#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
06/03/2012 07:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αν η ΝΔ είναι κόμμα εξουσίας, ας το αποδείξει από αύριο κιόλας !!

Στη ΝΔ έχουν καταλάβει ότι ότι πάμε για πόλεμο και όχι για ... φιλικό αγώνα; 

 

Επειδή το ανύπαρκτο ΠΑΣΟΚ γνωρίζει ότι έχει αποκλειστεί από οποιαδήποτε διοργάνωση, την Κυριακή στις 18/3, θα δώσει φιλικό δίτερμα –συγνώμη – εσωκομματικές εκλογές το λένε. Θα μου πείτε: «βρε δεν πάει να κάνει ό,τι θέλει; Ποιός ασχολείται με το ΠΑΣΟΚ!»

Διαφωνώ κάθετα, διότι είναι εποχή, αντί να το αφήσουμε να διαλυθεί σαν ώριμο φρούτο, και άλλες τέτοιες πολιτισμένες ανοησίες, να το χτυπήσει κάποιος στρατηγικά:

1. Επειδή την τελευταία φορά που ξαναμαζεύτηκαν οι οπαδοί του ανέδειξαν τον μοναδικό αρχηγό-ηγέτη-ολετήρα που διέλυσε την Ελλάδα.

2. Επειδή τα «μέλη» και οι «φίλοι» του ΠΑΣΟΚ είναι, τελικά, συνώνυμο των υπέρμαχων του ΔΝΤ του μνημονίου και της υπαγωγής της χώρας σε ξένο παράγοντα

3. Επειδή ενδιαφέρει αυτό που απέμεινε από την "δημοκρατία στην Ελλάδα", πόσοι θα είναι οι «ξένοι» που θα ψηφίσουν με βάση την άδεια παραμονής τους.

4. Για τα μαγειρέματα των διπλο- και τριπλο- εγγραφών. Όταν ψήφιζαν για αρχηγό τον μοναδικό- υποψήφιο-ΓΑΠ στην Κάτω  Ραχούλα ο ίδιος , π.χ. άνθρωπος ψήφιζε στην Άνω Ραχούλα το πρωί,  στην λίγο παρακάτω Ραχούλα το μεσημέρι και  στην Κάτω Ραχούλα το βράδυ.

Η άποψή μου είναι η ΝΔ πρέπει να χτυπήσει κι άλλο το ΠΑΣΟΚ και μάλιστα σα χταπόδι. Τι θα πει «θέλουμε το ΠΑΣΟΚ του ΓΑΠ για αντίπαλο»; Ας πάρει το ΠΑΣΟΚ κάτω από 8% και ας βγει δεύτερο κόμμα το ΚΚΕ. Γιατί δηλαδή; Μια χαρά δεν είναι το ΚΚΕ για Αξιωματική Αντιπολίτευση;

Από την άλλη πλευρά, ποιός είναι ο Κουβέλης, που πάει να παίξει ρυθμιστικός παράγοντας; Πρέπει να τον δεχτούμε εξ αρχής ως τέτοιο ή να τον βάλουμε στη θέση του; Στις δημοτικές εκλογές για την Αθήνα πήρε 5.9% (αυτή πιστεύω ότι θα ήταν η πραγματική του δύναμη και σήμερα, αν δεν τον κάναμε εμείς παράγοντα με την στάση μας). Έχασε από τον Τσίπρα στις εκλογές του Συνασπισμού, εκεί όπου είχε καταφύγει με τον Κύρκο της ΕΑΡ. Αλλά και εκεί, τον ψήφισε μόλις το 28% των οπαδών του Συνασπισμού.

Για μένα, θα πρέπει να διαλυθεί εξ αρχής η όποια δυναμική έχει το κόμμα του. Δεν έχει κάνει τίποτα μέχρι σήμερα. Έγινε κολυμπήθρα του ΠΑΣΟΚ. Και, ας μην ξεχνούμε, είναι αυτός που αγαπούν οι κυβερνήσεις συνεργασίας. Εντός και (σήμερα ΚΑΙ εκτός) Ελλάδας. Τον είχε αγαπήσει ο Τζαννετάκης στην Οικουμενική και του έδωσαν το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Και λοιπόν; Εκτός από το να τον ξαναβάλει άλλες 50 φορές πρωτοσέλιδο η Αυγή, τί κόμισε στην πολιτική ζωή της χώρας; Πότε μπήκε μπροστά; Πότε κατέθεσε ολοκληρωμένη πρόταση; Με τον …εξωτικό Συνασπισμό; Με την ερμαφρόδιτη ΔΗΜΑΡ; Με ποιό πρόταγμα; Με ποιό σχέδιο;

Ένα συνονθύλευμα, μια αναμπουμπούλα «ευρωπαϊκού αριστερισμού», «ενιαίας ευρωπαϊκής οικονομικής διακυβέρνησης», «με αριστερό μεταρρυθμισμό», «μια συνάντηση της Αριστεράς με την Οικολογία», για να χρησιμοποιήσω σχήματα που προτάσσει ο ίδιος στην ιδρυτική διακήρυξη του κόμματός του. Μεγαλύτερες μπουρδολογίες δεν έχω συναντήσει. Ιδίως αυτή η «συνάντηση της Αριστεράς με την Οικολογία» με κάνει και βλέπω εφιάλτες τα βράδυ όπου αριστερές αγωνίστριες με τα ταγάρια των παλιών φεστιβάλ του "Ρήγα Φεραίου" και της “Αριστεράς και της Προόδου” συναντιόνται σε καταπράσινα λιβάδια με τους οικολόγους. Και αυτή η περιβόητη «ενιαία ευρωπαϊκή οικονομική διακυβέρνηση», η πλήρης και οριστική συνουσία, δηλαδή, με την Ελλάδα σε παθητικό ρόλο, που δεν τολμά να την εκστομίσει ούτε αυτή η Μέρκελ;

Ποιά είναι η πρόταση του μπαρμπα-Φώτη για να βγάλει την Ελλάδα από το τέλμα; Με τα αυγά του ΠΑΣΟΚ, πάλι την ίδια ομελέτα θα φτιάξει. Και θα δούμε υπουργό Παιδείας τη Ρεπούση. Ίσως να ξεθάψει και το Λαλιώτη. Και υπουργό Εξωτερικών τον Τσετίν. Και πάλι ΠΑΣΟΚ θα έχουμε. Αλλά «με… αριστερό μεταρρυθμισμό» που λέει και ο κυρ-Φώτης.

Ας ξυπνήσουν εκεί στη Συγγρού!!! Μπας και διακρίνουν στο βάθος του τούνελ οτι με αυτή την ηττοπάθεια και τα τετελεσμένα γεγονότα στα οποία μας φέρνουν διαρκώς αντιμέτωπους οι ..φίλοι του ΠΑΣΟΚ, συρρικνώνουμε την μοναδική παράταξη που πραγματικά έχει τα ..κότσια να βγάλει τη χώρα από τη χειρότερη θέση στην Ιστορία, μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Αν η ΝΔ είναι κόμμα εξουσίας, ας το αποδείξει από αύριο κιόλας!!

Πάμε να βάλουμε στόχο το 40%+ και σας λέω εγώ πώς θα κοιτάνε την πλάτη μας όλα αυτά τα απολειφάδια της πολιτικής. Αν χώσουμε το κεφάλι στην άμμο θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Και λέω και σε ορισμένους φίλους εδώ στο Antinews που ισχυρίζονται ότι η ΔΗΜΑΡ θα ξεφουσκώσει πριν τις εκλογές, ότι αυτό συμβαίνει συνήθως ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΜΑΛΟ. Σήμερα ζούμε σε κατάσταση κρίσης και μπορούν να έρθουν τα πάνω-κάτω.

Βεβαίως και η ΝΔ είναι κόμμα αρχών και αξιών και πρέπει να διδάσκει πολιτικό πολιτισμό. Σε κανονικές συνθήκες όμως. Επειδή τώρα είμαστε σε πόλεμο! Αν πάμε στον πόλεμο μόνο με το Σαμαρά μπροστά και ένα ανύπαρκτο κόμμα από πίσω δεν θα κερδίσουμε. Αν δεν βγάλουν από τα σπλάχνα της ΝΔ εκείνα τα μυαλά και τις καρδιές και τα...παντελόνια που θα διαμορφώσουν Πολιτική, τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο, ας μην πάμε καθόλου σε εκλογές. Ας διοργανώνουμε φιλικά, για να παίζουμε στο τοπικό πρωτάθλημα με το ΠΑΣΟΚ.

