#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
10/05/2013 07:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αν βγάλουμε τις ταμπέλες ίσως κτίσουμε μια καλύτερη ΕλλάδαΑν είναι κάτι που πρέπει να μας μείνει από την υπόθεση με την Κική Δημουλά αλλά και από τη λειτουργία της τρικομματικής κυβέρνησης ένα χρόνο τώρα, είναι ότι αυτά που ξέραμε μέχρι πριν μερικά χρόνια έχουν ανατραπεί πλήρως. Αν και υπάρχουν ορισμένες εστίες αναχρονισμού που προσπαθούν να διατηρήσουν τις διαχωριστικές γραμμές και τα μαγαζάκια τους. Ένθεν και ένθεν του κομματικού φάσματος.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Η Κική Δημουλά, μια πολυγραφότατη ποιήτρια έκανε το «λάθος» να μιλήσει σε μια εκδήλωση και να πει τα αυτονόητα: Ότι υπάρχουν πολλοί μετανάστες κι ότι η ίδια που ζει 80 χρόνια στην Κυψέλη δεν μπορεί να συνηθίσει σε μια γειτονιά που είναι κατ’ ουσίαν ξένη κι επικίνδυνη. Είπε τα αυτονόητα, αυτά που ζούμε καθημερινά. Δεν εκφράστηκε με απαξία απέναντι στους ξένους, δεν έκανε κανενός είδους ρατσιστική δήλωση, ούτε καν κάποια ενέργεια κατά των μεταναστών.

Ουδεμία σχέση με ρατσισμό δηλαδή για την Ελληνίδα ποιήτρια. Άλλωστε, ρατσισμός δεν είναι μόνο η αντίδραση απέναντι στους ξένους. Είναι και στην καθημερινή μας δραστηριότητα, στη συμπεριφορά απέναντι στους διπλανούς μας, στους γείτονες, στους συναδέλφους, στους αντίπαλους της άλλης ομάδας ή του άλλου κόμματος. Όλα αυτά είναι μεγαλύτερος ρατσισμός από αυτό που υποτίθεται είπε η κ. Δημουλά. Όμως, η ποιήτρια έκανε ένα λάθος. Ξέχασε τόσα χρόνια να βάλει ταμπέλα στον εαυτό της. Και μάλιστα ξέχασε να βάλει την ταμπέλα του «αριστερού» διότι στον πολιτισμό αν δεν είσαι αριστερός δεν είσαι καλός. Δεν είσαι καλός ποιητής, συγγραφέας, ακόμη και άνθρωπος και πρέπει να σου βρουν κανένα «κουσούρι» για να σε τελειώσουν.

Τα ίδια συνέβησαν χρόνια τώρα λες και επειδή διώχθηκαν οι αριστεροί πρέπει να τους χρωστάμε κι από πάνω.

Για φανταστείτε να μην είχαν πάρει νόμπελ οι Ελύτης και Σεφέρης. Στον Καιάδα της διανόησης θα είχαν πεταχτεί.

Το ίδιο δεν συνέβη και με τον Χατζηδάκη ή τον Τάκη Χορν; Ήταν… δεξιοί, επομένως, δεν άρεσαν στο καθεστώς του ελληνικού πολιτισμού. Δεν ήταν φυσιολογικοί αποφάνθηκε η αριστερή διανόηση.

Πολλά παραδείγματα μπορούμε να πούμε. Όμως, οι σοβαροί άνθρωποι βλέπουν μόνο ανθρώπους κι όχι ταμπέλες. Δε βλέπουν ποιος είναι αριστερός ή δεξιός αλλά ποιος προσφέρει στην κοινωνία, τον πολιτισμό, την Ελλάδα αλλά και όλο τον πλανήτη. Ειδικά στο χώρο των τεχνών και των γραμμάτων, οι ταμπέλες είναι τόσο αστείες που κανονικά θα έπρεπε να προκαλούν γέλιο.

Το ίδιο συμβαίνει και στο χώρο της πολιτικής πλέον. Ο Σαμαράς έγινε φίλος και σώζει την Ελλάδα με τον «Πασόκο» Στουρνάρα. Ο πρωθυπουργός πάλι κάθεται στο ίδιο τραπέζι με τον «αριστερό» Κουβέλη και ανέχεται το Βενιζέλο. Γιατί; Γιατί κατάλαβε ότι με τις ταμπέλες και τις διαχωριστικές γραμμές η χώρα δε σώζεται. Δεν υπάρχουν αριστεροί ή δεξιοί όταν το διακύβευμα είναι τόσο σοβαρό. Έλεος πια με τους εμφυλιοπολεμικούς λόγους από «αριστερούς» και «δεξιούς». Πάνω απ’ όλα υπάρχει η χώρα, η πατρίδα κι όχι ποιος είναι πιο Έλληνας. Για το λόγο αυτό η επίθεση που έγινε στη Δημουλά ήταν ανέντιμη. Διότι η ίδια κατάφερε να βγάλει από πάνω της τις ταμπέλες. Αν το κάνουμε κι όλοι εμείς στην καθημερινή μας ζωή, ίσως γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι. Και ίσως οικοδομήσουμε μια καλύτερη Ελλάδα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κυθήριος Τ. avatar
  Κυθήριος Τ. 10/05/2013 08:15:19

  Πολύ σωστές οἱ ἐπισημάνσεις τοῦ ἄρθρου!
  Ὅμως,πιστεύω τό ἀντίθετο,ὅτι ἡ Κ.Δημουλᾶ ἀκριβῶς ἐπειδή εἶχε τή ταμπέλα τοῦ ἀριστεροῦ,εἶπε πράγματα-τά αὐτονόητα-πού δέν ἐπιτρεπόταν οὔτε κάν νά τά σκεφτεῖ ὥς ἀριστερή!
  Τέτοια ἰδεοληπτική κατάντια ὑπάρχει...

  • Συριζαλβανία του Χότζα avatar
   Συριζαλβανία του Χότζα @ Κυθήριος Τ. 10/05/2013 11:29:28

   Η Κική Δημουλά ποτέ δεν είχε την ταμπέλα της αριστερής, το αντίθετο την θεωρούσαν ''δεξιά'' ή ''πολιτικά αστράτευτη'' που για την Αριστερά ήταν ακριβώς το ίδιο πράγμα. Όσο για την ιδεολογική κατάντια της σύγχρονης ελληνικής διανόησης που κλείνει το σχόλιό σας, συμφωνώ απόλυτα.

   • Κυθήριος Τ. avatar
    Κυθήριος Τ. @ Συριζαλβανία του Χότζα 10/05/2013 12:35:44

    Εἶχα τήν ἐντύπωση ὅτι ἦταν ἀναγνωρισμένη ὥς ἀριστερή.

    • ΒΙΣ avatar
     ΒΙΣ @ Κυθήριος Τ. 10/05/2013 13:23:51

     Πολιτικά θεωρείτο ότι πρόσκειται στη μετριοπαθή Αριστερά, κάτι σαν Δημ.Αρ. ας πούμε...
     Επειδή όμως είναι σοβαρός άνθρωπος, της ξέφυγε η περιγραφή της πραγματικότητας (ορατής διά γυμνού οφθαλμού στην Κυψέλη και τα Πατήσια, ξέρω και χειρότερα: Ζευγάρια Αφρικανών κάνουν σεξ με ανοιχτά παράθυρα και μπαλκονόπορτες το καλοκαίρι, προσφέροντας άφθονο οπτικοακουστικό θέαμα σε μικρούς και μεγάλους...Επίσης: Κοτούλες στα μπαλκόνια και διάφορα άλλα....). Και έπεσε θύμα του καννιβαλισμού, στον οποίο η Αριστερά ειδικεύεται από τις απαρχές της. Ο εισαγγελέας Βισίνσκυ δεν έχει πεθάνει, αν νομίζατε κάτι τέτοιο....

     • Συριζαλβανία του Χότζα avatar
      Συριζαλβανία του Χότζα @ ΒΙΣ 10/05/2013 17:14:40

      Ποτέ δεν είχε σχέση η Δημουλά με την Αριστερά, αυτά για μετριοπαθή αριστερά και ΔΗΜΑΡ είναι δικές σου εικασίες. Τόσοι άνθρωποι που έγραψαν σχετικά άρθρα για τη στοχοποίησή της επικεντρώθηκαν στο γεγονος ότι δεν είναι αριστερή και αυτό σε συνδυασμό με τα σχόλιά της για τους μετανάστες ήταν αρκετά για να τη στοχοποιήσουν. Η πιο χαρακτηριστική πολιτική της πράξη ήταν όταν το 2011 συνυπέγραψε μαζί με διαπρεπείς ακαδημαϊκούς και ανθρώπους των γραμάτων και των τεχνών από τη φιλελεύθερη μεταρρυθμιστική Κεντροδεξιά έως την Κεντροαριστερά την διακήρυξη του ''Τολμήστε''.

