#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
02/02/2011 16:37
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αν η τρόϊκα δεν έχει νομιμοποίηση κ. Κατσέλη, τότε δεν έχει και η κυβέρνησητου Κώστα Ροδινού

Τι μας  λένε  οι «βουβουζέλες του συστήματος»;   Ο,τι κ. Παπανδρέου, από «πατριωτικό καθήκον», αναγκάστηκε να υπογράψει  το μνημόνιο, για να μη χρεοκοπήσει η χώρα και να  πληρώνονται οι μισθοί και οι συντάξεις. Η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση μας δούλευε κανονικά όλο αυτό τον καιρό. Μετά την απάτη με το «λεφτά υπάρχον», τώρα αποκαλύπτεται ότι και στην οικονομία το «κόλπο ήταν στημένο»

Κρίσιμα λάθη

Διαβάζω, σ’ ένα άκρως αποκαλυπτικό άρθρο του κ. Παπαδιόχου στην «Καθημερινή» της Κυριακής (30-1-2011) : «..Πρώτο σημείο καμπής για την πλήρη απαξίωση της εικόνας της ελληνικής οικονομίας ήταν η επιλογή να διογκωθεί το έλλειμμα του 2009 στο 12,7%, με αποτέλεσμα η Αθήνα να «στοχοποιηθεί» τόσο από τις Βρυξέλλες, όσο και από τις διεθνείς αγορές. Κατά πολλούς, η συγκεκριμένη επιλογή ήταν άμεσα συνυφασμένη, με την εσφαλμένη, όπως αποδείχθηκε, εκτίμηση του ίδιου του κ. Γ. Παπανδρέου και των κ.κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και Λ. Κατσέλη, ότι η κυβέρνηση θα διασφάλιζε τετραετή και όχι τριετή περίοδο δημοσιονομικής προσαρμογής από την Ε. Ε..

Δεύτερο κρίσιμο λάθος, θεωρείται το άκρως «χαλαρό» μήνυμα που εξέπεμψε ο προϋπολογισμός του 2010. Κατά τις συζητήσεις εν όψει της κατάρτισής του, στελέχη όπως οι κ.κ. Α. Διαμαντοπούλου, Μ. Χρυσοχοΐδης, Π. Μπεγλίτης, αλλά και ο κ. Ευ. Βενιζέλος είχαν επισημάνει τον κίνδυνο να αποσταλούν εσφαλμένα μηνύματα προς το εξωτερικό. Ομως, στην ενδοκυβερνητική διελκυστίνδα επικράτησαν οι απόψεις των κ.κ.  Κατσέλη, Ξενογιαννακοπούλου, Χρ. Παπουτσή και άλλων, που πίεζαν για έναν προϋπολογισμό, εν πολλοίς προσαρμοσμένο στις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ.   Όπως, χαρακτηριστικά αναφέρει κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος που είχε μετάσχει στις σχετικές διεργασίες, εάν ο προϋπολογισμός αποτύπωνε πλήρως και ευκρινώς τα μέτρα του Π. Σ. Α., αλλά και την αυστηρή εισοδηματική πολιτική που εκ των πραγμάτων είναι πλέον υποχρεωμένη να υιοθετήσει η κυβέρνηση, ίσως η εικόνα σήμερα να ήταν διαφορετική. .. η τελική επιλογή  να μετατεθούν για τις αρχές του 2010 τα όποια επώδυνα μέτρα ανήκε αποκλειστικά στον κ. Γ. Παπανδρέου και στο στενό του επιτελείο. Ο πρωθυπουργός φέρεται να είπε σε κλειστή σύσκεψη πως «δεν θα ακολουθήσει πολιτικές Καραμανλή».Το τρίτο λάθος που καταλογίζεται στο Μέγαρο Μαξίμου και στο οικονομικό επιτελείο είναι ότι αποστέλλουν όλο το τελευταίο διάστημα εσφαλμένα μηνύματα στο εξωτερικό. … Η συνεχής διαβούλευση, αντί της λήψης άμεσων μέτρων, που έχει επισημάνει η κ. Β. Παπανδρέου ως πρόβλημα.»

Οι αποφάσεις του κ. Παπανδρέου ζημίωσαν το δημόσιο

Προφανώς το άρθρο  στηρίζεται σε αποκαλύψεις κορυφαίων κυβερνητικών παραγόντων, οι οποίοι συμμετείχαν στις κρίσιμες αποφάσεις!  Τι αποκαλύπτεται λοιπόν;

1. Ό,τι η Κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου διόγκωσε το έλλειμμα του 2009 στο 12.7%. Οι λόγοι είναι προφανείς. Αυτοί, λοιπόν, οι διαπρύσιοι κήρυκες της διαφάνειας και της αλήθειας απεδείχθησαν Master Chefs! Αποτέλεσμα, αυτής της επιλογής ήταν να «στοχοποιηθεί» η Ελλάδα, τόσο από τις Βρυξέλλες, όσο και από τις αγορές. Δηλαδή, αυτοί ανέβασαν τα spreads! Αρα είναι υπεύθυνοι και για το αυξημένο κόστος δανεισμού!

Αυτό σημαίνει ότι με την πολιτικής  του ζημίωσαν το ελληνικό δημόσιο με δεκάδες δις ευρώ!

2. Ο,τι έκαναν λάθος εκτιμήσεις  για την αντίδραση της Ε.Ε.!

3. Ό,τι ο προϋπολογισμός του 2010 ήταν «χαλαρός», επειδή επικράτησαν οι

«κομματικοί», που ήθελαν ένα προϋπολογισμό προσαρμοσμένο στο

προεκλογικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ! Δηλαδή, θυσίασαν την οικονομία της

χώρας για μικροκομματικά οφέλη!

4. «Ο,τι, εάν ο προϋπολογισμός αποτύπωνε πλήρως και ευκρινώς τα

μέτρα του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης,  η εικόνα

θα ήταν διαφορετική.» Δηλαδή θα είχαμε αποφύγει το Μνημόνιο!!!

5. Ό,τι ήταν προσωπική απόφαση του κ. Παπανδρέου η μετάθεση των μέτρων!

6. Ό,τι ακόμα και σήμερα ο Πρωθυπουργός  στέλνει λάθος μηνύματα στις

αγορές!

7. Ό,τι ακόμα και σήμερα, αντί να λαμβάνει μέτρα, η κυβέρνηση επιδίδεται

στο  γνωστό …άθλημα των διαβουλεύσεων!