Αν όμως θέλουμε πρωταθλητισμό, θα πρέπει να καταλάβουμε ότι η Λαϊκή Εντολή δεν είναι δωράκι που δίνεται στην τύχη. Αλλά ΚΕΡΔΙΖΕΤΑΙ! Και εδώ, δεν έχουμε φιλικό παιχνίδι της πλάκας, αλλά ΠΟΛΕΜΟ! Το καταλαβαίνετε; Χρειαζόμαστε πραγματικά δυνατούς στρατιώτες και αξιωματικούς, ενίοτε και κομάντος, έτοιμους ακόμα και να θυσιαστούν πολιτικά, προκειμένου να νικήσουμε.

Μαζέψτε τα ξενέρωτα πολυφορεμένα και φθαρμένα εργαλεία που πηγαίνουν στα τηλεοπτικά παράθυρα δήθεν ως εκπρόσωποι της ΝΔ. Καταστρέφουν οτιδήποτε πάει να χτιστεί. Τους έχω βαρεθεί έτσι ανίκανοι που φαίνονται, αλλά με μπόλικο… πολιτικό πολιτισμό. Γι΄ αυτό τους βαρέθηκε κι ο κόσμος και δεν μπορεί να ελπίζει.. Και αν συνεχίσουμε έτσι, δεν πρόκειται να πάρουμε ποτέ  αυτοδυναμία.

Για να αλλάξει η ψυχολογία του κόσμου θα πρέπει να αποφασίσουμε άμεσα να σπάσουμε αυγά!! Οπωσδήποτε. Να αρχίσουμε να βαράμε στο ψαχνό και να κατακτάμε κάθε μέρα και 1%. Με ψηλά το κεφάλι και βλέμμα αητού που «πεινάει»!!!

Η ΝΔ πρέπει να εξουδετερώσει τον Κουβέλη. Άμεσα! Από χθες! ειδάλλως, αφήνουμε τον κυρ Φώτη με τον … αριστερό μεταρρυθμισμό και την απονευρωμένη συνάντησή του με την οικολογία να γίνει, με την πρώτη – περί διερευνητικής εντολής – καραμπόλα, κυβέρνηση…

Δρομολογητής

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ελευθεριαδου βουλα avatar
  ελευθεριαδου βουλα 06/03/2012 07:42:58

  δεν θα μπορουσα να πω πως δε συμφωνω μαζι σας
  ειναι γνωστες οι τακτικες του ΠΑΣΟΚ και τα παιχνιδια που παιζει
  δεν εχουμε να κανουμε με κατηχητικο
  οσο πιο γρηγορα το καταλαβουμε τοσο το καλυτερο
  η μαχη για αυτους εχει ηδη ξεκινησει

 2. tak avatar
  tak 06/03/2012 08:05:36

  Σιγά μη ... σκάσουν στη Συγγρού και στα κομματικά γραφεία! Εκεί ... θέσεις μοιράζουν... Να είναι καλά ο Αντώνης Σαμαράς και ο λαός, που θα αγωνισθεί μαζί του...

 3. kimon avatar
  kimon 06/03/2012 08:19:26

  Αντικειμενική και ρεαλιστική η ανάλυσή σου,θα πρέπει μόνο να αλλάξεις τον τίτλο...αντί για ΝΔ να το αντικαταστήσεις με Αντώνη Σαμαρά,αυτός είναι ο αρχηγός και αυτός χαράζει πορεία...η ΝΔ ακολουθεί, αυτός θα είναι υπεύθυνος για ότι κάνει η για οτι παραλείψει να κάνει....το δυστύχημα είναι ότι αλλοιώς ξεκίνησε κι αλλού το πάει,δεν είναι θέμα δικαίωσης του απ΄την ιστορία, το θέμα είναι να σταματήσει την γενοκτονία των Ελλήνων, πρωτοφανή για τα παγκόσμια χρονικά, αυτήν που άρχισε ο μικρόνοος Παπανδρέου και συνεχίζει αμείωτα ο μισάνθρωπος λιπαρός καμπούρης Βενιζέλος,ευχής έργο θα ήταν να σταματήσει αυτή την γενοκτόνο δράση του ΠΑΣΟΚ,ειναι γνωστό ότι δέχεται σφοδρές πιέσεις,ο καλός καπετάνιος όμως στην φουρτούνα φαίνεται.

 4. franc avatar
  franc 06/03/2012 08:41:37

  Aν ο Σαμαράς χτυπήσει κάτω σαν χταπόδι το ΠΑΣΟΚ με το οποίο συνυπέγραψε το Μνημόνιο 2 και πάρει αυτοδυδυναμία, θα φορτωθεί ΜΟΝΟΣ του ΟΛΟΚΛΗΡΟ το μνημόνιο που έρχεται και θα κάνει να κλάψουν πολλές μαννούλες. Ενώ αν το αφήσει να πάρει εστω και 10% μπορεί να συνεχίσει μαζί του την συγκυβέρνηση και να του φορτώνει τις ευθύνες ισχυριζόμενος οτι εκεί που έφερε τα πράγματα το ΠΑΣΟΚ αυτός δεν είχε άλλη επιλογή απο το ΝΑΙ και το έκανε για να μή γίνουμε Αργεντινή. Ο πολιτικός εκτός απο την τέχνη του εφικτού γνωρίζει καλά και την τέχνη της "πισινής", γι αυτό είναι ακόμα όλοι τους έξω και κυκλοφορούν έστω με μερικά άκακα πολιτισμένα γιαουρτώματα...

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ franc 06/03/2012 10:36:23

   franc έχεις δίκιο, μιλάς ως ρεαλιστής.
   Οι φονταμενταλιστές "λαικο"δεξιοί, με τη μανία τους να χτυπούν τους συνεργάσιμους πολιτικούς χώρους, σκάβουν τελικά το δικό τους λάκκο. Θυμίζουν τους τριτοδιεθνίτες κομμουνιστές του μεσοπολέμου, που χτυπούσαν τους ...σοσιαλιστές την ώρα που ανέβαιναν στην εξουσία εθνικοσοσιαλιστές και φασίστες. Έτσι είναι τα άκρα, ανορθολογικά, και ενώνονται ...από πίσω, αλλά δεν προσέχουν το φερμουάρ, και κάποτε σπάει.
   Τους έχει τυφλώσει το ιδεολόγημα του "αντιμνημονιακού" (λές και τώρα χάλασε η Ελλάδα και δεν ήταν χαλασμένη εδώ και δεκαετίες). Ως "αντισυστημικοί" και "αντικαθεστωτικοί" (τρομάρα μου), δεν καταλαβαίνουν ότι η τέχνη της διακυβέρνησης δεν χρειάζεται μόνον συγκρούσεις αλλά και συναινέσεις, συνεννοήσεις εκεί που είναι εφικτό.
   Χαρακτηριστικό πολιτικής διαστροφής: "Η ΝΔ πρέπει να εξουδετερώσει τον Κουβέλη". Για να έχει ως κυβέρνηση να κάνει μόνον με την Αλέκα, με τον Αλέξη, την Ανταρσύα και με την Αθήνα να κλείνει 3 φορές την ημέρα από την ΚΟΕ και τις άλλες "συνιστώσες" που θα διαδηλώνουν με τη σειρά.
   Κι αυτή την πολιτική στάση, να μου το θυμηθείς, οι "λαικο"δεξιοί τότε θα την αποκαλούν "στήριξη της κυβέρνησης Σαμαρά", ενώ το όνομά της στασης αυτής είναι σαφές, σαμποτάζ.
   Έ ύστερα, ήταν ή δεν ήταν λογικό που διέγραψε ο Πρόεδρός τους Μαρκόπουλους, Καμμένους, Γκιουλέκηδες and Co;

   • factorx avatar
    factorx @ Ο Θείος 06/03/2012 12:37:26

    Θείο, είπαμε να γράφεις και να κάνεις διάλογο με τον Franc, είναι πολύ δημοκρατικό και ωραίο πράγμα. Αλλά δυστυχώς είστε άσχετοι και οι δύο και με την πολιτική και με όσα συμβαίνουν στην κοινωνία. Τι ανοησίες είναι αυτές που γρπαφετε. Αν η ΝΔΣ είχε καθαρές γραμμές θα είχε 60% στις δημοσκοπήσεις

    • franc avatar
     franc @ factorx 06/03/2012 14:56:03

     Aγαπητέ Φάκτωρ,
     Δεν είμαι πολιτικός. Απλός ψηφοφόρος είμαι. Επομένως είναι φυσιολογικό να είμαι άσχετος με την πολιτική. Αν την κατείχα καλά, θα ήμουν τουλάχιστον στέλεχος. Ομως έχω την αίσθηση οτι το antinews απευθύνεται σε απλούς ψηφοφόρους με στόχο να τους ενημερώσει και να μειώσει κατα το δυνατόν την ασχετοσύνη τους περι την πολιτική και την κοινωνία. Ποιός λοιπόν φταίει που όπως λες δεν έχει καθαρές γραμμές η ΝΔ, ώστε να έχει 60% στις δημοσκοπήσεις? Ποιές ειναι αυτές οι καθαρές γραμμές? και τι θα κάνει αν δεν μπορεί να αλλάξει αυτή την πραγματικότητα. Και τέλος, θύμωσες ή μου φαίνεται? "O ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ" (Πλάτων).