     • ΒΙΣ avatar
      ΒΙΣ @ Συριζαλβανία του Χότζα 10/05/2013 20:50:29

      Οι συγκεκριμένοι, όμως, τυγχάνει να είναι μεταξύ των προμάχων του "αντιρατσισμού"....Άρα....

 2. ειδωλοκλάστης avatar
  ειδωλοκλάστης 10/05/2013 08:23:51

  Οποιος ενδιαφέρεται γιά τόν τρόπο πού "σώζεται η χώρα" από τούς τρείς υπερταμπελικού αρχηγούς, προτείνω τό παρακάτω κείμενο.....
  http://www.gregpalast.com/the-globalizer-who-came-in-from-the-cold/
  ...πού αφορά ιδιαίτερα τήν υπό "αποκρατικοποίηση" (privatization) πατρίδα μας.
  "Briberization" (μιζοδότηση/λάδωμα τής όποιας ντόπιας εξουσίας) ονομάζει τήν διαδικασία ο διαπρεπής οικονομολόγος κΣτήγκλιτς.
  Καληνύχτα σας!

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ ειδωλοκλάστης 10/05/2013 14:46:06

   Αφού τα λέει ο διαπρεπής φίλος του ΓΑΠ...

 3. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 10/05/2013 09:27:17

  Με το νομοσχεδιο για τον περιορισμο της ελευθεριας του λογου τι θα γινει;
  Το ΚΚΕ ταχθηκε εναντιον γιατι φοβαται και για τον εαυτο του.Ποιος το επιβαλλει;Η συμμορια του ΠΑΣΟΚ που ψαχνει για "αριστερα" παρασημα μετα το μνημονιο και η ΔΗΜΑΡ.
  Απαραδεκτος καθε περιορισμος της ελευθεριας του λογου για "αντιρατσιστικους" λογους ειδικα τη στιγμη που δεν εχει καταργηθει ο νομος Ραγκουση για την ιθαγενεια..

  • Β.Κ.Σ. avatar
   Β.Κ.Σ. @ ψυχραιμια 10/05/2013 18:15:57

   Ψυχραιμία έχω την αίσθηση πως σε διαβάζουν στην κυβέρνηση.
   Ένα εύγε από μένα κι εδώ για την συνεπή καθάρια, αντρίκια στάση σου στο θέμα.

 4. Αρχιμήδης avatar
  Αρχιμήδης 10/05/2013 10:08:30

  Aυτο το άρθρο λέει σχεδόν ολη την αλήθεια.Ομως οι ταμπέλες δυστυχώς παραμένουν...Ο Σαμαράς ανέχεται τους μονοψήφιους (κλινικά νεκρούς) πολιτικούς
  αντιπάλους του Βενιζέλο-Κουβέλη, όμως εκεί που θα ώφειλε να παραμερίσει τις ταμπέλες μπροστά στον Εθνικό κίνδυνο καταστροφής της χώρας και να βρεί κοινή πορεία, με την αξιωματική αντιπολίτευση, πράττει το αντίθετο.
  Οι αδίκως διωχθέντες απο τους Δεξιούς Αριστεροί, εφ' όσον δεν αποζημιώθηκαν για την εις βάρος τους αδικία,(πχ. άνθρωποι με σφαίρες στο σώμα τους απο τη Μακρόνησο) διατηρούν πάντα το δικαίωμα να απαιτούν αποκατάσταση, όπως και η Ελλάδα τις Γερμανικές αποζημιώσεις.
  Οσον αφορά τους Ελύτη,Σεφέρη,Χατζιδάκη,Χόρν απ' ότι ξέρω, η συντριπτική πλειοψηφία της Πραγματικής αριστερής διανόησης περιβάλλει με βαθύτατη και ειλικρινή εκτίμηση έχοντας σχεδόν ως "ευαγγέλιο" το Αξιον Εστί του Ελύτη...

  • Β.Κ.Σ. avatar
   Β.Κ.Σ. @ Αρχιμήδης 10/05/2013 18:19:38

   "οι αδίκως διωχθέντες"...
   πόσες φορές έχω διαβάσει εδώ μέσα καθαρούς δεξιούς μετά από τόσα χρόνια να επιμένουν διχαστικά και να μην έχουν αντιληφθεί την αδικία και το κακό που έφεραν εκείνες οι διώξεις...
   Νά ΄σαι καλά Αρχιμήδη γι΄ αυτό σου το σχόλιο.

  • IOKLOS ZARAS avatar
   IOKLOS ZARAS @ Αρχιμήδης 12/05/2013 14:54:59

   OI " ΑΔΙΚΩΣ ΔΙΩΧΘΕΝΤΕΣ" μεταφερθηκαν στην Μακρόνησο κυρίως απο τον Τσακαλωτο οταν καθαριζε την Πελοποννησο απο τις κομμουνιστικές συμμορίες (επιχειρηση "Περιστερα") για τη διασφάλιση των νωτων του πριν εξαπολυσει τις επιχειρησεις Πυρσός Α, Β, Γ στο Γραμμο και το Βίτσι.
   Οι περισσότεροι απο αυτους ήταν από την Πελοποννησο η οποια είχε υποφέρει τα πανδεινα απο τις συμμορίες αυτές με το δόγμα Ζέγγου (το 10% του πληθυσμού πρεπει να εξοντωθεί γιατί είναι "αντίδραση"). Αν θέλουν αποζημίωση τοτε θα πρεπει να εξεταστεί και το αίτημα των συγγενών όσων εκτελέστηκαν στα στρατόπεδα των κομμουνιστών όπως σ΄εκείνα του Φενεού, της Στιμάγκας και του Αγιονορίου για ανάλογη αποζημίωση. Επίσης θα πρέπει να μας πείτε γιατί από 6.000 μέλη της ΟΠΛΑ λογοδοτησαν λίγες δεκάδες και να καταβληθούν αποζημιώσεις στους απογόνους των αδίκως δολοφονημένων απο αυτή (με την εξαίρεση φυσικά των απελπιστικά λίγων δοσιλόγων που δολοφόνησε η οργάνωση αυτή).
   Τέλος θα πρέπει να ερωτηθούν και οι Μακρονησιώτες που πολέμησαν πολύ άγρια στον συμμοριτοπόλεμο τους πρώην συντρόφους τους αν θα ήθελαν και αυτοί αποζημίωση
   Και επειδη μαλλον δεν σας αρέσουν τα πιο πάνω ρωταω κατι πιο συγχρονο: αν καποια απο τα παιδια όσων αυτοκτόνησαν λόγω κρίσεως βρεθούν να κατέχουν καποτε εξουσία και ζητήσουν εκδίκηση θα είναι "ρεβανσιστές";
   Καταλάβετέ το : η κοινωνία μας είναι χωρισμένη με πολύ αίμα απο το εγγύς παρελθόν και πολλές ζωές που καταστράφηκαν την περασμένη 30ετία και θα καταστρέφονται τα επόμενα χρονια λόγω της περασμένης 30ετίας. Όσο γρηγορότερα το καταλάβει αυτό η ΝΔ και ανενεργοποιήσει την θνησιγενή και συφιλιδική τάξη των "προοδευτικών" που οι πασοκαρισεροί μας εκατσαν στιν σβέρκο (με την ανοχή της ΝΔ βέβαια) , τόσο γρηγορότερα και διαρκέστερα θα κυβερνά τον τόπο

 5. mivarv avatar
  mivarv 10/05/2013 10:22:45

  Εκτός από την αριστερή ιδεολογική ηγεμονία κατά τη Μεταπολίτευση, το πρόβλημα της χώρας οφείλεται και στην πολιτιστική ανεπάρκεια της δεξιάς.
  Ο Σεφέρης, ο Ελύτης, ο Χατζιδάκις πιθανόν και ο Χόρν λατρεύονται επί της
  ουσίας από μεγάλο κομμάτι της αριστεράς, πολύ περισσότερο από της δεξιάς.

  • tasos1 avatar
   tasos1 @ mivarv 10/05/2013 12:11:43

   Συμφωνούμε απολύτως στην πολιτιστική ανεπάρκεια της δεξιάς! Η οποία έτσι θα μείνει, ανεπαρκής, όσο δε στρατεύεται σε ιδέες, οράματα, αξίες, ιδανικά...
   Αν η ζωή ήταν μόνο ένα πιάτο φαΐ, οι άνθρωποι θα είχανε μείνει στις σπηλιές και τα δέντρα...

