#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
08/06/2011 19:28
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ανυποχώρητος στις πιέσεις των Βρυξελλών ο Σαμαράς

[caption id="attachment_105332" align="alignnone" width="600" caption="Σαμαράς - Ρομπέϊ - Μαρτένς"][/caption]

Την ανάγκη ευρείας πολιτικής στήριξης στα νέα μέτρα της Τρόικας  υπογραμμίζει σε γραπτή δήλωσή του που εξέδωσε από τις Βρυξέλες ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χέρμαν Βαν Ρομπέι, λίγο μετά τη συνάντηση που είχε με τον αρχηγό της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, ζητώντας παράλληλα από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ... «να φανεί συνεργάσιμος».

Η απάντηση του Α. Σαμαρά ήταν κατηγορηματική: "θέλω εδώ να γίνει απολύτως σαφές: Στηρίξαμε και στηρίζουμε ό,τι είναι σωστό για την Πατρίδα, ενώ δεν μπορούμε να στηρίξουμε οτιδήποτε έχει ήδη αποδειχθεί λάθος".

Η συνάντηση με τον κ. Ρομπέι έγινε στο πλαίσιο της σειράς συναντήσεων που είχε σήμερα στις Βρυξέλλες με κορυφαίους παράγοντες της Ε.Ε Το μεσημέρι, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του ΕΛΚ κ. Wilfried Martens. Στη συνέχεια είχε γεύμα με τον κ. Martens, με συμμετοχή του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Herman Van Rompuy.  Και, τέλος, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jose Manuel Barroso.

Οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν σε ένα δύσκολο περιβάλλον έντονων πιέσεων προς τον Α. Σαμαρά να στηρίξει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Παρόλα αυτά ο πρόεδρος της ΝΔ παρουσίασε αναλυτικά τις θέσεις του Ζαππείου 2 και οι Ευρωπαίοι συνομιλητές του τον άκουσαν.

"Το διήμερο αυτό είχε ένα διπλό αποτέλεσμα: Και συνεισφέραμε στην εθνική προσπάθεια για ταχύτερη έξοδο της Ελλάδας από την κρίση και οι απόψεις μας ακούστηκαν με προσοχή από την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης", είπε μετά τις συναντήσεις ο πρόεδρος της ΝΔ.

Με άλλα λόγια σε μια στιγμή που η κυβέρνηση έχει "εξαφανιστεί" και η Τρόικα κυβερνά την χώρα, ο Α. Σαμαράς προβάλλει ως η μοναδική λύση στο πρόβλημα με όπλο του μια εθνική πολιτική.

Οι δηλώσεις

Μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεών ο κ. Σαμαράς έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Συναντήθηκα σήμερα, μαζί με τον Αντιπρόεδρο κ. Σταύρο Δήμα, διαδοχικά, με τον Βίλφρεντ Μαρτένς, Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, τον Χέρμαν Βαν Ρομπάι, Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, καθώς και τον Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, Πρόεδρο της Κομισιόν.

Τους θέσαμε υπ’ όψιν όλα τα διαθέσιμα στοιχεία, που δείχνουν, πέρα από κάθε αμφιβολία, ότι η σημερινή οικονομική πολιτική στην Ελλάδα δεν αποδίδει και πρέπει να αλλάξει.

Παρουσιάσαμε τα βασικά σημεία της δικής μας εναλλακτικής πρότασης και τονίσαμε ότι μπορεί να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση.

Τονίσαμε ότι συμφωνούμε με τους βασικούς στόχους – δηλαδή τη μείωση του ελλείμματος και του χρέους - αλλά ότι πρέπει να αλλάξει η εφαρμοζόμενη Πολιτική μέσα από επαναδιαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου.

Υπογραμμίσαμε ότι το σχέδιό μας προβλέπει εκτενείς περικοπές από τη σπατάλη του Δημοσίου. Αλλά ταυτόχρονα περιλαμβάνει απαραίτητα μέτρα, που τονώνουν την οικονομία, ώστε να καταπολεμηθεί μαζί με το έλλειμμα και η βαθιά ύφεση. Και να στηριχθεί η κοινωνική συνοχή, χωρίς την οποία κανένα σχέδιο εξυγίανσης δεν μπορεί να αποδώσει ως το τέλος.

Και βεβαίως, επιβεβαιώσαμε την απόλυτη στήριξή μας στην ανάγκη αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας. Άλλωστε, και τα δύο αποτελούν  προτάσεις στις οποίες εμείς επιμένουμε εξ αρχής.

Και θέλω εδώ να γίνει απολύτως σαφές: Στηρίξαμε και στηρίζουμε ό,τι είναι σωστό για την Πατρίδα, ενώ δεν μπορούμε να στηρίξουμε οτιδήποτε έχει ήδη αποδειχθεί λάθος.

Το διήμερο αυτό είχε ένα διπλό αποτέλεσμα: Και συνεισφέραμε στην εθνική προσπάθεια για ταχύτερη έξοδο της Ελλάδας από την κρίση και οι απόψεις μας ακούστηκαν με προσοχή από την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Το πλήρες κείμενο της δήλωσης του Χ. Ρομπέι έχει ως εξής: «Είναι ανάγκη η Ελλάδα να συνεχίσει με αποφασιστικότητα τις προσπάθειες προσαρμογής προκειμένου να αποκαταστήσει τη βιωσιμότητα των δημόσιων οικονομικών της και την ανταγωνιστικότητα και προκειμένου να διασφαλίσει τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα. Τον τελευταίο χρόνο επετεύχθη σημαντική πρόοδος, αλλά θα πρέπει να γίνουν περισσότερα για να εξασφαλιστεί η βιώσιμη ανάκαμψη. Απαιτούνται περισσότερες προσπάθειες τόσο σε ότι αφορά τα έσοδα, όσο και τις δαπάνες. Η ετοιμότητα της ευρωζώνης να συνεχίσει να παρέχει στήριξη στην Ελλάδα εξαρτάται από ένα ισχυρό και φιλόδοξο πρόγραμμα προσαρμογής όπως πρότεινε η αποστολή της τρόικας.

Οι προσπάθειες για να επιστρέψει η Ελλάδα σε βιώσιμη δημοσιονομική οδό, καθώς και σε οικονομική ανάκαμψη, απαιτεί από όλες τις πλευρές ευρεία και εποικοδομητική και πολιτική στήριξη. Ζήτησα επειγόντως από τον κ. Σαμαρά να φανεί συνεργάσιμος προς αυτή την κατεύθυνση».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γιωργος Ασημενιος avatar
  Γιωργος Ασημενιος 08/06/2011 19:46:10

  Ο Αντώνης το έχασε το τρένο. Ακόμη και αν γίνει πρωθυπουργός έστω και λίγο. Τα σαίνια που ετοίμαζαν το... κοσμογονικό γεγονός του Ζαππείου 2 για την επανεκκίνηση τάχα της οικονομίας μάλλον θα πρέπει να πάρουν απολυτήριο ανικανότητας. Αντώνη, με επαναδιαπραγματεύσεις του μνημονίου και μίγματα μέτρων δεν κερδίζεις τον κόσμο...

  • foulis avatar
   foulis @ Γιωργος Ασημενιος 08/06/2011 20:24:53

   Τα δικά μου αυτάκια άλλα άκουσαν σήμερα κι από σκληροπυρηνικούς πασόκους μάλιστα: "Γιατί δεν ακούτε τον Σαμαρά βρε, γιατί δεν τον ακούτε, έχει δίκιο ο Σαμαράς σ' αυτά που λέει" φώναζε σε μεγαλοσχήμονες κουστουμάτους ξεπουλητές.

  • ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
   ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ @ Γιωργος Ασημενιος 08/06/2011 23:40:43

   Ε ΡΕ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΥ ΣΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ,ΚΑΚΟΜΟΙΡΗ

  • nikosw avatar
   nikosw @ Γιωργος Ασημενιος 09/06/2011 11:06:22

   Έτσι δηλαδή
   ....Να σκύβουμε κεφάλι....Yesmen θα γίνουμε

 2. pg avatar
  pg 08/06/2011 19:47:37

  ΠΡΟΣ κ. ΡΟΜΠΕΪ - ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ : ΜΗΝ ΦΑΤΕ, ΕΧΟΥΜΕ ΓΛΑΡΟΣΟΥΠΑ...