     • factorx avatar
      factorx @ franc 06/03/2012 15:05:33

      1. Το antinews απευθύνεται σε νοήμονες πολίτες και ανεξάρτητα από την στήριξή του ΣΤΟ ΟΡΑΜΑ ΣΑΜΑΡΑ επεδίωκε και επιδιώκει να είναι ένα forum προβληματισμού άνω του συνήθους επιπέδου. Αν μας ενδιέφερε ο απλός ψηφοφόρος και ο κιτρινισμός θα έβλεπαν όλοι την σκόνη μας.

      2. να μάθεις να δέχεσαι την κριτική κι αυτές τις βλακείες ότι ...θύμωσα αλλού, μαζί με τις ανοησίες περί δημοκρατίας και Πλάτωνος.Αν δεν κάνω λάθος σχολιάζεις επί παντός του επιστητού εδώ μήνες τώρα, χωρίς να επέμβω σε όσα γράφεις

      3. επι του προκειμένου επαναλαμβάνω οτι αποτελεί μέγιστη πολιτική βλακεία και ρίχνει νερό στο μύλο των αντιπάλων αυτά που γράφεις για την τακτική απέναντι στο ΠΑΣΟΚ

    • Ο Θείος avatar
     Ο Θείος @ factorx 06/03/2012 17:23:46

     Aγαπητέ Φάκτωρ,
     Δεν είμαι απλώς άσχετος, αλλά σφόδρα αντι"πολιτικός": Σιχαίνομαι απολύτως την "πολιτική". Αυτήν την πολιτική, που μας έφερε εδώ που είμαστε.
     Είμαι επίσης άσχετος με το τμήμα αυτό της κοινωνίας, που (εξ)υπηρετούσε αυτή η "πολιτική" (η "δεξιά", "αριστερή" και "κεντρώα", αλλά πάντοτε με την κουτάλα της τροφοδοσίας για τους "εκλεκτούς" από εμπρός και με το μπουρί που ρουφούσε το αίμα των μη εκλεκτών από πίσω).
     Οι παντοδύναμες αυτοδυναμίες, πράσινες και μπλέ, μας έφεραν εδώ. Με τη βοήθεια των κόκκινων "βηματοδοτών".
     Αλλά δεν υπάρχει πιά φτηνό και αφορολόγητο "μηχανέλαιο" για να δουλέψει αυτή η μηχανή. Άν ξαναβάλει μπρός, θα καεί από υπερθέρμανση. Το ΠΑΣΟΚ με την τεράστια αυτοδυναμία κάηκε σε 2 χρόνια. Μια αυτοδύναμη ΝΔ θα καεί σε 6 μήνες.

 5. Φιλιππος avatar
  Φιλιππος 06/03/2012 08:50:51

  Εγω δεν συμφωνω με τη λογικη μονοι μας και ολοι τους,μιας και τον σημαντικοτερο παραγοντα διαμορφωσης της κοινης γνωμης,τα ΜΜΕ,αυτα ειναι στη γραμμη της στηριξης του Σαμαρα, μιας και τοσο καιρο εκθειαζαν το φενομενο Ραχοη στη Πορτογαλια και τωρα το βλεπουν να γινεται με τις εκλογες οταν επιτραπουν και μονο υπ΄αυτες τις συνθηκες της συγκυβερνησης και της πληρης υποταγης.

 6. Dexi Extrem avatar
  Dexi Extrem 06/03/2012 08:56:56

  Ο αντίπαλος της ΝΔ δεν είναι άλλος από τον ....κακό εαυτό της. Σπεύδω να διευκρινίσω, συγκεκριμένα το πρόβλημα είναι η συσπείρωση των παραδοσιακών ψηφοφόρων και η ελαχιστοποίηση της αποχής των. Αντίπαλο άλλο δεν έχει η ΝΔ. Τα ψέμματα, ο βασικός παλιός αντίπαλός της, τελείωσαν. Η ΝΔ πιστεύω ότι έχει τη στρατηγική να πετύχει τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση χωρίς όμως δεσμεύσεις. Τί να την κάνω τη συσπείρωση εάν είναι να ξεχρεώσω γραμμάτια και έτσι ξεμείνω από ρευστό; Καλώς λοιπόν πράττει. Με χαμηλό προφίλ χωρίς μεγαλοστομίες θα έρθει στα πολιτικά πράγματα ως η μόνη σοβαρή πρόταση διακυβέρνησης και τώρα ΔΕΝ θα απογοητεύσει. Ζήτω η ΝΔ!

  • Φιλιππος avatar
   Φιλιππος @ Dexi Extrem 06/03/2012 09:28:58

   Οντος δεν εχει περιθωρια για μεγαλοστομιες μιας και οσες ηταν να πει τα ειπε στο πρωτο μνημονιο,με το νεο μιγμα πολιτικης,την αναπτυξη,την τιμωρια των υπευθυνων και το οτι ματωσε για να σωσει τη χωρα,τωρα τι να πει;

   • Dexi Extrem avatar
    Dexi Extrem @ Φιλιππος 06/03/2012 09:50:37

    Το ατονικό σύστημα στο ΚΚΕ το έμαθες;

    • Φιλιππος avatar
     Φιλιππος @ Dexi Extrem 06/03/2012 10:42:18

     Το πως γραφω σε ενοχλει ΄η τι γραφω;Και στη τελικη η λογικη ΄η μαζι μου ΄η εχθρος μου ηταν λογικη αλλων καθεστωτων που θελω να πιστευω δεν σε αντιπροσωπευουν.

     • Dexi Extrem avatar
      Dexi Extrem @ Φιλιππος 06/03/2012 11:21:39

      Εφόσον ο αναγνώστης συμπεραίνει από τα γραφόμενά σου ότι έχει δόλο εναντίον του Σαμαρά δεν μπορεί να ασχοληθεί σοβαρά μαζί σου. Θα κάνω μια εξαίρεση μήπως και πιάσει τόπο:
      1.Το νέο μίγμα πολιτικής το είδες;Όλοι παραδέχονται ότι είναι απαραίτητο.
      2.Η ανάπτυξη θεωρείται μεγαλοστομία; Αν και όταν αναλάβει κρίνε.
      3.Θα τιμωρήσει όντας αντιπολίτευση; Ποιούς; Αν αναλάβει θα δούμε αν λέει ψέματα.
      4.Το ματώσαμε για να σας σώσουμε το είπε ο ΓΑΠ.
      Πάψε λοιπόν να ταυτίζεις το ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ στα πλαίσια του είμαστε όλοι ίδιοι.