   • ένδον avatar
    ένδον @ tasos1 10/05/2013 13:38:41

    Μα γιατί να έχει πολιτιστικές ευαισθησίες και άλλα (πλην άρτου) οράματα το κόμμα των τραπεζιτών (απαλλαγή ευθυνών για θαλασσοδάνεια σε κόμματα), προμηθευτών (κουκούλωμα σκανδάλου Siemens), μεγαλοεργολάβων (εξόφληση από δημόσιο ακόμη κι αν χρωστούν φόρους και ΙΚΑ), βιομηχάνων (ειδικές οικονομικές ζώνες), μεγαλοξενοδόχων (δεν έχουμε μπουλντόζες να γκρεμίσουμε τις αυθαίρετες κατασκευές στον αιγιαλό) και εφοπλιστών (επιστράτευση απλήρωτων ναυτικών) αυτής της χώρας; Αυτά (τα πολιτιστικά) είναι για τον απλό λαό, όχι για τις ελίτ που στηρίζει το κόμμα (και στηρίζεται από αυτές). Χρήματα υπάρχουν για να διαγράφουμε τα πρόστιμα της (καταδικασμένης για διαφθορά) φίλης Siemens, αλλά όχι για στάδια να αθλείται ο λαός (ομάδες πόλο πηγαίνουν για προπόνηση σε γειτονικές χώρες, ελλείψει θερμαινόμενου νερού στα στάδια μας) και πολιτιστικές παραστάσεις (επιχορηγήσεις θιάσων, ταινιών, μουσικών). Απορώ πραγματικά με τις απορίες σου φίλε Τάσο (χρόνια πολλά κιόλας για προχθές)

    • tasos1 avatar
     tasos1 @ ένδον 10/05/2013 20:38:56

     Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές.
     Δεν είναι απορίες, τρόπος ζωής θα ήθελα να είναι...

     Ἡ πρὸς τὴν Πατρίδα Ἀγάπη μου

     Δὲν εἶναι διαβατάρικο πουλί, ποὺ γιὰ μία μέρα
     σχίζει τὰ νέφη καὶ περνᾷ γοργὸ σὰν τὸν ἀγέρα,
     οὔτε κισσός, π᾿ ἀναίσθητος τὴν πέτρα περιπλέκει
     οὔτ᾿ ἀστραπή, ποὺ σβύνεται χωρὶς ἀστροπελέκι,
     δὲν εἶναι νεκροθάλασσα, βοὴ χωρὶς σεισμό,
     νοιώθω γιὰ σέ, πατρίδα μου, στὰ σπλάγχνα χαλασμό.

     Αριστοτέλης Βαλαωρίτης

  • B.Q avatar
   B.Q @ mivarv 10/05/2013 12:12:33

   ++++++++++++ Έτσι ακριβώς.

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ mivarv 10/05/2013 20:54:55

   Γιατί όμως άραγε δεν λέμε για τον Ζήσιμο Λορεντζάτο; Η Αριστερά τον αντιπαθεί επειδή ήταν ανοιχτά χριστιανός, η Δεξιά τον αγνοεί, επειδή δεν της τον πρότεινε η Αριστερά...
   Αλλά ούτε εσύ τον αναφέρεις. Ούτε αναφέρεις τον Ιωάννη Θεοδωρακόπουλο. Ούτε τον Παναγιώτη Κανελλόπουλο. Ούτε τον Γιώργο Θεοτοκά. Ούτε τον Χρήστο Μαλεβίτση...
   Για εμένα οι παραπάνω ήταν απείρως πιο σημαντικοί στοχαστές από τον Μάνο Χατζηδάκη ή τον Δημήτρη Χορν. Απλά δεν τύχαινε να είναι στην παρέα ή οπαδοί του Καραμανλή...

 6. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 10/05/2013 10:40:59

  Το νομοσχέδιο του (παλαιοκομμουνιστή) Ρουπακιώτη είναι ένα νεο-κομμουνιστικό φασιστικό νομοθετικό έκτρωμα, προκειμένου να επιβληθεί η δικτατορία της "πολιτικής ορθότητας", ο "κομμουνισμός του 21ου αιώνα" όπως έχει εύστοχα αποκληθεί. Και δεν είναι τυχαίο ότι υποστηρίζεται 1. από ακροαριστερούς, 2. από μεταμαρξιστές φιλελεύθερους αριστερούς και 3. από ακραίους φιλελεύθερους (πολλοί από τους οποίους ήταν στα νιάτα τους σταλινικό ή μαοϊστές ή τώρα είναι κάτι πλουσιόπαιδα ΒΠ, συχνά και αυτοί γόνοι πλούσιων αριστερών, που βρήκαν στον Φρίντμαν τον πολιτικό τους γκουρού - με καθυστέρηση 20ετίας, φυσικά, για να φανεί πόσο βαλκάνιοι και βλάχοι είμαστε κατά βάση....).
  Ο νόμος αυτός θα καταλήξει σε κυνήγι μαγισσών, όπου μάγισσες όχι η Χρυσαυγίτες βέβαια, αλλά κάθε έλληνας πατριώτης που θα τρώει μηνύσεις αν του ξεφύγει και πει κάτι που μπορεί να θεωρηθεί ρατσιστικό. Ακόμα και ο Καραμπελιάς μπορεί να στοχοποιηθεί. Γιατί ποιος θα εμποδίσει την κάθε Κούρτοβικ να υποβάλλει αβέρτα μηνύσεις και να εξοντώνει τους άλλους;
  Ο νόμος αυτός θα είναι το απόλυτο όνειδος για τον Σαμαρά και θα τον πληρώσει πάρα πολύ ακριβά. Ο "συνωστισμός της Σμύρνης" δεν είναι τίποτα μπροστά στον "αντιρατσισμό" των Ρουπακιώτη και Σία...
  Ευελπιστώ ότι θα δημοσιευθεί το σχόλιό μου.

  • Eva avatar
   Eva @ ΒΙΣ 11/05/2013 00:03:16

   Ενδεχομένως να γίνουν και εκπτώσεις σε εθνικά θέματα προκειμένου κάποιοι να μην χαρακτηρισθουν ρατσιστές. Και όταν μιλάμε για ρατσισμό συμπεριλαμβάνουμε και τον θρησκευτικό ρατσισμό?

  • sos avatar
   sos @ ΒΙΣ 12/05/2013 01:29:55

   Ακριβώς! Αν θέλει η ΝΔ να αυτοκτονήσει πολιτικά και ιδεολογικά ας το περάσει.

 7. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 10/05/2013 10:46:15

  Η λογική από τους ανθέλληνες-εθνομηδενιστές απέχει έτη φωτός. Έτσι ήταν-έτσι είναι-έτσι θα είνει. Όπως πρέπει να απομονωθούν οι νεοναζί έτσι πρέπει και για τους συγκςκριμένους ρατσιστές εναντίον της Ελλάδας και των Ελλήνων. Τέλος!

 8. Δρόλαπας avatar
  Δρόλαπας 10/05/2013 11:04:14

  Η Κική Δημουλά, μια πολυγραφότατη ποιήτρια έκανε το «λάθος» να μην ξεκαθαρίσει σε τι αναφέρεται με τόν όρο "Ξένους" τους Νόμιμους μετανάστες ή τους Λαθρομετανάστες.Επειδή πολλοί γνωρίζουμε τα της Κυψέλης καλό θα είναι να πούμε με θάρρος ότι τις προηγουμένες δεκαετίες η Συνοικία αυτή ήταν άντρο παραβατικότητας χωρίς την παρουσία "Ξένων" αλλά με καθαρά Ελληνική συμμετοχή.Καλό δε θα είναι οι πνευματικοί μας άνθρωποι με θάρρος και με παρρησία να τοποθετούνται επι του συνόλου των προβλημάτων που ταλανίζουν την Ελληνική κοινωνία και η στάση τους να διακρίνεται απο συνέπεια και συνέχεια και να μην έχει στόχο την διασφάλιση επιπλέον δημοτικότητας με ζητήματα που ο λαϊκισμός τα αναδεικνύει σε πρώτου μεγέθους.