 3. ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ avatar
  ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ 08/06/2011 19:50:04

  Ο Σαμαράς τελικά έμεινε αυτός και οι Έλληνες.
  Η ΕΕ κάνει τη δουλειά της.
  Ο ΓΑΠ τη δουλειά της αμερικής.
  Και ο λαός περιμένει το θαύμα εξ'ουρανού.
  Πάλι αδιέξοδο.
  Τώρα τι κάνουμε;

  • Νίκος Παπαδημητρίου avatar
   Νίκος Παπαδημητρίου @ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ 08/06/2011 20:01:51

   ό,τι κάναμε πάντα: θα γίνουμε ο παράγοντας Χ και θα ανατρέψουμε τα καλοπληρωμένα σχέδια των δεξαμενών σκέψης.

   • Νίκος Παπαδημητρίου avatar
    Νίκος Παπαδημητρίου @ Νίκος Παπαδημητρίου 08/06/2011 20:09:13

    πιο συγκεκριμένα:

    Επαστατησαμε το 1821. Όλοι (μα ΟΛΟΙ) πίστεψαν ότι υπήρχε ρωσσικός δάκτυλος. Δεν υπήρχε. Όλοι νόμσαν ότι το παιγνίδι θα τελειώσει σύντομα. Όχι μόνο δεν τελείωσε, αλλά έφτασαν οι σύμμαχες μεγάλες δυνάμεις να ανταγωνίζονται ποια θα έχει μεγαλύτερη επιρροή στο νεοσύστατο κράτος.

    Το '40, πάλι μπερδέψαμε όλα τα σενάρια. Οι Γερμανοί καθυστέρησαν την εισβολή τους στη Ρωσσία, κι ας το αναγνώρισαν ΜΟΝΟ οι Ρώσσοι.

    Το 1922, ασχολήθηκαν μαζί μας για να μας τη φέρουν και μας την έφεραν. Ο κανόνας είναι οι μεγάλοι να ασχολούνται με τους μικρούς. Αν λάβουμε υπ'όψιν μας το απλό αλλά ουσιώδες αυτό στοιχείο, αντιστρέφουμε το παιγνίδι με το να τους κάνουμε ΕΜΕΙΣ να ασχοληθούν. Οι δυνάμεις μετά, δεν θα έχουν επιλογή, παρά να ασχοληθούν, αυτή είναι η δουλειά τους.

    Μπορούμε φυσικά να επιλέξουμε το ρόλο του γλειψηματία, όπως κάθε ΓΑΠ στην Ιστορία πίστεψε πως αυτό θα τον αντάμοιβε, αλλά κανείς δε γουστάρει τον γλείφτη.

    Η Ευρώπ πολιτικά, είναι από αργοκίνητη, έως ανύπαρκτη. Το παραμικρό χαστούκι, θα έριχνε την περούκα και τη μασέλα της και θα διέλυε το μακιγιάζ της. Θα το παίξουμε Αλαίν Ντελόν/Φούντας ή Χάρης Ρώμας;

    • daughter of mercy avatar
     daughter of mercy @ Νίκος Παπαδημητρίου 09/06/2011 01:19:24

     Τσακ Νόρις!

 4. Kennan avatar
  Kennan 08/06/2011 19:51:28

  Ναι, όπως τα λες είναι , γι αυτό έχουν πέσει όλοι πάνω του και τον πιέζουν. επειδή "εχει χάσει το τραίνο". α, ρε κακομοίρη

 5. Νίκος Παπαδημητρίου avatar
  Νίκος Παπαδημητρίου 08/06/2011 19:55:38

  εγώ καταλαβαίνω (ή θέλω να καταλάβω) ότι τους στρίμωξε.

  Εκβίασέ τους Αντώνη, αυτοί δεν θα είχαν κανένα πρόβλημα να μας εκβιάσουν. Δεν υπάρχει Ευρωπαϊκή Ένωση, μόνο μια τελωνειακή διευκόλυνση για να τρώμε πιο φτηνά δανέζικο ροκφόρ.

 6. Γιωργος Ασημενιος avatar
  Γιωργος Ασημενιος 08/06/2011 20:01:54

  kennan με ποιούς θα κυβερνήσει ο Αντώνης με τον... Αβραμόπουλο και τον ...Κυριάκο ; Ημαρτον...

  • Kennan avatar
   Kennan @ Γιωργος Ασημενιος 08/06/2011 20:05:56

   Χα χα χααααα. Αλλάξαμε θέμα τώρα ε; Αλλά μην βιάζεσαι ούτε σε αυτό μην εκπλαγείς

  • ΑΡΚΑΣ avatar
   ΑΡΚΑΣ @ Γιωργος Ασημενιος 08/06/2011 23:04:14

   Έχει "μυστική" ενδεκάδα...

  • ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
   ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ @ Γιωργος Ασημενιος 08/06/2011 23:42:49

   ΤΟΧΕΙΣ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΤΙ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ?

  • daughter of mercy avatar
   daughter of mercy @ Γιωργος Ασημενιος 09/06/2011 01:21:12

   Με εμάς!!!

 7. Δημήτριος Κοκκαλάκης avatar
  Δημήτριος Κοκκαλάκης 08/06/2011 20:04:00

  Ακου "συνεργάσιμος".... Λές και μιλάει γιά κανέναν κρατούμενο στο Τμήμα.
  Οσο γιά τις πιέσεις και πώς πρέπει να αντιμετωπίζονται, αρκεί να θυμηθούμε το αιώνιο και πάντα επίκαιρο παράδειγμα του de Gaulle, απέναντι στις απηνείς πιέσεις που του ασκούσαν Τσώρτσιλ και Ρούζβελτ στην διάρκεια του πολέμου.

  • loretta avatar
   loretta @ Δημήτριος Κοκκαλάκης 09/06/2011 00:16:22

   Φαινεται ολους στην ελλαδα τους περνανε για Χριστοφορακους και κολητους..!! γιαυτο ισως λενε...συνεργασιμοι!!

 8. ΛΕΥΘΕΡΗΣ avatar
  ΛΕΥΘΕΡΗΣ 08/06/2011 20:10:11

  Εύγε Πρόεδρε. Η στάση σου μας κάνει υπερήφανους και ως Έλληνες και ως Νεοδημοκράτες. Ο Θεός της Ελλάδος πολλές φορές μας άφησε στην δυστυχία μας για τα λάθη και τις παραλήψεις μας, ποτέ όμως δεν μας εγκατέλειψε. Τώρα πληρώνουμε την ευπιστία μας , όμως με ηγεσίες που αντιστέκονται είναι βέβαιο ότι θα επανακάμψουμε. Οι Έλληνες δεν έχουν το κουράγιο να πεθάνουν.

 9. axis avatar
  axis 08/06/2011 20:16:04

  Ο Σαμαράς άριστα κάνει και αντιστέκεται στις διεθνείς πιέσεις επιμένοντας στις προτάσεις της ΝΔ. Οι δανειστές μας πρέπει να καταλάβουν εγκαίρως ότι ο επόμενος πρωθυπουργός δεν αστειεύεται.

 10. Νίκος Παπαδημητρίου avatar
  Νίκος Παπαδημητρίου 08/06/2011 20:19:27

  ''Ακου “συνεργάσιμος”…. Λές και μιλάει γιά κανέναν κρατούμενο στο Τμήμα.''

  ''Οι Έλληνες δεν έχουν το κουράγιο να πεθάνουν.''

  Το επίπεδο του σχολιασμού ανεβαίνει με γεωμετρική πρόοδο και δεν μπορώ να ξε-δικτυωθώ και να συγκεντρωθώ στη δουλειά μου.

 11. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 08/06/2011 20:26:23

  Να πει στο Λαο ο Αντωνης τι ακριοβως του ζητησαν και ΠΩΣ οι Ρομπαϊδες..!!
  Εαν εκβιαστηκε και με ποιο τροπο και με ποια επιχειρηματα !
  ΠΙΕΣΗ δεχτηκε... ειναι δεδομενο!
  Τι ειδους πιεση ομως?? ΕΓΩ ΘΕΛΩ Ν ΑΚΟΥΣΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΜΠΑΚΙΕΡΑ !

  ΕΣΕΙΣ ??

  ΠΠ

  • spiros avatar
   spiros @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 08/06/2011 21:51:14

   Είναι υποχρέωση του αρχηγού. Αυτό θα πεί συνηδητή επιλογή να πονέσουμε.

  • Orestios avatar
   Orestios @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 09/06/2011 01:40:09

   Συμφωνώ με τον ΠΠ
   Άμεση ενημέρωση των Ελλήνων για την λυκοφωλιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης

 12. ΠΕΤΡΟΣ Μ. avatar
  ΠΕΤΡΟΣ Μ. 08/06/2011 20:26:54

  Αυτοί είναι στριμωγμένοι .
  Όχι ο Σαμαράς
  Αυτοί τον χρειάζονται .
  Όχι ο Σαμαράς, ούτε ο ελληνικός λαός.

  Μπορεί άραγε για πρώτη φορά ,ένα αστικό ελληνικό κόμμα να συναντηθεί με τον παλμό της πλατείας;

  Αν ναι, τότε να δω τι δηλώσεις θα κάνουν οι υπαλληλίσκοι των Βρυξελλών και των αγορών.

  • daughter of mercy avatar
   daughter of mercy @ ΠΕΤΡΟΣ Μ. 09/06/2011 01:24:50

   "Μπορεί άραγε για πρώτη φορά ,ένα αστικό ελληνικό κόμμα να συναντηθεί με τον παλμό της πλατείας;"

   Μόνο με ένα Ελληνικό!

   • daughter of mercy avatar
    daughter of mercy @ daughter of mercy 09/06/2011 01:26:29

    Αστείοι καιροί για αστούς!

 13. Νίκος Παπαδημητρίου avatar
  Νίκος Παπαδημητρίου 08/06/2011 20:29:37

  ΠΠ,

  αντιπολίτευση είναι, μπορεί να πουλήσει όση τρέλα θέλει. Αυτοί πρέπει να υποσχεθούν, και μάλιστα όσο είναι νωρίς.

  ....

  "οι υπαλληλίσκοι των Βρυξελλών και των αγορών."

  Οποία σεμνότης και ευγένεια. Πέτρο, έχεις τρόπους, το ξέρεις;

  • ΠΕΤΡΟΣ Μ. avatar
   ΠΕΤΡΟΣ Μ. @ Νίκος Παπαδημητρίου 08/06/2011 21:31:34

   Έχεις δίκιο. Είμαι υπερφίαλος και αγενής.
   Το ανασκευάζω.
   ''Οι αφιλοκερδώς και αόκνως εργαζόμενοι ,ταγμένοι στην υπεράσπιση των συμφερόντων των λαών όλης της Ευρώπης..''

   • Νίκος Παπαδημητρίου avatar
    Νίκος Παπαδημητρίου @ ΠΕΤΡΟΣ Μ. 08/06/2011 21:32:56

    και το πριν μου άρεσε, αλλά τώρα έγραψες.

 14. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 08/06/2011 20:41:43

  Πανω απο 51% η συμμετοχη των ξενων στο Ελληνικο Χρηματιστηριο !!!!
  Αγορασαν στα 1200 κατι !! πανω απ το μισο στις Ελληνικες εισηγμενες !!
  Πότε θα πουλησουν???

  ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ! Αντωνη μ ακους??

  τελικα η ΝΔ συμφωνει με τα 400εκ για το 10% του ΟΤΕ ( 8/κομματι ) ??
  στα 28/κομματι το ΠΑΣΟΚ ειχε κανει επανασταση !!

  ΠΠ

 15. βουλα ελευθεριαδου avatar
  βουλα ελευθεριαδου 08/06/2011 20:52:25

  και γιατι να ακουσουν το Σαμαρα τωρα που ειναι ετοιμοι να τα παρουν ολα κοψοχρονια

 16. Enzo avatar
  Enzo 08/06/2011 20:56:13

  ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΗΣ ΕΕ

  «Όταν είσαι ηλίθιος, είσαι ηλίθιος. Αυτοί είναι άχρηστοι. Γι’ αυτό δεν έχω τίποτα να πω γι’ αυτούς τους Μπαρόζους, αυτούς τους αποβλακωμένους, αυτά τα βόδια.
  Όσον αφορά τους αποβλακωμένους, όπως τον Μπαρόζο, καθώς υπήρξαν κατά καιρούς ορισμένοι Μπαρόζο στην Πορτογαλία, αποδεσμεύθηκε και του δόθηκε μια θέση εργασίας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
  Και εγώ δε δίνω πραγματική προσοχή στους παραλογισμούς των Ευρωπαίων υπαλλήλων»

  Αλεξάντερ Λουκασένκο
  Τιτανοτεράστιος Πρόεδρος της Λευκορωσίας.

  Υ.Γ
  ΠΡΟΕΔΡΕ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.

  • ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
   ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ @ Enzo 09/06/2011 00:29:43

   Ο ΛΟΥΚΑΣΕΝΚΟ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΔΙΚΤΑΚΤΟΡΙΚΑ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΩΝ.

   • Asxetos avatar
    Asxetos @ ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ 09/06/2011 17:43:29

    ΜΠΑ ΚΑΤΙ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΑΥΤΟ, ΚΑΤΙ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ , ΛΕΣ??

 17. pikras57 avatar
  pikras57 08/06/2011 20:56:14

  ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

  1. Ηταν απαραίτητες αυτές οι επισκέψεις Σαμαρά αυτή την ώρα , πριν την ψηφιση του Μεσομακροπρόθεσμου????
  2. Οι συναντήσεις αυτές προετοιμάστηκαν επαρκώς????

  • αντιλαικος avatar
   αντιλαικος @ pikras57 08/06/2011 21:12:30

   και τα δυο ΝΑΙ!!!

   • pikras57 avatar
    pikras57 @ αντιλαικος 08/06/2011 21:47:39

    ???

  • ΑΡΚΑΣ avatar
   ΑΡΚΑΣ @ pikras57 08/06/2011 23:09:51

   Βεβαίως, γιατί έτσι ο Σαμαράς είναι σαν να τους προειδοποιεί και τους λέει: λεβέντες όταν θα έρθει η ώρα ΌΤΑΝ ΛΕΩ, θα τα βρούμε αλλά ON MY WAY που λέει και ο Τζέφρυ.....
   και αυτο το ON MY WAY ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ!!!

 18. pikras57 avatar
  pikras57 08/06/2011 20:58:12

  ΠΠ δυστυχώς έτσι είναι τα πράγματα. Αν το 28 ήταν ξεπούλημα το 8 τι είναι?????

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ pikras57 08/06/2011 21:03:47

   παρταόλα

   ΠΠ

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 08/06/2011 21:41:02

    το put option ή είχε συμφωνηθεί επί Αλογοσκούφη, ή είχε αποσιωπηθεί επί Αλογοσκούφη. Ο ΟΤΕ δεν είναι δουλειά της ΝΔ, του Πασόκ είναι, αλλά επί Αλογοσκούφη έγινε, και φωνάζαμε εδώ...

    • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
     ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ archaeopteryx 08/06/2011 21:49:42

     ελα μωρε, το πουτ δε κοτ νταουν οψιον, τι σχεση εχει με το ΠΟΤΕ ( ποσο ) θα πουλησω ??? ΟΤΑΝ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΠΟΥΛΑΩ και οταν με συμφερει !

     Οταν πουλαω οποτε μου πουν ( συμφερει τους αγοραστες )
     τι σημασια εχει το put option ? ( 20 συνεδριασεις +15% ) χαχαχαα

     ασε με... θα μου δωσεις το 1% της Τιτινας?? δε βγαινω !! θα ερθω με πανω !

     ΠΠ

     • archaeopteryx avatar
      archaeopteryx @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 08/06/2011 21:54:22

      θα πρέπει να δω την σύμβαση για να σου πώ...

     • ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
      ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ @ archaeopteryx 09/06/2011 00:27:28

      ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΕΠΙ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ
      Η ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΠΟΥΛΗΘΗΚΕ 25 ΦΟΡΕΣ
      ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΟΤΙ ΘΑ ΠΟΥΛΙΟΤΑΝ ΣΗΜΕΡΑ.

 19. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 08/06/2011 21:00:50

  Περσυ εγραφα ( που να το βρω τωρα ) οτι αλλες χωρες χρωστανε τα ιδια και περισοτερα και κανεις δεν ασχολειται μαζι τους !
  Χρωστανε ακομη και Πετρελαιοπαραγωγες Χωρες !! χαχαχαα
  δειτε μια λιστα
  - 29% το Κουβέιτ, 54% το Μπαχρέιν και τα Αραβικά Εμιράτα 56%
  - Η Γερμανία με 5 τρις έλλειμμα έχει χρέος στο 155% του ΑΕΠ της.
  - Η Γαλλία πάλι με 5 τρις έχει χρέος στο 188% του ΑΕΠ της.
  - ΟΙ ΗΠΑ με 13 τρις έλλειμμα έχει χρέος στο 94% του ΑΕΠ της.
  - Λουξεμβούργο ( του φιλου μου, ΑΕΠ 60δις, ΧΡΕΟΣ = 2 Τρις ! 4.636%/ΑΕΠ )
  ΝΑ ΟΥΡΛΙΑΞΩ ΤΩΡΑ Η ΑΡΓΟΤΕΡΑ ??? ΜΑΜΩ ΤΟ ΓΙΟΥΝΚΕΡ ΜΕΣΑ??

  η Αγγλία, η Ελβετία, το Βέλγιο, η Γαλλία, η Δανία και η Αυστρία έχουν ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ Ποσοστο Χρεους απο εμας ! Αυτοθ δε χρηζουν Σωσια/Γιατρου?

  ΔΕ ΣΥΝΕΧΙΖΩ !!! ΕΧΩ ΝΕΥΡΑ !!! για οποιον δε με πιστευει εδω..
  h**p://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_external_debt

  Αυτη την ερωτηση θα την κανεις ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ πολιτικος στους χαρτογιακαδες??

  ΠΠ

  • victoria (true) avatar
   victoria (true) @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 08/06/2011 21:22:41

   Σε πιστεύουμε!
   Και η απάντηση των Βρυξελλιωτών είναι πως αυτές οι χώρες δεν μας ικέτευσαν για ...βοήθεια και λεφτά. Μας ρεζίλεψε ο ΓΑΠ για πολύ καιρό... Αυτά προσπαθεί να μαζέψει ο Σαμαράς πιστεύω και είναι τιτάνιο έργο.

  • sxolioblog avatar
   sxolioblog @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 08/06/2011 23:02:05

   Πορτα
   μην παιζεις με τους ορισμους :)

   Αλλο εξωτερικο (external) αλλο δημοσιο (public, sovereign) χρεος . Πηγαινε στην ιδια wikipedia που λες στο h**p://en.wikipedia.org/wiki/List_of_sovereign_states_by_public_debt
   και θα δεις οτι οι χωρες στις οποιες αναφερεσαι εχουν πολυ μκροτερο δημοσιο χρεος απο μας και πιο βιωσιμο.

   Το μεγαλο δημοσιο χρεος σημαινει εξευτελισμενο και ανημπορο κρατος, αυτο που ειμαστε δηλαδη ετσι που μας εκαναν οι δικοι μας πολιτικοι...ενω το μεγαλο εξωτερικο χρεος μπορει να σημαινει υπερκαταναλωτισμο, ευχερεια κοπης νομισματος που η Αμερικη διατηρει και η ευρωπη ολοσχερως απεμπολησε στους τραπεζιτες η ακομα και υπερχρεωση νοικοκυριων και ιδιωτικου τομεα που ομως δεν αδυνατιζει το κρατος αναγκαστικα ...

   Απλα οι Ελληνες πολιτικοι κανανε καρριερα με ξενα κολυβα που τωρα πληρωνει ο κοσμακης...
   Οχι ?

   Το δημοσιο μας χρεος δεν ειναι πλεον οικονομικα χειρισιμο οτι και να λεμε. Πολιτικα ναι και απο αυτην την αποψη ο Σαμαρας καλως μιλαει για επαναδιεπραγματευση ενω ο Γιωργος τα κατεβασε...

   Αλλα οικονομικα δεν βγαινει με τιποτα

   • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
    ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ sxolioblog 09/06/2011 10:29:40

    Καλημερα,

    να παιξουμε με τα νουμερα?? ποιο ειναι το εξωτερικο μας χρεος??
    Ποιο ειναι το εσωτερικο μας χρεος? ( ειναι 800, ειναι 1 τρις ?? )

    ΠΠ

    • sxolioblog avatar
     sxolioblog @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 09/06/2011 12:43:45

     καλημερα

     Οχι Πορτα αμαν ...δεν αμφισβητω το σχολιο σου
     Το αντιθετο μαλιστα. Απλα οταν ο ιδιωτης υπερχρεωνεται του φταιει και λιγο η γκλαβα του.
     Ενω οταν οι χαρτογιακαδες μας πολιτικοι χρεωνουν το κρατος το κανουν με ξενα κολυβα.
     Απλα σου λεω οτι δεν πιστευω οτι για το δημοσιο, κρατικο χρεος υπαρχει πλεον λυση οικονομικη.
     πιστευεςις οτι τα νουμερα του δημοσιου χρεους ειναι χειρισιμα οικονομικα ? σε ποσα χρονια ?
     Τι εννοεις με το ποσο ειναι ?

  • ΑΡΚΑΣ avatar
   ΑΡΚΑΣ @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 08/06/2011 23:11:35

   Ναι φίλε μου αλλά αυτές οι "φούσκες" είναι στον ιδωτικό τομέα! Οπότε ιδίωτική φούσκα δεν έχει νόημα!

   • sxolioblog avatar
    sxolioblog @ ΑΡΚΑΣ 08/06/2011 23:15:18

    ακριβως. οποτε δεν μας αφορα το προβλημα μας ειναι το δημοσιο χρεος ..οχο το ελλειμα που λεγαν περσι τα λαμογια

  • Orestios avatar
   Orestios @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 09/06/2011 01:43:09

   Οι Αμερικανοί έχουν 63 τρισεκατομμύρια δολλάρια χρέος

 20. nick avatar
  nick 08/06/2011 21:02:23

  Μπράβο στον Αντώνη που συνεχίζει και αντιστέκεται.
  Τα ΟΧΙ κάνουν τους ηγέτες, από την εποχή του Λεωνίδα ως την εποχή του Τάσσου Παπαδόπουλου...

  • Eva avatar
   Eva @ nick 08/06/2011 23:45:54

   ΕΤΣΙ !!!!!! + 1000000000000000000000000 !!!!!!!!!

  • daughter of mercy avatar
   daughter of mercy @ nick 09/06/2011 01:43:23

   Ισχύει ότι το ίδιο δικηγορικό γραφείο συνέταξε το σχέδιο Ανάν και το μνημόνιο?
   Γνωρίζει κανείς?

 21. ΣΠΥΡΟΣ avatar
  ΣΠΥΡΟΣ 08/06/2011 21:33:48

  Μπράβο στον κύριο ΣΑΜΑΡΑ αλλά περιμένουμε κάτι παραπάνω, γιατί το πολύ το ΚΥΡΙΕ ΕΛΕΗΣΟΝ το βαριέται κι ο παπάς.