Συγνώμη, αλλά τι εκτίμησαν σωστά ο κ. Παπανδρέου και το οικονομικό

επιτελείο;  Επεσαν έξω σε όλα!  Και γιατί να έχουμε εμπιστοσύνη στις

σημερινές τους εκτιμήσεις;

Αυτές οι αποκαλύψεις δεν πρέπει να περάσουν έτσι. Είτε υπήρξαν λάθος

εκτιμήσεις, είτε μεθόδευση,  οι ευθύνες είναι δεδομένες και απαιτείται

τόσο  πολιτικός, όσο και δικαστικός έλεγχος.«η τρόϊκα δεν έχει γενική νομιμοποίηση»

Όμως, όσο η κατάσταση επιδεινώνεται, ανοίγουν τα στόματα.

Χθές η κα Κατσέλη μας είπε ότι η «τροϊκα  δεν έχει γενική νομιμοποίηση»!

Συμφωνούμε!

Ούτε η κυβέρνηση  έχει πλέον την νομιμοποίηση για αυτά που κάνει! Και δεν

έχει την νομιμοποίηση, πρώτον γιατί την  «τρόϊκα» μας την έφερε ο

κ.Παπανδρέου και δεύτερον γιατί  αυτά που κάνει ο κ. Παπανδρέου ποτέ δεν

πήρε την έγκριση του ελληνικού λαού, επομένως αυθαιρετεί!

Νομίζω ότι κάτι πρέπει να γίνει, και μάλιστα άμεσα. Σε  λίγο, μερικοί

υπουργοί,  θα γίνουν περισσότερο «αντιμνημονιακοί»  από τον  κ. Σαμαρά

και την κα. Παπαρήγα!

Και επειδή αυτές οι εξελίξεις δεν αποκλείεται να φανερώνουν  έναν

παρασκηνιακό ενδοκυβερνητικό  πόλεμο, ας το έχουν υπόψιν τους στη Ν.Δ.

μήπως προετοιμάζεται καμιά αιφνιδιαστική αλλαγή πορείας και πολιτικής

και καταληφθούν εξ απήνης!

ΣΧΟΛΙΑ

 1. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 02/02/2011 16:45:13

  Πότε τα ανακάλυψε το πατριωτικό καθήκον;

  Όταν το ανακάλυψε, θα έπρεπε να το πει και σε εμάς που χωρίς να είμαστε ευφυείς ή ο,τιδήποτε, το λέγαμε από, ούτε που θυμάμαι, και εν πάσει περιπτώσει, να ρωτήσει ΠΡΙΝ υποθηκεύσει το μαγαζί. Η Ελλάδα δεν είναι δικιά του να την υποθηκεύει, και όσο για πτριωτικό καθήκον... έλεος.

  Το θράσος των ψευτών... Open.gov για τις ορτανσίες, και υπογραφές στην ζούλα για υποθήκευση.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ archaeopteryx 02/02/2011 18:59:48

   Αρχαίε,
   πάντα τις μεγάλες υποχωρήσεις τις περιβάλλουν με μια δόση...πατριωτισμού!
   Για να δικαιολογούνται και να χωνεύονται εύκολα!

 2. Έρεβος avatar
  Έρεβος 02/02/2011 16:58:49

  Σε ποια πολιτισμένη χώρα θα έβγαινε κυβέρνηση η οποία δεν θα εφάρμοζε σχεδόν τίποτα από τις προεκλογικές της δεσμευσεις και υποσχεσεις και θα έμενε στη θέση της;

  Στην Ελλάδα δεν μιλάμε αν εφάρμοσε τις προεκλογικές του υποσχέσεις το ΠΑΣΟΚ, εδώ εφάρμοσε τα ακριβώς αντίθετα. Δηλαδή μιλαμε για κανονική πολιτική απάτη.

  Οι δικαιολογίες του δεν ξέραμε, χάος παραλάβαμε είναι προφάσεις εν αμαρτίαις όπως αποδεικνύεται και από τα γραφόμενα στο άρθρο. Αφού άλλα βρήκαν έπρεπε να το πουν και να επαναπροκυρήξουν εκλογές εκθέτοντας στο λαό και το καινούργιο πρόγραμμα τους.

  Από τη στιγμή που έμειναν στην κυβέρνηση και εφάρμοσαν παντελώς άλλο πρόγραμμα από αυτό με το οποίο ζήτησαν την ψήφο του λαού είναι υπόλογοι σε αυτόν και την δικαιοσύνη.

  • Έρεβος avatar
   Έρεβος @ Έρεβος 02/02/2011 17:25:36

   Απορώ πως ακόμα η ΝΔ δεν τους αποκαλεί ευθέως πολιτικούς απατεώνες. Τι να πουν; Αφού είναι.

 3. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 02/02/2011 17:03:39

  γουσταρεις Μιζενς.. οπως λεει το ΠΑΣΟΚ ειχε παραβατικη συμπεριφορα.. !!μπορει καποιος του ΠΑΣΟΚ να μου το κανει διφραγκα?? γιατι αυτη η ορολογια?? για σταχτη?
  Ποια ειναι η παραβατικη συμπεριφορα της Μιζενς? τα εδωσε? τα πηραν? τι ντουφεκατε χωρις λογο? ποια παραβαση εκανε=ΤΑΜΠΑΚΙΕΡΑ ??
  Μηπως φοβοσαστε οτι εαν στοιχειοθετησετε την Παραβατικη Συμπεριφορα δε θα μεινει κανεις στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ ???
  Εξωδικαστικα.. για Παραβατικη Συμπεριφορα.. εε και οι Δεν Πληρωνω εχουν την ιδια συμπεριφορα. Τους αποκαλειτε παρανομους και κλεφτες !!! τη Μιζενς πως την αποκαλειτε ?? αντε μην τα παρω… συνελθε !

  Κωστα μου, επαναλαμβανομαι αλλα δε με νοιαζει.. ορμωμενος απο το δευτερο μισο του τυτλου σου. Το ΠΑΣΟΚ μας κυβερνα ΠΑΡΑΝΟΜΑ εφοσον εχει γινει αποδεκτης προιοντος εγκληματος-μαυρο χρημα-σακουλατο απο Τσουκρατο. Τα πηραν.. διεπραξαν το κακουργημα. Δεν το λεω εγω το λεει ο εισαγγελεας !!! αναγνωριζει οτι η μαυρηγ σακουλα πηγε στο κομμα ΠΑΣΟΚ... λοιπον μας κυβερνα μια ΠΑΡΑΝΟΜΗ Κυβερνηση. Επρεπε ως κομμα να ειναι σε εκκαθαριση και οχι η Χωρα. Οποιος εχει αντερα ας αμφισβητησει οσα λεω. εδω ειμαι...
  τα περι παραβατικων συμπεριφορων ειναι για εσωτερικη καταναλωση στο ΠΑΣΟΚ και για κουβεντα στο ΜΕΓΚΑ.. Ηταν η οχι παραβατικη η συμπεριφορα του κομματος ΠΑΣΟΚ με τη σακουλα-Μιζενς στα ταμεια?