  Η Πολιτική της Κυβέρνησης επι της Λαθρομετανάστευσης αποδίδει σημαντικά αποτελέσματα απορίας άξιον λοιπόν γιατί κάποιοι και δη πνευματικοί επιμένουν να επικεντρώνονται σε αυτά παραγνωρίζοντας τα πραγματικά αίτια της πολυπλοκότητας της Ελληνικής Κρίσης .Τα αίτια της λαθρομετανάστευσης αποτελούν άβατο για πολλές προσεγγίσεις άγνωστο γιατί

  Το να είμαι αριστερός είναι τιμή για μένα όμως το να είμαι Έλληνας πατριώτης και να θέτω την ιδεολογία μου υπό του Εθνικού συμφέροντος και τον εαυτό μου στην υπηρεσία του λαού μου και του Εθνους μου αποτελεί ιερό καθήκον .Αριστερό δεν με κάνει η σχέση μου με κάποιο πολιτικό χώρο αλλά η στάση μου απέναντι στο Ελληνικό γίγνεσθαι και το πως αντιλαμβάνομαι την σχέση του με το εξωτερικό του περιβάλλον.Τα "κουσούρια" απο όποια ιδεολογική πλευρά κιαν προέρχονται ή αποδίδονται αποτελούν παράγωγα παρωχημένου μετεμφυλιακού συνδρόμου

  Κανείς δεν χρωστά τίποτα (ΚΑΙ) στην Ελληνική Αριστερά , για τα όσα έπραξε για τα όσα δεν έπραξε για τα όσα ευθύνεται.Το δυσάρεστο είναι ότι για την υστέρηση της τον λογαριασμό διαχρονικά τον πληρώνει η Ελληνική κοινωνία και μόνο και πολύ αδρά μάλιστα

  Ο Μανώλης Αναγνωστάκης, ο Μενέλαος Λουντέμης δεν πήραν κανένα βραβείο αυτο τι σημαίνει ότι δεν είναι Εθνικό κεφάλαιο; Δεν χρειάζονται λοιπόν οι διεθνείς επιβραβεύσεις αρκεί και μόνο η καταξίωση στην Κοινή Γνώμη, στην Ελληνική Κοινωνία .Σε ότι αφορά τον Μάνο Χατζηδάκι ας ανατρέξει ο όποιος ενδιαφερόμενος στην παρέμβαση του για τα Δεκεμβριανά και ας την αντιπαραθέσει με την συνέπεια και συνέχεια έναντι των Αρχών του και των Αξιών του στο διάβα του χρόνου.Ο Μάνος Χατζηδάκις σε αντιδιαστολή με τον Μίκη Θεοδωράκη αποτελεί εκτός από τεράστιο Μουσικό κεφάλαιο και τεράστιο Πολιτικό και Πολιτιστικό κεφάλαιο.Γαι τον Κωνσταντίνο Καραμανλή άσχετα από ιδεολογικής τοποθέτησης και άσχετα από την όποια κριτική έναντι πραγματικών γεγονότων οφείλουμε άπαντες να ομολογήσουμε με παρρησία ότι ο προσωπικός του κύκλος ήταν μικρός με πανίσχυρες πνευματικές προσωπικότητες

 9. GO avatar
  GO 10/05/2013 11:31:52

  Ο Μάνος Χατζηδάκης είναι παγόσμιας και οπωσδήποτε πανελλαδικής αποδοχής. Ο καλλίτερός μας!
  Ο Τάκης Χορν υπήρξε, μακράν, ο πιο χαριτωμένος άνθρωπος της ελληνικής show business. Κι αυτός πανελλαδικής αποδοχής.

 10. Επισκέπτης avatar
  Επισκέπτης 10/05/2013 11:56:44

  "Ο πρωθυπουργός πάλι κάθεται στο ίδιο τραπέζι με τον «αριστερό» Κουβέλη και ανέχεται το Βενιζέλο"

  Όταν κάθεται στο ίδιο τραπέζι με τον Κουβέλη, σημαίνει ότι αποδέχεται και τις θέσεις του κόμματός του, ή όχι; Όσο για τον Βενιζέλο, δεν τα έλεγα εγώ αυτά.

  • Diamond Angel avatar
   Diamond Angel @ Επισκέπτης 10/05/2013 17:13:19

   Ο λαός μέσω της εκλογικής δημοκρατικής διαδικασίας , αποφασίζει τι είδους διακυβέρνηση θέλει και το δείχνει με το εκλογικό αποτέλεσμα . Αν αυτό το σέβεσαι , πράττεις σύμφωνα με τη βούλησή του . Αμφιβάλλεις ότι θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα , αν ο Α. Σ. είχε αυτοδυναμία και κυβερνούσε μόνος του ; Ο λαός άλλο ήθελε . Η τα τίναζε όλα στον αέρα ( πράγμα ξένο προς αυτόν ) , ή κυβερνά και συνεργάζεται , όπως απεφάσισε ο λαός . Οσο για την ιδεολογία και τις θέσεις του, αυτές είναι γνωστές και δεδομένες .

   • Επισκέπτης avatar
    Επισκέπτης @ Diamond Angel 10/05/2013 19:14:07

    "Ο λαός μέσω της εκλογικής δημοκρατικής διαδικασίας , αποφασίζει τι είδους διακυβέρνηση θέλει και το δείχνει με το εκλογικό αποτέλεσμα"

    Ήθελε ο λαός τρικομματική κυβέρνηση; Και πού ήξερε ποια κόμματα θα συγκυβερνήσουν; Αυτές είναι κομματικές συμφωνίες, που δεν έχουν καμμία σχέση με τον λαό.

    Ο λαός και ιδίως οι Θρακιώτες, που ξέρουν τις θέσεις της Ρεπούση, ψήφισαν Σαμαρά για να συγκυβερνήσει μαζί της;

    Ο λαός βασίζεται κυρίως στις προεκλογικές δηλώσεις, που, όπως φαίνεται παραπάνω δεν τηρήθηκαν εκ μέρους του Σαμαρά, όσον αφορά στο ΠαΣοΚ.

    Για κάθε ιδεολόγο πρέπει να υπάρχουν κόκκινες γραμμές. Η παραπάνω κατάσταση αποδεικνύει ότι τίποτε δεν είναι δεδομένο. Αντιθέτως μάλιστα, πολλοί αισθάνονται πικρία και απογοήτευση.

 11. Νίκος Δραγασιώτης avatar
  Νίκος Δραγασιώτης 10/05/2013 11:58:11

  Πεσκέσι γιὰ τὸν διάβολο εἴμαστε.

 12. B.Q avatar
  B.Q 10/05/2013 12:10:57

  Ο Ρατσισμός πραγματικά είναι πολύ πιό ''large'' έννοια από όσο οι φιλότιμοι, και υπερευαίσθητοι υπάλληλοι της Νέας Τάξης (ΨευτοΑριστεροΝεοφιλελευθεροΑκροδέξιοι) επιχειρούν να μας παρουσιάσουν. Δεν εκφράζεται και δεν επιτίθεται αποκλειστικά ενάντια στον διαφορετικό στο χρώμα, στη φυλή, στην εθνότητα. Κυρίως και εντελώς απενοχοποιημένα, ''νομιμοφανώς'' φτιασιδωμένος και ενδεδυμένος με διάφορες υποκριτικές αμφιέσεις, ο ρατσισμός εκφράζεται επιτιθέμενος ενάντια σε οποιονδήποτε προσπαθήσει να εκφράσει ελεύθερα τις σκέψεις του, με τρόπο που απειλεί ή αποκαλύπτει την υποκρισία και την ανικανότητα του υπάρχοντος ανίκανου και επιζήμιου πολιτικάντικου συστήματος. Οι σταυροφόροι αυτού του τελειωμένου δε συρφετού, δεν διαθέτουν ...ξίφη για να κατατροπώσουν τον ...εχθρό, κραδαίνουν μόνο τα Mont Blanc, χτυπούν τα πληκτρολόγια με θυμό και κρώζουν έξαλλα από τα μαρκούτσια των πουλημένων ΜΜΕ. Έτσι επιχειρούν συντονισμένα να εκμηδενίσουν, να χαρακτηρίσουν και να διαστρέψουν τα λόγια, του ''εχθρού'', ώστε να φανατίσουν και να στρέψουν εναντίον του τον αισχρό ''όχλο'' των εύπιστων και πρόθυμων ....λιθοβόλων.
  Όσον αφορά τώρα την ανήθικη επίθεση που δέχτηκε η κ. Κική Δημουλά εκφράζοντας το αυτονόητο, είναι περιττό να περιμένει κανείς να επιδείξουν σεβασμό οι έμμισθοι φανατικοί, που εξασφαλίζουν την επιβίωσή τους έρποντας και υπηρετώντας φαύλους αφέντες.
  Και όντως οι παρελθόντες τεχνητοί ''διαχωρισμοί'' και τα παλαιοεμφυλιοπολεμικά σύνδρομα που συντηρούσαν τις ...''στρούγκες'', αποτελούν πλέον καταφυγή των γηρασμένων εγκεφάλων και των ανίκανων πολιτικών σαλτιμπάγκων. Τα έχει ξεπεράσει η ζωή. Ο μόνος αποδεκτός διαχωρισμός πια, είναι απ΄τη μιά πλευρά οι Έλληνες κι από την άλλη τα συμφέροντα και οι πολυπληθείς λακέδες τους, που επιβουλεύονται ποικιλοτρόπως την ύπαρξή μας.
  Υ.Γ : Όσον αφορά την τελευταία παράγραφο του άρθρου, τη σχετική με τον ...αριστερό Φώτη, τον καταπληκτικό Βαγγέλη και το ...σώσιμο που η υπερβατική συμπόρευση μαζί τους μας εξασφαλίζει, ένα έχω μονάχα να πω :
  ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΣ !

 13. ~Mara~ avatar
  ~Mara~ 10/05/2013 12:34:47

  ...Και άν πέσουν οι "ταμπέλες", οι νοοτροπίες και τα βαθύτερα "πιστεύω" δύσκολα ξεριζώνονται....

 14. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 10/05/2013 12:38:28

  ".........επειδή διώχθηκαν οι αριστεροί πρέπει να τους χρωστάμε κι από πάνω."
  Πράγματι μεγάλες αλήθειες!
  Και θυμάμαι παιδιόθεν, το ρατσιστικότατο απόφθεγμα των αντιρατσιστών κατά τα άλλα απανταχού αριστεριστών:
  "Οι Καλλιτέχνες ή θα είναι Αριστεροί ή Gay"
  Πάντως πιστεύω ότι ακραίος ρατσισμός είναι να κατηγορείς τη Δημουλά και την κάθε Δημουλά επειδή διαμαρτύρεται ότι η γειτονιά της έχει υποβαθμιστεί , δεν μπορεί να κυκλοφορήσει άνετα έξω από το σπίτι της, φοβάται ακόμα και μέσα σ΄αυτό, έχοντας βιώσει προσωπικές τραυματικές εμπειρίες και το αυτονόητο, δεν χωράνε άλλοι πλέον !!!
  Η ουσία είναι ότι έχουμε δεχθεί ή μάλλον έχουμε υποστεί, τα δέκα τελευταία χρόνια την επιδρομή παντός είδους μεταναστών, που αναλογικά με τον πληθυσμό της Ελλάδας, είναι σαν να έχουν δεχθεί ξένους μετανάστες:
  Γερμανία 16.000.000
  Γαλλία 13.000.000
  Ηνωμένο Βασίλειο 12.000.000
  Ιταλία 12.000.000
  Ισπανία 9.200.000
  Τουρκία 14.500.000
  Λαμβανομένου υπόψη ότι η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας είναι χειρότερη από αυτή των προαναφερομένων Κρατών , το αποτέλεσμα για την Ελλάδα είναι τρισχειρότερο!!
  Και αν προσθέσουμε και το γεγονός ότι οι Τρόφιμοι των υπερπληρωμένων φυλακών , αποτελούνται κατά 60% από μετανάστες, τότε μπορούμε να συνάγουμε αυτονόητα συμπεράσματα που όποιος τα κρίνει ως ρατσιστικά μάλλον θα είναι ρατσιστής ο ίδιος και μάλιστα εναντίον της Ελληνικής ράτσας!!!

 15. AGGELOS avatar
  AGGELOS 10/05/2013 12:59:37

  Έχετε υπ'όψιν σας όλοι σας ότι, κάθε φορά που εμφανίζονται οι "δημοκράταροι" να κατακεραυνώνουν τους δήθεν ρατσιστες, προστίθεται άλλη μία μονάδα στο έκτρωμα ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Επειδή δεν μπορεί να είναι τόσο ηλίθιοι (ανθέλληνες είναι, χαζοί δεν είναι..), θεωρώ πως αυτές οι φανατικές δήθεν αντιρατσιστικές φωνές στοχευουν ακριβως σ αυτό: στην μετατοπιση πολιτων απο την ΝΔ στο έκτρωμα!! Και το καταφερνουν....

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ AGGELOS 10/05/2013 14:50:13

   Άψογο και αληθες. Δεν είναι καθόλου κατασκευασμένη η θεωρία των δύο άκρων που δρουν ως συγκοινωνούντα δοχεία. Έχει επιβεβαιωθεί πρακτικά σε πολλές χώρες στο πέρασμα του χρόνου και στον εμφύλιο και τη χούντα εδώ. Να μην ξαναδούμε την ίδια ηλιθιότητα ποτέ πια.

 16. cp avatar
  cp 10/05/2013 13:10:31

  Η άποψη μου είναι ότι στην πατρίδα μας δεν υφίστανται ιδεολογίες ή τουλάχιστον είναι επιδερμικές .Οι εκάστοτε ελίτ εκμεταλλεύεται ιδεολογήματα που στηρίζονται σε ιστορικές μνήμες τίποτε παραπάνω !
  Τι σημαίνει αριστερός ή δεξιός ,"ρατσιστής " ή "αντιρατσιστής" σήμερα ?
  Απολύτως τίποτε . Για αυτό υπάρχει μετακίνηση ψηφοφόρων από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ στην Χ.Α και το αντίστροφο ! Σχιζοφρενικό από "λογική" σκοπιά.
  Ας ξεκινήσουμε από τον μύθο της αριστεράς.
  Η Ελλάδα σε πολλές περιόδους αναλώθηκε σε εμφύλιους πολέμους .
  Ορισμένες φορές όμως ,όπως μετά την μικρασιατική καταστροφή ,επιβλήθηκε έστω και με νομικά αμφισβητούμενο τρόπο τιμωρία πρωταιτίων και λήθη.
  Το έπος του 40 θεμελειώθηκε στους τάφους των έξι.
  Μετα την συνεργασία πολλών στοιχείων του προπολεμικού καθεστώτος με τις δωσιλογους επί κατοχής ,έπρεπε να υπάρξει κάθαρση .
  Μην ξεχνούμε ότι τάγματα ασφαλείας δημιούργησε ο Παγκαλος με βενιζελικούς αξιωματικούς .Επίσης ότι στις εκτελέσεις πατριωτών συμμετείχαν και πάσης φύσεως αποβράσματα (Εθελοντές τους αποκαλούσαν οι Γερμανοί) .
  Πολλοί από αυτούς εξαγνίστηκαν μέσα από τον εμφύλιο , για καθαρά στρατιωτικούς λόγους . Η αριστερά είχε το πλεονέκτημα το ότι ήταν πιό καθαρή.
  Απόδειξη η Κρήτη. Με την βοήθεια και των αρχών , αποδόθηκαν ευθύνες με πολύ σκληρό τρόπο για τους συνεργασθέντες και ούτε εμφύλιος έγινε ούτε η αριστερά έπαιξε κυρίαρχο ρόλο .(Σε αντίθεση με τους Κρητικούς του Πειραιά πχ όπου έγινε μακελειό ).
  Πιστεύω ότι Αριστερά απόκτησε ιδεολογικό πλεονέκτημα επειδή δεν υπήρξε σαφής κάθαρση . Σε συνδυασμό βέβαια και του αστυνομικού κράτους που ευνόησε την ηγεσία της , δημιουργόντας ήρωες .
  Οσο για τον "ρατσισμό" είναι καθαρά δημιούργημα της ΕΕ και των συνθηκών του Δουβλίνου . Ηρθαν πολλοί για την ΕΕ και κάθησαν . Ο υπερπληθισμός πάντα δημιουργεί πρόβλημα !
  Επομένως η κατηγορία για την ποιήτρια προήλθε από μυθοπλασίες δήθεν αριστερών που δεν μπορούν να λυσουν στοιχειωδη θέματα.
  (Στο Καταρ πχ οι μεταναστες είναι ένα εκατομμύριο και οι ντόπιοι μισό .Πανε έρχονται ,αλλά ούτε γίνονται μόνιμοι κάτοικοι ,ούτε έχουν εγκληματικότητα .
  Οχι διτι υπάρχουν μόνον αυστηρές ποινές αλλά υπάρχει σύστημα )

 17. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 10/05/2013 13:26:53

  Ο ανιψιός μου με πληροφόρησε ότι έξω από το σχολείο τους, στο κέντρο του Πειραιά, κάποια "αντιφασιστικά μέτωπα" διανέμουν στους μαθητές "αντιφασιστικά κόμιξ". Απλά προς ενημέρωση...