 22. Απλή σκέψη avatar
  Απλή σκέψη 08/06/2011 21:38:24

  Tι θέλουν επί τέλους οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών;
  Έναν λαό αποχαυνωμένο στον καναπέ κι΄αυτοί να παίρνουν μέτρα για την νεκροκασέλα μας;
  Κανέναν από το Ελληνικό πολιτικό σύστημα να μην αντιστέκεται;
  Τους πειράζει, τους χαλάει τη σούπα , το βροντερό ΟΧΙ του Σαμαρά στα μέτρα εξόντωσης του Ελληνικού λαού;
  Τι να κάνουμε, βρέθηκε και ένας με τσαγανό, που κρατάει ακόμα ψηλά το κεφάλι!
  Ακούς χαζο - Μπαμπη του Σκαϊ, που μιλάς απαξιωτικά για τον Ε Λ Λ Η Ν Α Α. Σαμαρά; Πόσο είναι το μπόϊ σου ρε 1,50 με ανάταση;

 23. giorgos avatar
  giorgos 08/06/2011 21:43:55

  ειναι τραγικο να πιεζουν το σαμαρα να συναινεσει σε ενα προγραμμα που εχει αποτυχει αποδεδειγμενα και σε ενα μεσοπροθεσμο φαντασμα με μετρα που πανε κι ερχονται μεσα στις κομματικες καμαριλες του πασοκ.μαλλον θελουν συναινεση στο ξεπουλημα της χωρας στις εταιριες των χωρων τους

 24. Dal avatar
  Dal 08/06/2011 21:47:30

  "Την ανάγκη ευρείας πολιτικής στήριξης στα νέα μέτρα της Τρόικας υπογραμμίζει σε γραπτή δήλωσή του που εξέδωσε από τις Βρυξέλες ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χέρμαν Βαν Ρομπέι"
  Κύριε Ρομπει, γιατί ψάχνετε για συνενόχους; Επί ένα και μισό χρόνο ο εντολοδόχος σας κυβερνάει χώρις καμμία αντίσταση, δεν τον εμποδίζει κανένας και έχει την υποστήριξη των προθύμων. Μας έχετε επιβάλλει μια πολιτική που μας οδηγεί στην χρεοκοπία, για να σώσετε την ΕΕ και τα οφίτσιά σας. Μα τόσο βλάκες μας περνάτε;

 25. spiros avatar
  spiros 08/06/2011 22:00:39

  Το ΟΧΙ είναι το σημαντικό. Στα κανάλια διαφάνηκε στροφή κατά ΠΑΣΟΚ και άφησαν ανενόχλητη τηνΝΔ. Νομίζω ότι όλοι περίμεναν την στάση της ΝΔ για να ανασάνουν. Η σθεναρή στάση αποδικνύει τον ΗΓΕΤΗ.

 26. Xristoforos avatar
  Xristoforos 08/06/2011 22:08:33

  Πόσο είναι το μπόϊ σου ρε ....... έρωτα και στρατιωτικό περίπατο που θελουν ολοι αυτοι με το ..πρώτο μπόϊ λέω 'γω.
  Απλή σκέψη, γουσταρω τη σκέψη σου:)

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ Xristoforos 08/06/2011 22:20:12

   ποιος είναι αλητόμαγκας; ο ρομπάι που τον έκανε ρόμπα ο Φάρατζ τον έφτυνε μέσα στο ευρωκοινοβούλιο και κοίταγε σα χάνος;

   Αν ήταν έτσι οι αλητόμαγκες δεν θα υπήρχε νύχτα και η αστυνομία θα είχε πάρει σύνταξη...

   Διορισμένος είναι, front man της Λέσχης.

   Κανονικά φωτογραφίες με ρομπάιδες και barόζους θάπρεπε να αποφεύγονται...

   • Ίωνας avatar
    Ίωνας @ αλλενάκι 09/06/2011 15:20:12

    Ίσα ίσα Αλλενάκι. Χρειάζονται τέτοιες φωτό. Δες το σαρδώνιο χαμόγελο του δικού μας και κοίτα των άλλων 2 το ...ύφος... Αν έβαζα λεζάντα κάτω από την φωτό, θα ήταν ¨χωρίς λόγια¨.

  • Απλή σκέψη avatar
   Απλή σκέψη @ Xristoforos 09/06/2011 02:48:12

   ευχαριστώ αλλά δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια ¨απλή σκέψη¨.

 27. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 08/06/2011 22:15:42

  Οι Βρυξέλλες και το παγκόσμιο σύστημα ξεχνούν κάτι:
  τη δυναμική της πλατείας, την οποία όποιος θα αγνοήσει, κάνει πολιτικό χαρακίρι.

  Η πανέμορφη εικόνα της σφύζουσας Πλατείας Συντάγματος, η οποία καλύφθηκε με ΔΕΟΣ από όλα τα Παγκόσμια Δίκτυα, δεν διέφυγε της προσοχής της Ελιτ... Πέσαν όλοι πάνω μας ξαφνικά να μας δανείσουν πακέτα. Και 500 δισμύρια αν λέγαμε ότι χρειαζόμαστε θα τα έδιναν...
  (για μένα το καλύτερο θα ήταν αν επιστρέφαμε και αυτά που έχουμε πάρει βέβαια...)

  Ακομα λοιπόν και αν οι Βρυξέλλες έπαιρναν ένα "Ναι σε όλα" από τον κο Σαμαρά, θα ήταν δώρον άδωρον, γιατί "οι πλατείες άλλα κελεύουν".
  Θα βρεθεί ο κος Σαμαράς σε ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΝΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΑ με εκατοντάδες χιλιάδες ανενεργούς νεοδημοκράτες, που γεμίζουν όμως τις πλατείες, αναζητώντας διέξοδο.

  Έτσι, η συναίνεση που επιδιώκουν θα ήταν πλασματική, κενή λαϊκού περιεχομένου.

  Θα είναι συναίνεση εντός Βουλής και έξω από τη Βουλή 1 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΣΕΙΟΝΤΑΙ ΤΑ ΜΑΡΜΑΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΤΙΡΙΑ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΤΑΔΟΣΗ!

  Αν περάσει η συγκεκριμένη Δανειακή μαζί με μας Υποδουλώνεται όλος ο Πλανήτης, διότι δημιουργείται νομικό προηγούμενο για όλες τις άλλες χώρες, και η Παγκόσμια Διακυβέρνηση έχει στην κατοχή της 1 τρις κεφάλαια τα οποία πρέπει να ανακυκλοφορούν συνεχώς (να δανείζονται σε χώρες με το πιστόλι στον κρόταφο, εκβιαστικά! όπως γίνεται τώρα με μας)

  ΔΑΝΕΙΑΚΉ ΣΎΜΒΑΣΗ-ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΤΗΣ.

 28. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 08/06/2011 22:18:20

  Οι Βρυξέλλες και το παγκόσμιο σύστημα ξεχνούν κάτι:
  τη δυναμική της πλατείας, την οποία όποιος θα αγνοήσει, κάνει πολιτικό χαρακίρι πλέον.

  Η πανέμορφη εικόνα της σφύζουσας Πλατείας Συντάγματος, η οποία καλύφθηκε εκτενώς από όλα τα Παγκόσμια Δίκτυα, δεν διέφυγε της προσοχής της Ελιτ... Πέσαν όλοι πάνω μας ξαφνικά να μας δανείσουν πακέτα.
  Και 500 δισμύρια αν λέγαμε ότι χρειαζόμαστε θα τα έδιναν...
  (για μένα το καλύτερο θα ήταν αν επιστρέφαμε και αυτά που έχουμε πάρει βέβαια...)

  Ακομα λοιπόν και αν οι Βρυξέλλες έπαιρναν ένα "Ναι σε όλα" από τον κο Σαμαρά, θα ήταν δώρον άδωρον, γιατί "οι πλατείες άλλα κελεύουν".
  Θα βρεθεί ο κος Σαμαράς σε ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΝΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΑ με εκατοντάδες χιλιάδες ανενεργούς νεοδημοκράτες, που γεμίζουν όμως τις πλατείες, αναζητώντας τη διέξοδό τους...

  Η συναίνεση αυτή θα ήταν καταστρεπτική για τον ίδιο και κενή λαϊκού περιεχομένου, άρα πλασματική για τους τοκογλύφους.

  Θα είναι συναίνεση εντός Βουλής και έξω από τη Βουλή 1 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΣΕΙΟΝΤΑΙ ΤΑ ΜΑΡΜΑΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΤΙΡΙΑ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΤΑΔΟΣΗ!

