#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
16/08/2012 15:40
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αν η ΕΡΤ είναι δείγμα της νέας διακυβέρνησης, βράστα Χαράλαμπε(Ανανεωμένο). Το γράψαμε ... νωρίς:  Η κρατικοδίαιτη ΕΡΤ είχε τη χρυσή ευκαιρία να αλλάξει, να βγάλει από πάνω της το μεταπολιτευτικό κοστούμι της «νύφης» που τη… διακορεύουν κάθε φορά οι κυβερνώντες αλλά κάθε φορά παραμένει… παρθένα.

Είχαμε γράψει σε προηγούμενη ανάρτηση (ΕΡΤ: το απόλυτο όπλο του Σαμαρά εναντίον της διαπλοκής) ότι ο Αντώνης Σαμαράς έχει μια μεγάλη ευκαιρία να ελέγξει (με την καλή έννοια) την κρατική τηλεόραση και να την κάνει ένα άριστο εργαλείο ενημέρωσης απαλλαγμένο από τα νταβατζηλίκια και τη διαπλοκή που συναντά κανείς στα ιδιωτικά κανάλια.

Την ώρα που η ιδιωτική τηλεόραση πνέει τα λοίσθια, αφενός λόγω της μείωσης της διαφημιστικής δαπάνης και αφετέρου επειδή ο κόσμος κατάλαβε ότι σωστή ενημέρωση και διαπλεκόμενα συμφέροντα δεν πάνε μαζί, η κρατική τηλεόραση θα μπορούσε να παίξει το ρόλο ενός ανεξάρτητου φορέα πληροφόρησης. «Η ευκαιρία να σπάσει το κατεστημένο των βαρόνων των μίντια, των νεόκοπων εκδοτών και των εκβιαστών της ενημέρωσης, που χρόνια τώρα καθοδηγούν, εκβιάζουν, ελέγχουν και ποδηγετούν οτιδήποτε διαφορετικό από τη δική τους πολιτική, αισθητική, αντίληψη και συμφέρον», γράφαμε πριν μερικές εβδομάδες.

Και μας απασχολεί πολύ η μοίρα της ΕΡΤ την οποία πληρώνουμε όλοι εμείς αλλά φυσικά κανείς δεν μας δίνει λόγο για τις αποφάσεις που παίρνει, τη γραμμή, τα πρόσωπα που καταλαμβάνουν τις καίριες θέσεις. Η εκάστοτε κυβέρνηση υποτίθεται ότι εκπροσωπεί τον ελληνικό λαό, αλλά αν τον ρωτούσε αυτόν τον λαό τι να κάνει με την ΕΡΤ σίγουρα δε θα γίνονταν όλα τα αίσχη της μεταπολίτευσης, με μικρές ίσως αναλαμπές.

Είδαμε τι έγινε επί υπουργίας Ρουσόπουλου όπου οι «κολλητοί» έγιναν αφεντικά στην ΕΡΤ με ιδιαίτερα παχυλούς μισθούς (γιατί τότε υπήρχαν λεφτά), παρά το γεγονός ότι εξυπηρετούσαν συμφέροντα άλλων βαρόνων των media. H προεδρία Παναγόπουλου θα μείνει στην ιστορία και θα αποτελέσει αντικείμενο πολύχρονης δικαστικής έρευνας.

Τη σκυτάλη πήρε ο Γ. Παπανδρέου ο οποίος μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα κατάφερε να βάψει πράσινο όλο το ραδιομέγαρο. Και ζήσαμε και το τόσο αστείο σκηνικό να εκθειάζεται ο Τσίπρας μόλις τα ποσοστά του έδειχναν ότι ήταν εν δυνάμει πρωθυπουργός.

Η νέα κυβέρνηση, όμως, και ιδιαίτερα ο Αντώνη Σαμαρά, είχαν μια μεγάλη ευκαιρία να «καθαρίσει» την κοπριά. Να πετάξουν έξω τους κομματικούς στρατούς της ΕΡΤ απ’ όπου κι αν προέρχονται, να δώσουν δύναμη σε νέους ανθρώπους με ιδέες και κυρίως με μηδενική εξάρτηση από τη διαπλοκή.

Και το βασικότερο: Υπήρχε μια μεγάλη ευκαιρία να φύγουν όλοι οι ανεπαρκείς που έγιναν διευθυντές στην πλάτη του κασίδη και όλες οι τηλεγλάστρες που έγιναν παρουσιάστριες επειδή είχαν πολιτικές διασυνδέσεις, μαζί με τα γιαούρτια που το παίζουν θεογκόμενες.