  • rally monkey avatar
   rally monkey @ ΒΙΣ 10/05/2013 17:05:52

   Τον εθνικισμό τον διαχειρίζεται συμμορία ...ετσι απεκτησαν επικοινωνιακό άλλοθι καθε λογης αντί-´τέτοιοι´

 18. Συριζαλβανία του Χότζα avatar
  Συριζαλβανία του Χότζα 10/05/2013 14:24:37

  Επειδή είδα κάποια σχόλια για το ν/σ Ρουπακιώτη, οι τελευταίες πληροφορίες που βγαίνουν μιλούν για πάγωμα του ν/σ με εντολή Μαξίμου. Νομίζω η στάση Μαξίμου -αν επιβεβαιωθεί- είναι απόλυτα σωστή. Το συγκεκριμένο ν/σ προσπαθεί να εισάγει σταλινικού τύπου απαγορεύσεις της ελευθερίας του λόγου. Το δικαίωμα άρνησης γενοκτονιών, του Ολοκαυτώματος κλπ είναι ενταγμένο στην ελευθερία του λόγου και της διακίνησης ιδεών ή ''ιδεών''. Πραγματικά μου είναι απεχθής όποιος αρνείται τα παραπάνω ιστορικά συμβάντα, αλλά σε μια φιλελεύθερη δημοκρατία (όπως θέλουμε να λέμε ότι έχουμε) τέτοιου είδους απαγορεύσεις μας γυρνούν χρόνια πίσω. Ελπίζω -τουλάχιστον- στο μέλλον να κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή ένα ν/σ που θα κατοχυρώνει τα ελάχιστα θετικά που έχει το ν/σ Ρουπακιώτη, όπως η αύξηση των ποινών σε εγκλήματα με ρατσιστικό κίνητρο (αν και θα ήθελα ακόμα πιο αυστηρές ποινές από το ν/σ Ρουπακιώτη) ή στις ρατσιστικές προτροπές βίας. Σε τελευταία ανάλυση, μια φιλελεύθερη δημοκρατία δε μπορεί να αφαιρεί το δικαίωμα κάποιου να αμφισβητεί π.χ. το Ολοκαύτωμα των Εβραίων είτε προφορικά είτε δια του Τύπου ή να χαιρετά ναζιστικά αλλά οφείλει να τιμωρεί όποιον προτρέπει στην επανάληψή του ή γενικότερα συμμετέχει άμεσα ή έμμεσα σε βίαια περιστατικά εναντίον ομάδων ή ατόμων με βάση το χρώμα του δέρματος, τη θρησκεία, την καταγωγή ή τον γενετήσιο προσανατολισμό. Θεσμικά εργαλεία προστασίας της ελευθερίας του λόγου υπάρχουν και μπορούν να ενισχυθούν, όπως επίσης θα πρέπει παράλληλα να θωρακιστεί θεσμικά ο φιλελεύθερος χαράκτηρας της Δημοκρατίας με ένα -έστω και αποκλειστικά- κατασταλτατικό του ρατσισμού θεσμικό πλαίσιο.

 19. Κωστας avatar
  Κωστας 10/05/2013 15:20:14

  Μπραβο, μπραβο, μπραβο για το αρθρο. Επιτελους, καποιοι πρεπει να αρχισουν να λεει τα πραγματα με το ονομα τους. ΟΛΟΙ ΜΑΣ. Χωρις φοβο και χωρις παθος (μεγαλη, τεραστια κουβεντα που καταντησε κλισε πολλοι την παπαγαλιζουν και ελαχιστοι σταματουν να στοχαστουν το υπεροχο βαθος της που ειναι τα ΘΕΜΕΛΙΑ της Ελευθεριας και της Δημοκρατιας). Ας πανε στο διαβολο οι ταμπελες λοιπον και ας αρχισουμε ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ σε πεισμα καποιων που λυσσουν να μας αφεξελιξουν σε κοινωνικα μαζικα αυτοματα.

 20. Ελπιδοφορος avatar
  Ελπιδοφορος 10/05/2013 17:01:57

  Ποιες ταμπέλες εννοείτε;
  Αυτές που μας "φοράνε" οι σοσιαλιστο-κομμουνιστές;
  Θυμηθείτε τι έλεγαν για το ΛΑΟΣ οι της δημαρ και λοιποί.
  Φασιστικό μόρφωμα δεν αποκαλούσαν ΚΑΙ αυτό το κόμμα;
  Πως χαρακτηρίζουν οι του Σύριζα τον Πρωθυπουργό μας τον Φαήλο κλπ;

  Το πασοκ αντιπροσωπεύει την κεντροαριστερά αλλά δεν διανοήθηκε κανείς να χαρακτηρίσει μορφώματα οτιδήποτε αριστερότερα από αυτό, όλοι τους αυτοχαρακτηρίζονται προοδευτικοί , ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ.

  Δυστυχώς το κατάφεραν αυτό με την κεντροδεξιά νέα δημοκρατία, οτιδήποτε πιο δεξιά της είναι μόρφωμα και απαγορεύετε, όχι μόνο ως κόμμα αλλά και ως άποψη!

  Έτσι φτάσαμε στο σημείο στα πολλά αριστερά κόμματα της βουλής που κάθονται και στα διάφορα πάνελ που διαμορφώνουν την κοινή γνώμη (σωστότερα διαμόρφωναν, γιατί τώρα ελάχιστοι τους παρακολουθούν) να είναι ένας της ΝΔ. και 4 αριστερό-προοδευτικοί, βάλοντας όλοι μαζί ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΕΝΟΣ, με τα γνωστά αποτελέσματα κυρίως στην οικονομία μας έως σήμερα (ανύπαρκτη επιχειρηματικότητα κρατικοδίαιτη σοβιετικού τύπου οικονομία) και τώρα οδεύουμε ολοταχώς να μην τολμάμε ούτε και τα αυτονόητα που είπε η Δημουλα να ξεστομίσουμε.

  Αν λοιπόν κάποιοι πρέπει να βγάλουν τις ταμπέλες δεν είμαστε εμείς οι πολίτες ΑΛΛΑ αυτοί που έντεχνα μας τις φοράνε για να συνεχίζετε η κυριαρχία των αριστερών αντιλήψεων, που τους βολεύει το διαίρει και βασίλευε.
  Για την οικονομία δεν αντιδράσαμε αλλά και όταν έγινε (1990-93) θυμηθείτε τους κολλαδες.

  Για το Έθνος μας την Θρησκεία μας και την ύπαρξη μας σε αυτή τη χωρά που μας την παρέδωσαν οι παππούδες μας ΠΡΕΠΕΙ να αντιδράσουμε και πρώτα από όλα οφείλει να το κάνει αυτό η παράταξη της νέας δημοκρατίας που αντιπροσωπεύει σε αυτά τουλάχιστον τα θέματα σχεδόν ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες άσχετα εάν ψηφίζουν άλλα κόμματα.

  Στο τέλος τέλος τι πιο δημοκρατικό να γίνουν δημοψηφίσματα για το τι θέλει ο Ελληνικός λαός.
  Πιστεύω πως οι σοσιαλιστο-αριστερο-κομμουνιστές θα έπαιρναν ένα καλό μάθημα, γιατί νομίζουν πως ο λαός τους ψήφισε μεταξύ των άλλων και για τις Εθνομηδενιστικές απόψεις τους, για τους παράτυπους, για τον Αθεϊσμό που δεν χάνουν ευκαιρία να επιδεικνύουν για τον ύμνο στη σημαία μας και όπου νάνε εάν δεν αντιδράσουμε και για τον Σταυρό επάνω σε αυτήν!

  Επειδή δεν είμαστε Εθνομηδενιστές και Άθεοι, ε δεν είμαστε και όλοι νάζι , πώς να το κάνουμε κάποιος ΠΡΕΠΕΙ να τους το πει!
  Να λένε τις απόψεις τους δικαίωμα τους ΑΛΛΑ όχι και να μας τις επιβάλουν με το ζόρι!

  Όσο για το νομοσχέδιο ας το ξανασκεφτεί η νέα δημοκρατία , δεν χάνει τίποτα εάν καθυστερήσει η στο τέλος τέλος ας τραβήξει και αυτή μια κόκκινη γραμμή!
  Θέλω να εκφράζομαι ελεύθερα, και όποιος παρανομεί ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΦΥΛΑΚΗ, ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΣΤΑΛΙΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ, ιδίως από την Ν.Δ.

  Το αρκετά είναι πολύ λίγο για να εκφράσει την αγανάκτηση μου με την ανοχή που επιδεικνύουμε.
  Συγγνώμη για το ύφος μου ΑΛΛΑ δεν ανέχομαι άλλο όταν υπερασπίζομαι τα αυτονόητα να με πάνε φυλακή η να με χαρακτηρίζουν ναζί, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ!