  Αν περάσει η συγκεκριμένη Δανειακή μαζί με μας Υποδουλώνεται όλος ο Πλανήτης, διότι δημιουργείται νομικό προηγούμενο για όλες τις άλλες χώρες,. Η Παγκόσμια Διακυβέρνηση έχει στην κατοχή της 1 τρις κεφάλαια τα οποία πρέπει να ανακυκλοφορούν συνεχώς (να δανείζονται σε χώρες με το πιστόλι στον κρόταφο, εκβιαστικά! όπως γίνεται τώρα με μας)

  ΔΑΝΕΙΑΚΉ ΣΎΜΒΑΣΗ-ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΤΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΣ.

  • daughter of mercy avatar
   daughter of mercy @ αλλενάκι 09/06/2011 01:47:15

   Έτσι!

 29. a.p. avatar
  a.p. 08/06/2011 22:27:06

  ΕΥΓΕ ΑΝΤΩΝΗ!!!
  ΟΙ ΜΕΤΟΧΕΣ ΣΟΥ ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΑ!!!
  ΟΧΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΤΟΝ ΤΖΕΦΡΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑΠΟΝΤΙΖΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ!!!

 30. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 08/06/2011 22:28:48

  Α χα χα τι διαβάζουμε. Ο ψωραλέος ΚΟΝ ΜΠΕΝΤΙΤ ΕΒΑΛΕ στο ΜΑΤΙ τα ΛΕΦΤΑ της κοσμοπολίτικης ελληνικής αλήτ.

  Τους βλέπω να τα επαναπατρίζουν ασθμαίνοντας και να φωνάζουν: "απεταξάμην παγκοσμιοποίηση και ελεύθερη κίνηση κεφαλαίων, απεταξάμην κοσμοπολιτισμό" "αγαπώ πατρίδα γλυκιά, γη των προγόνων μου"

  (ποτέ δεν είναι αργά... έστω κι έτσι)

  Τι νόμιζαν, οτι οι φίλοι του Τζέφρι που έβαλαν υπογραφή στο βομβαρδισμό της Σερβίας, αστειεύνται;
  Τώρα που πήρε μπροστά η Παγκόσμια Μηχανή θα τους κόψει κομμάτια από παντού.
  Για να μάθουν να είναι ΑΠΑΤΡΙΔΕΣ!!!

  Την ιδέα της εφαρμογής του «πόθεν έσχες » για τους τραπεζικούς λογαριασμούς που έχουν οι Έλληνες στο εξωτερικό, προώθησε σήμερα ο επικεφαλής των Πρασίνων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ντάνιελ Κον Μπεντίτ θέτοντας και σχετικό ερώτημα στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.
  Σύμφωνα με τον επικεφαλής αρχηγό των Πρασίνων σε συνέντευξη Τύπου, ορισμένα κράτη-μέλη της Ένωσης δεν είναι άμοιρα ευθυνών στο θέμα της φοροδιαφυγής. " Τα κεφάλαια της ελληνικής φοροδιαφυγής ευρίσκονται μεταξύ άλλων στην Ελβετία, στην Αυστρία και στο Λουξεμβούργο", τόνισε ο Κον Μπεντίτ.

 31. Striker avatar
  Striker 08/06/2011 22:40:39

  Το πόσο θα στριμωχτεί ο Σαμαράς εξαρτάται από τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ. Αν εκεί συνεχιστεί το κίνημα αντίδρασης, τότε κανένας από τις Βρυξέλλες δεν μπορεί να τον πιέσει. Δεν έχει νόημα κάτι τέτοιο. Αλλά και στην αντίθετη περίπτωση, θα αυξήσει κατακόρυφα τα ποσοστά του αν στο ΠΑΣΟΚ τα κάνουν πλακάκια. Σε κάθε περίπτωση, σωστή η στρατηγική του κι ας μιλούν κάποιοι για μοναχικό δρόμο.

 32. καραμπασ κωστασ avatar
  καραμπασ κωστασ 08/06/2011 22:49:28

  η θεση τησ νδ για πληρωμη των ομολογων των 370 δισ ειναι προδοσια,σταση πληρωμων στουςωτοκογλυφουσ διαγραφη του χρεουσ εξοδο απο ευρωκαι εοκ ΠΡΩΤΑ Ο ΛΑΟΣ ΜΕΤΑ ΟΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ

 33. παρατηρητής avatar
  παρατηρητής 08/06/2011 22:50:35

  Τα λαχανάκια των Βρυξελλών κάθονται βαριά στο στομάχι Αντώνη.
  Υπαλληλάκια των τραπεζών και των πολυεθνικών αναπαράγουν ότι τους λένε τα αφεντικά τους. Αυτοί αποτελούν τη πολιτική ηγεσία της Ενωμένης τάχας Ευρώπης ; Mήπως τους ψήφισαν οι λαοί της Ευρώπης ;
  Η οικονομική κρίση ανέδειξε την πολιτική ανεπάρκεια της Ευρώπης.

  Περιμένουμε αλληλεγγύη από αυτούς που σαν τους γύπες έπεσαν πάνω στην Ελλάδα την ώρα που βρεθήκαμε στο μάτι του κυκλώνα. Η ιστορία επαναλαμβάνεται ανά τους αιώνες γιατί τα κίνητρα και οι αιτίες δεν αλλάζουν. Όπως τότε στη Κωνσταντινούπολη που περίμεναν βοήθεια από τη Δύση, ενώ οι δυτικές δυνάμεις είχαν ήδη συμφωνήσει με τους Οθωμανούς.

  Πρέπει να μάθουμε να στηριζόμαστε μόνο στις δικές μας δυνάμεις. Χρειαζόμαστε ηγέτη που να αξιοποιήσει το πλούτο αυτής της χώρας και το ανθρώπινο δυναμικό της. Όχι ανθρωπάρια που τα κατευθύνουν οι στοές και οι λέσχες αρρωστημένων μυαλών.

 34. Θετταλός avatar
  Θετταλός 08/06/2011 23:32:38

  Ο πλανητάρχης έδωσε εντολή στην Αγγέλα να ηγηθεί της διάσωσης.
  Γιατί τόση ανησυχία;;;
  Λογικά θα πρέπει να περιμένουμε και πίεση από την άλλη μεριά του ατλαντικού.

  • Απλή σκέψη avatar
   Απλή σκέψη @ Θετταλός 09/06/2011 01:23:57

   Σε λίγο θα μας παρακαλάνε να μας διασώσουν!
   Μπράβο στον Jeffry, ταρακούνησε - απορρύθμησε όλο το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα! Εδώ του βγάζω το καπέλλο!
   Κοντεύει να ρίξει το παγκόσμιο καπιταλιστικό σύστημα!
   Έ ρε Παπαρήγα, εσύ που χρόνια αγωνίζεσαι για το σκοπό αυτό, δεν πιάνεις μπάζα μπροστά στην πρωθυπουργάρα μας!

 35. Decodex avatar
  Decodex 08/06/2011 23:43:47

  Ποιά Ευρώπη, ποιά κράτη και ποιά αλληλεγγύη;
  Από τη στιγμή που οι τεράστιες τράπεζες και funds κατέχουν και διακινούν το χρήμα με κύκλους εργασιών μεγαλύτερους από αυτούς πολλών κρατών της Ευρώπης, τότε αυτοί κάνουν πλέον τα κουμάντα.
  Σε μερικά χρόνια η έννοια του έθνους θα είναι ξεχασμένη.
  Αυτό σε συνδυασμό με τις τεράστιες πολυεθνικές (αγκαζέ με τους παραπάνω) και τους "υπαλλήλους" τους σε καίριες θέσεις μας οδηγούν σε μία νέα εποχή νεο-φεουδαρχίας με άσχημο μέλλον.
  Όπως οι αγρότες το μεσαίωνα δεν γνώριζαν την έννοια της πατρίδας παρά μόνο την εξουσία του εκάστοτε ευγενή/φεουδάρχη έτσι οι μελλοντικές γενιές θα γνωρίζουν μόνο ότι είναι πολίτες/υπήκοοι της τάδε τράπεζας ή πολυεθνικής εταιρείας. Οι zaibatsu των γιαπωνέζων και του William Gibson.
  Τα χρηματοοικονομικά κολπάκια τους για να παράγουν χρήμα από το πουθενά έχουν τώρα σαν θύμα/παιχνιδάκι την Ελλάδα.
  Θέλουν να πάρουν ακόμη και ότι ανήκει στην χώρα/πολίτες της (ως δημόσια περιουσία) να τον "πακετάρουν" και να τον παίξουν ως χρηματοοικονομικό προιόν στις "αγορές" αγοράζοντας και πουλώντας βγάζοντας πολλαπλάσια κέρδη.
  Οταν οι Ναίτες μάζεψαν το χρήμα το 13ο/14ο αιώνα και το έπαιζαν διεθνείς τραπεζίτες και δανειστές/τοκογλύφοι, ο Φίλιππος ο "Ωραίος" (βασικά τα πήρε και γιατι δεν του δάνειζαν) τους πήρε φαλάγγι.

