείς τις υποθέσεις Χριστοφοράκου-Τσοχατζόπουλου και παρόμοιες και να καταλάβεις πως απο κοινού δανειστές και δανειζόμενοι μας "φόρεσαν" το μεγαλύτερο μέρος του χρέους στο οποίο συμπεριλαμβάνονται και οι "καραμέλες" που οι πονηροί πολιτευτές τύπου Πάγκαλου "έφαγαν μαζί" ωστε να έχουν και λαικό έρεισμα και συλλογική συνενοχή...

   • Albert avatar
    Albert @ αρχιμήδης 08/06/2013 13:50:43

    Σωστά όλα αυτά, αλλά οι Ισλανδοί δε χρειάζονταν 24 δισεκατομμυρια ευρώ για να κλείσουν τον ετήσιο προϋπολογισμό τους. Και είχαν το νόμισμα τους. Και οι ζημιές απο τη χρεωκοπία που κήρυξαν ήταν ψίχουλα (σε απόλυτα μεγέθη). Το όπλο με το οποίο μας κρατούν στο χέρι είναι τα δημοσιονομικά και εμπορικά ελλείματα μας. Γνώμη μου.

    • Αρχιμήδης avatar
     Αρχιμήδης @ Albert 09/06/2013 11:08:48

     Ειναι λάθος να συγκρίνουμε σε απόλυτα μεγέθη.
     Αναλογικά με τον πληθυσμό και την βαθμίδα εξέλιξης του κράτους η Ελλάδα δεν ήταν καθόλου χειρότερη οικονομικά απο τα υπόλοιπα PIIGS παρά το σαθρό της κράτος σαν της Πορτογαλίας και της Μάλτας.
     Οταν η Ελλάδα είχε χρέος 115% του ΑΕΠ και οι πανίσχυρες Ιταλία και Γαλλία είχαν 110% και 95% αντίστοιχα οταν ξέσπασε η κρίση, και η "Τίγρις του Βορρά" Ιρλανδία 35% έλλειμμα στον προυπολογισμό της, όταν η Ελλάδα με τις ηρωικές προσπάθειες του Παπακ. έφτασε μόνο στο 13,5%, δεν νομίζω οτι ήταν χειρότερη αναλογικά σε σχέση με τις όμοιες μικρές χώρες της ΕΕ.
     Εκτός αυτού μην ξεχνάμε οτι ολόκληρη η Ελληνική οικονομία είναι ψίχουλα (2% της ΕΕ)...Η δε Κύπρος ακόμα πιο ψίχουλα απο την Ισλανδία. Το ίδιο και η Σλοβενία. Παρ' όλα αυτά οι "Μεγάλοι" ΟΛΑ τα μαζεύουν τώρα που έσφιξαν γι αυτούς τα γάλατα...

 8. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 07/06/2013 09:52:32

  Ἀγαπητέ Κώστα καλημέρα,συμφωνῶ ἀπόλυτα μέ ὅσα λές.Στήν κατακλείδα τοῦ ἄρθρου σου λές ὅτι πρέπει νά σταματήσει ἡ αὔξηση φόρων καί ὅτι πρέπει νά γίνει μιά καινούργια ἀρχή.
  Πώς θά γίνει ἡ καινούργια ἀρχή ὅμως,ὅταν ἀκόμη χθές καί ὁ κ.Σαμαρᾶς διαβεβαίωνε τόν Φινλανδό Πρωθυπουργό γιά τήν σταθερή προσήλωση τῆς κυβέρνησης στήν ἐπίτευξη τῶν στόχων τοῦ μνημονίου; Ὅταν ὁ κ.Σαμαρᾶς δέ συζητᾶ ἀλλαγή τοῦ προγράμματος παρά αὐστηρή ἐφαρμογή του,γιατί ἔτσι δεσμευτήκαμε,ἐμεῖς τί περιμένουμε νά ἀλλάξει;
  Μᾶλλον θά ἀλλάξει,πρός τό χειρότερο! Ἤδη ὁ Τόμσεν ἔριξε στό τραπέζι τήν αὔξηση τοῦ ΦΠΑ καί σέ ἄλλους χαμηλούς συντελεστές,ὅπως καί αὐξήσεις τιμῶν σέ διάφορα καταναλωτικά ἀγαθά...