     • Φιλιππος avatar
      Φιλιππος @ Dexi Extrem 06/03/2012 18:23:41

      Δεν εχω δολο εναντιον κανενος αλλα σχολιαζω με βασει τις διακυρηξεις και την πολιτικη που εφαρμοζει. Τι διαφορετικη πολιτικη θα εφαρμοσει τι στιγμη που εχει δηλωσει πληρη υποταγη σε Μερκελ,Γιουνκερ;ας βγει και να πει σαν αυριανος πρωθυπουργος τι μετρα-σφαγη εχει συμφωνησει να εφαρμοσει μετα τον Ιουνιο.Για να υπαρξει αναπτυξη χρειαζονται χρηματα.Απο που θα βρεθουν αυτα;απο μια αγορα νεκρη,ενα τραπεζικο συστημα που ζει με τεχνιτη αναπνοη 'η θα τα δωσουν οι "εταιροι"μας χωρις περαιτερω απαιτησεις,εκτος κι αν πειθεσε οτι θα σωθουμε εαν τωρα ξεκινησουν οι ερευνες για φ.αεριο και πετρελαιο.Οταν καθεσε και συνδιαλεγεσε με αυτον που ξερεις οτι κατι βρωμαει πισω απο τις μεχρι τωρα πολιτικες του και οχι μονο αυτο αλλα συγκυβερνας,υπογραφεις τα παντα, χωρις εστω μια επιφυλαξη για τα ματια του κοσμου,υποσχεσε οτι θα τα εφαρμοσεις μεχρι κεραιας και ικανοποιησε που δεν αντιδρουν οι ουννοι οταν τους αναφερεις τις εκλογες,αυτο ειναι ενδειξη οτι θα υπαρξει απονομη δικαιου;Τελος το ματωσαμε το ειπε ο Σαμαρας αναφερομενος στη διαγραφη των παραπλανημενων 21 που εν'μια νυκτη εγιναν μαυρα προβατα.

  • ΣΚΑΙς avatar
   ΣΚΑΙς @ Dexi Extrem 06/03/2012 14:33:07

   DEXI XTREM(i)
   έχεις απόλυτο δίκιο. Το 40% περιλαμβάνει τους «λεφτά υπαρχουν» και αυτούς ΔΕΝ τους θέλει η ΝΔ. Χρειάζεται μόνο αυτούς που δεν πήγαν να ψηφίσουν τον Καραμανλή. Άλλωστε είναι η μοναδική ελπίδα της αστικής τάξης σήμερα.

 7. Ιωάννης33 avatar
  Ιωάννης33 06/03/2012 09:11:09

  Mα πώς θα πας σε "πόλεμο" όταν απαξιώνεις τους στρατιώτες σου;Καλώς ή κακώς αυτοί θα πείσουν,θα προσελκύσουν τον ψηφοφόρο κι αυτοί στο τέλος θα κριθούν.
  Τα κεντρικά είναι κουφά ή τυφλά;Δεν νομίζω να είναι.Για να μιλάει κάποιος στην τηλεόραση ως ΝΔ,κάποιο τυπικό ή άτυπο ΟΚ θα έχει.Σε αντίθετη περίπτωση είμαστε παιδική χαρά.
  Σωστά ερμηνεύεις την πολιτική ατμόσφαιρα και σωστά βαράς το ξυπνητήρι αλλά οι Αξιωματικοί και οι Στρατιώτες,οι παντελονάτοι όπως είπες,ας πάρουν πρωτοβουλίες και εμείς μαζί τους.

 8. daughter of mercy avatar
  daughter of mercy 06/03/2012 09:27:31

  Το ερώτημα είναι αν η ΝΔ θέλει να κυβερνήσει ή να συγκυβερνήσει?

 9. Κρίτων avatar
  Κρίτων 06/03/2012 09:38:37

  Να πω την αλήθεια δεν ενθουσιάστηκα με το άρθρο σας. Προσπαθεί να χτυπήσει το ευαίσθητο σημείο του κάθε νεοδημοκράτη με παλιές μεθόδους.Με τον κομματικό πατριωτισμό.Μόνο που το ποσοστό του ενσυνείδητα κομματικού μέλους είναι πολύ μικτό. Ο καθένας σήμερα λυγισμένος από τον προσωπικό του αγώνα και τις αγωνίες του όχι μόνο δεν εκτιμά τον άκρατο κομματισμό αλλά ίσα-ίσα αν δει την ΝΔ να περιχαρακώνεται να φανατίζεται δεν θα την ψηφίσει. Προσωπική μου άποψη είναι ότι η ΝΔ χρειάζεται να προβάλλει νέους ανθρώπους με ειδικό βάρος και γνώσεις στον τομέρα τους. Να αποσύρει τις παλιές καραβάνες και ο Σαμαράς να περάσει ένα μήνυμα ελπίδας.Εαν παραμείνει το ίδιο στελεχιακό δυναμικό τότε άστο καλύτερα.Πρέπει να δώσει την εντύπωση ότι η ΝΔ άλαξε ότι στην νέα πραγματικότητα την σημερινή δεν βλέπει την κατάκτηση εξουσίας για να ικανοποιήσει μόνο τα μέλη της αλλά σαν ευκαιρία συνολικής ανόρθωσης της πατρίδας μας.ΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ σήμερα στην κοινωνία,τι τραβάει ο κόσμος αλλά με συνέπεια ,πειθαρχία,αποτελεσματικότητα θα αναστρέψει την καθοδική πορεία.ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ η μόνη συντεταγμένη δύναμη ,τραυματισμένη μεν όπως όλοι μας αλλά με δυνατότητες εφαρμόσιμης πολιτικής.ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΛΥΣΗ το πρόβλημα της ΑΡΧΗΓΕΙΑΣ ότι μπορεί να παρατάξει ένα ΣΦΙΧΤΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ.

 10. Διαμαντής Σειτανίδης avatar
  Διαμαντής Σειτανίδης 06/03/2012 09:43:48

  Αλίμονο αν η τιτάνια προσπάθεια της ΝΔ εξαρτάται από την απόδοση των κατεχόντων γραφεία στη Συγγρού. Αυτή η αποστολή πρέπει να γίνει προσωπική υπόθεση του καθενός μας. Καλά και άγια είναι τα στελέχη της Συγγρού, και τα τωρινά και τα πριν και τα μετά, αλλά δεν είναι παρά μια απαραίτητη γραφειοκρατία (ως θέσεις, όχι ως πρόσωπα). Συνεπώς, η υπόθεση της εκλογικής επίδοσης της ΝΔ, δηλαδή η ποιότητα της λαϊκής εντολής στον Σαμαρά εξαρτάται ΌΧΙ από τη γραφειοκρατία, αλλά από την κοινωνία, δηλαδή την πολιτική και κοινωνική βάση της παράταξης. Από τον καθένα μας, με άλλα λόγια.

 11. kkes avatar
  kkes 06/03/2012 10:02:44

  Tα σεμινάρια προπαγάνδας στου Φλέσσα τα κάνεις;

  • Φιλιππος avatar
   Φιλιππος @ kkes 06/03/2012 18:26:23

   Τωρα μιλαμε 'η βηχουμε;

 12. Ραβινος avatar
  Ραβινος 06/03/2012 10:06:33

  Απο την γραφη σου και στου ΑΣ τις αποφασεις !Καιριο αρθρο οι καιροι ου μενετοι !Το συστημα ΠΑΣΟΚ στην δημοσια διοικηση εχει ξεσαλλωσει !Αλλοφρονες κοιτανε πως θα βολεψουν τους δικους τους ,πως θα εξοφλησουν δανεια με ευνοικους ορους ,πως θα καλυφτουν για την επομενη ημερα !Δεν κανουν τιποτα αλλο πιστεψτε με !Οσο για την ΝΔ το εχω ξαναπει εαν ειναι κατι που πρεπει να εφαρμοστει αμεσα -χθες θαλεγα- ειναι ενα ' μνημονιο στην Συγγρου '!

 13. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 06/03/2012 10:22:54

  Τζίζ! Πιπέρι στη γλώσσα! Θα μας πούνε λαϊκιστές!

  Δε θέλω Ουου!

  Θα πάμε στις εκλογές με αιχμή του δόρατος τον Πάκη: Ευπρέπεια- Δυναμισμός-Αποτελεσματικότητα!

 14. man8os avatar
  man8os 06/03/2012 10:27:15

  Πολυ ευστοχο το κειμενο. Η μαχη δε θα δοθει προσπαθωντας να αποδειξουμε ποιος ειναι πιο αποτελεσματικος διαχειριστης. Θα κερδισουμε αν πεισουμε οτι η πραγματικοτητα θα αλλαξει μεσα στα επομεναα χρονια αν η ΝΔ κερδισει. Και θα πρεπει να επιτεθουμε και να αποδομισουμε την στρατηγικη των αντιπαλων μας, ειδικα κατι κομματων αλεξιπτωτων. Και στα δεξια και στα αριστερα υπαρχουν αλεξιπτωτα. Πρεπει να προσεδαφιστουν. Πρεπει να γινει αντιληπτο σε ολους οτι πλεον υπαρχει ενα μεγαλο κομμα.