  ΠΠ

  ΥΓ να μας πει ο Θοδωρας εαν ηταν αντιπαραγωγικα τα 3 C130 που πεταξαν Αιγυπτο να φερουν πισω τους συμπατριωτες μας.. παρακαλω πολυ !

 4. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 02/02/2011 17:28:43

  Μια απορία, μια και είναι οικονομικό post:
  Γιατί, παρά την συμφωνία των ομάδων στο Ευρωκοινοβούλιο, τελικά "έσπασε" το ΕΛΚ με κίνηση της ΝΔ. στο θέμα της φορολόγησης των χρηματοπιστωτικών πράξεων;
  h**p://news.in.gr/economy/article/?aid=1231077020
  Τί τρέχει; "Something running at the gypsies houses" με την JP Morgan, όπως ακούγεται;

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Ο Θείος 02/02/2011 19:01:01

   Θείε,
   δεν βρήκα ευκαιρία να ψάξω το θέμα.
   Αν ξέρεις κάτι παραπάνω, θα ήθελα να μάθω.

 5. zap-zap avatar
  zap-zap 02/02/2011 17:28:58

  σωστή ανάλυση

 6. Panagiotis anagnostopoulos avatar
  Panagiotis anagnostopoulos 02/02/2011 17:29:45

  Δυστυχώς αυτά που έχουν γίνει και οδήγησαν την Ελλάδα σκόπιμα στο ΔΝΤ είναι εγκληματικά. Τα γνωρίζουμε όμως απο καιρό και δεν έχουμε τρόπο να αντισταθούμε.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Panagiotis anagnostopoulos 02/02/2011 19:04:14

   Παναγιώτη,
   Η καλύτερη αντίσταση είναι να μας γίνει συνείδηση τι έκαναν, τι κάνουν από τότε που ανέλαβαν την εξουσία και τί επιδιώκουν.

 7. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 02/02/2011 17:31:14

  H ΝΔ ψήφισε στην επιτροπή για τη φορολόγηση των χρηματοπιστωτικών πράξεων μαζί τους Άγγλους, κόντρα σε Γάλλους και Γερμανούς του ΕΛΚ. Τι έγινε;

 8. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 02/02/2011 17:42:04

  Έχει παρατραβήξει μακριά η βαλίτσα με τους Αγγλοσάξωνες πάντως τελευταία. Θα πέσει το νεοαποκαλυφθέν άγαλμα του γαλλοτραφούς Καραμανλή του Α', θα πλακώσει κανέναν διερχόμενο Παναγιώτη Ψωμιάδη στη παραλία της Σαλονίκης, και τότε να δείς, που στην αγορά Μοδιάνο θα γίνει του Άλ Χαλίλι.
  Το νερά του Νείλου από το Κάιρο, όταν φυσά νοτιάς, μέσα στο Θερμαικό τερματίζουν.

 9. Ανώνυμος avatar
  Ανώνυμος 02/02/2011 17:43:47

  Οτι και να αποφασιστεί στην εκτακτη σύνοδο κορυφης για να ισχύσει στην Ελλ΄δα θα πρέπει να κυρωθεί με ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ, αυτό πρέπει να επιδιώξει η ΝΔ. Η κυβέρνηση βρίσκεται σε προφανή δυσαρμονία με το δημόσιο αίσθημα και αποτελεί κυβέρνηση αισχρής μειοψηφίας

 10. Misha avatar
  Misha 02/02/2011 17:44:05

  Πότε θα έρθει για ψηφιση στη Βουλη η παρανομη και αντισυνταγματική δανειακή συμβαση με την κατοχική τρόικα, η οποία ωστόσο εφαρμόζεται δίκην Ευαγγελίου, κατά γραμμα και απαρεγκλίτως;

  Γιατι δεν θέτει το ζήτημα μετ επιτάσεως και στους πιο υψηλούς τόνους ο Αντωνης Σαμαράς;
  (αναφέρομαι προσωπικά στον Α.Σ. γιατί η ΝΔ ως σεσηπώς από καιρού οργανισμός είναι σε άγρυπνο κώμα)

 11. kiki avatar
  kiki 02/02/2011 17:45:33

  Απο περυσι τον Μαη φωναζουμε εμεις οι εξστρεμιστες οτι καμια πραξη που απορρεει απο το Μνημονιο δεν ειναι νομιμη αφου η Δανειακη συμβαση δεν εχει περασει απο την βουλη να ψηφιστει, αλλα οι του ΠΑΣΟΚ ψηφισαν κατα αναθεση υπογραφες διαταγματα κλπ στον Παπακωνσταντινου.
  Ας μας κανουν την χαρη να αποχωρισουν ησυχως πρωτον γιατι ουδεις εξ αυτων δεν διαβασε την Δανειακη Συμβαση πριν βαλει την υπογραφη του, μαζι και η κ.Κατσελη.δευτερον δεν εχουν την νομιμοποιηση να πραττουν ολα αυτα σε καμμια περιπτωση απο τον Ελληνικο Λαο.
  Δεν μας ρωτησαν αν θυμαμαι καλα.
  Γιαυτο επειδη ειναι παρανομοι, δεν νομιμοποιουνται να μου επιβαλλουν μετρα εις βαρος μου εις βαρος της περιουσιας μου, και τασομαι στο πλευρο του Κινηματος Δεν πληρωνω, μεχρι να φυγουν ησυχως και συντομα, στο πλευρο οσων λεμε, οτι μας εξαπατησαν για ιδιον οφελος, στο πλευρο του Αντισταθειτε σε ολα.
  Οποιος μιλαει για αποπληρωμες ανυπαρκτων δανειων, εξαθλιωσης του λαου, η προσπαθει να δικαιολογηση τα αντισυνταγματικα που γινονται και τις προδοσιες , ειναι συνοδοιπορος των Τσολακογλου.

  • hifi avatar
   hifi @ kiki 03/02/2011 14:28:56

   Κική: "δεν εχουν την νομιμοποιηση να πραττουν ολα αυτα σε καμμια περιπτωση απο τον Ελληνικο Λαο.
   Δεν μας ρωτησαν αν θυμαμαι καλα."

   Η Ελληνική κυβέρνηση ΔΕΝ ρωτάει κανένα και δεν χρειάζεται νομιμοποίηση από κανέναν -- πλην του εαυτού της. Ζούμε σε αυταρχικό σύστημα.

 12. φωτεινη avatar
  φωτεινη 02/02/2011 18:05:45

  θειος ,ναι κι εγω τη διαβασα αυτη την ειδηση της καταψηφισης με ενα ψηφο μιας ευρωβουλευτου της ν.δ.τι σημαινει αυτο το νομοσχεδειο?το ειχε φερει το πασοκ νομιζω για ψηφιση.