Η ανακοίνωση του νέου ΔΣ της ΕΡΤ απογοήτευσε όσους πίστεψαν ότι αυτή η κυβέρνηση θα φέρει νέο άνεμο στα ΜΜΕ και το έχουμε γράψει. Ίδια παλαιά πρόσωπα από το κομματικό χρονοντούλαπο έρχονται στην τηλεόραση για να κάνουν τι; Να υπηρετήσουν την κυβερνώσα παράταξη; Ρώτησαν τους ιδιοκτήτες της ΕΡΤ, δηλαδή τους πολίτες;

Προσλήψεις και πάλι προσλήψεις

Και μετά τους διευθυντές άρχισαν να έρχονται και άλλοι διευθυντές, δημοσιογράφοι και αποτυχημένοι πολιτευτές που ήθελαν μια θέση στη σίγουρη κρατική τηλεόραση. Από την Αρια Αγάτσα περάσαμε στη Σοφία Γιαννακά και συνεχίζουμε για να επιβεβαιωθεί  ότι κάθε κουτσός και στραβός ανηφορίζει τη Λ. Μεσογείων αρκεί να έχει… κονέ με την ΝΔ ή τουλάχιστον την αποδοχή του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.

Μαθαίνουμε λοιπόν,τώρα, μέσα στον Δεκαπενταύγουστο που είναι παχιές οι ...μύγες  και οι κουβέντες, ότι στη… νέα ΕΡΤ έρχονται… νέοι άνθρωποι για να δώσουν ζωντάνια και να επαναφέρουν τη χαμένη αίγλη της. Γενικός διευθυντής τηλεόρασης ορίστηκε ο Κώστας Σπυρόπουλος ο οποίος ξαναγυρνά στην ίδια θέση που είχε το 2004-2008 κι απ’ όπου έφυγε για να γίνει στέλεχος του ομίλου του Σκάι, δηλαδή δεξί χέρι του Αλαφούζου, μαζί με το άλλο δεξί χέρι τον κ. Παναγόπουλο.

Διευθυντής του προγράμματος ορίστηκε ο… νεότατος Τζώνι Καλημέρης, ενώ επιστρέφουν για να πάρουν κι εκπομπές και άλλοι… νέοι δημοσιογράφοι όπως ο Γιώργος Κουβαράς που προαλείφεται για το πρωϊνό, η Σοφία Γιαννακά και ο Μπάμπης Παπαπαναγιώτου που θα πάρουν βραδινή ενημερωτική εκπομπή, Μαζί τους και η άλλοτε ριαλιτζού, αποτυχημένη πολιτευτής και πρώην βουλευτής της ΝΔ, η Νατάσα Ράγιου. Φυσικά παραμένει η παντός καιρού Έλλη Στάη ενώ αναζητείται γενικός διευθυντής ειδήσεων με τον Στρ. Λιαρέλλη να έχει δεχθεί πρόταση και να μην έχει απαντήσει.

Διαβάζουμε επίσης ότι το ΔΣ της ΕΡΤ αποφάσισε   την πρόσληψη τριών ειδικών συμβούλων, του Χαράλαμπου Σταθάκη (οικονομικός σύμβουλος), της Χρυσάνθης Μακρή (για θέματα  ΕΣΠΑ) και του Πέτρου Κοντραφούρη (για θέματα προγράμματος).

Επίσης, το ΔΣ αποφάσισε την πρόσληψη του Μάνου Καμπανέλλη ως διευθυντή του Γραφείου Διευθύνοντος Συμβούλου!

Δηλαδή, σε μια Ανώνυμη Εταιρεία, την οποία συντηρεί με την εισφορά του  ο  πολλαπλώς βαλλόμενος φορολογούμενος πολίτης, προσλαμβάνονται 6 νέα στελέχη!!!

Με τι  μισθούς άραγε;

Αυτή η πολύπαθη ΕΡΤ, με τόσο προσωπικό, δεν είχε στελέχη να αναλάβουν τις συγκεκριμένες θέσεις ευθύνης;

Έπρεπε να  γίνουν νέες προσλήψεις;

Θέλουν να μας πούν ότι έψαξαν στο ραδιομέγαρο και δεν βρήκαν ανθρώπους;

Αυτό πάλι το "διευθυντής του Γραφείου Διευθύνοντος Συμβούλου" τι είναι;

Πρώτη φορά το ακούω!!!

Υπουργός είναι ο κ. Σίμος για να έχει Διευθυντή του Γραφείου του;

Το ΔΣ αποφάσισε επίσης να αναθέσει  σε ειδικό νομικό γραφείο τον  έλεγχο  της σύμβασης για το Champions League!

Πολύ ωραία!

Ποιό είναι το γραφείο;

Με ποιά διαδικασία επελέγη ή μήπως έγινε απ΄ευθείας ανάθεση;

Εναντι ποιάς αμοιβής;

Eρώτηση: Η ΕΡΤ δεν έχει νομική υπηρεσία;

Γιατί η σύμβαση πρέπει να ελεγχθεί ...από ειδικό γραφείο; Η Νομική Υπηρεσία της ΕΡΤ είναι ...άσχετη από συμβάσεις;

Λοιπόν, όταν περικόπτονται μισθοί και συντάξεις, συνιστά  πρόκληση, πρώτου μεγέθους,  προς τον Ελληνικό λαό, να γίνονται τέτοιες προσλήψεις.

Να  γίνουν λοιπόν άμεσα γνωστοί οι μισθοί των προσληφθέντων. Για να ξέρουμε τουλάχιστον, τι πληρώνουμε....