 15. Δικερως avatar
  Δικερως 06/03/2012 10:33:09

  Για να πας σε πολεμο,χρειαζεσαι,εκτος απο "στρατιωτες",και αποφασισμενους
  καμικαζι.Ψαχνω εναγωνιως να τους εντοπισω.Οταν τους βρισκω,ακομα κι εδω μεσα,τους βλεπω να λοιδωρουνται απ'τους αλφαμιτες της πολιτικης ορθοτητας, ως κολλημενοι η φερεφωνα.Εφιστω την προσοχη σε ολους,και επισημαινω πως
  χωρις φρονημα,πειθαρχια και ζηλο,ο καθε πολεμος θα σημαινει ηττα.

 16. Τακενάρδης avatar
  Τακενάρδης 06/03/2012 10:38:50

  Καλημέρα δρομολογητή,

  Ενδιαφέρον άρθρο και ειλικρινείς οι ανησυχίες σου

  Η γνώμη μου είναι ότι μάλλον δεν έχουμε καταλάβει τί έρχεται... Πρώτα από όλα δεν είναι δεδομένο ότι θα γίνουν εκλογές. Θα ανοίξει η σχετική συζήτηση *όταν ολοκληρώσει το έργος της η κυβέρνηση* όπως λέει ο Παπαδήμος, δηλαδή όταν (και αν) ολοκληρωθεί το PSI δηλαδή χαιρέτα μου τον πλάτανο...

  Δεύτερον, ο Αβραμόπουλος δεν είναι ούτε αυτονομημένος ούτε εκτός "γαλάζιας γραμμής". Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ είναι βούληση του ΔΝΤ-ΕΕ.

  Τρίτον θα εκπλαγείτε πολύ δυσάρεστα με τον Σαμαρά αν και όταν γίνει πρωθυπουργός. Θα παρατηρήσατε ότι αυτή την περίοδο "δίνει τις εξετάσεις του" στη Μέρκελ και στην Λανγκαρντ. Δυστυχώς θα εφαρμόζει το ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΙΙ με σκληρότητα που θα καταπλήξει και τους πιο κυνικούς...

  • Δρομολογητής avatar
   Δρομολογητής @ Τακενάρδης 06/03/2012 10:55:40

   Καλημέρα Τακενάρδη,
   το θέμα των εκλογών πιστεύω ότι το τελείωσε ο Αντώνης Σαμαράς. Το θέμα δεν είναι αν θα γίνουν εκλογές αλλά πως θα πάμε σε αυτές. Ανησυχώ όχι για το τι θα πράξει ο ΑΣ μετά τις εκλογές αλλά γιατί δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ που να είναι σε θέση να εκτιμήσει την τρέχουσα κατάσταση. Να μπορεί να αναλύσει τα γεγονότα και αξιοποιώντας όλο των κύκλο των πληροφοριών, να προτείνει τρόπο ενέργειας. Ποιός σπούδασε όμως στρατηγική για να έχει αυτές τις γνώσεις; Κανένας. Τα λάθη που γίνονται αποτελούν Case study για φοιτητές.

  • parsifal avatar
   parsifal @ Τακενάρδης 06/03/2012 11:04:32

   Οτι σοφότερο εγράφη εδώ μέσα τελευταία Taquenard !

 17. reformfront avatar
  reformfront 06/03/2012 10:38:56

  Για να είσαι κόμμα εξουσίας σήμερα στην Ελλάδα πρέπει να πείσεις οτι γνωρίζεις να διαχειρίζεσαι καταστάσεις και να λύνεις προβλήματα. Για να πετύχεις αυτήν την εικόνα θα πρέπει να έχεις ολοκληρωμένες θέσεις για τα μεγάλα προβλήματα και να πείθουν οι άνθρωποι που εκπροσωπούν την παράταξη και διαδίδουν τις θέσεις αυτές. Χρειάζονται νέοι άνθρωποι, αυτοδημιούργητοι, με αποδοχή στο επαγγελματικό περιβάλλον και στην κοινωνία, με γνώσεις και εμπειρία αποδεδειγμένη. Σε αυτούς βεβαίως πρέπει να προστεθούν και κάποιοι παλαιότεροι που χαίρουν εκτίμησης και δεν απέτυχαν στη διαχείριση των πραγμάτων. Και τέλος χρειάζεται εξωστρέφεια. Οι μάχες δεν κερδίζονται μόνο μέσα από το στρατηγείο, χρειάζεται και επαφή με το πεδίο της μάχης και στρατός που θα εμπλακεί σε αυτό! Κι όλα αυτά να γίνουν χθές!!!!!

 18. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 06/03/2012 10:45:18

  Τα πράγματα είναι απλά και το έχω ξαναγράψει, αν η ΝΔ θέλει να χτυπήσει τη ροζ Δημοκρατική Αριστερά:
  - Θέλετε τη Ρεπούση Υπουργό Παιδείας και την Πρωτονοταρίου ΓΓ; Θέλετε τα παιδιά σας να μαθαίνουν ότι στη Σμύρνη υπήρξε συνωστισμός και ότι είναι ντροπή να δίνουμε ελληνική παιδεία στα παιδιά μας; Θέλετε μούλτι-κούλτι και αλβανική και πακιστανική ιστορία στα σχολεία μας; Ψηφίστε "σοβαρό" Κουβέλη.
  -Θέλετε και άλλες εκατοντάδες χιλιάδες λάθρο στην Ελλάδα; Θέλετε να δείτε τον Πακιστανό να σας κουνάει στη μούρη την ελληνική ταυτότητα; Θέλετε να πηγαίνει το παιδί σας να πιάσει δουλειά, ακόμα και σε καφετέρια, και να μη βρίσκει γιατί ήδη την έχει πιάσει με λιγότερα ο Πάκης; Θέλετε να σας κόβουν το επίδομα ανεργίας, επειδή το εισπράττουν οι Πάκηδες και οι διάφοροι άλλοι τυχάρπαστοι που μας κουβαλήθηκαν απρόσκλητοι; Ψηφίστε "σοβαρό" Κουβέλη.
  - Θέλετε να δείτε την Ελλάδα να γίνεται ολόκληρη όπως η Αθήνα του Καμίνη, με την πρέζα στα σκαλιά του "Πνευματικού Κέντρου" του Δήμου Αθηναίων; Ψηφίστε "σοβαρό" Κουβέλη.
  Απλά πράγματα χρειάζονται για να φανεί το πραγματικό πρόσωπο και ο ρόλος του Quiet American....

  • Mπάμπης avatar
   Mπάμπης @ ΒΙΣ 06/03/2012 22:54:31

   Αυτά που περιγράφεις νομίζω ξεκίνησαν επι Κακλαμάνη.Δεν είμαι με τον Καμίνη αλλά άλλο η κομματική ταυτότητα κι άλλο η επαφή με την ιστορική αλήθεια.

 19. Ioustinianos avatar
  Ioustinianos 06/03/2012 10:52:24

  Εδώ ο κόσμος χάνεται και η γριά χτενίζεται.

 20. aatyrael avatar
  aatyrael 06/03/2012 11:13:05

  Το θέμα είναι αν οι Έλληνες είμαστε αρκετά χαζοί ώστε να ξαναψηφίσουμε ΠΑΣΟΚ/Ν.Δ .

 21. NONOS avatar
  NONOS 06/03/2012 12:47:15

  Η Συνεργατική Δημοκρατία ...αν δε ξυπνήσει γρήγορα απ την ραστώνη της συγκυβερνησης.....θα πεσει σε βαθειά χειμαιρεία νάρκη...κι εμεις οι απλόι ΝΔημοκράτες δε φταίμε σε τίποτα.....ξυπνάτε ρεεεε τι αλλο θελετε να κανει ο κοσμάκης οι ανοχή και η υπομονη εφτασε στα ορια της................κατεβείτε στο Λαό παρτε κλίμα ....δε χρειαζεται να εισαι του Χαρβαρντ για να το καταλάβεις........ανοίξτε τις τοπικές......ο κοσμος ψαχνει στηριγμα και δε το βρίσκει......