 13. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 02/02/2011 18:06:49

  Δεν θα σταματήσω να το λέω, το γράφω εξάλλου στα αντινέα εδώ και 1,5 χρόνο, ότι κάποιοι ήταν κυβέρνηση το 1/4 του 2009 που μοίραζαν εκατοντάδες εκατομμύρια € λόγω προεκλογικών δεσμεύσεων.
  Κάποιοι προχωρούσαν σε κατάρτιση προϋπολογισμού εγκαλώντας Υπουργούς να θυμούνται σε ποια κυβέρνηση είναι, τάζοντας αυξήσεις σε μισθούς κάτω των 2.000 € ή διαρρηγνύοντας τα ιμάτιά τους για τα 3 ΔΕΝ στο ασφαλιστικό.
  Μετά τα νεροπίστολα και τα νησιά ήρθε το μνημόνιο.
  Τώρα είμαστε στα γόνατα και ζητούμε επιμηκύνσεις και αναδιαρθρώσεις γιατί δεν είχαν κάνει ούτε το απλούστερο: πρόσθεση για να δουν ότι ακόμα και απόλυτη επιτυχία να εμφάνιζαν δεν βγαίναν τα νούμερα για 2014-2015.
  Ηρθε λοιπόν η ώρα να δηλώνουν πατριωτικοί και αντιμνημονιακοί οι συνομιλητές των φούφουτων.

  • Έρεβος avatar
   Έρεβος @ Ο Ιθαγενής 02/02/2011 18:14:11

   Δεν ήταν το ότι δεν είχαν κάνει την πρόσθεση αλλά το ότι προφανώς κυβερνουν μέσω μυστικής διπλωματίας με τους ξένους, αναμένοντας εκπλήρωση υποσχέσεων που τους έδωσαν ή απλά ακολουθώντας πιστά οδηγίες έξωθεν.

   Η ανικανότητα που έχουν επιδείξει μέχρι τώρα δεν δικαιολογείται ούτε καν για αυτούς.

 14. Armageddon avatar
  Armageddon 02/02/2011 18:21:33

  ΕΞΩ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ....

 15. factorx avatar
  factorx 02/02/2011 18:41:26

  Πλήρη κάλυψη στην κ. Λούκα Κατσέλη παρείχε με δηλώσεις του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αποδίδοντας σε παρερμηνεία των λεγομένων της την άποψη που φέρεται να εξέφρασε η υπουργός Εργασίας ότι η τρόικα κάνει πολλά για τα οποία δεν νομιμοποιείται και ότι ο θόρυβος που δημιουργείται κάθε φορά που έρχεται στη χώρα μας, λειτουργεί αποσταθεροποιητικά.

  «Η κ. Κατσέλη εξέφρασε κάποιες απόψεις σε συζητήσεις που μεταφέρθηκαν και μάλιστα με τον τρόπο που δεν αποδίδουν στην κ. Κατσέλη αυτά που σκεφτόταν και ήθελε να εκφράσει», σχολίασε ο κ. Πεταλωτής.

  Το ότι δημιουργείται θόρυβος, πρόσθεσε, δεν οφείλεται στην έλευση της τρόικας, «η οποία δεν κάνει τίποτε άλλο από το να διενεργεί ελέγχους για να υποβάλει τις εκθέσεις, αλλά από μια καταστροφολογία και μια τρομοκράτηση των πάντων».

  Εξέφρασε εξάλλου την εκτίμηση ότι αυτό που είπε και ενοούσε η κ. Κατσέλη, είναι πως είναι απαράδεκτο κάθε φορά με την έλευση της τρόικας να υπάρχουν σενάρια που ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας και να δημιουργείται ένα κλίμα που δεν έχει με καμία αντιστοίχιση με το τι κάνει η τρόικα εδώ.

  Όπως υπογράμμισε εξάλλου, το υπουργείο της κ. Κατσέλη έχει άμεση σχέση με τις λειτουργίες που ελέγχει η τρόικα και αν διαφωνούσε με την τρόικα δεν θα ήταν υπουργός.

  Ερωτηθείς σχετικά με πληροφορίες κατά τις οποίες η κ. Κατσέλη υποστήριξε ότι δεν πρόκειται να αλλάξει ο νόμος για τις επιχειρησιακές συμβάσεις ενώ ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε στον χτεσινό ΚΤΕ ότι ο εργασιακός νόμος είναι στην ατζέντα των συζητήσεων με την τρόικα, ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι «βεβαίως είναι, αυτό δεν σημαίνει ότι τίθεται θέμα αλλαγής του νόμου».

  Σημαντικό κομμάτι όπως είπε, κομμάτι στο πλαίσιο των ελεγκτικών διαδικασιών της τρόικας είναι και τα εργασιακά, αλλά αυτό, διευκρίνισε δεν σημαίνει ότι υπάρχει θέμα αλλαγής του νόμου για τις επιχειρησιακές συμβάσεις». «Το να μιλάμε για αλλαγή του νόμου είναι υπερβολικό και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα», κατέληξε.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ factorx 02/02/2011 19:10:50

   Δεν ξέρω τι είναι χειρότερο Φάκτορα, να έχει ένα ανθρώπινο ον την κάλυψη του Πεταλωτή ή όχι;
   «βεβαίως είναι, αυτό δεν σημαίνει ότι τίθεται θέμα αλλαγής του νόμου» δεν τον αλλάζουν αλλά είναι στην ατζέντα προς συζήτηση απλά για συζήτηση.

   ΥΓ

   Πως το είχε πει ο ...τροΐκανός; ας διαβάζατε τι υπογράφατε;

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ factorx 02/02/2011 20:35:11

   Το πιό ωραίο που είπε ο Πεταλωτής: "η κα Κατσέλη αν διαφωνούσε με την τροϊκα δεν θα ήταν υπουργός!"

   Αρα όλοι οι υπουργοί συμφωνούν με την τροϊκά!

 16. Orestios avatar
  Orestios 02/02/2011 18:42:34

  Τα συμπτώματα δείχνουν πως η Κυβέρνηση θα αναπτύξει Αιφνίδιο Σύνδρομο Απονομιμοποίησης.

  • STATHIS avatar
   STATHIS @ Orestios 02/02/2011 18:46:51

   Το σύνδρομο ΑΠΕΝΟΧΟΠΟΙΗΣΗΣ τους ΟΜΩΣ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΑΝΕΠΤΥΓΜΕΝΟ ΚΑΙ ΕΝ ΠΛΗΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ !!!!!

   ΦΤΑΙΜΕ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ........ ΕΜΕΙΣ .!!!!!   *Μιά άποψη.-

   • Orestios avatar
    Orestios @ STATHIS 02/02/2011 19:32:18

    Αφού οι Έλληνες δέχθηκαν με προθυμία να ενοχοποιηθούν, γιατί να έχει ενοχές το GAP και η συμμορία του?