Και μια και γίνεται ανανέωση εμείς μπορούμε να προτείνουμε κι άλλα πρόσωπα: Να επιστρέψουν πάραυτα ο Τέρενς Κουίκ, ο Βαγγέλης Φουντουκίδης και ο Νίκος Μαστοράκης ενώ να ξαναπροσλάβουμε τον Παναγόπουλο, τον Κέκη, τον Χουλιάρα κι όλους όσοι δεν τέλειωσαν το έργο τους.

Έλεος, πιστεύαμε ότι η συγκυρία για την Ελλάδα ήταν ακατάλληλη για επιστροφή το παρελθόν. Νομίζαμε ότι η κυβέρνηση δε θα άφηνε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Θα δημιουργούσε εκείνες τις προϋποθέσεις για να εγκαινιάσει μια πολιτική ίσων αποστάσεων από όλους, αντικειμενικότητας και πλουραλισμού στην ενημέρωση.

Όμως, οι διευθυντές, σύμβουλοι, πολιτικοί παρατρεχάμενοι και υπουργοί δεν αφήνουν. Το σύστημα είναι εδώ για να αναστήσει το αποτυχημένο μοντέλο. Κι όταν μια κυβέρνηση αποφασίζει να κάνει την ΕΡΤ τσιφλίκι της και να βολέψει τους δικούς της τότε καταλαβαίνουμε ότι θα έχει πρόβλημα. Παντού

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Enzo avatar
  Enzo 13/08/2012 18:10:36

  Εδω εχουμε ακομη την Σταη στην Γιαννακα θα κωλοσουμε?

  • Γρύνη avatar
   Γρύνη @ Enzo 14/08/2012 16:57:54

   ...και υστερα ηρθαν τα μέτρα των 11.5 δισ!!!!

   (Αντωνη Σαμαρα, τα μετρα των 11.5 απαιτουν ηθικη νομιμοποιηση!!

   διωξε ολα τα λαμογια!!! αλλιως...)

   • δημης avatar
    δημης @ Γρύνη 15/08/2012 20:03:51

    ++++++++++++++++++++
    ΤΑ ΕΙΠΑΤΕ ΟΛΑ!!!!!!!!!! Η Θ Ι Κ Η Ν Ο Μ Ι Μ Ο Π Ο Ι Η Σ Η.........
    ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΕΣ ...ΚΑΠΟΙΕΣ ΔΗΜΕΥΣΕΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ;;;;;;;;;;;;;;;;;;

 2. Nik avatar
  Nik 13/08/2012 19:05:50

  Ανεξάρτητοι εκδότες που δεν ανήκουν στην ΕΣΗΕΑ, απασχολούν δημοσιογράφους με μπλοκάκι, που ούτε και αυτοί ανήκουν στην ΕΣΗΕΑ, υποχρεώνονται να χρεώνουν αγγελιόσημο στις διαφημίσεις το οποίο πάει στην ασφάλιση και συντάξεις ΜΟΝΟ όσων είναι στην ΕΣΗΕΑ, ανάμεσα τους και αυτοί της ΕΡΤ.

  Αυτό το σύστημα λειτουργεί δεκαετίες τώρα, και προστατεύεται λυσσαλένα από τα όρνια της ΕΣΗΕΑ που είναι η μειοψηφία στον δημοσιογραφικό χώρο, αφού μόλις το ένα τρίτο με ένα τέταρτο των δημοσιογράφων ανήκει στην Ενωση.

  Πότε έκανε η ΕΣΗΕΑ απεργία για τα δικαιώματα των συναδέλφων με μπλοκάκι; Θυμάται κανείς να μας πει;

 3. Εύα avatar
  Εύα 13/08/2012 19:06:15

  Όχι, να μου πείτε: τελικά τι είναι, κουτσή ή στραβή;

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ Εύα 13/08/2012 19:21:16

   Η ΕΡΤ? Αχρείαστη.

   • Εύα avatar
    Εύα @ TopGunZ 13/08/2012 19:30:34

    Τη Γιαννακά εννοούσα, χαχα..κι αυτή αχρείαστη είναι...

 4. Agriemenos avatar
  Agriemenos 13/08/2012 20:30:35

  Εδώ θα "επιστρέψει" η Νατάσα Ράγιου, σ' αυτό θα κολήσουμε?

  • kat avatar
   kat @ Agriemenos 14/08/2012 15:42:16

   Βρε παιδιά, η Γιαννακά και η Ράγιου δεν εγιναν βουλευτίνες. Έτσι θα τις
   αφήσουμε.....Πρέπει να παρουν και εκείνες μια θεσούλα,τσάμπα αγωνίστηκαν? Να ναι καλά η συγκυβέρνηση

 5. mezapos avatar
  mezapos 13/08/2012 20:53:46

  Η κ.Έννυ Μαγιάση, στέλεχος της "νεοδημοκρατικής" παράταξης Σόμπολου στην ΕΣΗΕΑ, ως τι τοποθετήθηκε μέλος του ΔΣ της ΕΡΤ; Για τους σκληρούς αγώνες που έδωσε τόσα χρόνια στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, για τη σκληρή δουλειά της ως δικαστική συντάκτης στον Ελεύθερο Τύπο όσο ήταν στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ ή για τη γνώση της γύρω από την ΕΡΤ; Ας μας πούν με ποιά κριτήρια την έβαλε εκεί η κυβέρνηση; Και ποιός συγκεκριμένα την πρότεινε;

  • Aδέξιος Δεξιός avatar
   Aδέξιος Δεξιός @ mezapos 13/08/2012 23:10:09

   κάνεις κάτι ερωτήσεις και εσύ...