 22. fat cow avatar
  fat cow 06/03/2012 13:22:30

  Το απόδειξε ότι είναι κόμμα εξουσίας συμμετέχοντας στην κυβέρνηση Παπαδήμου και υπογράφοντας την επιστολή υποταγής στην πολιτική του μνημονίου 2. Τα κόμματα εξουσίας εγκρίνονται από την Μέρκελ και η ΝΔ είναι εγκεκριμένη από την Γερμανία και διαπιστευμένη. Τι να την κάνει την αυτοδυναμία; Θα πάθει ότι έπαθε το Πασοκ; Καλύτερα να συγκυβερνάει όπως τώρα, για να παίζει την κολοκυθιά για το ποιός πήρε τα μέτρα και έκανε τις περικοπές και τις απολύσεις. Αφού έχει στήσει και το σκηνικό: το καλό ευρώ και ο "κομμουνιστικός κίνδυνος". Αλλά τελικά μήπως θα καταφέρει να διπλασιάσει τα ποσοστά της αριστεράς;

 23. Δρομολογητής avatar
  Δρομολογητής 06/03/2012 13:30:56

  Τον υποστηρίζω και τον πάω με χίλια το Φαήλο, αλλά νομίζω ότι στρατηγικά δεν χρειαζόταν σε αυτό το timing να μιλήσει τόσο θερμά για τον συνάδελφό του τον Κουβέλη, όπως έκανε τις προάλλες σε άρθρο του εδώ στο Antinews. Ας το έκανε σε μια βιβλιοπαρουσίαση. Ας το έκανε όταν θα είχαμε 45% και θα τους πετούσαμε ένα ξεροκόμματο για να μπουν στη Βουλή.

  • akapelotos avatar
   akapelotos @ Δρομολογητής 06/03/2012 14:42:41

   45% ???? Μην αλλάξεις πλευρό...........

 24. nikos avatar
  nikos 06/03/2012 13:33:36

  Νονέ, αυτό ακριβώς το (πάρτε κλίμα) είναι το μείζων.Φαινομενικά δεν είναι δα και τόσο δύσκολο να πάρει κανείς κλίμα πόσο μάλλον το επιτελείο ενός μεγάλου κόμματος όπως η Ν.Δ.Δύσκολο γίνετε όταν αυτοί που πρέπει να αφουγκραστούν την κοινωνία είναι αυτά τα ίδια πρόσωπα που η πολίτες ούτε να δουν δεν θέλουν. Εύκολα γίνετε αντιληπτό ότι το αίσθημα αυτοσυντήρησης του πολιτικού κατεστημένου είναι ισχυρό και μόνο η σθεναρή βούληση του ηγέτη μπορεί να το απονευρώσει.Με άλλα λόγια,φτάνει με τους ανίκανους δήθεν πολιτικούς.Αντώνη Σαμαρά, δεν χάθηκε ακόμη η ευκαιρία να μείνεις στην ιστορία ως ένα από τα σημαντικότερα πολιτικά πρόσωπα,αλλά και το σπουδαιότερο να σώσεις την πατρίδα,φτάνει να τελειώνεις μια και καλή με τους επαγγελματίες δήθεν πολιτικούς απόλυτα συνυπεύθυνους για το σημερινό κατάντημα της χώρας και είναι πολλοί αυτοί αρκεί να ρήξης μια ματιά γύρο σου.

 25. Μ avatar
  Μ 06/03/2012 13:53:56

  ................KAΛHNYXTA .......ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΑ ΓΛΥΚΑ.......!!!!

 26. eneral avatar
  eneral 06/03/2012 13:54:17

  Δρομολογητη πραγματι καλο αρθρο οπως και οι παρατηρησεις σου. Συμφωνω απολυτα ειδικα στο θεμα στρατηγικης , η ΝΔ ειναι για κλαματα. Για οργανωση δε ακομα χειροτερα. Ομως πρεπει να καταλαβουν τα μεγαλοστελεχη της Συγγρου οτι " θα μας παρουν με τις πετρες " πραγματι αυτη τη φορα. Ελπιζω καποιοι να διαβασουν σωστα επιτελους τις παρατητησεις του κοσμου. Η συγγρου ακουει ????

 27. κώστας avatar
  κώστας 06/03/2012 14:32:34

  Ακολουθεί η άποψη ενός εκ των μετακινούμενων ψηφοφόρων, της μάζας δηλαδή που συνήθως δίνει το απαιτούμενο ποσοστό εκλογικής νίκης αθροιζόμενο με το ποσοστό του σκληρού πυρήνα.
  Οι επόμενες εκλογές είναι κρίσιμες διότι απαιτείται διαχείριση πολλών και αλληλοεμπλεκόμενων κρίσεων. Η αυτοδυναμία είναι θεμιτός στόχος κάθε κόμματος αλλά εμένα δεν μου λέει πολλά την παρούσα στιγμή: θα ήθελα όσο το δυνατόν περισσότερη συναίνεση ως κάποιου είδους διασφάλιση ότι τις κρίσεις θα τις διαχειριστούν άνθρωποι χωρίς κομματικούς περιορισμούς. Όμως, λευκή επιταγή δεν δίνω σε κανέναν. Η συναίνεση δεν αφορά τους πάντες. Αποκλείει καταρχήν το ΠΑΣΟΚ χωρίς δεύτερη κουβέντα. (Θα απέκλειε και τη ΝΔ αλλά έχω πειστεί ότι ο Σαμαράς παίζει στρατηγικά και αυτό υποννοεί ότι δεν έχω πειστεί για το στελεχιακό δυναμικό της ΝΔ χωρίς να σημαίνει απαραίτητα ότι δεν είναι ικανό.) Αποκλείει επίσης Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ ως ακραίους σχηματισμούς. Τι μένει; ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, Καμμένος, Καζάκης, Κατσέλη/Καστανίδης. (ΛΑΟΣ, ΔΗΣΥ και Οικολόγοι δεν λογίζονται ως σοβαροί αλλά εδώ εμπεριέχεται έντονα το υποκειμενικό στοιχείο.) Αποκλείω Καζάκη όχι επειδή διαφωνώ με τα οικονομικά στοιχεία που δίνει αλλά επειδή διαφωνώ με την κεντρική ιδέα εξόδου από το ευρώ με δική μας πρωτοβουλία, τουλάχιστον μέχρι στιγμής: αν είναι να βγούμε, ας μας βγάλουν. Κατσέλη/Καστανίδης είναι άγνωστος Χ αυτή τη στιγμή επομένως δεν έχω σχόλιο. Ο Κουβέλης ανέκαθεν ήταν άχρωμος, άοσμος, άγευστος αλλά αυτές οι "ιδιότητες" τον κάνουν να μην έχει εχθρούς. Ο Τσίπρας έχει βασικά μειονεκτήματα ρητορικής και πολιτικής, με σημαντικότερο στοχευμένη συγκρουσιακή άποψη: καλό το "δεν πληρώνω" αλλά θα ήθελα να το δω όχι μόνο στα διόδια αλλά και στα φακελλάκια των γιατρών, στα γρηγορόσημα κ.λπ.
  Πού καταλήγω; Μόνο στο Σαμαρά ενώ βασική μου σκέψη είναι η όσο το δυνατόν περισσότερη συναίνεση. Ίσως του βγει του Σαμαρά το ρίσκο να κόψει γέφυρες με όλους. Αλλά αν επιτευχθούν ευρείες συναινέσεις σε άλλους χώρους, έστω και όψιμα αντιμνημονιακούς, εμένα θα με χάσει από ψηφοφόρο. Από την άλλη βέβαια δεν με είχε και ποτέ ως δεδομένο ψηφοφόρο.
  Η καλύτερη λύση για μένα θα ήταν συναίνεση Σαμαρά με κάποιο σχηματισμό 'αριστερόστροφο' ώστε να δωθεί το μήνυμα του εθνικού αγώνα στην προσπάθεια καταπολέμησης των κρίσεων. Και να δωθεί και στο εξωτερικό το μήνυμα ότι τελείωσε η μοιραία, εθνικά και πανευρωπαϊκά πολιτική τού "ναι σε όλα".

  • κώστας avatar
   κώστας @ κώστας 06/03/2012 16:30:22

   Μεγάλε, πέρα από τις ταμπέλες (που φαίνεται αρέσκεσαι να βάζεις στους άλλους για να αυτοεπιβεβαιώνεσαι) διάβασε και τι γράφω.

   • akapelotos avatar
    akapelotos @ κώστας 06/03/2012 18:37:33

    Φίλε κώστα , εσύ διάβασες τί εγραψες ??