 36. ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
  ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ 08/06/2011 23:51:36

  ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ Τ Ω Ρ Α ΝΑ ΠΑΡΕΙ
  ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ? ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ.
  Η ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΥΝΔΙΑΛΛΕΓΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ.
  ΟΠΩΣ ΘΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΘΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ
  ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ.

  • Bloody_Ophelia avatar
   Bloody_Ophelia @ ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ 09/06/2011 00:46:43

   πες τα χρυσόστομε!

  • nikosw avatar
   nikosw @ ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ 09/06/2011 11:09:55

   Και όχι μόνο αυτό Δυστυχώς οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις άγονται και φέρονται από πολυεθνικές εταιρείες, την ΕΚΤ κλπ και αυτά πρέπει να πουν για να διατηρηθούν....Είδατε πολυτέλειες και χλιδές με σουϊτες, σπα κλπ....Με ποιανού τα λεφτά άραγε; Οεο;

 37. tiramola avatar
  tiramola 09/06/2011 00:20:30

  Η φωτογραφία δείχνει ότι η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα.
  Κάτι επίσης που πρέπει να λάβετε υπόψιν σας μόλις καταλαγιάσει ο ενθουσιασμός από το μεγάλο ΟΧΙ, είναι ότι ο Παπανδρέου παίζει ομαδική μπάλα, είναι το στυλ του.

  • nick avatar
   nick @ tiramola 09/06/2011 01:01:12

   Αλήθεια ο Παπανδρέου έχει πει σε κάτι όχι? Τι γνωρίζει τη λεξούλα αυτή? Έστω και ως "no" το ίδιο σημαίνει.

   Αλλά μην τον αδικούμε κιόλας...έχει πει ένα "no" μόνο στον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη! Ρε τον πατριώτη, τον άνθρωπο που αγωνίζεται για την πατρίδα!

   • Νίκος Παπαδημητρίου avatar
    Νίκος Παπαδημητρίου @ nick 09/06/2011 01:11:54

    είπα να κάνω την ερώτηση προηγουμένως, αλλά επειδή σήμερα παραμιλάω, την ανέβαλα. Και προσπαθούσα να θυμηθώ αν έχει πει ΄΄οχι΄΄ σε κάτι, αλλά δεν θυμήθηκα.

    Να'σαι καλά που μου θύμισες τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης, όχι τίποτα άλλο, θα τον αδικούσα τον έρμο τον ΓΑΠ στα δύσκολα, τώρα που όλοι τον βρίζουν.

   • AB avatar
    AB @ nick 10/06/2011 05:33:59

    Πως δεν έχει πει, πριν κάμποσα χρόνια δεν είπε "όχι στην καταψήφιση του σχεδίου Αυνάν".
    Μπουααααχαχαχαχα.

    • Νίκος Παπαδημητρίου avatar
     Νίκος Παπαδημητρίου @ AB 10/06/2011 10:13:56

     σωστά. Καλά υποψιαζόμουν ότι κάπου είμαι άδικος.

  • victoria (true) avatar
   victoria (true) @ tiramola 09/06/2011 11:00:18

   Θες να πεις ότι είναι μαζί στα κόλπα με τον δικό σου, αλλά και μεγάλο ψέμα είναι, και η προπαγάνδα σου δεν περνάει.

   Θα ήταν μαζί στα κόλπα και θα γινόταν όλο αυτό το σκηνικό να έχει ξελαρυγγιαστεί στα όχι σε όλη την υφήλιο κι οι δικοί σου μια να εκβιάζουν και μια να παρακαλάνε... κάνε μας τη χάρη βρε τιραμόλα.

 38. zame avatar
  zame 09/06/2011 00:22:41

  Τελικα ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ καποιος να ΠΙΕΣΕΙ τους ΔΑΝΙΣΤΕΣ & τις ΑΓΟΡΕΣ...
  απο το να εξακολουθει να πιεζει τους ΠΟΛΙΤΕΣ του...
  Ενταξει..ειναι παρα-παρα πολυ δυσκολο & αρκετα επιβαρυμενα ωστε να αποφυγεις & ανατρεψεις τα κερδοσκοπικα συμφέροντα..& μαλιστα δρομολογημενα.. & κατω απο τα διεθνη βλεμματα ..
  ΟΧΙ ομως ΑΔΥΝΑΤΟΝ ...να δημιουργήσεις νέες αγορές & πρωτοβουλίες εξω απο την ΕΕ..βλπ: Κινα,Ρωσια,Ελληνοισδραηλινη ΑΟΖ..κλπ

 39. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 09/06/2011 00:46:30

  Η διαφορά του ΓΑΠ από τον Σαμαρά, η βασική διαφορά εννοώ, είναι η εξής:
  Ο πρώτος νομίζει ότι είναι πρόεδρος ΜΚΟ, ενώ ο δεύτερος είναι homme d'état.
  Ως γνωστό, από αρχαιοτάτων χρόνων, οι χώρες δεν μπορούν να κυβερνηθούν από κυβερνήτες που νομίζουν ότι δεν είναι κυβερνήτες, αλλά κάτι άλλο (ας πούμε, πρόεδροι φυσιολατρικών συλλόγων, παιδιά των λουλουδιών, πρόσκοποι κλπ).

 40. Θετταλός avatar
  Θετταλός 09/06/2011 01:45:29

  Μην το γελάς καθόλου.
  Μας παρακαλάνε να μας διασώσουν, γιατί διαφορετικά θα χάσουν τα λεφτά τους σε περίπτωση χρεοκοπίας, θα χάσουν τις δεκο, θα χάσουν όλες τις υποθήκες, θα χάσουν έδαφος και υπέδαφος. Θα γλυτώσει ο λαός από τα βάρη των φόρων που θα πρέπει να τους πληρώνουμε κάθε τρεις και λίγο. Θα ζήσουμε επιτέλους ελεύθεροι.
  Λίγο είναι;;;

  • Απλή σκέψη avatar
   Απλή σκέψη @ Θετταλός 09/06/2011 01:48:47

   Αφού λοιπόν έχουμε το πάνω χέρι, γιατί να ξεπουλήσουμε;

   • Θετταλός avatar
    Θετταλός @ Απλή σκέψη 09/06/2011 09:49:12

    Ποιός είπε να ξεπουλήσουμε;

 41. spiros avatar
  spiros 09/06/2011 06:58:27

  Πάρε οτι θέλεις παλιατζή....

 42. Θοδωρής avatar
  Θοδωρής 09/06/2011 07:23:48

  Mπράβο Αντώνη μην σκύβεις το κεφάλι άσε τους πασόκους να πιάνουν συνέχεια το σαπούνι έτσι έχουν μάθει μια ζωή . Έτσι δεν έκαναν και με το σχέδιο ΑΝΑΝ αμέσως ναι είπαν μόνο και μόνο για να τους πουν πέρα από τον ατλαντικό οκ μπράβο είστε καλά παιδιά εσείς και η Ελλάδα και η Κύπρος άστη να πάει... το ΠΑΣΟΚ αυτούς νοιάζει μόνο τίποτα άλλο.