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ Orestios 04/02/2011 10:02:52

   και οχι μονο... θα ειμαστε ολοι "Παραβατικοι Χαρακτηρες".... θα μας λενε... οπως ειπε το ΓΑΠ "ντροπη".. θα σπρωξουν και τα ΜΜΕ και θα θελησουν να μας βγαλουν στην απεξω...

   Ειμαι Παραβατικος Χαρακτηρας και Ειμαι εδω για οποιον με ψαχνει.

   ΠΠ

 17. Ρήγας Φερραιος avatar
  Ρήγας Φερραιος 02/02/2011 18:45:03

  Διαβασα πριν λιγο το παρακατω αρθρο και το παραθετω αυτουσιο.
  Θυμαται αραγε κανεις την φασαρια που ειχε ξεσπασει με τον κ. Παπακωνσταντινου και για καποιον !!!! πρωθυπουργο!!! που ελεγε οτι κυβερνα μια διεφθαρμενη χωρα;;; Τα ΜΜΕ θυμουνται κατι;;;; Και το ασχημο ειναι οτι συνεχιζουν καθημερινα το ιδιο τροπαριο. Ολοι ειναι διεθφαρμενοι εκτος απο την κυβερνηση και τα ΜΜΕ!!!!!


  h**p://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_1_02/02/2011_431013

  Γερμανική εταιρεία απορρίπτει Ελληνες πελάτες
  Της Ιωαννας Φωτιαδη

  «Η Γερμανία είναι ένας μυώδης άνδρας που δουλεύει και η Ελλάδα μια χοντρή κυρία που καπνίζει και πίνει ούζο». Με αυτήν την παραβολή Γερμανός καθηγητής έκανε οικονομική ανάλυση, γνωρίζοντας προφανώς ότι στο ολιγομελές μεταπτυχιακό φοιτούσε κι ένας Ελληνας. Για καχυποψία, ειρωνεία, ακόμα και φαινόμενα κοινωνικού αποκλεισμού κάνουν λόγο όλο και περισσότεροι ομογενείς, καθώς οι διαστάσεις που πήρε η ελληνική κρίση έχουν επηρεάσει την καθημερινότητά τους.

  Αποκορύφωμα των διακρίσεων υπήρξε η καταγγελία φοιτητών της Γερμανίας σχετικά με εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, η οποία από τις αρχές του 2011 απορρίπτει τις αιτήσεις για σύνδεση συμβολαίου σε όποιον έχει... ελληνικό επίθετο. «“Από πού είστε;” με ρώτησε ο υπάλληλος», περιγράφει ο 27χρονος Eλληνας φοιτητής στο Βερολίνο. «” Μην κάνετε αίτηση, τους τελευταίους δέκα Eλληνες αιτούντες τους απορρίψαμε”, μου απάντησε κουνώντας με νόημα το κεφάλι». Oντως η αίτησή του απορρίφθηκε. Τελικώς, για να αποκτήσει την πολυπόθητη σύνδεση έκανε αίτηση για χάρη του συμφοιτητής του από άλλη χώρα, η οποία έγινε αμέσως δεκτή. «Δεν φαίνεται, πάντως, να τους ενοχλεί το γεγονός ότι ο λογαριασμός τηλεφώνου στο όνομα του φίλου μου εξοφλείται από τον δικό μου λογαριασμό τραπέζης», επισημαίνει ο ίδιος. Το ίδιο περιστατικό επαναλήφθηκε και σε μικρότερη φοιτητούπολη. «Απορρίφθηκε και η δική μου αίτηση και όταν ρώτησα τον υπάλληλο “γιατί;” με ειρωνεύθηκε», καταγγέλλει 25χρονος φοιτητής. Σύμφωνα με πληροφορίες, «μπλόκο» παλαιότερα είχε μπει σε αιτήσεις Πολωνών, Ρουμάνων και Βουλγάρων κατόπιν διαπίστωσης ότι εκμεταλλεύονταν τις νέες συνδέσεις τηλεφώνων για να προμηθεύονται ακριβές συσκευές και μετά μετακόμιζαν εκτός Γερμανίας. Ωστόσο, ο αποκλεισμός των Ελλήνων δεν στηρίζεται σε κάποιο γεγονός, αλλά στην εικασία-βεβαιότητα (!) ότι η χώρα θα χρεοκοπήσει. Η επίσημη, πάντως, απάντηση της εταιρείας είναι ότι η έγκριση ή μη μιας αίτησης προκύπτει αυτόματα από ένα λογισμικό που συνυπολογίζει κάποιες συντεταγμένες, όπως ηλικία, λογαριασμό τραπέζης κ. ά. Απίστευτο, όμως την επιστολή υπογράφει αρμόδια υπάλληλος με ελληνικό επίθετο!

  Οι γλυκόπικρες, ωστόσο, ιστορίες που αναδεικνύουν το δημιουργηθέν κοινωνικό «στίγμα» δεν έχουν τέλος. «Οι συνάδελφοι μού έλεγαν χαριτολογώντας “κάνε περισσότερες εφημερίες, ώστε να ξεπληρώσεις το χρέος της χώρας σου”», αναφέρει ειδικευόμενος γιατρός στη Βόρεια Γερμανία. «Οι παλιοί μου φίλοι στο Μόναχο μου μιλούσαν για συνταξιούχους ταχυδρόμους με σύνταξη 3.000 ευρώ», περιγράφει η Β. Κ. Το χειρότερο δε, είναι «ότι δεν ήθελαν καν να ακούσουν τη δική μου άποψη». «Τι θα μπορούσαμε να κάνουμε με τα λεφτά που δανείζουμε στην Ελλάδα» ήταν το θέμα ενός talk show, ενώ τον περασμένο Μάιο το σατιρικό περιοδικό «Titanic» διεξήγαγε δρώμενο στον πεζόδρομο της Φρανκφούρτης, όπου οι συντάκτες του περιοδικού έκαναν «έρανο» για τους φαληρισμένους Ελληνες καταγράφοντας την κατακραυγή των διερχομένων...

  • anonymous avatar
   anonymous @ Ρήγας Φερραιος 02/02/2011 23:08:47

   Αυτά τα έχω γράψει στα σχόλια εδώ και δυο χρόνια. Νωρίς ξύπνησαν εκεί στην Καθημερινή.