  • IOKLOS ZARAS avatar
   IOKLOS ZARAS @ mezapos 14/08/2012 16:46:50

   ΠΑΙΔΙΑ Ο ΣΟΜΠΟΛΟΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ;

 6. ΦΑΝΤΑΣΜΑ avatar
  ΦΑΝΤΑΣΜΑ 13/08/2012 22:03:56

  σύντομα επιστρέφω και εγώ .......

  • Aδέξιος Δεξιός avatar
   Aδέξιος Δεξιός @ ΦΑΝΤΑΣΜΑ 13/08/2012 23:10:46

   ελπίζω να είσαι ο ....Αλκης Στέας!!!

   • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
    ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Aδέξιος Δεξιός 14/08/2012 00:26:36

    Μπά,ὁ Φρέντυ Γερμανός ἔχει σειρά.

 7. Iωάννης34 avatar
  Iωάννης34 13/08/2012 22:55:51

  Για θυμηθείτε και τις αμοιβές των δημοσιογράφων στο ραδιόφωνο της Αθήνας,χιλιάδες ευρώ για 2-3 ώρες απασχόληση την εβδομάδα.
  Τα ονόματα γνωστά και ''βαριά'',έκαναν και αντίσταση καθιστοί κάποιοι!!
  Μάλλον πρέπει να γραφτεί ένα βιβλίο και για αυτά τα καμάρια σας

  • Εύα avatar
   Εύα @ Iωάννης34 13/08/2012 23:16:28

   Τι του λες κι εσύ..που να τα προλάβει όλα...

 8. giorgos gianniotis avatar
  giorgos gianniotis 14/08/2012 09:04:49

  Οι του πολιτικου βιου ναυαγοι της υψιστουΕΡΤ λειτουργοι.Παραφραση απο αυτο που ελεγαν για τους αποτυχημενους παλιοτερα που ευρισκαν καταφυγιο στην εκκλησια για να εξασφαλισουν αρτον τον επιουσιον ενδυομενοι το ρασσο.

 9. κριτικος λογος avatar
  κριτικος λογος 14/08/2012 09:30:40

  Εχω μεγάλη περιέργεια να δώ με τί οικονομικά μέσα θα την προσλάβουν.
  Το αίμα του ειδικών αναγκών δημοσιογράφου που έδωσε τέλος στη ζωή του προ εξαμήνου είναι ακόμη νωπό γιατι δεν του ανανέωσαν τη σύμβαση, ενω ήθελε ένα χρόνο ακόμη να βγεί στη σύνταξη..

 10. Φελίζα avatar
  Φελίζα 14/08/2012 10:08:48

  ..και πάλι κάποια ονόματα λείπουν.....ελπίζω να μην είναι ήδη μέσα ...από το παράθυρο.

 11. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 14/08/2012 15:54:57

  Μόνο η Βέτα Προέδρου λείπει, όπως κι εκείνος που προλόγιζε επί 2 ώρες τις ταινίες.
  Προτείνω να επανέλθει και το πεντάλεπτο του Ζάχου Χ``φωτίου.

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ Strange Attractor 14/08/2012 15:57:08

   Να μην διαπαιδαγωγηθεί και η νεοτέρα γενιά υπό τον Ίακχο?

 12. Kst avatar
  Kst 14/08/2012 16:27:43

  Και για ποιο λογο ειπαμε θα επρεπε ο Σαμαρας να αλλαξει κατι αφου εχει την δυνατοτητα να κανει ο,τι κι οι προηγουμενοι;;;; Πολιτικα θαυματα εχουν σταματησει να γινονται εν Ελλαδι εδω και καιρο. Ελπιζω τουλαχιστον να μην ειναι προκλητικα υψηλοι οι μισθοι τους,αν και αμφιβαλλω και γι' αυτο...

 13. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 14/08/2012 17:43:14

  Πολύ σωστό το άρθρο και σε γενικές γραμμές συμφωνώ. Πλην όμως ότι είναι παλιό δεν είναι και κατ΄ανάγκη οπισθοδρομικό. Μερικά από τα πρόσωπα που αναφέρθηκαν, (πολύ λίγα πράγματι), είναι αξιόλογα και νομίζω, κόσμημα για την ΕΡΤ.
  Πάντως σωστότατη η παρατήρηση για την απαξίωση των ιδιωτικών καναλιών και την μοναδική ευκαιρία της ΕΡΤ να καλύψει το κενό!!

 14. ap gk avatar
  ap gk 14/08/2012 17:59:56

  H ΕΡΤ είναι αριστεροκρατούμενη σε ποσοστό 85% νομίζω.
  Ο μόνος τρόπος να αλλάξει είναι να καταργηθεί η υποχρεωτική εισφορά μέσω της ΔΕΗ ,η μείωση της στο μισό με απολύσεις και η ανάθεση καίριων πόστων σε νέους αξιοκρατικά.