 9. Αθώρ avatar
  Αθώρ 07/06/2013 10:56:34

  α) Εγώ πάλι βέβαια, που μου αρέσει να κοιτάζω μεν μπροστά :-) αλλά κοιτάζω ενίοτε ΚΑΙ πίσω μιάς κι αν δεν ξέρεις από που ακριβώς έρχεσαι, δύσκολα θα κατευθυνθείς σωστά εκεί που ΟΦΕΙΛΕΙΣ να πάς, σκέφτομαι (πάλι) πόση διαπραγματευτική ισχύ είχε ο ΓΑΠ πριν την υπογραφή τα 1ου μνημονίου, τότε που θα μπορούσε εκβιάζοντας τους εκβιαστές να θωρακίσει την Ελλάδα και τους Έλληνες, πόσο ύποπτο είναι που δεν συγκάλεσε τότε συμβούλιο αρχηγών για να ενημερώσει σχετικά με τα δραματικά δεδομένα και να ζητήσει συστράτευση και δημοψήφισμα.......Πόσο είναι καταφανέστατα πια ένοχος εσχάτης προδοσίας και ας δραπέτευσε αθωωθείς προσφάτως απ΄ την πλειοψηφία των απερίγραπτων ''συναδέλφων'' του, λόγω ....σκοπιμοτήτων! Μήπως πρέπει να επανεξετασθεί η υπόθεσή του; Γιατι ok, να μην κοιτάζουμε όλο ...πίσω, αλλά η αυστηρή απόδοση της δικαιοσύνης, δεν είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να πάμε ...μπροστά;
  β) Όσον αφορά τώρα την πολυταλαιπωρημένην....κόμην μας, με τις ατάλαντες ερασιτέχνιδες κομμώτριες που έχουμε μπλέξει, είτε μας κάνουν περμανάντ είτε τα κόψουν ντεγκραντέ, είτε καρέ, μάλλον δεν υπάρχει σωτηρία!! Πολύ φοβάμαι πως η διάγνωση είναι ....τριχοφάγος σε καλπάζουσα μορφή κι η λύση είναι να φύγουμε απ΄τα...κομμωτήρια και ν΄απευθυνθούμε επειγόντως σ΄εξειδικευμένο Ιατρό-Δερματολόγο. Τα μαντζούνια που ετοιμάζουν οι άσχετες παμπόνηρες κομμωτριούλες, για μας θα είναι ακόμη ένα άσκοπο χάσιμο χρόνου, με οδυνηρές (όπως πάντα) συνέπειες....

 10. AGGELOS avatar
  AGGELOS 07/06/2013 11:14:28

  "Και δεν συγκροτήσαμε ένα επιτελείο ειδικών να αντικρούει κάθε ανοησία που μας πρότειναν.." Ποιοί "ειδικοί" κύριε Ροδινέ;; Εδώ η μάνα μου, 75 ετών νοικοκυρά, τρία χρόνια τώρα μονολογεί ότι "με τους φόρους μόνον δεν γίνεται τίποτα"!! Ελεος με τους ειδικούς!! Λοιπον, για να τελειώνει το παραμύθι, ας πει κάποιος από εσάς του antinews, που προφανώς έχετε μία κάποια πρόσβαση στον Αντώνη, ότι η Ελλάς οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στις αγκάλες του νεκραναστηθέντος Αδόλφου, διά της μορφής του Μιχαλολιάκου, και οι ευθύνες γιαυτό θα πέσουν στο κεφάλι του!! Άμεση αντίδραση στις επιταγές της τρόικας τωρα!! Πιστέψτε με αγαπητοί ότι η Χρυσή Αυγή ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ! ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ!!! Αυτό το μέλλον θέλει ο Αντώνης για την χώρα;;

 11. blue nile avatar
  blue nile 07/06/2013 11:16:47

  Kαλημέρα κύριε Κώστα.
  Δεν μπορώ να συμφωνήσω περισσότερο...

 12. Aρχιμήδης avatar
  Aρχιμήδης 07/06/2013 11:49:37

  "Δεύτερον, αν απαιτείται (που απαιτείται) νέο «κούρεμα» του χρέους (αυτό που διακραττούν πλέον το ΔΝΤ, η ΕΚΤ και άλλοι κρατικοί φορείς) πρέπει να γίνει τώρα και όχι το 2014 ή το 2015. Θα είναι αργά."

  Aυτή είναι η ουσιαστικώτερη παρατήρηση αγαπητέ Κ.Ρ. και μάλιστα το ΔΝΤ δεν θα είχε αντίρρηση υπο τον ορο (όπου κρύβεται ο Διάβολος) οτι η ΕΚΤ και άλλοι Ευρωπαικοί κρατικοί φορείς θα συνεχίσουν να πληρώνουν με ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ χρήμα των Ευρωπαίων πολιτών τους ΑΡΧΙΚΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ, ήτοι τις παγκόσμιες Τράπεζες πχ. Bundesbank, Deuchebank, Soc.Generale, BNP κλπ., προς τους οποίους τα δάνεια των Ευρωπαικών χωρών δεν θα κουρευτούν αφού αυτό το ζητούν μόνο τα Αριστερά κόμματα της Ευρώπης που προς το παρόν βρίσκονται στην αντιπολίτευση με προεξάρχουσα την Die Linke της Γερμανίας (πρόταση sahra wagenknecht για κούρεμα του χρέους στους αρχικούς δανειστες μέχρι το 60% του ΑΕΠ).
  Εξ άλλου είναι δύσκολο να γίνει αυτή η "εξυπηρέτηση" μόνο στην Ελλάδα διότι θα δημιουργηθεί καθεστώς που θα απαιτήσουν και τα υπόλοιπα PIIGS τουλάχιστο. Οπότε το πρόβλημα της Ελλάδος θα γίνει όντως πρόβλημα της Ευρώπης, μόνο και μόνο για να μην θιγουν τα κέρδη των Παγκόσμιων τραπεζών που είναι οι κατα συντριπτική πλειοψηφία κάτοχοι των κρατικών δανείων...