 43. Μνημόνιος Τσιφτετέλληνας avatar
  Μνημόνιος Τσιφτετέλληνας 09/06/2011 08:47:59

  Σιγά τα ωά. Τώρα τρέμουνε στην Ευρώπη. Ρε συνέλθετε, μη μας θυμίζετε τις ένδοξες επιστροφές κάποτε, του Συγχωρεμένου της Περήφανης Εθνικής Πολιτικής που γύριζε "θριαμβετής" από τας Ευρώπας ταϊζοντας Περήφανο Κουτόχορτο τη πλέμπα ενω και γέλαγε όλη η Υφήλιος μαζί μας !!

 44. Αννίτα avatar
  Αννίτα 09/06/2011 08:56:24

  ο Γαπ εξυπηρετεί τα συμφέροντα και των 2 Αμερικανών κ Ευρωπαίων, υπάλληλός τους είναι. Η Ευρώπη καλοπιάνει τον Σαμαρά προσπαθώντας να τον πείσει οτι θα τον στηρίξουν. Το ζήτημα που θέτω είναι. Τι προτιμά ο Σαμαράς. Την στήριξη της Ευρώπης η του Ελληνικού λaoύ; Ως τώρα τα γεγονόντα δείχνουν οτι δεν κάμπτεται, η πορεία θα δείξει μετά το ταξίδι των Βρυξελλών τι μέλλει γενέσθαι.!! Αν κατάφεραν να τον βάλουν στο παιχνίδι για τα καλά της συναίνεσης, αντίο εκλογές.!! Χάσαμε κ την τελευταία ελπίδα.!! Είδωμεν λοιπόν.!!

 45. Asxetow avatar
  Asxetow 09/06/2011 09:16:45

  Γάλλοι, Άγγλοι, Πορτογάλοι όλοι θέλουν το κακό μας; Θέλουν να διαλύσουν την Ελλάδα; Εμείς και μόνο εμείς έχουμε δίκιο και όλοι οι ευρωπαίοι άδικο; Βρέ μπας και δεν είναι στραβός ο γιαλός αλλά στραβά αρμενίζουμε; Να θυμίσω και κάτι δυσάρεστο για όλους μας. Το 1992 μαζεύτηκε το μέγα πλήθος στη Θεσσαλονίκη και φώναζε όχι σε ονομασία που να περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία. Ακολούθησαν οι πολιτικοί αρχηγοί που υπακούοντας στις ντουντούκες του πλήθους έλαβαν ανάλογη απόφαση. Σήμερα 15 χρόνια (και βάλε) μετά οι πάντες έχουν αναγνωρίσει ένα κράτος με το όνομα Μακεδονία. Σήμερα παρακαλούμε για μια λύση που να περιλαμβάνει γεωγραφικό προσδιορισμό αλλά δεν μας δίνουν καμία σημασία. Καλό έ; Πάρτε το χαμπάρι για τα χάλια της χώρας το πολιτικό σύστημα φταίει συνολικά. Είναι άχρηστοι, που δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους και περιτριγυρίζονται από ακόμα πιο άχρηστους. Και είμαι βέβαιος ότι Γιωργάκης, Αντωνάκης κλπ θα έκαναν τα πάντα για να γίνουν πρωθυπουργοί, να χαϊδέψουν τα αυτιά του όχλου και τίποτα για να σώσουν την Ελλάδα.

 46. beckam avatar
  beckam 09/06/2011 10:25:31

  Δεν πρέπει να εκπλήσει κανένα το γεγονός ότι ο Αντ. Σαμαράς συνεχίζει την παράδοση των μεγάλων κεντροδεξιών ηγετών της πατρίδας μας (προφανώς δεν αναφέρομαι σε όλους)...μπορεί να μην είχαν όλοι την ίδια πολιτική, αλλά είχαν ξεκάθαρη εθνική πολιτική και όχι ό,τι τους υπαγόρευαν απ' έξω....

 47. stefanos avatar
  stefanos 09/06/2011 11:16:29

  Αντώνη γράψε τις παραινέσεις και τους εκβιασμούς για συναινεση εκεί που δεν πιάνει μελάνι, όπως ακριβώς έκανε και ο Τασσος ο Παπαδόπουλος στην Κύπρο και πέρασε στην ιστορία με χρυσά γράμματα. Ασε το προδότη να αυτοεξευτελιστεί και τα τσιράκια της νέας τάξης πραγμάτων να κράζουν σαν κοράκια. Η Ελλάδα δεν πωλείται , πλέον η υπεράσπιση των ελληνικών συμφερόντων έχει περάσει στα χέρια και τις καρδιές του ελληνικού λαού. Αν Αντώνη επιθυμεις να είσαι με τους Ελληνες μην υποχωρήσεις ότι και να σου τάξουν. Ο Καραμανλής παραιτήθηκε για να μη γίνει ο πρωθυπουργός της προδοσίας του Ελληνικου λαού, απο εσένα περιμένουμε να γίνεις ο Ηγέτης και ο εκφραστής ενός νεου μεγάλου ΟΧΙ με ότι και αν αυτό συνοδεύεται. Το ΟΧΙ του '40 έφερε πόλεμο , καταστροφη και πείνα αλλά δίδαξε παγκόσμια τι παει να πει αγάπη γιατην ελευθερία, αδούλωτο φρόνημα και ελληνική ψυχή. Το ΟΧΙ στην εκχώρηση της πατρίδας στις πολυεθνικές και την παγκόσμια διακυβέρνηση μπορεί να φέρει φτώχεια όμως σίγουρα θα είναι άλλη μια χρυση σελίδα του ελληνισμού. Αντωνη κανε κουράγιο και συνέχισε ετσι, η Ελλάδα προορίσται να ζήσει και να μεγαλουργήσει. Ο Θεος την ευνοεί σκανδαλωδως και θα το δούμε σύντομα τα επόμενα χρόνια που ευτυχώς θα ξαναγυρίσουμε στις πατροπαραδοτες ελληνορθόδοξες αξίες μας

  • Νίκος Παπαδημητρίου avatar
   Νίκος Παπαδημητρίου @ stefanos 09/06/2011 11:19:30

   EΤΣΙ!

   Κατά τη γνώμη μου Θεός δεν υπάρχει, αλλά συμφωνώ με τα επιχειρήματα. Πιστεύω ότι η ψυχή των πολλών, έχει κουραστεί πρωτίστως από την ταπείνωση. Ατομική και συλλογική.

 48. hristoz avatar
  hristoz 09/06/2011 21:20:56

  όταν σε πιέζουν οι δανειστές σου (τοκογλύφοι), μόνο ωσ ένδειξη ότι κάνεις κάτι σωστό μπορείς να το εκλάβεις. Ζούμε τις τελευταίες βδομάδες έναν καταιγισμό πληροφοριών και δηλώσεων για την κατάσταση της χώρας για τα μέτρα που πρέπει να ληφθουν και που οδεύουμε. Οι εγχώριοι σωτήρες προσπαθούν να μας πείσουν ότι απαιτείται συνέννεση (δηλαδή πλήρη ομοφωνία στις απόψεις τους) γιατί αλλιώς βουλιάζουμε, ενώ την επόμενη ημέρα αναφωνούν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος. οι ξένοι σωτήρες αλλαλάζουν ότι καλό θα είναι να κάνουμε ότι μας λένε γιατί 'αυτοί ξέρουν'. Βέβαια όταν σου λέει ο δανειστής σου ότι καλό είναι να κάνεις τηνη πάπια για να μην ξεχρεώσεις ποτέ δεν ξέρω πόσο σοβαρά πρέπει να τον λάβεισ υπόψην σου. Εξάλου ο τελευταίος που θέλει το καλό σου είναι ο τοκογλύφος σου και μάλιστα αν δεν είσαι και μέσα στο σπίτι του.
  όλοι εκμεταλεύονται το γεγονός ότι μας κυβερνά ένα τσούρμο ανθρώπων οι οποίοι συμπεριφέρονται ως δειλά ανθρωπάκια στα εσωτερικά συντεχνιακά συμφέροντα και δεν προσχωρούν σε καμία μεταρύθμιση, αλλά και ως ιθαγενείς στην θέα των καθρεφτών και των χανδρών στο ξενόφερτα γεράκια.
  Σε κάθε περίπτωση φίλτατοι ΄
  MIND THE ΓΑΠ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.