 21. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 10/05/2013 17:09:33

  Συμπερασματικά κρίνοντας είναι αληθές ότι τα ακραία αντιρατσιστικά συνθήματα και πρακτικές, ενισχύουν τελικά την ΧΑ σε βάρος της ΝΔ.
  Γι΄αυτό και η ΝΔ δεν θα πρέπει να αφήνει τίποτα να "πέφτει κάτω", αντιμετωπίζοντας την λαθρομετανάστευση σύμφωνα με τους υπάρχοντες νόμους, αλλά και κυρίως εφαρμόζοντας την γνωστή πολιτική της Πρωθυπουργού της Αυστραλίας.
  Πάντως πάνω σ΄αυτό ,καλή αρχή έγινε σήμερα με την απόσυρση του σχετικού Νομοσχεδίου του Ρουμπάτη !!!

 22. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 10/05/2013 17:17:41

  Συγνώμη, αντί Ρουμπάτη = Ρουπακιώτη!!!!

  • Ελπιδοφορος avatar
   Ελπιδοφορος @ ΝΤΙΝΟΣ 10/05/2013 19:57:01

   Fact Sheet 87 – Initiatives to Combat Illegal Work in Australia

   Who are illegal workers?
   Illegal workers are non-Australian citizens who are working in Australia without a visa or who are in Australia lawfully but working in breach of their visa conditions.

   Problems created by illegal workers
   Illegal workers create a number of problems within the Australian community.

   They:
   reduce employment opportunities for those with permission to work in Australia
   place an additional burden on the taxpayer in terms of costs associated with locating and removing illegal workers, uncollected taxes and fraudulently claimed government benefits
   disadvantage employers who employ legal workers because they may not be able to compete with those who employ and under-pay illegal workers
   may be subject to exploitation and organised criminal activity
   may not meet the stringent health and character tests undertaken by holders of a visa with work entitlements.
   …. http://www.immi.gov.au/media/fact-sheets/87illegal.htm

   Παρακάτω στο κείμενο δίνουν και τηλέφωνο για καταγγελίες παράνομων .

   Για το έτος 2012 υπολόγισαν περίπου 60,900!!!!!!!!! παράνομους μετανάστες.

   Παρόλα αυτά έβγαλαν την παραπάνω ανακοίνωση για ενημέρωση, στις 17/4/2013.
   Σκεφτείτε να είχαν κάτι εκατομμύρια τι θα έκαναν , και όλοι αυτοί χαρακτηρίζουν εμάς ρατσιστές!

   Εάν τολμήσεις να ξεστομίσεις τέτοια πράγματα εδώ , ιδίως για την επιβάρυνση των φορολογουμένων τηλέφωνο για καταγγελίες κλπ. το νάζι από τους “προοδευτικούς” δεν θα είναι τίποτα .
   Χίτλερ μεταμορφωμένος!

 23. Diamond Angel avatar
  Diamond Angel 10/05/2013 19:54:22

  O λαός, που για λόγους οικονομίας της συζήτησης δεν αναλύω, επέλεξε την απουσία αυτοδυναμίας , άρα η διακυβέρνηση θα ήταν κατόπιν συγκυβέρνησης . Τα ποσοστά της ΔΗ. ΜΑΡ στη Θράκη , αυτή τη στιγμή δεν τα θυμάμαι και ενδεχομένως να ήταν τέτοια που να μη την καθιστούσαν μια εκ των συγκυβερνητών. Το συνολικό αποτέλεσμα όμως , ήταν διαφορετικό. Εξ' ου και η συγκυβέρνηση . Για κάθε ιδεολόγο υπάρχουν όρια , να είσαι σίγουρος . Γι' αυτό και η υπομονή, η σκληρή δουλειά και η μεγάλη προσπάθεια , εκ μέρους του Α. Σ.

  • Επισκέπτης avatar
   Επισκέπτης @ Diamond Angel 11/05/2013 13:44:43

   "Ο λαός επέλεξε..." Μιλάς για τον λαό, σαν να πρόκειται για έναν άνθρωπο, πράγμα που σαφώς δεν στέκει. Δεν ψήφισαν οι Έλληνες συνεννοημένοι. Ο λαός απλώς δεν ψήφισε τα κόμματα εξουσίας. Όλα τα υπόλοιπα, γραφόμενα επί λανθασμένης βάσεως, δεν βγάζουν νόημα.

   >Για κάθε ιδεολόγο υπάρχουν όρια , να είσαι σίγουρος .<

   Δεν είμαι.

   • Diamond Angel avatar
    Diamond Angel @ Επισκέπτης 12/05/2013 14:54:54

    Για όλους μας , τα πεπραγμένα μας και ο χρόνος , δείχνει ποιοί και τι είμαστε . Αυτό ελπίζω , να σου βγάζει νόημα .

 24. Β.Κ.Σ. avatar
  Β.Κ.Σ. 10/05/2013 21:48:11

  ΒΙΣ υπάρχουν πολλοί πνευματικοί άνθρωποι, διανοητές εκεί έξω που θα μπορούσε να τους αγκαλιάσει -και όχι να τους καπηλεύσει!- η δεξιά παράταξη... Απείρως σημαντικότεροι από την κατεστημένη αριστερά διανόηση πλέον. Ο Μελετόπουλος για παράδειγμα. Πώς να τους αγκαλιάσει; μα με το να τους αναδείξει μέσα και από την δευτεροβάθμια και την τριτοβάθμια εκπαίδευση και μέσα από την κρατική τηλεόραση και το ραδιόφωνο. Ας δούμε για παράδειγμα τους συγγραφείς που συμπεριλαμβάνονται στα βιβλία γλώσσας και νέων ελληνικών: έχει κάποιο διήγημα της Ισμήνης Καπάνταη; (προφανώς δεν το αντέχει το πολυτονικό της ο ΟΕΔΒ...)
  Μεγάλη συζήτηση άνοιξες... δυστυχώς εάν εξαιρέσω τους δεξιούς που έχω συναντήσει εδώ μέσα στο αντινιούζ που τους χαίρομαι και με συγκινούν, δεν έχω κάνει συζητήσεις ουσίας στη ζωή μου παρά μόνον με αριστερούς -και μερικούς νεοφιλεύθερους ταλιμπαν, :) -

 25. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 10/05/2013 22:27:01

  "Για φανταστείτε να μην είχαν πάρει νόμπελ οι Ελύτης και Σεφέρης. Στον Καιάδα της διανόησης θα είχαν πεταχτεί".
  Μα τι λές Φάκτορα; Δεν θα είχαμε διανοητές του διαμετρήματος Ρεπούση, Δραγωνα και ΣΙΑ, για να μας θυμίζουν πόσο "μικροί" και τιποτένιοι είμαστε, και κυρίως πόσο ανώτεροι είναι "ανώτεροι" είναι οι χρηματοδότες τους. Σιγά τους ποιητές σαν το Ελύτη και τον Σεφέρη.

 26. GO avatar
  GO 10/05/2013 23:07:48

  Έχουμε τον περίφημο ποιητή Κουράκη. Τελευταίο του κατόρθωμα:
  "Πρώτα ο δάσκαλος και μετά ο μαθητής. Πρώτα ο γιατρός και η νοσηλεύτρια και μετά ο ασθενής".
  Βρε τι ...κουράκης είναι αυτός;

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ GO 11/05/2013 01:09:21

   Θα τον έχω υπόψη μου τον...ιατρό Κουράκη άμα χρειαστώ καμιά συνταγογράφηση, άμα δεν βρω διαθέσιμο τον Γιακουμάτο....(εκτός από Κουράκης, είναι και γιατρός, όπως ακριβώς και ο Γιακουμάτος....).