 15. Aδέξιος Δεξιός avatar
  Aδέξιος Δεξιός 14/08/2012 18:03:31

  Εχω μια αγωνία: Η Αννα Παναγιωταρέα επέστρεψε;
  Ας με ..καθησυχάσει κάποιος οτι είναι ......καθ΄όδόν!
  Επίσης, νομίζω οτι ο Χαρδαβέλλας δεν έχει τηλεοπτική στέγη αυτή τη στιγμή.
  Να τον ...φροντίσουμε τον άνθρωπο!

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ Aδέξιος Δεξιός 14/08/2012 18:06:23

   Λένε πως θα βάλουν και σε επανάληψη τους Πανθέους, και ίσως και τον συν/χη Βαρτάνη, για να κοντράρουν τα τουρκικά σήριαλ.

   • Δαναός avatar
    Δαναός @ Strange Attractor 14/08/2012 18:33:03

    Σε ρημέικ ο Πράξενος Ταξιδιώτης (κάτι ακούγεται για την Παναγιωταρέα στο ρόλο του Αλεξανδράκη) και ο άνθρωπος δίχως πρόσωπο ( στο ρόλο του Ληναίου ο Κουΐκ). Κάτι ακούγεται επίσης για τον μπάρμπα Μυτούση, τον Κλούβιο και τη Σουβλίτσα, αλλά ακόμα αναζητούν τα πρόσωπα.

    • Strange Attractor avatar
     Strange Attractor @ Δαναός 14/08/2012 18:36:21

     Βρέθηκε ένα πρόσωπο: Ο Κούλης Στολίγκας!

    • tak avatar
     tak @ Δαναός 14/08/2012 18:43:45

     Αυτό το μοντέλο της ΕΡΤ, μοιάζει με το άλλο στη διπλανή στήλη;

     • Δαναός avatar
      Δαναός @ tak 14/08/2012 18:45:01

      Ποια στήλη;

     • Φελίζα avatar
      Φελίζα @ Δαναός 14/08/2012 18:48:25

      Προφανώς ....εννοεί το μοντέλο διοίκησης Σαμαρά.

     • tak avatar
      tak @ Φελίζα 14/08/2012 18:49:22

      Ακριβώς αυτό!

     • Δαναός avatar
      Δαναός @ Φελίζα 14/08/2012 18:50:58

      Α έχει και μοντέλα η ΕΡΤ; Εγώ κάτι για μπουρ@@λα άκουσα!

     • tak avatar
      tak @ Δαναός 14/08/2012 18:53:29

      Στο μυαλό μου είσαι; Μα ποιος είσαι τέλος πάντων! Ο 13ος Θεός;

     • TopGunZ avatar
      TopGunZ @ Δαναός 14/08/2012 18:57:26

      Πιάσαμε τα μοντέλα, για να ξεχάσουμε τα μπ****έλα, που τραβάει η ψυχή τους φουρνέλα.

     • Φελίζα avatar
      Φελίζα @ tak 14/08/2012 18:46:31

      Ελπίζω πως όχι.....

 16. Γιάννης Καλαματιανός avatar
  Γιάννης Καλαματιανός 14/08/2012 18:27:20

  Όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν.

 17. Κοινὸς νοῦς avatar
  Κοινὸς νοῦς 14/08/2012 18:54:48

  Προφανῶς δὲν ὑπῆρχαν ἀρκετοὶ δημοσιογράφοι ἀπὸ τὴν Καλαμάτα.

 18. tak avatar
  tak 14/08/2012 19:04:59

  Με κούφανες τώρα!

 19. Δαναός avatar
  Δαναός 14/08/2012 19:06:20

  Και προπέλα και μανιβέλα...

 20. Κογξ Ομ Παξ avatar
  Κογξ Ομ Παξ 14/08/2012 19:13:27

  Είναι επανάληψη, αλλά αξίζει να ξαναδιαβαστεί.