    "Ο Κουβέλης ανέκαθεν ήταν άχρωμος, άοσμος, άγευστος αλλά αυτές οι “ιδιότητες” τον κάνουν να μην έχει εχθρούς. Ο Τσίπρας έχει βασικά μειονεκτήματα ρητορικής και πολιτικής, με σημαντικότερο στοχευμένη συγκρουσιακή άποψη: καλό το “δεν πληρώνω” αλλά θα ήθελα να το δω όχι μόνο στα διόδια αλλά και στα φακελλάκια των γιατρών, στα γρηγορόσημα κ.λπ."
    Κατ αρχήν , δεν εχω πρόθεση να υπερασπιστώ τους 2 κυρίους.Κρίνονται όπως όλοι από τα έργα τους.Για τον Κουβέλη θα διαφωνήσω ότι είναι άχρωμος και άοσμος .Τα αυτάκια μας απλώς συνήθισαν 40 χρόνια ¨πεζοδρομιακό-δημαγωγικό¨ ηγετικό τάχα μου ύφος.(το τσάμπα μάγκας τόμαθε μέχρι και ο Σαμαράς - πορδόμαγκας χωρίς 1 (ένα) ένσημο , όπως και οι Παπανδρέου & Καραμανλής)
    Όσο για τον Τσίπρα (έχω και εγώ τόσα να του σείρω) η μειωμένη ρητορική σε πείραξε ?? Μεγάλοι ρήτορες μας φτάσανε εδώ (ο μέγας και τρανός δημαγωγός Ανδρέας Παπανδρέου, ο παπαρολόγος Καραμανλής - που επανίδρυσε τρομάρα του το κράτος ,και ο - αλοίμονό μας - Βαγγέλης Βενιζέλος , που θα είναι ο μεθεπόμενος πρωθυπουργός.
    Όσο για τα φακελάκια ,γρηγορόσημα (και όλο γενικά το σάπιο εδώ και 40 χρόνια σύστημα) δεν κατάλαβα , η Αριστερά το έφτιαξε και το συντηρεί ????
    Έχει τόσα άλλα στραβά να της χρεώσουμε , όχι όμως κάτι που δεν το έφτιαξε αυτή ........

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ κώστας 06/03/2012 17:32:31

   Χε χε, "καλό το δεν πληρώνω, αλλά θα ήθελα να το δω όχι μόνο στα διόδια αλλά και στα φακελλάκια των γιατρών, στα γρηγορόσημα κ.λπ".
   Μάταια περιμένεις, δεν θα το δείς ποτέ φίλε μου, με πρωτοβουλία Τσίπρηδων και Καζάκηδων.
   Οι συμπαθείς τάξεις που εισπράττουν φακελλάκια και γρηγορόσημα, διαπράττουν "επαναστατικό" έργο: Υποτίθεται ότι υπονομεύουν το "σύστημα" με τα δικά του όπλα: Μιά καισαρική χωρίς λόγο, ένα "κουβανέζικο" πρόθεμα, ένα πειραγμένο τοπογραφικό στην Πολεοδομία, τον καπιταλισμό τον κάνουν πέρα!

 28. Πετρος Μ. avatar
  Πετρος Μ. 06/03/2012 14:36:07

  Εκλογές μάλλον δεν θα γίνουν άμεσα.
  Τα νούμερα που μετράνε οι δημοσκοπήσεις τώρα ( οι πραγματικές ,
  της πρεσβείας ή για κομματική μόνο χρήση)
  δεν φτάνουν ούτε για συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ.
  ΛΑΟΣ : εκτός Βουλής
  ΔΗΣΥ: ούτε που θα κατέβει.
  Το σκέφτονται.
  Θα αποφασίσουν τελικά μετά το PSI και την αλλάγή ηγεσίας σε ΠΑΣΟΚ

  Θα κατέβαζαν κόμμα Παπαδήμου αλλά φοβούνται ότι με τον κατακερματισμό
  κινδυνεύει η πρώτη θέση (+50έδρες).

  Ο Φώτης είναι πάσης χρήσεως μπαλαντέρ , για αυτό και δεν χτυπιέται.

 29. sofia avatar
  sofia 06/03/2012 14:59:20

  Ο Κουβέλης είναι γνωστός μαϊντανός. Αντικατέστησε επάξια τον Κύρκο. Θυμάστε πώς αποκαλούσαν τον Κύρκο την 10/ετία του '80? Τηγανητή πατάτα!!! επειδή "πήγαινε" με όλα!

 30. akapelotos avatar
  akapelotos 06/03/2012 16:29:50

  Αξιότιμη Σοφία (μακάρι να ταίριαζε στο ελάχιστο το όνομα , με αυτό που λείπει από το κεφάλι σου) όταν όλοι μας θα ήμαστε αστρόσκονη και κανείς δεν θα μας θυμάται , Ο ΧΡΟΝΟΣ ο μέγας και αδέκαστος κριτής δεν θα έχει αγγίξει ονόματα όπως του Λεωνίδα Κύρκου του Ηλία Ηλιού και εύχομαι και του Φώτη Κουβέλη.
  Όταν ήμουνα νεώτερος (είμαι 52) είχα φάει κόλλημα (όπως εκατομμύρια συνελλήνων ) με κόμματα και κυρίως με πρόσωπα.
  Το σύστημα θέλει ξήλωμα (αλλαγή Συντάγματος το 2013). Ακόμη και εγώ που μπορεί να συμπαθώ ένα κόμμα η έναν ηγέτη , τι να το κάνω αν έρθει στην εξουσία και αναπαραγάγει και συντηρήσει την Κομματοπελατειακή Ολιγαρχοσυντεχνιακή Αναξιοσαπιοκρατία (Βλέπε 40 χρόνια ΝΔ-ΘΑΣΟΚ)

  Ας ξυπνήσουμε επιτέλους ΟΛΟΙ ΜΑΣ. Το χρωστάμε στα παιδιά μας.....