 13. Γιώργος Αχαιός avatar
  Γιώργος Αχαιός 07/06/2013 11:50:43

  "Πέμπτον, να σταματήσει αυτός ο παραλογισμός με τη διαρκή αύξηση των φόρων. Δεν οδηγεί πουθενά. Δεν λύνει κανένα πρόβλημα"

  Όχι απλά δεν λύνει κανένα πρόβλημα αλλά αυτό ακριβώς είναι το κύριο πρόβλημα. Θηριώδεις φόροι που αποθαρρύνουν την επιχειρηματικότητα, με συνέπεια ανεργία, πτώση εσόδων και μετά περισσότερους φόρους.

  Επίσης, δεν είναι η ώρα να μιλάμε για ¨σταμάτημα της αύξησης" των φόρων. Ακόμη και η διατήρησή τους στα εξωφρενικά τωρινά επίπεδα είναι εγκληματική.

  Όσον αφορά τους φόρους, μόνο κουβέντα για το πόσο θα μειωθούν πρέπει να γίνεται και για το πόσο γρήγορα.

 14. Zame avatar
  Zame 07/06/2013 11:54:10

  αχχαχα..!!!! εγραψε ο Αθώρ. με την 'πολυταλαιπωρημενη κομη μας.

  • Αθώρ avatar
   Αθώρ @ Zame 07/06/2013 11:59:36

   :-) Η Αθώρ Ζαμέ μου!.

 15. Zame avatar
  Zame 07/06/2013 12:47:38

  ..ops sorry.

 16. Γιάννης avatar
  Γιάννης 07/06/2013 13:17:05

  Εντωμεταξυ η ύφεση στο πρώτο τρίμηνο του 2013 ηταν τελικα ...5.6 % .

 17. Αντίθεσις avatar
  Αντίθεσις 07/06/2013 13:35:37

  Μήπως το αιτούμενο άμεσο κούρεμα του χρέους θα έχει ως προαπαιτούμενο το κούρεμα των τραπεζικών καταθέσεων; Η Κύπρος έδειξε το δρόμο.

 18. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 07/06/2013 13:52:02

  Πάντα δημοφιλή τα "κουρέματα", δεν αντιλέγω.
  ¨Οπως και το πρώτο, του PSI.
  Μετά τρέχανε τα ασφαλιστικά ταμεία και ψαχνότανε. Και ακόμη πέφτει το μαλλί στο άπατο βαρέλι της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών - δεν λέει να βουλώσει ο έρμος ο πάτος.
  Ωραία τα "κουρέματα", αρκεί να τα φορτώνονται οι φορολογούμενοι...
  Ωραία ταχυδακτυλουργία, το ιδιωτικό χρέος (τρύπιες τράπεζες, υπερτιμημένες υποθήκες, μοιρασμένα λεφτά από το κράτος σε ιδιώτες επί δεκαετίες) γίνεται δημόσιο.
  Άειντε βλήμα άντε ψώνιο, άειντε σύμβολο αιώνιο...

  • Αρχιμήδης avatar
   Αρχιμήδης @ Uncle Stgm 07/06/2013 17:33:39

   Πάλι συμφωνούμε αγαπητέ θείο...
   Bλέπεις όμως οι "μεγάλοι"έντιμοι δανειστές με τα τίμια χρέη που μας χρηγούν, δεν είναι μόνο άπληστοι και κλέφτες αλλά είναι και πονηροί ώστε να κάνουν τις "μάζες" να χάνουν το στόχο με τρύκ τύπου PSI...