  ΟΙ ΚΟΜΣΟΜΟΛΟΙ
  ΠΟΥ ΈΓΙΝΑΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΤΩΝ ΜΜΕ!
  Γιώργος Μπόμπολας: Ο ΕΠΟΝίτης που έγινε βαρόνος. Δε χρειάζονται πολλές συστάσεις. Καναλάρχης, μεγαλοεκδότης, κατασκευαστικές εταιρείες, τα πάντα όλα. Έχει ακόμα μεγάλη αδυναμία στο ΚΚΕ.
  Σταύρος Ψυχάρης: Κληρονόμος-Πρόεδρος του ΔΟΛ (Λαμπράκη), Πρόεδρος του Δ.Σ. του mega κ.τ.λ. Από κομμουνιστική οικογένεια, έκανε τα πρώτα του βήματα στο ΚΚΕ.
  Μάνια Τεγοπούλου: Εκδότρια Ελευθεροτυπίας, MEGA κ.τ.λ. Κόρη του καπετάνιου του ΕΛΑΣ, Κίτσου Τεγόπουλου, θεωρείται ακροαριστερή.
  Κώστας Γιαννίκος: Γνωστός κομμουνιστής, προερχόμενος από την πρώην ΕΣΣΔ.
  Για ένα φεγγάρι είχε αγοράσει την διεθνούς φήμης κομματική εφημερίδα «Πράβντα».
  Είναι βασικός μέτοχος (και διευθύνων σύμβουλος) του καναλιού Alter, ιδιοκτήτης των ραδιοφωνικών σταθμών John Greek, Oasis, Captain Jack, ιδιοκτήτης της εκδοτικής εταιρείας Modern Times, των τηλεοπτικών περιοδικών Tivo και Avanti, των δισκογραφικών εταιρειών Legend, MBI, Eros, Κίνησις, ΛΥΡΑ κ.λπ.
  Αναστασιάδης Θέμος: ΑΝΤ 1, ΚΝΕ.
  Στρατής Λιαρέλης: Διευθυντής ειδήσεων του ΑΝΤ 1. ΚΝΕ.
  Νίκος Ευαγγελάτος (ή Εισαγγελάτος): ΚΝΕ.
  Όλγα Τρέμη: MEGA, ΚΝΕ.
  Παύλος Τσίμας: MEGA, πρώην δημοσιογράφος του Ριζοσπάστη, ΚΚΕ.
  Μανώλης Αναγνωστάκης: MEGA Σαββατοκύριακο, ΚΝΕ.
  Οι του Ιού της Ελευθεροτυπίας: ΚΚΕ εσωτερικού και εν συνεχεία Β’ Πανελλαδική (ακροαριστερή διάσπαση της νεολαίας του ΚΚΕ εσωτ., το 1978, εξέδωσαν το περιοδικό «Σχολιαστής»).
  Στην Β’ Πανελλαδική συμμετείχαν επίσης και οι Χρύσανθος Λαζαρίδης, (της λεγόμενης «γενιάς του πολυτεχνείου»), σήμερα πολιτικός σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά.
  Παναγιώτης Παναγιώτου, (ή Παν. Παν.): στέλεχος του Δημοσιογραφικού Οργανισμού του Μπόμπολα (Έθνος κ.α.)
  Αλέξης Παπαχελάς: Καθημερινή, ΣΚΑΪ κ.λπ., ο οποίος μάλιστα ήταν Γραμματέας της Β’ Πανελλαδικής στο. Κολέγιο Αθηνών.
  Σταύρος Λυγερός: Καθημερινή, της «γενιάς του πολυτεχνείου», ήταν και στην «συντονιστική επιτροπή» του πολυτεχνείου, ΟΣΕ («Οργάνωση Σοσιαλιστική Επανάσταση»).
  Τάσος Τέλλογλου: ΣΚΑΪ, ΚΝΕ.
  Βασίλης Λυριτζής: (ο επονομαζόμενος «Τρότσκι», λόγω καταπληκτικής ομοιότητος): στην πρωινή «Πρώτη Γραμμή» του ΣΚΑΪ, ΚΚΕ εσωτ.
  Δήμος Βερύκκιος: Alpha, ΚΝΕ.
  Λάκης Λαζόπουλος: Alpha, Κνίτης, ….το πουλάκι μας.
  Γιώργος Κύρτσος: Ο. «φιλελεύθερος» εκδότης και τηλεσχολιαστής, κι αυτός στην ΚΝΕ ήτανε.
  Μάκης Τριανταφυλλόπουλος (κοινώς. «Ταρζάν», «Ζούγκλας», ή «Κατακίτρινος»):
  Αριστεριστής γενικώς, φίλος των Ξηρών και μόνιμος απολογητής της κόκκινης τρομοκρατίας, «αδέσποτος» σήμερα, άγνωστο αν ήταν κάπου οργανωμένος παλαιότερα.