 31. χωρις μασκα avatar
  χωρις μασκα 06/03/2012 18:23:46

  Η Ν.Δ. δεν έχει κανένα λόγο να ασχολείται σ'αυτή την φάση με τον Φώτη Κουβέλη και το κόμμα του .Συμφωνώ με τον Φαήλο ότι ο Κουβέλης είναι ο ί-
  διος σοβαρό άτομο,όμως όπως και πολλοί άλλοι την έχει πατήσει κι αυτός
  από τις δημοσκοπήσεις και αεροβατεί ασύστολα.Έχει αρχίσει να αναμαζεύει
  για να μεγαλώσει το κόμμα του, παρά φύση,κάθε καρυδιάς καρύδι.Έχει εξε-
  λιχθεί σε κολυμπήθρα του Σιλωάμ για να ξεπλύνει τις αμαρτίες όλων των
  Πασόκων, που νομίζουν ότι έτσι θα ξεχαστούν οι αμαρτίες τους από τον κό-
  σμο.Είτε αυτοί ήταν βουλευτές,είτε παλιοί κολαούζοι του Σημίτη ,είτε δημο-σιογράφοι που υπερθεμάτιζαν για το μνημόνιο 1, που τώρα πολύ γούσταραν
  αν μπορούσαν να υπερθεματίσουν και για το μνημόνιο 2.Έτσι βρήκαν κατα-
  φύγιο στη ΔΗΜΑΡ που κατά βάθος ειναι κόμμα φιλομνημονιακό{όχι και πολύ βάθος},αλλά που το παίζει για λόγους δημοσκοπικούς κι έτσι και γιουβέτσι.
  Πράγματι ο κόσμος δεν το έχει καλοκαταλάβει και εδώ στην Κρήτη που το
  ΠΑΣΟΚ ήταν πρώτο ,σχεδόν οι περισσότεροι πασόκοι διατείνονται ότι θα ψηφίσουν ΔΗΜΑΡ.Τους έρχεται πιο βολικά.Όμως δεν νομίζω ότι αυτοί είναι άνθρωποι που μπορούν να κάνουν κάτι άλλο και είναι άτομα που δεν πρόκει-ται να ψηφίσουν για την ώρα Ν.Δ.Άρα προσωπικά πιστεύω ότι είναι δώρο άδω-ρο να ασχολείται ο Α.Σαμαράς και η Ν.Δ. με τον Κουβέλη και την ΔΗΜΑΡ.
  Το έχω ξαναγράψει αυτό που πρέπει να κάνει τώρα ή καλύτερα χθες ,η Ν.Δ.
  είναι να μιλήσει για τα άμεσα σχέδια και τις ριζοσπαστικές προτάσεις που έχει,
  εφαρμοστέες,επιτέλους δίκαιες,σαφείς ,κατανοητές από τον απλό κόσμο,1+1 κά-νουν 2. ,Ευτυχώς για τους πολίτες, το πολιτικό σύστημα δεν μπορεί πια να τους σερβίρει ότι λάχει,αυτοί να το χωνεύουν αμάσητο και στην συνέχεια να χτυ-πούν το κεφάλι τους στον τοίχο.
  Πριν όμως από αυτό θα πρέπει να βγει ο Σαμαράς με απλά πολύ απλά λόγια,
  να εξηγήσει γιατί αναγκάστηκε να ψηφίσει μέτρα που κακά τα ψέμματα έχουν εξαθλιώσει όχι μόνο τους φτωχούς αλλά και όλη την μεσαία τάξη και ουσιαστι-κά αντιστρατεύονται όλα όσα έλεγε μέχρι πριν ένα μήνα για μέτρα που βαθαί-νουν ολοένα και περισσότερο την ύφεση,να βάλει ένα χρονοδιάγραμμα για την
  αποκατάσταση των αδικιών,συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.Να κάνει προτά-
  σεις για την ανεργία,ιδιαίτερα των νέων επιστημόνων που ξενιτεύονται αυτή την στιγμή για να βρουν αλλού τη τύχη τους.Αύριο θάχουμε μπροστά μας νέο
  ασφαλιστικό.Έχουμε προτάσεις για κάτι τέτοιο;Αν έχουμε σχέδιο απλά να εφαρ-
  μόζουμε κι εμείς τις εντολές των δανειστών μας,να το διευκρινήσουμε εγκαίρως
  στο λαό .Ο Σαμαράς πρέπει να πορευτεί πάνω σε μια ειλικρινή σχέση με τον
  κόσμο, αν θέλει να πετύχει.Σε αντίθετη περίπτωση θα βρεθεί συντομότερα του ΓΑΠ σε δυσμενέστερη κατάσταση.Σε αυτόν δεν θα δοθεί ούτε ώρα προθεσμία
  και ανοχή.
  Το τελευταίο που θέλω να πω είναι ότι άμεσα πρέπει να πούμε την πρόθεση
  μας σε ότι αφορά την τιμωρία των ενόχων για το ξεπούλημα της χώρας αν ο
  λαός δώσει την ευκαιρία να διαχειριστούμε την τύχη του.Βλέπετε τι γίνεται
  στην Ισλανδία.Μόνο εδώ συνηθίζουμε να δίνουμε συνεχώς άφεση αμαρτιών.
  Φαντάζεστε πόσα δεινά θάχαμε γλυτώσει αν όντως ο Καραμανλής είχε κάνει
  πιο δυναμικά βήματα;Αν είχε τιμωρήσει τους υπαίτιους του χρηματιστηρίου;
  Όμως κι αυτός τόπε και δεν τόκανε.Το πληρώσαμε πολύ σκληρά.
  Θα συμφωνήσω δε με κάποιον γράφοντα παραπάνω ότι τώρα το ΠΑΣΟΚ εί-
  ναι πιο επικίνδυνο από ποτέ.Σαν το θεριό που ξεψυχά.Στελεχώνουνε όλες τις
  υπάρχουσες διαθέσιμες θεσάρες με δικούς τους ,έτσι που να αναγκαστεί ο επό-
  μενος να τους φάει στην μούρη ή να τους αποζημιώσει ο λαός με τεράστιες αποζημιώσεις.Η Ν.Δ. πρέπει να τους προειδοποιήσει γι αυτό το ρεζιλίκι.

 32. κώστας avatar
  κώστας 06/03/2012 20:44:02

  Φίλε ακαπέλωτε, στο αρχικό μου σχόλιο καταλήγω ότι δική μου βέλτιστη λύση είναι συναίνεση Σαμαρά με 'αριστερόστροφο' σχήμα. Προς τι λοιπόν η διαμάχη; Όταν ψηφίζω, ψηφίζω κυβέρνηση. Τι να ψηφίσω από τη ΔΗΜΑΡ, τον Παν-Παν και τον Μπίστη; Στο ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν στελέχη π.χ. Παπαδημούλης, Δραγασάκης αλλά η ρητορική είναι τελείως λαϊκίστικη και με απωθεί. Και φυσικά η 'αριστερά' συντηρεί το σάπιο σύστημα· δυστυχώς! Τέλος, επιμένω ότι δεν κατάλαβες όσα έγραψα. Ίσως γιατί μέσα σου έχεις πειστεί ότι είμαι "φόλα δεξιός".

 33. Προφήτης avatar
  Προφήτης 06/03/2012 22:25:32

  @Δρομολογητής
  Καλό άρθρο, καθυστερημένο 31 χρόνια.

  Αυτά ακριβώς περιμέναμε για να μην επικρατήσει ιστορικά η πασοκική λαίλαπα.

  Ήδη από το 1983-84 το ΠΑΣΟΚ είχε χρεωκοπήσει τη χώρα, και ο Φαύλος επέλεξε τυχοδιωκτική φυγή προς τα εμπρός κατά την εκλογή προέδρου το 1985, με αποπομπή του Καραμανλη, ο οποίος όμως δεν είναι ιστορικά ανεύθυνος αφού έβλεπε ότι ο Ανδρέας κατέστρεφε αλλά δεν ενεργοποίησε τις τότε υπάρχουσες προεδρικές υπερεξουσίες.

  Και, μια πολιτική στρέβλωση-λοίμωξη εξελίχθηκε σε θανατηφόρο εθνικό καρκίνο.

  Αυτό έγινε επιτρεπτό από την ανικανότητα, αδυναμία, απροθυμία της ΝΔ.

  Το μόνο που έκαναν ήταν να βάλουν αρχηγό έναν άλλο φαύλο για να αντιμετωπίσουν τον αρχιφαύλο.

  Γι' αυτό αυτά που γράφεις, με τα οποία συμφωνώ και παρόμοια έχω υποστηρίξει, είναι ανεδαφικά.

  Η ΝΔ δεν είναι αυτό που θα μπορούσε να εφαρμόσει όσα προτείνεις.

  Σφάλλεις στην εκτίμηση σου είτε από ρομαντική, δηλ. ουτοπική, εικόνα για τη ΝΔ είτε, με συγχωρείς, είμαι υποχρεωμένος να το θέσω ως ενδεχόμενο, επειδή προπαγανδίζεις μια δήθεν ηρωική στάση της ΝΔ (που ποτέ δεν θα συμβεί) για να συσπειρώσεις ψηφοφόρους, που, οι ταλαίπωροι, μετά τα απανωτά χτυπήματα της συγκυβέρνησης, της ψήφισης του Μνημονίου 2 και των διαγραφών, βλέπουν κορυφαία στελέχη της ΝΔ να τους λένε ότι θα ψηφίσουν ΝΔ αλλά να θεωρείται σίγουρο ότι θα τους προκύψει συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ.

  Μετά το Αβραμό, προχθές, απόψε ο Κούλης Μητσοτάκης.

  Αλλωστε, όπως σου έγραψαν παραπάνω, είναι επιταγή Γερμανίας-ΔΝΤ και ο Σαμαράς είπε "Ναι σε όλα".

  Γι' αυτό κράτα μικρό καλάθι για εκλογές.
  ΠΑΣΟΚ-ΝΔ δεν συγκεντρώνουν ούτε 40%.
  Από το πάλαι ποτέ 80% του δικομματισμού.

  Η Ντόρα κλείνει τα γραφεία. Επιστρέφει, με την "πανστρατιά" ;
  Ενδιαφέροντες καιροί...

 34. xp avatar
  xp 09/03/2012 00:56:16

  Εχω προσωπική εμπειρία από ανθρώπους της ΔΗΜΑΡ στον Δ.Αθηναίων!Τα άτομα είναι αλλού...Υπερόπτες ,δεν ασχολούνται ,είναι ΝΟΥΜΕΡΑ! Δεν μπορώ να μιλήσω παραπάνω....Αλλά δεν έχουν καμία δυνατότητα διοίκησης.Τα δε στελέχη είναι ανεξάρτητα από τον Κουβέλη, δηλαδή κάνουν ότι τους καπνίσει....(Συν τα πολύ περίεργα που ακούγονται...) Νομίζω αν μπουν σε κυβέρνηση , θα τα κάνουν μπάχαλο.
  Γνωρίζω τυχαία την πορεία της οικογένειας Τσίπρα .Ειναι σοβαροί επαγγελματίες,συντηρητικοί και στο μέτρο που είδα ο ίδιος , Δεν εκμεταλλεύονται το όνομα Αλέξης....Δεν δίνουν δικαιώματα.
  Εγώ προσωπικά είμαι δεξιός ,αλλά ήθελα να πω τις εμπειρίες μου!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.