 19. Dimitris avatar
  Dimitris 07/06/2013 15:10:40

  Η τρόικα φταίει που 3 χρόνια τώρα αντί για σοβαρές μεταρρυθμίσεις, κλείσιμο ΔΕΚΟ, απόλυση ρουσφετολογικών Δ.Υ. ανεπαρκών και επίορκων, αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, άνοιγμα επαγγελμάτων, δημιουργία ευνοικού πειβάλλοντος για επενδύσεις, υποβοήθηση της παραγωγικότητας και της εξωστρέφειας των ελληνικών επειχειρήσεων, ανακούφιση των ευπαθών κοινωνικών ομάδων και περιορισμό προνομίων "ευγενών" συντεχνιών, εμείς πετούσαμε την "μπάλα στην εξέδρα παίζοντας καθυστερήσεις" κοροιδεύοντας τους ξένους μα πάνω από όλα τους ίδιους μας τους εαυτούς?
  Αν εμείς οι ίδιοι δεν αναλάβουμε τις ευθύνες μας με αίσθημα πατριωτισμού, μην περιμένουμε να το κάνει κανένας τεχνοκράτης του ΔΝΤ ή της ΕΚΤ.
  Δεν θα σωθούμε αν εμείς οι ίδιοι δεν αποφασίσουμε ότι θέλουμε να σωθούμε.

  • George avatar
   George @ Dimitris 07/06/2013 17:03:19

   επί τον τύπον των ήλων!

  • Αρχιμήδης avatar
   Αρχιμήδης @ Dimitris 07/06/2013 19:12:32

   Oλα αυτά που λές και που κανείς δεν αντιλέγει οτι είναι καλά, (όπως και οι Δέκα Εντολές) τα έκαναν οι Ιρλανδοί και με το παραπάνω φίλε Δημήτρη και παρ' όλα αυτά έχουν μεγαλύτερο 'ελλειμα απο εμάς. Στην ίδια κόλαση μας έριξαν οι "μεγάλοι" που αποφασίζουν. Τουλάχιστο εμείς έχουμε την "παρηγοριά" οτι υπήρξαμε αμαρτωλοί...

   • Β.Κ.Σιάπκα avatar
    Β.Κ.Σιάπκα @ Αρχιμήδης 07/06/2013 22:21:34

    Οι Έλληνες που ανεχτήκαμε το Μνημόνιο, το ανεχτήκαμε γιατί θεωρούσαμε πως θα είχε τα ...παράπλευρα οφέλη του. Και σίγουρα δεν έχουμε την υπομονή να τα περιμένουμε για πολύ ακόμη. Τότε το ενάμισυ εκατομμύριο άνεργοι που δεν θα παίρνουν πλέον επίδομα ανεργίας, μαζί με το ενάμισυ εκατομμύριο μισθωτούς που δεν έχουν ούτε μέλι, ούτε κουτάλα στα χέρια τους, θα συγκροτήσουν ένα εκρηκτικό μείγμα για το μέλλον αυτής της χώρας....

 20. theo1611 avatar
  theo1611 07/06/2013 15:57:15

  Συμφωνώ με την παρότρυνση του τίτλου του post και θα προσέθετα:
  Αν χρειάζονται δομικές αλλαγές (που χρειάζονται) να γίνουν τώρα, αλλιώς θα είναι (πάλι) αργά!

  ΥΓ: Οι καλύτερες κινήσεις που πρέπει να κάνουμε είναι αυτές που μπορούμε να κάνουμε από δω και μπρος. Ότι έχει γίνει, έχει γίνει!

  • Αρχιμήδης avatar
   Αρχιμήδης @ theo1611 07/06/2013 19:14:30

   Δομικές αλλαγές που θα αφήνουν άθικτους τους κυβερνώντες πολιτικούς είναι αδύνατο να γίνουν απο τους ίδιους. Δεν διανοούνται καν το χαρακίρι...

 21. Νίκος Μαρινάκης avatar
  Νίκος Μαρινάκης 07/06/2013 17:31:01

  Αποζημίωση κάθε ένας από εμάς δικαιούται αν καταφύγουμε ομαδικά στο διεθνές δικαστήριο ?

 22. Φοιτητης avatar
  Φοιτητης 07/06/2013 19:29:17

  Έμαθα ότι οι Γερμανοί θεωρούν το τυχόν κούρεμα, αποπληρωμή των πολεμικών επανορθώσεων. Με λίγα λόγια, αν γίνει OSI, οι Γερμανοί θα ζητήσουν έγγραφο ότι παραιτούμαστε και από τις πολεμικές επανορθώσεις και από το κατοχικό δάνειο. Δηλαδή, θα ανταλλάξουμε ΧΧΧδις με... πόσα; 10; 20;

  Τελικά, το Ελλ. Δημόσιο κλείνει εξαιρετικά deals... για τους άλλους. Για παράδειγμα, η Eldoraldo λιγότερο επικερδείς δουλειές κλείνει με κάτι αυταρχικά κράτη της Αφρικής. Η Ελλάδα ήταν ακόμη πιο συμφέρουσα. Όταν εγώ λέω ότι το επίπεδο των πολιτικών μας αποδεικνύει ότι ανήκωμεν εις την Νότια Ήπειρο...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.