  Γιώργος Βαρεμένος: τηλεσχολιαστής, τελευταίως έχει χαθεί, ΚΚΕ, σπουδές Μόσχα.
  Αλέξης Οικονόμου: Ο σημερινός. «αριστερός πατριώτης» του Καρατζαφέρη, προηγουμένως δημοσιογράφος του Ριζοσπάστη και στέλεχος του ΚΚΕ.
  Παντελής Καψής: γιός του υπουργού του ΠΑΣΟΚ, αδερφός του Μανώλη, του
  φανατικού. εκσυγχρονιστή του MEGA, Διευθυντής στα ΝΕΑ, ΚΚΕ εσωτ.
  Χρήστος Μαχαίρας: Διευθυντής στο Έθνος του Μπόμπολα, ΚΚΕ εσωτ.
  Θανάσης Τσεκούρας: ΝΕΤ, ΚΚΕ εσωτ.
  Νίκος Μεγγρέλης: έχει περάσει από πολλά κανάλια (MEGA, ΑΝΤ1), τώρα είναι Διευθυντής Διεθνών Τηλεοπτικών Εκπομπών της ΕΡΤ Α.Ε., ΚΚΕ εσωτ.
  Μπάμπης Παπαπαναγιώτου: ΝΕΤ τώρα ΣΚΑΪ, ΚΚΕ εσωτ.
  Σεμίνα Διγενή: Έχει χαθεί τελευταία, ΚΝΕ και αυτή.
  Γιάννης Λάτσιος: O κύριος, life style του ΑΝT1, ΚΚΕ εσωτ.
  Σταμάτης Μαλέλης: Γενικός Δερβέναγας του. κουτσομπολίστικου καναλιού STAR και αναμφισβήτητος. άρχοντας του life style. Ακροαριστερός (τροτσκιστής) στα νιάτα του.
  Γιάννης Βλαστάρης: Διευθυντής σύνταξης της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας, ΚΝΕ.
  Δημήτρης Τσιόδρας: Πρώην διευθυντής του Flash (Κόκκαλης) και νυν υπεύθυνος πολιτικού της Ελευθεροτυπίας, ΚΝΕ.
  Ηλίας Θεοφύλακτος: Διευθυντής στην εφημερίδα Ισοτιμία, ΚΝΕ.
  Στέλιος Κούλογλου: «Ρεπορτάζ χωρίς σύνορα» στην ΝΕΤ (συμμετέχει και στο Δ.Σ. της κρατικής αυτής εταιρείας), TVXS κ.τ.λ. Στο. υπερεπαναστατικό ΕΚΚΕ ήταν ο κύριος (σύντροφος).
  Μπήλιω Τσουκαλά: ΝΕΤ, στο ΕΚΚΕ κι αυτή.
  Σπύρος Παπαδόπουλος: Ο ακριβοπληρωμένος της ΝΕΤ «στην υγεία μας βρε παιδιά» ή «στην υγεία σας κορόϊδα»), ΕΚΚΕ.
  Ανδρέας Μικρούτσικος: Ο big brother. Έχει χαθεί τελευταία, αλλά δεν αποκλείεται να επανεμφανιστεί. Επαναστάταρος του ΕΚΚΕ κι αυτός.
  Δημήτρης Ψυχογιός: Βήμα, οργανωτής της αριστερίστικης «20ης του Οκτώβρη».
  Επειδή και οι δημοσκόποι έχουν άμεση σχέση με τα ΜΜΕ, ας μπούμε για λίγο στον θαυμαστό κόσμο τους:
  Ηλίας Νικολακόπουλος: Ο. πατέρας όλων των δημοσκόπων. Παλιό δραστήριο μέλος αριστερίστικων οργανώσεων σε Ελλάδα και Γαλλία (29η Μάη, Curiel Apparat). Παλιά έγγραφα της ΚΥΠ τον ενέπλεκαν και με την τρομοκρατία. Ωστόσο, δεν αποδείχθηκε τίποτα.
  Γιάννης Μαυρής: Γενικός Διευθυντής της Public Issue, ΚΚΕ εσωτ.
  Χριστόφορος Βερναρδάκης: Γενικός Διευθυντής της VPRC, ΚΚΕ εσωτ.
  Στράτος Φανάρας: Γενικός της Metron Analysis, ΚΚΕ εσωτ.
  Τάκης Ρουτζούνης: Γενικός της Κάπα Research, τ. Γραμματέας Οργάνωσης Σπουδάζουσας της ΚΝΕ.
  Τάκης Θεοδωρικάκος: Γενικός της GPO, τ. Γενικός Γραμματέας της ΚΝΕ.
  Να πως διαμορφώνονται οι συνειδήσεις στην Ελλάδα.
  Αυτά τα ολίγα.