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ anonymous 02/02/2011 23:38:30

    Δεν ξύπνησαν τώρα.
    Τώρα αποφάσισαν να γράψουν αυτά που ξέρουν.
    Ενδεχομένως, τώρα άρχισαν να ανοιγουν και κάποια στόματα,

 18. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 02/02/2011 19:23:47

  Σχετικά με το άρθρο του Παπαδιόχου, να λάβετε και την εξής πιθανότητα υπ' όψη:
  Επειδή ο Παπαδιόχος είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του ΠΑΣΟΚ στην "Καθημερινή", ενδέχεται να έχει αρχίσει, διακριτικά, η αποδόμηση του Μεγάλου Στοχαστή, ώστε να ετοιμάζεται η νέα εποχή στο ΠΑΣΟΚ με στελέχη που θα εμφανιστούν "διαμαρτυρόμενα", "ορθά προβλέψαντες τη συμφορά", άρα άφθαρτα, άρα θα διασωθούν από τον κατακλυσμό. Άρα, το άρθρο δεν είναι ένα απλό ρεπορτάζ, αλλά υπηρετεί σκοπιμότητες.
  Αυτό φυσικά θα ίσχυε για το κάθε κόμμα σε ανάλογη θέση. Η διαφορά με τη ΝΔ είναι ότι το ΠΑΣΟΚ είναι πολύ περισσότερο συμπαγές και αρχηγοκεντρικό, με εντονότερη κομματική συνείδηση, άρα οι διαφωνίες εκδηλώνονται περισσότερο υπόγεια και περισσότερο "διακριτικά".
  Αντίθετα, η ΝΔ, πιστή στην παράδοση της Δεξιάς των τσελιγκάτων, των βαρονιών και των καπετανάτων (βλέπε "Ηνωμένη Αντιπολίτευσις" του 1920), έχει τους διάφορους τσέλιγκες, βαρόνους και καπετάνιους που ο καθένας τον χαβά του, ευθύς εξ αρχής. Τα ίδια θα γίνουν όταν γίνει και πάλι, κάποια στιγμή, η ΝΔ κυβέρνηση, να μην αμφιβάλλετε καθόλου. Έτσι είναι η Δεξιά στην Ελλάδα. Εδώ μεταπολεμικά δεν μπορούσε καλά καλά ούτε ο Θρόνος να την κρατήσει ενωμένη, παρ' όλο που ήταν τόσο στενά συνδεδεμένη μαζί του.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ ΒΙΣ 02/02/2011 19:48:46

   Ο Παπαδιόχος ξέρει καλά τα του ΠΑΣΟΚ και προφανώς στηρίζεται σε εσωτερική πληροφόρηση για αυτό έχουν μεγάλη σημασία αυτά που γράφει και μέχρι στιγμής δεν έχουν διαψευστεί.

 19. Δημ Βας avatar
  Δημ Βας 02/02/2011 22:21:57

  Γιατί κουραζόμαστε;
  Ο ΓΑΠ (πρώην Τζέφρυ Μινέϊκο) ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΗ διότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ να κάνει λάθη λόγω Αϊ κιού ραδικιού. Απλούστατα ήρθε να εφαρμόσει ένα συγκεκριμένο πρότζεκτ που του υπέδειξε το διεθνές Εβραϊκό λόμπυ και οι Αμερικανοί πάτρωνές του προφανώς όχι με το αζημίωτο...
  Και όλα αυτά για να κλείσει το αμαρτωλό κεφάλαιο που άνοιξε πρίν απο τριάντα χρόνια ο πατέρας του που διέφθειρε και υποθήκευσε και τον τελευταίο Έλληνα όσο κανένας άλλος πολιτικός απο συστάσεως ελληνικού κράτους.
  Και όμως υπάρχουν ακόμη Έλληνες που κοιμούνται τον ύπνο όχι του δικαίου αλλά του ηλιθίου...

 20. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 02/02/2011 22:22:54

  H καλύτερη αντίσταση είναι μόνο η επανάσταση αν θέλουμε να είμαστε
  ξεκάθαροι και αληθινοί. Πρώτα η πνευματική επανάσταση ενάντια στην ανθελληνική προπαγάνδα τύπου ΣΚΑΙ και αντιχριστιανική φυσικά μέσω ιδιαίτερα του Υπουργείου Αμάθειας. Μετά αναπόφευκτα αν δεν ηγηθεί ένας πατριώτης ηγέτης, που μόνο ο Σαμαράς θα μπορούσε να είναι τώρα, έρχεται
  η... εν σώματι Εθνική Επανάσταση!!! 1 βδομάδα μαζικών διαδηλώσεων έχει πέσει η Κυβέρνηση...δεν χρειάζονται πολλά πολλά να ρίξεις ένα γίγαντα με πήλινα πόδια.
  Βέβαια κάποιος δεν το θεωρεί αυτό καλό..κοιτάξτε ποιος : http://taxalia.blogspot.com/2011/02/n.html

 21. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 02/02/2011 22:40:54

  http://www.antinews.gr/2011/02/02/83480/

 22. DeltaLamda avatar
  DeltaLamda 02/02/2011 22:59:55

  Κωστα,
  Η παραθεση των γεγονότων και η λογική σου ειναι too much για να την "ακροαστούν" εκει στην Ν.Δ.
  Θα με ενδιέφερε ομως η γνωμη σου γιατι νομίζεις οτι ο Σαμαρας δεν σηκώνει τους αντιπολιτευτικούς τόνους...

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ DeltaLamda 02/02/2011 23:26:10

   DeltaLamda
   Για τους αντιπολιτευτικούς τόνους και εγω δεν το αντιλαμβάνομαι.
   Ισως γνωρίζουν, και γνωρίζουν, πράγματα που εμείς αγνοούμε.
   Ίσως δεν ήταν έτοιμοι ακόμα, ίσως θέλουν την πλήρη απαξίωση του Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ;
   Τι να πώ;
   Φοβάμαι, όμως, οτι από ένα σημείο και μετά, ο χρόνος δεν δουλεύει υπέρ σου, αλλά εναντίον σου.

 23. Monocultural avatar
  Monocultural 02/02/2011 23:36:40

  Τα γνωστά επικοινωνιακά των Πασοκων! Βρε ουστ!

 24. Tem avatar
  Tem 02/02/2011 23:47:10

  ούστ τζέφρυ μινέϊκο. Η Ελλάδα δεν σε χρειάζεται γιατί είσαι πραγματικά άχρηστος,. Γύρνα καλύτερα στην πατρίδα της μητέρας σου.

 25. ierofantis avatar
  ierofantis 03/02/2011 00:03:46

  Δεν πειράζει, πες στους Γερμανούς...

  Σε ότι αφορά την τηλεφωνία, σε λίγο θα μείνουν χωρίς πελάτες... Εκτός και αν νομίζουν ότι πουλώντας υπηρεσίες σε Λιθουανούς, Πολωνούς και Τσέχους θα έχουν τους τζίρους που τους έκαναν οι Έλληνες... Οι Γερμανοί δεν έχουν καταλάβει ότι τώρα μας καθίζουν στο αγγούρι, αλλά σε μια 5ετία, το δικό τους αγγούρι θα είναι υπερμεγέθες και δυστυχώς θα κάτσουν και αυτοί επάνω.