 27. Παρατηρητής avatar
  Παρατηρητής 11/05/2013 00:36:20

  Συγχαίρω τον ΒΙΣ για το σχόλιό του σχετικά με τον εκτρωματικό νόμο Ρουπακιώτη και τον συγχαίρω για τις αναφορές του τόσο στο νόμο αυτό όσο και στην «Πολιτική Ορθότητα». Ας μου επιτραπεί, λοιπόν, ένα σχόλιο για την τελευταία.
  Η μόδα της «πολιτικής ορθότητας» έχει έρθει προ πολλού και στη χώρα μας. Πρόκειται για μια απόπειρα να φιμωθεί η γλώσσα με ορισμένες απλές κινήσεις. Αρχικά, επινοείς ορισμένες αρνητικά φορτισμένες και άκρως δυσφημιστικές λέξεις (ανισότητα, ρατσισμό, διακρίσεις, φασισμό, ξενοφοβία κτλ.), τις οποίες αρνείσαι πεισματικά ΝΑ ΟΡΙΣΕΙΣ ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΝΟΗΜΑΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥΣ. Ταυτόχρονα, επισείεις τις λέξεις αυτές ως ανεξίτηλα κοινωνικοπολιτικά στίγματα, ικανά να καταδικάσουν σε «λιθοβολισμό» και να οδηγήσουν σε «θάψιμο» κάθε ανυπακοή ή παρέκκλιση.
  Με την απειλή, λοιπόν, της επικόλλησης μιας ή περισσότερων από αυτές τις ονειδιστικές «ετικέτες», ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙΣ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΣΕ ΣΙΓΗ κάθε ανυπόταχτη σκέψη, κάθε τίμια διαμαρτυρία, καθώς και κάθε προσήλωση σε θεμελιώδεις μορφές οργανωμένης συλλογικότητας (οικογένεια, θρησκεία, πατρίδα, έθνος) αλλά και σε θεσμούς, αξίες, αρχές, πεποιθήσεις, πατροπαράδοτες παραδοχές, πολιτιστική ιδιοπροσωπία κτλ. Αυτά όλα τα υποβαθμίζεις, τα απαξιώνεις και τα ευτελίζεις χαρακτηρίζοντάς τα θλιβερά κατάλοιπα σκοταδιστικών προσκολλήσεων και εμμονών.
  Επιδίωξη της πολιτικής ορθότητας είναι, μέσω της ελεγχόμενης χρήσης της γλώσσας να φιμωθεί η ελεύθερη έκφραση της σκέψης και μέσω της ισοπεδωτικής ισότητας και του πιο δημαγωγικού (άρα υποκριτικού) εκδημοκρατισμού να αστυνομευτεί η συμπεριφορά, με απώτερο στόχο έναν αδιόρατο αλλά υπαρκτό κοινωνικό εκφασισμό. Πρόσφατη αθλιότητα: σε δημόσια έγγραφα ορισμένων χωρών, οι ενδείξεις «όνομα πατρός, «όνομα μητρός» τείνουν να αντικατασταθούν από τις ενδείξεις «γονέας Α΄», «γονέας Β΄», για να μην ενοχληθούν οι παντρεμένοι, πλέον, ομοφυλόφιλοι που απορρίπτουν με αποτροπιασμό τους αναχρονιστικούς χαρακτηρισμούς «πατέρας» και «μητέρα», ενώ ταυτόχρονα επιδιώκουν να υιοθετήσουν --αν δεν έχουν κιόλας υιοθετήσει-- παιδιά! Και για να μην ξεχνάμε τα καθ’ ημάς, σε εκείνο το αλήστου μνήμης βιβλίο Ιστορίας της Στ΄ Δημοτικού και στο όνομα της καταδίκης της... φαλλοκρατικής αντίληψης στο σχολικό χώρο υπήρχε το ακόλουθο γλωσσικό έκτρωμα: «Αλληλοδιδακτική μέθοδος: διδακτική μέθοδος κατά την οποία ο/η δάσκαλος/α εκπαιδεύει τους/τις μεγαλύτερους/ες και ικανότερους/ες μαθητές/τριες και αυτοί/ές με τη σειρά τους τους/τις υπόλοιπους/ες μαθητές/τριες»!!!» (σελ. 62). Με τον εθισμό των μαθητών σε ανάλογες φραστικές καρκινοβασίες ο δρόμος για την αλαλία και την αφασία είναι πλέον ανοιχτός...
  Βαδίζουμε προς μια κοινωνία αγελαίων μαζανθρώπων, προς μια κοινωνία-χυλό, όπου τα άτομα, σαν τα πορτρέτα του Γαΐτη, θα είναι όλα ίδια, ομοιόμορφα ντυμένα, χωρίς πρόσωπο, μάτια ή στόμα, και, βέβαια, χωρίς την παραμικρή δυνατότητα να δημιουργήσουν προσκόμματα στον οδοστρωτήρα της πανταχού παρούσης και απεριόριστα ασύδοτης Α.Μ της Αγοράς! ΣΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΝΑΛΥΣΗ, ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ. Και εδώ έγκειται η τραγική ειρωνεία της μεθοδευμένης διαστρέβλωσης. Η δήθεν «πολιτική» ορθότητα δεν έχει την παραμικρή σχέση με την πολιτική! Είναι στην ουσία μια ακραιφνώς Α-πολιτική και σατανικά επεξεργασμένη μεταμφίεση, πίσω από την οποία κρύβεται η στυγνή δικτατορία της διεθνοποιημένης Αγοράς. Και αλίμονο σε αυτόν που θα επιχειρήσει να διαφοροποιηθεί από τη υδαρή μάζα. Οι κομισάριοι των ΜΚΟ και τα τάγματα εφόδου τους τον περιμένουν στη γωνία για να τον περιποιηθούν δεόντως! Είναι, λοιπόν, εξαιρετικά λυπηρό το ότι αυτή η «αμερικανιά» της πολιτικής ορθότητας διαθέτει στη χώρα μας αναρίθμητους και υπερενθουσιώδεις διεκπεραιωτές, παρατρεχάμενους και πλειοδότες, μεταξύ των οποίων εξέχουσα θέση κατέχουν ορισμένοι πάλαι ποτέ διεθνιστές που μεταλλάχτηκαν σε παγκοσμιοποιημένους νεοταξικούς. «Αχ, πού σαι νιότη, πού δειχνες πως θα γινόμουν άλλος»!...
  Συμπέρασμα: ο φασισμός στις μέρες μας έχει αλλάξει όνομα. ΛΕΓΕΤΑΙ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΡΘΟΤΗΤΑ». Και δεν είναι ασφαλώς αρκετό να δηλώνει κάθε έντιμος πολίτης, κάθε αληθινός δημοκράτης και κάθε αγνός πατριώτης ότι σκουπίζει τα παπούτσια του στην «κουρελού» της πολιτικής ορθότητας. Οφείλει πρωτίστως να επισημαίνει την ύπουλη σημειολογία της, να αναδεικνύει τον κραυγαλέο παραλογισμό της, να αποκαλύπτει τις επιμελώς αποκρυπτόμενες προθέσεις της, να ξεσκεπάζει τη σταδιακά προωθούμενη τυραννία της και να καταγγέλλει τις γκεμπελικές πρακτικές της.

 28. Bob ο μάστορας avatar
  Bob ο μάστορας 11/05/2013 03:26:48

  Στρατευμένη τέχνη ε;
  Οι δεξιοί έχουν τα λεφτά και οι αριστεροί το πνεύμα και τις ιδέες ε;

  Έχουμε πάθει ζάχαρο από τις καραμέλες και ιδρυματισμό από τα δόγματα σ' αυτόν τον τόπο!

  Όταν το συνειδητοποιήσεις, δυσκολεύεσαι να πιστέψεις πως Έλληνες έχουν εισάγει την έννοια της απόδειξης στο δυτικό πολιτισμό.

  Σε χαίρομαι ρε φάκτορα, για κάτι τέτοια. Γιατί κρίνεις το διαχωρισμό που υποννοεί ή επιβάλλει ο ρατσισμός και όχι το κριτήριο επιλογής.

  Όλοι αυτοί οι κάφροι που συμμετέχουν με συναισθηματικά επιχειρήματα στα πνευματικά λυτζαρίσματα, είναι η μαγιά του εκφασισμού μας.

 29. GO avatar
  GO 11/05/2013 07:22:41

  Δεν βγαίνει νόημα.
  Ο Γιακουμάτος είναι γιατρός με τα όλα του, ενώ ο Κουράκης είναι ...κουράκης.

 30. MantisKalhas avatar
  MantisKalhas 11/05/2013 19:57:54

  Καλώς ή κακώς εάν εκατό Έλληνες πολίτες ακούσουν τη λέξη "δεξιά" οι εβδομήντα και πλέον θα απαντήσουν ότι τους γεννά αρνητικά συναισθήματα ενώ από τους υπόλοιπους τριάντα οι δέκα θα δηλώσουν αδιάφοροι. Αντίθετα οι ίδιοι εκατό στο άκουσμα της λέξης "αριστερά" θα απαντήσουν περί τους πενήντα ότι είναι κάτι θετικό. Περίπου τριάντα θα δηλώσουν την αντίθεσή τους ενώ οι υπόλοιποι θα δηλώσουν αδιάφοροι. Με δεδομένο τα παραπάνω συμφωνώ και εγώ ότι οι ταμπέλες μόνο κακό κάνουν και όποιος τις χρησιμοποιεί εκούσια ή ακούσια κάνει κακό στην εθνική προσπάθεια.

 31. mix avatar
  mix 12/05/2013 19:38:16

  http://www.youtube.com/watch?v=f5ae9JpbkN0
  ακούστε την τραγουδάρα μέρες που είναι.πιο επίκαιρο από ποτέ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.