  • Κώστας Σταματάκης avatar
   Κώστας Σταματάκης @ Κογξ Ομ Παξ 14/08/2012 20:08:49

   Όλοι αυτοί έχουν σπουδάσει την τακτικές πλύσης εγκεφάλου της πάλε ποτέ ΕΣΣΔ (σας παραπέμπω στο βιβλίο του θεωρητικού της χούντας του Γεωργαλά «Προπαγάνδα», πρώην καθηγητή της προπαγάνδας στην ΕΣΣΔ για λεπτομέρειες).

   Εκείνο που μου κάνει εντύπωση σε αυτή τη χώρα της λαμογιάς και της αρπαχτής, είναι η ελλειψη ενημέρωσης, αλλά και ότι αγνοείται εντελώς, το πραγματικά δημόσιο και λαϊκό δίκτυο που στηρίζεται μόνο σε ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ των τηλεθεατών του, το http://www.pbs.org/ αν και κατά κόρον χρησιμοποιούν τις εκπομπές του, κυρίως η ΕΡΤ

  • Γρύνη avatar
   Γρύνη @ Κογξ Ομ Παξ 14/08/2012 23:01:59

   τον Σιμο τον Κεδικογλου ξεχασατε βρε παιδια!!!!!!!!!!!!

  • daughter of mercy avatar
   daughter of mercy @ Κογξ Ομ Παξ 17/08/2012 04:57:52

   Επίσης και πολλοί αν όχι όλοι ιδιοκτήτες εταιρίες δημοσκοπήσεων!!!
   Τυχαίο κι αυτό

 21. Αλέξανδρος avatar
  Αλέξανδρος 14/08/2012 19:44:48

  Η διαφθορά στην Ελλάς ποτέ δε πεθαίνει ....
  Το ρουσφέτι ίδιο παραμένει ....
  Ο κόσμος αξιοκρατία και δικαιοσύνη περιμένει ....
  Και η χώρα παραπαίει ... ολισθαίνει , ολισθαίνει ....

 22. Ηφαιστίωνας avatar
  Ηφαιστίωνας 14/08/2012 23:48:56

  Ο Σίμος είναι ένα πολύ καλό παιδί (πράγματι) που κάνει όμως πολύ μεγάλα λάθη. Όταν το καταλάβει θάναι αργά...

 23. Nietzsche avatar
  Nietzsche 15/08/2012 04:09:14

  Φοβερό άρθρο!
  Μπράβο στον ρεπόρτερ!!!

  Αλλά, πίκρα, ρε γαμώτο, η γεύση που μένει στο τέλος.
  Τίποτα δεν αλλάζει. Δυστυχώς.
  Το οικονομικό επιτελείο μου θυμίζει: όλοι οι ΓΑΠικοί και οι Παπακικοί που φτιάξανε το Μνημόνιο μείνανε και, μάλιστα, ΠΛΟΥΣΙΟΠΑΡΟΧΑ από φόρους αμοιβόμενοι.

  Σαμαρά, ωραίο το "Καλή Παναγιά, με το βαγγέλιο", δε λέω, αλλά χρησιμότερο το "Καλός Χριστός στο ναό με το ΦΡΑΓΓΈΛΙΟ"

 24. helios avatar
  helios 15/08/2012 16:24:43

  -Περιορισμός της δημόσιας τηλεόρασης σε δύο τηλεοπτικά κανάλια, ένα με έδρα την Αθήνα και το δεύτερο με έδρα τη Θεσσαλονίκη με το πολύ 200 ως 300 υπαλλήλους το καθένα. Σήμερα σπαταλάμε εκατομμύρια ευρώ για να συντηρούμε ET1, NET ,ET3 ,ERT World, Kanali Voulis .....
  Aναλόγως και για το δημόσιο ραδιόφωνο, ένα ενημερωτικό, ένα ψυχαγωγικό και ένα αθλητικό είναι υπέρ αρκετά και φθάνουν.

 25. nik avatar
  nik 15/08/2012 21:51:00

  ERT ένα παραμάγαζο της πολιτικής εξαπάτησης. Ανέκαθεν. Λειτουργεί ως Μονοπώλιο με τις υποχρεωτικές καταβολές στην ΔΕΗ μηνιαίου χαρατσιου, που κάποτε η μελίνα μερκούρη δήλωνε πως αρνούνταν να πληρώσει γιατί δεν είχε τελεόραση στην οικία της...μετά φυσικά όταν έγινε υπουργάρα του Πρασοκ το ξέχασε...τουλάχιστον αν μην τι άλλο τα τρωκτικά της ΕΡΤ να κάνουν το αυτονόητο. Να σέβονται τον όβολο του Ελληνικού λαού, που αγωνίζεται για να τους πληρώνει κάθε μήνα χωρίς κανένα ή ελάχιστο όφελος, αν κρίνουμε από τα ποσοστά θεαματικότητας των κρατικών καναλιών..

 26. tasos1 avatar
  tasos1 17/08/2012 09:13:44

  Η ΕΡΤ "έτρωγε" πάντα το κεφάλι της Νέας Δημοκρατίας, οσάκις η τελευταία "παρίστανε" την κυβέρνηση. Όταν η ΝΔ - κυβέρνηση του Μητσοτάκη συνετρίβη από τον ημιθανή Α. Παπανδρέου, το πρώτο μέλημα της ΕΡΤ ήταν να απολύσει κάθε τι που δεν ήταν πράσινο ή κόκκινο εκεί. Όταν ανέλαβε η Νέα Δημοκρατία, ο ... Πάκης ο Μοναδικός και ανεπανάληπτος, αυτός καλέ που "έβγαλε" με τόσο ηρωισμό τη Λιάνα Κανέλλη από τα χέρια του Κασιδιάρη, μονιμοποίησε όλο το έκτακτο πρασινοκόκκινο έκτακτο προσωπικό της ΕΡΤ! Την ξέρει την ιστορία ο Αντώνης Σαμαράς;

 27. James avatar
  James 17/08/2012 20:16:38

  Για αυτό η χώρα δεν σώζεται συμπατριώτες μου! Δυστυχώς!

 28. Αλέξανδρος avatar
  Αλέξανδρος 17/08/2012 23:59:10

  παιδεία δέ τὡν ἑν ἡμῖν μόνον ἐστιν ἀθάνατον καί θεῖον

 29. chris avatar
  chris 18/08/2012 00:59:15

  ευτυχως εμεις στον έβρο δεν πιάνουμε ερτ και ας την πληρώνουμε χρυσάφι.χαλάλι τους.

 30. Γεωργία avatar
  Γεωργία 19/08/2012 22:58:08

  Να ήταν μόνο η ΕΡΤ, καλά θα ήταν.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.