  Και όταν με το καλό έρθουν για κανα μπανάκι το καλοκαίρι, η ντοματοσαλάτα να την χρεώνουν οι ταβερνιάρηδες, 20 ευρώ στους Γερμανούς, επειδή έχουν γερμανικό επίθετο... Στους άλλους 5 ευρώ...

  Αϊ σιχτίρ, με τους Γότθους και τα νουμεράκια τους...

 26. rally monkey avatar
  rally monkey 03/02/2011 00:10:55

  νομιζω το πρωτο,
  πιθανοτατα γνωριζει πραγματα και καταστασεις που δεν του αφηνουν πολλα περιθωρια η δεν εχει ερρεισματα (εξωτερικο και εσωτερικο) - η και τα δυο, το αποτελεσμα ειναι το ιδιο, αποφασισε να παρακολουθει απο την κερκιδα.
  η αληθεια ειναι ο΄τι η αντιπολιτευση Σαμαρα ειναι σκανδαλωδως ηπια.

  Τι μπορει να γνωριζει ο Σαμαρας..(σπεκουλα) το πιο πιθανον ο'τι τα κρατη/δανειστες εχουν θεσει ατυπο veto για 'μη αλλαγη κυβ/νσης' ωστε να προχωρησει ομαλα η διαδικασια (μνημονιακα μετρα, δοσεις κλπ) - εχουν επιλεξει ΓΑΠ (και οχι τυχαια.. θα τους προσεξει..).

  Καποιες απο τις δηλωσεις που εκανε ο Σαμαρας για την οικονομια (περι ελλειματος ο'τι θα μπορεσει να το εξαλειψει σε 1 χρονο) δεν βοηθησαν την αξιοπιστια του.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ rally monkey 03/02/2011 09:12:34

   δεν υπήρξε μεγαλύτερη παρανόηση από τη δήλωση αυτή. Νομίζω οτι το θέμα εξηγήθηκε επαρκώς εδώ μέσα, είχε γράψει σειρά άρθρων ο Χ. Λαζαρίδης, το διυεκρινησε και ο Ν. Μυταράκης, αλλά επειδή η Ν.Δ. χάνει κατά κράτο τη μάχη των ΜΜΕ, καλλιεργήθηκε αυτή η παρανόηση για να σκεπαστούν όλα τα άλλα.

 27. ierofantis avatar
  ierofantis 03/02/2011 00:30:22

  Καλησπέρα κ. Ροδινέ.

  Αν μου επιτρέπετε και εμένα μια ερμηνεία, θα έλεγα ότι η Ν.Δ. δεν σηκώνει τους τόνους διότι έχει μπροστά της μια χρυσή ευκαιρία.

  Να περάσει ο ΓΑΠ μέτρα που η ίδια, άν και θέλει, γνωρίζει ότι λόγω συσχετισμών δυνάμεων στους συνδικαληστές και λόγω πρόσφατης απαξίωσής της στις εκλογές του 2009, δεν θα μπορούσε ποτέ να πάρει ως μελλοντική κυβέρνηση και ούτε ποτέ θα είχε ονειρευτεί ότι θα μπορούσαν ποτέ να περάσουν, χωρίς να ανοίξει μύτη. Γιαυτό άλλωστε ευθέως λέει ότι έχει ψηφίσει τα μισά και πλέον νομοσχέδια της Κυβέρνησης.

  Ταυτόχρονα, κερδίζει τον κατάλληλο πολιτικό χρόνο α) να ξεκαθαρίσει τα του οίκου της β) να επεξεργαστεί σχέδιο εξόδου από την κρίση με πιο ήπια μέτρα στο δημοσιονομικό τομέα, ακόμη και να προωθήσει φοροελαφρύνσεις, καθώς τα χειρότερα θα τα έχει πάρει η παρέα του Στοχαστή γ) να σφυρηλατήσει, κυρίως ο Αρχηγός της, ευρωπαϊκό προφίλ ηγέτη και ευρύτερες συμμαχίες στην Ευρώπη και - κρατήστε αυτή μου την εκτίμηση - και πέραν του Ατλαντικού, και δ) να εισπράξει όλη τη προσμονή του απελπισμένου κόσμου, αδιακρίτως πολιτικής τοποθέτησης και ιδεολογικής ταυτότητας καθώς, πέραν από τις όποιες μικροαντιρρήσεις ή επιφυλάξεις διατηρεί ο καθένας μας, ο Σαμαράς - και τον διαχωρίζω επίσης εσκεμμένα από αυτό που ονομάζουμε οργανισμό / κόμμα της Ν.Δ. - είναι ο μοναδικός πολιτικός του υφιστάμενου πολιτικού συστήματος που έχει κάποια εχέγγυα και παρακαταθήκες καθαρού πολιτικού και έκφρασης συγκροτημένου και εθνοκεντρικού πολιτικού λόγου.

  Βεβαίως υπάρχει η κρίσιμη καμπή που οι ενέργειες του Σαμαρά δεν θα πρέπει μόνο να εκτελούνται στο παρασκήνιο, αλλά να εκδηλωθούν δυναμικά. Τα εξωνημένα μέσα ενημέρωσης και οι ιδιοκτήτες τους κάποια στιγμή θα αφήσουν κατά μέρος την προσκυνηματικού χαρακτήρα προπαγάνδα υπέρ του ΓΑΠ και της ομάδας του όταν καταστεί απολύτως σαφές και για τους ιδίους ότι δεν θα έχουν μέλλον. Ο ΓΑΠ τώρα τους προσφέρει πρακτικά μείωση ανταγωνισμού από τους μικρούς και μεσαίους ανταγωνιστές τους και συγκέντρωση των μεριδίων τους. Εκτιμώ ότι η ύφεση αλλά και η διογκούμενη και καθημερινή αφύπνιση των καταναλωτών - ψηφοφόρων δεν θα ευοδώσει τις προσπάθειές τους.

  Μια πρώτη νίκη κατεγράφη χθες βράδυ, όταν ο ΣΚΑΙ αισθάνθηκε την ανάγκη να προβάλλει μετά το ντοκυμανταίρ για το 1821, ειδική εκπομπή που οι αναθεωρητές ιστορικοί, εν είδει απολογουμένου, άρχισαν να αποστασιοποιούνται από τις μπαρούφες και τις ανακρίβειες του πρώτου επεισοδίου.

  Επίσης, για όσους είναι παρατηρητικοί, αξίζει να αναφέρουμε την σταδιακή μεταβολή της ανθρωπογεωγραφίας των καλεσμένων πολιτικών στα κανάλια, ειδικά τα περιφερειακά και μικρότερα εξ αυτών. Σύντομα εκτιμώ ότι η μεταβολή αυτή θα αρχίσει να γίνεται πιο εμφανής και στα μεγάλα κανάλια και στις φυλλάδες τους.

  Όλα δείχνουν ότι στην κοινωνία, στο καφενείο, στο σχολείο, στη γειτονια, εκτελούνται μικρές τεκτονικές διεργασίες μεταβολής της αντίληψης του κόσμου για τα πράγματα και σταδιακής αφύπνισης και εγρήγορσης. Σύντομα, αυτά τα οποία χαμηλόφωνα κουβεντιάζουμε στις παρέες μας, αυτά που, ανεξάρτητα από τις πολιτικές μας καταβολές, αρχίζουμε να συμφωνούμε, αυτά που αντιλαμβανόμαστε ότι κάπου είχαμε κάνει λάθος, όλα αυτά θα αναζητήσουμε κάποιον να τα μετουσιώσει σε ΝΕΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ.

  Τότε ο Σαμαράς θα πρέπει κατά την εκτίμησή μου να βγεί μπροστά και να διατρανώσει την πρότασή του. Όχι την κυβερνητική, αλλά αυτή για το Συμβόλαιο που προσφέρει. Αν το Συμβάλαιό του είναι αποδεκτό, αν το Συμβόλαιό του είναι συνολικό και αγκαλίαζει όλους τους Έλληνες (γηγενείς και ομογενείς), αν το Συμβόλαιό του δίνει Εθνικό Όραμα και στόχο, θα γίνει και Κυβερνήτης.

  Αλλιώς, θα παραπέμψω στο άρθρο 120 παρ. 1 του Συντάγματος.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ ierofantis 03/02/2011 09:17:41

   Ierofantis,
   εύστοχα τα όσα παρατηρείς.
   Απλώς να επισημάνω αυτό που είπα και παραπάνω.
   Αν η οικονομία συνεχίσει να επιδεινώνεται τότε ο Α. Σαμαράς πρέπει να αναθεωρήσει εξ υπαρχής το οικονομικό του πρόγραμμα.
   Και διατηρώ μια επιφύλαξη αν τα νούμερα θα βγαίνουν πλέον.
   Γιατί για μένα δεν θα έχει καμιά αξία να κερδίσει τις εκλογές ο Σαμαράς και να κληθεί να διαχειριστεί την πτώχευση της χώρας.
   Δεν θ' αντέξει ούτε ένα εξάμηνο.

 28. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 03/02/2011 01:05:26

  Κύριε Ροδινέ αν θέλετε περισσότερα στοιχεία για το ότι το 'παιχνίδι' στήθηκε από την κυβέρνηση ανατρέξτε στην εισαγωγική ανάλυση του Νότη Μαριά στο ένθετο 'Το νέο Μνημόνιο-η Μαύρη Βίβλος για την Ελλάδα' στο περιοδικό Επίκαιρα, τεύχος 47 (δεν είμαι απόλυτα σίγουρος για τον αριθμό του τεύχους).

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Δημήτρης 03/02/2011 09:09:26

   Δημήτρη,
   ευχαριστώ.
   Τα έχω αυτα τα στοιχεία και πολλά περισσότερα.
   Αλλωστε εδώ γράφουμε για αυτό από πέρυσι.
   Απλώς, τώρα σιγα-σιγά αποκαλύπτονται ακόμα και οι πλέον φανατικοί υποστηρικτές του μνημονίου και αυτό λέει πολλά.
   Για αυτό έγραψα, να μην εκπλαγούμε αν σε λίγο δούμε μερικούς υπουργούς να δηλώνουν περισσότερο αντιμνημονιακοί από τον Σαμαρά και την Παπαρήγα,

 29. ΦΙΛΙΠΠΟΣ avatar
  ΦΙΛΙΠΠΟΣ 03/02/2011 01:07:11

  ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΟΛΟΙ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ!

 30. kostas avatar
  kostas 03/02/2011 09:42:55

  Καθε ασχετος γραφει οτι του ερθει.
  ΟΛΕΣ οι ελληνικες επιχειρησεις εχουν μπει σε μαυρη λιστα και δεν πιστοδοτουνται στο εξωτερικο για να εισαγουν.Τα αποτελεσματα ειναι δραματικα,φορτηγα πανε να φορτωσουν για ελληνικες εταιριες και περιμενουν μερες μεχρι να προκαταβληθουν τα τιμολογια τοις μετρητοις,ενω εργοστασια σταματανε επειδη δεν εχουν α'υλες λογω μη αποδοχης πλεον ελληνικων τραπεζικων εγγυητικων επιστολων στο εξωτερικο.
  Οι εταιριες κινητης τηλεφωνιες χρηματοδοτουνται απο ευρωπαικες τραπεζες με καλυψη τα συμβολαια που εχουν.Τα ελληνικα λοιπον συμβολαια θεωρουνται πλεον τοσο φερεγγυα οσο ενος φοιτητη απο την Ουγκαντα.
  Οταν ο Βλακιστος Κωπηλατης ξεφωνιζε σε ολο τον κοσμο οτι ειμαστε διεφθαρμενοι και Τιτανικος,νομιζαμε οτι επειδη θα αλλαξουμε σε μια μερα τα λογια μας,οι αλλοι θα ξεχνουσαν οσα λεγαμε?
  Ας αφησουμε τους Γερμανους κατα μερος και ας κυταξουμε στον καθρεφτη ποιος φταιει που η ελληνικη ταυτοτητα θεωρειται απο τις υψηλοτερου ρισκου στον πλανητη.

 31. Άγνωστος Μ. avatar
  Άγνωστος Μ. 03/02/2011 10:12:32

  '' ΠΠ
  ΥΓ να μας πει ο Θοδωρας εαν ηταν αντιπαραγωγικα τα 3 C130 που πεταξαν Αιγυπτο να φερουν πισω τους συμπατριωτες μας.. παρακαλω πολυ ! ''


  +10000000000

 32. αμφισβητίας avatar
  αμφισβητίας 03/02/2011 14:51:58

  Το σημαντικώτερο όλων είναι ότι και τυπικά η υπογραφή του μνημονιου απο τον Παπα- δωστα-ντίνου ειναι παράνομη αφου ημερολογιακά η υπογραφή του μνημονίου έγινε πριν απο την ψηφιση εξουσιοδότητησης στην Βουλη απο τα μελη του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ.Προφανώς δεν μπορει αυτό επιδιωρθωθει εκ των υστερων εκεί που εχουμε φτάσει , οποτε ολα ειναι παρανομα..............Ανοιχτε λακκους να ΚΡΥΦΤΟΥΝ.

 33. brankaleon avatar
  brankaleon 03/02/2011 19:00:50

  Η ναρκοθέτηση του οικονομικού τοπίου στην Ελλάδα, άρχισε (ολιστικά), από τις υποκλοπές, τα τοξικά όμόλογα, τον δήθεν "αντιαμερικανισμό" του Giorgos.
  Οι "εξάρσεις" του Τατούλη.
  Όλα, όλα αποτελούν χάντρες στο ίδιο κομπολόϊ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.